Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

144 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-01-02Megváltozott a menetrend! (kishír)Az új esztendő első napjától érdemes körültekintőnek lennünk, ha busszal közlekedünk. 2023. január 1-jétől (vasárnaptól) ugyanis megváltozott a helyi autóbusz-menetrend a városban. Több járat megszűnt, de az új menetrend továbbra is biztosítja az eljutást a város különböző pontjaira, valamint a távolsági járatokat is igénybe vehetik az érvényes bérlettel utazók a szakaszhatáron belül. (teljes szöveg)
2022-10-21A belvárosban (is) örök téma - csak ott nem parkolunk, ahol lehetetlen.Raduka Zsuzsanna, a dunaújvárosi 5. választó kerület (Belváros) önkormányzati képviselője a kerület parkolással kapcsolatos beruházásairól beszélt
2021-05-07Finomhangolt buszmenetrend él május derekától. Tóth Kálmán beszélt a végleges rendszerrőlA dunaújvárosi új buszmenetrend elkészítésért felelős munkacsoport vezetője, Tóth Kálmán már a márciusi bevezetés előtt elmondta, hogy a tapasztalatok alapján lesznek majd módosítások. A "finomhangolt" menetrend május 15-én lép életbe.
2021-04-09Sziklakertet varázsolnak a mesterséges tóból.Remek közösség gyűlt össze szerda reggel a dunaújvárosi Váci utcai posta előtti területen, hogy a néhány évvel ezelőtt kialakított tavat – amely a városrész riasztó helyszíne lett – rendbe tegyék, és sziklakertté varázsolják. Az átalakításban Barta Endre, a körzet képviselője, és Orosz Csaba önkormányzati képviselő is részt vett.
2021-04-09Sok lakói kívánságot igyekeztek teljesíteni a szakemberek.Teljesen átalakult Dunaújváros helyi autóbusz-közlekedése 2021. március elején.
2021-03-26Még várják a lakók észrevételeit a menetrendről. Május elejére végeznek a szakemberek a finomhangolássalDunaújvárosban bevezették az új helyi buszmenetrendet 2021. március 1-jén, és a hónap első hetén ingyenesen vehették igénybe a járatokat a közlekedők. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő, a munkacsoport vezetője pozitív visszajelzésekről számolt be a díjmentes utazással kapcsolatban. Az új közlekedés bevezetésével kapcsolatban nagyon komoly kommunikációt kezdtek februártól, de mivel az egész menetrendet meg kellett tanulnia a lakóknak, ezért a városvezetés azt a döntést hozta, hogy egy hétig ingyenes legyen a buszközlekedés
2021-02-12Új utakon - bemutatták a buszmenetrendet. Bemutatták az új menetrendetMegújul a közösségi közlekedés rendszere Dunaújvárosban, az új hálózatot és menetrendet a Városházán mutatták be 2021. február 10-én.
2021-01-22A Volán válaszát várják az új menetrendről. Tóth Kálmán: "... a Volán válaszát várjuk az új menetrendről"Tóth Kálmán, dunaújvárosi képviselő nyilatkozik az új menetrendről és jegyárakról
2020-11-27Buszközlekedés: irány a Park Center!A Decathlon képviselőivel, a közterület-felügyelet munkatársával és a Volánbusz Zrt. munkatársaival közösen vizsgálta meg Tóth Kálmán dunaújvárosi önkormányzati képviselő annak lehetőségét, hogy ismét érintse útvonala során a dunaújvárosi Decathlon sportáruházat az egyik helyi buszjárat
2020-11-06Parkolóhelyek nyomában. A lakókat bevonva keresnek megoldástA dunaújvárosi Balogh Ádám utcai parkoló környékén a rendőrség és a közterület-felügyelet munkatársával közösen vizsgálta meg Szabó Zsolt dunaújvárosi önkormányzati képviselő az új várakozóhelyek létrehozásának lehetséges módjait, valamint a Balogh Ádám utca egyirányúvá alakításának kérdését.
2020-10-02Buszos tervek. „… élhető városba jobb buszközlekedést”A dunaújvárosi városi buszközlekedés átalakításáról tartott tájékoztatót Tóth Kálmán 2020. szeptember 29-én, a közgyűlést követően a Városházán; a feladatot önkormányzati színtéren koordináló képviselő a fejlesztések céljai mellett a téma kapcsán összeállított online kérdőív kitöltésére buzdította a városlakókat.
2019-07-26Ez az ország egyik legtutibb helye lesz. Már javában zajlanak az egykori Vidámpark területén a felújításokAz egykori Vidámpark területén egy Kalandparkot hoznak létre állami támogatásból.
2019-06-00Parkavató ünnepség (képaláírás)Megújult a Millenniumi-tó és az azt körülvevő park. A beruházás lezárása alkalmából avatási, átadási ünnepséget rendez Rácalmás Város Önkormányzata (2019) június 22-én, szombaton. Számos, látványos programmal várjuk a rácalmásiakat és vendégeinket, ilyen lesz például a Táncoljuk körbe a tavat! Kérem, tartsanak velünk! Avassuk közösen a megújult Millenniumi parkunkat! (teljes szöveg)
2018-10-05Elkezdődik az uszoda felújítása. Negyen éve nem volt ekkora fejlesztésA nagyközönség előtt már bezárta kapuit a Fabó Éva Sportuszoda, jövő héten hétfőn (2018.10.08.) pedig átveszi a területet a kivitelező cég. A fejlesztés a Modern Városok Program keretében valósul meg
2018-08-23Újra nyitva a Főtér KávézóA 2014-ben átadot Városháza téri kávézót a Zöld Városok Program keretében felújították és bővítették. 2018. szeptemberétől Főtér Kávézó néven újra üzemel
2018-08-16Finisben a felújítás (képaláírás)Jól haladnak a közeljövőben megnyíló kormányhivatal felújítási munkálatai. Még a télen kezdték el az épület modernizálását, most pedig a külső burkolat renoválása mellett már a nyílászárók cseréje is javában zajlik, így minden bizonnyal hónapokon belül az új helyen fogadhatja ügyfeleit az intézmény. (teljes szöveg)
2018-06-28Jól halad az átépítés (képaláírás)Folyamatosan végzik a II. Számú Rendelőintézet átépítését. A köznyelvben "zöld SZTK" néven ismert épület a Modern Városok Programnak köszönhetően újul meg. A rekonstrukció befejezése után a Dunaújvárosi Járási Hivatal intézményeinek ad otthont az évek óta kihasználatlan épület. (teljes szöveg)
2018-04-00Épül-szépül a birkózócentrumBefejeződött az egykori Kőrösi Általános Iskolában helyet kapó Gurics György Birkózócentrum átalakításának második üteme: a földszinten öltözőket alakítottak ki, valamit egy tálalókonyhát, az első emeleten pedig egy százhetven négyzetméteres edzőtermet öltözőkkel, zuhanyzókkal vécékkel. Szertárokkal, egy masszás szobával, valamint két tizennyolc személyes hálóteremmel lettek gazdagabbak.
2018-03-00Készül az élményfürdő2018 áprilisában próbaüzem, majd májusban megnyitja kapuit a dunaújvárosi élményfürdő. Nyilatkozik Cserna Gábor polgármester és Mádai Balázs, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója.
2018-02-23Májusban kinyit a fürdő. Jó ütemben halad nak a felújítássalhelyszíni bejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartott Cserna Gábor polgármester és Mádai Balázs, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója arról, hogy állnak az élményfürdő felújításával.
2018-02-09Egymilliárdból újul meg a zöld SZTK. Modern Városok ProgramLátványosan haladnak a belső munkálatokkal a zöld SZTK épületében.
2018-01-18A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót. A munkálatok várhatóan fél évig tartanakMegkezdődtek a korábbi II. számú rendelőintézet átalakítási-felújítási munkálatai. A Fejér Megyei Kormányhivatal járási hivatalai költöznek majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.
2018-01-12Járási hivatal lesz a zöld SZTK-ból. Több mint egymilliárd forintból újul meg az elhagyatott épületAz ingatlan felújítását ezen a héten kezdi meg a kivitelező.A lezárás a terület körül várhatóan június 30-ig fog tartani.
2018-01-11Több mint egymilliárdra rúg az átépítés költségeA járási kormányhivatal intézményének beköltözésével pont kerül a 2004-ben eladott "zöld sztk" épületének történetére. Az ingatlant a Modern Városok Program keretében renoválják.
2017-11-17Kétmilliárdból költözhet a múzeum. Moder Városok ProgramMintegy kétmilliárd forinttal támogatja a kormány az Intercisa Múzeum átköltözését a volt Mondbach kúriába, A múzeum jelenlegi épületét szállodává alakítják át.
2017-11-00Ismét üzemel a nyersvaskeverő berendezés. Jól szervezett, sikeres munka volt az átépítésKétévente ismétlődő, jelentős felújító beruházás az ISD Dunaferr Zrt. Acélművének életében a nyersvaskeverő berendezés átépítése. 2017-ben a berendezés leállításával szeptember 15-én kezdődött meg a munka, majd az átépítési időszak végeztével a felfűtést követően október 26-án került sor az első nyersvasbeöntésre. Nyilatkozik Szikra Tamás konverter üzemvezető; Major Ervin üzemviteli és karbantartás-vezető; Horváth Zoltán gépészeti üzemvezető; Kiss Viktor villamos üzem­vezető-helyettes; Dénes László energetikai csoportvezető; Robert Slusarczyk, a Piec-Bud Wroclaw tűállófalazat építők projektmenedzsere és Csomós Ferenc ügyvezető igazgató, Duszer Kft..
2017-10-00A tervek szerint halad az átépítés. Megújul a nyersvaskeverőA tervek szerint halad az ISD Dunaferr Acélmű nyersvaskeverőjének átépítése. Nyilatkozik Mihalik Sándor projektvezető.
2017-09-00Megkezdődött a nyersvaskeverő átépítése. Október végén indulhat el újra a berendezésMegkezdődött az ISD Dunaferr Acélmű nyersvaskeverőjének átépítése. A munkálatok a tervek szerint 2017. október 27-ig tartanak. Nyilatkozik Mihalik Sándor projektvezető, az Acélmű üzemgazdasági vezetője.
2017-06-19Kilátó is a tervekben. Pályázati döntésekA június 15-iközgyűlésen több támogatási kérelemről, pályázatról és fejlesztési elképzelésről is szavazhattak a képviselők. a TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) keretében több, a helyi turizmus fejlődését segítő pályázat előkészítését már megkezdte az önkormányzat. E forrásokból valósulhatna meg a Monbach kúria látogatóközponttá történő átalakítása, valamint az Intercisa Múzeum átköltözése. a felső Duna-parton, a sétány mentén egy kilátó épülne, amelynek a látványtervei már korábban elkészültek. Számos iskolai alapítványt is támogat az önkormányzat. aAváros egészét érintő felújításról is döntöttek a képviselők. Hamarosan új testvérvárosa lehet Dunaújvárosnak, s horvátországi Vukovárral szeretnének partneri kapcsolatokat kialakítani.
2017-06-16Százhetven millió felújításra. Új buszvárók, nyílászárócsere, útjavításKözgyűlés. Turizmusfejlesztési támogatásra pályázna az önkormányzat, két tervet kíván benyújtani: látogatóközpont kialakítása a Mondbach kúriában és a kúria melletti tér megújítása, illetve az Intercisa Múzeum átköltöztetése, kialakítása a Magyar úti malom épületében.
2017-04-00Sikeres volt a település közbiztonságát javító kamerarendszer átalakítása, felújítása!Felújították és javították Nagyvenyimen a már korábban elhelyezett térfigyelő kamerákat.
2017-02-17Kormányhivatal költözikA volt zöld rendelőintézetbe költöznek a felújítást követően a Dunaújvárosi Járási Hivatal egységei. Az önkormányzat az államnak ajándékozta az ingatlant. A volt Bánki iskola épületébe kerülnek a nyugdíj- és egészségbiztosítási, valamint családi támogatási feladatokat ellátó irodák az új járási hivatal kialakításáig.
2016-01-13Ez már egy más időszámításFőiskola helyett alkalmazott tudományok egyeteme Dunaújvárosban január elseje óta. A tervekről és reményekről január 12-én beszéltek első ízben az intézmény vezetői. A 2016-os céljairól, terveiről.
2015-12-11Főtéri Cukrászda és Kávézó. Telefontöltés, ingyenes wifi és internetA Városháza lapostetős "B" épület földszintjén, a korábbi okmányiroda helyén alakítottak ki kávézót, a DVG Zrt. végezte az átalakítást. Ingyenes internet elérést biztosítanak a vendéglátóegységben.
2015-11-00A vállalat gazdaságosabb működtetése a célIsmertető az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt.-ben történt kiszervezésekről. Nyilatkozik Sevcsik Mónika HR-igazgató; Tellinger Ottó, a Ferromark-Halna Kft. ügyvezetője; Papp Sándorné Marika, adminisztrátor; Udvardi Sándor, VÉD-SZ Kft. vezetője; Morvai Géza tűzoltósági szolgálatparancsnok; Karol Palcik, STS Metalkov Hungária ügyvezetője és Pintér Alinka, aki csomagoló munkakörben dolgozik. A szakszervezetek álláspontját a kiszervezésekről Molnár László, az ISD Dunaferr Zrt. Szakszervezeti Bizottság elnöke ismerteti.
2014-11-22Bánki: jövőre nincs gimiA Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, közvetve a Székesfehérvári Tankerület döntésének értelmében a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola a jövő év szeptemberében már nem indíthat gimnáziumi osztályt. Beszélgetés az iskola igazgatójával, Gyöngyössy Csabával.
2014-11-00Folytatódhatnak a kiszervezésekÖsszefoglaló három előterjesztésről, amelyeket a Dunaferr Ifjúsági Szervezet kapott az átszervezésekkel kapcsolatban. Az Ifi állásfoglalása a kiszervezésekről.
2014-05-09Új életre kel a parkBeszélgetés Bús Józseffel, a Vidám Park utolsó igazgatójával.
2014-02-25Átszabják a DunátÁtépítik a Duna éttermet.
2014-01-17A kulisszák mögöttHamarosan újra nyit a Művész presszó az átalakítás után.
2014-01-01Kávéházi hangulatbanMegújult a Művész presszó!
2013-07-23Kék Duna: újul!Átalakítják, bővítik, korszerűsítik, felújítják a Kék Duna Áruházat (homlokzatát is).
2012-12-01Bölcsőde is lesz az óvodábanA már meglévő épületegyüttes észak felőli részén alakítják ki az új bölcsődét, délen-az egykori Tsz udvar felé-pedig bővítik az óvodát. Részletes tervek, kép.
2012-10-30Borovszky Ambrus támogatásával kezdődöttA Dunaferr-Art Dunaújváros Alapítvány 2012. november 14-ei határidővel kimondja a működési feltételek felmondása miatt a Dunaújvárosi Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelep és Szimpózium megszűnését. Továbbá javasolják a művésztelep létrejöttének 40. évfordulóján, 2014 tavaszán az alkotótelep munkáját támogató dr. Szabó Ferencről, a Dunaferr Dunai Vasmű egykori vezérigazgatójáról, az alapítvány egyik kezdeményezőjéről megemlékező, az alkotótelepeket ismertető emléktábla elhelyezését a felső Duna-parton.
2012-08-24Szkeptikusok és optimisták az arculatváltásrólDunaújváros belváros-fejlesztése pályázati forrásból. A tervek bemutatása, a megvalósítás lehetőségei.
2012-08-01Július 1-jétől bekövetkezett változások az egészségügybenMiben változik a Szent Pantaleon Kórház?
2012-07-01A dunaújvárosi kórház jelentős kórház marad az ország közepén"Sikerült elkerülni az elsorvadás és az ellehetetlenülés veszélyeit, veszteséggel ugyan, de lényegében megőriztük struktúránkat. dr. Mészáros Lajos főigazgató beszéde, kiemelve annak a város és az érintett lakosság számára fontos részeit." A főorvossá kinevezettek névsora 2012-ben. A Szent Pantaleon Emlékéremmel kitüntetettek 2012-ben.: dr. Östör Gabriella, dr. Kolos János, Bán Istvánné.
2012-04-25Az utolsó simításokTöbb hónapos átalakítás és felújítás után a tervek szerint egy hét múlva megnyit a Gourmand.
2012-01-10Képaláírás2012. február elején vagy március végén nyithat az átalakult, felújított Gourmand Kávéház.
2011-07-06Falat építenek a két épületrész közöttTagiskolaként is megszűnik a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és lezárják a tagintézmény épületszárnyát.
2011-06-22Óvoda, művelődési ház, hivatalRácalmáson az egykori nevelőotthonból egy igényes városházát (kép) alakítottak ki. A városházát augusztus 20-án avatják.
2011-06-14Kultúrpalota a Dózsa mozibólKét fiatal dunaújvárosi vállalkozó június elsejével megvásárolta a filmpalotát működtető Mozicentrum Kft. döntő többségi tulajdonjogát. Beszélgetés Szalai Attilával és Verrasztó Sándorral ötletekről, tervekről, a jövőről.
2011-05-12ÁtalakításokrólA közgyűlés május 12-én dönt a város általános iskoláinak átszervezéséről. Több intézmény működésében új korszak kezdődik el 2011. szeptemberétől. 2011. augusztus elsejei hatállyal az Arany János Általános Iskola megszünteti a Kőrösi Csoma Sándor Egységet. A Szórád Márton Általános Iskolát végleg bezárják.
2011-04-28Látványos raktár nézőknekLátványtárat alakítanak ki az Intercisa Múzeumban közel ötvenmillió forint értékű uniós pályázat keretében, ahol a korábbi zárt raktár anyagát a látogatók is megtekintheti. A látványtár alkalmas lesz mozgássérültek fogadására és gyengénlátók számára is élvezhetővé teszi a múzeumlátogatást.
2011-02-16Városházává alakulRácalmás egykori nevelőotthonából lesz az új városháza.
2011-02-11Átszervezés előtt a helyi oktatásA város alapfokú oktatási intézményeinek átszervezéséről készítenek tervezetet.
2011-02-01Régi-új szolgálatEurópai Uniós segítséggel, közel hetvenmillió forintból megújult a Jószolgálati Otthon Liget közi épülete. Beszámoló a korszerűsítésről.
2010-05-28Átépítik végre!Talán már szeptember megkezdődhet a városközpont átépítése. Ennek része az irodaház felújítása is. Beszélgetés Gáspár ászlóval, a Vasmű út 41. Irodaház Kft. ügyvezetőjével.
2010-05-27Történelmi élményparkÚj foglalkoztató terek kialakítása a dunaújvárosi Intercisa Múzeumban címmel pályázatot nyújtott be a Fejér Megyei Múzeumok Igazgatósága. A TIOP-program keretében 41,3 millió forintos, száz százalékos uniós támogatást nyertek tavaly júliusban. Terv egy múzeumpedagógiai oktató és foglalkoztató tér létrehozása.
2009-12-01Centralizált ellátásAz egymilliárdos adóssággal küszködő kórházon struktúraátalakítássallehet segíteni. A cél egy centralizált, a betegek korszerű ellátását biztosító egészségügyi szolgáltató intézmény lenne.
2009-11-28Az eladósodott kórházunk sorsaA jelenlegi, közel egymilliárdos adósság rendezésére a dunaújvárosi önkormányzat büdzséjében sincs elegendő szabad forrás. Megoldás lenne a kórházi struktúra átalakítása.
2009-09-18Hív a vasút, de hová?"A kormány a közösségi közlekedés átalakítására készül - amelytől jelentős, több tíz milliárdos megtakarítást remél -, ennek egyik szelete a vasutat is érinti." Dunaújvárost és környékét érintő változásokról.
2009-09-02Megnyílt az új fertőzőosztályÁtadták az új infektológiai osztályt a kórházban. Az új fertőzőosztály a külső épületből került be a főépületbe, a volt gyermekosztály helyére.
2009-08-15Átalakítások a főiskolán"Átszervezik, és át is építik a Dunaújvárosi Főiskola rektori és gazdasági hivatalát, akadálymentesítik a főépületet, feltöltik a mesterséges patak medrét."
2009-06-09Szeptemberre tálalnakElkészült a Dunaújvárosi Főiskola étterme, de az elhúzódó engedélyek miatt még nem nyit ki a nagyközönség számára. "A menza jelenleg csak alkalmi rendezvényekre nyit ki, a nagyközönség, valamint a diákság a tanévnyitóval párhuzamosan, szeptembertől veheti birtokba a menzát." - mondta Nyerges Mihály.
2009-06-03Diákszálló európai színvonalonMájus 27-én felavatták a Hild Kollégium régi-új épületét. Félmilliárd forintba került a volt József Attila Általános Iskola átalakítása, majd további 40 millió forintos beruházással kicsinosították és berendezték.
2009-06-01Önálló részleg a stroke betegeknekHuszonöt ágyas stroke részleget hoznak létre a kórházban 2010 januárjától.
2009-06-01Huszonöt ágy a stroke betegeknekEmléknap, díjátadás, és egy új részleg születése
2009-05-21Régi-új hajléktalanszállóA Papírgyári úti hajléktalanszálló szinte teljes épületét bérbe vette, felújította, átalakította a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány. A szálló éjjel-nappal várja majd a fedél nélkül élőket. A további tervekről: az épületben lesz még ötven-ötven fős férfi és női átmeneti otthon.
2009-05-20Szélütés: új részleg nyílik a jövő évbenHuszontöt ágyas stroke részleget hoznak létre a Szent Pantaleon kórházban. A speciális részleg a tervek szerint 2010. januárjában nyílik meg.
2009-05-16Szimbiózisban a sziget és a város központi tereDunaújváros 1,5 milliárd forintot nyert a városközpont átalakítására. A tervekről röviden (tervrajz).
2009-01-22Irodaház: csere-bereÁprilis végén talán elkezdődik az irodaház felújítása, átépítése.
2009-01-21A ruhagyárból szálloda lesz!Beszélgetés Virág Endre vállakozóval, aki a ruhagyár helyére 130 szobás, négycsillagos szállodát "álmodott". A szálloda nyárra el is készülhet.
2008-12-09Tovább hízik a főiskolaÚjabb millárdos fejlesztés zárult le a Dunaújvárosi Főiskolán. Elkészült a sportcsarnok és a konferenciatarem. Az ünnepélyes átadás december 10-én lesz.
2008-08-30Irodaház: zöld utat kapott az átalakításMegkezdődhet az Irodaház átalakítása.
2008-08-29Szálloda és irodaházOktóber végén, november elején elkezdik az Irodaház átépítését. A VAsmű útioldalon szállodát a Dózsa György út és a Devecseri út irányába irodákat alakítanak ki.
2008-08-29A város uniós forrásból építene szállótHajléktalanszálló a Kandó Kálmán téri épületben.
2008-07-22Egyelőre marad a szállóPályázaton szeretne pénzt kapni a hajléktalanszálló új székhelyének - Kandó Kálmán téri épület - átalakítására, felújítására.
2008-07-15Sportra hangolvaA város legkorszerűbb középiskolai kollégiuma épül a volt József Attila Általános Iskola helyén.
2008-07-05Irodaház: apportáltakIrodaház.
2008-04-01Jelzőlámpák dísznek?A Kallós Dezső utcai kereszteződésben felállított jelzőlámpák már működnek, viszont az autóvezetők nem figyelnek a változásra.
2008-01-12Zökkenőmentes váltásFejér megyében nem okozott gondot a betegszállítás és a mentés szétválasztása. Beszélgetés Magyari Lászlóval, a Magyari Betegszállító Kft. szakmai igazgatójával, akik dunaújvárosi székhellyel végzik feladataikat.
2007-11-16Folytatni kell az egyeztetéseketTisztségviselői értekezlet a bérrendszerről
2007-07-06Megvalósult újításokSzervezeti, munkaköri struktúra és létszám menedzselése.
2007-07-02A szocreál külső maradNem adják el az Irodaházat. Projekttársaság alakul az átalakítására, felújítására. A társasághoz a Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. is csatlakozik. A sportingatlanok kezelése a Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt-hez került.
2007-01-29Integrációs projekt.Összefoglaló, a bérrendszer átalakításának legfontosabb szempontjairól.
2004-04-01A Duna-part gyöngyszeme lesz.Közel félmilliárdos támogatás Brüsszelből.
2002-08-01Mi legyen a kastély sorsa?Intézményeknek adjon otthont vagy turistacsalogató legyen?
2002-03-11"A bővülés ideje"A Dunaújvárosi Főiskola fejlesztési terveiről. "A főiskola legfontosabb fejlesztési/beruházási terveit dr. Bognár László általános főigazgató-helyettes és Rombauer Gábor építész foglalta össze."
1997-06-07A rácalmási nevelőotthon is...Tavaly kezdték meg a rácalmási nevelőotthon átalakítását. A nagyobb egységeket szétválasztották családi házakká.
1989-11-01Párbeszéd a jövőnkről.A Papíripari Vállalat vezetőinek értekezletéről.
1989-06-01Vezetői értekezlet.Értekezletet tartottak a Papíripari Vállalat szervezetátalakítási koncepiójáról.
1988-02-01Nehezebb körülmények közt is......nyereséget tervezünk. A múlt évi gazdálkodásról és az idei tervről.
1987-12-04A vasmű és a többiekÚj szervezet kialakításán dolgoznak.
1987-11-01Gazdasági-társadalmi kibontakozás......útján a Dunaújvárosi Papírgyárban.
1987-07-17A jobb feltételekértSzerkezeti változások és elkülönülések várhatóak a város középfokú oktatási intézményeiben.
1987-06-12Kastély volt, most panzió (lesz)A Szávits-pusztai épületet egy vállalkozó ember vásárolta meg. Évszázados fákkal övezve. Tizenhat szobás lesz. Nádtetővel.
1987-03-17KépaláírásTíz nap alatt alakították át a Kiscsillagot sörözővé, étteremmé és diszkóbárrá. Az Arany Csillag Szálloda felújított sörözője ezután (változatlan árakkal) szebb berendezéssel, színvonalasabb kiszolgálással várja vendégeit napközben - és egy héten négyszer éjszaka is. A szálloda bárjában ezután megszűnik a diszkó, ott a halkabb zene kedvelőit várják. Az átalakított Kiscsillag sörözőt tegnap nyitották meg. (teljes szöveg)
1986-12-01Tisztességgel dolgoztunk.Év végi számadás. (1986) Interjú Fáncsik István igazgatóval.
1986-12-01Mi kerül a borítékba?A kisvállalati forma hatás gazdálkodásunkra.
1986-11-01Számunkra is előnyös.Január 1-től kisvállalat leszünk.
1986-01-14Konkrét feladatok (kishír)Tovább korszerűsítik a papírgyár szervezeti rendszerét.
1984-04-01Új köntösben a Napsugár.Összefoglaló a Napsugár presszó átalakításáról.
1983-02-08Kék Duna-keringőÁtalakítják a Kék Duna Áruházat, növelik az eladóteret a raktárak rovására.
1982-02-26Bérelhető fonógépekHárom, technikailag elkülöníthető üzemrészt alakítanak ki a Magyar Posztógyár Dunaújvárosi Fonodájában.
1982-02-02Átalakítják a szülőotthontA Ságvári városrészben eddig üzemelő szülőotthonnal kapcsolatos átalakítási tervek. Elmeosztály és kijózanító.
1979-06-15Döntés garázsügybenDöntést hozott a tanács a Dózsa György úti garázsok ügyében. Ennek értelémében felszámolják a nyomda melletti területen lévő negyven garázst. A terület felszabadítása által lehet biztosítani a megépülő Skála áruház és a II.sz. Rendelőintézet működtetéséhez szükséges gépkocsiparkolókat. A főiskola felé eső garázssort átalakítják a Vegyesipari Vállalat raktáraivá.
1978-12-01Átadás előtt...A Hóvirág átalakításáról.
1978-07-11Óvodává alakítják a régi tanácsházat (képaláírás)Még az elmúlt évben társadalmi munkában készítették a régi tanácsháza épületének óvodává alakításához szükséges terveket a tanács beruházási osztályának dolgozói. (nem teljes szöveg)
1978-06-09Átalakítják a kőműves utcai méteráruüzletet (kishír)Ma bezár a Dunaker Kőműves utcai méteráru és lakástextil szaküzlete mintegy másfél hónap időtartamra. felújítják a bolt berendezéseit s önkiválasztó rendszerűvé alakítják át az eladóteret. (teljes szöveg)
1978-03-14Nem vártak utasításraPéldául az Arany Csillag...Gourmand, Kiscsillag.
1977-08-12Átalakították a Gourmand presszót (kishír)Az átalakítás rövid ismertetése.
1977-07-22Múzeumfelújítás egymillió forintértA felújításhoz még tavaly hozzákezdtek.
1977-07-08Átépítés.Átépítés-egy hét alatt. A Kohász étterem átalakításáról.
1977-05-01Új "ruhában" a Napsugár!A Napsugár átalakításáról.
1977-01-01A Vigadó vendéglő átépítése.Összefoglaló az étterem 1976. évi átalakításáról.
1976-11-16Az Egyesült Vörös Csillag Termelőszövetkezet munkájaAz egyesítés sikeres volt. Növekvő gazdasági eredmények. Remények a város jobb zöldségellátására.
1976-10-01Ma nyit a KiscsillagÚjra kinyit a felújított söröző.
1975-09-16Húsüzemmé alakítják át a Jégüzem épületétA Dunavidéki Vendéglátó Vállalat tervéről.
1974-08-09Szervezeti változások a Dunai VasműbenBorovszky Ambrus, a vasmű vezérigazgatója 1974. augusztus elsejei hatállyal módosította a kohászati gyárrészleg szervezeti felépítését, valamint elrendelte egy negyedik, a karbantartó gyáregység létrehozását. Az új szervezeti forma egységek vezetőinek neve a cikkben olvasható.
1972-09-19Ifjúsági Klub "felújítás alatt"A Dunai Vasmű Művelődési Házának Ifjúsági Klubját tartalmilag átalakítják. Megszüntetik az ismeretterjesztő napokat, helyette gyárrészlegi rendezvények kapnak helyet.
1972-07-25Pihenőparkká alakítják át... (kishír)Átalakítják a vasmű és a város között húzódó kiserdőt. Játszóteret, padokat terveznek. (nem teljes szöveg)
1972-04-25Átalakítják a szökőkutatMájus elsejére ígérik az átalakítás végét.
1972-01-18Gyáregység lesz a fésűsfonodaHárom üzemrészre bontják.
1972-01-11A Dunavidéki Vendéglátó Vállalat terveibőlÖnkiszolgálás a Béke étteremben. Tejbár nyílik a Bisztórban.
1971-09-03Micsoda hangulat!Ma este nyílik a Hangulat Eszpresszó, melynek régi neve: Ifjúsági Eszpresszó. Az átalakított vendéglátó egység bemutatása.
1971-03-26Új arcunkMegújult a Hírlap!
1969-12-19Öltöző épül a lemezfeldolgozó gyáregységnélA gyáregységénél lévő régi igazgatósági épületet alakítják át, 1100 ember számára.
1969-12-02Bővítik a Műszaki Főiskolát (kishír)Átalakítják a tetőteret. Az építkezést jövőre kezdik meg. A távlati tervek között szerepel a főiskola előtti beépítetlen téren egy új, korszerű, főiskolai ranghoz méltó, tanulmányi épület felépítése.
1969-08-26Összevonják a Maximenko közben lévő III. és VII. sz. óvodát... (kishír)A két óvodában idáig nem voltak osztott csoportok.
1969-08-08A város második középiskolája17 osztály - 580 tanuló. Az új iskola megszünteti a kétműszakos tanítást a város középfokú intézményeiben. Az iskolában az öt áthelyezett gimnáziumi osztályon kívül a Dolgozók Önálló Általános és Középiskolája kap helyet. A képzésről.
1969-08-05Igazodás az ipar igényeihezEgyetemi vélemény a Dunaújvárosi Műszaki Főiskoláról.
1969-07-01Új, modern gépek várják a főiskolásokatAz Országos Oktatási Tanács 1968-ban elfogadta a Kohó-és gépipari Minisztérium előterjesztését, és 1969. szeptemberétől a Felsőfokú Kohóipari Technikum, a Nehézipari Műszaki Egyetem Kohó-és fémipari Főiskola karaként működik tovább. Interjú Molnár László igazgatóval.
1969-06-06Megváltozott az önkéntes véradás rendszereDunaújváros önellátó lesz - az éves szükséglet 1200 liter vér.
1968-06-14Befejeződött az óragyár épület-átalakítása (kishír)Véget ért az átalakítás.
1968-06-07Átalakítják a Vörösmarty Könyvtárat - a kölcsönzés szünetel (kishír)1968. június 7-én kezdik a munkálatokat.
1964-04-10Új köntösbe öltözik az uszodaKisebb átalakítások.
1963-12-13Előkészületek az összevonásra a Vegyesipari Vállalatnál és a FehérneműgyárnálA Vegyesipari Vállalat fehérnemű konfekció készítő üzemét a Fehérneműgyárhoz csatolják 1964 január elsejével.
1963-01-25Kinyit az átalakított Dózsa Filmszínház1963. 01.31-én megnyitja kapuit az átalakított mozi. Sor került az emeleti büfé átalakítására is.
1962-08-22Hatszázezer forintos beruházás (kishír)A Dózsa Filmszínház felújítására, átalakítására szánják ezt a pénzt.
1962-08-14Bővítik a városi hőközpontot (kishír)A főépület építése, és átalakítása jó ütemben halad. A tervek szerint 1962.10.01-én üzemelni kezd.
1962-04-25Átalakították.Az átalakított Napsugár presszóról.
1955-11-30Átalakítják a Bartók Kultúrház nézőterét (kishír)A cél az, hogy a nézőtér minden pontjáról jól látható, és hallható legyen az előadás.
1954-11-12Hat új tanterem...(kishír)...a húsztantermes iskolában.