Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

413 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2022-07-15Fajsúlyos témákról döntöttek a rendkívüli ülésen a közgyűlési képviselőkRendkívüli közgyűléssel folytatta a munkát a dunaújvárosi képviselő-testület. A képviselők a Városháza „C” szárnyának közgyűlési termében nyílt és zárt ülésen összesen 23 napirendi pontról döntöttek 2022. július 13-án.
2022-02-10Közmeghallgatás2022. február 10.
2021-11-26Javában kkészül a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia. Lezárult a véleményezési időszakTöbb mint két hét állt a lakosság rendelkezésére, hogy véleményt mondjanak és javaslatot tegyenek Dunaújváros Fenntartható Városfejlesztési Stratégi-ájának (FVS) kidolgozására. Az eredmény több mint biztató.
2021-11-12Tervezzünk együtt egy fenntartható várost!Készül a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia, amely Dunaújváros 2021 és 2027 közötti fejlesztési irányait mutatja meg. Az elkészítésébe most mindenki beleszólhat. Az önkormányzat honlapján megtalálható kérdőív kitöltésével Dunaújváros fejlesztési irányvonalainak kialakítása tervezhető és határozható meg.
2019-02-15Tavalyi fejlesztése és idei tervek. Lakossági fórumota tartottakA keddi közmeghallgatás témája az önkormányzat 2019-es évi városfejlesztési és működési tervei voltak.
2018-12-21A jövő városát építjük! Kerékpárutak, rendezvényközpont és a vasútállomásBeszélgetés Cserna Gábor polgármesterrel a fejlesztésekről, beruházásokról.
2017-05-26Fürdő, sziget és a mozi. Jövő nyáron nyit az új strandA közeljövő, már megállapodásokkal alátámasztott városfejlesztési terveiről adott számot május 25-i, csütörtöki tájékoztatóján Cserna Gábor polgármester. A beruházások összértéke meghaladja a 8,7 milliárd forintot.
2017-02-00Okosan. Megkezdődött Rácalmás okos város stratégiájának tervezése.Február 22-én Schrick István polgármester úr elnökletével, konzultációval indul a rácalmási okos város stratégia tervezésének folyamata. A képviselő-testület tavaly év végi döntése értelmében Rácalmás okos város stratégiát készít a településfejlesztés modern technológián alapuló új lehetőségeinek feltérképezésére és megvalósítására.
2016-12-16Negyvenmilliárd forintos fejlesztés. Cserna Gábor polgármester: határozott, stabil költségvetési lábakon áll a városKözmeghallgatást tartott városunk közgyűlése a jövő évi városfejlesztésről és működési tervvel kapcsolatban.
2016-08-12Városfejlesztés. Modernizáló döntésekSoron kívül ülésezett a közgyűlés augusztus 11-én délelőtt. Jórészt a Modern Városok Program, a kormánnyal kötött megállapodás tartalommal megtöltése követelt sürgős döntést. Szó volt a vidámparki területek fejlesztéséről, a Baracsi úti arborétum további fejlesztési lehetőségeiről, az Intercisa Múzeum a Mondbach-kúriába történő átköltöztetéséről. Napirendi pontként szerepelt az októberi népszavazás előkészítése is.
2016-07-13A zene világnapjára készülA tervek szerint október 1-jén, a zene világnapján avatják fel majd fel a város új köztéri szobrát. Sándor Frigyes mellszobra mellé új köztéri találkozóhelyet is terveznek.
2016-06-17Nyári szünet előtti utolsó. Mert feladat van bővenNyári szünet előtti utolsó ülését tartotta a közgyűlés június 16-án. Ötvenhét témakörben döntöttek. Ünnepélyes pillanatokkal kezdődött a közgyűlés, az újonnan megválasztott képviselő Lassingleitner Fruzsina (kép) vette át megbízólevelét. Főbb témák: lőtér üzemeltetése, Modern Városok Program fejlesztési tételei, közbiztonság helyzete Dunaújvárosban, ingyenes étkeztetés.
2016-06-17Modern Városok: a Jobbik javaslataiPintér Tamás (kép), a Jobbik választókerületi elnöke sajtótájékoztatót tartott június 16-án a közgyűlés után. Konstruktív javaslatokkal szeretnék segíteni a Modern Városok Program megvalósítását.
2016-06-11Kiváló stratégiai partnerDunaújváros a Modern Városok Program keretében modern ipari várossá kíván válni. Az új, csúcstechnológiájú Hamburger Hungária Erőmű jól illeszkedik ebbe az elképzelésbe - emelte ki hozzászólásában dr. Galambos Dénes (kép) országgyűlési képviselő.
2016-06-02Harmincmilliárdnál többet kap a város. Több mint harmincmilliárdA nyári egyeztetések után akár már az ősszel elkezdődhet a Modern Városok Program megvalósítása Dunaújvárosban! A polgármester Cserna Gábor forintosította azokat a tételeket is, amelyek mellé Orbán Viktor miniszterelnök összegeket nem társított a május 31-i sajtótájékoztatón.
2016-06-01Milliárdok fejlesztésekreA kormány gazdaságfejlesztésének részeként Dunaújváros is az ország zászlóshajója lett: Orbán Viktor miniszterelnök és Cserna Gábor polgármester együttműködési megállapodást írt alá május 31-én a kormány Modern Városok Programja keretében. Összességében több mint 20 milliárd forint fejlesztésről esett szó a sajtótájékoztatón.
2016-04-15Közös dolgainkAz egész térségre kedvező hatással lesz a Modern városok program. Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő a megválasztása óta eltelt két év mérföldköveiről, valamint aktuális kérdésekről beszélt a sajtótájékoztatóján.
2015-10-16Zöld rendelőből irodaház?Beszámoló az október 15-i közgyűlésről. Főbb témakörök: közvilágítás, Bánki iskola épülete, zöld rendelő, élményfürdő. A zöld rendelőből irodaház lehetne, a Bánki épületével kapcsolatban szóba került az oktatási célú használata.
2015-08-12Modern városokértA magyar kormány Modern Városok programja. Városfejlesztési elképzelésekről, tervekről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és Mádai Balázs, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója augusztus 11-én.
2015-08-07Fejlődő, modern DunaújvárosA városfejlesztési elképzelésekről, tervekről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és Mádai Balázs, a DVG Dunaújvárosi vagyonkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója.
2015-05-22Fagyizó a főtéren (képaláírás)Fagyizót alakítanak ki Dunaújváros főtérén. (nem teljes szöveg)
2015-05-08Városfejlesztési irányokRendkívüli közgyűlés május 7-én. Több mint 300 rászoruló tanuló kap ebédet nyáron a közgyűlés döntése értelmében. Elkészült és elfogadták a Dunaújváros Integrált Területi Programja.
2015-01-00Átfogó stratégia Dunaújváros fejlesztésére2014 decemberében mutatták be Dunaújváros Megyei Jogú Város Településfejlesztési Koncepciójának és Integrált Településfejlesztési Stratégiájának felülvizsgálatát.
2014-12-11Területekre szabott projektekDecember 10-én mutatták be Dunaújváros Megyei Jogú Város Településfejlesztési Koncepciójának és Integrált Településfejlesztési Stratégiájának felülvizsgálatát, átdolgozását.
2014-11-25Tervek és észrevételekÚjragondolják Dunaújváros Településrendezési Terveit és Helyi Építési Szabályzatát, ehhez véleményeket, észrevételek várnak. Egy korszerű, a településfejlesztési koncepción alapuló településrendezési terv elkészítésén fáradoznak a szakemberek, amely a város fejlődését legalább tíz évig harmonikusan biztosítja.
2014-09-24Integrált városfejlesztés (kishír)Új integrált településfejlesztési stratégiája is van szeptember 23-tól Dunaújvárosnak, a képviselők a közgyűlésen vita nélkül elfogadták.
2014-09-23Dunaújváros MJV Településfejlesztési KoncepciójaA közgyűlés 2014. június 19-én elfogadta Dunaújváros Megyei Jogú Város Településfejlesztési Koncepcióját. Tartalma: városrészi szintű helyzetelemzések, városrészek története, helyzete, lakossága, kor és képzettség szerinti megoszlása, iparterületek, zöldterületek, a Duna-parti részek jellemzése, története. Foglalkoztatottsági és szociális mutatók. 2001-es és 2011-es adatok. A város jövőképe, tervek, célok.
2014-09-23Dunaújváros MJV Integrált Településfejlesztési StratégiájaA közgyűlés 2014. szeptember 23-án elfogadta Dunaújváros Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiáját. A városrészek funkcionális elemzése, városrészi szintű célok bemutatása, akciótervek.
2014-07-14Fejlesztési elképzelésekHogyan tovább Dunaújváros? Tervek gyűjtemény, már véleményezhető, a következő hét évet átfogó integrált településfejlesztési stratégiáról (ITS). A város középtávú fejelsztési céljairól.
2014-07-08Augusztusra megújulnakAdony: rendbe hozzák a temetőt, utcákat aszfaltoznak, parkolót építenek. A Duna-part fejlesztési terveiről.
2014-07-07"Az álmaimból építkezem..."Beszélgetés Szabó Zsolt Róbert építésszel, aki él-hal Penteléért. Városfejlesztésről, tervekről.
2014-06-28Olvasson stratégiát!A dunaújvárosi önkormányzat honlapján elérhető a következő hét évre szóló Integrált Településfejlesztési Stratégia.
2014-06-23Integrált Településfejlesztési StratégiaDunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése elfogadta az Integrált Településfejlesztési Stratégia társadalmi véleményezésre szánt munkaanyagát.
2014-05-16A kúria lesz a bázisMájus 14-én lakossági fórum keretében Kondor Tamás vezetőtervező ismertette a Rudnyánszky-Mondbach-kúria, a malom és a hozzájuk tartozó terület fejlesztési koncepcióját. A tervek bemutatása.
2014-05-15A penteleiek javaslataHingyi László önkormányzati képviselő szervezésében május 14-én lakossági fórumon beszélték meg a Rudnyánszky-Mondbach-kúria és a hozzá tartozó terület fejlesztési elképzeléseit. Beszámoló a fórumról.
2014-05-05AdottságokrólPálinkás Bertalan, a vasmű nyugdíjas mérnöke ismertette a Találjuk ki Dunaújvárost, fedezzük fel Dunapentelét!elnevezésű, Pentele idegenforgalmi értékű fejlesztéséről szóló terveit. Beszámoló a tervekről: Sziget-sétány, Gasztro-sétány, vendéglátó-, kilátóhely, szálláshelyek stb.
2014-04-18Kép Pentele és a város jövőjérőlPazarul fog kinézni Pentele, ha sikerül úgy megújítani, ahogyan azt pályázatokból tervezik: Főkorzó és sétányok, vendéglátóhelyek, szállodák, víziszínpad. Pálinkás Bertalan, a vasmű nyugdíjas mérnöke tartott előadást a Pentele Klubban.
2014-03-29Fejlesztésekről - hosszabb távon isBeszámoló a Római városrészben megtartott lakossági fórumról, amelynek témája a Római városrészi rehabilitáció és a városfejlesztési tervek.
2014-02-28Áprilisi kezdésselA tervek szerint áprilisban indul a Római városrész rehabilitációja. Beszámoló az 1,2 milliárd forint összértékű beruházás terveiről.
2014-01-15Szebb lesz, jobb leszA Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete összejövetelén a város fejlődéséről Szabó Imre, a város főépítésze tartott előadást.
2013-11-19Körforgalmi javulásA Városháza melletti új körforgalmi csomópont vázlata.
2013-10-04Főtér lesz, csakazértisVárosháza tér felújításának projektbemutatóját tartották szeptember 3-án a C-szárny színháztermében. Beszámoló a lakossági fórumról.
2013-09-18Anyakönyv, új helyenA belvárosi rehabilitáció miatt az anyakönyvi hivatal a átmenetileg a polgármesteri hivatal A-szárnyának földszinti dísztermében működik.
2013-06-21Látványos lesz a változás a Római városrészenHamarosan elkezdik a Római városrész egy részének rehabilitcióját, megújítását.
2013-03-01Polgármester úr, pénz áll a házhoz?Kormánydöntés alapján 65 %-al csökken a város adóssága. A 2014-2020 közötti program-és projektelképzelés rövid ismertetője.
2013-02-23Mozgásban az úti faluÚjratervezés című projekt keretében megújulhat Sárbogárd városközpontja.
2013-02-22Élhetőbbé teszik a Római körutatBeszámoló a Római körút fejlesztése miatt meghirdetett lakossági fórumról. A fejlesztésekre 1,2 milliárd forintot kapott a város az államtól. Tervek: az APEH iroda helyén nonprofit szolgáltató házat alakítanak ki, ügyfélszolgálati és körzeti megbízotti irodát nyithat a kapitányság, amelynek lehetősége lesz öt térfigyelő kamerát is telepíteni a fejlesztési területen; lakóházak felújítása, burkolás, szigetelés.
2013-01-21Újragondolt koncepcióAz önkormányzat felkérésére Szemenyei István gondolta újra a már két éve futó középtávú városi sportkoncepciót, amelyre azért volt szükség, mert az utóbbi években megváltoztak a sportfinanszírozás keretei, a jogi háttér. Helyzetkép és fejlesztési tervek.
2012-12-29Az év legfontosabb döntése"Dunaújváros polgármesterét, Cserna Gábort kértük egy év végi összegzésre, a város helyzetének, kilátásainak áttekintésére."
2012-12-22Megújul a városrészAz idén mintegy 17-18 milliárd forintnyi pályázati és állami támogatás érkezett a város önkormányzatához. Ez az összeg annyi, mint az évek során felhalmozott adósság. A 1,5 milliárd forint kormányzati támogatás már megérkezett a város számlájára.
2012-12-14Megújul a belváros - aláírtákA közbeszerzési eljárás után, várhatóan a következő év márciusában indul a belváros átépítése. A szerződést a közgyűlésen ünnepélyes keretek között írták alá.
2012-12-06Szebb jövő évet!December 5-én közmeghallgatást rendezett Cserna Gábor polgármester a költségvetési terv és a városfejlesztési elképzelések véleményezésére.
2012-11-30Kompenzálják az elvonástBeszámoló a november 29-i rendkívüli közgyűlésről: a városháza és környéke fejlesztéséről; a városháza környékén felépülő több korosztályos játszótér üzemeltetését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat végzi el; építményadó.
2012-11-23HétmilliárdbólSajtótájékoztatót tartott (november 22-én) Cserna Gábor polgármester és dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott. "Várhatóan 100 százalék vissza nem térítendő támogatást kap Dunaújváros a városháza és környéke fejlesztésére (3,6 milliárd Ft). A kórház még 370 milliót kap. " Tervekről, fejlesztésekről, támogatásokról.
2012-11-23A város jövőjét határozza meg1,8 milliárdos támogatást kap a belváros rehabilitációja. Az integrált városfejlesztési stratégia alapján készült pályázaton 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap a belváros rehabilitációja, és a kórház fejlesztésére is 370 millió forinttal jut több a kormány döntése alapján.
2012-11-01Római a megújuló városrészA városrész szociális rehabilitációját tűzte ki célul a közgyűlés. Tervek: a Váci Mihály utca sétáló utcává válik, közmű csere, járda-felújítás, Sportpálya a Fáy András utca végén, modern játszótér a Móra iskola melletti részen, a Pajtás óvoda megújítása, közösségi hely kialakítása a volt APEH iroda helyén, ahol a körzeti megbízott is helyet kap, térfigyelő kamerák elhelyezése.
2012-09-10Integrált Városfejesztési StratégiaTartalomjegyzék. Helyzetelemzés. A városrészek területi megközelíthetősége. Stratégiai fejezet. Akcióterületek lehatárolás. A stratégia megvalósíthatósága. Forrásjegyzék. Légifotó-városrészek. Anti-szegregációs terv. Akcióterületek térképi lehatárolása. Belvárosi Előzetes akcióterületi terv: akcióterületi terv, látványterv, GANTT, Akcióterv, Tulajdonosi lap.
2012-09-06Konkrét tervek, elérhető álmokA városfejlesztési tervezetből jelenleg a városközpontnak a funkcióbővítő városfejlesztését célzó pályázat zajlik. Mintegy 1,8 millió forintból újulhatna meg a város.
2012-08-28Az egészséges fákat megkímélik"A belvárosi rehabilitációs terv megvalósításával kapcsolatban felmerült lakossági kérdés: kivágják-e a fákat és újakat telepítenek a városháza környékén?"
2012-08-24Szkeptikusok és optimisták az arculatváltásrólDunaújváros belváros-fejlesztése pályázati forrásból. A tervek bemutatása, a megvalósítás lehetőségei.
2012-08-23Különleges terekSzabó Imre főépítész augusztus 22-én lakossági fórum keretében ismertette a belváros, a városközpont átalakításának terveit, rehabilitációs programját.
2012-08-18Szép teret kap a városházaSzabó Imre főépítész lakossági fórumon mutatja be augusztus 22-én a városrehabilitációs terveket. A belvárost megújító tervezetről.
2012-08-01Sétány, játszótér, sportpálya, dísztérÁtalakulhat a városközpont. Tervek.
2012-08-01Lobbi: 2 in 1Városunk fejlesztése érdekében tárgyalt a Nemzeti Térdégfejlesztési Program Dunaújváros (NETéPro-D) és a Platform.
2012-04-05Sport és turizmusBánki Erik, az országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke volt szerdán a dunaújvárosi önkormányzat vendége. A téma Dunaújváros sportjának és turisztikájának fejlesztése volt.
2012-03-07Sport, tavasz, jövő?"Út a megújult sportváros eléréséhez". A dunaújvárosi sportlétesítmények jövőjéről.
2012-01-28Az Irodaház teljesen megújulna"Át kell dolgozni az Integrált Városfejlesztési Stratégiát (IVS) ahhoz, hogy Dunaújváros újra pályázhasson a városrehabilitációs programra." Tervek az Irodaház átépítéséről.
2012-01-25Lakások is lesznek"Lakásokat alakítanak ki az irodaház egykori rendőrségi szárnyában. Ezek eladása jelentené a magántőkét a városrehabilitációs pályázatban, amelyre átdolgozott tervekkel jelentkezne ismét a város."
2012-01-01Polgármester úr, beszéljünk a jövőről...Cserna Gábor 2012-es terveiről.
2011-11-17Javítani muszájKözgyűlés: 59 fontos téma.
2011-06-22Újra helyzetben?Az év második felében születhet döntés az Integrált Városfejlesztési Stratégia megvalósításáról.
2010-12-31Polgármester, gyalogszerrelBeszélgetés Cserna Gáborral, Dunaújváros első fideszes polgármesterével. (Rövid életrajzi adatok).
2010-12-22A jövő év talán könnyebb lesz"Karácsony előtti koccintásra invitálták az önkormányzat vezetői a helyi média képviselőit tegnap délután, amelyen Cserna Gábor polgármester mellett az alpolgármesterek közül Gombos István, a bizottsági elnökök közül pedig Lőriczi Konrád és Cserni Béla vett részt." Évértékelés és a város jövője, tervek.
2010-12-22Új kérők kerestetnek"Az önkormányzat nem mondott le az Integrált Városfejlesztési Stratégiai programról. A város ismét magánbefektetőket keres az Irodaházra, és új pályázatot ír ki."
2010-05-28Átépítik végre!Talán már szeptember megkezdődhet a városközpont átépítése. Ennek része az irodaház felújítása is. Beszélgetés Gáspár ászlóval, a Vasmű út 41. Irodaház Kft. ügyvezetőjével.
2010-04-12Központ, második körbenDunaújváros a városközpont rehabilitációjára 1,3 milliárd forintot nyert a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatának első fordulójában. A második forduló pályázatát május 5-ig kell beadni.
2010-02-06Milliárdos beruházásokA dunaújvárosi beruházásokról - röviden.
2010-01-12Amitől élhetőbbDunaújvárosiak véleménye a városfejelsztésről. Mit szeretnének a városlakók?
2009-12-08Nem vidám parkKonkrét tervek a Vidám Park megújítására: műfüves focipályák, retró Vidám Park, tavacska, koncert terület...
2009-12-02Vita a koncepciórólRendkívüli közgyűlést tartott városunk képviselő-testülete a 2010. évi költségvetési és városfejlesztési terv koncepciójáról november 26-án. Ezt megelőzően dr. Kálmán András közmeghallgatást tartott a lakosság számára.
2009-11-28Félmilliárd városfejlesztésreA megyei jogú városok között 12 milliárd forintot osztanak fel egy pályázat keretében, Dunaújváros ebből ötszázmillió forintot szerezhet. A pénzből jutna a Kertváros, a Dózsa II, a Római városrész megújítására és a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium felújítására is.
2009-11-16Szellempotenciál"Tíz terv készült az elmúlt évtizedben a város és környéke fellendítésére. Lehet, hogy sok célt túl korán írtak le? Azért sok minden megvalósult. Mégis mást érzünk." Tervek és megvalósulásuk.
2009-11-12Hosszú menet - soronKözgyűlési témák: Több mint egymilliárd forintot nyerhet a város a rehabilitációra.
2009-10-22Tervek fejlesztésre"Több beruházás, fejlesztés előkészítése is folyik. Az Eszperantó úti sportpálya egy részén bevásárlóközpont, a rendőrség mögött kisebb lakópark épülne." Az autógyár ugye (BMW) napolva...
2009-09-04A panoráma értékSétány a Duna-partra. Interjú Fridrich Dávid építésszel.
2009-05-22Álomból valóság lesz2010-re megújul Dunaújváros városközpontja. A tavaly elkészült Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) tervezetével eu-s pályázaton 1 milliárd 227 millió forintot nyert a város, így az önerővel együtt 1,5 milliárd forintos fejlesztés valósulhat meg a központban, illetve a felső Duna-part egy szakaszán. Részletesen a tervekről Szabó Imre főépítész segítségével.
2009-05-16A mi városunk - játék, s valóságBeszélgetés a fogatásról, a csapatmunkáról, tervekről Szabó Zsolttal, aki tagja volt "A mi kis városunk" vetélkedő szakmai csapatának.
2009-05-16Egy monostor, a Duna vize alattSzabó Zsolt építész további terveiről. A Szalki-sziget rahabilitációjának folytatásaként arra gondoltam, hogy létrehozok egy emlékhelyet a Szent Pantaleon monostornak, amit rommaradványként jelenítenék meg.
2009-05-16Szimbiózisban a sziget és a város központi tereDunaújváros 1,5 milliárd forintot nyert a városközpont átalakítására. A tervekről röviden (tervrajz).
2009-05-08A megújulás a célDunaújváros belvárosának komplex fejlesztésére 1,3 milliárd forintot nyert a Közép-dunántúli Operatív Program pályázatán. A tervek megvalósítása két évig tart majd.
2009-04-25Igen, újra itt a nyár!Beszélgetés a fürdőváros koncepció lehetőségeiről Mészáros Mihály Pállal, az uszoda egykori vezetőjével.
2009-00-00A Garten Stúdió tervei Dunaújváros belvárosának rehabilitációjáraKépek a Garten Stúdió terveiről, Dunaújváros belvárosának rehabilitációjára.
2008-11-22A válság ellenére az épülés éve?Beszámoló a közmeghallgatásról, amelyen a fő téma a város 2009-es költségvetése volt. Az elhangzottak szerint, a nehézségek ellenére 2009-ben tovább javul a város élhetősége.
2008-09-30Duna-parti központ?Építsük ki az alsó Duna-parti utat!
2008-09-26Átalakulhat a BelvárosA közgyűlés elfogadta az Integrált Városfejlesztési Stratégiát, valamint a Belváros rehabilitációjáról szóló előzetes akciótervet.
2008-09-25ProgramcsomagA szabadstrand rehabilitációjáról, fejlesztési elképzelésekről, tervekről tárgyal a közgyűlés.
2008-09-24Használható belvárost, de hogyan?Olvasói levél a belváros átépítéséről, fejlesztéséről.
2008-09-19Ki kell használni az adottságokatÚj városfejlesztési stratégia: ez a terv a pénzről szól. A belváros átalakításának terveiről...
2008-09-19Városalapítók a belvárosrólA Városalapítók Egyesülete képviselőinek véleményei a belváros tervezett átépítésének koncepciójáról.
2008-09-16Új kerékpárutakraPályázati pénzből bővítenék a kerékpáutakat .
2008-09-15Legyen végre egy központBeszámoló a Vállalkozók Házában rendezett fórumról, amelynek témája az Integrált Városfejlesztési Stratégia volt.
2008-09-05Igények és szándékokBánhelyi Károly véleménye a városközpont rehabilitációjával kapcsolatban .
2008-09-03A várost átszelőA városközpont fejlesztési terveiről.
2008-08-21Felfordulás a városbanA városfejlesztés tervekről: Belváros. Integrált Városfejlesztési Stratégia.
2008-08-13Átalakítanák a BelvárostA Belváros fejlesztési terveiről.
2008-07-30Ha lenne egy főterünk...A belváros városfejlesztési terveiről.
2008-07-23Eszméletlen buliBeszámoló a Cserna Gábor polgármester sajtótájékoztatójáról. A dunaújvárosi EFOTT fesztivált "eszméletlen buliként" jellemezte. Fejleszteni szeretnék a Szalki-szigetet.
2008-06-04Új társaság fejleszt?Ha pályázni szeretne a város, annak egyik feltétele (megyei jogú városok esetében) egy városfejlesztő társaság létrehozása, amely teljesen önkormányzati tulajdonban működik.
2008-04-28Ezermilliárd: M6, híd, ipar és kereskedelemKözgyűlés. Különféle beruházások formájában ezermilliárd forint érkezik 2010-ig Dunaújvárosba. Kálmán András polgármester szerint a város nem lecsúszóban lévő város, hanem 1998-tól felszálló ágban van.
2008-01-16Jövőkép és irányvonalakTervek a régi -os út és az M6-os menti földek további sorsáról. Hasznosítási lehetőségek. Beszámoló a város településszrkezeti tervéről.
2008-01-09Halva született?!A rendkívüli közgyűlésen három napirendi pont volt: a területi integrált szakképzési központ (TISZK), az uszoda rekonstrukciója és a városfejlesztési stratégia kidolgozása. Beszámoló.
2007-11-30Városstratégia: rajtra készenA közgyűlésen elfogadták Dunaújváros városstratégiai tervét. Az Innopark Kht-t megbízták a terv kezelésével, koordinálásával.
2007-10-25Két törvény felesel egymássalElkészült és jóváhagyásra vár az első, 6-os úton túli városterület, a 70 hektáros Városkapu-negyed rendezési terve. A 2003-ban jóváhagyott és törvénybe foglalt Országos Területrendezési Terv a 6-os főút és az M6-os autópálya közötti területsávot jelölte ki a város fejlesztési területeként. A Fejér Megyei Földhivatal viszont lényegében elzárkozott a rendezési terv elfogadásától az 1994. évi földtörvényre hivatkozva.
2007-09-20Megfelelőek az útjainkA dunaújvárosi utak állapotáról, a forgalomtechnikai megoldásokról, tervekről.
2007-09-12A gazdaság és a régiókA városstratégiai terv gazdasági részét vitatta meg a helyi kereskedelmi és iparkamara. Beszámoló.
2007-09-03Innovációs központ leszVállalkozói csarnok, innovációs központ létrehozása, a vállalkozók folyamatos továbbképzése, új ipari terület előkészítése: beszélgetés a tervekről az InnoparkKht. vezetőjével, Gere Jánossal.
2007-07-04A sport fővárosa - voltFejlesztenék a kerékpárút-hálózatot, sportpályákat, játszótereket építenének. A következő négy évre szóló fejlesztési tervekről.
2007-07-04Tér átépítések, utak, járdák, fuss el véle...A következő négy évre szóló fejlesztési tervekről.
2007-07-04Virágbontás PentelénA kulturális ágazattal kapcsolatos programban, Pentele kulturális szerepkörének növelése a cél. Fejlesztési tervek oktatásban, kultúrában.
2007-06-26Városstratégia: reálszisztéma és vágyképek"Ágazatonként tekinti át és vitatja meg a városstratégia tervezetét a Dunaújvárosi Civil Érdekegyeztető Tanács (D-CÉT)."
2007-06-19Kisváros vagy nagy?"Úgy legyen és úgy is lesz!" - ez lett a városstratégia jelszava.
2007-06-13Vita a város új stratégiájárólGere János a városstratégiai tervről.
2007-05-30A túlpart irányába kacsingat a város?Társadalmi vita kezdődik a városstratégiai tervről, hogy milyen is lesz, legyen Dunaújváros húsz év múlva. A vitaanyagról, tervekről.
2007-04-03Új források után kell néznünkMit tudunk tenni a város jövőjéért, amivel vonzóbbá tehetjük.
2007-02-01Dunaújváros városstratégiai terve. 2007.Mit kell tennünk a fejlődésért, és hogyan?
2006-05-24Egymilliárd a központraA Városháza teret és környékét érintő teljes rekonstrukció építési engedélyeztetési és kiviteli terve már elkészült. A C szárny átépítésének engedélye is már folyamatban van.A rekonstrukció összesen kb. egymilliárd forintba kerülne. A pénzt pályázati úton próbálják megszerezni.
2006-02-18Uszoda helyettSajtótájékoztató az uszoda fejlesztési terveiről: élményfürdő, sportmedence, wellness és szabadidő központ. Az Építők útján és a Hunyadi út határolta területen sazálloda is épülne. A beruházás kb. 7 millió forintba kerülne. Beszámoló a tanulmánytervről.
2006-02-02Álom luxuskivitelbenBeszámoló a napokban bemutatott Szalki-sziget és a déli ipari park területének hasznosítására kidolgozott tervekről.
2006-01-21Hamarosan a vasúté lesz a legfőbb szerepA Fidesz volt közlekedési minisztere, Fónagy János is részt vett a dunaújvárosi sajtótájékoztatón. Beszámoló.
2006-01-01Milliárdos tervekA Szalki-sziget hasznosítási program megvalósítási tanulmányát mutatták be a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában a kamara tagjainak és a vállalkozóknak. Beszámoló.
2006-00-00Dunaújváros FőtérA Garten Stúdio terve Dunaújváros Belvárosnak rehabilitációjára.
2005-09-30Korszakváltás a stratégiábanMilyen lesz tíz, húsz ötven év múlva Dunaújvárosban
2005-09-16Megfogalmazott jövő a városnakKonferencia a város stratégiájáról
2005-09-13Erősségeink - és amin javítani kell(ene)Városstratégiát előkészítő munkakonferencia lesza főiskola Kék Szalonjában szeptember 9-én. A Városstratégiai Terv Irányító Bizottsága és a felkért munkacsoportok vezetői ismertetik elkészített rész-stratégiáikat.
2005-09-06Százezres várossá válhatnánk...Városstratégiát előkészítő munkakonferencia lesza főiskola Kék Szalonjában szeptember 9-én. A Városstratégiai Terv Irányító Bizottsága és a felkért munkacsoportok vezetői ismertetik elkészített rész-stratégiáikat.
2005-07-20A híd miatt nő a vonzáskörzetA helyi ingatlanforgalom szempontjából várhatóan nagyobb hatása lesz a Duna-híd mint az M6 megépülésének. A térségben megnőhet Dunaújváros szerepe a szolgáltatások, egészségügyi és egyéb ellátások révén. Dunaújváros a befektetők szempontjából vonzó adottságú település lesz a logisztikai fejlesztéseknek köszönhetően.
2005-05-20Kié a Borovszky-program?Beszámoló a Városházi esték címmel meghírdetett fórumról, ahola fő téma a Borovszky Ambrusról elnevezett rehabilitációs program volt.
2005-05-10Borovszky nevét tűzték a zászlóraVárosrehabilitációs terv készül az acél-híd program keretében, amelyet alkotói Borovszky Ambrusról neveztek el.
2005-05-03Városrhabilitáció Borovszkyra emlékezve. Tízéves a "HÍD" EgyesületA városrehabilitációs program négy tétele. Tízéves jubileumára készül a HÍD Egyesület.
2005-04-12A pihenés szigete lesz?A Szalki-sziget rehabilitációjára jelentkezett befektetői csoport zárt ülésen vázolta elképzeléseit. Szabadidőparkot, szállodát, állatkertet, vidámparkot építtetnének. A rehabilitációra több tíz milliárd forint kell majd, a polgármester szerint 2007-től uniós források lesznek erre a munkára. Az Acél-Híd program részeként "Borovszky Ambrus városrehabilitációs terv" készül, a névhasználat jogát is megkapták már a családtól.
2005-02-11Népszerűsítik a tervetBeszámoló a február 10-én megrendezett Kistérségi Európai Uniós és Idegenforgalmi Kht. konferenciájáról, ahol a téma a városmarketing terv megvitatása és népszerűsítése volt.
2005-01-27Terv van, most jön a megvalósításElkészült a városmarketing terv vitaanyaga, melyben konkrét feladatokat is meghatároznak a kidolgozók. A kérdés, hogy ki lesz a jövőben a városmarketing tevékenység koordinátora, felelőse?
2005-01-24Ez évi fejlesztési feladatokA városfejlesztésre és felújításra szánt összegekről.
2005-01-20Városmarketing terv - szemléletváltásra van szükségBeszámoló a Civil Házban megtartott forumról, ahol az elkészült városmarketing-tervet vitatták meg a jelen lévők.
2005-01-10Versenyképesebb lett a városA város északi ipari parkja az M6-os és a híd építése nyomán egyre jobban népszerűbb a befektetők körében.
2005-01-07Történelmi jelentőségű év volt a tavalyiNincs csődhelyzetben a város: Kálmán András szerint idén még fejlesztésekre is futja a nullszaldósra tervezett költségvetésből. A városi ipara pedig sikeres évet zárt. Interjú Kálmán András polgármesterrel a város helyzetéről.
2004-12-27Terv egy vonzóbb, eladhatóbb városrólA közgyűlés elfogadta a város maketing tervét, melyet a Kistérségi Európai Uniós és Idegenfrogalmi Iroda készített. Beszámoló a tervekről.
2004-12-02Felújítanák a tömbötMegújulhat a főiskola mögötti úgynevezett közüzemi tömb. A rehabilitációs pályázatot most készíti elő az Acél-Híd programtanács, de az ingatlantulajdonosokkal még egyeztetni akarják az elképzeléseket.
2004-11-16Acél-Híd: a modell értékű programDunaújváros és térsége a Magyar Tudományos Akadémián a tudomány napja, hete alkalmából szervezett rendezvénysorozaton az Acél-Híd programmal mutatkozott be. A program a válság közelébe sodródott térségünk megújítását szolgálja. Kiemeli a ksitérségi fejlesztési tervből azokat a fontos feladatokat, amelyeket kormánytámogatással és helyi erők bevonásával meg kell valósuljanak ahhoz, hogy a foglalkoztatási szinten tartható legyen, és megvalósuljanak a térség főbb célkitűzései. A modellként kezelt Acél-Híd programot dr. Kálmán András ismertette.
2004-02-23Tervek a város fejlesztéséreIdén a vásártér is kereskedelmi központtá válik.
2004-01-08A térségünk fejlesztéséért létrehozott szervezetekrőlA térségünk fejlesztéséért létrehozott szervezetekről.
2004-01-07Város, gazdasági jövőkép nélül?!"Adottságaink alapján alrégió-központ lehetünk."
2001-08-24A Dunaferr határozza meg Dunaújváros gazdaságát, de már a multik is megjelentekTavaly 2, 1 milliárd forint folyt be az iparűzési adóból.
2001-01-24Otthon: DunaújvárosbanA város hosszú távú fejlesztési koncepciójáról.
2000-02-04Dunaújváros településszerkezeti terve (koncepció) 8.A szabályozás irányelvei.
2000-02-01Dunaújváros településszerkezeti terve (koncepció) 7.A közcélú közlekedés kérdései.
2000-02-01Város és kistérség: Jó a program, indulhatunk az uniós pályáPénteken konferenciát rendezett a HID egyesület ahol meghívott volt a polg.mester, a Dunamenti Önkormányzatok Területfejlesztési Társulása, a dújv-i kereskedelmi és iparkamara. A napirend két lényeges témája: Dunaújváros Településszerkezeti Terve és Szabályozási Koncepciója és a Dunamenti Kistérség Komplex Gazdaságfejlesztési Programja volt.
2000-01-31A térség erőssége : földrajzi fekvéseAz innovációs folyamatokkal nem szabad várni a híd megépültéig
2000-01-29Az innováció a térség közös érdekeKész a gazdaságfejlesztési program. A településszerkezeti terv vitája. A HID egyesület konferenciájáról.
2000-01-28Dunaújváros településszerkezeti terve (koncepció) 6.A közlekedés fejlesztése.
2000-01-25Dunaújváros ttelepülésszerkezeti terve (koncepció) 5.Zöldterületek, rekreációs területek.
2000-01-21Dunaújváros településszerkezeti terve (koncepció) 4.A várostest beavatkozást igénylő területei.
2000-01-18Dunaújváros településszerkezeti terve (koncepció) 3.Dunaújváros makroszerkezete.
2000-01-14Dunaújváros településszerkezeti terve(koncepció) 2.Dunaújváros dinamikus jövőképe.
2000-01-11Dunaújváros településszerkezeti terve (koncepció) 1.Törvényben rögzített előírás az előrelátó tervezés.
1999-09-11Ha a jövő ellenünk fordulInterjú dr. Kiss Attila főiskolai docenssel, a regionális gazdaságtan kutatójával az Intercisa 2015 távlati fejlesztési koncepcióról.
1999-09-06Dunaújváros terjeszkedni fog, és centrummá válhat: Páli ZsuzsaAz Intercisa 2015 távlati településfejlesztési koncepcióról nyilatkozik Páli Zsuzsa főépítész.
1999-09-04A lehetséges jövő: egy innovatív, techno városElkészült Dújv. távlati, településfejlesztési koncepciója: Intercisa 2015.
1997-06-02Vitaanyag a város hosszú távú jövőjérőlElkészült a város hosszú távú településfejlesztési koncepciójának anyaga. Az anyagról.
1997-01-02Városfejlesztési tervek,...Intercisa 2015 címmel távlati városfejlesztési koncepció készült a rendezési elképzelések eredményeként.
1990-06-08Mi kerül a központba?Dunaújvárosvárosközpontjának és kulturális központjának kialakításáról.
1990-06-08Az MDF és a várospolitikaAz MDF helyi szervezet fórumot tartott városfejlesztésről, városrendezési tervről.
1990-02-16A város rendezési terveFórum a tervmódosításról.
1988-09-13Késik az üzletközpont építése. Ketten visszaléptek.Késik a Dózsa Gy. úti üzletközpont első Ütemének megépítése. A Domus és a Dunaker közösen Bútor és lakberendezési áruházat kívánt nyitni,- időközben elállt szándékától. Két másik cég jelentkezését várják. A Dunaker visszalépésének indoklása.
1988-08-05Kelendő telkek, növekvő árakVárosfejlesztési és építési tervek, kilátások.
1988-07-08Beleszólás helyett hozzászólásMilyen legyen a Dózsa György úti kereskedelmi és szolgáltató központ?
1987-12-04Új városrész, toronyház nélkülA tervek szerint a leendő Kommunarszk városrész területén (a Szilágyi Erzsébet utca, Móricz Zsigmond utca, Baracsi út és a Béke városrész által határolt részen) folytatódik a városias jellegű lakásépítés.
1987-11-27Táborállás a legalkalmasabbHol van (lesz) hely családi házaknak? Városfejlesztési, lakásépítési lehetőségekről. Tanulmány.
1987-09-25Út, bolt, iskolaVárosfejlesztési kérdések a tanácsülésen.
1987-03-13Ne ott, de hol? Ha sokáig tétovázunk...A város fejlesztés terveiről nyilatkoznak: Czakó Imre főiskolai adjunktus és Kovács Péter a Dunai Vasmű Oktatási Osztály vezetője. Tervek: parkok, környezetvédő beruházások, a középiskolai hálózat fejlesztése. Új középiskola építése a Vasmű tér nyugati oldalánál lévő véderdő szélén.
1987-02-24Vita a városfejlesztésrőlTények, tervek, adatok.
1987-02-20Terv az ezredfordulóig. Javaslatok kellenek.Vízhálózat. Csatornahálózat. Energiaellátás. Távfűtés. Telefonellátás. Közvilágítás. Közterület-gazdálkodás. Lakótelepi kiskertek. Üdülőterületek. Közparkok. Erdők. Dunaújváros-Rácalmás Alsó Duna-part. Dunaújváros Alsó Duna-parti szabadterület. Kisapostag. Baracs. Kulcs. Rácalmási nagysziget. Környezetvédelem
1987-02-17Terv az ezredfordulóig III.Városfejlesztési tervek. Kultúra, művelődés, oktatás. Általános iskola. Középfokú oktatás. Gyógyítva nevelő iskola. Felsőfokú oktatás. Művelődési intézmények. Testnevelés és sport. Kereskedelem. Idegenforgalom. Szolgáltatások. Mielőtt a tanács jóváhagyná (III.)
1987-02-13Terv az ezredfordulóig.Ipar. Dunai Vasmű. Papírgyár. Közüzemek. Tanácsi vállalatok. Mezőgazdaság. Lakásépítés és lakásgazdálkodás. Ellátottsági mutatók. Intézmények. Egészségügyi szolgáltatás. Szociális ellátás. Munkaerő-felhasználás. Adatok és táblázatok. Mielőtt a tanács jóváhagyná (II.)
1987-02-10Terv az ezredfordulóigElkészítették a városnak az ezredfordulóig szóló társadalmi, gazdasági tervét, amely magába foglalja a legfontosabb fejlesztési feladatokat. Cím: A Dunaújváros terület-és településfejlesztésének hosszútávú koncepciója. Részletes ismertető: termelőerők, demográfiai folyamatok, foglalkoztatottság, gazdálkodás.
1986-10-28Célok és feltételek. A lakosságra is számítanak.A hosszútávú városfejlesztési tervről.
1986-10-14Terv az ezredfordulóig. Nem azonos az általános rendezési tervvel.Másfél évtized eredményei. Kiegyenlíteni a különbségeket. Adatok.
1986-04-29Hetedszer, öt évre. Ülést tartott a városi tanács.A VII. ötéves terv városfejlesztési tervét tárgyalta
1986-04-15Nem épül tízemeletes ház. Elképzelések 15 évre.Városfejlesztési tervek. Évente száz lakás. Adósságaink. Döntés két lépcsőben.
1986-02-25Ülést tartott a városi tanács. Fejlesztésre 200 millió.Városfejlesztés terveivel foglalkozott a tanács
1985-11-29Terv, döntés előtt. Ülésezett a városi párt vb.A városfejlesztési terv 1985. évi végrehajtásáról, az VII. ötéves terv városfejlesztési terveiről. Adatok.
1985-10-22Interjú Sárosi József tanácselnökkel. Bízom a párbeszéd hasznábanVárosfejlesztési, várospolitikai témákról. Távlati fénykép.
1985-08-16A tanács-vb ülésén hallottuk. nyugdíjasház, ABC, utakVárosfejlesztési tervek. Fénykép.
1985-07-09Mi épüljön a Dózsa György úton? Díjazásra félmillióTervpályázat az út beépítésére.
1985-02-26Ülést tartott a városi tanács Iskolavárossá lehetünk.Városfejlesztési tervek.
1984-06-26Ülést tartott a városi tanács. Terv az ezredfordulóig.A városfejlesztési terv megvitatása
1984-06-05Hidak a Dunán. Dunaújvárosnál mindenképpen.Országos tervezésben szerepel a Dunán átívelő Duna-híd építésének terve.
1984-05-25Elmondták véleményüket. Akiket érdekelt a város sorsa.A város jövőbeni tervezéséről.
1983-12-30Városfejlesztési tervek 2010-ig /II./ Holnapután, DunaújvárosbanJövőkép
1983-12-23Városfejlesztési terv 2010-ig /1./Térképvázlattal.
1983-11-25Tervtanács a távoli lehetőségekről. Óváros megmaradt falunakA következő 30 év városrendezési tervének vázlatos ismertetése. Távlati kép a városról
1983-11-11Döntöttek a Kommunarszk városrészről. Más lesz, mint a többiA részletes, jóvá hagyott terv ismertetése
1983-10-18Vasmű-lakótelep épül. Százötvenen jelentkeztekA Béke városrészi VI/D terület beépítése. A D. V. támogatásával.
1983-02-15Másként, mint eddigA városfejlesztési terv elemzése. Adatok
1983-02-01Előtérben a magánerős építkezésÜlést tartott a városi pártbizottság. Városfejlesztési tervekről. Részletesebben a lakásépítésről. Adatok.
1982-10-01Ötévenként egy nyugdíjasházÉszrevételek a város 15 éves városfejlesztési tervéről.
1982-09-28Fejlesztés és átalakításDunaújváros 15 éves fejlesztési keretéről tárgyalt tegnap a városi tanács ülése. Vázlatos tájékoztatás.
1982-06-29Tizenöt évre előreA tizenöt éves városfejlesztési tervet tárgyalta a párt vb.
1982-05-07Ötévenként 2100 lakásFejlesztések tizenöt évre.
1982-04-27Többször kérik a lakosság véleményétVárosfejlesztési kérdések.
1982-04-09Több kisiskolás, több tanterem szeptemberbenCsökken az óvodák zsúfoltsága. Ötszázzal több általános iskolás. Több középiskolára lesz szükség. Városfejlesztési intézkedések.
1982-02-12"Szentesítés" utánDunaújváros Városépítő koncepciójáról.
1982-01-15400 lakás a tervbenAz 1982. évi városfejlesztési tervről, és az 1981-es eredményekről.
1981-12-15Terv, kiegészítésekkel. Ülést tartott a városi pártbizottságDújv. hosszútávú fejlesztési tervkoncepciójáról tárgyalt a városi pb.
1981-10-20Vita: Milyen legyen Dunaújváros 2000-ben. A jövőt építjük. 18.Általános rendezési terv ismertetése. kritika. Városépítési visszatekintés
1981-10-09Vita: Milyen legyen Dunaújváros 2000-ben. "Nem tudhatom..." 17.Átfogó tervet, amelynek központja az ember. Közművelődési feladatok. Nemcsak tárgyak. Szellemi edzés. Csak a gyakorlat bizonyít. Erkölcsi normák.
1981-10-06Vita: Milyen legyen Dunaújváros 2000-ben. Amit az utcában látunk. 16.Az utcabútorokról. Szobrok, utcanevek. Megfelelő tárgyak.
1981-10-02Vita: Milyen legyen Dunaújváros 2000-ben. Zöldterület, zöldfelület. 15.Parktelepítés, gondozás. Grafikon.
1981-09-29Vita: Milyen legyen Dunaújváros 2000-ben. házat hozni a Dunán. 14.Általános vélemény a város arculatáról.
1981-09-22Vita: Milyen legyen Dunaújváros 2000-ben. A tervező felelőssége. 13.Várostervezési tanulmány részlete.
1981-09-18Vita: Milyen legyen Dunaújváros 2000-ben. A környező települések szerepe. 12A környező települések szerepe a városfejlesztésben.
1981-09-15Vita: Milyen legyen Dunaújváros 2000-ben. Volt egyszer egy kisváros. 11.Városvezetési múlt és jövő.
1981-09-11Vita: Milyen legyen Dunaújváros 2000-ben. Közparkok - közgondokkal. 10.A parkosítás kérdései.
1981-09-11Fejlesztési koncepció is kell. A városi párt-végrehajtóbizottság véleményeA pártbiz. megvitatta Dújv. (Nagyvenyim, Kisapostag) általános rendezési és városépítési koncepcióját. A testület kevésnek tartja az építési koncepciót.
1981-08-28Vita: Milyen legyen Dunaújváros 2000-ben? Még a döntés előtt. 8.A HNF városi titkárának véleménye a jövő városfejlesztéséről. Javaslatok.
1981-08-25Vita: Milyen legyen Dunaújváros 2000-ben. Nem minden új. 7.A volt tanácselnök hozzászólsa. Visszatekintés. Városfejlesztési, építési elképzelések, eredmények, javaslatok.
1981-08-18Vita: Milyen legyen Dunaújváros 2000-ben. Foghíjas koncepció. 6Üdülő telepi kilátások, tervek, lehetőségek.
1981-08-11Milyen legyen Dunaújváros 2000-ben. Fákat, ligetet, parkot. 5Milyen legyen Dunaújváros 2000-ben? A városépítési tervről: üdülés, idegenforgalom, zöldterületi ellátás, környezetvédelem fejlesztési koncepciója. Parkosítási tervek.
1981-08-07Milyen legyen Dunaújváros 2000-ben. Nyolcvanezren leszünk. 4Jelenlegi állapot. Kilátások. Lakáskérdés. Ellátás. A városépítési tervről: lakásépítés, közintézmény-fejlesztés koncepciója.
1981-07-07IndítójelA városi tanács VI. ötéves tervének vitája. Beszámoló a városi tanács üléséről, amelyen a városfejlesztés eredményeit és terveit vitatták meg. Hozzászólások.
1981-06-30A városfejlesztés VI. ötéves terveAdatok az V. ötéves terv eredményeiről. A VI. ötéves terv részletes ismertetése. Adatok.
1980-11-21Tervek, döntés előttTanácsi és vasműs KISZ-fiatalok fóruma városfejlesztési kérdésekről.
1980-10-21Sikeres felhívásA Béke városrész környezetének alakítására készült kiállítás makettjeinek valóra váltására több vállalati kollektíva tett felajánlást. Tájékoztatás.
1980-09-19Lesz-e itt Duna-híd?Beszélgetés az Építésügyi és Városfejlesztési Minisztériumban Dunaújváros jövőjéről. Lehetőségek, tervek Dunaújváros városfejlesztéséről.
1980-01-29Mivel gazdagodik az idén városunk?A továbbfejlődés alapja. Gyarapodik az intézmény hálózat. Új boltok, orvosi rendelők. A költségvetés plusz 42 millió.
1979-03-27Emberhez méltó környezetben élniA HNF városi elnökségének városfejlesztési munkabizottság vezetője, Farkas Lajos előterjesztette az elnökségi ülésen az 1979-évi társadalmi munkatervet. Biksz János pedig, aki a környezetvédelmi munkabizottság vezetője, a környezetvédelem érdekében javasolta, hogy az eddiginél több állampolgárt vonjanak be a környezetvédelmi munkába.
1979-03-16Alkotó vitára hívják a lakosságot a várospolitika helyi fórumaiTémák: lakáshelyzet, óvoda-és iskolahelyzet, szemétgondok, Vasmű út rekonstrukciója, parképítés.
1978-11-17Az Óváros és az Újtelep jelene és jövőjeA két városrész városfejlesztési terveiről.
1978-09-05Az építők programja őszre és télreMit csinálnak az építők a vasműben? Folytatódik a városépítés is. BVM-rekonstrukció és telephelyépítés. Túl a város határán. Nem lesz fagyszabadság!
1978-06-20Pillantás a város jövőjébe.Beszélgetés feltételes módban a városi tanács elnökhelyettesével.Soós Imre nyilatkozata a VI. ötéves terv legfontosabb feladatairól.
1978-06-02Dunaújváros fejlődése a következő két évtizedbenAz Építésügyi és Városfejlesztési Minisztériumban tárgyalták Dunaújváros 1995-ig szóló lakásépítési tervét. Hol, mennyi lakás épül? A lakásépítés alapvető feltétel a közmű. Városközpont, városszerkezet a távlatban.
1978-03-07Az életkörülmények változásaA várost és a vonzáskörzetét szolgáló intézmények. Lépést tartani a város növekedésével. Ami a következő években készül el. Részletes városfejlesztési program. Dunaújváros 1978-ban III.
1978-03-03A városépítés alapfeltételeiTervezés és terület előkészítés. Versenyfutás közműépítésben. A terv: 777 lakás elkészítése. A város érrendszere és az úthálózat. Dunaújváros 1978-ban II.
1978-01-31Napirenden. Dunaújváros 1978. évi fejlesztési terveÖsszegzés az elmúlt esztendőről. Gyorsabb ütem a lakásépítésnél. Figyelemmel az iskolaépítésre. A városfejlesztés szervezési feladatai.
1978-01-24Két makett (képalárás)A konverteres acélmű makettje. A Béke városrész makettje.
1978-01-20Városfejlesztés, oktatási és közművelődési kérdések a testület napirendjénPillantás a közeljövőbe. A városfejlesztés jelene. A szakmunkástanuló-képzés helyzete és feladatai városunkban. A közművelődés irányításának feladatai. A Béke városrész közművelődési intézményei; könyvtár, kultúrkombinát.
1978-01-03A városfejlődés újabb lépcsőfokánálEredményeink és terveink. A mennyiségi gyarapodás nem minden. Kulturális centrummá válni.
1977-12-16Napirenden a városfejlesztésRészletes tudósítás az eredményekről és a tervekről. 699 lakás jövőre. Megérkezik Dunaújvárosba az ercsi víz. Csökkennek a tanács bevételei. A Béke városrész második építési egységének előkészítése. Jelentős kulturális létesítménnyel gazdagodik a város.
1977-12-06Milyen lesz a Béke városrész?Építészetünk és perspektívánk V. rész. Az új városrész terveinek részletes leírása. Nem lesz a Castrum mása. Közműalagút és következményei. Közintézmények és integrált nevelési központ. Fotón a Béke városrész makettje.
1977-11-29Dunaújváros regionális szerepköre a múltban, ma és a jövőbenDr. Kőszegfalvi György a Városépítési Tudományos Tervező Intézet igazgatóhelyettese előadásának részletei. Építészetünk és perspektívánk (III.) A közigazgatási szerepkör alakulásáról. Az ipar súlya és jövője Dunaújvárosban. Közlekedési és kapcsolataink és azok fejlesztésének indokai. Dunaújváros helye és szerepe az ország településhálózatában.
1977-11-22Dunaújváros építésének társadalmi-gazdasági kérdéseiÉpítészetünk és perspektívánk I.
1977-11-18Dr. Ábrahám Kálmán miniszter látogatása városunkbanFelkereste a 26-os vállalatot. (Építésügyi és városfejlesztési miniszter)
1977-11-15Építészetünk és perspektívánkA MTESZ dunaújvárosi ülésén Sófalvi István a várossá válás folyamatáról, Miskolczi Miklós a várossá válás szociológiai kérdéseiről, dr. Kőszegfalvi György Dunaújváros regionális szerepéről, Balla József Dú. építészetéről, Bánhegyi Károly a Béke városrész beépítéséről tartott előadást.
1977-11-15Új fejezet kezdődik Dunaújváros történetébenA városépítési koncepciók változásáról. A jelenlegi helyzet elemzése. A fejlesztés tervei, különös tekintettel arra, hogy rövidesen megkezdik az első lakóépületek alapjainak ásását a Béke városrészben. Egyéb városépítési kérdések, tervek.
1977-08-09Városunk jövőjeFigyelemre méltó tanulmány Dunaújvárosról: Dunaújváros regionális összefüggéseinek vizsgálata. Népesség-munkaerőhelyzet. Iparfejlesztés. Duna-híd, kétsávos autópálya. A fejlődés új iránya: kikötőbővítés. Regionális összefüggések.
1977-05-06Tervek és gondok a városfejlesztésbenÜlést tartott a városi tanács. Az 1976-os év összegzése. Az 1977. évi városfejlesztési terv. Őszinte szó a gondokról. Köszönet a városépítést segítő társadalmi munkáért.
1977-03-29Közérzetünk a tétA városi tanács környezetvédelmi albizottsága tárgyalt a Béke városrész építési tervét - a környezetvédelem szempontjából. Parkosítás, kertépítés, játszóterek, közművesítés. Városfejlesztés és környezetvédelem.
1977-02-11Nagyszerű eredmények, bíztató tervekÜlést tartott a városi pártbizottság. Eszmei politikai nevelőmunkáról. A párttagsági könyvek cseréjéről. A városfejlesztési terv 1976. évi végrehajtásáról. Részletes, számszerű tájékoztatás. Az 1977. évi városfejlesztési terv.
1977-02-011,4 milliárd forint Fejér megye idei fejlesztésére. A Fejér megyei tanács ülésrDunaújvárosban továbbépül a táv-vízvezeték. Egy 24 és egy 16 tantermes iskola. Folytatódik a kórház rekonstrukciójellegű bővítése.
1977-01-25A Béke városrész első ütemének beépítési terveTérképvázlat a tervezett építkezésekről.
1977-01-18Gazdaságpolitikai aktiva városunkban II. Program a cselekvésA munkaverseny értékelése a vezető feladata. Dióhéjban a városfejlesztés 1976. évi eredményeiről, az ezzel kapcsolatos társadalmi munkákról. Javult a kádermunka színvonala. A vezetők példája hat a környezetre
1976-12-21Figyelmet érdemlő javaslatokÖtletpályázat az ÉTE dunaújvárosi csoportjánál. Remetey Tibor javaslatai a városfejlesztéshez.
1976-12-14Hogy tovább épülhessen a városAz 1978. évben kezdődő Béke városrész építésének előkészületeiről. Mi készült el mostanáig. A neheze még hátra van. Nagyobb erő- összpontosításra van szükség.
1976-10-22Áthidalni a Dunát. Csongor György tanulmányaFéloldalas város. Négy körzet perifériáján. A legrövidebb tranzitútvonal. A dunaújvárosi híd előnyei
1976-05-21Munkaterv öt esztendőreA városfejlesztés V. ötéves tervéről döntött a városi tanács. Lakás, szolgáltatás, kereskedelem, közlekedés, hírközlés, oktatás, művelődésügy, egészségügy, üdülés, sport.
1976-02-03A Fejér megyei Tanács jóváhagyta az új ötéves tervetTartalmazza a Dunaújvárosi - főleg városfejlesztési - terveket is.
1975-10-09Tervezés és területfelhasználás. Az élő tervek a döntés pilléreiDunaújváros általános rendezési tervéről.
1975-03-11Hozzászólás az északnyugati városrész rendezési tervéhezKertváros és a vasútállomás közötti rész rendezési terve
1975-02-04Tervtanács a Baracsi úti városrész részletes rendezési tervérőlTerület: az építők sporttelepe és a Dózsa György út közötti terület, valamint a Betonépítő Vállalat telephelye és környékének felhasználása.
1974-12-13Színdinamikai városképtervezésDunaújvárosi ötlet - dunaújvárosi megvalósítás. Szint a városképbe!
1974-07-12Javasaltok a rendezési tervhezHozzászólás a "Harminc hektárnyi kérdőjel" című cikkhez. (az említett cikk: a Dunaújvárosi Hírlap, 1974. május 21-i számában, a 2. oldalon található)
1974-05-28KépaláírásA Castrum városrész két épületcsoportja között jelenleg a Petőfi Általános Iskola a kapcsolódó elem. Mögötte egyenlőre az Óváros látképe tárulkozik fel. A "kövérházak" építésének befejezése után enne a "résben" jelenik meg a városrész impozáns nagyáruháza, s mögötte egy -két lakásól álló egyedi lakóépület-csoport, amelynek terveit Finta József és Szente László tervezőmérnökök készítik. (teljes szöveg)
1974-05-21Harminchektárnyi kérdőjelAz új városrész terveiről. (Északnyugaton, a Castrum és a Ságvári városrész találkozási zónájában) Területi gondok, elképzelések, tervek, megoldási lehetőségek.
1974-05-07Városfejlesztés 1974. (3.)A közösség erejével. Ellentmondások feloldásra várva. A legifjabbakért és a legidősebbekért. A közművelődés valóban közügy. Iparfejlesztés-városfejlesztés. Újabb lehetőségek.
1974-04-23Városfejlesztés 1974. (2.) Látható és láthatatlan milliók855 lakás épül az idén. Közmű nélkül nincs város. Felkészülés a táv-választásra.
1974-04-19Városfejlesztés 1974. (1.) Szélesedő társadalmi bázisonKeretek és igények . Keretek és lehetőségek. Vállalatok ás leányvállalatok.
1974-04-12Helykijelölés tízezer lakásnakA városi tanács által kiírt pályázatok közül kettő bemutatása, melyek egy új városrész kiépítésére vonatkoznak. A völgy és az állomás közötti területen. Képek a pályamunkákról.
1974-02-26A városfejlesztés nem csupán lakásépítést jelentBeszélgetés Takács Imrével a fejér megyei Pártbizottság titkárával.
1974-02-12Ankét Dunaújváros északnyugati városrészének tervpályázatárólRövid beszámoló.
1974-01-18Hová és hogyan épülhet fel tízezer lakás?A tervpályázatok megadták a feleletet. A tanács országos tervpályázatot írt ki az északnyugati városrész beépítésére.
1973-06-05A városi tanács elfogadta az 1973-1977-re szóló ciklusprograA ciklusprogram taglalja a városfejlesztési feladatokat, és ezek teljesítésének időarányosságát. IV. ötéves terv.
1972-12-29Számvetés és előretekintésÚjévi interjú Sárosi József elvtárssal, a városi pártbizottság első titkárával.
1972-10-20Közlekedés és várospolitikaInterjú Sófalvi Istvánnal a városi tanács elnökével.
1972-09-15Beruházási gyakorlatunk összahangban van a népgazdasági célokkal és a városfejlesztés érdekeivelA városfejlesztés érdekei. Az MSZMP városi végrehajtó bizottságának értékelése.
1972-09-01Az első félévi költségvetés és a városfejlesztési terv teljesítése a városi tanács vb napirendjénKöltségvetés, és városfejlesztés.
1972-06-30Milyen irányban fejlődik a város?1976-ra várható az első szanálás. Három fő beépítési terület: Castrum, Dózsa II., Vöröshadsereg útja - Szórád Márton út és a DX út által bezárt háromszöge és a Vöröshadsereg út - DX út-Baracsi út által határolt szakasz. Lehetőségek, tervek, problémák.
1971-12-24Lakáscentrizmus. Tízemeletes városrész. Több fényt, vizet, autóbuszt. Drága kincsünk, a terület. Újra fogalmaztuk igényeinket.A tanács elfogadta az új ötéves tervet. Városfejlesztés.
1971-12-21Jövőre 692 új lakást adnak átAz 1972. évi városfejlesztési tervről. Megtartotta az évi utolsó ülést a városi tanács.
1971-12-03Helyünk, helyzetünk, távlataink (I.)A cikksorozat célja rendszerbe foglalni a város 20 éves fejlődésének néhány városfejlesztési sajátosságát. Az illúziók. A realitások. Nagyváros? Jó helyre települt-e a város? Egy nagyon távoli lehetőség.
1971-11-23Fiatal tervezők, értékes ötletekVárosfejlesztési tervek diplomamunkák formájában.
1971-11-19A városfejlesztés IV. ötéves tervéről tárgyalt a városi pártbizottságBeszámoló.
1971-11-16A legnagyobb kérdés: hová?A lakásépítkezésről. 1975-ig 4500 lakás épül Dunaújvárosban, de hová?
1971-11-12Ülést tartott a városi tanács végrehejtó bizottságaA IV. ötéves tervben 4500 lakás épül.
1971-11-105 év alatt 4500 lakásA Városi Tanács 4. 5 éves tervéről.
1971-10-19Ülést tartott a városi tanácsA városi tanácsülés elfogadta a szervezeti és működési szabályzatot, valamint az 1971. első félévi városfejlesztési és költségvetési terv teljesítéséről szóló beszámolót.
1971-09-07A városfejlesztési terv első féléve a városi tanács vb napirendjénMit sikerült a tervekből az első félévben megvalósítani? Néhány építkezésen lemaradás - a kitűzött célokat alapvetően teljesítettük. Lakásépítés. Közintézmények. Vállalati beruházások. Kommunális fejlesztés. Óvodák, bölcsődék. Felújítások. Parkosítás - sportlétesítmények.
1971-09-01Hatszázötvenhárom lakás, új orvosi rendelőA 4. ötéves terv városfejlesztési tervéről.
1971-06-29Zárszámadás a múlt évi városfejlesztési tervrőlÜlést tartott a városi tanács. Mit sikerült megvalósítani a tavalyi városfejlesztési tervből?
1971-04-23Új városrész születettA Ságvári II. városrész életéből.
1971-04-16A társadalmi munkaVárosfejlesztés 1971-1975 (XI.)
1971-04-13Művelődésügy-egészségügyVárosfejlesztés 1971-1975 (X.)
1971-04-09Kereskedelmi vendéglátásVárosfejlesztés, 1971-1975. Milyen fejlesztések várhatók?
1971-04-06A lakossági szolgáltatásVárosfejlesztés 1971-1975. (VIII.)
1971-04-02A kommunális szolgáltatásÚthálózat bővítés, közlekedés fejlesztés. Városfejlesztés 1971-1975 (VII.)
1971-03-30Területgazdálkodás-lakásépítésVárosfejlesztés 1971-1975 (VI.)
1971-03-26Helyiipar-mezőgazdaságÉlelmiszerellátás, tsz-ek, Vegyesipari Vállalat működése. Városfejlesztés, 1971-1975 (V.)
1971-03-23A város könnyűiparaVárosfejlesztés 1971-1975 (IV.)
1971-03-19A kapacitásA 26. ÁÉV túl sokat épít a városon kívül, növelni kell a helyhez kötöttséget a városban. Városfejlesztés 1971-1975 (III.)
1971-03-16Ipari beruházásokra 7 milliárd 300 millió forintVárosfejlesztés 1971-1975 (II.)
1971-03-12ÖnmagunkrólDunaújváros demográfiai helyzete. Munkaerő helyzet. Városfejlesztés, 1971-1975. (1.)
1971-03-09A városi tanács elfogadta az ötéves városfejlesztési tervetAz 1970. esztendő városfejlesztési eredményei.
1971-03-05Tiszta lelkiismerettelMi mindent valósítottak meg az 1967-es választásokon megígértekből.
1971-02-05Az idén mintegy 400 millió forintot fordítunk városfejlesztésreRövid beszámoló a városi tanács vb üléséről.
1970-11-20Négyezer-nyolcszáz lakásértA negyedik ötéves terv lakásépítési programja a városra vetítve.
1970-11-06Városunk ipara és a népgazdaságA látványos fejlődés után a technológia tökélesítése legyen a cél.
1970-09-29Jó úton halad az 1970 évi városfejlesztési terv végrehajtásaBeszámoló.
1970-09-09Dunaújváros léte elválaszthatatlan hazánk negyszázados fejlődésétőlAhogy az ország fejlődik, úgy fejlődik városunk is.
1970-08-28Közszemlére bocsátják a Dózsa György II. városrész tnulmánytervétA volt Barátság stadion helyén felépülő Dózsa György II. városrész makettjét, helyszínrajzát megtekinthetővé teszik a lakosság számára. A tervek rövid bemutatása.
1970-05-15Előzetes tanulmányterv a városi tanács végrehajtó bizottságának napirendjénSzületőben a Dózsa György II. városrész. Közszemlére teszik a beépítési tervet. Szerves kapcsolat a városrészek között.
1970-03-17Városfejlesztés, 1970 VI.Tízmillióból hét és félmillió az idén megoldandó feladatokra.
1970-02-27Városfejlesztés, 1970. I.A társadalmi összefogás forrásai.
1970-02-27Mit jelentünk Magyarország térképénÖt év 4800 lakás. A Dunai Vasmű második lépcsőjének beruházásai. Papíripari fejlesztések.
1969-12-30Közös dolgainkrólBeszélgetés Takács Imrével, a városi vb első titkárával az év eredményeiről.
1969-12-24Tanácsház, 1970Az tanács- és pártház tervei.
1969-09-30Ülést tartott a városi tanácsSikeres félév a városfejlesztésben. Dunaújváros nyerte a társadalmi munka vándorzászlaját.
1969-09-23Hol tartunk?A város fejlesztésének harmadik ötéves tervéről.
1969-05-30Sikeresen fejeződtek be a tanácstagi beszámolók234 felszólaló - 573 közérdekű téma. 37 tanácstag már megkapta a választ. Kérdéseinkre válaszol Illyés József, a városi tanács titkára.
1969-03-14Városfejlesztés, 1969Közlekedés - szolgáltatás - helyiipar. Épül az AKÖV telephely. Városrészi igények kielégítése a cél. Új műhely, telep és garázs.
1969-03-07Városfejlesztés, 1969Művelődésügy, egészségügy, iskolafejlesztés.
1969-03-04Városfejlesztés 1969A kereskedelemről.
1969-02-25Városfejlesztés 1969A lakásépítésről. 303 plusz 56 lakás. 1969-70: több mint 600 lakás. Mosókonyhából lakás. Költözik a hivatal: a Víz-és Csatornaművek átköltözik a víztoronyba. Az új irodaház elkészültével a múzeum és a könyvtár átköltözik a jelenlegi pártházba, így a helyiségek felszabadulnak. Pillantás a jövőbe.
1969-02-18A város parlamentje jóváhagyta az 1969. évi városfejlesztési tervetTervek. Mi lesz a Barátság liget sorsa?
1969-01-24Városfejlesztés 1969A harmadik ötéves tervidőszakban vagyunk. Lakásépítés, üzlet, iskola.
1968-10-08Ülést tartott a városi tanácsMérlegen a városfejlesztési terv-kapcsolattartás a választókkal.
1968-02-23Városfejlesztés, 1968A kommunális beruházások
1968-02-16A társadalmi munkaVárosfejlesztési terv, 1968
1968-02-13A tanácsülés határozattá emelte az 1968 évi városfejlesztési tervet és a költségvetést1968 az új gazdasági mechanizmus első éve.
1968-01-30A városfejlesztés aranyalapjaElkészült az 1968. évi városfejlesztési terv.
1967-10-17Dunaújváros általános rendezési tervéről döntött a tanácsBeszámoló, vita a város rendezési tervéről.
1967-09-05Négy új városrészDunaújváros húsz év múlva
1967-09-01Dunaújváros húsz év múlva 2.Hogyan készült a város rendezési terve?
1967-09-01Hogyan készül a város rendezési terve?Dunaújváros húsz év múlva.
1967-08-29Dunaújváros 20 év múlva 1.Városrendezési kiállítás.
1967-02-07A tervezőirodából jelentjükMilyen terveket szőnek a város tervezői?
1966-12-30Eredményes év után eredménye esztendőt!Beszélgetés dr. Tapolczai Jenővel, az MSZMP Központi Bizottságának tagjával, a Városi Tanács elnökével. Városfejlesztési eredmények és tervek.
1966-12-30Eredményes év után eredményes esztendőBeszélgetés Tapolczai Jenővel, az MSZMP Központi Bizottságának tagjával, a Városi Tanács elnökével.
1966-10-21Dunaújváros általános rendezési programjaMeddig nyújtózik a város? Milyen lesz a városközpont?
1966-09-13A Tervezőiroda munkája a Városi Tanács VB napirendjénMit készítettek és milyen tervek várnak elkészítésre?
1966-07-01Elkészült Dunaújváros általános rendezési tervének programjaÜlést tartott a Városi Tanács. Elképzelések, tervek 1980-ig. Távlati terv a Dózsa György úti üzletközpont felépítése 6600 négyzetméter alapterülettel.
1966-02-08Mi épül 1966-ban26-os Építőipari Vállalat főmérnöke nyilatkozik.
1965-10-08Várospolitikai pillanatkép a Vasmű útrólSzépülő főutcánk, épül a szökőkút.
1965-01-12A lakosság széleskörű összefogására van szükség az 1965. évi várospolitikai terv végrehajtásáhozTapolczai Jenőnek, a Városi Tanács VB elnökének nyilatkozata.
1963-12-31Egy lap az óév krónikájábólSok minden épült az idén: az építkezések, elkészült intézmények.
1963-11-22Csákány alatt a barakkBontják a Dózsa György úti barakkokat.
1963-11-06Dózsa György út, 1965Hogy fog kinézni a Dózsa György út? 1092 lakás lesz a Dózsa György úti lakótelepen. Középen 3 kilencemeletes öntött ház. A jelenlegi tüzép teleppel szembeni lakóépületet-tervező: Baranyai Ferenc-a meglévő alapokra helyezik. Lakótelep tervezője: Balla József. Beépítési tervet dr. Weiner Tibor irányításával Kapsza Miklós, Baranyai Ferenc, Remetei Tibor készítette. Bankház a Dózsa Gy. út és a Vasmű út sarkán. A hátsó részt tető kapcsolja össze az egyemeletes banképülettel. A földszinten OTP, az emeleten MNB fiók lesz. A bankház több oldalról is nyitott.
1963-09-20Szükségnegyedből - emberi településGondok a radarban.
1963-07-26Ismerjük meg városunk III.Beruházások-települések.
1963-07-16Ismerjük meg városunkat II.Városunk népességéről - lakáspolitikájáról e vonatkozásban.
1963-07-05Ismerjük meg városunkatA városban jelentkező igények kielégítése az építész szemével.
1963-06-21Városépítők felelősségeTanulmány a városrendezésről, tervezésről
1963-06-07Májusban naponta átlag ezer turista járt városunkbanDunaújvárosi emléktárgyakból kicsi a választék. A városfejlesztés távlati terveiben a Szalki szigeten camping létesítése, a Duna-parti turistaházaknál fedett éttermet, a városba vezető egyik útelágazásnál új benzinkutat és eszpresszót építenek.
1963-05-07Két hónap múlva, ütemterv szerint elkészül a Barátság városrész.....napközis óvodája, jövő júliusra a kórház.
1963-04-30Az 1963. évi várospolitikai tervek429 lakás, Ságvári városrész gázellátás, távfűtés, Főtér kialakítása, szolgáltatás, vízellátás fejlesztés.
1963-04-30A dunaújvárosi üzletnegyed első épületének terveiről.OTP bankszékház épül a Fő téren.
1963-04-17Szeptemberre három új iskolával lesz gazdagabb a városHa nem lesz fennakadás az építkezésben szeptemberre kész a Gorkij téri és Barátság városrészi és a MüM új iskolája.
1963-04-1745 tanterem 1963-ban1963-ban négy iskola: két általános, egy iparitanuló-iskola, továbbá egy gimnázium épül a városban. A Barátság városnegyedben lerakták az alapjait egy újtípusú, úgynevezett "bilaterális" iskolának, amelyben a tantermek két oldalról kapnak világítást. Még egy hetvenöt személyes óvodát és egy negyven személyes bölcsődét épített a Tanács a Barátság lakónegyedben.
1963-03-05Megtartotta alakuló ülését a Városi TanácsElnök: Tapolczai Jenő, helyettesei: Sófalvi István és Dorgai Mihály lett. 13 tagú VB, 12 állandó bizottság.
1963-01-25Mi veszélyezteti az 1963-as lakásépítési programot?Szatócskodás vállalati haszna. Együttműködés helyett osztozkodás.
1962-11-27Az ötéves terv végéig kialakul Dunaújváros eleven városközpontjaA városközpont kiépítésére a következő évben kerül sor. Ezzel párhuzamosan megkezdődik az egykori Római tábor helyén egy háromezer lakásos városnegyed építése is.
1962-08-22Épül a kilátóJó ütemben halad a Kossuth Lajos utca Duna felé eső végén a tereprendezés. A cél egy sétány, szökőkút, parkoló kialakítása.
1962-08-07Kilátó épül a Kossuth Lajos utca végénA tervek szerint parkot, szökőkutat, és parkolót építenek.
1962-05-03Milyen lesz a Sikló úti toronyház?Épül a város legmagasabb toronyháza.
1962-02-16A Városi Tanács megtárgyalta és elfogadta az 1962. évi várospolitikai tervet.Az idén is a lakásépítés áll a feladatok középpontjában.
1961-12-22A jövő évi tervfeladatokról, a lakóbizottságok jogainak kiterjesztéséről tárgyalt a Városi Tanács Végrehajtó Bizottsága.A feladatok: 1. Lakásépítés. 2. Művelődési munka. 3.Család-és gyermekvédelem.4. Lakossági szolgáltatások. 5. A városkép további szépítése, fejlesztése.
1961-09-22Tervek, elképzelések a város korszerű üzletnegyedéről.Elképzelések, tervek.
1961-02-28A tizenegyedik esztendő1961. év városfejlesztési tervéről.
1961-02-24A Városi Tanács elfogadta az 1961. évi városfejlesztési tervetA tavalyinál több lakás épül. Új bölcsőde, végleges iparitanuló-iskola épül.
1961-02-17Készülnek a városrendezési tervekTöbb sportpálya épül társadalmi munkával
1961-01-31A Hazafias Népfront Bizottság elnöksége megtárgyalta az idei várospolitikai tervetMindenekelőtt folytatják a lakásépítéseket. Bővítik a közvilágítást.
1960-11-09A Városi Tanács költségvetésének 85 százalékát fordítja egészségügyi, szociális és művelődési célokra (kishír)A költségvetésről.
1960-11-04Ahol a panelt tervezikÖnálló vállalattá fejlődött a Városi Tervező Iroda. Kivált a Győri Tervező Vállalatból.
1960-09-23Új városrész tervei születnek13 ezer 300 ember elhelyezésére épül az új városrész, a "Római Tábor"
1960-03-2515 éves lakásépítési program megvalósítása nemcsak az állam, hanem a lakosság feladata is15 éves városfejlesztési tervek.
1960-02-14Sztálinváros ötéves városfejl. irányelvei
1960-02-055 éves városfejlesztési terv irányelvei a Városi Tanács VB előttVárosfejlesztési tervek.
1960-01-19A lakosság legszélesebb rétegeiGyűléseken vitatják meg az 1960. évi városfejlesztési tervet
1960-01-15Munkásgyűlésen beszélték meg az idei városfejlesztési tervjavaslatokatTervjavaslatok a városfejlesztésre.
1960-00-00A Dunai vasmű és Sztálinváros felépítésének rövid történeteVisszaemlékezés. Adatok.
1959-02-13Milyen építési terveken dolgoznak a sztálinvárosi tervezőkA következő évek tervei.
1959-01-09Az októberi párthatározat érvényesül a Tanács munkájában1 millió Ft közműre, 15 új üzlet, Üzletház az óvárosban, Bartók bővítés,12 új napközi.
1959-01-06Az 1959. évi városfejlesztési terv minden egyes pontja a lakosság érdekeit szolgáljaVárosfejlesztési tervek, 1959-re.
1958-11-18Összeállították az 1959. évi városfejlesztési tervetRövid összefoglaló
1958-07-18Városunk 3 éves terveTapolczai Jenő, a Sztálinvárosi Tanács V.B. elnökének írása
1958-01-17A városi pártbizottásg elfogadta a községpolitikai tervjavaslatotLakások, iskola, óvoda, uszoda és utak épülnek.
1957-08-09Sztálinváros küldöttsége a Tervhivatal elnökénélA város választ vár tervei megvalósitására.
1957-04-24Továbbfejlesztik a város egészségügyi intézményeitKibővítették a tüdőbeteggondozót, Óvárosban közegészségügyi rendelőt nyitottak, az új kórházépületben két műtőt, több szülőszobát rendeznek be, az ágylétszám hússzal emelkedik.
1956-12-29Jól megalapozott községpolitikai tervet szeretnénkTapolczai Jenőnek, a Városi Tanács elnökének nyilatkozata 1957 küszöbén.
1956-01-27Elkészült az új kórház terveA kórház az I. Rendelőintézet mögött épül fel, 465 ággyal és a legkorszerűbb felszereléssel. Kibővül Ideg-és Fertőzőosztállyal, alagút fogja összekötni a két egészségügyi intézményt, 7 lift, külön villanytelep, korszerű mosoda, és konyha.
1956-01-10Három millió forint közvilágításraA tervek szerint a közvilágítás bővítésére és véglegesítésére 1956 első felében három millió forintot fordítanak.
1955-11-22Közös gondokMegbeszélés a Városi Tanácsnál, a lakosságot érintő problémákról. Néhány adat.
1955-11-15Az első füstnélküli iparvárosA jövő év júliusában megindul a városi gázszolgáltatás.
1955-09-23Hogyan folytatódik a második ötéves tervben......a Vasmű és a város építése? Hengermű, tejüzem, csokoládégyár, új lakások, kórház...
1955-09-23Tovább bővül a város......kereskedelmi hálózata. A fejlesztések során jövőre húsz egység megnyitását tervezik.
1954-01-15Az 1954-es évi városfejlesztési tervet......vitatta meg a Tanács Végrehajtóbizottsága. Tervek.
Intercisa 2015Távlati településfejlesztési koncepció. Vitaanyag-javaslat. 1997.március.
Intercisa 2015 Távlati Településfejlesztési KoncepcióA településszerkezeti terv alkalmazási módja. A tervezett városszerkezet és szabályozási irányelvek. Építési korlátozás alá eső területek. Közlekedésfejlesztés. Az építet örökség alakítása. Tájrendezési javaslatok. Környezetalakítási, környezetvéddelmi javaslatok. Közművesítési javaslatok.
Városfejlesztési koncepciókKoncepciók: turisztika, közfoglalkoztatási, esélyegyenlőségi, bűnmegelőzési, szociális, környezetvédelmi, egészségügyi, kistérségi, kulturális, informatikai, sport, oktatási. Városstratégiai terv. Beuházások látványtervei: uszoda, Szalki-sziget.
Acél-HÍD ProgramA programról, szervezeti felépítés, helyi projektek, városstratégia terv, fejlesztési tervek, M-8 Dunahíd Kht., Kistérségi Szinergia Közalapítvány...
Dunaújváros Városstratégiai TerveDunaújváros Városstratégiai Terve az interneten. Készítette a Városstratégiai Munkacsoport, dr. Kiss Endre vezetésével 2007. december.
Dunaújváros, az ország közepeBeszélgetés dr. Kálmán András polgármesterrel, a város fejlődéséről, fejlesztésekről, tervekről.
DMJV Közgyűlésének Gazdasági Programja 2006-2010Dunaújváros Megyei Jogú Város Gazdasági Programja 2006-2010. Egészségügyi és szociális ágazat, Ifjúsági-sportiroda-gazdasági program, Informatika-gazdasági program, Kultúra-gazdasági program, Oktatás- gazd.program, Pénzügy adó gazdasági program,Társadalmi kapcsolatok bizottsága, Területfejlesztés(építészek), Vagyonkezelés-gazdasági program, Városüzemeltetés-gazdasági program.
Dunaújváros Városmarketing TerveA koncepció célja, a Dunaújvárosi Kistérség Fejlesztési Tervével összhangban a város és környékének fejlesztése.
DV N Dunaújvárosi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.DV N Dunaújvárosi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. honlapja. Hírek, pályázatok, közbeszerzési pályázatok, Római városrészről készült felmérések.