Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

489 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-04-21Közgyűlésen a rendezvények, szúnyoggyérítés, új testvérváros is leszPintér Tamás, Dunaújváros polgármestere átadta az idei évi Dunaújváros Közbiztonságáért díjakat, majd rövid szünet után megkezdte munkáját a 2023. április 20-ai közgyűlés. A tervezetthez képest három témát levett napirendjéről a testület és felvett négyet, amit sürgőséggel kellett megtárgyalni. Módosította a testület a taxis díjszabásokról szóló rendeletet, döntöttek a képviselők a közétkeztetési szolgáltatói áremelés elfogadásáról, módosították az önkormányzat gazdálkodásának rendjéről szóló rendeletet, valamint döntöttek a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) költségvetési előirányzatainak átcsoportosításáról is. Új testvérvárosunk lesz. A spanyol Sueca Önkormányzata megkereste városunkat azzal a céllal, hogy a két önkormányzat közötti testvérvárosi kapcsolatot létesítsenek. Közgyűlésünk elfogadta a felkérést, ami elsősorban a kulturális élet, illetve a sport-turizmus területén jelenthet majd kapcsolatot.
2023-02-17Elbasan, az albán testvérvárosDr. Tóth István írása
2022-06-27Nagyszerű ünnepet teremtettek maguknak. Újabb nagyszerű ünnepnapot teremtettek a településnekAz ebben az időszakban esedékes évtizedes hagyományokkal bíró esemény az idén a „Mezőfalvi Testvér-települési Találkozó” elnevezést kapta. Igazi nyári fesztiválhangulatot hozott a szépszámú közönségnek a jól szervezett, remek családi és színpadi programokat nyújtó, kétnapos rendezvény.
2022-06-24Az erdélyiek örömmel jöttekDaruszentmiklós egyik testvértelepülése az Erdélyben található Miklósfalva, ahonnét a közelmúltban egy szép számú vendégsereg érkezett hozzájuk.
2022-05-31Megújították a partneri szerződést. Testvértelepülési szerződést újítottak meg a Duna menténKülönlegesen ünnepélyes és eseménydús napokat élt meg a Duna menti község a május 26–29-ig tartó időszakban. Német barátaikat fogadták az Adonyi Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében.
2022-01-20A Don-kanyarban áldozatul esett katonákra emlékeztekA Nagykarácsony Testvértelepüléseiért Egyesület (a NaTe) az idén is megemlékezett a Don-kanyari tragikus eseményekben részt vett magyar katonákról, hősökről. A zarándoklat első helyszínén, Alsószentivánon Varga Gábor, a térség ország­gyűlési képviselője is tisztelgett és beszédet mondott. A megemlékezők ezután egy gyalogos emléktúrát teljesítve keresték föl Nagykarácsonyban az ottani emlékművet.
2021-05-28Szent II. János Pál pápa születésének 101. évfordulójára emlékeztek101 éve, 1920. május 18-án született II. János Pál pápa – ez alkalomból Barta Endre, Dunaújváros alpolgármestere a lengyel nemzetiségi önkormányzat tagjaival és Leszno város delegációjával közösen helyezett el koszorút a katolikus egyház egykori vezetőjének mellszobránál.
2020-10-07Szoros, összetartó kapcsolatot ápolnakA szlovákiai Kulcsodon járt Kulcs település küldöttsége a közelmúltban.
2020-08-13Zarándoklat után kis vízparti idill. Zarándoklat után vízparti idill a helyi horgásztónálAz érvényes szabályokat és a belőlük fakadó lehetőségeket követve teszi a dolgát a Nagykarácsony Testvértelepüléseiért Egyesület (Na TE). A jókedvük, a tenni akarásuk az idei tavaszon és a nyárelőn is töretlen. Szinte a semmiből teremtenek maguknak új közösségi eseményeket.
2020-05-25Fontos a nemzetiségek összefogásaA lengyel nemzetiségi önkormányzattal közösen koszorúzott a dunaújvárosi Krisztus Király Templomnál Barta Endre, Dunaújváros önkormányzatának humán ügyekért felelős alpolgármestere
2020-04-14Kínából érkezett a szállítmány. Szájmaszkok, lázmérők voltak a Kínából érkezett adománybanA Kínából érkezett adományból másoknak is juttat Perkáta. Helyben április 8-án, szerdán elkezdődött a szájmaszkok kiosztása, a polgármester pedig Dunaújvárosba vitt lázmérőket.
2020-04-07Adomány a testvértelepülésrőlPerkátának 60 éves kapcsolata van a Kínában, Pekinghez tartozó Huaxianggal. A kapcsolatnak köszönhetően már számos program, látogatás megvalósult a két település között a múltban. 2020. április 2-án derült ki, hogy ennek a hat évtizedes barátságnak a jegyében hamarosan segélyszállítmány érkezik Perkátára, amelyet Huaxiang Népi Kormánya nevében, Lu Yinbo polgármester irányítása alatt állítottak össze.
2020-03-06Gárdonyi gála, nagy sikerrelA dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskolába látogattak Dunaújváros francia testvérvárosa, Villejuif művészeti intézményének tanulói.
2020-02-28Francia testvérvárosi programokA Gárdonyi Géza Általános Iskolába látogattak Dunaújváros testvérvárosa, Villejeuif művészeti intézményének tanulói 2020. február utolsó hetében
2020-02-27Egyesület: jókedvű sikertörténet. A közösen eltöltött idő erősítette őketSzekeresné Orova Erzsébet, a Nagykarácsony Testvértelepüléseiért Egyesület elnökének beszámolója a 2019-es év eredményeiről
2020-01-31Olasz testvérvárosi kapcsolatról tárgyaltakEgy lehetséges olasz testvérvárosi kapcsolat miatt érkeztek látogatók 2020. január 25-én Perkátára.
2020-01-24Ahol mást jelent a szabadság. 100 évet ünnepelt a lengyel testvérvárosBarta Endre, a dunaújvárosi önkormányzat humán ügyekért felelős alpolgármestere 2020. január harmadik hetében Lesznóban, Dunaújváros lengyel testvérvárosában járt. Élménybeszámoló
2020-01-09A megművelt föld is, az ország is maradjon meg magyarnakA visszatekintésben elsősorban a közösségi események követeltek maguknak helyet a város környékéről. 2. 2019. 04-06.
2019-11-15Vendégek a testvértelepülésrőlTestvérmegyei delegáció látogatott a közelmúltban Perkátára. A Kínából, Jilin tartományból érkezett kínai delegációt a Győry-kastély épületében fogadták a település vezetői november 11-én.
2019-11-12Felvirágoztatni a kapcsolatotDunaújvárosba látogatott lengyelországi testvérvárosunk, Leszno küldöttsége.
2019-10-16Időseket köszöntöttek a testvértelepülésen is19 tagú küldöttség indult a horvátországi Bellyére. A település szomszédságában van Kopács, a kulcsiak kedves testvértelepülése, és a községek együtt rendezték az idősnapi köszöntést. Ide volt hivatalos a kulcsiak képviseletében a Vidám Emberek Közössége, a polgármesterrel, Jobb Gyulával kiegészülve.
2019-10-15Ruhákat és cipőket küldtek a dransfeldiekA kisváros németországi partnertelepülésén élők minden évben adományokkal igyekeznek megkönnyíteni azoknak a rácalmási családoknak az életét, akik a szokásosnál is szerényebb jövedelemből élnek, és nagyon jólesik nekik a segítség.
2019-10-07Szokatlanul erős barátsággal fogadnak itt mindig minket1987-ben, vagyis harminckét éve kezdődött egy máig tartó kapcsolat a dortmundi általános gimnázium és a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium között.
2019-10-05A tornaszerek után jöhetett a korcsolyázásSzeptember 30-án, hétfőn este érkezett meg szokásos őszi látogatására Dunaújvárosba a Széchenyi István Gimnázium és Kollégium testvériskolája, a dortmundi Reinoldus-und-Schiller Gymnasium.
2019-10-04Német vendégek. Egy kapcsolat, amely Belgiumból indult útjáraA Széchenyi István Gimnázium és Kollégium dortmundi testvérgimnáziuma ezen a héten Dunaújvárosban vendégeskedik. A német diákok gazdag programokban vettek és vesznek részt.
2019-10-01Igaz emberek barátságaA nagykarácsonyiak, az erdélyi Homoródkarácsonyfalva, és a horvátországi Kórógy magyar anyanyelvű, nyitott szívű polgárai nemcsak álmodoznak, hanem tesznek is azért, hogy kinyissák egymás előtt a kapuikat.
2019-10-00Ruhákat, cipőket küldtek a dransfeldiekRácalmás németországi partnertelepülése 2019-ben is ruha és egyéb adományokkal igyekszik megkönnyíteni a szerényebb jövedelemből élő rácalmási családok életét
2019-09-20Barátok: vigasztalni, bátorítani és segíteni tudják egymástA Fejér megyei Nagykarácsony és az erdélyi, Hargita megyei Oklánd (Homoródkarácsonyfalva, Homoródújfalu) nyáron testvértelepülési szerződést, valamint civil szervezeti megállapodást kötött.
2019-09-12Csodát rejt magában. Minden csoda lehetősége benne rejlik a partnerkacsolatukbanAltomünsterben folytatódott a bajor település és Nagyvenyim partnerkapcsolatának 25 éves jubileumi eseménysorozata múlt hét végén. Nagyvenyimről mintegy hetvenen vettek részt a nagyszabású rendezvényen.
2019-09-00Falunap jubileumokkal - Kitártuk szívünk, s a világ beléköltözött!Nagyvenyim 2019 augusztusában avatta az új szociális szolgáltató házát és több jubileumot is ünnepelt
2019-09-00Ez a ház szívből épült - hangzott el a Falunapon, a szociális szolgáltató tömb avatásakorKépes beszámoló a 2019. augusztus 3-i nagyvenyimi falunap eseményeiről
2019-09-0025 éves Nagyvenyim és Altomünster partnerkapcsolata2019. augusztusában a németországi Altomünsterrel kötött barátság fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte Nagyvenyim
2019-09-00Nagyvenyimért, Nagyvenyim Köz-szolgálatáért, a Nemzetközi kapcsolatok fejlesztésért díjazottjainkHáromféle kitüntetést adományozott Nagyvenyim képviselő-testülete 2019. augusztus 3-án megrendezett falunapon. Nagyvenyimért díjat kapott Dr. Lovász Zita fogorvos, Koncz Bertalan és Konczné Bójás Magdolna, Nagyvenyim Köz-szolgálatáért kitüntető címet kapott Lajtos Jánosné és Czimmer Éva, Nemzetközi kapcsolatok fejlesztéséért díjat kapott Kegyes Lászlóné, Vér Szilveszter és felesége, illetve az Altomünster Zenei Egyesület.
2019-08-19Hasznos műhelymunka volt a lengyelek elleni mérkőzésükNézhető, izgalmas, továbbá mindenképpen tanulságos volt a Dunaferr DUE Dutrade FC és a lengyel élvonalba most feljutó Futsal Leszno mérkőzése a Dunaújváros Sportcsarnokban szombaton este.
2019-08-13Kulcsiak küldöttsége látogatott a testvértelepülés KulcsodraAugusztus 10-én összesen 27-en látogattak Kulcs településről Kulcsodra, amely Dunaszerdahelytől 28 km-re, délkeletre a Duna bal partján, a Csiliz patak torkolatánál fekszik.
2019-08-09Barátságban immár huszonöt éveNagyvenyim és Altomünster partnerségi kapcsolatának évfordulóját ünnepelték.
2019-08-08Népek közötti megértés volt a cél, őszinte barátság lett belőleAz együttműködés, amely 1994. június 4-én elkezdődött a bajor Altomünster és a magyar Nagyvenyim között a partnerkapcsolati megállapodás kétoldalú aláírásával, történelmi távlatokat nyitott meg mindkét közösség minden polgára számára.
2019-08-05Falunapi forgatag volt jubileumokkal. Két és fél milliárdnyi ajándék a községalapítás évfordulójáraPazar falunapi repertoárral várta Nagyvenyim önkormányzata a község lakóit és vendégeit augusztus 3-án, szombaton. A szórakozáson felül ünnepi eseményekben is bővelkedett az elmúlt hét vége a településen.
2019-08-03Néptáncos nyitánnyal. Önállóvá válást, jubileumokat, avatást ünnepelnek a falunaponEbben az évben ünnepli Nagyvenyim a bajor Altomünsterrel fennálló partnerkapcsolatunk 25. évfordulóját, és negyedszázados születésnapján köszöntjük a Nagyvenyimi Táncegyüttest, valamint az Aranydaru Nyugdíjasklub Dalkörét is!
2019-07-03Akikre méltán büszke lehet a település valamennyi polgáraA Mezőfalvi Testvértelepülési Találkozó nem csupán a felhőtlen szórakozásról és a barátságról szól, hanem kitűnő alkalom elismerni, megbecsülni a közösségért jóval többet dolgozó emberek munkáját. Ebben az évben Mezőfalváért díjban részesült Molnárné Troppert Mária pedagógus, alpolgármester, a Mezőfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetője, Kondor Lászlóné óvodapedagógus, valamint Bocka László polgárőr.
2019-07-00Dransfeldi utazás gyerekekkelRácalmási gyerekek voltak a németországi Dransfeldben 2019. július 5-től 11-ig
2019-05-21Huaxiangi delegáció látogatott PerkátáraPerkáta kínai testvértelepülésének, Huaxiangnak, valamint Fengtai körzetnek egy delegációja látogatott el a nagyközségbe 2019. május 13-án. Jövőre ünneplik a hatvanadik évfordulóját a kapcsolatnak a két település között.
2019-05-17Egyeztetések a testvérvárossalA lengyel Leszno városának küldöttségét fogadta Gombos István alpolgármester, hogy különböző fejlesztésekről egyeztessenek.
2019-05-15Jövőre ünneplik a partnerség hatvanadik évfordulójátPerkáta kínai testvértelepülésének, Huaxiangnak, valamint Fengtai körzetnek egy delegációja látogatott el a nagyközségbe 2019. május 13-án. Az érkezőket a Győry-kastély szalontermében Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere, Bogó Anikó alpolgármester, dr. Lakos László, Perkáta jegyzője, Pavlicsek Zsolt, Perkáta kínai referense, valamint Horváth Árpád, a Magyar–Kínai Barátság Mezőgazdasági Zrt. vezetője fogadta, illetve a kínai nyelvi szakköre járó gyerekek üdvözölték őket a megtanult kínai szöveggel.
2019-05-14A működő testvérvárosi kapcsolatot ápolják. Bemutatták városunkat a lesznói delegáció tagjainakÖttagú delegáció érkezett május 13-án a lengyelországi Leszno városából Józwiak Piotr alpolgármesterrel az élén. A testvérvárosi küldöttséget Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester fogadta a városháza főépületének földszinti dísztermében.
2019-05-10testvérvárosi látogatás. Dunaújvárosi küldöttség utazott VukovárraA város horvátországi testvérvárosának, Vukovárnak a városnapját május 3-án ünnepelték. Meghívást kapott Dunaújváros küldöttsége is. Városunkat Gombos István alpolgármester, Farkas Márta, a Szabó Magda iskola igazgatója, és férje, Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója képviselte.
2019-05-07Vukovár napját ünnepelték. Vukovár városának napját ünnepelték a hét végénDunaújváros horvátországi testvér városának, Vukovárnak a városnapját minden évben május 3-án ünneplik. Ivan Penava Vukovár polgármestere az ünnepségre meghívta Dunaújváros küldöttségét is, melyet Gombos István a humán ügyekért felelős alpolgármester vezetett. Városunkat Gombos alpolgármesteren kívül, Farkas Márta a Szabó Magda Református Általános Iskola igazgatója, valamint Farkas Lajos az Intercisa Múzeum igazgatója is képviselte.
2019-04-12A francia kapcsolat 30 évesIdén 30 éve, hogy francia családi csoportok látogatnak Perkátára. Élményekben gazdag programokkal várják őket a szervezők. Április 8-án megérkezett Perkátára a község francia testvértelepülésének, Saint-­Maximinnak csoportja.
2019-03-29A lengyel-magyar barátság jegyébenPartnerségi megállapodást kötött Dunaújváros és Leszno.
2019-03-26Testvérvárosi együttműködés. Lengyel-magyar, két jó barát...Lukasz Borowiak, Leszno város polgármesterének meghívására egy dunaújvárosi küldöttség érkezett a nyugat-lengyelországi városba, Gombos Istvánnak, Dunaújváros MJV alpolgármesterének vezetésével, hogy aláírják a testvérvárosi megállapodást.
2019-02-15Kiváló sportemberek vehették át a város díját. A város költségvetése stabil, kibírja a rá nehezedő terheketA város idei évét meghatározó döntést hozott a közgyűlés a február 14-i, csütörtök délelőtti soros ülése elején: elfogadta Dunaújváros önkormányzatának 2019. évi költségvetési tervét, majd az arról szóló rendeletet is. Átadták a Dunaújváros Sportjáért Díjakat is, melyet Sólyomvári Ágnes, Oláhné Hingyi Zita és Hingyi Beatrix vehetett át.
2018-12-03Tizenöt évre nyúlik vissza a barátság. Testvértelepülési jubileumÚjabb gyöngyszemmel gazdagodott Nagyvenyim. Az Egeressel tizenöt évvel ezelőtt kötött testvértelepülési kapcsolat jubileuma alkalmából az erdélyi partnerek egy kopjafát ajándékoztak a venyimieknek, amely az igaz barátságot szimbolizálja.
2018-12-00Mikulás látogatások (képaláírás)Az óvodában (Nagyvenyim) és a helyi idősek otthonában is járt az Altomünsteri Mikulás (teljes szöveg)
2018-12-00Közösen ünnepeltük a jubileumot. A 15 éves Nagyvenyim és Egeres testvértelepülési kapcsolataAz erdélyi Egeres település és Nagyvenyim között fennálló testvértelepülési kapcsolat 15. évfordulóját ünnepelte 2018. november 30-án Nagyvenyim a 46 fős egeresi delegációval
2018-11-16Közel a megállapodásJó ideje folynak a tárgyalások, de most már rövidesen aláírja városunk vezetése a lengyelországi Leszno várossal való együttműködési megállapodását.
2018-11-15Megismerni egymástVárosunkban járt a lengyelországi Leszno város küldöttsége. A vendégeket Gombos István alpolgármester fogadta.
2018-11-00Adomány Dransfeldből (képaláírás)Dransfeld partnervárosunk Németországból az idei évben (2018) is elküldte segélyszállítmányát Rácalmásra, hogy a rászoruló családokhoz még karácsony előtt eljusson a küldemény. Az önkormányzat szociális bizottsága kiértesítette a rászorulókat (teljes szöveg)
2018-10-29Települések közötti együttműködésAláírásával erősítette meg Dunaföldvár és Borszék polgármestere azt a testvérvárosi szerződést, amelyet öt évvel ezelőtt, 2013. október 23-án kötöttek.
2018-10-27Erősítik a jó kapcsolatot. Ezáltal is erősítik a jó kapcsolataikatSzekeres-Orova Erzsébet alapos előkészítő munkája nyomán, különleges ceremónia nélkül létrejött a Nagykarácsony Testvértelepüléseiért Egyesület, amelynek az elnök asszonya lett. Ez irányú állhatatos, évek óta tartó tevékenysége nyomán megszülettek a falu testvértelepülési kapcsolatai. Mostantól civil szervezetbe tömörülve folytatják a nevükkel jegyzett programjukat
2018-09-27Jókedvű szomszédolás a szerethető kisvárosbanJókedvű, régóta várt „felfordulás” fogadta a Dunaföldvár belvárosában sétálókat a szüreti fesztivál második napján. Horváth Zsolt, a város polgármestere is élvezte a rossz idővel dacoló barátságos hangulatot.
2018-09-24Aláírták a szerződést újabb öt évre. Nemzetközi is volt a földváriak szüreti fesztiváljaNegyedszázados kapcsolat a két település, Dunaföldvár és német testvérvárosa között.
2018-09-21KüldöttségTestvértelepülési kapcsolat kiépítése okán látogatott el a kopácsi halnapokra egy kulcsi küldöttség, melynek tagja volt Jobb Gyula, Kulcs polgármestere, Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója és felesége Farkas Márta, a Szabó Magda Református Általános Iskola igazgatója.
2018-08-28Daruszentmiklósiak fesztiváljaOrbán Lukács a Hargita megyei Miklósfalva önkormányzati képviselője is jókedvűen követte a daruszentmiklósi fesztivál eseményeit.
2018-08-27Szerethető falusi fesztivál volt. Egy szerethető kis fesztivál voltDaruszentmiklóson Falusi Fesztivált hirdettek augusztus 25-re. A kis település egy hetedhét országra szóló szerethető rendezvényére sokan szavaztak. Estére telt házzal mulattak az odaérkezők.
2018-08-14Borszékre látogattak a földváriak. Küldöttség képviselte Dunaföldvárt Erdélyben a népszerű borszéki napkonDunaföldvár küldöttsége – Horváth Zsolt polgármester, Jákli Viktor önkormányzati képviselő és az Appelshoffer János vezette Ördögszekér Táncegyesület egy csoportja – részt vett a borszéki napok augusztus 1–6. között tartott rendezvényén, amelynek keretében kibővített testvérvárosi találkozót is szerveztek.
2018-08-07Meghódította a Himaláját. Perkátaiként elsőnek jártak a Mount EverestenA perkátai Pavlicsek Zsolt és fia, Patrik nem első alkalommal járt már Kínában. 2018. július 11-től 23-ig egy izgalmas kalandon vettek részt, amely sok érdekességet tartogatott a számukra: Tibetbe indultak, majd a Mount Everest megmászását tűzték ki célul.
2018-08-03KépaláírásIntercisa Múzeum időszakos kiállítás: Vukovár élő magyar emlékei - fotók és falvédők. (teljes szöveg)
2018-07-20Kiállítás nyílt a magyar desszertek történetéből2018. július 14-én nyílt meg a magyar desszertek történetét bemutató kiállítás Perkátán a Győri-kastélyban. A megnyitón megkóstolhatták az érdeklődők a hagyományos perkátai desszerteket, a vegyes, apró „lakodalmas” süteményeket.
2018-07-18Francia és portugál gyerekek látogattak múlt héten PerkátáraJúlius 9-e és 15-e között külföldi gyerekeket látott vendégül Perkáta. A fiatalok a település franciaországi testvértelepüléséről, Saint-Maximinből, valamint Portugáliából, Figueiró dos Vinhos-ból érkeztek, hogy egy izgalmas hetet tölthessenek Magyarországon. A csoportot első nap Perkáta polgármestere, Somogyi Balázs köszöntötte a Győry-kastély épületében, s ajándékot nyújtott át nekik: egy-egy Perkáta címerével díszített hátizsákot.
2018-07-17Kétnyelvű kiállításKétnyelvű kiállítás nyílt a Győry-kastélyban július 14-én az ifjúsági cseretábor keretein belül Perkátán. (teljes szöveg)
2018-07-05Testvérvárosi kiállítás az Intercisa Múzeumban2018 augusztus végéig látható az a kiállítás, melyen Dunaújváros testvérvárosának, Vukovárnak, magyar lakói által készített falvédők láthatók
2018-07-03Testvértelepülések. Fantasztikus hangulat, kitűnő programokAz idén más címmel, de ugyanazzal a baráti tartalommal vigadtak a mezőfalviak.
2018-07-02Testvértelepülések találkoztak. Mezőfalva testvértelepülései vigadtak két napon átSzép és nemes hagyomány a falunap, ami a kitűnő szórakozási lehetőségek mellett széleskörű társadalmi kapcsolatok ápolására is alkalmas. Mezőfalván az idén is fantasztikusan jó hangulatban zajlottak a rendezvények – ahogy lenni szokott, nagyon sok ember örömére, megelégedésére.
2018-07-00Altomünsteri kirándulásBeszámoló a négy napos kirándulásról Nagyvenyim testvértelepülésén, a németországi Altomünsterben
2018-06-30Isten hozta, Vukovár! Vukovári magyarokrólA Vukovári Magyarok Egyesülete jóvoltából archív fotók és hímzett kézimunkák, falvédők segítségével ismerkedhetünk meg a horvátországi Vukovár környéki magyarság múltjával, jelenével, töretlen élni akarásával. „Adjon Isten egészséget, Buzát, bort és békességet!” – A vukovári magyarok és falvédőik címmel nyílt kiállítás június 29-én, pénteken délután az Intercisa Múzeumban.
2018-06-28Vigasság a testvértelepülésekkel (képaláírás)A hagyományos Mezőfalvi Vigasságok az idén kissé átalakulnak: a június 29-ével kezdődő hétvégén Mezőfalvi Testvértelepülési Találkozóként rendezik meg. Az iskola udvarán június 29-én este kezdődnek a koncertek, június 30-án délelőtt szokás szerint főzőverseny lesz, mellette motorozás, íjászat, gyerekprogramok, kézműveskedés, délután falunap. (teljes szöveg)
2018-06-01Vukovár a II. világháború óta a legnagyobb pusztítás áldozata lettDunaújváros és a horvát Vukovár testvérvárosok. Mindez ma már nemcsak protokollárisan, hanem a hétköznapok szintjén is összeért. Két héttel ezelőtt városunkból ötvenen látogathattunk el a hős városba, a XX. század utolsó évtizede legvéresebb európai harcainak helyszínére.
2018-05-17Testvérvárosi kapcsolatok - újvárosi látogatás VukováronMájus elején ünnepelte Dunaújváros horvát testvérvárosa, Vukovár a város napját. Ezen a napon a XVIII. században fektették le ugyanis a Szent Filipp és Jakab római katolikus templom alapkövét.
2018-05-11Vukovár napjaDunaújváros horvát testvérvárosa, Vukovár május 3-án ünnepelte a Város Napját, melyen a dunaújvárosi küldöttség is vendég volt. Május 18-án közel ötven dunaújvárosi vendég látogat a horvát városba.
2018-05-05Látogatás VukováronA testvérváros napja alkalmából küldöttség látogatott Vukovárra városunkból.
2018-04-20Ötven olasz diák járt a földvári gimnáziumbaÖtven végzős olasz diák járt április 19-én, csütörtökön tanulmányi kirándulás keretében Dunaföldváron. A csoportot Sergio Garavaglia középiskolai tanár, Dunaföldvár olasz testvérvárosa, Ossona korábbi polgármestere hozta Magyarországra.
2018-03-19Baráti kapcsolatot erősítettek a községekMezőfalvi küldöttség utazott nemrégiben Jászdózsára. A baráti látogatás célja a két település közötti baráti kapcsolat erősítése, elmélyítése volt.
2018-02-16Tánc, városnézés, Terminál és gálaVillejuifból vendégeskedtek nálunk ifjú táncosok a múlt héten. A francia testvérvárosból érkező csapat a Gárdonyi iskola diákjaival készült közös produkcióval.
2018-02-12Franciák népviseletben. Francia lányok népviseletbenNem kevesebb mint két és fél órás gálaműsort adott az elmúlt héten a francia testvérvárosunkból érkezett táncos csoport a Violin–Gárdonyi táncosaival közösen a Bartók nagytermében.
2018-02-09Egymás és saját kultúráját mutatták be (képaláírás)Közel negyven műsorszámból álló gálaműsort nézhettek meg az érdeklődők február 8-án délután a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermében. A Dunaújváros testvérvárosából, Villejuifből érkezett Virgine Cosnier tánciskola növendékei közös műsort adtak a Gárdonyi iskola és a Violin művészeti iskola diákjainak közös csapatával. (teljes szöveg)
2018-02-06Szatmári lassút és friss csárdást tanulnakFebruár 4-én, vasárnap megérkeztek, hétfőn reggel már el is kezdték a munkát a francia táncosok, akik testvérvárosunkból, Villejuifből, Párizs déli külvárosából jöttek hozzánk. Tóth-Varga Zsuzsanna és Szerecz Róbert irányításával, a Gárdonyi iskola táncos diákjaival együtt az iskola tornatermében kezdte el tanulni a szatmári lassút és friss csárdást a Virginie Cosnier (kép) vezette Villejuif önkormányzati tánciskolájának tizenhat diákja.
2018-01-15A testvérváros táncosai érkeznekFrancia testvérvárosi csoport érkezik februárban Villejuifből, Párizs déli külvárosából Dunaújvárosba. Műsort is adnak majd a Bartókban.
2018-01-11Szilágyis pályázati sikertörténetÖrömhírrel indult az év Farkas Mártának, a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola Szilágyi Erzsébet tagintézménye vezetőjének. A Határon Túli Horvátok Központi Hivatalától érkezett a jó hír január 9-én, kedden, hogy pályázatával sikerrel járt, és mintegy 15 ezer kuna támogatást nyert, ami forintban kifejezve olyan 600 ezer forintot tesz ki.
2018-01-08Új testvérvárosunk: LesznoVisszatekintés a 2017-es évre. Hagyományos, négy részes visszatekintésben a város legfontosabb híreit, történéseit idézzük fel ismét. 4. 2017.10-12.
2017-12-08Határtalan kapcsolat. Mindketten karácsonyiak - újból életre kelt a kapcsolatukNagykarácsony és az Erdélyben, Székelyföldön található Homoródkarácsonyfalva testvértelepülések. A partner kiválasztása annak idején, valószínűleg a hasonló hangzású nevek alapján történt. A közöttük lévő távolságot majd’ tizenhárom óra alatt gyűri le az autóbusz. A kapcsolat tizenkét évnyi szunnyadás után újból életre kelt, és mai tisztségviselők tartalommal töltik meg azt.
2017-12-00Erdélyben járt Nagyvenyim Mikulása (képaláírás)A korábbi évek hagyományait folytatva, idén (2017.) is ellátogatott Nagyvenyim Mikulása (és küldöttsége) erdélyi partnertelepülésünkre és megajándékozta az ott élő gyermekeket (teljes szöveg)
2017-11-24Új barátok Lengyelországból. Januárban hitelesítik a testvérvárosi kapcsolatotA Dunaújvárosi Egyetem meghívására látogatott el a városba a lengyelországi Leszno város küldöttsége.
2017-11-00Lezajlott Rácalmáson a megújuló energia szeminárium2017. október 19-én megrendezésre került egy nyílt szeminárium Rácalmás Város Polgármesteri Hivatalának dísztermében "Helyi és mikrotérségi okos energiafelhasználási és energiahatékonysági megoldások" címmel. A szeminárium a Norvég Alap társfinanszírozásával megvalósult korábbi közös projekt folytatása, amely a norvég Elverum városával közös partnerségben a zöld energetikai fejlesztések továbbviteléről szólt.
2017-10-20Egy földig rombolt és kifosztott múzeum reneszánszaAz Intercisa Múzeum munkatársai az elmúlt hétvégén Dunaújváros testvérvárosába, Vukovárra utaztak.
2017-10-17Vukovár, a muzeológus szemévelAz Intercisa Múzeum munkatársai az elmúlt hét végén Dunaújváros új testvérvárosába, Vukovárra utaztak.
2017-10-13Gazdaság, kultúra, sport és oktatásA lengyelországi Leszno város vezetésével egy partnerségi szándéknyilatkozatot írt alá Dunaújváros.
2017-10-04Testvérvárosi együttműködés. Testvéri kapcsolat Leszno és Újváros közöttÚj testvértelepülése lesz városunknak, amely a lengyelországi Lesznóval kötött együttműködési megállapodást a napokban.
2017-10-00Barátoknál otthon, ErdélybenA Bethlen Alaphoz benyújtott és elnyert pályázati támogatásból utazott 45 nagyvenyimi az erdélyi testvértelepülésekre, Egeresre, Mákófalvára, Bogártelkére és Inaktelkére. Beszámoló az útról.
2017-10-00Boldog születésnapot Nagyvenyim!Nagyvenyim önállóvá válásának 70. évfordulóján a szokásosnál is gazdagabb programmal és a születésnapon elmaradhatatlan tortával várta a község lakóit az Önkormányzat és a Művelődési Ház a 2017. augusztus 1-i falunapon.
2017-09-02Ne csak üres papír legyen a paktumA héten a városban járt Marijan Pavlicek (kép), Vukovár alpolgármestere és hivatalos delegációja. Többek közt a testvérvárosi kapcsolatról is kérdezte a Dunaújvárosi Hírlap.
2017-09-01Testvérváros lesz Vukovár. Gazdaság, kultúra, sport és felsőoktatásDunaújváros és a horvátországi Vukovár testvérvárosi kapcsolatot kíván kialakítani, az erről szóló szándéknyilatkozatot kedden írta alá Cserna Gábor polgármester és Marijan Pavlicek alpolgármester a Városházán.
2017-09-01Kulturális kapcsolat. A két, dunai gyöngyszemA hét elején városunkban járt a horvátországi Vukovár delegációja. Marijan Pavliceket, Vukovár alpolgármesterét dunaújvárosi látogatására elkísérte Jakumetovic Rozália (kép), a Vukovári Magyarok Egyesületének elnök asszonya is.
2017-09-00Horvát "testvéreink" lesznekTestvérvárosi szándéknyilatkozatot írt alá a horvátországi Vukovár képviseletében Marijan Pavliček alpolgármester és Dunaújváros képviseletében Cserna Gábor polgármester. Ismertető Vukovárról.
2017-08-30Baráti kapcsolatban. Testvérvárossá válikVukovár delegációja látogatott városunkba augusztus 29-én, és a településvezetők aláírták a testvérvárosi kapcsolat felvételéről szóló szándéknyilatkozatot.
2017-08-12Barátságuk jelképeIsmét Nagyvenyim központjában díszeleg a mesterségek fája, amelyet a bajor partnertelepüléstől, Altomünstertől kaptak ajándékba. A barátság okán...
2017-08-07Falunap: jubileumhoz méltó volt. Településünnep: hetven éve önálló község NagyvenyimPárját ritkító ünnepi élményekben volt részük a nagyvenyimieknek augusztus 5-én, szombaton: jubileumi képviselő-testületi ülés, díjak átadása, mesterségek fájának állítása és avatása, partneri üdvözletek, baráti gesztusok, pazar műsor és kikapcsolódási lehetőségek sora, ízes gasztronómiai felhozatal, kiváló hangulat.
2017-08-05Települési jubileum, tárlatokkal. Falutörténeti kiállítás ésmás jubileumi csodákMár az augusztus 4-i, pénteki kiállítás és falunapi megnyitó ünnepségen zsúfolásig megtelt a Kossuth iskola tornaterme vendégekkel. A nagy érdeklődés jelzésértékű: fontos a nagyvenyimieknek és partnereiknek, barátaiknak ez az ünnep.
2017-08-04A jókívánságokat hozó altomünsteri Mikulás. A Mikulás és a krampuszaJeles évfordulóra, a település önállóvá válásának hetvenedik jubileumára készülnek a nagyvenyimiek. A bajor partnertelepülésről néhányan korábban megérkeztek, köztük van Franz Göttler (kép) és Renáta Treml (kép), Altomünster Mikulása és krampusza.
2017-08-02Kisbácsi családok látogattak PerkátáraLátogatóba érkeztek a testvértelepülés családjai Perkátára. Változatos programokkal készültek számukra a fogadó egyesület tagjai.
2017-08-00Dransfeldben nyaralhattak a rácalmási fiatalokDransfeld és Rácalmás közötti közel három évtizedes partnerkapcsolatnak köszönhetően ezen a nyáron is a német testvérvárosban nyaralhattak a rácalmási gyerekek
2017-07-00Dransfeldbe utaznak a gyerekekRácalmás és Dransfeld több évtizedes partnerkapcsolatának köszönhetően rácalmási gyerekek vakációznak 2017 nyarán is a testvértelepülésen, Németországban.
2017-07-00Erdélyi látogatás ősszelNagyvenyim Nagyközség Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Bethlen Gábor Alaphoz a Magyarország és a Kárpát-medence magyarok lakta települései közötti magyar-magyar kapcsolatok ápolását és fejlesztését célzó testvér-települési programok és együttműködések támogatása céljából kiírt "Testvér-települési programok és együttműködések" tárgyú pályázatra és nyert. Ebből az összegből kerül sor a látogatásra 2017. szeptember 15. és 17. között.
2017-06-28Francia családi csoport jöttFranciaországból érkezett egy családi csoport a Perkátára, hogy együtt töltsenek magyar barátaikkal pár kellemes napot. Élményekben gazdag programot állítottak össze számukra partnereik.
2017-06-09Nagy siker a magyar-francia néptánc. Villejuifba látogattak a dunaújvárosi diákokDunaújváros testvérvárosának, Villejuifnek és Virgini Cosnier tánciskoáljának meghívására május 30-tól június 4-ig Párizs külvárosában vendégeskedtek a gárdonyis diákok.
2017-06-00Dransfeldbe látogattunkRácalmás város 40 fős delegációja látogatott a testvér településre, Dransfeldbe 2017. pünkösdi hétvégéjén. A változatos programok során ellátogattak a friedlandi menekülttáborba, várost néztek Göttingenben, sópárló üzemet is látogattak.
2017-05-17A csíkkozmási csel. Daruszentmiklósi virágos segítség a csíkkozmásiaknakTörténet egy székely település furfangos ellenállásáról és a tettestárs daruszentmiklósiakról. Tiltásról a virágágyásig – szinte már hrabali eseménysorozat.
2017-05-05Sportosan, rajzosanÁprilis 29-én szervezték meg Perkátán a hagyományos testvértelepülési és sportnapot, amelyen mindenki talált kedvére való időtöltést.
2017-04-28Lengyel testvérvárosA lengyelországi Leszno város polgármestere azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy városaik között baráti együttműködés, testvérvárosi kapcsolat jöjjön létre. A közgyűlés jelezte, hogy szívesen alakít ki kapcsolatot a várossal.
2017-04-21Közgyűlés2017. április 21.
2017-04-13Vukovári kapocs. Gazdaság, kultúra és sportTestvérvárosi kapcsolatot alakíthat ki Dunaújváros és a horvátországi Vukovár.
2017-04-07Vukovárra látogattak. Történelmi is a kapcsolódásCserna Gábor polgármester kezdeményezése nyomán dunaújvárosi delegáció látogatott Vukovárra április 5-én, szerdán.
2017-04-07Vukovári testvérvárosA horvátországi Vukovar településre látogatott el a dunaújvárosi önkormányzat küldöttsége. A látogatás célja, hogy testvérvárosi kapcsolat alakulhasson ki.
2017-03-24Bosnyák testvérvártos. Gazdasági és kulturális együttműködésBosznia-Hercegovina nagykövete, Aleksander Dragicevic látogatott el városunkba szerdán, hogy egy Dunaújvároshoz hasonló bosnyák településsel való kapcsolat kialakításáról tárgyaljon Cserna Gábor polgármesterrel.
2017-03-17Döntések március idusán. Napirenden az élményfürdőTöbb fontos kérdésben is döntött márciusi rendes ülésén március 16-án a városi közgyűlés. Útfelújítás, élményfürdő, gyermekétkeztetés, Rockmaraton. Bázis intézmény lett a Dunaújvárosi Óvoda.
2017-02-24Testvérvárost keresnekVárosunkba látogatott Cserna Gábor polgármester meghívására Gordan Girlic Radman, Horvátország budapesti nagykövete. Egy Dunaújvároshoz hasonló kaliberű horvát várossal való kapcsolat létrehozásáról értekeztek.
2017-02-00Adventi támogatók, szervezők, résztvevők...Vargáné Kaiser Katalin Nagyvenyim polgármesterasszonyának visszatekintése a 2016-os adventi rendezvényekre
2017-02-00Az ajándékozás boldogságaNagyvenyimen járt az Altomünsteri Mikulás és az erdélyi Egeresre látogatott a Nagyvenyimi Mikulás
2016-12-13Egy csillényi barátságA baracsi Francia Parkban múlt héten avatták a község legújabb jelképét, a francia Montois la Montagne testvértelepülésről érkezett csillét.
2016-11-28Altomünsteri ajándékozóA nagyvenyimiekhez korán jött a Mikulás ezen a télen. Altomünsterből érkezett az ajándékosztó.
2016-10-00A dransfeldik idén is segítettek: Egy kamionnyi szállítmány érkezett a partnertelepülésrőlJelentős mennyiségű adományt, elsősorban ruhaneműt és cipőt tartalmazó szállítmány érkezett Dransfeldből (2016) október elején Rácalmásra.
2016-09-28A zempléni kapcsolat. A testvértelepülésAz esedékes szüreti felvonulás mellett egy új közösségi parkot is avattak a mögöttünk hagyott hétvégén Kisapostagon.
2016-09-21Karácsonyfalvi kapocsA nagykarácsonyiak egy héten át ismerkedtek testvértelepülésükkel Homoródkarácsonyfalvával.
2016-09-12Huszonöt éve. Negyedszázados partnerségNegyed évszázados kapcsolatot ünnepeltek a hétvégén Perkátán. A meghívott külföldi vendégeket az eseményhez méltón, színes programokkal fogadták, hogy együtt örülhessenek ennek a régi barátságnak.
2016-09-00A barátság az emberek szívében élNagyvenyim nemcsak a falu önállóvá válását ünnepeli a falunapon, hanem a barátságot is. Ennek jó példája a nagyrendezvény előestéje, amikor Altomünster parkra keresztelték, és felavatták a polgármesteri hivatal melletti zöldterületet, ahol a Barátságkő is áll. Mert a barátság olyan, akár egy téli lámpás.
2016-09-00Határokon átívelő barátságokAltomünster, a Bajor sörfőzés 500 éves évfordulójának ünnepére hívta a nagyvenyimieket. 2016 július 28-án, 54 fővel érkezett meg a delegáció
2016-07-20TestvértelepülésekJúlius 18-i számban írtunk a csíkkozmási küldöttség Daruszentmiklósra való érkezéséről. A hír tartalma azonban sokkal mélyebb, mint egy rövid tudósítás. Hogyan alakul ki, és mit is jelent valójában a testvértelepülési barátság? - erről kérdeztük a házigazdát és a vendégségbe érkezőt.
2016-07-18Csíkkozmási vendégeket fogadtakTestvértelepülési kapcsolatokat ápolni kell, és erre odafigyelnek Daruszentmiklóson is. Július 15-én, pénteken 11 fős küldöttséget fogadtak Csíkkozmásról.
2016-07-00Vendégeink voltak a dransfeldi gyerekek2016 július 5-én ékezett meg Rácalmásra a német testvérváros, Dransfeld diákcsoportja. A 13 gyemek és 3 felnőtt egy hétig maradt. Családok látták őket vendégül és a változatos programok között szerepelt többek között a mogyoródi aquapark, a budapesti állatkert és a zamárdi kalandpark is.
2016-07-00Egy barát olyan, akár egy téli lámpás: minél régibb a barátság, annál erősebb a fény.... Határokon átívelő nagyvenyimi Falunap - barátokkalA nagyvenyimi polgármester asszony falunap előtti értékelése a testvértelepülési kapcsolatokról. A falunap megrendezéséhez Nagyvenyim önkormányzata pályázott és 650.000 Ft támogatást nyert a Bethlen Gábor Alapkezelőtől. A Mákófalvi Református Parókia felújítására az Emberi Erőforrások Minisztériumához benyújtott Egyházi épített örökség védelme... című pályázaton 2.700.000 Ft támogatást nyert a település. Határozat született a nagyvenyimi polgármesteri hivatal melletti liget Altomünster park névre kereszteléséről.
2016-05-03A francia kapcsolatrólTérségi borverseny, kiállítások és focibajnokság várta a kilátogatókat a hétvégén Perkátán.
2016-05-00Huszonöt éves a partnerkapcsolat. Dransfeld küldöttsége látogatott RácalmásraDransfeldi küldöttség látogatott Rácalmásra 2016 pünkösdjén. A két település partnerkapcsolata 25 éve indult.
2015-12-00Idén is közösen. Partnertelepülésen járt a nagyvenyimi MikulásNagyvenyim és partnertelepülései 2015-ben is kölcsönösen megajándékozták egymás gyermekeit Mikuláskor.
2015-10-00Kicsavarta az erős szél a Mesterségek fájátA 2015 szeptemberében Nagyvenyimen végigvonuló szélvihar kidöntötte a Mesterségek fáját, amelyet a testvértelepüléstől, Altomünstertől kapott a község.
2015-10-00Kitüntetés: a Magyar Érdemrend lovagkeresztjeKonrad Wagner, Nagyvenyim testvértelepülésének, Altomünster volt polgármestere a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehetett át.
2015-10-00Gyűjtöttek a dransfeldi barátaink, köszönjük!Rácalmás partnertelepülésén, Dransfeldben gyűjtést szerveztek a rácalmási hátrányos helyzetűek megsegítésére. Az egy kamionnyi szállítmány a 2015-ös Tökfesztivál alatt érkezett meg Rácalmásra.
2015-09-17Új testvérváros lehetKüldöttség járt Dunaföldváron a német Niederaibachból az augusztusi ünnepen.
2015-09-00Rácalmási fiatalok nyaraltak DransfeldbenBeszámoló a rácalmási fiatalok dransfeldi nyaralásáról. A partnertelepülésre 18 fiatal utazhatott el, két felnőtt kíséretében.
2015-08-13Német iskolába jártakA dunaföldvári gimnázium három diákja a város német testvérvárosában, Weikersheimben jártak iskolába egy héten keresztül.
2015-07-00Önkormányzati delegáció AltomünsterbenA nagyvenyimi küldöttség a testvértelepülés, Altomünster Marktfest nevű rendezvényén járt.
2015-06-19Hasznos kapcsolatDunaföldvár német testvérvárosából, Weikersheimből öt diák a Magyar László Gimnázium vendégtanulója volt egy hétig, amely során sok élménnyel gazdagodtak a fiatalok.
2015-06-18Adományt vittek ErdélybeHivatalos dunaföldvári küldöttség járt Székelyföldön Horváth Zsolt polgármester vezetésével, dr. Hallai Róbert, valamint Takács Zoltán önkormányzati képviselők részvételével.
2015-04-03Egy helyzet, amikor nagy sikert aratott a tanulók órabeosztásaDunaföldvár. Ötven olasz végzős középiskolás érkezett Magentából a napokban. Az olasz testvérváros, Ossona korábbi polgármestere, Sergio Garavaglia középiskolai tanár hozta el tanítványait a Magyar László Gimnáziumba.
2015-02-09Közös koreográfiákA Gárdonyi Géza Általános Iskola és Villejuif testvérvárosunk diákcsoportja február 7-én közös táncgálát szerveztek.
2015-02-00Eredményes és mozgalmas esztendő van mögöttünkBeszámoló a 2014-es évben Nagyvenyimen történtekről.
2015-01-30Jönnek a franciákMáig élő városunk testvérkapcsolata a franci Villejuiffel. Tánciskolájuk szoros kapcsolatot alakított ki a Gárdonyi iskolával. A francia tánccsoport jövő hétfőn érkezik és szombatig maradnak.
2015-01-09TestvérvárosainkDunaújváros testvérvárosai.
2014-12-00A dransfeldi adventen (képaláírás)Rácalmás is bemutatkozott Dransfeldben az adventi vásáron. (nem teljes szöveg)
2014-11-00Mikulás ünnep (kishír)Településünk hagyományai szerint várjuk idén is a partnertelepülés, Altomünster Mikulását. A nagyszakállú november 28-án érkezik. Az óvódások már készülnek a közkedvelt ajándékosztó apó fogadására. (nem teljes szöveg)
2013-11-08KépaláírásDunaújváros testvérvárosi kapcsolatot ápol Szerémség székhelyével, Sremska Mitrovicával. Delegációjukat fogadta szerdán Cserna Gábor polgármester. (nem teljes szöveg)
2013-10-21Piacépítés SzerémségbenHarmadik alkalommal vett részt a szerémségi regionális vásáron a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, a kiállító cégek képviselőit kérdeztük tapasztalataikról.
2013-10-18Franciaországban, Villejuif-ban futottakA DVSI atlétái Franciaországban versenyeztek. Eredmények a cikkben. Kép: Borsos Martin, Csermák Martin, Tomanóczy Bálint, Csizmadia Tamás.
2013-10-14Szerb kapcsolatHarmadik alkalommal vett részt kiállítóként a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara a Sremska Mitrovica-i testvárkamara meghívására, a Nova Pazován megrendezett regionális kiállításon és vásáron.
2013-10-11Mérföldkő a koreai kapcsolatDunaújváros és Geumsan között testvérvárosi kapcsolat születhet, azzal a településsel, ahol a Hankook Tire központi gyára található.
2013-10-01Tanulhatunk is egymástólTestvérvárosi kapcsolat született Dunaújváros és Geumsan között, azzal a településsel, ahol a Hankook Tire központi gyára található. Hingyi László, a Gazdasági bizottság elnöke, és Sztankovics László, az Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke Koreába utazott. Beszámoló az ott töltött időről, és tapasztalatokról.
2013-09-17Egy hely, ami összekötHúsz éve írták alá a németországi Weikersheimmel a testvérvárosi szerződést. A jubileum alkalmából, a hétvégén egy új közteret neveztek el Földváron a német településről.
2013-06-21Barátság lett az évek alattAdony német testvérvárosából, Oberweserből érkeztek vendégek a kisvárosba.
2013-05-29Abroncsos kapcsolat"A dél-koreai Geumsan-gun delegációja látogatott Dunaújvárosba május 28-án, kedden, hogy a küldöttség tagjai megismerkedjenek leendő testvérvárosukkal, és a polgármesterek aláírják a települések közötti partneri megállapodást."
2013-05-28Városok közötti kapcsolat"Geumsan-gun városból nyolctagú delegáció érkezik május 28-án, kedden Dunaújvárosba, hogy a küldöttség tagjai együttműködési megállapodás aláírásával tegyék még szorosabbá a koreai-magyar kapcsolatokat."
2013-05-24Dél-koreai partnerség (kishír)"A Hankook központjának otthont adó dél-koreai Geumsan-gun város polgármestere azzal a kéréssel kereste meg Dunaújváros önkormányzatát, hogy baráti együttműködés, testvérvárosi kapcsolat jöjjön létre a két település között."
2013-05-09Szerémségi kapcsolatA szerbiai Sremska Mitrovica város kereskedelmi kamarája és a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara kapcsolata évek óta tart. A szerb partnerek Dunaújvárosba látogattak.
2013-01-18Franciás élményekDunaújváros testvérvárosa Villejuif, ahol 2012 decemberében a Gárdonyi Géza Általános Iskola tánccsoportja vendégeskedett és részt vett egy közös táncelőadáson is.
2012-10-04Ma érkezik városunkba terni olasz testvérvárosunk küldöttségeItt tartózkodásuk alatt munka-megbeszéléseket folytatnak a város vezetőivel.
2011-12-17Kínában járt a képviselőDunaújváros kínai testvérvárosában vendégeskedett Iszák Máté önkormányzati képviselő.
2011-10-19Regionális vásár a SzerémségbenDunaújváros testvérvárosába, Sremska Mitrovicába egy régiós vásár és kiállításra kaptak meghívót Dunaújváros vállalkozói és a Kereskedelmi és Iparkamara.
2011-08-17Aláírták a testvérvárosi szándéknyilatkozatotDunaújváros és a kínai Yingtan város közötti testvérvárosi kapcsolat kialakításának első lépéseként augusztus 5-én fogadta a kínai delegációt Cserna Gábor polgármester.
2011-08-17Konfirmálásra utaztak Erdélybe"A partnertelepülés, Inaktelke jeles egyházi ünnepére, a konfirmálásra utaztak nagyvenyimi családok erdélyi barátaikhoz."
2011-08-06Alakuló kínai kapcsolat"Két, saját régiójában meghatározó gazdasági szerepet betöltő város képviselői találkoztak pénteken. Az ötvenezres Dunaújvárosnak az 1,2 millió lakosú Yingtan lehet az új partnere."
2011-08-04Sziklaszilárd elvekA Lehet Más a Politika helyi közgyűlési képviselője és országos ügyvivője, Szabó Zsolt sajtótájékoztatón ismertette pártja álláspontját Dunaújváros és a kínai Yingtan tervezett testvérvárosi kapcsolatáról.
2011-07-08Kínai befektető érkezhetA kínai Yingtan lehet Dunaújváros következő testvérvárosa. Az előterjesztést a közgyűlés többsége támogatta.
2011-07-07Kalandpark lesz a Vidám Parkból?A nyári szünet előtti utolsó közgyűlés főbb témái: a Szórád Márton Általános Iskola épületének bérbeadása, testvérvárosi kapcsolat a kínai Yingtan városával, jégcsarnok bérlése, Vidám Park - kalandpark, sportpálya.
2011-06-14Húsz év partnerség, hatvan német vendégDransfeldi küldöttség érkezett Rácalmásra.
2011-05-25Csantavéren a penteleiekÉvtizedes baráti és családi kapcsolatok fűzik össze Pentelét és Csantavért. Egy kis baráti küldöttség a közelmúltban a vajdasági kistelepülésen járt. Felvetették egy esetleges testvérvárosi kapcsolat kialakításának lehetőségét is.
2010-04-29Giurgiu a célállomásGiurgiuba, romániai testvérvárosunkba látogatott Kismoni László.
2009-06-06Törökök, Inegölből"A törökországi Inegöl városának húszfős delegációja tett villámlátogatást városunkban. A baráti találkozón a gazdasági, környezetvédelmi kérdések mellett még a gyermekáldás témaköre is szóba került." Inegöl 2003 óta testvérvárosa Dunaújvárosnak.
2008-10-07Erősödik a barátságNagyvenyim testvértelepülése Altomünster küldöttsége vendégeskedett a községben.
2008-08-11Egyre szorosabb barátságNagyvenyimi családok az erdélyi partnertelepülésükre, Egeresre látogattak.
2008-05-23Szorosabbra fűzött kapcsolatokNemzetközi konferenciát rendezett az ISD Dunaferr. Az ISD korporáció különböző tagvállalataitól érkezett ukrán, magyar és lengyel résztvevők eszmecseréjén túl a rendezvény a testvérvárosi kapcsolatok elmélyítésére, a felsőoktatási intézmények vezetőinek találkozójára is alkalmat kínált. Interjú a rendezvény fővédnökeivel.
2007-10-03A SREM-Expo sikert hozott a Momert-nekA Momert Zrt. sikeresen szerepelt a Dunaújvárosi és Kereskedelmi Kamara oldalán a Sremska Mitrovicán megrendezett SERM-Expon.
2007-09-04Városi vállalkozók is a szerbiai exponEz az első tényleges megállapodás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara és a Sremska-Mitrovicai kamara között.
2007-06-05Testvérvárosi megállapodásA szerbiai Mitrovicai Regionális Kamara elnöke és a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke együttműködési megállapodást írt alá a városházán a pünkösd előtti szombaton.
2007-05-30Újabb testvér lehet?Együttműködési megállapodást írtak alá szombaton a városházán a szerémségi (Sremska Mitrovica) és a dunaújvárosi gazdasági, kereskedelmi kamarák elnökei.
2007-04-24A szilisztraiakat érdekli a hídunkDunaújvárosba látogatott a múlt héten bulgáriai testvérvárosunk, Szilisztra 17 tagú küldöttsége Ivo Andonov polgármester vezetésével.
2007-04-18Vendégségben a silistraiakDelegáció érkezett Silistráról, a bulgáriai partnertelepülésről Dunaújvárosba.
2007-04-16Silistra is hidat épít.Bolgár vendégek a gyárban.
2007-04-06Szerémségi kapcsolat.Májusban írhatják alá az együttműködési megállapodást a Szremszka Mitrovica kamarája és a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara képviselői.
2007-04-05Szerémségi kapcsolatHamarosan aláírja az együttműködési megállapodást a szerémségi Szremszka Mitrovica kamarája és a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara. Az együttműködésről.
2007-03-26Ha tavasz, akkor expóBeszámoló a tizenötödik alkalommal megrendezett dunaújvárosi expóról.
2007-03-24Expósan vásárias hangulatMegnyílt március 23-án a XV. Dunaújvárosi EXPO Tavasz 2006. Vendég a szerb partnertelepülés Szrmszka Mitrovica.
2007-02-07Taroltak a táncosainkA Kistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Kht. a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttessel együtt részt vettek a Linzben rendezett Utazás Kiállításon. Beszámoló.
2006-11-21Szerémségi vizitNemrégiben városi küldöttség járt szerb testvérvárosunkban, Srmska Mitrowiczaban. Beszámoló.
2006-11-03Testvérvárosok a DunaferrbenAz 1956-os megemlékezésekre Dunaújvárosba látogatott az edirnei, terni, és a villejuifi delegáció.
2006-10-31Testvéri segítségSzerb testvérvárosunk Sremszka Mitrovica küldöttsége volt a vendége a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarának. Kamarai együttműködés.
2006-10-27A Dunaferr Fúvózenekart mindenhol kedveli a közönség.Hazánkban és külföldön is egyre népszerűbb az együttes.
2006-10-13Partnerség a gazdaságban.Dunaújvárosi delegáció utazott Sremska MItrovicába a Srem-Expo kiállításra.
2006-10-11Együtt az uniónbelül és kívülA szerbiai testvérvárosunkba látogatott egy dunaújvárosi delegáció. A Kereskedelmi és Iparkamara és testvérszervezet között is létrejött a kapcsolatfelvétel. Beszámolóa látogatásról.
2006-10-10Giurgiuban a VízkeresztNemzetközi színházi találkozón vett részt a Bartók Kamaraszínház társulata.
2006-10-10Testvérségből születő együttműködésSzremska Mitrovica testvérvárosunk négyéves kapcsolatát értékelték. Szándéknyilatkozatot írtak alá, hogy a két város segíteni kívánja egymást az uniós pályázatokban.
2006-10-06Összefogás az EU pályázatokonA szerb testvérvárosba tett látogatást a dunaújvárosi delegáció.
2006-07-17Delegáció járt ÉdirnébenHáromfős delegáció utazott Dunaújvárosból Édirnébe. A felek kulturális kapcsolatok lehetőségéről is beszéltek.
2006-07-11Magyar hét AltomünsterbenBartók Béla emlékkiállítást tartottak a nagyvenyimiek Altomünsterben.Immáron 12 éve áll fent testvérkapcsolat a két település között.
2006-01-17Megismerni a pályázás fortélyaitMajd két éve emelte hivatalos rangra városunk közgyűlése a testvérvárosi viszonyt a vajdasági településsel, Sremska Mitrovicával.
2006-01-16Tárgyaltak, majd báloztakDunaújvárosban vendégeskedik a szerb testvértelepülésünk Sremska Mitrovica küldöttsége.
2005-10-15Vendég VillejuifőlA francia pertnertelepülésünk önkormányzati képviselője vendégeskedett Dunaújvárosban.
2005-08-22Bolgár vendégekkel együttA bolgár Silistra partnertelepülési delegációját fogadta Dunaújváros polgármestere. A delegáció részt vett az augusztus 20-i ünnepségen.
2005-06-07Újvárosi szónok sikere SzerbiábanSzremszka Mitrovicában, Dunaújváros szerbiai testvérvárosában, a Szó Fénye szónoki fesztiválon részt vett Pálfalvi János és Smuk Imre. Pálfalvi János (Iskolaszínház Társulat színművésze, kép) előadása a közönségnek és a szakembereknek is nagyon tetszett.
2005-04-26Ukrán napok DunaújvárosbanUkrán testvérvárosunk - Alcsevszk - delegációja a héten Dunaújvárosban tartózkodott. Vázolták egy háromnapos közös kulturális rendezvény terveit.
2005-03-22Új sportcentrum, új munkahelyekSajtótájékoztatót tartott dr. Kálmán András az ú jtestváérvárosban tett látogatásról. Most írták alá a bulgáriai Szilisztra várossal a testvérvárosi dokumentumot. Sportlétesítményeink jövője bizonytalan. A sportingatlanok a Dunaferr tulajdonából az ÁPV Rt tulajdonába kerültek. A müködtetési költségek nem biztosítottak. A Dunaferr Rt jún. 30-ig vállalja működtetésüket. Létrejöhet több mint 8 000 munkahely az északi ipari park bővítésével. Van két befektető. Kettővel kevesebb óvoda.
2005-03-19Tömegsport centrum Pálhalmán?Beszámoló Dr. Kálmán András sajtótájékoztatójáról. A testvérvárosunká lett bolgár Szilisztra városában tett hivatalos látogatásról, a sportlétesítmények ügyében és az északi ipari park jövőjét érintő kérdésekről nyilatkozott a polgármester. A tervek szerint új tömegsport centrumot létesítene a város a pálhalmai BV-vel közösen, az Agro-Speciál Kft.
2005-01-18Soká tartott az új év első közgyűléseA közgyűlés jóváhagyta aa József Attila Könyvtár számára az 50 %-os, 175 ezer forint önrész biztosítását. Költségvetési koncepció 2005-re. Új testvérvárosunk: Szilisztra. Közalkalmazotti béremelések.
2004-11-30Linziek látogatásaOsztrák partnervárosunk, Linz delegációja járt Dunaújvárosban.
2004-06-23Alcsevszk bízott a folytatásbanEgyüttműködési megállapodás Alcsevszk és Dunaújváros között. A testcérvárosi kapcsolatok megújtása a Donbass Ipari Szövetségnek köszönhető.
2004-06-22Alcsevszk - Dunaújváros ismét testvérvárosSzombaton délelőtt írták alá a polgármesterek a hosszú távú együttműködésről szóló megállapodást.
2004-06-22Megkezdődhet a kórház-átalakításMegalakulhat a kórház kht. Alcsevszk, a régi-új testvérváros. A minisztérium a városról és kulturális intézményeiről szóló jelentést elfogadta, s a tevékenységet pozitívan értékelte.Rendeletmódosítások. Alcsevszk régi-új testvérvárosunk. Amire nemt mondtak. Simon Józsefet, a Dunaferr Rt személyzeti vezérigazgató-helyettesét delegálta a város képviseletében a Közép-dunántúli Regionális fejlesztési és Képzési Bizottságba.
2004-06-22Nem csak a sport és a kultúra fog kapcsolatot teremteni
2004-06-22Nem tetsvéri - baráti a kapcsolatépítésÚjraéleszthetők a barátságok, Alcsevszk Dunaújváros testvérvárosának delegációja újra a városban járt. Beszélgetés Alcsevszk polgármesterével.
2004-06-08A városfejlődés új lépcsőfokaiEgyüttműködés a Donbassal. Esély hajózási központra. Régi-új testvérvárosunk: Alcsevszk. Részvények és tanműhely. Új főtér és stúdió.
2004-05-04Testvérvárosi látogatásÁprilis 20-24 között hivatalos meghívásra a romániai Giurgiu városába utazott a polgármesteri hivatal kétfős delegációja.
2004-03-16A csütörtöki közgyűlés döntéseiÉpítmény- és kommunális adó ismét. Megünnepeljük a csatlakozást. Ablakcsere a Vasváriban. Új testvérvárosunk lesz: Sremska Mitrovica (Szerbia). A közgyűlési rndeletek közzétételének jogát a Duna-Hír Lapkiadó és Reklámszolgáltató Kft kapta.
2004-03-16Kapcsolataink rajtunk is múlnak. A nyugatiak még nem keresneAkár előnyünkre is változhatnak testvérvárosi kapcsolataink az uniós csatlakozást követően.
2004-02-19Valentin-nap TernibenDunaújváros vezetői olasz testvérvárosunkban, Terniben vendégeskedtek Valentin-nap alkalmából.
2003-07-01Kamarai bemutatkozás Linz-benLinzben jártak a dunaújvárosi vállakozók képviselői: Hammer István, Sulák Antal, Urbán László, az önkormányzatot dr. Tóth István jegyző képviselte.
2002-09-13Felértékelődnek a testvérkapcsolatokA testvérvárosi mozgalom keretében első testvérvárosunk Coventry volt (1960). Jelenlegi testvérvárosaink: 1960 Villejuif(francia): kulturális kapcsolat 1991 Terni (olasz): k0lcs0n0s látogatás után megszakadt a kapcsolat 1992 Linz(osztrák): kulturális kapcsolat 1993 Inegöl (török): kevés kereskedelmi kapcsolat Legújabb kapcsolatteremtési kísérlet 2001-ben a görögországi Alimos-szal volt. Lényeges gazdasági kapcsolat nem alakult még ki egyetlen testvérvárosunkkal sem.
2002-08-10Négyoldalúvá bővült a partnerkapcsolatVillejuifben, Dunaújváros franciaországi testvérvárosában két hetet vendégeskedett a dunaújvárosi csoport.
2002-06-05Villejuif visszavár minketDunaújváros francia testvérvárosának tánciskolásai is felléptek a Magma fesztiválon.
2001-11-01Testvérvárosi megállapodás......Saint-Maximin és Perkáta között.
2001-10-30A közgyűlésen történt. Testvérváosunk lesz RijekaKét éve alakul baráti kapcsolat a horvát kikötőváros és Dunaújváros között. A közgyűlés jóváhagyta, hogy hivatalosan is megerősítik a kapcsolatot.
2001-06-08Meghívás franciaországi táborozásra: Vendégek Villejuifból5 tagú delegáció érkezett a francia testvérvárosból.
2001-06-02A villejuifiek is kíváncsiak az ünnepreA franciaországi partnertelepülés, Villejuifi delegációja érkezett a városba, hogy részt vegyenek a Komédiás ünnepen.
2001-04-10EU-csatlakozás osztrák segítséggelLinz tartományi főváros polgármestere, Hans Nöstlinger nemrégiben levélben biztosította Dunaújváros polgármesterét arról, hogy Linz készséggel segít Dunaújvárosnak az európai uniós csatlakozás előkészületi munkáiban.
2001-04-05Linzi segítségTámogatás az EU-ba jutáshoz. A linzi testvérváros gazdasági, szakmai segitsége.
2001-03-30Török, magyar - két jó barátDunaújváros és Inegöl 1993. óta testvérvárosok. Hétfőn megalakították Dunaújvárosban a Dunaújvárosi Magyar-Török Baráti Egyesületet. Az egyesület vezetője Tóthné Záhorszky Margit lett, helyettes Éberhardt Béla és Martonné Galgóczi Ibolya.
2001-02-06Testvérvárosok találkozójaVillejeuf testvérvárosainak küldöttei a múlt héten Franciaországban tanácskoztak. A nemzetközi találkozón idén először vett részt Dunaújváros képviselete.
2000-12-14Újabb partnerünk lesz? Pancsova képviselőjével találkozott dPancsova partneri kapcsolatot kezdeményezett városunkkal. A Belgrádi Magyar Nagykövetség külgazdasági attaséjának meghívására a közelmúltban Pancsovában járt polgármesterünk.
2000-12-05Pancsova lehet az új testvérváros: Dunaújvárosiak a jugoszláA Pancsovával való testvérvárosi kapcsolat felvételéről tárgyal ma és holnap Dr. Kálmán András polgármester.
2000-10-30Villejuif: ismét sikeresen szerepeltek az atlétáinkVillejuifban Dunaújvárosból a DAC és a Dunaújvárosi Városi Sportiskola sportolói (heten) vettek részt a hagyományos utcai futóversenyen. Oszlányi Réka (DAC) a junioroknál 10 km-en elsőként ért célba.
2000-09-26Hogy ne fogjunk törököt: Testvérvárosi kapcsolathiány - a léTörökországi testvérvárosunkkal, Inegöllelgyakorlatilag formális a kapcsolatunk. Éberhardt Béla a dunaújvárosi török-magyar egyesület létrehozásán munkálkodik, ami nemcsak kulturális kapcsolatokat jelentene, hanem gazdasági, oktatási, ifjúsági és sportkapcsolatokat.
2000-02-22Születőben egy új testvérvárosi kapcsolat: Rijekai vendégek
1999-11-18Inegöli vendégekInegöl törökországi testvérvárosunk delegációja járt itt.
1999-04-24Újvárosi juniális Dunaújvárosban"Újvárosi juniális elnevezéssel nemzetközi fesztivált rendez testvér- és partnervárosai részvételével Dunaújváros június 4-19. között.
1998-12-22Zöld út és hatmillió forint...Jövőre, az elképzelések szerint jún.4.- 19. között rendezi meg Dújv. a döntően testvérvárosi kapcsolatokon alapuló nemzetközi fesztivált.A tervekről.
1998-09-25Testvérvárosi találkozó(?)Kibővített ülést tartott a Művelődési Műhely.A tavaszi "Hol élünk?" Fesztivál tapasztalatainak összegzése. Terv a jövő évi nemzetközi találkozó a testvérvárosokkal.
1998-06-17"Él" a francia kapcsolat...Küldöttség utazik holnap Villejuifba: a Vasas Táncegyüttes, az őket kísérő Békés Banda, a múzeumot Pongrácz Zsuzsanna képviseli, s a Fészek Tanétterem 3 képviselője.
1998-05-12Bemutatkozó városaink: DunaújvárosA Magyar Hírlap Észak-Dunántúl mellléklete Dújv.bemutatásával.
1997-11-27Svéd vendégekKét önkormányzati vezető érkezett a svéd testvérvárosból, Linköpingből. A dújv-i önkormányzattal és a hozzá tartozó intézményrendszer működésével ismerkednek.
1997-11-10Szmederevó, testvérváros(?)Újabb testvérvárosi kapcsolat lehetősége körvonalazódik a jugoszláviai Szmederevóval.
1997-09-13A svédek mezőgazdasági gépgyártáshoz...Hazaérkezett Svédországból Dújv. önkormányzatának küldöttsége, amely részt vett a SAAB gyárkomplexum jubileumának ünnepségén, egyúttal sokoldalú tárgyalást folytatott Linköpingben.
1997-09-09Testvérvárosi csúcs DunaújvárosbanDújv-i látogatások Inegöl, Linz testvérvárosok-ba. Dújv-ba érkezik Villejuif, Elbasan testvér-városok küldöttsége.
1997-09-06Új albán nagykövet testvérvárosi ügybenDújv-ba látogatott tegnap Albánia magyarországi nagykövete. Téma: testvérvárosi kapcsolat erősítése.
1997-09-05Régi-új francia kapcsolatA tesvérvárosi kapcsolat újjáéesztésére érkezett városunkba Villejuif küldöttsége.
1997-06-02Két uniós partner oldalánA Linzben megtartott Svéd Napok vendége volt Dújv. küldöttsége. Az együttműködési lehetőségekről tárgyaltak: főiskola-egyetem, csereüdültetés, népfőiskola, partnerközveítés a vállalkozóknak.
1996-11-12Francia kapcsolatVillejuif vendége volt Almási Zsolt.
1996-11-05Testvérvárosok, ha összefognakOkt. 29.-nov.1-ig tanulmányút a svédországi Linköpingben, mely a testvérvárosi Linz testvér-városa.
1996-09-16A jövő útja az együttműködésAlmási Zsolttal interjú a testvérvárosi találkozóról.
1996-09-13Testvérek, családias körbenA dújv-i testvérvárosok találkozójára csak a linzi és az inegöli delegáció érkezett meg (az elbasani később jön). A programról.
1996-01-12Pályázat kapcsolatok ápolásáraA testvérvárosi kapcsolattal összefüggő pénzügyi támogatás igénylésére írt ki pályázatot az önkormányzat.
1995-09-21Villejuif-fel újra éled a kapcsolatVillejuif Dújv. korábbi testvérvárosa jelezte, hogy törekszik a kapcsolat felélesztésére. Meghívta ifjúsági találkozójára Dújv. küldöttségét.
1995-07-22Angol zászló a tanácsházán. Együtt írjuk a város történetétA testvérvárosi kapcsolatokról röviden. A Coventryből érkezett első angol delegáció látogatására visszaemlékezés.
1995-04-25Nemzetközi kapcsolatainkA város testvérvárosi kapcsolatairól.
1994-12-05Testvérvárosi kapcsolatainkA közgyűlés döntése alapján fenntartja a város akapcsolatot: Terni, Kommunarszk, Linz, Inegöl,Elbasan. Megszűnik a kapcs.: Coventry, Villeju-iff.
1994-11-21Nagyobb hatáskörrelInterjú Inegöl polgármesterével az együttműködés lehetőségeiről. = Cs.Gy. =AH 94. nov.21.1.p.
1994-11-19Török kapcsolatokA látogatás célja az együtttműködés lehetőségeinek feltérképezése volt.
1994-11-19Török kapcsolatokA látogatás célja az együttműködés lehetőségeinek feltérképezése volt.
1994-11-17Fogadás a városházánInegöl delegációja a városban.
1994-09-02Altomünsterben jártakA venyimiek látogatást tettek a testvérkapcsolatot kialakított Altomünsterben.
1994-07-12Baracsi kapcsolatTestvértelepülési kapcsolatot kezdeményezett az ausztriai Alkoven kisváros.
1994-06-22Vendégek, LinzbőlA Linzi Népfőiskola igazgatója,az Osztrák Népfőiskolai Szövetség. tagja érkezett Dunaújvárosba ma. Interjú a linzi igazgatóval.
1994-06-03Kultúraközvetítés...Beszámoló az " Adonyi Tavaszi Fesztivál"-ról.
1994-04-21Testvérvárosunk: InegölA múlt héten testvérvárosi megállapodást írt alá Dújv. a törökországi Inegöl városával. A városról.
1994-01-22Törököt "fogtunk"?Bussa-Inegöl (Törökország) testvérvárosi kapcsolatot szeretne kialakítani Dunaújvárossal.
1993-06-29Elbasani lehetőségekAz albániai testvérvárosi látogatásról számol be Almási Zsolt polgármester.
1993-04-01Barátaink az albánokTestvérvárosi kapcsolat megalapozására érkezett delegáció városunkba, az albániai Elbasanból.El-utazásuk előtt barátságlevelet irt alá a két vá-ros polgármestere.
1993-03-30Aláírták a barátságleveletAz albániai Elbasan testvérváos küldöttségének programjáról.
1993-03-26Elbasani vendégekSzerdán az albániai Elbasanból érkeztek vendégek a városba a testvérvárosi szerződés aláírására.
1993-03-23Merre van Elbasan?Leendő testvérvárosunkról, Elbasanról.
1992-07-28A művészetek karneváljaUj testvérvárosunk, Linz hívására dunaújvárosiak is részt vettek a linzi napokon.
1992-04-03A linzi kapcsolatLátogatás az ausztriai Linzben. A látogatás céljáról Almási Zsolt számolt be.
1991-10-19Építők egymásköztDiákok Terniből Dunaújvárosba.A mo-i szakmunkásképzést tanulmányozzák, ennek keretében a 340.Szakmunkásképzőt és a 26-os Építőipari Vállalatot, s a Ferrobetont tekintették meg.
1991-10-01Terni segíteneTerni küldöttség látogatása városunkban.Beszámoló.
1991-09-27Toldozgatás helyettKözgyűlés: Nő a piaci helyfogl. ára, döntöttek a segélyezésről,indulhat a 8 osztályos gimn.,az angliai Stockport az új testvérváros.
1991-05-03Testvérkapcsolat.Darmsfeldtől Rácalmásig. A szászországi város és Rácalmás testvérkapcsolat kiépítését kezdte meg.
1991-03-14Közelebb keresnekA testvérvárosi kapcsolatokról: eddig Terni (olasz), Villejuiff (francia), Kommunarszk (SZU). Linz lesz az újabb?
1988-01-26Franciaországi testvérvárosunkból, Villejuifból érkezett szombaton kéttagú delegáció városunkba. ...A látogatók programja.
1987-11-06Testvérmegyénkből érkeztekVorosilovgrádból szakszervezeti küldöttség Jurij Alekszejevics Bakacsov és Ivan Vasziljevics Relszikij vezetésével.
1987-08-14Ismerkedés a várossalTestvérmegyei küldöttség: Jevgenyij Fjodorovics Trudov, a területi pártbizottság osztályvezetője vezetésével Vorosilovgrád megyéből, illetve Kommunarszkból.
1987-04-27Városok - testvérekA testvérvárosi kapcsolat megszületéséről, melyhez a magyarok a hatvanas évek elején csat- lakoztak, elsőként Dújv., Kecskemét stb.
1986-10-17"Otthon éreztük magunkat..." Rengeteg lehetőség.Okt 6. és 11-e között Kommunarszkban járt Dunaújváros küldöttsége dr. Varga Lajos tanácselnökhelyettes, Kakas Antal, a városi pártbizottság munkatársa és Mészáros Mihály Pál, a gázművek igazgatója. Interjú a küldöttekkel. Fénykép a találkozóról.
1986-10-17"Otthon éreztük magunkat...". Rengeteg lehetőség.Okt. 6. és 11-e között Kommunarszkban járt Dunaújváros küldöttsége dr. Varga Lajos tanácselnök-helyettes, Kakas Antal, a városi pártbizottság munkatársa és Mészáros Mihály Pál, a gázművek igazgatója. Interjú a küldöttekkel. Fénykép a találkozóról.
1986-10-14A vasműben. Vendégek Kommunarszkból.A Kommunarszki Kohászati Kombinát küldöttsége. Alekszandr Nyikolajevics Reviakin, a Pártbizottság titkárának vezetésével.
1986-07-25Francia vendégek.Villejuifból öttagú delegáció érkezett szerdán.
1986-07-22Vendégek Olaszországból. Testvérvárosi delegációTerni két tanácstagja: Mario la Tegola és Giuseppe Capotosti. Programjuk. Júl. 21-én érkeztek júl. 26-ig lesznek itt.
1986-07-01Húsz kommunarszki és húsz helyi főiskolás észvételével ismét megkezdődöt a munka a már hagyományos Druzsba - Barátság építőtáborban... (kishír)26-os Állami Ép. Váll. 3-as főépítésvezetőségen dolgoznak.
1986-02-25Távirat KommunarszkbaGadanecz György és Sárosi József, a város két vezetőjének távirata az SZKP XXVII. kongresszusa alkalmával.
1985-09-13Az együttműködés lehetőségei. Kommunarszki vendégekA Kommunarszki Kohászati Kombinát háromtagú vezetőségét látta vendégül a D. V.
1985-07-05A barátaikhoz jöttek. Előbb a munkaKommunarszki diákok munkabrigádja a főiskolán. Fénykép.
1985-05-21Testvérvárosunk küldötte. Barátokhoz jöttünkLarissza Gavris, a Kommunarszki Városi Pártbizottság küldötte. Fénykép.
1985-05-17Velünk köszöntik a városalapítás évfordulóját. Testvérvárosi küldöttségKommunarszki delegáció.
1984-10-16Barátaiknak tekintenek. Testvérvárosunk, VillejuifKapcsolatainkról
1984-09-07Viszontlátás TernibenMádlné Maár Ilona, a városi pártbizottság politikai munkatársa és dr. Virág Rudolf a városi tanács vb titkára ma utaznak az ötnapos útra.
1984-02-10Testvérvárosok négy országban. Tartalmasabb nemzetközi kapcsolatokDunaújváros testvérvárosai: Kommunarszk, Villejuif, Terni
1983-11-18Kedves vendégek FranciaországbólVillejuifból. Piere Yves Cosnier, polgármester és kísérete.
1983-11-15Francia vendégekFrancia testvérvárosunk küldöttsége. Villejuif polgármestere, Pierre Yves Cosnier vezetésével.
1983-10-04Küldöttség testvérvárosunkbaSárosi József és Kocsa László - Kommunarszkba
1983-08-16Ismerősök értik egymást. Interjú George Doussinnel, Villejuif polgármester-helyettesévelA testvérváros kapcsolatokról. Kép: G. D.
1983-08-02Vendég Villejuif-bőlLouis Dolly, aki több évtizeden át a francia testvérvárosunk polgármestere volt, feleségével együtt városunkba látogat. Programjuk
1983-07-22Vendégek Villejuif-bólDaniel Rouillot, a tanácsi testület tagja és felesége stb. Kép a vendégekről.
1982-12-21Távirat testvérvárosunkbaA Szu. 60. megalakulási évfordulója alkalmával Gadanecz György és Sárosi József üdvözlő távirata Kommunarszkba.
1982-10-08"Otthon beszámolok róla"Kommunarszkból Jurij Alekszejevics Hrisztics, Pjotor Kirjakovics Szerov, Arkagyij Szemjonovics Leonovics látogatása. A vendégek nyilatkozata Dunaújvárosi élményeikről.
1982-07-31Bezárt a táborVéget ért a 8. barátság építőtábor, amelyen kommunarszki és dunaújvárosi főiskolások együtt dolgoztak a 26-os ÁÉV különböző munkahelyein, négy héten át.
1982-07-23És nálatok mi újság?Mi foglalkoztatja az embereket 1982 nyarán testvérvárosainkban.
1982-06-29Négy hét munka-két hét pihenésKommunarszkból jött főiskolások együtt dolgoznak a Béke városrészi építkezéseken a dunaújvárosi főiskolásokkal.
1982-05-20Párizsi üdülésEzentúl Villejuif és Dunaújváros évenként csereüdülést bonyolít le fiatal házaspárok között. Idén nyáron először.
1982-04-30Irány Kommunarszk!Május 3-án. A főiskola háromfős delegációja. Program, névsor.
1982-04-25TestvérvárosokA kapcsolatok kialakulása, története országosa, megemlítve Dújv-t is.
1981-11-24Tanulnak egymástólA Testvérvárosok Világszövetségéhez Dújv. 1962-ben csatlakozott. Testvérvárosi kapcsolatainkról.
1981-08-25Delegációnk KommunarszkbanGadanecz György, Bognár Ferenc, Bozsits Béla a küldöttség tagjai.
1981-08-25Giacomo Porazzini nyilatkozata: Gyerekek csereüdülését tervezzükAz olasz testvérvárosunk polgármestere látogatott Dunaújvárosba. Kép: G. P.
1981-07-31Testvérmegyei vendégek városunkbanA megyénkben vendégeskedő vorosilovgrádi delegáció Valentyin Grigorjevics Federenkó vezetésével Dunaújvárosba is ellátogatott.
1981-07-21Egyik nap nyolc, másik nap egyA Barátság építőtáborban dolgozó kommunarszki fiatalokról.
1981-07-01Építőtábor után nyaralásAz idén hetedszer rendezik meg Dújv-ban a Barátság építőtábort, amelyen a Kommunarszki Bányászati és Kohászati Főiskola, valamint a dújv-i főisk. 20-20 hallgatója vesz részt.
1981-06-16Delegáció utazik TernibeOlasz testvérvárosunk meghívására. Sudár Iván, Gadanecz György, Sárosi József.
1980-04-04Testvérmegyei küldöttségekVorosilovgrádi megyei delegáció.
1979-11-06Minden nagyobb...Útijegyzetek testvérmegyénkről, Vorosilovgrád-ról.
1979-10-09Fejér megyei fiatalok a SzovjetúnióbanKijev, Vorosilovgrád. Testvérvárosi kapcsolat.
1979-06-29Barátság építőtáborA Kommunarszki Bányászati és Kohászati Főiskola hallgatói részt vesznek a Béke városrész építkezési munkáiban. Húsz dunaújvárosi főiskolás pedig ma utazott Kommunarszkba, négy heti munkára.
1979-05-25Szeretnénk tovább erősíteni a testvérvárosi kapcsolatokatMájus 22-én látogatott városunkba Gugis Nyikoláj Nyikolájevics. Interjú.
1979-05-22Kommunarszki vendégek városunkbanMa városunkba érkezik Kommunarszk város háromtagú delegációja.
1979-05-11Kommunarszkba utaztakA Műszaki főiskola KISZ fiataljainak delegációja utazott Kommunarszkba az bányászati és kohászati főiskola együttműködésének keretében.
1979-04-28A városok felelősségeA testvérváros-mozgalom vázlatos ismertetése és története. E mozgalom tagja Dújv. is.
1979-02-16Ujságirók utaztak Kommunarszkba.Sasvári György és Kiss Csaba egy hetet töltenek a testvérvárosban.
1978-10-20Nowa-hutai vendégek DunaújvárosbanOktóber 18-án érkezett a nowa-hutai acélkombinát négytagú küldöttsége.
1978-10-20Történészek testvérmegyénkbőlBolgár testvérmegyénkből, Blagoevgrádból tíztagú küldöttség érkezett, K. B. Vadenicsorovval az élen, aki a megyei pártbizottság archívum vezetője.
1978-10-20Hétfőn: Ifjúsági küldöttség utazik KommunárszkbaKmetovics Máriának, a városi úttörőelnökség elnökének vezetésével.
1978-09-05Elutazott olasz testvérvárosunkba Dunaújváros küldöttségeA testvérvárosok kapcsolatát szélesítik. Kóré Sándor, dr. Illyés József, Topánka György. Szeptember 10-ig tartózkodnak Terniben.
1978-08-25Dunaújvárosi vezetők utaznak KommunárszkbaSárosi József vezetésével Sófalvi István és Hegedűs István. A Testvérvárosi kapcsolatok további erősítése céljából.
1978-07-18Vasműs fiatalok FranciaországbanA Villejuif város meghívására Rábavölgyi Miklós vezetésével. Ezzel egy időben villejuifi fiatalok érkeztek Magyarországra.
1978-06-30Barátság építőtáborMa utazik el Kommunarszkba a műszaki főiskola húsz főből álló delegációja, hat hétig a Barátság építőtábor keretében egy kommunarszki telefonközpont építésén dolgoznak. Július 2.-án viszont húsz kommunarszki főiskolás érkezik Dunaújvárosba, négy héten át a Béke II. városrész építkezésén dolgoznak, majd két hetet pihenéssel, országjárással töltenek el.
1978-06-23Két hét az Atlanti-óceánnálFrancia testvérvárosunk, Villejuif küldöttségével kötött megállapodás értelmében tíz dunaújvárosi fiatal Villejuif-be illetve,az Atlanti-óceán partjára utazik. Csereképpen testvérvárosunkból Dunaújvárosba illetve a Balatonhoz utazik a fiatalok küldöttsége.
1978-06-20Együttműködési megállapodás a dunaújvárosi és a kommunarszki fiatalok testvérvárosi kapcsolatainak bővítéséreA KISZ dunaújvárosi bizottsága és a Komszomol kommunarszki bizottság 1978-80-as időszakra nagyüzemi KISZ bizottságok, úttörőelnökségek, valamint oktatási intézmények közötti együttműködésben állapodtak meg. Megvizsgálják a kulturális együttműködés lehetőségét is.
1978-06-16Ma írják alá a két testvérváros KISZ-Komszomol Bizottsága közti együttműködési megállapodástA bizottságok névsora. Városlátogatás. Kommunarszki Komszomol-delegáció városunkban.
1978-05-30Villejuif-i delegáció DunaújvárosbanHáromtagú küldöttség. Gerard Sauer, Emile Pain és Ginette Leroi.
1978-04-29Városok kézfogásaÁprilis utolsó napja a testvérvárosok világnapja 1967 óta. A hatvanas évek elején csatlakoztaka magyar városok a testvérvárosi mozgalomhoz, többek között Dunaújváros.
1978-03-03Erősödő testvérmegyei kapcsolatok31 Fejér megyei vállalat, szövetkezet tart kapcsolatot a Vorosilovgrád területi munkaközösségekkel. Említés a dunaújvárosi kapcsolatokról. Ülést tartott a megyei párt-vb.
1977-11-11Küldöttség KommunarszkbólArkagyij M. Kmihajlenko, a kommunarszki városi pártbizottság osztályvezetőjének vezetésével. Városnézés, üzemlátogatás, fővárosi kirándulás.
1977-11-01Kommunarszkban a főiskolásokHárom tagú küldöttség utazott a Szovjetunióba.
1977-10-25Nálatok találkozunk: A dunaújvárosi és a kommunarszki főiskoDunaújváros egyik testvérvárosának, Kommunarszk főiskolásainak egy csoportja látogatott Dunaújvárosba.
1977-10-14Testvérvárosunk: Kommunarszk (2.)A város és lakóinak ismertetése.
1977-10-14Egy lépéssel megint előbbre jutottunk...Az együttműködés eredménye.
1977-10-11Tesvérvárpsunk: Kommunarszk (1.)A város részletes ismertetése. Történelmi visszatekintés a kapcsolatokról
1977-09-30Városunkkal és az országgal ismerkedett olasz testvérvárosunTerni delegációja, Paccara Alfio, a komm. párt, Fatale Gianpaolo, a szocialista párt, Cerioni Vincenzo, a kereszténydemokrata párt képviselője. Iskola, gyár bölcsőde, munkásotthon, uszoda látogatás. Nyilatkozat.
1977-09-16NDK-beli vendégeink programjaSiegfried Ulrich, az eisenhüttenstadti város-járási pb. elő titkára és Wolfgang Drgen, A Neuer Tag szerkesztőségégnek titkára látogatta meg a Dunai Vasművet, papírgyárat, óragyárat, uszodát, munkásotthont és a könnyűszerkezetes castrumi óvodát.
1977-07-29Emléktáblák a "Kommunarszki házakon"Táborzárás a Barátság '77 építőtáborban.
1977-07-26Emléktábla-avatásCsütörtökön este hat órakor leplezik le azt a két bronz emléktáblát, amelyet a tanács helyezett el a Castrum városrész két épületén, a Martinovics utca 28-30. és 32-34. szám alatt. Ezeket a házakat a kommunarszki és a városi főiskolások együtt alapozták, ennek állítanak most emléket.
1977-07-08Negyedszerre dolgoznak együtt (képaláírás)A kommunarszki és a városi főiskolások a Szórád Márton úti lakóházak alapozásán és a Dózsa II. városrész tizenhat tantermes általános iskolájának építésén dolgoznak együtt. (nem teljes szöveg)
1976-11-30Hazaérkezett Kommunarszkból a főiskolai delegációKISZ és Komszomol kapcsolatok szélesítése. Csere-építőtáborok szervezése. A kommunarszki program.
1976-11-19A barátság forrása. Kommunarszki hétköznapokBeszélgetés a vasmű 10 tagú munkásdelegációjával, akik egy hónapot töltöttek a testvérváros kohászati kombinátjában.
1976-11-16Testvérmegyei küldöttség érkezett KommunarszkbólLeonid Kotikovnak, a Kommunarszki Városi Tanács elnökének vezetésével.
1976-10-22A testvérvárosi kapcsolatok jegyébenA tíztagú kommunarszki munkásküldöttség tiszteletére.
1976-10-12...mint tenyéren a kéreg...Interjú Lugovszkoj Alekszej Ivanovics acélgyártóval, aki a Kommunarszki munkásküldöttség tagjaként dolgozik a vasműben. Vélemény a vasmű néhány technológiai módszeréről
1976-10-01Nem látogatni, dolgozni jöttek... Kommunarszki munkások a Dunai VasműbenTíz kommunarszki munkás egy hónapon keresztül a vasműben fog dolgozni.
1976-08-27Emblémák a trikónBessenyei György beszámolója Kommunarszkból.
1976-07-02Kommunarszki főiskolások városunkbanHagyományos cseretáborozás. Húsz főiskolás, egy vezetőtanár. Dolgoznak a fedett uszodánál és a házak alapozásánál.
1976-06-13Szerződés a kommunárszki főiskolávalEz év májusában szerződést írt alá a dújv-i főiskola és a kommunarszki Kohászati és Bányászati Főiskola képviselője, mely szerint az építőtáborozáson túl, KISZ és Komszomol aktivisták cseréjére is sor kerül, továbbá kölcsönösen részt vesznek a tudományos diákköri konferenciákon.
1976-05-28Dunaújvárosi küldöttség utazik KommunarszkbaSárosi József, Sófalvi István, Szabó Ferenc utazott el, hogy megismerkedjenek a testvérváros újabb eredményeivel.
1976-05-07Villejuifi vendégekFrancia testvérvárosunk, Villejuif polgármesterhelyettese, Antoaine Cisneros, a kommunista párt kerületi titkára Jean-Paul Imbourg, és a városi színház igazgatója, Raymond Gerbal.
1975-07-11Kommunarszki főiskolások is építik a dunaújvárosi fedett uszodát...társadalmi munkában
1975-06-27Testvérvárosi együttműködésHúsz főiskolás diák indul a Szovjetunióbeli testvérvárosunkba, Kommunarszkba.
1975-06-10Köszöntjük kommunarszki vendégeinketHétfőn Dunaújvárosba érkezett szovjet testvérvárosunk, Kommunarszk háromtagú delegációja. A vendégek városunk alapítása 25. évfordulójának ünnepségeire érkeztek a városba.
1975-02-07Vendégek KommunarszkbólRövid beszámoló a látogatásról.
1974-11-19Kommunarszki fiatalok alapozták (képaláírás)Testvérvárosunk, a szovjetunióbeli Kommunarszk műszaki főiskolájának hallgatói készítették a képen látható Castrum-i lakóház alapjait. (nem teljes szöveg)
1974-10-11A dunaújvárosiakban igaz barátokra találtunk. Egy óra Terni olasz testvérvárosunk küldötteivelA múlt héten egy háromtagú küldöttség érkezett Dunaújvárosba
1974-09-03Maradandó emlékFőiskolásaink jártak Kommunarszkban, Dunaújváros egyik testvérvárosában.
1974-08-13Dunaújvárosi ifjúmunkások utaznak VillejuiffbaA delegációról.
1974-07-26Főiskolásaink KommunarszkbanA dunaújvárosi diákok Kommunarszkban- csak úgy mint kommunarszki kollégáik Dunaújvárosban - az építő munkában vesznek részt.
1974-07-09Kommunarszk bemutatkozik. Tatjána, Iván és a többiek...A kommunarszki főiskolások mesélnek városuk történetéről, saját terveikről.
1974-07-05Kommunarszki főiskolások dolgoznak DunaújvárosbanTestvérvárosunkból, Kommunarszkból húsz főiskolás érkezett a dunaújvárosi főiskolások vendégeiként.
1974-06-28Dunaújvárosi és kommunarszki főiskolások tapasztalatcseréjeHathetes építőtábor jellegű gyakorlatra utazik a Műszaki Főiskola 18 diákja és két tanára a Szovjetúnióba, ahol a Kommunarszki kohászati kombinátban dolgoznak, majd kéthetes üdülésen vesznek részt.
1974-06-21Első alkalommal városunkban: Villejuif ifjúságának küldöttséA francia testvérváros küldöttségét Gaton Marcellino, a l'Humanité munkatársa vezeti.
1973-11-02Testvérvárosok, 1973."Sikerül egyre jobban megismerni egymás életét." Beszélgetés Tapolczai Jenővel, Dunaújváros és testvérvárosa, Constanca kapcsolatáról.
1973-04-20Tovább szélesednek Dunaújváros és Kommunarszk testvérvárosi kapcsolatai.Tíz éves a testvérvárosi kapcsolat. Tervek a jövővel kapcsolatban.
1973-04-13Kommunarszki delegáció érkezett városunkbanDunaújváros szovjet testvérvárosa.
1972-10-24Villejuifi delegáció DunaújvárosbanFelvetődött egy ifjúsági csereüdültetés lehetősége.
1972-07-08Esti krónikaVillejuif és Dunaújváros kapcsolatáról.
1972-07-07Esti krónikaA Testvérvárosok c. sorozatban Villejuif és Dunaújváros kapcsolatáról.
1972-07-06Esti krónikaA Testvérvárosok sorozatban Dunaújvárosról és Villejiufról, francia testvérvárosáról.
1972-07-05Esti krónikaVillejuifról, Dunaújváros francia testvérvárosáról. A cikkben tévesen Vehegent, Weheget említenek.
1972-07-04Esti krónikaA Testvérvárosok sorozatban Dunaújvárosról és francia testvérvárosáról, Villejuifról.
1972-05-03Visszaérkeztek Terniből városunk vezetőiHétfőn. Egy hetet töltött a 3 tagú küldöttség az olasz testvérvárosban.
1972-05-01SchwesterstadteÖtven ország hétszáz testvérvárosa között Dunaújváros.
1972-04-25Az olaszországi Ternibe utazott Dunaújváros háromtagú küldöttségeMegújítják az 1964-ben kötött testvérvárosi szerződést.
1971-10-22Odera-parti üdvözletA Frankfurt megyei újságban négy oldalas cikk jelent meg városunkról.
1971-07-09CoventryAz angol Coventry- vasas városról.30 középiskolája van, műszaki egyeteme. A lakosság több mint fele a vasiparból él.
1971-06-25KommunarszkA város bemutatása. A testvérvárosi kapcsolatok vázlatos története.
1971-04-23Testvérvárosok napjaÁprilis utolsó vasárnapja a Testvérvárosok Napja.
1971-03-05Testvérvárosaink: TerniA híres acéliparú, olasz Terni festői környezetben fekszik.
1971-01-29Testvérvárosaink, VillejuifVillejuif: Párizs szomszédságában lévő 51 ezres ipari város. 42%-os munkásfoglalkozás, pezsgő társadalmi, politikai élet.
1970-12-31A "La voie mouvelle" Dunaújvárosról (kishír)Villejuif-nek, francia testvérvárosunknak lapja fényképes tudósításban emlékezik meg Dunaújvárosról. (nem teljes szöveg)
1970-10-23Villejuif küldöttei DunaújvárosbanFogadás a vendégek tiszteletére.
1970-07-07Dr. Tapolczay Jenő vezetésével küldöttség utazott a testvér.Testvérvárosok világkongresszusa. 1323 városból várnak vendéget.
1970-04-10Testvérvárosunk-TerniAz olasz kisváros rövid bemutatása.
1970-02-27Városaink barátságaKommunarszk városi pártbizottság első titkárának cikke a két város barátságának kialakulásáról.
1970-01-06Párizs pereménTestvérvárosunk Villejuif színházi életéről.
1969-11-11Testvérvárosunk Kommunarszk III.A város élete, sportja, hagyományszeretete, hősiessége.
1969-11-07Testvérvárosunk Kommunarszk II.A kommunarszki emberek, munkahelyek.
1969-11-04Testvérvárosunk, KommunarszkTakács Imre cikksorozata.
1969-10-21Hazaérkezett Kommunarszkból a dunaújvárosiak küldöttségeTakács Imre, dr. Maróti János és Závodi Imre. Beszámoló.
1969-10-17Hírünk a világban (kishír)A villejuifi küldöttség három folytatásból álló képes riportsorozatban számol be magyarországi útjáról a La voie nouvelle című lap hasábjain.
1969-10-05Dunaújvárosi küldöttségek az NDK jubileumi ünnepségeinAz egyik küldöttség Borovszki Ambrus vezetésésvel a testvérváros Eisenhüttenstadtban, a második csoport Szabó Mihály vezetésével a 26-os ÁÉV német testvérüzemébe (hoyerswerdai lakásépítő kombinát), a harmadik csoport Frenkfurtba látogatott.
1969-09-16Tout cédé á notre unionBeszélgetés Villejuif küldötteivel.
1969-09-12Franciaországi testvérvárosunk küldöttei DunaújvárosbanKilenc évvel ezelőtt kötött Dunaújváros testvérvárosi szerződést Villejuiffal, ahonnan most négy tagú küldöttség érkezett.
1969-06-17Luganszki barátok közöttHazaérkezett a Kommunarszkban járt küldöttség.
1969-04-25Cités UniesÁprilis 27-e, a Testvérvárosok Világszövetségének Napja.
1969-04-09Kommunarszk testvérvárosunkHarminc tagú küldöttség fogadása. Kép a vendégekről.
1968-08-02Eisenhüttenstadt üdvözli DunaújvárostHideghengerművet építettek a testvérvárosban.
1968-04-26A tesvérvárosok világnapjaÁprilis utolsó vasárnapja a testvérvárosok világnapja. A Testvérvárosok Világszövetségének ajánlásai.
1967-11-12Kommunarszki barátainknál vendégségbenNovember 7-én Kommunarszkban, felejthetetetlen élmény.
1967-10-04Meglátogattuk a kommunárszki házgyáratA Dunaújvárosi épületelemgyár főkönyvelőjének beszámolója a testvérváros épületelemgyárában tett látogatásról.
1967-09-22Kommunarszkiak köszöntéseKommunarszki küldöttség városunkban.
1967-09-20Dijoni küldöttség jön PécsreTestvérvárosok kongresszusa Párizsban. Tapolczai Jenő felszólalása a kongresszuson.
1967-07-28Testvérek közöttHazaérkezett Villejuif-ből.
1967-06-30Kedden nyílik a Testvérvárosok Világszövetségének nemzetközi ifjúsági táboraNógrádverőce. 1967. júl. 4. Dunaújváros, Szeged, Pécs, Győr, Kecskemét.
1967-06-27Küldöttség utazott Kommunarszkba, szovjet testvérvárosunkbaA küldöttség vezetője: Tapolczay Jenő.
1967-04-20Dunaújvárosból jelentjükA Dunaújvárosi Városi Tanács az idén három nemzetközi, köztük egy világeseményre készül. Április 23. : harmadik DIN. Ennek keretében megrendezik a testvérvárosok gyermekrajz kiállítását. Júliusban a testvérvárosok Világszövetségének megbízásából a világszövetség 3 tagja, Dunaújváros, Szeged és Kecskemét között szervezik meg a Nemzetközi Ifjúsági campinget, amelyre Verőcén július 3-13. között kerül sor. Július 1-3. között itt tartják az idei országos horgászbajnokságot. A Nemzetközi Horgász Szövetség aug. 21-27 között Dújv-ban rendezi meg 14. kongresszusát és a 14. horgász világbajnokságot. Aug. 22-én nylik meg a kiállítási teremben a Hal a képzőművészetben c. kiállítás.
1967-01-31Olasz emberek 2.Látogatás Terniben.
1967-01-27Olasz emberek 1.Testvérvárosi látogatás Terniben.
1966-10-18Dunaújvárosi küldöttség utazott Ternibe1964 májusában létesült a testvérvárosi kapcsolat.
1966-08-28Kommunarszkból... (kishír)Kommunarszkból, Dunaújváros szovjet testvérvárosából tegnap 35 tagú küldöttség érkezett.
1966-07-01Városaink testvéri kapcsolata a magyar-szovjet barátságot szimbolizáljaInterjú a városunkban tartózkodó kommunarszki testvérvárosi küldöttség vezetőjével.
1966-06-25Szovjet testvérváros küldöttsége DunaújvárosbanKommunarszk öttagú küldöttsége érkezett nyolcnapos látogatásra a városba.
1966-06-24Kedves vendégeinkKommunarszki testvérvárosi küldöttség.
1966-05-06A francia Villejuif város négytagú küldöttsége... (kishír)A testvérvárosi küldöttség egy hetet töltött hazánkban a dunaújvárosi tanács vendégeként.
1966-05-06"Mi, franciák, mindig figyelemmel kísérjük a szocialista országok fejlődését, de személyes tapasztalataink minden várakozást felülmúltak"Elutazott városunkból a vellejuif-i delegáció. Tapasztalataikról.
1966-04-29Csütörtök este városunkba érkezik Villejuif testvérváros küldöttségeA négytagú delegációt Villejuif főpolgármestere vezeti.
1966-04-15"Önök nagyszerű új várost építenek"Befejezte látogatását Coventry delegációja.
1966-04-13Coventry főpolgármestere városunkbanWilliam Parfitt látogatásáról.
1966-04-08Angliai testvérvárosunk, Coventry főpolgármesterének látogatMr. William Parfitt, Coventry főpolgármestere feleségével szerdán Dunaújvárosba érkezett.
1965-11-18Dunaújvárosi rózsatövek testvérvárosoknak200-200 rózsatő Coventrybe és Villejuifba.
1965-07-20Szovjet és angol vendégek DunaújvárosbanN. N. Taraszov, Szovjetunió könnyűipari tervbizottságának elnöke, Mrs. W. Lakin a coventry-i városi tanács tagja, mint az angol csoport vezetője.
1965-07-20Elutazott a magyar küldöttség a Testvérvárosok Világszövetségének KonferenciájáraA Testvérvárosok Világszövetségének Konferenciájának helye: Leningrád. A küldöttek között: Tapolczai Jenő.
1965-07-20Villejuifi fiatalok városunkban27 fiatal ipari munkás látogatása.
1965-07-13Coventry angol testvérvárosunk turistái városunkban21 tagú turista csoport városunkban.
1965-05-14Lapozgatás a dunaújvárosi emlékkönyvbenTestvérvárosi küldöttség városunkban.
1965-05-11Visszaérkezett a Coventryben járt dunaújvárosi küldöttségBeszámoló a látogatásról.
1965-04-06Testvérvárosok fotószalonjaKiállítás.
1964-10-23"A testvérvárosi kapcsolat tovább erősíti barátságunkat"Néhány nap óta városunkban tartózkodik a kommunarszki testvérváros 5 tagú küldöttsége. Beszélgetés Alekszej Pasztusenkoval, a küldöttség vezetőjével.
1964-10-09Azért dolgozunk, hogy a béke a világon fennmaradjonA Testvérvárosok Világszövetségének vezetői városunkban.
1964-05-15"Elmélyült városaink, népeink barátsága"Hazautazásuk előtt a két város barátságukról szóló deklarációt írt alá a két város vezetője.
1964-05-08"Soha nem szűnünk meg a barátságot táplálni"Az olasz testvérváros küldöttsége látogatásáról.
1964-04-24Testvéreink9 testvérvárosunk van. Coventry, Dimitrovgrád, Kommunarszk, Eisenhüttenstadt városokról kép.
1963-11-01Aláírták Kommunarszk és Dunaújváros testvérvárosi szerződését1963.10.30-tól testvérvárosunk Kommunarszk
1963-11-01Az ápák üveget fújtak, az unokák acélt olvasztanakFrüstenbergtől -Eisenhüttenstadtig. Beszámoló testvérvárosunkról.
1963-10-30Szovjet küldöttség érkezett...Klemjonov Iván Filipovics a Kommunárszki Párt- bizottság titkárának vezetésével testvérvárosi küldöttség látogatott Dújv-ba.
1963-10-25Kommunarszk testvérvárosunk küldöttsége Dunaújvárosban.A küldöttség vezetője: Alekszej Ivanovics Lugovszkij az Ukrán Kommunista Párt Központi Bizottságának tagja. Képen a fogadás.
1963-10-23Öttagú kommunarszki küldöttség érkezett DunaújvárosbaDunaújváros szovjet testvérvárosából, Kommunarszkból szerdán délután öttagú párt- és tanácsi küldöttség érkezett tapasztalatcsere-látogatásra Dunaújvárosba.
1963-09-03Soron lévő feladatAz 1963. évi várospolitikai terv maradéktalan teljesítése.
1963-08-30Ünnepélyesen aláírták Coventry és Dunaújváros testvérvárosi egyezményétÜnnepélyes testvérvárosi szerződés.
1963-08-30Aláírták Dunaújvárosban Coventry testvérvárosi nyilatkozatátÚj testvérvárosa van Dunaújvárosnak
1963-08-27Hétfőn városunkkal ismerkedtek Coventry város küldöttségének tagjaiA 315 ezer lakosú város testvérvárosa lesz Dunaújváros.
1963-07-14Dunaújvárosi küldöttség utazott KonstanzábaKapcsolatfelvétel. A dunaújvárosi küldöttséget Tapolczai Jenő, a városi tanács vb elnöke veeti.
1963-07-05Dunaújvárosba látogatott Eisenhüttenstadt tanácselnök-helyet
1963-04-30Városi Tanács távirata a testvérvárosok világnapja alkalmaból.Köszöntjük a testvérvárosokat.
1963-03-21Tapolczai Jenő nyilatkozata a Testvérvárosok VilágszövetségéAz ülésről.
1963-03-02Tapolczai Jenő... a TestvérvárosokOlaszországi élmények. Tapolczai Jenő nyilatkozata a Testvérvárosok Világszövetségének üléséről.
1963-02-19Terni - Dunaújváros nyolcadik testvérvérosaAz olasz Terni is belépett a testvérvárosok sorába.
1962-10-02A Testvérvárosok világszövetsége elősegíti a népek közötti béke és barátság ügyétTestvérvárosok Világszövetsége
1962-09-04Dunaújváros belépett a testvérvárosok világszövetségébeA kapcsolatok és a tapasztalatcsere látogatások fontosak a város fejlődése érdekében.
1962-04-20Új testvérvárosunk Alcsevszk.A szovjet-ukrajnai Alcsevszk az új testvérvárosunk.
1960-04-15Bolgár vendégeink elutaztak, a villejuifi vendégek ma búcsúznak a várostólTestvérvárosi látogatások
1960-04-12Fűzzük még szorosabbra kapcsolatainkatVillejuif francia testvérvárosunk polgármesterének nyilatkozata
1960-03-29Franciaországi jegyzetekVillejuifi látogatás
1959-12-30Szoros kapcsolat Sztálinváros és Dimitrovgrád közöttSztálinvárosból nemrég tanácsi küldöttség járt Bulgáriában, s hosszabb időt töltött Dimitrovgrádban. A két város vezetői megállapodtak abban, hogy kulturális és sportvonalon is elmélyítik a két város közötti kapcsolatot s megszervezik az úttörők cserelátogatását. A sztálinvárosiak látogatását a testvérváros képviselői ápr. 4-én viszonozzák.
1959-07-16Német úttörők egy negyvenszemélyes óvodát ajándékoztak a sztStalinstadt úttörői papír- vas- és egyéb hulladékgyűjtő versenyt rendeztek s az így összegyűjtött pénzből testvérvárosuk Sztálinváros számára 40 személyes óvoda teljes felszerelését vásárolták meg és küldték el.
1958-06-17Egy francia város testvérvárossá fogadta SztálinvárostVillejuif polgármesterének levele.
Látogatás InegölbenInegölbe látogatott kapcsolatbővítés céljából Dújv. delegációja a múlt héten.
Kommunarszk, Dunaújváros testvérvárosaKommunarszk vázlatos története. A testvérvárosi kapcsolatok kialakulása, története napjainkig. Melléklet: képeslap Kommunarszkról.
Fejér megyérőlA legfontosabb információk a Fejér Megyei Önkormányzatról.
Jönnek a franciákMáig élő városunk testvérkapcsolata a franci Villejuiffel. Tánciskolájuk szoros kapcsolatot alakított ki a Gárdonyi iskolával. A francia tánccsoport jövő hétfőn érkezik és szombatig maradnak.
Francia kapcsolatHétfőn érkezett a francia Villejuifből a testvérvárosi iskolás csapat városunkba, a Gárdonyi iskolába.
DunaújvárosIsmertető Dunaújvárosról (2002): földrajz, történelem, demográfia, oktatás, művelődés, sport, rendezvények, gazdasági élet, infrastruktúra, fejlesztési tervek és külkapcsolatok.
Adony - Adam: A sváb dominancia ma is érvényesülBihari Zoltán: Mi, svábok című könyvének Adonyról szóló fejezete.