Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

515 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-03-22Már huszonhét játszótér várja a kicsiket a város közterein, újat is avattak!Dunaújváros legfiatalabb korosztályának huszonhét játszótér áll rendelkezésre az önfeledt játékra, és szerencsére ezek a játszóterek egyre szebbek. A Bocskai utca mögött most bővült egy játszótér, a Városháza tér mellett pedig egy vadonatúj létesült.
2024-02-16Szépülnek a parkok, felújítják a padokatA koratavaszi, ám nagyon is tavaszias időjárásban a GESZ gépjárművei, emberei és eszközei a héten teljes kapacitással kezdtek dolgozni a város parkos, erdős területeinek felújításán. A következő hetekben megszépülnek a parkok.
2023-08-18Gyuri, a Liget köz jeles gerillakertészeGubicza György Dunaújvárosban az Építők útján lakik, szakmáját tekintve pincér, de soha sem dolgozott a vendéglátás terepén, mint meséli, jelenleg „kormányos”, vagyis gépkezelő a Vasmű acélmű FAM-üzemében. Nem az a hebrencs, ide-oda vándorló típus: 36 éve „tolja az ipart”, meséli. A faültetés-mánia – mert az, ezt ő is készséggel belátja/bevallja – 2021 őszén kezdődött, méghozzá a földszinten élő lakótárs, Magdi néni segítségével.
2023-08-11Közel háromszáz beteg fát vágnak ki a városban – fő a balesetmegelőzés!Megsínylette az időjárás kihívásait Dunaújváros parkjainak, köztereinek elöregedő faállománya – több területen is éles bevetést végeznek az erdészek.
2022-12-02Folyamatosan pótolják a település elpusztult fáit, virágait a köztereken.Kifejezetten aszályos nyáron vagyunk túl, amelyet az öntözés ellenére megsínylettek a növények. Az elszáradt, megbetegedés miatt kivágott fákat folyamatosan pótolják Dunaújvárosban a DVG Zrt. erdészei – az őszi, tél eleji időszakban is. 
2022-10-21Elfogadta a csütörtöki közgyűlés az energiaárak miatti intézkedési tervét.Dunaújváros közgyűlése a 2022. október 20-ai rendes ülésén 30 témában hozott döntést, illetve zárt ülésen véleményezte, hogy ki kaphatja az idei Szociális Munkáért – Dunaújváros díjat. A legnagyobb horderejű téma az elszabaduló energiaárak miatti intézkedési csomag tervezete volt.
2022-04-22Előbb kezdődtek a kaszálási, településrendezési munkálatok.A fagyok elmúltával a DVG Zrt. szakemberei újra teljes gőzzel vágtak bele Dunaújvárost érintő kaszálási munkálatokba. A napos idő beköszöntével egy hosszú heteken és hónapokon keresztül tartó munkafolyamat kezdődik el újra – ezért is kérik a városlakók türelmét.
2022-03-11Húsz darab új fa is ad majd árnyékot a közeljövőben a SzabadstrandonTíz platán, öt pusztaszil, három hárs, és két nyírfa foglalta el méltó helyét a dunaújvárosi szabadstrandon. A fákat a DVG Zrt. munkatársai ültették el: minderre a MOL Új Európa Alapítvány által meghirdetett "VárosFA Program" projekt részeként került sor, melyen az önkormányzat sikerrel pályázott.
2022-03-04Folytatódtak a faápolási munkák, a végső cél egy örökerdő létrehozása.Dunaújvárosban a DVG Zrt. szakemberei a Vasmű főkapu és az Építők útja közti erdő egy részén végeztek faápolási munkálatokat. A most elvégzett és a jövőben esedékes feladatok célja a szokott módon a lakosság és a faállomány védelme.
2022-02-25A tűzoltók segítették a DVG szakembereinek munkáját a Szalki-szigeten. A veszélyes ágak metszésével is végeztekFolytatódtak Dunaújvárosban a Szalki-szigeten a faápolási munkák – a DVG erdészeti ágazatának szakemberei a dunaújvárosi tűzoltókkal együttműködve végezték el a veszélyes, elszáradt ágak metszését a napokban.
2022-01-28Folytatódnak a faápolási, településrendészeti munkálatok.Jelentős faápolási munkálatokat végeznek a DVG Zrt. szakemberei Dunaújvárosban a Szalki-szigeten. Folyamatosan zajlik az állomány lombkorona alakító metszése, valamint az elpusztult növények pótlása.
2022-01-24DKSE: hetven éve az újvárosi sikeres sportélet szolgálatábanMozgalmas év volt 2021, amelyre a járványhelyzet rányomta bélyegét. Négyrészesre tervezett összeállításunkban a mögöttünk hagyott esztendő legfontosabbnak ítélt eseményeire pillantunk vissza. Most lássuk a negyedik negyedévet.
2021-11-12Folyamatosan dolgozik a DVG DunaújvárosbanAmíg Dunaújvárosban a zöldterületek tisztítását a DVG Zrt. látja el, addig a burkolt, betonozott részeit a településnek a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Nonprofit Kft. munkatársai tisztítják.
2021-11-00Borovszky Ambrus nevét vette fel a park. Emlékezés a hazai ipartörténet kiemelkedő személyiségéreBeszámoló a Borovszky Ambrus Emlékpark avatásáról, amelyre 2021. október 18-án került sor. Szántó Péter önkormányzati képviselő javaslatára A Martinász szobor mellett parkot nevezték el a vasmű legendás igazgatójáról. Az avatáson beszédet mondott Pintér Tamás polgármester és Miskolczi Miklós író, rajtuk kívül fellépett Juhos Melinda harmonikaművész és a Violin Alapfokú Művészeti Iskola tánccsoportja.
2021-10-27A nagy tölgy dobogósMásodik lett az Év fája versenyen. Perkátai fa is indult az országos versenyen, amelyet közönségszavazás döntött el végül.
2021-10-19Borovszky Ambrus előtt tisztelgett a városunkDunaújváros önkormányzata a Vasmű úti Martinász szobor környékét Borovszky Ambrus parkká avatta október 18-án, ezzel tisztelegve a vasmű egykori legendás vezetője előtt. Ebből az alkalomból tartottak ünnepséget és táblaavatót a helyszínen.
2021-10-00Emlékpark Borovszky Ambrusnak2021. október 18-án Dunaújváros MJV Önkormányzata emlékparkot avatott Borovszky Ambrusnak.
2021-08-13Fokozott öntözéssel próbálják védeni a növényeket a DVG Zrt. munkatársaiKedvezőtlennek bizonyult az elmúlt egy év időjárása a növényzet számára, hiába az esős tavasz, nem tudta pótolni az őszi és téli gyér csapadékot, az azóta tapasztalható aszály pedig nem kedvez a növényeknek. Hiába a fokozott locsolás is, előfordulhat, hogy az ilyen erős napsugárzás során a növények levelei megégnek.
2021-08-05Virágosítási versenyre nevezték a teretAz önkormányzat nevezett a Virágos Magyarországért versenyre Dr. Molnár László Emlékparkkal.
2021-07-30Versenyben a Dr. Molnár László Emlékpark. Virágosítási versenyen szerepel a Dr. Molnár László EmlékparkIdén már 28. alkalommal hirdették meg a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt Virágos Magyarország versenyt, amelynek célja egyebek mellett a kulturált és vonzó településkép kialakítása. A települések önkormányzatainak rendezett megméretésre Dunaújváros az egyetem előtti Dr. Molnár László Emlékparkkal nevezett.
2021-06-11Praktikus megoldások a belső udvarok védelméért.A dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszoda külső medencéje mellől származó, kőből készült virágtárolókat helyeznek el a város 32 pontján a DVG Zrt. munkatársai. A munkálatokat Mezei Zsolt, Dunaújváros általános hatáskörű alpolgármestere és Szántó Péter önkormányzati képviselő személyesen koordinálta.
2021-06-04A tó helyett sziklakert épült a Váci Mihály utcábanA város látképe szempontjából nagyon fontosak a különféle kertek, zöldterületek. A Római városrészben az egykori elkerített tó helyén készült el egy sziklakert, amelyről Barta Endre, Dunaújváros alpolgármestere nyilatkozott.
2021-05-07Szépül-zöldül Dunaújváros, ezúttal az ESZI mögöttSzántó Péter, a dunaújvárosi 1-es választókörzet önkormányzati képviselője lakossági megkeresésre az ESZI mögött segédkezett gyümölcsfa ültetésben
2021-04-23Járvány ide vagy oda, a fű bizony nő akkor is. A fű nő, az élet pedig megy tovább a járvány ellenére isMegkezdődött Dunaújváros szerte a fűnyírás, ezzel egy időben pedig az ilyenkor szokássá vált virágültetési, parkrendezési munkálatok is terítéken vannak.
2021-04-09Megújul a 7. számú választókörzet. Tavaszi megújulás a TechnikumbanA dunaújvárosi Technikum városrészben várható apróbb fejlesztéseket és a tavaszi munkálatokat tekintette át Mezei Zsolt alpolgármester, a 7. számú választókörzet önkormányzati képviselője. A helyszíni szemlére a Városüzemeltetési Osztály két szakembere is elkísérte.
2020-09-25Biztos alapokon állnak majd a szobrokZajlanak a dunaújvárosi Sándor Frigyes Zeneiskola melletti parkba tervezett szoborcsoport előkészületi munkálatai. A kompozícióban a Vasmű úti fák közül három is helyet kap majd, emellett pedig egy lakatokkal díszített emlékművel idézik majd fel az intézmény diákjai az itt töltött időt. A DVG. Zrt. munkatársai az ehhez szükséges térrendezési, valamint betonozási és egyéb munkálatokat végzik, hogy október 1-jére, a tervezett átadásra minden készen álljon.
2020-07-31Faállomány, szelektív gyűjtés, csatornaInterjú Mezei Zsolt, dunaújvárosi alpolgármesterrel Dunaújváros fásításáról, a szelektív hulladékgyűjtés helyzetéről és a csatornázásról
2020-07-10Egy régi ügy mellé állt a városvezetésA várhatóan hamarosan pro forma is megszülető önkormányzati döntés közvetlen előzménye, hogy 2020. június közepén az 1-es körzet aktuális kérdéseit tekintette át több helyszínen Szántó Péter, a körzet képviselője és Pintér Tamás polgármester. Ekkor nézték meg a Martinász szobor környékét is, a személyes megtekintés során pedig elhatározták, felkarolnak egy régi ügyet, és támogatják, hogy ez a jelenleg névtelen park Borovszky Ambrus nevét viselhesse.
2020-06-00Gyönyörű városunk képekbenRácz-Lambada József fotói Rácalmásról
2020-05-25Példamutató összefogás a tiszta városértDunaújváros számos pontján takarították ki a DVG és a DHHF munkatársai a parkolókat, közterületeket 2020. tavaszán
2020-02-14KözmeghallgatásKözmeghallgatást tartott a dunaújvárosi önkormányzat vezetése 2020. február 11-én a dunaújvárosi városháza házasságkötő termében.
2019-11-00Olimpikonjaink parkja. Huszonhat fát ültettek elA Dunaferr Sportegyesület tornaszakosztályának kezdeményezésére igazán szívmelengető eseményre került sor 2019. október 24-én a városban: a sportegyesület huszonhat olimpikonjának tiszteletére 26 fát ültettek el közösen az egyesület vezetői, edzői és versenyzői. Nyilatkozik Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke. A Dunaferr SE olimpikonjainak felsorolása.
2019-10-25Olimpikonok parkja. A Dunaferr SE egyesületei faültetési akciót tartottakHuszonhat fát ültettek ma a belvárosi Aldi mellett a Dunaferr SE jelenlegi és egykori tagjai annak a huszonhat olimpikonnak a tiszteletére, akik az egyesület színeiben képviseltek bennünket olimpián.
2019-07-25Összefogás kell a rongálások megelőzéséreA napokban ismét arról kaptunk hírt, hogy a közlekedési táblákat eszement alakok megrongálták. A negyvenéves parkot tavaly újították fel a „Kösz Hankook” jótékonysági programja és a város önkormányzata támogatásának köszönhetően. A Március 15-e téren elkészült parkot elsősorban a környező óvodák és iskolák használják, itt ismerkednek meg a gyerekek a KRESZ alapjaival.
2019-07-00Schrick István. Polgármesteri értékelőSchrick István Rácalmás polgármesterének beszámolója az elmúlt öt év beruházásairól, az elnyert állami támogatásokról (2019. július)
2019-06-21Szuper-Portré: A dunaújvárosi fák "atyja"Beszélgetés Éberhardt Bélával, nyugdíjas erdőmérnökkel, mit csinál mostanában, melyik a kedvenc fája Dunaújvárosban...
2019-06-20Az újszülöttek ligetét avatták fel Perkátán2019. június 15-én avatta fel Perkáta Nagyközség Önkormányzata a 2018-ban Perkátára született gyermekek Újszülött Ligetét.
2019-06-00Parkavató ünnepség (képaláírás)Megújult a Millenniumi-tó és az azt körülvevő park. A beruházás lezárása alkalmából avatási, átadási ünnepséget rendez Rácalmás Város Önkormányzata (2019) június 22-én, szombaton. Számos, látványos programmal várjuk a rácalmásiakat és vendégeinket, ilyen lesz például a Táncoljuk körbe a tavat! Kérem, tartsanak velünk! Avassuk közösen a megújult Millenniumi parkunkat! (teljes szöveg)
2019-05-31Dunaújváros tovább fejlődik. Rendkívüli közgyűlésre hívták össze a képviselőtestület tagjaitKözgyűlés: A Hamburger Hungária Kft. ajánlatot tett az önkormányzatnak egy a tulajdonában lévő területre. A Hengerész utcai kutyafuttatót áthelyezik a Béke körút sarkán lévő nagy parkos területre. Az élményfürdő és a sportuszoda felújítása után maga a fürdőpark kialakítása következik. Fejlesztik a Baracsi úti arborétumot, kiállító teret építenek az erdészház mellé. A Krisztus Király római katolikus főtemplom 10 millió forinttal járult hozzá, hogy elkészülhessen a templom negyedik ólomüveg ablaka.
2019-05-00A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület hírei. Szép porta értékelő körúton jártuk... Saját porta képek. 2000 tő virágpalántát ültettek el a városvédők.- A Rácalmási Városvédők a tavaszi "Szép Porta"értékelő körúton jártak - Képek Igmándi Béla rácalmási házának utcafrontjáról - 2000 tő egynyári virágot ültettek a rácalmási városvédők
2018-11-22Új KRESZ-pályát adtak át (képaláírás)A KÖSZ, Hankook!, azaz a Közösségi Összefogás a Szebbért elnevezésű programnak köszönhetően felújították a KRESZ-parkot a Béke városrészben. A munkálatokból számos önkéntes is kivette a részét, így az óvódások boldogan vehették birtokba a megújult pályát, ahol a játék mellett a közlekedési szabályokat is elsajátíthatják. (teljes szöveg)
2018-11-00Virágos RácalmásértA Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület (2018) november 16-án tartotta a virágosítási, településszépítési verseny díjkiosztó ünnepségét. Nevek és eredmények a cikkben
2018-11-00Hamarosan elkészül a Millennium park (képaláírás)Érdemes kisétálni a Millenniumi parkba, amely TOP-os támogatás jóvoltából megújult az elmúlt hónapokban. A szakemberek lassan befejezik a munkálatokat. Rendbe tették és megerősítették a tó medrét, gyalogos ösvényeket alakítottak ki. Már a parkosítás és a padok, térbútorok kihelyezése van hátra. (teljes szöveg)
2018-10-19Nagyon figyelnek a növényzetreA dunaújvárosi DVG Zrt. erdészeti és parkfenntartási ágazata ősszel is folytatja a növények és parkok gondozását.
2018-10-09Tiszta udvar, rendes kutyásokA civil megmozdulások korát éljük. Nagyon sokan vannak, akik mindenféle felsőbb, szervezett erő ráhatása nélkül vállalnak magukra valamilyen közösségi munkát, csupán azért, mert ez nekik jólesik, vagy azért, mert ezzel is példát szeretnének mutatni a társaiknak. A Széchenyi park környékén élő kutyások közössége pontosan egy ilyen akcióba fogott a hétvégén.
2018-09-00Már a parkosításon is dolgoznak a szakemberekBeszámoló a Millennium park rehabilitációjának 2018. augusztus-szeptemberi munkálatairól
2018-08-00Rendet tettünk a városközpontban (képaláírás)Július 23-án a városközpontban (Rácalmás) akadt dolguk a városvédőknek: megtisztították az ágyásokat, rózsát metszettek. Úgy dolgoztak együtt, mint régi cimborák!
2018-08-00Gazoltunk az állomáson (képaláírás)Kicsit gazoltunk a vasútállomáson, fűkaszáltunk, gyomirtóztunk, pótoltuk a kisült virágokat és locsoltunk is. Szépen megnőttek az évelők a kőedényekben és jó ötlet volt a sziklakerti az ablakokban, ezek kevesebb locsolással is beérik. (teljes szöveg)
2018-06-26Megújul a Millennium park. Novemberre teljesen megújul a rácalmási Millennium parkLátványos munkálatok zajlanak Rácalmás központjában a Millenniumi park területén, amelyen komoly fejlesztést hajtanak végre még az idén.
2018-05-00Virágot DunaújvárosnakMészáros László, a DVG Zrt. parkfenntartási ágazatvezetője nyilatkozik a 2018 tavaszán a városban ültetett virágokról. Újdonság lesz a verbéna, de mellett továbbra is favorit az új-guineai nebáncsvirág és a begónia.
2018-04-00A "Zöld város kialakítása". Így szépül a városunkCserna Gábor polgármester nyilatkozik a Zöld város kialakítása című projektről.
2018-01-12Dunaújváros sportváros. Közel tizenkét millió forintból új park épültElkészült a város első szabadtéri sportparkja a felső Duna-part Batsányi utca mögötti területén.
2017-12-00Sikeres volt a közösségi faültetés. Jubileum: 70 év 70 fa NagyvenyimértNagyvenyim fennállásának 70. évfordulója alkalmával 70 db fát ültettek önkéntesek. A cikk tartalmazza a segítők neveit.
2017-08-00A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület hírei. Jól éreztük magunkat a családi napon. Szépek a virágágyások- Vers a családi napról - A Rácalmási Városvédő Egyesület megköszöni a magánszemélyeknek és intézményeknek a rácalmási buszmegállók mellé telepített virágágyások öntözését.
2017-07-00Virágos Magyarországért - Rácalmás ismét nevezettA szervezők felkérésének eleget téve Rácalmás város 2017-ben is benevezett a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyre. Az értékelők július 4-én jártak Rácalmáson.
2017-07-00Gyönyörűek a portákA rácalmási önkormányzat vezetőinek véleménye Rácalmásról.
2017-06-30Tovább szépül a belváros. Vasmű út, felső Duna-part és Dózsa moziSzámos felújításra nyert el pályázati forrást az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) által.
2017-06-00Megint tettünk a Virágos Rácalmásért2017. májusában 3600 db egynyári és 600 db évelő növényt ültettek a rácalmásiak a Rácalmási Városvédők vezetésével a település köztereire.
2017-05-26Nebáncsvirág, kakastaréj, kékzsálya, kék bojtocska és sárlkánybegóniaMintegy tizenhatezer egynyári virágot ültettek el a város területén.
2017-05-00Nebáncsvirágok és előkertekBeszélgetés Mészáros Lászlóval, a DVG Zrt. parkfenntartási ágazatvezetőjével a városi virágágyásokról, előkertekről és a fák kivágásáról.
2017-05-00TOP: több mint 300 millió forint Rácalmásnak. 300 millió az iparterületre és a Millenniumi parkraA Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) első körös elbírálása Rácalmás számára két területen is kedvező döntést eredményezett: 200 millió forint támogatást kapott a város az iparterület fejlesztésére, valamint további 102 millió forintot a Millenniumi park helyreállítására, fejlesztésére.
2017-04-00Szavazzanak Illyés Zsuzsára!Illyés Zsuzsa tájépítész tervezte és valósította meg, egyéb munkái mellett, Rácalmáson a Jankovich-kúria parkját, a Petőfi-szobor környékének parkját, a Manóvár Óvoda és Bölcsőde udvarát és őt bízták meg a Millenniumi Park átalakításával is. Munkái alapján beválogatták az Év tájépítésze döntőjébe.
2017-03-03Helyet keresnek a kutyaparknakIsmét meghirdeti a KÖSZ, Hankook! programot az abroncsgyártó cég, ezúttal egy kutyapark létrehozását tűzték ki célul.
2017-01-26Rendkívüli közgyűlés2017. január 26.
2016-12-17Káposztát osztottak (képaláírás)A Jobb Adni, Mint Kapni Egyesület sajátos ételosztást rendezett december 16-án, pénteken a városban. Az adományokból vásárolt alapanyagokból százharminc adag székelykáposztát főztek Apagyi Imre vállalkozó közreműködésével, majd egyesével bedobozolva szétosztották hajléktalanok között a hajléktalanszállón, az alsó Duna-parton, a város parkjaiban. (teljes szöveg)
2016-11-00Legyen télen is virágözön! A városvédők és az örökbefogadott ágyások gazdái most is sokat dolgoztakTöbb, mint ötven önkéntes gondozta és virágosította Rácalmás parkjait és köztereit 2016 őszén a nemzeti ünnep előtt.
2016-09-28A zempléni kapcsolat. A testvértelepülésAz esedékes szüreti felvonulás mellett egy új közösségi parkot is avattak a mögöttünk hagyott hétvégén Kisapostagon.
2016-09-00A barátság az emberek szívében élNagyvenyim nemcsak a falu önállóvá válását ünnepeli a falunapon, hanem a barátságot is. Ennek jó példája a nagyrendezvény előestéje, amikor Altomünster parkra keresztelték, és felavatták a polgármesteri hivatal melletti zöldterületet, ahol a Barátságkő is áll. Mert a barátság olyan, akár egy téli lámpás.
2016-09-00Kitűnő hangulatú Falunapunk voltBarátságparkot és könyvtárat avattak, közösségi díjakat adtak át a nagyvenyimi falunapon, 2016 augusztus6-án.
2016-08-26A dunaújvárosi erdők őre. Virágos, zöldellő városért dolgozikÚj főerdésze van városunknak, a DVG Zrt. Erdészeti-- és parkfenntartási ágazatának vezetője Mészáros László.
2016-08-06Akár a téli lámpás. A barátság ünnepénAz Altomünster park avatásával, kiállítások megnyitójával hangolódtak augusztus 5-én,péntek este a nagyvenyimiek a másnapi falunapra.
2016-07-30Legvirágosabb (képaláírás)Sokakat talán meglep, de Dunaújvárost máig az ország legvirágosabb települései között tartja számon az országos közvélemény. E meggyőződés fenntartása sok munkába kerül: képünkön Tatai Éva, Kovácsné Kovács Ildikó, Piéizota Szandra, a DVG Zrt. munkásai a Vasmű úti park szemkápráztató virágágyásainak gondozása közben július 29-én, pénteken. (teljes szöveg)
2016-07-01Harmincnyolc év becsület és tisztesség. Horváth Tibor utódja már nyolc éve dolgozik mellettenyugállományba vonult a DVG Zrt. erdészeti és parkfenntartási ágazatvezetője, Horváth Tibor. Pályakép. Utódja Mészáros László.
2016-06-00Erdésztibi és a nyugdíjBeszélgetés Horváth Tiborral, a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. erdészeti és parkfenntartási ágazatának vezetőjével, aki 2016-ban nyugdíjba megy.
2016-06-00A Rácalmási Városvédők híreiA Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület tagjai egynyári és évelő virágokat ültettek; 2016. június 6-án elnökségi ülést tartottak és tökgazoláson vettek részt. A Virágos Rácalmásért versenyre 2016-ban negyvenhét lakos nevezett.
2016-05-00Virágosítottuk RácalmástA Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület 2016-ban is folytatta virágosítási programját. Ebben az évben 2300 tő virágot ültettek el az ágyásokban.
2016-04-28Megvannak a győztesek!Közel egy hónappal a március 31-i indulást követően véget ért a „KÖSZ, Hankook!” önkéntes program első szakasza. A legtöbb szavazatot a szabadtéri edzőpark és a tűzoltóállomás felújítása kapta.
2016-04-27Virágos lett a községRégi szokása a mezőfalviaknak, hogy tavasszal összefognak és virággal díszítik utcáikat, köztereiket.
2016-04-21Tavaszi színpompa és virágözönParkok, virágok, virágos parkok Dunaújvárosban.
2016-02-08Már egyetemi szinten buliztakKépes beszámoló a Dunaújvárosi Egyetem előtt rendezett ünnepségről, koncertekről.
2015-12-01Szerzetes atyák napjaNagyvenyim legendás plébánosainak avattak emléktáblát november 30-án a Szent Bernát Arborétum kertjében.
2015-11-16Szent Bernát utódaiA nagyvenyimi "Szent Bernát Arborétum: Emlékfával gyarapodott a híres gyűjtemény. Parkszépítő napot rendeztek november 14-én a Szent Bernát Arborétumban. És még egy kis ünnepséget."
2015-11-03Akiket a mozdony füstje megcsapott...A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület rendbe tette és folyamatosan gondozza a vasútállomás környezetét.
2015-10-27Virágos és szép parkokA közterek kertészeti kultúrájának fejlesztéséért-díjat kapott Rácalmás. Országosan is elismerik azt a településszépítő munkát, amelyet Rácalmás önkormányzata és városvédő egyesülete karöltve végez évtizedek óta.
2015-10-17Az ősz színeiben (képaláírás)Hidegtűrő növényeket ültettek a Vasmű úti zöldsávba. Árvácskák jelentenek mostantól üde színfoltot a járókelőknek (nem teljes szöveg)
2015-09-18Kikisztítják a kikötői öböl északi részétElső közgyűlés a nyári szünet után. Az Arany János utca 58 és a 60. számú ingatlanokat megvásárolja az önkormányzat. A Mondbach kúria melletti (Magyar út 31) romos ingatlant megvásárolja a város 13 millió forintért. Az önkormányzat tulajdonában lévő, a műfüves pályáknál lévő zöldterület park és erdőgondozási munkálataival a DVG Zrt-t bízta meg a közgyűlés 2,6 millió forintos költségvetéssel. 2 millió forintot biztosítanak a horgásztanyához vezető út kotrására. A Dunaújvárosi Főiskola Diák Sportegyesület részére, az első osztályban játszó dunaújvárosi futsal csapat támogatására 10 millió forintot biztosítanak. Október 1. és 2016. szeptember 30. között havi 250 ezer forintos támogatást biztosítanak Hajdu Jonatánnak és Takács Krisztiánnak az olimpiára való felkészülésükhöz. A Gurics György Birkózócentrum az elkövetkezendő 15 évben az egész épületet használhatja, s az önkormányzat átvállalja az üzemeltetési költségeket. A Városháza téren lévő kültéri teraszos fagylaltozót 2,9 millió forintból beköltöztetik a Városháza lapostetős "B" épületébe, az okmányiroda helyén kávézóként működne tovább. A volt Bánki iskola épületének egyik szárnyába - melyet megpróbálnak pályázat útján felújítani - beköltözne a GESZ.
2015-09-03Történeti pontosság a cél!A rácalmási vasúttörténeti park alakulásáról. Már két legendás darab is látható.
2015-08-24Szép park lett a partonAugusztus 20-án ünnepélyesen is átadták Dunaföldváron a Duna-parti park felújításának első ütemében elkészült objektumokat. A parkban felállított és megszentelt új országzászló rúdja Klopcsik István dunaföldvári vállalkozó hozzájárulásából készült.
2015-08-17Maradandó e FalunapÚj községpontot avattak a faluban augusztus 15-én. Ezentúl mindig augusztus harmadik szombatja lesz az ünnep! Az új, Ligeti sori parkban felavatták Rohonczi ROHO István Baracs nemzetségfő szobrát is.
2015-06-17A part megújulásának első ütemeElkezdődhetett a dunaföldvári Hősök terénél található park első ütemének kivitelezése A részletekről Horváth Zsolt polgármestert kérdeztük.
2015-06-05Ismeri az erdőt, ismeri a parkokatHorváth Tiborról, a DVG Zrt. erdészeti és parkfenntartási ágazatának vezetőjéről.
2015-05-20Parti kikapcsolódásokBővíteni akarják a Duna-parti Madárles körüli szabadidő-parkot a Partvédelmi Vállalat dolgozói.
2015-05-12Csodás ágyásokA Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület tagjai és lelkes segítőik több mint kétezer virágpalántát ültettek el.
2015-05-06Szépülő Francia-parkA Faluvédő Polgárőr Egyesület és Baracs Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesületének tagjai úgy döntöttek, hogy a három napos hosszú hét végéből két napot a falu szépítésével.
2015-05-05Majális, több helyszínenMájus elsején Perkátán több programmal várták a szervezők az érdeklődőket. Újszülött park avatóval kezdtek.
2015-04-30Új padok és asztalok a parkbanA Liget közben és a Kallós utcában tették rendbe a parkbútorzatot és a növényzetet.
2015-04-28Ilyen volt - ilyen lettRácalmás önkormányzata, a Rácalmás SE Vízi-és Szabadidősport Szakosztálya, a Sirály Horgász Egyesület szervezésében, a városvédők, más civil szervezet és sok-sok lakó közreműködésével öt év alatt jelentős változás, szépítés történt a Duna-parton.
2015-04-00Tulipánoktól a gyepszőnyegigHorváth Tibor, a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási Ágazatának vezetője nyilatkozik a parkokról.
2015-03-24Parkosítanak a Rudas körül (kishír)Parkosítanak a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium körül az iskolai közösségi szolgálat keretében.
2015-03-11A szúrós szemű ős...Park és fedett színpad is lesz a névadó nyárra felállítandó Baracs vezér szobra körül a falu bejáratánál. A szobrot Rohonczi ROHO István készíti.
2015-02-27Elkészült a Római rehabilitációjaTizenöt lépcsőházban hétszázötven lakást szigeteltek, és elkészült az impozáns Római sétány is. A kivitelező készre jelentette a Római körút szociális célú városrehabilitációját. A műszaki átadás-átvételi eljárás kezdődik február 28-án.
2014-12-00Kedves Szomszédok, Újtelepiek!Az Újtelep városrész erdejének bemutatása.
2014-11-24Gömbkőris szegélySzépen alakul a kisapostagi pihenőpark, az Életfája sétány.
2014-09-24Újabb képzésekNégy éev dolgozik együtt a Kegyelet Bt. és a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft.. Park- és kertépítő temetőkertész szakmában szerveznek képzéseket szeptember 12-től, amelyek 2015. január 21-ig tartanak.
2014-09-08Apróságokat kell csak javítaniSzeretik és vigyáznak is a kirándulók a Duna-parti Madárlesre.
2014-08-08Virágoskert az élet...Dunaújváros virágoskertjei.
2014-08-01Jelentés a munkaterületrőlGyorsjelentést adott a városközpont átépítésének munkálatairól a beruházást irányító DV N Zrt.
2014-07-21Új feladatok is adódtakA városháza környezetének (a városháza mögötti parkoló, az Intercisa lépcsője, a garázssor) felújítására szavazott meg pénzt a közgyűlés.
2014-06-00Virágos városunkParkfelújítási és virágosítási munkálatok a városban.
2014-05-27Igazi kikapcsolódás!Tovább szépítik, fejlesztik az alsó Duna-partot. Madárles, grillezőhelyek, játszótér, virágok, mini vízesés. Az egyik ötletgazda, Tóth Ferenc (kép), a partvédelmi vállalat igazgatója.
2014-05-23Virágosítottak6900 tő dáliát és másik 17 fajta virágot ültetett el a Vasmű úton a DVG Zrt. parkfenntartási csapata. Az öntözőberendezést is kipróbálták.
2014-05-16Parkosítási nap a RómainA Római városrész szociális célú városrehabilitációja projekt keretében a főiskola hallgatói és munkatársai, városlakók május 10-én 120 négyzetméteren több száz növényt ültettek.
2014-05-14Szemetet szedtek, virágot ültettekTöbb mint száz önkéntes vett részt Mezőfalván, a TeSzedd és virágosítási akcióban.
2014-05-09Kétezer virág a város utcáinHetek óta parkrendezési munkálatokat végeznek a Vasmű út egyes részein, ami az önkormányzat megrendelésére, szakemberek irányításával történik.
2014-04-29Felújították a SzentháromságotA rácalmási önkormányzat nagy gondot fordít a település szobrainak a felújítására.
2014-04-29Virágom, virágom (képaláírás)Pusztainé Pék Mónika és Zsedrovics Gábor büdöskéket és szőlővirágokat ültet a Jankovich-kúria belső udvarában lévő körágyásba, hogy a megszokott kellemes környezet és színpompás virágok látványa fogadja a rendezvényekre érkezőket.(teljes szöveg)
2014-04-25Öntelt a mackóFelújítják Somogyi József szobrászművész Öntelt mackó szobra szökőkútját.
2014-04-17Virágos udvar (képaláírás)A perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjai szépítik az iskola előtti parkot. (nem teljes szöveg)
2014-04-03A himalájai cédrusnál új fák is lesznekA főtér rekonstrukciója során változik a növényzet is. A legnagyobb, legszebb fák megmaradnak!
2014-04-00Dunaújváros zöldben és színesbenVáros zöldterületeiről.
2014-03-28Virágba borulnak a város tereiA Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. virágba öltözteti a várost.
2014-03-26Parkot és közösséget építenekÖsszefogtak a mezőfalvi lakók.
2014-03-25SzoborfelújításokRácalmás, Szentháromság szobor.
2014-03-17VárostakarításA DVG Zrt. szolgáltatási ágazatának vezetője, Iván László a télen elvégzett feladatokról és a várostakarításról is beszélt.
2014-03-11Megszépülő parkokParkszépítés, parkfrissítés Dunaújvárosban.
2014-03-01Duna-partunk eseteMegnéztük a Madárlest és környékét, ami lassan a város alatti partszakasz legszebb részévé növi ki magát.
2014-02-28Áprilisi kezdésselA tervek szerint áprilisban indul a Római városrész rehabilitációja. Beszámoló az 1,2 milliárd forint összértékű beruházás terveiről.
2014-02-18Erdő akác nélkül?Beszélgetés Horváth Tibor erdésszel, a DVG Zrt. ágazatvezetőjével.
2014-02-15Meg kell menteni a tavat!A Millenniumi-park az egyik kedvelt pihenőhelye a rácalmásiaknak. Aggódnak, mert már nagyon rossz állapotban van.
2014-01-16Újabb lépés előreTavasszal a Római városrész rehabilitációja is megkezdődhet, amelyre 1,2 milliárd forintot nyert a város. A kövérházak szigetelésénél a lakók dönthettek, hogy milyen színűek legyenek a házak.
2014-01-09Lombhullástól ibolyáigA Partvédelmi Vállalat munkatársai megkezdték a tavaszi rendrakást parkokban, tereken.
2014-01-06Jobb lett, mint volt korábbanMi változott a város látványában 2013-ban? (3.)
2014-01-03Mi változott és mi nem? (1.)"Minden, ami csak épült és szépült" Dunaújvárosban.
2013-12-04KépaláírásA Rosti Pál Gimnázium és Szakközépiskola tanulói is csatlakozott a faültetési programhoz, és örömmel ültettek el néhány csemetét a Duna-parton.
2013-11-30Kisfákat ültettekFacsemetéket ültettek a Béke városrészben.
2013-11-29A napokban száznál is több fát ültettek el a városbanA mozi és a posta közötti területen, a Béke városrészi Lajos király körút melletti területen is fásítottak.
2013-11-28Őshonos fafajtákat ültettek a városbanErős, fiatal, szép fákat ültettek az idén kivágottak helyére a város számos pontján a DVG Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási ágazatának munkatársai.
2013-11-23Gyümölcsöző liget lehetA Dunaújvárosi Hírlap hat csemetét vásárolt és tett remélhetően végleges helyére. Gyümölcsfaültetés újra a Duna-parton, az Újpart Művészeti Egyesület kezdeményezése tovább folytatódik.
2013-10-25Lesz egy szép park...Megszépül a mozi melletti park.
2013-10-24Igazi játékparkjuk lett a gyerekeknekÚj játszóteret kapott Daruszentmiklós.
2013-09-05Folyton szépítik a parkokatAz új Faluparkról.
2013-09-01Akik a virágot is szeretik...Interjú Horváth Tiborral, a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási Ágazatának vezetőjével, a városi arborétumról, a közterületi virágültetésről, és az ágazat feladatairól.
2013-07-04Örülnek az új parknakJúnius 3-án felavatták a Martinász szobor környékén elkészült, szép parkot. A parkosítás kezdeményezői, dr. Dorkota Lajos és Gombos István is részt vett az avatáson.
2013-07-04Örökbe fogadták az ágyásokatA Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület olyan sok virágágyást alakítottak ki az utóbbi években, hogy már nem győzik gondozni azokat. Örökbe fogadási akciót hirdettek.
2013-07-01Római "ráncfelvarrás" előttKözel 1,2 milliárd forintból szépül meg a Római városrész. 756 lakás kap külső hőszigetelést. A parkokra, közterekre, útburkolatokra 400 millió forint jut. Sportpálya lesz a grund helyén. 112 millió forintból újul meg a Pajtás óvoda. Az előtereket is felújítják. 2015-re fejeződik be a városrész korszerűsítése.
2013-07-01Dinamikusan fejlődik a városrészA Barátság városrészben zajló fejlesztésekről.
2013-06-26Megszépült a hely (képaláírás)"Bagány Áron és Ibolya Jeszenszky Tibornéval a Martinász szobor körül kialakított új pihenőhelyen" (nem teljes szöveg). Elkészült a park Somogyi József Martinász című szobrának környékén.
2013-06-25Újra szép a MadárlesNem csak helyreállították, de továbbfejlesztették a Duna-parti Madárles környékét a Partvédelmi Vállalat szakemberei.
2013-06-20Térköveznek a hallgatók (kishír)A Dózsa György út 33. mellett található úgynevezett Leopold-parkban a főiskola hallgatói térkövezik az parkon keresztül vezető ösvényt.
2013-06-18Ez mindent vitt! (képaláírás)A Partvédelmi Vállalat állította fel az öbölnél a szalonnasütő helyeket: ezt a lebetonozott faasztalt az áradat emelte ki a helyéről. Pedig a szerző tapasztalta: az asztal megvan vagy száz kiló... (nem teljes szöveg)
2013-06-14Frissítő csobogás (képaláírás)A napokban a DVG Zrt. szakemberei megjavították a város legnagyobb szökőkútját, így már üzemel a Dunaújvárosi Főiskola előtt található hűsítő vizes találkozóhely. (nem teljes szöveg)
2013-06-13Sétáljanak oda! (képaláírás)Épül-szépül a Martinász környéke. Hamarosan szép virágágyások, növények között sétálhatunk el a Martinász szoborig. (nem teljes szöveg)
2013-06-01A szobor maradt, a környezete lett szebbA Martinász, azaz a Kohász-szobor.
2013-05-25Madárles ajándékbaDunaújvárosi Partvédelmi Vállalat újabb szabadidős helyekkel szépítette a Duna-partot. Fatönkből virágtartó, madárles, amelynek építész-tervezője Koós Károly, statikus Dufner István volt.
2013-05-25Tűzrakási módiA Kádár-völgyi arborétum pihenőhelyen diákok tették rendbe a tűzrakó helyeket a tűzoltók segítségével.
2013-05-18Szoborpark lesz (képaláírás)A Martinász-szobor környékén parkfelújítást végez a DVG Zrt. erdészete és kertészete. (nem teljes szöveg)
2013-05-15Faültetés: újra!Folytatódott az Újpart Művészeti Egyesület önkéntes faültetési akciója a Duna-parton. Május 10-én a Széchenyi István Gimnázium, a Rosti Pál Gimnázium, a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola diákjai harminc gyümölcsfát ültettek.
2013-05-11Méltóbb környezetbe kerül a MartinászDr. Dorkota Lajos kormánymegbízott és Gombos István, a terület képviselőjének kezdeményezésére park épül a Martinász szobor köré.
2013-05-10Martinász: új lesz a környékeA DVG Zrt. szakemberei teljesen átalakítják, megszépítik a Martinász szobor környékét. Ha elkészül a park, akkor pihenőfunkcióval is bővül ez a terület.
2013-05-08A Martinász is megújulÚj és méltóbb környezetet kap a Martinász szobrot övező terület.
2013-04-29Faluikat szépítettékTelepüléseiket szépítették Mezőfalván, Előszálláson.
2013-04-15Fa és virág minden kisgyermeknekGyermekfa-program, mostantól minden baracsi kisgyermeknek saját fája lesz a horgásztó partján. Hetvenöt csemetét ültettek el a szülők.
2013-04-15Takarították az arborétumot (kishír)Tavaszi rendrakást rendeztek Nagyvenyimen április 13-án.
2013-04-13KépaláírásRácalmás - A hatalmas fa száz éven át magasodott a Jankovich-kúria mögötti parkban. Átvészelte a háborút, túlélte azt az időszakot is, amikor libatelepként működött a birtok, és borostyánok telepedtek a törzsére. Most megadta magát: a vízáztatta talajban nem tudtak megkapaszkodni a gyökerei - kifordult a földből (teljes szöveg)
2013-04-12Gömbkőrisek a főutcánAz Előszállási Gyermek-és Ifjúsági Alapítvány és az Ifjúsági Klub idén is sikeresen pályázott és nyert, szépítik a községet.
2013-04-03Kicsit késik a fásítás"Nem maradt abba, csak a tavaszi tél időjárása akadályozza a szerencsére már hagyományosnak mondható fásítást a város alatti Duna-parton." Legközelebb április 8-9-én lesz, az Újpart szervezésében pedig májusban lesz, a Madarak és Fák Napja alkalmából: akkor közel száz fát ültetnek el.
2013-04-01Új fák, több virágA DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási ágazat terveiről.
2013-03-16Rácalmáson új szobor, ünnepA Rácalmáson március 14-én megrendezett ünnepség keretében felavatták a kisváros új Petőfi szobrát, Cyránski Mária alkotását.
2013-03-12Teret, szobrot avatnakÉpül-szépül a Petőfi park (kép), ahol a park mellett felavatják Petőfi Sándor szobrát is, amely Cyránski Mária szobrászművész alkotása. Az avatás március 14-én lesz.
2013-03-11Legyen tisztaság a templomkertben!"A Szent Bernát Arborétum Alapítványa szervezésében újabb szombat délelőttöt áldozott a nagyvenyimiek maroknyi csapata a templomkert gondozására."
2013-03-09Ifjúsági centrum a célSzepesi Attila alpolgármester hírei a Vidám Parkban elkezdődött munkálatokról, tervekről. Egy ifjúsági centrumot szeretnénk kialakítani, ahol korábban a szabadtéri színpad ifjúsági park működött. Az alpolgármester nagyon örült a Boda András vezetésével megalakult önkéntes csapatnak, akik vállalkoztak a park rendbetételére.
2013-03-09Parkot építenek az ünnepreA rácalmási önkormányzat saját forrásból Petőfi-parkot alakít ki. A régi szobor helyett pedig a március 15-i ünnepség keretében felavatják Cyránski Mária új szobrát.
2013-03-06A napfény hatalmaA DVG Zrt. erdészetének dolgozói és alvállalkozói 6. számú főút mellett, a vasútállomáshoz vezető körforgalmi csomópont mellett újítják az országutat kísérő erdősávot, és a város parkjaiban is megkezdődött a tavaszi munka.
2013-03-02Töredelik, telepítik...Idén, harmadik éve az Újpart Művészeti Egyesület kezdeményezésére gyümölcsfákat ültetnek a város alatti Duna-parton, a kikötői öböllel szemben. Sajnos többet elloptak közülük. A Partvédelmi Vállalat dolgozói a Duna-parton, tuskókat szednek, pihenőhelyet építenek (kép).
2013-03-01Tervek készülnek a Millenniumi park rendbetételére (kishír)A rácalmási képviselőtestület megbízta a Pakony Kft.-t a tervek elkészítésével. (nem teljes szöveg)
2013-02-20Két közteret alakítanak át egyszerreRácalmáson a Szent János téren még tavaly kezdték el a meglévő park és piactér átalakítását, a Petőfi tér pedig teljesen új arculatot kap, amelynek a napokban kezdték meg az építését.
2013-02-04Eszükben sem volt kiírtaniA Béke városrészben lévő Hajnal utca közepén lévő zöldterületen kezdtek dolgozni a parkfenntartók. "...nem irtják, hanem ifjítják tavasz előtt a bokrokat, és a lakó kérésére érintetlenül hagynak zöldfoltokat a madaraknak."
2013-01-25A malomra pályáztakAz önkormányzat is beadta a pályázatot a malom épületének megvásárlására. A pozitív elbírálás esetén egy szép műemléki épülettel és a hozzá tartozó parkosított területtel lesz gazdagabb a város.
2013-01-02Mindig a közösséget lopják megMinden év végén el-eltűnik a közparkokból egy-egy fenyőfa, amit a város vagy a lakók ültettek. "Duna-parti lépcsőkön nevelt nagyon szép, fajta szerint is igen gazdag faállományból majdnem minden év végén eltűnik néhány."
2012-12-19Faültetők sikereiSikeres évet zárt az Ültessünk ezer fát! akció, több mint száz fát ültetek a Duna-parton.
2012-12-01Kincs a szemünk előtt...Interjú Horváth Tibor erdésszel, a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. Erdészeti és Parkfenntartó ágazat vezetőjével.
2012-11-08Mint a kopár szik sarjaA rácalmási Millenniumi Park tava kiszáradt.
2012-10-30Civilek a kapunálA dunaújvárosi Vidám Parkért elnevezésű civil kezdeményezés megkezdte a "munkát." Október 27-én és 28-án bejárást tartottak a Vidám Parkba Boda András vezetésével. Beszámoló.
2012-10-29Összefogtak a Barátság szépítéséértOktóber 27-én faültetési és takarítási napot rendeztek a Barátság városrészben, Gombos András, a terület önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére.
2012-10-26A hétvégén beveszik a Vidám ParkotA dunaújvárosi Vidám Parkért néven meghirdetett kezdeményezés ötletgazdái a szombaton és vasárnap bejárást tartanak az elhagyott parkban.
2012-10-19Rácalmás központja lehet ez a találkahelyOktóber 18-án új közösségi teret és szabadidő parkot avattak. A parkot a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület pályázati kezdeményezése nyomán, a Mezőföldi HÍD Térségfejlesztő Egyesület közreműködésével, s az Európai Unió támogatásával hoztak létre.
2012-10-12Több száz árvácskaA Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület önkéntesei árvácskákat és évelőket ültettek az új közösségi park virágágyásaiba.
2012-10-05Park a városbanAdonyban, a volt Zichy-kastély jelenleg művelődési központ mögött terül el a három hektáros Kastély-park.
2012-09-04Park lett, nem csak fiataloknakA Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület kulturált pihenőhelyet alakított ki a Széchenyi térnél.
2012-08-28Az egészséges fákat megkímélik"A belvárosi rehabilitációs terv megvalósításával kapcsolatban felmerült lakossági kérdés: kivágják-e a fákat és újakat telepítenek a városháza környékén?"
2012-08-24Megújul az egészségházFelújítják a rácalmási egészségházat. A rendelők környékén tart a parkosítás, járdát és parkolókat építenek.
2012-08-04Megújult a parkNagyvenyim 65 éves. A jubileum alkalmából augusztus 3-án felavatták a felújított Nagvenyimi Szent Bernát Arborétumot.
2012-07-18Fákat ültettek a gyerekeknek (kishír)Július 15-én emlékparkot avattak az előző esztendőben Perkátán született gyerekeknek.
2012-07-13Duna-parti csodás panoráma"A Duna-part 60 hektáros fűfelületén kívül a felosztás szerint egyes területnek nevezett belvárosi, hét hektárnyi parkok gondozását is a Partvédelemi Vállalat végzi." Beszélgetés Tóth Ferenc igazgatóval, a Partvédelmi Vállalat munkájáról.
2012-06-27Élménykert: az összefogás diadalaMegnyílt a Jószolgálati Otthon Bercsényi úti egységében az Ability Park, a Jószoli Ability Élménykert. A park létrehozóinak, támogatóinak névsora a cikkben.
2012-06-23SzobortakarítókÖnkéntesek tisztítják a Duna-parti szoborpark alkotásait.
2012-06-06Virágosabb város!Kép a Dunaújvárosi Főiskola előtt található Dr. Molnár László Emlékparkról.
2012-06-01Nyár, parkok, kutak, virágokIvóvíz, tisztaság, állatsimogató, parkok.
2012-05-09Üzemben a szökőkútÜzemel a Dunaújvárosi Főiskola előtti téren működő szökőkút.
2012-05-09A civilek rendezték a parkotAz Erdőjárók és a Nyugdíjas Egyesület tagjai szépítették a nagyvenyimi Szent Bernát Arborétumot.
2012-05-03Arborétum és rendházA Szent Bernát Arborétum Alapítványa pályázati támogatást nyert az arborétumként ismert templomkert fejlesztésére, és a rendház homlokzatának külső felújítására.
2012-04-02Fát ültettek, parkot építenekSzépítik az előszállási Cifra-kertet.
2012-03-20Régi álom teljesül: újra éled a CifrakertAz elhanyagolt állapotban lévő Cifrakert felújítására szövetkeztek az előszállásiak.
2012-02-22Folytatódik a faültető-akció2012-ben folytatódik az Újpart Művészeti Egyesület által kezdeményezett Ültessünk ezer fát! elnevezésű akció. Érdekesség, hogy minden dunaújvárosi újszülött kap egy fát a gemenci erdőgazdaságtól az idén!
2011-11-05Lakók érdeme: szép lett a parkElőszállás.
2011-06-02A városkép ékszereiDunaújváros szökőkútjairól. Kép Friedrich Ferencről a főiskola előtti emlékparkban található Duna-kavics alkotásával.
2011-05-30Akkor most kié is a park?"Gazdátlanná válhat az egy hektáros zöldterület a város szívében. A főiskola megépítette, de a városnak kellene üzemeltetnie. A főiskola előtti park rövid idő alatt a dunaújvárosiak egyik kedvelt találkozóhelye lett. Kérdés, az marad-e továbbra is?!"
2011-05-13Ültess fát!Legyen gyümölcsöző a Duna-part. Az ÚjPart Dunaújvárosi Képzőművészek Egyesülete idén ezer gyümölcsfát szeretne ültetni.
2011-05-11Második ligetünk arculata"A Földes Ferenc liget - Március 15. tér zöldfelülete a város második legnagyobb ligete a Petőfi liget után. A két zöldterület gondjai hasonlók..."
2011-05-09Együtt a parkosokkalMár két hónapja szorgosan munkálkodik a Szemétkommandónak becézett, önkéntesekből szerveződött társaság. A csapat május 21-én csatlakozik az országos, Te szedd! - önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz. A továbbiakban pedig a Dunanett Kft. parkfenntartóival együttműködésben dolgoznak.
2011-05-09Figyeljünk a kullancsra!A veszélyzónákat jelző térkép szerint a Duna-part és az erdei tornapálya fertőzött terület.
2011-05-06Százszorszép történet!Erdővédő - A Dunaújvárosi Hírlap környezetvédelmi programja. Beszélgetés Harmati Jánossal, aki "megszámlálhatatlan növénnyel gazdagította közös lakhelyünket."
2011-05-02Százéves iskolamúltAz egykori iskolaigazgató, Molnár J. Frigyes születésének 100. évfordulóján emlékparkot avattak Nagyvenyimen.
2011-04-18Kertésznek lenni jó!Erdővédő - A Dunaújvárosi Hírlap környezetvédelmi programja. Faültetési akció április 16-án közel száz önkéntes: kisiskolások, gimnazisták, szülők, művészek, és mások fát ültettek a Duna-parton.
2011-04-16Ültessünk fát!Erdővédő - A Dunaújvárosi Hírlap környezetvédelmi programja. Faültetési akció április 16-án, az akció kezdeményezői: Kaszás Éva újságíró és Rohonczi ROHO István képzőművész-tanár.
2011-04-09Édenkertet mentenekA nagyvenyimi templomkert, a megmentett arborétum.
2011-04-02Erdőmentő kezdetekDunaújvárosi Hírlap Erdőmentő sorozata. Egyetlen kérdésről beszélgettünk: mennyi és milyen erdőnk van a városban? Az első fórum résztvevői: "Éberhardt Béla nyugdíjas erdőmérnök, Kaszás Éva újságíró, Wachter Hella kertészmérnök, Wachter János gombász, Horváth Tibor erdész, Rohonczi ROHO István képzőművész, fafaragó, Szabó László, az önkormányzat zöldterületi felelőse."
2010-08-25Pihenőhely lett a MackóKedvelt pihenőhely lett az Építők útján, a mackó szobornál.
2010-07-02Zöldek: előre?!A Zöld Föld program keretében mini parkosítás a Kortárs Művészeti Intézet előtt.
2010-07-02KertavatásAz Euroshow Kft. ügyvezetője, Pető Zsolt örökzöldekkel beültetett kertet adott a városnak, a Zöld Föld Program keretén belül.
2010-06-09Főiskola kontra városPeres ügy a Dunaújvárosi Főiskola és az önkormányzat között. Tervek: A város a főiskolával közösen kézilabda-akadémiát hozna létre. Közös médiacsoport létrehozása.
2010-06-03A fák is szenvednek az esőtől és a széltőlAz időjárás okozta károkról. A viharos időjárás miatt eddig 92 kisebb-nagyobb fát kellett kivágniuk az erdőterületeken és parkokban a Dunanett Kft. munkatársainak.
2010-05-04Zarándok parkot építettekElőszálláson parkot építettek, neve: Szent Róbert Zarándok Park.
2010-04-28Folyamatosan szépül a Gagarin környékeSzépül a Barátság városrész.
2010-03-31Egy parkerdő lehet belőle?"Ez a védőerdő ugyanis ezen a szakaszon (nagyjából a Venyimi úttól) egyfajta parkerdő szerepét veszi át."
2009-11-05Elhordják az erdőtA hideg idő beköszöntével újra megkezdődött a falopás Dunaújvárosban és környékén. Beszélgetés a károkról.
2009-11-03Száraz tónak száraz partjánKiszáradt a rácalmási Millenniumi Park tava.
2009-10-27Újra tulipánágyásokBeszélgetés Horváth Tiborral, a Dunanett Kft. erdőgazdálkodási ágazatának vezetőjével.
2009-09-30Ahol még a fű is zöldebb"A rendelkezésre álló pénztől függően folyamatosan épül, szépül a Baracsi úti arborétum környéke. Most éppen gyalogösvényeket, új pihenőhelyeket alakítanak ki a területen." Interjú.
2009-09-11A pad lett a hajlékuk"Szóbeli megállapodás van arról, hogy a hajléktalanok nem vernek tanyát a város közparkjaiban." Regisztrál hajléktalanok száma Dunaújvárosban 2007-ben 125 fő, 2008-ban 320 fő.
2009-06-17Park a Lajos-köveknél"A Lajos-köveket fogja egyfajta keretbe az egyik új park. A másik pedig Ady és Léda szenvedélyes kettősének teremt idilli környezetet. A tervező egy fiatal hölgy, ismerjék meg..." Beszélgetés Szabóné Grabecz Andreával.
2009-05-22Virágoskert leszSzépül a város a Dunanett Kft. parkfenntartóinak köszönhetően. A tavalyinál több mint négyezer egynyári virágot ültetnek a Belvárosban.
2009-03-18Alkotófal, fiataloknakTomsics László és Boldizsár Tamás a Széchenyi István Gimnázium diákjai voltak, és 2008-ban egy autóbalesetben vesztették életüket. A Duna-parton az Ő emlékükre egy parkot és egy alkotófalat szeretnének létrehozni.
2009-01-07Liget marad, de szebb!Elkészülte az első tervek a Béke városrészi Március 15-e tér pihenő- és kultúrparkká alakítására. A tervekről.
2008-12-08Parkosították a terepetMezőfalva.
2008-12-03Az örökzöldek atyjaElhunyt Nagy István (1927-2008) erdész. Nekrológ.
2008-10-15Szoborpark a centrumbanJankó Árpád elképzelése.
2008-08-16Szökőkutas ligetPályázati pénzből új közpark épül Mezőfalván.
2008-06-04Filmszínház, megbúvó parkokBelváros: mozi, parkok...
2008-05-26Ösvény és parkFelavatták a LEADER-pályázaton nyert pénzből felépült nagyvenyimi Barátság parkot, és a Nagyvenyim-Mezőfalva-Nagykarácsony gyalogtúra útvonalat.
2008-05-23Nem kell aula a városnakKözgyűlés: a Dunaújvárosi Főiskola előtti parkra továbbra is fizeti a város a bérleti díjat. Az önkormányzat és a Dunaújvárosi Főiskola közötti szerződésekről.
2008-04-21Ültetnek, kaszálnakA DVG Zrt. erdészeti és parkfenntartó ágazatának szakemberei folyamatosan tisztítják Dunaújváros közterületeit, parkjait.
2008-04-17Park lett az akácos helyénNagyvenyim.
2008-03-27Park, szép kilátássalNagyvenyim.
2008-02-25Tavaszelő - erdőn, mezőnA tavaszra készülnek az erdészet szakemberei, munkatársai.
2008-02-18Változóban a Kandó térTereprendezés a Kandó Kálmán téren.
2007-11-05A kellemetlen avarBeszélgetés Éberhardt Béla nyugdíjas erdőmérnökkel.
2007-10-29Pihenőpark egy kis tóvalKisapostag.
2007-07-31Kiszáradástól kivágásigBeszélgetés Horváth Tiborral, a Duna-Erdő Kft. ügyvezetőjével, a város természetes és telepített növényeinek a hőség, szárazság miatt kialault állapotáról.
2007-07-28Sivatag, show nélkülA hőség miatt szárazság veszélyezteti a város parkjait, köztéri növényeket, védett fákat.
2007-06-30Értelmetlen rongálásokA főiskola dr. Molnár László Emlékparkjában rendszeresek a rongálások.
2007-06-09Egy hely, ahová szívesen megyünkNépszerű a Dunaújvárosi Főiskola előtti Dr. Molnár László emlékpark.
2007-05-25Sziget vissza, tűz a hivatalraBeszámoló a közgyűlésről. A kórházban 164 álláshelyet szüntetnek meg. Újabb tervek a szabadstrand helyreállítására; a főiskola előtti park neve: Dr. Molnár László Emlékpark.
2007-05-21Dr. Molnár Lászlóról nevezik el a parkot?Mi legyen a főiskola előtti tér neve?: Dr. Molnár László emlékpark, Dr. Avas Mijály tér, Egyetem park.
2007-05-14A nagy rendrakásDobrev Klára, a miniszterelnök felesége is részt vett a rácalmási "nagytakarításon", a Millenniumi parkban.
2007-04-23Aláírásokat gyűjtöttek a hallgatókAláírásgyűjtés a Dunaújvárosi Főiskolán: a Béke téri tekepálya bezárása ellen és a főiskola előtti tér névadásáról, hogy Molnár Lászlóról nevezzék el.
2007-01-25Virágos Belváros?A parkfenntartók tavaszra a cserjeszigetek helyett virágos cseréket ültetnek a városban.
2007-01-25Piszkos ügyeinkKöztisztasági szabálysértés, ha a kutya a parkaba, vagy a járdára piszkít. A dunaújvárosi helyzetről.
2007-01-16Laci bácsi a főépület előtt1000 aláírást gyűltr össze a főiskolai hallgatók körében, melyben azt indítványozzák, hogy a főiskola előtt lévő térség Molnár László, egykori igazgató nevét kapja.
2007-01-09Park: már nyolcszáz aláírás gyűlt összeEddig mintegy nyolcszáz hallgató támogatta azt a kezdeményezést, hogy a főiskola előtti parkot az egykori kiváló tanárról, Molnár Lászlóról nevezzék el.
2007-01-02Arborétum: bővíteni kell!A Kádár-völgyi arborétum bővítése elkészült a 2006-os év végére. A tervekben továbbifejlesztések szerepelnek.
2007-01-01Nevet a parknak!24 órás emlékfocival és aláírásgyűjtéssel harcolnak a diákok.
2006-11-27Névadó foci - Laci bácsiértA Dunaújvárosi Főiskolások 24 órás labdarúgással emlékeztek a főiskola volt rektorára, dr. Molnár Lászlóra. A foci mellett aláírsát is gyűjtöttek a park elnevezéséért "dr. Molnár László emlékpark".
2006-11-22Maratoni meccsA Dunaújvárosi Főiskolások maratoni focimeccset játszóttak a főiskola korábbi főigazgatójának dr. Molnár Lászlónak tiszteletére. A főiskola aláírásgyűjtésbe is kezdett, hogy a parkot a volt főigazgatóról nevezzék el.
2006-09-27Főiskola-város épült, épülÜnnepélyes keretek között felavatták a Dunaújvárosi Főiskola új, "A" épületét és az Identitás parkot is. Az avatáson részt vett Hiller István, oktatási miniszter is. Részletes, képes bezsámoló.
2006-09-23Megnyitották a parkotA Dunaújvárosi Főiskola előtti Identitás park.
2006-09-15Azonosulhatunk?A Dunaújvárosi Főiskola előtti parkot eddig Identitás Parknak neveztek el. A főiskolai tanács szavazta meg ideiglenesen még az építkezés kezdetén. A közterületek elnevezése viszont a városi közgyűlés hatáskörébe tartozik.
2006-08-30Megkezdődött a műszaki átvételA Dunaújvárosi Főiskola előtti tér, a volt fonoda épületében kialakított termeket és a könyvtárat szeptember 26-án adják át.
2006-07-06Csobog a kút, már az óra is "jár"A Dunaújvárosi Főiskola előtti parkban a tó és szökőkút próbaüzemeltetése már elkezdődött. A híd megépült, a növényeítést, fásítást pedig folyamatosan végzik. Friedrich Ferenc napóra alkotása is elkészült. Az átadás szeptember elejére várható.
2006-06-23Lassan elkészülA Dunaújvárosi Főiskola előtti Identitás-park átadása szeptember elejére várható.
2006-06-20Se neve, se hírneveKülönleges adottságokkal rendelkezik a dunaújvárosi Duna-part magaspart parkrendszere. A sétálóparkot kb. tíz éve tudatosan arborétum-szerűen fejlesztik, és egyszer talán arborétummá nyilvánítják.
2006-05-13Virágom, virágomA dunaújvárosi önkormányzat közel három millió forintot költ arra, hogy a város közterületiparkjait, az utakat elválasztó sávokat virággal borítsa be. Közel 13.000 palántát ültetnek ki a város köztereire.
2006-02-13Pluszpénzért tisztaság2005-höz képest csaknem százmillió forinttal többet juttatnak a városi költségvetésből a köztisztasági feladatokra eben az évben.
2005-12-09Az ipari környezet is lehet természetbarátIgényes környezet a gyárkerítésen belül is.
2005-10-24Az identitás parkjaA Dunaújvárosi Főiskola előtti téren épülő parkról.
2005-10-18A Tökfesztivál keretében avatták fel....Felavatták Rácalmáson a Millenneumi Parkban a település jelképéül fogadott Rácalmási Almafát, amelyet a helyi fiatal művész, Kiss Miklós ajándékozott a településnek.
2005-10-06DF: lassan arcot öltő álomHamarosan elkészül a Dunaújvárosi Főiskola főépülete előtti járda. Beszámoló az építkezésről.
2005-09-14képaláírásKép a Dunaújvárosi Főiskola előtti tér építkezéséről.
2005-08-17Javában folyik a főiskola főépülete előtti építkezésBeszámoló az építkezésről.
2005-08-09Marad a sétaDunaújváros erdőinek állapotáról.
2005-08-04A park egyik éke lesz a tóA Dunaújvárosi Főiskola előtti téren egy tavat is kialakítanak. Rövid hír, kép az építkezésről.
2005-08-03Hangulatos lesz a tér jövőreAz Eszperantó és a Barátság út által határolt területet (a volt nővérszálló és élelmiszer bolt előtt) parkosítja - két ütemben - az önkormányzat.
2005-08-03A mi fáink: könyv novemberreÉberhardt Béla és Szendrődi Tibor közös könyve - A mi fáink címmel - várhatóan novemberben jelenik meg. Éberhardt Béla már egy harmadik könyvet állít össze, ami majd az alig ismert fákról szól majd.
2005-07-22Építkezések koraA főiskola a várost is építi. Mégse nyáron, hanem ősszelkezdik a főiskola két kollégiumának átépítését, felújítását. Beszámoló a Dunaújvárosi Főiskola építkezéseiről.
2005-07-05A Lóri-pályát használják a fősulisokA Dunaújvárosi Főiskola elé, a sportpálya helyére közparkot építenek. A főiskola hallgatói ezentúl a Lorántffy iskola pályáját használhatják, egy húszmillió forintos beruházás fejében. A területen műfüves futballpályát is építenek majd.
2005-05-13Séta a város tüdejébenBeszámoló Dunaújváros erdeinek, parkjainak, sétányainak állapotáról.
2005-05-10Aki a virágot szereti...Kedveltek a város közparkjai, zöldterületei. A város zölderületeiről.
2005-05-06Vasgyári arborétumEmberi környezet a nehézipar tövében.
2003-10-02képaláírásRácalmáson járdát építtet az önkormányzat a Millenniumi Park főutcával párhuzamos szélére.
2003-09-12Parkok a gyárbanA gyár területén 126 hektárnyi züld terület van.
2003-07-07A Tempo ez évben elkészül - ígérikSulák Antal és Kádár László vállalkozók a Vasmű úti szökőkutak elbontásával egy parkkal körülvett, 800 négyzetméteres üzletközpontot építenének, amely mellett egy új szökőkutat is kialakítanának. Az élelmiszeráruház (Tempo) mellett több üzlet, irodaház épülne, parkkal, játszóterekkel.
2003-05-28Idén hatszor kaszálják a város füves területeitNincs elég hulladékgyűjtő kosár a város területén
2003-04-23Meg kéne újulni a nyárra... Szponzorok kerestetnekKismoni László önk. képviselő azzal a kéréssel fordult a cégekhez, magánszemélyekhez, hogy a városunkban található 118 játszótér felújításához nyújtsanak segítséget. Összejött kb. másfél hét alatt egymillió forint. A Bocskai út 10-12 mögötti játszóteret kezdik felújítani.
2003-04-01Bővült a védendő parkok köreA városképi szempontból védendő parkok közé felvette a közgyűlés az alábbiakat: Kistemető, kegyeleti park, Zsidó temető, Kádár-völgy - Béke liget, Aranyvölgy, Rácdomb.
2002-10-15Ujszülöttek Parkja a Béke-városrészbenAz Ujszülöttek Parkjában minden évben, október második szombatján fát ültethetnek gyermekeik, unokáik születése alkalmából a családok. Az első ünnepen 51 facsemetét ültettek el az Arany János és a Kőrösi iskolák előtti téren. A fák "megvásárlásából" összegyűlt százötezer forintot dr. Baráth Károly szülész-nőgyógyász nyújtotta át a kórház újszülött osztálya vezetőjének, dr. Bazsa Sándornak.
2002-07-16Park 2002.- együtt a ligetértA Dunaújvárosi Televízió kérésére mozgalmat indítottak a városban. A program neve Park 2002. lett. Cél: minden évben újuljon meg egy-egy parkunk, a köz összefogásával. A polgármester a program élére állt, védnökséget vállalt felette.
2001-03-27Ki a szabadbaA játszótereink állapotáról, felújításokról.
2001-01-19Ujjé, a parkban nagyszerű - még télvíz idején isKép a rácalmási Millenniumi Park taváról.
2000-01-22Millenniumi park - RácalmásonA faluközpontban lévő Tó-gödör területén épül. Februárban kezdik meg a munkát s 3 hónap alatt elkészül az ország egyik legnagyobb millenniumi centruma.
1999-08-01Terv készült a tógödör helyreállítására.Több mint 20 millió forint támogatást kapott a község a helyreállításra.
1996-09-10Honnfoglalási Emlékpark létesült...1992-ben határozta el az önk., hogy 1100 fa állításával tiszteleg a millecentenárium előtt.
1996-05-11A DVG Rt. a nyerőA város parkjait, zöldterületeit ebben az évbena DVG Rt gondozza.
1996-04-29Vidámpark, uszoda: nyitás előtti...Utolsó simítások a Vidám Parkban. Máj. 1-től a park mini szabadidő centrumként működik. A strand rendbehozataláról. 2 héttel késik a nyitás.
1996-03-26képaláírás, parkMegkezdődött a parkok rendbehozatala.
1995-08-21Családi hétvége a Volán szabadidőpark...A Volán dújv-i dolgozói és családtagjai családi hétvéget tartottak szabadidőparkjukban.
1995-08-09A mi portánk takar(ék)osA városi zöldterület et 3 "vállalkozó" tartja karban: a DVG RT, a Herbula Kft. Portik István magánváll. (Béke városrész). A partterületet a Partfigyelő és Fenntartó Költségvetési Üzem, az erdőrészeket s a Szalki-szigetet az erdészeti üzem. Folyamatosan nő a gondozott zöld terület nagysága.
1995-05-12Illés együttes, LGT. Együtt írjuk a város történetétNosztalgia a régi vidám parki rendezvényekről.
1995-04-27Biztonságos játékokSzombaton nyit a Vidám Park.
1993-08-12Ötletgazdák kerestetnekGazdaságos-e a szabadidőparkok fenntartása? Mit lehetne velük kezdeni? Ötletgazdák kerestetnek!
1993-05-27Startol az IfiparkJúnius 14-én újra nyit az Ifipark!
1993-05-18Vidám Park - leszA Calibra Bt - amely bérli a Vidám Parkot - tervet készített a fejlesztésre, s a folyamatos megvalósításra, hiszen 10 évre vették bérbe a területet.
1993-04-06Kinél zöldebb a fűA város zöldterületeinek gondozásán folyik a vita.
1993-03-26Vizsgálatot kérnekRendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte a DVG igazgatósága, annak érdekében, hogy tisztázzák az önkormányzattal, hosszú távon milyen feladataik lesznek.
1993-03-09Fellebezett "vidámság"A Vidám Park üzemeltetésének pályázatán 3 pályázat közül a Calibra Bt ajánlata nyert. A pályázaton részt vett Zachariás Pál vállalkozó azonban a közgyűlés döntését megfellebbezte.
1992-12-11Fél év a VGV Rt.-nekA Calibra BT kapta meg pályázat útján a Vidám Park működtetésének jogát az elkövetkező 10 évre.A VGV Rt féléves haladékot kapott.
1992-10-16Van, ami nincs?Egy vállalkozó panziót építene a Duna-parton,bérli a Dújv-i Vízitársulat épületét, ennek helyére képzeli el a panziót, de több akadályba ütközött.
1992-10-02Legfeljebb csődbe jutA gazdasági bizottság tárgyalta azokat az időszerű városgazdálkodási témákat, amelyek a közgyűlés elé kerülnek.
1992-08-07Nem kell felfedezniA szabadidő parkok kihasználtságáról, s egyáltalán a létezéséről a továbbiakban.
1992-05-26Ahová szívesen mennekA Dunaújvárosban megrendezett Virágos környezetért pályázat zsűrielnökének véleménye a város zöldterületeiről.
1992-05-26Parképítés, versenybenA parképítő, virágültető versenynek ezúttal Dunaújváros volt a házigazdája. A verseny helyezéseiről.
1992-05-26Gyereknapi kavalkádA gyereknapi rendezvényekről.
1992-05-05Pályázatok fél sikerrelAz önk. pályázatot hirdetett a Calla Kft., a Vidám Park, az uszoda és strand, valamint a szabad strand üzemeltetésére, s több beépíthető szabad területre.
1992-03-27A díjakat elvihetik...Városunk önkormányzata, a Dújv.-i Városgazd. Rt, a Településüzemeltetők Orsz. Szakm. Szöv. és a Kertészeti Egyesülés országos pályázatot hirdetett reprezentatív kertek, játszóterek, színvonalas parkok, parkerdők, közterek kialakítására. A helyszín Dunaújváros.
1992-02-04Jótékony visszavágásEgy olvasói levél alapján az IKV park cserje-ifjításáról.
1992-01-31Gazdára vár a Vidám ParkA városi képviselőtestület pályázatot ír ki vállalkozóknak a Vidám Park hasznosítására.
1991-07-26Szabadidőpark-lakat alattRiport a Duna-parti szabadidőparkban lezárva álló telepekről. Okok, megoldások.
1991-07-26Éber álomGlossza a bezárt Vidám Parkról.
1988-12-02Telefon, park, garázs. Mi foglalkoztatja a Béke városrészieket?A Béke városrész orvoslandó kérdéseiről.
1988-09-09Lesz igazi gazdájuk a parkoknak? A pénz nem lesz több, de...1989.jan. 1-től új szervezet gondoskodik a parkok gondozásáról.
1988-03-15Rendezik a víztorony környékét. Elkészült a támasztótöltésA partfigyelő és fenntartó. Költségvetési Üzem tervezett munkáiról és eredményeiről.
1988-01-15Tudatos, mutatós környezetalakító munka színhelye a Szalki-sziget néhány esztendeje feltöltött része.Sétautak, facsemeték. Fénykép az új tájról.
1988-01-01A derékszög jegyében .Művészet, 1988.10.sz. 42-44.p.A dújv-i szoborparkról.
1987-11-27KépaláírásA fakitermelést is abbahagyták az Ingatlankezelő és Városgazdálkodási Vállalat erdészeti üzemének dolgozói, hogy az alkalmas időt kihasználva, a jövő hét végéig befejezzék a fásítást. (nem teljes szöveg)
1987-09-11Dunaújváros is nevezett.Környezetszépítő tervek. Dunaújváros is benevezett az MTV által kiírt pályázatra, melynek címe: Szebb, emberibb környezetért. A városi pályázat ismertetése. Érdekesség: Béke-liget kialakítása a Béke városrész és az Újtelep között.
1987-04-28KépaláírásIdén másfél millió forintot költ faültetésre a tanács: nagyobbrészt az aszály következtében kipusztult fákat pótolják, de új fasorokat is telepítenek a Béke városrészben.
1987-04-03Tuja, fenyő, boróka. Fák, másfél millióért.A fásítási hónap alkalmával ültetésre kerülő fákról. Adatok.
1987-03-24Lakások és parkok. Ülést tartott a városi tanácsAdatok. Határozat a költségvetés felhasználásáról.
1987-03-24Lakások és parkokÜlést tartott a városi tanács.
1987-03-13Pénz a parkokraA város parkosításának terveiről.
1987-03-13Ne ott, de hol? Ha sokáig tétovázunk...A város fejlesztés terveiről nyilatkoznak: Czakó Imre főiskolai adjunktus és Kovács Péter a Dunai Vasmű Oktatási Osztály vezetője. Tervek: parkok, környezetvédő beruházások, a középiskolai hálózat fejlesztése. Új középiskola építése a Vasmű tér nyugati oldalánál lévő véderdő szélén.
1987-03-06Fától az erdőt?Parkok, kertészetek a városban.
1987-02-17Megszépül a mozi környékeParkosítási tervek.
1986-10-17Szebb és gondozottabb. Arborétum lesz.A Béke városrész és a Ságvári városrész között készülő, betonozott lépcsők építésével egyidőben megkezdték a kádárvölgyi tervezett arborétum kialakítását.
1986-08-12Parkok - "gebinben". Jól jön a pénz, a környék is szép lesz.A városi parkok új karbantartási terveiről
1986-06-03Parkerdő lesz itt. Ha mindenki úgy akarjaA Castrum városrész parkosításának, fásításának tervei
1986-04-18Másoknak példa. Elismerés a legjobbaknak.A fásítási hónap alkalmával rendezett megnyitóünnepséget Dunaújvárosban tartják. Dunaújváros kíváló fásítási tevékenységének elismeréséért. Fénykép.
1986-04-18Füvesítés, fásítás. Rendezik a szabadstrand környékét.Szabadstrand felkészítése a nyárra
1986-04-11Faültetés városszerte. Jelképünk a kocsányos tölgyAz országos fásítási hónap alkalmából.
1986-03-28Ne legyen senkiföldje. Nyugdíjasokat foglalkoztatnának.A parkok őrzésére és tisztántartására. Az IKVV terve
1986-03-07Versenytárgyalás helyett árengedmény. Lakók, parkok, ötletek.Az IKVV parkfenntartási munkájának kritikája. Lekaszabolt rózsatövek. Városi főkertész kellene. Lesz mit megvitatni
1985-12-17Folytatódik a fásítási program a Béke városrészben...Fénykép.
1985-12-03Ki dönti el, hova milyen fa kerül. Ugyanazt akarjukAz IKVGY kertészetének parkfenntartási üzeme vezetőjének nyilatkozata a fásítási tervekről.
1985-11-22Park, parkolás, világítás. Az I-es népfrontkörzet gondjaiVárosfejlesztési gondok. Fénykép.
1985-10-25Pihenőpark lesz a völgyben. Cirkusz és védőerdőA Béke II. városrész és a Technikum városrész közötti terület parkosításáról.
1985-07-05Nappal is ég a villany. A fából is megárt a sok?A házakhoz túl közel lévő fák elsötétítik a lakásokat.
1985-04-30Rövidebb út a vasmű főbejáratához. Hol legyen a gesztenyesor?Környezetalakítási terv. Térképvázlat.
1985-03-08Inkább vadgesztenye. Az utolsó nyárfasorDunaújváros fásítási terveiről.
1984-11-23A téma is örökzöld. Mi az Evergreen?Parképítő és gondozó munkaközösség alakult Dunaújvárosban. Riport az alapítóval. Kép: Parkrészlet.
1984-05-15Kertek és keretek. Ami van, még nem az igaziA dunaújvárosi parkokról. Kép a kórház parkjáról
1984-04-13A város rendje. A lakosság támogatása is szükséges.Az 1984. évi parkosítás, környezetvédelmi feladatairól.
1983-06-07Százezer köbméter földet hordtak össze. Mint a MargitszigetA Szalki-szigeten folyó területrendezési munkákról. Adatok. Tervek, eredmények. Kép: Parkrészlet
1983-03-15A tanács így rendelkezett. A közcélú zöldterületekrőlA parkok védelméről
1982-10-29Egyedülálló vonzerőHogyan válhatna ideális szabadidős környezetté a Kádár-völgy?
1982-10-19Park lesz a háromszögbenMarad a szánkópálya is. A Vöröshadsereg útja, Szórád Márton út, Apáczai Csere János utca által határolt háromszögben.
1982-08-24Pihenőpark és szánkópályaLiget lesz a Vöröshadsereg út, a Szórád Márton út és az Apáczai Csere János utca által határolt területen. Előreláthatólag jövőre játszó- és pihenőparknak, ezenkívül szánkópályának örülhetnek a város lakói. (teljes szöveg)
1982-05-14Zöld sziget lesz a November 7.térAz üzletház előtti tér, valamint további közterületek parkrendezési tervéről.
1982-05-14Levegőben, utcán, vízbenKörnyezetvédelmi intézkedések.
1982-02-23Favágás, faültetés, erdőszépítésAz IKVV parkrendezési munkáiról.
1981-11-20Ezüsthárs és tűztövis. Több mint négyezer facsemeteA város faültetési tervei.
1981-11-17A részesedési arány 0,4 százalék! Nemcsak szeretni kellAz ÉTE helyi csoportja ankétot rendezett Dújv. parkjainak állapotáról. Az IKV 1979-ben bejelentette, hogy többé nem vállal parképítést, mert nem kifizetődő. Kép: Faültetés.
1981-11-06A Castrum városrész gondjai. Negyven aláírásPusztul a növényzet, sok a szemét, rongálódnak a játszóterek.
1981-10-13Mint a Vasmű úton...Parkosítás a Ságvári városrészben.
1981-10-02Vita: Milyen legyen Dunaújváros 2000-ben. Zöldterület, zöldfelület. 15.Parktelepítés, gondozás. Grafikon.
1981-09-11Vita: Milyen legyen Dunaújváros 2000-ben. Közparkok - közgondokkal. 10.A parkosítás kérdései.
1981-08-18Mi lehetne a parkban?Elkészült a Vasmű út keleti oldalának felújítását célzó tervjavaslat. A javaslat ismertetése.
1981-08-14Cellini szerencséjeA szoborparkról. Kép: Friedrich Ferenc: Kapcsolat., Samu Géza: Temetési menet.
1981-08-11Milyen legyen Dunaújváros 2000-ben. Fákat, ligetet, parkot. 5Milyen legyen Dunaújváros 2000-ben? A városépítési tervről: üdülés, idegenforgalom, zöldterületi ellátás, környezetvédelem fejlesztési koncepciója. Parkosítási tervek.
1981-08-11Parkerdő a Castrum tövében. Az ősszel kezdődik a faültetésA tervezet.
1981-06-26Pihenőpark létesül a Vöröshadsereg útja és a Római városrész közötti lejtős területenKép: Dolgoznak a földgépek.
1981-06-05Nemcsak park...Cikk a Duna-parti parkosításról.
1981-04-24A parkvédelem közügySzabálysértési intézkedések. A védelem helyzete és eredményei.
1981-03-13A parkfenntartásról. Gondolatok fűről, fárólAz élet színtere. Két forinttól húsz forintig. Baj van a morállal. Beszámoló a parkokkal bővelkedő Dunaújvárosról. A rongálásokról.
1981-03-13Dolga több, mint a fákhoz érteni. GyökerekNagy István erdőmérnök beszél a dunaújvárosi parkokról. Örömei, szomorúságai. Harminc éve gazdája a parkoknak. Kép: Itt voltam, amikor ültettük őket... N. I.
1980-12-12Lakásfelújítás, parképítés. Ülést tartott a városi tanács vbIngatlankezelő és Városgazdálkodási V. igazgatójának beszámolója a lakásfelújítási eredményekről és tervekről. Parkosítási tervek
1980-11-18Vállalakozó vállalA Béke városrész humán környezetének kialakítása - némi késéssel - megkezdődött. (játszóterek, kertészet, A vállalatok segítségéről.
1980-09-05Legyen startjelMakettkiállítás a városalapítás harmincadik évfordulója alkalmából. Művészek, iparművészek által készített városrendezési és parkrendezési tervek alapján készített makettek kiállítása a városi tanács épületének aulájában.
1980-08-19KépaláírásA parkfenntartók munkájáról.
1980-07-08Szokás lehetne...A dunaújvárosi lakók virág-szeretetéről.
1980-02-01Parkok, játszóterekA városi parkokról, játszóterekről.
1980-01-04Közös gondjainkrólBeszélgetés Mézes Lajossal, az IKVGV igazgatójával. A lakóházak felújításáról. A parkok állapota, a szemétbegyűjtés, virágárusítás. A javító tevékenység.
1979-12-02Aki a virágot...A városgazd. vállalat parkfenntartó, fa- és virágültető tevékenységéről. Költségekről, tájékoztató.
1979-09-01A Papírgyári Vállalat dunaújvárosi gyára... (kishír)A Papírgyári Vállalat dunaújvárosi gyára szabadidőparkot létesített Kisapostagon. Játszótér, sportpálya, strand, faházak.
1979-07-20Parkolóhely és játszótér leszA Római körút és az Apáczai Csere János utca között.
1979-05-05Meleg étel a PanorámábanA Vidám Parkban levő Panoráma éttermet mintegy félmillió forintos költséggel átépítették.
1979-03-16Alkotó vitára hívják a lakosságot a várospolitika helyi fórumaiTémák: lakáshelyzet, óvoda-és iskolahelyzet, szemétgondok, Vasmű út rekonstrukciója, parképítés.
1979-01-12Több mint három és félmillió forint értékű zöldterületAz Ingatlankezelő és Városgazdálkodási Vállalat 1978-as tevékenységéről.
1978-11-28Parkosítás a Szalki-szigeten (kishír)A hajóállomáshoz, illetőleg a ruhagyárhoz vezető utak és a vasúti sínek által határolt, háromszög alakú, közel 4 hektáros területen. A 350-400 darab facsemete (nyír, hárs, ezüstjuhar, kőris, ezüstfenyő) ültetését teljes talajcserével lehet csak megoldani, mivel a térség tavaly elkezdett feltöltése során több rakomány szemetet, hulladékot szállítottak a hiányzó földmennyiség pótlására. (teljes szöveg)
1978-10-13Kertvárosi szemlélődésA városrész jellemzése. Némi elhanyagoltság. Kilazult lépcsőfokok. Hulladékok az utcán. Többet várnak a lakók. Környezetvédelem.
1978-09-29"Csatát vesztünk, ha nem folytatjuk!"A város szép parkjainak, játszótereinek tervezését segítő, képzőművészekből és építészekből álló munkacsoport megalakulásának nehézségeiről.
1978-08-04Pihenni helyben is lehetAmit még fel kell fedezni! Miért nem használják ki a városlakók a helyi zöldövezetet?
1978-07-14Még az elsők közöttA tervezés és a kivitelezés, a fenntartás nehézségei. Parkrongálók. A Dózsa II. városrész parkosításának visszásságairól. Parkok, játszóterek.
1978-07-07Az Ingatlankezelő és Városgazdálkodási Vállalat... (kishír)Parképítő csoportja tegnap délután közel négy és fél ezer négyzetméter területű parkot és játszóteret adott át a Dózsa II. városrészben. (teljes szöveg)
1978-06-23Parkosítás faültetés az új városrészekbenAz IKVV dolgozói tizenhatezer cserjét ültetnek a Dózsa II. városrészben. Rövidesen a Bocskai úti toronyépületek környékét parkosítják. 1979 tavaszán pedig a Komócsin liget parkosítása következik, majd a Castrum és az MMK közötti lejtős felvonulási terület is szebb lesz.
1978-04-14Újabb parkerdők, pihenőhelyek a városbanGyarapszik-e a közeljövőben városunk zöldterülete, s ha igen, hol lesznek új parkjai a városnak?
1977-12-16A város védelme a város ligeteA tervekről és a jelenlegi helyzetről - részletesen. Képek: Tereplépcsők. Szoborpark. Arborétum lesz a Duna-parton. Kertrendezési terv. Nemcsak park, biológiai védelem is.
1977-10-25Ha a figyelmeztetés nem elég...A dunaújvárosi parkrongálókról.
1977-07-08Parkosítják a Duna-partot (kishír)A napokban fejeződik be a Batsányi utca mögötti partszakasz parkosítása. Ha a most elvetett fű kizöldül, a Barátság városrésztől a Cirkusz térig terjed a gondozott partszakasz. (teljes szöveg)
1977-05-29A Szalki-sziget fáiDunaújvárosban sérelmezték, hogy kivágják a Szalki-sziget fáit. A Városgazdálkodási Vállalat válasza: pihenőparkot hoznak itt létre.
1977-03-29Közérzetünk a tétA városi tanács környezetvédelmi albizottsága tárgyalt a Béke városrész építési tervét - a környezetvédelem szempontjából. Parkosítás, kertépítés, játszóterek, közművesítés. Városfejlesztés és környezetvédelem.
1976-11-30Szépítik a Castrum városrésztParkosítási munkák elkezdődtek. Kép: A városrész
1976-08-31Füvesítik a felső Duna-partotKép az öntözőcsövek lefektetéséről.
1976-04-23Virágok, fákAz Ingatlankezelő és Városgazdálkodási Vállalat tavaszi munkájáról.
1975-09-23A gépesítés nem old meg mindentFejenként száz forint várostakarításra. Mibe kerül a köztisztaság?
1975-05-27A városi zöldterületek tervezésének, átalakításának, rendezésének feladatairólMilyenek és milyennek kellene lenniük a város parkjainak?
1975-03-28A városi tanács elfogadta az 1974. évi városfejlesztési és költségvetési tervetAz 1974-es ipari beruházások, kereskedelmi létesítmények lakásépítések eredményei. Az 1975-ös tervek.
1974-10-1852 ezer tő virág-tavaszra (képaláírás)Negyvenezer árvácska és 12 ezer százszorszép díszíti majd városunkat a jövő tavasszal. Az Ingatlankezelő és Városgazdálkodási Vállalat dolgozói ennyi virágtövet ültettek ki a virágágyásokba és beton virágtartókba. (teljes szöveg)
1974-07-23Kísérleti törmeléklejtő (képaláírás)A Partfenntartó és Költségvetési Üzem partfenntartó tevékenységüket egy kísérlettel kapcsolták össze: a Duna-parti törmeléklejtőt úgy alakítják át, ill. építik meg, hogy meggyorsuljon a vízlefolyás, s így a kisebb mennyiségben beszivárgó vizet kevesebb növényzettel lehessen elpárologtatni. A tervek szerint a Siklói úttól a kórházig, majd tovább, a város alatti Duna-partot sétányokkal tagolt parkokkal díszítik. (nem teljes szöveg)
1974-04-12Környezetszépítés (képaláírás)A dunaújvárosi halászcsárda megkopott kerítését a napokban a vállalat dolgozói kicserélték, és jelenleg új, díszes fakerítés szépíti a környezetet. A halászcsárda dolgozói pedig társadalmi munkával parkosítást és virágültetést végeztek - bízva a tavasz életető melegében. (teljes szöveg)
1974-04-04Szóvá tették az üzemi dolgozókA "hétköznapi gondok" és megoldások.
1974-03-29Fásítás az alsó Duna-parton5 hektárnyi terület fásítását kezdte el március hónapban az alsó Duna-parton az IKVV. A hét végére befejezik.
1974-02-22Adalékok a város "természetrajzához"A parkok osztályba sorolása.A város parkterülete 1967 és 1972 között 17%-al nőtt. "Egy család egy fa" mozgalom.
1974-01-16Dunaújváros a parkok városa23,9 négyzetméternyi zöldterület jut egy lakosra . Gondot okoz a fenntartás, mert mig 1967 és 1972 között 17 %-kal nőtt a parkok területe, a fenntartásukra fordítható összeg csökkent.
1972-12-15Városrész, húzezer embernekA Castrum városrész bemutatása.
1972-11-05A város meg a fákLigetes városrészek-kopár folyosók. Csak "műszaki füvesítésre" telik? A társadalmi összefogás segíthet?
1972-09-01Az első félévi költségvetés és a városfejlesztési terv teljesítése a városi tanács vb napirendjénKöltségvetés, és városfejlesztés.
1972-07-25Füves park létesül...(kishír)A Csemege ABC és a Kék Duna Áruház között. A tervek szerint itt épült volna fel a szolgáltató ház, de pénz hiányában az építkezést el kellett halasztani, ezért a szolgáltatóház számára fenntartott területet bevetik fűvel. (teljes szöveg)
1972-07-25Pihenőparkká alakítják át... (kishír)Átalakítják a vasmű és a város között húzódó kiserdőt. Játszóteret, padokat terveznek. (nem teljes szöveg)
1972-07-04Pillanatkép a vasmű-kertészetbőlKertész Barnabás, a vasmű-kertészet vezetőjének beszámolója. A kombinátnak 14 lova van, valamint Misi, a szarvasbika.
1972-05-23Hatszázezer négyzetméter pázsit diszíti városunkatHogyan gondozza az Ingatlankezelő Vállalat?
1972-04-25Virágfüggöny mögé rejtik a lőszfalat150 hektárnyi partfal gondozása, beültetése. A Vigadó közelében sportpályát építenek.
1972-03-17Egy millió 200 ezer négyzetméter park, 120 ezer tő rózsaAz Ingatlankezelő és Városgazdálkodási Vállalat parkfenntartó részlegének munkálatairól.
1972-01-19Egyharmada zöldterületA város belterületének csaknem egyharmada zöld-terület. A 4. ötéves tervben a parkterületet negyedmillió négyzetméterrel bővítik. Fásítás, emlékliget.
1972-01-07Fásítják az alsó Duna-partotMintegy három hektárnyi új erdőt telepítenek a Szalki-szigeten és az alsó Duna-part "kazettáinak" 25 százalékát is fákkal ültetik be. Tervezik egy reprezentatív emlékliget építését, valamint egy 250 ezer négyzetméter park létesítését is.
1971-12-10Faültetők (képaláírás, kishír)650 fát ültettek a városban néhány nap alatt. Mintegy kétharmada fenyőfa, a többi örökzöld boróka és egyéb cserje. (nem teljes szöveg)
1971-11-02Barangolás a város zöldövezetébenHúszéves feketefenyő a Duna parton, sétálóutak a kiserdőben.
1971-09-07A városfejlesztési terv első féléve a városi tanács vb napirendjénMit sikerült a tervekből az első félévben megvalósítani? Néhány építkezésen lemaradás - a kitűzött célokat alapvetően teljesítettük. Lakásépítés. Közintézmények. Vállalati beruházások. Kommunális fejlesztés. Óvodák, bölcsődék. Felújítások. Parkosítás - sportlétesítmények.
1971-07-22Megyei filmhiradóA Fejér Megyei Filmhiradó egyik részlete a HoShi Minh parkról készült.
1971-05-05Ho Si Minh-parkA társadalmi munkával létesített új parkban felavatták Ho Si Minh emléktábláját.
1971-04-02Ho Si Minh emlékpark épülA Bocskai utcai belső udvart parkosítják, társadalmi munkával. A DIN idején kerül sor az avatásra.
1970-12-31Épült 1970-ben (képaláírás, kishír)Összesen 42 ezer négyzetméter játszótér és park készült el.
1970-10-04Dunaújváros virágaiDújv. parkjai gondozottak, holott az IKV kevés pénzt tud ráfordítani. A lakosság társadalmi munkával segít.
1969-10-28Elkészült a lépcsőA kertvárosi völgyben. A lépcső 132 méter hosszú, és 11 méter magas. A lépcső mellé egy-egy méter széles parksávot telepítenek.
1969-06-17Rövid statisztika a helyszíni bírságokról és a szabálysértési eljárásokrólEbben az évben eddig 21 személyt büntettek meg közterület rongálás miatt.
1969-05-13Tavaszi városszemleKőrengeteg - virág nélkül, parképítés - szakirányítással, szemét - telep a víztorony mellett.
1969-05-09Hol játsszanak a gyerekek?A város játszótereiről.
1969-04-15Megkezdődött a tereprendezésA Ságvári II. városrész leendő parkjai helyén.
1969-04-01Az idén elkészül a Ságvári II városrész parkjaA tereprendezést a lakók már társadalmi munkában elvégezték.
1969-03-18Negyvenzer négyzetméter új park (kishír)Ötszáz színes kerti pad.
1969-02-14Dunaújvárosiak FórumaNapirenden: a parkok védelme, a tereprendezés, a játszótér építése, pincehasználat.
1968-10-25Az IKVV számlájaMennyibe kerül a város egy évben? Parképítés, karbantartás, házgondozás, takarítás csatornatisztitás stb.
1968-10-11Készül a felső Duna-part parkjaKép a parkosításról.
1968-09-20Partvédelem, parképítésA kórháztól délre elkészült a park, a kórháztól a Vigadóig tereprendezés folyik. A partvédőmű építését a IV/a-t és IV/b-t a Duna mindkét oldalán szeptemberig befejezik. Az óvárosi bekötőút burkolása kész. Októberig a Castrum tereplépcsőivel készülnek el.
1968-08-13Parkok építése, felújításaMár igyekeznek a lakónegyedekkel együtt a parkokat is kialakítani.
1968-08-02Parkosított Duna-partA tereplépcsőkön fűre lépni tilos!
1968-05-10A parkok a beruházó szemévelFontossági sorrend miatt lóg ki a költségvetéből az új parkok létesítése.
1968-05-03A parkok az orvos szemévelA park mint gyógyító környezet.
1968-04-26A parkok a tervező szemévelA zöldterületek növekedése, fenntartása, megújítása.
1968-03-01Városfejlesztés, 1968Kommunális beruházások 2.
1968-01-12Kertészeti "nagyüzem" a Dunai VasműbenTöbb, mint 100 holdnyi területet gondoznak. 1500 darab fát és 2500 ültettek ki a parkosított területek és utak mentén.
1967-10-17ParkosításA város parkosított pázsitfelülete 500 ezer négyzetméter (1967)
1967-07-07265 ezer négyzetméter liget a partfalvédelmi munkáknálPótolják a fa-hiányokat is.
1967-05-23A Ságvári városrész udvar-terveiTervrajz az Ö/2 udvar kerettervéről, ez az úgynevezett Y-udvar (Esze Tamás, Vörösmarty, Bercsényi, Táncsics utcák által határolt terület)
1967-04-14Ígérnek és kérnek a város kertészei100 ezer rózsa, 270 ezer nyári virág, 3 ezer méter sövény.
1967-03-10Tervek a virágos és tiszta DunaújvárosértKészülődés a tavaszra.
1966-11-18Tárgyalt a Városi Tanács Végrehajtó BizottságaKözutak, parkok, középületek és lakóházak felújításáról, karbantartásáról
1966-02-25Koratavasz a parkokban358 palánta, faültetés, egy diák-egy fa.
1966-01-25A város egészséges továbbfejlődését biztosítja az 1966. évi várospolitikai tervRészletes tervek. 566 új lakás. Épül a partfal, újabb óvodák, Dunaújvárosi Ifjúsági Napok 1966. Folytatódik a Barátságliget építése stb.
1965-10-01Az épülő Duna partonPartvédelmi és parkosítási munkák a Duna-parton. Kotrógépek. Víztároló egyik bejárata. Sóder-hegyek.
1965-07-16Parkosítják a kórház udvarátA kórház körüli parkban 25 ezer négyzetméter területet füvesítettek
1965-03-30Erdőt ültető diákokErdőtelepítés, fásítás városunkban.
1965-03-19"Tavasz van, gyönyörű..."Tavaszi körkép a városról.
1964-09-22Hogy szebb legyen városunk...A tervezőiroda területrendezési csoportvezetője nyilatkozik a város köz- zöldterületeinek terveiről.
1964-08-07Eredményes próbaév a Városgazdálkodási VállalatnálÁtszervezések a parkfenntartási és köztisztasági feladatokban.
1964-01-31A Virágos és tiszta DunaújvárosértMozgalomról tárgyalt a Városi Tanács. Jelenleg 710 ezer négyzetméter a város parkjainak területe.
1963-11-06A Városgazdálkodási Vállalat munkáját vitatta meg a Tanács VBA vállalat 5 éve alakult meg, jelenleg 15 üzemegysége van. Fő profil: úttisztítás, parkfenntartás, útkarbantartás, erdészet.
1963-09-20Hol épülnek új parkok?Jelenleg a pártház, a kórház környékén, az L-épületi új panelházaknál, és a Kertvárosban folynak nagyszabású parkosítási munkák.
1963-05-24Tanulságos körséta a városbanApróságok, amelyekből erkölcsi és anyagi károk születnek.
1963-04-19A meleg napokra készülUtcán, parkban, strandon hivatalban, otthon.
1963-04-12Tavaszlesen a városi parkokbanElbontják a Bocskai utcában a játszóteret.
1963-02-01Változó, szépülő városunkNégy esztendő alatt mennyit szépült városunk?
1962-11-16Hétezer új fát és negyvenezer cserjét ültetnek az idénA város nemcsak az acél, hanem a parkok és a fák városa is.
1962-11-13Ősz a parkokbanŐsszel is szép színekben pompáznak a parkok.
1962-10-19Öszi séta a parkokbanKalauzunk a Városgazdálkodási Vállalat igazgatója.
1962-10-02Épül a parkKép az épülő parkról, az I. sz. Rendelőintézet előtt.
1962-08-22Épül a kilátóJó ütemben halad a Kossuth Lajos utca Duna felé eső végén a tereprendezés. A cél egy sétány, szökőkút, parkoló kialakítása.
1962-08-07Kilátó épül a Kossuth Lajos utca végénA tervek szerint parkot, szökőkutat, és parkolót építenek.
1962-03-30Tárgyalt a Tanács Végrehajtó Bizottsága.A Városgazdálkodási Vállalat munkájáról, a gümőkór elleni védelemről, lakáselosztási tervről.
1962-03-16A Vidám Park üzemeltetői a az úttőrővárosról, a virágos és tiszta Dunaújvárosért...Kultúrparkká kell átformálni a Vidám Parkot!
1960-09-13A Fésűsfonoda példájaA virágos Szutálinvárosért.
1960-04-22Közös erővel a parkrongálók és a virágtiprók ellen.A múlt év őszén 16 ezer tulipánt ültettek el.
1960-04-20Nagyrészt társadalmi munkával rendezik az újállomás előtti terepetParkosítás társadalmi munkában az Újállomás előtt.
1960-03-29300.000 virágpalánta és 100.000 árvácska díszíti rövidesen..Látogatás a Városgazdálkodási Vállalat kertészeti részlegénél.
1959-12-04KépaláírásKép az úttörővasút postahivatalában dolgozó úttörőkről. (nem teljes szöveg)
1959-10-02Baráti összefogásból Barátság..Szovjet és német vendégek társadalmi munkája a Barátság Ligetben.
1959-08-11A Városgazdálkodási Vállalat kertészeti üzemága már az őszi tervek végrehajtását készíti előMár az őszre készülnek a parkokban.
1959-04-01Negyvenezer árvácskát és hétezer rózsatövet ültettek el..Szépül a város.
1959-04-01Szagos lesz az utca...Jól haladnak a kertészeti munkák
1957-10-18Parkosítják a város utcáit (kishír)A Kossuth Lajos utcától a Kohász utcáig.
1957-03-29Filmhíradó a barátságrólSzovjet harcosok szépítik városunkat. Képes beszámoló
1957-03-26Facsemetéket ültetnek elA József Attila utca lakói