Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

557 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-07-28Aszfaltoznak és festenek, közel már a munka vége a kandó Kálmán térnélDunaújváros hivatalos oldalán napvilágot látott híradás szerint újabb teljes útlezárás várható a Kandó Kálmán téren2023. július 30-án, vasárnap. A teljes területet lezárják, méghozzá hajnali 5 órától egészen 18 óráig – mint írták, a körforgalmi csomópontok és kivezető ágainak burkolati jel felfestési munkálatai miatt.
2023-07-21Figyelem! Ideiglenes forgalmi rend változás a Kandó Kálmán térnél!A körforgalmak még hátralévő kivitelezési munkáihoz kapcsolódóan több változásra készülhetnek az arra közlekedők szombaton, majd hétfőtől egészen jövő vasárnapig.
2023-03-10Ismét fejlesztés előtt a kerékpáros közlekedés városunk közútjain. Szabó Zsolt: startolt a közbeszerzési eljárásTavaly év végén (2022.) elkezdődtek a munkálatok Dunaújvárosban, a vasútállomás környezetében. A legtöbben csak körforgalom-építésként emlegetik a beruházást, valójában ez is egy fontos közlekedésbiztonsági projekt, hiszen az autósoknak megszűnik a balesetveszélyes kereszteződés, a gyalogosoknak több átkelőhely és járda is épül, és ezen a területen is elkészül a kerékpárút.
2023-01-27Állami érdeklődés városunk közlekedési koncepciójáról, kiterítettük a kártyát. Továbbra is nagyon várjuk az M8-as autópálya megépítésétSzabó Zsolt, Dunaújváros gazdasági alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be egy 2022. december végi egyeztetésről Bartal Tamással, az Építési és Beruházási Minisztérium helyettes államtitkárával, melynek témája Dunaújváros közlekedési koncepciója volt. A találkozón a nagyszabású terveken túl egészen apró dolgok is szóba kerültek.
2022-12-021950. november 30. - a gyász éjjele DunapentelénDunapentelén a kuláknak bélyegzett családok kitelepítésére 1950. november 30- éjjelén került sor.Kiss S. Anna gyűjtése alapján ezen a napon 42 családot, 128 főt űztek el.
2022-11-04A lényegre fókuszáló, jól használható tudásanyagA DUNAFERR vasútforgalmi rendszere behálózza a vállalat teljes területét. A különböző vasúti munkakörökben szolgálatot teljesítő kollégák nélkül a gyár egyetlen egysége sem tudna működni
2022-10-00Új utasításrendszerben vizsgáznak a vasutasok. A lényegre fókuszáló, jól használható tudásanyagBeszélgetés Ősz Lászlóval, az ISD Dunaferr Zrt. Szállítóművének gyárvezetőjével és Bükki Miklós termelésvezetővel a vasúti vizsgáztatási rendszer közelmúltban lezajlott változásairól.
2022-09-00Vasgyári vasutasok. Két üzem - közös feladattalAz ISD Dunaferr vasútüzemeinek bemutatása. Nyilatkozik Kiss Tibor, a járműüzemeltetési üzem vezetője; Keresztes Tibor mozdonyvezető; Bibel Ferenc mozdonyvezető; Pintér Ákos vasútforgalmi üzemvezető és Vargyas András forgalmi szolgálattevő.
2022-07-04Magyarország egyik legszebb vasútállomása a rácalmási lettA MÁV Zrt. Budapesti Pályavasúti Területi Igazgatósága versenyt hirdetett a legszebb vasútállomás címért. A rácalmási vasútállomás pályázott, és a szépen csillogó bronzérmes helyezést érte el.
2022-04-22A V0 térségünket erősítiAhogy korábban is hírt adtunk róla, a Szolnok, Kecskemét, Dunaújváros, Székesfehérvár és Győr közötti nyomvonalsávon haladhat majd a fővárost délről elkerülő V0 vasútvonal. Az elfogadott nyomvonalsáv összeköti az ország fontos ipari központjait.
2022-04-14Döntöttek a V0-s vasút nyomvonalsávjárólA Szolnok, Kecskemét, Dunaújváros, Székesfehérvár és Győr közötti nyomvonalsávban haladhat majd a fővárost délről elkerülő V0 vasútvonal .
2022-03-09Feladatok és lehetőségek ... a gazdaságfejlesztés terénMúlt héten kedden tartotta a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara hagyományos gazdasági évnyi­tóját, amelyen az Északnyugat-magyarországi régió fejlesztési lehetőségeiről szóló gondolatoké volt a főszerep. Az eseményen részt vett Králik Gyula, a dunaújvárosi kamara elnöke. A V0 vasútvonal Dunaújváros érintésével valósulna majd meg.
2022-02-18Az évtized végére kész lehet a V0 vasútvonalA tervezési szakaszban lévő V0-s teherforgalmat bonyolító vasútvonal reálisan Szolnok, Kecskemét, Dunaújváros és Székesfehérvár érintésével kerülheti el a fővárost - mondta Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója.
2022-01-14Fontos lenne az M8-V0 közösen futó nyomvonala"Országszerte zajlanak a gyorsforgalmi utak tervezési és építési munkálatai. Térségünk fejlődését meghatározó és hamarosan megvalósuló M8 gyorsforgalmi út mellett legalább olyan fontos, hogy az ipari potenciált erősítő infrastruktúra fejlesztéseként a V0 vasútvonal is – annak minden előnyével együtt – a Pentele híd mellett léphesse át a Dunát."
2021-11-15Gyakrabban, gyorsabban járnak majd a vonatokBudapest és Dunaújváros között 20 perccel rövidül, egy óra közelébe csökken a menetidő. Több elővárosi szakaszon is meghosszabbodik az üzemidő, például a dunaújvárosiak az utolsó járattal a jelenleginél két órával később is haza vonatozhatnak a fővárosból.
2021-10-28Változások lesznek a vasúti menetrendbenA Dunaújvárosi menetrendet is érintő változásokról.
2021-06-10Taroltak a Bánki diákjai az ÁSZÉV döntőjében. "Akit a mozdony füstje..."Az Ágazati és Ágazaton Kívüli Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak Versenyén (ÁSZÉV) a vasútgépészeti ismeretek országos döntőjében remek eredményeket ért el a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Technikum két, 12. évfolyamos diákja. Zámbó Csaba első, Dócs Bence pedig harmadik helyezést ért el az országos versenyen.
2021-06-05Teljesült a kívánság. Élmény volt Fekete Csabinak a rendőrautó és a villanymozdonyFekete Csaba februárban lett ötéves, a Római városrészi tagóvoda aprósága. Június 4-re egy kis közösségi dzsemborit szerveztek az alsó Duna-partra, a madárleshez, hogy együtt töltse ott az időt az óvodáscsoport a szülőkkel egyetemben.
2021-04-24Városi értékleltár (képaláírás)1896-ban épült Dunapentele vasútállomásának épülete. Tipikus vasútépület, amiből mára már csak a jó arányai maradtak meg, az sem eredeti formájában, mert a tető hajlásszögét talán megváltoztatták. Az Adonyszabolcs–Paks vonal állomása volt. Itt kanyarodott el Nagyvenyim felé az úgynevezett lóré vonat, ami a környék tejgazdaságaiból gyűjtötte össze a tejet, és szállította Budapestre. Védendő és megőrzendő az épület tömege, helyreállítása és új hasznosítása javasolt. (teljes szöveg)
2021-03-06Városi értékleltár (képaláírás)Vass Dénes és Molnár Rudolf tervei alapján 1952-ben szocreál stílusban készült el a vasútállomás épülete. Terve a funkcionalista és konstruktivista törekvésektől való elfordulás jegyében fogant, a székesfehérvári pályaudvar épületének egyszerűsített változata. A vasbeton szerkezetű várócsarnok főhomlokzat elé kihúzott tömbje 3 tengelyes, timpanonos lezárású. A csarnok belső, magas lábazata haraszti mészkő lapokkal burkolt, mennyezete vasbeton kazettás. Mai állapota erősen átépített.
2021-03-00Élet a vasúti sínek mentén. Fontos a segítségnyújtás isPortré Lovász Jánosról, az ISD Dunaferr Szállítóművek csoportvezetőjéről, aki szabadidejében véradó és kemencei múzeumvasút önkéntese.
2021-02-25Két körforgó épülhet a Dózsa György út végénNyolcszázhatvan millió forint TOP-os forrásból épülhet két körforgó a Dózsa György útnak a 6-os számú főútra kivezető szakaszán (a Budai Nagy Antal úti, valamint a Kandó Kálmán téri kereszteződésben). A sikeres pályázat és a támogatás még az előző városvezetés érdeme, az örökséget Pintér Tamás polgármester jelentette be.
2021-01-08A mozdony füstje megcsapott. Retró vasúti park létrehozásán fáradoznak többmint öt éveRégi járműveket, emlékeket őrző tárgyakat megőrizni, pláne felújítani tiszteletet érdemlő elhivatottságra vall. Erről a szakmai és emberi elhivatottságról tanúskodik a rácalmási állomáson kialakított és az anyagi erőhöz mérten évről évre fejlesztett vasúttörténeti park minden egyes szeglete és járműve. Beszélgetés az ötletgazdával és a park legfőbb mentorával, Bodnár Sándorral.
2020-08-14Nők a vasútnál a Dunaferr Zrt. kapin belülKaszás Éva cikke az ISD Dunaferr Zrt. Szállítómű vasútforgalmi üzemének női dolgozóiról
2020-07-00Nők a vasútnál. Vonzó a műszakbeosztás a SzállítóműbenPorté a az ISD Dunaferr Szállítóművében dolgozó hölgyekről. Nyilatkozik Pintér Ákos, a Szállítómű vasútforgalmi üzemének vezetője; Simigla Henriett váltókezelő; Mezei Anikó váltókezelő; Palotai Lászlóné, Olga váltókezelő; Fűrészné Borsi Zsuzsanna váltókezelő; Hadnagy Lászlóné, Mária szállítási programkezelő és Torma Zoltánné, Márti, szállítmányátvevő.
2020-02-13Modern Városok Program. Modern Városok Program: intermodális központ leszDunaújvárosban a Kandó Kálmán téri vasútállomás mellett, azt megújítva épül meg, a kormány által finanszírozott Modern Városok Program keretében az intermodális csomópont. A városlakók régi vágya valósulhat meg a Kandó tér átfogó rekonstrukciójával és a vasútállomás fejlesztésével.
2020-02-00"Soha rosszabb öt évet Rácalmásnak". A beruházások, kisebb léptékben ugyan, de folytatódnakInterjú Schrick Istvánnal, Rácalmás polgármesterével az előző polgármesteri ciklus beruházásairól, fejlesztéseiről, eredményeiről és a közeljövő terveiről.
2020-01-00Aszfaltos út az állomáshoz (kishír)Javában dolgozik a kivitelező a vasútállomáshoz vezető út helyreállításán, szélesítésén. Rácalmás Önkormányzata 100 millió forint TOP forrást nyert el erre a beruházásra. Az úthelyreállítással egyidőben szélesítik is az úttestet, valamint megoldják a vízelvezetést is. (teljes szöveg)
2019-12-13Intermodális csomópont épül majd a Kandó térenA Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. által lefolytatott közbeszerzési eljárás lezárultával eldőlt, hogy a TRENECON Tanácsadó és Tervező Kft. készítheti el a Kandó Kálmán térre szánt dunaújvárosi Intermodális Csomópont (IMCS) terveit.
2019-12-11Egy lépéssel közelebb került Dunaújváros intermodális csomópontjának megvalósításaMegvan a tervezője a dunaújvárosi intermodális csomópontnak, a TRENECON Tanácsadó és Tervező Kft. munkájával készülnek el a tervek. A beruházás magába foglalja az intermodális csomópont kialakítását, melynek részeként a vasútállomás előtti területet funkciók szerint elkülönítve alakítják majd át, valamint létrehozzák a hozzá tartozó közúti kapcsolatokat is.
2019-12-00Történetek és sztorik Rácalmás múltjából. Ráczalmási vasút históriaSzalai Árpád írása a rácalmási vasútállomás és az itt dolgozók történetéről Jermann János, Jermann Pál és Nagy Lajos visszaemlékezései alapján
2019-10-22Egy ember meghalt Venyim határában. Halálos baleset volt a vasúti átjáróbanA nagyvenyimi vasúti kereszteződésben egy autó és egy vasúti munkagép ütközött. A balesetben az autó sofőrje életét vesztette.
2019-09-07A régi pentelei állomás falai bizony sokat mesélhetnénekAmikor Székesfehérvárra utazva elhagyjuk a várost, Pálhalma bejárójával szemben láthatunk egy emeletes épületet, amely a régi pentelei vasútállomás. A Pentelén lakók kényelmesen, fél óra alatt tudták megközelíteni, ezért kedvelt megálló volt.
2019-09-00Elkezdődött hétfőn a vasútállomás felé vezető út felújításaA rácalmási vasútállomás felé vezető út felújításához Rácalmás Város Önkormányzata 100 millió forint támogatást nyert
2019-08-02Óriási léptékű fejlesztések küszöbénPénteken, Pusztaszabolcson megtartották a VII. Szabolcsi Nyári Fesztivál hivatalos nyitóünnepségét. Megépül a Pusztaszabolcsot elkerülő út.
2019-07-00Gőzössel a gyárbanA XLII. Vasas- és Kohásznap keretén belül egy gőzmozdonnyal utazhattak a résztvevők a gyár területén belül. Nyilatkoznak a résztvevők: Biliczkiné Moldván Szilvia, Piszmann Sándor (Fémbevonómű) és Vida Mihály (Meleghengermű).
2019-07-00Schrick István. Polgármesteri értékelőSchrick István Rácalmás polgármesterének beszámolója az elmúlt öt év beruházásairól, az elnyert állami támogatásokról (2019. július)
2019-06-05Ezzel a fejlesztéssel nagyot lép előre Dunaújváros a minőségi közlekedésbenA beruházás keretében sor kerül a vasútállomás épületének részleges felújítására, új parkolóhelyeket alakítanak ki, valamint liftet és aluljárót is létesítenek a területen.
2019-04-00MozdonykórházIsmertető az ISD Dunaferr Szállítóművének Járműjavító üzeméről. Nyilatkozik Simon Csaba üzemvezető; Szabó Imre, mozdonyjavító csoportvezető; Magyar Zoltán, dízelmozdony-szerelő és Dán János esztergályos.
2019-03-28Kultikus mozdony közlekedik a kikötő és a vasmű közöttSok vasútrajongó van az országban, így Dunaújvárosban is. Nekik biztos feltűnt, hogy egy ideje egy kultikus mozdony közlekedik a Duna-parti kikötő és a vasmű között, ez pedig nem más, mint egy svéd mozdony, a NOHAB.
2019-03-05Tűz volt a mezőfalvi vasútállomásonMegfeszített munkával március 4-én, hétfő este háromnegyed tíz környékén végeztek a tűzoltók a mezőfalvi vasútállomásnál kigyulladt vasúti talpfák és raklapok oltásával.
2019-01-05A tisztaságra ügyelj! (képaláírás)Joggal gondolhatják azt, hogy felesleges ehhez a képhez és a címhez bármit is hozzátenni, hiszen a tartalom és forma tökéletes összhangban van. A kép az újvárosi vasútállomás várójának egyik szegletében készült. A tábla talán fél évszázados lehet, a takarítóeszközök maiak, de a táblára festett felirat üzenete örök. Ügyeljünk a tisztaságra! (teljes szöveg)
2018-12-21A jövő városát építjük! Kerékpárutak, rendezvényközpont és a vasútállomásBeszélgetés Cserna Gábor polgármesterrel a fejlesztésekről, beruházásokról.
2018-10-00Hetven kilométernyi fényes út. Vasműs pályafenntartókIsmertető az ISD Dunaferr vasúti pályafenntartóiról. Nyilatkozik Szabó Krisztián, a Szállítómű pályafenntartási üzemének vezetője; Matus Ákos, Mudri Zoltán, Blaskó György pályafenntartók és Lovász János pályafenntartó csoportvezető.
2018-09-12A vonat még vár ránk... A rácalmási vasúttörténeti park étkezőkocsija a helyszínSokáig a rácalmási köztudatban sem élt az a tény, hogy a kisvárosnak vasútállomása is van, mondta Bodnár Sándor, a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke szeptember 11-én délelőtt a nevezett vasútállomáson, ahol az utasellátás történetét bemutató kiállítás nyílik.
2018-09-00Fedélzeti utasellátó vándorkiállítás járt RácalmásonMegy a gőzös - a városvédők szervezésében utasellátó kiállítás várta az érdeklődőket a rácalmási vasútállomáson 2018. szeptember 11-én
2018-08-00Átgondolt városfejlesztésBeszélgetés Cserna Gábor polgármesterrel a városban tervezett fejlesztésekről: közlekedési központ, Dózsa Mozicentrum felújítása.
2018-07-13Jaj, úgy élvezem én a strandot... Helyi intézmények tanulóinak ingyenes az élményfürdőSoron kívül ülésezett a közgyűlés július 12-én, mert olyan témakörökben kellett döntést hozniuk a képviselőknek, amelyek nem várhattak a nyári szünet végéig. Ilyen volt például a Modern városok program keretében kialakítandó úgynevezett intermodális személyforgalmi csomóponttal kapcsolatos döntés. Ilyen volt például a Modern városok program keretében kialakítandó úgynevezett intermodális személyforgalmi csomóponttal kapcsolatos döntés. A város nyugdíjasainak és tanulóinak ingyenes az élményfürdő.
2018-07-10Rockerek vonattalÖrülhettek a vonattal érkező fesztiválozók, ugyanis féláron utazhattak.
2018-07-00Időutazás gőzmozdonnyalA XLI. Vasas- és Kohásznap keretén belül egy gőzmozdonnyal utazhattak a résztvevők Kelenföldről Dunaújvárosba. Nyilatkozik az ISD Dunaferr munkavállalói: Szanyi Péter, Vitéz József és Udvardi Tibor.
2018-03-19Vasútállomás havazás előtt (képaláírás)Ritka pillanatot sikerült fotósuknak rögzítenie a vasútállomáson, ugyanis egyetlen vonat, szerelvény sem takarja el a kilátást a szemlélő elől (teljes szöveg) Fotó: Holczer Tibor
2018-02-27Mezőfalva felé sem járnakAz érdi vágányzár miatt más vasútvonalak menetrendje is jelentősen módosul, vonatpótló buszok járnak.
2018-02-26Módosul a vasúti menetrend nálunk is!Hosszú ideig tartó vágányzárra kell készülnünk Érdnél: vonatpótló buszok is járnak.
2018-02-02Autópálya, autóút és vasútA kormány döntött az M8-as Gyorsforgalmi út előkészítéséről, mely az M7-es autópálya és a 710-es főút új csomópontjától a dunaújvárosi Pentele-hídig, onnan Kecskemétig húzódik majd. Felújításra kerül a Budapest - Pusztaszabolcs és Dunaújváros - Paks vasúti vonalhálózat is.
2018-01-00A vasút szerepe az acélipari szállításokbanIsmertető Evgeny Tankhilevich (vezérigazgató, ISD Dunaferr Zrt.) előadásáról a V4+ Rail CEO Summit Konferencián, 2018. január 31-én.
2017-12-00Együttműködés a szakember-utánpótlásért. Ösztöndíj és extra németóra tíz diáknakEgyüttműködési szerződést kötött egymással a Rail Cargo Hungaria Zrt. és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Bánki Donát Gimnázium és Szakgimnáziuma. Ennek keretén belül tíz diák kap ösztöndíjat és külön német nyelvi képzést.
2017-12-00Újabb elismerés (kishír)A Magyar Turisztikai Ügynökség a 2017. évi Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny keretében elismerését fejezte ki Rácalmás városának az épített örökség kiemelkedő védelméért végzett munkájáért. Az elismerést - amelyre nagyon büszkék vagyunk - a Jankovich-kúria és a Vasútállomás épületével, környezetével kapcsolatos, értékvédő és fenntartó munkánkkal érdemeltük ki. (teljes szöveg)
2017-11-24Vasúti pályán a Bánki. Mozdonyvezetőket képez a Bánki és partnereA hazai és a nemzetközi vasúti árufuvarozás piacvezető szereplője a Rail Cargo Hungaria Zrt. és a DSZC Bánki Szakgimnázium képzési együttműködést írt alá november 23-án, csütörtökön az oktatási intézményben.
2017-11-09Megújulhat majd a szabolcsi állomásA hpusztaszabolcsiak rég szeretnék, ha megújulna a vasútállomás, illetve, ha nem kellene időnként hosszasan várakozni a várost átszelő vasúti átjárónál. Előbbi megvalósulása már a közeljövőben elkezdődhet.
2017-10-10Haláleset (képaláírás)Egy embert, aki eddig ismeretlen okból a vasúti síneken tartózkodott, halálra gázolt a vonat néhány száz méterre a dunaújvárosi vasútállomástól október 9-én, hétfőn este hat óra előtt. A pályát lezárták a rendőrségi helyszínelés miatt, az utasokat Rácalmás és Dunaújváros között autóbusz szállította. (teljes szöveg)
2017-08-31Vasútállomási installáció (képaláírás)Bizony, bizony... Így is lehet! Ez a szívmelengető látvány fogadja azokat az utasokat, akik a rácalmási vasútállomásról indulnak vagy oda érkeznek mostanában. (teljes szöveg)
2017-08-18Hídfelújítás (kishír)Az ISD Dunaferr Zrt. tulajdonához és kezeléséhez tartozó Papírgyári úti vasúti hidat ("Halnai vasúti felüljárót") felújítja a tulajdonos. (nem teljes szöveg)
2017-00-00Úttörővasutak Magyarországon (1. rész)A Mukiról. Adatokkal.
2016-12-10Változnak a menetrendek. Új menetrendekMenetrend-változás lesz december 11-én, vasárnap üzemkezdettől a távolsági autóbuszoknál és a vasútnál is!
2016-10-15Élményvágány (képaláírás)Október 14-én nyílt és az előttünk álló hétvégén a Kortárs Művészeti Intézetben látogatható a TnT Vasútmodell Klub egyedi vasútmodell kiállítása. A leendő szakembergárda, a Bánki középiskola vasútgépészeti osztálya elsőként szemlézte a bravúrosan felépített vágányvilágot. Képünkön Jilling Ottó, Fejes Nagy Gergő és Mekker József a terepasztalok mellett. (teljes szöveg)
2016-09-16Speciális képzés az egyetemen. Jó szakemberre mindig szükség vanA Vasúti áruforgalom és járművei elnevezést kapta az a tantárgy, amely a Rail Cargo Hungária Zrt-vel kötött együttműködési megállapodás keretében valósulhat meg az egyetemen. Felavatták az együttműködést hirdető táblát az épület Piac tér felőli főbejárat mellett.
2016-09-10Pályát építenek (képaláírás)A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint szeptember 11-ig a Pusztaszabolcs - Dunaújváros vasútvonalon végzett pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, illetve Pusztaszabolcs - Dunaújváros között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Képünk a rácalmási állomáson készült. (teljes szöveg)
2016-09-09Helyi közlekedési kérdések, mérésekÚj közlekedési koncepció készül a városban. Az alapja: helyszíni felmérések, kikérdezések, utasszámlálások.
2016-09-08Vonatok helyett autóbusszalMár csak pár napig, szeptember 11-ig közlekednek vonatpótló autóbuszok a Dunaújváros - Pusztaszabolcs vonalon. A járatok a vasútállomás elől indulnak.
2016-09-06Sínre került megállapodás. Sínen a kétoldalú megállapodásAláírták szeptember 5-én, hétfőn a campuson a Rail Cargo Hungária Zrt. és a Dunaújvárosi Egyetem között kötött megállapodást.
2016-08-24Közlekedési terv készül (kishír)Az önkormányzat megkezdte a város Fenntartható Városi Mobilitási tervének kidolgozását, amely az embert, a városlakót középpontba állító közlekedési stratégia. A helyzetelemzés megalapozása érdekében kérdezőbiztosok készítenek felmérést a lakosság utazási szokásairól az autóbusz-állomáson és megállókban, valamint a vasútállomáson. A lakosok egy részét otthonukban is felkeresik. Kérik, segítsék munkájukat! (teljes szöveg)
2016-06-02Sorompós eset. Egy óra félsorompó nélkülTöbb tanúságos eset is történt a 62. főút és Pusztaszabolcs-Dunaújváros vasútvonal kereszteződésében május 31-én reggel.
2016-04-20Összemérték izmaik erejétKötélhúzás a Mukinál. Április 19-én fiatalok gyülekeztek a Vasmű utat a kis Vasmű úttól elválasztó zöldsávban, közvetlenül a város kedvenc mozdonya, Muki előtt.
2016-04-19Népszerű a púposA rácalmási vasútállomás lévő púpos mozdony is az országos geocaching játék rész lett.
2016-04-19Rácalmási vasútállomás (képaláírás)A Városvédő és Szépítő tagjai jóvoltából egyre szebb a vasútállomás: most kannavirágokat ültettek. (teljes szöveg)
2016-04-08Muki megszépült (képaláírás)Muki megmentői – azaz a Dunaferr középiskola diákjai és szakemberei, a tűzoltóság lelkes tagjai – végleges helyén sem hagyják magára a legendás kisvonatot, rendszeresen ellenőrzik állapotát. (nem teljes szöveg)
2016-04-00A Rácalmási Városvédők híreiA Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület tagjai turistacsalogató gyalogtúrán vettek részt a Mátrában; kannavirágokat ültettek a rácalmási vasútállomáson és megtisztították a település virágágyásait. Ezen kívül a rácalmási púpos mozdony az országos geocaching játék része lett. A településen több viráglopás is történt.
2016-03-17Muki HűvösvölgybenA közkedvelt Muki kisvonat több eredeti elemei is a hűvösvölgyi gyermekvasút múzeumába került.
2016-02-24MegrendelésreBereményi Géza Dunaújvárosban, az Utószó író-olvasó találkozó vendége volt a Kortárs Művészeti Intézetben február 23-án.
2016-02-23Muki műszakban (képaláírás)A Kincskereső óvoda lurkói vették birtoka Mukit, a gőzöst (nem teljes szöveg)
2016-02-11Egyetemi kihívásokA beiskolázási kampány keretében közel ötven középiskolába jutottak el országszerte a Dunaújvárosi Egyetem vezetői, tanárai, munkatársai. A helyi egyetem konzisztóriumának tagjai. Beszámoló.
2016-01-26Közös akció a vasúttalEgyütt toboroz leendő vasúti szakembereket a MÁV-csoport és a Dunaújvárosi Egyetem.
2016-01-21Magyar iparvárosok I.: Sztálinváros - Dunaújváros"Bár Magyarországot nem szokás a klasszikus ipari országok közé sorolni, mégis szép számmal akadnak olyan településeink, régióink, amelyek hosszú - több évtizedes, vagy akár évszázados - ipari múltra tekintenek vissza. Első állomásunk Dunaújváros - az egykori Sztálinváros - amely létrejöttét is az 1945 után beindult intenzív iparosításnak köszönheti."
2015-12-15Erősít a duális képzésA múlt héten az ISD Dunaferr vállalattal is aláírta a duális képzésról szóló együttműködési szerződést a januártól az alkalmazott tudományok egyetemeként működő Dunaújvárosi Főiskola.
2015-11-27Duális képzés: helyzetjelentésAz egyetemmé váláshoz is elengedhetetlen a duális képzési rendszer bővítése - hangzott el a Dunaújvárosi Főiskolán, november 26-án megrendezett szakmai konferencián.
2015-11-25Állásvadászat a DF-enEgyüttműködési megállapodást kötött a MÁV-csoport és a Dunaújvárosi Főiskola. Karriernapra várta hallgatóit és a térség állásvadászait november 24-én a főiskola. Közben az intézmény több fontos megállapodást is kötött.
2015-11-03Akiket a mozdony füstje megcsapott...A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület rendbe tette és folyamatosan gondozza a vasútállomás környezetét.
2015-10-03Muki - lámpafénybenA kis gőzmozdonynak, Mukinak visszaállítják saját világítását.
2015-10-00A szén utazásaBeszámoló az alapanyagok utaztatásáról az ISD Dunaferr Dunai Vasműbe. Nyilatkozik Szabó Gyula, a kikötő vezetője és Kovács Ervin állomásfőnök.
2015-09-26Begördül a vasúttársaságOktatási, képzési és kutatás-fejlesztési kapcsolat építésén szorgoskodik a Dunaújvárosi Főiskola és a MÁV Start Zrt. A MÁV Zrt. a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolával is képzési együttműködést tervez.
2015-09-15Tamási: mozdonyok, madarak...A szeptember 18-ái Tamásiban megrendezésre kerülő Mozodny- és Madárfütty elnevezésű programon fellép a Viadana Kamarakórus.
2015-09-11Körforgalom, járdafelújítássalA vasútállomás felé vezető járdát az ott épülő körforgalommal együtt újítják majd fel.
2015-09-09A vasúti kapcsolatA Dunaújvárosi Főiskola egyik régi álma valósulhat meg a jövőben. Az iskola kezdeményezte, hogy az "alkalmazott tudományok egyetem" felsőoktatási kategóriába léphessen. Stratégiai együttműködésre készül a MÁV Zrt.-vel. 2016/17 tanévben duális képzési formában vasútüzemeltetési szak (mozdonyvezetői képzéssel) indulna. A MÁV a Bánki szakközépiskolánál kezdeményezte a vasúti gépész osztály indítását.
2015-09-09Felüljáró javítás (képaláírás)Félpályás forgalomkorlátozás, valamint jelzőlámpás irányítás mellett dolgoztak tegnap délelőtt a szakemberek a 6-os számú főút és a Nagyvenyim felé vezető út kereszteződésénél található vasúti felüljárónál. (teljes szöveg)
2015-09-05Felvételizik a főiskolaKezdeményezi az „Alkalmazott Tudományok Egyeteme” felsőoktatási kategóriát a Dunaújvárosi Főiskola, és stratégiai együttműködésre készül a MÁV Zrt.-vel. 2016/17 tanévben duális képzési formában vasútüzemeltetési szak (mozdonyvezetői képzéssel) indulna. A MÁV a Bánki szakközépiskolánál kezdeményezte a vasúti gépész osztály indítását.
2015-09-03Történeti pontosság a cél!A rácalmási vasúttörténeti park alakulásáról. Már két legendás darab is látható.
2015-08-04Bepróbálkozott a JendrassiknálVilághírű magyar műszaki termékek is láthatók a rácalmási pályaudvaron.
2015-08-00Megérkezett a "Púpos" is!Megérkezett a rácalmási vasútállomásra a Púpos becenevű dízel-elektromos mozdony, amely a jövőbeli vasúttörténeti park egyik dísze lesz.
2015-07-28A "Púpos" vonat Rácalmásra (képaláírás)Megérkezett a "Púpos" a rácalmási vasútállomásra. (nem teljes szöveg)
2015-07-28Bevontatták a Púpost a vágányraHamarosan vasúttörténeti kiállítást rendeznek Rácalmáson.
2015-07-21Az erdei vasutak varázsa...Egy tiszteletbeli vasutas. Beszélgetés Gerencsér Tamással.
2015-07-09Muki kereke: volt, van és lesz isFolyamatos a felújítás, a javítás a Muki kisvonaton.
2015-07-00A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület híreiBeszámoló a 2015-ös rácalmási Almavirág fesztiválról; a helyi virágosításról, fásításról; a szemétszedési akcióról és a Tökfesztivál előkészületeiről.
2015-06-30Vasúttörténelem: Muki Angliában is hódítA világ egyik meghatározó vasúti szaklapja közölt rövid összegzést a belvárosban felállított gőzmozdonyról – a valaha a dunaújvárosi Vidám Park büszkeségének számító Muki rövid történetét a Today's Railways hasábjain elevenítették föl.
2015-06-30Muki megszépültA Belvárosban felállított Muki kismozdonyt felújították a Dunaferr szakközépiskola diákjai.
2015-06-26Vasúti pályahasználókAz ISD Dunaferr Zrt.-nél tartotta első szakmai napját a Vasúti Pályahasználók Egyesülete (VAPE).
2015-06-00Életképek a DUNAFERR-es tagok mindennapjaibólA Mozdonyvezetők Szakszervezete Dunaferr tagcsoportjának mindennapjaiból.
2015-06-00A vasúti pályahasználók látogatása cégünknélAz ISD Dunaferrnél tartotta meg első szakmai napját a Vasúti Pályahasználók Egyesülete (VAPE). A VAPE céljai.
2015-05-19Szoborvonat-történetTábla meséli el a dunaújvárosi kisvonat, Muki történetet.
2015-05-14Hídépítés miatt torlódásA Dózsa György úton a MÁV szakemberei hétfőtől félpályás lezárás mellett végzik a vasúti felüljáró felújítását.
2015-03-28A terepasztal lovagjaiA TnT Vasútmodell Baráti Társaság jóvoltából vasútmodell kiállítás nyílt a Kortárs Művészeti Intézetben március 27-én.
2015-03-25Szerelvények a terepasztalonMárcius 27-től alkalmi pályaudvarrá alakul a Kortárs Művészeti Intézet: a vágányoknál tessék vigyázni, zakatol a vasútmodell kiállítás.
2015-03-20Holokauszt tárlat (képaláírás)Dunaújváros, Vasútállomás: Holokauszt tárlat - Vagonkiállítás. Vándorkiállítás ami csak március 20-ig tekinthető meg (teljes szöveg)
2015-03-20A vagon a népírtás mementójaVárosunkba érkezett a holokauszt vándorkiállítás. Az Élet Menete Alapítvány már 2007 óta járja az országot ezzel a vagonba rendezett tárlattal.
2015-03-19Ma is kedvenc (képaláírás)A kismozdonyt imádják a gyerekek. Muki népszerűsége nem hagyott alább az elmúlt hónapokban sem. (nem teljes szöveg)
2015-03-18Holokauszt tárlat (képaláírás)Dunaújváros, Vasútállomás: Holokauszt tárlat - Vagonkiállítás. Csak március 20-ig tekinthető meg városunkban (teljes szöveg)
2015-03-17BorzalomemlékA holokauszt borzalmaira figyelmeztet a vagonkiállítás, amely Dunaújvárosban állomásozik a héten.
2015-02-19Előítélet, emberségA holokauszt vándorkiállítás Dunaújvárosban is látható lesz a vasútállomáson március 16-20. között. A tárlatról.
2015-01-20Óvoda, bölcsőde, ófalu, utakTöbb mint egymilliárd forint nagyságrendű fejlesztéssel, számos népszerű rendezvénnyel büszkélkedhetett Rácalmás 2014-ben. Évértékelő beszélgetés Schrick István polgármesterrel.
2015-01-14A túloldalra születni kellPusztaszabolcsot kettészelő vasútvonal terveiről tartott közmeghallgatást január 13-án a megyei közlekedési felügyelőség.
2015-01-02Csőtörés, kánikula, építés2014. július, augusztus, szeptember. Válogatás az elmúlt év fontosabb eseményeiből.
2015-01-00Bajban ismerni meg...Beszélgetés a feleségét tragikus módon elveszítő Bugyik Károllyal. Interjú a Bugyik Károly kollégáival.
2014-12-16Kitáblázott lehetőségekAz erdei tornapálya megújításával, új sportszerek kihelyezésével tágult a sportolási tér a városban. A Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia támogatásával elkészült az erdei tornapálya tájékoztató táblája. Készül Muki múltját, adatait bemutató tábla is.
2014-11-00Vasútállomás: szép és virágosFelújították a rácalmási vasútállomás épületét, s rendbe tették környékét.
2014-10-28Máris javításra szorult a mozdonyMár javításra szorul Muki, a kismozdony.
2014-10-21Szerették a vonatotRégi, olvasói fotók a Muki mozdonyról.
2014-10-07Muki egykor és napjainkbanArchív és új olvasói fotók Mukiról a mozdonyról.
2014-10-02Muki - negyven éveA Dunaújvárosi Hírlap olvasóinak Muki emlékei. Régi fotó a Muki mozdonyról. Kép: Tuboly Tibor és Muki.
2014-09-25A nap fotója - Muki képeslaponEgy régi kép Mukiról, a mozdonyról.
2014-09-20Vasutas ereklyékLenyűgözőt alkotnak a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület segítőik a MÁV-val közösen a rácalmási vasútállomáson. Megérkezett a régi vasúti étkezőkocsi is, amelynek elkezdik a felújítását.
2014-09-18Kisvonat emlékRégi, olvasói képek Mukiról, a mozdonyról.
2014-09-17Muki egykor és napjainkbanOrosz Csaba 2004-ben és 2014-ben készített fotója Mukiról, a mozdonyról.
2014-09-16Mukival - egykor és mostRégi, olvasói képek Mukiról, a mozdonyról.
2014-09-13Muki-emlékekRégi, olvasói fotók Mukiról, a mozdonyról.
2014-09-10A tündéri kis Adrienn hároméves volt akkorRégi, olvasói képek Mukiról, a mozdonyról.
2014-09-09Muki, a kicsik kedvenceRégi képek a Mukiról, Horváth Imre fotója.
2014-09-06Újra a gyerekek kedvenceMuki, a Vasmű úton felállított kismozdony.
2014-09-05Rajongtunk MukiértRégi, olvasói képek Mukiról, a mozdonyról.
2014-09-04Muki gyermekei (képaláírás)Kedden délelőtt érkezett meg új, remélhetően végleges állomáshelyére a népszerű kismozdony, Muki és szerkocsija. Az avatóünnepség után a szobormozdony azonnal szolgálatba lépett. Képünkön a Dunaparti óvoda Mézeskalács csoportja ismerkedik Mukival (teljes szöveg)
2014-09-03A szobormozdonySzeptember 2-án a Vasmű úton felavatták Mukit, a kismozdonyt.
2014-09-02Muki ma kerül ki végleges helyéreSzeptember 2-án avatják fel Mukit, a Vasmű úton.
2014-09-00Mi legyen Dunaújváros 2020-raNéhány elképzelés a nagyprojektek közül költségigénnyel.
2014-08-19A mozdony füstje...Felújítják a rácalmási vasútállomást, ahol vasúttörténeti emlékpark is helyet kap.
2014-08-19Sínen van az ügyKészülnek a sínek. Muki, a kismozdony helyét készítik elő a Vasmű úti zöld sávban.
2014-08-16Velünk élő történelemFotók Dunaújváros múltjából és jelenéből egy képen. Bali Attila fotógyűjteményének felhasználásával Holczer Tibor készítette a montírozott anyagot.
2014-08-14Piroskával utazni jó!Felújítják a vasúti hidat. A városkörnyéki vasúti közlekedésről.
2014-08-14Fektetik a síneket (képaláírás)Muki , a 120 éves kisvonat és szeneskocsija jelenleg a Volán-telep egyik festőműhelyében állomásozik. A Vasmű úti elválasztó sávban most készítik elő a végleges helyét, a talapzatát: fotónkon Bakos Tamás, Méninger János, Németh István dolgozik (teljes szöveg)
2014-08-13Muki a buszok közöttA Dunaferr középiskola tanműhelyéből a Volán-telepre költözött Muki, ahol lefestik.
2014-08-00Vasútállomás: tatarozzák az épületetElkezdődött a tatarozás, renoválás.
2014-08-00Vasúti kocsik folyékony fémhez, forró bugáhozJavító a lovardában. Patinás üzem a vasúti járműjavító, az elegytéren túl, az egyik vasútpálya tövében.
2014-07-31A nap fotója - Muki szépül (képaláírás)Hétfőn szállították át Mukit a Dunaferr iskolából a Volán karbantartó műhelyébe. László György és Görög Zsolt "gletteli" és csiszolja a gyerekek és a város nagy kedvencét. (teljes szöveg)
2014-07-29KépaláírásLevegőben Muki, a kismozdony. A Dunaferr középiskolában a szakoktatók és a diákok munkájában újjáépített szerelvényt hétfőn délelőtt szállították át az oktatási intézmény tanműhelyéből a Volán-telepre, ahol az eredeti állapotának megfelelő festéssel látják el a szakemberek. Augusztus végén költözhet új állomáshelyére. (teljes szöveg)
2014-07-29Festésre érkezettMuki, a kismozdony már a Volán-telepen van, ahol átfestik.
2014-07-07Muki, az elpusztíthatatlanKereken százhúsz éve gördült ki egy berlini külvárosi gépgyárból Muki. Bemutatjuk az újjáépítőket.
2014-06-19Muki megszépült"Az önkormányzat a védelmébe vette Mukit, felújítását támogatta, a Dunaferr cégvezetése, a Dunaferr iskola szakoktatói, diákjai pedig szeretettel újították fel a kis mozdonyt. A dunaferresek nemsokára befejezik az egykori Vidám Park kis mozdonyának felújítását."
2014-06-16Kerekedik a gyűrű - vitákkalMegújulhat Pusztaszabolcs, amit évtizedek óta kettéválaszt a vasútvonal.
2014-06-02TámogatásokKözgyűlési döntések: támogatást kapott a rendőrkapitányság; a Vasmű úti zöldsávban állítják ki Muki mozdonyt; Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Alapítvány új elnöke Udvardi Sándor; hatvan óvodai csoport indulhat ősszel; alapítványok anyagi támogatása; a DSZSZ Kft. elnöke Kindle csaba; a kézilabda-akadémia kft.-ben Szemenyei István lesz az ügyvezető; az MMK vezetője Szántó Péter; Innopark Kft. és a DVG Zrt. ügyvezetője Mádai Balázs; a Dunanett Kft. vezetője Szabó Zsolt Róbert; Dunaújvárosi Kistérségi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft vezetője Mórocz Erika.
2014-05-12Egyszerű recept a sikerreBusiness Superbrands díjazott lett a Stadler Rali Csoport. A cégnek Pusztaszabolcson is van érdekeltsége.
2014-04-01Kép a múltbólKép 1988-ból: Muki, a Vidám Park egykori úttörővasútjának keskeny nyomtávú mozdonyáról.
2014-03-21Muki megújul!Muki, a 120 éves mozdony története folytatódik. A város egyik régi-új nevezetessége lehet, sőt: lesz Muki, a helyi úttörővasút mozdonyainak utolsója.
2014-03-21Jól halad a Muki felújításaA 120 éves Muki '50-es évekbeli állapotát kívánják visszaállítani.
2014-03-17Mukit a tűzoltók újítják meg nekünkA Vidám Park egykori népszerű gőzmozdonyát felújítják.
2014-03-14Ma ismét útra kel Muki, a mozdonyKulcson homokfúvással letisztítják, hogy megkezdődhessen a felújítása.
2014-03-10Gyorsabb lesz a vasútA tervek szerint egy idő után 160 kilóméter per órás sebességű vasúti szerelvények köthetik össze Szabolcsot Százhalombattával.
2014-03-00A Záhonyi átrakókörzet az ISD Dunaferr Zrt. szemszögébőlA Záhonyi átrakókörzet a második világháború óta fontos szerepet tölt be az egykori Szovjetunióból és volt tagállamaiból vasúton érkező áruk forgalmának lebonyolításában. Itt történik az eltérő nyomtávú vasúti technikából szükségszerűen adódó nyomtávváltás. Bár az elmúlt ötven évben sok érdekes technikai megoldás került kipróbálásra, illetve bevezetésre a nyomtávváltás megoldására, a szigorú biztonsági előírásokra tekintettel az egyetlen költséghatékony megoldás az áru széles nyomtávú kocsiból normál nyomtávúra történő átrakodása maradt
2014-02-13Két innen induló vonalon lesz olcsóbb a jegyFebruár 15-től többek között két Dunaújvárosból induló vasútvonalon is tarifacsökkentés lép életbe, a kedvezmény mértéke huszonöt százalék.
2014-02-13Lassú vonat érkezik, mindig hoz valakit...Az írások mind-mind Dunaújvárosról szólnak. Írások egy-egy érdekességről, nevezetességről, sajátos olvasói szemszögből. Velünk élő történelem: Újvárosi történetek sajátos nézőpontból, fiatal olvasónk szemével (1. rész).
2014-02-08Nemsokára szép lesz"Rácalmáson is védendő értéket képviselnek a százéves fák. A elmúlt évtizedekben ültetetteket viszont nem szívelik a lakó: ahelyett hogy gondoznák, inkább ki akarják vágatni ezeket." A vasúttársaság idei felújítási tervében szerepel a rácalmási vasútállomás épületének helyreállítása, tavasszal elkezdik a munkákat.
2014-01-27Muki monológja"Muki vagyok, egy kisvonat. Milyen név egy vonatnak az, hogy Muki? Nem tudom. Engem mindig így hívtak. A barátaimat meg Thomasnak, Percynek, Nohabnak, Mollynak, Szergejnek, ők is gőzmozdonyok."
2014-01-24Támogatást biztosítottak a Muki felújításáraBíztató mondatok a Dunaferről, korholás a hivatalnak, 61 millió uszoda-felújításra, kiállításra megy a Muki-mozdony, a Csángó Bál támogatása, nagy parkoló felújítása, stadion-folytatás, tisztább a város.
2014-01-22Egy rendkívüli elbocsátás utóéleteA Mozdonyvezetők Szakszervezete ISD Dunaferr Zrt. tagcsoport vezetőjének, Hólik Ferencnek rendkívüli felmondással történő elbocsátásáról. "Jogellenes volt a mozdonyvezető elbocsátása a vasműből."
2014-01-00Gyári pályaudvarok világa„Érhálózat” a vasműben. A vasút, amely behálózza a vasműt.
2013-11-12Félpályás lezárásA Nagyvenyim felé vezető út kereszteződésénél található vasúti hidat felújították.
2013-11-08Megóvják a kincsetOrosz Csaba tűzoltóparancsnok javaslatára a tűzoltó parancsnokságra került a Muki, a kisvonat, s felújításra kerül. A Dunaferr iskola diákjai is segítik a munkát, s minden segítséget szívesen fogadnak.
2013-11-07Nagy munka a felújításA Muki gőzös felújításáról.
2013-11-06Jövőre lesz százhúszA város kismozdonyát, Mukit a múlt héten szállították át a tűzoltóság udvarára, ahol ma délelőtt lesz az első szemle, ami kell a felújításához.
2013-11-05Muki jó kezekbe kerültHosszú ideje csak az enyészeté volt Muki, az egykori vidámpark legendás mozdonya. Orosz Csaba kezdeményezésére az építkezés helyéről elszállították,a tűzoltóság udvarán lesz az ideiglenes helye. A mozdonyt önkéntesek újítják fel és segítenek a Dunaferr Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola tanárai, diákjai is.
2013-11-01Muki elment - DSTV videóvalA Vidámpark kis mozdonya csütörtök reggel újabb állomásához érkezett. A tűzoltólaktanya lett ideiglenes otthona.
2013-10-01Rendezett, murvás, virágosA Rácalmás Városvédő és Szépítő Egyesület tagjai és segítőik rendbe tették a vasútállomás környékét.
2013-10-01Megújult az állomás környékeA felújított rácalmási vasútállomás bemutatása.
2013-09-18Megtelt a vonatSikeres rendezvényt szervezett a dunaújvárosi tanár, gerencsér Tamás.
2013-09-13A városvédők most az állomást újítjákA Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület kezdeményezésére megkezdődött a rácalmási vasútállomás és környékének rendbetétele, felújítása.
2013-09-11Gerencsér tanár úr újabb vasúti akciója"Szeptember 14-én, ha csak egy napon is, de ismét vonat indul Tamásiból. Ebben nagy érdemei vannak a dunaújvárosi tanárnak, Gerencsér Tamásnak."
2013-08-26Magánkiállítás a vasútrólA pusztaszabolcsi Pálinkás József vasúttörténeti magánkiállítása a beloianniszi általános iskolában.
2013-08-14Peronon: vonatok, virágokRendbe teszik, felújítják a rácalmási vasútállomást.
2013-07-24Korszerű pályaPályatestek felújítása, korszerűsítés a vasútnál.
2013-07-19Pályafelújítás!Egyszerre újítják fel a 6-os számú főúton, a Venyimi útnál lévő vasúti felüljárót és a körülötte lévő útszelvényt.
2013-07-16Vonatos élmények2337 kilométer, négy nap, négy éjszaka, Gerencsér Tamás sikeresen befejezte túráját.
2013-07-11Sínen vagyok!"Csütörtökön már vasúti túrájának harmadik napjánál tart földink, Gerencsér Tamás tanár."
2013-06-27Négy napon át vonaton, sokféleBeszélgetés Gerencsé Tamás tanárral, aki újabb vasúti kalandra készül.
2013-06-25Európán átívelő nagy vonatozásAz Európán átívelő nemzetközi vasútmodell-programban résztvevő középiskolások Brüsszelben mutatták be a szerelvényt. Magyarországot a dunaújvárosi Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola képviselte.
2013-03-25Elkérnék a MÁV-tól a pályátPusztaszabolcs Város Önkormányzata igényt nyújtott be a MÁV Zrt. tulajdonában lévő pusztaszabolcsi sporttelepet.
2013-03-02Kátyútól az állomásigA sárbogárdi vasútállomás környékének állapotáról.
2013-02-01Szakmaszeretet a patináns falak közöttTalán előbb fektették le a vasúti síneket a gyár területén, mint ahogy aszfaltozták az utakat.
2013-01-29Erdő volt, erdő lesz!"Három és fél hektáron vágták ki az erdőt a 6-os számú főút Dunaújváros melletti, a vasútállomással szemben lévő üzletközpont mögötti erdősávban. Az akácerdő már több mint ötven éves volt." Tavasszal és ősszel mind a három és fél hektárt beültetik keménylombos fákkal.
2012-10-24Európán átívelő értékBeszámoló a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola nemzetközi vasútmodell-projektjéről, amelynek története 207-re nyúlik vissza.
2012-10-13Nagy európai vasútmodell épülA Bánki Donát Gimnázium 2012/2013-as tanévben is részt vesz a Train for Europe nemzetközi programban.
2012-09-14A vasút szerelmesei jártak a gyárbanBetekintés a "kulisszák" mögé. A Magyar Gőzmozdonyokért és Vasútért Egyesület (MGV) tagjai látogattak el szeptember 7-én, pénteken az ISD Dunaferr Zrt.-hez, hogy szemügyre vegyék a technológiai folyamatokat, köztük természetesen a szállítómű vasúti tevékenységét is.
2012-08-01Lobbi: 2 in 1Városunk fejlesztése érdekében tárgyalt a Nemzeti Térdégfejlesztési Program Dunaújváros (NETéPro-D) és a Platform.
2012-06-15Négy nap vasúton!Gerencsér Tamás (kép) középiskolai tanár tervei szerint négy nap alatt 2256 kilométert fog utazni magyarországi vasútvonalakon az 500+ elnevezésű jegykonstrukcióval.
2012-06-04Új irány: vasútfejlesztésA HÍD Egyesület idei tervei.
2012-05-30Újabb HÍD nálunk?Beszámoló a HÍD Egyesület évi közgyűléséről. A „HÍD” Dunaújváros és Környéke Egyesület 2011. évi díjait, emlékplakettjét kapta: dr. Bognár László, Juhász Péter, dr. Sándor Péter, Urbán László.
2012-05-23A tervezésre 1,3 milliárdKorszerűsítés és új vasútvonal építése Pusztaszabolcstól Százhalombattáig.
2012-05-15Mukit kérik mozdonymodellnekA Palkonyai Tavak Kft. kölcsönkérné Mukit a Dunaújváros önkormányzatától, hogy egy másolatot készítsenek róla, ami a palkonyai tavak körül közlekedne.
2012-05-03Újra vasútállomásként működikÁprilis 29-től újra rácalmási vasútállomásként üzemel a február 25-i baleset után kényszerűségből megállóhellyé visszaminősült állomás.
2012-04-24Csak átszállással megyAz adonyi busz- és vasúti közlekedésről.
2012-04-17Odafigyelnek a lakókraA városrészi körzeti megbízottak rendőrök munkájáról. Dunaújvárosban már hét városrésznek van saját rendőre. Kép Hegedűs Lászlóról.
2012-03-19Gyorsítják a vonalakat, a régiek nem bírjákBefejeződött a Pusztaszabolcs-Székesfehérvár vasúti mellékvonal felújítása.
2012-03-06Most megállóból indul a vonatNyolc napig tartott a vasút helyreállítása a Rácalmásnál bekövetkezett tehervonat baleset után.
2012-03-05Bravúros munka végénA február 25-én, Rácalmásnál kisiklott tehervonat által tönkretett pályaszakaszt megjavították, és március 3-án újra megindult a közlekedés.
2012-03-02Elképesztő munkát produkáltak!Hat nap alatt helyreállították a vasúti pályát Rácalmásnál történt vonatbaleset után.
2012-03-01A hatodik napra megoldották!Helyreállították a Rácalmásnál történt vasúti baleset miatt tönkrement síneket.
2012-02-28Forgalom: indulhat!Pár nap alatt helyreállították a rácalmási vasúti baleset után a vágányokat.
2012-02-27Pálya lezárva!Tizenhárom vasúti kocsi siklott ki február 25-én, szombaton délelőtt Rácalmásnál.
2012-02-02Többféle terük van a rendkívüli helyzetreA MÁV dunaújvárosi állomásán is felkészültek a rendkívüli hóhelyzetre.
2012-01-23Innen vitték a mintátKomoly fejlesztéseket tervez a Stadler cégcsoport. A pusztaszabolcsi járműjavító bázis mintájára épült ki a Westbahn linzi karbantartó műhelye is.
2012-01-03Ez zsebre ment!Áremelések: Volán, MÁV, távhő díja, víz- és csatornadíj, villamosenergia, temetkezési költségek, kéményseprés stb.
2011-12-05Újabb hídért lobbizik az egyesületA Híd Egyesület egy új vasúti híd megépítését szeretné elérni, ezzel egy többfunkciós logisztikai központra kialakítására törekednek.
2011-07-15A dunai hajózás közúti, vasúti hálózatba csatlakozásaDaHar, avagy a belvízi kikötők fejlesztése. Rédli László projektvezető nyilatkozata.
2011-06-14Megszépült az állomásA Magyar Közlekedési Klub által szervezett országos akcióban vett részt szombaton a fennállásának harmadik hónapját ünneplő önkéntes társaság, a Szemétkommandó.
2011-06-09Vasutazik a kommandóA dunaújvárosi Szemétkommandó következő helyszíne a vasútállomás.
2011-06-07Vasútbarátok is csatlakozhatnakJúnius 11-én, szombaton a Magyar Közlekedési Klub szépítő akciójában vesz részt a Szemétkommandó.
2011-06-02Vasúttisztításra fel!A dunaújvárosi Szemétkommandó tovább szépítik a város zöldterületeit, közterületeit.
2010-09-18Kisvasúti átszállásVasútmodell kiállítás a Munkásművelődési Központban. Képes beszámoló.
2010-07-10A széles nyomtáv terve- Vasútvonal Záhonytól Dunaújvárosig?
2010-05-26Mindennapi utunkTömegközlekedési helyzetkép Dunaújvárosban. Autóval, busszal vagy vonattal? Költségek, jegyárak összehasonlítása.
2010-04-06Nem egyszerű a módosításA buszmenetrend változások következményeiről.
2009-12-29Pályáztatás: újra kiírjákA város mintegy 80 millió forintot nyert az új hajléktalanszálló kialakítására az idei évben. Az első közbeszerzési pályázat sikertelen volt, ezért újat írnak ki.
2009-12-12Vasárnaptól átszabjákDecember 13-tól változik a busz és a vasúti menetrend.
2009-12-07Ütemes menetrend PestreDecember 13-tól jön a MÁV új menetrendje. Paks felé megszűnik a személyforgalom, így Előszállásra sem lehet már vonattalközlekedni Dunaújvárosból. Budapest és Dunaújváros között viszont folyamatos lesz a vonatforgalom.
2009-12-02A nagy vonatozásunkAz első EU-s villanyvonat magyar kocsiját a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola csapata készítette el.
2009-11-28Bezakatolt az EU-vonat"Huszonnégy tagállam még anno 2007-ben gondolt egy merészet, és úgy határozott, megépíti az Európai Unió első önálló szerelvényét." Az EU-s szerelvény magyar kocsiját a Bánki szakközépiskola készítette el.
2009-11-05Mégsem szól majd a kürtA Mezőfalva-Paks vasútvonal is szerepel a bezárási listán.
2009-10-28Sztrájk: menetrend szerintVasustas sztrájk.
2009-10-22Megmarad(hat) a vonatTovábbra is járnak vonatok Dunaújváros és Paks között.
2009-10-20ÉrdekérvényesítőkVasutasok és tűzoltók is tiltakoztak.
2009-10-07Egy év múlva költözhetnek"Jövő év végére elkészül a Kandó téri új városi hajléktalanszálló. Minden lehetséges ellátást ebbe az épületbe költöztetnének a szakemberek."
2009-09-18Hív a vasút, de hová?"A kormány a közösségi közlekedés átalakítására készül - amelytől jelentős, több tíz milliárdos megtakarítást remél -, ennek egyik szelete a vasutat is érinti." Dunaújvárost és környékét érintő változásokról.
2009-09-17Eladósorban a Kandó térEladja a MÁV a Kandó Kálmán téri területet. Korábban a terület a közgyűlésnek sem kellett.
2009-07-07Közlekedni, nélkülünk?!Dunaújvárosi érdekeltségűek a magyarországi közlekedésben: Hónig Péter, Antali Károly és Andrási Miklós.
2009-05-23Nemzetközi vasútépítők a BánkibólAz Európai Unió első, diákok által épített kisvasútjához a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola pedagógusai és tanulói készítették a magyar kocsit. Beszámoló a 2007-ben indult European CNC-Network, Train for Europe elnevezésű programról.
2009-04-06MagánvasutakVasútmodell kiállítás a Munkásművelődési Központban. Képes beszámoló.
2009-04-03Vonatok, újvárosi terepenMunkásművelődési Központ. Az első vasútmodell kiállítás Dunaújvárosban. Beszámoló.
2009-04-02Sínpályák a terepasztalonVasútmodell kiállítás a Munkásművelődési Központban.
2009-02-14Új megállók két vonatnakVáltozások a vonat menetrendben.
2008-12-16Menetrendszerűen indultakA Budapest - Dunaújváros útvonalon bevezetik az integrált menetrendet, ami szerint a Budapest Déliből induló vontok közül 13 pár vonat közlekedik majd Dunaújvárosig, az eddigi kettő helyett.
2008-11-24Kisvasúttal EurópábanA Train for Europe vasútépítő kezdeményezésben részt vesz a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola csapata is. A pályázat ismertetése.
2008-09-19Egy kényelmes körforgalomA szakemberek szerint nem indokolt a körforgalom kialakítása a vasútállomásnál.
2008-08-12Két év haladékot kaptak a vasúti szárnyvonalakA kormány tervei szerint 2010-ig közlekednek a vonatok Mezőfalva és Paks között.
2008-07-15Néhány órás fennakadásÚjabb sztrájk.
2008-05-31Év végéig lesz vonatÉv végéig még járnak a vonatok Mezőfalva és Előszállás útvonalon is.
2008-05-06Még bizonytalan a vonalak sorsaA vasúti közlekedésről, változásokról, Dunaújvárosban és környékén.
2008-04-29Félúton jár az uniós vasútNemzetközi vasútépítési és oktatási programban vesz részt a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola.
2008-04-02Tilos volt a jelzés?Dr. Fekete Zsolt dunaújvárosi rendőrkapitány balesetéről.
2008-03-31Vonattal ütközött a rendőrkapitányA pálhalmai vasútátkelőnél vonattal ütközött Dunaújváros rendőrfőkapitánya, dr. Fekete Zsolt.
2008-03-03Továbbra is jár a vonatMárcius elseje után továbbra is biztosan jár vonat a korábban bezárásra ítélt Mezőfalva-Paks szárnyvonalon is - a következő határidő ezúttal május vége.
2008-02-29A termelés folyamatos, biztonságos készletekA vasúti dolgozók sztrájkja és a vasmű termelése.
2008-02-18Változóban a Kandó térTereprendezés a Kandó Kálmán téren.
2008-02-07Vasutasok a vasutassztrájkrólA Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezetének állásfoglalása a vasutasztrájkról.
2008-02-07Termelési nehézségeket is okoz a vasutassztrájkAz ISD Dunaferr az alapanyagellátásának biztosítása és termékeinek kiszállítása érdekében a vasútiról áttér a közúti és vízi szállításra.
2008-02-05KiszámíthatatlanságSztrájkolnak a vasutasok.
2007-12-18Felemás tiltakozásDunaújvárosban nem volt fennakadás a sztrájk miatt.
2007-12-04HontalankeringőA Papírgyári úton lévő éjjeli menedékhelyen csak április végéig maradhatnak a hajléktalanok. Újabb lehetőség merült fel a hajléktalanok átmenetii szállásának elhelyezésére: a Kandó Kálmán téren álló épületbe. A további lehetőségekről.
2007-12-04Márciusig lesz vonatAz új vasúti menetrendben még szerepel 2008. tavaszáig a Mezőfalva - Paks vonal. A menetrend változásairól.
2007-11-22Hatórás kényszerpihenőnDunaújvárosban csak a vasutasok sztrájkoltak.
2007-11-20Felemás tiltakozáshullámDunaújvárosban (november 21-én) nem sztrájkolnak a vasutasokkal a pedagógusok, az egészségügyisek, és az Alba Volán sem. Vélemények a kialakult helyzetről.
2007-11-09Legyen térségi vasút?A mesgzüntetendő vasútvonalak között szerepel az előszállási vonal is. A z önkormányzatok társulnának térségi vasút üzemeltetésére, hogy ne maradjanak vonat nélkül.
2007-11-08Előszállásért is sztrájkolnakA minisztérium a Mezőfalva - Paks vasúti vonalat is megszüntetné. Így Előszálláson, Dunaföldváron, Bölcskén és Pakson sem lehetne személyvonatra szállni.
2007-10-26Nálunk is álltak a vonatokDunaújvárosban is kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a mozdonyvezetők.
2007-10-26Többet szállítanak vasútonAz ISD Dunaferr Zrt. részt vett Budapesten a vasúti szállítmányozási konferencián. Beszámoló.
2007-10-13Porondon a Civil HázKözgyűlés: Civil Ház és a közalapítvány működéséről; elfogadták a Kandó Kálmán téren épülő intermodális központ megvalósíthatósági tanulmányát; a Rudas szakközépiskola nem indíthatja el új képzéseit; a Rosti gimnáziumban jövő tanévtől lesz táncoktatás és gimnáziumi képzés sportorientációval.
2007-10-11A vasúttól a szigetigTervek a vasútállomás (Kandó Kálmán tér) átalakítására, és a Szalki-sziget rehabilitációjára.
2007-09-21Átadták a hidatA 6-os főút dunaújvárosi szakasza, és a vasúti felüljáró is elkészült.
2007-09-20Hídzár: ma este feloldjákElkészült a 6-os főút Dunaújváros-Rétszilas vasútvonal feletti hídja.
2007-09-14Találtak még javítnai valókat a hídonA 6-os úti vasúti felüljáró építkezéséről.
2007-09-13A megrendelő csúsztatEgy héttel később adják át a 6-os út, Dunaújváros - Rétszilas vasútvonal fölött átívelő hidat.
2007-09-11Helyreállt a közlekedési rend SándorházánElkészült a 62-es főút sándorházi vasúti átkelője.
2007-09-05Egy hét múlva kész lesz?Beszámoló a Dunaújváros - Rétszilas vasútvonal feletti híd felújítási munkálatairól.
2007-08-18Még egy hónap türelmet kérnekMég készül a vasúti híd és a Hankooknál lévő körforgó.
2007-07-28Vasútmánia, avagy egy tanári körutazásBeszélgetés Gerencsér Tamás pedagógusal, aki két nap alatt körbevonatozta Magyarországot.
2007-07-14Hétfőtől lezárjákVasúti híd, csomópont, és a 6-os út felújítási munkálatai miatt az M6-osra terelik a forgalmat.
2007-05-15Virág a sínekenNemrég indult első útjára az elővárosi utakra tervezett szerelvény, amely személyvonatként a főváros és Dunaújváros, illetve Sárbogárd között szállítjaaz utasokat.
2007-04-27A településen kívül drágábban utazunkMájus elsejétől drágula helyközi személyszállítás.
2007-04-17Miénk az első vonat!Forgalomba állt a MÁV vonalain a Stadler első két Flirt-motorvonata. Április 6-ától Budapest, Pusztaszabolcs, Dunaújváros útvonalon közlekedik.
2007-04-07Tegnaptól FLIRT: jó!Az első Stadler gyártmányú FLIRT motorvonat menetrend szerint közlekedik Budapest és Dunaújváros között.
2007-04-05Új utakHolnaptól jár a Flirt, újít a MÁV. Az új motorvonat a Budapest-Pusztaszabolcs-Dunaújváros útvonalon fog közlekedni.
2007-03-27Zsebből támogatják a pentelei programotA közgyűlésen történet. Főbb témák: állattartás - a városban 13 ezer állat él; Pentele fennállásának ezredik évfordulóját ünneplő programsorozat támogatása; a közgyűlés javaslata a híd nevére: Pentele; az Alba Volán Zrt., nem kapta meg az 54 millió forintosnormatív támogatást.
2007-02-19Kóka: rossz, vagy csapnivalóKóka János gazdasági és közlekedési miniszter (SZDSZ elnökjelölt) Dunaújvárosba látogatott. Beszélgetés a miniszterrel Hankook gyárról, a dunaújvárosi elővárosi vasúti közlkedésről stb.
2007-02-13Jelek már vannak a vasútonMég mindig nem biztos Dunaújváros vasúti elővárosi közlekedésbe való becsatolása. Az elővárosi közlekedés első jelei, hogy Dunaújváros-Budapest között több közvetlen vonat jár 2005. decembere óta.
2007-02-07Buszpályaudvar nélkülEgy régi terv újra előkerülhet? A vasútállómás előtti, Kandó téren lehetne a vasúti és a buszpályaudvar is. Ez az elképzelés talán megvalósítható lenne, ha Dunaújváros bekerül az elővárosi hálózatba.
2007-01-30A szándék szerint első körbenCsatlakozhatunk az elővárosi vasúthoz a MÁV szándéknyilatkozata szerint 2008-tól.
2007-01-03Három nagyváros előnyeiMinden korábbinál élénkebb a forgalom a dunaújvárosi vasútállomáson.
2006-12-22Vonatra, újvárosiak!Megváltozott a vasúti menetrend. Dunaújváros és Budapest között nem kettő, hanem hét közvetlen járat van. A változásokról.
2006-12-13Végre szabad az út, átadták a körforgótÁtadták a forgalomnak az M6-os sztráda és a vasútállomás közötti összekötő útat, körforgót.
2006-11-29Szárnyak veszélyben?A december 10-tőlérvényes vasúti menetrendben Dunaújváros már a fővárosi elővárosi közlekedés része. Így a Budapest-Pusztaszabolcs vasútvonalat Dunaújvárosig meghosszabbították. Első lépésként naponta 5 pár vonat közlekedik ezen az útvonalon.
2006-11-29Bekötőút: továbbra is is zárvaA hatos út felújított szakasza elkészült, műszaki átadás november 29. Viszont a vasútállomásnál lévő körforgóból még nem lehet az M6-os autópályára felhajtani.
2006-11-20TürelmetlenkedőkElkészült a vasútállomásnál az M6-osra vezető körforgalmi csomópont, de még nem használható.
2006-11-13Szerdán nyitják megElkészült a 6-os úti körforgó a vasútállomásnál.
2006-11-08Nálunk járt az emeletesDunaújvárosban is közlekedett az emeletes vonat. Beszámoló.
2006-11-07Húsz percig XXI.Dunaújvárosban is közlekedett az emeletes vonat. December 10-től Dunaújváros elővárosi közlekedésébe történő bekapcsolásának elsőlépéseként napi öt közvetlen járat lesz Budapest és Dunaújváros között.
2006-11-07Város csak egy vanSajtótájékoztatót tartott az SZDSZ helyi szervezetének 2 frontembere dr. Skaliczky Andrea és Almási Zsolt.
2006-11-02Érkezik az emeletesA MÁV új, emeletes vonatot közlekedtet három hétig, a bemutatós során Dunaújvárosban november 7-én lehet utazni az új vonattal.
2006-10-20Két hét múlva készHamarsoan elkészül az M6-os, vasútállomsánál épülő körforgalmú kereszteződése.
2006-09-26A személyforgalom ingyenes leszAz SZDSZ helyi szervezete a múlt pénteken Kóka Jánost hívta mmeg. A miniszter a jövőre vonatkozóan elmondta, hogy most már napirenden van és előkészítés alatt áll a Dunaújváros és Szekszárd közötti autópálya szakasz fejlesztése. KItért Dunaújváros elővárosi vasúti forgalomba való bekapcsolhatóságának kérdéskörére is.
2006-08-08Szeptemberre készülhet elA vasútállomásnál a 6-os főúton, az M6-os autópálya újabb körforgalmi csomópontját építik. A tervek szerint szeptember végére kellelkészülnie, mint az autópályának.
2006-08-03Épül a körforgóA 6-os út vasútállomásnál található szakaszán körforgalmat építenek.
2006-07-18Még nincs torlódásKészül a körforgalom az M6-os vasútállomásnál városba vezető szakasz építkezése.
2006-04-14A vasúti szállítás stabilitása érdekébenHosszú távú szerződés a Dunaferr és a MÁV Cargo Zrt. között.
2006-04-12Előnyben a vasúti szállításA Dunaferr Zrt. öt évre szóló megállapodást kötött a MÁV Cargo Zrt-vel.
2006-03-28Mégis lesz motorvonat!Mégis lesz elővárosi vasút Dunaújváros és Budapest között - az eddigi tárgyalások alapján. Információk szerint már készül a menetrend és jövő tavasztól óránként indul motorvonat a Déli pályaudvarra.
2006-03-02Ébredő sínek. Állomásról állomásra XII.1896-ban megindult a forgalom a Székesfehérvár-Adonyszabolcs-Paks vonalon...
2006-01-21Hamarosan a vasúté lesz a legfőbb szerepA Fidesz volt közlekedési minisztere, Fónagy János is részt vett a dunaújvárosi sajtótájékoztatón. Beszámoló.
2005-12-14CsapdahelyzetNincs konkrét oka, hogy Dunaújváros miért nem szereple a vasúti, elővárosi hálózatban. A MÁV a város kérését elutasított, hogy csak akkor fognak elgondolkodni a fejlesztéseken, ha az utasokat a buszokról átterelik a vasútra.
2005-12-13Bemutatták: FLIRT!Pusztaszabolcs. Bemutatták a Flirt elővárosi villamos motorvonatot. Ezek az új vonatok majd csak Pusztaszabolcsig fognak járni, így Dunaújvárost nem érintik majd. Dunaújváros nem szerepel az elővárosi programban.
2005-12-05Tereljék át az utasokat!SZDSZ sajtótájékoztató. 1. A Dunaferr Dunai Vamsű Rt. a privatizációs szerződésben 8444 fő foglalkoztatását garantálja, jelenleg 8650 fő a dlgozói létszám. 2. A szerződésben vállalt létszáma öt éven belül el fogják érni. Az elővárosi vasúthálózatból Dunaújváros kimaradt. A MÁV a kihasználatlanság miatt elutasította a fejlesztésre vonatkozó SZDSZ-es javaslatot.
2005-11-29Megint pályáznakA MÁV Rt. ingatlanhasznosítási osztálya pályázaton értékesíti több ingatlanát, köztük a dunaújvárosi Kandó Kálmán teret. Az önkor- mányzat még mindig megvenné a területet, újabb árajánlatuk hat és fél millió forintról szól.
2005-11-09Kandó tér eladóRossz pénzügyi helyzete miatt szinte minden, közvetlenül a szolgáltatáshoz nem kapcsolódó ingatlanjaitól, területitől megválik. Most a dunaújvárosi Kandó Kálmán teret, és az állomás előtti parkot is eladásra kínálják.
2005-06-23Háborús gránát a sóderbenA dunaújvárosi MÁV állomás épülete melletti építkezéshez szállított sóderben világháborús gránátot találtak. A Dunában még ssok ilyen gránát található.
2005-05-25Az életben is bizonyít...Horváth Viktor (kép), a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola végzős diákja készíti a Magyar Államvasutak honlapját.
2005-03-07MÁV: lassújelekBeszélgetés a magyar vasút helyzetéről - érintve a dunaújvárosi helyzetet is - Gúthyné Molnár Máriával és Kavalecz Imrével, a MÁV Rt. képviselőivel.
2005-02-17Dunaújváros kivétel?Az utasok észrevételei alapján újraszerkeszti menetrendjét a MÁV április 3-túl, de ez Dunaújvárosból kimenő és bejövő vonatokra nem vonatkozik. Megyei körkép a vonatközlekedésről.
2005-01-27A kivilágítatlan váróterem a hajléktalanok otthonaBeszélgetés Takács Imre állomásfőnökkel, a dunaújvárosi vasútállomás (kép) helyzetéről, állapotáról és a problémákról.
2004-11-18Egy járat Újvárosban is megszűntA MÁV racionalizációja Dunaújvárosi is érintette. Megszűnt a Budapest-Dunaújváros között közlekedő közvetlen személyvonat, amely 11.40-kor érkezett a városba és 12.08-kor pedig ment is vissza Budapestre.
2004-09-21Vasútvillamosítás Veszprémen átCsillag István gazdasági és közlekedési miniszter nyilatkozata a közút- és vasúthálózat fejlesztésére vonatkozóan.
2004-09-17Vasúton a gyárbanKépes beszámoló a vasúton érkező vasérc útjáról.
2004-07-10Rongálják a vasúti átjárókat
2004-03-04Muki: viszlát a kemencei múzeumban?A Vidámparkban található "Muki vonat" Kemencére kerül a Kisvasutak Erdei Múzeumába. A selejtezésre azért van szükség, mert a vasút működtetésére a jövőben nincs esély.
2004-02-03Mi köze a mozijegy árának a vasúti szállításhoz?MÁV. Átszervezések miatt akadozik a kisáruszállítás.
2003-10-25Ha nem indul a vonat...Nem szűnik meg csak elkerüli a várost a Budapest-Baja sebesvonat.
2003-09-05Jogosítvány mozdonyraIparvasuti mozdonyvezetők vizsgája a mozdonyjavítótól a kikötőig
2003-03-29Harminc kilométer - egy másik világBeszélgetés Takács Imrévével (kép), a dunaújvárosi vasútállomás vezetőjével, a helyi pályaudvar helyzetéről.
2003-01-24Piros lap a "Piroskáknak"A MÁV felfüggesztette a Bz-motorkocsik (Piroska) közlekedését. Az intézkedés térségünket is érinti. A vonatot autóbuszok helyettesítik.
2002-07-22Több, mint három évtizede a vasút szolgálatábanBeszélgetés Gajdó Jánossal, aki a Vasúti Szolgálatáért Érdemrend ezüst fokozatát kapta.
2002-07-15Kitüntetések vasutasoknakA MÁV helyi dolgozói közül hárman kitüntetést kaptak: Toriszki Józsefné és Nagy István szakigazgatói dicséretben részesültek; Gajdó János a Vasúti Szolgálatért Érdemérem ezüst fokozatát kapta.
2002-05-10Patthelyzet a Dunaferr és a MÁV közöttMég mindig 300-400 millióval tartozik a vasmű.
2001-12-20Megállapodás a vasúttalA Dunaferr igyekszik növelni vasúti szállításait.
2000-02-02A sztrájk első napján: Fizetnek bért a készenlétért a vasutasoknakA vasutassztrájk első napjának mérlege Dunaújvárosban.
2000-00-00Kikötőtöl kikötőig - PortolanAz ország második legnagyobb szállítmányozó társasága.
1999-12-21A szolgálat felkészült a sztrájkraA szolgálat felkészült a sztrájkra.
1999-08-04A dunaújvárosi vasutasok januárban sem sztrájkoltakA dunaújvárosi vasutasok januárban sem sztrájkoltak.
1999-01-29Kívülről már megújult az állomásA vasútállomás épülete kívülről megújult.Belűlről azonban még változatlanul rossz állapotban van. Felújítására pályázatot írtak ki.
1999-01-09Azonnal indultak a vonatokTegnap visszaállt mindenki a munkába a vasútnál. Megindult a forgalom.
1999-01-06Tegnap: busszal vagy sehogy?Tegnap már Dújv. körzetében is megbénult a vonatközlekedés a vasutasok sztrájkja miatt. A Volán 2 járattal segített.
1998-11-13Vasút: végre utasdömpingA MÁV Rt vezérigazgatója fórumot tartott a dújv-i fönökség dolgozóinak. A gazdasági mélypont után fejlesztések várhatók a dújv-i vasútállomáson is.
1998-10-20Rendőröket tüntettek kiAugusztus 19-éna dunaújvárosi kikötő a városi vasútállomás között közlekedő tehervonat 4 kocsija kisiklott. Dénes Gábor és Láng Zsolt rendőrök riasztották Kuti Attilát, s megakadályozták több tíz millió forint kár keletkezését.
1998-01-10Stabil helyzetben a vasútA MÁV Dunaújvárosban is létrehozott csomóponti főnökséget. Önálló gazdasági szervezetként működik.
1997-11-22Új kapcsolat a fővárossalMeghosszabbította egy korábban csak Bp.-Pusztaszabolcs között közlekedő személyvonatpár útvonalát a MÁV, a korábbi bajai gyorsvonat he-lett.
1997-07-12Vasutasokat tüntettek kiA vasutasnapon a dújv-i állomásfőnökség 2 dolgozója kapott kitüntetést: Kecskés György, Dzjadigáné Szloboda Mária.
1997-06-19Példaértékű finanszírozásA MÁV Rt a Ganz-Hunslet Rt és Dunaferr Rt jun. 11-én szerződést írt alá, arról, hogy a Ganz Hunslet felújitja a MÁV tehervagonokat -amelyek fuvarozási célra alkalmatlanok -olyanokká, hogy daruval lehessen rakodni belé.Igy a Dunaferr fuvarozási gondja megoldódik, a közútak tehermentesülnek.
1996-12-21Robog a helyi érdekű vasút100 esztendővel ezelőtt adták át a pusztaszabolcsi-paksi vasútszakaszt. Az építkezés előzményei, építés, megnyitó 1896. dec.21.
1996-07-12Sínen vagyunk - fotók a "C"-szárnybanA vasúti fotókiállításról a Fehér- és Tolna vár-megyei Helyiérdekű Vasút megnyitásának 100. évf. alkalmából.
1996-07-11Száz év: menetrend szerintA Pusztaszabolcs-Dunaújváros-Paks vasútvonal évf. ünnepségéről.
1996-06-05Pusztaszabolcs-Paks:100 éves vasút100 éves lesz az idén a Pusztaszabolcs-Dújv.-Paks vasútvonal. Programelőzetes.
1996-05-29Vasárnaptól öt pár gyorsvonatÚj menetrend. A változtatásokról.
1996-03-01Vasúti átkelőt nyit(hat)nak a magyarok...1977 szept. 21-én Dújv-ban volt a magyar találmányként nyilvántartott uszályhíd összeállítása és kipróbálása.Az eseményről.
1996-02-16Júniustól: öt pár gyorsvonatA Jún. 2-án életbelépő új menetrend tervezetről.
1996-02-15Verseny hajókkal, kamionokkalTegnap Dújv-ban rendeztek fuvaroztatói fórumot. Cél: partnerkapcsolat javítása, az árufuvarozás feltételeinek, új lehetőségeinek ismertetése, fuvaroztatók igényeinek megismerése. A MÁV teherforgalmának egytizedét a dújv-i vasútállomás fogadja.
1995-07-06Vasutasnapi ünnepségVasutasnap: üzletigazgatói dícséretek. Névsor.
1995-07-06Elsorvadó fűtőházMáj. 1-től a dújvárosi vontatási részleget kettéosztották, Szfvárra ill. Dombóvárra. A vagonjavítás újra Dombóvárhoz tartozik.
1995-04-21A sztrájk hatásaA vasutas sztrájk hatása a Dunaferrnél.
1995-04-21MÁV, sztrájkCsütörtök 0 órától a dújv-i vasutasok többsége is részt vett az országos munkabeszüntetésben.=A sztrájk ára /K.M.=AH 95.ápr.21.1.p. Nem sikerült megállapodásra jutni az érdekegyeztető tárgyalásokon. =A sztrájk tovább tart /k.m.=AH 95. ápr.22.1.p. Befejeződött a sztrájk tegnap este = Véget ért a vasutassztrájk =AH 1995. ápr.22.1.p.
1995-04-11Sztrájkra hangolvaMunkásgyűlés volt tegnap a dújv.-i vasútnál. Interjú a rendezvény szónokával dr. Márkus Imrével (Vasutasok Szakszervezetének elnöke).
1995-03-27Sztrájkveszély a vasútnálTovábbra is Dújv. végzi a mozdonyok, motorok napi vizsgáját és futó javítását csökkentett létszámmal.
1995-03-03Eddig tíz utassal is gazdaságos...?A MÁV megszüntette febr.26-ával 1-1 Dújv.- Rétszilas. ill. Dújv. - Paks között járó vonatpár közlekedését. A dújv.-i szaksz. szerint ez ésszerűtlen.
1995-03-01Vasúti átszervezésÁtszervezi a MÁV járműjavító bázisainak tevékenységét. Rövidesen megszüntetik Dújv.-ban a motorkocsik és mozdonyok napi javítását és ide csoportosítják át a Pusztaszabolcson megszűnő teherkocsi javítást. Megosztják a dújv.-i vontatási szolg. irányítását Szfv.és Dombóvár között.
1995-02-10Fuvaroztatók fórumaFuvaroztatási fórumot tartott tegnap Dújv.-ban a MÁV Rt. pécsi üzletigazgatósága és az osztrák vasút árufuvarozási képviselete. A Ferrobeton panasza a pontatlan szállítás.
1995-02-03Takarékosabb MÁVFebr. 26-tól két vonatpár megszüntetését tervezik Paks és Rétszilas vonalon.
1995-01-09Mozdonyvezető-állásból1992. dec.31.-én a Dújv.-i Vontatási Főnökséget átsorolták a szfvári főnökséghez, s annak részlege lett. Nagy hátránya, hogy még kisebb javításokat sem végezhetnek.
1994-12-14Még üres az állomásMÁV sztrájk Dújv.-ban is volt (hétfőn este 10-től kedd l8.55-ig).
1994-12-09Ök tudják mit akartakA dújv.-i vasútállomás is csatlakozott a csütörtöki 2 órás sztrájkhoz.
1994-12-06Múlt századi technikaA dújv.-i vasútállomás váltóinak állítása mechanikus, ami lassú, de tökéletesen biztonságos.
1994-11-23Beteg a MÁV, de működikA MÁV területi értékesítési és tanácsadó irodát nyitott a januárban a városban.A szolgáltatásokról.
1994-11-01Vasutasok közöttA polg.mester aláírta a csatlakozást a Vasutas Települések Szövetségével.
1994-09-21A vasút válságáról - helybenA vasúti szállítás teljesítménye nőtt a dújv.-i vonalon, a szárnyvonalon nem kihasznált. Veszteséges a személyszállítás, különösen Dújv. körzetében.
1994-05-16Vasutas településekHa a közgyűlés elfogadja,Dújv. is tagja lesz a Vasutas Települések Szövetségének. A szöv. céljáról, s a csatlakozás okáról.
1994-04-14Adony kulcsszerepbenA Dunát Adonynál keresztező tranzit-vasútvonal tervezésének előkészítése végett tartottak helyszíni bejárást a szakemberek.
1993-07-09Rt.-vé alakult a MÁVEgyszemélyes állami tulajdonú részvénytársasággá alakult át a MÁV jún. 30-ával. A tulajdonosi jogokat a közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter gyakorolja.
1993-01-08Nem vár a MÁVMegszünt 1993. jan. 1-ével a MÁV dújv-i pályafenntartási főnöksége.
1992-11-24Álltak a vonatok92. nov. 23-án reggel a dújv-i vasútállomás személyzete is sztrájkolt.
1992-05-22Akik aláírták, s akik nemV. 11-től jún. 15-ig részmunkaidőben dolgoznak a MÁV-nál, ennek vállalása nem kötelező.
1992-05-19Vasutas időszámításHétfőtől rövidebb a munkaidő 5 hétig, de kevesebb a fizetés is ez időre a MÁV csaknem minden dolgozójának, a dújv.-i állomáson.
1991-09-06Mozdonyok füst nélkülRiport a helyi vasút, állomás, az ott dolgozók helyzetéről, lehetőségeiről. Kevés a bér, a teherforgalom, gondok.
1990-01-05Kell a felüljáróElkészült a vasutasok újévi ajándéka - a dunaújvárosi magasperon.
1989-12-19Befejezte a vasútállomáson a magasperon építését a helyi pályafenntartási főmérnökség.Az utazóközönség kényelmét és biztonságát szolgáló, idén megkezdett beruházás műszaki átadása december 15-én megtörtént. Fotó.
1989-10-31A MÁV vezérigazgatója tudomásul vette...Okt. 1 óta több városban is, igy Dújv-ban is megalakult a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszer-vezetének csoportja.
1989-10-24CsatlakoztakA MÁV dunaújvárosi üzemfőnökségéhez tartozó vasutasok okt.19-én megtartották a Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezetének helyi alapszervezeti alakuló gyűlését 40 fővel.
1989-08-08Magasperon az állomáson. Az elemek kilenctizede megérkezett.A vasútállomás emelt utasperonjának építését aug. 1-én kezdték meg. Tervek.
1989-05-30Egy kocsi 45 millió forint. Lesz magasperon, talán már az idén.A vasútállomás magasperonjának építését a terv szerint az idén befejezik. A MÁV helyzetéről. A felüljáró megépítésére nem tud pénzt áldozni az igazgatóság.
1988-12-03VisszhangA MÁV vezérigazgatója nyilatkozik a Dunaújváros-ra vonatkozó rendelkezésről. Nem lesz gyorsvonatDújv-ból Bp-re.
1988-07-22Se pénz, se vasutas. Leértékelt túlóraA MÁV dunaújvárosi helyzetéről.
1988-03-25Mi lesz este nyolc után? Ötven helyen egy utasA város közlekedési kilátásai 1988. május végétől. Csökkenő számú vonatok.
1988-02-16Kevesebb utas, több áruA MÁV dunaújvárosi üzemfőnökségének múlt évi eredményeiről.
1987-11-24Közlekedésünk 2000-igÚj vasútvonal keresztezné a Dunát. Budapestet elkerülni. Komplex vizsgálat kell. Tanulmány. Dunaújváros jövőbeni közlekedéséről.
1987-07-10Vasutasnapi ünnepségKitüntették a legjobbakat. A kitüntetettek névsora
1987-06-12Felmentés, kinevezésA MÁV kinevezte a dunaújvárosi üzemfőnökség vezetőjévé Lakatos Gyulát, a vasútállomás állomásfőnökévé pedig Gulyás Lászlót.
1987-03-03Így látják "föntről". Dunaújvárosi vasutasokFényes József (54 éves) a MÁV pécsi vasútigazgatóságának igazgatója nyilatkozik a Dunaújvárosi Vasútállomás eredményeiről. Fénykép.
1987-00-00Vasútépítő-munkaszolgálatosok Ercsiben1944. június végén a front közeledett és a századparancsnok emberségéből 60 ember nem került a frontra, hanemőket hazai alakulathot, az Ercsiben tevékenykedő120. vasútépítőmunkaszolgálatos századhoz osztották be.
1985-09-24Hiányzó mozdonyok, hiányzó vagonok. Lassújel.A dunaújvárosi Újállomásról. Nehézségek. Fénykép.
1985-06-25Az éjszakának hangulata van. Riportereink a várost jártákA város éjszakai életéről készített négy újságíró riportot. Fényképek.
1984-09-07Az utasok kedvében jár a MÁVA dunaújvárosi vasúti közlekedés javulásáról.
1984-04-20Gyorsabb, kényelmesebb. Megújul a dunaújvárosi vasútvonal.Riport Szovjet technológiával dolgozik a vágányemelő-fektető daru. A könnyedén felemelt pályarészeket a hozzá kapcsolt platós szerelvényre továbbítja, majd lerakja az előre összeszerelt új vágánymezőket.
1983-09-06Négy hónappal hamarabb. Villanyvonat PestrőlFelavatták tegnap délelőtt Budapest és Dunaújváros közötti villamosított vasúti fővonalat. Riport az ünnepségről. Kép: A mozdony
1983-09-06Csökken a balesetveszély. Szebb lesz a Kandó Kálmán térA Közúti Építő Váll. dunaújvárosi útépítési tevékenységéről. Szépítik az állomás előtti teret.
1983-07-08Villamosítják a vasútállomást. Itt vannak a csehszlovákokMegkezdődött a felsővezetékek építése a dunaújvárosi állomáson
1983-06-03Villanyvonattal DunaújvárosbaBudapest - Pusztaszabolcs - Dunaújváros vasútvonal villamosításáról.
1982-07-09Élet-menetrend szerintA vasutas nap alkalmával mesél Gál János vezető-váltókezelő életéről, munkájáról.
1982-06-25Tegnap csákány-ma géplánc1957. július 1-jén alakult meg a sztálinvárosi pályafenntartási főnökség.
1980-09-23A vasúti dolgozókrólTájékoztató a városi vasúti csomópont 812 dolgozójának művelődési, egészségügyi és szociális helyzetéről.
1980-07-11Vágányépítők (képaláírás)A városi pályaudvar bővítése az elmúlt évben vette kezdetét. A négy új tervezett vágányból már az utolsó kettőt építik. (nem teljes szöveg)
1980-05-06Kiváló csomópontKiváló vasúti csomópont kitüntetést kapott a dunaújvárosi állomás.
1980-01-22Típusrendszer lehet...Számítógép"követi" a vasúti kocsikat. Az év elejétől megkezdte működését a Dunai Vasmű számítógépes vagonkövetési rendszere.
1980-01-18Így kezdték az évet...A MÁV-nál, és a ruhagyárban.
1980-01-01A Népgazdasági Tanács 94/11/1950 sz. határozataA gyár alapítására vonatkozó és a városépítésről szóló határozat. Dunapentelei intézkedések.
1979-12-21A vasutasok munkájáról. Ülést tartott a városi párt-vbA MÁV dunaújvárosi csomópontján dolgozó vasutasok tevékenységéről. Eredmények, tervek
1979-12-18Egy csöndes délelőttRiport a MÁV dunaújvárosi állomásfőnökségének munkájáról.
1979-07-10Vasutasok kitüntetéseA vasutas nap alkalmával számos vasutast tüntettek ki. Névsor.
1979-04-24Konyha a sinenE hónap elején kezdték el a vasútállomáson lévő ebédlő átalakítását.
1979-03-09Kapcsolatunk a túlsó parttalDunaújváros és Bács-Kiskun megye közlekedési kapcsolata.
1978-12-01"Ütköző"Ifjúsági klubot alakítottak a vasútállomás fiataljai.
1978-08-18Készülnek az őszi csúcsforgalomra a vasútnálAz ország harmadik nagyságú teherforgalmát bonyolító dunaújvárosi állomás eredményeiről, forgalmáról, túlterheltségéről, létszámkérdésről, fejlesztésről nyilatkozik Takács Imre állomásfőnök.
1978-07-11Ünnepség a 28. VasutasnaponA kitüntettek névsora. Az ünnepség leírása. Kiváló Vasutas miniszteri kitüntetést kapott Szőke Gábor, miniszteri dicséretet Pélyi Ernő.
1978-07-11Fejlesztik a kikötőt, csökken a kocsiálláspénzA kikötő fejlesztéséről, jelenlegi kapacitásáról. A dunaújvárosi vasúti szállítás helyzetéről. Tanácskozott az ideiglenes szállítási bizottság.
1978-05-26Menetrendváltozás a vasúti és az autóbuszközlekedésbenAz új menetrend ismertetése.
1978-05-25Dunaújvárosban felavatták az ország 25. konténerkezelő...pályaudvarát. Ezzel befejeződött az országos konténerfogadó hálózat kiépítése. Július 1-től lép életbe a KGST országok konténer használati egyezménye.
1978-04-25A főtanácsosVida Kálmánról, a MÁV-állomás dolgozójáról, aki a Munka Érdemrend ezüst fokozatát kapta kiváló propagandista tevékenységéért.
1978-03-21Évente 5 millió tonna anyag érkezikl a város üzemeibeFuvarozás és kirakodás gondjairól. A rakodás megszervezéséről. Szállítási bizottság alakult.
1978-01-13Áthidaló megoldások a dunaújvárosi vasútállomás zsúfoltságánÚj vágányok. Új akkumulátortöltő-állomás. Közvilágítási rekonstrukció. Rakodás-gépesítés. 1983-ban átfogó korszerűsítés
1978-01-03Rekorderedmény a vasútnálAdatok 1977-ből.
1977-11-18Teljesítette tervét a dunaújvárosi MÁV-állomás.Az ünneplésre most nincs idő. Az eredmények részletezése. Nyilatkozik az állomásfőnök
1977-10-04Vasutasok kommunista műszakja a gyermekintézmények fejlesztéséértSzázkilencven vasutas vett részt. Munkájuk értéke 25.750,- Ft.
1977-07-22Felújítják a salakhányóra vezető utat és a vasutatAz új salaktörő üzem felépítése miatt szükségessé vált egy új út kiépítése is.
1977-07-12VasutasnapA dunaújvárosi csomópont dolgozóinak közös ünnepségéről jelentjük.
1977-07-08Húszéves a dunaújvárosi pályafenntartási főnökség1957. július 1-én alakult meg.
1977-04-29107 százalékos tervteljesítés - 56 ezer tonna vasércEgyüttműködési szerződés írt alá február 6-án a szovjet hajózási kirendeltség, a MAHART, a MÁV dunaújvárosi csomópontja, a Dunai Vasmű, és a kikötő között.
1976-09-15Magasabbak a követelmények: Uj alapokra helyezték a versenyt
1976-07-13VasutasnapSzombat délután rendezte meg a dunaújvárosi vasúti csomópont párt- és gazdasági, valamint szakszervezeti vezetősége a 26. vasutasnap helyi ünnepségét. Beszámolók. Harmincöten kaptak kitüntetést. Kiváló vasutas: Dr. Fördős László belsőellenőr.
1976-07-07Művelődő vasutasokA MÁV dunaújvárosi csomópontján dolgozók művelődési lehetőségeiről, közművelődési tevékenységéről. Fájó pont, hogy 110 dolgozó nem rendelkezik általános iskolai végzettséggel.
1976-07-02Vasutasnap előtt - Egy példaadó SZB- ülésrőlA MÁV dunaújvárosi csomópontjának szakszervezeti ülésén tárgyalták a szocialista brigádok tevékenységét, kulturális vállalását, a csomópont "termelési" eredményeit, a dolgozók továbbképzését, a KISZ-korosztályúak e téren való lemaradását.
1976-05-18Dinamikusan nő a vasúti csomópont szállítási teljesítményeSzállítási rekord.
1976-05-07Burgonyatároló épülKétszázhúsz vagonosra tervezik, a vasútállomásnál, a MÉK tulajdonában.
1976-04-23Közművelődés a vasúti csomópontonA dunaújvárosi vasúti munkások és alkalmazottak kulturális állapotáról, lehetőségeikről, kapcsolataik a munkásotthonnal, brigádszerződések, vállalások.
1976-02-27Új asztfalt, több sínpár1976-ban 105 millió forint értékű út-és vasút építési munkát végeznek el. A tervekről.
1975-12-30Jubiláló vasútállomás1950 december 21-én az első szerelvényen Bebrits Lajos érkezett a Béke tér közelében lévő végállomásra az ó-állomás - vasmű vonalon. 1951 december 16-án jött az első szerelvény az új Pusztaszabolcs - Dunaújváros Újállomás vonalon Bebrits Lajossal.
1975-11-04Az élet- és munkakörülmények alakulása a MÁV dunaújvárosi csomópontjánA MÁV nem mostohagyerek. Amire nincs vasúti szabályzat. Felkészülni a jövőre
1975-09-05Nehéz ellenféllel birkóznakNapi 1200 vagon-16 órás munkanap-az első 16 vagon cukorrépa-vonatpótló autóbusz. Szállítás vasúton.
1975-04-18Ma indul a dunaújvárosi békevonatHáromszáztizenhét utassal indul Kijevbe, Leningrádba és Moszkvába utaznak.
1975-03-11Hozzászólás az északnyugati városrész rendezési tervéhezKertváros és a vasútállomás közötti rész rendezési terve
1975-02-28Miért és meddig késik még a dunaújvárosi vasútállomás rekonstrukciójaAz indokoltság mozaikja. Ahol az ügy különösebben nem sürgős. 1960 és 1975 eltérő feltételei.
1975-01-031974: Áruszállítási rekord a dunaújvárosi vasútállomásonBeszámoló a szállító vállalat 1974-es évéről.
1974-11-12Információ és helyjegypénztárInformációs irodát és helyjegypénztárat nyitott a MÁV a dunaújvárosi vasútállomáson
1974-09-06Szállítási csúcs a dunaújvárosi állomásonA dunaújvárosi MÁV pályaudvaron keresztül szállítják a legtöbb árut a Pécsi Vasúti Igazgatóság területén. Aug. 31-ig 95 402 kocsit adtak fel Dunaújvárosban.
1974-04-19Húsz éve hazajönnekHúszéves a dunaújvárosi fűtőház. Demeter János és Nagy László mozdonyvezetővel készült interjú.
1974-01-1120 éve történt...Tallózás a város múltjában. Vasútépítés, automata telefonközpont, "Legyen világosság", gumicsizma-gyártás, szánkók-a vasműből.
1973-11-02A vonzás 4. Legfontosabb: a közlekedés megjavításaA környék 26 községéből csak hatnak van kedvező adottsága a város elérésére vasúton.
1973-09-04Csúcsforgalom a vasútállomáson.A vasárnapi forgalom: 909 vasúti kocsi.
1973-07-10A XXIII. vasutasnapot ünnepelték MÁV dolgoziAz ünnepségen kitüntetéseket is kiosztottak, Kiváló vasutas Oláh István lett.
1973-05-29Vasút a gyárbanA Dunai Vasmű szállító gyárrészlegének vasútüzeme hatszáz ember munkahelye. A vasútüzem, a Zalka Máté szocialista brigád bemutatása.
1973-01-09Egy nagy kezdeményezésSzerződéskötés a mozdonyvezetők között a közös érdekek képviselete céljából.
1972-08-18Elképzelések városunk közlekedésének fejlesztésérőlVárosunk úthálózata. Forgalomszabályozási elképzelések. Autóbusz-közlekedés. Kerékpárforgalom-gyalogosjárdák. Garázshelyzet-parkolók. Vasúti-vízi közlekedés.
1972-08-0194 millió forint a dunaújvárosi vasútállomás felújítására és korszerűsítéséreElkészült a távlati fejlesztési terv a vasútállomásra.
1972-06-16Kiket igazolt az idő?Az új munkarend nyomában a vasútüzemnél.
1972-04-01Kitüntetett dunaújvárosi vasutasokA helyi MÁV-dolgozók közül Szalai Béla menetirányító a Haza Szolgálatáért Érdemérem ezüst fokozatát, Dolmány József pályamester miniszteri dícséretet kapott.
1972-03-10HoltvágányonMi lesz a sorsa a vasmű gőzmozdonyainak?
1971-11-19Megszűnik a 12-24-es műszak a vasműben520 embert érintő intézkedés a vasmű vasútüzemében.
1971-08-17Nem várható az állomás korszerűsítéseNEB-vizsgálat a MÁV-nál.
1971-05-21Milyen változások lesznek május 23-tól a Dunaújvárosba érkező és innen induló vonatok menetrendjében?Csapó József állomásfőnök nyilatkozata.
1971-01-05Automatabüfé a pályaudvaronÖt teljesen modern, dán gyártmányú automata büfét szereltek fel a nagy villanyóra alatt.
1970-12-24Korszerűsítési, bővítési tervek a MÁV állomásonAz új szociális létesítmény mellett, új kocsijavító csarnokot is építettek.
1970-12-18Felavatták a MÁV kocsijavítót (képaláírás, kishír)Az Újállomáson. (nem teljes szöveg)
1970-10-09Új létesítmények az ÚjállomásonA dunaújvárosi állomásfőnökség 252 forgalmi dolgozója rövid időn belül öltözőt, fürdőt, és ebédlőhelyiséget kap az állomás mellett készülő szociális épületben.
1970-08-07Veszélyben a nagyolvasztó mészkőellátásaNincs elegendő vagon a mészkő szállításhoz.
1970-08-07Intézkedés a vasúti kocsifordulók meggyorsítására.A Dunai Vasmű az első félévben 7,6 millió kocsiálláspénzt fizetett. A második félévtől drágább a kocsiállás.
1970-06-02Tovább javultak Dunaújváros baráti összeköttetéseiKedvező változás a vonatközlekedésben.
1970-04-28Kitüntetett vállalatainkKiváló vállalat a Dunai Vasmű. 26. Építőipari Vállalat, Posta, AKÖV, vasútállomás.
1969-10-10Gyorsvonat Dunaújváros és Baja közöttA jövő évtől gyorsvonat Budapest-Dunaújváros-Szekszárd-Baja között.
1969-10-10Csúcsforgalom a MÁV-nálA Duna alacsony vízállása miatt a Dunai Vasmű minden szállítása a MÁV-ra hárul. Munkaerőhiány a rakodásnál.
1969-08-05Lakberendezési mintaterem nyílik DunaújvárosbanA Kiskereskedelmi Vállalat raktára a vasútállomás mellett épül.
1968-10-18Hogyan lett 18 millióból 600 ezer?A vasútüzemről.
1968-09-27Mindennap csúcsforgalomÉvente hétmillió tonna súly fordul meg a dunaújvárosi MÁV állomáson.
1968-03-22Külső közüzemi tömb...néven a 6-os út és a vasútállomás közötti térségben több vállalat részére épül telephely, raktár.
1967-05-09Beszélgetés az Újállomás főnökével..... az új menetrendről, a növekvő forgalomról és a vasút távlatáról.
1966-02-25Közlekedésünk közeli jövőjeÚj járatok. Helyi és helyközi járatok bővítése, MÁV, MÁVAUT járatok.
1966-01-18Küzdelem a téllelA vasút dolgozói biztosítják a szállítás és a személyforgalom zavartalanságát.
1965-12-21Kétszáz aláírás igazságot keresA Vasmáv dolgozói MÁV kedvezményekért harcolnak.
1964-11-24Őszi csúcsforgalom az ÚjállomásonA vasúti szállításról.
1964-07-14Kitüntették a legkiválóbb vasutasokatA vasutasnap alkalmával Munka Érdemrend bronz fokozatát kapta Szalai Béla. Érdemes Vasutas kitüntetést kapott Hizsák György, Bodri József.
1964-03-10Tavasz a vasútállomásonAz állomáson 11 vágány van.
1963-10-08Csúcsforgalom az ÚjállomásonŐszi teheráru forgalom.
1963-09-13A vasút felkészűlt az őszi csúcsforgalomraJavul a Vasmű és a vasút kapcsolata.
1963-08-30Az állomáson csökken, a vasműben változatlanul magas a kocsirongálások számaMiért kell 200 tehervagont javíttatni havonta?
1963-07-26Négy gőzmozdony helyett három dieselA Vasmű belső vasúti forgalmát 36 mozdony bonyolítja le.
1963-07-05A szemafor zöldet jelezVasutasnap előtt az Újállomáson.
1963-04-26A MÁV Kereskedelmi FőnökségénMennyiségi és minőségi feladatok növekedése.
1963-02-15A városi közlekedés javításárólKörforgalmú autóbuszjárat a városban. Korszerű vasútkocsik a rétszilasi vonalon.
1963-02-12Termelési tanácskozás a dunaújvárosi állomásonGyors kocsirakodás, megfelelően terített, időben indított vonatok segíthetnek a közlekedésben.
1962-08-31Hogyan keletkeznek a vasúti károkA MÁV gyakran mellőzi a mérlegelést, ebből származnak a károk.
1962-06-08Fontos népgazdasági érdekA vasúti kocsik állásidejének csökkenése. Évente több millió forint büntetés
1962-06-08Tárgyalt a Tanács Végrehajtó BizottságaA városi közlekedés helyzetéről, a Víz-és Csatornaművek munkájáról.
1961-07-25Jó vágányon halad a Vasműben a kocsiálláspénz csökkentése.Még sok szervezési és egyéb feladat vár megoldásra.
1961-07-11Az idén már több mint 1400 irányvonatot indítottak városunkból.Féléves tervüket egy százalékkal túlteljesítették.