Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

303 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-09-22Még nincs vége, de már most sok fiatalt megmozgatott az Európai Mobilitási Hét kínálataDunaújváros önkormányzata idén (2023.) is csatlakozott az idén immár 22. alkalommal futó Európai Mobilitási Héthez. A helyi eseménysorozat célja idén is a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése – a zöld értékek védelme!
2022-09-23A Mobilitási Hét üzenete: közlekedjünk a környezet megóvását célozva busszal vagy bringávalA dunaújvárosi önkormányzat 2022-ben is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, adta hírül a város hivatalos oldala. Az eseménysorozat célja idén is a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, hosszútávú célkitűzése pedig, hogy rávegye a rendszerint autóval közlekedő polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe, úgy, mint például a kerékpár; vagy tegyenek egy próbát akár gyalog.
2021-09-24Az Európai Mobilitási Hét programjai Dunaújvárosban.Dunaújváros önkormányzata idén is csatlakozott a 2021. szeptember 16-22. között huszadik alkalommal megrendezett Európai Mobilitási Hét programjához. Az esemény célja idén is a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés és a környezettudatos gondolkodásmód népszerűsítése.
2021-03-01Küszöbérték alaptt a szállópor-mennyiségA február 27-i, szombati hidegfront és az élénk szél sokat javított a dunaújvárosi levegő porszennyezettségén, a szállópor koncentrációja köbméterenként 75 mikrogramm alá csökkent, ezért Pintér Tamás elrendelte a tájékoztatási fokozat feloldását.
2020-12-04Fával, ne hulladékkal fűtsenek! Segítő szándékkal: szemét helyett fával tüzelhetnekA hulladékkal történő tüzelés gyakorlatának megfékezésére vállalt közvetítő szerepet Orosz Csaba. A dunaújvárosi 10. számú körzet önkormányzati képviselője kapcsolja össze a rászorulókat egy felajánlóval annak érdekében, hogy tűzifához juthassanak azok is, akiknek nem futja téli tüzelőre. Példás együttműködés a Pentele városrészben.
2020-11-27Kilenc új busz a helyi Volán-társaságnálKilenc új busz áll hadrendbe a Volánbusz Zrt. dunaújvárosi telephelyén, amelyek a helyi tömegközlekedésbe kapcsolódnak majd be. Ezzel lehetővé válik a húszas- harmincas éveikben járó klasszikus, ám meglehetősen környezetszennyező és idejétmúlt Ikarus buszok lecserélése – a közlekedés terén is egyértelmű zöldítő szándékról Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs alpolgármester beszélt a tájékoztatón
2020-05-05Tulajdonrész vásárlásával segíthet az állam... A magyar állam szerepvállalása résztulajdon-vásárlással érkezhetNincs jól a koronavírus-járvány következményei miatt a világgazdaság, annak részeként az acélipar sem. Ez alól ennek dunaújvárosi képviselője, a Dunaferr sem kivétel. Hogy miért nincs jól, azt nemcsak a járvány következményeinek köszönheti, hanem eddigi gazdálkodásának és az ISD csoporton belüli kötelezettség-vállalásának. A cégnél évek óta napirenden van a foglalkoztatás és a cég fennmaradása, működése szempontjából kulcsfontosságú környezetvédelem kérdése.
2020-02-05Több tonna portól kíméltek meg minket. Több tonna port nem kötnek már meg a Vasmű úti platánokOlvasói levelet kaptunk szerkesztőségünkbe, amely bizonyítja, hogy az embereket még mindig élénken érdekli a Vasmű úti platán-saga. A levél egy számunkra a közvetlen érintettség okán is fontost kérdést feszeget, lévén a szerkesztőség a Vasmű úton található.
2020-01-11Megint rossz a város levegőjeTovábbra is többfelé rossz a levegő a magas szállópor-tartalom miatt az országban.
2019-12-19A szálló por miatt rossz a levegőTovábbra is többfelé rossz a levegő a magas szállópor-tartalom miatt.
2019-10-00Az ISD Dunaferr Társaságcsoport felhívásaAz ISD Dunaferr Társaságcsoport felhívása a munkavállalók felé, amelyben ismertetik a társaságcsoport környezetvédelmi helyzetét, és cáfolják az őket vádoló politikusok állításait a 2019-es önkormányzati választások előtt.
2018-12-14Ünnep után szócsaták. A szeretet jegyébenA „Mindannyian Mások Vagyunk” Egyesület és a Móricz iskola műsorát követően vehette át dr. Kéthelyi Ágnes fogorvos a Dunaújváros Egészségügyéért díjat, majd következett a szópárbajokkal telített közgyűlés. Téma volt a város légszennyezettsége, valamint az ISD Dunaferr Zrt. helyzete is és a város fűtésszolgáltatása is.
2018-12-00Tisztább levegőt - privatizáció, offshore cég és a tulajdonosváltásBeszélgetés dr. Dorkota Lajossal, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökével a város légszennyezettségről, amelynek fő okozója az ISD Dunaferr Zrt.
2018-11-23Polgármesteri tájékoztatóCserna Gábor, Dunaújváros MJV polgármestere sajtótájékoztatóján a legutóbbi közgyűlésen elhangzottakhoz kapcsolódva emlékeztetett arra, hogy a Jobbik helyi önkormányzati képviselője képviselői indítványban kezdeményezte azt, hogy a közgyűlés kérje és hatalmazza fel Pintér Tamást, a térség jobbikos országgyűlési képviselőjét arra, hogy folytasson tárgyalásokat a Dunaferr menedzsmentjével a környezetvédelem, a légszennyezettségi adatok tekintetében.
2018-11-20Nem volt semmilyen megbeszélésGyörgy László államtitkár és Pintér Tamás, térségünk országgyűlési képviselője között nem zajlott semmilyen megbeszélés.
2018-11-16A mindig törődők. Jó ütemben halad a Modern Városok program megvalósításaA november 15-i csütörtöki közgyűlés előtt adták át a Szociális Munkáért Díjat, amelyet ezúttal Árgyelán Anikó családsegítő és Halász-Balogh Adrienn Judit terápiás segítő vehetett át. Jó ütemben halad a Modern Városok Program. Számos vitát hozott a város környezetvédelmi helyzete, légszennyezettsége. Cserna Gábor polgármester gratulált a Szuperkupa-győztes női vizilabda csapat tagjainak.
2018-11-09Nagyon szennyezett a Dunaújváros levegőjeA Dunaferr vállalatcsoport érdemben még mindig nem foglalkozott a technológiából eredő környezetkárosító hatások kiküszöbölésével, amelyek miatt erősen szennyezett a város levegője, hangsúlyozta Cserna Gábor, a Fidesz dunaújvárosi elnöke november 8-i sajtótájékoztatóján.
2018-11-09Továbbra sem tiszta a levegő. A vasmű vezetése továbbra sem tesz lépéseketCserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke tartott sajtótájékoztatót a városi légszennyezettség kérdésében csütörtökön a párt Vasmű úti irodájában.
2018-11-07A város levegőjének tisztaságaA város levegője, vagyis a szmog miatt tartott sajtótájékoztatót Szabó Zsolt önkormányzati képviselő, a Párbeszéd országos elnökségi tagja november 6-án délután a Városháza téren.
2018-10-22A szálló por mennyisége tovább csökkenhetLakossági tájékoztatót adott ki Cserna Gábor polgármester a szálló por koncentrációjáról október 21-én.
2018-10-20Küszöbérték felettA meteorológiai előrejelzés és mai napi eddigi mérési eredmények alapján a két egymást követő napon fennálló küszöbérték átlépés valószínűsége magas.
2018-10-19Legyen tisztább a város! - ezt szeretnékKonstruktív döntéshozatal jellemezte az október 18-i közgyűlést. A rendszerváltás óta nem volt rá példa, hogy ellenzéki képviselő indítványát támogatta volna a többség. Most ez történt. Szepesi Attila gazdasági ügyekért felelős alpolgármester felhívta a közgyűlés tagjainak a figyelmét arra a szomorú tényre, miszerint: Dunaújváros egyike az ország nyolc legszennyezettebb levegőjű városának. A hulladékgazdálkodás nem politikai ügy, közös érdek, hogy tisztább legyen a város.
2018-10-15A város levegője nem egészségesAz Országos Közegészségügyi Intézet jelentése szerint Dunaújváros levegője egészségtelen.
2018-10-12A város tisztább levegőjéért.Dunaújváros levegőminőségének aktuális kérdéseiről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere 2018.10.11-én, csütörtökön.
2018-09-28Autómentesen. Autó nélkül a környezetért2018. szeptember 21-én, az Európai Mobilitási Hetet, idén is az Autómentes nap zárta
2018-09-21Légszennyezés. Környezetünk védelmébenCserna Gábor polgármester a csütörtöki (2018.09.20.) közgyűlésen a Dunaferr elmulasztott kötelességeiről is szót ejtett
2017-02-01Szmog: ismét küszöbérték felettAz országos helyzethez hasonlóan városunkban is egyre szennyezettebb a levegő.
2017-01-31Még mindig egészségtelenIsmét romlott a légszennyezettségi helyzet, január 31-én, hétfőn tizenegy település levegőjét minősítette veszélyesnek a magas szállópor-koncentráció miatt az Országos Közegészségügyi Központ (OKK).
2017-01-27Már nem szálló porA Fejér Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint a szálló por (PM10) légköri koncentrációja a tájékoztatási küszöbérték alá került.
2017-01-26Távozni látszik a veszélyA Fejér Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint a szálló por (PM10) légköri koncentrációja ismét túllépte a tájékoztatási értéket. De már csak alig!
2017-01-25Lassan oszlani látszikBár a január 23-i, hétfői nap átlaga a 90,5 mg/m3-es értékkel még átlépte a szálló por mennyiségének tájékoztatási küszöbértékét, a helyzet lassan javulni látszik.
2017-01-24Angliai köd költözött be hozzánk. Angliai ködbe burkolóztunkA városban január 20-án, pénteken lépte át először a tájékoztatási küszöbértéket a szállópor (PM10) koncentrációja, majd vasárnap 152,6-os értékkel riasztási küszöbértéket is átlépte.
2017-01-23Szállópor: rossz minősítésA hétvégén tíz település, köztük Dunaújváros levegőjét is egészségtelennek minősítették a szálló por miatt.
2016-11-24Szennyezett volt a levegőA Fejér Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint a Köztársaság úti, a Dózsa Gy. Általános Iskola udvarán üzemelő automata monitorállomás mérési adatai szerint szennyezett volt a levegő november 18 és 19-én.
2016-03-01A saját porunk helyett...Afrikából jött a hétfői szennyezett levegő.
2016-02-08Április tizedikével érkezik a tavaszDunaújváros földrajza, éghajlati viszonyok, felhőzet, napsugárzás, hőmérséklet, városi szél.
2015-11-07Levegő: a küszöbérték felettA levegő szállópor (PM10) koncentrációja Dunaújvárosban, a Dózsa György Általános Iskola udvarán üzemelő mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket november 6-án.
2015-11-06Országszerte romlott a levegő minőségeAz Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) jelentése szerint Dunaújvárosban is egészségtelen a levegő-egészségügyi helyzet a magas szállópor-koncentráció miatt.
2015-09-17Riasztó a térkép...A riasztási határérték több mint kétszerese volt Dunaújvárosban a szálló por mennyisége.
2015-09-02A város levegőjérőlDunaújváros légszennyezettségéről.
2015-01-20Hétfőre javult a helyzetA hétvégén, Dunaújvárosban többször is meghaladta az egészségügyi határértéket a szálló por koncentrációja, ami hétfőre jelentősen mérséklődött.
2014-11-08Szállópor: rendbenDunaújvárosban a légszennyezettségi adatok, a szállópor koncentrációja november 6-ra a tájékoztatás iküszöbérték alá csökkent.
2014-11-07Por küszöbérték felett: javul a helyzetDunaújvárosban a szálló por légköri koncentrációja túllépte a tájékoztatási és riasztási küszöbértéket november 4-én.
2014-03-01Egy napig riasztási érték felettA február 27-i átlagértékek alapján a városban a szálló por koncentrációja meghaladta a riasztási küszöbértéket.
2014-01-15Magyar erőművek károsanyag kibocsátásaMagyar erőművek károsanyag kibocsátása 2012-ben. Dunaújvárosban az ISD Dunaferr Zrt. 84 Megawattos erőművének 1.320.000 tonna szén-dioxid a károsanyag kibocsátása.
2013-10-09A környezet állapotaVárosunk környezeti állapotáról. Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete klubdélutánt rendezett, vendégük Petrovickijné dr. Angerer Ildikó, az önkormányzat környezetvédelmi főtanácsosa volt.
2012-09-13Szálló porfelhőErős volt a légszennyezettség, nagy sötét folt jelezte városunk helyét szeptember 12-én az ország légszennyezési térképén. Okokról és magyarázatokról Petrovickijné dr. Angerer Ildikó, a város környezetvédelmi főtanácsosa beszélt.
2012-09-06Tegyünk a környezetünkértPetrovickijné dr. Angerer Ildikó környezetvédelmi főtanácsos a környezet védelmét, tisztaságát célzó akciókról.
2012-06-29Csökkenő koncentráció"A meteorológiai szolgálat minden évben elkészíti összesítő értékelését hazánk levegőminőségéről, a manuális hálózat alapján." Dunaújvárosban a nitrogén-dioxid értéket vizsgálták, amely 2007 óta folyamatosan csökkent.
2012-02-24Füstgáz, levegő, porNégyszázmilliós kutatási program zárult le a Dunaújvárosi Főiskolán. Beszámoló.
2012-02-15Kitisztult a levegőDunaújvárosban a szállópor koncentrációja az egészségügyi határérték alá csökkent.
2012-02-14Már a riasztási küszöböt is meghaladtaDunaújváros levegőjének szállópor koncentrációja február 10-én már meghaladta a riasztási küszöbértéket.
2012-02-11Figyeljenek a szmogérzékenyekTovábbra is meghaladta a tájékoztatási küszöböt Dunaújváros légszennyezettsége.
2012-02-10Túl a küszöbértéken2012. február 9-én a riasztási küszöbértéket is meghaladta Dunaújváros levegőjében mért szálló por koncentrációja.
2012-01-10Kutatás és fejlesztés"Az ipar által kibocsátott káros porszemcsék és gázok leválasztását szolgáló technológia kidolgozására nyert pályázati támogatást a Dunaújvárosi Főiskola."
2011-12-31Milyen a környezetünk?Elkészült Dunaújváros 2010. és 2011. évi környezeti állapotát összefoglaló és értékelő jelentés.
2011-11-30Csak egy mérőállomás vanA levegőminőségi adatokat egy mérőállomás figyeli, amely a Dózsa általános iskola udvarán üzemel. Eszközök hiányában nincs szmogriadóterv rendelet.
2011-11-23Tájékoztatási érték alattNovember 18-a óta minden nap a tájékoztatási küszöbérték (75 mikrogramm per köbméter) alatt volt a szálló por huszonnégy órás átlagkoncentrációja.
2011-11-23Újra itt a ködös télelő és azzal együtt a szmogDunaújváros levegőjéről.
2011-11-19Tájékoztatási szinten a porA mért átlag 88, 3 tized volt november 17-én.
2011-11-18Riasztási értékenTájékoztatási majd riasztási szinten a szálló por koncentrációja. Adatok.
2011-11-08Tájékoztatási érték alatt van a szálló porLégszennyezettségi adatok Dunaújvárosban 2011. november 1-7.
2011-11-05Továbbra is magasLégszennyezettség: a tájékoztatási küszöb felett.
2011-11-04A tájékoztatási fok tegnap életbe lépettDunaújváros levegőszennyezettsége a tájékoztatási küszöbérték felett.
2011-11-03Romlott a levegő minőségeDunaújvárosban még nem haladta meg a határértéket a szálló por mértéke.
2011-10-29Gumiszag = gumigyár?Olvasói panaszlevél Táborállásról. A kellemetlen szag nem a Hankook gyárából ered.
2011-10-05Szag van: csütörtökigMezőgazdasági hírek. Beszélgetés Hetyei Gáborral, a Pálhalmai Agrospeciál Kft. ügyvezető igazgatójával.
2011-05-20Milyen a víz és a levegő a városban?Beszámoló a "HÍD" Egyesület Környezetvédelmi Szakemberek Klubjának rendezvényéről.
2011-03-17Ismét magas a szálló por mértékeA szálló por mértéke március 9-én és 10-én meghaladta a küszöbértéket.
2011-03-12Riasztási értékhatár felett a szálló porAz elmúlt napokban a város területén a szálló por (PM10) légköri koncentrácója túllépte a tájékoztatási és a riasztási küszöbértéket is.
2011-01-04Levegőt venni pedig kellDunaújvárosi légszennyezettségi adatok (2010.12.28 - 2011.01.03.).
2010-11-09Szálló por, aeroszolLevegőszennyezettségi adatok, helyzetkép Dunaújvárosban.
2010-11-04Kritikus értékeket is mértekDunaújváros légszennyezettsége.
2010-06-09Környezetünk védelméért (I.)Az önkormányzat és a Műszaki Természettudományi Egyesületek Szövetsége Veszprém Megyei Szervezete június 4-én tartotta meg a X. Országos Környezetvédelmi Konferenciát. Témaként szerepelt az ISD Dunaferr Zrt. környezetvédelmi tevékenysége, a hulladékok hasznosítására irányuló innovatív technológiák is. A sorozat első részében a Dunaferr levegőjének minőségéről közöl adatokat, tényeket Nagy Attila.
2010-06-05Kellene már egy új szeméttelep!Beszámoló a környezetvédelmi konferenciáról, ahol fő téma volt Dunaújváros környezeti állapota. (A szelektív hulladékgyűjtésben országosan a harmadik helyen állunk.)
2010-06-05A por uniós normájaAz ISD Dunaferr Zrt. kibocsátott porszennyezés mértékének adatai az utóbbi két évben.
2010-06-05Milliós bírságokkal szemben - jó tanács"A X. Dunaújvárosi Környezetvédelmi Konferenciát a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) Veszprém megyei szervezetével közösen szervezte a városháza környezetvédelmi csoportja."
2010-03-02Elkerültük a kényszerpályátBeszélgetés az éghajlat védelméről szóló törvénytervezetről Lukács Péterrel, az ISD Dunaferr stratégia műszaki vezérigazgató-helyettesével.
2010-02-20Drasztikus csökkentés"Az országgyűlés elé terjesztették a példátlanul szigorú előírásokat tartalmazó törvénytervezetet az éghajlat védelméről." Beszélgetés Lukács Péterrel, a vasmű műszaki vezérigazgató-helyettesével.
2009-11-03Felelősség a környezetértEgy év elteltével csökkent a nagyolvasztómű ércelőkészítő és -darabosító üzemének porkibocsátása.
2009-06-16Csak szúnyogokra veszélyes"Rákkeltő anyaggal permetezik a szúnyogokat Dunaújvárosban - látott napvilágot a hír, amelyet az irtást végző cég cáfolt."
2009-01-13Rossz levegőbenDunaújváros levegőszennyezettségéről.
2008-12-10Tiszta víz, levegőDunaújváros vizeinek, levegőjének állapotáról.
2008-11-06Kisebb a portoleranicaDunaújvárosi levegőszennyezettségi adatok.
2008-11-02Tisztuló levegő DunaújvárosbanAz ISD Dunaferr Zrt. ércdarabosító művének közel másfél milliárdos új elektrofilterével a város és környezetének az egészségre különösen káros szállópor terhelése akár a korábbi egytizedére is csökkenhet.
2008-10-31Filter szűri a portÜzembe helyezték a nagyolvasztóműhöz tartozó ércelőkészítő- és darabosító üzemben (tömörítő) az új, automatikus porelválasztó berendezést. Az avató ünnepségen részt vett Szabó Imre (környezetvédelmi és vízügyi miniszter), Szili Katalin (az országgyűlés elnöke), és Sergiy Taruta (az ISD Korporáció igazgatótanácsának elnöke). (Helyesbítés: DH, 2008.11.03. "Nevek helyesbítése" c.)
2008-10-30Dunaferr: fellélegzésekAz Országgyűlés elnöke és a környezetvédelmi miniszter jelenlétében, ünnepélyes keretek között adták át a nagyolvasztómű elektrosztatikus porleválasztó berendezését az ISD Dunaferr Zrt.-ben. Ez a környezetvédelmi beruházás évi 2000 tonnával csökkenti a város és a térség porterhelését.
2008-10-16A Hankooktól nem jöhet...Sokan panaszkodtak erős gumiszagra, de a Hankook szerint nem tőlük jön.
2008-10-14Köd és gumiszag: összefüggenek?Megkérdeztük a Hankook környezetvédelmi felelősét.
2008-08-29Tizedére csökken a porkibocsátásBefejezéséhez közeledik az elektrofilter-beruházás.
2008-08-01Tizedére csökken a porkibocsátásVégéhez közeledik az elektrofilter-beruházás
2008-06-25Nő a légszennyezettség isAz erős napsütés miatt emelkedik az ózonkoncentráció. Dunaújvárosi adatok.
2008-06-16Milliárdok a vasmű környezetjavításáraVárosi környezetvédelmi konferencia.
2008-06-14A levegő javul, az ivóvíi jó, nagy gond viszont a szemétDunaújvárosi helyzetkép.
2008-04-17Próbaüzem teljes "gázzal"Az év elejétől már próbaüzem folyik a gázmotoros fűtőerőművekben. A tervek szerint nyár végére a működési engedélyt is megkapják. Beszélgetés Neszmélyi Györggyel.
2008-03-20Óriási beruházás a DunaferrnélA károsanyag-kibocsátás előírt határérték alá csökkentése végett elektrosztatikus porleválasztó berendezést telepítenek az ISD Dunaferr Zrt. zsugorítóművében.
2008-03-10Lélegzetünk tartalmárólElkészült és hatályba lépett a városi környezetvédelmi intézkedési terv. Dunaújváros levegőminőségének állapotáról. Levegőszennyezettségi adatok. Beszámoló az intézkedési tervről.
2008-02-29Megmérgezni a várostKözgyűlés: levegőminőségi intézkedési terv, vasmű előtti parkoló, távfűtés ára.
2008-02-20Nem ismer határokatBűz terjeng a Pálhalmai Agrospeciál Kft. biogázüzeméből.
2008-01-11Londoni ködbenDunaújvárosban a légszennyezettség az egészségügyi határérték alatt van.
2007-12-08Szavazás, szennyezés, szópárbajA közgyűlésről: Dunaújváros levegőszennyezettségéről, környezeti állapotáról.
2007-11-15A Duna Kör nem iszapolA Duna Kör nem vesz részt a galvániszap-lerakásának ügyében. A gázmotoros-erőművek elleni tiltakozásról, a népszavazásról.
2007-11-08LemaradásbanAz ISD Dunaferr Zrt. és a levegőszennyezés. A környezetvédelemre fordítják beruházásaik egyhatodát.
2007-10-20A politikus stressztényezőDohányzás, légszennyezés, tüdő- és légúti megbetegedések - Dunaújváros.
2007-09-14Kevesebb 2008-tól a szén-dioixid-kvótaAz Európai Bizottság csökkentette 2008-2012-es időszakra a szén-dioxid-kibocsátási keretet. A csökkentés következményei a Dunaferrnél.
2007-07-25Éjszakai rémálom: por, füstDunaújváros levegőszennyezettsége. A 2006-os, összesített adatok alapján a város szennyezett minősítést kapott.
2007-07-24Mégsem tudják betartaniNem tudja betartani a Levegő Munkacsoporttal kötött megállapodását a Hankook Tire Magyarország Kft.
2007-07-23Hankook és a megállapodásBeszámoló a Hankook Tire Magyarország Kft. és a Levegő Munkacsoport megállapodásáról.
2007-07-18Betartják-e a szabályokat?A Hankook gumiabroncsgyár használatbavételi engedélye ellen fellebbezést nyújtott be a Levegő Munkacsoport.
2007-07-17Jogszerűtlenül működik a HankookA Levegő Munkacsoport fellebbezett a Hankook dunaújvárosi gumiabroncsgyára első ütemének használatbavételi engedélye ellen.
2007-01-23A nyilvánosság a lényeg2007 nyarán lesz négy éve, hogy Dunaújvárosban levegőszennyezettség-kijelző műszer és automata mérőállomás is van. A kijelzők nem mindig működnek.
2007-01-09Hiányos mérőrendszerDunaújváros környezeti állapotáról. A város 2007-2012 közötti időszakra vonatkozó környzetvédelmi programjának megkezdődött a végrehajtása.
2007-01-08Csak a porral van bajBeszámoló Dunaújváros környzeti állapotáról, annak változásáról, a 2006 végén elkészült jelentés alapján. A tájékoztató 2003-as, 2004-es és 2005-ös adatokat tartalmaz. A levegő minősége a környezetvédelmi felügyelőség szerint kiváló.
2006-05-31Szigorúbb környezetvédelemA Hankook beruházása megkapta az építési engedélyt. A gumiabroncsgyár szigorúbb környezetvédelmi feltételeket teljesít mint, amelyeket a környezetvédelmi engedélyben kikötött a hazai hatóság. Ezért a Levegő Munkacsoport is megállapodott a gyárral, és nem nyújtott be keresetet a beruházás engedélye ellen.
2006-03-21A fellebbezést nem kommentálja senkiA Levegő Munkacsoport fellebbezést nyújtott be a Hankook gumiabroncsgyár környezetvédelmi engedélye ellen.
2006-02-07Milyen levegőt szívunk?Dunaújváros levegőjének minőségéről.
2006-01-17Légszennyezettség: nálunk nincs gondBeszélgetés Dunaújváros légszennyezettségi állapotáról Simon Gergellyel, a Levegő Munkacsoport programvezetőjével.
2005-11-14Gázkibocsátás, határértékA Dunaferr Rt. főmérnöke a környezetvédelmi felülvizsgálat eredményeiről.
2005-11-11Felülvizsgált üzemekA polgármesteri hivatalban megtekinthető a Dunaferr Rt. több üzemének környezetvédelmi felülvizsgálatáról készült dokumentáció. Az üzemek levegőszennyezettségi értékei, beszámoló.
2005-11-04(Lég) szennyezés DunaújvárosbanTények és csúsztatások a a város levegőjében talált káros anyagok mértékéről. Szándékosan eltúlozták a vasmű okozta levegőszennyezést, és alábecsülték a gázmotoros erőmű által kibocsájtott káros anyagok mértékét. Helyreigazítást kért az EMA-POWER.
2005-10-14Erőmű, meghallgatásHozzászólás Pekarek János jegyzetéhez (Szépek és... DH, 2005-10-12.).
2005-07-27Aromás levegőnk kiváló minőségűDunaújváros levegőszennyezettségéről, 2003-as és 2004-es adatokkal.
2005-04-00Népszavazás a gázmotoros fűtésről. Környezetvédelem helyett környezetszennyezés?-
2005-03-25A voksolás tanulságaiA demokrácia csorbul, ha nem élünk a jogunkkal. 98%-os nem szavazat a gázmotoros erőműre. Érvénytelen népszavazás.
2005-02-08Légszennyezés: határérték alattA Dózsa György Általános Iskola udvarán elhelyezett légszennyezésmérő állomás január havi összesített adatai szerint egyetlen légszennyező tekintetében sem volt határérték-túllépés.
2005-02-01Az ötödik zóna - határértéken innen és túlA Környezetvédelm iFelügyelőség elemezte térségünk légszennyezettségét, s az egyeztetett intézkedési program teljesítésére kötelezte. Honmnan, mennyi nitrogén-oxid. Ma sok a tizedannyi por is.
2005-01-27Kapnak a porból a falak isA Közép-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség 2004-ben levegőminőségi intézkedési tervet állított össze Dunaújváros és térségére, s ez alapján kötelezte az önkormányzatot, hogy a levegő minőségének javítására saját intézkedési tervet dolgozzon ki. A terv elkészült a közgyűlés fogja tárgyalni.
2004-10-08Tüntetés tiszta levegőért"Nem kérünk a gázmotorkból!"
2004-09-27Az ipar szennyezA közelmúltban elkészült Dunaújváros és környezetének levegőminőségi intézkedési programja. Ez alapján november végéig intézkedési tervet kell készíteni a városi környezetevédelmi irodának. A térség levegőjének minőségét javítani kell 2007-re.
2004-09-07Tisztább volt a levegőA megengedett egészségügyi határérték alatti volt az év első felében a város levegőszennyezettsége, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség kiválónak és jónak minősítette a levegőt.
2004-03-01Dunaújváros levegőjeAz automata légszennyezettségmérőnk június óta működik a Dózsa általános iskola udvarán.
2004-02-27A levegőszennyezés volt a témaDunaújváros levegőtisztaság-védelmi intézkedési tervéről tárgyaltak a szakemberek.
2004-01-27Nem méri a szennyezéstMeghibásodott a környezetvédelmi mérőállomás a városháza falán.
2004-01-14Határérték alatti a légszennyezésAz európai uniós elvárásoknak megfelelő határértékeket meghaladó légszennyezettség esetére szmogriadó-rendeletet kell alkotniuk az önkormányzatoknak. Dunaújvárosban a határérték alatt van a légszennyezettség.
2003-12-23Száz alatt nincs nagy vészStatisztika. Levegőszennyezés.
2003-10-10Az utolsó tesztet végzikUtolsó fázisához érkezett a város levegőszennyezését mérő konténer tesztelése. Ezekben a napokban már többé-kevésbé pontos adatok láthatók a kihelyezett jelzőtáblákon.
2003-07-01Légszenyezettség-mérő állomás DunaújvárosbanA Dózsa Gy. ált. iskola udvarán elhelyezett légszennyezettségmérő monitorállomást múlt csütörtökön avatták fel.
2003-06-27Ellenőrzik a levegőtFelavatták városunk első légszennyezettség-mérő állomását. (Dózsa György Ált. Isk. udvarán).
2003-05-15Kezdődhet a próbaüzemA város levegőszennyezettségét mérő auotomatákat elhelyezték a város két pontján: a Dózsa György Ált. Isk. falára és a városháza falára.
2003-04-04A levegő minősége mellett az időjárásról is tájékoztatVárhatóan ebben a hónapban helyezik üzembe, s megkezdi működését városunkban a Dózsa György Általános Iskola udvarán a levegőszennyezettséget mérő automata állomás.
2003-03-07Norma feletti az ülepedő porDunaújváros levegőszennyezettségi adatai 2002. december.
2002-12-16Idén tisztább levegőt szívtunkBeszámoló Dunaújváros környezeti állapotáról. (levegő, ivóvíz, hulladék)
2002-03-27Csökkent a porszennyezésDunaújváros 2002. januári levegőszennyezettségi adatai.
2002-02-08Az automata légszennyezésmérő állomás már előkészületbenAz automata légszennyezésmérő állomás létrehozását tervezi a Környezetvédelmi Minisztérium a dunaújvárosi önkormányzattal közösen.
2002-01-15Dunaújváros levegőminősége nem rosszabb más városokénálAz ÁNTSZ rendszeresen végzi a vizsgálatokat.
2002-01-08Csak porból nyeltünk sokatDunaújváros 2001. novemberi levegőszennyezettségi adatai.
2002-00-00Tájékoztató Dunaújváros Megyei Jogú Város Környezeti állapotváltozásáról 2000.Légszennyezettségi állapot. , légszennyezőanyag-kibocsátások, légszennyezettségi bírságok, a légszennyezés környezet-egészségügyi hatásai, vizeink állapotaa talaj állapota, kommunális hulladékok, vezsélyes hulladékok, zaj és rezgés.
2001-12-21Romlik városunk levegőjeA légszennyezettség 1997-98-ban tapasztalt javulása megállt, sőt azóta, ha kismértékben is, lassan, de folyamatosan romlik a városi szálló- és ülepedő por, valamint nitrogénoxid terhelése.
2001-12-10Dunaújváros levegőszennyezettségi adatai. 2001. októberA tájékoztatás folyamatos.
2001-11-29Környezetvédelmi díj - az idén újbólAz Európai Uniós Harmonizációban Élenjáró Város díjával tért tegnap haza a dunaújvárosi küldöttség Brüsszelből. Az EU tagjelölt országok részére az idén meghírdetett pályázat szerint az uniós csatlakozásra való felkészülést értékelték. Tavaly a levegőszennyezés terén elért eredményeinket értékelték.
2001-10-29Dunaújváros levegőszennyezettségi adatai. 2001. szeptemberNormalizálódott a porterhelés.
2001-10-09Ha az ülepedő por nem lenne...A kokszolókapunál több mint duplája volt a porszennyezés.
2001-10-06Képviselői tanúságtétel a környezetvédelem mellettLesz légszennyezettséget mérő állomás, csak helyet kell találni.
2001-09-28Országos kapcsolatDunaújváros közgyűlése most úgy döntött, hogy a Környezetvédelmi Minisztériummal közösen városunkban levegőszennyezést mérő monitorállomást létesít. Ez bekapcsolja Dunaújvárost az országos mérőhálózatba, folyamatosan jelzi az adatokat. A beruházáshoz a minisztérium 20 millió forintot biztosít, önkormányzatunk pedig 15 millió forint önrészt vállalt.
2001-08-27Javítják a mintavevőtDunaújváros levegőszennyezettségi adatai, 2001. július. Viszont a város levegőszennyezéséről júliusban sem kaphattunk valós képet, mert a szállóporminta-vevő még mindig rossz.
2001-08-03Dunaújváros múlt havi levegőminősége
2001-08-01Akár tiszta is lehetett a levegőDunaújváros levegőszennyezettségi adatai 2001. június.
2001-07-03Dunaújváros levegőszennyezettségi adataiDunaújváros levegőszennyezettségi statisztikája, áprilisban.
2001-04-30Csak a porral volt gondunkDunaújváros márciusi levegőszennyezettségi adatai.
2001-03-28Határérték körüli szennyezésDunaújváros levegőszennyezettségi adatai.
2001-03-13Dunaújváros levegőszennyezettségi adataiA jauári levegőszennyezettségi adatok.
2001-03-13Rendelet a levegő védelmébenÚj rendelet született a levegőtisztaság-védelem érdekében.
2001-03-07Szennyezett a levegő?Dunaújváros környezetének szennyezettsége az országos átlaghoz viszonyítva.
2001-02-06Dunaújváros 2000. december havi levegőminőségi állapotáról
2001-01-31Kevésbé voltunk porosakDunaújváros decemberi levegőszennyezettségi adatai.
2001-01-15Egyre porosabbak vagyunk: Dunaújváros levegőszennyezettségi adataiDunaújváros levegőszennyezettségi adatai. 2000. november.
2001-01-11Romlik az egészségünk 3.A környezeti állapot változásairól szóló tájékoztató 3. része. A légszennyezettségről.
2001-01-09Megfelelő vagy szennyezett? (2.)Dújv. környezeti állapotáról szóló cikksorozat második része. A levegőszennyezettségről.
2001-01-08Milyen volt környezetünk...?Dunaújváros 2000. évi környezeti állapotváltozásáról a közelmúltban készült tájékoztató. A most induló cikksorozat erről tájékoztat. A levegőszennyezésről.
2000-12-05Környezetünk állapotában nem sok jó történt az idén: csak méTájékoztató készült Dunaújváros környezeti állapotváltozásairól. A levegő, a víz, a hulladék, a talaj állapotában, a zaj- és rezgésvédelem területén tapasztalható változásokat összegzik a szakemberek.
2000-12-04Kritikus a porszennyezés: Dunaújváros levegőszennyezettségiDunaújváros októberi levegőszennyezettségi adatai.
2000-10-24Dunaújváros levegőszennyezettségi adatai. 2000. szeptember2000. Szeptemberi adatok
2000-10-19Tisztább lett a városlevegőjeA Dunaferr mindkét kohójánál működik az elszívó berendezés
2000-09-26Dunaújváros levegőszennyezettségi adatai: 2000. augusztus2000. augusztus
2000-08-26Dunaújváros levegőszennyezettségi adatai. 2000. júniusDunaújváros levegőszennyezettségi adatai. 2000. június
2000-07-31Dunaújváros levegőszennyezettségi adatai. 2000. júniusDunaújváros levegőszennyezettségi adatai. 2000. június
2000-03-01A porszennyezés csökkentDunaújváros levegőszennyezettségi
2000-01-28Dunaújváros levegőszennyezettségi adatai: 1999. december1999. december
2000-01-05Mi változott egy év alatt? A környezet állapotának módosulásMi változott egy év alatt? A környezet állapotának módosulás
1999-12-30Dunaújváros levegőszennyezettségi adatai: 1999. novemberDunaújváros levegőszennyezettségi adatai: 1999. november.
1999-12-08Sok autó, kevés játszótérA KSH adatai alapján az 1987-1990-es évek átlagához viszonyítva az 1997-1998-as fűtési idényben a kiülepedő por mennyisége Dunaújvárosban csökkent.
1999-11-27Dunaújváros levegőszennyezettségi adatai. 1999. októberMilyen volt a levegőnk?
1999-11-01Szállt a por szeptemberbenDunaújváros levegőszennyezettségi adatai 1999. szeptemberben.
1999-09-30Dunaújváros levegőszennyezettségi adatai: 1999. augusztusDunaújváros levegőszennyezettségi adatai: 1999. augusztus.
1999-08-27Dunaújváros levegőszennyezettségi adatai:1999. júliusDunaújváros levegőszennyezettségi adatai:1999. július.
1999-07-27Dunaújváros levegőszennyezettségi adatai 1999. júniusDunaújváros levegőszennyezettségi adatai 1999. június.
1999-06-28Dunaújváros levegőszennyezettségi adatai. 1999. májusDunaújváros levegőszennyezettségi adatai.
1999-05-31Dunaújváros levegőszennyezettségi adatai: Csaknem száz mintáDunaújváros levegőszennyezettségi adatai.
1999-04-28Kevesebb a por a levegőbenMárciusi levegőszennyezettségi adatok.
1999-03-02Szennyezett a Kőris utcaDújv. levegőszennyezettségi adatai januárban.
1999-01-23Mi lehet a bölcsődénél?A decemberi levegőszennyezési adatokról.
1999-01-09Amikor levegőt veszünkA város levegőszennyezésének adatai a novemberi hónapban.
1998-12-03Az ülepedő por eltűnésére nem találtak...Városi levegőszennyezési adatok (októberi).
1998-10-30A Magyar utca szennyezettDújv. levegőszennyezettségének szeptemberi adatai.
1998-09-19Az ülepedő port a város helyén érzékeltékDújv. júliusi és augusztusi levegő szennyezettségi adatai.
1998-08-31Megtisztult a "piszkos 12"A nitrogén-dioxiddal Pécs, Győr, Dorog, Eger, Komló, szálló por vonatkozásában pedig Dunaújváros, Várpalota, Kecskemét, Vác, Tatabánya levegője a legterheltebb.
1998-07-20A por ülepedik és száll...Dújv. levegőszennyezési adatai, áprilisi.
1998-06-29Csökkent a porszennyezésCsökkent a porszennyezés
1998-06-12A levegő áprilisbanAdatok. Fehér por szállt a házakra...
1998-04-28Ipari városban élünk, szomjazunk...Ipari városban élünk, szomjazunk...
1998-03-30A levegő februárban: ismét szennyezettebbA levegő februárban: ismét szennyezettebb
1998-02-28Jelentősen csökkent a városban a por...Jelentősen csökkent a városban a por...
1998-01-10Határérték feletti szennyezés1997. novemberi adatok.
1997-12-04A mérések szerint : rákkeltő és...A Környezetvédelmi Felügyelőség kötelezte A Cz és Cz Bt-t, hogy a hulladékégető okozta káros légszennyezést dec. 10-ig szüntesse meg. A polg.mester azonnal felfüggesztette a hulladékégető tevékenységét.
1997-11-27Csökkent a porterhelésLevegőszennyezettségi adatok 1997. október.
1997-10-28Emelkedett a porterhelésLevegőszennyezettségi adatok 1997. szeptember.
1997-09-26Augusztusban növekedett a városi por...Adatok a levegőszennyezésről.
1997-09-23Porleválasztó 800 millióértDunaújváros levegőjének tisztaságát elsősorban a porszennyezés veszélyezteti. A Dunaferr környezetvédelmi programjában szereplő beruházás a kohónál lévő öntőcsarnok pormentesítését biztosítja.
1997-09-02Növekedett a porszennyezésCsak dújv-i datok.
1997-08-08Egy biztos: a füst olyan - amilyenA Cz és Cz Kereskedelmi és Szolgáltató Társaság hulladékégetőjénél ellenőrzést tartottak a hatóságok.
1997-08-01A levegő - júniusbanElkészült a jelentés a város júniusi levegőminőségi állapotáról.
1997-07-17Jobb a levegőDunaújvárosban - főképp a Dunaferr Acélművek Kft. környezetvédelmi beruházásainak köszönhetően - a korábbi tizedére csökkent a porkibocsátás.
1997-06-27A levegő - májusbanA levegő - májusban.
1997-06-06Áprilisban is határtalanul poros volt a városAz ÁNTSZ vizsgálta Dunaújvárosban a légszennyezettséget.
1997-04-25A levegő, márciusbanA Fejér Megyei ÁNTSZ márciusi adatai.
1997-04-12Normaérték felett ülepszik a por...A tisztiorvosi szolgálat februári levegőszennyezési méréseiről.
1997-02-06Valami van a város levegőjében...A tüdőgondozóból néhány adat. Allergológiai szakrendeléssel bővül a tüdőgondozó. Az I. rendelőben szeretnék újra összevontan végezni a szűrővizsgálatokat.
1996-11-18Nagykanizsa: a lég jó mindhaláligHazánk levegőtérképén Százhalombatta a legsötétebb folt, ott a legszennyezettebb a levegő. Nem sokkal marad el tőle Dunaújváros, Miskolc, Tatabánya és Ajka.
1996-09-11Az ellenőrzésre nincs (még) se jog,...A városüzemeltetés véleménye a CZ és CZ Kereskedelmi és Szolg. Társ. hulladékégetőjéről.
1996-09-07Kinek füst, kinek nemCz és CZ Kereskedelmi és Szolgáltató Társaság hulladékégetőjéről, mely a környéken több vélemény szerint erős füstöt bocsát ki.
1995-02-20Milyen a levegőnk?Dújv. levegőszennyezettségének tavalyi 3. negyedévi mérési eredményei.
1994-04-22Biztonság - saját hatáskörbenMit tesz a DBK Kokszoló a gázszennyezés megismétlődése ellen?
1994-04-20Légszennyezési csúcsA város levegőszennyezettségének jan.-febr.-i adatai szerint a szennyezőanyag határérték túllépése több, mint ötszörös.
1994-03-25Dunaferr-szakemberek a Bánki NapokonA környezetvédelem jegyében zajlottak a Bánki napok rendezvényei.A Dunaferr szakemberei a levegőszennyezésről,a gázüzemű autózásról,s a hulladék és a környezete problémaköréről tartottak előadást.
1993-10-05Sok a por és néha az ólom isA levegőszennyezettség féléves adatai.
1993-09-30Szmog!!!Riadó!!!93. szept. 24-én, pénteken délelőtt A Dunaferr DBK Kokszoló Kft kokszolóművében elektromos hiba miatt leálltak a kokszolói gázelszívók,s mintegy 8000 köbméter szabadult ki. Ennek túlnyomó része hidrogén,metán,vízgőz,nyers kátrányköd,egy kevés ammónia és nyers benzol.
1993-09-28Gázfelhő a város felettLevegőszennyezést okozott a kokszoló. Megbetegegedés nem történt.
1993-09-28"Eredményes" feldolgozásA város légszennyezettségének első féléves adatai.
1993-04-20Mi van a levegőben?A város levegőszennyezettségének jan. és febr-i adatai.
1993-01-19Helyreigazítás a 01. 15-i lapszámhoz (kishír)Helyreigazítás a 01. 15-i lapszámhoz.
1992-09-01Határérték alattAz V.-VI. hónap levegőszennyezési értékei.
1992-08-18Sok porból is megártAz 1992. V.-VI. havi levegőszennyezési adatok avárosban.
1992-07-23Lehet,hogy cirkusz-de ki szórakozik.Egy idő óta közúton szállítják a kikötőből a DV-be az ércet, s a szenet. A porszennyezés óriási,s a környéken lakók méltán elégedetlenek, s megoldást várnak a vasműtől és az önkormányzattól.
1992-07-14LégszennyezettségA város légszennyezettségi adatai.
1992-06-23A por sokszor sokDunaújváros levegőszennyezettségének III.-IV. havi adatai.
1992-06-02Adatok a szennyezettségről1991. jan. - 1992. márc. közötti 14 hónap levegőszennyezési adatai.
1992-05-12Por nélkül nem megyDunaújváros levegőjének szennyezettsége jóval megnövekedett azóta, hogy közúton szállítják a kikötőből a vasműbe az ércet, szenet. A vasmű azért kényszerült erre a megoldásra, mert olcsóbb a közúti szállítás.
1992-01-21Mi van a levegőben?Mérik a városban a levegőből leülepedő pormennyiségét, amely lényegesen túllépi a megengedett értéket.
1991-09-19Károsabb a dohányzásInterjú dr Andrasovszky Barnával a mosdósi Tüdő és Szívkórház igazgatójával és dr Sipos Edittel a dunaujvárosi kórház gyermektüdőgyógyászával, a gyermekkori léguti betegségekről,s a gyermekkori asztmáról.
1991-07-26Adatok már vannakInterju Antal Lajossal az környzetvéd.-i biz. vezetőjéve,l, a biz. terveiről, műkődéséről. A tagok felsorolása.Az ülepedőpor-mérési ada- tai 1991. januártól.
1990-09-21Az utolsó tanácsülés: Csak a halasztást nemtűrő ügyekben döntöttek.Az 1990.évi helyhatósági választások előtti utopsó tanácsülésről.
1990-09-21Tisztább levegőt! A gondozottak majdnem fele dunaújvárosi.Adatok, tények a Dunai Vasmű levegőszennyezéséről.
1990-09-21Tisztább levegőt!A mosdósi szanatórium asztmás betegeinek nagy százaléka dunaújvárosi. Adatok, tények a Dunai Vasmű levegőszennyezéséről.
1990-06-09Fejér megye környezetvédelmi helyzete 1990..Dújv-i adatok is.
1990-02-17Fehérváron nem kell gázálarc15 éve végeznek levegőszennyezettségivizsgálatot a megye 19 pontján. A szémonoxidot,ólmot és a rákkeltő anyagokat nem tudják mérni. A megyében Dunaújvárosban a legszennyezettebb a levegő.
1989-10-15"Úgy mondjuk: ez a pénz szaga..."Beszélgetés a papírgyár "zöld titkárával" Szalai Árpáddal, aki egyben a cellulózgyár vezetője is.
1989-09-26Környezet- és természetvédelem. Dunaújváro és vidéke - ma a holnapért 4.Légszennyezés, vízszennyezés, veszélyes hulladékok, ivóvízszennyezés, közterületek és köztisztaság, Dunatáj, üdülés... Környzetvédelmi problémákról. 3 fotó.
1989-08-25Mi van a levegőben? Az okoról szó sem esik.A város egészségügyi helyzetéről. 1 fotó.
1989-06-14Sokba kerül a környezetvédelem a vasműbenA DV környezetszennyezéséről ,s környezetvédő tevékenységéről volt szó az MSZMP városi testületének ülésén, ahol elhangzott , hogy ugrásszerűen megnőtt a tüdőbetegek száma az utóbbi időben.
1988-12-13Nem mi kavarjuk a port. Látszik, hogy nem látszik.A Dunai Vasmű kertészeténél a levegő szennyezetsége jó kétszerese a megengedett mértéknek. De a Papírgyári úton , a salakfedolgozó üzem közvetlen közelében van a Közuti Igazgatóság helyi üzemmérnöksége, a Dunaújvárosi Vizi Társulat, a Közuti Építő Vállalat és a Hidépítő Vállalat helyi egysége, azaz kétszáz mber munkahelye. 1db. fénykép.
1988-11-18Tiszta-e a levegő? Dunaújvárosi műszaki napokA dújv-i papírgyár termelésének a környezetre gyakorolt hatásait mutatták be a dújv-i műszaki napok keretében.
1988-05-13Tiszta levegőtA város levegőjének szennyezettségéről. 275 millió bírságot fizet a vasmű.
1988-03-15Mi okozta a Vecse-bajt? Nekünk sem közömbösDunavecse község panaszai a vasmű és a papírgyár környezetszennyezésére.
1988-03-08"Fővárosi" levegőnk van. A légszennyezettség vizsgálata az űrbőlLégszennyezettségi térképvázlat Dunaújvárosról. Az ország 10 legszennyezettebb városa.
1988-02-11Dunavacse levegője és vízeA DV és a papírgyár környezetszennyezéséről.
1988-01-08Környezetünk védelmében. Lehetőségek és intézkedésekRiport írásban és képekben a dunaújvárosi környezetvédelem feladatairól.
1988-01-01Uralkodó szélirányNyilatkozatok a vasmű és a papírgyár környezetszennyezéséről. Különös hangsúllyal Duna- vecsére.
1987-09-08A vecseiek panaszaA dunavecseiek még mindig panaszkodnak a Dunaújvárosból érkező légnemű szennyezőanyagok miatt. A vizsgálat folytatódik.
1987-07-10Ha Vecsére fúj a szél...Mitől rossz a víz és a levegő? A dunavecseiek a dunaújvárosi papírgyárat okolják.
1987-07-03Ki figyel a dunavecseiek panaszára?A DV környezetszennyezéséről nyilatkozik Szalai Péter, a dunavecsei tanácselnök.
1987-06-27Füst a folyó felölDunavecse sokat panaszkodik a papirgyárból odaérkező levegőszennyezésre. Nagyon sok a krónikus légúti betegségben szenvedő ember. A Dunai Vasmű is nagy környezetszennyező.
1987-05-05Filter helyett..."Portalanítás" a vasműben. A vasműben 109 szennyezőforrást tartanak nyilván, vagyis az üzem ennyi ponton bocsát a levegőbe, vízbe a környezetre káros anyagot.
1987-04-10TV HíradóA papírgyár bűzzel árasztja el a környező köz- ségeket. Panaszok.
1987-03-13Ne ott, de hol? Ha sokáig tétovázunk...A város fejlesztés terveiről nyilatkoznak: Czakó Imre főiskolai adjunktus és Kovács Péter a Dunai Vasmű Oktatási Osztály vezetője. Tervek: parkok, környezetvédő beruházások, a középiskolai hálózat fejlesztése. Új középiskola építése a Vasmű tér nyugati oldalánál lévő véderdő szélén.
1987-03-06Fától az erdőt?Parkok, kertészetek a városban.
1987-02-03Kevesebb lesz a porkét év múlva csökken a város levegőszennyezése, ígéri egy tanulmány, amit a vasmű szakemberei készítettek.
1984-07-31Mész-vészA Dunai Vasmű mészművének szennyező tevékenységéről.
1984-07-10Por/kór/okozó. Egyébként modern.A mészmű környezetrontó hatásáról.
1983-11-01Poros a város és a környéke is. Nem fújta el a szélTakács Miklósnak és dr. Kedey Irénnek előadása a magyar Hidrológiai Társaság dunaújvárosi ülésén. A város levegőszennyezettségéről.
1982-09-10Nem centiket "tévedtek"Hibák és határidő-eltolódások a vasmű épülő filtereinél.
1982-08-06Tovább késik a filter (kishír)Az acélmű III-IV-es kemence kéményeire telepített porleválasztó berendezés átadása tovább késik. Az okokról. (nem teljes szöveg)
1982-06-29Búcsú a rózsaszín füsttőlA martin-acélgyár kéményeire hamarosan felkerülő füstszűrőkről. Adatok a hasznosságáról.
1982-05-14Levegőben, utcán, vízbenKörnyezetvédelmi intézkedések.
1980-05-20Nem ment füstbe a terv...Ez év második felében megkezdik a vasmű kéményeit füsttelenítő berendezések szerelését.
1980-00-00A Dunai Vasmű légszennyezési viszonyai és levegőtisztaság-védelmi feladatokAz acélműben keletkező vörös por, a kohóból barna por...stb. kerül a levegőbe. Védekezés.
1978-05-16Nemcsak a károsodásnak kell útját állni, hanem elő kell segíteni a környezet fejlesztését isKörnyezetvédelem a városi párt-vb napirendjén. Részletes elemzés a város környezetvédelmi helyzetéről. Tennivalók. Tervek.
1978-04-28Versenyfutás az idővel?A dunaújvárosi környezetvédelem helyzete, kilátásai. 270 millió forint környezetvédelemre. Harminchétezer tonna por. A legfontosabb feladat: porkibocsátás csökkentése. Az idő sürget. További feladatok.
1977-02-08Környezetvédelmi laboratórium a vasműben (képaláírás)Vizsgálják a gyár által okozott levegő- és vízszennyezés mértékét. A laboratóriumot 1971-ben hozták létre. (nem teljes szöveg)
1976-11-30A tisztább levegőértTervek a Vasmű légszennyezésének megszüntetésére.
1976-09-13Dunaújváros levegőjéről - annak védelméről...Évente 3500 tonna vasoxid kerül az acélműből a levegőbe. Környezetvédelmi beruházások.
1976-00-00A Dunai Vasmű levegőszennyezése, a porkibocsátás csökkentésének lehetőségeA porszennyezés forrásainak felmérése és tisztitási módja.
1975-09-23Megalakult a városi tanács környezetvédelmi albizottsága1975 januártól légszennyezési bírság a légtérbe káros anyagokat juttató vállalatoknak
1973-02-09Poros DunaújvárosAz Országos Közegészségügyi Intézet vizsgálata alapján (1 év mérési adatai) az ország egyik legporosabb városa Dújv. Egyik legszennyezőbb góca a Dunai Vasmű.
1972-06-23Mozgalom a levegőszennyeződés ellenA Dunai Vasmű üzemfenntartási gyárrészlege mozgalmat indít, mellyel segíteni kívánja a drága beruházást igénylő légtisztító berendezések előteremtését.
1972-06-09A megengedettnél nagyobb a város levegőjének szennyezettségeA város kilenc pontján mérték az adatokat.
1971-06-15Jól sikerült az ipari szervezési konferenciaAz ipari szennyezés átfogó ismertetése.
1971-06-11Naponta száz tonna portA MTESZ rendezésében megkezdődőtt dunaújvárosi műszaki napok keretében a város környezetszennyezéséről is tanácskoztak.Naponta 100 tonna szennyező anyag kerül ki a vasműből, por, szennyezés formájában.
1971-06-08Százötven résztvevő az ipari szennyezési konferenciánA konferencia programjáról. Dunaújvárosi Műszaki Napok.
1971-06-04Tenni kell az ipari szennyezés ellenDunaújvárosi Műszaki Napok
1971-05-28Dunaújvárosi Műszaki NapokMennyi por van a város levegőjében? Lingnin és cianid a Dunában.
1971-05-18Hadüzenet az ipari szennyezésnekDunaújvárosi Műszaki Napok. Dunaújváros levegő-és vízszennyezésének helyzete.
1971-03-23A levegő szennyezettségeRepülőgéppel a város felett.
1970-03-17Fehérvári szmogA Fejér Megyei KÖJÁL vizsgálata alapján Dújv. tisztább levegőjű város, mint Szfvár.
1970-03-17Dunaújváros a legtisztább levegőjű város?A vizsgálatok miatt a város húsz pontján helyeztek el mérőedényeket.
1968-09-27"Smog"Ércpor a város levegőjében. Évi huszonötezer tonna ércpor.
1967-12-01Mit tartalmaz a dunaújvárosi levegő?A város tíz különböző pontján helyeztek el mintavevő edényeket.
Nagykanizsa: a lég jó mindhaláligHazánk levegőtérképén Százhalombatta a legsötétebb folt, ott a legszennyezettebb a levegő. Nem sokkal marad el tőle Dunaújváros, Miskolc, Tatabánya és Ajka.
Polgármesteri Hivatal - Környezetvédelmi irodaAz iroda elérhetősége, feladatai, letölthető anyagok, légszennyezettségi adatok, szelektív hulladékgyűjtés, rendeletek.
Dunaújváros - környezetvédelemKörnyezetvédelem Dunaújvárosban. Letölthető anyagok: Dunaújváros környezetvédelmi tevékenységeiről, terveiről, levegőminőségének, környezetének állapotáról, hulladékgazdálkodásáról. Környezetvédelmi Intézkedési Terv, Települési Környezetvédelmi Program 2007-2012
Tájékoztató Dunaújváros Megyei Jogú Város környezeti állapotárólTájékoztató Dunaújváros Megyei Jogú Város környezeti állapotáról szóló kiadványok letölthetők 1997-től kezdődően.
Dunaújváros levegőszennyezettségeDunaújváros levegőszennyezettsége adatok, statisztikák.
Levegőminőségi intézkedési tervDunaújváros Megyei Jogú Város Levegőminőségi intézkedési tervei. Letölthető a 2005-től.
Dunaújvárosi környezetvédelmi kiadványokDunaújváros Megyei Jogú Város környezetvédelmi kiadványai.