Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

368 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-04-26Idén is megrendezték a diákok elsősegélynyújtó viadalát a Kultik MozibanVészhelyzetek, balesetek, életveszélyes szituációk esetén nagyon jó érzés tudni azt, hogy egyre többen tudnak nekünk segíteni. És itt nem csak a hivatásos szervek munkatársaira kell gondolnunk, hanem akár a diákokra is. Az immár 52. Elsősegély Verseny ezúttal 14 csapat részvételével zajlott, akik a városi iskolákból és Nagyvenyimről érkeztek. Mint azt Feth Katalin, a Vöröskereszt területi vezetője, a program fő szervezője elmondta, a csapatoknak különböző állomásokat kellett teljesíteniük, ahol olyan vészhelyzetek fogadták őket, amelyek sajnos megtörténhetnek a hétköznapokban is
2024-04-05Elkészült az életmentő készülékek térképeElkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg a város lakói.
2024-01-19Változások a háziorvosi ügyeleti rendszerben már február 1-jétőlAz ügyeleti alapellátás (háziorvosi és gyermekorvosi ügyelet) Fejér vármegyében is kikerült az önkormányzatok feladatai közül 2024. február 1-jétől – az Országos Mentőszolgálat látja el a feladatot. Tételes tájékoztató, rendelési időpontokkal!
2024-01-19Frissítik az életmentő készülékek térképétKicsivel több mint két év után aktualizálják a dunaújvárosi életmentő készülékek térképét Dunaújvárosban a Dózsa György úti főposta előtt.
2024-01-00Új alapellátási ügyeleti rendszer február 1-től2024. február 1-jétől Fejér vármegye is csatlakozik az új, országos alapellátási orvosi ügyeleti rendszerhez.
2023-01-06Köszönet azoknak, akik szenteste is szolgálatban vannak, vigyáznak ránk. Nekik, külön is, nagy köszönet járt!2022. karácsony szentestéjén azokat a rendvédelmi és egészségügyi szervezeteket kereste fel Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere, akik otthonuktól és szeretteiktől távol, munkával töltötték az ünnepet.
2022-09-09Nemzetközi Katasztrófavédelmi terepgyakorlat házigazdái voltunk. Árvízvédelmi szituációkat szimuláltakNagyszabású nemzetközi együttműködés (Profound Gyakorlat) helyszíne volt Dunaújváros 2022. szeptember első napjaiban, sőt, a Pentele Önkéntes Tűzoltó Egyesület jóvoltából a rendezvény házigazdái is voltunk egyben.
2022-09-03Mentő- és humanitárius szervezetek a szigetenRengeteg mentőszervezeti és katasztrófavédelmi jármű lepte el már augusztus 31-én, szerdán a Szalki-szigetet, előkészültek a nemzetközi önkéntes mentőegységeknek szóló terepgyakorlathoz.
2022-09-02Éles nemzetközi gyakorlat kezdődött a Szalki-szigeten csütörtökön2022. szeptember 1-3. között került sor a dunaújvárosi Szalki-szigeten a Profound Gyakorlat nevű nemzetközi katasztrófa válaszadási terepgyakorlatra 6 ország részvételével.
2022-09-02Mentőszervezetek négyszáz önkéntese. Árvízvédelmi gyakorlatNemzetközi katasztrófa válaszadási terepgyakorlat helyszínéül szolgál a Szalki-sziget szeptember 1-3 között: hat országból 18 beavatkozó egység, mintegy 400 önkéntese vesz részt.
2022-05-13Mentők napja: a mindennapok hőseit ünnepeljük2022. május hónapban is számos jeles napról és eseményről emlékezhetünk meg Dunaújvárosban: ilyen például a mentők napja is. Az eseményt az Önkéntes Mentőegyesület május 8-i megalakulása és május 10-i munkába állása apropóján ünnepeljük az utóbbi dátumon.
2022-02-11Az összefogás ereje. Hogy a végzetes tragédia elkerülhető legyen...Egy közelmúltban történt, az országos nyilvánosságban nagy vihart kavart tragikus végkimenetelű eset nyomán tartottak komoly szakmai egyeztetést Dunaújvárosban a Városházán 2022. február 8-án, délután. A városban működő köznevelési, gyermekjóléti, kulturális és egészségügyi intézmények vezetőit hívta meg az egészségügyi kerekasztal tanácskozására Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere.
2022-02-07Isten hozott, Sára! Mire a mentős a hordággyal felért, megszületett a kis SáraA mentőállomás munkatársai Nagy Erika, Csilléry Viktor és Gál István segítettek a szülésnél. Szüszné Jenei Krisztina és férje, Szüsz Tamás története.
2022-01-07Valóra vált egy régi álomHivatalosan is átadták a dunaújvárosi életmentő készülékek információs tábláját a Dózsa György úti posta előtt. A kezdeményezés ötlete már 2020-ban felmerült a DLSZ, a Magyar Vöröskereszt, valamint Magyar Mentőszolgálat Alapítvány munkatársai részéről.
2021-12-20Karácsonyra szeretettel. A vadászoktól a mentőknekAz Országos Magyar Vadászkamara Fe­jér Megyei Területi Szervezete, a Dunaújvárosi Kohász Vadásztársaság a Dunaújvárosi Mentőállomás dolgozóinak élelmiszer-adománnyal kedveskedtek.
2021-12-08Felajánlás a hálánk jeléül. Gondoskodással is lehet köszönetet mondani nekikSzalai Attila, a Tájoló Bisztró tulajdonosának jótékonysági kezdeményezéséről. Rendszeres adományozásról van szó: a felajánlók olyan szervezeteket segíthetnek meleg étellel, amelyeknek dolgozói értünk végzik áldásos munkájukat, például a mentőket, vagy a szociális ágazat képviselőit.
2021-11-20Összefogással egy közös cél érdekébenA kisapostagi Dunai Gyöngy Yachtkikötő és Bárka Vendéglő épületében tartotta alakuló ülését a Fejér Megyei Önkéntes Kutató Mentőalapítvány, amely kutató és vízimentő tevékenységével segíteni tudja a Fejér megyében élő és tartózkodó személyek magas színvonalú mentését és kutatását, többek között a Duna ezen szakaszán.
2021-11-05Fontosak a házszámok, akár életeket is menthet a pontos azonosítás. Életeket menthet a pontos azonosításA Fejér megyei Mentőszervezet beszámolója szerint nagy problémát jelentenek a hiányzó házszámok. Ennek kapcsán az önkormányzat munkatársai arra kérik a lakosságot, hogy a megfelelő azonosítás érdekében azok jól látható módon helyezzék el, a hiányzókat pedig pótolják.
2021-10-30A köszönet nagyon jólesik"Sokszor nem is tudjuk, milyen érdekes emberek, vagy inkább különleges és nem utolsósorban felelősségteljes munkát végzők élnek a közelünkben. A légimentők is idetartoznak. Az adonyi Ágoston Ferenc 2007. január elsejétől légimentő, de már évtizedek óta a repüléssel foglalkozik, pontosan harminchat éve repül, négyezer-ötszáz órát töltött a levegőben, és több mint tizenegyezer felszállás a „mérlege”."
2021-09-24Gázömléssel járó meghibásodást szimuláltakTűzoltók, katasztrófavédők és mentők együttműködése, személymentés, kárelhárítás, majd a tapasztalatok közös értékelése: 2021. szeptember 9-én egymást követően két katasztrófavédelmi gyakorlat is zajlott Dunaújvárosban és az ISD Dunaferr Zrt.-nél.
2021-09-00Életeket menthet a gyakorlás. Gázömléssel járó meghibásodást szimuláltakTűzoltók, katasztrófavédők és mentők együttműködése, személymentés, kárelhárítás, majd a tapasztalatok közös értékelése: 2021. szeptember 9-én egymást követően két katasztrófavédelmi gyakorlat zajlott a városban és az ISD Dunaferrnél. Nyilatkozik Borbély Attila, az ISD Dunaferr Zrt biztonsági és védelmi igazgatója.
2021-07-27Hatalmas volt az öröm a helyi mentőállomáson"Régen várt annyira telefonhívást a helyi mentőállomás bajtársi közössége, mint azt, ami a minap futott be a főápolóhoz. Megszületett ugyanis Pajor- Németh Marianna mentőtiszt első gyermeke. A hírt az állomány minden tagja örömmel fogadta, ahogy azt is, hogy a boldog édesanya is jól van. Az éppen szolgálatot teljesítő életmentők az alábbi képpel kívántak boldog születésnapot a kis Mironnak – tudatta az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán." (Teljes szöveg)
2021-05-14A mentőállomás munkatársait köszöntötték. Köszönetnyilvánítás a mentők napja alkalmábólA mentőszolgálat születésnapján lepte meg a Dunaújvárosi Mentőállomás munkatársait gesztus értékű ajándékkal Kálló Gergely országgyűlési képviselő. Köszönetet is mondott.
2021-05-10Hambulancia lesz a kedvenc büfénkbőlCsatlakozott Pappné Klement Krisztina Dózsa György úton lévő büféje is a Hambulancia kezdeményezéshez.
2021-05-03Fejlesztések, tervek, változás és köszönetTöbb olyan megbeszélést tartott a közelmúltban dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, amely városunkat is érinti.
2021-04-17"Süssünk egy kis szeretetet!"Április 16-án, pénteken a Dunaferr mentőseihez kopogtatott be egy nagyon kedves és jótékony hölgy, Németh Claudia, aki nem üres kézzel érkezett, hanem egy igazán stílusos tortával. A megkeresés célja nem más volt, mint megköszönni az üzemi mentősök munkáját, mondván, talán rájuk kevesebb figyelem jut.
2020-12-11Adományos körút. "Ajándékos" körút – három helyszínenA Családok Átmeneti Otthonát, a Szent Pantaleon Kórházat és a Dunaújvárosi Mentőállomást érintette az akció, amely során a 3. és 4. körzet segítő vállalkozóinak, magánszemélyeinek Mikulásra szánt ajándékait adta át Barta Endre és Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő 2020. december 5-én.
2020-07-03Új mentőautó az ellátási körzetnek. Új mentőautó áll munkábaVadonatúj mentőautó áll szolgálatba a Dunaújvárosi Mentőállomáson a kormány szakági és nagy horderejű egészségügyi fejlesztéseinek köszönhetően.
2020-06-29Célba ért az utolsó csomag is. Az utolsó szállítmány is célba ért a múlt hétenMárcius 20-án indította el jótékonysági akcióját Szilveszter János, a Best Barber fodrászat tulajdonosa. Akkor ő sem gondolta volna, hogy ennyien melléállnak, és segítenek, ahogy csak tudnak annak érdekében, hogy elsősorban a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban, illetve a dunaújvárosi mentőállomáson az ott dolgozók munkája könnyebb és elsősorban biztonságosabb legyen.
2020-05-15Vadpörkölttel vendégelték meg a dolgozókatA múlt heti vendéglátáshoz hasonlóan május 14-én is vadhúsból készült ebéddel érkezett Márok Csaba, a Mezőfalvi Gazdák Vadásztársaságának elnöke, a község polgármestere, valamint Sudár Imre hivatásos vadász a dunaújvárosi mentőállomásra, valamint a kórházba.
2020-05-00A kórháznak segítenekInterjú Szilveszter Jánossal, aki egy remek kezdeményezést indított el Gehringer Krisztina és Schmidt Tünde segítségével. A civilek a Szent Pantaleon Kórház számára ajándékoznak különböző eszközöket.
2020-04-25Most is gyorsan érkezett a segítség. Újból gyorsan érkezett a segítségPribil Sándor, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány elnöke, és Petrás Gábor, az alapítvány jótékonysági akció koordinátora maguk is vallják, kétszer ad, aki gyorsan ad.
2020-04-22A fodrász civil akciója, rengeteg segítővel. Egyéni akció, de sokan gyorsan az ügy mellé álltakRemek, és eddig nagyon eredményes civil kezdeményezést indított el március 20-án a Best Barber fodrászat tulajdonosa, Szilveszter János, akinek az első pillanattól kezdve nagy segítsége Gehringer Krisztina, majd mellé állt Schmidt Tünde, akik leginkább a szervezésből veszik ki a részüket.
2020-04-09Futsalos segítség a mentőknekA Dunaferr DUE Dutrade FC futsalegyesület is segíteni akart a rendkívüli helyzetben önfeláldozó munkát végzőknek. Ezért Zemankó Zoltán, a csapatok vezetője felkereste Reszegi Imre megyei vezető mentőtisztet, hogy adjon tanácsot, mivel tudnák kellemesebbé tenni a dunaújvárosi mentőállomáson szolgálatot teljesítő bajtársaik ott töltött idejét.
2020-04-07Újabb jótékonyság (kishír)Több helyi cég is nagylelkű felajánlásokat tett a koronavírus-járvány kapcsán. A kezdeményezés folytatódik: egy adományozónak köszönhetően 2000 darab joghurtot kaptak a dunaújvárosi intézmények (ESZI, Jószolgálati Otthon, Családok Átmeneti Otthona, a hajléktalanszálló), valamint a mentők, a rendőrök és a tűzoltók! (teljes szöveg)
2020-04-04A mentőket segíti Újváros kenyere. A mentősök munkáját segíti a város kenyereMég januárban számoltunk be arról, hogy az évek óta sikeres Dunaújváros Kenyere jótékonysági akció keretében az év első három hónapjában a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesülete számára gyűlnek majd a forintok, minden egyes burgonyás vekni megvásárlásával. Az első negyedév március végén lezárult, az ünnepélyes adományátadónak pedig ezúttal a helyi mentőállomás adott otthont.
2020-03-28A Hankook adománya a mentőknekSoron kívül 121 darab nyári abroncsot adományozott a mentősöknek a Hankook városunk határában üzemelő gyára.
2020-03-23Kétszer ad, aki gyorsan ad - ózont ajándékba. Ózonnal fertőtlenítenekKétszer ad, aki gyorsan ad. A dunaújvárosi mentőállomás munkatársai most sokszorosan kaptak. Egyrészt, mert valóban hasznos és talán életmentő eszközökhöz jutottak ebben a vészterhes időben, másrészt épp akkor, amikor a legnagyobb szükség van rá.
2020-01-02Nem várt a kórházig a babaDunaújvárosi mentők is segítettek levezetni egy szülést az óév utolsó napján.
2019-12-20Ünnepelt az alapítvány. Elhunyt bajtársukra is emlékeztek a dunaújvárosi eszközátadón.Elhunyt bajtársukra Korpádi Csabára is emlékeztek a mentők a Dunaújváros és Környéke 04 Alapítvány átadási ünnepségének kezdetén. Az alapítvány idén két mobil betegőrző monitorral segítette a dunaújvárosi állomás munkáját – a ma délelőtti ünnepségen Pintér Tamás polgármester, valamint Orosz Csaba, a közbiztonsági bizottság vezetője is köszöntötte az ünnepi állomásértekezlet résztvevőit.
2019-12-18Karácsonyi ajándék a mentőknek. Két betegőrző monitort kaptakNagy nap, mondhatnánk ünnepnap volt december 17-én az Országos Mentőszolgálat Dunaújvárosi Mentőállomásán. A Dunaújváros és Környéke 04 alapítvány és az önkormányzat segítségével két betegőrző monitort kapott a mentőállomás.
2019-11-18Stabil az állapota a mentős baleset sérültjénekDr. Egyed Péter, Pusztaszabolcs alpolgármestere a duol.hu részére elmondta, hogy november 17-én este értesült arról, hogy két mentős súlyos közúti balesetet szenvedett munkavégzés közben. Az orvosként is dolgozó alpolgármesternek a sérültek betegei és kollégái is.
2019-10-17Nyitott nap a dunaújvárois mentőállomásonAz újraélesztés nemzetközi napja alkalmából az Országos Mentőszolgálat valamennyi állomásán nyitott napot tartott október 16-án a dunaújvárosi mentőállomáson is.
2019-09-00Kis csapat az élet szolgálatában. Mentőállomás a gyárbanAz ISD Dunaferr üzemi mentőszolgálatának bemutatása. Nyilatkozik Kiss Levente, a foglalkozás-egészségügy és mentőszolgálat csoportvezetője; Kiss Krisztián vezető mentőtiszt és Horváth Attila mentő-gépkocsivezető.
2019-08-23Jó kezekben vagyunkPolgármesteri látogatás a mentőállomáson.
2019-08-23Sörrel, virslivel és hippis hangulattal a mentőknélNem csoda, ha a vöröskereszt munkatársai mindent elkövetnek, hogy elérjék a véradókat. Ennek úgy tűnik, egyik bevált módja a retró véradás, amit immár harmadik alkalommal rendeztek meg Dunaújvárosban, a mentőállomáson.
2019-08-16Látogatás a városi mentőállomáson. Ismerkedés a városi mentőállomássalAz Országos Mentőszolgálat Dunaújvárosi Mentőállomását már több mint egy éve irányítja Kiss Miklós.
2019-07-09Ralis ajándék a helyi mentőknek. A mentők javára nyomták a gáztA hét végi Baracs-Kisapostag családi repülőnap egyik földi, nagy attrakciója volt az Amatőr Rally Sport­egyesület jótékony felajánlással egybekötött élményautóztatása a mentősökért.
2019-06-14Díjátadóval zárult a Közbiztonsági hónap. Az önkormányzat idén is saját forrásból támogatta a rendezvénysorozatotDíjazottak: Szűcs Iván címzetes rendőr őrnagy, Kulcsár Attila címzetes rendőr törzszászlós vizsgáló, Bégányi Renáta tűzoltó alezredes, Kakstéder László bv. főtörzsőrmester kutyavezető, Kiss Krisztián mentőtiszt, Oláh János, Boda Károly, Zsebők Dániel, Kovácsik Lajos polgárőrök, Tóth György tűzvédelmi vezető, Pesti János nyugállományú honvéd
2019-06-13Közbiztonsági hónap díjazottjai. Tizenöt szakember, akinek hálás a városA közbiztonsági hónap lezárásaként a programban való eredményes részvételt, és az egész éves kitűnő munkát köszönte meg és jutalmazta tegnap Cserna Gábor.
2019-05-18Rendvédelmi felvonulás. Együtt vonultak a régi és a korszerű kocsikMájus 17-én a rendvédelminek nevezett napon kicsik és nagyok is, fiúk is, lányok is felülhetnek régi és modern tűzoltóautókra, bekukkanthatnak a büntetés-végrehajtás fogolyszállító járművébe, kipróbálhatják, hol mentenek életeket a mentősök.
2019-05-11Mentők napja: mindenkiért. Életünk múlhat rajtuk: a mentők napja mindegyik!A dunaújvárosi mentőállomáson is, ahol újraélesztési gyakorlatokkal várták a közönséget, hogy a talán legfontosabb életmentő módszerrel minél több embert megismertessenek a Mentők Napján, május 10-én.
2019-05-00Egészségügyi előadások a LemezalakítóműbenAz ISD Dunaferr Lemezalakítóművében 2019 első negyedévében egészségügyi ismeretterjesztő és elsősegélynyújtó előadás-sorozatot szerveztek minden műszak számára. Nyilatkozik Pintér Csaba, a profilüzem vezetője és Kiss Krisztián, a az üzemi mentőszolgálat mentőtisztje.
2019-02-09A mentőállomás fejlesztése (képaláírás)Cserna Gábor (b), Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere a tárgyalójában fogadta február 8-án délelőtt Reszegi Imrét (középen), az Országos Mentőszolgálat Fejér megyei vezető mentőtisztjét, akivel a dunaújvárosi mentőállomás fejlesztési terveiről egyeztettek. Részt vett a megbeszélésen Kiss Miklós, a helyi mentőállomás vezetője is. (teljes szöveg)
2019-02-02Modern, gyors, szép és nagyon jól felszereltJól felszerelt, vadonatúj esetkocsival gazdagodott a dunaújvárosi mentőállomás: korszerű eszközökkel és gazdag gyógyszerkészlettel bír, s három szakember dolgozik rajta.
2019-01-10Csúszásveszélyben. Kinek kell takarítania a havas és jeges járdákat?Január 8-án, kedden szinte folyamatosan járt a mentő, majdnem egész nap zsúfolt volt a sürgősségi- traumatológiai rendelő várója. Az esetek között nagyon sok olyan volt, aki megcsúszott a jégbordán, és szerencsés esetben törés nélkül, ficammal, zúzódással megúszta az esést.
2019-01-03Nem volt mindenkinek túl fényes az évkezdésVárosunkban viszonylag csendesen, eseménymentesen zajlott a szilveszter éjszaka. Pirotechnikai eszközök nem rendeltetésszerű használatából adódó balesethez nem kellett kivonulniuk a mentőseinknek – meséli lapunknak Kiss Miklós, a dunaújvárosi mentőállomás vezetője.
2018-11-27A defibrillátor életet mentAhogyan arról már többször is beszámoltunk, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Carissa Sportegyesület néhány évvel ezelőtti vállalásának megfelelően, a XIII. Carissa Kupához kapcsolt jótékonyság során összegyűjtött pénzből vásárolt két defibrillátort.
2018-10-17Újraéleszteni nem könnyű, de próbáljuk meg, megéri! Az újraélesztés nagyon nehéz munka, de megéri!Az újraélesztés világnapját október 16-án rendezték. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) mentőállomásain ez alkalomból lehetőség volt az újraélesztés alapjainak elsajátítására.
2018-10-05Focival emlékeztek Ongai Gáborra. A Pálhalmai Országos BV Intézet nyerte a tornátAz idén tavasszal tragikusan fiatalon elhunyt Ongai Gábor rendőr őrnagy tiszteletére szerveztek labdarúgó emléktornát 2018. szeptember 28-án a Pálhalmai Agrospeciál Sporttelepen. A városi rendőrök mellett megyei kollégák is szép számmal érkeztek. Az I. Ongai Gábor Emléktorna első helyezettje a Pálhalmai Országos BV Intézet lett
2018-10-00Új esetkocsit kapott az üzemi mentőszolgálat. Mindenkin segítenek a mentőkAz ISD Dunaferr Biztonsági és Védelmi Igazgatóság munka- és egészségvédelmi főosztályának szervezetében működő üzemi mentőszolgálat új mentőgépjárművel gazdagodott a közelmúltban. Az esetkocsi a mentéshez szükséges eszközökkel teljes körűen felszerelt.
2018-08-24Retro véradás másodszorMásodik alkalommal rendeztek Retro véradást a Dunaújvárosi Mentőállomáson.
2018-08-24Retró véradást rendeztek tegnap a mentőknél. Nagyon sokan voltak a tegnapi retró véradásonAugusztus 23-án, csütörtök délután 12 és 16 óra között a mentőállomáson rendezett úgynevezett „retró véradásra” nagyon sokan mentek el, több, hosszú sorban is vártak a jelentkezők arra, hogy a hat munkaállomáson leadhassák a számukra engedélyezett vért.
2018-07-10Bokasérülés (képaláírás)Már az első napon akadt dolguk a mentőknek a Rockmaratonon. Egy fiatalember bokája sérült meg, ficamodott ki, információink szerint ugrálás közben. (teljes szöveg)
2018-06-20Tragikus lakástűz a Martinovics utcában. Lakástűz és tragédia a RómainKigyulladt egy dunaújvárosi panellakás, ahol hárman éltek, két idős embernek sikerült kimenekülnie, egy fiatalember azonban elhunyt.
2018-05-18Kulisszatitkok a mentőállomáson. Újraélesztési és mentési gyakorlatokat is bemutattak a nyílt naponA Mentők Napján, május 10-én már hagyományosnak mondható nyílt napra várták az érdeklődőket városunkban.
2018-05-16A Titanic árnyékában - múzeumi előadás. Emlékidézés a Titanic tragédiájárólA mentés története című kiállítás kapcsán az Intercisa Múzeum előterében a látogatók a dr. Lengyel Árpádot bemutató kiállítással találkozhatnak. Völgyi Péterné dr. Reich Márta magyar–francia szakos tanár, dr. Lengyel Árpád unokája és hagyatékának őrzője az elmúlt héten egyórás, vetített képes előadásában mutatta be nagyapja, a hős hajóorvos történetét, személyét.
2018-05-12Tárva-nyitva volt a mentőállomás kapuja. Vidám családi napot rendeztek a dunaújvárosi mentőállomásonNagy napjuk volt május 11-én, pénteken a város óvodásainak, ugyanis ők biztosan jártak a Országos Mentőszolgálat Dunaújvárosi Mentőállomása nyílt napján, amelyet a mentők napja alkalmából rendeztek.
2018-05-11Jó állomást örököltem. Nagyon jó állomást örököltemMárcius óta új vezető irányításával működik a Dunaújvárosi Mentőállomás. A tapasztalt mentőtiszt, Kiss Miklós (kép) váltotta Reszegi Imrét a vezetői poszton. A mentőszolgálat 70 éves évfordulója alkalmából faggattuk.
2018-05-10A Fejér megyei mentőállomások már hetven éve szolgálatbanNoha az Országos Mentőszolgálat megalakulása 1948-ra datálható, a szervezett mentés az Önkéntes Mentőegyesület közreműködésével már korábban, pontosabban 1887. május 10-én elindult.
2018-04-21Elsősegélyben bizonyítottak. Baleset-szimuláció, teszt kitöltése és felkészült fiatalok a mozinálA 47. felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyét rendezte meg A Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezete. Első körben a területi fordulónak adott otthont városunk, a Dózsa Mozi Centrum területén voltak az állomások.
2018-04-17Jótékonykodva futnakLacza Tamás (kép) megígérte, és be is tartja. Amikor november végén jótékonysági futást szervezett a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának megsegítésére, ígéretet tett, hogy tavasszal folytatja. Megvan az időpont!
2018-04-14Kórházsátrat állítottak. Kórházsátrat állítottak a katasztrófa helyszínénKisebb katasztrófa történt április 13-án, pénteken délelőtt a dunaújvárosi múzeum előtt: kivonultak a mentők, a tűzoltók és a Magyar Vöröskereszt katasztrófa-elhárító alegységének tagjai. Felállították azt a sátrat, amelyben a legfontosabb, életmentő beavatkozások elvégzésére alkalmas műszerek és berendezések kaptak helyet.
2018-04-14A hétköznapok munkájának elismeréseA közelmúltban Székesfehérváron a Megyenapon, a megyeháza dísztermében a Dunaújvárosi Mentőállomás kollektívája rangos elismerést vehetett át.
2018-04-13A mentők története és Titanic nyomában. Május 4-ig látogatható a tárlat az Intercisa MúzeumbanA mentők történetéről nyílt időszaki kiállítás az Intercisa Múzeumban.
2018-04-13Díjat kapott a mentőállomás csapataDr. Paulikovics Elemér Díjat kapott a Dunaújvárosi Mentőállomás kollektívája. Posztumusz Wekerle Sándor Díjat adományoztak Markovics Sándornak.
2018-04-10Háborúktól a hétköznapokig. A magyar mentés története és még nagyon sok minden másEgy hónapig látható még a magyar mentés történetéről szóló kiállítás a múzeumban: igazán impozáns tárlat érdekes részletekkel.
2018-04-09Az ország sikere a megyeieké isSzijjártó Péter külügyminiszter volt az idei Megyenap fővédnöke. Köszöntőjét követően díszpolgári címeket és díjakat adtak át. Dr. Paulikovics Elemér Díjat a Dunaújvárosi Mentőállomás kollektívája kapta.
2018-04-05A magyar mentés története. Kiállítás a hősiességről, a rátermettségrőlAz egészségügyben dolgozók iránti óriási tisztelete kifejezésével kezdte megnyitó beszédét Farkas Lajos, a dunaújvárosi Intercisa Múzeum igazgatója április 4-én, szerdán este, A mentés története és dr. Lengyel Árpád hagyatéka című kiállításon.
2018-03-31Példamutató volt a véradás. A "kéklámpás" véradásHarminc rendőr, mentős és katasztrófavédő vett részt március 29-én, csütörtökön az úgynevezett „kéklámpás” véradáson.
2018-03-08Helikopterrel mentették (képaláírás)Újraélesztett beteghez riasztották a mentőszolgálat helikopterét március 7-én a Vasmű útra, meg nem erősített forrásunk szerint. A mentés idejére teljes szélességében lezárták az utat. (teljes szöveg)
2018-02-28Továbbra is kivonul. Nincs megengedve, hogy hibázzakReszegi Imre (kép), a dunaújvárosi mentőállomás vezetője február óta új beosztást lát el: kinevezték Fejér megyei vezető mentőtisztnek. A változásokról beszélgettünk.
2018-02-22Tovább tart a téli, csapadékos időjárás. Gyakrabban járt a mentőDunaújvárosban és térségében február 21-én, szerdán hajnalig tartott a néha havas esővel váltakozó intenzív havazás. Sajnos az átlagosnál többször riasztották a mentőket is.
2017-12-15Kötszereket kapott a mentőállomásÉgési kötszereket tartalmazó csomagot ajándékozott a Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft. a Dunaújvárosi Mentőállomás számára.
2017-12-13Okosan megelőzni. Akkor sikeres, ha közügy„Okosan!” címmel bűn- és baleset-megelőzési napot szervezett az általános iskolák 7-8. évfolyamán tanuló diákoknak, továbbá középfokú oktatási intézmények tanulói számára a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság december 12-én, kedden délelőtt a Dózsa Mozi Centrumban.
2017-12-13Mentőállomás: égési kötszerek adományaA szabadegyházai Hungrana Kft. társadalmi felelősségvállalási programja keretében különleges égési kötszereket adományozott december 12-én, kedden a dunaújvárosi mentőállomásnak.
2017-10-17Az újraélesztés európai napján. Legyetek bátrak az újraélesztéshez!Az újraélesztés európai napján, október 16-án diákok gyakorolták az életmentést a helyi mentőállomáson.
2017-10-16A végzetes szívhalál ellen. Ma van az újraélesztés világnapjaAz Európai Újraélesztési Társaság és az Európai Parlament kezdeményezésére az újraélesztés világnapján ingyenesen oktatáson vehet részt minden érdeklődő Európa számos részén, így az Országos Mentőszolgálat mentőállomásain, Dunaújvárosban is október 16-án 8-16 óráig.
2017-08-23Véradás sörért és virsliért, Presley zenéjére. Sikerült a retróságNegyven embert vártak - ehelyett több mint hetvenen adtak vért augusztus 22-én a retró véradáson a mentőállomáson!
2017-07-15Megmentette az életét. Megmentette a férfi életétKiválóan teljesített az őrangyala annak a középkorú férfinek, aki rosszul lett július 14-én, péntek kora délután a szabadstrand vizében.
2017-07-07Új mentőautót állítottak szolgálatba. Nagyobb biztonság, jobb munkakörülményekEgy új mentőkocsival bővült a Dunaújvárosi Mentőállomás autóparkja, amely már szerdától szolgálatba állt.
2017-07-06Munában az új esetkocsi. Próbariasztással köszöntöttékJúlius 5-én, szerdán reggel állt munkába a helyi mentőállomás büszkesége, az új esetkocsi, amelyet már nagyon vártak a szakemberek.
2017-06-19Hétfőn hajnalban bezárt a fesztivál. Nem fújta el a szombatot a szél. Addig jó, amíg ők "munkanélküleik". Elégedett az adonyi delagációAz alternatív rock alapjaiból táplálkozó és azt egyedileg továbbgondoló kiváló bandák pörgették fel a közönséget a DUDIK harmadik napján, június 17-én, szombaton este. Az irányzatok hívei kora tavaszi öltözékben, de nyári hangulatban érkeztek, és megkapták, amire koncertügyben vártak. Hibátlan buli volt.
2017-06-13Ezen már nem múilk egy élet. Lehet, ezen is múlik egy életKezd egyfajta összefogás körvonalazódni a városban az életmentési vonalon. Az újraélesztési rekorddal is biztonságosabb lett a város, ám most egy új defibrillátor is hadrendbe állt, amely éjjel-nappal hozzáférhető.
2017-06-09A helyi közbiztonság szolgálatában. Véget ért a jubileumi rendezvénysorozatA Közbiztonsági rendezvénysorozat zárásaként elismeréseket adtak át azoknak, akik a program során, illetve egész évben kitűnő munkát végeztek a rendvédelem területén.
2017-06-08Elismerték a munkájukat. A köz biztonságáértVéget ért a közbiztonsági hónap. A rendezvénysorozat záróakkordjaként elismerő okleveleket és értékes tárgyjutalmakat (karórákat) adtak át június 7-én, szerdán hálából a legjobbak egész éves munkájáért. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság részéről az elismerést Fekete Mihály rendőr alezredes, a Dunaújvárosi Vízirendészeti Rendőrörs részéről Béres Ferenc rendőr őrmester, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Kirendeltségének részéről Beke Krisztina adminisztrátor, Dunaújváros Hivatásos Tűzoltóparancsnoksága részéről Vódli Györgyné adminisztrátor, a Létesítményi Tűzoltóságok VÉD-SZ részéről Dömötör Tamás létesítményi tűzoltó, Fodor Sándor létesítményi tűzoltó, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet részéről Balázs Péter bv. dandártábornok, a Dunaújvárosi Mentőállomás részéről Szabó Csaba mentőápoló, a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi szervezetének részéről Geistné Erdélyi Júlia adminisztrátor vehette át az elismerést. A civil szférában, a bűnmegelőzésért, illetve közbiztonságért végzett tevékenységének elismeréséért, a dicsérő oklevelet és a tárgyjutalmat dr. Máté Ágnes, Juhász Attila, Gyöngyösi Péter. A polgárőrségek részéről Salpauerné Varga Éva, a Pannon Polgárőrség polgárőre, Tőke Imre, a Táborállási Polgárőrség polgárőre, Major Attila, a Városvédő Polgárőrség polgárőre, Lovasi Jenő, a DUPENT Polgárőrség polgárőre, a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület részéről Méninger János elnök, a Dunaújvárosi Honvéd Civil Klub részéről Mészáros Gábor nyugalmazott honvéd százados a díjazott.
2017-05-27Kékvillogósok napja. Villogó lámpákkalHagyományosnak nevezte Orosz Csaba tűzoltóparancsnok a május 26-i rendvédelmi napot, hiszen már másodszor rendezték meg a Dózsa mozi előtti téren.
2017-05-22Életmentő hétvége után. Mosollyal a rekordértMég sok van hátra a dicsőségig, de továbbra is lendületben az akció.
2017-05-20Töretlenül haladnak a cél felé. Továbbra is lendületben a rekordkísérletJelentjük: május 19-én, pénteken lapzártánkig minden az előre megszabott menetrendszerint halad, azaz jó úton araszol előre a május16-án, kedden délután indult újraélesztési rekordkísérlet, amelynek helyszíne a Dózsa mozicentrum aulája.
2017-05-19Három év alatt 67 százalékos béremelés. Egy új mentőautót kap a helyi állomásNyílt napra várták az érdeklődőket a Dunaújvárosi Mentőállomáson.
2017-05-13A mentők napja volt. Évente nyolcezer beteget látnak elMájus 12-én, pénteken tartották a mentők napját a helyi mentőállomáson. Az eseményre ellátogatott dr. Galambos Dénes, országgyűlési képviselő is, valamint átadták az új mentőautót is. A Dunaújváros és Környéke 04 Alapítvány emléklappal tüntette ki Szabó Csaba mentőst.
2017-04-27A város defibrillátor térképeKözreadjuk Dunaújváros defibrillátoros térképét, hogy mindenki tudja: szükség esetén hol talál automata életmentő készüléket a város területén!
2017-04-24Rendőrök, mentők, tűzoltókA Fejér megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, az Országos Mentőszolgálat Közép-dunántúli Régió és a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szakszervezet közös, látványos, egész napos rendezvénnyel ünnepelt április 21-én a Városháza téren. Képösszeállítás.
2017-04-21Együtt dolgoznak. Közelíteni szeretnénekHuszadik alkalommal rendezik meg Dunaújvárosban a közbiztonsági rendezvénysorozatot, amelyben az érintett szervezetek közös programokkal várják az érdeklődőket június elejéig. Az erről tartott sajtótájékoztatón Cserna Gábor polgármester elmondta, hogy az önkormányzat huszadik alkalommal támogatja a közbiztonsági rendezvénysorozatot.
2017-02-17Minden nap értünk dolgoznak. Több mint egymillió forintos adományA Carissa Kupán összesen egymillió forint adomány gyűlt össze, melynek köszönhetően két infúzió adagoló pumpával gazdagodott a Dunaújvárosi Mentőállomás.
2017-02-16Életmentő készülékek. Átadták az életmentő eszközöketA Dunaújvárosi Mentőállomás volt a helyszíne február 15-én az idei kispályás labdarúgó Carissa Kupa jótékonysági akció záró megmozdulásának.
2017-02-16A mentők segítettekElsősegélynyújtási továbbképzésen vett részt február 14-én, kedden a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állománya.
2017-02-02Csúszós utakon. Változó halmazállapotok soraSok az el- és a megcsúszásból eredő baleset az ónos eső miatt jegessé vált utakon, járdákon. Február elsején 13 óráig 15 közlekedési baleset történt a megye útjain.
2017-01-20Egymillió a mentőknek. Nemzetközi résztvevők a Carissa KupánSajtótájékoztató keretében értékelték a háromnapos Carissa Kupát.
2017-01-11Játszottak és segítettek. Csodálatos élmény mindenkinek. Nem gondolta, hogy ilyen sokan eljönnekAz idei, a XV. Carissa Kupa már igazi teremlabdarúgó-fesztivállá nőtte ki magát, amelyre túljelentkeztek a csapatok. Izgalmas csatáknak, sok hírességnek, a teremlabdarúgás ünnepének adott helyet január 6-8. között a Dunaújváros Sportcsarnok. Nem mellékesen pedig a helyi mentőállomás számára is összegyűlt egymillió forint.
2017-01-09Gólok és jótékony forintok. A Dunaferré lett a trófeaKözel telt házat, remek meccseket és kifogástalan sportélményt nyújtott a foci szerelmeseinek az idei Carissa Kupa, amely ezúttal is számos jótékonysági akcióval egészült ki.
2017-01-06Örömjáték és jótékonykodásHuszonkilenc, igazán kiváló csapat indul majd harcba a díszes serlegért a XV. Carissa Kupán. A jótékonysági kispályás labdarúgótorna január 6-án, pénteken kezdődik és egészen január 8-án, vasárnap estig pattog majd a labda a sportcsarnokban.
2017-01-04Péntektől: Carissa Kupa. Jótékony kispályás tornaJanuár 2-én, hétfőn a Kiskohász Étteremben elkészítették a XV. Carissa Kupa jótékonysági kispályás labdarúgótorna csoportbeosztását. Ugyanezen a helyszínen sajtótájékoztatót is tartottak a rendezők.
2017-01-02Hátrahagytuk az évet. A szilveszter több arcaIsmét elbúcsúztattunk egy esztendőt. Az utcán tapasztaltak alapján vidáman és hangosan.
2016-12-27Az ünnepnap is munkanap. Karácsonyi menü a mentők étlapjánAz ország összes mentőállomására meleg ételt szállítottak a karácsonyi ügyeleteseknek.
2016-12-23Nemes célért játszanakDecember 22-én délután a dunaújvárosi mentőállomáson tartották a XV. Carissa Kupa országos pénzdíjas kispályás labdarúgótornát beharangozó sajtótájékoztatót.
2016-12-17A Mikulás ajándékaKülönleges vendégeket fogadtak Nagykarácsonyban a Mikulásházban december 14-én, szerdán a déli órákban. A csoport Ozsváth Kálmánnak (kép), az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársának vezetésével egyenesen a Mikulás invitálására érkezett.
2016-12-16Takarókra van szükségük"Plüssmacit minden mentőautóba" - ezzel a szlogennel indult országos gyűjtőakció. A helyiek kicsit változtattak rajta.
2016-11-22Felkészülten várják. Felkészülten várják a zord időtTöbb hónapon át szervezték azt az összevont és összehangolt gyakorlatot, amelyen hétfőn 150 ember, 50 gép és 16 szervezet vett részt, és a téli rendkívüli helyzetek hatékony kezelésének érdekében tartották.
2016-11-18Csupaszív Pattogatott Kukorica Jánops. A Szociális Munka NapjaGálaesttel ünnepelték a szociális szférában dolgozókat a Bartókban. Szociális Munka Napja Díjazottja lett: Domonyik Józsefné, Fehér Edit, Hegyiné Csuti Eleonóra, Studinger Andrea, Tábi Csabáné, árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthona
2016-11-15A rendkívüli téli időjárásra készülveFelkészítő gyakorlatot tartott a Fejér Megyei Védelmi Bizottság a rendkívüli téli időjárási helyzetek kezelése érdekében Székesfehérváron. Ezzel egy időben a helyi védelmi bizottságok is megtették a szükséges lépéseket.
2016-11-00Ötödik éve száguld padlógázzal a Hankook Abroncsadományozási ProgramjaÖt éve indította el a Hankook Tire Magyarország a Hankook Abroncsadományozási Programját. Ez alatt az idő alatt több, mint 10 ezer gumiabroncsot adtak át közhasznú szervezeteknek és alapítványoknak, többek között a Magyar Vöröskeresztnek munkatársainak is.
2016-10-21Hétezer kéménynél találtak gondokat. Hétezer kéménynál van gondNincs könnyű helyzetben az a több ezer dunaújvárosi család, akiknél kéményhibát állapított meg az ellenőrzést végző szakember, ugyanis a gázbojlerről villanybojlerre történő átállás vagy a kémények béléscsövének cseréje egyaránt tetemes összegbe kerül.
2016-10-14Felújították a mentőállomás környezetét. Összesen nyolcszázezer forintot költöttek ráHárom nap alatt javították a térköves borítást, lefestették a kerítéseket, felújították a garázsokat és parkosítást is végeztek a Dunaújvárosi Mentőállomáson.
2016-10-13Megmutatták, hogy mire költötték. Megmutatták, hogy mire költötték elSajtóbejáráson mutatta be október 12-án a mentőállomás vezetője, hogyan szépült meg a környezetük.
2016-10-10Kicsinosították a mentőállomástPéldás összefogással újult meg a október 2. hétvégéjén a dunaújvárosi mentőállomás. Tizenkét esztendőt kellett várni, hogy javuljanak a körülmények.
2016-10-07Mentés helyett meszeltek. Szombaton bárki társulhatOktóber 6-án délelőtt a dunaújvárosi mentőállomás munkatársai festőhengert és egyéb munkaeszközöket vettek kézbe, ezzel elkezdődött az épület és környezetének felújítása.
2016-07-23Egy mentős a boxutcában. Egy mentős a HungaroringenA dunaújvárosi Slett Ferenc is tagja a Hungaroringen a Medical Teamnek. Gyermek fejjel megálmodta és ma is ezen a pályán dolgozik. Húsz éve. A munkája a hobbija. Segíteni a bajba jutottakon és, ha kell életeket menteni. Ez a hivatása. Slett Ferenc (kép) dunaújvárosi mentőssel beszélgettünk.
2016-07-06Baleset a HankookbanSúlyos baleset történt július 5-én este hat óra után a Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási gyárában. Információink szerint a gyár területén egy emelőkosaras jármű kosara szakadt le, amelynek következtében egy ember súlyosan megsérült, őt a mentők kórházba szállították.
2016-06-22Tíz éve adták át a sztrádát2006. június 11-én helyezték forgalomba az M6-os autópálya első szakaszát, amely az Érdi-tető és Dunaújváros között épült meg PPP-konstrukcióban. Június 21-én az iváncsai mérnökségen rendeztek ünnepséget a jubileum alkalmából.
2016-06-03Száz kilométeres túráról álmodik. Kubovics Árpádnak hivatása a mentésBeszélgetés a mentők munkájáról, a hivatás szépségeiről és nehézségeiről Kubovics Árpád mentőápolóval, a Dunaújváros és Környéke Alapítvány elnökével.
2016-05-13Ovisok a mentőknélA város majd minden óvodása és iskolása ellátogatott múlt hét végén a Dunaújvárosi Mentőállomásra, a Mentők Npján érdekes bemutatók várták őket.
2016-05-13Menteni pengeélen táncolva is kell"Megkérdeztük Reszegi Imrét, az Országos Mentőszolgálat Dunaújvárosi Mentőállomásának vezetőjét, hogy városunk mentőseinél is ilyen súlyos a helyzet? Itt is annyira túlterheltek-e a mentők, ennyire rosszak a körülmények?"
2016-05-07Mentők testközelből. Egész nap szólt a szirénaEgyenruhás bábu őrizte a mentőállomás bejáratánál a 80-as évek végéig mentőautóként használt lengyel gyártmányú, puritán felszereltségű Nysa rohamkocsit május 6-án, pénteken, a mentőállomás nyílt napján.
2016-04-29Tűzoltók, mentők, rendőrökA Közbiztonsági rendezvénysorozat keretében rendvédelmi napot szerveztek múlt pénteken, a helyi tűzoltóság, a rendőrség és a mentőállomás közösen, a mozi előtti téren.vass
2016-04-11Mentőhelikopter (képaláírás)Mentőhelikopter szállt le a Római városrészben (nem teljes szöveg)
2016-04-08Az összefogásban nagy erő zajlikÖt projektre szavazhatnak a városlakók, hogy mely két terület újuljon meg a Hankook önkéntes programja által. Közösségi Összefogás a Szebbért névvel indította útjára a Hankook Tire Magyarország Kft. városi önkéntes programját. Az öt javaslat: az Aranyvölgyi úti benzinkút mellett egy edzőpálya, a mozi előtti tér szebbé tétele, gyümölcsfák telepítése a Duna-parton, a tűzoltóállomás megszépítése, a mentőállomás felújítása.
2016-04-07Újraélesztés a mozi előtti téren. Ne féljenek segíteni ha baj vanA Dózsa Mozicentrum, illetve az előtte lévő tér adott helyet április 6-án a Vöröskereszt felmenő rendszerű, elsősegélynyújtó verseny területi selejtezőjének.
2016-03-05Együtt a jövőért!III. Középiskolás Futsal Kupa a Dunaújvárosi Egyetemen. A sportesemény mellett Dunaújváros és a régió rendvédelmi szervezetei is bekapcsolódtak a rendezvénybe, a meccsekbe.
2015-12-11Jótékony célú MikulásfutásA főiskolától a Városházáig futott az a közel százötven résztvevő, akik ezzel a jótékonysági programmal a helyi mentő állomásnak segítettek. Százötvennégyezer forint jött össze.
2015-12-09Futás a mentőinkért!Jótékony futás a mentőinkért: 154 ezer forint jött össze a mentőállomás javára. Nem volt hiába: minden mentőautó felszerelése gyarapodni fog a vasárnapi jótékony futás nyomán!
2015-12-07Akció mentők javáraJótékony futás volt december 6-án a mentőinkért: 154 ezer forint jött össze a mentőállomás javára.
2015-12-04Futással lehet jótékonykodniJótékonysági futással gyűjtenek a helyi mentőállomás javára.
2015-11-04Extrém abroncspróbaA Hankook Tire Magyarország Kft. 2015. november 3-án tartotta idei adomány-átadó ünnepségét a zsámbéki Driving Camp Közlekedésbiztonsági és Vezetéstechnikai Központban, ahol több mint 2000 gumiabroncsot osztott szét. Az eseményen részt vettek a dunaújvárosi mentősök is.
2015-10-08Ismét életet mentettekAz újraélesztés két magyar rekordját is Dunaújváros tartja, így kiemelt figyelmet kapott a téma. Talán ennek is köszönhető, hogy rövid időn belül két olyan újraélesztés történt a városban, ahol laikusok segítettek, legutóbb október 7-én a szabadstrandon.
2015-10-01ÚjraélesztettékA Bánki Donát Szakközépiskola végzős szakközepes osztálya testnevelés órát tartott a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium futópályáján, amikor az egyik fiú rosszul lett futás közben, vérkeringése leállt, összeesett. A fiút társai kezdték újraéleszteni a mentők megérkezéséig.
2015-05-15Tizenhat közbiztonsági díjazottA közbiztonságért dolgozóknak jutalmat, elismerést adtak át a Városházán.
2015-05-15Látogatóban a mentőknél (kis hír)A közbiztonsági rendezvénysorozat részeként nyílt napot tartott a Dunaújvárosi Mentőállomás. A sok óvodás csoportot többféle játék is várta.
2015-05-09Kétezren a mentőállomásonKözel kétezer gyerek látogatta meg pénteken a mentők napja alkalmából a helyi állomást, a kicsiket színes programokkal várták, akik a játék és szórakozás mellett tanulhattak is.
2015-04-20A mentők munkáját örökítik meg, rajzbanA mentők munkája a témája annak a rajzpályázatnak, amelyre hat és tizennyolc év közötti gyerekektől, fiataloktól várnak alkotásokat. Az Országos Mentőszolgálat helyi mentőállomása és a Dunaújváros és Környéke 04 Alapítvány pályázata.
2015-02-13Új téli abroncsok a mentőautókonÚjabb négy komplett téli gumi garnitúrát adományozott a Hankook a dunaújvárosi mentőállomásnak.
2015-02-12Jó gumikon menthetnekA dunaújvárosi mentőállomás négy autóra való téli gumikészletet kapott a Hankook Tire Magyarország Kft.-től. Közép-Dunántúl egyik legterheltebb mentőállomása a dunaújvárosi.
2014-12-31Képmentő: a múlt mindig szebb?A József Attila Könyvtár munkatársai digitalizálták a Dunaújvárosi Hírlap fotóarchívumának egy jelentős részét. Több mint kétezer kép böngészhető a könyvtár honlapján. Válogatás a képekből.
2014-06-20Hivatásuk a közbiztonságA hagyományos Közbiztonsági Rendezvénysorozat záró részeként tárgyjutalmakat és okleveleket adtak át.
2014-06-04Kit is kell hívni, ha baj van?Beszélgetés Reszegi Imrével, a a dunaújvárosi mentőállomás vezetőjével.
2014-05-26Motorosokról szólt a napIsmét nagy sikere volt annak a motoros napnak, amelyet a helyi rendőrkapitányság és a Dunaújvárosi Túra Motor Klub szervezett május 24-én. A résztvevők a dunaújvárosi mentőállomásnak egy gps készüléket ajánlottak fel.
2014-05-16A segítségnyújtás életet menthetBetekintés a mentők mindennapjaiba. A Dunaújváros és Környéke 04 Alapítvány nyílt napot tartott a helyi mentőállomáson.
2014-05-10Az életmentők napjaMájus 10-e a mentők napja, ebből az alkalomból május 9-én a dunaújvárosi állomáson is programokat rendeztek. Beszámoló.
2013-12-12Véradás és bemutatóVéradás a Dózsa Mozicentrumban (december 12-én) utána pedig a dunaújvárosi mentőállomás munkatársai játékos formában mutatják be a legfontosabb életmentő beavatkozásokat.
2013-11-22Új eszközök a mentőknekNegyedmillió forintnyi informatikai eszközt adományozott a mentőállomásnak a paksi Nagy István és felesége. Ezáltal minden mentőautóban új GPS-készülék került.
2013-11-21Önzetlen felajánlásokNegyedmilliós értékben kapott új felszerelést a dunaújvárosi mentőállomás, a Dunaújváros és Környéke 04 Alapítványon keresztül.
2013-11-16ÖrökségemA Dunaújvárosi Hírlap vendége: Pálfalvi János, a Dunaújvárosi Mentőállomás mentőtisztje.
2013-11-14Szabadegyetem, újratöltveMásodik évadjához érkezett a Dunaújvárosi Főiskola andragógia szakos hallgatóinak MMK-val közös rendezvénye, a Paletta Kulturális Szabadegyetem. November 7-én Kiss Miklós mentőtiszt és Csilléry Viktor szakápoló tartott előadást arról, hogy mi történik amíg meg nem érkeznek a mentők a helyszínre.
2013-10-03Hasznos életmentő tanfolyamÉletmentő és elsősegélynyújtó tanfolyamot szervezett a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.
2013-06-08Higgadtan használniPályázatot nyert a Dunaújváros és Környéke 04 Alapítvány egy életmentő képzésre, tanfolyamra. Az első előadást már meg is tartották a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium diákjainak a dunaújvárosi mentőállomáson.
2013-06-01Biztonságunk őrzőiA közbiztonsági rendezvénysorozat május 31-i zárórendezvényén oklevelet és tárgyjutalmat kaptak a szakmájukban, és a rendezvényeken kiváló munkát végzők. A djízottak névsora a cikkben, kép.
2013-05-11Nyílt nap a mentőknélMájus 11-én is több száz gyermek látogatott el a helyi mentőállomásra, a Mentők Napja alkalmából rendezett közösségi programokra.
2013-04-29Tudták, mit kell tenniük!Április 27-én és 28-án a Fejér Önkéntes Mentő Szervezet gyakorlatozott a Szalki-szigeten, abból az alkalomból, hogy Nemzeti Minősítő Gyakorlaton adjanak számot tagjai felkészültségükről.
2013-02-21Új autóval menthetnek tegnaptólFebruár 20-án az Országos Mentőszolgálattól új mentőautót, a Dunaújváros és környéke 04 Alapítványtól sürgősségi felszerelést kapott a dunaújvárosi mentőszolgálat.
2013-02-16Új mentőautót és felszerelést kapnakAz Országos Mentőszolgálat által egy VW Crafter új mentőgépkocsi, valamint a Dunaújváros és környéke 04 Alapítvány révén támogatások jóvoltából sürgősségi felszerelések gyarapítják a helyi és az ercsi mentők eszközparkját. Az ünnepélyes átadás február 20-án lesz.
2013-02-02Sebességmérő a nagyáruházbanRendvédelmi napot rendeztek február elsején az InterSpar előterében. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság és a Pálhalmai BV Intézet ötletéhez csatlakoztak a helyi rendvédelmi szervezetek.
2013-01-05Lövészek ajándékaA Dunaújvárosi Lövész Sportegyesület által megrendezett Mikulás Kupa részvételi díjaiból egy GPS-készüléket vásároltak a Dunaújvárosi Mentőszolgálatnak.
2012-11-10Abroncsadományozás közösségi szerveknekAbroncsadományozási programot indított a Hankook Tire Magyarország Kft. Több mint 1300 téli gumiabroncsot adományoznak három szervezetnek: az Országos Mentőszolgálatnak, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának és a Magyar Vöröskeresztnek. (Helyesbítés: tűzoltó dandártábornok, Dunaújvárosi Hírlap, 2012.11.13., 7.o.)
2012-10-12Mintha tűz lett volnaOktóber 11-én teljes körű katasztrófa-elhárítási gyakorlatot rendeztek Rácalmáson.
2012-07-21A lakosság elemi érdeke"A hét közepén szerelték be a klímaberendezést a helyi mentőállomáson. A kétszázötvenezer forintos beruházást a támogatók felajánlott forintjaiból finanszírozták."
2012-07-12Szabad utat a mentőknek!"A Kossuth Lajos utca 7/A. lakói szeretnék, ha a háztömb melletti parkolók közül egyet forgalomtól elzárt területté nyilvánítanának, a mentők számára. Lőrinczi Konrád, a körzet önkormányzati képviselője a közgyűlésen továbbította a lakók kérését az önkormányzat illetékesei felé."
2012-06-01Háttérből reflektorfénybeA Közbiztonsági Hónap rendezvény lebonyolításában és a rendvédelmi szervek, civil szféra szereplői közül tizenheten kaptak jutalmat, oklevelet az egész évben kiemelkedően, példamutatóan teljesítették szolgálatukért. A jutalmazottak névsora és fényképe a cikkben.
2012-05-07Életmentésben nagy segítségÚjabb támogatás a mentősöknek, egy 1.8 millió forint értékű videó laringoszkópot kaptak, amely az esetkocsiban lesz elhelyezve. A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, a Dunaújváros és Környéke 04 Alapítvány és az önkormányzat segítsége révén sikerült beszerezni az országban is ritkaságszámba menő berendezést.
2012-05-05Egy nap a kulisszák mögöttMájus 4-én a dunaújvárosi mentőszolgálat nyílt napot tartott, amelyre ezernél is több gyerek látogatott el.
2012-04-06Balesetmegelőzési oktatófilm készültA helyi rendőrkapitányság kezdeményezésére, a társszervek bevonásával egy év alatt leforgatták azt a balesetmegelőzési filmet, amely egy diszkóbalesetet, illetve annak következményeit dolgozza fel. Bemutatója 2012. április 11-én a Dunaújvárosi Főiskolán.
2012-02-13Szezon van, és szép!Beszámoló a Vállalkozók Báljáról. A bálon közel félmillió forintot gyűjtöttek össze jótékony célra: dunaújvárosi mentőállomásra részére egy vénakutató műszer beszerzésére.
2012-02-04Segítség az újvárosi mentőállomásnakTéli gumikat adományozott a az Országos Mentőszolgálat Dunaújvárosi Mentőállomásának a Hankook Tire Magyarország Kft.
2011-12-27Infarktusok jöttek az enyhülésselKarácsony első két napján harminc embert szállítottak kórházba.
2011-12-21Ha baj ér minket, ők segítenekEgy délelőtt a mentősökkel.
2011-12-20Egy délelőtt a mentősökkelLátogatás a az ISD Dunaferr üzemi mentőszolgálatánál.
2011-12-13Egy ismeretlen jótevő"Nem várt és roppant hasznos ajándékot kaptak egy ismeretlen jótevőtől a dunaújvárosi mentősök: egy navigációs készüléket."
2011-09-30Korszerű technikai háttér az ellátáshozÚj esetkocsit kapott az ISD Dunaferr Zrt. mentőszolgálata.
2011-09-28Ha téves a riasztásA dunaújvárosi mentők és a tűzoltóság munkájáról.
2011-08-31Dunaújvárosi mentősök az országos versenyenA dunaújvárosi mentőállomás dolgozói is részt vettek az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Mentőtiszti Egyesület országos mentőversenyén, amelyet a hétvégén rendeztek Csopakon, a 11. helyen végeztek.
2011-08-30A mentősök nagy próbájaHuszonnégy csapatból a tizenegyedik helyen végzett a dunaújvárosiak csapata a csopaki országos mentőversenyen. A dunaújvárosi csapatot Kiss Miklós mentőtiszt, Balla Kálmán szakápoló és Ollósi Pál gépkocsivezető képviselte.
2011-08-25Készülnek a mentősök"Mintegy kétszázezer forint értékben kaptak új, speciális hátizsákokat és "szuperollókat" a Dunaújvárosi Mentőállomás munkatársai." A mentőállomás három tagja részt vesz a Magyar Mentő- és Mentőtiszti Egyesület és az Országos Mentőszolgálat továbbképző rendezvényén illetve mentőversenyén.
2011-08-23Korszerű technikai háttér a hatékony ellátáshozAugusztus 20-án állt munkába a vállalatnál egy új mentőautó, amelyet nem sokkal korábban vásárolt meg az ISD Dunaferr Zrt.
2011-08-19Korszerű technikai háttér a hatékony ellátáshozÚj esetkocsit kapott az üzemi mentőszolgálat.
2011-06-18Segítő volt, és nem RambóBeszélgetés Csilléry Viktor mentős szakápolóval, aki több hónapot töltött Irakban.
2011-06-17A jó példa követőkre talál2011. 06.09-én immár tizenharmadszorra adtak át elismerő okleveleket azoknak a rendvédelmi dolgozóknak, akik kiemelkedő munkát végeztek városunk közbiztonsági javításáért, és a társadalmi bűnmegelőzésért. A díjazottak névsora a cikkben olvasható.
2011-06-10Díjazták a segítőketA múlt héten lezárult közbiztonsági programsorozatban való részvételükért tizenöten vehettek át dicsérő oklevelet és tárgyjutalmat. A díjazottak névsora a cikkben.
2011-06-02Véget ért a progrmasorozat"Több mint húsz eseménnyel, és nem egy esetben rekordszámú érdeklődőt vonzó rendezvényekkel telt el idén a közbiztonsági programsorozat." A közbiztonsági hónap értékelése. Beszélgetés Szőke Istvánnal a szervező bizottság elnökével.
2011-05-28Hasznos önképzésMásodik alkalommal rendezték meg az Uralom az autóm elnevezésű, közlekedésbiztonsági versenyt, a helyi rendőrkapitányság szervezésében. Részletes eredmények a cikkben.
2011-05-11Nyílt nap a mentőállomásonA dunaújvárosi közbiztonsági hónap keretében rendezték meg a mentők nyílt napját pénteken a mentőállomáson.
2011-05-07Szélesre tárt kapukA mentők napja alkalmából nyílt napot rendeztek (május 6-án) a dunaújvárosi mentőállomáson.
2011-04-13Megszépült a mentőállomásPéldás összefogással és a helyi vállalkozók és festékboltok, a Dunaferr szakközépiskola diákjainak segítségével megszépült a mentőállomás.
2011-04-06Fejlesztések és felújítások"Szépítik a dunaújvárosi mentőállomást, helyi vállalkozók és festékboltok felajánlása nyomán a Dunaferr iskola diákjai és a szabadnapos mentősök teljesen kifestik a garázst, és az épületben is kijavítják a hibákat." Dunaújvárosba kerülhet az ország első vénafelismerő készüléke.
2011-03-29Megsüllyedt a bejárójukA helyi mentőállomás bejárója megsüllyedt, útjavítás.
2011-02-16Előzetes vizsgálatok kellenekForgalmat számláltak a kis Vasmű és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében a mentők által kért közlekedési rend módosításához.
2011-01-12A mentést segítené"A hétvégén ismét karambolozott egy megkülönböztető jelzéseket használó mentőautó a Kossuth utca és a kis Vasmű út kereszteződésében. A mentők változtatást szeretnének. Míg kiérnek a Vasmű útig, több helyen kell lassítaniuk, megállniuk."
2010-10-20Mozgalmas, teliholdas (mentős) éjszakákBeszélgetés Reszegi Imrével, a dunaújvárosi mentőállomás vezetőjével.
2010-07-16Nekrológ: Dr. Szalay László (1943-2010)Elhunyt dr. Szalay László, aki a dunaújvárosi mentőállomás vezető főorvosa volt 1971-től mintegy tíz éven át és később dolgozott a kórházban aneszteziológus-intenzív terápiás főorvosként is.
2010-06-11Emberhez méltó viszonyokat teremtett a MentőszolgálatA fedél nélküliek az egykori Radari Munkásszállón. Interjú Oláh Jánossal, a Hajléktalanok Átmeneti Szállója és Éjjeli Menedékhely igazgatójával.
2010-05-18Milliós viharkárokDunaújváros és térségében az elmúlt három napban 90-110 milliméternyi csapadék hullott le. Viharkárok.
2010-05-12Nyílt nap a mentősöknélMúlt hét péntekena mentőállomáson a hagyományokhoz híven gyereknapi nyílt napot tartottak, majd délután a Dunaújváros és környéke 04 Alapítvány által vásárolt életmentő eszközöket adták át a dunaújvárosi és az ercsi mentőállomás dolgozóinak.
2010-05-08Hosszú és rövid jelekMájus 7-e a mentők napja. A dunaújvárosi mentősök munkájáról.
2010-05-08Valóság lett az álombólKiss Miklós mentőtiszt Dunaújváros Közbiztonságáért Díjat kapott.
2010-05-05Burokban született"Kalandos" otthonszülés Dunaújvárosban. A mentők és a tűzoltók közös munkájáról.
2010-04-26Zsarufoci - vendégekkel"Rendőrök, tűzoltók, fegyőrök és mentősök csaptak össze - no, nem utcai harcok során, hanem kispályán, salakon."
2010-04-01Buzgón a buzgárok ellenRiport az adonyi árvízvédelmi gyakorlatról.
2009-09-24Sokkoló főtéri tanmeseHalálos diszkóbalesetet szimuláltak a középiskolásoknak a Városháza téren. Statisztika: ittasan okozott, személyi sérüléssel járó közúti balesetek száma Fejér megyében 2005 - 2008.
2009-07-28"Gina" a házban..."Drogváros lesz Dunaújvárosból?" Dunaújvárosi helyzetkép, statisztikai adatok.
2009-06-03Kubovics hős akart lenniKubovics Árpád a Dunaújvárosi Mentőállomáson dolgozik mentőápolóként. A mentők napja alkalmából idén ő kapta a Dunaújváros közbiztonságáért díjat. Interjú.
2009-05-09Az életünket mentikA Dunaújvárosi Mentőállomáson a Mentők Napja alkalmából ünnepi nyílt napot tartottak óvodásoknak és általános iskolásoknak. Beszélgetés Tóth Gyula mentőtiszttel a mentősök munkájáról. Ezen a naon adták át az Év Mentőse címet Kubovics Árpádnak.
2009-03-18Az életeket mentő elnökBeszélgetés Kubovics Árpád mentőssel, aki egyben a Dunaújváros és Környéke 04 Alapítvány kuratóriumi elnöke is.
2009-02-25Életmentő felszereléseket kapott a mentőállomásFebruár 20-án. Ercsi é Pusztaszabolcs mentőállomása is kapott.
2009-02-24Fagyos a február, fogy az erőA dunaújvárosi hajléktalanok helyzetéről. A Dunaújvárosi Mentőszolgálat Alapítványnál 363 regisztrált hajléktalant tartanak nyilván.
2009-02-21Az életmentőkértA Dunaújváros és környéke 04 Alapítványtól sürgősségi felszereléseket kaptak a mentők.
2009-01-14Újonnan utcára kerültekHajléktalanellátás Dunaújvárosban.
2009-01-05Fekete ünnepekSzokatlanul sok öngyilkossági kísérlet történt Dunaújvárosban az ünnepek ideje alatt.
2008-05-14Mérsékelt jótékonyságJótékonysági koncert az evangélikus templomban. A befolyó összeget a mentőállomás kapja.
2008-01-12Zökkenőmentes váltásFejér megyében nem okozott gondot a betegszállítás és a mentés szétválasztása. Beszélgetés Magyari Lászlóval, a Magyari Betegszállító Kft. szakmai igazgatójával, akik dunaújvárosi székhellyel végzik feladataikat.
2007-12-29Vöröskeresztes válaszútA vöröskereszt megyei szervezeteinek felszmolásában kíván együttműködni Paks és Dunaújváros, hogy egy önálló jogi személyiséggel rendelkező területi szervezetet hozzanak létre.
2007-12-22Halálos munkabalesetA Pálhalmai Büntetésvégrehajtó Intézet liftjének szerelése közbe halálos balesetet szenvedett egy munkás.
2007-12-21Sok éves adósságot teljesítenekA mentőállomás újabb eszközöket kapott a Dunaújváros és környéke 04 Alapítvány és a polgármesteri hivatal jóvoltából.
2007-11-24A szabolcsi bázisFelavatták az adonyi kistérség első mentőállomását Pusztaszabolcson.
2007-11-14Segítség nélkül nem megyBeszélgetés Reszegi Imrével, a helyi mentőállomás vezetőjével, munkáról, gondokról, megoldásokról.
2007-08-14Így előbb jutottak hozzáA dunaújvárosi mentőállomás mintegy félmillió forint értékű infúziós pumpát kapott adományokból- a Reménysugár alapítvány akciója nyomán.
2007-08-11Műszer a mentőknekA Reménysugár Alapítvány és több magánszemly felajánlásából félmillió forintos műszert (infúziós pumpát) kapott a mentőszolgálat.
2007-08-07ÓrisáplakátokonA Dunaújvárosi Hírlap óriásplakátokon reklámozza a lapot. Reszegi Imre (a Dunaújvárosi Mentőszolgálat vezetője)véleménye.
2007-05-15Nyílt nap a közbiztonságértMájus 10-e a mentők világnapja.A Dunaújvárosi Mentőállomás dolgozói 3 éve határozták el, hogy a világnapot nyílt nappá teszik.
2007-05-14Fórum a biztonságértMegalakult a Dunaújváros Biztonságáért Fórum, elnöke: Udvardi Sándor. A fórum minden olyan kérdésselfoglalkozik, amely valamilyen módon kapcsolódik Dunaújváros biztonságához.
2007-05-11Telt ház a mentők napjánA Dunaújvárosi Mentőállomáson több óvodás és iskolás is részt vett a mentők napján.Kép az első dunaújvárosi állomásról, amelyet 1950. október 17-én adtak át.
2007-04-25Miért nem segítünk a bajbajutottakon?Beszélgetés Reszegi Imrével (a mentőszolgálat vezetőjével) az elsősegélynyújtás - életmentő - fontosságáról.
2007-04-25Magyar abszurd: mentés a hídonA hídavatás során megrendezett kötélhúzó versenyen egy ember megsérült, így már mentés is történt az új hídon. Így már az is kérdés, melyik mentő jön ki, és hova szállítják el a beteget.
2007-03-30Minimális létszámmal teszik a dolgukat.Alapítványi pénz segíti az eszközbeszerzést. A dunaújvárosi mentősök helyzetéről. Interjú Reszegi Imrével, a mentőállomás-vezetőjével.
2007-02-27Értékes adományÚj eszközöket kapott pénteken a mentőállomás. A társadalmi összefogás eredményeként négy pulzoximéterrel és négy vércukormérővel gazdagodott a mentőállomáas.
2007-02-24Új műszerek a mentőknélA dunaújvárosi mentőállomás eszközparkja új vércukor- és véroxigénszint mérőkkel bővült, a Dunaújváros és környéke 04 alapítvány segítségével.
2007-01-24Újabb teher került le a mentősökrőlA dunaújvárosi mentősök körzete nyolc településsel csökkent.
2006-12-27Ajándék a "fa" alattA "Segíts az angyalnak" akcióról.
2006-12-18Nincs telefon a mentőknélMegszűnt a telefonközpont a dunaújvárosi mentőállomáson. A hívások a székesfhérvári központba futnak be. Beszélgetés Reszegi Imrével, a mentőállomás vezetőjével.
2006-12-14Fehérváron csöng a telefonA dunaújvárosi mentőállomáson megszűnt az önálló telefonos irányítás. Ezentúl a mentési és betegszállítási hívások a székesfehérvári központba futnak be.
2006-11-24Próbakatasztrófa!Beszámoló a három évente kötelező, teljes körű külső védelmi terv gyakorlatáról.
2006-09-12Életet menthet a gyors diagnózisÁtadták az ország első mobil ultrahang-készülékét . Egy hónapja a mentők tulajdonában van.
2006-08-11Végre megjöttAz országban elsőként itt lesz ultrahang-készülék a mentőben.
2006-08-03A feladat: mentésAz Országos Mentőszolgálatnál 10 százalékos létszámcsökkentés lépett életbe. A dunaújvárosi mentőszolgálat helyzetéről.
2006-07-12Újabb fejlesztésekAz Országos Mentőszolgálat beszerzési programjának keretében egy defibrillátorot és egy professzionális lélegeztetőgépet kapott a dunaújvárosi mentőszolgálat.
2006-06-23Erdélyben jártak a vasmű mentőseiMagyar összefogás a mentésügy jegyében.
2006-06-20A kórházi beszámolóra 21 igen!Közgyűlési beszámoló: módosították a szociális segélyekről szóló helyi rendeletet elfogadták a kórház múlt évi tevékenységéről szóló beszámolót új közterület jött létre a Béke III. városrészben Patak köz elnevezéssel helyi televíziós műsorszolgáltatásra vonatkozó közbeszerzési pályázat kiírásáról döntöttek a mentőállomásMagyarországon elsőként akar egy mobil ultrahangos diagnosztikai készüléket vásárolni, a kögyzűlés megszavazta a támogatást
2006-06-16Gyors döntésekKözgyűlés. A Dunaújváros és Környéke 04 Alapítvány kérelmét - sürgősségi ultrahang készülékmegvásárlását - támogatták.
2006-06-15Az M6-on a mentők is hamarabb kiérnekAz M6-os megépülésével a mentőautók kivonulási ideje jelentősen csökken. Az autópálya rendőri feladatainak ellátását nem a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság látja el, hanem a Rendévdelmi és Biztonsági Szolgálathoz tartozó autópálya-rendőrség.
2006-06-13Korszerű életmentő felszerelések - ami már dolgozik, és amihez segítség kellene...A hét közepén újabb korszerű műszerrel lett gazdagabb a városi mentőállomás.Az OM közbeszerzési eljárásának keretén belül jutottak hozzá a most üzembe helyezett mobil defibrillátorhoz.
2006-06-02Nekik is kell segítségA Dunaújváros és Környéke 04 Alapítvány egy sürgősségi hordozható ultrahang készüléket szeretne vásárolni. Ehhez keresnek támogatókat.
2006-05-23Élet - Mentők - értünkA mnetőszolgálat, a mentési munka, és a mnetős - ma, itt nálunk.
2006-02-14Emléktábla a bajtársnakEmléktáblát állítottak mentős kollégái az egy éve közlekedési balesetben elhunyt Nagy Imrének. Emlékezés: Akiért a sziréna szól címmel.
2006-01-31A biztonság kedvéértÚj mentőautót kapta. Az új egység a szokásos mentőfeladatok mellett kiemelt mentőegységként is fog működni.
2006-01-28Végre megérkezettA dunaújvárosi mentőállomás egy új, kiemelt esetkocsit kapott. Beszámoló az ünnepélyes átadásról.
2006-01-26A régi mentős bázisonA Mentőszolgálat Alapítvány a szenvedélybetegek intézményének működtetéséhez keres helyet a városban. A volt mentőállomás bázisát alkalmasnak találnák az érintettek.
2006-01-10Dunaújváros - az ország közepénMit hozott Dunaújvárosnak a 2005-ös esztendő? Beszélgetés dr. Kálmán András polgármesterrel. Az újesztendőtől mit várhatnak a dunaújvárosiak?
2005-12-30Növekvő esetszámBeszélgetés a Dunaújvárosi Mentőállomás vezetőjével, Reszegi Imrével.
2005-12-23Új mentőautó érkezikBeszélgetés a Dunaújvárosi Mentőszolgálat vezetőjével, Reszegi Imrével.
2005-12-02Katasztrófavédelmi gyakorlat teremben és terepenA vasmű veszélyelhárítói jól vizsgáztak. Gázömlést szimuláltak.
2005-11-22Fedél nélkül, de nem elhagyottanA Magyar Mentőszolgálat Alapítvány utcai munkásai krízisautókkal november 28-tól naponta járják az utcákat Dunaújvárosban.
2005-11-15Napi egy tál ételA Magyar Mentőszolgálat Alpaítvány és a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a téli hónapokban ismét élelmiszerrel, gyógyszerrel látja el az utcán élőket.
2005-11-10Nem lesznek többenDunaújvárosi Mentőállomás.
2005-11-04A Dunaferr mentőszolgálat szerepeCsak tömeges baleset során vehetik igénybe a vasmű mentőszolgálatát az OMSzszel kötött szerődés értelmében
2005-11-03Mentő nélkül?Százhuszonötezer emberre öt mentőautó jut a város körzetében. Ha megépül az M6-M8-as autópálya ez katasztrófához is vezethet.
2005-09-06Sok kihívás és rengeteg munkaÚj vezető a mentőállomás élén: Reszegi Imre. Intejú.
2005-06-30Új vezető - "régi" célokIfjabb Pálfalvi Jánost Reszegi Imre (kép) váltotta fel a mentőállomás élén. Beszélgetés az új vezetővel.
2005-06-28Itt, hontalanulA Hajléktalanok Átmeneti Otthonáról. Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány tevékenységéről.
2005-05-19Utcai ellátás, nemcsak télenDunaújvárosban - februári adatok szerint - százhét hajléktalan él az utcákon, erdőkben. A hajléktalanok ellátását egész évben biztosítani kell utcai szociális munkával. A feladat ellátását jogszabály írja elő, 2007. december 31-ig kell gondoskodniuk az önkormányzatoknak, hogy ez alapszolgáltatásként működjön. A dunaújvárosi állapotokról.
2005-05-16Osztálykirándulás a MentőállomásraMájus 10. Mentők Napja. A Dunaújvárosi Mentőállomás idén is rendezvényekkel ünnepelt.
2005-05-11Csendes szolgálat a mentőnaponA magyar mentőnap alkalmából május 10-én a dunaújvárosi mentőállomás is megemlékezést tartott (kép).
2005-03-02Földvárnak is lesz mentőállomásaDunaföldvár.
2005-02-22In memoriam Nagy ImreA dunaújvárosi mentős 3 éve dolgozott itt, 44 évesen halt meg. Nekrológ.
2005-02-21Elmentél, szinte fáj a csendSlett Ferenc emlékezése Nagy Imrére, a dunaújvárosi mentőállomás elhunyt dolgozójára.
2005-02-15Bajtársukat gyászolják az újvárosi mentősökA hétvégén közúti baleset során Nagy Imre mentős munkavégzés közben elhunyt.
2005-02-15Fekete zászló az új mentőállomásonA hatos úton hétvégén meghalt egy dunaújvárosi mentős.nincs
2005-02-14A mentő vezetője életét vesztetteA 6-os úton Adony előtt a helyi mentőszolgálat egyik autója balesetet szenvedett. A mentőautó sofőrje a helyszínen életét vesztette.
2005-02-08Megcélozzuk az "arany" órát!Péntek délelőtt volt a mentőállomás hivatalos avatása, ahol dr. Rácz Jenő egészségügyi miniszter mondott beszédet.
2005-02-08Az élet megmentőiEgy napom "mentősként".
2005-02-07A terv: összefüggő egészségügyi hálózatAz egészségügyi miniszter dr. Rácz Jenő avatta fel a dunaújvárosi új mentőállomást. Beszélgetés a miniszterrel a Szent Pantaleon Kórház életében botrányt kavart átvilágításról is.
2005-02-05Hivatalosan is átadták az új mentőállomást2005. február 4-én hivatalosan is átadták az új dunaújvárosi mentőállomást. Beszámoló az ünnepélyes átadásról.
2005-01-25Birtokba vették az új mentőállomástA műszaki átadás megtörtént dec. 20-án, hivatalos átadás február 4-én.
2005-01-15Éjjeli szolgálatÉjjeli műszak az új mentőállomáson. Képes beszámoló a dunaújvárosi mentőszolgálat dolgozóinak éjjeli műszakjáról.
2005-01-11Hivatalosan is átadják2005. január 14-én hivatalosan is átadják a mentőszolgálat (kép) új épületét, viszont a költözés már folyamatban van.
2005-01-11Mérlegen a városi közelmúlt és -jövőDr. Kálmán András polgármester a város helyzetéről, fejlődési esélyeiről, a városvezetés törekvédeiről nyilatkozik.
2004-12-28A hivatalos átadásra január közepén kerül sorElkészült az új mentőállomás (kép). A műszaki átadás már megtörtént és a szolgálat dolgozói februárban költözhetnek be az épületbe.
2004-12-10Életet menthetünkAz Üzemi Mentőszolgálat már négy alkalommal tartott bemutatót az üzemben tartandó mentésekről. Jegyezzük meg az üzemi mentők telefonszámát.
2004-12-03Polgármesteri (rendre)utasításA közgyűlésen tovább folytatódott a vita a gázmotoros hőerőmű építéséről. A mentőszolgálat krízismentőt kapott (kép).
2004-11-23Decemberben elkészül az épületA kórház mellett épülő új mentőállomás az elképzeléseknek megfelelően december 31-ével adják át.
2004-10-29Életet menthet az elsősegélyAz üzemi mentőszolgálat bemutatója
2004-08-31Tető alatt az új mentőállomásÉv végére elkészülhet.
2004-08-24Szerkezetkész állapotban az épülő mentőállomásMár tető alatt van az új mentőállomás Dunaújvárosban. A tervek szerint az év végén adják át az új állomást.
2004-08-09Új állomáshoz új autó dukálAz új mentőállomás építése mellett a dunaújvárosi mentők minden hazai és uniós követelménynek megfelelő rohamkocsit kaptak a közelmúltban.
2004-07-15Szép lesz a mentők új épületeAz új dunaújvárosi mentőállomás gyors léptekben készül. Augusztus 20-ra szerkezetkész és év végére tervezik az átadást.
2004-06-15Már épül az új mentőállomásA múlt héten sajtótájékoztatót tartottak.
2004-06-15Állandó harcban az életértSzombaton a Dózsa mozi előtt a Dunaújváros és környéke 04 Alapítvány rendezvényén gyűjtést indított a mentéshez szükséges korszerű eszközök vásárlására.
2004-06-14Izgalmas, eredményes mentési akcióA 04 Dunaúváros és Környéke Alapítvány június 12-én mentő napot tartott a Dózsa mozi előtti téren. (Képes beszámoló a programról).
2004-06-10Még idén felépül az új mentőállomásMár elkezdték az új mentőállomás földmunkálatait.
2004-06-02Hosszú közgyűlés, sok-sok döntésVárosi főteret kínál a főiskola. Átszervezik az óvodai ágazatot. Iskolai változások. Lesz új mentőállomásunk. A DVG Rt átdolgozza a cég stratégiáját, és új tervet készít. A város 600 millió Ft kölcsönt vesz fela CIB Bank Rt-től. A közgyűlés megszüntette a Dózsa Mozicentrumot, mint költségvetési szervet jún. 30-i hatállyal. Állásfoglalások a DTV Kht-ről. Az ÚJPART 1 millió Ft támogatást kapott. Alsóörsi üdülősors.
2004-05-15Több éves halogatás után épül az állomásMegkezdődött az új mentőállomás építése. (kép az elős oldalon).
2004-04-06Épülhet az új mentőállomás?!A közbeszerzési eljárás lezárult, jelenleg a pályázatokat értékelik. A mentőállomás megépítését, a helyi szerveződésű "04 Alapítvány" is támogatni kívánja és hamarosan széles körű kampányba kezdenek, hogy a beruházás összegébe már nem férő, az új mentőállomás működését viszont segítő eszközöket, berendezéseket gyűjtés segítségével vehessék meg.
2004-03-23Tizenöt pecen innen és túlA mentőállomás feladata, meddig terjed a hatóterülete, milyen a kocsik állapota és felszereltsége.
2004-01-26Mégis lehet év végéig új mentőállomás?Mégis lehet év végéig új mentőállomás?
2004-01-20Talán lesz új mentőállomásA dunaújvárosi mentőállomás kiemelten szerepel az Országos Mentőszolgálat középtávú fejlesztési tervében. Ám 2003-ban a közbeszerzési eljárásd meghiúsult, mert az erre a célra rendelkezésre álló 100 millió forint helyett 170 millió forint a mentőállomás becsült költsége. Az egészségügyi tárca elrendelte a beruházási költségek felülvizsgálatát.
2004-01-17Ígéretek vannak, eddig is voltak...Az új mentőállomás építése - úgy tűnik - idén sem kezdődik el.
2003-11-18Ki dobja be a "mentő"-övet?A szükséges engedélyt már megadták, az Országos Mentőszolgálatnál mégsem írták még ki a közbeszerzési eljárást, amely az új mentőállomás megépítéséhez vezető első határozott és visszavonhatatlan lépést jelentené.
2003-09-09Túlélték - mindannyianPálhalmán, a 6. túlélő versenyen indultak a dunaújvárosi mentősök is, harmadikok lettek.
2003-09-04Nem írták ki a pályázatotA közbeszerzési pályázatot még nem írták ki a dunaújvárosi mentőállomás építésére, pedig jövőre lejár a három év, amit az Országos Mentőszolgálat határidőként vállalt az új állomás kialakítására. Közbeszerzés hiányában idén már biztos nem lesz új mentő álomásunk.
2003-07-12A mentők folyamatos készenlétben állnakMentők. Kép.
2003-07-08Kis szerencsével akár dobogósok is lehettünk volna...Olaszországban, a Garda-tó partján rendezték meg a 6. Cup de Massimo Ghio vetélkedőt, amelyen dunaújvárosi mentősök képviselték hazánkat. A mentőszolgálatosok és a vízimentők mérik össze itt tudásukat. Negyedik lett a dunaújvárosi csapat.
2003-07-02Kis híján dobogón mentőinkBeszámoló az olaszországi "Massimo Ghio" kupáról, ahol a dunaújvárosi vöröskeresztesek képviselték Magyarországot. Képek.
2003-07-01Solferinoból jöttek...A dunaújvárosi Vöröskereszt csapata képviselte Magyarországot az olaszországi "Massimo Ghio" kupán. A csapat három ponttal maradt le a bronzéremről. Kép a csapatról.
2003-06-17Baleset történt, jöjjenek azonnal...Kérdések a mentőállomásról a mentőállomás szakmai vezetőjéhez,Pálfalvi Jánoshoz. A városi mentőállomás felszereltsége jónak mondható. Szállítókocsi 6 van, ebből szolgálatban van rendszeresen három. Nagykarácsonytól Ráckeresztúrig mennek mindenhova.
2003-06-11A június 5-ei közgyűlésen döntöttek...Lesz új mentőállomás. Városunk egészségügyi helyzetéről. A távfűtés hődíja emelkedni fog. A rendőrség 3,5 milliója révbe ér. Pályázna a Vasvári iskola. Négy hónap pénzügyi mérlege.
2003-06-07Jövőre költözhetnek az új állomásra a mentősökJövőre költözhetnek az új állomásra a mentősök
2003-06-03Tervek vanak - pénz kelleneAz ígéretek ellenére, még mindig nem kezdték el az új mentőállomás építését Dunaújvárosban.
2002-12-20Akik sokat tettek városunk egészségügyéértDunaújváros Egészségügyéért díjat kapott: Dr. Csák Endre, Dr. Gyöngyösi Pál és a dunaújvárosi mentőszolgálat.
2002-12-20A közgyűlésen történtA közgyűlésen átadták a Dunaújváros Egészségügyéért önkormányzati díjat dr. Gyöngyösi Pálnak, dr. Csák Endrének és a mentőállomás kollektívájának. Lehetséges, hogy az Intercisa Múzeumba kerül a dunaújvárosi Lenin szobor, melynekalkotója Kiss István volt.
2002-09-13A pénz nem érkezett megAz új mentőállomás építése nem kezdődhet a tervezett időben, mert a szükséges pénz még nem érkezett meg.
2002-07-06Csak a pénz hiányzikA dunaújvárosi mentőállomás megépítéséhez szükséges beruházási keret nem érkezett meg.
2002-05-15Mentőötlet kéne: pénz nincsA dunaújvárosi új mentőállomás építkezésének megkezdéséhez hiányzik a pénz. Valószínűleg nem tudják elkezdeni nyár elején a munkálatokat.
2002-02-28A mentőállomás "elvben" kész...A dunaújvárosi mentőállomáson kaotikus állapotok uralkodnak, ezek rendezése több millió forint kiadást jelentene. Szóba került egy új állomás építése , ennek kiviteli tervei, építési engedélye, telke már megvan, csupán kormányzati szinten ígért pénz nem áll még rendelkezésre. Dr. Gyöngyösi Péter bízik benne: tavaszra ez is megérkezik.
2002-01-29Egy "mentő" ötletA helyi önkormányzat szerződést kötött az Országos Mentőszolgálattal. Ezt a szerződést ellenjegyezte az Egészségügyi Minisztérium is. gy megkezdődhet az új, korszerű mentőállomás létrehozása. A beruházás már idén elkezdődhet, és jövőre átvehetik a dolgozók az új épületet.
2002-01-29Megérett a cserére. Uj mentőállomás épül DunaújvárosbanMegvan az építési engedély, és még az idén elkezdődik a dunaújvárosi mentőállomás építése. Az épület 643 négyzetméteres lesz, és a kórház udvarán kap helyet. Ehhez a területet, mintegy 1736 négyzetméter, Dunaújváros adja, a beruházást pedig az Országos Mentőszolgálat fedezi.
2001-05-28A mentőkön ki segít?Ujra előkerült az új mentőállomás építésének ügye. A tervek szerint a mostanival szemben épülne meg. A százhúszmilliós beruházásnak ezúttal is három éven belül kell ahhoz megépülnie, hogy az önkormányzat vállalja a telek ingyenes tulajdonba adását.
1999-09-06A mentés sikere érdekébenFélautomata defibrillátort, ambu fantomot és kart vásárolt a mentőállomás önkormányzati segítséggel.
1999-05-11A legjobb szolgálatvezetők: Az elnevezés híven tükrözi a felA nők szerepe a mentőszolgálatban.
1998-07-15BajtársakA dújv-i mentőállomás munkájáról.
1998-05-08Akik nem hibázhatnak...A dújv-i mentősök munkakörülményeiről.
1998-01-16Egy mentőtiszt váltja - magátDújv-ban 2 főállású mentőorvost és 2 főállású mentőtisztet kellene foglalkoztatni, ezzel szemben egyetlen fő foglalkozású mentőtiszt és 2 részfoglalkozású mentőorvos teljesít szolgálatot. Okai.
1997-08-29Negyven mentőautóból tizenegy nem indul...A megye mentőállomásainak helyzetéről, köztük a dújv-iról is.
1996-02-26Új "főnök" a mentőállomásonInterjú ifj. Pálfalvi Jánossal, aki febr. 1-től a helyi mentőállomás vezetője.
1995-06-24Mentős voltam...Együtt írjuk a város történetétEgy mentős beszámolója 1950-ről.
1995-05-02Miért kell sokat várni a mentőkre?Nincs személyzet a mentőkhöz, s így csak 4-5 működik.
1995-01-27Mentés MercedesszelUj Mercedes 210-es esetkocsit helyezett üzembe a mentőállomás.
1994-10-20Törvényes tehetetlenségMunkaerőhiány a mentőknél a bérhelyzet s a közalkm. törv. túlóra stopja miatt.
1994-07-27Terepjáróból mentőAz új mentőautóval együtt jelenleg még 4 Toyota és 2 Nisa autóval dolgoznak a mentőszolgálatnál.
1994-05-25Külföldön számon tartjákA mentőmúzeum kiállítása a mentőnapon.
1994-05-24Mentőnap a városbanSzombaton Dunaújvárosban ünnepelte a megyei mentőszervezet a mentés napját. A rendezvényekről.
1994-04-14Bemutatkozott Szombathelyen a mentősök vándorgyűlésén... (kishír)Bemutatkozott Szombathelyen a mentősök vándorgyűlésén a dunaújvárosi mentőszervezet az intenzív osztállyal közösen az újraélesztéseknél használt új eszközzel.
1994-02-03Mentősnek lenni hivatásPortré Ábrahám Jánosról, a Dunaferr mentőállomásának főápolójáról.
1992-03-05Ha megszólal a szirénaA DV mentőszolgálatának munkájáról nyilatkozik Ábrahám János a szolgálat vezetője.
1991-06-04"Önmentő" mentősökA helyi mentőállomás helyzetéről.
1987-12-15Tanítanak a mentősökA dunaújvárosi mentőállomás személyzete számos helyen tart elsősegélynyújtó oktatást.
1987-05-26Orvost, orvost...A mentőszolgálat helyzete a városkörnyéki községekben.
1987-02-27Mentős a MentőkrőlSzakértő: dr. Andics László az Országos Mentőszolgálat főigazgató-helyettese, aki éveken át, 1975-ig a dunaújvárosi mentőállomás orvosa volt.
1985-11-19Nem nézik az órájukat. Sötétszürke egyenruha, kék inggelRiport a dunaújvárosi mentőállomásról. Fénykép.
1980-03-03"Forródrót" az életértA dújv-i mentőállomás főorvosa, dr. Szalai László nyilatkozik munkájukról.
1979-07-27Papírgyári segítség a mentősöknekA papírgyár dolgozóinak segítségével újítják fel a mentőállomást.
1979-03-13Mentés a kék országútonA vízi mentés ügye Dunaújvárosban.
1979-02-09Ülést tartott a városi tanács végrehajtó bizottságaFelkészülés a következő ciklusra. Dicséret a mentőállomás dolgozóinak. Komplex, segítő szándékú ellenőrzés. Csökkenő részvétel a tanácstagi beszámolókon. Köszönet a város lakosságának.
1979-02-07Dícséret a mentőknekA dújv-i mentők munkáját tárgyalta a városi tanács.
1976-09-24Kijózanító ügyAlkohollal mérgezettek orvosi kezelése, kijózanítása. A mentőszolgálat gondjai. Napi 3-4 esetben jelentenek súlyos alkoholmérgezést. Birkózó jelenetek a kórházban. A rendőrség sem sokat tehet. Új detoxikáló állomás kellene.
1975-01-27Az üzemi mentőszolgálat működésérőlA Dunai Vasműben 20 éve működik az üzemi mentőszolgálat.
1970-04-10Délelőtt a mentőállomáson"Élménybeszámoló"
1968-11-29A rohamkocsi vezetőjeEgy nap Ágoston János mentőssel.
1959-05-26A mentők éjszakájaÉjszakai kőrkép mentős szemmel.
1955-12-23Hogy gyorsabb legyen a segítség...A sztálinvárosi mentőforvos érdekes újítása
Képek a kórházrólKépek a kórház építéséről, az avatásról, belső épületfotók, ünnepség. Válogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Kép a Dunai Vasmű mentőállomásárólVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Képek a mentőállomásrólRégi és újabb fotók.