Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

491 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-01-13Választások, jubiláló oktatási intézmények, kulturális pezsgésA járványhelyzet csillapodása után nyugalmasabb, tervezhetőbb évre készültünk 2022 első napjaiban. Aztán február végén elkezdődött Oroszország háborúja Ukrajnában. Felpörgő infláció, elszálló rezsiszámlák, a vasmű sokfordulós kálváriája. A nehézségek mellett azért számos örömteli eseményt is dokumentálhattunk. Egy mozgalmas, kihívásokkal terhelt esztendő, megoldandó feladatokkal terhelt tizenkét hónap krónikája dióhéjban – a második negyedév.
2023-01-07Az utolsó negyedévben is számos sportsikernek örülhettek a szurkolókA hazai és nemzetközi sikerek mellett csalódásokban, kudarcos eredményekben sem volt hiány a 2022-es sportévben. Visszatekintő-sorozatunkban negyedéves bontásban szemlézzük az elmúlt év legfontosabb és legizgalmasabb sportos eseményeit. Mérlegen a negyedik negyedév.
2023-01-06Hazai és nemzetközi sikereknek örülhettek az újvárosi szurkolókA hazai és nemzetközi sikerek mellett csalódásokban, kudarcos eredményekben sem volt hiány a 2022-es sportévben. Visszatekintő sorozatunkban negyedéves bontásban szemlézzük az elmúlt év legfontosabb és legizgalmasabb sportos eseményeit. Mérlegen a harmadik negyedév.
2023-01-04Több fronton is bizonyítottak az újvárosi klubok és versenyzőik"A hazai és nemzetközi sikerek mellett csalódásokban, kudarcos eredményekben sem volt hiány a 2022-es sportévben. A ma kezdődő visszatekintő sorozatunkban negyedéves bontásban szemlézzük az elmúlt év legfontosabb és legizgalmasabb sportos eseményeit. Mérlegen az első negyedév."
2021-12-13Hetven év - a múlt és jelen sportsikereire emlékeztekNagyszabású és látványos rendezvény keretében ünnepelte december 11-én a Dunaújvárosi Egyetem sportcsarnokában a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület fennállásának 70. évét. Beszámoló a rendezvényről, a díjazottak névsora a cikkben.
2021-04-23Hamarosan új alapokra helyezik a város sportéletétHónapok óta zajlik a dunaújvárosi önkormányzat sportkoncepciójának készítése. A munkával az önkormányzat egy profi céget bízott meg, a munka pedig lassan abba a fázisába ér, amikor szükséges lesz a városlakók és a sportszervezetek bevonása is. Medgyesi Miklós a dunaújvárosi önkormányzat sajtószóvivőjének tájékoztatója
2021-02-26Már formálódik a sportkoncepció tervezete. Több fronton ígér teljesen új megközelítést a tervezetA dunaújvárosi önkormányzat új sportkoncepciót készít. Jelenleg már formálódik a tervezet, amely a szféra teljes megújítását, nem utolsósorban pedig az önkormányzati szerepvállalás átalakítását ígéri.
2021-01-15Szemük a pályán. Készül az önkormányzat új sportkoncepciója - újító, merész tervekkel rukkolnak kiDunaújváros önkormányzata új sportkoncepciót dolgoz ki. A tervezet a teljes szféra működtetésének, és benne kiemelten az önkormányzati szerepvállalás újragondolását ígéri
2020-06-01Sportpercek a városépítés hőskorábólNyulasi Zsolt idéz a Szabad ifjúság 1951-es, Dunaújváros hőskorának sportéletéről szóló cikkből. A teljes cikk a DunaújvárosMesélPontHu várostörténeti blogon olvasható
2017-06-00Küldöttgyűlést tartott a Rácalmás SE. A Rácalmás Sportegyesület híreiA 2017. májusi gyűlésen elhangzottak a szakosztályok beszámolói és a pénzügyi beszámoló, döntés született tagdíj emelésről, módosult az alapszabály és szó volt a személyi változásokról.
2017-06-00Az "Iramszarvasok" foci klub a város sport életében. A Rácalmás Sportegyesület híreiAz "Iramszarvasok" foci klub immár több éve alakította ki közösségét, amely szervesen integrálódik a Rácalmás SE futball szakosztályának szervezetébe.
2017-06-00Diákolimpiai sikereink! A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola híreiA cikk az iskola tanulóinak 2016/17-es tanévben a különböző sportokban elért eredményeit részletezi. Sakk, atlétika, kézilabda, labdarúgás, illetve Wiedermann Csenge sportlövő helyezései.
2016-11-00Rácalmás Sportegyesület hírei. Bucsi Bence győzött. Eredményes négy év volt. Íjászaink remek éve- 2016. november 5-én ismét megrendezte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a Nagy Hideg-hegy futást, amely a sportág egyik legjelentősebb őszi rendezvénye. A férfiaknál a rácalmási Bucsi Bence, korosztályos ifi válogatott kenus győzött. - A Rácalmás Sportegyesület elmúlt négyéves időszakát lezáró, értékelő és tisztújító közgyűlést tartott 2016. október 26-án. - A Rácalmás Sportegyesület Vajk Íjász Szakosztálya versenyekben és sikerekben gazdag évet könyvelhet el 2016-ban.
2016-06-24Mozgás, egészség, siker és infrastruktúra. A sport támogatása a gazdasági cégek érdeke isAz önkormányzat kiemelten támogatja a helyi sportéletet. Kezdve az egyesületek terembérleti díjának finanszírozásától, az olimpikonok támogatásán át, a sportlétesítmények fejlesztéséig. beszélgetés Hingyi Lászlóval, a Gazdasági bizottság, valamint az Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnökével.
2016-03-05Visszavennék a partot"A vízisport-élet fellendítéséről beszélgettek a kulcsiak csütörtökön este a Faluházban, pompás előadások után. A Dunát szerető kulcsiak jöttek össze csütörtökön este a Faluházban, hogy megvitassák, hogyan érhetnék el a nagy célt: minden kulcsi a magáénak érezze a folyót!"
2016-02-22A Munkára Harcra Kész mozgalomA Vasas Sport Egyesület keretében 1951-ben 192 üzemi sportkör működött. Ezek a Munkára Harcra Kész sportmozgalom szervezésére összpontosították erőfeszítéseiket. A sportmozgalom szovjet mintára jött létre, benne elsősorban a számszerűség hajszolása és a kampányszerűség érvényesült. A dolgozók szórakoztatására szinte minden hónapban biztosítottak valamilyen sportszenzációt
2015-10-30Reggeli edzés munka előtt"Horváth Istvánnal, a dunaújvárosi edzőtermek alapítójával és tulajdonosával beszélgettünk arról, hogy neki mi is jelent a sport."
2015-10-16In memoriam Siba György (1937-2015)Siba György 1966-ban került a járási sportirodához, ahol az irodai teendők mellett a fegyelmi bizottság tagja lett. Közel 50 évig dolgozott Dunaújváros és a régió sportjáért.
2015-10-05A sport otthonra találtSportélet Sztálinvárosban és Dunaújvárosban. Tömegével jöttek a fiatalok a Pentelei fennsíkra várost és gyárat építeni. Érthető igyekezetnek számított, hogy a Sztálin Vasmű építése mellett, ha másképp nem, tömegsport szinten megszervezzék számukra a sportolás lehetőségeit - írta Jankó Árpád a 2000-ben kiadott Dunaújváros története című kötet sportéletről szóló fejezetében.
2014-07-16Rendhagyó véradásRendhagyó véradás helyszíne volt július 15-én a Dunaújváros Sportcsarnok kisterme, ahol első alkalommal hívták meg a város sportklubjainak, egyesületeinek sportolóit, edzőit és a szurkolókat.
2014-06-19A nagykarácsonyi pályán nincs megállásA Nagykarácsony Gyermeksportjáért Alapítvány munkájáról. Beszélgetés Mergl Istvánnal.
2014-06-14Sportkrónikánkhoz"Huszonnyolc évvel ezelőtt, amikor idekerültem Dunaújvárosba, magával ragadott ez a város sokszínűségével, élénk sportéletével." Kercsó Árpád jégkorong mesteredző a város sportéletéről.
2014-04-28KépaláírásIntercisa Múzeum időszakos kiállítás: Fejezetek Dunaújváros Sportéletéből címmel látható kiállítás a múzeum, II. emeletén (teljes szöveg)
2014-04-22KépaláírásIntercisa Múzeum időszakos kiállítás: Fejezetek Dunaújváros Sportéletéből címmel látható kiállítás a múzeum, II. emeletén (teljes szöveg)
2014-04-16KépaláírásIntercisa Múzeum: Fejezetek Dunaújváros Sportéletéből című kiállítás megtekinthető június elsejéig (teljes szöveg).
2014-04-12Hőskori piros-fehérbenFejezetek Dunaújváros sportéletéből címmel kiállítás nyílt az Intercisa Múzeumban április 11-én. Beszámoló a kiállításról.
2014-04-11Sportváros a múzeum kiállításánÁprilis 11-én Fejezetek Dunaújváros sportéletéből címmel kiállítás nyílik az Intercisa Múzeumban. Farkas Lajos múzeumigazgató a kiállításról.
2014-04-10Sporttörténelem a múzeumbanÁprilis 11-én Fejezetek Dunaújváros sportéletéből címmel kiállítás nyílik az Intercisa Múzeumban.
2014-04-09Támogatott osztályokA Magyar Olimpiai Bizottság a Vasvári Pál Általános Iskola nyolc sportiskolai osztályát támogatja. Kedden a MOB képviselője látogatott az intézménybe, akit izgatottan vártak a gyerekek.
2014-04-02Soportos főiskolai jelentésMéltán lehet büszke sportéletére a Dunaújvárosi Főiskola, amelynek csapatai az országos és a nemzetközi mezőnyben is szép sikereket érnek el. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség különdíját is megkapta a helyi főiskola. Beszélgetés dr. András István rektorral.
2014-01-18Sportsikerek (VII.)Az év eleje az összegzések időszaka. Így teszünk mi is, visszapillantunk a tavalyi év legjelentősebb dunaújvárosi és városkörnyéki sportsikerekre, eseményekre, történésekre.
2014-01-17Sportsikerek, fontos történések 2013 (VI.)Az év eleje az összegzések időszaka. Így teszünk mi is, visszapillantunk a tavalyi év legjelentősebb dunaújvárosi és városkörnyéki sportsikerekre, eseményekre, történésekre. Kép: a női vízilabdacsapat kupagyőzelme.
2014-01-16Sportsikerek, fontos történések 2013 (V.)Az év eleje az összegzések időszaka. Így teszünk mi is, visszapillantunk a tavalyi év legjelentősebb dunaújvárosi és városkörnyéki sportsikerekre, eseményekre, történésekre. Kép: Hajdu Jonatán.
2014-01-15Sportsikerek, fontos történések 2013 (IV.)"Az év eleje az összegzések időszaka. Így teszünk mi is, visszapillantunk a tavalyi év legjelentősebb dunaújvárosi és városkörnyéki sportsikerekre, eseményekre, történésekre."
2014-01-10Sportsikerek, fontos történések 2013 (III.)Az év eleje az összegzések időszaka. Így teszünk mi is, visszapillantunk a tavalyi év legjelentősebb dunaújvárosi és városkörnyéki sportsikerekre, eseményekre, történésekre.
2014-01-09Sportsikerek, fontos történések 2013 (II.)Az év eleje az összegzések időszaka. Így teszünk mi is, visszapillantunk a tavalyi év legjelentősebb dunaújvárosi és városkörnyéki sportsikerekre, eseményekre, történésekre.
2014-01-08Sportsikerek, fontos történések 2013 (I.)Az év eleje az összegzések időszaka. Így teszünk mi is, visszapillantunk a tavalyi év legjelentősebb dunaújvárosi és városkörnyéki sportsikerekre, eseményekre, történésekre.
2013-04-27Még Hírlap Kupa is voltDunaújváros sportélete és a helyi sajtó, a Dunaújvárosi Hírlap "elválaszthatatlan egymástól".
2013-02-20Változások koraNagy változásokon ment át tavaly a Dunaújvárosi Főiskola sportélete. A testnevelés és sportiroda megszűnt, így a hangsúly az intézmény egyesületére, a diáksport egyesületre került. Beszélgetés a változásokról Molnár Ferenccel, a testnevelés és sportiroda egykori vezetőjével, a Dunaújvárosi Főiskola Diáksport Egyesület elnökével.
2013-01-21Újragondolt koncepcióAz önkormányzat felkérésére Szemenyei István gondolta újra a már két éve futó középtávú városi sportkoncepciót, amelyre azért volt szükség, mert az utóbbi években megváltoztak a sportfinanszírozás keretei, a jogi háttér. Helyzetkép és fejlesztési tervek.
2013-01-05Diákfesztiválok és egy alkotótáborA Dunaújvárosi Hírlap visszatekintése a 2012. esztendőre. Áprilistól júniusig.
2012-12-27Bizakodó elnökkelA Dunaferr Sportegyesület nehéz, kemény négy évet zárt le. Beszélgetés Mátyás Gáborral, a Dunaferr SE ügyvezető elnökével.
2012-11-24Körhinták helyett - sportos játékokA Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség pályázatot nyújtott be a társasági adó visszaigényelhető részére, amelyből műfüves pályákat, teniszpályát szeretne kialakítani a Vidám Parkban.
2012-07-25Az eső "elhangolta"Olimpiai sportnapot szervezett a Dunaújvárosi Sportiskola július 23-án "Hangolj az olimpiára'" címmel. Az olimpiai öt karika jegyében öt helyszínen, öt sportágban - strandvízilabda, kajak-kenu, úszás, futás, labdarúgás - mozoghattak a résztvevők.
2012-07-18Az új pályának a füve mű...Július 13-án avatták fel a baracsi műfüves labdarúgó-pályát.
2012-07-12Sport, város - jövőSajtótájékoztatót tartottak a helyi sportéletről, sportlétesítmények helyzetéről, a tervekről. "Az Aquantis élményfürdőt és a Szalki-szigeten működő szabadstrandot is üzemeltető debreceni székhelyű Hunép-Uniszol Zrt. és a szintén debreceni illetőségű Unirent Hungária Kft. üzemeltetheti az önkormányzat tulajdonában álló sportingatlanokat, beleértve a jégcsarnokot is."
2012-06-12Csónakház várja a vízisport barátaitNegyvenmillió forintból épült meg a rácalmási sportbázis, a csónakház és a hozzá kapcsolódó sportpályák.
2012-05-09A város sportjárólSajtótájékoztatót rendezett Dunaújváros sportéletéről, sportkoncepcióról Cserna Gábor polgármester, Szepesi Attila gazdasági alpolgármester és Szemenyei István, a női kézilabda-akadémia igazgatója.
2012-04-26Futás helyett most kerékpározni lehetMájus 12-én rendezik meg a bringatúrát, idén először nevezési díj is lesz. A bringatúra rendezője a Budapest Sportiroda.
2012-04-06"Újra kell gondolni a város sportpolitikáját"Az utánpótlás támogatása a cél.
2012-04-05Sport és turizmusBánki Erik, az országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke volt szerdán a dunaújvárosi önkormányzat vendége. A téma Dunaújváros sportjának és turisztikájának fejlesztése volt.
2012-04-03Csak egy szőnyegen"A Dunaferr SE birkózó-szakosztálya harminchét év után elhagyta a radari birkózócsarnokot. Tegnap már a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében edzettek."
2012-01-27Edzőpálya, jobb öltözőBeszélgetés az adonyi Városi Sportklub vezetőjével, Pálinkás Andrással.
2012-01-20Árva Csaba (1946-2012)Meghalt Árva Csaba, a dunaújvárosi kézilabdasport egyik meghatározó alakja. Nekrológ.
2011-12-27Zaklatott jubileumi év2011-ben 60 éves volt Dunaújváros. Összefoglaló a jubileumi évről. Lakosainak száma 48920 fő.
2011-12-05Kosárlabda Dunaújvárosban?Összefoglaló a dunaújvárosi kosárlabdasportról, kosárlabdaéletről.
2011-11-21Téli mozdulatsorainkrólAz iváncsai tömegsportéletről.
2011-10-11Dunaújvárosban virágzik a sakkélet - rengeteg a gyerekBeszámoló a dunaújvárosi sakkéletről.
2011-06-18Lépni kellene, de sebesen"Teljes a bizonytalanság Dunaújváros sportélete körül, teljes a bizonytalanság a zászlóshajó, a Dunaferr SE jövője körül. Akik szeretnék túlélni az egyre mélyülő válságot, azok sem tudnak lépni, mindenki vegetál, döntésekre vár."
2011-05-21"Nagyot" választhattakBeszámoló a II. Dunaújvárosi Nagy Sportágválasztó rendezvényről. A DVSI és a Dunaferr SE létszáma 2009-2011.
2011-05-21Fejér lett Magyarország legsportosabb megyéjeDAB.Docler (kép) - Dunaújváros jégkorongozói kiválóan szerepeltek a szezonban a bajnokságban két ezüstérmet szereztek és a Magyar kupába a legjobba voltak. Dunaújvárosi Főiskola-DVCSH-Corner Ékszer (kép) vízilabdázói pedig címvédőként ismét aranyérmet nyertek.
2011-01-21NapirendenKözgyűlési döntések: Civil alapítvány: megszüntetik; Haladékot kapott a kórház az önkormányzati támogatás visszafizetésére; Kéthavi sportpénzek: a közgyűlés 840 ezer forintot engedélyezett az első két hónap sport feladataira.
2011-01-05Sok sportoló távozottBeszámoló, rövid összefoglaló Dunaújváros sportéletéből, egyesületek, sportolók sporteredményeiről (2010. második félév).
2011-01-04Megküzdöttek a sikerértBeszámoló, rövid összefoglaló Dunaújváros sportéletéből, sporteredményeiről (2010. első félév).
2010-11-24Egy nehéz év végén"A Dunaferr Sportegyesület nehéz évet zár, de talpon van. Manapság talán ez a legfontosabb dolog. De az talán még fontosabb, hogy az utánpótlás-képzés továbbra is remek." Beszélgetés Mátyás Gáborral, a Dunaferr SE ügyvezető igazgatójával.
2010-11-19Fejlődött az ifjúsági sport városunkbanBeszélgetés Szemenyei Istvánnal, az Ifjúsági és Sportiroda vezetőjével.
2010-09-25Tükröm, tükrömDunaújváros a városimázs "versenyen" a 18. helyre csúszott a megyei jogú települések mezőnyében. A 2009-es listán a 7. helyezettek voltunk. Vélemények, nyilatkozatok a városról.
2010-09-01Kézilabda akadémia DunaújvárosbanOrbán Viktor miniszterelnök márciusban kérte fel Radulovics Bojanát, hogy segítse a kézilabda-akadémia Dunaújvárosban történő létrehozását és szervezését.
2010-07-15Az új sporttörvény- A dunaújvárosi sport jövője is az Országgyűlés döntésétől függ. Részletesen a javaslatokról és a lehetséges változásokról.
2010-07-15Létesítmények: a helyzet siralmasDunaújvárosban szinte mindegyik sportlétesítmény felújításra szorul.
2010-06-18Párbeszéd és partnerség visz előreDr. Dorkota Lajos a város és a vasmű együttműködéséről.
2010-06-01A kikötő története (3. rész)"A történeti áttekintés első két részében (2009/3. és 2010/1. szám) eljutottunk a kikötő történetének 6. évtizedéig, 2004-ig, a tulajdonosváltásig. Ebben az utolsó részben vázoljuk a kikötő életének főbb eseményeit, valamint bemutatjuk a kikötői öböl sportéletének főbb alakjait"
2010-05-21Részben sikeres voltA Nagy Sportágválasztó, amely három éve kezdte meg országos körútját, az idén első alkalommal jutott el városunkba. "A rendezvény célja a városokban működő egyéni és csapatsportok megismertetése, kipróbáltatása."
2010-05-17Toborzó sportexpóBeszámoló a Dunaújvárosban először megrendezett (fővárosi példára) Nagy Sportágválasztó programról. A programokat a Fabó Éva Sportuszodában és a Vasvári Pál Általános Iskolában tartották meg.
2010-05-13Tíz éve, amikor bajnokok lettek...Tíz évvel ezelőtt 2000. május 13-án (18 óra 45 perckor) a Dunaferr SE labdarúgói bajnokok lettek. Visszaemlékezés, történet. Kép az akkori csapatról, névsor.
2010-05-13Indul a nagy sportágválasztó2010-ben Dunaújváros is csatlakozik a Nagy Sportágválasztó elnevezésű országos rendezvényhez.
2010-05-10Bravó, bringatúrások!Kétezren kerekeztek (május 8-án) a huszonhatodik bringatúrán. Képes beszámoló.
2010-05-06Kerekezők kérték: túrakúra1985-ben volt az első bringatúra Dunaújvárosban, Az ötletgazda Miskolczi Miklós, a hírlap akkori főszerkesztője volt.
2010-05-03Jelszó: bringára fel!Idén már 26. alkalommal rendezi meg az ifjúsági és sportiroda a Bringatúrát.
2010-04-08Egy város, egy körzetA 3-as számú választókerület képviselőjelöltjei újabb, a várost érintő, hat kérdésre válaszoltak.
2010-01-22Nem lesz céges pénz a sportraA teljesen vagy többségükben önkormányzati tulajdonú cégek nem nyújthatnaka jövőben sportcélú támogatást.
2010-01-21Vége a sportcélú támogatásoknak"A gazdasági válság miatt a város szabályozni kívánja a többségében önkormányzati tulajdonú vállalatok támogatási gyakorlatát. A határozat szerint: a társaságok... a továbbiakban sportcélú támogatást nem nyújthatnak."
2010-01-15Egy nehéz év utánInterjú Mátyás Gáborral, a Dunaferr SE ügyvezető igazgatójával.
2010-01-12Kupagyőzelmek a végénA 2009. IV. negyedévében történt sportesemények rövid, kronológikus összefoglalása.
2010-01-11Indult a bajnoki szezonA 2009. III. negyedévében történt sportesemények rövid kronológikus összefoglalása.
2010-01-09Vízilabdázók aranyérmeA 2009. II. negyedévében történt sportesemények rövid kronológikus összefoglalása.
2010-01-08Anyagi gondokkal indultA 2009. I. negyedévében történt sportesemények rövid kronológikus összefoglalása.
2009-12-04Itt az új koncepció!Elkészült Dunaújváros negyedik sportkoncepciója a 2010-2014-es időszakra vonatkozóan. "A fentiekből is kiderül, alapjaiban változna meg Dunaújváros sportjának felépítése a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület (DKSE) létrehozásával."
2009-12-02Újra a város sportkoncepciójáról"Októberben, amikor nyilvánosságra került az új sportkoncepió, rengeteg támadás érte a dolgozatot. Ezért az önkormányzat vissza is utalta a szerzőknek azt átdolgozásra."
2009-10-20Fórum telt ház előttVita Dunaújváros sportkoncepciójáról. A koncepciót a Sport Agency készítette.
2009-10-19Koncepcióval a sportértElkészült Dunaújváros immár harmadik sportkoncepciója. A koncepciót Szemenyei István, az ifjúsági és sportiroda vezetője mutatta be. Három hangsúlyos elemet tartalmaz: az önkormányzat szerepvállalása a város versenysportjában; az első osztályú csapatsportágak közül a férfikézilabda kiemelése, és egy kézilabda-akadémia létrehozása; a létesítményhelyzet.
2009-10-19Ismét teljesítettek"Az összes induló csapat sikeresen célba ért vasárnap délben a DF-Dunaújvárosi Hírlap Úszógála huszonnégy órás versenyén."
2009-10-19Ők nem is sportolók?Gurisatti Gyula összeoglalója a városi sportkoncepcióról.
2009-10-19Sportos kezdésA Dunaújvárosi Főiskola sportéletéről, sportszervezeteiről: Testnevelési és Sportiroda (TESI), Dunaújvárosi Főiskola Diáksport Egyesület.
2009-10-17Nemes és hasznosBeszámoló és eredmények a DF-Dunaújvárosi Hírlap Úszógáláról.
2009-10-08Lassan a célegyenesbenÚjra megrendezik a Fabó Éva Sportuszodában a DF-Dunaújvárosi Hírlap Úszógálát. Beszélgetés az esemény főszervezőjével, Szalontai Károllyal.
2009-10-07Diákolimpiai köszöntő"A hagyományokhoz hűen az Ifjúsági és Sportiroda szervezésében tegnap délután köszöntötték azokat a diákokat, akik a 2008/2009-es tanévben érmet szereztek a diákolimpián." Településünk a "Soportoló fiatalok városa" lehet.
2009-09-25Kis pálya, nagy szív"Különös dolog, amikor egy város szerelmes egy sportágba. Valami ilyesmi lehet a helyzet nálunk, ahol az ország egyik legnagyobb - ha épp nem a legnagyobb - kispályás labdarúgó bajnoksága működik."
2009-09-02Sportélet a főiskolánBeszélgetés a Dunaújvárosi Főiskola sportéletéről Molnár Ferenccel a testnevelési és sportiroda vezetőjével - egyben a DFDSE elnöke is.
2009-08-28Minden bizonytalanA dunújvárosi sportélet, az egyesületek jelenlegi helyzetéről. A csapatok a nehéz gazdasági helyzetben is próbálnak eredményesen felkészülni, versenyezni.
2009-08-28Nem csak tüzet oltani"Egyre csökke a dunaújvárosi egyesületek, így Dunaújváros sportjának támogatása is." Beszélgetés a támogatások lehetőségéről Szemenyei Istvánnal, az ifjúsági és sportbizottság vezetőjével.
2009-08-07A jövő sportjáért"Új sportkoncepciót készít Dunaújváros Önkormányzata egy sportmarketinggel foglalkozó ügynökséggel közösen."
2009-07-16A legendás válldobásAz egykori dunaújvárosi élsportolókkal foglalkozó cikksorozatban Valentényi Sándor birkózóval beszélgetnek.
2009-06-10A legnagyobb szponzor"Többszázezer forintos kiadást is jelenthet évente, ha sportol a gyermek, sok szülő mégis vállalja az ezzel járó költségeket, és joggal büszke csemetéjére." A magyar utánpótlás sport legnagyobb szponzorai a szülők. Kiss István és családjának története...
2009-05-15Sportos és vidám volt a jubileumegy-, két-és három keréken nyargalt a város
2009-05-15Jó úton halad a regionális sportközpont létrehozásaBírkózókat, jégkorongozókat, úszókat nevelnének.
2009-05-15Hatalmas összhangKözgyűlés: Dunaújváros sportjáért - a város sportfejlesztési koncepciója; az amerikai autók találkozójára hatmillió forintot szavaztak meg; az élményfürdőben pedig folytatódik a próbaüzem.
2009-05-11Jubilált a "bringás" városMegrendezték május 9-én a 25. bringatúrát Dunaújváros és Mezőfalva között. Beszámoló.
2009-05-05Megújított együttműködésA Magyar Olimpiai Bizottság Életút Program további támogatását írta alá dr. Bognár László, a Dunaújvárosi Főiskola rektora és dr. Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.
2009-05-02Nyüzsgés naponta a csarnokbanBepillantás a dunaújvárosi tornacsarnok életébe. Beszélgetés edzőkkel, sportolókkal a tornáról.
2009-05-01Ahol a test és a lélek találkozikEurópai szintű sportkomplexum Dunaújvárosban
2009-04-27Ezrek húztak újra sportcipőtMásodik alkalommal rendezték meg a K&H Olimpiai Futónapot Dunaújvárosban. A versenyen 2150-en álltak rajthoz.
2009-03-09Bakafogda - csak szabadonSikeres volt a nyílt hétvége a Duna Fitt Sportcentrumban. Beszámoló.
2009-03-09Tesi, bolognai módraTestnevelés, sport a Dunaújvárosi Főiskolán.
2009-03-05Megnyílik a test templomaAz új Duna Fitt Sportcentrum bemutatása.
2009-03-02Misi bácsi mindenese volt a sportolóknakBeszélgetés Ambruzs Mihállyal, aki a közelmúltban Dunaújváros Sportjáért díjat kapott.
2009-02-24Szétesett a csapatSzétesőben a Dunaferr NK. Négy kézilabdázó: Balogh Barbara, Laluska Eszter, Temes Bernadett, Vincze Melinda és Imre Vilmos, az edző is távozott.
2009-02-24Jövőképet nem tudtak elé tárniBeszélgetés a Dunaferr NK (volt) edzőjével, Imre Vilmossal.
2009-02-21Szögre akasztják az élsportot DunaújvárosbanCsődbe ment, és visszalép a másodosztályú bajnokság tavaszi küzdelmeitől a Dunaújváros FC (DFC) focicsapata, amelynek elődje 2000-ben még magyar bajnok volt, és a városban az élsportot képviselő más csapatok is anyagi gondokkal küzdenek
2009-02-21Bajban az élsport DunaújvárosbanCsődbe ment, és visszalép az NB II tavaszi küzdelmeitől a Dunaújváros FC focicsapata, amelynek elődje 2000-ben még bajnok volt. A városban az élsportot képviselő más csapatok is anyagi gondokkal küzdenek
2009-02-19Kevés a konkrétumA Dunaferr SE és főtámogatója, az ISD Dunaferr Zrt. Beszámoló a Dunaferr SE elnökségi üléséről, amelyen a fő téma a támogatás volt.
2009-02-13Elhunyt Orosz GyulaMély fájdalommal tudatta az ISD Dunaferr Zrt. és a Dunaferr Sportegyesület, hogy Orosz Gyula, a cégcsoport biztonsági igazgatója, a Dunaferr Sportegyesület elnöke váratlan hirtelenséggel, munkavégzés közben elhunyt.
2009-02-13Sportemberek elismeréseDunaújváros Sportjáért díjazottak: Gurisatti Gyula, Ambruzs Mihály, Papp Zoltán.
2009-02-10Csökkent támogatásTárgyalások a Dunaferr SE és az ISD Dunaferr Zrt. között. Megállapodtak abban, hogy a Dunaferr SE részére 2008-ban biztosított összeg 2009-ben 35%-kal csökken.
2009-02-06A válságban is kitartanakTények a dunaújvárosi sportéletéről.
2009-01-14Az irányvonal maradBeszélgetés Szemenyei Istvánnal,az ifjúsági és sportiroda új vezetőjével.
2009-01-12A búcsúzások időszakaDunaújváros sportéletének eseményei 2008. októbertől decemberig. Kronológikus összefoglaló.
2009-01-09Egy ezüst PekingbőlDunaújváros sportéletének eseményei 2008. júliustól szeptemberig. Kronológikus összefoglaló.
2009-01-08Dobogón a csapatainkDunaújváros sportéletének eseményei 2008. áprilistól júniusig. Kronológikus összefoglaló.
2009-01-07Az első negyedév sikereiDunaújváros sportéletének eseményei 2008. januártól márciusig. Kronológikus összefoglaló.
2008-12-30Eredményes év utánBeszélgetés dr. Bene Gyula (Dunaferr elnökségi tag), a Dunaferr SE 2008-as évéről.
2008-11-29A város jó hírét viszikJutalmat kaptak azok a sportolók, akik a világbajnokságokon, Világkupákon, Európa-bajnokságokon, Európa Kupákon és magyar bajnokságokon dobogós helyen végeztek. (Részletes névsor, kép a cikkben).
2008-11-15Betartani a sportstratégiátA Klubelnökök Klubja dunaújvárosi tanácskozásáról. Beszélgetés Török Ottó sport szakállamtitkárral.
2008-10-09Sportnap: másodszorMásodik alkalommal rendezték meg a tanítás nélküli sportnapot a Dunaújvárosi Főiskolán.
2008-09-18Még idén megnyit az új sportcentrumDuna Fitt Sportcentrum a Béke téren.
2008-08-21Most jut idő mindenreBeszélgetés Jeszenői Endrénével, aki márciusban vonult nyugdíjba. Sokáig a női kézilabdázók technikai vezetője, majd a Városi Sportiskolában dolgozott.
2008-08-13Kesernyés búcsúzás húsz esztendő utánNyugdíjba vonul Somfai Rezső, a város sportlétesítményeinek üzemeltetője. Beszélgetés Somfai Rezsővel.
2008-04-15Véget vetnének a káosznakVita a sportingatlanok üzemeltetéséről. Mostantól fizetniük kell a dunaújvárosi sportegyesületeknek a város tulajdonában lévő létesítmények használatáért - döntött legutóbb az önkormányzat. Mint kiderült, a kaotikus viszonyok rendezése számos érdeket sért.
2008-01-24Hét arany a világversenyekrőlA Dunaferr Sportegyesület továbbra is az ország legeredményesebb, legjobb klubjai közé tartozik. Beszélgetés Perjámosi Sándorral, a klub ügyvezető igazgatójával a 2007-es év eredményeiről.
2008-01-09Kupasiker az év végénA dunaújvárosi sportélet 2007. szeptember- december eseményei, eredményei. Kronológikus összefoglaló.
2008-01-08Nyáron sem volt megállásA dunaújvárosi sportélet főbb eseményeinek összefoglalása: 2007. június, július, augusztus.
2008-01-07Tavasszal nagyüzem voltA dunaújvárosi sportélet 2007. áprilisi és májusi eseményei, eredményei. Kronológikus összefoglaló.
2007-11-22Olimpikonok jutalmazásaAz országos diákolimpiai küzdelmek első három helyezettjeit köszöntötte tegnap a Bartók színházban a város polgármestere, dr. Kálmán András. A díjazottak névsora.
2007-07-31Fizetni, és mennyit?A város sportlétesítményei az önkormányzat kezében vannak. Az önkormányzat pedig a DVG Vagyonkezelő ZRT-re bízta az üzemeltetésüket. Mostantól szerződést kell kötni az üzemeltetővel és használati díjat is kell fizetni a sportlétesítmények használóinak.
2007-07-11Sportturisztikai központ?Az uszoda teljes felújítása, a kinti medence befedése, egy új, ugyancsak fedett, lelátóval ellátott sportmedence építése, valamint egy százhúsz férőhelyes szálló terve szerepel egy helyi projektben. Beszámoló.
2007-07-10Ez a Kohász is a miénkBeszélgetés Furják Lászlóval, a Dunaújvárosi Kohászról, a dunaújvárosi labdarúgásról.
2007-07-04A sport fővárosa - voltFejlesztenék a kerékpárút-hálózatot, sportpályákat, játszótereket építenének. A következő négy évre szóló fejlesztési tervekről.
2007-06-29Klubelnökök klubjaTíz sportegyesület elnöke a tagja a Dunaújvárosban megalakult Klubelnökök klubjának. A klub elnöke Perjámosi Sándor.
2007-06-23Még göngyölegA Barátság Általános Iskola volt sportpályáján megkezdik a füvespályák és egy műfüves labdarúgó-pálya építését. Beszélgetés Szellák Sándorral szakedzővel az ötlettől a megvalósításig. A tervek szerint a pályák szeptemberre elkészülnek.
2007-06-01A Nemzeti Sportstratégia volt a fő témaBeszámoló az SZDSZ sajtótájékoztatójáról, ahol a Nemzeti Sportstratégia, és annak dunaújvárosi vonatkozásairól esett szó.
2007-02-09Marad a sportsuli?A Dunaújvárosi Városi Sportiskola jövőjéről.
2007-02-06Üres sportzsák?A Dunaújváros Sportjáért Közalapítvány támogatása ötvenmillióról huszonötmillió forintra csökkent. Ez az iskola megszűnéséhez is vezethet. Beszélgetés Pók Ferenccel, a kuratórium elnökével.
2007-01-10Világversenyek jutottak az év végéreA 2006-os év dunaújvárosi sportsikerei (november-december).
2007-01-09Benedek Dalma vébé aranyérmeiA 2006-os év dunaújvárosi sportsikereiről, eseményeiről.
2007-01-06Termékeny hónap volt a júliusSport. A 2006. júliusi eseményekről, versenyekről, eredményekről.
2007-01-05Benedek Dalma bajnoki bravúrjaiA 2006-os év legszebb dunaújvárosi sportsikerei, eredményei, eseményei (3. rész). Kronológia: június-július.
2007-01-04Csapatbajnoki érmek egész soraA 2006-os év legszebb dunaújvárosi sportsikerei, eredményei, eseményei (2. rész). Kronológia (április és május).
2006-01-20A sportingatlanok üzemeltetésérőlA Dunaferr kivonul a sportingatlanok közüzemi számláinak rendezéséből. Már nem a Dunaferr tulajdonai.
2006-01-13Ez történt 2005-ben (III.)A dunaújvárosi sportélet eseményeinek összefoglalója, 2005. szeptember-december.
2006-01-12Ez történt 2005-ben (II.)Összefoglaló a dunaújvárosi sportélet eseményeiről, 2005. május-augusztus.
2006-01-11Ez történt 2005-ben (I.)Összefoglaló a dunaújvárosi sportélet eseményeiről, 2005. január-április között.
2005-03-04A Dunaferr meghatározó partnerNyereményjáték a Dunaújvárosi Komplex Kft-vel
2002-10-07A pénz egyelőre elfogyott. Félbemaradt a dunaújvárosi stadioSzeptembertől áll a dunaújvárosi stadion építkezése. Az okokról.
2002-09-27Vendégségben a sportminiszter. "Városunk nemzeti kincs"Jánosi György gyermek-, ifjúsági és sportminiszter tegnap Dunaújvárosba látogatott. A városi sportélettel ismerkedett, és megbeszéléseket folytatott dr. Kálmán András polgármesterrel. A minszter szerint példaértékű az, ahogy városunkban az ifjúság és a sport kérdését kzelik.
2002-01-22Magasodik a stadionA Dunaferr Acélipari Vállalkozási Rt tegnap kezdte felállítani a horganyzott acélból készült tartószerkezetek első elemeit.
2001-12-28Summa summarum... Szép esztendő elé nézünk?Visszatekintés az év sportsikereire.
2001-08-02Hogyan tovább pénz nélkül?A város három éve kapta meg a Nemzet Sportvárosa címet. Huszti József a sportbizottság elnöke elmondta hogy nincs pénz, a költségvetésük jóval kevesebb mint az idei.
2001-03-27Tábor helyett parkoló?Az ifjúsági bizottság egyik, fontos napirebdi pontja, hogy a futballpályát B-kategóriás stadionná alakítsák. Akkor a napközis tábor helyén parkoló lenne és a tábor az uszodában működne.
2001-03-13"Dunaújvárosban tönkretenni a sportéletet: több, mint bűn!"Interjú dr. Szabó Józseffel, a Dunaferr SE elnökével,aki bizakodó.
2000-12-04Sportértékeinket őrizni kell!Hogyan hatnak a Dunaferr Rt-re vonatkozó kormányszándékok a Dunaferr Sportegyesületre. Dr. Szabó József, az egyesület elnöke nyilatkozik.
2000-11-15Kiemelkedett a sportiskola csapata a vízilabda-tornánA Dunaújvárosi Városi Sportiskola 1985-ös születésű serdülő leány vízilabdázói minden ellenfelüket fölényesen verték a dújv-i uszodában rendezett tornán.
2000-10-05A Kőrösi és a Baracs sikereAz iskolások labdarúgó Dunaferr Kupáján az őszi végeredmény az "A" csoportban: 1. Kőrösi, 2. Móricz, 3. József a "B" csoportban: 1. Baracs, 2. Dózsa, 3. Petőfi
2000-09-27A főpróba nem sikerült valami fényesre...A Dunaferr Kupán, melyen négy csapat versenyzett, a Dunaferr férfi röplabdacsapata 4. lett.
2000-05-09Kerekeztek - bringát nyertekA 16. bringatúra nyertesei: Polányi András, Farkas Istvánné, Horváth József, Tóth György, Szépes Zsolt, Pulai Dávid, Lázár Edina, szárszó Tibor, Sós Ákos, Mendi József, Szabó Zsolt, Kovács László.
2000-05-06Újabb sportág a palettánA városból nevezett egy bowling csapat az országos Magyar Kupa sorozatra.
2000-05-06Nevek, számok, sikerekSporttörténet dióhéjban. 1951 Megalakul a Dunai Vasmű Építők SE, majd a Sztálin Vasmű Építők. Később felvette a Dunaújvárosi Kohász nevet 1968 Nyers László birkózó szerepelt először olimpián (Mexikó) 1976 Montreálban Lővei Mária, Ovári Éva és Tóth margit tornászok versenyeztek a Nyári játékokon 1974 Megalakul a jégkorongszakosztály 1977 Átadták a fedett uszodát 1980 Indul az olimpián Ovári Éva, Hanti Erzsébet, Kovács Péter (csapatban bronz). Vadász Csaba a VB-n bronzérmet
2000-04-18Hét magyar arany a nyitányon: Huszonegyedik Arany Üst úszóveEurópa egyik legrégibb, legrangosabb korosztályos úszóversenye kezdődött vasárnap a Fabó Éva Sportuszodában.3 napig tart. Magyar aranyérmesek az első napon: Lipcsei Krisztina, Kiss Boldizsár, Pálmai Andrea, Reményi Diána, 4x100-as gyorsváltó, 4x100 méteres vegyes.
2000-04-04Háromezer-kétszázan futottak a Duna-partonA város futóversenyről. Eredmények.
2000-03-22Hokivébé DunaújvárosbanJégkorong-világbajnokságnak (női) ad otthont mától kezdve vasárnapig Dunaújváros.
2000-02-29Ismét nagy siker volt a radari magasugró-gálaA Csépán György Magasugró Gálán (2.) Fehér Román megszerezte az abszolút győzelmet. További eredmények.
2000-02-22Görkorisok és gördeszkások a Római városrész bitumenes pályá10 évvel ezelőtt egy kis csoport BMX kerékpárokon művelt csodát, fenntartásuk költséges volta miatt áttértek a görkorcsolyára, gördeszkára. Nemrégiben az önkormányzattól megkapták a pályát, szereket.
2000-02-12Takács vette át a stafétátFebr. 1-től Takács Csaba irányítja az Ifjúsági és Sportirodát. Interjú.
2000-02-04Nyúl Gyula elköszönt a sportirodátólAz Ifjúsági és Sporiroda vezetője jan. 31-ével nyugdíjba ment. 1965. szept. 1-én kezdett, akkor még a Sporttanács elnökeként. Feladataikról, eredményeikről beszél. Kép.
2000-02-03Új vezető a sportirodánA Dunaújvárosi Polgármesteri Hivatal Ifjúsági és Sportirodáját febr. 1-étől Takács Csaba vezeti. Elődje, Nyúl Gyula nyugdíjba ment.
2000-02-03SOSZ kitüntetésekA Sportegyesületek Országos Szövetsége 1999 legjobb csapatának a Dunaferr SE női kézilabdacsapatát találta. Aranygyűrűvel jutalmazta dr. Szabó József elnököt és Perjámosi Sándor ügyvezető elnököt.
2000-01-20Néhány szó a sportkoncepciórólDunaújváros - ha lehet ezt a kifejezést használni - talán legjobban működő "iparága" a sport. ...
2000-01-03Olimpiai büszkeségeinkXIV. játék: 1948, London a mezőfalvi születésű diszkoszvető Klics Ferenc 5. lett. XV.: 1952, Helsinki Klics Ferenc ismét 5. diszkoszvetésben. A dújv-i birkózó Gurics György bronzérmet nyer XVI.: 1956 Melbourne Gurics György birkózó 5. lett XVII.: 1960, Róma Gurics György versenyzett, de helyezést nem ért el XVIII.:1964, Tokió Dújv-ban birkózótt sokáig Kajdi János, aki a 4. forduló után esett ki XIX.: 1968, Mexikóváros S dújv-i Nyers László és az ökölvívó Kajdi János is kiesett XXI.: 1976, Montreal A dújv-i tornászlányok: Lővey Mária, Ovári Éva és Tóth Margit a csapat tagjaiként 4. helyen végeztek XXII.: 1980, Moszkva 3. lett a dújv-i tornász, Kovács Péter csapatban, egyéniben 5. A dújv-i tornászok: Óvári Éva és Hanti Erzsébet a csapattal 5. helyen végzett XXIV. : 1988, Szöul A dújv-i tornász Paprika Jenő 6. lett, a birkózó Vadász Csaba helyezetlen maradt. A dújv-i asztaliteniszező Szepesi Attila egyéniben ezüst, csapatban bronzérmes lett. XXV. : 1992, Barcelona A dújv-i tornász Supola Zoltán gyűrűn 5., csapatban 9., egyéni összetettben 12. lett. A tornász Pánczél Miklós megsérült a verseny során XXVI. : 1996, Atlanta A dújv-i kézilabdázó lányok: Németh Helga, Kocsis Erzsébet, Siti Beáta, Mátyás Auguszta, Meksz Anikó tagjai voltak a bronzérmes női válogatottnak. Részt vett a versenyen Supola Zoltán s az úszó Kiss Annamária. Forrás: Barts Oszkár: Fejér megyei olimpiai kronológia. Szfvár, Fejér Megyei Testnevelési és Sporthivatal, 1994. (A megyei könyvtárban 1 példány található az olvasóteremben)
2000-01-01Sikerszéria - több mint tíz éveA dújv-i központú Technikai Sport Olimpia (TSO) alapítvány kuratóriumi titkára, Andics József beszél a dújv-i motorcsónak-versenyek történetéről, az idei tervekről.
1999-12-30A Verdáé a Dunapentele KupaA Kőrösi iskolában rendezték meg a legnépszerűbb hazai női labdarúgó-tornát, a Dunapentele Kupát. 7. lett a Pentele csapata.
1999-12-27Felsőbb oszályba léphet...Túl van a nulladik évfolyamon a sportiskola. Véget ért a szervező munka. Az igazi képzés 2000-ben kezdődik. Tanulói, sportágai, gazdálkodása.
1999-12-231999 legjobb sportolóiA dújv-i sportolók közül öten lettek sportáguk legjobbjai: Csollány Szilveszter, Bedő Gabriella, Gurisatti Róbert, ifj. Sándor Péter, Siti Beáta.
1999-12-15Elismerés a versenysportértA Dunaferr SE díszoklevelet kapott a Sportegyesületek Országos Szövetségétől a versenysport érdekében végzett kiemelkedő munkájáért.
1999-11-23Koncepcionálisan a sportrólA közgyűlés 5 esztendőre megalkotta Dunaújváros Testnevelési és Sportkoncepcióját.
1999-11-23Már csak az olimpiai arany hiányzik: A pentelei pingpongcsatA kezdeti lépésektől, a sportegyesületek szervezésétől a nemzet sportvárosa kitüntetésig.
1999-11-19Új elnököt választottakAz elmúlt héten tartotta a Dunaújvárosi Kohász Labdarúgó-Öregfiúk Egyesülete közgyűlését. Új elnök: Csepecz Ferenc.
1999-10-27Összefogás a fiatalokért"Összefogás az ifjúságért, az edzettségért és az egészségért" c. fórumon meghívottak voltak a város és a környező települések vezetői, az okt. intézmények igazgatói, testnevelő tanárai. A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének Dunaújvárosi Szervezete és a sportiroda rendezte.
1999-09-22Olimpikonokkal közösenAz Európa Nap keretében rendezett utcai futóversenyről.
1999-09-18Dunaújváros: a Nemzet SportvárosaDunaújváros: a Nemzet Sportvárosa.
1999-09-18Dunaújvárosi sportsikerek képekbenDunaújvárosi sportsikerek képekben.
1999-09-04Két csapattal az NB II-benA DAC teke-szakosztályáról.
1999-08-31Jövőre is lesz Acélszív12. Acélszív Triatlon: a férfiaknál 1. Hóbor Péter (Cseke KC), a nőknél 1. Edöcsény Nóra (Cseke KC), a váltóban 1. a Dunaferr csapata.
1999-07-27Lóerők bűvöletébenKépek a dújv-i motorcsónak Vb futamról.
1999-07-26Kettős magyar siker az F3-banA motorcsónak VB dújv-i futamán Formula-3-ban 1. lett Mihaldinecz, 2.ifj. Sándor Péter. A Formula-1-ben 9. lett Mihldinecz.
1999-07-23Motorcsónak. Formula-1 Formula-3Júl. 24-25-én motorcsónak VB lesz az öbölben. Programelőzetes.
1999-07-01Sportiskola: mindent a gyerekértAz év elején hozták létre a Dunaújvárosi Sportiskolát. A Dunaújváros Sportjáért Közalapítvány önálló intézménye lett. Az ált. iskolákkal s a sportegyesületekkel együttműködési megállapodást kötöttek. 8 szakosztály. Ez az év a szervezésé volt, szeptembertől indul be 1000-1200 gyerekkel.
1999-06-28Dunaújváros rendezőA Dunaferr SE a Kontinentális Kupában már az első körben pályára lép. Ö rendezheti a csoportmeccseket.
1999-06-07Kilencvenkét csapat, nyolc bajnokDújv-ban az idén is megrendezték az utcai kosárlabdabajnokságot. Eredmények.
1999-05-27Dunaújvárosban először9. alkalommal rendezték meg tegnap a világon a Kihívás Napját. Dunaújváros először nevezett be.
1999-03-30A várossal ismerkedtekA Magyar Gyermekek Fedettpályás Atlétikai Világ-találkozójának és Nemzetközi MatematikaVersenyének utolsó napjáról.
1999-03-29Találkoztak, barátkoztak, versengtekA Magyar Gyermekek Fedettpályás Atlétikai Világtalálkozójáról és Nemzetközi Matematika versenyéről.
1999-03-27A moravicai gyerekek nem jöhettek...A XVII. Magyar Gyermekek Fedettpályás Atlétikai Világtalálkozójának és Nemzetközi Matematika Versenyének első napja pénteken volt.
1999-03-23Hol vagytok középiskolások?Az iskolások tavaszi futóversenyéről.Eredmények. Helyesbítés az okt. 7-i számból: Nem Péter Kata lett a 3. a veterán nők futásában, hanem a Hild iskola szineiben versenyző Papp Gyöngyi, Péter Kata a 4. lett.
1999-03-17Ujra indulnak a városi sportiskolák?Új sportkoncepción dolgoznak az önk-ban. Újra sportiskolát kívánnak indítani. Adatok a város sportjáról.
1999-03-04Hatalmas siker - a névadóhoz méltó...Vasárnap rendezték meg Dújv-ban Csépán György (dújv-i testnevelő volt) emlékére a magasugró gálát. Eredmények.
1999-02-05A Dunaferr és a sport: A nemzet sportvárosa
1999-02-04Az évad csapata: Dunaferr SE
1999-01-27Kevésbé acélosak?: Megszorítások a Dunaferr sporttámogatásáb
1999-01-14Sport 98, Dunaújváros (5.)A városi főbb sportesemények októbertől az év végéig.
1999-01-13Sport 98, Dunaújváros (4.)A város főbb sporteseményei augusztusban.
1999-01-12Sport 98, Dunaújváros (3.)A dújv-i főbb sportesemények jún-ban, júliusban.
1999-01-11Sport 98, Dunaújváros (2.)A dújv-i főbb sportesemények áprilisban, májusban.
1999-01-09Sport 98, Dunaújváros (1.)Dújv. főbb sporteseményei januárban, februárban, márciusban.
1999-01-07Továbbra is magas a lécInterjú a Dunaferr SE ügyvezető elnökével, Perjámosi Sándorral a sikerese óévről.
1999-01-07A léc továbbra is magasan vanA sportegyesület múlt évi eredményeiről.
1999-01-01Motorcsónaksport: Dunaújvárosi Form(ul)aA Formula-1-es és a 3-as motorcsónakok dújv-i futamairól. A Formula-3-at Mihaldinecz nyerte, 2. if. Sándor Péter.
1999-01-01Víz itt: U.I.M-Aral-Dunaferr Formula-1 Magyar Nagydíj és U.IA Formula-1-es és Formula-3-as motorcsónak VB 4. futama Dunaújvárosban zajlott. Formula-1: 1. Capellini, 2. Pertti, 3. Comparadó Formula-3: 1. Mihaldinecz Rudolf (Dújv.), 2. ifj. Sándor Péter (Dújv.), 3. Robin Stoddard.
1998-12-19Bajnokság a vébé jegyébenA DAC rendezte meg Dújv-ban az 1998. évi teke férfi páros és egyéni serdülő országos bajnokságot. Eredmények.
1998-12-17A nemzet sportvárosa lettünkAz Országos Testnevelési és Sporthivatal átadta a városnak a "Nemzeti Sportváros" címet.
1998-10-29Aranyeső az uszodábanA Dunaferr Búvár Klub Dunaferr Kupájának eredményei. A dújv-iak 9 első helyet szereztek.
1998-10-29Nagy pofonok napja DunaújvárosbanA Dunaferr Sportcsarnok ban lesz nov.1-én a Thai-box Országos bajnokság döntője, valamint az Ökölvívó Gála. A kategóriákról, a Sukothai Team versenyzőinek eddigi eredményeiről.
1998-10-21Szép idő, remek hangulatAz okt. 18-án rendezett őszi futóversenyről,melyet ált.- és középiskolásoknak szerveztek. Eredmények.
1998-09-12Dr. Sápi Tibor 1934-1998Meghalt Sápi Tibor aki 1971-től 23 évig dolgozott a sportegyesület elnökeként, majd az egyesület örökös tagjává választották.
1998-09-10A DAC szünetelteti működésétA DAC NB I B-s ifj. női kézilabdacsapata szünetelteti működését, míg a Dunaferr SE 2 csapattal is indul a megyei első osztályban.
1998-09-04Komoly tervek a zöld asztalnálA Linde asztaliteniszezőinek mindkét csapata feljebb került egy osztállyal: így most egy NB IB-s és egy másodosztályú csapat van.
1998-08-27Hárman a legjobb tíz közöttA Dújv-i repülőtéren tartották két héten keresztül a vitorlázórepülők nemzeti bajnokságát. Eredmények.
1998-08-11Dunaújváros igazi otthon...Ismét a Dújv-ban zajló Formula-3-as és Formula- 1-es VB futamról.
1998-07-23Mától lehet jegyet venniA Dunaferr Labdarúgó Kft a profiligás mérkőzésekre megállapította a belépőjegyek és az éves bérletek árát.
1998-07-22"Minden csapatsportágban meghatározóvá válhatunk"Az idén új elnökség kezdte el egy újabb 4 év tevékenyéségét a Dunaferr SE-nél. Visszatekintés az előző szakaszra Dr. Szabó József elnökkel.
1998-06-17A Dunaferr benevezett a profiligábaHétfőn megalakult az egyszemélyes,- csak a Dunaferr SE egyelőre a tulajdonos - gazdasági társaság, a kft.
1998-06-17Dunaferr Labdarúgó Kft.Hétfőn megalakult a Dunaferr Labdarúgó Kft, így ősztől a profi ligában szerepel a labdarúgócsapat. Megkezdődik a Központi Sporttelep rekonstrukciója. Ács Gusztáv játékos bejelentette távozási szándékát.
1998-06-08A siker most sem maradt elIdén is megrendezték Dunaújvárosban az utcai kosárlabdázók bajnokságát. Eredmények.
1998-06-02Profik között a Dunaferr!Bekerült az NB I-be a Dunaferr labdarúgócsapata.
1998-05-12Bemutatkozó városaink: DunaújvárosA Magyar Hírlap Észak-Dunántúl mellléklete Dújv.bemutatásával.
1998-05-07A nagy versenyek fellegvára: DunaújvárosAz idén nyolcadszor ad otthont a Forma-3 motorcsónakversenynek a város. A város 2000-ig kapta meg az 1 és a 3 rendezési jogát. A képen a 3 motorcsónakosunk szerepel.
1998-05-02Ismét az első osztálybanBefejeződött a csapatbajnokság. Ismét az első osztályba került a Linde csapata.
1998-04-11Ezüsttel zárult az Arany ÜstAz Arany Üst zárónapján Szabó Gergő 1 ezüstöt, Molnár Viktória 1 bronzot nyert.
1998-04-10Az arany egyelőre hiányzik az úszók ...A XIX. Arany Üst Nemzetközi Korosztályos Úszóversenyen a Dunaferr versenyzői 2 ezüstöt, 2 bronzot nyertek a 2. nap. Eredmények.
1998-04-09Több mint kétezren a célbanA mezei futóverseny eredményei.
1998-04-09Bronz, ezüst az Arany ÜstönA XIX. Arany Üst Úszóversenyen Dújv-ban a Dunaferr úszói az 1. versenynapon 2 ezüstöt, 3 bronzot nyertek. Eredmények.
1998-02-24Sikeres négy esztendő utánKüldöttgyűlést tartott a Dunaferr Sportegyesület Beszámoló, új elnökség választása.
1998-02-04Sportolók jutalmazásaAz elmúlt év sikeres sportolóit jutalmazta az önk.
1998-01-15Sportosztály a Rostiban: új háttér...A Dunaferr SE és a Rosti iskola együttműködésének eredményeként ebben az évben megkezdte tanulmányait az első sportosztály.
1998-01-07A legsikeresebb esztendő előtt?A Dunaferr SE ügyvezető elnökének értékelése a múlt évről.
1998-01-07Dunaújváros legszebb sportsikerei 1997.4.r.1997 Okt.-dec.
1998-01-06Dunaújvárosiak legszebb sportsikerei 1997.3.r3.rész: júl.-szept.
1998-01-05Dunaújvárosiak legszebb sportsikerei 1997.2.r2.rész: ápr.-jún.
1998-01-03Dunaújvárosiak legszebb sportsikerei 1997.1.r1. rész. Jan.-márc.
1998-01-02Dunapentele Kupa, hetedszer7. Dunapentele elnevezésű női teremlabdarúgótorna. A Pentele csapata 3. lett, a Hild iskola csapata az ifjúságiaknál szintén 3. lett.
1997-12-29A jó példa lehet DunaújvárosAz ifjúsági és sportbizottság minden általános és középiskolának biztosítja a tanórán kívüli foglalkozások finanszírozását.
1997-12-24Sportról, sport finanszírozásrólInterjú Horváth Istvánnal, a Dunaferr Rt. elnök-vezérigazgatójával.
1997-12-11Ünnepel a húszéves uszodaMeghívták a létesítmény tervezőit, beruházóit, kivitelezőit is.
1997-12-09Avatás Dunaferr-stílusbanAz új jégpálya 1. mérkőzése: a Dunaferr 6-2-re megverte az FTC-t.
1997-12-09Jégstadion DunaújvárosbanTegnap ünnepélyes keretek között a Dunaferr- FTC-Whirlpool Extraliga-mérkőzéssel hivatalosan is átadták a dújv-i jégpályát. A beruházásról.
1997-12-08Alap a további sikerekhezInterjú Burián Imrével, a Dunaferr Rt Üzemeltető Intézet vezetőjével a jégpálya építéséről. Kép az 1. oldalon is.
1997-10-31képaláírásFelavatták tegnap a Petőfiben a társadalmi munkával épített streetball pályát.
1997-10-29A fehér holló neve: DAC1988-ban jött létre a DAC egy szakosztállyal. Ma már 4 működik. Beszélgetés a klub életéről az elnökkel, Sárközi Györgynével.
1997-10-28Az iskolák ismét futottak...Az őszi utcai futóverseny eredményei.
1997-10-03Sportolókat jutalmaztakTegnap Almási Zsolt tizenöt dújv-i versenyzőnek és az edzőiknek adott át jutalmat a versenyeken elért eredményeikért.
1997-09-30Idejekorán megismertetni a demokrácia...Az Ifjúsági és Sportbizottság Takács Csaba személyében ifjúsági főmunkatársat nevezett ki. Kép.
1997-09-16Csendes, nyugodt verseny voltDunaújvárosban megrendezték a hagyományos Ritter Károly Emlékversenyt. A Dunaferr csapata 20 első helyezést ért el.
1997-09-13Sikeres sportolók elismerése19 dújv-i sportoló vehetett át pénzjutalmat az önk-tól tegnap a Városházán.
1997-08-21...és lőn csoda, vagyis jégA tervek szerint október végére elkészül a jégpálya. A sportolók már használhatják.
1997-08-12Véget ért a Kohász KupaEredmények. Dunaújvárosi dobogós helyezés nem volt.
1997-08-09Névváltozás a tekéseknélEgyesületet és nevet váltott június 1-től a Dunaújvárosi Építők Teke SE, a jövőben a DAC szakosztályaként fog működni.
1997-08-07Ha kedd, akkor balszerencseA vitorlázórepülő Kohász Kupa keddi versenyeiről. A dújv-i pilótáknak továbbra sem megy.
1997-08-02Két nap szünet a Kohász Kupa programjábanA vitorlázórepülő bajnokság csütörtöki versenyeiről.
1997-08-01Rossz ómen a hazai pályaA szerdai versenynapról, a Kohász Kupa vitorlázó-repülő bajnokságon.
1997-07-29Két napig pihentette a rossz időjárás...A Kohász Kupa vitorlázórepülő bajnokság hétfői versenyeiről.
1997-07-25Kohász Kupa - nyolcadszor8. alkalommal rendezik meg a Kohász Kupa Vitorlázórepülő Bajnokságot. Szombattól aug. 9-ig
1997-07-24Kész az olimpiai programDújv-ban országosan is egyedülálló kezdeményezés született: az önk. elfogadott egy olyan programot amely a legtehetségesebb utánpótláskorú sportolókat fogja támogatni.
1997-07-11"Nem vagyunk Krőzusok"Interjú Perjámosi Sándorral, a Dunaferr SE ügyvezető elnökével: tárgyalások sportszergyárakkal, a gazdálkodásról, a jégpálya építésről, a nyári versenyekről.
1997-06-26Búcsúzott a Pentele FCkiesett az NB I-ből a Dunaújvárosi Pentele SC.
1997-06-24Megalakul a közalapítványJún. 24-én alakul meg hivatalosan az élsport és a sport-utánpótlás támogatására a Nemzeti Sport Közalapítvány. Az Önkormányzatok Szövetségének Tanácsa Almási Zsoltot delegálta a 9 tagú kuratóriumba. (Az MJVSZ-ben ő a sportot felügyelő polg.mester.)
1997-05-31képaláírásA 10-es óvodában is felavatták szerdán a rollipályát.
1997-05-29Együtt a szellem és a testRollipályát avattak a 11-es óvodában.
1997-05-09Mezei futóbajnokság több mint másfélezer...Városi mezei futóbajnokságot rendezett a városi Sporttitkárság, a DAC és a Városi Diáksport bizottság. Eredmények.
1997-05-02Bringatúra 97 - az ég kegyes volt13. alkalommal rendezték meg.
1997-04-05A szlovák edzők is úsztak...Befejező versenynap volt tegnap az Arany Üstön. Eredmények. A magyar válogatott volt a legeredményesebb.
1997-04-04Ujra tarolt a magyar válogatott2. versenynap az Arany Üstön. Eredmények.
1997-03-06Katona Ferenc a győztesBefejeződött Dújv. városi sakkbajnoksága. Bajnok: Katona Ferenc, 2. Jánoshalmi Attila, 3. Bernáth Róbert.
1997-03-05Közös érdek közös célt szülA Dunaferr SE kezdeményezte, a Rosti indítja a nappali tagozatos sportosztályt. A tervekről.
1997-02-27Itthon maradt a serlegLennert Ferenc emléktorna a Dunaferr csarnokban. 1.Dunaferr.
1997-02-07Dunaújváros Sportjáért"Dunaújváros Sportjáért"-díjat kaptak: aranyfokozat: Bedő Gabriella, Rabnecz Gábor, Malomsoki Sándor, Mátyás Auguszta, Németh Helga, Sáriné Kocsis Erzsébet, Siti Beáta, Néder György Vízi Gábor, Török József, Dunaferr jégkorongcsapat, Kercsó Árpád ezüstfokozat: Supola Zoltán, Kollár Tamás,Szepessy Attila, Limperger István, Dobra László, Hubikné Tarján Éva, bronzfokozat: Vadász Csaba, Váczi Márk, PánczélMiklós, Komóczi Gábor, Molnár Ferenc, Dunaferr férfi röplabdacsapat, női kézilabdacsapat, fér- fi tornacsapat, Kelemen István, Liszi Ferenc.
1997-02-02Megválasztották 96 legjobb d.városi sportolójátFelnőtteknél: Hóbor Péter, Sáriné Kocsis Erzsé- bet, junior-ifjúsági: Malomsoki Sándor, Kiss Annamária, serdülők: Szigeti Péter-Hubik Attila, Dudás Katalin.
1997-01-21Überel-e ismét a Dunaferr?Interjú Perjámosi Sándorral a Dunaferr SE ügyvezető elnökével a múlt évi eredményekről, a 97-es reményekről, az egyesület gazdasági helyzetéről.
1997-01-16Odaítélték a Dunaújváros Sportjáért díjatDunaújváros Sportjáért díjat kapott: arany fokozat: Bedő Gabriella, Malomsoki Sándor,Rabnecz Gábor, Mátyás Auguszta, Németh Helga,Sáriné Kocsis Erzsébet, Siti Beáta, jégkorong csapat ezüst fokozat: Supola Zoltán, Kollár Tamás,Szepesi Attila bronz fokozat: Vadász Csaba, Váczi Márk, Pánczél Miklós.
1997-01-07Dunaújvárosi sportsikerek 1996 (IV.)Szept.-dec.
1997-01-06Dunaújvárosi sikerek 96 (III.)Júl.-aug.
1997-01-03Dunaújvárosi sportsikerek 96 (II.)Ápr.-Jún.
1997-01-02Dunaújvárosi sportsikerek 96. I.Jan.-Márc.
1996-08-21Címeres csapatunk az elsőA Dunaferr Kupa kézilabda tornán: 1. Magyarország., 2. Fotex VSE, 3. Celje, 4. Dunaferr SE.
1996-08-21képaláírásA múlt héten megkezdődtek a földmunkák a műjégpályán.
1996-08-05Bronz az olimpiárólA női kézilabda válogatott dújv-i érem szerzőinek képe.
1996-07-20Hajrá magyarok! Ujváros!Ujváros!Az olimpiára induló dújv-i sportolók képe.
1996-04-17Őszre már fedett lesz a műjégpályaFolyik a fedett jégpálya tervezése. Ha minden jól megy májusban indul a befedés. A beruházásról.
1996-04-05Lesz fedezet a befedésreA Dunaferr Tervező és Mérnökiroda Kft. elkészülta jégpálya -beruházás építészeti,kivitelezésiterveivel
1996-04-03Első helyen MagyarországZárónap az Arany Üst és Európai Olimpiai Reménységek Versenyén. A legeredményesebb dújv-i: Dudás Kata és Vulmann László. További eredmények.
1996-04-02Ez Dudás Kata napja voltAz Arany Üst 2. napján Dudás Kata 3 aranyérmet szerzett. További eredmények.
1996-03-22Jégre tett milliókBefejezéséhez közelednek a tervezési munkálatai.
1996-03-16képaláírás: jégpályaHétfőtől bezárják a nagyközönség elöl a jégpályát. A befedési munkálatok megkezdéséről a jövő héten döntenek.
1996-03-11A legjobb sportolók 1995-benA legjobb sportolók 1995-ben szavazás eredménye.
1996-02-02Remek teljesítményekA DAC fedett pályás atlétikai versenyt rendezett jan. 27-én. Eredménylista.
1996-01-26Új év - új név a karatésoknálA Papír SK jan-tól megszüntette karate szakosztályát, a szakosztály tovább működik Remon Karate Sportegyesület néven.
1996-01-13Soha rosszabb esztendőtA Dunaferr SE történetének egyik legsikeresebb éve volt 1995.
1996-01-04Sportsikerek 1995 (III.)szept.-dec.
1996-01-03Sportsikerek - l995 (II.)2. rész: jún.-szept.
1996-01-02Sportsikerek - 1995 (I.)1995. júniusig.
1995-12-28Szeged lett végül a befutóDújv-ban rendezték a fiúröplabdázók Országos Ifjúsági Kupáját: 1. Szeged, 2. Kecskemét, 3. Kaposvár. Városunkban tartotta az OIK elnöksége ülését.
1995-12-21Fellebbezett a DunaferrA dújv-i műjégpályát OB I-es mérkőzésre alkalmatlannak találta az MJSZ. Fellebbezés.
1995-12-15Találkoztak,értékeltekA sportegyesület 1995-ös munkájának értékelése.
1995-12-13A labdarúgás napjánA Dújv-ban rendezett Mikulás Kupa teremtornáról.
1995-12-09Sportegyesületet alakítottakUj egyesület: Free Style SE: görkorcsolya- és gördeszkaszakosztály.
1995-12-05Képaláírás: jégpályaTegnap beüzemelték a felújított jégpályát.
1995-11-11Futóverseny és a díjazottakAz őszi utcai futóversenyen az ált. isk. közül 1. Barátság, 2. Vasvári, 3. Szórád, 4. Szilágyi.
1995-10-19Szép idő, remek hangulatA városi őszi utcai futóverseny eredményei.
1995-09-27Tizenöt dunaújvárosi aranySzombat-vasárnap volt Dújv-ban a Ritter Károly kajak-kenu emlékverseny. Eredmények.
1995-09-02Ismét papucsok az öbölbenO-350-es kategória motorcsónak VB lesz Dújv-bana hétvégén. A versenyzőkről.= Ismét papucsok az öbölben /A.Cs.=AH 95.szept.2.11.p. Eredmények: 1. Mento Carlo, 2. Pfeil Zoltán(ba-jai), 3. Kovács László (bajai).= Magyarezüst az öbölben /Agárdy =AH 95.szept.4.7.p. A verseny értékelése. A további kategóriák győz- tesei. Vasvári Viktor OSY -400-ban 2. lett. = Szép időben, kevés induló /A.Cs. =AH 95. szept. 5.7.p.
1995-08-16Sportversenyek az ünnepenElőzetes a városkörnyék aug. 20.-i sportrendez- vényeiről.
1995-08-15Nők rúgták a labdátA Dújv-ban rendezett női labdarúgó Szuper Kupát a László Kórház, a Pentele Kupát a Nis nyerte.
1995-08-12Amikor még a Kövérek és a Soványok versengtek. Együtt írjuk a város történetétA 40-es évek 2. félévétől az 50-es évek közepéig visszaemlékezés kulturális élete, de főképp a sportéletre.
1995-08-11Ezeréves DunapenteleDújv-ban rendezik a női labdarúgó Szuper Kupa döntőjét szombaton. Másnap lesz a Pentele Kupa.
1995-08-0310.Ultrakönnyű Rep.Magyar Nemz.Bajn.Ma kezdődik a dújv-i repülőtéren a 10. Ultra- könnyű Repülő Nemzeti bajnokság. A versenyzőkről. = Ismét nagyüzem a repülőtéren = AH 95. aug.2.11.p. Eredmények: párosban Szurma - Varga arany, Király - Orosz ezüst.Szólóban Rabnecz arany, Thuróczy ezüst. A DRC elnöke a versenyről.
1995-07-14Visszaesés után fokozatos fejlődésA szabadidősport helyzetéről a Dunaferr Rt-nél.
1995-07-1040. Nemzeti Vitorlázórepülő Bajn.Szombattól két hétig tart Dunaújvárosban a 40. nemzeti Vitorlázórepülő Bajnokság.Az első napról.=Jubileum Dunaújvárosban /A.cs.=AH95.júl.10.7.p. Jelenleg a dújv-i Sinkó Csaba 10.,Varga Tibor 12., Győrfy Attila 15., Izsó József 16.gon adújv-i Sinkó Csaba 10., Varga Tibor 12., GyőrfyAttila 15., Izsó József 16.= Ovnak és vitoláz- nak. = AH 95. júl.12.7.p. Ujra a versenyről. A Dunaferr klub versenyzői a középmezőnyben vannak. Eredmények.= Légből (le)kapott hangár /-rr-=AH 95. júl.14.7.p. A bajnokság 7. napjáról. Eredmények. = Szabadnap a vitorlázóknak = AH 95.júl.18.7.p. A 9. napról. a szabad osztályban Sinkó Csaba 8.= Sinkó az első tíz között! =AH 95. júl.20.6.p. Sinkó Csaba a 6. helyet szerezte meg a szabad osztályban. Értékelés a versenyről.= Sinkó jó hajrával a hatodik a szabad osztályban /-rr- = AH 95. júl.24.7.p.
1995-06-30Befedik a jégpályát!Még az idén elkezdik a műjégpálya befedését.
1995-06-30Remek eredményekElnökségi ülés: elemezték eddigi tevékenységüket, meghatározták a további feladatokat.
1995-06-27Búvárklub alakultA napokban alakították meg a Pentaqua vízi-életmentő és egészségmegőrző szabadidős búváregyesületet. A mentőúszás sportágról.
1995-06-14Közel a megoldás?Jövő héten döntenek a jégpálya befedéséről.
1995-06-06Újra az NB I-benA Dunaferr férfi kézilabdacsapata bejutott az NBI-be.
1995-06-03"A mozgás élmény, érték és igény"... (kishír)"A mozgás élmény, érték és igény" jelszóval óvodások számára torna bemutatót rendeztek csütörtökön a sportcsarnokban.
1995-06-02Dunaújváros a központFebr.-ban a Magyar Triatlon Szövetségnek megalakult a gazdaságilag független quadriatlon szakága dújv.-i központtal. A vezetés névsora.
1995-05-30Intercisa KupaDújv-ban rendezték a középisk. fiúk Intercisa kézilabda kupáját. Ezüstérem: Dunaferr isk.
1995-05-29Ismét hazai siker(ek)A Dújv.-ban rendezett Formula-3-as VB-n 1. Mihaldinecz, 5. ifj. Sándor. (Kép az 1. oldalon is.)
1995-05-22Világbajnokok az öbölbenAz Ericsson-Westel 900 kajak-kenu Grand Prix 2. futamát Dújv-ban rendezték. Eredmények.
1995-05-06A stadionért dolgoztak. Együtt írjuk a város történetétEgy régi Kohász drukker emlékei.
1995-05-05Tucatnyi csapat30. alkalommal rendezik meg az Intercisa Kézilabda Kupát az ország középiskolásainak. A 60-as években kezdték el szervezni a dújv-i testnevelők.
1995-04-21SporttalálkozóA Magyar Pedagógusok Sportegyesülete az idén Dújv-ban rendezi meg ápr. 22-én országos sporttalálkozóját.
1995-04-11Tizenegy hazai éremA XVI. Arany Üst úszóverseny korosztályos döntőiről. Varga Dóra a Dunaferr Örökös Bajnoka Perjámosiné Tóth Erzsébet a klub Örökös tagja kitüntetésben részesült. A legeredményesebb versenyző Horváth Adrienn lett: 2 arany, 1 ezüst.
1995-03-10Sok vita lesz a bizottságokkalInterjú dr. Wittmann Károllyal, akit az ifj.-iés sportbizottság vezetésével bíztak meg.
1995-01-241994. legjobb sportolóiNévsor. Az olvasók és a szakmai zsűri értékelése alapján.
1995-01-20Az "örökösöket" ünnepeltükÜnnepélyes keretek között nevezték ki a DunaferrSE örökös tagjait,örökös bajnokait. Névsor!
1995-01-02Az esztendő eredménylistája (II.)Az utánpótlás 94-es eredményei.
1994-12-30Az esztendő eredménylistája (I.)Az esztendő eredménylistája (I.)
1994-12-28Az 1994-es év legjobbjaiFelsorolás.
1994-12-24Csak a sikere van "vevő"Interjú a Dunaferr SE elnökével az elmúlt év sportjáról.
1994-12-24Fabó Éva 1967-19941994. december 23-án elhunyt Fabó Éva. Nekrológ.
1994-12-09Mi lesz veled, Papír?A Dunaferr visszaigazolja az ifjúsági korú kézilabdázókat a D. Papírból.
1994-12-03Az elmúlt négy év legjobbjaiTovábbra is sikeres városunk sportélete
1994-12-03A vállaltakat teljesítettékInterjú a sporttitkárság vezetőjével az elmúlt 4 év munkájáról.
1994-10-08Nyitás október végénA műjégpályán bővítették a lelátóhelyeket (3000-re), a felújításokról.
1994-05-30Száz éves olimpiaAz olimpiai mozgalom XXII. országos vándorgyűlése volt szombaton Dújv.-ban. A gyűlésről.
1994-05-06Becsülettel búcsúztakKiesett a Dunaferr férfikézilabda-csapata az NB-I-ből.
1994-04-07Tizenötödik Arany ÜstSzombat-vasárnap rendezik a 15. Arany Üstversenyt.
1994-03-12Itt értékek vannakInterjú Gallov Rezsővel.
1994-03-11"A nenezén túl vagyunk"A város vendége volt Gallov Rezső államtitkár, az OTSH elnöke.
1994-02-25A tízmillió még megvanA polgármester a műjégpályáról és a sport támogatásáról.
1994-02-18Most már döntsünk!Megint a jégpálya befedéséről.
1994-02-10Egy szakasz lezárultA sportegyesület elmúlt 4 évéről.
1994-02-03Egy élet a sporttal - a sporttért(II.)23 évet töltött Dr Sápi Tibor a Dunaferr SE elnöki székében.Most nyugdíjba vonult.
1994-02-01A legjobbak jönnekDújv. rendezi meg az ez évi kötöttfogású egyéni magyar bajnokságot.
1994-01-27Egy élet a sporttal-a sporttért (I.)23 évet töltött Dr Sápi Tibor a Dunaferr SE ügyvezető elnöki székében.Most nyugdíjba vonult.
1993-10-08Nem állunk rosszulAz önkormányzat ifjúsági és sport albizottságának munkájáról.
1993-10-05Lehet válogatni, de minek?A Dunaferr úszósportjának helyzetéről.
1993-05-25BingóA Dunaferr SE megnyitotta az Építők útján a Sport Bingó Kávéházat. A profitot a sportlétesítmények felújítására, karbantartására kívánja fordítani.
1993-05-14Isten veled, NB I!Kiesett az NB I-ből a férfikézilabda csapatunk.
1993-04-23Jól úsztak a mieinkA 14. Arany Üst úszóversenyről. Eredmények.
1993-03-23A Dunaferr segít, ha...Városunkban tartotta szombaton rendkívüli közgyűlését a Magyar Motorcsónak és Vizisí Szövetség. A tanácskozáson Dunaújvárost érintő kérdések is elhangzottak.
1993-03-18Ujjáalakult a baráti kör vezetéseBeszámoló a Dunaferr SE Baráti Kör Egyesület küldöttgyűléséről,s az azt követő szurkolói ankétról.A Baráti Kör elnöke ismét Kocsa László lett.
1993-02-19Valóban ráérünk?A jégpálya befedése bizonytalan.
1993-01-05Csapatok,csaták, pénz...Interjú Sápi Tiborral, a Dunaferr SE ügyvezető elnökével a múlt évről, az idei tervekről.
1992-12-29Sikerek 92Az 1992-es dújv-i sportsikerekről.
1992-12-04Testnevelés mindennapA testnevelésről, a gyerekek sportolásáról tartottak konferenciát városunkban.
1992-11-06Amíg a szülők bírjákA műkorcsolyázókat nem vállalta tovább a Dunaferr SE, így a helyzetük kilátástalan. Támogatókat nem találtak március óta. Az edzőnő munkanélküli segélyen van. A versenyzők naponta egyszer edzhetnek. A szülők vállalnak minden költséget.
1992-09-15Pénz vízitúrákraA nemzeti ifjúsági és szabadidősport az Egészséges Életmódért Alap pályázatán a Dunaferr SE úszószakosztálya 100 000 Ft támogatásban részesült (a víziturizmus megszerettetésére).
1992-07-10Kitüntetett fiatalok5 dújv.-i sportoló is átvehette Bp-en az 1991. évi Kiváló Ifj. Sportoló díjat.
1992-06-30Edző stopperóra nélkülA Dunaferr úszószakosztály ezentúl csak az utánpótlás neveléssel foglalkozik. A felnőtt versenyzők vagy befejezik a sportolást, vagy más egyesületbe igazolnak át.
1992-06-16Búcsú(?) a csarnoktólRossz a hangulat mostanában a tornacsarnokban a bizonytalan jövő miatt, hogy kié lesz a sportegyesület.
1992-03-27Vegetálnak a kis klubokA dunaújvárosi sportkörök rossz helyzetéről.
1992-02-14Veszélyben a világbajnokságA sportbizottság nagyobb támogatást követel a várostól, az utánpótlás-neveléshez.
1992-02-14NIncs itt susmusA jégpálya befedésére adott pénz egy részét a jégkorong szakosztály támogatására költik, s így a jégpálya befedése körüli vita tovább folytatódik.
1992-02-07Még áll a vár...A Dunaferr SE úszó szakosztályának helyzetéről,az uszoda működésének gazdasági nehézségéeiről. A vezetőedző nincs megelégedve a klub versenyzőinek menedzselésével. Az egyesület egyikedzője, Kovács József munkaidőn kívül, foglalkozik a hosszútávú és búvárúszókkal.
1991-11-15Ajánlatos pénzt keresniCsökkenő támogatás.
1991-10-11Alapítvány, de miért?Riport az alapítvány létrehozásáról.Ellentétes nézetek.
1991-10-04Hazai vízeken második helyBeszámoló a városban rendezett Ritter Károly országos emlékversenyről. Eredménylista.
1991-04-12Az Arany Üst részletes eredményeiAz első helyezettek és a Dunaferr SE versenyzőinek helyezései.
1991-02-19Ki, milyen formábanElőször rendezte meg a Dunaferr SE a felnőtt kötöttfogású birkózóknak a Dunaferr KUpát:Korpics István 1. hely, Valentényi Sándor 2. További eredmények.
1990-04-13Ök lesznek a bajnokokA XI. Arany Üst Kupa győztesei és a dújv-i helyezések.
1990-03-13Egy vállalat, egy sportágA dunaújvárosi sport helyzetéről nyilatkozik Nyúl Gyula, a városi ifjúsági és sportosztályának a vezetője.
1987-11-23Olimpiai nap DunaújvárosbanA dunaújvárosi "Fiatalok az olimpiáért" rendezvénysorozat szervezőinek és vendégeinek a nyilatkozata.
1986-09-26Játék és verseny. Diáksport az iskolábanPokornyi István, a Városi Tanács VB. Művelődési Osztályának főelőadója nyilatkozik a diáksportkörökről.
1985-01-20Dunaújvárosnak igenis van múltjaDunaújváros hőskoráról, újkoráról, életéről, sportéletéről.
1982-01-26Vállalni a "sportszerűbb" életmódotAdatok a város sportjának ötéves tervéről.
1981-08-24Dunaujvaros hat ein Herz für Kultur und SportDunaújváros kulturális és sporéletét bemutató cikk.
1980-07-27Még az idén átadjákMég az idén átadják a sporttelep mellett épülő klubházat.
1980-02-22Zöld utat a tehetséges gyerekeknekÁttekintette a városi tanács végrehajtó bizottsága a dunaújvárosi minőségi sport utánpótlásának a helyzetét, különös tekintettel az iskolákban folyó munkákra és a DKSE sportiskolai tevékenységére.
1978-07-25Még egyszer az utánpótlás kérdéseirőlA sportegyesületek és az iskolák kapcsolatáról, felelősségéről a minőségi sportoló-utánpótlás vonatkozásában. Miért tűnnek el a reménységek. Mit tesz a sportiskola? Mit tesznek az iskolák?
1978-07-18Holtponton az utánpótlásA dunaújvárosi iskolai sport hanyatlásáról, a tehetségekkel való nemtörődömségről, az egyesületek és az iskolák kapcsolatának hiányáról. A múltbeli sikerekről és a jelenlegi sikertelenségekről. Javaslatok, tervek a megoldásra.
1978-05-23Kétszáz tanuló teljesítette a követelményeketEdzett Ifjúságért sportmozgalomban. Beszámoló az iskolai sportmozgalom állásáról, eredményeiről.
1977-09-20Napirenden: A szolgáltatások fejlesztése és az ifjúság testneveléseFejlődés a szolgáltatásban. Gépjárműjavítás, háztartási gépek, tisztítás, lakáskarbantartás, személyi szolgáltatások helyzete. Fejlesztés. Szélesíteni kell a középiskolákban a tömegsport-mozgalmat.
1977-05-10Évek óta az első tíz közöttA város sportja a párt vb napirendjén. Ütemesen fejlődött. Olimpiai pontjaink száma: 441. Az utóbbi 10 évben félmilliárd forint. A céltudatos nevelő tevékenysége.
1977-01-21Április 4-én új fedett uszodát adnak át: Mit várnak a könnyűAugusztusban itt rendezik majd meg a felnőtt uszonyos és búvárúszó EB-t.
1976-07-10TV-HíradóBeszámoló a Dunaújvárosban rendezett vitorlázórepülők országos válogató bajnokságáról. Eredmények.
1976-07-08Kohász Kupa 76Dunaújvárosban rendezték meg az immár hagyományossá váló Kohász Kupa könnyűbúvár versenyt. Erős nemzetközi mezőny.
1974-09-24Városunk sportja a tanácsülés napirendjénDunaújváros lakosságának csaknem egyötöde igazolt sportoló. Sportegyesületi tagok száma 1968-ban 5210, 1970-ben 7220, 1973-ban 9602.
1974-01-18Felsőfokon Dunaújváros sportjáról
1973-01-03Eredmények és tervekBeszélgetés lencsés Józseffel a VTS és Nyul Gyulával a JTS elnökével illetve a járás sporteredményeiről.
1972-04-01Befejezés előtt......vállalatunk sportlétesítménye.
1971-11-16Iránytű négy esztendőreMegtartották az MTS városi tanácsának küldöttértekezletét. Beszámoló.
1970-04-02Nagy kedvvel - kis lehetőségek közöttDújv-ban 14 sportkör van, ennek 56 szakosztálya.Versenyekről. Kevés sportpálya.
1970-03-01A vezérigazgató szemszögébőlBeszélgetés Borovszky Ambrussal a sportolók bérezéséről
1969-06-03A város sportjának nyolc éves fejlesztési terveÜlést tartott a VTS. Fejlődött a sportélet. Az üzemi, iskolai sport fejlesztése. Arccal az olimpia felé.
1969-03-18Városfejlesztés, 1969Sport. A város sporttelepei, vízi élete, tervei.
1968-07-12A városi tanács végrehajtó bizottsága elismerését fejezte ki a dunaújvárosi sportvezetőknekVárosunkban kb. 16 ezer ember folytat valamilyen sportolási tevékenységet.
1967-12-30Nem is olyan görbe tükörDunaújváros sporttörténete 1967.
1967-11-10Sportmozgalmunk megújításaA városi tömegsportról.
1967-04-04A város nem akar megöregedniAz elmúlt 15 év rövid város- és sporttörténete.
1966-12-30Év végi számvetésA tömegsportról. A minőségi sportról. Az 1967. év fő feladatai.
1966-11-18Két sportvezetőMerényi Lajos, és Tölgyesi József
1966-11-06Matematikus sportvezetőLábodi Ferencet az MTS a Testnevelés és Sport Érdemes Dolgozója címmel tüntette ki.
1965-11-19"A sportok királynője" - DunaújvárosbanA szakosztályvezetők nyilatkoznak.
1965-09-24A város főiskolai sportköreA Felsőfokú technikum sportolói, sportkörei.
1965-09-03Az általános iskolában még megvoltHozzászólás a "Kallódó korosztályok" (Dunaújvárosi Hírlap, 1965.08.06. 4-4p.) című cikkhez.
1965-08-27Széleskörű társadalmi összefogás!Hozzászólás a "Kallódó korosztályok" (Dunaújvárosi Hírlap, 1965.08.06. 4-4p.) c. cikkhez.
1965-08-06Kallódó korosztályokDunaújváros sportéletéről részletes elemzés. Eredmények, gondok, kiút.
1965-04-16A Kohász SE idei terveiAz egyesület szakmai továbbfejlesztése, az 1964-ben elért minőségi szint megtartása mellett az élsport erősítése és a Vasmű tömegsport szintjének emelése.
1965-04-03Tizenöt év sportjaVázlat. Adatok, nevek. Események.
1964-11-07Bemutatjuk: a város új sportkörétHelyben akarják ezzel biztosítani a főiskolások sportolási lehetőségeit.
1964-09-18A város sporthelyzetéről tárgyalt a párt végrehajtó bizottságaÁtszervezett vezetőség. A tömegsport is fejlődésnek indult. A sport fejlesztésének lehetőségeiről.
1963-12-31SzámvetésA város 12 sportkörénél 17 sportág szakosztályai működnek. 3 iskolai (316.ITSK, Technikum, Gimnázium) és 9 üzemi sportkör létezik. Sportiskola: Kinizsi SE patronálása alatt.
1963-12-28Női kézilabda-sportunk gondjaiA legnagyobb probléma: edzőhiány.1963-ban nyolc női kézilabdacsapat -beleértve a középiskolásokat is-működött városunkban.
1963-10-29Ki a város legnépszerűbb sportolójaA szavazás lezárása előtti állás. 1.: Tallósi Dezső, 2.: Sulia Ottó, 3.: Andriska Vilmos, 4.: Jagodics László, 5.: Für László, 6.: Zugéber János.
1963-05-17Nyilatkoznak a Kohász SE vezetőiAz új tömegsportszervezet létrehozásáról, a tagszervezési kampányról, a Kohász SE sportkapcsolatairól.
1962-11-23Fő feladat a tömegsport kiszélesítése14 sportág eredményeit, hibáit értékelte a Városi Tanács Végrehajtó Bizottsága.
1962-05-18Újjáalakult a Városi Testnevelési és Sporttanács1961-ben a városban 2882 sportköri és 1809 szakosztályi tag dolgozott a meglévő 17 sportkör 80 szakosztályában.
1961-09-19A sztálinvárosi vízisport idei eredményei.A Kohász és az MHS Víziklub eredményei.
1961-09-15Sokoldalú, érdekes elfoglaltságot biztosít az MHS.Sportéletünkben központi helyet foglal el az MHS sporttevékenysége.
1961-09-05Az idei év az erőgyűjtés éve.A Fejér megyei Sportiskola sztálinvárosi részlege már közel egy éve működik. Jelenleg 120 tagjuk van.
1961-06-02Pályagondok - a tömegsport gondjai.A vasmű Tömegsport Bizottságának elnöke nyilatkozik.
1961-05-19Az indulás után két héttelBeszélgetés a VTST elnökével, a Kilián mozgalom helyzetéről, amely 1961. 05.01-től indul.
1961-04-11Akadályok az indulás előttA Kilián Testnevelési Mozgalomról.
1961-01-31Sztálinvárosiak közöttTalálkozó a Népsport szerkesztőségével aBartókban. A Sztálinvárosban folyó sporttevé-kenységről szóltak: Pálmai Ferenc rácalmási testnevelő, Méry György a Hírlap szerkesztője, Borbély Tibor sport-aktíva.
1961-01-03Mit láttunk 1960-ban?A labdarúgás egy éve.
1960-12-23Sportiskola nyílik SztálinvárosbanAz iskola felállításával újabb tömegbázisa alakul ki városunk sportéletének.
1960-05-13Minden fiatalt vár a Magyar Honvédelmi SportszövetségVárosunkban jelenleg repülő, lövész, motoros, vízi és rádiós klub működik.
1960-01-26Aktíva értekezletet tartott a Testnevelési és Sporttanács1960. év feladatai, tervi.
1959-12-31Tovább kell fejleszteni a tömegsportotFeladatok,tervek
1959-11-03A Tanács V.B.előttSportunk helyzete
1959-05-15A pezsgő úszóéletértA városban nagyobb számban vannak az úszni nem tudok.2 db. fénykép az épülő uszodáról.
1958-11-04Élénk sportélet folyik az általános iskolákbanMi történik az iskolákban?
1958-10-03Értekezletet hívtak össze az atlétika fellendítésére1958-ban egyszer rendeztek atlétikai versenyt a városban.
1958-03-14A Sztálinvárosi Vasas Röplabda Szakosztályáról és a "Vasmű Kupa" megszervezésérőlA Vasmű Kupa megszervezéséről.
1957-03-08Megnyílt a DSC klubja (kishír)Az Irodaházban három teremmel áll a sportolók, a sportvezetők, és a pártoló tagok rendelkezésére.
1956-11-29A Vasas sportolók folytatják edzéseiketA forradalmi események a sporolók felett sem múltak egy nyomtalanul.
1956-07-07Sportfilm Sztálinváros sportjárólA város sportéletéről.
1956-02-03Három kajakszakosztály működik1955-ben az Építők Sportkörében indult meg a vizisport, 1956 februárjában az MHT Tanulóintézet alakított szakosztályt...
1956-01-20Röviden az ökölvívásrólBeszélgetés Markó Lajossal, az Építők SK elnökével, az ökölvívás helyzetéről
1956-01-20Az atlétikai szakosztály életébőlTavasszal a szakosztály 25-30 főnyi létszámát a kétszeresére akarják növelni.
1955-12-30Megválasztották a Vasas Sportkör elnökségétKoltai István ismertette a sportkör kétéves munkáját. Az új tagok névsora a cikkben olvasható.
1955-10-28LabdarúgócsapatunkrólFejlődés tapasztalható a sportág életében. Bizonyíték erre az I. és II. osztály működése
1955-09-02Miért mellőzik......a női röplabda csapatot?
1955-06-21Vasas sportünnepély1955.06.25-én Sportünnepély a sporttelepen!
1955-02-18Miért becsülik le......a sportköri vezetők az asztaliteniszt?
1955-01-25Fellendülnek......a vizisportok Sztálinvárosban.
1955-01-14Több segítséget az atéltikánakA Vasas atlétikai szakosztály eredményeiről, terveiről
1955-01-11Tömegsportot!A Vasas atlétikai szakosztály helyzetéről
1955-01-07Több sportkör egyesítését......rendelte el az OTSB. A városban tehát a Petőfi, a Lendület, a Fáklya, az Előre, a Lokomotív, és a Postás sportkörök olvadnak egybe. Közös elnevezés még nincs.
1954-10-12A "Bakó-ügy" margójáraA sztálinvárosi kapus, Bakó Béla fegyelmi ejárásáról.
1954-04-20A Vasas sportkör feladatai"Az eredményes fejlődés a sportkörök vezetőségének, a választmány tagjainak aktív..."
1953-03-06A sportköri......vezetőségválasztások elé
1951-10-28A Vasművel és a várossal együtt fejlődik Dunapentele sportélDunapentele sportéletéről.
1951-03-10A kezdeti nehézségek után ide fejlődik a sportélet Dunapente
1951-02-27A sportélet fejlődéséért!Röplabdapályát építünk! Megalakult az evező-szakosztály.
Adatok Dunaújváros sportéletének történetéből (1950-1990)Történet.
Duna-Fitt Sportcentrum Kft.Honlap
Így győzte le a világot a Dunaferr"Szűk egy évtizedig tartott a Dunaferr végeláthatatlan sikereinek sora a csapatsportágakban, és éppen tíz éve, a női kézilabdások BEK-győzelmével érte el csúcsát. Mely sportágakban kikkel érték el legnagyobb eredményeiket a dunaújvárosiak? Az egyszer volt sikertörténet a pályán."
Nem vettük komolyan a rendszerváltást"Tíz éve még mindenki irigyelte sportjáért Dunaújvárost, mára viszont végleg eltűnt az egykori bajnok futballcsapat, ifikkel kénytelenek kiállni a 99-ben BL-t nyert női kézisek. Az öt éve privatizált Dunaferr egyre inkább kihátrál a klubok mögül, de még így is százmilliókat ad. Az önkormányzat nem tud többet a sportra áldozni, már most is több mint félmilliárdot költ évente."
Sport nélkül maradtunk volna Sztálinváros"A város csapatai jó évtizedig domináltak a magyar bajnokságokban, és értek csúcsra nemzetközileg is, mára azonban legtöbbjük visszaesett. Az egykori sikerek okait, mozgatórugóit kerestük."
Dunaújváros sportkoncepcióiA 2005-ös és a 2009-es évben elkészült sportkoncepciók.
Pénzbástyákat emelne a dunai acélvár"Először a megrendelés csökkent, később az árszint is süllyedt a Duna parti acélműben. A vezetőség lépett: négynapos munkahéttel akarta megőrizni a munkahelyeket. Megkezdett fejlesztéseiket derékba kapta a válság. Kormánygaranciás hitellel készülnek a túlélésre."
Felvétel - Ezt kell tudni minden dolgozónak!Munkafelvétel - a Vasmű és városépítés.
Sportpercek a városépítés hőskorábólNyulasi Zsolt idéz a Szabad ifjúság 1951-es, Dunaújváros hőskorának sportéletéről szóló cikkből. A teljes cikk a DunaújvárosMesélPontHu várostörténeti blogon olvasható