Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

355 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-05-26Családi csapattal lett országos bajnok a POKSzombathelyen rendezték meg a sakkozók országos diákolimpiai döntőjét 2023. május 12. és 14. között, melyen a Pannon Oktatási Központ csapata is részt vett. Mivel az együttes hibátlan teljesítménnyel jutott tovább a megyei döntőről, bizakodással vágtak neki a szombathelyi viadalnak, melyről Árgyelán Emese, a megméretésen együtt szereplő Pásti-testvérek, Anna, Áron és Zsombor édesanyja számolt be
2023-02-10Lépést tartani a nemzetközi élmezőnnyelA korosztályos Európa-bajnok, a még mindig csak tizenhat esztendős Pásti Áron edzéskörülményeinek javításáért keres támogatókat a dunaújvárosi sakkozó családja.
2022-11-11Sakklegendák az MMK-ban, neves vendégek tértek be a Dunaújvárosi Senior Klub tagjaihoz.Két nemzetközileg is elismert sakkmester látogatott Dunaújvárosba a Senior Klub, az MMK, és a Királysakk SE meghívására. Csonkics Tünde és Grosch Mária mindketten kiváló olimpiai eredményekkel öregbítették az ország és a település hírnevét, hiszen utóbbi kiválóság Sztálinvárosban ismerkedett meg a sportággal.
2022-07-29Pásti Áron Európa-bajnok!Veretlenül, nagy fölénnyel szerezte meg az U16-os korosztály kontinensbajnoki címét a dunaújvárosi Pásti Áron a görögországi rapid sakk Európa-bajnokságon.
2022-07-28Pásti Áron Európa-bajnok lettTöbb magyar fiatal is nagyszerűen teljesített a görögországi Szalonikiben rendezett korosztályos rapidsakk-Európa-bajnokságon, amit a napokban rendeztek meg. Közülük kiemelkedett az U16-os mezőnyben veretlenül élen záró dunaújvárosi Pásti Áron, a Pannon Oktatási Központ diákja.
2022-03-10A sakkozásban is jeleskednek (kishír)A Petőfi Sándor Általános Iskola a közelmúltban szervezte meg a már hagyományos sakkversenyét, amelyre mintegy ötven alsós és felsős diák jelentkezett. Részletes eredmények a cikkben.
2020-07-31Egy életen át kell játszani. 13 évesen FIDE-mester, a sakk az élete!Korosztályában vezeti a ranglistát, 13 évesen már FIDE-mesternek mondhatja magát a dunaújvárosi Pásti Áron, aki már kisgyermekként is versenysakkozónak készült. Testvérei Pásti Anna (16) és Pásti Zsombor (11) is tehetséges sakkozó
2020-03-10Rácalmási sakkozó gyermekek sikerei. Sakkverseny Perkátán – immár harmadik alkalommalAz idei évben is megszervezésre kerül a Fejér Megye Sakkverseny versenysorozat, melynek első fordulóját, a III. Perkáta Kupát Perkátán, a Győry-kastély dísztermében szervezte meg a Fejér Megyei Sakkszövetség, a Királysakk SE és Perkáta Nagyközség Önkormányzata 2020. március 7-én.
2019-10-00Rácalmási SportágválasztóA Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnokban 2019. szeptember 28-ánmegrendezésre került a Rácalmási Sportágválasztó
2019-08-00Tancsa Tamás dicsőséget hozott Rácalmásnak. Bronzérmes a magyar U12-es sakk válogatottA rácalmási Tancsa Tamás a magyar U12-es sakk válogatott tagjaként a csehországi Pardubicében tartott Európa-bajnokságon képviselte Magyarországot, ahol a csapat bronzérmes lett
2019-07-00Remek táborokban tölthetik a vakációt a rácalmási gyerekekBeszámoló a rácalmási önkormányzat által támogatott 2019-es nyári táborokról
2019-06-21Egy hét sakkEgyhetes táborba hívta meg az ifjú sakkozókat a dunaújvárosi Királysakk Sportegyesület az MMK-ba.
2019-06-00Akikre büszkék vagyunkA 2018-19-as tanév második félévének sportban, tanulmányi versenyen kiemelkedő eredményeket elérő diákok bemutatása.
2019-05-25Sakkverseny volt a Győry-kastélybanA múlt héten szervezte meg a Fejér Megyei Sakkszövetség, a Királysakk SE és Perkáta Nagyközség Önkormányzata 2019. évi Fejér Megye Sakkverseny Sorozatának második fordulóját Perkátán, a Győry-kastély dísztermében.
2019-04-26Triplázott a SzéchenyiMinden évben komoly érdeklődés kíséri a fiatal sakkozók legnagyobb seregszemléjét, a diákolimpiát. Kiugró eredményt jelentett a középiskolás lányok között a Széchenyi István Gimnázium sikere. Háromszor egymás után lettek elsők.
2019-04-00Sakkozóink a diákolimpiánKiválóan szerepeltek a Jankovich Miklós Általános Iskola sakkozó tanulói a diákolimpia országos csapatversenyén. A Szombathelyen megtartott versenyen a felsős lányok 3. helyezést értek el. A csapat tagjai: Hegedüs Luca, Molnár Kiara, Krizsán Krisztina. A felsős fiúk hetedik helyen végeztek. A csapat tagjai: Tancsa Tamás, Krizsán Balázs, Poór Dénes (alsós) és Tóth Noel (alsós)
2018-11-08Kántor Gergely végzett az élenA közelmúltban rendezte meg a Fejér Megyei Sakkszövetség a XV. Fehérvár-Böllhoff Kupa nemzetközi versenyt a Novotel Hotelben. A versenyen indultak két dunaújvárosi egyesület sakkozói is.
2018-10-19Képességfejlesztés és tehetséggondozás a Petőfi iskolábanA Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett Őszi Pedagógiai Szakmai Napok keretében kedden (2018. október 16.) a Petőfi iskola inkluzív centrumában tartottak tehetséggondozó és képességfejlesztő foglalkozást
2018-08-18Országos csapatbajnoki ezüst a Bástya sakkozóinak!Az előző évekhez hasonlóan idén is sikerült az ifik és a gyermekek mezőnyében is megmérettetni magukat a Bástya Dunaújvárosi Sakkegyesület versenyzőinek Zalakaroson.
2018-08-17Siker az európai uniós bajnokságon!A 12 évesek mezőnyében Pásti Áron (kép) bajnok lett.
2018-06-08Szülinapi sakk-kupa (kishír)Mintegy hatvanhat fiatal és idősebb sakkozó csapta össze logikai tudását az MMK Kupán. A Királysakk SE idén ünnepelheti fennállásának tizenötödik évfordulóját. A Katona Ferenc által vezetett egyesület a versennyel koronázta meg a jubileumi alkalmat.(nem teljes szöveg)
2018-06-00A Jankovich iskola diákolimpiai sikerei. A legfrissebb hírünk!Képes beszámoló az eredményes diákokról, csapatokról
2018-06-00Küldöttgyűlést tartott a Rácalmás SEBencs Attila elnökletével küldöttgyűlést tartott a Rácalmás Sportegyesület a közelmúltban. Részt vett az eseményen Pölöskei Zsuzsanna könyvelő és dr. Bozsitsné dr. Pető Erzsébet ügyvéd, valamint Deimel Petra, a Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok igazgatója, aki ismertette a sportcsarnok működésének tervezett rendjét.
2018-05-18Sakk-matt a Petőfi táblán. Palacsintáztak a pihenőidőőbenHatvanhét általános iskolás korú ifjú sakkozó nevezett a Petőfi Kupára. Nyolcadik alkalommal rendezték meg az iskolában a Bástya Sakkegyesület vezetésével és az önkormányzat támogatásával.
2018-05-14Sakkozó tanulók remekléseiA téli megyei fordulók után, ahogy az lenni szokott, tavasszal az országos diákolimpiai döntőkre került sor a sakkozóknál. Az iskolák színeiben versenyző diákok ebben az országos döntőben is nagyszerűen szerepeltek.
2018-05-11Sikeres lépésekIdén is Hajdúböszörményben rendezték meg a magyar korcsoportos egyéni és csapat rapid sakkbajnokságot. A Bástya Dunaújvárosi Sakk Sportegyesület fiatal versenyzői is szép számmal vettek részt rajta, s ha már ott voltak, mindent megtettek a remek eredmények érdekében.
2018-04-13Bronzérem (kishír)Szombathelyen rendezték meg az Országos Sakk Csapat Diákolimpiát április 6-8. között. A Petőfi iskola alsós lány csapata (Vidák Boglárka, Horváth Gréta és Majoráni Gréta) lett az országos verseny harmadik helyezettje. (teljes szöveg)
2018-04-11Sakkozók PerkátánHat fordulóban versenyzett 47 sakkozó Perkátán április 7-én. A résztvevők között sok gyermek volt, akik mind szépen vették az akadályokat, ismerkedtek ennek a sportnak a szabályaival.
2018-04-11Sakkban nagy kicsi lányokSzombathelyen rendezték meg az Országos Sakk Csapat Diákolimpiát április 6–8. között. A rangos versenyen a mieink is remekeltek.
2018-04-05A bástya továbbra is a megyei sakk trónjánMegvédte a Fejér megyei I. osztályú sakk-csapatbajnokságban a bajnoki címét a Bástya Dunaújvárosi Sakk Sportegyesület.
2018-02-12Százharminc gyerek játszott a kockás táblákonA sakk diákolimpia megyei döntőjén Rácalmáson százharminc gyerek játszott a kockás táblákon. A tét az országos döntőbe jutás volt.
2018-01-19Játékszobák a suliban. A szülők, a diákok és a pedagógusok együtt szorgoskodtakA Tesco adományából és a szülők, diákok, pedagógusok összefogásából egy Inkluzív Centrumot alakítottak ki a Petőfiben. A fejlesztő centrum két kisebb, a kiscsoportos fejlesztést szolgáló teremből, valamint egy nagy, mozgásokat támogató szobából áll, s tartozik még hozzá egy sakkoktatást szolgáló terem és egy könyvtárhelyiség is.
2018-01-08Feketén-fehéren, pozitív mellékhatásokkalA Bástya Dunaújvárosi Sakk Egyesület klubjának huszonnyolc tagja van, a legfiatalabb hatéves, a legidősebb tizenöt.
2017-06-00Diákolimpiai sikereink! A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola híreiA cikk az iskola tanulóinak 2016/17-es tanévben a különböző sportokban elért eredményeit részletezi. Sakk, atlétika, kézilabda, labdarúgás, illetve Wiedermann Csenge sportlövő helyezései.
2017-05-30Szeretnének kicsit unatkozniSzmodics Emese és Levente a saját jogukon is lenyűgöztek már néhányszor.
2017-04-28Mester és a fiatalok (kishír)A Fejér Megyei Sakkszövetség és a Királysakk Sportegyesület közreműködésével múlt szombaton majdnem kilencven ifjú sakkozó érkezett a Dózsa iskolába, hogy négy korcsoportban összemérjék sakktudásukat. (nem teljes szöveg)
2017-04-27A vándorló sakkozókA megyében vándorló sakksorozat elérkezett a következő állomáshoz, amely most Dunaújvárosban a Dózsa György Általános Iskola volt. Eredmények a cikkben.
2017-04-18Mattot adtak mindenkinekMindenféle sportágban nagy dicsőség fiataljainknak bekerülni az országos döntőbe. Így a szellemi sportban, a sakkban is nagyon boldogok voltak a helyi gyerekek, hogy készülhettek a nagy döntőre, amelyben már megszokhatták a résztvevők, hogy Szombathely várja a diákolimpia országos döntőjére a pepita kockás táblák fiatal mestereit.
2017-03-31Sakk-királyokMúlt szombaton rendezték meg a Petőfi iskolában a Bástya Dunaújvárosi Sakk Sportegyesület segítségével a VII. Petőfi Kupa Sakkversenyt.Hét település 75 diákja versenyzett.
2017-03-29Közben palacsintázásA Petőfi Sándor Általános Iskola és a Bástya Dunaújvárosi Sakk SE hetedik alkalommal rendezte meg a már hagyományos Petőfi Kupát. A versenyt az iskola igazgatója, Rideg István nyitotta meg, majd a szabályokat a Bástya SE elnöke, Klimkó Csaba ismertette.
2017-03-28Hetedszer (képaláírás)A Petőfi Sándor Általános Iskola és a Bástya Dunaújvárosi Sakk Sportegyesület rendezte meg a Petőfi Kupa egyéni és csapat sakkversenyt március 25-én szombaton délelőtt. Ez mát a hetedik kupa a sorrendben. A rendezők célja ezzel a versennyel, hogy népszerűsítsék a sakk sportágat, a sakkozni tanuló gyerekeknek és az értékszámmal rendelkező tanulóknak versenyzési lehetőséget biztosítsanak, és szerencsés esetben sakktehetségeket fedezzenek fel. képünkön a felső tagozatosok kér versenyzője, Huszti Márton és Rékasi Szilárd parti közben. (teljes szöveg)
2017-03-22Útra kelnek a vándorsakkosokA hagyomány szerint ismét a rácalmási sakkozók nyitották meg az idei körversenyt. Ahogy az lenni szokott, majd ezt követően akár egy vándorcirkusz megy tovább a versengés faluról falura, városról városra.
2017-03-17Sakk-matt a plüss oroszlánértNegyven általános iskolás vett részt a három korcsoport számára meghirdetett sakkversenyen a Klub Hotelben. Nemcsak dunaújvárosiak és környékbeliek sakkoztak, de jöttek gyerekek Velencéről, Szekszárdról, Decsről, Tamásiból, Dombóvárról.
2017-03-00A rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsőde hírei. Méz! Méz! Méz! Figyelmükbe ajánljuk!- A Nyuszi csoportosok mézes napot tartottak - Az óvoda játékos sakkfoglalkozásokat szervezett Kondás László vezetésével.
2017-03-00Versenyzők az asztalnál2017-ben is Rácalmás nyitotta meg azt a körversenyt, melyben négy korosztályban ülnek asztalhoz a megye sakkozói. A rácalmási versenyzők és eredményeik a cikkben.
2017-02-22Szombathely várja őketA Bástya Dunaújvárosi Sakk SE egykori, jelenlegi tagjai közül huszonhatan vettek részt a Székesfehérváron megrendezett megyei egyéni diákolimpia küzdelmein. Izgalmas és komoly partikat játszottak a gyerekek.
2017-02-10Lovagi torna a sakktáblánAz egykori petőfis nemzetközi sakkmester, Lizák Péter részvételével lezajlott Petőfi Házi Sakkversenyéhez kapcsolódóan hirdetett rajzpályázatot az iskola.
2017-02-04Ez továbbra is Király SEMár régen szívtam iskolaszagot, így most kimondottan jólesett, hogy a Dózsa iskola lépcsőit koptatva, megtaláltam a 204-es tantermet. Benne húsz csivitelő alsós gyerkőccel.
2017-02-00Sakk diákolimpiaA sakk megyei diákolimpia csapatversenyének is a székesfehérvári Szabadművelődés Háza adott otthont. Ezúttal is szép számmal gyűltek össze a megye sakkozó diákjai. 25 csapat 96 versenyzője ült asztalhoz az országos döntőbe jutás reményében. A 3-4. korcsoportos fiúk versenyében a Jankovich iskola csapata csak fél ponttal maradt le az első helyezett Széchenyi István Gimnázium csapata mögött. A csapat tagjai: Hegedűs Domiik, Hegedűs Luca, Tancsa Tamás, Krizsán Balázs és Molnár Kiara.
2017-01-27Sakkmesterek (kishír)Hét éve szerveznek sakkversenyt a Petőfi iskolában. Némethné Bátai Ibolya sakkedző vezetésével múlt pénteken rendezték az idei bajnokságot, amelyen negyven diák vett részt. (teljes szöveg)
2017-01-17Kántor Gergely sikereiDunaújváros - Ismét nagyszerű eredményeket ért el a dunaújvárosi gyökerű fiatal sakkozó, Kántor Gergely.
2017-01-04Európai ezüstNégy magyar éremmel zárult Újvidéken a korcsoportos rapid- és villámsakk Európa-bajnokság első napja december végén. Hegedűs Luca (kép) ezüst érmet szerzett.
2017-01-00A Rácalmás Sportegyesület hírei. Sakkozóink eredményei. Jó tanuló, jó sportoló- A Rácalmás SE keretében működő sakk klub és a Jankovich Miklós Általános Iskola megkezdte a 2016-17 évi Sakk Diákolimpiára való felkészülést. November 26-án megrendezték az amatőr diákok közötti területi döntőt, amire sajnálatos módon csak a rácalmási sakkozók vettek részt. Eredmények. - Kiváló tanulmányi és sporteredményei miatt Bucsi Bence, a Rácalmás SE válogatott kenusa, a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium tanulója megkapta a Fejér megye "Jó tanuló, jó sportoló" díjat
2016-11-00Ibolya néni és a BástyaBeszélgetés Némethné Bátai Ibolyával a Munkásművelődési Központban működő Bástya Dunaújvárosi Sakk Sportegyesület oktatójával.
2016-11-00Rácalmás Sportegyesület hírei. Bucsi Bence győzött. Eredményes négy év volt. Íjászaink remek éve- 2016. november 5-én ismét megrendezte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a Nagy Hideg-hegy futást, amely a sportág egyik legjelentősebb őszi rendezvénye. A férfiaknál a rácalmási Bucsi Bence, korosztályos ifi válogatott kenus győzött. - A Rácalmás Sportegyesület elmúlt négyéves időszakát lezáró, értékelő és tisztújító közgyűlést tartott 2016. október 26-án. - A Rácalmás Sportegyesület Vajk Íjász Szakosztálya versenyekben és sikerekben gazdag évet könyvelhet el 2016-ban.
2016-07-13Jól szerepeltek a Bástya sakkozóiBalatonlellén került megrendezésre június végén a magyar korcsoportos nemzeti sakkbajnokság, melyen a Bástya Dunaújvárosi Sakk Sport Egyesület tagjai is részt vettek. A legjobban szereplő fiatalok Pásti Áron (10 éves), és Németh Noémi (16 éves)(kép) a második helyen végeztek, így elnyerték a jogot a világversenyen való részvételre.
2016-06-30Nem stressz, ez játékMost már azt is mondhatjuk a Király Sakk Sportegyesületről, hogy patinás, sok év óta működő klub. Ahogy pedig a jelenlegi működését figyeljük, a náluk sakkozók, sportoló gyerekek, fiatalok örömmel játszanak az NB II-es bajnokságban és a megyei bajnokságban is.
2016-06-20Szimultán évzárón. A bástya figura és a többiA város egyik legfiatalabb, de nem a legsikertelenebb egyesülete, a Bástya Sakk Egyesület rendezett évzárót június 18-án a Munkásművelődési Központban Berkes Ferenc (kép) nagymesterrel.
2016-06-00A hónap diákjaiA sport- és tanulmányi versenyeken kiemelkedő eredményeket elérő diákok bemutatása.
2016-05-18Közel százan mérkőztek megA Petőfi Sándor Általános Iskola immár hatodik alkalommal rendezte meg hagyományos sakkversenyét.
2016-05-13Pepita palacsintaTöbb mint száz fiatal vett részt a VI. Petőfi Kupa országos sakkversenyen a Petőfi iskolában.
2016-05-11Diáksikerek: országos eredményekRészletes eredmények sakkozók országos diákolimpiájáról.
2016-05-00A rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsőde híreiA rácalmási óvodások sakkversenyen és anyák napi ünnepségen vettek részt. Az intézmény nyolc munkavállalója csatlakozott a Rácalmási TeSzedd! akcióhoz. Sor került a ballagásra is, 36 kisgyermek búcsúzott az óvodától. Mint minden tavasszal, 2016-ban is nyílt hetet tartott az intézmény. A rácalmási majálison megrendezett családi sportversenyt a Lampert család nyerte.
2016-05-00Sakk: országos eredmények!A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola felsős fiú csapata hatodik helyet érte el a Szombathelyen rendezett Országos Sakkcsapat Diákolimpián.
2016-04-13Tancsa Tamás a legjobbTancsa Tamás, a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola diákja az országos sakk diákolimpián egyéniben ezüstérmet szerzett.
2016-04-05Fiaink és lányaink is az élen végeztek!A sakk diákolimpia megyei csapatversenyét a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumában rendezték meg. Részletes eredmények a cikkben.
2016-03-00Még mindig a fiatalokÉves összefoglaló a rácalmási sakkéletről.
2016-02-22A Munkára Harcra Kész mozgalomA Vasas Sport Egyesület keretében 1951-ben 192 üzemi sportkör működött. Ezek a Munkára Harcra Kész sportmozgalom szervezésére összpontosították erőfeszítéseiket. A sportmozgalom szovjet mintára jött létre, benne elsősorban a számszerűség hajszolása és a kampányszerűség érvényesült. A dolgozók szórakoztatására szinte minden hónapban biztosítottak valamilyen sportszenzációt
2016-02-22Sakktáblás ház (képaláírás)Vasárnap négy korosztály nyolcvanhét fiatal sakkozója ült asztalhoz a rácalmási művelődési házban, ahol megyei körversenyt rendeztek. Képünkön Horváth Fruzsina és Ticz Gegrő (teljes szöveg)
2016-02-00A hónap diákjaiA www.infodunaujvaros.hu honlap versenyén - tanulmányi eredményeik, sportteljesítményük vagy zenei teljesítményük miatt - januárban legtöbb szavazatot kapott diákok névsora és bemutatása.
2016-02-00A Rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsőde híreiA rácalmási óvodások megtekintették a Janikovszky-kiállítást és az Ákom-Bákom Bábcsoport előadását, valamint megismerkedtek a sakk rejtelmeivel.
2016-02-00Figyelemre méltó eredményJól szerepeltek a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola tanulói a Rudas Szakközépiskolában megrendezett Sakk Diákolimpia megyei fordulóján.
2016-01-26Még dunaújvárosi fölényA sakkozás népszerűségét mutatta, hogy milyen sokan szerepeltek a sakk diákolimpia megyei döntőjében. Ezúttal Dunaújváros adott helyet a megyei versenynek. Részletes eredmények a cikkben.
2016-01-21Gólt már nem rúg, mattot ad"A most tizenegy éves Losonczi Marcell nem egy hétköznapi kisfiú. Eddig igazolt labdarúgója is volt a Dunaújváros PASE egyesületnek, de már csak a sakkozásra koncentrál. Ha most leírom, hogy Marci Élő-pontszáma 1919, és 2200 a mesterjelölti cím minimumának a küszöbe, akkor érthető, hogy miért is tartják őt rendkívüli tehetségnek."
2016-01-00A Művelődési Ház és Könyvtár klubjai, csoportjaiA rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár 2016-ban rendszeresen működő klubjainak bemutatása.
2015-10-05A sport otthonra találtSportélet Sztálinvárosban és Dunaújvárosban. Tömegével jöttek a fiatalok a Pentelei fennsíkra várost és gyárat építeni. Érthető igyekezetnek számított, hogy a Sztálin Vasmű építése mellett, ha másképp nem, tömegsport szinten megszervezzék számukra a sportolás lehetőségeit - írta Jankó Árpád a 2000-ben kiadott Dunaújváros története című kötet sportéletről szóló fejezetében.
2015-09-08Sakk-matt a család!Európa-bajnoki második, harmadik helyezettek lettek a kulcsi testvérek: Hegedűs Dominik és Luca. Interjú.
2015-07-00A hónap diákjaiA www.infodunaujvaros.hu honlap versenyén júniusban győztes diákok bemutatása.
2015-07-00Tábori képeslapokKépes beszámoló a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár 2015-ös nyári programjairól.
2015-06-05Bendegúz és az olimpiaMatekverseny és sakkcsapatdöntő - dunaújvárosi diákok sikereivel. Kép Szmodics Levente, részletes eredmények a cikkben.
2015-04-28Csapat: ezüstösNagyszerűen sikerült ebben az évben a Vasvári Pál Általános Iskola számára a versenyidőszak. Ifjú sakkozóik az egyéni sikerek után a csapat diákolimpián is bizonyították: az ország legjobbjai közé tartoznak.
2015-04-09Vasváris mattok MiskolconNagyszerű sakkeredmények a diákolimpia országos döntőjében. Kép: Ocztos Dominik (ezüstérem, Németh Noémi (aranyérem.
2015-04-00A hónap diákjaA www.infodunaujvaros.hu honlap versenyén márciusban győztes diákok bemutatása.
2015-03-00Sakkozóink sikere a diákolimpiánBeszámoló a Székesfehérvárott rendezett sakkversenyről, amely a diákolimpia keretén belül került megrendezésre. A rácalmási diákok jól szerepeltek, az értékszámmal rendelkezők közül Hegedűs Dominik és Hegedűs Luca is megnyerte kategóriáját.
2015-02-27Három első helyNégy iskola egy-egy csapata képviselte Dunaújvárost az általános iskolások megyei sakkcsapat döntőjén Székesfehérváron. Bajnok lett a Petőfi Sándor Általános Iskola, a Vasvári Pál Általános Iskola és a Széchenyi István Gimnázium csapata. A Móricz Zsigmond Általános Iskola csapata ezüstérmet nyert.
2015-02-26Három aranyNégy iskola egy-egy csapata képviselte Dunaújvárost az általános iskolások megyei sakkcsapat döntőjén. Bajnok lett a Petőfi Sándor Általános Iskola, a Vasvári Pál Általános Iskola és a Széchenyi István Gimnázium csapata. A Móricz Zsigmond Általános Iskola csapata ezüstérmet nyert.
2015-02-07A megyei döntőértAz általános iskolások hagyományos sakkcsapat verseny eredményei.
2015-02-00A Művelődési Ház és Könyvtár rendeszeresen működő klubjai, csoportjaiA rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár 2015-ben rendszeresen működő klubjainak bemutatása.
2015-01-29Háziverseny RácalmásonA rácalmási sakkozók már a diákolimpiára készülnek.
2014-12-19Szimultán a mesterrelSakkversenyt rendeztek a Petőfi iskolában, ahol Lizák Péter sakkmesterrel is játszhattak.
2014-11-14A sakk királyaiA harmadik Király Sakk Kupát rendezték meg múlt hétvégén az MMK-ban. A versennyel emléket állítottak László Gézának, aki rengeteg gyerekkel szerettette meg a sakkot.
2014-10-30Huszonnégy óra karcsapásokkalKépes beszámoló az október 25-én nyolcadik alkalommal megrendezett huszonnégy órás úszógáláról.
2014-10-27Nyolcadszor gáláztakBeszámoló az október 25-én, nyolcadik alkalommal megrendezett úszógáláról, ahol 25536 hosszt úsztak le és minden hossz forintokat ért.
2014-09-00Rácalmás fejlődő sakkéleteBeszámoló Rácalmás sakkéletéről.
2014-09-00A Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár rendszeresen működő klubjai, csoportjaiA Rácalmási Művelődési Házban folyamatosan működő csoportok, klubok felsorolása.
2014-07-11Készségfejlesztő sakktáborSakktábor Dunaföldváron. A dunaföldvári Beszédes János Általános Iskola táborának bemutatása.
2014-06-04A nyolcadik helyen végeztekA Királysakk SE NB II-es csapata a nyolcadik helyen végzett a bajnokságban.
2014-06-00Az úszó és a sakkozó diadalaA hónap diákjai: Sós Luca, Ludik Ágnes.
2014-05-30Gyermeksorozat és diákolimpia döntőkA Dunaújvárosi Királysakk Sportegyesület ebben az évben is folytatja a gyermeksakk-sorozatát. A gyermeksorozat és a diákolimpia versenyek részletes eredményei a cikkben. Csajbók Levente (kép) első lett a Pázmánd Kupán.
2014-03-24Gyerek Ki mit tud? és sakkvetélkedőA Városi Diákönkormányzat rendezésében Ki mit tud? vetélkedőt rendeztek az általános iskolásoknak, március 22-én a Munkásművelődési Központban. A Királysakk SE pedig aznap rendezte meg, az esélyegyenlőség jegyében a Jószolgálati Otthon lakóival közös sakkversenyét.
2014-03-19Bábuk és kövekMárcius 15-éhez kapcsolódva két verseny helyszínéül is szolgált az MMK, a sakk kupa már pénteken elkezdődött és vasárnap ért végett, a mahjongosok szombaton mérték össze tudásukat.
2014-03-04A vándorsakk ismét beindulA gyermek-sakkverseny megyei sorozata befejeződött. Az eredményekről Katona Ferenc, a Királysakk egyesület elnöke számolt be.
2014-02-26Remek játszmákA Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskolában rendezték meg az egyéni sakk diákolimpia megyei döntőjét február 22-én.
2014-02-12Vasváris siker a megyeinA megyei sakk diákolimpián négy általános iskolai korosztályból háromban vasváris siker született. A Vasvári Pál Általános Iskola sakkozóinak névsora a cikkben.
2014-01-08Sportsikerek, fontos történések 2013 (I.)Az év eleje az összegzések időszaka. Így teszünk mi is, visszapillantunk a tavalyi év legjelentősebb dunaújvárosi és városkörnyéki sportsikerekre, eseményekre, történésekre.
2013-12-03A tömegsport nagyon fontosHarmadik éve rendezi a gyermeksakk sorozatot a Király Sakk Sportegyesület.
2013-10-05Sport, művészet, tudomány...Nemzetközi sakkverseny színhelye lesz Dunaújváros október 11. és 13. között, amelyet a fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Királysakk SE rendez. Beszélgetés Katona Ferenccel, az egyesület elnökével.
2013-07-03Tehetséges sakkozókHegedűs Luca és bátyja, Hegedűs Dominik a Balatonlellén megrendezett Korcsoportos Magyar Bajnokságon szerepelt. Hegedűs Luca a második helyen, Dominik az ötödik helyen végzett.
2013-04-09Játsszunk gondolkodva együtt a gyerekekkelKatona Ferenc, a Király Sakk SE elnöke rendezvényt tervez április 13-án. A program fő gondolata: "Játszva tanuljunk - gondolkodva játsszunk!"
2013-02-25Vasváris suligála a diákolimpiánFebruár 23-án a Móricz Zsigmond Általános Iskolában rendezték meg a megyei, sakk diákolimpiát. Részletes eredmények a cikkben.
2013-02-12Az országos döntőért sakkoztakFebruár 9-én a Móricz Zsigmond Általános Iskola adott otthont a sakk diákolimpia megyei csapatversenyének. Részletes eredmények a cikkben.
2013-01-29Az első kettő jutott továbbTöbb mint negyven diák indult az egyéni versenyen, a városi iskolák sakk diákolimpiáján. Részletes eredmények a cikkben.
2013-01-18A Bánki és a Rudas nyertVárosi sakk diákolimpia csapatversenyének részletes eredményei.
2013-01-17Sakkozók olimpiájaA Király Sakk SE megrendezte az általános és középiskolások városi diákolimpiáját. Részletes eredmények a cikkben.
2012-12-14Jövőre is vándorolnakBefejeződött az évi Fejér megyei gyermeksakk-sorozat. Az utolsót, a tizenkettediket Székesfehérváron nyolcvannégy résztvevővel rendezték. A verseny Farkas József Emlékverseny nevet kapta. Részletes eredmények a cikkben.
2012-11-17Szeretnek gondolkodniA Munkásművelődési Központ Gyereksakk Klubja a Magyar Nemzeti Gyermek Bajnokságon az első helyet szerezte meg. A csapat bemutatása. A csapat névsora és kép a cikkben.
2012-09-26Újabb állomás: SárosdSárosdon rendezték meg a gyermek sakkverseny sorozat következő versenyét, amely egyben a Farkas Gyula emlékverseny is volt. A dunaújvárosi gyereke részletes eredményei a cikkben.
2012-07-27Rövid és hosszú partik utánDunaújvárosi fiatal sakkozók eredményei az országos korosztályos bajnokságban.
2012-06-28Sakkműhely a VasváribanA Vasvári Pál Általános Iskola sakk szakköréről.
2012-06-25Ősszel folytatódikBeszámoló a megyei gyermek sakkverseny adonyi fordulójáról. Részletes eredmények a cikkben.
2012-06-09Akadémiát álmodikInterjú Katona Ferenccel, a Király Sakk SE elnökével, aki a közelmúltban megkapta a Magyar Sakkszövetség "Magyar Sakkozásért Díjat".
2012-05-30Bronzérem a döntőbenA diákolimpia Szombathelyen megrendezett döntőjében a Vasvári Pál Általános Iskola sakkozói eredményesen szerepeltek. A felsős lányok versenyében a csapat bronzérmet szerzett.
2012-05-23A vándor-sakkszínház Válon tartott előadástA dunaújvárosi sakkozók eredményei a megyei gyermekbajnokság Válon megrendezett versenyéről.
2012-05-10Idén is megyejárás sakktáblávalFejér megyei sakkbajnokság Dunaújvárosban is. A május 5-én megrendezett verseny a harmadik Petőfi Kupa is volt egyben.
2012-05-04Harmadik állomás: ÚjvárosMájus 5-én Dunaújvárosban rendezik meg a Fejér Megyei Sakk Gyermekbajnokság következő versenyét és a Petőfi Kupát.
2012-04-17Sakkozó siker a RudasbanÁprilis 14-én Budapesten a Sakk Diákolimpia Országos Döntőjében a Rudas iskola tanulója, Katona Ivett a negyedik helyen végzett.
2012-02-16Egy iskolából három csapat az országosonA Vasvári Pál Általános Iskolából három csapat is bejutott az országos sakk diákolimpia döntőjébe.
2012-02-02Ismét a szokásos vasváris fölényMegrendezték Dunaújvárosban a sakkozók városi diákolimpiáját. Részletes eredmények a cikkben.
2012-01-27Ezüst a KirálynakDunaújvárosban rendezték meg a megyei ifjúsági sakk-csapatbajnokságot. A Vasvári Pál Általános Iskola alsó tagozatos csapata ezüstérmet nyert.
2011-12-09Véget ért a megyei gyermekversenyBefejeződött a megyei gyermek-sakkverseny, amelynek kitalálója Katona Ferenc, a Király Sakk SE elnöke.
2011-10-11Dunaújvárosban virágzik a sakkélet - rengeteg a gyerekBeszámoló a dunaújvárosi sakkéletről.
2011-06-27Mozgalmas sakkéletBeszélgetés a Király Sakk Egyesület elmúlt versenyévadjáról, az eredményekről Katona Ferenccel az egyesület elnökével.
2011-05-18MMK Sakkszakkör - Királysakk SEDunaújvárosban László Géza volt az első gazdája a sakk-körnek a kilencvenes években. 1999-ben Katona ferenc és Klimkó Csaba vette át a sakk-kör irányítását. Ők alapították meg a Királysakk SE-t.
2011-04-06A vasváris alsós csapata remekeltA Vasvári Pál Általános Iskola alós sakkozói az országos diákolimpia döntőjében a hatodik helyen végeztek.
2011-03-09Sakk-körök falunA dunaújvárosi Király Sakk Egyesület a Dunaújváros környéki falvakban népszerűsíti a sakkozást. Katona Ferenc (az egyesület elnöke) tájékoztatója.
2011-03-07Bravúros eredmény a megyei döntőbenNagyszerűen szerepeltek Dunaújváros sakkozó iskolásai a diákolimpia megyei döntőjében. Részletes eredmények a cikkben.
2011-02-17Ők a legjobbak a megyébenRemekül szerepeltek a dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola és a Széchenyi István Gimnázium sakkozói a megyei diákolimpián. A Vasvári iskola alsósai aranyérmet, a Vasváris és a Széchenyi iskola felsősei ezüstérmet nyertek.
2011-02-04Ha sakk, akkor a Vasvári iskolaAz elmúlt héten rendezték meg a sakk diákolimpia csapat- és egyéni versenyeit. Részletes eredmények a cikkben.
2010-11-20A hét fotójaKépaláírás: Portisch Lajos nagymester szimultánt játszott és dalolt.
2010-11-19Sakk és zene az Erkel EmlékversenyenErek Ferenc emlékversenyt rendezett 2010. november 12-14-én a dunaújvárosi Királysakk SE, a Tolna megyei Mattolna Alapítvány és a Sándor Frigyes Zeneiskola.
2010-11-17Erkelre emlékezettt a sakk nagymesterPortisch Lajos, a Nemzet Sportolója érkezett városunkba múlt hétvégén.Szombat délután szimultán játszott 25 vállalkozó kedvű sakkozóval.
2010-11-13Portisch, a vendégPortisch Lajos, a Nemzet Sportolója, olimpiai bajnok sakkozó volt a vendég az Erkel-ünnepségen, Dunaújvárosban. Interjú.
2010-11-10A sakk ünnepe előttSakkversenyek óvodásoktól a felnőttekig, és Dunaújvárosba érkezik Portisch Lajos, a hetvenes-nyolcvanas évek legnagyobb magyar sakkozója.
2010-10-29Ki tud többet Erkelről?"A kétszáz éve született Erkel Ferenc munkássága előtt tiszteleg november hónapban három eseménnyel is a Sándor Frigyes Zeneiskola és a Királysakk SE."
2010-08-07Mester lesz belőleBeszélgetés a dunaújvárosi Lizák Péterrel, Fejér megye egyik legjobb sakkozójával.
2010-06-08Letették a névjegyetA Magyar Köztársaság Rapid Bajnokságán Szombathelyen, a debreceni országos diákolimpián is ott voltak a fiatal dunaújvárosi sakkozók. Részletes eredmények a cikkben.
2010-04-15Petőfi Kupa - most előszörHagyományteremtő szándékkal először rendezte meg a Királysakk SE a Petőfi Kupa sakkversenyt. Részletes eredmények a cikkben.
2010-04-09Mattok a megyei fesztiválonA Székesfehérváron megrendezett megyei sakkfesztiválon eredményesen szerepeltek a dunaújvárosi Királysakk egyesület tagjai. Részletes eredmények a cikkben.
2010-03-10Sakkban nagyokBeszélgetés Csathó Gábor edzővel a Vasvári iskola sakkozóiról, akik a diákolimpia megyei döntőjében óriási sikereket értek el.
2010-03-09Sakkpartik RácalmásonA rácalmási sportegyesületen belül megalakult a sakk-szakosztály, amelynek vezetője Garda István.
2010-03-04Készülődhetnek a döntőreRemekül szerepeltek a Vasvári Pál Általános Iskola sakkozói a Fejér megyei diákolimpia egyéni döntőjében.
2010-02-23A megye nagymestereA Fejér megyei, dunaújvárosi "sakkhelyzetről". Adatok: a Dunaújvárosi Főiskola Diák Sakkegyesülete 28 fő, Király Sakk SE 10 fő.
2010-02-17Az országos döntőbenA Vasvári Pál Általános Iskola sakkcsapatai a diákolimpia megyei döntőjében eredményesen szerepelt. Részletes eredmények a cikkben.
2010-01-30Tizenheten a megyeibenA Petőfi Sándor Általános Iskolában megrendezték a városi sakk diákolimpia versenyt. A megyei döntőbe jutott sakkozók névsora.
2010-01-27Harmadik az ificsapatA Dunaújvárosi Főiskolán rendezték meg a megyei ifjúsági sakkozók csapatbajnokságát. A harmadik helyen a Király Sakk SE végzett.
2010-01-16"Üthetsz ám gyalogot!"A tizedik, jubileumi óvodás országos bajnokságon Budapesten a Király Sakk Sportegyesületből Lángi Máté (Napsugár Óvoda) a második helyen, Kőhalmi Kálmán (Mesevár óvoda) pedig a középmezőnyben végzett.
2010-01-09Beveztés pepitábaA másodosztályú sakkcsapat versenyzői a Király Sakk Sportegyesületből átigazoltak a Dunaújvárosi Főiskola Diáksport Egyesületbe. Beszélgetés Katona Ferenccel, a Király Sakk SE elnökével.
2009-10-15Első alkalom: Király KupaDunaújvárosban (október 11-én) megrendezték a Király Kupát, és a Dunaújvárosi Főiskolán szeptembertől elfogadják a sakkozást testnevelésként. Beszélgetés Katona Ferenccel, a Király Sakk SE elnökével.
2009-03-06Kisbusz - tele érmes sakkozó fiatalokkalA megyei sakk diákolimpia döntőjében a Vasvári Pál Általános Iskola diákjai sikeresen szerepeltek. Helyezések a cikkben.
2009-02-18Érmekre esélyesek a megyei döntőbenA városi sakk diákolimpia csapatversenyben és egyéniben elért eredmények.
2009-02-17Óvodás mattolta az iskolásokatA városi sakk diákolimpia döntőjét Dudás Máté (Aranyalma Óvoda) nyerte meg.
2008-07-09Újabb babér sakkbanA Király Sakk SE ifjú versenyzője, Ruck Róbert bronzérmet nyert a nemzeti bajnokságon.
2008-06-27Ez az első érem a fiúk közöttLizák Péter a Széchenyi István Gimnázium sakkozója ezüstérmet nyert a diákolimpián.
2008-04-24Remekelt a VasváriA diákolimpia országos döntőjében a Vasvári Pál Általános Iskola sakkozói: Ruck Róbert, Váradi Benedek, Mezei Szilárd, a második helyen végeztek.
2008-04-04Tavaly visszaléptek, idén visszajutottakKirály Sakk SE.
2008-02-18Mattolták a megyét a dunaújvárosiakA diákolimpia megyei döntőjében a középsikolások között a Széchenyi István Gimnázium sakkozói az első helyen végeztek. A Vasvári Pál Általános Iskola alsós csapata szintén az első helyen, a felsősök a második helyen végeztek.
2008-02-15Dobogóról álmodnakA dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola sakkozói Ruck Róbert és Katona Ivett az első helyen végzett a megyei diákolimpián.
2008-02-06Öt sakkozónk aranyérmesA Vavári Pál Általános Iskolában megrendezett sakkozók Fejér megyei diákolimpiáján a dunaújvárosi játékosok öt aranyérmet, négy ezsütérmet és két bornzérmet szereztek.
2008-01-17Fehérváriak bánata: idén sem volt aranyA dunaújvárosi fiatal sakkozók megvédték a megyei ifjúsági csapatbajnoki címüket.
2007-12-19Sakk és matt minden szintenA városi sakk diákolimpia eredményei.
2007-10-26A legjobb sakkozókVáczyterv Kupa néven sakkversenyt rendeztek Rácalmáson. Eredmények a cikkben.
2007-09-28Megalázó és nevetségesA dunaújvárosi Királysakk Sportegyesület, 2007-re szóló önkormányzati támogatása húszezer forint. Beszélgetés az egyesület vezetőjével, Katona Ferenccel.
2007-06-20Mattoltak a vasvárisokA Fehérvár Nemzetközi Sakkfesztiválon Németh Gergely aranyérmet, Mezei Szilárd és Katona Ivett bronzérmet nyert.
2007-06-14Varázsos sakktáblaBeszélgetés a Király Sakk Egyesület vezetőjével, Csathó Gáborral.
2007-04-03Megindult a sakkélet RácalmásonA Rácalémás Sportegyesület keretében megalakult a Sakk Szakosztály, mely megrendezte első versenyét az "Elektro Almás" Kupáért.
2007-03-29Sakkverseny RácalmásonA Rácalmási Sportegyesület Sakk szakosztálya versenyt rendezett Elektro Almás Kupa néven. Eredmények a cikkben.
2007-02-22Vasváris fiúk az országosonSakk, eredmények. A diákolimpián ezüstérmet nyertek a Vasvári Pál Általános Iskola alsós fiú-és leánycsapatai.
2007-01-23Egyre többször adnak már mattotBeszélgetés Katona Ferenccel (Király Sakk SE elnöke), az egyesületről, eredményekről, tervekről.
2007-01-19A Királyok aranyérme a csapatbajnokságbanSakk eredmények.A Király SSE fiataljai csapatbajnoki aranyérmet nyertek. A Vasvári Pál Általános Iskola sakkozói pedig a diákolimpián vettek részt.
2007-01-10Első hely sakk egyénibenDénes Dániel (Móricz iskola) a városi sakk versenyen, egyéniben az első helyen végzett.
2006-11-29Király SE: sakk-matt sorozatbanA Király Sakk Egyesület sportolóinak országos és megyei versenyeken elért eredményei.
2006-05-02Ezüstérmes a sakk csapatA diákolimpia országos döntőjében a Széchenyi István Gimnázium IV. korcsoportos lány sakkozói a második helyen végeztek.
2006-04-29A dunaújvárosiak taroltak a sportnaponDunaújvárosban rendezték meg április 27-én a VII. Fejér Megyei Felsőoktatási Sportnapot. A pontversenyt a Dunaújvárosi Főiskola nyerte meg. Részletes eredmények a cikkben.
2006-03-03Remekül sakkoztakA dunaújvárosi sakkozók részt vettek a megyei sakk diákolimpián. Részletes eredmények a cikkben.
2006-02-10Hat korcsoportban is döntősök2005. szeptembere óta folyik a szervezett sakkoktatás a Vasvári Pál Általános Iskolában, amely idén megkapta a megyei diákolimpia selejtezőjének rendezését.
2006-01-28Harmadik a KirályA sakkozók diákolimpiai selejtezőjének, és az NB II-es csapatbajnokság hatodik fordulójának részletes eredménye.
2005-10-05Negyedik lett a főiskolaA Dunaújvárosban megrendezett Műszaki Felsőoktatási Sportnapokon az összesítésben a Dunaújvárosi Főiskola a negyedik helyen végzett. Részletes eredmények a cikkben.
2005-08-31Tizenegy sportágban vetélkedtekAz augusztus 20-i rendezvények sorában ismét megrendezték a hagyományos Szent István Kupát tizenegy sportágban. Részletes eredmények a cikkben.
2005-02-24Hetven diák a városi sakkversenyenRészletes eredmények a sakk diákolimpia első, városi fordulójáról.
2004-10-08A hallgatók ezúttal a pályán vizsgáztakA Műszaki Főiskolai Sportnapokon részt vettek a Dunaújvárosi Főiskola sportolói is. A férfikézilabda-csapat aranyérmet nyert, a sakkozók és az aszatliteniszezők ezüstérmet nyertek. Az összesítésben a Dunaújvárosi Főiskola a második helyen végzett.
2004-09-09Lotti harmadik helyezettAusztriában a nemzetközi sakkbajnokságon Csathó Lotti harmadik helyezést ért el.
2004-06-02Főiskolás sikerek az országos döntőkbenEgy arany és két ezüst a főiskolások előző heti mérlege a bajnokságban.
2004-05-28A Dunaújvárosi Főiskola újabb sportsikereiA Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokág: atlétika döntőjében Fehér Román aranyérmet nyert; a fősikola rögbi csapata ezüstérmet nyert; a főiskola sakkcsapata szinén ezüstérmet nyert.
2004-05-19Második hely a sakk-bajnokságonA Dunaújvárosi Főiskola sakkozói az Egyetemi és Főiskolai Országos Sakk Bajnokság döntőjében a második helyen végeztek.
2004-03-26Városi diákolimpia sakk sportágbanrészeletes eredmények
2004-01-20Jánoshalmié az aranyéremA Király Sakk SE tagjai részt vettek a megyei sakkbajnokságon. Jánoshalmi Attila aranyérmet nyert.
2003-12-10Sikerek a diákolimpiákonA diákolimpián elért sikerek, eredmények, részletesen iskolák és sportágak szerint.
2003-06-19Sakkozóink parádés játékaA sakk diákolimpia országos egyéni döntőjében Csathó Lotti bajnok lett.
2003-03-04Tizenhat csapat a sakk diákolimpiánA dunaújvárosi sakk diákolimpia részletes eredményei.
2003-03-03Hat korcsoportban sakkoztak a diákokDunaújvárosban megrendezték a sakkozók diákolimpiáját. Részletes eredmények.
2002-07-19Hatodszor léphetett fel a dobogóra Csathó LottiCsathó Lotti az országos korcsoportos sakkbajnokságon bronzérmet nyert.
2002-07-01Egyszer csak észrevették: vezetnekA Király Sakk Sportegyesület sakkozói bajnokságot nyertek az NB II-ben, és így bejutottak az NB I-be.
2002-05-28Bajnok lett a Király Sakk SEA Király Sakk SE csapata megnyerte az NB II-es bajnokságot és feljutott az NB I-be.
2002-05-27képaláírásCsathó Lotti a korosztályos sakk nemzeti bajnokságon magyar bajnoki címett nyert.
2002-04-26Bajnok lett a Király Sakk SE!Az aranyérmes NB II-es csapat ősszel az NB I/b-ben folytathatja szereplését.
2001-11-30Hárman az országos döntőbenRemekül szerepeltek a megyeszékhelyen a dunaújvárosi ifjú sakkozók a megyei diákolipián. Csathó Lilla, Csathó Lotti és Katona ferenc megnyerte a megyei viadalt, s így bejutottak az országos döntőbe.
2001-10-30A kicsi Lotti újabb ezüstérmeAz országos sakkbajnokságon Csathó Lotti ezüstöt nyert.
2001-10-17Királyi volt a sakkozók bemutatkozásaMegkezdődött a bajnoki sorozat.
2001-09-17Kicsi Lotti nagy vezércseleCsathó Lotti a görögországi sakk EB-n holtversenyben a 7-10. helyen végzett.
2001-08-23Az ifjú sakkozók Európa-bajnokságán indulCsathó Lotti a dunaújvárosi ifjú sakkozó, Görögországban részt vehet az Európa-bajnokságon (aug. 31.-szept. 11.).
2001-07-17Európai siker!A korcsoportos országos döntőben az MMK Sakk-kör tagja, a 8 éves Csathó Lotti holtversenyben 1-2. helyezést ért el, így indulhat a görögországi EB-n.
2001-07-13Sakksikerek a bajnokságonA vasvárisok kisdiákja, Csathó Lotti az országos korcsoportos sakk-bajnokságon második helyen végzett. gy a görögországi Rurópa bajnokságon képviselheti városunkat.
2001-06-06Lilla és Lotti Szegeden is remekül sakkozottAz idei rapid sakkbajnokságon, a Király Sakk SE versenyzői Csathó Lilla harmadik lett és Csathó Lotti ötödik helyezést ért el.
2001-05-29Olimpiai cím százszázalékos teljesítménnyelAz országos sakkversenyen szerepelt a vasvári Pál Ált. Isk. sakkcsapata - Hum Tamara, Csathó Lotti, Csathó Lilla - első helyezést ért el, és Csathó Lotti és Hum Tamara különdíjat is kapott.
2001-03-30Szép sikerek a diákolimpiánA megyei sakkcsapatok diákolimpiai döntőjében a dunaújvárosiak kitűnően szerepeltek. A középiskolás fiúk mezőnyben: a Rudas diákjai nyertek. A Vasvári iskola alsó tagozatos leánycsapata szintén első lett és a Vasvári alsó tagozatos fiúcsapata ezüstérmet nyert. A Vasvári felső tagozatos leánycsapata harmadik helyen végzett.
2001-03-19A Rudas volt a legjobbA városban megrendezték a sakkozók diákolimpiáját, ahol a város általános iskolásai és szakközépiskolái is részt vettek.
2000-05-26Gyermek sakkozók sikerei: Csathó Lotti Lékó Pétertől vette át az ezüstérmetA dújv-i MMK Sakkör versenyzőinek eredményei a korosztályos bajnokságok országos döntőiben. Az 1-2. osztályosok között Csathó Lotti 2. lett, a harmadikosoknál Csathó Lilla 6. lett.
2000-04-11Első helyen Fejér megyébenAz MMK Sakk-köre megnyerte a megyei bajnokságot.
2000-03-03Továbbjutott a VasváriSzékesfehérváron a sakkcsapatok megyei diákolimpia döntőjében a Vasvári alsó tagozatos lánycsapata holtversenyben első lett.
2000-02-07Hárman a területi döntőnA megyei sakk egyéni diákolimpián az ált. iskolásoknál legjobban Katona Csilla és Hujber Gyula szerepelt, mindketten holtversenyben végeztek az élen. A középiskolásoknál Titkos Tamás lett az első.
1999-11-26Kevesebben sakkoztak a városi diákolimpiánMegrendezték a városi sakk egyéni diákolimpiát. Eredmények.
1999-03-20Harmincan a pepita tábláknáliA Fejér megyei értékszámszerző sakkbajnokságonaz aranyérmet Katona Ferenc (MMK Sakk-kör)szerezte. A 3. helyezett Osztobányi Zoltán (MMK Sakk-kör).
1999-03-13Sakkverseny megyei szintenDújv-ban megkezdődött a felnőtt megyei egyéni sakkbajnokság. 3 napig tart.
1999-03-05Sakkozóink a diákolimpiánA megyei sakk diákolimpián a Vasvári alsó tagozatos csapata 2. lett, úgyszintén a Dózsa isk.felsős fiúcsapata. A középiskolások közül a Hild 3. lett.
1999-01-27Sakkcsapatok diákolimpiájaA sakk városi diákolimpia csapatbajnokságán a Vasvári iskola gárdája lett a bajnokcsapat.
1999-01-05Fejér sakkozói találkoztakA Székesfehérváron rendezett Farkas József Emlékversenyen 1. lett Katona Ferenc (MMK), 2. Klimkó Csaba (MMK).
1998-12-28Az utolsón is a legjobbakCsákváron a középiskolások megyei sakk diákolimpiáján a Lorántffy két első helyet szerzett. Nagyvenyimen az ált. iskolások megyei sakkdiákolimpiáján a Móricz volt a legeredményesebb, három első helyével. További helyezések.
1998-12-15Jó helyezések arany nélkülA Fejér megyei sakk diákolimpián Keszi Attila(Móricz isk.) ezüstérmet szerzett.
1998-12-08Sakk középiskolás fokonA Hild iskolában befejeződött a városi középiskolások sakk csapatversenye. 1. Bánki, 2. Hild, 3. Dunaferr.
1998-12-04Remek városi partikMegrendezték a dújv-i egyéni sakk-diákolimpiát. Eredmények.
1998-10-08A Jugavill a városi bajnokBefejeződött a dújv-i sakk csapatbajnokság: 1. Jugavill, 2. Autó-Filter, 3. Sulák.
1998-09-10Városi sakkpartik tíz percigVarosi bajnokságot rendezett az MMK Sakk-köre Dújv-ban. Eredmények.
1998-06-10Jánoshalmi volt a "villám"Technokond Kupa villámtornát rendezett a Dunaújvárosi Sakkozók Sportegyesülete. 1. Jánoshalmi Attila, 2. Keszi János, 3. Seregélyes Csaba.
1998-05-28Ovodások is elkezdhetik...Halbo MCE Kupa elnevezéssel rendeztek ifjúsági és gyermek sakkversenyt Dújv-ban a Dunaferr Ifj.Szervezet rendezésében. Eredmények.
1998-05-16Seregélyes nyerte a versenytFejér megye 1998. évi felnőtt egyéni sakkbajnokságán Seregélyes Csaba 1. lett.
1998-03-18A nagymester szimultánt adottDújv-ban járt Pintér József nemzetközi nagymester.
1998-01-09A sportág kap(hat) mattot?A Dunaújvárosi Sakkozók Egyesületének problémáiról. Lesz-e névváltozás? Hol szerepelnek a sakkozóik , a Dunaferr Ifjúsági Szervezet csapataként?
1997-12-03Sakkoztak az iskolásokA városi diákolimpia egyéni sakkbajnokságát rendezték meg az általános iskolásoknak. Eredmények.
1997-11-25Sakk Suli - gyerekeknek (is)Az MMK-ban Sakk sulit indítottak.
1997-04-30Sakkoztak a diákokBefejeződött a dújv-i ált. iskolások számára kiírt sakkbajnokság: 1. Móricz.
1997-04-07képaláírásMádl Ildikó és Bilek istván sakkbemutatót tartott szombaton sportcsarnokunkban.
1997-03-21Sikeres vendégszereplésMegkezdődött a dújv-i ált.iskolások idei sakkbajnoksáa.
1997-03-06Katona Ferenc a győztesBefejeződött Dújv. városi sakkbajnoksága. Bajnok: Katona Ferenc, 2. Jánoshalmi Attila, 3. Bernáth Róbert.
1997-02-26Két első címet "vadásztak"2 első helyezés a Vadász Könyvklub Egyesület országos pályázatán a Széchenyinek: Bene Attila, Markovics Adrienn. A gimn. 3 fős sakkcsapata megnyerte a megyei középiskolás bajnokságot.
1997-02-11Sakkozóink diákolimpiájaA sakkozók diákolimpiájának városi csapatbajnokságán 3 korcsoportban a fiúk közül a Móricz csapata győzött, a lányoknál a gimn. csapata. 2. korcsoportban a fiúknál az Arany csapata győzött, 1. korcsoportban a Móricz csapata.
1996-12-21Ez aztán a meglepetés!A Dunaqua-Therm Kupa országos sakkversenyen Katona Ferenc 1. lett.
1996-06-13Ünnepi sakktornaA Dújv-i Sakkozók SE is részt vett a millecentenáriumi versenysorozaton. Az ált. iskolák sakkválogatottjainak szerveztek versenyt, a Móricz elsöprő győzelmet aratott.
1996-06-08Jánoshalmi megyei bajnokA Fejér megyei ifj. bajnokságon Jánoshalmi Attila lett az első. Az I. Szivárvány Kupa nemzetközi sakkverseny eredményei. A Dújv-i Sakkozók SE rendezte 1996. évi villámbajnokság eredményei.
1996-05-15Nem porosodnak a táblákA 96-os év eredményeiről. A Dunaújvárosi Sakkozók Egyesület támogatókat keres.
1996-02-13Jánoshalmi a sakkbajnokBefejeződött Dújv. 1996. évi egyéni sakkbajnoksága. A verseny legjobbja az ifj. korú Jánoshalmi Attila lett. További helyezések.
1994-09-14Sakkozóink egyesületeMegtartotta alakuló ülését a Dújv.-i Sakkozók Sportegyesülete.
1993-12-11És feljutás után...Keszi János a dújv.-i sakkéletről.
1993-12-09Ezüstök és egy bronzSzékesfehérváron megyei olimpia: 4 ezüst, 1 bronz.
1993-11-25Izgalmas sakkpartikSakk diákolimpia az ált. iskolásoknak. Eredmények.
1992-07-28EmlékversenyekKét sakk emlékverseny zajlott a városban: László Géza s Hingyi György emlékére. Helyezések.
1992-01-24Megújul a sakk-körUjra indul a gyermek sakk-kör. A felnőttsakk-kedvelők is átköltöznek a Vasmű klubból az MMK-ba.
1990-08-03Sakkozók versenyeA Dunavidéki Vendéglátók SK sakkozói részt vettek a nemzetközi Videoton Kupán. Csernyiczki László és Keszi János első helyen végzett.
1990-02-20Sakkozó diákokA Bánki Donát Szakközépiskolában megrendezték a középfokú tanintézetek sakk egyéni versenyét. Első helyen végzett Kosztopulosz András (Münnich Ferenc Gimnázium).
1990-02-13Szett és mattA Rudas László Szakközépiskola megrendezte a város pedagógusainak sportversenyét. A verseny a fiatalon elhunyt kolléganő, Fülöp Lászlóné nevét fogja viselni.
1989-12-12Sakk: A matt bajnokai.A városi és a megyei sakkbajnokság eredményei. 1 fotó.
1989-11-03Bajnok sakkcsapatA megyei I. osztályú sakk csapatbajnokság eredményei. A bajnok a D. Vendéglátók SE.
1989-09-26Matt - levélben.A D. Vendéglátó SK sakkszakosztályának utóbbi időkben elért eredményeiről.
1989-09-19Baráti körHárom sakkbarát kezdeményezésére megalakult az Arany Hordó baráti kör a sportág népszerűsítésére. Találkozójuk helyszíne az Arany Hordó étterem, időpontja: minden csütörtök 16-18 óra között.
1989-01-10Sakkcsapat vegyesben. A móriczosok most is nyertekA négytagú sakkozócsapat tagjai nyilatkoznak. Kosztopulosz András, Czakó Gellért, Kőhegyi Kata és Kácsor Edit. Fénykép: négyen egy asztalnál. A megyei sakkversenyen már másodszor nyertek.
1988-06-03Sakk: legjobbak a megyébenA Dunavidéki Vendéglátók SK sakkcsapata megnyerte a megyei bajnokságot. A győztesek névsora.
1987-12-15A legjobb sakkozókAz általános iskolások megyei sakkversenyén városunkat a Móricz Zs. Általános Iskola fiú- és leánycsapata képviselte. Eredmények
1987-07-03Második lettA kecskeméti Tóth László emlékversenyen. Keszi János (sakk) mesterjelölt.
1987-06-05Mónika útra készül. Nyelvek, zene, sakkEgy nagyon tehetséges dunaújvárosi kislány tervei. Stugner Mónika orosz nyelvi és sakkverseny győztes, Moszkvában és Kievben nyaral.
1987-05-12Befejeződött az ötfordulós Felszabadulási Kupa sakkcsapat emlékverseny.Először nyerte el a Münnich gimnázium gárdája... Fénykép: A győztes csapat átveszi a kupát.
1987-03-27Keszi a bajnokA városi sakkbajnokság eredményei.
1987-02-20Legjobbak a megyébenMegyei versenyen sakkban és asztaliteniszben mérkőztek. Sárbogárdon sikeresen szerepeltek a dunaújvárosiak. Sportoló pedagógusok.
1987-02-17Nem lett susztermattMádl Ildikó: Hivatásom lesz a "sakk".
1986-08-26Nemzetközi mesterHorváth Miklós, a Dunavidéki Vendéglátó SK sakkozója FIDE mester minősítést szerzett
1986-04-04Keszi a bajnokVárosunk sakkbajnoka
1986-03-28Mónika a döntőbenAz úttörők megyei sakkversenyén a dunaújvárosi Stugner Mónika első lett és így bejutott az országos döntőbe. A verseny eredményei.
1984-12-11Sakk: A Móricz iskola remekeltA városi iskolák sakk csapatbajnokságának eredményei
1984-11-16Sakk: Ismét OB II.A Vendéglátok SK csapata Baján öt megye bajnokcsapata osztályozóját nyerte meg. A csapat névsora és eredményei
1984-03-20Sakk: Zsigmond /Károly/ a megyei bajnokA Papír SK mesterjelöltje.
1984-02-14Sakk: Schopper a bajnokA város egyéni sakkbajnokságának végeredménye. Schopper József lett a felnőtt egyéni győztese
1983-02-22Következhet a megyei döntőA kisdobos és az úttörő városi sakkolimpia döntőjének eredményéről. A győztesek névsora
1982-12-14A November 7. Kupa sakk-csapatbajnokság díjkiosztó ünnepségét a múlt héten tartották megA vándorserleget Antalóczy László, a D. V. energia csapatának vezetője vette át. Kép: A kupa átadása
1982-11-26Sakk: Vándorserleg a legjobbaknakA városi November 7. Kupa csapatversenyeinek eredményei. Bajnok: D. V. Energia
1982-11-12Köszönjük, Géza bácsi!László Gézának, a városi sakkszövetség elnökének köszöntése abból az alkalomból, hogy a magyar Népköztársaság Sportérdemérem bronz fokozatával tüntették ki.
1982-06-18Bajnokságot nyert a D. PapírJogot nyert az OB II-be jutás osztályozóin való részvételre. Részeredmények.
1982-04-02Kisdobos-siker (kishír)Az úttörők és kisdobosok megyei versenyén Stugner Mónika, a Móricz Zsigmond Általános Iskola kisdobosa lett az első. A dunaújvárosi versenyzők névsora. (nem teljes szöveg)
1982-03-05KépaláírásAz elmúlt hét végén fejeződött be az úttörőolimpia városi versenye az úttörő-korosztályban. Eredmények. (nem teljes szöveg)
1982-02-23Kilenc forduló utánBefejeződött a kilencfordulós, egyéni városi sakkbajnokság.
1981-12-04Sakk: Nem sikerültA megyei bajnokságot nyert D. Papír sakkcsapata második lett az országos osztályozón. Így, nem sikerült feljutni az NB II-be. Kép: A Paksi SE csapata - a győztes.
1981-11-20Sakk: Bajnok a PapírA megyei bajnokságot nyerte meg, országos osztályozót játszhat. Eredmények.
1981-10-13Sakk: Első a másodikA lakóterületi sakkversenyt a H. N . F. második körzete nyerte.
1981-08-07Két győzelemMátészalka "Piros Alma" Kupa: az "A" csoportban Keszi János, a "B" csoportban Osztobányi Zoltán lett az 1.
1981-04-03Sakk: Felszabadulási emlékversenyGyőztes a Dunai Vasmű "A" csapata. A további helyezések felsorolása.
1981-03-27Bajnok: Keszi JánosA dunaújvárosi 1981. évi férfi egyéni sakkversenyét Keszi János mesterjelölt nyerte meg. Részletes eredmények. Városi, egyéni, felnőtt bajnokság.
1981-02-20Tömegsport. Sportoló pedagógusokFebruár 8-án a téli olimpiai napok keretében Székesfehérváron rendezték meg a pedagógusok megyei asztalitenisz és sakk versenyét. A dunaújvárosi pedagógusok sikeresen szerepeltek. A győztesek névsora.
1980-09-09Csatári Mariann sikereA D. Papír SK fiatal sakkozói az elmúlt héten Zánkán rendezett VIII., Balaton Kupa nemzetközi versenyen vettek részt.
1980-07-04A bajnok.A dunaújvárosi Csatári Mariann a Zánkán rendezett XVI. úttörő-sakkolimpián 9és fél ponttal, veretlenül szerezte meg a bajnoki címet. Kép: Cs. M. sakkozás közben.
1980-03-14Bajnok: HorváthAz 1980. évi városi sakkbajnokság győztese: Horváth Miklós
1980-01-11Csatári bajnokA 15 éven aluliak országos egyéni sakk bajnokságán Csatári Mariann a D. Papír versenyzője első helyezett lett.
1980-01-04Bajnok a VendéglátóA városi csapatbajnokság végeredménye.
1979-12-07VeretlenülA női országos bajnokságon a dunaújvárosi Grosch Mária harmadik helyen végzett.
1979-07-17Sakk az árkádok alattA nemzetközi gyermekév alkalmából látványos és érdekes sakkversenyt rendeztek a Vasmű úti árkádsor alatt.
1979-06-12Sakk az utcánA szakmaközi bizottság rendezésében. A sakkjátékot népszerűsítő mérkőzések az Arany Csillag Szálló árkádjai alatt.
1979-03-20Városi döntőA 14-ik Téli Úttörő-olimpia városi egyéni döntőjét az MMK-ban tartották.Eredmények:Kisdobos lány: 1. Szabó Katalin /Petőfi isk. /2. Körmendi Mária /Sávári Isk./, 3. Tóth Orsolya /Móricz isk./. Úttörő leán: 1. Csatári Mariann /Petőfi isk./ , 2. Puskás Andrea /Ságvári isk/, 3. Felföldi Ágnes /Petőfi isk./ . Kisdobos fiuk és úttörő fiúk eredményei is.
1978-12-29Sakk. Rossz kezdés , jó folytatás.Ötperces interjú Grosch Máriával, az országos női egyéni bajnokság bronzérmesével.
1978-12-12Mesterhármas (kishír)Az országos sakkbajnokságon a dunaújvárosi Grosch Mária a hatodik forduló után a negyedik helyen van. Egymásután háromszor győzött.
1978-09-29Grosch Mária a döntőbenAz országos női egyéni sakkbajnokság középdöntőjében Grosch Mária harmadik lett és így jogot nyert az országos döntőben való indulásra.
1978-03-03ÚttörőolimpiaVárosi egyéni döntő. Eredmények.
1978-01-17Sakk: Sikeres évet zárt a D. PapírEredmények.
1978-01-13Hingyi György29 éves korában elhunyt Hingyi György, városunk kiváló sakkozója.
1978-01-03Sakk: Egy híján százanA városi csapatbajnokság végeredménye. Első lett a Dunavidéki Vendéglátó csapata. Kép: A győztes csapat.
1977-04-29Ifjúságiak és felnőttek bajnokságaBefejeződött az 1977. évi megyei ifjúsági férfi és női egyéni sakk bajnokság, amelyet Dunaújvárosban rendeztek meg. Eredmények a cikkben.
1976-01-01Túl szép ahhoz, hogy abbahagyhassam...Beszélgetés a dunaújvárosi Grosch Mária sakkmesterrel; hogyan kezdődött, a sakkozásról.
1975-12-02Sakk:sportágának mestere lettGrosch Mária a D. Kohász SE versenyzője elnyerte a sakkmesteri címet.
1973-12-21Sakk: mérleg; 1973.Összefoglaló a dunaújvárosi sakkozók 1973. évi teljesítményeiről.
1973-04-06Húszéves fennállását ünnepli az MTS dunaújvárosi tanácsának sakk-szövetsége (kishír)Húszéves fennállását ünnepli az MTS dunaújvárosi tanácsának sakk-szövetsége. Ebből az alkalomból a megye történetében először Dunaújvárosban rendezik meg a megyei egyéni bajnokság döntőjét.
1973-01-30A dobogós helyeken dunaújvárosiak végezetek.Az első alkalommal megrendezésre kerülő Fejér megyei ifjúsági sakkbajnokságon. Eredmények a cikkben.
1973-01-09Két arany, kéz ezüst, egy bronzérmet nyertek a dunaújvárosi úttörőkA VIII. Téli Úttörő Olimpia végeredménye.
1972-12-22"Nehéz, de eredményes évet hagyunk magunk mögött"Gyorsmérleg a D. Kohászról. Beszélgetés dr. Sápi Tibor elnökkel.
1972-09-01Grosch Mária az országos sakkbajnokság döntőjébenSakkozóink szerepléséről.
1972-08-04Pais Nimród veretlenül mesteri címet szerzettBeszámoló a Baloghy-emlékversenyről.
1972-07-25A középdöntősökGrosch Mária, és Pais Nimród sakkozók portréja.
1972-02-08Marton JánosDunaújváros 1972. évi sakkbajnoka.
1972-02-01Városi sakkcsapat bajnok: az Arany CsillagRövid, képes összefoglaló
1971-12-14Hét dunaújvárosi úttörő került a VII. Téli Úttörő-olimpia döntőjébeAsztalitenisz, és sakk. Névsor.
1971-08-20Baloghy László (kishír)Tegnap kaptuk a fájdalmas hírt, hogy Baloghy László, a D. Kohász SE sportolója, a csillagos első osztályú sakkozó váratlanul elhunyt. A 63 éves sportember temetése augusztus 23-án, hétfőn délután 14 órakor lesz az óvárosi temetőben. (teljes szöveg)
1971-01-08Dunaújváros sporta, 1970 SakkA város sikeres sportága volt 1970-ben
1970-11-06Jó tanuló-jó sportolóVárosunkból négy tanuló lett a "Jó tanuló - jó sportoló" cím tulajdonosa: Prémusz Éva (tornász), Fekete János (atléta), Grosch Mária (sakkozó), Kunszenti Márta (atléta)
1970-10-02Grosch Mária a mesterjelöltA középdöntő második helyezettje sakkban.
1970-07-28Grosch Mária Magyarország 1970. évi ifjusági női sakkbajnoka.24 fős mezőnyben sikerült nyernie.
1969-11-14OB II-ben a sakkcsapatA D. Kohász sakkcsapata osztályozót játszhat a II. osztályba jutásért.
1968-12-20D. Kohász 1968Eredményes éve volt-e 1968 a Dunaújvárosi Kohász Sportegyesületnek, a 12 szakosztálynak?
1968-11-09Egy játék avatásaA nagyméretű szabadtéri sakk-készlet- amely első a városban-a Ságvári városrészben, az Esze Tamás utca és a Gábor Áron út kereszteződésénél lévő Y udvarban állították fel.
1968-01-03Dunaújvárosi sakkozók győzelme a téli úttörőolimpiánDecember 27. és 30-a között Budapesten rendezték az idei téli úttörőolimpiát.
1966-06-03Szegő /Ferenc/ EmlékversenyA nagy tehetségű, tragikus hirtelenséggel elhunyt dunaújvárosi sakkozó emlékére rendezett verseny. Versenyfeltételek, kép a versenyről. A D. Kohász sakkszakosztálya rendezi.
1964-03-13Sakk-szimultán 100 sakkozóvalBarcza Gedeon, Flürián Tibor, Jenei Ferenc, Kőberl Ferenc játszmavezetők.
1964-01-17Klubélet2 kép:Kohász SE sakkozói, MHS repülős klub
1963-12-31SzámvetésA város 12 sportkörénél 17 sportág szakosztályai működnek. 3 iskolai (316.ITSK, Technikum, Gimnázium) és 9 üzemi sportkör létezik. Sportiskola: Kinizsi SE patronálása alatt.
1962-11-23Fő feladat a tömegsport kiszélesítése14 sportág eredményeit, hibáit értékelte a Városi Tanács Végrehajtó Bizottsága.
1961-11-05"Idényzárás" előtt a Kohász.Eredmények.
1961-09-2910 éves a Kohász SE sakk-szakosztálya.Történeti összefoglaló.
1961-08-29Sztálinvárosi sikerek a csillagszerző sakkversenyen.11 napos csillagszerző sakkverseny a 10 éves jubileum alkalmából.
1961-08-22Nagyszabású csillagszerző sakkverseny Sztálinvárosban.A Kohász sakkszakosztály, a Magyar Sakkszövetség, és a Városi Pártbizottság támogatásával a szakosztály 10 éves fennállása alkalmából nagyszabású jubileumi sakkversenyt rendez augusztus 26-tól szeptember 5-ig.
1961-06-27Az NB II-be jutott a Kohász sakkcsapata.A Kohász sakkozói szakosztályuk fennállásának 10. évfordulóján érték el ezt az eredményt.
1961-06-02Új vezetőség a Kohász sakkozóinál.Elnök: László Géza, csapatkapitány: Forrás Endre.
1960-02-05SzámvetésA Kohász 1959. évi sportjáról
1958-01-17Számvetés az elmúlt esztendőrőlA helyi sportélet, sportesemények.
1956-01-06Új vezetőség a Bástya Sportkör élénA Sportkör 1955. december 27-én tartott választásáról
1955-06-14A hét eseményeibőlKépanyag.1.kép:a Vörösmarty-társaság irodalmi estjéről. Palotai Boris felolvas, tőle jobbra Bíró Miklósné, a Kultúrház igazgatója és Könczöl Imre, a Vörösmarty Társaság titkára. 2. kép: Abramov szovjet sakkmester 23 sztálinvárosi sakkozóval játszik szimultánt (roszz minőségű a kép)
1955-06-14A hét eseményeibőlKét kép:a Vörösmarty-társaság estjéről, felolvas:Palotai Boris, sakkszakkör
1955-06-10A szovjet sakkiskola nagyszerű bemutatójaJún. 8-án a Bartók kultúrházban a Magyar-Szovjet Társaság 10 éves fennállásának évfordulóján az egyik rendezvény Abramov szovjet sakkmester szimultán sakkversenye 23 sztálinvárosi sakkozóval.
1951-01-23Kőberl, sakkbajnok sakkcsapatot alakított a MélyépítőknélK. Ferenc sakkbajnok 30-as szimultánt játszott. Molnár Zoltán és Záborszky László játszmát nyertek.
Király Sakk SEA dunaújvárosi Király Sakk SE honlapja.
Rácalmás SportegyesületA Rácalmás Sportegyesület honlapja. "Sportegyesületünk 1991-ben alakult újjá, néhány sportszerető, elsősorban a labdarúgásért rajongó és azért tenni is hajlandó helybeli kezdeményezésére." Szakosztályok: labdarúgás, kézilabda, sakk, vízi- és szabadidő.
Képek a dunaújvárosi sakkrólVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Kép Grosch Mária sakkozórólVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.