Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

501 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2022-03-04Javuló mutatók, hatékony vírushelyzet-kezelésElkészült a 2021. évre vonatkozó MEBIR-jelentés a vállalatnál. A Covid- világjárvány a DUNAFERR-nél is rányomta bélyegét a tavalyi évre, tovább nehezítve az ismert pénzügyi nehézségek által meghatározott mindennapokat. A legfontosabb munkabaleseti mutatók a korábbi években tapasztaltnál kedvezőbben alakultak, azonban az ismeretterjesztő célú munkavédelmi programok java része elmaradt és a szükséges, védelmi jellegű műszaki beruházások java része is késedelmet szenvedett.
2021-11-00Sikeres védelmi gyakorlat a Kokszolóban. Megoldották a feltételezett veszélyhelyzetetAz ISD Dunaferr csoport területén rendszeresek a különböző katasztrófavédelmi gyakorlatok. A legutóbbi, sikerrel zárult belső védelmi terv-gyakorlatot 2021. október 22-én tartották a Kokszolóban. Nyilatkozik Szilasi János, a VÉD-SZ létesítményi tűzoltóság parancsnoka.
2021-10-00Munkavédelmi eszközök bemutatója2021. október 15-én az ISD Dunaferr területén tartott munkavédelmi bemutatót az MSA cég.
2021-09-10Változott a vállalati sugárvédelmi szabályzatVáltozott a vállalati sugárvédelmi szabályzat az ISD Dunaferr Zrt-nél
2021-09-00Életeket menthet a gyakorlás. Gázömléssel járó meghibásodást szimuláltakTűzoltók, katasztrófavédők és mentők együttműködése, személymentés, kárelhárítás, majd a tapasztalatok közös értékelése: 2021. szeptember 9-én egymást követően két katasztrófavédelmi gyakorlat zajlott a városban és az ISD Dunaferrnél. Nyilatkozik Borbély Attila, az ISD Dunaferr Zrt biztonsági és védelmi igazgatója.
2021-08-00Változott a vállalati sugárvédelmi szabályzat. Rendszeres ellenőrzés, biztonságos munkakörnyezet2021. június elsején kiadták az ISD Dunaferr területén érvényes új sugárvédelmi szabályzatot. Nyilatkozik Kurucz Zoltán munkabiztonsági szakértő, sugárvédelmi szolgálatvezető.
2021-08-00Az I. fél év munka- és tűzvédelmi helyzetképe. A korábbinál kedvezőbben alakulnak a mutatókIsmertető az ISD Dunaferr 2021-es I. félévének munka- és tűzvédelmi helyzetéről. Továbbra is az emberi tényező a munkabalesetek leggyakoribb oka, a vasút pedig veszélyes üzem.
2021-02-00A 2020-as év a munkavédelem tükrében. Nem sérült a feladatellátás a járványhelyzet miattMóróné dr. Zupkó Tímea, az ISD Dunaferr munka- és egészségvédelmi főosztályvezetője összefoglalja a 2020-as év munkavédelmi történéseit. Ruff István munkabiztonsági osztályvezető portréja.
2020-11-00Az első kilenc hónap a MEBIR tükrében. Kedvezőtlen adatokat mutat a statisztikaLezárult az ISD Dunaferrben a 2020-as év első kilenc hónapjának vizsgálata munkavédelmi szempontból. A szakmai háttéranyagból kitűnik, hogy a sérülések száma csökkent az elmúlt év hasonló időszakához képest, a munkanapkiesésekkel járó esetek száma azonban nőtt.
2020-10-09Tartalmas nyugdíjaséveket tervez2020. augusztus 25-én töltötte a vállalatnál utolsó munkanapját Németh Pál, az ISD Dunaferr Zrt. sugárvédelmi szolgálatvezetője. Akik csak a gyári munkakapcsolatból ismerik, talán nem is tudják, hogy milyen színes, változatos az életpályája.
2020-06-00Baleset nélkül egész éven át. Mindekit hazavárnak!2019 az ISD Dunaferr Zrt. egy munkavédelmi ösztönzőprogramot indított el. Ennek keretében számos üzemben sikerült a balesetmentes működést megvalósítani a kihívás hónapjai alatt. Nyilatkozik Sűrű János, a Hideghengermű hengersor-hőkezelő üzemének vezetője; Fáczán János, a Meleghengermű kemenceüzemének vezetője; Dani László, a Gyártó Egység lakatosüzemének vezetője; Eszenyi András, karbantartás-előkészítő; László Tibor üzemvezető-helyettes és Tóth Kálmán, az Acélmű daruüzemének vezetője.
2020-05-00Lángoló ruhák próbahordása. Biztonságos és komfortos az új védőöltözetÚj típusú, magas védőképességű, speciális lángálló védőöltözetek próbahordása, tesztelése zajlik az ISD Dunaferr Acélművében.
2020-05-00Lezárult a 2019-es munkavédelmi ösztönző program. Jutalmazták a balesetmentes üzemeket isAz ISD Dunaferr Zrt. 2019. május 1-től december 31-ig terjedő időszakára egy kombinált, háromszintű munkavédelmi rendszert vezetett be, amely magába foglalta a munkavállalók, a művek és az üzemek, valamint a vezetők ösztönzését is.
2020-05-00Munka- és tűzvédelmi helyzetkép. Az első negyedév tényeiA megelőző évek hasonló időszakaihoz képest kedvezőbb adatokat mutat a vállalat munkavédelmi statisztikája 2020. első negyedévében. Azonban a számszerűsített éves MEBIR-célhoz viszonyítva, ami az ipari munkabalesetek számát tekintve 46, az első negyedév tényadata, a 18 ipari munkabaleset meglehetősen magas szám.
2020-03-00A mindennapok biztonsága. Munkavédelmi hónap az AcélműbenBeszámoló az ISD Dunaferr Acélművében tartott munkavédelmi hónapról.
2019-11-00Biztonsági hónap az ISD Dunaferr Szállítóművében (képaláírás)2019. október folyamán a Szállítóműben zajlottak a biztonsági hónap programjai. A hónap során megvalósul többek között az emelő-gépkezelők és teherkötözők éves oktatása, munkabiztonsági szemléket tartottak, és a létesítményi tűzoltóság bevonásával megszervezett gyakorlatokra is sor került. (nem teljes szöveg)
2019-10-00Biztonsági hónapIsmertető az ISD Dunaferr Gyártóművében 2019 szeptemberében rendezett biztonsági hónapról.
2019-08-00Még teljesülhetnek az éves MEBIR-célok. Munkavédelmi tanácskozás2019. július 10-én tartották meg az ISD Dunaferr-nél a 2019. év első féléves időszakát értékelő munka- és tűzvédelmi tanácskozást.
2019-07-00MunkavédelemAz idei év első hat hónapját értékelték az ISD Dunaferr vállalatcsoportnál a 2019. július 10-ére összehívott munkavédelmi és tűzbiztonsági tanácskozáson. A szakterületek felelőseinek előadásából kiderült, hogy a teljes baleseti frekvencia, azaz az egymillió munkaórára jutó munkabalesetek száma kedvezőbben alakult a kitűzött MEBIR-célértéknél, míg az ipari baleseti frekvencia tekintetében kedvezőtlenebb a tényszám a célértéknél.
2019-05-00Jutalmazási rendszer a munkabalesetek csökkentése érdekében. Önmagunkra és egymásra is odafigyelve dolgozniAz ISD Dunaferr Zrt. 2019. május 1-től 2019. december 31-ig olyan kombinált, háromszintű munkavédelmi jutalmazási rendszert vezetett be, amely magába foglalja a munkavállalók, a művek és az üzemek, valamint a vezetők ösztönzését is. Nyilatkozik Móróné dr. Zupkó Tímea munka- és egészségvédelmi főosztályvezető.
2019-05-00Biztonsági hónap a Nagyolvasztóműben. Programok sokasága a munkabiztonság fejlesztéséért2019 májusában tartották a szokásos biztonsági hónapot az ISD Dunaferr Nagyolvasztóművében. Nyilatkozik Pász Zsuzsanna munkabiztonsági főmunkatárs.
2019-05-00Egészségügyi előadások a LemezalakítóműbenAz ISD Dunaferr Lemezalakítóművében 2019 első negyedévében egészségügyi ismeretterjesztő és elsősegélynyújtó előadás-sorozatot szerveztek minden műszak számára. Nyilatkozik Pintér Csaba, a profilüzem vezetője és Kiss Krisztián, a az üzemi mentőszolgálat mentőtisztje.
2019-04-00Alapos elméleti és gyakorlati ismeretekre van szükség. Biztonsági hónap az AcélműbenBiztonsági hónapot tartottak az ISD Dunaferr Acélművében 2019 márciusában. A rendezvénysorozat a nyitóértekezlettel indult, ezt követte egy védőruha-bemutató, majd a mentési terv gyakorlása, egy tálcatűz-oltási bemutató és végül a záróértekezlet.
2019-02-00Munka- és tűzvédelmi tanácskozás. Beszámoltak a tavalyi évrőlA 2018. évet értékelő munka- és tűzvédelmi tanácskozást tartottak 2019. január 30-án az ISD Dunaferr Zrt.-nél. Kljucskin Szergej biztonsági és védelmi igazgató rövid bevezetőjét követően Móróné dr. Zupkó Tímea munka- és egészségvédelmi főosztályvezető adott átfogó tájékoztatást a tavalyi év munkavédelmi helyzetképéről. A tűzvédelmi helyzetről Stossek Tamás megbízott katasztrófavédelmi osztályvezető számolt be.
2018-11-00Lezárult az ISD Dunaferr Szállítóművének biztonsági hónapja (képaláírás)Októberben a Szállítómű tartott biztonsági hónapot a dunaferres gyártóművek közül. Mivel sok feladatot adott a gyártómű vezetésének a kikötő integrációja, így idén a szokásosnál kevésbé gazdag programmal sikerült csak megrendezni a biztonsági hónapot. A legfontosabb feladatokra azért jutott idő: megtörtént a 6S-területek ellenőrzése, lezajlottak a munkabiztonsági szemlék, volt éjszaki bejárás is a fokozottan balesetveszélyes munkahelyeken.
2018-09-00Biztonsági hónap a Fémbevonóműben2018 szeptemberében biztonsági hónapot tartottak az ISD Dunaferr Fémbevonóművében.
2018-08-00Fontos a szabályok betartása, a körültekintő munkavégzés. Munkavédelmi tanácskozásA 2018. év első féléves időszakát értékelő munka- és tűzvédelmi tanácskozást tartottak július 31-én az ISD DUNAFERR-nél. Az összegzésből kiderült, hogy kis mértékben, de növekedett a sérülések és munkabalesetek száma az előző időszakhoz képest, viszont csökkent a betegség miatt kiesett munkanapok száma.
2018-06-00Munkavédelmi jutalmazási programot indított az ISD DUNAFERR. Aktualitások a vállalati munkavédelembenAz ISD Dunaferr 2018. július 1-től kombinált munkavédelmi jutalmazási rendszert vezet be, amely magába foglalja a munkavállalók, a különböző technológiai területek, valamint a vezetők motiválását is, a munkavédelmi célok elérése érdekében. Nyilatkozik Kljucskin Szergej biztonsági és védelmi igazgató, valamint Móróné dr. Zupkó Tímea munka- és egészségvédelmi főosztályvezető.
2018-06-00Egyetemeknek készít oktatóanyagot a grafikus. Kvantumfizikáról gondolkodniBeszélgetés Juhász Pállal, az ISD Dunaferr Meleghengerművének daruvezetőjével, aki kollégájával, Wenszky Attilával közösen készített munkavédelmi tájékoztató füzeteket.
2018-04-00Amit a magas vérnyomásról tudni kell. Túlsúlycsökkentés és kevesebb sóDr. Juhász Ildikó foglalkozás-egészségügyi orvos tartott előadást az Acélmű biztonsági hónapjának keretében 2018. március 29-én. A családias hangulatnak köszönhetően sok kérdés érkezett és sok-sok személyes történet is elhangzott az ismertető közben és után.
2018-04-00Ki tud többet a MEBIR-ről? (képaláírás)Idén is számot adhattak munkavédelmi ismereteikről az Acélmű üzemvezetői, osztályvezetői és helyetteseik. A „Ki tud többet a MEBIR-ről?” vetélkedő győztesének járó vándorkupát ezúttal Szikra Tamás konverter üzemvezető vehette át a biztonsági hónap záró értekezletén. (teljes szöveg)
2018-03-00Védőeszköz-automata bemutatója az Acélműben. Praktikus és költségtakarékos megoldás lehetAz ISD Dunaferr Acélmű biztonsági hónapjának keretében védőeszköz-kiadó- és begyűjtő automaták működéséről hallgathattak tájékoztatót a résztvevők az Acélmű nagy tanács­termében 2018. március 8-án. A bemutatót a Vektor Kft. és a Vendinvest Kft. szakemberei tartották az érdeklődő dunaferresek számára.
2018-02-00Munka- és tűzvédelmi tanácskozás. Csökkent a sérülések és a táppénzes napok száma isAz ISD DUNAFERR Zrt.-nél 2018. január 31-én tartották meg a tavalyi évet értékelő munka- és tűzvédelmi tanácskozást. A Serhiy Klyuchkin biztonsági és védelmi igazgató vezetésével lezajlott eseményen elhangzott többek között, hogy a közös cél változatlan: csökkenteni kell a balesetek számát és növelni a dolgozók egészség- és életbiztonságát a vállalatnál.
2018-01-00Tiszta műhely, rendes gyár. Bemutatjuk a legeredményesebb területeket2017-ben is meghirdette az ISD Dunaferr vezetése a „Tiszta műhely, rendes gyár” projekt keretében a 6S-program végrehajtá­sára irányuló versenyt. Első helyezést ért el a Szállítómű pályafenntartási üz­eme. Második helyezett lett a Gyártó Egység lakatosüzeme, míg a harmadik helyet a Gyártó Egység mechanika­üzem szerezte meg a versenyben.
2017-10-00A vasmű orvosai. Megbízható partnerek az egészségvédelembenLassan négy éve partnere már az ISD Dunaferr csoportnak a Pentelemed Kft. A dunaferres orvosok (dr. Piukovics Klára; dr. Juhász Ildikó; dr. Misky Erika és dr. Béres Ibolya) tevékenységének bemutatása.
2017-10-00Intergrált Irányítási Rendszer oktatás (képaláírás)Az ISD Dunaferr Zrt. vezető beosztású munkavállalói Integrált Irányítási Rendszer oktatáson vettek részt 2017. szeptember 25-26-án. Elhangzottak előadások többek között az új ISO 9001, ISO 14001 szabványváltozásokkal, a munkavédelemmel, a sugárvédelemmel, a környezetvédelemmel, a tűzvédelemmel, a katasztrófavédelemmel és a cégen belül betartandó rendészeti szabályokkal kapcsolatban is. (teljes szöveg)
2017-09-00Egy nap a veszélyes vegyi anyagokról. Amit mindenkinek tudnia kellAz ISD Dunaferr Biztonsági és Védelmi Igazgatósága „Egy nap a veszélyes vegyi anyagokról” címmel figyelemfelkeltő biztonsági napot szervezett 2017. augusztus 31-én. Megtelt érdeklődőkkel a terem a Martin-irodaépületben, ahol három dunaferres szakember (Kiss Levente, Pász Zsuzsanna és Vad Lóránd) tartott rövid előadást a témához kapcsolódó legfontosabb kérdésekről.
2017-08-00Stagnáló mutatószámok. Munkavédelmi tanácskozásA 2017. év első féléves időszakát értékelő munka- és tűzvédelmi tanácskozást tartottak július 27-én az ISD Dunaferrnél. A teljes munkabaleseti frekvencia, vagyis az egymillió munkaórára jutó balesetek száma 9,8-es értéken alakult a vizsgált időszakban, jóval magasabban a 6,5-es célértéknél. Az ipari baleseti frekvencia tekintetében sikerült realizálni a tervben szereplő 5,0 értéket. Az első félév során 161 bejelentett sérülésből 33 esetben lett munkanap-kieséssel járó munkabaleset.
2017-08-00Munkavédelmi célú intézkedésekIsmertető az ISD Dunaferr vállalatcsoport tagjaiban, gyáraiban 2017-ben hozott munkavédelmi intézkedésekről.
2017-08-00Balesetmentes napok számlálója. Sikeres pályázatokat díjaztakA munkavédelmi tudatosság fejlesztése, valamint a munkabalesetek, sérülések számának csökkentése érdekében az ISD Dunaferr Biztonsági és Védelmi Igazgatósága pályázati felhívást tett közzé a vállalat munkavállalói részére olyan eszköz elkészítésére, mely hatékonyan és jól láthatóan jelzi a művek, nagyobb közösségek részére azt, hogy az adott területen hány napja nem történt munkabaleset. Három táblát készítettek a kiírásnak megfelelően: Szállítómű; Hideghengermű pácoló üzem és Meleghengermű hengerelőkészítő üzem.
2017-07-00Átlátható új bónusz-rendszer: minden hónapban nyomon követhetőek a teljesítménymutatókIsmertető az ISD Dunaferrnél bevezetésre kerülő új bónuszrendszerről. 2017. május-június Teljesítmény Értékelő Táblája. A bónuszrendszer részletei.
2017-06-23Hatékonyságnövelésre épülő javadalmazási rendszer120 ezer forint többletjuttatásban részesülhetnek az ISD Dunaferr Zrt., az ISD Kokszoló Kft. és az ISD Power Kft. dolgozói a munkáltató által kiírt bónuszprogramnak köszönhetően. A munkáltatói intézkedés a 2017. évi hatékonyabb és intenzívebb munkával elérhető termelési és minőségi, továbbá munkavédelmi eredmények javításával kapcsolatos feltételeket tartalmazza.
2017-06-00Hatékonyságnövelésre épülő javadalmazási rendszer a Dunaferrnél120 ezer forint többletjuttatásban részesülhetnek az ISD Dunaferr Zrt., az ISD Kokszoló Kft. és az ISD Power Kft. dolgozói a munkáltató által kiírt bónuszprogramnak köszönhetően. A munkáltatói intézkedés a 2017. évi hatékonyabb és intenzívebb munkával elérhető termelési és minőségi, továbbá munkavédelmi eredmények javításával kapcsolatos feltételeket tartalmazza. Nyilatkozik dr. Sevcsik Mónika, RMS és HR igazgató; Hajnal Attila termelésirányítási igazgatóhelyettes; Éberhardt Zoltán minőségügyi fő­osztályvezető és Móróné dr. Zupkó Tímea munka- és egészségvédelmi főosztályvezető.
2017-06-00Drager munkabiztonsági bemutató. Ismerni kell a kockázatokatA Dräger cég munkavédelmi kamionja európai roadshowja keretében 2017. május 26-án tartott bemutatókat és ismeretátadó előadásokat az ISD Dunaferrben. Nyilatkozik Móróné dr. Zupkó Tímea, munka- és egészségvédelmi főosztályvezető és Adorján Attila, a Dräger key account managere.
2017-05-00Biztonsági hónap a hengerművekben. Gyakorlatok, előadások, filmvetítésBeszámoló az ISD Dunaferr Meleg- és Hideghengerművében 2017 áprilisában tartott biztonsági hónapról. Mindkét gyártóműben változatos programok sora várta az érdeklődőket.
2017-05-00Munka- és tűzvédelmi helyzet az I. negyedévbenAz ISD Dunaferr Zrt. 2017. első negyedévének helyzetértékelése munkavédelmi szempontból. A teljes munkabaleseti frekvencia, vagyis az egymillió munkaórára jutó balesetek száma a kitűzött 6,5-es célértéknél sokkal kedvezőtlenebb, 10,4-es értéket mutatott ebben az időszakban.
2017-05-00Vagyonvédelmi filmsorozat készül. Már az utómunkálatok zajlanakBorbély Attila, az ISD Dunaferr biztonsági főosztályvezetője nyilatkozik a hamarosan vetítésre kerülő vagyonvédelmi oktatófilmről.
2017-04-00Biztonsági hónap az Acélműben. A mindennapok biztonságaBeszámoló az ISD Dunaferr Acélművének Biztonsági hónapjáról, amelyet 2017 márciusában rendeztek.
2017-04-00MűködéspolitikaInfografika az ISD Dunaferr működéspolitikájáról.
2017-03-24Belső igénnyé válik a rendA 2017. évi munkavédelmi célok között kiemelt helyen áll a munkavédelmi teljesítmények javítása a Dunaferrnél. Ennek egyik eszköze a 6S-módszer, amelynek keretében különböző, a munkavédelmi teljesítmény javítását célzó intézkedések kerültek és kerülnek megvalósításra a zrt. gyártóműveinél és igazgatóságainál.
2017-03-006S-program a vállalatnál. Belső igénnyé válik a rend2017-ben is folytatódik az ISD Dunaferr Zrt. területén a munkahelyi rendezettség, szervezettség és láthatóság javítását, fejlesztését célzó 6S program. Nyilatkozik Lukácsi István, az Acélmű termelésvezetője; Fáczán János, a Meleghengermű üzemvezetője és Pintér Csaba, a Lemezalakítómű üzemvezető-helyettese.
2017-02-00Munka- és tűzvédelmi tanácskozás. Beszámoló a tavalyi évrőlBeszámoló az ISD Dunaferr Zrt.-ben 2017. január 31-én tartott munka- és tűzvédelmi tanácskozásról, melynek témája a 2016-os év volt. Tavaly a legtöbb baleset a Meleghengerműben történt, őket az Acélmű és a Nagyolvasztómű követi.
2017-01-00Ülésezett a paritásos testület. Problémák és eredmények2016. december 15-én tartotta legutóbbi ülését az ISD Dunaferr Zrt. paritásos munkavédelmi testülete. A munkáltatói oldalt Gyerák Tamás főmérnök, Serhiy Klyuckin biztonsági és védelmi igazgató, valamint dr. Sevcsik Mónika HR- és RMS-igazgató képviselte. A munkavállalói oldal képviseletében Eszenyi András (Karbantartási Igazgatóság), Damásdi Sándor (Nagyolvasztómű) és Kvárik Gábor (Meleghengermű) vett részt a tanácskozáson. Nyilatkozik Eszenyi András, a Munkavédelmi Bizottság elnöke.
2017-01-00Munkavédelmi oktatófilmek az ISD Dunaferr Zrt.-ben (képaláírás)A tervek szerint idén is folytatódik a vállalatnál a munkavédelmi oktatófilmek újabb epizódjainak forgatása. A sorozat első filmje a vállalat területén előforduló általános veszélyforrásokat és a követendő magatartási szabályokat mutatta be az ide érkező vendégeknek, annak érdekében, hogy a látogatás balesetmentesen történhessen. (nem teljes szöveg)
2016-12-00Biztonsági hónap a Nagyolvasztóműben. Hasznos ismeretekre tettek szertÖsszefoglaló az ISD Dunaferr Nagyolvasztóművének 2016 novemberében tartott biztonsági hónapjáról.
2016-11-00Nem teljesültek az időarányos célok. Munka- és tűzvédelemNem javult a munkabaleseti helyzet az ISD Dunaferr-csoportnál a 2016-os év I-IX. hónapjában. A vizsgált időszakban 247 sérülést regisztráltak a vállalatnál, ebből 57 minősült munkabalesetnek. Az 1 millió munkaórára jutó munkabalesetek száma, azaz a teljes baleseti frekvencia 10,7 értéken alakult.
2016-11-00Pálfi István 1942-2016Elhunyt Pálfi István, az ISD Dunaferr volt munkavédelmi főosztályvezetője, főmérnöke.
2016-10-00Biztonsági hónap a Fémbevonóműben. Változatos, hasznos programok2016-ban is szeptemberben rendezte meg biztonsági hónapját az ISD Dunaferr Fémbevonóműve. Bucsi Tamás gyárvezető beszámolója a programsorozatról.
2016-09-00Biztonsági hónap a Fémbevonóműben. Fókuszban a láthatóság2016-ben is szeptemberben rendezte meg biztonsági hónapját az ISD Dunaferr Fémbevonóműve. Idén a láthatóságra hívták fel a figyelmet.
2016-08-00Munka- és tűzvédelmi tanácskozás. Kevesebb táppénzes nap2016. július 21-én tartották meg az ISD Dunaferrnél a 2016-os év első félévének munka- és tűzvédelmi helyzetét értékelő tanácskozást. Magasabb frekvencia-értékek, viszont kevesebb táppénzes nap jellemezte a félévet.
2016-07-00Új film készültElkészült az ISD Dunaferr Zrt. munkavédelmi oktatófilm-sorozatának negyedik része, "Elforgácsolt hüvelykujj" címmel. A film célja a balesetek megelőzése azáltal, hogy felhívja a figyelmet a forgácsolási munkafolyamatok veszélyeire, a biztonságos munkavégzés fontosságára.
2016-06-00Munkavédelemről a Lemezalkítóműben. Biztonsági hónapBeszámoló az ISD Dunaferr Lemezalakítóművében tartott biztonsági hónapról.
2016-05-00Biztonsági hónap a hengerművekben. Közösen szervezeték a programokat2016 áprilisában közösen tartotta meg biztonsági hónapját az ISD Dunaferr Zrt. Meleghengerműve és Hideghengerműve. A gyártóművek biztonsági szakemberei, Zsurbej Zsoltné és Wenszky Attila hasznos, változatos programokkal töltötték meg a rendezvénysorozatot.
2016-05-00Munkavédelmi helyzetértékelés. Tennivalók sokaságaAz ISD Dunaferr Zrt. 2016. első negyedévének helyzetértékelése munkavédelmi szempontból. Az egymillió munkaórára eső balesetek száma 11 volt ebben az időszakban, ami rosszabb, mint az előirányzott 9,5.
2016-04-00Biztonsági hónap az Acélműben. Megvalósultak a tervezett programokBeszámoló az ISD Dunaferr Acélművének biztonsági hónapjának lezáró rendezvényéről. A munkavédelmi értekezleten Lukácsi István gyárvezető-helyettes elmondta, hogy a hónapra tervezett programok mindegyike sikeresen megvalósult. Dr. Piukovics Klára ismertetője a hőmunkáról.
2016-03-006S program az Acélműben és a Meleghengerműben. További lépések a helyes útonA 6S munkavédelmi program pozitív hatásairól számol be Lontai Attila, a Meleghengermű gyárvezetője és GYerák Tamás, az Acélmű gyárvezetője.
2016-02-00Harcos, szép évtizedek a gyárban. Bridzspartik a világhálónBeszélgetés Hertelendi Barbarával, aki az ISD Dunaferr Karbantartási Igazgatóság emelőgép-felügyeleti osztályáról ment nyugdíjba.
2016-02-00Beszámolók a tavalyi évről. Munkavédelmi tanácskozásBeszámoló az ISD Dunaferr Zrt.-nél 2016. február 3-án tartott munka- és tűzvédelmi tanácskozásról, amelyen a 2015-ös évet értékelték.
2016-01-29Programok és ösztönzés idén isAz ISD Dunaferr Zrt. munkavédelmi hatékonyságának javítása érdekében a 2016. évre is szükséges a munkavédelmi célok területenkénti, irányított meghatározása és a teljesülést elősegítő ösztönző paraméterek kijelölése.
2016-01-00Programok és ösztönzés a munkavédelmi mutatók javtásáértBeszélgetés Serhiy Klyuchkinnel, az ISD Dunaferr Zrt. biztonsági és védelmi igazgatójával a 2016-os munkavédelmi célokról.
2015-11-27Mindekit hazavárnak!Beszámoló az ISD Dunaferr Zrt. által kiírt munkavédelmi rajzpályázat díjkiosztó ünnepségéről.
2015-11-00Biztonsági hónap - ISD Dunaferr Zrt. FémbevonóműBeszámoló az ISD Dunaferr Zrt. Fémbevonóművének biztonsági hónapjáról.
2015-11-00A gyerekek is tudják: mindenkit hazavárnak!Kihirdették a ISD Dunaferr Zrt. Biztonsági és Védelmi Igazgatósága által meghirdetett gyermekrajzpályázat eredményeit. A 6 év alatti korosztályban Magyar Márton Áron; a 6 és 10 év közötti korosztályban László Emma; a 10 és 14 év közötti korosztályban Szirbek Aletta; míg a 14 év feletti korosztályban Vámi Milán Máté műve nyert. Vad Zalán műve pedig különdíjat kapott.
2015-09-25Kiállítás a művekbőlSok alkotás érkezett az ISD Dunaferr Zrt. Biztonsági és Védelmi Igazgatósága által meghirdetett gyermekrajzpályázatra.
2015-09-00Pozitív változásokat hozott a 6S porgram (3. rész)A 6S munkavédelmi programmal kapcsolatos tapasztalatok. A program pozitív hatásairól nyilatkozik Dani László, a lakatos üzem vezetője; Labát Sándor, az Eszközgazdálkodási Igazgatóság főmunkatársa; Bene Norbert, az Energetikai Igazgatóság Folyamatirányítási Egység elemzőkészülék- és műszerjavító szervizének művezetője és Kónya Ildikó, az Innovációs Igazgatóság mechanika laboratóriumának 6S koordinátora. Serhiy Klyuchkin biztonsági és védelmi igazgató véleménye a programról.
2015-08-00A hőség fokozatai a melegüzemekbenAz ISD Dunaferr Zrt. munkavállalói nyilatkoznak a nyári üzemben tapasztalható rekkenő hőségről. Véleményt formál Csapó József, Pálfi Anikó, Appel László, Sallai Csaba, Gáspár Ernő, Koós Béla, Juhász Zsolt és Szalai Sándor. Móróné dr. Zupkó Tímea munka- és egészségvédelmi főosztályvezető véleménye a nyári időszakról.
2015-08-00Pozitív változásokat hozott a 6S program (2. rész)A 6S munkavédelmi programmal kapcsolatos tapasztalatok. A program pozitív hatásairól nyilatkozik Köller Ágnes, a Reorganizációs és Management Support Igazgatóság ügyviteli-szervezési osztályvezetője; Máltesics Tamás, az Anyagvizsgáló és Kalibráló Laboratóriumok Igazgatóságának laborvezetője; Pintér Csaba, a Lemezalakítómű üzemvezető-helyettese és Piszmann Sándor, a Fémbevonómű termelésvezetője.
2015-08-00Munka- és tűzvédelmi tanácskozás2015. július 21-én tartották meg az ISD Dunaferr első féléves munka- és tűzvédelmi tanácskozását. Sehiy Klyuchkin biztonsági és és védelmi igazgató megállapította, hogy a statisztikai mutatók romlottak a tavalyi évhez képest. Móróné dr Zupkó Tímea ismertette ezek okait, majd Kovács Pál György tűzvédelmi szakértő tartott előadást.
2015-07-31Rend és tisztaság a munkahelyekenAZ ISD Dunaferrr Zrt. és a munkavédelem. Pozití változásokat hozott a 6S-program. A programról.
2015-07-31Rajzokat várnak a gyermekektőlAz ISD Dunaferr Zrt. munkavédelemről szóló rajzpályázatot hirdetett gyermekeknek.
2015-07-00Pozitív változásokat hozott a 6S programA 6S munkavédelmi programmal kapcsolatos tapasztalatok. A program pozitív hatásairól nyilatkozik Nagy Sándor, az Acélmű üzemvezetője; Mihaldinecz László, a Meleghengermű üzemvezetője; Zombori Zoltán, a Hideghengermű üzemfenntartási és karbantartási vezetője és Kovacsik Tamás, a Szállítómű üzemvezetője.
2015-06-08Kampány és roadshowBeszámoló a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában megrendezett országos munkavédelmi és munkaügyi roadshow rendezvényről.
2015-05-00Munka- és tűzvédelmi tanácskozás2015. április 23-án került sor az ISD Dunaferr Zrt.-ben az első negyedév értékelésére munka- és tűzvédelmi szempontból. Az év első három hónapjában a legtöbb baleset a Meleghengerműben történt.
2015-04-00A biztonsági hónap a hétköznapokban folytatódikBeszámoló 2015 márciusában, az ISD Dunaferr Zrt. Acélművében lezajlott biztonsági hónapról. Az egyéni védőeszköz viselési bajnokságot a gépészeti üzem FAM karbantartói (Sallai Sándor, Balogh Attila, Radnai Zsolt, Soós Ferenc) nyerték.
2015-04-00Munkavédelmi program a DunaferrnélAz ISD Dunaferr Zrt.-ben bevezetett 6S munkavédelmi program bemutatása. Nyilatkozik Móróné dr. Zupkó Tímea munka- és egészségvédelmi főosztályvezető.
2015-03-27A biztosnág érdekébenMunkavédelmi program az ISD Dunaferr Zrt.-nél.
2015-03-00Biztonsági hónap az Acélműben2015-ben is folytatódik a biztonsági hónapok programsorozata az ISD Dunaferr Zrt.-nél: márciusban az Acélmű a házigazda.
2015-02-00Keresd a hibát!2015. február 6-án sorsolták ki a Dunaferr Magazinban megjelent munkavédelmi vetélkedő nyerteseit. A harmadik helyezett Grőb János (Nagyolvasztómű), a második Lengyelné Klics Andrea (acélmű), míg az első helyezett Mihaldinecz Réka (Meleghengermű) lett.
2015-02-00Romló munkavédelmi mutatókA 2014-es év értékelése munkavédelmi szempontból az ISD Dunaferr Zrt.-ben.
2015-02-006S program alapító okiratA 6S program alapító okirata. A munkavédelmi program célja az ISD Dunaferr Zrt. területén a munkahelyi rendezettség, szervezettség, láthatóság (vizualizáció) javítása és fejlesztése.
2014-11-00Munka- és tűzvédelmi tanácskozásA 2014-es év első három negyedévét értékelték a szakemberek az október 28-án megtartott munka- és tűzvédelmi tanácskozáson.
2014-11-00Biztonsági hónap a SzállítóműbenBiztonsági hónapot rendeztek októberben a Szállítóműben, az elméleti előadások mellett számos gyakorlati bemutatót is tartottak.
2014-09-00Munkavédelmi képviselők felkészítéseAmit a kockázatkezelésről tudni kell. Az ISD Dunaferr Zrt. felkészítő képzést szervezett a munkavédelmi képviselőinek.
2014-09-00Rajtunk is múlik!Figyelemfelhívó fotók. A közelmúltban készítette el Tandari Gábor azt a képsorozatot, amely alapjául szolgált az ISD Dunaferr Zrt. Fémbevonóművében kihelyezett munkavédelmi plakátoknak.
2014-08-00Munkavédelmi oktatófilm készültA közel 7 perc hosszúságú film, amely hasznos információkat tartalmaz a vasműs munkavállalók számára is, a vállalati intranet portálon található meg az alábbi útvonalon: ISD Dunaferr Zrt. szervezeti oldalak – biztonsági és védelmi igazgató – munka- és egészségvédelmi főosztály – munkabiztonsági osztály – film.
2014-05-00Az első negyedév helyzetét értékeltékBeszámolók a biztonsági hónapokról.
2014-03-00Kísérleti projekt a munkabiztonságértAz 5S-ként emlegetett termelékenység-fejlesztési (LEAN) módszer bemutatása.
2014-02-00Biztonsági mozaikMunkavédelmi tanácskozás.
2013-11-01Biztonsági mozaikA 2013-as év első három negyedévének munkavédelmi és tűzbiztonsági helyzetének értékelése.
2013-08-01Munkahelyi egészség és biztonságTörekvések, célok, eredmények. A Dunaferr törekvései "0" hiba stratégia megvalósításáért.
2013-05-01Biztonsági mozaikMunkavédelmi tanácskozás. A 2013-as év első negyedévének munkavédelmi és tűzbiztonsági helyzetéről.
2013-04-01Az I. negyedév munkavédelmi értékelése97 sérülést jelentettek be. Adatok.
2013-02-01Biztonsági mozaikA 2012-es év munkavédelmi és tűzbiztonsági helyzete.
2013-01-18Munkavédelmi kötelezőkA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara január 17-én munkavédelmi konferenciát rendezett.
2012-12-19Véd Elek és társai2007-ben jelent meg a Véd Elek munkabiztonsági könyv, melyet 2011-ben követtek társai a Tűz Elek és M Elek. Interjú a szerzővel, Wenszky Attilával, és az illusztrátorral, Juhász Pállal.
2012-12-06Munkavédelmi hónapMunkavédelmi hónap az ISD Dunaferr Zrt. melegüzemeiben.
2012-10-19Megegyezik az uniós átlaggal a dunaferres baleseti frekvenciaA 2012-es év első kilenc hónapjának munkavédelmi és tűzbiztonsági helyzetképét értékelték a szakemberek október 17-én.
2012-08-10Munka-és tűzvédelmi tanácskozásKedvező mutatók az első félévben.
2012-07-23„Tényleg azt tesznek, amit csak akarnak”Interjú Székely Tamással, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnökével, a Hankook Gumiabroncsgyárban bekövetkezett halálos kimenetelű baleset kacsán.
2012-06-22Ülésezett a paritásos tesületJó az út, de új ötletekre is szükség van. "A Paritásos Munkavédelmi Testületek létrehozásának elsődleges célja a munkáltató és a munkavállalók között az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzéssel kapcsolatos, folyamatos, valóságos és hatékony munkahelyi párbeszéd, döntés-előkészítés intézményes fórumának megteremtése."
2012-06-12Hankook: vita egy újabb bizottságról (kishír)A gyárban történt halálos baleset után kezdeményezték, de "nem tartja időszerűnek egy, a szakszervezettel közös ad hoc jellegű munkavédelmi feltáró csoport létrehozását – írta válaszlevelében Lee Sang Il, a gumiabroncsgyár ügyvezető igazgatója Székely Tamásnak, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete elnökének."
2012-04-27Pozitív az általános helyzetképNegyedéves munka-és tűzvédelmi tanácskozás.
2012-03-23Fókuszban a leesés elleni védelemMunkavédelmi hónap az Acélműben.
2012-02-17Uniós átlaghoz közelít a baleseti frekvenciaJavuló helyzetkép, de még sok a kieső nap.
2012-02-10Rendben megy az "élet" a mínuszokban isFolytatódik a hideg, újabb havazás jön. A hó és az ISD Dunaferr.
2011-12-01Nem csak egyszer tanulják!Munkabiztonság és egészségvédelem a Hankook gyárában.
2011-11-29Véd Elek és társai tanácsaiISd Dunaferr Zrt. Új eszközök a munkavédelmi szemléletformálásban.
2011-11-11Civil szemszögből a munkavédelemrőlÚj technikák a szemléletformálásban.
2011-10-21Javuló mutatók az első három negyedévbenMunka-és tűzvédelmi tanácskozás az ISD Dunaferr-nél.
2011-10-21Rend, tisztaság: készület a szemléreMunkavédelmi hónap a Szállítóműben
2011-10-14Regionális munkavédelmi konferenciaAz ISD Dunaferr jó példa a helyes gyakorlatra.
2011-10-13Eltitkolt balesetek"Az európai munkavédelmi hét keretében regionális munkavédelmi konferenciát rendeztek tegnap Dunaújvárosban, az ISD Dunaferr Zrt. oktatási központjában."
2011-10-07Munkavédelemről átfogóanJelentősen csökken a balesetek száma.
2011-10-06Elesés, kézsérülés: a leggyakoribb okok"Munkahelyi egészség- és biztonságirányítási szabványrendszert működtetnek a Dunaferrben 2004 óta. Minden évben külső cég állítja ki ennek tanúsítványát." A vasműben történt munkahelyi balesetekről.
2011-06-03Munkavédelmi hónapok: zárás, nyitásJúniusban a hideghengermű a házigazda.
2011-05-13Éjszakai bejárás LőrincenGyártóművi munkavédelmi hónapok.
2011-03-00REACH és CLP rendeletek követelményeinek teljesítése az ISD Dunaferr Zrt.-nélAz Európai Unióban 2007 júniusában hatályba lépett a REACH rendelet, majd 2009 januárjában e rendelet kiegészítéseként — a GHS rendszert érvényesítendõ EU-s szabályrendszer — a CLP rendelet. A cikk összefoglalja azokat az intézkedéseket és teendõket, amelyeket az ISD Dunaferr Zrt. elvégzett, hogy teljesítse a REACH és CLP rendeletek által meghatározott kötelezettségeit.
2011-02-11Csökkenő balesetszám mellett is emelkedett a frekvenciaMunka-és tűzvédelmi tanácskozás.
2010-12-08Cél: az átfogó szemléletváltásMunkavédelmi hónap a nagyolvasztóműben.
2010-12-03Sikeres megmérettetés független tanúsító általÚjra-tanúsítás három szabvány szerint.
2010-11-26Továbbra is fontos a munkabiztonságA jók között legjobb a Fémbevonómű. Az év első 9 hónapjának munkavédelmi és tűzbiztonsági helyzetét értékelték a Vasműben.
2010-11-01Munkavédelem a 2000-es évekbenAz ISD Dunaferr Zrt. elmúlt 10 évében lezajlott munkavédelmi és szervezeti átalakulásait és fejlesztésének főbb irányait mutatja be a cikk.
2010-09-10Fórum, gyakorlat, szemleMunkavédelmi hónap a Fémbevonóműben.
2010-09-03Tudatosság, tervszerűség, fegyelemMunkavédelmi hónap a fémbevonóműben.
2010-07-30Munka-és tűzvédelmi tanácskozásAz első fél év eredményeit értékelték.
2010-07-16Egészség és biztonságMunkavédelmi hónap a Lemezalakító-műben.
2010-06-25Már tudják, melyik a legtisztább üzemA munkavédelem teljes területét átfogó programok.
2010-06-04Minden területre egyformán figyelni kellElkezdődött a munkavédelmi hónap a meleghengerműben.
2010-05-21A munkabiztonság javítása a célOrvosolják a feltárt hiányosságokat. Az ISD Dunaferr Zrt. lőrinci meleghengerművében zajló munkavédelmi hónapról.
2010-05-12Munkavédelmi hónap a lőrinci hengerműbenMájusban itt tartják, az acélmű és a meleghengermű után.
2010-05-07További javulás a célMunka-és tűzvédelmi tanácskozás.
2010-05-07Kedvezőtlenebb adottságok mellett is a fejlődés a célMunkavédelmi hónap a Lőrinci Meleghengerműben.
2010-05-07Tenni akarás a tisztább, egészségesebb munkakörnyezetértVéget ért a meleghengermű programsorozata.
2010-04-28Középpontban a védekezés és a segítségnyújtásÁprilis 13-án egyénivédőeszköz-bemutatót, 15-án elsősegélynyújtó bemutatót és oktatást tartottak a hengerműs munkavállalók számára a nemrégiben átadott munkabiztonsági oktatóteremben.
2010-04-28"Mindentudó" oktatóteremA Dunaferr vállalt munkabiztonsági fejlesztéssorozatának első ütemében elkészült interaktív oktatóterem a legkorszerűbb oktatási infrastruktúrával rendelkezik.
2010-04-02Lehet másképp, lehet még jobbanVéget ért a munkavédelmi hét az Acélműben.
2010-03-12Munkavédelmi hónap az Aélműben.Hangsúlyos szerepben a dolgozók biztonsága.
2010-03-05Munkavédelmi hónap az Acélműben.Cél a munkakörülmények javítása.
2010-03-02Egészség, biztonság a munkahelyekenMunkavédelmi hónap indul az acélműben. Beszélgetés Móróné dr. Zrupkó Tímeával, az ISD Dunaferr Zrt. munka- és egészségvédelmi igazgatójával.
2010-02-26Munkavédelmi hónap az acélműben.Munkahelyi egészség és biztonság a mindennapokban. Interjú Móróné dr. Zupkó Tímeával, a Dunaferr munka-és egészségvédelmi igazgatójával.
2009-12-04Sikeres audit az ISD Dunaferr Zrt.-nél.Továbbra is érvényesek a menedzsmentrendszerek tanúsítványai. Az ellenőrzés eredményeinek összefoglalása.
2009-11-25Figyelnek a munkabiztonságraEgyre javuló eredményekről számolhat be a Karbantartási Igazgatóság a munkabiztonság terén.
2009-11-06Újszerű, élvezetes programok.Munka-és egészségvédelemről interaktívan.
2009-11-03Munkavédelemről interaktívanII. Munkavédelmi Hét az ISD Dunaferr Zrt-ben. Beszélgetés Serhiy Kljuchkinnel, a vállalat humánerőforrás vezérigazgató-helyettesével.
2009-11-03Pozitív példa az ISD DunaferrAz ISD Dunaferr Zrt-ben megrendezett II. Munkavédelmi Hét egyben egy uniós kampány állomása , valamint regionális magyarországi konferenciasorozat része is volt. Bezsámoló.
2009-10-22II. Munkavédelmi HétMeleghengerműs diadal.Újítók bemutatkozása.
2009-10-16II. Munkavédelmi Hét, 2009. október 12-16.A gyorshajtók szankciókra számíthatnak. Javuló munkabaleseti és a tűzvédelmi helyzet.
2009-10-09Színes programkínálat a hét folyamán2009. október 12-én a Munka-és Tűzvédelmi tanács ülésével kezdetét veszi a II. Munkavédelmi Hét.
2009-10-02II. Munkavédelmi HétTovábbra is a prevenció jegyében. Végleges, gazdag program.
2009-09-16Munkavédelmi hét a prevenció jegyébenAz ISD Dunaferr Zrt. legfelső vezetése a prevenció, az egészség és a biztonság évének nyilvánította a 2009-es esztendőt.
2009-09-11Legyen érték és belső igény a bizonság és az egészség!Őszi munkavédelmi hét a prevenció évében.
2009-09-012009 a prevenció éve.I. és II. Munkavédelmi Hét. 2009 május 18-22., ill. október 12-16. között.
2009-06-26Tisztán és pedánsanTiszta üzem, tiszta gyár. Az első Munkavédelmi Hét keretein belül meghírdetett "Tiszta üzem, tiszta gyár" versenynek két első helyezettje lett: az acélmű FAM üzeme, és az Anyagvizsgáló és Kalibráló Laboratóriumok Igazgatósága. A szénkémiai főosztály bemutatása.
2009-06-17Biztonság és egészségHagyományteremtő szándékkal Munkavédelmi Hetet rendeztek az ISD Dunaferr Zrt-nél. Beszélgetés Móróné dr. Zrupkó Tímea munka- és egészségvédelmi igazgatóval.
2009-05-27Munkavédelmi hét az ISD Dunaferr Zrt-nélMunkavédelmi hetet rendezett a cég május 18-22. között.
2009-05-22I. Munkavédelmi Hét2009.05.18-22. között. A figelemfelhívás a cél. Javult a munkabaleseti és a tűzvédelmi helyzet. Munkavédelmi eszközök bemutatója. Munkavédelmi eszközök bemutatója.
2009-05-22MunkavédelemAz I.Munkavédelmi Hét összefoglalója
2009-04-07A prevenció éve a vasműnélISD Dunaferr Zrt. és a munkavállalók egészsége.
2009-03-20A szemléleten kell változtatni2009: a prevenció éve. A munkavédelmi helyzetről...
2009-02-23Szigorúbb lesz a felelősségre vonásÉrtékelték a munka-és tűzvédelmi helyzetet.
2009-02-18Gondot fordít a biztonságraJanuár 29-én sugárvédelmi gyakorlatot hajtottak végre a konverter közelében található sugárkapunál. Január 30-án a Dunaferr tűzoltósága tartott helyismereti foglalkozást a hideghengermű pácolóüzemének területén.
2009-01-22Több mázsányi vas szakadt rá a férfiraA Lokomotív úti telephelyen egy vasrakomány szakadt rá egy húsz éves férfira, akit mentőhelikopterrel szállítottak el a székesfehérvári kórházba.
2009-01-20Munkahelyi balesetEgy dunaújvárosi kft. gépcsarnokában (a papírgyár új, épülő üzemcsarnokánál), egy cseh munkás 7 méter magasról lezuhant.
2008-05-23Közös érdekek menténAz ISD Dunaferr Zrt. és az egészségpénztár.
2008-05-09A szakszervezetek is ajánlák az egészségpénztári programotAZ ISD Dunaferr Zrt. kiemelten fontos feladatának tekinti a munkavállalók egészségének megőrzését.
2008-02-05Ki a felelős a mulasztásért?2007. decemberében a Római körúton halálos munkabaleset történt. A függőlift ellensúlyozása nem volt megfelelő, és biztosítókötél nélkül dolgozott a két építőipari dolgozó.
2008-01-28Milliós bírságot szabtak kiBüntetőeljárás indult az élményfürdőnél - tavaly áprilisban - történt munkabaleset ügyében.
2007-12-03Tragédia a RómainA Római körúton egy tízemeletes háztömbön dolgozó bádogosok lezuhantak a szerelőkosárral. Az egyikük a helyszínen meghalt társát pedig életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították.
2007-11-21Halálok a HankooknálA koreai Hankook-gyárakban az elmúlt másfél évben 14 dolgozó halt meg. A hozzátartozók úgy vélik, hogy a halálesetekkel összefüggésbe hozható a HV-250 jelű oldószer. A dunaújvárosi gyárban nem használják ezt az oldószert.
2007-10-29Munkavédelmi mozaikBeszámoló a 2007. III. negyedév baleseti helyzet adatairól és összefüggéseiről, a munkavédelmi szakhatóság által végzett ellenőrzésről, a drogmegelőzési politikáról,a munkabiztonsági kiadványról.
2007-08-06Munkavédelmi mozaikElemzés az idei baleseti adatokról, a munkavédelmo szakterület szervezeti rendjéről, a munkavédelmitestület döntéseiről.
2007-06-02Nem támasztották alá végig a zsaluzatotAz élményfürdő építkezésén történt balesetet valószínűleg az okozta, hogy az állványzat nem volt megfelelően alátámasztva.
2007-05-18Partnerség segítheti a munkavédelem ügyét.Koferencia a szakterület időszerű kérdéseiről.
2007-05-14Munkavédelmi "Oscar""Partnerség a munkavédelemben" címmel munkavédelmi országos konferenciát rendeztek Dunaújvárosban, a városháza közgyűlési termében. Beszámoló.
2007-05-04Kimozdulni a holtpontról.Partnerségre számít a partiásos testület munkavállalói oldala.
2007-04-16Munkavédelmi mozik.Ígéretes baleseti mutatók figyelmeztető jelekkel. Tanulságos megállapítások a MEBIR belső auditáján. Elemzés a 2007. I. negyedév baleseti helyzet összefüggéseiről.
2007-01-12Munkavédelmi mozaik.Elemzés a 2006. év baleseti helyzetéről, valamint tájékoztató a munkavédelmi törvény változásairól.
2006-12-22A munkavédelmi pályázat díjaiA pályázatok és a díjazottak névsora.
2006-12-21Átadták a pályázat díjait.Kézsérülések megelőzésére koncentráló újítások. Átadták a munkavédelmi pályázat díjait.
2006-10-13Munkavédelmi mozaikAdatok és részletek a baleseti helyzet alakulásáról, valamint a kézsérüléses balesetek csökkentése érdekében meghírdetett pályázati felhívás vázolása.
2006-08-11Változásokat sürget a munkabiztonsági helyzetÁllásvesztéssel is járhat a szabályszegő magatartás.
2006-06-30Hőségben is dolgozni kellVíz, klima, gyakori pihenő.
2006-06-06Ellenőrizték az építőketA munkaügyi ellenőrök az autópálya építkezéseknél számos hiányosságot találtak. A dolgozók 80 százalékánál munkavédelmi, munkabiztonsági hiányosság volt, 60 százalékuk pedig nem volt bejelentve. Az ellenőrök Dunaújvárosban az M6-os és M8-as építkezésen is kint voltak.
2006-05-19Uj testület alakultFelelősséggel a munkabiztonságért. Paritásos munkavédelmi testületek alakulása.
2006-05-19Uj testület alakultFelelősséggel a munkabiztonságért. Paritásos munkavédelmi testületek alakulása.
2006-05-19Baleseti helyzet számokbanMárciusban kedvezőtlen tendencia a balesetvédelemben.
2006-03-10Követendő példa a DunaferrSzakmai nap az OMMF-nél a munkavédelemről.
2006-03-09Munka és biztonságBeszámoló az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) elnökéne a Dunaferr Zrt-ben tett látogatásáról.
2006-03-09A rutin is veszélyforrásBeszélgetés Poszpischil László személyzeti vezérigazgató-helyettessel a munkavédelem szerepéről, a Dunaferr Zrt-ben.
2006-03-08Tapasztalatcsere a munkabiztonságrólAz Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség elnöke, dr. Papp István szakmai konferencián vett rész a Dunaferr Zrt-nél.
2006-02-24Jól vizsgázott a munkavédelmi szakterületA biztonsághoz a dolgozók együttműködése is kell.
2006-01-27Jeges napsütés a gyárbanDupla kesztyű és forró tea a szokatlanul hideg télben. Munkásvédelem a vasműben.
2006-01-20A munkáltató ügye?Munkavédelem: ha majd az elmélet és a valóság találkozik. Zupkó Timea a Dunaferr munka - és katasztrófavédelmi igazgatójával beszélget a riporter
2006-01-06Balesettel kezdődött az év!Az Acélművek konverterkörtéjénél robbanaás történt. Viszonylag enyhe sérülések a szabályok betartása miatt.
2006-01-06Munkavédelmi mozaik2005 évi üzemi balesetek mérlege. Hatályba lépett az új Munkavédelmi Szabállyzat.
2005-11-25Munkavédelmi mozaikBővült a hatóság jogköre.
2005-09-09Munkavédelmi mozaikMunkavédelmi kőrkép a Dunaferrnél.
2005-06-24A tudatformálás a legfontosabb feladatIntegrált audit a Dunaferr Rt-nél. Munkavédelem, környezetvédelem, minőségbiztosítás.
2005-06-24Munkavédelmi mozaikMunkavédelmi ellenőzés ereményei
2005-05-20Munkavédelmi kaleidoszkópMunkabiztonsági ellenőrzésen a gyárban.
2005-04-15Cél a munkavédelmi balesetek megelőzéseMunkavédelmi kérdések.
2005-03-04Biztosított érdekképviselet a hatékony munkavédelem terénEgyüttműködés a munkabiztonság jegyében.
2005-02-04Szemléletváltással új utakon a Dunaferr munkabizottsági rendszereKözös cél, hogy ne történjen súlyos baleset.
2005-01-07Helyén kezelt biztonságKözpontositott szervezetben a munka- és katasztrófavédelem.
2004-12-03Összehangolt munkával javuló tendenciákA munkavédelemben az ember a fő kockázati tényező. Munkavédelem a DFK-nál.
2004-11-19Ha dolgozni jönnek ne kelljen aggódni értükA Borbála alapítványról, kuratóriumi tagokról, a munkabiztonsági szervezetek ujjáalakításáról.
2004-11-19Munkavédelem iránt elkötelezett menedzsmentA lemezalakító munkavédelmi mérnöke Tamás Béla válaszol a kérdésekre. Integrált vállalatirányítási rendszer része lesz a MEBIR.
2004-11-12Igéretes munkabiztonsági csapattevékenységTemrendszerben végzik az ellenőrzéseket, ügyelnek a legnagyobb foku munkabiztonságra.
2004-09-17Humán erővel pótolják a szűkös anyagiakatKőrkép a munkavédelem helyzetéről, EU-s szemmel. I. r.
2004-09-17Ha baj van: 4:104Tiszamarti miklós az Egészségvédelmi Intézet vezetője a gyáron belüli gyors elsősegélynyújtásról, életmentésről.
2004-07-30Fontos szerep hárul a munkahelyi vezetőkreSzigorítják a munkavédelmi tevékenységet.
2004-07-23A munkáltató is felelős a dolgozó egészségéértKözös érdek az elmaradt vizsgálatok pótlása.
2004-04-29A balesetA vasműben történt üzemi balesetről.
2004-03-12Ismerkedés a legkorszerűbb védőeszközökkelMunkabiztonsági szakmai nap. A forgalmazók bemutatták a legkorszerűbb munkavédelmi eszközöket.
2004-02-13Hangsúly a megelőzésenCsökkent a balesetk száma a vasműben.
2003-10-31Új uniós munkavédelmi előírásokÚj munkavédelmi eljárások, az elektronika a távközlés terén is.
2003-09-17Egészségvédelemről a kötelezőn túl6 szakorvos, 30 jól képzett egészségügyi szakember az egészségvédelemben, a dunaferres dolgozókért.
2003-04-17Használni kell a védőeszközöketZajártalom, halláskárosodás szűrése. Évente vizsgálat.
2003-03-28Vezetők a munkavédelemértSzakmai továbbképzés munkavezetőknek.
2003-03-20A munkavédelem is az EU-normák irányába fejlődikErősebb védelem a munkavállalónak, többlet feladat a munkáltatónak.
2002-08-08Az egészség és a biztonság a tétMegkezdték a munkavédelmi kockázatok felmérését az acélműnél.
2002-07-18Kánikulai kőrképEmber és gép egyaránt szenved a hőségtől. Kánikulai körkép a vasműben.
2002-05-03Elsőként az Acélművek lépettA munkavédelem végrehejtása. Az Acélmű kockázatértékelő programja.
2002-04-11Biztonságban dolgozniKistérségi Munkavédelmi Központról, munkavédelemről.
2002-04-06Az egészségért és a biztonságértA munkavédelem minőségfejlesztéséért címmel rendezett tegnap konferenciát a Dunaferr Ifjúsági Szervezete és a Dunaferr Rt. Kistérségi Munkavédelmi Központ. A résztvevők az Alcoa Köfém Kft-vel is megismerkedtek.
2002-04-04Jó befektetés az egészségmegőrzésVaskohászati munkavédelmi vezetők tanácskozása Gyopároson.
2002-03-28Hogyan védjék a dolgozűt?Szigorubb szabályok - biztonságosabb munkavégzés.
2002-03-07Sok munkát ad a munkavédelemBüntetés helyett, megelőzés.
2001-11-22Kell a munka bárhol legyen isAz acélműben mostoha körülmények között dolgozókról.
2001-11-08Megelőzve a törvénytEgy év mulva lépéletbe az új munkavédelmi törvény. A Dunaferrnél már most figyelembe veszik a leendő követelményeket.
2001-10-18Ha negyven kamra működneAz ötvenhetes kamra kigyulladásánál.
2001-09-13Értelmezik a szabályokatKözösen a munkavédelemért a foglalkozás-egészségügyi orvos és amunkavédelmi szakember.
2001-05-24Házigazda: a DunaferrOrszágos munkavédelmi konferencia a Dunaferrnél.
2001-05-04konferencia a munka és egészségvédelemrőlAz országos munkavédelmi programban lépéselőnyben a Dunaferr munkavédelme.
2001-04-26Másként is erősíthető a műhelyszintű munkavédelemÖtévre előre kidolgozott munkavédelmi program a Dunaferr vállalatcsoportjainál.
2001-03-01Kevesebb munkabaleset az Acélművek KFt-nélJavult a munkavédelem az Acélműveknél.
2001-02-22A D-LA Kft-nél az idén vezetik be a MEBIR-tA Lemezalakító Kft-nél bevezetik a MEBIR-+t Munkahelyi Egészségvédelmi és Biztonsági Irányítási Rendszer.
2001-02-08Befejeződött a kokszolói baleset körülményeinek vizsgálataA december 29-i baleset kivizsgálásának eredménye.
2001-02-01Kamatoztatni a foglalkozás-egészségügyi tapasztalatokatA Dunaferr Egészségvédelmi és Munkavédelmi Bizottsága munkája eredményességéről.
2000-11-03Saját fejlesztésű porelszívás a konverterenMivel nagyon drága az előállítása, saját tervezésben és saját kivitelezésben készül a szekunder porelszívó berendezés a Konverteres Acélműben.
2000-11-03SzemléletformálásértA Dunaferr új szemléletű munkavédelméről. Kapcsolódás a Családbarát munkahely mozgalomhoz.
2000-10-19Miniszteri dícséret a DunaferrnekHarrach Péter szociális és családügyi miniszter dícsérete a Dunaferrnek a szociálpolitikája, családbarát politikája miatt.
2000-10-12A munkavédelem motivációi. A vasmű a helyi modell ...A Dunaferr munkavédelme példaértékű. A szociális és családügyi miniszter a konferencián. A Családbarár munkahelyi cím meghírdetése.
2000-08-31Még vizsgálják mitől robbant.Munkaügyi Felügyelőség még vizsgálja a kokszolói robbanás okát. 2x30 nap a vizsgálati idő.
2000-08-24Kutatási program az Egészségvédelmi IntézetnélZajvédelmi kutatási programban vesz részt a Dunaferr Egészségvédelmi Intézet.
2000-08-03Elkészűlt a munkavédelem emberre szabott dunaferres...Baleset- és egészségkárosodás-mentes acélgyártás és feldolgozás a cél. Munkavédelemben is az EU normák a mérvadóak.
2000-07-06Fejérben évente 15-20 halálos munkabaleset történikA hatékony termelés feltétele a munkavédelmi háttér biztosítása. 2 napos konferencia Fejér megye munkavédelmi helyzetéről.
2000-05-18A boldog dolgozó jobban dolgozikA Dunaferr munkavédelmi szempontok szrint kiemelkedően jó helyzetben van, jó a munkavédelmi apprátus -hanzoptt el a Munkaügyi Főfelügyelőség elnökének előadásában.
2000-04-27Szaktudás és őszinteség nélkül nincs igazi sikerA jó közérzet titka.
2000-04-20A dolgozók egészsége, élete a legfontosabbA DBK Kokszolómű különösen szennyezett, egészségre ártalmas munkahelyek. Munkavédelmi tervek.
2000-04-13Egységes arculat a célElkészült és szakmai véleményezésre vár a Dunaferr Rt Munkavédelmi Stratégiája c. vitaanyag. Kapás Zsolt a munkabizottság menedzsere nyilatkozik
2000-03-23Ujabb és újabb előírások a munkavédelemben
2000-02-03Megelőzhetőek a munkabalesetek?Munkavédelmi konferencia a Lemezalakító Kft-nél az EU csatlakozás szemszögéből
1999-12-09Munkabiztonsági piaci követelményA Munkvédelmi Bizottság ülése
1999-02-04Javuló munkabiztonsági mutatókA Lemezalakító Kft-nél javultak amunkabiztonságtechnikai mutatók. Az elmúlt ötévben nem volt halálos, súlyos, vagy csonkolásosbaleset.
1999-01-14Korszerű épületben füstmentes...Az EMA-POWER cégnél komolyan veszik a kulturáltmunkahely fogalmát. Füstmentes, kényelmesmunkahely kialakítására törekednek.
1998-12-18Gondoskodó munkaadókA Dunaferr csatlakozott a Gondoskodó MunkaadókKlubjához. a bajai kezdeményezés a munkahelyi prevenció, rák és csontritkulkás szűrés. DNSdiagnosztika, sürgősségi ellátás.
1998-10-01Az ember értéke egy cégnélA Fejér Megyei Munkaügyi Központ és a Munkaügyi Felügyelőség ellenőrző körútja a Dunaferrnél. Azaz Acélmű kft-nél csak apróbb hibákat találtak.
1998-08-19Idén munkavédelmi képviselő...Munkavédelmi képviselő-választás lesz idén aDunaferrnél. A munkavállalók jogai a biztonságosmunkavégzéshez.
1998-05-28Tájékoztató vezetőknekA megnövekedett dolgozói létszám tetteszükségessé a vezetők részére rendezettmunkvédelmi törvény ismertető előadást az Acélszerkezeti kft-nál.
1998-02-05A munkavédelem szolgálatábanA Dunaferr Egészségvédelmi Intézet foglalkozás-egészségügyi fórumot éskiállítást rendezett jan. 28-án. A kiáálitásontöbb száz munkavédelmi eszközt és készüléketmutattak be a gyártók.
1998-01-29Egy nap a munkavédelemértKiállitás és fórum a munkavédelemért, Jan.28-án.
1997-11-20Svédországi útSvédországi munkabiztonsági ismeretekről előadássorozat.
1996-04-05Sisak, kesztyű, fülvédőMunkavédelmi szemlén jártak munkatársaink.
1995-08-15Ellenőrzések és bírságokMunkavédelmi ellenőrzéseket végeztek a városban. Elsősorban az építkezéseknél fordult elő súlyos szabálytalanság.
1994-01-20Presztízse lett a munkavédelemnekBeszámoló a Dunaferr rendezésében megtartott munkavédelmi konferenciáról.
1993-10-14Napirenden a munkabiztonság,...A vállalati munkavédelemről!
1992-05-28Tisztázatlan ártalmakAz Acélművek Kft területén számos olyan munkahely található, ahol egészségre káros,veszélyesanyagokkal dolgoznak. A kokszolóműnél nem pénzbeni megváltást várnak a dolgozók az esetleges egészségkárosodásért hanem munkaidő csökkentést.
1991-02-23Épségben a vasműben"idén 206 millió forintot költenek munkavédelmi fejlesztésekre a Dunaferrben". 1990-ben 3 dolgozó szenvedett halálos üzemi balesetet,összesen 365 baleset fordult elő, melyekből tíz- ezer táppénzes nap adódott.
1990-09-12Fájó pontunkHiányzik a munkavédelmi morál Lőrincen, nő a balesetek száma, a táppénzes napok száma.
1990-07-12Szakszervezeti tanácskozások utánA VSZB jún. 26. üléséről. A DV környezetvédelméről. A munkaverseny eredménye. A KSZ módosítása.
1989-11-27Mi folyik itt?A védőital ellátásról, a melegüzemekben szörp automaták felállítását tervezik.
1989-01-12Munkavédelmi szemlénAz egész vasmű területére kiterjedő munkavédelmi szemle tapasztalatairól.
1988-09-10Munkavédelmi kiállitást...Nagysikerű munkavédelmi kiállitást rendeztek a Dunai vasműben.
1988-08-26Munkavédelem a 26-osoknál. Több a baleset.A munkakörülmények javítása.
1988-07-28Július közepén a ...Munkavédelmi bejáráson a koksz osztályzónál.
1988-04-08Türelmi időt kapott a vasmű. Munkavédelmi ellenőrök a kokszolóbanA vasműben lévő rossz munkakörülményekről, különös hangsúllyal a kokszolóra.
1988-02-11A rossz beruházás baleseti...Az üzemi balesetek száma a védőeszközök fokozott használatával csökkent. Leginkább az Üzemfenntartásnál javult a munkavédelem. 1987.évben a Dunai Vasmű területén nem volt halálos baleset.
1988-01-08Csökkent a balesetek száma és súlyossága is tavaly a Dunai VasműbenÖsszehasonlító adatok.
1987-09-08"Kimagaslik" a kokszolóA vasmű munkavédelmi helyzetéről. Sok volt az üzemi baleset.
1987-07-24Munkavédelem meleg helyzetbenMunkavédelem a 26-os vállalatnál
1987-07-03Nem jutalmazásra költenekAz új kokszolómű munkavédelem és egészségügyi hiányosságairól. Hiányzó füdő, tűzjelzők, porelszívók.
1987-06-26Kapjanak pufajkát?Meleg téma: melegüzemi pótlék. Munkavédelmi feladatokról a vasműben.
1987-06-20A munkás védelme (és büntetése)A Dv lőrinci hengerműben folyó munkavédelmi feladatokról. 5 db fotó.
1987-04-24Emberek és ezrelékekA Dunai Vasműben folyó munkavédelmi tevékenységről.
1987-04-17Szigorították a feltételeketA Dunai Vasmű munkavédelmi versenyéről.
1986-11-07A munkavédelem nem(csak) pénzkérdés. Tervek és ígéretek.Munkavédelem helyzetéről - a vasműben
1986-09-11Az első félév munkavédelme1986. I. félévében 131 üzemi baleset történt. A GMK-s balesetekről.
1986-03-08Csökkent a balesetek számaCsökkent a tavalyi évhez mérten a balesetek száma. A csonkolásos balesetek csökkentésére kell a munkavédelmi ellenőrzésekkel törekedni. Az idei évben a zajszint csökkentése, a megvilágítás javítása és az utak, épületek állagának javítása a cél.
1986-02-28Az ok: figyelmetlenség. Viszonylag kevés baleset, de ...Munkavédelmi konferencia a vasműben. 222 balesetről. Szerdán értékelték a múlt évet.
1984-06-30Javult a Dunai Vasmű munkavédelmiA Dunai Vasmű konverter tűze nem egy ember mulasztása volt. Javult egy év alatt a munkavédelmi helyzet.
1984-02-10Mindenkinek szólni kell. Tudják /?/ mit kockáztatnak.A papírgyárban előforduló sok baleset okairól.
1983-02-25Mélyponton, a kiutat keresve. A baleset oka.A D. V. 1982. évi baleseti statisztikája.
1983-02-04KépaláírásMunka- és védőruházati cikkeket árusító boltot nyitott kedden a Dunaker a Dózsa II. városrészben, a játéküzlet helyén. A 3 milliós árukészletből 467 ezer forintért vásároltak az első napon. (teljes szöveg)
1982-03-27Napra kész ismeretek a ...8. alkalommal került sor a vállalati munkavédelmi vetélkedőre. Tesztkérdések,naprakész ismeretek a feladatok között. Első akohászat csapata, második az igazgatóság, a harmadik a hengermű csapata lett.
1982-03-03Nem vagy egyedülRiport a veszélyes üzemről, az öntődéről.
1982-02-27Munkavédelmi vetélkedőt...Munkavédelmi vetélkedőt rendeztek Lőrincenvalamennyi szocialista brigád részvételével. Fotó a veresenyről.
1982-01-27A múlt év munkavédelmeJelentős volt a tavalyi év munkavédelmi fejlesztése, nem volt halálos baleset,csökkentek a csonkulásos balesetek, viszont nőtta töréses balesetek száma, a szemsérülések.
1981-12-12Szemle utánEgy munkavédelmi bejárás tapasztalatai.
1981-12-12Munkásvédelem a jog eszközével isA jog eszközeivel is segíteni kell a munkavédelmet. Uj rendeletek az üzemi balesetekről. A DV veszforrásai nagyok.
1981-11-27Követendő példaA romló munkavédelmi statisztika csak a hengerműben és a kokszvegyészeti gyáregységben mutat valami kicsi javulást.
1981-11-12Munkavédelmi konferenciaA Dunai Vasműnél megtartott III. negyedévi munkavédelmi konferencia megállapítása, több a 30 év alatti dolgozók közötti baleset.
1981-11-12A munkaruhárólSok a panasz a munkaruhákra. Nehézkes a csere,nem azt a ruhát kapják vissza a dolgozók,összement, szinehagyott, rongyos.
1981-09-12Figyeljünk egymásra isA munkavédelmi feladatokról a vállalati szakszervezeti munkavédelmi felügyelő beszél.
1981-05-27Negyedévi munkavédelmi mérlegEmelkedett a balesetet szenvedett fiatalok száma, szaporodtak a nem munkavégzéssel összefüggő balesetek.Sok a tennivaló munkavédelem területén a konverter építésénél is.
1981-05-12Munkavédelmi konferenciaA vállalati munkavédelmi konferencia keretében megrendezett munkavédelmi verseny értékelése: Az 1980-as munkavédelmi verseny I. helyezettje a kohászat, II. szállítók, III. lemezfeldolgozó.
1981-04-10Munkavédelem a hengerdébenUjítások, műszaki fejlesztések a zajártalom csökkentésére a Dunai Vasmű Hideghengerműjében.
1981-03-17HangcsapdaEgy fontos munkavédelmi berendezésről, a hideghengerműben.
1981-02-27A munkavédelem eredményei és ...A munkavédelem 1980-as adatai.
1981-02-12Megszünik a védőételMegszünik a vasmű teröletén a védőétel juttatás.Márc. 1-től alapbérbe építik a védőételekre szánt összeget.
1981-01-27Az egyéni védőeszközökről,...Az egyéni védőeszközök használatáról,kihordásáról, javítási lehetőségekről.
1980-12-27A munkavédelem új fejezete1981-től statisztikai rendelet szabályozza az üzemi balesetek bejelentési módját. Változik az üzemi baleset fogalma is. Hogyan készül a változásokra a vasmű.
1980-12-09Gondok a védőfelszerelésekkel. Ruhák, sisakok, kesztyűk.Milyen ma a védőeszköz- és védőruhaellátás a D. V.-ben
1980-11-27Ifjusági munkavédelmi tanácskozásCsökkent a 30 év alatti fiatalok baleseti aránya. Ifjusági munkavédelmi felügyelők.
1980-11-27MunkavédelemNem csak a Munka Törvénykönyve kell, hogy szabélyozza a munkavédelmet. A helyi érdekvédelemnek is aktív szerepet kell vállalnia.
1980-11-12A dolgozók kérdezték az illetékesek...A dolgozók kérdései a munkaruhára, avédőételekre-italokra, szocpol. kedvezményekre vonatkoztak.
1980-08-27A belső közúti ellenőrzés első...Aug. 4 -és 9. között közúti ellenőrzést tartottak a munkavédelmi szakemberek a Dunai Vasmű belső területén. A tapasztalatok nem megnyugtatóak.
1980-07-27A védőétel-ellátásrólA védőételek és italok ejutása a dolgozókhoz.
1980-07-12Módszerek-eredmények1982-ben 282 üzemi balesetet szenvedettek közü l82 fiatal volt. Jó eredményt ért el az energia gyáregység. Az idén is folyamatosan ellenőzik a fiatalokat gyáregységenként és előadásokat tartanak nekik.
1980-06-27A munkavédelem mérlege: töretlen...A munkavédelmi eszközöket állandóan fejleszteni kell, az eredmény hamar megtérül. 1979-ben 103-al kevesebb üzemi baleset történt. Csökkent a 30 év alattiak baleseti aránya is.
1980-06-12Első a gépészet és a lemezfeldolgozóA megyei munkavédelmi verseny végeredménye: a mérsékelten veszélyes üzemek kategóriájában a gépészeti gyáregység az első, a közepesen veszélyes üzemek kategóriájában a lemezfeldolgozó.
1980-05-27A vándorserleg itt maradtAz ötéves tervidőszak időszakában a Dunai Vasmű erőfeszítései a munkavédelem területén.Statisztikai adatok. Dolgozz balesetmentesen mozgalom.
1980-05-16A film címe: Miért?Munkavédelmi oktatófilmet forgat a SZOT megrendelése alapján a Dunai Vasműben a Magyar Filmgyártó Vállalat.
1980-05-12Számok, tények, érvek1979-ben 27,5 millió forintot fordítottak munkaruhára. A dolgozók panasza a silány minőségű védőkesztyűk, munkaruhákra vonatkozik.
1980-04-18Lehetne csendesebben?Zajártalmi konferencia a vasműben.
1980-03-04Munkásvédelem a Dunai VasműbenCsökkent a balesetek száma. Munkavédelmi beruházások növekedése.
1980-02-27A munkavédelem helyzete és fejlődése1979-ben nőtt a 30 napot meghaladó táppénzes napok száma. A töréses balesetek száma 24-ről 33-ra nőtt. Csökkent az alkoholos balesetek száma a vasmű területén.
1980-01-22A vállalatnak sem mindegyA hullámpapírgyár dolgozóinak panasza a hidegre, illetve a rossz munkakörülményeikre.
1979-12-30A dolgozó emberértA Dunai Vasműben folyó munkavédelmi tevékenységről.
1979-11-04A jegyzőkönyvből egy név kimaradtA Dunai Vasmű kohászati gyáregységében történt üzemi baleset kapcsán a munkahelyi balesetekről, szabálytalanságokról,tanulságokról.
1979-10-05A munka biztonságáértAz üzemek munkavédelmi hiányosságairól.
1979-09-07Ifjúsági munkásvédelemA városi KISZ-bizottság tárgyalta. Eredmények.
1979-04-03Kevesebb baleset történt a vasműbenEddig az évben 68 baleset történt.
1979-01-12Munkavédelmi vándorkiállítás"Hogy ne történjen meg!" A szakszervezet fejér megyei szervezete támogatásával.
1978-12-08Munkavédelmi vetélkedő a vasműbenDecember 6-án rendezett vetélkedőn a lemezfeldolgozó gyárrészleg csapata nyerte.
1978-09-08Ugrásszerüen megnőtt a hengerműi balesetek számaA vasműben bekövetkező balesetek csaknem egyharmada a hengerművekben történik.
1978-08-18Meleg napokA munkások munkakörülményeiről a salakmosóban, a meleghengerműben, a FAM-ban, és a kokszolóban.
1978-06-27Nőtt a balesetek miatt kiesett munkanapok száma a Dunai Vasműben4200 munkanap esett ki a termelésből május 31-ig balesetek miatt.
1978-06-02Munavédelmi vetélkedő (képaláírás)Május 31-én az MMK-ban a DUNAKER és a Munkásszövetkezet 24 szocialista brigádja versenyzett. Győzött a DUNAKER. (nem teljes szöveg)
1978-03-24Minden a dolgozó ember védelmét szogáljaA vasműben folyó munkavédelmi tevékenységről. Részletes tájékoztatás.
1978-03-07Csökkent a balesetek száma a Vasműben273 ezer munkanap esett ki a termelésből. Statisztikai adatok. Értékelés. Tennivalók.
1978-03-02Mindennapok veszélyforrásainál. Munkavédelmi kőrútonEgy munkavédelmi bejárás eredményei. 1977-ben a vasműben 396 baleset történt.
1978-02-28Ujítás nyugdíjban?Halláskímélő újítás bevezetésének tízéves kálváriájáról.
1978-02-17A baleseteket megelőzni kell...Riport a papírgyári balesetek okairól, a gyár illetékeseinek felelősségéről. Nyilatkoznak a vezetők. "Egy pillanatra a jobb kezemre támaszkodtam, s kész volt a baj..."
1978-02-07Gulliver a FAM-ban. Ergonómiai vizsgálat.Ergonómiai vizsgálatok a Folyamatos Acélöntőműnél.
1977-06-28Munkavédelem a Dunai VasműbenMunkavédelem. A közeljövő feladatai.
1977-02-22Baleset miatt: 13 ezer munkanap kiesése a Dunai VasműbenA Dunai Vasműben 481 három napon túl gyógyuló baleset történt. Csökkent a balesetek száma, de nőtt a baleset miatt kiesett munkanapok száma. További elemzés.
1977-02-19Ifjúsági munkavédelem. Kezdeményezés a Dunai VasműbenA munkvédelmi bizottság megállapítása szerint a 30 éven aluliak közt 80%os az üzemi baleset. Hatékony munkavédelmi intézkedések.
1977-02-18Jugoszláv munkavédelmi szakemberek látogattak a Dunai VasműbNegyvenöttagú mérnökküldöttség
1977-00-00Gondoskodás a szövetkezeti dolgozókról.Munkavédelem, az életkörülmények javítása, nagycsaládosok segítése.
1976-08-01Új munkavédelmi szabályzat.Miért volt szükség az új, öt évre szóló szabályzatra?
1976-07-16Munkásvédelem a vasműbenAz 1975. év munkásvédelmi eredményei. A Lőrinczi Hengerműben volt a legkevesebb balesetet.
1976-07-12Értékelték az 1975. évi munkavédelmi versenyt1. Lőrinci Hengermű 2. Kokszvegyészeti gyárrészleg 3. Energiagazdálkodó és szolgáltató gyáregység
1976-07-09TapasztalatcsereA Dunai Vasmű munkavédelmi főosztályának képviselői Győrben. Beszámoltak a DV munkavédelmi helyzetéről.
1976-07-06Középtávú csociális terv az építőknél - Évente 800 ezer forintot költenek tanulmányi ösztöndíjra...A nők és az ifjúság helyzetének javítása, bér és személyi jövedelmek alakítása, szakmai képzés, munkásvédelem, munkakörülmények javítása, üzemegészségügy helyzete, különféle mozgalmak felkarolása, szociális és kulturális juttatások növelése.
1976-04-09Munkásért, az emberértÉrtékelték a Fejér megyei vállalatok 1975. évi munkásvédelmi versenyét. Első: Betonelemgyár, 2.: Dunai Vasmű hengermű, 3.:Fémmunkás Vállalat székesfehérvári gyára.
1976-02-20Vizsgálat a VasműbenAlkalmassági-pszichológiai vizsgálatok, már 10 éve a vasműben.
1976-02-12Pszichológusok a Dunai VasműbenPszichológiai laboratórium a Dunai vasműben.
1976-01-16Munkásvédelem a Dunai VasműbenAz elmúlt évek rövid baleseti krónikája a Vasműben.
1975-12-12Jobb munkakörülmények a férfiruhagyárbanBérekről és jövedelmekről. A szociális helyzetről. A borítékon kívüli juttatásokról.
1975-11-04Az élet- és munkakörülmények alakulása a MÁV dunaújvárosi csomópontjánA MÁV nem mostohagyerek. Amire nincs vasúti szabályzat. Felkészülni a jövőre
1975-02-21Munkavédelmi tanácskozás kezdődik a Művelődési KözpontbanFelhívás!
1974-11-26Munkavédalmi vetélkedő a Dunai Vasműben1974. november 25-én volt a döntő.
1974-05-28Előtérben a munkásvédelemÁtfogó intézkedési terv az üzem balesetek megelőzésére.
1974-05-03Jelentés a vasmű 1973. évi üzemegészségügyi helyzetérőlAdatok a vasmű 1973. évi egészségügyi kiadásairól.
1974-03-08Új munkavédelmi szabályzat készül a vasműbenA régi szabályzat már elavult.
1974-02-19A VOR munkavédelmi helyzetét tárgyalta a szakszervezet elnökFérfiruhagyár
1973-11-09A munkavédelem-munkásvédelem.Beszámoló a baleseti mutatókról.
1973-09-18Javuló munkakörülmények a ruhagyárbanA kánikulában ventillátor, védőital,füldugó.
1973-08-31Balestek és balesetforrások a fonodábanA vádlott a rutin?
1973-05-2290 millió forint nyomábanSzociálpolitikai intézkedések.
1973-04-13Fejér megyében az első a Dunai Vasmű energia gyárrészlegeFejér megyében az első a Dunai Vasmű energia gyárrészlege lett az első a Fejér megyei munkásvédelem vetélkedésében.
1973-03-23Javult a munkavédelem a Dunai VasműbenCsökkenést mutatnak a baleseti mutatószámok.
1973-01-25Ventillátor és füldugó a kohászoknakTizmillió forint munkavédelmi eszközökre.
1973-01-16Nyolcvan vizsgázóDecemberben közel nyolcvanan tettek biztonságtechnikai vizsgát a BVM dunaújvárosi gyárában. Az oktatásról.
1972-12-01Dunaújvárosi mozaikMunkavédelmi hónapot tartanak nov-dec. hónapban a Dunaújvárosi Ingatlankezelő és Városgazdálkodási Vállalatnál. Saját üdülő építését kezdik meg jövő tavasszal Igalban.
1972-07-28Munkásellátási gondok a vasműbenHol szorít a ruha?
1972-06-16A munkásvédelem helyzete az építőknélKevesebb a baleset, de következményei súlyosabbak.
1972-04-14Fokozott munkásvédelem mellett is több baleset volt a Dunai VasműbenA nők óvatosabbak?
1972-02-01Miért több az üzemi baleset a Dunai Vasműben?Ülést tartott a vasmű szakszervezeti bizottsága. Adatok
1971-12-08Szemléltető táblák - OktatásMunkavédelmi hónap a Fésüsfonodában.
1971-12-07Az országban elsőkéntA munkakörülmények komplex vizsgálata kezdődött a Dunai Vasműben. A fizikai terhelések nagyságát, ártalmas anyagok jelenlétét, hő, vibrációs hatást mérnek.
1971-12-03Előzzük meg a balesteket!Munkásvédelmi hónap kezdődött a vasműben.
1971-11-19Borítékon kívüli juttatásokPillantás a város építőiparára, szociálpolitikai szempontokból.
1971-10-05Borítékon kívűlSzociális juttatások listája - mire költ a vasmű
1971-07-27Megkétszereződtek a balesetekJúnius hónap sok balesetet hozott.
1971-07-07Harc a balesetek ellenÜlést tartott a Dújv-i Fésűsfonoda szakszerveze- ti bizottsága a munkavéddelemről.
1971-02-26Csökkenőben a balesetek a vasműben1970-ben 399 baleset történt.
1970-11-01Nincs szilikózisveszély, de van...A Dunai Vasmű Öntődéjében szilikózisveszélyesmunkahelyen dolgoznak a munkások. E miatt már több balest történt. Porelszívokkal, portalanítóberendezésekkel és a homok elszállításávalvédekeznek, de még így is rossz a helyzet.
1970-10-27Hogyan alakul a baleseti statisztikaA III. ötéves tervben bekövetkezett üzemi balesetek.
1970-08-28Védőruhát kapnak a kocsirendezők és a tolatásvezetők (kishír)Védőruhát kapnak a szállító gyárrészleg dolgozói.
1970-02-10Csökkent a balesetek száma a Dunai VasműbenKohászati gyáregység a legveszélyesebb üzem, veszélyes az éjszakai műszak éjfél és 2 óra között, valamint a hétfő és a kedd. A hónap vége felé szintén több a baleset a fáradtság miatt.
1969-09-30Tömörítő, előkészítő, darabosítóA szénelőkészítő üzemben nagyon nehéz fizikai munkát végeznek a dolgozók.
1969-05-18Munka-egészségügyi roadshow"Megtelt érdeklődőkkel május 10-én a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara konferenciaterme, ahol az Akusztikai Mérnök Iroda szakemberei a munkahelyi zaj- rezgésártalmak, valamint a levegőszennyezettség vizsgálatairól tartottak előadást."
1969-05-13Első Dunaújváros. hallatlanul izgalmas volt!Épületelemgyárak országos munkavédelmi vetélkedőjén a dunaújvárosi épületelemgyár csapata lett a győztes.
1969-02-12Zaj, zaj, de már nem sokáigA meleghengermű magas zajszintje.
1969-01-31Javult a vasmű munkásvédelmi mérlegeSok a kéz- és lábsérülés. A kritikus időpont: 13 óra.
1968-09-13Javultak a munkafeltételek a nagyolvasztónálA munkavédelmet és a munkafeltételeket javító intézkedésekről.
1968-07-23Szervezettebbé vált a munkavédelem a vasműbenAdatok, statisztikák.
1968-01-12Milyen juttatásokra számíthatnak a Dunai Vasmű dolgozói?Beszélgetés Závodi Imrével a vasmű vezérigazgató-helyettesével.
1967-11-03Téli gondok a 26. Építőipari VállalatnálTél tábornok fogadására készülnek.
1967-09-01Tűzvédelmi hónap a dunaújvárosi ÉpítőknélRégi szokás a dújv-i 26-os Építőipari Vállalatnál, hogy az év egyik hónapját tűzvédelmi hónapnak nyilvánítják, s ilyenkor fokozott mértékben ismertetik a dolgozókkal a tűzrendészeti szabályokat, a munkahelyi tennivalókat.
1967-07-14Miért több a baleset?Munkásvédelem a vasműben. Jóval több az idén az üzemi baleset.
1967-07-01Javult a munkásvédelem a 26.sz. ...Kiadták a munkavédelmi ügyrendet, ismételtvizsga a műszaki vezetőknek, javult az oktatás szinvonala.
1967-01-24Csökkent a balesetek száma a VasműbenCsak 3 halálos baleset volt tavaly, kevesebb az 5 napon túl gyógyuló sérülés is.
1966-03-04A munkavédelem és árnyoldalaiÖtvenmillió forint évente. Mi van a sisakokkal? Elfekvő készletek. Balesetek és kártérítés.
1966-01-18Erőműi higanyos ügyA mennyiségmérők javításától higanymérgezést kapott 13 dolgozó.
1965-08-17Nem csökken a balesetek számaA munkavédelmi osztály jelenti.
1965-05-06Munkásvédelmi hónap a dunaújvárosi építőknélA Dunaújvárosi 26-os Építőipari Vállalatnál évek óta minden májusban munkásvédelmi és üzemegészségügyi hónapot tartanak.
1965-04-09Az építőipari dolgozók szociális és kulturális helyzetéről tárgyalt a Tanács Végrehajtó BizottságaAz idei tanévben 132 dolgozó járt rendszeresen általános iskolába, 138-an pedig közép-és felsőfokú tanintézetbe.
1965-03-20Munkásvédelmi tanácskozás a VasműbenCsökkentek az üzemi balesetek.
1965-03-19Csökkent a balesetek száma az Építőipari VállalatoknálTavaly 104 üzemi baleset volt.
1965-02-19Csaknem hatszáz munkapszichológiai vizsgálatA Dunai Vasműben munkahelyi vizsgálatok, üzemegészségügyi vizsgálatokat tartanak. A vizsgálatok fejlesztését tervezik..
1965-01-29Csökkent a balesetek száma a Vasműben51,4 baleset 1000 főre a vasműben. 4 halálos baleset.
1964-07-28Munkavédelmi hónap helyett munkavédelmi évCsökkent a balesetek száma a Vasműben.
1964-05-29Munkásvédelmi konferencia a VasműbenTavaly 9951 munkanap esett ki különböző balesetek miatt a termelésből.
1964-02-21Egy év alatt 204 tűzeset volt a VasműbenAz elmúlt év folyamán tűzrendészeti beruházásokra 1 013 000 forintot költött a Vasmű.
1963-09-14Munkavédelmi őrségek a kohászati gyárrészlegnélÖnkéntes munkavédelmi őrök, a balesetek megelőlegezésére.
1963-09-03Misztikum nélkül az emberértRövidesen megkezdi működését a munkapszichológiai laboratórium a vasműben.
1963-07-26A hőségről nyilatkozik az üzemorvos250 l tej, 14 ezer liter szóda, 2 ezer kiló jég. Interjú Dr. Szabó Kristóffal, a gyár főorvosával.
1963-06-28Az üzemorvosi rendelőbenRendszeres szűrés, megelőzés, munkapszichológia, felvilágosítás.
1963-03-22Munkásvédelmi konferencia a Dunai VasműbenSok az üzem hibájából bekövetkező baleset. Az oktatás fontossága.
1963-02-14Több mint 15 millió forintot fordítanak az évben munkásvédelemreTöbb súlyosabb baleset volt tavaly.
1963-02-12Százmilliók - a borítékon kívül.Négy év szociálpolitikája.
1963-01-18Csökkent a balesetek száma a VasműbenBalesetben vezetnek a lakatosok és segédmunkások.
1963-01-07Ötven fiatal mérnök és technikus vizes gázmosót tervezett.Fiatal szakemberek újítása.
1962-12-30Az építőiparban elsőként a dunaújvárosi építőknél vezették be a munkásvédelmi betétlapokatMunkásvédelmi betétlap bevezetése.
1962-11-30A téliesítés másik oldalaA fagyos időben mivel védik a dolgozókat?
1962-09-02A Dunai Vasműben jövőre az ideinek kétszeresét...Duplájára emelik a munkavédelem költségeit j0vőre a vasműben.
1962-02-20Új munkásvédelmi módszereket vezettek be.Munkavédelmi kőrkép a 26-osoknál.
1962-02-01Munkásvédelmi konferencia a Vasműben400 dolgozó jelenlétében.
1962-01-30Mindent a dolgozó emberért.Munkásvédelmi konferenciát tartottal a Vasműben.
1962-01-19Halálos baleset nélkül zártuk az 1961-es évet.Első izben nem történt egész évben halálos baleset.
1961-10-12A Vasmű egész területén bevezetik a munkásvédelmi őrjáratotÖnkéntes szakszervezeti tagok jelentkezését várják.
1961-08-11Aluminium-pigmentes ruha az égési balesetek megelőzésére.Új védőöltözetet kísérleteztek ki a Vasműben.
1961-08-08Munkásvédelmi őrségek a városi üzemekben.A munkásvédelmi őrök feladatai közé tartozik, hogy ellenőrizzék az előírások betartását.
1961-06-23Társadalmi munkavédelmi őrök a Vasműben.Hétfő óta működnek, a szakszervezet kezdeményezésére.
1961-04-25Emberek vigyázzatok!Az elmúlt csütörtökön (április 20.) nyílt munkásvédelmi kiállítás a Dózsa Filmszínházban.
1961-04-15Eredmények és tennivalók a munkásvédelembenA havi szemlék meghozták az eredményt
1961-04-11Egy év óta baleset nélkül dolgoznak az öntecslehúzó üzembenEgy évvel ezelőtt átlagosan havonta 80-100 óra is kiesett a balesetek miatt.
1961-01-17Munkaegészségügyi laboratóriumot létesítenek a VasműbenA labor feladata,hogy a káros por, gőz, gáz és vegyi ártalmakat vizsgálja.
1960-12-13A szállító gyárrészleg felkészült a télreMeleg ruha, védőital, mozgó kompresszor a vasúti kocsik kiolvasztására, készülődés a télre.
1960-11-22Védjük meg dolgozóinkat a balesetektőlBalesetvédelmi konferenciát tartottak a 26-os ÁÉV-nél.
1960-11-18Munkásvédelmi konferencia a VasműbenTanácskozás a balesetveszélyes munkahelyekről.
1960-09-27Baleset ellen védekezz!Munkásvédelmi hiányosságok a vasműben.
1960-09-09Egy viharos délelőtt a vegyi gyárrrészleg kátrányüzemében
1960-06-14A munkavédelmi hónap alatt 32%-al csökken a balesetek számaÉrtékelték a munkásvédelmi hónap eredményét
1960-05-27A késések, a csellengések eltusolása a becsületes munkásokatA munkafegyelem helyzete a Dunai Vasműben, a szakszervezetek és a párt szerepe a javításában.
1960-03-11A vasműből jelentikMunkavédelmi kérdésekkel foglalkozott a szakszervezeti bizottság.
1960-02-11A Vasműből jelentikMi újság, milyen ujdonságok vannak a vasműben?
1960-01-27Válaszolunk hallgatóinknakMikor szerelnek fel elszívó berendezést a DV öntödéjében.
1960-01-08Az év első műszaki konferenciája a VasműbenA munkásvédelem és a napi feladatok mellett az új év termelési feladatait is megtárgyalták.
1959-11-13A Városi Tanács Vb.A 26.sz. Építőipari Vállalat dolgozóinak munkásvédelmi és szociális ellátottságával, a lakótelepek helyzetével foglalkozott a tanács.
1959-11-03Emelkedik a Vasműben a figyelmetlenségből bekövetkező balesetek számaTöbb az üzemi baleset a vasműben.
1959-10-30Az Építők munkavédelmi konferenciájaA konferencia rövid összefoglalója
1959-09-25A munkásvédelmi év eddigi tapasztalataiÁprilisban indult a Vasműben a munkásvédelmi év. Nyolc hónap alatt 236 baleset történt.
1959-08-14Mi okozza a kellemetlen zúgást a Fésüsfonóban?A szálelszívó ventilátor kivezető csöve okozza a kellemetlen zúgást.
1959-07-24Megválasztották a Vasmű Szakszervezeti BizottságátA termelés elősegítése elsőrendű érdekvédelem. Csaknem 40 millió forint újításokból. Az üdülők 72 százaléka fizikai dolgozó. Több mint kétezer szakszervezeti tag.
1959-02-13Munkavédelmi év kezdődik a VasműbenBeszámoló a munkásvédelmi konferenciáról.
1959-02-06A feledékenység nyomában a kokszolóbanHulladék hegyek a Kokszoló környékén, amiket újra fel lehetne dolgozni, másrészt a munkavédelem mutat hiányosságokat.
1958-12-12Munkavédelmi felelősök értekezlete a VasműbenA balesetek nagy része hanyagságból ered
1958-11-25Több mint 120 főnek csökken a munkaideje a VKV sztálinvárosi kirendeltségénTöbb mint 120 főt érint
1958-10-10Nagyjelentőségű munkásvédelmi konferencia az építőknélBeszámoló a konferenciáról.
1958-06-13Új munkavédelmi berendezés a tömörítő műbenSenk rosta= proelszívó berendezés , nyár végére helyezik üzembe.
1958-05-23Javuló balesetvédelem a VasműbenRövid beszámoló a második munkásvédelmi konferenciáról.
1957-11-15Munkásvédelmi konferencia a 26. Épitőipari VállalatnálFelkészülés a télre.
1957-10-0815 millió forint munkásvédelemre15 millió forint munkásvédelmi, és szociális feladatokra.
1957-07-16Halgassák meg és orvosolják a dolgozók panaszait a KokszolóbanNehézkes munkafeltételek, rossz munkavédelem, szociálpolitika a Kokszolóban.
1956-04-04Megszüntették a védőruhaelosztás visszásságait a Sztálin...Visszaélések voltak a téli munkaruha kiosztásánál a vasműben
1956-03-06Sok a téli ruha - mégis kevésTeremtsenek rendet a a munkaruha elosztásnál a Dunai Vasműben.
1956-01-03Munkavédelmi konferencia a Sztálin VasműbenBeszámoló a konferenciáról.
1955-12-09Tervteljesítés és munkavédelemA múlt héten munkavédelmi konferenciát tartott a 26-os Építőipari Tröszt. A legtöbb baleset a 26/1-es vállalatnál történt.
1955-12-06A nagy próba előttForgatják a Kokszolómű gépeit. A szénmosó-üzem gépeiről
1955-12-02Balesetelhárítási és újító kiállítás nyílt a József Attila Kultúrotthonban"Eldugott kis teremben talált otthont az építőipar kiváló dolgozóinak legjobb munkamódszereit terjesztő kiállítás."
1955-10-19Mennyire vigyáznak a dolgozók testi épségére a Sztálin VasműA munkavédelem helyzete a Dunai Vasműben.
1955-06-17Munkavédelem a Martin-acélműbenBeszámoló a Martin-acélműben tartott munkavédelmi konferenciáról
1955-05-13Eredményes munkavédelmi......intézkedések a Vasműben
1955-02-08Javult a Vasmű......munkavédelmi helyzete
1954-11-09Rendet, jobb munkavédelmet a Vasműben!Képek, és elképzelések, tervek.
1954-06-15A rendetlenség a munkavédelem......legfőbb akadálya. Január 1-től május 31-ig 1400 munkanap esett ki a termelésből...
1953-12-08Munkavédelmi újításA 26/5 Anyagellátó Vállalatnál kép+szöveg
1953-09-01Tízmillió forint......szociális és munkavédelmi beruházásokra. Adatok, tervek
1953-08-07Egészségesebb, biztonságosabb munkahelyeket!Beszámoló a NEB, az Építők Szakszervezete, a tervezők és a sztálinvárosi vállalatok képviselőinek egészségügyi és munkavédelmi értekezletéről. A tapasztalatokról.
1953-07-24A dolgozó ember védelmébenA munkavédelemről
1952-08-15Munkavédelmi konferencia......a 26-os Trösztnél
1952-08-12A balesetek többsége......a balesetelhárítási intézkedések be nem tartásából adódnak.
1952-08-05Brassó építésvezető elhanyagolja......a munkavédelmi intézkedéseket
1952-07-25Nem tartják be......a munkavédelmi előírásokat az Öntödében
1952-05-20Munkavédelem......a Mélyépítő Trösztnél
1951-04-19Munkavédelmi konferencia DunapentelénAz építők szakszervezete által rendezett munkavédelmi konferenciáról.