Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

322 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-03-03In Memoriam Búcsú Csík Józsefnétől"Elmentél te is. Azok közé tartoztál, akiknek a neve összeforrott a Dunai Vasművel, a Dunaferr-rel. Nem sokan voltak és vannak a hölgyek között, akik e férfias szakmában a kohászok, acélgyártók tiszteletét kivívták. Ha jól belegondolok, talán te vagy az egyetlen.... "
2023-02-28OMBKE - Abban egyetértettek: "Ne temessük se a szakmát, se a nagy múltú civil szervezetet!"Folytatja munkáját az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE) Vaskohászati Szakosztályának helyi szervezete, amely éves taggyűlését a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházában tartotta múlt hét csütörtökön, február 23-án Cseh Ferenc elnökletével.
2021-10-02A járvány utáni első klubnapBeszámoló a Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE) Vaskohászati Szakosztálya helyi klubnapjáról.
2021-08-19Dunaújváros mesél: Vasváros a Duna partjánÚjabb remek riporttal örvendeztette meg a városépítés kezdetei iránt érdeklődőket a DunaújvárosMesélPontHu blog. A Vasváros a Duna partján című összegzés a Vasmű "hőskorába" enged bepillantást
2019-12-04Szakestély: hódolat Borbálának. Hódolát Borbála, a bányászok és kohászok védőszentje előttAz Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE) Vaskohászati Szakosztály Dunaújvárosi Szervezete a XXV. Szent Borbála-napi Kohász Szakestélyét november 29-én tartotta a Dunaújvárosi Egyetem P épületében.
2019-10-00Vaskohászati korszakváltásunk kezdetének 70 éves jubileumaTanulmány a magyar vaskohászat kezdeteiről, annak 70 éves jubileuma kapcsán.
2019-08-23Megemlékezés (kishír)A Dunaújvárosi Egyetem jogelődje, a Kohászati Technikum 1953-1957 között végzett diákjai gyűltek össze szerdán Avas Mihály domborműve előtt. Ő a Kohászati Technikum alapító igazgatója volt. Az emlékműnél virágot helyeztek el a tiszteletére. (teljes szöveg)
2018-08-24ÖregdiákokKohászok és gépészek gyűlnek össze minden évben, hogy megemlékezzenek a dunaújvárosi technikusképzés elindulásáról. Idén, 2018. augusztus 21-én a 65 évfordulót ünnepelték.
2018-06-29Tisztújítás az OMBKE 108. küldöttgyűlésA Lechner Ödön által tervezett, szecessziós stílusú épületben, a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat dísztermében május végén tartotta meg 108. küldöttgyűlését az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE).
2018-04-27Kohászok klubja (képaláírás)Az OMBKE Vaskohászati Szakosztálya Dunaújvárosi Szervezete klubnapján Portász Attila, a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés technológiai és kutatási igazgatóhelyettese tartott előadást Innovatív alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiák az acéliparban címmel. (teljes szöveg)
2018-02-27Tisztújítás a kohászoknál. A kohászszakma iránti hűséggelAz Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztály dunaújvárosi helyi szervezete február 22-i taggyűlésén elfogadta az elmúlt négy év munkájáról szóló beszámolót. Az elnök, a titkár és a vezetőségi tagok mandátuma lejártával új vezetőséget választottak. Az új elnök Cseh Ferenc lett.
2017-12-00Kohászati múzeum a Bükk ölelésébenA Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Kohászati Gyűjteményének bemutatása. A Miskolc mellett található intézményben dunaújvárosi tárgyi emlékek is találhatók.
2017-10-00Tudomány és hagyományőrzés. Selmec szelleme és a modern technológiákBeszámoló a Miskolcon rendezett XI. Fazola Fesztiválról. A vaskohászati és acélipari szakterület hagyományőrző, népszerűsítő és tudományos ismeretterjesztő rendezvényén előadást tartott a vaskohászat és az acélgyártás jelenlegi helyzetéről dr. Móger Róbert, az ISD Dunaferr metallurgiafejlesztési főosztályvezetője. A rendezvényen egyetemi docenssé nevezték ki az előadót.
2017-08-24A legrangosabb díj. Az acélgyártás szolgálatábanA Dunaferr által odaítélhető elismerések legmagasabbika a Dunaújváros és a vasmű történelmének emblematikus alakjáról, Borovszky Ambrusról elnevezett díj. 2017-ben Gyerák Tamás (kép), az ISD Dunaferr Zrt. főmérnök-helyettese, az Acélmű gyárvezetője kapta meg a rangos kitüntetést.
2017-03-00Erős, összetartó szellemiség. Ülésezett a vaskohászati szakosztályÖsszefoglaló az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE) Vaskohászati Szakosztályának összevont vezetőségi üléséről, amelyet 2017. február 23-án tartottak Dunaújvárosban.
2016-07-16Hagyományteremtő módon. Kohóünnep, díjátadássalJúlius 15-én, pénteken hagyományteremtő módon új helyszínen, a Vasmű téren nagy családi program várta a vasműs családokat a "II. számú nagyolvasztó indító ünnepségen". Elismerések, pazar program, tűzijáték. A Borovszky-díjat idén Cseh Ferenc ()kép, a Nagyolvasztómű gyárvezetője érdemelte ki. Egyetemi oktatói és tudományos pályafutásának elismeréséül az ISD Dunaferr Zrt-ért díjat dr. Farkas Ottó professor emeritus vehette át. Az ISD Dunaferr Társaságcsoport Kiváló dolgozója kitüntetésben részesült Miklós István kohómester. Az ISD Dunaferr Zrt. Kiváló Dolgozója elismerést kapott a nagyolvasztótól: Titz Imre termelésvezető, Mérges László üzemvezető, Nagy Gábor főolvasztár, Garbacz Gábor csőszerelő. Nagyolvasztómű Elismerő oklevelét vehette át Fekete Gábor lakatos hegesztő. Elismerő oklevélben részesült az energiaellátó rendszer modernizálásáért az ISD Power Kft két dolgozója: Nagy Attila és Bak Tibor.
2016-07-08Mi lesz veled Dunaferr?Tovább romolhat az amúgy is súlyos gazdasági helyzetben lévő ISD Dunaferr anyagi helyzete. A Donbasszi Ipari Szövetséghez (ISD) tartózó – az Alcsevszki- a Dnyeprovszki- az ISD-Dunaferr- és az ISD-Huta Czestochowa kohászati kombinát – Alcsevszki művek ellen ugyanis a luganszki területi cégbíróság súlyos marasztaló ítéletet hozott.
2016-07-06A műszaki kultúra előrevivőiAz országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE) Vaskohászati Szakosztály helyi szervezete június 30-án megtartott klubnapján publikációkért járó több alkotói nívódíj és tanácsosi cím talált gazdára. A Dunaferr Tanácsosi címet Varjas Péter kapta. Szakmai Publikációért Nívódíj I. fokozatában részesült dr. Harcsik Béla és dr. Móger Róbert. A nívódíj II. fokozatát dr. Horváth Ákos és Antal Árpád, III. fokozatát Illés Péter és Kürtösi Ernő kapta.
2016-07-01Klubnap, kitüntetésekkel. Nívódíjak és történeti visszatekintésA kohászati egyesület klubnapján hat évtized kokszgyártása, egyesületi kitüntetések, műszaki alkotói nívódíjak és a Dunaferr Tanácsosi cím átadása volt napirenden. Az ünnepségre június 30-án a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházában került sor. Az 50 éves egyesületi tagságért járó Sóltz Vilmos Emlékérmet dr. Horváth Ákos (kép) és Bak János kapta. Várkonyi Zsolt. a Dunaújvárosi Hírlap lapigazgató-főszerkesztője, kiváló egyesületi munkájáért OMBKE Emlékplakettben részesült.
2016-07-00A II-es kohó indításának ünnepe. Sikeresen zárult a nagyberuházásBeszámoló az ISD Dunaferr által rendezett, a II-es kohó indításának tiszteletére életre hívott ünnepi rendezvényről. Cseh Ferenc, a Nagyolvasztómű gyárvezetője vehette át a Borovszky-díjat. Az ISD Dunaferr Zrt.-ért Díjat dr. Farkas Ottó, a Miskolci Egyetem professor emeritusa kapta. Az ISD Dunaferr Társaságcsoport Kiváló dolgozója kitüntetésben részesült Miklós István kohómester. Az ISD Dunaferr Zrt. Kiváló Dolgozója elismerést kapott a nagyolvasztótól: Titz Imre termelésvezető, Mérges László üzemvezető, Nagy Gábor főolvasztár, Garbacz Gábor csőszerelő. Nagyolvasztómű Elismerő oklevelét vehette át Fekete Gábor lakatos hegesztő. Elismerő oklevélben részesült az energiaellátó rendszer modernizálásáért az ISD Power Kft két dolgozója: Nagy Attila és Bak Tibor.Nyilatkozik: Mérges László és Nagy Gábor kitüntetettek ; Fásy Ádám, a Zeneexpressz tulajdonosa, műsorvezetője ; Oros Pál, a rendezvény résztvevője, és Dombóvári Péter kohómester.
2016-06-17Hulladék? Alapanyag? Kohósításra alkalmas lehetA Magyarországon található vörösiszap felhasználásáról. A 160 millió tonna vörösiszap legalább húsz vére biztosítaná például a vasmű alapanyag-ellátását.
2016-04-06A dobozba zárt macska eseteMagyarország energiahelyzetéről tartott előadást Holoda Attila, a bányászati és kohászati egyesület klubnapján a helyi kamara épületében. Európában hatalmas palagáz-készletek vannak, az európai palagáz-sztori lehetne az egyik menekülési útvonal - véli a szakember.
2016-03-24Szakmai örökségvédelemBeszélgetés az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztály Dunaújvárosi Szervezetének elnökével, Józsa Róberttel.
2015-04-00A helyi szervezetek szerepe és felelősségeBeszámoló az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztályának 2015. március 25-én Dunaújvárosban tartott vezetőségi üléséről.
2015-03-00Hatvan éves az OMBKE Dunaújvárosi SzervezeteAz Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztály Dunaújvárosi Szervezetének története.
2014-12-00Kiváló doktori munka, ipartörténeti jelentőséggelThiele Ádám, a főiskola volt hallgatója a közelmúltban fejezte be doktori disszertációját.
2014-12-00Az európai kohászat helyzetérőlA "HÍD" Egyesület Marketing Klubjában dr. Lukács Péter, a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés volt elnöke és az ISD Dunaferr korábbi műszaki vezérigazgatója tartott előadást az európai kohászat helyzetéről.
2014-11-00Az acélgyártás évtizedeiHatvan év kezdődött meg az acéltermelés Dunaújvárosban, és ekkor alakult meg az Országos Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztályának dunaújvárosi szervezete is.
2014-11-00KépaláírásMeleghengerműs kollégánk, lapunk külsős fotósa, Michel János alkotását választotta októberben a hónap képének a világszerte ismert National Geographic magazin magyar kiadása. Tűzvarázslók című képén az I-es kohón csapolást végző kohászokat örökített meg az alkotó. (teljes szöveg)
2014-10-31Ismét termel az I-es nagyolvasztóBeszélgetés pap Zoltán, kohó üzemvezetővel.
2014-10-25Hatvan év szakmakultúraHatvan évvel ezelőtt alakult meg a bányász-kohász egyesület, az OMBKE, az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület helyi csoportja. A célok és feladatok változatlanok, a szakmakultúra ápolása és fejlesztése. Akkoriban Pilter Pál (kép) kezdeményezésére alakult meg a helyi csoport.
2014-10-17Jubileum, nem nosztalgiaAz ipari kultúra fejlődésének évtizedeiről volt szó az OMBKE klubnapján, október 16-án. Hatvan éves évfordulókat ünnepelt a helyi bányász-kohász egyesület: az acélgyártás indulását és a szakmai szervezet megalakulását.
2014-09-26Próbaüzem az I-es kohónálAz I. számú kohó újraindítása augusztus 18-án kezdődött el. A jelenleg is zajló próbaüzem során a berendezés már elérte a pillanatnyilag lehetséges maximális termelési szintet.
2014-08-19Indulhat a kohóAugusztus 19-én az előzetes ütemtervnek megfelelően megkezdődik az I. számú kohó üzembe helyezése.
2014-08-07Fel a kohóra...Vasmű: alapanyag finanszírozás kormányzati közreműködéssel? Továbbra sincs béke Ukrajna keleti régiójában. Mindez jelentősen befolyásolhatja az ISD Korporáció tevékenységét. A Dunaferr nagyolvasztóinak alapanyag ellátása kulcskérdéssé vált.
2014-03-26HíresztelésekAz érdekvédők összehívták az Érdekegyeztető Tanácsot március 25-én az ISD Dunaferr Zrt.-ben. A cég vezetői tartják magukat az eddigi megállapodásokhoz, a híresztelésekkel ellentétben újabb elbocsátást nem terveznek.
2014-03-20Karbonblokk már van!Az I. kohó átépítése még nem kezdődött meg, de alkatrészek, anyagok már érkeznek.
2014-02-28Jószerencsét, kohász!Hatvan éves az újvárosi kohászat: 1954. február 28-án avatták fel az első kohót. AZ évforduló alkalmából emlékülést rendezett az OMBKE helyi csoportja. Beszámoló.
2014-02-28Szólítson csak minket uraknak!Beszélgetés Márkus Lászlóval, a kohó egykori gyáregységvezetőjével.
2014-02-21Ünnepélyes csapolásHatvan évvel ezelőtt február 28-án adták át az I-es számú nagyolvasztót. Az ünnepélyes csapoláson jelen volt Rákosi Mátyás, a Magyar Dolgozók Pártja első titkára. Dr. Hanák János visszaemlékezése.sztálin v
2014-02-14A kohót tekinti gyökereinekFarkas László vállalkozó pályája a nagyolvasztók mellett kezdődött, habár onnan távol sodorta az élet, érzelmileg soha sem szakadt el a dunaújvárosi kohóktól. A nyersvasgyártás jubileuma apropóul szolgált egy nem mindennapi beszélgetéshez.
2014-02-11Ózdról érkezte DunaújvárosbaA hatvan éves nyersvasgyártás a Hevesi házaspár szemével. A Hevesi család két kisgyerekkel 1986-ban Ózdról költözött Dunaújvárosba, a feleség a főiskolán, a férj a Nagyolvasztó gyáregységnél helyezkedett el. Kép: Hevesi Imre, Hevesiné Kővéri Éva.
2014-01-20Esztendeje áll a kohó...Legfrissebb információink szerint 2014. első félévében helyezik üzembe az I. számú nagyolvasztót. "Ha elmarad az I. számú nagyolvasztó átépítése, akkor a II. számú kohónak sincs jövője."
2013-12-28Mi lesz a vasmű sorsa?A vasműben dolgozók helyzetéről, a cég kilátásairól nyilatkozott a Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezeti Szövetség helyi vezetője, Mucsi Zoltán.
2013-12-18Luca-napi szakestélyOrszágos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztály Dunaújvárosi szervezetének képviselői vendégségben jártak a budapesti szervezet Luca-napi szakestélyén.
2013-08-13Átszervezés indulA korábbi tulajdonosi tervek értelmében rövidesen elkezdődik a létszám-optimalizáció az ISD Dunaferr Zrt.-nél. A folyékony fázisra épülő felépítés a jövőben is megmarad.
2013-06-17Döntöttek: lesz kohóátépítésA június 15-én megrendezett Vasasnapon, az ISD Dunaferr Zrt. vezetője, Jevgenyij Tankilevics bejelentette, hogy megkezdődhet az I-es kohó átépítése, felújítása.
2013-06-14Vasmű: hiányos napirendAz ISD Dunaferr Zrt. június 14-i közgyűlésén mégsem lesz napirendi pont az az idei év üzleti terve és az I-es kohó újjáépítéséről sem.
2013-06-01Közgyűlés a vasműben"Június 14-én délelőtt tíz órára hívta össze az ISD Dunaferr Zrt. éves közgyűlését Dunaújvárosba Andrej Sapelin, a cég igazgatóságának elnöke."
2013-05-25Vasműs beruházások állásáról...A várost és környékét mostanában leginkább érdeklő gazdasági kérdés, hogy mi lesz a Dunaferr fejlesztésével? Beszélgetés dr. Lukács Péterrel, az ISD Dunaferr Zrt. stratégiai műszaki vezérigazgató-helyettesével.
2013-05-17Növekszik a feszültség"Egyeztetett sajtótájékoztatókat rendeztek csütörtökön az MSZP, illetve a Párbeszéd Magyarországért-Együtt 2014 választási szövetség politikusai Dunaújvárosban. A közös téma a vasmű sorsa volt."
2013-05-15Csak kérdések vannakDr. Dorkota Lajos kormánymegbízott, dunaújvárosi országgyűlési képviselőnek sincsen újabb híre a kohóátépítésről. Egy sms-ben értesítették a vasmű vezetői, hogy szeretnének találkozni és együttműködni vele.
2013-05-14A kohóról még nem tudni"Szakmailag érdemben nem véleményezhető ez a vasmű központi üzemi tanácsának véleménye a cég új szervezeti felépítésének tervezetéről. A kohóról még mindig nincs hír."
2013-05-07Mindenki igazgatóit szeretne!A május 6-i héten esedékes az ISD Dunaferr Zrt. igazgatóságának hírek szerint budapesti ülése, amelyen dönthetnek az I. nagyolvasztó (kohó) újjáépítéséről.
2013-05-03Dunaferr: aggódik az OMBKE"Az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE), a hazai kohász és bányász szakemberek 121 éves civil szervezete adott hangot aggodalmának az ukrán-orosz tulajdonban lévő cégcsoporttól érkező hírek miatt."
2013-04-19Meddig lesz még magyar korhászat?"Még egyszer a vasműről, a kohófelújításról, a város és a régió jövőjéről."
2013-04-18Kohászatról, BesztercénBesztercén rendezték meg a XV. Bányászati , Kohászati és Földtani Konferenciát, ahol a Dunaújvárosi Főiskola hallgatói: Pogonyi Tibor és Szász Gina szakmai dicséretben részesültek.
2013-03-21Kohó, átépítés, kérdésekMég nincs döntés az ISD Dunaferr Zrt. I-es kohójának átépítéséről. A tulajdonos esetleg felülvizsgálhatja azt a szándékát, hogy átépíti az I. kohót Dunaújvárosban, a közelmúltban lezajlott sztrájk miatt, különös tekintettel arra, hogy a vasmű évek óta veszteséges.
2013-01-30Tárgyalás lesz, de emelés...?Az ISD Dunaferr Zrt-ben érdekképviseleti szervezetei, a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség, és a Dunaferr Ifjúsági Szövetség közös levélben nyújtotta be feltételeit a napokban a vasmű cégvezetőjének, Evgeny Tankhilevich-nek. (Havilappá alakult a Dunaferr magazin).
2012-12-08Kudarc DonyeckbenDecember 7-én megrendezték a Béke étteremben a hagyományos, Szent Borbála napi kohász szakestélyt. A szakszervezetek küldöttjei megérkeztek a tárgyalásról. A Dunaferr Lőrinci Hengerművet bezárják, a vasmű Nagyolvasztóművének I-es kohóját 2013 januárjában átépítés miatt leállítják. A létszámleépítésről és a béremelésről nincs hír.
2012-11-30Az iparág szépségét és fontosságát hirdetikSzáz kohászati vállalat képei a világhálón. Két napon át fényképezte az ISD Dunaferr különböző egységeit, termelési folyamatait két cseh fiatalember.
2012-11-29Digitális felsőoktatási tananyag készülA sikeres TÁMOP-pályázat keretében indított projekt a kohászati felsőoktatás szakmai ismeretanyagainak megújítását célozza.
2012-10-05Kisebb üzemzavar a kohónál"Szerda este, 23 óra 10 perckor az ISD Dunaferr Zrt. I-es számú nagyolvasztó aknáján egy korábban meghibásodott hűtőlap helyén a kohópáncél kirepedt. – tájékoztatott a történtekről Cseh Ferenc, az ISD Dunaferr Zrt. Nagyolvasztóművének gyárvezetője."
2012-06-15Kvóták és a kohászatBeszámoló a a Borovszky Ambrus emlékév alkalmából június 7-én, az OMBKE által szervezett szakmai délutánról.
2012-04-06Debütálóként nyertek"Győri Imre, a Dunaújvárosi Főiskola hallgatója nyerte el a Kohászati szekció legjobb ifjú előadója címet az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság szervezésében Aradon megrendezett XIV. Bányászati, Kohászati és Földtani konferencián."
2012-03-23Összekötni a múltat a jövővel"Száz éve, 1912-ben született Borovszky Ambrus, a Dunai Vasmű egykori, legendás vezérigazgatója, az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület helyi szervezetének első, alapító elnöke. A nagy előd emléke előtt a jeles évforduló kapcsán konferenciasorozattal, szakmai és tudományos programok egész sorával tisztelegnek az utódok. A március 29-én rendezendő, nemzetközi nyitókonferenciának illusztris vendégelőadója lesz: Alain Haigh fizikus, az Európai Szén- és Acélkutatási Alap (RFCS) regionális igazgatója az európai kohászat kutatási és fejlesztési irányairól, lehetőségeiről beszél majd itt, Dunaújvárosban."
2011-11-11Elismerés a Dunaferr kohászati salakraMagyar Minőség Háza díj a Dunaferrnek
2011-10-18A kohász kedvezményeVáltoznak a nyugdíjba vonulás szabályai. A kormányzat tervezete szerint a nők 40 éves szolgálati ideje után járó kivételével minden korhatár alatti nyugdíjjogosultság megszűnik január elsejével. Mucsi Zoltán, az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezeti Szövetség elnökének nyilatkozata.
2011-10-14Szorosabbra fűzött együttműködésÚjra kohómérnök szakirányú képzés a főiskolán.
2011-10-13Kohómérnök a főiskolánÚjra kohómérnök szakirányú képzés indul a főiskolán. Együttműködési megállapodást írt alá a Dunaújvárosi Főiskola és az ISD Dunaferr Zrt.
2011-09-30Példaértékű összefogásVaskohász technikusképzés ipari háttérrel Dunaújvárosban.
2011-09-30Tradíciók, döntések, ipari igényekKörkérdés a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában szeptemberben beindult vaskohász technikusi képzésről.
2011-09-30"Mindnyájan jártunk egyszer..."Beszélgetés dr. Nagy Lajossal, az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület elnökével.
2011-09-09Vaskohász technikusképzés, ipari háttérrel - "szendvics"-képzés középfokonOrszágos jelentőségű pilot projekt indul a szakképzés területén Dunaújvárosban
2011-09-07Új tanév vaskohászokkalErősödő szakképzés a Dunaferr iskolában. A Bánki új szakkal, a vaskohászati technikusi képzéssel indította a tanévet.
2011-05-13A kohómérnökképzésért2010-ben az ISD Dunaferr Zrt. és a Miskolci Egyetem együttműködési megállapodást írt alá egy levelező tagozatos mérnöktovábbképzésről. A képzés, a tanszék bemutatása, interjúk.
2011-05-13Előrelépés a kohómérnökképzés terénEgyüttműködésben indítanak színvonalas mérnöktovábbképzést tíz év után.
2011-05-06SzakemberekBefutható pályák a Dunaferrnél: kohász. Interjú Besenyi Györggyel.
2011-04-05Meleg az üzem..."A kormányfőnek címzett levélben próbálják megvédeni a kohászok és a rokon szakmákban dolgozók korkedvezményes nyugdíját a Vasas Szakszervezet Kohász-Öntész Szakmai Bizottságának tagjai."
2011-03-04Az elmúlt év eseményeit vették számbaBeszámoló taggyűlés a vaskohászati szakosztály helyi szervezeténél.
2011-02-25A kohászszakma vonzásábanTar Gyula, a dunaújvárosi folyamatos acélöntőmű egykori vezetője.
2011-01-28Az elmúlt évet értékeltékAz OMBKE Vaskohászati Szakosztály és helyi szervezetének vezetősége évértékelő vezetőségi ülést tartott (január 27-én) a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházában.
2010-11-30A hengermű ötven éveIndításának ötvenedik évfordulóját ünnepli az ISD Dunaferr Zrt. meleghengerműve.
2010-10-01A kohászati képzések fennmaradásáértInterjú Serhiy Klyuchkinnal, az ISD Dunaferr Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettesével.
2010-07-02Új elnököt választottakA vaskohászati szakosztály tisztújítása Dunaújvárosban. Új elnök: Hajnal Attila.
2009-12-21Nehéz esztendő után, előtt.Évzáró taggyűlést tartott a Magyar Vas-és Acélipari Egyesülés. Interjú Marczis Gáborné igazgatóval.
2009-06-05Csak a legjobbak maradhatnakA végzős főiskolásoknak még el kell sajátítaniuk a gyakorlati ismereteket.
2009-03-10Évet értékeltekAz OMBKE dunaújvárosi szervezeténél.
2009-02-14Lesz-e még kohászatunk?Beszélgetés Balogh Bélával, a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnökével.
2008-06-20Bányászok, kohászok, erdészek találkozója SzékesfehérváronTudományos konferencia, küldöttgyűlés és díszfelvonulás. Az ISD Dunaferr és a DF népes delegációval képviselte az újvárosi műszaki értelmiséget.
2008-02-29Évnyitó közgyűlést tartottak a dunaújvárosi kohászokAlakuló partnerség az ISD Dunaferr Zrt. tulajdonosaival
2008-02-28Ha Selmec hív..."Ha Selmec hív, mi ott leszünk" címmel film készült a selmecbányai hagyományokról.
2007-12-13Utcáról nem lehet olvasztárt fogniTíz év szünet után ősszel újraindult az olvasztárképzés az országban: a dunaújvárosi iskolában az első évfolyamon tizenegy fiatal igyekszik kitanulni a legnagyobb presztízsű kohászszakmát.
2007-10-26Újra olvasztárokat képeznek!A Dunaferr Szakközép- és Szakmunkásképző Iskolában 2007. szeptemberáben újraindult az olvasztár szakemberutánpótlás-képzés.
2007-09-22A Martinász valójában kohász?Somogyi József Martinász elnevézésű szobra valójában kohász?
2007-05-15Gyenge profit és hatalmas bravúrMájus 9-10-én az acélfeldolgozás és aélépítészet szakemberei, a befektetők és kivitelezők konferenciát rendeztek a Klub Hotelben.
2007-03-02OMBKE: új vezetőségTisztújító közgyűlést tartott a Vaskohászati Szakosztály helyi szervezete. Az új elnök Tóth László lett.
2007-01-29Korszerű oktatás és kutatás-fejlesztés.Megújul a főiskola anyagtudományi és kohászati intézete.
2006-12-08Szent Borbála előtt hódoltak a dunaújvárosi kohászok.A selmeci hagyományok, meg a farkatlan varga szalmakalapja. Összefoglaló a tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő dunaújvárosi Szent Borbála szakestélyről.
2006-10-27Ötvenéves az érczsugorítás Dunaújvárosban.Ma is termel a vasmű nagymúltú technológiája.
2006-10-27Fémkohászok találkozójaAz iparág nem sorvad el, csak átalakul.
2006-10-24Szakmai kihívásA Dunaújvárosi Főiskolán rendezte meg az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Fémkohászati Szakosztálya a VII. Fémkohászati Szakmai Napját. Beszámoló a konferenciáról.
2006-10-20Kohászok szakmai napja a főiskolán.Találkozó az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Fémkohászati Szakosztályának tagjai között.
2006-10-07Az első pentelei kohászokAz ötvenéves érettségi találkozójukat tartották a Dunaújvárosi Főiskolán a Dunapentelei Kerpely Antal Kohászati Technikumban elsőként, 1956-ban érettségizett kohász tecnikusok.
2006-09-29Nyereséges eladásra termelniA Dunaferr ismét a kokszpiac elismert szereplőjévé szeretne válni. Beszélgetés Gara Róberttel a Dunaferr-DBK Kft. ügyvezető igazgatójával.
2006-06-16Kohászok vagyunkFontos, hogy a dolgozók ismerjék azt, merre tart a Dunaferr társaságcsoport
2006-06-16Testvérszakmák összetartásaBányászok, kohászok, erdészek találkoztak Egerben.
2006-06-02Olvasztár és kohómesterSzakmák és mesterségek a vasműben.
2006-05-19Szakmák és mesterségekÁtalakulnak a szakmák, összevonások, egyszerűsítések a vasas szakmában is.
2006-02-24Önvallomás a kohászatrólKönyvbemutató. Boros Árpád két évtizede megjelent munkájának kibővített, felújított változata. A diósgyőri kohászatról 16 kötetben.
2005-11-25Rekordos hónapokTermelési csúcsokat értek el szeptember és október hónapban a nagyolvasztó, az acélmű, a meleghengermű és a hideghengermű üzemben.
2005-11-18Alakul a kohászskanzenA Diósgyőri gyár területén szabadtéri múzeum létesülhet.
2005-08-19Vaskohászat születik 3.Megtorpanásra kényszerítve. Az első világháború után.
2005-07-22Vaskohászat születik 1.Fazola Ómassai nagyolvasztója. Folytatásos cikk.
2005-06-10Tiszta technológiák az acéliparbanKiemelt szempont a környezetterhelés csökkentése. OMBKE szervezésében nemzetközi kohászati konferencia.
2005-06-10Emlékmű a kohászat atyjánakMegszentelt díszsírhely Miskolcon Fazola Henriknek.
2005-06-06Diákhagyományok Selmectől DunaújvárosigTörténeti áttekintés a főiskola hagyományairól.
2005-05-31A kohászat nem csak a múlt...Beszámoló a hazai bányászati és kohászati szakemberek kétnapos tanácskozásáról, melyet Dunaújvárosban rendeztek . Sushil Trikha bemutatkozása. Az átalakulás tervei. Emlékérmek és oklevelek átadása.
2005-05-23Hagyományőrzésből kitűnően vizsgáztakDunaújvárosban tartotta éves küldöttértekezletét az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület. Beszámoló.
2005-04-01Hagyományápolás a kohászat bölcsőjénélKezdődik az Újmassa-projekt.
2005-03-11Kohászokért szólt a harang ÓzdonEmléknappá nyílvánították március 3-át.
2004-12-22Márciusban újra csapolnak DiósgyőrbenÚjrakezdés után, indulás előtt
2004-12-22Bizakodás, és megoldásra váró feladatok a DAM-banKarácsony előtt Diósgyőrben.
2004-12-17Kohászbál negyedszerAz új évre és a megújulásra készülve.
2004-12-10Borbálára emlékeztekBányászok és kohászok ünnepe
2004-11-15Hasznos tapasztalatokkal zárúlt a kohó-gépészek tanácskozása
2004-07-30Egy-egy kohó nem csupán mérnöki alkotásAkit megihlettek a kohók Rudolf Schönwald.
2004-02-27Ötven éve csapoltak előszörA kohász szakma művelői ünnepelték ötven éves jubileumukat a Dunaferr Klub Hotelban. (Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztálya).
2003-11-21Ötvenéves a kohászképzés DunaújvárosbanKerpelys szellemre ma is szükség van. Jubileumi ülés a főiskolán.
2003-11-14Ötvenéves kohászképzésÖtvenéves a kohászképzés Dunaújvárosban. Beszámoló az ünnepi ülésről.
2003-11-0750 éves a kohászképzésJubileum a főiskolán 50 éve kezdődött a kohászképzés a városban
2003-10-03A mettalurgia elméleti művelői a DunaferrnélTovábbra is az integrált acélgyártásnak van prioritása.
2003-07-03Kinek éri meg a Dunaferr privatizációja és miként
2003-05-15Fontos, hogy megmaradjon a kohászatNem feltétlenül jár együtt a a szerkezetátalakulás a foglalkoztatási nehézségekkel.
2002-12-20Bíznak a jövőbenII. Kohász bál.
2002-12-05Együtt ünnepeltekVárosunkban (Bartókban) tartotta Szent Borbála-ünnepségét a Magyar Bányászati Szövetség. A rendezvényen első alkalommal köszöntötték a kohászokat is.
2002-09-26A kohászat bölcsőjeKrándulás a kohászat bölcsőjéhez, Pocuvadlóra, Selmecbányára és környékére.
2002-08-22Mi lesz veled, hazai vasgyártásRemport Zoltán tulmányának ujabb része.
2002-08-08A kohászat fellendülésére hamarabb számíthatunkBeszélgetés dr Petsching Mária Zitával az ismért pénzügyi, gazdasági szakemberrel.
2002-07-18A hazai vaskohászat ellentmondásai II.Remport Zoltán tanulmánya, mely az OMBKE keretein belül jelent meg.
2002-06-13Vaskohászat a népjólét mérlegénA kohászat története Magyarországon. Remport Zoltán OMBKE tanulmánya.
2002-05-03Én a dunaferres szakemberekben bízomBeszélgetés Kálmán Andrással a vasmű jelenlegi helyzetéről, és az új kormány terveiről.
2002-04-18A kohászat érdekébenLehetne e bármi előnyösebb.
2002-01-03A kohászat kihívásai
2001-09-13Adottak a feltételek a tartalékok feltárásáhozAnyag-, energia- és környezetgazdálkodás a téma az OMBKE tanácskozáson.
2001-08-16Honfoglaló őseink és a vasgyártásKohászati központok Szent István előtt.
2001-06-27A Dunaferr lekésheti kohászati központtá válásátEgyelőre bizonytalan, hogy a Dunaferr egyik cégénél elindított privatizáció a kohászvállalat magánosításának kezdetét jelenti-e. A korábban az állami szerepvállalás növeléséről tett nyilatkozatok ugyanakkor megakadályozhatják, hogy a dunaújvárosi cég a térség kohászati központjává váljon.
2001-03-22Dunaújváros és a Dunaferr esélyeiA kohászváros fejlődésének tendenciáinak vizsgálata.
2001-01-25Vaskohászatért Emlékéremmel jutalmaztákA MAVAE Vaskohászatért Emlékéremmel jutalmazta dr Varga Lajost a Hidegheghengerműigazgatóját. Pályájáróá vall.
2001-01-18Mit ér a diploma, ha anyagmérnöki, vagy kohómérnökiLehetőségek a főiskolán.
2000-12-11Nehéz év elé néz a DunaferrA 2001-es esztendő az előrejelzések szerint komoly nehézségeket fog okozni a Dunaferr Rt-nek az acélipari árak csökkenése miatt.
2000-11-09A bányászok és kohászok védőszentjeSzent Borbála a bányászok és kohászok védőszentje.
2000-06-22A Kárpát-medence vaskohászata
2000-05-05Háromszáz kohómérnök 2010-igEgyüttműködési megállapodás a Dunaferr Rt és a főiskola között.
2000-04-01Széchenyi vasműtervétől a Dunai VasműigA magyar vaskohászat történeti áttekintése.
2000-04-00Technológiapolitika - 50 éves a DUNAFERR Dunai VasműSzéchenyi vasműtervétől a Dunai Vasműig; Az építkezés évei (1950-1965); A K+F szerepe a Dunaferr innovációjában; A Dunaferr a XXI. században;
1999-09-09A jövő kohászatáról -maHorváth István elnök-vezérigazgató válaszol a kérdésekre.
1999-01-14Nemzetközi vaskohászatiNemzetközi vaskohászati információk.
1999-00-00A magyar acélipar helyzete, problémáiFoglalkoztatás az acéliparban. A privatizáció helyzete, a tulajdonosi szerkezet. Árbevétel, eredményesség, pénzügyi források. Minőségügy. Környezetvédelem. Dunaferr adatok.
1998-12-22Túlélési programBeszélgetés Horváth Istvánnal, a Dunaferr elnök-vezérigazgatójával a magyar acélipar s ezen belül a Dunaferr túlélési esélyeiről.
1998-11-00Magyar vaskohászatA vaskohászat összesített nettó árbevétele folyó áron 1997-ben 163 milliárd forint volt, amelyből 70 % jutott a Dunaferr Rt társaságaira. Ma a magyar vaskohászat húzóvállalatai a Dunaferr-csoportban tevékenykednek.
1998-00-00Az I. magyar anyagtudományi és anyaginformatikai konferenciárólDunaújváros, 1997. október 29.
1997-05-27Magyar vaskohászat: hullámvölgy után szolid növekedésA magyar acélipar legsikeresebb vállalatcsoportja, a Dunaferr évek óta teljes kapacitással termel.
1995-10-20Kohászati kitekintő...A Széplakon tartott konferencián a vaskohászatanyag-és energiatakarékossági kérdéseit tekintették át. A hazai acéltermelés alakulásáról!
1995-04-21Szakmai szemmelBeszámoló az OMBKE metallurgus szakcsoportjának üléséről /beszámoló a kohó átépítéséről/
1995-02-24Nincs vész kohászokDr. Zsíros Mária a kohászat helyzetéről, jelené-ről,jövőjéről.
1994-09-02VII. Kohász KupaAug. 14-től 27-ig zajlottak a Kohász Kupa ren-dezvényei. A dunaújvárosi helyezettekről.
1993-09-23Nem állami megoldást,...Szept. 15-e és 17-e között Ozdon tartották a XI.orsz. hengerészeti konferenciát. Előadást tartott Horváth István a Dferr elnök igazgatója is,aki a kohászat helyzetéről és fejlődési tendenciáiról fejtette ki álláspontját.
1993-04-15Stratégiai cél:ahazai piac ellátása...Horváth István a DV elnök-vezérigazgatója a vaskohászat helyzetéről és kívánatos jövőjéről tartott előadást a Magyar Vas-és Acélipari Egyesülés által rendezett konferencián.
1991-05-30Fellendülés két év múlva2. Az iparról, vaskohászatról, beszélgetés dr. Patyi Károllyal.
1991-05-23Fellendülés két év múlvaAz iparról, vaskohászatról, beszélgetés dr. Patyi Károllyal.
1991-01-01Hogyan tovább nyersvasgyártás?A nyersvasgyártás jövőjéről tartott az acélgyártó szakcsoport értekezletet és tisztújitást.
1990-11-27A kohászat fennmaradásáértA Dunaújvárosi műszaki napok rendezvényei a kohászat talponmaradásáért szóltak.
1990-08-31Főigazgató a főiskoláról.A kohászjelöltnek kevés kell. Beszélgetés a változásokról Gábor Bertalan főigazgatóval.
1989-10-27Kohászat kettős szorításban. Lapozgató.Mit ír a Valóság 1989/10. számában "A magyar kohászatról-világperspektívában" címmel megjelentetett interjú. "Talán a Dunai Vasmű van jelenleg a legelőnyösebb helyzetben".
1988-10-04Nem vonulhatunk ki a gazdaságból. Kellenek a fórumokÁgh József, a vasmű technológiafejlesztési főmérnökség V-ös pártalapszervezetének titkára, és Kapás Zsolt nyilatkozata a széplaki tanácskozásról.
1988-10-04Konkrét programot. Gyorsítani a megújulástGombos István díszműkovás, a vasmű igazgatóság VI. alapszervezetének titkára és Kurán Józsefné, az ingatlankezelő vállalat házkezelőségi főelőadója, a vállalatuk párttitkára, és a megyei pártbizottság tagjának nyilatkozata a széplaki konferenciáról.
1988-09-13Nemzetközi tanácskozás a vaskohászatról. Fejlesztésekre van szükség!210 hazai és 60 külföldi szakember részvételével rendeztékmeg a múlt hétvégén Balatonszéplakon a tizedik nyersvas és acélgyártó konferenciát, a kohászat mai helyzetéről és a fejlesztés szükségességéről.
1988-06-11Vaskohászati miniszteri biztosBányai Miklós a vaskohászati miniszteri biztos nyilatkozik a tárcaközi bizottságtevékenységéről és a vaskohászat jövőjéről. "karcsúsítási program"
1988-02-11Bíztatóak a kohászati másodtermékek...A kohászati másodtermékek piacán bíztatóak a kilátások . Az olajradiátorok iránt már most nagy a kereslet, egyéb termékek gyártását is tervezik.
1988-01-05Nélkülözhetetlen marad a kohászat.A lap főszerkesztője beszélhet Berecz Frigyes ipari miniszterrel a magyar kohászat, ezen belül a D. V. jelentőségéről. Jövőjéről.
1987-12-04Két együttműködési szerződést is kötöttek... (kishír)A Dunai Vasmű kiszesei külföldi kohász-vállalatokkal.
1987-12-04A vasmű és a többiekÚj szervezet kialakításán dolgoznak.
1987-11-21Hazai kohó-kilátásokA gazdasági szabályozók változása a korábbinálkritikusabb helyzetbe sodorja a kohászatot1988-ban. 1986, 1987. statisztikai adatok.
1987-11-17Dunaújvárosi műszaki napokAz MTESZ, az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület, a Magyar Elektronikai Egyesület, a Magyar Hidrológiai Társaság, az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztálya három napos dunaújvárosi konferenciájáról.
1987-10-02Érkezik a pelletMangaloréből és Koperból.
1987-09-25Dönteni kell, de gyorsan.A dunaújvárosi vaskohászok problémái a pelet alkalmazásáról.
1987-09-19Tűzközelben. Kohászcsörte a Duna mentén I.Képekk és adatok a kohászat jelenéről jövőjéről.
1987-08-25Bevált a pelletA tőkés importból vásárolt vasérc kedvező adatai.
1987-08-19Dunaújvárosban más a helyzetA dunaújvárosi kohászatról készített riportban olvasztárok nyilatkoznak munkájukról, az utánpótlásról.
1987-07-31KépaláírásA negyven-ötvenezer főt foglalkoztató osztrák kohászati vállalat, a VOEST vezérigazgató-helyettese, prof. Ludvig von Bofdandy vezetésével nyolctagú delegáció látogatott kedden a Dunai Vasműbe. (nem teljes szöveg)
1986-09-27Olvasztárvetélkedő OzdonOlvasztár versenyt rendeztek Ozdon, a három kohászati nagyvállalat részvételével. Különdíjat kapott a DV fiatal csapata.
1986-08-29Távlatok és teendők. Aktívagyűlés a Dunai Vasműben.Dr. Szabó Ferenc előadása a magyar vaskohászat, ezen belül a Dunai Vasmű helyzetéről. Fénykép az értekezletről.
1986-06-10Döntött a Minisztertanács. Szerkezet-átalakítás a kohászatban.A három nagyüzemet érintő átalakítások ismertetése. Ózd, Dunaújváros, Diósgyőr
1986-02-25Egy szakra egy felvételiző. Ki megy kohásznak?Dr. Szabó Zoltánnal, a főiskola igazgatójával történt beszélgetés az okokról.
1986-02-22A kohászdíszegyenruhárólA kohászdíszegyenruha elkészítését vállalták a Dunai Vasműben. A viselés feltételeit szabályozzák.
1986-02-07A vasmű jövője a város jövője is. Az Állami Tervbizottság döntése utánA város és a vasmű vezetőinek nyilatkozata. Képek: Gadanecz György, dr. Szabó Ferenc, Fehéri Béla, Bús Gyula, Suha Zoltán, Stossek Mátyás
1985-11-05Feladatok a kohászatbanOrszágos és dunaújvárosi kérdések.
1985-10-04Kohászati konferencia. Nyilatkozik az árhivatal elnöke.Országos vaskohászati konferencia. A Vasmű Klubban. Kép.
1985-09-10Hol tart kohászatunk? Nyersvas- és acélgyártó konferencia SiófokonDr. Szabó Ferenc felszólalása.
1985-08-30Fizetés a főiskolásoknak! A rang még nem a régiTájékoztatás. Fénykép.
1984-03-23Fakanál helyett kalapács. A lányokat /is/ örömmel fogadják.A Bánki Donát Szakközépiskolában többen jelentkeztek kohászati szakra a lányok közül. Elemzés.
1984-02-28A kohó jövője, a jövő kohójaA kohászat jövőjéről, különös tekintettel a D. V.-re. Új kohászati elsárásoról.
1983-07-01Vaskohászati helyzetképOMBKE nzilatkozata.
1983-03-25Nagy sikert aratott ... a városi tanács dísztermében bemutatott műsorával a Magnyitogorszki Kohászati Kombinát ének- és tánckara. ...Kép: Táncjelenet
1983-03-22Kiállítás a tanácsházán. Szovjet kohászat 1983A Magnyitogorszki Vaskohászati Kombinát 50 éves fejlődését bemutató kiállítás a tanács "C" szárnyában. Kép: A kiállítás egy részlete.
1983-02-15Krízis? Válság?Kohászat, kérdőjelekkel. A kohászat általános válságáról, különös tekintettel a Dunai Vasműre. Elemzés
1982-09-03Kohászati küldöttség VorosilovgrádbaA testvérmegyei kapcsolatok ápolására.
1982-03-14Kohászok tanácskozásaA baráti országok kohászati vállalatainak dújv-i tanácskozásáról.
1981-00-00Közép- és felsőfokú műszaki szakember képzésA kohóipari szakemberek képzésének története időrendben.
1980-09-09A kutatások összehangolásáértA kohóipar negyedik szervezési konzultációja. A tapasztalatcsere jelentőségéről.
1979-01-01A Dunai Vasmű expottevékenységeA vakohászat világpiaci helyzete, 1974-75-ben. Két diák tudományos diákkori dolgozata.
1978-12-22Pályaválasztás előttA cikk azt fejtegeti, hogy miért nem választják a fiatalok a kohász-pályát. A középiskolák, szakmunkásképzők nyomában.
1978-12-12Eredményes évet zárt a vaskohászatA Dunai Vasmű az elsők között.
1978-09-19Hat ország tudományos egyesületeinek képviselői DunaújvárosbanAz ötnapos konferencián a kohászat fejlesztésének kérdéseiről tárgyaltak.
1978-07-07A tervezettnél több acél és hengerelt áruA Dunai Vasmű és a Lenin Kohászati Művek kollektívája dolgozott a legeredményesebben. Eredményes félévet zárt a vaskohászat.
1978-06-13A vaskohászat fejlesztését szolgáló beruházások irányitásáról és annak korszerűsítéséről (3.)A vasmű gazdasági igazgatóhelyettesének befejező tanulmánya.
1978-06-09A vaskohászat fejlesztését szolgáló beruházások irányításáról és annak korszerűsítéséről (2.).)Egy racionális párhuzamos tervezési-kivitelezési gyakorlat kialakítása. Írta: Schmidt Tibor, a Dunai Vasmű gazdasági igazgatóhelyettese.
1978-06-06A vaskohászat fejlesztését szolgáló beruházások irányításáról és annak korszerűsítéséről (1.)A népgazdaság dinamikus fejlődéséről. A beruházás egyes fázisairól.
1978-04-11Termelési csúcsok a kohászatbanMagára talált a Dunai Vasműű
1978-01-03A legnagyobb szerep a vasműéA vasmű termékei mellett előállított kémiai anyagok termeléséről, jelentőségéről. Vegyiparunk Dunaújvárosban (1.)
1977-11-04Kohászati szakemberek tanácskozásaOrszágos tanácskozás. A Vasmű-klubban
1977-01-26Ez már nem a régi kohászat!A kohászat 1976. évi eredményei.
1976-10-05Évről évre több acélFejlesztések a kohászatban, acélgyártásban.
1976-09-10Vezetők KlubjaMilyen mértékben vesznek részt a fiatalok a vezetésben a Dunai Vasműben?
1976-05-19A nagykohó éltrajzából1955-ben 207 ezer tonna nyersvas,1975-ben 354 ezer tonna.
1976-04-06Több mint 22 milliárd a kohászat fejlesztéséreKonverteres acélm- építésére készül a vasm-
1976-02-27Szoivjet segítség a magyar vaskohászatnakEbben a tervidőszakban is remélhetünk segítséget a szovjetektől.
1976-01-27Hétévi szünet után ismét képeznek kohászokat DunaújvárosbanAz 1976/77 tanévre már lehet jelentkezni kohóolvasztár és acélgyártó szakra.
1975-11-28Számítástechnikai szakemberek kerekasztal-konfereciájaA műszaki főiskolán egynapos konferencia a számítástechnikáról a kohászatban cimmel.
1975-07-25Nőtt a termelés, de romlott a minőségHasznosan dolgozott a dunaújvárosi folyamatos acélöntőmű. A kohászat első féléve.
1975-06-04Környezetvédelmi konferencia DunaújvárosbanHárom napos országos környezetvédelmi konferencia Dunaújvárosban. A Dunai Vasmű égető problémája.
1975-05-16Kohászati szervezési konferencia BalatonszéplakonKGM és a Dunai Vasmű közös tanácskozása
1975-04-29Három élüzem bemutatkozikKohászati gyárrészleg, kokszvegyészet, üzemfenntartás.
1974-10-08Nagy feladat előtt a Dunai Vasmű fiataljaiA Dunai Vasmű fiataljait egy négytagú delegáció képviselte a kohászatban és a gépiparban dolgozó fiatalok ágazati szintű ifjúsági parlamentjén Diósgyőrben, október 3-án.
1974-10-04Befejeződött városunkban a IV. országos hidegalakítási konferenciaOktóber 1-3. között rendezte meg az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Eyesület és a Dunai Vasmű a IV.Országos Vaskohászati Hidegalakítási konferenciát.
1974-09-2725 éves a magyar-szovjet tudományos - műszaki működésSzeptember 12-13 városunkban a Kohó- és Gépipari Minisztérium, az OBKE szervezte. Ágazatai szintű vaskohászati szimpozion városunkban.
1974-09-27Lesz-e kohásztanuló Dunaújvárosban?Új iskolák és kollégiumok épülnek.
1974-09-13Vaskohászati szimpozion városunkbanA magyar-szovjet műszaki együttműködés 25 éves jubileuma alkalmából.
1973-10-09Kilenc hónap alatt 350 millió forint....... a többlettermelés értéke a Dunai Vasműben.
1973-09-25Befejeződött az V. Országos Nyersvasgyártó és Acélgyártó Konferencia.A vaskohászat ma időszerű kérdései kerültek napirendre.
1973-04-06Termelési rekord a kohónálA Dunai Vasmű kohó üzemében márciusban 4931 tonnával termeltek többet a tervezettnél. Még soha nem értek el ilyen jó eredményt.
1973-01-24Válasz a vaskohászat dilemáiraA vaskohászat piacképessége.
1972-12-10Ami a munkásportrékból kimaradtInterjúPintér Imre martinásszal.
1972-12-01Nem egészen egy év alatt egymillió tonna acélt gyártott a Dunai VasműA magyar kohászat nevezetes napja: 1972. november 28.
1972-11-28Egy év alatt egymillió tonna acélt gyártott a Dunai VasműA magyar kohászat történetében először.
1972-11-17Reggeli KrónikaMiért vannak jobb anyagi helyzetben a dunaújvárosi kohászok mit az ózdiak?
1972-08-18Az Ozdi Kohászati Üzemek Acélműve...Harc az egymillió tonna acélért.
1972-06-13A KGST vaskohászataNemzetközi kohászati tanácskozás Siófokon.
1972-04-06Évi egymillió tonnás acélgyártási szinten dolgoznak a ...Dicséretes első félévi zárás a kohászatban.
1971-12-07Ma dunaújvárosi szakértők utaznak AlgériábaA vasmű szakemberei szellemi terméket "exportálnak."
1971-03-30Aranygyűrűs kohászavatás100 nappali tagozatos hallgató kohászavatása. Dunaújvárosban először.
1971-00-00Kohászati másodtermékek gyártása a Dunai Vasműben10 év alatt 200 ezer tonna másodtermék. Acélcső, idom, radiátor, perforált lemez, acélszerkezeti vázak.
1971-00-00Kohászati másodtermékek gyártása a Dunai Vasműben10 év altt 200 ezer tonna másodtermék: acélcső, idom, radiátor, perforált lemez, sprálcső stb. hagyta el a vasműt.
1970-00-00Üzemmérnök képzés DunaújvárosbanA Felsőfoku Kohászati Technikum története.
1969-07-01Új, modern gépek várják a főiskolásokatA gyakorlati oktatásokat új, jól felszerelt műhelyekben végzik.
1967-07-27Kohászati termékeink a MEO szemével.A vásárló igénye a legfontosabb.
1967-07-14Diplomás kohászok közöttTanult szakemberek között. 22 felsőfokú kohász szaktechnikus a Vasműben.
1967-03-25A Központi Fizikai Kutató Intézet segítsége a dunaújvárosi kohászatnakAz NA-2 neutron generátort a Dunai Vasmű kohója hasznosítja a roncsolásmentes anyagvizsgálatnál.
1966-02-11Három- és félezer éves fémkohászati emlék városunk területénKozider-padlási lelet: 2 öntőminta a bronz korból.
1964-09-18Négy tanszék a felsőfokú szaktechnikumbanVárosunkban az idén lényegesen bővül a felsőfokú kohász és gépészképzés.
1964-00-00A Dunai Vasmű helyzete a 20 éves hazai kohóipar fejlesztésébanA fejlesztés meghatáérozása, a tervezési lehetőségek.
1964-00-00A Dunai vasmű helyzete a 20 éves hazai kohóipar fejlesztésébenA fejlesztés irányának meghatározása, a tervezés lehetősége.
1963-09-06Megkezdte munkáját a III. Kohászati SzabadegyetemKohászati Szabadegyetem
1963-09-06A szabadegyetem a kohászat új feladatainak megoldását segíti előBorovszky miniszterhelyettes nyilatkozata.
1963-04-12A nagykohó tövébenOlvasztárok, segítőik között.
1962-09-18A kohászat és a gépipar a párthatározat utánBorovszky Ambrus kohó-és gépipari miniszterhelyettes írása.
1962-08-28Felsőfokú szakmunkásképző iskola indulÚj kohászati szakiskola, felsőfokú szaktechnikum indul városunkban. Az iskola a Kerpely Antal Kohóipari Technikum épületében kap helyet.
1962-08-10A jó munka jutalma - a győztesek serlegeA nagyolvasztómű és a Martin acélmű az első, a meleghengermű a második helyezést érte el a kohászati dolgozók országos versenyében.
1962-06-05A Dunai Vasmű a magyar kohászat élvonalábanA vasműben jelentékenyen nőtt a termelés.
1962-04-10Kohászatunk fejlesztése jó irányba halad.A genfi acélipari tanácskozáson a vasmű képviselői.
1962-00-00A kohászati üzemek munkavédelmi és üzemegészségügyi helyzete.Több lesz e területen a tennivalónk az új ötéves tervben.
1962-00-00A kohászat fejlődésének iránya a II, ötéves tervidőszakbanAz MSZMP VII, kongresszusának irányelvei szerint.
1961-09-22A második ötéves terv megnövekedett feladatairól tanácskozik a kohászati műszaki szabadegyetem.Kedden a DV balatonszéplaki üdülőjében kezdődött meg a 2. szabadegyetem.
1960-03-11A Kohászat Kiváló DolgozójaTőke Gyuláné a "Kohászat Kiváló Dolgozója".
1960-02-14A nyersvasgyártási konferencia második...
1959-06-02Elsőnek a Vasműben szakmásították a kohászati munkakörben dolgozókat400 órás szakosító tanfolyam szakmává tette a kohászati munkafolyamatokat.
1959-05-22Növelni a kiművelt emberfők számát, akik nemcsak a ma ..Kohászok ifjúsági konferenciája.
1959-05-08Komlóról a kongressusi verseny kezdete óta...4767 tonna jó minőségű kokszolható szén érkezett terven felül a Vasműbe.
1959-04-00A kohászat történetének gazdaságföldrajzi vonatkozásai MagyarországonNyersvas- és acéltermelés Magyarországon. A Dunai Vasmű Sztálinvárosban 1957 végétől már két nagyolvasztóval termel, ezzel új kohászati bázis jött létre az országban.
1959-02-13Országos tanácskozás a kohászat műszaki feladatairólBeszámoló a tanácskozásról
1958-09-16Megnyílt az országos kokszolható szén és kokszvegyészeti konferenciaBalatonszéplakon, 13-án, a Dunai vasmű szerepéről.
1958-07-22A Vasas és Kohász Szakszervezet vezetőségének együttes ülésérőlAz együttes ülésen a kohó- és gépipar hároméves tervfeladatait ismertette Csergő János miniszter.
1958-06-27Véget ért a kohász-vegyész konferenciaJúnius 24-25. A Vasmű rendezte. Részt vettek az ózdiak, diósgyőriek, csepeliek.
1958-02-07Kereskedelmi Társadalmi Ellenőr híradóEzzel a címmel jelent meg a városi tanács és a Kohászati Dolgozók Szakszervezetének híradója.
1958-01-10Diósgyőr - Ózd - Sztálinváros kohászfiataljainak éves versenyeFelelevenítik a régi hagyományokat
1957-12-06Néhány gondolat a kohász képzésrőlEl kell érni, hogy tényleg szakképzés legyen a kohászképzés.
1957-11-19Jugoszláv kohászküldöttség SztálinvárosbanBeszámoló a látogatásról
1957-11-07Kohász-vásár SztálinvárosbanNovember 15. és 20. között kerül megrendezésre, a Kiskereskedelmi Vállalat által.
1957-08-11Emelik a kohó-és gépipar tervét-Nem kerül sor további ...7Sajtótájákoztató a Dunai vasmű jövőjéről.
1957-03-22Kohász nagygyűlés a VasműbenSok kérdés, ötlet a vasmű védelmében, érdekében. A dolgozók azt is felvetették, hogy a város kapja vissza ismét a Sztálinváros nevet.
1955-12-16Kohászaink megvitatták a jövő évi tervetTervismertető értekezlet a Nagyolvasztóban
1955-12-06Sztálinvárosi kohászok CsehszolvákiábanJegyzetek a tíznapos csehszlovákiai tapasztalatcsere-látogatásról.
1955-10-28Kohászok, martinászok sztálinvárosi tapasztalatcseréjeAz első országos sztálinvárosi kohászati szakmai tapasztalatcserén minden kohászati üzemünk képviseltette magát.
1955-09-20Gál Zsigmond kohómester műszakja vezet a sztálinvárosi...Olvasztár-brigádok munkaversenye.
1955-09-20Érdekes gépek, és kísérleti anyagok várják......a diákokat a Kohászati Technikum tanműhelyében
1955-09-13A Sztálin Vasmű hazánk legkorszerűbb......kohászati üzeme lesz. Pilter Pál főmérnök előadása.
1955-07-26Hétfőn délben......megtörtént az első gőzbefúvatás a Nagyolvasztóban
1955-05-133,400.000 forint évi megtakarítást vállaltak a kohászokA Nagyolvasztó-gyárrészleg 1955. évi felajánlása.
1955-04-01Kohászok versenyében élen haladnaka felszabadulási versenyben 1. Sztálin Vasmű, 2. Ozdi martin. 3. Diósgyőri durvahengermű.
1955-02-08Pótolják a kiesést a sztálinvárosi kohászokA vaskitörés miatt megsérült kohó nagyjavítása miatt kiesett időt bepotolják a kohászok.
1954-11-05Ujabb győzelmek a forradalmi műszak negyedik napján
1954-08-26Kohászaink versenye a III. negyedévi terv teljesítéséértIV. negyedéves tervek teljesítése a kohászatban
1954-08-06Miújság a Nagyolvasztónál?Önköltségcsökkentésről, prémiumrendszerről
1954-07-04Száz százalékos minőség a sztálinvárosi "győzelmi műszakon"Terven felüli csapolás a Győzelmi Műszakban
1954-04-28A sztálinvárosi kohászok befejezték áprilisi tervüket
1954-04-02Másfél óra a gyorslaboratóriumban"Sosem áll a munka, éjjel-nappal égnek a kis villamoskemencék..." A laboratórium munkájáról.
1954-03-26A jövő kohásztechnikusai között"Sok nehézséggel küzd még az iskola-új épületben, új városban, az első évet töltik."
1954-03-24A magyar kohászat feladataiA munkaverseny megtorpant a kohászatban. Nagy lendülettel utol kell érni a tobbi ipart a termelésben.
1954-03-16Túl az ezredik tonnán (kishír)A sztálinvárosi kohászok vigyáznak az új kohóra.
1954-03-16A tervszerű megelőző karbantartás......a kohó üzembiztonságának főfeltétele.
1954-03-09Megérkezett Csepelre......a Sztálin Vasmű első nyersvasszállítmánya
1954-02-26"Ontsátok hát, kohók..."Él és dolgozik a Sztálin Vasmű I. sz. nagyolvasztója
1954-01-15Kiváló kohászok kitüntetéseNovoszásh Gyula acélöntő művezető, Kovál László karbantartó, Fehér József főolvasztár, Filla Béla
1953-08-28Kohász szeretnk lenni...Sok dolgozó jelentkezik a kohászati technikumra.
1953-06-05A NagyolvasztónálGyűlés a hegesztőknél, ahol Márk János Kossuth-díjas, Népköztársasági érdemrenddel kitüntetett hegesztő is részt vett.
1953-04-14Kétnapos műszaki......ankét volt Sztálinvárosban
1952-12-26Új Kossuth-díjas mérnök építkezésünkönKlausz Lajos kohómérnökről...
1952-01-29Annyi vizet fogyaszt majd a Sztálin Vasmű......amennyi egy többmilliós város teljes háztartási vízszükséglete
A kohászat fejlődéseA kohászat fejlődéséről, azon belül az új kohászati bázis, a DV létrehozásáról, az ötéves tervekről, a műszaki fejlesztésről, 1980-ig.
Tűzzel-vassalVálságban a magyar acélipar. Az ágazat sorsa tömegeket érint. Diósgyőr-Dunaújváros?
VasműSzociográfia. A Vasmű gyáregységei, munkafolyamatok és a munkások bemutatása.