Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

145 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2019-01-29Az elismerések jelentős része ismét Dunaújvárosba kerültA Magyar Motorcsónak Szövetség január 26-án, szombaton a dunaújvárosi Klub Hotel konferenciatermében tartotta meg díjkiosztó ünnepségét, ahol a 2018-as év legeredményesebb sportolóit köszöntötték.
2018-12-14Cserni Béla helyett Iván László (kishír)A közgyűlés december 13-i döntésével visszahívta Cserni Bélát a Városüzemeltetési, Környezetvédelmi és Turiszikai Bizottság elnöki posztjáról, helyébe Iván Lászlót nevezték ki. (teljes szöveg)
2018-07-27Takarítás. Vége a szemét és lomok kálváriájának. Eddig hatvan köbméter szemetet pakoltak ki a lakásbólA Római körút 28-30. lakóinak tíz éve húzódó problémájára sikerült most pontot tenni Cserni Béla önkormányzati képviselő segítségével. A 28-as szám alatt lakó idős úr felhalmozta lakásában a szemetet és minden féle lomot. A lépcsőházban e miatt rengeteg lett a csótány és elviselhetetlenné vált a bűz. Most, a bácsi elhunyta után, sikerült a lakást kitakarítani és fertőtleníteni:
2018-07-27A Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig. Dunaújvárosban is megálltak a Duna-Túra résztvevőiKét és fél hónap alatt összesen közel háromezer kilométert tesznek meg a vízen a 63. Nemzetközi Duna-Túra résztvevői, akik múlt pénteken (2018. 07. 20.) délután Dunaújvárosban kötöttek ki és a kempingben pihentek meg
2018-07-23Búcsú a csótányoktól. Búcsú a csótánykolóniáktól - közösségi munkában takarítottakAz utóbbi években több cikkben is foglalkoztunk a Római körút 28. szám alatt található lépcsőházban tapasztalt áldatlan állapotokkal és a lakók által folyamatosan sürgetett megoldási lehetőségekkel. Július 21-én, szombaton reggel közösségi munka keretében láttak neki a problémás ingatlan kitakarításának és ezzel párhuzamosan a csótánykolóniák felszámolásának.
2018-05-14Új elnökséget választottak (kishír)A dunaújvárosi székhelyű Magyar Motorcsónak Szövetség megtartotta évi rendes közgyűlését, amelynek egyik napirendi pontja a tisztségviselők megválasztása volt. A szavazás eredményeként az elnök Csákó Ferenc lett. Az elnökségi tagok: Cserni Béla, dr. Sándor Péter, Kovács László, Pásztor László, Popovics László, Tábori Áron. A felügyelő bizottságba Horváth Attila, Sándor Péter és Virág Béla került. (teljes szöveg)
2018-03-17Cserni Béla, az utolsó mohikánCserni Bélát (kép) a Magyar Motorcsónak Szövetség díjátadóján az endurance pneumatics kategória Class 2-es gép­osztályában, a csapatban szerzett magyar bajnoki címéért díjazták.
2018-02-01Körzeteink megbízottai. A rendőrkapitány körzeti megbízottakat nevezett kiNyolc új körzeti megbízott rendőrt mutattak be a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon január 31-én, szerdán kora délután.
2018-02-0003. vk: Cserni BélaCserni Béla, Dunaújváros 3-as választókörzetének önkormányzati képviselője értékeli a kerület 2017-es esztendejét.
2017-10-26A legszebben virágosítók. A legszebbeket díjaztákKihirdették október 25-én, szerdán a Virágos Dunaújvárosért verseny eredményeit a városháza C szárnyának rendezvénytermében. Az idei esztendőben immár 18. alkalommal rendezték meg a Virágos Dunaújvárosért versenyt.
2017-09-00Elintézte a képviselőAz egyéni képviselők 2017-es első félévi beszámolója a kerületüket érintő beruházásokról, változásokról. Nyilatkozik Cserni Béla, Gombos István, Hingyi László, Iván László, Izsák Máté, Lassingleitner Fruzsina, Lőrinczi Konrád, Nagy Zoltánné és Sztankovics László.
2017-08-31Nagy lehetőséget kaptakA dunaújvárosi rendezésű Formula Future ifjúsági és gyermek motorcsónak világ- és Európa-bajnokságon a magyar válogatott tagjaként többek között helyi, és környékbeli fiatalok is megmutathatták tudásukat.
2017-08-14Propeller-próbálható fiatalokŐk már nem lesznek az ellenfeleim! Legalábbis most még - így mondta Cserni Béla (kép) többszörös magyar és világbajnok, amikor a megnyitóünnepségen végignézett az ifjúsági motorcsónak-világbajnokság vidám mezőnyén.
2017-08-11Mától már élesben versenyeznek a fiatal motorcsónak-pilótákA jókedvű megnyitó ceremónia után augusztus 10-én, csütörtöktől már vízre szállhattak a Formula Future ifjúsági motorcsónak világ- és Európa-bajnokság versenyzői a dunaújvárosi Szalki-szigeten.
2017-07-31Jól vizsgázott a sziget. Kiváló szervezés, parádés küzdelmekRemek időben, kitűnő pályákon rendezték meg július 28-30 között az országos strandröplabda bajnokság harmadik fordulóját a Szalki-szigeten.
2017-06-00Száguldó hajók szerelmeseiA Dunaújvárosi Vízi Sport Club bemutatása. Nyilatkozik Tábori Áron, a DVSC világ- és Európa bajnok pilótája.
2017-05-11Remekül szerepeltek a dunaújvárosiakMájus 7-én, vasárnap az Ikarus BSE Sporttelepen műfüves pályán rendezték a Magyar Önkormányzatok III. Foci Kupáját.
2017-03-31Dunaújvárosi hajók a budapesti fesztiválonDunaújvárosi pilóták is kiállították járművüket az ország legnagyobb hajózási és vízi sportolást bemutató rendezvényén, a Budapest Boat Show elnevezésű fesztiválon.
2017-01-31A legjobb pilótákat jutalmazta a szövetségA dunaújvárosi székhelyű Magyar Motorcsónak Szövetség vezetősége átadta az előző év legjobbjainak járó elismeréseket. Eredmények a cikkben.
2016-12-17Jótékony forró italokkal. Az egészséget szolgáló italokÚjabb, decemberben hagyományos jótékony rendezvényével jelentkezett a Fidesz helyi szervezete december 16-án, pénteken a mozi előtti téren, ahol Cserna Gábor polgármester, Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, és dr. Dorkota Lajos kínálta lélekmelegítővel az érkezőket.
2016-12-00Elintézte a képviselő...Az egyéni képviselők 2016-os beszámolója a kerületüket érintő beruházásokról, változásokról. Nyilatkozik Cserni Béla, Gombos István, Hingyi László, Iván László, Izsák Máté, Lassingleitner Fruzsina, Lőrinczi Konrád, Nagy Zoltánné, Sztankovics László és Tóth Kálmán.
2016-10-27Virágpolgáraink. Városunk díjazott virágosítóiA város legjobb és legkreatívabb virágosítóit, kertépítőit díjazták október 26-án, szerdán délután a városházán. A "Virágos Dunaújvárosért" díjakat Cserni Béla önkormányzati képviselő adta át. A díjazottak névsora a cikkben.
2016-10-05Tisztes helytállás a F-2-es motorcsónak EB-nCserni Béla motorcsónak-versenyző az angliai viadalt követően Portugáliába utazott, ahol a nemzeti színeket képviseli.
2016-09-23EB után világbajnokságCserni Béla Formula-2-es Európa-bajnokságon vesz részt Angliában, Stewardbyben, Londontól kétszáz kilométerre a hétvégén.
2016-09-15Régen várt eredményA motorcsónakos szezon lassan a végéhez közeledik Európában, az elmúlt hetekben azonban a Dunaújvárosi Vízi Sport Club és a STARTHU-TEO egyesületek pilótái zsúfolt versenyprogramot teljesítettek - kiemelkedő eredményekkel!
2016-09-00Vége a betört ablakoknak a RómainA DVG szakemberei megmagasították és kicserélték a Római városrészben lévő futballpálya kerítését és egy labdafogó-háló is került rá. Cserni Béla, a körzet képviselője számol be a fejlesztésről.
2016-08-30Közösségi pont nyílt. Hely a civileknekÚj közösségi térrel - Közösségi (Szolgáltató) Pont - gazdagodott a Római városrész. Augusztus 30-án, hétfő délután birtokba vették a "Pont"-ot a civilek.
2016-08-13Repültek a labdák, törtek az ablakok. Kerítéssel vették körülJavításokra, korrekciókra volt szükség a Fáy udvarban kialakított műfüves pályánál, mert a kirepülő labdák betörték az ablakokat. A DVG Zrt. elvégezte a munkálatokat, augusztus 12-én került sor a műszaki átadásra, melyen Cserni Béla (képviselő) képviselő és Nagy Zsolt (kép) a DVG Zrt. ágazatvezetője is jelen volt.
2016-07-08Száguldás a vízen. Az utolsó mohikán a nagy géposztálybanHazaérkezett a Forma-2 versenyről Cserni Béla önkormányzati képviselő, motorcsónak versenyző.
2016-07-06Versenyez, nem adja felCserni Béla (kép) vízre szállt. Június 24-26-án a Luganói-tavon rendezték meg a Formula 2 világbajnokság második futamát, ahol a tizenötödik helyen végzett.
2015-12-31Szilveszteri lapszemleVálogatás a régi hírlapok szilveszteri lapszámaiból, történéseiből.
2015-02-28Biztonságban a RómainKözbiztonsági fórumon tájékoztattak és tájékozódtak a rendőrkapitányság vezetői, a térség önkormányzati képviselői február 26-án a Rudas kollégiumban. A Római városrész gondjairól, teendőkről volt szó.
2015-01-26Több mint ötven vébé és Eb-címJanuár 24-én a Klub Hotelben tartotta meg a Magyar Motorcsónak Szövetség évértékelő gyűlését.Dr. Sándor Péter, a szövetség régi-új elnöke. Díjazottak: Cserni Béla (3.), Horváth Attila (2.), Tábori Áron (1.).
2014-10-31Bizottságok alakultakPártegyeztetés után felálltak a bizottságok és a közgyűlés elfogadta az összetételt is az október 30-i soron kívüli ülésén. A bizottságok vezetőinek és tagjainak névsora a cikkben.
2014-10-14Valamennyi szavazat fontosDunaújváros tizenegy választott helyéből tízet a Fidesz-KDNP jelöltjei szereztek meg. Választási adatok. Dunaújváros polgármestere Cserna Gábor.
2014-10-10Rázós futam a hullámok hátánAz összesített eredmények alapján a nyolcadik helyen zárta az Olaszországban megrendezett motorcsónak Európa-bajnokságot Cserni Béla.
2014-09-09Sorsolással döntöttekA helyi választási bizottság sorsolással döntötte el, hogy a polgármester- illetve a képviselőjelöltek, valamint a nemzetiségi jelöltek milyen sorrendben kerüljenek fel a szavazólapra. Polgármesterjelöltek és a választási körzetek képviselőjelöltjeinek névsora.
2014-08-00Képviselői számvetésCserni Béla, Gál Roland, Gombos István, Hingyi László, Izsák Máté, Kismoni László, Lőrinczi Konrád, Nagy Zoltánné, Pintér Attila, Pintér Tamás, Selyem József, Szabó Zsolt, Sztankovics László, Tóth Kálmán.
2014-07-05Csernát jelöltékA Fidesz MPSZ a KDNP-vel szövetségben döntött az őszi önkormányzati választáson induló polgármesterekről, képviselőkről, megyei közgyűlési listákról és elnökjelöltekről is. Dunaújvárosban a jelenlegi városvezető, Cserna Gábor – aki egyedüli jelöltje volt az elnökségnek – száll harcba a polgármesteri tisztségért.
2014-07-04A Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei az őszi önkormányzati választásonGombos István 1. körzet, Lőrinczi Konrád 2. körzet, Cserni Béla 3. körzet, Gál Roland 4. körzet, Izsák Máté 5. körzet, Iván László 6. körzet, Nagy Zoltánné 7. körzet, Sztankovics László 8. körzet, Juhász Zoltán 9. körzet, Hingyi László 10. körzet.
2014-06-02TámogatásokKözgyűlési döntések: támogatást kapott a rendőrkapitányság; a Vasmű úti zöldsávban állítják ki Muki mozdonyt; Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Alapítvány új elnöke Udvardi Sándor; hatvan óvodai csoport indulhat ősszel; alapítványok anyagi támogatása; a DSZSZ Kft. elnöke Kindle csaba; a kézilabda-akadémia kft.-ben Szemenyei István lesz az ügyvezető; az MMK vezetője Szántó Péter; Innopark Kft. és a DVG Zrt. ügyvezetője Mádai Balázs; a Dunanett Kft. vezetője Szabó Zsolt Róbert; Dunaújvárosi Kistérségi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft vezetője Mórocz Erika.
2014-05-23Néha a bója az úr a pályánKét év kihagyás után ismét városunk adott otthont a motorcsónak Formula 2-es világbajnoki futamnak, mely az idei versenyszezon nyitánya volt. A dunaújvárosi és a magyar színeket Cserni Béla képviselte, akit kizártak a versenyből, mert Rupert Temper után ő is elvitt egy bóját, amely már a pálya tejes lebontását jelentette.
2014-05-19A világbajnokságértA francia Peter Morin nyerte a motorcsónak Formula 2-es világbajnokság idei első futamát május 18-án Dunaújvárosban, ahol az egyetlen magyar indulót, Cserni Bélát kizárták.
2014-05-17Rajtol az öbölben a Magyar NagydíjMájus 17-én és 18-án újra motorcsónakverseny az öbölben. A mezőny tagja egyetlen magyarként a dunaújvárosi Cserni Béla.
2014-05-16Magyar Nagydíj szombattólA dunaújvárosi öbölben május 17-én délelőtt tíz órakor a szabadedzéssel megkezdődik a Formula–2-es motorcsónak-versenyzők Magyar Nagydíja. Cserni Béla az egyetlen hazai induló.
2014-03-31Egy békétlen történetLakógyűlés a Római városrészben, a téma: Castellum Pub.
2013-12-13Afrikában száguld a magyar hajóA Formula-2-es motorcsónak-versenyző, Cserni Béla célja, hogy pontszerző helyen végezzen a dél-afrikai világbajnoki futamon, Sasolburgban.
2013-12-01Dél-Arfikában képviseli DunaújvárostCserni Béla motorcsónak világbajnok Dél-Afrikában zárja a szezont.
2013-07-04Cserni Béla a vébén (kishír)A motorcsónak-világbajnokság Formula-2-es kategóriájában, az első stockholmi fordulóban Cserni Béla a 12. helyen végzett.
2013-03-02Lemondatták, felmentettékAz önkormányzat döntés előkészítő bizottságain belül személycserékről döntött a közgyűlés csütörtökön. A bizottságokban történt személycserékről. Cserni Bélát bizottsági tagságaiból felmentették. (Helyesbítés: A sorrend nem volt megfelelő!, Dunaújvárosi Hírlap, 2013.03.05., 3.o.)
2013-02-01Lehet, léket kap a sportág?Beszélgetés Cserni Béla motorcsónak-versenyzővel, a sportág jövőjéről, lehetőségeiről.
2012-12-29Változások a Fidesz-benTöbb személyi változás is történt a városi közgyűlés Fidesz-frakciójában. A frakcióvezető Hingyi László (korábbi vezető Cserni Béla volt), segítője dr. Ragó Pál lett.
2012-02-24Nagyívű tervekA megújult sportvárosért - Tervek a létesítményekről, a Vidám Park helyén épülő sportcentrumról, a futballstadion fejlesztéséről, a női kézilabdacsapatról, akinek új tulajdonosa a dunaújvárosi önkormányzat. Beszámoló a Fidesz sajtótájékoztatójáról.
2011-07-14Kismoni Lászlót felmentették"A közgyűlés felmentette Kismoni Lászlót a városüzemeltetési, környezetvédelmi és turisztikai bizottság elnöki tisztségéből július 13-tól, és Sztankovics Lászlót bízta meg e bizottság elnöki teendőinek ellátásával." Nyilatkozatok: Pintér Attila, Cserni Béla.
2011-06-06Suhanás az öbölbenA dunaújvárosi öbölben rendezték meg a Formula - 2 motorcsónak világbajnokság első futamát.
2011-06-01Az első tízbe bejutniBeszélgetés, esélylatolgatás Cserni Bélával a Formula 2-es motorcsónakverseny előtt.
2011-03-18Képviselők nem, csak levél mentA Petőfi Sándor Általános Iskola Szülői Munkaközössége megtartotta nyilvános fórumát., ahol a Római városrész képviselő (Cserni Béla, Gál Roland, Lőrinczi Konrád) nem voltak jelen.
2011-03-12Világbajnokok ünnepi gálájaNemzetközi Motorcsónak Szövetség a 2010. év világbajnokainak gála - Monte-Carlo. "Magyarországról Tábori Áront (S-550 kategória), Cserni Bélát (Endurance Pneumatics), iIfj. Horváth Attilát (Endurance Pneumatics), Varsányi Viktort (Endurance Pneumatics) köszöntötték kategóriájuk legjobbjaiként."
2011-01-26Cserni Béla: Hatékonyabb bizottsági munkaA cikk orozatindító, melyben a bizottságvezetők beszélnek majd terveikről, munkájukról, elképzeléseikről. Elsőként Cserni Béla, a gazdasági bizottság elnöke számol be.
2010-12-22A jövő év talán könnyebb lesz"Karácsony előtti koccintásra invitálták az önkormányzat vezetői a helyi média képviselőit tegnap délután, amelyen Cserna Gábor polgármester mellett az alpolgármesterek közül Gombos István, a bizottsági elnökök közül pedig Lőriczi Konrád és Cserni Béla vett részt." Évértékelés és a város jövője, tervek.
2010-10-20A bizottságokAuz újonnan megválasztott közgyűlés a korábbi tizeneggyel szemben hét bizottságot hozott létre. A bizottságok s tagjainak felsorolása.
2010-10-13A polgármester programjaDunaújváros önkormányzatának összetétele: polgármester Cserna Gábor, Cserni Béla, dr. Dorkota Lajos, Gál Roland, Gombos István, Izsák Máté, Kiss András, Lőrinczi Konrád, Szilasi Sándor, Tóth László, Kismoni László, Pintér Attila, Selyem József, Pintér Tamás, Szabó Zsolt.
2010-10-04Választás után: sülve, főveÖnkormányzati választás. Képviselők körzetek szerint: 1. Gombos István, 2. Lőrinczi Konrád, 3. Cserni Béla, 4. Gál Roland, 5. Izsák Máté, 6. Kismoni László (MSZP), 7. Szilasi Sándor, 8. Tóth László, 9. dr. Dorkota Lajos, 10. Kiss András.
2010-09-29Világbajnokok lettekSzeptemberben véget ért azEndurance Pneumatics motorcsónakok idei világbajnoksági szériája. Az összesített eredmények alapján a dunaújvárosi Starthu-Teo Poweboat Team csapata 1-es géposztályban az ezüstérmet, míg a 2-es géposztályban a világbajnoki címet hozhatta el.
2010-09-22Össznépi találka a játszótér mellettImmár ötödik alkalommal rendezték meg a Római városrészi napokat szeptember 18-án. A körzet képviselői Lőrinczi Konrád, Cserni Béla és Gál Roland a délutáni szórakozáson kívül városrészi takarítási akcióra invitálta a lakókat.
2010-06-15Cserni Béla előrelépettAz öbölben megrendezett Formula-2-es világbajnoi futamon, a kizárások miatt, Cserni Béla a 10. helyről a 8. helyre lépett előre.
2010-06-14Egy peches, egy sikeres magyarBeszámoló az öbölben megrendezett Formula-2-es világbajnoki futamról.
2010-06-09Víz van, hajó pedig leszFormula-2-es világbajnoki futamot rendeznek az öbölben (június 12-13.). Beszámoló a sajtótájékoztatóról.
2010-05-26Hazai sikerek a világbajnoki futamonAz Endurance Pneumatics Class 1-2-3--4-5 gumicsónak megbízhatósági világbajnokság nyitó futamát Dunaújvárosban rendezték vasárnap. Eredmények.
2009-12-01Programkavalkád öt napon át.2009. november 18-22. között az Ifjúsági Hétvége fantázianevű programsorozatról.
2009-09-11Motorcsónakosok érmei MoszkvábólA moszkvai motorcsónak Európa-bajnokságon a Dunaújvárosi Vízisport Club tagjai szerepeltek.Tőrjék Szilveszter, Kisari Gábor és Alexandr Ovcsinyikov a második helyen végzett. Európa-bajnok lett Gősy Árpád és Lengyel László. Cserni Béla - egy másik csapat tagjaként - a második helyen végzett.
2009-07-21Két csapattal a világ tetejénSzentpéterváron az Endurance Pneumatics 24 órás megbízhatósági versenyen a dunaújvárosi versenyzők arany-, ezüst-, és bronzérmet is szereztek. Eredmények a cikkben.
2009-07-08Száguldó motorral, vagy evezővel"Ezekben a napokban nagyüzemben folyik a versenyzési sorozat a vízen. A dunaújvárosi motorcsónakosok állandóan úton vannak, s külföldön aratják a babérokat." Eredmények a cikkben.
2009-04-29Szépül a Római városrészCserni Béla, Gál Roland és Lőrinczi Konrád önkormányzati képviselők a Római városrész gondjait próbálják megoldani. Ha nem is látványos, de lépten-nyomon tapasztalható a fejlődés.
2009-04-08Kormányválság idején kivel tárgyal a Dunaferr?A Fidesz helyi szervezetének 3 frontembere: Cserna Gábor, Cserni Béla és Tóth László sajtótájékoztatót tartott múlt hét csütörtökön a párt irodájában.
2008-08-21A száguldó képviselőNévjegykártya Cserni Béla fideszes önkormányzati képviselőnkről.
2008-07-01A habok uraTábori Áron, a motorcsónaksport nagy ígérete.
2008-05-30Cserni Béla: Szabóné a kisebbséget képviseliCserni Béla, mint közös képviselő.
2008-05-21Nem a papír dobja el önmagátCserni Béla, a 4. számú választókörzet vezetője.
2007-11-07Az új név: Dunaújvárosi SportcsarnokCserni Béla önkormányzati képviselő, motorcsónak-versenyző került a DVG Zrt. sportingatlan-kezelő ágazatának élére. Céljairól, terveiről és a (sport)politikát érintő kérdésekról adott interjút. A sportcsarnok nevét át fogják keresztelni Dunaújvárosi Sportcsarnokra.
2007-10-19Újabb csavar: CserniCserni Béla,a sportbizottság elnöke az önkormányzati vagyonkezelő alkalmazottjaként, ágazatvezetői munkakörben a városi sportingatlanok kezelésével foglalkozik.
2007-02-20LétesítményzűrA jövőben fizetniük kell a csapatoknak a sportlétesítmények használatáért. Az önkormányzat tavaly év elején vette át a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól a sportlétesítmények üzemeletetését, amely tavaly 250 millió forint volt.
2007-02-09Pénzhez juthat a DAC és a sportiskola isRendeződni látszik a Dunaújvárosi Városi Sportiskola és a DAC pénzügyi helyzete is. A megoldásokról. Beszámoló a Fidesz sajtótájékoztatójáról.
2007-01-04Uszodai vizesváltóSelyem József lett a Fabó Éva Sportuszoda ügyvezetője.
2006-12-16Az önkormányzati támogatás elmaradtA közgyűlés nem szavazta meg a Dunaújvárosi Kohász labdarúgóinak a hetvenmilliós önkormányzati kezességvállalást.
2006-11-23Aktív sportolóként politizál a képviselőCserni Béla, a Fidesz helyi képviselője.
2006-06-17Cserni Béla hetedik helyeCserni Béla hetedik lett a Formula-2000-es motorcsónak-versenyzők első idei világbajnoki futamán.
2005-03-01Tehetősebbek lettek a képviselőink?Barányi Albert, Cserna Gábor, Cserni Béla és Dávid Béla önkormányzati képviselők elmúlt évi vagyonnyilatkozatiknak összevetése.
2004-09-24Cserni és az F-2Beszélgetés Cserni Bélával és Sándor Péterrel, a DVSC motorcsónakversenyzőivel. (Gősy Gergely Európa-bajnoki aranyérmes lett.)
2004-09-14Cserni Formula 3-as világbajnokA dunaújvárosi öbölben vasárnap este Cserni világbajnoki címet szerzett.
2004-09-14Korán ünnepeltek a holland motorcsónak-pilótákA dunaújvárosi öbölben megrendezett Formula-3 vilagbajnoki futamon Cserni Béla világbajnok lett. (kép az első oldalon).
2004-09-13A verseny főszereplője a benzin lettCserni Béla a Dunaújvárosban megnyerte a Formula-3-at.
2004-07-12Oliver Lucas az új világbajnokEredményesen szereeltek Ercsiben, ahol világbajnokságot, magyar bajnokságot és szlovák-magyar barátság kupát rendeztek. Magyar Bajnokság eredménye: 1. Lengyel László, 2. Gősy Gergely, 3. Kincses Dániel, 4. Tukora Tímea, 5. Kisari Gábor, 6. Szabó Gerely. A Szlovák-Magyar Barátság Kupában második lett: Kovács László és negyedik lett: Cserni Béla.
2004-06-15Cserni második helye a nyitányonCserni a Formula 3-as világbajnokság nyitányán (máj. 5-6) második lett. A németországi Riesa városában az S 550-es kategória Európa-bajnokságán A DVSC versenyzői, Tóth Gábor 5. lett, Gyetvai Antal 4.
2004-02-17Vagyonukról nyilatkoztakVagyonnyilatkozatok: Cserni Béla, Szekeres György, Barányi Albert, Cserna Gábor.
2004-01-12Sportoló, ha indul, győzni akarPortré Cserni Béláról.
2003-09-09Cserni Béla ezüstérmeiInterjú Cserni Bélával a világbajnokság utolsó futama után.
2003-09-02Cserni Béla ezüstérmet szerzett Formula-3-banaug. végén az összesítésben
2003-07-29Cserni Béla második lett CardiffbanAz Olaszországban rendezett motorcsónakversenyen Mihaldinecz Rudolf második helyen, Sándor Péter pedig az ötödik helyen végzett. Cserni Béla az Angliában rendezett világbajnoki futamon második lett.
2003-06-03A hétvége nem a bójáké voltA hét végén Ercsiben rendezték az E-250-es hajók Európa Bajnokságának első fordulóját, ill. a T-550, S-850, JT-250, OSY-400 kategóriák Magyar Bajnokságának első fordulóját is Ercsiben. Eredmények: S-850: 1. Sándor Péter (ASC Tech.) 2. Szergej Scerbinyin (DVSC) 3. Cserni Béla (Starfhu TEO.)
2003-05-27Háromnapos motorcsónak-őrület az öbölbenEredmények: "Match" verseny: 1. Bruno Corsin, 2. Matia Turati, 3. Jonas Andersson Formula - 3 verseny: 1. Cserni Béla, 2. Jamey Stallard,3. P. Tourre Formula - 2000: 1. Paolo Zanetti, 2. Bruno Corsin, 3. Jonas Andersson
2003-05-26Cserni Béla világbajnoki címet nyert hazai pályánCserni Béla világbajnoki futamot nyert, a Dunaújvárosban megrendezett (május 24-25.) motorcsónak versenyen. Kép az eslő oldalon is.
2003-05-20(Formula 3, Formula 2000)Programelőzetes. Hazai indulók. Rajtlista. Időterv.
2003-05-13Majd' háromszor CserniA 4. számú választókörzetben lezajlott az időközi választás. Cserni Béla, a Fidesz jelöltje nyert. Statisztika a választásról.
2003-05-12Gyér részvétel, Fidesz győzelemMájus 11-én időközi választást tartottak a város 4. számú választókörzetében. A választást Cserni Béla, a Fidesz jelöltje nyerte.
2003-02-28"Valami azért úgy dobban a szívemben.Interjú Cserni Béla motorcsónak versenyzővel.
2002-12-19Öt dunaújvárosi a legjobbak közöttAz idei szakszövetségi szavazáson öt dunaújvárosi sportoló lett sportágában az év legjobbja: Cserni Béla (motorcsónak), Pernyei Réka (búvár), Ladányi Balázs (jégkorong), Rabnecz Gábor (sárkányrepülős), Szűcs Imre (röplabda).
2002-09-19Cserni Béla második helyeCserni Béla a Formula-3-as motorcsónak világbajnokságon második helyen végzett.
2002-05-22Bukások, koccanások, izgalmakBeszámoló a Dunaújvárosban megrendezett Formula-2000 és Formula-3-as világbajnokságról.
2002-05-16Dunaújvárosban kezdődik a szezonDunaújvárosban kezdődik meg a szezon a Formula-2000-es és a Formula-3-as világbajnokásgban részt vevő motorcsónak-versenyzők számára. A versenyen indul Cserni Béla, ifj. Sándor Péter és Mihaldinecz Rudolf is.
2001-05-29Sándor Péter második, Cserni Béla hatodik lettSándor Péter második helyezést ért el az Olaszországban rendezett Formula-3-as motorcsónak világbajnokságon.
2001-05-21Ez volt az utolsó tánc?A Formula-1 és a Formula-3 világbajnoki motorcsónak futamokat ismét megrendezték az öbölben (máj.19-20.), de kérdéses hogy jövőre is itt rendezik-e meg. A Formula-3-ban két dunaújvárosi indult: 3. Sándor Péter, 4. Cserni Béla.
2001-05-19A Team Dunaújváros indul a Formula-3-as vébénCserni Béla és Sándor Péter alkotja a Team Dunaújvárost, azaz először áll rajthoz a vébén egy teljesen dunaújvárosi csapat.
1998-08-08Véget ért a visszaszámlálásAugusztus 8-án az időmérő-edzésekkel megkezdődött a motorcsónak-világbajnokság az öbölben.
1998-08-07Motorcsónak-vb DunaújvárosbanAugusztus 7-8-án kerül sor Dunaújvárosban a Forma 1-es és Forma 3-as vb-futamra. Mihaldinecz mindkettőben indul, Cserni és ifj. Sándor Péter Forma 3-ban. Cserni a Forma 3-ban 7. lett.
1998-05-11Nagy tervekkel tért visszaIfj. Sándor Péter és Cserni Béla indulni szeretne a Formula 3-as VB-n. Mindkét versenyző kivált a DVSC-ből és saját klubot alapított.
1998-05-07A nagy versenyek fellegvára: DunaújvárosAz idén nyolcadszor ad otthont a Forma-3 motorcsónakversenynek a város. A város 2000-ig kapta meg az 1 és a 3 rendezési jogát. A képen a 3 motorcsónakosunk szerepel.
1997-09-22Statisztaszerep jutott a magyaroknakA Dújv-ban rendezett S-550-es motorcsónak EB eredményei. Ez egyben a magyar bajnokság 3.fordulója is volt a Pentele Kupáért. Dújv-ieredmények: S 550-ben 1. Scerbinyin, 2. Varsányi, S-850: 1. Cserni, 2. Káldos, O-850 1. dr. Sándor Péter, 3. Mihaldinecz, S-750: 1. TóthGábor, TT-550:1 Galovics, 3. Lengyel, OSY-400: 2. Kiss.
1997-09-16Cserni második2. helyezést ért el Cserni Béla a franciaországi Le Havreban, ahol az S 850-es kategóriának rendeztek Európa Mestere viadalt.
1997-08-22Ünnepi víziparádé a Dunán...ug. 20. bp-i Formula-850-es EB 4. fordulója:Cserni Béla 3. lett. A T - 55-es Európa Kupán: Galovics László, Lengyel László bronz.
1997-08-21Simone sikere. Dunaújvárosi bronzérem a Parlament előttAugusztus 20-án negyedik alkalommal bonyolították le a motorcsónak Formula 850- és Európa-bajnoki futamot Budapesten. Cserni Béla 3. lett.
1997-07-04Elúszott a világbajnoki bronzA svédországi S-850-es VB-n Cserni 5. lett.
1997-06-09Visszafogott "hajókázás"A motorcsónak VB 2. futamán Mihaldinecz, Cserni és Káldos kiesett.
1997-05-22Cserni nem kapott pontotA Formula 850-es motorcsónak EB 2. futama után Káldos és Cserni is az 5. helyen áll.
1997-04-21Motorcsónakos évadnyitó: portugáliai..A Formula-85O-es EB első futamáról, melyenCserni Béla 3. lett.
1997-04-17Cserni Béla harmadik helyeMakaón a motorcsónak Európa Kupa első idei futamán Cserni 3. lett.
1996-10-25Motorcsónakosok jutalmazásaGallov Rezső, az OTSH elnöke a nemzetköziversenyeken eredményeket elért Cserni Bélátnakés Mihaldinecz Rudolfnak jutalmat adott át.
1996-09-20Cserni Béla Európa mestereCserni az S-850-es kategóriában Európa Mestere lett, s még egy Formula-850-es EB 2. helyezést ért el.
1996-08-22Formás hajók a fővárosbanBudapesten a Formula 850-es géposztály EB-soro-zatának 4. futamán: 4. Káldos György, 5.Cserni Béla. Összesítésben: 2. Cserni. A T-550-es kategóriában Martini Kupán: 1.Galovics, 3. Varsányi.
1996-07-20Cserni még kapott pontotCserni a Formula 850-es EB 3. futamán 2. lett,így összesítésben a 3. helyen végzett.
1996-05-06Háziverseny az öbölbenA Dújv-ban rendezett OB első fordulója egyben a Serbelisz Károly Emlékverseny is volt. Eredmények: S-850 Cserni az ősszesítésben győzött ifj. Sándor Péter előtt. O-85o győzött Káldos előtt id. Sándor Péter.
1995-12-02"Vizes" sportolókat díjaztak.Sportolók önk-i díjazása.
1995-07-07Formula-4 HollandiábanCserni és Sándor készül a jövő hétvégi F - 4-es VB-re. Hajójukról.
1995-07-04Hazai pályán is prófétákKáldos és Cserni aranyat szerzett a szegedi motorcsónak OB-n. Ifj. Sándor Péter és Lengyel László ezüst, Lukács János bronz.
1994-09-22Az állóvizet nem szeretiInterjú Csernivel a világbajnokságról.
1994-09-13Cserni a dobogó tetejénSevillában a S-55-es kategóriában Cserni világbajnoki címet szerzett.
1994-07-07Gyorsabb hajót szeretneCserni aranyat nyert a Zninben rendezett nemzetközi motorcsónakversenyen.
1994-06-28Csónakparádé a DunánBp.-en az OB első futamán kategóriájában nyert.
1993-12-17Rudi megigérteVárosi kitüntetés Cserninek és Mihaldinecznek.
1992-06-19Béla fürdéssel kezdteCserni Béla a spanyol motorcsónak világbajnokságon aranyérmet szerzett.
1992-06-09Béla világbajnok, Rudi aranyérmesCserni Béla világbajnok lett az S-550-esek spanyolországi versenyén, míg Mihaldinecz Norvégiában a Forma-3-as versenyben lett aranyérmes.
1991-07-30Cserni Béla ezüstérmesBeszámoló a barcelonai versenyről.
1990-02-27Rudi profi leszA DVSC motorcsónak szakosztály versenyzőjének, Mihaldinecz Rudolfnak eedményeiről, versenyeiről. Uj versenyző a felnőttbajnokságban Cserni Béla.
Világbajnokok lettekSzeptemberben véget ért azEndurance Pneumatics motorcsónakok idei világbajnoksági szériája. Az összesített eredmények alapján a dunaújvárosi Starthu-Teo Poweboat Team csapata 1-es géposztályban az ezüstérmet, míg a 2-es géposztályban a világbajnoki címet hozhatta el.
Dunaújváros híres sportolói a Ki kicsodábanKi kicsoda a magyar sportéletben. Adattár.