Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

334 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-02-20Rendőrségi tájékoztatóRendőrségi tájékoztatónapot tartottak a Széchenyi István Gimnáziumban. A témakörökben volt általános tájékoztató a rendőrség működéséről, a továbbtanulási és munkalehetőségekről ezen a területen. A közlekedésbiztonságról és a dohányzás veszélyeiről.
2023-02-17A Jankovichban a szeretetkapcsolat az elsőA rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola és AMI is iskolanyitogató programsorozatot szervezett a leendő kisdiákok és szüleik részére, hasonlóan a térség legtöbb intézményéhez.
2023-02-14A gyerekek zenei neveléséről. Meggyőző érvek arról, miért érdemes zenét tanulniuk a gyerekeknekAz óvodában a beiskolázási tájékoztatón találkoztunk Siklósi-Pók Gabriella zenetanárral, aki érintett szülőként maga is részt vett az eseményen. A tanárnőt a kulcsi zeneoktatás kapcsán kérdeztük.
2023-02-06Méhecskék mutatták be a Dózsát. Iskolanyitogatót tartottak az érdeklődőknekAz iskolakezdés előtt álló gyermekek valamint a szüleik számára tartottak iskolanyitogató rendezvényt a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában.
2023-01-28Nyílt napot tartottak az iskolában. Szeretettel és békességgel várják a diákokatNyílt napot tartottak január 27-én a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményében.
2023-01-23Sorsdöntő választások előtt a felvételizőkNyílt napra hívta leendő hallgatóit szombaton délelőtt a Dunaújvárosi Egyetem (DUE). Dr. Pázmán Judit tudományos és kutatási rektorhelyettes köszöntötte az érdeklődőket. Bevezető előadásában részletesen bemutatta a DUE képzési kínálatát, és arról is szólt milyen plusz lehetőségek segítik a hallgatók útját egészen a diploma megszerzéséig.
2023-01-23Új, moduláris épületben kezdhetik. Iskolai tájékoztatót tartottak a kulcsi óvodábanA Fekete István Általános Iskola január 18-án, szerdán délután beiskolázási tájékoztatót tartott. Az érdeklődés nagy volt a leendő tanulók szülei részéről. A pedagógusok és a polgármester alapos ismertetőt tartottak arról, mit is jelent a kulcsi iskolába járni. Jelenleg 51 nagycsoportos jár a kulcsi óvodába, de 11 kisgyermek szülei kérvényezték, hogy maradhasson a csemetéjük még egy évig az oviban.
2023-01-23Magyarból, matematikából felvételiztekSzombaton 10 órától 541 helyszínen több mint 71 ezer felvételiző adott számot tudásáról matematikából és magyar nyelvből. Dunaújvárosban a Pannon Oktatási Központban, valamint a Széchenyi István Gimnáziumban rendeztek központi írásbeli felvételit.
2023-01-23Rendőrségi toborzó diákoknakPályaorientációs előadást tartottak a helyi rendőrkapitányság munkatársai a Dunaújvárosi SZC Dunaferr Technikum és Szakképző Iskolában. Kőhalmi Ildikó rendőr főtörzsőrmester, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársa január 20-án délelőtt a rendőri hivatással, a különböző szakterületek sajátosságaival ismertette meg az érdeklődőket.
2023-01-21Versenyképes szakmák képzését kínáljákNapokon belül dönteniük kell a végzős nyolcadikosoknak, hogy hol tanuljanak tovább. Pocsainé Varga Veronikát, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatóját arról kérdeztük, hogy a centrum iskolái mit tudnak kínálni a pályaválasztás előtt álló diáknak.
2022-12-09Kamarai pályaorientáció: legutóbb paksi látogatásA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara 2022-es pályaorientációs tevékenységének egyik kiemelt eseményeként a Széchenyi gimnázium 11. osztályosai látogattak el a MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-hez.
2022-11-14Nyílt nappal folytatódott az egyetem sorozata. Napi kapcsolatban a vezető vállalkozásokkalNyílt napra várta leendő hallgatóit, az intézmény által kínált képzések iránt érdeklődőket november 12-én, szombaton a Dunaújvárosi Egyetem. Az A09-es nagyelőadót megtöltő népes hallgatóságot dr. habil Balázs László oktatási rektorhelyettes köszöntötte, aki röviden beszélt az intézmény jelenlegi helyzetéről és céljairól is.
2022-11-10Kitárta kapuit a Lorántffy iskolaKitárta kapuit a Lorántffy, ugyanis november 9-én, szerdán nyílt napot szerveztek a továbbtanulás előtt álló, nyolcadikos diákoknak és szüleiknek, ahol előadások és szakmai bemutatók által ismerkedhettek meg a technikum egészével.
2022-11-02Elsősorban mesterképzési szakokat kínálnak mostMég két hét áll rendelkezésre az idei keresztféléves felvételi eljárásból ahhoz, hogy beadják a jelentkezéseket a 2023 februárjában induló egyetemi vagy főiskolai képzésekre a továbbtanulni vágyók.
2022-01-17Melyik sportágat választod?A leglátványosabb iskolanyitogató program a Vasvári Pál Általános Iskolában minden bizonnyal a sportági bemutatóval egybekötött nyílt nap. Beszámoló.
2021-11-22Az alma matert a végzős diákok mutatták be a leendő tanulóknakNyílt napot szerveztek a nyolcadikosoknak a Széchenyi István Gimnáziumban.
2021-11-12A diákok továbtanulását kívánták segíteniA dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium szerdán pályaorientációs napot tartott a 10., a 11. és a 12. osztályosok számára.
2021-11-12Nagy kaput nyitott a képzési seregszemleA Dunaferr középiskola adott otthont a Dunaújvárosi Szakképzés Napja eseménysorozatának – a színes program során hat iskola és tizenkét duális partner csalogatta az érdeklődőket.
2021-11-09Szak- és hősképzés"A kulcsi Fekete István Általános Iskolában november 5-én, pénteken délelőtt tartották a szakképzési napot, amelyen az iskola minden tanulója különleges élménnyel gazdagodott."
2021-11-06Hova jelentkezzek?"A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum igazán kitett a továbbtanulás előtt álló fiatalokért: rendkívül látványos, élménydús programot kínált számukra, hogy segítsék a pályaválasztásukat."
2021-07-09Egy „felemás” tanév zárul idéna 2020/2021-es tanévet értékelte a DSZC Dunaferr Szakközépiskola igazgatója, Baráth Artur és a gyakorlati oktatásvezető, Tóth Ferenc.
2021-05-28A Pannonban kitágul a világ a felnőttek számára isSchmehlné Hauszchen Éva felnőttoktatási igazgatóhelyettes tájékoztatója a Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Általános Iskola képzéseiről
2021-01-29Pannon, a lehetőségek iskolájaBemutatkozik a gimnáziumba készülőknek a Pannon Oktatási Központ Magángimnázium
2020-12-21Online térben az egyetemi nyílt napA járványhelyzetre való tekintettel az online térben tartotta meg idei utolsó nyílt napját a Dunaújvárosi Egyetem. A résztvevőket dr. András István rektor köszöntötte a kezdéskor.
2020-12-16A koronavírus-járvány idején sem hagyták őket magukraA Dózsa György Általános Iskola december 12-én, szombaton tartotta a pályaorientációs napját. A koronavírus-járvány miatt a szokásostól eltérő módon rendezték meg a napot. A körülményekre való tekintettel külsős résztvevők, de nem külsős segítség nélkül bonyolították le a napot.
2020-12-04DUE-sok - betekintés a leendő egyetemi élet mindennapjaibaAz online térben volt elérhető a Dunaújvárosi Egyetem két kiemelt eseménye is: a Kutatók Éjszakája és az első, felvételizőknek szóló nyílt nap.
2020-11-20Újrainduló képzés a LorántffybanÚjraindul a papírgyártás és feldolgozás nappali, középiskolai képzése Magyarországon: a Vajda Papír Kft. és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá 2020. novemberében, amely alapján a 2021/2022-es tanévben elkezdődik a szakképzés a dunaújvárosi Lorántffy középiskolában. A kezdeményezésben az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is részt vesz.
2020-11-19Kezdődik a felvételi szezon. Itt a felvételi szezonDecemberben kezdődik a felsőoktatási felvételi szezon. A Dunaújvárosi Egyetem a járványhelyzethez igazodva első nyílt napját november 28-án, online formában rendezi.
2020-11-13Online nyílt nappal segítik a pályaválasztás előtt álló diákokat és a szüleiket a RudasbanSzámos szép sikert értek el a közelmúltban a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium diákjai. Mindezekről, valamint az intézmény aktuális beiskolázási kampányáról Orbán Mária, az intézmény gyakorlatioktatás-vezetője beszélt.
2020-11-09Alkotóműhelyben vendégeskedtekMár szeptembertől tudatosan szervez olyan programokat a Petőfi Sándor Általános Iskola a végzős diákjai számára, amellyel a továbbtanulásra készíti fel őket.
2020-10-22Készülődés a középiskolai felvételireFelvételi előkészítő foglalkozásokkal segíti a középiskolába készülőket a dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ. A 2020. novemberétől rendszeressé váló program részleteiről Baráth Gyula, az intézmény nevelési igazgatóhelyettese tájékoztatott
2020-06-00Jól vizsgázott a hatosztályosBaráth Gyula, a Pannon Oktatási Központ nevelési igazgató-helyettese értékeli a 2019/2020-as tanévet.
2020-05-00A POK biztonságosan érettségizettA Pannon Oktatási Központban zavartalanul zajlottak le az érettségi vizsgák a koronavírus okozta járvány alatt is. Nyilatkozik Baráth Gyula, az intézmény igazgatóhelyettese.
2020-05-00Pályaválasztás otthonrólA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztatója az online pályaválasztási tanácsadásról a koronavírus okozta veszélyhelyzet idején.
2020-03-11Fontos a türelem, a toleranciaA Nemzeti Művelődési Intézet felkérésére tartott előadást Horváth Dóra, a „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület elnöke 2020. március 5-én 10 órától a perkátai Győry-kastély dísztermében. A prezentációt a Közművelődési és közönségkapcsolati OKJ-s képzés résztvevőinek szervezték meg a művelődési intézet munkatársai.
2020-03-04Közösség és művészet. Kiss Anna ezúttal már felkészítő kurzust tartKiss Anna jeles dunaújvárosi képzőművész a napokban indítja művészeti kurzusát a Munkásművelődési Központban MŰvSZAK elnevezéssel. Szabó Szabolcs interjúja Kiss Annával
2020-03-02Hatosztályos gimnáziumi POK-sikerek. Sikeres a hatévfolyamos magángimnáziumi képzésBalla Tibor interjúja Borgulya Zoltánnal a Pannon Oktatási Központ igazgatójával a 2020-ban indult hatévfolyamos gimnáziummal kapcsolatos tapasztalatairól
2020-03-00Technikusok és szakmunkásokIsmertető a szakképzés 2020 szeptemberétől bekövetkező változásáról: a nyolcadikosok a szakképző intézmények két típusában tanulhatnak tovább: technikus és szakképző iskola.
2020-03-00Magángimnázium: külcsín és belbecsBeszélgetés Baráth Gyulával, a Pannon Oktatási Központ nevelési igazgató-helyettesével az intézmény erősségeiről és pályázatairól.
2020-02-04Dönteni kell arról, hova jelentkeznek. Hatvanhárom intézmény várja leendő hallgatóitA hajrájához érkezett a felsőoktatási felvételi szezon jelentkezési szakasza. A Dunaújvárosi Egyetem is több nagy sikerű nyílt napon mutatta be képzési kínálatát leendő hallgatóinak.
2020-02-00Félévzárás, szalagavató, felvételiBaráth Gyula, a Pannon Oktatási Központ Magángimnázium nevelési igazgatóhelyettese számol be az intézmény 2019/2020-as tanévének első félévéről és a jövőbeli eseményekről.
2020-01-20Hamarosan dönteniük kellA jelentkezési szezon hajrájára fordulva január 18-án, szombaton délelőtt 9 órától családi nyílt napra várta reménybeli leendő hallgatóit a Dunaújvárosi Egyetem.
2019-12-16Bemutatkozott az egyetem képzéseA Dunaújvárosi Egyetemen december 14-én, szombaton délelőtt tartották az év utolsó családi nyílt napját.
2019-12-10Az egyetem is élesbe kapcsolt. A helyi egyetemen is élesbe kapcsol(t) a hallgatóvadászatA követelmények terén is változatos hónapokat élnek meg a felsőoktatásba vágyó leendő hallgatók. A Dunaújvárosi Egyetem sem kíván lemaradni versenytársaitól. Az intézmény tájékoztatók és nyílt napok sorával várja az érdeklődő diákokat és szüleiket.
2019-12-07Nyitott kapukkal (képaláírás)December 6-án, péntek délelőtt tárt kapukkal várta a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma az érdeklődő szülőket és diákokat nyílt napján, megmutatva képzési kínálatukat.
2019-12-00POK - Egy szórakoztatva tanító gimnáziumIsmertető a Pannon Oktatási Központ 2019/2020-as tanévének első feléről. Nyilatkozik Baráth Gyula, nevelési igazgatóhelyettes.
2019-11-28A hatosztályos kisgimis képzés egyre népszerűbbMagyarországon a négyosztályos gimnáziumi tanrend mellett nagyon sok helyen van nyolc-, illetve hatosztályos „kisgimis” képzés, amelyek az életkori sajátosságok figyelembevételével egyre inkább helyet követelnek maguknak a képzési palettán. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, nem véletlenül, hiszen egyre népszerűbbek és hatékonyabbak.
2019-11-25Hallgatóhívogató az egyetemen. Mit kínál a helyi egyetem?Elindult a 2019/2020-as felsőoktatási felvételi szezon, november 23-án, szombaton a Dunaújvárosi Egyetem is nyílt napra várta az intézmény és a képzései iránt érdeklődő leendő hallgatókat és szüleiket a campuson.
2019-11-20A Kohászhoz tartoznánakNovember 18-án, hétfőn nem mérkőzésre gyűltek össze a lányok, láthatóan szüleikkel a sportcsarnokban várakoztak. Ők voltak azok a 2005-ben, 2006-ban, 2007-ben született ifjú kézilabdázók, akik megjelentek a Dunaújvárosi Kohász toborzóján annak a reményében, hogy egy sikeres bemutatkozást követően jövőre itt folytatják pályafutásukat, és természetesen iskolai tanulmányaikat.
2019-11-16Pályaorientációs nap volt a SzéchényibenTanítás nélküli munkanap volt november 14-én, csütörtökön a gimnáziumban.
2019-11-16A nyolcosztályos gimnáziumról szólva (képaláírás)A Széchenyi gimnázium november 14-én nyílt napot tartott a nyolcévfolyamos gimnáziumba készülőknek. Kratzmajer Zoltán intézményvezető kiemelte, miért tartja fontosnak a nyolc­évfolyamos gimnáziumi képzést, bemutatta a szülőknek az intézményben folyó szakmai munkát, valamint elmondta a beiskolázás feltételeit, továbbá az írásbeli felvételire jelentkezés módját. Közben Pocsai Mária (képünkön) beszélgetett a gyerekekkel. (teljes szöveg)
2019-11-06A jövő küszöbén állva. Pályaválasztásról úgy, hogy a diákok is be tudják fogadniNovember 5-én már a kora reggeli órákban is csak tyúklépésben lehetett haladni a Dunaújvárosi Egyetem aulájában. A Fejér Megyei Kormányhivatal pályaválasztási expóján helyi és környékbeli általános iskolák komplett osztályai ismerkedtek a kiállítók nyújtotta lehetőségekkel.
2019-11-00Pályaválasztási kiállításon jártunk2019. november 5-én, a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola nyolcadikosai a Dunaújvárosi Egyetem pályaválasztási kiállítására látogattak el.
2019-11-00Szakmák játékos oldalaA nagyvenyimi általános iskola két nyolcadikos csapata vett rész a dunaújvárosi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola által rendezett szakmaismereti játékos vetélkedőn
2019-10-26Szakmák testközelből. Szakmai bemutatókImmár harmadik alkalommal telt meg érdeklődő diákokkal és hét szakképző iskola mintegy nyolcvan bemutatójával a Dunaferr iskola Apáczai tagintézménye október 25-én egész nap, a dunaújvárosi szakképzés napján.
2019-10-25Pályaválasztási paletta (képaláírás)Pocsainé Varga Veronika, a Dunaújvárois Szakképzési Centrum főigazgatója volt a Szabó Magda Református Iskola vendége. A 7. és 8. évfolyamok szülői közösségének tartott tájékoztatót a szakképzésben zajló változásokról, valamint megyei jogú városunk szakképző iskoláinak kínálatából és a nyílt napok időpontjáról. (teljes szöveg)
2019-09-00Virtuális szakmai9 élményekOrszágos kamionos roadshow keretében 2018-ban Dunaújvárosban is virtuális élmény keretében ismerkedhettek meg a pályaválasztás előtt álló gyerekek négy szakmacsoporttal: építőipar, autóipar, vendéglátás és kreatív szakmák. A technológia, a szoftver már a területi kamarák, így a dunaújvárosi rendelkezésére áll.
2019-08-28Nagy jövő áll Csuka Marcell előtt. Iskolakezdés előtt koncerttel köszönt el a hazai közönségtőlCsuka Marcell mezőfalvi harmonikás koncerttel búcsúzott a hazai közönségtől a többéves orosz tanulmányai előtt. Öt évig a szentpétervári Rimszkij Korszakov Állami Konzervatórium diákja lesz!
2019-08-00IskolaérettségKissné Korsós Ágnes, a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Fejér Megyei Tagintézményének vezetője nyilatkozik az iskolaérettségről.
2019-05-00Lányok a fiús(nak vélt) szakmákban2019-ben is megszervezte a Lányok Napja rendezvénysorozatot a Nők a Tudományban Egyesület április végén, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara ebben az évben is elvitt egy csoportot annak egyik eseményére: a diákok tartalmas programon vehettek részt a székesfehérvári IBM Innovation Centre-ben.
2019-04-01Pályaválasztási segítség az iskolai órákonPályaorintációs, másképpen fogalmazva: pályaválasztási tanácsadó napot rendeztek március 29-én, pénteken a dunaújvárosi Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményében, a korábbi Szilágyi Erzsébet iskolában.
2019-04-01Nyelvvizsga jelenti majd a belépőt a hazai felsőoktatásbaKomoly változásokra kell felkészülniük a felsőoktatásba tartó diákoknak. Ugyanis 2020-tól csak azok juthatnak be az egyetemek és főiskolák alap- és osztatlan képzéseire, akiknek legalább B2-es nyelvvizsgája és minimum egy emelt szintű érettségije van. Minderről, valamint az intézmény(ek)ben folyó idegen nyelvi képzésről kérdezte lapunk a Széchenyi István Gimnázium idegen­nyelvi munkaközösségének vezetőjét, Kapásné Gavlik Zsuzsannát, valamint Nagyné Fauszt Csillát, a DSCZ Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma közismereti és nevelési igazgatóhelyettesét, és Makó Terézia angol szakos középiskolai tanárt, az idegen nyelvi munkaközösség vezetőjét.
2019-04-00Emelt szinten a matematika isBaráth Gyula igazgatóhelyettes ismerteti a Pannon Oktatási Központ legutóbbi eseményeit: lezajlottak a felvételi elbeszélgetések és tartottak egy német nyelvű országismereti versenyt.
2019-04-00Ahol az érettséget is vizsgáljákBeszélgetés Kissné Korsós Ágnessel, a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézményének vezetőjével az intézmény feladatairól, működéséről és az iskolaérettségről.
2019-03-00Sztárfizetéssel az egyetemrőlBeszélgetés dr. Rajcsányi-Molnár Mónikával, a Dunaújvárosi Egyetem oktatási és rektorhelyettesével az egyetem képzéseiről, a felvételiről és a végzett hallgatók bérezéséről.
2019-03-00Aikire büszkék vagyunkInterjú Lantai Lillával, a Pannon Magángimnázium egykori tanulójával, aki jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogász képzésének hallgatója.
2019-02-19Jövő héten már a szóbeli felvételik jönnekDunaújvárosban két helyen, a Széchenyi István Gimnáziumban, valamint a Pannon Oktatási Központban írhattak középiskolai felvételiket a nebulók.
2019-02-05Új szak, új szakirány is indulA Dunaújvárosi Egyetemre az elmúlt évek felvételéhez képest nagyobb számban, összesen 2328-an kerülhetnek be a 2019-es felsőoktatási felvételin, amelynek jelentkezési határideje február 15. – derült ki az intézmény tegnapi sajtótájékoztatóján.
2019-02-01Nyílt napot tartottak az egyetemen. A helyi felsőoktatási intézményben végzettek szakmájukban jobban keresnek az átlagnálMúlt szombaton tartotta utolsó nyílt napját az idei általános felvételi időszakban a Dunaújvárosi Egyetem, méghozzá különböző előadásokkal és campus túrával egybekötve.
2019-01-31Mi leszel, ha nagy leszel? - pályaválasztás előtt a diákokNagy döntés előtt állnak a középsikolás diákok. Alig több mint két hét múlva kell leadniuk azt a listát, amelyben megjelölik azokat az intézményeket, szakokat, ahol 2019 őszétől tanulni szeretnének.
2019-01-31Jól keresnek, akik a DUE-n diplomáztakAz eduline.hu weboldal nemrégiben diplomás pályakövetési eredményeket tett közzé, mely szerint a 2017-ben a Dunaújvárosi Egyetemen végzett, műszaki területen dolgozók keresete negyedével meghaladja az átlagot.
2019-01-28Mostanra mindenki tudja a választ: ezért a DUE!Ismét nyílt napot tartott a Dunaújvárosi Egyetem. A pályaválasztási hajrában nagy segítséget nyújtott a fiataloknak a precízen összerakott tájékoztató nap.
2019-01-16Több mint kétezer érdeklődő a seregszemlénTöbb mint kétezer diák kereste fel január 10. és 12. között a Dunaújvárosi Egyetem standját a budapesti Educatio Kiállításon, a legrangosabb magyarországi felsőoktatási rendezvényen.
2019-01-11Segítség a pályaválasztáshozAz Educatio felsőoktatási elhelyezkedést segítő rendezvényt idén január 10–12. között rendezik meg a Hungexpón, ahol a továbbtanuláshoz és -képzéshez kapcsolódó információkat az intézmények jelenlegi hallgatói és oktatói adják át. A Dunaújvárosi Egyetem 15 fővel képviseltette magát, és a kiállítói standok közül a legnagyobb, 36 négyzetméterest bérelték ki, ami kiemelt helyen, nem messze a nagyszínpadtól áll.
2019-01-09Merre is induljak el? Hogyan tovább?A Sajtó és Tanulás (SÉTA) programban résztvevő diákok írásai. Vincze-Hajnal Blanka, a Pannon Oktatási Központ diákjának írása.
2019-01-09Hildes technikaórák az általános iskolákbanA Sajtó és Tanulás (SÉTA) programban résztvevő diákok írásai. Bota Emília, a Hild József Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjának írása.
2018-12-17Nyílt nap volt az egyetemen (képaláírás)Családi nyílt napot tartott december 15-én, szombaton a Dunaújvárosi Egyetem, amely a pályaorientáció jegyében zajlott. Érdekes volt a rendezvény a középfokú oktatási intézmények diákjainak, de a levelező képzések iránt érdeklődők számára is. Voltak előadások, majd workshopokba elkülönülve szerezhettek bővebb információt az oktatásról, szakokról, diákéletről, végül campustúrán vehettek részt. (teljes szöveg)
2018-12-03Leendő hallgatóknakMegkezdődött a felsőoktatási felvételi szezon – ennek biztos jele, hogy a hazai intézményekhez/versenytársakhoz hasonlóan a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) is nyílt napon mutatkozott be a képzési kínálata iránt érdeklődő leendő hallgatóinak és a szülőknek.
2018-11-26A leendő rudasos diákok napja. Mindent a Rudasról!A Rudas Közgazdasági Szakgimnázium és Kollégium november 24-én, szombaton délelőtt várta az érdeklődőket egy kétlépcsős nyitott napon.
2018-11-22A széchenyi iskola lehetőségeiről. Versenyben vannak az ország legjobbjaivalA múlt heti, leendő kisgimnazistáknak szóló nyílt nap után november 20-án, kedden este a négyosztályos gimnáziumba jelentkezők és szüleik számára rendeztek újabb nyílt napot a Széchenyiben.
2018-11-22A leendő bánkisokat tájékoztatták a képzésrőlA DSZC Bánki Donát Gimnázium és Szakgimnáziuma két napon keresztül várta az intézmény iránt érdeklődő végzős általános iskolásokat és szüleiket, hogy tájékoztassa őket a képzési rendszerről.
2018-11-22Hatosztályos gimnázium indulA Pannon Oktatási Központ Dunaújvárosi Magángimnázium vezetése felismerte, hogy sem Dunaújvárosban, sem a térségben nincs hatosztályos gimnáziumi képzés.
2018-11-15Nyílt nap a kisgimirőlNyílt napot rendeztek a Széchenyi István Gimnázium és Kollégiumban november 13-án este az általános iskola negyedik osztályosainak és szüleiknek a nyolcosztályos gimnáziumról.
2018-11-10Mit csinál, mennyit keres?November 9-én pályaorientációs napot tartottak a Bánki Donát Szakgimnázium és Szakközépiskolában.
2018-11-09Pályaválasztási tanácsok útkereső gimnazistáknakA Széchenyi István Gimnázium november 8-án tartotta nagyszabású pályaorientációs napját. Az esemény célja az volt, hogy valamennyi évfolyam tanulóinak irányt mutassanak a jövőjüket illetően.
2018-11-06A DSZC szakképzési napja - másodszor. Kipróbálható, ehető és megfoghatóNovember 5-én sajtótájékoztatón osztotta meg a a nyilvánossággal Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója és a hét tagintézmény vezetője, hogy a tavalyihoz hasonlóan egy napon, egy helyen hét iskola mutatja meg minden tudományát.
2018-11-00Fesztiválhangulatban a pályaválasztásról2018. november 9-én ismét megrendezik a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum a Dunaújvárosi Szakképzés Napját. Nyilatkozik Csapó Gábor főigazgató.
2018-10-18Szakmákat láttak egészen közelrőlTanítás nélküli munkanapot tartottak október 13-án, szombaton a Dózsa iskolában. A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara valamint az iskola közös szervezésében telt a délelőtt egy pályaorientációs napon, ahol mind az alsó, mind a felső tagozat a témának megfelelő programokon vett részt.
2018-07-27Felkészítő tábor. Felkészítő tábor, tudásszint szerintAz idei nyár a második alkalom, amikor a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BMGE) a dunaújvárosi Széchenyi-gimnáziumban rendezi meg országos, érettségire és egyetemi tanulmányokra felkészítő nyári táborát, július 23. és augusztus 1. között.
2018-06-00Népszerű az egyetemünk2018-ban is több mint kétezren (2016 fő) döntöttek úgy, hogy a Dunaújvárosi Egyetemre jelentkeznek. Nyilatkozik dr. habil Rajcsányi-Molnár Mónika, az egyetem oktatási és általános rektorhelyettese.
2018-06-00Szakmákról játékosan: Pályaorientációs táborA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tábort szervez elsősorban hetediket végzett diákok számára 2018. augusztus 27-től 31-ig. A változatos program mélyíti az önismeretet, ugyanakkor több szakma fogásainak játékos kipróbálásával segít a továbbtanulási irány megválasztásában.
2018-05-10Változatlan a DUE népszerűsége. Gyakorlatorientált képzés, piacképes diplomaIdén több mint kétezren döntöttek úgy, hogy a DUE valamelyik képzését választják. Első helyen 607-en jelölték meg az intézményt.
2018-04-27Kétezren jelentkeztek az egyetemre. A gépészmérnök és a mérnökinformatikus szak a legnépszerűbbTovábbra is változatlan a Dunaújvárosi Egyetem népszerűsége a felsőoktatásba jelentkezők körében.
2018-04-25Értékelt képzésekTovábbra is változatlan a Dunaújvárosi Egyetem népszerűsége a felsőoktatásba jelentkezők körében. Idén is több mint kétezren (2016 fő) döntöttek úgy, hogy a DUE valamelyik képzésére jelentkeznek.
2018-02-06Bemutatták a szakokat (képaláírás)A felvételi eljárás hajrájában ismét nyílt nappal jelentkezett a Dunaújvárosi Egyetem, amely bemutatta képzési kínálatát és egyben a campus méltán híres laborelemeit. Az intézmény február 9-én tartja hagyományos diplomaosztó ünnepségét az A épületben. (teljes szöveg)
2018-02-00Itt nem csak a pontszám számítA Pannon Magángimnázium felvételi folyamatáról nyilatkozik Baráth Gyula igazgatóhelyettes.
2018-01-29Bemutatták a képzési palettájukat. Nyílt napot tartottak az egyetemenCsaládi nyílt napot tartottak január 27-én, szombaton délelőtt a Dunaújvárosi Egyetem A épületében.
2018-01-25Ágazatos órákat látogattak (képaláírás)A Rudas iskola nyitott órákon mutatta be a középiskolába lészülő nyolcadikosoknak és szüleiknek ágazatos foglalkozásait. A sportágazaton tanulók órájába is betekintést nyerhettek. (teljes szöveg)
2018-01-22Írásbeli felvételi. Felvételi vizsgán mérettettek megKét tantárgyból tettek központi felvételi vizsgát január 20-án, szombaton az általános iskola nyolcadikosai, illetve a nyolcosztályos gimnáziumba készülő negyedik osztályos tanulók.
2017-12-12Minden ízében egyetemÉrdeklődő tömeg fogadta december 11-én, hétfőn délelőtt a helyi egyetem felelős témavezetőit a Dunaújvárosi Egyetem nyílt napján.
2017-12-09Lorántffy: sok érdeklődőMég a szomszédos megyékből is jöttek érdeklődők a Lorántffy középiskola december 8-i, pénteki nyitott napjára.
2017-12-04Kitárt ajtókkal vártakDecember 2-án, szombaton délelőtt a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája nyílt napot tartott.
2017-12-00A Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola hírei. Pályaorientáció 2017 a kossuthosoknak. Tankerületi mesemondó verseny. Tankerületi idegen nyelvi verseny (képaláírás). Idén is Bozsik foci. Az én falum (2. túra)- 2017. november 10-én a Dunaferr Szakközépiskolába a Szakképzés Napjára, november 14-én a Dunaújvárosi Egyetemre a Tudomány Hete című programra látogattak el a nyolcadikosok a pályaválasztás jegyében - A Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola 2017-en 23. alkalommal rendezte meg a tankerületi mesemondó versenyt. Helyezést elért gyerekek neve a cikkben. - Tankerületi idegen nyelvi versenyen az iskola 8. osztályos tanulói III. helyezést értek el. A csapat tagjai: Várkonyi Kornélia, Bereck Máté, Papp Ádám és Simon Bence. Felkészítő tanáruk: Gere Szilvia. Gratulálunk nekik! (teljes szöveg) - Képes összefoglaló az OTP Bank Bozsik Intézményi Labdarúgó Programról, amiben az iskola másodikos, harmadikos tanulói is részt vettek. - 2017. november 10-én a "70 év - 70 km" elnevezésű túrasorozat második túrája került megrendezésre a Nagyvenyimi Arborétumon keresztül a Nagyvenyimi Állami Erdőbe
2017-11-30Rendvédelmi nap volt a Dunaferr iskolában. A rendről és védelmérőlRendvédelmi szakmai napot tartottak november 29-én, szerdán a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája mindkét épületében. Rendőrök, polgárőrök, tűzoltók, terrorelhárítók állították ki munkájuk eszközeit, és tartottak előadásokat.
2017-11-27Zsúfolt nyílt nap a Rudas középiskolábanA korábbi pályaorientációs napokon is kiderült: idén is népszerűek a pályaválasztás előtt álló diákok körében a DSZC Rudas Szakgimnázium képzési ajánlatai.
2017-11-22Szakmákról a Bánkiban. A munkerőpiacon is keresett képzéseket kínál a BánkiJelenlegi és jövőbeni diákjainak is zsúfolt programsorozatot állított össze a Bánki szakgimnázium november 21-én, ahol pályaorientációs előadások és nyílt nap is várta az érdeklődőket.
2017-11-22A körmozgást másként szemléltetteBemutató fizika- és matematikaórát tartottak november 21-én a Pannon Oktatási Központban. Első alkalommal szerették volna bemutatni az idén indult emelt szintű osztályaikat, az abban folyó oktatást.
2017-11-22Rudas gazdálkodóverseny„Gazdálkodjunk együtt!” Ezzel a sokatmondó címmel rendezte meg a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma hagyományos versenyét november 21-én, kedden délután a térség általános iskoláinak: immár tizedszer.
2017-11-22Részletes tudás a gimnáziumrólNyílt napot rendeztek november 21-én, kedden délután a Széchenyi István Gimnáziumban az iskola után érdeklődő nyolcadikos diákoknak és szüleiknek: mintegy százötven gyerek vett részt a rendezvényen.
2017-11-21Találj rá a benned lévő tehetségre!A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum több iskolája is csatlakozott a november 20-án, hétfőn kezdődött Európai szakképzési hét programsorozatához.
2017-11-17A nyeregtetőtől a sütikig. Bemutatkozott a Dunaújvárosi Szakképzési CentrumMúlt pénteken a Dunaferr iskola Apáczai telephelyén hagyományteremtő szándékkal megrendezték az első Szakképzés Napját.
2017-11-17Pályaorientációs nap a Széchenyi gimnáziumbanNégy egyetem, a helyi kamara és a vasmű vett részt a gimnázium november 16-i pályaorientációs napján. Most lenne jó pályaválasztó fiatalnak lenni...
2017-11-16Több mint 50 diák a kísérletsorozatonÉrdekes kémiai kísérletekkel csábította a végzős általános iskolásokat a Pannon Oktatási Központ.
2017-11-15Fontos döntés előtt. Mondd, te mit választanál?November 14-én, kedden több mint negyven kiállítót felvonultató pályaválasztási börze kínált tanácsadást és szakmai bemutatókat a 7. és 8. évfolyamos tanulóknak a Dunaújvárosi Egyetemen.
2017-11-15Kitűzni egy céltA Sajtó és Tanulás (SÉTA) programban résztvevő diákok írásai. Molnár Eszter, a Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjának írása.
2017-11-15Szuper volt a szakmaválasztó nap, a Rudas is bemutatkozottA Sajtó és Tanulás (SÉTA) programban résztvevő diákok írásai. Badar Lili, a Rudas Közgazdasági Szakgimnázium diákjának írása.
2017-11-15Bemutatkozott a SzéchenyiNovember 14-én, kedden délután a Széchenyi István Gimnázium és Kollégium 8 osztályos képzése iránt érdeklődő családokat várták az intézményben.
2017-11-08Az egész várost várják. Az egész várost várják a szakképzés napjáraKözös sajtótájékoztatón jelentették be a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum iskolái, hogy megrendezik hagyományteremtő szándékkal a dunaújvárosi szakképzés napját.
2017-11-07Nyitott kapuk a Hildben. Nyitott kapukkal vártakNyílt napot tartottak november 6-án a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Hild József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája tantermeiben és tanműhelyeiben a pályaválasztás előtt álló fiatalok és szüleik számára.
2017-10-27Dunaferr iskola: nyílt napNyílt napot rendeztek október 26-án a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Szakgimnáziumában és Szakközépiskolájában.
2017-09-28Legfontosabb a gyerek érdekeA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési klubja szeptember 26-i rendezvényének a pályaorientáció volt a témája, a terület minden érintett intézménye, vállalkozása kapott meghívót, és az ott vázolt terveket több mint fél éves előkészítő munka, egyeztetések előzték meg.
2017-09-28Kétkezi szakmákértA Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója, Rideg István (kép) szerint gondolati változásra van szükség, ehhez pedig összefogásra, még több jó programra.
2017-09-28Terv a cselekvésreA városi kamara megkereste a Széchenyi gimnáziumot s az együttgondolkodás céljával, Szűcsné dr. Harkó Enikő (kép) igazgatóhelyettes szerint több területen is formálódik a cselekvési terv.
2017-09-28Megbecsülni a munkátNagy élményt jelent a gyerekek számára egy-egy kétkezi szakma fogásainak megismerése, az elvégzett tevékenységek eredményeinek hazavitele, erre adott jó példát Jankovicsné Grosz Melitta (kép), a Hild iskola nevelési igazgatóhelyettese a rendezvényen.
2017-09-15Ötszáz új egyetemista. A térség legerősebb tudásközpontjaMintegy kétezer hallgatóval kezdte meg az idei tanévet a Dunaújvárosi Egyetem.
2017-02-08Felvételi: utolsó percek. Beiskolázás után felvételiAlig egy hete maradt a felsőoktatásba vágyóknak a döntésre: melyik intézményt is válasszák a népes kínálatból.
2016-12-13Ajánlják magukatNyílt napot tartottak december 12-én, hétfő délelőtt a Dunaújvárosi Egyetemen a középiskolások és szüleik számára az intézmény A épületének nagyelőadójában és környékén.
2016-12-10Szakmi hét a Hildben. Hiányszakmákat kínálnakA Szakképzés Európai Hete 2016 nemzetközi eseménysorozatában a Hild Szakközpiskola nem csak egy nyílt napot tartott, de egy egész hétre megnyitotta az iskola kapuit az érdeklődők előtt.
2016-12-07Mit csinál a gépész? Vonzó szakmák, kemény munkávalZakatol a szakképzési hét a város érintett középfokú oktatási intézményeiben. December 6-án a Bánki szakgimnázium is porondon volt főműsoridőben
2016-12-07Rendhagyó technikaóraA Sajtó és Tanulás (SÉTA) programban résztvevő diákok írásai. Illés Fanni, a Hild József Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjának írása.
2016-12-05Szakmai nap a KeribenMinden diákjuk gyorsan el tud helyezkedni: ez volt a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola nyílt napjának egyik legvonzóbb mondata december 3-án, szombaton.
2016-11-25Fordulás a jövő feléRácalmási iskolások látogattak a dunaújvárosi Ford autószalonba a kereskedelmi kamara szervezésében.
2016-11-00Kezedben a jövőd! - vetélkedőA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztás előtt álló általános iskolások számára hirdetett három fordulós megmérettetést, amelynek csúcspontja a november 22-én, kedden megrendezésre kerülő döntő lesz. Ezen hat háromfős csapat vesz részt. A döntőbe azok a csapatok jutnak el, amelyek az előző két forduló feladatait a legmagasabb színvonalon teljesítették.
2016-09-00Eltérő utak a pályaválasztásbanA közelmúltban jelent meg a MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) által készített elemzés az Általános iskolások pályaválasztása 2016 címmel, mely országos, a területi kereskedelmi és iparkamarák által elvégzett adatfelvételen alapul. Ebben a munkában vett részt a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara is. Az adatfelvétel keretében Dunaújvárosban mintegy száznyolcvan diák töltötte ki a kapcsolódó kérdőívet.
2016-08-26GólyatáborKét napos programmal várta a leendő elsősöket a Széchenyi István Gimnázium. Több mint száz új diák érkezik az iskolába.
2016-08-26Több támogatás. Tizenötezer forint az iskolakezdésreAz önkormányzat a tanévkezdés alkalmával 10 ezer forinttal segítette az első osztályos gyerekek iskolakezdését, a stabil költségvetésnek köszönhetően kibővítették a kört a középiskola első osztályát kezdő tanulókra.
2016-06-08Nálunk érdemes tanulni!Dunaújvárosban a Széchenyi István Gimnázium mellet 167 féle szakmát képeznek.
2016-06-08Magas színvonalú és modernA Pannon Oktatási Központ Dunaújvárosi Magángimnáziumának bemutatása.
2016-05-00ÉrettségiKét 12. osztályos tanuló, Klein Balázs (Bánki középiskola) és Dráviczki Márton (Széchenyi István Gimnázium) véleménye az érettségiről, továbbtanulásról.
2016-04-28A minőség és a fejlődés éve az egyetemenA Dunaújvárosi Egyetem rövid bemutatása.
2016-04-28Tudás, tapasztalat, jövőA Pannon Oktatási Központ bemutatása.
2016-04-19Sikerrel zártakSikeres volt a Szakmák éjszakája április 15-i rendezvénye.
2016-04-16A szakmák éjjelénA Dunaújváros összes szakképző intézménye különlegességekkel várta az érdeklődőket a szakmák éjjelén.
2016-04-14Gazdálkodj okosan!A Szakmák Éjszakjára készül a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium is.
2016-04-14Sárkány ellen sárkányfű!A Szakmák Éjszakjára készül a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium.
2016-04-13Pályaválasztási csemegékNagyon érdekes szakmai bemutatókban lehet részük a nyolcadikosoknak, szüleiknek, a versenyképes szakmát kereső fiatal felnőtteknek a Szakmák Éjszakáján.
2016-04-13Csináld meg!Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg! - e három jelmondattal csábítja az intézmény képzései iránt érdeklődő fiatalokat, diákokat a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola.
2016-04-13Bánki: mozdonytól a forgácsgépigGazdag interaktív programokkal készül a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola a Szakmák Éjszakája elnevezésű programra.
2016-04-09Hiányszakmák a Hildben. Szakmák hildes éjszakájaA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum is csatlakozott a Szakmák Éjszakája elnevezésű országos akcióhoz.
2016-04-07Izgalmas bemutatókJó kezdeményezésnek tartja a Szakmák éjszakája rendezvényt Csapó Gábor, a a Dunaújvárosi SZC Dunaferr Szakközép- és Szakiskolája igazgatója is.
2016-04-06Szakmák éjszakája - nem csak szülőknekDunaújvárosi Szakképzési Centrum szervezésében április 15-én rendezik meg városunkban a Szakmák Éjszakáját. Beszélgetés Agárdi Lajos tanügyi referenssel.
2016-04-05Szakmák éjszakájaA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum szervezésében április 15-én rendezik meg városunkban a Szakmák Éjszakáját.
2016-02-12Tánccal, focival (képaláírás)Iskolacsalogató programsorozatot kínál a Gárdonyi Géza Általános Iskola a leendő első osztályosoknak és szüleiknek. A sorozat nyitányaként tánc- és focibemutatót láthattak az érdeklődők szerdán. (nem teljes szöveg)
2016-02-11Egyetemi kihívásokA beiskolázási kampány keretében közel ötven középiskolába jutottak el országszerte a Dunaújvárosi Egyetem vezetői, tanárai, munkatársai. A helyi egyetem konzisztóriumának tagjai. Beszámoló.
2016-02-01Kampányoló egyetemCsaládi napot rendezett leendő hallgatóinak a Dunaújvárosi Egyetem.
2016-01-19Már egyetem várja az új hallgatóitHogyan élünk mi? címmel egy interaktív kiállítás fogadta a Dunaújvárosi Egyetem nyílt napjára látogatókat.
2016-01-18Központi felvételizőkJanuár 16-án tartották országszerte a középiskolai központi írásbeli felvételi vizsgákat, Dunaújvárosban két intézmény, a Széchenyi István Gimnázium és a Pannon Oktatási Központ volt érintett.
2016-01-15Derűs vetélkedő (képaláírás)Játékos, vetélkedőkkel tarkított vidám délelőttöt töltöttek csütörtökön a Vasvári Pál Általános Iskolába látogató óvodások. (nem teljes szöveg)
2015-12-18Segítség a helyes irány kiválasztásábanPályaorientációs tanácsadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamaránál.
2015-12-08Iskola-kóstolgató óvodásoknakNyílt napot rendeztek a Vasvári Pál Általános Iskolában.
2015-12-08Nyílt nap a főiskolánDecember 7-én izgalmas programok várták az érdeklődőket az idei nyílt napon a Dunaújvárosi Főiskola A épületében.
2015-12-03Nyílt napok (képaláírás)A Széchenyi gimnázium, valamint a Kereskedelmi szakközép- és szakiskola nyílt napon mutatta be képzéseit az érdeklődőknek. (nem teljes szöveg)
2015-12-00Dunaújvárosi Szakképzési CentrumA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum bemutatása. Felhívás a nyolcadikos tanulók számára, a képzési kínálat ismertetése.
2015-12-00Pannon Oktatási KözpontA Pannon Oktatásii Központ bemutatása. Az intézmény alapítása, jelenlegi helyzete és jövőképe.
2015-11-27KépzésismertetőA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolája és Szakiskolája nyílt napra várja az indítandó képzései iránt érdeklődőket. Az iskola újraéleszti a hentes szakot.
2015-11-20Nyílt napok a magángimibenNyílt napok a Pannon Oktatási Központ és Magángimnáziumban.
2015-11-20Nyílt nap volt a Széchenyi gimibenNovember 17-én a Széchenyi István Gimnáziumban nyílt napot tartottak a nyolcosztályos képzésről.
2015-11-11DöntéselőkészítésÁllj pályára! címmel tartottak pályaválasztási kiállítást november 12-én a Dunaújvárosi Főiskola épületében.
2015-11-11Családias gimnáziumA dunaföldvári Magyar László Gimnázium is részt vett a Dunaújvárosi Főiskolán megrendezett pályaválasztási kiállításon.
2015-11-09Kiállítás: új helyszínÁllj pályára! címmel rendezik meg a hagyományos őszi pályaválasztási kiállítást a Tudományos Hét keretében november 10-én a Dunaújvárosi Főiskolán.
2015-10-29A nagy döntés előtt (képaláírás)Pályaválasztás előtt álló általános iskolások jártak a Dunaferr tanműhelyében. Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében (nem teljes szöveg)
2015-10-22A látókört szélesítiA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tevékenysége keretében idén ősszel háromszázhatvan 7. és 8. osztályos gyerek vett részt üzemlátogatásokon.
2015-04-10Több jelentkezőNépszerű a főiskola.
2015-02-24BekukkantottakA Petőfi iskola óvodásoknak és szüleiknek rendezett ”iskolanyitogató” sorozatának újabb fordulóján hétfőn délután A mozgás öröme címmel játékos sportvetélkedőket szerveztek az iskolásélet iránt érdeklődő kicsiknek. (nem teljes szöveg)
2015-02-12Szülők az iskolapadbanAz Árpád Fejedelem Általános Iskolában régi hagyománya van annak, hogy minden év februárjában egy pénteki és hétfői napon nyílt napra hívják a szülőket.
2015-02-06Dunaújvárosi Főiskola - Út a sikerhez!Egyedülálló laborpark a Dunaújvárosi Főiskolán - Bosch-labor, felületfizikai labor, Gleeble labor, pásztázó elektronmikroszkopikus laboratórium, MAID-Lab rövid bemutatása.
2015-02-03Petőfi iskola: óvodásoknakÓvodásoknak rendeztek játékos bemutató foglalkozást február 2-án a Petőfi Sándor Általános Iskolában. Tavaszig tartó játékos sorozat.
2015-01-27Százhetven érdeklődőJanuár 26-án nyílt napot rendeztek a Dunaújvárosi Főiskolán.
2015-01-13Ezúttal szülőknek is (képaláírás)A felvételi szezonban a Dunaújvárosi Főiskola is több nyílt napon mutatja be képzési kínálatát a reménybeli leendő hallgatóknak. A tegnap délutáni rendhagyó campuskóstolón a diákok szülei is megismerkedhettek a régió főiskolájával (nem teljes szöveg)
2014-12-08Főiskola: leendő hallgatókra várvaDecember 6-n szakmai nyílt napot rendeztek a Dunaújvárosi Főiskolán.
2014-12-05Az ellenzék félti a jövőtA gimnáziumi férőhelyek csökkentése miatt tiltakozott a Párbeszéd Magyarországért a Bánki iskola előtt.
2014-12-01Vasvári: ismerkedés oda-visszaLeendő elsősöknek és szüleiknek rendeztek nyílt napot a Vasvári Pál Általános Iskolában.
2014-11-29Iskolai ismerkedésNyílt napot tartottak a Dunaferr Szakközép- és Szakmunkásképző Iskolában.
2014-11-29Nyílt nap a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában (képaláírás)A Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola szerdán és csütörtökön rendezte meg a nyílt napját. (nem teljes szöveg)
2014-11-24Mindent a Kereskedelmi iskolárólNovember 21-én nyílt napot rendeztek a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában.
2014-11-21Pályaorientációs tájékoztatóA Petőfi Sándor Általános Iskola hetedikes és nyolcadikos diákjai látogattak el a vasműbe.
2014-11-19Út az okos döntésigA 15. alkalommal Válassz okosan! címmel tartottak pályaválasztási kiállítást a sportcsarnokban november 18-án.
2014-11-19Kisgimis iskolakóstolóNovember 18-án nyitott napot rendeztek a Széchenyi István Gimnáziumban.
2014-11-17Pályaválasztás: a helyi kamara segítséget nyújtA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási tanácsadói tevékenységéről.
2014-04-10Bővítik ismereteiketA daruszentmiklósi Benedek Elek Általános Iskolában két testvértelepülési program is működik február elsejétől.
2014-04-09Sokszínű szakmaiság...Miért válaszd a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola?
2014-02-24Érettségivel is tanulhatnak szakmátLezárult a középiskolások jelentkezése a továbbtanulásra. A dunaújvárosi középiskolai kínálatból.
2014-02-07Dunaújvárosi Főiskola életrevaló, sikeres munkavállalókA Dunaújvárosi Főiskola ismertetője, a főiskolán végzett diákok, munkavállalók ajánlásával.
2014-02-03Főiskolai bevezetőKutatói, családi nyílt napra várta az érdeklődőket február elsején a Dunaújvárosi Főiskola.
2014-01-22Céltutados továbbtanulókA Dunaújvárosi Főiskola is képviseltette magát az idei Educatio oktatási szakkiállításon. Az érdeklődők kétezernél is több szóróanyagot vittek el.
2014-01-14Felvételi, karrier...Beszámoló a Dunaújvárosi Főiskolán megrendezett nyílt napról.
2013-12-21KépaláírásA POK bemutatkozó napján Aczél Áron, Tamási Fanni, Jankovics Dániel, Juhász Kitti várta az érdeklődőket.
2013-12-18Iskolák bemutatkozásaA Dózsa Mozicentrumban megkezdődött a dunaújvárosi középiskolák bemutatkozó programsorozata. December 17-én a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola mutatkozott be.
2013-12-14Kihelyezett műhelyA Dózsa Mozicentrumban megkezdődött a dunaújvárosi középiskolák bemutatkozó programsorozata. December 13-a: Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola.
2013-12-13Képzési kínálatokA Dózsa Mozicentrumban megkezdődött a dunaújvárosi középiskolák, bemutatkozó programsorozata. December 12-e: Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola.
2013-12-12Iskolaexpó és játékA Dózsa Mozicentrumban megkezdődött a dunaújvárosi középiskolák, és a főiskola bemutatkozó programsorozata. December 10-én a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola mutatkozott be az érdeklődőknek.
2013-12-11Iskolaexpó és játékA Dózsa Mozicentrumban játszóház várja a gyerekeket és megkezdődött a dunaújvárosi középiskolák, és a főiskola bemutatkozó programsorozata.
2013-12-02Kezükbe vették a jövőtA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara által az interneten meghirdetett Kezedben a jövőd! címmel indított pályaorientációs versenyt. A vetélkedőn két osztály fej-fej mellett végzett az első helyen: Gárdonyi Géza Általános Iskola és a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola.
2013-11-27Jelentkezőkre várvaNyílt napot rendeztek a Széchenyi István Gimnáziumban, november 26-án.
2013-11-25Kísérletek, bemutatókPályaválasztási napot rendeztek november 23-án a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskolában.
2013-11-25Képzési kóstolóPályaválasztási napot rendeztek november 23-án a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában.
2013-11-20Játékos nyitott nap a SzéchenyibenNyílt nap a Széchenyi István Gimnáziumban.
2013-11-08Pályaválasztás: okéA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztást segítő honlapot hozott létre "Kezedben a jövőd" címmel.
2013-10-25Pályaválasztás előttPályaválasztási nyílt napot rendezett a Dunaferr Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola.
2013-10-16Kínálozó képzésekPályakörkép 2013 címmel pályaválasztási kiállítást rendeztek a sportcsarnokban. Beszámoló.
2013-08-02Egyeztető fórum a főiskolánA Dunaújvárosi Főiskola Állandó Szakmai Egyeztető Fórumot szervezett.
2013-02-00„Nem voltam nagy felvételiző-császár”"Varga Livius gyerekkora óta hollywoodi színésznek készül, és elmondása szerint sosem volt nagy „felvételiző-császár”. A színművészetire nem került be, az állatorvosin pedig a szóbeli felvételire sem ment el. A Quimby egyik alapítója végül pszichológiából szerzett diplomát az ELTE-n." Interjú.
2012-12-07Új kurzusok, mesterképzésBeszélgetés dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási rektorhelyettessel.
2012-06-06Harmincöt osztály leszA most befejeződött tanévben 40, 2012/2013-as tanévben már csak 35 középiskolai és gimnáziumi osztály indul Dunaújvárosban.
2012-01-30Családi nyílt nap voltCsaládi, nyílt napot rendezett a Dunaújvárosi Főiskola. Költségtérítési díj egyes szakokon.
2012-01-25Továbbtanulás: váltás döntés utánA Dunaújvárosi Főiskolára informatikai és műszaki képzésre több államilag támogatott hallgatót vehetnek fel.
2011-12-15Így dolgozik az ács, a kőműves...Nyílt napot rendezett a továbbtanulók részére a Hild József Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium.
2011-12-06Felvételi időszak előttDecember 5-én nyílt napot rendeztek a Dunaújvárosi Főiskolán.
2011-11-18Mi legyek, ha nagy leszek?Segítség a pályaválasztás előtt
2011-11-16Színvonalas kiállításPályakörkép 2011 címmel rendezett pályaválasztási kiállítást városunkban a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja. A kiállításon a Rosti Pál Gimnázium is bemutatkozott a továbbtanulóknak.
2011-07-26Második lehetőségA felsőfokú szakképzések népszerűség-csökkenése miatt jelentős hallgatói létszám-csökkenést könyvelhetett el a Dunaújvárosi Főiskola a ponthúzást követően, ahova az első körben 962 fő nyert felvételt.
2011-06-03Befutható pályák a DunaferrnélNőként is sikeresen egy férfias szakmában. Interjú dr. Dénes Éva főosztályvezetővel.
2011-05-06SzakemberekBefutható pályák a Dunaferrnél: kohász. Interjú Besenyi Györggyel.
2009-11-06Egy nap a pályaválasztásrólPályaválasztási kiállítást rendeztek a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola villamostagozatán. Beszámoló.
2009-02-14A tavalyinál jobbat várnakTovábbtanulás, felvételi. Beszélgetés Balogh Bertalannal, a Dunaújvárosi Főiskola felvételi ügyintézőjével.
2008-10-18Tűzoltó leszel...?A Dunaferr szakközépiskola villamos tagozatának épületében pályaválasztási kiállítást rendeztek. A programon több száz hetedikes és nyolcadikos kisdiák vett részt.
2008-08-15Rekord a pótfelvételinA Dunaújvárosi Főiskolára 460 fő jelentkezett a pótfelvételi időszakában.
2007-07-25Célban a ponthúzásA Dunaújvárosi Főiskolára többen jelentkeztek, mint tavaly. 2007-ben 3576 fő jelölte be az iskolát, 413 fővel többen mint 2006-ban.
2007-04-17Továbbra is népszerűA Dunaújvárosi Főiskolára 3500 fő jelentkezett, azaz 365 fővel többen mint az elmúlt évben. Az első három "népszerű" szak: 1. mérnök informatikus (900 fő), 2. gazdálkodási és menedzsment (826 fő), 3. kommunikáció és médiatudomány (628).
2007-04-04Úgy tűnik, népszerű volt az ingyen lap-topA Dunaújvárosi Főiskola mérnök-informatikus szakára várhatón az idén a legtöbb jelentkezés. Az eddigi adatok alapján 3475 fő jelentkezett, végleges adatok április végére várhatóak.
2007-01-30Félnek, aggódnakBeszámoló a Dunaújvárosi Főiskola nyílt napjáról. (Kép a "Disznótorony" domborműről.)
2006-12-05Több száz leendő gólyaNílt nap a Dunaújvárosi Főiskolán.
2006-11-13Mi legyek, ha nagy leszekBeszámoló a Dunaferr középiskola villamos tagozatának épületében megtartott Pályakörkép kiállításról.
2006-11-11Pályakörkép 2006A Dunaferr Szakközép- és Szakiskola Villamos Tagázatának épületében rendeztékmeg a "Pályakörkép 2006" c. pályaválasztási kiállítást, amit a munkaügyi központ helyi kirendeltsége szervezett meg.
2005-03-09A DF-ein is kevesebb a jelentkezőOrszágos szinten tizenötezerrel kevesebben jelentkeztek a felsőoktatási intézményekbe. A Dunaújvárosi Főiskolára tavaly négyezerkétszázan idén eddig háromezerhatszázan jelentkeztek.
2004-10-20Kozmetikus, gyerekfelügyelőHa a közgyűlés jóváhagyja, akkor a Hildben mélyútépítő technikusi, a Lorántffyban kozmetikus, a Rosti gimnáziumban gyermek- és ifjúsági felügyelő szakot indítanak.
2003-02-11A beiratkozástól egészen az "Olvasni tanulok"-igMegjelent a városunk általános iskoláit bemutató könyv.
2002-12-05Példaértékű lehet a jövőPécsi egyetemisták a Dunaferrnél.
2002-11-16Önértékelő program segít a fiataloknak a döntésbenA Dunaferr Sportcsarnokban megrendezték a Pályakörkép 2002. kiállítást, amely hozzásegíti a fiatalokat a továbbtanulási lehetőségekből való választáshoz.
2002-11-12Középiskolába készülök - 2003A napokban minden általános iskolába eljut, egy, most megjelent kiadvány "Dunaújvárosi középisklába készülök" címmel.
2002-07-25Diploma munka utánHűrom és fél évig minden szombat és vasárnap a tanulásé. Friss diplomások a Dunaferrnél, akik munka mellett szerezték második diplomájukat.
2001-08-09Uj ismereteket szerezhessenek a munkavállalókA Humán Intézet vezetője: Móróné Zupkó Timea
2000-08-03Megújult képzési tájékoztatóMegjelent a Humán Intézet kiadványa az induló képzésekről.
2000-06-15Sokaknak utolsó esély az érettségire?Megszünik a lehetőség, hogy szakmunkás fiatalok 3 év alatt érettségi bizonyítványt szerezzenek. Szigorúbb feltételek melett érettségizhetnek már csak a fiatalok.
1999-02-05"Kemény" beiskolázás leszA tavalyi tanévkezdés adatait feldolgozó statisztikák szerint 1206 diák kezdte meg középfokú tanulmányait a városban tavaly.
1998-12-10Öntőmérnökökre szükség lenneAdottak a dunaújvárosi főiskolán a lehetőségek,hogy kohómérnökök mellett, öntőmérnököket is képezzenek. Évente kb. 20-30 új szakemberre lenne szükség.
1998-12-01Érdeklődök ármádiája: telt ház a főiskola...Nyilt napot rendezett a főiskola, elsősorban a középiskolásoknak. A szakok felsorolása a tavalyi ponthatárokkal.
1995-02-27Hogyan? Tovább?A középiskolások továbbtanulásáról körkép.
1991-05-07A képzés kockázata a diáké.Nyolcadik után:kilencedik osztály. A nyolcadik osztályt végzők továbbtanulási esélyeiről, és az új formákról. Adatok, tények.
1989-08-03Divatos iskolákAz idén 1252 8. osztályos fejezte be az ált. iskolát.Ebből mindössze 19-en nem jelentkeztek továbbtanulásra.
1989-02-02Továbbtanulási lehetőség Dunaújvárosban1989-ben kb. kétszázzal többen fejezik be az általános iskolát, s csak néggyel több tanulócsoport lesz a 46-hoz képest.
1989-01-13Nem könnyű választani. Helyben tanuljon tovább a gyerek...A középiskolai oktatás lehetőségeiről. Az általános iskolát végzettekről, az 1989-es tanév oktatási feltételeiről. Adatok.
1988-03-15Továbbtanuló diákok. Ez még csak szándékA város középiskoláiban idén érettségiző diákok több mint fele jelentkezett továbbtanulásra. A jelentkezők iskolánkénti megoszlása.
1988-02-11Hol tanuljon tovább a gyerek?1740 nyolcadikos gondja. A legjobbak lehetősé- gei. Ahova a lányok jelentkeznek. Újdonságok a Bánkiban. Divatos és hiányszakmák.
1988-02-01Megkérdeztük a "másik felet" is...Változott a továbbtanuló dolgozók kedvezményeiről szóló rendelet.
1988-01-26Mik lesztek, merre mentek? Szépek, kamaszok, kedvesek.Pályaválasztási kérdésekről.
1987-10-20Helyet! - de hogyan?A középiskolai évjárat fiataljainak beiskolázási nehézségeiről. Adatok. Táblázat.
1987-09-29Talán meg is fizetikA tanulás és a továbbtanulás kérdéseiről nyilatkoznak a dunaújvárosi pedagógusok és a szülők.
1987-02-17Mindenki maga döntPályák és pályaválasztók.
1986-05-09Mi lesz velünk? Jobb későn...A továbbtanulási helyzet Dunaújvárosban.
1986-04-25Többen, mint máskor. Idén: másfél ezer végzősIskolai adatok a város és a járás területéről. Továbbtanulók száma, tervei
1986-03-11Dunaújvárosi körkép a tervekről. Hányan tanulnak tovább.Adatok....
1986-02-14Hat középiskolánk lesz? Bővülnek a továbbtanulási lehetőségek.Terv Bővülnek a továbbtanulási lehetőségek.
1984-06-29Kinek siker, kinek nem. 134 százalékos túljelentkezés.A közép- és a főiskolai továbbtanulásról.
1984-04-17Egyetlen biztos tipp. Továbbtanulás 1984-1990.A továbbtanulásról adatok.
1983-08-01Dunaújvárosi továbbtanulókDújv-i továbbtanulók közül: Török Leventéről,Androsovics Jóskáról, Vincze Orsolyáról.
1983-06-28Jog a munkához, vagy a munkahelyhez? Azt mondták, köszönjükA második szakmát szerzett dolgozók helyzete a BVM-nél. A papírgyárban.
1983-06-24A Dunai Vasmű 12 ezer dolgozója közül ... több, mint hétezren tanultak az elmúlt oktatási évben. ...Legtöbben, 5473-an a tömegszervezeti politikai képzési körök munkájában vettek részt.
1983-06-07Segített a két plusz osztály. Kevés a nem dunaújvárosiTovábbtanulásról, pályaválasztásról. Adatok
1983-03-22Mi legyen a gyenge tanulókkal. Nehéz tizennégy évesenAz általános iskolát végzők lehetőségeiről.
1983-01-28Mi legyek, ha nagy leszek?Ismertető a végzős általános iskolások továbbtanulási választásairól.
1983-01-25Vannak átmeneti lehetőségekMilyen legyen, ha lesz? A nyolcadikosok pályaválasztási lehetőségeiről.
1981-12-12Mi lehet? Mi legyen?Továbbtanulási lehetőségek a 8. általános után.Melyik iskola milyen képesítést ad.
1981-12-12Nyitott kapuk"Nyitott kapuk" mozgalom a vasműben. A vidéki gyerekeket is várják üzemlátogatásra a vasmű dolgozói, pályaválasztásukat segítve.
1981-08-07Lesz munkahelyük a frissen érettségizetteknek. Könnyű, szellemi munkát?A továbbtanulási és munkalehetőségről. Az üzemek igényei.
1980-02-29Két pályából az egyik..Pályaválasztási döntések, adatok, divatos szakmák.
1980-01-08Ezer diák helyet keresA demográfiai hullám okozta férőhely-hiány középiskoláinkban. Adatok táblázatok, összehasonlító táblázat egyéb hasonló nagyságrendű városokkal.
1979-10-23Pályaválasztás nyitott kapukkalTíz nagyüzemben megszervezték a pályaválasztás előtt álló diákok üzemlátogatását. Egyéb, a pályaválasztást elősegítő akciók.
1979-09-14Innen megyek nyugdíjba...Interjú négy, az idén érettségizett fiatallal. Új munkahelyükről, terveikről, továbbtanulásról. Vastag László, Ács Pál, Balla Györgyi és Gárgyán Péter.
1979-09-07Új utakon az iskolai felnőttoktatásA változások lényegéről.
1979-02-22Dunai Vasmű. Tájékoztató pályaválasztás előtt álló...Felhivás az általános iskolát végzettek részére a Dunai Vasmű által meghírdetett szakmákban. Somogyi József: Martinász szobra látható a felhíváson.
1978-09-05SZETAz előkészítő iskola jelentőségét méltatja dr. Horváth Ferenc főiskolai docens. Nyilatkoznak a tanfolyamra járók, illetve a tanfolyamot elvégzett dolgozók. Szakmunkások Egyetemi Tanulmányait előkészítő tanfolyama.
1978-06-16Általános iskolától a ruházati szakközépikoláigA Dolgozók Iskolájának igazgatója nyilatkozik a Dolgozók Iskolájának típusairól. Eredmények, tervek. Továbbtanuló felnőtteknek.
1978-04-28Érettségiző fiatalok figyelmébe! Jelentkezzetek szakmunkástaA Dunai Vasmű felhívása a fiatalokhoz. A szakmák felsorolása, tájékoztatás a feltételekről. Mit nyújt a vasmű a jelentkezőknek.
1977-12-20Szülői értekezlet a gyárbanA gyermekek többsége nem pályát, hanem iskolatípust választ. A pályaválasztási szülői értekezleten a vasmű tájékoztatta a szülőket a szakmunkásigényéről. A pályaválasztás helyzete Dunaújvárosban
1977-11-01Adatok1976-ban 101 diák érettségizett, 77-en felvételiztek.
1977-06-17Érdekes feltáró munkát végez a pályaválasztási tanácsadó csoportÜlést tartott a városi tanács végrehajtó bizottsága. Az ülésen belül Pro Urbe emlékplakettet kapott: Formaggini Károly labdarúgó.
1977-05-24Tanulás-nagyobb tudás-jobb eredmények-egyéni boldogulásA felkészültség nélkülözhetetlen. A Dunai Vasműben fontos a tanulás. Nemcsak az iskolában...
1977-03-08Miért és hogyan tanulnak a nők?Interjú két dunaújvárosi dolgozó nővel, akik tovább tanulnak. Indok. Nehézségek.
1976-12-28Hogyan tanuljon tovább a gyerek?A 316 sz. Makarenkó Ipari Szakmunkásképző Intézet igazgatójának tanulmánya a pályaválasztásról, szakmunkásképzésről. Kép: Öntőtanulók munka közben.
1976-11-02Mi legyen a gyerekből? Pályaválasztási hét DunaújvárosbanBeszélgetés a Megyei Pályaválasztási Intézet dunaújvárosi csoportjának tagjaival: Bognár Ferenc pedagógussal, Simon Péter pszichológussal és dr. Rácz Margit orvossal.
1976-08-01Egyre több a továbbtanuló.A Vállalatnál szeretnek tanulni.
1976-02-10A pályaválasztásról.Megalakult a pályaválasztási intézet helA csoport 1976. jan. 1-vel alakult meg.Tagjai Bognár Ferenc pedagógus, Simon Péter pszichológus, dr. Rácz. Margit idegorvos
1975-09-16Tanévnyitó ünnepséget tartottak a város építésében résztvevő katonadiákoknakA diákok a Dolgozók Általános és Középiskolájában fognak tanulni.
1974-05-27Továbbtanulási lehetőségekA vasmű dolgozói részére a jelentkezési lehetőségekről.
1973-07-24Hol és hogyan tanulhatnak tovább városunk dolgozói?Augusztus 15-ig lehet jelentkezni a Dolgozók Általános és Középiskolájába. Értesítő a tanulási lehetőségekről.
1972-10-28Háromezren tanulnakA vállalati képzésekről.
1972-10-27A beiskolázás, a továbbtanulás ás a pályaválasztás kérdései5570 általános iskolás, elsősök és nyolcadikosok, mi leszek ha nagy leszek? Beiskolázási arányok, a fizikai dolgozók gyermekeinek segítése.
1972-03-10Pályaválasztás-iskolaválasztásÁltalános iskola utáni lehetőségek
1972-01-14Hétfőn és kedden szakmai napot tart a Dunai vasműA Dunai Vasmű és a 316.sz Ipari Szakmunkásképző Intézet január 17-é én és 18-án pályaválasztási szakmai napot tart Vasmű úti Kiállítási Csarnokban.
1972-01-10Szükség van az új és...Beszámoló egy pályaválasztási kiálításról.
1971-12-14Pályaválasztási kiállításDunaújvárosban először.
1971-09-24Minden negyedik dolgozó tanulKihelyezett esti tagozatok a Vegyesipari Vállalatnál.
1971-09-10Felnőttek az iskolapadokbanFelnőttek az általános és középiskolás padban. Növekszik az igény a dolgozók iskolája iránt.
1971-08-06A fizikai dolgozók gyermekeinek továbbtanulásáértA KISZ KB sajtótájékoztatója Dunaújvárosban.
1971-01-22Mit tanuljon a gyerek?Képzések a 316.sz.Ipari Szakmunkásképző Intézetben.
1970-12-31Mi lesz belőled, emberke?Felmérés a 14 éves gyermekeknél, mit szeretnének tanulni, hányan mennek dolgozni az iskola után. A pályaválasztás helyzete városunkban.
1970-10-02A fizikai dolgozók gyermekeinek pedagógiai segítéséről tárgyalt a Városi Tanács VBA fizikai dolgozók gyermekei részére is meg kell teremteni a lehetőséget a továbbtanulásra.
1970-02-03Pályaválasztás előtt az általános iskolábanMikrofelmérés, tanári segítség, szakmunkásképzés, divatos szakmák.
1968-12-20Dunaújvárosi diákok 7.Zuhanó átlagok.
1968-02-06A betüvetéstől az érettségiigA Dolgozók Általános és Középiskolájába az idén 1350-en iratkoztak be -pótolni a pótolhatót.
1968-02-03PályaválasztásMi legyen a gyerek?
1968-01-20Dunaújvárosi diákok 15.A technika korában élünk. Technikai, tudományos jártasság.
1967-06-13Július10-ig lehet jelentkezni az esti tagozatú szakközépiskolábaAz új iskolatípusokról nyilatkozik a Dolgozók Iskolájának igazgatója, Sobor István.
1967-05-30Hol tanulhatnak tovább?Az iskolák és a végzős hallgatók. Kihasználatlan a felsőfokú technikum.
1967-02-24Hullám nélkül is 3.Közel 30 ezren végeznek az általános iskolában az idén országszerte, akik nem tanulnak tovább.
1967-01-24Az álgondoskodás bosszúja II.Divat a nem készülés, sok a bukás, mégis sokan továbbtanulásban reménykednek a gimnázium I g-osztályában.
1967-01-17Fiúknak sok, lányoknak kevés továbbtanulási lehetőségHátrányban a lányok a szakmaválasztásnál.
1966-06-07Tanuljon tovább Ön isA Dolgozók általános és középiskolájának tervei.
1966-03-11Hétezer kisdiák-száz tanteremVáltozatlanul súlyos gond az általános és középiskolás diákok beiskoláztatása.
1966-02-25Március 1-ig lehet továbbtanulásra jelentkezni115 ipari, kereskedelmi és mezőgazdasági szakma között választhatnak a továbbtanulók.
1964-05-01TizennyolcévesekAz iskolapadban töltött napokat az újaikon számolhatják.
1963-07-16Sokfajta tanfolyam helyett, egységes színvonalas szakmai továbbképzésA Szakma mestere mozgalomról. Hozzájárul a szocialista embertípus kialakításához.
1961-09-22Az idén 1050 diák tanul szakmát a MÜM 316. sz. Iparitanuló Intézetben.Az 1961/62-es tanévben hetedszer nyitotta meg kapuit az iskola.
1961-05-31Továbbtanulás és pályaválasztás.A város általános iskolát végzett, szakmát tanulni akaró fiataljai, több mint 20 szakma között választhatnak.
1961-05-30Továbbtanulás és pályaválasztás-
1960-05-27A nyomda várja az érettségizett fiatalokatLátogatóban "Guttenberg templomában".
1960-05-20Minden szakma szép, minden munka örömNyolcadikosok közt akik szakmát fognak tanulni.
1960-01-22A felnőttoktatás helyzetérőlA felnőttoktatásban részt vevő száma a tavalyinak a kétszeresére emelkedett, és jelenleg eléri a másfélezret.
1960-01-1525 különböző tanfolyam indul a VasműbenKülönböző oktató és hobbi tanfolyamok a vasműben.
1959-10-21A tanuló városA város lakóinak 4) %-a továbbtanul.
1959-08-04Tájékpztató az új tanév kezdetéről450 elsős kezdi meg tanulmányait a városban.
1959-04-28A sztálinvárosi általáso iskolások kb. 90%-a tovább tanul.1a tanulók több mit 90%-a valahol továbbtanul.
18. Országos Ifjúsági Bélyegkiállítás '80Prospektus a Dunaújvárosban, 1980. április 4-10. között, az Uitz Teremben tartott kiállításhoz. Érdekessége, hogy a belső két oldalon a Dunai Vasmű kínál lehetőséget a továbbtanuláshoz.