Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

227 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2022-04-22Két ünnepség után harmincnál több napirendről dötntött a városi közgyűlés. Szép szavak után fontos témákról szavaztakMegtartotta áprilisi ülését Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése. A képviselő-testület 33 napirendi pontról döntött a nyílt, a zárt ülésen pedig díjak odaítéléséről határoztak.
2021-08-24Volt egyszer egy Arany CsillagFolytatjuk a Volt egyszer… elnevezésű várostörténeti mini sorozatunkat. Sorra vettük már az egykori városi üzemeket, gyárakat, szó volt a kompról is, jöjjön most az Arany Csillag Szálloda történetének rövid áttekintése.
2020-04-29Szállodaipra: nemjönnek a vendégek. A szállodák vezetői bíznak a mihamarabbi újrakezdésbenA koronavírus-járvány a szállodaiparra és a turizmusra is rányomta a bélyegét, sőt elsőként ezek a szegmensek álltak le és kerültek nehéz helyzetbe.
2019-05-31Dunaújváros tovább fejlődik. Rendkívüli közgyűlésre hívták össze a képviselőtestület tagjaitKözgyűlés: A Hamburger Hungária Kft. ajánlatot tett az önkormányzatnak egy a tulajdonában lévő területre. A Hengerész utcai kutyafuttatót áthelyezik a Béke körút sarkán lévő nagy parkos területre. Az élményfürdő és a sportuszoda felújítása után maga a fürdőpark kialakítása következik. Fejlesztik a Baracsi úti arborétumot, kiállító teret építenek az erdészház mellé. A Krisztus Király római katolikus főtemplom 10 millió forinttal járult hozzá, hogy elkészülhessen a templom negyedik ólomüveg ablaka.
2019-04-06Fejlesztések miatt változik az előírásLakossági fórumokat rendeztek a napokban több építéshatósági eljárás alá tartozó ügyben is a városban: több fejlesztés, változás várható.
2019-03-21Tovább fejlődik a városAz Élményfürdő közelében szálloda építését, termálkút kialakítását, valamint a kézilabdacsarnok felújítási munkáinak megkezdését jelentette be Facebook-oldalán Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere.
2019-03-08Kézilabdacsarnok és vízi világ, szállodávalA Magyar Közlönyben három, Dunaújváros számára mérföldkőnek számító kormányhatározat jelent meg március 5-én: a kormány döntött a Modern Városok Program keretében az Aquantis élményfürdő felújítását és fürdőpark kialakításának, valamint ehhez kapcsolódóan szálloda és rendezvényközpont létesítésének támogatásról, továbbá a dunaújvárosi Kézilabda Akadémia módosított beruházási programjának támogatásáról.
2019-03-08Előttünk a város, mögöttünk a kormányTöbb nagyberuházás tervei kaptak zöld utat a kormánytól. Három csillagos, superior besorolású 76 szobás sport és konferencia szálloda épül az uszoda és az élményfürdő közelében. Az uszoda felújítása után annak és az élményfürdőnek az egybenyitásával vízi és sportcentrum létesül. Ősszel elkezdődnek a kézllabdacsarnok teljes felújítási munkálatai.
2018-10-26A radartól az uszodán át a kézis csarnokig. Cserna Gábor polgármester számolt be a városban zajló nagyobb volumenű fejlesztésekrőlCserna Gábor polgármester beszámolója a városban zajló beruházásokról
2018-10-00Radartól az uszodán át a kézi csarnokigBeszélgetés Cserna Gábor polgármesterrel a városban 2018 októberében zajló beruházásokról, felújításokról.
2018-09-25Az uszoda és a fürdő közé tervezik a szállodátRendeletmódosítások után a Magyar Mentőszolgálat Alapítvánnyal egy évvel ezelőtt, a hajléktalanellátás érdekében kötött szerződést módosította a közgyűlés szeptember 20-án, csütörtökön. A Dózsa-iskola energetikai fejlesztéseinek pótmunkáit az önkormányzat finanszírozza. Egy turisztikai vizsgálat ezzel szemben azt mutatta ki, hogy a szállodát az élményfürdő térségében lenne célszerű kialakítani, mégpedig az uszoda és az élményfürdő közötti területen. A 10-es fogorvosi körzet ellátására pedig előszerződést kötött dr. Kosztándi-Molnár Arnolddal, a 3-as fogászati körzet ellátására pedig dr. Garai Gréta szakorvossal. A közlekedés biztonsága érdekében intelligens gyalogátkelő-rendszer telepítése indokolt a városban 12 helyszínen. A város térfigyelő kamerarendszerét pedig 13 kamerával bővítik hamarosan.
2018-09-21Az élményfürdő mellett épülhet az új hotel. A Modern Városok Program fejlesztéseiről is döntöttek a csütörtöki közgyűlésen.Mintegy negyven napirendi pont megtárgyalása vár a képviselőkre a szeptemberi közgyűlésen (2018.09.20.).
2018-02-03Gasztroséta az egykori Arany Csillag Szálloda és Étterem környékénGasztrosétánk következő állomásaként elhaladunk az egykori Arany Csillag Szálloda és Étterem épülete mellett. Nem másért, csupán azért, hogy a szomszédban található Corner Hotel és Kávéház egyik tulajdonosával, szakmai vezetőjével, Grábics Gáborral emlékezzünk a város egykori rangos vendéglátóipari egységéről.
2017-11-17Kétmilliárdból költözhet a múzeum. Moder Városok ProgramMintegy kétmilliárd forinttal támogatja a kormány az Intercisa Múzeum átköltözését a volt Mondbach kúriába, A múzeum jelenlegi épületét szállodává alakítják át.
2017-11-11Múzeum, kúria. Pentelére költözik a városi múzeumA múzeum új helye a Magyar úti Rudnyánszky-Modbach kúriában lesz, míg a régi épületből szállodát építenek majd fel.
2017-08-00Házasságuk az égben köttetettBeszélgetés Dusty Arányival, aki férjével egy wellnesz éjszakát nyert a Klub Hotelben az InfoDunaújváros folyóirat játékán.
2016-08-12Előkészítik a nagyberuházásokatTervezési szakaszába ért a Modern Városok Program.
2016-06-02Harmincmilliárdnál többet kap a város. Több mint harmincmilliárdA nyári egyeztetések után akár már az ősszel elkezdődhet a Modern Városok Program megvalósítása Dunaújvárosban! A polgármester Cserna Gábor forintosította azokat a tételeket is, amelyek mellé Orbán Viktor miniszterelnök összegeket nem társított a május 31-i sajtótájékoztatón.
2016-06-01Milliárdok fejlesztésekreA kormány gazdaságfejlesztésének részeként Dunaújváros is az ország zászlóshajója lett: Orbán Viktor miniszterelnök és Cserna Gábor polgármester együttműködési megállapodást írt alá május 31-én a kormány Modern Városok Programja keretében. Összességében több mint 20 milliárd forint fejlesztésről esett szó a sajtótájékoztatón.
2015-07-31Május óta töretlenülAz egykori Arany Csillag Szálloda épületrészében kialakított Corner Hotel eddigi működéséről.
2015-06-00Corner Hotel kompromisszumok nélkülA tízszobás Corner Hotel bemutatása.
2015-05-05Corner Hotel nyílt a CsillagbanMegnyílt a Corner Hotel. Beszámoló a május 4-i ünnepélyes átadásról.
2015-05-05Járdát építenek (képaláírás)Szabó Sándor és munkagépe a Vasmű út elején dolgozik, hogy kialakítsa a járda helyét, amely majd a Klub Hotelhez vezet. A felújított szálloda így közvetlen be- és kijáratot kap a városunk fő útjára, a Vasmű útra (tejes szöveg)
2015-05-04Csillag: újjászületés előttA tervek szerint május 4-én hivatalosan is megnyitják a legendás Arany Csillag épületrészben a Corner Hotel.
2015-04-20Májusban nyitTizenkilenc év után májusban újra kinyit az egykori Arany Csillag épületében, amelynek első szintjén egy tíz szobás szállodai részleget alakított ki a Cornergroup.
2015-03-00Íme, a Hotel Kerpely!A főiskolai kollégium mellett található hotel bemutatása. A hotel elérhetőségei.
2015-01-24Barányi-összejövetelMár négy éve, hogy meghalt Barányi Albert, korábbi önkormányzati képviselő, az Arany Csillag Szálloda legendás vezetője, végül a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara titkára.
2015-01-10Csilag születik (képaláírás)Mint arról már korábban több ízben is olvashattunk lapunkban, helyi vállalkozók elhatározták, hogy ismét szálláshelyeket alakítanak ki az egykori legendás arany csillag Szálloda egyik szárnyában. A munkálatok már javában zajlanak.
2014-11-26Hatvan éve avatták1956. november 26-án adták át a korának egyik legmodernebb szállodája. Hatvan éve nyílt meg az Arany Csillag és már közel húsz éve nem működik.
2014-11-07Szállodai fejlesztésekA Klub Hotel új wellness részleggel, étteremmel és konyhával, felfrissített étlappal, és kinti terasszal bővítették.
2014-10-17Hotel épül a CsillagbanHosszú évek után, tavasszal újra szállóvendégeket fogadhatnak az egykori Arany Csillag Szlló felújított épületében. Beszélgetés Grábocs Gáborral, a beruházó Cornergroup cégcsoport társtulajdonosával.
2014-07-31Éjszakai vendégekA városi és nagyipari beruházások miatt megélénkült a helyi szállásadók forgalma is. Növekedés a dunaújvárosi szállásadóknál. Beszélgetés Melkovics Jánossal, a Kerpely Antal Kollégium igazgatójával.
2013-12-01Az Arany Csillag Szálloda relikviái közülAz étkészlet a szálloda bezárása után került a múzeum tulajdonába.
2013-11-00A hónap műtárgya november - ezüst halkés és halvilla DunaújvárosbólEzüst halkés és halvilla Dunaújvárosból. A tárgyak az Arany Csillag Szálloda bezárása után kerültek az Intercisa Múzeum tulajdonába.
2013-07-10Malom: mi lesz vele?Az önkormányzat 75 millió forintért megvásárolta a régi malmot. Hingyi László képviselő elmondta, hogy a Jankovich-kúriához hasonló kulturális és rendezvényközpontot szeretnének létrehozni a régi malomnál. A bevásárlóközpont alatti dombtetőn pedig egy befektető szállodaépítésben gondolkodik.
2011-10-24Volt egyszer egy Arany Csillag...Az egykori Arany Csillag dolgozói találkozót rendeztek a Halászcsárdában.
2011-09-02Az üzemi vendéglátás bölcsőjeTörténetek a sztálinvárosi, dunaújvárosi vendéglátásból. Interjú Miskolczi Miklós Babgulyás ezüstkanállal című új könyve kapcsán.
2011-09-01Babgulyás, ezüstkanál és MiskolcziMiskolczi Miklós a hamarosan megjelenő „Babgulyás, ezüstkanállal” című kötetben Sztálin- és Dunaújváros vendéglátás-történetét dolgozta fel. Interjú.
2009-01-21A ruhagyárból szálloda lesz!Beszélgetés Virág Endre vállakozóval, aki a ruhagyár helyére 130 szobás, négycsillagos szállodát "álmodott". A szálloda nyárra el is készülhet.
2009-01-03Újfajta társasági létet kínálBeszélgetés Varga Szabó Lóránttal, aki a rácalmási Jankovich Kúria Hotel & Étterem tulajdonosa.
2008-10-15Szálló és irodaházA Vamsű úti oldalon egy 47 férőhelyes szállodát, a Devecseri úti, Dózsa Gy. úti rész megmarad irodaháznak, de korszerű, európai szolgáltatást nyújtó helyiségekkel alakítják ki. A belső udvaron mélygarázst építenek. Novemberben pedig kiírják a közbeszerzési eljárást.
2008-08-30Irodaház: zöld utat kapott az átalakításMegkezdődhet az Irodaház átalakítása.
2008-08-29Szálloda és irodaházOktóber végén, november elején elkezdik az Irodaház átépítését. A VAsmű útioldalon szállodát a Dózsa György út és a Devecseri út irányába irodákat alakítanak ki.
2008-01-16Szálloda és parkolóA DVG Zrt a Kenyérgyári útra kölözött, az Irodaházat felújítja. Egy 75 szobás szálloda, a hátsó részen a jelenlegi bérlőket megörző irodaház működik majd.
2006-11-22Várost épít a főiskolaAz elkövetkező két évben tovább folytatódnak a beruházások a Dunaújvárosi Főiskolán. Egy új sportcsarnok, laboratórim és egy szálloda építése is tervben van. A másfél milliárdos főiskolai fejlesztésekre már beérkeztek a pályázatok.
2006-08-17Lízingeli új fürdőjét DunaújvárosOktóbertől befektetőt keresnek a tervezett szállódaépítéshez.
2006-02-21Élményfürdő az uszodábanA koncepció a fedett víztükör megduplázását írányozza elő. Három fejlesztési ütem. A becslés: hétmilliárd. Lesz termálvíz.
2006-02-20Élményfürdő, jövő karácsonyraFejlesztési tervek három ütemben. Az első ütemben a fedett-nyitott élményfürdő wellness blokkal épülne meg. A második ütemben az uszoda teljes rekonsrukciója, és egy sportmedence építése. A harmadik ütemben 110 szobás sportszálló épülne. A hidrogeológiai szakvélemény alapján, még termálvíz is lesz a fürdőkomplexumban. (látványterv)
2006-02-18Uszoda helyettSajtótájékoztató az uszoda fejlesztési terveiről: élményfürdő, sportmedence, wellness és szabadidő központ. Az Építők útján és a Hunyadi út határolta területen sazálloda is épülne. A beruházás kb. 7 millió forintba kerülne. Beszámoló a tanulmánytervről.
2005-09-27CountryÉpp ötven éve - 1954-ben - készültek el Sztálinváros legkorábbi lakónegyedei.
2003-09-30Jazz-fórum és mozgalmi életAz Arany Csillag szálló KISZ szervezetének jazz-beat klubjának sikereiről. A fellendült mozgalmi munkáról és kitüntetésükről
2002-02-01A lakosok igényei alapján alakítsák a településtÉpítészeti szakmai fórumot rendezett a városi főépítész iroda. A téma a Városháza tér és környezetének fejlesztési lehetősége, a belvárosi szálloda elhelyezése.
2002-02-01Szálloda lesz, de hol? Szakmai fórum a városfejlesztésrőlÉpítészati szakmai fórumot rendezett tegnap a városházán a Főépítészeti Iroda. A fórumon szakemberek előadásait hallgathatták a résztvevők, a Városháza tér és környéke városfejlesztési hatástanulmányáról és a város területén elhelyezhető szálloda-telepítési tanulmánytervvel kapcsolatban.
2001-10-04Csillagok a Csiilag utánUj magánszálló a városban. "Álom szálló" bemutatása.
2001-05-23Szálloda kell, de nem odaA városüzemeltetési és környezetvédelmi bizottság nem támogatta a kórház mögötti terület építési tilalmának megváltoztatását. Viszont a Pentele Hotelre szükség van.
2001-02-16A biztonságukat féltik; Három óra a szállodárólA 2-es választókerület közgyűlési képviselője, Rohonczi Sándor fórumot rendezett a választókörzetében tervezett szállodaépítéssel kapcsolatban. A fórum vendége Andics József, a Technikai Sport Olimpiai Alapítvány titkára volt, aki tájékoztatta a megjelenteket, hogy a motorcsónak világbajnokság külföldi főrendezője kilátásba helyezte a dunaújvárosi futamok máshová vitelét, ha nem rendeződik a szállodahelyzet a városban.
2001-02-13Morognak a falak - és a lakókFebruár 12-én lakossági fórumot tartottak az Október 23. térre épülő szállodával kapcsolatban. A befektető kijelentése szerint, vagy oda vagy sehova nem építi fel.
2001-02-01Jobb, ha az engedélyezés csúszik, mint ha a szállodaA befektető tökéletes helyet talált, de addig nem kapja meg az engedélyt míg a csúszásveszélyes építési terepet felül nem vizsgálja egy mérnök-geológus. A vizsgálatra tavaly nem volt pénz, de most szerepel az idei koncepcióban. Amint megadják az engedélyt, a rendezési tervet módosítják.
2001-01-30Szárnyaló tervek, szálló-gondokEgy fővárosi cég (amelynek, dunaújvárosi érdekeltsége van), másfél éve próbálkozik megszerezni a szállodaépítéshez (Pentele Szálloda) szükséges engedélyt. De a kiválasztott építési terület (Október 23. tér) a csúszásveszélyes magaspart miatt építési tilalom alá eső terület.
2001-01-26Negyvenszobás, háromcsillagos szálloda épülneA Technikai Sport Olimpiai Alapítvány 1999. novemberében jelentkezett először a polgármesternél és a város főépítészénél komplett elvi építési engedély szintű tervekkel a szállodához. Az Október 23. téren nézték ki a helyet, ehhez azonban módosítani kéne a városrendezési helyet.
2000-11-03San Germano Dunaújváros mellett döntött2001-2003 között továbbra is Dújv. rendezheti a motorcsónak VB-t. A megállapodásban szerepel az is, hogy 2002-ben már működnie kell városunkban egy szállodának, ahova a versenyzőket szállásolják el. A leendő épület látványterve már kész.
2000-08-19Megvan ma is, csak a neve más: A dunaújvárosi Csillag Ház
2000-07-07Az átköltözés simán zajlik, végre pihenhetnek is a lakókA Vasmű út elején álló tízemeletes háztömb vegyes használatú épület. Az első emelet szállodaként funkcionál, feljebb főiskolások kollégiumi elhelyezést kaptak, a napokban pedig a munkásszálló régi épületéből költöztek át a munkások a negyedik emeletre.
2000-01-01A Késdobáló és a jampecek. Szubkultúrák SztálinvárosbanSzubkultúrák Sztálinvárosban- tanulmány.
1999-09-18(Újjá)születésnapra készül a házA szálloda nov. 26-án lesz 45 éves. Az átalakulásáról. Ma az épületben 2 bank, a Dunaújvárosi Hírlap szerkesztősége, biztosító,minőségbiztosítási cég, autósiskola... kap helyet.
1999-04-01Üzleti tárgyalások, munkaebédek.A Dunaferr Klub Hotel bemutatása.
1998-09-05Novemberben nyitnakOkt. 31-én lesz kész a volt Arany Csillag Szálloda átalakítása. 10 tulajdonosa van az épületnek. Alapvetően mint irodaház, s bizonyos mértékig mint közintézmény működik majd. Kis privatizáció-történet.
1998-05-15A Dunaferr négycsillagos szállodájaEgy korábban munkásszállóként működő épület átalakításával négycsillagos szállodát nyitott Dunaújvárosban a Dunaferr.
1998-03-07Érték és érdek. Pallasz Athéné lándzsájaRáday Mihály városvédő cikkében szó esik a nemrég még szállodaként (Arany Csillag) működő szocreál épületről, melyben irodákat , üzleteket alakítanak ki.
1997-11-27Az Arany Csillag elkelt...Az Arany Csllag szálloda legnagyobb részét birtokló Dunaújvárosi Építőipari Kft tulajdonos-igazgatója, Sulák Antal a volt szálloda eredeti funkcióját fenn kívánja tartani, csak kisebb területen.
1997-03-24Az akarat megvan, már csak pénz kellA főisk. "komoly likviditási gondokkal küszködik", így megoldást kell találni a kollégiumi férőhelyek számának jelenlegi szinten tartására. Munkásszálló lesz az Arany Csillagból.
1996-07-16Mentsük meg, amíg nem későSzubjektív gondolatok az Arany Csillag Szálloda megmentésére.
1996-07-16...inkább jöjjön az enyészetSzubjektív vélemény arról, hogy szükséges-e megmenteni az Arany Csillag Szállodát.
1996-05-21Arany Csillag: roló lehúzva!Máj. 20-tól bizonytalan ideig zárva az Arany Csillag Szálloda. A felszámoló úgy látta, hogy a tartozás nem növelhető tovább.
1995-10-14Még mindig vevőre...az Arany CillagA társtulajdonosok részének megvásárlásával a felszámolás alatt álló Auto S.O.S. Kft az egyedüli tulajdonossá vált, így meg lehetett hirdetni a szálloda értékesítését. Eredmény még nincs.
1995-08-26Üres ágyak, gyenge forgalomAz Arany Csillag Szálloda, a kemping s a főisk. kollégiuma is gyenge forgalmat bonyolított a nyáron.
1995-06-10Auto S.O.S.-ből Auto-Kocc?Még tart a nyomozás. K.Géza ügyében várhatóan nyár közepére fejeződik be a vizsgálat.
1995-05-05Szállodai kilátásokA BATAMI Vendéglátóipari Kft működteti 1995. május 1-től az Arany Csillag szállodát.
1995-04-29Visszaszerezni a presztizstA szálloda üzemeltetését máj.-tól átveszi a Batami Vendéglátóipari Kft. az értékesítésig. A szállodavezető tájékoztatójáról.
1995-03-31Vége a kuruc(z)világnak?Kurucz Géza váll. előzetes letartóztatását meghosszabbították. A vádakról.
1995-02-17Előzetes letartóztatásbanElőzetes letartóztatásba helyezték Kurucz Géza vállalkozót.
1995-01-27Tetemes a hitelezők követeléseAz Auto S.O.S. felszámolási eljárása még a kezdetén tart. A szálloda értékesítését akkor lehet elkezdeni ha a felszámolásbiztos átvette a kft-t.
1994-12-23Az új bélyegzőn:felszámolás alattAz Auto S.O.S. Kft fizetésképtelen, megkezdték a felszámolását.A munka nehezen halad.
1992-06-19A vételár üzleti titokAz Autó S.O.S. Kft tulajdonába került az Arany Csillag Szálloda. Kurucz Géza, az Autó Kft. tulajdonosa egy külföldi partnerrel együtt vette meg a szállodát. Terveikről.
1992-06-16Uj gazdája van az Arany CsillagnakAz Arany Csillag Szálloda új tulajdonosa Kurucz Géza vállalkozó. (teljes hír)
1992-01-10Eladó az Arany CsillagA HungarHotels Váll. megválik az Arany Csillag Szállodától, a Dunagyöngye Halászcsárdától, és a Gourmand presszótól. A privatizáció folyamatban van. .
1990-08-03Több a dollárAz Arany Csillag Szálloda idei első féléves eredményéről. A vendégek többsége külföldi.
1990-06-29Pekáry-gobelin került előAz Intercisa Múzeum megvásárolta az Arany Csillag Szállodától Pekáry István Magyarország népművészete c. faliképét. A faliszőnyegről található kép a Helytörténetben lévő 914 D 97 Dunaújvárosi képeskönyvben (oldalszámozás nélküli), 914 D 97 Dunaújváros. Bp. Panoráma, 1969. 58.p.
1990-06-26Pincéből a múzeumbaÉrtékes "gobelin-lelet" az Arany Csillagban. Matussné dr. Lendvai Márta, a múzeum igazgatónője, 100 000 ft-ért átvette az Arany Csillag Szállodától Pekári István gobelinszőnyegét - amit az Intercisa Múzeumban fognak látni a látogatók.
1990-06-12Kevesebben érkeznek a (volt) szocialista országokból az Arany Csillag SzállodábaIdegenforgalom a városban.
1989-12-19Tranzitforgalom - nyugatiakkal. Jó túra a study-tour(a).1989-ben az Arany Csillag szálloda szept. végéig 6000 nyugati turistát fogadott, így összesen 6millió ft nyeresége volt. Elébe mentek az igényeknek, sok nyugati utazási irodát sikerült meggyőzniük a település jó fekvéséről. A sportturizmust is sikeresen menedzselték, pl. motorcsónak Forma III. Szolgáltatásaikban még fejlődniük kell.
1989-09-19Hogy csillog a Csillag? Több nyugati vendég.Tavaly 4,7 millió, idén 5,5 millió forint nyeresége volt a szállónak. Nőtt a nyugati turisták száma, visszaesett a szovjet látogatóké. 1 fotó.
1989-03-21Szék, bélszín, ruhatár... A város legjobb étterme.Az Arany Csillag Szálloda étterméről.
1988-09-09Nyári nyilatkozatok - ősz elején. Kánikulai "kimutatások"A közművelődési és szolgáltató létesítmények és az egészségügy nyári helyzete.
1988-08-05Keresni, ami vonzó. Háromcsillagos lett a szállodánkÁtalakítások, új szolgáltatási tervek az Arany Csillag Szállodában. A szolgáltatások felsorolása és ára.
1988-06-13Duna menti idegenforgalomA Dunaújvárosi Munkásszövetkezet és a Dunai Vasmű idegenforgalmi terveiről. A DV vállalkozott egy szálloda és üzletkomplexum készítésére. A tulajdonos is a kohászati vállalat lesz a jövőre már működő pihenőnek. Üzemeltetésére pedig a Munkásszövetkezet vállalkozott. Az ő szakemberei tervezik meg a berendezést, a hozzátartozó technológiával.
1987-12-08Művészek találkozója (kishír)Az Arany Csillag Szállóban tartják a Fejér megyében élő festőművészek, grafikusok, szobrászok közgyűlését. (nem teljes szöveg)
1987-11-24Verseny a lakóértAz Idegenforgalmi Hivatal vezetőjének, Lábodi Ferencnek tájékoztatója a magánlakások és munkásszállások idegenforgalmi lehetőségeiről.
1987-10-16Leningrádi siker. Ízlett amit főztekA leningrádi, tíznapos, gazdasági és műszaki heteken, amelyet a Magyar Kereskedelmi Kamara rendezett, sikerrel szerepeltek az Arany Csillag Szálló alkalmazottai és a Halászcsárda népi zenekara
1987-07-28Kockázat, üzlet, nyereségA Dunavidéki Vendéglátó, a Munkásszövetkezet és az Arany Csillag Szálloda szerződéses üzemeltetésre kiadott üzemeiről.
1987-03-06Sarokház-vízzel, szalvétávalA Hungar Hotels kiváló tanuló országos versenyén az Arany Csillag szálloda tanuló versenyzője Szabó Teréz cukrász lett az első.
1986-08-26Így látják "föntről". Szálloda, árukapcsolással.A Hungar Hotels vezérigazgatója. Gyökössy Gyula mond véleményt a dunaújvárosi Arany Csillag Szállodáról.
1986-07-22Öt vállalat hat hónapja. Kereskedelem, vendéglátás.A Dunaker, Skála áruház, Dunaszöv ÁFÉSZ, Dunavidéki Vendéglátó V. és az Arany Csillag Szálloda első félévi eredményei. Fénykép.
1986-04-15Eszem-iszom és alvás. Mi vonza a vendéget?A városi idegenforgalomról nyilatkozik Lábodi Ferenc, az Idegenforgalmi Hivatal vezetője és Tischer Vilmosné, a Hungar Hotels Arany Csillag Szállodájának főkönyvelője.
1986-04-11A hivatal fizet. Heten a turizmusértDunaújváros hét idegenforgalmi intézményéről. Fénykép
1984-12-07Szálloda, középmezőnyben. Fontos, hogy visszajöjjenekAz Arany Csillag Szálloda 30 éves fennállását ünnepli. Eredményeiről.
1982-04-09A focitól a szexigAz Arany Csillagban április13. és május18. között minden kedden híres emberek találkozóját rendezik meg a közönséggel.
1982-01-29Ki, hogy érzi magátFizetésemelés kérdései néhány üzemünkben. Nyilatkoznak a vezetők és a dolgozók.
1981-10-01Az együttműködés eredménye.Elkészült a szakmunkástanulók és a felnőtt továbbképzésben részt vevők foglalkoztatását lehetővé tevő vendéglátói oktatási kabinet.
1981-09-22Egy kávét sem kell rendelni... Zenei klub a Csillag-bárbanÚj zenei klubot hoz létre a Dunaker és az Arany Csillag Szálloda (komolyzene). A Központi Könyvtár és az Aranycsillag Szálloda zenei programjairól.
1980-07-15KépaláírásHáromhetes felújítás után újra üzemel az Arany Csillag Szálloda első osztályú éttermének konyhája. (nem teljes szöveg)
1980-06-01Jubileumi hét Dunaújvárosban.Beszámoló a vendéglátó rendezvénysorozat eseményeiből.
1980-04-01Dunaújvárosi kereskedelmi-vendéglátó......napok, május 12-18.
1980-01-01Felavatták, átadták, megnyitottákFelavatták a Bartók Béla nevét viselő kerületi kultúrotthont. 1953. dec.31-én Borovszky Ambrus, a Sztálin Vasmű igazgatója átadta az elkészült Bartók kultúrházat Tapolczai Jenő tanácselnöknek. Az avatási ünnepségről. Megnyílnak a tudomány kapui. Sztálinvárosban megnövekedett a tanulólétszám, a tervezett 24 tanterem helyett 28 tantermet kapott az általános iskola. 1953. szept. 15-én nyílik meg a dolgozók általános iskolája, eddig 86 jelentkező van. A dolgozók gimnáziumában 75 dolgozó kezdi meg a tanulást. A kohóipari technikum szept. 7-én nyit, ahol az ország minden részéből 200 diák, közülük 40 sztálinvárosi és környékbeli. Átadták rendeltetésének Sztálinváros legszebb épületeit. 1954. nov. 26-án átadták az Arany Csillag szállót és éttermet.
1979-10-23A jazz othonra lel...Sokoldalú támogatással megalakult a jazz-zenét kedvelők klubja. Fenntartó a főiskola.
1979-08-03Bezárják az Arany Csillagot?15 napi határidőt kapott a KÖJÁL-tól, hogy a kötelező egészségügyi előírásokat végrehajtsa.
1979-06-29Válaszol az Arany CsillagAz 1979. június 15-én megjelent hírlap cikkére - Dunaújváros közegészségügyi helyzetéről - reagál az Arany Csillag Szálloda, mivel igencsak elmarasztaló kritikát kapott.
1979-06-12Sakk az utcánA szakmaközi bizottság rendezésében. A sakkjátékot népszerűsítő mérkőzések az Arany Csillag Szálló árkádjai alatt.
1979-05-22Reméljük, hogy folyt. köv.Az első félévben négy jazz hangversenyt szervezett az Arany Csillag Kisz-szervezete. Ezeket a koncerteket az ifjúság zenei pallérozásának jó útjaként tovább kell folytatni az őszi idényben ismét.
1979-04-03Jazz az Arany CsillagbanA szálló KISZ-szervezete által indított Jazz-sorozatról.
1979-03-30Jazz sorozat az Arany Csillagban.Az Arany Csillag Kisz - szervezete kétévi szünet után Jazz-hangversenyt rendezett.
1979-02-27Lemezlovasok vetélkedőjeIndul a diszkóbár. Az Arany Csillag Szálló KISZ-szervezet zenei rendezvényéről.
1979-01-01"Csak az első lépés volt nehéz"A dújv-i kereskedelmi és vendéglátó vállalatok együttműködési szerződéséről.
1977-11-03Jazz. SyriusAz Arany Csillag KISZ-szervezetének jazz-koncertjéről.
1977-10-14Találkozás Fehér Klára írónővelA KPVDSZ rendezésében, az Arany Csillag Szálló Bárjában író-olvasó találkozó
1977-09-27A KPVDSZ kulturális programjaTizenkettedik alkalommal rendezik meg a Kereskedelmi, Pénzügyi és Vendéglátóipari Dolgozók Szakszervezetének kulturális napjait. Részletes program.
1977-07-26Épületfelújítás a Vasmű útonFelújítják az Irodaházat, és az Arany Csillag Szállodát is. Röviden a teendőkről.
1977-04-26Free-jazz - fegyelmezetten.Az Arany Csillag Szálloda KISZ-szervezetének záró, jazz-koncertjéről. Kőszegi együttes
1977-03-29Az ősi forrásból... JazzKoncert az Aranycsillag szálló KISZ-fiataljainak rendezésében. Értékelés.
1977-02-18Dzsesszklub DunaújvárosbanA dunaújvárosi Arany Csillagbárban a helyi KISZ szervezet kezdeményezésére - kéthetenként dzsesszklub működik.
1976-12-03Decemberi jazz-program az Arany Csillagban (kishír)A programról.
1976-08-06Hogyan forog itt az idegen?Városunk idegenforgalmáról. Az Idegenforgalmi Hivatal tevékenysége. Idegenvezetés hibáiról. Mi érdekli az idegent?
1976-08-06Csillag-teraszHúsz év után végre megnyílt!
1976-05-06Jazz DunaújvárosbanAz Arany Csillag Szálloda KISZ-fiataljainak zenei kezdeményezéséről. Sikeres jazz-hangversenyek.
1976-05-04A jó zene propagandájaAz Aranycsillagban rendezett jazz-sorozat alkalmával a Csik-Fogarasi-Jávori triót mutatja be a szerző.
1976-04-23Az első jazzkoncertAz Arany Csillag KISZ-alapszervezete hívta meg hangversenyezni a kőszegi Rythm Unit zenekart. Részletes elemzés a zenekarról és jazzmuzsikáról - általában.
1975-09-26Hogyan csillog a Csillag?Az Arany Csillag a kispresszók árnyékában.
1975-09-12A nehézségek ellenére is tartja jó hirét az Arany Csillag SzállodaA múlt évet figyelembe véve 17%-al teljesítette túl a tavalyi évet a szálló.
1975-05-13Új motel a campingbenAz Ifjúsági szigeti kempingben a tél folyamán egy új, 30 ágyas motel épült, elkészült egy labdarúgópálya, és kifestették a régi faházakat is. A Vidám Parkban üzembe helyezték a Hernyó játékot.
1975-05-06Kiváló szálloda és étterem (kishír)Kiváló szálloda és étterem lett a Hotel Arany Csillag.
1975-03-21Kávé és konyak mellett: irodalom (kishír)A régi neves kávéházak gyakorlatát és hangulatát idézte fel egy rendezvényen az Arany Csillag Szálloda.
1975-02-25Sikeres évet zárt az Arany Csillag Szálloda48 millió forintos forgalmat bonyolított le 1974-ben a szálló.
1974-11-22Teljesítette éves tervét az Arany Csillag SzállodaRövid áttekintés a tervteljesítésről.
1974-10-22Számok az Arany Csillag Szálloda mérlegéből (kishír)Az idei esztendő első kilenc hónapjában 23 millió 389 ezer forintot forgalmaztak az Arany Csillag Szálloda dolgozói. (nem teljes szöveg)
1974-07-23Félévi mérleg a kereskedelemben és a vendéglátóiparban27 százalékkal több tej és tejtermék, 30 százalékkal több üdítő ital, 70 százalékkal több szállodai vendég.
1972-05-16Az Arany Csillag "dicsérete"A szálloda 200 alkalmazottja vezérigazgatói dicséretben részesült. "Sikeres kormányrendezvények, eredménye szereplések" miatt.
1972-04-14Az új szállodai és éttermi árakrólVárosunkat a vendéglátás szerint a negyedik kategóriába sorolták, így az áremelkedés nálunk 13 százalékos.
1972-03-28Álomebéd a VelencébenA székesfehérvári Velence Szállóban rendezték meg a dunántúli vendéglátóipari versenyt, ahol városunkat az Arany Csillag Szálloda, a Dunavidéki Vendéglátó Vállalat, és a munkásszövetkezet képviselte. Beszámoló a versenyről.
1972-02-11Fiatal vendéglátósok versenyeA győztes előétel: Tikmonya, májkencével.
1972-02-01Városi sakkcsapat bajnok: az Arany CsillagRövid, képes összefoglaló
1972-01-04Az első nemzetközi szilveszteri est az Arany Csillagban (kishír)Gesztenyével töltött pulyka, káposztás malacsült...(nem teljes szöveg)
1972-01-04540-en szilvesztereztek az Arany Csillagban... (kishír)Adatok az estéről.
1971-01-01Csillag Bár névenA szálloda különtermét bárrá alakították át.
1970-12-04Közérzet keserítőkNegatív kritikák a városról, néhány szolgáltatásról.
1970-11-03Elkészült a Csillag Bár (kishír)öt hónapig tartó tatarozás és átalakítás után újra várja vendégeit az Arany Csillag Szálló éjszakai bárja. (nem teljes szöveg)
1970-09-25November 7-én nyit a Csillag-bár (kishír)Az Arany Csillag Szálló első emeleti bárhelyisége felújítás lassan befejeződik. Újdonságok: kristálycsillár, márvány táncparkett, faltól falig érő szőnyegek, és bárpult.
1970-03-20Tatarozzák a szállodát (kishír)Kicserélik a tönkrement csatornákat, a vakolatot. (nem teljes szöveg)
1969-12-12Átalakítják az Arany Csillag bárját (kishír)A tizenöt év alatt korszerűtlenné vált bár modernizálása szükségessé vált.
1969-12-09Az Arany Csillag Szálloda és Étterem megkezdte jubileumi ünnepségsorozatátA felszabadulásunk 25 éves, a városalapítás 20 éves, az Arany Csillag Szálloda 15 éves jubileumára készülünk.
1969-05-16Takarékos bárKritika az Arany Csillagról.
1968-11-19Minden kedden Máté Péter...és együttese szerepel az Arany Csillag novemberi ötórai teáin.
1968-09-24Indul a "teaidény"Az Arany Csillag Szálló új Ötórai tea szezonjáról. Tervezett előadók: Szécsi Pál, Omega, Máté Péter
1967-04-14A kedves vendég érdekébenA színvonalasabb vendéglátásért.
1967-03-10Körséta népi zenekaroknálDunaújvárosi népi zenekarok az Arany Csillagban és a halászcsárdában.
1966-03-29Idegenforgalmi "Ki mit tesz?"Vida Imréné, az Idegenforgalmi Hivatal vezetője nyilatkozik arról, hogy ki mivel segíti a hivatal munkáját.
1965-04-23Növekszik az érdeklődés városunk irántIdegenforgalmi beszámoló. Négy világrész 17 országából kétezer vendég érkezett. Nagy húsvéti forgalom az Arany Csillag Szállóban.
1964-11-20A közvetítő állomásTíz éves az Arany Csillag.
1964-08-04Idegenforgalmunk technikai feltételeirőlMilyen lehetőségek vannak a vendégfogadásra? A városban egy A-kategóriájú szálloda van 160 férőhellyel. Jövőre talán megépül a Szalki szigeten a Camping. Az Arany Csillagról, a Vendéglátóipari Vállalatról
1963-10-29Az Arany Csillagban szerepel az Ostor EgyüttesAz együttes fennállásának 3. évfordulójára készül.
1963-10-25Város a Csillag Szálló ablakábólA szálló vendégeiről.
1963-08-30Kincsek amikről nem tudunk.Arany Csillag: a szálló halljában kisméretű szökőkút, tetején két bronz pelikán. (alkotója: B. Farkas) A télikertben, a lépcsőfordulónál színes üvegablak, témája: parasztlakodalom (alkotója: Sebestyén)A télikertben a hátsó falon nagyméretű gobelin, címe: Magyarország népművészete. Bartók Béla Művelődésház: kupola:János Vitéz színes üvegmozaik, nyolc epizód. Ságvári Általános Iskola: János Vitéz illusztráció az iskola ebédlőjének válaszfalán (alkotó: Kovács Margit), Laborcz F. alkotása: Arany vers, Mátyás anyja, két jelenet, dombormű. Frízek, szobrok, seccok. Kőtábla: az Utasellátó Vállat Béke téri raktárának udvarán találtak.Vidám Park: Bagoly.
1963-08-06A fehér asztal gondjai a fehér asztal mellett.Nyári, esti szórakozási lehetőségek a városban.
1963-06-14Kérem a személyi igazolványokat!Éjszakai portyán a rend őreivel.
1962-01-01Rekord fogyasztás.Ételből, italból az ünnepek idején.
1961-10-24A Hazafias Népfront Klub vezetősége....És a Dunai Vasmű KISZ Bizottságának Ifjúsági Színpada ma az Arany csillag Szálló télikertjében "Kötődj meg népedben" címmel...irodalmi estet rendez.Összekötő szöveg: Rózsa András.
1961-09-22Megnyílt a Kiscsillag Étterem.Közel kilenc hónapig tartó átalakítási munkák után, szeptember 21-én megnyílt az Arany csillag szálloda új üzemegysége a Kiscsillag Étterem.
1961-08-29A Népi Ellenőrzési Bizottság megvizsgálta az Arany Csillag Szálloda éttermének munkáját.Vizsgálat alá került a társadalmi tulajdon védelme, a tisztaság, az adagok mennyiségének és minőségének kérdése.
1960-11-25Nem durva módszerekkel kell rendet tartaniMiért nagy a fluktuáció az Arany Csillagban?
1960-07-19Húszezer vendég négyezer gépkocsi a jubileumi ünnepségekenA Vendéglátóipari Vállalat forgalma 350 ezer forint volt.
1960-06-21Csúcsforgalom a strandon, a vendéglőben és a Vidám ParkbanSztálinvárosiak az utcán
1959-12-18Megalakult a Vendéglátóipari Dolgozók KlubjaA klub december elején alakult. Tervek.
1959-06-12Miért megy lassan az Arany Csillag javítási munkája?Munkaterület van, de az építők nem adnak munkaerőt.
1959-06-02"Mások vittek rossz utakra engem"Átépítik az Arany Csillag Szállót és termeit.
1959-05-15Nem mind Arany ami CsillagEllenőrzés az Arany Csillagban.
1959-05-04Nagy forgalmat bonyolított le a vendéglátóiparSok mozgó büfét, a Vidám Parkban lacikonyhát állítottak fel, és a Ságvári kilátónál megnyitották az új büfét. Két nap alatt 310 ezer forint forgalmat értek el.
1959-01-30Másfélmillió forint költséggel felújítják az"Arany Csillag"-otBelső felújítás, bútorcsere.
1958-05-30Sztálinváros - üdülővárosNincs kihasználva az Arany Csillag 90 szobája.
1958-05-20A vendéglátóipar a tanács v.b. előttKisvendéglő az L-épületeknél. Rétesbolt és gombák épülnek. Kiküszöbölik a hiányosságokat.
1958-05-03A Vidám Parkban200.000 forintos csúcsforgalom a vendéglátó üzletekben.
1958-03-04Divatbemutató az Arany CsillagbanA Kiskereskedelmi Vállalat divatbemutatójáról
1958-02-28Megnyílt a Kiskereskedelmi Vállalat kiállítása27-én nyílt az Arany Csillag Szálló télikertjében. Bútor, illatszer, cipő.
1958-02-18Február 27-én kiskereskedelmi kiállításA Kiskereskedelmi Vállalat február 27-től március 3-ig kiállítást rendez az Arany Csillagban.
1958-02-14Éjszakai termelési értekezlet az Arany CsillagbanMiért nincs tervteljesítés? Ki a jó vendég?
1957-11-29A három esztendős Arany Csillag életébőlDióhéjban az Arany Csillag Szállóról.
1957-10-08Egy félóra a sültek és köretek birodalmábanErdélyi ételbemutató az Arany Csillagban.
1957-08-30A vendéglátóipar ellenőrzése megkezdődött SztálinvárosbanAz Arany Csillagban igen kimerítő vizsgálatot végeztek.
1957-08-19KépekBartók színházterem, Arany Csillag Szálló télikertje,SzTK rendelő,Balatonszéplak DV üdülő. Képek.
1957-06-18Jól sikerült a Hírlap és az Arany Csillag műsoros estjeEgy sorozat kezdete lehet a Hírlappal közösen rendezett műsoros est.
1957-04-09Miért esett vissza az"Arany Csillag" forgalma?A minőség és mennyiség ellen van kifogás.
1955-12-13Egyéves az Arany Csillag (kishír)December 10-én ünnepelték a szálloda és étterem megnyitásának egyéves évfordulóját.
1955-10-21Képzőművészeti alkotások díszitik a sztálinvárosi épületeketA Kossuth Lajos utcában Medveczki Jenő műkődomborműve, az Arany Csillag Szálló egyik termének goblein-térképe (Pekári István munkája), a lépcsőházban ólomüveg. Z. Gács György János vitéz című üvegfestménye a Bartók Béla Kultúrház kupoláján. (az alkotás a Képtárban megtekinthető)
1955-10-07Arany Csillag Vállalat, Közétkeztetési Vállalat, Italbolt VállalatÁtszervezés a színvonalasabb kiszolgálás érdekében
1955-09-27Milyen lesz a Főtér?Weiner Tibor bemutatta a Tanácsnak a város főterének terveit. Képek és szöveg
1955-06-07Jólsikerült Villon-estet rendezett az Orvos-egészségügyi SzaBorhy Anna a Kohászati Technikum irodalomtanára is fellépett.
1955-04-12Májusi VásárAz előkészületekről
1955-01-14Nagyszerű hangverseny......az Arany Csillagban.
1955-01-04Szilveszter est az Arany CsillagbanSzilveszteri ünnepségek a városban akkor és most
1954-12-07Ez is a miénkAz Arany Csillagról...
1954-11-30Hotel Arany CsillagÁtadták rendeltetésének Sztálinváros legszebb épületét Kép
1954-11-30Gobeline, ólomüveg, alulról megvilágított szökőkútMűvészi alkotások az Arany Csillag szállodában és környékén. Beszélgetés Minári Istvánnal, a belsőépítészeti tervezővel.
1954-11-30A ruha és az Arany Csillag étteremAz első nap máris összeütközésre került sor.
1954-11-26Ma megnyílik az Arany Csillag Szálloda (kishír)Kép. Az ország egyik legkorszerűbb szállodája péntek délután a nagyközönség előtt is megnyit.
1954-11-05Megnyílik a sztálinvárosi Arany Csillag SzállóA Nagy Októberi Forradalom ünnepén adják át rendeltetésének.
1954-11-05Elhalasztották a szálloda megnyitásátAz átvételnél kiderültek a kivitelezők súlyos mulasztásai
1954-06-15Sok-sok százezer forint kár......a szállodánál.
1954-04-13Befejezéséhez közeledik... (kishír)...a szálloda építése a Sztálin-úton a közfürdő alapjainak lerakása. Kishírek a város közintézményeinek építésről.
1953-10-16Késik a befejezés......mert nincs átadási prémium
1953-08-11Uj nagyszálló, cukrászdák, tejcsárdák, boltok nyílnak SztáliArról, hogy milyen új üzletek nyílnak a városban. Az év végére készül el a többmillióforintos beruházással épülő nagyszálló. Kilencven szobáján kívül nagy étterem, télikert, presszó, cukrászda és egy korszerűen felszerelt népbüfé tartozik majd a mozi mellett épülő szállodához.
1953-02-03Építkezés1 db fénykép a Szálloda-és Irodaház építkezéséről
1952-10-10Új szinfoltot jelent......városunkban az épülő 100 szobás szállodaépület
1952-03-11Megnyílt a Vasmű SzállodaMárcius 9-én (vasárnap),80 személy számára,41 szobás. A város végleges szállodaépületének felépítéséig lesz üzemben.
1951-11-00A középületek tervezésének fejlődése a Sztálin Vasmű városépítésének tükrébenKözépületek, közintézmények tervei, alaprajzai, építése Sztálinvárosban.
A Dunaferr négycsillagos szállodájaEgy korábban munkásszállóként működő épület átalakításával négycsillagos szállodát nyitott Dunaújvárosban a Dunaferr.
Nap-kelteDunaújváros főépítésze Páli Zsuzsanna kezdeményezte, hogy a belváros egyes épületeit először vonják helyi védelem alá, majd nyilvánítsaák műemlékké. Fonotsabb épületek: mozi, rendelőintézet, szálloda, Vasvári iskola.
Arany Csillag SzállodaKépanyag a szállodáról.
Látnivalók DunaújvárosbanArchív fotók Dunaújvárosról.
Eszményi városokSztálinváros, mint szocialista város bemutatása. Történet a városépítésről, Tevan Zsófia és Kollár Júlia a városépítkezésen. Várostervezés, városépítészet, városnév, életmód.