Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

310 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2022-07-29Varázsoljuk tisztává Dunaújvárost!Az elmúlt két évben a dunaújvárosi városvezetés rengeteg munkát fektetett a város rendezettebbé és tisztábbá tétele érdekében, átszervezték és hatékonyabbá tették a lomtalanítást, felvették a harcot az illegális szemétlerakókkal szemben, a számtalan új kukát helyeztek ki a közterületekre, azonban még tovább szeretnék növelni a takarítás hatékonyságát. Ezért, 2022. augusztus elejétől egy új, városrészekre lebontott takarítási rendszer próbaüzeme kezdődik meg.
2022-03-04Idén korábban kezdik a lomtalanítási szezont városunkban.Az idei év első lomtalanításáról adott hírt Mezei Zsolt, Dunaújváros általános hatáskörű alpolgármestere. Mint azt elmondta, 2022. március 5-én az eddig megszokott módon négy helyszínen gyűjtik majd a városlakók megunt, feleslegessé vált tárgyait a Római városrészben.
2022-02-0430 milliót költött a város tavaly az illegális halmok felszámolására. Nemcsak csúnya, de idő- és pénzszivattyú is az illegális hulladéklerakásHiába áll a városlakók előtt számtalan lehetőség arra, hogy legális keretek között szabaduljanak meg a háztartásokban felgyülemlett hulladéktól, sokan mégis az illegális megoldásokat választják, nem törődve azzal, ezzel a természetet és a vizuális környezetüket is szennyezik – és persze anyagi kárt is okoznak Dunaújvárosnak.
2022-01-11Elvitették a szemetet a temetőből. Nehéz megtalálni a megoldást"A város vezetői az új üzemeltetővel (Borostyán Tóth Kft.) közösen – mondjuk úgy – harcot indított az illegális szemétlerakókkal szemben. Decemberben több ízben szállították el az illegálisan lerakott hulladékot, ami leginkább a lakosság által odaszállított szemét volt."
2021-12-10Az illegális szeméthegyet eltakarították, de a munka még nem ért véget. Sziszifuszi küzdelem az illegális lerakókkalElhordott szeméthegy, kiásott, majd az éj leple alatt betemetett útakadály, káromkodó alpolgármester, és a halvány remény, hogy ha lassan is, de változik a helyzet. Tudósítás a dunaújvárosi temetőnél lévő illegális szemétlerakó megszüntetéséről, bejárással.
2021-10-00Újtelepen is van használt sütőolaj-gyűjtőedény2021 tavaszától Újtelepen is található használt sütőolaj-gyűjtőedény.
2021-09-20Napirenden: felújítások és buszos közlekedésFelújítási feladatokról és a helyi buszközlekedésről, együttműködési megállapodás a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal - a közgyűlésen történt.
2021-03-00„Gyere tavasz, várva várlak, Hozz zöld ruhát, fűnek, fának!”Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármester asszonyának beszámolója a folyamatban lévő fejlesztésekről, beruházásokról, az illegális szemétlerakók felszámolásáról.
2021-03-00Szelektíven gyűjthetjük majd Nagyvenyimen isTájékoztató a nagyvenyimi lakosság részére a szelektív hulladékgyűjtés jövőbeni lehetőségéről
2021-02-1116 utcában maradt a szemétA szokásos heti hulladék-elszállítás Kulcs tizenhat utcájában február 9-én elmaradt a szállítójármű meghibásodása miatt.
2020-11-06Szimpátia szavazás a napirendről. A meghiúsult közgyűlés margójáraA napokban kihirdetett rendkívüli jogrendnek esett „áldozatul” a 2020. november 4-re kiírt rendkívüli közgyűlés. Az eredeti elképzelések szerint négy napirendi pontról döntöttek volna a városatyák. Napirenden szerepelt például az illegális hulladéklerakás felszámolását, csökkentését célzó határozat, de a hulladékgazdálkodási feladatokat ellátó Dunanett Nonprofit Kft. keretszerződésének módosítását is tervezte a rendkívüli közgyűlés. Szintén halaszthatatlan feladat volt a Kisapostag községgel tervezett területrész-átadás kontraktusát előkészítő bizottság elnökének megválasztása is. Mindezek mellett szerepelt a napirendben a Dunai Limes Program turisztikai fejlesztése kapcsán korábban hozott önkormányzati határozat módosítása is.
2020-11-00VII. Újtelepi ÖKO-nap. 2020. szeptember 19.Ismertető a 2020. szeptember 19-én megrendezett VII. Újtelepi ÖKO-napról.
2020-04-22Kinyitott a hulladákudvar (kishír)Az önkormányzati honlap tájékoztatása szerint ismét kinyitotta kapuit a városi hulladékudvar a Budai Nagy Antal úton. A koronavírus-járvány miatt a szükséges óvintézkedések betartására kérik a lakosságot, ha szemetet visznek a hulladákudvarba, viseljenek kesztyűt és szájmaszkot. A nyitva tartás a szokásos, vasárnap és hétfő kivételével a hulladákudvar üzemel. (teljes szöveg)
2020-04-04A járvány miatt zárva tartják a városi lerakóhelyetA koronavírus-járvány okozta helyzetre való tekintettel, a helyzet normalizálódásáig – egyelőre tehát bizonytalan időpontig – zárva van a dunaújvárosi hulladékgyűjő-udvar.
2020-03-19Zöld sáv, szemétgócokKépes beszámoló dunaújvárosi illegális szemétlerakatokról a Siklói út mentén
2020-03-16A hulladék mindig gond. Súlyos gond: Nem bántja az ön szemét a szemét?Agárdy Csaba cikke a dunaújvárosi hulladékhelyzetről
2020-03-13Szemét téma, komment nélkülBalogh Tamás cikke az illegális szemétlerakókról
2020-03-11Szemléletformálásra nagy szükség lenne mindenüttHarmadik része annak a cikksorozatnak, mely a városkörnyéki települések illegális szemétlerakóival foglalkozik.
2020-03-02Küzdelem a hulladék ellen. Költséges a harc a határban, erdőkben szemetelők ellenBrousil Csaba cikke a környező települések, Nagyvenyim, Adony, Rácalmás és Perkáta illegális szemétlerakási problémáiról
2020-02-27A környező településeken is nagy gond az illegális hulladékCikk Mezőfalva, Baracs és Kulcs települések illegális szemétlerakóiról
2020-02-07Nyitott hulladékudvarA Dunanett Nonprofit Kft. Budai Nagy Antal úti telephelyén tartott tájékoztatót a napokban Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester. A helyszínbejárással körített program témája a tiszta Dunaújváros volt, a tájékoztató során az alpolgármester Márton László szállítási osztályvezetővel közösen nyomatékosította: sajnos a kelleténél kevesebben tudják, hogy a szelektív hulladékgyűjtő szigetek lehetőségén túl a hulladékudvar is nyitott a városlakók előtt
2019-10-11Új autók és szelektív edények. Stratégia újítás a hulladékkezelésbenAz innovatív hulladékszállítás alapjait teremtette meg a Dunanett Nonprofit Kft. Dunaújvárosban és térségében. A fejlesztésről október 10-én tartottak sajtótájékoztatót.
2019-07-12Három új kukásautó állt munkábaTovább folytatódik a hulladékszállítás fejlesztése a városban.
2019-07-06Új eszközök munkában. Új eszközök a hulladékszállításbanCserna Gábor polgármester sajtóbejárást tartott július 5-én délelőtt a Dunasoron Ferencz Kornéllal, a Dunanett Kft. ügyvezető igazgatójával, és működés közben tekintették meg az egyik újonnan hadrendbe állított hulladékszállító tehergépjárművet.
2019-06-28Korszerű járművek. Elkezdték a már elavult járműpark korszerűsítésétMérföldkőhöz érkezett a Dunanett Nonprofit Kft., ugyanis megkezdődött a 14 éves átlagéletkorú elavult járműparkjának korszerűsítése, lecserélése.
2019-03-00A polgármestertől kérdeztékBeszélgetés Cserna Gábor polgármesterrel a Facebook oldalára érkezett kérdésekről: galambprobléma, szemétkérdés, útsüllyedés a kórház mellett és az extrém pálya építése.
2019-01-08A konténerek mellé kerülnek a díszeiktől megfosztott fenyőkAz emberek többsége vízkeresztkor válik meg a karácsonyfától: leszedi a díszeket a fenyőről, azokat elcsomagolja a következő évre, a fát pedig kiteszi annak rendje és módja szerint a konténer mellé.
2019-01-04Házhoz mennek a szelektív hulladékértA Vertikál Nonprofit Kft. az elmúlt évekhez hasonlóan 2019-ben is térítésmentesen végzi a háztartásonkénti szelektív hulladékgyűjtést a családi házas övezetben.
2018-12-31Januártól változik a városban a szemétszállítás rendjeÚjragondolta a szemétszállítás rendjét a Dunanett Nonprofit Kft., tudtuk meg Márton Lászlótól, a társaság ügyfélszolgálati vezetőjétől.
2018-11-05Új hulladékudvarra számíthat a város is. Új hulladékudvarra számíthat városunk a szolgáltató cégnélA hazai hulladékgazdálkodás időszerű állapotának megfelelően újra átgondolt hulladékgazdálkodási célokat kellett meghatározni. A társuló önkormányzatok az integrált hulladékgazdálkodási rendszer létrehozását, az ehhez szükséges gazdasági, pénzügyi és jogi előfeltételek biztosítását tűzték ki célul.
2018-10-00ÖKO-nap, 2018. szeptember 22.Összefoglaló a 2018 szeptemberében megrendezett újtelepi Öko-napról. 16,5 tonna elektronikus hulladékot, 8,5 tonna vasat és 1,2 tonna műanyag kupakot sikerült összegyűjteni a rendezvény során. Cselényi Zoltán fotói.
2018-09-21Tűz ütött ki az adonyi lerakón (kishír)Tűz ütött ki szeptember 20-án délután egy szeméttelepen, Adony külterületén. Mintegy száz-százötven négyzetméteren égett a felhalmozott hulladék. A dunaújvárosi és pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók oltották a lángokat - közölte a katasztrófavédelem.
2018-08-27Kései számlázás, eltolt fizetési ütemezésselA Dunaújvárosi Hírlapot több olvasónk is azzal kereste meg, hogy egyben kapták meg a hulladékgazdálkodással, a szemétszállítással kapcsolatos számlákat a 2017. IV., a 2018. I. és II. negyedévre vonatkozóan.
2018-02-23Tervekről, gondokról Kulcson. Kulcs: nagyon nehéz évük lesz, sok munkát terveznekA február 21-i, szerdai közmeghallgatáson a szemétgyűjtés és -szállítás, az utcák állapota volt a polgárok fő témája Kulcson.
2018-02-15Közgyűlés2018. február 15.
2018-01-17Szemétszállítási számla. Legyünk türelmesek, és tegyük félre a pénzt!Sok ügyfél csak egyetlen negyedévi számlát kapott kézhez a tavalyi szemétszállítási díjról, ezért aggódnak.
2018-01-15Hulladékszállítási kisokos. A szemét már alapanyag!Az új évben új matricákkal, de hasonló szolgáltatásokkal végzik a hulladékgyűjtést a városban és környékén.
2018-01-08Fenyőfák sorsa. A karácsonyfák további sorsa, átalakulásaOly sok igyekezettel, szeretettel díszítettük karácsonyunk főszereplőjét, hogy legszívesebben talán sosem szednénk le. A Dunanett Nonprofit Kft. dolgozói már a vízkereszt előtti napon elkezdték összegyűjteni a kidobott karácsonyfákat városunkban.
2018-01-03Vége az ünnepnek - búcsút intünk a fánakA Dunanett Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati vezetője, Márton László tájékoztatása szerint a karácsonyi ünnepeket követően szervezetten, a zöldhulladékgyűjtés keretében végzik a fenyőfák elszállítását.
2017-10-00ÖKO-nap, ahogy mi láttuk, avagy mit, miért kérünk, mondunk, írunk előtte?Nyári Ica összegzése a jó és rossz tapasztalatokról illetve kérései, hogy legközelebb zökkenő mentes legyen a hulladék összegyűjtése, elszállítása.
2017-06-00Változás a hulladékszállítással kapcsolatos ügyintézés területén!Rácalmás Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a hulladékszállítással kapcsolatos ügyintézés a polgármesteri hivatalnál megszűnt! 2017. júniusától minden hulladékszállítással kapcsolatos kérdésükkel és igényükkel a Dunanett Kft ügyfélszolgálatát keressék!
2017-04-26Környezettudatos szolgáltatásért. Megujuló szolgáltatásokFolytatódik a hazai hulladékgazdálkodás megújítása. Április 25-én Ferencz Kornél, a Dunanett Kft. ügyvezető igazgatója tájékoztatta erről a KDV Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás e közszolgáltatással érintett településeinek vezetőit.
2017-04-00Ami nem dobja el saját magátBeszélgetés Bencsik Istvánnal, a Dunanett Nonprofit Kft. általános igazgatójával a dunaújvárosi hulladékgazdálkodásról.
2017-03-29Szelektíven gyűjtik. A szelektívet még átválogatjákMegnéztük, hogyan és miképp gyűjtik szelektíven, azaz válogatottan szemetünk nagy részét.
2017-03-23Hovát tehetjük a hulladékot?Városi gond a nem tipikus hulladékok elhelyezése, elszállítása. De vannak rá megoldások!
2017-01-11Nemsokára viszikLassan megtelik a szeméttároló konténerek, kukák környéke az egykor szebb napokat látott, kiszáradt karácsonyfákkal. Pár napig még el kell viselnünk a látványt
2016-12-23Szemétdomb a szelektív gyűjtőnél. Gyorsan tiszta lett a környékMegoldódott a Batsányi utcai szelektív hulladékgyűjtő ügye.
2016-11-00Kedves Újtelepiek!Ismertető a Városvédők Újtelepért Egyesület tevékenységéről.
2016-06-00Nyári Ica és a Városvédők Újtelepért Egyesület a Család-barát című műsorbanNyári Ilonával, az Újtelep városrészben elő fodrásszal készített műsort a Duna Tv stábja. Beszámoló a forgatásról. A Duna Tv Család-barát című műsora.
2016-06-00Zöldhulladék szállításaTájékoztató a zöldhulladék gyűjtéséről és elszállításáról az Újtelep városrészben.
2016-06-00ÖKO-nap ÚjtelepenBeszámoló a 2016 tavaszán az Újtelep városrészben tartott második OKÖ-napról. Képösszeállítás az eseményről.
2016-03-00Újtelepi Öko nap... most egy kicsit másképpIsmertető a 2016. április 2-án, az Újtelep városrészben tartandó Őko napról. A rendezvény keretén belül elszállítható hulladék felsorolása.
2015-12-12Felvetések és problémákDecember 10-én rendezett közmeghallgatást a városházán a közgyűlés, amelyen az idei beruházásokról és fejlesztésekről, valamint a jövő évi tervekről számolt be Cserna Gábor polgármester a hallgatóságnak.
2015-12-00Mi történt 2015-ben Újtelepen?Visszatekintés az Újtelep városrész 2015-ös évére. Ettől az évtől a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség járőrözik a városrészben ; 2015. április 25-én pikniket tartottak ; meridián torna-, jóga- és nordic walking csoportot hoztak létre ; 2015. szeptember 17-19 között ÖKO-napokat tartottak ; 2015. november 16-án elszállíttatták a lombokat és végül 2015. december 5-én Mikulás-partit rendeztek.
2015-11-04Őszi munkálatokrólŐszi munkák Dunaújvárosban. Beszélgetés Iván Lászlóval, a DVG Zrt. szolgáltatási koordinátorával.
2015-10-00ÖKO-NAPOK, avagy nálunk mindig történik valamiBeszámoló az Újtelep városrészben tartott OKÖ-napokról, amelynek során 15 tonna veszélyes hulladékot szállítottak el. Képösszeállítás a rendezvényről.
2015-09-30Sokszor csak gyűlt a szemétSzemétszállítás Kisapostagon.
2015-05-22A város ifjúságáért elköttelezett emberekKét kiváló szakember, Dobráné Szabó Márta és Szloboda Lajos vehette át a „Dunaújváros Ifjúságáért”-díjat. Közgyűlés: a rászoruló gyerekek kapnak meleg ételt nyáron, a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola átköltözik a Dunaújvárosi Főiskola épületébe, szeméttelep gondok.
2015-04-24Fontos a foglalkoztatásBeszámoló az április 23-i közgyűlésről: a Triumph-ra két vevő is jelentkezett; diákétkeztetés; hulladéklerakó.
2015-04-09LomelszállításVáltozik a lomtalanítási rendszer.
2015-03-11Házhoz megy a hulladékgyűjtő( (kishír)Március 16-tól kibővül Kisapostagon a szelektív hulladékok elszállításának módja.
2015-02-20A város kiválóságaiCserna Gábor polgármester adta át február 19-én a Dunaújváros Sportjáért díjakat ünnepélyes keretek között. A díjazottak: Orsós-Ferling Bernadett, Pappné Házi Éva, Gróf Andrásné, Csepecz Ferenc. A közgyűlés témái: hulladékkezelés, a posták bezárása, partvédelem, stadion fejlesztés.
2015-01-24Hová kerül a szemét?Lerakó hiányában a dunaújvárosi szemetet Adonyba és Sárbogárdra szállítják. Dunaújváros hulladékgazdálkodása, a szemétszállítás, lerakás, újrahasznosítás került a felvetések kereszttüzébe a január 22-i közgyűlés elején.
2015-01-16Változások a szemétszállításbanBővül a szelektív hulladékgyűjtés a családi házas övezetben.
2014-08-05Fél év múlva kötelező!2015. január elsejétől kötelező lesz a papír-, fém-, műanyag - és üveghulladékok szelektív gyűjtése az Európai Unióban. Szelektív hulladékgyűjtés Dunaújvárosban. Beszélgetés Farkas Attilával, a Dunanett Kft. környezetvédelmi vezetőjével.
2014-07-28Tőketárs érkezett2014. július elsejétől a Dunanett Kft., a hulladékkezeléssel és szállítással foglalkozó cég nonprofit formában működik, valamint egyedüli tulajdonosa a város önkormányzata. Az elmúlt tizennégy év a dunaújvárosi szemétszállítás történetéből.
2014-07-12Ismét köztulajdonbanA július 10-i rendkívüli közgyűlésén történt. A DVG Zrt. megvásárolta az Energott Kft. Dunanett Kft.-ben lévő üzletrészét. A Dunanett Kft. ismét100 százalékos önkormányzati tulajdonba került. A neve július elsejétől Dunanett Nonprofit Kft. lett.
2014-07-09Kétkukás rendszer lesz (kishír)Augusztus 7-től szelektív hulladékgyűjtés, szemétszállítás Perkátán.
2014-07-05Hulladékos cégek maratonfutásaA Dunanett marad a szemetet gyűjtő és kezelő cég Dunaújvárosban és környéken. A Dunanett Kft. június 30-án nonprofit vállalkozássá alakult. Július elsejétől teljes neve: Dunaújvárosi Regionális Köztisztasági és Hulladékkezelő, Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, rövid neve: Dunanett Nonprofit Kft.
2014-07-01Elszállítják ezután is!Szemétszállítás lesz, ez biztos! A hír tehát, hogy a Dunanett Kft. jogosultsága megszűnne, nem felel meg a valóságnak.
2014-04-15Kedd helyett szombatGyakran akadozik a szemétszállítás a Rosti Pál soron.
2014-03-28Kivonultak az ülésről"A szocialisták után Szabó Zsolt is bejelentette, hogy nem vesz részt az ülésen – kivonultak. Ezt követően a közgyűlés tíz perc alatt döntött tizenhárom témakörben."
2014-03-21Új vonalkódokkerülnek a kukákraDunaföldvár, Dunanett Kft.
2014-01-28Olcsóbb lesz a szemétszállítás10-15 százalékos díjcsökkenés várható az új törvény bevezetésével.
2014-01-23A kisebb többe kerülA szemétszállításról, szemétszállítási díjakról beszélgetés Rosta Gyulával, a Dunanett Kft. számlázásért felelős ügyvezetőjével.
2014-01-22Nyugvópontra jut a szemét-ügySzemétszállítási problémák Mezőfalván.
2013-11-15Buszról és hulladékrólFórum a Pentele városrészben, a szervezők: Hingyi László, Sztankovics László, Tóth Kálmán képviselők. Főbb témák: buszközlekedés, hulladékszállítás, közművek stb.
2013-06-29Hat kérdésben döntöttekKözgyűlési döntések: pályázatot írtak ki az Egyesített Szociális Intézmény vezetői állására; egyetértettek a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás megállapodásának felülvizsgálásával; módosították a többcélú kistérségi társulás megállapodását; támogatták a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást; helyi esélyegyenlőségi program.
2013-05-31Újabb rezsicsökkentés"A kormány kérésére a Fidesz június végéig meghosszabbította az aláírásgyűjtést. A környező nyolc településsel együtt nagyjából 14 ezer, ebből Dunaújvárosban mintegy 10 ezer rezsicsökkentést támogató aláírás gyűlt össze mostanáig."
2013-05-01Folytatódik a rezsicsökkentésA csökkentés elvének megfelelően a szemétszállítás díját is 10 százalékkal csökkentik.
2013-04-23Új számla a szolgáltatótólÚj szemétszállítási díjakat tartalmazó számlákat bocsát ki a Dunanett Kft. az első negyedévről, a régieket visszavonták.
2013-04-11Szemét-ügy több tételbenVisszavonatta a polgármester a Dunanett Kft számláit. Közigazgatási eljárás a Dunanett Kft.-vel szemben.
2013-04-06A nyílt levélNyílt levélben fogalmazták meg a követeléseiket a szemétszállítás díjakkal kapcsolatban a mezőfalvi találkozón részt vett önkormányzati társulás képviselői.
2013-04-06Hármas szorításbanÁprilis 5-én ismét Mezőfalván találkoztak a szemétszállítási díjak ügyében a Dunanett szolgáltatási területén található városok polgármesterei, a Dunanett Kft. és a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás képviselői.
2013-04-01Szemét-ügy több tételbenA térségben megemelkedett szemétszállítási díj mértékéről, és mikéntjéről nyilatkozik a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás projekt irodavezetője, Kovács Miklós.
2013-03-30Semmilyen hátrány nem érheti a fogyasztótA Dunanett Kft. tulajdonosainak utasítására a szolgáltató visszavonja korábban kiadott, az utóbbi hónapok szemétszállítási díját magába foglaló számláit. Kompenzálni fogják azokat a fogyasztókat, akik már befizették a drasztikusan megemelt számlákat.
2013-03-29A számlasokk vége"A közgyűlés csütörtökön elfogadta azt a határozatot, amelyben a város önkormányzata mint a szemétszállítást végző Dunanett Kft. egyik tulajdonosa utasítja a szolgáltatót, hogy vonja vissza az utóbbi napokban postázott, drasztikus áremelést tartalmazó számlaleveleit és a jelenleg hatályos „A hulladékról...” szóló törvény szerint alkalmazza a 4,2 százalékos díjemelést." Beszámoló a közgyűlésről.
2013-03-29Visszavonják a számlákatA Fejér Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége a rendelkezésére álló fogyasztók által csatolt iratok, számlák alapján közigazgatási eljárást indított a Dunanett Kft. szolgáltatóval szemben.
2013-03-29Megállapodott a két tulajdonos - léptekA közgyűlést követően sajtóközleményben összegezte a szemétszállítási díjakkal kapcsolatban hozott döntéseket Cserna Gábor polgármester. A döntésekről.
2013-03-28Áll a bál: sokkoló számlákDunaújvárosban is postáztak megemelt szemétszállítási díjat tartalmazó számlaleveleket.
2013-03-28Leváltják a Dunanett vezetőjét!"Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a 2013. március 28-ai rendes ülésén napirendjére tűzi Izsák Endre, a Dunanett Kft. ügyvezető igazgatói tisztségéből történő azonnali visszahívását."
2013-03-26Szemétdíj: elétrő értelmezések"Negyvenezer számlalevelet adott postára a Dunanett Kft.. A cég szolgáltatási területén érintett települések zöménél hatalmas felháborodást váltott ki, hogy gyakorlatilag a duplájára emelkedett a hulladékkezelés díja."
2013-03-26A MEH még vizsgálódik"Németh Gábor Tass polgármestere a Magyar Energia Hivataltól (MEH) kért állásfoglalást a szemétszállítási díjak ügyében." Részlet a hivatalból kapott válaszlevélből.
2013-03-26Semmi nincs kőbe vésve(?)Kovács Miklós, a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás projektirodájának vezetője a szemétszállításról.
2013-03-23Drága szemetünkA városkörnyék településein duplájára emelkedett a szemétszállítás díja.
2013-02-12Rezsi, restanciaA DVG Zrt.) és a Dunanett Zrt. vezetésével folytatott tárgyalásaik nyomán milliós nagyságrendű önkormányzati fizetési elmaradást rendeztek. Jelentősen megkönnyítve ezzel a társasházak anyagi helyzetét.
2012-10-04Hatékonyabb szelektív hulladékgyűjtésIdén szeptember 1-től bevezették a házhoz menő, zsákos szelektív hulladékgyűjtést a családi házas övezetekben.
2012-09-20Húsz zsáknyi termésAz Európai Mobilitási Hét városi rendezvény keretein belül, "Tiszta utcák - tiszta terek" jelmondattal, szeptember 19-én takarítási akciót szervezett a Dunaújvárosi Főiskola.
2012-07-26Illegális lerakó és égetőhely"A néhai munkásőrbázisból illegális szeméttelep lett."
2012-07-26A messze vitt szemétKép a régi dunaújvárosi szeméttelepről, amely 2009. július 16-ig működött. Déli részét rekultiválták, gyepesítették,belül föld takarja és metánt bányásznak áramtermelésre.
2012-07-17Összeszedték, bezsákoltákA Dunaferr Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola diákjai a múlt évhez hasonlóan, idén is rendet tett a Szalki-szigeten. Az iskola diákjai 185 zsák szemetet gyűjtöttek össze.
2012-07-06Szociális kartográfiaBeszámoló a július 5-i közgyűlésről. Főbb témák: a szemétszállítási díj 7,8% emelkedhet augusztus elsejétől, október elsejéig el kell készíteni a város szociális térképét, letette az esküt a 7-es választókörzet képviselője, Tóth Zoltánné, a Volán menetrend módosítása. Zárt ülés: gazdasági, pénzügyi, oktatási bizottság tagja lesz Hingyi László, Nagy Zoltánné az idősügyi és szociális tanácsnok, és a szociális és az ügyrendi bizottság tagja lesz. Hrváth Tamás és Szilasi Sándorné a HF Formula Kft. felügyelő bizottságának tagja lesz.
2012-07-03Nagyobbra és jobbra cserélik a szemetestÖtven literes új kukákkal váltják ki a város régi, szürke kézi szemeteseit, ha a közgyűlés egyetért a csereakcióval.
2012-06-15SzeméthasznosításKét fejlesztés az adonyi szemétlerakó telepnél, bővül a tárolókapacitás és kiépül egy előválogató is.
2012-06-13Elkészült az összesítés (kishír)A regisztrációs űrlapok visszaérkezése után elkészült a június 2-i TeSzedd! országos szemétszedési akció összesítése. Dunaújvárosból 1357 városlakó vett részt az önkéntes munkában.
2012-06-05Kétezren zsákoltak a városbanA TeSzedd országos szemétszedő akcióban dunaújvárosi önkéntesek is részt vettek.
2012-06-04Háromezer tonna az országos mérlegDunaújvárosiak is csatlakoztak az országos TeSzedd szemétszedési akcióhoz.
2012-05-30Hulladékkezelő épülhet"A Dunanett Kft.-nek jelentős többletet, főleg szállítási plusz költséget okoz, hogy távoli települések lerakójára hordja a város szemetét." A Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás amelynek Dunaújváros is tagja pályázati támogatást nyert, amelyből hulladékkezelő központ, hulladékudvar és húsz gyűjtő sziget épülhet.
2012-05-22Szemétszedésre invitálják a lakókatÚjra csatlakozik Dunaújváros az országos Teszedd-2012 - összefogás a tiszta Magyarországért elnevezésű kezdeményezéshez.
2012-05-18Teszedd: idén is csatlakoztakIdén újra csatlakozott Dunaújváros a Teszedd - 2012 összefogás a tiszta Magyarországért elnevezésű országos, önkéntes szemétszedési akcióhoz.
2012-04-27Megtartják a rendelőtBeszámoló a közgyűlésről. A Szent Pantaleon Kórház állami kézbe kerül, viszont az I-es rendelőintézet önkormányzati tulajdonban marad. A közgyűlés ingyenes földhasználati jogot biztosított a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulásnak a hulladékudvar és kezelő-központ megépítéséig.
2012-04-02SzemétkommandókMegkezdődött a "tavaszi nagytakarítás" Dunaújvárosban.
2012-03-13A lakat és a szemét összefüggéseiről...Szemétgyűjtési problémák Dunaújvárosban.
2012-01-31Rendezik a (körbe)tartozást"Engedményezéssel oldja meg az önkormányzat a Dunanett Kft. fizetési problémáit. A köztisztasági cégnek ugyanis tartozik a DVG Zrt., annak viszont az önkormányzat."
2012-01-26Tisztasági szabályokAz önkormányzat újraalkotott a köztisztasági rendeletet.
2012-01-24Szemétgyűjtőt kell kitenni a boltokhozÚjraalkotta a közgyűlés a közterületek tisztán tartására vonatkozó rendeletét.
2012-01-21Őrizetben a cégvezető"Őrizetbe vették azt a cégvezetőt, aki a gyanú szerint felelős a sporttelepi edzőpálya botrányos elbontásáért."
2012-01-17Pályából szeméthalom"Közel száz tonna hulladékot raktak le illegálisan több kisapostagi földtulajdonos magánbirtokán. Az építési törmelék az elbontott dunaújvárosi edzőpályáról származhat."
2012-01-02Pénz közfeladatokraSzámos közterületi feladatra szerződött az önkormányzat a DVG Zrt.-vel az év első negyedévére.
2011-11-08Rekord mennyiség"Alighanem rekord született a kivételesen vasárnap délelőtt lezajlott Szemétkommandó-bevetésen - elképesztő állapotok a Hengerész utca mellett..." Kép a csapatról.
2011-09-28Együtt szedték a szemetetIdén is megrendezték városunkban a takarítási világnapot szeptember 19-23 között.
2011-09-23Százhatvan (!) zsák szemetet gyűjtöttek összeKözel nyolcvanan százhatvan zsák szemetet szedtek a szabadstrand hátsó részén a Dunaferr szakközépiskola diákjai.
2011-09-22A Kistemető, harmadszorHajléktalanok is segítették a Szemétkommandó munkáját.
2011-09-16Szeméthegyek a szigeteknélA városi szelektív hulladékgyűjtésről.
2011-09-09Kilencvenegy felszólítás!"Kilencvenegy garázstulajdonos kapott egyetlen illegális szemétlerakóhely miatt felszólítást a polgármesteri hivataltól."
2011-09-07Újra beindul a KommandóAz önkéntes alapon működő Dunaújvárosi Szemétkommandó újra beindul szeptember 10-én az MMK és a Petőfi Sándor Általános Iskola környékén.
2011-06-29Utcák és seprők"Nincs vita: a takarító cég főnöke is elismeri, hogy a város utcái, terei nagyon szemetesek. A főbb útvonalakon évente egyszer ha végig tudnak menni az utcaseprők, pénz híján..."
2011-06-25Szemétkérdés a közgyűlési ülésenA közgyűlésen történt: a Dunaferr SE november 30-ig kapott haladékot a kölcsön visszafizetésére, szelektív hulladékgyűjtés bővítés, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házának művészeti igazgatója Dobák Lívia lett 2016. június 30-ig, a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet főigazgatója dr. Mészáros Lajos 2011. június 2-2012. június 30-ig.
2011-06-24Önkéntesen sem olcsóAz országos Teszedd szemétszedő akcióban, amelyhez Dunaújváros is csatlakozott, több mint 160 ezer lelkes civil gyűjtött hulladékot - nem is keveset szedtek össze. Az akció eredményei.
2011-06-21Vakációzó kommandóA március 12-én önkéntesekből alakult Szemétkommandó eddigi munkájáról.
2011-06-17Egy újabb ismétlő szedésÚjra a Római városrészben a Szemétkommandó.
2011-06-14Megszépült az állomásA Magyar Közlekedési Klub által szervezett országos akcióban vett részt szombaton a fennállásának harmadik hónapját ünneplő önkéntes társaság, a Szemétkommandó.
2011-06-09Vasutazik a kommandóA dunaújvárosi Szemétkommandó következő helyszíne a vasútállomás.
2011-06-08Szelektíven gyűjtik a palackokat2011 nyarán megkezdik a szelektív hulladékgyűjtést Rácalmáson.
2011-06-07Vasútbarátok is csatlakozhatnakJúnius 11-én, szombaton a Magyar Közlekedési Klub szépítő akciójában vesz részt a Szemétkommandó.
2011-06-02Vasúttisztításra fel!A dunaújvárosi Szemétkommandó tovább szépítik a város zöldterületeit, közterületeit.
2011-05-31Pihentető szombat - sorsolás a teraszonA dunaújvárosi Szemétkommandó a Római városrész közepén tüsténkedett.
2011-05-27Római városrész - lelazít a csapat"A két és fél hónapja minden hétvégén működő önkéntes takarítóbrigád, a Szemétkommandó most szombaton - várhatóan - megpihenhet kissé."
2011-05-26Az ellen konténereit látva"Anti-szemétkommandó" Dunaújvárosban.
2011-05-24Vissza a normál kerékvágásbaA dunaújvárosi önkéntes Szemétkommandó folytatja városszépítő munkáját.
2011-05-23Több százan szedtékDunaújvárosban is sikeres volt az országos program, a Teszedd-akció. Több százan szedték a szemetet városszerte. Beszámoló.
2011-05-19Együtt szedjük!A dunaújvárosi Szemétkommandó csatlakozott az országos szemétszedő akcióhoz.
2011-05-14Teszedd-szombatA dunaújvárosi Szemétkommandó is csatlakozott a Teszedd - Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű országos akcióhoz.
2011-05-12A kiserdei utat teszi rendbe a kommandóFolytatódik: Szemétkommandó Dunaújvárosban.
2011-05-09Együtt a parkosokkalMár két hónapja szorgosan munkálkodik a Szemétkommandónak becézett, önkéntesekből szerveződött társaság. A csapat május 21-én csatlakozik az országos, Te szedd! - önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz. A továbbiakban pedig a Dunanett Kft. parkfenntartóival együttműködésben dolgoznak.
2011-05-06A Bartók környéke és a Petőfi liget jön"Folytatódik a Szemétkommandó menetelése."
2011-05-04Teszedd: meg mi isA dunaújvárosi Szemétkommandó visszatért első "bevetési helyére" a kistemetőbe. A csapat csatlakozott a Te szedd! - önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű mozgalomhoz.
2011-05-02Örörmteli razziarepetaA dunaújvárosi önkéntes szemétkommandó csapata visszatért első szemétszedési akciójának helyszínére, a kistemető és környékére.
2011-04-28Teltek a kukászsákokA Dunaújvárosi Főiskola önkéntes hallgatói (április 27-én) szemetet szedtek a főiskola környékén és a belvárosban.
2011-04-28Egy kihagyást követően újra indul a kommandóAkcióban a Szemétkommandó. Most visszatérnek az első szemétszedésük helyszínére, a kistemető és környékére.
2011-04-19A napközis táborra is emlékezhettünk...Az önkéntes dunaújvárosi Szemétkommandó a jégcsarnok parkolójától a Vidám Parkhoz, sportcsarnokhoz vezető kis erdei ösvényt tisztították meg. Szenczy Tibor, az Életrevaló Gyermekmisszió vezetője pedig kalandtábori részvétel ajánlott fel az önkénteseknek.
2011-04-12Viharos szélben is szedtékA dunaújvárosi szemétkommandó már jelen van a legnagyobb közösségi oldalon is. Legutoljára a Derkovits utca melletti parkokat, területet rakták rendbe.
2011-04-07Otthon gyűjthetikNagyvenyimen a lakók által szelektíven összegyűjtött műanyag (PET) palackokat a Dunanett Kft. fogja elszállítani.
2011-04-06A Dózsa II-ben vitézkedünkAz önkéntes "szemétkommandó" a Béke tér és környékét rakta rendbe.
2011-03-28Nehéz terepen könnyedénBoda András és "csapata" - szemétszedés a Fáy utcából az Aranyvölgyi útra vezető lépcső és környékén.
2011-03-21A második is sikeresÚjabb sikeres szemétszedő akció a városban a Bocskai út mögötti parkban.
2011-03-18Szemét - innen s onnanBeszélgetés Neszmélyi Loránddal, a Dunanett Kft. ügyvezetőjével, miért is olyan szemetes a város?
2011-03-07Gyerünk, kezdjük el!Szemétszedő akciók sora Dunaújvárosban.
2011-01-05Drága lesz az életDunaújvárosban is a szolgáltatók többsége áremelést tervez. A közgyűlés eddig csak az új szemétszállítási díjakat fogadta el decemberben, a többi cég most készíti javaslatait.
2010-12-17NapirendenKözgyűlési döntések: Dr. Radnai Éva átadja a praxist helyette 2011. február elsejétől dr. Tóth Viktória veszi át a 7-es háziorvosi körzetet; a nem önkormányzati fenntartású középiskolákat fenntartóknak fizetniük kell a kollégiumi ellátásért; szemétszállítási díj emelése 2,5 százalékkal.
2010-09-25Ne csak a szennyest válogassuk szét!"Városunkba érkezett tegnap a lakossági, ipari és kereskedelmi szelektív hulladékgyűjtést és újrahasznosítást országosan koordináló Öko-Pannon Közhasznú Társaság rendezvénykamionja."
2010-09-15Hajléktalan-hulladékokSzemetet szedtek a hajléktalanok, amelyet a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának munkatársai, a közterület-felügyelők segítettek.
2010-07-27Így gyűjtögetjük mi!Szelektív hulladékgyűjtés (adatok), szemétszállítás, szeméttelep. A dunaújvárosi szemetet az adonyi regionális hulladéklerakó telepre szállítják.
2010-06-05Kellene már egy új szeméttelep!Beszámoló a környezetvédelmi konferenciáról, ahol fő téma volt Dunaújváros környezeti állapota. (A szelektív hulladékgyűjtésben országosan a harmadik helyen állunk.)
2010-05-26Szemtelenül szelektívenSzelektív hulladékgyűjtés.
2010-05-26Ismét "megnyitott": illegális szeméttelepÉvek óta probléma, hogy a Kenyérgyári út mögött található Garázs sort "szemétlerakónak" használják.
2010-05-14Mit, mire, mennyiért?Pénzügyi követelések a közgyűlésen: szemétszállítás, síkosságmentesítés ügye (Dunanett Kft.).
2010-05-13Üres a városkassza"Százmillió forinttal tartozik a város a téli síkosságmentesítésért. A Dunanett Kft-nek pedig kellene a pénz."
2010-05-06Kiömlik a szelektív szemétSzelektív hulladékgyűjtés Dunaújvárosban (2004. január elseje óta). Adatok, problémák, tervek.
2010-02-26Szemét(telep) helyzet"A városi szeméttelepen felfüggesztették a lerakást július 16-án, mert lejárt az engedélye. Megtelt és gyakorlatilag semmilyen szabványnak nem felel meg." Adatok a szelektív hulladékgyűjtésről.
2010-02-17Döntések számokbanA Volán helyi viteldíjának új árai, a kórház aktív ágyainak átcsoportosítása, a hulladék elszállítási-kezelési díjai.
2010-02-10Még drágább az életDíjmódosítási kérelmek a közgyűlés előtt. Áremelési tervezetek: szennyvíztisztítás, szemétszállítás, közlekedés.
2010-02-03Nem fér el a szemetesautóParkolási és szemétszállítási problémák a Barátság városrészben.
2009-11-24Ha sok a szemét"A Penny Market áruháznál többször előfordul, hogy a parkolóban valóságos szemétdombot halmoznak fel."
2009-10-31Rendet tesznek a telepenMegkezdődött a temetői szeméttelep hulladékának elszállítása.
2009-10-29Botrányos temetői telepIllegális szeméttelepként működik a temetői hulladéklerakó.
2009-09-23Az utca nem szemetesBeszélgetés Pásti Norberttel, a közterület-felügyelet vezetőjével, a városi illegális szemétlerakókról, lomtalanításokról.
2009-08-12Ketrecbe zárva"A város több lakóközösségének is elege lett a szemetes konténerek körüli rendetlenségből. Ketreccel zárták körül a kukát, így tényleg csak az illetékesek közelíthetik meg."
2009-08-07Bezárják a lerakóinkat!"Hivatalosan is útjára indult a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás rekultivációs programja."
2009-08-07Elföldelt hulladékhegyekDunaújváros 140 millió forintot használhat fel a Kisapostag határában lévő hulladéklerakó felszámolására. A bezárt szeméttelep helyett, ennek a résznek az északi oldalán alakítanak ki egy ideiglenes (5-6 évre) hulladéklerakót.
2009-08-01Új hulladéklerakó épül.Dunaújváros Közgyűlése elfogadta a Dunanett Kft.-nek egy új, 425 m3 hulladék lerakásra alkalmas, és egy ehhez kapcsolódó komposztáló létesítésére vonatkozó ajánlatát.
2009-07-22Bezárt a dunaújvárosi szeméttelep A város és a nagytérség kommunális hulladékát július 16-tól már nem szállíthatják az évtizedek óta használt szeméttelepre, mivel a jogszabályok egy új, EU-kompatibilis hulladéktározó és komposztáló megépítését írják elő. Év végéig Dunaújváros és a környező települések szilárd hulladékát az adonyi, a sárbogárdi és a polgárdi hulladéklerakókba fogják elszállítani.
2009-06-30Választási lehetőség nincs: kell a lerakó!"Szeméttelep ügyben nincs visszaút és választási lehetőség sincs: új hulladéklerakót kell építenie a városnak, mert a régit bezárják július közepén." Az új szeméttelepről.
2009-06-11Egymilliárd forintból épül a szeméttelepA jelenlegilerakó nem felel meg az uniós szabványoknak, ezért újlerakót, komposztálót kell építeni Dunaújvárosnak. A beruházás a jelenlegi telep bezárása után kezdődik és 2015-ig biztosítja majd a térségben keletkező hulladék elhelyezését (egy kisapostagi területen).
2009-05-28Temető, füstölgő szemétdepóvalA temető mögött rendszeresen ég a szemétdepó, amelynek üzemeltetője a Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. (DVG). A helyi környezetvédelmi iroda még 2004. január 13-i dátummal engedélyt adott a tűzgyújtásra, de a polgármester levélben kérte a telep felszámolását 2009. május 31-ig.
2009-05-02Szedtük a szemetetKözös szemétszedés a Dunaújvárosi Hírlappal a Duna-parton. Az egyhónapos nagy takarítási akcióról. A cikkben "szeméttérkép"- a város legnagyobb gócpontjairól.
2009-04-22Szemetes ügyekA dunaújvárosi szemétszállításról. Egy nap a Dunanett Kft. embereivel.
2009-04-22Öt-hat éve van a helyi telepnekA helyi szeméttelep 2009. július 15-e után nem működhet tovább a jelenlegi formájában, ezért kibővítik, átalakítják, de így is csak 5-6 évig működhetne. A bővítés mintegy egymilliárd forintos beruházás. Beszélgetés Keszthelyi Lászlóval, a Dunanett Kft. ügyvezető igazgatójával.
2009-04-17Kikarózott szemétdombIllegális szemétlerakó helyek Dunaújvárosban.
2009-04-15Neuralgikus pontIllegális szemétlerakó helyek a dunaújvárosi kistérség községeiben és környékén: Rácalmás, Mezőfalva, Nagyvenyim,Előszállás, Daruszentmiklós, Kisapostag. Polgármesteri vélekedések a kialakult helyzetről.
2009-04-04Tűnj el szemét!A Dunaújvárosi Hírlap környezetvédelmi akciót indít Tegyünk rendet a környezetünkben! címmel.
2009-04-04Szemétdomb és településGazdátlan szeméthalmok a városban. Illegális szemétlerakók.
2009-03-13SzemétszigethalomIllegális szemétlerakások Táborálláson.
2009-01-26Erdők a szeméthegyekenA dunaújvárosi szeméttelepnyár közepéig működhet. Egy új hulladéklerakót kell építeni, amelyet a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Rendszer kialakításával szeretnének megoldani, de ennek megvalósítása még el sem kezdődött. Az önkormányzat úgy döntött, hogy egy új telepet és komposztálót kell építeni nyárig.
2009-01-22A vízelvezetés árát kérikKözgyűlési témák: Az új hulladéktelep kialakításához kisapostagi földeket szeretne a város. Kisapostag pedig szabadidő centrumot szeretne építeni, ezért a várostól kérne földet, cserelehetőségként. Sport étterem. A város területén keletkező csapadékvíz tisztításának díja.
2009-01-07Új esztendő, új árakkalÁremelések és árcsökkenések Dunaújvárosban. Összehasonlító táblázat más nagyvárosok áraival.
2008-12-17Nincs haladék a hulladéklerakóra2009. július 16-ig be kell zárni a régi hulladéktárolót, mivel nem felel meg az EU-előírásoknak. Vönöczky Balázs, a Dunanett Kft fejlesztési gazgatója nyilatkozik arról, hogyan tovább.
2008-12-12Harmincöt százalék?A szemétdíj-rendeletről.
2008-12-10Tiszta víz, levegőDunaújváros vizeinek, levegőjének állapotáról.
2008-12-10A lerakó is bekerül a díjakbaAkár 34%-kal emelkedhet jövőre a szemétszállítás díja. A közgyűlés dönt majd a Dunanett Kft. javaslatáról.
2008-11-29Új lerakó és komposztálóÚj hulladéklerakót és egy komposztálót építenek Dunaújvárosban. Az egymilliárdos építkezést 2009. júliusában kezdik el.
2008-11-15Perlekedés, per, zárt ajtó mögöttKözgyűlés: a város közigazgatási határa mellé új út építését tervezik, hogy a hulladéklerakó megfelelően megközelíthető legyen; Hum János helyett Lánczos András lesz a Közbeszerzési Tanácsadó Testület tagja.
2008-10-07Közel hatvan köbméternyi szemét a végeA takarítási hét alkalmával 55 köbméter szemetet szedtek Dunaújvárosban.
2008-07-07Közös erő(mű)velKözgyűlés: a dunaújvárosi hulladéklerakó 2009. júliusáig működhet. A tervekről.
2008-06-26Bizonytalan jövőA dunaújvárosi szeméttelep működési engedélye 2009. júliusig érvényes.
2008-06-14A levegő javul, az ivóvíi jó, nagy gond viszont a szemétDunaújvárosi helyzetkép.
2008-05-26jövőre lejár az engedélyJövőre lejár a kommunális hulladékhasznosító telep engedélye.
2008-04-24Szemét helyzet: lehet még rosszabDunaújváros köztisztaságáról.
2008-04-01Hova tegyük a szemetet?A dunaújvárosi hulladéklerakó működési engedély lejár 2008. december végén. A tervekről Pintér Attila és Rosta Gyula (Dunanett Kft. ügyvezetője).
2008-03-25Nyakig szemetes a város-
2008-02-19Tányér, kanapé, szeméthegyTavaszi nagytakarítás Dunaújváros területén.
2007-12-292008: ingünk, gatyánk rámegy...?!Drágul a szemétszállítás, a kéményseprés, a távhő és a melegvíz díja, az áram és a gáz is.
2007-12-07Dráguló szolgáltatások2008. január 1-jétől több mint négy százalékkal emelik a szemétszállítás díját.
2007-11-13Megint mi szívunk?Beszélgetés a Terszol Kft. dunaújvárosi telephelyének környezetvédelmi vezetőjével, Borbás Bélánéval. A telephely már 31 éve folyamatosan működik a városban, ahol már a működésük kezdete óta galvániszapot is ártalmatlanítanak.
2007-11-10Iszapbirkózás indulRendkívüli közgyűlést hívtak össze a Terszol Környezetvédelmi és Építőipari Kft. dunaújvárosi telephelyére kerülő 1200 tonna galvániszap ügyében. A veszélyes hulladék szállítását már megkezdték. A közgyűlés népszavazást is kezdeményezhet.
2007-11-09Iszapba ágyazvaA környezetvédelmi minisztérium kezdeményezésére Dunaújvárosban, a Terszol Környezetvédelmi és Építőipari Kft. telephelyén helyezik el a Csepel Művek területén évek óta szabálytalanul tárolt galvániszapot.
2007-05-15Inkább az erdőszélre viszik a hulladékot?Illegális szemétlerakók Dunaújvárosban. Olvasói levél alapján, Rosta Gyula, a Dunanett Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a papírgyár mögötti hulladéklerakó telepen bárki ingyenesen lerkhat egyszerre fél köbméter szemetet, a veszélyes hulladékokat a Méh-telepen, a Budai Nagy Antal úton lévő hulladékudvarban pedig ingyenesen lehet a szelektív lerakókat használni.
2007-05-08Újból be kell adni a pályázatotMegtorpant a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Rendszer kialakítása, leghamarabb 2010-re lesz teljes a lánc. Az uniós Kohéziós Alap támogatását nem nyerték el, ezért újabb pályázatot kell benyújtani. A tervek szerint (Dunanett Kft.)a Béke városrészben és a Papírgyári úton is lesz még egy-egy hulladékudvar, a zöld hulladék komposztálására alkalmas telep és egy hulladékkezelő-mű is megépül 2008-ig.
2007-05-04Égett a nádas!Mintegy öthektárnyi területen égett a nádas a dunaújvárosi szeméttelep alatti Duna-parton.
2007-04-23Az utak mellett takarítottakA Föld napja alkalmából több köbméternyi szemetet szedtek össze a Magyar Közút kht. dunaújvárosi üzemmérnökségének munkatársai.
2007-03-07Kommandó a titkos szeméttelepek ellenOrszágos akció indul a tiszta Magyarországért "Züld Kommandó" néven, amely az illegális hulladéklerakókat keresi meg. Dunaújvárosban és környékén még nem tartanak akciót. A felügyelőségnek nincs tudomása arról, hogy Dunaújvárosban lenne ilyen helyszín.
2007-02-26Változás jövőre várhatóDunaújváros hulladékgazdálkodási tervéről. A fennáló városi hulladéklerakó telep 2008. december 31-ig működhet. Utána a Közép-Duna Vidéki Hulladékgazdálkodási Rendszer keretében valósul majd meg ez a feladat. A Dunenett Kft adatai: 2004-ben 61 ezer tonna, 2005-ben 64 ezer tonna volt a lerakott települési szilárd hulladék mennyisége.
2007-01-13Zárni - vagy nem zárni?Lakóközösségek szemétszállítási problémáiról.
2006-10-09Tizenegy tonnányi hulladékot gyűjtöttekEredményes vol t a Takarítási Világnap keretében szervezett szemétgyűjtési akció.
2006-09-09Már nem muszáj kibelezniA városi MÉH-telepen már átveszik az elektromos hulladékot is: monitor, rádió, tv, hűtő, számítógép, tűzhely, stb.
2006-08-10Társulást alakítanakA hulladékgazdálkodás rendszeréről. Önálló jogi személyiséggel rendelkező önkormányzati társulást kell létrehozniuk a Közép-Duna vidéke térsége integrált szilárdhulladék-gazdálkodási feladatainak ellátására társuló településeknek.
2006-05-15Új lerakó a halnánA Dunaferrhez tartozó salakhalna területén a jövő évben egy új ipari, nem veszélyes hulladékokat feldolgozó valamint tároló telep kezdené meg működését.
2006-05-13Szemét a töltésbenAz M6-os autópálya építkezésének környékét valaki hulladéklerakónak használja. Az építtető intézkedni fog a hulladék elszállításáról.
2006-05-09A választ a többség elfogadtaKözgyűlés: igazgatói kinevezések (Móricz-,Dózsa-, Arany általános iskolákban, a Dunaferr szakközépiskolában a Logopédiai Intézetben, a Széchenyi gimnáziumban, a Sándor Frigyes Zeneiskolában. Fogorvosi körzetigazítás. Az Energo- Hőterm Kft. ügye.
2006-03-09Szemétszállítás: óvárosi gondokPanaszos levél a Dunanett Kft-nek. Rosta Gyula a helyi kft. vezetőjének reagálása.
2006-02-17Együtt egy tiszta városértSzázmillióval több jut a köztisztasági feladatok ellátására.
2006-02-13Pluszpénzért tisztaság2005-höz képest csaknem százmillió forinttal többet juttatnak a városi költségvetésből a köztisztasági feladatokra eben az évben.
2006-01-04Drágább lett az életÖsszefoglaló az éve eleji áremelésekről (temetkezés, szemétszállítás, víz, szennyvíztisztítás, kéményseprés, buszjegy, áram, uszoda, piacozás).
2005-11-18Hét konténer a hulladéknakAz új hulladékudvar működéséről.
2005-11-15A feltétel adottA Dunanett Kft. telephelyén adták át november 14-én az új hulladékgyűjtő udvart.
2005-11-03Kosárban elsők!Öt város adatainak összehasonlítása során kiderült, hogy Dunaújvárosban van a legtöbb köztéri hulladékgyűjtő kosár, és egy kosárra háromszor kevesebb lakos jut. Kérdés: miért szemetes mégis Dunaújváros?
2005-10-04Túl drága az ürítés - leszerelikA városi önkormányzat több mintegy négyszáz utcai szemétgyűjtő kosarat szereltet le, mert ürítésük drága, s a lakosok nem arra használják ezeket, amire kellene.
2005-07-12"Szemét dolgok"Amit a szemétszállításról tudni érdemes. Lakossági hozzáállás.
2005-02-07Hulladékfeldolgozó a lőtér helyénA városban és a környék településein keletkező hulladék kezelésére a várostól délre, a papírgyár mögött építik ki az új hulladékkezelő központot. A beruházás előzetes környezeti tanulmánya már megtekinthető.
2005-01-03Kilátások az új évreA Duna-parton a Kossuth-kilátónál elkészült a díszburkolat és korlátot szereltek fel (kép). A 2005-ös év áremeléseiről részletesen (szemétszállítás, távfűtés, víz, kéményseprés, ileték, buszjegy, uszdai belépő). Helyesbítés: a kéményseprés díja nyolc százalékkal növekszik Dunaújvárosban (DH, 2005.01.04., 3.p.).
2004-12-14Jövő évi díjemelésekszemétszállítás, vízdíj, fűtés, szennyvíz, kéményseprés
2004-12-01Az év utolsó közgyűléseMegszűnhet a fizetőparkolás. Költözik a Hajnal szobor? Lehet két Gazdasági Ellátó Szervezet. Üres 23 tanterem.
2004-11-10Tizsta porta, rendes ház...Dunaújváros köztisztasági helyzetéről.
2004-10-25Kevesebb háztartási hulladék keletkezettBeszámoló a szelektív hulladékgyűjtés eddigi eredményeiről.
2004-06-04Telephelyét veszi meg a DunanettA közgyűlésen történt. A Dunaferr középiskola igazgatója még két évig Pallos László. A Móricz iskola igazgatója még két évig Jankó Árpád. A Rudas szakközépiskola igazgatója még öt évig Kondor László. Értékesítik a Dunanett - DVG tulajdonban lévő - Budai Nagy Antal úti telephelyét. A vevő az önkormányzati tulajdonú Dunanett Kft.
2004-06-01Kevesebb lesz a szemétBeszámoló az V. Környzetevédelmi Konferenciáról, melyet a Városházán tartottak május 28-án.
2004-04-02Lakatot a kukákraA Városi Tervtanács nem járult hozzá, hogy a város területén különálló zárható építményeket helyezzenek el a hulladéktároló edények számára. A városüzemeltetési bizottság szerint az edényeket kell zárhatóvá tenni.
2004-02-14Szelektív gyűjtés: kevesen veszik a fáradságotSzelektív hulladékgyűjtés Dunaújvárosban.
2004-01-15A háztartási szemétnek akár a fele is újrahasznosíthatóA szelektív hulladékgyűjtésről.
2004-01-08Udvar és sziget a hulladéknakA szelektív hulladékgyűjtésről.
2003-12-22Az ünnepekre sikerült rendet tenni a garázssoronA Dunanett Kft. rendbe tette a hónapok óta szemetes Volán-telepi garázssort.
2003-12-17Januártól lehet gyűjteni fajtánként a hulladékotJövő év elején megkezdődik Dunaújvárosban is a szelektív hulladékgyűjtés.
2003-12-16Drágább közüzemi díjakHuszonnégy téma a gazdasági bizottság előtt. terv az irodaház megújítására. Késik a kéményregiszter. Töbe kerül a s Önállósulhat a Dózsa Mozi. Óvodamegszűntetés (25. óvoda). Üdülő-övezet a Szalki szigeten.
2003-11-06Nem szeméttelep, hanem lakóövezet!A volt laktanyai garázsok környékét már évek óta illegális szemétlerakó telepnek használják.
2003-10-08A "szeméthelyzetről"Milyen a szemétszállítás minősége Dunaújvárosban?
2003-09-30Van még hely - a telepenA dunaújvárosi kommunális hulladéklerakó - a szeméttelep - hivatalosan 2008. december 31-ig üzemelhet.
2003-09-18Lakattal zárnák a konténertTöbb tíz millió forintba kerülne az utcai konténerek zárhatóvá tétele, ezért a minisztériumhoz fordult az Intercisa Lakásszövetkezet.
2003-09-16Jövő júniusig kaptak haladékotA lépcsőházak előtti szemetes konténerek zárhatóvá tételére jövő júniusig kaptak haladékot a lakóközösségek. Az egységes tárolók a DVG Rt. tervei alapján készülnek el.
2003-09-09Ismét meggyulladt a szemétKörülbelül négyszáz négyzetméterre terjedtek át a lángok.
2003-09-09Nem lesznek szeméttelepekSajtótájékoztatót tartottak az új hulladékgazdálkodási rendszerről.
2003-08-13Kigyulladt a szeméttelepTegnap délutánra fojtották el a lángokat.
2003-07-07Zárható építményekkel kell eltakarni a konténereketA lakóközösségeknek jövő nyárig emg kell oldaniuk a szeméttárolók elkerítését.
2003-06-25Hulladéktárolás januártólAz ingatlantulajdonosnak kell gondoskodni a gyűjtőedények zárásáról.
2003-05-14A Duna-mentiek összefognakTöbb, mint 180 település vesz részt a Közép-Duna Vidéki Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszer kialakításában. A beruházás megvalósítására létrehozott együttműködési megállapodás tervezeteelkészült. A dunaújvárosi kommunális hulladéktárolót is bezárják, földdel borítják, fásítják.
2003-05-06Kevés vagy sok a konténerA jövő évtől alapvető változások várhatók a város szemétgyűjtési rendszerében. A szelektív hulladékgyűjtés bevezetése a cél.
2003-04-29Az április 24-i közgyűlés döntései- A Bánki D. Gimn. és Szakközépiskola 2004. szept.-től 2 éves ipari informatikai technikusképzést indít - Hulladékudvarra pályáztunk -A rövidesen megnyíló inkubátorház mellett Renault és Mitsubishi autószalon és márkaszervíz számára vásárol az Innopark területén telket egy székesfehérvári kft. - A kórház pályázata keretében intézkedési tervet készített - "A látó szemért" közalapítvány új elnöke dr. Kollarics Béla lett - Közművelődési pályázatokról döntöttek - Új utcanevek a (rendőrség) Óváros területén: Szent György u., Luther és Sárkány köz -Ismételt városi pályázat szennyvízvezeték-hálózat kiépítésére - Módosul az SZMSZ - A motorcsónakviadalra 5 millió - A Mesevár - Kincskereső Óvoda vezetője Keve Mártonné újabb 5 évre kapott megbízást
2003-02-12HulladékgazdálkodásA veszélyes hulladékok kezelése Dunaújvárosban.
2003-01-28Ártalmatlanítás európai módraA Dunanett Kft. a Becker-csoport tagjaként csaknem 400 000 lakos után keletkező hulladékot kezel. A cégcsoportnál 330-an dolgoznak. Feladataik, terveik.
2002-09-23Szigorítások a telepnélA városi szeméttelepen (kommunális hulladéklerakó) szigorításokat vezetnek be. A hulladéklerakó még hat évig üzemelhet.
2002-05-23A veszélyes is lehert hasznosA Ferromark fogadja a BS azbeszthulladékát.
2002-03-01Hulladéklerakó ingyen, vagy milliárdokértEgyéves előkészítő munka után hétfőn már egyeztető tárgyalásokat folytatott 32 település polgármestere egy Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Társulás megalapításáról. Dunaújváros közgy.lése már áldását adta a nagyrégiós tervekhez.
2002-01-31Aki időt nyer, pénzt nyerA városi hulladéklerakó helyzetéről.
2001-08-30A fellebbezés csak időhúzásDunaújvárostól néhány tíz kilométerre immár a második korszerű hulladéklerakó épült fel. A városi szeméttelepüknek viszont még működési engedélye sincs. Ha a város nem kapja meg az üzemeltetési engedélyt, és nem tud megegyezni a kisapostagi társ-önkormányzattal a hulladéktároló működtetését, akkor sem lehet megszüntetni a szemétszállítást. Ezért kompromisszumra kell törekedni, hogy működhessen a hulladéktároló.
2001-07-18Vita az engedélyek körülA Környezetvédelmi Minisztérium több hulladéktároló felülvizsgálatát rendelte el. A dunaújvárosi Terszol Árutermelő és Szolgáltató Szövetkezet lerakómedencéi sem feleltek meg az előírásoknak. A szövetkezet tulajdonosa, Borbás Béláné a vádakat érthetetlennek minősítette.
2001-07-11Szemétügy - utolsó körbenA városi hulladéklerakó ügyében, már hetek óta a veszélyes hulladék a kérdéses pont. A Dunapack Rt. válaszolt a kérdésekre.
2001-07-11A Dunapack Rt. közleményeA hulladéktárolóba szállított veszélyes hulladék eredetét kutató eddigi írásokra válaszként a Dunapack Rt. közleménye.
2001-07-03Nincs gazdája a szemétnek?Még mindig nem sikerült megtudni, hogy a szeméttelepen elhelyezett veszélyes hulladékot ki szállította oda.
2001-06-29Mindenki betartja a szabályokat?A városi szemétlerakóba hetente több alkalommal szállítanak veszélyesnek tűnő hulladékot. A hulladékot mindig minősíteni kell, hogy a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően kezeljék.
2001-02-12Veszélyes hulladék a szemétbenA kommunális hulladék közé keveredve jelentős mennyiségű veszélyes hulladék is kerül a lerakóba. A város ipari létesítményeinek, veszélyes hulladékainak megoszlása.
2001-02-08A talajvíz vizsgálata utánA hulladéklerakó-telepen a talajvizsgálatok megállapították, hogy a talajvíz nehézfémekkel szennyezett. Ezek a szennyezések meghaladják az előírt határértékeket.
2001-02-05Talajvizsgálat a lerakónálTavaly talajvizsgálatot végeztek a városi kommunális-hulladék-lerakó telepen. A szemétlerakó telep a ma hatályos rendeleteknek nem felel meg.
2001-01-31Szemét-ügyben puhatolóznakÉrdtől Dunaföldvárig 70 települést érintene a Duna mentén, az az elképzelés, amely a hulladék összegyűjtésével, tárolásával foglalkozik. A 70 település együttműködésével mielőbb hozzá kell fogni a közeljövőben és meg kell teremtenie, a hulladékkezelés és -elhelyezés EU-normáknak megfelelő feltételeit. A beruházásra négyféle pályázati forrás is kínálkozik.
2000-11-08A város "piszkos sarkában": A veszélyes hulladéktárolót PhaA veszélyes hulladéktárolót Phare támogatással bővíti a telepen.
2000-07-14Méregtemető példaértékűen: Galvániszap töbszörözött burokbanElkészült a Papírgyári út déli oldalán, a halna és a zagyvavölgy szomszédságában 22 éve kialakított méregtemető tervezett bővítésének hatástanulmánya.
2000-05-20A lerakóra még legalább fél évszázadig szükség vanA lerakóra még legalább fél évszázadig szükség van
1999-11-23Optimális hely az új szeméttelepnek : Évente kétszázötvenezeElkészült az új hulladéklerakó telep előzetes környezeti hatástanulmánya. A számításba vett terület a papírgyár mögötti katlan.
1999-03-20Hulladékkezelés közösenA környező településekkel közösen szeretné hosszú távra megoldani Dújv. a kommunális hulladékok kezelését és elhelyezését. Erről tárgyaltak a Duna Menti Önkormányzatok Kistérségi Társulásának tagjai.
1998-07-10Tiszta konténerek, higiénés környezetA Bábolna Környezetbiológiai Központ évente négyszer tisztítja Dunaújváros hulladékgyűjtő konténereit.
1998-01-16Nem klasszikus piac a szemétszállításNemrég nagy vita folyt a dunaújvárosi önkormányzat képviselő testületében, amikor a helyi szemétszállítás helyzete került napirendre. Korábban ugyanis az önkormányzati tulajdonú Dunaújvárosi Városgazdálkodási Rt és a Becker Duna Bt párhuzamosan végezte a feladatot. Ám ezt rendeletileg az önkormányzat megszüntette s pályázatot hírdetett.
1996-09-27A hulladékgazdálkodáshoz térségi ...Összeültek Dújv-ban a térség településeinek polg.mesterei. Téma: a települések hulladékának elhelyezése és a hulladékgazdálkodás.
1994-06-22Minden portárólA polgármester aláírta a Becker-Duna Rt.-vel a szemétszállítási szerződést.
1990-04-24Egy kis füstölgés. Szeméttelep, szemétdombKisapostag, falugyűlés. Fő téma a dunaújvárosi szeméttelep.
1987-05-26Helyet a hulladéknakFalu-város nagy gondja! A dunaújvárosi körzetben húsz évre előre tekintve csaknem 6 millió köbméter szilárd hulladék elhelyezését kell megoldani.
1987-03-17Nemcsak pénz kérdéseA városi szemétszállításról.
1985-09-24Sonkát eszik az éjjeliőr kutyája. Mi kerül a szemétbe?Guberálni tilos/és veszélyes. Ami ragad, az ragad. Az iskola jó példája. Riport a dunaújvárosi szeméttelepről. Fénykép.
1982-06-08Jönnek, viszik, hozzákSéta a MÉH-telepen.
1980-02-05Interpellációk nyomábanDrága szemétszállításról a Kertvárosban. Utcaelnevezésről.
1980-01-04Közös gondjainkrólBeszélgetés Mézes Lajossal, az IKVGV igazgatójával. A lakóházak felújításáról. A parkok állapota, a szemétbegyűjtés, virágárusítás. A javító tevékenység.
1979-03-16Alkotó vitára hívják a lakosságot a várospolitika helyi fórumaiTémák: lakáshelyzet, óvoda-és iskolahelyzet, szemétgondok, Vasmű út rekonstrukciója, parképítés.
1977-06-07Beszéljünk a hulladékgyűjtésrőlMilyen a MÉH-telep?
1976-01-30Mi lesz a szeméttel?Évente átlag 60 ezer köbméter hulladék keletkezik a városban. A Béke városrész már a konténeres hulladékgyűjtés követelményeinek megfelelően fog megépülni.
1974-08-02Konténeres hulladékszállítás a Dunai VasműbenMit tud a bűvös fémdoboz?
1974-07-30Dunaújvárosi kukák Budapesten és Svájcban (képaláírás)A vasmű lemezfeldolgozó gyárrészlegében horganyzott szeméttárolókat Budapesten, míg egy új gyártmányt, a Rapid kukát Svájcba exportálják. (nem teljes szöveg)
1972-03-17Akadozik a szemétszállításKertvárosi gondok.
1959-02-06A feledékenység nyomában a kokszolóbanHulladék hegyek a Kokszoló környékén, amiket újra fel lehetne dolgozni, másrészt a munkavédelem mutat hiányosságokat.
1951-04-18Beszámolók a pentelei építkezésekkel kapcsolatbanA Vasmű építkezéseivel kapcsolatban felmerülő feladatok, jelentések, beszámolók 1951-ből: szálláskérdés, vízellátás, élelmezés, latrinák, fürdők, szennyvíz elvezetés, szemét és légykérdés, baleseti tényezők, orvosi ellátás, betegségmegelőző, egészségvédelmi szolgálat.
Dunanett Kft.A DUNANETT Kft. Dunaújvárosi Regionális Köztisztasági és Hulladékkezelő Szolgáltat Kft. honlapja.
Esti krónikaAz önkormányzat zsarolásáról vagya a fogyasztók védelméről van szó? A Dunaújvárosi Lakásüzemeltetők Érdekvédelmi Szövetsége népszavazás kiírását kértea városatyáktól, hogy szüntessék meg a közszolgáltatást végző önkormányzati cégek monopóliumát.
Új hulladéklerakó épül.Dunaújváros Közgyűlése elfogadta a Dunanett Kft.-nek egy új, 425 m3 hulladék lerakásra alkalmas, és egy ehhez kapcsolódó komposztáló létesítésére vonatkozó ajánlatát.
Szemét-áradatBeszélgetés Márton Lászlóval, a Dunanett Nonprofit Kft. ügyfélszolgálat vezetőjével a városban található szelektív hulladékgyűjtőkről, az utcai kézi szemetesekről és a lomtalanításról.