Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

323 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2021-12-13Pantaleon élete (képaláírás)Misztériumjáték keretében mutatták be Szent Pantaleon életét és munkásságát pénteken délután a Munkásművelődési Központban a városalapítók egyesületének tagjai. (teljes szöveg)
2021-08-24Filmet készítettek a helyi Passióból (kishír)A Szellemi Ember Baráti Kör egy programra hívja fel az érdeklődők figyelmét. A Passió című előadást immáron nyolcadik alkalommal mutatták be Rác­almáson. A darabot rögzítették, a felvételekből pedig elkészült egy kisfilm, amelyet augusztus 28-án 10 órakor mutatnak be az evangélikus templomban. Ezután Szabó Sipos Barnabás rendezővel beszélgethetnek az élményekről és a tervekről. (teljes szöveg)
2021-07-24Gyilkosság baráti társaságbanBeszámoló a Rájátszik Rácalmási Játékszínkör szeptember 23-i Agatha Christie Egérfogó című kétfelvonásos szórakoztató krimijének bemutatójáról.
2021-07-22Hét embert zárt össze a hóvihar: köztük a gyilkosUtoljára a Rácalmási Passióban léphettek fel a Rájátszik – Rácalmási Játékszín Kör tagjai, de saját produkcióval már nagyon régen nem tudtak közönség elé állni a járványhelyzet miatt. Július 22-én, csütörtökön este egy izgalmakkal teli Agatha Christie-krimit (Egérfogó) mutatnak be a művelődési házban, úgy néz ki, telt ház előtt. A cikkben a társulat rövid bemutatása.
2021-07-12Jancsi és Juliska a híradóban vagy doku-realityben előadvaKi hinné, hogy az idei már az ötödik esztendő, amikor a színjátszást kedvelőknek tábort rendeznek a városban! Polgár Lilla színművész vezetésével idén is összegyűltek, ám idén először a Violin Alapfokú Művészeti Iskola égisze alatt a Kallós Dezső utcai bázison, kellemes, klimatizált környezetben.
2020-06-05Történelmi és irodalmi áttekintés. Száz év után is összetartozunkAz erdélyi Kincses Elemér drámaíró Trójában hull a hó című darabját tervezte bemutatni a trianoni békediktátum 100. évfordulójára emlékezve a Rájátszik – Rác­almási Játékszín Kör társulata, ám a koronavírus-járvány közbeszólt, így egy közel 30 perces, Baksa László pedagógus történeti áttekintésével kiegészített irodalmi összeállítással jelentkeztek a Nemzeti Összetartozás Napján.
2020-04-04István a király után szomorúanNagy várakozással fogadták az érintettek az „István, a király iskolába megy” elnevezésű pályázatot. A rengeteg elhivatott munka után a színpadra állított produkciókat bárki megnézheti a YouTube-on. A zsűri döntését a különleges közönségszavazati módszerrel, alaposan felülírták a gyerekekkel szimpatizálók. Az alaptantervben szereplő rockopera egy-egy jelenetének bemutatását az ötezer hazai és külhoni, magyar nyelvű általános iskola számára írták ki. A tervek szerint a diákok adták elő, rögzítették, majd a YouTube-ra töltötték a produkcióikat. Ezután a zsűri és a közönség rangsorolt. Az első forduló után kevés örömük lett a dunaföldvári Beszédes József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola elhivatott diákjainak és az őket felkészítőknek.
2020-03-04István, a király iskolába ment. István, a király a dunaföldvári iskolában, hatalmas sikerrelAz István, a király iskolába megy… program a Trianon centenáriumi megemlékezéssorozatának része. A diákok rögzített produkcióit feltöltik a YouTube-ra, amit a zsűri és a közönség egyaránt elbírál. A dunaföldvári Beszédes József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai is pályáznak
2020-02-19Fantáziavilág romantikával átszőve, regénybe foglalvaA színházjáró közönség számára ismerősen csenghet Boza Anita neve, hiszen az Iskolaszínházi Társulatban jó néhány szerep áll a háta mögött a Bartók színpadán. A hét végén viszont szerzőként vett részt Rácalmáson egy író-olvasó találkozón.
2020-02-10Drámatagozatosok a padlásonA DSZC Szabolcs Vezér Gimnáziumának diákjaitól számos írást olvashattak a Sajtó és Tanulás ­(SÉTA) programunk keretében. Tanáruk, Tánczos Krisztina most egy olyan írással lepett meg bennünket, amiből kiderül, cikkírásban és színjátszásban is remekelnek a diákjaik.
2020-02-03Azt mondják: " Nem színészek, hanem színjátszók vagyunk"Öt éves a Rájátszik - Rácalmási Játékszín Kör.
2020-02-00Ötéves a Rájátszik - Rácalmási Játékszín KörÖt éve, 2015-ben alakult meg a rácalmási amatőr színtársulat a Rájátszik - Rácalmási Játékszín Kör
2020-01-005 éves lett a Rácalmási Játékszín Kör5 éve, 2015. január 9-én alakult Rácalmás amatőr színtársulata, a Rácalmási Játékszín Kör
2019-11-00Vendég színdarab (kishír)(2019.) November 12-én 18 órai kezdettel a Prospero Színkör vendégelőadását láthatták a (rácalmási) művelődési házba érkezők. A székesfehérvári színjátszó társulat nem először járt városunkban, tavaly kabaréjeleneteket láthattunk tőlük. Idén Shakespeare: Vihar című művét vitték színre a közönség nagy megelégedésére. (teljes szöveg)
2019-10-17Drámás témahét a Széchenyiben. Szín-Játék Shakespeare művével: drámás témahét a SzéchenyibenDrámás témahetet tartanak a napokban a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégiumban. Október 16-án a Szín-Játék napja volt, a diákok Shakespeare Vízkereszt, vagy amit akartok című művét adták elő.
2019-10-00A rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár hírei. Az aradi vértanúkra emlékeztünk. Időskori balesetekről (képaláírás) 20 éves a Cikk-cakk Foltvarró Klub. Idősek világnapja (képaláírás) Játszott a RájátszikA rácalmási Rájátszik Játék S- 2019. október 4-én az aradi vértanúk tiszteletére rendezett ünnepségen a rácalmási Művelődési Házban a Jankovich Miklós Általános Iskola és a Rácalmási napsugár Asszonykórus közös műsorát láthatták az érdeklődők - A rácalmási Remény Klub szervezésében, dr. Horváth Ágota: "Az időskori - úti és háztartási balesetek valamint azok utóhatásairól" szóló előadást nézhették meg az érdeklődők. Az informatív előadás alatt, az érdeklődők kérdéseket is tehettek fel a doktornőnek. (teljes szöveg) - A rácalmási foltvarró klub kiállítással és a környező települések társklubjainak részvételével közös varrással ünnepelték fennállásuknak 20. évfordulóját - Az idősek világnapját a Csillag születik második szériájának győztesével, Tabáni Istvánnal és előadásában Máté Péter dalaival ünnepeltük. Az örök érvényű slágereket örömmel fogadta a közönség. (teljes szöveg) - A rácalmási Rájátszik Játékszín Kör 2019 október 10-én, a Rácalmási Művelődési Házban két komédiával örvendeztette meg a közönséget
2019-10-00RáJátszik: ismét telt házas előadás voltA Rácalmási Játékszín Kör amatőr színjátszói Csiky Gerely: Az ingyenélők című darabját mutatták be 2019. őszén a rácalmási művelődési házban
2019-07-08Telt ház: nem fért be a közönség az előadásraFurcsa érzés kerített hatalmába, amikor július 5-én, pénteken késő délután a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár felé tartottam, a Rájátszik – Rácalmási Játékszín Kör előadására.
2019-07-00Hatalmas siker a rácalmási színjátszók új színdarabjaCsiky Gergely A proletárok című művét Ingyenélők címmel vitte színre és mutatta be a Rácalmási Játékszín Kör 2019. július 5-én a rácalmási művelődési házban
2019-05-06Sóderparti és NyelvtörőA Violin Alapfokú Művészeti Iskola 2. és 3. színjátszó csoportja Polgár Lilla vezetésével két versenyen is részt vett a közelmúltban és ismét nagyon szép sikereket értek el.
2019-03-00Téltemető (képaláírás)Az Ágasfa Hagyományélesztő Baráti Kör szervezésében az idei évben (2019) is télbúcsúztató rendezvényre látogathattak el az érdeklődők március 2-án, a (rácalmási) Duna-parton. A rendezvényen közreműködtek a RáJátszik Rácalmási Játékszín Kör tagjai és a Barina Rácalmási Táncegyüttes is. Köszönjük az élménydús és remélhetőleg eredményes téltemetést. (teljes szöveg)
2019-01-00Pletykások (képaláírás)(2018.) December 20-án este új szereposztásban láthattuk Neil Simon művét a Rácalmási Játékszín Kör előadásában. A művelődési házban telt ház előtt játszott darabhoz ezúton is gratulálunk a színjátszóinknak! (teljes szöveg)
2018-06-08Az újkori János vitéz. Ahogy a középiskolások gondoljákPetőfi Sándor János vitéz című darabjának különböző fejezeteit vitték színpadra középiskolások a Bartók Kamaraszínházban tartott, Ádámok és Évák Ünnepe elnevezésű hagyományos rendezvényen. A színpadi adaptációkban új köntösbe bújtatva láthatták a nézők az elbeszélő költemény epizódjait.
2018-06-02Jancsival vitézkedtek. Vitézkedtek JánossalIdén is megrendezték a középiskolás diákszínjátszók évi rendes találkozóját, az Ádámok és Évák Ünnepét a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Nyolc iskola tíz csoportja összefogva állította színpadra Petőfi Sándor János vitézét.
2018-05-00A rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár hírei. Nagy sikerük volt a kavicsképeknek. Bálint Ágnes-kiállítás Rácalmáson. Színdarabokban gazdag május- 2018. május 3-tól 11-ig, Papp Tímea kavicsképeiből a "Kő a lelke" címmel volt kiállítás a művelődési házban - 2018. május 14-től június 14-ig nyílt a Bálint Ágnes kiállítás a művelődési házban - A RáJÁTSZIK Rácalmási Játékszín Kör gyermek és felnőtt színjátszó csoportja is új darabot mutatott be 2018. májusában
2018-03-13Irodalom és színház az okuláré lencséjén keresztül nézveHosszú évek óta keresi a helyét Dunaújvárosban az Amargant Színházi Műhely égisze alatt futó Okuláré Projekt, de helyi „motorja”, Szmodics László nem adja fel. Március 9-én, pénteken a Rudas iskola egyik termében gyűltek össze.
2018-03-03Szeretetkoldusok éji párbeszédeEmbert próbáló, kemény vállalkozást teljesített sikerrel a Rácalmási Játékszín Kör, amikor bemutatta Karinthy Ferenc Dunakanyar című egyfelvonásosát.
2018-03-02Magánymese egy órában két emberre (képaláírás)Karinthy Ferenc Dunakanyar című darabját mutatta be zajos sikerrel március 1-én a Rájátszik Rácalmási Játékszín Kör kávéházi közegben, a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtárban. Az előadást Osvai Zoltán rendezte, a két főszerepet a két, éjszakában beszélgetős magányos embert pedig Ördögné Ruszthi Anna és Kupsza János játszották. (teljes szöveg)
2018-03-01Telt házas premier a Bajusz előadásán. Minden hely elkelt az előadásraSzó szerint minden hely elkelt. Szép számmal, az újabb elő­adást megcélzó visszatérési tervekkel hagyták el az előszállási művelődési házat olyanok, akik nem fértek be a bemutatóra.
2018-01-20A bajusz bemutatójára készülnek ElőszállásonAz előszállási műkedvelő színjátszók tavaly nagy sikerrel játszották megyeszerte több településen is A fülemülét. Arany János költeményét Nyúl Mihály dolgozta át, s Gajdó András nyugdíjas pedagógus rendezte. Idén, a magyar kultúra napja alkalmából A bajusz című bohózatot mutatják be.
2018-01-00Kötöttségek mellett szabadon. Sport, néptánc, színjátszásPortré Kupsza Jánosról, az ISD Dunaferr Meleghengerművének munkavállalójáról, aki szabadidejében kerékpározik, néptáncol és a Rácalmási Játékszínkörben is részt vesz.
2017-07-06Mesedélelőtt (képaláírás)Július 5-én, szerdán délelőtt az Ördög vigye című mesedarab örvendeztette meg a Munkásművelődési Központ Pagony színpadán a fiatal közönséget. Képünkön az egyik főszereplő, Suplicz Mihály. (teljes szöveg)
2017-06-03A Varázslat éjszakájánA diákszínjátszók hagyományos találkozóján, az Ádámok és Évák Ünnepén ezúttal a Szentivánéji álom című darab volt terítéken a Bartók nagytermében.
2017-06-00A rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár hírei. Újabb színdarabbal szórakoztatott minket a Rácalmási Játékszín Kör. Piknik varrás hetedik alkalommal Rácalmáson- 2017. június 9-én és 12-én, kétszer is új előadást láthattak a rácalmásiak a RáJáTSziK - Rácalmási Jántékszín Kör tagjaitól. Dürrenmatt: Fizikusok című művének feldolgozását Ördöghné Ruszthi Anna rendezte. - Június 10-én, A rácalmási Művelődési Ház és Könyvtárban működő Cikk-Cakk Foltvarró Klub piknik varrást tartott. A "Varrjunk a szabadban" mozgalom amerikai mintára 2010-ben indult hódító útjára Európában, azzal a céllal, hogy a fotelokból felállva, a jó levegőn, másokkal közösen alkossanak a kézimunkázni szerető emberek.
2017-04-01A nap fotója - A fülemüle (képaláírás)Az előszállási színjátszó kör előadásában láthatták a rácalmásiak A fülemüle című színdarabot, Gajdó András nyugdíjas pedagógus rendezésében. A 2016. májusi első előadás óta A fülemüle bejárta a fél megyét, és 12. alkalommal, március 30-án érkezett Rácalmásra. (teljes szöveg)
2017-04-00A rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár hírei. Napfényes költészet napja. A fülemüle szárnyalt nálunk is. József Attila születésnapján. Ténykedéssel telt a tavaszi szünet- 2017. április 6-án a Művelődési Ház nagyterme adott otthont a Napfény Nyugdíjas Klub Költészet napi rendezvényének. - Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából a Fülemüle című verse átiratából készült színdarab, melyet az előszállási amatőr színjátszó kör adott elő március 30-án. - Április 11-én, a költészet napján, Kincset hoztunk címmel zenés irodalmi műsort és a Rácalmás Kincsei című alkotói pályázat eredményhirdetését tekinthették meg az érdeklődők. A pályázat díjazottjai a cikkben - A tavaszi szünetben két, a húsvéti ünnepre való kézműves készülődésnek is helyet adott a rácalmási művelődési ház
2017-04-00Júliusi éjszaka - remek volt (képaláírás)A tavaly (2016) nyári első előadás után, kisebb szereposztási változtatásokkal ismét telt ház előtt adta elő a RáJátSziK- Rácalmási Játékszín Kör Hunyadi Sándor Júliusi éjszaka című darabját a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtárban, április hetedikén. A kétfelvonásos komédián mindenki jól szórakozott. (teljes szöveg)
2017-04-00A nagyvenyimi Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár hírei. Arany János emlékév. Sikeres volt a Főnix közös varrása. Játszóházzal is készültünk a húsvétra- 2017. Arany János emlékév születésének 200. évfordulója alkalmából. Február végén A fülemüle című művét láthatta a nagyvenyimi közönség az előszállási színjátszók előadásában a művelődési ház klubtermében. Április 10-én a Költészet napja alkalmából más költők mellett Arany műveiből is merítettek a versmondók. - Március 18-án a közös varrásra közel 140 fő jött el elsősorban a környékbeli, de olyan távolabbi településekről is, mint Pilisvörösvár, Győr, Mohács. - Húsvét előtt egy héttel a Nefelejcs Óvoda óvónői segítségével játszóház volt volt a klubteremben.
2017-03-20Itt is megszólalt a fülemüle dalaArany János születésének kétszázadik évfordulóján újra fütyült a fülemüle. Az előszállási Nyúl Mihály által átírt és a mai kor képére formált költeményt Gajdó András nyugdíjas pedagógus rendezésében vitték színre, s a tavaly májusi bemutató óta a darab bejárta Fejér megyét, Nagykarácsonytól Mezőszilasig, Nagyvenyimtől Ráckeresztúrig. Tizenegyedszer Dunaföldváron szólalt meg a dalos ajkú madárka.
2017-03-17Nekem fütyöl! (képaláírás)Arany János híres elbeszélő költeményét, A fülemilét állította színpadra Gajdó András nyugdíjas tanár lelkes előszállási amatőrökkel a közelmúltban. Március 16-án délután a dunaújvárosi közönség is meggyőződhetett róla, milyen szépen szól a fülemüle az ő előadásukban. (teljes szöveg)
2017-02-18A fülemülefütty mindenkiéHa Blaha Lujzát a nemzet csalogányának nevezték, milyen névvel illethetnénk az előszállási fülemülét? A csodás trillájú kismadár nyolcadszor dalolt, s ezúttal a nagyvenyimi közönséget varázsolta el énekével február 15-én.
2017-01-27Arany János remekéből. Szépen daloló fülemüleAz előszállási amatőr színtársulat Arany János Fülemüle versének átiratát állították színpadra, sajátos, ma is aktuális formában január 23-án Mezőfalván.
2016-08-17Szép ez a Május. Egy második esély lehetőségeRemek elismeréssel zárta az idei Országos Börtönszínházi Találkozót a pálhalmai intézet társulata. A legjobb rendezés díját hozták el Május című előadásukkal.
2016-08-13Különdíj Pálhalmának a börtönszínházi találkozónMásodszor is bemutatkoztak az ország legjobb börtönszínházi társulatai: augusztus 12-én, pénteken a budapesti József Attila Színházban rendezte meg a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a II. Országos Börtönszínházi Találkozó döntőjét. A Pálhalmai Büntetésvégrehajtási Intézet társulata a legjobb rendezés, legjobb adaptáció különdíját hozta el.
2016-08-12Börtönszínházi döntőA budapesti József Attila Színházban második alkalommal rendezi meg a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a II. Országos Börtönszínházi Találkozó döntőjét. Az ötletgazda Balázs Péter bv. dandártábornok, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka volt.
2016-07-00Júliusi éjszaka - remek előadás volt!Könnyed nyári előadás, igazi közönségsiker volt 2016 július 8-án a Rácalmási Játékszínkör Júliusi éjszaka című vígjátéka, amelyet két felvonásban láthattunk a művelődési házban.
2016-06-23Hókusz-pókusz (képaláírás)Június 19-én tartotta a Rácalmási Játékszínkör gyermekcsoportja a Hókusz-pókusz című vígjáték bemutatóját a Rácalmási művelődési házban. Az ingyenes előadásban egy tinédzser, aki nem hisz a boszorkányokban, szándékai ellenére életre kelt három boszorkányt. Egy fiú az életét kockáztatja, hogy megvédje kishúgát egy szimpatikus osztálytársnő, egy segítőkész zombi és egy halhatatlan segítségével. A képen Kupsza Gergő, Kovács Bianka és Tóth Iza. (teljes szöveg)
2016-05-28Szépen szólt az előszállási fülemüleA fülemüle címmel vidám háromrészes színpadi játékot mutattak be az előszállásiak.
2016-04-09Színpadon kezdtek. Diákszínpadok napja voltÁprilis 8-án elkezdődött az idei Fejér Megyei Diáknapok kulturális megmérettetése, ezért aztán még a szokásosnál is nagyobb a nyüzsgés a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza tájékán.
2016-03-26Rácalmási passiójátékLelkes amatőrök idézték fel a krisztusi keresztút egyes stációit.
2016-03-21VirágvasárnaponRácalmási passiójáték ismét nagy sikert aratott.
2016-03-11Márkus életét idézik felRácalmás önkormányzata nagyszabású programmal, előadással és egész délután tartó megemlékezéssel készül március idusára. A Rácalmási Játékszínkör tagjai Márkus István életéből dolgoz fel egy részletet.
2016-03-00A forradalmárokra emlékeztünkÖsszefoglaló a rácalmási március 15-i ünnepi eseményekről.
2016-03-00Rácalmási PassióKépes összefoglaló a 2016-os Rácalmási Passióról.
2016-01-00A Művelődési Ház és Könyvtár klubjai, csoportjaiA rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár 2016-ban rendszeresen működő klubjainak bemutatása.
2015-12-28Elűzték a szellemeketAz adventi készülődéshez és a karácsony estéhez hozzátartozik a betlehemes játék is. Így a „Rácalmásiak karácsonyán” sem maradhatott el az előadás.
2015-11-10Ádámok és Évák újraÚjra Ádámok és Évák színjátszó verseny a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Odüsszeusz tizenegy kalandjából sorsoltak maguknak a diákok a Bartókban: ők játsszák majd el ezeket!
2015-10-17Sancho Panza királyságáról...Beszélgetés Adorján Viktorral, a dunaújvárosi Pont amatőr színjátszó együttes rendezőjével, vezetőjével.
2015-10-13Tündérek és szerelmekA Rácalmási Játék Színkör, a RáJátSzik újra bemutatta a Szentivánéji álom című színdarabot.
2015-10-06Szentivánéj, ismétAz érdeklődők ismét megnézhetik a Szentivánéji álom című darabot a Rácalmási Játékszínkör tagjainak előadásában. Kép a próbáról.
2015-10-00Lysander és TheseusA Rácalmási Játékszínkör előadta a Szentivánéji álom című darabját. Az amatőr színitársulatnak több dunaferres munkatárs is tagja.
2015-10-00Szentivánéj a művelődési házbanA Rácalmási Játék Színkör, a RáJátSzik újra bemutatta a Szentivánéji álom című színdarabot, ezúttal fedett helyen, a rácalmási művelődési házban.
2015-07-00Nagysikerű színházi premierBeszámoló a Rácalmási Játékszínkör (RáJátSzik) előadásáról. Az amatőr színjátszók Shakespeare: Szentivánéji álom című művét adták elő.
2015-07-00RáJátSzikA Rácalmási Játékszínkör egyik tagjának beszámolója a 2015. június 20-án tartott Shakespeare: Szentivánéji álom című előadásról.
2015-06-26Dolgozz macska! (képaláírás)A Munkásművelődési Központ szabadtéri színházi sorozatának keretében június 25-én délelőtt a Jószolgálati Otthon társulata adta elő a Dolgozz macska - című mesejátékot. (teljes szöveg)
2015-06-25Felhőt les KatókaÖsszművészeti színházi bemutatóval zárta a tanévet a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2015-06-23Szeles szerelemszombatA rácalmási Rájátszik színjátszó csoport június 20-i, Shakespeare: Szentivánéji álom című előadásáról.
2015-06-17Szentivánéji álomkeltőkNyári szabadtéri programokkal tágítja tereit a rácalmási művelődési ház. Szombaton: Szentivánéji álom, a Rácalmási Játék Színkör tagjainak előadásában.
2015-05-20Évák és ÁdámokAz Ádámok és Évák Ünnepe diákszínjátszó seregszemle díjazottjainak névsora.
2015-05-16Ádámok és ÉvákMájus 15-én mutatkozott be az Ádámok és Évák harmadik előadása, Weöres Sándor Holdbeli csónakos című darabját diákok állították színpadra a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Az előadás főrendezőjével az utolsó próbák egyikén beszélgettünk.
2015-05-07DiákszínjátszókÁdámok és Évák harmadszor a Bartókban. Ezúttal Weöres Sándor Holdbéli csónakos című művét dolgozták fel és állították színpadra a diákszínjátszó társulatok. Bemutató május 15-én a Bartók Kamaraszínház és Művészetek színpadán.
2015-05-00A rácalmási RáJátSzik színjátszókör csoportképe (képaláírás)A Rácalmási Művelődési Ház keretein belül működő RáJátSzik színjátszókör szeretettel vár mindenkit Szentiván napi rendezvényére!
2015-03-30Rácalmási PassióAmatőr színjátszók virágvasárnapi bemutatója. Ezúttal is nagy sikert aratott a rácalmási polgárok immáron hagyományos virágvasárnapi passiójátéka.
2015-03-30Zárásként a Dózsában (képaláírás)Végső állomásához érkezett a Dózsa iskola harmadikos, negyedikes diákjaiból verbuválódott csoport Dzsungel könyve című darabja - utolsó előadását saját iskolájában tartotta a Beregi Istvánné által felkészített csapat (teljes szöveg)
2015-03-26Passiójáték RácalmásonA harmadik rácalmási passiójátékot mutatják be március 29-én. Szemezgetés az előzményekből. Az előadásra az "Europassion" mozgalom is felfigyelt.
2015-03-19Passiójáték, húsvét előttKülönleges előadással készül idén is Rácalmás civil közössége. Kereki Rita művészeti irányításával rácalmási civilek lelkes csoportja passiójátékkal készül idén is húsvétra. A próbák elkezdődtek.
2015-03-03Március végén passiójátékAz alkotók és a szereplők már javában dolgoznak: március végén ismét látható a rácalmásiak passiójátéka.
2015-03-00Köszönet a színvonalas műsorért!A Rácalmási Játékszínkör Baksa László vezetésével és rendezésében mutatta be az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékező ünnepi műsort.
2015-03-00Elkezdődtek a próbákMegkezdődtek a próbák a 2015-re tervezett rácalmási Passió előadásra. Az amatőr színjátszók immár harmadik éve adják elő Jézus Krisztus szenvedéstörténetét.
2015-02-27Diákok és színészek a Wass Albert estenMesés-zenés Wass Albert-estet rendeztek a Bartók színházban.Az Írisz Versszínpad, a Széchenyi gimnázium színjátszói, a Bartók színház művészei, valamint Illés Nóri, Kiss-Ughy Gréta, Rácz Ildikó, Rejtő Hajnalka előadásában.
2015-02-25Verssel, zenévelFőként Wass Albert életművéből szemezgettek február 23-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában rendezett zenés irodalmi est fellépői.
2015-02-20Zenés irodalmi est a BartókbanFebruár 23-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Ház aulájában mesés-zenés irodalmi estet rendeznek. Fellép az Írisz Versszínpad, a Széchenyi István Gimnázium színjátszói, a színház színművészei, és Nyerges Attila az Ismerős Arcok együttesből.
2015-02-00A Művelődési Ház és Könyvtár rendeszeresen működő klubjai, csoportjaiA rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár 2015-ben rendszeresen működő klubjainak bemutatása.
2015-02-00Közeledik a premier, ismét itt vagyunk!Helyzetjelentés a rácalmási Rájátszik játékszínkör tevékenységéről: készülnek a március 15-i megemlékezésre.
2015-01-28Széchenyisek a NemzetibenA Nemzeti Színházban léptek fel január 24-én a Széchenyi István Gimnázium diákszínjátszói.
2015-01-21Ádámok és Évák: a harmadik évadDunaújvárosban is elindult az Ádámok és Évák Ünnepe címmel futó diákszínjátszó program harmadik évada. Weöres-feladvány a társulatok előtt.
2015-01-16A helyi színjátszás története volt a témaLukácsi Pál: A dunaföldvári színjátszás krónikája. A dunaföldvári műkedvelő színjátszás történetével ismerkedtek a kertbarátok a Téli esték e heti programján.
2015-01-15DrámaestJanuár 19-én ismét jelentkezik az Amargant Színházi Műhely "Okuláré" című felolvasó-színházi projektje.
2015-01-06Színjátszó kör alakul a héten (kishír)A Rá-JÁT-SZI-K Rácalmási Játék-Szín Kör január 9-én tagtoborzó estet tart.
2015-01-02Színjátszók karácsonyi teaházaA dunaföldvári gimnázium színjátszó körének tagjai karácsonyi teaházat tartottak.
2015-01-00Rájátszik, avagy a Rácalmási Játékszínkör!Beszámoló a rácalmási Rájátszik Játékszínkör foglalkozásáról.
2014-12-23Elhozták kisvárosukba a csodátA Rácalmási Betlehemes és Passió Csoport tagjai idén is elhozták a kisvárosba a csodát: betlehemi játékkal idézték fel a kis Jézus születésének történetét.
2014-12-16Színjátszó kör alakult (kishír)Megalakult a Rá-Ját-Szi-K, azaz a Rácalmási Játék Szín Kör, amatőr színjátszó csoport.
2014-12-00Játék Szín KörMegalakult a Rá-Ját-Szi-K, azaz a Rácalmási Játék Szín Kör, amatőr színjátszó csoport.
2014-11-12"Jutok majd"Beszámoló Bardocz Éva "Jutok majd" című önálló irodalmi estjéről.
2014-11-03Bardocz Éva: Jutok majdBardocz Éva önálló előadóesttel lép színpadra november 3-án a Munkásművelődési Központban.
2014-10-15Közösségi színházi élményt kínálOktóber 13-án az MMK kávézójában mutatkozott be az Amargant Színházi Műhely és a Mezőföld Gimnázium közös felolvasószínháza, amelynek egyik szervezője Szmodics László.
2014-09-19Könyv a helyi színjátszásrólA dunaföldvári Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtárban mutatták be a dunaföldvári színjátszásról készült kötetet: Lukácsi Pál: A dunaföldvári színjátszás krónikája. A bemutatón részt vett Smuk Imre, aki a Játékszínt vezette Dunaföldváron.
2014-06-04A Biblia szóltA Biblia szól színtársulat Átváltozás című előadását láthatták az érdeklődők május 31-én az evangélikus templomban.
2014-05-19Ádámok és ÉvákSzámos remek epizóddal és szereplőkkel újrázott a térségi középiskolák diákszínjátszó gálája a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Május 15-én második alkalommal rendezték meg Ádámok és Évák címmel az országos diákszínjátszó mozgalom dunaújvárosi programját. A díjazottak névsora a cikkben.
2014-05-17Ádámok és Évák (képaláírás)Idén másodszorra rendezték meg a Bartók színházban Ádámok és Évák címmel a helyi és a környékbeli középiskolás diákszínjátszó társulatok találkozóját, amelynek keretében ezúttal bibliai történeteket mutattak be a diákok (teljes szöveg)
2014-05-14Ádám szereti ÉvátA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában május 15-én újra megrendezik az Ádámok és Évák elnevezésű középiskolák közötti játékot.
2014-04-29Helikon: sikeres szereplésA kétévente megrendezett keszthelyi Helikon Ünnepségeken újra részt vettek a dunaújvárosi diákok, akik több arany-, ezüst-, és bronz minősítést kaptak. Arany: Bánki kórusa (kép), Horváth Kálmán, Dedecsik Ferenc, Balogh Nicolas. Ezüst: Újvárosi Legények (különdíj is), Joó Réka, Puxínpad (kép), Gulácsi Bence, Veres-Kovács Petra. Bronz: Borka Georgina, Nagypál Blanka.
2014-04-14Passió RácalmásonSzínpompás jelmezek, mélyen átélt előadás, nagy siker volt a rácalmási passiójáték Virágvasárnap.
2014-04-10A nap fotója - PassióÁprilis 13-án a rácalmási Jankovich Kúria udvarán bemutatják a Rácalmási Passió című színdarabot.
2014-03-10A rátóti legényanyaPusztaszabolcs - A Szabolcs vezér Gimnázium és Szakközépiskolában csütörtökön színjátszó és versmondó versenyt rendeztek.
2014-03-10Teátrista sejtszerveződésA kilencvenes évek elejének amatőr színjátszó szerveződését – amikor a városban működött vagy hat-nyolc csoport – kívánja újraéleszteni Kiss Arthur. Interjú.Az MMK-ban korábban már működött a Free Art és a City nevű színjátszócsoport. Most Free Art City Action néven tagtoborzót hirdet.
2014-01-13Ádámok és ÉvákMásodik évadjával, bibliai történetekkel jelentkezik az Ádámok és Évák Ünnepe. Újra diákszínház a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán.
2013-11-22A dunaújvárosi amatőr színjátszás hőskoraOlvasói kiegészítés az Ostor együtteshez.
2013-11-16A Sztálinvárosi Ostor suhintásai50 évvel ezelőtt fennállásának harmadik évfordulóját ünnepelte az Ostor együttes, amely rövid idő alatt országos hírnévre tett szert. Nagy Jenő a Dunaújvárosi Hírlapban így írt róla: „Az együttes a szatíra fegyverével harcol életünk fonákságai ellen.” Az Ostor együttesről.
2013-06-27"Fényt hoznak az életünkbe""Nem volt még hasonló Magyarországon: hat büntetés-végrehajtási intézet színjátszó köre versenyzett egy igazi színházban." Beszámoló az I. Börtönszínházak Országos Találkozójáról, amelyet a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színházban rendeztek meg.
2013-06-22A játék mindenkin segíthet"Sikerrel debütált a Bartók színházban az I. Országos Börtönszínházi Találkozó. Fogvatartottak, büntetés-végrehajtási dolgozók és pedagógusok közös munkája volt." A zsűrielnöke Pogány Judit volt. Beszámoló.
2013-06-21Rosszfiúk a színpadonBeszámoló a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában megrendezett I. Országos Börtönszínházi Találkozóról.
2013-06-18Alkotások a rács mögül - tárlatlesenJúnius 20-án és 21-én a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza ad otthon az I. Országos Börtönszínházi Találkozónak. A találkozó felvezetéseként június 17-én a Bartók Aula Galériában kiállítás nyílt a fogvatartottak alkotásaiból. A kiállítást a mélykúti női börtön Kodály kórus (kép) műsora nyitotta meg.
2013-06-06Színház, börtön - színházA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza rendezi meg június 20-án és 21-én az Országos Börtönszínházi Találkozót.
2013-05-30Színpadon a diákokA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza csatlakozott az Ádámok és Évák Ünnepének program kezdeményezéshez. A színjátszók névsora a cikkben.
2013-05-29Kiűzetés a paradicsombólA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza csatlakozott az Ádámok és Évák Ünnepének program kezdeményezéshez. A színjátszók névsora a cikkben.
2013-05-22A legjobb Ádám és ÉvaA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Ádámok és Évák Ünnepe országos kezdeményezésen szakmai zsűri díjazta a diákokat.
2013-05-21Ádámok és Évák - repeta péntekenAz Ádámok és Évák Ünnepe című országos színházi kezdeményezés sikeres volt Dunaújvárosban is. Május 17-én a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán mutatták be a helyi és a városkörnyéki diákszínjátszók.
2013-05-18Ki az ünnep legjobbja?Száznyolcban diák részvételével mutatták be május 17-én a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán Madách Imre Az ember tragédiája című művét.
2013-05-17"Te meg fiam, bízva bízzál"Az Ádámok és Évák Ünnepe című kezdeményezés célja, hogy közelebb hozza a színház világát a fiatalokhoz. Tizenegy városi és környékbeli középiskola diákjai mutatják be Madách Imre darabját, Az ember tragédiáját. Bemutató május 17-én a Bartók színházban.
2013-05-15Bartók: Ádámok és Évák - együtt"Nagyszabású kezdeményezés fordul célegyenesbe a Bartók Kamaraszínházban: Ádámok és Évák ünnepe címmel középiskolások gondolják és játsszák újra – sajátos koncepció mentén – Az ember tragédiáját. Figyelem: pénteken premier!"
2013-05-13Ádámok és Évák ünnepe a BartókbanDiákszínjátszók adják elő Madách Imre Az ember tragédiája című művét. Az ősbemutató május 17-én lesz a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színpadán.
2013-03-25Passió - remek előadásCivil kezdeményezésként szabadtéri előadást adtak elő amatőr színjátszók Rácalmáson Passió címmel.
2013-02-21Mentorok segítik Ádámot és Évát...A helyi és a környékbeli középiskolások által színre vitt Madách Imre Az ember tragédiája darabot, a tervek szerint tavasszal mutatják be a színházban.
2013-02-07TanteremszínházDrámapedagógiai foglalkozást tartott a Szputnyik Hajózási Társaság február 6-án a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában. Beszámoló a rendhagyó óráról.
2013-02-06Szputnyik a tanterembenA Bodó Viktor vezette Szputnyik Hajózási Társaság drámapedagógiai foglalkozást tart február 6-án a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában.
2012-12-11"Ádám keresi Évát..."Egy országos programsorozathoz csatlakozott idén a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza. Helyi színművészek segítségével viszik színre Madách Imre: Az ember tragédiája című művét a diákszínjátszók.
2012-12-06Ádámok és Évák a Bartók színpadán"Középiskolások birkózhatnak Az ember tragédiájával. Debrecen, Székesfehérvár, Sopron és további számos nagyváros színháza után Dunaújvárosban is elindul az Ádámok és Évák Ünnepe címmel futó kezdeményezés."
2012-09-04Bekopogtattak a színháziakSzínjátszó tagozattal bővül a Skicc Művészeti Egyesület. Beszélgetés a tervekről.
2012-09-01Skicc és a színészekSzínészek kaptak helyet a Skicc Művészeti Egyesület Alkotóházában. Cél: Osborne: Dühöngő ifjúságának színrevitele.
2012-08-31Színház a Skicc-benSzínészek a Skicc-ben. Dunaújvárosban mutatkoznak majd be először.
2012-06-14Börtönviselt tanmesePálhalmai Büntetés Végrehajtási Intézet sándorházi részlegének színházi köre június 13-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában mutatkozott be "Ma is légy jó, mindhalálig!" című előadásával.
2012-06-05Diákszínjátszók méltó elismerései (kishír)A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában diákszínjátszó versengést rendezték. A legjobb előadás a sárbogárdi csapaté, a legjobb női szereplő Makkos Anna Ráhel, a legjobb férfi szereplő Varga Dóra, a Bánki középiskola tanulója lett. A közönségdíjat szintén a Bánki középiskola színjátszói kapták.
2012-06-02Diákfesztivál!Június 2-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában "Újabb lépés előre" címmel diákszínjátszó-találkozót rendezték.
2012-03-26Pénteken ismét Pont összejöttek"Huszonhat év szünet után ült ismét egy asztalhoz a Pont színjátszó együttes."
2012-03-21Pont most találkoznak a színjátszók!Március 23-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában találkozót rendez a Pont együttes.
2011-10-11Minden ember külön világEz vagyok én! címmel nyílt meg a dunaújvárosi Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület tagjainak tárlata tegnap a Rudas Szakközépiskolában. A kiállítás megnyitóján hajléktalan színjátszók (Csupaszív Színtársulat) és a jószolgálati otthon csoportja szerepelt.
2011-10-08Hajléktalanokból alakult színitársulatHajléktalanokból szerveződött színjátszó társulat a Kandó Kálmán téri nappali melegedőben és éjjeli menedékhelyen. Első bemutatójuk a Rudas szakközépiskolában lesz, október 10-én. A társulat bemutatása.
2011-08-23Pál utcaiak a BartókbanSzmodics László rendezésében, amatőr színjátszókkal kerül színpadra Molnár Ferenc Pál utcai fiúk darabja.
2011-05-27Nagyon boldog lehet a herceg"Országos diadalt aratott a Petőfi Sándor Általános Iskola drámajátéka az Osztrák Intézet német nyelvi színjátszóversenyén, az OLIMA-n..." Interjú.
2011-05-24Színpadra viszik a Szomorú hercegetA mezőfalvi diákok hazai pályán is bemutatják a Szomorú herceg című darabot, amellyel elnyerték az országos német nyelvű színjátszó verseny OLIMA fődíját és különdíjat is kaptak.
2011-05-23Drámadélután a BartókbanTíz csapat vett részt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában megrendezett "Egy lépés előre" elnevezésű diákszínjátszó délutánon.
2011-05-18Deszkán az ifjúságDrámafesztivált rendeznek középiskolások részére a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2011-03-23Fődíjas lett a PuxínpadA Széchenyi István Gimnázium Puxínpad színjátszóköre, Hutvágnerné Róth Éva vezetésével, fődíjat nyert a megyei Friedrich Margit szavalóverseny és színjátszó találkozón. A versenyen Dedecsik Ferenc fődíjat, Rácz Kornélia második helyen végzett.
2011-02-04SÉTATÉRSÉTA - Sajtó és Tanulás programban résztvevő diákok írásai: Bán Kornélia: Imádunk a fal mögött ordítani; Tanács Diána: Megszakad az eb szíve.
2011-01-22Angol csevej a Bánkiban"The American Theater Day-t, Amerikai Színházi Napot, pontosabban délutánt szerveztek a Bánki iskolában." Beszámoló.
2011-01-01A dunaföldvári SzaffiA dunaföldvári Magyar László Gimnázium diákjaiból alakult színtársulat - Lucas-sci- több mint egy évtizede részt vesz a dunaföldvári Várjátékok programjában.
2010-12-22Széchenyi színjátékA Széchenyi István Gimnázium színjátszó szakkörének bemutatása. A szakkör vezetője Hutvágnerné Róth Éva.
2010-05-29Három nő - egy tehetség"Az ország diákszínjátszós műhelyeit röpke két év alatt meghódította. Jelenleg Budapesten a Hair egyik kulcsszerepét játsza, a Bánkiban pedig Csehov Sirályára készül. Ő Szántó Balázs - több mint tehetség."
2010-03-29Ármány és szerelemA Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola dráma tagozatosai új mesedarabjáról.
2010-02-24Mesejáték az ovisoknakA Szórád Márton Általános Iskola múlt hét csütörtökön tartotta farsangi ünnepségét. Délelőtt a Rátóti csikótojás c. mesejátékot adtálk elő négy óvovának.
2010-02-10A kultúra napja BaracsonA Bánki Dinát Gimnázium és Szakközépiskola színjátszói bemutatták Bocik a pácban című zenés mesejátékukat a baracsi óvodásoknak és kisiskolásoknak. A zenét a Sándor Frigyes Zeneiskola szolgáltatta. Beszámoló.
2009-11-04Equus-adaptáció RáckeresztúronA Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola színjátszó köre egy előadással egybekötött látogatáson vett részt a Magyarországi Református Egyház Ráckeresztúri Drogterápiás Otthonában. Beszámoló.
2009-07-15Állati tanmesékRácalmáson július 15-től rendezik meg a XXVII. Város- és Faluvédő Országos Konferenciát, ahol a Jankovich Miklós Általános iskola színjátszói Nógrádi Gábor: Segítség, ember! című írásából készült zenés tanmesét adják elő.
2009-05-18AranypárosAz április Fejér Megyi Diáknapokon a Bánki és a Széchenyi gimnázium társulata is díjazott lett a színházi kategóriában. A Bartók Kamaraszínházban most újra bemutatták a darabokat. Beszámoló az előadásról, az előadókról.
2009-02-20Bocifölde visszavárA Bánki Donát Gimnázium színjátszókörének "Bocik a pácban" című előadásáról.
2008-10-29Beugrottunk a próbáraA Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola Színjátszókörének bemutatása.
2007-06-12Kitörési pontokA Munkásművelődési Központ Kitörési pont címmel tehetségkutató pályázatot hírdetett meg általános- és középiskolás korúak részére, négy kategóriában. Az MMK Pódium-díját elsőként az Arany János Általános Iskola színjátszói vihették magukkal.
2007-03-31Bronzos diákszínjátszókAz Országos Diákszínjátszó Egyesület versenyén bronz minősítést kapott a Széchenyi István Gimnázium csoportja. A bronz mellé még a legötletesebb rendezésért járó különdíjat is elhozták.
2005-09-05Megvalósult álmok a Da CapobanA Da Capo Művészeti Iskolában két új tanszakot vezettek be: szín- és drámajáték, képzőművészet. Beszélgetés Kurina Laurával, az iskola igazgatójával.
2005-07-27Egy héten keresztül központban a színjátszásA kokszoló Duna-parti szabadidőparkjában öt napos, napközi jelleggel működő drámapedagógiai tábor indult. A gyerekekkel budapesti drámapedagógusok foglalkoznak.
2005-05-19A rostis diákok nyáron Berlinben játszanakLessing Bölcs Náthánját viszik színre a fiatalok német nyelven.
2003-03-25Lyukas cipő az MMK-banVárosi színjátszó versenyt rendeztek az MMK-ban péntek délután. A felső tagozatosoknál 1. lett a Violin Művészeti Iskola Pusztaszabolcsi Tagiskola Színjátszó Csoportja. 2. a Violin Művészeti Iskola Dunaújvárosi Tagiskolája, 3. a Dózsa ált. isk. 6/c. osztálya. Az alsósoknál 1. a Dózsa ált. isk. 3/d. osztálya, 2. a Dózsa 3/c. osztálya, 3. a Dózsa 3/c osztálya (ők két mesével indultak, így lettek kétszer helyezettek).
2000-01-07RabmadárkákA Pálhalmai Büntetés-Végrehajtási Intézet sándorházai színjátszó-csoportjáról.
1995-09-26Most induló új szakkörökre vár az MMK2 új szakkör indul az MMK-ban: gyermekszínjátszó-kör, bábszakkör.
1991-03-29Rácson innen, rácson túl: "Köszönöm, hogy játszhattam."Pálhalmán színjátszószakkör működik az elitéltek között a Panteleon Kulturális Egyesület támogatásával, irányításával.
1990-09-14Szeretnék... : Szín - játékFelhívás a diákszínjátszókőr alapítására.
1988-12-09Nem védőbeszédkéntA Münnich Ferenc Gimnázium KOSZ (Közép-Oskolás Színpad) színjátszócsoportról.
1988-11-25Tükrök és cserepekVélemények az amatőr színjátszásról - jelenéről, jövőjéről -, együttesekről, a Pont színjátszó csoportról.
1988-01-29Beavatószínház diákoknak. Isten madárkái.A Bartók Béla Művelődési Központ stúdiótemében. A PONT együttes előadásában.
1987-05-01Játék, de komolyanAmatőr színjátszók találkozója, a Bartók Béla Művelődési Központban.
1987-04-29"Szobaszínház" felé?A dújv-i Pont együttes is szerepelt a Megyei színjátszó találkozón. Előadásukról 2 mondat.
1987-02-24Nőuralom a Bánkiban (kishír)A Bánki Donát Szakközépiskola Spontán színjátszócsoportjának előadásáról. Dr. Németh György, az ELTE tanárának ismeretterjesztő előadásáról. (nem teljes szöveg)
1987-02-13Megdöbbentő üzenetDicsérő kritika a darabról és a dunaföldvári amatőrök kiváló teljesítményéről.
1986-11-21Ezért nem jár piros PONT. Erőn felüli vállalkozás.A PONT amatőr színjátszóegyüttes rosz darabválasztásáról. Bertold Brecht: Kispolgári Nász
1986-10-28Amatőr színjátszók a BBMK-ban. Rendezők és rendezettekBeszámoló a színjátszók megyei rendezvényéről. Dújv-ban 17 amatőr színjátszócsoport működik. Nekik rendezett a Bartók szakmai hétvégét.
1986-07-29Mi újság a Pontéknál?Vezetését Szmodics László, a gimnázium igazgatóhelyettese veszi át. Az ősszel új tagokkal átszerveződik.
1986-01-01Alkimisták (fantasztikus komédia)Adorján Viktor a PONT színjátszó együttes vezetője.
1985-12-17Diákok a színpadon. Nem önjelölt szinészekA diákszínjátszás helyzetéről. Adatok.
1985-12-10Amatőrök dilemmája. Üzlet vagy művészet.Az amatőr színjátszásról. Nehézségek.
1985-09-17AmatőrszínjátszásA PONT tervei az idei szezonra.
1985-09-13Évadnyitás után. PONT-os változásokA Bemutatószínpad és a Pont-együttes terveiről.
1985-05-07Sanco Pansa királysága című színdarab a PONT együttes előadásában (képaláírás)Utoljára látható a Lengyel Menyhért, Sanco Pansa királysága vígjátékból készült színdarab. A PONT együttes előadása május 9-én 19 órakor kezdődik a Bartók stúdiótermében. (teljes szöveg)
1985-04-10A PONT premierjéről10 éves a PONT. Szerepéről s jubileumi bemutatójáról: Sancho Pansa királysága.
1985-04-10Tízéves a PONT. Profi amatőrőkAz 1975 márciusában alakult együttes eredményeiről. Adorján Viktor nyilatkozata.
1984-12-07A dunaföldvári Játékszín nevű amatőr színjátszócsoport tagjai mutatkoztak be szerdán este a Bartók Béla Művelődési Központ stúdiószínpadán. ...Képaláírás
1984-09-25Fellépés Fehérváron. Tájol a PONT.Az Emmenthali hóhér c. darabbal
1984-08-17Ostor-találkozó. Névsorolvasás huszonkét év után.Szöveg és 4 fénykép. Névsor
1984-07-20Ugranak mindannyian. PONT-produkció Móron /is/.Faluszínház jellegű előadásokat tervez a dunaújvárosi PONT-együttes. Moliére: Scapin furfangjait adják elő. Elemzés
1984-07-14Amatőrök és profikA dújv-i PONT színjátszóegyüttes Moliére Scapinjét mutatja be. A főpróbáról.
1984-06-05Ösztöndíjas a CSIRIBIRI. Tíz gyerek utazhatKazinczy-ösztöndíjat kapott a Ságvári E. Á. Isk. Csiribiri diákszínjátszó együttese. Aug. 15 és 25 között 10-en részt vehetnek a nyelvi táborban.
1984-05-24Színjátszó tábor DunaújvárosbanA tábor házigazdája a Bartók Műv. Központ és a PONT együttes. Program. Aug. 13-21.
1984-05-16Fejér megyei nyári faluszínházA Bartók művelődési központ 3 igen jó ötlettel pályázta meg az Országos Közművelődési Tanács kiírását: a vándor giccskiállítás mellett nyári vándorszínházi előadásokat kínálnak - az egész megyének. A PONT színjátszó együttes tíz előadást kínál a megye községeinek.
1984-05-15Mi jön az 1+1 után? Csoportkép, hiányzókkal.A Kettőspont színjátszóegyüttesről
1984-05-04Még négy. Dühöngő ifjúság.A Bemutatószínpad előadásainak dátumai.
1984-04-20Komikus tragédia. Pont-bemutató.Soós György: Az ementhali hóhér c. darabját mutatják be ápr. 26-án.
1984-04-13Mese - hazaiból. Kettőspont-bemutatóA Kettőspont bemutatója. Az Egy meg egy az három c. mesejáték Csicsók Gábor rendezésében holnap lesz a Bartók stúdiótermében.
1984-03-27Turnézik a PONT. Tíz nap az NDK-ban.Berlinben és Lipcsében tartanak bemutatót.
1984-03-20Az ementhali hóhér. PONT-premier.A PONT együttes mai bemutatójáról. Sós György darabja. Rendező: Adorján Viktor
1984-03-02Rezzenéstelen arccal állni? Abszurd vagy abszurdum.Az amatőrszínjátszás gondjairól.
1984-01-27A vesztes - ötször. A PONT új bemutatója.Kocsis István Bólyai darabjának bemutatásáról - előzetes
1984-01-13Több volt az alabárdos. Először mindenki főszerepet akar.A Bartók gyermekszínházi előadásáról. Az iskolákban folyó színjátszásról
1983-09-30Ők írták, ők játszák. Színház a főiskolánAz amatőr színjátszók sikeres indulásáról
1983-07-01Úgy szép a játékAz amatőr színjátszásról, abból az alkalomból, hogy augusztusban Dunajváros ad otthont a Fejér megyei színjátszótábornak
1983-07-01Építőtáborokban adott műsort e héten a Münnich Ferenc Gimnázium színpadaA Münnich Gimn. színjátszóinak nyári elfoglalatságáról.
1983-06-17Dunaújvárosi együttesek is fellépnek. Vasárnap, huszonhatodszorA nyári építőtáborok programja.
1983-06-14BravóDícsérő hangú beszámoló a Dózsa mozi előtti téren rendezett szabadtári előadásról. A Szórád Márton ált. Isk. színjátszó szakkörének pajtásai és a Vasas Néptáncegyüttes táncosai
1983-06-14A PONT színjátszóegyüttes tagjai nem tartanak szünetet a nyáron. ...A nyári program ismertetése
1983-04-26Most mi súgunk: elsők lettek. Pogácsa, fotó és még valamiA Münnich Ferenc Gimnázium Közép-Oskolás Színpada a KISZ KB "Diáktoll" c. pályázatát nyerte meg. A csoport eddigi eredményei és tervei.
1983-04-01Magdeburgot képeslapról ismerik. Egy turné tapasztalataiA PONT színjátszóegyüttes sikeres NDK-beli turnéjáról. Adorján Viktor nyilatkozata
1983-03-29"Addig is a játék a lényeg" maszkpróba a szünetbenAz iskolai színjátszók munkájáról. Kép négy tehetséges színjátszóról. Dénes István, Boldog Györgyi, Garamszegi László, Pavelkó Edina.
1983-03-18Idén másodszor. Turnézik a PONTAz NDK-ban dolgozó magyar fiatalok meghívására Lipcse-Karl Marx Stadt stb-ben. Tíz napi turné. Műsoruk.
1983-03-05"Pont" - sex: RipacsvásárA dunaújvárosi PONT-együttes sikere Székesfehérváron. Jean Solomon Tabarint: 3 vásári komédiája Ripacsvásár címmel.
1983-01-01Dunaújváros színházi élete, fejlesztésének lehetőségeiA dunaújváros színházi élete, fejlesztésének lehetőségei.
1983-01-01Szilveszteri mellékes a PONT lényegérőlKritika a PONT együttesről.
1982-12-14Fiatalok estjeBeszélgetés a PONT Színpad vezetőjével, Adorján Viktorral ösztöndíjukról, a színpad tevékenységéről.
1982-12-10A PONT a tévében. Kedden a kettesenA Fiatalok estje című műsorban. Nyolc órától.
1982-10-01Bemutatjuk a Kispont és a Kettőspont együttestA Bartók Béla Művelődési Központ amatőr színjátszó együttesei, amelyek tulajdonképpen a PONT utánpótlás együttesei.
1982-09-07Túlkorosan, boldoganA PONT színjátszóegyüttes egyik tagja, Nyirkó István beszél színjátszói sikereiről.
1982-07-06PONT-ék a televízióban (kishír)A Kedvünkre című filmriportban szerepelnek. (nem teljes szöveg)
1982-05-04Megalakult a Kettőspont (kishír)A bartók Béla Művelődési Központ új, amatőr színjátszó együttesét általános iskolások, középiskolások és munkásfiatalok alkotják.
1982-04-09Kulturális küldetésbenA PONT együttes NDK-beli turnéjáról.
1982-04-06PONT-ék a televízióban (kishír)Sikeres NDK-beli szereplés után a dunaújvárosi műszaki főiskola klubjában adott műsort április 4-én a PONT színjátszó egyesület. Foissy Két szerető szív című egyfelvonásosát láthatták. A Magyar Televízió munkatársai áprilisban felvételt készítenek az együttes stúdiómunkájáról, a próbákról, miniriportokban mutatják be a dunaújvárosi amatőr színjátszókat. (teljes szöveg)
1982-03-24KISZ-ösztöndíjas amatőrök: Mire kell a pénz?Állami segítségben, amatőr művészeti ösztöndíjban részesül többek között a Dunaújvárosi PONT együttes.
1982-03-12Először külföldönA PONT együttes márciusban az NDK-ban szerepel. A program. Az együttes munkájának értékelése.
1981-12-15Itt járt Micimackó. GyermekszínházA Pont együttes Micimackó előadásáról.
1981-11-10A Nagy Október 64. évfordulóján. Díszünnepség a BartókbanA PONT együttes műsorával kezdődött a Nov. 7-i nagygyűlés. Koszorúzási ünnepség a szovjet emlékműnél az Óvárosban. Képek: Elnökség a Bartókban. Koszorúzók az Óvárosban.
1981-11-10Például: a PONTA PONT -színjátszók úgynevezett stúdiót hoznak létre, amely a már létező amatőr csoportoknak és a jelentkezőknek rendszeres képzést ad.
1981-09-25Tarelkin-premierA PONT és a Dunaföldvári JÁTÉKSZÍN amatőr együtteseinek közös előadásáról. Méltatás.
1981-09-18Amatőr színjátszók. Tarelkin halálaA dunaújvárosi PONT és a dunaföldvári JÁTÉKSZÍN szeptemberi bemutatójáról.
1981-08-25Esernyő és fantáziaAug. 10-16. Dunaújvárosi diákszínjátszótáborról.
1981-07-10"Közös" produkcióAz országos színjátszónapokon Dunaföldváron a dújv-i PONT és a földvári Játékszín legjobb amatőr színjátszóiból alakult társulat bemutatta Szuhovo-Kobilin: Tarelkin halála c. darabját.
1981-07-10"Közös" produkció. AmatőrszínjátszásA dunaföldvári színjátszók és a dunaújvárosi PONT-együttes közös és nagysikerű együttműködéséről. Szuhovo-Kobilin: Tarelkin halála c. darabot mutatták be az 5. országos színjátszó- napokon, Dunaföldváron.
1981-06-16A RUDI nemcsak a Rudasé. Így köszönnek: szia, OféliaA Rudas László szakközépiskola amatőr színjátszócsoportjának bemutatása. Említés a mások három csoportról is, amely Dunaújvárosban működik (PONT, a Ságvári iskolaCsiribiri színjátszó együttese, főiskola Parlandó köre). Képek: színdarabjelenetek.
1981-06-05Bemutatkozik a Parlando játékkör, a műszaki főiskola amatőr színjátszó együttese. ...Jún. 5-én egy Tenesse-darabbal
1981-04-17Minősítették a PONT-otA Népművelési Intézet minősítette a PONT együttes Az étellift c. darabját. Bronz fokozatot kaptak, Adorján Viktor "B" fokozatú rendezői képesítést.
1981-03-27PinceszínházA Pont együttes saját színháztermében mutatkozott be Harold Pinter Étellift című darabjával. Az együttes teljesítményének bírálata. Kép: Jelenet a darabból.
1980-11-28Ismét siker!A dunaújvárosi Bemutatószínpad ismét győztes lett Arezzóban. A siker létrejöttéről, a siker kovácsolói.
1980-11-21Rudas László-hétA teljes program.
1980-07-18Amatőr művészek tábora, tájolás a BalatonpartonA PONT együttes 1980. június 29-től július 12-ig Marcaliban volt az amatőr művészeti táborban.
1980-06-24Amatőr színjátszónapok DunaföldváronAz egy hétig tartó színjátszó napokon szerepel a PONT együttes is.
1980-06-20Jól dolgozott a PONTÉvadzáró ülést tartott a PONT együttes.
1980-05-30Diákszínjátszók közöttA PONT színjátszó együttes patronáló tevékenységéről. Diákok véleménye az amatőrszínjátszásról.
1980-03-21PONT-ék sikereA PONT színjátszóegyüttes a minősítőn Lázár Ervin: Bikfi-Bukfenc-Bukferenc gyerekdarabjával ezüst fokozatot kapott, Jean Anouilh Médeájával arany fokozatot ért el.
1980-03-21Megvan az arany!A Bartók Béla Művelődési Központ stúdiótermében rendezett versenyen aranyérmes lett a művelődési központ amatőr színjátszó együttese.
1980-03-18A valóság torz tükrei?Az amatőr színjátszók dújv-i bemutatójáról,amelyen a PONT arany minősítést kapott. Kép:Jelenet a Médeából.
1980-03-14Minősítés előtt a PONT és AnouilhAnouilh Médea c. tragédiájával vesz részt a PONT együttes az amatőr együttesek minősítésén.
1979-12-02Bikfi-bukfi BukfencA Bikfi-bukfi Bukfenc mesefeldolgozás több meghívást kapott, többek közt Szfváron léptek fel vele a Műv. Központban.
1979-11-27PONTék hét arcaA PONT amatőr színjátszóegyüttes tevékenysége - több oldalról.
1979-10-23Lesz-e jelenidő? Szakkörök hívó szavaA Munkásművelődési Központ három érdekes szakkört indítana, de érdektelenség fogadja: Kovács Rózsa gyermekszínpadot indítana, Egresi Zsuzsa a képzőművészettel és az agyaggal ismertetné meg a gyerekeket, Gábor Ivánné a képzőművészet világába kalauzolná a gyerekeket.
1979-10-12Gazdag hétkezdetBeszámoló az október 8-án és 9-én rendezett művészettörténeti, irodalmi előadásról és a Magyar Televízió felvételéről, amelyet a Bartók Béla Művelődési Központban előadott Hubay: Késdobálók c. színdarabjáról készített.
1979-10-09Fordulópont előtt a PONTA PONT amatőr színjátszóegyüttes eredményeiről, terveiről, perspektívájáról.
1979-10-02Korok, művek, mesterekA Munkásművelődési Központ könyvtárában kezdődő képzőművészeti előadássorozatot Pálfalvi János grafikusművész vezeti. Közreműködik a PONT amatőr színjátszóegyüttes.
1979-06-15Színházi levél az elmúlt évadrólAz elmúlt év színházi eseményeinek felsorolása és értékelése. A műsorpolitikáról. Az amatőr színjátszás kapcsán a PONT együttesről.
1979-01-01JátékA PONT színjátszó együttesről, amely 1975 tavaszán alakult.
1978-12-01A PONT Foissy-produkciójárólSzínikritka.
1978-11-28A PONT új bemutatójáról (kishír)Hármas szereposztásban játssza a PONT színjátszóegyüttes Guy Foissy Két szerető szív cím egyfelvonásosát. Az egyik szereposztással az elmúlt héten a papíripari kollégiumban, a másikkal a Bartók stúdiótermében, a harmadikkal az óvárosi klubkönyvtárban léptek, illetve lépnek fel. (teljes szöveg)
1978-11-21A PONT új bemutatójaGuy Foissy: Két szerető szív. A Bartók jubileumi rendezvénysorozatának további programjai.
1978-11-03Film a dunaújvárosi fiatalokról (kishír)A MAFILM rövidfilm forgatását kezdte meg. Eddig a PONT színjátszóegyüttesről, a balettiskoláról, az Amatőr Műhelyről, a Dunaújvárosi Néptáncegyüttesről és a Kohász Sportegyesület birkózóiról forgattak. (nem teljes szöveg)
1978-08-01Merre tart a PONT?A városi amatőr színjátszás kezdetei. A PONT színjátszóegyüttes története, eredményei, tervei.
1978-07-11Színjátszó-tábor Dunaföldváron (kishír)A színjátszó-tábor vendége a dunaújvárosi PONT színjátszóegyüttese is. (nem teljes szöveg)
1978-04-30Változatos műsor a háromnapos találkozón: Tíz szocialista váA Komlón rendezett amatőr színjátszók találkozóján a Bartókban működő PONT együttes is bemutatta műsorát.
1978-03-21A PONT, útközben...Részletes beszámoló a színjátszó napokról (március 17-19.), amelyen a dunaújvárosi PONT együttes is részt vett. Veszprémi országos színjátszó-napok.
1977-12-20A PONT is kíválónak minősült!Irodalmi színpadok bemutatója, a székesfehérvári megyei minősítő versenyen a PONT csapata kiváló minősítést kapott.
1977-12-13Amatőr színjátszókA fehérvári minősítő bemutatón a dunaújvárosi PONT színjátszóegyüttes is részt vesz
1977-05-13Új évadjára készül a PONTEredmények, tervek.
1976-11-19Vegyük észre őket. Diák-színjátszásA dunaújvárosi diák-színjátszó csoportokról. Nagyobb szereplési lehetőséget kérnek.
1976-10-12Tabarin mester komédiásaiDicsérő kritika a PONT-együttes bemutatkozásáról. Szereplők névsora
1976-10-01Amatőrök a pódiumonA PONT színjátszóegyüttes szeptember 30-án mutatta be első ízben új műsorát. Tabarin "A megóvott szüzesség" és "A megbékült ellenség" c. jelenetek.
1976-09-07AmatőrökA városunkban működő amatőr, öntevékeny művészeti csoportokról.
1976-08-27Nonstop-munka PONT-éknál"Dunaújvárosi napok Csepelen" rendezvényre készülnek.
1976-07-16Még mindig nincsen nyár a PONT-éknálA PONT színjátszó együttes nyári programjáról.
1976-04-27A "Pont" SzékesfehérvárottSzékesfehérvárott tizenkilenc öntevékeny színjátszóegyüttes között fellépett a dunaújvárosi Bartók "PONT" színjátszóegyüttese.
1975-11-18Dunaújvárosi színházkultúra a kívülálló szemévelAz önálló társulattal nem bíró színház is nyújthat igényes szórakozást. Kevés a vidéki kőszínház. Háromszázezer forint a városnak. Országosan egyedülálló teljesítmény. Kihasználni az előadásokat. A színvonal kérdése közművelődési kérdés. Filiálék, avagy önálló stúdiószínpadok.
1975-09-16Jól szerepelt a PONT együttesVeszprémben, a megyei művelődési központban rendezték meg az öntevékeny színjátszók számára AURÓRA címmel hirdetett vetélkedő területi döntőjét
1975-08-22Versenyre készül a Pont együttesA Bartók Béla Művelődési Központ amatőr színjátszó csoportja.
1975-02-14Színjátszó társulat alakul DunaújvárosbanÖntevékeny munkás-színjátszó csoport megalakítását tervezi, és a tervek szerint még a nyári szünidő előtt meg is alakítják.
1963-09-06Új műsorral készül a születésnapján az OstorÚj tagok toborozása az új műsorhoz.
1963-08-09Az Ostor együttes reneszánsza (kishír)Kint vagyunk a vízből című műsoruk előadására készülnek. Folynak a Vigyázat, giccs! című műsor előkészületei is.
1963-04-23Megalakult a Városi Ifjúsági Öntevékeny MűvészegyüttesMegalakulás: 1963. április 17. Az együttes csoportjai: Jászai Mari színjátszócsoport (a Dunai Vasmű Ifjúsági Színpadának új elnevezése), az Ostor Együttes, a Revü-Tánckar, Ifjúsági Tánczenekar, Irodalmi Színpad és a Filmstúdió. Irányító szerv: Városi KISZ Bizottság.
1963-03-22Boldogság merre vagy?Az Ifjúsági Színpad bemutatója.
1962-12-04December 15-én mutatkozik be az Ifjusági VarietéAmatőr fiatal művészekből áll össze az Ifjúsági Varieté.
1962-10-05Bemutatta új műsorát az ifjúsági irodalmi színpadKubai elégia címmel Guille verseiből összeállítás.A felkészítő tanár Pásztor Bertalan.
1962-08-07Az Ostor nem ezt tudjaElmarasztaló kritika az Ostor előadásáról.
1962-08-03A király nevébenA Dunai Vasmű KISZ Ifjúsági Szervezetének előadásáról.
1961-12-09Próbál az Ifjusági SzinpadSzilveszterre készülnek.
1961-11-14Megjegyzések az Ifjúsági Színpad munkájáról.Néhány hete a Vasmű KISZ Bizottság irányítása alatt megszületett a Vasműben az Ifjúsági Színpad.
1961-10-24A Hazafias Népfront Klub vezetősége....És a Dunai Vasmű KISZ Bizottságának Ifjúsági Színpada ma az Arany csillag Szálló télikertjében "Kötődj meg népedben" címmel...irodalmi estet rendez.Összekötő szöveg: Rózsa András.
1961-10-03Az Ifjúsági Színpad terveiről, munkájáról nyilatkozik Gerendás Andor technikus, az együttes vezetője.Augusztus elején alakult meg a vasműben az Ifjúsági Színpad.
1961-10-03Bemutatkozott az Ifjúsági Színpad (kishír)Szombaton klub-est keretében a gyár KISZ fiataljai előtt.
1961-10-01Gerendás Andor és a többiekIfjúsági Színpad alakult a Dunai Vasműben. Gerendás Andor nyilatkozik a két éve működő csoport munkájáról.
1961-08-15Ifjúsági Színpad alakult a Vasműben (kishír)A Vasmű KISZ fiataljainak szervezésében.
1961-01-13Februárban második bemutatójára készül az "Ostor"Az együttesnek 20 tagja van.
1960-09-30Őszi gondok at öntevékeny művészeti csoportoknálÖntevékeny művészeti élet városunkban. Gondok, tervek
1960-06-06Sztálinvárosi színjátszók közöttDunaújvárosi színjátszók között, az öntevékeny csoport létjogosultságáról beszélgetve.
1959-06-09Az"Üzenet az élőknek" ismét bemutatásra kerülJulius Fucik drámája a Bartókban, Besnyőn.
1959-01-16Színjátszócsoport alakult a Bartók Művelődési Házban1959.január 13-án alakult a Bartók Béla Művelődési Ház színjátszó csoportja. Julius Fucik: Üzenet az élőknek c dráma bemutatására készülnek.Rendező dr. Groszman Sándor, Kis Elek. Tagok vasműsök, pedagógusok, vállalati dolgozók akik kedvet éreznek a színjátszáshoz.
1958-01-10A Dunai Vasmű Művészegyüttesének útjaTavalyi programjaik, fellépéseik.
1956-12-12A Művelődési HázbanA Bartók Béla Művelődési Ház klubjairól.
1956-02-03Hírek a Központi Művészegyüttes életébőlAz ének-és tánckar, valamint a színjátszók is nagy feladatokra készülnek. Az együttes tevékenységi köre kibővül a háromévfolyamos balettiskola növendékeinek tanításával.
1955-07-19Országnak való példaEgy igazán szép nyári est a Bartók Béla Kultúrházban
1955-04-12Sztálinváros-munka utánA szellem kultúrája képekben: pillanatképek a helyi kultúrcsoportok munkájából.
1955-03-11Eleven élet az óvárosi iskolábanAz iskolában működő szakkörök rövid bemutatója.
1955-02-25A "Pentelei Csizmadia" előkészületeiA Vasmű Központi Művészegyüttese ősbemutatóra készül...
1955-02-15A Központi Együttes ünnepi műsora......a budapesti Sztálin Katonai Akadémián
1955-01-21Új művek előadására készülnek......a sztálinvárosi színjátszók.
1955-01-18Legyünk büszkék diákjainkra!A Kohászati Technikum növendékeinek kultúrcsoportjairól.
1954-11-19Őszinte szóval 2.A Sztálin Vasmű Művészegyüttesének munkájáról
1954-11-16Őszinte szóval 1.A Sztálin Vasmű Művészegyüttesének munkájáról
1954-10-26Nagy sikert aratott......a Vasmű Művészegyüttesének "Vasárnap estje".
1954-09-28Fegyelmezett viselkedést a szinpadonKritika a Vasmű Központi Művészegyüttesének "Vidám estjéről".
1954-09-07A Központi Művészegyüttes életébőlAz énekkarról, színjátszócsoportról...
1953-12-01Tartuff a Technikum-negyedbenA 26/4 Segédipari Vállalat Kultúrcsoportjának előadásáról
1953-11-24Így nem játszunkGaál György Ferenc és Buday Dénes operettjének bemutatójáról.
1953-08-11Sztálinváros kultúréleteNézzünk szét a városban!
1953-05-26Színjátszók......Sztálinvárosban.
1953-04-28Sztálinváros életéből2 db fénykép 1:nődolgozók szállása 2:a Sztálin Vasmű Gépgyár színjátszói
1953-04-10Elsők lettünk a versenyenA József Attila Központi Színjátszó Csoport az első alkalommal mutatkozott be.
1952-11-25Készüljünk......az országos kultúrversenyre
1952-06-24Kultúrmunkások jelentkezzetek a......Sztálinvárosi Népi Együttesbe, tánccsoportba, énekkarba, zenekarba és a színjátszócsoportba.
1951-10-30Versenyfelhívás az összes kultúrcsoporthozA gyárépítkezés XII-es főépítésvezetőségén működő színjátszócsoport tagjai versenyre hívják fel az összes építkezésen dolgozó kultúrcsoportot: Sztálin elvtárs születésnapja alkalmából rendezendő műsoros estre.
1951-02-13Két DISZ színjátszócsoport munka közbenA Magasépítők 1. sz. DISZ szervezetének színjátszó csoportjáról.