Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

354 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-09-22Újra Csomagtartóvásárt rendeztek a Béke városrészben2022. május után 2023. szeptemberében ismét a Béke városrészben rendezték meg a Csomagtartóvásárt Dunaújvárosban
2023-09-08Újra a Béke városrészi nagy parkoló lesz a Csomagtartóvásár helyszíne jövő szombatonA tavalyi kísérlet szép mutatói nyomán újra "kiköltözik" a dunaújvárosi Waldorf Gimnázium, vagyis a volt újtelepi iskola udvaráról a népszerű közösségi esemény: a Csomagtartóvásár és bolhapiac programjára a Béke városrészi nagy parkolóban várják a kincskeresőket szombaton.
2023-06-30Évadzáró kincsvadász sokadalom kerekedett a Szalki-szigeten – különlegességekkelKiváló elfoglaltság volt a 2023-as nyári időszak utolsó Dunai Kincses Kert Helyi Termelői és Kézműves Piac forgataga. A népszerű kezdeményezés közkedvelt termékekkel, újdonságokkal várta az érdeklődőket, akik szép számmal látogattak el a dunaújvárosi Szalki-szigetre.
2023-03-17Közösségi kincsvadászatra csalogattakBár egyelőre beltéri esemény kerekedett, de sikeresen pörgették fel újra a Csomagtartóvásár gépezetét: a naptári év első bolhapiacán ismét a volt újtelepi iskolába várták a kincsvadászokat Dunaújvárosban 2023. március 11-én.
2023-01-07Nincs jelentős forgalom a piacon az év első heteibenPiaci helyzetkép.
2022-09-16Szép sikert aratott a szeptemberi Csomagtartóvásár és Bolhapiacforgataga múlt szombaton. Siker volt a nyárbúcsúztató CsomagtartóvásárVáltozatlanul népszerű Dunaújvárosban az újtelepi Csomagtartóvásár és Bolhapiac. 2022. szeptember 3-án ismét megtelt a volt újtelepi iskola, jelenlegi Waldorf Gimnázium udvara. A régi eladók és vásárlók mellett egyre többen kíváncsiak a felhozatalra és természetesen a hangulatra, gyakorlatilag az összes környékbeli településről vannak már látogatók.
2022-08-19Meglepetésekkel készült a Csomagtartóvásár, egyéves születésnapját ünnepelte a közösség. Meglepetésekkel készült a Csomagtartóvásár.A várakozásoknak megfelelően nagy sikert aratott az árusok és érdeklődők körében Dunaújvárosban 2022. augusztus 13-án a Csomagtartó Vásár és Bolhapiac néven futó kezdeményezés. A forgatag egyéves jubileumát ünnepelte, ennek apropóján különlegességekkel is kedveskedtek a szervezők a látogatóknak.
2022-07-08Műanyagmentes július kihívás a fenntarthatóság jegyében. Műanyagmentes kihívás a jó ügy érdekében2022-ben először csatlakozott Dunaújváros a műanyagmentes július kihíváshoz. Erről tartott sajtótájékoztatót Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs alpolgármester. A jó ügy érdekében létrejött kezdeményezést beharangozó tájékoztatóra a Dunaújvárosi Piacon került sor.
2022-07-01A Városháza parkolójában is siker volt a Csomagtartóvásár forgatagaEzúttal Dunaújvárosban a Városháza parkolójában rendezték meg a Csomagtartó Vásár és Bolhapiac névre keresztelt kezdeményezést a hétvégén. A forgatag a Béke városrészi kitelepülést követően a belvárosban is nagy sikert aratott az árusok és a látogatók körében.
2022-05-06Sikert aratott, vásárral, beszélgetésekkel, előadással debütált a DunaKosár közössége. Sikeres bemutatkozás – és biztató jövő!Dunaújváros térségi termelők vásárával, jó hangulatú beszélgetésekkel és szakmai előadással egybekötött rendezvényen bontott zászlót a DunaKosár közösség 2022. április 24-én. A kezdeményezés részleteiről Csonka Melindával, a helyi közösség koordinátorával beszélgettünk.
2022-04-22Dunai Kincses Kert: vásár, piac, találkozási pont - ízélménnyel és húsvéti hangolódással. Újra sikert aratott a kincses ünnepi sokadalom a Szalki-szigetenBár az időjárás nem fogadta éppen a kegyeibe a Dunai Kincses Kert húsvétra hangoló sokadalmát, a közel 80 árus, na meg a közönség hűséges és kitartó volt – remek kavalkád kerekedett Dunaújvárosban a Szalki-szigeten
2022-04-14Termelőket, vásárlókat és önkénteseket vár a helyi Dunakosár közösség. Nyitott nappal bont zászlót a DunaKosárMi fán terem a kosár közösség? Erre és még számtalan fontos kérdésre kaphat választ mindenki, aki ellátogat a DunaKosár nyitott napjára
2022-03-25Tavaszköszöntő sokadalom a Szalki-szigeetenNagy népszerűségnek örvendett a Dunai Kincses Kert Helyi Termelői és Kézműves Piac. Mint arról Tiringer Ákos szervező beszámolt, a forgatag ez alkalommal már 80 árus részvételével zajlott, és az igazi tavaszi hangulat rendkívül sok érdeklődőt vonzott.
2022-03-11Új szemléletű kereskedelmi, vásárlási modell szerint működő közösséghez kapcsolódhatunk. Zászlót bont és mindenkit vár a DunaKosár KözösségEgy különleges kezdeményezés ötletével kereste fel Csonka Melinda a Dunaújvárosi Kosár Közösség koordinátora és Molnár József a Szellemi Ember Baráti Kör Egyesület vezetője Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármestert. Mint azt megtudhattuk, egy országosan már több településen létrejött, úgynevezett „kosárközösséget” szeretnének létrehozni Dunaújvárosban.
2022-02-25Dunai Kincses Kert: sikeres volt az évnyitó sokadalom a Szalki-szigeten múlt szombaton. A kincsvadászoknál már eljött a tavasz!A 2022-es esztendő első Dunai Kincses Kert Helyi Termelői és Kézműves Piacán vehettek részt az érdeklődők a dunaújvárosi Szalki-szigeten a február 18-án. A kavalkád a szokott módon kiváló hangulatban telt, és az árusok ez alkalommal rendkívül sok különlegességet kínáltak a látogatóknak.
2022-02-18Márki-Zay Péter: "...leváltjuk a korrupt és hazug Orbán-rezsimet"Rendkívül sokan látogattak el a dunaújvárosi piacra 2022. február 11-én, hogy találkozhassanak az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltjével, Márki-Zay Péterrel. A jelölt Kálló Gergellyel, térségünk országgyűlési képviselőjével közösen fogadta a választókat és az érdeklődőket.
2022-02-12A jelölti programjairól nemigen beszéltPénteken reggel a helyi piacon tartott kampányrendezvényt az ellenzék: Kálló Gergely jobbikos országgyűlési képviselő és Márki-Zay Péter, az ellenzéki pártok közös miniszterelnök-jelöltje beszélt az összegyűlt, mintegy százfős létszámú hallgatóságnak.
2022-01-13Dunaújváros is a kedvencek listáján. Remek kézműves sajtok, erdélyi alapgondolattalEgy családi vállalkozás - László Katalin készíti a recepteket és a sajtokat - bemutatása, akiknek egyik kedvenc helyük a dunaújvárosi Dunai Kincses Kert termelői piaca.
2022-01-07Kiváló karácsonyvárás a kincses kertbenKarácsonvárás jegyében telt a 2021-es utolsó Dunai Kincses Kert Dunaújvárosban a Szalki-sigeten
2021-11-29Jó hangulat a szombati nagyvenyimi piacavatón. Nagyvenyimi piacavatás, adventi disznótorossalNagyvenyimi piacavatás, adventi disznótorossal. Beszámoló a rendezvényről.
2021-11-26Minden rekordot megdöntött a közösségi kincsvadászat a Szalki-szigeten múlt szombaton. Minden ízében siker volt a MikulásvárásÚjabb sikeres kavalkádot tudhatnak maguk mögött a Dunai Kincses Kert helyi termelői és a kézműves piac szervezői. A vásári forgatagra a szokott módon rendkívül sok érdeklődő látogatott el 2021. november 20-án délután.
2021-11-22Bő kínálat és keresletSzombaton délután egy órakor ismét megnyitotta kapuit a Dunai Kincses Kert elnevezésű termelői piac a Szalki-szigeti kemping területén.
2021-10-27Nem szűnt meg, csak átalakultSzabó László kertészmérnök, gombaszakellenőr – aki mellékállásban továbbra is vizsgálja a gombákat.
2021-10-17Tömeges jelenlét a Dunai Kincses Kert Szalki-szigeten rendezett szombati sokadalmán. Rekorddöntő és őszimádó kincsvadászat voltAhogy azt sejteni lehetett, rendkívül népszerű volt az egyéves jubileumát ünneplő dunaújvárosi Dunai Kincses Termelő Piac 2021. október 16-án. A vásári kavalkád kínálatában számos, az őszhöz kapcsolódó terméket kínáltak az árusok az érdeklődőknek.
2021-09-13Ismét kincses kert a szigetenBeszámoló a Dunai Kincses Kert termelői piac és kézművesvásárról.
2021-09-03Új életet kezdett...Kirabolt harminc bankot, de újra tudta kezdeni az életet Ambrus Attila, aki időközönként a dunaújvárosi piacon árulja kerámiáit. Interjú.
2021-08-17Jó hangulatú vigasság lett a vasárnapi piacBeszámoló a kulcsi Kosár kézműves- és bolhapiacról.
2021-06-25Nyár, strand, kánikula és kincsvadászatA világ első, szabadstrandon üzemelő termelői piacává nőtte ki magát a Dunai Kincses kert kavalkádja
2021-06-14A sikerért a bolhapiacon is meg kell dolgozniKéthetente vasárnap reggel már rutinommá vált kilátogatni a településen megrendezett kézműves- és bolhapiacra. Így tettem június 12-én is.
2021-05-28Dunai Kincses Kert: gazdagabb és vonzóbb lett a kavalkád. Még jobb, még gazdagabb lett a tavaszi "kincsvadászat"Továbbra is sikeres a dunaújvárosi Szalki-szigeten található Dunai Kincses Kert termelői piaca. Számos érdeklődő látogatta meg 2021. május 22-én az új árukat felvonultató, magát közösségi eseménnyé kinövő forgatagot.
2021-05-11Kézműves és bolhapiac volt és lesz. Kincseket és remek hangulatot találtunk a Kosár kézműves és bolhapiacon vasárnapMájus 9-én, vasárnap délelőtt tavaszi napsütés köszöntötte a kulcsi Kosár kézműves és bolhapiacra érkezőket.
2021-04-21Börze volt a javából. A kis község közösségi és kedvelt romantikus vásáraA használt cikkeket kínáló és a kézműves piacok között nagyon sok a hasonlóság. Bizonyára sokan kedvelik mind a két piacformát, amelyeknek közös pontja lehet a környezettudatos szemléletmód és az újrahasznosító megoldások is. Ezt ismerték fel a kulcsi Kosár Kézműves és Bolhapiac szervezői is, akik a két piaci formát egyesítve szerveztek hangulatos vásárt a város közeli kistelepülés központjában április 18-án, vasárnap délelőtt.
2021-04-16Tavaszköszöntő, hangulatos kincsvadászat a szigeten.75 árus és tavaszköszöntő hangulat – ez a két legfontosabb tényező jellemezte a Dunai Kincses Kert 2021. április 10-i sokadalmát a dunaújvárosi kempingben.
2021-04-12Napsütéses Dunai Kincses szigetÁprilis 10-én, szombaton délután az idei, meglehetősen szeszélyes április a szebbik, napsütéses arcát mutatta, így már a 14 órára meghirdetett kapunyitásra is szép számú vásári közönség gyűlt össze a hónapról hónapra egyre népszerű Dunai Kincses Kert névre hallgató termelői és kézműves piacon.
2021-03-26Parádés húsvétváró piac volt - de fokozott óvatossággal. Parádésan sikerült a húsvétváró piac a Szalki-szigetenAz árusok és a közönség létszámát tekintve is csúcsra futott a Dunai Kincses Kert. Újra a Szalki-sziget adott otthont a termelői piac kavalkádjának, a sokadalom a húsvétvárás és az óvatosság jegyében telt 2021. március 20-án
2021-03-22Termelői piac és sokadalom. Kézműves portékák és igazi vásári sokadalomMárcius 20-án, szombaton délután 13 órától újra megnyitotta kapuit a Szalki-szigeti kemping ­területén a Dunai Kincses Kert ­helyi termelői és kézműves piac.
2021-02-26Megérdemelten aratott nagy sikert a tavaszváró sokadalom. Dunai Kincses Kert: masszív siker most isA közelgő tavasz jegyében szervezték meg Dunaújvárosban ismét a Dunai Kincses kert kavalkádját a Szalki-szigeten 2021. február 20-án, délután.
2021-01-22Könnyű séta a kincses szigeten. Dunai Kincses Kert: nem tudtak hibázniSzalki-szigeti termelői piac és kézműves vásár
2021-01-18Januári Kincses Kert. A vásárlást élettel tölti meg és élménnyé emeli fel a piacCsak tavaly októberben debütált a Dunai Kincses Kert, de szinte azonnal kiderült, hogy a rác­almási piactér kicsi a sok árulni és a még több vásárolni szándékozónak. Ezért a szervezők – Szilágyi Irén és Tiringer Ákos – egy nagyobb helyszínre, a Szalki-szigetre költöztették a termelői piacot.
2020-12-18A Kincses Kert csodái. Ünnepváró, csodás volt a Kincses KertIsmét nagy siker volt a Dunai Kincses Kert elnevezésű termelői piac és kézműves vásár programja a dunaújvárosi Szalki-szigeten 2020. december 12-én.
2020-12-00Nagyot gazdagodtunk ebben az esztendőbenVargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármester asszonyának beszámolója a 2022-as esztendő beruházásairól.
2020-11-27Szigeti neszeneked. Dunai Kincses Kert: jó időben, jó helyen!Tömeges jelenléttel és a vírus veszélyhelyzet nyomán hozott szabályok példás betartásával hálálta meg a közönség, hogy bár új helyszínen, a dunaújvárosi Szalki-szigeten, de megrendezték a Dunai Kincses Kert elnevezésű termelői piac és kézműves vásár programját 2020. november 21-én
2020-11-24Gazdag Dunai Kincses Kert a Szalki-szigetenOktóberben Rác­almáson nyitott, ám a járványhelyzet és az arra adott, településenként megszabott szigorú szabályok miatt a mögöttünk hagyott szombaton már a dunaújvárosi Szalki-szigeten lévő kempingben várta lelkes közönségét a Dunai Kincses Kert termelői vásár.
2020-11-23Kincses sziget (képaláírás)November 21-én, szombaton délután a Szalki-szigeten található kemping adott otthont az eredetileg Rácalmáshoz kötődő Dunai Kincses Kert termelői piacnak, ahol ezúttal is sokszínű és gazdag kínálat várta a vásárlókat, érdeklődőket.
2020-11-13Korlátozó intézkedéssorozat, fontos változások helyben isa koronavírus járvány második hulláma miatti dunaújvárosi intézkedésekről
2020-10-19Kincses Kert: már az első is remek volt. A Dunai Kincse Kert elsőre nagy sikert hozottRemek ötletnek bizonyult a Dunai Kincses Kert termelői piac létrehozása, amely október 17-én, szombaton délután debütált Rácalmáson a Vizi Gábor vízitúra-megállóhelyen. A nem túl kellemes időjárás ellenére nagy volt az érdeklődés, három óra körül a környéken parkolóhelyet már nem volt egyszerű találni.
2020-10-14Termelők és kézművesek piaca lesz a hétvégén. Dunai Kincses Kert: piac, vásár és fontos értékekA hét végén megnyitja kapuit az első rácalmási Dunai Kincses Kert termelői piac és kézművesvásár. Ahol helyi és környékbeli termelőktől, kézművesektől lehet majd vásárolni jó minőségű, egészséges, magyar élelmiszereket, maradandó értéket képviselő, igényes használati és dísztárgyakat.
2020-09-15Bolhapiac, a kincsek szigete. Egy piac, ahol a tárgyaknak múltjuk vanBolhapiacot rendeztek Kulcson is szeptember 13-án, vasárnap délelőtt a polgármesteri hivatal és faluház közötti téren.
2020-07-27Az importra már nincsen szükség, itt van a hazai. Itt a dinnyeszezon, a hazai kerül most már a boltokbaNincs mese, itt a dinnyeszezon, méghozzá már a hazai uralja a piacot. A termést jónak és elegendőnek tartják a szakemberek, annak ellenére is, hogy az utóbbi hetek időjárása nem kedvezett a dinnyének.
2020-07-00Újabb lépések Újarcú településközpontunk és a gyermekekbe befektető, családbarát település kiteljesedése felé…Vargáné Kaiser katalin, Nagyvenyim polgármester asszonyának beszámolója a 2020-ban zajló fejlesztésekről
2020-05-27Termelői piac létesül a liget szélén. Termelői piac lesz a liget szélénIsmét egy új létesítménnyel gazdagodik Nagyvenyim központja. A termelők és a fogyasztók érdekeit egyaránt szolgáló helyi termelői piac épül a polgármesteri hivatal mögötti liget végében.
2020-05-15Fontos információkat bontottunk kiPintér Tamás polgármester online fogadóórát tartott a minap. Az „eseményen” történtek első részét egy videóban publikálták az önkormányzat hivatalos honlapján.
2020-05-07Piaci kiszállítás - egész napon át. Ezúttal rajtunk van a sor, segítenünk kellA koronavírus összekovácsolta az embereket, nagyon sokan tartják most fontosnak azt, hogy másoknak, az átlagosnál sokkal rosszabb körülmények között élőknek, és természetesen az egészségügyben példaértékű munkát végző szakembereknek segítsenek. A fent leírtak szerint érez és cselekszik Láng Zoltán is, aki a családi vállalkozásukban a koronavírus ideje alatt lett a kiszállítás „felelőse”. Erről a kiszállításról tudni kell, hogy kimondottan karitatív.
2020-04-11Tizenkétezer üveg locsolóvíz várt a dunaújvárosi hölgyekreA Dunai Vasmű építését előkészítő munkálatok hivatalosan 1950. május 2-án kezdődtek, rá egy évre az épülő gyárkomplexum felvette a Sztálin Vasmű nevet. A városalapítás közelgő 70. évfordulója alkalmából újra fellapozzuk a helyi sajtó elmúlt hét évtizedének termését. Ezúttal azt szemléztük, mit is írt anno az újság húsvét táján.
2020-04-08Húsvétra készülünk, sonkával, tojással. Minden kapható mai is a piacon, csak a mosoly lett hiánycikkMagamban csak banyakurzusnak hívom a 9–12 óráig tartó időszakot, amikor mi vásárolhatunk boltban, piacon. Biz’ nem élnének meg belőlünk a kereskedők. Az üzletekben csak lézengünk, a piac meg! Tán el is szégyelli magát a látványtól.
2020-04-08Az őstermelőket sem kíméli a koronavírusSok őstermelő helyzete vált szinte elviselhetetlenné a koronavírus miatt.
2020-04-00Helyi termékértékesítést szolgáló piacot építünkHelyi termelői piac épül (2020-ban) Nagyvenyimen pályázaton elnyert 37 millió forint támogatásból
2020-04-00Képtár: Így fejlődünk mi...Képes beszámoló a Nagyvenyimen épülő bölcsődéről, fedett piacról és az óvoda és bölcsőde között elkészült tornaszobáról
2020-03-21A piac működik, de már számlálnak. Ajánlott tartani a méteres távolságotA megszokott, erősebb pénteki forgalomhoz képest kevesebben keresték fel a helyi piacot március 20-án délelőtt. A parkolással sem akadt gond – ami azért ritka a piac környékén. Az árusok teszik a dolgukat, a vevőket az ajánlott óvintézkedések betartására kérik.
2020-03-20Piaci stop: egyszerre kétszázanA koronavírus járvány terjedése miatt 2020. március huszadikától a piacon maximalizálják a vásárlók létszámát, egy időben egyszerre csak kétszáz ember tartózkodhat a piac területén.
2020-03-06A virágok tudnak valamit (képaláírás)Itt a jó idő, egyre többen tesznek nagyobb sétát a piac felé, ha másért nem, hogy gyönyörködjenek az árvácskák, jácintok kínálatában, s kifürkésszék, mikorra várható a primőr retek, újhagyma megjelenése, amit már, valljuk be, nagyon várunk… Az enyhe idő amúgy is csábító a komor téli hetek után, mindenki vágyik a zöldségekre, a frissre, a zöldre, a vitaminra. Hét végén is napsütéses időt ígérnek a meteorológusok, s ez valószínűleg sokunkat kicsábít majd a piacra vagy akár a vásártérre, nézelődni, vásárolni vagy legalább enni egy jó lángost. (teljes szöveg)
2019-07-23Beszakadt az úttest a piacnálBeszakadt úttest miatt áll egy gépkocsi a Béke téren a piac felé vezető úton a lámpáknál.
2019-07-00Schrick István. Polgármesteri értékelőSchrick István Rácalmás polgármesterének beszámolója az elmúlt öt év beruházásairól, az elnyert állami támogatásokról (2019. július)
2019-05-22Újhelyi újra ÚjvárosbanÚjhelyi István, a Magyar Szocialista Párt európai parlamenti képviselője, a párt alelnöke volt a helyi szervezet vendége, aki Pintér Attilával, az MSZP dunaújvárosi szervezete elnökével tartott közös sajtótájékoztatót május 21-én, kedden a Piac téren.
2019-01-17Közgyűlés2019. január 17.
2018-12-11Nemsokára kész Dunaföldvár új piacaBefejezéséhez közeledik Dunaföldváron a Vak Bottyán téri új piac építése – nyilatkozta Horváth Zsolt, a város polgármestere.
2018-10-19Piaci körútjukon lelkesen gyűjtötték az élményeket (képaláírás)A Dunaújvárosi Óvoda Katica tagóvodájának két csoportja látogatott tegnap a városi piacra, ismerkedve a felnőttek világával, a nagybetűs élettel. A gyerekek nevelőikkel együtt láthatóan nagyon élvezték a programot, kézbe véve, megillatozva az ott kapható zöldségeket, gyümölcsöket és virágokat. A felvétel Kis Lajos bölcskei vállalkozó szép standja előtt készült. (teljes szöveg)
2018-10-10Újabb színfolttal gazdagodik a város (képaláírás)Fejlődésének újabb bizonyítékát adta a szomszédos kisváros: a település főútja mentén készül a fedett piac. A nemcsak látványos, hanem rendkívül hasznos építmény egyben az egységes településkép kialakításának is szerves része: hiszen stílusában, építőanyagában, kivitelezésében erősen emlékeztet más, helybéli építményekre. Egyáltalán nem véletlenül, mivel ez volt a tervezők első számú szándéka. A fedett piac jobb körülményeket teremt eladónak, vásárlónak egyaránt, és abban is segít, hogy egyfajta kereskedelmi központot alakítsanak ki az üzletek, butikok által határolt téren. (teljes szöveg)
2018-10-00Fedett lesz a piac árusító tereA rácalmási Millennium park felújításával párhuzamosan a parkkal szemben lévő piac egy része fölé tető kerül.
2018-09-26Felújítják a lépcsőt (képaláírás)A piaci I. szolgáltatóház kettes és hármas kapujának bejáratánál lépcsőfelújítást végeznek szeptember 28-ig. A piacot üzemeltetők kérik, hogy a vevők addig a másik kapukat használják. (teljes szöveg)
2018-08-31Piac épült Iváncsán, amely akár rendezvénytér is lehetAz augusztus 20-ai nemzeti ünnep előtt, a falunapon adták át a frissen elkészült épületet Iváncsán, amely elsősorban a piacnak, a helyi őstermelőknek szolgál helyszínül.
2018-08-24Térségi fejlesztések. kiállás a nemzetért, a közösségértMúlt hét vasárnap (2018. 08. 19.) Falunapot tartottak Iváncsán. Ekkor adták át a 130 millió forintból megépített műfüves futballpályát és a megújult piaci épületet.
2018-07-18Itt a dinnyekurzus: sárga-, görög-, magtalan (képaláírás)Dinnyére fel! Bindisch Anna és kisfia július 17-én, kedden a dunaújvárosi piacon válogatott a dinnyék között. (nem teljes szöveg)
2018-05-15Május végére elkészülhet a piacMár dolgoznak az őstermelői piac kialakításán, amelyet május vége felé vehetnek birtokba a pusztaszabolcsiak.
2018-04-11Megkezdték a bontást, hamarosan kezdik a piactér építésétÚj piactér épül Dunaföldváron a Terület- és településfejlesztési operatív program keretében nyertes pályázat 310 millió forintnyi összegéből és több mint 71 millió saját erőből.
2018-04-05Thürmer itt járt (képaláírás)Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke Dunaújvárosba látogatott április 4-én reggel, és a piacnál lévő kereszteződésnél népszerűsítette pártja választási programját, illetve helyi jelöltjét Csajbók Lóránt Ákost. (teljes szöveg)
2018-03-29Tavaszváró és ünnepköszöntő (képaláírás)Emlékszem olyan húsvétra, amikor a fiúk rövid ujjú ingben jöttek locsolni, most viszont még a vastag kabát járja... A téli szürkeség tépázta lelkünkre gyógyír a tavaszi virágok színáradata. Gáspár Józsefné jó szívvel ajánlja a jácintokat, amelyeknek az illata betölti a lakást, üdeségük felpezsdíti tompult érzékszerveinket. Itt a húsvét, a tavaszvárás, és állítólag a jó idő is... (teljes szöveg)
2017-08-26Nyár végi piacozók (képaláírás)A dunaújvárosi piac kínálatát ezekben a napokban a paprika és a gyümölcsök: a szilva, az őszibarack, a szőlő határozza meg - csak győzzük válogatni (teljes szöveg)
2017-07-07Félezer stand a piacon. Kulcsról, Paksról és Soltról is járnak ide őstermelőkÚjabb területet újítottak fel a piacon, az uszoda felőli bejáratánál, azon a részen, ahol korábban a használtárusok voltak.
2017-06-23Kívánságpiac Márióval. Mulatás a délelőtti csúcsforgalombanNyilvános TV felvétel színhelye volt a piacmúlt pénteken délelőtt, ahol a Zenebutik stábja forgatta a Kívánságpiac következő előadását Márióval.
2017-06-17Kívánságpiac Márióval (képaláírás)A Zenebutik stábja június 16-án, pénteken délelőtt nyilvános televíziós felvételre várta a polgárokat a helyi piacon, ahol a standok között Márió, a harmonikás teljesítette a városlakók dalos kívánságait. (teljes szöveg)
2017-03-30Fedett hellyel bővül a piacNégyszáz asztallal működik a DVG Zrt. üzemeltetésében lévő dunaújvárosi piac.Nyolcvan őstermelő és közel negyven vállalkozó veszi igénybe a piac nyújtotta lehetőségeket, de a napijegyesek is folyamatosan kínálják portékáikat.
2017-02-17Tizennyolc milliárdos költségvetés. Felújítják a Családok Átmeneti OtthonátKözgyűlés: az önkormányzat 13 milliós kormányzati támogatást nyert a Családok Átmeneti Otthona felújítására, felújítják a piacon lévő nyilvános illemhely portálszerkezetét a Pentelei Waldorf Iskola és a Pentelei Molnár János Mentálhigiénés Általános Iskola és Szakképző Iskola új kazánt kap, a Bánki iskolakórusa tanulmányútjára 500 ezer forintot biztosít az önkormányzat.
2017-02-16Közgyűlés2017. február 16.
2017-01-20Lefedik a piac szélét (kishír)A közgyűlés megbízta a DVG Zrt-t a piac délkeleti oldalának lefedésével, az árusítóhelyek jobb kihasználása érdekében. A munkákra vállalkozói szerződést köt a város a vagyonkezelő céggel - erről döntött a közgyűlés január 19-én. (teljes szöveg)
2017-01-20Irodai központ lenne a zöld SZTK-ból. Lefedik a piac dél-keleti oldalán lévő árusítóhelyeketJanuár 19, közgyűlés: lefedik a piac dél-keleti oldalán lévő árusítóhelyeket ( a cukrászda melletti területen), a Rácdomb területére ideiglenes építési tilalmat rendeltek el, az Újvárosi Drogambulancia további öt évre megkapta ingyenesen a Petőfi utca 1. szám alatti orvosi rendelő földszintjét, az önkormányzat irodai funkciót kíván kialakítani a volt zöld rendelőintézet épületében.
2017-01-19Közgyűlés2017. január 19.
2016-11-12Piac téri kábelcsere-munkálatokA szolgáltatás biztonságának növelése érdekében dolgoznak az E.ON Hungária Zrt. szakemberei.
2016-07-05Szabad a parkolás. Felszabadult parkolóMár a helyi piacra látogató vásárlók és az árusok is nagyon várták, hogy végre ismét átadják a forgalomban a Szórád Márton út felőli nagyparkolót. Július 4-én megtörtént.
2016-06-18A használtcikk piac legyen fedett. Támogatásokról is döntöttekA június 16-i közgyűlésen döntöttek többek közt a használtcikk piac befedéséről, a női kézilabdázók jutalmáról, pályázatokon való részvételről, alapítványi támogatásokról, illetve megszüntették a Fotótörténeti Alapítványt, a Kulcs-Rácalmás-Dunaújváros Szennyvíztársulást.
2016-06-09Szabó László, a város egyik gombaszakértője (képaláírás)Szabó László, a város egyik gombaszakértője néhány csiperke társaságában. A piacon minden reggel működik a szakértői gombavizsgáló iroda , ahol mindenki bemutathatja az általa gyűjtött gombákat. (nem teljes szöveg)
2016-05-25A másik csővezetéket is ellenőrzikA DVCSH Kft. áprilisban kezdte el a Piac téren, a parkoló területén a szolgáltató üzemeltetésében lévő távhő gerincvezeték javítási munkálatait csőtörés miatt.
2016-04-05Lezárt parkoló (képaláírás)A Piac térnél lévő parkoló területén, a szolgáltatóház előtt a DVCSH Kft. üzemeltetésében lévő távhő gerincvezetéken csőtörés történt. (nem teljes szöveg)
2016-04-01Csőcsere a Piac térenA DVCSH Kft. elkezdte a Piac téren, a parkoló területén a szolgáltató üzemeltetésében lévő távhő gerincvezeték javítási munkálatait csőtörés miatt.
2015-12-04Díszben a piacHarmadik alkalommal szervezte meg a piaci Carissa virágüzlet azt a három napos foglalkozását, ahol mindenki elkészíthette magának saját adventi koszorúját, ajtódíszét. A Kincskereső tagóvoda négy csoportja is jelen volt az első napon.
2015-11-28A városi piac karácsonyfája (képalíárás)Már áll a városi piac karácsonyfája, amelyet pénteken délelőtt a Dunaújvárosi Óvoda Kincskereső Tagóvodájának gyerkőcei vidám műsor keretében kezdtek el díszíteni. (nem teljes szöveg)
2015-11-28A várakozás időszakaAz idén november 29-én vasárnap kezdődik az advent, a várakozás időszaka. A Kincskereső Óvoda gyerkőcei kis dalos műsorral is kedveskedtek november 27-én az érdeklődőknek a városi piac karácsonyfájánál.
2015-10-30A gyümölcsös nem hagy időt a pihenésreKözel húsz éve hordja az áruját a dunaújvárosi piacra Horváth Péter őstermelő.
2015-07-23Pályáztatják az új piac tér tervezésétDunaföldvár önkormányzata pályázatot ír ki a Vak Bottyán téri piac tervezésére.
2015-06-15Bolhapiaci áruk (képaláírás)Havi rendszerességgel rendeznek bolhapiacot a rácalmási művelődési házban és annak udvarán. Kép: Surján Anna, Arnóczky Ilona.
2015-04-20A csütörtöki csülkös pacal törvényeAnna Pecsenyesütője, a városban közkedvelt vendéglátóhely bemutatása.
2015-04-16A csütörtöki piacElőszálláson sok évtizedes hagyománya van már a csütörtöki piacnak, ami tradicionális találkozóhely is egyben.
2015-03-03Mindennapi betevőA Barátságos Húsbolt, a Boro pékség, a Váci ABC, az Őspiaci Hartai Pecsenyesütő rövid ismertetése.
2015-02-10Ideje torkoskodniAz Őspiaci Hartai Pecsenyesütő, az Aranyhordó Étterem, a Corso Söröző Étterem, a Beugró Vendégló rövid bemutatása.
2014-12-31Képmentő: a múlt mindig szebb?A József Attila Könyvtár munkatársai digitalizálták a Dunaújvárosi Hírlap fotóarchívumának egy jelentős részét. Több mint kétezer kép böngészhető a könyvtár honlapján. Válogatás a képekből.
2014-12-29Bölcsődét szeretnénekPiac, bölcsőde, lift a faluházba - ezek az iváncsai önkormányzat fejlesztési tervei a ciklus elején. Kép: Tatár Szilvia polgármester.
2014-09-23Rendkívüli közgyűlés2014. szeptember 23.
2014-07-11Szeptemberre készül el az első ütemÚj vásárteret építenek a Dunaferr egykori kertészetének területén.
2014-06-17Ajánlatok éhség ellenA Grill Express, az Őspiaci Harta Pecsenyesütő, és a Corso rövid bemutatása.
2014-05-30Spórolás minden napA Váci ABC, az Őspiaci Harta Pecsenyesütő, a Barátságos Húsbolt, a Boro Pékség rövid bemutatása.
2014-04-11Ízvarázslat a piaconA piacon működő Anna Pecsenyesütője bemutatása.
2014-03-24Újragondolt közösségi terekDunaföldvár – Ötletpályázatot hirdetett az önkormányzat a Vak Bottyán tér rekonstrukciójára és új városi piac kialakítására. A nyertes munka Nagyvenyimről érkezett
2014-03-22Őstermelői piac és közösségi térMárcius 21-én felavatták a kisapostagi piacteret.
2014-03-19Felavatják a piacteret (kishír)Kisapostagon, március 21-én.
2014-02-11Ne maradjunk éhesen!A Grill Express Étterem, az Őspiaci Harta Pecsenyesütő és a Corso Söröző és Étterem bemutatása.
2014-02-06Piactér lesz a hivatalnál (kishír)Folytatódik a piactér kialakítása Kisapostagon.
2014-01-21Bolhapiaci mustrálókA hétvégén is nagy volt az érdeklődés az otthon már megunt, de szép portékák iránt. Rácalmási bolhapiac.
2014-01-17Méhészeink védelmébenKép az előszállási Takács Ferencné, Klára asszonyról a dunaújvárosi piacon.
2013-12-20Elkészült a piac világításaBefejezték a piac közvilágításának javítási, korszerűsítési munkálatait.
2013-12-16Piac teret építenek (kishír)Piac teret építenek Kisapostagon.
2013-12-01Piaci sétaPiaci kalauz Lassingleitner Valériával, a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. piac- és vásár koordinátorával.
2013-09-09Kézművesek kamrájaPipás Pista elnevezésű boltját kézműves magyar élelmiszerekkel töltötte fel Pipás István. A bolt új neve: pipás Pista Kamrája. Beszélgetés a tulajdonossal.
2013-08-08Nagyon népszerű a helyi piacNépszerű az előszállási piac.
2013-06-14"Újraosztották a dohánypiacot"Trafikmutyi címmel tartott sajtótájékoztatót június 14-én a dunaújvárosi piacon a Demokratikus Koalíció helyi szervezete.
2013-04-01Szép lesz a piactér (képaláírás)A kivitelező szakemberei hamarosan teljesen elkészülnek a Millenniumi Parkkal szembeni piactér kialakításával, és birtokba vehetik a területet a rácalmásiak, az őstermelők. Az árusító asztalok mögött szép pihenő-park lett kialakítva. A beruházás befejezési határideje április 30. (teljes szöveg)
2013-02-20Két közteret alakítanak át egyszerreRácalmáson a Szent János téren még tavaly kezdték el a meglévő park és piactér átalakítását, a Petőfi tér pedig teljesen új arculatot kap, amelynek a napokban kezdték meg az építését.
2013-02-01Piac lesz a Szent János téren (kishír)Rácalmásnak hamarosan piac tere is lesz. Rövid összefoglaló a beruházásról. (nem teljes szöveg)
2013-01-29Már javában készítik (képaláírás)Komoly munka folyik a leendő új piactér építésénél. A kisváros kereskedelmi központjában eddig is árusításra használt területet elegáns piactérré alakítják. .... A határidő: idén tavasz! (nem teljes szöveg)
2013-01-12Piactéren árulhatnak a termelőkIgényes piacteret alakít ki Rácalmás önkormányzata a kisváros főutcáján, a Millenniumi Parkkal szemben.
2012-11-06Árusok népestíhetik be a Szent János teretPiacteret alakít ki a rácalmási önkormányzat a Szent János téren (kép).
2012-11-01Piac lesz a Széchenyi térenA rácalmási piacot a Széchenyi térre, a Miskapapa elé, az üzletsorral szemben tervezik.
2012-08-01Őstermelő piac nyílik (kishír)Rácalmáson a Szent János téren.
2012-07-05Gyalul, aprít, kovászolPiaci körkép (árak).
2012-07-04Őstermelői piac lesz a téren (kishír)Pályázati támogatásból (4,377 millió forint) őstermelői piacot alakít ki a Rácalmáson, a Szent János téren.
2012-01-28Piac: rendeletben szabályozottanA közgyűlés elfogadta a piacokra és vásárokra vonatkozó helyi rendeletet.
2011-01-22Köztisztviselői túlkapás történt?Közgyűlés: aki ideiglenes jelleggel végzett piaci és vásározói kiskereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozóknak a nem kell helyi iparűzési adót fizetniük; időközi választás; intézményátalakítási tervek a Rudas és a Dunaferr szakközépiskolát érintik, de az általános iskolákat nem.
2010-06-29Feketén az utcárólIllegális kisárusok, mozgóárusok, adománygyűjtők Dunaújvárosban és környékén.
2010-06-10Drágaság standjaPiaci körkép árakról, termésről, az időjárás vonatkozásában.
2010-02-24Tejboltból MAGOSZ-üzletA Piac téren, a 3-as számú szolgáltatóház pavilonsorán az egykori tej- és kenyérmintabolt jogutódjaként működik.
2010-01-19Ők a piacról élnekA piac és a vásár működéséi körülményeiről. Adatok: helypénz a piacon és a vásárban.
2009-07-21Klasszikus hely!Körkép a dunaújvárosi piacról.
2008-04-10Tető alá hoztákFedett piacon folyhat az adás-vétel. Elkészült és át is adták a fedett élelmiszerpiacot.
2008-04-09Nem emelkednek a helypénzekÁprilis 5-én befejeződött a piac befedése.
2008-04-05Egy közösségi térHivatalosan is átadták (04.04-én) a dunaújvárosi megújult, fedett piacot.
2008-04-02Fedett piacon vásárolhatunkElkészült a DVG Zrt. a piac befedésével. A beruházás összköltsége meghaladta a 30 millió forintot.
2008-02-21Plusz pénz a piacraA dunaújvárosi piac befedése legkésőbb március közepére elkészül.
2008-02-02Akinek itt nincsen helyeKözgyűlés. Döntések: március 9-én lesz népszavazás a galvániszap-ügyében is, a Barsi Dénesutcai társasház nem kap támogatást, a piac befedésére további 3 millió forintot adtak.
2008-01-26Egyre csak fedikJól halad a dunaújvárosi piac befedése. A tervek szerint március közepére elkészül a tetőszerkezet.
2008-01-08Elkezdték a munkátMegkezdődtek a dunaújvárosi piac befedésének előkészületei. A tervek szerint március közepére elkészül.
2007-11-19Áznak, fáznak a piaconLegkorábban jövő év elejére készül el a tető a piacon.
2007-09-27Januárig nem lesz fedett a városi piacValószínűleg csak jövő májusra készül el a piac befedése.
2007-09-19Marad a ponyvaNem készült el májusra a piac új üvegtetője. Jelenleg építési engedély sincs, de a beruházásra megszavazott 32 millió forint megvan.
2007-04-06A tengerentúlról többet vásárolunk.Ellentétes ármozgások a szénpiacon. Interjú Gara Róberttel, a DBK Kft. ügyvezető igazgatójával.
2007-04-05A miénk ez a piac!A dunaújvárosi piac közel ötven éve áll a vásárlók szolgálatában. Hetente négyezer ember intézi itt bevásárlásait.
2007-03-30Globális piacon.Változó irányok az ércbeszerzés területén. Interjú Püski Imrével, a Dunaferr beszerési szakértőjével.
2007-03-22Befedik a piac egy részétÜvegtetővel fedik be a piac egy részét. A költségvetésből erre a célra 32 millió forintot különítettek el.
2007-02-17A mindent tudásról...A közgyűlésen történt. Főbb témák: Hankook gyár földterületvásárlása, piacok, vásárok ügye, közszféra béreinek rendezése.
2007-02-15Használtcikkesek sorsaDunaújvárosban nincs kijelölt terület használtcikkek árusítására. A régi használtcikk-piac bezárása óta az élelmiszerpiac és a Béke tér környékén, a földről árusítanak.
2007-02-09Dinamikus válaszok az átalakuló piac kihívásaira.Kiegyensúlyozottan teljesített a Kikötő Kft.
2007-02-02Kiemelkedő évet zárt a Dutrade Zrt.A piaci körülmények változása óvatosságra int. Összefoglaló a Dutrade 2006. évi teljesítményéről.
2007-01-05Az acélipar szerkezeti változásai.Az Európai Unió egyre fontosabb a magyar gyártóknak. Beszámoló a MVAE ülésen elhangzott tanulmányról.
2006-06-08Vissza a volt vásártérre?Négy tervezőiroda is kidolgozta elképzeléseit arról, hogy hol legyen a helyi kirakodóvásár végleges helyszíne. A lehetséges helyszínek: vásártér mögötti terület (Dunaterv Bt.), a 6-os út nyugati oldala (Pomsár és Társai Kft.), ahol most van: Vasmű úton a stadion előtt (Térműhely Kft.).
2006-05-25Az épület készElkészült a piac mögötti bevásárlóközpont: Penny Market, Rossmann, könyvesbolt. Jelenleg még tart a használatbavételi eljárás. A nyitás - tervek szerint - nyár végére várható.
2006-04-20Nincs határidőA piac melletti bevásárlóközpont építkezését - hosszú leállás után - folytatják. A műszaki átadás már megtörtént. A tervek szerint május végén vagy június elején nyílik meg.
2006-01-04Drágább lett az életÖsszefoglaló az éve eleji áremelésekről (temetkezés, szemétszállítás, víz, szennyvíztisztítás, kéményseprés, buszjegy, áram, uszoda, piacozás).
2005-12-10Vége a "cirkusznak"A közgyűlésen történt. Elfogadták a kommunális adóról szóló módosított rendeletet. Emelkedik a temetés díja. A cirkusztéren nem lesz vásár. A József Attila Könyvtár vezetője újabb öt évig Szécsenfalviné Lukács Mária lesz.
2005-12-06Vásár az alsó Duna-parton?Még mindig nyitott a kérdés: hol legyen a vásár? A Cirkusztér nem nyerte meg a döntéshozók tetszését, a Béke városrészi nagy parkolót pedig a lakók nem szeretnék.
2005-12-01Helyet keresnekBeszámoló a városüzemeltetési és környezetvédelmi bizottság üléséről. Kép a Dunanett Kft. telephelyén megépült hulladékgyűjtő udvarról.
2005-11-30Cirkusz a vásártér miattÁtmeneti helyéről a Baracsi út és Béke körút között található, úgynevezett cirkusztérre költöztetnék a kirakodóvásárt. A lakók korábban már tiltakoztak a terv ellen.
2005-09-14Decemberben újabb bevásárlóközpontA piac mögött, a volt kenyérgyár és fonoda területén épül a bevásárlóközpont, aminek fő egysége a Penny Market áruház lesz. A fonoda helyén komplex oktatási intézmény lesz. Látványterv.
2005-07-07Megújul a Piac téri volt abc is-. Kép. -
2005-06-13Vásárból lett fesztiválÚj helyre költözött a vásár. Nyáron ideiglenesen a Vasmű út Építők útjától a Hunyadi útig tartó szakaszon lesz. Az első Kirakodó Fesztivál jól sikerült.
2005-06-11Vasmű úti kirakodó fesztiválElköltözik a vásár a megszokott helyéről, a piacról. Az új, ideiglenes helyszín a Vasmű út Építők útja és a Stadion közötti szakasz, az új név: Dunaújvárosi Kirakodó Fesztivál.
2005-05-28Költözzön a vásár - de nincsen hová...Még nincs új helye a kirakodóvásárnak. A Táncsics utcában megkezdik az építkezéseket, ezért ott már nem árulhatnak. A javaslatokat a Duna-Tér Kft. jutattja el a városüzemeltetési irodára.
2005-05-24Használtcikk-piac: nálunk nem éri meg üzemeltetni?Napi ezer forint bevételért nem éri meg új helyszínt kialakítani használtcikk-kereskedőknek. Azt viszont az üzemeltető is megérti, hogy az ebből élő kispénzű nyugdíjasoknak fontos lenne. Ezért Gabai Bálint, a Duna-Tér Kft. vezetője azon gondolkodik - ha az ÁNTSZ engedélyt ad rá - akkor kiszorít néhány asztalt a piacon a használtcikk-árusoknak.
2005-04-25Adjanak valami helyetA használt-cikk piac tavaly augusztusban bezárt. Az árusok azóta sem tudnak hol árusítani. A lépést az árusoknak kell megtenni, kezdeményezni az önkormányzatnál, hogy a bezárt iskola udvarát használhassák.
2005-03-23Vásár: megint költözni kell!A Dunaújvárosi Főiskola április közepén elkezdi a közpark kialakítását a piac és a Dózsa György út közötti területen. Így a piacról hamarosan menniük kell az árusoknak. A közgyűlés döntésétől függ, hol lesz az újabb vásártér. Egyik lehetséges terület a Béke városrészi parkoló.
2005-03-16Újra vándorúton a vásárAz építkezések (Dunaújvárosi Főiskola, Penny Market) miatt a megmaradó hely nem lesz elég a vásárok megtartásához.
2004-10-12Vásártér: marad a piacA legújabb vásártéri ötlettel sem értett egyet a közgyűlés. A városrendezési tervet nem módosítják, a Béke városrészben nem elsz vásártér. A vásár vasárnaponként marad a paic helyén.
2004-08-30Üresen állnak az asztalok - tényleg bezárták a bazártAz önkormányzat megszüntette augusztustól a használtcikk-piacot.
2004-07-23Nincs mese - bezár a bazárA közgyűlés megszüntette a használtcikkpiac árusítóhelyét, a terület a főiskoláé lett.
2003-10-28A piacon több a vevő, vásározóAz új helyszín nincs bejáratva, de úgy tűnik: mégis vonzó.
2003-10-14Új helyen a kirakodó vásárElső alkalommal volt kirakodó vásár helyszíne a piactér.
2003-10-13Piaci vásár: vegyes fogadtatásAnnyival jobb, hogy nem kell a városhatárig menni...
2003-10-09Új rend szerint vásárnapokonAz Alba Volán Rt. - tekintettel az állat- és kirakodóvásár új helyszínére (piac) - véltoztatott a menetrenden.
2003-10-06Új vásártér: egyeztetett véleményIdeiglenesen a vásár a piactérre költözik. A továbbiakban még lehetőség van egy új hely megszerzésére, itt felmerült a Vidám Park területe és a Barell-2000 ajánlata is.
2003-10-01Az utak melletti területeken életképesek a vásárokAz önkormányzathoz új ajánlat érkezett a vásártér új helyének megválasztására. A Barell 2000 Kft. felajánlja saját tulajdonában álló területet a vásárrendezés céljára, amennyiben meg tudnak állapodni az önkormányzattal.
2003-09-23Új helyszínen a vásár?Lakossági fórumot tartottak az országos kirakódóvásár piactérre telepítésével kapcsolatban. Okt. 12-én már az élelmiszerpiac helyén, a mellette lévő parkolóban, valamint a használtcikk piac területén lesz a vásár amennnyiben jóváhagyja a tervezetet a közgyűlés.
2003-09-22Nem zavarja a lakókat a vásárA piac környékén élők lakossági fórumon mondhatták el véleményüket azzal kapcsolatban, hogy a kirakodóvásárt a piacra telepítik.
2003-09-17Pénz hiányában: vásár a piaconIsmét nem kap pénzt az önkormányzat a parkolókért.
2003-09-10Egyetlen alkalmas hely a vásár rendezésére: a piacA 6-os és a 62-es utak melletti vásár új helyszíne a piactér lesz. Réti Vilmos, a kamara elnöke szerint: vagy a piac területén lesz ideiglenesen a vásár, vagy sehol.
2003-09-02Vásár a piac téren?Két héttel elnapolták a bizottságok a piacokról, vásárokról szóló helyi rendelet módosításáról való döntést.
2003-09-01Még mindig tart a helykeresésMég nem biztos, hogy a vásártér új helye a piactéren lesz.
2003-08-25Vásárkor nem lesz piac?Dunaújváros önkormányzata eladta a 6-os út melletti vásárteret. A vasárnapi vásárok valószínűleg beköltöznek a a Béke téri piac helyszínére.
2003-05-09Viták a becsületrőlA közgyűlés témái: laptop, a piac 135 millió forintért kelt el, a József Attila domborművet áthelyezik a könyvtárba.
2003-05-08Napjainkban piackutatásra leginkább a nagyvállalatok áldoznaA piackutatásról. Tanulmány a vasmű részére.
2003-01-03Korszerűsítették a piacotKépek az elkészült új piacról.
2002-12-13Tegnap átadták a piacotDecember 12-én hónapokig tartó átalakítás után megtörtént a piac műszaki átadása.
2002-12-13Hamarosan nyit a fedett piactegnap megtörtént a fedett piac műszaki átadása-átvétele.
2002-11-30Az átépítéssel mára végeznekA piac átéptíésénét a Grabarics Kft. a kiírt határidőre befejezi (nov.30.). Kép a piacról.
2002-11-27A kereskedők újból költöznekNéhány nappal a piac felújításának befejezése előtt még mindig bizonytalan, hol árusíthatnak majd az üzletsor előtt helyett kapott árusok.
2002-10-28Csak az árusok nem áznakA dunaújvárosi piac felújítása november végéig tart, először decemberben vásárolhatunk majd az új piacon.
2002-10-04Kereszttűzben a piacA piac átépítéséről: fellángoló belharcok az építtető, a kivitelező és az árusok, kereskedők között.
2002-10-01Pótolják a fákatBeszámoló a piacon folyó építkezésről.
2002-08-13Hamarosan állnak a pillérekKép a piac építéséről.
2002-07-18Elkezdték a piac átépítésétElkezdték a piac elárusítórészének építését. Az árusok várhatóan november végén költözhetnek vissza.
2002-07-02Kezdődhet a piac átépítéseNyertest hirdetett július 1-jén az önkormányzat a piac rekonstrukciójára kiírt közbeszerzési eljárás lezárásaként. a "félig" fedett elárusító helyek novemberre készülnek el.
2002-06-18Szerződés a piac, vásár üzemeltetésérőlKözgyűlési döntés értelmében idén évkezdettől a DVG Rt. üzemelteti a piacot és a vásári rendezvényeket. A DVG Rt. saját leányvállalatával, a Duna-Tér Kft-vel végezteti el a feladatokat.
2002-06-07Novemberre várható az átadásA városi piac közműfejlesztése elkészült, az építkezés tovább folyattódik az átadás novemberre várható.
2002-05-24Szabad lesz a vásárÖsz végére megújul a dunaújvárosi piac.
2002-05-24A nyáron kezdődik a látványos munka. Őszre lesz új piacunkEgy hónappal ezelőtt ürítették ki az eláusító helyet a piac területén, és elkezdődhetett az átalakítás a csatornázással.További munkálatok: térkő burkolatot, új elárusító standokat kap a piac, több mint százmillióért.
2002-04-23Öszre befedik a piacteretFelújítják a piacot. A munlával erőleláthatólag őszre végeznek.
2002-02-11Jönnek a vásározók, ha érdemes leszTavasszal új helyre költözhet a dunaújvárosi vásár. Az önkormányzat a mostani vásártér értékesítése után ideiglenesen a volt laktanya területét alakítaná át e célra.
2002-01-17A jelenlegi vásártér területére több befektető is szemet vetA vásár csak ideiglenesen van a laktany területén, végleges helye a 6-os út melletti termesztőtelepen legyen.. -a gazdasági bizottság így foglalt állást a kérdésben. A gazdasági bizottság 300 ezer forintot adományozott a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítványnak.
2002-01-16Ezután jön a "fekete leves"A biológiai szennyvíztisztító üzemeltetését a város lakossága fizeti, és a városüzemeltetési- és a környezetvédelmi bizottság a vársártér új helyének a laktanya területét tartotta legalkalmasabbnak.
2002-01-14Az új üzemeltető rendet teszA Vagyonkezelő Rt. Duna-tér Kft. kezelésébe került januártól a Béket tér melletti használtcikk-piac. A piac, a híresztelésekkel ellentétben nem zár be, az új üzemeltető megkezdte a piac rendezését.
2001-11-06Csarnok, ami "tiltott zóna"Már majd egy éve átadták a fedett csarnokkal ellátott, felújított ős-szolgáltatóházat a piacon. A piactérre kiszorult kofák sérelmezik, hogy - bár ott a tetőszerkezettel ellátott rész - ők mégis ki vannak téve az időjárás, a körülmények viszontagságainak. A fedett rész tulajdonjogi helyzete nem tisztázott, a per folyik.
2001-10-24Kinek szépül a dunaújvárosi piac?A piac fejlesztését, korszerűsítését határozta el nemrégiben a közgyűlés. Az önkormányzat a bérleti díjakat megemelte, a díjakból 5 millió forintot a korszerűsítésre különít el. A kistermelők nem tudják fizetni a bérleti díjakat, és a fizetőparkolás bevezetésével csökkent a forgalom.
2001-10-17Rövidesen átszabják. Százhúszmilliós beruházással...Több mint 126 millió forintos beruházással megújul a dunaújvárosi piac: fedett belső tér, korszerű közvilágítás és vízelvezetés, új árusítóasztalok és esztétikus burkolat szerepel a tervek között. Az ehhez szükséges pénzt az önkormányzat a 2002-es költségvetéséből különíti el. A munkákhat hónapig tartanak.
2001-07-20Tovább szépül a piac. Már az idén elkezdik a munkátTervek.
2001-03-29Rendelet készül a piacrólHa a közgyűlés elfogadja a rendelet tervezetet, akkor a piacot jövő év januárjától a Dunaújvárosi Vagyonkezelő Rt. működteti.
2001-01-23A Szolgáltatóház még nem szolgáltatAz új szolgáltatóház a piacon már szerkezetkész állapotban van, az elmúlt pénteken megtörtént az átadás.Apróbb hibák még vannak, a saját helyiségét mindenkimönállóan fogja ezután kialakítani.
2000-12-29Látszólag kész az üzletházMég nem adta kia az építési hatóság a használatbavételi engedélyt az új szolgáltatóházra.
2000-10-26Egy hónap múlva adják át a piaci szolgáltatóházatAz üzletek belső tereit még ki kell alakítani
2000-06-14Az emeletet falazzák az építőkJó ütemben halad a Piac téri új szolgáltatóház építése. A tervek szerint a nyár végére elkészül az új épület, a belső munkálatok után az ősszel már beköltözhetnek az üzletekbe a kereskedők.
2000-03-25Már a pincék épülnekA Piac téri legújabb szolgáltatóház pincéinek alapozását végzik.
2000-02-07Bontás és építés előttFebr. elején elkezdték a régi és elavult pavilonsor bontását. Az "Ös-szolgáltatóház" (lásd a makett fotóját) megépíésével csaknem befejeződik a terület fejlesztése - a 30 évvel ezelőtti ötlet, a vásárcsarnok itt már nem épül meg. Tervező: Sipiczki Zoltán. A kivitelező augusazt. végére alakítja ki a szerkezetkész üzleteket, befejezésük a tulajdonosokra vár. A szabad terület jellege továbbra is megmarad.
1999-11-09Ujjávarázsolt "ÖS" Piac 151 millióértJan. 3-án bezár a piac régi boltsora, s 10-én megkezdődik a bontása. A tervek szerint jövő év karácsonyára elkészül.
1999-05-07Bontásra ítélt piaci üzletsorA régi üzletsort lebontják. Az ott árusítókból álló közösség megvásárolta az ingatlant, s az új létesítmény építésére már megkapta az engedélyt. Júniusban kezdenek. Ehhez csatlakozva az önkormányzat is fedett piacteret alakít ki a középen lévő asztalsorok helyén. (teljes hír)
1998-04-24Nagyobb, komfortosabb, szebb lesz az élelmiszerpiacAz új élelmiszerpiac tervéről, melyet a bérlőkből alakuló építőközösség vásárol meg.
1996-09-19A bérlők építhetnek pavilont a piaconMárc. 31-ig elbontják a piaci pavilonsort. Ajelenlegi bérlők a rendezési tervnek megfelelően megépíthetik önerősen az elárusítóhelyüket, üzletüket.
1996-02-05Másra kellenek a piaci milliók(?)A piac korszerűsítése 15 millióba kerülne. A megvalósítást késlelteti a régi pavilonsor tervezett átépítésével kapcsolatos munka is.
1995-09-29Kimentünk a piacra...2 Dunaferr Rt saját piacáról.Az eltelt időszaktapasztalatairól.
1995-09-22Piacpremier1995. szeptemberétől saját piacot működtet a Dunaferr Rt dolgozói számára ,számításaik szerint 20- 30 %-al olcsóbban a városi piac árainál!
1995-09-22PiacA Dunaferr újszerű vállalkozásáról, a saját piacról.Mit jelent ez a cég és a dolgozók szempontjából?
1995-08-19Együtt írjuk a város történetétCsak képanyag. Sztálinváros fúvós zenekara, az első posta épülete 1951-ben, a Sztálinvárosi Postahivatal 1952-ben, piac 1987-ben, divat 1961.
1995-07-26Ujabb terv a piacraÚjabb terv készült a piac még át nem épült részének rendezésére. A II. szolgáltatóházhoz hasonló, s azzal párhuzamos, tetőteres épületet képzel el a Táncsics utcai üzletsor és a mellette lévő szervízút helyén.
1995-07-21Mi lesz veled piac?Mi lesz az iparcikk-piac sorsa az eljövendőkben?
1995-05-13Rémültek és tettrekészekA vállalkozók tiltakoznak a kormányrendelet ellen, amely szerint használtcikk-piacon nem lehet új árukat árusítani. Megoldást várnak az önk.-tól.
1995-04-26Az iparcikkpiacnak annyiA helyi iparcikkpiac júl. 1-étől csak használtcikket árusíthat.
1995-02-08Zsákutcából zsákutcábaZsákutca lesz továbbra is a Kenyérgyári u. és a Táncsics utca.
1994-07-28Fákat is ültetnekMegkezdődött az I.-es Szolgáltatóház és az ABC közötti parkoló kivitelezése. Folyik a II.-es előtti parkoló aszfaltozása, elkészült a közvilágítás egy része is.
1994-03-19Bérlők és bérbeadókA piaci pavilonsor átalakításának terveiről.
1994-03-03Pavilonsor - volt?A pavilonsor bérlői aggódnak üzleteikért, hogy lebontásra kerülnek-e.
1994-02-25Zsúfolt a nagypiacBővíteni kívánják az élelmiszerpiacot, a vasútállomás felöli nagy parkolóban találtak helyet neki.
1993-12-21A piac költözzön?Valószínű, hogy elutasítja a város a piac régi pavilonsora bérlőinek igényét, mely a bérelt üzletrészek megvásárlása.
1993-09-24Piaci kontrasztA Piac téri 2. kereskedő- és szolgáltatóház műszaki átadása a jövő héten lesz.
1993-04-16Kínai vendéglő a piaconÉpül a Piac téri II-es szolgáltatóház. A leendő szolgáltatásokról.
1992-04-14Egy nap szünetÁprilis 22-től új helyen, a 26-os székháza, és a Duna étterem között lesz a használt- és iparcikkpiac.
1992-02-28Költözködés későbbEgyelőre maradhat a régi helyén az ipar- és használtcikk piac.
1992-02-14Patika a Piac térenBeszélgetés a Piac téri új gyógyszertár vezetőjével az új patika szerepéről.
1991-12-17Nyithatnak az üzletekMegtörtént a Piac téri kereskedő-és szolgáltató-ház műszaki átadása.
1991-11-29Tucatnyi üzlet egy helyenDec.-ben nyílik a Piac téren az 1. keresk.- és szolgáltatóház. Ordas István mutatja be.
1991-10-04Kiűzetés a piacrólRiport a piac kiűrítéséről. Az önkorm. rendelete értelmében az iparcikkpiacot ki kell telepíteni a volt szovjet laktanya területére.
1991-10-01Kinek kakukk, kinek nemRiport a piac állapotáról, a seftelésekről.
1991-09-27Toldozgatás helyettKözgyűlés: Nő a piaci helyfogl. ára, döntöttek a segélyezésről,indulhat a 8 osztályos gimn.,az angliai Stockport az új testvérváros.
1991-07-18Vállalati stratégia tervezéseA bonni Senioren Experten Service szakvéleményea Dunaferről. ld. folyt.: Dferr, 1991. júl. 25. 14. p. Dferr, 1991. aug. l.6-7. p.
1991-05-14Pénzért fogunk parkolni?Közlekedési káosz a Piac téren.
1991-04-30Ki nevet a végén?A Bakony Füszért Piac téri bevásárlóközpontot nyitott. Emiatt a helyi üzletek bojkottálják a füszértet.
1990-11-16KiszorítósdiA piactéren a helyi volt KIOSZ szolgáltatóházat akart építtetni. Bonyodalmak az engedélyezés, az építőközösség megalakulása körül.
1990-08-24Piacjávány: Volt-nincs, van-lesz.Piac vagy KGST-piac?
1990-07-10Jóformán teljesen kiszorították a piacról a kereskedőket a "KGST-piac" árusaiA helyszűkét a parkoló bebetonozásával igyejkezett a tanács megszüntetni.
1989-11-03Még kész sincs, de már megteltA tervezett kétszintes piactéri üzletközpontról.
1989-06-09Albérlők az ABC-ben. Butiksor - barikád után.130-150 négyzetméternyi területet ad bérbe a Piac téri ABC dunaújvárosi és budapesti magánkereskedőknek. Az így létrejött üzletek július 1-től várják a látógatókat.
1989-04-14Kell-e fedett piac? Újra a régi kérdés.A dunaújvárosi piac helyzetéről és jövőjéről. 1 fényképpel.
1987-11-17Lesz elégA város téli ellátásának kilátásai.
1987-10-23A javítás nem hozott eredménytMagastető a Piac téri üzleteken?
1987-09-29Ahogy vesszük...A piac törvénye? Vásárolni tudni kell! ZÖLDÉRT-panaszok. Ármegegyezés a piacon. Az olcsó ár titka.
1987-06-09KépaláírásLesz elegendő parkolóhely a Piac téren. Kohósalak-borítású parkolót építenek a Szórád Márton úti oldalon, egyúttal aszfaltozott utat csinálnak az ABC előtti és a Piac tér déli végén levő parkolórész között. (teljes szöveg)
1987-05-12Az árunak ára vanRiport, az ország és a dunaújvárosi piacok ellátottságáról, és árairól. Zöldség-gyümölcs! Magas árak, hiánycikkek.
1985-09-20Mit szólnak a piac befedéséhez. Ha szebb, olcsóbb is?A piaci árusok véleménye. Fénykép: Piaci részlet.
1985-09-10Dunaújváros VII. ötéves terve. Változatok egy témáraAdatok. Kép: Mindkét variációban szerepel a piac befedése.
1985-06-21Lecsószezon augusztusban. Primőr, hetente kétszerA piaci árusításról. Fénykép.
1985-06-04Piaci körkép. Olykor olcsóbb a szebbRiport. Fénykép.
1985-03-01Tanácsülésen a városfejlesztésről. Lesz fedett piac.Kép: A Béke városrészben épülő Csemege ABC épüléséről készült fénykép.
1984-02-17Fogjunk össze a fedett piacért!A fedett piac fontosságáról. Jó kilátások. Társadalmi összefogás lehetőségéről.
1983-10-11Szóló szőlő, mosolygós alma... Ősz a píaconSzöveges és képes riport. Árak. Adatok.
1983-06-14Hétfőn délelőtt 9 órakor. Körkép a piacokrólA város zöldség- és gyümölcsellátásáról. Cseresznyét már nem. Szerződések nélkül is. Mindent a kistermelőktől. Az összkép megnyugtató
1982-06-11A szomszéd (Föld)vár piacánA városi és a dunaföldvári piacról.
1981-09-11Dunaújvárosi tükör. Piacunk helyeA dunaújvárosi piac forgalmáról. Összehasonlítás más városok piacaival.
1981-04-03A beruházás befejezése után......növekedett a termelés. Beszélgetés Fekete István igazgatóval.
1980-09-26Közérdekű kérdések a tanácsülés előttKöztisztaság, üzemképtelen gépjárművek közterületen való tárolása, fedett piac, járda építés a Baracsi úton.
1979-07-31A piaconSzöveges, képes riport a dunaújvárosi piacról. Kínálat, kereslet, hiánycikkek, árak, eladók, vevők.
1978-06-27Pormentes burkolatot kap a piactérA kikopott burkolat helyett új, jó minőségű aszfaltburkolattal látják el a piacteret.
1977-05-10Napirenden: a város ellátásaKi gondoskodjék az ellátásról? Érdekelté kell tenni a kistermelőket. Az ellátásfelügyeleti osztály szerepe és feladatai.
1975-07-01Bemutatjuk legnagyobb áruházunkat.A piactéri ABC.
1974-08-13Piacon, LőrinckorÁrak a piacon.
1973-01-12Termelésszakosítás és zöldségtermelésA dunaújvárosi Vörös Csillag MGTSZ 1972. december 31-én megszüntette zöldség-gyümölcs árudáját a piacon. Mi ennek az oka?
1972-10-13A vártnál több zöldséget és gyümölcsöt értékesített a kerttársulás boltjaA piaci kerttársulás boltja forgalmáról.
1972-05-16A kertbarátok boltjaA piactéri kerttársulás üzletéről.
1972-05-03Önálló üzletet nyit a dunaújvárosi kerttársulásA piacon.
1972-03-31Zöldségnézőben a Duna túloldalánHogyan lehetne bővíteni a piacot?
1972-03-28A piaconEgy reggel a városi piacon.
1971-06-11Csökken a piac forgalmaPedig több zöldségre, gyümölcsre lenne szükség.
1971-02-05Téli tapasztalatok a piaconKisárutermelők vagy mezőgazdasági nagyüzemek?
1970-11-21Szaktanácsadás, kertiszerszámokVetőmag mintabolt nyílt a piacon.
1970-08-28December végére elkészülA Piac téren egy szociális létesítmény épül, melyben piaci felvigyázó helyiség, férfi-női WC, állatorvosi vizsgálóhelyiség, és mérlegház lesz. AZ év végre befejezik a létesítmény építését. (teljes szöveg)
1969-08-26KépaláírásAz adonyi Általános Fogyasztási és Értékesítő Szövetkezet Piac téri ÁBC áruháza hamar elnyerte a vásárlóközönség tetszését, bizonyíték erre, a naponkénti közel 200 ezer forintos forgalom. A szövetkezet most újabb áruházat nyit Dunaújvárosban, ezúttal a Castrum városrészben. Az itt lakó 8400 lakónak mindeddig távolabbról kellett beszerezni az élelmiszereket, így az új ÁBC áruház régi igényt elégít ki. A kedden délben nyíló áruház fele akkora területű, mint a Piac téri, de választéka hasonlóan gazdag. Az 500 négyzetméter területű eladótér "gondolái" már megteltek, az árukészlet értéke megközelíti a másfél millió forintot. A szövetkezet tizenöt-tizennyolc millió forintos évi forgalomra számít, az új ÁBC áruházban. (teljes szöveg)
1969-08-01Képaláírás1969. július 31-én csütörtökön délelőtt 10 órakor Kovács György a MESZÖV elnöke nyitotta meg az Adonyi Általános Fogyasztási és Értékesítő Szövetkezet piac téri ABC áruházát. A megnyitó ünnepségen jelen voltak a város és a járás vezetői. A megnyitó ünnepség után déli 12 órakor a dunaújvárosi vásárlók töltötték meg az áruházat, ahol ezer négyzetméter területen úgyszólván mindent árulnak: élelmiszert, zöldséget, háztartási cikkeket, és gépeket, autó-és motoralkatrészeket, sporteszközöket, játékokat, férfi és női ruhát, edényt, papírt, bőrárut. Az árukészlet két és félmillió forint értékű. A szövetkezeti kereskedelem ez új létesítményében borkóstoló, lacikonyha és eszpresszó is van. (teljes szöveg)
1969-07-18Dunaújváros a gyümölcsfogyasztás élénA tanács kereskedelmi osztályának felmérése a város zöldség-és gyümölcsellátásával.
1969-07-11KépaláírásMár a belső berendezéseket szerelik a Piac téri ABC-áruházban. A hűtőpultot várják. Július 21-én az Adonyi Értékesítési és Fogyasztási Szövetkezet dolgozói veszik birtokukba a boltot, elrendezik az árut, hogy minden készen álljon az augusztus elsejei nyitásra.
1969-07-04Egyperces interjú - ABC1969 július végén nyílik a piactéri ABC, augusztus 20-án pedig a Castrum városrészben is üzlet nyílik.
1969-06-24Váci utcán, Váci utcán...Séta a piacon.
1969-06-10A piactéri ABC áruház (kishír)A piactéri ABC áruház bemutatása. Az épületben presszó és falatozó, borkóstoló is helyet kap.
1969-03-11Március végére elkészül a piac-téri ABC áruházMűszaki átadás: március 30.
1968-05-31Körkép a piacrólMit, hol, mennyiért?
1967-10-10Dávod község üzeneteA dávodi Rákóczi TSz jó minőségű zöldségei a piacon.
1966-09-13Piaci helyzetkép-főidényben1965 második félévében 17 millió forint értékű termény cserélt gazdát.
1966-02-08Mi épül 1966-ban26-os Építőipari Vállalat főmérnöke nyilatkozik.
1965-09-03Bevásárló körútonPiaci körkép.
1965-06-11Ilyen az új piacRiport az elkészült piacról.
1965-03-19A társadalmi munka idei terveiA vegyi gyárrészleg dolgozói már megkezdték a munkát.
1964-10-27Novemberben átadják a fedettpiacotA térburkolás nem készül el.
1964-07-17Befejezés előtt a fedettpiaconMég nyers falakkal, ajtók nélkül, de már fedél alatt áll a fedettpiac elárusító csarnoka.
1964-06-02A Hírlap kérdez, az illetékes válaszolMikor lesz kész a "mankós ház", készül el a piac, lesz szúnyogirtás? Lesz-e kulturált szabadstrand, szabadtéri mozi, víz a nyáron?
1963-12-2420 ideiglenes felvonulási épületet bontanak le az idén a városbanLebontották az építők József Attila Kultúrotthonát a Béke téren, a hírhedt "késdobálót", amely a város első kocsmája volt. A Duna-parton, a Radarban, a Vidám Parkban, a Patyolat udvarán és a Délivárosban is bontottak. A Dózsa Gy. út északi oldalán, -ahol nemsokára megkezdik az új városnegyed építkezéseit-is lebontották az első barakkokat. Jövőre az ideiglenes piac épületeit felváltja a fedettpiac. Búcsúzik a régi szűrőállomás és a mellette lévő barakkok, a Radarban munkásszállót építenek majd.
1963-09-27Lenne, ha kéne - vennénk, ha lenneAvagy hol van a friss töldség?
1963-09-10Miért nem készült el a fedett piac?Építési engedély nincs, tervezési hibáktól hemzseg a fedett piac terve.
1963-09-03Jó a piaci felhozatal, de magasak az árakBőséges zöldségellátás, de a minőség kívánnivalót hagy maga után.
1963-05-24Várható-e javulás a város zöldség-és gyümölcsellátásában?Több termelőszövetkezetet vonnak be a Duna-Tisza közéről a dunaújvárosi piac ellátásába.
1963-05-03Április végi mérleg a MÉK-nélBiztosítva a város zöldség ellátása.
1963-03-19Rögtönzött ankét a piacsarkonTéli piac tavasszal.
1963-03-08Mi szükséges az idei társadalmi munkák szervezettebb lebonyolításához?Két és félmillió forint értékű társadalmi munka 1963-ban.
1963-02-15A Városi Tanács az idén 369 ezer társadalmi munkaóra feltételeit biztosítjaKülön bizottság alakul a távfűtési munkák szervezésére a Ságvári városrészben. A másik fontos objektum a fedett piac környékének rendezése, a hajóállomás közművesítése, a Duna-part Szalki szigeti rendezése, a Kertváros közművesítése, sportlétesítmények és a Vidám Park építése.
1963-02-01Hol végezhetünk társadalmi munkát?A Ságvári városrészben távfűtés csőfektetés, fedett piac, hajóállomás, kemping, kertváros, Barátság városrész - kijelölt feladatok.
1963-01-18Tavasszal folytatódik a fedett piac építése"Fagyszabadság" a piacon. Javult a burgonyaellátás, kevés a városban a mirelit
1962-09-18Bontják a Piac téri felvonulási épületeket (kishír)A Piac tér Szórád Márton út felé eső részén lebontják a raktárnak használt épületeke, amelyeket még a városépítés első évében építettek.
1962-05-15Túl igényes e a bizottság?Szokatlan városnézés az illetékesekkel.
1961-12-24Megkezdik városunkban a konyhakész és félkész ételek árusításátA Vendéglátóipari Vállalat a Piac téren új üzleteket nyit, ahol árusítják.
1961-11-10A Tervező Iroda működéséről és a felvásárlási terv teljesítéséről tárgyalt a Városi Tanács Végrehajtó BizottságaA Tervező Iroda fennállása óta már többször is gazdát cserélt.
1961-07-18A társadalmi munka frontjárólAmit a társadalmi munka bélyegekről tudni kell. 1961-ben városunk hat társadalmi munkahelye: politechnikai tanműhely, a piaci elárusítósor építse, az L-épületek és a Halászcsárda környékének tereprendezése, a Barátság ligeti, és a Vidám parki munkálatok.
1961-06-23A kánikula árnyoldalai.Tisztasági őrjáraton a közegészségügyi felügyelővel.
1961-05-26A társadalmi munka frontjáról jelentjük.Felülvizsgálják a normákat az L-épületeknél. Hatezer köbméter föld vár kitermelésre a piac építkezésén. Késik az 5.sz. óvoda udvarának rendezési terve.
1961-05-23A társadalmi munka frontjáról jelentjükJól halad az Erkel kert környékének tereprendezése. Folyamatosan készülnek a vásárcsarnok tervei.
1961-03-10Az idén újabb létesítményekkel bővül a társadalmi munkahelyek számaElőzetes felmérés szerint 140 000 normaórára van szükség a munkák elvégzésére.
1960-10-28Míg az időjárás engediMíg az időjárás engedi, folytatják a társadalmi munkát.
1960-10-21Jól halad a vásárcsarnok építéseMég az idén hét épület alapjait rakják le a társadalmi munkások.
1960-06-24Szuperpiacok... és SztálinvárosbanA szuperpiac tervéről. u.a. Milyen lesz a "szuperpiac?" = Esti H1rlap 1960. júl.8. Sztálinvárosi mozaik = FMH. 1960.jún.12.
1960-06-10Elkészűlt a város piacterének vázlatterveMilyen is lesz a piacunk?
1960-03-22Szervezetten folynakSzervezetten folynak az előkészületek a rövidesen meginduló társadalmi munkára.
1960-03-11Március végére elkészülnek a vásárcsarnok vázlatos terveiAz építkezés még az év folyamán megindul
1959-09-11Reggeli séta a piaconVálasztékos és bőséges a húsellátás. Miért nincs elég tojás? Balesetveszélyes a piac területe.
1959-06-09A virágok, gyümölcsök és zöldségek birodalmábanA Városgazdálkodási Vállalat szerepe a piac fejlődésében
1959-05-29Látogatás a piaconMi kapható a piacon?
1958-07-25Mi újság a Béke téri piacon?Befőttes üveg, celofán papír és szalicil kapható.
1957-06-25A város gyümölcs és zöldség ellátásárólSok a panasz a piacról, és a Mezőker-ről.
1955-12-13Pormentesítik a piacot (kishír)A Kertészeti Vállalat e hónap 11-én megkezdi a piac-téri parkosítási munkálatokat. Egy parkosított gyepsáv választja majd el a Béke tértől.
1955-10-04Bővül a sztálinvárosi piacA piac fejlesztéséről
1955-06-07A Béke-téri piacot... (kishír)...a Városi Tanács VB intézkedésére a nyáron korszerűsítik.
Dunaújvárosi Vagyonkezelő Rt.A Dunaújvárosi Vagyonkezelő Rt. honlapja.
Piacjávány: Volt-nincs, van-lesz.Piac vagy KGST-piac?
MozartÖrkény István: Sztálinvárosi képeskönyv 1951-1953 c. novellájából.
Képek a dunaújvárosi piacrólA fotók egy része válogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Képek a piaci VetőmagboltrólA nyolcvanas években, a piacon. Válogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.