Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

1085 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-05-10Három szép nap európai barátainkkalMég 2024. áprilisban elstartolt Dunaújvárosban a BiodiverCity projekt, ami 9 európai ország, 10 városával együtt, közvetlen európai uniós forrásból kíván válaszokat adni a városi ökoszisztémák kérdéseire. A BiodiverCity projektben a következő városok vesznek részt: Cieza (spanyol), Dunaújváros, Guimaraes (portugál), Hertogenbosch (holland), Limerick (ír), Poljcane (szlovén), Szarajevó (bosnyák) Siena olasz, Veszprém, Vratsa (bolgár).
2023-12-15Kínai delegáció látogatott a városbaKínai emberekkel akár gyakran, kínai termékekkel rendszeresen, de hivatalos kínai delegációkkal nagyon ritkán találkozhatunk Dunaújvárosban. 2023. december 12-én egy hatfős delegáció érkezett Kína Csöcsiang tartományból, akik egy napot Dunaújvárosban töltöttek.
2023-09-15A dortmundi kapcsolatA Széchenyi István Gimnázium harminchét éves kapcsolatot ápol dortmundi testvériskolájával. Hagyomány, hogy egy hetet itt töltenek a német gyerekek Dunaújvárosban, aztán egy hetet a mieink Dortmundban. A közelmúltban Dunaújváros volt a vendéglátó és igyekeztek tartalmas programokat összeállítani a vendégeknek. A Városháza közgyűlési termébe is hivatalosak voltak a német diákok a napokban, akiket Szabó Zsolt alpolgármester fogadott.
2023-04-25A tengerentúlról jöttek látogatóbaHétfős nemzetközi delegáció látogatott Dunaújvárosba: a Vöröskereszt kanadai és ausztrál munkatársai azt szemlézték, miként zajlik az ukrán menekültek ellátása.
2023-01-21Habsburg-Lotharingiai Mihály járt városunkban. Látogatóban a főhercegKülönleges vendég érkezett csütörtökön városunkba, mégpedig Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, a Magyarországi Mindszenty Alapítvány elnöke. A vendégeket Baltási Nándor esperes, a helyi egyházközség plébánosa vezette körbe a templomban, megcsodálva a hatalmas üvegablakokat, amelyek szenteket, bibliai eseményeket ábrázolnak.
2023-01-20Főhercegi látogatásKülönleges vendég érkezett csütörtökön városunkba, mégpedig Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, a Magyarországi Mindszenty Alapítvány elnöke. A vendégeket Baltási Nándor esperes, a helyi egyházközség plébánosa vezette körbe a templomban, megcsodálva a hatalmas üvegablakokat, amelyek szenteket, bibliai eseményeket ábrázolnak.
2022-09-00Családos "élménytúra" a Gyártó Egység üzemeiben. "Apa, te tényleg itt dolgozol?"Beszámoló az ISD Dunaferr Gyártó Egységében 2022. augusztus 26-án tartott gyárlátogató túráról. Az érdeklődők a az öntödébe, a mechanikaüzembe és a lakatosüzembe látogattak el.
2022-07-00Selmeci Diáknapok Dunaújvárosban (képaláírás)2022. június 30-a és július elseje között Dunaújváros adott otthont a Selmeczi Diáknapok rendezvénysorozatának. Az eseményt a helyi egyetem selmeci diákhagyományokat őrző hallgatói szervezték meg. A résztvevők egyik jelentős számú csoportja a második nap délelőttjén a Dunaferr egységeiben tett látogatást. (nem teljes szöveg)
2021-10-13Kormánybiztosi fórum a campusonOktóber 11-én a Dunaújvárosi Egyetemre látogatott Dr. Stumpf István, a felsőoktatási modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztos.
2021-10-12A fejlődő térségért"2021. október 11-én, hétfőn Fejér megyébe látogatott Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő dr. Molnár Krisztiánnak, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének meghívására. A kormányszóvivő asszony három település – Iváncsa, Kulcs és Nagyvenyim – közelmúltban megvalósult, illetve folyamatban lévő fejlesztéseit tekintette meg látogatása során."
2021-09-25Dobrev Klára is egészen mást beszélt korábban...Dobrev Klára Dunaújvárosba látogatott.
2021-05-28Szent II. János Pál pápa születésének 101. évfordulójára emlékeztek101 éve, 1920. május 18-án született II. János Pál pápa – ez alkalomból Barta Endre, Dunaújváros alpolgármestere a lengyel nemzetiségi önkormányzat tagjaival és Leszno város delegációjával közösen helyezett el koszorút a katolikus egyház egykori vezetőjének mellszobránál.
2021-05-21Erdő Péter bíboros a papírmúzeumban. Bíborosi látogatás és megnyitóMájus 20-án, csütörtökön dr. Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek egyedülálló bibliatörténeti kiállítást nyitott meg városunkban, az ötéves Magyar Papírmúzeumban. A rendezvényen jelen volt Bencs Attila, a múzeumnak helyet adó Hamburger Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Perbárt Jenő múzeumigazgató, valamint Pintér Tamás, Dunaújváros MJV polgármestere és Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester is.
2020-03-06Gárdonyi gála, nagy sikerrelA dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskolába látogattak Dunaújváros francia testvérvárosa, Villejuif művészeti intézményének tanulói.
2020-02-28Francia testvérvárosi programokA Gárdonyi Géza Általános Iskolába látogattak Dunaújváros testvérvárosa, Villejeuif művészeti intézményének tanulói 2020. február utolsó hetében
2019-12-00Készül a II. kohó torokzárszerkezete. A gyártás helyszínén jártak a vasműs szakemberek2019. november 11-e és 14-e között dunaferres szakemberek egy csoportja utazott Ukrajnába, ahol két városban is jártak. Mindkét helyszínre a közeljövőben megvalósuló dunaferres beruházásokhoz kapcsolódó szakmai feladatok szólították a csapatot. A csoport tagjai: Cseh Ferenc, a Nagyolvasztómű gyárvezetője; Evgenii Vaganov, karbantartási igazgató; Kvárik Sándor, a Nagyolvasztómű termelésvezető-helyettese; Mérges László, a Nagyolvasztómű gépészeti üzemvezetője és Püski Imre stratégiai beszerzési osztályvezető.
2019-10-11Selyemúton a magyar cimbalomA Koreai Köztársaság nagykövete látogatott Dunaújvárosba. A Magyar-Koreai Társaság szervezésében különleges gálaműsort szerveztek a Bartók Kamaraszínházba.
2019-09-20"Csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el"Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár tartott lakossági fórumot a városháza "C" szárnyában.
2019-07-12Nyüzsgés a könyvtárbanSzerdán Besnyőről érkezett 25 gyermek táborozó megismerni a könyvtárat.
2019-06-00Az AWO Simson Veteránmotoros Bartái Kör tagjai az ISD Kokszolóban (képaláírás)Az AWO Simson Veteránmotoros Baráti Kör tagjai évente háromszor találkoznak, mindig más-más helyen az országban. Az idei nyitórendezvényt Dunaújvárosban tartották, amelynek keretében gyárlátogatáson vettek részt a Klubtagok az ISD Kokszolóban, ahol Szilágyi Zsolt kollégánk kalauzolta őket. (nem teljes szöveg)
2019-05-31HatártalanulA Dózsa iskola diákjai ezúttal Felvidéken jártak irodalmi és történelmi hősök nyomában.
2019-05-24Nemet kell mondani a bevándorlásraCsütörtökön Mezőfalvára látogatott Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége kétnapos eseményének megnyitójára.
2019-05-24Vasárnap jövőt választunk!Dr. Palkovics László miniszter tartott lakossági fórumot a városban.
2019-05-17Egyeztetések a testvérvárossalA lengyel Leszno városának küldöttségét fogadta Gombos István alpolgármester, hogy különböző fejlesztésekről egyeztessenek.
2019-05-10testvérvárosi látogatás. Dunaújvárosi küldöttség utazott VukovárraA város horvátországi testvérvárosának, Vukovárnak a városnapját május 3-án ünnepelték. Meghívást kapott Dunaújváros küldöttsége is. Városunkat Gombos István alpolgármester, Farkas Márta, a Szabó Magda iskola igazgatója, és férje, Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója képviselte.
2019-05-00Újra Acélszobrász Alkotótelep a Dunaferr-ben. Alkotók terepszemlénA Dunaferr-Art Dunaújváros Alapítvány 2017-ben újraindította a több éve szünetelő Acélszobrász Alkotótelepet. Ennek folytatásaként hirdette meg pályázatát az alapítvány az idei, 2019-es alkotótelepen való részvételre. A pályázók közül öt művészt választott ki a szakmai kuratórium. Cseh Lili, Erős Ágost Koppány, Gerhes Gábor, Gróf Ferenc és Melkovics Tamás alkothat május végéig az ISD Dunaferr műhelyeiben.
2019-04-12KampányindítóA Párbeszéd Magyarországért és a Magyar Szocialista Párt közös listát indít az európai parlamenti választásokon. A kampány részeként városunkban járt dr. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és Komjáthi Imre, a párt alelnöke.
2019-01-25Bővülő külkapcsolatokJiangsu tartomány négy tagú delegációját fogadta a Dunaújvárosi Egyetem vezetése január 18-án. A kínai küldöttség Perkáta önkormányzatának meghívására érkezett Magyarországra.
2018-12-00Dózsások az erőműben (képaláírás)A Dózsa György Általános Iskola tanulói a Paksi Atomerőmű Tájékoztató- és Látogató Központjába látogattak. A 2018/19-es tanévben a Nemzeti Tehetségprogram keretében a „matematikai, a természettudományos, a technikai, digitális, valamint a szakmatanuláshoz szükséges kompetenciák erősítése a köznevelési intézményekben” című pályázat valósul meg heti másfél órás foglalkozásokon a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában tizenkét diák részvételével. (teljes szöveg)
2018-11-16Zombori látogatás (kishír)A Szabó Magda Református Iskola szerb-horvát szakköre múlt pénteken Zomborba látogatott. (nem teljes szöveg)
2018-11-09Közös egyetemi képzés (kishír)A Dunaújvárosi Egyetem egyik kínai partneregyeteme, a Guangdong University of Finance and Economics (GDUFE) vezetőiből álló delegáció tett látogatást hétfőn a dunaújvárosi egyetemen. (nem teljes szöveg)
2018-09-07Svájci vendégekÉpítész tanulók érkeztek Dunaújvárosba Svájcból. A 35 fős csoportnak Kuslits Tibor és Szabó Imre tartott előadást
2018-07-00Az OMBKE helyi szervezetének látogatása a Hamburger Hungáriánál (képaláírás)Az OMBKE helyi szervezete legutóbbi klubnapján a Hamburger Hungária Kft.-hez látogatott el. A program lehetőséget kínált az erőmű és a 7-es papírgép csarnokában folyó termelés megtekintésére. A cég Európa vezető vállalkozásainak egyike az újrahasznosított papírgyártás területén. (teljes szöveg)
2018-06-29Brazil kapocsA Magyr Rektori Konferencia szervezésében érkezett hazánkba a brazil ABRUEM delegációja. A 46 egyetemet tömörítő szervezet képviselői ellátogattak a Dunaújvárosi Egyetemre is szerdán.
2018-06-29Olimpikon látogatott a kis kézilabdázókhoz. Zubai Szabolcs a karján hordja Dunaújváros címerétA Duna-Pent kézilabda egyesület sporttáborában egész héten a játéké és a mozgásé volt a főszerep, csütörtökön este pedig Zubai Szabolcs látogatott el a gyerekekhez.
2018-06-08Határtalan Erdély. Nagyszalontától ÉrdmindszentigAdy Endre és Arany János nyomában jártak a dózsás diákok Erdélyben.
2018-06-00Kínai szakember a vasműbenBeszélgetés Zhang Dachen kínai vezető mérnökkel, aki kollégájával, Chunchang Wanggal látogatott el a ISD Dunaferr Acélművébe, hogy szakmai kérdéseket tisztázzanak az üzemvezetőkkel.
2018-05-11Vukovár napjaDunaújváros horvát testvérvárosa, Vukovár május 3-án ünnepelte a Város Napját, melyen a dunaújvárosi küldöttség is vendég volt. Május 18-án közel ötven dunaújvárosi vendég látogat a horvát városba.
2018-05-00Tesla az ISD Dunaferrben (képaláírás)Nem mindennapos látvány a Vasműben egy igazi luxusautó... A gyönyörű, piros Tesla egy kommunikációs kampányhoz kapcsolódó fotózás főszereplője volt a közelmúltban a gyár több helyszínén is. A kampány célja az acélnak mint a világ egyik legfontosabb szerkezeti anyagának népszerűsítése, többek között az ISD Dunaferr Gépjárműipari Projektjéhez kapcsolódóan is. (teljes szöveg)
2018-04-00Orosz vendégek a gyárbanAz Orosz Föderáció Vasas Szakszervezetének ötfős delegációja látogatott hazánkba 2018. április 9-12. között. A delegáció április 11-én látogatta meg a Dunaferr társaságcsoportot. A programon részt vett Balogh Béla, a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke, valamint a Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség részéről Mucsi Zoltán elnök és Győri Gábor alelnök is. A delegációt fogadta Evgeny Tankhilevich cégvezető is.
2018-03-29Kósa: 34 milliárdból fejlődik Dunaújváros és környékeÁllami segítséggel májusban újranyit az élményfürdő.Kósa Lajos a dunaújvárosi élményfürdőben tartott tájékoztatót.
2018-03-23Az ország jövője a tét. Ki kell váltani az egyetem PPP-adósságátKözel négyszáz érdeklődő fogadta Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét szerdán délután a Városháza "C" szárnyának rendezvénytermében. Dr. Galambos Dénes meghívására érkezett városunkba.
2018-03-09Mikrokozmosz után kulisszajárásA Riska Játékos Sportverseny országos diákolimpiai döntőjét megelőző napon a Bartók színházba látogattak a finalista gyerekek, ahol a Mikrokozmosz című mese előadást láthatták.
2018-02-23Dunaújváros szép jövő előtt áll! A paksi fejlesztésben nagy szerepe lehet a Dunaferrnek, az új atomerőművel olcsóbb lesz az áramOrbán Viktor miniszterelnök Dunaújvárosba látogatott.
2018-02-16Monostort építene az ortodox egyház. Az Árpád-korban Pentelén már volt szerzetesi épületKét monostort építene Magyarországon a bécsi ortodox egyházközség. Ennek érdekében egyházi delegáció tett látogatást városunkban is. A dunaújvárosi Szabó Zsolt Róbert építésznek szívügye az egykoron a Szalki-szigeten épült monostor. 2015-ben megalapította a Monostor Bizottságot.
2018-02-16Tánc, városnézés, Terminál és gálaVillejuifból vendégeskedtek nálunk ifjú táncosok a múlt héten. A francia testvérvárosból érkező csapat a Gárdonyi iskola diákjaival készült közös produkcióval.
2017-11-00Vendégségben. Látogatók az egykori SztálinvárosokbólNégy ország delegációja érkezett 2017. október 25-én a Dunaújvárosi Egyetemre az egykori Sztálinvárosokból. Románia, Albánia, Lengyelország, Bulgária és hazánk részvételével az Európai Bizottság finanszírozásával zajló „Európa a polgárokért” című program keretében közel húsz fő vett részt a „Sztálinváros polgára voltam” elnevezésű projektben, melynek célja a sztálini rendszer jellemzőinek megismerése.
2017-10-20Egy földig rombolt és kifosztott múzeum reneszánszaAz Intercisa Múzeum munkatársai az elmúlt hétvégén Dunaújváros testvérvárosába, Vukovárra utaztak.
2017-09-25Kifogták Dél-Ameikát. Barátunk, Dél-AmerikaSzeptember 23-án, szombaton ismét Ecuador, Venezuela és Kuba volt a vendég a Nap Háza – Hold Udvara rekreációs és agroturisztikai központban Kulcson. Közelebb a karibi térséghez és Dél-Amerikához.
2017-09-22Világsztár az usziban (kishír)Február 18-19. között filmforgatás miatt zárva volt a Fabó Éva Sportuszoda. Azon a hétvégén Jennifer Lawrence járt nálunk. (nem teljes szöveg)
2017-09-22Példakép (kishír)Hazánk korábbi világbajnok magyar félnehézsúlyú profi bokszolója, Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke a Dunai Ökölvívó Sportegyesület fiataljaihoz látogatott. (nem teljes szöveg)
2017-09-15Nem igérnek 13. havi nyugdíjat. A Demokratikus Koalíció kis lépésekben halad előreOrszágjáró kormánykörútjának első állomásaként Dunaújvárosban tartott lakossági fórumot Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke.
2017-09-01Kolozsvári Magyar Napok. Római kori írótábla, ékszerek és játékokA Kolozsvári Magyar Napokon, augusztus 13-20. között az Intercisa Múzeum is képviseltette magát.
2017-09-01Kulturális kapcsolat. A két, dunai gyöngyszemA hét elején városunkban járt a horvátországi Vukovár delegációja. Marijan Pavliceket, Vukovár alpolgármesterét dunaújvárosi látogatására elkísérte Jakumetovic Rozália (kép), a Vukovári Magyarok Egyesületének elnök asszonya is.
2017-08-25II. Lajos király seregének útján. Történelmi zarándoklat dunaújvárosi állomássalVárosunkba is ellátogattak a Bakonyi Poroszkálók tagjai, akik az 1526-os mohácsi csatára vonuló sereg útvonalát járták be.
2017-08-00Meleg hengermű, hűvösben. Hengersor a magasból nézveIsmertető az ISD Dunaferr Meleghengerművéről. Nyilatkozik Németh József hengersori technikus; Sáfrány Helga diszpécser; Revákné Éva kohászati anagyelőkészítő operátor; Kondor László revés és Tóth Gábor darus.
2017-07-00A papír története ezer négyzetméteren. Múzeumlátogatáson az OMBKE dunaújvárosi tagjaiMintegy húsz érdeklődő tag részvételével a Magyar Papírmúzeumban tett látogatást az OMBKE Vaskohászati Szakosztály dunaújvárosi szervezete. A látogatásról nyilatkozik József Róbert, az OMBKE helyi szervezetének elnöke.
2017-06-09Nagy siker a magyar-francia néptánc. Villejuifba látogattak a dunaújvárosi diákokDunaújváros testvérvárosának, Villejuifnek és Virgini Cosnier tánciskoáljának meghívására május 30-tól június 4-ig Párizs külvárosában vendégeskedtek a gárdonyis diákok.
2017-06-02Szabó Zsolt a Párbeszéd jelöltjeOrszágjáró kampányt kezdett a Párbeszéd Magyarországért, amelynek társelnöke, miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely. A képen Szabó Zsolt és Karácsony Gergely.
2017-06-00Egy hétköznap a gyárban. Érdekes, különleges helyAz Erasmus+ program segítségével Dunaújvárosban tanuló orosz diák, Polina Oleneva írása az ISD Dunaferrben tett látogatásáról.
2017-06-00Nemzetközi diákcsoport látogatása a vasműben. Termelés, vállalati kultúra, építészet.2017 tavaszán második alkalommal látogattak el az ISD Dunaferrhez a Közép-európai Egyetem (CEU) hallgatói. A csoportot Charles Shaw, az egyetem történelem tanszékének adjunktusa vezette.
2017-04-07Vukovári testvérvárosA horvátországi Vukovar településre látogatott el a dunaújvárosi önkormányzat küldöttsége. A látogatás célja, hogy testvérvárosi kapcsolat alakulhasson ki.
2017-04-00Határtalan kapcsolatokBeszélgetés Cserna Gábor polgármesterrel Dunaújváros külföldi kapcsolatairól. A közelmúltban a városba látogatott Girlic Radman, Horvátország és Aleksandar Dragicevic, Bosznia-Hercegovina nagykövete.
2017-04-00Gyárlátogatás (képaláírás)A Gyártó Egység vezetőjének meghívására március 20-án gyárlátogatáson vettek részt a karbantartási szakterület (egykori DFK Kft.) nyugdíjas vezetői. (nem teljes szöveg)
2017-04-00OTDK (képaláírás)Április első napjaiban több szekcióban is bemutathatták tudományos eredményeiket az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) résztvevői. A Dunaújvárosi Egyetem több száz vendéget fogadott a nívós rendezvényen. A kísérőprogramok sorában idén is népszerűek voltak a gyárlátogatások, az ISD Dunaferr Zrt. üzemeiben is maradandó élményeket szerezhettek a vendégek. Képünkön a látogatók egy csoportja április 7-én a vasmű főkapuja előtt. (teljes szöveg)
2017-03-24Munka és munkásszállás. Polgármesteri tanácskozás (kishír)Orosháza polgármesterét, Dávid Zoltánt fogadta Cserna Gábor polgármester. Közös pontokat, lehetőségeket kerestek, amelyekkel előrébb vihetik mindkét település működését és fejlődését. (nem teljes szöveg)
2017-03-24Bosnyák testvérvártos. Gazdasági és kulturális együttműködésBosznia-Hercegovina nagykövete, Aleksander Dragicevic látogatott el városunkba szerdán, hogy egy Dunaújvároshoz hasonló bosnyák településsel való kapcsolat kialakításáról tárgyaljon Cserna Gábor polgármesterrel.
2017-03-23A nagykövet látogatása. Fogadástól tárlatvezetésigMárcius 22-én Aleksandar Dragicevic, Bosznia-Hercegovina nagykövete érkezett városunkba - találkozók sora várta.
2017-03-17Legenda a gimiben. Farkas Bertalan az első magyar űrhajósA Széchenyi István Gimnázium tanulóihoz látogatott el Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós, hogy élményeiről és az űrutazásról beszéljen a fiataloknak.
2017-02-24Testvérvárost keresnekVárosunkba látogatott Cserna Gábor polgármester meghívására Gordan Girlic Radman, Horvátország budapesti nagykövete. Egy Dunaújvároshoz hasonló kaliberű horvát várossal való kapcsolat létrehozásáról értekeztek.
2017-02-24Látogatás a Szabad Királyi Városban. Szeptemberben Dunaújvárosba érkeznek a zombori iskola diákjai268 évvel ezelőtt lett a szerbiai Zombor település Szabad Királyi Város. Dunaújvárosi küldöttség utazott az ünnepségükre (Farkas Lajos, Farkas Márta, Friedrichné Pethő Ilona).
2016-12-19Magyar, uruguay. Miskolctól MontevideoigA múlt héten egy baráti meghívásra városunkban járt Uruguay tiszteletbeli konzulja Alejandro R. Fernández Katona (kép). Ha már erre járt, beszélgettünk vele.
2016-12-09Nagyköveti látogatás. Vendégdiákok érkezhetnek az egyetemre Dél-AfrikábólJohann Marx, a Dél-afrikai Köztársaság nagykövete látogatott el városunkba
2016-12-00Amitől bejgli a bejgliKisgyermekek egy csoportja járt a Széchenyi Pékségben a nyitott napok keretén belül. Lissák Kálmán, a pékség ügyvezető igazgatója ismertetője a bejgliről.
2016-11-11Városi látogatás. Jobbik Magyarországért MozgalomVárosunkban tett látogatást Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom pártelnöke.
2016-10-00A Marketing Klub látogatásaA „HÍD” Egyesület Dunaújvárosi Marketing Klubja klubdélutánját az ISD Kokszoló Kft.-ben töltötte 2016. október 6-án. A klubnap apropója a dunaújvárosi kokszgyártás hatvanadik évfordulója volt. Pász Péter, a cég műszaki igazgatója rövid előadásban megismertette a kokszgyártás elvi folyamatait és fényképeken bemutatta a technológiai berendezéseket.
2016-08-00Boxolj inkább, ne verekedj!Megnyitotta kapuit a DÖSE, a Dunaújvárosi Ökölvívó Egyesület. Beszélgetés a magyar bokszlegendával, Erdei Zsolttal (Madár), aki részt vett az ünnepélyes átadón.
2016-07-15Madár-látta öklözők az edzőteremben. Négy fiatal tehetség szeptembertől versenyezni fogA Dunai Ökölvívó Sportegyesület edzőtermébe látogatott Erdei Zsolt, ahol találkozott a klub reménységeivel is.
2016-06-03Harmincegy milliárd forint. Orbán Viktor miniszterelnök: Dunaújváros fejlesztése becsületbeli ügy számunkraA Modern Városok Program keretében városunkba látogatott Orbán Viktor miniszterelnök. Exkluzív interjút adott a Dunaújváros Televíziónak.
2016-06-03Új fejlődési pályára áll a város. Harmincegymilliárd forint jut fejlesztésreErről kedden állapodott meg Cserna Gábor polgármester és Orbán Viktor miniszterelnök.
2016-06-03Miniszterelnöki vizitA Modern Városok Program keretében május 31-én Dunaújvárosba látogatott Orbán Viktor miniszterelnök. Részlet a Dunaújvárosi Televíziónak adott interjúból.
2016-06-02Gyurcsány-látogatásÉles kormánykritikát fogalmazott meg a kormánnyal szemben június 1-én a Munkásművelődési Központ udvarán Gyurcsány Ferenc (kép).
2016-06-00Kormány nélkül nem lehet várost fejleszteniBeszámoló Orbán Viktor városunkban tett látogatásáról. A miniszterelnök a Modern Városok Program keretein belül kötött szerződés a várossal. A szerződés tartalma.
2016-05-27Magyar-szlovén barátság. Kapcsolatépítés SzlovéniávalKsenija Skrilec szlovén nagykövet együttműködési lehetőségekről is tárgyalt, amelynek részeként megállapodás születhet a Dunaújvárosi Egyetem és két szlovén intézmény között az oktatás , tudomány és kutatás területén.
2016-05-21Amerikából érkezett szakemberA Magyar Rektori Konferencia szervezésében Magyarországra látogatott az Egyesült Államokból érkező dr. Vipin Gupta professzor, hogy megismerkedjen néhány hazai egyetem rektorával és vezetőségi munkájával.
2016-05-02Beszélt az emberek nyelvénVárostörténet - Kádár János a város 10. és 25. évfordulóján is ellátogatott Dunaújvárosba.
2016-05-00Szakmai nap diákoknak. Hasznos kirándulás2016. április 21-én a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Szakközép- és Szakiskola rendészeti ágazatának tanulói, összesen 58 diák az Iskoláhét keretében látogatást tett az ISD Dunaferr Zrt. területén.
2016-05-00Együttműködés a duális képzésben. Miskolci delegáció járt a gyárbanDr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora, illetve dr. Sevcsik Mónika, az ISD Dunaferr RMS- és HR-igazgatója aláírták a gyár és a miskolci egyetem között kötött, a felsőfokú duális képzésben való együttműködést szabályozó keretmegállapodást. A megállapodás jóvoltából az ISD Dunaferr Zrt. gyakorlati helyként kapcsolódik be a az egyetem anyagmérnök BSc duális képzési struktúrájába.
2016-05-00A legbüszkébb Dunaújváros polgáraira vagyok!Beszélgetés Cserna Gábor polgármesterrel Dunaújváros fejlesztési irányvonalairól, ugyanis 2016. május 24-én a városba látogat Orbán Viktor miniszterelnök.
2016-05-00Magyarok találkoztak magyarokkalA Rudas középiskola sikeresen pályázott a Határtalanul programra. Elsőként a dunaújvárosi diákok vendégeskedtek Erdélyben, majd április végén a nyárádszeredaiak érkeztek városunkba. Nyilatkozik Szűcs Zsófi diák, Cserna Gábor polgármester, Szemenyei István iskolaigazgató és Falka Emőke és Fülöp Emese erdélyi tanárok.
2016-04-22Erdélyi csoportot láttak vendégülNyárádszeredai diákokat és tanárokat látott vendégül a Rudas iskola ezen a héten, elsőként Cserna Gábor polgármesternél tettek látogatást a Határtalanul program keretében.
2016-04-18Kodály visszatérő vendégünk voltA krónikák szerint kétszer járt nálunk Kodály Zoltán, először 1954-ben, másodszor 1965-ben. A Munkásművelődési Központ és Könyvtár 2004-es Történeti Évkönyvében az áll, hogy a Sztálin Vasmű Énekkara 1954. március végén tartotta első hangversenyét, amelyen Kodály Esti dal, a Két gömöri népdal, valamint a Békesség-óhajtás című művét adták elő.
2016-04-15Határtalan kirándulásOlyan tanulmányi kirándulásokat is támogat a kormány, amellyel határon túli, magyarlakta településekre látogathatnak a diákok. Ilyen pályázatot nyert most a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola.
2016-04-13A világon a legnagyobbA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara tervezett kiránduláson a győri Audi karosszériaüzemét látogatták meg az érdeklődők.
2016-04-01A legendás kapitány látogatása. Egy egész ország bírta maradásraAz idei, 37. sorszámot viselő Arany Üst nemzetközi korosztályos úszóversenyről ezúttal sem hiányzott Kiss László szövetségi kapitány. Interjú.
2016-03-25Japán kapcsolatJapán magyarországi nagykövete képviseletében látogatást tett a Móricz Zsigmond Általános Iskolában március 23-án a kulturális attasé, Shimada Rjúszuke.
2016-03-25KMI: hello, Kazahsztán!A Kazahi Művészeti Akadémia rektorhelyettese a közelmúltban tett látogatást a Kortárs Művészeti Intézetben.
2016-02-26Storcz Botond mesélt a gyerekeknekA háromszoros olimpiai bajnok, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya Storcz Botond látogatott el szerdán a Dunaferr SE csónakházába.
2016-02-26Államtitkári látogatás (képaláírás)Az ISD Dunaferrnél járt február 13-án Lepsényi István. A Nemzetgazdagsági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkárát valamint a kíséretében érkező dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselőt Evgeny Tankhilevich cégvezető fogadta. (nem teljes szöveg)
2016-02-00Államtitkári látogatás. A cégvezető tájékoztatta a politikusokatAz ISD Dunaferrnél járt 2016. február 13-án Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára, valamint dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő. A politikusokat Evgeny Tankhilevich cégvezető fogadta, aki tájékoztatta őket a vállalatcsoport helyzetéről és terveiről.
2015-11-25Főhajtás a párizsi áldozatokértPerkátán a párizsi merényletsorozatra emlékeztek. A francia testvértelepülésre - Saint-Maximin - látogatott Perkáta Nagyközség Önkormányzatának háromtagú delegációja.
2015-10-28A kínai-magyar barátság éllovasaiPeking Fengtai kerületének hivatalos delegációja látogatott Perkátára október 27-én, egyebek mellett azért, hogy a partnerek szemrevételezzék a készülő Kínai-magyar Kulturális Turisztikai Központot.
2015-10-22Államtitkári segítség (képalíárás)Tegnap délelőtt dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerda délben rövid, szakmai látogatást tett a dunaújvárosi sportlétesítményekben. (nem teljes szöveg)
2015-10-21PartnerlátogatóA kínai Changchunból érkezett delegáció látogatott október 16-án Perkátára.
2015-10-16Tudásközpont biztos jövőképpelA Dunaújvárosi Főiskola diákhagyományai Selmecbányáról erednek. Újvárosi küldöttség járt ott látogatóban. Megünnepelték az Academia Montanistica alapítását.
2015-10-00Pályaválasztás előttPályaválasztás előtt álló diákok látogatták meg a Dunaferr tanműhelyét. A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara szervezte meg az eseményt, melynek során A Dunaferr Szakközép- és Szakiskolában folyó oktatással és az ISD Dunaferr működésével is megismerkedhettek a résztvevők.
2015-09-25Angolaiak a főiskolánAngolai delegáció látogatott a Dunaújvárosi Főiskolára. A látogatás célja egy 2016 szeptemberétől folytatandó lehetséges együttműködés volt, amelynek keretében 100 angolai diák érkezhet a magyar felsőoktatási intézményekbe, a kiválasztottak között van a helyi főiskola is.
2015-08-19Mindenki látni akarta a világ első űrhajósátA „kirakatvárost” külföldi államférfiak, írók, tudósok, politikusok gyakorta látogatták. Közülük az egyik legemlékezetesebb Jurij Alekszejevics Gagarin űrhajós 1961. augusztus 20-i látogatása. Teret is elneveztek róla a városlakókkal való találkozásának emlékére. Városunk vendégeinek névsora 1951 és 1960 között.
2015-08-04Közelebb hozzák a világotEcuador magyarországi nagykövete, María del Carmen González látogatott el a kulcsi Nap Házába augusztus elsején.
2015-08-00Jól szórakoztak a Kokszolós gyerekek2015-ben is rendeztek napközis tábort az ISD Kokszoló Kft. Szabadidő Parkjában a Kokszolós gyermekeknek. Nyilatkozik Gecseg Ágnes, a Dunaferr Ifjúsági Szervezet kokszolói tagszervezetének titkára.
2015-07-00A fémek csillogó világa2015 júniusában Düsseldorfban jártak az ISD Dunaferr Zrt. szakemberei a "Bright World of Metals - a fémek csillogó világa" nevű fémipari vásáron. A rendezvényen készült képen Angeli Tamás, Roman Zebkov, Torma Gizella, Bucsi Tamás, Igor Shashin és Ács Bálint látható.
2015-07-00Családi nap a GyártóegységnélCsaládi gyárlátogatást rendeztek az Isd Dunaferr Zrt. Gyártóegységénél. Ez alkalommal hatvan dolgozó száznegyvenhat hozzátartozója élt a lehetőséggel. A látogatók véleménye a gyárról.
2015-06-00Szakmai út és kirándulás OroszországbanAz oroszországi Kushvai Hengergyárban tett látogatást három meleghengerműves szakember, Lontai Attila gyárvezető, Illés Péter technológiai osztályvezető és Kemeléné Halasi Monika technológus mérnök. Beszámoló a szakmai útról és a kirándulásról.
2015-05-08Államtitkári látogatásDr. Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár Cserna Gábor polgármester meghívására érkezett Dunaújvárosba csütörtökön, a Bánki középiskola főiskolára költözéséről tárgyaltak.
2015-04-00Hagyományteremtő családi gyárlátogatás2015. március 28-án került sor először az ISD Dunaferr Zrt. Acélművében olyan gyárlátogatásra, amelyen a dolgozók családtagjai vehettek részt. Tóth Kálmán, az ötletgazda, Várdai Dóra látogató és Kelemen Tibor, a FAM üzemvezetőjének véleménye.
2015-03-20Kelendő a magas minőségű acéltermékGlattfelder Béla államtitkár sajtótájékoztatón számolt be a Dunaferrnél történt látogatás tapasztalatairól.
2015-03-20Muzsikás-koncert a rendhagyó óránA több mint 40 éve alapított Muzsikás Együttes látogatott el a Dózsa iskolába a héten. Rendhagyó énekórák keretében a diákok közelebbről is megismerkedhettek a magyar népzene rejtelmeivel.
2015-03-19Tájékozódott az államtitkárGlattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár a Hamburger Hungária Kft.-ben és az ISD Dunaferr Zrt.-ben tett látogatást március 18-án.
2015-03-17Legyen elegáns a tornaA múlt hét végén ismét Dunaújvárosba látogatott a magyar női tornász válogatott szövetségi kapitánya, Draskóczy Imre. A néhány évvel ezelőtt még aktív, neves ukrán tornásznő, Alina Kozich is vele érkezett.
2015-03-14Mindig reális célok menténMárcius 10-én a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya újabb neves vendéget köszönthetett a kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Vereckei Ákos személyében, aki jelenleg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai koordinátora.
2015-03-13Itt járt VereckeiA kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Vereckei Ákos látogatott el a csónakházba a Dunaferr SE szakosztályhoz. A Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya 2013-ban indította el motivációs programsorozatát, ennek keretében látogatott el hozzánk a bajnok..
2015-03-00A vasmű operatőrszemmelVasműs gyárlátogatáson vett részt Szentkuti Tamás operatőr. A filmes szakember Nagyolvasztóművet és a Hideghengerművet látogatta meg. Szentkuti Tamás portréja.
2015-02-20Nagyköveti szemleAlexandru Victor Micula, a Román Köztársaság magyarországi nagykövete látogatott el a Kortárs Művészeti intézetbe, hogy megtekintse a Kolozsvárott élő Betuker István festőművész tárlatát.
2015-02-18Nagykövet tárlatlesenBetuker István kolozsvári alkotó kiállításának apropóján kereste fel a Kortárs Művészeti Intézetet a budapesti román nagykövet, Aelxandru Victor Micula.
2015-01-00Vasműs "túra" húsz év várakozás utánTokaji Viktor jégkorongozó, a dunaújvárosi Acélbikák volt hátvédje látogatást tett a Vasműben. Tokaji Viktor portréja.
2014-12-16Kalampár Tibor a Vasváriban (képaláírás)Kalampár Tibor, a magyar asztalitenisz sport egyik legnagyobb alakja, legendája, december 15-én a Vasvári Pál Általános Iskolában vendégeskedett. (nem teljes szöveg)
2014-12-00Időutazás a vasgyárbanSeregély Beáta budapesti építész gondolatai a vasmű épületeiről, csarnokairól.
2014-10-03Orbán Viktor: Jó úton halad DunaújvárosA kézilabda-csarnok fejlesztési terveiről tájékozódott a miniszterelnök hétfőn Dunaújvárosban, ahol a további fejlesztésekről tárgyalt Cserna Gábor, polgármesterrel.
2014-10-03A kormány támogatja a város fejlődésétCserna Gábor, polgármester a látogatás kapcsán hangsúlyozta, hogy a kormány és a város kapcsolata az elmúlt négy évben már bizonyított.
2014-10-03Teltház Kövér László fórumánKampány-időszak van. Ahogy délelőtt Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök, délután Kövér László házelnök látogatott városunkba. Mindketten hangsúlyozták, hogy Cserna Gáborra számítanak polgármesterként.
2014-09-30Kormányfői látogatásA Kézilabda Akadémián járt szeptember 29-én orbán Viktor miniszterelnök.
2014-09-30Kampány, voksolásA tavaszi országgyűlési kampány után az őszi önkormányzati voksolás előtt is lakossági fórumra érkezett Dunaújvárosba,szeptember 29-én, Kövér László az Országgyűlés elnöke, a Fidesz Országos Választmányának elnöke.
2014-09-00Orbán Viktor: Jó úton halad DunaújvárosA kézilabda-csarnok fejlesztési terveiről tájékozódott a miniszterelnök hétfőn Dunaújvárosban, ahol a további fejlesztésekről tárgyalt Cserna Gábor, polgármesterrel.
2014-08-27Jó ügyet szolgálnakL. Simon László miniszterelnökségi államtitkár látogatott augusztus 26-ána rácalmási zsidó temetőbe, ahol a helyreállítási munkák tavaly kezdődtek.
2014-05-16Keleti nyitás, nyugati barátságLakossági fórumra érkezett városunkba Szíjjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár.
2014-05-16Egyxesült Európai Államok?Az európai békéről szólva kezdte beszédét Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke múlt héten a Petőfi Művészeti Ligetben tartott gyűlésén.
2014-05-14A kölcsönös érdekvédelemrőlAz orosz vasmunkások szakszervezetének tavalyi látogatását viszonozták a magyar szakszervezetek tagjai május 5. és 9. között. A látogatáson a küldöttség tagja volt Mucsi Zoltán (kép), a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke, és Borbély Zoltán, a Dunaferr Központi Munkástanács elnöke is.
2014-05-02A Munkáspárt nemet mond az Európai UnióraA Magyar Munkáspárt elnöke, dr. Thürmer Gyula járt városunkban ezen a héten.
2014-05-00Brazil diákok gyárlátogatása"Egyre több a külföldi hallgató a Dunaújvárosi Főiskolán, közöttük egy csoportnyi brazil diák is tanul városunkban. Számukra szerveztek április utolsó hetében gyárlátogatást."
2014-03-29Azonos célokért küzdünkA Horvát Köztársaság budapesti nagykövete dr. Gordan Grlic Radman Dunaújvárosba látogatott a múlt héten. Interjú.
2014-03-18Olimpiai bajnok volt az "ajándék"A Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület gyerek csapatának vasárnap Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok tartott edzést.
2014-03-14Mit tudsz a milliókról?A hét elején Mesterházy Attila, az MSZP pártelnöke, a baloldali Összefogás miniszterelnök-jelöltje érkezett városunkba, gyűlést tartott a mozi nagytermében.
2014-03-14Az állam is gondoskodik a rászorultakrólKövár László, az országgyűlés házelnöke látogatott el a Jószolgálati Otthon Bercsényi úti intézményébe.
2014-03-13Jószolgálati Otthon: házelnöki látogatásNeves vendég érkezett szerdán a Jószolgálati Otthon Közalapítvány Bercsényi utcai részlegébe, Kövér László, az Országgyűlés elnöke.
2014-03-13Itt járt Németh András kapitányIllusztris vendég érkezett szerdán a Dunaújváros Sportcsarnokba. Németh András, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya látogatta meg a Dunaújvárosi Kohász felnőtt csapatát.
2014-03-01Új munkahelyekOrbán Viktor miniszterelnök február 28-án látogatást tett Fejér megyében a Hankook egy Dunaújváros melletti gyárában. A Hankook beruházásának harmadik ütemének megvalósulásával összesen 950 új munkahely jön létre.
2014-03-01A hétvégén adta le a tévé az interjútOrbán Viktor miniszterelnök a Hankooknál tett látogatása alkalmával interjút adott a DSTV számára a Hírháttér magazinműsornak.
2014-03-01A kormány eltökélt a munkahelyteremtés folytatásábanA vasmű ügyében folyó tárgyalásokat kedvező irányba tudtuk fordítani - mondta Orbán Viktor pénteken, Dunaújvárosban tett látogatásakor.
2014-02-19A környezetünkértKörnyezetbarát technológiával ismerkedtek öt ország külképviseletének vezetői és tagjai a múlt héten csütörtökön Mezőfalván.
2014-02-15Követségbe jöttekÖt ország követe ismerkedett a térség környezetbarát üzemeivel, Rácalmáson, Mezőfalván és Dunaföldváron.
2014-02-14Pártközleményt adtak kiaz MSZP közleménye a Fidesz reagálással kapcsolatban, melyet Bajnai Gordon látogatására tettek.
2014-02-13Bonyolult a sztrájk...Az orosz partner szakszervezet két vezetője járt február 12-én a vasműben.
2014-02-07Zártkörű fórum a vállalkozóknakBajnai Gordon, az Együtt-PM választási szövetség vezetője vendégeskedett ezen a héten az MSZP helyi szervezetének irodájában. Sajtótájékoztatót tartott Magyar Andrással, a baloldali összefogás Fejér megye 4-es számú választókerületi országgyűlési képviselőjével.
2014-01-31Készül az életpályamodellDunaújvárosba látogatott Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.
2013-12-06Nyitnának Ukrajna feléA Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara delegációja járt városunkban.
2013-09-27Önmagunkon segíteniDomján Gábor, az Agykontroll oktatás egyik hazai képviselője Dunaújvárosban tartott foglalkozást.
2013-09-01Modern és költséghatékony eljárás a fizikai szimulációOsztrák vendégprofesszor a vasműben. A Dunaújvárosi Főiskola vendégeként városunkban tartózkodó prof. Bruno Buchmayr, a Leobeni Egyetem Alakítástechnológiai Tanszékének vezetője.
2013-08-26Legenda a gyepen"Egy igazi klasszis is pályára lépett a Kulcs-Baracs megyekettes focirangadón: Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás hátvédje."
2013-07-15Követségi vizit a parkbanGyuricza Gábor, a brazíliavárosi magyar nagykövetség konzuli osztályán dolgozó szakember, Lamidi Ajayi Kutemi nigériai attasé, és Reisch György korábbi dunaújvárosi lelkész látogatott el Móder Rezső szoborparkjába és E-Műteremgalériájába.
2013-06-28Fenntartható acéliparAz ISD Dunaferr gyárába is ellátogatott a Szén- és Acélkutatási Alap (RFCS) az Európai Bizottság szervezete.
2013-06-22A miniszterelnöki biztos látogatása (kishír)Fejér megyében Kisapostagon volt szükség a legnagyobb erőfeszítésre a rendkívüli árvíz miatt. Június 24-én dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, árvízi helyreállítási miniszterelnök biztos Kisapostagra látogat.
2013-06-11Kormányfői vizit a partonKormányfői vizit, Orbán Viktor miniszterelnök és dr. Bakondi György, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója Kisapostagon.
2013-05-14Vendégek SzeredábólA Határtalanul program keretében a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola vendégeiként csíkszeredai diákok érkeztek Dunaújvárosba.
2013-05-09Szerémségi kapcsolatA szerbiai Sremska Mitrovica város kereskedelmi kamarája és a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara kapcsolata évek óta tart. A szerb partnerek Dunaújvárosba látogattak.
2013-05-01Tanulmányúton az egyetemisták7 fő másodéves, fémelőállító szakon tanuló egyetemi hallgató ismerkedett az ISD Dunaferr Zrt. nyersvas- és acélgyártási technológiájával.
2013-04-30Berki Krisztián felajánlásaA Dunaferr SE tornászgáláján, a helyszínen lehetett licitálni Berki Krisztián olimpiai bajnok tornászunk világbajnokságot is megjárt dedikált csuklószorítójára. A nyertes, Mátyás Gábor egyesületi elnöknek licitálási összegét természetesen a tornaszakosztály kapta meg.
2013-04-25Csodálatos gála a bajnokoknakBerki Krisztián olimpiai bajnok tornász Dunaújvárosba látogatott a Dunaferr SE torna-szakosztályának meghívására. Beszámoló a sportcsarnokban megrendezett gáláról.
2013-04-24Meghatóan szép voltKözel ezer néző - gyerekek, kamaszok, felnőttek - várták a Dunaújváros Sportcsarnokban Berki Krisztián olimpiai bajnok tornászt.
2013-04-23London bajnoka lesz a vendégBerki Krisztián olimpiai aranyérmes tornász és dr. Magyar Zoltán, kétszeres olimpiai bajnok, szövetségi elnök Dunaújvárosba látogat a Dunaferr SE meghívására április 22-én. Beszélgetés Paprika Jenő tornássza, aki ma testnevelőtanár.
2013-04-23A díszvendég esélyeiTöbb száz kínai vesz részt április 23-án azon a konferencián, Perkátán, ahol már 1960 óta ápolják a kínai kapcsolatokat.
2013-03-01PartfalnézőbenKulcs, Rácalmás és Dunaújváros veszélyeztetett löszfalait látogatta meg az a földtani szakértőkből álló, nemzetközi delegáció, amely csütörtökön kora este ért városunkba, a Táborállásra.
2013-02-28Kökény, a vendégA londoni olimpia aranyérmes kajakosa, Kökény Roland volt a vendége a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának.
2013-02-05Kozmann evezett, és dedikált isA Dunaferr SE kajakosainál és kenusainál vendégeskedett a kétszeres olimpiai bronzérmes, Európa- és világbajnok kenus, Kozmann György.
2012-12-13Bánki Erik: Befejezzük a stadiontDunaújvárosba látogatott Bánki Erik a Fidesz Európai Parlamenti képviselője, az MLSZ elnökségi tagja.
2012-11-138.000.000.000 forinttal csökken a város adósságaJelentette ki Dunaújvárosba látogatott Balog Zoltán, emberi erőforrások miniszter, ezzel a 18 milliárd forintos adósság júniustól csökkenni fog.
2012-10-15EdzésmódszertanGyurta Dániel olimpiai aranyérmes úszó vendégeskedett a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában. Az olimpikon két úszótársa, Takács Krisztián és Balog Gábor egyik speciális szárazföldi edzésmódszerét próbálta ki.
2012-09-29Lett látogatók a telepen"Lett mezőgazdasági küldöttség kereste fel pénteken a Mezőfalvai Mezőgazdasági Zrt. nagyhörcsöki telephelyét és sismándi központját."
2012-09-14A vasút szerelmesei jártak a gyárbanBetekintés a "kulisszák" mögé. A Magyar Gőzmozdonyokért és Vasútért Egyesület (MGV) tagjai látogattak el szeptember 7-én, pénteken az ISD Dunaferr Zrt.-hez, hogy szemügyre vegyék a technológiai folyamatokat, köztük természetesen a szállítómű vasúti tevékenységét is.
2012-09-06Külföldi vendégek a nagyolvasztóműbenA nagyolvasztóműbe látogatott külföldi szakemberek egy csoportja, akik közös nemzetközi projektben vesznek részt a Dunaferrel.
2012-07-13Nagyító alatt a fémbevonómű"A hazai ergonómiai szakember-továbbképzés csúcseseményeként nyilvántartott nyári egyetemi rendezvénysorozatot idén már huszonhatodik alkalommal szervezte meg a Magyar Ergonómiai Társaság „A munkahelyi ergonómiai kockázatértékelés távlatai — Hatékonyság és egészség a munkahelyeken” címmel július 4-e és 6-a között. A prog­ram egyik fő támogatója ebben az évben az ISD Dunaferr Zrt. volt. Egyik meghatározó gyártóműve, a fémbevonómű pedig a gyakorlati „terepmunka” tárgya volt a háromnapos programban."
2012-06-28Prioritásként kezelik az ISD Dunaferr beruházásaitJúnius 21-én találkozott a szabadegyházi Hungrana Kft. új biomasszakazánjainak átadásán Evgeny Tankhilevich Orbán Viktorral, a találkozón részt vett dr. Dorkota Lajos is.
2012-06-22Prioritásként kezelik az ISD Dunaferr beruházásaitTalálkozó Orbán Viktor miniszterelnökkel, a meleghengerműi léptetőgerendás kemence átadása kapcsán.
2012-05-25Kutatási és technológiai területeket látogattak meg"A Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Tudományok Osztálya keretében működő Anyagtudományi és Technológiai Tudományos Bizottság tagjai gyárlátogatás keretében ismerkedtek a vállalat termelő- és tudományos tevékenységével."
2012-05-22ASMET-ülés a vasműbenA Borovszky-emlékév alkalmából az OMBKE helyi szervezet meghívására az ISD Dunaferrnél tartotta kihelyezett ülését az ASMET (Austrian Society for Metallurgy and Materials) Kémiai Anyagvizsgáló bizottsága.
2012-05-18ASMET-ülés az ISD Dunaferrnél"A Borovszky-év alkalmából az OMBKE helyi szervezete meghívására Dunaújvárosban, az ISD Dunaferrnél tartotta kihelyezett ülését az ASMET (Austrian Society for Metallurgy and Materials) Kémiai Anyagvizsgáló Albizottsága május 11-én."
2012-05-17Belga diákok vendégeskedtek az Arany iskolábanAz Arany János Általános Iskola ezekben a napokban ünnepli megalapításának 30. évfordulóját.A testvériskolás belga kisdiákok harmadszor jártak itt.
2012-05-04Határozott ellenzéki véleményekGyurcsány Ferenc és a Demokratikus Dunaújvárosban is ellátogatott kampánykörútján.
2012-04-19Van létjogosultsága a fejlesztéseinknekVárosunkban járt Bánki Erik, az Országgyűlés sport és turizmus bizottságának elnöke, aki a dunaújvárosi sport és turisztikai fejlesztések létjogosultságát erősítette meg.
2012-02-15Konszolidációs időszak következikOrszágjáró körútja során és dr. Dorkota Lajos meghívására városunkba látogatott Kósa Lajos, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség ügyvezető alelnöke, aki sajtótájékoztatót, majd lakossági fórumot is tartott február 7-én.
2012-02-10Alelnöki országjárásKósa Lajos Fideszes országgyűlési képviselő látogatásáról városunkban.
2011-09-30Két kontinensen sem találtak jobb helyszíntReklámfilm-forgatás a vasműben. Sam Brown forgatásáról. Interjú a rendezővel.
2011-08-13A barátság jegyébenA ráckevei Duna Baráti Kör, az EU Duna-stratégiájának elfogadása alkalmából, végiglátogatta a folyó menti városokat. Dunaújvárosba is ellátogattak augusztus 12-én.
2011-08-06Alakuló kínai kapcsolat"Két, saját régiójában meghatározó gazdasági szerepet betöltő város képviselői találkoztak pénteken. Az ötvenezres Dunaújvárosnak az 1,2 millió lakosú Yingtan lehet az új partnere."
2011-06-18Horvátjaink Rijekában"Mintegy harminc fő vett részt a dunaújvárosi Horvát Kisebbségi Önkormányzat múlt hétvégi dalmáciai kirándulásán."
2011-06-01Vendégvárás a tanév végénA Móricz Zsigmond Általános Iskola bajor testvérintézményének (Reuchlin Gimnázium) növendékei újra Dunaújvárosba látogattak és közös koncerten szerepeltek.
2011-05-25Csantavéren a penteleiekÉvtizedes baráti és családi kapcsolatok fűzik össze Pentelét és Csantavért. Egy kis baráti küldöttség a közelmúltban a vajdasági kistelepülésen járt. Felvetették egy esetleges testvérvárosi kapcsolat kialakításának lehetőségét is.
2011-05-19Menüreform: tálalvaA Szent Pantaleon Kórházban vendégeskedett, főzött és tálalt személyesen, Buday Péter mesterszakács.
2011-05-18Észtországban a petőfisekA Tempus Közalapítvány Comenius elnevezésű iskolai együttműködések projekt keretében a Petőfi Sándor Általános Iskola hat diákja és nyolc tanára Észtországba, Vosu városába utazott.
2011-05-13Színészek jártak a vasgyárbanGyárlátogatáson vett részt a budapesti Örkény István Színház társulata a vasműben.
2011-05-11Frenetikus kirándulásArany János Általános Iskola "Freinet csapata" látogatóban járt a belgiumi Mechelen Villa Zonnebloem (Napraforgó) iskolában, amellyel már évek óta szakmai és baráti kapcsolatot tartanak fent.
2011-05-06Színészek a vasgyártásbanAz Örkény István Színház társulatának tagjai 2011. április 27-én "élménytúrát" tettek a vasműben.
2011-04-29Elronthatatlan Molnár-remekSzínikritika az Örkény István Színház társulat: Molnár Ferenc Az üvegcipő című vendégjátékáról. A színházi társulat gyárlátogatáson is részt vett a vasműben.
2011-04-29Színművészek látogatása a Vasműben2011. 04.27-én a budapesti Örkény Színház művészei keresték fel a gyárat.
2011-04-28Megérkeztek a bajor evangélikusokA húsz éve tartó baráti és közösségi kapcsolat folytatódik a helyi evangélikus templomban. Dunaújvárosba érkezett a bajorországi Aschau-Bernau települések evangélikus egyházközségének küldöttsége.
2011-04-23Képviseltek a gumigyárban"Parlamenti képviselők, többségükben a Fidesz politikusai látogattak a minap a Hankookhoz, az országgyűlés magyar-koreai baráti tagozatából." A gyár 2010-ben elkezdett bővítése a közelmúltban készült el.
2011-04-12Eljött az első űrhajósJurij Gagarin ötven éve járt Fejér megyében: Sztálinvárosban is. Az eseményről a Fejér Megyei Hírlap számolt be 1961. augusztus 22-én.
2011-03-25Nagyköveti látogatás"A Kínai Népköztársaság nagykövete szakmai programon vett részt szerdán L. Simon László országgyűlési képviselő meghívására - Dunaújvárosba is ellátogatott a delegáció." Beszámoló.
2011-02-25Együttműködés, tapasztalatcsere: régiós tervekSzerb szakszervezeti delegáció járt a vállalatnál. A US Steel Szerbia smederevói gyárának szakszervezeti delegációja érkezett a Dunaferrhez.
2011-02-21Ted Satort bemutatattákFebruár 20-án Ted Sator (a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya) bemutatkozott Dunaújvárosban. A kapitány tíz napon át szakmai tanácsadóként segíti az Acélbikák csapatát.
2011-01-28Más optikán keresztül láttakHorváth István, a Dunaferr egykori elnök-vezérigazgatója az ISD Dunaferr Zrt-be látogatott el vendégeivel: Kárpáti Zoltán (orvos-fotográfus), Gombos Miklós (aranykoszorús harangöntő mester) és fia, Gombos Ferenc.
2011-01-28Más-más optikán keresztül szemlélődtekVendégeivel az alapvertikumokat járta végig az ex-vezér, Horváth István. Látogatás Kárpáti Zoltán orvos-fotográfussal, Gombos Miklós aranykoszorús harangöntő mesterrel, és fiával Gombos Ferenccel.
2010-12-20Félszívű szocialistákBeszélgetés Lengyel Lászlóval (közgazdász, politológus, közíró), aki a Dunaújvárosban megrendezett nyílt lakossági fórum vendége volt.
2010-12-03Konkurensek, nem ellenségekA US STEEL kassai gyárának delegációja látogatott az ISD Dunaferrhez.
2010-12-01Horvát főkonzuli látogatás DunaújvárosbanA Dunaújvárosi Horvát Kisebbségi Önkormányzat meghívására a városba látogatott 2010. november 11-én, csütörtökön Ljiljana Pancirov horvát főkonzul.
2010-11-30Konkurensek, nem ellenségekA US Steel kassai gyárának delegációja látogatott el az ISD Dunaferr Zrt-be. Beszámoló, interjú.
2010-11-29Tillai Aurél karnagy köszöntéseJótékonysági koncerten köszöntötte a régió kórustársadalma Tillai Aurél legendás karnagyot, a Móra Ferenc Általános Iskolában megrendezett zeneünnepen, ahol "Fejér Megye közel kétszázötven énekese kívánt boldog születésnapot a Mesternek."
2010-11-20A hét fotójaKépaláírás: Portisch Lajos nagymester szimultánt játszott és dalolt.
2010-11-17Pozitív változásokat várnakVárosunkban járt a horvát főkonzul asszony, Ljiljana Pancirov a horvát kisebbségi önkormányzat meghívására.
2010-11-13Portisch, a vendégPortisch Lajos, a Nemzet Sportolója, olimpiai bajnok sakkozó volt a vendég az Erkel-ünnepségen, Dunaújvárosban. Interjú.
2010-11-12Jószomszédi viszonybanEgész napos látogatásra érkezett Dunaújvárosba, november 11-én a Horvát Köztársaság pécsi főkonzulja, Ljiljana Pancirov. Beszámoló.
2010-11-05Kétnapos látogatáson a miskolci egyetemisták38 fővel érkeztek a vállalathoz 2010. október 27-én a Miskolci Egyetem Anyagmérnöki Karának hallgatói. Beszámoló a látogatásról.
2010-10-27Szíriai delegáció látogatásaMiniszterelnök-helyettesi szintű szíriai küldöttég járt a napokban a kikötőben
2010-10-06Nem szabad hibáznunk...Kampánykörútja során Dunaújvárosba látogatott Orbán Viktor miniszterelnök. Interjút adott a Dunaújvárosi Városi Televíziónak a Helyi Témának. megbeszélést folytatott a Fidesz helyi vezetőivel, rövid sétát tett a városban.
2010-10-02Találkozások, kézfogásokOrbán Viktor miniszterelnök Dunaújvárosba látogatott (október elsején). Interjú.
2010-09-29Tőkés László DunaújvárosbanA Fidesz vendégeként a múlt héten Dunaújvárosba látogatott és sajtótájékoztatót tartott.
2010-09-19Göttingenig viszik a jó hírünketHúsz göttingeni középiskolás diák és két kísérő pedagógus egy héten át vendégeskedett a Dunaferr Szakközép- és Szakiskolában.
2010-08-17A közösség a fontosBeszélgetés Egervári Sándorral, aki a tíz évvel ezelőtti dunaújvárosi bajnokcsapat edzője volt.
2010-08-16Ma is bajnokok lennénekTíz évvel ezelőtt első osztályú bajnok lett Dunaújváros labdarúgócsapata (kép). Az edzőjük Egervári Sándor (kép) volt.
2010-06-26Elnök a városvezetőnélSinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, látogatóban járt a város polgármesetrénél dr. Kálmán Andrásnál. Beszámoló.
2010-06-10Flashmob belgáktólAz Arany János Általános Iskola Freinet-tagozata vendégül látta a belgiumi Mechelen Freinet-iskolájának tanárait, akikkel már két éve tartják a kapcsolatot.
2010-06-07Triplázott a MóriczBeszámoló a Móricz Zsigmond Általános Iskola 2009-2010-es tanévzáró gálaműsoráról, ahol részt vett az angliai testvérintézményük csoportja is, a Dixie Grammar School.
2010-05-07A nyersvas és az acél gyártásával ismerkedtekLeendő anyagmérnökök gyárlátogatáson. A Miskolci Egyetem hallgatóinak ittlétéről.
2010-05-04A diák jogaival is foglalkoznak"Hat ország hét oktatási intézményének a diákjai és pedagógusai adtak randevút egymásnak a Vasvári Pál Általános Iskolában, ahol Comenius-hét kezdődött tegnap reggel."
2010-04-29Giurgiu a célállomásGiurgiuba, romániai testvérvárosunkba látogatott Kismoni László.
2010-04-16Másfél óra a Föld körülFarkas Bertalant még mindig hívja a kozmosz.
2010-04-15Európai fogaskerekekBelga és német tanárok és diákok érkeztek Dunaújvárosba, az Egész életen át tartó tanulás program , Comenius iskolai együttműködések keretében. A Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola most egy fogaskerék-szivattyút tervez és készít el közösen a német és belga csapattal.
2010-04-01Asztronautánk mesélt az űrrőlA Dunaújvárosi Városalapítók Egyesületének, az Orion Alapítványnak a vendége volt Dunaújvárosban Farkas Bertalan. Beszámoló.
2010-03-31Csak ő tud mesélniHarminc éve indult el Farkas Bertalan a világűrbe. Élményeiről a Dunaújvárosi Főiskolán tartott előadást.
2010-03-25Leszáll a városban a híres asztronautaA Dunaújvárosi Városalapítók Egyesülete, az Orion Alapítvány és a polgármester meghívására Farkas Bertalan Dunaújvárosba látogat (március 30-án).
2010-02-13A "kezdő tizenegy"Dunaújvárosi kis- és középvállalatokat látogatott meg Orbán Viktor, hogy vezetőkkel, tulajdonosokkal, és dolgozókkal beszélgessen. A Dunaújvárosi Főiskola médiacentrumában Radulovics Bojanával is találkozott. Interjú.
2010-02-11Kisebb adó kelleneEgy helyi kisüzembe látogatott el szerdán Orbán Viktor, a Fidesz miniszterelnök-jelöltje, majd újságírókkal találkozott és a Dunaújvárosi Főiskola Médiacentrumának vendége is volt.
2010-01-02A betlehemi csoda - magyarul, CaracasbanGubánné Pintér Annamária dunaújvárosi pedagógus és kis csapata: Jankovicsné Ádám Judit és Molnár Erik Arnold Caracasba ment a venezuelai magyar kolóniához. Fedor Aliz levele.
2009-12-11Gyárlátogatás után gyűjtenek a kézisekGyárlátogatáson voltak a Dunaferr SE férfikézilabdázói az ISD Dunaferr Zrt-ben.
2009-12-01A gyerekek jogaiértDunaferres szülők és gyermekeik képviselték Magyarországot az Artekben (Ukrajna) nyáron megrendezett nemzetközi gyermektábor, gyermekfesztiválon. Az ott aláírt Nemzetközi Gyermek Liga alapító okiratot pedig most elvitték az ombudsmanhoz.
2009-10-30Heroikusak az ötvenes évek épületeiA Műegyetem építészhallgatói lenyűgözték a Vasműben látottak.
2009-10-17Zakatol az új papírgép"Dunaújváros a hazai papírgyártás fellegvárává nőtte ki magát. Közép-Kelet-Európa legkorszerűbb technológiájú papírgyára 50 milliárd forintból épült fel, rekord idő - húsz hónap - alatt, a beruházáshoz a kormány közel 3,5 milliárd forintos támogatást biztosított."
2009-10-14Gépipari szakemberek látogattak az ISD Dunaferr Zrt.-hezGyárlátogatáson járt az ISD Dunaferrnél a Gépipari Tudományos Egyesület tagjainak csoportja.
2009-10-09Még mindig érdekes a vasműGépipari szakemberek látogatása.
2009-10-07Török vendégfotósokDunaújváros meghívására Edirne török város fotósdelegációja járt nálunk, hogy tagjai képeket készítsenek a városról.
2009-10-03Kultúrák, kapcsolatokDunaújváros három legnagyobb foglalkoztatójánál (Dunaferr, Hankook, papírgyár) működő munkavállalói érdekvédelmi szervezetek képviselőivel találkozott a Kék Szalonban Kiss Péter társadalmi kapcsolatokért felelős tárca nélküli miniszter.
2009-10-01Barátokat köszöntöttek"A kisapostagiak ünnepi képviselőtestületi ülésen köszöntötték olaszországi barátaikat, majd felavatták a partnertelepülési táblát."
2009-10-01Már több mint húsz éve vendégeskednek"A Széchenyi István gimnázium egy hete látja vendégül a dortmundi Reinoldus- und Schillet Gymnasium huszonkilenc tanulóját városunkban."
2009-09-29Az edirnei kapcsolatok"A törökországi Edirne és városunk között néhány éve jött létre az a kulturális együttműködési kapcsolat, melynek keretén belül három napra Dunaújvárosba látogatott két török fotós."
2009-08-28Szimulált technológia -költségtakarékos fejlesztésSokoldalú tudósok dolgoznak a hengerlés modellezésén. Rafael Colás, mexikói egyetemi professzor látogatásáról.
2009-06-26Tovább gyarapodik a Dunaújvárosi FőiskolaNégymilliárd forintot fordítanának 2009 és 2011 között a D1-D2 épületegyüttes megvalósítására, laboratóriumok, kutatási terek kialakítására.
2009-06-20Pénzt hozott a kancellárminiszter"Dr. Molnár Csaba, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter - a Gyurcsány-kabinet egykori gazdasági tárcavezetője - látogatásával szentesítette, hogy a kormány és az EU által finanszírozott felsőoktatásfejlesztési program 51 milliárdjából három egész kettő épp a Dunaújvárosi Főiskolán landol majd a következő két évben." A pénzből a főiskola modern kutatásfejlesztési bázisa fog felépülni.
2009-06-19A városépítés kora érdekli leginkábbDunaújvárosban is kutat a Pulitzer-díjas írónő, Anne Applebaum.
2009-06-18A torna misszionáriusa"Ki ez az ember? A hatvanhét éves mesteredző, Lukács József, aki még mindig Békéscsabához kötődik,és aki járja a világot: Amerikától Olaszországon át Áusztriától a dunaújvárosi tornacsarnokig." Beszélgetés Lulács Józseffel.
2009-06-17A városban is kutat a Pulitzer-díjas írónőA közelmúltban Dunaújvárosban is járt, kutatott, Anne Applebaum történész, a Washington Post újságírója. Az írónő egy olyan könyvön dolgozik, amely az 1940-es, 1950-es évekről szól, és nagyon érdekli a város létrejötte, felépítése, ezért többször is ellátogat majd a városba.
2009-06-06Törökök, Inegölből"A törökországi Inegöl városának húszfős delegációja tett villámlátogatást városunkban. A baráti találkozón a gazdasági, környezetvédelmi kérdések mellett még a gyermekáldás témaköre is szóba került." Inegöl 2003 óta testvérvárosa Dunaújvárosnak.
2009-05-13Szent-Iványi kampányaSzent-Iványi István, az SZDSZ Országos Tanácsának elnöke, május 11-én dunaújvárosban sajtótájékoztatót tartott a zSZDSZ céljairól.
2009-04-21Isten áldja e helyet!Dr. Habsburg Ottó, történész, újságíró, az Európai Parlament volt képviselője, IV. Károly király és Zita királyné fia volt a Corner kávézó vendége. Beszélgetés Habsburg Ottóval.
2009-03-18Hitel, együttműködés, szociális támogatásVálságkezelés és növekedés címmel tartott előadást és lakossági fórumot a múlt héten Duaújvárosban Kiss Péter.
2009-03-13KancelláriamenetKiss Péter kancellária miniszter, a helyi MSZP szociáldemokrata tagozatának vendége volt. Beszámoló.
2009-03-03Konvoj utáni helyzetA helyi MSZP szociáldemokrata tagozat konferencia sorozatának vendége volt Lendvai Ildikó, az MSZP országgyűlési csoportjának vezetője. Beszámoló.
2009-02-26Fenn a messzi, hideg északonSvédországban vendégeskedtek a Vasvári Pál Általános Iskola diákjai és tanárai. A tapasztalatokról.
2009-01-30Hazaszeretet, hazaszolgálatVadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára volt a vendége a dunaújvárosi Honvéd Nyugállományúak Klubjának.
2009-01-28Államtitkár látogatóbanVadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára volt a vendége a dunaújvárosi Honvéd Nyugállományúak Klubjának.
2008-12-05Minden félnek viselni kell a terheketA munkahelyek megtartását támogatják.
2008-11-07Felelősen gondolkodva az élhetőbb környezetértAz ISD Dunaferr Zrt-nél az ércelőkészítő porelválasztójának avatásáról. Az avatási ünnepségen ISD Dunaferrért díjat kapott Valeriy Alekszejevics, az Év Menedzsere Cseh Ferenc lett.
2008-10-31Felelősen az élhetőbb környezetértAz elektrofilter tizedére csökkenti a porkibocsátást.
2008-10-31Filter szűri a portÜzembe helyezték a nagyolvasztóműhöz tartozó ércelőkészítő- és darabosító üzemben (tömörítő) az új, automatikus porelválasztó berendezést. Az avató ünnepségen részt vett Szabó Imre (környezetvédelmi és vízügyi miniszter), Szili Katalin (az országgyűlés elnöke), és Sergiy Taruta (az ISD Korporáció igazgatótanácsának elnöke). (Helyesbítés: DH, 2008.11.03. "Nevek helyesbítése" c.)
2008-09-26Mexikói vendégekMexikói küldöttség járt az ISD Dunaferr Zrt-ben.
2008-09-26Tapasztalatcsere munkajogról, gazdálkodásrólMexikói vendégek tettek látogatást az ISD Dunaferrnél
2008-09-26Selmecbánya hűen őrzi a múlt emlékeitA Szalamander kulturális fesztivállá bővült
2008-09-06Német diákok vendégeskedtekA Dunaferr szakközépiskola vendége volt a göttingeni testvériskola küldöttsége.
2008-06-20Fejlesztés, tovább!Június 18-án felavatták az ISd Dunaferr Zrt. hideghengerművének új, korszerű berendezését. Az ünnepségen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is részt vett.
2008-06-19Avatás a hengerműbenFelavatták június 18-án az ISD Dunaferr Zrt. hideghengerművének új és korszerű (hengerállvány) berendezését. (hibajavítás: Dunaújvárosi Hírlap 208.06.20. 4. oldal: Nyikes Anna szerepelt a fényképen c.).
2008-06-18Tojás- és paradicsomzárlat volt Gyurcsány látogatása előttGyurcsány Ferenc minisztereelnök részt vett a hideghengermű új berendezéseinek ünnepélyes átadásán, múlt hét szerdán.
2008-06-14Freinet és a belgákBelga kisiskolásokat látott vendégül az Arany János Általános Iskola.
2008-05-28Nyílt nap az erőműbenAkik kíváncsiak voltak a valóságra.
2008-04-25Vendégek NémetországbólA Dózsa György Általános Iskola vendégül látta az engelskircheni GHS-Ründeroth iskola küldöttségét.
2008-03-19Arculatot építenek a munkáspártiaknálA Magyar Kommunista Munkáspárt politikusai: Thürmer Gyula és Espár István, Dunaújvárosba látogattak.
2008-03-14Finn szakemberek látogatásaSzakmai nap a kereskedelmi kapcsolatok bővítéséről.
2008-03-06Megnyerni a jövőtÖsszeállítás Orbán Viktor múlt heti látogatásáról.
2008-03-05Tojással vették célbaA dunaújvárosi Szent Panataleon Kórházba látogatott el dr. Horváth Ágnes, egészségügyi miniszter.
2008-02-27A sportpolitikus a népszavazásértDr. Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke kampányolt a népszavazás mellett Dunaújvárosban.
2008-02-27Meg kell nyerni a jövőtOrbán Viktor, a Fidesz elnöke szerdán, országos kampánykörútja során Dunaújvárosba látogatott. Interjú vele. A népszavazásról.
2008-02-22Kóka János szalonozottA Liberális Szalon vendége volt Kóka János, az SZDSZ vezetője.
2008-02-21Spontán elnöki vizitOrbán Viktor február 20-án Dunaújvárosba látogatott.
2008-02-09Mega megalázó-showDr. Csernus Imre tartott előadást a Dózsa Mozicentrumban.
2008-01-10Mégis lesz foci!Dunaújvárosba látogatott Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, és tárgyalt dr. Kálmán András polgármesterrel a dunaújvárosi futball ügyében. A tervek szerint az önkormányzat átveszi a labdarúgó-utánpótlást 19 éves korig és megfelelő ajánlat utána kft-t is, de tartozások nélkül. Beszámoló.
2007-12-15Táncórák Kicsi KótávalA gyimesközéploki vendégek rendhagyó néprajzórát tartottak a Móricz Zsigmond Általános Iskolában, és a Dózsa György Álatlános Iskolában.
2007-12-13A bezzegpedagógia kártékony hatásárólJókai Anna írónő vendégeskedett az Arany János Általános Iskolában.
2007-12-07Szakmai nap, kérdészáporralKülföldi hallgatók voltak a Dunaferr vendégei.
2007-12-06Nálunk már járt a MikulásA finn mikulás, Joulupukki részt vett a Dunaújvárosi Hírlap családi napján. A hírlap rajzpályázatán részt vett gyerekek ajándékokat kaptak.
2007-12-05Jöjj el hozzánk!A világ Mikulása Joulupukki meglátogatta a nagykarácsonyi Mikulást.
2007-11-21Északi vendégekA Vasvári Pál Általános Iskola scéd, észt, norvég gyerekeket és tanárokat láttak vendégül, a Comenius-program keretében.
2007-11-07A környéken tetszikA Hankook Tire gyára tovább folytatja nyitási politikáját. A gyárban Dunaújváros és környékének polgármesterei vendégeskedtek. Beszámoló.
2007-10-25Egy nyelven szólniHelyi képviselők a Hankook dunaújvárosi gyárával ismerkedtek.
2007-10-10A nagy párbeszéd, I. részAz MSZP "A nagy párbeszéd" című rendezvénysorozatát Dunaújvárosban Lampert Mónika szociális és munkaügyi miniszter nyitotta meg.
2007-09-14Tengerentúli tapasztalatokA meleghengerműben folytatódó technológia fejlesztések kapcsán az Egyesült Államokban szakmai tapasztalatcserén vettek rész a Dunaferr szakemberei.
2007-09-14Finn gyártás magasfokonA meleghengermű kapacitásnövelő fejlesztései miatt, finnországi látogatáson vettek részt a Dunaferr szakemberei.
2007-08-27Várhidi börtönlátogatásaVárhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Pálhalmai BV Intézet sándorházi egységébe látogatott.
2007-07-27Világrekorder és nagyon szépA Pentele Híd hétfőtől járható. Beszámoló a hídavatásról.
2007-07-27Híres vendégek a vasműbenTörténeti visszatekintés: híres vendégek a vasműben.
2007-07-20Történelmi személyek......látogatása a Vasműben. Fredéric Joliot és Malinovszkij Marsall. Híres személyek a Vasmű történetében. Történelmi áttekintés.
2007-07-13Stratégiai partnerség a két ország......gazdasági együttműködésének irányelve. A Dunaferrt is meglátogatta Viktor Juscsenko, Ukrajna elnöke.
2007-07-12Juscsenko ÚjvárosbanA Dunaferr Dunai Vasműbe látogatott Viktor Juscsenko, Ukrajna elnöke. Beszámoló és beszélgetés az elnökkel.
2007-06-27A szemüknek higgyenekHivatalosna is beindították a termelést a Hankook Tire MAgyarország Kft. dunaújvárosi gyárában. Beszámoló az ünnepélyes megnyitóról.
2007-06-26Elindulnak a gépsorok a Hankook dunaújvárosi gyárábanA Hankook gyárában elindítják ma a termelést, ebből az alkalomból ünnepséget rendeznek, amelyen részt vesz Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter is.
2007-06-22Népszerű nióbiumJövőbe mutató minőség mikroötvözéssel. Nagy szilárdság és kedvező mechanikai tulajdonságok. Összefoglaló Hardy Mohrbacher előadásából.
2007-06-14Móder bá' vezetA dunaújvárosi Cimbora Klub vendégségbe hívta a balatonalmádi cimborákat. A közös programok egyike Móder Rezső szoborparkjában volt. Beszámoló.
2007-06-12Cimborák: örökség, vigasságA dunaújvárosi cimboráknál vendégeskedett a balatonalmádi Cimbora klub. Beszámoló a programokról.
2007-06-11Szili: ritka a pozitív példaSzili Katalin (az országgyűlés elnöke) a Civil Ház vendége volt.
2007-06-08Hídszemlét tartott a miniszterVárosunk meghatározó gazdasági szereplőivel is találkozott
2007-06-08Ugyanaz a célSzerb szaktársak a Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetségnél.
2007-06-06Sztráda itt, ott nemA dunaújvárosi hidat július második felében adják át. Az épülő hídnál Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, a sztrádaépítésekről és a gazdaságfejelsztésről beszélt.
2007-05-23Német diákok a MóriczbanA Móricz Zsigmond Általános Iskolában vendégeskedik az ingolstadti diákok csoportja.
2007-05-21Tűzoltók városnézőbenAz Európai Újvárosok Szövetsége nevű szervezet tartott találkozót Dunaújvárosban.
2007-05-18Évszakok és jeles napokLévai Anikó nemrég megjelent szakácskönyvét mutatta be a dunaújvárosi érdeklődőknek.
2007-05-15Államtitkár az iskolapadbanMiniszteri vizit a főiskolán. Dr. Manherz Károly, az Oktatási és Kulturális Minisztérium felsőoktatásért felelős államtitkára megtekintette a Dunaújvárosi Főiskola új campusát.
2007-05-09Utazhattak a dózsásokA Dózsa György Általános Iskola tanulói a német társintézményüknél vendégeskedtek.
2007-04-24A szilisztraiakat érdekli a hídunkDunaújvárosba látogatott a múlt héten bulgáriai testvérvárosunk, Szilisztra 17 tagú küldöttsége Ivo Andonov polgármester vezetésével.
2007-04-23Viziten volt a nagykövetPerkátára látogatott a kínai nagykövet - Zhang Csunxiang - és delegációja.
2007-04-18Vendégségben a silistraiakDelegáció érkezett Silistráról, a bulgáriai partnertelepülésről Dunaújvárosba.
2007-04-11Gyula bácsi nyolcvanA Dunaújvárosi Főiskola vendége volt dr. Obádovics J. Gyula, aki a 29. Hajós György matematika verseny alkalmából járt a városban.
2007-03-28A városnak is van jövőjeA Dunaújvárosi Főiskolára látogatott a bordeaux-i egyetem professzora, Cristophe Estay. A francia egyetem és a főiskola együttmőködéséről.
2007-03-13Horn Gyula volt a vendégAz MSZP helyi szervezetének szociáldemokrata tagozata hívta beszélgetésre a múlt héten az ex-miniszterelnököt.
2007-03-09Horn Gyula veszélyérzeteHorn Gyula volt a vendége a helyi MSZP szociáldemokrata tagozatának.
2007-02-20Kóka a kék szalonbanAz SZDSZ helyi szervezetének vendége volt Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter. Véleményt mondott az ország állapotáról, személyes törekvéseiről, liberális nézeteiről vallott.
2007-02-19Az angliai kapcsolatA Móricz Zsigmond Általános Iskola újabb, angol intézményi partnerkapcsolattal bővült. A Market Bosworth iskolának tanárai vendégeskedtek Dunaújvárosban.
2007-02-19Kóka: rossz, vagy csapnivalóKóka János gazdasági és közlekedési miniszter (SZDSZ elnökjelölt) Dunaújvárosba látogatott. Beszélgetés a miniszterrel Hankook gyárról, a dunaújvárosi elővárosi vasúti közlkedésről stb.
2006-12-11Egy lappföldi vendégNagykarcsonyba látogatott a finn Mikulás - Joulupukki.
2006-12-05Buzánszky emlékezettPerkátán megemlékeztek a nemrég elhunyt labdarúgóról, Puskás Ferencről. A vendég az Aranycsapategyik játékosa Buzánszky Jenő volt.
2006-12-01Bizottsági látogatás.Rövidessen elfogadják a törvényt. Beszámoló a Kohászati Ágazati Párbeszéd Bizottság gyárlátogatásáról.
2006-10-06Nemzetközi fórumAz Európai Kokszbizottság Magyarországon tartotta soros ülését. A szakemberek a Dunaferr DBK Kokszoló Kft. gyártóművébe is ellátogattak.
2006-09-29Vasműs szakemberek a tengerentúlonA Dunaferr Zrt. négy fős delegációja oktatási és szakmai látogatáson vett részt az Amerikai Egyesült Államokban.
2006-09-27BeszámolóA Pálhalmai Országos Büntetésvégrehajtási Intézet bernátkúti egységébe látogatott Bozsik Péter, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya.
2006-09-27Főiskola-város épült, épülÜnnepélyes keretek között felavatták a Dunaújvárosi Főiskola új, "A" épületét és az Identitás parkot is. Az avatáson részt vett Hiller István, oktatási miniszter is. Részletes, képes bezsámoló.
2006-09-26Kuncze szerint pártja nem hazudottA SZDSZ sajtótájékoztatóján részt vett Kuncze Gábor.(SZDSZ elnöke).
2006-09-22Nálunk ülésezett az Európai KokszbizottságMagyarországon találkozott az Európai Kokszbizottság. A konferencia keretében a szakemberek ellátogattak a Dunaferr-DBK Kokszoló Kft. gyártóművébe.
2006-09-21Ajándékot is kaptak a községi óvodába járókMezőfalvára látogatott Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára. Beszámoló.
2006-09-19Partnerség a foglalkoztatás biztonságáértEzen a címen tartottak Dunaújvárosban egy rendezvényt, melynek vendége volt többek között Csizmár Gábor állalmtitkárés Papp István, az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség elnöke. Megtekintették az épülő gumigyárat...
2006-09-19Meggyógyítani az egészségügyetMúlt héten látogatott városunkba dr. Molnár Lajos, egészségügyi miniszter. Mód nyílt néhány kérdésre és válaszra a találkozó kapcsán.
2006-09-15"Befektetés" helyett...A SZDSZ sajtótájékoztatóján részt vett Molnár Lajos egészségügyi miniszter. Beszámoló.
2006-08-22Bemutatt a párt jelöltjeitAz országgyűlés elnöke, Szlia Katalin látogatott Dunaújvárosba. Az MSZP képviselőjelöltjeinek névsora.
2006-08-22Városunkban járt Szili KatalinTegnap este, találkozott az MSZP helyi jelöltjeivel.
2006-07-17Delegáció járt ÉdirnébenHáromfős delegáció utazott Dunaújvárosból Édirnébe. A felek kulturális kapcsolatok lehetőségéről is beszéltek.
2006-05-09Diákcsere - Dózsa-módraNémet cserediákok a Dózsa György Általános Iskola diákjainál. Május 1-jén érkeztek a Köln melletti településről.
2006-05-03Német vendégdiákok érkeztekA Dózsa György Általános Iskola vendégül látta engelskircheni partnerintézményének küldöttségét.
2006-04-11Kopogtatott a pulpitusonHiller Istáv MSZP-s pártelnök a múlt héten a városba látogatott. A látogatáson elhangzott beszédéből.
2006-04-04Kampány(nagy)gyűlés DunaújvárosbanGyurcsány helyett Hiller.
2006-04-04A Hankook nem lesz gázmotorHiller István MSZP pártelnök programját megváltoztatva április 3-án látogatott városunkba.
2006-03-08Tapasztalatcsere a munkabiztonságrólAz Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség elnöke, dr. Papp István szakmai konferencián vett rész a Dunaferr Zrt-nél.
2006-02-23Hosszú távra kell tervezniRácz Jenő egészségügyi miniszter ellátogatott a kulcsi egészségügyi központba. Beszámoló.
2006-02-07Kóka János a vasműről, városunkrólVélemények a minisztertől a Dunaferről, Hankookról, vállalkozásokról...A helyi SZDSZ vendége volt pénteken.
2006-02-04Ázsiában kérdeznek a városrólKóka János gazdasági és közlekedési miniszter Dunaújvárosban tárgyalt a Dunaferr vezérigazgatójával, és a vállalkozókkal találkozott a kereskedelmi és iparkamarában.
2005-11-22Vádak a tények ismeretének hiányábanDr. Cser Ágnes, az EEDSZ elnöke a helyi szervezet meghívására érkezett pénteken a kórházba. Előadása felbolygatta a kórház dolgozóit.
2005-11-15"Szemfényvesztés - becsapás - végső lemészárlás..."Dr. Cser Ágnes(az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete elnökasszonya) látogatása a Szent Pantaleon Kórházban.
2005-11-04Tüntetők várták GyurcsánytAggódik a gumigyár környezetszennyezése miatt a dunaújvárosi ellenzék. lakossági fórumot tartott tegnap este a miniszterelnök és a gazdasági miniszter Dunaújvárosban, ahol a helyi MSZP által szervezett rendezvényen számoltak be a Hankook tervezett beruházásáról. Gyurcsány Ferencet és Kóka Jánost a Fidesz transzparensei és a környezeti károk miatt aggódó civilek fogadták.
2005-09-02Látogatható a hídépítésLátógatóközpont a hídépítés megtekintésére.
2005-06-14Kávé-program az MMK-banKóka János gazdasági és közlekedési miniszter előadást tartott az MMK-ban.
2005-04-28Problémás panelházakKerényi Imre (Fidesz) tartott előadást a városháza színháztermében.
2005-04-26A kultuszminiszter bejelentette a Kultúra Magyar Városa-díjatBozóki András kulturális miniszter országjáró körútja egy állomásaként Dunaújvárosba látogatott.
2005-04-22Koccintás a szocreálraBozóky András kulturális miniszter Dunaújvárosba látogatott.
2005-04-22Osztrák tanárok a VasváribanRövid beszámoló.
2005-04-22Miniszteri látogatásPályázati lehetőség Dunaújvárosnak. "A kultúra magyar városa" c. elnyerése.
2005-04-12Jó kezekben van a város: Szekeres ImreA múlt héten a Városházán tartott sajtótájékoztatót Szekeres Imre, az MSZP alelnöke.
2005-03-01Liberális eszmecsereA Liberális Közéleti Szalon vendége volt a múlt héten Kóródi Mária, SZDSZ-es országgyűlési képviselő.
2005-01-26Hiller: "nagy a felelősség"A Magyar Szocialista Párt elnöke Dunaújvárosba látogatott, ahol a Dunaferr Rt. és az önkormányzat vezetőivel találkozott.
2004-11-30A részvényeket el kellett adniCsütörtökön sajtótájékoztatót tartott az MSZP.
2004-11-30Verseny nincs, pazarlás vanAz SZDSZ kampányakciója keretében Gusztos Péter országgyűlési képviselő látogatott ide a helyi szervezet meghívására s kifejtette az álláspontját a kórházprivatizációval kapcsolatban.
2004-11-30Linziek látogatásaOsztrák partnervárosunk, Linz delegációja járt Dunaújvárosban.
2004-11-27Város, vasmű: egyik sem a másik nélkülBeszélgetés a miniszterelnökkel, GYurcsány Ferenccel Dunaújvárosról.
2004-11-26Bíztató a Dunaferr jövőjeMunkásgyűlésen a miniszterelnök. Adott a lehetőség a talponmaradásra.
2004-11-24Gyurcsány Ferenc Dunaújvárosban jártNovember 23-án Dunaújvárosba látogatott Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök találkozott a Dunaferr Rt. menedzsmentjével, munkásgyűlésen vett részt, és tárgyalt az önkormányzat vezetőivel. Beszámoló.
2004-09-23Ma hazaindulnak a diákokA Széchenyi István Gimnázium vendégéségében dortmundi diákok egy hétig tartózkodtak városunkban.
2004-09-09Az alapokat mindenhol meg kell tanulni...A Dunaferr Szakközép-és Szakiskola és a göttingeni Berufsbildende Schulen II. testvérkapcsolatánakköszönhetően tizenöt német fiatal és két tanáruk érkezett a városba. Beszámoló a programról.
2004-07-30Idegenforgalom, távlatokkalCsökkent a látogatók száma, éljünk jobban a lehetőségekkel.
2004-06-22Lakóházkezelésünkkel ismerkedtek12 fős üzbegisztáni csoport járt Dunaújvárosban, ismerkedtek Dunaújváros eredményes lakóház-kezelés és -felújítás programjával. Tóth László, az Intercisa Lakásszövetkezet elnöke kalauzolta őket.
2004-06-15M6, híd igen, az M8-cal nem foglalkozottKampánykörútja során városunkba is ellátogatott Demszky Gáboe, Budapest főpolgármestere.
2004-05-14Példaértékű panelfelújítás a SolanovaUniós támogatással újítják fel a Béke 1. városrészben a Lajos király körút egyik épületét. A Solanova program egyre népszerűbb, a felújítás után az épület példa értékű lesz az egész unióban. Az újítási program helyszínén járt Jean-Marie Bemtgen professzor a Budapesti Műszaki Egyetem delegációjával.
2004-03-30Városunkban járt a horvát nagykövetA horvát nagykövet, Stanko Nick a Duna Bizottság soros elnöke. Átadta a szervezet jelvényét dr. Kálmán András polgármesternek.
2004-03-24Nagyköveti látogatásMárcius 23-án Dunaújvárosba látogatott Horvátország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete.
2004-02-23A sportminiszter a nemzet sportvárosábanFebruár 19-én Gyurcsány Ferenc zártkörű rendezvény keretén belül az MSZP Dunaújvárosi Regionális Szervezetének tagjaival találkozott.
2003-09-27Holland delegáció DunaújvárosbanTíztagú holland befektetői csoport látogatott tegnap Dunaújvárosba.
2003-08-19Weiner Tibor és örökségeA múlt hónapban városunkba látogatott Osvaldo Careres Gonzalez chilei építészprofesszor egy munkatársával, hogy találkozzon Weiner Tibor "örökségével". Vele együtt érkezett Weiner Judit (az építész legkisebb lánya) és Jancsó Anna.Jancsó Anna 60 percesre tervezett filmet forgat nagyapja munkásságáról. O. C. G. professzor egykori tanítványa Weiner Tibornak.
2003-06-03Elnök a DTV-nélHajdú István, az ORTT elnöke bejelentkezett a Dunaújvárosi Televízióhoz. A látogatásra napokon belül sor kerül.
2003-05-06Az autópálya szinte mindennél fontosabb!A dél-koreai nagykövet látogatása a városban ápr. 30-án.
2003-02-25Az emberi önértelmezésrőlA Dunaújvárosi Főiskolára látogatott Norvégiából dr. Roald Nygard professzor.
2003-02-25Egy prof, aki mindenütt tanulA Móricz Zsigmond Általános Iskolába látogatott Norvégiából dr. Roald Nygard professzor.
2002-12-05Példaértékű lehet a jövőPécsi egyetemisták a Dunaferrnél.
2002-11-19Olasz delegáció városunkbanNégytagú olasz delegáció kereste fel pénteken Dunaújvárost. Ketten a Velence környéki olasz tartományból jöttek, ketten pedig Róműból jöttek. A látogatás célja bemutatkozás és kapcsolatfelvétel volt.
2002-11-16Segítségünkre lehetnek...A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a HÍD Egyesület meghívására november 15-én olasz gazdasági szakemberek érkeztek Dunaújvárosba.
2002-10-11Miniszteri vélemény a főiskolánkról. Az oktatási stratégiáróMagyar Bálint oktatási miniszter tegnap Dunaújvárosba látogatott. A főiskolán rövid betekintést kapott az intézmény helyzetéről, majd a városi intézmények vezetőinek tartott előadást a közoktatás stratégiájáról.
2002-10-08Miniszterelnöki garancia a munkahelyekreSzombaton Dunaújvárosba látogatott Medgyessy Péter miniszterelnök. Végleges válaszok novemberben.
2002-09-27Vendégségben a sportminiszter. "Városunk nemzeti kincs"Jánosi György gyermek-, ifjúsági és sportminiszter tegnap Dunaújvárosba látogatott. A városi sportélettel ismerkedett, és megbeszéléseket folytatott dr. Kálmán András polgármesterrel. A minszter szerint példaértékű az, ahogy városunkban az ifjúság és a sport kérdését kzelik.
2002-03-08Városunkba látogatott a japán nagykövetSzerda délután a Dunaújvárosi Főiskola környezetvédelmi oktatás terén létrejött közös munkafolyamat bemutatását tartották a főiskola tanácstermében. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Japán magyarországi nagykövete, és a JICA magyarországi elnöke is.
2001-06-08Meghívás franciaországi táborozásra: Vendégek Villejuifból5 tagú delegáció érkezett a francia testvérvárosból.
2001-04-12Szombat a gyárbanTóth László az új vezérigazgató kinevezése óta a gyárban tölti a szombat délelőttjeit. Ismerkedik a gyárral, a munkásokkal.
2000-09-14Linzbe látogattak a DWA-sokA DWA 40fős csapata utazott Linzbe szaktársaihoz.
2000-07-06Kíváncsi francia vendégekFrancia üzletemberek látogattak Dunaújvárosba a "HID" Dunaújváros és Környéke Egyesület és a Szent István Egyetem Vezető és Továbbképző Intézetének meghívására.
2000-06-22Irány a 7.20-asVonatos gyárlátogatáson a Dunaferrnél.
2000-06-08Gyárlátogatáson is részt vettekA Dunaferr SE labdarugói a Dunaferrnél gyárlátogatáson. Horváth István elnök-vezérigazgató fogadta a sportolókat.
1999-11-18Inegöli vendégekInegöl törökországi testvérvárosunk delegációja járt itt.
1999-10-06Osztrák nap az iskolábanAusztria nagykövete és Linz tanácsosa volt Dújv. vendége tegnap. A Gádonyi iskolában osztrák napot rendeztek, melyen részt vettek a vendégek.
1999-10-05Göttingen és térségünk kapcsolataNémetország göttingeni járása és Fejér megye között 8 éve épül a partnerkapcsolat. Most küldöttség látogatott Székesfehérvárra, Dunaújvárosba, Rácalmásra.
1999-07-05Központban a kapcsolattartás: A célok nem, csak a módszerekPénteken lakossági fórumon vett részt Kovács László, az MSZP elnöke Dunaújvárosban.
1999-07-02Nincs szükség kapkodásraOrbán Viktor miniszterelnök városunkban. A Dunaferről.
1999-07-02Járási elnök GöttingenbőlRácalmás vendége Göttingen járási tanácsának elnöke, Heinrich Rehbein. Dújv-ban Kovács László MSZP elnökkel találkozott.
1999-07-01"Dunaújváros a szerencsés települések közé tartozik"A Fidesz helyi szervezetének meghívására tegnap Dújv-ba látogatott Orbán Viktor miniszterelnök.
1999-06-26"Kokó" ismét bizonyítottAz ökölvívó Kovács István látogatott szerdán Dunaújvárosba.
1999-06-04Egyeztetés igen, egyesülés még nemDunaújvárosba látogatott tegnap Pusztai Erzsébet, a Magyar Demokrata Néppárt elnöke, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára. Interjú.
1999-02-25Nagyvállalati szerep 99Orbán Viktor miniszterelnök és Járai Zsigmond pénzügyminiszter fogadta Horváth Istvánelnök-vezérigazgatót a többi magyvállalatvezetőjével a talponmaradás esélyeitlatolgatták.
1998-12-16Vendégek Berlinből...A VDE/VDI Technológiai Centrum képviselői tegnap Dújv-ba látogattak azzal a céllal, hogy előkészítsék az Innoparkkal közösen létesítendő Dunaújvárosi Technológiai Centrum megvalósítását.
1998-10-12Szakembereket a testületbeMagyar Bálint az SZDSZ elnöke volt a helyi pártszombati választási gyűlésének vendége.
1998-09-19Államfői vizit Fejér megyébenGöncz Árpád Dunaújvárosba is ellátogatott.
1998-09-19Göncz partner lesz...A köztársasági elnök Fejér megye vendége volt tegnap. Délután Dunaújvárosba, a polgármesteri hivatalba, majd a Dunaferr Rt-hez látogatott.
1998-05-21"Kis" urbanisták látogatásaFrancia urbanista és építész hallgatók látogattak el többek közt Dújv-ba is.
1997-11-27Svéd vendégekKét önkormányzati vezető érkezett a svéd testvérvárosból, Linköpingből. A dújv-i önkormányzattal és a hozzá tartozó intézményrendszer működésével ismerkednek.
1997-09-09Testvérvárosi csúcs DunaújvárosbanDújv-i látogatások Inegöl, Linz testvérvárosok-ba. Dújv-ba érkezik Villejuif, Elbasan testvér-városok küldöttsége.
1997-09-06Új albán nagykövet testvérvárosi ügybenDújv-ba látogatott tegnap Albánia magyarországi nagykövete. Téma: testvérvárosi kapcsolat erősítése.
1997-09-05Régi-új francia kapcsolatA tesvérvárosi kapcsolat újjáéesztésére érkezett városunkba Villejuif küldöttsége.
1997-08-06Épül az egyedi kapcsolat, és jön....A városba látogatott az iváncsai polg.mester és Gránicz Lajos, a luxemburgi, Magyarországot segítő Karitatív Szervezet vezetője.(Ők ajándékozták a közelmúltban a kórházi felszerelést).
1997-07-08Svéd óvónők vendégeskedtekA 20-as számú óvoda 13 svéd óvónőt látott vendégül.
1997-04-05Vendég a nagykövetDújv. vendége volt tegnap a Dunántúli Izraeli Kulturális és gazdasági Napok eseménye keretében Joel Alon, Izrael mo-i nagykövete és a követség tanácsosa, Ariel Cal.
1997-02-01Nem írtak alá semmit, együttműködés indulA linköpingi és a helyi önk. együttműködési területeit kijelölték.
1997-01-30Három város háromszöge(?)A városba érkezett a Kelet-Svédországi Kereskedelmi Kamara külügyekért felelős igazgatója Bo Ericson és Linköping város önkormányzatának külügyi igazgatója Roland Johansson.
1996-09-13Testvérek, családias körbenA dújv-i testvérvárosok találkozójára csak a linzi és az inegöli delegáció érkezett meg (az elbasani később jön). A programról.
1996-06-05Spanyol vezető, holland tanár...Adolfo Dominguez a barceloniai Neveléstudományi Intézet igazgatója és Derk Oddens, az eindhoveni Pedagógiai Műszaki Főisk. tanára érkezett a városba a főisk. vendégeként.=Spanyol vezető, holland tanár...=AH 96. jún.5.1.p. Beszélgetés a két vendéggel. Holland modulrendszer, spanyol informatika oktatási struktúra. = "Gyökeresen megváltozik a tanár szerepe, státusza"/Ny.Zs. =AH 96. jún. 8.5.p.
1996-06-01partvédelem, látogatásA berlini Humboldt egyetem csoportja látogatott pénteken a városba. Előadást tartottak nekik Dújv. múltjáról, a partvédelmi vállalat a löszpartról.=Sajátos értékünk a Duna-part = AH 96.jún. 1.1.p. A Humboldt egyetem professzorának, dr Adelgund Knüppével készített interjú Dújv. partvédelmé-ről. = "A partvédelmi munka nagyságrendje meglepett" = AH 96.jún. 3.4.p.
1996-03-02Fulbright-csoport DunaújvárosbanA Fulbright-ösztöndíjprogram keretében Magyarországon tartózkodó amerikai tudósok egy napig ismerkedtek a várossal.
1996-02-29Összefog(ná)nak a szocdemekkelThürmer Gyula tartott tájékoztatót az országos pártaktíváról a Városházán tegnap. Interjú.
1996-01-05Keleti György ErcsibenKeleti György honvédelmi miniszter látogatást tett Ercsiben, ahol a 400 hivatásos és szerződéses katonának a felkészítése folyik akik a tervek szerint jan. 17-én indulnak a délszláv térségbe.
1995-12-01Bálint gazda szerepei"Bálint gazda" a Liberális Klub meghívására érkezett városunkba és a kertbarátok látták vendégülInterjú. Kép.
1995-11-13A pénzügyminiszter ebédjeBokros Lajos látogatása.
1995-11-10Bokros Lajos látogatása Fejér megyébenBokros Lajos Baracson találkozik a megye polgármestereivel, köztük Almási Zsolttal szombaton.
1995-10-27"Különutas" gondolatokAz SZVT vendége volt Lengyel László a Pénzügykutató Rt. vezérigazgatója.Interjú.
1995-10-27Az ország érdeke...Király Béla vezérezredes az újjáalakult Nemzetőrség történelmi főparancsnoka volt okt. 23-án városunk vendége. Interjú.
1995-10-25Hogyan kell(ene) látnunk...A Szervezési és Vezetési Tud. Társ. meghívására a Vasmű klubban tartott előadást Lengyel László politológus az államháztartásról, önkormányzatokról, értelmiségről.
1995-09-30A japán kormány minket választottInterjú a tapasztaltakról a japán pedagógusküldöttség vezetőjével s a japán oktatásról.
1995-09-29Japánból jöttek és ránk kíváncsiakJapán pedagógusokból álló küldöttség érkezett a városunkba, ismerkednek a helyi oktatás sajátosságaival.
1995-06-10A holland példaKét holland felsőoktatási szakember látogatott a főiskolára tegnap. A holland szakemberek segítenek az intézmény-korszerűsítési program kidolgozásában.
1995-06-08Feltünt, mindenki mosolyogDújv-ba látogatott tegnap Göncz Árpádné.
1995-05-27Együtt írjuk a város történetét!Képek: műkorcsolya Kohász Kupa, "Munka" brigád, Lázár György fogadása, Papírgyár, Dunai Vasmű lemezalakító.
1995-04-21Tegnap a polgármester fogadta... (kishír)Tegnap a polgármester fogadta Herman von Loewenich bajor evangélikus püspököt és delegációját.
1995-03-09Francia különbségekFrancio. önk.-i és államig.-i rendszerének felépítését és működését tanulmányozta polgármesterünk - meghívásra.
1995-02-24A fővárost ismerni kevésDújv.-ba látogatott a brit nagykövetség másodtitkára tegnap.
1995-01-30Csorbát szenvedett a szakma presztizse. A Szent Pantaleon Kórház hiteles példaA napokban Dr. Böjthe Lajos, a Magyar Kórházszövetség főtitkárának kíséretében tettek látogatást a dunaújvárosi kórházban a bolgár egészségügy képviselői.
1995-01-27Bolgár vizitBolgár egészségügyi szakemberekből álló delegáció tett látogatást a kórházban.
1994-12-13Jövőre diákok isTegnap érkezett haza Görögországból a főisk. küldöttsége. A mérnök-tanár képzéssel ismerkedtek, jövőre diákok is utaznak.
1994-11-19Török kapcsolatokA látogatás célja az együtttműködés lehetőségeinek feltérképezése volt.
1994-11-19Török kapcsolatokA látogatás célja az együttműködés lehetőségeinek feltérképezése volt.
1994-11-17Fogadás a városházánInegöl delegációja a városban.
1994-11-04Követendő példákSzlovák vendégek a helyi Vöröskeresztnél.
1994-10-20Az egészségügyy ügyeiRészt vett a gyermek- és ifj. gondozó felavatásán a népjóléti miniszter. Országos ill. helyi tanácskozások résztvevője volt.
1994-08-26Svéd börtönlátogatókLátogatást tett a pálhalmai börtönben a svéd büntetésvégrehajtási hiv. orsz. parancsnoka.
1994-06-22Vendégek, LinzbőlA Linzi Népfőiskola igazgatója,az Osztrák Népfőiskolai Szövetség. tagja érkezett Dunaújvárosba ma. Interjú a linzi igazgatóval.
1994-06-15Gyakorlat és üdülésEgyhetes közös szakmai gyakorlatra érkezett Göttinghenből 16 diák és 2 tanár a Dunaferrbe.
1994-04-29Nincs egységes érdekegyeztetési feladatKanadai Vasas szakszervezeti tisztségviselők a DV-nél.
1994-04-21Visszafogott kampányHorn Gyula Dújv.-ba látogatott.
1994-03-29Ismeretek demokráciájaA Svéd Munkások Képzési Szövetségének tapasztalatcseréje a TIT-tel s a Népfőisk.-val.
1994-03-12Itt értékek vannakInterjú Gallov Rezsővel.
1994-03-11A finn papír utolérhetetlen -tihanyi-Városunk vendége volt Finnország mo-i nagykövete
1994-03-11"A nenezén túl vagyunk"A város vendége volt Gallov Rezső államtitkár, az OTSH elnöke.
1993-11-12Albán vendégekAlbániai delegáció Lisen Bashkurti nagykövet vezetésével.
1993-10-08Műszerek, ajándékbaOrvosküldöttség Elbasanból. Műszerek az albániai kórháznak.
1993-09-28OrthoInterjú Ortho kanadai festővel, aki itt tartózkodik a városban.
1993-09-03Megismerni az országotDaniel Fearn a brit nagykövetség másodtitkára volt vendége városunknak.
1992-12-11Hiányzanak az értékekHorváth Balázs tárcanélküli miniszter pénteken a dújv-i MDF-szervezet irodájába látogatott. A beszélgetés a belpolitikai élet aktuális kérdéseiről szólt.
1992-02-25Hasznos volt a látogatásDunaújvárosba látogatott pénteken a szocialista párt számos közimert személyisége Horn Gyula vezetésével.
1992-01-24Megtettünk mindent?1992. jan.20-án városunkban járt a helyi Református Egyházközség meghívására Tőkés László.
1991-10-19Építők egymásköztDiákok Terniből Dunaújvárosba.A mo-i szakmunkásképzést tanulmányozzák, ennek keretében a 340.Szakmunkásképzőt és a 26-os Építőipari Vállalatot, s a Ferrobetont tekintették meg.
1991-05-28Lombosodva, mint a fa.Barátság-nem papírforma szerint. A Szévhenyi István Gimnázium vendégül látta egy hétig a dortmundi Schiller-Reinoldus Gimnázium énekkarát. A kapcsolatokról.
1991-05-28Talán a távoktatás?A Darlingtoni Szakipari Technikum okatatóinak látogatása. Beszámolójuk a távoktatásról.
1991-05-10Kor-osztály-találkozó.Búcsút mondani szomorú, hát ne húzzuk sokáig. A Széchenyi Gimnázium holland vendégeiről, kapcsolatukról.
1991-03-26Bemutatkozunk egymásnak.Szervusz Ausztria, szervusz Linz. Beszámoló az Idegenforgalmi Hivatal által rendezett, Osztrák Napok elnevezésű rendezvényről.
1990-11-12A gazdasági célok szolgálatábanNov. 4-5-én az indiai nagykövet látogatott a vasműbe, ahol az első indai-magyar vegyesvállalat jövőjéről tárgyaltak.
1990-10-24Japán vendég a dunaújvárosi tv-nélA japán Sasakawa Peace Foundadion (Sasakawa Bé- kealapítvány) képviselője hétfőn Dunaújvárosban járt, hogy megtekintse a kábeltelevíziós stúdiót
1990-10-11Argentin vendégek DunaújvárosbanAz argentin Ipari Technológia Intézetének elnöke és az intézet nemzetközi kapcsolatainak igazgatója járt tegnap Dújv-ban. Látogatást tett Balogh Gyula Bogumilnál.
1990-04-27Horn Gyula, a Magyar Köztársaság külügyminisztere...Dunaújvárosba látogatott.
1990-02-16Egy este Deutsch TamássalBeszámoló a Béke étteremben megtartott Fidesz nagygyűlésről.
1990-02-09Négy kérdés Thürmer GyuláhozA városi tanács épületében Thürmer Gyula, az MSZMP elnöke ismertette a párt választási programját.
1989-12-01Gyárlátogatás és közönségtalálkozó.Szűrös Mátyás Dunaújvárosban.
1989-11-10Uj tájékoztatási törvény készül: Pozsgay Imre Dunaújvárosbanugyanarról: A vidék fejlődését az eddiginél jobban kell segíteni. Pozsgay Imre Dunaújvárosban.= Népszabadság 1989.11.10.
1989-09-12A magyar kormány meghívására...A fotón: a Dunai Vasműben fogadják a nemzetközi delegáció tagjait. Az ENSZ Acélipari Bizottságának 53 tagja a magyar kohászat és vasgyártás helyzetével ismerkedik Magyarországon.
1989-05-12Űrhajós - misszió. Találkozás: ufók helyett gyerekekkel.A Mező Imre Á. I. vendége volt Farkas Bertalan május 8-án. A találkozót Pataki Attiláné szervezte. A fényképen: F. B. a gyerekek körében.
1988-12-00Az acél és a szén városa 1953-ban - angol szemmelAz angol diplomaták sztálinvárosi és komlói látogatásáról készült jelentés teljes szövegének fordítása. (a forrás ismeretlen)
1988-05-13Közéleti hírekBengt Göransson svéd kulturális miniszter láto- gatott hazánkba, többek között Dújv-ba is.
1988-05-10A sporrturizmusé a jövő? A honi vendég is fontosA városunk idegenforgalmi lehetőségeinek javításáról.
1988-01-26Franciaországi testvérvárosunkból, Villejuifból érkezett szombaton kéttagú delegáció városunkba. ...A látogatók programja.
1987-11-27Küldöttség Brazíliából (kishír)Antonio Aureliano Chaves de Mendonca energiaügyi miniszter vezetésével. (nem teljes szöveg)
1987-11-25Brazil miniszter DunaújvárosbanBrazil bánya- és energiaügyi miniszter látogatott Dunaújvárosba. Ellátogatott a Dunai Vasműbe.
1987-11-06Testvérmegyénkből érkeztekVorosilovgrádból szakszervezeti küldöttség Jurij Alekszejevics Bakacsov és Ivan Vasziljevics Relszikij vezetésével.
1987-10-27Japán tanárok látogatása. Milyen a magyar oktatásügyHárom napot Dunaújvárosban töltött a Tokió környéki kisvárosokból érkezett küldöttség. Program. Fénykép: a küldöttség
1987-09-29Norvégiából is jöttek (kishír)Az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezetének (ILO) tagjai a vasműbe látogattak. (nem teljes szöveg)
1987-09-22Lelkesedésük a régiVeteránok városunkban.
1987-09-18Vendégek BlagoevgrádbólA Bolgár Nemzeti Front Blagoevgrád megyei delegációja, Dimitar Vangelov, a megyei bizottság elnöke vezette. A küldöttség névsora.
1987-08-14Ismerkedés a várossalTestvérmegyei küldöttség: Jevgenyij Fjodorovics Trudov, a területi pártbizottság osztályvezetője vezetésével Vorosilovgrád megyéből, illetve Kommunarszkból.