Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

346 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-02-10Újra jogalap nélkül fenyeget a DVCSH, feljelentést tett a város első embere. Pintér Tamás polgármester feljelentést tett a Pomázi-cég ellen2023. első napjaiban sok dunaújvárosi szembesült a Global Mediator Zrt. levelével, amelyben a cég elmaradt távhő-, illetve víz- és csatorna számlák befizetését követeli, perrel, végrehajtással fenyegetőzik. Pintér Tamás szerint megtévesztő tartalmúak a levelek, ráadásul felmerül a jogtalan haszonszerzés fogalma is, ezért Dunaújváros polgármestere rendőrségi feljelentést tett.
2023-02-03Tartozásokra hivatkozik, követel és fenyeget a levél - de mi a teendő?A DVCSH Kft. több volt fogyasztója kapott fenyegető levelet a Global Mediator Zrt.-től. A levélben a cég elmaradt távhő- illetve víz- és csatornaszámlák befizetését követeli – perrel, végrehajtással fenyegetőzik.
2023-02-03Megkezdte az éves leolvasást a Mezőföldvíz - három hét alatt végeznek2022. május 1-jétől a Mezőföldvíz Kft. végzi a teljes víziközmű-szolgáltatási és -üzemeltetési szolgáltatást városunkban. A szolgáltató friss közleménye szerint fontos változás lépett életbe a mérőállás diktálásra vonatkozóan.
2023-01-27DVCSH: február 21-ig várja a hitelezők igényeit társaság felszámolója. Felszámolás alatt a DVCSH Kft.2023. január 12-én a Székesfehérvári Törvényszék végzésében elrendelte a Dunaújvárosi Víz-, és Csatorna- Hőszolgáltató Kft. felszámolását.
2022-11-25Öntsünk tiszta vizet a pohárba: már a Mezőföldvíz szolgáltatDunaújváros vízközmű szolgáltatója és üzemeltetője a Mezőföldvíz Kft. sajtóbejáráson mutatta be tevékenységét a helyi média képviselőinek. A céljuk az volt, hogy a városlakók is megismerkedhessenek a munkájukkal, illetve azzal, hogy hogyan nyerik a vizet és hogyan juttatják el a felhasználókhoz, azaz a városlakókhoz.
2022-11-00A víz útja Dunaújvárosban. Jó minőségű ivóvíz, biztonságos rendszerekbenA Mezőföldivíz Kft. 2022. május 1-jétől vette át Dunaújvárosban a teljes víziközmű-szolgáltatást és -üzemeltetést. A nyár végére lezárult a fizikai és technikai átvétel, ezért sajtóbejárást tartottak.
2022-08-05Az átvétel után fontos változás történt a vízközmű-díjak fizetése terén. Új víziközmű-szolgáltató DunaújvárosbanA Mezőföldvíz Kft. 2022. május elejétől végzi a teljes víziközmű-szolgáltatási és -üzemeltetési szolgáltatást Dunaújvárosban. Közleményükből kiderül, fontos változás lépett életbe a víziközmű-díjak fizetése terén.
2022-08-00Új víziközmű-szolgáltató Dunaújvárosban2022. május 1-jétől a Mezőföldvíz Kft. végzi a teljes víziközmű-szolgáltatási és - üzemeltetési szolgáltatást a megyei jogú városban. A társaság közérdekű üzemeltetőként folytatólagosan átvette Dunaújvárosban a szennyvízelvezetést és -tisztítást, valamint a közműves ivóvízellátást.
2022-07-15Szennyezett az ivóvízA Mezőföldvíz Kft. tájékoztatása szerint Mélykútpusztán a Büntetésvégrehajtási Intézettől átvett ivóvíz minősége a BV területén lévő mérési pontokon vett minták adatai alapján nem megfelelő, a víz emberi fogyasztásra határozatlan ideig nem alkalmas.
2022-04-12A vízmérők adatait be kell majd diktálnunk. Be kell diktálni a fogyasztói vízmérők adataitÍgy is lehet: békés szolgáltatás átadás-átvétel a DVCSH Kft. és a Mezőföldvíz Kft. között.
2022-02-10Májustól a DVCSH-t a Mezőföldvíz váltja majdA Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) határozatai értelmében a DVCSH engedélyét április 30-i hatállyal visszavonja a hivatal, egyúttal Dunaújvárosban a közműves ivóvízellátás mint víziközmű-szolgáltatás végzésére közérdekű üzemeltetőként a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft.-t jelöli ki.
2022-02-00Egy hétköznap délelőtt a "vízvegyészeknél". A víznek folynia kellIsmertető az ISD Power Kft. víztermelő üzem vízvegyészeti üzemrészéről. Nyilatkozik Szita Sándor termelésirányító; Lakatosné Tarr Zsófia; Takács József; Herczeg Etelka és Áronné Cserna Judit.
2021-12-28A DVCSH szolgáltatja a vizetA Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a víziközmű-szolgáltatás ellátásbiztonsága érdekében a törvényi előírások alapján 2022. január 1-től ideiglenesen – a közérdekű üzemeltető kijelölésére irányuló eljárást lezáró döntés véglegessé válásáig – a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft.-t (DVCSH) kötelezte a közműves ivóvízellátásra.
2021-12-17Vagyoni helyzet és szolgáltatóváltásBeszámoló a dunaújvárosi képviselő-testület közmeghallgatásról.
2021-11-12Rendkívüli közgyűlést tartottak csütörtökönMegszavazták a közgyűlés által alapított cím és díjak adományozásának rendjéről szóló önkormányzati rendelet módosítását, amellyel lehetővé tették a „Sztálinváros utolsó és Dunaújváros első szülöttje” cím adományozását.
2021-10-21Lakossági fórum kulturáltanÚjabb lakossági fórumot tartottak, ezúttal állampolgári kezdeményezésre a városi távhőszolgáltatás aktuális kérdéseivel kapcsolatban október 19-én a Campus étteremben.
2021-10-02Elindította az Építők úti erőművet a városi cégOktóber elsején elindította az Építők úti erőművet a DVG Zrt.
2021-07-28Felújítják a régi artézi kutatRácalmáson a Duna-partján, a 2020-ban átadott vízi turisztikai megállóhely közelében található egy régi artézi kút, amelyet egykor még nagyon kedveltek a Duna-parton járók.
2021-05-07A DVG üzemeltet. "Hosszú idő után újra a fogyasztó lesz az első"A dunaújvárosi távhő- és vízszolgáltatást a jövőben a 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő DVG Zrt. látja majd el. Interjú Szabó György vezérigazgatóval.
2021-05-07A távhő- és vízszolgáltatásról kérdeztük Szabó Zsolt alpolgármestertSzabó Zsolt, Dunaújváros gazdasági és koordinációs ügyekért felelős alpolgármestere nyilatkozta, hogy a távhőszerződést június 30-ai határidővel mondták fel a DVCSH-val, így a távhőszolgáltatást július 1-től veszi át a DVG Zrt.. A vízszolgáltató december 31-éig marad a DVCSH.
2020-11-19Zavaros lehet (képaláírás)A Görbe u. 8. épületnél, az ivóvíz vezeték rendszeren csőmeghibásodás történt – tájékoztat a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft.
2020-11-12Csőtörés volt Nagyvenyimen a Csaba utcábanNagyvenyimen a Csaba utca 12-14 számnál csőtörés történt.
2020-06-00A csápos kutak titkaIsmertető Dunaújváros ivóvíz ellátásáról. Nyilatkozik Jákli Sándor, a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. munkatársa.
2020-05-21Csőtörés: helyreállt a szokott rend2020. május 18-án a “régi” víztoronynál lévő főnyomóvezetéken történt csőtörés helyreállítása, az érintett szakasz cseréje megtörtént és a vízszolgáltatás tejes körűen helyreállt.
2020-05-19Radikálisan csökkent az ivóvíz szintje isMájus 18-án hétfőn reggel és délelőtt számos olvasó jelezte, a korábbiakhoz képest akadozik az ellátás, egyes bejelentők jelezték: barnás víz folyik a csapból.
2020-03-18Folyamatos a jó minőségű csapvíz, nem kell flakonosA koronavírus fertőzés kockázata miatt a Mezőföldvíz Kft. 2020. március 16-tól bezárta ügyfélszolgálati irodáit és ügyfélfogadási pontjait.
2020-02-28A víznyomás csökkenése várhatóA vízhálózat karbantartását végzi a DVCSH a dunaújvárosi Béke városrészi KAF vízvezetéken
2019-11-08Rendkívüli közgyűlést tartottak. Megkezdte a munkát az új képviselőtestületMódosították az SZMSZ-t: lesz idősügyi és szociális tanácsnok Utassy Éva; közbiztonsági tanácsnok Orosz Csaba; ifjúságügyi tanácsnok Raduka Zsuzsanna. Döntöttek a képviselői tiszteletdíjakról. Megteszik a lépéseket a közvilágítási rendszer teljes felülvizsgálatához. Dr. Bajáki és Társa Ügyvédi Iroda lett megbízva a DVG Zrt. és a DKKA Nonprofit Kft. átvilágítására, az ezzel kapcsolatos jogi feladatok ellátására. A DVG igazgatósági tagjait visszahívták, a DVG új igazgatósági elnöke Illéssy István, további tagok. A Dunanett, a DVCSH a DKKA az MMK felügyelő bizottsági tagjai. Az Uniszol ideiglenes csarnoképítése.
2018-12-00Épül-készül a vízgerinc-vezeték (kishír)Hosszú évek óta meglévő tartozást igyekszik a nagyvenyimi önkormányzat a Dunaújváros felőli településrész két utcájában történő vízgerinc-vezeték kiépítésével törleszteni, amelynek kivitelezése saját erős beruházásban most zajlik. Ha kegyes lesz hozzánk a decemberi időjárás, lehetséges, hogy az újesztendő első napjaiban már az új vezetékből érkező vízzel moshatnak, főzhetnek az Előd utcában és az Álmos vezér utcában lakók. (teljes szöveg)
2017-11-22Égető gond: a víz szűkösségeA dunaföldvári Népszerű Tudomány sorozat első előadása után a résztvevők bizonyára még inkább másként tekintenek az ivóvízre.
2017-11-17Gondoskodó figyelem. Napirenden a távhőellátó rendszer módosítás. A fűtésrőlA november 16-i, csütörtöki városi közgyűlésen adták át a Szociális Munkáért Dunaújváros díjat, amelyet idén Cruceru Carmen Mihaela (kép), a Jószolgálati Otthon Közalapítvány szociális gondozó ápolója vehetett át Cserna Gábor polgármestertől. A közgyűlés döntött az élményfürdő műszaki munkálatairól. A labdarúgóstadion és a radari sporttelep beruházásának lebonyolítói, valamint az építés műszaki ellenőri feladatainak elvégzésével a közgyűlés a BMSK Beruházási, Műszaki, Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-t bízta meg. A Modern Városok Program megvalósítása prioritás. Ennek keretében fejleszti a város a víziközmű-hálózatot is. A közgyűlési döntés keretében ötezer forintos béren kívüli juttatást biztosít az önkormányzat a fenntartásában lévő intézmények dolgozóinak. Megszavazták a képviselők a Technikum városrészi kisposta újranyitásával és üzemeltetésével kapcsolatos költségeket is.
2017-04-00Kezdődhet a tervezés!Nagyvenyim képviselő-testülete döntött az Álmos vezér és Előd utcákban a vízvezeték és szennyvíz gerincvezeték kiépítéséről és a kivitelezőről. A beruházást a település költségvetéséből finanszírozzák
2017-03-30Temetői csap. Megnyitott csapokVízhiányra panaszkodott lapunknál egy temetőlátogató - de a helyzet már megoldódott.
2017-03-17Új csáposkút. Fejlesztik a víziközműhálózatotA város biztonságos és stabil víznyomásásnak fenntartása, ellátása érdekében fejleszteni fogják a jelenlegi vízkivételi rendszert, és építenek többek közt egy új csáposkutat.
2017-03-16Közgyűlés2017. március 16.
2017-02-17Sportos sikerkovácsok. Elfogadták a költségvetéstA Dunaújváros Sportjáért díjak átadásával kezdődött a február 16-i rendes közgyűlés. A Dunaújváros Sportjáért díjban részesült Trenka János, Joó Gabriella, Molnár Gergely és Petrás Gábor. A felszólalások két központi téma körül forogtak: a vasmű helyzete és a bérfeszültség, amelyet a február 15-i tüntetés is példáz, továbbá a város vízellátásáért és fűtésszolgáltatásáért döntő részben felelős DVCSH Kft. Elfogadták a város 2017. évre szóló költségvetését. Nagy vitát váltott ki a helyben is terjesztett Lokál Extra ingyenes hetilap. Palkovics László oktatási államtitkár dr. Deák Máriát nevezte ki február 1-jével a Dunaújvárosi Tankerület élére.
2017-01-20Közgyűlés: erős médiajelenlét. Vízhelyzet: már utánlövésErős országos médiajelenlét mellett kezdődött a közgyűlés január 19-i, csütörtöki ülése a városházán. Vélhetően az elmúlt időszak vízellátási és fűtés gondjai miatt volt a nagy érdeklődés. Pintér Attila sporttémákat feszegetett, valamint dunaújvárosi középiskolákban elszaporodó drogügyleteket.
2017-01-20Tüntettek a DVCSH előtt. Választ vártak a szolgáltatási problémára15 ember kívánt panaszt tenni, s tájékoztatást kérni arról, hogy miért van gond a város bizonyos területein, lépcsőházaiban a vízszolgáltatással. Az ügyfélszolgálathoz küldték őket. A lakosok mellett megjelentek az ellenzéki pártok képviselői: Pintér Tamás, Barta Endre, Szabó Zsolt. A városházára is elmentek.
2017-01-19Elkeseredett vízharc Dunaújvárosért"Dunaújvárosban két hétig probléma volt a vízellátással és ezzel együtt a távfűtéssel is. A botrány nem csak abból adódott, hogy a bosszús lakosok kiakadtak a szolgáltatás hibái miatt, hanem abból is, hogy a városvezetés és a szolgáltató cég látványos, hangos csatát vívtak egymással a nyilvánosság előtt, pedig a szolgáltató cég többségi tulajdonosa maga az önkormányzat."
2017-01-18Másfél percbe sürítve (képaláírás)A Demokratikus Koalíció helyi szervezete nevében Mezei Zsolt (kép) elnök tartott villám-sajtótájékoztatót, másfél percben. Ezen rövid idő alatt a többi között a civilek nevében sérelmezte, hogy a városi hő- és vízszolgáltatás hiányosságai miatt tiltakozó embereket sem a DVCSH, sem a polgármester nem fogadta, és felszólította az érintetteket, hogy biztosítsák Dunaújváros biztonságos hő- és ivóvíz-szolgáltatás ellátását. (teljes szöveg)
2017-01-18A Dunaferr visszautasítja az alaptalan vádakatAz elmúlt időszakban sajnálatos módon több alkalommal előfordult, hogy a DVCSH Kft. a városi távfűtési és melegvíz-szolgáltatási zavarokért - a médián keresztül megpróbálta az ISD Dunaferr-re hárítani a felelősséget, jelentős anyagi és erkölcsi kárt okozva ezzel a vállalatcsoportnak.
2017-01-17Helyreállt a vízszolgáltatásDunaújvárosban megszűnt mindenféle, a távfűtéssel és a melegvíz-szolgáltatással kapcsolatos probléma - tudta meg lapunk az érintettektől.
2017-01-16Ivóvíz: kisebb a hozam. Víz: nyomáscsökkenésAz elmúlt héten a város több pontján is gondok voltak az ivóvízellátással. A hét végén kapott lakossági visszajelzés szerint javult a helyzet, de még mindig előfordul alacsony víznyomás.
2017-01-11Nagyon alacsony a DunaEgyedül a téli sportoknak kedvez az időjárás, a hajózás, horgászat, vízkiemelés számára rossz az idő.
2016-12-30Vezetékes ivóvizetA képviselő-testület döntött decemberben arról, hogy megrendeli a Hajnalka, a Levendula, a Rozmaring és a Muskátli utca vezetékes ivóvízzel való ellátásának terveit.
2016-08-27Ihatunk a főtéren (képaláírás)Jó ötlet volt az arra sétálók számára ivókutat építeni a Városháza térre - szomjoltási lehetőségként. Valószínűleg a gyakori használat miatt egy időre elromlott ez a kút, írtunk is erről - ám, mint augusztus 26-án, pénteken délután készült felvétel is bizonyítja, már újra használható. A képen Szendrődy Bence tölti meg palackját. (teljes szöveg)
2016-08-11Kiapadt az ivókút (képaláírás)Olvasónk jelezte, nem működik a Városháza téren az ivókút. A nagy melegben többen szomjukat oltották volna a kevés árnyékot nyújtó főtéren, köztük Kovács Kubatov Lívia is. Az önkormányzat sajtóreferense Pálfi-Németh Tünde elmondta, a berendezés meghibásodott, de már megrendelték a javítást. A városlakók türelmét kérik. (teljes szöveg)
2016-07-00Régi-új kihívások Nagyvenyim életébenVargáné Kaiser Katalin nagyvenyimi polgármester asszony beszámolója az önkormányzati választások óta eltelt másfél évről. Témakörök: közigazgatás, sajátos, egyedi problémák, gazdasági program, fejlesztések, feladatok, temető.
2016-05-04Taggyűlésen értékeltekBeszámoló a Mezőföldvíz Kft. taggyűléséről.
2016-03-30Tiszta vizet a pohárba!"Mi a helyzet a dunaújvárosi víziközmű-szolgáltatással? A víziközmű-szolgáltatás feltételeit meghatározó törvény fő célkitűzése az ország méretéhez képest túl nagyszámú és szétaprózódott szolgáltatók számának csökkentése. Erről és annak helyi vonatkozásairól nyilatkozott Csapó Sándor, a Mezőföldvíz Kft. ügyvezető igazgatója a víz világnapja alkalmából."
2016-02-27Ötven településen szolgáltatnakFejér megyében több településen - Baracs, Előszállás, Kisapostag, Nagyvenyim, Rácalmás, Daruszentmiklós - is a Mezőföldvíz Kft. a szolgáltató.
2015-12-18Ide jön a másik cím (ksihír)A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal végzése szerint a Dunaújvárosi Víz- Csatorna és Hőszolgáltató Kft. továbbüzemelteti a város ivóvíz- és szennyvízhálózatát.
2015-10-14Aláírások építésreLehet, hogy mégis lesz közművesítés a baracsi Duna-parton? Még tart a civilek kezdeményezte aláírásgyűjtés.
2015-09-25Polgármesteri tárgyalás (képaláírás)Cserna Gábor polgármester vendége volt a napokban Paks polgármestere, Süli János. A településvezetők egyebek mellet a vízközművekről is tárgyaltak, így érintették a DVCSH és a Mezőföldvíz közötti vitás kérdéseket is. Az egyeztetésen részt vett Szepesi Attila gazdasági alpolgármester is (teljes szöveg)
2015-09-22Lehet, hogy mégis lesz?Mégis lesz ívóvízvezeték és szennyvízcsatorna Baracs Duna-parti részén?
2015-09-17Kimaradt egy szakasz...Kimaradt egy szakasz az Öreghegyi utca vízvezeték hálózatának cseréjéből.
2015-09-10Baracsi csatornaMarad minden a régiben: nem sikerült meggyőzni a baracsi Duna-parti falurészen élőket a csatornázásról, a fejlesztésekről. Beszélgetés Várai Róberttel, Baracs polgármesterével.
2015-09-03Fél kilométer hosszbanNagyjából másfél éve tervezi a DVCSH Kft., hogy kicseréli az Öreghegyi utcában rendszeresen meghibásodó ivóvíz vezetéket. Már dolgoznak a DVCSH szakemberi.
2015-09-02Nem lesz se vízvezeték, se csatornahálózat...Baracson drágának találták az ivóvíz-vezeték portánkénti árát az üdülőövezetben élők: elutasították.
2015-08-15Modern belterület nélkül?Kisapostag is örülne, ha a lakók többsége az ivóvíz bevezetésére és a csatornázásra szavazna.
2015-07-22Baracson újra megpróbálják?Megpróbáljuk a lehető legrészletesebben feltérképezni, hogy lehetséges-e fejleszteni külterületen? Csatornázás és ivóvízhálózat kiépítése Baracson.
2015-05-21Közgyűlés2015. május 21.
2015-04-18Vezetékcserére várnak!Az Öreghegyi utcában lakók már több mint egy éve arra várnak, hogy a DVCSH kicserélje a vízvezetéket az utcájukban.
2014-12-30Milyen volt 2014?A Dunaújvárosi Hírlap szubjektív hangú válogatása a 2014-ben történt újvárosi eseményekről.
2014-11-28Karácsonyi pénz a nyugdíjasoknakKözgyűlés, november 6.: DVCSH és az önkormányzat közötti helyzet, uszoda üzemeltetése, nyugdíjasok karácsonyi egyszeri támogatása, a Corner Kávézóval 15 évre bérleti szerződés. Személyi kérdések: idősügyi tanácsnok Nagy Zoltánné, közbiztonsági tanácsnok Gál Roland, városüzemeltetési tanácsnok Pintér Tamás lett, a Dunanett Kft. új ügyvezetője Ferencz Kornél lett 2015. május 31-ig.
2014-11-08Háború a csatornábanFolytatódik a Dunaújvárosi Víz- Csatorna és Hőszolgáltató Kft. és az önkormányzat közötti vita.
2014-10-07Ismét iható a csapvíz FöldváronSajtótájékoztatón jelentette be hétfőn Horváth Zsolt Dunaföldvár polgármestere, valamint a településen ivóvíz- és szennyvízszolgáltatást végző Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft. ügyvezető igazgatója, Csapó Sándor, hogy feloldották a múlt héten csütörtökön elrendelt ivóvíz-korlátozást.
2014-10-04Hétvégén is korlátozvaDunaföldvár. A polgármester, Horváth Zsolt pénteken arról tájékoztatott, hogy a vízkorlátozás a hétvégén is életben lesz, az ÁNTSZ már mintát vett a szolgáltató által átmosott és úgynevezett klórsokkos eljárással fertőtlenített rendszerből, s amennyiben negatív lesz az eredmény, akkor hétfőn délutántól újra lehet fogyasztani a csapvizet.
2014-10-03Fertőzött vízFertőzött az ivóvíz Dunaföldváron.
2014-09-27A baracsiak nagy öröméreVégéhez közeledik a hatszázmilliós beruházás. Október 10-én adják át a szennyvíz- és csapadékgyűjtő csatornahálózatot, a felújított ivóvíz-gerinchálózatot, az új kerékpárutat és a felújított, kiszélesített úttestet.
2014-09-24Cikluszáró közgyűlésBeszámoló a szeptember 23-i, választások előtti utolsó városi közgyűlésről.
2014-09-24A legnagyobb horderejű döntésA szeptember 23-i körgyűlés legfontosabb témája Dunaújváros vízközműveinek üzemeltetése. Ha a DVCSH nem kapja meg a működési engedélyét 2015. január elsejétől, akkor egy másik szolgáltatóval, a Mezőföldvíz Kft.-vel köt szerződést a város.
2014-09-23Az ellátás biztonságáértA városi ivóvíz- és szennyvízelvezetési szolgáltatásról dönthetnek, a közgyűlés javaslatot tehet a vízközművek üzemeltetésére vonatkozó szerződés elfogadásra.
2014-08-15Éltető kincsünk: az ivóvízA dunaföldvári óvodások három héten át foglalkoztak a vízzel, mint éltető elemmel, megóvandó kinccsel.
2014-08-08Megépül az ötödik kihajtó ágRendkívüli közgyűlés volt augusztus 7-én. Dunaújváros és Rácalmás határán levő körforgó új kivezetőjének kialakításáról megállapodást kötöttek, tárgyalták a Mezőföldvíz Kft. árajánlatát.
2014-08-08Ünnepélyes eskütételA közgyűlés soron kívül tárgyalta a Mezőföldvíz Kft. ivóvíz-szolgáltatási ajánlatát az augusztus 7-i rendkívüli ülésén. A közgyűlés felbontotta a szerződést a DVCSH Kft.-vel, a Mezőföldvíz Kft. pedig ajánlatot tett az üzemeltetésre. A helyi választási bizottság esküt tett.
2014-07-30Csőtörések évadaEgyre több csőtörés volt az elmúlt két hónapban Dunaújvárosban. Az elöregedett vezetékek 50-60 évesek, a város egyes részein akár 80 évesek is lehetnek.
2014-07-24Egy sáv ott zárva leszCsőtörés a Bocskai utcában. A város belterületén több ötven-hatvanéves csővezeték is van, Pentelén még ennél is régebbi vezetékek működnek, ezért bárhol, bármikor előfordulhat csőtörés.
2014-07-22Cserélik az ivóvíz vezetéketRácalmáson ivóvíz gerincvezetéket cserélnek a Király utcában.
2014-06-05Vezetékfelújítás a bölcsődénél (kishír)A Kossuth Lajos utcai bölcsődében úgynevezett bekötővezetékének a felújítását végzi május 30-tól a Dunaújvárosi Víz- Csatorna és Hőszolgáltató Kft.
2014-05-30Szerezzék vissza a kosarast!A közgyűlés nem tett javaslatot a DVCSH jövőbeni ügyvezetőjére, viszont felmondta a szolgáltatóval 2001-ben kötött városi ivóvíz- és szennyvízelvezetési szerződést.
2014-05-30Felmondják a DVCSH-val kötött szerződéstHavi rendes közgyűlését tartotta az önkormányzat május 29-épn. Úgy határoztak, hogy a Dunanett Kft.-ben lévő üzletrész tulajdoni jogát 195 millió forintért kívánja megvásárolni úgy., hogy a vételár beszámításra kerül az önkormányzat által a DVG Zrt.-nek nyújtott 140 és 19 millió kölcsön összege. Hivatali szakapparátus vizsgálta meg a DVCSH Kft.-vel szennyvíz-elvezetésre és ivóvíz-szolgáltatásra vonatkozó, 20 évre szóló koncessziós szerződés megszüntetésének lehetőségét. A mostani ülésen úgy határozott az önkormányzat, hogy a 2001-ben létrejött szerződést felmondja, s pályázatot ír ki az üzemeltetésre.
2014-05-29DVCSH, több tételbenA közgyűlés témája a Dunaújvárosi Víz- Csatorna és Hőszolgáltató Kft. (DVCSH), a képviselőknek mérlegelniük kell, hogy felmondják, vagy sem a szennyvízelvezetésre és az ivóvíz szolgáltatásra 2001-ben megkötött húsz évre szóló koncessziós szerződést.
2014-04-11Az öntözőfürt még állValamikor kiváló öntözőrendszer működött a környéken. Újjáépítésére kevés a remény és a lehetőség. A város környékén 1962-65 között építették ki az öntözőhálózatot, amely 2008-ig nálunk működött.
2014-04-11A nyílt csatornákkal lehet sikerÖntözés, öntözési lehetőségek Dunaújvárosban.
2014-01-07Új év egy új víziközművelMezőföldvíz Kft. lett a városkörnyék új vízszolgáltatója. Az új vízszolgáltató 44 települést lát el összesen.: Baracs, Daruszentmiklós, Előszállás, Kisapostag, Mezőfalva, Nagyvenyim, Rácalmás.
2013-11-27Több megoldásBeszámoló a baracsi lakossági fórumról. Az ivóvízhálózati rekonstrukció, a felszíni vízelvezetés kiépítése, kerékpárút kivitelezése és a Széchenyi utca felújítása volt a téma.
2013-10-01Új szolgáltatóvalA nagykarácsonyi képviselőtestület úgy döntött, hogy október elsejétől a Fejérvíz Zrt-vel folytatja a vízszolgáltatást a községben, bérüzemeltetési formában.
2013-10-01Lezárult a csatorna projekt előkészítő szakaszaKulcs, Rácalmás, Dunaújváros képviselője aláírta a társulási megállapodást, 2013. szeptember 20-án.
2013-09-26Vezetékcsere előttVízvezetékcsere Baracson.
2013-07-30Rekordok dőltekA nyár eddigi legmelegebb napja. A Dunaújvárosi Víz- Csatorna és Hőszolgáltató Kft. ellátási körzetének vízfogyasztása az utóbbi kánikulai napokon 12000 köbméter volt.
2013-07-06Csőcsere zajlikA DVCSH szakemberei kicserélik az elöregedett csöveket. Vízvezeték felújítás a Pincesoron.
2013-06-20Zavartalan a város vízellátása"Összehangolt munkával elérték a szolgáltató vezetői és szakemberei, hogy szerda reggel már egyáltalán nem okozott vízellátási zavarokat a két nyersvízvezeték meghibásodása."
2013-06-19Pincesor: ismét lezárták!"Csőtörés miatt bizonytalan ideig ismét lezárták a Pincesort a forgalom elől kedden. A korábban megjavított nyersvíz-vezeték, a cserélt szakasz alatt kettérepedt a cső és megint ömlött a víz."
2013-06-12Készüljünk az ár utánraAz árvizes területeken fontos, hogy mindenki betartsa a közegézségügyi előírásokat, a járványveszély miatt.
2013-06-07Ívóvíz biztosítva"Körbezsákolták a Szalki-szigeti trafóállomást a katasztrófavédők és segítőik: az ivóvízszivattyúk áramellátása biztosnak tűnik. Horgászati tilalom van!" A város vízellátása a lehetőségekhez képest biztosítva van.
2013-05-01Víz, víz, tiszta vízA vállalat "érhálózata". Az ISD Power Kft. vízszolgáltató üzeméről.
2013-04-17Új városi vízkiközmű céget alapítana...Sajtótájékoztatón ismertette elképzeléseit a városi víz- és csatornaszolgáltatással, valamint a gázmotoros erőművekkel kapcsolatban Szabó Zsolt, a városi közgyűlés független képviselője, aki jelenleg a Párbeszéd Magyarországért színeiben politizál.
2013-03-16Számlázási kérdések és válaszokZsigmond Károly olvasói levele a vízórák és fűtési órák leolvasásával kapcsolatosan.
2013-03-02Törés után zárásMárcius elsején 13 órakor a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) elzárta a az Ercsi-Dunaújváros távvezetéket. Kép a február 27-én történt pincesori csőtörésről.
2013-03-01Hiba a rendszerbenFebruár 27-én áramkimaradás miatt leálltak a vízszolgáltató szivattyúi, a víztornyok és a tartalék víztározók leürültek, amely ideiglenes vízszolgáltatás-kimaradást okozott Dunaújváros több pontján. Ezzel egy időben pedig a Pincesoron eltörött egy nyomóvezeték, amely a Dunából szállítja a "nyersvizet" a tisztítóműbe.
2013-03-01Nem lesz gond ma az ivóvízellátássalKözgyűlési összefoglaló.Dunaújváros Sportjáért díjat kapott: Árva Sándor Csaba (posztumusz), Takács Krisztián úszó. Főbb témák: költségvetés, Dunaújváros 17-18 milliárd forintnyi adósságának nem 40, hanem 65 százalékát vállalta át a kormány, így közel 11 milliárd forint tartozástól mentesült az önkormányzat; a közétkeztetést a Zalagast Zrt. végzi; március elsején nem lesz vízellátási probléma, ha el is zárja a DRV Zrt. a vezetéket.
2013-02-28Péntektől elzárják a vezetéket"A Dunaújvárosi Víz, Csatorna-Hőszolgáltatónak (DVCSH) február 28-án, azaz holnap rendeznie kell a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt.-vel szemben fennálló mintegy 65 milliós lezárt tartozását, különben a DRV március 1-jétől, péntektől elzárja az Ercsi-Dunaújváros távvezetéket."
2013-02-15Öntsünk tiszta vizet!"Dunaújváros vízellátása megszűnhet, amennyiben a helyi szolgáltatást végző cég nem fizeti ki a negyvenmilliós tartozását a regionális vízműnek."
2013-02-04Vízközművek csatájaTovább folytatódik a vízközművek közötti pénzügyi és elszámolási vita. A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) és a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. (DVCSH) közötti adósságról.
2013-02-01A csápos kutakból ellátják a várostA DVCSH Kft. 40 milliós tartozása miatt a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) elzárhatja az Ercsi - Dunaújváros távvezetéket. Ha elzárják a vezetéke a város és a környék vízellátása a csápos kutakból biztosítható.
2013-01-31Amíg a csapból folyik"A Dunaújvárosi Víz, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. (DVCSH Kft.) jelentős tartozása miatt elzárhatják az Ercsi-Dunaújváros távvezetéket - közölte lapunkkal a területileg illetékes regionális vízmű", a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.).
2013-01-30Vihar a .... avagy ha elzárják a vizet, hát zárják...."Azt írja a DRV ( ez egy regionális vízmű) kommunikációs cége, hogy elzárják Dunaújvárosban a vizet, mert a DVCSH, a vízszolgáltató nekik tartozik..."
2012-12-29Kincset ér minden korty tiszta ivóvíz!Simon Lajos feltaláló, vállalkozó, aki Mezőfalván vízszűrő berendezéseket gyártó vállalkozást üzemeltet.
2012-11-22Kicsi szakma, nagy hírnév!November 21-én Mezőfalván rendezte meg a Magyar Vízkútfúrók Egyesület közgyűlését. Beszámoló. Mezőfalván, a GWR Budfilter Kft. üzemében a cég saját találmánya, egy speciális vízszűrő, amely iránt Abu Dhabiban is érdeklődnek.
2012-10-05A mangán és a vas csökkentVízminőség-javító fejlesztéseket végeztek a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. Adonyban.
2012-06-26Tizenegyezer köbméterVízellátás és vízfogyasztás Dunaújvárosban.
2012-06-22Szökőkút és ivókút: kellA Dózsa mozi előtti téren található "békás" szökőkútból már nem lehet inni. Mellette ivókutat építettek.
2012-06-01Nyár, parkok, kutak, virágokIvóvíz, tisztaság, állatsimogató, parkok.
2012-01-20A pénzüket kérikDunaújváros távfűtése és vízellátása is veszélybe kerülhet, ha nem rendeződik a DVCSH és a DSZSZ pénzügyi kapcsolata.
2011-09-27Kérdések és válaszokLakossági fórumot tartottak a képviselőtestület tagjai Mélykút-pusztán. Főbb témák: ivóvízgondok, közmunkaprogram, közbiztonság, közvilágítás...
2011-09-16Közkút, te drága"A közkút áldás és átok: a gyalogos örül, mert szomját olthatja, a környéken lakó viszont bosszankodik, mert vízdíjat kell fizetnie - a járművét a közkútnál mosó autós helyett is."
2011-08-27Mint egy feneketlen, mély kút"...a Mélykúton élők azt szeretnék, ha iható víz folyna a csapból." Ívóvízellátási problémák Mélykúton.
2011-07-22Megoldhatatlan helyzet?A Felsőfoki-patak völgyébe vezető Ravasz Erzsébet utcában tavasz óta nincs ivóvízellátás.
2011-06-09Egy nap a "zöldben"Mi lesz veled zöld rendelő? A II. számú Rendelőintézet jelenlegi helyzetéről.
2011-05-25Vízbekötések az Ivó utcábanIvóvíz-vezetékek cseréje az Óvárosban.
2011-03-23Haladékot kapott a zöld rendelőA DVCSH munkatársai a II. rendelőintézetben kikapcsolták a fűtést és a melegvizet az üzemeltető Pentinvest Kft. húszmillió forintos tartozása miatt.
2011-03-22Cseppből a tengerA víz világnapján a dunaújvárosi vízhelyzetről. Naponta mintegy ezerkétszáz köbméter vizet távolítanak el a partfalból. Partfal, partvédelem. Interjúk.
2011-02-18Állami vízműcégek: eltérő mértékű árakA Dunaújvárosi kistérség számos települését ellátó Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) a csatornadíjaknál a legdrágább, a vízdíj esetében a harmadik helyen áll.
2010-07-01Víz lehet, és vezetéken átKulcs. A virághegyi vezetéképítés fejleményei.
2010-06-30Hírcsere a kulcsi vízvezetésrőlA kulcs-virághegyi vízvezeték építéséről tanácskoztak. Beszámoló.
2010-06-24Kint vannak a vízből?Kulcs - Virághegyi víz-közműfejlesztési ügy.
2010-06-18A műanyag vízakna nem korhadFejlesztik a víz-közműszolgáltatást, bevezetik a vizet a telkekre Kulcson. Beszélgetés az alpolgármesterrel, Posch Jánossal.
2010-05-27Dunaújvárosi pataklesenAz M6-os autópályától Pálhalmán át, kis patakok viszik kilométereken át a esővizet a városon keresztül-kasul a Dunáig. Alsó- és Felsőfoki-, Lebuki patak, Gyármegkerülő árok.
2010-05-27Dunaújvárosi Vízi TársulatDunaújvárosi Vízgazdálkodási, Építőipari és Környezetvédelmi Társulat adatai: működési területe, a területhez tartozó települések, a vízfolyások.
2010-05-21Olvasóink kérdeztékAz Életünk víz! elnevezésű környezetvédelmi sorozatban Pikóné Perjési Iréntől (a DVCSH ügyvezető igazgatója) kérdezhettek a hírlap olvasói. Kérdések és válaszok.
2010-05-20Kérdezzen a DVCSH-tól!Beszámoló a múlt héten megrendezett, első Életünk a víz! fórumról. Pikóné Perjési Irén (a DVCSH Kft. ügyvezető igazgatója) válaszai.
2010-05-14Mindennapi ivóvizünkÉletünk a víz! címmel új környezetvédelmi sorozatot indított a Dunaújvárosi Hírlap. A nyitányon a dunaújvárosi "vizes" szakértői, szakemberei voltak a vendégek. Adat: átlagos vízfogyasztás Dunaújvárosban (normál: 8000 m3/nap).
2010-01-14Behajtják a díjatBaracs és a Délvíz Zrt. közös története.
2009-08-07CsepptengerészekHogyan kerül a csapba az ivóvizünk. Dunaújváros vízszükségletének kilencven százalékát a szalki-szigeten található csáposkutakból nyerik ki.
2009-07-30Végig lesz melegvíz"A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. nem tervezi a szolgáltatás szüneteltetését karbantartási munkák miatt."
2008-12-10Tiszta víz, levegőDunaújváros vizeinek, levegőjének állapotáról.
2008-09-17Leválnak a gerincrőlA pálhalmaiak ívóvíz ellátásáról, és a vízdíjról.
2008-07-31Egész nyáron lesz melegvízA Dunaújvárosi Víz- Csatorna és Hőszolgolgáltató Kft. nem tervezi a melegvíz-szolgáltatás szüneteltetését a karbantartási munkálatok alatt.
2008-07-12Bírják még a csapokDunaújváros vízellátásáról
2008-07-01Miért fizetnek többet ugyanazért a vízért?Köbméterenként 30 forinttal drágább a pálhalmai ivóvíz.
2008-06-14A levegő javul, az ivóvíi jó, nagy gond viszont a szemétDunaújvárosi helyzetkép.
2007-07-27Az ásványvizekkel is versenyre kelhetneA dunaújvárosi ivóvíz minőségéről (táblázat a víz ásványi anyag összetevőiről). A Dunaújvárosi Víz- Csatorna és Hőszolgolgáltató Kft. a víz minőségénekmegóvása miatt is, a városban több helyen is lecseréli a távhő-vezetéket.
2007-07-23Hurrá, itt a locsolókocsi!A nagy hőségben a járdákat is locsolták Dunaújvárosban. A víz ingyen van, a csúszásveszélyes partból kiszivattyúzott talajvizet hasznosítják.
2007-07-10Túlzottan tisztaA Dunaújvárosi Partvédelmi Vállalat szakemberei megoldást keresnek a partvédőmű víztelenítő kútjai által kitermelt talajvíz hasznosítására. A lehetséges megoldásokról.
2007-06-27Víz: a folyékony aranyBeszélgetés Szabó Gyulával, a Dunaferr Kikötő Kft. ügyvezető igazgatójával a Dunáról, a hajózásról, a víztartalékokról, a logisztikai központ lehetőségéről.
2007-05-09Fizetnünk kell a víz- és talajterhelésértRészletes beszámoló a vízterhelési díjról és a vele kapcsolatos bíróságiperekről.
2007-05-07Kijavították a csőtöréseketDunaújváros tíz pontján csőtörés volt. Információk szerint a megengedett értéket meghaladó nyomás repesztette szét a csöveket.
2007-05-05Meleg víz nélkülDunaújvárosban egyszerre tíz helyen volt csőtörés.
2007-03-27Ivóbázisok és vízköltségekA víz világnapja alkalmából előadássorozatot rendezett a Dunaferr Zrt. a Dunaújvárosi Főiskolán. Beszámoló.
2006-12-14Büdös lett az ivóvízEgy elfelejtett település. Mélykúton fertőzött a víz.
2006-08-01Víz, a mederbőlDunaújváros vízellátásáról, víztornyairól.
2006-07-28Nem lesz melegvízA dunaújvárosi távhőellátó rendszerről, és karbantartási munkálatairól.
2005-11-22Egyet nem értés jogi köntösbenA gazdasági bizottság szerdai üléséről. Az új helyi víz- és csatornaszolgáltatás rendelet koncepciójáról. A Dunaújvárosi Partvédelmi Vállalat tevékenységi körének új szabályozása. Egyetértett a bizottság a Közszolgálati ÜdültetésértKözalapítvány létrehozásával. Ez az alapítvány fogja a kezelni a Szelidi-tó melletti önkormányzati üdülőket. A Magyar Mentőszolgálat Alapítvány vállalta ismét - önkormányzati támogatás ellenében - a hajléktalanok téli kríziskezelését. Szétosztotta a bizottság az iparűzési adó 2%-át.
2005-10-11Különös kezelést nem igényelA város vízellátásáról, fejlesztésekről. 2002-ben és 2003-ban a DVCSH jelentős fejlesztéseket hajtott végre. Két éve ISO 9001:2000 minőségbiztosítás szerint működik a cég.
2005-09-12Nyereséges volt tavaly a DVCSHDunaújvárosi Víz-, Csatorna-, Hőszolgáltató Kft.
2005-01-21Vízfolyás a Dunából a DunábaHozzátartoznak a vasmű mindennapjához a vízvezeték csővek. óránként több ezer köbméter víz a Dunából csőrendszeren keresztül mechanikai tisztitás után a a szivattyútelepre érkezik.
2004-08-27Nincs fertőzött ivóvíz a vasműbenEgészséges, tiszta az ivóvíz a vasműben.
2004-08-10Veszély nem voltNem veszélyeztette a lakosság vízellátását a augusztus7-i dunai olajszennyezés, másnapra már csak apróbb olajfoltok maradtak.
2004-07-27Itt még nem tisztaA Duna-védelmi Nemzetközi Bizottság elégedett a Duna vízminőségével, adatai szerint a folyó szennyezetsége lecsökkent a nyolcvanas évek elejének szintjére. A magyar és ezen belül a dunaújvárosi adatok mást mutatnak. A hazai viszonyok nem kedveznek a tisztulásnak.
2003-11-21Megszorítók és kiadásmódosításokBeszámoló a közgyűlésen történtekről.
2003-09-01Mégis lesz vezetékes vízA mezőfalva-szőlőhegyiek elszántsága eredményre vezetett. Kiépítik az ivóvízhálózatot.
2003-08-30APADÓ VÍZKÉSZLETA rendkívül alacsony Duna nem veszélyezteti a vasmű termelését.
2003-08-18Társulatot alakítanak a vízértMezőfalván társulatot alakítanak a vízért.
2003-07-30Nincs "vízhelyzet" városunkbanA nagy melegben Dunaújvárosban is jóval több vizet fogyasztott a lakosság, de nem volt szükség a vízkorlátozásra. A szabadstrandon tilos a fürdés.
2002-06-27Ujra európaiA vasmű vízigénye.
2001-03-22Tiszta, csepp csodaÁprilis 9-től megkezdi próbaüzemét a város új szennyvíztisztítója.
1998-08-08Csak öregek maradnak MélykútonMélykút Nagyvenyimhez tartozik "mostahagyerek" falurészként.
1998-06-13Pusztaszabolcs ivóvíz ellátásának fejlődéseMilvius Erna középiskolai diák helytörténeti pályaműve.
1998-01-07Pályázati felhívásA Dunaqua-Therm Rt. 25 éves üzemeltetési jogot biztosító pályázatot írt ki Dunaújváros távhőrendszerére . A pályázatot a dunaújvársoi székhelyű Alfa-Nova Kft. nyerte.
1994-09-23Vízre várvaRácalmás kezességet vállal a kulcsi vízvezeték-építéshez szükséges 15 millió felvételéhez, de azt még nem tudni, hogy az OTP megelégszik-e a jelzáloggal.
1994-09-22Víz-válasz-tóFélbemaradt a kulcsi vízrendszer kiépítése. Vita a költségekről a két község között.= /K.E. = AH 94. szept.22.1.p.
1994-09-02Kezesség,feltétellelA kulcsi önkormányzat megalakulásáig az ívóvízrendszer építéséhez szükséges hitel felvételéhez kezességet vállal Rácalmás garancia fejében.
1994-05-04A kulcsiak vízmű- társulataMegalakult a napokban a kulcsi üdülőtulajdonosok vízműtársulata amely rövidesen megkezdheti és még az év vége előtt befejezi a vízvezetékhálózat kiépítését Göböljáráson.
1994-03-04Vizet fakasztani Virághegyen1991 óta nem sikerült megoldani Kulcs-Virághegy vízellátását.
1988-12-20Marad a tilalmi zóna. Megalakult a kulcsi vizműtásulat.A kulcsi vizmű építésének feltételei.
1988-12-02Lesz víz Kulcson isLakóterületeken igen, zártkertek: nem. Rácalmás tanácsa intézkedett a kulcsi vízműberuházás ügyében, adatok.
1988-10-28Megfelelő a vízellátás, de... korszerűsíteni kéneKörnyékünkön a Dunántúli Regionális Vízmű a Víz és Csatornaművek, valamint a Dunai Vasmű vízellátási, termelés és elosztási helyzetét tekintette át a városi NEB. A KÖJÁL ellenőrző munkája. A vízellátás jövőjéről.
1987-11-24Ez lenne a megoldás?A Duna-menti lösz magas part sajátosságairól, benne Dunaújváros geológiai viszonyairól tartott előadást a Mélyépterv egyik irodájának vezetője, Asbóth János.Főszereplő a víz. Számontartott példa. Megszüntetni a vízbekötéseket? 350-380 millió kell!
1987-10-16KépaláírásA nagyvenyimi vízműépítés befejező munkálataként kétszáz köbméteres víztornyot állítottak fel a falu központjában. (teljes szöveg)
1987-09-04KépaláírásNagyvenyimen a vezetékes vízellátás biztonságosabbá tétele érdekében kétszáz köbméteres hidroglóbuszt állítanak fel a közeljövőben. Jelenleg a víztározóhoz vezető utat betonozzák az építők. (teljes szöveg)
1987-04-24Szolgáltatásaink színvonalaA kommunális szolgáltatások színvonaláról.
1986-12-16Ülésezett a városi tanács és végrehajtóbizottság. Biztonságos vízellátásA város vízellátásának helyzetéről.
1986-08-01Sokadik nekifutásra. Vízmű épül Pusztaszabolcson.Fénykép...
1986-01-07Várakozás, vízreA rácalmásiak vízellátási gondjáról.
1985-10-22Országos ankét a papírgyárban. Tiszta vizet a DunábaEredmények a víztisztításban. Fénykép.
1984-10-30November végén adják át azt a 4863 méteres gerincvezetéket, amely Nagyvenyim vízellátását bíztosítja. ...Fénykép. Képaláírás
1984-06-19Vízvezeték épül a Baracsi út Békevárosrész felé vezető felső szakaszán. ...Kép: Árokásás
1984-03-20Víz, víz, tiszta víz... Ha kell, a túlsó partrólDunaújváros vízellátásának jövőjéről.
1983-06-03Víz, kézi vezérléssel. Mi sem tudtuk kideríteniA Béke I. városrész felső emeleteiben akadozik a vízellátás. Az okok kutatása. Nyilatkozatok.
1983-03-25Húsvét előtti ajándék? "Szagos" víz folyikKutatják az illetékesek, hogy miért folyik a városi vízvezetékhálózatból kellemetlen szagú víz.
1983-03-25Lesz-e igazi ébredés? Akadályoz a víztilalaomA Duna-parti szabadidőpark jövőjéről nyilatkozik Silye Imre, a hengerműgyáregység vezetője. Nehézségek és eredmények.
1982-12-17Rácalmásnak lesz vize, Kulcsnak egyenlőre nem. Az Ercsi-Dunaújváros távvezetékre kapcsoljákRácalmás közműfejlesztéséről. Tervek, adatok
1982-11-12Víztorony és védőműDunaújvárosi műszaki napok. Szemelvények a vízgazdálkodás témaköréből elhangzott előadásokból. Vízellátás. Vízszennyeződés. Partvédelem.
1982-10-08Várjon-e Kisapostag?Karnyújtásnyira a jó ivóvíztől. Kútba esett vízmű építés?
1982-07-30Egyedüli az országbanTakarékosan kell fűteni, de hideg sem lehet. A város vízellátása 100 százalékos, ami egyedüli az országban.
1982-07-20KépaláírásAdatok az 1982-es év legmelegebb napjáról.
1982-06-25Lesz víz TáborállásonA Víz-és Csatornaművek felújítja a régi gerincvezetéket.
1982-01-15Torony a föld alatt(?)A város vízműfejlesztésének lehetőségeiről.
1981-10-06Dunaújvárosi tükör. A "fejadag" 214 literEgy személyre jutó vízfogyasztás. Összehasonlító adatok.
1980-11-11Ercsi víz, Kulcson átFoltényi Sándor, a Dunántúli Regionális Vízmű- és Vízgazdálkodási Vállalat dunaújvárosi üzemének vezetője nyilatkozik a város vízellátásáról. Automatikus vízszabályozó-rendszer.
1980-08-12Vízrekord (kishír)Átlagosan napi 26 ezer köbméter vizet használt fel a város. (nem teljes szöveg)
1980-07-29Műszaki átadásMa (1980. július 29.) kerül sor az Ercsi-Dunaújváros vízvezeték rendszer automatikus diszpécser-központjának műszaki átadására.
1980-07-18Biztonságos és labilis pontok a város közműhálózatábanOrszágosan az első helyen. Ülést tartott a városi párt-vb.
1980-07-04Hogyan lett 99 százalék?Óvárosi, újtelepi vízkrónika. A dunaújvárosi vízszolgáltatás eredményei.
1980-06-20Vízbőség és vízgondokA város vízellátásáról. Épül két körvezeték.
1980-00-00A Dunai Vasmű iparivíz-gazdálkodása és a vízminőség védelmeAz ipari vízellátás és vízgazdálkodás eddigi fejlődése.
1979-12-04A vízvédelem közügyA természetes vizek megromlásának megakadályozásának lehetőségeiről. A Dunai Vasmű és a papírgyár ilyen irányú tevékenységéről.
1979-10-19Viz és papírA papírgyárban folyó vízgazdálkodásról. Az ipari vizek tisztításáról. Környezetvédelmi szempontok. A papírgyár napi vízigénye.
1979-07-13Kivételes adottságunkA Dunai Vasmű tolókemencéjének hűtőrendszere látja el az egész Dunaújvárost melegvízzel. Ennek kiemelkedő jelentőségéről.
1979-07-10Hulladékhő melegíti a város vizétAz energiamegtakarító berendezést a Meleghengermű nagyjavítása után helyezték üzembe.
1979-06-22Víz és tudományMegalakult az Magyar Hidrológiai Társaság dunaújvárosi csoportja, 1979. június 19-én.
1979-04-10Másfél hónap üzemszünet az ercsi vízvezetéknélMinden szerelvény rendelkezésre áll. Az Ercsi-Dunaújváros közötti víztávvezeték beruházásának végső befejezési határideje 1980. december 15.
1979-01-16Csőtörés okozta a vízhiánytEz volt az Ercsi-Dunaújváros vízvezeték-szakaszon a 27-ik csőtörés.
1978-10-27Döntés még nincsA rossz termofor-kémények okozta bajokról. A Duna sor 11-ben az életveszélyes kéményeket megszüntették: a gázbojlereket leszerelték, s villanybojlert szereltek fel. Az épület elektromos vezetékei azonban nem bírják el a többletterhelést. Átok a Duna soron.
1978-09-29Vizet! Vizet!Vízügyi helyzetkép Kulcson és Rácalmáson.
1978-08-15A vízhordók tisztességévelAz Ercsi-Dunaújváros közötti vízvezetékről.
1978-07-07Ünnepélyesen felavatták az ercsi vízműrendszer első ütemben elkészült létesítményeitElkészült az Ercsi és Dunaújváros közötti víztávvezeték. Beszámoló az ünnepélyes átadásról. Az átadás napja: 1978. július 6.
1978-06-30Megkezdődött a víztávvezeték átadásaAz Ercsi és Dunaújváros közötti 400 milliós beruházással épülő víztávvezeték-rendszer műszaki átadása-átvétele megkezdődött. Hat víznyerő kút közül négy dolgozik, s napi tízezer köbméter vizet termel.
1978-06-06Kaphat-e ivóvízet Ercsiből városunk július 1-én?Egy lépéssel közelebb a megvalósuláshoz.
1978-05-09Kincsünk a vízKonferencia az ipar vízgazdálkodásáról. A május 4-én tartott országos konferencia dunaújvárosi vonatkozásairól. Gazdálkodni kell a vízzel. Belátás és bírság. Mi jellemzi a vasmű és a papírgyár vízgazdálkodását? Szoros együttműködés.
1978-04-18Mit ígérnek a Béke városrész építői?Gondok, eredmények. Kilátások. Lesz-e időben víz, távfűtés, út és szennyvízcsatorna?
1978-03-03Városunk a statisztika tükrébenÖsszehasonlítás az ország 10 városával a távfűtés és melegvíz-szolgáltatás vonatkozásában.
1978-02-24Városunk a statisztika tükrébenAz egy lakosra jutó vízfogyasztás összehasonlítása a hasonló nagyságrendű városokkal. Grafikon.
1978-01-24Mégsem késik az ivóvíz?Beszámoló az Ercsi-Dunaújváros vízvezeték építéséről. Négy hónap alatt kész lehetne. Gumikompenzátor és pillangószelep. Ígérjük, lesz víz júliusra... Nagy vízhiány Dunaújvárosban. Hiányzó szerelvények nyomán...
1977-12-23Elkészült az ivóvízvezeték (kishír)Az Ercsi-Kulcs átadó állomások közt a Vízügyi Építő Vállalat dunaújvárosi főépítésvezetősége áltl 100 millió forint értékben megépített, új, ívóvízvezetéket műszakilag átadták. (nem teljes szöveg)
1977-12-16Napirenden a városfejlesztésRészletes tudósítás az eredményekről és a tervekről. 699 lakás jövőre. Megérkezik Dunaújvárosba az ercsi víz. Csökkennek a tanács bevételei. A Béke városrész második építési egységének előkészítése. Jelentős kulturális létesítménnyel gazdagodik a város.
1977-05-31Még egy év és lesz elegendő ivóvízErőfeszítés több lépcsőben. Teljesítés, a vállaltnál egy hónappal előbb. Köszönet a munkásoknak. Együttműködési szerződés az ercsi vízvezeték építésére.
1977-03-11Megoldódik vízellátásunkHármas tanácskozás a dunaújvárosi vízellátás érdekében. Jövő nyáron már bőven lesz vizünk! Új víztoronyra lesz szükség. Több és jobb víz, kevesebb pénzért. . 70 helyett csak 15 millió forint ráfordítás.
1977-01-21Új búvárszivattyú a szigeten (képaláírás)Megérkezett Balassagyarmatról az a felszíni víztisztító berendezés, amely napi hatszáz köbméternyi vizet szolgáltat. Szerelése megkezdődött. (nem teljes szöveg)
1977-01-07A víztermelés fokozásáért (képaláírás)Az illetékes válasza a várost gyötrő vízhiány enyhítéséről. (nem teljes szöveg)
1977-01-04Ismét vízkorlátozásÍgéret volt-víz egyenlőre nincs. A város vízellátásáról.
1976-12-07Időben elkészül a Béke városrész vízműhálózataAz új városrész közművesítésének munkálatairól
1976-11-19Hogy hamarabb ihassunk ercsi vizetInterjú a táv-vízvezetéket építőkkel.
1976-11-09Mesterséges tó épül a Szalki-szigetenA város vízellátása érdekében víztároló és vízszűrő medencék épülnek, amelyek segítik a város vízellátását.
1976-08-13Új cégtábla, és ami várható.Egy Siófoki cég, a Dunántúli Regionális Vízmű- és Vízgazdálkodási Vállalat vette át a város víztermelését. Dunaújvárosban üzemvezetőség lett. Igazgató: Foltényi Sándor. Komoly fejlesztési tervek.
1976-05-04A területi versenyben első lett a Dunajvárosi Vízi TársulatA Társulat öt éve alakult. Történet, eredmények, tervek.
1976-04-16Mikor lesz víz-, távfűtés-, és csatornahálózat a Béke városrészben?Kétszázmillió a közművekre. A két esztendő múlva kezdődő építkezési munkák közműproblémái. A Kertváros és a 6-os út közötti terület lakásépítési nehézségei.
1976-03-26Tízmillió forint a vízgondok enyhítésére. Ideiglenes megoldásként: felszíni víztisztító műAz év végére üzemelni fog a felszíni víztisztító, amely az ercsi-i távvezeték elkészüléséig /1978. december 31./ enyhíti a város vízellátási gondjait.
1976-03-24Az ipari vízfelhasználás korlátozása várhatóDunaújváros vízellátását jelentősen befolyásolja a Duna vízellátása. A városi vízmű hat csáposkútja optimálisan napi 24 ezer köbméter vizet szolgáltat, jelenleg azonban 19-20 ezer köbméterre tehető a víztermelés napi mennyisége. Kicsi a városi vízmű tároló kapacitása is, hiszen a szabadtéri medencében kétezer, a castrum városrészi új víztoronyban pedig 1200 köbméter víz fér el. A város vízellátásának megnyugtató megoldását az Ercsi-Dunaújváros ivóvíz-távvezeték elkészülése jelenti. A távvezeték üzembe helyezésének határideje 1979. január.
1976-03-23Mi oldja meg a vízhiányt? - Várható az ipari felhasználás korlátozásaA vízhiányt csak az Ercsi-Dunaújváros távvezeték oldhatná meg, de ennek elkészítése késik. Remélhetőleg 1978. évre megoldódik a probléma.
1976-03-05"Főnök, jöjjön velünk..."Mai vezetők, napi gondok.
1976-01-16A végrehajtó bizottság tárgyalta az Újtelep vízellátásátMég ma sincs vezetékes vízellátás.
1976-01-09Gondok a vízellátásban!Épül az új víztávvezeték Nagy László a Víz és Csatornaművek igazgatója elmondja a vízhiány okát, a vízművek fejlesztési tervét. 1978-ra végre kész lesz az ercsi-i távvezeték, mely megoldja a város vízellátási gondjait.
1975-09-19Öt kilométer vízvezeték már elkészültGéppel fektetik a vízvezeték csöveit Kulcs határában. A tervek szerint 1979-től már csak a Dunán érkezik víz a városba.
1975-01-28Óránként 70 ezer liter kristálytiszta ivóvízPróbaüzemel a papírgyári új vízmű.
1975-01-17Javult a lakossági vízfogyasztásAdatok a város vízfogyasztásáról.
1974-03-19Rekonstrukciós munkák miatt nem lesz távfűtés1974. április 15-én leáll a távfűtés-szolgáltatás. A nagyarányú fejlesztési munkákról.
1974-02-19Ivóvíztisztító mű épül a papírgyárbanA nyári csúcsidényre már üzemel.
1974-02-01Mit mutat a vízmérleg?A város ivóvízellátásának jelene és jövője.
1973-08-22Vízvezeték épül az óragyárig (kishír)Vízvezeték épül az óragyárig, a MOM beruházásaként.
1973-02-23Ebben az évben vízműépítésre is vállalkozik a Dunaújvárosi Vizi TársulatMár 20 gazdaság a tagja.
1972-06-13Nyári vasárnapVan sör, víz is van. Három strandon. Elkészült az új kemping.
1972-04-28Válaszra vár, hogy a jövőben milyen legyen a város ivóvízellátása?A város vízellátásának története, és az új tervek.
1972-03-07Vízzel töltve az új víztorony (kishír)A Castrumban épült fel az ország legmagasabb kehely alakú víztornya. A tervek szerint április végén helyezik üzembe.
1972-03-01Megkezdődött az öntözésA vasmű tartalék szivattyútelepe ad vizet a mezőgazdaságnak.
1972-02-1882 millió kalória óránként 20 ezer köbméter víz napontaA Víz-és Csatornaművek munkájáról tárgyalt a városi tanács végrehajtó bizottsága.
1972-01-28Üzemel a mezőfalvi törpevízimű (kishír)Az ivóvíz még nem megfelelő minőségű.
1971-11-05Ma még zavartalan a város vízellátáa1973-ig újabb csáposkút épül.
1971-09-07A városfejlesztési terv első féléve a városi tanács vb napirendjénMit sikerült a tervekből az első félévben megvalósítani? Néhány építkezésen lemaradás - a kitűzött célokat alapvetően teljesítettük. Lakásépítés. Közintézmények. Vállalati beruházások. Kommunális fejlesztés. Óvodák, bölcsődék. Felújítások. Parkosítás - sportlétesítmények.
1971-08-20Vízkorlátozási tervet fogadott el a városi tanács végrehajtó bizottságaKánikula. Apad a Duna. Egyensúlyban tud maradni a vízfogyasztás és a vízellátás?
1971-07-16Kutya meleg van22 ezren az uszodában. 3231 vendégnap a campingben. hat kút két műszakban- Száz hűtőszekrény két hét alatt. Naponta száz mázsa jég. Kevés a sör. Heti öt tonna fagyi.
1971-05-27Vizfogyasztási rekord: 20500 köbméter
1971-05-25Vízi társulás DunaújvárosbanA Vízügyi hatóság alá nem tartozó kisebb fogyasztók társulása. 117 ezer hold terület érintett.
1971-05-21Vízfogyasztási rekord: 20 500 köbméter (kishír)Városunk ezen a héten fogyasztotta fennállása óta a legtöbb vizet.
1971-04-02A kommunális szolgáltatásÚthálózat bővítés, közlekedés fejlesztés. Városfejlesztés 1971-1975 (VII.)
1970-11-10Megoldódik Mezőfalva icóvízellátásaVízvezeték-hálózat épül a községben.
1970-08-07Félidő az 5. csáposkútnálHa elkészül a kút a számítások szerint két-három évre megoldja a város ivóvízszükségletét.
1970-07-31Az ország legmagasabb víztornya lesz (kishír)1971 szeptemberre készül el, a Castrum II. és a Dózsa II. városrészt látja el ivóvízzel. (nem teljes szöveg)
1970-07-31Tizenöt méter mélyen a Duna alattA szigeten, a ruhagyáron túl ered a Dunaújváros ivóvízét szolgáltató "forrás".
1970-07-17Október 1-től: öt csáposkútRekord vízfogyasztás a kánikulában.
1970-07-03Vízmű és vízvezeték épül Mezőfalván (kishír)Az ötezer lakosú Mezőfalván 15 millió forintos költséggel vízművet és vízvezetéket építenek. (nem teljes szöveg)
1970-01-23637 millió forint a Dunai Vasmű idei fejlesztéséreOxigéngyár, Meleghengermű vízrendszer, FAM
1970-01-16Akadozik a vízellátásBeszélgetés nagy Lászlóval a Víz és Csatornaművek igazgatójával.
1969-11-07Engedélyezett engedélynélküliségAvagy: mi okozta az óvárosi földomlást? Nincs megfelelő vízelvezetés!
1969-08-12Mérlegen az első félév az IKVV-nál és a vízműnélMit sikerült teljesíteni a tervekből?
1969-07-01Házi újítás - több ivóvízAz V. számú csáposkút újításáról.
1969-05-16Takarékoskodni az ivóvízzelMajd félszázezres városunk napi vízfogyasztása.
1969-04-29Vízhálózatbővítések Óvárosban1,5 kilométernyi szakaszt építenek ki. (Részletes tervek)
1969-02-28Városfejlesztés 1969A kommunális ellátásról.
1969-01-24Városfejlesztés 1969A harmadik ötéves tervidőszakban vagyunk. Lakásépítés, üzlet, iskola.
1969-01-07Mennyi vize van, mennyi vize lesz Dunaújvárosnak?Készítik az ötödik csáposkút tervét.
1968-06-14Tallózás jelentésekbenNaponta 175 liter víz - mindenkinek. A Víz-és Csatornaművekről.
1968-02-23Városfejlesztés, 1968A kommunális beruházások
1967-11-03Munkálatok a szigetenBefejezés előtt áll a városi ivóvíz vezeték lefektetése, valamint a korszerű közvilágítás kiépítése.
1967-08-04Víztermelési csúcsA város fennállása óta még nem volt arra példa, hogy napi 1900 köbméter vizet termeltek a vízmű szivattyúi.
1967-07-28Vízellátásunk ma és 1972 utánTöbb vizet fogyasztunk mint a rómaiak és berliniek.
1967-06-23Langyosan a melegvízrőlA melegvízdíj mérséklésével keresik a megoldást.
1967-05-19Kísérleti melegvízszolgáltatásA távfűtés vezetékein érkezik a melegvíz kísérletképpen a város egyes részein.
1966-11-04A város közműhálózatának helyzetéről tárgyalt a Városi Tanács VBVízellátás, csatornázás, gázellátás, villany.
1966-08-26Az ivóvízellátás helyzete a Tanács VB napirendjén1961. 6 kútból álló "mederkút-sor" létesült. 1963. vacuumkutas módszerrel új víztermelő berendezés. 1963 végén elkészült a Vasmű első saját víztisztítója, ami tehermentesítette a városi vízszolgáltatást. 1964. a MÁV állomás rátért az ipari víz használatára, ez is az ivóvízellátás javulását eredményezte. Egy személyre 174 liter víz jut naponta.
1966-07-12A Dunától Balogh Sándor poharáigHogyan jut el az ivóvíz a poharunkba?
1966-07-01Elkészült Dunaújváros általános rendezési tervének programjaÜlést tartott a Városi Tanács. Elképzelések, tervek 1980-ig. Távlati terv a Dózsa György úti üzletközpont felépítése 6600 négyzetméter alapterülettel.
1965-10-20Napi 3 ezer köbméter ivóvíz. Elkészült Dunaújvárosban a csápAz új törpe-csáposkutat júniusban kezdték el építeni.
1965-09-21Tárgyalt a Városi TanácsAz egészségügyi ellátottságról, az egységes népművelési munkatervről, a vállalati pénzgazdálkodásról tárgyalt a Városi Tanács. Részletes tájékoztatás adatokkal.
1965-07-23Nyári kérdésekLesz-e elég sör? Hol a szabad strand, hová lett a termál víz?
1965-06-01Ezt láttuk a Duna-partonZavar a vízellátásban, omlik a partfal, vízben a horgásztanya.
1965-05-14Ami mindenkit érdekelA földcsuszamlás következtében megrongálódott vezetékek.
1965-01-12A lakosság széleskörű összefogására van szükség az 1965. évi várospolitikai terv végrehajtásáhozTapolczai Jenőnek, a Városi Tanács VB elnökének nyilatkozata.
1964-07-07Két termelőszövetkezet kap vizet a VasműtőlA helyi Vörös Csillag és a kisapostagi Napsugár TSZ.
1964-06-26Üzemel az I. szivattyútelepHárom hónapos munkával betöltötték a földcsuszamláskor keletkezett 18 méteres mély szakadékot az I. szivattyútelepnél. Ez a szivattyútelep biztosítja a hűtővizet a Vasműbe és onnan a Szalmacellulózgyárhoz.
1964-06-02A Hírlap kérdez, az illetékes válaszolMikor lesz kész a "mankós ház", készül el a piac, lesz szúnyogirtás? Lesz-e kulturált szabadstrand, szabadtéri mozi, víz a nyáron?
1964-04-24A tanácsi vállalatok gazdálkodásáról tárgyalt a Tanács Végrehajtó BizottságaCsökkentek a lakossági igények? Emelkedett a víztermelés. 3 millió forinttal több bútorra. 1 millió forint nyereségrészesedés.
1964-04-01Biztosítják az új kórház vízellátásátAz állandó vízellátást két 600 literes hidrofor tartály biztosítja majd.
1963-10-04A város vízellátásának helyzetérőlMiért nem üzemel a Vasmű víztisztítója? Csökkenő kút teljesítmény, indokolt takarékosság.
1963-09-03Soron lévő feladatAz 1963. évi várospolitikai terv maradéktalan teljesítése.
1963-07-02Új, gazdaságos ivóvíznyerő kísérleteket fejeztek be városunkbanA Szalki-szigetnél a Vízművek Duna-parti telepén az egyik szivattyú kristálytiszta vizet nyom a Dunába.
1963-06-07Augusztusig biztosan nem lesz vízhiányVíztakarékossági határozat.
1963-06-04Duna-vizet tisztít ivóvízzé a Vasmű épülő vízüzemeA tervek szerint az üzem július elején kezdi meg a víztisztítást.
1963-05-17Átmenetileg megoldottnak látszik a város ivóvíz ellátásaTalajvízszint mélyítésével növelik a vízhozamot.
1963-05-10Rendhagyó strand-riportNyitás előtt. Tiszta de hideg, vagy szennyes de meleg-e az uszoda vize.
1963-04-30Az 1963. évi várospolitikai tervek429 lakás, Ságvári városrész gázellátás, távfűtés, Főtér kialakítása, szolgáltatás, vízellátás fejlesztés.
1963-02-26Minden előkészület megtörtént a tavaszi olvadás fogadásáraEgyenlőre nincs árvízveszély.
1963-02-22Az építés kétfrontos harcosaiA hideghengermű építése áll a hideg és a vízhiány miatt.
1963-02-19Még nincs közvetlen árvízveszélyA város felkészült az árvízvédelemre.
1963-02-08Intézkedések a város ivóvízellátásának javítására.Van lehetőség a vízellátás javítására. A lakosság vegyi ki részét a munkából.
1963-01-11Öntsünk tiszta vizet a pohárba200 liter víz fogyasztás naponta - ez országosan is sok.
1962-12-18Fokozott víztakarékosságLakásonként 600 liter víz fogy el naponta.
1962-12-14Szerdán cikluszáró ülést tartott a Városi TanácsNégy év alatt 1804 lakás épült, 2800 felnőtt tanul. 7 korszerű munkásszálló épült és 400 négyzetméterrel nőtt a parkosított terület. A Görbe utcát Berecz Bertalanról nevezik el. A közvilágításról.
1962-11-09A Duna vízállása Dunaújvárosnál 117 cm.További víztakarékosság a Duna alacsony vízszintje miatt.
1962-06-08Tárgyalt a Tanács Végrehajtó BizottságaA városi közlekedés helyzetéről, a Víz-és Csatornaművek munkájáról.
1962-05-18220 liter az egy főre eső napi vízfogyasztásOrszágos vízügyi ankét városunkban.
1961-06-13Városunk vízvezetékhálózatának bővítéséhez már készítik a nagy átmérőjű csöveket.Június végéig a Szalmacellulózgyárnak is szállítanak.
1961-05-16A városi kórház építkezésén (kishír)Megkezdték a víz-és fűtésszerelést, valamint a csövezési munkákat.
1961-03-12Dunaújváros vízellátásának néhány közgazdasági kérdéseA vízellátás gazdaságosságának vizsgálata.
1961-02-20Értekezlet a vízállás megjavításáról12 ideiglenes csőkutat építenek. Nyíltszíni vízkivétel lesz a végleges megoldás.
1961-02-03Felszíni vízkivételi mű építését tervezik városunk vízellátásának megoldásáraA városi vízmű vízhozama csak korlátozottan elégíti ki az igényeket.
1960-08-09Tárgyalt a Tanács Végrehajtó BizottságaA zöldség-és gyümölcsellátásról, a vízszolgáltatás helyzetéről
1960-05-10Két éven belül megoldódik a város vízellátásaA megoldás végleges vízmű építés, 19661-től kezdik építeni, talán 62-re lesz kész
1960-04-02A Városi Tanács Végrehajtó BizottságaMegtárgyalta városunk vízügyi helyzetét
1960-02-19Mi okozza a vízhiányt?A szakemberek talajvíz dúsítással próbálkoznak. A legnagyobb takarékosságra van szükség.
1959-12-18Mi okozza a vízhiányt?A felsőbb emeleteken nincs víz.
1959-11-20Miért nincs víz a nyolcemeletes ház felső emeletein?A Sztálin út és a Kossuth utca sarkán a nyolcemeletes épület legmagasabb háza a városunknak.
1959-08-25Mi okozta a vasárnapi vízhiányt?Nincs tartalék vizünk.
1959-07-14A nyári vízellátás problémáiNincs tartalékolási lehetőség, nyáron minden csepp víz ki van használva.
1959-06-19Tanácstagi vitaA női munkaerő, az Óváros vízellátása, az iparitanuló-intézet elhelyezése és a társadalmi munka kérdése a tanácstagok vitájában
1959-04-14Városunk vízellátásárólNincs tartalék vize a városnak.
1959-02-24A Városi Tanács intézkedése a vízhiány megszüntetése érdekéA Duna alacsony vízállása okozza a vízhiányt. Este 11-reggel 5-ig vízkorlátozást vezettek be.
1957-12-13A vízművek még e hétre igérik a vízhiány megszüntetésétA vízellátásról
1957-10-04Épül a vízvezeték az Örgehegyen2 darab kép az építkezésről
1954-06-25A Víz-és Csatornaműveknél"Az L-épületek mögött húzódik meg a 2000 köbméteres tároló medence, amely a Dunából szivattyúzott vizet gyűjti és ossza el a városi hálózatba."
1952-10-13Annyi vizet fogyaszt majd a Sztálin Vasmű amennyi egy...A Dunán mesterséges szigetet építenek, és vasneton szekrényeket süllyesztenek a vízbe. Erre építik a szivattyúházat, ahonnan felnyomják a vizet a vasműbe.
1952-01-29Annyi vizet fogyaszt majd a Sztálin Vasmű......amennyi egy többmilliós város teljes háztartási vízszükséglete
1951-04-18Beszámolók a pentelei építkezésekkel kapcsolatbanA Vasmű építkezéseivel kapcsolatban felmerülő feladatok, jelentések, beszámolók 1951-ből: szálláskérdés, vízellátás, élelmezés, latrinák, fürdők, szennyvíz elvezetés, szemét és légykérdés, baleseti tényezők, orvosi ellátás, betegségmegelőző, egészségvédelmi szolgálat.
Dunaújváros statisztikai adataiAnyakönyvi statisztika 2000-től kezdődően. Dunaújváros területe, lakásállománya, infrastrukturális adatok, a zöldterületek adatai.
82 millió kalória óránként 20 ezer köbméter víz napontaA Víz-és Csatornaművek munkájáról tárgyalt a városi tanács végrehajtó bizottsága.