Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

536 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-03-28Stabil dunaújvárosi munkaerőpiac kialakítása a célÚj, "válságálló" munkahelyek megteremtésére pályázik Dunaújváros önkormányzata. Ennek kapcsán folytatott tárgyalást Szabó Zsolt alpolgármester az Európai Unió Duna Programjának vezető tisztségviselőjével.
2024-01-26Egyre biztosabb bevételi forrást jelentenek a közvetlen pályázatok2024. január 25-én tartotta évi első, szokásos havi ülését Dunaújváros közgyűlése. Fontos témák sora várt a képviselőkre – a nyílt ülésen harminchat, majd zárt ajtók mögött további egy témában döntöttek.
2022-10-14Nagy segítséget jelenthet az állást keresőknek isFolytatódik a közfoglalkoztatási program, a Dunaújvárosi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya továbbra is segíti a közfoglalkoztatókat és az álláskeresőket.
2022-07-28Dunaújvárosban is jó a helyzet, van munkahelyA járvány miatt jelentősen nőtt a munkanélküliség a megyében. 2022 első negyedévében Fejérben 2,5 volt a munkanélküliségi ráta. A legjobban Vas megye állt 0,8 százalékkal, a legrosszabbul pedig 9,5 százalékkal Szabolcs-Szatmár-Bereg. Fejérben, így Dunaújvárosban is jónak mondható a munkaerőpiac, az országos átlagnál jóval kevesebb az állást kereső.
2022-06-15A vérplazma nem pótolható és életeket lehet megmenteni veleDunaújvárosban már 2022. február 14. óta lehet vérplazmát adni, de az ünnepélyes megnyitóra május 31-én került sor. Az ünnepélyes megnyitó apropóját az adta, hogy immáron harminc főre emelkedett a centrumban dolgozók száma, így teljes kapacitással tud működni a Duna Plazma. Az új munkahelyek létrejötte pedig minden szempontból üdvözlendő.
2022-05-31Nem csak a munka miatt fontos. Könnyen elvégezhető munkát kínál a társaságA Pro-Team Nonprofit Rehabilitációs Kft. egy nyíregyházi központú cég, amely országszerte 57 telephelyen foglalkoztat megváltozott munkaképességű személyeket. Molnár Istvánt, a cég képviselőjét telefonon sikerült elérnünk, aki az új, dunaújvárosi munkahelyről tájékoztatta szerkesztőségünket.
2019-11-08Megkezdődtek az egyeztetésekPintér Tamás polgármester találkozott az ISD Zrt. cégvezetőjével annak kapcsán, hogy a Dunaferr 350 dolgozót érintő létszámcsökkentést jelentett be.
2019-06-00Új kihívások a vállalatok és a humán szakterület előtt. A megtartás az új toborzásA Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés HR-szimpóziumot szervezett 2019. június 5-én. A rendezvényen előadást tartott dr. Szabó Szilvia humánerőforrás-szakértő, Ruff Tamás szociológus és Megyeri Mirtill foglalkoztatás- és oktatáspolitikai szakértő.
2019-06-00Megrendelői igényekhez igazított szolgáltatásokA Dunaferr Lbaor Nonprofit Kft. bemutatása. A cég a Dunaferr "Foglalkoztatásért" Acélalapítvány által alapított, munkaerőkölcsönzéssel, anyagvizsgálati, kalibrálási, karbantartási és létesítmény-üzemeltetési szolgáltatásokkal foglalkozó vállalat.
2019-04-26Foglalkoztatási fórum. Szakmai napot tartottak az IparkamarábanÁtalakulás előtt áll a szakképzési rendszer, és az ehhez kapcsolódó szakmai anyagot is bemutatták a témában az érintetteknek a Dunaújvárosi Járási Foglalkoztatási Fórum szerdai ülésén.
2019-02-25Önkéntes felmérés zajlik a városbanA Központi Statisztikai Hivatal Dunaújvárosban engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre a munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei és a lakosság utazási szokásai témakörökben.
2019-02-14Edzett kollégákat keres az acélgyárAz új év beköszöntével elindult a Dunaferr új karrierportálja, a www.gyereadunaferrhez.hu. A weboldal segíthet, hogy ne csak az acélipari versenyben, de a munkaerőpiacon is tartani tudják a lépést.
2019-02-00Gépjárműipari munkacsoport ülésezett nálunk. A munkaerő megtartása külön feladatAz ISD Dunaferr Zrt. adott otthont 2019. február 12-én a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) oktatás, szakképzés, munkaügyi és munkaerőmobilitás munkabizottsági ülésének.
2019-01-112018 a fejlesztések éve volt. felújítások, eszközbeszerzések, tizenkilenc új orvos a Szent Pantaleon KórházbanTizenkilenc új orvos kezdte meg munkáját, a kórház két osztálya ( fül-orr-gégészet, szülészet-nőgyógyászat) elnyerte a családbarát osztály címet.
2019-01-11Új fogorvosokAz 1-es, a 3-as, a 9-es és a 10-es fogorvosi körzetben új orvosok várják a pácienseket a közeljövőben.
2019-01-00Elindult a vállalat új karrierportálja. Gyere a Dunaferrhez! Elég edzett vagy hozzá?Elindult az ISD Dunaferr új karrierportálja, a www.gyereadunaferrhez.hu. A portál gyors jelentkezés tesz lehetővé az érdeklődőknek.
2018-12-00Gazdaságosan és hatékonyan - nonprofit alapon. Anyagvizsgálat és munkaerőtoborzásA Dunaferr Labor Nonprofit Kft. bemutatása. A szervezet két fő tevékenysége a műszaki anyagvizsgálat és a munkaerő-kölcsönzés. Nyilatkozik Bocz András ügyvezető igazgató; Nagy Éva anyagvizsgáló; Józsa Klaudia vállalkozásszervező; Dénes László üzemeltetési koordinációs menedzser és Horváthné Kiss Claudia üzletvezető-helyettes.
2018-11-23Új generációk éd digitalizációs világ. Dunaújvárosi Járási Foglalkoztatási FórumAz új generáció képzéséről, az újonnan jelentkező foglalkoztatási igényekről, lehetőségekről tartottak előadást kedden az iparkamara székházában.
2018-06-04A mezőgazdaságban is kell a fiatal munkaerőBár a mezőgazdasági munka ma már kevésbé divatos, a biztos forrásból származó produktumokat a fogyasztók többsége előszeretettel keresi. – Telepünkön nem folytatunk hízóállat-előállítást, tejhasznú szarvasmarhával dolgozunk. Jelenleg mintegy 925 darab fejős állatunk van, azonban a szaporulattal együtt közel 1900 jószágot tartunk számon a területen – mondja Südi András, a Mezőfalvai Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Zrt. Világospusztai Szarvasmarha Telepének ágazati igazgatója.
2018-03-29Tovább bővül a Hankook-gyár. Százötven új munkahelyA Hankook Tire rácalmási gyárát tovább fejlesztik, a negyedik ütemmel 150 új munkahely jön létre. sajtótájékoztatón jelentették be.
2018-03-29Hatszázhúszmillió forint. Hatvan ember képzéseA szakmai előadások mellett értékelték az elmúlt időszak eseményeit a Dunaújvárosi Foglalkoztatási Fórum keddi ülésén.
2017-10-13Változó világ, szakképzésHazánkban a munkaerő-piaci elvárások és igények is új, még soha nem látott irányba indulnak el. A gyorsan bekövetkező változásokra gyorsan kell reagálni. ezt az álláspontot képviseli a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum is: Csapó Gábor (kép) főigazgatót kérdeztük.
2017-08-25Hatszáthúsz millió forint, Bértámogatás, képzés és munkalehetőségA dunaújvárosi foglalkoztatási paktum új szakaszhoz érkezett: már várják a cégek, a foglalkoztatók és a munkavállalók jelentkezését, hogy a projekt támogatásával 2020-ig legalább 655 álláskereső foglalkoztatását támogassák.
2017-05-00Öregember nem vénemberBeszélgetés Majorné Angyal Erzsébettel, a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetőjével a DUNA-MUNKA-TOP helyzetelemző programról.
2017-05-002017. évi Önkéntes Távozási Program az ISD Dunaferr Zrt.-nélFelhívás az ISD Dunaferr Zrt. munkavállalói számára. A vállalat a gazdasági helyzet stabilizálása érdekében az emberi erőforrások további optimalizálását kívánja elősegíteni.
2017-03-24Gyakorlati tudásMagyarországon 2015-ben vezették be a felsőoktatásban a duális képzést. A Dunaújvárosi Egyetem az elsők között csatlakozott a programhoz. Számos cég, közöttük az ISD Dunaferr Zrt. is élt a lehetőséggel, miszerint az új hallgatók közül válassza ki leendő munkavállalóit.
2017-03-10Tizenhárom cég kereste a fiatalokat. Karriernap a Dunaújvárosi EgyetemenA város és a környék középiskolásainak, hallgatóinak, illetve pályakezdők és álláskeresők számára rendeztek Karrier napot a Dunaújvárosi Egyetemen.
2017-02-24Képzést és munkát biztosítanak. Új programot dolgoz ki a nemzetiségi önkormányzat és a DHHF Nkft.Ennek tükrében a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, a Hátrányos Helyzetűek foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft. és partnereik közösen egy új, rövid- és középtávú programot tervez kialakítani, hogy minél többeknek sikerüljön visszakerülni a munkaerőpiacra.
2017-02-24Elfogadták a térségi stratégiát. A cél, hogy elősegítsék a foglalkoztatás fejlődésétHarminchat közreműködő szervezet egyhangú szavazatával elfogadták a Dunaújvárosi Járási Foglalkoztatási Stratégiát.
2016-12-09Emelkedőben. Azért még nem nagykanállalTúl van a válság okozta a sokkon a vendéglátás. A helyben dolgozó tapasztalt szakemberek is bizakodóak.
2016-12-09Az igények szerint. Együttműködve, hatékonyabbanA kamarai feladatok talán legfontosabb köre a szakképzés területéhez kapcsolható. A munkaerő-piaci igényekhez igazodó képzettségű, számú szakember biztosítása, mondta el Králik Gyula (kép) évértékelőjében.
2016-11-25Jó hírek a munkapiacon. Hirtelen változott a trendTöbb a jó hír, mint a rossz a helyi álláspiacon: válság előtti szinten az álláskeresők száma a városban.
2016-11-24Munkát kínálnak. Állás és karrierlehetőségekKarrier napot és állásbörzét tartottak november 23-án, szerda délelőtt a Dunaújvárosi Egyetem "A" épületében.
2016-11-11Megoldást keresnek a munkaerőhiányra. Ide kellene vonzani a fiatal családokat az ország más részérőlBeszélgetés a térség gazdasági helyzetéről Vass Zoltánnal, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara ipari tagozatának újraválasztott elnökével, a Ferrobeton Zrt. vezérigazgatójával.
2016-11-00A változás lesz a jövő állandója. A Dunaferr érdekeinek rugalmas kiszolgálása a célBeszámoló az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Dunaújvárosi Szervezetének 2016. október 27-én tartott klubnapjáról. Előadást tartott Bocz András, a Dunaferr Labor Munkaerőkölcsönző és Műszaki Szolgáltató Kft. ügyvezetője. Beszélgetés Bocz Andrással.
2016-10-28Hosszú távú együttműködésHosszas előkészítés után idén márciusban született meg a döntés az emelőgép-karbantartó tevékenység konkrét külső vállalatnak történő átadásáról, illetve a hozzá kapcsolódó munkaköröket ellátó mintegy 150 munkavállaló kiszervezéséről. A vállalat és a munkavállalók jelenéről és jövőjéről Radvánszki Sándor (kép) adott tájékoztatást.
2016-10-00Sikerült növelni a működési hatékonyságot. Visszavonták a létszámleépítéstEvgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr Zrt. cégvezetője és Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár megbeszélést tartott. Ennek keretében megállapodtak, hogy a cég visszavonja tervezett létszámleépítését. A magyar kormány közel félmilliárd forinttal járul hozzá a most meghirdetett programhoz.
2016-10-00Hosszú távon terveznek a kiszervezett dolgozókkal is. Jó kezekben az emelőgép-karbantartás2016. április 1-jétől az ISD Dunaferr emelőgép-karbantartó tevékenységét a DaruSín Kft. végzi. Nyilatkozik a cég tevékenységéről Radvánszki Sándor ügyvezető igazgató és Rédl György műszaki vezető.
2016-10-00Munkát és lehetőséget620 millió forintot fordítanak arra az elkövetkezendő négy esztendőben, hogy városunkban és térségében csökkenjen a munkanélküliség. Többek között erről szól a "DUNA-MUNKA-TOP Helyi foglalkoztatási együttműködés Dunaújváros és járási területén" című program. Nyilatkozik Cserna Gábor polgármester; dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő; Majorné Angyal Erzsébet, a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője; Hosszú János a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Vass Zoltán, a Ferrobeton Zrt. vezérigazgatója.
2016-10-00Érettségi után - merre tovább?Majorné Angyal Erzsébet, a Dunaújvárosi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője ismerteti az Ifjúsági Garancia Rendszer nevű programot, amelynek célja, hogy növelje a fiatalok esélyeit a munkaerőpiacon.
2016-09-30Pártok feletti kérdés. Mindenkit érintDr. Galambos Dénes, Fejér megye 4-es választókerületének parlamenti képviselője és Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere közös sajtótájékoztatót tartott szeptember 29-én.
2016-09-30Sikerült növelni a hatékonyságotA vállalatcsoport életét alapvetően meghatározó események zajlottak le szeptember 21-én az ISD Dunaferrnél: A délelőtt folyamán Evgeny Tankhilevich cégvezető fogadta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkárt.
2016-09-23Nem lesz elbocsátásAz ISD Dunaferr Zrt. visszavonta a 2013 őszén kezdeményezett 890, valamint az idén áprilisában bejelentett további 300 alkalmazott elbocsátására vonatkozó szándékát a kormány támogatása által. A kormány 480 millió forint munkahely megtartó támogatást nyújt a Dunaferrnek
2016-09-22Nem lesz elbocsátás. Megmaradnak a munkahelyek. Széleskörű összefogásAz ISD Dunaferr visszavonta a 2013 őszén bejelentett 890 fős, valamint az idén áprilisban további 300 alkalmazott elbocsátására vonatkozó szándékát – mondta Cseresnyés Péter az Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára Dunaújvárosban, aki szeptember 21-én Dunaújvárosba látogatott.
2016-09-22Komoly lehetőség. Közös együttműködésselAz önkormányzat és a Fejér Megyei Kormányhivatal közös szervezésében a foglalkoztatási együttműködéseket célzó projekt indul.
2016-06-11Hosszú távú parterDr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes beszélt a június 10-én átadott új Hamburger Hungária Erőmű fontosságáról.
2016-06-11Kiváló stratégiai partnerDunaújváros a Modern Városok Program keretében modern ipari várossá kíván válni. Az új, csúcstechnológiájú Hamburger Hungária Erőmű jól illeszkedik ebbe az elképzelésbe - emelte ki hozzászólásában dr. Galambos Dénes (kép) országgyűlési képviselő.
2015-12-16Esély az álláspiaconDunaújvárosban is irodát - Dózsa György út 23. alatt - nyitott a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület, amely a megváltozott munkaképességű álláskeresőknek kíván segíteni.
2015-11-20A szakoktatásban a duálisd képzésé a jövőBudai Gábor, a Dunaújvárosi Főiskola tanársegédje a munkaerőpiac átalakulását kívánja disszertációjában rögzíteni Dunaújvárosra vonatkozóan 1993-tól napjainkig.
2015-05-22Közel ezer új munkahelyBefejeződött a Hankook gyár bővítésének harmadik üteme. Ezzel a fejlesztéssel évi 19 millió gumiabroncs előállítása vált lehetővé. A közvetlen foglalkoztatottak száma pedig a 950 új dolgozóval már meghaladja a 3300 főt.
2014-08-15Karbantartás lesz a meleghengerműbenVéget ért a meghirdetett önkéntes dolgozói távozási program, 47 dolgozó élt ezzel a lehetőséggel. Folytatják a kiszervezést. Augusztus 1-től a tűzoltóság teljes állománya átkerült a VÉDSZ Kft. -hez.
2014-07-00Komplex védőhálót nyújt az Acélalapítvány"A társaság által alapított és fenntartott Dunaferr „Foglalkoztatásért” Acélalapítvány eszközrendszere a kormány által az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA nKft.) közvetítésével rendelkezésre bocsátott, 720 milliós forrással kiegészülve, bővített szolgáltatásokkal képes kezelni a hatékonyságnövelés jegyében zajló újjászervezés nyomán bekövetkezett létszámcsökkentésben érintett munkavállalók egzisztenciális problémáit."
2014-06-06Önkéntes távozási programMeghirdették a Dunaferrnél. Akik önként elmennek a cégtől, azok munkaviszonyuk idejétől függően juttatásban részesülnek. A kérelmekről a cégvezető dönt.
2014-03-28Nem lesz újabb elbocsátásAz elmúlt időszakban olyan híreket lehetett hallani, hogy ezerfős elbocsátásra is sor kerülhet. Az Érdekegyeztető Tanács által kezdeményezett megbeszélésről néhány napja az a közlemény jelent meg, hogy nincs szó újabb elbocsátásról, csupán csak kiszervezések vannak.
2013-08-01Létszámcsökkentés: megtörtént a hivatalos bejelentésÜtemterv alapján, szabályozottan.
2013-07-01A kohászat marad, de elbocsátások pedig lesznek"A tulajdonosok az úgynevezett reorganizációs program mellett döntöttek, amely két fő részt tartalmaz; a jelentős számú elbocsátások és a gyári egységek, eszközök fejlesztése lehetővé teszik, hogy a cég túlélje a válságot…"
2012-10-05Munkaerő-piaci lehetőségek bővítéseA Dunaferr „Foglalkoztatásért” Acélalapítvány együttműködési megállapodás megkötésére készül a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarával. Várhatóan október közepétől elindítják azt a regisztrációs lehetőséget is, amely az alapítvány és a kamara honlapján is elérhető lesz, ahol a vállalkozások regisztrálni tudják magukat, és a foglalkoztatási programokkal, de a Dunaújvárosban és térségében fellelhető munkaerő-piaci lehetőségekkel, pályázatokkal kapcsolatban is információhoz juthatnak. Emellett naprakész tájékoztatást lehetne kapni a különböző nagyobb, helyi vállalkozások, az ISD Dunaferr, a Hankook, a Hamburger Hungaria és mások munkaerőigényeiről.
2012-09-20Változások a Vasmű jövője érdekébenA Lőrinci Hengermű tervezett bezárásáról, a kiszervezésekről, elbocsátásokról az ISD Dunaferr Zrt. vezérigazgatója, Evgeny Tankhilevich nyilatkozik.
2012-09-06Szakmai és gazdasági döntés a létszámoptimalizációAz ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje mintegy nyolcszáz munkavállaló elbocsátását, tevékenységének kiszervezését, ezen belül is a Lőrinci Hengermű bezárását tervezi.
2012-09-05Tárgyalások az ISD Dunaferr üzemeirőlTárgyalások kezdődtek a cégvezetés és kormánypárti politikusok részvételével arról, hogyan lehet megtartani az ISD Dunaferr úgynevezett folyékony üzemeit, a kohót, az acélművet és a kokszolót, azok megszűnése ugyanis két-háromezer munkahely elvesztését jelentené.
2012-04-01Uniós pályázatok az atipikus foglalkoztatási formák támogatásáraA NaturaTEX Szociális Fogyasztási és Értékesítő Szövetkezet sikeresen pályázott, és támogatásban részesült. Cél: a hátrányos helyzetű emberek önfoglalkoztatóvá való elősegítése.Az eddigi eredmények.
2010-11-25A fizikai szakmák elilsmertségéért2. "Dunaújvárosi cégeket kérdeztünk meg arról, hogy miként oldják meg a szakember-utánpótlást, milyen problémát jelent ez számukra." Cégek: Darusín Kft., Amper 99 Kft., Csúcs-ÉP Kft., Dunasin Kft., Jakó Cukrászda, KlímaComp Plusz Kft., JTT-Pro Biztonságtechnikai Kft., Body Fashion Kft.
2010-11-24A szakmák elismertségéért"Dunaújvárosi cégeket kérdeztünk meg arról, hogy miként oldják meg a szakember-utánpótlást, milyen problémát jelent ez számukra." Cégek: ISD Dunaferr Zrt., Hankook Kft., Hamburger Hungária Kft., Grabarics Építőipari Kft., DVCSH, Molnár Acélszerkezet-gyártó és Kivitelező Zrt, Ferrobeton Zrt.
2010-09-15Dolgozókat toboroz a HankookTagtoborzást szerveztek a munkaügyi központtal együttműködve szeptember 7-én a városházán. Az eredeti tervek szerint a beruházás második ütemében hétszáz embert szeretnének alkalmazni a vállalatnál.
2010-04-14Rendőrök érkeztek16 új rendőrtiszthelyettese van a kapitányságnak.
2010-04-02Mostantól együttMegállapodást kötött a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara és a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
2010-03-19Jövőre kapcsol teljes sebességre Dunaújvárosban a HankookJelenleg 1270 ember dolgozik a koreai Hankook gumigyártó dunaújvárosi gyárában, azonban a tervek szerint 2011 augusztusáig további 700 embert vesznek fel, akkor éri el teljes kapacitását a gyár. Ennek érdekében képzéseket is indítottak Dunaújvárosban, hogy meglegyen az utánpótlás, korábban ugyanis alig képeztek hasonló szakembereket Magyarországon.
2009-11-25Fol­yamatosan nő az álláskeresők számaAz a hír járja, hogy városunkban drasztikusan emelkedett az álláskeresők száma. Térségünk munkaerő-piaci helyzetéről a dunaújvárosi Munkaügyi Központ vezetője, Major­né Angyal Erzsébet nyilatkozik.
2009-10-09A szakmák becsületéértA mindenkori munkaerő-piaci követelményekhez kell igazodni. A Szakképzés megújítása a közép-dunántúli régióban címmel rendezett fórumot a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara.
2009-10-09Rendezett és rendezetlen viszonyokKiss Péter miniszter tárgyalt a nagy foglalkoztatók szakszervezeteivel.
2009-05-27Dr. Dorkota: Szerződést szegett a Dunaferr - fel kell mondani!A múlt héten Dorkota Lasjos országgyűlési képviselő, alpolgármester sajtótájékoztatót tartott a Dunaferr Zrt--nél kialakult helyzetről, a vállalat létszámleépítési terveiről.
2009-04-23Dunaújváros: forr a levegő a DunaferrnélEzer ember munkaviszonya szűnik meg rövidesen a Dunaferrnél. Dorkota Lajos, Dunaújváros fideszes országgyűlési képviselője lapunknak azt mondta, ilyet az ukrán kézben lévő vasmű nem tehetne meg. Ám a magyar kormány nem az emberek, hanem a befektetők érdekét nézi. Szerinte a kialakult helyzetért a kormányt és Hónig Péter jelenlegi energiaügyi minisztert is komoly felelősség terheli. Ha a Fidesz kormányra kerül, nem marad el a felelősségre vonás.
2009-04-22Közös erőfeszítésselAz ISD Dunaferr Zrt. gazdálkodási vezérigazgató-helyettese, Natalia Bashynska rövid nyilatkozatban foglalta össze a vállalatvezetés álláspontját a kialakult helyzetről.
2009-04-22Közlemény2009. április 15. Az ISD Dunaferr Zrt. vezetősége új cselekvési programot fogadott el annak érdekében, hogy a vállalat üzleti tevékenységét hosszú távon és fenntartható módon biztosítsa. A cég vezetésének döntése a nemzetközi piaci környezet, az iparági folyamatok és a cég negyedéves eredményeinek elemzésén alapul.
2009-04-16Négyszázan kerülnek utcára a DunaferrtőlHáromszáz saját és száz kölcsönzött dolgozót nem tartanak meg.
2009-04-16Olvad a vasműTöbb száz állásba kerül az első negyedéves veszteség a Dunaferrnél.
2009-04-15Az acélipart is elérte a válságAz ISD Dunaferr racionalizálja működését a cég megmentése érdekében. Kedvező feltételekkel és elhelyezkedési támogatással könnyítenek az elbocsátottak helyzetén. Tények számokban
2009-02-11Bizakodhatnak a Dunaferr munkásaiCáfolta a vezérigazgató az 1500-3000 fő elbocsátásáról keringő híresztelést hétfőn a munkásgyűlésen, melyet a szakszervezet szervezett.
2009-02-11Júliusra 260 új munkahelyet teremtenek a papírgyárbanA Hamburger Hungária Kft július 1-jén megkezdi a termelést, mely 260 embert foglalkoztat majd.
2009-01-28Kiútkeresés válság idejénFoglalkoztatáspolitika válságos időkben címmel rendeztek konferenciát január 22-én a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában.
2009-01-22Foglalkoztatás válság idején2022. január 22-én foglalkoztatási konferenciát rendeztetek Dunaújvárosban a Vállalkozók Házában
2008-12-10Meleg helyzet a radiátorüzembenRadikálisan csükkent a fűtőtestek iránti kereslet. Így jelentős létszámleépítést fontolgatnak.Mintegy 250 munkavállalóból , három lépcsőben minden második dolgozót elbocsátanák.
2008-04-18Esélyteremtés a foglalkoztatásbanA legtöbb résztvevő el tudott helyezkedni.
2008-03-14Mindíg van mit tanulniKözépvezetői tréningek a változások jegyében. A vállalatcsoport privatizációja óta először kerül sor a vezetői kézségek fejlesztésére képzés keretében.
2007-10-25Vasas forgácsokMucsi Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke számol be a legfrissebb Dunaferr-hírekről. Az átszervezésről, a nyugdíjaztatásról....
2007-10-11Irodát nyitottakMegnyitotta irodáját Dunaújvárosban is a Trenkwalder-Multiman Személyzeti Szolgáltató Kft. Beszélgetés Borsós Zoltán vezérigazgatóval.
2007-08-31A személyzeti és biztonsági......szakterület időszerű kérdéseiről. Interjú Szergej Kljucskin biztonsági ill. megbízott személyzeti vezérigazgató-helyettessel, az állományi létszám optimalizására való felkészülési tervről.
2007-06-26Újraegyesül a vasműA jelenleg szétszabdalt Dunaferr a jövő héttől ismét egy egységként működik majd.A szervezet átalakítása után, augusztus, szeptember környékén kezdődik majd a munkaerő átszervezése...
2007-06-26Termelés és magyarázkodás DunaújvárosbanLegördült az első gumiabroncs a gyártószalagokról a Hankook dunaújvárosi üzemében. A gyár 131 milliárd forintos ráfordítással létesült. A dél-koreai vállalat által lehívható állami támogatás munkavállalónként eléri a 13,5 millió forintot, ami egyesek szerint azért is aggályos, mert az üzemben külföldi munkaerőt is foglalkoztatnak.
2007-06-25A dunaújvárosi gumigyárban külföldiek is dolgozhatnakNincs akadálya annak, hogy a Hankook külföldi munkavállalókat foglalkoztasson. A cég és az állam közötti megállapodást nem hozzák nyilvánosságra.
2007-06-16Vendégmunkásokat toboroz a Hankook gumigyárKülföldön is toborzott munkásokat a Hankook gumigyár, holott a kormány éppen a munkahelyteremtésre hivatkozva támogatja húszmilliárd forinttal az üzem felépítését.
2007-06-01Változott a jogszabályi környezetMunkaerő-kölcsönzési konferencia. Interjú Lizák Istvánnéval, a Munkaerő-kölcsönző ügyvezető igazgatójával.
2007-03-23Integrációs kérdezz-felelek.A kollektív szerződésről, létszámstopról, "kívül rekedtekről."
2007-02-23Integrációs kérdezz-felelek.A belső munkaerő-áramlásról.
2007-02-23A beruházások a munkakörülményeket is javítják.Évente több, mint egymilliárd forint munka-és tűzvédelmi beruházásokra.
2006-09-19Partnerség a foglalkoztatás biztonságáértEzen a címen tartottak Dunaújvárosban egy rendezvényt, melynek vendége volt többek között Csizmár Gábor állalmtitkárés Papp István, az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség elnöke. Megtekintették az épülő gumigyárat...
2006-07-04Szakértő vizsgálja a távhő-árképzéstPolgármesteri sajtótájékoztató.
2006-07-04Maradhat mai helyén a vásárKözgyűlés: költözik az ügyészség, beszámolt a közcélú foglalkoztatás 2006. első félévi tapasztalatairól az egészségügyi és szociális bizottság elnöke, a Realrecht Kft, épülhet a Tesco benzinkút, véglegesen marad a vásár helye, kevesebb iskolai státusz, esővíztisztítási díj, 6-6 millió forint visszatérítendő támogatás a Dunaújvárosi Futball Club Kft-nek, valamint a sportiskolát működtető Dunaújváros Sportjáért Közalapítványnak.
2006-02-07Fejér Paktum - a foglalkoztatásértA Fejér Megyei Önkormányzat és a vele társult intézmények a tavalyi évben pályázaton nyerték meg a forrásokat a Fejér Paktum létrehozására.
2006-01-10Aki nagyon akart, elhelyezkedettÁttörést jelentett a december 20-án megtartott állásbörze a Berwin ruhagyáriaknak. Összegzésként elhengzott: 100-110 főnek már körvonalazódott a jövője.
2005-12-06Bezár a ruhagyár - 240 ember munka nélkülMára már megint fellebezhetlen tény, hogy bezár a ruhagyár, s menni kell az ott dolgozóknak. Munkaerő-koordinációs bizottság kezdte meg munkáját az elbocsátott ruhagyári munkások ügyében.
2005-12-02Foglalkoztatáspolitikai konferenciaVannak a konferenciának Dunaferres vonatkozásai is.
2005-11-18Fontos az acélipari szakmák megbecsüléseAzonnali képzésekre és tervezett utánpótlás-nevelésre is szükség van.
2005-11-17Sztárolvasztár...Apróhirdetésben keresett dunaújvárosi munkára olvasztárokat egy nógrádi munkákölcsönző.
2005-09-27Helyi összefogás (is) a jobb foglalkoztatásértFejér Paktum címmel tartott konferencia helyszíne volt tegnap városunk. Az előadók azt járták körül, hogy megyénkben helyi szinteken mit kell, lehet és szükséges tenni az európai színvonalú foglalkoztatáspolitika meghonosításáért.
2005-09-20Diploma utánA felsőfokú végzettség és a munkaerőpiac.
2005-08-15Augusztus közepétől tárgyalnakA Dunaferr Rt. nyugdíjas dolgozóit nem foglalkoztatja tovább és ha a jogszabályok engedik, és akit lehet, nyugdíjaztatnak.
2005-08-05Projekt munkaerő-szerkezeti gondok kezeléséreEgyeztetnek a munkavállalókkal.
2005-06-28Önkormányzati döntések nagyheteTárgyalt is meg nem is a gazdasági bizottság. Határozatképtelenség miatt nem születhetett állásfoglalás a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola új feltételek közötti működéséről.Beszámolt a bizottságnak a Dunaújvárosi Partvédelmi Vállalat múlt évi tevékenységéről. Nem foglalt állást a DTV Kht-re vonatkozó korábbi közgyűlési határozat hatályon kívül helyezéséről és a végelszámolás kezdő időpontjától. A kórház adósság-konszolidációs szerződésének azt a módosítását támogatta a gazdasági bizottság - miszerint a kezességvállalási szerződés lejárati ideje két évvel meghosszabbodik. Támogatta a bizottság, hogy a gyermeklétszám- és tanulócsoport csökkenés miatt szeptembertől megszünjön 20 álláshely a város általános iskoláiban.
2005-06-24Központi adatbázist hoztak létreSegíti a megfelelő munkakör megtalálását
2005-05-03Megszűnt bölcsödés állásokKözgyűlési döntés szerint 2005. szeptember elsejétől a bölcsődei férőhelyek száma 60 férőhellyel csökkenni fog, azaz a férőhelyek számát 290-ben határozták meg.Az átszervezés összesen 62,5 álláshelyet érintett. Huszonnyolcan az "alapítványhoz" kerülnek.
2005-04-05Karcsúsodó bölcsődékA febr. 10-i közgyűlés döntött a bölcsődei ágazat átalakításáról, a tagintézmények sorsáról. A feladatellátást ősztől 5 tagintézmény fogja ellátni.42 fő foglalkoztatása szűnik meg
2005-03-08Közel száz munkanélküli állást talált"Partneri találkozót" szervezett az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány által támogatott projekt a Dunaferr "Foglalkoztatásért" Acélalapítvány és a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara. Azokat a kutatási, fejlesztési eredményeket adták közre, amelyek hosszú távon segíthetik a hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatását, munkaerőpiaci reintegrációját.
2005-02-01Két sikeres pályázatMegnyílt az út a hátrányos helyzetű fiatalok előtt. Tud6sz program.
2005-01-18Karcsúsodó hivatalIroda összevonások, létszámcsökkentés: 24 főállás és 1 félállás szűnik meg
2004-11-23Térkép - DunaújvárosÚj iparágak az acélvárosban. Elsősorban a nőknek nehéz elhelyezkedniük. Értéknövekedés a Dunaferrnél.Közforgalmú kikötőt építenek Dunaújvárosban. Vonzó is lehet a szocreál. Épül a híd és az autópálya.Bővítik az ipari park területét. Programok sorát indítják a panelházak felújítására. A város és térsége szolgálatában.
2004-11-09Közgyűlési döntésekKerekasztal az új ifjúsági koncepcióról. Tűzoltójármű gyorsbeavatkozáshoz. Az óvodai átszervezés, két iskola összevonása, valamint a technikai álláshelyek felülvizsgálata összesen 79 munkahely megszűnését eredményezte az oktatási ágazatban. Megszavazta a testület a csak ágazati megjelöléssel megcimkézett 1 millió 50 ezer forint összegű iparűzési adórész (2%) felosztását.
2004-11-06Gondoskodó létszámleépítésA közgyűlés tavaszi ülésszaknak döntései értelmében 79 álláshely szűnt meg az oktatási ágazatban A technikai álláshelyek csökkentését a 25-ös óvoda bezárása, az óvodák összevonása, a Kőrösi és az Arany általános iskolák összevonása befolyásolta. A 79 megszűn álláshelyből, 20 betöltetlen volt, tehát 59 munkavállalót érintett az intézkedés.
2004-05-14"Összetolják" az íróasztalokatHatékonyságvizsgálat a Hideghengerműben.
2004-03-01Diplomával munkára várvaTudnunk kell, hogyan adhatjuk el munkaerőnket.
2004-02-23A DMG Humán Szolgáltató Iroda megnyitójaFebruár 19-én megnyílt a DMG Humán Szolgáltató Irodahálózatának dunaújvárosi központja.Projektvezető Illéssyné Dorn Henriette.
2004-02-20Segítség a térség munkanélkülieinekMegkezdte működését a városházi humán szolgáltató iroda február 19-én. Kép.
2003-09-26Dunaferr: óvatos érdeklődésElriasztó feltétel a teljes foglalkoztatás és a környezetédelem.
2003-07-11A Dunaferr nem bocsájt elMindaddig elviselik a vasműben a túlfoglalkoztatást, amig nemlétesül új munkahely a térségben.
2003-07-08Szubjektív tudósítás az óvoda-ügyrőlA közgyűlés az A variánsot fogadta el, azaz 24 álláshely szűnik meg augusztus végéig, köztük technikai stábot érintő munkaviszony is.
2003-07-08Könyvtár és könyvtáros az iskolákbaA törvény előírja 2003 szeptemberétől könyvtáros álláshelyek létesítését, ahol ez hiányzik. A közgyűlés ezúttal nem döntött a 11,5 könyvtáros álláshely létrehozásáról.
2003-07-03Kinek éri meg a Dunaferr privatizációja és miként
2003-06-17Munkahelyteremtő térségfejlesztésértKözös konzultációra hívta a helyi vállalkozókat dr. Soós Adrianna kormánymegbízott.
2003-06-06ÁPV Humán Akadémia: információszerzés és tapasztalatcsereHázigazda a Humán Intézet volt a privatizáció előtt álló cégek előadássorozatában.
2003-06-06Program a nők újrakezdéséértSikerességre készítik fel az átképzésen a nődolgozókat, akik pillanatnyilag nem dolgoznak.
2003-05-27Ősztől kevesebb óvodai csoport6 óvodában csökkentik eggyel-eggyel az óvodai csoportok számát.
2003-05-27Ősztől kevesebb óvodai csoport6 óvodában csökkentik eggyel-eggyel az óvodai csoportok számát.
2003-04-29Újabb helyi rendelet-módosításIsmét módosította a közgyűlés az önkormányzati munkaerőgazdálkodásról szóló helyi rendeletét.
2003-04-17Biztos munkahelyek hosszú távra a kokszolóbanA Kokszolóban 12-15 ember részére tudnának azonnal felvételt biztosítani.
2003-04-08Ötvennégy millió forint Phare foglalkoztatási támogatásA pályázat összegesegít abban, hogy a gyesről, gyedről visszatérő, valamint a 45 évesnél idősebb nők könnyebben visszatérhessenek a munka világába.
2003-03-28Érdekvédelmi kontraA Jelenlegi 67 főről, 44 főre csökkentik a dolgozókat.
2002-08-02A nyertes munkavállaló sokoldalúA Munkaügyi Központ felmérései alapján a munkanélküliek száma nem változott jelentősen a tavalyihoz képest. A központban egyre többen áérdeklődnek a felnőttképzési lehetőségek iránt.
2002-07-05vakáció előtt a városAz önkormányzat módosítja a munkaerő-gazdálkodást szabályozó helyi rendeletet, bővíti a mellékletet a "Munkahelyi kockázatértékelés és kockázatkezelés" c. fejezettel. Eredménytelennek minősítette a közgyűlés a Nevelési Tanácsadó igazgatói állásának betöltésére kiírt pályázatot. Nem lsz közhasznú társaság a Rudas szakközépiskola.
2002-07-05Tud6sz és élhetsz. A Népfőiskola célkereső programjaA fiatalok munkaerő-piaci kirekesztését megelőző kísérleti program tervezésére és megalósítására hírdetett kétlépcsős pályázatot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány. Az egyik nyertes a dunaújvárosi népfőiskola lett.
2002-05-09Legalább száz fő vállalna közcélú munkátA munkaügyi kirendeltésg kezdeményezte, az önkormányzattal kötött - közcélú foglalkoztatással kapcsolatos - együttműködés módosítását. A közcélú munka szervezését a szociális iroda végzi, a munkaerő-gazdálkodási részleggel közösen. Közcélú munkavállaló az lehet, akinek nem folyósítják már a munkanélküli járadékot, és jövedelme alapján szociális segélyre joogosult. Ez a foglalkoztatás az önkormányzatnak sem kerül pénzbe, mert az államtól igényelhető.
2002-02-11Gazdálkodnak a munkaerővel. Adatbázist alakítanak ki...Helyi rendeletet alkotott Dunaújváros az önkormányzati intézményekben folytatandó munkaerő-gazdálkodásról, mivel a város elfogadta a kistérségi munkaerő-gazdálkodási rendszer bevezetéséről szóló tanulmányt , és döntött a hozzá kapcsolódó közszolgálati újrakezdési alapítvány létrehozásáról.
2002-02-08A döntés nem jött váratlanul. leginkább a dolgozókat érintiHamarosan férőhelyszűkítésre kerül sor a város két bölcsődéjében, aminek elsődleges oka az intézmények csökkenő gyermeklétszáma. Júl. 31-ét követően 50 férőhellyel a Zengő-Bongó Bölcsőde, 10 férőhellyel a Napfény Bölcsőde csökken.A dolgozói létszámszűkítés is folyamatban van.
2001-11-15Ne hidd, hogy választhatszGyed, gyes - vagy munkahely?
2001-10-24Intézményes gondosodásHolnap tárgyalja a közgyűlés a Kistérségi Munkaerő-gazdálkodási Rendszer (KMR) megvalósíthatósági tanulmányát. A rendszer részeként jön létre a dr. Kovács Pál Közszolgálati Ujrakezdési Alapítvány.
2001-10-19Kistérségi Munkaerő-gazdálkodási Rendszer. Alapítvány dr. Ko
2001-09-27Kivülről nehezebbSzabályozták az 1998-óta létszámstoppal működő Dunaferr külső munkásfelvétel körülményeit.
2001-09-27Vágyak és lehetőségekAz 50 000 Ft-os minimálbér ujabb 25%-os béremelést jelent. A Vasas Szakszervezeti Szövetség ajánlása: 57 500 Ft-os minimálbér
2001-09-14Reszkessetek férfiak! I. Emelkedett a nők aránya a vezető po
2001-09-11Dunaferr: két és félezer a létszámfelesleg?Létszémleépítésre készül az új vezérigazgató?
2001-09-11Dunaferr: jövőkép az év végéreA vezérigazgató szerint kiszolgáltatottá vált a cég.
2001-09-10Dunaferr: két és fél ezer a létszámfelesleg?A Dunaferrt 1996-2000 között a rövid távú érdekek lökdösték előre, jelentős értékvesztés következett be, a cégcsoport erején felüli szociális terheket hordozott - jelentette ki tegnap Dunaújvárosban, a gazdasági bizottság Dunaferrt vizsgáló albizottságának kihelyezett ülésén Tóth László vezérigazgató.
2001-07-27Mentőöv utca helyett. Formálódóban a kistérségi munkaerő-gaz
2001-05-17Dunaferr: nem lesz elbocsáétásJelenleg 2-3000-el többen dolgoznak a vasműben mint szükséges lenne, de nem lesz elbocsátás.
2001-05-04Dunaújváros a vas és acél városa maradÁt kell szabni a Dunaferr-csoportot. A kohászatban dolgozókat a magasabb feldolgozottságú termékek előállítására csoportosítanák át. Összefoglaló az V. Kohászati Másodtermék-és Acélszerkezet-gyártó Konferenciáról.
2001-03-22Nem biztos, hogy jó munkáért jár a több pénzA minimálbér emelkedéséről, az egyes üzemek.
2001-02-16Szerkezetátalakítás előttMegkezdődött a szociológiai felmérés a város és kistérsége munkaerő- és foglalkoztatás-szerkezetéről.
2001-02-14Hírhozó: Szociológiai felmérésSzociológiai felmérést készítenek: Makó Csaba és Simonyi Ágnes szociológusok Dunaújváros és kistérségének foglakoztatás-szerkezetéről, munkaerő- és tudásfelhasználásáról.
2000-11-16Szakmunkások előnybenA nov. 15-i állásajánlatokról.
2000-11-13Ujból keresett szakma lett a fonónő: hatvanat várnakA középfokú végzettségűeknek kevés a hely
2000-10-31Csaknem háromszáz állás: Ujra megnőtt a kereslet a segédmunkAz októberi állásajánlatokról.
2000-10-25Kedvezően alakult a régió munkaerőpiaci helyzeteSzeptember végi statisztikai adatok a munkanélküliek számáról és a munkalehetőségekről.
2000-10-05Munkásgyűlés a Fejlesztő és Karbantartó Kft jelenéről ...400 millió forinf veszteséget halmozott fel a karbantartás. Átszervezés, elbocsátás.
2000-09-21Kihat a munka minőségére. Kérdezőben a karbantartóknálÁtszervezés, leépítés várható a karbantartóknál. Nincs tájékoztatás, nagy a bizonytalanság a dolgozók között.
2000-09-20Kevesebb munkanélküliFolyamatosan nő a szakmával rendelkezők aránya a megyében
2000-08-22Ápolókat és operátorokat keresnek a munkáltatókTovábbra is az egyik legkeresettebb szakma Dunaújvárosban az ápolói.
2000-08-17Soha nem reflektorfénybenÉvek óta keres az Egyesített Szociális Intézmények pszichológust, konduktort, diabetikust.
2000-08-11Egy munkáltató sem merte eddig leírni: Rendkívüli felmondással"Önkényes munkabeszüntetés" miatt azonnali hatállyal felmondtak 12 dolgozónak a volt fehérneműgyárban. Tavaly még Fékon-Tex Kft dújv-i gyárának hívták az üzemet. Majd levélben értesítették a dolgozókat, hogy a Reditus Kft-hez tartoznak már, a gyesen és a gyeden lévők maradtak a Fékon-Tex Kft. állományában. A szakszervezeta Munkaügyi Bírósághoz fordul.
2000-08-10Rendkívüli elbocsátás a varrodábanRendkívüli felmondással megszüntette a Reditus Kft, mint munkáltató a Ruházati ipari Dolgozók Szakszervezet dújv-i alapszervezete titkárának, Horák Jánosnak és tizenkét, a varrodában többnyire vezető beosztást betöltő munkatársának munkaviszonyát. A felmondást tegnap kapták kézhez a dolgozók.
2000-07-25Ápolók kényszerpályán: Se perspektíva, se megtartó erő: csak alacsony társadalmi elismerésA tavaly októberben átadott Fogyatékosok Gondozóházának ápolói közül ez idáig hárman távoztak.Még az egészségügyi szféránál is alacsonyabb fizetések.
2000-05-12Munkaerőkölcsönzés és háttere V.Résztulajdonosi szerepkört is vállal a DM.Uj üzletet hozott létre Ferropetrol néven, 4 munkaerő foglalkoztatással.
2000-05-11A munkaadó érdeke is az ifjúsági munkanélküliség....Menyhártné Zsíros Mária felszólalása az Oszággyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságán.
2000-05-09Munkaerőkölcsönzés és háttere IV.A Dunaferr DMG Munkaerőkölcsönző Kft munkájáról
2000-04-28Munkaerő-kölcsönzés és háttere II.Móri Imre a Munkaerőkölcsönző Kft ügyvezetője Móri Imre tájékoztatója. 80%-ban szakképzetlen munkaerőket kölcsönöznek segédmunkára. 60 munkaerő az alapítvány pártfogásában akik nem tudnak elhelyezkedni.
2000-04-21Munkaerő-kölcsönzés és háttere I.Az Acél alapítványról és a Dunaferről.450-500 munkavállaló sorsát intézi az Acél alapítvány.
2000-03-30"Közkatona vagyok"Nyugdíjba vonul a munkaerő-gazdálkodási osztályvezető, 48-évi munkaviszony után, Sárosi Ottó
2000-00-00Dunaújváros közlekedésföldrajzaAutóbusz-közlekedés.Vasúti közlekedés. Vízi közlekedés. Légi forgalom. Dunaújváros munkaerő-vonzáskörzete.
1999-05-26Elszigetelt eszközök nem vezetnek el a sikerhezMenyhártné Zsíros Mária cikke a Dunaferr humámerőforrás gazdálkodásáról.
1999-05-11Ejtőernyő az elbocsátottaknakAz új pályára állítása egy embernek többszázezer forintba kerül. Az Acél alapítványról.
1999-03-11Nehéz napokat élt át a létszámleépítési...Az acélszerkezeti kft létszámleépítésigondjairól.
1999-03-03Befagyott a munkaerő piacA dújv-i munkaügyi kirendeltség januári álláslistájáról.
1999-02-24A nőknek százával jut állásA munkaügyi iroda februári állásajánlatai.
1999-01-21A személyes kommunikáció ...Betekintés a 14 500 főt foglalkoztató osztrákkonszern belső információs, kommunikációsrendszerébe.
1998-12-30A nehéz fizikai munkára nincs...Az 1998 végi dújv-i állásajánlatokról.
1998-12-14Szakma nélkül is van esélyA munkaügyi kirendeltség dec. 7-i állásajánlatairól.
1998-12-03Folyamatosan csökken az év vége felé ...A dec. eleji dújv-i állásajánlatokról.
1998-11-25Változatlanul több száz munkahely...A dújv-i munkaügyi kirendeltség állásajánlatairól.
1998-11-16Akikből sok is kevés lenneA dújv-i munkaügyi kirendeltség állásajánlatairól.
1998-11-05Soha nem volt ennyi állásA dújv-i munkaügyi kirendeltség nov. eleji állásajánlatairól.
1998-10-30Gyorsan elkelnek a helyekA dújv-i munkaügyi kirendeltség okt. 26-i állás-ajánlatairól.
1998-10-20A csőszerelőknek minden héten van állás...A munkaügyi kirendeltség okt. 16-i állásajánlatairól.
1998-10-15Minden héten érkeznek új ajánlatokA munkaügyi kirendeltség állás ajánlatairól.
1998-10-09Tovább csökkent az álláskínálatA munkaügyi kirendeltség okt. 5-i állásajánlatai.
1998-09-30A szakmunkások most is találhatnak munkátA dújv-i munkaügyi kirendeltség állásajánlatairól.
1998-09-08A vasszerkezeti lakatosok könnyen munkát..A szept. 7-i állásajánlatokról.
1998-09-01A szakmunkásoknak több állásajánlat...Az aug. 28-i állásajánlatokról.
1998-08-17A szakmunkások válogathatnakAz aug. 14-i állásajánlatok.
1998-08-10Üres tanári álláshelyekAz aug. 7-i állásajánlatokról.
1998-08-03Nem mozdul a munkaerőpiacA júliusi állásajánlatokról.
1998-07-27Keresettek az építőipari és a könnyűipari..A júliusi állásajánlatokról.
1998-07-21Még mindig sok álláshelyet kínálnak...A dújv-i üres álláshelyekről.
1998-07-06Felsőfokú végzettségűeket is keresnek...A dújv-i üres álláshelyekről.
1998-06-29Több új munkahelyet ajánlottak...A betöltetlen dújv-i álláshelyekről.
1998-06-25Uj telephelyA Dunaferr MG Munkaerők0lcsönző és Műszaki,Kereskedelmi Szolgáltató kft telephelyét aFerropetrol üzletét adták át, ahol a vállalkozókszámára gázolaj értékesítés folyik.
1998-06-23Betöltetlen álláshelyek Fejér megyébenFejérben 3426 betöltetlen álláshely van, ebből 16,6 % dújv-i.
1998-01-29Csökkenő munkanélküliségCsökkenő munkanélküliség
1997-12-08A munkáltatók felemásan ítélik meg...Elkészült a Fejér Megyei Munkaügyi Központban az a rövidtávú munkaerőpiaci prognózis, amely 1998 első félévének végéig jellemzi majd a megye gazdaságának helyzetét. Adatok.
1997-11-20A fizikai munkásokat keresikVárosunkban csaknem nyolcszáz munkahely volt üres.
1997-11-06Munkanélküliek ellátásaA Dunaferr vállalatcsoportjainál munkanélkülivé váló dolgozók ellátásáról.
1997-11-03AcélalapítványAlapítása óta 100 munkanélkülivé vált dolgozó elhelyezkedését, átképzését segítette, illetve segíti a Dunaferr vállalatcsoport által 1994-ben életre hívott Foglalkoztatásért Acélalapítvány, valamint a tulajdonában lévő munkerő-kölcsönző kft.
1997-10-21Szeptemberre háromszor több pályakezdő...A megyei munkaügyi központ októberi jelentése.
1997-09-29Kevesebben egy állásraPályakezdők jelentkezésére még számítanak a munkaügyisek.
1997-09-25Híja van a megye-tudatunknakFejér megye regionális fejlesztésében a Dunaferr meghatározó szerepű. A HID Egyesület szakmai vitanapján, a lehetőségeket, adottságokat elemezték.
1997-06-17Több a bejelentett üres állásKedvező tendenciák a munkaügyi központ májusi jelentésében.
1997-06-13Pályakezdők foglalkoztatása...A közelmúltban elkészült fejér megye rövidtávú munkaerőpiaci prognózisa. A dújv-i keresletről is. A munkaügyi központ júl. 1-étől kiemelt támogatási lehetőséget biztosít azoknak a munkáltatóknak akik pályakezdő munkanélkülieket alkalmaznak.
1997-05-23A munkaerőpiac áprilisbandújv-i adatok is
1997-05-12Két dunaújvárosi intézmény programját..Elbírálta az FMMT a munkaerőpiaci képzésre benyújtott pályázatokat. Dújv-ban a Dunamenti Népfőiskola és az MEDFK kapott.
1997-05-08Állásbőrzén a vállalatcsoportA Közgazdaságtudományi Egyetemen rendezett állásbőrzén nagy sikere volt a Dunaferrajánlatainak a végzős egyetemisták között.
1997-04-26A munkanélküliek száma ismét növekszik...Az első negyedév ellentmondásos munkaerőpiaci helyzetképe.
1997-03-18A legtöbb munkahelyet az ipar...Dújv-i adatok is.
1996-12-18Kis mértékben csökken a munkanélküliek számaÉves adatok.
1996-11-26Kevesebb a pályakezdőMegyei adatok, okt-i.
1996-10-24Kevesebb üres álláshelySzeptemberi adatok.
1996-09-17Állandosuló munkanélküliségAug-i munkaerőpiaci adatok, városi is.
1996-07-31Csökkent a munkanélküliség, de...Júniusi, városi adatok is.
1996-06-20Nő a beruházási kedv, de nem csökken a munkanélküliségA megyei munkaerőpiac kedvező és hátrányos folyamatai
1996-05-28A szakképzettek kelendőbbek...Ápr-i adatok, városi is.
1996-05-25Ötven új munkahelyÚj amerikai megrendelés, 45-50 embert kell felvenni.
1996-05-17Az első lépést időben tettük megEsélyeink a foglalkoztatáspolitikában.
1996-04-25Kis mértékben csökkent a munkanélküliek...Márc.-i adatok.
1996-03-19Kisebb "aktivitás" év elejénA megyei munkaügyi központ februári adatai.
1996-02-22A szakmunkások kelendőekJan. -i adatok: megyei és városi.
1996-01-26Az országos helyzetnél valamivel...Városi adatok is.
1996-01-19Az ideális az lenne, ha jutna......idő az ügyfelekre
1995-12-28Kedvező gazdasági jelek?Megyei munkaerőpiaci helyzet szeptemberi adatokkal.
1995-11-17A szakképzetlenekre nagyobb...(sz.z.)Egy helyért hat-hét munkanélküli verseng.
1995-09-20Tehetetlenségre ítélveDújv. térsége foglalkoztatási helyzetének alakulása: a legfontosabb probléma, hogy nagyon magas a tartósan munkanélküliek száma, s növekszik az arány. A feketemunka ellen nem tudnak kellő hatékonysággal fellépni.
1995-06-19Létszámbővítés nem várhatóMegyei munkaerő piaci helyzetkép 1993-94.
1995-05-18Áprilisban nőtt a munkaerőkeresletA munkaerőpiac ápr.-i adatai.
1995-05-12Viharfelhők után, előttAz MEDFK oktatói-hallgatói aránya kedvező, így nem tartanak a létszámleépítéstől. 10 fővel csökkentik a technikai személyzetet.
1995-03-08Miért rövidült a nyitvatartási idő?A megye 10 %-os létszámcsökkentést vezetett be múzeumaiban, itt 4 teremőrt küldtek el, ezért lett rövidebb a nyitva tartás.
1995-02-21FÉKON-váltásEgy műszakos munkarendre tér át febr. 27-től a cég dújv-i üzem. Ezzel megszűnik 200 üres álláshelye.
1995-01-28Orvoshiány, kérdőjelekkelA kórház ma 19 állást hirdet.
1994-11-30Nincs kit kölcsönadni... Még nem kapós a "köztes állapot"Három hónappal ezelőtt hozta létre a Dunaferr Acél Alapítványa a foglalkoztatási társaság néven ismert Dunaferr M. G. Kft.-t, amely munkakölcsönzést végezne a vállalatcsoport társaságai között. A kft.-nek eddig nem akadt dolga.
1994-10-20Törvényes tehetetlenségMunkaerőhiány a mentőknél a bérhelyzet s a közalkm. törv. túlóra stopja miatt.
1994-10-18Munkaerőpiaci képSzept.-i adatok, városi is.
1994-07-21Támogatás, átképzésFélévi adatok (megyei).
1994-07-19MunkaerőpiacJún.-i adatok.
1994-02-24Követelmény a személyi állomány vizsgálataElőadás a munkakörelemzés, a munkakör-értékelésről. /Bérszerkezet-átalakításra készül a DV./
1993-12-09Vélemények a kerekasztal...Beszámoló a dec. 3-án és 4-én városunkban tartott kereksztal-konferenciáról,melynek témája: a foglalkoztatáspolitika volt.
1993-12-09Együttesen kimunkált...Két napos nemzetközi konferencia színhelye volt dec. 3-4-én városunk.A téma: foglalkoztatáspolitika volt.
1993-11-10Év végi hajráHáromszorosára emelte termelését a gyár.Létszámleépítés lesz: 7O-80 fő.
1993-11-04A változásokat a...A Dferr reorganizációs tervének elkészítésére utasította az ÁV Rt a vállalat igazgatóságát. A kft-k működésének ésszerűsítését és a létszámracionalizálását szorgalmazta a vagyonkezelő holding.
1993-11-03Állásidő három napraMeghosszabbították a Fékon vendégmunkásainak foglalkoztatását.
1993-10-07Dunaregion:fejlesztőprogram és...92 nyarán nemzetközi tanácskozás volt Dunaújvárosban. A téma-"gazdaságilag monokultúrás városok és vonzáskörzeteik szerkezetváltása" -volt. Ezután elkészült egy elvi projekt a Társadalom- kutató Intézet és egy német tanácsadó cég irányításával.Erről a programról /célja,lényege?/ kérdezte az ujságíró Simon Ervin önkormányzati képviselőt.A projekt bekerült az EK regisztrációs adatbázisába. Hogyan tovább???
1993-06-25Beszédes számokFejér megye munkaerőpiacának május végi adatai.
1993-04-09A hír fele igaz...Az a hír kapott szárnyra a Ferrobetonnál, hogy 40 embert elbocsátanak. Azonban csak" létszámkarbantartást", átcsoportosítást terveznek.
1993-02-16A munkaerőpiac főbb jellemzőinek alakulása1992-1993-jan.-ig
1992-11-20Munkaerőpiaci körképA megye munkaerőpiaci helyzete 1992-ben.
1992-07-31Lakat a martinraDecemberben befejeződik a martinacél-gyártás Dunaújvárosban. Az acélmű leállításával 50 embernek kell más munkalehetőség után néznie.
1992-05-29Nyolc óra munkaMegszünteti a részmunkaidős foglalkoztatási lehetőséget VI. 1-től a Fékon dunaújvárosi gyára. Az állandósult munkaerőhiány késztette erre a lépésre a vezetőket.
1992-05-19Nem lesz elbocsátásÚjabb megrendelések érkeztek a fonodához, így mégsem lesznek elbocsátások.
1992-05-14Szigorú döntés a foglalkoztatásrólSzigorodtak a feltételek a DV foglalkoztatás politikájában.
1991-10-31A munkaerő hatékony...Az Alapítványokkal,munkaerő-átcsoportosításokkal meg lehetakadályozni az elbocsájtásokat.
1991-06-18Csak [?] előrelátásBeszámoló a konferenciáról és a Dunai Vasműhelyzetéről, a lehetséges leépítésekről.
1991-05-28Kevesebb állás, több munkanélküliMunkanélküliség-munkaerőkereslet - helyzetkép.
1991-04-23A varázsszó: átképzés. Viszonylag hasznosan telik az időÁtképzési lehetőségek, gondok a munkahelyi képzésben (Dunai Vasmű, 26-os ÁÉV)
1991-04-23Bérről, létszámrólA Dutex Rt.
1991-04-05Ideiglenes megoldásNem mondanak fel senkinek a papírgyárban.
1991-01-29Ezer munkanélküliA munkaközvetítő iroda adatai.
1991-01-25Segít a PersonalÚj munkaközvetítő kezdte meg működését.
1991-01-18Munkát közvetítenekMunkaerőpiaci központ működik a városban. Tevékenysége.
1990-12-28Nem volt megtervezveTizenegynek menni kell.
1990-12-14Elbocsátás elhalasztvaDunaújvárosi Tervező Iroda.
1990-12-11Ezt nem terveztékElküldik a dolgozók egyharmadát. A Dunaújvárosi Tervező Iroda helyzetéről.
1990-08-27A végkielégítés szabályozásaA Kollektív Szerződésben módositották a végkielégítések rendjét.
1990-07-10Ki megy, ki marad?A városi tanács apparátusáról - az önkormányzat előtt.
1990-06-19Állást keresőkA városi tanács munkaerő-közvetítő irodájának május 22-i adatai.
1990-03-06Elbocsátás a MOM-banSzázhuszonöt dolgozónak felmondanak.
1989-12-08Már szerencse kérdése is. A nagyvállalatok még fogadnak...Egyre nagyobb gondot jelent az elhelyezkedés, kevés munkást keresnek. A vasműben folyamatos munkarendbe most is várnak szakmunkást, de szellemi munkaerőre nekik sincs szükségük és a többi vállalatnak sem. A kisgyermekes nők helyzete sem könnyebb gyes után, konyhalányt még keresnek, de ez nagyon nehéz munka.
1989-11-29Szakmunkásokat keresnekMunkaerőhelyzet Dunaújvárosban.
1989-11-07Túl a tálalóajtónA cikk témái: Ki, mire szerződik?-, A Juharos Söröző egyik dolgozójának sérelmei-, A szerződéses üzlet vezetőjének nyilatkozata-, A munkáltató és munkavállaló viszonyáról. A fotón: a Juharos Söröző előtti kerékpártárolóról.
1989-09-22Nem elbocsátás, csak... A szemérmesség nem segít.Az Elektronikai Rt néven önálló egységként dolgozó óragyár mai helyzetéről. Farkas Béláné igazgató nyilatkozik.
1989-09-19A munkaerőhelyzet. Dunaújváros és vidéke - ma a holnapért 2.rész1. A régió munkaerőpiacának körülhatárolása, 2. Régióspecifikumok a munkaerőpiac szempontjából, 3. A régió lakossága és foglalkoztatása, 4. A munkaerő-struktúra helyzete, 5. Feszültségnapok, 6. Összefoglalás.
1989-09-05Munka nélkül - segélyből. Volt már mérnök, eladó, segédmunkás.A dunaújvárosi munkaerő-közvetítő irodájának tapasztalatai a munkanélküliekről, munkanélküli-segélyről. A fotón: munkát keresők a munkaerőközvetítőnél.
1989-08-04Ha nincs piac, hiába kutatják. (Spirál)csőbe húzva.A Dunai Vasmű spirálcső-üzemének és dolgozóinak helyzetéről. 1 fotó.
1989-04-10Csökken a vándorlásSárosi Ottó munkaerőgazd. osztvez. szerint a Vasműben nincs munkaerőfelesleg, néhány szokásos hiányszakma küzd csak gondokkal.
1989-04-03Munkások 89Munkásportrék a vasműből. Hogyan élnek a dunaujvárosi munkások?
1989-00-00A Dunai Vasmű humánstratégiájaAz emberi erőforráson alapuló vezetés a Dunai Vasműben.
1988-06-09Miért mentek el az emberek?Több jó hengerész szakember ment el a hideghengerműből fizetési problémák miatt.
1988-01-19Meddig járhat a járat. És ha kiszállnak a buszvezetők?Az Alba Volán dunaújvárosi üzemigazgatóságának munkaerő-gondjai. Leállnak az üzemi géemkák?
1987-12-22Nemcsak segély, segítség isAz Állami Bér- és Munkaügyi Hivatalban dr. Pulai Gyula a foglalkoztatáspolitikai osztály főelőadója nyilatkozik a fiatalok elhelyezkedési lehetőségéről megemlítve Fejér megyét, Dunaújvárost is.
1987-11-17Trónfosztott segédmunkaElhelyezkedési nehézségek a városban.
1987-11-06Beilleszkedni mielőbbA (vasműs) pálya kezdetén. Pályakezdők helyzete a vasműben.
1987-10-21Felemás tapasztalatok két nagyüzembenMunkaerőhelyzet Ózdon, Dunaújvárosban, a DV-ben és a papírgyárban
1987-10-05Szakmunkások kerestetnekA munkaerőhelyzet Dunaújvárosban.
1987-09-01Esélyt adnak mindenkinek? Vonakodó, válogató vállalatok. (2.)A DUVÉV, a fonoda, az IKVV, a Junior Cipőgyár, a Fehérneműgyár, és a Tejüzem munkaerő-alkalmazási lehetőségei.
1987-08-28Felvételre jelentkezem... Vonakodó, válogató vállalatok (1.)A város munkaerőhelyzetéről.
1987-08-28Meg kell fizetni a jó munkátA Dunai Vasmű bérgazdálkodási tervéről.
1987-08-07Hiányzik a megmérettetésA Dunai Vasmű bérezéséről. Csökkenő létszám - takarékoskodó egységek.
1987-06-26Köszönik a segítségetVan hely az Ózdiaknak. Együttműködési lehetőségek a vasmű és a foglalkoztatási gondokkal küzdő ózdi testvérüzem között.
1987-06-01Létszámtervezés...A Dunaszöv. ÁFÉSZ munkaerőgazdálkodásáról. Hiánycikk a szakképzettség. Tervezett belső tartalék. Nagymérvű fluktuáció.
1987-04-07Mozoghat a munkaerő...Tihanyi Jánosnak, az üzem és munkaszervezési osztály vezetőjének nyilatkozata. Központi létszámleépítés nem lesz.
1987-02-13Terv az ezredfordulóig.Ipar. Dunai Vasmű. Papírgyár. Közüzemek. Tanácsi vállalatok. Mezőgazdaság. Lakásépítés és lakásgazdálkodás. Ellátottsági mutatók. Intézmények. Egészségügyi szolgáltatás. Szociális ellátás. Munkaerő-felhasználás. Adatok és táblázatok. Mielőtt a tanács jóváhagyná (II.)
1987-02-10Terv az ezredfordulóigElkészítették a városnak az ezredfordulóig szóló társadalmi, gazdasági tervét, amely magába foglalja a legfontosabb fejlesztési feladatokat. Cím: A Dunaújváros terület-és településfejlesztésének hosszútávú koncepciója. Részletes ismertető: termelőerők, demográfiai folyamatok, foglalkoztatottság, gazdálkodás.
1986-10-28Nehezebb munkáért több pénzt. PótlékterápiaHatvanan távoztak. Üres állások - üres ágyak. Tartózkodó tiltakozás. Bérfeszültségek, nehézségek a rendelőintézetben. Nyilatkozatok
1986-10-28Szokatlanul magas arány. Nők a gyárban.A nődolgozók helyzete a D. V.-ben. Adatok
1986-10-25Tizenegyezerkilencszázhárman ...1986. októberében 11903 dolgozója van a Dunai Vasműnek. 51 diplomás távozása után 91 diplomás került a gyárhoz.
1986-09-19Kevesebben, mint tavaly. Ki keres munkát?Dunaújvárosi adatok.
1986-09-16"Mint a derült égből..." Vették a kalapot s elmentek.hat műszaki ember távozása a DUVÉV-től
1986-09-05Teljes, de nem hatékony. A városi párt-vb megtárgyalta.A város és a községek munkaerőgazdálkodásának helyzetéről.
1986-09-03Piaci törvények a munkaerőmozgásban: Pártfórumon tárgyalták
1986-08-05Ötszáz ember kell. Mesés fizetések a készülő kokszolónálÉpül a kokszoló
1986-05-14Dunaferr, Dunai VasműMunkástoborzó 1986-ból. Fizetések.
1986-04-25Pedagógushiány a városban és a falvakban. Ha egyáltalán lesz jelentkező...A kilátások sem kedvezőek. Adatok.
1986-03-14Indítani pedig kell! Ötszáz vagy háromszáz ember?Az épülő kokszoló munkaerőgondjairól. Fénykép
1986-03-13Hívjuk! Várjuk a Dunai Vasműbe!DV munkaerőtoborzás kereseti lehetőségekkel 1986-ból.
1986-02-25Kényszer diktálta a megoldást. Óvodából katedrára.Óvónőkből lett tanítónőkről.
1985-12-10Munkaerő, exportra. Felületes embernek nincs köztük helye.Dunaújvárosi munkások nyilatkozata.
1985-08-02Bátrabban fegyelmeznek a vasműbenA vasmű munkaerőhelyzetéről.
1985-06-14Nem küldenek el senkit. A pénz azé, aki dolgozikA papírgyár új létszám- és bérgazdálkodási rendszeréről.
1985-02-15Lesz máshol is? Mindenkinek van állásaA végzettek többsége társadalmi ösztöndíjas /18/. Legtöbbször ahhoz a vállalathoz helyezkednek el, ahol a gyakorlatukat végezték. /Ipari hátterű képzés./
1985-02-01A munkásotthon munkájáról. Kevés a népművelő, több a munkaNégy népművelő van, kettővel kevesebb, mint kellene. Munkájukat 42 mellékfoglalkozású vagy tiszteletdíjas alkalmazott segíti . (Szakkörvezetők, előadók, tanárok.) Bővíteni kívánják a nyelvoktatást közkívánatra. Másféle bevételes rendezvényt is kellene szervezni.
1984-09-11Nyugdíjas vagy képesítés nélküli? A helyzet nem rossz.A nyugdíjas pedagógusok alkalmazásáról. Riport.
1984-09-04Nem tartják tragikusnak. Öt helyett csak kettőAz MMK-ban öt népművelő helyett csak kettő van. Az így jelentkező gondokról
1984-07-06Fiatal diplomások esélyei a vasműben. Hol tanuljunk úszni?Fiatal diplomások a vasműben
1984-06-19Az élet nem áll meg. Aki most dolgozik, több a dolga.a nyári szabadságolások hatása a vállalatoknál. Munkaerőgondok
1984-06-15Segíts magadon... Felmérés a munkaerőhelyzetről.A város munkaerőhelyzetét, mérte fel a közelmúltban a tanács pénz- és munkaügyi osztálya
1984-05-25Katedra van, lakás nincs. Mentőöv helyett mentőérv.Hián pedagógusokban. Okai. Nyilatkozatok.
1984-02-13Dunaújváros: Az utánpótlás képzéseSzakmunkás-utánpótlás helyzete a ruhagyárban. Csoportkép az oktatókról.
1984-01-31Íróasztalok a folyosón. Vidékre kevesen mennekA megszüntetett járási hivatal dolgozóinak új munkahelye a városi tanácsnál
1983-12-23Minden ötödik fiatal munkahelyet vált. Ki legyen az örökösAz ifjúsági törvény végrehajtásáról a tanácsi apparátusban. A művelődési osztály vezetőjét, Szegedi Zoltánnét felmentették. Az új osztályvezető: dr. Kácsor Ferenc
1983-12-16Jól összeforrott, sikeres közösség. Az emberi tényezőÖsszefoglaló tájékoztatás a papírgyár eredményeiről, gondjairól és a következő évek terveiről. Két fénykép: Üzembelsők
1983-11-25Interjú Baranya Sándor miniszteri biztossal. Érdemes ragaszkodni a céghezA nov. 4 óta folyó szanálási eljárás kilátásairól. Adatok. 26-os vállalatnál!
1983-11-15Az első munkahely. Csak egyelőre maradnakA kezdő szakmunkások "vándorlásáról". Vágyuk: gazdasági munkaközösségi tagok szeretnének lenni.
1983-11-11Nem oda mennek, ahová kellene. Honnan, hová?A munkaerő-vándorlásról, adatok, elemzés. Az állást változtatók nyilatkoznak.
1983-10-18"Hiánycikk" az egyetemi diplomás. A szándékot lássákA D. V. munkaerőgondjai a diplomások vonatkozásában. Kóré Sándor nyilatkozik
1983-09-30Takarékosan az importtal. Irány a kisvállalat? A város teljesíti exporttervétA gazdasági egységek 1983. első félévi import-export tevékenységéről, a munkaerőhelyzet alakulásáról. Elemző adatok.
1983-09-16Nem örülünk az ilyen dolgozónak. A bejegyzés: kilépettA munkaerővándorlás okairól
1983-07-15Lesz-e elegedő munkáskéz? Még vannak tartalékok.A város munkaerőhelyzetéről. Adatok.
1983-03-29Maradók az elmenőkről. A többség maradRiport a D. V. egyre növekvő munkáskilépésről. Elemzés.
1983-03-11"Jó, majd benézek máskor is!" Más megoldás kelleneA tanácsi munkaerőközvetítés helyzetéről készített riport. Adatok. Esetek. Fénykép
1982-12-14A kisvállalkozás olcsóbb mint az importmunkaerő. A nem vállalkozókat is szolgálják.A D. V. párt végrehajtó-bizottsága tárgyalta. Részletes eredmények és adatok. Kép: Munkában egy brigád. Kedvező vélemény
1982-11-14Az indíték nem a pénztárcában lapulA munkaerővándorlás okait elemzi a cikk -a vas- műben.
1982-10-22Elmentek, és mi utánnuk mentünkBeszélgetés öt dolgozóval, akik indokolják, hogy miért léptek ki vállalataiktól. Táblázat arról, hogy kilenc hónap alatt hányan mondtak fel négy nagyüzemünkből.
1982-10-19Már tíz százalék veszi a kalapjátRészletes tájékoztatás a vasmű munkaerőhelyzetéről.
1982-08-27Hengerel az üzemvezetőKrónikus munkaerőhiány a hideg- és meleghengerműben. Nyilatkoznak a vezetők. Megoldási lehetőségek.
1982-08-01Jövés-menés a patyolatban.A munkaerő-létszám vizsgálata.
1982-05-27A fizikai dolgozók helyzete...A vállalati pártszervezet tárgyalta a fizikai dolgozók helyzetét a Dunai Vasműben. 1976 óta nem változik a munkáslétszám. 9252 törzsgárda tag van. 500 fő tanul évente szakmát, ebből 200nő. 3500 dolgozó dolgozik egészségre ártalmasmunkahelyen.
1982-05-21Hat év változásaiA Dunai Vasmű dolgozóinak életszínvonaláról.
1982-01-19Ma még kivételA dunaújvárosi munkaerőhelyzet és kilátásai.
1982-01-12Az év első belépőjeAz év első új belépő dolgozójával riport.
1981-11-17Az ipar adta sajátosságokDújv. munkaerőgazdálkodásáról.
1981-11-12LépéshátránybanA nehéz munkakörülmények miatt a kohász szakma állandó munkaerőgondokkal küzd.
1981-10-12Csak négyen vannak?A több ezer vasmű dolgozó között 4 dolgozó van aki kiemelt szakmunkásként dolgozik.
1981-10-09Egy telített pálya vonzásában. Elfogytak a "fókák"A főiskolán végző műszaki tanárok elhelyezkedési nehézségeiről.
1981-09-29Tolongás egyműszakértA legnagyobb kereslet a dújv-i munkaerőpiacon a szakmunkások iránt mutatkozik.
1981-09-22Elveszett a varázs. Hová lettek a hengerészek?A hideghengermű munkaerőhiányáról. Több nyilatkozat.
1981-08-01Fejezetek a félévi gazdálkodásból.Termélési értékelés.
1981-06-27Még mindig létszámhiányMég mindig létszámhiány van a másodtermékek gyártásánál. A megnövekedett géppark is szakember gondokat okoz.
1981-06-09Négy évre jöttek. Szófogadók és temperamentumosak.A dolgozni jött 50 kubai fiatal bemutatása. Kép: A fiatalok csoportképe.
1981-05-12Munkaerőhelyzetünk, béreink ...A Dunai Vasműben 535 fő segédmunkás dolgozik,ebből 399 nő, 1527 betanitott munkás, ebből 830 nő, bonyolult betanított munkás 2650, ebből 1049 nő. Azok a vállalatok térnek rá az ötnaposmunka-hétre, ahol a váltóműszakos létszám 50% felett van.
1981-05-08Hat év után odébbálnak. Kérdőívek, vélemények, intézkedésVizsgálat arról, hogy miért mennek el a 26-os vállalattól a fiatal diplomások. Kevés a kereset, elégedetlenség a főnökkel szemben. A vezetők kiválasztásával. Munkaköri leírás nincs. Nem értékelik munkájukat.
1980-09-23A váltás időszakaBeszélgetés dr. Répási Gellérttel, a Duna Vasmű vezérigazgató-helyettesével. Értékesebb termékek. Az elmúlt év legnagyobb eredménye. Értéknövelési lehetőségek. Cserék. A műszaki fejlesztés következményei. Hatékonyság. A hatékonyság munkaerő oldala.
1980-05-16Új létesítmények-növekvő igényekDunaföldvár és Bölcske is a kórház körzetéhez tartozik. Lesz-e elegendő orvos, középfokú egészségügyi dolgozó, technikai alkalmazott? Dr. Csák Endre nyilatkozik
1980-03-16Munkaerő-felesleg nincs és nem leszBudai Tibor a DV munkaügyi főosztályvezetője nyilatkozik a vasmű munkaerőgazdálkodásáról. Hiányzik a betanitott és a segédmunkás.
1980-02-05Honnan lesznek ötszázan?Gondoskodás a konverter majdani szakmunkásigényéről. Felkészülés a konverter üzemeltetésére.
1980-01-23Harmincak listája - tanulságokkalA MOM dújv-i gyárában 30 dolgozó vált felesle- gessé. A helyzet kialakulásának története. Az átcsoportosításból eredő gondok.
1979-11-02A hiányzók helye...A hiányzó pedagógusok helyettesítési gondjának megoldása a Petőfi iskolában. Részletes elemzés. Nyilatkozatok.
1979-10-27Létszámunk alakulása az elkövetkező évek tükrébenA konverter létszámigénye. 400 fő fizikai, 50 fő nem fizikai dolgozó.
1979-10-16Munkanapok, munka nélkülÚj felvételesek, áthelyezések, leszámoltak. Munkások az adminisztráció útvesztőiben.
1979-10-13Munkaerőben gondolkodva a jövőrőlÁtadás előtt a konverteres acélmű első egysége. Munkarőproblémák, 360 szakképzett munkásra lenne szükség.
1979-10-12A pályaválasztás szinképeiA Munkaerő-gazdálkodás és a pályaválasztás visszás esetei.
1979-10-09Felelősen, emberséggelA MOM-ban 30 munkással kevesebbre lesz szükség. A fölöslegessé vált munkaerő átirányításáról más gyárakba. Megváltozott az óragyár termelési arculata. Az óragyártásról áttértek az írógépek szerelésére és gyártására.
1979-04-06A legjelentősebb munkaerőforrás a belső tartalékA távlati munkaerő-helyzetről tárgyalt a városi párt-végrehajtóbizottság. Részletes tájékoztatás.
1979-02-23A személyzeti munka pártirányítása a városi pártbizottság napirendjénEgységesebb szemlélet. Következetes ellenőrzés. Objektív értékítélet. Őszintébb légkör. Minőségi fejlődés.
1979-02-09Ülést tartott a városi tanács végrehajtó bizottságaFelkészülés a következő ciklusra. Dicséret a mentőállomás dolgozóinak. Komplex, segítő szándékú ellenőrzés. Csökkenő részvétel a tanácstagi beszámolókon. Köszönet a város lakosságának.
1978-10-06Megállapodás a nővérutánpótlás biztosításáraA kórház bővítésével kapcsolatosan jelentkező munkaerőigény érdekében együttműködési szerződést írt alá a kórház a székesfehérvári egészségügyi szakiskolával, hogy az 1979/80-as tanévből a városi- és városkörnyéki községek tanulóiból egy osztályt indít.
1978-02-14Városunk a statisztika tükrébenAz iparban foglalkoztatottak számának alakulása öt hasonló, ipari várossal összehasonlítva. Grafikon.
1977-12-13Mérkőzés az igényekkel. Kapacitásbővítő beruházások az építőknélTelephelyépítés és gépesítés. Építőmunkát megtakarító új technológia. Létszámhiány. Jövőre is lesz bőven építeni való.
1977-10-21Legfontosabb feltétel: a termelés fokozásaVárható a 100%. Munkaerő - elsősorban átcsoportosítással. A végrehajtó bizottság álláspontja. Részletes értékelés
1977-10-14A tömegpolitikai irányító munka az építőknélJó az információ. Nagy a munkásvándorlás. Politikai oktatás és a kádermunka terve öt évre szól. Felnőttoktatás. Kollektív döntések. Jó propaganda. Vitakörök. Elismerésre méltó, jó munka.
1977-10-05Menni, vagy nem menni?A munkaerővándorlás okait vizsgálja a cikk. A női munkaerők helyzete a radiátorüzemben. Jó kereseti lehetőség
1977-09-12Cserbenhagyták a kohót?Egy brigád a nagyjavítás legintenzívebb idején vette ki a szabadságát.
1977-08-09Városunk jövőjeFigyelemre méltó tanulmány Dunaújvárosról: Dunaújváros regionális összefüggéseinek vizsgálata. Népesség-munkaerőhelyzet. Iparfejlesztés. Duna-híd, kétsávos autópálya. A fejlődés új iránya: kikötőbővítés. Regionális összefüggések.
1977-07-29Kevesen, vagy sokan dolgoznak a papírgyárban?Szakértelem és öntudat. Tervezés-hasraütéssel? Fontos, de értéktelen tartozék. Miért kevés az ember, ha sok?
1977-01-28Mit vár Ön egy új embertől?A MOM-ban, a Kék Duna Áruházban, D.V. hengerműben történt felmérés arról, hogy hogyan fogadják az új munkaerőt, mit várnak tőle és mennyire felelnek meg a várakozásnak.
1977-01-04Egy NEB-vizsgálat tapasztalataiA betonelemgyárban a termelési feladatokkal összhangban foglalkoztatják-e a rendelkezésre álló munkaerőt? Munkaerőhelyzet, a ki- és belépők aránya, túlórák, javult a munkafegyelem. Ki keres többet munkaidejének egy-egy órájába?
1977-00-00Hányan maradtunk?A Vállalat létszámhelyzetéről.
1976-12-31"Pakolj Pista, meszelünk..."A dolgozók rossz közérzete a fésűsfonodában. Gyenge, alkalmatlan vezetés. Csomor János gyáregységvezető megsérti az üzemi demokráciát.
1976-12-29A munkaerőkérdésA cikk a Fejér-megyei munkaerőgazdálkodással foglalkozik. a következő 4 évben hozzávetőlegesen 7000 új munkahely létesül a megyében. A bejáró munkásokról.
1976-12-14Ülést tartott a városi pártbizottságA pártbizottság 1977. I. félévi cselekvési programja. Népesedéspolitikai határozat végrehajtása. A munkaerő-gazdálkodás helyzete.
1976-11-19A munkaerő-közvetítésről és a munkaerő-gazdálkodásról.Interjú dr. Tompa Gáborral, a városi tanács pénzügyi és munkaügyi osztályának vezetőjével. "Kilépett" bejegyzésű munkakönyve volt 328 férfinak és 99 nőnek.
1976-11-12Milyen anyagi támogatást kapnak a szakmunkástanulók?A Dunai Vasmű az utánpótlás biztosítására tanulmányi ösztöndíjatbiztosít a szakmunkástanulóknak.
1976-10-19Gazdálkodni a munkaerővel.Az MSZMP városi VB a munkaerőhelyzetet, feladatait, szakmunkásképzés és beiskolázás gondjait tárgyalta. Népesség alakulása. Hatékonyabb pályaválasztási munkát. Feltárni a rejtett tartalékokat.
1976-10-08Pártmunkás-fórum a munkaerő-gazdálkodásrólA nemkívánatos munkaerőmozgás. Munkafegyelem. Munkaügyi szakemberek segítése.
1976-07-29Pszichológusok az üzemben. Alkalmassági vizsgálatok a...Szigorú vizsgálatok, alkalmassági tesztek a Dunai Vasműnél.
1976-07-04Hozzáigazítani a szivünketHogyan fogadják az iskolapadból a gyárba kerülő fiatalokat.
1976-05-07Új rendelet a munkaerőközvetítésről - Évi nyolcezer munkahelyváltoztatásA munkaügyi miniszter júl. 1-jén életbelépő 7/1976/IV. 10./Mü. M. számú rendeletének várható hatásáról Dunaújvárosban.
1976-05-04Vidéki ipartelepítés felülnézetbőlBeszélgetés dr. Horváth Róberttel, a MOM műszaki igazgatójával. A MOM vidéki telepeinek eredményeiről, köztük a dunaújvárosi óragyárról. A legnagyobb gond a munkaerőhiány.
1976-04-27Tervszerű átcsoportosítástA Hullámpapigyár üzembehelyezésével megkezdősőtt a munkaerőcsábítás.
1976-02-06Kismamák és munkásnőkElemző cikk az óragyár, a fonoda, a fehérneműgyár, a ruhagyár gyesen lévő kismamák és a gyár munkaerőgondjairól.
1975-07-18Jobban ki kell használni a belső tartalékokatA városi párt vb napirendjén a munkaerő- és bérgazdálkodás.
1975-01-07Teljes foglalkoztatottságot - kapun belül isBeszélgetés Budai Tiborral, a vasmű terv- és munkaügyi főosztályának vezetőjével.Az eredeti terv az volt, hogy 1974-ben 13 ezer 181-re emelik a létszámot, ezzel szemben a dolgozói létszám 12 ezer 922-re csökkent.
1974-11-06Fiatalok mühelyében1968-ban hozták létre a műhelyt A Dunai Vasműben, hogy munkalehetőséget nyújtsanak a fiatalkorú lányoknak
1974-11-06Kommunista szombat a fedett uszodáértA dunaújvárosi Vegyesipari Vállalat dolgozói a kongresszusi munkaverseny vállalásuk keretében 1 napi munkabérüket (65 000 Ft) ajánlották fel a fedett uszodához
1974-03-08A Dunai Vasműben minden negyedik dolgozó nőRészletes beszámoló adatokkal.
1974-02-26Összegezték a vasmű munkaerő és bérgazdálkodásásának 1973. évi tapasztalataitMunkaerő és bérgazdálokodás 1973.
1974-01-08Huszonkét százalékkal csökkent a munkaerő - vándorlás a vasműbenMunkaerő-vándorlás a vasműben.
1974-00-00Az üzemfenntartás távlati fejlesztésének koncepciója a Dunai VasműbenAz üzemfenntartási munkák 57-60%-os saját erőforrást igényelnek.
1974-00-00A munka - és üzemszervezési főbizottság munkája a Dunai VasműbenAz üzemszervezési főbizottság megelakulása, a feladatok meghatározása.
1973-12-28Jobb munkahelyi közérzetA Férfiruhagyárban nagy korszerűsítések, jobb munkahelyi hangulat.
1973-09-12Miért kevés a női vezetőGondolatok egy vizsgálat kapcsán.
1973-07-05Miről tudnak a munkásokAz üzemi demokráciában, a Dunai Vasmű munkásai.
1973-03-12A Dunai Vasmű kollektív szerződésben vállalt...kötelezettségei.
1973-00-00A dolgozók minősítésének számítógépes feldolgozásaA rendszer általános leírása.
1972-12-08Egymilliárd forintos tervet valósít meg 1973-ban a 26. Építőipari VállalatA súlypont: Dunaújváros. Utat tör a könnyűszerkezet. A munkaerő utánpótlás forrásai. Cél: a hatékonyabb gazdálkodás.
1972-11-17A többség a nyugdíjat és a részmunkát választja.A nyugdíjrendelet módosításának tapasztalatai. Nyugdíjas műhely a vasműben.
1972-10-01Célunk:A színvonalas vendéglátás.
1972-09-27Tonnák és emberekNehéz tartani a tervet, nőkkel és sok betegállománnyal.
1972-08-15Kétszáz dolgozó hiányzik a Dunai Vasmű...A szükséges munkáslétszámból 200 dolgozó hiányzik a vasműben.
1972-08-13Nemcsak munkaerő - ember is!A 26-os ÁÉV káderpolitikájáról beszél Hegedüs Lajos, aki 1950 óta foglalkozik a 26-os munkaerőgazdálkodásával.
1972-08-08Hatékonyabb az élőmunka a Dunai VasműbenMunkaügyi eszközök a vállalati gazdálkodásban.
1972-07-18Példás intézkedések a nők helyzetének javításáraa a Papíripari VállalatnálAz 500 nőt foglalkoztató gyár pártbizottsága hosszútávú intézkedési tervet készített.
1972-06-16Hatszáz új munkahelyA megvalósitandó beruházásokhoy 600 munkahely teremtődik.
1972-05-17A műhelyben beszélikRiport a vasműben elveszett munkaórákról és túlürákról.
1972-05-05...Dunaföldváron1300-1400-an járnak be Dunaújvárosba dolgozni Dunaföldvárról.
1972-02-01Azonos munkához azonos feltételeketAz acélműi kemencék átépítését a KGYV és a Hőtechnikai Vállalat együtt végzi. Dolgozóik munkakedvezményei nem azonosak. Ez feszültséget teremt
1972-01-25Az emberek inkább segédmunkásnak mennekKevés a darus az acélműben.
1972-01-11Bejöttek DunaújvárosbaAkik a környékről járnak be a városba dolgozni.
1971-10-01A bér- és munkaerő-politikai tényeiA Dunai Vasmű félévi tapasztalatai a munkaerőgazdálkodás terén. Az árbevétel 14,7 a nyereség, 22,5 %-al több mint a tavalyi évben.
1971-08-27A vállalat munkaerő- és bérhelyezete az első félévbenCsökkent a munkaerőmozgás, nőtt a kereslet.
1971-08-24A város munkaerő-helyzetéről tárgyalt tanács vb1971-ben 927 új munkakönyvet adtak ki. 927 új munkavállaló. Gondoskodás a csökkent munkaképességűekről.
1971-03-26Elbújtatott létszámBújtatott alkalmazotti munkakörök a vasműben?
1971-03-12ÖnmagunkrólDunaújváros demográfiai helyzete. Munkaerő helyzet. Városfejlesztés, 1971-1975. (1.)
1971-01-22Minden hatodik ember munkahelyet cserélt a vasműbenNagy a vándorlás a Dunai Vasműben. Sok kilépő vidéken keresi a megélhetését.
1970-10-27Például a Gulyás-ügy470 dolgozó cserélődik a Hengermű gyáregységnél egy év alatt. Amikor már a törzsgárda tagok is elmennek. Rossz munkahelyi légkör az ok.
1970-07-24Megszűnt a munkaerőhiány az építőknél80-100 négyzetméteres körzetből toboroztak munkaerőt.
1970-07-21FélmegoldásA bértömeggazdálkodás a vasműben. Nem járhat munkaerőhiánnyal.
1970-03-02Nincs munkaerő DunaújvárosbanFél év óta munkaerőhiánnyal küzd a VOR dújv-i gyára.
1970-02-27Napirenden a munkaerő és bérhelyzetLazult a munkafegyelem.
1970-02-20Hatvan ember hiányzikA Dunai Vasmű üzemei állandó emberhiánnyal küzdenek.
1970-01-01Rangsor - jellemzés - megbecsülésEmberi jellemzők és munkaköri leirások összehasonlításával készülnek a munkaköri rangsorolásokra, minősítésekre a Dunai Vasműben
1969-11-2829 300 Ft, avagy a jövő bérezési rendszereSzabadabb bérgazdálkodásról tárgyalnak a vasműben.
1969-10-28Nők az éjszakábanNők a hengermű éjszakai műszakjában.
1969-09-21A tudatformálás ereményeiről, feladatairólA munkásosztály tudatformálása a Dunai vasműben
1969-09-12Női munkerőmérleg a Papíripari Vállalatnál1968 elején a gyár dolgozóinak 25%-a volt nő. Jelenleg már túlhaladta a 35,6%-ot.
1969-09-02Korszerű /?/ hiánycikk a segédmunkásA munkaerő helyzet jelen és jövője.
1969-08-29MunkaerőgondokA városi pártbizottság 11 üzeménél és két intézményénél végzett vizsgálatot a munkerőhelyzet alakulásáról.
1969-08-01Szabad munkaerőgazdálkodásA tanács munkaügyi csoportjának munkájáról. Interjú dr. Juhász Istvánné vezetővel.
1969-07-15Miért "menekülnek" a vasbetongyárból?60% körüli volt a munkaerőmozgás tavaly. Kevés a bér.
1969-07-11Elhelyezkedés csak lányoknakHáromszáz lány állást keres. Pillantás a munkerő-mérlegre. A jövő útja: fejlesztés. Az iskolából kikerülő lányok lehetőségeiről.
1969-06-17Az áthelyezések, létszámtartalék és a Dunai Vasmű munkaerőgazdálokdásaLétszámhiány. Átcsoportosítások. Hol van munkaerőtartalék? Tennivalók.
1969-03-12a vasmű bér- és munkaerő helyzete.Az SzB napirendjén.
1969-02-09Létszámzárlatot rendeltek el a Dunai Vasműben....Csak rakodómunkásokat és kocsirendezőket vesznek fel a vasmű állományába
1969-00-00Az iparvállalati kádermunka elvi és gyakorlatim kérdései.....a korszerű személyzetvezetés követelményeinél. Haladó szellemű vezetőgárda kialakulása.
1969-00-00Az iparvállalati kádermunka elvi és gyakorlati kérdései..... a korszerű személyzetvezetés követelményinek tükrében. A haladószellemű vezetőgárda kialakítása.
1968-11-27Egy óra a munkaerőgazdálkodásonKilépők, belépők
1968-11-15Munkás felvétel? - Van!Új mechanizmus és a városi munkaerő mérleg.
1968-11-01Az ipar előszobájaMunkaerőgondok az építőknél
1968-10-291968-ban 1193-mal nőtt a vasmű dolgozóinak számaRövid összefoglaló a dolgozók számának alakulásáról.
1968-08-09A Dunai Vasmű munkaerőhelyzetérőlBeszélgetés a terv és munkaügyi főosztály vezetőjével.
1968-07-02Mi dunaújvárosiak 2.A munkahelyek, keresetek.
1968-06-28Mi dunaújvárosiak (1.)Vizsgálódás a város gazdasági, szociális helyzetéről.
1968-06-21A vasműben minden készen áll a munkaidő csökkentés tervezéséreJúlius 1-től munkaidő csökkentés a vasműben.
1967-04-07Csökkenőben a munkaerő-vándorlásNemcsak megszervezni, hanem megtanítani. Többet tenni az emberért. A vállalat munkaerőhelyzetéről.
1967-03-10Mérlegen a női munkaerő helyzetA város középfokú tanintézeteiben végzett 246 lány közül 90 még mindig munka nélküli.
1967-03-07Az anyák gondja, nálunk törvényA GYES bevezetéséről.
1967-02-21Hullám nélkül is 2.Számok, melyekre érdemes odafigyelni. Nőtt az iparban foglalkoztatottak száma, csökkent a mezőgazdaságban dolgozóké.
1967-02-03A mérleg egyik feleIskolából kikerülők, vidéki bejárók, nők, anyák helyzete a munkaerőpiacon.
1967-01-01Országos gondok - DunaújvárosbanDunaújvárosban 1975-ig 10-15 ezer fiatal munkaerő szabadul fel. Vajon lesz-e ennyi munkahely ?
1966-03-11Van remény a női munkaalkalmak jelentősebb bővítéséreA gond megszüntetésének lehetőségei.
1966-03-08Lányok, akik semmihez sem értenekAz érettségizett lányok elhelyezkedési nehézségeiről. A gimnáziumi érettségi semmire sem ad szakképesítést. Morális adósság. Nem értenek semmihez... Időleges megoldások. A perspektíva.
1965-10-19Újabb 290 dolgozó részére biztosítanak munkaalkalmatBővítik a Fésűsfonodát. Megháromszorozódik a termelés. A beruházás leírása.
1965-09-17A város munkaerőgazdálkodásának távlataiA városban található ipar fejlődése, a középiskolások teljes kapacitásának kihasználása. Összhangban kell lennie az igénynek és a kínálatnak.
1965-07-23A dunaújvárosi vállalatok létszám-és bérgazdálkodásának helyzetét tárgyalta a Városi Pártbizottság Végrehajtó BizottságaA Dunai Vasműben, a Szalmacellulózban, a Fésűsfonodában.
1965-07-16Iskola és munkahely közöttFiatal szakmunkástanulók gondjairól.
1965-02-05Korszerű követelmények, elavult technológia a FérfiruhagyárbanTechnológiaváltás a Férfiruhagyárban.
1965-02-05Emberek új helyen62 ember új helyre kerül a Szállraktól. Célszerű átcsoportosítással.
1964-12-04A város szociálpolitikai helyzetéről...tárgyalt a Városi Tanács Végrehajtó Bizottsága és a munkaerőközvetítés rendszerének tapasztalatairól.
1964-07-2168 millió forintos beruházást kap a Fésűsfonoda250 női dolgozó jut munkához.
1964-07-17Növekszik a Vasmű női dolgozóinak száma1960: 1150 nődolgozó, 1964: 2115.
1964-07-10A könnyűgépeknél a férfiak helyét a nők vették át az ÉpületelemgyárbanKettős cél: a nőknek könnyebb munkát biztosítani, a férfiak átcsoportosításával csökkentik a segédmunkáshiányt.
1964-05-22A város munkaerő helyzetéről tárgyalt a Tanács Végrehajtó BizottságaVan munkaerő, van munkahely, nincs munkahely.
1964-01-14Termelékenység és munkaerőAdatok a város munkaerő-gazdálkodásáról.
1964-01-03Az 1964. évi várospolitikai tervünkA tervekben: városrendezés, víz-és gázszolgáltatás, női munkaerők foglalkoztatása, tanácstagok feladatai. Tapolczai Jenő tanácselnök nyilatkozata.
1963-12-06Gépek a munkaerővándorlás tükrébenJelentős gépesítés a 26-os építőknél. Szállító eszközök, földmunkagépek beszerzése a hatékonyabb, könnyebb munkavégzés elősegítésére.
1963-12-03Munkaerővándorlás az építőiparbanA 26-os Építőknél a dolgozók 73%-a idei belépő, 22 %-a tavaly lépett be. Nagy a vándorlás az építőiparban.
1963-11-12Állás,szakképzettség együtt.Újabb munkalehetőség nőknek, ingyenes varrónői tanfolyam.
1963-11-06Családi őrségváltás a vasműben.Nők kerülnek férjeik helyére, munkaerőátcsoportosítás. Igy oldódik meg a Hideghengermű létszámgondja.
1963-10-18Asszonyt? Sajnos nemA női munkavállalók problémájának másik oldala.
1963-10-11Alapvető követelmény lett a nyolc általánosA Városi Tanács állandó bizottsága női munkavállalók továbbképzéséről.
1963-10-04Szakképzettsége nincsAz iskolai végzettség nélküli női munkaerőkről.
1963-09-27Létszámgondok a hideghengermű építésénélEgy év csúszás várható a munkaerőhiány miatt.
1963-09-03Misztikum nélkül az emberértRövidesen megkezdi működését a munkapszichológiai laboratórium a vasműben.
1963-05-21Tíz óra történeteKét építkezésen járt az újságíró, de hatékony munkát nem látott.
1963-05-10Eredményesnek bizonyult a női munkaerő kiközvetitések új rendjeSok nő tudott így elhelyezkedni.
1963-04-26A fennakadások ellenére jól halad a gépiparról szóló párthatározat végrehajtása a gépészeti gyárrészlegnélKilenc hónap távlatából egy feladatterv nyomában.
1963-04-12Egy tollvonással 2 milliós megtakarításLehet -e csökkenteni az építkezések felvonulási költségeit?
1963-03-01Asszonyok a munkaközvetítőbenVálogatós rászorultak.
1963-01-15A névtelen levél mögöttMég egyszer a szandálüzem gondjairól.