Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

439 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2022-04-22Átvette mandátumát dr. Mészáros Lajos (képaláírás)Dr. Hanák Tamástól, a Fejér megyei 04. számú OEVK Választási Bizottságának elnökétől hivatalosan is átvette országgyűlési képviselői megbízatásáról szóló mandátumát dr. Mészáros Lajos. A Fidesz–KDNP jelöltje az április 3-i voksoláson kapott bizalmat a választók többségétől a térség képviseletére. Mint azt elmondta, fontos feladatának tekinti, hogy napi kapcsolatban legyen a választókerület településeivel, ismerje a lakók igényeit, problémáit, amelyekre megoldást kíván találni. Köszönettel szólt mindazokhoz, akik részt vettek a voksoláson. Hangsúlyozta, minden itt lakót képviselni szeretne munkája során.(teljes szöveg)
2022-04-20A közösség érdekében. Alapvetően a közösséget kell az első helyre tenniIgen nagy arányban kapott bizalmat az országgyűlési képviselői munka folytatásra Fejér megye 5-ös számú egyéni választókerületében Varga Gábor, a választók 64,55 százaléka voksolt rá. A választási eredmény apropóján beszélgettünk a régi-új képviselővel.
2022-04-08Ellenzéki vereség. Választás 2022: méretes ellenzéki kudarc – és dehogy látjuk még a végét...Nyulasi Zsolt cikke az országgyűlési választásról
2022-04-07"Csak a hibákat kell kijavítani". Kálló Gergely (Jobbik)Beszélgetés Kálló Gergellyel, a térség volt országgyűlési képviselőjével a 2022. április 3-án tartott parlamenti választások után.
2022-04-07A lendület nem áll meg ezután sem. Munkája során a térség minden lakóját képviselnéAz átjelentkezéses voksok és a levélszavazatok összesítése folyamatban van még, de az már most biztosan látható, hogy Fejér megye 04-es számú országgyűlési egyéni választókerületében dr. Mészáros Lajos, a Fidesz–KDNP jelöltje nyert mandátumot. Ennek apropóján interjút készítettünk vele.
2022-04-05Dr. Mészáros Lajos kapott bizalmatA térségi szervezetek örömét növelte, hogy Fejér megye 04-es számú választókerületében leválthatták az ellenzéki összefogás emberét, és a következő ciklusban dr. Mészáros Lajos, a Fidesz–KDNP jelöltje lehet az ország­gyűlési képviselő.
2022-04-05Toronymagasan nyert Varga GáborFejér megye 05-ös számú választókörzetében is fideszes győzelem született: Varga Gábor ország­gyűlési képviselő folytathatja a munkáját.
2022-04-05Fidesz-győzelem a választókerületekbenÁprilis 3-án, vasárnap tartották a 2022-es országgyűlési választásokat. Az eredmények feldolgozása és közlése egészen hétfő hajnalig elhúzódott, és hivatalos végeredményt a levélszavazatok és az átjelentkezők voksainak feldolgozása miatt ma még nem lehet közölni, de az a számok tükrében elmondható, hogy Fejér megye mind az öt egyéni választókörzetében fideszes győzelem született, volt, ahol toronymagasan. Lássuk a részleteket.
2022-04-04Fej fej melletti küzdelem a végén. Kulcson szavazott a DUE rektora. Mozgóurna segített sok állampolgárnak. Úgy készült, mintha vizsga lenne. Kollégánk érkezett elsőként a 15-ös számű körzetbe. Ákos élet a lehetőséggel, és leadta szavazatátPártokra, képviselőjelöltekre szavazott április 3-án az ország, a rendszerváltás utáni kilencedik országgyűlési választáson. Emellett tartják az országos népszavazást a gyermekvédelmi kérdésekben. Ez az első alkalom, hogy a parlamenti választással egy időben népszavazást is rendeznek. Rácalmáson jegyzik a legnagyobb arányt
2022-04-04Kínába utazása előtt voksoltA térségünkben nem kell bemutatnunk az évek óta daganatos betegséggel küzdő Pecsét Istvánt, aki hosszú ideje Kínába készül, hogy megkaphassa a számára életmentő immunoterápiás gyógykezelést. Örömmel írjuk le, hogy István április 4-én, hétfőn kora reggel felszállhatott arra a gépre, ami Kínába viszi.
2022-04-02Neki nem térkép e tájA kormánypártok ország­gyűlésiképviselő-jelöltje Fejér megye 4. választókerületében, Dunaújváros és térségében, dr. Mészáros Lajos, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház főigazgatója. A megyeszékhelyi országos kampányzárón a köztiszteletben álló jelölt összegezte lapunknak a választás kapcsán gondolatait.
2022-04-01Ilyen az ellenzéki összefogás?Magyar András lemondott politikai tisztségeiről. Ettől függetlenül újabb hangfelvételek kerültek nyilvánosságra, amelyeken, mint még aktív helyi pártelnök beszél Kálló Gergelyről és az ellenzéki összefogásban szereplő többi személyről.
2022-04-00Országgyűlési választások (képaláírás)2022. április 3-án országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. A rendszerváltás óta eltelt időszak kilencedik általános parlamenti választásán ismét kétharmados többséget szerzett az országot jelenleg is kormányzó Fidesz-KDNP koalíció. Fejér megye 4-es számú választókerületének országgyűlési képviselője a kormánykoalíció jelöltje, dr. Mészáros Lajos, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház főigazgatója lett. (nem teljes szöveg)
2022-03-31Április 3-án, vasárnap 6-19 óra között dönthetünk a sorsunkról, jövőnkről. Minden fontos, amit a választásról tudni kell!Tudnivalók és aktualitások, dunaújvárosi szavazókörök és időpontok – összeállításunkban minden fontos tételről szót ejtünk a 2022. április 3-án, vasárnap esedékes országgyűlési választás és népszavazás kapcsán.
2022-03-31Sorsdöntő voksok. A polgármester szerint Kálló Gergely az ésszerű választásInterjú Pintér Tamás, Dunaújváros polgármesterével a 2022. áprilisi országgyűlési választásról
2022-03-30Letették az esküt (képaláírás)Az április 3-i országgyűlési választásra és népszavazásra készülve, március 29-én kedden a mozi nagytermébe hívták a dunaújvárosi szavazókörök szavazatszámláló bizottságainak tagjait és póttagjait. A esemény legfontosabb része volt az eskütétel, amelynek szövegét a polgármesterrel együttesen mondta el a mintegy háromszázötven résztvevő. Ezután dr. Hanák Tamás (képünkön), a Fejér megyei 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság elnöke is köszöntötte a szavazóköri bizottságok tagjait, akiknek az lesz a feladatuk, hogy felügyeljék, illetve lebonyolítsák majd a vasárnapi szavazást.
2022-03-29Recseg és ropog az ellenzék? Beletüsszentettek a 0-s lisztbeÉrdekes dolgok történtek a helyi ellenzéki összefogás háza táján az elmúlt időszakban.
2022-03-25Telt ház várta az államtitkárt. Soha még ekkora tétje nem volt a választásnak!Március 22-én, kedden délután választási fórumot tartott Menczer Tamás államtitkár Nagyvenyi­men, a művelődési házban, telt ház előtt. A megjelenteket, kiemelve dr. Galambos Dénes korábbi országgyűlési képviselőt és Radulovics Bojána olimpiai ezüst­érmes kézilabdázót, dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Mészáros Lajos, Fejér megye 4-es számú választókerületének fideszes országgyűlésiképviselő-jelöltje köszöntötte.
2022-03-23Az eredmények megóvása a tétMárcius 22-én, kedden délután választási fórumot tartott Menczer Tamás államtitkár Nagyvenyimen, a művelődési házban. A megjelenteket, kiemelve dr. Galambos Dénes korábbi országgyűlési képviselőt és Radulovics Bojána olimpiai ezüstérmes kézilabdázót dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Mészáros Lajos, Fejér megye 4-es számú választókerületének fideszes országgyűlésiképviselő-jelöltje köszöntötte.
2022-03-23Ők indulnak Fejér 4-benÁprilis 3-án országgyűlési választások lesznek. A jelöltállítás lezárult, többüket nyilvántartásba is vették. A valasztas.hu portál által közzétett sorrendet követve igyekszünk mi is röviden és objektív módon bemutatni a választókerületi jelölteket. Ehhez igénybe vettük a képviselők jelölő szervezeteinek honlapján, esetleg interjúkban található konkrét bemutatkozásokat.
2022-02-26Hét jelölt indul majd a választáson. Hét képviselőjelölt közül lehet választaniFejér megye 04-es számú országgyűlési egyéni választókerületében összesen hét képviselőjelölt fog indulni az április 3-i választáson.
2022-02-25Hermann Henrik lett a Megoldáa Mozgalom jelöltjeMegszerezte a hivatalos jelöltséghez szükséges ajánlásokat, Hermann Henrik lett a Gattyán György nevével fémjelzett Megoldás Mozgalom (MEMO) jelöltje a Fejér megyei 4. számú országgyűlési egyéni választókerületben
2022-02-23Választási információ a jelöltekrőlA helyi, Fejér megye 04. választókerület Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság már összesen öt országgyűlésiképviselő-jelöltet vett nyilvántartásba.
2022-02-14Leadták a jelöltek az ajánlásokatÖssszegyűjtötték és már le is adták a megfelelő számú ajánlásokat az április 3-i országgyűléso választáson indulni szándékozó képviselő-jelöltek.
2022-02-12A jelölti programjairól nemigen beszéltPénteken reggel a helyi piacon tartott kampányrendezvényt az ellenzék: Kálló Gergely jobbikos országgyűlési képviselő és Márki-Zay Péter, az ellenzéki pártok közös miniszterelnök-jelöltje beszélt az összegyűlt, mintegy százfős létszámú hallgatóságnak.
2022-01-28"... adunk és segítünk, ha szükséges"Hamarosan kezdődik a 2022-es parlamenti választási kampány is. A megméretés tétjéről, a választókerületben induló fideszes jelölt személyéről és a felelős kormányzással kapcsolatos elvárásairól Kálló Gergely országgyűlési képviselővel beszélgettünk.
2022-01-24Dr. Hanák Tamást választották meg elnöknekAz országgyűlési választások előtt megtartotta alakuló ülését városunkban a Fejér megye 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság. A bizottság elnöke dr. Hanák Tamás lett.
2022-01-21Fontos határidők és tudnivalók az országgyűlési választás előtt.Dr. Molnár Attila elmondta, az igazságügyi miniszter 1/2022. (I.11.) IM rendeletében foglaltak az irányadók a 2022. április 3-án esedékes országgyűlési választással kapcsolatos határidőkről.
2022-01-21Április 3-án lesz "sorsunk irányításának ünnepe"Az országgyűlési választás kapcsán jelent meg Pintér Tamás, Dunaújváros polgármesterének összegzése a város hivatalos oldalán.
2021-09-25Dobrev Klára is egészen mást beszélt korábban...Dobrev Klára Dunaújvárosba látogatott.
2020-02-21Az összefogás győzelme. Választás 2020: minta- és példaadó ellenzéki győzelem született!2020. február 16-án, vasárnap tartott időközi országgyűlési választáson Fejér megye 4-es választókörzetében Kálló Gergely, az ellenzéki összefogás (Jobbik, DK, LMP, MSZP, Momentum, Párbeszéd) jelöltje 10 ezer 897 szavazattal, az urnákhoz járult választók 56,29 százalékának voksait begyűjtve lett képviselő
2020-02-21Az ellenzéki összefogás példaértékűKálló Gergely, az ellenzéki összefogás jelöltje győzött a 2020. február 16-i időközi országgyűlési képviselő-választáson Fejér megye 4-es egyéni választókerületében.
2020-02-20A vas és a célElemzés a 2020-as dunaújvárosi időközi parlamenti választásról.
2020-02-20Öten voksoltak külképviseletenSértetlennek találta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a vasárnapi dunaújvárosi időközi országgyűlési képviselő-választáson a külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnákat a február 18-i, kedd délutáni ülésén.
2020-02-18Alacsony részvétellel. Papírforma eredmény született, változatlan a parlamenti arányIdőközi országgyűlésiképviselő-választás volt február 16-án Fejér megye 04-es választókerületének kilenc településén. Rendkívül alacsony részvétellel – a 2018-as voksolásnak a felét sem érte el – teljes érdektelenség mellett zajlott a tét nélküli választás.
2020-02-17Alacsony részvétel, ellenzéki győzelem. Alacsony volt a tegnapi voksolás részvételi aránya. Életében először szavazhatott. Összhangban dolgozik a választási bizottságIdőközi országgyűlésiképviselő-választás volt február 16-án Fejér megye 04-es választókerületének kilenc településén. Rendkívül alacsony részvétellel – a 2018-as voksolásnak a felét sem érte el – teljes érdektelenség mellett zajlott a tét nélküli választás. A szavazásra jogosultak mintegy 30 százaléka járult az urnákhoz. Több szavazókörbe kilátogattunk, fotónk este az urnabontás után készült az 5-ös szavazókörben. A hat képviselőjelölt közül a választás győztese Kálló Gergely, a Jobbik–DK–LMP–MSZP–Momentum–Párbeszéd közös jelöltje lett. Mondhatjuk papírforma eredmény született, ezzel azonban nem változtak a parlamenti arányok.
2020-02-15Voks: holnap képviselőt választunk. Az időközi parlamenti választás egyik jelöltje visszalépettIdőközi ország­gyűlésiképviselő-választás lesz február 16-án, Fejér megye 04-es számú egyéni országgyűlési választókerületében. Jelenlegi információink szerint ezúttal hat jelölt száll ringbe a parlamenti képviselőségért, egy jelölt, Törökné Juhász Ilona (független) írásban benyújtotta visszalépési nyilatkozatát, amelyet Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB) 11 órakor tartott ülésen elfogadott.
2020-02-14Eküt tesznek szavazatszámláló bizottság tagjai (képaláírás)Az időközi országgyűlési képviselő választás szavazatszámláló bizottságának tagjai esküt tettek Pintér Tamás polgármester előtt (2020.) február 10-én 16 órakor. (teljes szöveg)
2020-02-11A számlálók esküje (képaláírás)A február 16-án, vasárnap esedékes időközi országgyűlésiképviselő-választáson részt vevő szavazatszámláló bizottságok tagjai tettek esküt Pintér Tamás polgármester előtt február 10-én, hétfőn a Dunaújvárosi Egyetemen. Az eskütétel után szakmai tájékoztatás is kaptak a voksolás menetéről a bizottsági tagok.
2020-02-00Február 16-án választunkIsmertető a 2020. február 16-ára kitűzött időközi országgyűlési választásról. A választókörzet településeinek és a jelöltek névsora.
2020-01-31Bemutatjuk a hét jelöltetFebruár 16-án időközi országgyűlési képviselő választást tartanak a Fejér megye 04-es számú választókörzetben. Íme a hét nyilvántartásba is vett jelölt: ­Árgyelán János (Mi Hazánk), Borbély József (Tempo Párt), Kálló Gergely (Jobbik, DK, LMP, MSZP, Momentum, Párbeszéd), Medveczki Zoltán (Zöldek), Molnár Tibor (független), dr. Sürü Renáta (független) és Törökné Juhász Ilona (független).
2020-01-22Ha nem lépünk, leszakadunk. A vidéken élők akaratát vinné Molnár Tibor a parlamentbe„Nincs idő! Nincs mire várni! Ha most nem lépünk, véglegesen leszakadunk!” Ezt mondta Molnár Tibor független képviselőjelölt, amikor arról kérdeztük: miért indul a február 16-i időközi országgyűlésiképviselő-választáson.
2020-01-11Képviselő-választás: regisztráció, sorsolásJanuár 10-én lejárt a február 16-ra kitűzött időközi egyéni ország­gyűlésiképviselő-választás jelöltállítási időszaka. Most már biztos, hogy hét képviselőjelölt szállhat ringbe. Sorsolással döntött a bizottság arról, milyen sorrendben kerüljenek fel a szavazólapra.
2020-01-08A Fidesz Molnár Tibort támogatja. Egy közülünk - az Ivancsán élő Molnár Tibort támogatja a Fidesz az időközi választásonMolnár Tibor független képviselőjelöltet támogatja a Fidesz a Fejér megye 04-es választókörzetében február 16-ra kitűzött országgyűlési választáson – jelentették be a témában tartott sajtótájékoztatón Iváncsán, január 7-én, kedden.
2020-01-04Újabb jelöltet vettek nyilvántartásba2020. január 2-án Ár­gyelán Jánost vették nyilvántartásba a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjeként
2019-11-29Jobbikos jelölt indul az időközin. Kálló Gergelyt indítják Pintér TamásékAz ellenzék közös jelöltje a február 16-i dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson - jelentette ki Pintér Tamás polgármester a pénteki sajtótájékoztatón.
2019-11-23Fővárosi a helyi ellenzéki jelöltA budapesti illetőségű jobbikos Kálló Gergely lesz az ellenzék közös jelöltje a február 16-ai, dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson – jelentette be november 22-én, pénteki sajtótájékoztatóján Pintér Tamás, aki október 28-ai hatállyal mondott le országgyűlési mandátumáról, miután Dunaújváros polgármesterévé választották.
2019-11-22Időközi választás: február 16. Választás: február 16.Február 16-ára tűzte ki az időközi országgyűlési választást a Fejér megyei 4. számú választókerületben a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdán; a helyi választók az októberben Dunaújváros polgármesterévé választott Pintér Tamás (Jobbik) utódjáról dönthetnek majd.
2019-11-09Időközi képviselő-választásÜlésezett november 7-én Fejér megye 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága (OEVB), hogy az időközi országgyűlési képviselő-választás időpontjára javaslatot tegyen.
2018-09-19Eltávolították már az utcai plakátokatA helyi választási iroda a törvény rendelkezéseire figyelemmel május 8. napját követően megkezdte annak ellenőrzését, hogy a jelölő szervezetek eltávolították-e azokat a plakátokat, amelyeket az április 8-ai országgyűlési választásokra kihelyeztek Dunaújváros közterületeire.
2018-04-26Átvette megbízólevelétDr. Bakos Károlytól, a Helyi Választási Bizottság elnökétől vette át április 25-én képviselői megbízólevelét Pintér Tamás, Fe­jér megye 4-es számú választókerületének győztese.
2018-04-20Megvan a végeredmény. Országgyűlési képviselőválasztásMegszámolták az átjelentkezők voksait és a levélszavazatokat múlt szombaton, így megvan a választás végeredménye. Pintér Tamás (Jobbik) lett az az országgyűlési képviselőnk.
2018-04-16Megvan a véglegesA külképviseleti szavazatokat Dunaújvárosban a 21-es számú szavazókörben (Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola, Dunaújváros, Kossuth Lajos utca 10/a) fogadták. Ezeket és az átjelentkezettek szavazatait a 21-es szavazókör szavazatszámláló bizottsága számlálta 2018. április 14-én, szombaton 13 órától késő estig a Városháza 7. emeleti irodájában a választási bizottság felügyelete alatt.
2018-04-13Fidesz-KDNP győzelem a listán. Pintér Tamás, a Jobbik jelöltje lesz az új parlamenti képviselőA vasárnapi voksoláson a mi választókerületünkben Pintér Tamás, a Jobbik jelöltje nyerte el az országgyűlési képviselői mandátumot.
2018-04-13Sajtótájékoztatón köszönte meg a rá leadott szavazatokatPintér Tamás (kép) országgyűlési képviselő megköszönte a kampány alatti biztatásokat, külön is köszönte a vasárnap rá leadott voksokat a csütörtöki sajtótájékoztatóján.
2018-04-12Pintér Tamásra szavaztak a legtöbbenPintér Tamás, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje nyerte az országgyűlési képviselő-választást Fejér megye 04-es körzetében.
2018-04-10A választók döntöttek a mandátumok sorsáról. Választás: köszönik a részvételt, a voksokatA megye 5-ös körzetében és Dunaföldvár térségében meghatározó fölénnyel győzött a fideszes jelölt. Helyben jobbikos eredményt hozott az április 8-án megtartott országgyűlési választás.
2018-04-09Voks: magas részvétellel. Kiugróan magas részvételi arányFejér megye 04-es választókerületében összesen 80, azon belül Dunaújvárosban 47 szavazókörben várták a szavazatszámláló bizottságok tagjai a szavazókat április 8-án reggel 6 órától este 7-ig.
2018-04-09Zökkenők azért előfordultak. Tegnap több százan teljesítettek szolgálatot. Különleges esemény nem történtNagyon magas a részvételi arány és nem történt olyan esemény, amelyet az OEVB-nek kellett volna elbírálnia, tehát nem dolgoztunk hiába – mondta dr. Sürü Renáta jegyző, a dunaújvárosi OEVI vezetője április 8-án délután fél 4-kor tartott sajtótájékoztatóján.
2018-04-09Szavazatok, sorok - vidéki körkép. A környező településeken is sokan mentek el voksolni. Hatvan százalék felett, de elmaradva az országos átlagtólJó hangulatban, békésen zajlott a voksolás a város környéki településeken is.
2018-04-09Polgármesteri voks (képaláírás)Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere kilenc óra előtt néhány perccel érkezett a szavazókörbe. Üdvözölte a szavazatszámláló bizottság tagjait, jó munkát kívánt nekik. Nagyon jó idő van ma, bízom benne, hogy sokan élnek szavazati jogukkal, a lehetőséggel, és elmennek szavazni a térség és az ország jövője érdekében - mondta. (teljes szöveg)
2018-04-07Hat órakor nyitnak a szavazkörökOrszággyűlési képviselőket választunk vasárnap: április 8-án reggel hat órakor nyitnak a szavazókörök, ahol a választójogosultak 19 óráig adhatják le szavazatukat. Mintegy 7,9 millió, magyarországi lakóhellyel rendelkező választásra jogosultat várnak az urnákhoz.
2018-04-06Fidesz-Kereszténydemokrata NéppártKampányzáró sajtótájékoztató dr. Galambos Dénestől.
2018-04-06MSZP-PM pártszövetségKampányzáró sajtótájékoztatót tartott Pintér Attila és Szabó Zsolt.
2018-04-06Magyar MunkáspártKampányzáró sajtótájékoztatót tartott városunkban a Magyar Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula.
2018-04-06Kérik a választókat, szavazzanakA Jobbik helyi képviselőjelöltje szerint itt a lehetőség, hogy beleszóljanak Magyarország jövőjébe. Pintér Tamás szerint nem kérdés, hogy elmennek-e szavazni.
2018-04-05Thürmer itt járt (képaláírás)Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke Dunaújvárosba látogatott április 4-én reggel, és a piacnál lévő kereszteződésnél népszerűsítette pártja választási programját, illetve helyi jelöltjét Csajbók Lóránt Ákost. (teljes szöveg)
2018-04-00Választás 2018Ismertető a 2018-as országgyűlési választásokról. A Fejér megyei 04. számú országgyűlési egyéni választókerületének képviselőjelöltjei.
2018-03-29Tizenöt képviselőjelölt indul az április 8-i voksoláson. Fejér megye 04-es számú egyéni országgyűlési választókerületRövid bemutatkozások. Magyar Munkáspárt: Csajbók Lóránt Ákos, Összefogás Párt: Szele Zoltán, Lehet Más a Politika: Illéssy István, Demokratikus Koalíció: Mezei János Zsolt, Jobbik Magyarországért Mozgalom: Pintér Tamás, Sportos és Egészséges Magyarországért Párt: Dóczi Zsuzsanna, Fidesz: Dr. Galambos Dénes.
2018-03-23Kerítés és határőrség. Jobbik Magyarországért MozgalomSajtótájékoztatót tartott Pintér Tamás, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője.
2018-03-23Az állami pénzre hajtanak. Demokratikus Koalíció az LMP-ről és a JobbikrólSajtótájékoztatót tartott a Demokratikus Koalíció helyi vezetése kedden a nagyposta előtt, amelyen jelen volt Mezei Zsolt, a párt országgyűlési képviselőjelöltje, dr. Huszti Zsolt, a DK országos tanácsának tagja, valamint Besztercei Zsolt DK-s kampányfőnök.
2018-03-22Balog Zoltán: "Sorskérdésekről fogunk dönteni"Az ország­gyűlési választás tétjéről, a migráció veszélyeiről és a Fidesz-kormány által célul kitűzött legfontosabb feladatokról tájékoztatta a dunaújvárosiakat Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere március 21-én, szerda délután a városházán tartott fórumon.
2018-03-22Súlyos bírságokMárcius 21-én ismét ülésezett a hatfős választási bizottság. Egyetlen feladatuk volt: a mulasztási bírságok kiszabása.
2018-03-21A munkavállalókat érintő kérdésekrőlAz MSZP helyi szervezete nem indít egyéni jelöltet, helyben Mezei Zsolt, a Demokratikus Koalíció elnöke a demokratikus baloldal képviselőjelöltje az április 8-án tartandó választásokon.
2018-03-21Párt-együttműködésre lenne szükségAz ellenzéki pártok széles körű együttműködésére lenne szükség ahhoz, hogy leváltsák a Fideszt Dunaújvárosban, hangzott el a Demokratikus Koalíció tájékoztatóján.
2018-03-16Visszalép a Jobbik javára a DK-s?Sajtótájékoztató tartott Mezei János Zsolt, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje múlt csütörtökön.
2018-03-14Közel negyven jelölt vanÜlésezett a régiót is érintő Fejér megyei 5. számú OEVK Választási Bizottsága Sárbogárdon március 12-én, hétfőn.
2018-03-13Érvényes a szavazólapÜlésezett március 12-én a Fejér megyei 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB).
2018-03-08Sokan indulnának az ötösben isFejér megye 05-ös számú egyéni országgyűlési választókerületében harminckilencen jelentették be, hogy indulni szeretnének az országgyűlési választáson.
2018-03-07Egyelőre húsz név szerepel a választás szavazólapján. Húsz név van a szavazólaponA dunaújvárosi székehlyű OEVB tagjai március 5-én, hétfőn este sorsolással döntötték el, hogy a képviselőjelöltek milyen sorrendben kerüljenek fel a szavazólapra.
2018-03-06Nyilvántartásba vették a képviselőjelölteket. Tizenöt képviselőjelölt száll ringbe áprilisbanTovábbi nyolc képviselőjelöltet vett nyilvántartásba a választási bizottság március 5-én megtartott ülésen. A korábbi regisztrált héttel együtt nagy valószínűséggel 15 képviselőjelölt indul Fejér megy 04-es választókörzetében az országgyűlési választásokon április 8-án. A bizottság lapzártánk után döntött arról, milyen sorrendben kerüljenek fel a nevek a szavazószelvényre.
2018-03-04Tizenöt jelölt a választókerületben. Lezárult az ajánlások gyűjtéseFejér megye 4-es egyéni választókerületében tizenöt jelölt indul az április 8-i országgyűlési választáson. Jelöltek névsora.
2018-03-00Igényes környezet - minőségi oktatásBeszélgetés Galambos Dénes országgyűlési képviselővel a városi oktatási intézményeinek felújításáról.
2018-03-0041-en indulnának a képviselőségértHelyzetkép a 2018-as országgyűlési választások előtt: február 27-ig 41-en vettek át jelöltállítási ajánlóíveket.
2018-02-23Mintegy kétezerhatszáz ajánlás. Fidesz-Kereszténydemokrata Néppártdr. Galambos Dénes, a térség fideszes országgyűlési képvielője leadta a 2600 ajánlását.
2018-02-23Két jelöltet már nyilvántartásba vettekElőször ült össze a Fejér megyei 04. számú – Dunaújváros Megyei Jogú Város településen működő – Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság.
2018-02-22A város és a térség szép jövő előtt állFebruár 21-én, szerdán Dunaújvárosba látogatott Orbán Viktor miniszterelnök. Tárgyalt a város és a térség vezető képviselőivel, többek között dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselővel, Cserna Gáborral, Dunaújváros polgármesterével és dr. Dorkota Lajossal, a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal elnökével. A megbeszélésen részt vett Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke is. Orbán Viktor találkozott a Fidesz helyi szervezetének tagjaival, majd a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapatának játékosaival is.
2018-02-21Választás: elkezdődött az ajánlóívek leadása. Elkezdődött az ajánlóívek leadása a választási irodánDr. Galambos Dénes, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje leadta az aláírt ajánlóíveket a választási irodán február 20-án, kedden reggel. A szükséges mennyiségű ajánlás több mint ötszörösét gyűjtötte össze egyetlen nap alatt. A Jobbik közleményben tudatta szintén február 20-án, hogy Pintér Tamás a jelöltséghez elegendő ajánlóíveket már leadta a választási irodán.
2018-02-16Hétfőtől ajánlhatnak. Országgyűlési választás: hétfőtől lehet gyűjteni az ajánlásokatA képviselőjelöltek számára hétfőn eldördül a választási startpisztoly: február 19-én vehetik át az ajánlóíveket a választási irodán, kezdődhet az ajánlásgyűjtés az április 8-ra kiírt ország­gyűlési választásokra.
2018-02-16Gyűjtik az ajánlásokatA Fidesz helyi és térségi aktivistái február 19-én, hétfőn elkezdik gyűjteni az ajánlásokat, tájékoztatta a közvéleményt Cserna Gábor, a párt dunaújvárosi szervezetének elnökeként február 15-én.
2018-02-16A választási programrólPintér Tamás a Jobbik Magyarország országgyűlési képviselője, egyben képviselőjelöltje február 15-i sajtótájékoztatóján elmondta, a párt is február 19-től várja a Vasmű úton található irodájukba a polgárok ajánlószelvényeit.
2018-01-30Hogyan kapnak nevet az utcák?A választások közeledtével fontossá vált, hogy a közterületek neve ne változzon. A közterületek elnevezését egy 15 paragrafusból álló közgyűlési rendelet szabályozza.
2018-01-26Fejlesztésekről tárgyalt a testület. Letették az eskütA politikai vitákkal tűzdelt január 25-i, csütörtöki közgyűlésen több mint ötven határozati javaslatról döntöttek a képviselők. A közgyűlés első napirendi pontjaként megválasztotta Fe­jér megye 04. számú Ország­gyűlési Egyéni Választókerületi Bizottsága (OEVB) tagjait és póttagjait. Az OEVB elnöke dr. Bakos Károly lett, helyettese dr. Hanák Tamás, a testület tagjává választották dr. Balogh Edinát, valamint két póttagot is dr. Eszenyi Zoltán és dr. Borbás Péter személyében. Pintér Attila (MSZP) azt firtatta, hogy a Modern városok program keretében megvalósuló beruházásokat (például: vidámpark, Szalki-szigeti fejlesztések, új multifunkciós csarnok) milyen forrásból kívánja hosszú távon üzemeltetni az önkormányzat.
2018-01-25Közgyűlés2018. január 25.
2018-01-19Mezei Zsolt a jelölt. Szabó Zsolt mégsem indulA dunaújvárosi választókerületben az MSZP, a DK, és a Párbeszéd szövetségben indul, és jelöltjük Mezei János Zsolt lesz.
2018-01-19Dr. Galambos Dénes ismét győzni akar. Érdekességek a Fidesz-KDNP egyéni képviselő-jelöltjeinek listájárólDöntött a Fidesz országos választmánya az áprilisi parlamenti választás kormánypárti egyéni képviselőjelöltjeinek névsoráról.
2018-01-17Galambos Dénest és Varga Gábort is jelöltékDöntött a Fidesz országos választmánya január 16-án, kedden az áprilisi parlamenti választás kormánypárti egyéni képviselőjelöltjeinek névsoráról.A 4-es számú választókerületben dr. Galambos Dénes (kép), az 5-ös számú választókerületben Varga Gábor (kép) indul a Fidesz színeiben.
2017-11-27Szabó Zsolt a jelöltAz Együtt és a Párbeszéd Magyarországért pártok Szabó Zsolt (PM) jelenlegi önkormányzati képviselőt indítják a 2018 áprilisában esedékes országgyűlési választásokon - jelentették be november 24-én, pénteken.
2017-03-31Pintér tamás lesz a Jobbik-jelöltje (kishír)Sajtótájékoztatót tartott Z. Kárpáti Dániel, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke, és Pintér Tamás, a párt országgyűlési képviselője. (nem teljes szöveg)
2015-02-00Eredményes és mozgalmas esztendő van mögöttünkBeszámoló a 2014-es évben Nagyvenyimen történtekről.
2014-08-00Polgármesteri számvetés-Cserna GáborKözeledve egy ciklus végéhez. Interjú Cserna Gábor polgármesterrel.
2014-04-19A megbízólevéllelDr. Galambos Dénes a megbízólevelét dr. Bakos Károlytól, a választási bizottsági elnökétől vehette át, aki jogászi pályája a kezdetén is segítette őt.
2014-04-18Az utolsó két hétben ráerősítenek majdFejér megyei 4-es választókerületében dr. Galambos Dénes (Fidesz-KDNP) jelöltre szavaztak a legtöbben. Beszámoló Cserna Gábor sajtótájékoztatójáról.
2014-04-18Már hivatalos a végeredményDr. Galambos Dénes, a Fidesz-KDNP jelöltje országgyűlési képviselő.
2014-04-11A Fidesz-KDNP jelöltje, dr. Galambos Dénes szerzett mandátumotDr. Galambos Dénes a Fidesz-KDNP jelöltje 14006 szavazattal , a választók 36,04 százalékának bizalmából országgyűlési képviselő lett.
2014-04-08Új feladatok elé nézA már közzétett, nem hivatalos eredmények alapján Fejér megye 04-es választókerületében dr. Galambos Dénes, a Fidesz-KDNP jelöltje áll az első helyen. Az országgyűlési képviselőség miatt le kell mondania a kormánymegbízotti hivataláról. Interjú. (Helyesbítés: Tévesen írtuk a megbízatást, Dunaújvárosi Hírlap, 2014.04.09., 3.o.)
2014-04-08Képviselők a megyéértAz országgyűlési képviselőválasztás előzetes eredményei alapján Fejér megye mind az öt választókerületében fideszes politikus képviseli a következő négy évben a parlamentben.
2014-04-08Eredmények Fejér megye egyéni választókerületeibenOrszággyűlési választások: 4-es számú választókerület: dr. Galambos Dénes 35,94%; Magyar András 29,48%; Pintér Tamás 25,18%; Illéssy István 4,24%.
2014-04-08Fidesz: meghatározó fölényVálasztási körkép. Eredmények Fejér megye 5-ös választókerületében. Baracs, Daruszentmiklós, Előszállás, Mezőfalva, Nagykarácsony, Kisapostag szavazóköreiben Varga Gábor (Fidesz-KDNP) képviselőjelölt nyert.
2014-04-08Varga Gábor szerint: erre lehet építeniFejér megye 5-ös választókerületében, Baracs, Daruszentmiklós, Előszállás, Mezőfalva, Nagykarácsony, Kisapostag szavazóköreiben Varga Gábor (Fidesz-KDNP) képviselőjelölt nyert. Varga Gábor nyilatkozata.
2014-04-08Pintér elégedettHarmadik helyen végzett a 4-es választókerületben a jobbik országgyűlési képviselőjelöltje, Pintér Tamás.
2014-04-08Nincs nyitott kérdésFejér megye 4-es számú választókerületében dr. galambos Dénes (Fidesz-KDNP) nyert. A választási eredményekről.
2014-04-08A vereség esti előszeleMagyar András, az összefogás országgyűlési képviselőjelöltje a választási eredményekről.
2014-04-08Minden lehetséges eszközzelIlléssy István, az LMP országgyűlési képviselőjelöltje a választási eredményekről.
2014-04-08Saját tollal akart aláírni, nem hagytákVálasztási körkép, Dunaújváros 25-ös szavazókörében.
2014-04-07Újra Fidesz-győzelemVálasztás 2014 - Fejér megyében. A 4-es választókerületben dr. Galambos Dénesre szavaztak a legtöbben.
2014-04-07Egységben a város és vidékOrszággyűlési választás 2014. A 4-es választókörzet szavazati alapján Dr. Galambos Dénes lett az országgyűlési képviselő.
2014-04-07Illéssy: ez a realitásOrszággyűlési választás 2014. Illéssy István (LMP) .
2014-04-07Megdőlhet egy régi teória...Országgyűlési választás 2014. Pintér Tamás (Jobbik).
2014-04-07Választás után cukrászdaVálasztási körkép: Mezőfalva.
2014-04-07Egy rendkívüli esemény voltVálasztási körkép: Rácalmás. (Helyesbítés: Nem számolták a szavazatokat!, Dunaújvárosi Hírlap, 2014.04.09., 2.o.)
2014-04-07Különös kör voltVálasztási körkép: Dunaújváros 5-ös számú szavazókör.
2014-04-07Nem bontották ki az urnákatVálasztási körkép: Dunaújváros 21-es számú szavazókör.
2014-04-07Törvényes, szabályosTörvényességi szempontból minden rendben volt. Fejér megye 4-es választókerületének választási bizottságának beszámolója a választásról.
2014-04-07Az először szavazó szerint...Választási körkép: Mezőfalva, ahol Pók Attila Márk (kép) először szavazott.
2014-04-07HáttérmunkásokVálasztási körkép: Rácalmás.
2014-04-07Akik nagyon nagyra tartják a múltunkatBeszélgetés dr. Mudra Lászlóval,a városi ruszin nemzetiségi önkormányzat elnökével a választásokról.
2014-04-07Kormányváltó: nagyon bízom!Magyar András, Kormányváltó összefogás jelöltje este tíz órakor nagyon bízott a győzelemben.
2014-04-05Egymás ellen, megosztvaBejelentése szerint utolsó kampányát zárta le pénteken az LMP színeiben mandátumért harcba szálló Illéssy István.
2014-04-05A hazai föld védelme és a gazdák segítéseAz itthon csomagolt termékek ÁFA tartalmának csökkentését, egy helyben felépülő traktorgyárat és a magyar föld védelmét ígérte Dedecsik Ferenc, a Független Kisgazda Földmunkás és Polgári Párt képviselőjelöltje.
2014-04-05Kormányváltók kampányzárójaA Bartók Kamaraszínházban rendezték meg április 4-én a kormányváltók kampányzáróját. A Demokratikus Koalíció városi elnöke, Mezey Zsolt nyitotta meg a gyűlést, amelyen részt vet Gyurcsány Ferenc is.
2014-04-05A legfontosabb: legyen munkahely!A piacon tartotta kampányzáróját a Schmuck Andor és Árok Kornél fémjelezte Szociáldemokraták Magyar Polgári Párt.
2014-04-04Dunaújvárosnak van jövőjeKampányzárót tartott a Fidesz helyi szervezete, amelyen elmondták, a választók támogatását kérik a megkezdett munka folytatásához.
2014-04-04Programközpontú kampányt folytattakKampányzáró sajtótájékoztatót tartott Pintér Tamás, a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi elnöke, országgyűlési képviselőjelöltje.
2014-04-04Mondd, te kit választanál?Beszélgetés dr. Orbán Zsuzsanna, Dunaújváros megbízott jegyzőjével az április 6-i országgyűlési választásról.
2014-04-04Szanyi Tibor: győzünk!Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja a Dózsa Mozicentrum előtti téren választási rendezvényen vett részt.
2014-04-04Sikeres volt a kampányFidesz: megköszönték a segítséget, szavazásra buzdítottak. Beszámoló a sajtótájékoztatóról.
2014-04-04Jobbik: a kampányt már megnyertékBeszámoló a Jobbik sajtótájékoztatóról.
2014-04-03Elég volt a hazugságokbólSajtótájékoztatót tartott április 2-án a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában Seres Mária és Hermann Henrik.
2014-04-02Átlépték a korlátot?Pintér Attila, az MSZP helyi szervezetének elnöke reagált Cserna Gábor sajtótájékoztatóján elhangzottakra, Magyar András kampányáról.
2014-04-01Letették az esküt a szavazatszámlálókLetették az esküt az április 6-i országgyűlési választások szavazatszámlálói.
2014-04-01Undorító, szánalmasVálasztás 2014. Cserna Gábor bírálta Magyar András kampányát.
2014-04-00Országgyűlési választás 2014-dr. Galambos Dénes a képviselőnkRácalmáson dr. Galambos Dénes 889 szavazattal zárta a választásokat. Második helyezett: Pintér Tamás, harmadik: Magyar András.
2014-04-00A függetlenek a nép érdekeit, a pártok jelöltjei a párt utasításait képviselik! Ön kire szavaz?Interjú Hermann Henrikkel a 2014-es országgyűlési választások előtt.
2014-03-28Jelöltek és programokFejér megye 4. számú országgyűlési választókerületének indulásra jogot szerzett egyéni képviselőjelöltek bemutatkozása: Pintér Tamás (Jobbik), Hermann Henrik (SMS), Dedecsik Ferenc, dr. Galambos Dénes (Fidesz), Magyar András (Kormányváltás), Szeibert Márton (quila Párt), Illéssy István (LMP).
2014-03-28MSZP: a Fideszben félnek a kérdésektőlVálasztás 2014. Beszámoló az MSZP sajtótájékoztatójáról.
2014-03-27Képviselőjelöltek és programokFejér megye 5-ös számú választókörzet jelöltjeinek bemutatása: Ecsődi László, Varga Gábor, Ács Sándorné, Árgyelán János.
2014-03-26Lehet más, de csak a szavazópolgárralA Lehet Más a Politika párt rendezett kampánydélutánt március 25-én a Dózsa György téren. Schiffer András elnök és Illéssy István , az LMP országgyűlési képviselőjelöltje ismertette programját.
2014-03-17Aquila Párt: világi szerzetesekVilági szerzetesekből álló párt indít jelöltet az országgyűlési választáson városunkban is. A jelölt: Szeibert Márton.
2014-03-17Jóváhagyott szavazólapTizennégy jelölt indul a dunaújvárosi körzetben. Szabó Sándor (Közösség a Társadalmi Igazságosságért), Dedecsik Ferenc (Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt), Szántó Gábor (Nemzeti Érdekért Párt), Orha Zoltán Béla (Szociáldemokraták Magyar Polgárjogi Pártja), Szarvas Dénes (Új Magyarország Párt), Filus Györgyi (Szövetségben Együtt Magyarországért), Pintér Tamás (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Szalai Balázs (Sportos és Egészséges Magyarországért Párt), Hermann Henrik (Seres Mária Szövetségesei), Subecz Tamás (EGYÜTT 2014), Dr. Galambos Dénes (FIDESZ, KDNP), Magyar András Tamás (MSZP, EGYÜTT, DK, PM, MLP), Szeibert Márton (Aquila Párt), Illéssy István (Lehet Más a Politika).
2014-03-11A Kormányváltás városi rendezvényeiA Dózsa Mozicentrumban rendezte kampánygyűlését a Kormányváltás, azaz a korábbi Összefogás tömörülés.
2014-03-11A helyi fideszesek is várjáka válaszokatCserna Gábor a Dózsa Mozicentrum előtt tartott sajtótájékoztatót.
2014-03-08Tizennégyen jelöltekŐk indulhatnak az április 6-i országgyűlési képviselő választáson: Szabó Sándor (Közösség a Társadalmi Igazságosságért), Dedecsik Ferenc (Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt), Szántó Gábor (Nemzeti Érdekért Párt), Orha Zoltán Béla (Szociáldemokraták Magyar Polgárjogi Pártja), Szarvas Dénes (Új Magyarország Párt), Filus Györgyi (Szövetségben Együtt Magyarországért), Pintér Tamás (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Szalai Balázs (Sportos és Egészséges Magyarországért Párt), Hermann Henrik (Seres Mária Szövetségesei), Subecz Tamás (EGYÜTT 2014), Dr. Galambos Dénes (FIDESZ, KDNP), Magyar András Tamás (MSZP, EGYÜTT, DK, PM, MLP), Szeibert Márton (Aquila Párt), Illéssy István (Lehet Más a Politika).
2014-03-07Tizennégy jelölt indul a választásonŐk indulhatnak az április 6-i országgyűlési képviselő választáson: Szabó Sándor (Közösség a Társadalmi Igazságosságért), Dedecsik Ferenc (Független Kisgazdapárt), Szántó Gábor (Nemzeti Érdekért Párt), Orha Zoltán Béla (Szocáldemokraták), Szarvas Dénes (Új Magyarország Párt), Filus Györgyi (Szövetségben Együtt Magyarországért), Pintér Tamás (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Szalai Balázs (Sportos és Egészséges Magyarországért Párt), Hermann Henrik (Seres Mária Szövetségesei), Subecz Tamás (EGYÜTT 2014), Dr. Galambos Dénes (FIDESZ, KDNP), Magyar András Tamás (MSZP, EGYÜTT, DK, PM, MLP), Szeibert Márton (Aquila Párt), Illéssy István (Lehet Más a Politika) Dedecsik Ferenc, Pintér Tamás, Szalai Balázs, Dr. Galambos Dénes, Magyar András, Szeibert Márton bemutatkozója.
2014-03-07Tizennégyen indulhatnakA 4-es számú választókerületben tizennégyen indulhatnak az április 6-i országgyűlési választásokon.
2014-03-07LMP: mind a százhat körzetben van jelöltAz LMP országgyűlési képviselőjelöltje Dunaújvárosban Illéssy István.
2014-03-05Sok név lesz a laponAz országgyűlési képviselőjelöltek névsora 4-es Dunaújváros körzetben. Szabó Sándor: Közösség a Társadalmi Igazságosságért, Dedecsik Ferenc: Független Kisgazdapárt, Szántó Gábor: Nemzeti Érdekért Párt, Orha Zoltán Béla: Szociáldemokraták, Szarvas Dénes: Új Magyarország Párt, Filus Györgyi: Szövetségben Együtt Magyarországért Nőpárt, Pintér Tamás: JOBBIK, Szalai Balázs: Sportos és Egészséges Magyarországért Párt, Sramek János: Jólét és Szabadság Demokrata Közösség, Hermann Henrik: Seres Mária Szövetségesei, Subecz Tamás: EGYÜTT 2014, Nemes Veronika: Új Demokrata Párt, Dr. Galambos Dénes: FIDESZ,KDNP, Magyar András Tamás: MSZP, EGYÜTT, DK, PM, MLP, Szeibert Márton: Aquila Párt, Illéssy István: Lehet Más a Politika.
2014-03-05Koncepció, jövőkép nélkülA város idei költségvetése koncepciótlan, jövőkép nélküli, silány -– hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amit Pintér Attila, az MSZP helyi elnöke és Magyar András, az MSZP-Együtt PM-DK-MLP országgyűlési képviselőjelöltje tartott kedden.
2014-03-04HuszonháromszorosMárcius 3-án Dunaújvárosban is lezárult a jelöltállítás. A 23 képviselőjelölt névsora.
2014-03-01Hét jelöltet vettek nyilvántartásbaMárcius 3-ig gyűjthetik a támogatói aláírásokat.A listára került Sziebert Márton (Aquila Párt), Dedecsik Ferenc (FKGP) és Illéssy István (LMP)
2014-03-01Újra itt az FKgPInterjú a 2014-es parlamenti választásokon indulni kívánó Dedecsik Ferenccel.
2014-03-00Hermann Henriknek programja a munkamódszereInterjú Hermann Henrikkel.
2014-03-00A munkahelyteremtés a legfontosabbGalambos Dénes a Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselőjelöltjének rövid programja.
2014-02-24Négyen hivatalos jelöltekOrszággyűlési képviselőjelöltek: dr. Galambos Dénes (Fidesz-KDNP), Pintér Tamás (Jobbik), Magyar András (Összefogás), Hermann Henrik.
2014-02-24Nem kérnek a sárdobálásbólBeszámoló a Jobbik Magyarországért Mozgalom Dunaújvárosban megrendezett fórumáról (Vona Gábor, Pörzse Sándor, Pintér Tamás).
2014-02-22Szerintünk megbukottSajtótájékoztatót rendezett a Magyar András, a helyi MSZP elnöke, képviselőjelölt és dr. Ujhelyi István, az országgyűlés alelnöke, majd lakossági fórumot tartott.
2014-02-22Munkások mondják el munkásoknakPrivát történelem (3.) - széljegyzetek a rendszervál(tozta)tás évéhez.
2014-02-19Már tegnap leadtak kétezer ajánló aláírását2000 aláírást már leadott a Fidesz.
2014-02-18Aláírásért kopogtatnakA kopogtatócédula megszűnt, helyette aláíróíven gyűjthetik a támogató kézjegyeket az országgyűlési képviselőválasztás jelöltjei, jelölő szervezetei. Kép: dr. Bakos Károly, a helyi választási bizottság elnöke; dr. Hanák Tamás a választási bizottság elnökhelyettese.
2014-02-15Monor - Lakitelek - DunaújvárosPrivát történelem (2.) - széljegyzetek a rendszervál(tozta)tás évéhez.
2014-02-11Választási kampány, szabályzatFebruár 10-én postázni kezdték az értesítőket a választópolgároknak az április 6-i országgyűlési választásokhoz. A helyi választási bizottság lerakta az esküt (kép). Változások, újdonságok.
2014-02-11A bizottság helyisége (kishír)A Fejér Megyei 4-es számú Országos Egyéni Választókerület Választási Bizottsága, amely egyben a helyi választási bizottság is, a városháza II. emeleti 201-es irodában működik.
2014-02-11A szavazókör ugyanazOrszággyűlési választások, a szavazókörök nem változnak sem Dunaújvárosban, sem a hozzá tartozó településeken.
2014-02-06Esküt tettek a tagokA költségvetési koncepció végleges adatainak elfogadása után a választási bizottság összetételéről döntött a közgyűlés.
2014-02-05Bajnai: ha munka van, minden vanBajnai Gordon, az Együtt elnöke és Magyar András, az Összefogás tömörülés képviselőjelöltje közösen tájékoztatta a sajtót.
2014-02-01A sajtómunkás szabadságaPrivát történelem (1.) - széljegyzetek a rendszervál(tozta)tás évéhez.
2014-01-31Ötszáz aláírás kellA köztársasági elnök április hatodikára írta ki az országgyűlési képviselőválasztást. Kopogtatócédulára nem lesz, helyette aláírásgyűjtő ív lesz.
2014-01-29Két szavazólap lesz...A köztársasági elnök április hatodikára írta ki az országgyűlési képviselőválasztást. Dr. Kukorelli Sándor jegyző, a helyi választási iroda vezetője beszél a változásokról. Dunaújváros a 4-es számú országos egyéni választókerület központjaként működik.
2014-01-21Új szabályok, fontos változásokA köztársasági elnök által április 6-ára kitűzött országgyűlési választások szabályai jelentősen eltérnek a korábbiaktól. Alább összegyűjtöttük, hogy mi az, ami változik. Dunaújvároshoz nyolc település tartozik.
2013-12-13Jobbikos jelöltek FejérbenBemutatkoztak a Jobbik országgyűlési képviselő-jelöltje. Dunaújvárosban Pintér Tamás indul a Jobbik színeiben.
2013-11-15A Jobbik jelöltjeSajtótájékoztató keretében mutatkozott be a Jobbik Magyarországért Mozgalom 2014-es országgyűlési választásokon induló jelöltje, Pintér Tamás.
2013-02-01Elkezdődött az MSZP-felkészülés2014-es választás és aktualitások címmel sajtótájékoztatót rendeztek a szocialisták az MSZP 2014-es választási felkészüléséről, Horváth András országgyűlési képviselő, megyei elnök, Pintér Attila városi elnök és Magyar András városi alelnök.
2011-07-14Hatalmi játszmákMegváltozik az országgyűlési választások rendszere. A Fidesz-féle koncepcióban például a területi (megyei) listák megszűnnek, a választás egyfordulós lesz és megszűnik a kompenzáció. Dunaújváros egy körzet lesz, és Fejér megyében nem hét, hanem négy egyéni képviselő lehet majd. Szabó Zsolt (LMP) képviselő nyilatkozata.
2011-03-08Cserna Gábor eskütételeCserna Gábor a parlament március 7-i ülésén letett az országgyűlési képviselői esküt.
2011-03-05Ismét megbíztákCserna Gábor Mikola István helyett országgyűlési képviselőnek választották, a polgármester a Fidesz Fejér megyei listájáról jutott be a parlamentbe.
2011-02-02Országgyűlési képviselővé jelölték a polgármestertDr. Mikola István januárban lemondott mandátumára. A Fejér megyei választmány egyhangúlag elfogadta Cserna Gábor jelölését.
2011-01-29Cserna Gábort jelölte a választmányA mandátumáról lemondó dr. Mikola István helyét Cserna Gábor töltheti be a parlamentben.
2010-05-12Választás után, választás előttTóth László, a Fidesz helyi szervezetének kampányfőnöke értékeli az elmúlt időszakot. Elégedett az eredményekkel.
2010-05-07Bizakodás és fogadkozásÁtvették megbízóleveleiket Fejér megye országgyűlési képviselői, közöttük dr. Dorkota Lajos is.
2010-05-05Két­harmaddal a háromharmadért Egy hét telt el a választások második fordulója, a Fidesz történelmi győzelme óta. Újkori demokráciánk egyetlen választását sem nyerte még kétharmados többséggel párt, szervezet. Az öröm percei után a dolgos hétköznapok következnek. Dunaújvárosban elsöprő fölénnyel dr. Dorkota Lajost választották a polgárok országgyűlési képviselővé.
2010-05-05Orbán Viktor is megbízólevelet kapDunaújvárosban jogerőre emelkedett az országgyűlési választás eredménye. A választás dr. Dorkota Lajos nyerte meg 9872 szavazattal.
2010-05-01Választás 2010A 13 Fejér megyei mandátumból 11-et a FIDESZ-KDNP szerzett meg. Fejér megye választókerületeinek eredménye.
2010-04-28Győzött a polgári oldalAz országgyűlési választások második fordulóján dr. Dorkota Lajos (Fidesz-KDNP) 9592 szavazatot, 54,88 százalékot, dr. Kálmán András (MSZP) 5371 szavazatot, Pintér Tamás (Jobbik) 2512 szavazatot kapott.
2010-04-28Dorkota Lajos köszöni a dunaújvárosiaknak!Dr. Dorkota Lajos a szavazatok 54,88 százalékát érte el a második fordulón.
2010-04-27Először a FideszVálasztások - 2010. Először győzött Dunaújvárosban a Fidesz. Dunaújváros országgyűlési képviselője dr. Dorkota Lajos (Fiedsz-KDNP) lett. Interjú.
2010-04-26Fideszes esti fiesztaBeszámoló az országgyűlési választások 2. fordulójáról. Dr. Dorkota Lajos 54,89%, dr. Kálmán András 30,74%, Pintér Tamás 14,37%.
2010-04-23Nemzeti kontrollAz országgyűlési választás második fordulója előtt Pintér Tamás a Jobbik terveiről beszélt.
2010-04-22Szükséges a kontrollKérdés: Miért rájuk szavazzunk? Válaszol dr. Kálmán András (MSZP).
2010-04-22Boruljon a sakktábla!Kérdés: Miért rájuk szavazzunk? Válaszol Pintér Tamás (Jobbik).
2010-04-21A második helyrőlBeszélgetés dr. Kálmán András szocialista országgyűlési képviselővel (és jelölt) a második választási fordulóról, az esélyekről.
2010-04-21Talpra állítani az országot!Varga Mihály, a Fidesz alelnöke volt Dorkota Lajos vendége.
2010-04-20Második fordulóban, három jelöltAz országgyűlési választások második fordulójában három jelöltre lehet szavazni: dr. Dorkota Lajos (Fidesz), dr. Kálmán András (MSZP) és Pintér Tamás (Jobbik).
2010-04-14Választás 2010Dunaújvárosban lesz második forduló, dr Dorkota Lajos (Fidesz) vezet 42,12 %-kal. Dr. Kálmán András (MSZP) a szavazatok 23,93%-át szerezte meg, Pintér Tamás (Jobbik) 15,03%-ot.
2010-04-13Dorkotánál van az előnyVálasztás 2010. Az országgyűlési választás eredményei Dunaújvárosban az első forduló után. Dr. Dorkota Lajos 42,15%, dr. Kálmán András 23,93%, Pintér Tamás 15,03%, dr. Kiss Endre 11,54%, dr. Skaliczky Andrea 3,85%, Szaksz Ferenc 3,83%.
2010-04-13Egy nehéz nap ájszakája utánOrszággyűlési választások 2010. Fejér megye és a 3-as számú dunaújvárosi választókerület eredményei.
2010-04-13Minden településen a Fidesz jelöltje nyertFejér megye 4-es számú választókörzetében is a Fidesz jelöltje - Szilasy György - nyert. Ezzel Ecsődi László és az MSZP uralma négy választási ciklus után megdőlt.
2010-04-12Az országos átlag alattA dunaújvárosi választók aktivitása az országos átlag alatt.
2010-04-12Több száz fős volt a stábDunaújvárosban az országgyűlési választás lebonyolításában közel négyszáz fős stáb közreműködött.
2010-04-12Ötvenketten a rács mögülÖtvenkét fő szavazott a Pálhalmai Büntetésvégrehajtási Intézetben.
2010-04-12Jó részvételi arányokOrszággyűlési választás 2010. Jó volt a részvételi arány a dunaújvárosi kistérséghez tartozó településéken.
2010-04-12Szerintük itt lehet más...Országgyűlési választások 2010. Lehet Más a Poltika (LMP).
2010-04-11Két hét múlva ismételhetünk (?)Országgyűlési választás 2010. Hírösszefoglaló.
2010-04-09"Nem volt hiábavaló"Kampányzáró az MSZP-nél. Beszámoló.
2010-04-09Egy ésszerű, morális hang a parlamentbenAz MDF-SZDSZ helyi kampányzáró rendezvényén Heller Ágnes volt a vendég. Beszámoló.
2010-04-09Plakátháború: az LMP után az MSZP-t vette célba a JobbikAz MSZP jogszabályt sértett, mert leragasztotta a Jobbik szóróanyagait.
2010-04-09Most több jelölt indulA négy évvel ezelőtti parlamenti választások helyi eredményinek összefoglalója.
2010-04-08Egy város, egy körzetA 3-as számú választókerület képviselőjelöltjei újabb, a várost érintő, hat kérdésre válaszoltak.
2010-04-07Letették az eskütA szavazóköri tagok letették az esküt.
2010-04-02Kampánybeszédek és végül szenvedélyKampánygyűlést rendezett a helyi MSZP a Pálhalmai Agrospeciál éttermében. Beszámoló.
2010-04-01Nem uralkodásra, szolgálatra készülnekBeszámoló a Lehet Más a Politika (LMP) képviselőjelöltjének, Kiss Endrének sajtótájékoztatójáról.
2010-04-01Teljes számonkérést ígér Pintér és a JobbikBeszámoló a Jobbik helyi képviselőjelöltjének, Pintér Tamásnak a sajtótájékoztatójáról.
2010-03-31CM: Seres Mária jöttA Civil Mozgalom vezetője, Seres Mária március 30-án a Dózsa Mozi előtti téren tartott nyilvános sajtótájékoztatót.
2010-03-31Középen az igazságA Fidesz kampánysorozatának vendége volt Bayer Zsolt publicista, író március 23-án.
2010-03-31Ezt mondja a JobbikProgramjukat ismertették múlt hét pénteken a lakossági fórumon.
2010-03-31Sem luftballon, sem zsíros kenyérMúlt hét szerdán a mozi téren egy pavilon t állított fel a Fidesz helyi szervezete. Interjó Tóth László kampányfőnökkel.
2010-03-30Elfogadták a pártok isKibővült a helyi választási bizottság.
2010-03-30Tó, folyó, szántóföldMegkérdeztük a jelölteket: Ecsődi László, az MSZP országgyűlési képviselője válaszolt.
2010-03-29Jobbikos filmiparVona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje volt a vendég a Jobbik helyi szervezetének fórumán.
2010-03-26Hat képviselő megyei listákonLemondott megyei listás helyéről Skaliczky Andrea.
2010-03-24Nemzeti és helyi ügyek programjaBefejeződött a választási kampány első szakasza. Ezt az időszakot értékeli Dr. Dorkota Lajos, a Fidesz jelöltje.
2010-03-24Hat szervezet lett a befutóFejér megye 3-as számú választókerületében (Dunaújváros) a következő országgyűlési jelöltek indulhatnak: dr. Dorkota Lajos (Fidesz), dr. Kálmán András (MSZP), dr. Kiss Endre (LMP), Pintér Tamás (Jobbik) dr. Skaliczky Andrea (MDF-SZDSZ), Szaksz Ferenc (Civil Mozgalom).
2010-03-24Kell a civilek kontrolljaA Civil Mozgalom helyi szervezetének képviselőjelöltje Szaksz Ferenc hivatalosan is a Civil Mozgalom képviselőjelöltje lett.
2010-03-24Radikális szervezetek fórumaLakossági fórumot tartott a Jobbik Magyarországért Mozgalom dunaújvárosi szervezete március 20-án.
2010-03-23Hatan mérhetik össze erejüketA hivatalos országgyűlési képviselőjelöltek: Pintér Tamás (Jobbik), dr. Kálmán András (MSZP), dr. Dorkota Lajos (Fidesz), dr. Skaliczky Andrea (MDF-SZDSZ), Szaksz Ferenc (CM), dr. Kiss Endre (LMP).
2010-03-20Jobbikos sortűz alatt az SZDSZAZ Lehet Más a Politika (LMP) és a Civil Mozgalom (CM) is leadta ajánlószelvényeit. A hivatalos országgyűlési képviselőjelöltek: Pintér Tamás (Jobbik), dr. Kálmán András (MSZP), dr. Dorkota Lajos (Fidesz), dr. Skaliczky Andrea (MDF-SZDSZ), Szaksz Ferenc (CM), dr. Kiss Endre (LMP).
2010-03-19Skaliczky a negyedik nyilvántartásba vettSkaliczky Andrea, az MDF-SZDSZ országgyűlési képviselőjelölt leadta ajánlószelvényeit (795 db, érvényes: 777 db).
2010-03-17Megmutatták: van civil mozgalom!Nyolcszázötvenhat ajánlószelvényt adott le a Civil Mozgalom helyi képviselőjelöltje, Szaksz Ferenc.
2010-03-17Lehet más a politika!Lakossági fórumot tartott az LMP március 11-én a Városháza C szárnyában.
2010-03-12A Parlament a célBeszámoló az LMP: Lehet Más a Politika párt rendezvényéről.
2010-03-12Dorkota Lajos hivatalosan is jelölt lettDr. Dorkota Lajost a Fidesz-KDNP jelöltjét hivatalosan is nyilvántartásba vette a választási bizottság. A szervezet 1500 (érvényes: 1445 db) ajánlószelvényt adott le.
2010-03-10Még nem dőlt el a meccsDr. Kövér László Dunaújvárosban tarott kampánygyűlést.
2010-03-10Fidesz: 9000 kopogtatócédulaSajtótájékoztatót tartott a Fidesz helyi szerevezetének vezérkara.
2010-03-10Korszerűtlen a mai államDr. Skaliczky Andrea országgyűlési képviselőjelölt meghívására hétfőn Dunaújvárosba látogatott dr. Bokros Lajos, az MDF-SZDSZ választási szövetség miniszterelnökjelöltje.
2010-03-10Kis lépések politikájaA Lehet Más a Politika párt 3-as számú választókerületi országgyűlési képviselőjelöltje dr. Kiss Endre, a Dunaújvárosi Főiskola Természettudományi és Környezetvédelmi Tanszék igazgatója.
2010-03-10Civil szerződésre van szükségLakossági fórumot tartott Erdélyi Péter független képviselőjelölt március 7-én. (képaláírás)
2010-03-09Korszerűtlen államDr. Bokros Lajos, az MDF-SZDSZ miniszterelnök-jelöltje dr. Skaliczky Andrea képviselőjelölt vendége volt Dunaújvárosban.
2010-03-08Civil képviseletBeszámoló Erdélyi Péter független képviselőjelölt lakossági fórumáról.
2010-03-06A Fidesz-jelölt lehet a harmadik a sorbanDunaújvárosban, Fejér megye 3. számú választókerületében a Jobbik (elfogadható 982 db) és az MSZP (elfogadható 944 db) leadta ajánlószelvényeit
2010-03-03Nagy változásra van szükségVárosunkba látogatott dr. Áder János európai parlamenti képviselő február 28-án.
2010-03-03A tisztánlátásért beszéljenek a tényekSajtótájékoztatót tartott az MSZP dunaújvárosi szervezete február 26-án. Kálmán András polgármester szerint szép eredményeket ért el a város.
2010-03-01Három jelölt, három kérdés"Kampányfórumra hívta pénteken a helyi képviselőjelölteket (aspiránsokat) a Magyarok Szövetsége civil szervezet."
2010-02-27Kálmán András értékeltBeszámoló dr. Kálmán András, az MSZP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatójáról.
2010-02-24Fidesz: nyerni kellSajtótájékoztatót tartott a Fidesz helyi vezérkara.
2010-02-24MSZP: öndicséretVárosunkba érkezett dr. Molnár Csaba kancelláriaminiszter, aki dr. Kálmán András polgármesterrel lakossági fórumot tartott február 17-én.
2010-02-24Lehet más a politika?Az LMP, Lehet Más a Politika párt kampánynyitó sajtótájékoztatót tartott. A dunaújvárosi jelölt dr. Kiss Endre, a Dunaújvárosi Főiskola korábbi főigazgatója, ma a természettudományi tanszék vezetője.
2010-02-19Rend kell és harmóniaFejér megye minden választókerületében indít jelöltet a Civil Mozgalom. A dunaújvárosi jelölt Szaksz Ferenc.
2010-02-18A szocik is elkezdtékKampányfogadóórát tartott dr. Molnár Csaba kancelláriaminiszter és dr. Kálmán András Dunaújváros polgármestere. Beszámoló.
2010-02-17Fórumot szervezett a JobbikLakossági fórumot tartott a Jobbik Magyaroroszágért Mozgalom dunaújvárosi szervezete február 11-én a Civilek Házában.
2010-02-17Civil kontrollt akarnakSajtótájékoztatót tartott a Civil Mozgalom helyi szervezete február 11-én az MMK-ban. Bemutatkozott két jelöltjük. Dunaújvárosi jelöltjük Szaksz Ferenc.
2010-02-17Gyűjtik az ajánlócédulákatFebruár 15-i információk szerint hatan gyűjtik az ajánlócédulákat: Dr. Dorkota Lajos (Fidesz-KDNP), Erdélyi Péter (független), Dr. Kálmán András (MSZP), Pintér Tamás (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Dr. Skaliczky Andrea (SZDSZ-MDF).
2010-02-13A "kezdő tizenegy"Dunaújvárosi kis- és középvállalatokat látogatott meg Orbán Viktor, hogy vezetőkkel, tulajdonosokkal, és dolgozókkal beszélgessen. A Dunaújvárosi Főiskola médiacentrumában Radulovics Bojanával is találkozott. Interjú.
2010-02-12Ők a "CM" jelöltjeiA Civil Mozgalom (Seres Mária pártja) országgyűlési képviselőjelöltje, a hármas számú dunaújvárosi körzetben Szaksz Ferenc. A jelölt rövid bemutatása.
2010-02-10Gyűrjük fel a zakó ujjátKampánykörútja során február 10-én Dunaújvárosba látogatott Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, miniszterelnökjelöltje. Interjú, vele.
2010-02-09Egy elmaradt vita helyettElmaradt az országgyűlési képviselőjelölti vita dr. Kálmán András és dr. Dorkota Lajos között, mert hívatlan vednégként megjelent a Dunaújvárosi Hírlap.
2010-02-06Skaliczky: középerő kellSkaliczky Andrea az MDF-SZDSZ-es dunaújvárosi képviselőjelölt.
2010-02-03Érezzük a bizalmatA Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje dr Dorkota Lajos.
2010-02-01Radikális változás kell!Megtartotta első lakossági fórumát a Jobbik dunaújvárosi szervezete. Vendég volt Pintér Tamás a Jobbik képviselőjelöltje.
2010-01-22Kritikus tömegA "Legyél Te Magyarország NetMiniszterelnöke!" pályázaton a jelöltek között van Horváth Dávid, a Dunaújvárosi Főiskola egyik hallgatója is. A jelölt nyilatkozata a cikkben olvasható.
2009-11-11A szocialisták leszavazták az indítványaitA Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje dr. Dorkota Lajos.Sajtótájékoztató tartott a Fidesz.
2009-09-30Politikai csaták nélküli kampányra számítanakAz MSZP helyi szervezete nevében Selyem József jelentette be, hogy az országgyűlési képviselő-választáson jelöltjük dr. Kálmán András, polgármesterjelöltjük a helyhatósági voksoláson Pintér Attila lesz. Erről egyhangúan döntött az összevont taggyűlés.
2009-06-09Új időknek új dalai?!A Dunaújvárosban lezajlott Európa Parlamenti választás eredményei. Selyem József (MSZP), Pintér Attila (MSZP), Cserna Gábor (idesz), Szabó Barnabás (Jobbik) nyilatkozatai a szavazásról. Választási statisztika: Részvételi arány és a szavazatok megoszlása.
2009-06-08Európa mindannyiunk otthona"Magyar emberrel sehol és soha ne történjem meg az, ami a nagyszüleimmel Hercegfalván (a mai Mezőfalván), hogy elvegyék mindenüket, az otthonukat is, csak azért, mert német anyanyelvűnek vallják magukat , mondja Molnárné Troppert Mária. Fontos számára az uniós csatlakozás, illetve az Európa Parlamenti választás.+Beszélgetés Molnárné Troppert Máriával (önkormányzati képviselő, Mezőfalva), a hercegfalvi (Mezőfalva régi neve) és mezőfalvi német kisebbségről a választások kapcsán.
2008-05-21Duinaújváros Jövőjéért Egyesület nyílt levele a város választópolgáraihozTeljes szöveg.
2008-05-16Aláírásgyűjtéshez csatlakozott a DJECsatlakozik az előrehozott választásokért indított országos aláírásgyűjtéshez a Dunaújváros Jövőjéért Egyesület.
2006-05-23Mégis lesz tandíj?Az MSZP-SZDSZ koalíció megszoírtó intézkedéseiről még csak találgatások vannak. Infomrációk szerint a felsőoktatásban utólagos képzési hozzájárulás bevezetéséről beszélnek. Dr. Bognár László - a Dunaújvárosi Főiskola rektora - szerint azonnali tandíjra lenne szükség a magyar felsőoktatásban.
2006-05-22Meddig nézzük még a plakátokat?A választási törvény szerint a második forduló után harminc nappal el kell távolítnai a plakátokat.
2006-05-12A képviselők átvették a megbízóleveleiketFejér megye megválasztottországgyűlési képviselői megkapták megbízóleveleiket.
2006-04-26Két terület négy képviselőjeVálasztási hírek. Dunaújvárosban és a városkörnyék településein élőket négyen képviselik az Országgyűlésben: dr. Kálmán András, Ecsődi László, Dér Zsuzsanna, dr. Dorkota Lajos. Részletes választási eredmények a kistérségben.
2006-04-25Dr. Kálmán András fölényes győzelme dr. Dorkota Lajos ellen (65-35%)Beszámoló adatokkal az országgyűlési képviselő-választásról.
2006-04-25Éjfélig ünnepelt az MSZPDunaújvárosban dr. Kálmán András (MSZP) nyerte a választást. A Fészek Klubban ünnepelték a győzelmet.
2006-04-25Hét kormánypárti, hét ellenzékiFejér megye. A választások részletes végeredménye.
2006-04-25"Amit megigértünk, azt teljesítetük..."Az MSZP országgíűlési képviselője, dr. Kálmán András több mint 64 százalékos támogatást kapott.
2006-04-25"Ellenzék nélkül nincs demokrácia"A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltje 35 százalékos támogatottságot kapott.
2006-04-24Az első eredményekDunaújvárosban és a városkörnyéken is az MSZP végzett az első helyen. Összefoglaló.
2006-04-19Akikre már nem szavazhatunkAz MDF jelöltje Kovács Gábor és az SZDSZ jelöltje Dr. Skaliczky Andrea visszalépett a második fordulóban a jelöltségtől.
2006-04-19Esélyek, remények, félelmekDr. Kálmán András nyilatkozik a választás első fordulús eredményéről, valamint a várható fejleményekről, kilátásokról.
2006-04-15Dorkota vagy Kálmán - két jelölt maradtÁprilis 23-án dr. Kálmán András (MSZP) és dr. Dorkota Lajos (Fidesz) képviselő-jelöltek közül választhatnak a dunaújvárosi választópolgárok, mert dr. Sklaiczky Andrea (SZDSZ) a koalíciós alku miatt visszalépett.
2006-04-13Kampány balról balraGyurcsány Ferenc és Kuncze Gábor Iváncsán is kampányolt.
2006-04-12Skaliczky nem lép visszaSkaliczky Andrea (SZDSZ) nem lép vissza az országgyűlési választások második fordulójában.
2006-04-11Kálmán András nyert, de...A választás első fordulójáról.
2006-04-11Akik szavaztak és amiért...A 2002. évi és a 2006. évi országgyűlési képviselőválasztás első fordulójának eredménye Fejér megye 03. számú egyéni választókerületben (Dunaújváros).
2006-04-11És így látták - az eredmények után...1. MSZP, 2. Fidesz 3. SZDSZ
2006-04-11És így látták - az eredmények után...1. MSZP, 2. Fidesz, 3. SZDSZ
2006-04-11A Fidesz, az MSZP rontottA választás első fordulójának eredménye Dunaújvárosban. Összehasonlítás a négy évvel ezelőtti adatokkal.
2006-04-11A települések eredményeiAz országgyűlési választások első fordulójának egyéni és területi listás eredményei településenként.
2006-04-10Második forduló leszDunaújvárosban lesz második választási forduló. Beszámoló a választás első fordulójának eredményeiről. Adatok: dr. Kálmán András 46,92%, dr. Dorkota Lajos 32,35%, dr. Skaliczky Andrea 14,46%, Kovács Gábor 6,28%.
2006-04-06Több biztosító: működik!Az SZDSZ több biztosítós egészségügyi modelljéről rendezett fórumot a helyi párt képviselőjelöltje, dr. Skaliczky Andrea. A fórum vendége Ungár Klára volt.
2006-04-05Jósolni? Nem...Beszélgetés Hiller Istvánnal (MSZP) a Dunaferr Zrt-ről.
2006-04-04Fékezett habzású gyűlésBeszámoló az MSZP helyi kampányrendezvényéről, amit a Dunaferr Sportcsarnokban rendeztek meg (2006.04.03.).
2006-04-04Letették esküjüket a szavazatszámlálókA szavazatszámláló bizottságok letették az esküt.
2006-04-04Kampány(nagy)gyűlés DunaújvárosbanGyurcsány helyett Hiller.
2006-04-04Vasárnap választásNégy jelölt és hét területi lista. Egyéni jelöltek: Dr. Dorkota Lajos, Dr. Kálmán András, Kovács Gábor, Dr. Skaliczky Andrea. Önéletrajzok.
2006-03-31Vastaps és morajPokorni Zoltán Dunaújvárosban. Beszámoló a gyűlésről.
2006-03-31Az SZDSZ célja: "éjjeliőr állam"Rövid beszámoló a MIÉP-Jobbik a Harmadik út választási szövetség dunaújvárosi lakossági fórumáról. Vendég volt: Kovács Dávid és Botos Zoltán.
2006-03-27Öt kérdés négy képviselőjelölthözJelöltek: dr. Kálmán András, dr. Dorkota Lajos, dr. Skaliczky Andrea. Kovács Gábor.
2006-03-25MDF és Boross Péter a kisapostagiaknakKisapostag. Beszámoló a választási gyűlésről.
2006-03-22Mikola: változás szükségesDr. Mikola István volt a vendége a Fidesz dunaújvárosi csoportjának. Beszámoló.
2006-03-22Egy koalíció nem szerelemHock Zoltán, az MDF alelnöke volt a dunaújvárosi fóum vendége. Beszámoló.
2006-03-21Kevesebb a jelöltFejér megye hivatalos képviselőjelöltjei 2006-ban. Dunaújvárosban: dr. Skaliczky Andrea (SZDSZ), dr. Kálmán András (MSZP), dr. Dorkota Lajos (Fidesz), Kovás Gábor (MDF).
2006-03-21Négy jelölt egy mandátumértBefejeződött a jelöltállítás: az MSZP képviselőjelöltje Kálmán András, a Fidesz és a KDNP közös jelöltje Dorkota Lajos, az MDF jelöltje Kovács Gábor, az SZDSZ jelöltje dr. Skaliczky Andrea.
2006-03-17Begördült kampánykamionMSZP kampánykamion a mozi előtti téren.
2006-03-16Újvárosban is megállt a liberális panoptikumA Városháza előtt, az SZDSZ kampányrendezvénye.
2006-03-11Kultúrpark és...Beszámló dr. kálmán András választási kampánygyűléséről.
2006-03-11"Nem a szeme miatt"Kontur Pál volt a vendége a Fidesz munkástagozatának a fórumán. Beszámoló a gyűlésről.
2006-03-03A bal part feléA szocialisták Új Magyarországért! című programját, s annak Dunaújvárost, és a városkörnyéket érintő hatásait ismertette a választási gyűlésen dr. Kálmán András.
2006-03-01A nők: "velünk kerek a világ..."A nőkért indított országos kampány dunaújvárosi állomása (Fidesz női tagozata). Beszámoló.
2006-01-24A tisztább DunaújvárosértAz SZDSZ parlamenti képviselő-jelöltje Skaliczky Andrea. Csütörtökön tartott tájékoztatót az SZDSZ helyi szervezete.
2006-01-24Iváncsa vs. Adony a 4-es választókerületbenEcsődi László kihívója Rédli László.
2006-01-20Kálmán: úgy hiszem, jó úton haladunk!Beszélgetés dr. Kálmán András polgármesterrel az elmúlt négy év történéseiről és a közelgő választásokról.
2006-01-10Mit vár a 2006-os esztendőtől?Vélemények a választások várható eredményiről: Cserna Gábor, Dorkota Lajos, Kálmán András, Kapás Zsolt.
2005-11-11Választási szövetség jövő őszre"Változás 2006 - Dunaújvárosért" néven választási szövetséget kötött a Dunaújvárosi Civil Szövetség, a Dunaújváros Jövőjéért Egyesület, a Fidesz - Magyar Polgári Párt, és a Lakásüzemeltetők Érdekvédelmi Szövetsége.
2005-11-04Tapsok és füttyökGyurcsány Ferenc (miniszterelnök) és Kóka János (gazdasági és közlekedési miniszter) tartott fórumot a Bartók Kamaraszínház nagytermében. Beszámoló a gyűlésről.
2005-06-13Befektetői célpont vagyunkA 100 lépés elnevezésű kormányzati program keretében Dunaújvárosban járt Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter.
2005-05-13Választási szövetségbe tömörül a helyi ellenzékÖsszefogásra va szükség, hogy ne egyoldalú politikai irányelvek alapján dőljön el Dunaújváros jövője, sorsa. Ezért szövetkezik négy helyi ellenzék: a Fidesz, a LÉSZ (Lakásüzemeltetők Érdekvédelmi Szövetsége), a DJE (Dunaújváros Jövőjéért Egyesület) és a DCSZ (Dunaújváros Civil Szövetség), készülve a jövő évi választásokra.
2005-05-10Új cél az új kikötőElkészült az összegzés az önkormányzati választási ciklus első félidejének teljesítéséről, amit a nyilvánosság elé tártak.
2002-06-27Az első tapasztalatok."Tisztogatás folyik" Interjú Cserna Gáborral, és Dorkota Lajossal.
2002-05-03Átrendeződés a DunaferrnélAz MSZP a Dunaferren belül is átrendeződést igér.
2002-04-26Térkép - választás utánA parlamenti választások eredményeiről Dunaújárosban.
2002-04-23Választások után. Tizenhárman a megyéértAz eredmények nem hivatalos össyegzése után látható, hogy Fejér megyében 3 szocialista és 4 Fidesz-MDF egyéni jelölt jutott a parlamentbe. Mind a két nagy párt megyei listájáról 3-3 jelölt szerzett listás helyet magának a törvényhozói testületben. A dunaújvárosiaknak 3 parlamenti képviselőnk lesz a következő négyéves ciklusban. Fejér megye egyéni győztesei: MSZP-s: Warvasovszky Tihamér, Dr. Kálmán András, Ecsődi László Fidesz-MDF: Dr. Gógl Árpád, Schmidt Ferenc, Lengyel Zoltán, Dr. Kelemen András Fejér megye listáról mandátumott szerzett képviselői: MSZP-s: Szabó Gábor, Szabados Tamás, Molnár Albert Fidesz-MDF: Dr. Dorkota Lajos, Balsay István, Cserna Gábor Dunaújvárosi országgyűlési képviselők: Dr. Kálmán András, Dr. Dorkota Lajos, Cserna Gábor
2002-04-23Izgalmas választási harcokHírek a régióban történő április 21-ei választásról.
2002-04-16Dunaújvárosban nem lesz második forduló!A parlamenti választásokon Dunaújvárosban érvényes és eredményes volt a szavazás, így nem lesz második forduló.
2002-04-09Listán fideszes győzelem, egyéniben szocialista előnyA parlamenti válsztások első fordulójának eredményei Fejér megyében.
2002-04-09Dr. Kálmán András már parlamenti képviselőNem lesz Dunaújvárosban második forduló. Dr. Kálmán András, Dunaújváros országgyűlési képviselője, polgármestere, 50,8 százalékos szavazati aránnyal már vasárnap bejutott a Parlamentbe. A Dunaújvárosi Televízió még vasárnap este interjút kért tőle.
2002-04-09Dunaújvárosi képviselőjelöltek a választásrólA megkérdezettek: Cserna Gábor (Fidesz), Dr. Győrik János (MIÉP), Dr. Skaliczky Andrea (SZDSZ), Koós János (Centrum Párt), Dr. Sztankó János (Munkáspárt).
2002-04-09Igy tippeltünk...és így döntöttünk!
2002-04-08Kálmán András már képviselőDunaújvárosban nem lesz második választási forduló, Kálmán András már képviselő.
2002-04-08VÁLASZTÁS-2002A vasárnapi parlamenti választásoról, Dunaújvárosban, Adonyban és Kisapostagon.
2002-04-08Egy választás DunaújvárosbanA vasárnapi parlamenti választásról, hogyan zajlott Dunaújvárosban. A 3. számú választókerület első három helyezettjének véleménye: Dr. Skaliczky Andrea, Dr. Kálmán András, Cserna Gábor.
2002-04-05Jelöltek és élemények - választás előtt
2002-04-03Választási kerekasztalA választások előtti kerekasztal beszélgetés témája: szociálpolitika, családtámogatás, egészségügy és nyugdíjrendszer. A beszélgetőpartnerek: Cserna Gábor, Dr. Győrik János, Dr. Kálmán András, Koós János, Dr. Skaliczky Andrea, Dr. Sztankó János.
2002-03-30Kiszámítható környezetet, együttműködést terveznekLászló Csaba, az MSZP pénzügyminiszter-jelöltje tartott előadást csütörtökön este a városi kamara nagytermében a szocialista párt programjának pénzügyi, gazdasági elképzeléseiről.
2002-03-22Bemutatkoznak a pártok képviselőjelöltjeiDr. Győrik János (MIÉP), Dr. Sztankó János (Munkáspárt), Dr. Kálmán András (MSZP)
2002-03-13Hat jelöltre szavazhatunk a városban?A 3-as választókerületben a 6. jelölt dr. Sztankó János (Munkáspárt). A többi jelölt: Cserna Gábor, dr. Skaliczky Andrea, dr. Győrik János, Koós János és dr. Kálmán András.
2002-03-12Mi alapján választanának a dunaújvárosiak? - ha most lennéneIII.rész
2002-03-08Kit szeretnének miniszterelnöknek Dunaújvárosban? II.Ha most lennének a választások II.
2002-03-01Közvéleménykutatás, ha most lennének a választások...1.Az MSZP vezet, erősödik az SZDSZ, megjelent a Centrum.
2002-02-23A Medgyessy-turné DunaújvárosbanAz MSZP kormányfő-jelöltje Dunaújvárosban járt.
2002-02-23Már négyen vetekszenekKét újabb jelöltet vettek nyilvántartásba a megyei 3-as (dunaújvárosi) választókerületben: Dr. Győrik János (MIÉP), és Koós János (Centrum párt).
2002-02-20Ketten már hivatalosan is jelöltekHivatalosan is jelöltté nyilváníotották a 3-as választókörzetben Cserna Gábor Fidesz-MDF-, és dr. Kálmán András MSZP-színekben induló képviselőket.
2002-02-05Szemán József visszalépett. Uj jelöltje van a MunkáspártnakUj országgyűlési képviselőjelöltje van a Munkáspártnak, dr. sztankó János.
2002-01-30Durvulnak a módszerekA Dunaferr vezetése tiltakozik, hogy különböző politikai körök kampányuk eszközeként használja a vasművet és 10 000 ember munkáját vesyélyeztessék.
2002-01-22Pártok listája. Még nem mindenhol teljes a névsorA pártok országgyűlési képviselőjelöltjeinek megyei listavezetői.
2001-12-07Közvélemény-kutatás. Mi alapján választanak a dunaújvárosiak
2001-11-23Közvélemény-kutatás. Ki fogja nyerni a választásokat?
2001-11-10Bemutatta jelöltjét a MIÉPLakossági fórumon mutatta be országgyűlési képviselőjét, dr. Győrik János főorvost a MIÉP Dunaújvárosi Szervezete.
2001-07-06Készülnek a szocialisták. Dr. Kálmán András a jelöltAz MSZP országgyűlési képviselőltje dr. Kálmán András.
1998-05-30A választás éjszakájánKépriport.
1998-05-29Hivatalos eredmény a területi listánA területi listán megválasztott országgyűlési képviselők: dr. Dorkota Lajos (FIDESZ), Gubicza Tibor (FIDESZ), Herczog Edit (MSZP), dr. Orosházi György (FKGP), Vancsik Zoltán (MSZP).
1998-05-28Vette a választók üzenetétdr Kálmán András a Dunaferr vállalarijogtanácsosa lett a város országgyűlési képviselője. Riport.
1998-05-25Nyugodt, csendes választásNyugodt, csendes választás
1998-05-15Dunaújvárosban minden jelölt indulA dújv-i választási körzetben mindhárom jelölt indul a választás 2. fordulóján: Kálmán András (MSZP), Cserna Gábor (FIDESZ), Almási Zsolt (SZDSZ). a gárdonyi körzetben a kisgazdapárti jelölt visszalépett a FIDESZ javára.
1998-05-12Öt mandátum sorsa eldöltAz első választási forduló területi listás megyei eredményei. A területi listák eredménye körzetenként. A 3-as (dújv-) és a 4-es (gárdonyi) választási körzet első három jelöltjének véleménye.
1998-05-11Dunaújváros: érvényes a választásAz országgyűlési választás első fordulójában Dújv-ban 55,89 % volt a részvételi arány. A választási eredmények.
1998-05-11Hatkor még hat tized hiányzott...Az országgyűlési képviselőválasztás első szavazásáról.
1998-05-06Kilencen az országgyűlési képviselőségértBemutatkoznak a máj. 10-i országgyűlési választás egyéni képviselő jelöltjei a 3-as dújv-i körzetből.
1998-04-22A választás egyéni jelöltjeiAz 1998. évi választások Fejér megyei képviselő-jelöltjei.
1998-02-21Az SZDSZ megyei jelöltjeiSajtótájékoztatón mutatták be az SZDSZ egyéni országgyűlési képviselőjelöltjeit és nyilvánosságra hozták a szabaddemokraták megyei listáját. Dunaújvárosban Almási Zsolt polgármester a jelölt.
1998-01-30A FIDESZ-MPP megyei jelöltjeiDunaújvárosban Cserna Gábor a párt országgyűlési képviselőjelöltje.
1998-01-08Akire számíthatunk. Czakó Imre okleveles villamosmérnők, gépészmérnökCzakó Imre portréja, véleménye a városról, vezetéséről. A MIÉP országgyűlési képviselőjelöltje.
1997-10-13Parlamenti képviseletről, népszavazásról...Az MSZP Regionális Szervezetének új képviselőjelöltje: dr.Kálmán András, a dújv-i szervezet elnöke.
1994-05-10A megjósolt győzelemA Fejér megyei országgyűlési képviselő választás első fordulójának eredménye.
1994-05-10Dzsentri stílust: nem!Interjú dr. Kovács Pállal a választás első fordulójáról.
1994-04-03A 3. sz. választókerület egyéni országgy. képv.
1994-02-10Képviselőjelöltek bemutatkozásaA 94-e országgyűlési választásokon induló képviselőjelöltek mutatkoztak be Rácalmás polgárainak.
1990-04-24Tanácskozás a Parlamentben. MDF hétvégeMegalakult az MDF parlamenti frakciója. Városunk képviselője, Illéssy István az ipari bizottságba jelentkezett.
1990-04-20A szocdemekre szükség lesz... A kudarc és okaiAz SZDP dunaújvárosi szervezetének elnöke, Magyar Csaba nyilatkozik a szociáldemokraták jelenéről és jövőjéről.
1990-04-13Négy év hosszú időAz SZDSZ-ről és önmagáról nyilatkozik dr. Félix István.
1990-04-10A rendszerváltás első pillanatai. MDF-győzelem a szabad választásokonVéget ért az országgyűlési választás. Képviselők nyilatkozatai: Illéssy stván, dr. Kovács Pál.
1990-04-10KampányzárásSZDSZ. A mozi előtt megrendezett programokról.
1990-04-06A második menet. Három jelölt véleményeA képviselőjelöltek nyilatkozatai: Kovács Pál, Illéssy István, dr. Félix István.
1990-04-06Ismét választásParlamenti választások.
1990-03-27Mégegyszer szavazunkMDF és SZDSZ fölény az első szabad választásokon. Választási képes krónika. Beszélgetések a jelöltekkel.
1990-03-27Beszélőn a BeszélőAz SZDSZ választási nagygyűlés vendége volt Kőszegi Ferenc, a Beszélő című hetilap főszerkesztője.
1990-03-23Pártok. Jelöltek. ProgramokA parlamenti választások előtt. A jelöltek.
1990-03-20A szocdemek javaslatai. "Az MSZDP a közrendűek pártja"A március 18-án megtartott szociáldemokrata fórumról.
1990-03-20Két "nagyágyú" MDF - hétvégeBeszámoló a március 17-i MDF programól.
1990-03-20Kisgazdák a gazdaságrólA március 17-i Független Kisgazdapárt programja apropóján nyilatkozott Nagy Péter, a helyi kisgazdák vezetője.
1990-03-20Pártok. Jelöltek. ProgramokDr. Félix István az SZDSZ képviselőjelöltje. Jelöltek.
1990-03-13Mondták a magukét. Ami nincs a programbanA képviselőjelölt-népművelő fórumról ... (márc. 10.) + AB-44 /a meghívottak névsora/
1990-03-13Pártok. Jelöltek. Programok.Mit akar az MDF Dunaújvárosban? Képvisleőjelölt Illéssy István. Az MSZP célja a vidékfelemelése. A Néppárt felhívása.
1990-03-09Pártok. Jelöltek. ProgramokParlamenti választások. Jelöltek: Dömötör Zsolt (Hazafias Választási Koalíció), dr. Izsák Gyula (független), Pethes Sándor (független, Mezőfalva).
1990-02-23Csütörtökig: Kilenc jelöltDeák Zsolt (Fidesz), Dömötör Zsolt (Hazafias Választási Koalíció), dr. Félix István (SZDSZ), Illéssy István (MDF), dr. Izsák Gyula (független), dr. Kovács Pál (MSZP), Loy Árpád (MSZMP), Miskolczi Miklós (független), Vass Lajos (MSZDP). A jelöltek sora még nem végleges...
1990-02-16Vass Lajos bemutatkozásaA szociáldemokraták választási gyűlése (február 14.).
1990-02-09Négy kérdés Thürmer GyuláhozA városi tanács épületében Thürmer Gyula, az MSZMP elnöke ismertette a párt választási programját.
1990-02-02Fejér megye 3-as választókerületének jelöltjeiCsik Józsefné, Dr. Izsák Gyula, Tóth György rövid életrajza és fényképe.
1990-02-02Fejér megye 4-es választókerületének jelöltjei4-es országgyűlési választókerület székhelye: Gárdony. Területe: Adony, Baracska, Beloiannisz, Besnyő, Előszállás, Gárdony, Iváncsa, Kisapostag, Mezőfalva, Nagykarácsony, Nagyvenyim, Pákozd, Perkáta, Pusztaszabolcs, Rácalmás, Szabadegyháza, Velence.
1990-01-30Fejér megye 3-as választókerületének jelöltjeiA 10 jelölt rövid életrajza és fényképe. Ármos Bálint, Dr. Bakos László, Deák Zsolt, Dömötör Zsolt, Dr. Felix István, Illéssy István, Dr. Kovács Pál, Loy Árpád, Miskolczi Miklós, Vass Lajos.
1990-01-09Működik a koalícióDecemberben megalakult a népfront választási koalicíója, amelyben minden nem pártként működő szervezet részt vehet. A koalíció városunkban is irodát létesített, amelynek vezetője dr. Pomázi Károly lett.
1990-01-01A területi listán induló képviselőjelöltekA Fejér Megyei Hírlap Országgyűlési képviselő- választások 90 melléklete.
1985-06-11Egyetértünk a népfront programjávalTudósítás a választásról. 9 fénykép. Eredmények. A megválasztottak névsora.
1985-06-07Jelöltjeink a parlamentbe.A 7,8 és a 9-es választókerület jelöltjeinek névsora és fényképe.
1980-07-22Ülést tartott a városi pártbizottságAz elmúlt szavazás lebonyolításáról.
1980-06-13A választás végeredményeÁtvették megbízólevelüket a képviselők és a tanácstagok. Névsor.
1980-04-29A jelölőgyűlésekről jelentjükAz 1., 24., 34., 48. választókörzetek jelölőgyűléseiről - beszámoló
1980-04-25A jelölőgyűlésekről jelentjükA 6., 8., 20., 25., 28., 62., 71. választókörzetek jelölőgyűléseiről - beszámoló.
1975-06-17Jó hangulatban, fegyelmezetten szavazott megyénk lakosságaBeszámoló a képviselő és tanácstagi választások hangulatáról és eredményéről. A képviselők névsora.
1975-06-17Szavazott a város lakosságaJelentések a választókerületekből
1975-06-13Választási nagygyűlés DunaújvárosbanKádár János, az MSZMP KB első titkára csütörtökön Dunaújvárosba látogatott, ahol beszédet mondott a Dunai Vasműben tartott választási nagzgzűlésen.
1975-06-06Képviselőjelöltjeink programja: pártunk programnyilatkozataVálasztási gyűlések a városban
1975-05-23A bizalom jelöltjeiDr Radnai Éva képiselőjelölt. Interjú
1975-05-23A bizalom jelöltjeiNics János képviselőjelölt. Interjú
1975-05-20Nics Jánost jelölték országgyűlési képviselőnek a 9-es választókerület dolgozóiHarmadszor is.
1975-05-16Megkezdődtek az országgyűlési képviselők jelölőgyűléseiÓvárosban ismét dr. Radnai Évát jelölték.
1971-04-27Előzetes a vasárnapi választásrólOrszággyűlési és tanácsi választás. A dunaújvárosi választópolgárok 97,5 százaléka élt szavazati jogával.
1971-03-23Dunaújváros képviselő jelöltje: Nics JánosEgyhangú szavazás eredménye.
1971-03-16Mit tudnak, mit mondanak a lakók?Agitátorok járják a várost a módosított választási törvényre hívják fel a figyelmet.
1971-03-1229600 választópolgár van a városban (kishír)Befejeződött az összeírás.
1967-03-07Képviselő jelöltünk az orvosnőDr. Radnai Éva országgyűlési képviselőjelölt.
1967-03-03Képviselőjelöltünk: a főolvasztárNics János főolvasztár.
1967-02-07Képviselő jelöltjeink: Nics János martinász, dr Radnai Éva orvosSok száz résztvevő a jelölőgyűléseken.
1967-01-24Nyilvánosságra hozták a tanácstagi választókerületeketA választókerületek
1967-01-1723 205 választópolgára van Dunaújvárosnak86 városi-, valamint hét megyei választókerületre és két országgyűlési képviselőt választó kerületre osztották.
1963-02-19A Hazafias Népfront jelöltjeiA Városi Tanácsba, a Megyei Tanácsba, Országgyűlési képviselők Fejér megyei csoportja, pótképviselők. Névsor 1963-ból.
1963-02-15Nők a közéletbenTizenhét nő neve sorakozik a jelölőlistán. Akiket először jelöltek: Bánfi Istvánné, Dr. Radnai Éva, Kuglics Istvánné.
1963-02-01A tanácsi szervek megkezdték a jelölőgyűléseken elhangzott javaslatok feldolgozásátA Népfront jelöltjeinek 96%-át elfogadta a lakosság. A választás időpontja: 1963.02.24.
1963-01-18A Vasmű dolgozói Inokai János beruházási főmérnököt jelölték országgyűlési képviselőnekPótképviselőnek Nics Jánost, a Martin acélmű főolvasztárát jelölték.
1962-10-19Eredményeink fokozása a város minden dolgozójának ügyeMég van mit tenni a város polgárainak életéének javításáért.
1958-11-21Az országgyűlési képviselői és a tanácstagi választások eredményeiAz eredmények bemutatása
1958-11-18Városunk dolgozói lelkes hangulatban járultak vasárnap az urnéák eléOrszággyűlési képviselőt választottak.
1958-11-14Választásra készül a városSztálinváros biztos jövőjére, a Hazafias Népfront jelöltjeire szavazz!
1958-10-10Az építőmunkások Bondor Józsefet jelölték országgyűlési képviselőnekBeszámoló a jelölésről.
1958-10-10Akit a vasasok jelöltekFábián Győző bemutatása
1958-10-01Kiket jelöltek eddig országgyűlési képviselőnek?Kiket jelöltek eddig országgyűlési képviselőnek?
1953-05-18Képek Sztálinváros első országgyűlési választásáról
1953-05-18Képek Sztálinváros első országgyűlési választásárólNem kép, szöveg.
1953-05-18Képek Sztálinváros első országgyűlési választásáról 1953.május 18.Beszámoló.
1953-05-17Képviselőjelöltek - munkájuk közbenA képen Sztálinváros és Fejér megye dolgozóinak egyik jelöltje: Bonta József Kossuth-díjas mérnök.
1953-05-05Sztálinváros képviselőjelöltjei 2.Borovszky Ambrus
1953-04-15Sztálinváros képviselőjelöltjeiBonta József, Földes László, Wolf Johanna