Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

113 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-05-05Tavaszi nagytakarítás után a forró napok enyhet adó bázisaiA DVG Zrt. szakemberei elvégezték a szükséges karbantartási és takarítási munkálatokat Dunaújvárosban. 2023. május 1-től öt szökőkút és három ivókút várja az arra járókat.
2022-07-12Százhatvan méter mélyrőlRácalmáson a Rác-Aqua System Kft. bevonásával saját forrásból új kutat fúratott az önkormányzat. A felszíni építményt és a pihenőhelyet pedig Jánosi János tervei alapján a Timpanon P+P Kft. építette fel.
2022-05-13A nyár hűsítő élménye. Májustól csobognak a kutakÖt szökőkút és három ivókút tartozik a dunaújvárosi önkormányzat üzemeltetési körébe, amelynek feladatait a DVG Zrt. látja el. A tavaszi hónapok során elvégezték a szükséges karbantartási és takarítási munkálatokat, így a hagyományoknak megfelelően májustól már csobognak a kutak.
2021-07-30Új szökőkutt építenek a község Piac terén2009. május 1-jén avatták fel a mezőfalviak az első szökőkútjukat a Piac téren. A hárommedencés, vizes csappal és több víz­sugárral működő építmény az eltelt tizenkét év alatt alaposan leamortizálódott. Csempézete megtöredezett, és a gépészeti berendezései is végleg felmondták a szolgálatot.
2020-08-11Kutya meleg van mostanságEgy belvárosi körútra indultunk augusztus 10-én. Szerettük volna felmérni, hogy bár még nincs hőségriadó, miként frissíthetjük magunkat akár ivóvízzel, akár egy hűsítő kézmosással séta közben.
2019-09-06Ritka látvány a felhők között megbújó híd. Lélekemelő pillanatokHa csak sétálunk minden különösebb cél nélkül, s lelkünket megnyitjuk a szépségek előtt, akkor meglátjuk azokat a pillanatokat, részleteket, amik megpendítenek bennünk egy húrt.
2018-10-31Barbár rongálás az egyetemi parkbanSzeptember első napjaiban adhattunk hírt a Dunaújvárosi Egyetem főépülete előtt található szökőkúttal kapcsolatban, mégpedig arról, hogy augusztus hónapban felújították és működőképes állapotba hozták a sokáig nem üzemelő szerkezetet a DVG Zrt. szakemberei, és újra élvezhették a kellemes látványt az arra járók. Valaki vagy valakik úgy érezték, „rosszul tervezte meg” Friedrich Ferenc szobrászművész a kompozíciót, és a gránit gömcikket bedobták a kútba, ami erősen károsodott is.
2018-09-06Újra üzemel a szökőkút (képaláírás)Az elmúlt hónapokban számos cikkünkben foglalkoztunk a városlakók által kedvelt és az utóbbi időben hiányolt, a Dunaújvárosi Egyetem főépülete előtt található szökőkúttal, amelyet augusztus hónapban felújítottak és működőképes állapotba hoztak a DVG Zrt. szakemberei. A szökőkút tehát ismét várja a polgárokat a város egyik kedvelt közösségi terén. (teljes szöveg)
2018-08-23Új szigetelést kap a szökőkútA közelmúltban adtunk hírt arról, hogy a Dunaújvárosi Egyetem előtti közpark szökőkútjának felújítását megkezdik a DVG Zrt. munkatársai.
2018-08-10Csak fagyival bírjuk ki a hőséget (képaláírás)Továbbra is tombol a kánikula, a közel negyvenfokos hőséget pedig mindenki nehezen viseli. Leginkább árnyékos helyen, egy, kettő, netán három jó gombóc fagyival a kezünkben szeretnénk tölteni a napokat, ahogyan ez a kislány is a békás szökőkút hűvösében. (teljes szöveg)
2018-08-04Megújul az egyetem előtti szökőkútA több mint tíz éve átadott, azóta is szépen gondozott közparkban helyet kapott, Identitás névre keresztelt szökőkút teljes felújításra szorul. Ennek keretében kicserélik az egész vízgépészeti rendszert, a szökőkút világítását, és sor kerül a medence teljes körű szigetelésére is, hiszen „szökik” belőle a víz.
2018-07-27Takarítják a főtéri szökőkutat (képaláírás)A nyári szezonban a szokásosnál gyakrabban takarítják a Városháza téri szökőkutat a DVG Zrt. munkatársai. A város egyik fő idegenforgalmi látványosságává előlépett szökőkút nemcsak a kisgyerekek kedvenc játszóhelye, hanem az arra sétáló idősebbek és a hőségben felüdülésre vágyók kedvelt célpontja is. (teljes szöveg)
2018-07-13Jaj, úgy élvezem én a strandot... Helyi intézmények tanulóinak ingyenes az élményfürdőSoron kívül ülésezett a közgyűlés július 12-én, mert olyan témakörökben kellett döntést hozniuk a képviselőknek, amelyek nem várhattak a nyári szünet végéig. Ilyen volt például a Modern városok program keretében kialakítandó úgynevezett intermodális személyforgalmi csomóponttal kapcsolatos döntés. Ilyen volt például a Modern városok program keretében kialakítandó úgynevezett intermodális személyforgalmi csomóponttal kapcsolatos döntés. A város nyugdíjasainak és tanulóinak ingyenes az élményfürdő.
2018-06-11Vízijáték (képaláírás)Örömhír a városi szökőkutak kedvelőinek, hogy a napokban véget értek a Városháza téren található szökőkút felújítási munkálatai, és a hét végén már rendeltetésszerűen működött a kedvelt vizes találkozóhely, amelyet birtokba is vettek a polgárok. A szökőkút közvetlen közelében üzemel már a párakapu is, amely kellemes felfrissülést nyújthat majd a nyári hónapokban.
2018-06-06Szökőkútjavítás (képaláírás)A DVG Zrt. dolgozói elkezdték az egyetem előtti téren álló szökőkút felújítását. A mintegy egy hónapig tartó munkálatok során kicserélik a kút szivattyúit, vezérlését, felújítják a vízijátékokat, és rendbehozzák a medencéket, amelyekből szökik a víz. Röviden: a szökőkút olyan lesz, mint újkorában! (teljes szöveg)
2018-05-18A város szolgálatában. Hatvanhat döntésrőlA nyílt szakaszban összesen hatvanhat, a zárt ülésen pedig három napirendi pontról dönthettek a képviselők a május 17-i, csütörtöki közgyűlésen. Téma volt az élményfürdő kedvezményes látogatása, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia, valamint a helyi szennyvíztisztító (DSZSZ) helyzete is. Átadták a Dunaújváros Ifjúságáért elismerést amelyet Zelenka Lászlóné (kép) vehette át, illetve átadásra került a Dunaújváros Közbiztonságáért díjakat is, melyet Molnár János (kép) rendőr őrnagy, Krasznay Éva (kép) rendőr százados, Megyeri Zoltán címzetes tűzoltó zászlós, valamint a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség képviseletében Hegedűs László (kép) vehetett át.
2018-04-30Új birkoltatot kap a város központjában található szökőkútSzámos olvasónk érdeklődött, hogy pontosan milyen munkálatok folynak a Városháza téren található szökőkútnál. A hiteles információért az önkormányzathoz fordultunk.
2017-11-08Közelít a hideg tél (képaláírás)A napokban a szakemberek leeresztették és téliesítették a Városháza tér előtt található szökőkutat, amely legközelebb tavasszal üzemel majd. (teljes szöveg)
2017-08-12Furcsa fényjáték (képaláírás)A nyári, erős fények sokszor olyan látvánnyal ajándékoznak meg minket, amilyeneket ritkán láthatunk. Fotóriporter kollégánk egy ilyet örökített meg a Városháza téren. (teljes szöveg)
2017-08-04Vizes örömök (képaláírás)Képünkön Dóri, aki a rekkenő hőség elől keresett menedéket augusztus 3-án délután. Az ifjú hölgynek számos követője akad a napokban, azonban még messze az enyhülés. (teljes szöveg)
2017-07-19Jól jönnek a köztéri ivókutak (képaláírás)Barta Hubának igaza van: ilyen hőségben rendszeresen gondoskodnunk kell a megfelelő folyadékutánpótlásról, mégpedig lehetőleg tiszta vízből!
2017-07-15Újra vizes örömök (képaláírás)A technikai hibák kijavítása után ismét működik a szökőkút a város egyik frekventált terén, a Dunaújvárosi Egyetem előtti, Molnár László emlékparkban. (teljes szöveg)
2017-07-07Impozáns! (képaláírás)Újra működik a Városháza téren a szökőkút (teljes szöveg)
2017-06-30Hangolják az Orgonasípot (kishír)Műszaki hiba miatt nem működik a főtéri szökőkút, javítják. (nem teljes szöveg)
2017-06-16Ivókút a víztoronynál (kishír)Lőrinczi Konrád képviselő kezdeményezésére ivókutat építenek a Római körúti víztoronynál. (teljes szöveg)
2017-06-14Javítás előtt az egyetemi szökőkút. Hamarosan újra működik a szökőkútA város egyik leginkább látogatott és kedvelt közösségi tere a helyi egyetem előtti park, ahol jelenleg nem működik a szökőkút. A szakemberek már dolgoznak a hiba kijavításán.
2017-05-19Békák még víz nélkül (képaláírás)Átmenetileg víz nélkül maradtak a Dózsa téri szökőkút békái: felújítják a medencét. Képünkön Kabai László, Mészáros József és Halász János betonozik. (teljes szöveg)
2016-10-06Szökőkút - mászókút (képaláírás)Szökőkút versus mászókút. Íme, amikor az alkotás életre kel. Milyen jó lenne nekünk, felnőtteknek is kipróbálni ezt at ölelést. Talán éjszaka, amikor senki nem látja (teljes szöveg)
2016-09-02Miska huszár a tízen túliak társaságábanA Miska huszár mellett a rácalmási alkotótérben több szobrot is készített itt a tíz év alatt Rohonczi István. Most Szent Pantaleon szobor-szökőkút készül a dunaújvárosi kórháznak.
2016-08-29Kút (képaláírás)Kisapostagi szökőkút az ABC előtti téren, a nyári melegekben hűsítő a látvány (teljes szöveg)
2016-08-27Ihatunk a főtéren (képaláírás)Jó ötlet volt az arra sétálók számára ivókutat építeni a Városháza térre - szomjoltási lehetőségként. Valószínűleg a gyakori használat miatt egy időre elromlott ez a kút, írtunk is erről - ám, mint augusztus 26-án, pénteken délután készült felvétel is bizonyítja, már újra használható. A képen Szendrődy Bence tölti meg palackját. (teljes szöveg)
2016-08-11Kiapadt az ivókút (képaláírás)Olvasónk jelezte, nem működik a Városháza téren az ivókút. A nagy melegben többen szomjukat oltották volna a kevés árnyékot nyújtó főtéren, köztük Kovács Kubatov Lívia is. Az önkormányzat sajtóreferense Pálfi-Németh Tünde elmondta, a berendezés meghibásodott, de már megrendelték a javítást. A városlakók türelmét kérik. (teljes szöveg)
2016-08-04Párakapu alatt (képaláírás)Rendben, hogy nyár van, melegek a nappalok és az éjszakák is, de azért lehetne elviselhetőbb az időjárás. A két fiatalember megtalálta a megoldást: a Városháza téren található párakapu alatt bringáztak. (teljes szöveg)
2016-08-03Vízcsobogás (képaláírás)Az átépített Városháza tér kedvenc pihenőhelye lett a helyi és a városunkban vendégeskedő kisgyermekes családoknak. Kellemes ücsörögni a szökőkút peremén, figyelni a fúvókák permetezte vízsugár-játékot, nézni a csobbanó vizet, vagy futkározni a párakapu alatt. Benkó Molnár Melindával és Benkó Csengével augusztus 2-án délelőtt találkoztunk a téren (teljesszöveg)
2016-08-01Helyi hagyomány (képaláírás)Alighanem minden dunaújvárosi gyerek eljátszadozott ezekkel a fém békákkal a Dózsa téri szökőkút partján, kiskorában, legalább egyszer. Amolyan helyi hagyomány ez. Képünkön a hagyomány gyakorlása közben Végh Zselyke, Véghné Tóth Ágnes, Bartha Andrea és Adreánszki Andrea a nevezetes békás szökőkút partján július 31-én, vasárnap délután. (teljes szöveg)
2015-11-09Itt a téli szünet (képaláírás)Leengedték a Városháza téri szökőkutat, téliesítették a szakemberek. (nem teljes szöveg)
2015-08-10Holtestet találtak a szökőkútbanEgy férfi holtestet találtak augusztus 8-án, a Dózsa mozi és posta közötti szökőkútban.
2015-05-21A főtér szökőkútjának névadói (képaláírás)A Petőfi iskola két tanulóján, Hulló Gergőn és Végh Dóra Annán kívül Hajcsik László is ugyanarra a szökőkút-elnevezésre tett javaslatot. Az általuk javasolt Orgonasíp elnevezés mellett voksolt a közgyűlés. (nem teljes szöveg)
2015-02-23Fajsúlyos döntésekA tavalyi költségvetés módosításával és az idei költségvetési rendelet elfogadásával kezdte a közgyűlés az érdemi munkát február 19-én. Főbb témák: kéményseprő szolgáltatás, házi gyermekorvosi szolgálat, partneriskolai együttműködés a Bánki középiskola és a főiskola között, DVG Zrt. működteti az üdülőt, fejlesztik a kajak-kenu csónakházat, diákkupa támogatása, Orgonasíp lett a főtéri szökőkút neve.
2015-02-20Orgonasíp lesz a szökőkút neveKözgyűlés: csónakház fejlesztése, kilátó a Duna-partra, Orgonasíp lesz a főtéri szökőkút neve.
2015-02-19Közgyűlés2015. február 19. A határozatok mellékletei (módosító okirat, megbízási szerződés, munkajelentés, üzemeltetési szerződés módosítása és kiegészítése, megállapodás, szolgáltatási keretszerződés, teljesítési igazolás, támogatási szerződések, közszolgáltatási szerződés, pályázati felhívás, szervezeti és működési szabályzat módosítása) megtekinthetők a nyomtatott dokumentumban 2020 február 19-ig.
2014-11-12Nevet keresnek a szökőkútnak (kishír)A megújult főtér szökőkútjának elnevezésére várják a javaslatokat.
2014-09-20Már esti fényárbanUtolsó simítások a városközpont építésén. Szeptember 19-én már működött a főtér új szökőkútja.
2014-07-02CsomópontátépítésA főtér átépítése. Járdát, utat, sétányt is építenek a főtér mellett. A tervek szerint a következő héten adják át a városközpontban épült új körforgalmi csomópontot.
2014-04-25Öntelt a mackóFelújítják Somogyi József szobrászművész Öntelt mackó szobra szökőkútját.
2013-06-14Frissítő csobogás (képaláírás)A napokban a DVG Zrt. szakemberei megjavították a város legnagyobb szökőkútját, így már üzemel a Dunaújvárosi Főiskola előtt található hűsítő vizes találkozóhely. (nem teljes szöveg)
2013-05-24Ivókúttal lepik meg a várostAz Adonyiak Baráti Köre Egyesület által összegyűjtött pénzből a Kastélyparkba terveznek egy míves ivókutat telepíteni.
2013-04-30Köztéri vízi örömökMájus első napjaiban üzembe helyezik a város szökőkútjait a DVG Zrt. munkatársai.
2012-08-04Szökőkút-takarítási napA DVCSH szakemberei folyamatosan karbantartják a mozi előtti békés szökőkutat.
2012-06-22Szökőkút és ivókút: kellA Dózsa mozi előtti téren található "békás" szökőkútból már nem lehet inni. Mellette ivókutat építettek.
2012-06-16KépaláírásÚjra működik a békás szökőkút: zárt rendszerű, ne igyunk belőle! (teljes szöveg)
2012-06-01Nyár, parkok, kutak, virágokIvóvíz, tisztaság, állatsimogató, parkok.
2012-05-18Ne igyunk a békák szájából!Vízforgatóssá alakítják a "békás" szökőkutat, viszont mellette kialakítanak majd egy ivókutat is.
2012-05-18Nem ivóvíz!Békás szökőkút a Dózsa Mozinál: nem ivóvíz!
2012-05-10Javítás a szökőkútnálJavítási munkálatok a "békás" szökőkútnál.
2012-05-09Üzemben a szökőkútÜzemel a Dunaújvárosi Főiskola előtti téren működő szökőkút.
2011-09-16Közkút, te drága"A közkút áldás és átok: a gyalogos örül, mert szomját olthatja, a környéken lakó viszont bosszankodik, mert vízdíjat kell fizetnie - a járművét a közkútnál mosó autós helyett is."
2011-06-02A városkép ékszereiDunaújváros szökőkútjairól. Kép Friedrich Ferencről a főiskola előtti emlékparkban található Duna-kavics alkotásával.
2008-10-14Szökőkút épül a park közepénMezőfalva.
2008-02-11Egykor öntelt mackóDunaújváros szökőkútjainak állapotáról.
2006-08-30Megkezdődött a műszaki átvételA Dunaújvárosi Főiskola előtti tér, a volt fonoda épületében kialakított termeket és a könyvtárat szeptember 26-án adják át.
2006-08-02Már csobog a Vízivirág-kút isSzökőkút a Dózsa mozi mellett.
2006-07-08Szökő kútjaink?Dunaújváros szökőkútjairól.
2006-07-06Csobog a kút, már az óra is "jár"A Dunaújvárosi Főiskola előtti parkban a tó és szökőkút próbaüzemeltetése már elkezdődött. A híd megépült, a növényeítést, fásítást pedig folyamatosan végzik. Friedrich Ferenc napóra alkotása is elkészült. Az átadás szeptember elejére várható.
2006-06-28Kis Spar lesz a Vasmű útonSpar üzlet épül első ütemben a volt szökőkutak helyén. A belváros ezen részén vendéglátóhelyek, szökőkút, sétány épül majd.
2005-07-09Ősszel elkezdik építeni a Vamsű úti üzletközpontotŐsszel elkezdkik a Vasmű úti szökőkutak és a volt vívócsarnok épületének bontását. Az üzletközpont 2007. tavaszára készül el.
2005-02-14Talán rehabilitálná is a Vasmű utatA telekalakítás után a Vamsű út és a kis Vasmű út közötti sávba tervezett beruházás elkezdődhet. A vívócsarnok és a szökőkút helyére kereskedelmi és vendéglátó egység épül Sulák Antal ötlete nyomán. Részletes leírás a tervezett beruházásról. A tervek szerint a karácsonyi bevásárlást már ott kezdhetjük.
2003-12-13képaláírásIdén először védik faházikóval Palotás József Vízivirág alkotását.
2002-06-04Mennyibe kerülnek a kutak?Az önkormányzat bizottságai a városi szökőkutak működtetéséről fognak tárgyalni. Kép a Dózsa Mozicentrum előtt lévő békás szökőkútról.
2001-08-24Falujáró - 2001. augusztus 20.Kulcs 3 kiadványt jelentetett meg: Emlékkönyv (visszaemlékezések képes gyűjteménye), Képes krónika (a település múltját, jelenét, jövőjét tárja elénk), Házam, hazám (tankönyvként kerül a gyerekek kezébe). Rácalmáson aug. 20-án felavatták a Királykúti forrás helyén emelt emlékművet. Az Ercsiben élő Mosonyi Mihály, Rácalmás díszpolgára, ötletadója és kivitelezője is egyben a díszkútnak, amelynek alapjai az 1770-es évek rácalmási téglagyáraiban készültek, a korona ékkődíszei a Fekete-erdőtől idesodort kavicsk. Adonyban felavatták Friedrich Ferenc ivókútját.
2001-05-28Duna-napok az évfordulónA Duna-napok elnevezésű eseménysorozat része volt Palotás József Vízi virág c. szökőkútjának avatása.
2001-05-25Parkunk növényi állataPalotás József nyertes szökőkútjáról.
2001-05-19Márványtábla és ünnepségMájus 18-án felavatták palotás József Vízivirág c. szökőkútját a Dózsa mozi mellett; márványtáblát avattak egy Görbe utcai ház falán, ahol ötven évvel ezelőtt megalakult a dunapentelei városi tanács. Ezen a napon átadták a várostörténeti vetélkedőn részt vett csapatok díjait. Emlékplakettet adtak át a város tisztviselőinek: dr.Illyés József, dr.Maróti János, Sófalvi István, Sárosi József, dr.Varga Lajos, Almási Zsolt, dr.Kálmán András.
2001-03-07képaláírásKép Somogyi József Öntelt mackó szökőkútjáról.
2001-03-07Szökőkútjaink - múlt, jelen, jövőA Vasmű úti szökőkútról.
2001-03-07Szépen szöknek, minden évbenA Dózsa mozi terén a békák szökőkútról. A kórház előtti Friedrih Ferenc szökőkútról.
2001-03-07Májustól csobog a kútA szökőkút pályázatra beadott tervek közül Palotás József, Vízivirág kompozícióját építik meg a Dózsa mozi jobb oldalán.
2001-02-20Palotás "szökésben" is nagyA Kortárs Művészeti Intézetben lehetett megtekinteni a szökőkút pályázatra beérkezett műveket. A zsűri tetszését Palotás József két munkája nyerte el.
2001-02-20Kagyló és Vízivirág a befutó: Erős mezőnyben győzött PalotásTizenegy pályamunka érkezett a köztéri szökőkutak v. ivókutak tervezésére. Palotás József szobrászművész Kagyló és Vízivirág fantázia nevű szökőkút és ivókút tervét találta a zsűri a legjobbnak. A pálzázat kiírói a Modern Művészetért Közalapítvány és a TSO Alapítvány is a Palotás-mű kivitelezését támogatja.
2001-02-17Szökőkutak: a zsűri nehéz helyzetbenBemutatták (febr.16-án) a Kortárs Műv. Intézetben a Technikai Sport Olimpia Alapítvány és a Modern Művészetért Közalapítvány szökőkút-ivókút pályázatára beérkezett műveket. A zsűrizés febr. 19-én lesz.
2001-01-15Bővebben: ivókút-pályázatAz ivókút-pályázat kiíróinak célja, hogy az elkövetkező 3 évben évente egy-egy műalkotással gazdagítsa Dunaújvárost.
2001-01-12Ivókút-, szökőkút-pályázatA Modern Művészetért Közalapítvány, a Kortárs Művészeti Intézet, a Dunaújvárosi Formula-1, Formula-3 motorcsónak világbajnoki futamok szervező testülete Dunaújvároshoz kötődő és dunaújvárosi művészek részére hirdet pályázatot köztéri szökőkutakra vagy ivókutak tervezésére és kivitelezési lehetőségére.
1998-06-29A vágy, a csodálat tárgyaA DVSC csónakházában szombaton felavatták Palotás József: Zsuzsanna és a vének c. szobrát. Kép az 1. oldalon is.
1997-06-21Elszökött szép időkMég ebben az évben elkészül a felvonulási térre vonatkozó részletes rendezési terv. Pályázatot írtak ki rá.
1981-05-15Megújult a szökőkútFelújították a Vasmű úti szökőkutat.
1981-03-17Megújul a szökőkútA leromlott állapotban lévő szökőkutat április végére felújítják. Szökőkút jellege megváltozik. Csobogók lesznek
1976-09-07Szeptember a Vasmű útonA város főutcájának bemutatása.
1974-06-04KépaláírásA városkép kialakulásában különös szerepe van az "utcabútoroknak". A Vasmű úti szökőkút környéke példa arra is, miként lehet esztétikusan elhelyezni a kőkosarakat. (teljes szöveg)
1972-07-18KépaláírásA szökőkútnál. (teljes szöveg)
1972-04-25Átalakítják a szökőkutatMájus elsejére ígérik az átalakítás végét.
1971-05-21Posvány a centrumbanA városban nem rendeltetés szerűen működnek a szökőkutak.
1969-12-30Magyarázom a szökőkutatA Vasmű úti szökőkútról
1969-08-22Nem ünneprontásként...Kép a szökőkútról. Vélemény a szökőkútról.
1969-08-20SzökőkútFőként társadalmi munkával készült a 26.sz. É.V. aug. 20-án átadja üzemeltetésre.
1969-08-15Csúcsszorgalom a szökőkútnálA Vasmű úti szökőkút átadási ideje 1969. július 31. volt. Az utolsó simításokat végzik.
1969-08-12Alkotmányuk ünnepén működik a szökőkút1969. augusztus 18-án, hétfőn lesz a részleges átadás.
1969-07-22Fehér, sárga, kékA Vasmű úti szökőkút részletes bemutatása.
1969-06-06A Vasmű út járókelői megfigyelhették (kishír)Felgyorsult a szökőkút építése. Július közepére a márványburkolat kivételével elkészül a szökőkút.
1969-05-09Javítják a Dózsa mozi melletti vízköpő békákat (kishír)Elkorrodált a békákat összekötő ólomcső.
1969-01-24Városfejlesztés 1969A harmadik ötéves tervidőszakban vagyunk. Lakásépítés, üzlet, iskola.
1968-06-18Augusztus 20-án működik a szökőkútElkészültek a gépészeti berendezések, a burkoló és szigetelési munkálatok.
1968-05-17Különleges munkahelyekTársadalmi munka: az Erkel-kert gázszerelése, a Vasmű úti szökőkút építése, a központi sporttelep bővítése.
1967-10-31Társadalmi munkával a városértÉv végi számadás.
1967-09-19Utolsó szakaszába lépett az idei társadalmi munkaElkészült a szökőkút B medencéje. Lemaradás a sportpályán. Társadalmi munka- körkép.
1967-05-16Szökő kút vagy szökőkút?Két éve kezdték meg a Vasmű úti szökőkút építését.
1966-07-05A társadalmi munka eredményeiről, a második félév feladatairólNyilatkozik: Szabó Ferenc, a Városi Pártbizottság ipari osztályának vezetője.
1966-03-20Gyorsmérleg a társadalmi munka teljesítésekrőlSportpálya, szökőkút, műjégpálya, járdák stb. Jól haladnak az éves vállalások teljesítésében.
1965-12-03Épül a Vasmű úti szökőkútMegkezdődött...Tervrajz. Leírás. Zilahy István tervei alapján 5 medence.
1965-10-08Várospolitikai pillanatkép a Vasmű útrólSzépülő főutcánk, épül a szökőkút.
1965-09-10Szökőkutat építenek a Vasmű útonTársadalmi munkában. A József Attila utca tengelyében, a Vasmű úti park közepén. A kút a jövő év közepére készül el.
1963-08-30Kincsek amikről nem tudunk.Arany Csillag: a szálló halljában kisméretű szökőkút, tetején két bronz pelikán. (alkotója: B. Farkas) A télikertben, a lépcsőfordulónál színes üvegablak, témája: parasztlakodalom (alkotója: Sebestyén)A télikertben a hátsó falon nagyméretű gobelin, címe: Magyarország népművészete. Bartók Béla Művelődésház: kupola:János Vitéz színes üvegmozaik, nyolc epizód. Ságvári Általános Iskola: János Vitéz illusztráció az iskola ebédlőjének válaszfalán (alkotó: Kovács Margit), Laborcz F. alkotása: Arany vers, Mátyás anyja, két jelenet, dombormű. Frízek, szobrok, seccok. Kőtábla: az Utasellátó Vállat Béke téri raktárának udvarán találtak.Vidám Park: Bagoly.
1955-04-19Köszöntsük május 1-ét SztálinvárosbanGyors ütemben folynak az első Sztálinvárosi Májusi Vásár előkészületei. Ápr. 26-án forgalomba kerül a különleges minőségű "Sztálinváros" cigarette (1 000 000) Megkezdték már a sztálinvárosi képekkel díszített női kendők árusítását.
Dunaújváros szökőkútjai1. Wagner Nándor: Korsós lány A szobor egy medence közepén áll, oldalról 4-4 béka köpi a vizet a medencébe. Elhelyezve: 1955 Dózsa Gy. tér Kép a Dunaújváros köztéri szobrai c. könyv 76-77. oldalán 2. Somogyi József: Öntelt mackó A szobor egy szökőkút medencéjének közepén áll. Elhelyezve: 1953 Építők u. és a Május 1 u. sarkán Kép a Dunaújváros köztéri szobrai c. könyv 68-69 oldalán, és a Dunaújváros története c. könyv színes képmellékletében 3. Péter Zsuzsa: Napbanéző Egy medence közepén áll. Elhelyezve: 1966 A Hild József szakközépisk. és Szilágyi Általános Iskola előtt Kép a Dunaújváros köztéri szobrai c. könyv 62. oldalán 4. Friedrich ferenc: Díszkút Elhelyezve: 1992 A Széchenyi István Gimnázium előtt Kép a Dunaújváros köztéri szobrai c. könyv 29. oldalán 5. Friedrich Ferenc: Díszkút Elhelyezve: 1991 Szent pantaleon Kórház előtt Kép a Dunaújváros köztéri szobrai c. könyv 28. oldalán 6. Cyranski Mária: Sellő (Lighea) Medencében áll. Elhelyezve: 1978 Fabó Éva Sportuszoda előtt Kép a Dunaújváros köztéri szobrai c. könyv 19. oldalán és a Dunaújváros története c. könyv színes képmellékletében 7. Palotás József: Zsuzsanna és a vének Elhelyezve: 1998 DVSC csónakházban Kép a Dunaújvárosi Hírlap 1998. jún. 29-i számában 8. szökőkút Elhelyezve: 1969 Vasmű út (Felvonulási tér) Kép a Dunaújvárosi Hírlap 1981. máj. 15-i számában és az 1997. jún. 21-i számában 9. Boldogfalvi Farkas Sándor: Díszkút kócsaggal Elhelyezve: 1954 Az Arany Csillag Szálloda előterében