Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

486 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-03-28Újabb négy évnyi bizalomA Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a napokban megtartotta a közgyűlését, melyen a vezetőség beszámolt az elmúlt négy év munkájáról, tisztségviselő-választást tartottak, és jóváhagyólag döntöttek a megújított alapszabályról. A döntés értelmében a DLSZ tisztségviselőjeként a következő négy évre Kalácska András elnök, Petrás Gábor főtitkár, valamint az elnökségi tagok: Fekete Mihály, Futó János, Karmacsi Tamás, Márton László, Mészáros István, Nagy Milán, Szalavics Eszter, Tóth Imre, Vigh György kapott bizalmat.
2023-03-24Bírósági ülnököket választanak nálunk is. Általános ülnökválasztást tartanak országszerte, itt helyben is lehet jelölniDunaújváros önkormányzatának a Székesfehérvári Törvényszékre 1 személy, fiatalkorúak büntetőügyében eljáró ülnököt, 2 személy, munkaügyi perekben eljáró ülnökök; a Dunaújvárosi Járásbírósára 4 személy, fiatalkorúak büntetőügyeiben eljáró ülnököt választhat meg.
2022-07-09Bő húsz nap maradt a plakátok eltávolításáraA jelöltek, jelölőszervezetek, pártok feladata, hogy leszedjék a közterületre kitett reklámokat.
2022-07-08Sorsolás döntött a nemzetiségi választásrólA Helyi Választási Bizottság (HVB) megszámlálta a dunaújvárosi 800. számú szavazókörből 4 darab sértetlen és lezárt borítékban a bizottsághoz beérkezett ukrán települési nemzetiségi önkormányzatiképviselő-elöltekre leadott szavazatokat. Szavazategyenlőség miatt sorolás útján Rákóci Ferencet és Kaszó Hannát ukrán települési nemzetiségi önkormányzati képviselővé választották.
2022-07-05Folytatja a munkát. Értékelték a választástAz időközi választási győzelem másnapján július 4-én, hétfőn, már reggel sajtótájékoztatót tartott a helyi Fidesz irodában dr. Molnár Krisztián választókerületi elnök, dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, Szepessy Gergő, a Fidesz helyi alapszervezetének elnöke és Lőrinczi Konrád, a 2-es választókörzet frissen megválasztott önkormányzati képviselője.
2022-06-28Oláh istván győzött. Oláh István elsöprő győzelmet aratottIdőközi választást tartottak ma a Fejér megye 04-es számú egyéni választókerületéhez tartozó Perkátán. A szomszédos településen arról voksoltak a lakók, hogy ki legyen a polgármester. Megvan a perkátai időközi polgármesterválasztás végeredménye, Oláh István elsöprő győzelmet aratott.
2022-05-27Lőrinczi Konrád a 2-es számú körzetben lakókért dolgoznaJúlius 3-án időközi választást tartanak városunk 2-es számú választókörzetében. Erre azért van szükség, mert a körzet képviselője, Utassy Éva, a Rajta Újváros! Egyesület képviselője 2021. április 21-én elhunyt, ezáltal megüresedett ott a közgyűlési mandátum. A választás kiírására a veszélyhelyzeti előírások miatt korábban nem volt lehetőség, a szabályozás viszont azóta lehetővé tette, hogy megtartsák az elmaradt voksolásokat. A héten dr. Molnár Krisztián, a Fidesz választókerületi elnöke jelentette be, hogy a pártszövetség az időközin Lőrinczi Konrád jelenleg is aktív fideszes, listáról bejutott képviselőt indítja a választáson.
2022-05-20Két időközi önkormányzati választás is lesz Dunaújvárosban július 3-ánA pandémiás időszakot követően ismét lehetőség van időközi választásokat tartani, így országszerte pótolják ezeket az önkormányzatok. Dunaújvárosban 2022. július 3-án két időközi választás lesz: az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat képviselői mellett a 2-es választókörzet képviselőségéért indulnak a jelöltek.
2022-01-29Újjáalakult a szervezetA Fidesz dunaújvárosi alapszervezete január 28-án megtartott ülésén Szepessy Gergőt választották meg a helyi elnöknek.
2022-01-27Dr. Mészáros Lajos lesz a Fidesz-KDNP jelöltje nálunkA Fidesz országos választmánya szerdán döntött a 106 egyéni választókerületben induló jelöltjeiről. Fejér megyében öt választókerület van, amelyekben Vargha Tamás (1), Törő Gábor (2), Tessely Zoltán (3), Mészáros Lajos (4) és Varga Gábor (5) indul a Fidesz–KDNP jelöltjeként.
2022-01-24Dr. Hanák Tamást választották meg elnöknekAz országgyűlési választások előtt megtartotta alakuló ülését városunkban a Fejér megye 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság. A bizottság elnöke dr. Hanák Tamás lett.
2022-01-19A főigazgató lett a jelölt. Egyhangúlag dr. Mészáros Lajosra szavaztakA Fidesz–KDNP Fejér megyei 4-es választókerület országgyűlési képviselőjének dr. Mészáros Lajost, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatóját jelölte az országos választmánynak az április 3-án tartandó parlamenti választáson történő indulásra. A január 17-én este Iváncsán tartott választókerületi ülésen nagy létszámban vettek részt a választókerület szavazásra jogosult tagjai.
2022-01-18Dr. Mészáros Lajos is jelöltA Fidesz–KDNP Fe­jér megyei 4. számú választókerülete országgyűlési képviselőjének dr. Mészáros Lajost, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatóját jelölte az országos választmánynak az április 3-án tartandó parlamenti választáson történő indulásra.
2021-10-21Márki-Zay Péter lesz Orbán Viktor kihívójaÖsszefoglaló a dunaújvárosi előválasztásról
2021-10-08Előválasztás: már csak egy nagy kérdés nyitott.A térség országgyűlési képviselőjelöltje az össz-ellenzéki térfélen Kálló Gergely lesz, az előválasztás küszöbön álló második fordulójában a miniszterelnök-jelölt személyéről dönthetünk – három jelölt közül, 2021. október 10-16. között.
2021-09-24"... jó látni, hogy ennyi választónak van igénye erre" - vasárnapig tart az előválasztás. Előválasztás: a demokrácia visszahódításaOrszágszerte javában zajlik az ellenzéki előválasztás. A választópolgárok mind online, mind pedig személyesen leadhatják a szavazatukat. – Így tett Szabó Zsolt, Dunaújváros gazdasági és koordinációs alpolgármestere is 2021. szeptember 20-án a Városháza téren.
2021-04-22A térség fejlődéséért dolgozikDr. Molnár Krisztiánt javasolta a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Fejér 04. számú Választókerületi Tanácsa a választókerület elnökének, amely jelöléssel Orbán Viktor a szövetség elnökeként egyetértett, és a szervezet alapszabálya alapján kinevezte őt.
2021-02-20Egy nemzetiségi mandátumról is döntöttekÜlést tartott február 19-én, pénteken a Helyi Választási Bizottság. Két szomorú apropója volt, amiért összegyűltek a tagok, dr. Hanák Tamás, dr. Varga Balázs és Gedainé dr. Vidovics Regina.
2020-10-24Január 10-én lesz a választásA Perkátai Helyi Választási Bizottság október 20-i ülésén megszületett döntés értelmében, a településen 2021. január 10-én, vasárnap időközi választást tartanak, ahol a leendő polgármester személyéről szavazhatnak az arra jogosultak.
2020-09-11Erősödő együttműködés a helyi vállalatok közöttAz ipari, kereskedelmi és kézműves tagozat elnökei már több ciklust töltöttek ebben a pozícióban, az elmúlt időszak értékelését, terveik ismertetését kértük tőlük.
2020-09-04Befejeződött a tisztújítás a dunaújvárosi kamaránálMegválasztották a következő négyéves ciklus tisztségviselőit szeptember 3-án a dunaújvárosi kamaránál, a helyi gazdaság önkormányzatának elnöke ismét Králik Gyula lett.
2020-02-06Bemutatkozott a Mi Hazánk képviselőjelöltjeÁrgyelán János, a Mi Hazánk Mozgalom párt­igazgatója és egyben a Fejér megyei 04-es számú választókerületben az időközi ország­gyűlésiképviselő-választáson induló jelöltje tartott programbemutató sajtótájékoztatót a Városháza téren február 5-én, szerdán.
2020-02-06Paks II a régió lehetősége isMolnár Tibor fideszes támogatottságú független országgyűlésiképviselő-jelölttől már megszokhattuk, hogy a választókörzete életét befolyásoló minden csoportot vezetőin keresztül személyesen keres fel.
2020-01-29A valós képviselet a tét. Közöttünk él és dolgozik - a térség valós képviselete a tétKözeleg az időközi választás időpontja, február 16-a, amely Fejér megye kilenc települését érinti. Nagy a tét. Erről beszélgettünk dr. Molnár Krisztiánnal, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökével.
2020-01-10Pusztaszabolcson és Kulcson is egyeztetett a fejlesztésekrőlFejér megye 04-es választókörzetében Molnár Tibor független országgyűlésiképviselő-jelöltként, de Fidesz támogatottsággal indul. Az önkormányzati vezető a közelmúltban minden kollégájához ellátogatott a választói körzetbe, hogy első kézből tájékozódjon a települések életéről és a választópolgárok igényeiről.
2020-01-10Az MMK a befutó! "Dunaújváros Kedvence 2019"A DunaújvárosMesélPontHu blog immár hagyományos évzáró online szavazásán a Dunaújváros Kedvence 2019 cím birtokosa a Munkásművelődési Központ lett.
2020-01-08Újabb három jelölet regisztráltakÚjabb három jelöltet regisztráltak a február 16-ra kitűzött időközi egyéni országgyűlési képviselő-választásra.
2020-01-07Három képviselőjelöltet már regisztráltakFejér megye 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága (OEVB) január 6-án délutánig három képviselőjelöltet vett nyilvántartásba a 2020. február 16-ra kitűzött időközi egyéni ország­gyűlésiképviselő-választásra.
2019-10-00Új időszámítás az érdekvédelmi munkában. Megkezdte ötéves mandátumát az új elnökség2019. szeptember 24-én tartotta tisztújító, Kibővített Szövetségi Tanácsülését a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség. Az ülésen a szakszervezeti tagokat képviselő küldöttek megválasztották elnökükké Molnár Lászlót, a két alelnök Győri Gábor és Hegedüs László lett. A tisztviselők portréja.
2019-05-31Dunaújvárosban is nyert a FideszCserna Gábor, a Fidesz helyi elnöke értékelte az EP-választás eredményét.
2019-05-31Rekordrészvétel és győzelemCserna Gábor, a Fidesz dunaújvárosi elnöke köszönetet mondott május 30-i sajtótájékoztóján a dunaújvárosi és a térségben élő polgároknak, akik aláírásukkal támogatták a EP-választási kampány során Orbán Viktor miniszterelnök országvédelmi elképzeléseit.
2019-05-28Dunaújvárosban is nyert a Fidesz. Dunaújvárosban és térségében is nyert a Fidesz-KDNP vasárnapDunaújvárosban és a környező településeken a FIDESZ-KDNP pártszövetség mindenhol nyert, magas részvétel mellett.
2019-05-27Rekordot döntött a választási részvétel. Rendkívüli esemény nélkül zajlott le nálunk is a választásA magyarországi európai parlamenti választás dunaújvárosi és a környékbeli települések híreiről tudósítás.
2019-05-24Vasárnap jövőt választunk!Dr. Palkovics László miniszter tartott lakossági fórumot a városban.
2019-05-24Minden támogatóra számítanak. Voksunkkal meg kell védeni az országot, EurópátA vasárnapi, európai parlamenti választás előtti utolsó sajtótájékoztatót tartotta május 23-án, csütörtökön Cserna Gábor polgármester, a Fidesz dunaújvárosi elnöke. Ezen elsőként köszönetet mondott a jelen lévő média munkatársainak, hogy végig tudósítottak a kampányuk eseményeiről.
2019-05-22Esküt tettek a számlálók. Európai parlamenti képviselőket választunk vasárnap hazánkbanMagyarország köztársasági elnöke 2019. május 26-ra tűzte ki az európai parlament tagjainak a megválasztását. Elkezdődtek a vasárnapi voksolás előkészületei Dunaújvárosban is.
2019-05-20MSZP-P: az európai minimálbért!Az európai parlamenti választásokra készülve a Hankook dunaújvárosi gyárának szomszédságában tartottak sajtótájékoztatót az MSZP és a Párbeszéd politikusai.
2019-05-17Dunaújváros jövőjéről is döntünkAz Európai Parlamenti Választások fontosságáról tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke.
2019-05-17A tét nagy: jövőt választunk magunknakCserna Gábor, a Fidesz dunaújvárosi szervezetének elnöke május 16-i sajtótájékoztatójának elején hangsúlyozta: EP-választásoknak ilyen nagy tétje még nem volt, mint ennek a mostaninak.
2019-05-10Az ország megvédése a tétCserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke tartott sajtótájékoztatót a párt irodájában csütörtökön a közelgő Európa Parlamenti Választás fontosságáról.
2019-05-10Nagy tétje van minden voksnakFontos és a dunaújvárosiakat is érintő országos témákkal kezdte sajtótájékoztatóját Cserna Gábor, a Fidesz helyi elnöke május 9-én.
2019-05-03Európa és hazánk jövője a tétCserna Gábor, a Fidesz dunaújvárosi szervezetének elnöke május 2-i sajtótájékoztatójának elején hangsúlyozta: EP-választásoknak ilyen nagy tétje még nem volt, mint ennek a mostaninak.
2019-05-00Választási tudnivalókIsmertető a 2019-es európai parlamenti választásról, amelyet 2019. május 26-án tartanak Magyarországon.
2019-04-00Választási tudnivalókIsmertető a 2019-es Európai Uniós választásokról, amelyet 2019. május 26-án tartanak Magyarországon.
2019-03-00Új elnök a Központi Üzemi Tanács élén. Konstruktív együttműködés, korrekt munkakapcsolatA 2018 év végén lezajlott üzemi tanácsi választásokat követően januártól újabb ötéves működési ciklust kezdett meg az ISD Dunaferr Zrt. Központi Üzemi Tanács (KÜT) is. A szervezetet ebben a ciklusban új elnök irányítja Győri Gábor személyében. Pályakép a tagokról: Győri Gábor, Hegedüs László és Romanoczki István.
2018-11-00Ütemezetten halad az üzemi tanácsok tisztújításaBeszélgetés Molnár Lászlóval, ISD Dunaferr Központi Üzemi Tanácsának elnökhelyettesével az üzemi tanácsok tisztújításáról.
2018-11-00Lezajlott a tisztújítás a GyöngyháználAz újonnan választott küldöttekből alakult Küldöttközgyűlés által 2018. november 15-én megválasztott Igazgatótanács és Ellenőrző Bizottság beiktatásával befejeződött a Gyöngyház Önkéntes Nyugdíjpénztár soros tisztújítása.
2018-06-00Tisztújítás az OMBKE 108. Küldöttgyűlésén. Az új elnök "serlegbeszédével" kezdődött meg a ciklus2018. május 26-án, a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat dísztermében tartotta meg 108. Küldöttgyűlését az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE). Az egyesület új elnökévé dr. Hatala Pál okleveles kohómérnököt választották. A rendezvényen részt vett egy dunaújvárosi küldöttség is.
2018-05-14Új elnökséget választottak (kishír)A dunaújvárosi székhelyű Magyar Motorcsónak Szövetség megtartotta évi rendes közgyűlését, amelynek egyik napirendi pontja a tisztségviselők megválasztása volt. A szavazás eredményeként az elnök Csákó Ferenc lett. Az elnökségi tagok: Cserni Béla, dr. Sándor Péter, Kovács László, Pásztor László, Popovics László, Tábori Áron. A felügyelő bizottságba Horváth Attila, Sándor Péter és Virág Béla került. (teljes szöveg)
2018-05-08Tisztújítás. Újabb négy évre választották meg a vezető tisztségviselőketEgyhangú szavazással további négy évre szavazott bizalmat Dobos Lajos elnöknek a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség közgyűlése, a Dunaújvárosban rendezett eseményen elnökségi és felügyelőbizottsági tagokat is választottak.
2018-04-05Tisztújítás a vaskohászoknálAz Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület ­(OMBKE) Vaskohászati Szakosztálya a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában tartotta tisztújító küldöttgyűlését a napokban. Újabb négy évre kapott bizalmat Bocz András elnök és Boross Péter titkár. Alelnöknek dr. Móger Róbertet és Hevesi Imrét választották.
2018-03-00Új elnök és titkár az OMBKE helyi szervezetének élén. Beszámoló és vezetőségválasztó taggyűlésAz Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztály dunaújvárosi helyi szervezete 2018. február 22-ei taggyűlésén elfogadta az elmúlt négy év munkájáról szóló beszámolót. Az elnök, a titkár és a vezetőségi tagok mandátumának lejártával új vezetőséget választottak: a helyi szervezet új elnöke Cseh Ferenc lett, a titkári teendőkkel Kvárik Sándort bízták meg. Nyilatkozik Józsa Róbert leköszönő elnök. Cseh Ferenc és Kvárik Sándor portréja.
2018-01-23Új mandátum, új elnök (kishír)A Helyi Választási Bizottság az elmúlt héten ülésezett, a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat december 31-én megüresedett képviselői helyének betöltésére hozott határozatot. A Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke Miskolczi László lett, helyettese Borbély Tiborné.
2018-01-19Új képviselőt választottak. Borbély Tiborné a horvát nemzetiségi önkormányzatbanAz elhunyt Markovics Sándor tagsági helyére került Borbély Tiborné a helyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzatban.
2017-09-27Választási kampány dúl. Vetélkedő a névadórólEz az iskolahetek ideje: a Széchenyi István Gimnázium tanulói és tanárai is rendkívüli napokat élnek! A demokratikus diákélet egyik legfontosabb eseménye minden évben a diákpártok választási kampánya.
2017-09-26Ismét kampányritmusban Széchenyi. Kampányfokozatban a SzéchenyiKampánytempóba kapcsolt szeptember 25-én, hétfőn reggel a Széchenyi gimnázium. Egy hét a választások jegyében.
2017-09-23Horgászok közgyűlése. Tisztújítás volt a horgászoknálA Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület szeptember 21-én, csütörtökön este rendezte meg ötéves ciklusát lezáró, értékelő és tisztségújító közgyűlését. A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület újraválasztott elnöke Somfai Rezső (kép).
2017-09-08Diákönkormányzat (kishír)A Hild József Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium diákönkormányzata hétfőn alakuló ülést tartott, ahol megválasztották a DŐK vezetőit. (nem teljes szöveg)
2017-09-08Tisztújító taggyűlés a Fidesznél. Továbbra is Cserna Gábor kapott bizalmat a helyi szervezet vezetéséreIsmét Cserna Gábort választották meg elnöknek a Fidesz Dunaújvárosi Szervezetének élére a tagok a tisztújító ülésen, valamint bemutatták Mészáros Lászlót, mint Újtelep és a Béke városrész egyik területének felelősét.
2017-08-16Küldöttek választásaTaggyűlést tartott augusztus 15-én a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület tagsága a horgásztanyán.
2017-08-10Megvan az új képviselő (képaláírás)Dunaújváros Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága ülésezett augusztus 9-én, szerdán. Meghozta határozatát DMJV Roma Nemzetiségi Önkormányzatának megüresedett 1 képviselői helyének betöltésére vonatkozóan. A Választási Bizottság (dr. Varga Balázs elnök, dr. Brunner Zsófia elnökhelyettes, Gedainé dr. Vidovics Regina, Fülöp Lászlóné, Gyenge Lajos a HVI tagjai, valamint dr. Molnár Attila aljegyző) megállapította, hogy DMJV Roma Nemzetiségi Önkormányzat megválasztott képviselője: Szücs Imre, aki a Phralipe jelölő szervezet jelöltjeként szerzett mandátumot. A határozat ellen három napon belül, szombaton 16 óráig kérhető jogorvoslat. (teljes szöveg)
2017-04-08Kővári Dániel az EHÖK elnökeA március 26-án rendezett szavazáson a Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Önkormányzata megválasztotta új küldöttgyűlését és vezetőségét. A választás eredményeként Kővári Dániel (kép) a hallgatói Önkormányzat elnöke.
2017-04-07Elnökségi voks (kishír)Választásokat tartottak a Dunaújvárosi Egyetemen március 21-24. között. A szavazatok alapján Kővári Dániel töltheti be a HÖK elnöki tisztségét. (nem teljes szöveg)
2017-03-22Csokoládéval szerzik meg a szavatatokatAláírást gyűjtöttek március 21-én délelőtt a Dunaújvárosi Egyetem főépületének aulájában.
2017-03-10Marad a rektor (kishír)Újraválasztották a Dunaújvárosi Egyetem rektorának dr. András Istvánt. (nem teljes szöveg)
2017-03-09Rektort válaszottak (kishír)A Dunaújvárosi Egyetem szenátusi ülésén március 7-én kedden 12 ige, 0 nem és 2 tartózkodás mellett további 5 évre újraválasztották a Dunaújvárosi Egyetem rektori tisztségében dr. habil. András Istvánt, aki 2012 óta rektora a felsőoktatási intézménynek. A szenátusi döntés értelmében dr. András István 2022. június 30-ig irányítja rektorként az egyetemet. (teljes szöveg)
2017-01-12Díjnyertes a Szalki-szigetA város Szalki-szigete magabiztos fölénnyel győzött a december végén zárult 2016 Év Dunai Szigete szavazáson. Éberhardt Béla nyugdíjas erdőmérnök könyve decemberben jelent a szigetről, A mi Szalki-szigetünk címmel. Interjú vele.
2016-11-28Roma nemzetiségi képviselőA helyi roma nemzetiségi önkormányzat megüresedett képviselői mandátumának betöltése miatt ülésezett a helyi választási bizottság november 25-én, pénteken.
2016-11-11Átláthatóság. Párbeszéd MagyarországértTisztújító gyűlést tartott a Párbeszéd Magyarországért , megyei szervezet elnökének Szabó Zsoltot választották meg újabb két évre.
2016-10-21Új alapokra kerülhet a labdarúgás. Dunaújvárosi képviselet a megyei bizottságbanA Magyar Labdarúgó Szövetséf Fejér megyei igazgatóságának Kispályás Bizottságába választották Petrás Gábort és Tóth Imrét.
2016-10-14Ideális összetételű elnökség alakult ki. Ki kell dolgozni a következő olimpiai ciklusra vonatkozó terveketA Dunaferr Sportegyesület elnökségébe választották Pető zsoltot, a kajak-kenu szakosztály vezetőjét.
2016-10-07Új elnökséget választott a Dunaferr. Öt szakosztályban közel hatszáz fiatal sportolTisztújító közgyűlést tartott a Dunaferr Sportegyesület, amelyen új elnökséget és felügyelőbizottságot választottak. (A fotón Kovács Judit)
2016-10-01Vasárnap voksolás! Holnap voksolásHolnap, október másodikán szavaz az ország a kvótareferendum kérdésében. Dunaújvárosban 47 szavazókörben voksolhatnak a polgárok. Dr. Sürü Renáta jegyző mutatta meg az új műanyag szavazóurnát.
2016-10-01Új elnökség a Dunaferr SE-nélA Dunaferr Sportegyesület szeptember 29-én tartotta tisztújító közgyűlését, ahol megválasztották az új, héttagú elnökséget, valamint az öttagú felügyelőbizottságot is. A Dunaferr Sportegyesület ügyvezető elnöke továbbra is Mátyás Gábor (kép). A Dunaferr Sportegyesület elnöksége: Dunaújváros részéről: Kovács Judit, ISD Dunaferr Zrt részéről: Kozma Gyula, Bírkózó szakosztály részéről: Mátyás Gábor. Kajak-kenu szakosztály: Pető Zsolt, Röplabda szakosztály: Vass Zoltán, torna szakosztály: Kopasz László, Úszó szakosztály: Kis Attila.
2016-09-23A közgyűlés elutasítja a betelepítést. Elektromos töltőállomás építésére nyújtanak be pályázatotLetette képviselői esküjét Barta Endre, Jobbikos képviselő. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság 600 ezer forint támogatást kapott rendőrkutya vásárlására. A Közösségi Szolgáltató Pontba költözhet a Római városrész körzeti megbízott rendőre. Az önkormányzat indulni kíván a Jedlik Ányos Terv pályázatán. Városunk három elektromos autó töltőállomására pályázhat. Idén is csatlakozik az önkormányzat a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz
2016-09-21Ne kényszerítsék ránk! Fontos döntés vár ránkDunaújváros után Adony volt a kvótareferendumról szóló lakossági fórum helyszíne szeptember 20-án. Elhangzott: a kis településeknek ugyanolyan fontos, mint a nagyoknak, hogy október 2-án nemet mondjanak a kényszerbetelepítésre.
2016-09-20Új elnök vezeti a HVB-tDr. Varga Balázs személyében új elnöke van Dunaújváros Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottságának. A bizottság mindhárom tagja - dr. Bakos Károly, dr. Balog Edina és dr. Hanák Tamás - lemondott megbízatásáról, ezért szeptember 16-án tartott ülésén részben megújult a testület tagsága.
2016-09-09Tisztújítás utánÚjabb négyéves ciklusra választották meg a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnökének Králik Gyulát.
2016-09-09Közösen továbbra is. A jó eredmény titka. Napi, operatív feladatokKrálik Gyulát (kép) a szeptember 5-i küldöttgyűlésen újabb négy éves időszakra megválasztották a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnökének. Az eddigi munka elismerését jelzi, hogy az elnökségben is minimális változás történt a választás végeredményeként. Általános alelnöknek Kis Attilát (kép) választotta a küldöttgyűlés. A lezajlott választásról, illetve annak hátteréről a választási bizottság elnöke, Fejes László (kép) nyilatkozott.
2016-09-09A gazdasági helyiértékekértVass Zoltán (kép), az ipari, Horváth Attila (kép), a kereskedelmi és Fülöp Ilona (kép), a kézműves tagozat megválasztott elnökei hosszabb kamarai múlttal rendelkeznek, területük jó ismerői, őket az előző ciklusról, az új időszak feladatairól kérdeztük.
2016-09-07Erősödő kamarákSzeptember 5-én, hétfőn tisztújító küldöttgyűlést tartott a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, amelyen részt vett és felszólalt dr. Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is.
2016-09-06Bizalom újratöltve. Bizalom évekre újratöltveÚjraválasztották - újabb négyéves időtartamra - a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, Králik Gyulát. Az eddigi vezetés iránti bizalom az egész tisztújítást meghatározta. A tagozatok megválasztották a tagozati elnököket is. Az iparié Vass Zoltán maradt, ahogy a kereskedelmi tagozat élén is maradt Horváth Attila az elnök. A kézműves tagozat elnöke Fülöp Ilona lett, alelnök Kis Attila, az elnökség tagja még dr. Kováts Miklós és Tarány Gábor. A küldöttgyűlésen részt vett dr. Parragh László is.
2016-08-19Eskű a népszavazás előtt. Választókerületi Választási BizottságEsküt tettek az október 2-i népszavazás választási bizottságának tagjai.
2016-08-16Esküt tett a bizottság. Eskütétel és elnökválasztásAz ünnepélyes eskütétel után megtartotta első ülését Fejér megyei 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottsága (OEVB). A Bizottság tagjai: dr. Hanák Tamás, dr. Balog Edina, dr. Bakos Károly.
2016-07-20Személycserék, döntésekHamarosan indulnak a Modern Városok Program keretében érintett városfejlesztési beruházások - többek között erről is szó volt a legutóbbi közgyűlésen július 18-án, amelyen számos személyi kérdésről is döntöttek a képviselők. A bizottságokban történt személycserékről, kinevezésekről.
2016-07-13A Parlamentben folytatjaPintér Tamás (kép) a Jobbik megyei és alapszervezeti elnöke, önkormányzati képviselője komoly megtiszteltetésnek érzi, hogy Vona Gábor pártelnök, az elnökség teljes egyetértésével őt kérte fel Novák Előd parlamenti mandátumának betöltésére.
2016-04-26Küldöttek választásaA Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) Fejér megyei küldöttválasztó gyűlését Dunaújvárosban rendezték meg április 25-én a polgármesteri hivatalban.
2016-02-26Visszahívták a bizottságokból Gál RolandotValamennyi bizottságból, tanácsnoki és felügyelő bizottsági tisztségéből visszahívta Gál Roland képviselőt és helyére új bizottsági tagokat választott a közgyűlés.: a szociális, egészségügyi és lakásügyi bizottságba Iván Lászlót (Fidesz), az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságba Pintér Attilát (MSZP-DK-Együtt), az új közbiztonsági tanácsnoknak Lőrinczi Konrádot (Fidesz), a Dunaújvárosi Főiskola-Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia NKft. felügyelő bizottságának tagjának Hingyi László (Fidesz) választották. Gál Roland képviselői tagsága megmaradt.
2016-02-05Sorsolással döntöttekAz előző választáson a Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselője lett Győrfiné Szécsi Beatrix, aki január 12-én írásban lemondott mandátumáról. Sztojka Csaba lett az új képviselő a roma önkormányzatban.
2015-12-18Küldöttgyűlés volt a GyöngyházbanHúszéves a vasmű Gyöngyház Önkéntes Nyugdíjpénztára. Új tisztségviselőt is választottak.
2015-12-00Elkeltek az Ifi tisztségeiA főbb tisztségviselők megválasztásával 2015. november 13-án befejeződött a Dunaferr Ifjúsági Szervezet ötévente esedékes tisztújításának folyamata. Ellenjelölt nélkül lett elnök Oláh István, illetve alelnök Gombos György, a hat elnökségi tag pedig Csókás Barnabás, Gecseg Ágnes, Kácser Zoltán, Romanoczki István és Tőke Andor lett.
2015-11-20Egy éves mandátumDiákparlamenti közgyűlést tartottak a Városházán, ahol a diákok megválasztották az új elnökségi tagokat. Az elballagó diákpolgármester, Vida Zoltán helyét Alcsics Henrietta (Rudas), és a szintén elballagó alpolgármester, Fekete Sára helyét Főcze Bernadett tölti be. Az általános iskolai alpolgármester Hujber Balázs (Móricz) lett.
2015-11-20Alcsics Henrietta kiveszi a részétA város új diákpolgármestere Alcsics Henrietta, a Rudas szakközépiskola diákja.
2015-09-11Az elnökTisztújító közgyűlést tartott a Fidesz Dunaújvárosi Szervezete. Immár tizedik alkalommal választották meg újabb két évre a helyi szervezet elnökének.
2015-08-00Megalakultak a választási bizottságokMegalakultak a Dunaferr Ifjúsági Szervezet tagszervezeteinek választási bizottságai. Az Ifi tisztújítására 2015 őszén kerül sor.
2015-07-00Kezdődik a tisztújítási folyamat2015-ben aktuálissá vált a Dunaferr Ifjúsági Szervezet tisztségeinek megújítása. Interjú az Ifi alelnökével, Gombos Györggyel, akit a folyamat koordinációjával bíztak meg.
2015-05-00Időszaki tájékoztatót kapott a vezetőségA Dunaferr Ifjúsági Szervezet kihelyezett nagy vezetőségi ülést tartott Balatonszemesen. Szó esett az elvégzett feladatokról, és megtárgyalták a felmerülő kérdéseket.
2015-03-12Új elnökséget választott kedden a DLSZA Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség március 10-én tisztújító közgyűlést tartott a Campus étterem különtermében. Elnök: Kalácska András, főtitkár: Petrás Gábor.
2015-02-05Keressük együtt a tavalyi év férfiját!A Dunaújvárosi Hírlap szavazatai alapján keressük a 2014-es év férfiját: "Az év pasija".
2015-02-02Már gyermekként eldöntötteA Dunaújvárosi Hírlap és a Fejér Megyei Hírlap olvasói, januárban Kurucz Gergelynek ajándékozták a hónap pedagógusa kitüntető címet. 2. helyezett: Jeszenői Róbert, 3. helyezett: Dobáné Buruncz Márta. Interjú Kurucz Gergellyel.
2015-02-02Kellett már a friss szélA Magyar Birkózó Szövetség Németh Szilárdot választotta meg új elnöknek. Fejér megyéből a dunaújvárosi Mátyás Gábor felügyelő bizottsági tag lett. Mátyás Gábor a választásról és a dunaújvárosi munkáról.
2015-01-31Mátyás Gábort is beválasztottákA Magyar Birkózó Szövetség január 30-i tisztújító közgyűlésén a küldöttek Németh Szilárdot választották meg elnöknek. Fejér megyéből a székesfehérvári Rácz Lajos elnökségi-, míg a dunaújvárosi Mátyás Gábor felügyelő bizottsági tag lett.
2015-01-13Időközi nemzetiségi választást tartanakIdőközi nemzetiségi önkormányzati választást tartanak a roma közösséghez tartozók Rácalmáson március 22-én.
2014-12-05Hajdu Jonatán a legjobb!Az év legjobb ifjúsági korú kenusának választották Hajdu Jonatánt, a Dunaferr SE versenyzőjét.
2014-11-28Van már polgármesterMezőfalva új alpolgármestere Molnárné Troppert Mária.
2014-11-27Borbély lett a vasasokelnökeNovember 26-án a Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezeti Szövetség megtartotta második küldöttértekezletét, ahol Borbély Zoltán választották meg alelnöknek.
2014-11-06Akcióba lépnek a vasasokBeszélgetés Mucsi Zoltánnal, a Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség újra megválasztott elnökével.
2014-11-03Szakszervezeti választás, fordulatokA Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezeti Szövetség küldöttei, harmadik ötéves ciklusára választották meg Mucsi Zoltánt a vasműben.
2014-11-00Önkormányzati választásA 2014-es önkormányzati választás nagyvenyimi statisztikái, a képviselőtestület tagjainak névsora. A nemzetiségi választás eredményei.
2014-05-30Újra győzöttl a Fidesz-KDNP DunaújvárosbanDunaújvárosban a választásra jogosultak mintegy 29 százaléka ment el szavazni, összesen 11 ezren.
2014-05-30Fejlesztések, sikerekA város mind a tíz egyéni önkormányzati választókörzetében meggyőző fölénnyel nyerte a Fidesz-lista az EP-választásokat.
2014-05-28A Jobbik köszöni a voksokatPintér Tamást, a Jobbik dunaújvárosi elnöke az Európa Parlament választásról.
2014-05-27Fidesz-KDNP siker az EP-választásonA május 25-én megrendezett Európa Parlamenti választáson Dunaújvárosban a választásra jogosultak 28,98%-a szavazott. A szavazást a Fidesz-KDNP nyerte 43,5-kal, Jobbik 15,09%, MSZP 13,65%, DK 13,62%, Együtt-PM 8,21%, LMP 4,69%, A Haza Nem Eladó Párt 0,74%, Seres Mária Szövetségesei 0,5%. A pártok nyilatkozatai.
2014-05-26Rekord alacsony részvétellelDunaújvárosban, illetve a környező településeken is alacsony részvétel mellett zajlott május 25-én az Európai Parlamenti választás. Vasárnap este fél hétig a választók mindössze 27,64 százaléka szavazott.
2014-05-24Európa parlamenti képviselőválasztásEurópa parlamenti képviselőválasztás, 47 szavazókörzetben várják május 25-én Dunaújváros választópolgárait.
2014-05-23Fontos, ki a képviselőÉrtékelte az Európa Parlament választási kampányt a helyi Fidesz-elnöke, Cserna Gábor.
2014-05-22EU-s szint fizetéseketBeszámoló a Demokratikus Koalíció május 21-én megrendezett sajtótájékoztatójáról. Kép: Mezei Szolt, Czuczor Zsolt a helyi DK vezetői.
2014-05-20Mesterházy körútjaAz Európa Parlamenti választások miatt kampánykörútján, Dunaújvárosban járt Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.
2014-05-16Európai munkabéreketA Jobbik Magyarországért Mozgalom a devizahitelesek érdekeit is képviselné az Európa Parlamentben. Európa Parlament választási kampány.
2014-05-15A szolidaritásért...Az Európa Parlament választási kampánya miatt rendezett sajtótájékoztatót az Együtt-PM. A tájékoztatón Karácsony Gergely országos kampányfőnök is részt vett.
2014-05-12A magyar érdekekértMájus 10-én lakossági fórumon ismertette programját a Jobbik EP-képviselője, Kovács Béla.
2014-05-10Nemzeti érdekCserna Gábor meghívására Szijjártó Péter a miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára és Gál Kinga az Európa Parlament képviselője május 9-én Dunaújvárosban járt a Fidesz által tartott lakossági fórumon.
2014-05-10A Demokratikus Koalíció EurópárólAz Európa Parlament közelgő választása miatt rendezett gyűlést a Petőfi ligetben a Demokratikus Koalíció, május 9-én.
2014-05-08Kampány az ünnepenPintér Attila, az MSZP dunaújvárosi elnöke sajtótájékoztatót tartott május 7-én, ahol az ünnepi közgyűlésen elhangzott polgármesteri értékelésre reagált.
2014-05-03Párbeszéddel a magyar érdekekértÁprilis 30-án, egy sajtótájékoztató keretében indította el kétszintű kampányát Dunaújvárosban az Együtt PM. Szabó Zsolt önkormányzati képviselő és Csősz Annamária, az Együtt PM kampányfőnöke Dunaújvárosban.
2014-04-22Arnold maradt az elnökA Dunaújvárosi Főiskolán április 7. és 12. között zajlott a Hallgatói Önkormányzat küldöttgyűlés-, és elnökség tagjainak választása. Az elnök Arnold Miklós lett.
2014-02-19A hónap tanáraKöller Anikó, a Dózsa György Általános Iskola pedagógusa, lett 2014 január hónap tanára Fejér megyében.
2014-02-17Aggasztóan sok "sas"...Újjáválasztották az adonyi Duna Menti Szent Orbán Borrend vezetőségét. Vezetőjük újra Králl István lett. Az adonyi gazdanapon az idei tavasz és nyár veszélyeiről hallhattak előadásokat.
2014-02-14OMBKE: új elnököt választottakBeszámoló és vezetőségválasztó taggyűlést tartott február 13-án a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara konferenciatermében az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztály Dunaújvárosi Szervezete. Elnök: Józsa Róbert, titkár: Dani Bálint.
2013-12-19Egyhangúlag rá szavaztak a tagokÜnnepi közgyűlést tartott a napokban a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség, amely egyben elnökségi tisztújítás is volt. A vezetőségbe két dunaújvárosi szakember került be, Varga Ernőt elnökké, Udvardi Sándort az egyik alelnökké választották.
2013-12-06Sorsolás döntöttÚj képviselőt választottak a Roma Nemzetiségi Önkormányzatba. Október 15-én tragikus hirtelenséggel hunyt el Kovács Kálmán, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselője. A nemzetiségi önkormányzat új képviselője Sztojka Csaba, a Phralipe szervezet jelöltje lett.
2013-12-05Új szerepkörbenRauf Norbert, Daruszentmiklós polgármestere megtiszteltetésnek érzi, hogy a Fejér Megyei Közgyűlés tagjának választották. Interjú.
2013-12-01Év vége előtt megalakult a KÜTMegtörténtek az üzemitanács-választások.
2013-11-16A tisztségeket betöltők (kishír)A Baracs Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tisztségviselőket választott. Elnök Szabó Andrea, tűzoltóparancsnok Veszprémi János lett.
2013-11-01Új szabályozás mentén dolgoznak az Üzemi TanácsokNovember végi választások.
2013-10-25Vezetőket választottakOktóber 21-én ülésezett a városi diákparlament. Diákpolgármester lett: Lázár Barbara, diák alpolgármester: Tillinger Donát, Vida Zoltán.
2013-10-11Aranyos megoldásAz Arany János Általános Iskolában megválasztották az intézményi tanácsot, október 10-én. Elnök: Horváth Ilona (kép).
2013-10-01Zökkenőmentes váltás az elnöki posztonCsapó Tamást Oláh István váltja az Ifi élén. Interjú az új elnökkel.
2013-06-04Választás 30-án!Június 30-án időközi választást tartanak Kisapostagon. A két polgármesterjelölt: Schreiner Béla, Nagy Attila.
2013-06-01Időközi választásIdőközi választás Kisapostagon, lejárt az ajánlócédulák leadásának határideje. Tizennyolc képviselő- és két polgármesterjelölt adta le céduláit a hivatalban.
2013-05-03Időközi: június 30-án!A kisapostagi helyi választási bizottság 2013. június 30-ra tűzte ki az időközi képviselő-testületi és polgármester-választást a testület önfeloszlatása miatt.
2013-04-22Együtt nem maradhatJogszerűnek találta a helyi képviselőtestület önfeloszlatását a Fejér Megyei Kormányhivatal, időközi választás lesz Kisapostagon. Beszélgetés dr. Szabóné Potornai Márta korábbi képviselővel,aki az önfeloszlatás ellen szavazott.
2013-04-09Kisapostag csak kis időre fog választani"A kisapostagi képviselők meglehetősen váratlanul döntöttek arról a múlt szerdán, április 3-án délután, 4 szavazattal kettő ellenében (a polgármester távollétében), hogy feloszlatják a testületet."
2013-04-02A választási bizottság üléseMegüresedett egy hely a városi ruszin nemzetiségi önkormányzatban. Április 4-én döntenek a mandátum betöltéséről.
2013-03-25Arnold Miklós az elnökA Dunaújvárosi Főiskola Hallgatói Önkormányzatának új elnöke Arnold Miklós lett.
2013-03-22Új elnökséget választottakA Dunaújvárosi Főiskola Hallgatói Önkormányzatának új elnöke Arnold Miklós lett.
2012-11-19Polgármestert választanak2013. január 20-án kerül sor az időközi polgármester-választásra Pusztaszabolcson.
2012-11-09A diákok választásaIfjúság, jövő - Dunaújváros címmel november 8-án diákparlamenti ülések, diákönkormányzat választásokat tartottak a Munkásművelődési Központban. A diákpolgármester Lázár Barbara lett. A diákparlament ügyvivői: Mezei Szilárd, Berczeli Mercédes, Lázár Barbara, Illés Fanni, Tillinger Donát.
2012-10-05Megoldandó feladatok sora a vízpartonTisztújító közgyűlés a horgászoknál. Új elnök: Somfai Rezső.
2012-10-02Horváth Zsolt lett az új polgármesterIdőközi polgármester választást tartottak szeptember 30-án Dunaföldváron, amelyet a függetlenként indult Horváth Zsolt nyert.
2012-09-26Időközi választás leszSzeptember 30-án időközi polgármester választás lesz Dunaföldváron.
2012-09-07Kevés változásra került sor a tisztségviselőknélTisztújító küldöttgyűlést tartottak a helyi kamaránál. Elnök: Králik Gyula, általános alelnök: dr. Kováts Miklós.
2012-08-24Összevont tagozati ülést tartottak a Dunaújvárosi Kereskedelmi és IparkamaránálA tagozatok küldötteinek, pótküldötteinek, tagozati elnököknek névsora a cikkben olvasgató.
2012-07-07Intercisa: tisztújító gyűlésJúlius 5-én tisztújító küldöttgyűlést rendezett az Intercisa Lakásszövetkezet. A szövetkezet elnöke újra Sinkovics Béla (kép) lett. Tagnévsor a cikkben.
2012-06-18A legvonzóbb hölgyek lettekA június 16-i vasasnapon megválasztották az ISD Dunaferr Legvonzóbb Hölgyeit. Díjazottak: Szalkóki-Oros Brigitta, Murai Edina.
2012-06-12A Hónap Orvosa, illetve Asszisztense májusbanA Dunaújvárosi Hírlap májusi szavazásán A Hónap Orvosa dr. Kemény Ildikó, A Hónap Ápolója, Asszisztense Tóthné Kálmán Márta lett.
2011-09-07Tisztújító gyűlésTisztújító taggyűlést tartott a Fidesz helyi szervezete. Elnökének a következő két évre ismét Cserna Gábort választották meg.
2011-02-11Kedden hallgatják meg MikolátAz országgyűlésbe Mikola István helyére Cserna Gábor kerülhet.
2011-01-11Választottak a kisebbségekJanuár 9-én Dunaújvárosban is voksoltak az országos listákra a települési kisebbségi önkormányzatok képviselői.
2010-12-08Aktív részvétel, eredményes választásÜzemi tanácsi választások a Dunaferrnél.
2010-12-03Aktív részvétel, eredményes választásÜzemi tanácsi választások (2010): a megválasztott dolgozók névsorai.
2010-11-26Eredményesen lezajlott a szavazásÜzemi tanácsokat választottunk.
2010-11-19Tiszújító választás az Ifjúsági SzervezetnélÚjra Csapó Tamás az elnök. Interjú.
2010-11-19Üzemi tanácsi választás az ISD DunaferrnélÜzemek és jelöltjeik.
2010-11-19Üzemi tanácsi választás az ISD DunaferrnélÜzemek és jelöltjeik.
2010-11-05A jelöltállítás már lezárultÜzemi tanács választásra készülnek a vasműben.
2010-11-05Az üzemi tanácsi választásra készülnek2010. november 23-24-én került megrendezésre a voksolás, amelyen 91 helyre 174 jelölt pályázik. Dunaferr Ifjúsági Szervezet: 56-, Vasas Szakszervezeti Szövetség: 103-, Mozdonyvezetők Szakszervezete: 6-, nem szervezett jelölt: 9 fő.
2010-07-14Vargha és Cserna: hivatalos jelöltek"Vargha Tamás lesz a Fidesz jelöltje a megyei közgyűlés elnöki posztjára, Dunaújvárosban pedig Cserna Gábor a polgármesterjelölt."
2010-07-03Tizenöt fős lesz az új közgyűlésA helyhatósági választásokkal együtt kisebbségi választást s tartanak októberben. A helyi horvátok és a cigányok már elérték a megfelelő létszámot a kisebbségi választói névjegyzékbe való felvételhez.
2010-07-02Új elnököt választottakA vaskohászati szakosztály tisztújítása Dunaújvárosban. Új elnök: Hajnal Attila.
2010-06-15Voksoltak, nyertek, gyűjtenekA Dunaújvárosi Főiskola Hallgatói Önkormányzat elnöke továbbra is Kádas Tamás Balázs, alelnök Gerbovits Réka, gazdasági alelnök Adorján László. Elnökségi tag lett továbbá: Arnold Miklós, Szitás Anett, Stircz Rita.
2010-05-27A kisebbségek is választhatnakElkezdődött a kisebbségi önkormányzati választás előkészítése.
2010-04-02NetMiniszterelnök: Horváth Dávid az első!Magyarország első NetMiniszterelnöke Horváth Dávid, a Dunaújvárosi Főiskola hallgatója.
2010-03-31Csütörtökön tessék elnököt választaniA Dunaújvárosi Főiskola netminiszterelnök-jelöltje: Horváth Dávid.
2010-03-23Voksoljanak elsején!Magyarország első netminiszterelnöke lehet Horváth Dávid, a Dunaújvárosi Főiskola hallgatója.
2010-03-12Új elnök a helyi OMBKE-szervezet élén.Az új elnök: Bocz András. Beszámoló a taggyűlésről.
2010-03-01OMBKE vezetőségválasztó taggyűlésÚj elnök a helyi OMBKE szervezet élén: Bocz András.
2010-02-05Netokrata államot akarnak!Négymillió internetező választó szavazatára számíthat a Dunaújvárosi Főiskola diákja Horváth Dávid, aki programjával bekerült a lehetséges Netminiszterelnökök tíz fős táborába.
2010-01-22Tisztújítás előtt az OMBKEÖsszevont vezetőségi ülést tartottak.
2009-12-04XXXV. KongresszusVálasztottak a Vasasok.
2009-12-01Újabb ötéves ciklust kezdenek a VasasokTisztújító kongresszust tartott a Vasas Szakszervezeti Szövetségben.
2009-12-01XXXV. kongresszus - választottak a vasasokTisztújító kongresszus a Vasas Szakszervezeti Szövetségnél. Beszámoló.
2009-11-16Újvárosi elnökkel"A testület az SZDSZ országos tanácsának elnökévé a Fejér megyei, dunaújvárosi politikust, Skaliczky Andreát választotta szombaton."
2009-11-03Újabb öt év, újabb vízválasztóBeszámoló a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség tisztújító gyűléséről. Az elnökMucsi Zoltán lett.
2009-11-02Régi-új vezetőkDunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség vezetőségválasztó küldöttgyűléséről. Az elnök: Mucsi Zoltán, az alelnökök: Borbély Zoltán, Molnár László.
2009-10-16Pártélet kicsiben, a gimiben"A Széchenyi-hét fő célja, hogy diák igazgathassa egy napig az iskolát." A diákigazgató Bolvári Tamás, helyettese Hrozik Márk lett.
2009-10-09Éjszakáig tartottÉrvényes és eredményes volt az üzemi tanácsi választás a Hankook helyi üzemében. Az Üzemi Tanács tagjai.
2009-10-08Üzemi tanácsi tagokra voksoltakOktóber 6-7-én üzemi tanácsi választás volt a Hankook Tire Magyarország Kft. helyi üzemében.
2009-10-05Vasműs nyugdíjasok: új régiek"Újraválasztották a Dunaferr Vasas Szakszervezet nyugdíjas bizottságát, ám több bizalmi lemondott."
2009-10-02Szakszervezeti küldöttértekezletÚjraválasztották Borbélyt Zoltánt.
2009-09-29Választások a vasasnálAz ISD Dunaferr Zrt. Vasas Szakszervezeti Bizottság elnökévé Borbély Zoltánt választották.
2009-09-25Választások a VasasnálÚj tisztségviselők a következő öt évre
2009-07-15Újabb elvonásokat tervez a kormány az önkormányzatoktólA megyei választmány újabb két évre dr. Dorkota Lajost választotta a Fidesz megyei elnökévé. Beszélgetés a legfontosabb feladatokról, tapasztalatokról, mennyiben volt más a helyzet az évtized elején, mint ma?
2009-06-17"Megkérdeztük az embereket"Szabó Barnabás, a Jobbik helyik szervezetének vezetője beszél pártja sikerének okáról.
2009-06-10Fidesz-győzelem minden körzetbenVasárnap az EP-választáson 13964-en vettek részt, azaz a választásra jogosultak 34 százaléka.
2009-06-10MSZP: Változtatni kellAz MSZP városi szervezetének képviselői – Pintér Attila alelnök és Selyem József frakcióvezető – sajtótájékoztatón értékelték az EP választási eredményeket.
2009-06-10Dr. Dorkota Lajos:Történelmi győzelemDr. Dorkota Lajos ország­gyűlési képviselő hétfőn délelőtt a választás első gyors értékelésében történelmi győzelemnek nevezte a Fidesz helyi szervezetének eredményét.
2009-06-03Banánköztársaság: elég volt a megszorításokból!Az uniós választásra való felkészülés záróállomásaként tartott sajtótájékoztatót a Fidesz helyi szervezete.
2009-02-11Átalakul az országos szervezetMészáros Géza lett a Marketing Klub új elnöke
2008-11-27Kiss Csaba letette az eskütKulcs polgármestere Kiss Csaba.
2008-11-18Szűken mért időBeszélgetés Kulcs új polgármesterével, Kiss Csabával.
2008-11-18Konstruktív és hatékonyBeszélgetés Oberrecht Tamással, Kulcs volt polgármester-jelöltjével.
2008-11-17Kulcs választottIdőközi választások. Kulcs polgármestere Kiss Csaba.
2008-11-03Élhetőbb jövőértIdőközi választások. Beszélgetés Oberrecht Tamással, Kulcs egyik polgármester-jelöltjével.
2008-11-03IntézményfejlesztőIdőközi választások. Beszélgetés Kiss Csabával, Kulcs egyik polgármester-jelöltjével.
2008-10-27Két pólus közöttIdőközi választás Kulcson. A két polgármester-jelölt: Kiss Csaba és Oberrecht Tamás.
2008-10-10Erősödő együttműködésTöbb Dunaferres tisztségviselő a kamaránál. Az ISD Dunaferr és a helyi kamara között régen volt ilyen erős a kapcsolat, és ez a megválasztott tisztségviselők személyében is tükröződik.
2008-10-03Új székház, stabil gazdálkodás, bővülő feladatokRéti Vilmos másfél cikluson keresztül volt a helyi kamara elnöke. Az új ciklusnak már nem vág neki.
2008-09-19Új küldöttek a kamara élénÚjabb négy évre választottak a vállalakozók. Az új küldöttek névsora a cikkben található. (ipari-, és kézműves tagozat)
2008-09-19Választásra készenIdőközi polgármester-választás Kulcson.
2008-09-15Még két hónapigKulcson november 16-án lesz az időközi választás.
2008-08-05Már van testületükNagykarácsony, időközi választások.
2008-08-01Munkával alakulnakNagykarácsony, időközi választások.
2008-07-29Választás után jöhet a munka!Nagykarácsony, időközi választások - beszámoló. A polgármester Scheier Zsolt lett.
2008-07-28Időközbeni voksIdőközi választások Nagykarácsonyban. Beszámoló.
2008-07-25Nagykarácsonyi időköziIdőközi választások NAgykarácsonyban. Hét polgármester- és huszonegy képviselőjelölt indul.
2008-07-24Legyen szerethető!Besenyei János, nagykarácsonyi polgármester-jelölt bemutatása.
2008-07-19Összefogás és közösségNagykarácsony. Beszélgetés Scheier Zsolt polgármester-jelölttel.
2008-07-18Alpolgármester - megszavaztákNagyvenyimen két év elteltével Kegyes Lászlónét alpolgármesternek választotta meg a tanács.
2008-07-17A Fekete-féle útkeresésNagykarácsony. Beszélgetés Fekete István polgármester-jelölttel.
2008-07-10Keményen kell lobbizni!Hét polgármester-jelölt indul a nagykarácsonyi választáson.
2008-07-05A jelöltek és az ő céduláikIdőközi választás Nagykarácsonyban.
2008-06-27Pártoskodás? Nem!Időközi választás Nagykarácsonyban.
2008-06-26Választási taktikázás NagykarácsonybanIdőközi helyhatósági választások Nagykarácsonyban (július 27-én).
2008-06-17Meghatározó pozícióbanHallgatói Önkormányzati Választások a Dunaújvárosi Főiskolán.
2008-06-12Csalódott - de újra indulNagykarácsonyban július 27-én időközi választás lesz. Beszélgetés a volt polgármesterrel, Réz Istvánnal.
2008-06-06Tisztújítás a DAC-nálPók Ferenc az új elnök, elnökségi tagok: Ágoston Zita, Balogh Béla, Nagy Attila, felügyelőbizottsági tag Németh Andrásné lett.
2008-05-30Az idei választási év a kamaránálA ciklus utolsó küldöttgyűlése
2008-05-14Kánikulai szavazás Nagykarácsonyban?Nagykarácsony - az időközi választásokról.
2008-05-10Időközi KarácsonyonIdőközi választás lesz Nagykrácsonyban, amely félmillió forintba fog kerülni.
2008-04-18A legfőbb feladat a választásAz idei év nagyobb aktivitást követel meg a kamarai tagoktól. Összefoglaló a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara idei terveiről, feladatairól.
2008-04-10Választásra készül a helyi iparkamaraDunajvárosi Kereskedelmi és Iparkamara.
2008-01-25A munkaügyi tanács új elnökeA regionális munkaügyi tanácskozás témája volt a fejlesztés is.
2007-12-14Ismét Borbély Zoltán lett a KÜT elnökeA munkáltató és az üzemi tanácsok között megfelelő a hangulat. Interjú az elnökkel.
2007-11-30ÜT-tagokat választottakMegtörtént az üzemi tanács választása az ISD Dunaferr Zrt-nél.
2007-11-30Mandátum három évreA megválasztott üzemi tanácsok tgajainak névsora a cikkben olvasható.
2007-11-16Üzemi tanácstagokat választunkBemutatjuk a szakszervezetek jelöltjeit. A Dunaferr ifjúsági Szervezet, és a Dunaferr Vasas Szakszervezet jelöltjeinek fotója, és névsora a cikkben található.
2007-10-31Lázas munka kezdődöttOktóber elejéb a Dunaferr Sportegyesület tisztújító közgyűlésén a felállt új elnökség Orosz Gyulát választotta az egyesület élére, míg Perjámosi Sándor lett az ügyvezető igazgató. Beszélgetés a két tisztségviselővel.
2007-10-22Esküt tettek mindannyianA perkátai képviselők hivatalos esküt tettek.
2007-10-17Új elnökség és elnök a Dunaferr Sportegyesület élénAz egyesület élén az eddigi egyszemélyes és főállású elnök helyébe egy társadalmi elnök és egy főállású ügyvezető igazgató került, akik a tíztagú elnökséggel egyetemben irányítják a következő 4 évben az egyesületet. Interjú az új elnökkel, Orosz Gyulával.
2007-10-09Tisztújítás utánRendkívüli tisztújító közgyűlést tartott a Dunaferr Sportegyesület. Azegyesület újj elnöke Orosz Gyula lett. Rosta Miklós pedig örökös bajnok lett.
2007-10-09Irányítani akarBeszélgetés az újra megválasztott perkátai polgármesterrel, Somogyi Balázzsal.
2007-10-08Somogyi Balázs lett újra a polgármesterLezárult az időközi választás Perkátán. Újra Somogyi Balázs lett a polgármester.
2007-09-28Egységet teremteni...Időközi választások Perkátán (október 7-én). Beszélgetés Siba Györgyivel, a Függetlenek Perkátáért Egyesület polgármester-jelöltjével.
2007-09-27Együttműködésnek indult...Időközi választások Perkátán (október 7-én). Beszélgetés Somogyi Balázzsal, a Polgári Összefogás Perkátáért Egyesület polgármester-jelöltjével.
2007-09-17Perkáta kampánybanA perkátai időközi választásokról.
2007-09-15Ők most a jelöltekA perkátai időközi választásokról. Két polgármester-jelölt: Somogyi Balázs és Siba Györgyi.
2007-09-11Polgármester-jelölt kettő lesz a faluban?Perkáta. Az időközi választásról. A két polgármester-jelölt: Siba Györgyi, Somogyi Balázs.
2007-05-22Véget ért a választásDunaújvárosi Főiskola, a Hallgatói Önkormányzatok választása.
2007-05-22Időközi választásDunaújváros választási bizottsága június 17-ére írt ki időközi válaszást a Szántó Péter lemondása miatt képviselő nélkül maradt 3-as számú egyéni választókerületben.
2007-05-15Szombatig szavaznak az új diákvezérreMegkezdődött a Hallgatói Önkormányzatok listás szavazása.
2006-02-22Új vezér a Dunaferr Vasmű élénAz új vezér legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy a közvetlenül a Dunaferrhez kapcsolódó döntési folyamatok jelentősen lerövidüljenek a cég még hatékonyabb működése és a Donbasshoz való integráció érdekében.
2006-01-20Részközgyűlések kezdődnekA Dunaferr Zrt . vállalatai önálló képviselővel vehetnek részt a közgyűlésen. Most kezdődnek a választások Folytatódik a részvényértékesítési folyamat.
2005-12-09Csapó Tamás maradt az Ifi elnökeHivatalba lépett a Dunaferr Ifjusági Szervezet új vezetése.
2004-11-05ÜT és munkavédelmi képviselők választásaA munka világának szereplői figyelnek a Dunaferre.
2004-11-05A legfontosabb a szakszervezet egységeMucsi Zoltán a Vasas Szakszervezeti Szövetség új elnöke.
2004-11-03Újra választott a LÉSZIsmét Koós Jánost választotta meg elnökének a Lakásüzemeltetők Érdekvédelmi Szövetsége a múlt heti ülésén.
2004-10-29Vasas küldöttértekezletAz új elnök: Mucsi Zoltán Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezete Szövetségi Tanácsánal elnöke.
2004-10-22Új elnök az ifjúsági szervezet élénA Dunaferr Ifjúsági Szervezet új elnöke:Csapó Tamás
2004-10-08Választási előkészületekA tét nagy: mely szakszervezetek vállnak reprezentativvá..
2004-09-24Elnököt választanakDolgozik a jelölőbizottság. Szakszervezeti választások előtt.
2004-09-17A választásokig nem módosul a működési szabályzatÜlést tartott a Szövetségi Tanács.
2004-09-10Eddig magas részvétel volt jellemzőMucsi Sándorné a Vasas Szakszervezeti Bizottság elnöke a választás forgatókönyvéről.
2004-06-15Négy körzetben nyert a FideszAz Európa parlamenti választások eredménye Dunaújvárosban.
2004-06-15Kit "szeretett" a város és a falu?Statisztika az első uniós parlamenti választásról Dunaújváros és környéki településeken.
2004-06-15Választottunk: országosan a FIDESZ, Dunaújvárosban az MSZPA vasárnapi szavazás helyi adatai az Európai Parlament 14 magyar tagjára.
2004-06-14Szűken, de nyert az MSZPLezajlott az Európa parlamenti választás Dunaújvárosban is, ahol 502 szavazattal győzött az MSZP. Helyi képviselők rövid véleménye a választás eredményéről.
2004-06-09Sikeres volt a privatizációDunaújvárosban tartotta Fejér megyei kampányzáróját a Magyar Szocialista Párt.
2004-06-08Van tétje a választásnakPokorni Zoltán vendége volt június 7-én a dunaújvárosi Fidesz sajtótájékoztatójának.
2004-06-08Kuncze Gábor 9 százalékot várAz6 SZDSZ helyi szervezetének vendége volt pénteken.
2004-01-132003 legjobbjai - Olvasóink véleménye alapján2003. sportolónője: Primász Ágnes és Bognár Bernadett, 3. Pálinger katalin 2003. sportolója: Gurisatti Róbert, 2. Ladányi Balázs, 3. Malomsoki Sándor 2003. edzője: Gurisatti Gyula, 2. Kiss Szilárd, 3. Kolics János 2003. csapata: Dunaferr SE női kézilabdacsapat, 2. Dunaújvárosi Főiskola női vízilabdacsapat, 3. Dunaferr SE férfikézilabdacsapat
2003-07-02Régi arcok, új szerepbenA Dunaferr közgyűlésén új felügyelő bizottsági tagokat választottak.Borbély Zoltán, Hegedűs László, Mucsi Sándorné, Virág Lászlóné.
2003-04-17Elengedhetetlen az együttműködésMegalakult a Dunaferr Rt Központi Üzemi Tanácsa /KÜT/ elnök: Borbély Zoltán.
2003-04-15Igen az EU-raA dunaújvárosi részvételi arány a szavazásnál - az EU-ra - 48,04 százalékos volt. 88,79% voksolt az igenre.
2003-04-01A rácalmásiak közel fele szavazott.IGEN az EU-csatlakozásra.
2003-01-17Gombos és Csapó már biztos jelöltMájus 11-én városunk 4. számú választókerületében időköyi választást tartanak, az MSZP-s Szemán József közgyűlési képviselő halála miatt.
2002-11-21A végén robbant a bombaA Dunaferr SE (nov. 20.) tisztújító közgyűlést tartott. Dr. Szabó Józsefet nem választották újra. Most a klub elnök nélkül maradt. Az ügyvezető elnök maradt Perjámosi Sándor.
2002-07-12A vezércsere kommentárokkal.Interjú Dr. Kálmán Andrással, és Dr. Dorkota Lajossal, a Dunaferr Rt. vezérigazgató választásáról.
2002-06-28Hónig Péter a Dunaferr vezérigazgatójaA Dunaferr Rt. vezérigazgatójává Hónig Pétert választotta meg a társaság pénteki rendkívüli közgyűlése. Az igazgatóság tagjainak névsora a cikkben olvasható.
2002-04-25ÖT-választás a Qualitest Kft-nél
2002-04-23Választások után. Tizenhárman a megyéértAz eredmények nem hivatalos össyegzése után látható, hogy Fejér megyében 3 szocialista és 4 Fidesz-MDF egyéni jelölt jutott a parlamentbe. Mind a két nagy párt megyei listájáról 3-3 jelölt szerzett listás helyet magának a törvényhozói testületben. A dunaújvárosiaknak 3 parlamenti képviselőnk lesz a következő négyéves ciklusban. Fejér megye egyéni győztesei: MSZP-s: Warvasovszky Tihamér, Dr. Kálmán András, Ecsődi László Fidesz-MDF: Dr. Gógl Árpád, Schmidt Ferenc, Lengyel Zoltán, Dr. Kelemen András Fejér megye listáról mandátumott szerzett képviselői: MSZP-s: Szabó Gábor, Szabados Tamás, Molnár Albert Fidesz-MDF: Dr. Dorkota Lajos, Balsay István, Cserna Gábor Dunaújvárosi országgyűlési képviselők: Dr. Kálmán András, Dr. Dorkota Lajos, Cserna Gábor
2002-03-01Közgyűlést tartott a Faluvédő Egyesület.Beszámoló a tisztújító közgyűléséről.
2002-02-05Kupa a Centrumban. Bemutatták a képviselő-jelöltjeiketKupa Mihály, volt pénzügyminiszter, független országgyűlésiképviselő, a Centrumpárt elnöke volt péteken vendége a városnak. Bemutatkozott a dunaújvárosi választási körzet Centrum párti képviselő-jelöltje: Koós János. 39 éves vállalkozó, a LÉSZ elnöke, a Wind-Strip, hőszigeteléssel foglalkozó kft. vezetője. Az Irodaház első emeletén megnyílt a Centrum választási irodája.
2002-01-25Szemán József a jelöltAz MMK-ban tartotta Fejér megyei kampánynyitó rendezvényét a Munkáspárt. Az eseményen bemutatkozott a 3-as választókerület jelöltje, Szemán József.
2001-11-15Bemutatjuk az új tagolatUj tagok a Dunaferr felügyelőbizottságában: Vincze Ágnes, Ágoston Zsolt, Mudra László.
2001-11-15Két kft. jejöltjeiKét Kft, a Hideghengermű és a Központi Beszerzés jelöltjei
2001-10-04Ujjáválasztani vagy újat választaniAz Üzemi Tanács választásokról, Az Üzem Tanácsok története.
2001-09-06Készülnek a listákÜT választásokra készül a vasmű.
2001-08-30Az ÜT-választás valódi tétjeAz Üzemi Tanács választások tétje.
2001-08-16ÜT-választások lesznekNovemberben lejár az öyemi tanácsok mandátuma.
2001-04-05Tisztújító közgyűlésAz elnöki teendőket Kocsa László látja el. Az idei év tervei.
2000-11-30Tisztújítás a tűzoltóknálMagyar Tűzoltó Szövetség tisztújító küldöttgyűlése a Dunaferrnél.
2000-11-07Választás után a Dunaferr Ifjusági SzervezetDunaferr Ifjusági Szervezet új elnöke: Poszpischil László
2000-10-12Vezetőség- és küldöttválasztás az OMBKE helyi szervezeténélOMBKE helyi szervezet elnöke imét Horváth István lett.
2000-08-30Dunaújvárosi közéleti tizenegyDunaújvárosi közéleti tizenegy
2000-01-28Uj elnököt választott a Dunaferr Ifjúsági SzervezetBeszélgetés Poszpischil Lászlóval, az új elnökkel.
2000-01-21Az elnök lemondott, az alapító elnök kilépett.Lemondott a Dunaferr Ifjúsági Szervezet Elnöke:Pilinszky László. Kismoni László a szervezet alapító elnöke kilépett a szervezetből.
1999-10-14Javítani kell a tagság tájékoztatását. Választottak a...Választott a Dunaferr szakszervezete. Az elnök ismét Bálint Mihály.
1998-10-20Számok, tények, hangulatokAz önkormányzati választás 15 egyéni képviselőjének neve, pártja, a kompenzációs listáról bekerülők neve, pártja. A cigány kisebbségi önkormányzat választottjai.
1998-09-29Átlag feletti létszámbanA város és környéke polgármesterjelöltjei.
1998-02-26A szemét ügy II.ü LÉSZ levele az önk-hoz, helyi népszavazás kezdeményezésére.
1998-02-19Előbb szondáznakA közgyűlés elutasította a népszavazás kezdeményezését a szemétszállítási ügyben.
1998-02-11Költségvetési huzavona III.Közgyűlés.
1998-01-13Népszavazást követelnekHelyi népszavazást kezdeményez a LÉSZ, amennyiben az önkormányzat nem változtat a szemétszállításról szóló rendeletén.
1998-01-02Fejér megye legjobb sportolói 1997-benFejér megye legjobb sportolói 1997-ben
1997-11-18Valamivel az átlag felett a megyénkA NATO-hoz való csatlakozás népszavazásának megyei adatai.
1997-11-17Az ország igent mondott a NATO-raDújv-ban a választópolgárok 54 %-a szavazott, 85%-a igennel, a NATO-csatlakozásra.
1997-10-10Népszavazást szemét-ügybenHelyi népszavazás kezdeményezéséről döntött a LÉSZ vezetése, mivel nem lát más megoldást a szemétszállítással kapcsolatban kialakult helyzet megoldására. A LÉSZ nem indul a következő önkormányzati választáson.
1995-12-23Ha tizenkettő nem egy tucatA Hírlap népszerűségi listájának nyertesei.
1995-12-09Top 12 - Dunaújváros, l995A Top 12 (városi népszerűségi lista) jelöltjei.
1995-06-29A munkavállalók érdekébenA vóros üzemeinek üzemitanács-választásáról.
1995-01-27A régi vezetőség újra bizalmat kapottBeszámoló a helyi OMBKE elmúlt 4 éves tevékenységéről,s az új vezetőség megválasztásáról.Elnök:Horváth István.
1994-12-16A szövetségi modell kiállta a próbátBeszámoló a Vasas Szakszervezeti Szövetség XXXII kongresszusáról.
1994-10-07OMBKE tisztújító közgyűlések...Beszámoló az 1990-94. közötti időszakról. Tisztújítás!
1994-10-01A szülő is mozogjon "... a diáksport legyen a legfontosabb"A városi diáksportbizottság elnöke Takács Csaba, a Közgazdasági és Külkereskedelmi Szakközépiskola testnevelője lett. Interjú.
1994-09-27"Dunaújváros nem polgárváros..."Miért nem akart a város próbaválasztás helyszíne lenni. A helyi pártok képviselői nyilatkoznak.
1994-09-22Preóbaválasztások - másholNem lesz próbaválasztás helyszíne a város - így döntöttek a pártok.
1994-08-15Kulcs válasza: igen!1994.aug.14-én a kulcsiak a szétválás mellett szavaztak. (562 szavazóból 280 nem, 282 igen szavazat).
1994-08-11A város menedzsereA közvetlen polgármester választásról Dr. Kálmán András, Illéssy István, Dr. Sipos János.
1994-05-30Dr. Kovács Pál lett a város képv.A választás 2. fordulója ismét MSZP győzelmet hozott.
1993-06-17A dolg. képviselői az Rt FB-banBemutatkoznak a Dunaferr Rt Felügyelő Bizottságába beválasztott /a dolgozókat képviselő/ képvi-selők. /Csik József,Burián Imre,Furják László/
1993-06-03Döntő fölényben a vasasokMájus 24-e és 28-a között zajlott országszerte az üzemi tanácsok választása.A DV-ben a válasz-tásra jogosultak 75,3 %-a élt törvényadta jogá-val.A most tisztségbe került 384 ÜT-tag 80,33%a vasas szakszervezethez, 11,32%-a a Dunaferr Ifjúségi szervezethez, 3,38%-a Munkástanácsokhoz,o,oo%-a a Ligához, 0,78%-a a KPVDSZ-hez, és 4,42%-a szakszervezeteken kívüli dolgozókhoztartozik.
1993-05-27VálasztottunkBeszámoló a TB választásokról.
1993-05-27Dolgozói képviselőket választanakJún. 2-án dolgozói képviselőket választanak a DVRt Felügyelő Bizottságába. /A jelölteket a lap 4. oldalán mutatják be./
1993-05-25Helyben is az MSZOSZ...A dújv-i TB választáson is az MSZOSZ kapta a legtöbb szavazatot.
1993-05-13TB-választás a Dunai VasműbenBeszámoló a DV-s szakszervezetek TB-választások-kal kapcsolatos elképzeléseiről.
1993-05-11A TB választások listája 3A Hírlap 1993. máj. 11. mellékletTársadalombiztosítási választások.
1993-04-15Holnaptól közszemlén a névjegyzékekAz írás a TB-választásokkal foglakozik.
1993-03-25Májusra készülve.A Dunaferr DV négy nagy érdekképviseleti szervezetének vezetői nyilatkoznak arról,hogyan látják az üzemi tanács választást,a hátralévő kéthónap alatt milyen előkészületeket tesznek.
1992-03-05Választásra készülnek(?)Beszámoló az egyes érdekvédelmi szervezetek választási készülődéséről.
1991-12-23Győztesek és nyertesekAz 1991-es év 10 legnépszerűbb embere a városban.
1990-12-18Továbbra sincs igazgatóÚjabb eredménytelen választás a kórházban. A 3 forduló eredménye.
1990-11-13Választás a vasműbenRiport a felügyelőbizottságba kerülő képviselő megválasztásáról.
1990-10-27Mit képviseljenek?A városi önkormányzati testületnek 5 vasműs dolgozó lett tagja. Elgondolásaikról nyilatkoznak.
1990-10-24Almási Zsolt Dunaújváros polgármestereA dújv-i önkormányzat 1. ünnepi üléséről,melyen megválasztották Almási Zsoltot polgármesternek.
1990-09-14Tiszta vizet a pohárba! : Pecz Péternek, a 14. választókerület jelöltjének programja és pályázata a polgármesteri cim elnyeréséért. /fizetett hirdetés - 8 oldalas mellékletként/Tiszta vizet a pohárba!
1990-09-11Önkormányzatot választunk : Ma és holnap még jelölhetünk.A pártok a jelöltek számáról, listákról.
1990-08-12Körvélemény: a szakszervezeti választásokrólUj választások a régi szakszervezetben. Hogyan látják a dolgozók?
1990-05-22A demokratizmus játékaiIgazgatóválasztásról - a Ságvári általános iskolában.
1990-02-01Ülésezett a vállalati tanács.Bizalmat szavaztak az igazgatónak.
1989-06-12A szakszervezet uj tisztségviselői1989 jun. 3-i választás eredménye: titkár Felpéczi István. titkár h. Móri Imre stb.
1989-06-12A tagság szolgálatára kell átállniuk a szakszervezeteknek.Beszámoló és tisztújító értekezlet a DV szakszervezeti bizottságában.
1989-06-06Markánsabb munkát a szakszervezetben; Későn ébredtek ráFelpéczi István lett a bizottság titkára. Bús Gyula korengedménnyel nyugdíjba vonult. magyar Jánosné (a szoc.pol-val foglalkozó) munkatárs a szakszervezeti Munkáért kitüntetés arany fokozatát kapta.
1989-05-27Választ a szakszervezeti tagságMostanra már minden gyáregység megválasztotta tisztségviselőit. Az új vezetők vallanak.
1989-05-12A vállalati szakszervezeti választások jelölőbizottságának tJelöltek: Felpéczi István, Móri Imre, Csik Józsefné, Lovász Sándor, Herink jenő. Rövid életrajzuk, fényképük.
1989-01-27Berzlánovits, Mucsi, Paprika. Olvasóink döntöttek 1988. legjobb dunaújvárosi sportolóiról.A szavazatok megoszlása. 200 Ft-os vásárlási utalványt nyertek. Fénykép a 3 sportolóról.
1989-01-26Választásra készül az MHSZ.Kilenc jelölt az MHSZ választási listáján.
1988-05-03Választottak a kiszesekA városi küldöttértekezletről.
1988-04-28Küldöttértekezleti körképMenyhárt Ferenc, Varga Szabó Lajosné, Szabó János, Gazdag Ferenc, Kovács Pál, Szűcs László, Loz Árpád küldöttek bemutatása, akik a pártirányitás új szervezetében jelöltek.
1988-01-151987 legjobb dunaújvárosi sportolói. (felnőttek)A sportolók eredményei - röviden. Az olvasók számára szavazólap.
1988-01-121987 legjobb dunaújvárosi sportolói. (Ifjúsági)Névsor, szavazólappal.
1988-01-081987. legjobb dunaújvárosi sportolóiA legjobb serdülő sportolók névsora. Az olvasók számára szavazólap (1.)
1987-06-05Mozgástér a cselekvéshezA gazdaságpolitikai irányítás helyzetéről és feladatairól. Márkli Jánost a Dunaújvárosi Vörös Csillag Termelőszövetkezet párttitkárát és Melegh Lászlónét, a Dunai Vasmű gazdasági igazgatóját a városi pártbizottság tagjai közé választotta.
1987-01-30Sohasem volt munkás?Szűts Gábornak, a papírgyár új szb-titkárának nyilatkozata terveiről. Fénykép.
1986-12-16Párttitkárt választottak a papírgyárban. Új feladatok előtt.Topánka György utóda Pinczés Sándorné lett.
1986-03-25Javasol a bizottság. Ki legyen a városi KISZ-titkár?A jelölést előkészítő bizottság javaslata. Névsor. Titkárnak javasolják Kapás Zsoltot...
1986-03-25Legyenek eszmények. KISZ-küldöttértekezlet a papírgyárbanBeszámoló az élénk hangulatú értekezletről. Fénykép Tóth Katalinról, az új titkárról
1986-03-25KISZ-küldöttértekezlet a 26-osnálA titkár ismét Hujber Gyula lett. Beszámoló ismertetése. Adatok. Fénykép.
1986-03-04Ne hátra, előre. Két választás a vegyesiparinál.Egy igazgatóválasztás története, két fordulóban
1986-02-01"Minden rajtunk múlik."Igazgatóválasztás után. Fáncsik Istvánra szavaztak a legtöbben.
1986-01-14A vasasok felelősségeHat szakszervezet kongresszusa. A vasas szakszervezet főtitkára ismét Herceg Károly, elnöke Borovszky Ambrus lett.
1985-12-13A szakszervezeti választások tapasztalatai. Demokratikus légkörbenA párt vb véleménye.
1985-12-10Még csak tanulják. A munkatársak érdekében.A Dunaújvárosban alakuló vállalati tanácsok tevékenységéről. Két tanácstag nyilatkozata. Fényképek.
1985-11-12Szakszervezeti választás a vasműbenAdatok, nevek.
1985-11-05Szakszervezet - választás előtt és utánSzakszervezeti választások.
1985-10-26A szakszervezeti választásokról jelentjükA bizottságba javasoltak névsora és fényképe.
1985-10-08Szakszervezeti választás az építőknélA beszámoló ismertetése.
1985-10-04Vállalati tanácsok. Választják az igazgatótA Papíripari Vállalatnál, Dunaújvárosi Sütőipari Vállalatnál és a Dunakernél. Adatok.
1985-10-04Népfront-választás. Nőtt a mozgalom tekintélyeAdatok, nevek.
1985-09-17Mi/lyen/ is az üzemi demokrácia 2.A szakszervezeti választásokról.
1985-08-27Bizalmiak és küldöttek. A napokban választunkA szakszervezeti választásokról. Üzemenként.
1985-05-14Ülést tartott a megyei pártbizottság. Barts Oszkárnét választották első titkárráDunaújvárosi Szakszervezeti Könyvtár volt vezetője, a megyei pb. vezető munkatársa lett az első titkár. Fénykép.
1984-03-15Új elnök a Vörös Csillag TSZ élén.Sikerek és kudarcok. Siba Fernc az új elnök.
1984-03-02KISZ-választásokEgyesült a két igazgatósági KISZ szervezet. Az új titkár Csikós Sándor.
1983-03-15Zajlik a kampány. Mindenki választ/hat/KISZ-titkár választásról a papírgyárban. Riport. Kép: Polgár Zsolt KISZ-titkárjelölt.
1981-04-14A Párt politikájának szolgálatábanTanácskozott a városi KISZ-küldöttgyűlés. Megválasztották a városi KISZ-bizottság tisztségviselőit. Névsor. Városi titkár Sárközi György lett. Képek: Úttörők köszöntése. Sárközi György kiegészíti az írásos beszámolót. Szavaznak a küldöttek.
1980-11-18Elnök: Borovszky Ambrus.Befejezte munkáját a 28. Vasas-kongresszus.
1980-10-31Körzeti népfrontgyűlésekKertváros, Ságvári városrész, Óváros. Beszámoló a választó gyűlésekről.
1980-10-24Körzeti gyűlésekBeszámolók a választó-gyűlésekről.
1980-09-16A szakszervezeti választások tapasztalatairólRészletes elemzés. Pozitív tapasztalatok.
1980-07-01Szakszervezeti választás a vasműbenBeszámoló a szakszervezet két választás közötti időben végzett munkáról. Elnök: Graczer Imre. Titkár: Bús Gyula lett.
1980-05-27Szakszervezeti választás a papírgyárbanA papírgyári szakszervezeti bizottság titkára ismét Gácsi Lászlóné lett.
1980-05-23Gyarapodásunk mindenütt mérhetőGyenes András: "A Dunai Vasmű ma a magyar kohászat legrentábilisabb vállalata".
1980-05-23A fejlődés gondjaiA választási gyűlés szónoka Takács Imre, a megyei pártbizottság első titkára volt.
1980-05-16SZB- és VSZT-ülés a vasműbenA közelgő választások megtárgyalása. Személyi változás még a választások előtt: Gadó József VSZB-titkár egészségi okok miatt lemondott.
1980-04-18Bizalmit választ a műhelyBeszélgetés Borovszky Ambrussal, a vasasszakszervezet elnökével. A közelgő szakszervezeti választásokról és a bizalmiak jelentőségéről.
1979-03-13A lakóbizottsági választások elé.Március 15 és április 15. között a lakóbizottságokat újjáválasztják.
1978-06-20A KISZ megyei küldöttgyüléseA KISZ megyei biz.beszámolójában kiemelték a Dunai Vasmű és a Hullámpapírgyári KISZ védnökség, valamint a Műszaki Főiskola pozitív eredményeit. A KISZ megyei bizottsága tagjai sorába többek között : Topánka Györgyöt is megválasztották.
1977-09-27Új elnökhelyettes és osztályvezetők a megyei tanácsnál.Dunaújvrosi tanácstagok felszólalása a megyei tanács ülésén. Elnökhelyettes lett Nagy Jenőné. Életrajzi adatai
1976-12-24Megválasztották a Munkás Művelődési Központ társadalmi vezetőitMolnár Andrásné beszámolója. Teljes névsor.
1976-09-17A népfrontmozgalom a szocialista demokrácia kiapadhatatlan bázisaTisztújítás, a népfront aktivisták javaslatait mennyiben eszik figyelembe a munkahelyek, a párt- és a tömegszervezetek vezetői, a kongresszust megelőző vitákban hogyan hallatták szavukat a dunaújvárosiak?
1976-05-18"Az együttműködés reális alapjait pártunk szövetségi politikája teremtette meg"Városi népfrontbizottságot választó küldöttgyűlés. Elnökség: Borovszki Ambrus, dr. Tapolczai Jenő, Sófalvi István, Kóréh Sándor, dr. Radnai Éva, Nics János. Beszámoló. Új elnök: Simon Ferenc, titkár: Csima Sándorné.
1976-03-20Különösen a nők aránya emelkedettAz új népfrontbizottságok tagjainak Dunaújvárosban 44,6 %-a nő. A munkások a megválasztottak 51%-át teszik ki Dunaújvárosban.
1976-03-02Hogy a tudomány termelővé váljonDr. Szabó Ferencet, a vasmű vezérigazgatóját választották az OMBKE dunaújvárosi csoportjának elnökévé
1975-12-16Megtartotta első közgyűlését a Dunaújvárosi Egyesült Vörös Csillag TermelőszövetkezetMegválasztották a szövetkezet tisztségviselőit. Feladatok, tervek.
1975-05-27Félidőnél tartanak a szakszervezeti választásokBeszélgetés Pálfi Istvánnal, a DV vállalati szakszervezeti bizottsága titkárával.
1975-05-23Új szakszervezeti tisztségviselőket választottak a dunaújvárosi pedagógusokA dunaújvárosi pedagógusok helyzetéről
1975-02-01Dunaújvárosi vezetőségválasztó......taggyűlés után.
1974-08-06Ülést tartott a Dunai Vasmű pártbizottságaSzemélyi kérdések: Sárosi József előterjesztése alapján Engl Tibort felmentette, Verbó Istvánt a Dunai Vasmű pártbizottságának első titkárává választották. Rövid életrajz.
1974-03-12A lakóbizottsági választások és tanácstagi beszámolók előttBeszélgetés dr. Illyés Józseffel, a városi tanács vb titkárával.
1973-11-20Elemzően, kritikusan, ma ötlettel, holnaptól kitartó, céldutaos munkával.Befejezte munkáját városunk ifjúkommunistáinak küldötértekezlete.
1973-11-13Ujjáválasztották a KISZ-bizottságot a Dunai VasműbenHadat üzentek a megszokottaknak.
1973-10-23Kritikus beszámoló, hosszan tartó vita.Új vezetőséget választottak a 26. Építőipari Vállalat kiszesei.
1973-04-17Megválasztottuk a városi tanácsotA városi tanávs összetétele.
1973-03-16Kollégiumi bizottságot választottak a főiskolások.Megválasztották a kollégium diákönkormányzatának tagjait.
1971-12-07Újjáválasztotta vezetőségét a Magyar Jogász Szövetség helyi csoportjaElnök: dr. Pomázi Károly.
1971-11-02Befejezte munkáját a KISZ dunaújvárosi küldöttértekezleteA városi bizottság beszámolója.
1971-09-10Elkezdődtek a KISZ vezetőségválasztásokKISZ vezetőségválasztás a város minden alapszervezetében.
1971-07-01Sportköri vezetőségválasztó közgyűlés.Szeptemberben választanak...
1971-04-15Amiért minden dunaújvárosinak érdemes...Takács Imre a Fejér megyei pártbizottság titká- rának választási gyűlése. Adatok.
1971-02-23"A szocialista demokrácia társadalmi előrehaladásunk alapvető politikai kérdése"Újjáválasztották a Dunai Vasmű vállalati szakszervezeti tanácsát.
1971-01-19Megválasztották az építők szakszervezeti tanácsátKritikus beszámoló - "passzív" vita.
1970-12-0162 műhelybizottságot választanak a Dunai VasműbenA szakszervezeti választások első tapasztalatai.
1969-12-12Ujjáválasztották a Dunai Vasmű KISZ -bizottságátA DV KISZ bizottság titkára: Verbó Géza
1969-12-05"Legyünk ott mindenütt, ahol cselekedni kell...4500 szocialista ifjúsági brigádtag. A titkár ismét Gadó József lett. Tisztségviselők névsora. Kép az értekezletről.
1969-11-25Dunaújvárosiak a MTESZ megyei választmányábanMűszaki és Természettudományi Egyesületek Fejér megyei Szervezetének választási eredményei.
1969-04-01Szakszervezeti küldöttértekezlet a Dunai Vasműben
1968-12-06A pártvezetőség választások tapasztalatairólTakács Imre elvtárs nyilatkozata.
1968-03-15Megalakult a Hazafias Népfront városi bizottsága23 tagú elnökség. Elnök: Simon Ferenc.
1967-10-17Legfontosabb feladat a nevelésÚj elnökséget választott a DKSE. Barts Oszkár az elnök.
1967-05-27Megválasztották a Vasmű KISZ Bizottságát és.....Végrehajtó Bizottságát.
1967-03-27Együtt a dolgozók széles tömegeivel a szocializmus teljes felépítéséértMegválasztották a Vasmű Szakszervezeti Bizottságát.
1967-02-27Megválasztották a kokszvegyészeti gyárrészleg üzemi szakszervezeti tanácsát72 küldött választása.
1967-01-27Nagy érdeklődés mellett folynak a szakszervezeti választásokA Vasmű SZB titkára nyilatkozik.
1966-04-19Új vezetőséget választott a Vöröskereszt városi szervezeteIsmét dr. Liptay László városi főorvost választották elnökké, titkárává pedig Fehér Józsefet.
1965-03-30Megválasztották az építők Szakszervezeti BizottságátBeszámoló a végzett munkáról.
1965-03-16Újjáválasztották az MHS Városi ElnökségétBeszámoló.
1965-03-12Újraválasztották az MHS Vasmű ElnökségétA Vasműben 15 alapszervezet, 5 klub és 2 szakosztály működik.
1965-02-02Újjáválasztják az MHSZ vezetőséget a Vasműben2 évente megyei szintű versenyek.
1965-01-29Szakszervezeti választások - szakszervezeti feladatokHogyan működnek a szakszervezetek?
1965-01-19Ülést tartott a Vasmű PártbizottságaAz MSZMP határozata alapján a Dunai Vasmű és a Városi MSZMP elsőtitkári funkciója különvált. Gadó József és Veres János elvtársakat kooptálták a Vasmű Pártbizottságába, Veres János a Vasmű Pártbizottságának titkára lett.
1965-01-15Még következetesebben kéviselni a dolgozókatÚj szakszervezeti vezetés a vendéglátóipari Vállalatnál.
1965-01-04Folytatódnak a szakszefvezeti választások a Dunai VasműbenSzakszervezeti választások.
1964-02-28Vezetőséget választott a Petőfi SEA sportkör vezetőinek névsora a cikkben olvasható.
1964-02-07Megválasztották a Ságvári városrész körzeti Népfront Bizottságát1963-ban 443 lakás kapott távfűtést a városrészben és 384 technikumi lakásba vezették be a gázt. 1964-ben elkészül a városrész hőközpontja. 700-800 lakást kapcsolnak be a távfűtésbe.
1963-10-29Ki a város legnépszerűbb sportolójaA szavazás lezárása előtti állás. 1.: Tallósi Dezső, 2.: Sulia Ottó, 3.: Andriska Vilmos, 4.: Jagodics László, 5.: Für László, 6.: Zugéber János.
1963-09-24Az üzemi demokráciáértMegjegyzések egy Üzemi Tanács választáshoz.
1962-03-17Megválasztották az új szakszervezeti bizotttságotVálasztás a vasműben.
1962-03-16Újjáválasztották a Vasmű Szakszervezeti Bitzottságát.A Vasmű Szakszervezeti Bizottságának elnöke: Pataki József.
1960-12-28Megválasztották az MHS új városi és a Vasmű elnökségétBeszámoló a választásról.
1960-11-15Megválasztottáka KISZ Városi Végrehajtó BizottságátA KISZ küldöttértekezlet vitája hűen tükrözte az elmúlt évek eredményeit.
1960-11-04A KISZ-re a Vasműben is számíthat a pártMegválasztották a Vasmű KISZ Bizottságát
1960-08-30Nagy munkában vannak a KISZ alapszervezetekKészülődés a KISZ kongresszusra és vezetőségválasztásra.
1960-03-27Folytatódnak a KISZ vezetőségválasztó taggyűlések
1959-07-24Megválasztották a Vasmű Szakszervezeti BizottságátA termelés elősegítése elsőrendű érdekvédelem. Csaknem 40 millió forint újításokból. Az üdülők 72 százaléka fizikai dolgozó. Több mint kétezer szakszervezeti tag.
1959-05-22Üzemi Tanács választás az építőknélFontos intézkedések történtek az I. negyedévi lemaradás behozására
1959-01-23A Vasas SK vezetőségválasztó taggyűléseÉrtékelték a szakosztályok munkáját. A sportklub előtt álló feladatok.
1958-10-28A 48. választókerület jelöltjeBelovári János, a Vasmű karbantartó részlegének marósa. Portré.
1958-05-09Megválasztották a Vasmű KISZ-bizottságátA végrehajtó bizottság titkára Gál Domokos.
1958-03-28Ifjúsági vezetők tanácskozásaMegválasztották a városi KISZ bizottságot. A végrehajtó bizottság titkára Makra József lett.
1957-11-23Új vezetőséget választott a Vasmű énekkara65 tagú a kórus Elnök Érmelléki Károly lett.
1957-11-22Új vezetőséget választott a Vasmű ÉnekkaraAz énekkarnak 65 tagja van, 25 énekszámot tudnak.
1957-07-12Hazafias Népfront megújhodása városunkbanMegválasztották a tisztségviselőket.
1957-03-05Uj elnökség a vasmű munkástanácsának élénA régi munkástanács nem töltötte be feladatát.
1956-12-08Dolgozik a szakszervezet1956. november 20-án alakult meg a Vasműben a Kohászati Dolgozók Szabad Szakszervezetének ideiglenes intézőbizottsága.
1956-01-31Egy sportköri elnök terveiInterjú Bereczky Józseffel, a Vasas Sportkör elnökével. (1956)
1956-01-241017 választó adta szavazatát a tanácstagjelöltekre (kishír)Hét kerületben tartottak választásokat: két belvárosi, két technikum negyedi, két óvárosi, egy délivárosi kerületben. Adatok.
1956-01-20Tanácstagjelöltek portréi26. körzet: Murai Sándorné, 84. körzet: Gere Péter, 75. körzet: Katonka Gábor, 83. körzet: Zs. Szabó József
1956-01-17Tanácstagjelöltek portréi55. körzet (Déliváros):Németh Ferenc, 10. körzet: Sófalvi István, 79. körzet: Ragacs Géza
1956-01-06Új vezetőség a Bástya Sportkör élénA Sportkör 1955. december 27-én tartott választásáról
1955-12-30Megválasztották a Vasas Sportkör elnökségétKoltai István ismertette a sportkör kétéves munkáját. Az új tagok névsora a cikkben olvasható.
1955-11-15Az újonnan megválasztott Üzemi BizottságA tagok névsora.
1955-11-10A Sztálin Vasmű Üzemi Bizottságának megválasztásaBeszámoló az ünnepélyes választásról. 19 tagot választottak az Üzemi Bizottságba.
1955-02-22A "Vasas Baráti Kör" híreiMegválasztották a vezetőséget. A nevek, és tisztségek a cikkben olvashatóak.
1954-12-07"Elsőrendű feladatunk......a lakosság kezdeményezéseinek felkarolása."-mondta Tapolczai Jenő VB. elnök a Városi Tanács alakuló ülésén. Beszámoló. A bizottsági tagok névsora a cikkben olvasható.
1954-12-03A választási győzelem utánFeladatok, tervek
1954-11-26Szívüket építették a falvakbaKépek a városról: Május 1.utca, Bartók Béla Kultúrház, Sztálin-út Jelöltek: Juhász Ferenc, a 7.körzet jelöltje, Czaupper Imre, a 23.körzet jelöltje, Nyiri János, a 32.körzet jelöltje, Tóth Károly, a 66.körzet jelöltje, Tapolczai Jenő, a 8.körzet jelöltje, Molnár András,a Déli-városrész jelöltje
1954-11-23Kilencen a jelöltek közülMolnár Bálint,a 42.körzet jelöltje, Szlipcsevics István,az 57. körzet jelöltje, Csavajda György, a 78.körzet jelöltje, Koltai Endre, a 24. körzet jelöltje, Pilter Pál, a 37. körzet jelöltje, Dr. Groszmann Sándor, a 38. körzet jelöltje, Hajdu András, a 31. körzet jelöltje, Bondor József, a 60. körzet jelöltje, Szöllősi János, a 48. körzet jelöltje.
1954-11-19Hárman a jelöltek közülKavicsánszky Béla, Reitenbach Andrásné, Fehéri Mátyás
1954-11-16Arcképek Sztálinváros jelöltjeirőlRövid életrajzi összefoglaló a jelöltekről: Szentmártoni István a 14.körzet jelöltje, Dr.Patkó József a 12. körzet jelöltje, Horváth Józsefné, a 22.körzet jelöltje, Selmeczi Ernő, a 33.körzet jelöltje.
1954-11-12Sztálinváros jelöltjeiA Sztálinváros 82 választókerületében megválasztott tanácstagjelöltek névsora a cikkben olvasható.
1954-10-22"Készüljön el rá, hogy sokat megyünk magához"Kohász-jelöltet választottak a Kossuth Lajos-utcában, Ferenczi Ciprián.
1954-10-15A Hazafias Népfront első üléseMegválasztották az elnökséget (névsor). Beszámoló
1954-10-08Megalakult a Hazafias Népfront Sztálinvárosi BizottságaNagygyűlés a Bartók Béla Kultúrházban. Beszámoló
1954-10-08A Hazafias Népfront Sztálinvárosi Bizottságának......megválasztott tagjai. (1954)
1954-03-23Ülést tartott a sztálinvárosi pártértekezletBeszámoló a II. sztálinvárosi pártértekezletől: az elvégzett munkáról, feladatokról, választás...
1953-05-22Május 17......képekben. 5 db fénykép a városlakók ünnepléséből
1953-03-13VálasztmányMegalakult a Sztálin Vasmű Tröszt pártválasztmánya. A tagok névsora.
1953-03-06A sportköri......vezetőségválasztások elé
1952-08-05Sztálinvárosban minden ötödik dolgozó......szakszervezeti funkcionárius. A küldöttértekezleten megválasztották az új szakszervezeti választmányt.
1952-07-08Megválasztották......a Gyár-és Lakásépítő Vállalatok Üzemi Bizottságát.
1952-05-27A szakszervezeti választások sikeréértA szakszervezeti szervek választását a bizalmiaktól kezdve a területi bizottságig június 1-jétől - augusztus 11-ig tartják meg a Sztálin Vasmű építkezésén.
1952-04-22Ü.B. választás a gépgyárbanAz új Üzemi Bizottság törődjön többet a dolgozók ügyével
1951-11-20Megválasztották...... a Mélyépítő Tröszt pártbizottságát
1951-04-21A mi városunk maga is tiltakozás a béke veszélyeztetése ...Dunapentele munkásai megválasztották küldöttjüket a Magyar Munkásbizottságba.
Horváth Dávid lett Magyarország első netminiszterelnöke!Magyarország első NetMiniszterelnöke (kampányverseny, a hetivalasz.hu és a Média Hungária konferenciairoda közös játéka), a Dunaújvárosi Főiskola hallgatója, Horváth Dávid.