Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

219 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2022-08-26Nyugdíjba fog menniA Szent Pantaleon Kórház arról számolt be, hogy a legutóbbi főorvosi értekezlet elején dr. Jobbágy Lajos főigazgató és dr. Kővágó Levente orvosigazgató köszöntötte és egyben búcsúztatta dr. Vaszkun László fül-orr-gégészeti osztályvezető főorvost közelgő nyugdíjba vonulása alkalmából.
2022-07-15A sportolók, a segítők, a főosztályvezető munkája is elismerést érdemelt. Három ünnepi köszöntés a közgyűlés előttÜnnepi esemény előzte meg a rendkívüli közgyűlést a dunaújvárosi Városházán 2022. július 13-án: a több rangos erőpróbán jelentős sikereket elért sportolóink mellett a menekültellátás terén jeleskedők, valamint a nyugállományba vonuló dr. Deák Mária főosztályvezető munkáját is megköszönte Pintér Tamás polgármester.
2022-07-12Nyugdíjba megy Rohonczi Istvánné (kishír)Tanévzáró oktatói értekezletet tartott július 4-én a Lorántffy Zsuzsanna Technikum, amelyen részt vett a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója, Pocsainé Varga Veronika és kancellárja, Piros Mariann is – erről számolt be a középiskola. Mint írták, Marczona Tamás, a Lorántffy igazgatója megköszönte Horog Zoltán közismereti munkaközösség-vezetőnek az eddigi tevékenységét, és nyugdíjba vonulása alkalmából búcsúzott az intézmény egyik alapemberétől, Rohonczi Istvánnétól. A kollektíva közös ebéddel zárta le a 2021/2022-es tanév szorgalmi és vizsgaidőszakát. (teljes szöveg)
2022-06-10Egy jó csapatból a nyugdíjas létbeInterjú Kiss Istvánnal, az ISD Dunaferr Acélmű konverterüzemének nyersvas-előkészítőjével nyugdíjba vonulása alkalmából.
2021-07-09Rendkívüli közgyűlést tartottak csütörtökönRendkívüli közgyűlést hívott össze július 8-ra, csütörtökre Pintér Tamás polgármester. Az ülésen három napirendi pontot tárgyaltak, ebből kettő az Egészségmegőrzési Központhoz kapcsolódott.
2021-07-09Rendkívüli közgyűlést tartottak – három fontos témáról döntöttekRendkívüli nyílt üléssel folytatta munkáját Dunaújváros közgyűlése a Városháza „C” szárnyában 2021. július 8-án, délelőtt – három halaszthatatlan téma került a képviselők elé.
2021-07-05Czifra Istvánnét köszöntötték. Czifra Istvánné és a Tündérkert óvoda boldog aranydiplomásaCzifra Istvánné harmincegy évig vezette a mezőfalvi Tündérkert óvodát, most az ő munkáját köszönték meg mindazok, akik annyi éven át társai, partnerei voltak a legnehezebb időkben is. A nyugalmazott, kiváló óvodapedagógus aranydiploma-átadását ünnepelték az intézményben napokkal ezelőtt.
2021-06-19"Egy remek közösségben dolgoztam". "Nekem a Széchenyi jelentette az otthont"Takács László, a Széchenyi István Gimnázium meghatározó pedagógusa negyvenegy év után nyugdíjba vonul. A jelenlegi tantestületben tizenöt olyan kollégával dolgozott együtt, akit korábban tanított. Az elmúlt évtizedekről, a tanár-diák viszony folyamatosan változó kihívásairól is beszélgettünk.
2021-06-14Most is ugyanezt választanák. "Óvónőnek lenni nem munka, hanem szép és a leghálásabb feladat volt"A rácalmási Manóvár óvoda nyugdíjba készülő óvónői: Sarokné Molnár Anikó és Hajdúné Rátkai Éva a hetvenes évek demográfiai hullámát követően helyezkedtek el a nevelési intézményekben.
2021-04-00A sportban és a munkában is a csapat a fontos. Több mint négy évtized a profilüzemben.Interjú Szappanos Lászlóval, aki 2021-ben vonult nyugdíjba az ISD Dunaferr Lemezalakítóművének profilüzeméből. Pálfi Tibornak, a profilüzem egykori üzemvezetőjének levele két nyugdíjba vonuló kollégájának, Szappanos Lászlónak és Toldi Tibornak.
2021-02-26Letette az ollóját a frizurák mestere. Végleg letette az ollót a frizurák mestere, Molnár Tamás fodrászVannak szakmák, amik apáról fiúra szállnak, és emberöltőkön vagy generációkon keresztül biztosítanak megélhetést. A fodrászatban is találunk hasonló történetet. Családi örökségként folytatta a szakmát – vezette fel életútját Molnár Tamás, aki ma Kisapostagon él, de Dunaújvárosban töltötte szakmai évének nagyobbik felét.
2020-12-21Merkantilista szemléletű emberA városunkból indult dr. Sipos Gyula rendőr vezérőrnagy november harmincadikával nyugállományba vonult. Közelmúltban búcsúztatták a Zala megyei állománygyűlésen.
2020-11-10Hétszáz tekerccsel búcsúzik betegeitől negyvenöt év utánHétszáz külön kis üzenetet tartalmazó idézettel köszön el betegeitől Hernáth Erzsébet (kép), aki több mint 45 év után távozik a magyar, de legfőképp a dunaújvárosi egészségügyből.
2020-11-03A szociális munka területén teljesedhetett ki munkásságaHarmincéves pályafutása után nyugdíjba vonul Kissné Fekete Éva, az Útkeresés Segítő Szolgálat vezetője.
2020-02-002020. évi Önkéntes nyugdíjas távozási program leírása a Dunaferr társaságcsoport Kollektív Szerződésének hatálya alá tartozó társaságoknál (ISD Dunaferr Zrt.)Az ISD Dunaferr Zrt. Önkéntes nyugdíjazási programjának leírása. Tájékoztató a programhoz.
2020-01-02Szomorkás búcsúzás a háziorvostól. "Hozománnyal" várják itt a leendő új doktorukatKülönleges, barátságos hangulatú ünnepségen vehettek részt azok a meghívott vendégek, akik dr. Kádas Zsófia, Előszállás háziorvosa nyugállományba vonulásának ünnepségére érkeztek.
2019-11-00Dr. Lovász Zita, Nagyvenyim fogszakorvosa nyugdíjba vonult (kishír)Dr. Lovász Zita, Nagyvenyim fogszakorvosa nyugdíjba vonult. A község lakói nevében köszönjük a doktornő eddigi munkáját és nyugdíjas éveihez egészséget, sok örömöt, boldogságot kívánunk neki! (teljes szöveg)
2019-10-03Új szakember vezeti az osztálytA hétfői rendszeres főorvosi értekezlet napirendi pontjai előtt dr. Mészáros Lajos főigazgató visszavonulása alkalmából köszöntötte dr. Brousil Ervin osztályvezető főorvost. Az urológiai osztály új vezetője dr. Soós Zita lett.
2019-07-27Kereskedőként dolgozni alázattal, tiszta szívből. Számomra mindig a vásárló volt az első a negyven év soránHarminckilenc éven át dolgozott jogfolytonosságban ugyanazon a munkahelyen, és nem bánta meg. Igazi kereskedő, aki szívvel-lélekkel szolgálta ki több tízezer vevőjét a város kis abc-iben, az elsőtől az utolsó munkanapjáig. Horváthné Bojsza Máriával, a Vigadó téri Coop ABC immár nyugdíjas eladójával beszélgettünk.
2019-06-22Leki nénitől öleléssel köszönt el mindenki. Könnyes köszönet, hála Leki néninekJúnius 19-én, szerdán délután a Móricz iskola közösségének népes családja megható ünnepség keretében köszönte meg az elmúlt dolgos húsz esztendőt az intézmény legendás pedagógusának, Kuruczleki Erzsébetnek, aki a tanév végén nyugdíjba vonul. Virágok, alkalmi koncert és egy igazán nagy meglepetés.
2019-06-21Jól kell szeretni a gyerekeket - 40 év után nyugdíjba vonul Leki NéniBeszélgetés Kuruczleki Erzsébettel, aki 40 évnyi tanítás után nyugdíjba vonul a Móricz Zsigmond Általános Iskola igazgatóhelyettesi posztjáról.
2019-06-07Óvónőként negyven éve él a gyerekek között, a gyerekekértKeveseknek adatik meg, hogy első munkahelyükről vonulhassanak a jól megérdemelt nyugdíjba. Kondor Lászlónét, Erzsikét a mezőfalvai Tündérkert óvoda pedagógusát, volt óvodavezetőt május 31-én köszöntötte nyugdíjba vonulása alkalmából a munkáltatója és a munkatársak csapata.
2019-06-00A Rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsőde hírei. Szeretettel köszöntjük ballagó óvodásainkat! Kihívás Napja (képaláírás). Gabi óvónénit elbúcsúztattuk. Elbúcsúztunk Zso nénitől is- Csoportkép és tabló a 2019. májusában ballagó rácalmási nagycsoportos óvodásokról - A Manóvár óvoda nevelőtestülete köszöni szépen Dóczi Zsuzsinak, hogy a Kihívás Napján kellemes reggeli tornát biztosított minden óvodás és bölcsődés kisgyermeknek és felnőttnek!!! (teljes szöveg) - a ballagás napján, 2019. május 31-én búcsúztatták a rácalmási óvodában Tóth Tiborné, Gabi nénit - Bogát Jenőné, Zso nénitől is búcsúztak a rácalmási óvodások
2019-04-03Dr. Kővári Edit lett a pszichiátria új főorvosaNyugdíjba vonul a Pszichiátriai Osztály osztályvezető főorvosa, dr. Kovács Krisztina (kép), aki 2001 óta látta el az osztály vezetői feladatait. Az új osztályvezető Dr. Kővári Edit főorvos.
2019-03-07Nyugdíjba vonult a kórházi főnővérNyugdíjba vonult a Pszichiátriai Osztály osztályvezető főnővére, Fazekas Sándorné, aki 1994 óta látta el a Pszichiátriai Osztály főnővéri feladatait.
2018-09-28Nyugdíj, kinevezésNyugdíjba vonul Vargáné Tóth Katalin, a Vértranszfúziós Osztály vezetőasszisztense. Helyére Lipcseiné Hampergel Tímeát nevezték ki.
2017-11-02Aktívan, nyugdíj után is dolgozva. A normális középút nem lehet soha rosszKözel nyegyven évnyi gyógyítás után nyugdíjba vonult a Szent Pantaleon Kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályának vezetője, dr. Sipos Edith (kép). Múltról és jövőről kérdeztük.
2017-10-13Visszahoznák a korkedvezméyes nyugdíjat. Jobbik Magyarországért MozgalomSajtótájékoztatót tartott Pintér Tamás. A Jobbik Magyarországért Mozgalom fontosnak tartja a korkedvezményes nyugdíj visszaállítását. Szerinte félmillió embert érinthet a korkedvezmény.
2017-10-00Váltás a Kokszoló gazdasági vezetésében. "Tessék, Vasgyár!"A nyugdíjba vonuló Balogh László után Szabolcs Márta lesz az ISD Kokszoló Kft. gazdasági igazgatója. Portrék.
2017-09-08Új vezető. Nyugdíjba megy a főorvosElbúcsúztatták dr. Varga Szabó Lajos gasztroenterológiai osztályvezető főorvost. Szeptember 1-jei hatállyal dr. Fekete Ramóna kapott megbízást az osztály vezetésére.
2017-09-00A "nagybetűs" pedagógusBeszélgetés Jakabné Józsa Klárával, a Móricz iskola nyugállományba vonult igazgatójával, Dunaújváros Érdemes Pedagógusával.
2017-09-00Akit magával ragadott az orvoslásBeszélgetés dr. Varga-Szabó Lajossal, a Szent Pantaleon Kórház Gasztroenterológiai Osztályának osztályvezető főorvosával, aki hamarosan nyugdíjba vonul.
2017-08-04Nyugdíjasként unokázni és utazni fog. Dr. Sipos Edith főorvos sosem bánta meg, hogy ezt a pályát választottaKözel negyven év munkaviszony után aktív nyugdíjba vonult dr. Sipos Edith, a Csecsemő- és Gyermekosztály főorvosa.
2017-07-21A kezdetek óta a gyermekosztályonA kórház elbúcsúztatta dr. Sipos Edith csecsemő- és gyermek főorvos asszonyt aktív nyugdíjba vonulása alkalmából.
2017-07-14Sokáig még könny szökött a szemébe. Kiss Zsuzsanna tanítónő és anyakönyvvezetőNegyven esztendőt töltött a köz szolgálatában tanítónőként, majd gyámügyi ügyintézőként, végül pedig anyakönyvvezetőként Kiss Zsuzsanna.
2017-07-00Marika unokájára készülGyöngyösi Lászlóné Kondisz Mária Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel, Eötvös József Emlékéremmel és Rácalmás Közszolgálatáért díjjal kitüntetett rácalmási pedagógus portréja nyugdíjba vonulása alkalmából.
2017-07-00Komjátiné Mádl Margit Címzetes Főjegyző nyugdíjba vonult2017. április 30-án Komjátiné Mádl Margit nagyvenyimi Címzetes Főjegyző nyugdíjba vonult.
2017-06-30Hétfőtől a Bánki iskola volt épületében intézik a nyugdíjkérelmeket és a családtámogatásokatA Bánki iskola volt épületébe költözik át a járási hivatal társadalombiztosítási osztálya.
2017-06-00Klárika és Julika nyugdíjba vonultSzabó Istvánnét és Hegedűs Klárát nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötte Rácalmás Város Önkormányzata. Munkájukat 2016-ban Rácalmás Köz-szolgálatáért oklevéllel jutalmazták
2017-04-01Elbúcsúztatták a vezetőtársaiHarminc év után elköszön a perkátai óvoda vezetője. A környező települések óvodavezetői érkeztek megünnepelni őt.
2017-02-00Elköszönt a kereskedők doyenje. Tartalmas életpálya után "levezetés"Beszélgetés a nyugdíjba vonuló Rózsa Ferenccel, az ISD Dunaferr kereskedelmi igazgatójával.
2017-01-27Az új szájsebész dr. Boda ViktóriaDecember végén visszavonult dr. Dlustus Péter szájsebész főorvos, helyét dr. Boda Viktória vette át.
2017-01-27negyven év a pedagógusi pályán. Dobráné Szabó Márta szabadidejében olvas, köt, rejtvényt fejt és félmaratont futTöbb mint harminc évig tanított általános iskolában, kilenc éve vezeti a dunaújvárosi bölcsődéket Dobráné Szabó Márta. Beszélgetés nyugdíjba vonulása alkalmából.
2017-01-20Új vezető a Hankook élén. Nyugdíjba megy Lee Sang IILee Sang Il nyugdíjba vonul, helyét Hwang Seong Hak veszi át, aki korábban Kínában, a Jiaxing város Hankook gyárának ügyvezetője volt.
2017-01-00Búcsúzik a pénztár vezetője. Izgalmas feladatok, szép emlékekInterjú a Gyöngyház Önkéntes Nyugdíjpénztár nyugdíjba vonuló ügyvezető igazgatójával, dr. Varga Szabó Lajosné Judittal vasműs éveiről, további terveiről.
2016-08-18Főerdészi bemutatkozás (képaláírás)Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere tárgyalásokat folytatott Mészáros László főerdésszel augusztus 17-én. A szakember a nyugdíjba vonult Horváth Tibor utódaként folytatja a munkát a DVG Zrt. erdészeti ágazatvezetőjeként. A polgármesterrel folytatott megbeszélésen a város zöldövezeteiről, erdőiről, további tervekről, elképzelésekről esett szó. (teljes szöveg)
2016-07-11Ha a vasmű nem lett volnaAmikor az ember életének lezárul egy fontos szakasza megáll és visszatekint. Egy rendhagyó nyugdíjas búcsúztató kapcsán Csőszné Marika (kép) is ezt tette.
2016-07-01Harmincnyolc év becsület és tisztesség. Horváth Tibor utódja már nyolc éve dolgozik mellettenyugállományba vonult a DVG Zrt. erdészeti és parkfenntartási ágazatvezetője, Horváth Tibor. Pályakép. Utódja Mészáros László.
2016-06-00Erdésztibi és a nyugdíjBeszélgetés Horváth Tiborral, a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. erdészeti és parkfenntartási ágazatának vezetőjével, aki 2016-ban nyugdíjba megy.
2016-03-00A Rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsőde híreiA rácalmási óvodások rajzoltak a Víz világnapja alkalmából és korcsolyaoktatáson vettek részt. Ezen kívül az óvodában tartottak egy kistérségi továbbképzést, és február 26-án elbúcsúztattak két nyugdíjba vonult kollégát: Schillinger Ferencné Marika óvónénit és Gál Zoltánné Terike dajkát.
2016-02-04Ajándék az élettőlJakab Gáborné negyven éven keresztül dolgozott védőnőként a Béke városrészben. A pályán eltöltött 40 év után ment nyugdíjba. Interjú.
2015-11-20Sport, kultúra, oktatásKözgyűlés: a Szociális Munkáért- Dunaújváros díjat idén Ilonkay Katalin Gabriella kapta, zárt ülésen döntöttek a József Attila Könyvtár új igazgatójának, Tóth Évának a kinevezéséről. 2016. január 1-től 2020. december 31-ig szól a megbízatása. Több mint kétszáz millió forinttal támogatják a helyi sportszervezetek létesítményhasználatát.
2015-10-24Hitet hintett a nagy Magvető énbelémNemrég tartotta búcsú istentiszteletét, s egy verssel is emlékezett lelkészi szolgálata harminchárom évére a nyugdíjba vonuló dunaföldvári református lelkipásztor, Simon István.
2015-09-23A közösség szolgálataDunaföldvár. Hálaadó búcsú istentiszteletre várta vasárnap gyülekezetét és vendégeit Simon István dunaföldvári református lelkész, aki harminchárom év szolgálat után október elsején nyugdíjba vonul.
2015-09-17Férfiak negyven utánA férfiak negyven év munka utáni nyugdíjazásáról szóló népszavazást eltörölte az Alkotmánybíróság.A szakszervezetek nem adják fel. Oláh István, a Dunaferr Ifjúsági Szervezet elnöke és Mucsi Zoltán, a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség elnökének véleménye.
2015-08-05Szeretettel gondol minden diákraKohutné Tábori Margit a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola igazgatója a nyáron nyugdíjba vonult. Interjú.
2015-08-04Nem készült főorvosnakNegyvennyolc évnyi munka után nyugdíjba vonul a Szent Pantaleon kórház egyik meghatározó orvosa, dr. Zsolnai Mária. Az ideggyógyászati osztályt harminc éven át vezető főorvosnővel az utolsó munkanapjai egyikén beszélgettünk.
2015-07-30Aláírásokat gyűjtenekKét szakszervezeti tömörülés kezdett aláírásgyűjtésbe a férfiak negyven év utáni nyugdíjazása érdekében. Mucsi Zoltán, a Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke is egyetért a korkedvezményes nyugdíjazással.
2015-03-30Méltó elismerés (képaláírás)Mint arról március 18-ai számunkban már olvashatták, idén nyugdíjba vonul a Szent Pantaleon Kórház két ismert főorvosa, dr. Gergely Szilvia és dr. Zsolnai Mária. A múlt héten pénteken délután kis ünnepség keretében a betegek búcsúztak és köszönték meg Gergely Szilvia áldozatos munkáját az intézmény aulájában (teljes szöveg)
2015-03-19Köszöntés, majd tudományos ülésTudományos ülést rendezett március 18-án a Szent Pantaleon kórház szemészeti és neurológiai osztálya, ahol két nyugdíjba vonuló főorvost is köszöntöttek: dr. Zsolnai Mária, dr. Gergely Szilvia.
2015-02-28Búcsúztatták a kollégát (képaláírás)A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői állománya és a költségvetési osztály munkatársai nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték csütörtökön Bölcs Lászlónét. (nem teljes szöveg)
2014-05-06Elbúcsúztak tőle (képaláírás)Farkas Katalin tanárnőt nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték a napokban kollégái a Dunaferr villamos tagiskolájában. Az ünnepség keretében Práger László tagintézmény-vezető és Csapó Gábor igazgató is méltatta pedagógiai pályáját, és emberségét (teljes szöveg)
2013-09-18Segítsék a Dunaferrt!A kormány a közelmúltban jelentette be, hogy a tárgyalások idejére felfüggesztik az ISD Dunaferr Zrt. dolgozóinak elbocsátását. Korengedményes nyugdíjazást is ajánl az MSZP.
2013-09-01Egy sportos lokálpatriótaGálné Sárközi Éva, a központi koordinációs főosztály főmunkatársa nyugdíjba ment.
2013-06-27Pihenni akarnaJúnius 30-val nyugdíjba vonul Kósa Mihály, a Pedagógus Szakszervezet városi és regionális elnöke.
2013-05-22A község fejlesztése érdekelteBeszélgetés dr. Woth Lászlóval, Mezőfalva nyugalmazott címzetes főjegyzőjével.
2013-05-10Woth László: szép tizenöt év voltNyugdíjba vonult Mezőfalva címzetes főjegyzője, dr. Woth László.
2013-01-19Nyugdíjas lett a főjegyzőMezőfalva címzetes főjegyzője, dr. Woth László nyugdíjba vonult. Az álláshelyre pályázatot írtak ki.
2012-06-14Dózsa lakásszövetkezet: váltás az élenVáltozások a második legnagyobb dunaújvárosi lakásszövetkezetnél. A Dózsa Lakásszövetkezet elnöki tisztségéről lemondott dr. Kántor Károly helyére Gyenes Józsefné került. Az ügyvezető igazgató posztján a nyugdíjba vonult Mizerák Ferencet Gebei Bálint váltotta fel.
2012-06-12Új igazgatója lesz a Jankovichnak (kishír)Németh Miklósné, a rácalmási Jankovich Miklós Általános igazgatója nyugdíjazását kérte. A képviselőtestület pályázatot írt ki a vezetői állásra.
2012-03-31Autója ma is munkába vinnéBeszélgetés Rozbora Piroskával, Nagyvenyim népművelőjével.
2011-11-19Csak ésszerűenKözgyűlés: közel hatvan témakörben döntöttek. A városháza létszáma 27 köztisztviselővel csökkent (jelenleg 214 fő dolgozik). Elfogadták az idei költségvetés változásait és a jövő évi koncepciót. Parkolók bérlése.
2011-10-18A kohász kedvezményeVáltoznak a nyugdíjba vonulás szabályai. A kormányzat tervezete szerint a nők 40 éves szolgálati ideje után járó kivételével minden korhatár alatti nyugdíjjogosultság megszűnik január elsejével. Mucsi Zoltán, az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezeti Szövetség elnökének nyilatkozata.
2011-07-29Díjak a Bartók évadzárójánTeátrista Gyűrű: Benedek Miklós, Varázsdoboz-díj: Szerecz Róbert, Farkas Erik, Dunaújvárosi Hírlap közönségdíja: Lapis Erika.
2011-07-01Vastaps az évad végénÜnnepélyes díjátadóval búcsúzott az idei színházi évad. Teátrista Gyűrű: Benedek Miklós, Varázsdoboz-díj: Szerecz Róbert, Farkas Erik, Dunaújvárosi Hírlap közönségdíja: Lapis Erika. A színház művészeti igazgatója Smuk Imre nyugdíjba vonul. Interjú.
2011-06-24Örültek az iskolák az "A"-nak"Lesznek olyan iskolák, ahol több osztály és több pedagógus lesz idén ősztől, mint tavaly. A nyugdíjasoktól válnak meg, pedagógusokat nem küldenek el." Iskolaátszervezések következményei. Az általános iskolák indítható első osztályainak száma.
2011-04-05Meleg az üzem..."A kormányfőnek címzett levélben próbálják megvédeni a kohászok és a rokon szakmákban dolgozók korkedvezményes nyugdíját a Vasas Szakszervezet Kohász-Öntész Szakmai Bizottságának tagjai."
2011-01-05Egy ábránd a pihenésrőlHoppál Györgyné (kép) a városi erdészet legújabb nyugdíjasa, akinek ez a cég volt az egyetlen munkahelye tizennégy éves korától.
2010-10-29Új hivatal élére keresnek jegyzőtDr. Tóth István nyugdíjazásával megüresedett jegyzői állásra kiírt pályázat eredménytelen. Új pályázatot írnak ki.
2010-01-22Ámen a nyugdíjbavonulásraDr. Tóth István címzetes főjegyző nyugdíjba megy.
2010-01-18Távozik a főjegyzőElőrehozott nyugdíjazását kérte dr. Tóth István, Dunaújváros címzetes főjegyzője.
2009-12-10Mindent a nulláról kezdettBeszélgetés Barányi Alberttel, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara titkárával.
2009-09-26A partvédelmi munkát sohasem lehet befejezni"Mosolygós alakja passzol október elsejétől érvényes funkciójához: nyugdíjas... Ám ideje alig van búcsúzkodni. Gál Zoltán nyakig van a partvédelmi rendszer felújításában, tervezők keresik nap mint nap." Interjú.
2009-04-04Hitel: csepp a tengerben?!A kormány 9 milliárdos hitele két és félhavi bérköltsége az ISd Dunaferr Zrt-nek. A tárgyalások folytatódnak. Munkaidő, bércsökkentés, elbocsátások...
2009-03-28Mi lesz itt, ha...?!Az ISD Dunaferr Zrt. és a kormány hitelgarancia-csomagja. Mik lehetnek a következmények: létszámleépítés, nyugdíjazás...
2009-02-27A főjegyző marad a helyénKözgyűlés. A közjegyző nem megy nyugdíjba; költségvetés.
2008-10-16Búcsúztak, majd jött a rangadóA Dunaferr - MKB Veszprém kézilabda-rangadó előtt Mátyás Gábor, a Dunaferr SE új ügyvezető igazgatója búcsúztatta Perjámosiné Tóth Erzsébetet, aki évtizedekig vezette a klub úszó szakosztályát.
2008-10-03Németh József, a Dunaferr nyugdíjasaFolyamatos képzéssel a műszaki problémák megoldása érdekében.
2008-09-10Felejthetetlen élményekBeszélgetés Perjámosi Sándorral, a Dunaferr SE - volt - ügyvezető igazgatójával, nyugdíjazásának alkalmából.
2008-09-03Perjámosi: Tudni kell felállni (1.)2008. szeptember 1-jétől nyugállományba vonult Perjámosi Sándor, a Dunaferr Sportegyesület ügyvezető igazgatója. Pályakép.
2008-08-29Mátyás az új ügyvezetőA Dunaferr Sportegyesület új ügyvezető igazgatója Mátyás Gábor lett, Perjámosi Sándor után.
2008-08-21Most jut idő mindenreBeszélgetés Jeszenői Endrénével, aki márciusban vonult nyugdíjba. Sokáig a női kézilabdázók technikai vezetője, majd a Városi Sportiskolában dolgozott.
2008-08-19Köszönet a sportnakNyugdíjba vonul a DAC elnöke. Beszélgetés Sárköziné Székelyi Ildikóval.
2008-08-13Kesernyés búcsúzás húsz esztendő utánNyugdíjba vonul Somfai Rezső, a város sportlétesítményeinek üzemeltetője. Beszélgetés Somfai Rezsővel.
2008-08-01Búcsú, három évtized utánA sportág egyik legismertebb szakembere Perjámosiné Tóth Erzsébet,a Dunaferr SE úszó szakosztályának volt vezetőedzője, aki több mint három évtizedes munkálkodás után most búcsúzik.
2008-07-28Emlékek, versenyekSolymár István Emlékversenyt rendeztek az uszodában. A verseny keretében elbúcsúztatták a nyugdíjba vonuló Perjámosiné Tóth Erzsébet úszóedzőt.
2008-06-07Móra: Ódorné elbúcsúzottA Móra Ferenc Álatlános Iskola igazgatója - Ódroné Juhász Márta - nyugdíjba megy. A következő öt évre Alpekné Major Valériát nevezték ki.
2008-02-29Több idő jut így a teniszreBeszélgetés Ignácz Bélával, aki az ISD Dunaferr Zrt. munkaerő-koordinációs osztályának volt a vezetője.
2008-01-30Jeszenőiné nyugdíjbanA Dunaújvárosi Városi Sportiskola egyik vezetője, Jezsenői Endréné nyugdíjba vonult 2008. január elsejével.
2007-12-19Nyugdíjazásra várNyugdíjba megy a városüzemeltetési és fejlesztési iroda vezetője Berzlánovits Mátyás, utódja Szendrődi Tibor lesz.
2007-11-23Döntés egységes elvek menténA nyugdíjazás időszerű kérdéseiről
2007-10-26Egészségbiztosító: lesz-e kirendeltség?A megyei egészségbiztosítási pénztár 2008. január 1-jétől bezárja dunaújvárosi kirendeltségét.
2007-09-22Apja örökébe lépettBeszélgetés dr. Kis Attilánéval, aki a Rosti Pál Gimnázium igazgatói székéből ment nyugdíjba.
2007-06-09KiérdemesültekA Pedagógus Nap alkalmából harmincketten vette át kitüntetést a polgármesteri hivatalban. "Dunaújváros Érdemes Pedagógusa" díjat kapott: Kispál István és Kuruczleki Erzsébet. "Dunaújváros Oktatásügyéért" díjat kapott: Csizmadiáné Györök Éva, Kácsor Lászlóné, Némethné Ámon Erika, Székelyi Sándor, Tóthné Hoboth Mária. "Pedagógus Életpályáért Emlékérem" díjat kapott: Berkes Ágnes, Csepreghy Jánosné, Csik Jánosné, Dankó Gyula, Dr. Kis Attiláné, Dr. Schábel Ferencné, Dr. Szalai Lászlóné, Dr. Tóth Tamás, Dr. Vígh Sándor, Fülöp Zsolt, Herweth Mátyásné, Imre Györgyné, Kerti Erzsébet, Kis Istvánné, Kiss Andrásné, Kiss Miklós, Kobialkáné Zvirzina Mária, Kréter Béla, Mihály Istvánné, Nyikos Árpád, Paszternák Lászlóné, Szabóki Zoltán, Tóth Zsuzsanna, Tóthné Puskás Csilla, Zombory Mária.
2006-11-17Ellenzéki többségBeszámoló a közgyűlésről. A katasztrófavédelem dunaújvárosi parancsnoka november 1-jétől Lóki Richárd lett; Hanák Tibor nyugdíjba vonult.
2006-08-01Elbúcsúztatták a kapitánytNyugállományba vonult július 31-től dr. Juhász Ferenc a Rendőrkapitányság vezetője, utódja dr. Feketes Zsolt lesz.
2006-07-31Nem szakma: hivatásNyugállományba vonul a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője dr. Juhász Ferenc. Beszélgetés Juhász Ferenccel.
2005-04-05Karcsúsodó bölcsődékA febr. 10-i közgyűlés döntött a bölcsődei ágazat átalakításáról, a tagintézmények sorsáról. A feladatellátást ősztől 5 tagintézmény fogja ellátni.42 fő foglalkoztatása szűnik meg
2005-04-05A legutóbbi közgyűlés döntéseiA közgyűlés 223 millió forint biztosítását határozta el a kórház sürgősségi betegellátó osztályának kialakítására.Az Alba Volán Rt tervezi a Béke téri buszpályaudvar rekonstrukcióját. Evégett elkészíttetik az önkormányzattal a szükséges terveket. Nyugdíjba megy a tanév végén Kiss Miklósné, a Szórád Márton Általános Iskola igazgatója. A kincstártól ingyenesen önkormányzati tulajdonba kéri a Jégcsarnok, valamint tömegsporttelep ingatlanát sportfeladatok ellátására a közgyűlés.
2005-01-07Méltó befejezése a pályánakKarámos Antalné, márkavédelmi irodavezető "Kiváló Dolgozó" cimmel készül nyugdíjba.
2004-01-30Ismerjék el korkedvezménynekIsmerjék el korkedvezménynek a folyamatos műszakozást.
2003-12-19Nyugdíjasként diakónusFelélesztette Mudra László a ráctemplomban a liturgiákat.
2003-12-19Aranylánc a kft. szolgálatáértÜnnepi búcsúztató a Frekvencia 2000 Kft-nél
2003-11-28Egy nyugdíjas volt vezetőA Szállító gyárrészleg egykori főmechanikusával beszélget a riporter.
2003-10-17A föld szeretete megmaradtVirág László a Távközlési Intézet vezetője nyugdíjazása előtt.
2003-07-01Igény esetén továbbra is dolgozna a helyi futballbanA DKSE, majd Dunaferr SE egykori labdarúgója friss nyugdíjas lett. Az eltelt évtizedekről mesél.
2003-05-13Az orvos-társadalom és Szent PantaleonDr. Bíró András szemész osztályvezető főorvos nyugdíjba megy. Ez alkalomból Szent Pantaleon Emlékérmet adott át neki a kórház.
2003-03-06Tizenkét búcsúzó, családostulAz Acélszerkezeti kft-nél 12 dolgozó vonul egyszerre nyugdíjba.
2002-11-28Búcsú a gyártólNzigdijba vonulók a Meleghengerműben.
2002-11-07A Csinádyval már beszéltek?Az acélmű közelmultban nyugdíjba vonult műszaki igazgatójáról.
2002-05-03Jó kezekben a folytatásTenyér Mihály ügyvezető igazgató nzugdijazásáról.
2002-04-11Az alkotás öröme vonzottA szobányi számítógépektől a nyugdíjas-bucsuztatóig.
2001-11-28"Az emberek szolgálatára..."Kassai Sándor - aki 1952 decemberétől Dunaújváros református lelkipásztora - nyugdíjba vonul.
2001-11-26Kassai Sándor: ötven év szolgálatBarátok, pályatársak, egyházi méltóságok búcsúztatták Kassai Sándor református lelkipásztort közelgő nyugdíjba vonulása alkalmából. A vendégek az ötven éves szolgálat előtt tisztelegtek. (Kép az 1. oldalon is.)
2001-10-31Nem ismertünk megoldhatatlan feladatotNyugdíjba volnult László Ferenc a karbantartó Kft termelési igazgatója.
2000-12-14Iskolát teremtett az osztályon: Nyugdíjba vonult az intenzívNyugdíjba vonult az intenzív osztály vezető főorvosa, dr. Kiss Barnabás. Az új vezető főorvos dr. Jobbágy Lajos lett.
2000-05-25Negyvenöt év a vasmű szolgálatábanMezei István a Komplex Kft műszaki igazgatója nyugdíjbavonulási ünnepségén vall életéről, munkaszeretetéről.
2000-03-30"Közkatona vagyok"Nyugdíjba vonul a munkaerő-gazdálkodási osztályvezető, 48-évi munkaviszony után, Sárosi Ottó
1994-06-30Mintha tegnap lett volnaInterjú a kulcsi általános iskola nyugdíjba vonuló pedagógusával Bottlik Lászlóval.
1993-09-09Az ember mint tényezőBeszélgetés a nyugdíjba vonuló Steffek Gyulával a Dunaferr RT Humán Intézetének főmunkatársával.
1993-07-13Jó napot? Mi újság? Urbán GyulaInterjú a frissen nyugdíjba vonult Dunaqua-Therm Rt elnök-igazgatójával.
1990-05-18Határidő: június 30. Két felmentés - két pályázat1990. december 31-i hatállyal Lábodi Ferencet, a Dunaújvárosi Idegenforgalmi Hivatal vezetőjét felmentik tisztségéből (kedvezményes nyugdíjazással).
1989-12-19Évzáró a papírgyárban. Négy kettő.Évzáró értekezletet tartottak a papírgyárban, bejelentették, hogy 1990. januárjától 4 termelő egységet megszüntetnek, helyette létrehozzák az író-nyomó és a hullámvertikum egységeket. Átadták Tomcsányi Elemér ig.helyettesnek a Munka Érdemrend arany fokozata kitüntetést nyugállományba vonulása alkalmából. Több szakember Kiváló Munkáért kitüntetésben részesült.
1989-07-11Felmentés, kinevezés1989. aug. 1-i hatállyal nyugállományba vonul Pifkó József a Bánki Donát Szakközépiskola igazgatója, helyére Hóbor Gyula kerül 1989. júl. 31-én. Krasznai Endre saját kérésére felmentést kapott igazgatói tiszte alól, az Arany J.Á.I. új igazgatója Kocsis Lóránd lesz 1994.júl.31-ig.
1989-03-24Négy évtized pénzközelben. Önállóságot a beosztottaknak.Müller Ferencről a Magyar Hitel Bank Rt. dunaújvárosi fiókjának vezetőjéről, nyugállományba vonulása alkalmából. Fénykép M.F-ről.
1989-02-03Mit tanácsol az utódjánakBozsik Imre a Dunai Vasmű műszaki vezérigazgatóhelyettese, Mézes Lajos s Dunaújvárosi Városi Építőipari Vállalat igazgatója, valamint Szabó József a DÉDÉSZ Dunaújvárosi Üzemigazgaztóságának nyilatkozatai. Fénykép a nyilatkozókról.
1989-01-17Évtizedek a sportért. "Végre horgászni fogok".Lencsés József, a városi ifjúsági és sportosztály vezetőjének pályaképe. Interjú, fénykép.
1988-04-29A nyugdíjas igazgatóEngl Tibor, a BVM helyi gyárának nyugdíjas igazgatója nyilatkozik életéről és munkájáról, a munka szeretetéről.
1987-11-13Ismerik a leves ízérőlFekete Istvánnénak, a vendéglátók irodaházi szakácsnőjének több mint 30 éves munkájáról, nyugdíjba vonulása alkalmával.
1987-06-30Búcsút vett a bíróDr. Pomázi Károly nyilatkozik bírói tevékenységéről, nyugdíjba vonulása alkalmával.
1986-10-17"Józsi" nyugdíjba megy.A nyugdíjba menő Naszvadi Józsefnek, az Alba Volán dunaújvárosi egységének volt szakszervezeti titkárának életrajza. Fényképe.
1986-01-31Köszönet a munkáért.Molnár Andrásnét az MMK nyugdíjas igazgatóját köszöntötte a város vezetősége: Gadanecz György, Sárosi József, dr. Szabó Ferenc és Bús Gyula. Kép
1986-01-21A Vegyesipari Vállalatnál tegnap délután búcsúztatták Mihaldinecz Jenőt, a vállalat nyugdíjba vonuló igazgatóját. ...Fénykép a fogadásról. Kitüntették a "Dunaújvárosért" emlékplakettel
1986-01-10KinevezésekMolnár Andrásné nyugalomba vonulása után Tóth Jánosnét nevezték ki a Munkásművelődési Központ igazgatójává. Könyvtárvezetőnek Szécsenfalviné Lukács Máriát nevezte ki a Dunai Vasmű szakszervezeti bizottsága. A művelődési központ helyettes igazgatója Szántó Péter lett.
1985-12-06Rektori tanácsülés. Kitüntetés és kinevezésekA főiskola volt igazgatója, dr. Molnár László nyugdíjba vonulása alkalmával kitüntetésbe részesült. Új igazgató: Dr. Gábor Bertalan.
1985-12-03Kettős portré. A régi és az új igazgatóA főiskola új igazgatójának, Gábor Bertalannak portréja. A régi igazgató Molnár László volt, aki nyugdíjba ment. Fényképek. Rövid életrajzok
1985-07-19Csodákra nem vagyunk képesekTolnai Kálmán ezredes, a Pálhalmai Célgazdaság igazgatójának életrajza, nyugállományba vonulása alkalmával. Fénykép.
1985-06-21Álmatlan éjszakák után. Fiatalnak megőrizni a várost.Soós Imre tanácselnök helyettes nyilatkozik nyugdíjba vonulása alkalmával. Kép.
1984-11-27"Apánk"-maradFenyőházi Jenő dr. búcsuztatása nyugdíjba vonulása alkalmával. A kórház osztályvezető főorvosaként.
1984-10-30Az én vállalatom...Kovács Sándor, a VOR dunaújvárosi gyárának volt igazgatójának és feleségének, a DUNAKER személyzeti osztályának oktatási előadójának portréja, nyugdíjazásuk alkalmával. Fénykép: Kovács Sándor és Kovács Sándorné.
1984-10-12Az a rengeteg könyv... Székelyudvarhelytől Dunaújvárosi.A nyugalomba vonuló Finta Ferencnek, a 26-os vállalat főosztályvezetőjének élete, aki 34 éve dolgozik Dunaújvárosban. Kép: Finta F.
1984-09-28Elköszön a parancsnokSzabó Lajos tűzoltó őrnagy életrajza, nyugdíjba vonulása alkalmával. Érdekes tűzesetek. Fénykép
1984-09-18Felmentés - kinevezés. Rendkívüli NEB-ülés.Medveczkyné Takács Rózsát választották a városi NEB elnökévé, Gál József volt elnök helyébe, aki nyugdíjba vonult.
1984-06-12Csak búcsúzni ne kéne!Hornyik Károly testnevelőtanár életrajza nyugdíjba vonulása alkalmával. Kitüntetései. Fényképe
1984-03-30Tomcsányi Elemér, a gyár eddigi főmérnöke általános igazgatóhelyettes lesz... (kishír)Személyi változásokra kerül sor a papírgyárban.
1984-02-03Felmentés - kinevezésA Petőfi Sándor Ált. Isk. igazgatójává nevezeték ki Kész Lászlónét, a nyugdíjazott Lengyel Lászlóné helyébe.
1984-01-10KitüntetésNyugdíjazása alkalmával Füzes Barnabást, a vasmű műszaki-gazdasági tanácsadóját a Munka Érdemrend arany fokozatával tüntették ki
1983-09-27Új hivatalvezető a postánÁmon Jánosné lett az új vezető, aki 1952 óta dolgozik a postán. A régi vezető Pásztor János volt
1983-07-01Nyugdíjba megy az igazgató. Szabó Mihály köszöntéseA 26-os vállalat igazgatójának nyugdíjba vonulása alkalmával rendezett ünnepségről. Minisztériumi, megyei és városi vezetők köszöntötték. Névsor. Rövid életrajz. Az új igazgató Linka Antal - ideiglenes megbízatással. Kép: Sz. M. köszöntése
1982-11-23Kitüntetés, választásGácsi Lászlónét, a papírgyár szakszervezeti bizottsága titkárát a Munka Érdemrend arany fokozatával tüntették ki - nyugalomba vonulása alkalmával. Az új titkár Pincés László lett.
1982-10-08Figi és a pengés borotvakésAsztalos László fodrászról, aki 1951 óta dolgozik Dunaújvárosban.
1982-10-05Aranydiploma (kishír)Nagy Kálmán, a Mező Imre Általános Iskola nyugalmazott igazgatójának ünneplése az aranydiploma átadása alkalmával. (nem telje szöveg)
1982-08-17Védett férfiakA nyugdíj előtt álló dolgozók helyzete a vasműben.
1982-06-04Eltelt 24 évOrbán Sándorné, a főiskola állami díjjal kitüntetett konyhai dolgozók brigádvezetőjének emlékezései munkájáról, nyugdíjba vonulása alkalmával.
1982-02-05Kitüntetés és adósságSzabó Mihálynénak, a FÉKON dunaújvárosi üzemének vezetője 25 éves munkájáról nyilatkozik. Nyugdíjba vonulása alakalmával kitüntették a Munka Érdemrend ezüst fokozatával.
1982-02-02Kitüntetés (kishír)Szabó Mihálynénak, a Fonoda vezetőjének nyugállományba vonulása alkalmával a Munka érdemrend ezüst fokozatát adták át. (nem teljes szöveg)
1981-10-12LétszámhelyzetünkNem biztosított az utánpótlás a vasműben.Miközben 214 fő megy 1983-ban nyugdíjba, a szakmunkásintézetben csak 191 fő végez. Égető munkáshiány.
1981-07-24Abinéri Lajos köszöntéseA nyomda nyugalomba vonuló igazgatójának vázlatos életrajza. Kitüntetései. Gazdasági és közéleti tevékenysége.
1981-02-03Felmentés - kinevezésPethő János dr., a városi tanács igazgatási osztályának vezetője nyugdíjba vonult. Helyére kinevezték Beregi István csoportvezetőt.
1980-12-19Gondoskodás az idősebbekrőlKépes és szöveges beszámoló arról, hogyan gondoskodik a D. V. a nyugdíjasairól. Részletes beszámoló. Képek: Termelő munkában. Alkatrészgyártásban. Szakmai tapasztalat átadása. A munkásotthon nyugdíjasklubjában. Tanácskozik a nyugdíjas munkavédelmi őrség. Adatok
1980-11-28Kilenc éve újra született...Cövek Gergely búcsúztatása nyugdíjba vonulása alkalmával. 1951 óta dolgozik a vasműben. Tevékenységének, életének vázlatos ismertetése.
1980-06-20Tisztújítás a városkörnyéki községekbenKisapostagon Boór Gyula, Nagyvenyimen ifj. Rauf Pál lett a tanácselnök.
1980-01-22Ötvenszer a föld körülBeszélgetés Pintér Vilmossal, aki 40 éven át vezetett gépkocsit.
1980-01-11KiválóanNyugdíjba vonul Ódry József, a MAHART dunaújvárosi kikötőjének vezetője.
1980-01-08KinevezésekA BVM igazgatója, Ágoston Oszkár nyugdíjba vonulása alkalmával. Új igazgatónak Engl Tibort nevezték ki. A nyugdíjba vonuló Zselye Gyula helyett új igazgatónak nevezték ki Baksa Lászlót a Fejér-Veszprém megyei Élelmiszer és Vegyiáru Nagykereskedelmi Vállalat dunaújvárosi FÜSZÉRT-fióknál.
1979-12-30Kettős portréBachstetter József, a város nyugdíjazott- és Böszörményi Zoltán kinevezett rendőrkapitány élete, tevékenysége.
1979-11-30Rendkívüli parancsnoki értekezletA városi és a járási rendőrkapitányság vezetőjét, Bachstetter Józsefet nyugdíjazták. Kinevezték Böszörményi Zoltán rendőr őrnagyot a dunaújvárosi városi és járási rendőrkapitányság vezetőjévé.
1979-09-21NyugdíjbanA város 1971-1979. években volt tanácselnökének, Sófalvi Istvánnak visszaemlékezése. Életrajzi adatok. Várostörténeti adatok, esetek. Kép: Sófalvi István
1979-09-11Leírva"Azzal a kéréssel fordulok Önhöz..." A nyugdíjba menő, illetve ment dolgozók "leírásának" problémáiról.
1979-09-07Személyi változások városunk vezető testületeibenSófalvi István, a városi tanács elnöke nyugdíjba vonult. 1953 óta dolgozott a tanácsnál. Sárosi Józsefet, az MSZMP városi bizottságának első titkárát felmentették és kinevezték a városi tanács elnökévé.
1979-06-22Magda tanító néniSófalvi Istvánné tanítónőről, aki 25 éven át tanított Dunaújvárosban. Nyugdíjba vonulása alkalmával a Közoktatásért és a Szolgálati emlékérem kitüntetésben részesült.
1979-06-15Irénke óvónéniBeszélgetés Oncsák Ferencnével, a IV. sz. óvoda vezető óvónőjével. Élete, tevékenysége.
1979-06-12Újítók és nyugdíjasokA Dunai Vasmű szakszervezeti bizottsága tárgyalta az újítómozgalom és a nyugdíjasok helyzetét. Eredmények és tennivalók
1979-05-08Szív és papírMeichl János papirgyári tanácsadó élete, munkája.
1979-02-09"Ezüstkalászos" olvasztárPortré Marosán Miklósról, aki a Dunai Vasmű olvasztáraként ment nyugdíjba.
1978-12-29A munka örömével....Portré Illyés Józsefről, a nyugdijba menő vb. titkárról, aki 1950-óta vezetője a városi vb-nek.
1978-12-19"A munkám mindenkié..."Simon Ferencnek, a Dunaker igazgatójának életrajza, gazdasági tevékenysége, nyugdíjba vonulása alkalmával.
1978-12-12Lánszky néniA nyugdíjba vonuló Lánszky Zoltánné életútja. Mint az IKVV személyzeti és oktatási előadójaként ment nyugdíjba.
1978-09-01Egy városalapító nyugdíjba megyHert Imre, építésvezető, aki 1951 július 15-től dolgozik Dunaújvárosban. Az első házak építője. Újítások gazdája. Több ízben kapott kitüntetést. Rövid portré.
1978-08-11PillanatokBarnaki Ferenc dr. visszaemlékezései a Dunavidéki Vendéglátó Vállalatnál végzett munkájáról.
1978-07-18Kitüntetés, kinevezésA nyugállományba vonuló dr. Barnaki Ferencet, a Dunavidéki Vendéglátó Vállalat igazgatóját a Munka Érdemrend arany fokozatával tüntették ki. Helyette Halász Józsefet nevezték ki a vállalat igazgatójává.
1978-06-02Egy óvónő portréjaÁrvay Pálné, aki 1953-ban jött Dunaújvárosba és 1957 óta mint óvónő dolgozott, elmondja óvónői tevékenységét. Ebben az évben megy nyugdíjba. Kitüntetésben részesül. "Nevéről ismerek minden gyereket..."
1977-12-02Dunaújváros építészeti értékei. Építészetünk és perspektívánk IV.Balla Józsefnek, a Városi Tervező Iroda főmérnökének előadása városunk építőiparáról és építészetéről. Kivonatos ismertetés az MTESZ dunaújvárosi ülésén elhangzott előadásról. A városépítés szolgálatában az építőipar. A városépítés fő értékei. A Castrum városrész.
1977-12-02Huszonnégy év az egészségügy szolgálatában (képaláírás)A nyugdíjba vonuló dr. Csernák Lajos szemész főorvos ünnepléséről. 1953 óta dolgozik Dunaújvárosban. Egészségügy Kiváló Dolgozója.
1977-12-02Amit elértem, nemcsak az én érdemem...Portrévázlat dr. Csaba Györgyről, a 26-os vállalat gazdasági igazgatójáról.
1976-11-09Vélemények Kiss GyörgyrőlA dunaújvárosi nyomda gépszedőjére emlékeznek.
1976-11-02Nyugdíjba készül a város első tanácsos asszonyaHidvégi Józsefné, aki 20 éve vezeti a tanács iktatóját. Kiváló dolgozó, 1975-ben tanácsosi címet kapott.
1976-09-03Könyvtáros-búcsúztató1976. augusztus 30-án búcsúztatták Venesz Béla, volt könyvtárigazgatót, nyugdíjba vonulása alkalmával, akit ez alkalommal Velinszky-díjjal tüntettek ki. Tevékenységének rövid méltatása.
1976-07-23Frici bácsiA nyugdíjba vonuló Szentes Frigyes nyomdász emlékezései, a Dunaújvárosban eltöltött 24 éves munkáséletéről.
1976-07-02Adósság nélkülPaget Albert, a Pálhalmai Célgazdaság főkönyvelője Kiváló Szolgálatért Érdemrenddel - kitüntetésben részesült nyugdíjba vonulása alkalmával.
1976-06-08A pedagógusnap alkalmával Bácsvári Istvánnak...Bácsvári István átveszi a Munka Érdemrend ezüst fokozatát. Kép.
1976-06-04Negyvenkét év után...Bácsvári István, a Ságvári Endre Általános Iskola igazgatója nyugdíjba vonul. Tizenöt évig igazgatta az óriási intézetet. Kép: Bácsvári István portréja. Tevékenységének rövid méltatása.
1976-06-04Mennyit ér az időnk?A volt népfronttitkár, Engler Ibolya tevékenységének méltatása hetvenkét éves születésnapja alkalmából.
1976-05-18Megtettem, ami tőlem tellett...Kovács Istvánné, nyugdíjba készülő darusasszonnyal készített interjú. Beszél életéről, munkájáról. Munka Érdemrend ezüst fokozatát kapta.
1976-02-17A könyvtárosVenesz Béla életéről és könyvtárosi, munkásmozgalmi tevékenységéről nyugdíjba vonulása alkalmából.
1975-12-31Ma jön be utoljáraÉletrajzi adatok, nyugdíjba megy a vezérigazgató, Borovszky Ambrus.
1975-12-23Gyuri bácsi nyugdíjbanCsavajda György, az óvárosi tanácskirendeltség vezetője átvette a Munkaérdemrend ezüst fokozatát. Életének méltatása röviden.
1975-10-03Megérett esztendőkNyugdíjba vonult Fekete István, a dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója
1974-11-06Egy kiváló kohászSaliga János rangját nyugdíjba vonulása alkalmából kormánykitünte- téssel ismerték el
1974-09-03LélekkovácsInterjú Tóth Lászlónéval a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola nyugdíjba vonuló igazgatónőjével.
1974-06-14Rendhagyó búcsúvételNyugdíjba vonult dr. Ványi Gábor a BBMK igazgatója.
1973-06-04"Tapi" in PensionTapolczai Jenő nyugdíjba vonult.
1972-11-17A többség a nyugdíjat és a részmunkát választja.A nyugdíjrendelet módosításának tapasztalatai. Nyugdíjas műhely a vasműben.
1970-11-27A város szociálpolitikai helyzetéről tárgyalt a tanács végrehajtó bizottságaA városban 4 és félezer a nyugdíjas.A szociális elhelyezés égető kérdés.A sokgyermekes családok jutalmazását meg kell oldani.
1969-05-01Nándi bácsiSpiesz Nándor, aki 1963 óta acélgyártó főolvasztár volt a vasműben, most nyugdíjba vonul. Élete, tevékenysége.
1969-02-0748 év a gyógyítás szolgálatábanNyugalomba vonult dr. Hajnády Tibor városi orvos. Munkásmozgalmi veterán, tanácsköztársasági vörös katona. A városi tanács egészségügyi osztályának helyettes vezetője.
1964-10-24Az új város öreg doktoraDr. Simay Artur, körzeti főorvos 69 éves korában nyugalomba vonult. Ő volt az épülő város első körzeti orvosa. Interjú.
1959-01-16Nyugdíjba ment egy veteránHamvai György, a Városi Pártbizottság tagja, a Vendéglátóipari V. párttitkára, negyven éve tagja a pártnak. A Tanácsköztársaság katonája. 10 esztendőt töltött a szegedi Csillag-börtönben. 1951-ben Sztálinvárosba jött.
MMK-filmhíradó (kishír)Elkészült az MMK Rosti Pál Filmstúdió 3. száma. Beszámol a város húsz óvodájáról, Borovszky Ambrus nyugdíjba meneteléről, bemutatja E. Tóth Ila szobrászművészt.