Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

694 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-01-05Dupla ünneppel zárta az óesztendőt a Bartók KamaraszínházRendhagyó évzáróra csalogatta a közönséget a Bartók Kamaraszínház 2023. december 29-én: remek koncertszínházi bemutatónak tapsolhatott a közönség, egyúttal pezsgővel koccintva a teátrum épületének születésnapjára is!
2023-05-19Júniusban Mikro Fesztivál a Bartókban!Hegedűs D. Géza, Balsai Móni, Pokorny Lia, Nagy-Kálózy Eszter, Schneider Zoltán... csupán néhány közismert név a 2023. június 4-én kezdődő Mikro Fesztivál fellépői közül. A nyolcnapos rendezvény színvonalas programsort, egészen konkrétan tizenöt előadást kínál a közönségnek a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban
2023-04-27Fejekbe kalapálták Petőfit a Bartók színpadánA CsaVar (Csallóközi Vándorok) Színház előadásáról.
2023-03-28A bábszínház nem kor, inkább műfajA Bartók kamaraszínházban látható a Momo című bábelőadás. Ennek kapcsán kérdeztük a rendezőt, Balázs Valler Katalint, a Hermethia Bábszínház igazgatóját arról, hogy másként kell-e a mai gyerekeknek előadást készíteni?
2022-11-08Táncoló fürge rókalábak és egy rollerező varjúA Szigligeti Színház Nagyváradi Táncegyüttesének vendégjátéka, a Vuk című táncjáték egészen biztosan nem csak az apróságoknak volt maradandó élmény a Bartók nagyszínpadán, a szülők sem felejtik el egyhamar a kedvenc, kedves történet táncszínházi adaptációját.
2022-08-13Azt szeretem, amit épp csinálokMolnár Piroska, a Nemzet Színésze a közelmúltban szerepelt a Bartók Kamaraszínházban.
2022-08-09Vígjátékok a Bartók ligetben. Könnyed nyáresti színházi élmények a ligetbenAugusztus 7-én, szombaton este telt házzal és igazi közönségsikerrel, a szarvasi Cervinus Teátrum a Sors bolondjai című komédiájával nyitott a Bartók Liget nyári szabadtéri színházi sorozata. A folytatásban szintén nívós, szórakoztató darabok érkeznek majd a Petőfi liget színpadára.
2022-07-13A holtodiglan dilemmájaHosszúra nyúlt kényszerű szünet után tért vissza a Munkásművelődési Központ szabadtéri színpadára a Moravetz Produkció, amely a legfrissebb, Örök a szerelem című zenés vígjátékát hozta el július 8-án.
2022-06-10Hét nap alatt tíz előadás, Mikroszínpad-avató, színészportrék - itt a MIKRO FesztiválÜnneplésre méltó események sorával kezdődött el a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza munkatársai által hirdetett Mikro Fesztivál. Mindamellett, hogy megnyílt a kulturális intézmény harmadik előadó helyisége, Keleti Éva Kossuth-díjas fotográfus kiállítását, és Mácsai Pál Kossuth-díjas színművész előadását is megtekinthették az érdeklődők.
2022-03-00Így kezdődött 2022. a művelődési házbanBeszámoló a nagyvenyimi Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár 2022-es év első három hónapjának rendezvényeiről és programjairól
2022-01-25A tavasz ébredése. "A mai fiatalok most másként vannak nehéz helyzetben""A magyar kultúra napján, január 22-én, szombaton debütált a Bartók színház Böröcz György Stúdiótermében Frank Wedekind klasszikusából részben újragondolt dráma, A tavasz ébredése. Még a premiert megelőzően az egyik főpróba alkalmából beszélgettünk Ivanics Tamás rendezővel – elfojtásokról, álerkölcsről, generációk közötti kommunikációs szakadékról és a mezsgyeelőadások üzenetéről."
2022-01-21A Paganini-salsától az újévi gáláig - két sikeres koncertet is rendeztek a Bartókban.Két hangversenyen mutatta be „Láttad-e már a zenét?” című koncertprogramját Szentpéteri Csilla zongoraművész és együttese 2022. január 14-én a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban. Mind a délelőtti fiatalabb korosztálynak szóló, mind pedig az esti összeállítás osztatlan sikert aratott.
2021-11-00EgérfogóNagyvenyimen szerepelt a Rácalmási Játékszín Kör. Agatha Christie: Egérfogó című krimijét állították színpadra.
2021-10-19Szerelmek, béklyókIllatszertár című komédia a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. "A Bartók Illatszertára egyszerre könnyed komédia és szorgos társadalmi lelet. Ehhez jönnek még a mindenkor botladozó és óvatos szerelmesek. Szűcs Gábor rendezésében egy klasszikus polgári színházat kínál, ám közben már forrnak az indulatok. "
2021-10-08Szerelmi történet (képaláírás)Október 8-án debütál a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán az Illatszertár című darab. (nem teljes szöveg)
2021-07-23Hajnal János a Bartókban próbálÚj szereplő ugrik be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Györfi Csaba rendezte Jónás könyve című fizikai színházi előadásába. A Nagylókról származó Hajnal János már gyakran járt a Bartókban, de színpadon most fog először állni. Forgatási szünetben értük utol, de nem árulhatta el, min dolgozik éppen. Beszélgetés a színésszel.
2020-07-18Vendégjátékkal nyitott a Bartók Liget sorozata (képaláírás)Elérkezett a várva várt pillanat, a kényszerszünet után először tarthattak július 16-án, csütörtökön este szabadtéri előadást a Bartók Ligetben. A Bartók vezetése az elmaradt bérleti előadásokat pótolja a Rózsavölgyi Szalon Az őz című előadásával. Szabó Magda kegyetlen és őszinte regénye történet a féltékenységről, az irigységről, a szenvedélyes szerelemről, az igaz barátságról. A regényből készült színdarabot Őze Áron rendezte. (teljes szöveg)
2020-07-03Nyári színház varázsol el a Petőfi ligetbenHárom előadást láthatnak a Bartók liget programsorozatában a 2020. nyár folyamán a színházbarátok. Elsősorban az elmaradt előadásokat pótolják a liget színpadán., a Petőfi Művészeti Liget rendezvényeit az idei évben nem szervezi meg a teátrum.
2020-03-12Egy ideig az utolsó: János vitézA PartVonal Műhely vendégeskedett 2020. 03. 11-én a dunaújvárosi Bartók nagyszínpadán, ezzel egy ideig az utolsó színházi előadását tartotta az intézmény.
2019-11-12A Rigócsőr király zenés látogatásaA BonBon Matiné Műhely és a Ventoscala Alkotóműhely közös előadásaként érkezett a Bartókba tegnap két előadás erejéig Dobszay-Meskó Ilona – Tarr Ferenc: Rigócsőr király című komolyzenei népszerűsítő produkciója. A fiataloknak szóló darab a Grimm testvérek klasszikusát, Rigócsőr király történetét dolgozza fel.
2019-11-00Vendég színdarab (kishír)(2019.) November 12-én 18 órai kezdettel a Prospero Színkör vendégelőadását láthatták a (rácalmási) művelődési házba érkezők. A székesfehérvári színjátszó társulat nem először járt városunkban, tavaly kabaréjeleneteket láthattunk tőlük. Idén Shakespeare: Vihar című művét vitték színre a közönség nagy megelégedésére. (teljes szöveg)
2019-04-24Zsaki alakítja a Mézga Család KrisztájátInterjú Andrádi Zsanett, dunaújvárosi színésznővel, aki Krisztát alakítja A Mézga Család című zenés színpadi vígjátékban. A színdarabot 2019. árilis 26-án mutatták be a Bartók Kamaraszínházban
2018-11-30Nem számít az élet, senkié semA Nagyváradi Szigligeti Színház égisze alatt működő Nagyvárad Táncegyüttes előadását látta vendégül november 28-án, szerdán este a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza.
2018-04-17Kihangosítja a hajléktalanok életétTöbb szempontból is különleges előadást látott vendégül az elmúlt héten a Bartók Kamaraszínház. Szalai Kriszta (kép) egy 26 éve az utcán élő nő életútját élte meg – velünk együtt.
2017-06-06Az Aranyember megzenésítveA Komáromi Magyar Rock Színház érkezik Az Aranyember című musicallel a Bartók Kamaraszínházba június 10-én este. A teátrum ajándékaként az előadás ingyenes.
2017-01-14A szőke ciklon (képaláírás)A héten három viharos előadás volt a Bartók Kamaraszínházban: Rejtő Jenő A szőke ciklon című regényéből készült színdarabot láthatták a nézők (már ha a nevetéstől láttak is valamit...) a Szegedi Szabadtéri Játékok, a gödöllői Művészetek Háza és a Játékszín közös produkciójában. A parádés szerepekben Szerednyei Béla, Őze Áron, Csonka András és Földes Esztert láthattuk. (teljes szöveg)
2017-01-13Dunaújvárosban járt a szőke ciklon. Négy színész huszonöt szerepbenRejtő Jenő könyvéből készített zenés akciós vígjáték, vendégjáték volt az évindító a Bartókban.
2016-12-15Telitalálat (képaláírás)A Telitalálat című Joao Bethencourt vígjátékot látta vendégül a hét elején két alkalommal a Bartók Kamaraszínház és Művésetek Háza a Szentendrei Teátrum vendégszereplésével. Az előadást A Bartók művészeti igazgatója, Sipos Imre rendezte, a főszerepet pedig Őze Áron, a színház igazgatója játszotta. Képünkön Vasvári Csaba és Őze Áron. (teljes szöveg)
2016-12-08Rákosi elvtárs felkeltKülönös, formabontó előadás vendégszerepelt december 6-án, kedden este a Bartók Kamaratermében.
2016-12-02Két pokróc között a földre kerülhetszTanulságos történettel, Lackfi János Az öreg pokróc című tanmeséjével vendégszerepelt az Aranytíz kultúrház a Bartókban november végén három alkalommal.
2016-10-14Győzhet-e a rút ármány?Emlékezetes felütéssel kezdett az új vezetés a Bartókban, legalábbis, ami a vendégjátékokat illeti. A Komáromi Jókai Színház társulatát láthatták a bérletesek három alkalommal.
2016-06-08Mindent elsöprő igazságA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagyszínpadán Kohlhaas Mihály volt a vendég június 6-án hétfőn.
2016-05-09Mulatságos, ha rossz talpat nyalnakA Csíki Játékszín vendégelőadása - Gogol: A revizor - a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2016-04-28Legyen benne Züfec. Meg kell találni az öltözőtBeszámoló a Szkéné Színház Züfec című vendégelőadásáról.
2016-03-16Bond rajzfilm a színen"Kétszer egy órán át fenntartani a figyelmet, és rendre mosolyt csalni az arcokra nem egyszerű dolog. A Pécsi Nemzeti Színház 39 lépcsőfok című krimi-vígjátékának sikerült ez három bérletes előadáson is a Bartókban."
2016-02-29Trükkök a manézsban és a színpadonKülönleges, egyedülálló, lélegzetelállító produkcióval járt a közelmúltban a Recirquel elnevezésű újcirkusz társulat Dunaújvárosban, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermében.
2016-01-25Hét év pokla másfél órában"Ritkán, csak hosszú évek, netán évtizedek elteltével van esélye a színházba járó nézőnek olyan elementáris élményre, amilyet az Egyasszony című monodráma nyújt."
2016-01-18Színházi tervek, eredményekSzínházi tervek, eredmények - Vissza- és előretekintés Dobák Líviától, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza művészeti vezetőjétől.
2016-01-04Diótörő - táncban, játékbanA nagy menetelés. Diótörő és az Egérkirály című darabját mutatta be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában Közép-Európa Táncszínház és az Átrium Film-Színház társulata. Beszámoló a táncjátékról.
2015-12-31Marcipánpalota (képaláírás)A nagy menetelés. Diótörő és az Egérkirály című darabját mutatta be a Bartók Kamaraszínházban Közép-Európa Táncszínház és az Átrium Film-Színház társulata (teljes szöveg)
2015-08-05Elcsöndesedett a Petőfi ligetVéget ért a Petőfi Művészeti Liget nyári rendezvénysorozata. Szűk másfél hónap alatt húsz produkciót kínált a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza.
2015-07-21"Doris karaktere nagyon jól esett"Bagoly és Cica című komédia a színházban. Beszámoló a Petőfi Művészeti Liget július 22-i színházi előadásáról.
2015-07-11Gershwin szerelmei"Nagy várakozás előzte meg a Petőfi Művészeti Liget július 8-i színházi előadását. A Madách Színház művésze karöltve egy remek énekesnővel Gershwin szerelmeit állította színpadra."
2015-07-03Éneklő, szteppelő apácákSzínházi előadással folytatódott július elsején a Petőfi Művészeti Liget sorozata. Idén nem kockáztattak a szervezők, szabadtéren nem is próbálkoznak, minden előadást a nagyteremben tartanak. Most az Apácák című musical komédiát játszották bő két órában.
2015-05-26Meg- és túlélni CeausescutKülönleges előadást, a marosvásárhelyi Yorick Stúdió produkcióját - Szeretik a banánt, elvtársak? című monodráma - kínálta bérleten kívül a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Sebestyén Aba előadásában.
2015-05-18Elképzelt emberi viszonyok"A Budaörsi Latinovits Színház vendégszerepelt három alkalommal a Bartók Kamaraszínházban a múlt héten, három bérleti előadásban bemutatva Moliere Képzelt beteg című vígjátékát, pontosabban annak Kárpáti Péter dolgozószobájából kikerült átiratát."
2015-05-18Látogatóban Wass AlbertnélAz MMK Klubszínházi esték sorozatának legutóbbi vendége Rékasi Károly színművész volt Szerelmem Erdély című önálló estjével.
2015-04-28Könnyed báj, profi fegyelemKét alkalommal lépett fel a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában a világhírű Virsky táncegyüttes.
2015-04-27Virsky Ukrán Állami Népi Együttes (képaláírás)Aki látta, nem felejti - látványos két előadással szórakoztatta a Bartók színház közönségét szombaton a Virsky Ukrán Állami Népi Együttes (teljes szöveg)
2015-03-31Cenzúrázott ErzsébetA Szkéné Színház, a Vádli Alkalmi Színházi Társulás és a FÜGE közös előadását, Paul Foster: I. Erzsébet című színművét látta vendégül a Bartók Kamaraszínház, az Örkény bérlet keretein belül az elmúlt héten.
2015-03-30Táncos dzsungelfilozófiaBeszámoló a Békés Megyei Jókai Színház A dzsungel könyve című musical vendégjátékáról.
2015-03-11Véletlen lett hősök életeBohumil Hrabal Szigorúan ellenőrzött vonatok darabjával vendégeskedett Dunaújvárosban a kaposvári Csiky Gergely Színház. Beszámoló az előadásról.
2015-01-06A pálinkában az igazságIpari mennyiségben folyik a pálinka és a szó Székely Csaba drámatrilógiájának középső részében, a Bányavakságban. Beszámoló a Szkéné Színház Bányavakság című vendégelőadásáról.
2014-12-27A kérdés: menni vagy lelépni?Maradni vagy lelépni címmel debütált a közelmúltban a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza tanteremszínházi darabja.
2014-12-16Kacajt teremtő játékA Kabóca Bábszínház és a Theater De Spiegel vendégjátéka a Bartók kamaratermében.
2014-12-09Svejk, sör, Mikó"Két év után, a jubileumra feltámadt a Munkásművelődési Központ egykor oly sikeres sorozata, a Klubszínházi esték." Mikó István előadásáról. Januártól folytatódik a Klubszínházi esték sorozat.
2014-12-08Hattyúk tavaA város kultúrtörténetének fontos mérföldköve lehet a szombati nap, a Bartók színpadán lépett fel a világhírű Kiev City Balett.
2014-12-04A Svejk ő: Mikó (képaláírás)Mikó István színművész a Munkásművelődési Központ színpadán, szerda este, az MMK megnyitásának negyvenedik évfordulója alkalmából rendezett előadáson, a Hasek: Svejk című könyvéből rendezett dráma előadásán. A produkció nagy sikert aratott. (teljes szöveg)
2014-11-11Gengszterek menedékhelyeParti Nagy Lajos Bivaly-Szufléja a Nézőművészeti Kft., a SZKÉNÉ és a Tatabányai Jászai Mari Színház előadásában, a Bartók Kamaraszínház és művészetek Házában.
2014-11-08A Hattyúk tava kétszer a BartókbanDecember 6-án Dunaújvárosban is fellép a világhírű Kiev City Balett, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2014-10-20Át (nem) nevelőtáborA Kolibri Színház vendégelőadásában láthatta a dunaújvárosi közönség a Kampókemp című darabot, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában október 15-én.
2014-10-15Az évek megeszik a jó humortMindig rendkívül elszomorító látni, amikor egy jobb napokat látott társulás mélyrepülésben van. A Lart pour lart Társulat mélyen alulmúlta önmagát legújabb estjével. Beszámoló a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában október 12-én tartott előadásról.
2014-10-14Beszéd a barátáságrólHárom Oscar-díjat begyűjtött filmalkotás színpadi adaptációjának tapsolhatott az elmúlt héten mindhárom bérlet közönsége a Bartókban. A király beszéde című darabot a kaposvári Csiky Gergely Színház vendégelőadásában (október 6., 7., 8.) láthatta a közönség.
2014-10-07Versek szólóban és bábbalCsuja Imre önálló estje a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Beszámoló az október 2-i előadásról.
2014-09-03Ígéretes kőszínházi évad előttA 2014/2015-ös évad, a "Vágyak, a Látszat és a Valóság Évada" lesz a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Az évad előadásairól, programjairól.
2014-07-28Férjvadászó jutalomjátékTelt ház volt a Petőfi Művészeti Ligetben az Oscar című vígjáték, a Hadart Művészeti Társulás előadásán.
2014-07-16A "se vele, se nélküle" rémeBeszámoló a Petőfi Művészeti Liget július 11-i előadásáról: Békéscsabai Jókai Színház vendégjátéka, Neil Simon Kapj el! című kamaramusical.
2014-07-12Zenés komédia (képaláírás)A zivataros időjárás a Petőfi Művészeti Liget szabadtéri színpadáról a Bartók nagytermébe száműzte a nyári előadássorozat pénteki darabját, Neil Simon egyik sikeres komédiáját, amely Kapj el címmel ismerhet a hazai közönség. A romantikus zenés darabot a békéscsabai Jókai Színház mutatta be Balogh Anna és Szomor György főszereplésével. (teljes szöveg)
2014-07-07SzabadtérenA Petőfi Művészeti Liget idei sorozatában július 4-én debütált a Liget Színház a Gózon Gyula Kamaraszínház előadásával, a Szabó Magda műveiből szerkesztett Agyigóval. Kritika.
2014-06-17Majd félmillió az Apostolokra"Hatalmas összefogásnak köszönhetően alig kevesebb, mint félmillió forinttal járultak hozzá az apostagi Apostolok szoborcsoport költségvetéséhez egy színházi előadással." A Gólem Színház Lefitymálva című darabjának teljes bevételét a szoborcsoportja ajánlották fel, amelynek késíztője Rohonczi ROHO István.
2014-06-12Igent mondani a legnehezebbJúnius 10-én mutatták be Tellér Edina Egy perccel tovább című egyfelvonásos darabját a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2014-06-11Apostolokat segít a Gólem színházVinnai András Lefitymálva című darabja, a Gólem színház előadásában egyben jótékonysági fellépés is lesz a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában, június 4-én. Az előadás teljes bevételét az Apostagra készülő Apostolok című szoborcsoport elkészítésére ajánlják fel. A szoborcsoportot alkotója: Rohonczi ROHO István.
2014-06-02Vágyak, várakozásA "Vágyak évada" a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza a következő színházi szezonra nyolc saját bemutatót terveznek. Ízelítő a következő évad színházi repertoárból.
2014-05-08Színpadon a filmbenfilmBeszámoló az Orlai Produkciós Iroda Római vakáció című előadásáról, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2014-04-29Reppelő kamaszüldözésBeszámoló, kritika a Hevesi Sándor Színház Erich Kästner: Emil és a detektívek zenés kalandjátékának bemutatójáról. A bemutató április 25-én a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában volt.
2014-04-23Zárdamese a szomszédrólKaffka Margit Hangyaboly című regényéből készült előadást mutatta be a Kecskeméti Katona József Színház, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2014-04-08Zsótér osztálya"Enyhe skizofréniába taszít a Színház- és Filmművészeti Egyetem Ódry Színpadának vendégjátéka, melyben William Shakespeare Hamletjét értelmezte újra." Kritika.
2014-04-08Manómese az igazi szerelemrőlBeszámoló a Pécsi Harmadik Színház Csipkerózsika című előadásáról, amelynek április 2-án volt a bemutatója a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2014-04-01BöllérbalettBödőcs Tibor humorista Böllérbalettje a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2014-03-26Araszol a vicciparA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán lépett fel Bödőcs Tibor, humorista.
2014-03-06Gyönyörű nők oldalánBeszámoló a Békés Megyei Jókai Színház és az ExperiDance Tánctársulat közös, Frank Sinatra - A hang című előadásáról.
2014-02-10A kiszolgáltatottságrólA Bartók Kamaraszínház február végén mutatja be Szép Ernő két egyfelvonásosát, a Május és az Igazgató úr! című műveket egy estén, Május! címmel. Beszélgetés a darab rendezőjével, Szikszai Rémusszal.
2014-01-31Csíkszeredából jött a bérletes előadásCsíkszeredából érkezett vendégjátékra a Csíki Játékszín társulata az Isten pénze című musicallel.
2014-01-27Isten pénzét hozzákA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán a több éves együttműködésnek köszönhetően a Csíki Játékszín társulata az Isten pénze című előadásával lép fel.
2014-01-16Tanteremszínház: vizsgaelőadásokA Bartók Kamaraszínház és a FÜGE Produkció közös bemutatójaként jött létre a T (Tóth, Tőkés, Tanuló, Time, A múlt idő jele) című „közérzet-játék”, melyet iskolák tantermeiben szándékoznak játszani. A darabot már bemutatták a Rosti Pál Gimnáziumban és a Széchenyi István Gimnáziumban is.
2014-01-03Tanterem, színház"A Bartók Kamaraszínház és a FÜGE Produkció közös bemutatójaként jött létre a T (Tóth, Tőkés, Tanuló, Time, A múlt idő jele) című „közérzet-játék”, melyet iskolák tantermeiben szándékoznak játszani. A rendezőt, Scherer Pétert a főpróba előtt kérdeztük."
2013-12-31Geri szerint a világBeszámoló a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza és a FÜGE produkció közös, Splash című darabjáról.
2013-11-21Szabadság és értékek nélkülA pestis, Hegedűs D. Géza monodrámája a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán. Kritika.
2013-11-07Most előny a hazaiaknálSzínikritika a Pinceszínház Hal négyesben című előadásáról.
2013-10-30Valaki kiszáll, valaki elszállBeszámoló a Békés Megyei Jókai Színház Csörte című előadásáról.
2013-10-28Koccanás - hexameterbenA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában Jordán Tamás önálló stand up előadásával lépett fel. Beszámoló.
2013-10-24Karaokebazár a színpadonKortárs darabbal érkezik a hónap végén a békéscsabai Jókai Színház társulata.
2013-10-15Hogy legyen rá gyógyír...Beszámoló a kecskeméti Ciróka Bábszínház Csomótündér című előadásáról.
2013-10-14Egyszerűen nagyszerűA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza kamaratermében a Mesebolt Bábszínház és a Ziránó Színház társulata közösen mutatta be Pinokkió című bábelőadását.
2013-07-22Shirley szabadulásaShirley Valentine, Vándor Éva monodrámája a Petőfi Művészeti Liget szabadtéri színházában. Beszámoló.
2013-06-25Kortárs klasszikusok, klasszikus kortársakBartók Kamaraszínház és Művészetek Háza következő, az őszi évad bérletes előadásairól.
2013-06-01A bohóc: Váry Károly!Beszélgetés Váry Károly színésszel, aki 1984-től kilenc évig élt Dunaújvárosban édesanyjával, és James Joyce: A bohóc című darab előadásán láthatták a dunaújvárosi nézők.
2013-05-29Szereti a manézs szagátA városháza nagytermének színpadán egy városi nyugdíjas egyesület szervezésében Váry Károly színművész James Joyce: A bohóc című monodrámáját játszotta el. A bemutatóról.
2013-05-00"Jelenetek a falusi életből". Székely Csaba: BányavirágKritika a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban bemutatott Bányavirág című előadásáról.
2013-04-15Jelszó: boldogságA Nemzeti Színház és a Bartók színház közös produkciójaként április 12-én bemutatták a Bányavirág című darabot.
2013-02-14Vastaps a BartókbanKritika a Pintér Béla és Társulatának, a Parasztopera című darab előadásáról.
2013-02-12Két fejlövés a képernyőnBemutatták Dömötör Tamás rendezésében Csehov: Sirály című darabját a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán. Kritika, beszámoló.
2013-02-07A honvédek daloltak (képaláírás)A világszerte is egyedülálló Honvéd Férfikar lépett fel a Bartók színházban kedden délelőtt. A remek előadást főként középiskolásokból álló fiatal közönség hallgatta. (teljes szöveg)
2013-02-02Mindig a vers volt az elsőBeszélgetés Koltai Róbert színésszel.
2013-01-24A gyógyító naplóírásA Magyar Kultúra Napján, január 22-én Koltai Róbert Napló-Szilánkok/ 1924-25. című önálló Móricz-estje volt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Beszámoló.
2013-01-23Megfejteni Móriczot - Koltai Róbert estjeA Magyar Kultúra Napján Koltai Róbert Móricz-estjét láthatták az érdeklődők a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2013-01-03Gazdag januári műsor a BartókbanGazdag kínálattal várja a közönséget a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza.
2012-12-10Varázslatos tánclépések (képaláírás)A Catherine Gallagher vezette The Iris Dance Tornado ír táncprodukció vendégeskedett szombaton este a Dunaújvárosi Sportcsarnokban - tempóban nem volt hiány (teljes szöveg)
2012-12-10Költők, zenészek - párbajfergetegRájátszás elnevezéssel dalpárbajt rendeztek december 4-én, írók és zenészek a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. A párbajozók: Grecsó Krisztián, Koller-Klemencz László, Erdős Virág és Beck Zoltán.
2012-11-14Begördült a VágyvillamosA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán Zsóté Sándor rendezésében és a Radnóti Színház vendégjátékában bemutatták Radnóti Színház - Williams Vágyvillamos című darabot.
2012-10-30Zenés párválasztó a Bartók színpadánKözeleg a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza második bemutatója: Erdős Virág Pimpáré és Vakvarjúcska című mesejátéka.
2012-07-16Diplomát ad a színházJúlius 16-án megkezdődött a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza kedvezményes bérletvásárlása. Beszámoló az újdonságokról, a tervezett előadásokról.
2012-06-19Zsiga Föstő a házbanA Bartók színház két bábjátékkal zárja a 2011-12-es évadát. A Tintaló Társulás Zsiga föstő fest című darabja június 18-án volt a színházban. Beszámoló.
2012-06-14Börtönviselt tanmesePálhalmai Büntetés Végrehajtási Intézet sándorházi részlegének színházi köre június 13-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában mutatkozott be "Ma is légy jó, mindhalálig!" című előadásával.
2012-06-08Mosolygyárosok testközelbőlJúnius 4-én újra dumaszínházi előadás volt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Beszélgetés Szupkay Viktorral és Hadházi Lászlóval.
2012-02-25Operettgálával nem lehet bukni!Farsangi operettgála a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2012-01-11Egy szék üresen maradtDumaszínház a Bartók színpadán. A fellépők: Kiss Ádám és Dombóvári István.
2011-12-30Vegyigyümi, szép üvegbenKritika a Nézőművészeti Nonprofit Kft. "A fajok eredete" című előadásáról.
2011-12-05Legkisebbek színháza a BartókbanBeszámoló a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza új kezdeményezéséről, a babaszínház első előadásáról, foglalkozásáról.
2011-11-30Pöttömszínház színre lépA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza újdonsága a babaszínház, melynek első előadását a Mesebolt Bábszínház tartja.
2011-10-17SzőnyegbombázásSzínikritika Pintér Béla és Társulata Szutyok című előadásáról.
2011-09-14Megtartva megújítani..."Új vezetéssel, némileg átalakított struktúrával vág neki a 2011/2012-es kőszínházi évadnak a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza." Beszámoló a színház sajtótájékoztatójáról.
2011-05-31Egy darab is kéne!Jegyzet az Orlai Produkciós Iroda: Nagy négyes című vendégjátékáról. (Kép az első oldalon is.)
2011-05-31Lehetne kevesebb?Beszámoló a Csíki Játékszín Martin McDonagh: Vaknyugat című vendégjátékáról.
2011-05-31Sótlanság több csipetbenBeszámoló a Csíki Játékszín Martin McDonagh: Vaknyugat című vendégjátékáról.
2011-05-24Merlin a tanműhelyben"Lakatosokat és asztalosokat toboroztak a színházban - ez így első olvasatra kissé furának tűnhet, pedig a szombathelyi Weöres Sándor Színház színészei célzottan állították kamaszoknak szánt darabjuk középpontjába a pályaválasztás kérdéskörét. Jordán Tamás Merlinként győzköd, a célközönség szórakozik, avagy tanműhely az egész világ..."
2011-05-18Nye reményesekKritika a Radnóti Színház Spiró György: Prah c. vendégjátékáról.
2011-04-29Elronthatatlan Molnár-remekSzínikritika az Örkény István Színház társulat: Molnár Ferenc Az üvegcipő című vendégjátékáról. A színházi társulat gyárlátogatáson is részt vett a vasműben.
2011-04-29Színművészek látogatása a Vasműben2011. 04.27-én a budapesti Örkény Színház művészei keresték fel a gyárat.
2011-04-19Kertész Géza a színpadonBeszámoló a pesti Gergely Theater vendégprodukciójáról: Francia négyes, avagy négyen a kanapén című bohózat.
2011-03-31Naná, hogy állva vastaps!Színikritika Dan Gordon: Esőember filmje alapján készült előadásról, főszereplők Kulka János és Nagy Ervin.
2011-01-19Antik sztorik, kortárs drámaSzínikritika Stúdió K Színház és a Békés Megyei Jókai színház Téboly Thébában c. közös vendégjátékáról.
2011-01-12Fütyörészve, szépen: minden a semmibenSzínikritika az Örkény Színház Bohémélet c. vendégelőadásáról. A darab főszereplői: Epres Attila, Debreczeny Csaba, Csuja Imre.
2010-12-09A tökélytől kissé keletreSzínikritika a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda vendégjátékáról: Pavel Pavlac: Dolcsaja vita.
2010-11-18Egy zseni a színen...Színikritika Neil Simon A 88. utca foglyai című bemutatóról. A darab a Centrál Színház és az Orlai Produkciós Iroda közös előadása volt.
2010-10-28Jó anyagból jót alkotni...Színikritika az Örkény Színház Ödön Von Horváth: Kasimir és Karoline című vendégjátékáról.
2010-05-17Miss Daisy, és a sofőrjeSzínikritika a Miss Amerika című darabról, amelyet a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház és vendégművészeinek, és a Miss Amerika Jazz Band zenészeinek közös előadásáról.
2010-05-12Szerelmi sokszögekA fővárosi Operettszínház és a Bartók Táncszínház közös előadásában a Miss Amerika zenés vígjáték a Bartók színpadán.
2010-03-31Egy boldog kor levegőjeKritika a Budapesti Kamaraszínház vendégjátékáról: Molnár Ferenc: Liliom.
2010-03-24SÉTAA SÉTA, sajtó és tanulás oktatási programban résztvevő dunaújvárosi középiskolások írásai: Farkas Dávid: Része az örökségnek; Bán Kornélia: Életre kelt darab; Németh Dorina - Gáncs Orsolya: Színház az egész világ.
2010-03-16Színház és tanítás - együttA Bánki Donát Gimnázium és Középiskola 10/A osztálya a Kerekasztal Színház színészeivel beszélgettek a darabról.
2010-03-11Muszáj lesz kérdezni!"Rendhagyó színészórát tartott két napon át a Kerekasztal Társulat. Iskolai erőszak, kirekesztés, tanulmányi kudarcok: rákérdeztek..."
2010-03-11Sötét romantikaA Közép-Európa Táncszínház vendégeskedett a közelmúltban a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Beszámoló.
2010-03-09Duma, duma, duma - némi humorral"Legutóbb Dombóvári István és Kőhalmi Zoltán szövegipari duója érkezett az immár Bartókba költöző helyi dumaszínházba..."
2010-02-25Különös kegyetlenségSzínikritika az Örkény Színház Jógyerekek képeskönyve című zenés előadásáról.
2010-02-23Lart Pour PerpetuumA L'art Pour L'art Társulat előadásáról.
2010-02-18Díva, Made in HungáriaSzíniritika Parti Nagy Lajos: A hét asszonya című darabjáról.
2010-02-01Szteppeltek - vastaps volt a jutalmukKépaláírás. Catherina Gallagher ír sztepptáncos és csapatának műsora nagy sikert aratott a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2010-01-18Mesteri szövegelőkA Dumaszínház két tagja, Hadházi Lászlóé és Badár Sándor vendégeskedett a Bartók Kamaraszínházban.
2010-01-16Bemutató: péntekenA Bartók Kamaraszínház társulata vendégművészekkel együtt készül Tennessee Williams: Az ifjúság édes madara című bemutatóra.
2009-12-08Nekem semmi se jó...Színikritika a Csókol anyád! című előadásról. A két főszereplő Vári Éva és Nagy Evin.
2009-10-30Rendezni vagy nem rendezniA jubiláló Csíki Játékszín vendégjátékáról, Shakespeare: Hamlet.
2009-10-09Stux, maga veszedelmesLemezbemutató turnéját a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában kezdte a millió arcú és hangú Budapest Bár zenekar. Beszámoló a koncertről.
2009-09-18Évadnyitó CsíkszeredábanA Bartók Kamaraszínház vendégjátékkal kezdi az évadot.
2009-06-03Véletlen szavak lépéseiVéletlen képek címmel mutatta be legújabb kortárs táncdarabját az MMNV Társulat május 22-én este a Széchenyi gimnázium aulájában. Beszélgetés Szarka Évával, a koreográfussal.
2009-05-12Álvilági katonákSzínikritika a Szentendrei Teátrum, a Katona József Színház és a Bartók Kamaraszínház közös előadásáról Bernard Shaw: A hős és a csokoládékatona.
2009-04-23Színház volt a legjavábólSzínikritika a Radnóti Színház A. N. Osztrovszkij: Farkasok és bárányok című előadásáról.
2009-04-21Rögtönözni csak pontosan, szépenSzínikritika a Scallabouche Társulat Story Room című, angol nyelvű előadásáról.
2009-04-06Szépséges - fülnek és szemnekHámor József Concerto című etűdsorával vendégszerepelt nálunk a Közép-Európa Táncszínház. Beszámoló.
2009-03-24Nem csak gyerekeknek...A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában a Kaláka együttes tartott mesematinét.
2009-03-11Ki a padon, ki alattaA Hárman a padon című komédiával vendégszerepelt a Bartók színházban Vári Éva, Szilágyi Tibor és Tahi Tóth László. Színikritika.
2009-02-26Kellék az egész világKern András vendégjátéka (A kellékes c.) a Bartók színházban. Beszámoló.
2009-02-04Ha nem tudsz mást...A Bartók Kamaraszínház: Szabó Réka társulata, a Tünet Együttes Alibi című előadásának kritikája.
2009-01-29Kalmár, kincsek nélkülA Centrál Színház előadásában Shakespeare: A velencei kalmár a Bartók színházban. Színikritika.
2009-01-26Magyarország a színenA Bartók Kamaraszínházban bemutatták Hervé: Nebáncsvirág című operettjét.
2009-01-23Kolomposék órája a Bartók színpadánA Kolompos együttes koncertjéről.
2008-12-12A Nyugat nagyhatalomBeszámoló az Örkény Színház Nyugat 2008-1908 című előadásáról.
2008-11-17Még lehetne nagyon jóA Bartók színházban bemutatták Neil Simon: Pletyka című darabját a Madách Színház vendégelőadásában.
2008-11-06Apu, még egyszer!A L'art pour l'art társulat szerepelt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Beszámoló.
2008-10-27Elringató, szép mesékSzínikritika az Örkény István Színház vendégjátékáról (Szép Ernő: Tűzoltó c., Kávécsarnok c.).
2008-06-10Drámai meccs a kamarábanHuzella Péter rendhagyó színházi estje Darvasi László: A titokzatos világválogatott című könyvére épül. Beszámoló az előadásról.
2008-06-09A művészetek nyári ligeteMegkezdődött a Petőfi Művészeti Liget programsorozata. Beszámoló az első koncertekről, előadásokról.
2008-06-05Mono(nő)dráma a vécéajtónBeszámoló Menszátor Héresz Attila Jászai Mari című monodrámájának előadásáról.
2008-06-03Isteni, csodás színjátékBeszámoló a Pintér Béla Társulat "Az Őrült, az Orvos, a Tanítványok és az Ördög című előadásáról.
2008-05-29Generációs prózakoreográfiaA II. Monotáncfesztivál közönségdíjasa: Réti Anna vendégszerepelt a Kártyavár című előadásával a Bartók kamaratermében.
2008-05-22Könnyű pótszerA Bartók Kamaraszínház nagytermében bemutatták - a Madách Színház vendégjátéka - Slade: jövőre, veled, ugyanitt folytatását. Kritika.
2008-05-02Az őrült naplója a klubszínházbanAz MMK Klubszínházi esték sorozatában Körtvélyessy Zsolt előadásában Gogol: Egy őrült naplóját láthatták az érdeklődők. Beszámoló az előadásról.
2008-04-24PoéngyártósorSzínikritika a Vidám Színpad Woody Allen: Semmi pánik című előadásáról.
2008-04-10Dráma és pedagógiaÚj kezdeményezés a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. A Káva Kulturális Műhely úgynevezett színházi nevelési programot, drámapedagógiát és színházi művészetet egyesítő előadást tartott.
2008-04-03A semmittudósA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában, Sándor György humorista "A Semmittudás Egyeteme" című előadásáról.
2008-03-31Tükör által, tisztánSzínikritika az Örkény Színház: Finito című előadásáról.
2008-03-31Jövőre veletek - valhol másholA Budaörsi Játékszín, Bernard Slade: Jövőre veled ugyanitt című előadás, a Munkásművelődési Központ Klubszínházi esték-sorozatban.
2008-03-06MozgásszobrászatA Közép-Európa Táncszínház társulata az "Aréna" című előadásával vendégeskedett a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2008-03-06Dumaszínházasok sikeres DF-foglalásaA Dunaújvárosi Főiskolán bemutatkozó előadást tartott a Dumaszínház.
2008-02-22Pezsgő, buborékmentesA Munkásművelődési Központ Klubszínházi Esték sorozatában a legutóbb Bánfaly Ágnes főszereplésével A moszkvai szépség című előadást mutatták be.
2008-02-14Lámakergető játék a Los AndinossalA színház kamaratermében a Los Andinos együttes bemutatta "Az elveszett láma" című zenés mesejátékát.
2008-02-13Katonás rendbenSzínikritika a Katona József Színház Carlo Goldoni: A karnevál utolsó éjszakája című vendégjátékáról.
2008-01-31Három koporsó - játék a teátrum szélénSzínikritika a Vörösmarty Színház, Egressy Zoltán "Három koporsó" című drámájából készült vendégelőadásról.
2008-01-17A hölgy kacagtatSzínikritika a Bartók Kamaraszínházban és Művészetek Házában bemutatott Robert Thomas - J. Popplewell: A szegény hekus esete a papagájjal című darabról, amely a Budapesti Kamaraszínház vendégjátéka volt.
2007-12-12SúlytalanságbanSzínikritika a Karinthy Színház, Karinthy Ferenc: Leánykereskedő című előadásáról.
2007-11-26Plazmák és plazholnapokSzínikritika a Vörösmarty Színház és a Bartók színház közös, Garaczi László: Plazma című előadásáról. A darabot Valló Péter rendezte.
2007-11-21Plazmavilág - bemutatóGaraczi László Plazma című színművét mutatják be a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. A darab a Bartók és a székesfehérvári Vörösmarty Színház közös bemutatója. A színdarabról.
2007-10-16A szeretet drámájaSzínikritika a székesfehérvári Vörösmarty Színház "Scott McPherson: Marvin szobája" című vendégelőadásáról.
2007-05-17Isten hozta a pécsieketSzínikritika a Pécsi Harmadik Színház Örkény István: Tóték c. előadásáról.
2007-05-14Szokásukhoz híven: elsvédítettek mindentKritika a L'art pour L'art Társulat előadásáról.
2007-05-11Tóték - új bemutatóMájus 14-én mutatják be a Bartók Kamaraszínház és a Pécsi Harmadik Színház közös előadását a Tóték című Örkény István drámából. Beszélgetés a rendezővel, Vincze Jánossal.
2007-04-25Korcs szerelmek szigeténSzínikritika a Pintér Béla Társulat Korcsula című előadásáról.
2007-04-20Alex, Andy, BenSzínikritika a Scallabouche Company Theater: Scabaret című, angol nyelvű vendégelőadásáról.
2007-04-09Tragikus élmény volt a Valahol EurópábanBeszámoló a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában, a Komédiás Magyar Integrál Színház (KOMISZ) előadásáról.
2007-04-06Tóték, ötszereplős változatbanA Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és a Pécsi Harmadik Színház közös produkcióban mutatta be Örkény István: Tóték című darabját.
2007-04-06A csapos közbeszólSzínikritika a szolnoki Szigligeti Színház Molnár Ferenc: Delila című előadásáról.
2007-03-30KórházkabarébanSzínikritika a Tünet Együttes "Priznic" című előadásáról.
2007-03-29Színházi élmény gyerekeknekSzínikritika a pécsi Bóbita Bábszínház "Rigócsőr király" című mesejátékának előadásáról.
2007-03-16Film után színpadon a Butaságom történeteSzínikritika a Karinthy Színház "Butaságom története" című vendégjátékáról.
2007-02-28Irgácson jártunkSzínikritika a Katona József Színház társulatának Portugál című vendégjátékáról.
2007-02-12Négy perc vastapsSzínikritika a Thália Színház "Richard Alfieri: Hat hét, hat tánc" című vendégelőadásáról.
2007-02-08Sétáló guminő - Csak semmi szexet kérem...Színikritika a Vidám Színpad "Cak semmi szexet kérem..." c. vendégjátékáról.
2007-01-15Szervét jutalomjátékaSzínikritika a Radnóti Színház, Luigi Pirandello: IV. Henrik című vendégjátékáról.
2007-01-12Csak egy est voltSzínikritika Pozsgai Zsolt: Szécsi Pál című zenés játékáról (az Aranyvíz Teátrum vendégjátéka).
2006-12-06Így játszik a KatonaSzínikritika a Katona József Színház: William Gongreve: Így él a világ című vendégjátékáról.
2006-11-15Színház, csak cseppnyiSzínikrtika. Shelagh Delaney: Egy csepp méz című darabja a Budapesti Kamaraszínház alőadásában.
2006-11-02"Hibás" életekKritika a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában játszott a Pécsi Harmadik Színház - "A Gézagyerek" című -vendégjátékáról.
2006-10-16Norvég mintákBeszámoló az új - a Vörösmarty Színházzal közös produkció - a Jégszirom című darab premierjéről.
2006-10-12Jégszirom - VallótólA színházi évad első bemutatója (a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában) Valló Péter rendezésében a Jégszirom című előadás. Beszélgetés a rendezővel.
2006-09-20Helyi történet színpadonBeszélgetés Smuk Imrével, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza prózai igazgatójával az idei évadról, előadásokról és tervekről.
2006-07-11Állt a bál a Petőfi ligetbenA Gór Nagy Mária Színitanoda növendékei nyaranta visszatérő vendégei a Petőfi ligetnek. Idén A bál c. táncos előadással szórakoztatták a város közönségét.
2006-06-23Anyám... a szúnyogok!!!Petőfi Művészeti Liget. Színikritika a pécsi Janus Egyetemi Színház Tartuffe című előadásáról.
2006-06-02Először szabadtérBeszámoló a Mozaik Művészeti Fesztivál második napjáról.
2006-05-15Nagyoperett életszerűenSzínikritika a Kaposvári Csiky Gergely Színház "Lili bárónő" című előadásáról.
2006-04-18Győr - jött, táncolt, győzöttA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában ,a Vendégváró program keretében, a Győri Balett társulatának előadását láthatták az érdeklődők. Az előadásról.
2006-04-13Nekünk nyolc!Színikritika a Budapesti Kamaraszínház "Nyolc nő" című előadásáról.
2006-04-03Sötétben tapogatózó színházi előadásSzínikritika a Madách Színház "Peter Shaffer: Black Comedy" című vendégjátékáról.
2006-03-30Madhouse - ez nem az az őrültekházaSzínikritika a Madhouse Company előadásáról.
2006-03-06Makrancos darabSzínikritika a Vidám Színpad William Shakespeare: A makrancos hölgy című vendégelőadásáról.
2006-02-22Édes fiaim: a valódi antiszínházSzínikritika a Madách Színház Arthur Miller: Édes fiaim című előadásáról.
2006-02-21ValóságszínházszigetSzínikritika a Bárka Színház William Golding: A legyek ura című előadásáról.
2006-02-16Vidám, kacagós kísértetSzínikritika a Jászai Mari Színház Noël Coward: Vidám kísértet című vendégjátékáról.
2006-02-07Házassági mókaSzínikritika a Vidám színház - Beaumarchais: Figaro Házassága című előadásáról.
2006-01-18Több mint testőrSzínikritika az Örkény Színház, A testőr című vendégelőadásáról.
2005-12-28Dzsesszre törveSzínikritika a Budapest Táncszínház Diótörő című vendégjátékáról.
2005-12-21Jó Mulatság voltSzínikritika. A Bárka Színház Mrozek: Mulatság című vendégelőadása.
2005-11-30A fémjel garanciaA Bartók Vendégváró sorozatában a Honvéd Táncegyüttes "Mozgásőrültek" című produkcióját adta elő. Kritika.
2005-11-23A színház királyai...Színikritika a Pintér Béla Társulat "Sütemények királynője" című vendégjátékáról.
2005-11-07Hair: látványos, de üresSzínikritika a Vörösmarty Színház "Hair" című musaicel-előadásáról, amelyet a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában mutattak be.
2005-10-26Anna, aki örök - egy izzó előadásA Bartók Kamaraszínházban bemutatták a Budapesti Kamaraszínház vendégjátékában Tolsztoj: Anna Karenina című művét. Kritika.
2005-10-10Harold és Maude: sikere ítélveBeszámoló a Bartók Kamaraszínház és a Budapesti Kamaraszínház közös előadásáról, amivel megkezdődött az idei évad.
2005-07-12Lubickoltak a komédiábanA Petőfi Művészeti Ligetben Kisfaludy Károly Csalódások című vígjátékát adta elő közös produkcióként az Iskolaszínház és a Dunaföldvári Művelődési Központ.
2005-07-04Szókimondó kacagtatás a ligetbenBeszámoló a Petőfi Művészeti Liget nyári programsorozatának első színházi előadásáról: Kárpáti Péter: Miaszerelem?
2005-05-09Konyha az egész világ...Képes beszámoló a tatabányai Jászai Mari Színház vendégjátékáról (Arnold Wesker: A konyha című darabja).
2005-04-25Egy száj, és jó háromszáz fülBeszámoló a Bartók Kamarateremben megtartott "Félbevágott pipafüst" című, Berecz András műsoráról.
2005-04-22Írelécske tanítókereséseA negyedik kapu címú darab a Jászai Mari Színház előadásában. Kritika.
2005-04-13Élethelyzetek "Bozsikos" tálalásbanBeszámoló a Vendégváró program keretében meghívott, Bozsik Yvette Társulat "Bál, avagy a táncos mulatság" című előadásról.
2005-04-05Jóbarátok helyett jó szívvelA székesfehérvári Vörösmarty Színház Tisztelt ház című komédiáját mutatta be a Bartók Kamaraszínházban. Kritika.
2005-04-05Egy tavaszi színházi estAjánló a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza áprilisi kínálatából.
2005-03-04Szép nagy, piros, üres lufiSzínikritika a Bartók Kamaraszínházban játszott Harold Pinter: A szerető című darabjáról. A darab a tatabányai Jászai Mari Színház vendégjátéka.
2005-02-24Egy szép félidő a színházbanA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában a Katona József Színház előadásában, Dosztojevszkij Az idióta című darabot nézhette meg a közönség. Színikritika.
2005-01-27Közepes, de fontos előadásBeszámoló a Budapesti Kamaraszínház, Anna Frank naplója című előadásáról. (Kép az első oldalon is.)
2004-12-10Csonka András jutalomjátékaSzínikritika a Bartók színházban bemutatott Remix - avagy három a nagylány című zenés komédiájáról, a mű szerzője: Verebes István.
2004-11-25Egy ember, mint mi - csak egy másik rendszerben...Színikritika a Bartók Kamaraszínházban bemutatott Egy őrült naplója: Horváth Lajos Ottó előadásában.
2004-11-22Isten óvj a királynőtől!Színikritika a Madách Színház, Eugene Scribe: Egy pohár víz című előadásáról.
2004-11-16Laárék újra - klasszikusok felhigítvaA Bartókban adott műsort a L'art Pour L'art együttes. Beszámoló az előadásról.
2004-11-09Gyerekhódító kicsi hódok a BartókbanRövid kritika a Bartók Kamaraszínház nagytermében bemutatott Két kicsi hód, báb- és színjáték, a Budaörsi Játékszín előadásáról.
2004-06-25"Nincs bennem profi gőg"Beszélgetés Ráckevei Annával, aki idén megkapta a Teátrista Gyűrűt a zsöllyetulajdonosok szavazatai alapján.
2004-06-03Sűrűsödik a Mozaik Fesztivál programjaKépes beszámoló a Mozaik Művézeti Fesztivál programjairól.
2004-05-07Style-exercises in the BartókA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában a Madhouse Theatre Company Shakespeare-összesét adta elő. Színikritika.
2004-04-19Tömegigény utca száz(%)A Bartók Kamaraszínházban bemutatták a Soproni Petőfi Színház és a Radnóti Színház közös előadását: Bástyasétány 77 címmel. Színikritika.
2004-04-14Útmenti filozófia avagy hiteles szociofotóA Pécsi Harmadik Színház mutatta be a Bartókban A Herner Ferike faterja címmel Háy János színpadi művét.
2004-04-07Krimibe oltott filozófiaA Bartók nagytermében a Pécsi Harmadik Színház társulata bemutatta Háy János új drámájának, az A Herner Ferike faterja színpadi változatát. Színikritika.
2004-03-24Veszedelmes vörös (v)ágybanBemutatták a Bartók Kamaraszínházban a Veszedelmes viszonyok című darabot. Színikritika. Ugyanerről: Egyetlen szabály van: "Soha ne légy szerelmes!" = Hét Nap 2004. márc.30.4.p.
2004-03-18Virgoncság - csak címbenA Bartók színházban a tatabányai Jászai Mari Színház adta elő Goldoni darabját. Színikritika. Ugyanerről:Stílusgyakorlatok a tatabányai színháztól. Tévedések vígjátéka = Hét Nap 2004. márc.23.5.p.
2004-03-08Temettük a KopaszkutyátA Bartók Kamaraszínházban Vidnyánszky Attila rendezésében Hobo egyszemélyes játékában a bitófára készülő Villont személyesítette meg. Kritika.
2004-03-05Előadás helyett próba, élmény helyett bosszúságA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában Vidnyánszkí Attila rendezte Hobo-est rendelkezőpróbája volt látható január 5-én. Kritika.
2004-03-02Mezítláb az emberi sorsok vígjátéki határain innen s túlA Bartókban bemutatták a Neil Simon: Mezítláb a parkban című darabját, a Tatabányai Jászai Mari Színház előadásában. Színikritika.
2004-02-13A Katona nemes bosszújaA Bartókban bemutatták Kleist darabjából A bosszú címmel készült színművet. Kritika.
2004-02-04Csak Gálvölgyi nem alkudottA színházban Arthur Miller: Alku című darabját mutatta be a Madách szíház. Kritika.
2004-02-02Színtiszta alibi volt az egészSzínikritika a Magyar Színház társulata által a Bartókban előadott Godspell című musicalről.
2004-02-02A gyakorlatokra fogékony volt a közönségHétfőn este a Bartókban a Komédium vendégjátékaként Raymond Queneau : Stílusgyakorlat a 401-től c. előadást láthatta a közönség.
2004-02-02Az átváltozás bonyodalmai...A Magyar Színház előadásában a Godspell c. "Isteni rockjátékot" nézhették meg a dunaújvárosiak.
2004-01-28Bán, Dörner, Gáspár - három királyokA Bartókban vendégszerepelt Bán János, Dörner György és Gáspár Sándor Stílusgyakorlatok c. előadásával. Kritika. (kép az elős oldalon is)
2004-01-12Nesztek, itt a Fekete tejetek!A Katona József Színház 10-én mutatta be a Bartókban a Fekete tej c. színművet.
2003-12-12Rekeszizmok terheléspróbájaA Bartók Kamaraszínházban a L'art pour l'art társulata nevettette meg a közönséget. Kritika.
2003-11-14Galla a szépségét csillogtattaBeszámoló Galla Miklós önálló estjéről.
2003-11-05Mezítláb, rekeszizomgörccselNiel Simon Mezítláb a parkban című vígjátékát játszották a Bartók színházban. A Tatabányai Jászai Mari Színház vendégjátéka. Kritika.
2003-10-30Történelmi fricska Bulgakov ürügyénA Kecskeméti Katona József Színház vendégelőadásában , Bulgakov: Álszentek összeesküvése című darabot játszották a színházban. Kritika.
2003-10-15Levente: szabad egy táncraLevente Péter és Döbrentei Ildikó előadása a Bartóban. Kritika.
2003-10-10Tisztes színházi kezdésOktóber 1-jén a Madách Színház bemutatásában, a Sosem lehet tudni című darabot bemutatták a Bartók színpadán. Kritika. Kép.
2003-10-09Nem habkönnyű ez a komédiaOktóber 10-én lesz a Remix, avagy három a nagylány ősbemutatója a Bartók színházban. Beszélgetés a darab rendezőjével, Szurdi Miklóssal. Kép.
2003-06-07A kamraszínházban Dürrenmattot játszottakMozaik Művészeti Fesztivál.
2003-05-02Valami minőséget képviselniA Pogánytánc című darabot bemutatták a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Beszélgetés a darab egyik szereplőjével, Söptei Andreával.
2003-02-18Vagina monológok - telt házA Bartókban bemutatták a Vagina monológok c. darabot.
2002-12-10Betonkoszorú, nagyszínpadraA Vasas Táncegyüttes minden generációja szerepel a Betonkoszorú című táncszínházi produkcióban.
2002-04-05Nagyon kikaptuk!A Bartókban az Új Színház vendégjátéka Goldoni: Chioggiai csetepaté c. komédiája.
2002-03-29Hagyomány: a színházA Madách színház vendégjátéka, a Hegedűs a háztetőn c. darab a Bartókban.
2002-03-01Viharos vastaps: GarasnakA Bartókban a Katona József Színház Shakespeare: Vihar c. darabját adta elő. Kritika.
2002-02-04A darab talált - süllyedt!A csábítás művészete c. darabot játszották a Bartókban. Kritika.
2002-02-01Bizarr szituációk anatómiájaA színházban bemutatták A csábítás művészete című darabot.
2002-01-31Minden hatalom meztelenA Bartókban bemutatták Andersen: A császár új ruhája című darabot. Beszélgetés a darab rendezőjével Adorján Viktorral, aki egykor dunaújvárosi volt.
2002-01-31Zöld, aranysárga, püspöklilaA Bartókban bemutatták Andersen: A császár új ruhája c. darabot.
2002-01-09Chicago messze vanA Bartókban bemutatták a Chicago című musicalt. Kritika az előadásról.
2001-12-21Csillogó, varázsos talizmánA Katona József Színház vendégelőadásáról, Nestroy zenés-táncos komédiájáról A talizmánról. Kép az 1. oldalon is.
2001-12-14Akkor most pour a l'art?A szerdai L'art pour l'art előadásáról.
2001-12-04Eszenyi, szving, show, pingvinEszenyi Enikő előadása a Bartókban, a "PingSzving". Kritika.
2001-11-28A hóhér, aki utálja PárizstA Katona József Színház hétfői vendégjátékáról, Hamvai Kornél Hóhérok hava c. darabjáról.
2001-11-16Ványadt bácsiA Radnóti Színház Bartók-beli Ványa bácsi előadásáról.
2001-11-14Csehov, az örök klasszikus és renitens szerző: ma is!A Radnóti színház hétfői vendégjátékáról, a Valló Péter rendezte Ványa bácsiról.
2001-11-02Elkocsmálkodott életünkrőlA Bartókban hétfőn a Katona József színház vendégelőadását a Portugált láthatták az érdeklődők.
2001-06-05Színház volt, világ!Beszámoló a Komédiás ünnepről.
2001-06-02Világok találkozásaBeszámoló a június 1-3 között megrendezett Komédiás Ünnepről.
2001-06-02A villejuifiek is kíváncsiak az ünnepreA franciaországi partnertelepülés, Villejuifi delegációja érkezett a városba, hogy részt vegyenek a Komédiás ünnepen.
2001-05-28Shakespeare ismét életközelbe kerültA Kortárs Művészeti Intézetben a 7Főszín társulat előadta, Shakespeare Hamlet című drámáját.
2001-04-04Bandó korosodva is NagyA Bartók Kamaraszínházban Nagy Bamdó András szórakoztatta a közönséget.
2001-02-14Komédia, de nem "dell arte"Február 12-én bemutatták Spiró György: Kvartett c. darabját, a Budapesti Kamaraszínház és a Pécsi Harmadik Színház előadásában.
2000-06-15Versek után Szókratész. Jordán kétszer is: idő- és érzelmi alagutak a különös máhozJordán Tamás És Sebő Ferenc József Attila-estje, Szókratész védőbeszéde a múzeumkertben a Komédiásünnep jegyében.
2000-06-14Anton Pavlovics szelleme: Csehov-egyfelvonásosok a beregszászi magyar színház társulatárólA beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház társulata előadásáról, melyet a színházi fesztivál alkalmából tartottak az MMK udvarán.
2000-05-31Az emlékezés történetérőlA Pesti Színház vendégjátékával, Harold Pinter Árulás c. színművével ért véget az évad a Bartók színháztermében.
2000-05-11"Idetotyi, tilitoli, subidubi": A Vidám Színpad kabaréja a dunaújvárosi Bartók színpadánA Vidám Színpad keddi vendégjátékáról.
2000-05-10"Világteremtő" nyelv és stílFábry Sándor humorista estje volt a Bartókban.
2000-05-08Most győzőtt a profizmus: "A muzsika hangja": operettszínházA csütörtöki operettszínházi vendégjátékról.
2000-04-14Gegparádé, mint mindig: Sajátos "történelmi tabló" a L art pA L art pour l art Társulat dunaújvárosi vendégjékáról.
2000-04-06A zseniális smúzzongorista: "Szomorú vasárnap" a Vidám SzínpMüller Péter: Szomorú vasárnap c. zenés darabját mutatta be a Vidám Színpad a Bartókban.
2000-03-28Tökéletes téboly, szégyenútA Budapesti Kamaraszínház szombati előadásáról. Spiró György: Honderű c. színdarabjának előadásáról.
2000-03-09A végén mindenki boldog: A Kolibri Színház vendégjátéka a dunaújvárosi BartókbanA Kolibri Színház vendégjátéka volt kedden: Bakkfy és a csúnya királykisasszony c. mesejáték.
2000-02-15Színre vinni az örök csodát: "Angyali üdvözlet": remeklés a dunaújvárosi Bartók kamaratermébenPaul Claudel drámáját mutatta be a Bartókban a Merlin Színház és a Pécsi Harmadik Színház társulata.
2000-02-08Abszurd? Dehogy, realista: Remek "Striptease" a KomédiumtólSlavomir Mrozek: Striptease előadása, a Komédium vendégjátékáról.
2000-01-26A kavarás magasiskolája: "Máli néni" Dunaújvárosban: hála, köszönet Molnár PiroskánakFüst Milán komédiáját vitte színre a Színházi Páholyok Társasága.
2000-01-25Egy hosszút és két rövidet: Márton partjelző fázik: Merlin-rA Merlin Színház dújv-i előadásáról.
1999-12-17Egyetlen iszonyú esemény: A Budapesti Kamaraszínház vendégjátékaJosef Hader - Alfred Dorfer: India c. darabját adták elő.
1999-12-09Pedig ki se kellett lépnünk: "Alma és hold a tükrömben"A Levendulaszínház gyermekelőadásáról.
1999-10-27Végre: varázsos mesefüzér. Moshatótól Kamufliig: a KolibriA bp-i Kolibri Fészek vendégjátékáról: Ende: A varázslóiskola c. könyvéből dolgoztak fel 3 mesét.
1999-05-17Azt kaptuk, amire vártunk...Bajor Imre és Koós János estjéről.
1999-05-03Évadzáró: Zűrzavaros éjszakaCaragiale: Zűrzavaros éjszaka c. komédiájával vendégszerepelt a Radnóti Színház a Bartókban. Kritika.
1999-03-23Rekeszizmom (is) szálkásFábry Sándor, Nagy Bandó András és Nagy Natália közös estjéről.
1999-03-17Mesterkurzus - többszörösen isA Pesti Színház vendégjátékáról: Terence McNally Mesterkurzus.
1999-03-11Tényleg, de jó volt nekünkA pesti Színház Terence Mcnally Mesterkurzus c. színművét mutatta be a Bartókban. Kritika.
1999-03-09Tigris lesz, csakazértisA Pécsi Harmadik Színház A gyáva kistigris c. zenés-mesejátékáról.
1999-03-05Sikeres bátorságpróbaA pécsi Harmadik Színház szerdán A gyáva kistigris címmel zenés-darabot mutatott be a gyerekeknek a Bartókban.
1999-03-04Megunhatatlan gyakorlatokA Komédium Színház vendégelőadásáról. Raymond Queneau Stílusgyakorlatát mutatták be.
1999-03-02"Könózás": egy játék, amin cseppet sem...Raymond Queneau Stílusgyakorlatának előadásáról.
1999-02-24A vurstli, a falu, a nagyvilágA Levendula Színház "Hol van a világ vége?" c. bábjátékáról, mellyel a Bartókban szerepeltek.
1999-02-12A testet öltött borzalomA Honvéd Színház Süsü, a várvédő c. mesejáték-előadásáról.
1999-01-20"...üvöltene, de csak suttog"Hobo estje Viszockij dalaiból a Bartók színpadán. Kritika.
1999-01-19Megtörni a megtörhetetlentBródy Sándor:A tanítónő c. színműve a Kaposvári Csiky Gergely Színház előadásában. Kritika.
1999-01-08Színház az egész évadbanA Bartók színházi tervei májusig.
1998-12-18"Akármit tesz bolond, bölcs"A Lőrinci Színpad dújv-i szerdai vendégjátékáról: a Só című mesejátékot adták elő.
1998-12-11Legalább fogalmunk lehetA Vidám Színpad Kóserkabaré c. előadásáról.
1998-11-28Diákok matinéja diákoknakA Budapesti Énekes Iskola diáktársulata C. W. Gluck A rászedett kádi c. vígoperát mutatta be.
1998-11-19217 vicc és utána az özönA Vidám Szinpad előadásáról.
1998-11-13Langusztából krumplilevesA Pécsi Nemzeti Színház vendégjátékáról: a Csárdáskirálynőről.
1998-11-12A hetykeség korának végeA Holló Színház társulatának vendégjátékáról.
1998-10-30Gyémántból nőtt dalokkalFöldes László "Légy ostoba" c. József Attila- estjéről.
1998-10-14Rangról, pénzről, praktikárólA kaposvári Csiky Gergely Színház vendégjátékáról. Goldoni Mirandolináját adták elő.
1998-10-08A földöntúli hang színházaJapán bábcsoport lépett közönség elé kedden a Bartókban. A "Kichion-Kai" bunraku-bemutatójáról. Magyarországon csak Dújv-ban tartottak előadást.
1998-07-24Mint kisgyerekek a kanyarónA népfőiskola idén Adonyban rendezte meg a színjátszó tábort.
1998-07-01Illően gyalázatos publikumA Kortárs Művészeti Intézetben tartott színházi előadásról: Peter Handke Közönséggyalázás.
1998-05-15Zene, (jó) tánc és közhelyekA Madách Színház Isten pénze c. musicaljéről.
1998-05-06Szerepek, cserék:pocsékA Vidám Szinpad előadásáról: Négy meztelen férfi.
1998-04-21A kiszámíthatatlan színházA Dújv-ban tartott Fejér megyei diák-színjátszók találkozójáról.
1998-04-16Létével provokál, fenyegetA Katona József Színház vendégjátékáról: Gombrowitz Yvonne, burgundi hercegnő.
1998-04-08Két tojás butuska történeteA Madách Kamara Örömszülők c. előadásáról.
1998-03-30Eddig ismeretlen fordításA Honvéd Táncszínház csütörtöki vendégjátékáról.
1998-03-27A nagy népi buhera csődjeÖrkény István Kulcskeresők c. színművével kezdődött a Bartók tavaszi bérletsorozata, a Katona József Színház előadásában.
1998-03-23Változatlan koncepcióval, változatos...A Tavaszi bérlet sorozatáról.
1998-03-11Az egyszemélyes színházA Vidám Színpad előadásáról: Ray Cooney Család ellen nincs orvosság.
1998-03-09Szimpla helyzetből mindentA Lart pour lart Társulat előadása Dújv-ban. Kritika.
1998-03-06Köszöntsük fel Bors nénit!A Kolibri Színház társulata Nemes Nagy Ágnes és Novák János Bors néni c. zenés mesejátékát adta elő a Bartókban. Kritika.
1998-02-19Játék és/vagy ütyülüpütyülüA miskolci Csodamalom Bábszínház Jancsi és Juliska c. bábelőadásáról.
1998-02-06Ennyi elég a boldogsághozA Lőrinci Színpad Mátyás mesék c. előadásáról.
1998-02-04Csak egy csavar a végén...Robert Thomas Szegény Dániel c. darabjának előadásáról.
1998-01-29Ismét Cooney-komédia... Színház könnyű panelbólJanuár 27-én, kedden este a Vidám Színpad társulata tolmácsolta Cooney Pénz áll a házhoz című vígjátékát a Bartók színpadán.
1997-12-09Csukd be jól a park ajtaját!A Karinthy Szinpad előadása Karinthy Frigyes írásaiból. Kritika.
1997-12-01Végre egy vérbeli vígjátékA Radnóti Szinpad előadásáráról: Molnár Ferenc A jó tündér.
1997-10-21Megmentették a mulatságotJean Poiret Örült nők ketrece c. komédiájával vendégszerepelt a Bartókban a Karinthy Színház társulata. Kritika.
1997-10-10Az ablak az oka mindennekA József Attila Színház előadásáróL: Cooney: A miniszter félrelép.
1997-06-05Vérszegény hacacáré-hakniA Vidám Szinpad évadzáró kabaréja a Bartókban. Kritika.
1997-05-22És erről a nyájas olvasó nem tehet...A Mikroszkóp Szinpad "kabaré" műsoráról, melyet a Bartókban tartottak.
1997-05-12Egyetlen hatalmas történetHofi Géza Élelem bére c. előadása a Bartókban.Kritika.
1997-05-02A tiszta őrület csillogásaA Dunaferr támogatta tavaszi bérleti sorozat utolsó előadásáról: Katona József Színház: Yasmina Reza Művészet c. darabja.
1997-04-16A Madách antievangéliumaA Madách Színház vendégjátéka a Bartókban: Mária evangéliuma c. rockopera.
1997-04-01Ki a bűnös - és ki nem?A Katona József Színház Kleist: Eltört korsó c. darabját játszotta a Bartókban. Kritika.
1997-03-27A gyümölcsfalvi forradalmárRodari Hagymácskája a Bartókban a Maszk Bábszínház előadásában. Kritika.
1997-03-21Parádés "Abszolútparádé"A Bartókban szerepelt a Lart pour lart Társulat. Kritika.
1997-03-19Ha egy színész elszabadulA pestlőrinci Lőrinci Szinpad Grimm-meseadaptációja a Bartókban. Kritika.
1997-03-07Meg kellett volna szakadni,...A Dunaferr támogatta bérleti előadások első darabjáról: Csak semmi sex, angolok vagyunk.
1997-02-28Lefeküdni a közönségnekBajor Imre és Koós János estje a Bartókban. Kritika.
1997-02-27Elegyes egyszemélyes játék,...Komor László Bábovi Bábszínháza a Bartókban. Kritika.
1997-02-05Az öröm ölte meg,úgy írjákDürrenmatt Az öreg hölgy látogatása c. tragikomédiája a kaposvári színház előadásában a Bartókban. Kritika.
1997-02-01képaláírásA Honvéd Együttes a János vitéz c. zenés-táncos mesejátékkal vendégszerepelt Dújv-ban.
1996-12-16Kulka János, és szerelmeiBarta Lajos Szerelem c. színművét mutatta be a Radnóti színház és a Soproni Petőfi Színház.Kritika.
1996-11-20A lassan sülledő ÜvegcipőA kaposvári Csiky Gergely Színház előadásáról:Molnár Ferenc Üvegcipő.
1996-11-19Mesehíd címmel...A Mesehíd rendezvénysorozat első bemutatói: Három kicsi kecskebak, Kolontos Palkó.
1996-11-12Elmaradt a világszám(is)A Veszprémi Petőfi Színház Bohócparádé c. produkciója a Bartókban. Kritika.
1996-11-11"...urambocsá röhögtető..."A Bp-i Kamaraszínház Jean de Letraze Kié a baba?c. darabjának előadásáról.
1996-10-30Tíz pici gyilkos meg a halálA kaposvári Csiky Gergely Színház "Tíz kicsi néger" c. darab előadásáról.
1996-10-18Álomjáték: a csudák világaA Figurina Bábszínház Eszti álma, avagy Misitátá Pipi?! c. darabjának előadásáról.
1996-10-15Szellem, ötlet: merre jártok?A Madách kamara Mese habbal c. előadásáról.
1996-05-24Zsúfolt térben felemás játékA Madách Színház Macskák c. előadásáról.
1996-05-13Csak Mikó István hiányzottMikó István estje a Bartókban. Kritika.
1996-05-10A zsarnok(ság) komédiájaA Katona J. Színház Moliere A fösvény c. komédiájának előadásáról.
1996-05-03Többször lent, olykor fent...A Bartók-beli Körmendi-kabaréról.
1996-04-22Képaláírás: középiskolás színjátszó csoportA megyei diáknapokon minősítést szerzett középisk. Színjátszó csoportok adtak kisgálát szombaton a Bartókban (5 dújv-i társulat).
1996-04-19A színház és a rutin mérkőzésén...A Madách Színház Vörös és fekete előadásáról.
1996-04-09Kintről hallani a fejszeszótA Katona József Színház Cseresznyéskert előadásáról.
1996-03-22Túlélni nevetve, könnyedénA Madách Színház Kaviár és lencse c. előadásáról.
1996-02-29Tavaszi bérlet, támogatássalA tavaszi bérletes előadássorozatban a bp-i Katona József Színház s a Madách vendégszerepel. A sorozatot a Dunaferr támogatja.
1996-02-26Tippek kezdő humoristánakMaksa Zoltán és csapata lépett fel a Bartókban. Kritika.
1996-02-14Hecsedlilekvár és dalbetétA Csipkerózsika mesemusical előadásáról.
1996-02-12Játék - feszültség nélkülA BP. Táncszínház fellépéséről. Kép az 1. oldalon is.
1996-02-01Nagy bandó, a maradandóA Nagy Bandó-estről.
1996-01-26A veszprémiek legalább jól énekelnekA veszprémi Petőfi Színház vendégjátékáról: Bál a Savoyban.
1995-12-15Nem félünk a farkastólGothár Péter rendezésében láthatjuk a Bartókban Albee:Nem félünk a farkastól c. darabját.Interjú a rendezővel.
1995-12-04Gonosz, színigaz kórképTudós nők: a Thália Színház vendégjátékáról.
1995-11-30Zenés, táncos mesevarázsA Honvéd Táncszínház János vitéz előadásáról.
1995-11-25Dunaújváros színházi élete(IV.) Együtt írjuk a város történetétA 70-es évek Bartók-beli előadásairól. 74-75-évad Művészpresszó-sorozat. 1978 táncszínházi bérlet.
1995-11-02A nerc is megkerült végülA Bp-i kamaraszínház Szerelem óh! c. musicaljéről.
1995-10-18Mesenincs szép meséjeA Közép-Európa Táncszínház Mesenincs királyfi c. zenés mesejáték előadásáról.
1995-07-28Két nagy mítosz, két játék...A középiskolás színjátszó tábor a világ teremtését s az ember fejlődését, életútját dolgozza fel.
1995-07-22Színjátszótábor - igény lenne,...Szmodics László táborvezető az idei színjátszótábor (Iváncsán) foglalkozásairól, melyet dújv-i és sárbogárdi diákoknak tartanak. Szmodicsról kép.
1995-05-24Röhög az egész színházA L art pour l art társulat előadásáról.
1995-05-16Minden romokbanA Radnóti Színház és a Soproni Petőfi Színház közös előadásáról: Gogol Háztűznézőjéről.
1995-05-15Az élő indián legendaPénteken volt a provoi Brigham Young Egyetem táncos, zenés műsora.
1995-04-27Hosszú, keserves játékA Harlekin Színház Koldus és királyfi előadásáról.
1995-04-05El a Földről!A Harlekin Színház előadásának: A kis hercegnek a kritikája.
1995-03-30Lekváros flekkenA Veszprémi Petőfi Színház Az ördög három könyve c. mesejátékáról.
1995-03-28A befejezetlen életA Budapesti Kamaraszínház Ványa bácsi előadásáról.
1995-03-27Matyi a királyA Honvéd Együttes "Eredeti Magyar Regéje" (Lúdas Matyi) c. előadásról.
1995-03-22Jön Ványa bácsiProdukciócsere a Bartók és a Budapesti Kamaraszínház között: A Ványa bácsi előadás jön, a Kopogós römi megy.
1995-03-16Remekművet vagy jól...A Veszprémi Petőfi Színház Hamlet előadásáról.
1995-03-13Adáshiba, sok hibávalA Karinthy Márton rendezte Adáshibáról.
1995-03-09Szex, erőszak, hatalomA Budapesti Kamaraszínház Oleanna c. kétszemélyes darabjáról.
1995-03-01Színházi napok DunaújvárosbanHarmadszor rendezi meg a Bartók a tavaszi színházi napokat. A programról (márc.-ápr. végéig).
1995-02-24Csak a játék segíthetA Budapest Kamaraszínház Közép-Európa Táncszínházának Hová, hová Hétrőfös? c. előadásáról.
1995-02-07Bűnös és/vagy áldozat?A Budapesti Kamaraszínház Yerma előadásáról.
1995-01-23Mókus, Csibili, meg az unalomGuy Foissy művének szinházi előadásáról.
1995-01-18A Figurina parádés "ráadása"A Figurina Bábszínház Mit ér a medve, ha zöld c. mesejátékáról.
1995-01-12Sikert csak a közönség érhet elNándori Ferenc az egyik alapítója a Free-Art nevű amatőr színjátszócsoportnak. Újjászervezte a csoportot a Hit Gyülekezet tagjaiból.
1994-12-22Fergeteges L art: pour absurdA L art pour l art Társulat előadásáról.
1994-12-09Ez nem McMurphy voltA Vörösmarty Színház Kakukkfészek előadásáról.
1994-12-05Piti sorsok a szinpadonA dunaföldvári Játékszín előadása a Bartókban.
1994-11-23Majdnem üres a szinpadA diákszínjátszás lehetőségeiről, kísérleteiről.
1994-11-16Páratlan komédiaA Madách Kamara Páratlan páros c. előadásáról.
1994-11-09Krimimese, jó zenévelA zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Macskakalandor O. K. c. "akciómeséjéről".
1994-10-21Egy választás hibájaA Karinthy Színház vendégjátéka: Neil Simon:A nagymama soha.
1994-10-20Nem csak állatmeseA Figurina Bábszínház gyermekelőadásáról.
1994-10-14Operett erényekkelA Tatabányai Jászai Mari és a Soproni Petőfi Színház Zsuzsi kisasszony c. előadásáról.
1994-10-03Mese, játék, varázslatA Terézvárosi Kisszínház gyermekelőadásáról: Mese a fekete cilinderről.
1994-04-28Káprázatos KukacmatyiA Kolibri Színház vendégelőadása: Lindgren a Kukacmatyi c. műve.
1994-04-26Minden jó, ha...A székesfehérvári amatőr színpadok estje, melyet a Bartókban szervezett a népfőisk.
1994-04-15Gogo és DidiRecenzió a szlovákiai Jókai Színház Beckett: Godot-ra várva című darabjáról.
1994-04-14Szép, kacagtató játékA Radnóti Színpad Szép Ernő Vőlegény c. vígjátéka
1994-04-13A hatalom vágóhídjaA Budapesti Kamaraszínház II. Edward angol király c. darabjának előadása.
1994-04-12Komáromi kettősA Komáromi Jókai Színház Popfesztivál és a Go-dotra várva c. előadásáról.
1994-04-02Kaposvári KoldusoperaA Kaposvári Csiky Gergely Színház vendégjátéka, a Koldusopera.
1994-03-25Nem csak vígjátékKnoblauck:A faun c. darabja a Budapesti Kamaraszínház előadásában
1994-03-16Lear: líra és vérTavaszi Színházi Napok sorozatindítója: Shakespeare Lear királya a Veszprémi Petőfi Színház előadásában
1994-03-16Zenés ajándékA Ba-Ha-Ma Bábegyüttes Moha és Páfrány előadása
1994-03-05Szívszorító remeklésEsterházy: Fuharosok regényéből készült monodráma előadás
1994-03-05A nagy tévéMikó-kabaré
1994-03-02A Sziget-kék zátonyonA Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház gyermekelőadása: Szabó Magda: Sziget-kék.
1994-02-19Az ügynök kapufájaMiller: Az ügynök halála a Veszprémi Petőfi Színház előadásában.
1994-02-02Kötekedni jóA Tatabányai Jászai Mari Színház, Népháztársulata mutatta be Noel Coward Magánélet c.darabját.
1993-12-01Színház, BKMHA Madách Kamara musicalje: Apácák a pácban.=Apácák a pácban /-ny- =AH 93. dec. 1. 5.p. A Szolnoki Szigligeti Színház XIV. René c. vígjátéka = Rendezetlen René / -boda- =AH 93.dec. 2. 5.p. Kaposvári vendégjáték: Szép özvegy = Kislelkűek és újítók /-nyulasi- : AH 93. dec. 24. 5.p. A jövő év iskolaszínházi s bemutatószinpadi bemutatójáról /Ny. Zs. =AH 93. dec. 29. 5. p.
1993-11-20Matyi győzöttA Honvéd Táncszínház és a veszprémi Petőfi Színház produkciója a Lúdas Matyi a Bartókban.
1993-11-05Színház, BKMHA Szalakóta Bábszínház Csalóka Péter bemutatója = Csalóka-varázslat/-nyulasi- : AH 93. nov. 5.5.p. Harlekin Gyermekszínház Kincskereső kisködmön előadása = "Jónak lenni nehéz"/-nyulasi : AH 93. nov. 25. 5.p. A Holló Színház előadása = Több, mint kacaj /-nyulasi- : AH 93. nov. 27. 5.p.
1993-10-22A bolond lányMadách Színház : A bolond lány előadása. Kritika.
1993-10-12Színház, BKMHA Kamaraszínház bemutatója: Rosmersholm.= Ros- mersholm, az örök/-boda- : AH 93. okt. 12. 5.p. A Veszprémi Petőfi Színház: Csipkerózsikaland c. előadása = Csipkerózsikaland/-nyulasi- : AH 93. okt. 22. 5.p. A Harlequin Gyermekszínház Micimackó előadása.= Micimackó, az ál/-ba- : AH 93. okt. 29. 5.p. Veszprémi Petőfi Sz.: Gizella c. rockoperája = Gizella, a rocksztárocska/-nyulasi- : AH 93.okt. 15. 5.p. 15. 5.p.
1993-09-03BKMHOkt. elején a Bartók évadnyitó előadása.Interjú az igazgatóval =Sűrű, izgalmas évad/-nyas- :AH 93. szept. 3. 5.p. A Bartók Kamaraszínházat felvették a Magyar Színházművészeti Szövetségbe =Szövetségben a Bartók: AH 93. szept. 17. 5.p.
1993-06-25Galla a HollóbólA Holló Színház előadása a Bartókban. Kritika.
1993-06-10Évadzáró után - felújítások előttBeszélgetés Smuk Imrével a BKMH ig. helyettesével, az évad eredményeiről, az iskolaszínház, a kamaraszínház előadásairól, szakmai elismertségükről.
1993-05-28Parádés évadzáróA Petőfi Színház Hrabal előadása a Bartókban. Kritika.
1993-05-25Bakterház - maradA Budapesti Kamaraszínház Indul a bakterház c.előadása a Bartókban. Kritika.
1993-05-21Inkább a zsarukA Mikroszkóp Színpad Zsarukabaré c. előadása a Bartókban. Kritika.
1993-05-14Csizmás, a vakmerőAz Arany János Színház Csizmás Kandúr vendégjátéka a Bartókban. Kritika.
1993-05-11Csipetnyi pokolA szolnoki színház Üvegcipők c. előadása a Bartókban. Kritika.
1993-04-30"Festett boldogság"A Szolnoki színház Dollárpapa előadása. Kritika.
1993-04-30A képzelet léghajójánA Holló együttes gyermekműsora a Bartókban. Kritika.
1993-04-20Bóbita-varázslatA pécsi Bóbita Bábszínház Hókirálynő előadása a Bartókban. Kritika.
1993-04-06Mese az állatkertrőlA Komédium Színház darabja a Bartókban: Mese az Állatkertről. Kritika.
1993-04-02Minden lekopikA Kaposvári Csiky Gergely Színház Éjjeli menedékhely előadása a Bartókban. Kritika.
1993-03-30Shirley, a lázadóWilly Russel darabja, a Shirley Valentin a Bartókban. Kritika.
1993-03-30Pannalal babáiA Bartókban vendégszerepelt a svájci Panals Puppers bábegyüttes. Kritika.
1993-03-26"Edit itt van"A Domján Ediit-emlékestről.
1993-03-19Clavigo példájaA Radnóti Színház vendégjátéka Goethe Clavigo c. drámája a Bartókban. Kritika.
1993-03-19Hófehérke kell!A kecskeméti Ciróka Bábszínház Hófehérke és a hét törpe előadása a Bartókban. Kritika.
1993-02-25Lúdas Matyi meg a karateKritika a Lúdas Matyi c. mesemusical-ról.
1993-02-23Igazi játékA Veszprémi Petőfi Színház Lúdas Matyi előadásá-ról. Kritika.
1993-02-16Szomorú-szép játékA Katona József Színház Miképpen most az Akárki c. dráma-moralitásjáték premierje. Kritika.
1993-01-29Kísérlet az egész világA Veszprémi Petőfi Színház vendégjátéka : a Börtönmusical. Kritika.
1993-01-29Mese - játék nélkülA Budapesti Kamaraszínház és az Arany J. Színház közös gyermekelőadása: Csukás István: Ágacskája.
1993-01-22Twist, az örök vesztesA Harlekin Gyermekszínpad Twist Oliver előadása a Bartókban. Kritika.
1993-01-15Szeretlek, cirkusz, de...A Szolnoki Szigligeti Színház előadása a Bartókban. Pozsgai Zsolt: Szeretlek, cirkusz! Kritika.
1992-12-22JajdejátékokA Veszprémi Petőfi Színház vendégjátéka a Nebáncs. Kritika.
1992-12-18A disznókat leölik, ugye?A székesfehérvári Vörösmarty Színház előadása: Czakó Gábor: Disznójáték. Kritika.
1992-12-15Hétrőfös másodszorA Közép-Európa Táncszínház "Hová, hová Hétrőfös"c. gyermekelőadása a Bartókban.
1992-12-04R.m.r.p.b.r.Hofi Géza a Bartókban. Kritika.
1992-11-27Örkény nem hibázottA székesfehérvári Vörösmarty színház vendégjátéka Örkény : Macskajáték. Kritika.
1992-11-27Kemény, az örök nyerőKemény Henrik gyermekelőadása a Bartókban. Kritika.
1992-11-17Színház - igazibólA Kaposvári Csiky Gergely Színház gyerekdarabja a Szélkötő Kalamona. Kritika.
1992-10-30Jól kisütötték!A Figurina Bábszínház Jancsi és Juliska előadása.
1992-10-27Kaposvári krétakörA Kaposvári Csiky Gergely Színház szerdai vendégjátékáról: A kaukázusi krétakörről.
1992-09-22Csirkefej: színház és...Spiró:Csirkefej c. tragédiája a Katona József Színház előadásában. Kritika.
1992-09-11Uj név, új tervek1992. szept.1-én megalakult a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza a BBMK jogutódjaként. A változásokról, az új évad rendezvényeiről.
1992-06-26Színes színész-estCsákányi Eszter és Kulka János Miért kell a szerelem c. előadóestjéről. Kritika. Az Uitz Teremben tartották.
1992-05-19Az évadzáró hősszerelmesÉvadzáró előadás a Bartókban. Az Arizona Színház előadása= Neil Simon: Az utolsó hősszerelmes.
1992-05-05Hogy megmenekülhessünkA Közép-Európa Táncszínház bemutatója: A vérnősző barom visszatér címmel, Énekes István koreográfiájával.
1992-04-24Film a színházbanA kaposvári Csiky Gergely Színház Kakuk Marci előadása. Kritika.
1992-04-03Korrajz a diktatúrárólA kaposvári színház Ivo Bresan Paraszt Hamletje. Kritika.
1992-03-31Merész váltásokkalA székesfehérvári Péntek 3 teátrum, a szintén székesfehérvári Kölcsön Színház, s a dunaföldvári Játékszín előadása, a BBMK-ban.
1992-03-27Csalódásra nem volt okA kaposvári színház Moliere: A mizantrőp c. előadásáról. Kritika.
1992-03-20Magány és színházA Szolnoki Szigligeti Színház előadása, Márquez Száz év magány c. műve alapján.
1992-03-19KörtáncA Bartók Béla Művelődési Központban Arthur Scnitzler Körtánc című darabját mutatta be nagy sikerrel a bécsi Theater Wien 90 társulata, német nyelven.