Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

225 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2022-01-25Kiváló tavalyi eredmények: van kikre büszkének lenniAz előző évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó dunaújvárosi sportolókat és edzőiket díjazták november 24-én a városházán. A díjazottak részletes névsora a cikkben.
2022-01-07Gurisatti Gyula egy nehéz éve. Nem keres kifogást, és előrenéz GyuszkóNehéz éve volt a tavalyi Gurisatti Gyulának. Mondhatnánk, semmi sem úgy sikerült, ahogy azt eltervezte. A sportolóval értékeltük a 2021-es esztendejét.
2021-09-29Köszönet a város olimpikonjainak!Dunaújváros önkormányzata is köszöntötte a tokiói olimpia és paralimpia résztvevőit és felkészítőiket. A dunaújvárosi női pólót négy kiváló játékos – Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Magyari Alda, Szilágyi Dorottya – képviselte. Kovács Zsófia tornász és edzője, Trenka János is kiválóan teljesített. Csakúgy, mint a többszörös paralimpikon, Gurisatti Gyula.
2021-09-06Gurisatti Gyula huszonnegyedik hellyel zártA magyar paralimpiai sport aranycsapatának nevezte a tokióit a szövetség elnöke, Szabó László. Gurisatti Gyula a negyedik paralimpiáján vett részt.
2021-09-03Nem tudja, mi lehetett a gond"Nem találja a Gyulát, kinek itt kellene lenni." A magyar válogatott korelnökének nem sikerült a döntőbe jutás a sportpisztolyosok 25 méteres számában, ahol huszonhetedik lett.
2021-09-01Pozitívan várja a folytatástA dunaújvárosi paralimpikon, Gurisatti Gyula augusztus 31-én megkezdte szereplését a tokiói játékokon, elsőként a 10 méteres légpisztoly alapversenyében volt érdekelt, ahol végül nem jutott be a fináléba. A folytatásban szeptember 2-án lesz ismét jelenése, akkor a 25 méteres sportpisztolyban.
2021-08-21Gurisatti a negyedik előttA dunaújvárosi sportlövő, a korábbi négyszeres búvár­úszó-világbajnok, Gurisatti Gyula a negyedik paralimpiájára készül. Peking, London és Rió után Tokióban bizonyíthat. Interjú a sportolóval.
2021-08-12Gurisatti Gyuláék letették esküjüket"Augusztus 11-én ünnepélyes keretek között letette az esküt az augusztus 24-én Tokióban kezdődő paralimpián szereplő magyar csapat, köztük a sportlövő Gurisatti Gyula, akit lánya, az olimpiai bronzérmes Gréta méltatott a színpadra lépés előtt."
2021-07-10Apa és lánya is ott lesz az olimpián (képaláírás)Gurisatti Grétáért és Gurisatti Gyuláért is szoríthatnak majd a magyar szurkolók a hamarosan kezdődő tokiói olimpián. A család álma, vágya volt – mint arról lapunknak is számos alkalommal nyilatkozott Gréta –, hogy egyszer az olimpián együtt versenyezzen apa és lánya. A szakemberek szerint Bíró Attila vízilabda-válogatottja talán még az amerikaiakat is megszorongathatja majd a döntőben. Édesapja, Gurisatti Gyula paraolimpikon az utolsó pillanatokban szerzett kvótát, és immáron a negyedik olimpiájára készülhet a sportlövő. (teljes szöveg)
2020-10-18Anya – Míg a halál el nem választA világ legnagyobb rövidfilmes versenyére dunaújvárosi pályázat is érkezett. Pazsitka Ákos és Gróf András rövid dokumentumfilmje Lemes István Krisztián paralimpikon, és édesanya, WiesŁawa Baka mindenapjaiba nyújt némi betekintést. Nehéz pillanatok, apró örömök, mindez a pályázathoz igazítva, 3 súlyos percbe tömörítve. Az alkotók elmondása szerint ez csak egy “előzetes”, a teljes hosszúságú dokumentumfilm még készülőben van.
2019-07-12Fegyverropogás a lőtérenA dunaújvárosi lőtéren rendezte meg a múlt hétvégén a Steel Challenge országos bajnokságot a Magyar Sportlövő Szövetség égisze alatt a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület (DLSE).
2019-03-08Lövészverseny (kishír)Az idei első IDPA - nemzetközi lövészverseny sok hivatásos és amatőr lövészt csalt ki a dunaújvárosi lőtérre múlt szombaton. Jöttek Ukrajnából, Romániából és Moldáviából is. (nem teljes szöveg)
2018-12-21Kiemelkedő sportsikereket értek elAz önkormányzat jutalmazta a város hírnevét öregbítő helyi sportolókat.
2018-07-20Száznegyven sportlövő a pályán. Önvédelem, fegyverek, pontosság és gyorsaságEgyre több és egyre nagyobb versenyeknek ad otthont a dunaújvárosi lőtér. Most hétvégén (2018. július ?) például egy száznegyven sportlövőt felvonultató nemzetközi megmérettetés volt.
2018-06-00Ismeretlen szomszédok - Bemutatjuk... Gurisatti GyulaPortré idősebb Gurisatti Gyuláról
2018-05-16A dél-koreai világbajnokság után. A kvótaszerzés a legfőbb célA közelmúltban véget ért a sportlövő világbajnokság Dél-Koreában. A magyar sportolóknak ezúttal nem sikerült a korai kvótaszerzés a tokiói nyári paralimpiai játékokra. A vb-t követően Gurisatti Gyulával (kép) beszélgettünk.
2018-04-20Hetven lövész a Nyuszi Kupán. A nagy durranást a nyárra időzítikMára már hetvennél is több sportoló űzi a lövészetet a városban. A múlt szombaton megrendezett Nyuszi Kupa a szezon első nagyobb versenye volt az idén, amelyet még 24 nagyobb verseny követ karácsonyig.
2017-11-17Másodszor is világbajnok a villámkezű rendőrszázadosMegvédte világbajnoki címét a dunaföldvári kötődésű Salamon Tímea (kép)a II. Rendőr Világjátékokon, amelyet Abu Dhabiban, az Egyesült Arab Emírségek fővárosában tartottak november 3-10-e között.
2017-06-16Élménylövészet, tanulás és sport. Tizenkét szituációs pálya a dunaújvárosi lőtérenEgy kiemelt, nemzetközi lövészversenynek adott otthont a dunaújvárosi lőtér a hétvégén.
2017-06-15Lőtérfejlesztések után. Túl a lőtérfejlesztésekenAz utóbbi időben látványos, és jelentős fejlesztésen ment keresztül a dunaújvárosi lőtér. Ezt bejárással egybekötött sajtótájékoztatón jelentették és mutatták be június 14-én.
2017-06-13A nyarat köszöntötte a lövészverseny. Nyárköszöntő versenyJúnius 8-10. között szinte megállás nélkül dörögtek a pisztolyok a dunaújvárosi lőtéren. A Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület ismét nagy fába vágta a fejszéjét, és már a bevezetésnél leírhatjuk, hogy sikeres, nagyszabású lövészversenyt rendeztek a hazaiak.
2017-05-16Gurisatti Gyula nem csak hangosat, pontosan lőttSzép sikert ért el a magyar paralimpiai sportlövő válogatott az elmúlt napokban. Hannoverben a világkupán szerepeltek a magyar sportlövők. Tizenegy évvel ezelőtt szereztek bronzérmet, és most az aranyérem igencsak dicséretes.
2017-05-12Aranyat lőttekA paralimpiai sportlövő magyar válogatott Hannoverben versenyzett az ottani világkupán.
2017-04-06A legjobban ők lőttekA Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban rendezték meg a hét végén az I. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny döntőjét, amelyen a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája is részt vett.
2017-03-22Az idei első versenyA mostani József Kupa már a sokadik volt. Nemcsak helyi lövészversenyként rendezték meg, hanem sok helyről jöhettek sportlövészek lőni. Ez a dunaújvárosi lövészverseny jelentette ebben az évben az első országos viadalt is a sportágban.
2017-03-04Évkezdés ezüsttel. Működik a könyökA decemberi könyökműtéte után Gurisatti Gyula már ott tart, hogy a sok-sok edzést követően elindult az év első világkupáján, ahol ezüstérmet szerzett.
2017-03-02Kiválóan céloztakRemekeltek a Lorántffy diákjai a múlt héten Székesfehérváron megrendezett lövészversenyen.
2017-03-00Az akarat diadalaLemes István Krisztián dunaújvárosi sportlövő bekerült a magyar paralimpia válogatott keretébe. Portré.
2016-12-23Fejleszteni fogják a dunaújvárosi lőteretÉv végi hangulat uralkodott a dunaújvárosi lövészek családjában is. December 16-án tartották meg az idei év értékelését, az év ünnepélyes zárását, és természetesen a díjátadás is megtörtént. Díjat kapott: Gazda Gábor, Alföldi József, Keményfi László, Szűcs László, Gurisatti Gyula, Dénes András. Az elismeréseket Méninger János adta át.
2016-09-23Gurisatti Gyula már Tokióra készül. Példásan szerepeltek a paralimpikonokHarmadik paralimpiájáról tért haza Gurisatti Gyula sportlövő. Interjú.
2016-09-17Gurisatti Gyula köszöniGurisatti Gyula, a dunaújvárosi sportlövő három számban indult a riói paralimpián. Lánya, Gurisatti Gréta válogatott vízilabdázó tette közre az alábbi levelet, amit édesapjától kapott.
2016-09-16Két körrel maradt le a döntőrőlVéget ért a paralimpia Gurisatti Gyula számára.
2016-09-15Ismét nem sikerült (képaláírás)A dunaújvárosi sportlövő, Gurisatti Gyula szeptember 14-én a riói paralimpián a huszonegyedik lett az ötven méteres sportpisztoly számban. Ezzel befejeződött számára a verseny. Korábban egy tizenkettedik és egy tizennyolcadik helyet szerzett a sportoló. (teljes szöveg)
2016-09-12Nem jutott döntőbe. Még van esély az álom eléréséreSzeptember 11-én, vasárnap magyar idő szerint a koraesti órákban ismét fegyvert fogott Gurisatti Gyula sportlövő a riói paralimpián.
2016-09-10Hajszálon múlott... (képaláírás)Szeptember 9-én hajszálon múlott Gurisatti Gyula döntőbe jutása. Rendkívül kevéssel, kettő körrel maradt le a fináléról, tizenkettedik lett. A paralimpiai lövészeten szeptember 11-én (sportpisztoly) és 14-én (szabadpisztoly kategóriában) javíthat (teljes szöveg)
2016-09-09Lövéseket adtak le. Megrendezett helyzet, éles lőszerA dunaújvárosi lőtéren tartották az Országos Rendőr Szolgálati Pisztoly Lőbajnokságot tizenhat csapat részvételével.
2016-09-02Gurisatti Gyuláért is szoríthatunk. Három turnusban utaznak a riói paralimpiáraLetették az esküt a magyar paralimpiai csapat tagjai, akik szeptember 7. és 18. között képviselik hazánkat Rio de Janeiróban.
2016-07-18A döntőről álmodikGurisatti Gyula (kép) közel egy éve már "megváltotta" magának a riói repülőjegyet. Ugyanis megszerezte a kvalifikációt a paralimpiára sportlövészet ágban. Tehát azóta komoly munkát tervezett és végzett edzőjével Karácsony Gyulával.
2016-07-15Gurisatti keményen készül a paralimpiára. A nyaralás alatt sem pihenhet igazánGurisatti Gyula sportpisztolylövészetben már szeptemberben kvalifikálta magát a riói paralimpiára.
2016-07-08Söréttel hintették meg a céltáblákat. Nemzetközi verseny a lőtérenÚjabb nemzetközi versenynek adott otthont a dunaújvárosi lőtér, a GG Shotgun elnevezésű versenynek.
2016-07-01Külföldiek is célba lőnekNagybudméren rendezett a Bogárdi Lövészklub versenyt, ahol a dunaújvárosi lövészek is indultak. Gerháth Zoltán és Bor Norbert eredményei.
2016-06-14Alaposan fogy a lőszerJúnius 4-én egy komoly lövészversenyt rendeztek meg a dunaújvárosi lövész egyesület tagjai. A versenyen nyolcvanegy egyesület sportolója vett részt,a nemzetközi rangot pedig a horvát lövészek részvétele jelentette. A hazai kategóriában a rangsor: 1. Uhrik Ákos, 2. Kecskés Ágnes, Méninger János, Bak Róbert
2016-06-10Nem remegett a kezük. Nemzetközi mezőny a lőtérenNyolcvanegy klub lövésze versenyzett hétvégén a dunaújvárosi lőtéren, hogy tíz különböző pályán küzdjenek meg egymással a legjobbnak járó elismerésért a Welcome Sunshine 2016 IPSC Handgun Open versenyen.
2016-06-00Dunaújvárosi sportolók a rioi olimpián. Körkép az ötkarikás játékok tükrébenA XXXI. Nyári Olimpiai Játékokon részt vevő dunaújvárosiak bemutatása: Hajdu Jonatán (kajak-kenu), Takács Krisztián (úszás), Kasó Orsolya és Garda Krisztina (vízilabda), Kovács Zsófia (torna). A paralimpián induló Gurisatti Gyula nyilatkozata.
2016-05-31A legjobb járőrökA Márianosztrai Fegyház és Börtön lőterén rendezték meg a napokban a büntetés-végrehajtás országos járőrbajnokságát. A komoly elméleti és fizikai kihívást jelentő megmérettetést a pálhalmai csapat nyerte meg.
2016-04-00Aki nem adja fel...Beszélgetés a paralimpiára készülő Gurisatti Gyulával. A sportlövő a a döntőbe kerülést tűzte ki célul magának.
2016-02-10Országos bajnokGurisatti Gyula Százhalombattán versenyzett a mozgáskorlátozottak légfegyveres országos bajnokságon, ahol magyar bajnoki címet szerzett.
2016-02-09Csípésveszély RióbanBrazíliában eddig már ötezren betegedtek meg a Zika-vírustól, amely robbanásszerűen terjed. Pár hónappal az olimpia előtt ezek nem túl biztató hírek. Ugyanis a fertőzést terjesztő szúnyogok csípése után fellépő tünetek komoly hatással lehetnek a sportolók teljesítményére is. Gurisatti Gyula és Takács Krisztián is igyekszik minden óvintézkedésre felkészülni.
2016-01-08A város hálás a kiváló teljesítményekértÖt dunaújvárosi sportolót és három felkészítő edzőt részesített jutalomban az önkormányzat az év végén. Elismerésben részesült Vass András, Hajdu Jonatán, Molnár Gergely, Takács Krisztián, Balog Gábor, Kovács József, Gurisatti Gyula, Karácsony Gyula.
2015-12-23Megbecsült sportolókDecember 22-én a polgármesteri hivatal dísztermében jutalmazták meg azokat a dunaújvárosi sportolókat és felkészítő edzőiket, akik jelentős sportsikereket értek el valamelyik olimpiai sportágban.
2015-12-21Autóval RióigAz Adventi Forgatag keretében december 19-én a riói olimpiára készülő sportoló Takács Krisztián és Gurisatti Gyula vehetett át ünnepélyesen egy-egy új autót.
2015-12-11Gyémántfokozatú támogatóvá váltunk20 millió forintos támogatás az olimpiára készülő sportolóknak. Példaértékű az a támogatás, amit Dunaújváros önkormányzata az olimpiára készülő sportoló felkészülését támogató Rio Klubnak nyújt.
2015-10-17Tiszta vizet - a strandraOktóber 15-i közgyűlésről. Főbb témák: a magaspartból kinyert víz, szabadstrand vízminősége, vízpótlása; fenntartói és munkáltatói döntésen alapuló illetményrészek kivezetése; önkormányzati intézmények dolgozóinak jövő évi béren kívüli juttatásáról; felkészülés az olimpiára Gurisatti Gyula támogatása; kárpátaljai magyar falvak támogatása.
2015-10-01Záróversenyre készülnekGazdag versenysorozat jellemezte a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesületet. A Steel Challene, az Ősz köszöntő versenyek eredményei a cikkben.
2015-09-23Egy álom teljesültGurisatti Gyula sportlövő a Sydneyben megrendezett Világkupán megszerezte az olimpiai kvótát.
2015-07-30Világbajnoki célzásokSalamon Tímea rendőr hadnagy kétszeres aranyérmes lett a szolgálati pisztolylövő világbajnokságon, az ifjú hölgy Dunaföldvárról indult.
2015-07-21Népszerű lett a lőterünkJúlius 4-én a lőtéren rendezték meg a GG Shotgun Challenge elnevezésű versenyt, amelyen a magyar sportlövőkön kívül külföldiek is indultak. A dunaújvárosi Gazda Gábor (kép) bronzérmet nyert.
2015-06-29Gurisatti az olimpiai részvételért harcolGurisatti Gyula készül az eszéki lövészversenyre, ahol megszerezheti az olimpiai induláshoz szükséges kvótát.
2015-06-23Mozgásban céloztakOrszágos IPSC szituációs pisztoly lövészversenyt rendeztek a dunaújvárosi lőtéren. Gazda Gábor tervei alapján a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület tagjai építették a hat pályát.
2015-06-12Rafináltan kitalált célokA dunaújvárosi lövészklub május végén rendezte meg a Steel Challenge országos versenyét a dunaújvárosi lőtéren.
2015-06-05Mesterlövész rendőrökA városi lövészverseny eredményei.
2015-06-04Ügyesen céloztak a rendőrökA Dunaújvárosi Rendőrkapitányság különtermében június 2-án adták át a közbiztonsági hónap keretében rendezett lövészverseny érmeit: Kiss Viktor, Ladányi Lajos, Ács Szilvia, Molnár János, Bak Róbert, Németh Miklós (kép).
2015-05-29Célra tartottakOrszágos lövészversenyt rendeztek a Dunaújvárosi Lőtéren a Közbiztonsági rendezvénysorozat részeként.
2015-04-14Lövészet: tavaszi kirajzásA Dunaújvárosi Lövész SE tagjai szinte minden héten versenyeznek. Beszámoló a közelmúltban megrendezett versenyekről és az elért eredményekről.
2015-03-27Pontlövészeti verseny: hazai sikerPontlövészeti országos versenyt rendezett az elmúlt hétvégén a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület. A dunaújvárosi csapat négy aranyérmet, két ezüstérmet, négy bronzérmet szerzett.
2015-03-00Az akaraterő jókedvű bajnokaInterjú Gurisatti Gyula sportolóval.
2015-02-28Egyre szebb lövészsikerekA Dunaújvárosi Lövész Egyesület akár egy összetartó család, úgy működik. Legalább húsz hazai, és ugyanannyi másutt rendezett versenyen lőnek. Beszélgetés Szűcs Lászlóval, az egyesület elnökével.
2015-02-27Célbalövés mesterfokonTizenhat versenyző állt rajthoz a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület szezonnyitó rendezvényén, ahol László Attila nyerte a verseny 100 százalékos teljesítménnyel, második Ulrich Ákos, harmadik Takács Gábor lett.
2015-02-20Gurisatti Gyula három aranyat sepert beHárom aranyérmet szerzett Gurisatti Gyula Ausztriában, a Pannon Profi lövészversenyen. A döntő mindhárom lövészetét ő nyerte.
2015-01-23Bőséges lövészprogramA tavalyi versenyidőszak egyik kiemelkedő zárórendezvénye a november 28-án megrendezett Z.GYors. versenyen a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület valamennyi tagja indult. 1 . Gerháth Zoltán, 2. Meninger János, 3. Fekete Zsolt. A lövészegyesület 2015. évi terveiről.
2014-11-08Pontosan céloztakA kaposszerdahelyi Szt. Hubertus Kupán eredményesen szerepeltek a Dunaújvárosi Lövész Klub sportolói. Gazda Gábor egy arany- és egy bronzérmet nyert. A közelmúltban megrendezett versenyeken elért eredmények a cikkben.
2014-10-18Türelem, jó szem, biztos kézKomoly hazai versenyeken indultak az ősz folyamán a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület. Beszámoló és eredmények a versenyekről. Kép: Hepp Gergő Zsolt, Gazda Gábor.
2014-06-20Tehetségeket keresnekImmár 10. alkalommal szerveztek nyílt napot a lőtéren június 14-én, ahol felnőtteket és gyerekeket is vártak.
2014-06-18Remek lövésznapJúnius 14-én Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület nyílt napot rendezett.
2014-06-12Családokat is várnak a lőtérenJúnius 14-én rendezik meg a tizedik nyílt napot a lőtéren. Gazda Gábor, a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület szakosztályvezetője ismertette a programokat.
2014-05-20Pontos találatok Debrecenben és PécsettA Dunaújvárosi Lövész Klub versenyzői május 10-11-én Debrecenben egy nemzetközi versenyen, majd Pécsett a Dunántúli regionális Kupán szerepeltek. Debrecenben Gazda Gábor (kép) első osztályú minősítést szerzett. Pécsett Szász Dezső arany- és bronzérmet, Alföldi József ezüstérmet, Jermann Miklós ezüstérmet szerzett.
2014-05-14Világkupán lett harmadik (kishír)Gurisatti Gyula az elmúlt hétvégén Lengyelországban, Stettinben versenyzett a mozgáskorlátozott sportlövők Világkupáján, ahol a harmadik helyen végzett.
2014-04-24Lövészeink nagyon szép tavaszaFebruártól napjainkig több rangos versenyen is szerepeltek a Dunaújvárosi Lövész SE sportolói. Részletes eredmények a cikkben. Kép Méninger Jánosról, aki első osztályú minősítést szerzett, és letette a bírói vizsgát is. Ezzel ő lett a dunaújvárosi lövész sportág első versenybírója.
2014-04-18TavaszkupaAz Országos Tavasz Kupa sorozat első lövész versenyét rendezték meg április 13-án Dunaújvárosban.
2014-04-08Lövészeten jártak (képaláírás)A Dunaferr szakközépiskola rendvédelmi képzésének része a lőgyakrolat, benne a légpuska, és az éleslövészet is. Az intézmény diákjai a napokban a lőtéren jártak gyakorolni.
2014-04-04Lelassult a fegyverA mozgáskorlátozott sportolók is megkezdték az idei versenysorozatukat. A Stoke Mandevillban megrendezett világkupán Gurisatti Gyula a hetedik helyen végzett.
2014-03-05Sikeres kezdésMegkezdődött a versenyszezon a dunaújvárosi lövészeknél. A közelmúltban két országos versenyen is szerepeltek. Eredmények a cikkben. Kép: Gazda Gábor, Uhrik Ákos.
2013-12-17Lövészet: öröm az évzárón (kishír)Évzáró versenyt rendezett december 15-én a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület. Eredmények a cikkben.
2013-11-23Üzemeltetőket kerestekA közgyűlés zárt ülésen döntött három sporttelep üzemeltetéséről. A Csónakházat az Euroshow üzemelteti az új pályázatkiírásáig, a Lőteret a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület, a Tömegsporttelepet a DVG Zrt. irányítja.
2013-11-11Békés tüzelés (képaláírás)Vasárnap nyílt napot tartottak a városi lőtéren. Az érdeklődők számos lőfegyvert kipróbálhattak. Képünkön Gerhardt Zoltán és Szász Dezső választ fegyvernemet. (teljes szöveg)
2013-10-29A hetedik nyílt napot szervezikBeszélgetés Szűcs Lászlóval, a Dunaújvárosi Lövész SE elnökével.
2013-09-02Életszerű szituációk, felkészült lövészekÉletszerű, szituációs pisztolylövészversenyt rendezett augusztus 31-én a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület.
2013-07-25Sikeres nyílt nap utánA Dunaújvárosi Lövész SE sikeres nyílt napot rendezett. Beszámoló.
2013-07-20Nyílt nap a lőtérenJúlius 20-án a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület nyílt napot rendez a lőtéren. Beszélgetés Gazda Gáborral, a szakosztály vezetőjével.
2013-07-09Második lett Gurisatti (kishír)Az Angliában megrendezett Világ Kupán Gurisatti Gyula sportlövő a ezüstérmet nyert.
2013-05-24Két hét múlva újabb nyitott nap a lőtérenMájus 10-én átadták a felújított lőteret a nagyközönségnek. A Dunaújvárosi Lövészsport Egyesület május 18-án megrendezte az első nyílt napot is.
2013-05-11A cél: elismert résszé válniA sportlövőké lett, ... látogatás a lőtéren. "A Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület tagjai és vezetői hihetetlenül nagy munkát végeztek ott, miután március elsejétől végre birtokon belülre kerültek."
2013-04-11Melyik sportot válasszam?A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége és az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet április 13-án immár ötödik alkalommal rendezi meg a MERI Sportnapot, ahol ott lesz a dunaújvárosi Gurisatti Gyula paralimpikon sportlövő is. Beszélgetés a sportolóval.
2013-03-27Lövészek versenyeAz országos légfegyveres sportlövő bajnokságot Százhalombattán rendezték meg, ahol a DLSE kis csapata (Szász Dezső, Szűcs László, Tóbiás Nándor) ezüstérmet nyert.
2013-02-14Testületi ülés január végénRendkívüli közgyűlés január 31-én: sportingatlanok üzemeltetése. a Csónakház üzemeltetése az Euroshow Kft.-é, a Lőteret a Dunaújvárosi Lövész SE üzemelteti az év végéig, a radari sporttelepet év végéig a DVG Zrt. üzemelteti.
2013-01-05Lövészek ajándékaA Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület által megrendezett Mikulás Kupa részvételi díjaiból egy GPS-készüléket vásároltak a Dunaújvárosi Mentőszolgálatnak.
2012-11-08A lövészet varázsaBeszélgetés a Dunaújvárosi Lövész Sport Egyesületről: Alföldi Józseffel (elnök), Szűcs Lászlóval (technikai vezető), Gerháth Zoltánnal (versenyző).
2012-10-02Gyuszi nem adja fel!Beszélgetés Gurisatti Gyula sportlövővel, aki részt vett a londoni paralimpián.
2012-09-08Ősz Kupa lövészetbenSzeptember 9-én rendezi meg a Dunaújvárosi Lövész SE az Ősz Kupát.
2012-09-07Gurisatti újból lőttBefejezte szereplését Gurisatti Gyula sportlövő a londoni paralimpián, ahol három számban vett részt.
2012-09-06Dobogós álmok a lőállásbanLondonban, a Paralimpiai játékokon Dunaújvárost képviseli Gurisatti Gyula sportlövő. Interjú az indulás előtt.
2012-09-04Gurisatti tizennyolcadikGurisatti Gyula a londoni paralimpián második számában a 18. helyen végzett.
2012-08-02Három számbanGurisatti Gyula, dunaújvárosi sportlövő gőzerővel készül a paralimpiára.
2012-06-25Gurisatti Gyula letette az eskütGurisatti Gyula letette az olimpiai esküt, aki a londoni paralimpián három sportpisztolyos számban is indulni fog.
2012-04-25Marton János Emlékére (kishír)A Dunaújvárosi Lövész SE (2012.) április 29-én, vasárnap nyolc órától rendezi meg a Marton János Emlékversenyt. Kilenc kategóriában mérhetik össze tudásukat a résztvevők. (teljes cikk)
2012-03-06Nyitrán nyert Gurisatti GyulaGurisatti Gyula a Nyitrán megrendezett mozgássérültek sportlövő bajnokságán az első helyen végzett.
2012-02-03Gurisatti már készül a londoni játékokraBeszélgetés Gurisatti Gyula sportlövővel.
2011-11-18Egy álom most teljesültGurisatti Gyula sportlövő az IPC Világkupán a második helyen végzett, így megszerezte az indulás jogát a londoni paralimpiára.
2011-09-12A ranglista élénGurisatti Gyula sportlövőként megnyerte a a légpisztoly hatvan lövéses számban a Világkupát.
2011-09-03Betörők jártak a városi lőtérenA betörés nyomán több százezres kár érte a korábbi kiváló búvárúszót, Gurisatti Gyulát.
2011-05-19Törökországból két ezüstéremGurisatti Gyula, paralimpikon lövész, Törökországban és Spanyolországban versenyzett.
2011-02-23Paralimpiai álmokPortré Lemes Krisztián kerekes székes sportlövőről.
2010-12-29Húsz körrel javított a csúcsonLemes Krisztián mozgáskorlátozott sportlövő sikeres évet zárt.
2010-12-08Vigyázz, kész, tűz!A dunaújvárosi lövész klub már negyven éve működik. Beszélgetés a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület elnökével, Alföldi Józseffel és az egyesület versenyzőjével és titkárával, Jermann Miklóssal.
2010-10-07Sikeres esztendő végeBeszélgetés Gurisatti Gyulával a németországi sportlövő Világkupáról, helyezésekről, további terveiről.
2010-09-08Éremhalmozó dunaújvárosiakA Dunaújvárosi Lövész SE augusztus végén rendezte meg a Nyári Dunaújváros Kupát. Részletes eredmények a cikkben.
2010-07-28Csalódást okozó vbBeszélgetés Gurisatti Gyulával a sportlövész versenyein való szereplésekről, eredményekről.
2010-06-01KépaláírásGurisatti Gyula a németországi kerekesszékes sportlövő viadalon egy arany- és egy bronzérmet nyert.
2010-05-06Ezüstérem a VilágkupárólA törökországi Antalyában rendezték meg a légpisztolyosok paralimpiai Világkupájának második futamát, ahol Gurisatti Gyula ezüstérmet nyert. A légpisztolyos számban ő vezeti a ranglistát.
2010-02-27Fegyvernek látszó"Ha baj van az országban, Dunaújvárosban is több maroklőfegyvert adnak el." Fegyvertartás, sportlövészet. Adatok: Fegyvertartási engedélyek Fejér megyében: 625, ebből 385 természetes személynek; 22 engedélyezett saját tulajdonú sportfegyver.
2010-02-23Éremeső JászberénybenA Takács Károly Emlékversenyen a Dunaújvárosi Lövész SE sportolói eredményesen szerepeltek. Eredmények a cikkben.
2009-12-18Kettős győzelemmelGurisatti Gyula két aranyérmet nyert a csehországi nagydíjon.
2009-11-25Három versenyen bizonyítottakA dunaújvárosi lövészek három versenyen is részt vettek a közelmúltban. Részletes eredmények a cikkben.
2009-10-06Krisztián új célja: paralimpia"A 2012-es paralimpia a célja a dunújvárosi Lemes Krisztiánnak, a kerekesszékes sportlövőnek, aki nemrégiben Székesfehérvárott az egyéni csúcsát is sikeresen megdöntötte."
2009-09-23Gurisatti: paralimpiai csúcs!Fantasztikus sikerrel zárt a sportlövő Gurisatti Gyula a spanyolországi világkupán. Az Alicantéban rendezett versenyen mindhárom számában kimagasló eredményt ért el, hiszen két számban világkupagyőztes lett, míg a harmadikban ezüstérmet szerzett.
2009-09-22Három világkupa-éremGurisatti Gyula két arany- és egy ezüstérmet szerzett az alicantei sportlövő Világkupa-versenyen.
2009-09-21Aranyat érő lövésekBudapesten az országos bajnokságon, országos csúcsbeállítással lett első Alföldi József, a Dunaújvárosi Lövész SE sportolója.
2009-06-03Gurisatti legnagyobb sikereGurisatti Gyula paralimpikon Németországban és Franciaországban világkupán versenyzett a magyar mozgássérült-válogatott tagjaként. 1 világkupa győzelem s egy második hely és egy 5. hely a világkupákon.
2009-04-29Öt minősített éremA Dunaújvárosi Lövész SE a közelmúltban két versenyen is szerepelt: a dunaújvárosi Marton János Emlékversenyen, és Székesfehérváron egy minősítő versenyen. Részletes eredmények a cikkben.
2009-04-15Sportlövészet. Tavasz-kupaA dunaújvárosiak rendezték a megyei légfegyveres bajnokságot. Eredmnyek.
2009-04-10Két érem a VilágkupárólGurisatti Gyula két ezüstérmet szerzett a lengyelországi VII. Polish Open Cup 2009 lövész ranglistaversenyen.
2009-03-02A maximumra törekszikGurisatti Gyula Dunaújváros Sportjáért Díjat kapott. Beszélgetés a sportolóval.
2009-02-13Sportemberek elismeréseDunaújváros Sportjáért díjazottak: Gurisatti Gyula, Ambruzs Mihály, Papp Zoltán.
2008-12-19Lemes Krisztián jól lőtt ebben az évben-
2008-10-01Csalódottan érkezettBeszélgetés Gurisatti Gyulával, aki a pekingi paralimpián lövészetben indult.
2008-09-17London lehet a vágyak városaGurisatti Gyula pekingi paralimpiai játékokon nem tudta megmutatni az edzéseken és más versenyeken mutatott kiváló formáját.
2008-09-15Gurisatti befejezteGurisatti Gyula lövészetben indult a paralimpián (helyezései: 19., 24. 25.).
2008-09-02Gurisatti: irány Peking!Gurisatti Gyula lövészként vesz részt a pekingi paralimpián. Beszélgetés a sportolóval.
2008-08-01Speciális edzések és erősítés szerepel a programbanGurisatti Gyula már Pekingre készül
2008-07-07Az a fránya vállGurisatti Gyula Belgrádban, a lövészek Dél-európai Kupáján összetett harmadik helyen végzett.
2008-06-04Valóra vált életeHárom fegyvernemben is esélyes a paralimpián Gurisatti Gyula, a DVCSH UBSE vezetőedzője.
2008-05-26Amatőrök és profik is lőttekA helyi Marton János emlékversenyen profi és amatőr lövészek is indulhattak. Eredmények.
2008-05-22A legjobban célzók érkeztek a városbaA Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület ismét megrendezte a Marton János emlékversenyt. Részletes eredmények a cikkben.
2008-03-07Ketten a területi döntőbenA Dunaújvárosi Lövész SE Tavaszi Kupát rendezett. A hazaiak közül Major Tekla volt a legeredményesebb.
2008-03-07A Tavasz Kupán lőttek (kishír)A Dunaújvárosi Lövész SE Tavasz Kupát rendezett a napokban (2008. március eleje?), melyen hat egyesület vett részt. (nem teljes szöveg)
2008-01-25A kisöbű fegyverek visszatértek a lőtérre2007. decemberében lezárult a vizsgálat, és azóta problémamentesen üzemel a lőtér. Alföldi József üzemeletető fejlesztési terveiről.
2008-01-17Major nemzetközi szintű eredményeiTéli Kupa néven megrendezte első hazai versenyét a Dunaújvárosi Lövész SE. A dunaújvárosi Major Tekla két számban is győzött
2007-10-04Krisztián most már harmadszor bajnokLemes Krisztián (Dunaújvárosi Lövész SE) a mozgáskorlátozottak országos lövész-bajnokságán az első helyen végzett.
2007-09-26Gurisatti Gyula itt is ott isGurisatti Gyula a Mozgássérültek és Látássérültek Országos Bajnokságán horgászatban bajnoki címet szerzett. A Mozgáskorlátozottak Országos Bajnokságán lövészetben pedig mesterhármast ért el, mindhárom paralimpiai számot megnyerte.
2007-08-25Strandkézi és lövészet2007. augusztus 20-án a Szent István Kupán számos sportágban mérték össze tudásukat a versenyzők
2007-08-14Gurisatti Gyula már Pekingre gondolhatA Mozgáskorlátozottak Sportlövő Európa-bajnokságán a magyar csapat tagjaként Gurisatti Gyula bronzérmet nyert, így indulhat a pekingi olimpián.
2007-07-12Törököt fogna SuhlbanBeszélgetés Gurisatti Gyulával, aki a lengyelországi lövész világkupán arany- és bronzérmet nyert.
2007-04-20A Dürgő-család sikerei az emlékversenyenA közbiztonsági hónap keretében rendezték meg a Marton János Emlékversenyt a dunaújvárosi lőtéren. A csapatversenyben: 1. Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület, 2. Dunaújvárosi Civilek Csapata, 3. Pannon Polgárőrség. Első helyen: Néder Hajnalka, Dürgő Dávid, Gurisatti Gyula, második helyen: Dürgő Zoltán, Kőszegi Tamás, harmadik helyen: Király Hajnalka, Döme István végzett.
2006-12-18Nemcsak az olimpialétezikA város vezetői a nem olimpiai sportágak képviselőit - edzőket és sportolókat - fogadták.
2006-10-27Címvédés és érmek a lövészbajnokságonDunaújvárosban rendezték meg a 2006-os Kispuskás Országos Bajnokságot, ahol Major Tekla két aranyérmet, és a férfi csapat (Tóbiás Nándor, Jermann Miklós, Alföldi József) szintén aranyémret nyert.
2006-10-20Olimpia a városi lőtérenA Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület ismét megrendezte a városi lövész diákolimpiát. Részletes eredmények.
2006-10-18Jól céloztak a Rudas diákjaiA megyei légipisztoly diákolimpia döntőjében aranyérmet nyert csapatban: Puskás Balázs, Szabó Zsolt, Lázár Zsolt. Egyéniben Puskás Zsolt aranyérmet, Szabó Zsolt ezüstérmet nyert.
2006-10-03Gurisattié a kupaA közelmúltban lezajlott Mozgáskorlátozottak Lövész Országos Bajnokságán és az. I. Takács Károly Nemzetközi Versenyen is jó eredményeket ért Lemes Krisztián és Gurisatti Gyula.
2006-08-18Gurisatti Gyula kvótáiGurisatti Gyula részt vett a mozgássérülteknek rendezett lövészversenyeken: a padovai Világkupán és a svájci világbajnokságon is. Eredmények.
2006-06-14Új sikerek feléBeszélgetés Gurisatti Gyulával, aki sorozatos sikereket ér el sportlövészetben, és célja kijutni a pekingi paraolimpiára.
2006-04-29Nyolc klub vett részt az idei versenyenA közbiztonsági hónap keretében rendezte meg a Marton János emlékversenyt a Dunaújvárosi Lövész SE. Részletes eredmények.
2006-04-25Gurisatti Gyula paralimpiai szintet lőttA 4. Nemzetközi Lengyel Kupán sikerült meglőnia a paralimpiai szintet, ezzel kvalifikálta magát a soron következő nagy világversenyekre.
2005-12-10Érmes "különítmény"A nem olimpiai sportágak eredményesen szereplő sportolóit köszöntötte és jutalmazta dr. Kálmán András polgármester. A díjazott klubok, versenyzők és edzők részletes ismertetése a cikkben.
2005-10-04Gurisatti két aranya ZvolenbenSzeptember 24-25-én rendezték meg a szlovákiai Zvolenben a szomszédos országok paraolimpiai találkozóján.
2005-09-27Öt aranyérem a mozgáskorlátozottak bajnokságánA Mozgáskorlátozottak Országos Bajnokságának I. fordulójában Székesfehérváron a dunaújvárosi lövészek 5 arany és 1 bronzérmet nyertek, s megnyerték a puska és a pisztoly csapatversenyt is. Arany: Gurisatti Gyula 2, Borbély Lajos 2, Lemes Krisztián 1. Bronz: Lemes Krisztián
2005-09-23Hat érmet lőttek összeA Dunaújvárosi Lövész Egyesület versenyzői a mozgáskorlátozottak országos bajnokságának első fordulójában öt aranyérmet és egy bronzérmet nyertek. A sportolók: Borbély Lajos, Gurisatti Gyula, Lemes Krisztián (kép).
2005-08-31Tizenegy sportágban vetélkedtekAz augusztus 20-i rendezvények sorában ismét megrendezték a hagyományos Szent István Kupát tizenegy sportágban. Részletes eredmények a cikkben.
2005-06-14Éremeső a mozgáskorlátozottak lövészbajnokságánNagykőrösön rendezték meg a Mozgáskorlátozottak Országos Lövészbajnokságát. Dunaújvárosi indulók: Gurisatti Gyula, Borbély Lajos, Lemes Krisztián. A csapat ezüstérmet nyert.
2005-06-04Remek bemutatkozás az országos bajnokságonA Mozgáskorlátozottak Országos Lövész Bajnokságán részt vett a márciusban megalakult dunaújvárosi szakosztály is (kép). Eredmények: Borbély Lajos két aranyérmet, Gurisatti Gyula aranyérmet és két ezüstérmet nyert. További eredmények a cikkben.
2005-04-21Profi módjára lőttek az amatőrökA közbiztonsági hónap keretében városi amatőr lövészversenyt rendeztek a dunaújvárosi lőtéren. Részletes eredmények a cikkben.
2005-02-17Elsült a kezük: remek sikerek a lövészklubnálBeszámoló a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület munkájáról, terveiről, a sportolók eredményeiről. Az egyesület új szakosztályt is alapított, ahol mozgáskorlátozottak számára biztosítanak versenyzési lehetőséget. A lehetőséggel élve Gurisatti Gyula már jogott szerzett a világbajnokságon való részvételre.
2004-11-16Befejeződött a Dunaújváros-kupaOkt. 31-én befejező fordulójához érkezett a Dunaújváros-kupa országos lövészverseny. Eredmények.
2004-11-03Csapatbajnoki arany ZalaegerszegrőlA Dunaújvárosi Lövész SE kitünően szerepelt Zalaegerszegen az országos bajnokságon.A csapat a 30 lövéses versenyszámban 1. lett, a fekvő versenyszámban 3. lett.
2004-10-27Remekeltek a lövészek a diákolimpiánA Dunaferr Szakközép- és Szakiskola tanulói kiemelkedően szerepletek a megyei diákolimpián légpuska és pisztoly kategóriában. Részletes eredmények a cikkben.
2004-10-26Diákolimpia és Dunaújváros Kupa a lőtérenEredmények.
2004-09-28Diákolimpia a lőtérenA városi diákolimpia első fordulóját a dunaújvárosi lőtéren, míg a Dunántúli Megyei Lövészbajnokságot Székesfehérváron rendezték meg. Dunántúl bajnokságot nyert Major Tekla.
2004-09-07Tizenöt érem és négy kupa KecelrőlKecelen, a Pintér József emlékversenyen a Dunaújvárosi Lövész SE nagyon jól szerepelt. Major Tekla minden számot megnyert, amelyen indult.
2004-08-17Alföldy József aranyérmeiA dunaújvárosi lőtéren 5. alkalommal került sor a Dunaújváros Kupa sportlövő versenyre. Alföldy, a Dunaújvárosi Lövész SE versenyzője 3 számban is győzni tudott.
2004-06-23Családi nap a lövészeknélBeszámoló a Dunaújvárosi Lövész SE első nyílt családi napjáról.
2004-06-03Major Tekla tarolt az EU Lövész KupánA dunaújvárosi lőtéren megrendezték az EU Kupa Lövész Versenyt. (részeletes eredmények a cikkben).
2004-04-29Népes mezőny a Marton emlékversenyenÁprilis 17-18-án megrendezték a Marton János Kispuska Emlékversenyt a dunaújvárosi lőtéren. (a városi bajnokság részletes eredményei a cikkben).
2004-03-23Sikeres verseny utánEgy héttel ezelőtt nívós versenynek adott otthont a város lőtere, a Március 15. Emlékversenynek, mely egyben a városi amatőr bajnokság első helyeiről is döntött. Eredmények.
2004-01-20Saját pénzen vásárlt puskát a bajnok céllövőAlföldi József, a Dunaújvárosi Lövész SE elnöke adott rövid villáminterjút a saját és az egyesület céljairól.
2003-12-17Nem olimpiai jeleskedőkDunaújváros polgármestere a Fészek étteremben fogadta a nem olimpiai sportágakban versenyző, de eredményesen szereplő sportolókat. Kép. Részletes névsor a cikkben.
2003-08-19Tízéves a Dunaújvárosi Lövész SE
2003-08-08Örömteli születésnapi eredmény a hazai versenyenDunaújvárosban lezajlott a Dunaújváros Kupa lövészverseny. a hazai csapat megnyerték az első fordulót. Kép.
2003-05-09Lövészverseny kispuskásoknakKispuskás lövészversenyt rendeztek a városi lőtéren. Helyezések: diákoknál: Nuftz Gábor, Vizi Nikolett; felnőtt: Dunaferr Fejlesztő és Karbantartó kft. Mechanika.
2003-04-15Civilek és egyenruhásokA közbiztonsági hónap jegyében lövészversenyeket is rendeztek. Eredmények.
2002-11-09Sikeres idényzárásA Dunaújvárosi Lövész SE sportolói befejezték az idei szezont a Dunaújváros Kupa III. fordulójával. A csapatverseny kupáját itthon tartották a lövészeink.
2002-10-18Összesítésben ötödik a DLSE csapataA magyar Sportlövők Szövetsége országos bajnokságon a Dunaújvárosi Lövész SE csapata összesítésben az ötödik helyen végzett.
2002-10-04Harmadik lett a dunaújvárosi puskás csapatDunaújvárosban megrendezték a lövészek országos bajnokságát. Eredmények: a sportpuskás csapat harmadik helyen végzett. Báló Ádám második és harmadik helyezést ért el. Különdíjat kapott: Tóbiás Nándor és Doszkocs Anita.
2002-10-01Puskás és pisztolyos országos bajnokság. Bronzérmes...Bronzérmes lett a Dunaújvárosi Lövész SE sportpuska kategóriában.
2001-11-07Itthon maradt a serlegA Dunaújvárosi Kupa harmadik fordulójával a Dunaújvárosi Lövész SE a hétvégén elbúcsúztatta az idei szezont. Hatalmas volt az érdeklődés a verseny iránt.
2001-10-05Dunaújvárosi sikert hozott az Alba Régia KupaA Dunaújvárosi Lövész SE tagjai a Dunántúli Lőbajnokságon szerepeltek: első lett- Tóbiás Nándor, Horváth Ferenc; Marton János pedig második helyen végzett.
2000-11-14Minden versenyt megnyertekIgen eredményesen szerepelt a Lövész Sportegyesület az idényben, mert az Alba Regia Kupa, megyebajnokság, országos vidékbajnokság és az országos bajnokság megnyerése után a Dunaújváros Kupában is az élen végzett, ezzel a bravúrral százszázalékosan zárta az évet.
2000-09-08Alföldi József remekül szerepelt a Hammerly KupánA svájci Hammerly fegyvergyár által támogatott Hammerly Kupán, Budapesten a Dújv-i Lövész SE versenyzője Alföldi József légpuska 20-as lövésben 3. lett. Összetettben az ötödik helyen végzett.
2000-05-04Puska, vagy pisztoly: mindegy a dunaújvárosiaknakAz Alba Regia Kupa lövészverseny első fordulóját Dunaújváros rendezte a közelmúltban, ahol az első helyet szerezték meg a Dunaújvárosi Lövész SE versenyzői.
2000-03-29Csapatban az első a DLSEMárc. 18-án Dunaújváros Kupa néven lövészversenyt rendezett a Dunaújvárosi Lövész SE. A csapatversenyt a hazaiak nyerték.
1999-10-08Három számban szereztek érmetA lövészek magyar bajnokságán a Dújv-i Lövész SE eredményei: 1 első hely, 2 harmadik hely. Csapattagok: Alföldi József, Marton János, Hirtling Mihály.
1987-09-25LövészetenCseh Tibor fénykép-riportja a Mező Imre munkásőregység lövészetéről.
1987-03-06Tíz méterre a céltólA legújabb dunaújvárosi válogatott: Tóth Zoltán, légpisztolyos.
1982-04-27KépaláírásAz éves kiképzési programnak megfelelően, nemrégiben hajtotta végre az előírt lőgyakorlatokat a Mező Imre munkásőregység. (nem teljes szöveg)
1982-01-19Javuló feltételek: sikerekAz MHSZ Dunai Vasmű lövészklubjának sikerei, tervei. Nyilatkoznak az MHSZ-tagok.
1981-09-12Brigádok lövészbajnokságaA szocialista brigádok vasműs lövészbajnokságának eredményei.
1981-08-27A lőrinci honvédelmi klubbanTöbb mint féléve működik a lőrinci hengermű honvédelmi klubja. Légpuskás lövészversenyek. Nagyarányu részvétel.
1980-10-12A magasabb szinvonalú munkáértA Dunai Vasműben folyó MHSZ munkáról. Amit még meg kell valósítani: honvédelmi klubbokat kell létrehozni, a lőtér felújítását be kell fejezni.
1980-09-05ÉleslövészetA dunaújvárosi munkásőrök éleslövészetéről készített szöveges és képes riport.
1980-05-16KépaláírásÉleslövészettel véget ért a munkásőrök tavaszi foglalkozása. A dunaújvárosi Mező Imre nevét viselő munkásőregység tagjai a kiképzési tervnek megfelelően hajtották végre feladataikat, s teljesítették a szocialista versenymozgalom követelményeit. (teljes szöveg)
1980-05-12Erősíteni kell a szervezettségetRábavölgyi Miklós a DV MHSZ titkára beszél az 1980-as felújítási tervekről. Legontosabbb feladat a lőtér felújítása. Létre kell hozni honvédelmi klubbokat.
1978-10-20Újabb iskolai lőterek a honvédelmi oktatás szolgálatábanVersenyzésre is alkalmas 6 lőállásos lőteret avattak fel a Ságvári Endre Általános Iskolában.
1978-09-01Egy lövészet és egy lőtér történeteA Mező Imre Dunaúvárosi Munkásőr Zászlóaljnak a Vértesben tartott lövészetéről készült riport. A lőtér bemutatása.
1971-03-16Megalakult az MHSZ Dunai Vasmű Központi Lövészklub (kishír)1971. március 16-án megalakult az MHSZ Dunai Vasmű Központi Lövészklubja. (nem teljes szöveg)
1969-08-15A fekete körök bűvöletébenA dunaújvárosi lövészekről. (Pollán Ernő, Gurisatti Gyula, Dolmány Éva)
1968-12-13Társadalmi összefogással új, korszerű lőtér épült DunaújvároA városban a lövész klub 1952-ben alakult. 1962-ben indultak meg a földmunkálatok a leendő lőtéren. Az építkezés 1968. februárjában folytatódott.
1967-02-17MHS sportklubbok (1.)A kajakosok, lövészek, autóvezetés-tanítás helyzete. Rádióklub, modellezeyés, fotósok.
1964-07-28A honvédelem iskolájaLátogatás az MHS lövészklubjában.
1962-05-15LőtérA Magyar Honvédelmi Sportszövetség aktivistái nemzetközi méretű lőtér építését kezdték meg a tűzállóanyag gyárrészleghez vezető út mentén.
1960-07-01A lövészekVárosunk legeredményesebb sportolói
1960-05-13Minden fiatalt vár a Magyar Honvédelmi SportszövetségVárosunkban jelenleg repülő, lövész, motoros, vízi és rádiós klub működik.
1959-09-11A Magyar Honvédelmi Sportszövetség életébőlÁtfogó kép az MHS városunkban működő csoportjának életéből.
1958-09-03Az MHS lövészklubjában15 tagja van.
1955-12-13Megalakul a Zalka Máté lövészklubA Sztálinvárosi MÖHOSZ hozza létre.
Gurisatti Gyula honlapjaGurisatti Gyula búvárúszó, sportlövő, paralimpikon egyéni honlapja.
Dunaújvárosi Lövész SportegyesületDunaújvárosi Lövész Sportegyesület honlapja.
Képek a dunaújvárosi lövészetrőlVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.