Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

690 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-04-12Új városok és új narratívák RotterdambanSikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.
2024-03-08A szociális szféra és a kulturális szektor szakembereivel egyeztetett az önkormányzatDunaújvárosban a szociális szféra intézményei, illetve szervezetei, majd a város kulturális ágazatának vezetői, szervezetei egyeztettek a munkájukról, feladataikról a Városházán. Két tanácskozás volt, 2024. 03. 05-én, kedden szociálpolitikai, szerdán pedig kulturális kerekasztal fórumot szerveztek.
2024-02-16Megváltozott a Horgásztanya környezeteA Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület egy évvel ezelőtt, 2023-ban kerekasztal konferenciát hívott össze a város horgász- és vízi turizmusának fejlesztése érdekében. A múlt héten ismét összegyűltek a témában az érdekeltek, hogy számot vessenek, mit sikerült elérni egy év alatt és ennek tükrében milyen új célokat kell kitűzni és megvalósítani.
2023-12-08Újabb tervek az egyenlő esélyekértLetelt az öt év, így újra ülésezniük kellett Dunaújvárosban a Helyi Esélyegyenlőségi Program (HEP) megalkotásában résztvevő szociális, oktatási, és civil szervezetek képviselőinek, egyesületi vezetőknek. Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvény értelmében minden települési önkormányzat ötévente, öt évre szóló helyi esélyegyenlőségi programot fogad el, amelyet kétévente felül kell vizsgálnia. A települési önkormányzatok a hazai, uniós társfinanszírozású, vagy egyéb forrásból finanszírozott pályázatokon akkor vehetnek részt, ha rendelkeznek hatályos helyi esélyegyenlőségi programmal.
2023-11-17Helyreállítják a háztömbök falait a KallósbanLakossági fórumra invitálta körzetének lakóit Szabó Zsolt alpolgármester, a dunaújvárosi 6. választókörzet önkormányzati képviselője. A találkozó témája leginkább a Kallós Dezső utcában élőket érintette. Az utca háztömbjeinek falain repedések jelentek meg, ezért minél előbb megoldást kell találni a problémára.
2023-10-27Együtt veszik fel a kesztyűt az illegális gyorsulókkal szembenA Dunaújvárosi Rendőrkapitányság tanácstermében rendezték azt az egyeztető megbeszélést, amelynek a Dunaújvárosban nagy zajjal közlekedő, engedély nélkül átalakított járművekkel kapcsolatos lakossági panaszok kezelése, valamint az illegális gyorsulási-, és drift versenyek problematikája volt a témája.
2023-08-25Európa kilenc városával építkezünk együtt az Urbact projekt keretébenDunaújváros önkormányzata sikeresen pályázott a fenntartható városfejlesztés, biológiai sokféleség, zöld felület növelése tárgyú pályázatra. A nemzetközi együttműködésben megvalósuló, közvetlen európai uniós támogatással kiírt URBACT IV – BiodiverCity projekt azért is fontos, mert a programnak Dunaújváros a projektvezetője is. Most újabb állomásához érkezett a projekt – a közelmúltban szakértői megbeszéléssel startolt el az Urbact koncepció, méghozzá Dunaújvárosban. A tanácskozás során a program vezető szakértője és városunk képviselői, illetve a résztvevő szakemberek találkoztak egymással. A találkozóról Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester számolt be.
2023-06-30Szóljon egy hét a sajátos nevelési igényű gyermekekről, a helyzetükről, a problémáikrólDunaújvárosi Városháza közgyűlési termébe kaptak meghívást azoknak a civil, szociális és oktatási intézményeknek a képviselői, vezetői, akik életvitelszerűen, napi, vagy akár csak eseti szinten is találkoznak, foglalkoznak a sajátos nevelési igényű gyermekekkel. Fontos területről van szó, aki nem érintett bárhogy is, nem is gondolná, hogy milyen sokaknak okoz nehézséget. Az SNI-s, azaz a sajátos nevelési igényű gyermek különleges bánásmódot igényel. SNI-s lehet mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos. Beszélhetünk autizmus spektrum zavarról, vagy egyéb pszichés fejlődési zavarról, előfordulhat súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartás szabályozási zavar. Ezek a problémák gondot okoznak az érintettnek, gondot és egyben feladatot, sok esetben kihívást jelentenek a családnak, az óvodának, iskolának. Talán ennyit magáról az SNI-ről. És persze Dunaújváros sem kivétel.
2023-05-19Fontos egyeztetések a szociális és a kulturális ágazat képviselőivelTörvényi kötelezettség, hogy minden 2000 fő feletti lélekszámmal rendelkező településnek össze kell hívnia évente legalább egyszer egy szociálpolitikai kerekasztalt. Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester eltökélt az ügyben, hogy ezt Dunaújvárosban igazi tartalommal töltsék meg.
2023-04-21Szociális segítők tanácskoztak a kempingbenFolytatta vármegyei merítésű szakmai sorozatát a dunaújvárosi Útkeresés Segítő Szolgálat: az intézmény a vármegye óvodai és iskolai szociális segítőit látta vendégül a Szalki-szigeten rendezett tanácskozáson 2023. április 17-én.
2023-04-14Nem hagyjuk! Elég volt! Itt a vége!Mezei Zsolt, Dunaújváros városüzemeltetésért felelős általános hatáskörű alpolgármestere egy kerekasztal-beszélgetést hívott össze, ahová a városüzemeltetés, a közterület-felügyelet, a rendőrség és a polgárőrség vezetőit, képviselőit hívta meg. A téma a köztisztaság volt, azon belül sokkal inkább a szemetelés. És nem is a kéziszemetesek mellé dobott csokispapírokról volt szó, hanem az erdőkben, a városszélén, szervezetten és nagy tételben elhelyezett – szemétlerakásról.
2023-03-24Szakmaközi megbeszélésen szökkent szárba az érzékenyítő sorozat terveMészárosné Libor Ágnes tájékoztatója az Útkeresés Segítő Szolgálat új sorozatáról
2023-03-10Újra összeült az idősügyi kerekasztalA nagyobb nyugdíjas szervezetek képviselőit és a városalapítók egyesületének vezetőit fogadta a héten a Városházán Pintér Tamás polgármester és Barta Endre humán alpolgármester.
2023-02-17MONDD! – továbbra is töretlenül mindenkinek, akit érdekel és érint az oktatás helyzete.A tanácskozáson végül 11 dunaújvárosi és környékbeli köznevelési intézményből képviselői vettek részt – a tankerület sajnos nem reagált a közösség meghívására. A vendégeket Fábián István és Szendrei Zoltán köszöntötte, majd a Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke csoportot Horváth Éva mutatta be, és a távlatos tervekről elmondta: szeretnének a továbbiakban egyesületté alakulni, ezért a továbbiakban Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke egylet néven szerepelnek. A név rövidítése: CODE – és innentől az összefogás jegyében a „Veled együtt vagyunk a megoldás!” szlogent használják majd.
2022-12-09A vasmű jövője térségi ügy, a kormányzat lépései nem halaszthatók. Közös nyilatkozatot fogadtak el a Dunaferr megmentéséértEgyeztető megbeszélésre hívta Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere a térség polgármestereit és országgyűlési képviselőit. A találkozó célja az volt, hogy közösen tájékozódjanak és vitassák meg a Dunaferr körül kialakult helyzetet, próbáljanak arra megoldást találni. A megbeszélés tapasztalatairól Pintér Tamás sajtótájékoztatón számolt be.
2022-10-07A megye egészségügyi szakdolgozói találkoztakIdén tizedszerre rendezte meg a Megyei Szakdolgozói Nap programját a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei szervezete. A köszöntőkkel, műsorral és díjátadással körített tudományos tanácskozásnak ezúttal Dunaújváros, a Városháza rendezvényterme adott otthont.
2021-03-05SNI-s gyerekek: folytatódott a feltárásFolytatódott a sajátos nevelési igényű gyerekek helyzetének javítását célzó együttműködésről szervezett kerekasztal-beszélgetés sorozata Dunaújvárosban, a Városháza közgyűlési termében. Az egyeztetésen most először vettek részt vettek részt a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatóságának képviselői is.
2021-02-19SNI-s gyerekek: a második hullám a Városházán.Visszatérő vendégek mellett az általános és középiskolai szféra képviselőinek részvételével folytatódott az a kerekasztal-beszélgetés, amelynek témája egy országos viszonylatban is komoly problémakör, a sajátos nevelési igényű (SNI-s) gyerekek helyzete volt városunkban.
2021-01-22Több napirendről tanácskoztak a képviselők. A veszélyhelyzet miatt továbbra sem lehet rendes közgyűlést tartani2021. januárjában is csak nem hivatalos tanácskozásra gyűlhettek össze a képviselők a dunaújvárosi Városháza házasságkötő termében
2020-12-11Tanácskozott a testület. Tanácskozást tartottak a képviselőkTöbb mint 50 napirendi pontot tárgyaltak meg a dunaújvárosi képviselők azon a tanácskozáson, ami 2020. december 10-re hívott össze Pintér Tamás Dunaújváros polgármestere a Városházán.
2020-11-20Tanácskozott a testület. Tanácskozást tartott a képviselőtestületTanácskozást tartottak közgyűlés helyett a dunaújvárosi Városháza házasságkötő termében 2020. november 19-én, csütörtökön, a lehető legszigorúbb intézkedések közepette. A tanácskozáson a "Rajta, Újváros!" Egyesület frakciója vett részt, a fideszes képviselők nem mentek el, Gombos István független képviselő pedig előre jelezte, hogy javaslatait írásban küldi el. A képviselők összesen 40 ügyben hoztak döntést.
2020-02-27Jó példát mutatni a gyerekeinknekA dunaújvárosi Útkeresés Segítő Szolgálat Család- és Gyermekjóléti Szolgálata éves szakmai tanácskozásán, kedden (2020. 02. 25.) délután a szolgálat beszámolója mellett, dr. Török Szabolcs család- és párterapeuta előadását is meghallgathatták az érdeklődők "Párkapcsolatunk javítása, hogy a gyermekeink jól érezzék magukat otthon" címmel.
2019-12-06A foglalkoztatás kérdései és válaszai. Foglalkoztatási paktum: eredményes évet zártakDUNA-MUNKA-OP Projekt Foglalkoztatási Fórum és Paktum ülése az évzáró tanácskozás volt.
2019-10-11Együtt a kormánnyal a városért!Kedden Cserna Gábor polgármester Budapesten tárgyalásokat folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel.
2018-06-22Teret a fiataloknak. Dunaújvárosi tagja is van a BMX-válogatottnakFiatal extrém sportolókkal ült tárgyalóasztalhoz Cserna Gábor polgármester.
2018-03-29Hatszázhúszmillió forint. Hatvan ember képzéseA szakmai előadások mellett értékelték az elmúlt időszak eseményeit a Dunaújvárosi Foglalkoztatási Fórum keddi ülésén.
2018-03-16Kompetenciaközpont (kishír)A Paksi Atomerőmű Kapacitásának Fenntartásához Kapcsolódó Infrastruktúra-fejlesztéséért, Innovációért és Lokalizációért Felelős Államtitkárság képviselői a hónap elején tárgyaltak a Dunaújvárosi Egyetem vezetésével. A találkozó témája a Paks II-höz kapcsolódó kompetenciaközpontok létrehozásának lehetőségei voltak. A tárgyalást követően az államtitkárság képviselői campus-túrát tettek az egyetemen. (teljes szöveg)
2018-02-16Egyre erősebb a hazai agrárgazdaság. Több mint száz országba exportálják a magyar termékeketAz elmúlt hét év eredményeiről tartottak fórumot a térség gazdálkodóinak kedden Adonyban. A fórum házigazdája dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő volt.
2017-11-10Bértámogatások és képzések. A térségi foglalkoztatás érdekébenAz elmúlt egy év eredményeiről tanácskoztak a Dunaújvárosi Járási Foglakoztatási Fórum és Paktum tagjai.
2017-11-00Lezajlott Rácalmáson a megújuló energia szeminárium2017. október 19-én megrendezésre került egy nyílt szeminárium Rácalmás Város Polgármesteri Hivatalának dísztermében "Helyi és mikrotérségi okos energiafelhasználási és energiahatékonysági megoldások" címmel. A szeminárium a Norvég Alap társfinanszírozásával megvalósult korábbi közös projekt folytatása, amely a norvég Elverum városával közös partnerségben a zöld energetikai fejlesztések továbbviteléről szólt.
2017-07-28Elektromobilitás szakmai alapon. Kutatások, buszpályaudvar, közlekedési csomópontA Modern Városok Program fejlesztési lehetőségeiről, az elektromobilitással kapcsolatos fő feladatokról tanácskoztak a Dunaújvárosi Egyetemen.
2017-05-19A világörökség küszöbén a limes. A szocialista építészetről is tanácskozott a műemlékvédelmi szervezetVárosunkban ülésezett a műemlékvédelmi civil szervezet, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága. Egyik fontos téma Intercisa volt, a világörökségi felterjesztés.
2017-04-21Közösen a kábítószer ellen. Térfigyelő kamerák, risztók, bűnmegelőzésA Közbiztonsági és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága múlt csütörtökre Kábítószer Egyeztető Fórumot (KEF) szervezett.
2017-02-10Lemaradt a női kenuA Közép-Dunántúl régió az ország legtőbb kajak-kenu egyesületét magába foglaló térsége. Az itt működő egyesületek vezetősége tanácskozott városunkban.
2017-02-04Vesegyógyászat (kishír)A nefrológia témakörében tartott értekezletet szerdán a Szent Pantaleon Kórház Tudományos Bizottsága.(nem teljes szöveg)
2017-01-00Új év - régi lendület. A tagnyilvántartás felülvizsgálata- Január 9-én megtartotta a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület a 2017. évi első elnökségi ülését. Témája 2017. évi munkaterv volt. - A 2015-ös új Ptk alapján átdolgozta az egyesület Alapszabályát és felülvizsgálta a tagnyilvántartását is
2016-09-16Európa jövője a népszavazás tétje. Meg kell védenünk az értékeinket!Az október 2-i népszavazás fontosságáról, a brüsszeli kötelező betelepítési kvóta, és az illegális bevándorlás veszélyeiről tartott lakossági fórumot dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség államtitkára.
2016-09-09Segítik a kisebb egyesületeket. A dunaújvárosi sportolók mindig is hozzátettek a nemzet sikeréhezKihelyezett elnökségi ülést tartott városunkban a Sportegyesületek Országos Szövetsége.
2016-05-00MKE Gyermekkönyvtáros Szekció szakmai napja és rendkívüli elnökválasztás Dunaújvárosban2016. szeptember 16. József Attila Könyvtár, Dunaújváros – szikrázó napsütés, remek programok és hangulat. Beszámoló a szakmai napról.
2016-04-29Tanácskozott a Helyi Védelmi BizottságBeszámoló a Dunaújvárosi Járás Helyi Védelmi Bizottságának április 18-i üléséről.
2016-04-25Éves beszámolókBeszámoló a perkátai képviselőtestület üléséről.
2016-04-19Helyi védelmi kérdésekA Dunaújvárosi Járás Helyi Védelmi Bizottsága (HVB) ülésezett április 18-án a városházán.
2016-04-07Együttműködő egyetemA Dunaújvárosi Egyetem és a középiskolák kapcsolata volt a témaköre az egyetem rektori tárgyalójában tartott találkozónak. 250 millió forintot nyertek a tehetséggondozásra.
2016-03-02Mezőfalvára került a Híd székhelyeBeszámoló a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület üléséről. Az egyesület székhelye Mezőfalvára került.
2016-02-29A HASIT-ra építenekA Dunaújvárosi Egyetemen tartotta első ülését a Magyar Rektori Konferencia Lemorzsolódási munkacsoportja dr. András István vezetésével.
2016-02-26Jól hasznosítható tudás. Stratégiai célokat fogalmaznak meg az egyetemekA hallgatói lemorzsolódás csökkentése érdekében ülésezett egy munkacsoport a Dunaújvárosi Egyetemen.
2016-02-24Gyermekvédelmisek figyelnek és óvnakGyermekvédelmi konferenciát rendezett az Útkeresés Segítő Szolgálat Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata.
2016-02-23Konstruktív közösségÉves közgyűlését tartotta a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület múlt héten pénteken. Eredményekről és feladatokról, rendezvényekről volt szó.
2016-02-22Az éves programjukon dolgoztakBeszámoló a Pentelei Monostori Bizottság tanácskozásáról. Az emlékhely megépítése érdekében kérvénnyel fordulnak a polgármesterhez.
2016-02-08Az év első döntéseiBeszámoló a pusztaszabolcsi képviselő-testület idei első üléséről.
2016-02-05Tiltakozó tanárokA miskolci pedagógus demonstrációval azonos napra, február 3-ra hívott össze köznevelési fórumot a KLIK dunaújvárosi tankerülete. Horváth Éva tanár, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének dunaújvárosi ügyvivőjének beszámolója.
2016-01-28Tudós tanácsokTudományos ülést szerveztek január 27-én a Szent Pantaleon Kórházban a petefészekrák kialakulásáról és kezeléséről.
2015-12-18Erősségek, gyengeségekA Duna Összeköt Egyesület tizenhárom Duna menti település közös fejlesztésének elősegítése a célja. Az egyesület Dunaföldváron rendezett fórumot.
2015-12-09Téma az e-mobilitásKözös tanácskozást tartott a napokban a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és a felsőoktatási e-mobilitási platform, ahol a Dunaújvárosi Főiskola is bemutatta a témával foglalkozó eredményeit.
2015-12-04Villamos és hybrid autókSzakmai tanácskozást tartottak az e-mobilitás tudományos-műszaki kérdéseivel foglalkozó felsőoktatási és akadémiai intézetek, ahol részt vett a Dunaújvárosi Főiskola, s bemutatta a témával foglalkozó eredményeit.
2015-11-21Megoldási javaslatokA Dunaújvárosi Baleset-megelőzési Bizottság legutóbbi ülését Kisapostagon rendezte meg, ahol a tisztújítás mellett fajsúlyos témák is szóba kerültek, a résztvevők hosszas eszmecserért folytattak a közvilágításról, s szóba kerültek megoldási javaslatok is.
2015-11-12A csatorna jövőjérőlJövőre kezdődne, 2017-re fejeződne be a csatorna korszerűsítés első üteme Újtelep egyik utcájában.
2015-11-11Hadüzenet a fatolvajoknakElrajtolt az Erdők védelme elnevezésű program. A Vadex, az Mezőfalvi Zrt., az önkormányzat és a rendőrség vezetői, szakemberei egyeztették a téli akció feladatait november 10-én.
2015-11-07Kérdéses MaratonBár már a Rockmaraton stábja a héten bejelentette, jövő nyáron valóban maratoni, azaz tíznapos fesztiválra készülnek, a helyszín kérdésében még nincs döntés. November 6-án Dunaújvárosban tárgyalt a fesztivál főszervezője Cserna Gábor polgármesterrel.
2015-09-25Polgármesteri tárgyalás (képaláírás)Cserna Gábor polgármester vendége volt a napokban Paks polgármestere, Süli János. A településvezetők egyebek mellet a vízközművekről is tárgyaltak, így érintették a DVCSH és a Mezőföldvíz közötti vitás kérdéseket is. Az egyeztetésen részt vett Szepesi Attila gazdasági alpolgármester is (teljes szöveg)
2015-09-10Az idei tanévrőlA Dunaújvárosi Tankerülethez tartozó intézmények vezetőinek részvételével tanévnyitó értekezlet volt szeptember 8-án a városháza közgyűlési termében. A tankerület igazgatója Moravecz Attila.
2015-06-01A hulladék nem játék!A Cord Prizhorn csoport tartott sajtóbeszélgetést május 29-én, ahol a cégcsoport hazai vállalatainak - Dunapack, Hamburger Hungária, Duparec Kft. - vezetői is részt vettek.
2015-05-26MegoldáskeresőkÓvodai csoportszám-csökkentését tervezik Baracson. Beszámoló a Négy Vándor Óvoda és az önkormányzat tanácskozásáról.
2015-05-20Ugratós kérdésekA rácalmási önkormányzat vezetői görpályát építenének. A fiatalok elmondták az igényeiket a hétfői fórumon, és végül abban maradtak, hogy folytatják az egyeztetést.
2015-05-04Így tiltakoznak a képviselőkBeszámoló az április 29-i pusztaszabolcsi képviselő-testületi ülésről.
2015-04-24Fókuszban a minőségA fennmaradás záloga a minőségi termékek gyártása és a folyamatos fejlesztés. Beszámoló az ISD Dunaferr zrt. Minőségügyi Tanácsüléséről.
2015-04-22Csatornáról tárgyaltakPeres és pénzügyek szerepeltek a négy település - Kisapostag, Baracs, Mezőfalva, Nagyvenyim - testületeinek együttes ülésén. A másfél órás tárgyalás után elégedetten álltak fel.
2015-04-15Harcias fórum volt a pentelei postáért"A penteleiek követelik régi postájuk visszaállítását az eredeti helyén!" Beszámoló az április 13-án, a Pentele Klubházban megrendezett lakossági fórumról.
2015-04-10A biztonság mindenekelőttA Paksi Atomerőmű bővítésével kapcsolatban rendeztek lakossági fórumot Dunaföldváron, ahol az illetékesek beszámoltak az engedélyezési folyamatokról, a környezeti hatástanulmány részleteiről, a beruházás fázisairól, s válaszoltak többek között a biztonságot, munkalehetőséget firtató kérdésekre is.
2015-04-10Magyarok magyaroknakÖtödször rendezik meg a világban élő magyarok találkozóját. Az V. Magyar Világtalálkozót szervező bizottság április 9-én Dunaújvárosban ülésezett.
2015-04-08Horgászok a vágybanÁprilis 7-én a rácalmási Sirály Horgászegyesület tanyáján országos tanácskozást tartottak a horgászegyesületek, ahol a Magyar Országos Horgászszövetség elnöke is részt vett.
2015-04-01A diákok fittségérőlA Dunaújváros környéki iskolák igazgatóinak munkaközösségi értekezletét rendezték meg a Kulcsi Faluházban.
2015-03-26A párbeszéd elkezdődöttA baracsi gazdák és az önkormányzat képviselői között elkezdődött a párbeszéd. A földutak, belterületi utak járhatósága, az árkok megléte és a nehéz-gépek közlekedése számos kérdést vet fel, amelyekre az érintettek együttgondolkodása adhat választ. A március 20-i fórumon a megoldás felé vették az irányt.
2015-03-10Színházi feladványokVidéki kőszínházak tanácskozása. Március 9-én a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza tartotta soros közgyűlését a Vidéki Színházigazgatók Egyesülete.
2015-02-25A kirendeltség évét értékeltékÜnnepélyes állománygyűlést tartott február 24-én a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltsége, amelyen a 2014-es évet értékelték és szó esett az idei feladatokról, tervekről.
2015-02-25Az érdemjegy a jó felső kategóriájaÉvértékelő állománygyűlést tartott február 24-én a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltsége, ahol értékelte a dunaújvárosi kirendeltség munkáját is. Átadta a kirendeltség minősítő értékelését, ami megfelelt (ami közel 90%-os eredményt értek el).
2015-02-23Konstruktív fórum voltFórumra várta az érdeklődőket Varga Gábor országgyűlési képviselő a a mezőfalvi községháza tanácskozótermében. Beszámoló.
2015-02-20Kerékpáros egyesület alakultFórummal egybekötött alakuló ülését tartotta február 19-én a Dunaújvárosi Kerékpárosok Egyesülete. Örökölt problémák, új megoldási keretek.
2015-02-17Fórum a buszokrólAz újtelepi, pentelei, Béke városrészi autóbusz-közlekedés átalakításról tartottak lakossági fórumot. Beszámoló.
2015-01-31Kerékpárút, ami összekötKerékpárút-fejlesztési elképzeléseiket egyeztették hat település (Mezőfalva, Nagyvenyim, Baracs, Kisapostag, Előszállás, Daruszentmiklós) polgármesterei, települési elöljárók, szakemberek január 30-án Baracson.
2015-01-16Kerékpáros ötletelésNyilvános fórum volt január 15-én a rendőrkapitányságon, ahol a helyikerékpárosok közlekedésbiztonságának aktuális helyzete mellett a tervek és a lehetőségek is szóba kerültek.
2015-01-15Ötletek, remek gondolatokNagyvállalkozók, orvosok, civil vezetők vonultatták fel fejlesztési elképzeléseiket, javaslataikat január 14-én, amelyek Baracsnak is hasznára válnának. Ötletek, elképzelések.
2014-12-04Beszámolt az "egészségügy"Beszámoló az előszállási képviselő-testület november 26-i üléséről.
2014-11-27Újabb fórum a buszrólÚjra közönségfórumot rendeztek, most az Arany János Általános Iskolában.
2014-11-25A 18-as csapdájaA helyi autóbusz-közlekedésről rendeztek fórumot a népfőiskola újtelepi épületében november 24-én. Beszámoló a gyűlésről.
2014-11-19Tanulnak a képviselők...A Fejér megyei és a városi önkormányzat hívta kötetlen beszélgetésre a megye valamennyi polgármesterét a székesfehérvári találkozóra.
2014-10-20A diákpolgármesterOktóber 17-én megtartotta őszi első ülését a Városi Diákönkormányzat. Polgármester Vida Zoltán, alpolgármesterek: Csizmadia Alexandra, Fekete Sára.
2014-10-09Építeni tovább, együttEredményekről, tervekről. A tizedik, de nem utolsó kampánygyűlését szervezte az október 12-i választások előtt a Rácalmási Városvédők Egyesülete.
2014-10-02Az utolsó ülésenElőszállás és képviselő-testülete szeptember 25-én tartotta a négyéves ciklus zárásaként utolsó ülését a hivatal tanácskozó termében. Beszámoló.
2014-09-23Határunk , a limes...A római határrendszer, a római limes emlékeinek turisztikai hasznosításáról tanácskoztak az Intercisa Múzeumban.
2014-09-16Kalandpark biztos nem lesz a szigetenTervek a Rácalmási-Nagysziget védelmében. A Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt., valamint a Duna-Ipoly Nemzeti Park szakemberei lakossági fórumon ismertették az érdeklődőkkel a rácalmási Nagy-szigeten tervezett fakitermelési munkákat.
2014-08-14Kohó próbaüzemHamarosan üzemszerűen fog termelni az egyes számú kohó. A próbaüzem augusztus 18-án kezdődik. Stratégiai kérdésekről egyeztetett a város és a vasmű.
2014-08-09KépaláírásPénteken Evgeny Tankhilevich az ISD Dunaferr Zrt. cégvezetője és dr. Mezőközy András HR igazgató látogatott el a város polgármesteri hivatalába. A találkozón áttekintették a város, a térség és a vasmű közös témáit. (nem teljes szöveg)
2014-08-01Kézművesek mérlegeBeszámoló a Pentelei Kézműves Egyesület július 29-i közgyűléséről.
2014-07-15Tranzit útvonalonDunaújváros kábítószer-tranzit útvonal. Beszélgetés a Nemzeti Drogmegelőzési Iroda megbízott főosztályvezetőjével, Burszki Mónikával, aki részt vett a július 8-i dunaújvárosi kábítószerügyi fórumon.
2014-07-10Tiszta tudat, józanság...Dunaújváros drogstratégiájának áttekintésére szervezett műhelybeszélgetést Dunaújváros Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma július 8-án az Egészségmegőrzési Központban. Beszámoló.
2014-07-05Felkészültek, kezdenekElőszállás, falufóromon tájékoztatták a lakókat a csatornamű építésének menetrendjéről.
2014-07-03Fontos beszámolók a testület előttBeszámoló az előszállási képviselő-testület június 30-i üléséről. Az óvoda vezetője Szerencse Jánosné lesz.
2014-06-21Konstruktív és határozottBefejezéséhez közeledik a Baracs, Kisapostag, Nagyvenyim és Mezőfalva szennyvízberuházása. A helyreállításokról és a hálózatra rákötésekről tájékoztatták a szakemberek a lakókat Baracson, Kisapostagon.
2014-06-19A csatornázásrólBefejezéséhez közeledik a Nagyvenyim, Mezőfalva, Kisapostag, Baracs szennyvízhálózat kiépítésének második üteme. Beszámoló a Nagyvenyimen megrendezett lakossági fórumról.
2014-06-14Védelmi klub alakultDunaújváros közbiztonsági programsorozatának keretében szakmai találkozót rendeztek, ahol Vagyonvédelmi Vezetői Klub alakult a vállalkozók kezdeményezésére, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara megyei szervezetének koordinálásával.
2014-06-14Névről, tervről, igényekrőlHingyi László önkormányzati képviselő fórumot tartott a Rudnyánszky-Mondbach-Frankl kúria épületének, a régi faluközpont megújításának terveiről. Őri Zoltán néhány észrevétele, kiegészítése az elhangzottakhoz, a kúria történetéhez.
2014-06-02Összefogtak a horgászokBeszámoló a Velencei-tavi és Dunamenti Horgászegyesületek Szövetségének és a Dunaferr Horgászegyesület találkozójáról, amelyet május 31-én az egyesület horgásztanyáján rendeztek.
2014-05-31Érdekek, kérdésekÉrdekegyeztető tanácsülést rendeztek május 28-án az ISD Dunaferr Zrt. érdekegyeztető tanácsa. Mucsi Zoltán, a Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezeti Szövetség elnökének tájékoztatója.
2014-05-28Főiskola: gyakorlat!Az első online egyetemért. A minél inkább gyakorlati célú, piacorientált felsőfokú képzésről egyeztettek a Dunaújvárosi Főiskolán szakemberek. Beszámoló a május 27-én megrendezett III. Állandó Szakmai Egyeztető Fórumról.
2014-05-22Tempóelőny úszásban"A Jövő Bajnokai program elmúlt hat hónapjának tapasztalatait értékelték a Magyar Úszó Szövetség vezetői, valamint a régiókat irányító szakemberek. Itt bejelentették, hogy a program közép-dunántúli régió központja június elsejétől, Dunaújváros, vezetője pedig a Dunaferr SE szakosztályvezetője, Bene Vera lesz."
2014-05-21Pozitív a mérleg a kézilabda-szövetségnélA Magyar Sport Házában megtartotta évi rendes küldöttgyűlését a Magyar Kézilabda Szövetség. Ezen elfogadták a 2013. évről szóló beszámolókat, a szövetség 2014. évi költségvetését. Az elnökség tagja a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója, Radulovics Bojana.
2014-05-20Kivezették a rétegvizeketBefejeződött Kulcson a Hullám és a Deák Ferenc utca partfalstabilizálása. A strand fölötti résszel folytatja a munkát heteken belül. Kulcson 2011. január 18-ára virradóra szakadt le a löszpart. Beszámoló a lakosságo fórumról.
2014-05-16Fontos lépésre készülnekAz ISD Dunaferr zrt. stratégiai megállapodást köthet a magyar kormánnyal. A stratégiai megállapodás előkészítéséről is szó esett május 15-én, a Cserna Gábor, dr. Galambos Dénes és Evgeny Tankhilevich cégvezető közötti tárgyaláson.
2014-05-16Több bevétel és feladatBeszámoló a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara éves küldöttgyűléséről.
2014-05-15A penteleiek javaslataHingyi László önkormányzati képviselő szervezésében május 14-én lakossági fórumon beszélték meg a Rudnyánszky-Mondbach-kúria és a hozzá tartozó terület fejlesztési elképzeléseit. Beszámoló a fórumról.
2014-04-18Milyen a tapasztalat?Csatornázás Mezőfalván. Lakossági közmeghallgatáson tájékoztatták a lakókat, kinek, milyen feladata van a csatornaberuházás részműszaki átadása után.
2014-03-05Közös értékek mentén"Az Intercisa Múzeum és a Dunaújvárosi Hírlap kezdeményezésére ültek tárgyalóasztalhoz kedden a Duna túlpartján található hat település polgármesterei, valamint oktatási, kulturális és egészségügyi szakemberek." A tervezett együttműködésről. Települések: Dunavecse, Apostag, Kunszentmiklós, Tass, Dunaegyháza, Szalkszentmárton.
2014-03-05A törvény is kötelez"Az Intercisa Múzeum és a Dunaújvárosi Hírlap kezdeményezésére ültek tárgyalóasztalhoz kedden a Duna túlpartján található hat település polgármesterei, valamint oktatási, kulturális és egészségügyi szakemberek." A tervezett együttműködésről. Települések: Dunavecse, Apostag, Kunszentmiklós, Tass, Dunaegyháza, Szalkszentmárton. Az egyik fő téma volt a diáksport.
2014-02-25Húszéves a városvédő egyesületKözgyűléssel indítottak az idei évet is a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület. Virágosítás, fásítás, örökségvédelem. Beszámoló.
2014-02-21Sokat foghatnánk a fejünket nélkülükA Pentele klubban rendezte közgyűlését a táborállási polgárőrség. Beszámoló.
2014-02-20Programok sokaságához kapcsolódnakBeszámoló a Pentelei Kézműves Egyesület közgyűléséről.
2014-02-18Horgászok AdonybanBeszámoló az Adony és Környéke Horgász Egyesület közgyűléséről.
2014-02-17Baracs megújul!Beszámoló a Baracson megrendezett közmeghallgatásról, ahol a település fejlődését érintő kérdéseket beszélték meg.
2014-02-14OMBKE: új elnököt választottakBeszámoló és vezetőségválasztó taggyűlést tartott február 13-án a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara konferenciatermében az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztály Dunaújvárosi Szervezete. Elnök: Józsa Róbert, titkár: Dani Bálint.
2014-02-10Horgászokkal a tanyánBeszámoló a rácalmási Sirály Horgászegyesület éves közgyűléséről.
2014-02-06Béremelésről tárgyalnakTovább folytatódtak az idei vasműs bérmegállapodás körüli tárgyalások szerdán, február 5-én is. Mucsi Zoltán nyilatkozata.
2014-02-06Ófalu, utak, járda, óvoda - és másokA költségvetési koncepció elfogadása előtt közmeghallgatást tartott a rácalmási képviselőtestület.
2014-01-29Hol tart a községek beruházása?Lakossági fórumot tartott a Mezőfalva és Térsége Szennyvízberuházó Önkormányzati Társulás és a Venyim Csatorna II. Víziközmű Társulat.
2014-01-24Kézműves program az Intercisa napokonOktóberi megalakulása óta második elnökségi ülését tartotta a Pentelei Kézműves Egyesület. Idei programjaik között kiemelt helyen szerepelnek a június 22 és 24 közötti Intercisa Napok.
2014-01-22Öt iroda működikDunaújvárosban rendezték meg a Fejér Megyei Egészségfejlesztési Irodák I. Értekezletét.
2013-11-14Megbeszélték a fő teendőketAz aktuális feladatok megbeszélése miatt ültek egy asztalhoz a község civil szervezetei Baracson a közelmúltban.
2013-10-31Fórum és előadásokMegyei szakfórumot tartott október 30-án a Széchenyi Programiroda a Dunaújvárosi Főiskola kollégiumában.
2013-10-15A Duna hajózható folyóA Duna mellékágainak rehabilitációjáról rendezett tanácskozást a Duna Településszövetség, október 11-én Kisapostagon. Beszámoló.
2013-10-12A mi Dunánk is lehetneA Duna mellékágainak rehabilitációjáról rendezett tanácskozást a Duna Településszövetség, október 11-én Kisapostagon. Beszámoló.
2013-10-11Tárgyalnak a vasműrőlTovábbra is folynak a tárgyalások a kormány és az ISD Dunaferr Zrt. között. A kormány kitart vételi szándéka mellett, és mindent megtesz azért, hogy a vasműben dolgozók munkahelye megmaradjon.
2013-10-10Dunai mellékágak soraA Duna Településszövetség szervezésében a Duna középső folyásának mellékágairól rendeznek tanácskozást Kisapostagon.
2013-10-01Vasmű: tárgyalásküszöbBármelyik napon megkezdődhetnek a régen várt tárgyalások a kormány és az ISd Dunaferr Zrt. vezetése között.
2013-09-26Kortársak és segítőkEgy éve indult el egy átfogó, a helyi ifjúságot megszólítani szándékozó programsorozat, kortárs segítői program Dunaújvárosban. Beszámoló a tapasztalatokról a Kortárs Művészeti Intézetben megtartott tájékoztatóról.
2013-09-23Megbeszélték a gondokat, bajokatFórumot tartottak a baracsi Duna-parton.
2013-09-19Órarendbe emelt hittanHittanoktatás az általános iskolákban. Az egyházak képviselőivel egyeztetett a tankerület vezetése.
2013-09-11Leépítés: felfüggesztve!"Minden, a tervezett 1500 főt érintő létszámleépítéssel kapcsolatos döntést felfüggesztett az ISD Dunaferr Zrt. cégvezetése - derült ki kedden délután a kormány és a cégvezetés közötti tárgyalásokat követő sajtótájékoztatón."
2013-09-04Vasműs várakozásokA napokban döntés várható az ISD Dunaferr Zrt. és a kormány között tervezett tárgyalások megkezdéséről.
2013-08-30Négymilliárd az utakraA megyei útberuházásokról és szükséges javításokról tartottak tájékoztatót.
2013-08-30Államtitkár új feladat előttCzomba Sándor sajtótájékoztatóján az ISD Dunaferr és a kormány között folyó tárgyalásokról.
2013-08-28A vasműs kapcsolattartó (kishír)Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárt jelölte ki az ISD Dunaferr Zrt.-vel való folyamatos kapcsolattartásra.
2013-08-27Tárgyalni fognakA napokban tárgyalások kezdődnek a magyar állam és az ISD Dunaferr Zrt. tulajdonosai között. Tárgyalnak a tervezett elbocsátásokról, és a kormány adósságátvállalási szándékáról.
2013-08-26Vasmű: tárgyalás-sokk!Ezen a héten tárgyalások kezdődhetnek a magyar kormány és az ISD Dunaferr Zrt. képviselői között a cég megvásárlásáról.
2013-08-24Vasmű: újabb fejezet"A tulajdonosok készek azonnali hatállyal megkezdeni az ISD Dunaferr jövőjét illető konzultációs folyamatot - fogalmazott augusztus 23-i, pénteki, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek küldött válaszlevelében Oleg Mkrtchan, az ISD korporáció vezérigazgatója, az ISD Dunaferr Zrt. igazgatóságának tagja."
2013-08-21VisszavásárolhatjákPolitikusok, vállalatvezetők és érdekvédők tárgyaltak azISD Dunaferr Zrt. helyzetéről. A kormány augusztus20-án váratlan bejelentést tett: vételi ajánlatot tesz a vasműre.
2013-07-04Vasműs közgyűlésMegrendezték szerdán délelőtt a június 14-ről elnapolt Dunaferr-közgyűlést a cég vendégházában.
2013-06-15Közgyűlés: újabb halasztásElhalasztották a június 14-re meghirdetett ISD Dunaferr Zrt. közgyűlését. Az új időpont: július 3.
2013-06-14Vasmű: hiányos napirendAz ISD Dunaferr Zrt. június 14-i közgyűlésén mégsem lesz napirendi pont az az idei év üzleti terve és az I-es kohó újjáépítéséről sem.
2013-06-06Újragondolt megelőzésA Biztonságunkért Európában és térségünkben közbiztonsági programsorozat keretében tanácskozást tartottak június 5-én a polgármesteri hivatalban, ahol megvitatták Dunaújváros bűnmegelőzési koncepcióját is.
2013-06-01A szakdolgozóknakA Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet menedzsmentje, ápolásvezetése szervezésében tizenhatodszor találkoztak az egészségügyi szakdolgozók tudományos értekezleten (május 31-én).
2013-04-19A piaci optimizmus jeleiA Széchenyi Kártya Program tapasztalatairól, jövőjéről szervezett találkozót a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara a dunaújvárosi bankfiókok vezetői részére.
2013-04-06Hármas szorításbanÁprilis 5-én ismét Mezőfalván találkoztak a szemétszállítási díjak ügyében a Dunanett szolgáltatási területén található városok polgármesterei, a Dunanett Kft. és a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás képviselői.
2013-03-22Orvosolhatók a bajokBeszámoló a Sárbogárdon megrendezett lakossági fórumról.
2013-03-08A következő hét évrőlJárási konzultációt tartottak a Fejér Megyei Önkormányzat készülő területfejlesztési programjáról március 7-én Dunaújvárosban.
2013-02-22Élhetőbbé teszik a Római körutatBeszámoló a Római körút fejlesztése miatt meghirdetett lakossági fórumról. A fejlesztésekre 1,2 milliárd forintot kapott a város az államtól. Tervek: az APEH iroda helyén nonprofit szolgáltató házat alakítanak ki, ügyfélszolgálati és körzeti megbízotti irodát nyithat a kapitányság, amelynek lehetősége lesz öt térfigyelő kamerát is telepíteni a fejlesztési területen; lakóházak felújítása, burkolás, szigetelés.
2013-02-22Kényes témák egy fórumrólBeszámoló a Pentele Klubházban február 23-án megrendezett közbiztonsági fórumról.
2013-02-19Víztelenítenék a leszakadt partotA kulcsi Hullám és a Deák Ferenc utcai ingatlantulajdonosoknak ez az utolsó lehetőségük arra, hogy megmentsék telküket, házukat. Beleegyező nyilatkozatuk szükséges a partvédelmi munkák vízjogi engedélyéhez. Kulcs 301 millió 370 ezer forint KDOP-s támogatást nyert.
2013-02-18Rácalmási horgász ellen nem jártak el!Rácalmás legnagyobb civil szervezete a Sirály Horgászegyesület a maga 530 tagjával. Beszámoló az egyesület közgyűléséről.
2012-12-28A pénzről kérdeztékBeszámoló a Dunaújvárosi Csatorna Víziközmű-társulat december 27-i közgyűléséről, amelyen az alapszabályt módosították, pótolták, és az fő kérdés az volt, hogy mennyibe kerül az északi lakóterületen élőknek a csatornázás.
2012-12-18Vitatott újranyitásLakossági tájékoztató a Kallós Dezső utca lakóházainál végzett geodéziai mérések eredményéről. Hamarosan újra megnyitják a az utcát a forgalom előtt. Beszámoló a tájékoztatóról.
2012-12-13Taps a volánosoknakDecember 12-én újabb fórumot rendeztek a Béke városrészben a dunaújvárosi buszközlekedés megoldására. A döntést a közgyűlés hozza meg.
2012-12-12Újuló kikötőinkTársadalmi fórumot rendeztek a DAHAR-programról, a dunai kikötők fejlesztéséről a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában. Beszámoló.
2012-12-07Megkezdődött a munka"Több mint két éve csúszott meg a löszpart Táborálláson. A mozgásveszélyes partfal stabilitását biztosító munkálatok már elkezdődtek, a beruházás értéke meghaladja a 340 millió forintot."
2012-11-28A halogatás további halogatás most is...November 28-ra tervezték a tárgyalást a Dunaferr béremeléséről és jövőjéről a gyár érdekvédői és a tulajdonosai között. A megbeszélést elhalasztották.
2012-11-22Kicsi szakma, nagy hírnév!November 21-én Mezőfalván rendezte meg a Magyar Vízkútfúrók Egyesület közgyűlését. Beszámoló. Mezőfalván, a GWR Budfilter Kft. üzemében a cég saját találmánya, egy speciális vízszűrő, amely iránt Abu Dhabiban is érdeklődnek.
2012-11-21Megalázó bérekNovember 20-án az egészségügy megmentéséről rendezett rövid összejövetelt a kórházban a Magyar Orvosok Szövetsége.
2012-11-02Három közül választanakA kétezer lélekszám alatti településeknek polgármesteri hivatalainak egy másikhoz csatlakozva kell megoldaniuk közigazgatási feladataikat jövőre. A kisapostagiak decemberben Baracs, Dunaújváros és Daruszentmiklós közül választanak.
2012-10-27Nem kell félni a várostól!?"A kétezer lélekszám alatti települések - mint például Kisapostag - hivatalának csatlakoznia kell egy másikhoz, és azzal együttműködve folytatni a munkát jövőre". Választaniuk kell kihez csatlakoznak Dunaújváros, Baracs és Daruszentmiklós közül.
2012-10-26Felüljáró, aluljáró - tervezés alattBeszámoló a Fejér Megyei Hírlap kezdeményezésére Pusztaszabolcson rendezett városi fórumról. A város lakóinak vannak ötletei a szépítésre, fejlesztésre.
2012-10-24Repedezett utak, járdákBeszámoló a Fejér Megyei Hírlap kezdeményezésére rendezett városi fórumról. A város lakóinak vannak ötletei a szépítésre, fejlesztésre.
2012-10-22A fejlődő város ismert gondjaiBeszámoló a Pusztaszabolcson megrendezett fórumról.
2012-10-12Létesítmények finanszírozásaA Magyar Kajak Kenu Szövetség Dunaújvárosban tartott egyeztető megbeszélést október 11-én, a Dunaferr SE klubházban.
2012-08-10Munka-és tűzvédelmi tanácskozásKedvező mutatók az első félévben.
2012-07-21Központ a DunaKisapostagon a Közép-Dunavölgyi Vízikarnevál és Kulturális Fesztivál keretében konferenciát rendeztek (július 19-20.) a Dunáról és annak idegenforgalmi lehetőségeiről. Beszámoló Közép-Dunavölgye Turisztikai Fejlesztése a Datourway Program című tanácskozásról.
2012-06-29Csatornára várvaKulcs és Rácalmás közös csatornaberuházásának előkészítő szakasza Dunaújváros északi területeinek még be nem csatornázott területeit is érinti. Beszámoló a lakossági fórumról.
2012-06-28Iskolák, bűnözésekA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara az Őrző-védők helye és szerepe köz- és vagyonbiztonsága kialakítása címmel közbiztonsági tanácskozást rendezett. Beszámoló a tanácskozásról.
2012-06-20Balos ajánlat az országnakA Munkásművelődési Központban rendezett fórumot a Magyar Szocialista Párt dunaújvárosi szervezete, amelyen felszólalt Mesterházy Attila pártelnök is.
2012-05-31Biztonságos-e a város?Május 30-án a közgyűlési terem kerekasztala mellett beszélték meg a város közbiztonságát befolyásoló legfontosabb kérdéseket a területen dolgozó szakemberek. Beszámoló a fórumról.
2012-05-30Újabb HÍD nálunk?Beszámoló a HÍD Egyesület évi közgyűléséről. A „HÍD” Dunaújváros és Környéke Egyesület 2011. évi díjait, emlékplakettjét kapta: dr. Bognár László, Juhász Péter, dr. Sándor Péter, Urbán László.
2012-05-22ASMET-ülés a vasműbenA Borovszky-emlékév alkalmából az OMBKE helyi szervezet meghívására az ISD Dunaferrnél tartotta kihelyezett ülését az ASMET (Austrian Society for Metallurgy and Materials) Kémiai Anyagvizsgáló bizottsága.
2012-05-18ASMET-ülés az ISD Dunaferrnél"A Borovszky-év alkalmából az OMBKE helyi szervezete meghívására Dunaújvárosban, az ISD Dunaferrnél tartotta kihelyezett ülését az ASMET (Austrian Society for Metallurgy and Materials) Kémiai Anyagvizsgáló Albizottsága május 11-én."
2012-05-04Boltfórum a házrólLakossági fórumot rendeztek a Technikum városrészben.
2012-04-21Mi lesz a a régi magtárral?Beszámoló a Fejér Megyei Hírlap adonyi fórumáról.
2012-04-20Virág maradhat, de..."Összesen mintegy nyolcvan közös képviselő, lakó volt kíváncsi a lakóépületek tűzvédelmére, a zenés-táncos rendezvényekre, a város óvóhelyeire vonatkozó szabályokra." Beszámoló a gyűlésről.
2012-02-08Megyei jogú városok találkozójaAz MJVSZ első közgyűléséről.
2012-02-01Fajsúlyos kérdésekre kerestek választA megyei jogú városok közgyűlést tartottak múlt hét végén Veszprémben. Városunkat Gombos István alpolgármester képviselte.
2012-01-18Fórum a változásokrólA Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Ifjúsági Egyesület fórumot tartott a parkolási igazolványok igényléseinek változásairól.
2011-12-14Módosított feltételA Civilek Dunaújváros és Térsége Egyesület második kerekasztal-beszélgetését a Munka törvénykönyvének friss módosításáról. (Kép Szabó Károlyról, az egyesület elnökéről).
2011-12-12Hatékony közigazgatást!A HÍD Egyesület másodszor rendezte meg a város környéki jegyzők fórumát. Beszámoló.
2011-10-21Javuló mutatók az első három negyedévbenMunka-és tűzvédelmi tanácskozás az ISD Dunaferr-nél.
2011-10-12Minden szinten megújul a tanügySzakmai fórumra várták a város és térségi oktatási intézmények vezetőit, pedagógusait, oktatásügyi képviselőket a főiskola "A" épületében, hogy az új nemzeti köznevelési rendszerrel kapcsolatos kérdéseiket, feltevéseiket megbeszélhessék.
2011-09-06Egy egyeztetésAz új Munka Törvénykönyv parlamenti vitája előtt találkozóra hívja a város országgyűlési képviselőit a vasmű vasasainak elnöke. A találkozót szeptember 14-én megtartják.
2011-06-23Túlpapírozott és bürokratikus"Horribilis összeggel szeretné csökkenteni a kormány a cégek, vállalkozók adminisztrációs terheit." Fórum Dunaújvárosban, a vendég Turóczy László, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságpolitikai főosztályvezetője.
2011-06-17A kutatás-fejlesztésértBeszámoló az Európai Bizottság egyik acélipari műszaki szakbizottságának üléséről, amelynek támogatója az ISD Dunaferr Zrt. volt.
2011-06-09A fullasztó bürokrácia helyett...A Foglalkoztatási Hivatal szervezi és a Nemzetgazdasági Minisztérium koordinálja azt a vitafórumot és műhelymunkát, amely június 8-án Dunaújvárosban is megrendeztek. A főszereplők a helyi vállalkozók, vállalkozások voltak.
2011-05-20Első az állapotfelmérésA közbiztonsági hónap részeként kerekasztal-beszélgetést szerveztek az Egészségmegőrzési Központban. A fórumon részt vettek szakemberek, középiskolák képviselői, pedagógusok, a segítő intézmények képviselői is. Négy éven belül akár drogambulancia is épülhet Dunaújvárosban.
2011-05-16Sikeres buli, minden térenDUDIK - Dunaújvárosi Főiskola Diákköztársaság Napok. Beszámoló.
2011-05-16Egyéni és kollektív jogaikat is megvédenékDUDIK - Dunaújvárosi Főiskola Diákköztársaság Napok. A fesztivál keretében HÖOK közgyűlést is tartottak. Beszámoló.
2011-04-22Még mindig sok a kieső munkanaNegyedéves munka-és tűzvédelmi tanácskozás.
2011-04-13Alapítványtól az önkormányzathozA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola szülői szervezete, valamint az intézmény pedagógusai által szervezett április 12-i fórumon eldőlt, hogy az iskola önkormányzati működtetésű, önálló középiskola lesz.
2011-04-02Erdőmentő kezdetekDunaújvárosi Hírlap Erdőmentő sorozata. Egyetlen kérdésről beszélgettünk: mennyi és milyen erdőnk van a városban? Az első fórum résztvevői: "Éberhardt Béla nyugdíjas erdőmérnök, Kaszás Éva újságíró, Wachter Hella kertészmérnök, Wachter János gombász, Horváth Tibor erdész, Rohonczi ROHO István képzőművész, fafaragó, Szabó László, az önkormányzat zöldterületi felelőse."
2011-03-28Kezdődik a bontásMegkezdődik az életveszélyessé vált ingatlanok elbontása a lezárt kulcsi löszparton. Beszámoló a a Kulcsi Ingatlantulajdonosok és Partfalkárosultak Egyesületének lakossági fórumáról.
2011-03-19Kulcs: érkezik a szakvéleménySzakvélemény és fórum Kulcson.
2011-03-18Képviselők nem, csak levél mentA Petőfi Sándor Általános Iskola Szülői Munkaközössége megtartotta nyilvános fórumát., ahol a Római városrész képviselő (Cserni Béla, Gál Roland, Lőrinczi Konrád) nem voltak jelen.
2011-03-14Kortárs: él, hal, sajnos vegetálA Kortárs Művészeti Intézetben hazai kortárs képzőművészetet képviselő intézmények képviselői részvételével szakmai találkozót rendeztek. Beszámoló.
2011-03-11Nyilvános fórum lesz a PetőfibenNyilvános fórum (március 16.) rendez a Petőfi Sándor Általános Iskola Szülői Szervezete. Beszélgetés Tlos Judittal, a szervezet elnökével.
2011-03-02Kezelhető a helyzetTáborállás. Beszámoló a lakossági fórumról.
2011-03-01Az elmúlt év eseményeirőlFebruár 25-én a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházában tartotta beszámoló taggyűlését az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE) Vaskohászati Szakosztály dunaújvárosi szervezete.
2011-02-21Ritka két rossz év"Sűrű volt a szombat délelőttjük az adonyi borosgazdáknak: előbb a borrend rendezte évi zárszámadó közgyűlését, majd gazdanapot szerveztek, amelyen neves szakemberek adtak elő." Beszámoló a Duna-Menti Szent Orbán Borrend - Adony gyűléséről.
2011-02-16Mi lesz veled, szoborpark?Rongálják és lopják a védetté nyilvánított acélszoborpark tárgyait, amelyeknek felújítására jelenleg nincsen pénze a városnak. Beszámoló a Dunaferr-Art Dunaújváros Alapítvány kuratóriumi üléséről. Vélemények, hozzászólások.
2011-02-11Három és fél óra egyeztetésAz intézményátszervezés volt a téma a Petőfi Sándor Általános Iskolában. A tanácskozás meghívott vendégei: Cserna Gábor (polgármester), Kiss András (oktatási bizottság elnöke).
2011-02-10Az iskolák érdekébenAz általános iskolák igazgatói és a gazdasági vezetők tanácskoztak az önkormányzat két átalakítási tervezetéről.
2011-02-05A drogokról, őszintén"Kábulatban" címmel a Dunaújvárosi Hírlap új társadalmi felelősségvállalási programot indít. A cél, hogy tabuk nélkül beszéljünk a drogproblémákról, közösen a kábítószerek ellen. Beszámoló a fórumról.
2011-01-31Konferenciák a főiskolán (kishír)... Január (2011.) 31. és február 2. között A régió és a Dunaújvárosi Főiskola válaszai az anyagtudomány és a technológia kihívásaira elnevezésű tanácskozás kerül sorra, az informatikai épület 2. emeleti tanácstermében. Rögtön másnaptól, azaz február 3-4-én DANUWIN 2011 címmel a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, az Ecotech Zrt. és a Dunaújvárosi Főiskola integrált térségi gazdaságfejlesztési, közép-európai innovációs és technológiai transzfer konferenciát rendez az A-épületben: a volt fonoda helyén. (nem teljes szöveg)
2011-01-28Az elmúlt év eseményeit vették számbaÖsszevont vezetőségi ülés a vaskohászati szakosztálynál.
2011-01-28Az elmúlt évet értékeltékAz OMBKE Vaskohászati Szakosztály és helyi szervezetének vezetősége évértékelő vezetőségi ülést tartott (január 27-én) a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházában.
2011-01-26Aggódnak a táborállásiak"Táborálláson is folyamatosan mozog a löszpart - derült ki a legutóbbi helyi fórumon. A hivatal azt ígéri: a héten elkezdődik a dréncsövezés. A lakók hangot adtak aggodalmaiknak." Beszámoló a lakossági fórumról.
2010-12-15Világörökség és az erődrendszerDr. Vissy Zsolt régészprofesszor volt a vendég a Városházán megtartott fórumon. Téma: az ókori római birodalom keleti határát védő erődrendszer, a limes Duna mentén található, elég jól meghatározható emlékeit terjesszük fel a világörökség címre.
2010-12-14Folyadékként viselkedik a löszHelyzetjelentés Táborállásról.
2010-10-26Mikor vezetik el a vizet?Táborállás. Folytatódott az egyeztetés a partomlás miatt élet- és balesetveszélyes táborállási terület ingatlantulajdonosai és az önkormányzat vezetői között. A terület továbbra is életveszélyes, a lakóknak költözniük kellene.
2010-10-22Az idős betegek ellátásáról volt szó"A Csongrád Megyei Önkormányzat Aranysziget Otthona Dunaújvárosban tartotta szakmai továbbképzést."
2010-10-12Beszámolt a kapitányA város közbiztonsági helyzetét, valamint a rendőrség munkáját is értékelte Budavári Árpád rendőrkapitány a kamara által szervezett bűnmegelőzési fórumon.
2010-10-11Kiszámíthatatlan a partfalPartomlás Táborálláson. "Cserna Gábor polgármester komoly szakértői stábbal állt a partcsúszás miatt kétségbeesett emberek elé szombaton, hogy egyetlen kérdés se maradjon megválaszolatlanul."
2010-10-05Egy váll is bírja..."Vállalkozz okosan! - ezt az egyben tanácsadásnak is beillő címet viseli a Közép-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ (rövidítve: KDRMK) ingyenes szakmai tanácsadó hálózatának előadássorozata, amelyet a mikro-, kis- és középvállalkozások vezetői és/vagy munkatársai számára szerveztek, még tavasszal."
2010-09-15A politika rontotta elLétrejött a Vállalkozók Rácalmásért Egyesülete, az ideiglenesen megválasztott elnök Molnár József. Bezsámoló az egyesület üléséről.
2010-09-10Az érdekegyeztetés mindhárom szintjére szükség vanA Vasas elnökségi ülésének tapasztalatai.
2010-07-30Munka-és tűzvédelmi tanácskozásAz első fél év eredményeit értékelték.
2010-07-09Helyben szakmáznakNyolc nemzet pedagógusai találkoztak a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában. Beszámoló.
2010-07-08Freinet mester óvodai követőinek találkozójaOrszágos óvodai Freinet-találkozó kezdődött július 7-én Dunaújvárosban a Bóbita óvodában.
2010-07-01Víz lehet, és vezetéken átKulcs. A virághegyi vezetéképítés fejleményei.
2010-06-30Innováció az építési gyakorlatbanBeszámoló a Dunaújvárosi Kistérségi Innovációs Tanács üléséről.
2010-06-03Válaszút előtt a SzórádRészletes beszámoló a Szórád Márton Általános Iskolában megtartott, tanárok és szülők közös fórumáról.
2010-06-02Fórumot tartottak a Szórád iskoláértRövid beszámoló a Szórád Márton Általános Iskolában tartott tanári és szülői fórumról.
2010-05-14Mindennapi ivóvizünkÉletünk a víz! címmel új környezetvédelmi sorozatot indított a Dunaújvárosi Hírlap. A nyitányon a dunaújvárosi "vizes" szakértői, szakemberei voltak a vendégek. Adat: átlagos vízfogyasztás Dunaújvárosban (normál: 8000 m3/nap).
2010-04-27Kezdés hosszú távonDunaújvárosban rendezték meg a sárkányhajók évadnyitó versenyét, és a városban ülésezett a Magyar Sárkányhajó Szövetség.
2010-04-08Bűn a társadalmi kazalbanA Dunaújvárosi Főiskolán országos bűnmegelőzési, szakmai fórumot rendeztek. Beszámoló.
2010-03-25Kórház: a főorvosok kérdeztek"A jelenlegi létszámmal éppen hogy működni tud a kórház", de nem terveznek jelentős leépítéseket. Beszámoló a kórházban megtartott főorvosi és főnővéri értekezletről.
2010-03-24Kicsi, de határozott lépésekBeszámoló a Daruszentmiklóson megtartott polgármesteri fórumról.
2010-03-19Falufejlesztési célok és pályázati rendekBeszámoló a rácalmási fórumról.
2010-02-26Önkéntesek, hol vagytok?Az önkéntesek, Önkéntes Centrumok, Jövőforrás Program.
2010-02-05Akikekn a port elverik"A pénzszűke volt az egyik témája annak a tegnap délelőtti fórumnak, amelyet a Városi és Regionális Pedagógus Szakszervezet rendezett a közszférában dolgozóknak." Beszámoló.
2010-02-03Esélyeink fórumán"Az egyenlő esélyekről, a társadalmi közgondolkodás formálásáról, az esélyegyenlőség, mint problémakör közigazgatási vetületeiről esett szó a Civilházban tegnap tartott fórumon."
2009-12-04Az emlékek és napjaik"Emlékülés, kitüntetési ünnepség és állatorvosi emléknap: ez zajlott egyszerre tegnap Kulcson, a Faluházban a megye állatorvosai számára." Májkel Éva, a dunaújvárosi kistérség állategészségügyi ellenőre "Az állategészségügyért" emlékérmet kapott.
2009-11-24Turisztika a város mostohagyermekeKevesen voltak jelen a szakma és a lakosság számára meghirdetett turisztikai fórumon.
2009-11-19Településőr: nálunk nincs"A Dunaújváros Biztonságáért Fórum ülésén a térfigyelő rendszerről, a település őrségről, a város iskoláinak közlekedésbiztonsági bejárásáról volt szó."
2009-11-17A Duna főutcáiRácalmáson a Jankovich Kúria és Konferenciaközpontban rendezték meg a Duna Partnerségi Hálózat műhelymegbeszélését. A tanácskozáson keretében dr. Kálmán Andrást, a Duna menti Városok Együttműködési Fórumának soros elnökének választották.
2009-11-14Közös biztonságunkTéli utakon címmel elindult a Dunaújvárosi Hírlap tízhetes akciója, amelynek célja, hogy biztonságosabbá tegyük a közlekedéstt a téli hónapokban is.
2009-11-04A gyerekek érdeke szerintTíz éves a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, amelynek az új neve: Útkeresés Segítő Szolgálat. Beszámoló az ünnepi tanácskozásról, összejövetelről.
2009-11-03Újabb öt év, újabb vízválasztóBeszámoló a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség tisztújító gyűléséről. Az elnökMucsi Zoltán lett.
2009-11-02Vállalkozók és a rolók..."Országos beszállítói érdekvédelmi egyesületet szerveznének hazai vállalkozók, mivel a multikkal szemben rendkívül kiszolgáltatottak." Az ötletgazda Sulák Antal. Bezsámoló a gyűlésről.
2009-10-20Fórum telt ház előttVita Dunaújváros sportkoncepciójáról. A koncepciót a Sport Agency készítette.
2009-10-02Lezárják a bevezető utatA Búzavirág utcát lezárják a 6-os út felől. "Betörések és balesetveszély - így összegezhetnénk az indokokat, ami miatt végül is döntés született az érintett terület lakóinak bevonásával."
2009-10-02Merre tart az Acélipar?Aktuális témákról tartott taggyűlést a Magyar Vas-és Acélipari Egyesülés.
2009-09-26Szakképzés: kiemelten támogatottBeszámoló A szakképzés megújítása a Közép-Dunántúli Régióban című forómról, amelyet a Bartók kamaratermében rendeztek meg. Téma szakképzés fejelsztése, a TISZK, lehetőségek.
2009-08-31Ima az ombudsmanhoz"Kerekasztal megbeszélésre invitálta a helyi cigányság vezetőit a Jobbik Dunaújvárosi Szervezete." Beszámoló.
2009-07-10A hulladék is lehet üzletBeszámoló a helyi Sinus klaszter (Sinus Környezettechnológiai Innovációs Klaszter) első klubfoglalkozásáról. A téma a hulladék kezelése, feldolgozása, újrahasznosítása volt.
2009-06-10"Én hiszek a Dunaferrben!"Munkavállalói fórumot tartottak június 4-én a Dunaferr Zrt--nél a vállalatcsoport helyzetéről, kilátásairól, a vezetők válaszoltak a feltett kérdésekre.
2009-06-03Ha fogyasztunk, tudatosan tegyük"A Társadalmi Unió, a Civil Szervezetek Országos Tömörülése nemrég Dunaújvárosban, a Klub Hotelben hozta nyilvánosságra fogyasztóvédelmi akadémiájának programját."
2009-05-29Fórum a helyi éjszakázókrólA Rendőrkapitányságon fórumot rendeztek. Fő téma: hogyan tegyük biztonságosabbá Dunaújváros éjszakai életét, szórakózóhelyeit. A javaslatokról.
2009-05-06Több kamera a biztonságértBiztonság és térfelügyelet címmel fórumot szervezett április 29-én a városházán Dunaújvárosönkormányzata és az MTA Sztaki Elektronikus Kormányzati Módszertani Központ Közterületi Térfelügyeleti Tanácsadó testülete.
2009-05-04Igénylik a segítségetA térség közoktatási intézményeinek vezetői tanácskoztak Dunaújvárosban az Inetgrációs Pedagógiai Rendszerről, képességfejlesztésről, és óvodai fejlesztő programokról.
2009-02-10Nem kerteltek semmibenBeszámoló az ISD Dunaferr Zrt. munkásgyűléséről. (Kiegésíztés DH, 2009.02.11., 3.o.: Nem "hiba", továbbá nem kétszázötven c.)
2009-02-06Elébe menni a válságnak. Közösen a válság ellenA világgazdasági válság miatt (február 5-én) megtartota első ülését a Dunaújvárosi Foglalkoztatsi Kerekasztal elnevezsű kezdeményezése. Szándéknyilatkozat szövege a cikkben.
2009-02-05Kulturális turistaévRácalmás, Jankovich-kúria: Fejér megye önkormányzati és idegenforgalmi szakemberei a turizmus lehetőségeiről tanácskoztak.
2009-01-28Parttalan mederKisapostagon közel száznyolcvan házat a Duna hullámterébe soroltak át. A lakosok azt kérték az államtitkártól, hogy állítsák vissza az eredeti állapotot. Beszámoló a fórumról.
2008-11-22Óvoda óvónőknekBeszámoló a Bóbita Óvodában megtartott szakmai napról, amelyre az ország több részéből is érkeztek óvónők. Fő téma a Freinet módszer és a kompetencia alapú nevelés volt.
2008-11-20Nem vívmányokról beszéltekAz ISD Dunaferr Zrt. vezérigazgatójával aláírt megállapodásról tárgyaltak a Vasas Szakszervezet vezetői és bizalmijai. Beszámoló.
2008-11-14Dunaújvárosban tanácskoztakA Klubelnökök Klubja Dunaújvárosban tanácskozott. Beszámoló.
2008-11-13Figyelő SZEM, közbiztonságA közterületi megbízott rendszer egyfajta kiterjesztéséről, a közösségi rendvédelem, rendészet kialakításáról volt szó a közgyűlési teremben tartott megebszélésen. A meghívott előadó Baán Pál volt.
2008-11-11Művészek: egybegyűltekBeszámoló az Újpart Egyesület találkozójáról, terveiről.
2008-10-22Pentelei "halhatatlanokKiss András képviselő lakossági fórumot tartott a Pentele városrészben. Beszámoló.
2008-10-14Bölcsőde-ünnepA bölcsődékben dolgozók szakmai nappal emlékeztek az intézményhálózat alapítójára, Akócsi Ágnesre.
2008-10-10A községek érdekébenA Magyar Faluszövetség elnöksége Kulcson ülésezett. Beszámoló.
2008-10-04Új ciklus a kamaránálA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara új elnöke Králik Gyula lett.
2008-10-04A fejlesztésért egyeztettekMezőfalva.
2008-10-02Beszélgetős falupartiMezőfalván. Beszámoló.
2008-09-26Mexikói vendégekMexikói küldöttség járt az ISD Dunaferr Zrt-ben.
2008-09-26A kistérségi összetartozás érzése erősödikA Komatál találkozón a folklóré volt a főszerep. A Dunaújvárosi Kistérségben működő hagyományőrző közösségeknek kínált bemutatkozási lehetőséget az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Komatál.
2008-09-06Egy sanszunk van: a DunaDunaújváros idegenforgalmi, turisztikai lehetőségeiről.
2008-09-04Két helyszínen a Dunam menténEgy hajóban evezünk címmel szakmaitalálkozót rendezett a dunaújvárosi Tourinform Iroda.
2008-09-02Ez volt azelső nagy lépés?A rácalmási Jankovich-kúriábn volt az SZDSZ ügyvivőinek tanácskozása.
2008-07-02Fogadókészség? Az van!Beszámoló Tóth László (Kertváros, Béke I. városrész) képviselő fogadóórájáról.
2008-06-18Ezer sebből vérző PálhalmaLakossági fórum Pálhalmán.
2008-06-13Kevesebb beteget láttak elMnukaértekezleten értékelték a tavalyi évet a Szent Pantaleon Kórházban. Beszámoló.
2008-05-30Három megye határánBeszámoló a Dunaújvárosban megrendezett közéleti fórumról, amelynek témája: az új autóoálya és a híd hatása a közbiztonságra.
2008-05-17Beszédkompetenciák egy napba sűrítveSzakmai délutánt szervezett szakmai szervezetek és pedagógusok bevonásával a Logopédiai Intézet.
2008-05-08Fórum az ipari parkbanLakossági fórumot tartottak, az ipari park területén építendő antenna ügyében. Beszámoló a fórumról.
2008-04-25Összetett volt a feladatA Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének szakmai napján egyik fő téma az ISD Dunaferr Zrt. talaj- és talajvízkár-mentesítési programja volt. Beszámoló.
2008-04-09Befogadó nevelés már az óvodábanA 14-es telephellyel működő Dunaújvárosi Óvoda pedagógusai közül újabb vézettséget szereztek gyógytestnevelői, gyógypedagógusi, mentálhigiénés asszisztensi, fejlesztőpedagógusi vagy táncpedagógusi oklevelet. 2007-ben Gyógypedagógiai Szakmai Munkacsoportot hoztak létre, s most négynapos rendezvényen megosztották a tapasztalataikat a helyi szakemberekkel.
2008-04-03Jog: gyerekcipőbenBeszámoló a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat gyermekvédelmi tanácskozásáról.
2008-03-13A térség nem engedhetAz Adonyi Többcélú Kistréségi Társulási Tanács gyűlésén a fő téma a Kulcsi Kistérségi Egészségügyi Központ támogatása volt. Beszámoló.
2008-02-22Sertéstelep: csak bűz és legyek?Beszámoló a Nagyvenyimen tartott közmeghallgatásról.
2008-02-20Bárhogyan lesz is: a beteget ellátjákBeszámoló az Adonyi Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsának legutóbbi üléséről.
2008-02-16Nagyon sok programra készülhet az idén a városBeszámoló a Dunaújváros Biztonságáért Fórum legutóbbi üléséről.
2008-02-13A helyzet nem javult2008. február 6-án a városházán bő két év szünet után ismét ülést tartott Dunaújváros MJV Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma (KEF).
2008-02-12Sűrített beszédkényszer2008. február 6-án - két év szünet után - újra öszeült a Dunaújvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF). Beszámoló az ülésről.
2008-02-08Segít a társulásTanácskozást tartottak az idei költségvetésről a Dunaújvárosi Kistérség Többcélú Társulásának tagjai. Beszámoló.
2008-01-18Két és fél kultúrközeli óraA kulturális bizottság ülésén megvitatták a város kulturális koncepcióját. Beszámoló.
2008-01-16Pénzek, felosztási elvekA Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Tanács dunaújvárosban ülésezett. Beszámoló.
2008-01-10Mégis lesz foci!Dunaújvárosba látogatott Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, és tárgyalt dr. Kálmán András polgármesterrel a dunaújvárosi futball ügyében. A tervek szerint az önkormányzat átveszi a labdarúgó-utánpótlást 19 éves korig és megfelelő ajánlat utána kft-t is, de tartozások nélkül. Beszámoló.
2008-01-10Települések, rajtra készenMegtartotta első, hivatalos ülését a Mezőföld Híd Akciócsoport. A csoport elnöke Besztercei Zsolt, helyettese Dóka Marianna lett.
2007-12-29Vöröskeresztes válaszútA vöröskereszt megyei szervezeteinek felszmolásában kíván együttműködni Paks és Dunaújváros, hogy egy önálló jogi személyiséggel rendelkező területi szervezetet hozzanak létre.
2007-12-17Beljebb a Martinász szoborral!Beszámoló a Dunaújvárosi Kulturális Egyesület közgyűléséről. Főbb témák: a városstratégiai terv kultúrára vonatkozó részei, a kulturális koncepció, a Dunaferr főbejáratát díszítő Domanovszky-freskó restaurálása, a Martinász szobor méltó elhelyezése.
2007-11-30Keserű hangulatú évzáróBeszámoló a "HÍD" Dunaújváros és Környéke Egyesület Humán Klubjának üléséről. Öt év után lehetséges, hogy megszűnik a Tud6sz Trambulin Program.
2007-11-24Sorra születnek az újabb döntésekBeszámoló a Dunaferr SE elnökségi üléséről. A birkózó szakosztály elnöke Pintér Attila lett. Elfogadták a lemondását Sárközi Györgynek a kajak-kenu szakosztály éléről.
2007-11-16Szép gesztus az óvodátólBeszámoló a Dunaújváros Biztonságáért Fórum üléséről.
2007-11-14Két évtized a családokértBeszámoló a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat húsz éves fennállása alkalmából megrendezett kistérségi tanácskozásról.
2007-10-19Megettük a kásátAz Intercisa Múzeum terveiről, programjairól, az új évad elején.
2007-10-19Rövid kult-túra minálunkNégyévi kulturális koncepció készül Dunaújvárosban. Beszámoló a kulturális bizottság, a polgármesteri hivatal kulturális irodája és a dunaújvárosi képzőművészek tanácskozásáról.
2007-10-04Újraértelmezett feladatokA helyi kulturális intézmények vezetői, munkatársai értékelték az idei év eddigi programjait.
2007-08-25Fejlesztenék a helyi lerakótA Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Operatív Tanácsa hulladék kezelés témában ülést tartott 2007. augusztus 24-én a térségi önkormányzatok polgármestereinek a dunaújvárosi polgármesteri hivatal közgyűlési termében
2007-07-07Hulladékhasznosítás: szintjelzések"A hulladékhasznosítás, hulladékfeldolgozás aktuális témáiról rendezi első úgynevezett Benchmarking klubját városunkban a "Sinus" Környezettechnológiai Innovációs Klaszter: a tanácskozásnak a kamara konferenciaterme ad otthont."
2007-06-29Kompetencia alapú oktatás a GárdonyibanA Gárdonyi Géza Általános Iskola is beszámolt az új oktatási módszer tapasztalatairól.
2007-06-25Nem lesz kötelező két óraA baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskolában közoktatási fórumot. Beszámoló.
2007-06-14Többcélú, egy célértAz egyesület elfogadta az új társulási megállapodást. A Kistérségi Fejlesztési Tanács beépül a társulásba. Beszámoló az ülésről.
2007-06-13A nyugdíjasok több szerepet vállalnánakBeszámoló a közművelődési tanács üléséről.
2007-06-05Magasra került a mérceAz Európai Újvárosok Szövetsége Tűzoltó Tagozatának Dunaújvárosban megrendezett vezetői értekezletéről.
2007-05-25Végre egy igazi fórum!Fórumot tartottak az iskolák biztonságáról. Beszámoló.
2007-05-21Tűzoltók városnézőbenAz Európai Újvárosok Szövetsége nevű szervezet tartott találkozót Dunaújvárosban.
2007-05-08Fontos az együttműködésTanácskoztak a megye katasztrófavédelmi vezetői.
2007-05-04Pentele: ezeréves ünnepségDunapentele idén ünnepli az alapításának 1000. évfordulóját. A rendezvény szervezői megbeszélést tartottak az óvárosi klubházban. Beszámoló.
2007-05-04Élet költözött a székházba.Kiemelkedő évet zártak. Beszámoló a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűléséről.
2007-05-03Kamarai szolgáltatásokRészletes beszámoló a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűléséről.
2007-04-24Csak esélyt kérnekRácalmáson szociális műhelytalálkozót rendezett a Magyar Sclerosis Multiplex Társaság, a Carpe Diem Alapítvány és az SM és Vöröskeresztes Klub. Beszámoló a tanácskozásról.
2007-04-24Tűzoltók találkozójaOrszágos szekcióülésnek adott helyszínt Dunaújváros, amelynek keretében a Létesítményi és Önkéntes Tűzoltóságok Országos Szövetségének Létesítményi Szekciója és a Magyar Tűzoltó Szövetség Létesítményi Tagozatának vezetősége tanácskozott.
2007-04-19Az "Alma" volt a menü a DF-enA Dunaújvárosi Főiskolán, a Kerpely Antal Computers Szakkollégium Apple Szakmai Napot rendezett.
2007-04-18Vendégségben a silistraiakDelegáció érkezett Silistráról, a bulgáriai partnertelepülésről Dunaújvárosba.
2007-03-24Víz Világnapja a Szivárvány ovibanTavaszi Óvodapedagógiai Napok, Víz világnapi program.
2007-03-22Húsvét és tankhajókBeszámoló a Csillagvirág óvodában, óvodapedagógusok számára megrendezett szakmai napról. A Fejér Megyei Tavaszi Óvodapedagógiai Napok dunaújvárosi rendezvénysorozatáról.
2007-02-19Az innováció régiója lesz Közép-DunántúlKözép-dunántúli Operatív Program 2007és 2008. Dunaújvárosban rendezték meg a "Partnerség az akcióterv tervezsében" elnevezésű megyei fórumot, amit a Regionális Fejlesztési Ügynökség szervezett. A Közép-dunántúli régió az európai unió 223 régiója közül a 4. helyen áll.
2006-11-28Etűdök, szűkös keretekreAz önkormányzat kulturális bizottsága évente megrendezi a kulturális fórumot, ahol a város művészei, kulturális intézményeinek képviselői és az érdeklődők vitathatják meg terveiket, egyeztethetik programjaikat.
2006-10-31Nem csak gyógyítani tudományAz Egészségügyi Szakdolgozók XIII. Tudományos Értekezletét pénteken tartották a városházán.
2006-10-28Komoly érvágásÚjabb százharminc millió forintos forrást vontak el a kórháztól, utólagosan. Beszámoló az egészségügyi szakdolgozók tudományos értekezletéről.
2006-10-27Korróziós szakemberek tanácskozása az EU szülővárosában.A Dunaferr Zrt. is reflektorfénybe került Maastricktban.
2006-10-25Az izzó fém mestereiA Dunaújvárosi Főiskola nemrégiben átadott új épülete adott otthont október 20-án a VII. Fémkohászati Szakmai Napnak.
2006-09-18Kokszgyártás volt a témaA Dunaferr DBK-Kokszoló Kft. adott otthont - szeptember 15-én - az Európai Kokszbizottság soros ülésének.
2006-08-30Serkentett innovációA Kereskedelmi és Iparkamara szakmai fórumot tartott. Beszámoló.
2006-06-23A Dunaferr a környezetvédelmértKutatási eredményekről a konferencián.
2006-06-16Testvérszakmák összetartásaBányászok, kohászok, erdészek találkoztak Egerben.
2006-06-15A változások előszeleRácalmás. Kistérségi polgármestereknek tartot előadást dr. Szegvári Péter közigazgatási szakértő, a közigazgatási reformról.
2006-06-01Első az új székházbanDunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, Vállalkozók Háza. Beszámoló az első küldöttgyűlésről: a kamara elmúlt évi eredményeiről, az idei tervekről.
2006-05-31Tudósok - vidékenMezőfalván tartotta a Magyar Tudományos Akadémia agrárközgazdasági bizottsága rendes, kihelyezett ülését. Beszámoló a tanácskozásról.
2006-05-25Európa jövője - erről volt szó a fórumonA Dunaújvárosi Civil Érdekegyeztető Tanács "Beszélgessünk Európa jövőjéről" címmel fórumot tartott a civil szervezetek képviselőinek Rácalmáson.
2006-05-16A hídavatás elé és melléA"kapcsolatok az új híddal" c. tanácskozáson Dunavcse polg.mestere is előadást tartott . Ennek rövidítet közlése.
2006-05-09Szakemberek fóruma - a mi biztonságunk érdekébenMájus 3-án közbiztonsági workshopon gyűltek össze a város közbiztonsági területein tevékenykedő szakemberek. A moderátor, Kárpáti Gábor nyilatkozik.
2006-03-28Idegennyelvet kell tanulniEU-s, nemzetközi találkozónak ad otthont a dunaújvárosi MacKenzie Nyelviskola. Beszámoló a programról.
2006-03-14Hazánk szakterkintélyeit hallgathatták városunk orvosaiMárcius 8-án az egészségügy elismert szakemberei látogattak el városunk kórházába, hogy a helyi háziorvosokkal és a Szent Pantaleon Kórház dolgozóival is megismertessék a labordiagnosztika legnagyobb érdeklődésre számot tartó kérdéseit.
2006-03-10Követendő példa a DunaferrSzakmai nap az OMMF-nél a munkavédelemről.
2006-03-09Út nyugatról keletreAz M8-M4 Térségi Tanács ülésttartott Dunaújvárosban, ahol az épülő sztrádáról beszéltek. Várhatóan 2009-ben kezdődik el igazán az út építése. Beszámoló a tanácskozásról.
2006-03-09Kiajánlották a községetA Hankook Kft. ügyvezető igazgatója Eung Young Lee, és munkacsapata Rácalmásra látogatott és az együttműködésről tárgyaltak az önkormányzat vezetőivel. Beszámoló a tanácskozásról.
2006-03-09Munka és biztonságBeszámoló az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) elnökéne a Dunaferr Zrt-ben tett látogatásáról.
2005-12-15A marketing és a kultúra együttA Magyar Marketing Szövetség Dunaújvárosi Klubja a Kortárs Művészeti Intézetben a város művészeti életéhez kapcsolódó marketingfeladatokról tartott egy beszélgetést. Az előadó Zólyom Franciska, az intézet új igazgatója volt.
2005-12-15Melyik útterv az igazi?Dunaújvárosban tartotta ülését a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács közlekedési munkacsoportja. Az ülésen, a gyorsforgalmi úthálózat régiót érintő kérdéseivel foglalkoztak. Beszámoló.
2005-12-09Összefüggések az energetikábanNemzeti program kidolgozása szükséges az energiagazdálkodásban.
2005-12-03Akiknek a harang szól reggelenteRészletes beszámoló a harangszó (római katolikus templom) miatt összeült kerekasztal-beszélgetésről.
2005-12-02A harangszó értünk is zengBeszámoló a harangszóról rendezett kerekasztal-beszélgetésről, ahol a katolikus egyház nem jelent meg.
2005-12-02Erőműről másként - szociáldemokratákkalTovább folytatódik a vita a gázmotorokról. Beszámoló a most alakult szociáldemokrata tagozat fórumáról.
2005-12-02Dunaferres cégek is részt vehetnek a Hankook-beruházásban?Koreai szakemberek látogatásavárosunkban. Odahaza döntenek e beruházókban.
2005-10-29Fiatalokról: őszinténElkezdődött a Nagy Októberi Lazulás háromnapos rendezvénysorozat. Beszámoló.
2005-10-28Mindenkinek előnyös lehet a privatizációA parlament Foglalkoztatási és Munkaügyi Bzottságának kihelyezett ülése Dunaújvárosban.
2005-10-27Lehet jó privatizációDunaújvárosban tartotta (október 26.) ülését az országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottsága. Téma: jövő évi állami költségvetés, Fejér megye és a Dunaferr Rt. foglalkoztatási helyzete.
2005-10-21Dunaferres alkotó kapta a közönségdíjatAnyagtudományi konferencia Balatonfüreden. Beszélgetés a résztvevőkkel.
2005-09-30Egy asztalnál a képviselőkkelMegbeszélés a gázár-támogatás ügyében.
2005-09-30Középpontban a környezetvédelemOMBKE programsorozat városunkban
2005-09-13Dunaújvárosnak új célokat kell kitűznieRövid beszámoló a Városstratégiai Bizottság tanácskozásáról.
2005-07-05A logisztikában erősek lehetünkA június 17-i logisztikai tanácskozásról és fórumról.
2005-06-22Felszámolják a cigánytelepeketA Roma Integráció Évtizede Program cselekvési tervét vitatták meg az anyag összeállítói a helyi roma kisebbséggel június 21-én a városházán.
2005-06-21Hatványozódó logisztikai perspektívaVárosunkban szervezett tanácskozást és fórumot pénteken "Magyarország: logisztikai központ" címmel az NFT2 egyik kiemelt témájáról, a logisztikai fejlesztések szükségességéről a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal, a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság és városunk önkormányzata. Problémák a Dunaferrnél. Lehet 1500 munkahely is.
2005-06-20A szakképzés megújulásárólA térség munkaerő-piaci helyzetéről, szakképzési rendszer megújíthatóságának lehetőségeiről folytatott tárgyalásokat június elején dr. Kálmán András a munkaügyi kirendeltség vezetőjével és a Kereskedelmi és Iparkamara tisztségviselőivel. /Az elmúlt két évben 20%-al növekedett a munkanélküliek száma Dunaújvárosban./ Beszámoló.
2005-06-18Ki kell használni adottságainkatJúnius 17-én a városháza közgyűlési termében logisztikai road showt rendeztek. Az ország kiemelt régiói közé tartozik Dunaújváros.
2005-05-31Nívódíj az ACÉL-HÍD programértA Kistérségek Fejlesztéséért Tudományos Egyeesület Lajosmizsén rendezte meg a tanácskozással kiegészített Területfejlesztők Vikendjét, ahol dr. Kálmán András és Rohonczi Sándor átvehették a Területfejlesztők Nívódíját.
2005-05-27A selmeci hagyományok útjánOMBKE-küldöttgyűlés Dunaújvárosban.
2005-04-05M6 autópálya, Duna-híd és miniszterVárosi és térségbeli cégek számára szervezett konzultációs fórumot a HÍD egyesület Üzletemberek Klubja, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara.
2005-03-23Nem a semmibe vezet majd a híd!A HÍD Egyesület megalakulásának tizedik évfordulója alkalmából szakmai fórumot rendeztek március 22-én a Klub Hotelben. Téma: az infrastruktúrafejlesztés és a vállalkozásélénkítés kapcsolata volt. Beszámoló.
2005-03-21A tánc fővárosa lehetünk?Szögi Csaba, a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház művészeti vezetője partnertalálkozóra hívta a város és a régió táncoktatással fogalkozó ekötelezettjeit. A találkozón a művészeti vezető beszélt terveiről. Tervek: 4 Évszak Fesztivál, Ifjú Koreográfusok Fóruma, Vendégváró Program, Dunaújvárost a tánc fővárosává tenni. Beszámoló.
2004-11-30Önkéntes szervezők találkoztak a hétvégénA Dunaújvárosi Otthon Segítünk Alapítvány két napos szakmai tanácskozást szervezett az ország huszonöt településén tevékenykedő Otthon Segítünk Szolgálat munkáját koordiánló szervezők számára.
2004-11-19Logisztikai központtá váljatA Tudomány Napja alkalmából a Dunaújváros Acél-Híd Foglalkoztatási és Térségfejlesztési Programjáról a Magyar Tudományos Akadémián.
2004-11-15Hasznos tapasztalatokkal zárúlt a kohó-gépészek tanácskozása
2004-09-30Tálcán kínált lehetőségekA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara és az IDTH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. gazdasági fórumot rendezett. Beszámoló a fórumról.
2004-09-14Solanova - még csak elméletA Solanova programot (panelfelújítási mintaprojekt) népszerűsítő tanácskozást tartottak Dunaújvárosban. Beszámoló a programról.
2004-06-17Egységben a régióértBeszámoló a "Hetek" - a közép-dunántúli régió megyei elnökei és a régió négy megyei jogú városának polgármesterei tanácskozásáról.
2004-06-11Állandó változásban az acéliparNemzetközi vasérc konferencia Rotterdamban.
2004-06-04Műszaki szakigazgatók tanácskozásaVáltozások a kohászat életében.
2004-05-22Tizenéves fiatalok az éjszakábanA bűnmegelőzés jelene és jövője címmel tartottak közbiztonsági fórumot a Városházán. (beszámoló).
2004-03-31Értekezlet és versenyek a Kőrösi-napokonA Fejér Megyei Tavaszi Pedagógiai Napok keretében a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában szakmai értekezletet tartottak. (rövid beszámoló az értekezletről).
2004-03-27Versenyképesség - egyelőre elméletbenA Kereskedelmi és Iparkamara, M8 Duna-Híd Kft., Innopark Kht., HÍD Egyesület kezdeményezésében konferenciát rendeztek, ahol a kistérség volt a fő téma.
2004-01-13Parázs vita alakult ki a vidéki színházigzgatók és az ítészek közöttA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában tartotta évi első, 18. ülését a Vidéki Színházigazgatók Egyesülete. Beszámoló.
2004-01-13Vidéki színházak vezetői, valamint kritikusok találkoztak...Vasárnap és hétfőn került megrendezésre a Vidéki Színházigazgatók Egyesületének találkozója a Bartókban.A kétnapos találkozó alatt került sor a fekete Tej c. előadás bemutatójára.
2003-12-09Kistérségi összefogásAz akadálymentesített környezet kialakításának szakmai és tárgyi feltételeiről tanácskoztak november végén Rácalmáson a települési önkormányzatok vezetői, jegyzői, az önkományzatokkal kapcsolatban álló tervezők, kivitelezők.
2003-12-02Közbiztonság javítása a célNov. 28-án Dunaújváros és Székesfehérvár Megyei Jogú Városok Közbiztonsági Bizottságainak kezdeményezésére "Városok Bizottsága" fórumra került sor a helyi polgármesteri hivatalban. Célja volt, hogy a résztvevők minél alaposabban megismerjék a Nemzeti Bűnmegelőzés Stratégiából adódó feladatokat. Kilenc város képviselői tanácskoztak.
2003-12-01A városok biztonságáról tartottak konferenciátVárosok biztonsága címmel tartottak tanácskozást a városháza közgyűlési termében. A rendőrségi munka hatékonyságáról és az új nemzeti bűnmegelőzési stratégiáról hangzottak el gondolatok.
2003-11-14Integrált vagy elektroacélgyártás lehet-e a jövőben a...A Tudomány Napja alkalmából rendezett tanácskozáson a szakemberek végülis az integrált acélgyártás fenntartásával látják megoldottnak a térség acélfelhasználását.
2003-11-13Forráshiányra panaszkodtakA megyei közgyűlés kisebbségi bizottsága tartott kihelyezett ülést november 12-én Dunaújvárosban. A cigány önkormányzatok szövetségének együttműködési szándékát vitatták meg a résztvevők.
2003-11-07Szinvonalas dunaferres előadások a tudománynapi konferenciánElőadások a Tudomány Napján. Az Uniós előirások a nagyvállalatoknélkül megvalósíthatatlanok.
2003-10-21Hol vannak a hátizsákos fiatalok?Dunaújvárosban tartotta idei közgyűlését a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége. A ma már főiskolai kollégiumként működő régi szülőotthon teljes mértékben megfelel az európai normáknak.
2003-08-14A Vöröskeresztről beszéltekAugusztus 13-án a Magyar Vöröskereszt Országos Ifjúsági Találkozója keretében fórumot tartottak az ifjúságól és az önkéntességről.
2003-06-11Variációk közigazgatás-átszervezésreKözigazgatási fórum színhelye volt Dunaújváros a múlt héten.
2003-05-27Programnélküliség után új lakáskoncepcióA Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Lakásprogram Irodája az önkormányzattal karöltve sajtótájékoztóval összekötött fórumot szervezett a Nemzeti Lakásprogram megismertetésére.
2003-04-26Szakmai és kulturális klubtalálkozó a kórházbanA Szent Pantaleon Kórházban tartotta soros találkozóját a Fejér Megyei Egészségügyi és Szociális Műszaki-Közgazdasági Klub.
2003-04-19Védelmi felülvizsgálat a Magyar HonvédségnélBiztonságpolitikai fórumot tartottak április 18-án Dunaújvárosban.
2003-04-14Városi kamarák DunaújvárosbanDunaújvárosban tartották hagyományos találkozójukat februárban a városi kamarák.
2003-03-28Szakmai nap a kapcsolatokértSzakmai napot (márc.27.) rendezett a Text Nyomdaipari Kft.
2003-03-28Vezetők a munkavédelemértSzakmai továbbképzés munkavezetőknek.
2003-03-20A munkavédelem is az EU-normák irányába fejlődikErősebb védelem a munkavállalónak, többlet feladat a munkáltatónak.
2003-02-19"Több pénzt az önkormányzatoknak!"A készülő közszolgálati törvényről, a szféra munkaügyi és szociális reformjáról tanácskoztak a közgyűlési teremben, a vendég Vadász János volt.
2003-02-17Városi kamarák találkozójaA megyei jogú városok kamaráinak küldöttségét látták vendégül febr. 14-én a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara vezető tisztségviselői.
2002-12-14Szellemi középkor - eszetlen és esztelen, butuló és butítóBeszámoló dr. Soós Pál előadásáról. Az előadás a Dunaújvárosi Főiskolán egy tanácskozás keretén belül hangzott el.
2002-12-13Mi is valójában a kultúra - mi hozza létre?Az MTA Veszprémi Akadémiai Bizottságának filozófiai munkabizottsága ülést tartott a Dunaújvárosi Főiskolán. A találkozó meghívott előadója dr. Soós Pál egyetemi tanár volt.
2002-10-17Acélipari helyzet és importkorlátozásA hazai és nemzetközi acélipari helyzetről.
2001-07-00Konferencia50 éves az Intercisa Múzeum. Ennek alkalmából okt. 9-10-én tudományos tanácskozást rendez a múzeum.
2000-12-00A humanizmusról Dunaújvárosban2000 október 28-án elméleti tanácskozást szervezett az MTA Veszprémi Akadémiai Bizottságának Filozófiai Munkabizottsága a Dunaújvárosi Főiskolán a humanizmus fogalmáról, aktualitásáról.
2000-08-01Kell a reklám (is).Idegenforgalmi tanácskozás Rácalmáson.
2000-00-00Hetven helyi televízió randevúja PécsenSzakembnerekből álló zsűri odaítélte a Helyi Érték Díjakat. A Dunaújvárosi TV-nek a háború sújtotta horvátországi Kórógyra kalauzoló filmje.
1998-05-14Dunaújváros: tudományos ülés, az egészségértSzakmai beszámoló, tapasztalatcsere volt a dunaújvárosi kórházban, az egészségügyi szakdolgozók VIII. tudományos értekezlete.
1998-03-02Múzeumi séta a művészet templomától a bazárigEzzel a címmel tartanak tanácskozást március 6-án a Kortárs Művészeti Intézetben.
1998-02-10Sikeres önkormányzatokSikeres önkormányzatok, sikeres Magyarország címmel rendeztek a szabaddemokraták tanácskozást február 6-án Dunaújvárosban.
1998-01-12Ha kell: kormánybiztos lesz az MLSZ élénDunaújvárosban ülésezett szombaton a megyei jogú városok sporttanácsa.
1996-03-15Mutassunk arcot egymásnakAz egyházi ingatlanok rendezéséről tartottak fórumot csütörtökön Adonyban a mezőföldi Önkormányzatok.
1994-11-25Pihenő vagy ipari övezet? Így iszapcsapda - nem szabadstrandA városi főépítész kezdeményezésére a Magyar Hidrológiai Társaság Dunaújvárosi Területi Szervezete kerekasztal-beszélgetést szervezett a helyi szabadstrand és a Szalki-sziget rendezéséről, pihenő-, felüdülést szolgáló funkcióinak fejlesztési lehetőségeiről a készülő rendezési terv kapcsán.
1991-02-15Ki lesz gazdasszony?Továbbképzés háztartás-gazdaságtanból. A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola új képzési formájáról.
1990-11-09Műszakiak találkozója20. alkalommal Dunaújvárosban. Beszámoló a 20. Dunaújvárosi Műszaki Napokról.
1990-08-07Összefogva erősebb (kishír)Másodízben találkoznak a város vállalatainál működő szakszervezetek, közös gondjaikról tárgyalni.
1990-06-08Az MDF és a várospolitikaAz MDF helyi szervezet fórumot tartott városfejlesztésről, városrendezési tervről.
1990-06-01Országos tanácskozás DunaújvárosbanAlkotótelepek, ma, holnap. Az alkotótelepek harmadik országos tanácskozását rendezték meg Dunaújvárosban. Megalakult a Szimpóziumok és Alkotótelepek Tanácsa.
1990-04-27A betegek érdekébenBefejeződött a diabetes-kongresszus. 500 hazai, 50 külföldi szaktekintély vett részt a Magyar Diabetes Társaság X. kongresszusán városunkban.
1990-04-13Önkormányzat, magasabb fokonDr. Varga Lajos, városunk tanácselnöke részt vett a helyi és regionális önkormányzatok nyugat-európai szövetség közgyűlésen.
1990-03-23Van rá példa. Szociális piacgazdaság kellBeszámoló az MDF március 20-i forómjáról.
1990-03-20Két "nagyágyú" MDF - hétvégeBeszámoló a március 17-i MDF programól.
1990-03-20Kisgazdák a gazdaságrólA március 17-i Független Kisgazdapárt programja apropóján nyilatkozott Nagy Péter, a helyi kisgazdák vezetője.
1990-03-17Együtt-az ország érdekében.Beszámoló a közművelődéssel kapcsolatos tanácskozásról.
1990-03-09A sport, a testépítés, testi, lelki egészség...Az MDF által szervezett sportfórumról. Vendégek: Jenei László és Gyarmatii Dezső.
1989-11-14Reformkörök találkozója. Szúnyog, aki azt hitte a csikkről, hogy szentjánosbogár.A reformkörök III. országos tanácskozásáról, melyen a dunaújvárosi reformszövetség tagjai közül hárman vettek részt.
1989-11-10A média és a politika. Televíziósok tanácskozása.Városunkban tartotta közgyűlését csütörtökön a Helyi Televíziók Egyesülete. A közgyűlésen részt vett Pozsgai Imre államminiszter is. 1 fotó.
1989-09-26Küldöttfórum Szekszárdon. Tisztázó vitákra van szükség.A szekszárdi küldöttfórumról, amelyen Dunaújváros is képviseltette magát. Mádlné dr. Maár Ilona, Kapás Zsolt és Kárpáti Gábor hozzászólása, javaslata.
1989-07-28Valódi érdekvédelmet. Sok a platform és a próféta.Szerdán (július 26-án) 11 iparváros Demisz-szervezetének vezetői tanácskoztak terveikről városunkban.
1989-07-28Az elnök számolgat. A Demisz fizeti az "örökösödési adót".Nagy Imre a Demisz országos elnöke részt vett az iparvárosok fiataljainak dunaújvárosi tanácskozásán. Nyilatkozik a riporternek az ifjúsági mozgalmak helyzetéről. Fénykép N. I-ről.
1989-07-11Burgonyatermesztési tanácskozást és fajtabemutatót rendez július 11-én délelőtt a Vetőmagtermelő és Értékesítő Vállalat városunkban...A tanácskozást Siba Ferenc téeszelnök nyitja meg. A rendezvényen hazai szakértők mellett NSZK-beliek is részt vesznek.
1989-06-30Valami elkezdődött. Kik azok az animátorok?Animátor: a döntési folyamatban résztvevő vezető, aki észrevétlenül is képes hatni a többiekre. Alapja az iskolai és társadalmi önkormányzatnak is. A Rudas Szakközépiskola Kollégiuma egy hétig ad otthont a megyénkben működő ifjúsági közösségek vezetőinek, ekik a szabadidős programokért felelősek. A tábor költségeit pályázattal nyerték el.
1989-06-13Kisebb a füstje... Egy év alatt félmilliárd forint bírság.1989. június 13-án környezetvédelmi tanácskozást szerveztek a vasműben dr. Maróthy László miniszter részvételével, ahol az MSZMP városi bizottsága is részt vett. Dr. Szabó Ferenc nyilatkozik az eddigi munkákról és a következő feladatokról. 1989-ben közel félmilliárd forintot fizettek bírságra.
1989-06-06A városi tévék jövője. A szabad vállalkozásra kell alapozni.A négynapos találkozón közel 40 közösségi televízió vett részt. Május 30. - június 2. között rendezték. A szerdai és csütörtöki programról. 2 fénykép.
1989-05-26Előre, ne az anarchia felé. Szellemi koalícióra van szükség.Az MSZMP reformkörök országos tanácskozásának tapasztalatairól nyilatkoznak a dunaújvárosi résztvevők közül: dr. Kovács Pál, Krasznai Endre, dr. Tar József és D. Kiss Csaba - a kérdező.
1989-05-16Úttörők, új utakon? Értetlenség és érdektelenség.A május 11-i úttörővezetői tanácskozásró. Városi értekezlet az úttörőmozgalom helyzetéről.
1988-11-22Vonalban a vonalkódA Dunaújvárosi Műszaki Napokon a számítógépes információtechnika és rendszerfejlesztés kérdéseit is megvitatták.
1988-11-11Megyei pártértekezlet lesz december 17-én. Élénk vita utánBeszámoló az ülésről. Sárosi József, nyugalmazott tanácselnök kérte pártbizottsági tagságából történő felmentését.
1988-10-14Vélemények a KISZ reformjáról. Önálló szövetségeskéntOktóber 11-én megtartotta rendkívüli ülését a városi KISZ bizottsága. Téma: Hogyan tovább a KISZ-ben? Kapás Zsolt tájékoztatójában hangsúlyozta a mozgalom megújításának feltételeit. Hámori Csaba a fórumon kitüntetéseket adott át.
1988-10-14Késésben vagyunk. A refomot csakis egy megújult párt tudja végigvinniFórum Dunaújvárosban Hámori Csabával, az MSZMP Politikai Bizottságának tagjával, aki a magyar valóságot elemezte előadásában, különös tekintettel a fiatalokra és jövőjükre.
1988-10-14Hogyan dolgozott a tanács. Felügyeleti vizsgálatVárosunkban ülésezik a megyei tanács végrehajtó bizottsága, ahol megvitatják a komplex felügyeleti vizsgálat tapasztalatait. Adatok.
1988-10-07A KGST-nek is érdeke. Sínen van a síngyártásA KGST Kohászati Állandó Bizottságának szakmai szemináriumát Dunaújvárosban tartották, amelynek rendező házigazdája a Dunai Vasmű volt. Szervezője, rendezője a Vas- és Acélipari Egyesülés. Byilatkozik az MVAE műszaki fejlesztési irodájának helyettes vezetője.
1988-10-04Nem vonulhatunk ki a gazdaságból. Kellenek a fórumokÁgh József, a vasmű technológiafejlesztési főmérnökség V-ös pártalapszervezetének titkára, és Kapás Zsolt nyilatkozata a széplaki tanácskozásról.
1988-10-04Konkrét programot. Gyorsítani a megújulástGombos István díszműkovás, a vasmű igazgatóság VI. alapszervezetének titkára és Kurán Józsefné, az ingatlankezelő vállalat házkezelőségi főelőadója, a vállalatuk párttitkára, és a megyei pártbizottság tagjának nyilatkozata a széplaki konferenciáról.
1988-05-27Harminc város tévéseiKábeltelevíziós műsorkészítők IV. országos szakmai találkozója. Varga Lajos tanácsrlnök-helyettes a dunaújvárosi tévé múltjával és jövőjével ismertette meg a tanácskozás résztvevőit.
1988-05-24Kábeltelevíziósok találkozójaNegyedszer Dunaújvárosban. Négynapos találkozó az Arany Csillag Szállodában.
1988-05-20Országos találkozó. Negyedszer, Dunaújvárosban.Dunaújvárosban a kábeltelevíziósok országos találkozoja.
1988-05-03Térdizület a képernyőnTudományos tanácskozás a kórházban.
1987-12-11Csatlakozik a KISZ isMegbeszélés a KISZ KB-ben, ahol Dunaújvárost képviselte Suha Zoltán a KISZ-bizottság politikai munkatársa. Az előadást Berecz János az MSZMP Politikai Bizottságának tagja, a KB titkára tartotta.
1987-12-08Művészek találkozója (kishír)Az Arany Csillag Szállóban tartják a Fejér megyében élő festőművészek, grafikusok, szobrászok közgyűlését. (nem teljes szöveg)
1987-12-04Viták késő estigBefejeződött szerdán a fiatal orvosok fórumának eseménysorozata. Dr. Csák Endre, a kórház-rendelőintézet igazgató főorvosa nyilatkozik a fórumról.
1987-11-10Csak észre kell venniA csökkent, illetve a megváltozott munkaképességűek helyzete. Fiatal orvosok fóruma.
1987-10-09Vissza a tekintélytA vasmű kultúrtermében rendezett KISZ-értekezletről.
1987-06-30Összefogni!Gyógypedagógusok tanácskozása. Háromnapos tanácskozás Dunaújvárosban.
1987-06-26Érsebészek tanácskozásaOrszágos tanácskozás.
1987-03-06Ifjúsági fórumokA városunkban lezajlott ifjúsági fórumokról.
1987-02-24Segítenek, ahol tudnakA városszépítők megyei találkozásáról Dunaújvárosban. Eredmények, tervek.
1987-00-00A helyi társadalom tükre? - Egy találkozó utóéleteDunaújvárosban május 23-27 között 4. alaklaommal randevúztak a kábeltelevíziós műsorkészítők. A találkozóról.
1986-11-21A barátság értekezlete. Öt küldött Dunaújvárosból.Az MSZBT országos értekezletéről. A dunaújvárosi küldöttek neve.
1986-10-24"Profik", amatőröknekSzakmai találkozó az amatőr színjátszóknak, a Bartók Béla Művelődési Központban a hétvégén.
1986-10-17Gyermekbetegségekről lesz szó. Tudományos ülés.A Magyar Gasztroenterológiai Társaság és a Magyar Gyermekorvosi Társaság ülésének programja, Dunaújváros
1986-09-09Tanácskozott a pedagógusok pártértekezlete. Az oktatás, nevelés közügy.Kovács Béla, a volt párttikár beszámolója. Az új vezetőség megválasztása. Párttitkár: Kmetovics Mária lett. A végrehajt bizottság névsora.
1986-08-26Kevés volt a résztvevő. Titkári tábor Velencén.A dunaújvárosi KISZ-titkárok velencei értekezletéről
1986-06-20Tapasztalatcsere, másodszor. Városi televíziók - helyi politika.A városunkban rendezett országos tapasztalatcseréről. Vázlat a programról. Fénykép
1986-06-13Kábeltévés-találkozóHúsz város televíziós munkatársai részvételével városunkban rendezik meg a 2. országos találkozót. Keddtől-szombatig tart.
1986-05-27Városunkban először. Patologusok után kardiológusokA tanácskozás programja.
1986-05-16Számítógép és egészségügy. Üzemorvosok tanácskozása.A számítógép bevezetése az egészségügybe.
1986-04-11Az orvosok érdeke is. Vélemények egy tanácskozásról.A megyei orvoskonferenciáról, melyet a dújv-i kórházban rendeztek.
1985-11-05Tudományos ülésszak. Két napig a főiskolán.250 éve kezdődött meg hazánkban műszaki felsőoktatás.
1985-10-29Városi népfrontértekezlet. A párt továbbra is számít a népfrontaktivák cselekvőkészségéreKépes, szöveges beszámoló az értekezletről. Csima Sándorné, Barts Oszkárné fényképe.
1985-08-30Városok, közösségek, fiatalok. Szerdán véget ért a találkozóA szocialista városok fiataljainak dunaújvárosi találkozójáról. Fénykép.
1985-07-09Országos kábeltévés-találkozó. Várospolitika képernyőnElkészült a városi televízió új stúdiója. Fénykép.
1985-06-04Belgyógyászok vándorgyűlése. Élénk tudományos munkaBelgyógyász vándorgyűlés Dunaújvárosban.
1985-04-19A KISZ-bizottság ülése. Átadni a tapasztalatokat.A vendéglátói és kereskedelmi vállalatoknál folyó KISZ-munkáról.
1984-05-15Önállóan, felelősséggel. Tanácskozott a KISZ-küldöttértekezlet.Beszámoló az értekezletről. A városi KISZ-bizottság névsora.
1984-03-27Tanácskozás a kábeltévéről. Lehetőségek és tervek.A kábeltelevíziózás itteni lehetőségeivel ismerkedtek meg tegnap a Magyar Televízió munkatársai.
1983-01-28Rendet tenni a ház körülTanácskozás a Dózsa II. városrész lakóinak problémáiról, javaslataikról a városrész fejlődése érdekében.
1982-08-27Öt év-integrációbanVárosunkban tanácskozott az országgyűlés szociális és egészségügyi bizottsága. Tájékoztatás a programról.
1982-05-28Értelmiségi fiatalok tanácskozásaA 27-én kezdődött értekezlet programja.
1980-12-19Elnökségi ülésA dec. 12-i küldöttértekezleten megválasztott elnökség névsora
1980-12-16Téglavető katonákEgy magyar régész Bécsben. Riport dr. Lőrincz Barnabásról, aki egyetlen kutatója a római kori bélyeges tégláknak. Beszámoló a bécsi tanácskozásairól, ill. kutatásáról. Kép: Dr. Lőrincz Barnabás, Egy bélyeges tégla.
1980-11-28Fiatal orvosok fórumaTudományos tevékenységének ismertetésére, elmélyítésére szervezett fórum.
1980-09-12KISZ-küldöttgyűlés a Dunai VasműbenFarkas István KISZ-titkár számolt be az 1980. évi munkáról. Program, eredmények.
1980-09-09A kutatások összehangolásáértA kohóipar negyedik szervezési konzultációja. A tapasztalatcsere jelentőségéről.
1980-08-29Vasutas KISZ-bizottság alakul DunaújvárosbanÜlést tartott a KISZ-bizottság
1980-03-04Befejezte munkáját a megyei pártértekezletMegválasztották az új pártbizottságot és a kongresszusi küldötteket.
1980-02-29Legyen kiemelt egyesület a Kohász!A Kohász 1979. évi eredményeinek értékelése. A jövő tervei.
1980-02-01Tervtárgyaló tanácskozás.Beszámoló az elmúlt év eredményeiről, valamint a jövő terveiről.
1979-11-23A város fejlődése továbbra is töretlenAz V. ötéves terv eredményei. A VI. célkitűzései. Vázlatos ismertetés. Adatok. Nehézségek
1979-11-23Ülést tartott a városi KISZ-bizottságSzakmunkás fiatalokkal való foglalkozás határozatának a végrehajtását értékelte. Az alapszervezetek irányításáról
1979-10-16VOR-napokA Dunaújvárosban tartott VOR-tanácskozásokról. Eredmények, tervek, feladatok.
1979-10-09Járási úttörőparlamentAz elvégzett munkák értékelése. Munkacsoportos foglalkozások. A következő 3 évi munkaterv elkészítése.
1979-02-06Önkéntes rendőrök tanácskozásaÉvzáró tanácskozás a dunaújvárosi önkéntes vízi rendőröknél.
1979-01-30A politikai és a világnézeti nevelés javításáért, a gyerekek öntevékenységének fokoásáértVárosi úttörővezetői konferencia. Megválasztották a 13 tagú városi úttörőelnökséget. A következő időszak legfontosabb feladatai.