Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

9040 db találat
következő
ListaDátum downCímLeírás
2024-05-17A zene gyönyörű varázsaParádés minifesztivál-nyitány a Kortárs Művészeti Intézetben és felemelő pillanatokkal bőven pettyezett, csodás koncert a Városházán – remek programmal kezdődött a Móricz Zsigmond Általános Iskola jubileumi tanévének csúcsidőszaka.
2024-05-10Hódított a 38. BringatúraParádés időben, remek hangulatban tekerték le a hagyományos távot Dunaújvárostól Mezőfalváig, majd vissza a 38. Bringatúra résztvevői 2024. május 4-én
2024-05-10Pentelei Molnár János kiállításával debütált a Mondbach-kúriaA Pentele Baráti Kör egyesület rendezésében 2024. május 8-án délután nyílt meg ünnepélyesen Pentelei Molnár János (1878-1924) festőművész kiállítása a Mondbach-kúriában. A megnyitóra nagyon sok dunaújvárosi volt kíváncsi, teltház volt.
2024-05-10Megnyugtató megoldás: körforgó segíthet a Pince sori kereszteződésbenAz ideális esettől tér el egy kicsit Dunaújvárosban a Római és a Pince sor kereszteződése. Bár természetesen annak a forgalmi szabályozása is egyértelmű, ám az arra közlekedők biztosan sokszor érzik, hogy vannak autóstársaink, akik elég feltűnően bizonytalankodnak, és nem tudják eldönteni az elsőbbségadás sorrendjét. Ez balesetveszélyes. Pintér Tamás polgármester szerdán délelőtt a helyszínen beszélt a probléma megoldásáról
2024-05-10Kikapcsolódási körkép a DVG-velVízparti napközis tábor, Balaton-parti üdülés, vagy csobbanás az élményfürdőben – csak néhány a DVG Zrt. kínálta kikapcsolódási lehetőségek közül. A jó idő közeleg, így már most érdemes szemezgetni összeállításunkból, hogy hol is hűsölhetnek majd a gyermekek, felnőttek egyaránt.
2024-05-10Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választásonDunaújvárosban a Helyi Választási Iroda tájékoztatása alapján elsőként a "Rajta Újváros! " Egyesület polgármesterjelöltje, valamint a tíz egyéni képviselőjelöltje, másodikként a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, a Kereszténydemokrata Néppárt és a Jövő Újvárosáért Egyesület szintén polgármester- és tíz egyéni jelöltje adta be az induláshoz szükséges ajánlásokat. A Mi Hazánk Mozgalom az egyéni választókörzetek mindegyikében összegyűjtötte az ajánlásokat, polgármester-jelöltet azonban nem indítanak. A 8-es választókörzetben egy független jelölt szerezte meg az induláshoz szükséges számú érvényes ajánlást. Két független polgármester-jelölt is ringbe szállt, ők azonban nem tudták összegyűjteni az induláshoz szükséges ajánlásokat, így a szavazólapon nem szerepelnek.
2024-05-10Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosításaHat napirendi pont megtárgyalására rendkívüli közgyűlést hívott össze 2024. május 9-re Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere. A rendkívüliség oka, hogy több, határidős kérdésben vált szükségessé a közgyűlés állásfoglalása.
2024-05-10Három szép nap európai barátainkkalMég 2024. áprilisban elstartolt Dunaújvárosban a BiodiverCity projekt, ami 9 európai ország, 10 városával együtt, közvetlen európai uniós forrásból kíván válaszokat adni a városi ökoszisztémák kérdéseire. A BiodiverCity projektben a következő városok vesznek részt: Cieza (spanyol), Dunaújváros, Guimaraes (portugál), Hertogenbosch (holland), Limerick (ír), Poljcane (szlovén), Szarajevó (bosnyák) Siena olasz, Veszprém, Vratsa (bolgár).
2024-05-10Elkezdődött a tavaszi nagytakarítás a Technikumban, a Táncsics Mihály utcábanDunaújvárosban, a Technikum városrészben élők és arra közlekedők azt tapasztalhatták a héten, hogy több helyen is takarítják a parkolókat, gallyazzák a fákat, bokrokat. Szabó Zsolt a 6-os választókörzet képviselője szerint ez évről-évre így történik.
2024-05-10És valóban: együtt – egymásért...!Megtartotta hagyományos éves közgyűlését Dunaújvárosban a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete. Az eseményre Pintér Tamás polgármester is hivatalos volt – a kötelező elemek mellett a közösség egy kötetlen beszélgetéssel zárta a 2024. május 6-i délutánt.
2024-05-10Pentelei 30 – szakmai nappal ünnepelnekKözös Hang – ezzel a sokatmondó címmel rendezi meg országos hírű szakembereket is felvonultató szakmai napját az idén (2024.) immár 30 esztendeje működő dunaújvárosi Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakiskola és Gimnázium.
2024-05-10Kakaókoncerttől pünkösdi hangversenyigEseménydúsan alakul a 2024. május 13-val kezdődő hét a Sándor Frigyes Zeneiskolában, tájékoztatta lapunkat Koós-Balázs Eszter, az intézmény kommunikációs munkatársa. Az első alkalmakkal a jövő muzsikusait csalogatják a falak közé, a folytatás is mozgalmas lesz: szerdáig még két nyílt napra várják a zenével kacérkodó fiatalokat. A sorozatnyitó az immár hagyományos kakaókoncert volt nagycsoportos óvodásoknak. A kezdeményezés léptékére jellemző, hogy több mint 260 gyerkőc érkezett – 9 órától óránként 3 mini koncert, majd hangszersimogató várta a fiatalokat, némi kakaó és sütemény elfogyasztásával színesítve.
2024-05-10Nárcisz már érettségire készül a RostibanA tizenegyedik évfolyamba jár, két tantárgyból vizsgázik a 17 éves fiatal. Lisztes Nárcisz Vivien a várostól mintegy 200 kilométerre, a Somogy megyei Nagybajomban lakik, speciális tanterv szerint tanul. Súlyos izomsorvadásos betegség sújtja. Most utazik először a városba – hétfőn vizsgát tesz a Rostiban.
2024-05-10Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik MozibanA vendégjárás egyszerre volt hazatérés, és a színész életéről szóló Nagy Ervin – a király, a gróf és a tanár című kötet vidéki bemutató turnéjának utolsó (2024.) tavaszi állomása; akár szimbolikus gesztusként is felfoghatjuk, hogy éppen itt, a kezdetek kezdetének helyszínén ért véget a sorozat.
2024-05-10Tegyünk rendet! A fejekben...Csathó Gábor írása a 2019-es választások óta eltelt öt évről
2024-05-10A fideszes kampány célpontja ezúttal a piacBár élő szerződése van, mások használják a helyét a piacon – állította a Dunaonline videójában Farkas József, dunavecsei vállalkozó.
2024-05-10"Örökdiák" a Móriczban, fiatal művészek a JakóbanKét eseményt is rendezett a jubileumi sorozat részeként a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola 2024. május 4-én: Koltai Róbert színművész, rendező egykori iskolájában elevenítette föl a városhoz fűződő emlékeit, a Jakó Cukrászdában folytatódott a tárlatok sora.
2024-05-10Kihozták magukból a maximumotRiminiben rendezik meg a tornászok Európa-bajnokságát, melyen két dunaújvárosi versenyzőért, Mayer Grétáért és Makai Lilláért is szoríthattunk a kvalifikációs viadal csütörtöki versenynapján. A Székely Zója, Szilágyi Nikolett, Mayer Gréta, Makai Lilla, Péter Sára összeállítású csapat igyekezett kihozni magából a maximumot, s ez most két egyéni döntőre volt elég, ugyanis Székely Zója felemáskorláton, míg Péter Sára ugráson jutott be a fináléba. Egyéni összetettben Székely Zója a tizedik helyen zárt 52.032 ponttal, Mayer Gréta 49.999 egységgel a harmincegyedik helyen végzett az igen erős mezőnyben, míg válogatottunk 151.330 pontot szerezve az előkelő tizedik helyen fejezte be a csapatverseny küzdelmeit.
2024-05-03Élményözön a fesztiválonCsodás idő, színes kínálat, és minden képzeletet felülmúló tömeg: remek program kerekedett a Dunaújvárosban immár harmadszorra rendezett Sugárúti Fesztiválból 2024. május 1-jén.
2024-05-03Már elkészült a táncoló figurák makettje, idén megvalósul az új szoborDunaújváros 73. születésnapján, a tánc világnapján, a Wünsch házaspár jelenlétében rendezték hétfőn a város tánckultúrája előtt tisztelgő szobor alapkő-letételét. A táncoló figurákat a Bartók Kamaraszínház és a Vasvári iskola közötti parkos részen helyezik el, a szobor alkotója, Rohonczi István ROHO szerint még idén.
2024-05-03Példás pályát díjaztak: idén Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgáraDunaújváros 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.
2024-05-03Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókatDunaújváros önkormányzata egy évvel ezelőtt, 2023-ban kezdte a CYEB Energiamegoldások Kft.-vel közösen azt a kezdeményezést, amivel szeretett volna segíteni a dunaújvárosiaknak, hogy csökkenthessék a villanyszámláikat. Az ingyenes akció jelenleg is tart, sőt! A lényeg: minden áramszámlát fizető dunaújvárosi lakos takarékos LED izzókat igényelhet – ráadásul ingyen. A LED-es világítás előnyeiről már régóta tudunk, csak kevésbé foglalkoztunk vele, illetve korábban a villanyszámlánk sem volt olyan mértékű, mint manapság.
2024-05-03Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztekDunaújváros első épülete a Május 1. utcában épült 1950-ben, és május 2. az a dátum, amikor elkezdték építeni az első lakóházat. Gyakorlatilag e ház alapjainak lerakásával kezdődött a városépítés. Hetvennégy éve.
2024-05-03A meglepetés ereje: a hozzánk érkezők sokszor rácsodálkoznak DunaújvárosraA Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete partner szervezetét, a csepregi Farkas Sándor Egyletet látta vendégül a napokban. A vendégek megismerkedhettek Dunaújvárossal – meglepte őket városunk, és nagyon tetszett nekik, amit láttak.
2024-05-03Felújítás vár a város legrégebbi óvodájáraA választókörzetek törvényi felülvizsgálata következtében a dunaújvárosi Csillagvirág tagóvoda átkerült a 6-os választókörzetbe. Szabó Zsolt, a körzet képviselője ezt követően felkereste az óvodát, hogy a jelen és a közeli jövő feladatait egyeztessék. És már vannak látható változások az óvoda környezetében.
2024-05-03Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhatMostantól (2024. május) minden dunaújvárosi lakos kedvezményes buszbérletet vásárolhat. A dunaújvárosiak többsége 1800 forintért válthat éves bérletet, a nyugdíjasok és a diákok továbbra is 1200 forintért buszozhatnak.
2024-05-03Új járda és felújított parkoló készült, jövő héten városrészi nap leszA dunaújvárosi választási körzethatárok átigazítása minden önkormányzati képviselőnek feladatot jelentett, és egyeztetést. Motyovszki Mátyás, a 3-as választókerület képviselője újabb területeket kapott a régiekhez, már el is kezdett dolgozni, ráadásul már kész munkálatokról tud beszámolni.
2024-05-03Wesley Da Capo: dupla diadal a világnaponNagyszabású, az egész intézményt megmozgató gálával ünnepelte a tánc világnapját a dunaújvárosi Wesley da Capo Alapfokú Művészeti Iskola. Az esemény léptékére jellemző, hogy a műsor kétszer aratott vastapsot a Bartók színháztermében múlt vasárnap.
2024-05-03Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnekGazdag programmal futtatja csúcsra a jubileumi tanév eseménysorozatát az alapítása 70. évét ünneplő dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola.
2024-05-03Folytatódott a "Dunaújvárosi Estek" - Koltai Róbert családtagnak számítDunaújvárosban a Sugárúti Fesztivál vendége volt Koltai Róbert, aki élettársával, Gaál Ildikóval színpadra állva önálló fellépéssel örvendeztette meg a Dunaújvárosi Estek közönségét. Az előadás ezúttal a Kultik Moziban volt, ahová nagyon sokan ültek be a színvonalas kikapcsolódás reményében.
2024-05-03A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!A majálisra időzített véradással kezdődik a véradások sora, és sok-sok vidéki helyszínen számít az önkéntesek aktivitására a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete. Nem csökken a vérigény – minden cseppje kincs!
2024-05-03Eb-indulást ért a bajnoki aranyMinden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.
2024-05-03Hajdu Jonatánék első fontos lépése az olimpia feléÓriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.
2024-04-26Gyerekeinktől kaptuk kölcsönTakarítással, faültetéssel, szép közösségi programok sorával ünnepelték 2024-ben a Föld napját Dunaújváros szerte
2024-04-26Aláírásgyűjtés, plakátok: kezdődött a kampány a június 9-i választásokra2024. április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. Dunaújvárosban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat.
2024-04-26Idén is megrendezték a diákok elsősegélynyújtó viadalát a Kultik MozibanVészhelyzetek, balesetek, életveszélyes szituációk esetén nagyon jó érzés tudni azt, hogy egyre többen tudnak nekünk segíteni. És itt nem csak a hivatásos szervek munkatársaira kell gondolnunk, hanem akár a diákokra is. Az immár 52. Elsősegély Verseny ezúttal 14 csapat részvételével zajlott, akik a városi iskolákból és Nagyvenyimről érkeztek. Mint azt Feth Katalin, a Vöröskereszt területi vezetője, a program fő szervezője elmondta, a csapatoknak különböző állomásokat kellett teljesíteniük, ahol olyan vészhelyzetek fogadták őket, amelyek sajnos megtörténhetnek a hétköznapokban is
2024-04-26Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát isEgy évvel ezelőtt (2023. 04. 26.) kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.
2024-04-26Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészbenDunaújvárosban eddig a füves területen kitaposott ösvények voltak, a lakók kérésének megfelelően most zúzott kővel alakítottak ki gyalogos utakat a Technikum városrészben, az Esze Tamás utca, Vörösmarty utca, Gábor Áron utca által határolt területen.
2024-04-26Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpályaTavaly (2023.) elkezdődött, idén pedig folytatták Dunaújvárosban a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá a Béke városrészben. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.
2024-04-26Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város köztereinHajléktalan kérdésben tökéletes válasz valószínűleg nem létezik, megoldásra viszont szükség lenne. Amíg ez nem születik meg, addig a hajléktalanok problémát jelentenek a dunaújvárosi közterületeken is, és zavarják a mindennapokat. Szabó Zsolt alpolgármester a Technikum, és azon belül is a 6-os választókerület képviselője az egyenruhások segítségét kérte.
2024-04-26Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunkPetschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a dunaújvárosi Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.
2024-04-2690 évesen is derűsen, sok boldogságot!Folytatódott a szépkorúak köszöntése Dunaújvárosban: Mráz Józsefné, Margit néni is 90 éves lett. A jeles alaklomból Barta Endre alpolgármester látogatta meg otthonában, és adta át a városvezetés jókívánságait.
2024-04-26Vidámság a szerető család körébenMészáros Istvánné, Mária néni 2024. április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. A dunaújvárosi önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról.
2024-04-26Remek hangulat, kiváló program és szép siker a Jótékonysági pedagóguskoncertenDunaújváros egyik legszebb hagyománnyal bíró közösségi kezdeményezéséhez méltó nívót hozott az immár 27. Jótékonysági pedagóguskoncert. Újra generációk muzsikáltak együtt az alapítása 70. évfordulóját jubileumi tanévvel ünneplő Móricz Zsigmond Általános Iskola szervezte eseményen az evangélikus templomban.
2024-04-26Szintet lépett a CsomagtartóvásárA kezdeményezés történetében először a piac adott otthont a Csomagtartóvásár és Bolhapiac sokadalmának Dunaújvárosban 2024. április 21-én.
2024-04-26Hogy jelölt a KDNP?A KDNP elnöke szerint összeférhetetlen Magyar András a Fidesszel
2024-04-26"Mozdulj kékben!" – akció az autistákértSzép sikert aratott Dunaújvárosban az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezés – a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc akciójának a Liget közi sportpálya adott otthont múlt szombaton. Sokan mozdultak kékben és sikeres volt az online árveréses gyűjtőakció is!
2024-04-26Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzőjeA helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.
2024-04-26Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSECsak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.
2024-04-26Női Vállalkozói Klub alakult a városi kamaránálA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében alakult Női Vállalkozói Klub (2024.) április 18-án. Az alakuló rendezvényen Vida Ágnes meghívott előadó, pszichológus, online marketing szakértő, üzleti tanácsadó izgalmas gondolatai, tanácsait ismerhették meg a jelenlévők.
2024-04-19Elismerés, főhajtássalKővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte 2024. április 18-án a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat.
2024-04-19Május 1-jén újra benépesül a Vasmű út, közeleg a Sugárúti Fesztivál!Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak! Tájékoztató
2024-04-19A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is2024. április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést
2024-04-19Házigazdaként és projektvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban 2024. április 16-án.
2024-04-19Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlésDíjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat 2024. április 18-i közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület.
2024-04-19Megnyílt a baptista Új Esély KözpontA Baptista Tevékeny Szeretet Misszió betegséggel küzdő, rászoruló emberek számára nyújt ellátást. 12 év tapasztalata van mögöttük, már 200 településen működik a misszió, 2024. április 11-e óta már Dunaújvárosban is. Ezen a napon intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskola épületében, ahol egy nappali szociális központ Új Esély Központ néven kezdte meg működését. A vendégeket Szente Norbert, a misszió régióvezetője köszöntötte
2024-04-19Felújították az újtelepi teniszpályátÉvek óta használaton kívül volt, így nem csoda, hogy alaposan "lerobbant" Dunaújvárosban az újtelepi teniszpálya, mígnem több lakó javaslata nyomán Tóth Kálmán rukkolt elő a közösségi kezdeményezés gondolatával. A gondolatot tett követte, a környék lakóinak bevonásával a napokban (2024. április) önkéntes munka keretében vágtak bele a hajdan népszerű sportbázis felújításába. Szépen haladtak a munkálatokkal, hangsúlyozta a helyszínen az önkormányzati képviselő
2024-04-19Megújulnak a parkolók a Liget közbenA kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt, Dunaújváros alpolgármestere, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.
2024-04-19Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcábanDunaújvárosban a Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét.
2024-04-19Táblákkal hívják fel a figyelmet!Nagy felháborodást keltett Dunaújvárosban az a hír, miszerint a felső Duna-parton mérgező kutyaeledeleket találtak, olyanokat, amibe szúrós eszközöket rejtettek el. Az elmúlt napokban már nem lehetett erről hallani, a biztonság kedvéért azonban az önkormányzat figyelmeztető táblákat helyezett ki.
2024-04-19Rangos életműdíjat érdemelt Lukács JánosA rajztanítás, vizuális nevelés terén elért eredményeiért a Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete (MROE) elismerését, az Alma-díjat vehette át a napokban Lukács János, az Arany János Általános Iskola nyugalmazott oktatója.
2024-04-19Különleges együttműködés nyomán rendezett kétnyelvű költészetünnepet a könyvtárMéltó módon, ráadásul különleges kulturális együttműködéssel keretezve ünnepelte a 2024-es magyar költészet napját a dunaújvárosi József Attila Könyvtár. Kétnyelvű, magyar-lengyel összeállítás színezte a rendezvényt.
2024-04-19Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban2024. április 17-én szerszámkereskedő kiállítás keretében mutatkozott be Dunaújvárosban a Hoffmann csoport, méghozzá az Innopark épületében rendezett expón, ahová elsősorban helyi vállalkozókat vártak.
2024-04-19Így segít a KEVEIskolai foglalkozásokon ismerkedhetnek a nebulók a rendőrség közlekedésbiztonsági célkitűzéseinek megvalósítását segítő "Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!" (röviden: KEVE) elnevezésű programjával.
2024-04-19Előrébb léptek a Lorántffy röplabdázóiTavalyi (2023.) eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a dunaújvárosi Lorántffy iskola leány röplabdázói
2024-04-19Kilenc dunaújvárosi érem a MatolaynA DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.
2024-04-16A Wesley-Da Capo iskola a Dunaújváros kenyere kedvezményezettje2024. januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek.
2024-04-12Együtt a köz biztonságáértÚjra megkezdte működését a városőrség Dunaújvárosban, jelentette be Pintér Tamás polgármester. A városőrök feladata együttműködni a társszervekkel, illetve jelenlétükkel segíteni a városlakók biztonságérzetét.
2024-04-12Az Innopark munkájáról egyeztetett a gazdasági alpolgármesterSzabó Zsolt szerint egy gazdasági alpolgármester dolga, hogy a város cégeit, intézményeit időről időre személyesen is körbejárja és egyeztesse az éppen aktuális teendőket. Ennek jegyében kedden az Innopark Nonprofit Kft.-hez, dr. Huszti Zsolt ügyvezetőhöz látogatott el.
2024-04-12Bedurrant a tavasz, már javában tart a fűnyírás a város parkjaibanBeköszöntött 2024-ben is a tavasz, természetesen nő a fű is. Éppen ezért már jó ideje dolgoznak és nyírják a füvet a szakemberek Dunaújvárosban. Az idei évben több emberrel és több géppel történik a fűnyírás.
2024-04-12Zajlik az építkezés, májusban be is fejeződikÚjabb, 67 négyzetméter fedett részt alakítanak ki a dunaújvárosi temető ravatalozójánál. Várhatóan 2024. májusában fejezik be a munkálatokat
2024-04-12Szakmai értekezlet a rendőrségenA Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon
2024-04-12Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt2024. nyár elején újra választ a Magyarország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.
2024-04-12Takarítási akciót szervez az önkormányzatA Föld napja mozgalom egyik jelmondata: "Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?" A világot talán nem tudják egy délután alatt megváltoztatni, a lakókörnyezetük állapotát azonban igen. Ennek jegyében szervez a dunaújvárosi önkormányzat takarítási akciót a Föld napját megelőző pénteken, 2024. április 19-én.
2024-04-12Idén is vízparti lesz a napközis tábor2024. április 10-én arról adott tájékoztatást Barta Endre, Dunaújváros humán alpolgármestere, hogy az idei évben is számíthatnak a gyerekek – és persze a szülők – a nyári napközis táborra, amelynek ezúttal is az élményfürdő ad otthont a szünidőben.
2024-04-12Új városok és új narratívák RotterdambanSikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.
2024-04-12Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése Dunaújvárosban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.
2024-04-1290 év szép idő, sok boldogságot!Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta.
2024-04-12Fém-gondolatok Gombos IstvántólGombos István, Ferenczy Noémi-díjas és Vörösmarty-díjas ötvösművész két alkotása is szerepelt a Fém-gondolatok című kiállításon Budapesten, amelyet a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének ötvös szakosztálya szervezett.
2024-04-12"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákértAz autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket
2024-04-12Újra csodás mesevilág a CsillagvirágbanTöbb mint két évtizedes hagyományt folytattak, a magyar költészet napjára időzítve szervezték meg a dunaújvárosi óvodások mesemondó seregszemléjét a Csillagvirág Tagóvodában
2024-04-12A piacon tartják a CsomagtartóvásártÚj helyen, de a régi lendülettel folytatja az újrahasznosításon és a közösségi élményen alapuló kezdeményezését a Csomagtartóvásár és Bolhapiac szervező csapata: az idei (2024.) első vásárnap április 21-én, vasárnap lesz, a helyszínként pedig a dunaújvárosi piacot veszik birtokba az árusok, standolók.
2024-04-12Mayer Gréta értékes ezüstje EszékenEszéken rendezték meg a tornászok Challenge Világkupájának újabb állomását, melyen két dunaújvárosi versenyzőért, Mayer Grétáért és Makai Lilláért is szoríthattunk. A DKSE versenyzői igen jól szerepeltek a selejtezőkön, ugyanis az első napon Makai Lilla a legjobb eredménnyel (13.400) jutott be a fináléba felemáskorláton, míg Mayer Gréta ugráson ért el 13 pontot, amivel a második pozícióból várhatta a szám döntőjét.
2024-04-12Dunaújvárosi éremeső a fővárosbanBudapesten, a Ludovika Arénában rendezték meg a VI. Ludovika-ELTE-BEAC Spring Open országos bajnokság küzdelmeit 2024. április 6-án. A viadalon harmincnyolc fővel vett részt a Spartan Cheerleading Sportegyesület. A rangos eseményen tizennégy hazai cheersport egyesület vett részt. A dunaújvárosi csapat felnőtt és utánpótlás sportolói összesen hét divízióban mérették meg magukat és hat aranyéremmel zárták a küzdelmeket.
2024-04-05Segítség a nyugdíjasoknak2024. április 8-tól kézbesítik az egyszeri, 5000 forintos rezsitámogatást azoknak a távhőszolgáltatással rendelkező dunaújvárosiaknak, akiknek a nyugdíja nem haladja meg a 285 000 forintot. A támogatást a jogosultak részére minden évben az április hónapban esedékes távhőszolgáltatási díj számlában írják jóvá.
2024-04-05Közeleg a nyár, idén már májusban kitárja kapuját az élményfürdőItt a tavasz, 2024. május 17-én újra nyit az élményfürdő! A jó hírt Mezei Zsolt alpolgármester jelentette be a napokban – beszámolva az előkészületekről, a finanszírozás nehézségeiről és a változatlanul "lakosságbarát" árakról is!
2024-04-05Babáknak is, mamáknak is jár az önkormányzat csomagjaIdén (2024.) ismét az Egészségmegőrzési Központ Védőnői Tanácsadó munkatársainak közreműködésével kapják meg az újszülöttek és szüleik a dunaújvárosi önkormányzat által összeállított baba-mama csomagot. Barta Endre alpolgármester szerdán vitte el az intézménybe az ajándékokat. Mint mondta, nagy öröm a városvezetés számára, hogy az Anyák a Hordozásért Alapítvánnyal összefogva egy szép kis szundikendő örök emlék lehet a családoknak.
2024-04-05A fél város keresi a mérget kiszóró gazembertA dunaújvárosi közösségi csoportokban tette közzé több kutyás, hogy a felső duna-parti zöld területeken állatokra veszélyes eledeleket találtak. Ezekbe vagy mérget, vagy valamilyen szúrós eszközt, például szöget rejtettek el, amelyek azonnal az állatok sérüléséhez vagy pusztulásához vezethetnek.
2024-04-05Szabó Zsolt: "A jövőt itt és most írjuk"Dunaújváros nemcsak pályázik az Európai Unió kiírásain, hanem egyre gyakrabban hallhatjuk, hogy újabb és újabb pályázatokon szerepel sikeresen. A LIFE Programnak köszönhetően egy dunaújvárosi társasház újulhat meg, most pedig a Duna Régió Programért izgulhatunk. Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester szerint elkezdtük a jövőt írni.
2024-04-05Kétnyelvű költészetünnep a könyvtárbanKülönleges programmal készül a 2024-es magyar költészet napja ünnepére a dunaújvárosi József Attila Könyvtár. A témáról és a kínálatról Tóth Éva intézményvezető és Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester tartott tájékoztatót
2024-04-05Már újra lehet nevezni a 25. "Virágos Dunaújvárosért" versenyre2024-ben a dunaújvárosi önkormányzat környezetvédelmi osztálya már 25. alkalommal hirdeti meg a Virágos Dunaújvárosért elnevezésű megméretést, amelyre nyolc kategóriában várják a nevezéseket. Többek között keresik a legszebben virágosított erkélyeket, ablakokat, előkerteket és homlokzatokat.
2024-04-05Elkészült az életmentő készülékek térképeElkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg a város lakói.
2024-04-05"Dunaújvárosi Estek" – Kéri LászlóvalA magyar belpolitikai helyzetről tartott előadást 2024. április 3-án, a "Dunaújvárosi Estek" következő állomásán Kéri László politológus, szociológus. A vendéget és a témát ismét telt ház fogadta a dunaújvárosi Polgármesteri Hivatal "C" épületének emeleti dísztermében.
2024-04-05Május 1-jén rendezik meg a már hagyományosnak mondható retro fesztivált2022-ben adott otthont először Dunaújvárosban a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának. Az alulról szerveződő közösségi kezdeményezés célja az volt, hogy visszarepítse a dunaújvárosiakat a '60-as, '70-es és '80-as évek hangulatába – amikor a Vasmű úton korzózva beszélgettek, kirakatot nézegettek. A programot idén az eredetileg is célul kitűzött május 1-jei időpontban rendezik, amivel a szervezők a korábbi majálisok hangulatát is vissza kívánják idézni.
2024-04-05"Töredékes emlékezet" - Asztalos ZsolttólÚj bemutató nyílt Dunaújvárosban a Kortárs Művészeti Intézetben. Asztalos Zsolt Töredékes Emlékezet című gyűjteményét már láthatják az érdeklődők – a közelmúltban a művésszel és Boros Lilivel a kiállítás kurátorával személyesen is találkozhattak a látogatók.
2024-04-05A képmutatás komédiájára készül a BartókMoliére egyik legnépszerűbb, legtöbbször játszott, örökbecsű darabjával, a Tartuffe című vígjátékkal folytatódik Dunaújvárosban a Bartók Kamaraszínház bemutatóinak sora. A képmutatás és élethazugság komédiája mindig aktuális, de most talán a szokásosnál is jobban mar, csíp.
2024-04-05Adathalász akcióban - de vád a végeTöbb hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat Dunaújvárosban
2024-04-05Rekordot döntöttek a helyi dartsosokÓriási létszámmal, a szokás szerint remek hangulatban rendezte meg a Dunaújváros Open elnevezésű viadalt a Dunaújvárosi Darts Club 2024. március 29-én és 30-án.
2024-04-05Önzetlen segítség húsvét vasárnapján2024-ben már ötödik alkalommal vendégelte meg Dunaújvárosban a Hajléktalan Ellátó Centrum Kandó Kálmány téri intézményének lakóit a DLSZ Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja húsvét alkalmából.
2024-03-28Átadták a kerékpárutakatÜnnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés a Pannon Triatlon Klub tagjainak kíséretében. Elkészült az egész várost érintő beruházás. Az Európai Unió által 619 millió forinttal támogatott projekt célja a fenntartható közlekedés fejlesztése volt oly módon, hogy a meglévő kerékpárutakat összekapcsolva egy olyan úthálózat jöhessen létre, amely összeköttetést biztosít a város központja és a környező települések között is.
2024-03-28Az újtelepi akció eredménye: 55 tonna hulladék és lom gyűlt össze az ÖKO-napon2024. második dunaújvárosi lomtalanítását szervezték Újtelepen múlt szombaton. A Városvédők Újtelepért Egyesület jóvoltából a szokásos lomtalanítás mellett műszaki és fémhulladék gyűjtésre is sor került. Ezúttal több mint 50 tonna hulladékot szállítottak el a városrészből.
2024-03-28Széchenyi 70: pazar gála és "Nagy Találkozás" volt a jubileumi hétvégénTöbb százan, jobbára az intézmény padjait egykor koptató "örökdiákok" tették tiszteletüket a Széchenyi István Gimnázium alapítása 70. évfordulóját ünneplő egész napos eseményen szombaton. A jubileumi eseménysorozat már pénteken egy gálával kezdődött a Bartók színháztermében.
2024-03-28Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat2023. novemberben kezdődött a dunaújvárosi piac felújítása, az ünnepélyes átadást pedig 2024. március 26-án tartották.
2024-03-28Idén újra Esélyegyenlőségi napot szerveznek2024. május 26-án Dunaújvárosban a Szalki-szigeten rendezett programsor várja majd az apróságokat. Az is hagyomány városunkban, hogy a gyereknap egyik kísérőrendezvénye az Esélyegyenlőségi nap, aminek már el is kezdték a szervezését.
2024-03-28A bölcsődék vezetőivel egyeztettek a feladatokrólBarta Endre, Dunaújváros alpolgármestere fogadta a dunaújvárosi bölcsődék vezetőit 2024. március 26-án, hogy személyesen is egyeztessék az ágazat aktuális feladatait, teendőit.
2024-03-28Szántó Péter személye immár megkerülhetetlen a városi közéletbenTíz hét, tíz körzet. A végére ért a körzetek bejárásának Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere. Utoljára az 1-es választókörzetbe látogatott el a közelmúltban, ahol Szántó Péter önkormányzati képviselővel egyeztették az eredményeket és a jövőbeni terveket.
2024-03-28Stabil dunaújvárosi munkaerőpiac kialakítása a célÚj, "válságálló" munkahelyek megteremtésére pályázik Dunaújváros önkormányzata. Ennek kapcsán folytatott tárgyalást Szabó Zsolt alpolgármester az Európai Unió Duna Programjának vezető tisztségviselőjével.
2024-03-28Boldog születésnapot, Rozi néni!Folytatódott a szépkorúak köszöntése Dunaújvárosban: Kocsis Tamásné, Rozi nénit a 90. születésnapja alkalmából látogatta meg otthonában Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő. Rozi néni örömmel fogadta a városvezetés jókívánságait.
2024-03-28Születésnapját ünnepli a Duna Dog CenterA nyomott orrú kutyákról Bognár Zsófia etológus, az ELTE Etológia Tanszék PhD hallgatója, és az MTA-ELTE Lendület Társállat Kutatócsoport munkatársa tartott előadást. A a városunkból elszármazott kutató szerint a nyomott orrú kutyák témája tipikus darázsfészek téma. Hatalmas azoknak a tábora, akik szerint ezen kutyák létezése is állatkínzás, de ugyanilyen sokan vannak azok is, akik imádják ezeket a fajtákat.
2024-03-28Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyébenA közelmúltban (2024.) bontott zászlót, de az előzménye már a covid idején felbukkant a nagy közösségi portálon: a Szívességfal csoport alapítói hozták létre a Fészek Mentálhigiénés Központot Dunaújvárosban – a tervekről és a bázis hátteréről Molnárné Hruby Enikővel és Törő Violettával beszélgettünk.
2024-03-28Itt a tavasz, pezseg a vér – adjanak is!Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete vezetőjének tájékoztatója a 2024. márciusi aktivitásról és az áprilisi véradási helyszínekről.
2024-03-28A dolgozók biztonságáért egyeztettekDunaújvárosban az Útkeresés Segítő Szolgálatnál az utóbbi időben egyre gyakoribbá vált, hogy az ott dolgozó munkavállalókat különböző atrocitások érték az ügyfelek részéről. A dolgozók biztonsága érdekében történt egyeztetés az intézményben a rendőrség, a városőrség és az önkormányzat bevonásával.
2024-03-28Újra itt a reptéri szezon, várják a repülni vágyókatA repülés szerelmesei számára megkezdődött a szezon, élettel telt meg a dunaújvárosi repülőtér, a különböző klubok tagjai nagy tavaszi takarítással, a hangárok pakolásával, a repülők karbantartásával foglalkoztak. Kezdődhetnek a repülések, oktatások, versenyek, ugrások. Aki érdeklődik a repülés iránt, azokat szeretettel várják, hangsúlyozta Mihalcsek Noémi, a Baracs Repülőtér Kft. ügyvezetője.
2024-03-28Legyél te is okosgazdi!Több héten át tartó ingyenes edukációs programsorozatot indított az idén (2024.) jubiláló Duna Dog Center – míg a kutyaiskola 10., addig az alapítvány az 5. születésnapját ünnepli. 2024. április 10-én 17 órától a dunaújvárosi Városháza „C” szárnyának Házasságkötő termében Nyakas Gábor kutyatréner, a Nyakas Gábor Kutyaiskola alapítója ragadja magához a mikrofont, és egyebek mellett arról is beszél, hogy miért kell minden kutyát másként tanítani?
2024-03-28Taroltak a fővárosban a DKSE tornászaiA DKSE "A" Czifra Bettina Lili, Mayer Gréta, Makai Lilla, Csíki Zsófia összeállítású együttese nyerte a Waberer’s női szuper csapatbajnokság első fordulóját, az olimpiai kvótás Czifra Bettina Lili pedig az országos bajnokság egyéni összetettjében diadalmaskodott. A dunaújvárosi Mayer Gréta három szeren, ugráson, talajon és gerendán is diadalmaskodni tudott - utóbbi szeren az olimpiai kvótás Czifra Bettina Lilivel holtversenyben- a női tornászok Waberer’s felnőtt országos bajnokságának szerenkénti döntőiben, ahol az FTC-s Székely Zója felemáskorláton nyert.
2024-03-28Érdről erősít a női kézilabda csapatunkKellermann Dóra és Gerháth Kincső is a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesénél folytatja pályafutását a 2024/2025-ös szezonban.
2024-03-22A forradalom örökségeGyönyörű tavaszi időben, közösen ünnepelte Dunaújváros a '48-as emlékműnél március 15-ét – az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulóján rendezték az önkormányzati ünnepséget 2024. március 15-én
2024-03-22Már huszonhét játszótér várja a kicsiket a város közterein, újat is avattak!Dunaújváros legfiatalabb korosztályának huszonhét játszótér áll rendelkezésre az önfeledt játékra, és szerencsére ezek a játszóterek egyre szebbek. A Bocskai utca mögött most bővült egy játszótér, a Városháza tér mellett pedig egy vadonatúj létesült.
2024-03-22Kedvezményes havi buszbérlet minden dunaújvárosinak!A városüzemeltetést számos témában érintette a csütörtöki (2024. 03. 21.) közgyűlés, ám a legtöbbeket érdeklő és érintő döntés mindenképpen az a javaslat bizonyult, ami minden dunaújvárosinak jelképes összegért biztosítja a buszközlekedést Dunaújvárosban.
2024-03-22Pert vesztett a DVCSH – 2,5 milliárdot követelt egy önkormányzati cégen, sikertelenülA DVCSH még 2013-ban indított pert a Dunaújvárosi Partvédelmi Vállalat ellen, ahol 2,5 milliárd forintnyi közüzemi díj megfizetését követelték az önkormányzati cégtől. A több mint tíz éve húzódó pert most lezárta a Kúria, és elutasította a DVCSH keresetét. Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere szerint ez egy újabb siker a Pomázi-féle cégháló ellen.
2024-03-22Az MMK-ban már telepítik a napelemeketA tavalyi (2023.) évben úgy döntött Dunaújváros közgyűlése, hogy energiahatékonysági beruházásokat indít. Ennek fontos állomása a könyvtár és az MMK napelem-telepítése. Ennek a két épületnek nagyon komoly energiaigénye van, a napelemes betáplálás biztosítja majd az áramellátást és csökkenti a fűtésszámlát is. 2024. március 19-én Szabó Zsolt, Dunaújváros gazdasági alpolgármestere megtekintette a folyamatban lévő beruházást.
2024-03-22Mindig a lakók érdekeit kell képviselni!A Dózsa II. városrészben folytatódott Pintér Tamás polgármester városrészeket, választókörzeteket felkereső sorozata. Ezúttal Gyöngyössy Csabával, az 5-ös választókerület képviselőjelöltjével találkozott. A beszélgetésbe pedig becsatlakozott Mezei Zsolt alpolgármester is.
2024-03-22Újdonságokkal bővül a Római, a lakók kényelméértA lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, Dunaújváros 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.
2024-03-22Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármesterBarta Endre, Dunaújváros humán ügyekért feleős alpolgármestere felkérte a Széchenyi István Gimnázium egyik diákját, hogy a korábbi évek hagyományait folytatva, egy napra legyen majd humán alpolgármester a Városházán. Az iskolával közösen Szabó Noelre esett a választás.
2024-03-22Dunaújváros sokkal több mint egy iparvárosDunaújváros az ország egyik legtöbb zöldfelülettel rendelkező települése, történelme pedig bőven visszanyúlik Sztálinváros építésének kezdetén túlra. Bővelkedünk természeti és kulturális kincsekben, felsorolni is nehéz, hogy mennyi itt a látnivaló, amire büszkék lehetünk. Mindezt a Hazahúzó című műsor stábjának is elmondta a közelmúltban tartott forgatáson Pintér Tamás polgármester, aki maga kalauzolta végig a belvárosban és a Duna-parton az ATV forgatócsoportját.
2024-03-22Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindeneiMolnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett 2024. március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.
2024-03-22Gálát rendezett a Petőfi iskola közössége a mozibanHa március, akkor forradalom, s ha forradalom, akkor Petőfi - nagyszabású gálára készült a dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola közössége. Az intézmény az 52. tanévet ünnepelte idén, a gálaműsor részeként 250 tanuló lépett színpadra a Kultik Moziban.
2024-03-22Tojásfát állítottak a KertvárosbanAz országban nagyon sok helyen állítanak tojásfát húsvét előtt. Aki Dunaföldváron jár ebben az időszakban, már évek óta gyönyörködhet a főtér egyik különleges ékességében. Pontosan innen jött az ötlet – majd került át a hagyomány Dunaújvárosba is, a Kertvárosba.
2024-03-22A név változik, de a magas minőség maradÚj néven, MATTI&PÖTYI elnevezéssel üzemel 2024. március elejétől a Perjési kipufogócentrum Dunaújvárosban – a helyszín változatlan, továbbra is a Petőfi utcai bázison várják az autósokat a kipufogó rendszert érintő gondokkal, illetve más ügyes-bajos autószerelési problémával.
2024-03-22Móricz 70 - küszöbön a színes diákuralomTájékoztató a Móricz iskola újabb programjáról: diákigazgató-választás és fordított nap
2024-03-22Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"Talán az egyik legnagyobb városi művész-ünnep volt a Dunaújvárosi Tárlat megnyitója a Kortárs Művészeti Intézetben. 2024. március 14-ig volt látható a gyűjtemény, ám ahelyett hogy a „képek csak úgy lekerültek volna a falról”, a Pillanatragasztó playback társulat arról is gondoskodott, hogy a záróesemény is emlékezetes maradjon.
2024-03-22A tehetség és szorgalom diadala - zongoránTeltházas koncerten adott különleges zenei élményt a Bartók színháztermében Bartalos Ádám, a Sándor Frigyes Zeneiskola ifjú tehetsége.
2024-03-22Focival ünnepeltek a kispályásokA Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa 2024. március 15-én.
2024-03-22A hajrákat jobban bírta a SzegedIdegenben, az alapszakaszt a kilencedik helyen befejező Szeged ellen kezdte meg a 9-12. helyről döntő alsóházi rájátszás küzdelmeit a DKSE röplabda csapata
2024-03-14Közösségi akció a BékébenIsmét csak döbbenetes mennyiségű lom, szemét, hulladék került a konténerekbe. Ez a mérlege az esztendő első lomtalanításának. Dunaújvárosban a Béke városrészben, egyszerre három helyen is le lehetett adni a feleslegessé vált holmikat múlt szombaton.
2024-03-14A vasmű vezetésével tárgyalt Pintér Tamás polgármesterA vasmű a LIBERTY Steel Group tulajdona és LIBERTY Dunaújváros néven üzemel tavaly (2023.) október óta. A cég indiai vezetésével tárgyalt Pintér Tamás polgármester.
2024-03-14Segítettek a pólósok is, a következő fél évre biztosított Livi kezeléseBár nagy erőkkel készülnek az előttük álló bajnoki feladatokra a DFVE női vízilabdázói, nemcsak a medencében, hanem annak partján is igyekeznek helyt állni, példát mutatni. Sportolóink ezúttal egy nemes ügy mellé álltak, s a 2021-ben gerincvelő-gyulladás miatt lebénult Balog Líviának igyekeznek segíteni azzal a válogatott mezzel, és DFVE-s ereklyékkel, melyeket Mihók Attila szövetségi kapitány, illetve Garda Krisztina, női vízilabdázóink csapatkapitánya adott át Livinek és apukájának a Fabó Éva Sportuszodában
2024-03-14A cél egy élhetőbb, modern városA fenntartható, zöldülő város ügyéről egyeztetett Szabó Zsolt, Dunaújváros gazdasági alpolgármestere és Bartuszek Lilla, a Fenntartható Városok alapítója a dunaújvárosi Városházán. Az alpolgármester szerint a városvezetés nyitott minden olyan megoldásra, ami egy élhetőbb, modern város megteremtését szolgálja.
2024-03-14Ezúttal Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveitA területfejlesztési miniszterrel Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere tárgyalt Székesfehérváron. Dunaújváros gazdasági helyzete mellett a fejlesztési terveket egyeztették a tárgyaló felek.
2024-03-14Teljesen megújulnak a város padjaiAki nyitott szemmel jár Dunaújvárosban, feltűnhet neki, hogy több helyen is új padokat helyeztek ki, a régiek pedig teljes felújításon estek át. Az esztétikai benyomásokon túl nyilván a kényelmi szempontok is fontosak. Mezei Zsolt városüzemeltetési alpolgármester az elmúlt néhány hétben beszélt már a tavaszi munkálatokról, a parkok felújításáról, most pedig a városi padok felújításról számolt be.
2024-03-14A múlt évben is sokrétű és sikeres volt az együttműködés a város önkormányzatávalÉvértékelő (2023.) állománygyűlést tartott a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság; az eseménynek a hagyományokhoz híven Pintér Tamás polgármester is vendége volt
2024-03-14Egészséget, boldogságot, Rozi néni!Folytatódott a szépkorúak köszöntése Dunaújvárosban 2024-ben is. Szilágyi Sándorné, Rozi néni március első napjaiban ünnepelte a 90. születésnapját családja körében.
2024-03-1495 évesen is aktívan, az unokákértTündéri 95 éves szépkorú polgár ünnepelte születésnapját Dunaújvárosban. Győri Sándorné, Julianna nénit a jeles alkalomból Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő látogatta meg otthonában. Julianna néni családja körében fogadta a jókívánságokat.
2024-03-14Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekbenA néhány évvel ezelőtt a fővárosban történt tragédiát követő civil összefogásnak és a dunaújvárosi önkormányzatnak köszönhetően minden városi oktatási intézménybe került életmentő allergiagyógyszer, vagyis EpiPen. A gyógyszert rendszeresen cserélni kell, amit az önkormányzat meg is tesz.
2024-03-14Két pályázatot hirdet a jubiláló könyvtárKorosztályi megkötés nélkül irodalmi pályázatot, illetve a gyerekeknek A jövő könyvtára címmel alkotópályázatot hirdetett a József Attila Könyvtár, abból az alkalomból, hogy 50. éve, 1974. november 4-én avatták a Munkásművelődési Központ és Könyvtár épületét.
2024-03-14Széchenyi 70: közeleg a Nagy Találkozás!Várhatóan több száz vendég, jobbára az intézmény padjait egykor koptató "örökdiák" teszi tiszteletét a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium alapítása 70. évfordulóját ünneplő egész napos dzsemborin
2024-03-14A gyűjteménybővüléstől a közösségépítésigMűfajában az ország egyik legnagyobb gyűjteményét tudhatja magáénak, ugyanakkor nemcsak gyűjt, de össze is hozza a téma iránt érdeklődőket Toronyi Zsolt, az ország negyedik legbőségesebb Jägermeister-gyűjteményének büszke birtokosa.
2024-03-14Mindent visz a Tökmagbazár az MMK-banA dunaújvárosi Tökmag Bazár idén már fennállása harmadik évébe lépett, s a közelmúltban a 2024-es esztendő első akcióját is megszervezték az MMK-ban. A formula már ismert: jó minőségű használt gyermekruhák, játékok, kiegészítők közül válogathattak az érdeklődők.
2024-03-14Elkészült az alsóház menetrendjeA tizenkettedik helyen végzett az Extraliga alapszakaszában a DKSE röplabda csapata, mely így az előzetes várakozásoknak megfelelően a sorozat alsóházában, a 9-12. helyért folytathatja bajnokságot. Együttesünkön kívül a miskolci MEAFC, a TFSE, valamint a Vidux-Szegedi RSE gárdái szerepelenek még az alsóházban, melyben egy oda-vissza kör után dől majd el a végső sorrend.
2024-03-14Szép DFVE-siker a Bajnokok LigájábanFordulatos csatában aratott 13-11-es győzelmet a francia Mulhouse ellen a DFVE női vízilabda csapata a Bajnokok Ligája csoportkörében.
2024-03-14Jó előjelek a bajnokságra készülveSzigetvári és kecskeméti versenyeiket is szép eredményekkel zárták a DKSE és fiókszakosztályainak ifjú birkózói. Szigetváron rendezték meg a gyermek és U10-11 korcsoport szabadfogású versenyét 2024. március 9-én, s a viadalra a DKSE és fiókszakosztályainak birkózói is meghívást kaptak. A megméretésen közel 130 versenyző indult magyar és horvát egyesületeket képviselve, míg a DKSE és fiókszakosztályai (Gurics GYBDSE, Enying VSE) összesen 17 fővel vettek részt a versenyen. Az edzők jó visszajelzést kaptak, hogy állnak a versenyzőik a közelgő országos bajnokság előtt, ami ennek a korosztálynak a legnagyobb versenye az évben.
2024-03-11Hátrányban a dunaújvárosi hokisokA Worm Angels hokisai mellett a DAB-ASP is a mögöttünk hagyott hétvégén kezdte meg az Andersen Liga negyeddöntőjének csatározásait, méghozzá a Ferencváros elleni fővárosi összecsapással.
2024-03-08Jeles közösségi program lett, nagy munkálatokkal a KistemetőbenOrosz Csaba dunaújvárosi önkormányzati képviselő vezetésével kezdődött el 2024. márciusában Dunaújvárosban a pentelei Kistemető tavaszi nagytakarítása. Rosti Pál emléke előtt is tisztelegtek a résztvevők. Itt található Dunaújváros egyetlen védett sírja, Barkóczi Rosti Pál földrajz-és néprajztudós, fotográfus nyughelye, amelyet a tudós halálának 150. évfordulója alkalmából most felújítanak. A tavaszi nagytakarítás első körében a Rosti Pál Gimnázium és Általános Iskola tanulói segédkeztek.
2024-03-08Dunaújvárosi Estek: Romsics Ignác előadása is telt házat vonzottA rendszerváltozásról és annak okairól tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi rendezvényén Romsics Ignác történész, akadémikus, egyetemi tanár.
2024-03-08A szociális szféra és a kulturális szektor szakembereivel egyeztetett az önkormányzatDunaújvárosban a szociális szféra intézményei, illetve szervezetei, majd a város kulturális ágazatának vezetői, szervezetei egyeztettek a munkájukról, feladataikról a Városházán. Két tanácskozás volt, 2024. 03. 05-én, kedden szociálpolitikai, szerdán pedig kulturális kerekasztal fórumot szerveztek.
2024-03-08Sikeresek a használtolaj-pontok: 2200 kilogrammnyi landolt a gyűjtőkbenAz elmúlt időszakban Dunaújvárosban mintegy 2200 kilogramm használt sütőolajat juttattak el a dunaújvárosiak a különféle olajgyűjtőpontokra – erről sajtótájékoztatón számolt be Szabó Zsolt alpolgármester.
2024-03-08Terepszemle az új körzetben isA 2024-es önkormányzati választásra készülve Dunaújvárosban a Helyi Választási Iroda módosította a körzethatárokat, hogy azok megfeleljenek a törvényi előírásoknak. Az új körzetek kijelölésekor figyelembe vették a Béke városrészben élők helyzetét is.
2024-03-08Városlakói javaslatra hamarosan bevezeti a közösségi költségvetést az önkormányzatA februári közmeghallgatáson felszólalt Für Tibor, aki javaslatot tett az úgynevezett részvételi, vagy közösségi költségvetés bevezetésének megfontolására. Ennek lényege, hogy a város vezetése a lakosságot is bevonja a közpénzek felhasználásának tervezési, és döntési folyamatába. Ez a javaslattételi lehetőség természetesen csupán a város költségvetésének egy kis részét érintheti, mégis közvetlen beleszólást jelenthet a civil szféra részéről a város ügyeibe.
2024-03-08Virág, kedves szó, ölelés – jelképesen minden hölgyet köszöntöttekNőnapi ünnepséget szervezett a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesülete a Római városrészi Civilházban. Az ünnepségre meghívást kapott Pintér Tamás polgármester és Motyovszki Mátyás, a körzet képviselője is. Így a két politikus együtt köszöntötte az egyesület hölgy tagjait.
2024-03-0870 éves a Móricz – komoly jubileumi együttműködésre, minifesztiválra is készülnekKülönleges kollaborációra készül Dunaújvárosban a Kortárs Művészeti Intézet és a Móricz Zsigmond Általános Iskola. Mint ismert, az oktatási intézmény 2024-ben ünnepli fennállása 70 éves jubileumát, és ennek apropóján érdekes programokkal készülnek – ezek egyik állomása lesz a KMI, a részletekről pedig az érintettek számoltak be.
2024-03-08Szabad Szemmel - KineDok-filmek a Kortárs Művészeti IntézetbenA helyszín változott, most már a Kortárs Művészeti Intézet a helyszín. Dunaújvárosban minden hónap harmadik keddjén vannak azok a vetítések, amiket az érzékeny társadalmi témákat boncolgató kelet-európai (és ezen belül is hangsúlyosan a magyar) dokumentumfilmek iránt érdeklődők megnézhetnek. A vetítéseket többnyire kötetlen beszélgetések követik, ahol a közönség tagjai bátran kifejthetik gondolataikat a látottakról. Akadt olyan vetítés, ahová vendéget is hívtak a – A magunk módjára üvölteni című alkotás után a film egyik közreműködője, Juhász Rokko képzőművész volt a beszélgetés főszereplője.
2024-03-08Veszélyes időszak a száraz tavasz, sokszor riasztják szabadtéri tüzekhez a lánglovagokatA Dinnyési-fertő Természetvédelmi Területen több mint harminc hektár aljnövényzet, nádas égett le, tudatta Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő.
2024-03-08Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopterrel szállították a sérültet5 métert zuhant egy munkás a LIBERTY Dunaújváros erőmű gyáregységben történt baleset során, létesítményi tűzoltók szabadították ki, mentőhelikopter szállította Fehérvárra.
2024-03-08Pont nélkül maradtak az idénynyitónA dobogóra hajtó Nagykanizsa háromgólos győzelmet aratott a Dunaújváros FC labdarúgói ellen a két gárda vasárnapi bajnokiján.
2024-03-08Szép a vége: Fradi-verés a szezonzárónAz 500. alapszakasz meccsét játszó Somogyi Balázs triplájával győzték le hosszabbításban a DAB jégkorongozói a Ferencváros gárdáját az Erste Liga utolsó mérkőzésén. Szép zárása volt ez mérkőzés az egyébként rendkívül hullámzó szezonnak.
2024-03-08Most sem volt esély a fővárosbanA fővárosban, a MAFC-BME elleni összecsapással fejezte be az Extraliga alapszakaszát a DKSE röplabda csapata. Három sima játszmában aratott győzelmet a MAFC-BME együttese a DKSE röplabdázói ellen a két gárda kedd esti összecsapásán.
2024-03-08Remekeltek a Fox SE versenyzőiLondonban és Kiskőrösön is parádésan szerepeltek a dunaújvárosi Fox SE sportolói, akik számtalan éremmel örvendeztették meg az értük szorítókat. Londonban a Nemzetközi Brazil Jiu-Jitsu Szövetség (IBJJF) által szervezett sorozat európai állomásán vettek részt. Kis Nikolett a felnőttek mezőnyében gi kategóriában a súlycsoportjában és abszolút kategóriában is első helyen végzett. Újvári Márk Máté a felnőttek lila öves versengésében szerzett harmadik helyet, míg Farkas Bátor gi és nogi kategóriában megnyerte súlycsoportja küzdelmeit, míg abszolút kategóriában két bronzérmet hozhatott haza. A dunaújvárosi érmesek sorát Tóth Zoltán zárta, aki a felnőttek fekete öves kategóriájában nem talált legyőzőre.
2024-03-01Kolbászfesztivál a kúriábanRemekül vizsgázott Dunaújvárosban a felújított Mondbach-kúria udvara, mint rendezvényhelyszín. Nagyon sokan voltak kíváncsiak 2024. február 24-én a 12. Kolbásztöltő-fesztiválra, a végig remek hangulatú eseményen tíz csapat vágott neki a kolbásztöltésnek és –sütésnek, majd versengett a zsűri kegyeiért. A tömegével kilátogató dunaújvárosiak pedig remekül szórakozhattak.
2024-03-01Biztonságos otthonra, éleetre szóló barátságra vágynak a kutyusokAz elmúlt időszak fejlesztéseit szemlézte, valamint az idei év (2024.) terveit beszélte át Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere és Barta Endre alpolgármester az önkormányzati ebrendészeti telepen Létai Attila ebrendésszel. Az elmúlt időszakban pozitív változások sora történt az ebtelep környezetében, ugyanakkor van még bőven tennivaló.
2024-03-01A nívó díja: parádés siker volt a Quintia zenekar jótékony koncertjeNemes cél, magas művészi nívó és remek hangulat jellemezte a Quintia zenekar koncertjét Dunaújvárosban a Bartók színháztermében. Az együttes a Wesley Da Capo iskola javára ajánlotta fel a hangverseny bevételét.
2024-03-01Azon dolgoznak, hogy újra legyen posta a BékébenDunaújvárosban a Béke városrészben folytatódott Pintér Tamás polgármester önkormányzati képviselőket és körzeteket felkereső sorozata. Ezúttal Dr. Székely Károllyal, a 8-as választókerület képviselőjével találkozott. Különleges volt ez a találkozó, hiszen ebbe a beszélgetésbe harmadik félként már becsatlakozott Pappné Grabant Ilona is.
2024-03-01Újabb pályázati siker, 200 millió forint közvetlen EU-s támogatás érkezik a "zöld programra"A tavalyi évben (2023.) a dunaújvárosi önkormányzat pályázatot nyújtott be egy kiválasztott dunaújvárosi panel lakóépület zöld fal, zöld tető, zöld növényzetet telepítésére, mellé egy közösségi kert létrehozására és egy Biodiverzitás Iroda megnyitására. A pályázatunk nyert, a napokban aláírásra került a támogatási szerződés.
2024-03-01Lakossági fórum a Kallós felújítási munkálatairól2024. február 1-jén ideiglenesen egyirányú lett Dunaújvárosban a Kallós Dezső utca. Korábban többször volt már szó arról, hogy lépni kell a társasházak állagmegóvása érdekében, hiszen a nagy forgalom miatt repedeznek a falak. Született egy szakértői jelentés, aminek mentén elkezdődtek a munkálatok.
2024-03-01Hogyan tovább az új Vasmű út mögött?Dunaújvárosban az új Vasmű út kilenc emeleteseiben élők egy része elfogadhatatlannak tartja, hogy közvetlenül az épület mögötti részen parkolnak az autók. A terület tereprendezése is sok kérdést vet fel, éppen ezért Barta Endre, a körzet önkormányzati képviselője lakossági fórumot hívott össze, hogy döntsenek a lakók. A sok az autó és kevés a parkoló kérdése, úgy tűnik, örök téma már városunkban és bár az önkormányzat igyekszik minden lehetséges módon enyhíteni a problémán, végesek a lehetőségek.
2024-03-01Melyik óvodába járjon a gyerek?Az óvodai nyitott napok az áprilisi beíratást megelőzően nyújtanak segítséget a legmegfelelőbb óvodai intézmény kiválasztásában.
2024-03-01Motyovszki Mátyás is segített, gondoskodik a diákok biztonságáról, egészségérőlA napokban ismét új adag allergia ellenszert, Epipent szállított Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő a körzetében található általános iskolákba, hiszen gyakran kell frissíteni a készítmény készleteit.
2024-03-01Kis lépések a város életében, nagyok az emberekébenAki ismeri Mezei Zsolt alpolgármestert, az tudhatja, láthatja, hogy folyamatos és rendszeres közösségifelület-használó. Ha ott érkezik bármilyen jellegű felvetés, bejelentés, akkor amilyen gyorsan csak lehet, orvosolja, megoldja.
2024-03-01Isten éltesse még sokáig, Béla bácsi!Katona Béla Alajost 90. születésnapján otthonában köszöntötte Barta Endre, Dunaújváros alpolgármestere és Szántó Péter önkormányzati képviselő.
2024-03-01Idén is bárki javaslatot tehet a "Dunaújváros Ifjúságáért" díj adományozásáraDunaújváros közgyűlése az ifjúsági korosztály nevelésében, az ifjúságvédelemben, illetve a fiatalok számára nyújtott szolgáltatások szervezésében kiemelkedő munkát végző személyek és közösségek elismerésére alkotta meg a "Dunaújváros Ifjúságáért" díjat.
2024-03-01Várják a javaslatokat a pedagógus díjakraDunaújváros közgyűlése a cím és díjak adományozásának rendjéről szóló önkormányzati rendeletével "Dunaújváros Érdemes Pedagógusa" díjat, "Dunaújváros Oktatásügyéért" díjat és "Pedagógus Életpályáért Emlékérem – Dunaújváros" díjat alapított.
2024-03-01Esterházy János emlékezete a könyvtárbanIsten szolgája címmel rendez nagyszabású eseménysorozatot a dunaújvárosi József Attila Könyvtár. A bemutatókkal, előadásokkal kiállításokkal fűszerezett program a mártír felvidéki politikus, gróf Esterházy János életét és politikai pályáját állítja fókuszba. A programsorozat részleteiről Tóth Éva, az eseményeknek otthont adó intézmény vezetője adott tájékoztatást
2024-03-01Vért adni középiskolásként is nagyon menő!A 2024. márciusi helyszínek között is szerepel különleges bázis és alkalom, emelte ki Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője.
2024-03-01Közös munka a bűnmegelőzésértA dunaújvárosi kapitányság bűnmegelőzési szakemberei is részt vettek azon a tanácskozáson, amelyet a prevenciós tevékenység hatékonyságának növelése érdekében szerveztek a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.
2024-03-01Szerencsés nemzedék a miénk, nem vitás"Nemzedékünkre ráillik a szerencsés jelző. Sokan voltunk, hiszen Rákosi – Ratkó asszony szigorú rendeletével – igencsak leszűkítette a leendő szülők rendelkezési jogát a gyermekvállalás tekintetében." Dr. Tóth István szociográfiai írása.
2024-03-01Letudta szezonzáró túráját a DABKét nagyon nehéz találkozó vár huszonnégy óra leforgása alatt jégkorongozóinkra a Csíkszereda, illetve a címvédő Gyergyói HK otthonában.
2024-03-01Az országos döntőért küzdöttekKilenc iskola, huszonöt csapat, s közel száz versenyző részvételével rendezték meg a lábtoll-labdázók vármegyei döntőjét a Szent Pantaleimon iskolában.
2024-03-01Egyetlen gólocska döntött TihanybanAz alapszakasz nyolcadik helyezettje, a Tihany otthonában kezdte meg szereplését az NB II Nyugati Csoportjának alsóházában a Dunaújváros Futsal együttese 2024. február 26-án
2024-02-26Több komoly erőpróba a szőnyegen- A Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola adott otthont a Pethes-Ker Kupa Nyugat-Magyarország Régió Területi U13 Kötöttfogású Bajnokságnak 2024. február 24-én, s bár az versenyre összesen 109 nevezés érkezett, betegségek és sérülések miatt végül 67-en tudtak szőnyegre lépni, míg a DKSE és fiókszakosztályai (Gurics GYBDSE, Enying VSE) összesen 21 versenyzőt vonultattak fel. - Zágrábban rendezték meg a Croatia Open elnevezésű U17-es nemzetközi birkózó viadalt február 23. és 25. között, s a rangos eseményen ezúttal is számos ország képviseltette magát. A népes mezőnyben természetesen ott voltak a magyar fiatalok is, akik között a DKSE U15-ös Európa-bajnoka, Pupp Viktória is megmérette magát a 65 kg-os súlycsoportban. Viktória jó teljesítményt nyújtott idei második versenyén, magabiztosan birkózott végig, s minden meccsét megnyerve hódította el a viadal első helyét.
2024-02-23Köszöntött a polgármesterÜnnepelt a Dunaújvárosi Egyetem 2024. február 16-án. Az intézményben ezúttal 155, sikeres államvizsgát tett hallgató vehette át diplomáját. A friss diplomásokat a város képviseletében Pintér Tamás polgármester köszöntötte.
2024-02-23Kicsik és nagyok is birtokba vehették a felújított bölcsődétPintér Tamás, Dunaújváros polgármestere és Mezei Zsolt alpolgármester, a Technikum városrész képviselője 2024. február 20-án adta át a Zengő-Bongó Bölcsőde felújított épületeit. Óriási munkát végeztek el a kivitelezők, ami rá is fért az épületre, hiszen 1963-as átadása óta nem történt nagyobb felújítás.
2024-02-23Közösen köszöntötték a város vezetői és a jövő reménységei a vb-hősöketÓriási örömmel fogadták a világbajnoki ezüstérmes magyar női vízilabda válogatott dunaújvárosi kiválóságait Dunaújváros vezetői, illetve a DFVE utánpótlás játékosai.
2024-02-23Újabb fogyasztóbarát fejlesztés a távhőszolgáltatónálA DVG Távhő applikáció, valamint a DVG Zrt. weboldalán keresztül elérhető online ügyfélszolgálat felülete lehetővé teszi, hogy a cég fogyasztói könnyen elérjék a távhőszolgáltatót, ha kérdésük vagy problémájuk van, valamint gyorsan, kényelmesen intézhetik a távhőszolgáltatáshoz kapcsolódó ügyeiket.
2024-02-23"Legyél te is Okos Gazdi!"Előzetesen lehet regisztrálni 2024. március 3-ig a hat előadásból álló Dunaújvárosi Okos Gazdi programra, amelynek végén minden "vizsgázó" Okos Gazdi-kártya tulajdonos lesz.
2024-02-23Tájékoztatás az óvodai beíratásrólA Dunaújvárosi Óvoda tájékoztatja a szülőket, hogy 2024. április 8-án, hétfőn, valamint április 9-én, kedden 8-12 illetve 14-17 óráig, a Dunaújvárosi Óvoda központjában (Dunaújváros, Lilla köz 1.), vagy a e-mail címen várják a kitöltött jelentkezési lapokat.
2024-02-23LIBERTY: térségi gondok, helyi kérdésekSzaporodnak a kérdőjelek és a súlyos válságra utaló tényezők Dunaújvárosban a vasművet privatizált LIBERTY Steel térségi egységeiben. A Dunaújváros című hetilap összeállításában cseh és román példákkal szolgál, ráadásként pedig azt a kérdéssort is megismerteti olvasóival, amit a helyi cégvezetésnek tett fel.
2024-02-23"Időkapu": Holczer Tibor kiállítása a tamási Kindl Kupola Galériában nyílt megVárosimázs és személyes fotótörténeti barangolás, képek és montázsok egy megrögzött örömfotóstól: nagyszabású önálló tárlaton mutatta be műveit Holczer Tibor Tamásiban: a Kindl Kupola Galériában látható bemutató egészen 2024. március 2-ig várja a vendégeket.
2024-02-23JOEBACK: "Evolúció" – a dal után klipenApokalipszis hétfőn délután – napvilágot látott a JOEBACK fantázianevű sideprojekt legfrissebb hangképes mutatványa. Az "Evolúció" eredetileg a Júdás című mini albumon jelent meg, most már klip is készült hozzá.
2024-02-23Dunai Kincses Kert: tavaszváró évnyitó kerekedett - különleges remekek sorávalRemek felhozatal, különleges portékák sora várta Dunaújvárosban a Dunai Kincses Kert vendégeit a Szalki-szigeten 2024. február 17-én. Az idei első vásár beváltotta a hozzá fűzött reményeket.
2024-02-23Jól sikerült a válogató birkózóinknakNyikos Veronika magabiztosan győzött, Pupp Viktória tisztességgel helyt állt az U20-as korosztályú birkózók idei első válogató versenyén.
2024-02-23Induló vállalkozásokat segítenek információkkal, tanácsokkalTájékoztató előadáson vehetnek részt induló vállalkozások képviselői 2024. február 27-én a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. Tájékoztató
2024-02-16Évtizedes pálya elismerése2024. február 15-i dunaújvárosi közgyűlésen ünnepélyes keretek között adta át Pintér Tamás polgármester a „Dunaújváros Sportjáért” Díjat. Az elismerést az idei esztendőben Salamonné Szabó Éva, dunaújvárosi Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény gyógypedagógusa vehette át, aki 2020-tól a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség torna szakág vezetője .
2024-02-16A város költségvetéséről is döntött a közgyűlés csütörtöki nyílt üléseKöszöntővel és díjátadó ünnepséggel kezdődött a dunaújvárosi önkormányzat 2024. 02. 15-i közgyűlése, majd nyílt ülésen harmincegy témát tárgyalt meg a testület.
2024-02-16Közel negyven alkotó műveit vonultatja fel a Dunaújvárosi TárlatDunaújvárosi Tárlat címmel nyílt kiállítás 2024. február 9-én, délután a Kortárs Művészeti Intézetben, ahol közel 40 a városban és a térségben élő, illetve a városhoz kötődő képző- és iparművész munkái mutatkoztak be.
2024-02-16Pintér Tamás szerint feszes, de szociálisan gondoskodó költségvetés születettPintér Tamás polgármester szerint hosszú tervezési időszakot zárt le a csütörtöki közgyűlés, a testület pedig elfogadta önkormányzatunk 2024. évi költségvetését.
2024-02-16Újabb közvetlen európai uniós forrásra pályázik városunkA 2024. februári dunaújvárosi közgyűlés tárgyalta és elfogadta az URBACT Program felhívását, amely lehetőséget kínál európai városok számára, hogy a 2016-2023 közötti időszakban megvalósított városi innovatív programok legjobb gyakorlati megoldásait átvegyék és a helyi viszonyokhoz igazítsák. Azok a városok, amelyek korábban URBACT-projektet hajtottak végre, vezető partnerként léphetnek fel. Dunaújváros ilyen partner.
2024-02-16Pappné Grabant Ilona: "... összefogással és a város lakóival jobbá és élhetőbbé tudjuk tenni az otthonunkat"Folytatja a dunaújvárosi önkormányzati választásokra készülő jelöltek bemutatását a "Rajta, Újváros!" Egyesület. A kilencedik részében Pappné Grabant Ilona mutatkozik be, és beszél a jövővel kapcsolatos terveiről.
2024-02-16A Technikum városrész eredményeiről beszéltek, lehetőségeket, terveket egyeztettekFolytatta Dunaújváros képviselőivel közös körzetbejárásait Pintér Tamás polgármester. Ezúttal Szabó Zsolt, a 6-os választókerület képviselője számolt be az elmúlt évek eredményeiről, és vázolta fel a jövőre vonatkozó terveit is.
2024-02-16Orosz Csaba: "... minden erőnkkel azon vagyunk, hogy Dunaújváros a legbiztonságosabb város legyen"Folytatja a dunaújvárosi önkormányzati választásokra készülő jelöltek bemutatását a "Rajta, Újváros!" Egyesület. A tizedik, egyúttal részben Orosz Csaba összegzi az elmúlt ciklus eredményeit, valamint beszél a jövővel kapcsolatos terveiről.
2024-02-16Aranyos, kedves kis vendégek a VárosházánMég tavaly zajlott egy nyereményjáték a Resti étterem jóvoltából, amelyen az Arany iskola 2.a osztálya bizonyult az egyik legjobb tökfaragónak. Az egyik különdíjukat – látogatást a Városházán – a napokban zsebelték be.
2024-02-16Két szakembert díjaztak az idősek otthonábanSzép ünnepséget szerveztek Dunaújvárosban az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonában 2024. február 13-án, délelőtt. Az eseményen Barta Endre, Dunaújváros alpolgármestere jelenlétében adták át az intézmény saját belső elismerését, a Szociális munka díját, melyet ezúttal két dolgozó, Benczéné Kiss Enikő és Bozsokiné Tóth Rita vehetett át.
2024-02-16Szépülnek a parkok, felújítják a padokatA koratavaszi, ám nagyon is tavaszias időjárásban a GESZ gépjárművei, emberei és eszközei a héten teljes kapacitással kezdtek dolgozni a város parkos, erdős területeinek felújításán. A következő hetekben megszépülnek a parkok.
2024-02-16Megváltozott a Horgásztanya környezeteA Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület egy évvel ezelőtt, 2023-ban kerekasztal konferenciát hívott össze a város horgász- és vízi turizmusának fejlesztése érdekében. A múlt héten ismét összegyűltek a témában az érdekeltek, hogy számot vessenek, mit sikerült elérni egy év alatt és ennek tükrében milyen új célokat kell kitűzni és megvalósítani.
2024-02-16Közös cél a helyi vállalkozók, vállalkozások támogatásaA kamara múlt évi tevékenységét és idei terveit áttekintő megbeszélést tartott Pintér Tamás polgármester Králik Gyulával, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara (DKIK) elnökével.
2024-02-16A lakosság észrevételei alapján oldják meg a problémákatKörzetszemlét tartott Motyovszki Mátyás, dunaújvárosi önkormányzati képviselő a napokban. Szakemberek segítségével, a lakók által jelzett észrevételekkel új felújításokat kezdeményez a képviselő.
2024-02-16Töltsünk együtt egy délutánt idén is!Tájékoztató a XII. Kolbászfesztiválról
2024-02-16Portfolio-elemzés: "csak vegetál a megmentett a dunaújvárosi vasmű"Terjedelmes összeállításban számol be a dunaújvárosi vasgyár helyzetéről a Portfolio gazdasági portál; arról is írnak,, hogy mindeközben az új tulajdonosról súlyos dolgok láttak napvilágot.
2024-02-16Farsang Kupa a felkészülés jegyébenImmáron tizenharmadik alkalommal rendezte meg a Farsang Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornát a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség 2024. február 11-én. Ezúttal a Rácalmási Sportcsarnokban látta vendégül a viadal résztvevőit.
2024-02-16Világbajnoki döntőben a magyar válogatottA görögöket is ötméteresekkel legyőzve jutott be a dohai világbajnokság fináléjába a három DFVE-játékossal (Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Mahieu Geraldine) felálló magyar női vízilabda válogatott.
2024-02-16Fényes hazai érmek az idénynyitónDunaújvárosban, a Szent Pantaleimon iskolában rendeztek utánpótlás idénynyitó lábtoll-labda versenyt a mögöttünk hagyott hétvégén, ahol az újoncoktól, egészen az ifjúsági korosztályig bizonyíthatták tudásukat a résztvevők. Mint azt Kohán Árpádné, a Dunaújvárosi Lábtoll-labda SE elnöke elárulta, a megnyitón – még a tavalyi esztendőre visszatekintve – ifj. Fehér János, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség elnöke ismerte el bajnoki címét egy-egy kupával a csapat két volt serdülő játékosának, Kondor Anettnek és Rabi Marcellnek.
2024-02-09Eredmények és tervekDunaújváros Közgyűlése közmeghallgatást tartott a Városházán. A közmeghallgatás témája az önkormányzat a 2024. évben elvégzendő városfejlesztéssel, városüzemeltetéssel és közszolgáltatások biztosításával kapcsolatos tervei bemutatása az idei évi költségvetés tükrében.
2024-02-09Széchenyi 70: nagyon Nagy találkozásra készülhet mindenkiNagyszabású gálával, öregdiákok összetartásával, rendhagyó órák sokaságával ünnepli alapítása 70. év évfordulóját a Széchenyi István Gimnázium.
2024-02-09Sikersztori az iskolai étkeztetés terén, svédasztalos tálalássalDunaújvárosban már két általános iskolában is úgynevezett „szabadszedéssel”, azaz svédasztalos project bevezetésével megkezdődött a közétkeztetés reformja. A diákok egyrészt választhatnak, hogy mit esznek, másrészt pedig mindenki annyit eszik, amennyit akar. A szolgáltató csak egyet kér a diákoktól: hogy miután jól lakott, üres legyen a tányérja, és ne kelljen a megmaradt ételt kidobni. A projekt nagyon is működik, már a Petőfiben és a Dózsában is.
2024-02-09Helyben is sok kikapcsolódási lehetőséget ad a TechnikumDunaújvárosban a Római városrész és Táborállás után a Technikumban folytatta a képviselővel közös bejárást Pintér Tamás polgármester. Mezei Zsolt, a körzet képviselője beszámolt az elmúlt évek eredményeiről és felvázolta a jövőre vonatkozó terveit is.
2024-02-09Motyovszki Mátyás: "... egyre növekvő közösséggé alakultunk, ami egy nagyon szép, közös jövő záloga."Folytatja az önkormányzati választásokra készülő jelöltek bemutatását a "Rajta, Újváros!" Egyesület. A sorozat következő, immár hetedik részében Motyovszki Mátyás összegzi az elmúlt időszak eredményeit, illetve beszél a jövővel kapcsolatos terveiről.
2024-02-09Barta Endre: "... fontosnak tartom a személyes és közösségi kapcsolatok ápolását."Folytatja a dunaújvárosi önkormányzati választásokra készülő jelöltek bemutatását a "Rajta, Újváros!" Egyesület. A sorozat következő, ezúttal már nyolcadik részében Barta Endre összegzi az elmúlt időszak eredményeit, illetve beszél a jövővel kapcsolatos terveiről.
2024-02-09Március 6-ig igényelhető az étkeztetésA dunaújvárosi önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként ingyenes déli meleg főétkezést biztosít rászoruló gyerekeknek – figyelem, az igényeket 2024. március 6-ig lehet benyújtani!
2024-02-09Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkbanTamaskovits Sándorné, Vilma néni 2024. február első napján ünnepelte 90. születésnapját – ez alkalomból Barta Endre, Dunaújváros alpolgármestere és Szántó Péter önkormányzati képviselővel közösen látogatták meg őt a Barátság úti idős otthonban.
2024-02-09A városrész ereje az intézményeiben vanBarta Endre a dunaújvárosi 4-es választókerület önkormányzati képviselője igyekszik folyamatosan kapcsolatot tartani, együtt élni a Római városrész lakóival – és ebben kiemelten fontos helyük van az intézményeknek is. A képviselő a Petőfi iskolában egyeztetett a napokban, látogatás egyik apropója egy, a közelmúltban lezajlott eseményhez kapcsolódik. A Petőfi iskola ismét elnyerte a véradóbarát iskola címet, azaz a legaktívabb közösségként szolgálták ezt a nemes ügyet. Barta Endre aktív véradóként és humán ügyekért felelős alpolgármesterként is gratulált ehhez a kiváló eredményhez.
2024-02-09Útkereső bemutatkozás az MMK galériájában"Keresem az utam" címmel nyílt Kiss Zsuzsanna bemutatkozó kiállítása az MMK galériájában 2024. február 5-én.
2024-02-09Értékmentők: a Pentelei Kéknefelejcs Hagyományőrző Népdalkör bekerült a Települési ÉrtéktárbaDunaújvárosban a Települési Értéktár Bizottság döntött arról, hogy a Pentelei Kéknefelejcs Hagyományőrző Népdalkör bekerül a Települési Értéktárba a kulturális örökség kategóriában. Ez alkalomból köszöntötte a népdalkör tagjait Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester és Orosz Csaba, a Pentele városrész önkormányzati képviselője a Pentele Klubházban.
2024-02-09Jótét céllal rendezték a Móricz idei báljátA hetedikesek nyitótáncával, valamint a tanárok meglepetés bemutatójával kezdődött a dunaújvárosi Móricz iskola immár hagyományos Szülő-Pedagógus Bálja a Campus Étteremben 2024. február 2-án. A remek hangulatú eseményt ráadásul rendkívüli céllal szervezték – a bál teljes bevételét Livi lépteiért ajánlották föl a szervezők!
2024-02-09Új tárlattal és sütibemutatóval ünnepeltekKét eseménnyel folytatódott a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola alapításának 70. évfordulóját ünneplő programsorozat – a helyszín a Vasmű úti Jakó Cukrászda volt. Szigethy Adrienn igazgató köszöntőjéből kiderült, egyáltalán nem a véletlen műve volt a helyszínválasztás: egyfelől Sarokné Varga Anna festményeinek kiállításával folytatódott a Móricz iskola művész-tanárainak sorozata, másrészt hivatalosan ezen az eseményen debütált az édes életet kultiváló nagyközönség előtt a cukrászda új remeklése, a Móricz-szelet.
2024-02-09A neheze most következikNem okozott gondot Új-Zéland legyőzése a három DFVE-játékossal (Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Mahieu Geraldine) felálló magyar női vízilabda válogatottnak a dohai világbajnokság első mérkőzésén.
2024-02-09Keserédes siker lett a vége ÉrdenHiába hajrázott remekül, s hozta el a három pontot Érdről, nem jutott be a bajnokság felsőházába a Dunaújváros Futsal együttese.
2024-02-09Fényes érmek az osztrák szőnyegenA DKSE birkózói közül Pupp Viktória az első, Nyikos Veronika a második helyen végzett az ausztriai Wolfurtban megrendezett nemzetközi tornán.
2024-02-07Megújulhat a vasútállomás, valamint az uszoda külső medencéje isSikeres tárgyalásokat folytatott a dunaújvárosi önkormányzat az Építési és Közlekedési Minisztérium, valamint a honvédelmi tárca képviselővel a korábban tervezett (vasútállomás és uszoda) rekonstrukcióktól.
2024-02-02Egyirányú lett a Kallós2024. február elsejétől átmenetileg és ideiglenesen egyirányú lett Dunaújvárosban a Kallós Dezső utca. Erre az épületek védelmében van szükség, hogy a szakértő által előírt munkálatokat elvégezzék, erre az időre pedig az utcaszakasz forgalomcsökkentésére van szükség.
2024-02-02Már a Kertvárosban is elérhető az ingyenes melegétel szolgáltatásaDunaújvárosban 2024. 02. 01-én átadták a második szociális konyhát a Kertvárosban
2024-02-02"Kulturális híd" – a SKICC Csoport tábori tárlata nyílt a könyvtárbanA tervek szerint hosszabb távú együttműködés első állomása az a tárlat, amely Dunaújvárosban a József Attila Könyvtár emeleti előterében nyílt; a nyári táborhoz hasonlóan a kiállítást is Kosztolányi György és Pats József emlékének ajánlották a SKICC Csoport tagjai.
2024-02-02Sok a kérdőjel a vasmű működése terénNyulasi Zsolt cikke a vasmű jelenlegi (2024. február) helyzetéről
2024-02-02Gyöngyössy Csaba: "... szeretnék visszaadni mindabból, amit én kaptam eddig Dunaújvárostól"Folytatja a dunaújvárosi önkormányzati választásokra készülő jelöltek bemutatását a "Rajta, Újváros!" Egyesület. A sorozat ötödik részében Gyöngyössy Csaba mutatkozik be, és beszél a jövővel kapcsolatos terveiről.
2024-02-02Rengeteg fejlesztés valósult meg, biztonságos és szép lett a környékFolytatta a képviselőkkel történő helyszíni egyeztetéseket Pintér Tamás polgármester – a Római városrész két körzete után a Pentele városrész került sorra, ahol Orosz Csaba képviselővel összegezte az eredményeket, valamint beszélt a jövő terveiről.
2024-02-02Kálló Gergely: "... végre önálló képviseletet kap a Béke városrész"Folytatja a dunaújvárosi önkormányzati választásokra készülő jelöltek bemutatását a "Rajta, Újváros!" Egyesület. A sorozat hatodik részében Kálló Gergely mutatkozik be, és beszél a jövővel kapcsolatos terveiről.
2024-02-02Felújítják a Liget köz parkolóitSzabó Zsolt, Dunaújváros 6-os választókerület képviselője szakemberekkel járta körbe a Petőfi liget térségét a közelmúltban, felmérve többek között a már meglévő parkolók állapotát is.
2024-02-02A piac felújításáról tájékoztatott Mezei Zsolt alpolgármesterA dunaújvárosi piacra gyenge tető helyett vastagabb lemez kerül fel, hogy a takarító személyzet járni tudjon rajta és le tudja takarítani a faleveleket. Nagyobb átmérőjű lefolyócsöveket is beépítenek a DVG Zrt. munkatársai, valamint lefestik a szerkezet oszlopait is.
2024-02-02Újabb helyi értékkel bővült a tárHelyben is, a térségben is öregbíti a város és Pentele jó hírét a kórus; most bekerült Dunaújváros Települési Értéktárába, amelynek bizottságát még 2016-ban hozta létre a közgyűlés.
2024-02-02Civil csapolást is tartanak a véradóknak!2024. februárban is várják a véradókat
2024-02-02Hodász András volt a Dunaújvárosi Estek vendégeFolytatódott a Dunaújvárosi Estek elnevezésű közéleti sorozat, melyre ezúttal Hodász Andrást hívta meg a "Rajta, Újváros!" Egyesület.
2024-02-02Feltűzték a szalagot a Rosti iskola végzőseinek2024. január 26-án a Dunaújvárosi Rosti Pál Gimnázium és Általános Iskola végzőseinek tűzték fel a szalagot a Kultik Moziban
2024-02-02Köszöntötték, elismerték a legjobbakatA felnőtteknél Horváth Attila, az ifjúságiaknál Mihaldinecz Márkó vehette át a 2023-as év legjobbjának járó kupát a Magyar Motoros Vízisport Szövetség dunaújvárosi díjátadóján.
2024-02-02Parádés évnyitó a szőnyegenNagyszabású viadalt rendezett a DKSE birkózó szakosztálya Dunaújvárosban az Arany iskola tornatermében 2024. január 27-én, szombaton. A Nyugat-Magyarország Régió Területi U10, U11 és U13-as Szabadfogású Bajnokság DAK Kupa és Tusják János Emlékversenyre rengeteg, összesen 219 nevezés érkezett, s ugyan megbetegedések miatt nem tudott mindenki eljönni a viadalra, így is közel kétszázan léptek szőnyegre a végig kiváló hangulatú versenyen.
2024-02-02Már az információ is életet menthet!Minél több életmentő készülék van egy városban a különböző cégeknél vagy intézményeknél, annál biztonságosabb az adott település is. Mint arról beszámoltunk, megújul Dunaújváros defibrillátor térképe, melyet még 2021-ben adták át a Dózsa György úti főposta előtt, ám mivel az elmúlt bő két esztendőben több helyszínen is sikerült új életmentő készülékeket beszerezni, aktuálissá vált az információs tábla frissítése. Az egyik ilyen helyszín a Bartók Kamaraszínház volt, mely 2023. októberében gazdagodott egy defibrillátorral.
2024-02-02A negyedik hely jutott a kupábanKönnyű gólokat kapva szenvedett 6-1-es vereséget a DAB jégkorong csapata a Magyar Kupa bronzmérkőzésén a Ferencváros ellen.
2024-01-26Díj a város kultúrájáértÜnnepélyes keretek között, a "Pro Cultura Intercisae" díj átadásával emlékezett meg a Himnusz kéziratának születésnapjára városunk önkormányzata az evangélikus templomban 2024. január 22-én. A díjat Bokor Zsuzsanna, a Polgármesteri Hivatal kulturális ügyekkel foglalkozó nyugalmazott dolgozója, a Modern Művészetért Közalapítvány kuratóriumi tagja, titkára vehette át.
2024-01-26Egyre biztosabb bevételi forrást jelentenek a közvetlen pályázatok2024. január 25-én tartotta évi első, szokásos havi ülését Dunaújváros közgyűlése. Fontos témák sora várt a képviselőkre – a nyílt ülésen harminchat, majd zárt ajtók mögött további egy témában döntöttek.
2024-01-26Rosti Pál 150, Pentelei Molnár János 100 éve hunyt el - de emlékük él!A 2024-es év több szempontból is különleges esztendő Dunaújvárosban. 100 éve hunyt el Pentelei Molnár János festőművész és 150 éve távozott Barkóczi Rosti Pál fotográfus-földrajzkutató. Emlékük és munkásságuk tiszteletére a Pentele Baráti Kör Egyesület idén egy tartalmas, többállomásos programsort állított össze.
2024-01-26A közlekedők biztonsága a fő szempont a dunaújvárosi utakonSokféleképpen reagálnak télen, amikor leesik a hó vagy ónos eső teszi csúszóssá és veszélyessé az utakat. És a lakókörnyezetben mindenkinek megvannak a maga jól bevált eszközei a védekezésre. Olyan ez, mint a foci, mindenki azt gondolja, hogy ért hozzá. Mezei Zsolt városüzemeltetési ügyekért felelős alpolgármestert kérdeztük a témáról.
2024-01-26Szántó Péter: "... a legfontosabb törekvésem a körzetben lakók érdekeit képviselni munkám során"Folytatja az önkormányzati a 2024-es önkormányzati választásokra készülő jelöltek bemutatását a "Rajta, Újváros!" Egyesület. A sorozat harmadik részében Szántó Péter képviselő összegzi az elmúlt ciklus sikeres kezdeményezéseit, valamint beszél a jövővel kapcsolatos terveiről.
2024-01-26Tóth Kálmán: "Legyen továbbra is igazi képviselete a 9-es választókörzetnek..."Folytatja a dunaújvárosi önkormányzati választásokra készülő jelöltek bemutatását a "Rajta, Újváros!" Egyesület. A sorozat következő, negyedik részében Tóth Kálmán képviselő összegzi az elmúlt ciklus közösségi programjait, illetve beszél a jövővel kapcsolatos terveiről.
2024-01-26"Erre a közösségre vagyok a legbüszkébb"Barta Endre, Dunaújváros alpolgármestere, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton találkozott Pintér Tamás polgármesterrel, hogy megnézzék mi valósult meg, mi maradt hátra, minek kell még elkészülnie? Az ÖMV kút mögötti terület alaposan megváltozott az elkészült kerékpárút fejlesztésnek köszönhetően. A két városvezető beszélt az elmúlt évek munkáiról, illetve a következő időszak feladatai is szóba kerültek.
2024-01-26Fergeteges zeneünnep lett az Újévi GálaFolytatta az elmúlt évek szép tradícióját, ismét komoly repertoárral készült a 2024-es Újévi Gála eseményére az alapítása 70. jubileumát ünneplő Sándor Frigyes Zeneiskola. A kétrészes programnak – vissza az alapokhoz – a Bartók Kamaraszínház színházterme adott otthont.
2024-01-26Országos díjat kapott az ICA-D kiállításaHatalmas szakmai elismerést érdemelt Chilf Mária A minták kötnek című bemutatója: a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) tavaly tárlata megosztott AICA-díjat érdemelt! Nagyon erős mezőnyben, nagyon nagy siker!
2024-01-26Ellenkonzultáció: célegyenesben a gyűjtés!Az alternatív oktatási népszavazás lezárásakor az a Hang és az Egységes Diákfront bejelentette, hogy üres nemzeti konzultációs ívek összegyűjtésével kívánják felhívni az Orbán-rezsim figyelmét arra, hogy propaganda helyett valódi kérdésekben – például az oktatás helyzetéről – akarnak véleményt nyilvánítani az emberek.
2024-01-26Madarat tolláról, gyereket gyűrűjérőlTöbb éves hagyományt folytattak a dunaújvárosi Aranyalma Tagóvodában: a gyerekek – és a felnőttek – a madárgyűrűzés rejtelmeivel ismerkedhettek. Különleges eseményre, madárgyűrűzésre készült a Gagarin téri intézmény apraja és nagyja: Fenyvesi László ornitológus már visszajáró vendég az Aranyalmában, ezúttal is a régi rutin szerint dolgozott. Ahogy az elmúlt esztendőkben mindig, most is finomra szőtt hálóval érkezett, majd megfogta az óvoda ligetes udvarán, valamint a felső Duna-parti térségben lévő madarakat.
2024-01-26Legyen mindenkiből "Okos Gazdi"!2024-ben jubilál Dunaújvárosban a Duna Dog Center – a kutyaiskola 10., az alapítvány 5. születésnapját ünnepli idén. A jeles alkalomból edukációs programsorozatot indítanak, amelynek a végén minden "vizsgázó" kutyabarátból Okos Gazdi-kártya tulajdonos lehet.
2024-01-26Városunkban alakult meg a Mesterséges Intelligencia és Legal Tech EgyesületDunaújvárosi székhellyel, országos hatáskörrel rendelkező egyesületként alakult meg 2023. december 7-én az Innoparkban a Mesterséges Intelligencia és Legal Tech Egyesület, ami a mesterséges intelligencia és a jogi világ összehangolását hivatott előmozdítani.
2024-01-26Somogyi György (1950-2024)Dunaújváros önkormányzata mély megrendüléssel tudatja, hogy Somogyi György nyugalmazott önkormányzati képviselő január 16-án, életének 74. életévében elhunyt. Nekrológ
2024-01-26Horváth István rangos elismeréseA 2022/2023. tanévi Diákolimpia versenyeken elért kimagasló eredményeikért vehettek át díjakat pedagógusok, iskolák és rendező szervezetek képviselői a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által rendezett ünnepségen a Magyar Tudományos Akadémián. Egy nagyon szép dunaújvárosi elismerésnek is örülhettünk a díjátadón, ugyanis a legeredményesebb pedagógusok között Fejér vármegyében a Rudas iskola testnevelője, Horváth István diadalmaskodott
2024-01-26Nyílt versenyen bizonyíthattakRemek hangulatban rendezték meg Dunaújvárosban a helyi lábtoll-labdázók versenyét a szent Pantaleimon iskola tornatermében 2024. január 20-án.
2024-01-19Hallgassunk a gyerekekre!Gyermekrajzok kampányolnak Dunaújváros szerte a szemetelés ellen. Egészen pontosan ötven kisiskolás rajza kerül ki Dunaújváros közterületeire azzal a felhívással, kéréssel megfogalmazva, hogy: ne szemetelj!
2024-01-19Megújult a sportcsarnok tetőszerkezete, már meg is szűnt a beázás...Felújították a Dunaújvárosi Sportcsarnok tetőszerkezetét, a beruházás elkészült és 2024. január 17-én már a műszaki átadás is megtörtént. A felújításra a tetőszerkezet beázása miatt volt szükség.
2024-01-19Közeledik a kolbásztöltő fesztivál - már várják a jelentkezőket2024-ben már tizenkettedik alkalommal lesz Kolbásztöltő Fesztivál Dunaújvárosban. Ezúttal azonban egy igazán különleges helyszínen, a felújított Mondbach-kúria udvarán várják a vendégeket. Megkezdődött a regisztráció is – a csapatok jelentkezését február 16-ig várják!
2024-01-19A lakók kezdeményezték a forgalmi rend változását a TechnikumbanDunaújváros számos pontján problémát jelent a parkolás, ez alól a Technikum városrész sem kivétel, sőt, bizonyos utcaszakaszok kifejezetten nehezen parkolhatóak. Volt már ez téma Szabó Zsolt alpolgármester körzetében, a megoldás érdekében most változtatnak a forgalmi renden is. A témában lakossági fórumot tartottak.
2024-01-19Közös akarattal horgászberkekben is minden terv megvalósíthatóÖrömteli hírekről számolt be Somfai Rezső, a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnöke. Röviden összefoglalva: már most látszik az eredménye a kerekasztal-beszélgetéseknek, de a kerékpárút-hálózat fejlesztéseinek is örülnek a horgászok.
2024-01-19Aki egy élhetőbb városrészért dolgozikEgy városvezető és egy önkormányzati képviselő csak akkor tud sikeresen együtt dolgozni, ha ismerik egymás problémáit, feladatait, terveit. Beszélgetni kell, egyeztetni kell, meg kell hallgatni a másikat. Pontosan ezekkel a tervekkel érkezett Dunaújvárosban a Római városrészbe szerdán délután Pintér Tamás polgármester.
2024-01-19Mezei Zsolt: "Bízom benne, hogy folytathatjuk a közösen megkezdett munkát..."Megkezdte a 2024-es önkormányzati választásokra készülő jelöltek bemutatását a "Rajta, Újváros!" Egyesület: új sorozatunk első részében Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester beszél az elmúlt ciklus eredményeiről, valamint a terveiről.
2024-01-19Szabó Zsolt: "Olyan önkormányzatot szeretnék, amely meghallgatja, és szolgálja az itt élőket..."Folytatja az önkormányzati választásokra készülő jelöltek bemutatását a "Rajta, Újváros!" Egyesület: sorozatunk második részében Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs alpolgármester beszél az elmúlt ciklus sikeres válságkezeléséről, valamint a jövővel kapcsolatos terveiről.
2024-01-19Változások a háziorvosi ügyeleti rendszerben már február 1-jétőlAz ügyeleti alapellátás (háziorvosi és gyermekorvosi ügyelet) Fejér vármegyében is kikerült az önkormányzatok feladatai közül 2024. február 1-jétől – az Országos Mentőszolgálat látja el a feladatot. Tételes tájékoztató, rendelési időpontokkal!
2024-01-19Az éves bérlettel 35-40 millió forint maradt a dunaújvárosi családoknálPintér Tamás, Dunaújváros polgármestere a közösségi oldalán adott tájékoztatást a helyi tömegközlekedés helyzetéről és azokról a kedvezményes lehetőségekről, amelyekkel sokat spórolhatnak a dunaújvárosi közlekedők.
2024-01-19Kész tervek vannak a vasútállomás és környezete felújításáraMegújult Dunaújvárosban a Budai Nagy Antal út és a Kandó Kálmán tér, azonban a vasútállomás és környéke nem nyújt szép látványt. A tervekről számolt be Pintér Tamás polgármester.
2024-01-19Isten éltesse még sokáig, Kati néni!Újabb szépkorú polgár erősíti a 90 évesek táborát: Kuti Isvánné, Kati néni a napokban ünnepelte 90. születésnapját. Az ünnepi alkalomból Barta Endre alpolgármester látogatta meg otthonában.
2024-01-19Rumini varázslatos kalandjai a Bartók KamaraszínházbanBerg Judit (a Rumini sorozat írónője) és Őze Áron nyilatkozata a darabról.
2024-01-19Frissítik az életmentő készülékek térképétKicsivel több mint két év után aktualizálják a dunaújvárosi életmentő készülékek térképét Dunaújvárosban a Dózsa György úti főposta előtt.
2024-01-12Az új év első városi babájaDunaújváros első babája, Péter-Varga Dorottya és Péter Balázs második kislánya a Szent Pantaleon Kórházban látta meg a napvilágot 2024. január 3-án. Pintér Tamás polgármester köszöntötte az év első új városi polgárát és szüleiket.
2024-01-12Elkezdődött a felújítás a piac tetőszerkezetén, megszüntetik a beázást2023. novemberében már előkészítették a dunaújvárosi piac tetőszerkezetének felújítását a tartószerkezetek festésével. Az új esztendő első napjaiban pedig elkezdődött a tetőszerkezet cseréje is. A piac továbbra is üzemel, a munkálatok csak részleges lezárásokkal járnak.
2024-01-12A közösségi akció során 8391 kenyér árából jutott a karitatív célú alapbaA Dunaújváros Kenyere akció során összesen 8391 darab város kenyere fogyott, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 419 ezer 550 forintot jelent Balog Líviának, a Móricz Zsigmond Általános Iskola kisdiákjának. Az összeget kivételesen magasra, 1 millió forintra kerekítette az önkormányzat.
2024-01-12Folytatódik a tisztességtelen kormányzati játszma, már megint az önkormányzatokon spórolnakHa az önkormányzatok haderőfejlesztéssel foglalkoznának, jutna pénz mindenre, de mivel "csak" közfeladatokat látnak el, úgy néz ki, ismét cudar év vár az önkormányzatiságra, a kormányzat ugyanis egyre látványosabban kivonul a helyi közügyek finanszírozásából.
2024-01-12Éjjel harcoltak a síkosság ellen a város útjain és járdáin a hét elejénAz eső után némi hó is hullott térségünkben, még nagyobb gondot okozott viszont a csapadék lefagyása – egész éjjel dolgoztak az utak síkosság-mentesítéséért Dunaújvárosban.
2024-01-12Fontos beruházás zárult TáborállásonLezárult a "Táborállás csapadékvíz elvezetése" elnevezésű pályázati projekt még 2023. decemberben, amely a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg uniós forrásból.
2024-01-12Jogerős a választókerületek új beosztásaDunaújvárosban a választókerületi körzethatárokról szóló döntés jogerőssé válása nyomán a szavazókörök számát és területi beosztását a választási eljárásról szóló törvényben rögzített hatáskörében alakította ki a Helyi Választási Iroda (HVI) vezetője, dr. Molnár Attila jegyző. Marad a tíz választókerület, de módosultak a körzethatárok az idén esedékes helyi önkormányzati és EP választás előtt.
2024-01-12Zeneiskola 70: csodás lesz az idei gálaFolytatja az elmúlt esztendők hagyományát, nagyszabású programmal készül az Újévi Gála eseményére az alapítása 70. évét ünneplő Sándor Frigyes Zeneiskola – a színes, nívós, izgalmas zenei élményt ígérő bemutatónak a Bartók Kamaraszínház ad otthont 2024. január 19-én.
2024-01-12Móricz 70:ünnepi dal a jubileumi évbenA dunaújvárosi intézmény történetét, az ének-zenei tagozat kirobbanó sikereit és a Móricz sajátos miliőjét is felidézi az a dal és klip, amely az iskola 70. születésnapját ünneplő jubileumi év egyik fontos mérföldköveként született még 2023. év végén.
2024-01-12Széchenyi 70: nagy találkozásra készülnekNagyszabású gálával, öregdiákok összetartásával, rendhagyó órák özönével ünnepli alapítása 70. év évfordulóját a Széchenyi István Gimnázium. Tájékoztató.
2024-01-12Nem jutott négy közé a válogatottA magyarok 15 fős keretéből ezúttal is kimaradt a horvátok ellen szemsérülést szenvedő Gurisatti Gréta, valamint a gárda egyik legjobbja, Garda Krisztina.
2024-01-12Nem borult a papírformaRemekül küzdött, s egy szettet el is lopott a MÁV Előrétől a DKSE felnőtt röplabda csapata, de a mieink idei első bajnokiját végül a székesfehérváriak nyerték 3-1-re.
2024-01-05BÚÉK, Dunaújváros!Este koncert, virsli, pezsgő és mulatság, aztán éjfél felé égig érő jókedv fogadta a szilveszterezőket a Városháza téren. Jól sikerült az önkormányzat évzáró (és évindító) bulija, sok százan búcsúztak együtt 2023-tól, és várták együtt az új esztendőt.
2024-01-05Nyolc alacsonypadlós, klímás, környezetbarát busszal gazdagodtunkNyolc darab újszerű, alacsonypadlós, környezetbarát és klímával felszerelt MAN típusú autóbusz érkezett Dunaújvárosba. 2024. január 3-án bemutatták az új buszokat, és már a városi forgalomban is találkozhatunk velük.
2024-01-05Százéves lett az idei év első szépkorúja, sok boldogságot Viktória néni100. születésnapját ünnepelte Gruber Lajosné, Viktória néni még 2023. január 1-jén. A város egyik legidősebb szépkorú polgárát a kerek és igazán különleges alkalomból Pintér Tamás polgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő köszöntötte a város nevében.
2024-01-05Városunknál is tetőzött a Duna - az árvíz után már takarítottak a Szalki-szigetenA folyamon levonuló árhullám 2023. december 28-án érte el Dunaújváros térségét. A Duna gyors apadása nyomán már 2024. január 2-án megkezdhették a munkát a Szalki-szigeten: fadöntés és szemétszedés várt a GESZ és a DHHF munkatársaira. A szabadstrand tükre tiszta, a zsilipnél maradt hordalék.
2024-01-05Egy tonna kutyatáp gyűlt össze a dunaújvárosiak jóvoltából2023-ban ötödik éve már, hogy minden szilveszter előtt jótékonysági adománygyűjtést hirdet Barta Endre és Kálló Gergely "Petárda helyett kutyatápot" elnevezéssel, azt kérve a dunaújvárosiaktól, hogy ne petárdára költsenek, hanem vegyenek kutyatápot, és hozzák el a "Rajta, Újváros!" állateledel gyűjtésére. Idén egy tonna állateledel gyűlt össze.
2024-01-05Különleges évzáró a református templombanRendkívüli eseménnyel zárta a 2023-as esztendőt a dunaújvárosi református gyülekezet. Soha nem közvetített még országos televíziós csatorna istentiszteletet a közösség templomából – egészen eddig: szilveszter délelőttjén a Duna TV stábja rögzítette, majd adta le az évzáró igehirdetést.
2024-01-05Közösen gyújtották meg advent negyedik gyertyáját a forgatagban2023. december 23-án meggyújtották advent negyedik gyertyáját Dunaújvárosban a Városháza téren. Az ünnepi köszöntőt Pintér Tamás polgármestertől és Baltási Nándor római katolikus plébánostól hallhatták a kilátogatók.
2024-01-05Dupla ünneppel zárta az óesztendőt a Bartók KamaraszínházRendhagyó évzáróra csalogatta a közönséget a Bartók Kamaraszínház 2023. december 29-én: remek koncertszínházi bemutatónak tapsolhatott a közönség, egyúttal pezsgővel koccintva a teátrum épületének születésnapjára is!
2024-01-05Szép ünnep és közösségi program – véradóknakKülönleges alkalmakkal bőven pettyezett volt az elmúlt időszak a véradóknak: 2023. decemberében, még karácsony előtt ünnepi előadással köszöntötték a jubilálókat és több helyszínen is várták az önkéntes segítőket
2024-01-05Dunaújváros Kedvence 2023 – itt a vége, itt az összes eredmény!Véget ért az online voks, ezúttal is nagy versenyt hozott a DunaújvárosMesélPontHu várostörténeti blog évzáró megméretése. Négy kategóriában hirdettek győztest – mutatjuk az eredményt, és persze szívből gratulálunk!
2024-01-05Újév és vízkereszt ünnepe DunapentelénKronászt Margit történész-muzeológus írása az újév és vízkereszt ünnepéhez kapcsolódó dunapentelei szokásokról
2024-01-05Dartsversennyel búcsúztatták az évetRemek hangulatban köszöntek el a 2023-as esztendőtől a dunaújvárosi darts közösség tagjai a Szöglet Sport Bárban.
2024-01-05Célba értek az adományok2023. decemberben jótékonysági darts versenyt rendeztek a dunaújvárosi Szöglet Sport Bárban. A versenyzők az Útkeresés Segítő Szolgálatnak, azon belül is az Érted Vagyunk 1987 Alapítványnak gyűjtöttek felajánlásokat. A befolyt összeget december 22-én adta át Barta Endre, Dunaújváros humán alpolgármestere.
2024-01-05Csodás karácsony a JószolibanÓriási sikerrel zárult a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség "Jót, Szívből - Dunaújvárosért" akciócsoportjának segélyakciója, mellyel a Jószolgálati Otthon Bercsényi utcai bentlakásos intézmény lakóinak karácsonyát igyekeztek szebbé varázsolni.
2024-01-05Három DFVE-játékos utazik az Eb-reA DFVE csapatának három játékosa, Garda Krisztina, Mahieu Geraldine és Szabó Nikolett is bekerült a magyar női vízilabda válogatott végleges Európa-bajnoki keretébe.
2024-01-05Szépen csillogó ezüst CeglédrőlTöbb remek mérkőzéssel, valamint egy második helyezéssel fejezték be évzáró ceglédi versenyüket a Danubius KSE felnőtt tollaslabdázói.
2024-01-00Rácalmás applikáció (kishír)Településünk csatlakozott az ÉlőVáros nevű, a felhasználók számára ingyenes települési mobilalkalmazás rendszerhez. A Rácalmás applikáció Android és Apple felhasználók számára is elérhető, letölthető a Play Áruházból, illetve az App Store-ból. (teljes szöveg)
2023-12-15A város egészségügyéértDr. Kercsó Anca Nicoleta vette át az egészségügyi szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. A "Dunaújváros Egészségügyéért" díjat Pintér Tamás polgármester adta át a közgyűlés előtt a több évtizede a pályán dolgozó ideggyógyász főorvosnak.
2023-12-15A hit után a remény következett – újabb gyertyát gyújtottunkMegtelt a Dunaújvárosban a Városháza tér 2023. december 10-én. Sokan látogattak ki az Adventi Forgatagba, ahol meggyújtották a második gyertyát, a remény gyertyáját is. A rendezvényt ezúttal is színpadi produkciók színesítették.
2023-12-15Tizenhét centi hó hullott – harcolni kellett vele a város útjain, járdáinA síkosságmentesítésért felelős önkormányzat és a munkát ellátó GESZ már a havazás megérkezése előtt mintegy 2.4 tonna sóval szórta fel a város útjait. Hatodikán délután az esőt egyre inkább felváltotta a havazás. Ezzel egyidőben megkezdődött a hóeltakarítás, síkosságmentesítés a járdákon és Dunaújváros 175 kilométeres úthálózatán.
2023-12-15Újabb közvetlen EU-s forrás érkezhet – a KMI-vel közös pályázat nyománIsmét egy újabb, közvetlen Európai Uniós forrás érkezik Dunaújvárosba. Dunaújváros önkormányzata és a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) közösen szerepel egy pályázatban. Ennek részleteiről beszélt Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester a KMI-ben szervezett tájékoztatón.
2023-12-15Emelkednek a jövedelemhatárok, többen juthatnak szociális támogatásokhozDíjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, majd nyílt ülésen negyvenhárom, illetve zárt ajtók mögött további három témát tárgyalt meg a testület.
2023-12-15Eredményes volt a felújítás – jövőre folytatják2023. őszén felújítás kezdődött Dunaújvárosban a Béke városrészi Palme köz 2-4. szám alatti önkormányzati tulajdonú épületen, ahol 24 szociális bérlakás található. Itt a lépcsőház acél tartószerkezete olyan mértékben korrodálódott, hogy elengedhetetlenné vált a felújítása.
2023-12-15A gyerekzsivaj terepei lesznek majd...Két újabb önkormányzati beruházás érkezik hamarosan a finisébe Dunaújvárosban. Gőzerővel folyik az építkezés a Városháza és Bocskai István utca mögött is, ahol hamarosan két újabb játszóteret állítunk a dunaújvárosi gyermekek szolgálatába. Pintér Tamás polgármester mindkét játszóteret felkereste
2023-12-15Kínai delegáció látogatott a városbaKínai emberekkel akár gyakran, kínai termékekkel rendszeresen, de hivatalos kínai delegációkkal nagyon ritkán találkozhatunk Dunaújvárosban. 2023. december 12-én egy hatfős delegáció érkezett Kína Csöcsiang tartományból, akik egy napot Dunaújvárosban töltöttek.
2023-12-15Boldog születésnap a család körébenFolytatódott a szépkorúak köszöntése Dunaújvárosban: Kerek Istvánné Lídia néni népes családja körében ünnepelte 90. születésnapját. A jeles alkalomból Barta Endre alpolgármester köszöntötte otthonában.
2023-12-15Adventi ajándékok, zsákbamacska, tea és zsíros kenyér a RómainAhogy már megszokhatták Dunaújvárosban a Római városrészben élők, Barta Endre önkormányzati képviselő és az Adománykuckó jóvoltából a Városrészi Advent minden hétvégén várja az ünnepre hangolódókat. 2023. december 10-én nem csak a gyertyagyújtás volt a rendezvény csúcspontja, hanem a Télapó is megérkezett, és a jelen lévő gyerekeknek apró ajándékokkal kedveskedett. A jó hangulatról ezúttal is a Duó Soulmates – Mészáros Krisztina és Futó Gábor gondoskodott dalaikkal.
2023-12-15Tömött puttonnyal érkezett a Mikulás az Útkeresés Segítő SzolgálathozPapíron adventi játszóházba csalogatták a családokat az Útkeresés Segítő Szolgálat központjába, ám a vendégeket meglepetésözön várta – ajándékosztó ünnepség vált az eseményből, ráadásul végszóra a Mikulás is betoppant, hogy ő adja át a csomagokat, társasjátékokat. Az ajándékosztó ráadásul minden gyerkőcnek személyre szabott szép szavakkal kedveskedett – kiváló hangulatú program, csodás varázslat kerekedett.
2023-12-15Fontos fejlesztésekre készül az InnoparkTanácsadó szolgálat, irodák bérbeadása, székhelyszolgáltatás, pályázatfigyelés, üzleti hírlevél – sokrétű tevékenységgel segíti partnereit az Innopark Nonprofit Kft.
2023-12-15Új programelem - kisvonattal is érkezhet az Adventi Forgatagba!Varázslatos hétvégére készülhetünk Dunaújvárosban: karácsonyi kisvonat járja majd a várost 2023. december 16-án, szombaton, amellyel nemcsak a Városháza térre, hanem a Szalki-szigetre, az év utolsó Dunai Kincses Kert termelői piacára is eljuthatnak az érdeklődők. A kisvonat a kempingbe 12 és 16 óra között közlekedik, míg a tér 16 és 20 óra között közelíthető meg vele.
2023-12-15NE dobd ki – gyűjtik!Városunkban és a térségben is megkezdődik az üres (érvénytelenített) konzultációs ívek gyűjtése, az aHang és az Egységes Diákfront kezdeményezéséhez szervezőként a CODE Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke egylet csatlakozott.
2023-12-15Ellenkonzultáció az oktatásértHorváth Éva, nyugdíjas tanár, a CODE Civilek az oktatásért - Dunaújváros és környéke egylet alapítójának írása
2023-12-15Jótét célú lovas foglalkozás - ajándékbaIdén is (2023.) folytatódik az adománylovaglási program a nagyvenyimi Dóra Lovastanyán: a lóimádóknak szervezendő foglalkozás karácsony előtt lesz.
2023-12-15Ünnep zenével és humorral a Bartók KamaraszínházbanPezsgős évzárásra hívja a közönségét a Bartók Kamaraszínház december 29-én este – Őze Áron rendezésében látható a Milyenek a magyarok? című szellemes és szatirikus zenés előadás. A darab a Prima Primissima- és Babérkoszorú-díjas Lackfi János kultikussá vált könyve alapján készült. Az előadás különlegessége, hogy produkcióval ünnepel a teátrum; a színház jogelődjét, a Bartók Béla Kultúrházat éppen 70 évvel ezelőtt, 1953 végén vette birtokba a közönség.
2023-12-15Felejthetetlen karácsony lesz az ideiÚjra meghirdette a "Karácsony Mindenkié!" elnevezésű jótékonysági akcióját a Dunaújvárosi Labdarúgó "Jót, Szívből – Dunaújvárosért!" akciócsoportja, mely idén a Jószolgálati Otthon Bercsényi utcai bentlakásos intézményének lakói karácsonyát igyekszik még szebbé varázsolni.
2023-12-15Megnevezték legjobbjaikat a szakszövetségekHárom dunaújvárosi sportoló is helyet kapott az év legjobbjai között a sportági szakszövetségek hagyományos szavazásán.
2023-12-15Sikeres évet zártak a DKSE birkózóiSikerekben gazdag esztendőt hagyott maga mögött Dunaújvárosban a DKSE birkózó szakosztálya, mely a Gurics György Birkózó Centrumban köszönt el a 2023-as évtől, ismét kiváló hangulatban
2023-12-08Csodás ünnep kerekedett. Télapó itt van... Minden áron örömet szereznének! Újtelepre már korán megérkezett a Mikulás. Vonultak és támogattak az autós Mikulások! Ajándégcsomagok Mikulásra az ÚtkeresésnekÜnnepi körkép Dunaújváros 2023-as Mikulás napi rendezvényeiről.
2023-12-08Új játszóteret avattak fel a Római városrészben, mindenki öröméreA Szerencsejáték Zrt. játszótér-építési programjának keretében új játszótér készült el Dunaújvárosban a Római városrészben, közvetlenül a víztorony mellett. A 11 játékelemes, úgynevezett befogadó játszótér a fogyatékossággal élő és az ép gyermekek számára teremti meg a közös játék örömét. Ünnepélyesen avatták 2023. december 1-én
2023-12-08A Kolbásztöltő Fesztivállal nyitja kapuját a felújított Mondbach-kúria2024. február 24-én Kolbásztöltő Fesztivál lesz a dunaújvárosi Mondbach-kúria udvarán. Ez lesz a helyszín felújítás utáni első nyilvános nagy eseménye. Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere a helyszínen is tájékozódott.
2023-12-08Elöregedett, cserélik a csővezetéketDunaújvárosban a Nagy Imre utcában haváriás csőtörés miatt cseréli a DVG Zrt. a csővezetékeket
2023-12-08Megújul a közvilágítási hálózatDunaújvárosban, az Aranyvölgyi úton a közvilágítási hálózat rekonstrukcióját az E.ON végzi, azzal a céllal, hogy a közvilágítási lámpák kábelei kikerüljenek a kerékpárút alól, hogy egy esetleges hálózati meghibásodás esetén a kerékpárút forgalmát ne zavarják. A földkábelt 700 méteres szakaszon új nyomvonalon helyezik le a szakemberek, ezzel párhuzamosan, e nyomvonal mellett új villamoshálózati szekrényeket is telepítenek. Az új nyomvonalon összesen 26 darab új lámpatestet állítanak fel, amelyeket 14 Wattos LED fényforrásokkal látnak el.
2023-12-08Újabb játszótér születik, ezúttal a BocskainMár látványos szakaszába lépett Dunaújvárosban, a Kádár-völgy felső szakaszán, a Bocskai utca mögötti játszótér építése. Hogy pontosan milyen lesz a tér és milyen a környezete, azt Szabó Zsolt és Mezei Zsolt képviselők mondták el a terület bejárásakor.
2023-12-08Irodalomkedvelő, matematika-fizika szakos születésnaposLegendás vasdiplomás pedagógust köszöntött az önkormányzat: Csontos István egykori iskolaigazgató a napokban ünnepelte a 90. születésnapját. A jeles alkalomból rendhagyó köszöntésben volt része: Szántó Péter önkormányzati képviselő, a tanár úr egykori diákja különleges társaságban érkezett a születésnaposhoz.
2023-12-08Újabb tervek az egyenlő esélyekértLetelt az öt év, így újra ülésezniük kellett Dunaújvárosban a Helyi Esélyegyenlőségi Program (HEP) megalkotásában résztvevő szociális, oktatási, és civil szervezetek képviselőinek, egyesületi vezetőknek. Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvény értelmében minden települési önkormányzat ötévente, öt évre szóló helyi esélyegyenlőségi programot fogad el, amelyet kétévente felül kell vizsgálnia. A települési önkormányzatok a hazai, uniós társfinanszírozású, vagy egyéb forrásból finanszírozott pályázatokon akkor vehetnek részt, ha rendelkeznek hatályos helyi esélyegyenlőségi programmal.
2023-12-08A Római koszorúján is ég már a gyertyaFellobbant a láng a Római városrész adventi koszorúján is 2023. advent első vasárnapján Dunaújvárosban. Barta Endre és Motyovszki Mátyás képviselők ünnepelni invitálták a városlakókat a Váci utcai posta elé.
2023-12-08Fellobbant a hit adventi gyertyája2023. 12. 02-án megnyílt Dunaújvárosban az Adventi Forgatag és fellobbant a hit gyertyája. Az önkormányzat idén is jó hangulatú, színes programokkal várja a Városháza térre kilátogatókat.
2023-12-08Könnyes-szép búcsúzás Pentele orvosátólDunaújvárosban, a Pentele Klubházban búcsúztatták dr. Radványi Rezső háziorvost szerető páciensei.
2023-12-08Lánglovagok: szép, de veszélyes időszak!Az adventi időszakban az ünnepi készülődésre fókuszálunk, viszont ha nem figyelünk, könnyen a tűzoltókra várakozás időszaka lehet belőle
2023-12-08Hazai siker az Ovi Foci Kupán!Dunaújvárosban a Margaréta tagóvoda végső győzelmét hozta az Ovi Foci Kupa 2023-as kiírása, melynek harmadik fordulóját a Szent Pantaleimon iskolában rendezték meg hétfőn délelőtt.
2023-12-08Páros viadalt rendeztek a jótékonyság jegyébenTizenhat darts páros vehet részt a Szöglet Sport Bárban sorra kerülő jótékonysági viadalon, amellyel a dunaújvárosi "Érted Vagyunk 1987" Alapítvány munkáját segítik a szervezők.
2023-12-08Érmes helyeket szereztek SzegedenRemekül szerepeltek a DKSE ifjú úszói a Szegeden megrendezett II. Utánpótlás Rövidpályás Országos Bajnokságon.
2023-12-01Adventre készül a városDunaújváros főtere már ünnepi díszbe öltözött, a téren álló villanyoszlopok mindegyike fényárban úszik, kikerültek a Mikulás elmaradhatatlan szánhúzó szarvasai, így 2023-ban is lassan minden készen áll a Karácsony ünnepére való hangolódásra, amelyre ezúttal is közösen, négy héten át van lehetőség a város szívében.
2023-12-01Hamarosan elkészül az egész várost átszelő új kerékpárút hálózatPintér Tamás, Dunaújváros polgármestere tájékoztatott a kerékpárút-hálózat fejlesztésének jelenlegi szakaszáról.
2023-12-01Levelek a Jézuskának – idén immár negyedszerre várjuk az ajándékokat!Töretlen lendülettel tekernek tovább, idén (2023.) is megszervezik az autós Mikulások és a Dunaújváros Online/DSTV stábja közös ajándékgyűjtő akcióját. A cél változatlan: a Családok Átmeneti Otthona kis lakóinak gondoskodnak karácsonyi ajándékról.
2023-12-01A többi várossal együtt Dunaújváros is érintettRendkívüli közgyűlést hívott össze 2023. november 29-re Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere. A rendkívüli ülés összehívására a Modern Városok Program, egyes pályázatok lezárása, továbbá egyéb határidős döntések meghozatala miatt volt szükség.
2023-12-01Épül, szépül a városi tűzoltólaktanyaEgy európai uniós projekt keretében mintegy 600 milliós beruházásnak köszönhetően megújul a dunaújvárosi lánglovagok bázisa. A fejlesztés szerencsére nem csak külsejében érinti az 1950-es években épült épületet. Pintér Tamás polgármester és Orosz Csaba bizottsági elnök a helyszínen is megnézte a közelmúltban, hol tartanak a munkálatok.
2023-12-01Építkezés és tervezés a TechnikumbanDunaújvárosban, a Bocskai 1/C épületben élőknek a lépcsőház előtti felújítási munkálatok minden bizonnyal jelentősek, hiszen ha elkészül, szebb lesz a környezetük. Szabó Zsolt alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője megnézte, hogyan állnak a munkálatok az érintett járdaszakaszon.
2023-12-01Zajlik a sportcsarnok felújításaA Dunaújvárosi Sportcsarnok 2019-es elképzelések és Magyar Közlönyben megjelentek szerint hatmilliárd forintból újult volna meg teljesen. Óriási tervek születtek, szálláshelyekkel, sportszállóval, kollégiummal és persze vadonatúj csarnokkal. Ma 2023-at írunk; persze ez sem teljesen igaz, hiszen mindjárt 2024-et. És az sem igaz, hogy az elmúlt években nem történt semmi, hiszen nagyjából egy éve a kormányzat visszavonta a projektet, a pénzt pedig visszafizettette a várossal. Ettől függetlenül a csarnokra költeni kell, ahogyan az most szerencsére meg is valósul, persze nem az eredeti tervek szerint. Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere ki látogatott a csarnokba, és az éppen folyó munkálatok megtekintése mellett a fejlesztés fejleményeit is összegezte.
2023-12-01Színes adventi forgatagra készülnek a 4-es választókerületben isKét fontos bejelentést is tett Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere, a 4-es számú választókerület önkormányzati képviselője. 2023. december 3-ig várják a körzetben élő gyerekek Mikulásnak címzett leveleit az Adománykuckóban és beszélt a körzetében tervezett adventi forgatagokról is.
2023-12-01Ételt osztottak, ami minden napra igényelhetőA Szociális Konyha 2023. májusában indította el szolgáltatását Dunaújvárosban, aki pedig regisztrál és igényli, minden nap egy tál meleg ételt vihet haza. Novemberig nagyjából ezren éltek ezzel a lehetőséggel, de ez a szám napi ötezer főre, illetve adagra is bővíthető. Ezért szervezett ételosztást a Rajta, Újváros! Egyesület a Kultik Mozi előtti téren 2023. november 25-én. Aznapra 300 adag ételt, egészen pontosan babgulyást ígértek és azt, hogy a helyszínre érkezők minden információt megkaphatnak erről a szolgáltatásról és regisztrálhatnak is.
2023-12-01Ismét rengetegen voltak kíváncsiak a Dunaújvárosi Estek vendégéreA Dunaújvárosi Estek elnevezésű rendezvénysorozat minden hónapban egy-egy jeles közéleti személyt, neves előadót, vagy egy-egy húsba vágó téma szakértőjét hozza el Dunaújvárosba. A szervező, rendező "Rajta, Újváros!" Egyesület 2023. november 28-án, délután Dr. Zacher Gábor főorvost, toxikológust látta vendégül a Városháza rendezvénytermében.
2023-12-01Visszatér a városba a Rockmaraton és nagyobb buli lesz, mint valahaA Barba Negra házigazdájával, valamint Varga Zoltánnal, a fesztivál főszervezőjével tartott közös tájékoztatón jelentette be Pintér Tamás, Dunaújváros polgármeste a Rockmaraton visszatérését a Szalki-szigetre. Mint köztudott, városunk utoljára 2019-ben adott otthont az eseménysorozatnak, és mint a tájékoztatón elhangzott, a visszatérés a régi időket idéző nívós, a műfaj nagy neveit felvonultató programsorozatnak ígérkezik.
2023-12-01Folytatódott a szépkorú városi születésnaposok köszöntéseNémeth Józsefné Erzsi néni a 90. születésnapját ünnepelte, ez alkalomból Barta Endre alpolgármester látogatta meg otthonában.
2023-12-01Újabb két játszótér a gyermekeinknekGőzerővel zajlik az építkezés Dunaújvárosban a Városháza és Bocskai István utca mögött is, ahol hamarosan két újabb játszóteret állítanak a dunaújvárosi gyermekek szolgálatába.
2023-12-01Ünnepi hangulatban DunaújvárosEgyre több helyen láthatunk feldíszített fenyőfákat Dunaújváros-szerte. Az önkormányzati képviselők javában készülnek a 2023-as adventre, karácsonyra, a közös ünneplésre.
2023-12-01A Fidesznek a párt az első, Dunaújváros csak a másodikSzemelvények a Hankook városunk mellé településéről, illetve az iváncsai beruházás hátteréről
2023-12-01Vért adni év végén is nagyon menőFeth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete vezetőjének tájékoztatása a 2023. decemberi véradási lehetőségekről.
2023-12-01Örömmel küzdötték le korlátaikatImmár 22. alkalommal rendezték meg Regionális Mozgásélmény Sportnapot Dunaújvárosban, a Rudas iskolában 2023. november 24-én. A sportnap célja, hogy versenylehetőséget biztosítsanak súlyos, halmozottan sérült, mozgásukban korlátozott, fiatalok, felnőttek számára a Speciális Olimpia mozgalom keretein belül.
2023-11-24támogatás az ünnep előttDunaújváros önkormányzata karácsony ünnepe alkalmából idén is (2023.) egyösszegű támogatást nyújt a város nyugdíjasainak – jelentette be Pintér Tamás polgármester 2023. november 23-i sajtótájékoztatón.
2023-11-24Elkezdődött az adventi készülődés: több szervezet is gyűjti az adományokatMár az adventi, karácsonyi készülődés jegyében rendeztek termelői és kézműves vásárt a dunaújvárosi piacon 2023. november 19-én. Az Adománykuckó és az Epilepsziások Dunaújvárosi Egyesülete pedig arra kapott lehetőséget a rendezvényen, hogy adományokat gyűjtsön rászoruló emberek számára.
2023-11-24Meggyullad a hit gyertyája, hamarosan nyílik az "Adventi Forgatag"Több héten át várják színpadi produkciók, ünnepi díszbe öltöztetett főtér és téli finomságok Dunaújvárosban az adventi forgatag vendégeit. Forró tea, kürtőskalács és forralt bor már biztosan kaphatóak lesznek a 2023. december 3-án, advent első vasárnapján nyíló Városháza téri Adventi Forgatag elnevezésű programon.
2023-11-24Szabó Zsolt: "Megfontoltan tervezzük a város kiadásait továbbra is..."Az önkormányzatnál is megkezdődött a 2024. évi költségvetés tervezése. Interjú Szabó Zsolt, Dunaújváros gazdasági és koordinációs ügyekért felelős alpolgármesterével.
2023-11-24Elkészült a kalandparki pumpapályaAz Országos Bringapark Program keretein belül, összesen 44 millió forintból, ebből 21 millió forint állami támogatással, készült el és adták át hivatalosan 2023. november 18-án a dunaújvárosi pumpapályát.
2023-11-24Teljesen megújul a madárles az öbölben, a környékét is rendezikDunaújvárosban a Duna-parti öbölben nagyon sok különleges helyet találunk, ami pihenésre, kikapcsolódásra biztosít remek helyszínt. Ilyen a betonkocka melletti madárles is, ami most teljesen megújul.
2023-11-24Felújítják a Bercsényi utcai megállótDunaújvárosban a Bercsényi utcai buszmegálló teljes felújítása kezdődött meg a közelmúltban. A DVG munkatársai a helyszínen szétszerelték, elszállították és teljesen felújítva viszik majd vissza néhány héten belül. Mezei Zsolt, a terület önkormányzati képviselője szerint a megálló megérett a felújításra.
2023-11-24Kedvező változások: emelkedő cafetéria az oktatási ágazatban, béremelés az óvodapedagógusoknakPintér Tamás, Dunaújváros polgármestere 2023. november 22-én, a Magyar Közoktatás Napján rendezett sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy az oktatási intézmények dolgozói májustól magasabb cafetériát kapnak, béremelésre számíthatnak azok óvodapedagógusok, akik kimaradtak a státusztörvényben rögzített bértábla módosításból. És változni fog a múzeum és könyvtár dolgozóinak mozgóbér kerete is.
2023-11-24Ismét Hankook abroncsokat kaptak a rendvédelmis autókA Hankook Tire Kft. támogatásával, Dunaújváros önkormányzata segítségével autógumi adományokat vehetett át a napokban Orosz Csaba önkormányzati képviselő, a Közbiztonsági és Környezetvédelmi Bizottság elnöke. Az abroncsok természetesen azonnal mentek is a közfeladatot ellátó rendvédelmi szervezetekhez, a polgárőrökhöz, önkéntes tűzoltókhoz, közterület felügyelőkhöz, illetve a vöröskereszthez.
2023-11-24Viszonylag olcsó az ingatlan a városbanNemcsak a jogosultak köre, valamint a támogatás összege változik 2024. január elsejétől, hanem egy teljesen új konstrukció lép a piacra. Ingatlanpiaci vonatkozásban a legjelentősebb változás az, hogy a CSOK Plusz feltételei szerint nincs különbség az új és használt lakóingatlanok között. Jelenleg Dunaújvárosban 426 ezer az átlagos négyzetméterár. Ha a statisztikákat vesszük alapul, az átlagos alapterület 50 négyzetméter. Így jellemzően a használt lakások 20-30 millió forint között mozognak, míg az új építésű ingatlanokat valamivel magasabb áron kínálják. A fentiekből következően a nagyobb magyarországi városokban is szinte mindenütt, így Dunaújvárosban is 100 négyzetméter feletti családi házzal lehet számolni, ha a maximális 50 millió forintos CSOK támogatást igényli a gyermeket vállaló házaspár.
2023-11-24Jövőre is remek programokat ígér a város2024-ben sem maradunk nagy önkormányzati rendezvények nélkül. Pintér Tamás polgármester tájékoztatón beszélt arról, hogy mikor és milyen rendezvények lesznek Dunaújvárosban.
2023-11-24Így működik a gyakorlatban a zene transzferhatásaAz intézmény fennállásának 70. évfordulója alkalmából új sorozatot kezdtünk a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskolával: a téma a zenei nevelés hatása életünkre. A Kodály-módszer után a zene transzferhatásáról ír Németh Irma tanár, zenepedagógus, énekes.
2023-11-24Újabb licit a JószoliértIdén (2023.) immár ötödszörre szervezi meg Jótékonysági licit a Jószoliért című közösségi kezdeményezését a Jószolgálati Otthon Közalapítvány – 2023. november 27-én lehet először bekapcsolódni az online licitbe!
2023-11-24Tipikus kupameccs, továbbjutássalÓriási küzdelemben, hosszabbítás után aratott 4-3-as győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata a Magyar Kupa első fordulójában.
2023-11-24Minden éremből jutott a lábtoll-labdázóknakA lábtoll-labdázók 27. gyermek országos bajnokságát rendezték meg Dunaújvárosban, a Szent Pantaleimon iskolában 2023. november 18-án.
2023-11-24Érzi, hogy sokan mellette vannakKovács Zsófia elkezdte az erősítést a keresztszalag-szakadás műtét után és átvette az Európai Torna Szövetségtől (EG) az Év Versenyzőjének járó díjat.
2023-11-24Meghívásos gálán bizonyíthattak a birkózókJól szerepeltek a DKSE és fiókszakosztályainak ifjú versenyzői az Ősiben megrendezett meghívásos gyermek birkózó gálán.
2023-11-17Folytatja - a városértInterjú Pintér Tamással, Dunaújváros polgármesterével, aki újraindul a 2024. június 9-i önkormányzati választásokon
2023-11-17Csodás programmal, helyi legendákkal ünnepelték a jégpálya ötven évétA helyi jeges sportok legendáival, remek programokkal, lelkes szurkolókkal, valamint egy kiváló gálamérkőzéssel ünnepelték meg a dunaújvárosi jégpálya 50. születésnapját 2023. november 11-én.
2023-11-17Szilágyi Ferenc kapta a "Szociális Munkáért – Dunaújváros" díjat2023-ban a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesület elnöke, Szilágyi Ferenc lett a "Szociális Munkáért – Dunaújváros" díj kitüntetettje.
2023-11-17Több tonnányi lom ment a szemétbeAz esős, hideg, őszi időjárás ellenére 486 köbméter lomtól és 26 tonna elektronikai hulladéktól tisztult meg Dunaújváros a múlt szombati (2023. 11. 11.) lomtalanításon a Béke és a Római városrészben.
2023-11-17Több milliárd forint elrabolt iparűzési adó: kinek az ügye?Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat közgyűlése (2023. 11. 16.), ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi „Szociális Munkáért – Dunaújváros” díjat, majd nyílt ülésen harminchárom, illetve zárt ajtók mögött további két témát tárgyalt meg a testület.
2023-11-17Üzembiztos a géppark, idén támadhat a tél, ha úgy alakulMind a hóeltakarításra, mind a síkosságmentesítésre felkészült 2023-ban Dunaújvárosban a DVG Zrt. Az ilyenkor kötelező szemlén üzembiztosnak ígérkezett a feladatokra bevethető géppark a Vásártéren még múlt pénteken. Ízlelgessük bátran a kifejezést: repítőtányéros szórószerkezet.
2023-11-17Helyreállítják a háztömbök falait a KallósbanLakossági fórumra invitálta körzetének lakóit Szabó Zsolt alpolgármester, a dunaújvárosi 6. választókörzet önkormányzati képviselője. A találkozó témája leginkább a Kallós Dezső utcában élőket érintette. Az utca háztömbjeinek falain repedések jelentek meg, ezért minél előbb megoldást kell találni a problémára.
2023-11-17Újabb lépés a modern uszodáértA dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszoda hamarosan az ötvenedik születésnapját ünnepelheti, és ha tehetné, nagyon sok mindenről mesélne a vizes intézmény. Többek között rengeteg egyéni, vagy csapat sikerről, élményekről, eredményekről. És ennek a történetnek valahol a végén egy hárommilliárdos nagy felújítás szerepel, azóta pedig még újabb ötvenmilliós fejlesztés.
2023-11-17Köszönet és hála jár a szociális szféra valamennyi dolgozójánakNovember 12-e a szociális munka napja, Dunaújvárosban is sok éve és sokféle módon ünneplik. Az Útkeresés Segítő Szolgálat 2023. november 14-én rendezett intézményen belüli ünnepségére meghívták Pintér Tamás polgármestert is, aki Dunaújváros nevében fejezte ki háláját a szférában dolgozóknak.
2023-11-17Felújítják a piac tetőszerkezetét, végre végleg megszűnnek a beázások2023. novemberben megkezdődött a dunaújvárosi piac tetejének felújítása, a tetőlemezeket cserélik majd, megújulnak a tartóoszlopok, új vízelvezetési rendszert építenek, így megszűnnek az ázások is. A már elkezdődött munkálatokról Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere számolt be.
2023-11-17Remek tematikus térképtárlat nyílt a papírmúzeumbanA Magyar Papírmúzeum új időszaki kiállítása, a Térkép a papíron című gyűjtemény a papírkészítés és a geográfia, jelesül a térképészet közös kultúrkincseit mutatja be
2023-11-17Versek a magyar nyelv napján a "Rajta, Újváros!" képviselőitől1844. november 13-án tette az Országgyűlés a magyar nyelvet államnyelvvé, majd 2011-ben ezt a napot a magyar nyelv napjává nyilvánították. Ez alkalomból 2023. november 13-án, Dunaújváros vezetői városszerte kiragasztották kedvenc verseiket.
2023-11-17Játszva tanít, tanítva játszat a "Képtár"Több szakmai babért is learatott, meghatározó művészeti intézményekben is hódít a Képtár nevű, képzőművészeti témájú, szigorúan "korosztályfüggetlen" kártyajáték. Igazi dunaújvárosikum, fejlesztője Kádárné Szepesi Ibolya vizuális kultúra köznevelési szakértő.
2023-11-17Nagy sikerrel ért véget a jótékony ültetési akció2023. februárban hirdette meg Dunaújvárosban a "Fát a bölcsődéknek, fát az óvodáknak, fát a gyermekeknek!" elnevezésű jótékonysági akcióját a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) "Jót, Szívből – Dunaújvárosért" akciócsoportja. Az elképzelést tettek követték: a gyűjtés keretében a csoport tagjai összesen huszonhat adományládát helyeztek el Dunaújvárosi több helyszínén, hogy az így befolyt összegből fákat és árnyékolókat vásároljanak a helyi óvodáknak és bölcsődéknek. Elkezdték a fák ültetését, így a gyűjtés után már az eredmény is látható.
2023-11-17Edzőpáros vezeti a DKKA munkájátDr. Paic Róbert és Virág Roland váltja a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia élén Rapatyi Tamás vezetőedzőt, aki a továbbiakban mentoredzőként segíti az akadémisták munkáját 2023. novemberétől (?).
2023-11-10Két gálával ünnepeltek70+1 évet ünnepelt, kétszer töltötte zsúfolásig a Bartók színháztermét, fergeteges műsorokkal rukkolt ki a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes.
2023-11-10Vége a Modern Városok Programjának – de mi lesz a külső medencével?A kormányzat véget vet a Modern Városok Programjának, ami Dunaújvárost is hátrányosan érinti, több beígért, illetve szerződésbe foglalt fejlesztést, beruházást nulláz le. Az egyik legfájóbb, az uszoda külső medencéjét érinti. A következményekről Szabó Zsolt alpolgármester tartott sajtótájékoztatót.
2023-11-10Fáklyákkal és szép szavakkal emlékeztek 1956 pentelei mártírjaira1956 forradalmának lángját Dunapentele őrizte a legtovább, itt halkultak el utoljára a fegyverek november 8-án és itt sugárzott a végsőkig a szabadság hangja, a Rákóczi Adó is. Dunaújváros Önkormányzata ez alkalomból ünnepséget szervezett, közös főhajtásra invitálták a városlakókat az Október 23-a téren 2023. november 8-án.
2023-11-10Újra működik a gombavizsgáló!A dunaújvárosi gombavizsgáló új helyszínen, a Papírgyári úton, a GESZ telephelyén, a Vásásártér mellett várja a gombagyűjtőket. Bár kicsit furcsa ősz van, de csapadékból most sincs hiány. Ha pedig esik, a gombának nem kell kétszer mondani. A gombászás szerelmesei pedig bőven találnak erdei gombákat a városon kívül.
2023-11-10Nekünk tényleg különleges ez a gazdasági övezet, de sokkal inkább fájdalmas és igazságtalanBár korábban másodfokon pert nyert Dunaújváros Önkormányzata a különleges gazdasági övezet kialakítása és annak következményei ügyében, a Kúria bírói tanácsa ezt most felülbírálta.
2023-11-10A napi feladatok között lassan megjelenik az ünnepi készülődésAz ősz elsősorban a lehullott falevelek utáni nagytakarításról szól, ami nem kis kihívást jelent tulajdonképpen egész Dunaújvárosban, így a Barátság városrészben is, ahol Szántó Péter önkormányzati képviselő napi feladataiba, aki egyszerre több dolgot is intézett.
2023-11-10Az évad kiállítását tekintették meg a képviselők2023. szeptember 29-én nyílt meg Chilf Mária képzőművész A minták kötnek című kiállítása a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézetben.
2023-11-10Itt éltek és dolgoztak – a kezdetektőlFolytatódott a szépkorúak köszöntése Dunaújvárosban: Vészics Jánosné Jolika néni és Szabó István nemrégiben ünnepelték a 90. születésnapjukat.
2023-11-10DunaKosár Közösség - intézze heti bevásárlását másként!Több helyen működik már az országban a termelők és vásárlók kölcsönös bizalmán alapuló közösség. Az ő tapasztalataikat megismerve, civil kezdeményezésként, önkéntesek munkájával jött létre Dunaújvárosban is a DunaKosár Közösség.
2023-11-10Pénziránytű: hasznos volt a szakmai fórumA Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium oktatói is részt vettek azon a bázisiskolai szakmai fórumon, amelyet a Pénziránytű Alapítvány országos programja keretében szerveztek a Pénzmúzeumban.
2023-11-10Máli néni, a bölcs és mesteri kerítőnő a Bartók SzínházbanA dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház az idei (2023/2024) évadban a Kassai Thália Színházzal közösen mutatta be Füst Milán Máli néni című darabját Kerekes Éva főszereplésével, Czajlik József rendezésében.
2023-11-10"Fuss Velünk, Fuss Értünk!" – végre rájuk sütött a napA kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt 2023. szeptemberben Dunaújvárosban a Fuss Velünk, Fuss Értünk! jótékonysági futás, melynek szervezői 2023. november 4-én pótolták az eseményt. Nos, az időjárás ezúttal sem volt túl kegyes az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete szervezőgárdájához, illetve a résztvevőkhöz, ugyanis szombaton reggel is zuhogó eső fogadta az első fecskéket, ám mivel az időjósok javuló időt, napsütést jeleztek a folytatásra, ezúttal nem fújták le a nemes közösségi kezdeményezést.
2023-11-10Remek siker a bajnok otthonábanKiválóan védekezett, s óriásit küzdött, de végül egy góllal kikapott a címvédő Sabadell elleni hazai BL-találkozón a DFVE női vízilabda csapata.
2023-11-10Fényes érmek a MesterfokúnHárom egyéni aranyéremmel, s egy összetett ezüsttel zárták a DKSE tornászai a Mesterfokú Bajnokság küzdelmeit. Győrben, az Olimpiai Sportparkban rendezték meg a tornászok Mesterfokú Bajnokságát, melyen természetesen ott voltak a DKSE kiválóságai is. A viadal nyitónapján egyéni összetettben bizonyíthattak a résztvevők, s a női mezőnyben végül a ferencvárosi Székely Zója bizonyult a legjobbnak 50.100 ponttal. A DKSE versenyzői közül Makai Lilla a második helyen fejezte be a viadalt 45.100 ponttal, míg Szij Emese Ada mindössze egyetlen tizeddel maradt le a dobogó harmadik fokáról.
2023-11-10Dobogós helyekkel gazdagodtakA Szent Pantaleimon Görögkatolikus Általános Iskola tornatermében, négy pályán rendezett országos tollaslabda ranglistaversenyt az U13-as és U15-ös korosztály számára a Danubius KSE tollaslabda szakosztálya 2023. november 5-én.
2023-11-10Keresd a fekete dobozt!Megnyílt Dunaújváros legújabb pizzériája. A Full House pizzéria a Béke városrészben, az Arany János iskola bejáratával szemben található különálló kis épületben várja vendégeit.
2023-11-03Csöndes, szép gyásznapokMéltó módon, csöndes gyásszal emlékeztek elhunyt szeretteikre a halottak napja időszakában a dunaújvárosi temetőben 2023-ban is. Nagy volt a forgalom mindenszentek ünnepén, majd a halottak napján is sokan keresték fel a sírkertet.
2023-11-03Dunaújvárosi Estek Gálvölgyi Jánossal: telt ház előtt, vastapssal!Dunaújvárosban a "Rajta, Újváros!" Egyesület 2022-ben hívta életre a Dunaújvárosi Estek című – most már hagyományosnak számító közéleti sorozatát. 2023. október 26-án Gálvölgyi János volt a vendég.
2023-11-03Szép eredményeket értek el a DKSE birkózói a veteránok vb-jén2023. október 17. és 22. között a görögországi Loutrakiban rendezték meg a veterán birkózó világbajnokságot. A dunaújvárosi birkózók közül Papp Gyula és Angyal László is tagja volt a magyar válogatottnak, mely tizenkét érmes helyezéssel zárta a versenyt. Papp Gyula egy sajnálatos és súlyos vállsérülés miatt kénytelen volt feladni második meccsét, de így is pontszerző hatodik helyen végzett, míg Angyal László a nagyon előkelő harmadik helyet szerezte meg.
2023-11-03Elkészült a kerékpáros pumpapályaVárosunk is pályázott és nyert egy kerékpáros pumpapálya megépítésére szóló kiírásra. A 45 millió forintba kerülő beruházás gyakorlatilag elkészült, a műszaki átadás-átvétel után hamarosan a nagyközönség is birtokba veheti az új létesítményt.
2023-11-03Négy évtized a védőnői hivatásbanFolytatódott a szépkorúak köszöntése városunkban: ezúttal a védőnői hivatásban négy évtizedet eltöltött Parrag Istvánné Marika nénit köszöntötte a város vezetése.
2023-11-03Takarékossági világnap: sok múlik rajtunk is1924 óta október utolsó munkanapja, a Takarékosság világnapja. Takarékosság alatt első sorban a pénzügyi megfontoltságra, spórolásra gondolhatunk, azonban napjainkra ennek a szónak szélesebb értelme lett: nem csak a pénzünkkel, az erőforrásainkkal is takarékoskodnunk kell. A témában Szabó Zsolt, Dunaújváros gazdasági alpolgármestere fejtette ki álláspontját.
2023-11-03Látványos építkezés folyik, hamarosan körbetekerhetjük a várost2023. nyár végén éppen befejeződött a Kandó Kálmán téri csomópont beruházása Dunaújvárosban, máris elkezdődött, ráadásul párhuzamosan több helyen is, a dunaújvárosi kerékpárút-hálózat építése. A 619 millió forintos európai uniós pályázatnak köszönhetően hamarosan az egész város körbetekerhető lesz.
2023-11-03"Diploma előtt" – remek vígjáték a Bartókban, Dobó Katával!2023. októberétől játsszák Dunaújvárosban a Bartók Kamaraszínház legújabb romantikus vígjátékát, a Diploma előtt című darabot. A női főszerepet Dobó Kata alakítja.
2023-11-03Sok önkéntes, remek hangulat, újra sikeres volt a Halloween-véradás!A kora délutáni felhőszakadás sem riasztotta el az önkénteseket, és ahogy ilyenkor lenni szokott, ezúttal is remek hangulatú közösségi esemény kerekedett a dunaújvárosi MMK-ban. Kell is az önkéntesek közreműködése, változatlanul jelentős a vérigény.
2023-11-03Közös főhajtás a gyász ünnepénDunaújvárosban a Pentele Baráti Kör Egyesület szervezésében 2023-ban is két helyszínen, a köztemetőben az emlékműnél, majd a Magyar úti iskola melletti emlékkőnél helyezték el a résztvevők az emlékezés virágait és mécseseit a még hétfőn délelőtt rendezett ünnepi eseményen. A megemlékezés első állomása a temetőben lévő II. világháborús emlékhely volt. A Pentele Baráti Kör Egyesület által szervezett megemlékezésen pentelei és más civil szervezetek, Pentele lakói, az áldozatok hozzátartozói, valamint Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester is részt vett.
2023-11-03Feltóti Sándor (1955-2023)Gyászol a dunaújvárosi oktatás és művészvilág, elhunyt Feltóti Sándor – sokak szemében a Tanár Úr (így, nagybetűkkel), másoknak, többeknek, a hozzá igazán közel állóknak: Sanyi. Nekrológ.
2023-11-03Ilyen eddig tényleg nem volt Újtelepen!Díjtalan zenei élményre várta a látogatókat Dunaújvárosban a Városvédők Újtelepért Egyesület a Waldorf Iskola tornatermében 2023. október 28-án. Az Újtelepi Piknik során a rossz idő miatt elmaradt, most azonban színpadon volt: a P.E.N.É.S.Z együttes.
2023-11-03Remek eredmények a DKSE KupánA Dunaújvárosi Központi Sportegyesület Tornaszakosztálya október 28-án rendezte a 2023. évi DKSE Kupa Női Tornaversenyét a dunaújvárosi Pap Zoltán tornacsarnokban. A versenynapon 120 fiatal sportoló mérte össze tudását.
2023-11-03Színvonalas, teltházas gálával ünnepelt a László Imre Nótaklub1983. november 3-án alapították a teljes nevén László Imre Magyarnóta, Népdal, Operett és Cigánydal Kedvelők Klubját Dunaújvárosban. A közösség egy zenei seregszemlével, igazi gálaesttel ünnepelte a klub fennállásának 40 éves évfordulóját.
2023-10-27A forradalom emlékezeteKoszorúk a temetői kopjafánál, díjátadóval koronázott ünnepség a Bartókban – méltó módon emlékeztek a hősökre és mártírokra az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján Dunaújvárosban 2023. október 23-án.
2023-10-27Eredményt hirdettek az idei Virágos Dunaújvárosért verseny után2023. október 25-én a Városházán rendezték meg a Virágos Dunaújvárosért verseny eredményhirdetését. Az idei versenyre 53 pályázó 57 pályázatot nyújtott be. A dunaújvárosi virágosítókat Szabó Zsolt alpolgármester köszöntötte és adta át az elismerő okleveleket és ajándékokat.
2023-10-27Együtt veszik fel a kesztyűt az illegális gyorsulókkal szembenA Dunaújvárosi Rendőrkapitányság tanácstermében rendezték azt az egyeztető megbeszélést, amelynek a Dunaújvárosban nagy zajjal közlekedő, engedély nélkül átalakított járművekkel kapcsolatos lakossági panaszok kezelése, valamint az illegális gyorsulási-, és drift versenyek problematikája volt a témája.
2023-10-27Logikai parkot avattak a VasváribanÖsszefogás szülte Dunaújvárosban a Vasvári iskola közelmúltban átadott Logikai parkját. A megfogalmazott cél az volt, hogy olyan teret hozzanak létre, ahol a gyerekek játszva tanulnak és tanulva játszanak. Az átadóra egy kis ünnepséget szerveztek, ahová meghívást kapott Pintér Tamás polgármester is – aki köszöntőjében is a hatékony összefogás mindent legyőző erejét hangsúlyozta.
2023-10-27Új időszámítás kezdődött a vasgyárbanMegtörtént az átadás-átvétel, az új cégvezetés 100 napos programot hirdetett. A dunaújvárosi vasmű új neve Liberty Dunaújváros.
2023-10-27Csak így találkozhat a múlt és a jelen – pompás programmal ünnepelt a zeneiskolaRemek programmal, a múlt értékeit és a jelen kincseit egyaránt felvonultató jubileumi héttel ünnepelte fennállása 70. évfordulóját a dunaújvárosi Sándor Frigyes Zeneiskola. Egymást érték a színvonalas, torokszorító, vidám és emelkedett pillanatok
2023-10-27Egykor volt vasárnapok szép emlékeiEgy kép nyomában a focipályán, aztán út a zsúfolásig telt Vidám Parkba, egészen Jelinek elvtárs örökségéig. Dr. Tóth István visszaemlékezése.
2023-10-27Világkupán bizonyítottak a DKSE úszóiA Duna Arénában rendezték a World Aquatics Úszó Világkupa-sorozat idei utolsó, budapesti állomását 2023. október 20. és 22. között, s a megméretésen két dunaújvárosi versenyző is megmérette magát. A 2005-üs születésű Eszenyi Ábel 100 és 200 méteres mellúszásban indult a DKSE színeiben, míg a 2006-os Kovács-Seres Hunor 400 gyorson, illetve 200 pillangón ugrott medencébe a magyar válogatott tagjaként a világ legjobb úszóit felvonultató viadalon.
2023-10-27Szép fényű bronz a világbajnokságrólTavalyi eredményét megismételve, a harmadik helyen végzett Angyal László a Görögországban megrendezett veterán birkózó világbajnokságon.
2023-10-20A kenyér ünnepe itt is, ott isAz elmúlt negyedévben a dunaújvárosiak minden megvásárolt városkenyér árából 50 forinttal ezúttal az "Érted vagyunk 1987. Alapítvány"-t támogatták. Az akcióból befolyt összeget Pintér Tamás polgármester és Róka Sándor a Széchenyi Pékség kereskedelmi vezetője közösen adták át 2023. október 16-án, vagyis éppen a kenyér világnapján. A Móricz Zsigmond Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón Pintér Tamás az összegyűlt összeget az önkormányzat nevében ezúttal is 500 ezer forintra egészítette ki.
2023-10-20Továbbra is igény van a szociális konyhára, bővítik a szolgáltatástDunaújvárosban 2023. május óta vehető igénybe a szociális konyha szolgáltatása. Aki igényli, naponta egytál meleg ételt vihet haza, vagy fogyaszthat el az ételosztó ponton. Hétfőtől a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges regisztrációt már megtehetik a Béke városrészi Civilházban is.
2023-10-20Önkormányzati támogatások a közbiztonság érdekében2023. október 19-én, csütörtökön délelőtt tartotta szokásos havi ülését Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése. A nyílt ülésen 31, majd zárt ajtók mögött további 2 témáról döntöttek a képviselők. Természetesen most is volt több fajsúlyos, a költségvetést érintő napirend.
2023-10-20Szociális bérlakásokat újítanak fel - fő a biztonságDunaújvárosban a Béke városrészben, a Palme köz 2-4. szám alatti önkormányzati tulajdonú épületben huszonnégy szociális bérlakás található, amelyek külső felújítása kezdődött el az ősz folyamán. A lépcsőház acél tartószerkezete olyan mértékben korrodálódott, hogy elengedhetetlenné vált a felújítás.
2023-10-20Csak így lehet jól együtt dolgozniA Dunaújvárosi Óvodát nehéz lenne néhány szóban bemutatni, leginkább azért, mert tíz tagóvoda működik a városban, negyvennyolc csoporttal és nyilván mindegyiknek van sajátos és önálló arculata. Ha csak az adatok és a főbb számok oldaláról közelítjük meg, akkor Dunaújvárosi Óvodának hívják, évente másfél milliárdból gazdálkodik, 1100 kisgyermeket nevel, közülük legalább 200 sajátos nevelési igényűt, van egy hét fős fejlesztő csapatuk, amúgy meg kivételes és összetartó közösséget alkot.
2023-10-20Ketten ünnepelték 90. születésnapjukatÚjabb két szépkorú polgárt köszöntött a dunaújvárosi önkormányzat: Hetesiné Tóth Ilona és Ali Józsefné Margit néni 90. születésnapjukat ünnepelték családjuk körében. Boldog születésnapot!
2023-10-20Zárt kutyafuttatót létesítenek a Weiner körúti zöldterületenLegutóbbi tájékoztatóján Mezei Zsolt alpolgármester, a dunaújvárosi 7. választókörzet önkormányzati képviselője jelentette be, hogy a Weiner Tibor körút mögötti zöld területen is kialakítanak majd egy zárt kutyafuttatót. Dunaújvárosban rendkívül sokan tartanak háziállatokat. A négylábúaknak azonban igényük van a mozgásra, s hogy ezt biztonságos, zárt, elkerített körülmények között tegyék meg, szükségük van a zárt kutyafuttatókra.
2023-10-20Arborétumi hírek: elkészült a mezítlábas park, kivágták az elpusztult lucfenyőketTöbbéves törekvés valósult meg nemrég a dunaújvárosi arborétumban. Többek között a Hankook anyagi támogatásának hála elkészült a mezítlábas park. Pontosabban "parkocska", ahogy Orosz Csaba önkormányzati képviselő fogalmazott. A kialakított ösvény még bővülni fog táblákkal, padokkal, ám az alapvető célját, élményszerzést már így is el tudja látni: különböző anyagokon, felületeken sétálhatunk mezítláb.
2023-10-20Jól vizsgáznak a közösségi pontok – már újabbakon gondolkodik a városvezetés2023. október 18-án Dunaújvárosban a Technikum városrész központjában kialakított közösségi pontot adott át Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere és Szabó Zsolt, a körzet önkormányzati képviselője, gazdasági alpolgármester. Pintér Tamás szerint olyan fogadtatásra találtak ezek az eszközök, hogy már a folytatáson gondolkodik a városvezetés.
2023-10-20Már a színházban is van defibrillátor!Dunaújváros önkormányzata és a „Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány” közös szervezésében megvalósult „Biztonságunk Európában és térségünkben 25. jubileumi közbiztonsági rendezvények” záróeseményét rendezték csütörtökön a Bartók színházban, ahol egy defibrillátort is adományoztak a kulturális intézménynek.
2023-10-20Szép repertoár, színvonalas koncert – jótét céllal az evangélikus templombanFolytatta a jótékony célú közösségi kezdeményezések sorát Dunaújvárosban a Pentele Baráti Kör. Most az evangélikus templomban a Szentháromság-szobor javára rendeztek remek hangversenyt.
2023-10-20Halottak napjára készülve közösségi falevélgyűjtést rendeznek a temetőbenA kezdeményezésről Mezei Zsolt, Dunaújváros városüzemeltetésért felelős alpolgármestere tájékoztatott
2023-10-20Főzőversenyeken arat sikereket, határon innen és túl hódít a Dunaújvárosi CsapatA városimázs üde, ráadásul szó szerint minden ízében érdekes színfoltja Schillinger Mihály és felesége, Julika ténykedése. A magát túlságos szerénységgel hobbifőzőnek tituláló úriember és párja komoly sikerek sorát könyvelheti el az elmúlt időszak főzőversenyein – rendre Dunaújvárosi Csapat névvel.
2023-10-20Szépen fénylő bronz az ifik közöttJól szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Szent Pantaleimon iskolában megrendezett ifjúsági bajnokságon. Immáron harmadik alkalommal rendezték meg Dunaújvárosban az ifjúsági lábtoll-labda bajnokság küzdelmeit a mögöttünk hagyott hétvégén. A Szent Pantaleimon iskola tornatermében megtartott viadalon négy egyesület közel száz versenyzője küzdött meg a bajnoki címért, s a jó szerpelésért járó ranglista pontokért.
2023-10-13Köszöntötték a tornászokatA DKSE torna szakosztályának versenyzői, edzői, valamint a DKSE vezetése is nagy örömmel fogadta a világbajnokságról hazatért Czifra Lilit és Mayer Grétát.
2023-10-13Már a főtéren is üzemel a kerékpárjavító pont, és imádják az érintettekMár a Városháza téren is üzemel kerékpárjavító pont Dunaújvárosban
2023-10-13Tisztelet a hősöknek, főhajtás a mártírok emléke előtt a gyásznaponOktóber 6. az Aradi Vértanúk emléknapja – országszerte megemlékeznek az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc áldozatairól. A dunaújvárosi önkormányzat 2023-ban is megemlékezést szervezett: verset szavalt Polgár Lilla színművész, és emlékbeszédet mondott Barta Endre alpolgármester.
2023-10-13Újabb szakaszon javulnak a városi utakMár átvette a munkaterületet az útfelújítás kivitelezését végző DVG Zrt. a dunaújvárosi önkormányzattól, hamarosan pedig megkezdődik az Aranyvölgyi út felújítása.
2023-10-13Újabb mérföldkőhöz érkezik az Intercisa Múzeum felújítása2023. március óta tartó felújítás a végéhez közeledik a dunaújvárosi Intercisa Múzeumban. 2023. október végén felkerül a fejlesztés "koronája", vagyis az új tetőszerkezet és az üvegtető.
2023-10-13Folyamatos a Mondbach-kúria felújítása, tavasszal már birtokba is vehetjükMár olyan fázisban van a Mondbach-kúria felújítása, hogy láthatóvá is vált, nem csak egyszerűen Pentele városrész egyik ikonikus épülete újul most meg, hanem egész Dunaújváros városképét meghatározó beruházás fordult a finisébe.
2023-10-13Újabb elhagyott autókat szállíttatott el az önkormányzatEzúttal újabb négy parkolóhely szabadult fel. A dunaújvárosi parkolás egyik nehezítő tényezője az a rengeteg elhagyatott autó, amely akár évekig is elfoglalhat egy-egy parkolóhelyet.
2023-10-13Jelentős összeget hagyott a családok zsebében az önkormányzat döntése2023. május eleje óta utazhatnak szinte ingyen, évi 1200 forintért a dunaújvárosi diákok és nyugdíjasok. A kedvezményes jegyárnak köszönhetően a dunaújvárosi családoknál így gyermekenként harmincezer forinttal több marad évente.
2023-10-13A mellrák ellen – Csikós Árpád tárlata a Bartók Kamaraszínház galériájábanA dokumentarizmus, a prevenciós misszió és a művészet találkozik a mellrákkal diagnosztizált és műtött, valamint esetenként az orvosi ellenjavallattal szemben gyermeket vállaló nők képeit bemutató tárlaton – Csikós Árpád fotóművész képei a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban.
2023-10-13Sikeres volt az Országos Könyvtári Napok programja a József Attila KönyvtárbanGazdag programmal várta a betűk barátait a 2023-as Országos Könyvtári Napok dunaújvárosi eseményeire a József Attila Könyvtár
2023-10-13Mulattak és köszöntöttek – az EPI egyesület dupla ünnepe a Civil HázbanRemek közösség, remek mulatság, sőt, mulatságok: egy füst alatt rendezte szüreti mulatságát és a szépkorú tagok idősek világnapi köszöntését a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesülete. Az eseménynek a Római városrészi Civil Háza adott otthont 2023. október 7-én
2023-10-13Nobel: két magyar díjazott, és az ilyenkor (is) elmaradhatatlan dunaújvárosi szál2023-ban irodalmi Nobel-díjjal elismert norvég író, drámaíró Jon Fosse A gyermek című drámáját Kovács "Katáng" Ferenc fordította le magyarra, és az ő közvetítésével, közreműködésével mutatták be 1997-ben, Magyarországon először Dunaújvárosban.
2023-10-13Pumpapálya létesül a volt "vidiben"Dunaújvárosban az egykori Vidámpark területén, a megmaradt infrastruktúráját felhasználva hiánypótló szabadidőpark létesült a közelmúltban. Az új sportolási opciók közül az egykori dodzsempálya ikonikus "Pók" építményét felhasználva kialakított extrém BMX- és gördeszkapálya látogatottsága minden várakozást felülmúlt, ezért kívánták bővíteni az extrém sportolás palettáját egy kerékpáros pumpapályával.
2023-10-13Kodály nyomában – koncepció és gyakorlatAz intézmény fennállásának 70. évfordulója alkalmából új sorozatot kezdünk a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskolával: a téma a zenei nevelés hatása életünkre. Németh Irma tanár, zenepedagógus, énekes összegzése.
2023-10-13Jubilál a zeneiskola – emlékeket idéznek, ünnepi hétre készülnek, sok muzsikávalKülönleges eseménysorozattal, jubileumi héttel ünnepli alapítása 70. évfordulóját a Sándor Frigyes Zeneiskola – az október 16-20. között esedékes, sok-sok szép emléket felidéző, és persze sok-sok muzsikával súlyosbított ünnepi kínálatot úgy állították össze, hogy minden generáció megtalálja benne a számára kedves dallamot.
2023-10-13Sanyarú gyermekkor, sok-sok játékDr. Tóth István visszatekintése az 1950-es 60-as évek gyermekeinek játékaira
2023-10-06Szépkorúak a nézőtérenDunaújváros önkormányzata az Idősek világnapja alkalmából szervezett ünnepi előadást 2023. október 1-re a Bartók színházba, ahová a város idős polgárai kaptak meghívást. Az érkező vendégeket a városvezetés fogadta, majd Pintér Tamás polgármester köszöntötte őket.
2023-10-06Czifra Lili kvótát szerzet a párizsi olimpiáraNagyszerű hír, hogy a DKSE, egyéni összetettben 33. helyen végzett tornásza, Czifra Bettina Lili saját jogán is kiharcolt egy kvótát a hétfőn este. A kiírás értelmében ugyanis a csapatkvótával nem rendelkezőket számolva a legjobb 14 között lévő versenyzők - országonként legfeljebb egy tornász - névre szóló párizsi kvótához jutottak, és ez a magyarok közül Czifrának jár, mert ő érte el a legmagasabb pontszámot hármójuk közül.
2023-10-06Chilf Mária műveiből nyílt kiállítás a Kortárs Művészeti IntézetbenA Kortárs Művészeti Intézet Chilf Mária Munkácsy-díjas festőművész munkáiból mutat be nagyszabású válogatást, méghozzá a 2023-as kiállítási évad kiemelkedő eseményeként. A minták kötnek című tárlat megnyitójára szeptember 29-én, pénteken délután várták az érdeklődőket.
2023-10-06A helyi önkormányzatok napja: a helyhatóság, közösségünk ünnepe2000-ben az akkori Országgyűlés a helyi önkormányzatok napjává nyilvánította szeptember 30-át annak emlékére, hogy 1990-ben ezen a napon tartották az első helyhatósági választásokat Magyarországon. Ezen a napon tehát az önkormányzatok tevékenysége előtt tisztelgünk.
2023-10-06Nyílt napot tartottak a mentőkutyásokTerületkutató és nyomkövető tréningekbe is bepillanthattak az érdeklődők a LEAF Sportegyesület szervezésében Dunaújvárosban, a Baracsi úti Arborétumban első alkalommal megvalósult nyílt napon 2023. október 1-én
2023-10-0684 induló a Rummiklub versenyénEmlékversenyt rendeztek Falusi Kati tiszteletére – ő alapította meg ugyanis Dunaújvárosban a Rummikub közösségét. A helyi játékosok lelkes csapata országos megméretést látott vendégül az MMK-ban, ahol végül 84 versenyző ült asztalhoz és versengett.
2023-10-06Kilencedik születésnapját ünnepelte a hétvégén Dunaújváros legnagyobb játszótereHétköznapokon is sokan vannak a városunk legszebb és legnagyobb játszóterén, amit csak „Máltai játszótérként” emlegetnek a dunaújvárosi családok. Most szombaton, a játszótér kilencedik születésnapjára szervezett partin viszont nagyon sokan voltak, persze érthető is, hiszen rengeteg programmal, meglepetéssel, ajándéközönnel várták a gyerekeket.
2023-10-06Foglalkozásokkal, szakmai programmal és játszóházzal ünnepelt a szakszolgálatA Fejér Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye is csatlakozott az intézményrendszer alapításának 10. évfordulója alkalmából szervezett országos sorozathoz – az ünnepi kínálat nyitott eseménye volt az Őszi kavalkád című közösségi program 2023. október 3-án.
2023-10-06Segítsük megvalósulni a segítők nagy álmát - együtt, közösségi összefogással!A kezdeményezéshez mellékelt tájékoztatóból kiderül: Annamari gyógyíthatatlan izomsorvadása miatt kerekesszékkel közlekedik. Gábor négyvégtagbénult mozgássérült, születéskori agyi sérülés miatt csak két támbot segítségével tud közlekedni. Magasföldszinti lakásuktól a ház bejáratáig 8 lépcsőn kell fel- és lejutniuk, ami egyre nehezebben leküzdhető akadályt jelent számukra, ezért egy korlátliftre van szükség
2023-10-06Több rangos tárlaton bemutathatta alkotásait Gombos István ötvös iparművészA "Gombi 70" életmű-kiállítással lezárta az egyéni tárlatok sorát, de a gyűjteményes bemutatók hívó szavának nem tud ellenállni a Ferenczy Noémi-díjas alkotó. Interjú Gombos István ötvös-iparművésszel a XIV. Ötvösművészeti Biennálé megnyitása alkalmából.
2023-10-06Bensőséges ünnepség az idősek otthonábanHangulatos műsorral, sok-sok kedvességgel és érezhető módon rengeteg szeretettel köszöntötték az ESZI lakóit az idősek világnapja alkalmából Dunaújvárosban.
2023-10-06Történet a múltból - Rékasi OszkárDr. Tóth István visszaemlékezése Rékasi Oszkárra az AKÖV volt sofőrjére
2023-10-06Négypontos nyitány az Erste LigábanJó iramú csatában, büntetőlövésekkel szenvedtek vereséget a DVTK Jegesmedvék elleni hazai összecsapáson a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói az Erste Liga második játéknapján.
2023-10-06Kovács-Seres Hunor Korfun is remekeltNagy küzdelemben szerezte meg a junior nyíltvízi Európa-bajnokság második helyét hét és fél kilométeren Kovács-Seres Hunor, a DKSE tehetséges versenyzője. Első helyen végzett a korfui nyíltvízi Európa-bajnokságon a DKSE-s Kovács-Seres Hunorral felálló magyar váltó az U19-esek mezőnyében.
2023-09-29Szabó Zsolt alpolgármester levelet írt Pomázi Csabának – búcsúleveletA Magyar Nemzeti Bank visszavonta a Global Faktor Zrt. hitel-és pénzkölcsön nyújtására vonatkozó tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását. Valószínűleg sokaknak elsőre ismerős a cégnév, hiszen ez a cég az, amelyik a távhőszolgáltatási díjakon felül minden jogalap nélkül érvényesítette a saját üzletszabályzatában meghatározott költségeket is a díjfizetőkkel szemben Dunaújvárosban.
2023-09-29Az esős nyitány ellenére is remek volt az Újtelepi Piknik múlt szombatonSikeres véradás és vastaps a mesejátéknak, bringás, sőt, rolleres regisztráció, az időjárás fenyegetése ellenére közös főzőcske az udvaron – minden ízében remekül sikerült az Újtelepi Piknik közösségi kezdeményezése.
2023-09-29Új érzékenyítő programot dolgozott ki és mutatott be a Rosti gimnáziumA feladatok megvalósításában a dunaújvárosi Rosti Pál Gimnázium tanárai és diákjai vettek és vesznek részt, a lebonyolításában az Útkeresés Segítő Szolgálat szakemberei is segítették a rostisokat. A program a szolidaritás és érzékenyítés hete kínálatában debütált, az első állomás a Pentelei Molnár János iskola volt, ahol mintegy negyven diák vett részt a nagy kísérletben.
2023-09-29Milliárdos fejlesztésKét körforgó, jobb minőségű út, biztonságosabb közlekedés, esztétikus városi bevezető, járdák, kerékpárutak, világítás – elkészült és átadták a Kandó Kálmán téri csomópontot Dunaújvárosban. Tegnap (2023. 09. 27.) ünnepélyes keretek között adta át Pintér Tamás polgármester az elkészült beruházást.
2023-09-29Méltóképpen, színes programokkal ünneplik meg a dunaújvárosi jégpálya születésnapjátKözel ötven esztendővel ezelőtt, 1973. november 7-én adták át a dunaújvárosi jégpályát, mely az ország első vidéki műjégpályája is volt egyben. A megnyitó igencsak emlékezetesre sikeredett, ugyanis az avatóünnepség főattrakciója, a Ferencváros és a Budapesti Volán "barátságos" mérkőzése olyan verekedésbe torkollt, hogy csak a rendőrség tudott véget vetni a bunyónak.
2023-09-29Újra összefogás a Bóbitában: harmincmillióba került volna – tizenötből megcsináltákEgy újabb gyermekmosdó újult meg Dunaújvárosban a Bóbita Tagóvodában és elkészült az épület tetőszigetelése is. A most átadott munkálatok 30 millió forintba kerültek volna, de összefogással, támogatással feléből is meg tudott valósulni. Az ünnepélyes átadást tegnap (2023. 09. 26.) rendezték.
2023-09-29Az időseket ünnepeljük - színházjegyek személyesen kézbesítve az idősek otthona lakóinakOktóber elsején ünnepeljük az idősek világnapját. A dunaújvárosi önkormányzat által szervezett színházi előadásra vitt személyesen meghívókat az idősek otthonába Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere és Barta Endre alpolgármester.
2023-09-29Újabb dunaújvárosi polgár erősíti a 90 évesek táborátFolytatódott a szépkorú polgárok köszöntése Dunaújvárosban: Heim Ferencné Róza néni a 90. születésnapját ünnepelte. A jeles alkalomból Barta Endre alpolgármester látogatta meg otthonában és adta át a városvezetés jókívánságait.
2023-09-29Fociztak, mozogtak az ovisokTizenhárom óvoda közel száz növendéke vett részt a Napsugár Tagóvodában megrendezett Ovifoci Kupa sorozat második állomásán, 2023. szeptember 27-én
2023-09-29A közösségi színtéren is parádés volt a véradás – csak így tovább, önkéntesek!Több mint negyven önkéntes véradó vállalta a csapolást azon a közösségi alkalmon, amelyet a Városvédők Újtelepért Egyesület szervezett a közelmúltban. Szép és nemes példa, lesz alkalom követni – változatlanul is jelentős az igény, várnak minden véradót októberben is!
2023-09-29Szeptember van, elkezdődött a suliDr. Tóth István visszaemlékezése az 1950-es évek első felének általános iskolás éveire Dunaújvárosban
2023-09-29Tornával emlékeztek a legendás edzőreKilenc egyesület közel hatvan versenyzője vett részt a harmadik alkalommal megrendezett Pap Zoltán Emlékversenyen, a Dunaújvárosi Tornacsarnokban.
2023-09-29Szurkolóikkal beszélgettek az AcélbikákA dunaújvárosi jégcsarnok VIP-termében tartotta meg hagyományos szezon előtti szurkolói ankétját a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A végig jó hanglatú összejövetelen Niko Eronen másodedző, Revák Zoltán sportigazgató és másodedző, Somogyi Balázs csapatkapitány, a Bikák tavalyi legeredményesebb játékosa, Oliver Ödman Hadzinikolic, valamint az Újpestről érkezett Nemes Benjámin válaszolt szurkolók kérdéseire.
2023-09-29Továbbjutás a BL-benHiába hajrázott óriásit, az első negyedben összeszedett nagy hátrányát már nem tudta ledolgozni, így 9-8-as vereséget szenvedett a SIS Roma ellen a DFVE női vízilabda csapata a Bajnokok Ligája római csoportkörének utolsó mérkőzésén.
2023-09-29Fényes érmek a diákolimpiárólNyolc dobogós helyezéssel zárták a DKSE és fiókszakosztályainak birkózói a Kiskunfélegyházán rendezett országos diákolimpiai döntők küzdelmeit.
2023-09-22A szolidaritási adó mérsékléséért fordulunk a Pénzügyminisztériumhoz2023. szeptember 21-én összeült Dunaújváros közgyűlése, több mint negyven fontos témában hozott döntést a testület. Talán az egyik legfontosabb pont az volt, hogy a város egy felterjesztéssel kereshesse meg a Pénzügyminisztériumot az úgynevezett szolidaritási adó mérséklését illetően.
2023-09-22Wifi szolgáltatás és telefontöltés is elérhető a kihelyezett okospadoknálDunaújvárosban már nemcsak a Technikum városrészben, hanem a Városháza téren is találkozhatnak a járókelők az okospadokkal, melyek nagyon hasznos találmányok, főleg a mai korban, amikor már szinte elengedhetetlen az okos eszközök vagy az internet használata a mindennapi életünkben.
2023-09-22Figyelünk rá, mindig van Epipen, Dunaújvárosban nem történhet tragédiaCivil kezdeményezésre és önkormányzati támogatással jut el az életmentő gyógyszer, az EpiPen az oktatási intézményekbe. Dunaújvárosban azonnal ellátták a saját fenntartásban lévő oktatási intézményeket és az állami iskolákat is az ellenszerrel, a lejárt gyógyszereket pedig azóta is pótolják.
2023-09-22Megújult a tanmedence, önállóan fűthető, saját vízkezelési rendszere lett2023-ban a nyár utolsó heteiben felújítás miatt zárva volt Dunaújvárosban a Fabó Éva Sportuszoda tanmedencéje. Az elvégzett munkálatoknak köszönhetően most megújult a medence fűtési és vízkezelési rendszere. A beruházás 50 millió forintba került.
2023-09-22Csúcshódító hétvégeMindig van feljebb persze, de a fesztiválfinálé nem sikerülhetett szebben. A közönség is imádta, a résztvevőknek is bejött, remek kínálattal futott csúcsra a Kalandpark Fesztivál harmadik, és egyben idei utolsó állomása Dunaújvárosban
2023-09-22Óriási sikert hozott a Decathlon és a DLSz szemétszedési akciója az erdei tornapályánDunaújváros idén is (2023.) csatlakozott a „World Cleanup Day” programhoz, vagyis a takarítás világnapja eseményhez. A helyi Decathlon áruház és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért akciócsoportja szervezésében 800-nál is több önkéntes, a Rajta, Újváros! Egyesület csapatával kiegészülve gyűjtött össze több mint 1 tonna szemetet az erdei tornapályán.
következő