József Attila Könyvtár - Helytörténeti Adatbázis | Keresés | számítástechnika (informatika)

536 db találat
Dátum downCímLeírás
2020-02-19A digitális témahétről a Móriczban - a jövő a tétA digitális témahét házigazdája februárban a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola volt. Az országos programsorozat fő célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben.
2020-01-10Informatikai versengés a Bánkiban. Tíz csapat harminv diákkal nevezettA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma 27. alkalommal rendezte meg január 9-én délután informatikai területi vetélkedőjét, amelyen több környékbeli település diákjai is részt vettek.
2020-01-00Folyamatirányító és automatizálási rendszerek a beruházásoknál. "Ilyen feladatokért lesz mérnök az ember!"Ismertető az ISD Dunaferr IT Igazgatóságának folyamatirányítási, automatizálási és méréstechnikai szakembereiről. Nyilatkozik Gyimesi Zoltán IT-főmérnök; Makádi János folyamatirányítási főmunkatárs; Szabó Márton üzemvezető; Süli Viktor folyamatirányítási mérnök és Bojsza Ádám folyamatirányítási mérnök.
2019-11-22Matekverseny. "GPSZ" kilencedszer, a Gárdonyi előszörInformatikai vetélkedő városi és városkörnyéki általános iskolásoknak.
2019-11-20Rémes hármas (képleírás)A Szabó Magda Református Iskola „Rémes hármas” elnevezésű csapata (Bankó Zoé Mercédesz 8. a, Vermes Patrícia 8. a, Kun István 8. a) november 12-én, a DSZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma által megrendezett IX. „gpsz” Informatikai Csapatversenyen II. helyezett lett a 13 csapatból. Felkészítő tanáruk Piszmanné Szántai Judit. (teljes szöveg)
2019-11-20Appok a tanuláshozA Sajtó és Tanulás (SÉTA) programban résztvevő diákok írásai. Vámos Viktória, a DSZC Szabolcs Vezér Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjának írása.
2019-11-20Okostelefon-függőségA Sajtó és Tanulás (SÉTA) programban résztvevő diákok írásai. Gál Jázmin, a Bánki Donát Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjának írása.
2019-11-15A munkahelyek, amelek elvesznek. Az eltűnő munkák lehetősge, a váltásLesz-e melónk a jövőben? Alapvetően e kérdéssel ültünk be a tudományos hét digitalizációval kapcsolatos konferenciájára. Munka lesz, de pont nem úgy, amint most képzeljük. Jövőkép, bérek, fókuszban a kreatív tevékenységek...
2019-10-18Felkészülni a digitális világ kihívásairaAz országban elsőként nálunk adták át a Diákháló program fejlesztéseit. Solymár Károly Balázs az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkár múlt csütörtökön a Dunaújvárosba látogatott.
2019-10-11Villámgyors wifi és egy őszi szakmai konferenciaKét fontos eseménynek is helyszínül szolgált a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium. Átadták a szupergyors internethálózatot és Színes módszertan címmel őszi szakmai napot tartottak.
2019-10-00Logiscool - a kalandvágyók iskolájaBeszélgetés Verasztóné Zsiga Orsolyával, a Logiscool dunaújvárosi iskolájának vezetőjével.
2019-08-05A város történetének krónikása. Dunaújváros történetének kutatójából a krónikásává válikMég 2004 augusztusában írtunk egy „nagyszerű honlapról”, ugyanis akkor indult a sztalinvaros.uw.hu várostörténeti weboldal. Ma, 15 esztendővel később már inkább egy virtuális helytörténeti túra térben, és időben, és a dunaujvarosmesel.hu domain név alatt fut.
2019-05-00Lányok a fiús(nak vélt) szakmákban2019-ben is megszervezte a Lányok Napja rendezvénysorozatot a Nők a Tudományban Egyesület április végén, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara ebben az évben is elvitt egy csoportot annak egyik eseményére: a diákok tartalmas programon vehettek részt a székesfehérvári IBM Innovation Centre-ben.
2019-05-00A Jankovich miklós Általános Iskola hírei. Informatikai siker Fehérváron. Rajzok a Paszulyfára- A Székesfehérváron tartott "Rajzolj a paint-tel" elnevezésű informatika versenyen Braun Szonja, a Jankovich Miklós Általános Iskola 5. a osztályos tanulója második lett - A dunaújvárosi Munkásművelődési Központ CsupaCsoda Birodalom Népmesepontjának rajzpályázatán Szabó Virág és Poszpischil Luca alkotása is díjazott lett
2019-04-17Kreatív matek és informatikaImmár második alkalommal rendezte meg a Klebelsberg Központ a Dunaújvárosi Egyetemmel közösen a nagy sikerű MaTech kreatív matematika- és informatikaversenyt Budapesten április 16-án.
2019-04-05Cserna Gábor online fogadóórát tartottCserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere különleges fogadóórát tartott április 4-én, csütörtökön délelőtt: online várta a városlakók kérdéseit a Facebook oldalán.
2019-03-26"Charles Babbage"országos AutoCad versenyA Bánki Donát Középiskola 1992-ben indította el a „Charles Babbage” Országos AutoCAD versenyt középiskolás diákok részére. Már második éve a Dunaújvárosi Egyetemmel közösen szervezik a versenyt. Ebben a tanévben a verseny első fordulóján, február 26-án 11 iskola 94 versenyzője vett részt a két kategóriában. A feladatok értékelése után mindkét kategóriában az első 10 versenyzőt hívta be a versenybizottság a 2019. március 23-ai a döntőbe, ahol a diákok 10 különböző iskolát képviseltek.
2019-02-00Akikre büszkék vagyunkA 2018-19-as tanév első félévének sportban, tanulmányi versenyen kiemelkedő eredményeket elérő diákok bemutatása.
2019-01-30Számítógépes alapismeretekA Bocskai István Református Oktatási Központ (BIROK) Szabó Magda Református Általános Iskola a fenntartóváltás után is megtartotta informatika tagozatát, amelynek diákjai remek eredményeket értek el korábban, és a sikersorozat nem apad a BIROK égisze alatt sem.
2019-01-16Már megint azt nyomkodod?A Sajtó és Tanulás (SÉTA) programban résztvevő diákok írásai. Vincze-Hajnal Blanka, a Pannon Oktatási Központ diákjának írása.
2018-12-20Kétmilliós támogatást kaptakA DSZC Rudas Szakgimnázium is azon öt iskola között van, akik 2018-ban a Hankook HOPP (Hankook Oktatási Pályázati Program) keretében kétmillió forintos támogatás kaptak. Az iskola a támogatásból 21 darab programozható Arduino robotot és egy 3D-s nyomtatót vásárolt
2018-10-19Kódolás hajnalig. Tematikus napot tartottak a Vasvári iskolábanA dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola diákjait a Vasvári hét zárásaként és az első alkalommal megrendezett Kódolás Éjszakája alkalmából, robotok, 3D nyomtató, barangolás az informatika világában és kódolás egész éjjel várta 2018. október 12-én. A rendezvényen a Dunaújvárosi Egyetem és a Bánki iskola is több bemutatóval vett részt
2018-10-18Droidok és robotok az iskola aulájábanA Móricz Zsigmond Általános Iskoláról köztudott, hogy valamennyi magyar, illetve nemzetközi programban részt vesz, ha fontos, értékeket közvetítő világnapokról, témahetekről, kezdeményezésről van szó. Ezúttal a kódolás hete kapcsán szervez előadásokat, interaktív programokat az intézmény a tanulói számára.
2018-10-16Mókás robotok, 3D nyomtató, QR-kódok18 helyszín, mindenféle móka és játék várta a Vasvári hét, illetve a Kódolás Hetének zárónapján a diákokat a Vasvári iskolában. A Kódolás éjszakáját – a nemzetközi Code Night keretein belül – idén harmadszor rendezték meg a Vasváriban.
2018-10-12TudóspalántákA Rudas iskola a Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából 49 fővel betekintést nyerhetett az EuroSkills budapesti rendezvényébe. Az EuroSkills a fiatal szakemberek Európa-bajnoksága, amit Magyarországon első alkalommal rendeztek meg.
2018-10-05Tudomány minden mennyiségben. Idén is megrendezték a Kutatók Éjszakáját a Dunaújvárosi EgyetemenA Kutatók Éjszakája elnevezésű eseményhez a Dunaújvárosi Egyetem harmadik alkalommal csatlakozott, minden eddiginél több programmal.
2018-09-17Okosan érdemesA tanév kezdetén előfordulhat, hogy azzal szembesülünk: a régi számítógépünk elavult az iskolai feladatok ellátására. Milyen gépet vegyünk, és mennyibe fog kerülni? Ezt a témakört járjuk körbe szakértőnkkel, Siba Attilával (kép).
2018-08-03Jövőre beköszönt a digitális korszak. Beköszönt a digitális korszakA Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) bevezeti a Magyar Horgászkártyát, amely 2019. január 1-jét követően azonnal kiváltja a jelenlegi papír alapú horgászigazolványt, majd a kapcsolódó szövetségi elektronikus alkalmazásokkal fokozatosan egyszerűbbé és gyorsabbá, valamint átláthatóbbá teszi az ügyintézést és az adminisztrációt. Somfai Rezső (kép), a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnöke elmondta, a gyorsabb ügyintézés érdekében már ez év szeptember 1-jétől lehetőségük nyílik a horgászoknak a kártyához tartozó regisztrációra, annak kiváltására.
2018-07-24Jövőmenők jártak a digitális táborban. Könyv a digitális táborbanEgy uniós pályázat révén digitális tábort tartottak a Móricz Zsigmond Általános Iskolában, amin a 4. osztályosok térítésmentesen vehettek részt.
2018-07-06Ezer rocker zsebében a virtuális programfüzetA pécsi származású Ferenczi Balázs (kép), aki elmondása szerint kizárólag lelkesedésből készíti el a digitális fesztiválkisokost.
2018-07-00Digitális Jólét Pont létesült Nagyvenyimen - ingyenesen használható új digitális eszközök a könyvtárbanNagyvenyim Nagyközség Önkormányzata digitális eszközöket nyert a "Digitális Jólét Program Pontok fejlesztése" elnevezésű pályázaton. A 3 db notebookot, a 2 db tabletet, 2 db okostelefont, a több funkcióju másoló-nyomtató gépet és a projektort a nagyvenyimi Palágyi József Könyvtár olvasótermében ingyen használhatják a nagyvenyimi lakosok.
2018-07-00"Barangoljuk be a világot!" virtuális verseny (képaláírás)Nem talált legyőzőre Rauf Réka és Tóth Levente a Pannon iskola által hirdetett "Barangoljuk be a világot!" virtuális versenyen. Felkészítő tanáruk: Becze Gábor (teljes szöveg)
2018-06-30A vidéki településeken is népszerűek a nyári táborokA gyerekzsivajtól még jóformán el sem csendesedtek az iskolák, máris beindultak a nyári táborok. Baracson a faluház, Mezőfalván a Petőfi Sándor Általános Iskola szervezett egyhetes kézművestábort rögtön az iskolai tanítási napokat követően. Sőt, az utóbbi helyszínen a rá következő héten informatikai tábor is kaput nyitott.
2018-06-21Színpadmester lett az informatikushallgatóBotz­heim Dániel a Dunaújvárosi Egyetem hallgatója, informatikát tanul, és ami egyáltalán nem mellékes, az élete másik fele a zene, azon belül is leginkább a rep.
2018-06-11Sikerek a Gárdonyi-iskolábólAz elmúlt hónapokban kiváló eredményeket értek el a Gárdonyi Géza Általános Iskola tanítványai nemcsak városi, hanem országos szintű versenyeken is.
2018-06-01Kreatív csapatmunka digitális eszközökkelEgyedülálló és hagyományteremtő volt a Klebelsberg Központ és a Dunaújvárosi Egyetem közös projektje, a több száz középiskolás nevezővel lezajlott Ma-tech verseny. A háromfordulós megmérettetést a tervek szerint a továbbiakban is megrendezik majd, sőt, több természettudományos tantárgyat is górcső alá vesznek a szervezők.
2018-05-10Táguló digitális világunkA kis- és középvállalkozások digitális felkészültségének javítását fontos feladatának tekinti a városi kamara, így folyamatosan szerveznek ilyen jellegű előadásokat, oktatásokat, legutóbb ismét a Google részvételével.
2018-05-00A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola hírei. PPT-ből jeles! Íjászeredményeink az utánpótlás tükrében! Szép eredmény a megyei versenyen. Dr. Bóna emlékverseny - JÁTSSZUNK KÉMIÁT!- A székesfehérvári Zentai Úti Általános Iskola által meghirdetett power-point versenyen vett részt az iskola két tanulója. Vincze-Hajnal Blanka 8.b osztályos tanuló 1., Majsai Laura 7.b osztályos tanuló 2. helyezést ért el - Az iskola íjászai különböző versenyeken vettek részt. Összefoglaló a versenyekről és eredményekről - A rácalmási iskolából az ötödikes Poór Panna, a hetedikes Osvai Réka és a nyolcadikos Vincze-Hajnal Blanka utazott Székesfehérvárra a Magyar Nyelvtudományi Társaság által meghirdetett Kárpát-medencei helyesíró verseny megyei döntőjére. - Az iskolában a Jankovich-héten kerül sor a Dr. Bóna emlékverseny megrendezésére. Eredmények a cikkben
2018-04-23Muszáj az online! Lélegzetelállító statisztikák az Y generáció online létérőlEnnél időszerűbb témát elképzelni sem tudok: a vállalkozások digitális marketingjéről szerveztek előadást április 20-án, pénteken délelőtt a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában.
2018-04-16R2D2 látogatása Rácalmáson. R2D2-tól a hegesztőrobotigA Vállalkozók Rácalmásért Egyesület harmadszor rendezte meg a Tavaszi Vásárt a hét végén a Jankovich-kúriában, látványos sikerrel.
2018-04-13Laptopok a tanároknak. Háromszázharminc gépet vásárolt a centrumA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum pedagógusainak munkáját vadonatúj laptopokkal segítik. Az átadóra az Infórum elnevezésű rendezvényen került sor a Rudas iskolában.
2018-04-13A digitális felkészültség erősítése fontos kamarai feladatA kamara szokásos éves feladatai terén is találhatóak új elemek, fontosabbak azonban ennél a vállalkozások sikeres munkáját segítő szolgáltatások egyes elemeinek erősítése. A városi kamara idei terveiről Hegyiné Tóth Noémi (kép) beszélt.
2018-04-11Elmélyültek a digitális világbanA dunaújvárosi Arany János Általános Iskola „Digitális világ” témahetet szervezett a 6. és a 7. évfolyam számára azzal a céllal, hogy megismerjék és gyakorolják a digitális illetve az IKT eszközök minél szélesebb körű, elsősorban tanulási célú felhasználását.
2018-04-09A robotok kora (képaláírás)Az Út a jövőbe - Robotika címmel április 14-én, szombaton egy izgalmas, több generációt is megszólító tematikus programsorozattal várják a polgárokat a rácalmási Jankovich-kúriába. E rendezvényre csábítja az érdeklődőket Páhi Péter képzőművész alkotása Rácalmáson, a 6-os főút mellett. (teljes szöveg)
2018-04-05A biztonságos internetezésre figyelmeztettek. Médiatudatossággal a biztonságos netezésértDigitális témahét kezdődött április 4-én, szerdán a Móricz iskolában. A programsorozat megnyitójaként Fegyverneki Gergő digitális videokonferencia keretein belül előadást tartott a biztonságos internetezésről.
2018-04-04A tavaszi vásár témája a robotika leszHarmadik alkalommal szervezi meg a rácalmási önkormányzat támogatásával a Vállalkozók Rácalmásért Egyesület április 14-én a rácalmási vásárt.
2018-03-26Számítógéppel terveztekA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma 1992-ben indította el az Országos AutoCAD versenyt középiskolás diákok részére. A hét végén ismét versenyeztek.
2018-03-24Online után gasztrotúraBarangoljuk be a világot virtuálisan címmel 3 fordulós online versenyt hirdetett a Pannon Oktatási Központ Magángimnázium. Ennek regionális döntője zajlott március 23-án az iskola impozáns aulájában.
2018-02-24Szakmájában szerelmese, de civilként nem rabjaZolta Richárd (kép) az informatikai szakmában, ezeknek a vágyaknak a boltjában dolgozik. Jóformán együtt nőtt fel a IT készülékek rohamos fejlődésével, a távközlési és számítástechnikai világban zajló permanens forradalommal.
2018-02-08Laptop tanároknak. Minden főállású tanár laptopot kapHamarosan a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum minden főállású tanára, illetve oktatója saját használatú laptopot kap. A technikai eszközök már meg is érkeztek, Csapó Gábor, a centrum főigazgatója február 6-án, kedden vette át a 330 darab hordozható számítógépet, amelyeket saját forrásból vásároltak.
2018-01-26Hálózati labor létesült. Beállítások, üzemeltetés, karbantartásA Dunaújvárosi Egyetem informatikai intézete a Hewlett Packard Enterprise - Aruba támogatásával új hálózati labort alakít ki: 20 hallgató számára 10 oktatási helyet.
2018-01-26Modern géplabort avattak az egyetemen. Kutatásra is használják az új berendezéseketA legmodernebb számítógépes berendezésekkel felszerelt laboratóriumot avatták fel január 25-én, csütörtökön délelőtt a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) P épületében.
2018-01-26Mentornak választottákA Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft., amelyben a Digitális Jólét Program (az eMagyarország Program ezt követően ennek a projektnek a keretein belül folytatódik tovább az országban) megyei mentori munkaköreinek betöltésére írt ki pályázatot 2017 őszén. Perkátáról Szakács Lászlóné (kép) nyújtotta be pályázatát a fent említett szervezethez, akit végül kiválasztottak arra, hogy a Fejér megyei DJP Program megyei mentora legyen.
2018-01-19Info elméletben és gyakorlatbanA DSZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma 26. alkalommal rendezte meg az informatikai területi vetélkedőjét, amelyben a környékbeli települések diákjai is részt vettek.
2017-12-15Digitális felzárkóztatásértA Google Magyarország társadalmi szerepvállalása jegyében indította útjára 2017-ben a Digital Workshop országos programot, amely december 13-án ismét Dunaújvárosba látogatott. A projekt célja a kis- és közepes vállalkozások digitális felzárkóztatása.
2017-12-05Még egy kisbolt sem lehet meg webáruház nélkül?Tóth Imola (kép), a dunaújvárosi Rosemary Boltja tulajdonosa is tervezi már: színre lép az e-kereskedelem világában is.
2017-12-00A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola hírei. A labdarúgás napja. A nagyvenyimi területi mesemondó verseny. Papírgyűjts volt az iskolában. Informatikai sikerek.- Játékos vetélkedővel tartották a magyar labdarúgás napját a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskolában 2017. november 24-én - Fodor Sára a Jankovich Miklós Általános Iskola 5.a osztályos tanulójának beszámolója a területi mesemondó versenyről, ahol korosztályában első helyezést ért el. - A papírgyűjtés eredménye osztályonként a cikkben - A Jankovich iskola felső tagozatos diákjainak informatikai versenyeken elért eredményei
2017-11-20A virtuális valóságról. Robbanászerű változás zajlik az informatikábanDunaújvárosi Egyetem novembert 14-én tartotta idei Tudományos hetének plenáris ülését, amelynek ünnepi nyitóelőadását a győri Széchenyi Egyetem egyetemi tanára prof. dr. Baranyi Péter (kép) tartotta.
2017-11-17Szakmai elismerésA Mediaworks regionális hírportáljainak ítélték a Média Kategória Különdíját Az Év Honlapja 2017 versenyen. Mint ismert, a Mediaworks ez év elején nagyszabású projektbe kezdett, ennek keretében új, a megyei szerkesztőségekben és a Világgazdaságnál működő portálrendszer kialakítására került sor, melyet immár minden megyében önálló online szerkesztőség és egy központi online szerkesztőség frissít napi 24 órában. (teljes szöveg)
2017-10-26Nyolcmillióval a minőségi oktatásértKét dunaújvárosi középiskola is részese a Hankook Tire Magyarország Kft. HOPP-elnevezésű programjának, amelyben összesen nyolcmillió forint támogatást kap négy középfokú oktatási intézmény. A két támogatott dunaújvárosi iskola a Bánki és a Dunaferr iskola. Az összeg főként az informatikai felszerelések fejlesztését szolgálja.
2017-10-20Digitális térkép mutatja a beruházásokat. Dunaújváros támogatja Székesfehérvárt az EKF-pályázatonKözgyűlés: intézmények felújításáról, internetes térkép létrehozásáról, és több nagyberuházás előkészítéséről is határoztak a képviselők az októberi közgyűlésen. A József Attila Könyvtárnak 2,5 millió forintot biztosítanak informatikai fejlesztésre, ezáltal a régi városi televízió digitalizált archívumát fogadhatja, tárolhatja, és elérhetővé válna.
2017-10-19Robotok a MóriczbanAz EU Kódolás hete apropóján a Móricz Zsigmond Általános iskolába látogattak a Bánki iskola diákjai október 18-án délután, s különböző robotokon keresztül mutatták be a gyerekeknek a programozás lehetőségeit.
2017-10-18MZ per X - kódolás hete a VasváribanKicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas programokat kínált a Vasvári iskola kódolás heti sorozata.
2017-10-17Robot pár óra alattAz EU Kódolás hetéhez és az Őszi pedagógiai szakmai napokhoz kapcsolódóan tartottak bemutatót október 16-án bánkis diákok a Móricz Zsigmond Általános Iskolában.
2017-10-17Nevelés a digitális században. Nevelés a digitális évszázadbanAz Őszi Pedagógia Szakmai Napok keretében tapasztalatokat, eszmét cserélhettek október 16-án a regisztrált általános és középiskolai pedagógusok a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskolában.
2017-10-12Barátunk a robotOktóber 9-én, hétfőn kezdődött el a Móricz iskola Kódolás hete programsorozata, amely október 11-én is számos érdekességgel várta a diákokat.
2017-10-10Móricz: Kódolás heteOktóber 9-én, hétfőn rajtolt el a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kódolás heti sorozata, amely sok izgalmas programot ígér a következő napokra.
2017-10-03Új applikációt feljesztettek. Ingyenesen elérhető applikációt fejlesztettekAz október 2-i, hétfői idénynyitó NB I-es futsal mérkőzés előtt sajtótájékoztató keretében mutatták be a Magyar Tudományos Akadémia és a Dunaferr-DUE-Renalpin FC közös munkával kifejlesztett számítástechnikai applikációját.
2017-09-22Laboravatás a Dunaújvárosi Egyetemen. Kőkemény piaci versenyMagyarország legnagyobb számítógépes szoftverfejlesztő cége az evosoft Hungary Kft.-val együttműködve új számítógépes laboratóriumot avattak fel a Dunaújvárosi Egyetem Informatikai Intézetében.
2017-09-20Mindenkit bevonva lehet hasznos a fenntarthatóságSzeptember 20-án délelőtt kilenckor a Dunaújvárosi Egyetem nagyelőadójában kezdődő előadás-sorozatban hallhatnak a többi közt az Árammal négy keréken, Informatika a jövő járműveiben vagy a Mobilitás és környezetvédelem, illetve Naperőművek témakörökben. Dr. Szabó Istvánt (kép) arról faggattuk, ez hogyan fűzi össze hétköznapjainkat, miként van hatással életünkre?
2017-09-08Edzőpark és tantermek. Újdonságok a tanévnyitónA szeptember 1-i tanévkezdéskor több újdonsággal várták a Rudas iskola diákjait. Elkészült a rajz- és az új informatikai tanterem, az udavaron egy edzőparkot alakítottak ki a Hankook felajánlásával.
2017-08-31Webvaló a kamarábanA kis- és közepes vállalkozásokat célozta meg a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara augusztus 30-i rendezvénye, amely a digitális világban való eligazodásukat segítette.
2017-08-01Több fejlesztés is zárult a kórházban. Energiatakarékosság, szerverközpontA Szent Pantaleon Kórház több fejlesztésre is sikeresen pályázott, három fontos beruházással a közelmúltban végeztek a szakemberek.
2017-06-30Ötven géppel erősítettek (kishír)A Dunaújvárosi Egyetem és a Bánki Donát Gimnázium és Szakgimnázium együttműködést kötött, amelynek keretében Integrált Szakképzési Központot hoztak létre. 16,6 millió forintból két integrált informatikai labort alakítottak ki a "P" épületben. (nem teljes szöveg)
2017-06-30Informatikai laborokA Dunaújvárosi Egyetem és a DSZC Bánki Donát Gimnázium és Szakgimnáziuma között két éve együttműködés alakult ki, és létrehozták az Integrált Szakképzési Központot.
2017-05-04Webveszélyről a kamaszoknakWebveszély címmel tartott két előadást a Dunaújvárosi Egyetemen dr. Bárkányi Pál, az Informatikai Intézet főiskolai docense május 2-án, kedden. Először a középiskolások hallgatták meg, milyen veszélyek várhatnak rájuk a világhálón, a másodikon a szülők szembesülhettek a veszedelmekkel.
2017-04-10Nem a pauszpapír ideje ezEz a nagy diákversenyek hétvégéje volt Dunaújvárosban: egyszerre két vetélkedőt is rendeztek a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum egy-egy intézményében, a Bánki Donát Gimnázium és Szakgimnáziumban, illetve a Dunaferr Szakgimnázium és Szakközépiskolában.
2017-04-08A lehető legváltozatosabb programokon tanultak a diákokAz iskola színében, kék ruhákban ment tanulni április 7-én, pénteken a legtöbb dózsás diák: véget ért a Dózsa-hét.
2017-04-00A Jankovich Miklós Általános iskola hírei: Sikeres betűzgetők. Ismét szép siker informatikából. Megyei sikerek. Arany 200 rajzpályázat.- A Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola ebben a tanévben (2016/17) is megrendezte egyre népszerűbb BETŰZGETŐ tanulmányi versenyét alsó tagozatosok számára. Versenyzők és eredményeik a cikkben. - Iskolánk idén is részt vett a hagyományosnak számító Word-Excel-Internet tankerületi informatikaversenyen a dunaújvárosi Szilágyi Erzsébet Általános Iskolában. A rácalmási iskolát Vincze-Hajnal Blanka 7.b (2. helyezett) és Vad Zsombor 8.a osztályos tanuló képviselte. - Székesfehérváron rendezték meg a Fejér megyei Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny döntőjét. Rozner Éva (6.b) arany, Mikó Fanni (5.a) ezüst minősítésben részesült. - Arany János születésének 200. évfordulójára a dunaújvárosi Arany János Általános Iskola által meghirdetett rajzpályázaton a alsósok közül Nagy-Abinéri Panna különdíjas, Bognár Zsófia első helyezett, a felső tagozatosok közül Palczer Viktória Kitti második helyezett lett.
2017-03-30Az első helyen (képaláírás)Ujbányi Tibor, Sziládi Gergely és Katona József a kognitív kutatócsoport tagjai I. helyezést értek el a XXXIII. OTDK Tanulás és Tanításmódszertani Tudástechnológiai Szekció, Informatikai fejlesztések az oktatásban tagozatában. A hallgatók mentora dr. Kővári Attila tanszékvezető, főiskolai docens. Dolgozatuk címe: Eye-tracking alkalmazása egy gesztusvezérléssel végrehajtott informatikai vizsgafeladat megoldásának elemzésére. Ezzel a kimagasló eredménnyel a fiataloknak lehetőségük nyílik a Pro Scientia Aranyérem pályázat benyújtására. (teljes szöveg)
2017-03-29Interaktív tanóra (képaláírás)Az interaktivitás lehetőségei magyar órákon, nem csak interaktív táblákon címmel tartott bemutató órát március 28-án, kedden a Móricz Zsigmond Általános Iskolában Dérné V. Erika, a szalkszentmártoni általános iskola tanítója. Az előadás után a pedagógusok módszertani továbbképzésen vehettek részt. (teljes szöveg)
2017-02-16A szexről neten, mobilon. A szexről mobilonKamaszokat segít az ingyenes, yelon elnevezésű szexedukációs okostelefon-alkalmazás és weboldal.
2017-02-01Művelődési lehetőségA hagyományos könyvtári szolgáltatások mellett szinte minden korosztály számára kínálnak művelődési lehetőséget a mezőfalvi könyvtárban.
2017-02-00Informatikai sikereink. A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola híreiA Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma a korábbi évek hagyományait követve ebben a tanévben is megrendezte a 8. osztályosok részére a "Számítástechnikai alapismeretek" egyéni és csapatversenyt. Vad Zsombor I. helyezett lett egyéniben. A csapatversenyen II. lett a Jankovich iskola csapata. A csapat tagok: Mess Anna, Szendrey Kitti és Vad Zsombor.
2017-01-04Változott a kórházi előjegyzési rendszerKorszerűsítették és a közelmúltban fejezték be a munkálatokat a Szent Pantaleon Kórház telefonos előjegyzési rendszerén. Már élesben működik.
2016-12-14LEGO roborépítő-versenyenA Sajtó és Tanulás (SÉTA) programban résztvevő diákok írásai. Györök Richárd, a Rudas Közgazdasági Szakgimnázium diákjának írása.
2016-12-12Vár a múzeumbanIdei utolsó időszaki kiállítását nyitotta meg december 9-én az Intercisa Múzeum Középkori várak - Virtuális vártúrák címmel. A formabontó tárlatot Buzás Gergely régész ajánlotta a megjelentek figyelmébe.
2016-12-07Informatikai versenyA Sajtó és Tanulás (SÉTA) programban résztvevő diákok írásai. Vámosi Nikolett, a Rudas Közgazdasági Szakgimnázium diákjának írása.
2016-11-23Megújuló duol.hu - adunk a véleményére!2016. november 23.-tól új külsővel elindult béta tesztüzemünk. Eddigi történetünk legnagyobb átalakulásának eredményeként felhasználóinkat átlátható, letisztult, olvasóbarát felülettel várjuk a jövőben.
2016-11-18Próbára tették az általános iskolás diákokatAz általános iskolák hetedik és nyolcadik osztályos diákjainak rendezett a Rudas GPSZ Informatikai Csapatversenyt.
2016-11-12Vannak, de mégsem. A buszos táblák működhetnénekAz információs tábla létezik, működik - illetve mégsem. De hamarosan mégis lehetséges ez...
2016-11-12Informatika és gazdaság. Zár a Tudományos hét. Tésztából hidatInformatika és gazdaság. Életünk szinte minden elemét egyre jobban átszövi az informatika és a digitális átalakulás. Fokozottan igaz ez a globális és a hazai gazdaságra is. November 11-én kezdődött XIII. OGIK Országos Gazdaságinformatikai konferencia a Dunaújvárosi Egyetemen.
2016-11-00Korszerű, hatékony és biztonságos IT-rendszer kialakítása a cél. Kölcsönös előnyök az együttműködésbenBeszélgetés Koszti Zsolttal, az IC-SYS Kft. ügyvezetőjével. A cég 2015. január 1-jétől végzi az ISD Dunaferr számítógép termeinek üzemeltetését, karbantartását, az internet infrastruktúra támogatását, valamint az operátorszolgálatot. Nyilatkozik Kókai Lászlóné, az ISD Dunaferr Zrt. IT-igazgatója.
2016-11-00Versenyképesség a digitális világban. Modern Vállalkozások ProgramjaIsmertető a Modern Vállalkozások Programjáról, amely célja a vidéki kis- és közepes vállalkozások versenyhátrányának leküzdése. Dunaújvárosban dr. Szabó István, a Kereskedelmi és Iparkamara IKT-tanácsadója tart konzultációkat a témában.
2016-10-13Pénztárgépi változások. Pénztárgépek: újra szabva.A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara szervezett előadást a sok helyi vállalkozást érintő témában: az online pénztárgépeket érintő aktuális adózási szabályok.
2016-10-07Átalakul a reálgazaság. Modern kapcsolódás. Referencia a csillagokból. Hétköznapi gondolatok, megtalált megoldás. Gyakorlati segítségA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Információs Napján azt érezhették a jelenlévők, hogy gyakorlati útmutatókat kaptak versenyképességük fejlesztéséhez.
2016-10-07Változó digitális világA számítástechnikai innovációkról és azok előnyeiről bővíthették ismereteiket a helyi kis- és középvállalatok a Modern Vállalkozások Programjának dunaújvárosi információs napján.
2016-10-05Információk az új világbólA Modern Vállalkozások Programja keretében tartottak információs napot október 4-én Dunaújvárosban: nagyszerű előadások, sok, gyorsan hasznosítható, gyakorlatorientált információ.
2016-09-30Számítógép ajándékba. Összefogás eredménye az adományNégy család kapott számítógépet az Adománykuckó és a Jobb adni, mint kapni egyesület összefogásának köszönhetően.
2016-09-27Adni nagyon jó (képaláírás)A "Jobb adni, mint kapni" Egyesület felhívása nyomán több vállalkozó, magánszemély ajánlott fel számítógépet, hogy azoknak a gyerekeknek a tanulását segítsék, akiknek a szülei önerőből nem tudták volna megvenni a gépet. Az egyesület vezetője, Varga Éva és az Adománykuckó önkéntesei, Sági Antal és Törő Anikó működött közre szeptember 26-án az átadáskor: az első négy "felszerelést" Máté, Dzsenifer, Zsolt (kép) és Ági kapta. A felajánlások továbbra is érkeznek az egyesülethez, ezért a segítséget igénylő családok pályázatát december 1-ig meghosszabbították (teljes szöveg)
2016-09-13Ingyenes nyelvtanulás. Ingyenes képzésIngyenes idegennyelvi és informatikai képzés indul szeptember végétől az ország Szakképzési Centrumaiban. A Dunaújvárosi Szakképzési Centrumban is kétféle képzésre lehet jelentkezni.
2016-09-00Érdekességek a gyártörténetből. Erről írt a krónikaNégy darab érdekes kishír a Dunai Vasmű Krónika című könyvből: Selyemhernyó-termesztés (1958), Kezdő mérnökök munkába állása (1959), Stewardessek a vasműben (1970), A számítástechnika tízéves koncepciója (1978).
2016-07-07Új rovatunk: ÖKO-PORTA Pannon Lapok Társasága így a Dunaújvárosi Hírlap is két új rovattal jelentkezik kéthetente csütörtökön: Infóvilág és Öko-port elnevezéssel.
2016-06-00A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola híreiA rácalmási általános iskolában sikeres papírgyűjtést rendeztek; fejlődött az informatikai eszközpark; szép sikereket értek el a tanulók egy tankerületi matematikaversenyen; Angliában kirándultak; Vincze-Hajnal Blanka I. helyezést ért el egy székesfehérvári Számítógépes Rajzversenyen, a 7. a osztály pedig eljutott Izménybe. A 2015/16-os színházi évadban 167 rácalmási színházbérletes gyerek járt rendszeresen a Bartók Színházba.
2016-04-00A hónap diákjaiA www.infodunaujvaros.hu honlap versenyén - tanulmányi eredményeik, sportteljesítményük vagy zenei teljesítményük miatt - márciusban legtöbb szavazatot kapott diákok névsora és bemutatása.
2016-03-25Számítástechnikában jeleskedtekA Szilágyi Erzsébet Általános Iskola 16. alkalommal rendezte meg a 7-8. osztályos tanulók számítástechnikai versenyét. Részletes eredmények a cikkben.
2016-03-18Ki tud többet az informatikáról? (kis hír)Számítástechnikai tudásukról adhattak számot a Szilágyi Erzsébet Általános Iskolában megrendezett tankerületi versenyen a hetedik és nyolcadik osztályosok. (nem teljes szöveg)
2016-03-11Három napon átHárom napon át az informatikusoké volt a főszerep a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban.
2016-03-00A hónap diákjaiA www.infodunaujvaros.hu honlap versenyén - tanulmányi eredményeik, sportteljesítményük vagy zenei teljesítményük miatt - februárban legtöbb szavazatot kapott diákok névsora és bemutatása.
2016-03-00A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola híreiA rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskolában megrendezték a felsős és az alsós farsangot; az iskola nyolcadik osztályos tanulója, Kovács Cintia bejutott a Varga Tamás Matematika Verseny országos döntőjébe; Vad Zsombor (7.a) és Horváth Benedek (8.b) pedig harmadik helyezést ért el a Word-Excel-Internet tankerületi informatika versenyen.
2016-02-00A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola híreiA rácalmási általános iskola diákjai jól szerepeltek az Országos Varga Tamás Matematikaversenyen; a második helyezést érték el a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában rendezett "Számítástechnikai alapismeretek" versenyen; megünnepelték a Magyar Kultúra Napját; részt vettek a Szép Magyar Beszéd verseny iskolai fordulóján; valamint részt vettek az iskolában rendezett sor- és váltóversenyen.
2015-12-17Megtakarítás, hatékonyságHírek az ISD Dunaferr Zrt.-ből. "Az üzleti életben gyakorta alkalmazott tevékenység-kiszervezések egyik fontos, de nem kizárólagos, ugyanakkor a döntést alapvetően indokoló követelménye, hogy a külső partner bevonását követően az ellátandó feladat végrehajtása gazdaságosabban, pénzügyi megtakarítást eredményező módon történjen."
2015-12-01Az ünnepi hajrá előttA Chip Elektronika rövid bemutatása.
2015-12-00Gazdasági előnyökkel járt az informatikai kiszervezésAz informatikai kiszervezés pozitív hatásairól nyilatkozik Sevcsik Mónika RMS- és HR-igazgató és Kókai Lászlóné IT-igazgató. Az informaikai osztály három vezetője - Kiss Tibor infrastruktúra üzemeltetési főosztályvezető; Rédlné Tenk Erzsébet informatikai alkalmazások főosztályvezető és Gyimesi Zoltán IT-főmérnök - ismerteti az utóbbi időszak fejlesztéseit, változásait.
2015-12-00A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola híreiA rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola diákjai ellátogattak a Dunaferr vállalatcsoport üzemegységeibe; részt vettek több matematika versenyen; megünnepelték a Mikulást; Paint-Word informatikai versenyen vettek részt és felavatták az iskola elsőseit.
2015-11-27Logika és programozásA Rudas középiskola informatika munkaközössége ötödik alkalommal rendezte meg a "gpsz" Informatikai csapatversenyt általános iskolásoknak. 1. Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola, 2. Dózsa György Általános Iskola, 3. Besnyői Arany János Általános Iskola
2015-11-20Digitális táblákDigitális oktatótáblákat kapott a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola.
2015-10-30Segítik az információ gyors áramlásátOlyan közösségi oldal született, amely lehetővé teszi a lakosság és a helyi intézmények közötti párbeszédet, hasznos információk gyors áramlását.
2015-06-19A Commodore géptől a repülésigPortré Dianovics Balázs informatikusról, aki hobbiként repül.
2015-05-21Közgyűlés2015. május 21.
2015-05-20Kisegerek az óvodábanA Perkátai ÁMK Szivárvány Óvodában 2011 óta működik a Kisegerek számítástechnikai tehetségműhely, külön számítástechnikai szegettel.
2015-05-16Az ország legjobbja lettÚjabb rangos versenyt nyert, országos első helyezést ért el számítástechnikából a Dunaföldváron élő tehetséges fiú, Ruff István Zalán.
2015-04-11Szakmai versenyÉrtékeléssel, díjátadóval zárult április 10-én a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában rendezett országos CAD-CAM informatikai szakmai verseny.
2015-04-10Adomány a kórháznakÖt tabletet és két routert ajándékozott a helyi televízió és egy számítástecnikai cég a Szent Pantaleon Kórház Gyermekosztályának.
2015-04-09A legjobb harminc versengéseÚjra országos CAD-CAM verseny a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában.
2015-04-09Az internet jó hatásaA DSTV és a Neo Computers közösen meglepték a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályát néhány számítástechnikai ajándékkal.
2015-04-00Ajándékoztak az ünnepeltekÖt tabletet és ingyen wifit ajándékozott az egyaránt jubiláló helyi televízió, a DSTV és a NEO Computers a Szent Pantaleon Kórház Gyermekosztályának.
2015-03-06Új számítógépekkel gazdagodott a Széchenyi iskolaA Széchenyi István Iskolafejlesztési Alapítvány segítségével vásárolták meg a gépeket.
2015-02-18Teremnyi támogatásFebruár 17-én adták át a Széchenyi István Gimnázium új informatika termét.
2015-02-00WorldPaint [Word-Paint] informatikai versenyen jártunk2014 decemberében rendezték meg a Dózsa György Általános Iskola Szilágyi Erzsébet Általános Iskolai Egységében a Word-Paint informatikai vetélkedőt a tankerület 5. és 6. osztályos diákjai számára. A rácalmási diákok, Vincze-Hajnal Blanka és Vad Zsombor is első helyezést ért el saját évfolyamában.
2015-01-27Kedvezmények soraA Fedora Fitness Center, a no1-es Számítástechnikai Kft. szaküzletének rövid bemutatása.
2015-01-20A bitek vonzásábanA Chip Elektronika, a No1-es Számítástechnika Kft. szaküzletének, a Göti Computer Kft. rövid bemutatása.
2015-01-06Fekete füst jelezte a várostEgy számítástechnikai hulladékot feldolgozó vállalkozás telephelyén tűz ütött ki január 5-én, a Papírgyári úton. (Kép az első oldalon is)
2014-11-28DokumentumrengetegbenNegyven évvel ezelőtt kezdte működését a Munkásművelődési Központ és Könyvtár, az MMKK. A József Attila Könyvtár 1996 óta önálló intézményként működik. Beszélgetés Szécsenfalviné Lukács Mária volt igazgatónővel.
2014-11-21Rég várt informatikai fejlesztésekInformatikai fejlesztések az ISD Dunaferr Zrt.-nél.
2014-11-19Dózsás sikerekA Dózsa György Általános Iskola tanulóinak, a közelmúltban megrendezett vetélkedők, tanulmányi versenyeken elért eredményeik.
2014-11-14Zárul a Tudományos HétNovember 14-én informatikai konferenciával zárul a Dunaújvárosi Főiskola Tudományos Hete.
2014-11-07Nyolcadikos versengésA Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában idén is megrendezték a számítástechnikai versenyt a térség nyolcadikosai számára.
2014-11-00Régóta várt informatikai fejlesztésekInformatikai fejlesztéseket hajtottak végre az ISD Dunaferr társaságcsoportnál, 1500 munkaállomás volt érintett.
2014-11-00Számítástechnikából jelesJól szerepeltek a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola diákjai a dunaújvárosi Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola nyolcadikos osztályosoknak rendezett Számítástechnikai alapismeretek versenyén.
2014-08-00Elektronikus aláírás és számlaigazoltatás az ISD DunaferrnélPapírmentesítés és könnyítés a fő cél.
2014-05-30Informatikai verseny a főiskolánA főiskola másodszorra rendezte meg az Info-Sec versenyt, amelyen hat csapat vett részt. Kecskemét, Székesfehérvár és Gyöngyös városa delegált csapatokat. A legjobbnak a Dunaújvárosi Főiskola és a Bánki szakközépiskola diákjai által összeállt csapat lett.
2014-05-29Hazai siker születettA Dunaújvárosi Főiskola másodszor rendezte meg az Info-Sec elnevezésű, informatikai biztonsággal kapcsolatos versenyét, amelyre az országból hat csapat nevezett. A győztes dunaújvárosi csapat: Nagy Zsolt, Böde Ádám, Böde Dániel (kép).
2014-04-14Országos seregszemleÁprilis 9. és 11. között az informatikai szakmacsoport négy országos döntőjét rendezték meg a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában.
2014-04-09Erőpróba előttIdén is a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola adott otthont a CAD-CAM informatikus Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntőjének.
2014-02-18Megszívlelendő ajánlatA No-1 Számítástechnikai szaküzlet, a Silver Női és Férfi Divat, a Chip Elektronika és a Zöldkert Áruház bemutatása.
2013-12-06Számítógépes ismeretekből jelesInformatikai ismereteikről adtak számot a térség nyolcadikos diákjai a Bánkiban tegnap délután. Színvonalas vetélkedő, szoros eredmények.
2013-12-04Informatikából bizonyított a csapatA Rudas Közgazdasági Szakközépiskola versenyen tette próbára a hetedikesek és nyolcadikosok informatikai tudását.
2013-11-13A szicíliai védelem sáncaiTudomány Hete a Dunaújvárosi Főiskolán. November 12-i napon az informatikáé volt a főszerep.
2013-11-13Jó lesz-e, vagy...?A Dunaújvárosi Főiskolán zajló Tudomány Hete rendezvénysorozat alkalmából informatikai versenyt is rendeztek az intézmény hallgatóinak. Kép: Pavleszek Ildikó, Szemerédi Vivien, Juhász Balázs.
2013-11-08Online pénztárgép: itt lesz a megoldásDunaújvárosban az első online pénztárgépet a Vasmű úti Zizi Computer szaküzlet üzemelte be. Izing Gábor azelső tapasztalatokról.
2013-10-29Adó 1% (kishír)Köszönet a jövedelemadó 1%-ának felajánlását. A József Attila Könyvtárat 368186 forinttal támogatták, amelyet a könyvtár a számítógépes infrastruktúrájának, elektronikus szolgáltatásainak fejlesztésére fordította.
2013-09-01A költségek és a „papírgyártás” csökkentése a célTavasszal megkezdte működését az ISD Dunaferr Zrt.-nél a Paperless Office (papírszegény iroda) Projekt. A projekt bemutatása.
2013-06-01Humán informatikai rendszerek fejlesztése és bevezetése az ISD Dunaferr Zrt.-nélElőzmények, bérfejlesztés elektronikus támogatása, Személyügyi Támogatási és Információs Rendszer, Elektronikus műszaknapló
2013-05-29Eszközök és bútorokA Nemzeti Kulturális Alap támogatásával számítógépekkel és egyéb informatikai eszközökkel, bútorokkal gazdagodott a kulcsi falukönyvtár.
2013-04-05Informatikai próbatételA Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola rendezi meg a CAD-CAM informatikai Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjét (április 4-5.).
2013-03-01Költségkímélő, felhasználóbarát megoldás"Az ISD Dunaferr vállalatcsoportnál befejeződött az új elektronikus levelezőrendszer cseréje, üzembe helyezése." (VMware Zimbra ingyenes OpenSource verziója)
2013-02-01Cél: a papírszegény irodaÚj projekt indult. "A projekt célkitűzései között szerepel a korszerű, digitális ügyvitel megvalósítása, a „papírszegény” irodai munkafolyamat kialakítása, a papíralapú iratok minimálisra csökkentése, a központi irattári, ügyiratkezelő folyamatok automatizálása, ellenőrizhetőségük biztosítása, a már jelenleg is működő PayDox, SAP és szerződésiktató informatikai rendszerek alapjaira építve."
2013-02-01Elektronikus műszaknapló februártólElektronikus adatgyűjtés februártól.
2012-12-20Informatika 75 millióTöbb mint 75 millió forintos támogatást nyert korszerű informatikai eszközökre Pusztaszabolcson, a Szabolcs Vezér Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium.
2012-10-29Ötös posta: rövidebb ideigA Magyar Posta informatikai fejlesztést hajt végre november 5-én Dunaújváros ötös számú postáján (Barátság út 2/b).
2012-09-11A hálózatok titokzatos megfejtői"Egy újvárosi tinit is azzal gyanúsítanak, hogy tagja volt annak a hacker csoportnak, amely márciusban feltörte az Alkotmánybíróság honlapját." Beszélgetés Zsidó Norberttel (kép), a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola tanárával, aki számítástechnikai igazságügyi szakértő is.
2012-05-29A munkaügyi kirendeltségek több helyen megújultak: itt is!A dunaújvárosi munkaügyi kirendeltség épületét és informatikai parkját is korszerűsítették. Önálló keresést segítő M-pontokat szereltek fel az ügyfeleknek.
2012-04-05A Bánkiban rendezték a döntőtA CAD-CAM Informatikus Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjét rendezték meg március 26-27-én a középiskolában.
2012-03-22Diákcégek kínálatábólBeszámoló a Rudas Közgazdasági Szakközépiskolában megrendezett Infórum elnevezésű informatikai kiállításról.
2012-02-09Gépek és eszközökAz informatikai infrastruktúra fejlesztési program keretében 6,7 millió forintot nyert a kulcsi Fekete István Általános Iskola a számítógéppark modernizálására.
2012-01-26Hátrányban a kismamák"A hónap végén befejeződik a 33,6 millió forintból megvalósult Dimenzió program. Kismamáknak, hátrányos helyzetűeknek segítettek piacképes tudást szerezni a Népfőiskolán." Beszámoló a programról.
2012-01-09Látogatás a MicrosoftnálA Microsoft budapesti központjában jártak a Dózsa György Általános Iskola és a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola tehetséggondozó szakkörének tagjai.
2012-01-04Kiváló szövegszerkesztőkNyolc városi és környékbeli általános iskola ötvenegy tanulója mérte össze számítástechnikai tudását a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola versenyén.
2011-11-29Megfogták az egeretSikeres volt a Dunamenti Regionális Népfőiskola Dimenzió programjának keretében meghirdetett informatikai, számítógéphasználati képzés, amelyen 234 fő jelentkezett.
2011-10-27Rajzolni tudni kell - számítógéppel is!Iskolahét a Szilágyi Erzsébet Általános Iskolában. A számítógépes rajzversen eredménye.
2011-07-15Úrrá lenni az információhalmazonAutóipari megfelelés informatikai támogatása. ARIS alkalmazása a Dunaferrnél. Az ARIS folyamatmodell értelmezése.
2011-06-14Eredmények a gimnáziumbólA Széchenyi István Gimnázium tanulói két versengésen is sikeresen szerepeltek. A Dusza Árpád Országos Programozói Versenyen a csapat (Fási Szabolcs, Buza Dániel, Nyári Dávid) az 5. helyen végzett. A Korunk folyóirat egész éves versenyén ötödik lett Édl Zsuzsanna, Gyetvai Deborah. További részletes eredmények a cikkben.
2011-04-20Főiskola: informatika – látássérülteknek"Sikerrel ért véget az az informatikai tanfolyam, amelyet először, de bevallottan hagyományteremtő céllal rendeztek látássérült résztvevők számára a Dunaújvárosi Főiskola könyvtárában. A program révén a helyi Írisz Klub tagjai jutottak alapvető informatikai ismeretekhez – pályázati segítséggel."
2011-04-13Nincs több titok a naplóbanA Dunaferr szakközépiskolában az idei tanévet már elektronikus naplóvezetéssel kezdték, papír alapú napló nincs is. Jelenleg csak az intézmény belső hálózatán működik, de hamarosan a szülők számára is elérhető lesz. A Rudas szakközépiskolában az idei tanév második félévétől teljes üzemben működik a rendszer.
2011-03-01A korszerű oktatásértSzázhatvanegy darab laptopot kapott a perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola. Pályázati pénzek, fejlesztések.
2011-02-26KrétaportalanításA baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskolában hat számítógépes, interaktív tábla működik. Beszámoló, adatok az iskoláról.
2011-02-09Reform az oktatásbanAz önkorányzat sikeres pályázatot nyújtott be, amelynek értelmében 3,3 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást kapott az Arany János Általános Iskola. Az elnyert összegből 24 laptopot, 1 tanári gépet és egy biztonságos tárolószekrényt vásárolnak.
2011-01-05A korszerű kísérletAz Arany János Általános Iskola a kompetencia-alapú oktatás kialakításához, a tanulói laptop-program pályázatán 24 darab laptopot nyert (kép).
2010-12-09Számítástechnikai vetélkedő"Az általános iskolák nyolcadikosainak rendezték meg kedden a hagyományos számítástechnikai versenyt a Bánki középiskolában. Értékes tárgyjutalmakat nyerhettek." Részletes eredmények a cikkben.
2010-12-01E-olvasó kerestetikA Dunaújvárosi Főiskola közel tizennyolcmillió forintot nyert a könyvtár fejlesztésére. Beszámoló a Dunaújvárosi Főiskola könyvtárában elhangzott előadásról és a pályázati pénz felhasználásának lehetőségeiről.
2010-10-22Vendég a szerverszobábanLátogatás az Informatikai Igazgatóságon.
2010-05-28Lógunk a világhálónDunaújvárosi körkép. Pedagógusok, diákok, szakértők az internethasználatról.
2010-04-29Kutatóknak biztos háttereSzámítástechnikai fejlesztés Dunaújvárosban. A Dunaújvárosi Főiskolán egy nagyteljesítményű és nagysebességű csúcsgépet helyeztek üzembe.
2010-04-16Korszerű, felhasználóbarát berendezések az új nyomtatókA költségtakarékosság volt a fő cél. Új, korszerűbb gépeket kapnak a vasmű üzemei a Canon Hungária Kft.-től.
2010-03-20KépaláírásA Rudas szakközépiskolában kétnapos informatikai rendezvényt tartottak Infórum 2010 címmel.
2010-03-01A HSMM szoftver alkalmazásának lehetőségei az ISD Dunaferr Zrt. meleghengerművébenA Hot Strip Mill Model (HSMM) bemutatása.
2010-02-12Magyarország legrangosabb robotversenye.Idén második alkalommal rendezik meg a Főiskola és a Festo közös szerverezésében a robotika legrangosabb hazai versenyét, a II. Robotino Olimpiát, 2010. április 19-20 között.
2009-11-04Számítógépes animációt készítenek a negyedikesekÚjfajta módszerrel oktatják a 4. osztályosokat az Arany János Általános Iskolában. A módszerről az ötletgazda Venczelné Gulyás Edit beszél.
2009-08-07Nívódíjas pályázatok III.Szoftver szimulálja a gyártás folyamatát. A "HSMM szoftver alkalmazásának lehetőségei az ISD Dunaferr Zrt. meleghengerműjében" című pályázat bemutatása.
2009-07-31Saját fejlesztésű termelési programÚj hengergazdálkodási modul a hideghengerműben. A modult az SAP R/3 rendszerben hozták létre.
2009-07-31A felhasználók elégedettége a célInformatikai rendszerek a mindennapi munkában. A PayDox dokumentummenedzselő rendszer bemutatása.
2009-04-28A Mikrobik bejöveteleAz országban először a Dunaújvárosi Főiskola rendezte meg a Robotino Olimpiát, ahol tizenkilenc felsőoktatási intézmény mérnökpalántái két napon át versenyeznek.
2009-04-15Auto-CAD-versenyA Charles Babbage Országos Tanulmányi Verseny Auto CAD döntőjének a Bánki iskola adott otthont március 30-31-én.
2009-04-08Csőtoll helyett AutoCADA Bánki szkközépiskolában rendezték meg március 30-31én a Charles Babbage országos tanulányi versenyt. Eredmények.
2009-03-30Versenyek a SzilágyibanSzámítástechnika és matematika versenyt rendeztek a Szilágyi erzsébet Általános Iskolában. Eredmények a cikkben.
2009-02-05Fejlesztés a GárdonyibanÚj informatikai segédeszközzel - XCLASS nevű oktató rendszer és nyelvi laborral - gyarapodott a Gárdonyi Géza Általános Iskola. Aziskola így az XCLASS rendszer referenciaiskolája lett.
2008-12-01Komplex logisztikai megoldások IT szemszögből.Az ISD Portolan Kft. Logisztikai Információs Rendszere. Szállítmányozás, Kapubeléptetési Rendszer, SAP.
2008-11-27Végzősök csatáztakTizenhét általános iskola százötven diákja mérte össze tudását a Bánki szakközépiskolában megrendezett számítástechnikai versenyen.
2008-11-26Merevlemezt nyertekA Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában minden évben rendeznek számítástechnika versenyt a 8. osztályosoknak.
2008-11-24Kisvasúttal EurópábanA Train for Europe vasútépítő kezdeményezésben részt vesz a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola csapata is. A pályázat ismertetése.
2008-11-12Csillagközi iskola a jövőbőlA Szilágyi Erzsébet Általános Iskolában már nyolcadik éve rendezik meg a Paint számítógépes rajzversenyt a város általános iskolásainak részvételével.
2008-11-05Tnulni is tanít a számítógépVenczelné Gulyás Edit a számítástechnikai munkaközösség vezetője az Arany János Általános Iskolában. A tavasszal meghírdetet Így használom a digitális eszközöket c. pályázaton különdíjjal jutalmazták.
2008-10-30Az igazi network-akadémiaA Dunaferr szakközépiskola rendszergazdája és tanára, Nagy Attila a szegedi egyetemen rendezett nemzetközi versenyen az eső magyarként végzett és elnyerte az Év Otatója címet.
2008-10-29Oktatóként első lettA Szegeddi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjában rendezték az év akadémiai eseményét október 18-19-én, és a nemzetközi CCNA oktatói versenyen Nagy Attila, a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola rendszergazdája, CCNA-oktatója a magyar mezőnyben az első, míg a nemzetköziben második helyezést ért el.
2008-10-21Az oktatók versengtekA Cisco Hálózati Akadémiai Napokon, a CCNA oktatói versenyen a Dunaferr szakközépiskola rendszergazdája, Nagy Attila a nemzetközi mezőnyben második, a magyar mezőnyben az első helyen végzett.
2008-07-17Dani és a szoftverekBuza Dániel tizenöt éves, de már megnyert két rangos európai díjat. Nagynevű cégek kilincselnek nála, hogy megismerjék az általa kifejlesztett szoftvert.
2008-07-02Negyedmilliárd a DF-nekTöbb mint negyedmilliárdos támogatást nyújt a Bosch a Dunaújvárosi Főiskolának. Az elektrotechnikai kft. egy laboratórium létrehozásába száll be.
2008-06-25Újabb jelentős adomány a DF-nekA Sybase Products Hungary Kft. 217 millió forint értékű szofverlincencet adott át a Dunaújvárosi Főiskolának.
2008-04-29Félúton jár az uniós vasútNemzetközi vasútépítési és oktatási programban vesz részt a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola.
2008-04-28Jubiláló informatikusokAz informatikus képzés gyökerei 1971-től eredeztethetők a Dunaújvárosi Főiskolán. Az első diplomákat a Rendszerszervezőknek állították ki 1973-ban.
2008-04-02A lényeg a technikusi oklevélA Bánki középiskola a Charles Babbage Országos AutoCAD verseny 16 éves fennállása alatt idén már 8. alkalommal vállalata a házigazda szerepét A döntőre március 27-én, az ünnepélyes eredményhírdetésre 28-án került sor.
2008-03-21Networkshop 2008-konferencia a főiskolánLehetőségek, információk tárháza az interneten, terjed, mint a vallás
2008-03-20Networkshop: jövőkutatásA Dunaújvárosi Főiskolán rendezték meg a tizenhetedik Networkshop szakmai konferenciát. Beszámoló.
2008-03-19Networkshop 2008Háromnapos informatikai konferencia a Dunaújvárosi Főiskolán.
2008-03-19Minden, ami informatikaA Rudas szakközépiskolában számítástechnikai miniexpót rendeztek. Beszámoló.
2008-03-12Számítástechnikai konferenciaA Dunaújvárosi Főiskola Informatikai Intézete kétnapos országos szakmai konferenciát rendezett az elmúlt hét végén. Irányítástechnika, adatvédelem, robottechnika, kommunikáció témakörben.
2008-03-08DF: tudásbővítésA Dunaújvárosi Főiskola Informatikai Intézete országos konferenciát rendezett "Korszerű Informatikai Technikák" címmel.
2008-02-19Eredmények a SzéchenyibőlA 4. Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató versenyen, oktatóprogram kategóriában Zahola Tamás az első helyen végzett.
2008-01-01A Hőkezelési Döntéstámogató Rendszer bevezetése az ISD Dunaferrnél.A rendszer az edzett munkadarabok elvárt tulajdonságegyüttesének kialakításához szükséges hőkezelési paraméterek kiválasztásához nyújt segítséget. A rendszer bemutatása.
2008-01-01A HSMM szoftver alkalmazásának lehetőségei az ISD Dunaferr Meleghengerműben.A szoftver bemutatása, tulajdonságai, használata, eddigi eredmények.
2007-12-14Szilágyi: informatikusokDecember 6-án a Szilágyi Erzsébet Általános Iskolában város- és városkörnyék 5-6.osztályosainak informatika versenyt rendeztek. Eredmények.
2007-11-28Ifjú infprmatikusok vetélkedője a BánkibanSzámítástechnikai versenyt rendeztek november 24-én a Bánkiban.
2007-11-26Verseny, felvételértHuszonkét iskolából érkeztek diákok a Bánki középiskola informatikai versenyére. A legjobb eredményt elért tanulóknak nem kell felvételizniük a választott középiskolába. Eredmények: 1. Zimányi Gábor (Szilágyi), 2. Doszkocs Norbert (Rácalmás), 3. Kálai Henrietta (Szilágyi). A csapatversenyt a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola nyerte.
2007-10-04Világháló, kötöttség nélkülA Dunaújvárosi Főiskola (csak főiskolásoknak) kiépítette a vezeték nélküli internetelérést, a wifit. A főiskolán kívűl a belvárosban az egyik kávézóban is igénybe lehet venni ezt a szolgáltatást.
2007-08-27Az aranymetszés művészeteA reáltudományos konferencia díszvendége, dr. Rózsa Pál matematika professzor tartott előadást 2007. augusztus 25-én a Dunaújvárosi Főiskolán
2007-06-15Hatmilliós szoftverMegállapodást írt alá a Dunaújvárosi Főiskola és az Intermap Térinformatikai Tanácsadó Iroda. A főiskola egy hatmillió forint értékű térinformatikai és önkormányzati szoftvert kap.
2007-06-15Az integráció további lépéseiA Dunaferr Zrt. integrációs projektjéről, az információtechnológiai, és a pénzügyi alprojekt munkájáról, eredményeiről. Beszélgetés Roman Vaskoval (Dunaferr IT igazgatója) és Grénusné Jóba Évával (pénzügyi igazgató).
2007-05-11Európai projekt.Európai szintű informatikai támogatás-.
2007-04-24Állásbörze a főiskolán (kishír)Informatikai kiállítást és állásbörzét tartanak ma (2007. 04. 24.) délután fél egytől a Dunaújvárosi Főiskola Kerpely Antal Kollégiumában, ahol a világ egyik vezető pénzügyi szolgáltató vállalata mutatkozik be. (teljes szöveg)
2007-04-23A térhódítás művészeteBeszámoló a Dunaújvárosi Főiskolán megrendezett Apple szakmai napról.
2007-04-19Az "Alma" volt a menü a DF-enA Dunaújvárosi Főiskolán, a Kerpely Antal Computers Szakkollégium Apple Szakmai Napot rendezett.
2007-04-03AutoCAD döntő a BánkibanTizenötödik alkalommal rendezték meg a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában a Charles Babbage AutoCAd Országos Szakmai Tanulmányi versenyt (eredmények).
2007-04-01Gyártervezés és irányítás SAP-ban.Az ISD Dunaferr Zrt. vállalatirányítási információs rendszere 2007. június elsejétől az SAP R/3 programcsomag. Alapfogalmak, interfészek.
2007-03-27Különböző versenyeken remekeltekA Rudas iskolában városi idegennyelvi szépkiejtési versenyt rendeztek angol és német nyelven (részletes eredmények). Buza Dániel, a Széchenyi gimnázium diákja, a Németh Tihamér országos számítástechnikai versenyen 9. helyen végzett.
2007-03-13SÉTASajtó és tanulás. A Hild József Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium diákjainak írásai.
2007-02-19Tanulják a bevallástA helyi ipartestület kezdeményezésére tanfolyamot tartanak a vállalkozóknak, ahol az elektronikus személyi jövedelmadó bevallást elkészítését sajátítják el.
2006-12-12Másfélszáz ifjú informatikus mérte össze tudását a BánkibanTizenhét iskola 157 tanulója vett részt a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában megrendezett számítástechnikai versenyen. Részletes eredmények a cikkben.
2006-11-04Régi helyett új laptopokHétmillió forint értékben fejlesztették a hivatali számítógépparkot.
2006-08-18Lyukkártyától az IBM gépekigBeszélgetés Boromissza Dénessel a FerrInfó üzletágvezetőjével.
2006-01-06Megújult a Ferrinfo Rt.Help Desk szolgáltatás januártól. a felhasználok informatikai problémáira adnak gyors megoldást.
2005-12-16Informatikai vetélkedőA városi számítástechnika verseny - hetedik és nyolcadik osztályos tanulóknak - eredménye. Helyezések: 1. Szilágyi Erzsébet Általános Iskola csapata, 2. Gárdonyi Géza Általános Iskola csapata, 3. Dózsa György Általános Iskola csapata.
2005-11-28Informatika: ki mit tud?!A Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában nyolcadik osztályos diákoknak szerveztek számítástechnkia versenyt. Az első három helyezett: Stadler Richárd, Marcsinusz Írisz és Horváth Milán vizsga nélkül kerülhet be bármelyik - általa választott - helyi középiskola tetszőleges szakára.
2005-11-02LAN-parti, fanoknakA Dunaferr iskolában rendezte meg a D-LAN Team és a NEO Computers a háromnapos versenyt.
2005-10-27A gépeket már használhatjákBaracson a Széchenyi Zsigmond Általános Iskolában elkészült a térség legmodernebb informatika tanterme.
2005-10-07Program segíti az irodai munkátA Ferinfo Rt végezte az irodai rendszer fejlesztését. Papirmentes irodák. megrendelésekre várnak.
2005-09-26Egyedülálló könyvelői programot fejlesztettek kiA Ferrinfo Rt., a Controg kft., a Minorg Kft. és Gyöngyös Jószef.
2005-09-09Felajánlás a belgyógyászatnakA kórház I. belgyógyászati osztálya 560 ezer forint értékben kapott számítástechnikai felszereléseketa, amiket a Dunaferr Ifjúsági Szervezet és a Nemzedékünkért Alapítvány finanszírozott.
2005-09-09A Dunaferr Ifjusági Szervezet .../képaláírás/... A Nemzedékünkért Alapítvány és a Neocomputers számítástechnikai üzlet 540 ezer forint értékben ajándékozott számítógépet a Szt Őantaleon kórház I. sz. belgyógyászatának.
2005-07-21A huszonegyedik század iskolájaA "21. század iskolája" című uniós pályázaton nyert, és harminc millió forintot kapott a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola, az informatika tanterem kialakítására.
2005-07-15D-Lan parti: játékos álmatlanságMegrendezték az idén a harmadik D-Lan partit, azaz a számítógépes játékok háromnapos fesztiválját a Dunaferr szakközépiskola tornacsarnokában. Beszámoló.
2005-04-29Az informatikai rendszerre leselkedő veszélyekHogyan védekezzünk a rosszindulatú programok ellen?
2005-03-11Bucsú a telefonközponttól16 év szolgálati idő után nyugdíjba vonult a vasmű telefonközpontja.
2005-03-08A FerrInfonak is, a városnak is jóMárcius 17-én dönt az alapítvány kuratóriuma annak a 19 komplett számítógépnek a sorsáról, melyet a FerrInfo adott át a Dunaújváros Ifjúságáért Közalapítvány kuratóriumának.
2005-03-04A város oktatási-nevelési intézményeinek... (kishír)A FerrInfo Rt 9 db számítógépet ajándékozott a Dunaújváros Ifjuságáért közalapítvány számára.
2005-03-03Számítástechnikából versenyeztekA Móricz Zsigmond Általános Iskola megrendezte hagyományos számítástechnikai vetélkedőjét a város hetedik-nyolcadik osztályos tanulóinak. Részletes eredmények a cikkben.
2005-01-14Dunaferr-segítség nevelési intézményeknekSzámítógép ajándékba.
2004-09-24Új vírusvédelmi rendszerÚj vírusvédelmi program a Dunaferr összes számitógépén.
2004-09-08Elérendő cél az E-önkormányzatA múlt héten sajtótájékoztatón mutatták be a város megújított hivatalos honlapját. (www.dunaujvaros.hu)
2004-07-02Számítógépes rendszer segíti a munkátPapirmentes iroda.
2004-05-25E-Magyarország a kórházban isA kórház kis ünnepségén hivatalosan is felavatták csütörtökön városunk Újabb E-Magyarország pontját, azaz közösségi internetező helyét.
2004-05-20Sok pontból lesz eMagyarország?Beszámoló Dunaújváros eMagyarország pont programjához csatlakozásáról.
2004-05-14Egységes lehetne a számítógépes hálózatA Dunaferr számitógépes hálózatáról.
2004-04-29eMagyarország pont a kórházbanA Szent Pantaleon Kórház csatlakozott az Informatikai és Hírközlési Minisztérium eMagyarország pont programjához. Számítógépet helyeznek el a főépület aulájában és az orvosi könyvtárban is.
2004-04-16Canon-megoldást választott a DunaferrIrotechnikai korszerűsítés.
2004-03-20Laptophasználat - rendben!A laptopok használatára vonatkozó szerződést minden képviselő aláírta, így közgyűlési a képviselők már nem nyomtatott formában kapják meg.
2004-02-19Információk informatikusoknakA Kerpely Antal Computer Szakkollégium szakmai napot tartott a Dunaújvárosi Főiskolán. Beszámoló.
2004-02-13Megkezdődik a végfelhasználók felkészítéseAz Átalakulási Program részét képező Működési Modell és SAP R/3 rendszer bevezetése. A projektmunkáról Bucsi László nyilatkozik.
2004-01-23A cél az informatikai biztonság megteremtéseBiztonságossá kell tenni az adatok tárolását. A FerrInfo Rt-nél is kiépítették az Informatikai biztonság alapjait.
2004-01-15Idén már csak laptoponA hivatal megszünteti a közgyűlési anyagok nyomtatását - már csak a laptop szerződések aláírásáig kapják a képviselők papíron az anyagokat.
2003-11-25Műszaki hiba a főpostánA számítástechnikai rendszer meghibásodása miatt november 24-én a dunaújvárosi 1-es számú posta nem tudta fogadni ügyfeleit.
2003-11-20Képviselői szoba kézültKépviselői szoba készült azoknak a képviselőknek, akik a közgyűlési anygot internet hiányában nem tudták leölteni otthonról.
2003-11-14Uj honlap az intranetenAz Átalakulási Program folytatásáról, a Müködési Modell Megvalósítási Projektről is olvashatnak a megújult Dunaferr intranetes honlapon.
2003-10-22Új internetes tűzfalra van szükségAz üzemeltetők folyamatos harcot kénytelenek vívni.
2003-10-21Rudasos diákok az országos döntőbenA Rudas 3 diákja az első tíz között végzett az IT hétpróba számítástechnika versenyen. 4. lett Keszi Attila, 5. Eizenberger Máté, 5. Lückl Roland.
2003-10-17Megújúlt a SAP honlapA Dunaferr intranet megújúlt honlappal gazdagodott okt. 1-től. A FerrInfo szakemberei felfrissítették az 1998 óta létező SAP honlapot.
2003-10-03Egységes vírusvédelemre lenne szükségA FerrInfo Rt 3 éve a VirOvseer nevű virusfigyelő programmal védi a Dunaferr gépeit, ám újabb és újabb vírusok tünnek fel. Egységes vírusfigyelő rendszerre lenne szükség.
2003-09-12Átvették laptopjaikat a képviselők
2003-09-12A szakemberek felkészültek a védekezésreVírustámadás a Dunaferr számítógépes rendszerén.
2003-09-03Szeptemberben már használják a laptopokatA szeptember végi közgyűlésen már laptopon is nyomon követhetik a képviselők a döntésre előkészített anyagokat.
2003-08-22Elektronikus kommunikáció, szabályozottanAz Internet használatának szabályozása a vasműben. Az üzleti titoktartás kötelezettsége az interneten is megmarad.
2003-06-27Új Dunaferr-honlap a világhálónA dinamikus fejlesztés érdekében új weblapja van a Dunaferrnek.
2003-05-29Belső vizsgálat laptop-ügyben
2003-05-20Belső vizsgálat laptop-ügyben
2003-05-09Viták a becsületrőlA közgyűlés témái: laptop, a piac 135 millió forintért kelt el, a József Attila domborművet áthelyezik a könyvtárba.
2003-04-29Az informatikai rendszer is működik az inkubátorházbanBeköltözött az inkubátorházba az Innopark Kht.
2003-04-11Ki kit húzott cső(d)be?A kivitelező (HospNET, a kórház informatikai rendszerét alakította ki) nem dolgozik, mert a kórház nem fizet, a kórház nem fizet, mert a számítástechnikai rendszer nem működik. A HospNET ezért csődeljárást indított, ami az egész várost veszélyeztetheti.
2003-03-29Jogszerűtlen csődeljárás az önkormányzat ellenA HospNET Kft. (a kórház informatikai rendszerének kiépítését vállaló cég) csődeljárást kezdeményezett a dunaújvárosi önkormányzat ellen.
2003-03-25Az informatika és a védőnőkKét informatikai témakörben is pályázott és nyert el jelentős összefet a városi védőni szolgálat. A minisztériumi támogatás összértéke meközelíti a nyolcmillió forintot.
2003-03-06A főiskola kutatóit is segíti a szuperszámítógépA Dunaújvárosi Főiskola is hozzákapcsolódott (az elmúlt héten) a felsőoktatási intézményeket összekötő szuperszámítógéphez.
2003-03-03Csak ideiglenes az új megbízásA kórház informatikai rendszeréről. A kórház felbontotta a szerződést a HospNET informatikai céggel és az ISH céget bízta meg az ideiglenes informatikai szolgáltatás biztosítására.
2003-02-21Státuszszimbólum? Munkaeszköz?A laptopok ügye újabb vihart kavart.
2003-02-05Szárnyra kapott, fals információkA DTV igazgatójával, Cs. Fekete Györgyivel kapcsolatban fals hírek kaptak szárnyra. A közgyűlésen ismét újabb indítványt adtak be laptop-ügyben.
2003-01-31Új informatikai rendszerA Szent Pantaleon Kórházban új informatikai adminisztrációs rendszer van.
2003-01-31Megszavazták a laptopokat - és a szív-ultrahang készüléket...a közgyűlésen történt még: a csatornadíj 110 Ft lesz.
2003-01-28Helyben is laptop?Két helyi képviselő indítványa szernit a város képviselőinek hatékonyabb és költségkímélőbb munkájához egy darab középkategóriás hordozható számítógép beszerzése lenne szükséges. A beruházás - a rendszer kiépítésével együtt - 7 millió 800 ezer forintba kerülne.
2002-12-30Monitorfüggők, ha összejönnekA baracsi Monitorfüggők Klubjáról.
2002-12-17Véget ért a Móricz-hétA Móricz Zsigmond Általános Iskolában a Móricz-hét keretében számítástechnikai versenyt rendeztek. Részletes eredmények.
2002-12-11Az alapokból mérték össze tudásukatA városi és városkörnyéki általános iskolák nyolcadik osztályosainak december 6-án tizenegyedik alkalommal rendezték meg a "Számítógépes alapismeretek" versenyt. Részletes eredmények.
2002-11-25A számítógépek világábanA Szilágyi Erzsébet Általános Iskola számítástechnikai versenyt rendezett az ötödik és hatodik osztályosok részére. Eredmények.
2002-09-19Kipakolták éjjel a városi könyvtáratSzerdára virradó éjjel betörtek a József Attila Könyvtárba. Az eddig ismeretlen elkövetők tíz számítógépet loptak el.
2002-05-16Számítógépeket nyertek - ingyen számítógépA dunaújvárosi József Attila Könyvtár egy pályázaton 10 db számítógépet nyert. A könyvtárban - a pályázat alapján - egy évig a beiratkozott olvasók számára ingyenes az internet használata. Az internetes szolgáltatás népszerűsítése céljából a könyvtár tanfolyamot indít július 4-től.
2002-02-07Színházak között a netenFebruár 6-án bemuttaták egy sajtótájékoztató keretében, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házának internetse honlapját. Cím: www.bartok.dunaujvaros.hu
2002-01-14Ahol számít a technikaA Bánki Donát iskola a nyolcadik osztályosoknak ismét ,már tizedik alkalommal (febr.12.) megrendezte a "Számítástechnikai alapismeretek" versenyt.
2001-11-14Könyvtár az internet általÚj szolgáltatás a József A. Könyvtárban az olvasók számára (ha van e-mail címük) hozzáférhetővé vált az általuk kikölcsönzött könyvek listája. Okt. 25-től indult.
2001-08-16Titkos találkák a netenMilyen mértékben interneteznek a vasműsök?
2001-04-11Egy kis öröm az ürömben: öt számítógép ajándékbaA Szilágyi iskola öt számítógépet kapott, a Kereskedelmi és Hitelbanktól.
2001-03-21Egy verseny, ahol valóban számít a technikaAz Arany János Általános Iskolában megrendezték a PowerPoint elnevezésű számítástechnikai versenyt. A versenyen a város és a régió kisdiákjai vettek részt.
2001-03-08Likviditásmenedzsment a DWA-nálA DWA-náé működő SAP R/2 rendszerről.
2001-03-01Információt ad a kistérségekrőlAz Összefogás Dunaújváros és Térsége Fejlesztéséért Alapítvány révén, információs rendszert dolgoztak ki: Kistérségi Információs Rendszer (KIR). Ez a számítógépes rendszer 17 településnek nyújtana segítséget.
2000-12-01Itt is számít a technikaA Szilágyi általános iskola nov. 22-én városi számítástechnikai versenyt szervezett az ötödik-hatodik évfolyamosok részére a Word és a Paint használatával kapcsolatban. A helyezett tanlók nevei, iskolájuk megjelölése nélkül.
2000-11-23Dunaferr SAP R/3 projekt tréningje Gyopároson
2000-11-03E-business:elektronikus üzletvitelElőször társaságcsoportokon belül később a régi stabil kereskedőpartnerekkel akarják bevezetni az elektromos kereskedelmet.
2000-11-03Újabb pont a kikötésre: Városunk netrekészenMúlt csütörtök óta már nemcsak egy internetes honlap szól Dunaújvárosról, a dunaujvaros.com-on kívül látogatható a dunaujvaros.hu is.
2000-09-07Ez év márciusától él a SAP R/3Komplex költségelszámoló rendszer a Dunaferrnél a SAP R/3.
2000-07-17Bővebben és színesebbenA dunaújvárosi web-oldalt egy dunaújvárosi, számítástechnikával foglalkozó cég tulajdonosai vásárolták meg: Bojtor Gábor és Tóth József.
2000-06-26Tervezik az új honlapotA szerződéstervezet és a honlap júliusban készül el, közgyűlési döntés szeptemberben várható.
2000-05-06A számítástechnika hőskoraA számítástechnika hőskora
2000-04-27A megfelelő partner. Központosítva olcsóbb lehet az ...Beszélgetés Horváth Ferencnével a FerrInfo Rt ügyvezető igazgatójával a tavalyi az idei évről és terveikről.
2000-04-06A konszernérdek erősítése a célA SAP R/3 projekt előkészítése befejeződött.
2000-03-10A Numero 1 vállalkozás számítástechnikai újdonságai
2000-01-06Nem okozott gondot az évszámváltásFelkészült a Dunaferr információs rendszere az évszámváltásra
2000-01-01A Dunaferr informatikai társasága: a Ferrinfo RtHorváth Ferencné ügyvezető igazgató nyilatkozata.
2000-00-00A Rosti Pál Gimnázium távoktatási rendszerének tervezete a szakmunkáasok sazakközépisakolájábanRészletezett terület: távoktatásai adminisztráció.
2000-00-00Távoktatás - speciális feltételek melletta Rostiban
2000-00-00A Dunaferr informatikai társasága a Ferrinfo Rt.A vállalkozócsoport története.
1999-12-03Y2K a vasműben kiiktatvaA kétezredik évre átállás számítástechnikai problémái.
1999-12-00Cobra Conto Win+ ügyviteli programcsomagA Cobra Computer Kft ügyviteli programcsomagjáról, melynek alkalmasságára ad referenciát a Dunaújvárosi Városgazdálkodási Rt.
1999-11-30Egyedül nem megyA Neusiedler informatikai rendszerének kialakításáról.
1999-06-012000. év projekt a Dunaferrnél2000 év projekt megalakulása.
1999-04-30Számítógépek az iskolákbanA dújv-i ált. iskolák és középiskolák számítógépes felszereltségéről. Adatok. Számítógépes pályázataikról.
1999-01-28A 2000. év informatikai ...Már most fekészöltek a 2000. év informatikaiproblémáira a Dunaferrnél.Megalakult a Dunaferr2000 projekt.
1999-01-22Épülő egészségügyi kapcsolatA Szent Pantaleon Kórház, az egészségügyi titkárság, a II. sz. Rendelőintézet, valamint a Psychiátria között számítógépes összeköttetés kiépítését kezdték el tegnap.
1998-08-06Elsejétől HELP DESKHELP-DESK aug. 1-től a Dunaferr számitástechnikai rendszerében történt meghibásodás esetén azonnali segítségnyújtás telefonon.
1998-01-29Intranet a DunaferrnélA Dunaferr vállalatai, csoportjai közötti számítógépes hálózati rendszer az intranet.Jelenleg 400 ember használja, de várhatóan 1000 felhasználója lesz rövidesen.
1998-00-00Felkészülés, megmérettetés, sikerHatodik alkalommal rendezték meg a dunaújvárosi Bánki iskolában az AutoCAD rajzversenyt ápr. 23-24-én.
1997-10-15Számítógép tervezi a felújításokatEgyedülálló épületdiagnosztikai rendszer bevezetésébe kezdett az Intercisa Lak.szöv. A számítógépes rendszer célja, hogy rögzítse az épület,mint műszaki létesítmény adatait. Az elhasználódást befolyásoló tényezőkkkel öszzevetve felújítási tervet dolgoznak ki.
1997-10-13A kulturális intézmények többsége...A város kulturális intézményrendszerét szó szerint behálózó Internet rendszer kiépítésére történtek-történnek kísérletek.
1997-09-17Lámer a "cet" gyomrábanA megnyílt Kortárs Művészeti Intézet eseményei közé tartozik a 10 napig Dújv-ban tartózkodó "paraSITE European Tours".
1997-07-31A termelés és értékesitésMegkezdte működését az Acélművek kft-nél a A TÉRhálózat, mely a vállaltszervezés és informatika összekepcsolása, integrált számitógépes rendszeren.
1997-07-00Interaktív tűzjelző rendszer a tűzoltóságonAz ország első számítógépes tűzjelzésfogadó egységét 1997. május 23-án adták át Dunaújvárosban.
1997-05-02Bőrünk a tétSzuprics Tamás (a gimn. tanára) írása a számító-gép ill. Internet használatáról.
1997-03-22Bánkis győzelem a döntőnA Bánkiban rendezett Auto CAD verseny döntőjének dújv-i eredményei: egyéniben 1. Szűcs László, párosban 3. Viczai János és Szabó Ervin.
1997-02-04Informatikai háló Közép-EurópábanTegnap kedődött a főiskolán egy informatikai fejlesztést célzó nemzetközi tanácskozás. Egy közép-európai együttműködési és szakértői számítógép-hálózat létrehozását célozza. A programról.
1996-10-09Előadás a számítástechnika csúcsairól...Bemutatót tartott tegnap a Vasmű Klubban a 60éves IBM.
1996-03-29A sokat "számító"hálózatInformációs szupersztrádára lép a Dunaferr Rt. az Internet-tel.
1995-09-15Gyors és pontos információt a gazdálkodáshozA Dferr Számítástechnikai és Szolgáltató Intézetéről,munkájukról, terveikről,lehetőségeikről.Interjú.
1993-11-02Hetente ötszörEz az első számítógépen készült A Hírlap. Ezentúl hetente 5-ször.
1993-10-29Búcsú a nyomdátólEzentúl az A Hírlap számítógéppel készül.
1993-10-19InformatikusoknakA Rudasban tartották az országos konferenciájukat az informatika tanárok.
1993-02-25Precíz adatszolgáltatással92. júniusában, pályázat útján lett a Számítástechnikai és Szolgáltató Intézet vezetője Bertich Rezső. 93. febr. 1-jével átszervezték és közvetlen vezérigazgatói hatáskörbe utalták aszámítástechnikát a tervezést és a kontrollingmunkát. Bertich Rezsőt pedig főkontrollerré nevezték ki.Terveiről, elképzeléseiről beszél az újságirónak.
1991-06-20A vasmű francia szemmelA francia Clecim cég szállította a vasmű számítástechnikai berendezéseit. A francia szakemberek véleménye: számitógéppel jobb minőséget kell előálliíani ugyanannyi mennyiségnél.
1991-04-12Nyomon vannak a nyomozókSzámítógéppel a bűnözők ellen. Bemutatót tartott a helyi rendőrség korszerű számítógépes rendszeréről.
1990-02-01Ez is gazdagodás.Itt a számítógép.
1990-01-31Számítógép a könyvtárban"Számítógépes kölcsönzés bevezetését tervezik a dunaújvárosi Munkásművelődési Központ Könyvtárában. A Bogumil Kisszövetkezettől kapott félmillió forint lehetővé teszi a számítógép és tartozékai beszerzését." A gép alkalmazásának előnyeiről.
1990-01-16Papírgyári kilátások. Ilyen volt, de milyen lesz?A papírgyár helyzetéről. Folyamatirányító számítógépek vezérlik decembertől a papírgyár két, író-nyomópapírokat gyártó gépsorát. A 150 millió forintos lízingügyletet az amerikai Measurex céggel kötötték.
1989-10-13Fejlesztések a vasműben. Számítógép szabályozza.A Dunai Vasmű helyzetéről.
1989-05-03Számítógép a buszpályaudvaronAz Alba Volán dújv-i üzemegységénél utastájékoztató programot dolgoztak ki a számítógépes szakemberek. A komputeres tájékoztatórendszert sikeresen használják a dújv-i autóbuszpályaudvaron. (teljes szöveg)
1989-03-21Porgramozás alatt az MMKK IBM-XT típusú számítógépe, ...Kép: Az MMKK számítógépéről és egyik kezelőjéről (Szabó Ferencről).
1989-03-10Adatok, hírek, információk. Számítógép az MMK-banA Munkásművelődési Központ könyvtára nyerte a gépet a Művelődési Minisztérium pályázatán. (IBM-XT típusú számítógép) Az országban 60 ilyen számítógép van az információcsere megvalósítására. A tervek szerint feldolgoznak napi híreket, levéltári, helytörténeti adatokat stb. Az előkészítő munkálatok után előreláthatóan egy-két hónapon belül kiépül az egész hálózat, s a nagyközönség szolgálatára áll.
1989-02-11Dunaferr-képújságMinden gyáregységnél számítógépes láncon keresztül olvasható a Dunaferr-képújság nyilvános vagy zárt része.
1988-12-09Még nem az igazi. A NEB a számítástechnikai oktatásról.A dunaújvárosi számítástechnika helyzetéről, a számítástechnika okzatásáról.
1988-11-22Vonalban a vonalkódA Dunaújvárosi Műszaki Napokon a számítógépes információtechnika és rendszerfejlesztés kérdéseit is megvitatták.
1988-07-19A vasműben már igen. Számítógép vezérli a központotA vasmű telefonközpontjának építészeti munkái befejeződtek.
1988-05-24Dunai Vasmű. Vállalati képújságFERRÓ-infó néven számítógépes képújság segíti a termelést a Dunai vasműben. Későbbiekben ki fogják terjeszteni a tájékoztatást egyébb területekre is.
1988-04-28R45-ös számitógépeken a vállalati...A vállalati képújság olvasható a Dunai vasmű R45 gépeinek monitorján.
1988-04-19Mindent bedobnakA számítógépek gazdasági jelentőségéről. A Dunai Vasmű gépesítése.
1988-04-09Mostantól magunkSzámitógépes rendszeren a számlázás, a rendelés,a szerződések nyilvántartása, adó, bér TB. a lőrinci hengerműben. A szövegszerkesztés diadala a nyomtatott anyagoknál.
1988-03-18Egy bizonyítvány kevésA Rudas László szakközépiskola tervei az oktatás kiterjesztésére. Számítógép, pénztárgépi stb. munkák elsajátítása.
1988-03-01Modern számítógépek.Számítógépek a Vállalatnál.
1987-12-08Kréta vagy számítógép?Számítástechnika oktatás a dunaújvárosi iskolákban.
1987-11-20Számítógép a gyógyításbanVárosunk kórházában?
1987-11-10Számítástechnika az órarendbenJövő szeptembertől a Rudas László Közgazdasági Szakközépiskolában.
1987-11-06Számítástechnikai tanfolyamAz első előadás november 9-én lesz a Rudas László Szakközépiskola számítástechnika klubjában.
1987-11-06SulihírmondóSulihírmondó néven képújságot szerkesztenek a Gárdonyi Géza Általános Iskolában működő számítástechnikai szakkör tagjai.
1987-10-30Nagy úr a megszokásACÉLINFORM. Az MTA és a Dunai Vasmű által 1980-ban alapított társasága.
1987-10-13A siker titkaDr. Varga János főiskolai tanár nyilatkozik a műszaki főiskola szervezési és számítástechnikai osztályán folyó képzéséről és kutatásról.
1987-09-08Rendre tanít a számítógépFejlesztések a betonelemgyárban.
1987-09-04Vesznek és eladnakComputert a (volt) barkácsboltból. A Balogh Ádám utcai, volt barkácsbolt helyén a Fotóelektronikai Ipari Szövetkezet boltjának bemutatása.
1987-09-04Szoftvert vennék, adnék...Számítógépek a Dunai Vasműben.
1987-08-28Számol, "olvas", nyilvántartÚj pénztárgépek a Skálában.
1987-08-25Szemüveg, még aznapSzámítógépes szemvizsgáló berendezést helyeztek működésbe a Római körúti OFOTÉRT-MOM-GRANVISUS márkaboltban.
1987-08-04Számítógépen a fizetés (kishír)Forintosztó Robotron a vasműben. (nem teljes szöveg)
1987-07-28Korszerűsítések a VOR-banA Vörös Október Férfiruhagyár fejlődéséről.
1987-06-23Számítástechnika DunaújvárosbólA MOM dújv-i gyárában folyó számítástechnikai alkatrészek gyártásáról.
1987-05-29Egy ezüst, egy bronzA KGST tagországok számítástechnikai versenyén négy Dunai Vasműs versenyző sikeréről.
1987-05-08KépaláírásA Szórád Márton út átépítésével egyidőben elkészítteti a városi tanács terv- és beruházási osztálya a kórház, a két rendelőintézet és a városi tanács közötti számítógépes kábelösszeköttetés alapépítményét. (nem teljes szöveg)
1987-05-01Egy számítógéppel gazdagabb,...... egy illúzióval szegényebb.
1987-03-24A számítógép eszközAdminisztráció helyett gyógyítómunka. A kórház számítástechnikai programjáról.
1987-03-20KépaláírásElőre láthatólag e hét végén megtörténik a Római körúti számítógépes szemvizsgáló műszaki átadása, s a tervek szerint április végén már fogadják a szemüvegre várókat. (teljes szöveg)
1987-03-13KépaláírásTöbb, mint egymillió forint értékű számítástechnikai laboratóriumot rendeztek be az elmúlt napokban a 316. sz. Makarenko Szakközépiskolában és Szakmunkásképző Iskolában. (nem teljes szöveg)
1986-11-22Számítógépes gyógyszergazdálkodás Dújv...A dújv-i kórházban - ahol már működik számító- gépes betegfelvételi rendszer - most megkezdték a gyógyszergazdálkodás számítógépes programjának kidolgozását.
1986-11-01A számítátechnika alkalmazása vállalatunknál.Az ügyviteli munka gépesítéséről.
1986-10-21Új számítógép a papírgyárban. Mindíg a legfrissebb adatokTPA-1148 típusú gép jelentőségéről. A jövő év elejétől kezdve.
1986-09-02Számítógép a fonóban.A tapasztalatokról nyilatkozik Melkovics Miklósné. Fénykép
1986-07-26A siker kulcsa: a szakembergárdaA szervezési és számítástechnikai főosztály 164 főt foglalkoztat. Ebből l66 diplomás. 1988-ra fel kell fejleszteni az osztályt 241 főre, ebből 117 felsőfokú végzettségű lesz.
1986-05-16Számítógép és egészségügy. Üzemorvosok tanácskozása.A számítógép bevezetése az egészségügybe.
1986-02-22Elköltözött a stúdióÚj helyre költözik a DV mikroszámítógépes studiója a nagy éredklődés miatt. 20 alapfokú tanfolyam indul a dolgozóknak és a BASIC nyelv oktatását is megkezdték.
1986-01-10Gyorsabb ügyintézésSzámítógép alkalmazása a tanácsi ügyintézésben.
1985-11-26Kifizetődő vállalkozás /is/ A hátrány ne nőjönA főiskola számítógép-oktatásáról. Fénykép.
1985-09-25Mikroszámítógépes folyamat-és termelésirányító rendszert...Mikroszámítógépes folyamatirányitással akarják megoldani a koksz termelését a Dunai Vasműben. A beruházás tizmilliárdos.
1985-02-12Mindenképp komputerek mellett... Ősztől a tanteremben is.A Bánki Donát Szakközépiskolában 5 számítógépes szakköri csoport működik, 2 számítógéppel. 1 csoport a főiskolán tartja foglalkozásait. Matematika az alap, kezdés a Basic programnyelvvel. Tavasszal új tanteremszárny építését kezdik, ahova 6-8 számítógépet terveznek. Számítógépes kabinet is lesz.
1984-07-24Új házi feladat. Nem vártak a jelszóra.A személyi számítógépek használatának elterjedéséről, használatuk szervezett oktatásáról. Országos program egyelőre a középfokú tanintézményekben kell biztosítani a számítógépeket.
1984-06-12Számítógép-szeánsz. Nem a távoli jövő technikájaBemutató a műszaki főiskolán. Riport. Számítástechnika-népszerűsítő nap volt szombaton
1984-03-17Tanácsadó: a számítógépA számítógép jelentőségéről, hasznáról, a konverteres acélműben. Fotó, ahol szovjet szakértők a számítógép üzemi beszabályozását végzik.
1983-09-02Ezer számítógép az iskolákban. Először a tanárok tanuljákA számítógépek használatának oktatásáról nyilatkoznak a fő- és a középiskolákban
1983-06-28Elsőként Dunaújvárosban. Számítógép a fonodábanA számítógép beállításának előnyeiről.
1982-12-14Érdekes játék. Miért drágább?A Bánki Donát Szakközépiskolában szeptembertől működik a számítástechnikai szakkör. Tervek a Dunai Vasműben a számítógépes esztergályozás programozásáról. A többi középiskolákat is el kellene látni mikroszámítógéppel. Ennek kilátásairól.
1982-07-20Kockás füzetben ellenőrzik a számítógépetA számítógépes termékkövetés furcsaságairól.
1982-05-27Irőgép heleyett displayÚj displayyal és sornyomtatóval bővült a DunaiVasmű számítógéphálózata, az R-35-ös.
1982-05-25Számítógépek és diákokA főiskolában folyó számítógép-képzésről.
1982-04-06Kölcsön adott/kapott számítógépAnnak lehetőségéről, hogy a vasmű számítógépét hogyan lehetne felhasználni oktatási célokra.
1981-10-27Percek alatt pontos adatokA teljes munkaügyi dokumentáció számítógépen van a Dunai Vasműben. A 3 éve üzemelő rendszer ma már biztosnak, gyorsnak mondható.
1981-09-12Mikroszámítógéppel segítettSzámítógéppel vezérelik a konverteracél gyártását. Az acélgyártás megváltozott technológiai körülményeit is figyelembe kell venni.
1981-06-05Győznek a számítógépekA pártbizottság megvitatta a számítástechnika alkalmazásának helyzetéről szóló tájékoztató jelentést, mely 20 dújv-i vállalatra terjedt ki.
1981-05-27A számítástechnika alkalmazásának...Jó a vasmű számítógépparkja. Saját számítóközponttal rendelkezik, R-20 és R-40 gépek üzemelnek.
1981-05-19Igaz-e a 85 százalékos gépkihasználás?A Dunai Vasmű számítógép felhasználásáról. 1958-ban adatfeldolgozó gépparkot létesített. 1975-ben létrejött a számítógép központ.
1981-02-15Lánchibák. A szervezés ára. Több a vezető a vasműbenA Dunai Vasmű magas igazgatási költségeiről. A számitástechnika alkalmazásával végzett nyilvántartásokról.
1980-09-27Szervezésről, számítástechnikárólBalatonszéplakon tartott országos konzultáció keretében mutatta be dr Mudra László az integrált vállalatirányítási rendszert és annak különböző fejlettségi fokozatait.
1980-08-29Számítógépes termelésirányítás?A jelenlegi R 40-es és R 22-es számitógépeket jövőre a nagyobb kapacitásu R 35-ös géppel váltják fel a hideghengerműben.
1980-08-29Számítógépes termelésirányításR 35-ös számítógép váltja fel az eddigieket a hideghengerműben. A számitógép segítségével történő termelésirányítás mellett a szállitás irányításában is segít.
1980-05-27Segítőtárs: a számítógépes tablóA manuális táblázatkészítés helyét átveszi a számítógépes táblázatkészítés a termelésirányításban.
1980-04-27Uj számítógépünk az R-35Uj, gyors számitógép üzemben az R-35.
1980-04-22Új számítógép a vasműben1980. április 18-án ünnepelték az R-35 számítógép üzembe helyezését. 31 millió forintban került.
1980-03-27A számítógépes készletgazdálkodásunkUj számítógépek egy R-20 és egy R-40 es gép kezdte meg működését a vasműben. A cél a készletgazdálkodás számitógápre telepítése.
1980-03-07Nagy teljesítményű R-35-ös...Próbaüzemelés kezdődőtt a Dunai Vasműben. Az új R-35-ös számitógépek az NDK R-20-as gépeket váltja fel, nagyobb tárolókapacitással,nagyobb müveleti sebeséggel.
1980-03-05Éventer 5 millió tonna nyersanyag ...A vasúti diszpécserszolgálat adatai számítógépen. Éventer 5 millió tonna nyersanyag kirakodása, szállitása.
1980-01-22Típusrendszer lehet...Számítógép"követi" a vasúti kocsikat. Az év elejétől megkezdte működését a Dunai Vasmű számítógépes vagonkövetési rendszere.
1980-01-01"Vakőr" számítógéppelSzámitógépes vagonkövetési rendszer. / 1980.okt. 27., 2. p. ld még.: Nov. 12., 7. p. Nov. 27., 7. p.
1979-11-23Délelőtt fél, éjjel négyRiport a papírgyárból. Gépek, számítógépek, munkásportrék. Képek: Nagy Mihály művezető, Szuky Ági irányító, Tóth Tibor papírgyártó
1979-10-23Számítógép és automatizációBeszámoló a Dunaújvárosi Műszaki Napokról.
1979-10-17Szervezés és számitástechnika ...Tanulmány vezetésközelben a számitástechnikáról.Két évtized tapasztalatai a Dunai Vasműben.
1979-09-04A második számítógépAccu Ray gyártmányú számítógép a papírgyárban
1979-08-28Országos szakmai vita DunaújvárosbanSzámítógép a vendéglátásban.
1979-07-12Számítógép a termelésbenSámítógépes termékkövetés /TEK/ rendszer, elsőként a Hideghengerműben.
1979-07-03Üzemszerűen működik a papírgyár második számítógépeJúlius elsejétől üzemel.
1979-06-15Újabb számítógépet helyeznek üzembeFolyamatszabályozás a papírgyárban.
1979-05-19Egy új korszak kibontakozásaA számítástechnika alkalmazásának vázlatos története a Dunai Vasműben. Jelentősége, tervek.Adatrögzítés a hengerművekben. Munkafolyamatok rögzítése a hideghengerműben. Képek.
1979-04-27Korszerű vállalatirányítási rendszer - eredményesebb vállalati működésA számítógépek szerepe a termelésirányításában a vasmű hengerműben.
1979-04-27Beruházásszervezés számítógéppel.A Dunai Vasműben már gyakorlatban. Működőképes modell. Kézbentartható folyamat.
1979-04-24Újabb folyamatszabályozó számítógép a papírgyárbanAz első folyamatszabályozó számítógépet két évvel ezelőtt helyezték üzembe és ennek eredményeként 10%-os termelésnövekedést értek el.
1979-04-02Korszerű számítógépes irányítás...A Dunai Vasműben működő R 22-es és R 40-es számítógépekről. Részletes interjú sok adattal. A Practicomp 4000 folyamatirányítórendszer.
1979-03-09A lakáselosztásról tárgyalt a városi tanács vb5169 lakásigénylő Dunaújvárosban. Számítógép segített az elosztásban.
1979-02-07R-22-es a Dunai VasműbenR-22 számítógép a Dunai Vasműben
1978-12-29A számítógép alkalmazásának kiszélesítéseA Dunai Vasműben. Tervek, feladatok
1978-12-22Számítógépek a termelés szolgálatában.Részletes beszámoló a papírgyárban működő számítógép-rendszerről, hasznukról.
1978-12-15Újabb folyamatszabályozó számítógép a papírgyárbanA korszerűsítésről.
1978-10-20Számítógépen a lakásigénylők adataiA lakáselosztás gépesítéséről nyilatkozik dr. Herczeg István, a megyei tanács VB igazgatási osztályának vezetője. Gyorsabb, megbízhatóbb munka a tanácsoknál.
1978-10-13A tanácsi munka korszerűsítésérőlMegsokszorozódó munka. Ügyfélszolgálati iroda, mint programozóközpont. Jutalom az ésszerűsítésért. A technika térhódítása. Ügyfélszolgálat - gépesítés - szabványosítás.
1978-08-15A számítógép az üzemekbenA Dunai Vasmű hideghengerművében már számítógép végzi a hivatalos termelési jelentések összeállítását is.
1978-08-08Gyár gombnyomásraRiport a Dunai Vasmű számítóközpontjában üzemelő számítógépek hasznáról, eredményeiről, gondokról. A felhasználás területeiről. Rendszerszervezés.
1978-06-23Mennyit fejlődött a kongresszus óta a magyar kohászat legnagyobb vállalata?Termelésnövelés, minőség, gazdaságosság. A kitűzött célokat összességében elérte a vasmű. Javítani kell a tervezési munkát. Küszöbön a számítógépes termelésirányítás. Káderpolitika, szociálpolitika, versenymozgalom. Részletes tájékoztatás és adatok. Mérlegen a Dunai Vasmű gazdaságpolitikai tevékenysége.
1978-06-06Dunaújváros a magyar papíripar bázisaSzalmacell, papírgyár, hullámvertikum. A város papíripari bázissá válásának három állomása.
1978-04-18Számítógépek segítik az acéltermelést DunaújvárosbanCsapolás után pár perccel már teljes minőségi képet ad a számitógép a folyékony acélról.
1978-04-14A számítástechnika hasznát mielőbb élvezze valamennyi gazdálkodó egységSzámítástechnikai nap Dunaújvárosban. A megyei gazdasági szakemberek a számítógépes vállalatirányításról tárgyaltak.
1978-04-13Acélgyártás számítógépes rendszerrelA Dunai Vasműben az acélgyártási folyamatok irányítása számítógéppel történik. Egy R 20 és egy R 40 tipusú számítógép segíti a munkát.
1978-03-31A számítógépes irányításról (képaláírás)A Magyar Tudományos Akadémia matematikai tudományok osztálya és számítástechnikai bizottsága a Dunai Vasműben ülésezett. (nem teljes szöveg)
1978-03-31Akadémikusok látogatása a Dunai VasműbenPál Léránd, az Orsz. Műsz. Fejl. Biz. elnöke és kísérete. A vendégek a vasműben alkalmazott számítástechnikai berendezések iránt érdeklődtek.
1978-03-24Acélgyártás, számítógéppelRészletes írás a konverteres acélgyár építéséről.
1978-02-17Cseperedő óriásBeszámoló a Dunai Vasmű és a műszaki főiskola számítógép-központjának szakembereiből alakult számítógéptudományi szakemberek tevékenységéről, terveiről.
1978-01-21Az alkalmazás feltételei. Számítógép és az emberA Dunai Vasmű főosztályvezetője dr. Mudra László nyilatkozik a számitógépek térhódításáról.
1978-01-17A PIV idei terveibőlTermelési tervszámok. Számítógépes folyamatszabályozás.
1978-01-13Számítógép a vasműbenR-20 és R-40 tipusú számítógépek a Dunai Vasműben.
1977-11-27Számítógép a Dunai VasműbeA Hollerith gépparkot felváltotta az R-20, R-40 számítógép
1977-11-22"A konverter-mesteren múlik..."Újabb számítógép a Dunai Vasműben.
1977-10-18Újra termel a kettes kohóRiport a beinduló kohóról. Szakmunkások nyilatkozatai. Persze, a számítógép nem tévedett...
1977-09-02Elkészült a városi tanács irányítástechnikai rendszerét korszerűsítő tanulmányA tanulmányt a vasmű számítástechnikai főosztályának alkotókollektívája készítette el. Címe: A Dunaújvárosi Városi Tanács irányítási rendszerének fejlesztése."
1977-04-01Tudományos diákköri konferencia DunaújvárosbanA 13. országos tudományos diákkonferencia számítástechnikai szekciójának ülésszakát ápr. 6-tól 8-ig rendezik a dújv-i főiskolán.
1977-01-11Számítógépre bizzák az egyik papírgyártó gépsor vezérlésétAz iparágban elsőként Dunaújvárosban. Mit tud a folyamatszabályozó számítógép? Egyértelmű gazdasági előny. Még ebben a félévben.
1977-01-11Számítógépre bízzák az egyik papírgyártó gépsor vezérlésétAz iparágban elsőként Dunaújvárosban.
1976-12-17A Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság a vállalatokat segítiKereskedelmi, ifjúsági, számítástechnikai, üzemorvosi, szövetkezeti szakbizottságok alakulnak.
1976-11-26OperátorokA vasmű számítógépközpontjának bemutatása. Nehézségek. A vezető és a dolgozók nyilatkozatai.
1976-09-07Bemutatjuk a Dunai Vasmű számítástechnikai központjátA számítógép bevezetésének nehézségei, története, eredményei. Bizonylati és gazdálkodási fegyelem megszilárdulása. Rekonstrukció, beruházás megszilárdulása - számítógéppel. Tanulni és tanítani. Képek: Az R 40-es számítógépterem - a legújabb. Ez a mágnesszalag tartalmazza a gép "ismereteit".
1976-08-20Táborban a számítógép...AZ első magyarországi számítástechnikai tábort Dunaújvárosban rendezték. 300 fiatal vett részt, 50 szakember tartott tájékoztatót az R-20-as számítógép bemutatásán. A KISZ és a Neumann János Számítógéptudományi Társaság rendezte.
1976-07-30Sokat jelentő lyukakA lyukszalagos adathordozásról.
1976-07-23Lyukszalagos könyvelőgépA Dunai Vasműben könyvelési és nyilvántartási munkák megkönnyítése érdekében lyukszalagos könyvelési gépet állítottak munkába. Az adatokat az R 20-as számítógép segítségével elemzik. Fotó a könyvelőgépről. /Bárándy István felvétele./
1976-07-13Közelebb kerülni a gyakorlathoz...Riport az egyetemisták és főiskolások számítógép-tudományi dunaújvárosi táborozásáról. Interjú Tóti Ákos adjunktussal.
1976-04-30Számítástechnika középfokonA vasmű számítógépének kétéves kihasználásáról, nehézségekről, javuló tendenciákról.
1976-03-18Eredmények és tartalékok a szervezésbenSokkak könnzebben számítügéppel.
1976-03-12Hol tart az irányítási rendszer fejlesztése a vasműben?Számítógépek a vasműben.
1976-03-11Vetélkedő a számítástechnikárólKi tud többet a számítástechnikáról? )t vállalat nyolc csapata vetélkedésében második a DV.
1976-03-10Ujabb számítógépet kap a Dunai VasműR-40 es számítógépet kap a Dunai Vasmű.
1976-03-10Szervezés és számítástechnikaOSZVT tanácskozás Dunaújvárosban.
1976-03-02Számítógép - kettős céllalA városi főiskola az ország azon kevés oktatási intézményei közé tartozik, ahol önálló számítógépközpont működik.
1976-01-11A programozógép programjaInterju dr. Mudra Lászlóval a számítástechnikai főosztály vezetőjével az R20 és R40számítógép hatékony felhasználásáról
1975-11-28Számítástechnikai szakemberek kerekasztal-konfereciájaA műszaki főiskolán egynapos konferencia a számítástechnikáról a kohászatban cimmel.
1975-10-21A vasmű második számítógépe1975. október 18-án munkába állt az új R-40-es számítógép.
1975-10-10A számítógépes termelésirányítás jelentőségérőlBeszélgetés dr. Kiss Imrével, a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem számítástechnikai tanszékének docensével. Tanfolyam indult a Dunai Vasműben, mely a számítástechnika alkalmazására készíti fel a Dunai Vasmű vezetőit.
1975-09-09Számítógép, mint a vezetők segítőtársa. Továbbképzés BalatonA Dunai Vasmű vezető beosztású dolgozói öt napon át tanulták, hogy milyen feladatok megoldására alkalmas a vasmű R-40-es számítógépe, milyen segítséget nyújthat a számítástechnika az itányítási rendszer átszervezésében, az optimális gyártástechnológia kialakításában
1975-08-08Új számítógép érkezett a Dunai VasműbeR 40-es gépekre cserélik az R 20-asokat.
1975-07-27A Dunai Vasmű R-20-as számítógépének üzemeltetési tapasztalataihatásfoka
1975-06-13Korszerű technikával a korszerű oktatásértFelavatták a műszaki főiskola számítóközpontját.
1975-06-10Ma avatják a főiskola számítóközpontját (kishír)1975. június 10-én, 11 órakor. (nem teljes szöveg)
1975-05-27Júniustól üzemel a műszaki főiskola számítógépeMár a berendezésre vár az emeleti előadó terem és a tanszék is.
1975-05-06Számítógép-emberközelből.A Dunai Vasmű számítóközpontját a sikeres próbák befejeztével szerdán adták át rendeltetésének.
1975-04-29Holnap felavatják a Dunai Vasmű számítógépközpontjátAz átadás menetéről.
1975-04-15A "kékdoboz" belsejébenKészül a főiskola számítógépközpontja.
1975-03-04Működik a vasmű számítógépközpontja (képaláírás)1975 februárjában megkezdte a próbaüzemelést a számítógépközpont. R-20-as gépek dolgoznak a központban. (nem teljes szöveg)
1975-01-03Mit számít egy számítógép?Riport dr Mudra Lászlóval a DV Számítástechnikai és adatfeldolgozó főosztályának vezetőjével.
1974-12-27A számítógép alkalmazásának eddigi eredményei a Dunai VasműbenA vállalat már 1958-ban megkezdte szervező és programozó szakemberek kiképzését és a számítástechnikai ismeretek tanulmányozását.