Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

634 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-03-14Ezúttal Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveitA területfejlesztési miniszterrel Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere tárgyalt Székesfehérváron. Dunaújváros gazdasági helyzete mellett a fejlesztési terveket egyeztették a tárgyaló felek.
2024-03-08Városlakói javaslatra hamarosan bevezeti a közösségi költségvetést az önkormányzatA februári közmeghallgatáson felszólalt Für Tibor, aki javaslatot tett az úgynevezett részvételi, vagy közösségi költségvetés bevezetésének megfontolására. Ennek lényege, hogy a város vezetése a lakosságot is bevonja a közpénzek felhasználásának tervezési, és döntési folyamatába. Ez a javaslattételi lehetőség természetesen csupán a város költségvetésének egy kis részét érintheti, mégis közvetlen beleszólást jelenthet a civil szféra részéről a város ügyeibe.
2024-02-16A város költségvetéséről is döntött a közgyűlés csütörtöki nyílt üléseKöszöntővel és díjátadó ünnepséggel kezdődött a dunaújvárosi önkormányzat 2024. 02. 15-i közgyűlése, majd nyílt ülésen harmincegy témát tárgyalt meg a testület.
2024-02-16Pintér Tamás szerint feszes, de szociálisan gondoskodó költségvetés születettPintér Tamás polgármester szerint hosszú tervezési időszakot zárt le a csütörtöki közgyűlés, a testület pedig elfogadta önkormányzatunk 2024. évi költségvetését.
2024-02-09Eredmények és tervekDunaújváros Közgyűlése közmeghallgatást tartott a Városházán. A közmeghallgatás témája az önkormányzat a 2024. évben elvégzendő városfejlesztéssel, városüzemeltetéssel és közszolgáltatások biztosításával kapcsolatos tervei bemutatása az idei évi költségvetés tükrében.
2024-01-12Folytatódik a tisztességtelen kormányzati játszma, már megint az önkormányzatokon spórolnakHa az önkormányzatok haderőfejlesztéssel foglalkoznának, jutna pénz mindenre, de mivel "csak" közfeladatokat látnak el, úgy néz ki, ismét cudar év vár az önkormányzatiságra, a kormányzat ugyanis egyre látványosabban kivonul a helyi közügyek finanszírozásából.
2023-12-01A Fidesznek a párt az első, Dunaújváros csak a másodikSzemelvények a Hankook városunk mellé településéről, illetve az iváncsai beruházás hátteréről
2023-11-24Szabó Zsolt: "Megfontoltan tervezzük a város kiadásait továbbra is..."Az önkormányzatnál is megkezdődött a 2024. évi költségvetés tervezése. Interjú Szabó Zsolt, Dunaújváros gazdasági és koordinációs ügyekért felelős alpolgármesterével.
2023-11-17Több milliárd forint elrabolt iparűzési adó: kinek az ügye?Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat közgyűlése (2023. 11. 16.), ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi „Szociális Munkáért – Dunaújváros” díjat, majd nyílt ülésen harminchárom, illetve zárt ajtók mögött további két témát tárgyalt meg a testület.
2023-11-10Nekünk tényleg különleges ez a gazdasági övezet, de sokkal inkább fájdalmas és igazságtalanBár korábban másodfokon pert nyert Dunaújváros Önkormányzata a különleges gazdasági övezet kialakítása és annak következményei ügyében, a Kúria bírói tanácsa ezt most felülbírálta.
2023-11-03Takarékossági világnap: sok múlik rajtunk is1924 óta október utolsó munkanapja, a Takarékosság világnapja. Takarékosság alatt első sorban a pénzügyi megfontoltságra, spórolásra gondolhatunk, azonban napjainkra ennek a szónak szélesebb értelme lett: nem csak a pénzünkkel, az erőforrásainkkal is takarékoskodnunk kell. A témában Szabó Zsolt, Dunaújváros gazdasági alpolgármestere fejtette ki álláspontját.
2023-09-22"... kizárólag a városra költjük a rendelkezésünkre álló forrásokat"Interjú Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs ügyekért felelős alpolgármesterrel.
2023-05-26A szolidaritási adó átütemezését kérelmezi városunk a kormányzattólKettőmilliárd forint szolidaritási adót kell fizetnie Dunaújvárosnak 2023-ban, amelynek forrása az az iparűzési adó lenne, amit már korábban átütemezett önkormányzatunk a Dunaferr kritikus helyzete miatt. Önkormányzatunk most kormányzati segítséget kér.
2023-02-17Költségvetés 2023. Hol tartunk és merre megyünk...?Közmeghallgatást tartott a város közgyűlése Városháza tér "C" szárnya emeleti rendezvénytermében 2023. február 9-én, csütörtökön délután. A tanácskozáson az önkormányzat idei terveiről hallhattak az érdeklődők. A közmeghallgatás során terítékre kerültek a városfejlesztéssel, városüzemeltetéssel és közszolgáltatások biztosításával kapcsolatos tervek.
2023-01-27A szolidaritási hozzájárulás csökkentése is szerepelt a napirenden2023. első rendes ülését tartotta január 26-án délelőtt Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése. A testület összesen 31 témát tárgyalt a nyílt, és kettőt pedig a zárt ülésen.
2023-01-13Az idén is ésszerű gazdálkodásra van szükség, de stabil a költségvetésDunaújváros gazdasági helyzetéről, a költségvetést érintő tételekről, a jelenlegi energiaárakról tartott sajtótájékoztatót 2023. év elején Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester. Az elmondottak közül a legfontosabb mondat így hangzott: A város jelenlegi gazdasági helyzete: stabil.
2023-01-06Dunaújváros is részesül az önkormányzatok kompenzációjábólDunaújváros 650 millió forintot kap a megnövekedett rezsiköltségek kompenzálására az államtól
2022-10-28Fél óra jutott egy városraA drágulás országszerte nehéz helyzetbe hozta az önkormányzatokat, ezért a nagyobb városok vezetőivel személyesen tárgyalt Balla György kormánybiztos. A tárgyaláson Szabó Zsolt, Dunaújváros gazdasági és koordinációs ügyekért felelős alpolgármestere is részt vett.
2022-10-21Elfogadta a csütörtöki közgyűlés az energiaárak miatti intézkedési tervét.Dunaújváros közgyűlése a 2022. október 20-ai rendes ülésén 30 témában hozott döntést, illetve zárt ülésen véleményezte, hogy ki kaphatja az idei Szociális Munkáért – Dunaújváros díjat. A legnagyobb horderejű téma az elszabaduló energiaárak miatti intézkedési csomag tervezete volt.
2022-10-07Egekben a távhő ára. Nehéz időszak elé néz az ország és Dunaújváros is2022. szeptember 30-án hirdették ki, és október 1-jén hatályba is lépett az a kormányrendelet, amely a távhő árát határozza meg az önkormányzati intézményekben. A rendelet dunaújvárosi vonatkozásairól Szabó Zsolt, Dunaújváros gazdasági alpolgármestere tájékoztat.
2022-09-16Egekben lehet a rezsi. Jövőre másfél milliárddal is elszállhat a városi rezsiköltségEgyre többet olvasni, hallani az országos médiában arról, hogy az elszálló energiaárak miatt az önkormányzatok nehéz, vagy akár lehetetlen helyzetbe kerülhetnek. A 2023-as évi gazdálkodás így egyrészt kiszámíthatatlan, ami viszont sokkal rosszabb, van, ahol önkormányzati intézmények, sportlétesítmények, kulturális központok bezárása is felvetődött. A dunaújvárosi helyzetről Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs ügyekért felelős alpolgármester beszélt. Interjú.
2022-05-06Rendkívüli közgyűlés – egy napirenddelRendkívüli közgyűlésen döntött Dunaújváros önkormányzata a DVG forgóeszköz-hiteléhez nyújtandó garanciavállalásról. A tanácskozást a Városháza közgyűlési termében tartották.
2022-04-29Szabó Zsolt szerint a helyzet nem rózsás, de tarthatóak a kitűzött célok. "... stabil, tervezhető gazdálkodás a cél"Interjú Zsabó Zsolt, Dunaújváros gazdálkodási és koordinációs alpolgármesterével a városgazdálkodásról
2022-03-25A város megsarcolásáról tartott tájékoztatót Kálló Gergely és Szabó Zsolt. "... újabb kormányzati átverésről van szó"A dunaújvárosi iparűzési adó megfelezésével, és a beígért kormányzati kompenzációval kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Kálló Gergely, térségünk országgyűlési képviselője. Az eseménynek a Városháza „C” szárnya adott otthont 2022. március 19-én, délután.
2022-03-18Segítség helyett a közösségi közlekedést bünteti a kormány.„A közösségi közlekedést bünteti a kormány!” címmel tartott sajtótájékoztatót Szabó Zsolt, Dunaújváros gazdasági és koordinációs alpolgármestere. Mint az elhangzott, az üzemanyagárakkal kapcsolatos kormányzati döntések plusz költségeket jelentenek az önkormányzatoknak.
2022-03-11Szabó Zsolt alpolgármester képviselte városunkat az MJVSZ közgyűlésen. "Zsebbevágó" témák szerepeltek a napirendenTöbb, az érintett települések gazdálkodását jelentősen befolyásoló témáról is szót ejtettek a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) salgótarjáni közgyűlésén. Dunaújvárost Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs ügyekért felelős alpolgármester képviselte.
2022-01-28Kormányzati ellenszélben folytatja a munkát a városvezetés. "Nehezített pályán, de folytatjuk a munkát"Gazdasági szempontból értékelte a 2021-es esztendőt Szabó Zsolt, Dunaújváros gazdasági és koordinációs alpolgármestere. Mint azt elmondta, a jelenlegi helyzetet két súlyos tényező nehezíti: a különleges gazdasági övezet, illetve a koronavírus-járványra hivatkozva történt elvonások.
2021-12-10Perre vitte a kormánydöntés miatt elmaradt pénzek ügyét a város. Minden dunaújvárositól 100 ezer – éventeA „Különleges övezetről” címmel tartott tájékoztatót Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere, Szabó Zsolt alpolgármester és Kálló Gergely országgyűlési képviselő. Az eseményre 2021. december 9-én került sor, a Városháza C szárnyában.
2021-10-15A kormányzati szintű gáncsoskodás ellenére stabil a város gazdálkodása. "... az emberek költségvetése legyen..."Interjú Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs ügyekért felelős alpolgármesterrel Dunaújváros gazdálkodásáról
2021-10-08Napirenden a különleges gazdasági övezetHat rendkívül fontos kérdés szerepelt a képviselők előtt a 2021. október 7-én délelőtt 9 órakor kezdődő rendkívüli közgyűlés alkalmával. A különleges gazdasági övezet apropóján megfogalmazott álláspont mellett szerződésekről és költségvetés módosításról is döntött a képviselőtestület.
2021-09-24Új fronton folytatódik a város kirablásaElfogadhatatlannak tartja Fejér megye előzetes integrált területi programjának egyeztetési anyagát Dunaújváros önkormányzata. A kérdésről Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester nyilatkozott.
2021-09-03Szabó Zsolt: "A történet a város kifosztásáról szól..."Jogi úton is támadja a különleges gazdasági övezet létrehozását az önkormányzat. Interjú Szabó Zsolttal, Dunaújváros gazdasági alpolgármesterével.
2021-08-27Nyílt üléssel folytatódott a közgyűlések sora. 25 napirendről döntöttek a képviselőkRendkívüli nyílt üléssel folytatta munkáját Dunaújváros önkormányzata. A közgyűlést a Városháza "C" szárnyában tartották 2021. augusztus 26-án, csütörtökön délelőtt 9 órától.
2021-07-30Nem vették, de vitték. "Ez nem több a Fidesz pitiáner politikai bosszújánál..."Részletes összegzés a Duna Mente - Fejér különleges gazdasági övezettel kapcsolatos Dunaújvárosi és Fejér megyei közgyűlésen elhangzottakról
2021-07-23A hitel ellenére csökken a város adósságállománya2021 végéig majdnem 490 millió forintot fizet vissza a Dunaújváros, míg új hitelt csak 266 millió értékben vesznek fel, vagyis valójában csökken a város adóssága.
2021-07-23"Pitiáner politikai bosszú a város ellen" Különleges övezet – két közgyűlés előttDunaújváros Közgyűlése állásfoglalást fogadott el 2021. július 15-i nyílt ülésén a Városházán, a Fejér Megyei Közgyűlés is tárgyalt a Duna mente – Fejér különleges gazdasági övezetről. A székesfehérvári tanácskozáson Szabó Zsolt alpolgármester nem kapott szót, de Kálló Gergely országgyűlési képviselő felszólalt.
2021-07-23Hamis orbáni ígéretek. Az elveszett milliárdok nyomábanA Modern Városok Programmal, illetve a Dunaújvárosnak juttatott 100 millió forintos kormányzati támogatással kapcsolatban tartott tájékoztatót Szabó Zsolt, Dunaújváros gazdasági és koordinációs alpolgármestere. Az eseményre 2021. július 20-án, délután került sor a Városháza „C” szárnyában.
2021-07-16Állásfoglalás - a gazdasági övezetről is. A gazdasági övezetről is állást foglaltakA nyári szünet előtti utolsó nyílt ülés helyszíne volt a dunaújvárosi Városháza közgyűlési terme 2021. 07. 15-én – az eredetileg tervezett 29 tételes napirend bővült, hiszen két témát (a térfigyelő kamerákkal és egy területhasznosítással kapcsolatos pontot) levettek a napirendről, de négy újabb, sürgősséggel tárgyalandó téma került a képviselők elé.
2021-07-16A Nagy Kiemelt Gazdasági Övezet SvindliNyulasi Zsolt cikke a kormány által kialakított különleges gazdasági övezetekről és ezek Dunaújváros gazdaságára gyakorolt hatásáról
2021-07-09Milliárdos bukás DunaújvárosnakInterjú Medgyesi Miklós, dunaújvárosi sajtószóvivővel a kormány által kialakított különleges gazdasági övezetekről és ezek Dunaújváros gazdaságára gyakorolt hatásáról
2021-07-021,5 milliárd mínusz. "Dunaújvárost kirabolták, az elkövető a Fidesz-kormányzat volt"Megjelent a kormánydöntés, különleges gazdasági övezetté nyilvánította a kormány Iváncsát és Rácalmást. A hétfőn este napvilágot látott rendelet nyomán milliárdos iparűzésiadó-bevételtől esik el Dunaújváros.
2021-06-25"... vállalhatatlan a tervezet, és a város elleni bosszúhadjárat fontos eleme..." Közgyűlés: gyászpercek után fontos frontokA járványügyi korlátozások enyhítésének köszönhetően mintegy 50 napirendi pontról szavazott a dunaújvárosi képviselő-testület az év első rendes közgyűlésén a Városháza „C” szárnyában, 2021. június 24-én délelőtt 9 órától.
2021-04-16Elvonások után: górcső alatt a város adóbevételei. Górcső alatt Dunaújváros adóbevételeiA helyi adóbevételek elvétele nehéz helyzetbe hozza Dunaújvárost. Pintér Tamás, Kálló Gergely és Szabó Zsolt tájékoztatója adatokkal.
2021-03-05Az elmúlt 10 év legnehezebb költségvetése voltSzabó Zsolt, dunaújvárosi alpolgármester nyilatkozik a 2021-es költségvetésről
2021-02-12Kormányzati segítség nincs, bizonytalanság és elvonás annál inkábbAz önkormányzatok jelenlegi helyzetével foglalkozott a Parlament Költségvetési Bizottságnak 2021. február 8-án tartott rendkívüli ülése, amelyre az ellenzéki települések vezetői, köztük Pintér Tamás is hivatalos volt.
2021-02-05Az uniós források elosztásáról. Szabó Zsolt: "... a városban vége a presztízsberuházások korának!"A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság leküzdése és a gazdaság újbóli felpörgetése – ez a célja a tavaly decemberben elfogadott, 2021-2027 közötti időszakra vonatkozó Európai Uniós költségvetésnek. A kormány abban érdekelt, hogy az utolsó fillérig lehívja a Magyarországnak járó pénzeket, ehhez pedig szükség van az önkormányzatokra. A dunaújvárosi tervekről Szabó Zsolt gazdasági alpolgármestere adott interjút.
2021-01-08Jutni jut, de nem jár. Újabb hatszázmillió forint elvonás.Dunaújváros is csatlakozott a Szabad Városok Szövetsége tiltakozó akcióihoz a kormány Dunaújváros 2021-es költségvetését sújtó intézkedések miatt
2020-12-11A bölcsődében nincs Fidesz és ellenzékA kormány mintegy 42 millió forintot vont el egy tollvonással a dunaújvárosi bölcsődéktől az idei évre meghatározott 142 millió forintos összegből – mondta el sajtótájékoztatón Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere a Városháza "C" szárnyában 2020. december 8-án. A város pótolja a kiesést, de tarthatatlannak ítéli az elvonást.
2020-11-13Szabadon döntenének. "Helyi döntést a helyi fejlesztésekről!"Minden lehetséges eszközt bevetve küzd a Szabad Városok Szövetsége azért, hogy az EU-s fejlesztési források egy része fölött a helyi önkormányzatok rendelkezzenek. A témáról Szabó Zsolt, Dunaújváros gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere nyilatkozott
2020-10-22Nagy kérdés, lesz-e „Lex Dunaújváros”...Közös sajtótájékoztatót tartott az önkormányzati hitelfelvételek kapcsán Kálló Gergely országgyűlési képviselő és Szabó Zsolt, Dunaújváros gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere. A téma a Lex Dunaújváros névvel illetett törvényjavaslat benyújtása.
2020-10-16Egyenesen, nyíltan - a városért! Egyenesen, nyíltan képviseljük DunaújvárostA "Rajta, Újváros!" Egyesület győzelmét hozó önkormányzati választások óta eltelt egy esztendő eredményeiről adott interjút Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere.
2020-10-16Az első év a kármentésről szóltInterjú Szabó Zsolttal, Dunaújváros gazdasági alpolgármesterével a megválasztása óta eltelt egy évről
2020-10-09„… sikerült rendezni a város pénzügyeit!”Dunaújváros pénzügyi helyzetét összegző tájékoztatót tartott Szabó Zsolt, Dunaújváros gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere a Városházán 2020. október 7-én, délelőtt. A városvezető az elmúlt időszak eredményei mellett a (közel)jövő terveiről is említést tett.
2020-08-07Újra siker az igazság védelme jegyébenA Dunaújvárosi Hírlap június 15-én hosszú írásban foglalkozott a város pénzügyeivel. Ebben több olyan valótlan állítást fogalmaztak meg, ami mellett a városvezetés nem mehetett el szó nélkül, ezért pert indított a lappal szemben. A pert pedig meg is nyerte, a Dunaújvárosi Hírlap pedig le is hozta a kötelező helyreigazításokat.
2020-07-10Sajtópert nyertekt a Magyar Nemzet ellenTöbb ponton valótlanságokat állított a Magyar Nemzet Dunaújváros önkormányzatáról egy 2020. januári cikkében. Mint azt Medgyesi Miklós, a dunaújvárosi önkormányzat sajtószóvivője elmondta: a bíróság négy pontban kötelezte helyreigazításra a Magyar Nemzetet.
2020-07-0312 napirend. 12 fontos döntés a rendkívüli ülésenHalaszthatatlan ügyekben döntöttek a képviselők a járványhelyzet utáni első közgyűlésen, 2020. június 30-án: a rendkívüli ülésnek a Városháza "C" szárnya adott otthont. Az ülés napirendjén 12 tétel szerepelt
2020-01-24Újra napirenden a már megszavazott témákSzabó Zsolt a dunaújvárosi önkormányzat koordinációs és városüzemeltetési ügyekért felelős alpolgármestere sajtótájékoztatót tartott 2020. január 22-én a Városháza épületének C szárnyában. A tájékoztató központi témái az átláthatósági-, és a képviselői hiányzásokat szabályozó rendeletek voltak
2020-01-10Zsebbevágó témákat is érintő összegzés. Aktuális ügyekről tájékoztat az önkormányzati szóvívőAz aktuális ügyekről adott összegzést a lapnak az önkormányzat sajtószóvivője Medgyesi Miklós. Január elsejétől 36 ezer forinttal magasabb cafetéria juttatást kapnak évente a dunaújvárosi önkormányzat által fenntartott intézmények dolgozói. Döntés született az előző vezetés által kért hitelről. A nyugdíjasok a korábbi évente kétszer kapott 5000 forintos önkormányzati támogatás helyett, 2020-ban évente egyszer, karácsonykor kapnak, jó esetben nagyobb összeget. A Vasmű úti életveszélyes fákat eltávolították. Tárgyalnak a faiskolákkal a pótlásukról. Az új képviselők fizetéséről.
2019-12-20Helyreállt a rend. Medgyesi Miklós: "Ez nem politikai, hanem jogi, szakmai kérdés"Politikai hecckampányt csinált a Fidesz az alakuló ülés miatti törvényességi felhívásból - a Városháza szóvívője szerint.
2019-12-13Közbeszerzésekről is döntöttek. Új tb-tagok a gazdasági társaságoknálRendkívüli közgyűlés, december 5.: A temető üzemeltetésére csak a Dunaújvárosi Kegyelet Kft. adott be pályázatot, nem fogadták el. A város közvilágítási munkáit az E. ON Energiakereskedelmi végzi majd. A városi parkok, helyközi buszjáratok takarításával, hulladékmentesítésével a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Nonprofit Kft.-t bízták meg. Új felegyelőbizottsági tagok választása. Megszavazták, hogy az önkormányzat részére folyószámla hitelkeretet biztosítson az OTP Bank.
2017-02-00Okosan. Megkezdődött Rácalmás okos város stratégiájának tervezése.Február 22-én Schrick István polgármester úr elnökletével, konzultációval indul a rácalmási okos város stratégia tervezésének folyamata. A képviselő-testület tavaly év végi döntése értelmében Rácalmás okos város stratégiát készít a településfejlesztés modern technológián alapuló új lehetőségeinek feltérképezésére és megvalósítására.
2016-08-19Az átláthatóság jellemzi a hivatalt. Nyilvános közadatok, példás működésTöbb száz önkormányzat közül az első helyen végzett városunk önkormányzata az Üvegfalú Programban. A fotón Dr. Sűrű Renáta, városunk jegyzője.
2016-04-29Négymillió a Vasas néptáncegyüttesnekTöbb alapítványi támogatásról döntöttek a képviselők a legutóbbi közgyűlésen. A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítványnak 1,6 millió forintot biztosítottak a Közbiztonsági hónaphoz, valamint további 400 ezer forint támogatást kaptak. A Vasas Táncegyüttes négymillió támogatást igényelt, s kapott is, a Peter Cerny Alapítvány a beteg Koraszülöttek Gyógyításáért 200 ezer forint támogatást igényelt és meg is kapta, A Pro Minoritate Alapítvány 400 ezer forint támogatást kért az önkormányzattól a XXVII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor megrendezéséhez és meg is kapta.
2016-02-19Tizennégy milliárd forintos büdzséElfogadták a város idei költségvetését.
2015-01-09Hétszázmillió fejlesztésreCserna Gábor polgármester sajtóközleményben számolt be arról, hogy a kormány hétszázmillió forint fejlesztési támogatást nyújt a városnak.
2014-12-12Hitelfelvétel nélkülMintegy tíz milliárd forintból gazdálkodhat jövőre az önkormányzat - erről számolt be Cserna Gábor a csütörtöki közmeghallgatáson.
2014-08-08Kilábalt a város az adóságcsapdábólCserna Gábor polgármester számvetése .
2014-03-28Megvalósult az adósságkonszolidációMegerősítést kapott helyi szinten is a kormányzati döntés, amely a települések adósságainak átvállalásáról szól.
2013-03-20Hibás számítással vádolják a fideszes városok csodatanácsadójátEltúlzottan negatívnak és hibásnak minősítette Dunaújváros vezetése azt a 200 oldalas pénzügyi állapotfelmérést, amelyet kétévnyi titkosítás után a napokban olvashattak először a város lakói. A dokumentum szerint a fegyelmezetlen gazdálkodás és az átgondolatlan hitelfelvételek miatt emelkedtek az előző ciklusban fideszes többséggel vezetett önkormányzat tartozásai több mint 20 milliárd forintra. Az átvilágítás az utóbbi napokban éles vita középpontjába került, miután a városvezetés törvénysértéssel vádolta meg a közpénzen rendelt tanulmány nyilvánosságra hozóját.
2013-03-14Titkosították az adósságok keletkezéséről szóló tanulmányt"Két évig titkos dokumentumként kezelték Dunaújvárosban azt a szakértői tanulmányt, amelyet a város önkormányzata rendelt meg a 2010-es választások után, hogy tisztába jöjjön saját pénzügyi helyzetével. Az elkészült több mint 200 oldalas elemzés azonban olyan lesújtó képet mutatott fel a város gazdálkodásáról, hogy jobbnak látták elsüllyeszteni. "
2013-03-14Tárgyalások a kedvező kondíciórólA közgyűlés elején átadták a Dunaújváros Sportjáért díjat: Árva Sándor Csaba posztumusz s Takács Krisztián úszó kapta. A korábbi 40 százalék helyett 65 százalékban vállalja át városunk adósságállományát a kormány.
2013-03-14Titkosították az adósságok keletkezéséről szóló tanulmánytSzinte győzelemként jelentette be Dunaújváros polgármestere a napokban, hogy a kormány a korábban ígértnél sokkal nagyobb részt, 65 százalékot vállalt át a város adósságterheiből. Miközben a település megmenekült 11 milliárd forint visszafizetésétől, előkerült egy eddig eltitkolt szakértői jelentés, amely azt állítja: sokévnyi fegyelmezetlen gazdálkodás, ellenőrizetlen, átgondolatlan hitelfelvétel és két Simicska-közeli cég tulajdonrészének 3,5 milliárdos felvásárlása vezetett oda, hogy az önkormányzat kiemelkedően magas adósságállományt halmozzon. A jelentést csak hosszú pereskedés után adta ki a városvezetés, de még akkor is korlátozni akarta a nyilvánosságra hozatal esélyeit.
2012-12-22Dunaújváros: másfél milliárd az államtólMásfél milliárd forint állami támogatást kapott feladatai biztonságos ellátására Dunaújváros önkormányzata.
2012-12-20A kalsszikus feladatok maradnak az önkormányzatnálA következő évi költségvetés elkészítése előtt kötelező közmeghallgatást tartottak december 5-én.
2012-11-29Reggeli a polgármesternélSajtóreggelit tartott Cserna Gábor polgármester és Dorkota Lajos Fejér megye kormánymegbízottja. A kórház új műtőblokkja, a Városközpont kialakítása, a Szalki-sziget fejlesztése, a Római városrész rehabilitációja, a Vidám Park területén kialakítandó sportpályák, a város likvidhelyzete volt a téma.
2012-11-138.000.000.000 forinttal csökken a város adósságaJelentette ki Dunaújvárosba látogatott Balog Zoltán, emberi erőforrások miniszter, ezzel a 18 milliárd forintos adósság júniustól csökkenni fog.
2012-09-21Hitellel segít az állam?Közgyűlési beszámoló. Nem hozzák nyilvánosságra a város gazdálkodásáról készült szakértői véleményt. Dr. Dorkota Lajos tárgyalt a napokban a miniszterelnökkel a Dunaferr sorsáról, és állami fejlesztési hitel lehetősége is felmerült. Miért menesztették Budavári árpád rendőrfőkapitányt? Tartozás miatt az iskolakonyhákat üzemeltető Hungast Kft. szeptember 7-én felmondással megszüntette az önkormányzattal kötött szerződését.
2012-04-05Kis lángon működhetünk egyelőreInterjú Szepesi Attilával,a gazdasági és stratégiai ügyekért felelős alpolgármesterrel a jelenlegi pénzügyi helyzetről.
2012-01-25Pozitív változás több szinten isLikviditási problémáinak megoldására központi támogatást kapott Dunaújváros.
2011-09-21Stabil költségvetés a célA bizottságok már előzetesen tárgyalták a közgyűlési napirendi pontokat. A legsürgetőbb feladat még mindig ma gazdasági helyzet stabilizálása.
2011-06-08Már nem terhelik a városi büdzsét az élményfürdő költségeiVégérvényesen pont került a 2006-ban elkezdődött élményfürdő ügyének végére. Június 10-től nemcsak a tulajdonos a CIB Bank, hanem az üzemeltetési feladatok is hozzá tartoznak. Ezzel a havi 20 millió forintos bérleti díjtól és az üzemeltetési költségektől mentesül a városi büdzsé.
2011-06-01A harmadik intézkedésA város anyagi helyzetének stabilizálása, javulása érdekében három fő lépést tervez a város vezetése: a hivatal struktúrájának átalakítását, az alapfokú oktatási intézmények átszervezését, az önkormányzati intézmények átvilágítását
2010-11-10Számmisztikai örökségNovember 3-án sajtótájékoztatót tartott Cserna Gábor polgármester és Tóth László gazdasági ügyekért felelős alpolgármester, amelyen tényekkel, adatokkal vázolták fel a város jelenlegi, valós gazdasági helyzetét.
2008-12-03Tulajdonrészt vesz a város a két gázmotoros erőműbenKözgyűlés: Januártól a közgyűlés havonta ülésezik. Megszavazták a katolikus templom díszkivilágítását. Megszavazták, hogy az önkormányzat tárgyala két gázmotoros erőmű 49 százalékos kisebbségi tulajdonrészének megvásárlásáról.
2008-11-26Megszorítások közepette folytatódnak a fejlesztésekMegőrzik a város intézményhálózatát.
2008-11-19Kötvény: euróalaponA közgyűlés döntött arról, hogy a város által kibocsátandó kötvények 8,5 mlliárdos tételét nem svájci frank, hanem euróalapon kötik le addig, amíg döntés nem születik a felhasználás mikéntjéről.
2007-11-28"köztávolmaradásos" közmeghallgatásNovember 21-én közmeghallgatáson a polgármester beszámolt a 2007. évi költségvetés tapasztalatairól, továbbá a jövő esztendő tervezéséhez támpontul szolgáló költségvetési alapinformációkról.
2007-07-03Olcsón és hatékonyanKecskés Rózsa cikke egy közgyűlés margójára.A Jószolgálati Otthonról.
2007-06-12Homokszemek a gépezetbenA közgyűlés felkérésére Cserna Gábor folytatja le a Jószolgálati Otthon Közalapítvánnyal kötött közhasználati eltartási szerződés felmondását megelőző tárgyalást. A Polgármesteri Hivatal elkészíttette a középületek akadálymentesítésének költségbecslését, ami 2 milliárd 226 millió forint. A Rudas szakközépiskola szeptembertől 1 éves marketing- és reklám-ügyintéző szakképzést, a Bánki iskola 2 éves gépgyártás-technológiai technikus alapszakképzést indíthat. Nem pályázott a Szilágyi általános iskola igazgatói állására senki a testületből. 50,9 millió forint bevételkiesés megtérítését kérte a DVCSH Kft az önkormányzattól. A közgyűlés kinevezte a Széchenyi gimnázium igazgatójának a következő 5 évre Fábián Istvánt, az intézmény eddigi megbízott igazgatóját.
2007-05-23Hitelekből él a városAz önkormányzat folyószámlahitelből tudta működtetni a várost az első negyedévben.
2007-03-17ÉlménylízingViharos dunaújvárosi fürdőberuházás.
2006-02-21Városunk idei költségvetéseSajtótájékoztatót tartott a polgármester. Először a város idei költségvetésének néhány fontos eleméről tájékoztatott, majd válaszolt a meghívottak kérdéseire.
2006-01-24Összeállt a költségvetés tervezeteA költségvetési koncepció tervezetéről.
2006-01-14Fejletlenek, vagy tán megtévesztettek?!Valóban Dunaújváros a legfejletlenebb város a kategóriájában? Megkérdőjelezhető a HVG cikkének hitelessége.
2005-11-24Elmarasztalta az ÁSZ DunaújvárostSzámos visszásságot talált az Állami Számvevőszék Dunaújváros gazdálkodásában, s nehezményezi azt is, hogy az önkormányzat nem nyilvánosan pályázaton adta el Dunaferr-tulajdonrészét.
2005-11-15Mi legyen a posta és a húsbolt helyén?Helyiségek jövőjéről a gazdasági bizottság: Vasmű úti húsbolt: pályázat útján döntenek, Béke városrészi posta: egy háziorvos kívánja megvásárolni.
2005-07-01A lakóknak nem kell garázsA Batsányi út 9-11. szám közötti ingatlanon garázs kialakítására kapott engedélyt három, nem ott élő magánszemély - a lakók tiltakoznak az építkezés ellen.
2005-05-20Városmarketingből drogvitaA közgyűlésen történt. Fő témák: a városmarketing terv, az Apáczai utcában lévő Ikarus tér helyett (a templom előtti tér) II. János Pál pápa tér névváltozást támogatta a közgyűlés.
2005-04-26Sok döntés, kevés csatározásÁtadták Az év tűzoltója és Az év rendőre díjat. Nyilvános elismerésben részesítették Csonka Katalin 14 éves diáklányt, aki elsősegélyt nyújtott egy életveszélyes állapotba jutott nőnek. Zárszámadás tavalyról. A gyermekjóléti szolgálat múlt évi munkájáról beszámoló. A kórház új felügyelő tanácsa. ADTV Kht. gazdasági helyzetét és a megoldás lehetőségét kínáló alternatívákról. Döntött a közgyűlés a pályázott kulturális egyesületek és alapítványok támogatásáról. Városrészek és egy köz új neve: Barackos, Dombai-dülő, farkas-dülő, Pipacs-köz. Újabb 5 évre kinevezték Gyöngyőssy csabát a Bánki Donát Gimnázium igazgatójának, Kolics Gábort a Hild József Szakközépiskola igazgatójának, Hubacsekné Nagy Emiliát a város óvodahálózatának vezetőjévé.
2005-04-12Az első lépés lehet: Jelentkező a Szalki-szigetreÖsszevont ülést tartott pénteken a közgyűlés gazdasági és vagyongazdálkodási bizottsága. A zárt ülésen a Szalki-sziget jövőjéről volt szó.
2005-01-24Ez évi fejlesztési feladatokA városfejlesztésre és felújításra szánt összegekről.
2004-12-21Aláírták a szerződéseketDec. 10-én megtörtént az önkormányzat és a Donbass közötti mintegy félmilliárd forintról szóló adásvételi szerződés, s a Dunaferr Rt és az önkormányzat közötti, a részvényeladással összefüggő támogatási szerződés
2004-12-15Nem létező tartozást is eladtakAz OTP Faktoring Rt. féláron megvette az évekkel ezelőtt részletfizetési lehetőséggel eladott önkormányzati lakások még fennálló követelés-állományát. A szerződéskötés után kiderült: olyan követeléseket is eladtak, amelyek már megszűntek. Így majdnem harmincmillió forinttal adósa az önkormányzat az OTP Faktoring Rt-nek.
2004-12-07A legutóbbi közgyűlés viharai és döntéseiA közgyűlés döntött arról, hogy nem vállalja tovább a kistérség négy településével közös csatornaberuházás gesztori feladatait. Jövőre drágulnak a Volán viteldíjai, az uszodabelépők. Új szociális szolgáltatás a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, a másik új szolgáltatás a szociális szférában az ún. támogató szolgálat. Támogatás a Futball Clubnak. Értékesítik 21,9 millió forintért az egykori alsóörsi ifjúsági tábor önkormányzati tulajdonrészét. Döntöttek a Családi Intézet 2005. január 1-jei megszűntetéséről. Feladatait az okmányiroda végzi ezentúl.
2004-11-16Jön a költségvetés talpraállításaSajtótájékoztató keretében ismertette pénteken dr. Kálmán András polgármester a 20055. évi városi költségvetés előkészítésének helyzetét, a várható sarokszámokat.
2004-11-05Részvényeladás: újabb fordulóA közgyűlésen történt: A Zöld Rendelő Társasház eladása körül rendeződtek a problémák, az orvosokkal és a vevővel is aláíratták a szerződéseket. így hamarosan pénzhez juthat a kórház, mert a vételből származó 130 millió forintot a kórház onszolidációjára kell fordítani. Szó volt a Donbass és az önkormányzat közötti részvényeladásról. Támogatták a tűzoltóság pályázati önrész kérelmét. A térfigyelő-rendszer I. ütemét a jövő évi költségvetés pályázati tevékenységére, önrészre megcímzett sorának terhére finanszírozzák. Az önkormányzatnak elővásárlási joga van 12 laktanyai lakás megvételére, de a most felajánlott 6 lakásra nemet mondtak, és az elővásárlási jog továbbra is él.
2004-11-03Nadrágszíj-meghúzás, de mennyire?A jövő évi költségveésről.
2004-10-26A legutóbbi közgyűlés döntéseiA Szórád Márton úti "Zöld Rendelő" értékesítése a héten lezárul. A Dunaferr-részvények értékesítéséről. Készül a szerződés-tervezet. Az új stratégia kialakítása elkezdődött. Az új stratégia kialakítása elkezdődött. Halasztott kórház-átalakítás. A jövő évi költségvetés koncepciójának előkészítése. A közgyűlés megszavazta 4 új szakképzés indítását...
2004-09-28Nincs előrelépés "Muki ügyében"Még mindig nem tudni hová fog kerülni Muki, a kisvonat a Vidám Parkból. A tervek szerint az uszodába, ott viszont, bővíteni kellene a területet, hogy átkerülhessen, ehhez pedig hosszú idő kell.
2004-08-02Egy újabb patológia siralmas helyzetben?A Szent Pantaleon Kórház osztályáról. Felújításra szorul.
2004-06-02Hosszú közgyűlés, sok-sok döntésVárosi főteret kínál a főiskola. Átszervezik az óvodai ágazatot. Iskolai változások. Lesz új mentőállomásunk. A DVG Rt átdolgozza a cég stratégiáját, és új tervet készít. A város 600 millió Ft kölcsönt vesz fela CIB Bank Rt-től. A közgyűlés megszüntette a Dózsa Mozicentrumot, mint költségvetési szervet jún. 30-i hatállyal. Állásfoglalások a DTV Kht-ről. Az ÚJPART 1 millió Ft támogatást kapott. Alsóörsi üdülősors.
2004-05-28Eladták az arborétumot is...A Duna-Erdő Kft. 2001-ben 110 millió forintra felértékelt telephelyét 13 millió forint plusz áfa áron eladta a Vagyonkezelő Rt., úgy hogy ezt az aránytalan alacsony árat is fiktív számlával egyenlítették ki.
2004-05-27A DVG beszámolóját elutasította a könyvvizsgálóBeszámoló gazdasági bizottság ülséséről.
2004-05-25Minden testületből visszahívnákA Vagyonkezelő Rt. egykori első emberét már felmentették elnöki tisztségéből, most a vagyonkezelő igazgatóságból és a Dunaferr R. igazgatótanácsából is visszahívnák Varga Istvánt.
2004-05-25Napirenden a DTV Kht. - hibás gyakorlat, nemcsak a DTV-nélAz önkormányzat egy független könyvvizsgáló céget bízott meg, hogy átvilágítsa a DTV Kht. gazdálkodását.A kért anyag elkészült.
2004-05-25Az ár jelképes - mégis elfogadtákAz Állami Autópálya Kezelő Rt csupán 100 forintot ajánlott fel az M6-os autópálya építéséhez igénybe venni kívánt 9 önkormányzati tulajdonú földterület négyzetméteréért.
2004-05-18Furcsa cégdzsungel a DVG Rt.-n belülBS Center, Gatil-Tax, Axióma Invest, Fer '97 és és...
2004-05-12DVG-ügy: újabb fejezetekÚjabb visszáságok kerültek napvilágra a DVG Rt. felügyelőbizottságának vizsgálódása nyomán. A rendőrség lefoglalta a Vagyonkezelő iratait, a volt elnököt visszahívják az igazgatóságból is.
2004-05-08Energott: újabb dunaújvárosi szál Villányi-Kollár egri perébenEgerben zajlik az adócsalással kapcsolatos per.
2004-05-07Villányi-Kollár Dusán már elsőrendű vádlott - EgerbenElsőrendű vádlottként szerepel Villányi-Kollár Károly Dusán egy, az Egri Városi Bíróságon folyó perben. A vádirat szerint Axióma 2000 Kft. nevű cége összesen 120 millió forint értékben bocsátott ki fiktív számlákat, azzal a céllal, hogy segédkezzen 17.2 millió forint adó eltitkolásában.
2004-05-07Újra a gázmotoros erőműrőlBeszámoló a közgyűlésről. Dunaújváros Díszpolgára: dr. Szabó Ferenc.
2004-05-04Lefoglalt iratok, szanálandó szerződésekA cég első számú vezetőjétől most arról kértünk tájékoztatást, hogy elkezdődött-e és milyen lépésekkel a rendteremtés a DVG Rt,-nél?
2004-04-29Kezelik a régi adósságaikatElengedik a kamatokat, a tőketartozást részletekben lehet fizetni. Ez a lényege annak az adósságkezelési programnak, amelyet most indít a Vagyonkezelő Rt. a hátralékos, évek óta tartozó ügyfeleinek.
2004-04-23Elszabadult indulatokA közgyűlésen történt: 500-800 milliós a Vagyonkezelő Rt. likvidhiánya. Az Év Rendőre: Rakonczai András, Szabó György. Az Év Tűzoltója: Alexi Győző.
2004-04-22Város, vagyon, érdek(ek)Újra kell gondolni a távhő- és a melegvíz-szolgáltatást, erre a megállapításra jutott a DVG Rt. pénzügyi helyzetét vizsgáló bizottság. Ez a két szolgáltatás lenne az első, amit privatizálnának a Vagyonkezelő Rt. tevékenységei közül.
2004-04-21Újabb visszaélések?Egymással párhuzamosan többféle átvilágítás is készült Dunaújváros Vagyonkezelő cégéről, és újabb visszaélések derülnek ki: hűtlen kezelés, fiktív számlák...
2004-04-20Még él a szerződésA DVG Rt-n keresztül húszmilió forintért újítatta fel az önkormányzat az újtelepi iskolát. Az akkor még DVG Rt-s igazgatóként dolgozó Villányi-Kollár Károly Dusán révén egy alapítványi iskola kezdi meg a működését az épületben, de engedély híján ez nem következett be. Kismoi László szerint még élő szerződése van Villányinak, így "forgalmi" szempontból nem szabad az épület.
2004-04-17A rendőrség már nyomoz a DVG-ügybenA gyanú: különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés.
2004-04-16Szerinte válságos a helyzetMájus végéig Varga István igazgatja a DVG Rt. munkaszervezetét. Kakas Antal júniustól veszi át ezt a tisztet is, addig az igazgatóság elnökeként próbálja a vagyonkezelő pénzügyi helyzetét stabilizálni. Beszélgetés Kakas Antallal.
2004-04-09A film forog továbbA közgyűlésen történt: Elkészült a DTV pénzügyi átvilágításának anyaga. Dunaújvárosi Vagyonkezelő Rt. Az önkormányzati bérlakás nem adható el a bérlők feje fölül. Dunaferr privatiáció.
2004-04-08Hová tűnt 127 millió forint?Három, a Vagyonkezelő Rt. által kötöt - feltehetően fiktív - szerződés miatt feljelentést tett a remdőrségen az önkormányzat tulajdonosi képviselője, és dr. Kálmán András. Úgy tűnik, 127 millió forintnak veszett nyoma.
2004-04-01Perelik a két volt igazgatótA Dunaújvárosi Vagyonkezelő Rt. két volt igazgatóját beperelik.
2004-03-23Rendezvényekre több mint 68 millióDunaújváros 2004. évi rendezvényeinek összeállított programjáról tartott sajtótájékoztatót a múlt héten Kismoni László humán alpolgármester. Nyáron nem tudják megrendezni a motorcsónak vb dunaújvárosi futamát és őszre fogják azt halasztani.
2004-03-17DVG-ügyek: melyik igazgatóság valódi?Tovább folytatódi a DVG Rt. igazgatóinak ügye.
2004-03-16FIDESZ sajtótájékoztató - árakról és adókról
2004-03-12Kié a valódi felelősség?Tovább folytatódik a vita a DVG Rt. volt igazgatóinak 73 milliós végkielégítése ügyében.
2004-03-11Ha kel, perre visziA DVG Rt. két igazgatójának 73 milliós végkielégítéséről tovább folyik a vita.
2004-03-09Két alpolgármester is vizsgálja a szerződéseketTovább folyik a DVG Rt. volt igazgatóinak: Goda Miklós és Villányi-Kollár Károly Dusán ügye, akik 70 milliós végkielégítéssel távoztak a cégtől.
2004-03-08Ülésezett a KIÉTA KIÉT egyhangúlag elfogadta a munkáltató ajánlatát, vagyis a közalkalmazottak 2004-ben október 1-től számírhatnak 6 %-os béremelésre.
2004-03-05Fizessék vissza azt a hetven milliót!Goda Miklós és Villányi-Kollár Károly Dusán ( a DVG Rt. igazgatói) tavaly összesen 73 millió 329 ezer 640 forintot kaptak végkielégítésként.
2004-03-01Sajtótájékoztató a fizető parkolásrólA Fidesz, a LÉSZ és a DJE közös sajtótájékoztatót tartott. Népi kezdeményezést szeretnének indítani a fizető parkolás megszüntetéséért a városban.
2004-02-18Nem kirívóak az igazgatóknak adott extra mértékű juttatásokDunaferres mintára készültek a DVG Rt. vezetőinek munkaszerződései.
2004-02-17Hetvenmilliót kaptak a távozó igazgatók?!Két volt igazgatójának (Goda Miklós és Villányi-Kollár Károly Dusán) 70 millió forintot fizetett ki a száz százalékban önkormányzati tulajdonú DVG Rt.
2004-02-02Igényes befektető kerestetik!Az önkormányzatnak nincs pénze a 2. rendelőintézet átalakítására.
2004-01-17Privatizálják a zöld sztk-tA II. Rendelőintézet értékesítésének feltétele az, hogy társasházzá alakítsák.
2004-01-13Ami fontos volt és lesz DunaújvárosbanDr. Kálmán András polgármester 2003-ról és 2004-ről. Döntések a Dunaferr privatizációjáról.Híd és autópálya: törvénybe foglalva. A foglalkoztatás biztonságáért.Start a környezetvédelmi iparért. Bővülő üzem a vasútállomásnál. A sportélet kérdőjelei. A sportlétesítmények ügye. A lakhatási körülmények javításáért. Megújúló városi tereink. Bővülő térségközponti funkciók. Nyújtson minél többet a város. Szövetségre léptek a városok.
2004-01-13Újra lehet bérlakást venni
2003-12-16A városi részvények sorsáról az új tulajdonos döntA város önkormányzata a Dunaferr tulajdonosi szerkezetében 15,216%-ú részvénycsomaggal rendelkezik, mintegy 3 milliárd Ft névértékben.
2003-12-02Játszótér avatóAz idei költségvetésben 30 millió forint volt a játszóterekre elkülönített pénz. Mivel nem sikerült pályázati támogatással megnövelni ezt a keretet, csak egy igazán korszerű játszótér születhetett meg, a Petőfi ligetben.
2003-11-25A csütörtöki közgyűlés döntéseiA közgyűlésen átadták a "Szociális munkáért - Dunaújváros" díjat Kamondy Mártonnénak, az Egyesített Szociális Intézet gazdasági vezetőjének.A kitüntetettről rövid pályakép. Megszavazta a testület, hogy 2004. jan. 1-jétől 3 százalékkal emelkedik a szennyvíztisztítás díja. A közgyűlés már tavaly bevezette új szociális támogatásként a 70 éven felüliek számára 2000 Ft decemberi folyósításáról. Döntött a közgyűlés, hogy a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 10 százalékának kerekített összege (idén 2200 Ft) lesz a juttatás mértéke. A közgyűlés egyhangúlag támogatta a görög katolikus egyház kérését, öt év időtartamra haszonkölcsönbe adja a volt bölcsődét és opciós jogot alapítva biztosítja, hogy 10,5 millió forintért eladja az ingatlant. Két tűzoltósági pályázatot támogat a közgyűlés. Módosította a közgyűlés a Dunaújváros Sportjáért, valamint a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért alapító okiratot. Megújulnak a Bartók B. téren az üzletház 5 mozaikképe.
2003-09-30Földet is kér az önkormáyzat a részvényekértA polgármester sajtótájékoztatót tartott. Vaklárma az M6 körül. Lesz térségi csatorna-beruházás. A privatizációnask nincs alternatívája. Négy javaslat a részvényekért. A kilakoltatások háttere. Kétszázmillió kellett volna. November végén nyit a TESCO. Szolgáltatások több embernek.
2003-09-30Dunaújváros kiemelt fontosságú ügyfélHivatalos megbeszélést folytatott a polgármester, a pénzügyi iroda vezetője a CIB Bankkal. Áttekintették a város, a térség, valamint a meghatározó munkáltató, a Dunaferr vállalatcsoport helyzetét. Áttekintették az önkormányzat pénzügyi helyzetét, s azt, hogy 20074-ben milyen tendenciák várhatók.
2003-09-17Visszaalakítják az asztmabarlangotÖtmillió forintos segítséget kapott a város az illemhely kialakításához. Kép.
2003-09-15A tartozás eladása enyhített a pénzügyi nehézségekenAz önkormányzat likviditási gondjairól.
2003-09-02Iskolák, Vasmű és utakSajtótájékoztatót tartott a polgármester.
2003-08-19Dunaújvárosban még nem született adósságkezelési program
2003-07-08A csütörtöki közgyűlésen döntöttekA közgyűlés most döntött arról, hogy a 45 millió forint költségvetési tartozást a TESCO Global Rt-vel kötendő szerződési háttérrel prolongálja 12 hónapig. Az Irodaház felújítására 2 tervező cég készített javaslatot.ű A közgyűlés támogatta a Dunaújvárosi Futball Club idei 10 millió forint összegű, a Dunaújvárosi Atlétikai Club jégkorong szakosztályának 5 millió forint összegű támogatását. Autómentes lesz a Városháza tér. ABC és irodaház a Vasmű úton.
2003-07-01Rendkívüli közgyűlés a szennyvíztisztítási díjról8 közgyűlési képviselő indítványt nyújtott be az ivóvíz- és szennyvíz, továbbá tisztítási díjának megállapításáról szóló helyi rendelet módosítására. A közgyűlés végül elvetette a benyújtott előterjesztést.
2003-06-24A nyári szünetre átmeneti hitelDunaújváros költségvetésének likviditási helyzete igen feszített. Ezért döntött most a közgyűlés 400 millióforint összegű többlet hitelkeret engedélyezéséről és arról, hogy a felvett átmeneti hitelt legkésőbb idén dec. 31-ig a CIB Banknak vissza kell fizetni.
2003-06-24Eladták a törlesztés-követeléseketA költségvetés idei pénzügyi helyzetét javító döntés az eladott önkormányzati lakások után még fennálló vételár hátralékoknak, mint követelések 51 százalékának, azaz 418,7 millió forintnak egyösszegű értékesítése az OTP Faktoring Rt-nek.
2003-06-11Legyen elég!Sajtótájékoztatót hívott össze a múlt héten dr. Kálmán András polgármester Elég a demagógiából címmel. Három téma volt napirenden: szennyvíztisztítási díj, költségvetés, Dunaerr privatizációja.
2003-06-11A június 5-ei közgyűlésen döntöttek...Lesz új mentőállomás. Városunk egészségügyi helyzetéről. A távfűtés hődíja emelkedni fog. A rendőrség 3,5 milliója révbe ér. Pályázna a Vasvári iskola. Négy hónap pénzügyi mérlege.
2003-06-11Jogos-e a szennyvíztisztítás díja? Egy tüntetés apropóján
2003-05-31Veszélyes játékokEgy tavalyi felmérés szerint Dunaújváros játszóterei rossz állapotban vannak. Az idén 10 millió forint jut karbantartási munkálatokra és 30 millió forint pedig új terek létesítésére.
2003-05-13Hurrá, nyaralunk!A gyerekek nyári táboroztatását az idén az önkormányzat hétmillió forinttal támogatja.
2003-05-13A május 8-ai közgyűlés döntései-Újabb Lorántffy támogatás-kérelem. Az iskola 3 millió forint támogatást kér az önkormányzattól a négy új tanműhely-terem berendezéséhez, valamint egy takarító-portás álláshely létesítéséhez. - A bezárt kertvárosi általános iskola falát díszíti még ma is Cyránski Mária József Attila domborműve. A József Attila Könyvtár kérvényezte a dombormű áthelyezését a József Attila Könyvtárba. A közgyűlésnek kell döntenie. -A vásártér eladva. -
2003-04-29Intermezzo a tavalyi költségvetés lezárása előtt
2003-04-29Az április 24-i közgyűlés döntései- A Bánki D. Gimn. és Szakközépiskola 2004. szept.-től 2 éves ipari informatikai technikusképzést indít - Hulladékudvarra pályáztunk -A rövidesen megnyíló inkubátorház mellett Renault és Mitsubishi autószalon és márkaszervíz számára vásárol az Innopark területén telket egy székesfehérvári kft. - A kórház pályázata keretében intézkedési tervet készített - "A látó szemért" közalapítvány új elnöke dr. Kollarics Béla lett - Közművelődési pályázatokról döntöttek - Új utcanevek a (rendőrség) Óváros területén: Szent György u., Luther és Sárkány köz -Ismételt városi pályázat szennyvízvezeték-hálózat kiépítésére - Módosul az SZMSZ - A motorcsónakviadalra 5 millió - A Mesevár - Kincskereső Óvoda vezetője Keve Mártonné újabb 5 évre kapott megbízást
2003-04-15Hat év - 26 százalékkal kevesebb diák!2000-ben a 6-13 éves korú dunaújvárosi fiatalok száma 5036 volt, 2002-ben 4500, a 2004-re prognosztizált adat 4178, 2006-ra 3738. Az anyagi források alakulása.
2003-04-01Elkelt egy Magyar úti saroktelek
2003-03-25"Szemét van, kátyú nem lesz"A Dunanett Kft tájékoztatása szerint bruttó 203 millió forint áll rendelkezésre errre az esztendőre köztisztasági költségkeretként.
2003-02-18Mire mennyi jut a költségvetésből?Van jóváhagyott költségvetésünk.
2003-02-04A város tulajdonos marad a vasműbenPénteken befejezte munkáját a Dunaferr Rt. jan. 17-én felfüggesztett közgyűlése. Egyetlen napirendi pontja a Dunaferr Acélművek Kft. Dunaferr Rt-be történő beolvadása volt. A beolvadást követően a Dunaferr Rt. tulajdonosa marad többek között az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság, valamint Dunaújváros Önkormányzata is.
2003-01-28Beköszöntött a pénzügyi szigorElfogadva a város 2003. évi költségvetési koncepciója.
2003-01-27Tiszti szállásból lakás2 éve a város és egy kft szerződést kötött a volt laktanya területén lévő 3 épület átalakítására - lakáscélokra. Az önkormányzat a szerződést felbontotta, mert a kft többszöri figyelmeztetés s hosszabbítás ellenére sem egyenlítette ki tartozását.
2003-01-24"Senki sem büszke erre a mostani költségvetésre"Elfogadta a város költségvetését a közgyűlés. Összegezve: vagyonértékesítéssel és jelentős hitelfelvétellel tartható fenn a működés.
2003-01-23Húszmillió igen, kettő nemA gazdasági bizottsá ülésén történt: a nyári rendezvénysorozatra 20,2 millió forint a költségvetési tervezete, a kórház kardiológiai berendezésének felújítására pedig a 2 millió forintot nem támogatta a bizottság.
2002-12-13Párbeszéd a lakossággal. A szirénától a hídigA város következő évi költségvetésének elkészítése és jóváhagyása előtt - ez törvényi kötelezettség is - párbeszédet kell folytatni a település lakosságával. Közmeghallgatást tartottak.
2002-11-26Álom(?)lakások a volt szovjet laktanyábanA Golden Bau Kft, mely megvásárolta volna a laktanyai épületeket, nem teljesítette a meghosszabbított fizetési határidőt sem.
2002-10-18Laktanyai lakások. Túl olcsó vagy túl drága?A volt szovjet laktanyai épületek megvásárlására kötött szerződést az önkormányzattal a budapesti székhelyű Golden Bau Kft. 2000. júl. 13-án. A fizetést még mindig nem teljesítette.
2002-10-15Uj szakasz a város és a térség életében. Gazdasági fórum...Gazdasági fórumot rendezett pénteken a Városházán az önkormányzat, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, a HID Dunaújváros és Környéke Egyesület. Válsághelyzetek a város múltjában. Az iparban és a szolgáltatásban 11 - 11 ezren. Túlfoglalkoztatás a Dunaferrnél. javaslat 150 intézkedésre. A "feltámadó" járás. Mi értendő vidékfejlesztésen? Előnyben a dunaújvárosi térség.
2002-10-10Pénzről nem határoztakA közgyűlésen egy igen szavazat hiányzott, hogy a költségvetést módosítsák.
2002-10-01Ujabb 2 év a CIB banknakÚjabb két évre kötött szerződést az önkormányzat a CIB bankkal, az önkormányzat számlakezelésére.
2002-09-20Az E-ON Hungária Rt. lesz a partnerRendkívüli közgyűlésen újra tárgyalták a szennyvíztisztító üzemeltetőjének kérdését. Az üzemeltető a LÉSZ tiltakozása ellenére az E-ON Hungária Kft maradt. Csupán néhány módosítás történt.
2002-09-20Jelentés Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata pénzügyA város pénzügyi helyzetéről. Számadatok.
2002-09-17Környezetünkre költhető pályázati milliókAz önkormányzat a legutóbbi környezetvédelmi pályázatokon 20,2 millió, néhány korábbi pályázaton pedig további mintegy hatmillió forint támogatást nyert el különféle célokra.
2002-09-13Enyhülnek árvízkárjainkA dunaújvárosi önkormányzat az árvízkárok enyhítése érdekében kormányzati támogatást igényelt. 13 millió 794 ezer forint rendkívüli kiadása merült fel a városnak, melyet már kifizetett. Kormányzati döntés még nincs.
2002-08-30Ünnepélyes aláírás. 650 millió a város kasszájábaTegnap délelőtt az önkormányzat aláírta azt az előszerződést, amely rögzíti, hogy a biológiai szennyvíztisztító üzemeltetésére alapított új gazdasági társaság tulajdonrészének 49 %-át az E-ON Hungária Rt-nek értékesíti az önkormányzat. A szennyvíztisztító próbaüzeme 2002.dec.31-én ér véget, az új szervezet 2003-tól üzemelteti a tisztítót.
2002-08-27Fából vaskarikaA dújv-i Zöld Háromszög Mozgalom sajtótájékoztatójáról, programjáról.
2002-07-09Polgármesteri fórumLegutóbb a DTV hirdetett fórumot a Corner kávézóban, ahol a helyszínen válaszolt a polgármester a kéedésekre: Dunaferr, TESCO, Plaza, parkolás...
2002-07-05A vagyonkezelő eredménye és a játszóterek sorsaA DVG Rt. a tavalyi esztendőt 45 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta. Ez egymillióval haladja mega tervezettet. A dunaújvárosi játszóterek állapotáról: tavaly a balesetvédelmi előírások miatt egy sor játszóteret le kellett szerelni. Felmerült, hogy a gzeremklétszám csökkenése miatt kevesebb játszótérre van szükség. A dunaújvárosi gazdasági társaságokat is szeretnék bevonni a játszóterek felújításába. Ősszel a DVG Rt. élen járva elkészíti, ill. felújítja az első játszóteret.
2002-06-25Takarékon a város. Be nem fizetett adók, elhúzódó ingatlanelSzeptemberre rendeződhet a város anyagi helyzete.Jelenleg a költségvetés kiadási oldala időarányosan teljesült, ám a bevételeké nem. Iparűzési adó ill. ingatlanértékesítésből származó bevételek egy része hiányzik a kasszából. Az önkormányzat háromszázmillió forinttal megemeli folyószámla hitelének keretösszegét.
2002-06-2512 millió kellene - AranytűreAz Aranytű Szakiskola a bezárt Kőris utcai óvoda épületébe költözne, ám a kérelmező anyagi nehézségeire hivatkozva az önkormányzattól várná a felújítás költségeinek viselését. Az idei önkormányzati költségvetésből ez nem megoldható. A gazdasági bizottság állásfoglalása szerint eleve ki kellene kötni, hogy csak abban az esetben adja az önkormányzat haszonkölcsönbe az ingatlant az Aranytűnek, ha a felújításhoz szükséges összeg az iskola rendelkezésére áll.
2002-06-14Ujtelepi iskola?Az Európai Szemléletű Emberekért Közhasznú Alapítvány egy évre kibérelheti a volt újtelepi iskolát. Eközben a város hosszú távra pályázatot ír ki. Az alapítvány nappali iskolarendszerű képzést kíván megvalósítani.
2002-02-27Bizottsági "ejnye" az irodánakKisebbfajta botrány van születőben: a városüzemeltetési és környezetvédelmi bizottság igen kritikusan szólt a távhőszolgáltatás és melegvíz legmagasabb díjának megállapítására létrehozott ad hoc-bizottság munkája kapcsán a városgazdálkodási iroda tevékenységéről.
2002-02-08Ujabb fizető utcák. Oránkért száz forintértDunaújváros közgyűlése úgy határozott, hogy városunkban marad a fizetőparkolás. A parkolási rendelet műdosítássa is megtörtént. Egységes zónák születtek.
2002-02-06Nincs kivel - közmunkára képtelenség pályázniA Szociális és Családügyi Minisztérium 2002-re is kiírta a közmunka-program pályázatát. A program keretében 100 segélyezettet kellene foglalkoztatni négy hónapon keresztül. A közgyűlés ugyan eldönthetné, hogy áldoz-e erre a célra a költségvetésből, de idáig nem jut el a folyamat mert a szociális iroda nem tud 100 főt biztosítani. Így a közmunka-program Dunaújvárosban nem valósítható meg.
2002-01-30Fényben úszó iskolákElkészíült a polgármesteri hivatal pénzügyi irodája által az a tájékoztató, amely számba veszi, hogy az iskolák bezárása, az óvodák átszervezése hogyan hatott a város költségvetésére. Tavaly letudták a terhek nagy részét, idén már megtakarítás várható.
2002-01-10Megalapozzák az emlékművetMegkezdődött a 1956-os emlékmű alapozása, a házasságkötő terem előtt.
2002-01-01"Örzők, vigyázzatok a strázsán!"Az önkormányzat költségvetésében évi 20 millió forintot jelent a három bezárt iskola őriztetése, amelyet az Agro-Sprint Bt. végez el.
2001-11-21Hárommilliárd hiányzikHárommillárd forintot meghaladó költségvetési hiánnyal néz szembe a város önkormányzata jövőre is.
2001-11-16Régi, közérzetet rontó panaszok is előkerültekKözmeghallgatást tartott az önkormányzat a jövő évi költségvetési igényekről. A helyi tekeklub több anyagi támogatást szeretne, mert a jelenlegi négyes helyett hatos tekepályát akarnak építeni jövőre
2001-10-17Rövidesen átszabják. Százhúszmilliós beruházással...Több mint 126 millió forintos beruházással megújul a dunaújvárosi piac: fedett belső tér, korszerű közvilágítás és vízelvezetés, új árusítóasztalok és esztétikus burkolat szerepel a tervek között. Az ehhez szükséges pénzt az önkormányzat a 2002-es költségvetéséből különíti el. A munkákhat hónapig tartanak.
2001-10-17Osztottak - szoroztak - módosítják a költségvetéstA fejlesztésre és felújításra szánt pénz kevésnek bizonyult, ezért újból módosítani kell a városi költségvetést. A munkák elvégzéséhez szükséges pénzforrás is adott.
2001-10-08Miből gazdálkodunk jövőre?A közgyűlés a jövő évi költségvetési irányelvekkel ismerkedett. Közel tizenegy százalékkal nő az önkormányzatok összköltségvetése.
2001-06-01A DVG Rt. házatáján; Pénzügyi helyzet, Csillagdomb, McDonaldElkészült a DVG Dunaújvárosi vagyonkezelő Rt. tavalyi esztendőren vonatkozó eredmény beszámolója, ill.az ez évi üzleti terv.
2001-05-15BeköltözhetnekA szociálisan rászorulók beköltözhetnek az elkészült bérlakásokba. Az első körben tizenkét lakást adtak át.
2001-03-23Fórum a SzilágyiértA Szilágyi iskolában fórumot rendezett a szülői munkaközösség az iskola tervezett bezárásáa ügyében. Képviselők, szülők vitatkoztak. "Zárják be inkább a Kőrösit, vagy felezzék a Gárdonyit!"
2001-03-23A Vagyonkezelő házatájánTöbb mint egy esztendeje alakult meg a DVG. Dunaújvárosi Vagyonkezelő Rt. Az átalakulásról, a feladatokról. A lapban havi rendszerességgel beszámolnak majd a vagyonkezelő munkájáról, döntéseiről.
2001-03-19Stratégiájuk már vanBeszélgetés a DVG Rt.elnökével: Varga Istvánnal.
2001-03-14Országos pályázatot írnak ki a kemping üzemeltetéséreA kemping üzemeltetésére országos pályázatot írnak ki.
2001-03-13Iskolabezárás és/vagy integráció?Áprilisra meg kell születnie a döntésnek, hogy mely oktatási intézménmyeket érinti, s hogyan az óvodai és iskolai integráció. Táblázat a 2001/2002-es tanévben beíratott tanulói, óvodai létszámról. Kálmán András polgármester tájékoztatása a Vikárius terv sorsáról. Dr. Deák Mária, az oktatási iroda vezetője szerint a számadatok magukért beszélnek.
2001-03-09A végső megoldás mégis az utca lesz? Politikai döntéssel indA kilakoltatott családoknak az önkormányzat fedelet (szobát) biztosított a Papírgyári úton, melynek bérletét azonban nagy részük nem fizeti. Rövidesen újabb 29 kilakoltatási perre van kilátás, miközben csak 5 üres szoba van számukra. A közgyűlés dönt arról, hogy az ideiglenes szállásról utcára tegyék-e azokat, akik nem fizetik a lakbért.
2001-03-06Bye, bye Tesco?Hivatalosan másodfokon is elutasította az FVM Erdészeti Hivatala a Tesco kiserdei építését. A jogerős döntést ezt követően már csak peres úton támadhatja meg városunk.
2001-03-02Hajóállomásból motel és étterem: Támogatás a női vízilabda cA DVG Dújv-i Vagyonkezelő Rt stratégiai tervét és az idei évre szóló tervét támogatólag megszavaztaa gazdasági bizottság.
2001-02-16Eszi, nem eszi - költségvetésA két fő téma volt a közgyűlésen: a költségvetési rendelet és a szociális támogatások elvonása.
2001-02-14Akinek nem (kemp)inge...A kemping sorsa válságos, az önkormányzat -pénzzel- nem kíván hozzájárulni a felújításhoz.
2001-02-13Egymilliárdos hiány; Költségvetés előttAz idei költségvetési koncepció tervezetét tárgyalta a közgyűlés rendkívüli ülése.
2001-02-09Csökkent a bérlakások száma: Tizennégyszeres túljelentkezés2000-ben a lakásügyi bizottság 18 lakást tudott kiutalni a rászorulóknak. Ehhez képest mintegy 245 jogszerű lakásigénylő van. A tavalyi lakásvásárlási moratóriumot feloldotta év végéig az önkormányzat. Igy az önkormányzati lakások száma 1200-ról 800-ra csökkent.
2001-02-07Módosítanak - örömmelA támogatás 17 millió forinttal növeli a városi költségvetés főösszegét, ezért módosítani kell a helyi költségvetést. A Bocskai utcai sarok-dombormű (kép) felújítására pályázatot írnak ki.
2001-02-07Eddig napolták a kérdést, most vajon döntenek?Február 3-án az oktatási bizottság, az ülésen megtárgyalja a közoktatási feladatátadás feltételrendszerének kialakítására tett javaslatot.
2001-01-15A leghallgatagabb képviselő: Nem a kamerák előttKezelhetetlennek tűnő költségvetési hiánnyal kell szembenéznie az idén a városnak. A válságkezelés intézkedési tervének első pontja: az eladósodás ütemének csökkentése.
2001-01-12A kilátások láttán belátták...Az önkormányzatnak több mint egymilliárd forint hitelre lesz szüksége idén, hogy fedezze a költségvetési hiányt.
2001-01-10Kaszás ügy: elérkezett a per idejeAz önk. bíróságon követeli kára megtérítését a Kaszás-ügyben ( a volt pénzügyi irod vezető Kaszás Gábor és társai 30 000 000 forinttal károsították meg az önkormányzatot). A polgári peres eljárást már a rendőrségi vizsgálat kezdetekor elindították, csak a büntetőeljárás lezárásáig, a jogerős ítéletek meghozataláig függesztették fel.
2001-01-09Kaszás jogerősen elítélveA II. fokon eljáró Fejér Megyei Bíróság Kaszás Gábort jogerősen 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, s 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.
2001-01-09Megvédik a kiserdőt: Áll a Tesco ügye, nem költöznekAz Állami Erdészeti Szolgálat budapesti igazgatósága elutasította a kiserdő kivágásával kapcsolatos önkormányzati kérelmet. Az önk. fellebbezett az első fokú határozat ellen. A MCDonalds-ügy is húzódik, az önk. által megvásárolt ingatlant az ott lakó (volt) tulajdonosok nem akarják átadni.
2001-01-05Emelkedtek a szociális ellátás térítési díjaiA szociális ellátások idén érvényes díját decemberben hagyta jóvá a közgyűlés. Az ellátási területenként tételes díjakat a január elsejétől érvényes, módosított helyi rendelet tartalmazza.
2001-01-05Megszorítások várhatók, de...Kétmmilliárd helyett "csak" hétszázmillió forint volt a költségvetési hiány.
2000-12-29Év végi beszélgetés dr. Kálmán András polgármesterrel: SzámvDDr. Kálmán András polgármester számvetése.
2000-12-22Dunaújvárosban építi fel a központi gyárát és elosztóraktárát a TriumphA város gazdaságáról, iparáról, fejlesztési feladatairól, infrastruktúrájáról.
2000-12-11Miből él a város jövőre? A könyvvizsgáló szerint is óvakodniA város jövő évi költségvetési koncepciója mostani állapotában 1,8 milliárd forint hiányt mutat.
2000-12-05Ez lenne a sport fővárosa?Dunaújvárosban és a régió különböző településein található általános és középiskolák tornatermeinek, sportlétesítményeinek állapota nem nevezhető ideálisnak. Használhatóságuk több helyen kifogásolható, eredeti funkcióik ellátására helyenként alkalmatlanok. Állapotuk károsan befolyásolja a felépítmények állagát, használati értékét.
2000-12-02Lassítják a gyorsétterem ügyét: Hetente hetvenezer forinttólKöltözésre semmi jel aa MCDonalds beruházás számára megvásárolt óvoda melletti ingatlanon. A volt tulajdonosoknak tegnapelőtt járt le a határidő, ameddig ki kellett volna költözniük. A volt tulajdonosok bejelentették, hogy pereskedni fognak.
2000-11-28"Ha egy város nem fejlődik, akkor meghal": Dr. Kálmán AndrásDr. Kálmán András polgármester nyilatkozata a városgazdálkodásról, a városfejlesztés szükségességéről.
2000-11-23Meghallgattatottt a köz is: a rumli a ligidegesítőbbSpórolin, ugyanakkor fejleszteni is kell. A költségvetésből ezt szűrhette le a városlakó,aki részt vett a tegnapi közmeghallgatáson.
2000-09-22Jogerős ítélet Kaszás-ügybenA héten lezárult Kaszás Gábor pere. A Fejér Megyei Bíróság másodfokon meghozta ítéletét: három évi börtönre ítélte, a közügyektől eltíltotta 4 évre, s 250 ezer forint vagyonelkobzást rendelt el.
2000-09-21A gyorsétterem ügye lelassult: Egy magán-ingatlan vételáránA McDonald építéséhez szükség lenne az óvoda melletti ingatlanra. A tulajdonos azonban írreális árat kér érte. Tárgyalnak a tulajdonossal, de az önkormányzat keres közben új területet.
2000-07-25Vagyonkezelés a jó gazda gondosságával?A DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Rt 2 új kft-t, egy ingatlan-adásvétellel foglalkozót és egy építőipari kft-t hozott létre. A víz-csatorna kft és az uszoda kft beolvad a hőszolgáltató kft-be. Év végére tervezik a Dunaqua-Therm RT beolvadását a vagyonkezelőbe, amely így a legnagyobb önkormányzati tulajdonú cégeket gyűjti magába (ide tartozik a DVG Rt is.).
2000-07-18Ötmilliárd sorsa: Vagyonkezelő fél év után
2000-07-12Költségvetés: öt hónap után még jól mutatnak a számok: A folytatás kevésbé ígéretes - a tendenciákat figyelveAz első félévi költségvetésről.
2000-07-11Nagyrévben a segítségA nagyrévi önkormányzathoz vitte el a városi segítségnyújtásról szóló dokumentumokat dr. Kálmán András. A polgármester az árvíz sújtotta településnek kétmillió forintról, illetve harminc nagyrévi gyermek alsóörsi üdültetéséről szóló egyezményt adott át.
2000-06-16Vikárius kilőve: Nem lesz intézményracionalizálás
2000-06-15Itt a vége: végérvényesen mattot kapott az oktatásügy?Az önkormányzat nem tud szavazni a Vikáriusanyagról a mai közgyűlésen, a pénzügyi bizottság a szabott határidőig nem produkált állásfoglalást a közgyűlési előterjesztéshez. A várható következményekről.
2000-04-28Jön az intézményintegrációAz oktatási intézmények racionalizálási javaslatot megszavazta az MSZP-frakció.
2000-04-28Vikárius innen és túl:Az átvilágítás megvolt, jöhet... 1.r.A 2. lakossági fórumról, mely az oktatási intézmények racionalizálási javaslatát tárgyalta. A közgyűlésről, ahol megszavazták a javaslatot az MSZP-s képviselők. Mégeszszer az óvodai és iskolai integráció.
2000-04-28Vikárius-átvilágítás: Közzétesszük az előterjesztést 2. r.
2000-04-27Egy nappal a döntés előtt: Az oktatási intézmények integrációjaA második nyilvános fórumról, az oktatási intézményrendszer integrációjáról.
2000-04-27Még egysze az integráció ellenA Szülők és Pedagógusok Dunaújvárosi Egyesülete levele a Fórum rovatban.
2000-04-21"Nem sérülnek a programok". Dr. Kálmán András az intézményreDr. Kálmán András az intézményrendszer racionalizálásáról.
2000-04-21A Vikárius anyagát tárgyalta az oktatási bizottság: Egyik változatot sem támogatták a résztvevőkRendkívüli ülést tartott az önkor. oktatási bizottsága az oktatási intézményrendszer racionalizálását célzó tervezetről. Két változat. Az "A" variáns a Vikárius Kft felmérése és ajánlása alapján készített tervezet, "B" variáns: az intézményvezetők és a Dunaújvárosi Szülők és Pedagógusok Egyesülése által benyújtott alternatív javaslat. Az óvodai és szakszolgálati szférára vonatkozóan az "A" verziót javasolta az okt. biz., az ált. iskoláknál viszont egyik változat sem kapott a támogatáshoz elégséges szavazatot.
2000-04-21Vikárius-átvilágítás: Közzétesszük az előterjesztéstA 7közlap folytatásokban közli a Vikárius anyag közgyűlési előterjesztését.
2000-04-19A vagyonkezelő mérlege: lesz ez még jobb is?Megkezdődik a vagyonkezelő átalakítása. Nincs szükség a Dunaqua-Thermre. Elkészült az üzleti terv.
2000-04-17A Vikárius tanulmány hatásaiA Fórum rovatban Pochner László mérnök-közgazdász hozzászólása.
2000-04-17"Csak" egy anya vagyokEgy szülő hozzászólása az önkormányzat racionalizálási tervéhez.
2000-04-17Büszkeségre jogosítanak felEgy komlói ált. iskolai tanár hozzászólása (a Móricz iskola védelmében) az önkormányzat racionalizálási tervéhez.
2000-04-07Fórum a Vikárius Kft. tervérőlHétfőn este a Dunaújvárosi Televízió fórumot tartott az oly sok vitát kiváltó iskolai racionalizálásról, integrációról.
2000-04-07Olvasóinkhoz... Dr. Kálmán András polgármester leveleA polgármester tájékoztatója a Vikárius Kft anyagáról.
2000-04-04Vikárius Kft. - Pedagógusok válogatottja: félidejénél tart aA cikk megnevezi a 4 óvodai és általános iskolai csúcsintézményi felosztást.
2000-04-01További tárgyalás várható...A szülő-pedagógus fórumon dr. Kálmán András polgármester az önkormányzat anyagi helyzetének rohamos romlásával indokolta az oktatást "megszorító" tervezet elkészítését. Tárgyalási szándékáról biztosította a fórum szervezőit és a jelenlévőket. Még csütörtökön a helyszínen megalakult a Dunaújvárosi Szülők és Pedagógusok Egyesülete. A szervezet képviselője Tóth András elmondta, hogy céljuk kidolgozni a jelenlegi tervezet alternatíváját. A keretes anyagban találhatók a tervezett intézményi blokkok.
2000-03-31Viharos fórum a Bartókban: Lapzártánkig válasz nélkül maradtÖsszintézményi szülő-pedagógus fórum volt csütörtökön a Bartókban az önkormányzat oktatási szférát érintő terveivel kapcsolatban. A kritizálók álláspontja egybehangzó volt: a Vikárius Kft. által készített racionalizálási tervezet csupán gazdasági szempontok alapján képzeli el az átszervezést.
2000-03-31A vagyonkezelő első száz napjaInterjú a Dunaújvárosi Vagyonkezelő Rt elnökével, Varga Istvánnal.
2000-03-31Olvasónk írta... A vagyonkezelés veszélyeiPochner László mérnök-közgazdász levele.
2000-03-30Hibásnak vélik a koncepciótA szülők megkérdezett képviselői egybehangzóan elutasítják a város oktatási rendszerének integrációjára, az intézmények összevonására vonatkozó önkormányzati elképzeléseket. Tájékoztató volt az óvodák és az ált. iskolák vezetőinek, melyet a polgármester hívott össze. Megnevezték, hogy kiket jelölnek a csúcsvezetőknek.
2000-03-28Favágók és politikusok: A bevásárlóközpont erdőt követelA Tesco áruházat tervez Dújv-ba. Az új özletközpont viszont bent a városban , a város "véderdő"-je helyén épülne.A természetvédők, a város erdejéért, a település vezetői a tervezett beruházásért aggódnak.
2000-03-25Négy óvoda összevonását javasolja a Vikárius Kft.Az önkormányzat az intézményei finanszírozásában mutatkozó hiány leküzdésére átvilágítást rendelt el a város iskoláiban, óvodáiba. A szegedi Vikárius Kft elkészítette javaslatát. Az óvónők szerint ez az elképzelés nem valósítható meg.
2000-03-22Kaszás nem ment el a tárgyalásraKaszás Gábor nem jelent meg tegnap a fellebbviteli bíróság előtt, a másodfokú tárgyaláson. Új időpont: május.
2000-03-07Dr. Kálmán András a közös ügyeinkrőlA polgármester a Tesco-ügyről nyilatkozik. "Sokakat zavar, hogy ebben a városban végre elkezdődött valami".
2000-03-06Érvek, ellenérvek a Tesco helyválasztásárólBevásárlóközpont kell a városnak. Ez vitathatatlan. Viszont a McDonald's belvárosi területigényéhez mérhető ellenérést, vitát vált ki a dunaújvárosiakban, hogy a Tesco a kiserdő helyén szeretne áruházat építeni.
2000-03-03Tesco: zöld út, sárga lap: Négymilliárdos befektetés, kontra
2000-02-25Lesz Tesco is, McDonalds isLesz Tesco is, McDonalds is
2000-02-16Intézkedési terv - hitelstopKétfordulós koncepcionális előkészítés után elfogadta a közgyűlés a 2000. évi költségvetést. ugyanerről: Kedden rendkívüli közgyűlés volt /-fzs- = 7 közlap 2000. 02.18.2.p.
2000-02-15A véderdőt akarja megvenni a TescoHárom lehetséges terület közül (egyik volt a Kádár-völgy) mostanra választott a Tesco kereskedelmi áruházlánc: a Béka térrel átellenben, az autószalon melletti részt szeretné megvenni és ott áruházat létesíteni.
2000-02-14A város költségvetéséről - soron kívüli közgyűlésenA forráshitelt és a kamatait vissza is kell fizetni!
2000-02-12Telkek eladásáról -nyilvánosság nélkülA közgyűlés az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanok közül ötöt kíván értékesíteni az idén. Felsorolás.
2000-02-08Költségvetés 2000: A jóváhagyott koncepció
2000-02-04Forráshiány - fájó pénzelvonások: A dunaújvárosiak nem ahhoz az ellátásiA költségvetésről.
2000-01-28Jöjjenek a befektetőkTelkeket kínál Dunaújváros
2000-01-28EHEP a rossz ló? Most van botrány vagy nincs botrány?A részvényekről.
2000-01-26Másodfokon a Kaszás-ügyMárciusban várható másodfokon ítélet a Kaszás-ügyben. A tárgyalás időpontja: márc.21.
2000-01-22Pénzük után futnak a gazdag városok: Az Alkotmánybíróság eléMintegy 5 milliárd forinttal csökkentik 83 tehetősebb település állami támogatását, miután az 1 lakosra jutó adóbevételük meghaladja a költségvetési törvényben előírt mértéket.A legnagyobb vesztesek közt van Dunaújváros is.
2000-01-21Ujabb kas(s)zás-ügy? A szervezet átalakítása közben kiderültA DVG Dújv-i Vagyonkezelő elnökségi tagjai. Ujabb botrány van kilátásban. Az 1997-ben vásárolt részvények már százmilliót veszítettek értékükből?
2000-01-18Kaszás ügy elnapolvaKaszás ügy elnapolva
2000-01-18Vezetők innen oda, avagy: kik kezelik a vagyont?Az önkormányzati vagyont a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Rt-re bízta a közgyűlés.
2000-01-13Megyei jogú városok: nőtt az elvonás mértéke: Közel kétmilliKözel 400 millió forint kiesést jelent a városnak a személyi jövedelemadó helyben maradó részének csökkentése, s majd 400 milliót az adóerő képesség nagysága miatti elvonás, s majdnem 400 millióval kevesebb folyik be a Dunaferrtől. Összességében mintegy 1,1 milliárd forint lesz a város vesztesége a három tételből.
2000-01-11Nem járnak jól a megyei jogú városokAdóerőképesség-számítás és a megyeközpontok forrásai.
2000-01-04Vagyonkezelő Dunaújvárosban : Ötmilliárdos értékpapírcsomago5 milliárd forintos értékpapírvagyonának megforgatására vagyonkezelő részvénytársaságot hozott létre a dújv-i önkormányzat decemberben az 1990 óta létező Városgazdálkodási Rt-ből.
1999-12-27A vagyonkezelő holdingrólDr. Bakos László, a polg.mesteri hivatal nyugalmazott gazdasági irodavezetőjének levele.
1999-12-07Penny Market elutasítva: Marad a szánkódombA Castrum városrész alatti kiserdő lankás részét szemelte ki a Penny Market üzletlánc. A közgyűlés elutasította a kérelmet.
1999-12-07Nem lesz McDonalds a kórház előtt
1999-12-06Egy budapesti befektető a közműveket is kiépítenéA volt szovjet laktanya területén lévő lakásainak felújítására jelentkezett a budapesti Golden State Kft.: a közművek kiépítését is vállalnák.
1999-12-00Cobra Conto Win+ ügyviteli programcsomagA Cobra Computer Kft ügyviteli programcsomagjáról, melynek alkalmasságára ad referenciát a Dunaújvárosi Városgazdálkodási Rt.
1999-11-19A Kaszás-ügy folytatódik: Harmincmillió behajtás alatt...
1999-09-07Ízekre bontva foltozgatni nem lehet a városi büdzsétA költségvetés első félévi mérlege.
1999-06-07Kinek jár a vétel ára?: Van ahol közös tulajdon a tetőtér, vA DVG Rt az eladott társasházak nem lakásjellegű helyiségeit, s a tetőteret meghagyta saját tulajdonban, s az övé az eladás után a vételár. A lakók tiltakoznak.
1999-04-22Fizető parkolók lesznek Dunaújvárosban isAz elhatározás megszületett, de később döntenek.
1999-03-27Elsőfokú ítélet a Kaszás-ügybenItéletet hírdetett tegnap a dújv-i bíróság:Kaszást Gábort és 5 társát bűnösnek találta a bíróság. A börtön-és pénzbüntetések még nem jogerősek.
1999-03-02Kétmilliós adóhiányt találtakA helyi iparűzési adó kapcsán 74 vállalkozót ellenőriztek. Az összesen megállapított adóhiány 1 907 436 Ft volt.
1999-02-26TámogatásokAz önkormányzat tavalyi gyermekvédelmi támogatásainak adatai.
1999-02-16Elfogadták a költségvetéstElfogadták a költségvetést.
1999-02-02Kaszás-ügy: nics új fejleményA több mint egy éve húzódó perben nincs fejlemény. Az ügyben - az elsőrendűn kívül -szereplő 9 vádlott rendre orvosi igazolással marad távol a tárgyalásokról.
1999-01-18Sziget-program: zátonyon?A Sziget-program, melynek keretében a pályázatot nyert lakóközösségek házait hőszigetelték. Az önkormányzati támogatást, melyet a munkához kaptak, úgy tűnik most, hogy vissza kellene fizetni.
1998-12-19Dunaújváros súlyos problémáiDújv. várogazdálkodásáról nyilatkozik a Fókusz rovatban Dr. Bakos László, a polg.mesteri hivatal nyugalmazott gazdasági irodavezetője.
1998-12-12Meghallgatták, mi nyomja a városlakók...Közmeghallgatást tartottak a jövő évi költségvetési tervről és a városfejlesztési koncepcióról.
1998-11-00Stratégiai kérdésekben meg kell egyezniA helyi politikai helyzetet elemzi Rohonczi Sándor a gazdasági bizottság elnöke.
1998-10-30Két hét múlva szigetelnekA Sziget-program 2 hét múlva kezdődik (lakótömbök szigetelése). A 70 közösség pályázatából 67 nyert. A programhoz a Dunaqua-Therm és aHőszolg. Kft 5-5 milliót ad, az önk. 45 milliót.
1998-10-06Eladó-e az önkormányzat kábelkomos üzlet...Az UPI tulajdonrésze a Kábelkom-Dunaújváros Kft-ben 75%-os. Ajánlatot tettek az önkormányzati tulajdonrész megvásárlására.
1998-10-05A Városháza pénzügyeiEz év augusztusáig a bevételek 74/1%-a, a kiadások 73,3 %-a teljesült. Júl. 7-én sikerült visszafizetni a Postabanktól felvett hitelt. Legnagyobb elmaradást az iparűzési adóbeérkezése mutatja.
1998-10-03Az Aikawa az első fecske az Innopark...Az Aikawa Hungária Electronics LTD adásvételi szerződést kötött tegnap az önkormányzattal,amelyben az Innopark területének jelentős részét eladják. Szórakoztató elektronikai cikkekhez gyártanak majd alappaneleket a gyártelepen.Kép az 1. oldalon.
1998-08-29Építők pálya: kérdéses jövőA volt 26-os építőipari Rt sportpályáját megvásárolta a szekszárdi székhelyű Ekonomar. A cég hajlandó eladni az önkormányzatnak.
1998-07-27Kevesen akarják megvenniMegkezdődött az értékesítés előkészítése azoknak az önkormányzati tulajdonú boltoknál, amelyeket felajánlottak vételre.
1998-07-22A legsürgetőbb felújítási munkákra futja...A város az idei költségvetéséből több mint 54 milliót szánt az oktatási intézmények felújítására. ebből az óvodáknak 15 millió jutott. A feladatokról.
1998-07-21Szabad-e játszani a játszótereken?A város idei költségvetésében valamivel több,mint 3,5 millió forintot szán a játszóterek karbantartására. A munkálatokról.
1998-07-11Újdonságok a DVG-nélÚj, variopress rendszerű, Mercedes alvázraszerelt szemétgyűjtő és -tömörítő járművethelyezett üzembe a DVG Rt. terv a szelektív hulladékgyűjtés.
1998-06-30Részvényért földet, földért közműket...Dújv. közgyűlése engedélyét adta a vízműnek Nagyvenyim tulajdonában lévő részvényeik megvásárlására.Ezután az önk. megveszi a vízműtől, s 2 ingatlannal fizet érte.
1998-06-17Nem épülhet benzinkút a kádár-völgyi...Közgyűlés: költségvetés módosításának koncepciója, nem épül benzinkút a Dózsa Gy. út -Kádár völgy fölött átvezető szakaszon, eladják az Imperial kft-nek a Magyar út, Kistemető út,Aranyvölgyi út háromszögében lévő területet (3 áruháznak), Alab Volánnal kötött szerződés jóváhagyása, Dózsa mozi beszámolója.
1998-06-11A víztorony környékét kérik...Nagyvenyim tulajdonában van a DunaQua-Therm Rt részvényeinek nem egész 5 %-a, a csomag névértéke 69,7 miilió Ft. A megvásárlásról.
1998-06-09A kért pénz jóval több volt ...Az önkormányzat hozzájárulása a társadalmiszervezetek működési költségeihez.
1998-06-05Vizsgázott a DVG Rt. új holdingszerű...A DVG Rt tavalyi gazdálkodásáról: kft-i eredményesen zárták az évet. Az idei tervekről.
1998-06-03Álom marad az üzletközpontKözgyűlés: ÁNTSZ beszámoló, az ügyeletes gyógy-szertárak és a malátagyár kérte az iparűzési adó elengedését, a Magyar út - Kistemető út - Aranyvölgyi út háromszögében nem lesz bevásárlócentrum. A 10-11-es óvoda vezetőjének ismét Keve Mártonnét nevezték ki.
1998-05-22Sokallják a bérlők a háromszoros áratA közgyűlés üzlethelyiségek eladásáról szóló, áprilisi határozatának törvényességi felülvizsgálatát kérte a dújv-i keresk. és iparkamara.
1998-05-21Kincstárban a város pénzeKözgyűlés: Tűzoltóság támogatása gépjárműfecskendő megpályázásához, átalakul a kollégiumi rendszer, városi szintű információs rendszer előkészítése, "kis kincstár" bevezetése, köz-hasznú társasággá alakul a helyi tévé, marad az intézmény is.
1998-05-14Túl az első száz napon...Kezelhető szintre csökkent a kórház tartozása. Az önk. 105 milliós támogatást adott.
1998-05-12Bemutatkozó városaink: DunaújvárosA Magyar Hírlap Észak-Dunántúl mellléklete Dújv.bemutatásával.
1998-04-23Pentele PlazaÚjabb befektető érdeklődik a Kistemető út -Magyar út - Aranyvölgyi út által bezárt terület iránt. Bevásárló központot építene.
1998-04-22Közművelődés, kiadvány, egyesületek és...A közelmúlt 4 önkormányzati pályázatának eredményéről.
1998-04-21Minden korábbinál nehezebb év után az önkormányzatElkészült a város tavalyi költségvetésének teljesítéséről szóló rendelet tervezete.: végig finanszírozási nehézségek jellemezték.
1998-04-14Bérlő, fizetsz, vagy mehetszMegemelte a bérleti díjat az önk. a tulajdonában lévő üzlethelyiségeknél és irodáknál 18,7 %-kal.
1998-04-14Mennyit ér a taxis drosztja?Az önk. gazdasági bizottsága javaslata alapján a taxisoknak kocsinként 50 000 Ft lenne a 15 parkolóhelyre az éves bérleti díj. A taxisok tiltakoznak a harmincszoros áremelés ellen.
1998-04-11Eladják a Vasmű úti boltokatKözgyűlés.
1998-04-09A következő közgyűlés dönt a vagyonkezelőDújv. önkormányzata vagyonkezelő Rt megalakítását határozta el.
1998-04-09Okulnak a sikkasztási ügybőlMég tart az önkorm. belső működésének átalakítása.
1998-04-02Felosztott fejlesztésekDöntött a közgyűlés a költségvetésből fejlesztésre szánt pénz felosztásáról.
1998-03-23Nem könnyű meghatározni a város vagyonának..A város vagyonának kezeléséről, mik képezik ezt a vagyont?
1998-03-18Vagyonkezelés: ahogy eddigA közgyűlés rendkívüli ülést tartott a vagyonkezelés kérdésében. Várhatóan ebben a ciklusban nem hoz érdemi döntést az önk.
1998-03-13Kaszás-ügy:meghallgatták a polgármestertTovább folytatódott a Kaszás-ügy tárgyalása Almási Zsolt polg.mester meghallgatásával. A tárgyalás ősszel folytatódik.
1998-03-07Kis kincstárról - vezetői szemmelAz oktatási intézmények véleménye a kis kincstár bevezetéséről.
1998-03-06Kinek kell a "kis kincstár"?Az önk. bevezeti a kincstári redszert. Cél: a folyószámla hitelkeretét minél kisebb ideig igénybe venni, a "kis kincstár" révén szabályozni a kifizetéseket.A pénzek átcsoportosításával az utalások "halasztásával" kamatterhektől szabadulna meg a hivatal. A bérek kifizetését kitolnák tizedikéig. Heves tiltakozás.
1998-03-05BüntethetetlenülBűnös- Sárközi György a Kaszás-ügyben?
1998-02-26A szemét ügy I.Pecz Péter nyílt levele Dunaújváros Önkormányza-ta Közgyűléséhez,mely szerint az önk. azondöntésével, hogy szemétszállítási pályázatát a Dunanett Kft nyerte, monopolhelyzetet teremtett,annak valamennyi hátrányával.
1998-02-26A szemét ügy II.ü LÉSZ levele az önk-hoz, helyi népszavazás kezdeményezésére.
1998-02-26A szemét ügy III.
1998-02-18Elfogadták a pénzügyi tervetA közgyűlés elfogadta a költségvetést.
1998-02-17Mi lesz veled, csónak vébé?A pénzhiány miatt lehet,hogy az idén nem rendeznek motorcsónak VB-t Dújv-ban. Interjú dr. Biksz Péterrel, a dújv-i verseny szervezőbizottságának elnökével.
1998-02-11Költségvetési huzavona III.Közgyűlés.
1998-01-30A KIÉT nem enged a tavalyi szintbőlA dújv-i KIÉT álláspontja a költségvetésről.
1998-01-28Tovább már nem feszíthetőKözgyűlés: a költségvetési koncepció vitájáról.Az önk. kinevezte a kórház igazgatónak dr. Máté-Kasza László urológus adjunktust.
1998-01-22Kaszás-ügy: elnapolvaMárciusban folytatódik a tárgyalás.
1998-01-21A hitel maximum kétszázmillió lehetKözgyűlés: Az idei költségvetés előkészítéséről.
1998-01-17Városi költségvetési koncepcióIdei fejlesztésekre alig marad pénz =AH, 98.jan.17.3.p. Félmilliárdot meghaladó hiteligény a tervezetben. = AH, 98. jan.19.1.p.
1998-01-14A Volán bérli az autóbusztDújv. első saját tulajdonát képező környezetbarát autóbusza 21 millióba került. A Volán bérleti díjat fizet a használatért a városnak.
1998-01-10Milliárdok "gazdátlanul"?Tovább folytatódott a Kaszás-ügy tárgyalása.
1998-01-09Kaszás: jogszerű ügyletekMegkezdődött tegnap a Kaszás-ügy tárgyalása a dunaújvárosi bíróságon.
1998-01-02A hitel mértéke nem haladta meg a tervezett...Az 1997-es költségvetésről.
1997-12-30Uj szemétszállítási rendszert javasolnak...Új szemétszállítási rendszert javasolnak a képviselők.
1997-12-16A jövő évi költségvetés szociális tételeirőlA szociális bizottság ülése.
1997-12-13A város és vagyona közöttInterjú Varga Istvánnal, a gazdasági bizottság elnökével a vagyonkezelésről.
1997-12-10A lényeg - átmenetileg - kimaradt...A közgyűlés elfogadta Dújv. gazdasági programjának tervezetét, de nem döntött abban, hogy milyen módot kellene találni a város vagyonának kezelésére.
1997-12-01Kevesen akarják, tudják megvenni...A közgyűlés határozata szerint már 50 önk. tulajdonú előprivatizált üzlethelyiséget lehet megvásárolni. Azonban eddig alig akadt vevő.
1997-11-27Az egészségügy inkább fejleszteneAz egészségügyi bizottság is megkezdte az önk. költségvetésének előkészítését. Jelentős kórházi fejlesztésre kérnek támogatást.
1997-11-27képaláírásA DVG RT korszerűsítette gépparkját: személy és teherszállító Mercedes teherautók, és egy több funkciós erőgépet vásárolt.
1997-11-22Önkormányzat: a következő év sem lesz könnyűA jövő évi pénzügyi terv fő kereteiről tájékoztatta a közgyűlést a polgármester.
1997-11-21Használt akkukat, elemeket gyűjtenekA lakosság által leadott és a DVG Rt által összegyűjtött veszélyes hulladékokat a Ferromark átmeneti tárolójában helyezik el.
1997-11-03Kevesebb az adóbevételAz önk. idei költségvetése másfélmilliárd forintos bevételt tervezett az iparüzési adókból. A bevételkiesés elérheti a négyszázmillió forintot. Az előterjesztés szerint a folyószámla hitelkeretet 300 millió forinttal meg kellene emelni.
1997-10-11Vonalkódos rendszer - még szemétszállításbanRácalmás, Kulcs, Nagyvenyim és Mezőfalva 350 ezer Ft-t hitelezett meg a DVG RT-nek, hogy a számítógépes nyilvántartással működő szemét- szállítási rendszer feltételeit megteremtse. Nagyvenyimen kísérleti jelleggel augusztus óta üzemel.
1997-09-08A városi szemétszállításrólA városi szemétszállításról.
1997-08-05Vádemelés a dunaújvárosi részvényügybenSikkasztás miatt a napokban vádat emel a dújv-i ügyészség a polg.mesteri hivatal volt pénzügyi irodavezetője, Kaszás Gábor és 3 kft ellen. 247 millió forint értékű Dunaferr-részvényt akart "megforgatni".
1997-07-31Részvényügy: tizen a vádlottak padjánElkészült a dújv-i ügyészség a vádemeléssel a polg.mesteri hivatalban történt részvénysikkasztási ügyben, az anyag hamarosan átkerül a bíróságra.
1997-06-14Települések összefogásával5 környező település korszerü szemétszállításimódszert vezetett be júl. 1-től.
1997-05-30Fejlesztések idén, fizetés majd jövőreAz önk-i bizottságok megtárgyalták a gazdálkodás rendjéről szóló rendelet módosításának tervezetét, majd a költségvetés módosítását.
1997-05-24Szoroztak, osztottak:bevételt, kiadástA városi költségvetés módosításának koncepcijáról döntött a közgyűlés.
1997-05-22Sok téma, sokszemközt...A Városgazdálkodási Rt beszámolója a tavalyi lakóházkezelési terv teljesítéséről, idei tervjavaslat megtárgyalása. A város idei költ- ségvetésének módosítására készült koncepció megtárgyalása.
1997-05-16Szabadlábon a gyanúsított, a nyomozás...Máj. 9-én megszüntették Kaszás Gábor (az önk.volt irodavezetője ) s 2 társa ellen elrendelt letartóztatást. Szabadlábon védekezhetnek.
1997-05-14Elégedetlenségből utcai demonstráció?A LÉSZ és a DULÉSZ lakossági fórumot hívott össze az önk., a Dunanett Kft és a DVG RT közreműködésével. A lakossági érdekvédők a közszolgáltatási díjak csökkentését követelik.
1997-05-07Elfogadta a zárszámadási rendeletet...Elfogadta a közgyűlés az önk. tavalyi gazdálkodásáról, a költségvetés végrehajtásáról szóló rendeletet. Adatok.
1997-04-03Bérlőváltás - félmillió forintértA hátralékosoktól a korábbinál jóval nagyobb mennyiségben kerülnek vissza az önk-hoz a bérlakások lerobbant állapotban, sokba kerül a felújítás.
1997-04-01Nem fogadták el, de tudomásul vették(?)A közgyűlés a polg.mesteri hivatalban történt sikkasztási ügyben indult fegyelmi eljárást lezárta, a vizsgálóbiztosi jelentést nem fogadta el, csak tudomásul vette.
1997-03-27Nincs több felelőse a Kaszás-ügynekLezárult a Kaszás-ügyben indított önkormányzati vizsgálat.
1997-03-14Időköközi választás lenne a megoldás(?)Pochner László képviselő véleménye a sikkasztási üggyel kapcsolatban.
1997-03-13Ujabb adok-kapok a Kaszás-ügybenA tényfeltáró bizottság tiltakozik Tóth István jegyző kijelentései ellen.
1997-03-10Jobb információval segíteniBeszélgetés Faragó Lászlóval, aki a hónap elejétől a polg. mesteri hivatal pénzügyi irodájának vezetője.
1997-03-05A Ruhrgas adta a legjobb ajánlatotVárhatóan a Ruhrgas, a Dél-Dunántúli Gázszolgáltató Rt többségi tulajdonosa veheti meg a DDGÁZ önkormányzatoknál lévő részvényeit.
1997-03-04Kinevezték az irodavezetőtMárc. 1-től kinevezték Faragó Lászlót a polg. mesteri hivatal pénzügyi irodájának vezetőjévé.
1997-03-01A jegyző is megszólal...Dr. Tóth István többször kifogásolta a tényfeltáró bizottság egyes tagjainak megállapításait.
1997-02-27Lesznek még felelősei a Kaszás-ügynek?Zárt ülésen tárgyalt a közgyűlés arról, hogy a Kaszás-ügy tényfeltáró bizottsága által felvetett személyi felelősség kérdésében milyen további lépések tehetők.
1997-02-24A gázrészvények eladásárólA közgyűlés döntésére várnak.
1997-02-20A város idei pénzügyi tervének...A költségvetésről.
1997-02-07A kimagasló munkát el kell(ene)ismerniA közalkalmazottak kötelező átsorolása miatt a közgy. a fejlesztésekre szánt pénzből vett el 100 milliót, s a közalkalmazottak 5%-os jutalomalapját a majdani bevételektől tette függővé.
1997-02-06A város és a régió szolgálatában...A DVG 97. jan. 1-vel önálló kft-ké alakította parkfenntartó részlegét: Duna-Park Kft, erdé- szeti részlegét: Duna-Erdő Kft, köztisztasági részlegét: Dunanett Kft. A DVG-nél maradtak az építőiparral, útkarbanntartással, a vagyon- kezeléssel kapcsolatos feladatok.
1997-02-05Még reménykedhetnek a közalkalmazottakA közgyűlés elfogadta a költségvetés koncepcióját.
1997-01-31Hogyan növelhetők a város bevételei?Bizottsági együttes ülés az idei költségvetésről.
1997-01-30Tényfeltáró bizottság: tagok mennek...A tényfeltáró bizottság összetételéről, tájékoztató eddigi munkájukról.
1997-01-23Még nem várhatók szenzációkDeimel János a Kaszás-ügy tényfeltáró bizottságának elnöke nyilatkozik munkájukról.
1997-01-16A papírok egy része hazajöttA képviselők tényfeltáró bizottságot alakítottak.
1997-01-16Részvényekkel manipuláltFelfüggesztették a pénzügyi iroda vezetőjét,Kaszás Gábort, aki 247 millió forint névértékű Dunaferr-részvényt tulajdonított el az önkormányzattól.
1997-01-15Kinek kára, kinek hasznaA szocialisták a gazdálkodás rendjének felülvizsgálatát és a jegyző felfüggesztését javasolták.
1997-01-14Sikkasztással gyanúsítják a pénzügyi ir.Sikkasztás gyanúja miatt előzetes letartóztatásban van Kaszás Gábor, a Polg. mesteri Hiv. volt pénzügyi irodavezetője. Az önkorm. tulajdonában lévő Dunaferr részvények közül 247millió forint névértékben jogtalanul használt fel.
1997-01-06Idén előbb dönt a közgyűlésA városfejlesztés tavalyi kiadásairól.
1996-12-24Öt éve "városgazdálkodnak"Az IKVV 1992 jan.1.-től Dunaújvárosi Városgazdálkodási Rt. Az elmúlt 5 évi működésről
1996-12-19Idén sem vesz fel hitelt a városAz önk. idei gazdálkodásáról. A bevételek 162 millióval haladták meg a kiadásokat.
1996-12-18Jogtalan volt a tetőterek visszatartásaLakossági fórumot tartott a LÉSZ és a DULÉSZ a lakóépületek statikai állapotáról, a házak társasházzá alakulása idején az önk. az épületek egyes részeit kivonta a közös tulajdonból. Ezeket a szerződéseket támadják meg.
1996-12-14Az ígéretek gyűlnek, részvények seholA DDGÁZ részvények elosztását még az idénmegkezdik. Dúj. számára hátrányos a felosztás.
1996-12-10Társaságcsoporttá alakul át a DVG Rt.A DVG Rt több kft-t alakítana az egyes tevékenységi körök ellátására: Duna-Erdő Kft,Duna-park Kft, Dunanett Kft.
1996-12-03Újabb nagy lépés a város önmeghatározása...A városkoncepció irányelveit elfogadta a köz- gyűlés.A humán szféráról.
1996-11-30Megint drágábban utazunkA város jövő évi költségvetéséből veszteségeik pótlására 22,4 millióra számítana a helyi Volán az önk-tól. A viteldíj áremelési tervéről.
1996-11-26Idén is emelkedik az adó?A jövő évi helyi iparűzési adórendelet koncepciójáról.
1996-11-25Kollégium - suttyombanA II-as szálló hasznosításáról, a főiskolások beköltöztetéséről.
1996-11-22Pécsett a pénzrőlAlmási Zsolt és Silye Attila résztvett azon akonferencián Pécsen amelyen a téma az önk. finanszírozásának reformja, az 1997. évi költ-ségvetési törvénytervezet és az önk-i vagyon- gazdálkodás volt.
1996-11-20A jövő évi költségvetés...Tegnap közmeghallgatást tartott az önkorm.
1996-11-12Itt bővebb, ott szorítElkészült az önk. első háromnegyedévi gazdálkodásáról szóló tájékoztató, költségvetésmódosítás.
1996-10-31"Jegelték" az ügyvédi irodátAz OTP Bank vezeti 1977-ben az önk. számláját. A többi tárgyszóban.
1996-10-04A kilakoltatottak nem az utcára...A dújv-i kilakoltatásról.
1996-10-01Részvény még sehol, de jövője már alakulA DDGÁZ részvények kiadási határideje okt. 15. Inmtenzív tárgyalások a részvények jövőjéről.
1996-09-26Nem történt semmiA Gagarin téri 24-es óvodának a tanévet már új helyen, a szomszédos volt öregek napközi otthonában kellett volna kezdeni, de a felújítások nem történtek meg.
1996-09-20Kilakoltatás - végállomás?izept. 19-én 9 családot költöztetett ki az önk. jogerős bírósági végzés alapján a volt Dunaferr II. sz. munkásszállójába. (még 10 várható).
1996-09-18Mikor nyílik a kassza?Elfogadták a költségvetés módosítását, s már az őszi módosítás előkészületei folynak. Részt vesz az önk. a Könyvtárpártoló Önkormányzat -1996 pályázaton. Nyúl Gyula a sporttitkárság vezetője Magyar Sportért kitüntetést kapott.
1996-09-03Mennyit lehet még eladni a bérlakásokbólNincs vételi joga május végétől az önk. tulajdonában lévő lakások lakóinak. Vita a lakásügyi bi. és a jogi biz. között az eladásról.
1996-08-16Ugyanaz, csak kicsibenA polg.mesteri hivatal "kulcsos autójáról".
1996-08-07Több a bevétel, de több lesz a kiadás isAz önk. első félévi működéséről szóló pénzügyi beszámolójáról. Az év vége felé várhatóan szükség lesz hitel felvételére.
1996-07-05Nyitnikék - ha van mibőlAz Otthon étteremben kialakított okt. kabinet elkészült. A keresk. iskola 9,1 milliót kért a kabinet indításához.
1996-07-05Amit megspóroltak, ajándékba adják(?)A DVG Rt a kiírt munkák elvégzését 26,5 millióért vállalta. Ezzel 21,5 milliót spórolt meg.Ezt az összeget a gazd. biz. fejlesztési összegként kívánja adni a cégnek.
1996-07-04Ferrari gépek segítenek a város parkfenn...A zöldterületek gondozásával megbízott DVG 2 univerzális kisgépet lízingel.
1996-07-04Két autót venne a hivatal, egy pénzenA költségvetés módosításáról tárgyalt a gazdasági és pénzügyi bizottság.
1996-07-03Nyugodtan nyaralhatnak(?)Az önk-i bevételekről, az önk. munkájának értékelése az első félév után.
1996-06-14Mi legyen a "talált" milliók sorsa?A pályáztatások révén megtakarított 21,5 millió sorsáról. Valószínűleg tavaszra megszületik a levegő tisztaságról szóló rendelet, amely környezet terhelési díjat fizettet azokkal az üzemekkel amelyek a normaértéket meghaladóan szennyezik a levegőt.A város is részesedik belőle.
1996-06-13Terv a DVG Rt. átalakításáraA közgyűlés azzal bízta meg a polg.mestert, hogya DVG Rt bevonásával vizsgálja meg a társaságpiacbővítésének és piacbiztosításának feltételeit és kereteit, a külső tőkebevonás lehetőségét. Nem ír ki pályázatot a közgy. a nem lakáscélú helyiségek értékbecslésére, azt a DVG Rt.-re bízza.
1996-06-07Hatmillió forintot szánnak az óvodák...Az óvodai felújításokról, költözésekről (22-es, 6-os, 24-es).
1996-06-01Nagyobb bevételek, visszafogott kiadásokSikeres gazdálkodási évet zárt Dújv. önkormányzata a tavalyi évben.
1996-05-15Üzletelés gázrészvényekkelDújv. 50 millió értékű gázrészvény birtokosa lesz. Értékesíteni kívánják.
1996-05-13Egy hektárral nőtt a város erdőterülete1000 tő 4-5 éves feketefenyőt ültetett a Naposparttal átellenes völgyoldalon Palkovics Jenő helybéli vállalkozó.
1996-05-11A DVG Rt. a nyerőA város parkjait, zöldterületeit ebben az évbena DVG Rt gondozza.
1996-04-25Fejlesztésre több jut, mint az előző...Interjú a gazd. biz. elnökével, Varga Istvánnal a város gazdálkodásáról.
1996-04-22Az autót nemcsak az utazásért veszikA polgármesteri hivatal felmerült igényéről: a kocsivásárlásról.
1996-04-17Szabályos képviseletAz önk. vagyongazdálkodásának rendjéről tárgyalt a város képviselőtestülete.
1996-04-15Dupla szolgáltatás, szimpla díjMezőfalva úpr-tól a DVG Rt-vel kötött szerződést a szemét elszállítására, de a régebbi szállító a Becker-Duna továbbra is végzi a szolgáltatást.
1996-04-12Változatok a városi vagyon kezeléséreAz önkormányzat vagyongazdálkodását szabályozó rendeletmódosításáról tárgyalt a gazdasági bizottság.
1996-04-05Hitelből nehéz megtakarítaniA szegedi energiamegtakarításokat eredményező épületfelújításokról szóló beszámoló.
1996-04-03Idén sem ment elsőre jólMegszületett Dújv. költségvetése az idei évre.
1996-03-26Dunaújváros bérlakásainak kilenctizedét...Várhatóan 12oo körüli bérlakásállománya marad a városnak.
1996-03-20Szimultán a közgyűlésselAz önk. nyilvános pályázatot fog kiírni a városi szemét szállításra.
1996-03-18Nem számolnak túl nagy hitellelA közgyűlés elfogadta az idei év költségvetésének koncepcióját. Végleges tervezet várhatóan ápr. 2-án. Főbb keretszámok.
1996-03-06A koncepció már ilyen:rangsorolni...Az ez évi költségvetés koncepciójának megvitatásáról.
1996-03-05A gépjárműadó értesítéseket most postázzákA gépjármű súlyadó az idei évtől Dújv-ban 400 Ft lesz 100 kg-onként.
1996-02-27Két hektár erdőt tett tönkre...Az erdészeti üzem vezetője nyilatkozik a tél okozta károkról.
1996-02-26Lélegzethez juthat a múzeumAz önk. és a megyei önk. megvitatta az Intercisa Múzeum finanszírozására vonatkozó együttműködési megállapodás tervezetet.
1996-02-23Negyedmilliárdot kérnénekA kórház az önk-tól 257 millió, nem bérjellegű támogatást kér az idei költségvetési évre.A biz. elfogadta.
1996-02-16Városüzemeltetés (képaláírás)A havat nem szállíttatják el az utcákról mert 10-12 millióba kerülne.
1996-02-15Vevőként vitáznak az árrólA gazd. biz. kibővített ülése: a közgyűlés döntése febr. végéig adott időt magának, hogy megalkossa azt az árat, amelynél magasabb gőz- és meleg vízdíjat nem alkalmazhat az azt előállító.
1996-02-01Nem adnak ABC-t a földértA Munkásszöv. igazgatósága visszautasítja a jan.27-i számban megjelent Két ABC-t a földért c. cikkben foglaltakat.
1996-01-27Két ABC-t a földértA Munkásszöv. és az önk. 1994 óta pereskedik több ingatlan tulajdonjoga felett. Megegyezés várható - valószínűleg két ABC formájában.
1996-01-16Szociálpolitikára idén is... (csgy)A szoc.polról a költségvetésben.
1996-01-15Készül a város költségvetéseAz állami támogatásokról a város költségvetésében.
1996-01-12Tavalyi "bázis", új feladatokA kult., kisebbségi és vallásügyi bizottság idei költségvetési javaslatáról.
1996-01-06Költségvetés:vissza a bázisszeml.Az idei költségvetés előkészítéséről.
1995-12-23Utolsó haladék lakbértartozóknakAz önk. bizottságainak javaslata a jogcím nélküli lakáshasználókkal kapcs. intézkedésekről.
1995-12-16Veszteség vagy nyereség?Dújv. önkormányzata nov-ben felmondta a portfolió vagyonkezelési szerződést a Nexum Kft-vel. Az okokról.
1995-12-16Kártérítés bejegyzett tilalomértAz építési tilalom alatt levő területek kártalanításáról.
1995-12-08Homályos még: mennyivel gazdálkodhat...A jövő évi városi költségvetésről.
1995-12-06Meghallgatták a "közt"Közmeghallatás a városi költségvetésről.
1995-12-06Kiszállnának a lift(ügyelet)bőlA DVG RT a liftügyelet szolgáltatási díját 400%-kal kívánja megemelni.
1995-12-06Nem sok lakás marad önk. tulajdonbanIdén eddig 517 lakást értékesített az önk., 160 eladása folyamatban van.
1995-11-27"Szemétpiac: egy, csak egy maradhat(?)A Becker-Duna Rt és a DVG RT közötti versenyről. Jelenleg a Becker-Duna végzi az Intercisa Lakásszöv. szemétszállítását.
1995-11-25Sikeresen folyik a vidéki városokban a bérlakások eladásaA lakások 10 %-a maradt önkormányzati tulajdonban. A közel kilenc ezer lakás magánosításából 3,5 milliárd Ft-hoz jutott az önkormányzat.
1995-11-21Megválasztották az rt. új elnökétA Városgazdálkodási Rt megválasztotta Német Istvánt, az rt megbízott vezetőjét - elnökigazgatóvá.
1995-11-10Tizenhétmillióval tartoznak...Az önk. vagyonában a nem lakáscélú helyiségekbérleti díjhátraléka 17 millió, a lakbértartozásokkal együtt a kintlévőség 32 millió.
1995-11-10A vagyont nem felélni, hasznosítani...Gazd. biz. ülés: Dunaholding tanulmány az önk. vagyon- gazdálkodásáról, a költségvetésből gazdálkodó intézmények 3/4 évi mérlegének értékelése.
1995-11-06Kiérlelt javaslat születikA közgyűlés újra kiadta feladatként a gazdasági bizottságnak, hogy készítsen javaslatot a nem lakás céljára szolgáló helyiségek értékesítésére.
1995-10-30Évzárás hitel nélkül?Az újabb költségvetés módosítási koncepció tervezetéről.
1995-10-17ErcsiA megyei vagyonátadó biz. az önkormányzatok tulajdonába adta az ercsi vízbázist, a Dunaújvárosig húzódó vezetéket, valamint a Ve- lencei tó melletti vízközműveket. A DVG RT a döntés ellen a Belügyminisztériumhoz fellebbezett. Az okokról. = Folytatódik az ercsi vízügy. = AH 95. okt.17.1.p. Helyreállították a "Vörös Köröszt=-öt. Ünnepé- lyes felszentelés dec.8-án. Kép. = "Vörös Kö- röszt": műemlék felszentelése Ercsiben = AH 95. dec.9.12.p.
1995-09-26A városi vagyon jobb hasznosításáértA város vagyongazdálkodását elemző Dunaholding által készített anyag volt a kibővített gazd.ülés témája. Indokoltnak tartják egy döntési alternatívát jobban kihangsúlyozó, átláthatóbb változat elkészítését. A szerkezeti megoldásokat nem tartották elégségesnek.
1995-09-25Öszi fásítás, kevés pénzbőlAz őszi fásitási programról.
1995-09-13Az elbocsátásra várnakA víz- és csatornaüzem igazgatói állására kiírt pályázatok közül a legjobbnak Fejes Lászlóét a DVG Rt elnök igazgatóét ítélték. Fejes lemond a DVG igazgatói posztról, az elnökit a polgármester szerint meg kell tartania.
1995-09-12Sok munka, kevés haszonAz önk-i ingatlanok nehézkes értékesítéséről. Sok az érdeklődő, kevés a vásárló.
1995-08-30Leépülő keresztfinanszírozásAug. 1-től drágult az önk-i tulajdonú lakások lakbére. Ennek okairól.
1995-08-19A szemétgyűjtés tisztaságáértÜzembe állította a DVG Rt. az új szemétgyűjtő autót és a mobil konténermosó berendezést.
1995-08-08Félidőn túl, nehezén innenElkészült az önk. első félévi gazdálkodásáról szóló pénzügyi jelentés.
1995-08-07Még rövidebb takaróHa az önk. a személyi jövedelemadóból mindössze 15%-ot kap vissza akkor az idei adatokkal számolva 364 millióval kevesebb lesz.
1995-07-29(képaláírás)A város költségvetése miatt lelassult a Pentele városrész közmű és útépítési programja. Idén a Muskátli u. végleges burkolata készül el.
1995-07-13Fokozatosan növekszik a szolgáltatók ...A vízmű lakossági kintlévősége: 50 millió, a DVG RT-nek 70 millió, Intercisa Lak. szöv.-nek 11,5 millió, az önk.-nak 180 millió.
1995-07-11Hetenként kétszer takarítják a várostInterpelláció alapján ellenőrízték a közterületek tisztaságát.
1995-07-10Osztalék a nyereségBeszámoló a DVG RT tavalyi munkájáról.
1995-07-08Visszafizette a hitelt a DVG Rt.Határidőre visszafizette a DVG RT a tavaly az önktól. kapott kamatmentes hitelt.
1995-07-04Keveset enyhülnek a város pénzügyi...Az önk. költségvetésének módosításáról, a kiadások csökkentéséről.
1995-07-03Már megfellebezhetetlenA bíróság - már megfellebbezhetetlenül - kötelezte az ÁV Rt-t, hogy további 2 milliárd 347 millió névértékű törzsrészvényt adjon ki az önk.-nak a vasmű alatti földterület ellenértékéért.
1995-06-29A város és környékeAz önk. elvesztette másodfokon is azt a pert, amelyet az Arany Csillag és a Dunagyöngye alatti földterületek ellenértékéért folytatott az ÁVÜ-vel.
1995-06-16A város és környékeA Dózsa Gy. út és a Budai N. A. út torkolatánál található területre kiírt zárt pályázatra 4 címzettből 1 pályázott. Az értékelés folyik.
1995-06-16A bérlakások költségeiGazd. biz.ülés: legfontosabb téma a DVG Rt. múlt évi lakóházkezeléséről szóló beszámoló értékelése, s az idei terv megtárgyalása volt.
1995-06-12Mi a képviselők feladata?A dújv-i önk.vagyonkezelésének vizsgálata legnagyobb hiányosságként a komplex városfejlesztési koncepció hiányát tárta fel. A megfelelő hasznosításhoz javasolják a döntési folyamat decentralizálását.
1995-06-06A város és környékeA Magyar úti benzinkút átépítése miatt 0,1 hektár erdőterületet adott el a MOL Rt-nek az önk.
1995-06-03Tanétterem lesz az Otthon?Ápr-ban az önk. eladta az Otthon étteremét és 4 millió forintért a Dunavidéki Vendéglátó Kft-ben lévő tulajdonrészét, így vált lehetővé az étteremben elhelyezendő oktatókabinettel a Phare támogatás.
1995-06-03Túlzók a remények?A pótköltségvetésről.
1995-05-27Szigorodik a felügyeletAz önk.-i költségvetésről.
1995-05-27A város és környékeAz önk. által megvásárolt, a laktanya területén fekvő "L" raktár földhivatali bejegyzéséhez hozzájárult a KVSZ.
1995-05-19Mit akar a tulajdonos?Vitaanyagot dolgozott ki külső szakértő közreműködésével a DVG Rt. A gazd. biz. és a városgazd. biz. elé terjesztették.
1995-05-12Előtérben a környezetvédelemA városüzemeltetési és környezetvédelmi biz. elnöke feladatukról, terveikről.
1995-05-02Nincs ok a lakbéremelésreNem lesz lakbéremelés - igéri az önk. gazd. iroda vezetője.
1995-04-28Ez az utolsó tánc?Az önk. idén nem támogatja a sport- és divattáncok VB-jét.
1995-04-22Kevés a gyerek, nagyon sok a kiadásA dújv-i közgyűlés határozatáról, mely szerint a következő tanévtől 1 ált. iskolát s 2 óvodát kell megszüntetni. Az ápr. 18-i közgyűlés visszovonta.
1995-04-21A közpénzek követéseInterjú Illéssy István elnökkel a pénzügyi biz. munkájáról.
1995-04-19Közgyűlés, önk.A közgyűlés visszavonta az isk. és óvodabezárás tervét, viszont idén 3,4%-ot vonnak el az ált. isk. és óvodák költségvetéséből. A közgyűlési vitáról.
1995-04-19Néhány mondatbanA városgazd. Rt megbízta a Dunaholding Manager City Kft-t az intézményrendszer átvilágításával.