Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

586 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-06-30A következő feladat a Horgásztanya és környéke2023-ban már másodízben rendeztek kerekasztal-megbeszélést a Dunaújvárosi Horgásztanyán – ezúttal a horgász- és vízi turizmus fejlesztése témájában egyeztettek, közösen keresve a fejlesztés lehetőségeit.
2023-03-29Új stég fogadja a turistákat az öbölbenMár tudják fogadni a turistahajókat az öbölben.
2023-02-17Kerekasztal megbeszélést rendeztek az öböl fejlesztése érdekében. "Száz lépcső volt valaha..."A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület kerekasztal-beszélgetést szervezett az öbölben található Horgásztanyán, ahol a dunaújvárosi partszakasz, azon belül is az öböl jelenéről és jövőjéről, hosszabb távú fejlesztési lehetőségeiről egyeztettek.
2023-02-10Új stéget és új lépcsőket szeretnénekHorgász- és víziturisztikai fejlesztés a Kikötői öbölben címmel kerekasztal-konferenciát hirdetett szerdán délutánra a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület (DSHE) a horgásztanya rendezvénytermébe, ahová meghívtak mindenkit, aki segítséget nyújthat a cél elérésében.
2022-03-31Tovább fejlődik a Szalki-sziget, nagyszabású beruházás kezdődöttPintér Tamás, Dunaújváros polgármestere és Kálló Gergely országgyűlési képviselő egy sajtótájékoztató részeként számoltak be a dunaújvárosi Szalki-szigeten kezdődött nettó 498 millió forintos beruházásról. Új parkolókat, kerékpársávot, és járdaszakaszt is kialakítanak a területen.
2021-07-28Felújítják a régi artézi kutatRácalmáson a Duna-partján, a 2020-ban átadott vízi turisztikai megállóhely közelében található egy régi artézi kút, amelyet egykor még nagyon kedveltek a Duna-parton járók.
2021-07-21Ötven éve nyitott meg az városi kemping„A Hídépítő Vállalat dolgozói megkezdték az első osztályú autós és vízi kemping építését a Szalki-szigeten. Egyelőre 200 személyes táborhelyet létesítenek a Duna-parton. A tábor területén a sátorhelyek mellett nem csak mosdóhelyiségeket építenek, hanem fa- és beton víkendházakat is állítanak fel” – írta a Dunaújvárosi Hírlap 1966. március 19-én.
2021-02-24Hogyan tovább?A legutóbbi, múlt csütörtöki közgyűlés helyett összehívott képviselői tanácskozáson a többi között a Dunaújvárosi Turisztikai Nonprofit Kft.-t (a közbeszédben csak Tourinform irodaként emlegetett egység – a szerk.) érintő napirendet is tárgyalták.
2020-11-07Újabb nagy volumenű pályázat. Turisztikai központ is leszNéhány nappal az iskolabővítési támogatásról kapott jó hír után, ismét óriási kulcsi diadalról értesülhettünk. Egy újabb nagy volumenű pályázatot hagyott jóvá a kormányzat.
2020-11-06Szimpátia szavazás a napirendről. A meghiúsult közgyűlés margójáraA napokban kihirdetett rendkívüli jogrendnek esett „áldozatul” a 2020. november 4-re kiírt rendkívüli közgyűlés. Az eredeti elképzelések szerint négy napirendi pontról döntöttek volna a városatyák. Napirenden szerepelt például az illegális hulladéklerakás felszámolását, csökkentését célzó határozat, de a hulladékgazdálkodási feladatokat ellátó Dunanett Nonprofit Kft. keretszerződésének módosítását is tervezte a rendkívüli közgyűlés. Szintén halaszthatatlan feladat volt a Kisapostag községgel tervezett területrész-átadás kontraktusát előkészítő bizottság elnökének megválasztása is. Mindezek mellett szerepelt a napirendben a Dunai Limes Program turisztikai fejlesztése kapcsán korábban hozott önkormányzati határozat módosítása is.
2020-10-07Turisztikai fejlesztésre készülnek a kőtárnál. Látogatóközpont épülhet a kőtár környezetébenAz előző városvezetés által elnyert pályázat folytatásaként közbeszerzést írnak ki a kőtárhoz épülő látogatóközpont kialakítására.
2020-10-00A Dunai Gyöngy Vendégház energetikai fejlesztése, parképítése és eszköz beszerzése (kishír)A Kisapostagon működő Dunai Turizmus Szolgáltató Kft. Vidékfejlesztés Program keretein belül, a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület működési területén meghirdetett VP6-19.2.1.-63-1-17 kódszámú „A gazdasági aktivitás javítása a térségi termékskála fejlesztése érdekében” című felhívásra benyújtott pályázatát az Irányító Hatóság támogatásra alkalmasnak minősítette és 5.203.844 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette.
2020-09-30Rendkívüli közgyűlés voltPintér Tamás polgármester rendkívüli közgyűlést hívott össze szeptember 29-ére. A képviselők a nyílt ülésen tizenegy, zárt ülésen egy napirendi pontot tárgyaltak. Határoztak a sportlétesítmények bérleti díjáról. Elfogadták a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nkft. 2019. évi beszámolóját. A DVG Zrt. vezető beosztású munkavállalóinak, amennyiben ők nem városi lakosok, lakhatást kell biztosítani a városban. Továbbá az élményfürdő üzemeltetésével 2021. december 31-ig bízták meg a DVG Zrt.-t, tízmillió forint plusz áfa havi díj ellenében.
2020-08-12Miska huszár körül zajlik az élet, ez olykor talán hangos isEgyre nagyobb népszerűségnek örvend a pákozdi Miska huszár szobra, amely körül azonban a nyári szezonban időnként elszabadulnak az indulatok. A turisták és a helyiek is szívesen látogatják, de a hangoskodókat, a lakókat zavaró parkolást nem tűrik egyesek.
2020-07-03Idén nyáron fokozott óvatosság ajánlott, ha nyaralni indulunkA koronavírus-járvány jelenleg is magas aktivitást mutat a világ több országában, ezért a nyári utazásokkal kapcsolatban ajánlott a fokozott óvatosság. Persze a Covid-19 mellett számtalan más körülmény is megnehezítheti a nyaralásunkat. Erről kérdeztük Dózsáné dr. Sasvári Ildikó járási tiszti főorvost.
2020-06-13Óvatosságból még kerülik a külföldi nyaralóhelyeketBár Magyarországot nem sújtotta annyira a fertőzés, mint Olaszországot, mégis óvatosak vagyunk az enyhítések ellenére is. Jön a nyár, vajon mit teszünk a szabadság alatt? Erre a kérdésre kedves olvasónk, Eszenyiné Dienes Andrea válaszolt.
2020-05-13Sportpark épül, a turisztika fejlődikKét pályázata is sikeres volt az elmúlt időszakban a dunaföldvári önkormányzatnak. Konzorciumi tagként a 327 millió forintos Dunaföldvár–Bölcske–Madocsa–Dunakömlőd térségi turisztikai termékcsomagból 36 milliót nyertek.
2020-04-29Szállodaipra: nemjönnek a vendégek. A szállodák vezetői bíznak a mihamarabbi újrakezdésbenA koronavírus-járvány a szállodaiparra és a turizmusra is rányomta a bélyegét, sőt elsőként ezek a szegmensek álltak le és kerültek nehéz helyzetbe.
2020-03-24Megállóhelyet létesítettek vízitúrázóknak. Vízitúra-megállóhely létesült a rácalmási Kis-Duna partjánImpozáns létesítmény szolgálja a sportolók mellett azokat a túrázókat, akik szárazföldön vagy vízen érkezve megállnak Rácalmás vonzó Duna-partján, hogy ott töltsenek néhány napot pihenéssel vagy kirándulással. Az európai túrahelyek listájára is felkerül ez a vízitúra-megállóhely, amely mostanra készült el, ám a koronavírus-járvány miatt átadását nem lehetett a létesítményhez méltó ünneppé tenni.
2020-03-05Konferencia és szövetség a Dunáért. Fontos lenne az egyensúly a Duna hajózhatósága és a rekreáció harcábanDunaföldvár volt a házigazdája a Duna Településszövetség 2020-ban második alkalommal lebonyolított szakmai találkozójának
2020-03-00Vízitúra-megállóhellyé bővített csónakház várja Rácalmáson a vízisportok szerelmeseit, a kirándulókat, természetjárókatA rácalmási csónakházbővítés egy nagy projekt részeként került megvalósításra. A projekt keretében kilenc településen valósulnak meg víziturisztikai fejlesztések. Rácalmás a GINOP-7.1.1-15- 2016-00012 projekt keretében 73 749 074 Ft támogatásban részesült, melyhez önerőként bruttó 15 millió Ft-ot biztosított az önkormányzat.
2020-02-14KözmeghallgatásKözmeghallgatást tartott a dunaújvárosi önkormányzat vezetése 2020. február 11-én a dunaújvárosi városháza házasságkötő termében.
2020-02-11Ezt kifőzték a rácalmásiak. Ezt jól kifőzték: a rácalmásiak turisztikai különdíjat nyertekFebruár 6-án a Sirha Budapest kiállítás versenyhelyszínén mérte össze tudását a Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) 2019-2020 12 döntős csapata. A telt ház előtt zajló megmérettetésre a 39 indulóból a régiós elődöntők legjobbjai juthattak be. A verseny tematikája ezúttal a „nyári ételek a hagyomány és a megújulás jegyében” volt. A győztes menüt a Hungast Pécs csapata készítette el
2019-12-30Horgászok a Duna folyam mentén. Egységes horgászrendet javasolnak az egyesületekA törvényi változásokhoz alkalmazkodva négy évvel ezelőtt vette át alhaszonbérletbe a vízkezelési jogot a Nagytétény és Dunaföldvár közötti Duna szakaszon a HVDSZ (Horgászegyesületek Velencei-tavi és Dunamenti Szövetsége). Az elmúlt évek munkájáról, valamint a közeljövő feladatairól Dualszky-Kovács István, a HVDSZ alelnöke beszélt lapunknak.
2019-12-00Elkezdődött a Duna-parti csónakház vízi turisztikai megállóhellyé fejlesztése, bővítéseElkezdődött (2019. ősz?) Rácalmáson a Duna-parti csónakház vízi turisztikai megállóhellyé fejlesztése, bővítése
2019-10-12Ajándékba adták a Rudas iskolának. Ajándékba adtaA turisztikai ágazat fejlesztéséhez kapcsolódó ajándékozási szerződés ünnepélyes aláírása történt október 11-én a Rudas iskolába.
2019-09-17Az Intercisa Múzeum fejlesztéseAz önkormányzat a helyi védettség alatt álló Intercisa Múzeum szükségszerűvé vált korszerűsítését és turisztikai célú hasznosítását tervezi.
2019-09-14Ősszel folytatódnak a beruházások a szigetenA Szalki-sziget jövőjével, fejlesztésével kapcsolatban tartottak szeptember 12-én, csütörtök délután sajtótájékoztatót a szigeten.
2019-09-13Folytatóddik a Szalki-sziget fejlesztése. Dunaújváros a térség vezető turisztikai központja lehetDr. Guller Zoltán Cserna Gábor polgármesterrel és Mádai Balázzsal, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatójával tartott sajtótájékoztatót a várost érintő turisztikai fejlesztésekről és a Szalki-sziget ebben elfoglalt szerepéről.
2019-06-00Nyilvántartott turistákDr. Bocsi Andrea turisztikai tanácsadó tartott előadást 2019. május 21-én, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a Nemzeti Turisztikai Adatbázis Központ (NTAK) bevezetéséről.
2019-05-31Új játszótér épülhet a Békében. Az alapítványok tevékenységét is támogatja az önkormányzatSoron kívül ülésezett Dunaújváros önkormányzatának közgyűlése május 30-án délelőtt. Az utólag napirendre tűzött témakörrel együtt – ami az uszoda belső medencéihez tartozó gépészeti rendszer felújítása – összesen ötvenhárom témakörben döntöttek a képviselők.
2019-04-00Ahol az acélt megedzikIsmertető a Dunaújvárosban található "Építészeti Emlékek Tanútjáról" (Szocreál tanösvény).
2019-02-00A jövő városa - mostBeszélgetés Cserna Gábor polgármesterrel a 2018-as dunaújvárosi fejlesztésekről és a jövőbeli tervekről.
2019-01-17Hamarosan elkészül a kilátóA Zöld városok program keretében a Felső-Duna-parti sétányon befejezéséhez közeledik az épülő kilátó.
2019-01-08A pályázatok és a partnerség évét élték tavaly KisapostagonEgyre többen beleszerelmesednek a gyönyörű Duna-parti községbe, ami nem véletlen, hiszen a dinamikusan fejlődő faluban minden alkalmat, lehetőséget megragadnak, hogy a kistelepülés varázsa mellett összetartó, egymásra odafigyelő közösséget építsenek. A 2018-as esztendő összefoglalójában Nagy Attila polgármestert kérdeztük.
2018-12-04Játék határok nélkül: Páll Attila és neje spanyolországi meséjePáll Attila már régóta előfizetője a Dunaújvárosi Hírlapnak. Az alkalmanként futó játékokban felesége rendszeresen részt vesz, noha Attila sosem hitt benne igazán, hogy egyszer majd pont ők lesznek a szerencsés nyertesek. Egy kódkereső játék mégis meghozta az eredményét: tavaly ősszel félmillió forintos Neckermann utazási utalványt nyert a házaspár.
2018-11-29A vendéglétás legjobbjai közt számontartvaDunaújvárosban még egyetlen vendéglátóipari egység sem érdemelte ki a Magyar Turizmus Minőségi díját a Kiskohász étterem előtt. A nívós elismeréshez Cserna Gábor is gratulált.
2018-10-19Folytatódó fejlesztésekMintegy negyven napirendi pont megtárgyalása várt a képviselőkre a csütörtöki közgyűlésen (2018.10.18.)
2018-10-19Legyen tisztább a város! - ezt szeretnékKonstruktív döntéshozatal jellemezte az október 18-i közgyűlést. A rendszerváltás óta nem volt rá példa, hogy ellenzéki képviselő indítványát támogatta volna a többség. Most ez történt. Szepesi Attila gazdasági ügyekért felelős alpolgármester felhívta a közgyűlés tagjainak a figyelmét arra a szomorú tényre, miszerint: Dunaújváros egyike az ország nyolc legszennyezettebb levegőjű városának. A hulladékgazdálkodás nem politikai ügy, közös érdek, hogy tisztább legyen a város.
2018-09-25Az uszoda és a fürdő közé tervezik a szállodátRendeletmódosítások után a Magyar Mentőszolgálat Alapítvánnyal egy évvel ezelőtt, a hajléktalanellátás érdekében kötött szerződést módosította a közgyűlés szeptember 20-án, csütörtökön. A Dózsa-iskola energetikai fejlesztéseinek pótmunkáit az önkormányzat finanszírozza. Egy turisztikai vizsgálat ezzel szemben azt mutatta ki, hogy a szállodát az élményfürdő térségében lenne célszerű kialakítani, mégpedig az uszoda és az élményfürdő közötti területen. A 10-es fogorvosi körzet ellátására pedig előszerződést kötött dr. Kosztándi-Molnár Arnolddal, a 3-as fogászati körzet ellátására pedig dr. Garai Gréta szakorvossal. A közlekedés biztonsága érdekében intelligens gyalogátkelő-rendszer telepítése indokolt a városban 12 helyszínen. A város térfigyelő kamerarendszerét pedig 13 kamerával bővítik hamarosan.
2018-08-03Virágos, megszépült Duna-part (képaláírás)Látványnak sem utolsó a megújult dunaföldvári folyóparti sétány, illetve rakpart, amelynek egy jelentős részét lezárták a gépjárműforgalom előtt, hogy a helyi lakosok és a településre érkező turisták kikapcsolódását maradéktalanul szolgálja, a remek panorámával együtt. (teljes szöveg)
2018-06-25Úgy érezte, megérkezett. "Amikor először kiszálltam az autóból, azt éreztem, hogy megérkeztem"Szabó Attila (kép) egy éve vezeti a rácalmási Jankovich Kúria Wellness Hotel és Éttermet. Fiatal szakemberként már több mint évtizedes tapasztalattal rendelkezik. A szakma minden részét ismeri, pedig alig múlt harmincéves.
2018-06-13kiváló adottság! Az egész térségünket fellendítené a horgászturizmus fejlesztéseA rácalmási Jankovich-kúriában a Duna menti horgász- és vízi turizmus fejlesztéséről rendeztek konferenciát június 12-én. A Horgászegyesületek Velencei-tavi és Duna menti Szövetségének (HVDSZ) vezetői, valamint Adony, Kulcs és Rácalmás polgármesterei: Ronyecz Péter, Jobb Gyula és Schrick István a regionális tervekről és az együttműködésről tárgyaltak.
2018-06-00Évet értékelt az alapítvány2018. május 18-án tartotta meg az egy éve alakult Duna-menti Települések Szabdidő, Vízisport és Víziturizmusáért Alapítvány az év értékelő ülését.
2018-05-29Megkérdeztük, hol nyaralnak legszívesebben a dunaújvárosiakTörökország és a görög szigetek. Az egyik utazási iroda helyi irodavezetője szerint ezeket a célpontokat keresik leginkább a dunaújvárosiak.
2018-05-09Ujjáéled a horgászparadicsom?„Kár érte, mert 25-30 éve a megye egyik legjobb tórendszere, horgászvize volt. A régi öregek itt fogták életük nagy pontyait” – mondta a minap egy meglett korú, Adony-környéki horgász, az itt nem közölhető véleményét sem titkolva el azokról, akik hagyták leromlani a Líviai-tavakat.
2018-03-31Hamarosan birtokba vehetjük a fürdőtA közgyűlés meghozta a dunaújvárosi élményfürdő újra nyitásához szükséges döntést március 29-én reggel megtartott rendkívüli ülésén.
2018-03-02Érdemes hozzánk ellátogatni! Turisztikai kiállításon mutatkozott be a város28. alkalommal rendezték meg múlt hétvégén a Tourex Idegenforgalmi Szakkiállítást és Vásárt a Hírös Agóra - Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban. Dunaújváros is részt vett.
2018-02-05Még véleményezhető az arculati kézikönyvDunaújváros közgyűlése korábban elfogadta Dunaújváros Településképi Arculati Kézikönyvét
2018-02-03Gasztroséta az egykori Arany Csillag Szálloda és Étterem környékénGasztrosétánk következő állomásaként elhaladunk az egykori Arany Csillag Szálloda és Étterem épülete mellett. Nem másért, csupán azért, hogy a szomszédban található Corner Hotel és Kávéház egyik tulajdonosával, szakmai vezetőjével, Grábics Gáborral emlékezzünk a város egykori rangos vendéglátóipari egységéről.
2018-01-11A város jelene, jövőjeMegtelt a művelődési ház előadóterme a dunaföldvári Kertbarátok Városvédő Egyesülete szervezésében tartott Téli esték évadindító programján. Már több évtizede hagyomány, hogy az Újévet követő első hétfőn a mindenkori városvezetőt hívják meg beszámolóra a település jelenéről és jövőjéről.
2017-12-04Egy turisztikai szakember, aki majdnem sommelier vizsgát tettMarin Skenderovic (kép) a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviselete vezetője szinte hazajár Dunaújvárosba, hiszen barátja, Grábics Gábor, a Corner Hotel és Kávézó társtulajdonosa és vezetője itt él és dolgozik, másrészt pedig a horvát nemzetiségi közösség is ide köti.
2017-11-27Megújul a Duna-partTöbb mint háromszázmillió forintot fordít idegenforgalmi fejlesztésekre a dunaföldvári önkormányzat, felújítják a parti sétányt és lehetővé teszik személyhajók kikötését a városban.
2017-11-21Szőlőhegyi túraútvonalAz adonyi turizmust is föllendítheti egy helyi túraútvonal kialakítása, amely három fiatalember és segítőik nevéhez fűződik.
2017-11-00Esznek, isznak, szurkolnakIsmertető a dunaújvárosi sportturizmus helyzetéről. Nyilatkozik Vladimír Babic, a DAB utánpótlás edzője; Mihók Attila, a női vízilabdások edzője és Cserna Gábor polgármester.
2017-10-09Épített értékeink (képaláírás)Mintegy 120 hazai és külföldi művész részvételével csaknem 50 helyszínen zajlik a 2. OFF-Biennále Budapest programja szeptember 29. és november 5. között. Október 7-én, szombaton délután a biennálé csapata buszkirándulást szervezett Dunaújvárosba - A megvalósult utópia címmel. A túrázók számos, a hazai urbanisztika történetében is fontos épületet is felkerestek, így ellátogattak a régi városmag egyik fontos intézményébe, a rendelőintézetbe is. (teljes szöveg)
2017-09-27Reaktivált acélos értékeink. Szoborpark: újjászületésHosszú évek szünetjele után ismét életjelt ad a nemzetközi színtéren is egyedülálló helyi acélszobrászpark és támogató közössége. Művészeti tábor, restaurátori felújítás, turisztikai érték.
2017-09-21Szép és vonzó településarculatotSzeptember 13-án, szerdán délután Baracson a Faluház kis termében fórumra várták a lakosokat. Az összejövetel célja a jövőbeni falukép megformálása és a hozzá tartozó múlt értékeinek megőrzése.
2017-09-19Településkép: jó mintákat kell mutatni az embereknekEgy jövőbe mutató lakossági fórumot hívtak össze Előszálláson. A céljuk egy rendelet végrehajtását követve, a településük építészeti értékeit összegyűjtő könyv anyagának és az ebből alkotott önkormányzati rendelettervezetnek a megismerése volt.
2017-08-11Szeretünk kempingezni. Kempingezni jóOrszágos felmérések szerint a kempingezés semmit nem veszített vonzerejéből. Ennek apropóján érdeklődtünk a dunaújvárosi kempingben, és mint kiderül: a fejlesztéseknek és a ragyogó adottságoknak köszönhetően szálláshelyünk kezdi visszanyerni régi népszerűségét a túrázók, országjárók körében.
2017-08-09Ahol víz van, nekem ott a helyemA Szalki-sziget a hazai horgászturizmusnak is fontos helyszíne lehet. A helyi illetékesek mellett így gondolja ezt Siklósi Béla (kép), a Velencei-tavi és Duna menti Horgászegyesületek elnöke is, aki a közelmúltban az ezen a gyönyörű helyszínen megrendezett horgász-, halászlé- és halfőző verseny sikereit élvezve már a következő nagy esemény lebonyolítására készült.
2017-08-04A jó példákat is beleépítenékTelepülésképi Arculati Kézikönyv készül Rácalmáson, amely kiemelné a követendő, már meglévő példákat. Ehhez kérik a lakosság segítségét.
2017-08-00Világörökséggé lehetünk...Magyarország is nevez annak érdekében, hogy a római kori erődítményrendszer, a limes - amelynek Intercisa is tagja volt -, az UNESCO által a világörökség részévé váljon. Nyilatkozik Visy Zsolt, a világörökségi nevezés előkészítéséért felelős miniszteri biztos; Cserna Gábor polgármester; Menyhártné Dr. Zsiros Mária, a Limes Szövetség tagja és Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója.
2017-08-00Szövetségi támogatássalA Magyar Kajak-kenu Szövetségtől az országos bajnokságokon elért eredmények alapján kapja klubunk, a Rácalmás Sportegyesület, illetve annak vízisport és szabadidő szakosztálya az anyagi támogatást.
2017-07-14Turisztikai és sportfejlesztés. Új strandpályák a szigetenA város sport és turisztikai céljait egyaránt szolgáló fejlesztés valósul meg a Szalki-szigeten. Két új strandpálya épül a régiek helyén. Cserna Gábor (kép), Dunaújváros polgármestere örömét fejezte ki július 13-i, csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyet Kovács Judittal (kép), a DVG Zrt. igazgatósági tagjával és Gergő Edmonddal, a vagyonkezelő operatív igazgatójával közösen tartott.
2017-07-05Fejleszthetik a vízi turisztikai megállóhelyet. Duna-parti megállóhelyAz ország tíz másik, Duna menti településével karöltve fontos turisztikai fejlesztési program részese lett Rácalmás. Cél a vízi turizmus erősítése.
2017-07-00Rácalmás 40 millió forintból fejleszthet. Vízi turisztikai megállóhelyA Magyar Kajak-kenu Szövetség egy évvel korábban minősítette Rácalmást vízi turisztikai megállóhellyé, 2017-ben pedig a fejlesztésre is lehetőséget kapott. Rácalmás egyike annak a 10 magyar önkormányzatnak, amely GINOP keretből több mint 40 millió forintot kap a Duna-parti létesítmények, a megállóhely komplex fejlesztésére.
2017-06-30Szükséges az összefogás. Gazdaságila is soakt jelenthet a világörökségi címJúnius 29-én, csütörtökön sajtótájékoztatón mutatták be a világörökségi minősítésre pályázó Dunai Limes-vonalhoz kapcsolódó helyi és térségi fejlesztési irányelveket.
2017-06-30Limesi történelem és turisztika. Látogatóközpont, kőtár és edényégető kemenceLátogatóközpont építését, a kőtár felújítását és egy edényégető kemence védőépületének kialakítását tervezik városunkban.
2017-06-24A világörökség részévé válniTalán a mottó az is lehetne: Step by step, stone by stone, ahogy a Napfivér Holdnővér egyik legszebb dalában is éneklik. A limes programhoz is ilyen összefogásra és kitartásra van szükség.
2017-06-23Világöröksági nevezés. Intercisát is fejlesztenékMagyarország 2018 elején nyújtja be a dunai limes világörökségi nevezését három másik országgal együtt – hangzott el a Magyar Limes Szövetség (MaLimSz) által szervezett budapesti Duna-Limes konferencián.
2017-06-16Százhetven millió felújításra. Új buszvárók, nyílászárócsere, útjavításKözgyűlés. Turizmusfejlesztési támogatásra pályázna az önkormányzat, két tervet kíván benyújtani: látogatóközpont kialakítása a Mondbach kúriában és a kúria melletti tér megújítása, illetve az Intercisa Múzeum átköltöztetése, kialakítása a Magyar úti malom épületében.
2017-06-15Kibővítik a bölcsődéjüketDunaföldvár Város Önkormányzata nevében két sikeres pályázat támogatási szerződését írta alá nemrég Horváth Zsolt polgármester.
2017-06-13A limes vonal nyújtotta esély. Lehetőség a Duna menténA Világörökség része lesz hamarosan a római kori védműrendszer, a limes hazai szakasza. Mindez komoly turisztikai lehetőséget tartogat a térség kis- és középvállalkozói számára is, hangzott el a kulcsi konferencián.
2017-06-09Forog a világ, de áll a keresztAz utóbbi években egyre jobban fejlődik a zarándokturizmus. Ennek aktív központjává válhat a kedvező földrajzi adottságú és a turisztikai értékek fejlesztése szempontjából is igen kedvező helyzetben lévő Kulcs. Dr. Galambos Dénessel, a térség országgyűlési képviselőjével beszélgettünk.
2017-06-00Komoly vízi turisztikai megállóhely lesz RácalmásonA Magyar Kajak-kenu Szövetség egy évvel ezelőtt minősítette Rácalmást vízi turisztikai megállóhellyé. Rácalmás egyike annak a 10 magyar önkormányzatnak, amely GINOP keretből több, mint 40 millió forintot kap a Duna-parti létesítmények, a megállóhely komplex fejlesztésére.
2017-05-08Lehetőség a településfejlesztésreTOP-os pályázati pénzekkel fejlődik a térség: A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében jelentős támogatást nyertek a Dunaújváros környéki települések.
2017-05-05Milliárdos fejlesztések a térségbenA most elbírált térségi fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatót dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő. Ercsi 250 millió forintot kapott turizmusfejlesztésre, 129 millió forintból kerékpárutat épít. 104 millió forintból korszerűsítik a nagyvenyimi iskolát. Perkátán 180 millió forintból bővítik az óvodát, 90 millió forintból pedig bővítik az orvosi rendelőt.
2017-04-07Itthon vagy! DunaújvárosDunaújvárost bemutató kisfilm.
2017-02-25A magyar borok nagy kedvelőjeDunaújvárosban járt a héten dr. Gordan Grlic Radman, Horvátország budapesti nagykövete. A magyarul meglepően jól kommunikáló diplomata készséggel válaszolt aktuális kérdéseinkre.
2017-02-17Világbajnoksági emlék. Horgászni jó, sőt: emlékezetes!Jól kihasználja a város, hogy az egyik legvonzóbb turisztikai célpont, a Duna mentén fekszik!
2017-02-16Közgyűlés2017. február 16.
2017-01-00Rácalmás is bekapcsolódhat a vízitúra programbaRácalmás is egyike lehet azon kevés településeknek, amelyek bekapcsolódhatnak az ország vízi turisztikai megállóhelyeinek fejlesztési programjába. Az ezzel kapcsolatos konzorciumi szerződést Schrick István, Rácalmás polgármestere is aláírta 2016 decemberében. A szerződést a Magyar Kajak-Kenu Szövetség kívánja benyújtani a Nemzetgazdasági Minisztériumnak.
2016-11-30Turisztika és gazdaságGazdálkodjunk okosan! - ezzel a címmel szerveztek vetélkedőt november 29-én, a DSZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziumában, a hetedik-nyolcadik osztályos diákok részvételével.
2016-10-31Az év szigete lehet. A Szalki sziget lehet az év dunai szigeteA Dunai Szigetek blog immár negyedszer hirdeti meg az év dunai szigete szavazást. Október 13-tól december 31-ig tart a voksolás a három jelöltre, amelyek közül az egyik a Szalki-sziget.
2016-10-24Nagyívű fejlesztések. Horgászok és turisták helyeHamarosan gyökeresen átalakulhat a város melletti Duna-part, elfoglalva az őt megillető helyet a rangsorban. A kormány 13 milliárd forintot szavazott meg csak horgászturisztikai programokra. A dunaújvárosi önkormányzat és a helyi horgászegyesület már idén március 22-én együttműködési megállapodást kötött a helyi horgászturisztikai központ fejlesztésére.
2016-10-00Jankovich-kúria Rendezvény- és Turisztikai Központ hírei. Megkezdődött az őszi szezon2016 szeptemberi, októberi rendezvények és események a rácalmási Jankovich-kúriában.
2016-08-25Megérkezett az állóhajó isAugusztus harmadik hetében végleges helyére érkezett a Dunaföldvári Vízisportkör Egyesület új állóhajója, így megvalósult az álom: teljessé vált a háromelemes komplex úszómű.
2016-07-06Mert repülni jó. Eljő a szombati röptetésHat település önkormányzata fogott össze az idei repülőnapért, mely június 9-én kerül megrendezésre. Sajtótájékoztató Várai Róbert (kép) Baracs és Horváth Zsolt (kép) polgármesterével.
2016-06-06Turisztikai fórum voltA magyar és kínai kapcsolatok elmélyítése szempontjából is nagy jelentőségű turisztikai fórumot rendeztek június 2-án a perkátai Győry-kastélyban, amely ma már Kínai Magyar Kulturális Turisztikai Központként működik.
2016-03-25Nemzetközi szintű látványosság lehet! TuristacsalogatóNemzetközi szintű látványosság lehet Dunaújvárosban: Regionális Horgász- és Víziturisztikai Központ . Minden adottságunk, és már a részletes elképzelésünk is megvan ahhoz, hogy vízi központ legyünk! Beszámoló a tervekről, a horgászturisztikai koncepcióról.
2016-03-00Szállás a városközpontban elérhető áronA Viktória apartmanházat mutatja be a tulajdonos, Deák Melinda. Az apartmanház elérhetőségei.
2015-12-14Szép és tiszta városkép kellettAz idegenforgalom, a vendégjárás kezdettől fogva városunk egyik jellemzője volt – írta Tapolczai Jenő a visszaemlékezéseiben. A tanácselnök naplójából az idevonatkozó részeket idézzük.
2015-11-22Dunaújváros a '60-as évekbenA Dunaújvárosi Idegenforgalmi Hivatal filmje, zenék: Záray-Vámosi - A mi utcánk, Jean Michel Jarre - Magnetic Fi.
2015-10-13Szép part legyen!Akváriumok és tanösvény - A csónakos turisták, de a városlakók is élményeket szerezhetnének. Látványos bemutatóhelyekkel gazdagodhat a jövőben a város alatti Duna-part. Beszámoló a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület horgász- és vízi turizmus fejlesztési tervéről.
2015-07-31Május óta töretlenülAz egykori Arany Csillag Szálloda épületrészében kialakított Corner Hotel eddigi működéséről.
2015-07-00Újra miénk a kemping!2015 júniusától újra használható a dunaújvárosi kemping. Cserna Gábor polgármester, Hingyi László kéviselő és dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke nyilatkozik.
2015-07-00Jankovich Kúria HotelA rácalmási Jankovich Kúria Hotel bemutatása.
2015-07-00Klub Hotel-a megújulás jegyébenA megújult Klub Hotel bemutatása. A hotel elérhetőségei.
2015-06-22Kérések, támogatásokKözgyűlési döntsek: a Dunaújvárosi Óvoda 14 egysége összesen 61 csoportot indíthat az őszi tanévben; a Rendőrkapitányság 1,9 millió forint, a Vasas Táncegyüttes 2 millió forint, a tűzoltólaktanya 1 millió forint támogatást kapott. Alapítványok beszámolói, a közgyűlés pályázatot a helyi közösségi közlekedés finanszírozására, a kerékpárutak fejlesztésére. Elfogadták a város turisztikai koncepcióját, csatlakozott a város a Mária zarándokúthoz és a klímavédelmi programhoz.
2015-06-15Kempingavató buliÚjra régi fényében tündököl a Szalki-szigeten a kemping. Beszámoló a június 13-i átadási rendezvényről.
2015-06-12Napi huszonnégy órábanBeszámoló az új hotel, a Corner Hotel első hónapjáról.
2015-06-00Corner Hotel kompromisszumok nélkülA tízszobás Corner Hotel bemutatása.
2015-05-27Felújítják a kastélytA perkátai Győry-kastélyban kínai-magyar kulturális és rendezvényközpontot alakítanak ki. Az építkezés hamarosan kezdődik, kiköltözött a könyvtár és a művelődési ház.
2015-05-19Elhanyagolt dunai mellékágakA Duna és mellékágai jövőjéről. Kutrovácz István, a Duna Településszövetség alelnöke, a folyó mellékágainak egyik fő védnöke.
2015-05-08Komfortos kemping a Szalki-szigetenIdén már fogadja a turistákat, sátorozókat, kirándulókat a Szalki-sziget kempingje. Várhatóan júniusban-júliusban megnyitja kapuit.
2015-05-05Corner Hotel nyílt a CsillagbanMegnyílt a Corner Hotel. Beszámoló a május 4-i ünnepélyes átadásról.
2015-05-04Csillag: újjászületés előttA tervek szerint május 4-én hivatalosan is megnyitják a legendás Arany Csillag épületrészben a Corner Hotel.
2015-05-00Dunaújvárosnak is van vonzerejeBeszélgetés Dunaújváros turisztikai helyzetéről Mártonné Máthé Kingával, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatójával. Lukács János fotója a Dunáról.
2015-05-00Nemcsak a család, hanem a város hétvégéjeBeszélgetés a Családi Hétvége című rendezvényről Mórocz Erikával, a Dunaújvárosi Kistérségi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjével.
2015-04-27A turizmusra is jó hatással leszJól haladnak a Dunaföldvár-Solt közötti kerékpárút építésének munkálatai, a majálisra már használható lesz a Kis-Dunáig tartó szakasz.
2015-04-20Májusban nyitTizenkilenc év után májusban újra kinyit az egykori Arany Csillag épületében, amelynek első szintjén egy tíz szobás szállodai részleget alakított ki a Cornergroup.
2015-03-07Megújul a Győry kastélyKulturális és turisztikai központ lesz a perkátai Győry-kastély még idén. A kínai-magyar barátság jegyében: Kínai-magyar Kulturális Turisztikai Központ.
2015-03-03Élhető Duna-partokDunai Gyöngysor Projekt. A terv sorosan csatlakozik a Nemzetközi Duna Stratégiához. A terv lényege, hogy a Duna mindkét partján, minden országban alakítsanak ki olyan útvonalakat ahol gyalog, kerékpárral, lóháton, csónakon lehet végiglátogatni a folyam nevezetességeit.
2015-03-00Íme, a Hotel Kerpely!A főiskolai kollégium mellett található hotel bemutatása. A hotel elérhetőségei.
2015-02-19Torkos csütörtökIdén tizedik alkalommal rendezi meg a Turizmus Zrt. a torkos csütörtököt. Dunaújvárosból is több étterem, cukrászda csatlakozott az országos kezdeményezéshez.
2014-12-20Átláthatóbb pénzügyekA decemberi 18-i közgyűlésről: a rendőrkapitányság segítése; a Partvédelmi Vállalat, a turisztikai cég támogatása; az önkormányzat és DVG Zrt. közötti szerződések meghosszabbítása.
2014-11-26Hatvan éve avatták1956. november 26-án adták át a korának egyik legmodernebb szállodája. Hatvan éve nyílt meg az Arany Csillag és már közel húsz éve nem működik.
2014-11-07Szállodai fejlesztésekA Klub Hotel új wellness részleggel, étteremmel és konyhával, felfrissített étlappal, és kinti terasszal bővítették.
2014-10-17Hotel épül a CsillagbanHosszú évek után, tavasszal újra szállóvendégeket fogadhatnak az egykori Arany Csillag Szlló felújított épületében. Beszélgetés Grábocs Gáborral, a beruházó Cornergroup cégcsoport társtulajdonosával.
2014-10-04Ős-Duna: egy tervA Duna mellékágai óriási ökológiai kincseket rejtenek, amit meg kell őriznünk! Az Ős-Duna projekt bemutatása.
2014-09-23Határunk , a limes...A római határrendszer, a római limes emlékeinek turisztikai hasznosításáról tanácskoztak az Intercisa Múzeumban.
2014-09-23Dunaújváros MJV Integrált Településfejlesztési StratégiájaA közgyűlés 2014. szeptember 23-án elfogadta Dunaújváros Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiáját. A városrészek funkcionális elemzése, városrészi szintű célok bemutatása, akciótervek.
2014-08-08Több a szállóvendég DunaújvárosbanA Kerpely Antal Kollégium idén nyáron nyolcvan százalékos kihasználtsággal működik Az ipar, a sport és a turizmus jó lehetőséget teremt.
2014-07-31Éjszakai vendégekA városi és nagyipari beruházások miatt megélénkült a helyi szállásadók forgalma is. Növekedés a dunaújvárosi szállásadóknál. Beszélgetés Melkovics Jánossal, a Kerpely Antal Kollégium igazgatójával.
2014-07-31Vízi turizmus: még évek kellenekPintér Zsolt immáron a nyolcadik éve várja a vendégeket az egykori hajóállomás épületegységeiből kialakított szálláson.
2014-07-26Térjenek vissza ide a kempingezők!Szép és vonzó lesz a kemping, a dunaújvárosi táborhely régi fényében várja majd a turistákat. Nagy erőkkel dolgoznak a DVG Zrt. szakemberei a kempingben már több mint egy hónapja.
2014-07-08A Lívia-pusztai tavak jövőjérőlAdony, Lívia-pusztai halastavak.
2014-07-00Melindában sokan bíznakInterjú Stadler Melindával, a Kék Iránytű Utazási Iroda tulajdonosával.
2014-06-27A múlt sodrásaVízalatti örökségünk nyomában címmel poszterkiállítás nyílik június 27-én Kisapostagon.
2014-06-25Gyönyörködtek a nemesi birtokbanGeocaching játék a rácalmási Jankovich-kúriában. Kétszáztizenegyen látogattak el a hírlap olvasói közül.
2014-06-23Lelőhely a kúriábanGeocaching lelőhely a rácalmási Jakovich-kúriában.
2014-06-04Pihenőhely és szálláslehetőségA közgyűlés megbízta a DVG Zrt.-t a kemping helyreállítási munkáival. Vendégfogadásra alkalmassá teszik a kempinget. A fejlesztésekről. Kép a nádfedeles közösségi házról.
2014-05-05AdottságokrólPálinkás Bertalan, a vasmű nyugdíjas mérnöke ismertette a Találjuk ki Dunaújvárost, fedezzük fel Dunapentelét!elnevezésű, Pentele idegenforgalmi értékű fejlesztéséről szóló terveit. Beszámoló a tervekről: Sziget-sétány, Gasztro-sétány, vendéglátó-, kilátóhely, szálláshelyek stb.
2014-04-24Közgyűlés2014. április 24.
2014-04-18Kép Pentele és a város jövőjérőlPazarul fog kinézni Pentele, ha sikerül úgy megújítani, ahogyan azt pályázatokból tervezik: Főkorzó és sétányok, vendéglátóhelyek, szállodák, víziszínpad. Pálinkás Bertalan, a vasmű nyugdíjas mérnöke tartott előadást a Pentele Klubban.
2014-04-17Túraútvonal létesül Előszálláson isElőszálláson hamarosan túraútvonalat alakítanak ki. A tervezett útvonalról.
2014-03-28Színházat is terveznekA római kori limes magyar, dunai szakaszán található települések, így Dunaújvárosi is csatlakozott a római objektumok feltárását és turisztikai hasznosítását célzó kezdeményezéshez. Munkacsoport alakult a részletes tervek kidolgozására. Látogatóközpont, kilátó, színház kutató- és bemutató tér is szerepel a tervekben.
2014-03-20Tavaszi zsongásIsmét nyitva Nagykarácsonyban a Falusi Élet kertje. Kép: Angyal Emőke mézeskalácsos kuckójáról.
2014-03-17Szálláshelyek Dunaújvárosban és környékénSzálláshelyek Dunaújvárosban és környékén: Rácalmás, Kulcs, Adony, Kisapostag, Nagyvenyim, Baracs, Pusztaszabolcs, Daruszentmiklós.
2014-03-06Torkos csütörtökDunaújvárosból eddig tíz étterem és cukrászda csatlakozott az országos kezdeményezéshez.
2014-02-20Világ(örökségi)turizmusunk lehetJövőre Világörökséggé nyilváníthatják az egykori római határvédő erődrendszert. Beszámoló az Intercisa Múzeumban megrendezett Magyar Limes Szövetség konferenciájáról.
2014-02-03Adonyi vizeken jó!Horgászturizmusi tervek Adonyban.
2014-01-16Szeretünk itthon pihenni, kirándulniTurizmus, beszélgetés a tapasztalatokról Szanyi Nórával, az Ibusz dunaújvárosi irodájának vezetőjével.
2014-01-14Mária út: lehet egy állomása...A magyarországi Mária zarándokút egyik állomása lehet a nagyvenyimi Szent Bernát Arborétum és a füvészkertben álló rendház. A nagyvenyimi polgármester már felvette a kapcsolatot a zarándokút szervezőivel.
2014-01-08Mária zarándokút városunknál isHamarosan feltérképezik a hazai Mária út Adony és Dunaújváros közötti szakaszok. Önkénteseket és szálláshelyeket, vendéglátókat keresnek a szervezők a zarándokúthoz.
2014-00-00Városkalauz térképpel - Fejér megye 2014Az ellentétek harmóniája - Dunaújváros. Városismertető kiadvány.
2013-12-18Zarándokút Venyim feléKülönleges állomása lehet(ne) a Mária útnak a venyimi, a Szent Bernát Arborétum.
2013-12-16Zarándokoknak leszKisapostagon Mária kertet építenek a turisták számára, mert a település a nemzetközi Mária út egyik állomása.
2013-12-14Zarándokút a DunánálKisapostagon Mária kertet építenek a turisták számára, mert a település a nemzetközi Mária út egyik állomása.
2013-12-07Kiemelt szerepbenDunaújváros a legaktívabb szereplők közé sorolható a Duna Stratégia megalkotásában, és a városnak szüksége van stratégiai megújulásra – hangzott el december 6-án a Pallas Páholy rendezvénytermében tartott sajtótájékoztatón.
2013-11-16Dunamenti lehetőségeinkDunaújvárosi Főiskolán megrendezték a IV. Duna Térségi Kohézió Nemzetközi Tudományos Konferenciát. Kutrovács István, a Duna Településszövetség ügyvezető alelnöke a dunai mellékágak rehabilitációjáról beszélt.
2013-11-15Hosszútávra tervezünkDunaújvárosi Főiskolán megrendezték a IV. Duna Térségi Kohézió Nemzetközi Tudományos Konferenciát. Dr. Medgyesy Balázs, A Duna völgye sok más mellett ideális idegenforgalmi célpont is lehetne a tengerentúli turistáknak.
2013-10-22Dunai Gyöngy - a falusias vendéglátás szerelmeseinekKisapostag, a Duna-parti gyöngyszem.
2013-09-30Fesztivál és díjátadásA rangos eseményen, a Rácalmási Tökfesztiválon vette át Schrick István Pannon Lapok Társasága díját: Rácalmás lett Fejér megye legkedveltebb üdülőhelye 2013-ban.
2013-09-18Rég volt ilyen jó szezonRácalmás vonzó a kirándulók számára, kép a Jankovich-kúria előtti térről.
2013-08-28Rácalmás a legkedveltebbRácalmás a legkedveltebb kirándulóhely Fejér megyében.
2013-07-09A többség belföldön üdülA családok többsége belföldön üdül, még mindig veretlen úticél a Balaton. Beszélgetés Tóth Andrással, a Csillagházban található utazási iroda szakértőjével.
2013-03-01A Római Birodalom határaiA római Limes magyarországi szakaszának világörökséggé nyilvánításához készült el az a dokumentáció, melynek részese lehet Dunaújváros, Baracs és Kisapostag is.
2012-12-18A színvonal európai!"Ez lesz A Nap háza, a Hold udvara". A Carpe Diem Alapítvány és az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesületének közös vállalkozásaként hamarosan elkészül Kulcs határában a Rekreációs Agroturisztikai Központ.
2012-12-12Újuló kikötőinkTársadalmi fórumot rendeztek a DAHAR-programról, a dunai kikötők fejlesztéséről a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában. Beszámoló.
2012-12-11Fejleszt a települések szövetségeA Közép-Duna völgyének 19 települési önkormányzatát egyesíti a Duna Településszövetség, amely a napokban rendezte tisztújító közgyűlését. A szövetség alelnökévé választották Várai Róbert baracsi polgármestert és Kutrovácz István kisapostagi idegenforgalmi vállalkozót is.
2012-10-19Fejlődési lehetőség a DunaA területfejlesztési szakma találkozójának szánta 2007-ben a Dunaújvárosi Főiskola a Duna-térségi Kohézió címmel rendezett nemzetközi tudományos konferenciáját. A Dunaújvárosi Főiskola szerepet vállal térségünk területfejlesztési munkáinak az uniós stratégiához illesztésében. Dr. András István rektor Duna-stratégia igazgatót nevezett ki dr. Veres Lajos PhD főiskolai tanár személyében a feladat koordinálására.
2012-09-20Egy új limes lehetneDr. Havellant Orsolya (kép), a Dunaújvárosi Főiskola docense, tanulmányban vizsgálta a város és a városkörnyék idegenforgalmának helyzetét. Kerékpárút épülne a Duna mentén, az Euro Vole hazai vonala még csak terv.
2012-09-19Kerékpárutak a Duna mellett: jobb vagy bal?"Európai bicikliúthálózat részesei lehetünk, ha kiépítjük (a szolgáltató-javító-ellátó hálózattal együtt) a Duna melletti kiránduló útvonalat."
2012-08-10Megújult a Cziegler-tóMegújult az adonyi Cziegler-tó.
2012-07-21Központ a DunaKisapostagon a Közép-Dunavölgyi Vízikarnevál és Kulturális Fesztivál keretében konferenciát rendeztek (július 19-20.) a Dunáról és annak idegenforgalmi lehetőségeiről. Beszámoló Közép-Dunavölgye Turisztikai Fejlesztése a Datourway Program című tanácskozásról.
2012-07-18Dunánál együtt...A Schalbert Kisapostag Település Fejlesztéséért Alapítvány nemzetközi konferenciát rendez július 19-én és 20-án Kisapostagon, a Közép-Dunavölgye turisztikai fejlesztéséről.
2012-06-08Az ISD Dunaferr legvonzóbb hölgyei, 2012A versenyt szponzoráló IBUSZ bemutatása.
2012-04-19Van létjogosultsága a fejlesztéseinknekVárosunkban járt Bánki Erik, az Országgyűlés sport és turizmus bizottságának elnöke, aki a dunaújvárosi sport és turisztikai fejlesztések létjogosultságát erősítette meg.
2012-04-05Sport és turizmusBánki Erik, az országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke volt szerdán a dunaújvárosi önkormányzat vendége. A téma Dunaújváros sportjának és turisztikájának fejlesztése volt.
2012-02-01Az önállóság a célA Dunaújvárosi Kistérségi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. életében nagy változás következett a múlt évben: dr. Bocsi Andreát Varsányi Viktor váltotta az ügyvezetői székben. Beszélgetés az új vezetővel.
2011-11-07Előadnak rólunk (is) SzófiábanA nemzetközi Datourway-projekt (Duna-menti Turistaút) november 24-25-i, Szófiában megrendezendő konferenciáján bemutatják a rácalmási Jankovich-kúriát és a kisapostagi jachtkikötőt (kép).
2011-10-17A sport és a kultúra is turistát hozhatÚj vezető, új tervek a Tourinformnál. Beszélgetés Varsányi Viktorral.
2011-08-26Sztálindunaújpentele, avagy...Papp Ábris szociológus terve: A szocializmus érintése c. túra.
2011-05-25Turisztikai kft.: derült égből leváltásA közgyűlési döntés szerint leváltják dr. Bocsi Andreát a Tourinform Iroda éléről, utódja Varsányi Viktor lesz. Dr. Bocsi Andrea a Tourinform Szövetség elnöke és 2011-ben az "Év Tourinformátora" lett.
2011-05-13Nem csak utazásban megyAz új helyre költözött IBUSZ-iroda szponzorként is szerepet vállal a XXXV. Vasas -és Kohász nap alkalmából. Interjú az IBUSZ vezetőjével, Papp Boglárkával.
2011-04-08Baracs földön, vízen, levegőbenBaracs gazdasági fejlődéséről.
2011-03-09Így látnak minket"Az idősebbek elsősorban a nosztalgia, a fiatalabbak pedig a fesztiválok és a parázs-varázs grill party miatt szeretik Dunaújvárost - derült ki a Nemzetközi Utazás Kiállításon." Beszámoló.
2011-02-24Idén is részt veszünk az Utazás kiállításonHetedik alkalommal vesz részt Dunaújváros az Utazás kiállításon. Beszélgetés dr. Bocsi Andreával. a Tourinform Iroda vezetőjével.
2011-02-08A városnak is szólA Dunaújvárosi Tourinform Iroda vezetője, dr. Bocsi Andrea vehette át az "Év Tourinformátora" díjat. Beszélgetés a díjazottal.
2011-02-03Rangos szakmai díj az iroda vezetőjénekDr. Bocsi Andrea, a Tourinform Szövetség elnöke, a dunaújvárosi Tourinform iroda vezetője kapta idén az Év Tourinform-munkatársa díjat.
2010-12-01Ízes pillanatok a projektindítón"A kulcsi Carpe diem Alapítvány és az Esőemberek Szüleinek Duna- újvárosi Egyesülete rendezte meg az uniós pályázati forrásból megépülő kulcsi rekreációs Agroturisztikai Központ projektindítását, az „Ízes pillanatok, Bazsikám… Édes!” sütő-verseny újabb fordulóját és a Vanília bált, 2010. november 27-én"
2010-11-25Kulcsi turisztikai központRekreációs Agroturisztikai Központ épül Kulcson, amelyre az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete (ESZDE), valamint konzorciumi partnere, a Carpe Diem Rekreációs és Általános Képzési Alapítvány nyerték el a pénzt a Mezőföldi Híd Egyesület támogatásával.
2010-09-29Először a régió képviseletében"Első alkalommal képviselte a várost és a régiót a helyi Tourinform-iroda a nemrégiben Budapesten rendezett, Főszezon elnevezésű belföldi kiállításon."
2010-09-25Tükröm, tükrömDunaújváros a városimázs "versenyen" a 18. helyre csúszott a megyei jogú települések mezőnyében. A 2009-es listán a 7. helyezettek voltunk. Vélemények, nyilatkozatok a városról.
2010-08-09Legkedveltebb kerestetikFejér megye kedvelt üdülőhelyeinek bemutatása: Rácalmás, a "Duna-parti kincses Paradicsom".
2010-08-01Turistacsalogatás régi-új formában"A Magyar Vidékfejlesztési Hivatal III. tengely Turisztikai fejlesztések pályázatán szép sikert ért el a térség két civil szervezetének ( Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete és a Carpe Diem Alapítvány)közös pályázata, amely egy Kulcson létesítendő Rekreációs Agroturisztikai Központ kialakítására nyert forrást."
2010-06-09Elő a sátrakkal, irány a természet!A Pentele Természetjáró Egyesületről.
2010-05-07Utak az M6-os autópálya menténNagykarácsony turisztikai fejlesztései. Interjú Schreier Zsolt polgármesterrel.
2010-04-08Csekkel üdül a magyarA helyi Tourinform Iroda tapasztalatai az üdülési csekk dunaújvárosi felhasználásáról.
2010-03-09Kiállítás és bombariadó"Pozitív érdeklődés kísérte Dunaújváros bemutatkozását az idei Utazás Kiállításon. A Tourinform iroda munkatársai számtalan kiadvánnyal keltek útra. Hazahozniuk alig kellett belőlük..."
2010-03-04Ismét magunkat ajánljukHatodik alkalommal is részt vesz Dunaújváros, a helyi Tourinform Iroda az Utazás Kiállításon.
2010-00-00Turisztikai koncepció 2010-2015Dunaújváros Megyei Jogú Város Turisztikai Koncepciója.
2009-12-11Közös turisztikai célok"A dunaújvárosi és az adonyi kistérség közös turisztikai szervezetének létrehozása még várat magára."
2009-11-27Dunaújváros és a turizmus.Fórum a társadalmi vita lezárásaként.
2009-11-25Turisztikát is tanulhatnakA tervek szerint új érettségi tantárggyal: turizmus és idegenforgalom néven bővül a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 2010. szeptemberétől. Beszélgetés Molnárné Szabó Edina pedagógussal.
2009-11-24Turisztika a város mostohagyermekeKevesen voltak jelen a szakma és a lakosság számára meghirdetett turisztikai fórumon.
2009-10-09Dunaújváros és a turisztikaUniós pályázatokhoz is szükséges a koncepció.
2009-09-24Érdekes város!Elkészült Dunaújváros új turisztikai koncepciója - első változatában.
2009-09-08Az iparváros turistái"A közelmúltban a Tourinform iroda felmérést végzett a lakosság körében, hogy mennyire elégedettek a helyiek a város turisztikai vonzerejével." Beszélgetés Bocsi Andreával, a helyi Tourinform iroda vezetőjével.
2009-07-27Kihelyzett infópavilonA Tourinform iroda a mozi előtti téren információs pavilont állított fel, ahol a nyitás óta ötszázan érdeklődtek.
2009-06-30Duna: közös lehetőség"Kis túlzással maga a Duna is megérkezik a második sor-számot viselő nemzetközi Duna-Térségi Kohéziós Konferenciára. A Dunaújvárosi Főiskola által szervezett tudásbörzén és előadássorozaton gyakorlatilag minden hazai szakmai szervezet és piaci szereplő részt vesz, amelynek érdeke a nemzeteket összekötő folyam régiós szerepe."
2009-06-29Utalnának utalványt?"Minden munkáltató által adott, úgynevezett cafetéria-utalvány (például étkezési vagy üdülési csekk) hamarosan huszonöt százalékkal adózik. Egyes becslések szerint ez hatvan-hetven százalékkal is visszavetheti e piac forgalmát. Különösen rosszul hathat a hazai turizmusra, a vendéglátóiparra." A változás lehetséges hatásai Dunaújvárosban.
2009-06-23Vízibázis Apostagon: finneknek fejlesztik?"Pályázati pénzekből szeretnék továbbfejleszteni a kisapostagi jachtklubot: eddig főként a környék Duna-szerelmesei, és külföldiek látogatták a bázist."
2009-05-11A civilk összefogásával valósul meg a Mesefalu?A környező településeknek is a javára válna, ha a nagykarácsonyi Mikulásfalva kulturális rendezvénysorozat további idegenforgalmi lehetőségekkel bővülne. Nagykarácsony polgármestere, Scheier Zsolt és Grabarics Gábor, a Mikulásfalva - Mesefalu Fejlődéséért Fejlesztési Alapítvány kuratóriumának elnöke beszélt a tervekről, a „Mikulásfalva”- mesefalu: idegenforgalmi, turisztikai programról.
2009-04-25Igen, újra itt a nyár!Beszélgetés a fürdőváros koncepció lehetőségeiről Mészáros Mihály Pállal, az uszoda egykori vezetőjével.
2009-03-25Teljesítménytúra a Dunán átA Pentele Természetjáró Egyesület túráin Dunaújváros környékének szépségeivel ismerkedhetnek meg a bakancsosok.
2009-02-28Ismét ajánljuk magunkat!A dunaújvárosi Tourinform Iroda részt vett a nemzetközi Utazás Kiállításon.
2009-02-16A belgák is érdeklődnekA Salon des Vacances brüsszeli turisztikai szakkiállításon a helyi Tourinform-iroda képviselte az egész Pannónia nagyrégiót (Dunántúlt). Beszámoló a tapasztalatokról.
2009-02-05Kulturális turistaévRácalmás, Jankovich-kúria: Fejér megye önkormányzati és idegenforgalmi szakemberei a turizmus lehetőségeiről tanácskoztak.
2009-02-03Olcsót, hazait keresünk?A gazdasági világválság következményei a belföldi turizmusban. Dunaújvárosi helyzetkép - Dunaújvárosi Tourinform Irodától - a változások lehetőségeiről.
2009-01-27Szigetstand az unióbanBrüsszelben, február 5. és 9. között megrendezendő Salon des Vacanses Európa második legnagyobb idegenforgalmi kiállításán, a helyi Tourinform-iroda képviseli Pannónia nagyrégiót, Dunaújvárost és környékét.
2009-01-22Tourinform: lehetőség – mindenkinek!Tourinform Dunaújváros iroda ügyvezetője – az iroda képviselheti a közép-dunántúli régiót (és a Pannónia nagyrégiót) a Salon des Vacances nevű brüsszeli szakkiállításon. Beszélgetés dr. Bocsi Andreával, az iroda vezetőjével.
2009-01-03A rendezvényparadicsomA rácalmási ökoturisztikai központ és a konferenciaközpont összevonásáról még 2008-ban döntött a képviselőtestület. Az intézményt 2008 december közepétől Baksa László vezeti.
2009-01-03Újfajta társasági létet kínálBeszélgetés Varga Szabó Lóránttal, aki a rácalmási Jankovich Kúria Hotel & Étterem tulajdonosa.
2009-00-00A Kortárs Művészeti Intézet, mint kulturális intézmény szerepe a dunaújvárosi idegenforgalomban"Mint azt tudjuk, 2009 a Kulturális Turizmus éve, amelynek szlogenje: „Itthon láss csodát!” Vannak olyan városok, amelyek megérdemlik a figyelmet, azonban nem szerepelnek az országos program részeként. Ezek közül Dunaújvárosra szeretném felhívni a figyelmet."
2008-11-14Idegenforgalmi adó - nálunk is2009-től Dunaújvárosban is bevezetik az idegenforgalmi adót. A turistáknak személyenként és éjszakánként 360 Ft kell majd izetniük.
2008-11-13Az idegenforgalmi adó is közgyűlés elé kerülA közgyűlésen dől el lesz-e Idegenforgalmi adó Dunaújvárosban. Az idegenforgalmi adóról.
2008-11-08A lokálpatriótáké a jövő!Dr. Bocsi Andrea, a Kistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Kht. - a helyi Tourinform Iroda vezetőj lett a Magyar Tourinform Szövetség elnöke. Beszélgetés dr. Bocsi Andreával.
2008-09-19Bicikliút: az igazság, odaát vanÉpül az Európát átszelő turisztikai útvonal a túlparton. Az EuroVelo (EV6, 4448 km-es európai kerékpáros turisztikai vándorút) magyarországi szakaszának Pentel e hídhoz kapcsolódó öt kilométernyi szakasza már elkészült Dunavecsénél.
2008-09-06Egy sanszunk van: a DunaDunaújváros idegenforgalmi, turisztikai lehetőségeiről.
2008-09-04Két helyszínen a Dunam menténEgy hajóban evezünk címmel szakmaitalálkozót rendezett a dunaújvárosi Tourinform Iroda.
2008-09-02Jófajta estebéd, dunai hajókázásEgy hajóban evezünk címmel szakmaitalálkozót rendezett a dunaújvárosi Tourinform Iroda.
2008-07-02A DF filmekkel edz az EFOTT-raAz EFOTT programjából. Ujvárosi színpad, túrautak.
2008-06-20Fapados nyaralásA turzmus a város környékén. Mezőföld.
2008-05-06Minden a városról egyetlen lemezenElkészült a Dunaújvárost bemutató turisztikai CD.
2008-04-23Kérő van, de nem helybenA Guiness-rekorder ólomkatona épül Rácalmáson. Rohonczi István alkotásáért Pécsen kívül már Komárom is érdeklődik. A tervek szerint június végére elkészül a katona.
2008-03-20Cédén a kistérségA Kistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Kht. gondozásában CD-n jelent meg a Dunaújvárosi kistérséget bemutató kiadvány.
2008-03-13Szigetmentő rendezvényz idén nyáron Dunaújvárosban rendezik meg az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Talákozója (EFOTT) rendezvényeit. A lepusztult állapotban lévő Szalki-szigetet - július közepéig - alkalmassá kell tenni a rendezvény fogadására.
2008-03-07Turistacsalogató biznisz?!A dunaújvárosi élményfürdőről.
2008-03-05Megmutattuk, és tetszettSikeresen szerepelt Dunaújváros az Utazás 2008 Nemzetközi Idegenorgalmi Kiállításon. Beszámoló.
2008-02-29Megmutatjuk magunkatDunaújváros az "Utazás 2008" kiállításon.
2008-02-27Magunkat ajánljukÖnálló standon mutatkozik be az Utazás 2008 kiállízáson Dunaújváros.
2008-01-21Turisztikai program CD-nElkészült a Dunaújvárosi Kistérség Turisztikai Marketing CD-je, a háromnyelvű, gazdagon illusztrált multimédiás kiadvány a Kistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Kht. gondozásában, pályázati forrásból látott napvilágot. Az anyag nyolc település rövid történetét, látnivalóit és programajánlóját mutatja be.
2008-01-18Ebéd utáni békesség, aprócska fricskákkalBeszámoló a közgyűlésről: igen az EFOTT-pályázatra, január 21-től politikai főtanácsadója lesz Dunaújvárosnak (Friedrichné Pető Ilona).
2008-01-14A mezőföldi Mikulás-gyalogtúraIdén először december 6-án rendezik meg a Mezőföldi Mikulás Teljesítménytúrát. A túra ötlete a Nagyvenyimi Erdőjárók Klubjának vezetőjétől, Németh Lászlótól származik. A megvalósításhoz a Leader-pályázati pénz segített. A túra útvonaláról.
2008-01-03Május 1-jei retrófelvonulást terveznek DunaújvárosbanA hatvanas-hetvenes évek hangulatát felidéző május elsejei fesztiválra készülnek Dunaújvárosban.
2008-01-03Mostanra hat súlypontja lettRácalmás.
2007-11-22A művész érzékenyA Kortárs Művészeti Intézetben "Város központ nélkül" címmel fórumot rendeztek. Beszámoló.
2007-11-19"Sikerüljön minden"Kulcs. A Carpe Diem Alapítvány és a Vöröskeresztes Klub, valamint a Kistérségi Egészségügyi Központ közös rendezvényt szervezett "Egészség és turizmus - egészségturizmus" címmel. Beszámoló.
2007-11-08Képgaléria: Időutazás SztálinvárosbanA dunaújvárosi Szocreál Tanösvény bemutatása.
2007-11-05Fotóturisták városszerteA Kortárs Művészeti Intézet (KMI)szervezésében alkotótábor volt Dunaújvárosban. A fotóturisták munkáiból 2008 elején nyílik majd kiállítás a KMI-ben.
2007-10-26Logó, szlogen a városunknakKistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Kht. által megrendezett pályázaton a nyertesként megválasztott logót és szlogent az EU iorda használhatja a turisztikai és idegenforgalmi propagandában (a közgyűlés határozata szerint).
2007-10-04Nagy utakra készülnekTúraútvonalat jelölnek ki Nagyvenyim-Mezőfalva-Nagykarácsony között.
2007-10-01Hol üdült idén Dunaújváros?Az egyik dunaújvárosi turisztikai iroda tapasztalatai alapján.
2007-09-21Kerékpárral Dunaújvárosban és környékén III.Hivatásforgalmi akadálypálya. Összefoglaló a kerékpárutak hálózatáról.
2007-09-10Tovább lassul a gazdaságA pénzügyekkel, ingatlanveruházásokkal, idegenforgalommal foglalkozó Quaestor Csoport irodát nyitott Dunaújvárosban (a Devecseri utcában).
2007-09-07Kerékpárral Dunaújvárosban és környékén II.Így ismerkedjen a híddal.
2007-09-06Csak hétfőn szünnapos a központRácalmás. A Duna Ökoturisztikai Központról.
2007-09-06Nem csak a turistáknakRácalmás. A Duna Ökoturisztikai Központ bemutatása.
2007-09-06Földrajztanárból lett ökocentrum igazgatóBeszélgetés a rácalmási Duna Ökoturisztikai Központ igazgatójával, Márta Istvánnal.
2007-08-31Kerékpárral Dunaújvárosban és környékénIrány a rácalmási sziget.
2007-08-31Erdők, vizek szerelmeseit várja......a rácalmási ökoturisztikai központ. Táborok, céges rendezvények ideális helyszíne lehet.
2007-08-27Vendégvárón a városDunaújváros is felkerült a Vendégváró turisztikai szakportálra. A városunkról szóló hasznos turisztikai információkat a Kistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Kht. keretében működő Tourinform-iroda szolgáltatja a portálnak.
2007-08-08Több pályázaton is nyert a TourinformKitüntető oklevéllel jutalmazta a Magyar Turizmus Zrt. a Dunaújvárosi Tourinform iroda 2006. évi kiemelkedő munkáját.
2007-07-28Vasútmánia, avagy egy tanári körutazásBeszélgetés Gerencsér Tamás pedagógusal, aki két nap alatt körbevonatozta Magyarországot.
2007-07-24Konkurencia a küszöbönDr. Bocsi Andrea (a Kistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Kht. ügyvezetője) Dunaújváros idegenforgalmáról tartott előadást a főiskola konferenciáján. Beszámoló.
2007-07-20Nem álom ez - ökopark!A rácalmási önkormányzat sikeres pályázatának eredményeként készült el a Duna Ökoturisztikai Központ, amelyet augusztus 18-án, falunap keretében avatnak fel ünnepélyesen.
2007-07-06Készül az ökoturisztikai centrum RácalmásonKözös munka hozhat pluszpénzt a kistérségi társulásnak.
2007-07-06Van nekünk egy DunánkBeszámoló a Dunaújvárosi Főiskola által megrendezett I. DunaTérségi Kohézió EU Interregionális Nemzetközi Tudományos Konferenciáról. (Adatbank: Tények a Dunáról).
2007-04-10Turisztikai látványosságA rácalmási Nagy-sziget.
2007-03-26Látnivalóként hirdetik a hidatBeszélgetés Schreiner Bélával, Kisapostag polgármesterével, aki Híd Egyesület emlékplakettet kapott.
2007-02-23Idén is nagyon torkosak voltunkDunaújvárosban is sikeres volt a Magyar Turizmus Rt. "Torkos Csütörtök" akciója.
2007-02-09Bemutatkozott Dunaferr is.Nemzetközi turisztikai kiállítás Linzben.
2007-02-09A biztos alapokra szükség van.Stahl Judit a helyi főiskolán.
2007-02-07Taroltak a táncosainkA Kistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Kht. a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttessel együtt részt vettek a Linzben rendezett Utazás Kiállításon. Beszámoló.
2007-01-04Ökoprogram teszi teljesséA helyreállított és felújított Jankovich-kúria, konferencia- és rendezvényközpont melleti területet is rendbe hozzák. Kiállítócsarnokot, madárvártákat, csónakkikötőt és kerékpárutat is terveznek.
2006-09-22Turista voltam Dunaújvárosban"Interkulturális Tájékozodó Városnéző Tűra". Szervezője: Farkas Csaba, Kaszás Tamás
2006-09-12Vasváris diákok kastélytúránA Vasvári iskola népszerű kerékpáros kastélytúráiról.
2006-09-05Városunk éke a szoborpark2000-ben volt utoljára acélszobrász alkotótelep Dunaújvárosban. Azóta az állagmegóvás is nehézkes. A szoborpark az idegenforgalomban fontor szerepet töltene be.
2006-08-03A látogatókat építészeti tanösvény is várjaAz idegenforgalom élénkítése volt a célja a szocreál építészeti tanösvény létesítésének.
2006-03-21Két standdal az utazás-kiállításonA Budapesti Tavaszi fesztivál kísérő rendezvénye az "Utazás" kiállítás, a 2006-os kiállításon részt vett Dunaújváros is.
2006-03-17Keressék a dunaújvárosi standotA Dunaújvárosi Tourinform Iroda már második alkalommal vesz részt a budapesti Utazás Kiállításon.
2006-03-03Torkos csütörtökön enni-inni félpénzenA Magyar Turizmus Zrt. Nagy Ízutazás programjának részeként, Dunaújvárosban, Kulcson és Baracson is megrendezték a torkos csütörtököt (Vizi Fogadó, a kulcsi Nosztalgia Étterem, a Baracsi Halászcsárda, Vigadó Étterem). Beszámoló a programról.
2006-02-21Élményfürdő az uszodábanA koncepció a fedett víztükör megduplázását írányozza elő. Három fejlesztési ütem. A becslés: hétmilliárd. Lesz termálvíz.
2005-12-01Ökoturisztikai bázis lesz községünkbenA Nagy-szigeten, a Natura 2000 területen és a Jankovich-kúria kertjében a térség természeti és kulturális értékeire építő turisztikai komplexum kialakítása a cél.
2005-11-10A szigetre figyelnekKomplex ökoturisztikai bázis lesz Rácalmáson, a Nagy-szigeten. A pályázat megvalósítására 490 millió forintot nyert a község uniós forrásból.
2005-05-23Van Duna-part - de még sincsAl alsó Duna-part az idegenforgalom új célterülete lehetne. A területen sok növényritkaság van, akár arborétummás is lehetne fejleszteni, és az acélszobrász alkotótelep is országos hírű.
2005-05-14Helyben nyaralhatunkRégiós turisztikai központtá akarják fejlesztei a Szalki-szigetet. Dr. Kálmán András polgármesteri sajtótájékoztatóján szemléletes terveken keresztül mutatta be Dobos Ibolya (a Hunguest Lakás Rt. képviselője) annak a turisztikai és vásárközpontnak a modelljét, amelyet a Szalki-szigeten szeretnének megvalósítani.
2005-04-18Most még csak a munkások jönnekAz M6-os autópálya építkezésének megkezdése óta óriási a kereslet a városban és a környékén lévő fogadóknak, szállóknak.
2005-03-31Szocreál vagy modernDunaújváros építészeti emlékeiről. Tanút: A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma által kiírt pályázaton nyert, és az önkormányzat által kiegészített, alig 1,2 millió forintból az útvonalon szereplő szakértő építészek által kiválasztott házakra útbaigazító és ismertető táblákat szereltek, valamint prospektusok készítettek a reménybeli látogatók számára. A tanút látnivalóit egyelőre iskolásoknak és egyetemistáknak kínálja (idegenvezetéssel) a dunaújvárosi Tourinform iroda, amely hirdetésekben is igyekszik érdeklődőket toborozni.
2005-03-11Új helyen az utazási ügynökségA Komplex Kft Utazási ügynöksége új helyen.
2005-01-04Építészeti tanösvény DunaújvárosbanA remények szerint a város szélétől a közepéig kanyargó, két óra alatt végigsétálható út a turistákat is újra odacsalogatja a pentelei löszfennsíkra, amelynek a hatvanas-hetvenes években gyakori látogatói voltak a kelet-európai turisták, hogy megnézzék hazánk első szocialista városát.
2004-11-04Előny a reptérA turisztikai elképzelésekről, támogatási formákról értekezett a Megyei Jogú Városok Szövetségének szakbizottsága Dunaújvárosban. Beszámoló a tanácskozásról.
2004-09-14Tourinform iroda nyílt Dunaújvárosban
2004-09-08Tourinform iroda nyílt a volt IBUSZ helyénÜnnepélyes keretek között, szeptember 7-én megnyílt a Tourinform iroda a volt IBUSZ iroda helyén. A környékbeli rendezvényekről, programokról is nyújtanak tájékoztatást a város turisztikai feltérképezése mellett.
2004-07-30Idegenforgalom, távlatokkalCsökkent a látogatók száma, éljünk jobban a lehetőségekkel.
2004-07-14Ismeredtek a kistérség turisztikai adottságaivalKihelyezett ülés keretében ismerkedtek meg térségünk turisztikai adottságaival, a környékbeli lehetőségekkel a Közép-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság tagjai.
2004-07-09Három új tevékenységA Kistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Kht-ben belső átszervezés történt és bővültek a szolgáltatásaik is. Új szolgáltatások: július 1-jétől megnyitotta kapuit a Tourinform iroda, a Ticket Expressz által forgalmazott jegyek árusítása, pályázati információs szolgálat.
2004-07-08Nagy idők tanútja - látnivaló bőven vanA Kistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Kht. sikereses pályázta meg az Építészeti Emlékek Tanútját. Így a helyi látványosságokat térkép segítségével bárki megtekintheti.
2004-04-21Tourinform-iroda nyílikBeszélgetés Huszti Zsolttal, a Kistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Iroda vezetőjéve egy új írodáról - Tourinform-iroda - ami Dunaújvárosban fog működni.
2004-04-09Stagnál az idegenforgalomAz év eleji idegenforgalomról.
2004-00-00Virágzó Magyarország - DunaújvárosBemutatkozó útifilm Dunaújvárosról.
2003-10-21Hol vannak a hátizsákos fiatalok?Dunaújvárosban tartotta idei közgyűlését a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége. A ma már főiskolai kollégiumként működő régi szülőotthon teljes mértékben megfelel az európai normáknak.
2003-10-18Nem ismerik országunkat az európaiakDunaújvárosban tartotta éves közgyűlését az Ifjúsági Szállások Szövetsége. (Rövid beszámoló.)
2003-09-17Feltámad hamvaiból az idegenforgalom?Dunaújváros és térsége a turisztikai jellegű, Széchenyi-terv keretében kiírt pályázatokon összességében 11 millió 940 ezer forintot nyert el. Ebből az összegből információs jelzőtábla-rendszer, gyalogút, térkép és nyilvános illemhely készülhet.
2003-05-06Milyen lesz a Szalki-sziget?Gere János és szakmai csoportja, a Dunaújvárosiak Európai Uniós Tájékoztatásáért Egyesület a közelmúltban sikeresen pályázta meg a sziget rehabilitációjára kilátásba helyezett húszmilliós támogatást. Összefoglaló tanulmány készül a tennivalókról. Az irányok meghatározása a fő feladat.
2003-05-02Valami mozdul a szigetenNépligetté vagy idegenfogalmi centrummá alakuljon-e a Szalki-sziget, még nem döntötték el. Május 5-től a város minden lakója véleményt nyilváníthat erről a kérdésről egy kérdőív kitöltésével.
2003-03-28Új helyen az utazási ügynökségA város közointjában a tavli évinél nagyobb kínálattal várja az üdülni vágyókaz a Dunaferr Komplex Utazási Iroda.
2003-03-20A holtágak rehabilitációja, a turizmus volt a témaRácalmáson ülésezett a Dunaszövetség.
2003-03-04EIP-alponttá fejlesztett iroda DunaújvárosbanAz EIP együttműködési megállapodást kötött a székesfehérváriEurópai Információs Ponttal, lényege, hogy a dunaújvárosi iroda könnyebben és gyorsabban hozzáfér az információkhoz.
2003-02-11Utazás Európából Európába + Fontos ez az iroda...Kistéréségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Iroda nyílt Dunaújvárosban. Huszti József nyerte el pályázaton az irodavezetői posztot.
2003-02-04Uniós és idegenforgalmi irodaRégi hiányt pótol a kistérségben e Kistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Közhasznú Társaság megalakulása. A dunaújvárosi önkormányzat ill. a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara összefogásával létrehozott kht, a volt IBUSZ iroda helyén,a Vasmű út 10-a szám alatt 2003. febr. 6-án ünnepélyesen nyit.
2002-12-11Egy pályázó maradt "állva"A tervek szerint december 19-én nyitna a Kistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Kht. irodája a volt IBUSZ helyén.
2002-11-05HID Egyesület az idegenforgalomrólA HID Dunaújváros és Környéke Egyesület Kistérségi Idegenforgalmi Klubja múlt heti összejövetelén mutatkozott be Deák Ibolya kistérségi megbízott. Dr. Varga Lajos, a megújított Kistérség-fejlesztési terv több fejezetének kidolgozója ismertette a terv lényegét, össyefüggéseit, kitérve annak az idegenforgalomra és turizmusra vonatkozó megállapításaira és javaslataira.
2002-10-30Hogyan legyünk csábítóak?A HÍD Egyesület Kistérségi Idegenforgalmi Klubjának tagjai az október 29-ei rendezvényen megismerkedhettek a a kistérség fejlesztési tervével ill. annak az idegenforgalmi-turisztikai fejezetével.
2002-08-01Mi legyen a kastély sorsa?Intézményeknek adjon otthont vagy turistacsalogató legyen?
2002-05-15Támogatást nyert a kamaraA váris kereskedelmi és iparkamara küldöttgyűlése elfogadta az ez évre elkészített munkatervét. A városi kamara kezdeményezésére nemsokára megnyílik a volt IBUSZ helyén egy EU információs és a Kistérségi Idegenforgalmi Iroda is, az iroda nyitásához a Széchenyi pályázaton nyertek támogatást.
2002-04-05A Szalki-sziget a város pihenő övezete lehetA közgyűlés gazdasági bizottsága szerdai ülésén tanácskozott a Szalki-sziget hasznosításáról. A megszavazott határozati javaslat szerint az önkormányzatnak a fejlesztéseket koordináló, a sziget ügyeit menedzselő gazdasági társaságokat célszerű létrehoznia, közösen a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarával, továbbá az érdekeltté tehető helyi vállalkozókkal.
2002-03-08Idegenforgalomról is lehet álmodni DunaújvárosbanA helyi beruházásokkal kapcsolatban szervezett Gazdasági fórumot a vállalkozók és a gazdasági döntéshozók részére szerdán este a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara. A fórum két fontos napirendi pontja a megvalósítandó pláza és a Szalki-szigetet érintő beruházások megvitatása volt.
2001-12-13Nem turizmus, szabadidő-iparA városi kamara konferenciatermében Dunaújváros és térsége idegenforgalmi programtervét, a városi gazdaságfejlesztési lehetőségét tárták fel az előadók. Meghívottak voltak a közgyűlés tagjai, a város vállalkozói.
2001-10-19Kistérségi Munkaerő-gazdálkodási Rendszer. Alapítvány dr. Ko
2001-10-18Csalogassuk ide a turistát!A város -és térségfejlesztési koncepcióról.
2001-10-12A szocreál eladható termékA közgyűlés elfogadta, hogy az 1956-os emlékhely a házasságkötő előtti téren lesz, avatása márc. 15-én lesz. Vita után elfogadta a közgyűlés azt a koncepciót, amely a környező települések összefogásával, anyagi támogatásával készült és magában foglalja a városközpontban lévő volt Ibusz-iroda kistérségi idegenforgalmi irodává alakítását.
2001-07-05Szállás! Sajnos...A Duna-parton lévő óvodába költözik a most megalakult Civil Ház. Tízmillióból felújítják a lepusztult épületet. -A városban kevés esemény van ezért turisztikailag nem vonzó, és a szálláshelyek sem biztosítottak.
2001-01-12Kistérségi Idegenforgalmi Klub: Inturiszt Iroda lenneA HID Egyesület berkein belül működő Kistérségi Idegenforgalmi Klub az idén az önkormányzatnál beterjesztett egy idegenforgalmi tervezetet, melynek keretében megpályáznak egy Inturiszt iroda létrehozását, a városban. Az iroda szálláshelyeket szervezne, programokat ajánlana, prospektusokat készítene Dunaújvárosról és a környező falvakról.
2000-12-12Városmarketing a gyakorlatban: Avagy: hogyan lehet hatékonyaA település-marketing gyakorlati alkalmazásáról szólt a HID Egyesület valamint a Marketing Klub közös programja dec. 6-án.
2000-08-15Mi hozhatná ide az idegent? A nyári turistaforgalom központjaA nyári turistaforgalom központja az ideális környezetű kemping lehetne.
2000-08-15Új pályázat ősszel várható a kemping üzemeltetéséreA dújv-i kemping üzemeltetője aug. elejétől a Palkovics és Társai Kft. Terveik szerint egy-két nap múlva újra fogadják a szállást keresőket. A szerződés aug.5-dec. 31-ig érvényes.
2000-08-01Kell a reklám (is).Idegenforgalmi tanácskozás Rácalmáson.
2000-05-13Együtt az idegenforgalomért: Lehetővé válna az együttes turisztikai arculat kialakításaA dunaújvárosi kamara adott otthont tegnap a kistérségi polgármesterek találkozójának. A kistérségek, valamint Dunaújváros idegenforgalmi koncepciójából egy regionális turisztikai programot lehetne kialakítani.. A Híd Egyesület keretében működő Kistérségi Idegenforgalmi Klub elnöke a találkozón együttműködési lehetőséget ajánlott és vázolt fel a települések polgármestereinek.
2000-04-06Főiskola: bakancsos tervekA főiskola Kulturális Köre ápr. második felétől havonta rendez túrákat.
2000-04-05Csak térségben gondolkodva fejlődhet a turizmus: Mit lehet, mit érdemes megcsinálni, mit nem?Elkészült a város turisztikai fejlesztési koncepciója, amelyet elfogadott a dújv-i Idegenforgalmi Klub.
2000-02-10A települések erőforrásait termékké kell átalakítaniJóni Gábor a Kistérségi Idegenforgalmi Klub alakuló ülésén tartott előadást többek között a városmarketingnek a térségben betöltött szerepéről., az együttgondolkodás szükségszerűségéről.
2000-02-09Megtört a jég, megalakult az idegenforgalmi klubFebr. 8-án volt a H D egyesület által létrehozott Kistérségi Idegenforgalmi Klub alakuló ülése.
2000-00-00Bővül a Dunaferr Komplex Kft.Krtészet, kerttervezés,virágkereskedelem, idegenforgalmi szolgáltatás, stb.
1999-06-03Kedvelt Vértes-Gerecse körzeteFejér megyében a városok közül leginkább - 25 százalékkal - Dunaújvárosban nőtt a forgalom.
1998-01-29Repüljenek, ahogy tudnak.A kormány az év elejétől további kedvezményekkel segíti az időskorúak utazását.
1998-01-29Központi kérdés a holtágA Duna-part hasznosításával összefüggő térségfejlesztési kérdésekről esett szó január 28-án Adonyban.
1997-11-22MinimálforgalomJelentősen csökkent a fizetővendég-szobák száma Dújv-ban. 508-an leadták fizető-vendéglátó engedélyüket.
1997-06-06A hajózás érdekei (egyelőre) fontosabbak...A közlekedés feltételei, a meder megfelelő vízmélysége.
1997-04-29Vállalkoznak a városértAz Újduna Trade Bt tájékoztatója terveikről az önkormányzatnak és a vállalkozóknak.
1997-04-25A helyi rendezvényeket, vásárokat szerveznékGazd. biz. ülés: az Újduna Trade Bt. ajánlata a dújv-i önkormányzatnak helyi rendezvények megszervezésére.
1997-04-02Izraeli napokMa nyitja kapuit Székesfehérváron és Dunaújvárosban a Dunántúli izraeli kulturális és gazdasági napok '97 rendezvénysorozat. Április 19-ig kiállítások, koncertek, rendhagyó filmhét, turisztikai és gazdasági szimpózium.
1997-03-20Mostohaként kezelik a városi idegenforgalmat?Febr-ban 4 bizottság részvételével megalakult egy idegenforgalmi munkacsoport, mely előkészítete pályázati javaslatát. A munkacsoport elképzeléseiről.
1997-01-14Szakmai, etikai szűrő is a rendeletA helyi utazási irodák vezetőinek véleménye az új jogszabályokról.
1996-10-19Városismertető füzetek tervét készíthetikAz önk. felkéri a legjobb pályázatot készítő Koda Bt-t (Várnai Gyula) s a 2. helyezett Dakó Csabát, hogy készítsenek egy városismertető kiadványcsomagot.
1996-03-04Készül Fejér megyéről isFejér megyét s ezen belül a dújv-i régiót is bemutató kiadvány valószínűleg nyáron jelenik meg a Well-Press Bt kiadásában.
1995-12-22Elköltözik az IBUSZAz IBUSZ Bank és Utazásszervező Iroda külön költözik.
1995-12-12Új feladatokat kap, bár még nem létezikA városmarketinges (még nincs) feladatáról.
1995-06-19Ki és mit propagál?Megszüntette a múlt heti közgyűlés az Idegenforgalmi Hivatalt. Az okokról.
1995-04-22EllenőrzésekEllenőrzést végzett az önk. közig. irodájának vállalkozói csoportja: fodrászok, kozmetikusok, szoláriumok működését ellenőrizték, túlnyomórészt szabályosan működnek. Az utazásszervező-és közv. irodáknál 6 iroda közül mindössze 2-ben tartották be az előírásokat.
1995-04-06Felvették a fesztiváltBekerült a "Fény-Hang-Szín-Tér" fesztivál az Idegenforgalmi Hivatal eseménynaptárába, mivel a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége a szervezet tagjává fogadta.
1995-01-03"Szimpatikussá kell tenni a várost"Nincs előrelépés az idegenforgalmi hiv. ügyében.
1994-10-26Már a térképen sem vagyunk...Az idegenforg. hivatal vezetője vállalkozási formában átvenné a jelenlegi funkciókat, a legfőbb gond, hogy az önk. elvárásai hiányoznak.
1994-09-14Bank és utaztatás2 részre tagozódott a helyi IBUSZ iroda munkája.Az IBUSZ Bank Rt foglalkozik ezentúl a pénz- és bankügyekkel. Az IBUSZ Utazási Irodák Kft a klasszikus idegenforg.-i tevékenységeket látja el.
1994-08-01Egyirányú (idegen)forgalomAz idegenforgalmi hiv. programkínálatáról. A héten elkészül a város térképe. Ősztől jegyiroda - a tervek szerint.
1994-06-07Zsebkönyv a városrólVárosismertető készül. Decemberben jelenik meg először, utána pedig évente.
1993-12-23Idegenforgalmi tervekA kemping leválasztása bevételi veszteség a hivatalnak. Sürgős lépésekre van szükség. A tervekről.
1993-11-30Új alapokon3 millió forintos kérelmet nyújtott be a közgyűlésnek az Idegenforgalmi Hivatal.
1993-07-29Nem forog a SzélkakasIdegenforgalmi körkép. Csökkenő vendégszám.
1993-07-15Sztalinvárost mutogatni kellA DV meghivására városunkba látogatott Téglássy Tamás, az Országos Idegenfogalmi Hivatal néhány hónapja kinevezett elnöke. Városunkról,az idegenforgalom lehetőségeiről beszélgetett az ujságiróval.
1993-07-02Egyesíteni az erőketInterjú az Idegenforgalmi Hivatal új vezetőjével, Oláh Lászlóval.
1993-06-29Nyűg(ös) a hivatalTovább húzódik az idegenforgalmi hivatal vezetőválasztása.
1992-12-15Nem forog az idegenA nyáron s ősszel is két idegenforgalomban jártas szakember pályázott az idegenforgalmi hivatal vezetésére. A két pályázó nyilatkozik terveiről.
1992-09-17Kinek futja ötcsillagos szállodára?Idegenforgalmi kőrkép városunkban(ról).A cikk szerzője utána nézett:Dunaujváros milyen turistaforgalmat bonyolitott,hová utaztunk legszivesebben,milyen volt idegenforgalmi szempontból azidei nyár?
1991-07-16Felemás nyárHelyzetkép a kempingben és az Arany Csillagszállódában.
1991-06-04Városunk a vendégekértAz Idegenforgalmi Hivatal terveiről.
1991-03-22"Eladni magunkat".Összefogott, átgondolt munkával. Interjú Kiss Attilával, - az Idegenforgalmi Hivatal vezetőjével, -a város lehetőségeiről.
1990-09-14Új vezető , új program: Szocializmus, mint atrakcióBeszélgetés dr. Kiss Attilával-volt főiskolai docenssel - az Idegenforgalmi Hivatal új vezetőjével.
1990-09-12Döntés egy pályázatrólA vársoi tanács vb. utolsó előtti üléséről: dön-tés az Idegenforgalmi Hivatal vezetői állásáról:dr. Kiss Attila az új vezető.
1990-08-07Visszajáró hollandokA dunaújvárosi kempingről.
1990-08-03Több a dollárAz Arany Csillag Szálloda idei első féléves eredményéről. A vendégek többsége külföldi.
1990-07-31Gondban az idegenforgalmi hivatalAz idegenforgalmii hivatal helyzetéről. Lábodi Ferenc - a hivatal vezetője - nyilatkozik.
1990-06-23Szocialista skanzent!Glossza. Dújv. idegenforgalmi nevezetességgé válhat, ha megőrzi az "első szocialista város" jelképeit stb.
1990-06-12Kevesebben érkeznek a (volt) szocialista országokból az Arany Csillag SzállodábaIdegenforgalom a városban.
1990-06-12Csökkent az érdeklődés a dunaújvárosi kemping iránt (kishír)Idegenforgalom a városban.
1989-12-19Tranzitforgalom - nyugatiakkal. Jó túra a study-tour(a).1989-ben az Arany Csillag szálloda szept. végéig 6000 nyugati turistát fogadott, így összesen 6millió ft nyeresége volt. Elébe mentek az igényeknek, sok nyugati utazási irodát sikerült meggyőzniük a település jó fekvéséről. A sportturizmust is sikeresen menedzselték, pl. motorcsónak Forma III. Szolgáltatásaikban még fejlődniük kell.
1989-09-19Hogy csillog a Csillag? Több nyugati vendég.Tavaly 4,7 millió, idén 5,5 millió forint nyeresége volt a szállónak. Nőtt a nyugati turisták száma, visszaesett a szovjet látogatóké. 1 fotó.
1989-09-01Kemping - rekord. Nem csak tranzitállomás.Lábodi Ferenc, az Idegenforgalmi Hivatal vezetője néhány adattal illusztrálja az idei kemping-forgalmat.
1989-08-04Vendégek Dániából. Rekord: júliusban.A dunaújvárosi kemping lakóiról.
1989-04-14Kevés a kezdeményezés. Összefogást az idegenforgalomért.A városi idegenforgalom jövőjéről. Térkép, prospektus. Fényképen: Dunaújváros - tájékoztató tábláról.
1989-03-21Felkarolni az idegenforgalmatDunaújváros idegenforgalmi adottságairól. Legyen minél több "hagyományos" rendezvény.
1989-02-03Bécs hozza a pénzt. Mi csak visszük...Adatok a Cooptourist helyi irodájáról.
1989-01-10Aki többet fizet, azé lesz. Licitálás a turistaszállóraA Római krt. turistaszálló-helységeinek további hasznosításáról
1989-01-01Hungarotours:januártól egyesülésAz Idegenforgalmi Hivatalok Szövetsége jan.1-től egyesülés formájában működik tovább. Avezetőség tagjai között van: Lábodi Ferenc(Dunaújvárosi IH).
1988-09-02Az IBUSZ nemcsak utaztat. Újít a "legöregebb"A városi idegenforgalomról.
1988-08-26Ne maradjunk "szélárnyékban". Forog-e az idegen?Az idegenforgalom helyzetéről.
1988-08-24Vonzóbbá teszik a várostA város idegenforgalmi helyzetéről készült je- lentést tárgyalták meg Dújv-ban, a Városi TanácsVégrehajtó Bizottságának ülésén. Milyen lehető- ségek vannak az idegenforgalom fejlesztésében?
1988-08-05Keresni, ami vonzó. Háromcsillagos lett a szállodánkÁtalakítások, új szolgáltatási tervek az Arany Csillag Szállodában. A szolgáltatások felsorolása és ára.
1988-07-22Még csak elképzelésekA DV vezetőinek újkeletű törekvése, hogy idegenforgalmi célzattal hasznosítani kéne a szabad kapacitásokat: munkásszálló, üdülő, sportlétesítmény.
1988-06-04A víziturizmusnak a Dunán vannak...Tájékoztató a Dunaújvárosi Idegenforgalmi Hivatal campingjének idegenforgalmi lehetőségeiről. A Vörös Csillag Tsz most indított lovasiskolát.
1988-05-10A sporrturizmusé a jövő? A honi vendég is fontosA városunk idegenforgalmi lehetőségeinek javításáról.
1988-02-12Mutasd meg a várost. Nem tudjuk "eladni" magunkat?Részletes elemzés a város idegenforgalmáról.
1987-11-24Verseny a lakóértAz Idegenforgalmi Hivatal vezetőjének, Lábodi Ferencnek tájékoztatója a magánlakások és munkásszállások idegenforgalmi lehetőségeiről.
1987-09-01Vendég - mérlegAz Idegenforgalmi Hivatal és az IBUSZ ez évi eredményei.
1987-07-31Tópart, hegyek, tengerA dunaújvárosi IBUSZ nyári forgalmáról.
1987-07-21Kimaradjon Dunaújváros?Fejlesztési kilátások. A kikötőláncolatba való bekapcsolódásról. A vízi turizmus lehetőségei.
1987-07-21Teltház a kempingbenKülföldiek a kempingben.
1987-07-21Érdekeset érdekesenA város idegenvezetőiről.
1987-02-17Terv az ezredfordulóig III.Városfejlesztési tervek. Kultúra, művelődés, oktatás. Általános iskola. Középfokú oktatás. Gyógyítva nevelő iskola. Felsőfokú oktatás. Művelődési intézmények. Testnevelés és sport. Kereskedelem. Idegenforgalom. Szolgáltatások. Mielőtt a tanács jóváhagyná (III.)
1986-09-16Többen jöttek, többen mentünk. Idegenforgalmi gyorsmérleg.Idegenforgalmi Hivatal vezetőjének, Lábodi Ferencnek nyilatkozata az elmúlt év idegenforgalmi adatairól. Fénykép. Idén 21%-kal nőtt az idegenforgalom.
1986-09-02Az elnök szavatolja. Új sportkör alakult.Természetbarát néven. Tervek. Program.
1986-07-04Van elég szállásunk? Hova hajthatja le fejét a vendég.Az Idegenforgalmi Hivatali nyilatkozata.
1986-04-18Népszerű a dunaújvárosi kempingBővítik a kempinget. Mintegy 5 300 000 forintos költséggel kétszeresére növelik a területet. 1987-ben kívánják átadni a vendégeknek. Jövedelmező a kemping, tavaly másfélmillió forintnyi bevételt hozott, amelyből a nyereség 817 000 forint volt.
1986-04-15Eszem-iszom és alvás. Mi vonza a vendéget?A városi idegenforgalomról nyilatkozik Lábodi Ferenc, az Idegenforgalmi Hivatal vezetője és Tischer Vilmosné, a Hungar Hotels Arany Csillag Szállodájának főkönyvelője.
1986-04-11A hivatal fizet. Heten a turizmusértDunaújváros hét idegenforgalmi intézményéről. Fénykép
1986-03-07Hétfőtől: HelybenDunaújvárosban is lehet nyugati útlevélkérelmeket beadni. Az IBUSZ-nál
1985-07-30Ha nyár - akkor kemping. Egy vendég és félszáz másikRiport a kempingről. Fénykép-szöveg.
1985-06-11Főleg az Alföldről és Budapestről. Többen, mint tavalyA Dunaújvárosi Idegenforgalmi Vállalat igazgatója, Lábodi Ferenc nyilatkozik.
1985-03-05Az Idegenforgalmi Hivatal 25 éve. Munkájuk: a vendégfogadásTörténeti áttekintés a hivatalról.
1984-11-23Hatezren a CooptouristtalA több, mint öt éve működő dunaújvárosi kirendeltség eredményeiről és terveiről.
1984-09-04Forogtak az idegenek. Turista-mérlegAz Idegenforgalmi Hivatal hét hónapi adatai Dunaújvárosban
1984-07-06Jönnek - mennek. Több az utas.Az Idegenforgalmi Hivatal és az IBUSZ idegenforgalmi adatai.
1984-02-10Mi lesz a képcsarnok helyén? Mi foglalkoztatja?Soós Imre tájékoztatólya. A Képcsarnok helyén a Mezőség Takarékszövetkezet, valamint a Coopturist Utazási Iroda kap helyet
1983-10-14Dunaújváros idegenforgalmi szerepe 2010-ben. Híd a hajóállomásnálGyarmati Editnek és N. Faragó Hedvignek, a VÁTI tervezőinek a Magyar Hidrológiai Társaság dunaújvárosi konferenciájára készített tanulmánya alapján.
1983-09-20Nyárvégi számadás. Faházban és sátorbanA nyári kempingezés eredményéről. Adatok
1983-01-28Utazzunk "haza"Az Idegenforgalmi Hivatal 1982-es statisztikái.
1982-08-03Azt mondják rólunk...Turisták véleménye Dunaújvárosról.
1981-08-28Vadászat, halászlé, csapolás. Ha nincs kolostorunkHogyan igyekszik vonzóvá tenni a turisták számára Dunaújvárost az Idegenforgalmi Hivatal. Dunaújvárosi látnivalók felsorolása. Tervezett programok. Kemping.
1981-08-11Tizenöt éve visszajár a kempingbe. Többet ér, mint hisszükA nagy forgalmat lebonyolító dunaújvárosi kemping bemutatása. Sok külföldi. Kép: Lengyel lakókonténerek.
1981-06-19Megújul a kempingFelépült a kemping "recepciója". Megnövekedett a kemping területe, kicserélték a régi kerítést.
1981-06-18képaláírásAz Ifjúsági szigeten, a kempingben vendégfogadóépület, recepció készül.
1981-06-12Kevesebb vendég - több vendégnap1980-ban 12737 vendég fordult meg a városban és 122 649 vendégnapot töltött itt. Az idegenforgalmi hivatal 1 millió 671 ezer forint nyereséggel zárta a mérleget.
1981-02-06Utazunk? Utazunk! Bécsbe, MexikóbaAz IBUSZ és az Idegenforgalmi Hivatal eredményei, az 1980-as év forgalmi adatai. Hányan és hová utaznak a dunaújvárosiak? Mennyit költenek utazásra?
1981-01-23Felújítják a kempingetAz idegenforgalmi hivatal eredményei. A felújítás és bővítés mértéke. Idegenforgalmi eredmények 15 milliós bevétel. A nyereségből a kemping bejáratánál vendégfogadó épületet állítanak fel.
1980-12-01Vendéglátásunk országos helyzete.Dunaújváros szerepe az ország idegenforgalmában.
1980-07-11Kevesebben utaznak külföldreTöbb, mint ötezren utaztak külföldre a városiak az év első hat hónapjában.
1980-06-03Dunaújvárosi útikalauzAz Idegenforgalmi és Propaganda Kiadó Vállalat gondozásában, Miskolczi Miklós szerkesztésében kiadásra került útikalauz ismertetése.
1980-01-15Hogyan tálaljuk magunkat?Az Idegenforgalmi Hivatal és az IBUSZ eredményeiről, problémáiról.
1979-08-14KépaláírásA dunaújvárosi kemping a május elejei kapunyitás óta eltelt hónapokban csaknem 6000 turistát fogadott, hatszázzal többet, mint a tavalyi esztendő hasonló időszakában. A vendégek összesen mintegy tízezer napot töltöttek el a kemping faházaiban, vagy a magukkal hozott sátrakban, lakókocsikban. (teljes szöveg)
1979-04-27Kedden nyílik a kempingA felújításokról, a látogatók várható számáról.
1979-03-16Szabadidőben városunk vendégeiértVizsgáztak az "ideiglenes" idegenvezetők.
1979-01-30IBUSZ-mérleg '78A dunaújvárosi IBUSZ iroda 1978-ban 57 milliós forgalmat bonyolított le. 8000-en vettek részt belföldi országjáró túrán és 2500 résztvevő vett részt külföldi csoportos társasutazásokon. 4 ezer azoknak a száma, akiknek csak valutát adtak el.
1978-12-22Sikeres esztendőt zárt az Idegenforgalmi HivatalSikeres esztendőt zárt az Idegenforgalmi Hiv. Tájékoztató adatok.
1978-11-14Városunk és az idegenforgalomAz Idegenforgalmi Hivatal eredményei az 1978. év tíz hónapjáról.
1978-09-05Növekvő idegenforgalom városunkban (kishír)Rövid összefoglaló.
1978-09-05Új idegenforgalmi kalauz DunaújvárosrólKritika Miskolczi Miklós Dunaújváros című könyvéről.
1978-08-25Ne csak egy éjszakára... Meditáció az idegenforgalom lehetősEredmények és lehetőségek. A vonzó programok hiányoznak.
1978-08-18Nagy forgalom a kempingben (kishír)Az ifjúság-szigeti kemping ötezernél több vendéget fogadott, mint az elmúlt években. (nem teljes szöveg)
1978-07-18Nyári álmát alussza a városKülönösen az idegenforgalom szempontjából tárgyalja a szerző a nyári kulturális rendezvények, szórakozási lehetőségek hiányát.
1978-07-04Campingtalálkozó a szigetenA dunaújvárosi kemping előnyei, bővítésének, fejlesztésének tervei.
1978-06-23Népszerű a szárnyashajóNagy forgalmat bonyolít le a Dújv.-Bpest között közlekedő szárnyashajó. Különösen sokan veszik igénybe a hétvégeken kirándulásra
1978-05-30Éttermet avattak-szabadtéri színpadot építenek DunaföldváronÉtterem a "Török Torony" mellett. További tervek a toronnyal.
1978-05-19Napirenden: a nyári táborozás, az éíptőtáborok, az idegenforgalom, és a kisiparosok tevékenységeRövidebb turnusok, több gyermek Alsóörsön. Az építőipar várja a diákokat. Mérlegen az idegenforgalom. Növekszik a kisiparosok részvétele a szolgáltatásokban.
1978-05-11Három esemény és még néhány szó: Dunaújvárost kedvelik a turAz idén 40-50 ezer külföldi és hazai turista látogatására számít a Dunaújvárosi Idegenforgalmi Hivatal.
1977-10-11Rekordév az IBUSZ-nál18 millió hatszázezer forint forgalom. Beszámoló a tevékenységéről, eredményeiről. Zsigó János, az iroda vezetője nyilatkozik.
1977-08-30Forgalmas év (kishír)Az Idegenforgalmi Hivatal ebben az évben eddig 20729 vendéget fogadott. (nem teljes szöveg)
1977-08-12Idegenforgalmunk eredményei és lehetőségeiHízelgő eredmények. Elégedettségre semmi ok. Mit tehetnénk még?
1977-04-21Felkészültek a nyárra Dunaújvárosban1970-ben az idegenforgalom 2,5 millió forintot hozott a városnak, 1976-ban már 13 milliót: 36 215 turista látogatott ide. 1976. júl. 12-én készült el a város új, 83 férőhelyes turistaszállója. Máj. 31-re felépült a kempingben a motel. Az idei tervekről.
1976-11-12Állítsuk meg az utazótAz idegenforgalmi propagandáról. Javaslat autós pihenőhelyek létrehozására
1976-08-06Hogyan forog itt az idegen?Városunk idegenforgalmáról. Az Idegenforgalmi Hivatal tevékenysége. Idegenvezetés hibáiról. Mi érdekli az idegent?
1976-07-27Kempingriport-zivatarralMilyen a dunaújvárosi kemping?
1976-07-13Turistaszálló a CastrumbanAz új szállóban egyszerre 83 vendéget tudnak fogadni. A Dózsa György úti régi turistaszállót hamarosan bezárják, és kollégium céljára átadják a főiskolának.
1976-02-13Fejlődik idegenforgalmunkÚj turistaszálló épül. A tervekről.
1976-01-23Másfélmilliós nyereséggel zárt a DIHBeszámoló a Dunaújvárosi Idegenforgalmi Hivatal 1975. évi eredményeiről.
1975-11-25Pécsig tartó vizsgaVárosunk Idegenforgalmi Hivatala az idegevezetők képzésére tanfolyamot szervezett.
1975-10-03Bővíti lakossági szogáltatásait a Volán utazási irodaA már "hagyományossá" vált szolgáltatások mellett (utazásszervezés) budapesti színházi előadásokra indítanak járatokat, valamint elindítják tehertaxi szolgáltatásukat.
1975-09-26Hogyan csillog a Csillag?Az Arany Csillag a kispresszók árnyékában.
1975-09-12A nehézségek ellenére is tartja jó hirét az Arany Csillag SzállodaA múlt évet figyelembe véve 17%-al teljesítette túl a tavalyi évet a szálló.
1975-05-06Kiváló szálloda és étterem (kishír)Kiváló szálloda és étterem lett a Hotel Arany Csillag.
1975-02-25Sikeres évet zárt az Arany Csillag Szálloda48 millió forintos forgalmat bonyolított le 1974-ben a szálló.
1975-02-07Ebben az évben ötvenezer vendéget várunk DunaújvárosbanAz Idegenforgalmi Hivatal vendégcsalogató terveiből: új várostérkép, képeskönyv. Két új levelezőlap a Vidám Parkkal, és egy illusztrált városképpel. Bővítik a kempinget, egy új, harminc személyes motelt adnak át a kemping megnyitóján, új turistaszálló. Idegenvezetők száma: 43 fő.
1975-01-10Kiváló IdegenvezetőNagy Károly dunaújvárosi idegenvezetőt az Országos Idegenforgalmi Tanács sok éves jó munkájáért Kiváló Idegenvezető jelvénnyel tüntette ki.
1975-01-03A jubileumi év első idegenforgalmi eseményeAz első látogató csoport Moszkvából érkezett.
1974-09-24Kemping-mérlegRövid beszámoló a forgalomról. Jövő évi terv: új, motel-szerű faházat építenek, a gyerekeknek pedig játékudvart alakítanak ki.
1974-07-05Növekedett városunk idegenforgalmaA 22 137 turistának mintegy 40%-a volt külföldi. További adatok.
1974-06-21Intercisa néven alakítottak klubot a dunaújvárosi természetbarátokNincsenek sztárjai, csak hívei.
1974-05-10Kiaknázatlan lehetőségTurista-látványosságok a városban, és környékén.
1974-01-11Az idegenforgalom számaibólAz Idegenforgalmi Hivatal 1973. évi mérlege:a tervezett 2 millió 330 ezer forint forgalommal szemben 3 millió 300 forint volt.
1973-09-14Növekvő idegenforgalom.Egyre több túrista érkezik Dunaújvárosba.
1973-08-22Sokszínübben bemutatni a várostIdegenforgalmi helyzet az MSZMP VB előtt.
1973-07-24Új élményekről-tárgyilagossan.Idegenforglami mérleg az ország és Dunaújváros látogatottságáról.
1973-01-26Az Idegenforgalmi Hivatal kezdeményezéseirőlAz Idegenforgalmi Hivatal kezdeményezése a város látogatóinak számának növelése céljából, új prospektust állított össze a városról.
1973-01-23Növekvő idegenforgalomA Dunaújvárosi Idegenforgalmi Hivatal fennállása óta első ízben bonyolított le 3 millió forintnál nagyobb forgalmat.
1972-12-121972-ben 33579 túrista látogatott Dunaújvárosba (kishír)Idegenforgalmi mérleg. (nem teljes szöveg)
1972-09-08Bezárt a kemping (kishír)1539 vendég 3495 napot töltött el a kempingben.
1972-08-25Húszezer vendégIdegenforgalom a városban.
1972-07-14Több fizetővendégElkészült az Idegenforgalmi Hivatal első féléves mérlege. Adatok.
1972-06-02Három és félezren utaznak külföldre az idén DunaújvárosbólIBUSZ-mérleg
1972-05-30"Mellékállásban" a gyerekek barátjaUtazás Witmann Ferenccel buszsofőrrel, a városnéző mikrobuszon.
1972-01-28Az Idegenforgalmi Hivatal belős átépítési... (kishír)Az átépítésre a megnövekedett idegenforgalom miatt vált szükségessé.
1972-01-25646 külföldi turist érkezett... (kishír)Az idén Dunaújvárosban. (nem teljes szöveg)
1971-12-14Kitüntetett idegenvezetőkA városban 34 vizsgázott idegenvezető van.
1971-12-14Idegenforgalom (képaláírás, kishír)Az idén 35 ezer turista látogatott Dunaújvárosba. Az Idegenforgalmi Hivatal 415 szovjet és 475 magyar csoportot fogadott. Csehszlovákiából és Lengyelországból négy csoport érkezett hozzánk. A tőkés országokból 1322 turista volt kíváncsi a városra és a vasműre. (teljes szöveg)
1971-10-15Újabb házikókat vásárolnak a camping részére5176 vendégnap, tovább kell fejleszteni a kempinget.
1971-09-22Idegenforgalmi rekordEz év aug 2-ig 26605 fő latogató járt városunkban akik a vasművet is megnézték.
1971-09-07Kedvelt pihenőhely lett a Szalki-szigeti campingIdén a három nyári hónapban 1403 vendég 4053 napra kért szállás a kempingben.
1971-08-17És ön hová utazik?Az utazási idény bemutatása az IBUSZ-on keresztül.
1971-02-19Az idegenforgalom a városi tanács végrehajtó bizottsága napiTuristaszállóra van szükség. Az elmúlt 3 évben 88500 belföldi 36 külföldi turista a városban.
1970-07-24Félidő az idegenforgalombanAdatok az idegenforgalomból.
1970-06-01Dunaújvárosi jegyzetekTíz éves a dújv-i Idegenforgalmi Hivatal.
1970-02-02Kohászvárosok szépségversenye...Ujságíró- és idegenforgalmi bált rendeznek ápr. 5-én Dújv-ban. Ez alkalomból kohászvárosok szép- ségversenye.
1969-12-02Tíz év alatt 900 ezer vendéget fogadtak10 éve alakult meg a dújv-i idegenforgalmi hivatal. A város látogatóinak száma a tíz év alatt megközelítette a 900 ezret.
1969-09-26Harmincötezer látogató DunaújvárosbanSzinfolt volt városunkban az idén a komszomolisták csoportjának látogatása.
1969-08-26KépaláírásElőször látogatott Dunaújvárosba japán turistacsoport. (nem teljes szöveg)
1969-08-08Csúcsforgalom a campingbenKülföldiek is kedvelik a városi campinget.
1969-07-04Mint egy idegenHogyan tölti idejét egy Dunaújvárosba látogató turista?
1969-03-11Kulturparkká fejleszteni a Vidám ParkotA Szabadtéri szinpad és környezete a biztositék.
1968-10-18Dunaújvárosban a Hűséges útitárs az IBUSZ vándorkiállítása1968-ban eddig 2200-an vették igénybe külföldi utazásaik alkalmából az IBUSZ szolgáltatásait.
1968-10-15Országos IBUSZ kiállítás nyílikVidéken először itt mutatják be első alkalommal a kiállítást.
1968-06-25A szélrózsa minden irányábaVilágjáró dunaújvárosiak.
1968-06-11Nyári szezonnyitó az idegenforgalombanMegnyílt a kemping. Élénk érdeklődés a város iránt.
1968-01-16Az IBUSZ egy esztendejének mérlegeHatezren jártak külföldön. Nagy az érdeklődés a hazai tájak iránt, különvonatok a Szovjetunióba.
1967-12-15"Jó munkát végez a Dunaújvárosi Idegenforgalmi Hivatal"Állapította meg a városi tanács.
1967-07-1044 ezer turista látogatott az idén városunkbaAz elmúlt félévben 39 ezer 363 belföldi és 4922 külföldi turista fordult meg városunkban.
1967-04-12Első lett az IBUSZ dunaújvárosi irodájaKözépszintű irodák országos versenyében a dunaújvárosi IBUSZ az első.
1967-01-31Készül az IBUSZ isIdegenforgalmi csúcs. 65 éves az IBUSZ, diákutak, készülődés a Nagy Októberi Szocialista Forradalom évfordulójára, ENSZ évfordulóra.
1967-01-06Forgott az idegen DunaújvárosbanJellemző a tranzitforgalom, jóval 100 000 feletti látogató.