Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

620 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-05-31Felsorakoztak, nagy sikert arattak az egyenruhásoka mozi előtti térenAhogy évek óta mindig, 2024-ben is nagy sikert aratott a Közbiztonsági hónap eseménysorozat keretében tartott Rendvédelmi nap – a programot Dunaújvárosban a Kultik Mozi előtti téren rendezték meg.
2024-05-17Rendvédelmi napra és felvonulásra készülnekÉvek óta nagy siker a résztvevők körében, és egyúttal a Közbiztonsági rendezvénysorozat eseményeinek egyik meghatározó programja a Rendvédelmi nap: a seregszemlének a Kultik Mozi előtti tér ad otthont, méghozzá 2024. május 24-én.
2024-05-10Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik MozibanA vendégjárás egyszerre volt hazatérés, és a színész életéről szóló Nagy Ervin – a király, a gróf és a tanár című kötet vidéki bemutató turnéjának utolsó (2024.) tavaszi állomása; akár szimbolikus gesztusként is felfoghatjuk, hogy éppen itt, a kezdetek kezdetének helyszínén ért véget a sorozat.
2024-05-03Folytatódott a "Dunaújvárosi Estek" - Koltai Róbert családtagnak számítDunaújvárosban a Sugárúti Fesztivál vendége volt Koltai Róbert, aki élettársával, Gaál Ildikóval színpadra állva önálló fellépéssel örvendeztette meg a Dunaújvárosi Estek közönségét. Az előadás ezúttal a Kultik Moziban volt, ahová nagyon sokan ültek be a színvonalas kikapcsolódás reményében.
2024-04-26Idén is megrendezték a diákok elsősegélynyújtó viadalát a Kultik MozibanVészhelyzetek, balesetek, életveszélyes szituációk esetén nagyon jó érzés tudni azt, hogy egyre többen tudnak nekünk segíteni. És itt nem csak a hivatásos szervek munkatársaira kell gondolnunk, hanem akár a diákokra is. Az immár 52. Elsősegély Verseny ezúttal 14 csapat részvételével zajlott, akik a városi iskolákból és Nagyvenyimről érkeztek. Mint azt Feth Katalin, a Vöröskereszt területi vezetője, a program fő szervezője elmondta, a csapatoknak különböző állomásokat kellett teljesíteniük, ahol olyan vészhelyzetek fogadták őket, amelyek sajnos megtörténhetnek a hétköznapokban is
2023-09-22Csúcshódító hétvégeMindig van feljebb persze, de a fesztiválfinálé nem sikerülhetett szebben. A közönség is imádta, a résztvevőknek is bejött, remek kínálattal futott csúcsra a Kalandpark Fesztivál harmadik, és egyben idei utolsó állomása Dunaújvárosban
2023-06-09Több százan demonstráltak a státusztörvény ellen a mozi előtt még múlt csütörtökönTöbb százan demonstráltak a státusztörvény ellen a mozi előtt június elsején. Budapest mellett 15 vidéki városban, Dunaújvárosban is közösen álltak ki a státusztörvény ellen a Tanítanék Mozgalom és noÁr kezdeményezésére; a demonstrációt a "Mielőtt elnémítanak minket!" mottóval és jelszóval szervezte meg a Civilek oktatásért – Dunaújváros és környéke csoport.
2023-06-02Rendvédelmi seregszemle a mozinál, majd a "kéklámpások" felvonulása - újra nagy sikerrelA dunaújvárosi Kultik Mozi előtti tér adott otthont a Közbiztonsági hónap eseménysorozata csúcspontjának számító közösségi programnak. A Rendvédelmi nap című kezdeményezés a "Bevált recepten ne változtass!" ősi elvét követte: Pintér Tamás polgármester köszöntőjét követően elsősorban a fiatal generációkat elvarázsoló bemutatók csalogattak.
2023-03-20Jubileumhoz méltó gálaműsorA Petőfi Sándor Általános Iskola 27. alkalommal március 14-én rendezte meg hagyományos gáláját a Kultik Dunaújváros Mozicentrumban.
2023-01-27Újra nagy siker volt a Sándor Frigyes Zeneiskola hagyományos újévi gálája Kultikban.Újévi Gálakoncerttel kezdte a 2023-as évet a dunaújvárosi Sándor Frigyes Zeneiskola és a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány közössége. A színes zenei repertoárt felvonultató programon Pintér Tamás polgármester mondott köszöntőt.
2022-12-16Moziélmény ajándékba: 450 kisgyerek mozizhatott önfeledten a KultikbanA Dunaújvárosi Kultik Mozi üzemeltetője egy felajánlással fordult a város felé, miszerint 450 gyereket fogadna egy jótékonysági filmvetítésen. Azt a célt fogalmazták meg, hogy a részt vevő gyermekek gondtalanul részesülhessenek a mozizás varázslatos élményében.
2022-12-09Jótékony vetítés (képaláírás)Jótékonysági vetítést szerveztek hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik számára a dunaújvárosi Kultik moziban december 8-án, csütörtökön délután. A város filmszínházában első alkalommal megrendezett vetítésen a Pil – A neveletlen királylány című francia animációs kalandfilmet láthatták a gyerekek.
2022-11-18Maratoni közgyűlés több mint félszáz napirenddelPintér Tamás polgármester november 17-re, csütörtökre hívta össze a november havi rendes közgyűlési ülést. A képviselők a helyszínen kiosztott sürgősségi indítványokkal együtt a nyílt ülésen 57 napirendi pontban hoztak döntést.
2022-10-29Nem vette "megúszósra" a koncertet a bandaNem mindennapi élmény, amikor bemegy az ember csütörtökön este a mozi előterébe, és a lazább csoportokban beszélgető emberek között felfedezi a 30Y dobosát, a Kex frontemberének saját jogon is népszerű fiát, a Supernem basszerosát, vagy a Móricz padsoraiból egy másik ismerős arcot, aki most éppen gitáros énekesként vendégeskedik szülővárosában.
2022-10-27Továbbra is kitartanak. Ők nem zárnak be. Új működési rend jön a KultiknálNovemberben megváltozik a József Attila Könyvtár és a Kultik mozi nyitvatartása is az energiaválság, az elszálló rezsiszámlák miatt.
2022-10-17Itt a piros, hol a piros? - Két vérvörös emblémájú szervezet hívott véradásraA véradással kapcsolatos félelmeket igyekezett eloszlatni a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi szervezete, amikor a szombati véradásának a Kultik Moziban az „Itt a piros, hol a piros” elnevezést adta.
2022-06-27Vidám mediterrán hangulatban szombaton esteA nézők már hét óra körül gyülekeztek a nagyvenyimi iskola udvarán felszerelkezve egy jó kis szombat esti kertmozizáshoz. Voltak olyanok, akik saját, kényelmes horgászszékkel jelentek meg, s olyanok is akik plédet hoztak és arra heveredtek le. A családok, párok, baráti társaságok türelmesen várták a filmkezdést, közben a kosarakból előkerültek az inni-ennivalók, hogy filmnézés közben legyen mit ropogtatni, vagy inni ebben a nagy melegben.
2022-05-28Szirénás felvonulás. Kéklámpások mutatkoztak beA rendőrség, a katasztrófavédelem, valamint a büntetés-végrehajtási intézet is bemutatóval várta a kicsiket és a nagyokat egyaránt a mozi előtti térre május 27-én, pénteken.
2022-05-26Aszfaltra készítették. A család és a sport volt a rajzok témájaAszfaltrajzversenyre várta az óvodásokat a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség gyermek és ifjúsági bizottsága május 25-én, szerdán reggel a mozi előtti térre.
2022-05-20Jött, láttuk, győzött a "Zanox" - városunkban volt az új időutazós sci-fi világpremierje. Jött, láttuk, győzött, siker volt a "Zanox"Kockázatok és mellékhatások nélkül mit sem ér az élet, az meg már legyen ráadás, hogy nemcsak a forgatás, de a világpremier helyszíne is városunk volt: a Kultik Mozi adott otthont a "Zanox" című film díszbemutatójának.
2022-05-06Itt találták meg a legújabb magyar időutazós vígjáték helyszínétDunaújvárosban lesz a premierje a tavaly, 2021-ben városunkban forgatott Zanox – Kockázatok és mellékhatások című filmet.
2022-05-06Almási Zsolt a díszpolgár. Almási Zsolt lett Dunaújváros díszpolgáraDunaújváros 71. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen adták át a Dunaújváros díszpolgára kitüntető címet. Ez alkalommal Dunaújváros első szabadon választott polgármestere, a nyugalmazott Almási Zsolt vehette át az elismerést.
2022-04-29Komoly megméretés helyszíne volt a Kultik Mozi, remekül helytálltak a jövő életmentői.Számos csapat részvételével zajlott a 25. jubileumi közbiztonsági hónap részeként megrendezett elsősegély verseny Dunaújvárosban. A jeles eseménynek a Kultik Mozi adott otthont, ahol szakemberek segítségével tanulhattak, valamint adhattak számot a tudásukról a fiatalok.
2022-04-25Fiatal életmentők seregszemléjeÁprilis 22-én, pénteken délelőtt a helyi Kultik Mozi adott otthont a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi szervezete által rendezett, immáron az 50. sorszámot viselő elsősegélynyújtó verseny területi fordulójának.
2022-03-30Letették az esküt (képaláírás)Az április 3-i országgyűlési választásra és népszavazásra készülve, március 29-én kedden a mozi nagytermébe hívták a dunaújvárosi szavazókörök szavazatszámláló bizottságainak tagjait és póttagjait. A esemény legfontosabb része volt az eskütétel, amelynek szövegét a polgármesterrel együttesen mondta el a mintegy háromszázötven résztvevő. Ezután dr. Hanák Tamás (képünkön), a Fejér megyei 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság elnöke is köszöntötte a szavazóköri bizottságok tagjait, akiknek az lesz a feladatuk, hogy felügyeljék, illetve lebonyolítsák majd a vasárnapi szavazást.
2022-03-26Gálát tartottak a petőfis diákok. Ötven év: gálával ünnepelt a PetőfiIdén ünnepli fennállásának ötvenedik évfordulóját a Petőfi Sándor Általános Iskola. Az iskolahét zárásaként Félszáz év címmel gálaműsort adtak a diákok a mozi épületében. Mindjárt kettőt is, hogy minden meghívott vendég elférjen: egyet délután, egyet este.
2022-03-08Tanösvény az építészet menténSzerethető-e a szocreál? Az országban, de még talán Európában is egyedülálló módon 2004-ben létrehoztak itt egy szocreál tanösvényt. Volt hozzá prospektus, meg tábla, meg Tourinform-iroda. Ma szinte csak a táblák őrzik mindezt, a többi eltűnt a ködben.
2022-02-14Valentin-nap: a magyar valóság része, nem is előzmény nélkülVárosunkban több rendezvény témája a romantikus ünnep, így a Munkásművelődési Központban, a Bartók Kamaraszínházban és a Kultik moziban is különböző programokkal, kedvezményekkel várják az érdeklősőket.
2021-10-29Csúszással, de 40 éves jubileumot ünnepeltek a gárdonyisokEgy éves csúszással, az intézmény fennállásának 40 éves évfordulóját ünnepelték a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola munkatársai és diákjai 2021. október 20-án. A színvonalas rendezvénynek a Kultik Mozi nagyterme adott otthont. A rendezvényen a fellépő gyermekek szülei mellett meghívott vendégek, és a városvezetés több képviselője is részt vett.
2021-06-29Queen-hangulat Venyimben (képaláírás)A Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében a PikNik Mozi vetítette a Bohém rapszódia című zenés filmet a Queen együttesről az iskola udvarán június 26-án, szombaton este. Baráti társaságok, családok jöttek felszerelkezve ropogtatnivalóval és a hozzá illő italokkal. Körülbelül háromszázan élvezték az esti kikapcsolódást. (teljes szöveg)
2021-06-19Nehéz volt a pandémiát átvészelni. Nem volt egyszerű eddig az új üzemeltető helyzeteA járvány miatt elrendelt védelmi intézkedések egyike volt, hogy nem fogadhattak látogatókat a mozik sem. Annak érdekében, hogy enyhítsék az üzemeltetők bevételkiesését, a Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt. pályázatot írt ki működési támogatásra. A támogatottak között vannak a Kultik mozihálózat partnercégei, így az Apolló Mozgókép Kft. is, amely a dunaújvárosi mozi esetében 5 078 404 forint vissza nem térítendő támogatásban részesül.
2021-05-27Új kiállítások, rendezvények - még óvatosak a látogatókÚjra fogadhatják a látogatókat a kulturális intézmények, amelyek már az őszi programot is tervezik. Körkép az Intercisa Múzeumtól a filmszínházig.
2021-05-03Újranyitás után, előtt. A héten újranyitnak a népszerű városi kulturális intézményekA védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára május 1-től, szombattól kezdődően egy kicsit tágasabb lett a világ. A hatályos szabályozás értelmében számukra már nyithattak a vendéglátóhelyek belső egységei, az uszodák, a kiállítóhelyek, a mozik. Körkép a helyi helyzetről.
2021-01-08200 millióból újult meg a moziA Kultik Dunaújváros Mozi 2020. év végén teljes energetikei felújításon esett át. A dunaújvárosi önkormányzat korábban összesen 196 millió forint értékű pályázatot nyert el erre a célra.
2020-10-00Piknikezés és mozizás – nagyon kellemes párosításSzabadtéri mozi és piknikezés volt 2020. szeptember 12-én a nagyvenyimi iskola udvarában.
2020-09-18Alapjövedelem bevezetését sürgeti a PMSúlyos számokat említett Szabó Zsolt, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja a Dunaújvárosban tartott sajtótájékoztatón: mint mondta, a koronavírus okozta gazdasági visszaesés rávilágított arra, hogy a háztartásoknak nincs elegendő tartalék arra az esetre, ha akár csak néhány hónapra is keresőképtelenné válik a családfenntartó, ezért alapjövedelem bevezetését szorgalmazza a párt. A Párbeszéd Magyarországért vasárnapi kongresszusáról, az ott hozott döntésekről tartott sajtótájékoztatót Dunaújvárosban a mozi előtt Szabó Zsolt, a párt elnökségi tagja. Mint mondta: több fontos kérdésről is szó esett az eseményen.
2020-09-14Nézünk, mint a moziban. Szabadtéri, közösségi élmény volt a piknik moziAz Életrevalók című filmalkotás lett annak a lakossági szavazásnak a nyertese, amelyben arra kérték a nagyvenyimieket, hogy kilenc lehetséges választási lehetőség közül szavazzanak arra a filmre, amelyet szívesen megnéznének az iskola udvarában berendezett piknik moziban szeptember 12-én, szombaton este 19 órától.
2020-07-31nyári Programok. Az augusztus is bővelkedik programokbanA cikkben a József Attila Könyvtár tiniknek létrehozott gyűjteményrészéről is szó van
2020-07-18Újra a közönségé a városi moziJúlius 16-án, csütörtökön délután öt órakor Koltai Róbert színművész, rendező, Szabó Krisztián, a KULTIK ügyvezetője és Pintér Tamás polgármester átvágták a selyemszalagot a mozi előtt, és ezzel jelképesen átadták azt a nagyközönségnek.
2020-07-17A Csocsóval nyitott ki a moziJúlius 17-én, csütörtökön már délután három órától várták az érdeklődőket a mozi elé, ahol üdítővel, popcorn­nal kínálták a KULTIK Dunaújváros Dózsa Mozi megnyitójára érkezőket a szervezők.
2020-07-17Tárt kapukkal. Filmre fel, újra nyitva a Dózsa MozicentrumA KULTIK hálózat „gyöngyszeme” lett a Dózsa Mozicentrum, hangzott el a felújítást követő ünnepélyes megnyitón 2020. július 16-án. Az alkalomhoz illő programsorozattal adták át a nagyközönségnek a város egyik meghatározó kulturális-szórakoztatóipari bázisát.
2020-07-17Sztálinváros, Dózsa-filmszínház [sic!]Aktuális telitalálattal ünnepelte "Dózsa" újranyitását a DunaújvárosMesélPontHu blog is – a gazdag várostörténeti gyűjtemény egy "hőskor" riporttal eleveníti fel az intézmény történetének kezdeteit. Nyulasi Zsolt idéz a cikkekből.
2020-07-10MenetkészségHosszú várakozást követően újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a Dózsa Mozicentrum 2020. július 16-án, csütörtökön. A város kultikus helye a KULTIK mozi hálózat tagjaként kerül be újra a kulturális vérkeringésbe, és egy nem akármilyen nyitó programmal kezdi meg "újkori" működését. Tételes kínálat a hajtás után!
2020-06-26Medgyesi megsértette a jó hírnévhez való jogot?A Dózsa mozit korábban üzemeltető Mozicentrum Kft. ügyvezetője, Verasztó Sándor levélben fordult Pintér Tamás polgármesterhez, amelyben azt taglalja, hogy az önkormányzat sajtószóvivője megsértette a Mozicentrum Kft. jó hírnévhez való jogát.
2020-06-18Készül a jövő havi megnyitásra a Dózsa moziA tervek szerint jövő hónap közepén hivatalosan is megnyithatja kapuit a Dózsa mozi, azaz a Kultik Dunaújváros Dózsa Mozicentrum. A nagyteremben azonban még javában csavarozzák a székeket, szerelik a vásznat, az új hangtechnikát, átalakítanak, így még csak tervben van a nyitás.
2020-06-03Autósmozi települ a futballpályáraA héten Nagyvenyimre látogat a Drive-In. Az autósmozi kínálatában három filmet vetítenek június 4 és 7 között.
2020-06-01Új üzemeltetővel startol a mozicentrumA KULTIK mozihálózat nyerte el a dunaújvárosi mozi üzemeltetését. Az erről szóló pályázatra összesen három céget hívott meg az önkormányzat – köztük a korábbi üzemeltetőt –, pályázatot azonban végül csak a KULTIK adott be, adta hírül a város hivatalos oldala.
2020-06-00KULTIK lesz a DózsaA KULTIK Mozihálózat üzemelteti a jövőben a Dózsa Mozicentrumot. Nyilatkozik Szabó Krisztián, a KUTIK ügyvezetője.
2020-05-29Titkos nyertes a mozi új üzemeltetőjeA Dózsa Mozicentrum üzemeltetésére pályázatot írt ki az önkormányzat. Mint ismeretes, a mozi épületének felújítására még az előző, fideszes városvezetés pályázott sikerrel.
2020-05-11Hibás és hiányos a mozitender. Hibás és hiányos a kiírásHamarosan elkészül a Dózsa mozi felújított épülete, s lezárul az üzemeltetésére kiírt meghívásos pályázat is. Az önkormányzat szóvivője az egyetlen pályázó nevét ugyan nem árulta el, de úgy véltük, hogy Verasztó Sándor és Szalai Attila, az üzemeltető Mozicentrum Kft. fő tulajdonosai folytatni szeretnék a munkát.
2020-03-27Közel egymilliárdot költenek a lakájmédiáraPintér Tamás polgármester rendkívüli közgyűlést hívott össze március 26-ára, csütörtökre. Döntöttek a 2020-as közbeszerzési terv elfogadásáról. A képviselő-testület tagjai egyenkénti, név szerinti voksolással szavazták meg a helyi „Médiarendszer üzemeltetése” tárgyában a közbeszerzési eljárás megindítását. Javaslatot tettek továbbá a Dózsa MoziCentrum üzemeltetésére irányuló beszerzési eljárás lefolytatására is. Ezen kívül döntést hoztak a Vasmű út páratlan oldalán, a kivágott platánok helyére kerülő „zöldfelületi elemekről”. Zárt ülésen döntöttek a képviselők arról, hogy idén kinek ítélik oda a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat.
2020-03-25Bezárt a mozi, de még így is segítenekSzalai Attila a dunaújvárosi Mozicentrum Kft. egyik vezetőjeként lapunknak elmondta, az elsők között zártak be a koronavírus-járvány miatt.
2020-03-13Nyár közepén nyit kaputMezei Zsolt, Dunaújváros koordinációs ügyekért felelős alpolgármestere tájékoztatott arról, hogy mikor lesz a Dózsa Mozicentrum műszaki átadása és milyen munkák vannak még hátra a 2019. áprilisában kezdődött beruházásból
2020-01-04A tavalyi év eseményeit böngésztük. Átadták az új járási hivatalt, az egyetemre költözött a moziMozgalmas évet zártunk 2019. december 31-én. Visszatekintés a 2019-es évre. Hagyományos, négy részes visszatekintésben a város legfontosabb híreit, történéseit idézzük fel ismét. 2. 2019.04-06.
2019-08-30Fejlesztés, beruházás pályázati forrásbólA város önkormányzata összefoglalta, hogy a Széchenyi 2020 program keretében mely beruházásokra mekkora összeget fordítanak.
2019-08-13Vetítés volt a kertmozibanA rossz idő sajnos közbeszólt a falunapi rendezvénysorozat első napján, így egy héttel később ,augusztus 10-én, szombaton a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola udvarára látogatott a PikNik Kertmozi, és elhozta a Kincsem című magyar romantikus filmet.
2019-08-08Mondjunk nemet a szívószálra! Szívószál mentes augusztus - Ne tegyük tönkre bolygónkat!Idén hivatalosan csak a Dózsa Mozicentrum büféje csatlakozik a szívószálmentes augusztushoz Dunaújvárosból.
2019-08-00Uszoda nélkül is közel a maximumhozCserna Gábor polgármester beszámolója a városunkban 2019 nyarán zajló fejlesztésekről: Élménypark, uszoda, Vasmű út, Dózsa Mozi, kézicsarnok, Mondbach kúria és a háziorvosi rendelők.
2019-07-22Vetítések - továbbra is a DUE-nJavában zajlik a Dózsa Mozicentrum legendás épületének felújítása. Természetesen a munkálatok során, a nyári hónapokban sem kell lemondania a közönségnek az aktuális filmélményekről. Vetítés a Dunaújvárosi Egyetem A épületében – a megszokott kiváló minőségben és színvonalon.
2019-07-19Bontás után felújítás a moziban. Megújul a Dózsa moziBővülni fog a színpad és a nézőtér is.
2019-07-17Gyerünk a moziba - építési terület!. Jelenleg még bontás alatt a mozi, amelyet újraépítenekA dunaújvárosi mozi mindig is kultikus helye volt a városnak. Egyrészt, valóban védendő építészeti koremlék, másrészt számos generáció alapélményeinek igaz forrása.
2019-07-00Épített kulturális örökségünk VI. A régi moziKovács Györgyné írása a rácalmási Muskátli moziról, akinek még Shirley Temple amerikai gyermekszínész is a vendége volt
2019-06-26Mozijegyet kaphatnak a támogatott családokAz önkormányzatunk természetbeni kulturális juttatásként ajánl fel ingyenes mozijegyet 2014 szeptembere óta azoknak, akik a szociális osztály hatósági nyilvántartásában szerepelnek, és jogerős határozat alapján valamilyen szociális ellátásban részesültek, illetve részesülnek.
2019-06-07Érdemes kipróbálni a mozi átmeneti, új helyszínétBeszélgetés Verasztó Sándorral, a mozi ügyvezetőjével, a mozi felújítási munkálatairól, és az átmeneti vetítésekről, amelyek a Dunaújvárosi Egyetem A épületében zajlanak.
2019-05-10A város mozija mindenkié. Megújul az épület: olyan lesz, mint régen, csak korszerűbbÁprilis végétől már a Dunaújvárosi Egyetem nagy előadójában tartja a vetítéseket a város mozija. Az üzemeltető cég két vezetőjétől kértünk helyzetjelentést, milyen tapasztalatok állnak a hátuk mögött.
2019-05-09Hódit a mozi az egyetemenAz épület felújítása miatt a Dunaújvárosi Egyetem ad otthont a mozinak.
2019-04-25Tegnaptól új helyen mozizunkNem kellett túlságosan sokáig vetítés nélkül maradnia a városnak, április 24-én, szerda estétől újra adott a lehetőség a mozgófényképek szerelmeseinek a Dunaújvárosi Egyetem A épületének S01-es konferenciatermében.
2019-04-24Végjátékkal indul mozi az új helyen. Végjátékkal indul a mozi átmeneti élete az új helyenSzűk egy hónapot kellett várni mindössze, hogy a város ne maradjon moziélmény nélkül, április 24-én, szerda este már peregnek a Bosszúállók: Végjáték kockái a premier előtti vetítésen a Dunaújvárosi Egyetem A épületének S01-es konferenciatermében.
2019-04-04Még több támogatás a mozinakDunaújváros önkormányzata kipótolja a Dózsa Mozicentrum felújítására szánt összeget, így 290 millió forint áll rendelkezésre a felújításra
2019-04-03Mozi: még várják az engedélyeketA Dózsa Mozicentrumban komoly felújítás veszi kezdetét.
2019-04-01Időben rádöbbenni, hogy már baj vanA Dunaújvárosi Bűnmegelőzési és Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság és a Találj Haza Rehabilitációs Alapítvány szervezésében – Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzatának támogatásával – lehetőség nyílt arra, hogy a város középiskolásainak a Dózsa Mozicentrumban a Csodálatos fiú című film levetítésével egybekötött drog­prevenciós programot nyújtsanak márciusban három alkalommal.
2019-04-00A mozi a Bosszúállókkal nyit (kishír)A régi mozink 2019. március 31-én végleg elbúcsúzott a Cinema Paradisoval, azonban az átmeneti helyét - az egyetem A-épületének konferencia-termét - még alkalmassá kell tenni filmvetítésre. Ehhez a vetítőberendezések beépítésén túl a szükséges áramellátást is biztosítani kell. (nem teljes szöveg)
2019-03-293D-s filmek is lesznek az egyetemi moziban. A Dózsa Mozicentrum felújítása alatt sem maradnak a városlakók filmvetítés nélkülMárcius végén bezárt a mozi, ugyanis kívül-belül felújítják az épületet. Ez idő alatt az egyetemen lehet mozifilmeket nézni.
2019-03-29Döntött a közgyűlésSoron kívül ülésezett a közgyűlés március 28-án, csütörtökön dél­előtt, mert két fontos témakörben kellett haladéktalanul dönteni. A Zöld város kialakítása projekt részeként oldhatja meg a város a Dózsa Mozicentrum épületének és környezetének teljes rekonstrukcióját. Második napi rendi pontként a város hitelfelvételi kérelme került a közgyűlés elé.
2019-03-28Kívül-belül megújul a Dózsa mozi, addig pedig költözik...Egy darabig egészen biztosan nem nézhetünk filmeket a Dózsa Mozicentrumban, április 1-től zárva találjuk a kapukat.
2019-03-18A Petőfi gála: kiváló!A Petőfi Sándor Általános Iskola hírnevéhez méltó színvonalon rendezte meg március 14-én, a Dózsa Mozicentrum nagytermében idei iskolagáláját.
2019-03-16Gáláztak a petőfisekKözel háromszáz diák lépett fel a Dózsa moziban csütörtökön.
2019-03-00Utolsó hónap a régi mozibanMegújul a Dózsa Mozicentrum belseje és külseje is. A felújítás alatt a vetítések a Dunaújvárosi Egyetem A épületében lesznek. Nyilatkozik Cserna Gábor polgármester és Verasztó Sándor, a Dózsa Mozicentrum Kft. ügyvezetője.
2018-12-21A jövő városát építjük! Kerékpárutak, rendezvényközpont és a vasútállomásBeszélgetés Cserna Gábor polgármesterrel a fejlesztésekről, beruházásokról.
2018-12-17Összetartozás, jelkép, örömA Rosti Pál Gimnázium és Általános Iskola szalagavató ünnepsége magától értetődően bécsi keringővel kezdődött (Bálint Judit betanításában) a Dózsa Mozicentrum nagytermében december 14-én, pénteken kora este.
2018-11-29Egy utolsó blues, és vége (képaláírás)Jövő év elején kezdődik a Dózsa Mozicentrum felújítása, emiatt a Galéria Jazz Klub is néhány hónapig zárva tart. Addig még két koncertet élvezhetnek a zenerajongók: december 8-án az Intim Torna Illegál játszik Dunaújvárosban, az ezt követő Deák Bill Gyula-koncert után pedig már csak tavasszal folytatódik a rendezvénysorozat. (teljes szöveg)
2018-11-0012 új fejlesztés. Kerékpárutak, rendezvényközpont és a vasútállomásInterjú Cserna Gábor polgármesterrel a város új fejlesztéseiről, beruházásairól: a Dózsa mozi energetikai felújítása, kerékpárutak létesítése, orvosi rendelők, útburkolatok felújítása.
2018-10-31Segítség, szolidaritásA Dunaújvárosi Görögkatolikus Parókia és a Pentelei Szent Pantaleimon Alapítvány szervezésében október 30-án, kedden kora délután egy órától meleg ebédet osztottak rászorulóknak a Dózsa mozi előtti téren.
2018-10-26A radartól az uszodán át a kézis csarnokig. Cserna Gábor polgármester számolt be a városban zajló nagyobb volumenű fejlesztésekrőlCserna Gábor polgármester beszámolója a városban zajló beruházásokról
2018-10-12Jegyakció. Színház, mozi, kiállítás akár féláron2018-ban is folytatódik a Bartók Kamaraszínház két tavalyi kezdeményezése a "Duplázzon, mi felezünk!" és a "Jegyet jegyért".
2018-10-05Ha önök dupláznak, az intézmények feleznekFolytatják a kezdeményezést ebben az évadban is, kibővülve a Kortárs Művészeti Intézettel és a Tourinform Irodával is. A tavalyi szezonban és idén is részt vesz a Munkásművelődési Központ, az Intercisa Múzeum, a József Attila Könyvtár és a Dózsa Mozicentrum is az egészet kezdeményező Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza mellett.
2018-10-00Radartól az uszodán át a kézi csarnokigBeszélgetés Cserna Gábor polgármesterrel a városban 2018 októberében zajló beruházásokról, felújításokról.
2018-10-00Szacsa Kanadában igazgatóBeszélgetés Szalai Attilával (Szacsa), a Dózsa Mozicentrum egyik tulajdonosával, aki jelenleg Észak-Amerikában dolgozik, ahol egy kínai állami tulajdonban lévő autóipari vállalat operatív igazgatója.
2018-09-28Adj esélyt a Földnek!Divatbemutatót tartottak a Jószolgálati Otthon lakói és a Lorántffy iskola közösségi szolgálatos tanulói újrahasznosított anyagokból 2018. szeptember 25-én a Dózsa moziban
2018-09-26Egy esély a Földnek. Egy divatbemutató második élete: lesz még folytatása is!Másodszor rendezték meg az újrahasznosított anyagokból készült ruhák divatbemutatóját, ami a Lorántffy diákjainak és a Jószolgálati gondozottjainak közös produkciója volt szeptember 25-én.
2018-09-19Mozijegyek, szociális alaponAz önkormányzatunk természetbeni kulturális juttatásként nyújtja 2014 szeptembere óta az ingyenes mozijegyeket azoknak, akik a szociális osztály hatósági nyilvántartásában szerepelnek, és jogerős határozat alapján valamilyen szociális ellátásban részesültek, illetve részesülnek.
2018-08-03Sanyi és a Cinema Paradiso. Kutasi Sándor gyerekkora óta mozigépészként dolgozik a DózábanA Dózsa mozi nélkülözhetetlen mindenese, aki tizennégy éves kora óta mozigépészkedik és bábáskodik az intézmény felett. Hivatásról, szorgalomról, családról beszélgettünk Kutasi Sándorral
2018-08-00Átgondolt városfejlesztésBeszélgetés Cserna Gábor polgármesterrel a városban tervezett fejlesztésekről: közlekedési központ, Dózsa Mozicentrum felújítása.
2018-05-17Közgyűlés2018. május 17.
2018-04-21Elsősegélyben bizonyítottak. Baleset-szimuláció, teszt kitöltése és felkészült fiatalok a mozinálA 47. felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyét rendezte meg A Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezete. Első körben a területi fordulónak adott otthont városunk, a Dózsa Mozi Centrum területén voltak az állomások.
2018-04-20Egy tál melegétel. Ételt adtak a rászorulóknakA szokottnál nagyobb érdeklődés közepette rendezte meg szokásos, havi ételosztását a dunaújvárosi rászorulóknak a helybéli görögkatolikus egyházközség, a Pentelei Szent Pantaleimon Alapítvány, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Kiss Autókölcsönző és a Braun Pékség támogatásával.
2018-04-19Nem vetítünk: megszűnt a földvári moziA Dunaföldvári Művelődési Központban nem lesz több vetítés, miután az üzemeltető vállalkozó nem tudja tovább finanszírozni a folyamatos veszteséget termelő mozit – olvashatjuk az intézmény tájékoztatójában. 2017 októberében indult, s most április 16-án már be is zárt a dunaföldvári mozi.
2018-03-16Ételosztással segítettekMárcius 15-én is gondolt a rászorulókra a Boldog Délután civil közösség, amely több száz embert vendégelt a Dózsa mozi előtti téren.
2018-03-16Csernus-előadás (képaláírás)"Csernus doki" ismét rendet tett a fejekben március 14-én este a Dózsa moziban tartott előadásán. (teljes szöveg)
2018-03-09Babgulyást adtak (képaláírás)A szakadó eső ellenére is megrendezte a Pentelei Szent Pantaleimon Alapítvány, a helyi Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat és a görögkatolikus egyházközösség hagyományos havi ételosztását a mozi előtti téren március 8-án: 350 adag babgulyást porcióztak ki a rászorulóknak. (teljes szöveg)
2018-03-02Pentelei szalagVisszafogott, családi hangulatú szalagavató ceremóniát szerveztek a Pentelei Molnár János Szakképző iskola tanulóinak múlt pénteken a mozi nagytermében.
2018-03-01Forró teát osztanak két helyen a városbanA rendkívüli időjárásra tekintettel Cserna Gábor polgármester forró teaosztást szervez a Dózsa mozi előtti téren és a Városháza téren március 1-én és 2-án.
2018-03-00Izsák Máté: Otthonok városrészeIzsák Máté, az 5. számú választási körzet önkormányzati képviselője számol be a körzetében elért eredményekről, s a jövőbeli tervekről.
2018-02-12A felnőtté válás kapujában. Bécsi keringő nyitotta meg a gálátA Hild középiskola szalagavatója alkalmából zsúfolásig megtelt a Dózsa mozi nézőtere a végzősök családtagjaival, rokonokkal, barátokkal február 9-én, pénteken este.
2018-02-09Ezúttal is babgulyás voltA Pentelei Szent Panteleimon Alapítvány osztott ebédet a Dózsa mozi előtt február 8-án, csütörtökön délután.
2018-02-03Nagy munkában vannak. Jól halad a parképítés a Vasmű út közepénKész a Martinász szobor mögötti parkoló is, készülnek a gyalogos ösvények, tavasszal következik a parkosítás.
2018-01-19Új parkolók a belvárosban. Kívül-belül megszépül a mozi isNegyvenegy új parkolót építettek a Kossuth Lajos utca páros oldalán. a mozicentrum és annak környezetének felújítása már tavasszal megkezdődhet.
2017-12-20Városunk hírvivője a Marketing klubbanA „HÍD” Egyesület Dunaújvárosi Marketing Klubja Városunk hírvivői sorozatának vendége volt Méry Péter zenész, énekes, író.
2017-12-15Hatalmas szakadék van köztünk. Őslakosok hatca a bennszülöttekkelZacher Gábor (kép) toxikológus főorvos, a Honvédkórház sürgősségi osztályának vezetője tartott igencsak tanulságos előadást az „Okosan!” című bűn- és baleset-megelőzési napon a Dózsa Mozi Centrumban a hét elején.
2017-12-15Meleg ebédet osztottak. Jó ételt adtak és jó szívvel adták!A Dunaújvárosi Görögkatolikus Parókia és a Pentelei Szent Pantaleimon Alapítvány szervezésében december 14-én, csütörtökön délután egy órától meleg ebédet osztottak rászorulóknak a Dózsa mozi előtti téren.
2017-12-13Okosan megelőzni. Akkor sikeres, ha közügy„Okosan!” címmel bűn- és baleset-megelőzési napot szervezett az általános iskolák 7-8. évfolyamán tanuló diákoknak, továbbá középfokú oktatási intézmények tanulói számára a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság december 12-én, kedden délelőtt a Dózsa Mozi Centrumban.
2017-12-09Adományozás. A Családok Átmeneti Otthonában rendeztek ünnepi műsort civilekNagy izgalommal várták látogatóikat december 8-án, péntek este a Családok Átmeneti Otthonának lakói: már negyedszer...
2017-11-24Munkálatok a belvárosban. Látványos munkák a belvárosbanA napokban lezárult és a jelenleg zajló beruházásokról tartott sajtótájékoztatót november 23-án, csütörtökön Cserna Gábor polgármester.
2017-10-28Történnek rossz dolgok, de utána valami jó következikAz önbizalom és a küzdőképesség megalapozása gyermekkorban címmel tartott előadást Dunaújvárosban a Mesepszichológia-könyvek népszerű szerzője, Kádár Annamária (kép).
2017-10-27Egy jegyért cserébe féláron a másikÖsszefogott a színház, a múzeum, a könyvtár, az MMK és a mozi. Duplázzon, mi felezünk! konstrukció, hogy aki az egyik helyszínen teljes áru jegyet vásárol, az két hónapon belül a másik négy intézmény valamelyikénél féláron válthat jegyet, illetve olvasókártyát.
2017-10-21Duplázzon, mi felezzük!Összefogtak a dunaújvárosi kulturális intézmények, hogy még több emberhez eljuttassák a kultúrát. Elkezdődött a Duplázzon, mi felezünk! elnevezésű akció, ami az évad végéig tart.
2017-10-02Bartók: új évad, új arculat, új vállalások. Szolgálat, új arculattalAz eddiginél jóval markánsabb társadalmi és kulturális szerepvállalásra törekszik a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza – derült ki a szeptember 29-i, pénteki sajtónyilvános társulati ülésen, amelyen számos változásról is beszámoltak a teátrum vezetői.
2017-09-29Kívül-belül megszépül a mozi. Parkolók, tereprendezés, sétány és lépcsősorKözel egymilliárd forint támogatást nyert az önkormányzat a Zöld Város elnevezésű projekt megvalósítására.
2017-09-25Gyerünk újra a moziba be!Októbertől Dunaföldváron is újra moziba járhatunk, premierfilmeket nézhetünk, ugyanis csütörtöktől vasárnapig hetente nyolc alkalommal filmvetítések lesznek a Művelődési Központban – kaptuk az információt Pataki Dezsőtől, az intézmény vezetőjétől.
2017-08-26Szeptember 1-től már a városé!Szeptembertől már újra városi tulajdonba kerül az évek óta lakat alatt lévő Aquantis Élményfürdő, hangzott el Cserna Gábor polgármester augusztus 24-i tájékoztatóján.
2017-08-24Bringával érkezni a mozibaEgyre jobban tért hódít országszerte, és a városban is a kerékpáros közlekedés. Viszont mindig gondot jelent, hogy hol parkolhatjuk le biztonságosan a drótszamarat.
2017-07-04Ne add Uram az esőt!Nagyon hangulatos, összességében igen sikeres bokszgálát szervezett, tartott július 1-én, szombaton este Rozman István klubelnök, a Team Rozman egyesület vezetője.
2017-07-01Flashmob az SOS Gyermekfalvakért. Tánccal gyűjöttek a gyerekeknekJótékonysági flashmobot tartott június 30-án délután a Kanga-tréning három aktivistája a Dózsa téren az SOS Gyermekfalvak megsegítésére.
2017-06-30Tovább szépül a belváros. Vasmű út, felső Duna-part és Dózsa moziSzámos felújításra nyert el pályázati forrást az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) által.
2017-06-12Esőemberek kocogtak"Fuss velünk, fuss értünk!": egy kis kocogás jótékony céllal a Dózsa mozitól a Dózsa moziig június 10-én, szombaton.
2017-06-09Új helyen a tanácsadó irodaTöbb bázist megjárt már az Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda (IITI) a városban. Júniustól ismét új helyen, a Dózsa Mozi Centrum emeletén látogatható.
2017-06-02RendvédelemFegyverbemutató, retro tűzoltó- és rendőrautók, mentőkutyák, és sok más érdekes program várt minden érdeklődőt múlt pénteken a Rendvédelmi Napon, amelyet a Közbiztonsági rendezvénysorozat részeként szerveztek meg a mozi előtti téren.
2017-06-00Városfejlesztés DunaújvárosbanBeszélgetés Cserna Gábor polgármesterrel a jövőbeli dunaújvárosi fejlesztésekről: ismét lesz élményfürdő, megszépül az uszoda és a Dózsa mozi, továbbfejlődik a szabadstrand, új funkciót kap a Zöld SZTK.
2017-06-00Életmentés 264 órán át. Újra Dunaújvárosé a rekordJókedvű sikerrel fejezte be Dunaújváros a Parázs-Varázs családi hétvégéjén az újraélesztés Guinness-rekordkísérletét: újra a miénk 264 órás teljesítménnyel az újraélesztés Guinness-rekordja, amelyet korábban Szombathely birtokolt. Nyilatkozik Feth Katalin, a Vöröskereszt dunaújvárosi területi vezetője; Nagy Attila, Kisapostag polgármestere; Orosz Csaba tűzoltóparancsnok és Felföldi János, az ISD Dunaferr Acélművének munkavállalója.
2017-05-30Megvan a rekord. Komoly összefogás kellett a rekordhozAz újraélesztés rekordja ismét Dunaújvárosé, a szervezők megnyugodhatnak, és talán egy kicsit már pihenhetnek is. Kíváncsiak voltunk, mennyire ment könnyen a rekord.
2017-05-27Már biztos: lesz új rekord. Látványos hajrával zárul ma az életmentésMájus 27-én, szombaton 14 órakor a Dózsa Mozi Centrumból útra kell az Ambu baba, ám autózása során is szakemberek tartják majd "életben". Kéklámpás felvezetéssel zárul majd a sikeres újraélesztési rekordkísérlet.
2017-05-27Kékvillogósok napja. Villogó lámpákkalHagyományosnak nevezte Orosz Csaba tűzoltóparancsnok a május 26-i rendvédelmi napot, hiszen már másodszor rendezték meg a Dózsa mozi előtti téren.
2017-05-27Vöröskeresztes igazgatóAz újraélesztési rekordkísérleten részt vettek a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza munkatársai is, köztük az igazgató, Őze Áron (kép) színművész. Feltűnően hozzáértő kérdéseket tett fel a szervezőknek.
2017-05-27R2D2 az újraélesztésen (képaláírás)Komoly segítséget kaptak az újraélesztési rekordkísérlet szervezői. Május 26-án délelőtt a mozi előterében megjelent a Star Wars egyik szereplője, az R2D2 robot is. (teljes szöveg)
2017-05-26Kézisek, színháziakMájus 25-e délelőttjén már csak a 2-es szám szerepelt az újraélesztési rekordkísérlet visszaszámláló óráján.
2017-05-26Fürdő, sziget és a mozi. Jövő nyáron nyit az új strandA közeljövő, már megállapodásokkal alátámasztott városfejlesztési terveiről adott számot május 25-i, csütörtöki tájékoztatóján Cserna Gábor polgármester. A beruházások összértéke meghaladja a 8,7 milliárd forintot.
2017-05-26Megújul a mozi, átalakul a zöld SZTK. Jövő nyárra új fürdő- és vízisport centrumot terveznekMár a megvalósítás küszöbén áll az élményfürdő, a mozi felújítása, a zöld SZTK átalakítása, valamint a Szalki-sziget fejlesztése. Az összesen 8,7 milliárd forint értékű négy projektről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester.
2017-05-25Kezdődik a nagy hajrá! Életmentők nagy hajrábanAlig pár nap van hátra a nagy vállalás, azaz az újraélesztési rekord végéig. Május 24-én, szerdán sokan látogatták meg a résztvevőket – kezdődhet hát a nagy hajrá!
2017-05-24Jól halad az újraélesztésünk (képaláírás)A Dunaferr iskola csapata vitte tovább május 23-án a dunaújvárosi újraélesztési rekordkísérletet a Dózsa moziban. Képünkön Kellner Mercédesz, Tóth Alexandra, Sörös Gréta és Szenczi Kitti. (teljes szöveg)
2017-05-22Életmentő hétvége után. Mosollyal a rekordértMég sok van hátra a dicsőségig, de továbbra is lendületben az akció.
2017-05-20Töretlenül haladnak a cél felé. Továbbra is lendületben a rekordkísérletJelentjük: május 19-én, pénteken lapzártánkig minden az előre megszabott menetrendszerint halad, azaz jó úton araszol előre a május16-án, kedden délután indult újraélesztési rekordkísérlet, amelynek helyszíne a Dózsa mozicentrum aulája.
2017-05-19Újraélesztettek csütörtökön is. Szörnyű érzés, amikor nem tudja, mit tegyenMájus 17-én, szerdán egy órán keresztül a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság csapata tartotta életben az ambu babát a rekordkísérlet során.
2017-05-19Barátságos arculatHárom fontos, a város arculatát érintő témakörben tartott lakossági fórumot Szabó Imre főépítész: településkép arculati kézikönyv, településképi rendelet, Dózsa mozi előtti tér rendezési tervéről.
2017-05-19Újraélesztés kétszázhatvannégy órán át. A harmadik rekordot döntjük meg DunaújvárosbanTizenegy napon át végeznek újraélesztést egy ambu babán a mozi aulájában.
2017-05-18Menetelnek a rekord felallítása felé. Már "csak" kilenc nap van hátraMár túl van az első napon az újraélesztési rekordkísérlet, már átfordult a számláló, és már "csak" egyszámjegyű a hátralévő napok száma.
2017-05-17Megint nekiláttak. Ismét nekifutnak a rekordkísérletnekIsmét elérkezett az idő, elkezdődött az újabb rekordkísérlet a Dózsa mozi előcsarnokában.
2017-05-10Újra újraélesztés. Ismét újraélesztési rekordra készülnekÚjra, immáron harmadszor rekordkísérletre készül a dunaújvárosi újraélesztő csapat.
2017-05-00Megszépül a Dózsa MoziHamarosan felújítják a Dózsa Mozi épületét. Nyilatkozik Verasztó Sándor, a mozit üzemeltető kft. vezetője.
2017-05-00Újraélesztési rekordkísérletTizenegy napon át végeznek újraélesztést egy ambu babán a mozi aulájában. A rendezvényt támogatja az ISD Dunaferr Zrt. is.
2017-03-28Egyszerre dobban... Egyszerre dobban a szívÚjra összeállt a nagy csapat: szervezik a harmadik dunaújvárosi újraélesztési rekordkísérletet. Erről tájékoztattak március 27-én, hétfőn a mozi előtt, ami a bázis helyszín lesz idén májusban is.
2017-03-00Dózsa mozi három dimenzióban2017 márciusától kezdve a filmek 30-40 %-át passzív 3 dimenziós módon láthatják a nézők a Dózsa Mozicentrumban.
2017-02-24Három dimenziós mélmény. Márciustól a Dózsa MozicentrumbanÚj technikával bővül a nagyterem vetítője.
2017-02-17Ingyen mozi (kishír)Az önkormányzat 2014 szeptembere óta ingyenes mozijegyeket biztosít azoknak, akik szociális ellátásban részesülnek. Tavaly decemberben 777, idén januárban 537 személy kapott jegyet. Több mint hetven külső vetítést is szervezett a Dózsa Mozicentrum az együttműködés keretében. (teljes szöveg)
2016-12-15Új digitális vetítővel gazdagodott a Dózsa moziA kistermet (kamaratermet) digitalizálták.
2016-11-29A digitális korban. Gyerünk a moziba be!Bő egy évtizede úgy is tűnhetett, hogy bezár az ország egyik, több szempontból is érdekes és izgalmas mozija. Mára a helyzet megváltozott. Verasztó Sándorral beszélgettünk, a mozicentrumot üzemeletető cég egyik ügyvezetőjével.
2016-11-25Újra vetítenekÚjabb digitális vetítőgéppel gazdagodott a Dózsa Mozicentrum, így ismét vetítenek a negyvenkilenc férőhelyes kamarateremben csütörtöktől.
2016-10-17Dallal a moziért. Homlokzati kezelésértDunaújváros filmszínházában a moziért rendeztek koncertkavalkádot október 15-én, szombaton. Megható pillanatok.
2016-08-09Rászorulók: ingyenes mozijegy (kishír)Dunaújváros önkormányzata 2014 szeptembere óta ad ingyenes mozijegyeket azoknak, akik a szociális osztály hatósági nyilvántartásában szerepelnek.
2016-08-05Népszerúbb a horror, mint a vígjáték. Ötvenezres nézőszámot érhet el idén a Dózsa MozicentrumHárom és fél éve már, hogy megérkezett az új, digitális vetítőgép, és azóta minden évben egyre több néző választja a helyi mozit kikapcsolódásul.
2016-07-29Nyáron is napközibenTábori mindennapok - már harmadik turnusánál tart a helyi napközis tábor. Úszás, színház, mozi..
2016-06-27A ringben kaptunk, de adtunk isMegtelt június 25-én este a Nemzetek Csatáján a Dózsa mozi előtti tér. Tizenkét pár küzdelmét láthatták a nézők. A dunaújvárosi Sukothai Team Thai Boksz SE két győzelmet aratott: Muskotály Bálint, Győrfi Csaba.
2016-06-21Egyedivé és színessé varázsoltákEgyik napról a másikra változott színes és vidám felületté az Aranyvölgyi úton található, korábban szürke támfal. Ide Dunaújváros nevezetes épületeit festették fel sajátos látásmódban a dunaföldvári AztaKeservit.com csoport elhivatott és lelkes tagjai.
2016-06-14Óvodapedagógusok ünnepeJúnius 13-án a Dózsa Mozicentrum nagytermében ünnepelt a helyi óvodapedagógusok és a szakmában dolgozók közössége. Jutalmak, díjátadás.
2016-05-14Pénteki matiné (képaláírás)A Kulcsi fekete István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai az iskolahét keretében filmet néztek a Dózsa Mozicentrumba. (nem teljes szöveg)
2016-04-30Gálák sora várhatóAz általános iskolák közül a Petőfi Sándor Általános Iskola kezdte a sort április 29-i gálájával, melynek a Dózsa Mozicentrum adott otthont.
2016-04-23Megünnepelték negyven évüketGálával ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját a DSZC Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma a Dózsa Mozicentrumban április 21-én.
2016-04-22Gálával ünnepeltekGálaműsorral ünnepelte fennállásának negyvenedik évfordulóját április 21-én a DSC Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma a Dózsa Mozicentrumban.
2016-02-20A Hild végzőseit köszöntöttékBeszámoló a Hild József Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium szalagavató ünnepségéről.
2016-01-16Két helyi intézmény végzős diákjai ... (képaláírás)Két helyi intézmény végzős diákjai sorakoztak fel tegnap este, hogy osztályfőnöküktől megkapják az égszínkék kitűzőt. Kép a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium és a Pannon Oktatási Központ szalagavató ünnepségéről. (nem teljes szöveg)
2016-01-16Végzősünnep keringővel, műsorralAz idén jubiláló, alapításának negyvenedik évfordulóját ünneplő Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium végzős diákjait köszöntötték a január 15-i szalagavató ünnepségen a Dózsa Mozicentrumban.
2015-12-11Fenyő Miki és Balázs fecóKoncertet adtak a mozi nagytermében a Mikulás-partin.
2015-12-08Örökzöld slágerekkelFenyő Miklós, Balázs Fecó adott koncertet a Dózsa Mozicentrumban december 4-én. A műsorvezető Méry Péter volt.
2015-12-02Legendák a színpadonKoncert a Dózsa Mozicentrumban, ahol fellép Fenyő Miklós és Balázs Fecó. A koncert ötletgazdája Méry Péter.
2015-11-27Bali Attila és az ő képeiBali Attila közel ötezres képgyűjteménnyel rendelkezik városunkról. A HÍD Egyesület Dunaújvárosi Marketing Klub meghívására a Dózsa Mozicentrumban Bali Attila amatőr helytörténeti kutató tartott előadást.
2015-11-09Szirének márpedig léteznek!"Jubileumi turnéjának első állomásául választotta Dunaújvárost a Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint duó. A Galéria Jazz Klubban nem voltak éppen sokan, de a hangulat alapján akár a MÜPA-ban is lehettünk volna."
2015-10-19Moziba - koncertreNagy lendülettel vágott bele az idei szezonba a Dózsa Mozicentrumban működő Galéria Jazz Klub. A szeptember közepi nyitóbuli után a hétvégén három zenekar élő muzsikáját is kínálták.
2015-10-13Ég és Föld között (képaláírás)Tegnap este telt ház előtt lépett színpadra a Dózsa moziban az országos turnéra indult Koncz Zsuzsa és zenekara. A közönség számára nagyszerű és maradandó élmény volt (telje szöveg)
2015-09-22Ülőszerszámok (képaláírás)A DVG Zrt. a Dózsa mozi előtti téren álló padok elhasználódott ülőrészét kicserélik. Képünkön Vigh Csaba. (nem teljes szöveg)
2015-06-16Szabadidős ajánlatokA Dózsa Mozicentrum, az Intercisa Múzeum, a Magellán Kerékpárbolt és Szakszervíz rövid bemutatása.
2015-04-28Kikapcsolódni kötelezőA Dózsa Mozicentrum, a Magellán Kerékpárbolt és Szakszerviz, a nagyvenyimi Vital-Fitt Sport és rendezvényközpont rövid bemutatása.
2015-04-24Zárva lesz a moziA Dózsa Mozicentrum április 23-29. között zárva lesz, az éves karbantartási munkálatokat végzik el.
2015-04-02A Petőfis iskola műsoraBeszámoló a Petőfi Sándor Általános Iskola április elsején a Dózsa Mozicentrumban megrendezett hagyományos gálaműsoráról.
2015-03-18Életem filmszínházai: A dunaújvárosi Dózsa"Születési neve: Dózsa György Filmszínház. Született (felavatódott), Sztálinvárosban, december 20-án (csak szólok, hogy én sok évvel később ugyan, de hónapra és napra majdnem ugyanekkor születtem). Tervezte: Szrogh György – milyen más stílusban, mint szocreálban. Hé, elvtársak, hisz 1951-et írtunk! Nyitófilm: Megvédjük Cáricint, magyarul beszélő, szovjet. Közönség: lelkes és számos. Teltházas."
2015-02-27Pszichológus beszélt a mozibanÚjabb előadást tartott Vekerdy Tamás pszichológus a Dózsa moziban.
2015-02-25Szülői tapasztalatokDr. Vekerdy Tamás gyermek-szakpszichológus volt a mozicentrum vendége február 24-én.
2015-02-13Jótékonysági rendezvényA családját elvesztő Fűrész Csenge megsegítésére rendeztek jótékonysági estet múlt szombaton a moziban.
2015-02-13SzalagavatóA Rosti iskola szalagavató ünnepségén öt osztály nyolcvan végzősére tűzték fel a szalagot a moziban.
2015-02-09Csengének szóltJótékony koncertet adtak Fűrész Csenge javára, ahol fellépett a Vasas Táncegyüttes, a baracsi néptáncosok, és az Énekiskolája résztvevői.
2015-02-07Szépen ragyogó láncszemSzalagavató ünnepség az idén 60 éves Dunaferr iskolában. Február 6-án a Rosti Pál Gimnázium is megrendezte a szalagavató ünnepségét.
2015-02-07A rostis végzősünnepFebruár 6-án rendezték meg a Dózsa Mozicentrumban a Rosti Pál Gimnázium és Szakközépiskola szalagavató ünnepségét.
2015-01-19Élet a filmvásznon"Ha mozi, akkor Kutasi Sándor (született: Dunaújváros, 1974. július 25.). Nemes egyszerűséggel ugyanis egymaga személyesíti meg mindazt, ami e kulturális intézményhez köthető." Interjú.
2015-01-19Szalagos végzősköszöntőBeszámoló a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola január 17-i szalagavató ünnepségéről. Kép az első oldalon is.
2015-01-16Főszerepben: a dunaújvárosi mozigépészRiport Kutasi Sándor mozigépésszel.
2014-10-25Ötvenöt éve érkezett a kölyök1959. október 26-án este hat órakor volt a díszelőadása a moziban a Kölyök című filmnek. A hír forrása a József Attila Könyvtár évfordulója.
2014-10-24Múltunk itt lapul a mábanA fennállásának 40. tanévét ünneplő Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium a Dózsa Mozicentrumban emlékezett az 1956-os eseményekre.
2014-10-17Mindenki előtt nyitva áll a moziVerasztó Sándor, a Dózsa Mozicentrum Kft. egyik vezetője nyilatkozik az elmúlt évek munkájáról.
2014-09-19A technika fejlődése a gondjukA dunaföldvári filmvetítés, mozizás jelenlegi helyzetéről Pataki Dezső, a művelődési központ igazgatója beszélt.
2014-09-08Zenével, játékkal búcsúztatták a nyaratSzeptember 6-án a helyi Tourinform iroda szervezésében nyárzáró bulit rendeztek a Dózsa Mozi előtti téren.
2014-09-01Összetartásból kitűnőSikerült a 200 órás újraélesztési rekord Dunaújvárosban. Kép a főszervezőkről. Augusztus 30-án egész napos ünnepséggel, rendezvénnyel zárult a rekordkísérlet.
2014-09-01Csúcs volt a kétszáz óránk!Képes beszámoló a dunaújvárosi újraélesztési rekordkísérlet zárónapi rendezvényéről.
2014-08-30Finisben a rekordkísérletMár Dunaújváros a győztes, megdöntötték Szeged rekordját. Beszámoló az újraélesztési rekordkísérletről.
2014-08-30Csúcsdöntés után, rekord előttKépes beszámoló a dunaújvárosi újraélesztési rekordkísérletről.
2014-08-29Ma kilenc órakor miénk a győzelem!"A rekord már délelőtt kilenckor Dunaújvárosé volt! A győzelem a miénk! De folytatják ma délután négy óráig – lenyomják a 200 órát! Az utolsó órákat töltik együtt a szervezők és koordinátorok, az újraélesztők."
2014-08-29Már mindenki magáénak érziKépes beszámoló a dunaújvárosi újraélesztési rekordkísérletről.
2014-08-28Lankadatlanul"Az ellenőrök a legváratlanabb időpontokban, legutóbb például hétfőről keddre virradóan éjfélkor teszik tiszteletüket a rekordkísérlet helyszínén."
2014-08-28Kitartásból, emberségből: jeles!Képes beszámoló a dunaújvárosi újraélesztési rekordkísérletről.
2014-08-27A felén túljutottakBeszámoló a dunaújvárosi újraélesztési rekordkísérletről.
2014-08-23Kísérlet indul!Rekordkísérlet kezdődött augusztus 22-én a Dózsa mozi előtti téren. Újraélesztés - kétszáz órán keresztül.
2014-07-09Újraélesztés - egy héten átDunaújvárosban megkísérlik megdönteni az újraélesztés pillanatnyilag 168 órás világrekordját! A tervek szerint augusztus 22. és augusztus 30. között, nyolc napon át. A szervezők: dr. Máté Ágnes, Fett Katalin, Gulyás Emese, Orosz Csaba.
2014-06-30A nap fotója - hűsítő (képaláírás)Hűsítő vízicsatára invitálták június 29-én a Dózsa mozi előtti térre a városlakókat. (nem teljes szöveg)
2014-06-19Közgyűlés2014. június 19.
2014-06-11Bali-fotókiállítás (képaláírás)Balról Tóth Zoltán, Hajgató Zita és Tóth László a Dózsa mozi előcsarnokában szombaton este nyílott kiállításon, amelyen Bali Attila gyűjtő várostörténeti jelentőségű fényképeiből láthatnak az érdeklődők egy tematikus válogatást (teljes szöveg)
2014-05-16Jazz és bor a mozibanMájus 17-én rendezik meg az I. Dunaújvárosi Jazz-, és Bortalálkozót a Dózsa Mozicentrum Galéria Jazz Klubjában.
2014-05-13Újabb felajánlásA Szent Panataleon Kórház CT beszerzéséhez járult hozzá Szalai Attila, a Dózsa Mozicentrum üzemeltetője és Gyurkity István (DJ Mini).
2014-05-10Miénk itt a térA városközpont megújítását célzó beruházáshoz kapcsolódóan háromnapos (május 9-11.) programsorozatot rendeznek "Miénk itt a tér" címmel, a Dózsa Mozicentrumban és a téren.
2014-04-22Hármas csapásA Galéria Jazz Klubban koncertezett a Neck Sprain (kép), a Visioned Frailty és a Nomád zenekar.
2014-04-15Quimby: színház, meg a rollA Quimby zenekar a Költészetnapja alkalmából a Dózsa Mozicentrumban adott koncertet április 12-én.
2014-04-01KépaláírásDózsa Mozicentrumban Rudasos diákok szabad fotótárlata (teljes szöveg)
2014-03-29Rudasos diákok fotókiállításaNyolc rudasos diák fotóiból nyílt kiállítás március 28-án a Dózsa Mozicentrum aulájában.
2014-03-26KépaláírásA Dózsa Mozicentrum Galéria Jazz Klubjában az elmúlt hétvégén szombaton a Supernem lépett fel. Papp Szabolcs és csapata remek koncerttel lepte meg a lelkes helyi közönséget. (teljes szöveg)
2014-03-14Mit tudsz a milliókról?A hét elején Mesterházy Attila, az MSZP pártelnöke, a baloldali Összefogás miniszterelnök-jelöltje érkezett városunkba, gyűlést tartott a mozi nagytermében.
2014-03-10Dívák a házbanA Galéria Jazz Klubban koncertezett Harcsa Veronika és a Bin-Jip zenekar és Péterfy Bori & Love Band.
2014-02-21Segíteni akarnak!Ukrajnába küldendő segélyszállítmányhoz gyűjt adományokat a Dózsa Mozicentrum közössége.
2014-02-18Újvárosi filmsztoriFilmbemutatóval jubilált a Cruel World Team független filmtársulat szombaton a Dózsa Mozicentrumban. Aura című új filmjük ismét alacsony költségvetésű, állami támogatás nélkül készült, s egy újabb zsáner, a science-fiction lehetőségeit próbálták ki. Sikerrel.
2014-02-17Jubileumi Aura-premierFebruár15-én hazai pályán, a Dózsa Mozicentrumban debütált a Bernáth Zsolt rendező vetette független filmes csapat új mozi, Az Aura.
2014-02-12Aura: szombati premierAz Aura című film ősbemutatója. Február 15-én a Dózsa Mozicentrumban lesz Bernáth Zsolt és csapatának új filmbemutatója. Az alkotógárda ezzel ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját.
2014-02-07A magyar családok érdeke a legfontosabbNémeth Szilárd, a kormány rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának vezetője tartott fórumot Dunaújvárosban, a Dózsa moziban január 30-án. A teltházas eseményen a rezsicsökkentés megvédése volt a téma.
2014-02-03SzívlebenyJanuár 31-én és február elsején Dunaújvárosban, a Galéria Jazz Klubban koncertezett a Heaven Street Seven és a Vad Fruttik zenekar. Beszámoló.
2014-02-01Aura: helyi premierBernáth Zsolt rendezőnek és csapatának új, Aura című filmjének ősbemutatója február 15-én lesz a Dózsa Mozicentrumban.
2014-01-31Zsebünkre megyA Dózsa Mozicentrumban tartott január 30-án a rezsicsökkentésről szóló fórumot dr. Galambos Dénes kormánymegbízott és Németh Szilárd. Beszámoló.
2014-01-29Akkor és most: így nézett kiSztálinváros illetve Dunaújváros archív fotói újragondolva, 2014-ben. A Dunaújvárosi Hírlap új képsorozata. A Dózsa Filmszínház akkor és most, ma Dózsa Mozicentrum.
2014-01-25Újra szebb a mozinkKét hétig nem volt filmvetítés a Dózsa Mozicentrumban, karbantartás és felújítás miatt.
2014-01-16Zenés mozibérletKoncertek a Galéria Jazz Klubban.
2014-01-11Szebb lesz, mint eddigKéthetes karbantartás a Dózsa Mozicentrumban.
2014-01-10Karbantartás miatt hetekig zárva van a moziJanuár 9-22. között szünetel a vetítés a filmszínházban. A leállás ideje alatt az üzemeltetők karbantartják a fűtési rendszert, a vetítőgépeket, a nagyterem szellőztetését, meg a székeket, a mosdókat, a csatornarendszert, a popcorn büfét, a ruhatárat, a Galéria Jazz Klubbot. Átvizsgálják, ahol szükséges javítják az épület világítását, a padlás szigetelését, a vetítőgépházakat és minden olyant, amire jut idő.
2014-01-10A film kedvéért még esőt is csináltakFebruár 15-én lesz a Dózsa moziban Bernáth Zsolt új filmjének, az Aurának a bemutatója. Műfaja sci-fi. Már a bemutató előtt meghívták a produkciót Stockholmba, Görögországba, Belgiumba, Brazíliába. Beszélgetés az alkotóval a filmről.
2014-01-06Jobb lett, mint volt korábbanMi változott a város látványában 2013-ban? (3.)
2014-01-02Szilveszter a térenBÚÉK Dunaújváros elnevezéssel rendeztek szilveszteri partit a mozi előtti téren.
2013-12-31Miért kéne abbahagyni?"Gondoltak egy merészet a Dózsa Mozicentrumban, és a két ünnep közti pihegő uborkaszezonban meghívtak egy előadót, akinek 102 magyarországi és 24 külföldi önálló lemeze jelent meg, köztük 33 album." Beszámoló a Kovács Kati koncertről.
2013-12-30SlágeregyvelegKovács Kati koncertezett a Dózsa Mozicentrumban december 28-án.
2013-12-23Boldog gyerekarcok sokaságaA városi, karácsonyi adománygyűjtés, a helyi Mikulásgyár révén hátrányos, nehéz sorsú gyerekek kaptak ajándékokat.
2013-12-18Iskolák bemutatkozásaA Dózsa Mozicentrumban megkezdődött a dunaújvárosi középiskolák bemutatkozó programsorozata. December 17-én a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola mutatkozott be.
2013-12-14Kihelyezett műhelyA Dózsa Mozicentrumban megkezdődött a dunaújvárosi középiskolák bemutatkozó programsorozata. December 13-a: Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola.
2013-12-13Képzési kínálatokA Dózsa Mozicentrumban megkezdődött a dunaújvárosi középiskolák, bemutatkozó programsorozata. December 12-e: Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola.
2013-12-12Iskolaexpó és játékA Dózsa Mozicentrumban megkezdődött a dunaújvárosi középiskolák, és a főiskola bemutatkozó programsorozata. December 10-én a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola mutatkozott be az érdeklődőknek.
2013-12-12Véradás és bemutatóVéradás a Dózsa Mozicentrumban (december 12-én) utána pedig a dunaújvárosi mentőállomás munkatársai játékos formában mutatják be a legfontosabb életmentő beavatkozásokat.
2013-12-11Iskolaexpó és játékA Dózsa Mozicentrumban játszóház várja a gyerekeket és megkezdődött a dunaújvárosi középiskolák, és a főiskola bemutatkozó programsorozata.
2013-12-10Ünnepi hangulatbanHétfőn délután az egyházak képviselőinek áldása után hivatalosan is megnyílt az idei karácsonyi vásár a mozi előtti téren.
2013-12-09Hétfőn nyit a vásárDecember 9-én nyílik a Karácsonyi Vásár a Dózsa Mozicentrum előtti téren.
2013-12-03Helyben is MikulásgyárHétfőtől a Tourinform iroda szervezésében, Dunaújvárosban is kinyitott a Mikulásgyár, az akció célja, hogy a hátrányos helyzetben élő dunaújvárosi óvodás és iskolás gyerekek karácsonyát sikerüljön szebbé és tartalmasabbá varázsolni. A felajánlásokat a Dózsa Mozicentrumban és az MMK-ban fogadják.
2013-12-03Hétfőtől karácsonyi vásárDecember 9-én nyitja meg kapuit az idei karácsonyi vásár a Dózsa Mozi előtti téren, és ugyanitt ismét lesz városi, szabadtéri szilveszteri buli is.
2013-11-28Kiscsillag: ismét a mozibanA Kiscsillag zenekar koncertezik a moziban. A városi legenda szerint a zenekar névadásának a helyi Kiscsillag vendéglátóhely adta az ötletet.
2013-11-22Év végi rendezvényekKarácsonyi vásár: december 9-22 a Dózsa mozi előtti téren. Szilveszteri utcabál a mozi és a Vasmű út környékén. A programokra öt- és hárommillió forintot szavaztak meg a képviselők.
2013-10-25Lesz egy szép park...Megszépül a mozi melletti park.
2013-10-25Oktobeer: sörörömök!Sörfesztivál a Dózsa Mozicentrumban.
2013-10-24Harcsa Vera - hibátlanulBeszámoló a Galéria Jazz Klubban, október 22-én megrendezett Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint közös koncertjéről.
2013-10-19Képespusztai képek kiállításaAz Arany János Általános Iskola és a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola rajzszakos diákjai nyáron ismét Képespusztán voltak alkotótáborban. Az alkotásokból kiállítás nyílt a Dózsa Mozicentrumban október 18-án.
2013-10-04Itt mindig itthon vagyunk!Dunaújváros is csatlakozott a Magyar Televízió Zrt. "Itthon vagy! - Magyarország, szeretlek" országos akciójához. Szeptember utolsó hétvégéjén számos kulturális csemegét kínáltak.
2013-10-03Csődület és táncHónapok óta az egészség jegyében tevékenykednek a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola diákjai.
2013-09-30Hazatérés és értéktárakA Munkásművelődési Központban és a Dózsi Mozicentrumban két napon át tartott a városi programsorozat, amivel az Itthon vagy-Magyarország szeretlek! kezdeményezéshez csatlakozott a település.
2013-09-30KépaláírásA Dózsa Mozicentrum szervezésében, az Itthon vagy, Magyarország szeretlek! című országos rendezvény keretében a városi amatőr zenészek léptek fel a mozi előtti téren (teljes szöveg)
2013-09-24Díjazottak soraSzeptember 21-én nyílt a Dunaújvárosi Hírlap környezetvédelmi tematikájú rajzpályázatának kiállítás a moziban.
2013-09-23Látlelet és rajzjelentés...Megnyílt a Dunaújvárosi Hírlap Védett állatok és növények című pályázatára beküldött alkotásokból filmvetítéssel egybekötött kiállítás a Dózsa Mozicentrumban, szeptember 21-én.
2013-09-21Mindenkit várunk ma délután a mozibaA Dunaújvárosi Hírlap Védett állatok és növények című pályázatára beküldött alkotásokból filmvetítéssel egybekötött kiállításmegnyitó lesz a Dózsa Mozicentrumban.
2013-09-17Terítéken a párkapcsolatokSzeptember 13-án a Dózsa Mozicentrumban tartott előadást dr. Csernus Imre pszichiáter.
2013-09-14Dr. Csernus rendelt (képaláírás)A Dózsa Mozicentrumban tartott előadást pénteken este a párkapcsolatról és buktatóiról dr. Csernus Imre. (teljes szöveg)
2013-08-16De mi jön a 3D után?Beszélgetés Szalai Attilával, a Dózsa Mozicentrum ügyvezetőjével.
2013-08-01Képemlékek kiállításaEzer pillanat Dunaújvárosban címmel, Bali Attila képgyűjteményéből nyílik kiállítás augusztus 20-án a Dózsa Mozicentrumban.
2013-06-22Újabb vízicsata, vidáman!Újra vízi csatát rendeztek a Dózsa mozi előtti téren. A rendezvény támogatója a mozi és a Corner Café volt.
2013-05-14Vásznat cseréltekÚj vetítővásznat szereltek fel a Dózsa Mozicentrumban május 13-án. Az ezüstfestésű vászon újabb lépés a háromdimenziós vetítésekhez.
2013-05-09Rajzfilmek ünnepeMájus 12-én Országos Rajzfilmünnep a Dózsa Mozicentrumban. Lesz rajzverseny, játszóház is.
2013-03-26Az idő ellenére: remek!Általános és középiskolások mutatták meg tudásukat a Tehetség Napja című fesztiválon a Dózsa Mozicentrumban. A nap szervezője Nyulasiné Lakos Angéla (kép). Beszámoló.
2013-03-16Lovassy, valamint a KiscsillagA Dózsa Mozicentrum klubjában ad koncertet a Kiscsillag zenekar. " Lovassy és a Kispál, akik köztudottan pécsiek, fővárosi koncertjeikről hazafelé tartva rendszeresen útbaejtették Dunaújvárost, abban is a Kiscsillag néven ismert szórakozóhelyet."
2013-02-14Pláza helyett itt a mozi!Az ország egyik legkorszerűbb mozijává vált filmszínházunk az új vetítőgéppel, amely 4K minőségű képet biztosít.
2013-02-09Gondolkodás azon, hogy milyen a modern város"No, igen: vajon tudja valaki, mi a korszerű kisvárosi válasz a világgazdasági válság körülményei közepette? Milyen a ma korszerű város?" Gondolatok a moziról, gondolatoka városról.
2013-02-07Előpremierünk volt"Remekmű az új digitális vetítőgép" a Dózsa Mozicentrumban.
2013-02-05Mozigép, épp elhelyezveFebruár 4-én megérkezett a Dózsa Mozicentrumba a világ ma legmodernebb, digitális filmvetítő készüléke. önkormányzat által megvásárolt, húszmillió forint értékű berendezés Sony SRX-R320 típusú gép 8,8 millió képpontból állítja össze a vetített képet.
2013-02-01Nem kell pláza, itt a Dózsa mozi!Megérkezett az új vetítő, kezdődhet a műsor!
2013-01-31Közgyűlési napirendekAz év első közgyűlését tartották január 24-én. Új járatot indítanak a Béke városrészbe. A "Védőháló a Dunaújvárosi Díjhátralékosokért" Alapítvány támogatását felemelte 20 millió forintra az önkormányzat. Határoztak a mozi új vetítőgépének üzemeltetési konstrukciójáról. Felújítják a jégcsarnokot. Az önkormányzat bruttó 17,3 millió forintban maximalizálta a felújítási feladatokat. Pályázatot adott be az önkormányzat a Magyar úti régi Malom megvásárlására.
2013-01-30Beavató filmvetítésA dunaújvárosi Dózsa Mozicentrum korszakos megújulását jelenti majd a digitális vetítő. Az új vetítő - Sony SRX-R320 jelzésű, japán gyártmányú - február 4-én érkezik meg, és 6-án zárt körű vetítést rendeznek.
2013-01-16Februárban már újra nyithat a Dózsa MoziA hírlap információi szerint az új digitális gép már megvan, a tervek szerint február 7-től újra működik a Dózsa Mozicentrum.
2013-01-04Avargyűjtési akció, faültetésekA Dunaújvárosi Hírlap visszatekintése a 2012. esztendőre. Januártól márciusig.
2012-12-20Közgyűlés: karácsonyi hangulat, díjátadás, döntésekA Dunaújváros Egészségügyéért díjat idén Schrammerné Gál Zita, a kórház humánerőforrás gazdálkodási osztályvezetője kapta. A bölcsődei térítés 10%-kal emelkedik. Együttműködés a Schalbert szigetért. Megmarad városunk filmszínháza. Életmentő készülék az uszodának. A városé lesz a vízvezeték- és csatornahálózat.
2012-12-14Lesz vetítőgép a mozibanA közgyűlés felhatalmazta az önkormányzatot, hogy vásárolja meg a digitális vetítőgépet.
2012-11-28A helyzet változatlan, remény vanMég mindig egyeztetnek a Dózsa Mozicentrum digitális filmvetítőgépéről az önkormányzat, a cég és a Sony képviselői.
2012-11-21Csökkent üzemmódPremierfilmek helyett régi filmeket vetítenek. "Csökkentett üzemmódban" működik a Dózsa Mozicentrum, és tovább folynak a tárgyalások a korszerű digitális vetítőgép beszerzéséről.
2012-11-06A mozi ügye politikai kérdés: egyeztetnekA Dózsa Mozicentrum üzemeltetői a város vezetőivel egyeztetnek. Jelenleg november elsejétől szünetel a vetítés.
2012-11-05A vetítés szünetel"Mivel nincs digitális vetítőrendszer, így nem vetít filmeket a Dózsa Mozicentrum. Ugyanis, a közelmúltban és jelenleg készült filmek többségét már csak digitális formátumban terjesztik a filmforgalmazók." November elsejétől a vetítés szünetel.
2012-11-01Rendkívüli gyorsan és pontosan tárgyalták - 1-jétől nincs nyitva a Dózsa MoziA Dunaújvárosi Járás hivatala a városháza "B" szárnyában kap helyet. Vezetője a jelenlegi okmányiroda vezetője dr. Kovács Péter. A mozi ügye további egyeztetést igényel A közgyűlés megszavazott a Dunaújváros Pálhalma Agrospeciánakl 15 millió három részletben visszafizetendő támogatást.
2012-11-015. Gyerek ARC kiállítás Dunaújvárosban2012. október 25 - november 25. Dózsa Mozicentrum. Varázsrajz a jövőről címmel hirdették meg idén a pályázatot. A mozi falain belül az összes városi és város környéki pályázó rajza is megtekinthető.
2012-10-27Merre megyünk?A Varázsrajzok a jövőről Dunaújvárosban című kiállításon megtekinthetők az 5. Gyerek ARC országos rajzpályázat nyertes alkotásai, a Dózsa Mozicentrumban pedig a helyi ifjú alkotók munkái.
2012-10-26Támogatás, két tételbenBeszámoló az október 25-i rendkívüli közgyűlésről: Nyolcvanhét fős kormánytisztviselői karral áll fel a járási hivatal Dunaújvárosban január elsejére; a Dózsa Mozicentrum támogatása; a Dunaújvárosi Pálhalma Agrospeciál SE támogatásáról és az egyesület átvette a 15-16 éves korosztályt is.
2012-10-22Este újra a mozi lett a központSikeres volt az első sörfesztivál, az Oktobeer Feszt Dózsa Mozicentrumban. Beszámoló.
2012-10-20"Beerod" a jó söröket?A Dózsa Mozicentrumban október 19. és 21. között Oktobeer Feszt elnevezéssel rendezték meg az első sörfesztivált.
2012-10-19Szemkontaktus Michael Madsennel és Vinnie JonesszalKoltai Róbert új filmjének bemutatója városunkban.
2012-10-18Oktobeer: sörfesztivál a mozibanA Dózsa Mozicentrum háromnapos fesztivált rendez programokkal, koncertekkel október 19. és 21. között.
2012-10-15Dunaújváros: moderntől modernig a szocreálon át I.„Hazánk első szocialista városa” szinte teljes egészében a tervezőasztalon született, és úgyszólván egyetlen hatalmas zöldmezős beruházásként valósult meg pár évtized leforgása alatt. Igazi mintavárosnak épült, ebből adódóan városképe minden más városunkénál jobban tükrözi a szocialista ideált. Sétánk során az elmúlt 60 évben bekövetkezett változásokat mutatjuk be, hogyan is működik egy szocialista város a kapitalizmus keretei között."
2012-10-09Magic boys: menekülő táncosokKoltai Róbert új filmjét bemutatták a Dózsa Mozicentrumban október 8-án. A díszbemutatón Koltai Róbert és fia (kép) is jelen volt.
2012-10-05Van hova ütemezni?Sikerül-e végül beszerezni a Dózsa Mozicentrum üzemeltetőinek a digitális vetítőgépet?
2012-10-03Tervek és eredményekA dunaújvárosi Dózsa Mozicentrum terveiről és eredményeiről.
2012-10-03Élet mozi nélkülA forgalmazó szeptember 30-tól már csak digitális formában küldi a filmeket, viszont a Dózsa Mozicentrumban még nincs digitális vetítő.
2012-09-21Műemlékileg védetten digitalizálniA „HÍD” Egyesület Dunaújvárosi Marketing Klubjának őszi évadnyitóján, szeptember 13-án a tagok a Dózsa mozit vették górcső alá, a pincétől a padlásig végigjárták a műemlékvédett épületet.
2012-09-14A város központjaIdén hatvanéves a Dózsa Mozicentrum. A Híd Dunaújváros és Környéke Egyesületmarketing klubja látogatott el a moziba. Veszélyben a mozi, ha szeptember 30-ig nem vásárolják meg a legújabb technológiáz képviselő digitális vetítőberendezést, akkor októberben nem fognak filmkópiát kapni.
2012-09-01Itt lesz hazánk egyik legkorszerűbb mozija4K, 3D! Interjú Szalai Attilával a tervekről.
2012-09-00Centrumok és perifériák. Dunaújváros kulturális intézményrendszerének helye a megyei jogú városok közöttVarga Anita tanulmánya, amelyben Dunaújváros kulturális intézményrendszerének működését hasonlítja össze a hasonló népességszámú, megyei jogú városi ranggal rendelkező városokkal (Hódmezővásárhely, Érd, Nagykanizsa, és Sopron).
2012-07-28Térfoglalók a mozi előtt: Főnix FesztiválMásodik alkalommal rendezték meg a Főnix Fesztivált a mozi előtti téren. Beszámoló.
2012-06-18Szenvedélyes képi nyelvújítókJúnius 8. és 10. között zajlott le a második Dunaújvárosi Amatőr Filmes Fesztivál. A dokumentumfilm kategória első helyezettje Csubrilo Zoltán „Sok mindent ki kő bírni” című alkotása lett. A kisjátékfilm kategória első díját Papp Barnabás „Ásó, kapa…” című filmje nyerte. A különdíjat Kövi Gergő és Babai Zoltán „Suzie” című thrillerje vihette haza.
2012-06-11Három napnyi vetítésBeszámoló a II. Dunaújvárosi Amatőrfilmes Fesztiválról. Díjazottak névsora a cikkben.
2012-06-09Filmesek a házbanJúnius 8-án megkezdődött a moziban a II. Dunaújvárosi Amatőrfilmes Fesztivál.
2012-06-09Nézünk, mint a...Az önkormányzat és a Mozicentrum Kft. fele-fele arányban osztozik egy új, digitális vetítőgép beszerzésének költségén. A közgyűlési döntés értelmében tízmillió forint (plusz áfa) visszatérítendő támogatást ad a társaságnak az önkormányzat.
2012-06-06Péntektől fesztiválJúnius 8-án kezdődik az idén már háromnapos II. Dunaújvárosi Amatőrfilmes Fesztivál.
2012-06-01Terjeszkedő filmfesztiválII. Dunaújvárosi Amatőrfilmes Fesztivál 2012. június 8-10.
2012-04-16Cimborák a mozibanA Dózsa Mozicentrumban található Civil Közösségi Téren a Dunaújvárosi Kulturális Egyesület rendezvénysorozata keretében, a Könyvtárosok Világnapjához kapcsolódóan bemutatkozott a József Attila Könyvtárban működő Cimbora Klub. Beszámoló a Cimbora klub kihelyezett, nyilvános foglalkozásáról.
2012-04-12Közösségi Tér: lesz!Kérdéses a Civil Közösségi Tér jövője.
2012-04-00Dunaújváros kulturális infrastruktúrájának összefüggéseiA tanulmány tárgya Dunaújváros Megyei Jogú Város kulturális földrajzi jellemvonásainak és a kulturális intézményrendszer kialakulásának, működésének vizsgálata. Főbb részei: a város kulturális életének sajátosságai, kulturális fogyasztási szokások, a kulturális intézményrendszer működése. Az adatgyűjtés 2006-ban és 2009-ben készült.
2012-03-30Színházi Világnap a mozibanA március 15-ével nyílt Civil Közösségi Tér hétfőn a Színházi Világnaphoz kapcsolta programjait.
2012-03-23Gyöngyszemek találtattakÍrisz a költészet világnapján
2012-03-17A civilek, civileknek!A márciusi ünnepi időszakban a Dózsa téri Magyarok Vására, a moziban és a mozi előtt szervezett Civil Közösségi Tér többi rendezvénye is nagy sikert aratott.
2012-03-13Civil Közösségi Tér a város közepénDunaújváros civil szervezeteivel közösen a Dózsa Mozicentrum életre hívja a Civil Közösségi Tér elnevezésű rendezvénysorozatot. Március 15-én egy, az ünnephez méltó és a városi megemlékezést kiegészítő eseménnyel szolgálnak a régió lakosságának.
2012-03-09Civilek a közösségi térben!"Egyesületek részvételével, az önkormányzat és a polgármester elvi, eszmei támogatásával politikamentes Civil Közösségi Tér létesült a Dózsa Mozi Centrumban. Nyitás március 14-én."
2012-03-08Közösségi tér az ünnepreCivil Közösségi Tér létesült, amely a március 15-i ünnepségsorozat alkalmából nyílik meg a Dózsa Mozicentrumban.
2012-01-10Felújítás régészi módonA tíz leglátogatottabb filmszínház egyike az országban a Dózsa mozi.
2012-01-06Van még hely ebben a "csónakban" sokaknak!Rengeteg változás a moziban.
2012-00-00Dunaújváros kulturális infrastruktúrájának térbeli megjelenése és területi különbségeinek sajátosságaiPhD értekezés. A témaválasztás és a kutatás tárgya Dunaújváros kulturális intézményrendszerének vizsgálata térszemléletben. Áttekinti Dunaújváros lakosságának kulturális igényeit, elvárásait (kereslet) és tapasztalatait, valamint a város kulturális intézményeinek kínálatát, lehetőségeit, hiányosságait, problémáit. Az adatgyűjtés 2006-ban és 2009-ben készült.
2011-12-19Újvárosi krimibirodalomDecember 17-én két vetítéssel debütált a Sherlock Holmes nevében c. dunaújvárosi film. Beszámoló.
2011-12-10Mirigyék a színpadonA Dunaújvárosi Karácsonyi Vásárban fellépett az Irigy Hónaljmirigy zenekar (kép).
2011-12-07Adventi hagyomány kicsit másképpMár kilencedik éve rendezi meg a Tourinform Dunaújváros, valamint az Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda a karácsonyi vásár rendezvénysorozatát. Ízelítő az ünnepi műsorkínálatból.
2011-12-06Már áll a város fenyőfájaKözel nyolcméteres fenyőfa áll a Dózsa mozi előtti téren.
2011-12-06Bemutatóra vár a tinikrimiA Sherlock Holmes nevében című ifjúsági filmet, december 17-én láthatják először a nézők.
2011-12-02Dunaújvárosi Adventi VásárVáltozatos program kevesebb pénzből
2011-12-01Mozi múlt időben?A Dózsa Filmszínház új tulajdonosai: Szalai Attila és Verasztó Sándor.
2011-11-30Idén is lesz vásárIdén is lesz, a Dunaújvárosi Karácsonyi Vásár december 3-tól 23-ig tart. A Dózsa Mozicentrumban pedig játszóház és koncertek várják az érdeklődőket.
2011-11-30Vasvári annoKiállítás a Dózsa Mozicentrumban a Vasvári Pál Általános Iskola 60 évéről.
2011-11-23Vasvári: retro érzésVasvári Pál Általános Iskola: Iskolatörténeti kiállítás a Dózsa Mozicentrumban.
2011-11-17Egy hónap múlva premierA Sherlock Holmes nevében című filmet várhatóan december 17-én mutatják be a Dózsa Mozicentrumban.
2011-11-09"Régészeti" feltárásFolyamatos felújítások a moziban. A megújulás során több "érdekességre" is bukkantak a tulajdonosok.
2011-10-13Ha óvod, mosolyog az erdő!A Pannon Lapok Társasága által kiírt Ha óvod, mosolyog az erdő! című rajzpályázatra 69 alkotás érkezett. Díjkiosztó és kiállítás a Dózsa Mozicentrumban. A díjazottak névsora a cikkben.
2011-09-21Plakátsoron a mozitörténetPlakátkiállítás a moziban. A plázamozik között országos szinten az ötödikek vagyunk látogatottság terén, a 3D-s vetítési rendszerrel nem rendelkező mozik rangsorában pedig az elsők. Beszélgetés Szalai Attilával, a mozi egyik üzemeltetőjével a várható felújításokról (mosdók, fűtésrendszer, galéria).
2011-08-22Főnix Fesztivál: kettős fogadtatásBeszámoló a mozi előtti téren megrendezett első Főnix Fesztiválról. Közel ötszáz fő vett részt a rendezvényen.
2011-08-19I. Dunaújvárosi Amatőrfilm-fesztiválA legtöbb szavazatot a Kávészünet cimű romantikus dráma kapta, rend.: Gyöngyösi Zsolt, fsz.: Szaksz Gabriella. Második az Aprójószág c. dráma lett, Máriás Attila rendezésében, a harmadik legtöbb voksot két alkotás kapta: Ugrások-Máriás Attila filmje-, Visszaillantó c. thriller Bódis Bence filmje. Különdíjas dokumentumfilm kategóriában: Juhász D. Viktor: Zenekar az árokban.
2011-08-15Főnix Fesztivál a mozi előtt (kishír)Augusztus (2011.) 18-án, csütörtökön a Dózsa Mozi Centrum előtti téren rendezik meg a Főnix Fesztivált. (nem teljes szöveg)
2011-08-11Break a mozi előtti térenBeszélgetés Szalai Attilával, a mozit üzemeltető cég egyik vezetőjével. a Főnix Fesztiválról.
2011-08-01Nem a fióknak készülBeszámoló a Dózsa Mozicentrumban megrendezett I. Dunaújvárosi Amatőrfilmes Fesztiválról. Interjú.
2011-07-29Amatőrfilmesek, ha összejönnek: szemleTizennégy független filmes összesen huszonnégy alkotása látható a Dózsa Mozicentrumban megrendezett I. Dunaújvárosi Amatőrfilmes Fesztiválon. A filmkészítők névsora a cikkben.
2011-07-29Amatőr filmes fesztivál a mozibanTeret a tehetségnek! mottóval rendezték meg 2011.07.30-án az I. Dunaújvárosi Amatőr Filmes Fesztivált. A mozi további terveiről.
2011-07-27Hollywoodtól keletreHuszonnégy alkotás szerepel az I. Dunaújvárosi Amatőrfilmes Fesztivál kínálatában.
2011-07-13Huszonöt film az amatőröktőlLejárt a jelentkezési határidő az I. Dunaújvárosi Amatőrfilmes Fesztiválra, amelyet július 30-án rendeznek meg a Dózsa Mozicentrumban.
2011-06-29Az első seregszemle amatőrfilmeseknek"I. Dunaújvárosi Amatőrfilmes Fesztivál: ez a munkacíme annak a rendezvénynek, amire a tervek szerint idén július 30-án rendeznek a Dózsa Mozicentrumban."
2011-06-17Gyerünk a moziba be!Kulturális centrum a város szívében. Az új tulajdonosok (Szalai Attila, Verasztó Sándor, Kovács László) terveiről.
2011-06-15Erdők után mozi és sporttelep"Újabb jelzálogfedezeti gond miatt kellett a közgyűlésnek módosítania a helyi gazdálkodási rendeletet."
2011-06-15A mozi már csak egy álom...Múltidéző.
2011-06-14Kultúrpalota a Dózsa mozibólKét fiatal dunaújvárosi vállalkozó június elsejével megvásárolta a filmpalotát működtető Mozicentrum Kft. döntő többségi tulajdonjogát. Beszélgetés Szalai Attilával és Verrasztó Sándorral ötletekről, tervekről, a jövőről.
2011-06-08Gyerünk a moziba be!"A galéria újraindítása, gasztronómiai műhely létrehozása, koncertek, kiállítások rendezése, hogy csak néhányat említsek azokból az elképzelésekből, amik mentén kulturális centrummá változtatjuk a Dózsa Mozit...." Beszélgetés Szalai Attila, Verasztó Sándor és Kovács László, a Dózsa mozit üzemeltető tulajdonosokkal.
2011-05-13Új képeslapokKövetve a változásokat. A három képeslap készítői: Köller Balázs, Koltai Zoltán. Grafikus: Prosek Zoltán. Az egyik képeslap a Dózsa mozi előtti teret, a másik egy Római városrészi látképet, a harmadik pedig a Martinász-szobrot, az élményfürdőt, és a főiskola előtti teret ábrázolja.
2011-04-27Születésnapi Petőfi Gála a Dózsa MozicentrumbanA Petőfi Sándor Általános Iskola fennállásának 39. évfordulója alkalmából a múlt héten rendezte meg hagyományos gálaműsorát.
2010-11-18Dideregnek a nézők"Hétmillió forintos távhődíj-tartozása halmozódott fel a Dózsa Mozicentrum Kft-nek, ezért idén még egyszer sem kapcsolták be a fűtést az épületben." Adatok a moziról. Interjú Hegelsberger Ferenc tulajdonossal.
2010-11-02Kettészakadt a filmgyártásA Corner Caféban "vendégeskedett" Nagy Ervin és Ónodi Eszter (kép). "Elmélkedés" a filmekről a mozilátogatottságról Gulácsi Zoltánnal.
2010-08-21Mentőöv a városi kórháznakBeszámoló a rendkívüli közgyűlésről: drágul az óvodai és az iskolai menza, a képviselők megvehetik szolgálati laptopjaikat, rendezik a mozi tartozását, a kórház négyszázmilliós gyorssegélyt kapott.
2010-08-19Közintézményekre kerül a jelzálog"Nyolc önkormányzati ingatlan lesz a fedezete az ötmilliárdos önkormányzati kötvénykibocsátásnak." A gazdasági bizottság ülésén a mozi milliós tartozása is szóba került.
2010-07-12Nézel, mint a mozibanJótékonysági autósmozit szerveztek a II. Park Centerbe. A befolyt összeg egy részéből a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályát támogatják a szervezők. Beszámoló.
2010-05-17Lisszabontól az újvárosi utcákigLengyel Linda dunaújvárosi születésű fiatal fotós képeiből nyílt kiállítás Kontaktok címmel a belvárosi Mozi Presszóban.
2010-04-15Egyedül nem megyA Dunaújvárosi Szennyvíztisztító és Szolgáltató Kft. és a Dózsa Mozicentrum sem tudja fizetni a kiadásait.
2010-03-31Petőfis különszám a Dózsa mozibanA Petőfi Sándor Általános Iskola gálamaratont rendezett a Dózsa moziban.
2010-01-01Adventi Randevú.Ünnepi mini fesztivál Dunaújváros Önkormányzata, valamint a Dunaújvárosi Kistérség Turisztikai Közhasznú Non-Profit Kft. szervezésében a Dózsa Mozicentrum előtti téren 2009. december 12-23. között.
2009-11-27Szeretem a munkám, a kihívásokatBeszélgetés Pletserné Nagy Eszterrel, a Dózsa Mozicentrum ügyvezetőjével.
2009-05-17A mi kis városunkEbben a műsorban a civilek is lehetőséget kapnak arra, hogy kitalálják, mit kezdenének egy térrel, egy épülettel vagy akár egy városrésszel. A mozi épületét, valamint a Szalki-szigetet kell majd az amatőr és profi csapatnak górcső alá venni, mégpedig tervezői szemmel.
2009-04-15Sok kérdésben döntöttekA múlt heti közgyűlésből: 2010. májusáig meghosszabbíttoták Antal Lajos kinevezését a Duaújvárosi Szennyvíztisztító Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatói székében, és Bujáki Laura lett a társadalmi kapcsolatok bizottság külső szakértői tagja. A Dunaújváros Ifjúságáért Közalapítvány új tagjai: Oláh István, Klamerusz Mária. Döntöttek a képviselők a Dózsa Mozicentrum városi távhőellátásról való leválásáról, a Szalki-szigeten a büfé épületének megvásárlásáról és a Vidámpark hasznosításáról is.
2009-03-20Hastáncfesztivál - előszörKleopátra és a Nílus táncosai címmel első alkalommal rendeztek hastáncfesztivált a Dózsa Mozicentrumban 2009. március 22-én.
2009-03-02Közönségre várvaA gazdasági válság hatásai a kultúrára, a kulturális intézmények, programok látogatottságára Dunaújvárosban.
2008-09-19Ki kell használni az adottságokatÚj városfejlesztési stratégia: ez a terv a pénzről szól. A belváros átalakításának terveiről...
2008-06-04Filmszínház, megbúvó parkokBelváros: mozi, parkok...
2008-05-16Sikerrel zárult az idei európai filmmustraTelt házas vetítések egy héten át a Dózsa Mozicentrum kamaratermében.
2008-03-20A skandináv kapcsolatA Mozi Presszó vendége volt Kovács katáng Ferenc író.
2008-02-09Mega megalázó-showDr. Csernus Imre tartott előadást a Dózsa Mozicentrumban.
2007-12-22Bergendy bejglivelVéget ért a mozi előtti téren, tizenegy napon át tartó Adventi Randevú ünnepi rendezvénysorozat. Beszámoló.
2007-11-07Óriás a színpadonKözönségtalálkozó volt a Megy a gőzös c. film vetítése után október 28-án, szombaton este a Dózsa Mozicentrumban. A vendég a film rendezője, Koltai Róbert volt.
2007-10-31Megy a gőzös...Október 27-én volt a Dózsa Mozicentrumban Koltai Róbert újab filmjének, a Megy a gőzősnek az ősbemutatója. (képaláírás)
2007-05-18A leggyengébb láncszemBeszámoló a Zorán koncertről.
2007-05-08Európa a mozivásznonEurópai filmhetet szervezett a Kistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Kht. és a Dózsa Mozicentrum.
2007-05-07méDIÁKA Dunaújvárosi Főiskola Déri János Kommunikációs Intézet hallgatóinak írásai: "Menjünk a moziba be!" címmel, egy kis mozitörténet, beszélgetés Kutasi Sándorral, az egyik tulajdonossal. "Filmsorozat készül" címmel: kisfilmosorozatot tervez a hallgatók közreműködésével a főiskola. Beszámoló.
2007-02-27Édes, éteri kalandozásokBeszámoló Snétberger Ferenc világszínvonalú koncertjéről.
2007-01-16Konyec - utolsó csekk a pohárbanMég a pesti díszbemutató előtt láthatta a pesti kzönség a filmet, melynek néhány jelenetét itt forgatták.
2006-02-21Az útszéli büfé - Sanyi, a Király - a közönség és a találkozóAz Üvegtigris 2 bemutatója után a mozi közönsége találkozhatott az alkotókkaL SZÍNÉSZEKKEL.
2006-02-20Üvegtigris 2. - Lali és barátai folytatjákA Dózsa Mozicentrumban az Üvegtigris 2. bemutatóján vendég volt Horáth Lajos Ottó (színész) és Pataki Ágnes (producer). Beszámoló.
2005-03-08Rendezték a mozi támogatásátIdén 9 millió 600 ezer forinttal támogatja a Dózsa Mozicentrum üzemeltetését az önkormányzat.
2005-02-19Film, tea, kisbécsiDunaújvárosi hajléktalanoknak vetítették le Ragályi Elemér Csudafilm című moziját a kamarateremben.
2005-02-18Megnézhették a VilágszámotVendégül látták a nyugdíjasokat
2005-02-10A Zengő Bongó bölcsőde felújításra szorulRövid beszámoló a gazdasági bizottság üléséről.
2005-01-31Rendszeres várostörténeti vetítések a múzeumbanFolytatódik a Múzeum Mozi, ahol minden hónap utolsó vasárnapján várostörténeti filmeket vetítenek. A legutóbbi vetítés vendége volt: Dr. Radnai Éva és Tóth Dezső.
2004-12-23Már biztos: sose halnak megBeszámoló Koltai Róbert új vígjátékának -Világszám - a Dózsa moziban megtartott díszbemutatójáról. A vetítés vendége volt: Koltai Róbert, P. Koltai Gábor, Gáspár Sándor és Dés Lászó (kép).
2004-12-14Karácsonyi ráhangolóA Dózsa mozi előtti téren karácsonyig a Karácsonyi hangulat elnevezésű rendezvénysorozat látható.
2004-12-09Ingatlaneladás, átszervezésJövőre négy óvodát és egy bölcsődét (Napfény Bölcsőde) tervez bezárni az önkormányzat és ingatlanok eladásából több mint 800 milliós bevételt remélnek. A megszűntetések és átszervezések következményeként állsáhelyek szűnnek meg. A cikkben részletesen szerepleek az ingatlanok és áraik, és az intézmények átszervezésé.
2004-12-07Benkóék a mozibanA Dózsa moziban koncertezett a Benkó Dixilend Band.
2004-11-03Pentele története a Múzeum MozibanAz éreklődők számára Kanderka Imre magángyűjtemény tulajdonos , a sorozat kiötlője tart előadást , amelyet a városról szóló dokumnetimfilmjeivel illusztrál, s beszélgetést kezdeményez a megjelentekkel. 1. előadás: november 7, 2. előadás: november 28, 3. előadás: december 28.
2004-09-28A mi mozink pályázikA mozi pályázik a vetítőgép átalakítására. Az önrészt vállalja.
2004-06-15Módosítják a költségvetéstMódosítják a költségvetést
2004-05-21Mozicentrum - júliustól önállóan isA mozi öt dolgozója közül négy vállalta, hogy az új üzemeltetőnél dolgozzon (Mozicentrum Kft.). A szakminisztérium felhívása szerint a mozinak még öt évig meg kell tartania az art-mozi jelleget, és a kamaraterem működhetne art-teremként.
2004-04-29Két épületünk lett műemlékA kulturális miniszter április 13-i rendeletével műemlékké nyilvánította a Dózsa Filmszínházat és az I-es számú Rendelőintézetet, és műemléki környezetté pedig az épületek környékét.
2004-04-06A mozi átszervezése során többen munkájukat vesztikÁtszervezések. Új tulajdonos a Dózsa Mozicentrumban.
2004-04-06Fluxus - Dunaújvárosi premierCsáki László városunkban forgatott rövidfilmjének ősbemutatóját a Dózsa Mozicentrumban tartották.
2004-04-02Fluxus: mindössze hat perc, plusz némi utóéletCsáki László: Fluxus című kisjátékfilmjét mutatták be a moziban. A film több vonatkozásban is kapcsolódik Dunaújvároshoz.
2004-03-25Monte-Carlo egy kicsit messze vanMárcius 24-én volt a Dózsa moziban a Monte-Carlo című magyar film díszbemutatója. Beszámoló.
2004-03-13Áprilistól leköszön a mozi vezetőjeA mozi üzemltetésére alakult új társulás veszi át az irányítást július elseje előtt.
2004-03-01A film pereg tovább...A Kovács László, Weisz György, Kutasi Sándor összefogásával megalakult új társulás a mozi üzemeltetésére beadott pályázatát elfogadta a közgyűlés.
2004-02-26Jogilag sem támadható az "állva maradt" pályázóA mozi üzemeltetésére kiírt pályázatban, egy pályázó maradt csak versenyben: Nivo XXI Bt., Vento Bt., Kutasi Sándor féle trió.
2004-02-20Egy pályázó maradt ringbenEgy pályázó maradt csak a mozi üzemltetésére.
2004-02-12Ők vándoroltak: mi itt vagyunkA moziban díszelőadás keretében játszották a Magyar vándor című filmet.
2004-02-04Négy pályázat a mozira, döntés három hét múlvaDózsa Mozicentrum üzemeltetésére meghirdetett pályázatra négy pályázat érkezett.
2004-02-03Mi köze a mozijegy árának a vasúti szállításhoz?MÁV. Átszervezések miatt akadozik a kisáruszállítás.
2004-01-16Az új adókra még visszatérnek...Beszámoló a közgyűlésen történtekről.
2004-01-13Sikkasztás miatt nyomoznakDózsa Mozicentrum.
2004-01-13Pályázat a Dózsa Mozicentrum üzemeltetéséreA közgyűlés kinyilvánította azon szándékát, hogy 2004. július 1-jei fodulónappal eredményes pályáztatás és szerződéskötés esetén a Dózsa Mozicentrumot, mint intézményt megszünteti, az épületet a tevékenységi kör megtartásával 10 évre üzemeltetésbe adja. Az épület műemlékké nyilvánítása már folyamatban van.
2003-12-19Kontroll: egy fontos film - rólunkA Dózsa moziban december 17-én volt a Kontroll című magyar film díszbemutatója. Beszámoló, képek.
2003-12-16Piaci alapokon működő mozi leszA Dózsa Mozicentrum háza táján változások várhatók. Hogy ez a szervezeti átalakítás mellett jelent-e személyi változást, az többek között egy már megkezdett rendőrségi vizsgálat eredményétől is függhet. Több hatóság is vizsgálatot folytat az önkormányzati tulajdonú intézménynél.
2003-12-16Európai szintű terem, omladozó épületbenAz utóbbi évtizedekben veszteségesen üzemel a mozi. A város vezetésének a célja, hogy a veszteséget csökkentsék, s a legkevesebb önkormányzati támogatással működjön az intézmény. A kulturális iroda három lehetséges változatot dolgozott ki. A mozi igazgatója, Kleinhaus László szerint a mozit nem lehet akkor nyereségesen működtetni, ha továbbra is premier moziként kívánják üzemeltetni.
2003-12-16Drágább közüzemi díjakHuszonnégy téma a gazdasági bizottság előtt. terv az irodaház megújítására. Késik a kéményregiszter. Töbe kerül a s Önállósulhat a Dózsa Mozi. Óvodamegszűntetés (25. óvoda). Üdülő-övezet a Szalki szigeten.
2003-11-18Védendő értékekMűemlékké nyilvánították a mozit és az I-es számú rendelőt.
2003-05-24Egy "zajos" közgyűlés utózöngéjeA Dózsa mozi pályázni szeretne a kamaraterem korszerűsítésére. A közgyűlés úgy döntött, hogy biztosítja a pályázathoz a négymillió forintos önrészt.
2003-03-19Egy szeretettel készült filmről...A Dózsa moziban a Bánk bán című film díszbemutatója volt. Beszélgetés a filmrendezővel, Káel Csabával.
2003-03-18Akár lehet új killító helyiség isRésztvesz a NKÖM pályázatán a dunaújvárosi mozi. 30 millióra pályázhat, melyből a kamaramozi felújítását, a mozi előterének korszerűsítését szeretnék megoldani.
2003-01-21A közgyűlésen történtA közgyűlés megszavazta 3 intézmény kiválását az energetikai kis-kincstári rendszerből. A kiválás oka, hogy az önálló elszámolás kedvezőbb adózási elszámolást tesz lehetővé. Ebből az okból kell előnyösebb elszámolási rendszert kialakítani az Ovodai Gamesznél és a Bölcsődék Igazgatóságánál. Teljes körű pénzügyi és jogi ellenőrzést végeztet a 2001. és 2002. évekre vonatkozóan az önkormányzat.
2003-01-14Megvan az ötöslottó nyertese! Túszdráma a mozibanA Cruel World Team dújv-i filmtársulat új filmjéről - az Einstein mega Shotgunról. A film jan. 25-én látható először a Dózsa moziban, majd a februári 34. Magyar Filmszemlén.
2002-06-07Mindenki "vasba verve"Június 6-án Dózsa mozi előtti téren, Móder Rezső és Dunaújváros Táncszínházának a tagjai koncertet adtak.
2002-05-16Nagy Ervin nem "lejön" - hazajár!Beszélgetés Nagy Ervinnel, dunaújvárosi színésszel aki a Hídember című film egyik főszereplője.
2002-01-10KULTÚRFÓKUSZA Barták Kamaraszínház és Művészetek Házának két, patinás hasáb-oszlopán lehet megtekinteni az éppen aktuális előadások hírdetőjét. A Csillag Ház előtt és a Dózsa György úton találhatók.
2001-12-28Mozi(nk) a maga távlatával50 éves a Dózsa mozi.
2001-12-17Pentelei pillanatok - annoSzabó Tamás fotógyűjteményéből.
2001-12-01A Május 1-je rövid szünet után folytatódikA Csocsó ősbemutatója a Dózsa moziban.
2001-11-30Egy vállalható film lett; Csocsó-stáb a filmrőlTegnap volt az ősbemutatója a Csocsó avagy éljen május elseje c. filmnek a Dózsa moziban. Előtte sajtótájékoztatót tartottak.
2001-11-29Mert emberek vagyunkMa este lesz a Dózsa moziban a Csocsó ősbemutatója. A filmről.
2001-11-29Mi újság? Koltai RóbertDecember 6-án lesz a Csocsó bemutatója a mozikban, de ma Dunaújvárosban ősbemutató lesz.
2001-06-29A lehető legnagyobbakkalA Csocsó című filmről, amit Dunaújvárosban is forgatnak, és a gyermekszereplője is dunaújvárosi kisfiú: Králik Attila. A film ősbemutatója is itthon lesz.
2001-04-24Magyari Sacra Cor(o)n(a)A moziban bemutatták a Sacra Corona című filmet, az előadásnak díszvendége volt a rendező és három színész is.
2001-04-11Engednek a szorításonHamarosan négy műemléképülete lesz a városnak. A mozi és az I. Rendelőintézet is. De egyelőre a belváros továbbra is tabu, marad olyan amilyennek építették.
2001-04-03Élete legfontosabb filmje!A Dózsa Mozicentrumban bemutatták Tímár Péter, Vakvagányok c. filmjét. A filmbemutatót a rendező is megtisztelte.
2001-02-26Sohasevolt...? Dehogynem!Levetítették a Sohasevolt Glória c. dunaújvárosi filmet. A filmről.
2001-02-09A pokolba vezető út... Terítéken a mozi két "elfuserált" szeA gazdasági bizottság megállapítása szerint a mozi igazgatója nem teljesen jogtiszta szerződést kötött 1995-ben a mozi területén lévő vendéglátó egységre, majd 1997-ben a Cicero Bt-vel a galériára. A mozi üzemvezetőjének nem volt joga ahhoz, hogy önkormányzati tulajdonban álló épületben végrehajtott fejlesztésekhez hozzájáruljon, majd 10 éves szerződésből fakadó jogosultságokkal terhelje az ingatlant.
2001-02-05Helyárváltozás a DózsábanFebruár elsejétől emelkednek a mozi jegyárai.
2000-12-05Nem mese, itt film született: "Halmos, maga mindig ilyen hülA Dózsa moziban volt tegnap (hétfőn) a Meseautó c. magyar film ősbemutatója.
2000-11-17Én is hiszek: egy-két... Közvetlen hangvételű, sajátosan zorSzerdán a Dózsa moziban tartottak telt-házas Zorán-koncertet.
2000-07-26Összeomlásra semmi okuk: A Dózsa Mozicentrum felkészült a multiplex kihívásairaMiközben nő a Dózsa mozi kihasználtsága, egyre hangosabbá válnak azok a híresztelések, hogy 4 éven belül Dunaújvárosban is megépülhet a multiplex Hollywood csomagtervében szereplő öttermes multiplex.
2000-05-27Nemcsak egy házasság történeteCsütörtökön tartották a Dózsa filmszínházban a Jadviga párnája c. új magyar film díszbemutatóját.
2000-05-19Jó napot! Mi újság? Kleinhaus LászlóKleinhaus László a Dózsa Filmszínház igazgatója.
2000-04-03Varázsdal az új Jancsó-filmbenPénteken a mozi kamaratermében rendezték meg az Anyád! A szúnyogok c. Jancsó Miklós film díszbemutatóját.
2000-01-08Hippolyt még ma is aktuálisCsütörtökön tartották a Dózsa moziban a Hippolyt díszbemutatóját. Vendég volt a két főszereplő Eperjes Károly és Koltai Róbert.e
1999-07-05"Folytatni, amit elkezdtünk": Ismét Kleinhaus László lett aIsmét Kleinhaus László lett az igazgató 5 évre. A legfontosabb terveiről.
1999-03-22A film alapja valós történetÚjabb díszbemutató volt pénteken a Dózsa moziban. Szomjas György: Gengszterfilm .
1999-03-08Tutti kacagtató pokoljárásaAz új magyar film, a 6:3 díszbemutatója a moziban.
1999-01-29Dunaújvárosi díszbemutató Koltai Róbert...A Dózsa moziban Koltai Róbert "Ámbár tanár úr" filmjének díszbemutatója volt.
1999-01-12Kényelem és technika: új a kamaraterem...A kamaramozi felújítása elkészült. A felújítás részleteiről.
1998-11-02A művészet, ha kimenekülPénteken nyitott a Dózsa mozi emeletén az "A"Csoport Művészeti Egyesület Galériája. A köszöntő szövege, benne a kiállítók neve.
1998-10-28Galéria-avató, jazzmuzsikávalA Dózsa Mozicentrum galériájában kap helyet az"A" Csoport Galériája. Az első tárlat okt. 30-án nyílik. A helyiség rendszeresen ad otthont koncerteknek is.
1998-06-17Nem épülhet benzinkút a kádár-völgyi...Közgyűlés: költségvetés módosításának koncepciója, nem épül benzinkút a Dózsa Gy. út -Kádár völgy fölött átvezető szakaszon, eladják az Imperial kft-nek a Magyar út, Kistemető út,Aranyvölgyi út háromszögében lévő területet (3 áruháznak), Alab Volánnal kötött szerződés jóváhagyása, Dózsa mozi beszámolója.
1998-02-14Standard nevetés, félházzalA Zimmer Feri c. magyar film díszbemutatója a Dózsa moziban.
1997-10-20Százéves elmúlt mégsem öreg1952-ben nyitott a mozi Dunapentelén, 1992-ben az önkormányzat magára vállalta az üzemeltetését, mivel megszűnt a Fejér Megyei Moziüzemi Vállalat. A felújításokról, a jegyárakról, a látogatókról.
1996-10-05Új vászon, térhatású hangA felújításról: új hangtechnikai rendszer.
1996-07-13Art-téka: nem árt, ha van2 éve működik a Video paradiso art-téka a moziban. Sikeresen pályáztak a művészfilm-gyűj-temény gyarapítására. A kínálatról.
1996-04-19Maradjon a mozi közintézményA kult. biz. javaslata alapján a gazd. biz. a mozi költségvetési intézményként való további működtetését tarja célszerűnek.
1996-03-08Dózsa Mozicentrum:kérdéses a jövő...Illéssy I. felvetette a mozi privatizálásának lehetőségét, Kleinhaus L. a fenntartást elképzelhetetlennek tartja önkormányzati háttér nélkül, Pálfalvi J. szerint a besorolástól függetlenül a jelenlegi funkciókat meg kell tartani.
1996-02-12Tavaszi bérlet a moziban2 korosztálynak is hirdet bérleti sorozatot a mozi: alsó tagozatos és felső tagozatos ált. iskolásoknak.
1995-10-07Székcsere a moziban!Megkezdődik a moziban a székcsere, a villamoshálózat felújítása, utána festés. 4-5 hét alatt végeznek.
1995-08-26Szerszámmal is, zenével is (II.) Együtt írjuk a város történetétA vasműs fúvószenekarról. Képek: épül a Sztálin út 1953-ban, épülőben a mozi, a mozi előtere 1955-ben, Építők ünnepe 1960-ban.
1995-07-20Kényszer szülte csúszás-tavalyi...A nyári felújítási munkákról.
1995-05-13Megoldás már lenne - pénz nincsAz önkormányzat kulturális bizottságának javaslatot kell tennie kiadáscsökkentő és bevétel növelő intézkedésekre. Erről nyilatkozik a kulturális titkár.
1995-01-04Mozi: új év, új reményekAz idei év feladata a moziban a külső-belső felújítás. Első a villamos hálózat rendbetétele.
1994-11-21Emlékek és tervekA műv. fesztivál keretében közönségtalálkozó volt Koltai Róberttel (gyermekkorában itt élt).
1994-11-10Kényszerített stílusInterjú Szrogh György építésszel, a mozi tervezőjével.
1994-11-05Videoparadicsom a mozibanA moziban megnyílt a Video Paradiso művész-videotéka. Interjú az int. helyettesével .
1994-07-21Ősszel art videotéka nyílikA felújítási gondokról, a tervekről. Őszfolyamán új videotéka nyitását tervezik ahol kizárólag művészfilmeket lehet majd kölcsönözni.
1994-01-11Álló képekA mozi ráfizetéssel működik. Külső, belső felújításra lenne szükség.
1993-08-13Pénz már nincsMár túllépték a felújításra szánt költségvetési keretet a város kulturális intézményei. A meglehetősen szerény összegből csak javításokra futja.
1993-06-18Uj igazgatókA közalkalmazotti törvény alapján pályázatot írtak ki a mozira s a Bartókra. A mozi igazgatója továbbra is Kleinhaus László, a Bartóké Knódel Mária. A kinevezések 3 évre szólnak.
1993-01-26Gyerünk a moziba be!Január elsejétől önálló intézményként működik a mozi.
1992-10-08(Mikor)Lesz itt mozi!(?)1992 augusztusától önkormányzati tulajdonba került a Dózsa Filmszinház.1993-tól vagy saját intézményeként működteti,vagy pályázat utján elnyerhető vállalkozásba adja.
1992-08-11Mi lesz a moziból?Tisztázatlan még a mozi tulajdonjoga. A hivatalos dátum a mozi önkormányzati tulajdonjogáról:1992. júl. 1. Ugyanakkor még nem szűnt meg a Fejér Megyei Moziüzem Váll., amely "felügyeli" a filmszínházat. A költségeket viszont már a város állja. Az önkorm. úgy döntött, hogy átmeneti megoldásként szerződést köt a jelenlegi üzemvezetővel.
1991-10-25Védelemre méltó értékVárosunkba látogtott Szrogh György a mozi épületének tervezője. Átalakítási lehetőségek,elképzelések.
1991-08-16Régi idők mozijaA Dózsa Filmszínház helyzetéről,lehetőségeiről.Interjú Kleinhaus Imrével, a mozivezetőjével.
1991-04-11Dunapentele ezer éves; Rácpentele 1690-1783
1991-02-19MozibajA mozi helyzetéről. Veszteséges.
1990-08-17A tér.Hangulatkép, rövid eszmefuttatás, 5 kép a Dózsa mozi előtti térről
1990-08-03Megérte a néhány hónap kényelmetlenség...Kép a felújított Dózsa mozi előtti térről.
1989-09-12A szex házhoz jön. Filmen is üzlet.A Dózsa Filmszínház 1986 ősze óta foglalkozik videokazetta-kölcsönzéssel. Kleinhaus László, a mozi vezetője beszél a tapasztalatokról. Gendzsella László kölcsönző is nyilatkozik. 1 fotó.
1989-08-17Kell a videotéka!A Dózsa moziban 2 és fél éve hozták létre avideotékát, de csak a mozival együtt nyereséges.Kb. 200 kazettájuk van: szórakoztató filmek, krimik, rajzfilmek, akciófilmek...
1989-07-07Gazdára talált a Szabadság mozi...Orova Pál kereskedő vette meg és kertészeti, szabadidős szakboltot szeretne nyitni.
1989-03-17Moziból áruház? Mozicentrum a városközpontban.A Dózsa és Szabadság filmszínház helyzetéről.
1989-02-17Kilenc néző - kissé snassz. Az utolsó mozielőadás március elsejénA Szabadság Filmszínház sorsáról. Nem volt forgalma az óvárosi mozinak. Egy fénykép.
1988-10-18Jancsky helyett Weisz KóbiJancsky Gyulának nem kocsmája volt, hanem zenés bisztrója (most Pentele Bisztró). A házát elbontották és helyére épült a bisztró, ahol ma mozi van. A háború előtt Weisz Jakab (Kóbi) zenés nagyvendéglője volt, és a vendéglő melletti hosszú épületben szobák is voltak ("szálló"). Ezután Várnai Lajos vezetésével községi vendéglőként működött.
1988-10-11A Jancsky-kocsma múltjaIsztambul felé, Pentelén. A Pentele városrészi mozi épülete a felszabadulás előtt a Jancsky-féle kocsma volt, de korábban a XVIII. sz. vége óta "beszállóvendéglő". Pentele falujának fekvése fontos útvonalat jelentett. A postakocsi szolgálatról.
1988-09-23Utolsó előadás? Mozimentés.A Pentele városrészi Szabadság Filmszinház végveszélybe került, épülete romos, felújítása költséges. Mégis születtek alternatívák megmentéséért. Talán mégsem kell az épületet lebontani.
1988-09-06Titkos, de mindenki tudjaA videózás lehetőségeiről, a Dózsa Filmszínházban működő videotékáról, a videómoziról.
1988-02-12Több mozi a mozibanA Dózsa mozi légköbmétereinek egyre nagyobb kihasználásáról. Adatok, videómozi stb.
1988-01-29Videomozi a galériánA Dózsa Filmszínházban. Új helyszínen, több előadás.
1987-09-01Több ez a zene...Rockzene-klub alakult a Népfront Dózsa moziban lévő helyiségben. A klubvezetők nyilatkozata a klub programjáról.
1987-08-25Centrumban a moziEz év januárjától a Dózsa mozi kiemelt premier filmszínház.
1987-08-14Megyünk a moziba be?A Dózsa mozi tervei. A mozi igazgatója, Kleinhausz László nyilatkozik a mozi terveiről.
1987-04-03Mozi, takarékosan. Mi van a vetítővászon mögött?A megye és benne a dunaújvárosi filmszínház munkájának értékelése. Óvárosi gondok.
1987-02-17Megszépül a mozi környékeParkosítási tervek.
1986-10-31Száz kazettával. Videotéka a mozibanKölcsönzési feltételek, árak. Holnap nyílik
1986-07-22Kertmozi is lehetneAz MMK Fórumán lehetőség volna filmvetítésekre - nyilatkozza Tóth Jánosné, az MMK igazgatója. A tervekről. Fénykép.
1986-05-30Egy panasz - egy válasz. Ismét a moziról.Egy mozilátogató panaszára válaszol Kóbor István, a Fejér Megyei Moziüzemi V. igazgatója. /Dózsa Mozi!/ Ennek kapcsán a mozi működéséről.