Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

359 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-03-01Közös munka a bűnmegelőzésértA dunaújvárosi kapitányság bűnmegelőzési szakemberei is részt vettek azon a tanácskozáson, amelyet a prevenciós tevékenység hatékonyságának növelése érdekében szerveztek a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.
2024-02-23Induló vállalkozásokat segítenek információkkal, tanácsokkalTájékoztató előadáson vehetnek részt induló vállalkozások képviselői 2024. február 27-én a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. Tájékoztató
2023-11-10Pénziránytű: hasznos volt a szakmai fórumA Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium oktatói is részt vettek azon a bázisiskolai szakmai fórumon, amelyet a Pénziránytű Alapítvány országos programja keretében szerveztek a Pénzmúzeumban.
2023-01-24Játékvezetők vizsgája. Kézilabda-játékvezetők adtak számot a felkészültségükrőlA Magyar Kézilabda Szövetség Rácalmáson és Dunaújvárosban tartotta hétvégén a nyugati országrész NB II-es, NB I/B-s és NB I-es játékvezetőinek továbbképzését és minősítő vizsgáját. Az esemény házigazdája és szervezője a Fe­jér Megyei Kézilabda Szövetség volt.
2022-10-07Erasmus+ – jeles projektzárások a RudasbanAz Erasmus és az Erasmus plusz kezdeményezések minden évben kiváló lehetőséget biztosítanak a középiskolásoknak és egyetemistáknak, hogy külföldön is kipróbálhassák magukat a szakmájukban. A projekt a Rudas középiskolában is igen népszerű volt.
2022-08-26Úton az autószerelő szakma csúcsáraAutószerelők számára szervezett 2022-ben támogatott mesterképzést és vizsgáztatást a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara.
2022-08-00A szakképzés megújult rendszere. Dunaferres szakemberek a készségtanácsokbanÚj fogalomként került be a köztudatba az ágazati készségtanácsok működése. A magyar gazdaság teljes egészét felölelő 19 szakmai szervezet egyikének, a Bányászati és Kohászati Ágazati Készségtanácsnak munkáját elnökként az ISD Dunaferr oktatásszervező szakértője, Kácser Zoltán irányítja.
2022-07-11Nem csupán munka, hanem élethivatás. Nemcsak munka, hanem hivatás egy életre szólóanA Dunaújvárosi Rendőrkapitányság meghirdette 2022 szeptemberében induló 10 hónapos járőrképzését. Portré Sümegi Ádám őrmesterről és Anda Dóra főhadnagyról.
2022-06-11A gazdasági-pénzügyi nevelést támogatjákA Pénziránytű Alapítvány a Mastercarddal együttműködésben a múlt tanévben útjára indította országos Bázisiskola Programját, amelynek keretében az ország hat régiójában ingyenes, pénzügyi tudatosságot fejlesztő foglalkozások várják az általános és középiskolás diákcsoportokat és az őket felkészítő pedagógusokat.
2022-04-09Az óvoda egy igazi csodahely. Véget ért a szakmai hét a helyi óvodábanÁprilis 8-án, pénteken véget ért a Tavaszi pedagógiai szakmai napok elnevezésű rendezvénysorozat, amelyben mint bázis­intézmény a Dunaújvárosi Óvoda is vezető szerepet vállalt. Három városi tag­óvodában aktuális nevelési témákról hallhattak kiváló előadásokat a résztvevők.
2022-04-07Alapot ad az óvodaAz Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja idén is megrendezi a tavaszi pedagógiai szakmai napok rendezvénysorozatot, amelyben a Dunaújvárosi Óvoda mint bázis­intézmény is szerepet vállal. A héten három tagóvodában mutatják meg „Jó gyakorlataikat”, és két év után személyesen is találkozhatnak egymással az óvodapedagógusok.
2022-03-04Start-up irodát avatott az Innopark - az első beköltözőket köszöntötték az ünnepségenÜnnepélyes keretek között avatták fel Dunaújvárosban az Innopark Nonprofit Kft. új büszkeségét 2022. február 28-án. Kezdő vállalkozásokat segítő inkubációs bázisként működik a Magyar úti start-up iroda.
2022-03-04Három nap alatt harminc óraHáromnapos mentálhigiéniás tréning kezdődött március 3-án délelőtt a Dunaújvárosi Óvodában. A képzés összesen harmincórás lesz, és tizennégy óvodapedagógus vesz részt rajta, minden dunaújvárosi tagóvoda képviselteti magát.
2022-01-25Atomerőmű-specifikus képzés a helyi egyetemenA Dunaújvárosi Egyetemen a képzést elvégző szakemberek magas szintű tudás birtokában pályázhatnak az atomerőműi üzemeltetés területén betölthető pozíciókra.
2021-12-11A DKSE edzői is előadást tartottakAz Európai Torna Szövetség (EG) finnországi és a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) németországi edzői ülések anyagaiból elméleti és gyakorlati tréninget rendeztek. Az előadók között volt Badics Réka és Trenka János is.
2021-11-15Akadémián bővítették ismereteiket a polgárőrökPolgárőr-akadémián vett részt a perkátaiak vezetőségi tagja is.
2021-11-10Konferencia, tánc és vastapsos siker"A pedagógiai szakszolgálatok hete alkalmából a Fe­jér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tag­intézménye 2021. november 8. és november 11. között magas színvonalú szakmai előadásokkal, műhelybeszélgetésekkel, bemutató foglalkozásokkal, szülői fórummal, játszóházzal és kiállítással várja az érdeklődőket."
2021-10-29Az új szakképzési rendszer nyújtotta lehetőségeket még mindenkinek tanulnia kellInterjú Vörös-Gubicza Zsanettel, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési igazgatójával a dunaújvárosi mesterképzéssel kapcsolatos tervekről.
2021-09-22A kisiskolások matematikatanításárólSzeptember 20-án a Móricz Zsigmond Általános Iskolában Oravecz Márta tartott továbbképzést az új kerettanterv szerinti matematikatanítás módszertanáról.
2021-08-19Edzőtovábbképzés telt ház előttA Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia utánpótlás és felnőtt csapatainak edzői, illetve játékosainak gyakorlati bemutatóival tartották meg a "C" és "D" licenszes edzők továbbképzését a dunaújvárosi egyetem sportcsarnokában.
2021-08-18Kétszáznál is több edző voltA Dunaújvárosi Egyetemen rendezte meg a 2021/2022-es évre érvényes edzői jogosultságok megújítására alkalmas továbbképzését a Magyar Kézilabda Szövetség és a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség a C és D licences szakemberek számára, augusztus 14-én. Az esemény főszervező Pók Ferenc volt.
2021-07-15Hárman háromfelé indulnak el tanulniA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Bánki Donát Technikumban már nagy hagyománya van az Erasmus+ pályázatokon való részvételnek. Idén hárman utaznak az iskola tanárai közül, de már készülnek egy új, együttműködésen alapuló, a diákokkal közös pályázatra is.
2021-07-13Erasmus-kurzusokon. Nyári kurzusokra utaznakA hónap végén Barcelonába repül a Lorántffy-iskola két pedagógusa, a nyári szakmai kurzusuk az Erasmus+ pályázata által valósul meg.
2021-05-28A Pannonban kitágul a világ a felnőttek számára isSchmehlné Hauszchen Éva felnőttoktatási igazgatóhelyettes tájékoztatója a Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Általános Iskola képzéseiről
2020-07-10Céljuk a felkészültségElőadás sorozatot szervezett képviselői számára a "Rajta, Újváros!" Egyesület frakciója azzal a céllal, hogy a képviselők pontos képet kapjanak az önkormányzati fenntartású vállalatok, így egyebek mellett a DVG. Zrt., illetve a Városháza működéséről.
2020-04-00Tanműhelyfejlesztés: végéhez közeledik az első ütem. Eszközbeszerzések és infrastruktúra-fejlesztés580 millió forintos kormányzati támogatással, 200 millió forintos vállalati önrésszel valósul meg egy, az Ipar 4.0 kihívásainak való megfelelést is célzó fejlesztési program az ISD Dunaferr Tanműhelyében. Nyilatkozik Popovics László projektvezető.
2020-03-11Fontos a türelem, a toleranciaA Nemzeti Művelődési Intézet felkérésére tartott előadást Horváth Dóra, a „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület elnöke 2020. március 5-én 10 órától a perkátai Győry-kastély dísztermében. A prezentációt a Közművelődési és közönségkapcsolati OKJ-s képzés résztvevőinek szervezték meg a művelődési intézet munkatársai.
2020-02-29Vízből mentést gyakoroltakA dunaújvárosi hivatásos tűzoltók a jégről, vízből mentést gyakorolták a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett minősített továbbképzésen
2020-02-28A segítőknek is szükségük lehet segítségreA Szent Pantaleon Kórház és Rendelőintézet Tudományos Bizottsága 2020. február 26-án, szerdán délután a kórház auditóriumában tudományos ülést tartott Hogyan maradjunk egyensúlyban napjainkban? címmel.
2020-01-24Six Sigma képzés a vállalatcsoportnálAz ISD Dunaferr Zrt. tizenhat kollégája LEAN-alapú Six Sigma projektmenedzsment képzési programban vesz részt
2020-01-00Tanműhelyfejlesztés az ISD Duanferrnél. Az ipar 4.0 kihívásainak is szeretnének megfelelniA Közeljövőben megújul az ISD Dunaferr rt. tanműhelye. Nyilatkozik Popovics László, a vállalat képzési osztályvezetője.
2019-12-00Six Sigma-képzés a vállalatnál. Valós problémákra keresnek fenntartható megoldásokatA Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) gépjárműipari beszállítói szektort érintő humánerőforrás-fejlesztési programjában jelentős lehetőséget nyert el az ISD Dunaferr Zrt.: tizenhat munkavállaló "green belt", azaz zöld öves szintű ismereteket szerezhet a LEAN-alapú Six Sigma projektmenedzsment certifikált képzési programban.
2019-10-30Civil szervezetek vezetői az iskolapadbanNagy Anita és Tóthné Vass Anita önkormányzati képviselők voltak a háziasszonyok október 28-án délután, amikor a kulcsi civil szervezeteket hívták megbeszélésre.
2019-10-24Továbbképzik magukatA Dunaújvárosi Óvodában az őszi pedagógiai napok keretében továbbképzési lehetőséget biztosítottak október 22-én, kedden a helyi és a megyében dolgozó óvodapedagógusoknak a bázisintézmény keretében.
2019-10-17Játszva segítik a beszédértést, felkészítik őket az iskoláraA Dunaújvárosi Óvoda szervezésében zajló őszi pedagógiai napok keretén belül október 16-án az Aranyalma tag­óvodában gyűlt össze vagy harminc óvodapedagógus a megyéből. Egy könyv is debütált.
2019-08-02SzakmérnökökAtomerőművi üzemeltetési szakmérnök szakirányú továbbképzést indít szeptemberben a Dunaújvárosi Egyetem. A két féléves képzést a Paks II Akadémia rendszerén keresztül valósítják meg.
2019-07-11A tanárok nyáron képzik magukat. Nyáron a pedagógusok tanulnak, Európa-szerteEbben az évben hatan pályáztak a Lorántffy iskolából az Erasmus+ pályázatra, és mind a hatan nyertek is. Úgyhogy utaznak a lóris pedagógusok szerte Európába tapasztalatot szerezni.
2019-07-00Junior Energiagazda díjátadó. Pozitív élmények és értékes kapcsolatokAngeli Tamás (Lemezalakítómű) és Szalai Dániel (RMS és HR Igazgatóság) Junior Energiagazdák beszámolója az általuk elnyert díj átadójáról, amelyre 2019. június 24-26. között került sor Berlinben.
2019-06-27Közmunkásból munkavállalóHosszú János a DMJV Roma Nemzetiségi Önkormányzata DHHF Nonprofit Kft. elnöke. Talán kevesen tudják, mennyire szerteágazó a tevékenységük, és hogy mennyire sikeresek.
2019-06-26Fogvatartottak tettek sikeres szakvizsgákatSzabadságvesztés büntetésüket töltő fogvatartottak számára szervezett képzéseket a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet ebben az évben.
2019-06-19Adatvédelmi szabályokA mezőfalvi polgármesteri hivatal és az önkormányzati intézmények dolgozói részére június 17-én félnapos képzés keretében az adatvédelem legfontosabb elemeiről valamint az ezzel kapcsolatos felelősségvállalásról hallhattak előadást az érdeklődők.
2019-06-19Önvédelmi képzés voltEgy új kezdeményezés a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézetben, amely sikerrel járt. Az intézet műveleti csoportjának vezetője, önkéntes alapon, önvédelmi és rendvédelmi közelharcoktatást tartott, és a jó fogadtatás alapján folyamatosan fog tartani a jelentkezők részére.
2019-06-00Az oktatókat is képzikKét csoportban összesen negyvennégyen végzik el 2019 nyara előtt a gyakorlati oktatói képzést, és vizsgáznak le a tanultakból a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. A képzés célja, hogy a duális szakképzési rendszer keretében a gyakorlati képzést folytató szervezeteknél a tanulókkal oktatókként foglalkozó szakemberek egységes követelményrendszer alapján legyenek felkészítve a tanulóképzéssel kapcsolatos oktatói, gyakorlatvezetői tevékenység minőségi, magas színvonalú, a mai kor követelményeinek és kihívásainak megfelelő ellátására.
2019-04-00Hatékonyabb kommunikáció és konflikuskezelés. Újabb területeken működik a géjárműipari projektA szorosan vett szakmai területek mellett egyre összetettebb, egyre szerteágazóbb a Gépjárműipari Projekt tevékenysége. Az elmúlt hetekben kommunikációs és konfliktuskezelési tréninget tartottak. Nyilatkozik dr. Bucsi László alprojektvezető és Molnár Éva, az Apave Magyarország Kft. trénere.
2019-04-00Karnagyi továbbképzés a Fontana-nálAz NMI Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatósága a megyénkben működő kórusok karnagyai részére továbbképzést szervezett. A karnagyok 2019. április 12-én a Fontana Női Kórust látogatták meg
2019-03-28Akadémiai képzésen vett résztAz Országos Polgárőr Szövetség március 4. és 8. között szervezte meg a 15. Polgárőr Akadémia továbbképzést, amelyen polgárőr-egyesületek vezetői vettek részt az ország minden területéről. A Fejér Megyei Polgárőr Szövetséget, valamint a Perkátai Polgárőrséget László Norbert, az egyesület titkára képviselte az akadémián.
2019-03-00Az oktatók is vizsgázhatnakA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara a szakképzési törvényben meghatározott feladatként 2019-ben gyakorlati oktatói képzést és vizsgáztatást szervez - meghatározott keretszámmal - támogatott formában. Az első csoport márciusban, a második májusban indul.
2019-03-00Junior energiagazdák a DUNAFERR szolgálatában. Innováció és megtakarítás2018 szeptemberében indult el és 2019. január végén ünnepélyes keretek között zárult a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) és a Német-Magyar Tudásközpont által Magyarországon első ízben szervezett Junior Energiagazda-képzés. A zárórendezvényen tíz hazai vállalat harminc munkatársa, köztük az ISD Dunaferr Zrt. két - Angeli Tamás, Szalai Dániel -, míg az ISD Kokszoló Kft. három fiatal szakembere kapta kézhez a sikeres vizsgát igazoló tanusítványokat.
2018-12-00Fókuszban a folyamattámogatás. A pácolói termelés hatékonyságnövelése a célLEAN-oktatáson vettek részt az ISD Dunaferr alsó szintű vezetői 2018 novemberében. Nyilatkozik Tál István tanácsadó, Zombori Zalán üzemviteli és karbantartásvezető és dr. Bucsi László, a Hideghengermű gazdasági vezetője.
2018-12-00Befejeződött a szakszervezeti továbbképzésTesztírással, vizsgával fejeződött be 2018. december 4-én a Liga Szakszervezetek középfokú képzése. A Dunaferr Ifjúsági Szervezettől Oláh István elnök, Gombos György alelnök, Horváth Beáta gazdasági ügyintéző és Flóris József tagszervezeti titkár vett részt a Budapesten tartott tanfolyamon. A képzésről nyilatkozik Flóris József.
2018-11-03Erasmus: szakmai képzések MallorcánA Rudas iskola két tanára – Gloczné Behon Marianna szakmai igazgatóhelyettesnek és Matussné Füleki Hella angol nyelvtanárnak – október elején négy napot Mallorcán tölthetett az Erasmus+ pályázat keretén belül egy szakmai továbbképzésen.
2018-11-00Hasznosuló tudás - oktatás minden szinten. Szak- és felnőttképzés a DunaferrnélIsmertető az ISD Dunaferr szak- és felnőttképzéseiről. Nyilatkozik Popovics László képzési osztályvezető; Horváth Roland főmunkatárs; Györök Márta gazdasági főmunkatárs, Füri Györgyné oktatásszervező és Kácser Zoltán oktatásszervező.
2018-11-00Folytatódott a LEAN-oktatás az ISD Dunaferrben (képaláírás)A hatékonyabban működő szervezet elérésének útján tett újabb lépést a vállalat: az elmúlt héten folytatódott a Gépjárműipari Projekt humánerőforrás-fejlesztési struktúrájához illeszkedő LEAN-oktatás. Ezúttal mintegy negyven alsóbb szintű vezető vett részt az interaktív képzésen. (nem teljes szöveg)
2018-11-00Korszerű ismereteket kínál a Liga képzéseBeszámoló a Liga Szakszervezetek középfokú képzéséről, amely 2018. november 5-én kezdődött. A Dunaferr Ifjúsági Szervezetet Oláh István elnök, Gombos György alelnök, Horváth Beáta gazdasági ügyintéző és Flóris József tagszervezeti titkár képviselte a tanfolyamon.
2018-11-00Ígéretes a legújabb pályázat isA Dunaferr Ifjúsági Szervezet pályázott a "Munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek" című GINOP-5.3.5-18 pályázaton. Az elképzelések szerint az Ifinél képzések, előadások megtartására költik a pályázati forrásból származó pénzeszközöket.
2018-10-17Továbbképzés a Petőfi iskolábanA Petőfi Sándor Általános Iskolában pedagógiai továbbképzést rendeztek október 16-án, kedden délután. Mennyire száraz ez a mondat... Mennyire nem fejezi ki az élményt, amivel járt!
2018-10-12Mesterek avatója. Ők már a legmagasabb szinten művelik szakmájukat2018. október 9-én a dunaújvárosi Városháza "C" szárnyának rendezvénytermében ünnepélyes keretek között 28 mesternek adták át az oklevelet
2018-10-12A villanyszerelés mestere lett a sípmester. Viszokai László nem akasztotta szögre a játékvezetői egyenruhát semInterjú Viszokai László nemzetközi futballbíróval, aki a villanyszerelés mestere oklevelet vette át 2018. októberében.
2018-09-07Folyamatos felújítások. Megújuló épületek, módszerek és eszközökÖtszázötven millió forintot nyert a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum, melyet, többek között, a Lorántffy és a Rudas kollégiumának felújítására fordítanak
2018-08-28Várja őket Baden-Württemberg. Itt hagy minket kicsitA Nemzetpolitikai Államtitkárság szervezésében augusztus 21–24. között Stermeczki András lelkész és felesége részt vettek az idei Kőrösi Csoma Sándor Programban (KCSP) és Petőfi Sándor Programban (PSP) részt vevők felkészítő kurzusán. A KCSP program ösztöndíjának köszönhetően a házaspár szeptembertől 9 hónapot a baden-württembergi magyar közösség gondozásában tölt el.
2018-08-00Negyedik mesterképzés: Közel a finishezA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara 2018 év elején negyedik alkalommal kezdte meg a szervezését a támogatott mesterképzésnek, négy szakmában júliusban már le is tették a mestervizsgát a résztvevők, az autószerelőkre szeptemberben vár ez a megmérettetés.
2018-07-19Külföldre utaznak tanulniNyugat- Európába utazik a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma négy pedagógusa a nyáron, hogy továbbképezhessék magukat, majd a tapasztalataikat átadják itthon maradt kollégáiknak.
2018-06-00Szakképzés - felsőoktatás - utánpótlásA cikk alapján áttekintést kaphatunk azokról a tevékenységekről, amelyek nagymértékben meghatározzák a szakember-utánpótlás iskolarendszerű képzésből történő biztosításának lehetőségét a munkahelyeken.
2018-06-00Tisztségviselők továbbképzése Velencén. A kapcsolatépítés is fókuszba került2018. május 31-én és június 1-jén került sor a LIGA Szakszervezetek regionális tanfolyamára Velencén. A Dunaferr Ifjúsági Szervezet részéről Kéri Mihály, Kósa Erika, Márton Roland és Tőke Andor vett részt a továbbképzésen.
2018-05-00Az utóbbi idők legjobban sikerült felkészítőjeBeszámoló a Dunaferr Ifjúsági Szervezet tisztségviselő felkészítő képzéséről, amelyet 2018. május 11. és 13. között rendeztek meg Szarvason. Nyilatkozik Oláh István elnök; Kállai István (Meleghengermű tagszervezet); Szabóné Suska Gabriella (ISD Kokszoló Kft. tagszervezet) és Kéri Mihály (Szállítómű tagszervezet).
2018-04-27Hogyan segíthetnek? Fontos a család, az iskola és a tanárMásodik alkalommal rendezték meg a Fejér Megyei Intézményvezetői Tehetségkonferenciát. Az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja, a Fejér Megyei Tehetségsegítő Tanács és a Klebelsberg Központ Dunaújvárosi Tankerületi Központja által szervezett előadássorozatot tartottak a tehetséges diákok segítéséről.
2018-04-20Aranyalma Tagóvoda. Tizenkét intézményben ötvenhat csoportAmióta a Dunaújvárosi Óvoda elnyerte a Bázis Intézmény címet, egyre több szakmai napra kerül sort a tagintézményekben is. Kedden a gyógypedagógusok mutatkoztak be a városi és a más településekről ideérkező kollégáknak az Aranyalma Tagóvodában.
2018-04-19Hercegnők, királyi pár, vadász és a többiek. Grimm-mesével készültek az óvodásokKomplex bemutató foglalkozással várta a Napsugár tagóvoda az érdeklődő pedagóguskollégákat április 18-án, szerdán.
2018-04-18A gyerekekért vannak. Az elfogadás a gyógyulás feltételeA tavaszi pedagógiai szakmai napok keretén belül a Dunaújvárosi Óvoda egy teljes délelőttöt szentelt a Gyógy­pedagógiai Munkaközösség munkájának. A három témakört felölelő rendezvénynek az Aranyalma tag­óvoda adott otthont.
2018-04-00A hatékonyabban működő vállalati szervezet lépésről-lépésre megvalósítható. Gyakorlatorientált LEAN-oktatás középvezetőknekMárcius második felében két csoportban mintegy negyven dunaferres középvezető vett részt a közelmúltban elindított Gépjárműipari Projekt humánerőforrás-fejlesztési struktúrájához illeszkedő LEAN-oktatáson. Nyilatkozik Polányi Tamás szakértő, Beruházási és Karbantartási Igazgatóság; Hajnal Attila termelésirányítási igazgatóhelyettes és Éberhardt Zoltán minőségügyi főosztályvezető.
2018-03-17Óvónők képezték, fejlesztették tudásukatA Baracson két napon át a környék településeinek húsz óvodapedagógusa bővítette szakmai ismereteit. Az intézményben folyó nevelői munkáról és a továbbképzési gyakorlatról Fazekas Kitti óvodavezető adott lapunknak tájékoztatást.
2018-03-10Példát mutattunkSzerte a megyéből, de még a megyén túlról is érkeztek vendégek március 9-én, pénteken a Margaréta óvodában tartott továbbképzésre. A két témakörben, Mozgásfejlesztés a népi játékok és a tánc segítségével, illetve Képességfejlesztés saját készítésű fejlesztő játékokkal meghirdetett szakmai továbbképzésen ötven szakember regisztrált a helyszínen.
2018-03-07Pedagógiai szakszolgálatok hete. Másodjára rendezték meg Dunaújvárosban a szakszolgálatok hetétA hagyomány folytatódik, immár második alkalommal rendezték meg városunkban a pedagógiai szakszolgálatok hetét.
2018-03-07A különleges bánásmódot igénylő gyermekekről volt szóA különleges bánásmódot igénylő gyermekek témakörben szervezett regionális konferencia köszöntőjét a házigazda Kissné Korsós Ágnes, a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézményének igazgatója mondta, visszaemlékezve a kezdetekre és az elért fejlődésre.
2018-02-28Képzést tartottak a karitász segítőinekA Katolikus Karitász segítőinek tartottak képzést Perkátán 2018. február 17-én és 24-én a Kínai–Magyar Kulturális Turisztikai Központ konferencia termében.
2017-10-28Karitászképzés voltEgy európai uniós pályázat keretein belül tartottak hasznosnak bizonyuló képzést a segítő alapítvány önkénteseinek Perkátán. Több településen is megrendezik majd a programot.
2017-10-17Nevelés a digitális században. Nevelés a digitális évszázadbanAz Őszi Pedagógia Szakmai Napok keretében tapasztalatokat, eszmét cserélhettek október 16-án a regisztrált általános és középiskolai pedagógusok a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskolában.
2017-10-00Intergrált Irányítási Rendszer oktatás (képaláírás)Az ISD Dunaferr Zrt. vezető beosztású munkavállalói Integrált Irányítási Rendszer oktatáson vettek részt 2017. szeptember 25-26-án. Elhangzottak előadások többek között az új ISO 9001, ISO 14001 szabványváltozásokkal, a munkavédelemmel, a sugárvédelemmel, a környezetvédelemmel, a tűzvédelemmel, a katasztrófavédelemmel és a cégen belül betartandó rendészeti szabályokkal kapcsolatban is. (teljes szöveg)
2017-08-25Tanulni, tanulni..."Aki abbahagyja a tanulást, az öreg, legyen 20 éves vagy 80 éves" - A Hamburger Hungária ügyvezető igazgatója, Bencs Attila szerint Henry Ford mondása soha nem volt még annyira aktuális, mint ma.
2017-06-28Óvodai megállapodás (kishír)Mint bázisintézmény, a Dunaújvárosi Óvoda hozzá kíván járulni az óvoda helyi jó gyakorlatának bemutatásával, valamint képzési helyszín biztosításával a pedagógus-továbbképzésekhez. ehhez háromoldalú együttműködési megállapodás szükséges az Oktatási Hivatal, a Dunaújvárosi Óvoda és Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata mint fenntartó részéről. A közgyűlés támogatta a helyi óvoda kérelmét. (teljes szöveg)
2017-06-09Újszerűen oldották meg a képzésüketKikötői szakemberek képzését oldják meg újszerű, vegyes formában a Dunaújvárosi Egyetem vállalkozásánál.
2017-04-22Úton vannak az óvónőkAngliába látogattak a perkátai óvodapedagógusok. Céljuk a tapasztalatcsere és a megfigyelés volt.
2017-04-21Közgyűlés2017. április 21.
2017-03-29Interaktív tanóra (képaláírás)Az interaktivitás lehetőségei magyar órákon, nem csak interaktív táblákon címmel tartott bemutató órát március 28-án, kedden a Móricz Zsigmond Általános Iskolában Dérné V. Erika, a szalkszentmártoni általános iskola tanítója. Az előadás után a pedagógusok módszertani továbbképzésen vehettek részt. (teljes szöveg)
2017-03-28Sikeres napokon vannak túlVéget ért az egyhetes Tavaszi Pedagógiai Napok a Dunaújvárosi Óvoda szervezésében. Értékelünk.
2017-02-16A mentők segítettekElsősegélynyújtási továbbképzésen vett részt február 14-én, kedden a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állománya.
2017-01-20Jól vizsgáztak a kézilabda bírókKétszáz kézilabda játékvezető adott számot fizikai és elméleti felkészültségéről múlt hét végén a Dunaújvárosi Egyetemen.
2017-01-18Gladiátorok közöttA kétnapos kézilabda-játékvezetői továbbképzésen és vizsgán, amelyet a Fejér megyei Kézilabda Szövetség rendezett, a fő szervező pedig Németh Miklós főtitkár volt, január 14-15-én száz-száz játékvezető vett részt. Dr. Soós Kálmán (kép), a Magyar Kézilabda Szövetség játékvezetői albizottságának elnöke határozott fejlődést tapasztal a játékvezetésben.
2017-01-16Kézilabda-előélet szükségesJanuár 14-15-én rangos sportszakmai eseménynek aott otthont Dunaújváros: a Magyar Kézilabda Szövetség itt tartotta az ország NB I-es és NB II-es nyugat-magyarországi játékvezetőinek továbbképzését.
2016-12-19A tanulószerződésekrőlSzakmai fórumot és workshopot tartott a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara a tanári kar számára a Kereskedelmi és Vendéglátó iskolában a közelmúltban.
2016-11-10Lelküket gazdagíthatjákA zenei nevelés állt a dunaföldvári őszi pedagógiai napok programjainak középpontjában.
2016-11-03Mozgásról és zenéről. Szakmai képzésA Székesfehérvári Oktatási Központ szervezésében és a Dunaújvárosi Óvodával együttműködve október utolsó hetében négy napon át szakmai képzésekre várták a helyi és a megyei óvodapedagógusokat Dunaújvárosban.
2016-10-28Továbbképzés, tudásbővítésSzámos értékes és fontos információval, tudásanyaggal gazdagodhattak a pedagógusok október 27-én a Dunaújvárosi Széchenyi Gimnázium szakmai napján.
2016-10-27Szakmai napok (képaláírás)Pedagógiai szakmai napokat tartanak ezen a héten a Dunaújvárosi Óvodában. Eddig három óvodai egységben a mozgásfejlesztés és a zenei nevelés témakörében tartottak bemutató foglalkozásokat. Képünkön a Dunaújvárosi Óvoda Duna-parti Tagóvodájában a Kovács-módszert (lufis torna) mutatják be a gyerekekkel közösen az óvodapedagógusok. (teljes szöveg)
2016-10-25Pedagógiai napok (képaláírás)Október 24-től 28-ig rendezik meg a hagyományos őszi óvodapedagógiai napokat. Október 24-én a Százszorszép egységben tartottak bemutatót az óvoda gyermekeivel közösen. (teljes szöveg)
2016-10-00Érettségi után - merre tovább?Majorné Angyal Erzsébet, a Dunaújvárosi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője ismerteti az Ifjúsági Garancia Rendszer nevű programot, amelynek célja, hogy növelje a fiatalok esélyeit a munkaerőpiacon.
2016-03-00Képzéssel a versenyképesség növeléséért. Sikeres pályázati projektet zárt az ISD DunaferrBeszélgetés Popovics Lászlóval, az ISD Dunaferr megbízott képzési és fejlesztési főosztályvezetőjével a "Munkahelyi képzésekkel a versenyképesebb ISD Dunaferr Zrt. megvalósításáért" című pályázatról, melynek keretén belül 171 dunaferres munkavállaló szerzett képesítést.
2016-03-00A Rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsőde híreiA rácalmási óvodások rajzoltak a Víz világnapja alkalmából és korcsolyaoktatáson vettek részt. Ezen kívül az óvodában tartottak egy kistérségi továbbképzést, és február 26-án elbúcsúztattak két nyugdíjba vonult kollégát: Schillinger Ferencné Marika óvónénit és Gál Zoltánné Terike dajkát.
2016-01-20Óvodapedagógusok képzését tartottákÖt település óvodapedagógusai vettek részt a a múlt héten, Perkátán megtartott előadáson. A találkozó szakmai képzésnek felelt meg.
2015-11-20Nagy önbizalomPedagógusoknak tartottak a szakmai napot a minősítési eljárásról. A programnak a Móricz iskola adott otthont szerdán.
2015-10-27Öt megye tűzoltóit tájékoztattákAz önkormányzat dísztermében továbbképzést tartottak Fejér, Bács-Kiskun, Pest, Somogy és Tolna megyéből a katasztrófavédelmi igazgatóságok megyei, kirendeltségek tűzoltósági főfelügyelői és a tűzoltóparancsnokok részére.
2015-10-00Komplex ismereteket nyújtó vezetői oktatásVezetői képzésen vettek részt az ISD Dunaferr Zrt. munkatársai. Az oktatás kiterjedt az integrált irányítási rendszerrel, valamint a környezetvédelmi, tűzvédelmi, katasztrófavédelmi, rendészeti és az energiairányítási szakterületekhez kapcsolódó ismeretekre.
2015-09-11Ingyenes előadások, izgalmas témákkalNyitott egyetem. A társadalmi szerepvállalás jegyében, az életen át tartó tanulás jegyében a Dunaújvárosi Főiskola szeptemberben mindenki által látogatható, féléves kurzussal jelentkezik.
2015-08-06Határon innen, határon túlHat perkátai óvodapedagógus egy év alatt négy országban fejlesztheti nyelvi kompetenciáit és bővítheti szakmai ismereteit. Határon innen, határon túl a Szivárvány Óvodával.
2015-07-17Közelebb EurópáhozJó példával járnak tanítványaik előtt az élethosszig tartó tanulásban a Széchenyi István Gimnázium tanárai. Az intézmény öt pedagógusa angol, francia és német nyelvterületen szerzett tapasztalatokkal hazatérve folytatta munkáját.
2015-07-02Aktulaitások a Vasas nyári egyetménA Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség vezetői és tagjai közül tizenheten vesznek részt a Vasas Nyári Egyetemén.
2015-06-00Aki hivatásból került a börtönbeBeszélgetés Brodmann Ákossal, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet főhadnagyával.
2015-06-00Zárkából a szabadságBeszélgetés a börtönbeli életről Jakab Norberttel, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjával.
2015-05-00Csak az első fejezet zárult le2015 májusában került sor Balatonszemesen a Dunaferr Ifjúsági Szervezet tréningsorozatának lezáró, kétnapos foglalkozására. Beszteri Péter, az ISD Kokszoló Kft. tagszervezet vezetőségi tagjának véleménye a foglalkozásokról.
2015-05-00Felsőbb osztályba léphetnekBeszélgetés a Dunaferr Ifjúsági Szervezet vezetésének tartott tréningsorozat szakmai irányítójával, Nickl Gabriellával.
2015-04-23Hogy ne égjünk ki idő előttTovábbképzést tartottak a pedagógusoknak az előszállási Patakparti Óvodában.
2015-03-27Óvónők tanultak egymástól10 éves hagyományt követve egyhetes szakmai továbbképzést szervezett a Dunaújvárosi Óvoda a Napsugár óvodában.
2015-03-00Finisben a fejlesztő tréning résztvevőiA végéhez közeledik a Dunaferr ifjúsági Szervezet tisztségviselőinek továbbképzése, Flóris József, a Nagyolvasztó tagszervezet vezetőségi tagjának véleménye a csoportfoglalkozásokról.
2015-03-00Ifi delegáció a LIGA veszprémi képzésénHétfős, a Dunaferr Ifjúsági Szervezet által küldött delegáció vett részt a LIGA szakszervezetek két napos veszprémi képzésén. Békés Attila, az Energetikai Tagszervezet titkárának beszámolója.
2015-03-00Mesterképzés a kamaránálA Dunaferr munkavállalói közül hárman kiváló minősítésű vizsgával zárták a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara által indított mesterképzések elméleti modulját. Mátyás Zoltán, Gévai Vilmos és Szabó László nyilatkozata.
2015-02-13Lóra kapnak a polgárőrökMásfél napos képzést tartottak városunkban a megyei lovas polgárőröknek.
2015-02-13Mérhető a diák teljesítményeIsmét tapasztalatcserére gyűltek össze a pedagógusok. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Dunaújvárosi Tankerülete és a Dunaújvárosi Főiskola együttműködésének részeként újfajta diagnosztikai mérésről tartottak továbbképzést.
2015-02-09Lóhátról vigyáz a rendreAz Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozata a dunaújvárosi Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskolában, február 7-én és 8-án rendes évi továbbképzést rendezett.
2015-02-00Tovább a megújulás útjánFolytatódik a Dunaferr ifjúsági Szervezet tisztségviselőinek továbbképzése, 2014 novemberében és decemberében műhelymunkákat rendeztek 5 csoportban, 39 aktív tag részvételével.
2015-01-17Többféle vizsga a tűzoltóknakHivatásos, létesítményi és önkéntes tűzoltók is vizsgát tettek.
2014-12-12Mesterjelöltek lettekA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara részt vesz egy mesterképzés-mestervizsga alprojektben.
2014-12-00Fókuszban a vezetői hatékonyságLezajlott a kompetenciafejlesztő kiscsoportos tréningsorozat első fordulója, amelyen az Ifi tisztségviselői vettek részt.
2014-10-10Tanárok a padban"Pedagógusképzés, pedagógus-továbbképzés megújítása a Közép-dunántúli régióban". A város és a városkörnyék 450 pedagógusa vett részt a Dunaújvárosi Főiskolán október 9-én rendezett szakmai konferencián.
2014-10-00Összetartás-2014Csapatot épített a vezetőség. A Dunaferr Ifjúsági Szervezet tisztségviselői kétnapos összetartáson vettek részt.
2014-10-00Kell a folytatásInterjú Kácser Zoltánnal, az Irányítás tagszervezet titkárával.
2014-10-00Feltámadt aktivitásBeszélgetés Harcosné Szentpéteri Andreával a balatonszemesi tréningről.
2014-10-00Frissüljön a küldetéstudatInterjú Nickl Gabriellával, a balatonszemesi csapatépítő foglalkozás trénerével.
2014-09-25Miért lépj be tagként?Szakszervezeti továbbképzést rendeztek szeptember 23-ánaz ISD Dunaferr Zrt.-ben.
2014-09-17Versenyképes munkaerőA Hankook Tire Magyarország Kft. nagy hangsúlyt fektet a munkahelyi képzésekre. A nyáron zárult le az a képzéssorozat a rácalmási üzem fizikai és szellemi dolgozói számára, amely 2012. decemberében indult. Adatok, beszámoló a képzésről.
2014-09-10Versenybírók képzése és vizsgájaA Dunaújvárosi Főiskola adott otthont annak az oktatással egybekötött vizsgának, amelyen közel hatvan kézilabda versenybíró vett részt az országból.
2014-09-00Acélalapítvány képzés az OFA támogatásávalFelkészülés az újrakezdésre. Folyamatosan sokoldalú segítséget kap a Dunaferr "Foglalkoztatásért" Acélalapítvány százegy támogatottja.
2014-09-00Munkavédelmi képviselők felkészítéseAmit a kockázatkezelésről tudni kell. Az ISD Dunaferr Zrt. felkészítő képzést szervezett a munkavédelmi képviselőinek.
2014-08-29Száznegyvennyolc szakember továbbképzéseLezárult a "Modellprogram a szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására Dunaújvárosban" című projekt.
2014-07-08Finnországi képzésenA Nemzetközi Jégkorong Szövetség által szervezett továbbképzésre, a finnországi Vierumäkibe utazott a hétvégén a Dab.Docler A licenszes edzője, Palkó Dorottya.
2014-02-20Fontos a naprakészségDunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség továbbképzést tartott a területükön lévő hivatásos és létesítményi tűzoltóságok szolgálatparancsnokainak.
2014-01-08Képzéseket indít és beruházást kezd a rácalmási gumigyárA Hankook gumiabroncsgyár új képzési programokat indít dolgozói számára. Az új beruházásukkal 950 új munkahelyet teremt a cég 2015-re.
2013-12-19Felfrissítő tapasztalatacsereÓvodapedagógusi továbbképzést rendeztek az előszállási Patak parti Óvodában.
2013-12-14A lótartást tanultákAz ország különböző részéről közel hatvan lovas polgárőrnek, köztük a dunaújvárosi Pannon Polgárőrség három tagjának tartottak szakmai képzést múlt héten.
2013-12-06Pályázatírást tanultakA Fejér Megyei Europe Direct szervezésében és a Civil Centrum Alapítvány közreműködésével pályázatírási tréninget rendeztek Dunaújvárosban.
2013-11-20"Nem megdöbbenteni akartak"Dunapentele neve is olvasható a jeruzsálemi Jad Vasem Holokauszt Mártírok és Hősök Emlékezete kutatóintézetben, ahol a Széchenyi István Gimnázium két pedagógusa járt. Beszélgetés dr. Gentischerné Dani Zitával és Kácserné Tallósi Évával.
2013-06-28Duális, nem triviálisBeszélgetés Fülöp Ilonával, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara munkatársával, aki a szakképzési feladatokkal foglalkozik, és a közelmúltban az elnökség tagjává választották.
2013-05-25Kidönthetik a fákat...Harmincöt tűzoltó vizsgázott sikeresen a motorfűrész-kezelő és fakitermelő szakképzés zárásaként. A képzésen elsajátított ismereteket a jövőben viharkárok elhárításánál is hatékonyan tudják majd hasznosítani.
2012-09-28Nem mese ez, gyerekek...Ösztöndíjjal Canterburyben. Interjú Szabados Erika pedagógussal, a Széchenyi Gimnázium tanárával, aki egy pályázat kapcsán (Az egész életen át tar tanulás) jutott el az angliai kurzusra.
2012-07-25Nőies lesz a női torna - ez a tervJoó Gabriella, a Dunaferr SE tornászedzője tanítványával, Kovács Zsófiával tíz napot töltött Olaszországban továbbképzésen. Beszámoló a tapasztalatokról.
2012-01-01A Dunaújvárosi Főiskola szakjai képzési szintenkéntÉrettségivel rendelkezők számára, Diplomával rendelkezők számára. (2012)
2011-11-25Aktuális ismeretekkel gazdagodtak a résztvevőkJól sikerült a mérnöktovábbképző.
2011-10-21Állatvédelmi program a Dunaferr iskolábanAz iskola az Állatvédőrség Cerberos Munkacsoportjának közös állatvédő továbbképzéséről.
2011-10-20Az unió főáramábanNyolc országgal közösen egy továbbképzési tananyag (CNC-berendezések karbantartóinak) elkészítésében vesz részt a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola.
2011-10-19Nemzetközi CNC-terv!Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola tanárai nyolc uniós ország szakembereivel együtt pályáztak és dolgozták ki a CNC-megmunkálóközpontok karbantartó technikusainak továbbképzési programját.
2011-05-20Befutható pályák a DunaferrnélAz acélgyártásról angolul. Kelemen Tibor, a folyamatos acélöntőmű üzemvezetője.
2011-05-13Előrelépés a kohómérnökképzés terénEgyüttműködésben indítanak színvonalas mérnöktovábbképzést tíz év után.
2010-06-17Elképesztő, mennyit fogyaszt egy épület!Építési szakemberek számára szervezett továbbképzés sorozat. Beszámoló a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában (DKIK) dr. Szakács György okleveles építőmérnök, energetikai előadásáról.
2010-05-12Nem az első prioritás a bérfejlesztésSzokásos tavaszi képzését a Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség két turnusban tartotta meg kihelyezett programként Tengelicen.
2010-04-28Tagszervezés felsőfokonA dunaferres vasasok idén április 19-20-án tartották kétnapos tréningjüket.
2009-12-09Tíz országból érkeztek bírókNegyedik alkalommal tartottak nemzetközi játékvezetőképző tanfolyamot a Dunaújvárosi Főiskolán.
2009-04-22Polgárőrök a polgárokértA közbiztonsági hónap keretében április 18-án szakmai továbbképzést tartottak a kistérségi polgárőrvezetőknek a dunaújvárosi tűzoltóságon. A tűzoltósággal, a rendvédelemmel és a katasztrófavédelemmel kapcsolatban tartottak szakmai előadásokat.
2009-02-21Gumiipari képzés a DF-enA Hankook-Dunaújvárosi Főiskola összefogás eredményeként gumiipari technológiai szakmérnök képzés indul a főiskolán. Tíz hallgató kezdi meg tanulmányait (február 21-én) a Dunaújvárosi Főiskolán.
2009-02-05Tűzoltónak tanulnakA helyi tűzoltóparancsnokságon önkéntes és létesítményi tűzoltókat képeznek ki folyamatosan. Beszélgetés Orosz Csaba századossal.
2009-02-03Tűzoltók helyismereti képzése a vasműbenISD Dunaferr Zrt. Létesítményi Tűzoltósága.
2009-01-21Észhelyzet a Szent PantaleonbanA dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Tudományos Bizottsága havonta tart szimpóziumot.
2008-10-06Egymásra igazán figyelveA Lelki Egészség Világnapja alkalmából az erőszakmentes kommunikációról tartottak továbbképzést, tréninget az Aprók Háza Óvodában.
2008-05-03A Duna másik feléről is jöttekPolgárőr-továbbképzés volt Dunaújvárosban. Beszámoló.
2008-02-18Mindent megtettek a felzárkóztatásértTöbb ezer fiatallal találkoztak 2001 óta a Dunamenti Regionális Népfőiskola munkatársai, mióta a különösen hátrányos helyzetű, alulképzett, szakmai végzettséggel nem rendelkező munkanélküliek felzárkóztatását, szakképzésének és tranzitfoglalkoztatásának elősegítését felvállalták. A szolgáltatási, foglalkoztatási programból kikerültek legalább hatvan százalékának sikerült elhelyezkedni, ahol legalább hat hónapon keresztül nyomon követik a népfőiskola munkatársai a fiatalok életét és segítik őket, hogy megkapaszkodhassanak a munka világában.
2007-11-24Pólóval erősít a főiskolaAz Európai Úszó Liga (LEN) Dunaújvárosba helyezte oktatási központját. Az edzőképzést 2009-től, 2010-től pedig a vízilabda játékosképzést is szeretnének elindítani.
2007-11-23A LEN ideköltözikA Dunaújvárosi Főiskola és az Európai Úszó Liga (LEN) együttműködése alapján, Dunaújváros lesz a székhely a LEN oktatói központjának, a nemzetközi bíróképzésnek.
2007-10-26Képzéssel készültek fel a továbbiakraBeszélgetés Mucsi Zoltánnal (Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke) és Csapó Tamással (Dunaferr Ifjúsági Szervezet).
2007-02-07A számolási zavarrólA Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Egysége továbbképzést - a diszkalkuliáról - szervezett a város óvodapedagógusainak.
2006-12-13Mitől sikeresek?A sikeres női vállalkozásokért Fejér megyében program résztvevői megtartották első rendezvényüket (Női Kapcsolat Klub). Beszámoló a gyűlésről.
2006-05-19Szakmák és mesterségekÁtalakulnak a szakmák, összevonások, egyszerűsítések a vasas szakmában is.
2006-05-12Európai szinvonalú hegesztőbázisA Dunaferr áldot a tanműhely fejlesztésére.
2006-04-14Négymillió forintot nyertekA helyi óvodahálózat a HEFOP egyik pályázatán négymillió forintot nyert. A pályázat az óvodapedagógusok szakmai fejlődését szolgálja.
2006-02-24Továbbképeznék a kohászokatTanműhely hiányában marad a nyári gyakorlat. A Miskoci Egyetemmel hagyományosan jó a kapcsolata a DAM-nak.
2006-01-13Csapat szerveződikProjektvezetőket képez a Donbass Rt.
2006-01-13Átalakul, egyszerűsödik az OKJDunaferres szakértőket is bevontak a munkába.
2005-11-11A Dunaferr és a szakmai utánpótlásInterju Poszpischil László személyzeti vezérigazgató-helyettessel.
2005-10-14Felvonult a szakma élvonalaHegesztési világkiállítás Essenben
2005-10-07Az érdekvédelem időszerű kérdéseiA szakszervezetek szeretnék megtartani befolyásukat, és összetartó lehetőségüket.
2005-01-07Acélhengerészek az iskolapadbanA sikeres vizsga uniós szakképzést ad.
2004-10-22Tanulás, munka mellettAki nem képzi magát, lemarad. Egy diploma ma már nem elég.
2004-05-21Tízéves a hegesztőbázisA hegesztőbázis, ahol szakmunkásokat képeznek.
2004-03-19Az egyénnek ad esélyt a gyári továbbképzésPéldaértékű szakképzési hozzájárulás felhasználása a Dunaferrnél
2004-02-09A pályakezdőket kiemelt figyelem kísériJó ideje mintegy 2500-3000 munkanélküli személyt tartanak nyilván évente a Fejér Megyei Munkaügyi Központ Dunaújvárosi Kirendeltségén. Ez az adat viszonyítva más hasonló nagyságú városokhoz átlagosnak mondható.
2004-01-23Sokféle érdeket kell egyeztetniBeszélgetés Soós Adrianna kormánybiztossal, a kistérségi képzések megvalósításáról.
2003-08-29Vállalkozónak nem csak születni kellTanácskozás arról, hogy milyen képzések induljanak a városban, figyelembe véve a Dunaferr és a városi munkaerőpiac igényeit. A vállalkozások támogatása, képzése, felkészités a vállalkozói jövőre.A tanácskozás részvevői, a Dunaferr a Kereskedelmi és Iparkamara, a munkaügyi kirendeltség, a Personal Human Bt elnöke, Gere János.
2003-04-10Meghatározó szakmai bázisMegjelent a Humán Intézet új Képzési tájékoztatója. Az intézet tevékenységéről.
2003-04-04Százszorszép szakmaA Megyei Pedagógiai Intézet szervezésében továbbképzési hónap zajlik a megyében. A dunaújvárosi Százszorszép óvodában négy alkalommal rendeznek szakmai napot.
2002-12-20Befejeződött az utánpótlás-programA felső vezetők utánpótlására kidolgozott program első végzősei.
2002-11-26Gyermekeink helyzete maA fejér Megyei Pedagógiai Intézet által szervezett Öszi szakmai Napok újabb előadására került sor tegnap az Aranyalma Ovodában. Téme: mennyire változott meg a gyermekek helyzete a mai világban.
2002-09-06Népszerű a személy- és vagyonőr isA munkaügyi kirendeltség továbbképzései egyre népszerűbbek.
2002-05-16A szakemberképzés kérdéseiA hazai szakemberek továbbképzési lehetőségei.
2002-04-04Vendégek a vállalatnálKépzési kérdések A Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság kihelyezett ülésén.
2002-02-28Kérdések és válaszok a felnöttoktatásrólKiss Endre a főiskola igazgatója a felnöttoktatásról.
2002-02-14Igéretes pályázatA Humán Intézet vezetése arra törekszik, hogy magas szinvonalú oktatási és képzési terveit elméleti kutatással egészítse ki.
2002-02-07Startolt a mezőny.Csúcsvezető-képzés.
2002-02-05Ovodai nevelés játékkal-mesévelA múlt héten az óvodapedagógia egyik jeles személyisége, Zilahi Józsefné tartott az óvónők számára továbbképzést a városban.
2001-12-14Szakmai nap volt a RostibanA Fejér Megyei Pedagógiai Intézet által szervezett őszi pedagógiai napok kapcsán a Rosti gimnázium a közelmúltban szaktanácsadói napot tartott, amelyen a pedagógusok az iskolarendszerű felnőttoktatás problémáit vitatták meg.
2001-11-16Továbbképzett óvónőkA megye területére kiterjedő őszi szakmai napokat szervezett óvodapedagógusoknak a fejér Megyei Pedagógiai Szolgáltató Intézet. Az egyik helyszín ezúttal a Szivárvány óvoda volt.
2001-08-09Uj ismereteket szerezhessenek a munkavállalókA Humán Intézet vezetője: Móróné Zupkó Timea
2001-06-06Kitűnően zárult az idei szakoktatási év a Dunai vasműbenÖtvenkilenv tanfolyam indult a vasmű kebelén belül. Legnépesebb csoport a vasutasoké volt.
2001-03-01Termelés, karbantartás, profitSPM berendezések a továbbképzésekben, a karbantartók munkájának javításában
2000-12-16Kommunikációs tréning tizenéves vezetőknekA városi diákönkormányzat tagjai hétfőn továbbképzésen vehetnek részt. A téma a megfelelő viselkedés elsajátítása lesz.
2000-10-24A tanfolyamokat keresett szakmákban indítottákLezárultak a jelentkezések a munkaügyi kirendeltség szervezésében ősszel indított tanfolyamokra. A legnagyobb érdeklődés az abc-eladói-pénztárosi képzés iránt volt.
2000-10-17Új lánglovagok próbatételeiA megye tűzoltó tanfolyamot indított Dújv-ban, melynek végén 26 tűzoltóval lesz több a megyében.
2000-09-21Képzik már a jövő mérnökeit, tovább, továbbA Dújv-i Főiskola Közgazdasági Intézete 6 továbbképzési szak beindítását irányozta elő az idei éves tervében. A továbbképzés célja szakértők képzése lett volna, de elegendő jelentkező hiányában egyes szakok beindítása meghiúsult. Ezekre a szakokra ismételten meghídetik a képzést, februári kezdéssel.
2000-08-03Megújult képzési tájékoztatóMegjelent a Humán Intézet kiadványa az induló képzésekről.
2000-04-21Tizenéves segítők tréningje: A tavaszi szünetben pihenés helyett néhány fiatal inkább képezte magátAz Egészségmegőrzési Központ a rendőrkapitányság bűnmegelőzési alosztályával közösen kortárs segítő tréninget szervezett, melyen a Lorántffy szakközépiskolában tanulók vettek részt.
2000-03-24Az első képzési börzeA Munkaügyi Kirendeltség első börzéjén nyolcvan tanfolyamot hirdettek meg.
2000-03-13Négy napig a drogról6. alkalommal szervez óvoda-pedagógusoknak, általános és középiskolás tanároknak drogprevenciós tanfolyamot az Egészségmegőrzési Központ.
2000-03-02Tanirodai tanulmányokFolytatódott az ősszel kezdett módszertani továbbképzés a közgazdasági és kereskedelmi középiskolában oktató szaktanárok részére.
2000-02-02Kurzus nővéreknek, óvónőknekElkészült és hivatalosan februártól az gészségmegőrzési Központban működik az ifjúságegészségügyi rendelő, így a város középiskolás tanulói ezentúl problémáikkal és panaszaikkal dr. Szabó Mária szakorvoshoz is fordulhatnak. E hónap elejétől kezdődik az egészségügyi dolgozóknak tartott "érzékenyítő" tanfolyam. Életvezetési ismereteket és készségeket sajátíthatnak el a pedagógusok egy másik kurzuson.
1999-11-25Tehetséggondozás felsőfokon. Sandwich-avagy Ipari Hátterű...Az ipari hátterű alternáló mérnökképzésről.
1999-10-07Tanulás támogatás nélkülOKJ szaktanfolyamok a Dunaferrnél.
1999-07-27Számítógépes tanfolyam óvónőknek, a gyerekekértEgyhetes intenzív számítógépkezelői tanfolyamon vesznek részt hét- főtől a Százszorszép Óvoda munkatársai. Mivel ettől a tanévtől minden csoportban lesz computer.
1999-02-18Érdemes kohómérnöknek jelentkezniÉrdemes kohómérnöknek jelentkezni. Kaptay Györgydékán beszél az elhelyezkedési lehetőségekről.
1999-02-17Képzés tisztségviselőknekA Dunaferr Dv vasas szakszervezete továbbképzést tart a tisztségviselőinek. Az idei Dunaferres szociális és bérügyek mellett a Munka Törvénykönyv módosításai is szerepelnek.
1998-02-19A pozitiv visszajelzésen...A Dunaferr vezetői részére rendezetttovábbképzése Dale Carnegie módszereivelismerkedtek meg az érdelkődők.
1996-07-05Szakmunkásképzőből szakközépiskolaKurzust tartanak a főiskolán a szakmunkásképzőben tanító tanároknak,a szakmunkás oktatás megújításáról.
1996-06-27"Előny, hogy tanár tanítja a tanárt...A tanárfelkészítő kurzus tájékoztatója.
1996-06-19Harmincöt iskola tanárai készülnekTőbb hetes tanárfelkészítő kezdődött hétfőn Dújv-ban a főiskolán. Minisztériumi program,PHARE támogatással. A programba bekapcsolódott a Hild J. isk. A tét a szakmunkásképző intézmények szakközépiskolává alakítása. A programról.
1996-03-20Továbbképzés bíróknakA Magyar Búvár Szöv.,a Dunaferr Búvár Klub és a dújv-i sporttitkárság országos tájékozódási és búvárúszó versenybírói továbbképzést tart márc. 20-án.
1995-10-20Személyre szabott képzésUj oktatási program indul a Dferrnél a cég irányítóinak,magas beosztású munkatársainak,ifjú mérnökeinek.
1994-04-01Kötelező a struktúraváltásVezetői konzultációt tartottak a Dferr RT vezetésfejlesztési programjának keretében.
1994-04-01Szituációs zavarainkKözépvezetőknek tartottak tréninget szituációs zavarokról.
1994-01-01Az esetmegbeszélés mint személyiségformáló módszerA dúj-i műszaki főiskola pedagógia intézete már a 3. tanéve indítja a Fejlesztő pedagógia c. intenzív továbbképző tanfolyamát óvodapedagógusoknak és tanítóknak. (lásd Ma és Holnap 1992.1-2.sz.)
1993-10-08Továbbképzés a Rudasban2 napos továbbképzés a világbanki programban részt vevő okt. intézményeknek, célja az új 3-4. oszt. tanterv kidolgozása.=Uj tanterv, új program/-ny- :AH 93. okt. 8. 1.p. Ismét a továbbképzésről.=Világbanki program/-s-AH 93. okt. 12. 5.p.
1993-04-15Megvennék a III-as szállótTovábbképzésen vettek részt a vasmű vasas szakszervezetéhez tartozó tisztségviselők.Szó esett TB-választásokról,a szociálpolitika aktualitásairól,a szociális tervezésről.
1993-03-26A tét: az elhelyezkedésSzeptember végén kezdődött a Rudas új 10 hónapos programja munkanélkülieknek. Az átképzőtanfolyamon részt vevők számítógépkezelői, gépírói és adminisztratív munka végzésére jogosító bizonyítványt kaptak. A programról.
1993-03-18Kevesebb a nyugati befektetőSolt László a Dunaferr Rt Felügyelő Bizottságának tagja volt az előadója,a vasműs vezetők konzultációjának.Szólt a kohászat privatizációjáróls benne a vasmű , s egyes kft-i helyzetéről.
1993-03-04Átalakulásról,"igazi"piaci viszonyokról."Projekt menedzsment"-tanfolyamon vesznek részt 7 héten át a DV menedzserei. A képzés a vállalat ésszerű átalakitásával és átszervezésével kapcsolatos "fortélyokra"kivánja felhivni a figyelmet.
1993-02-18Csak acélgyártásból nem lehet megélniElőadássorozatot tart a DV humánfejlesztésének kollektivája a vállalatcsoport társaságainak vezetői és menedzserei részére.A konzultációk házigazdái a Dunaferr Rt. Igazgatóságában és felügyelőbizottságában helyet foglaló szaktekintélyek, vagy az általuk felkért előadók lesznek.
1992-12-04Vállalkozás - profit nélkülA linzi népfőisk. meghívására 3 napos intenzív kurzuson vett részt a Dújv-i Regionális Népfőisk. alelnöke, titkára s a Vállalkozás fejlesztési Iroda vezetője.
1992-10-29Erdélyiek az energiásoknálA DV Energiaszolgáltató Kft-je,nyári gyakorlatra fogadott 3 erdélyi gépészmérnök hallgatót.
1992-08-25Statisztika-tanárok találkozójaA statisztika-tanárok részére rendezendő országos továbbképzésnek ad otthont a dújv-i Rudas László Szakközépiskola aug. 25-27. között.
1992-07-23A megtanulandó szó...A DWA Hideghengerműi Kft továbbképzésre Linzbe küldi 6 hetes továbbképzésre szakmunkásai l-lcsoportját. Az első csoport tapasztalatiról számol be a cikk.
1992-04-30Szemünk fényeA dújv.-i kórház lesz a házigazdája V. 8-9.-én,annak a mikrosebészeti tanfolyamnak, amelynek célja, hogy minél alaposabban elsajátítsák az orvosok a műlencse beültetéssel kiegészített szürkehályog-eltávolító mikrosebészeti műtétet.
1992-02-20Nyelvtanulás,szakképzésKét hónapot töltött a Leobeni /Ausztria/ Montanuiversitaton /műszaki egyetemen/9 DV-s szakember. Az ottani tapasztalatokról, eseményekről számol be az egyik résztvevő,Kalmár Zoltán.
1992-01-16Tréning-öltönybenSvéd kurzus magyar hallgatóknak.Trénerképzés főleg Dunaferr-es menedzserek részére.
1992-01-07Szabadulás, tanulássalA Közgazdaságtudományi E. és a Dunaferr Egyetem Alapítvány közösen tanfolyamot indított a marketing szakemberek képzésére.
1991-02-15Ki lesz gazdasszony?Továbbképzés háztartás-gazdaságtanból. A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola új képzési formájáról.
1990-08-31Egyetem a főiskolán.Ha az álom valósággá válik. Szeptembertől újfajta képzés indul, melynek eredménye egyetemi diploma mérnök-piacszervező és marketing területen.
1989-11-02Egyedem-begyedem ...A Dunai Vasmű célja, hogy 1990-től posztgraduális képzés keretében 20-25 fővel megkezdődjön a menedzserképzés. Törekednek arra is, hogy a leendő egyetemi kar szervezetileg is a vasműhöz tartozzon. A leendő szellemi tőkéhez viszont jócskán be kell fektetnie a vasműnek.
1989-05-05"Industrial engineering"...A Dunai Vasmű középvezetői számára szervezett mérnökközgazdász képzésről.
1988-09-13Egyetemi tanárok az üzemi oktatásbanA miskolci egyetem tanárai évről évre szerepet vállalnak az üzemfenntartás gépészmérmökeinek továbbképzésében
1988-01-15Diplomások a főiskolán. Felkészítés a gyakorlati életre.Dr. Vígh Sándor, a továbbképzési bizottság vezetője nyilatkozik a főiskola tevékenységéről.
1987-04-17Hogyan tovább?A felnőttek tanulásának, beiskolázásának kérdései, eredményei, kilátásai.
1986-11-18Az élet már nem játék. Csöpögött az olaj.Pályakezdők képzése a vasműben.
1986-10-01Oktatás-képzés.A Dunai Vasmű szakmai képzési és továbbképzési tájékoztatója. 1986. II. félév.
1986-03-27Felkészítőt szerveznekTechnikusképzést szervez a Dunai Vasmű acél- és fém technikusi szakon a szakközépiskolátvégzettek között.
1986-01-31Népszerűbb a középiskola. Hatezren tanultak a vasműben.Adatok a vasmű oktatási tevékenységéről.
1986-00-00Szakmai képzés és továbbképzés, a kádernevelő munka helyzete, cél és eszközrendszere a Dunai VasműbenÉrdekviszonyok az oktató-nevelő munkában.
1985-00-00A szakmai képzés és továbbképzés a hengerműgyáregységnélA szakmunkásállomány alakulása, szakképzés, továbbképzés.
1985-00-00A szakmai képzés és továbbképzés a hengerműgyáregységnélA szakmunkásállomány alakulása, szakkézés, továbbképzés.
1984-04-01Vegyesipari napok.A Közművelődési Bizottság terveiből.
1984-02-21Biztatás a tettekre. Véget ért a párttitkárok aligai tanfolyamaA tanfolyam hallgatóinak nyilatkozatai.
1983-09-06Mérlegelni kell: megéri-e? Nemcsak kedv kérdéseA felnőtt dolgozók felsőfokú beiskolázásának kérdéseiről.
1983-06-28Jog a munkához, vagy a munkahelyhez? Azt mondták, köszönjükA második szakmát szerzett dolgozók helyzete a BVM-nél. A papírgyárban.
1983-06-24A Dunai Vasmű 12 ezer dolgozója közül ... több, mint hétezren tanultak az elmúlt oktatási évben. ...Legtöbben, 5473-an a tömegszervezeti politikai képzési körök munkájában vettek részt.
1983-04-01Tanfolyam az új üzemelési formákról.Tanfolyam indul üzletvezetők és helyettesek számára.
1982-07-09Tanulni... (kishír)Szakmai tanfolyamokon, állami oktatásban vezetőképzésben részt vevők száma a Dunai Vasműben. (nem teljes szöveg)
1982-03-27RS-tároló NAND-kapukkalA szakemberek továbbképzésére 4 féléves üzemmérnöki erősségű tanfolyam az új folyamatok berendezések megismerésére.
1981-10-01Az együttműködés eredménye.Elkészült a szakmunkástanulók és a felnőtt továbbképzésben részt vevők foglalkoztatását lehetővé tevő vendéglátói oktatási kabinet.
1981-09-25Tájékozódás a könyvek közöttAz iskolai könyvtárosok képzéséről. 5 előadásból és 5 gyakorlati bemutatóból álló továbbképző sorozatot rendez a központi könyvtár az iskolák könyvtárosainak.
1981-07-10KISZ-titkárok Velencében. Hasznos ez a hat napSzöveges és képes riport a táborról. Képek: Varga Katalin a KISZ-kongresszusról beszél. Sárközi György: Senki sem nyaralni jött. Vannak, akik a bungalókat választották.
1981-06-26Vezetők vizsgája29 hallgató fejezte be tanulmányait a munkásvezető képző tanfolyamon, amit a Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság dújv-i csoportja s a DV oktatási osztálya szervezett.
1981-03-31A szendvicsképzésrőlIpari hátterű üzemmérnök képzésről tartottak nemzetközi szemináriumot Dújv-ban.
1981-03-24UNESCO-rendezvény DunaújvárosbanNemzetközi értekezlet a mérnökök továbbképzéséről. Márc. 24-től.
1981-01-27Játékos vezetők, tíz főt ...Szimulációs vezetőképzést rendeztek Okt. 27 és Dec. 8. között a vasműben.
1980-11-12Könyvtáros klub alakult az MMK-banCélja, hogy a vállalatoknál, üzemekben működő letéti könyvtárosok részére biztosítson tapasztalatcserelehetőséget, szakmai továbbképzést.
1980-07-27Az V. ötéves tervidőszakbanKilencezren tanultak a DV vállalatánál dolgozók.Szakképzések, továbbképzések, vezetőképzések,nyelvtanfolyamok.
1980-06-01Ízelítő vállalatunk......szakmunkás-továbbképzéséből.
1980-00-00Szakmai és állami képzés, továbbképzés a Dunai Vasmű 30 éve fejlődése soránA szakmai képzések története a Dunai Vasműben.
1979-06-26KISZ-vezetők VelencénTovábbképzés, tíz csoportban.
1979-05-1525 éves az ÜstA Dunai Vasmű dolgozóinak üzemi lapja 25 éves lett. Ebből az alkalomból városunkban rendezik meg az üzemi újságírók továbbképzését.
1979-02-01Közművelődési terv 1979-re.A terv magába foglalja: a vállalat oktatási, továbbképzési, művelődési és sportolási lehetőségeit.
1978-12-12Hatszázan vesznek részt a Dunai Vasműben a különböző szakmai tanfolyamokon (kishír)A tanfolyamokról.
1978-09-12A közművelődésértSzeptember első hetében 50 Fejér megyei népművelő vett részt az agárdi sportszállóban egy népművelési tanfolyamon, köztük dunaújvárosiak is. Beszámoló a tanfolyamról. Értékelés.
1978-09-08A képzettebb szakemberekért (kishír)A Dunai Vasműben harmincnégy különféle tanfolyamot indítanak a dolgozó munkások részére. A tanfolyamokra 1000 embert várnak.
1978-06-23Felkészülés a Velencei-tónál (kishír)A megye négy nagyüzeme, köztük a Dunai Vasmű KISZ-szervezetének titkárai Velencén titkártovábbképzésen vesznek részt.
1978-05-09Személyzeti vezetők továbbképzéseMájus 15-31-e között kerül sor a város vállalatainak és intézményeinek személyzeti vezetőinek továbbképzésére.
1978-04-22Nyári tanfolyam bábosoknakA Megyei Művelődési Központ és a Munkás Művelődési Központ 9 napos bábostanfolyamot szervez a város és a járás pedagógusai számára jún. 16-24 között. 23 előadás hangzik el, majd bemutatót tartanak a gyermekközönségnek.
1978-03-03Megyei felnőttoktatók továbbképzése DunaújvárosbanMárcius 6-án a munkásotthonban.
1978-01-27A városi népfrontmunka első vonalát a lakókörzetek jelentikA háromnapos balatonaligai továbbképzés programja. Népfront tisztségviselők továbbképzése.
1977-10-28Szónoktovábbképzés a CSÜSZI-nélCsaládi Ünnepségeket és Szertartásokat Szervező Iroda. Színhely: a Vasműklub
1977-03-08Miért és hogyan tanulnak a nők?Interjú két dunaújvárosi dolgozó nővel, akik tovább tanulnak. Indok. Nehézségek.
1976-12-10Feltételek és követelmények egy rendelet végrehajtásáhozA dunaújvárosi munkások továbbképzéséről. Lehetőségek, tervek.
1976-12-01Sikeres vizsga a fodrászatban.A vizsgára 56 dunaújvárosi fodrász szerzett jogot.
1976-10-19Képviselők nyakkendőben és farmerbanIfjúsági parlament a papírgyárban. A fiatalok szerepe a növekvő termelési eredményekben. Továbbképzés. 100 fiatal kapott lakást. Népművelés, sport. Javaslatok.
1976-07-13Munkásművelődés a Dunai VasműbenSzakmai, politikai képzés, iskolai továbbképzések a Dunai Vasműben. A munkásotthon szerepe.
1975-11-21Szokolay Sándor Kossuth-díjas zeneszerző tartott előadást aA szakmai továbbképzés keretében elhangzó előadás elsősorban az alsófokú zeneoktatás helyzetével foglalkozott
1975-09-09Számítógép, mint a vezetők segítőtársa. Továbbképzés BalatonA Dunai Vasmű vezető beosztású dolgozói öt napon át tanulták, hogy milyen feladatok megoldására alkalmas a vasmű R-40-es számítógépe, milyen segítséget nyújthat a számítástechnika az itányítási rendszer átszervezésében, az optimális gyártástechnológia kialakításában
1975-04-22Párttitkárok GyopárosonA város különböző helyein dolgozó párttitkárok oktatása és egymás megismerése a cél.
1975-04-11Százak gondja a vállánInterjú Debreceny Sándornéval, a Ságvári iskola tanárnőjével, a dunaújvárosi pedagógus szakszervezet titkárával.
1975-00-00Gazdasági vezetők továnnképzése a Dunai Vasműben és Dunaújvárosban 1965-1975 között1965-ben kezdődött a vezetők szabadegyeteme. Kiterjesztették a vasmű teljes vezetőkarára.
1974-04-04Szóvá tették az üzemi dolgozókA "hétköznapi gondok" és megoldások.
1974-01-01Tanulás - munka mellett (Felnőttoktatásunk kérdéseiről)Dunaújvárosban ma 7 000 tizenhat éven felüli nem végezte el az általános iskolát, közülük kereken ötezer a negyven évnél nem idősebbek száma. ez megfelel az országos átlagnak. Mit tesz a tanács a fél analfabétizmus felszámolására?
1972-11-16Tanuló asszonyok az üdülőbenHazafias Népfront továbbképzés Gyopároson a Vasmű üdülőjében.
1972-10-28Háromezren tanulnakA vállalati képzésekről.
1972-09-12A szakmunkásképzés és továbbképzés helyzeteA vállalati oktatások.
1972-05-28Tanár a padban. Műszaki oktatóképzőMűszaki oktatókat képeznek a vasmű részére a főiskolán.
1972-03-07Politikai továbbképzés tizenkétezer dunaújvárosnak1971/72-es oktatási év keretében 648 tanfolyamon 12 244 fő részesül politikai továbbképzésben.
1971-09-17Párttitkárokkal BalatonszéplakonGazdag program a háromnapos tanfolyamon. Beszélgetés közben széljegyzetek. Párbeszéd.
1971-08-06Varrógépre itélve350 húsz éven aluli nő dolgozik a férfiruhagyárban. Nehéz az esti iskolások helyzete.
1971-00-00Középiskolai végzettséggel rendelkező fizikai állományú csoportvezetők helyzete a Dunai VasműbenElkezdődött a fizikai állományú csoportvezetők képzése.
1971-00-00Középiskolai végzettséggel rendelkező fizikai állományú csoportvezetők helyzete a Dunai VasműbenElkezdődött a fizikai állományú csoportvezetk képzése.
1970-11-03Üzemi akadémiaA 26-os ÁÉV műszaki továbbképzéséről.
1969-12-31Ösztönző intézkedések a Dunai Vasműben a fenöttoktatás...303 dolgozó tanul fenött fejjel a DV-ben.
1969-00-00Az iparvállalati kádermunka elvi és gyakorlatim kérdései.....a korszerű személyzetvezetés követelményeinél. Haladó szellemű vezetőgárda kialakulása.
1969-00-00Az iparvállalati kádermunka elvi és gyakorlati kérdései..... a korszerű személyzetvezetés követelményinek tükrében. A haladószellemű vezetőgárda kialakítása.
1967-07-14Diplomás kohászok közöttTanult szakemberek között. 22 felsőfokú kohász szaktechnikus a Vasműben.
1966-12-08Emberek és félautomatákIgy élnek a kohászok.
1966-09-09Az ismeretterjesztés terveiMunkásakadémiák, művészportré, felnőtt tanulók klubja, értelmiségi szabadegyetem. Tervek.
1966-04-19Történet a kokszvegyészeti gyárrészleg életéből...Bérezési problémák a szakmai továbbképzés körül.
1965-05-1460 nap ZaporozsjébenBeszélgetés a Szovjetunióból hazatért hideghengerműi dolgozókkal.
1965-02-09Gyárvezető képzés indul a VasműbenA továbbképzésről.
1965-01-19Ösztöndíjas mérnökökÖsztöndíjat kapott diplomásokat a vállalat gyakran nem tudja képzettségének megfelelő munkakörben foglalkoztatni. Képzési terv.
1964-12-20Nem kell félni az újtólFelnött oktatás a Dunai Vasműben
1964-11-13Érdekes és tanulságos számok a Vasmű dolgozóinak életébőlAdatok a dolgozókról.
1964-10-16A szellemi kapacitás kihasználtságának helyzetéről tárgyaltRészletes elemzés. Eredmények, feladatok.
1964-07-31Megnyílt a Pedagógus Szakszervezet Székely Bertalan művésztelepeTovábbképzési lehetőség a festészettel foglalkozó pedagógusoknak.
1964-07-03Az idén a tavalyinál 40 százalékkal több KISZ-korú fiatal tanul a VasműbenAz iskolai évben 2841-en tanultak. Közülük 324-en állami, 505-en szakmai oktatásban.
1964-02-11Hogyan képezik a hideghengermű szakmunkásait?A készülő hengermű szakmunkás-ellátásáról.
1963-07-16Sokfajta tanfolyam helyett, egységes színvonalas szakmai továbbképzésA Szakma mestere mozgalomról. Hozzájárul a szocialista embertípus kialakításához.
1963-07-05Évente két- háromezren vesznek részt szakmai képzésben a VasműbenDaruvezető, targoncavezető képzés, adminisztrátorok képzése.
1963-07-04Szakmai képzés a Dunai VasműbenAz elmúlt oktatási évben 2236 dolgozó vett részt valamilyen vállalati tanfolyamon, képzésen a Dunai Vasműben
1963-06-18Őszülő diákokMinden harmadik ember tanul városunkban.
1963-02-19A termelés közvetlen parancsnokai a művezetőkÖsszhangot a népszerű és népszerűtlen feladat között, több törődést, továbbképzést, kevesebb adminisztrációt.
1963-02-01Szeptemberben nyitja meg kapuit az építőipari technikum esti tagozataA 26. sz. Építőipari Vállalat dolgozóinak továbbképzésére, a vállalat javaslata alapján, kihelyezett technikumi osztályt létesít az Ybl Miklós Építőipari Technikum.
1962-12-04A gyógyítás mellettAdottak a lehetőségek az orvosok tovább és önképzésére
1962-08-22Orvosaink szakmai továbbképzésérőlA városi kórházba 18 magyar folyóirat, és 16 külföldi szakmai folyóirat jár. 209 kötetből álló szakmai könyvtárral rendelkezik.
1962-00-00Üzemi műszakiak továbbképzésének időszerű kérdéseiSzakember hiánypótlás, felkészült szakemberek képzése.
1961-11-03A vasműben 900 munkás vesz részt a gyár által szervezett szakmai továbbképző tanfolyamokonMinden képzési forma: szakmunkásképzés, szaktechnikus képzés, adminisztrátor képzés.
1961-09-19Ma nyílik meg a Vasmű balatonszéplaki üdülőjében a kohászati műszaki dolgozók ötnapos szabadegyeteme.Mintegy 150 szakember jelentette be részvételét az ország különböző részeiből.
1961-06-16A vasmű 2500 munkása végezte el a szakmai továbbképző tanfolyamokat.Mintegy 90 tanfolyam indult az 1960/61-es oktatási évben.
1961-02-10Négyféle szaktechnikusképzés folyik a Vasműben150-160 technikus dolgozó vesz részt a tanulásban.
1960-12-16Ezerszeresen megtérült a "tandíj"1957 végén, amikor a Férfiruhagyár megkezdte termelését, a dolgozók két százaléka volt szakmunkás.
1960-12-13Szakmai továbbképző indul a NyomdábanAz üzem történetében először indítanak tanfolyamot.
1960-09-13Megkezdődött az első szakmai munkásakadémia a vegyi gyárbanMunkásakadémia Kokszvegyészeti gyárrészlegnél.
1960-09-06A Vasműben minden harmadik dolgozó tanul
1960-07-05Jó szakmai előkészítést és üzemi gyakorlatot szereztek az induló meleghengermű dolgozóiA gépesített, és automatizált technológiai folyamatokat, üzemfenntartást, műszaki vezetést ötszáznál több dolgozó végzi majd.
1960-06-10Politechnikai oktatásSzakmunkás képesítést szereznek a politechnikai oktatásban résztvevő pedagógusok.
1960-04-15Megkezdődött a Vasműben a minősítési vizsgáztatásEgy éven belül 500 műszaki beosztású dolgozó tesz minősítési vizsgát
1960-01-1525 különböző tanfolyam indul a VasműbenKülönböző oktató és hobbi tanfolyamok a vasműben.
1959-12-11Érezzünk értük felelősséget!Fiatalok helyzete a Vasműben.
1959-10-09Még ebben a hónapbanMég ebben a hónapban beindul a 14-16 évesek ipari továbbképző oktatása, a Ságvári Iskolában.
1959-09-01Ezerhatszázzal több munkás tanul az idénIndul a Vasmű oktatási éve.
1959-06-12Saját műveleten kívül három továbbit, sajátítanak el a Ruhagyár dolgozóiTöbb műveletre oktatják a betanított munkásokat
1959-02-27Megkezdődött a hengermű szakmunkásainak továbbképzése150-200 szakmunkást vonnak be a tanfolyamra.
1958-12-24A Vasmű dolgozóinak közel negyede tanul iskolákban és szaktanfolyamokonÖt év alatt 5845-en vizsgáztak
1958-07-18Távlati szakoktatási terv készül a VasműbenAz elmúlt oktatási évben 1300-an tettek szakmunkás vizsgát a 43 tanfolyam vezetésével.
1957-11-15Mérnök továbbképzés a VasműbenA továbbképzésekre az idén nagyobb gondot fordítanak.
1957-10-11A fizikai és műszaki dolgozók továbbképzése a VasműbenOlvasztárképzés, műszakiak továbbképzése.
1955-12-30Több mint ezer dolgozó tanult a Vasmű 1955. évi szaktanfolyamain (kishír)Idén vezettek először "oktatási anyakönyvi naplót". A legnépszerűbb a hegesztő tanfolyam volt
1955-11-22Korszerű technika-magasabb szakképzetségA Sztálin Vasműben folyó szakmai tanfolyamokról.
1955-08-16Magasabb szakmai képzettség.......több kereset. Oktatás a Vasmű üzemeiben
1953-08-11Eredményes szakoktatás......a Tűzállótéglagyárban
1951-01-09Januárban építőipari instruktoriskola indul DunapentelénAz egyhónapos iskolán 60 sztahanovista kőműves sajátítja el a Makszimenko-falazási módszert
A DUNAFERR és a szendvics tipusú mérnökképzés, 1996Mádlné dr. Maár Ilona tanulmánya. Az Internetről lementett anyag.
Gazdasági vezetők továbbképzése Dunaújvárosban 1965-1973 közöttTovábbképzés.
Tudományos tevékenységAz Intercisa Múzeum munkatársainak 2014-ben és 2015-ban végzett tudományos tevékenységeinek ismertetése: publikációk, kutatások, konferenciák, tanulmányok.