Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

159 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2022-11-11Kincseket rejt a József Attila Könyvtár Médiatára. Múltunk eseményei mindenki számára visszanézhetők (6.)Szirmai György a helyi televízió régi híranyagai közül válogat.
2022-10-00Múltunk eseményei mindenki számára visszanézhetők (6.). Kincseket rejt a József Attila Könyvtár MédiatáraÉrdekességek a József Attila Könyvtár Médiatárából. QR-kódos leolvasást követően megnézhető egy 1989-es október 23-i ünnepség, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola diákjainak 1956-os műsora és a Paletta című kulturális magazin karácsonyi adása.
2021-09-11AZ első: örök emlékek az életbenAz első óvó nénim (Csinády Gáborné), az első tanító nénim (Lénárd Lászlóné), az első repülésem (Dunaújváros, 1979.), az első külföldi utam (Lengyelország, 1979.) és az első autóm (Trabant kombi) mellett a legelső munkahelyem is örökre emlékezetes marad. Antal Lajos visszaemlékezése.
2018-05-18Parkolókat terveznek a Római városrészben. Kitisztítják a Lebuki patakot, járdákat és utakat újítanak felKözgyűlés: Átadták a Dunaújváros Ifjúságáért és a Dunaújváros Közbiztonságáért Díjakat. A Maarsk vízilabdacsapat 18 játékosát és 7 szakemberét pénzjutalomban részesítették. Nőtt a beiratkozott óvodások száma ezért emelik a csoportok és férőhelyek számát és további óvodapedagógusokat, dajkákat vesznek fel, a székhelyet áthelyezik a Lilla köz 1-be. A mozi felújításához további forrásbevonásra van szükség. Az önkormányzat elosztotta a pénzt az ifjúság, a szociális és az egészségügy területén működő egyesületek, alapítványok között. Folytatják a közterületen a felújítási munkákat.
2018-04-09Nem ajándékba kapták a termetMegalkuvás nélküli, hittel végzett, a szakosztályukat szisztematikusan újjáépítő munka és a megszolgált sikerek nyomán, egy sikeres pályázat erejével új fejezetet nyithattak a dunaújvárosi birkózók. A Gurics György Birkózócentrum átalakítása második ütemének befejezésével, ünnepi ceremóniával adták át a Tombor István-termet.
2018-03-23A fiatal birkózók örömére. Átadták a Tomor-termetA helyi birkózók sikeres jövőbeli tevékenységét alapozta meg a Gurics György Birkózó Centrum átalakításának második ütemének befejezése. Ennek az ünnepélyes átadására gyűltek össze a sportág iránt elkötelezettek Dunaújvárosban, a korábbi Kőrösi általános iskola épületében március 22-én délután. A létesítmény újabb része a birkózósportág oktatását szolgálja.
2017-06-19Kilátó is a tervekben. Pályázati döntésekA június 15-iközgyűlésen több támogatási kérelemről, pályázatról és fejlesztési elképzelésről is szavazhattak a képviselők. a TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) keretében több, a helyi turizmus fejlődését segítő pályázat előkészítését már megkezdte az önkormányzat. E forrásokból valósulhatna meg a Monbach kúria látogatóközponttá történő átalakítása, valamint az Intercisa Múzeum átköltözése. a felső Duna-parton, a sétány mentén egy kilátó épülne, amelynek a látványtervei már korábban elkészültek. Számos iskolai alapítványt is támogat az önkormányzat. aAváros egészét érintő felújításról is döntöttek a képviselők. Hamarosan új testvérvárosa lehet Dunaújvárosnak, s horvátországi Vukovárral szeretnének partneri kapcsolatokat kialakítani.
2016-06-24Önkormányzati támogatás alapítványoknak. Szociális, egészségügyi, oktatási, ifjúsági célokAz önkormányzat pályázatot írt ki a helyi szociális, egészségügyi, oktatási, ifjúsági szervezetek támogatására.
2016-06-18A használtcikk piac legyen fedett. Támogatásokról is döntöttekA június 16-i közgyűlésen döntöttek többek közt a használtcikk piac befedéséről, a női kézilabdázók jutalmáról, pályázatokon való részvételről, alapítványi támogatásokról, illetve megszüntették a Fotótörténeti Alapítványt, a Kulcs-Rácalmás-Dunaújváros Szennyvíztársulást.
2015-05-05A vállalkozó, ahol tud, segít...Kifestették régi iskolájukat a vállalkozók. Illyés Tibor és testvére Antal segített a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában működő Gurics György Birkózó Centrum és a Wesley da Capo Művészeti Iskola felújításában.
2015-04-03Minden adott a birkózás fejlődéséhezSokan voltak a Gurics György Birkózócentrum avatásán a volt Kőrösi általános iskolában.
2015-04-00Elkészült a Gurics György BirkózócentrumÁtadták a Gurics György Birkózócentrumot. A 2015. március 27-én tartott rendezvényen beszédet mondott Pintér Attila, a birkózószakosztály elnöke, Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, Galambos Dénes országgyűlési képviselő és Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke.
2015-03-28Új birkózócentrum épültGurics György Birkózócentrum. Sokéves álma vált valóra a Dunaferr Birkózó Szakosztály sportolóinak március 27-én. Pintér Attila szakosztályelnök megnyitó beszédében mérföldkőnek nevezte a létesítmény átadását, ahol a dunaújvárosi birkózósport elődeinek hírnevéhez méltó körülmények között készülhetnek a versenyekre.
2015-03-27Az utánpótlás-nevelés a legfontosabbMátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke szerint egyre több dunaújvárosi fiatal szerepel jól a szőnyegen. Az új Gurics György Birkózócentrumot március 27-én adják át ünnepélyes keretek között a volt Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola épületében.
2011-10-26Évfordulós ünnep, egészen tavaszig!Harminc évvel ezelőtt, 1981 őszén nyitották meg a Béke városrészi Arany János Általános Iskolát. Jubileumi ünnep és programsorozat.
2011-09-07KorszakváltásAz idei tanévkezdettől új igazgatója van a Béke-városrészi Arany János Általános Iskolának: Garai Zsuzsanna (kép).
2011-07-06Falat építenek a két épületrész közöttTagiskolaként is megszűnik a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és lezárják a tagintézmény épületszárnyát.
2011-05-12ÁtalakításokrólA közgyűlés május 12-én dönt a város általános iskoláinak átszervezéséről. Több intézmény működésében új korszak kezdődik el 2011. szeptemberétől. 2011. augusztus elsejei hatállyal az Arany János Általános Iskola megszünteti a Kőrösi Csoma Sándor Egységet. A Szórád Márton Általános Iskolát végleg bezárják.
2011-03-30Szolgáltató tanintézetA közgyűlés döntése alapján megszűnik a Béke városrészi Arany János Általános Iskola Kőrösi Csoma Sándor tagiskolája, de megmarad az iskolaudvar és a szabadidő-szárny. Beszélgetés az iskola vezetőjével, Horváthné Nagyszöllősi Magdolnával.
2011-03-25Iskola-átszervezés: döntöttekBezárják a Szórád Márton Általános Iskolát, megszűnik az Arany János Általános Iskola Kőrösi egysége és a Móricz Zsigmond Általános Iskola jogilag beleolvad a Vasvári Pál Általános Iskolába. Beszámoló a közgyűlésből.
2011-02-11Három és fél óra egyeztetésAz intézményátszervezés volt a téma a Petőfi Sándor Általános Iskolában. A tanácskozás meghívott vendégei: Cserna Gábor (polgármester), Kiss András (oktatási bizottság elnöke).
2011-02-09Az átszervezés mikéntje kérdésesA sajtótájékoztató témája az alapfokú oktatás átszervezése. Beszámoló a koncepcióról: Gombos István, Cserna Gábor, Kiss András, dr. Deák Mária.
2011-02-03Még változhat(?)A városi alapfokú iskolahálózat jelentős átalakítása nem kerülhető el. Kiss András (az oktatási bizottság elnöke) a változtatásokról.
2011-02-01Drasztikus vágás alapfokon"Az alapfokú oktatási intézmények terén drasztikus átszervezésre készül az önkormányzat. Az átszabást főként gazdasági szempontokkal magyarázzák. A tervek szerint bezárna a Petőfi és a Szórád, a Vasvári beleolvadna a Móricz iskolába." Tervezetek a cikkben.
2010-09-27Ma már csak emlék...Jeney Sándorné Schnitzinger Magdolna nyugdíjas pedagógus Aranydiplomát kapott. A díjazott bemutatása.
2006-02-14Kiadói bázis lett az Arany-Kőrösi Általános IskolaBázisavató ünnepség volt február 6-án. Egy Celldömölkön működő tankönyvkiadó helyezte ide kiadói székhelyét.
2005-12-22A Bp. Universium nyerte a női kupátTizenötödik alkalommal rendezték meg a Dunapentele Kupa elnevezésű női teremlabdarúgó-tornát.
2005-12-20Az életmóddal foglalkoztakEgészséges életmód címmel kilencedszer rendeztek vetélkedőt a Lorrántfy középiskolában a városi és a környék nyolcadik osztályos tanulóinak. Helyezések: 1. Kossuth Lajos Általános Iskola - Nagyvenyim, 2. és 3. a Körősi Csoma Sándor Általános Iskola és az Arany János Általános Iskola egy-egy csapata.
2004-12-23Pentele KupaDecember 29-én tíz csapat részvételével nemzetközi női teremlabdarúgó-tornát rendeznek a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában.
2004-10-18"Barátság-Gárdonyi" futóvesrenyMegrendzeték október elején a "Barátság-Gárdonyi" futóversenyt, ahol a város általános iskoláinak csapatai vettek részt. Részletes eredmények a cikkben. Az összesített eredmények alapján a vándorkupát a Gárdonyi Géza Általános Iskola nyerte meg.
2004-06-03Összevonások, elbocsátásokJúnius közepére kiderül, hogy pontosan kiket érint az oktatási ágazatban a technikai helyek megszűnése. A közgyűlés döntése értelmében szeptembertől a Kőrösi Csoma Sándor és az Arany János Általános Iskolát összevonják.
2004-05-27Arany-Kőrösi: a KIÉT áldásávalA KIÉT nem ért egyet a Petőfi iskola és a Szilágyi iskola integrációjával. Az érdekegyeztetők szerint a Szilágyi iskolát a Hild iskolával kellene összevonni.
2004-04-26Gondolkodni nehéz...Gondolkodni nehéz! címmel rendezett térségi logikai matematiki versenyt a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola. (Részletse eredmények a cikkben).
2004-04-08Vita az indítandó első osztályosok kérdésébenAz oktatási bizottság ülésén az egyik legnagyobb vitát kiváltó téma a 2004-2005-ös évben indítandó első osztályosok számának meghatározásáról szóló javaslat volt. (Iskolaösszevonások: Kőrösi iskola és Arany iskola, és a Petőfi és a Szilágyi iskola.)
2004-04-07képaláírásKép a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában megrendezett aszfaltrajz-versenyről.
2004-03-31Értekezlet és versenyek a Kőrösi-napokonA Fejér Megyei Tavaszi Pedagógiai Napok keretében a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában szakmai értekezletet tartottak. (rövid beszámoló az értekezletről).
2004-03-16A legjobb helyesírókA Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola megrendezte a megyei Szemere Gyula helyesírási verseny területi fordulóját az általános iskolásoknak. Eredmények a cikkben.
2004-03-03Harmadik lett a sportiskolaA Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában megrendezték az 1990-ben született fiúk Adidas Gyermekbajnokságának országos elődöntőjét. A Dunaújvárosi Városi Sportiskola harmadik helyezést ért el.
2004-02-26"Nyelvünkben élünk"A Gárdonyi Géza Általános Iskolában megrendezték a "Nyelvünkben élünk" anyanyelvi kommunikáció verseny területi döntőjét.
2004-02-25Újra az integrációrólNégy óvodai integrációs blokkot alakít ki az önkormányzat. A Petőfi és Szilágyi iskolákat, és a Kőrösi és Arany iskolát pedig összevonják. A Kőrösi és Szilágyi iskola önállósága megszűnik.
2004-02-24A házigazdák nyerték meg a Móricz KupátA Móricz Zsigmond Általános Iskola megrendezte a Móricz Kupa asztalitenisz-versenyt. A versengést a házigazda csapata nyerte meg.
2004-02-23Gladiátor-verseny a VasváribanA Vasvári Pál Általános Iskolában gladiátor ügyességi versenyt rendeztek. A város hat iskolája nevezett be a versengésre. (Részletes eredmények a cikkben).
2004-02-10A Móriczba került idén a kupaMegrendezték idén is a Merényi Kupát a II. korcsoportban. A kupát a Móricz Zsigmond Általános Iskola csapata nyerte el.
2004-02-04Két-két iskolát integrálnakA Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolát és az Arany János Általános Iskolát, illetve a Petőfi Sándor Általános Iskolát és a Szilágyi Erzsébet Általános Iskolát integrálják. Városrészenként pedig egy integrált óvodai egység működne, egyfajta tagintézményként megtartva a jelenlegi összes óvodai épületet.
2004-01-03Az Univerzum vitte el a serlegetA Pálhalma hetedik lett a tizenharmadszor megrendezett Dunapentele Kupán. (női labdarúgás).
2003-12-23képaláírásA Vasvári iskola adott koncertet az evangélikus templomban.
2003-12-10Török világ a Kőrösi iskolábanA Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában megrendezték a most már hagyományosnak számító, történelmi versenyt.
2003-12-10Sikerek a diákolimpiákonA diákolimpián elért sikerek, eredmények, részletesen iskolák és sportágak szerint.
2003-12-03Mikulás Ovi Foci a KőrösibenMikulás Ovi Foci a Kőrösiben.
2003-11-28képaláírásBánhegyi Ferenc, az apáczai Kiadó hon- és népismereti tankönyvének szerzője tartott órát november 26-án a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola felsőseinek.
2003-10-18Elsősök hétpróbáztakElső osztályosok hétpróbáztak a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában. Kép.
2003-09-30A közgyűlésen döntöttek...A közgyűlés arról döntött, hogy a város a Dunaferr privatizációja előtt a biztonságos, hosszú távú távhőszolgáltatás nyújtására műszaki megoldást keres. Választani kíván a Dunaferr Ema-Power Kft és Dunaújvárosi Víz-Csatorna-Hőszolgáltató Kft által kínált megoldás között. Megszűnik 13 pedagógus állás. Az Arany iskolában 1, a Gárdonyiban 5, a Szórádban 1, a Kőrösiben 2, a Szilágyiban 4 pedagógus álláshely szűnik meg. Út az OBI barkácsáruházhoz. Önkormányzati területen magántulajdonú közforgalmi utat létesít az OBI. Uniós szövetségi tag a régiónk. A közgyűlés úgy döntött, hogy vállalja a javasolt évi 150 ezer forint tagdíjat, városunk részt vesz a szövetség munkájában. Pályázat a Solanova programhoz.
2003-09-23Kevés a gyerek, sok a pedagógusAz évek óta tendenciaként jelentkező csökkenő születésszám és bizonyos törvényi tényezők együttes hatása az, hogy pedagógus álláshelyek megszűnéséről kell döntenie hamarosan a közgyűlésnek. A város általános iskoláinak helyzetéről.
2003-06-07Diákolimpiai aranyak a gumiasztalonDiákolimpiai aranyak a gumiasztalon
2003-06-03Észkerék címmel tizedik alkalommal rendezték meg...Az általános iskolásoknak redezett anyanyelvi versenzt idén a Kőrösi iskolában rendezték meg. Eredmények: 5-6. osztályosoknál: 1. Arany 2. Kőrösi 3. Petőfi 7-8. osztályosoknál: 1. Kőrösi 2. Szilágyi 3. Szórád
2003-04-09További programok a Kőrösi-hétenKép a Kőrösi-hét programjáról.
2003-04-08Egy hét a Kőrösiben, tele versennyel, szórakozássalMegrendezték a hagyományos Kőrösi-hetet a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában.
2003-03-26Sportiskola: ezúttal nem sikerültA Kőrösi Csoma Sándor Ált. Iskolában megrendezték a kézilabdázók Adidas gyermek-bajnokságának területi döntőjét.
2003-03-04Gladiátorok városunkbanCsütörtökön 9. alkalommal rendezték meg a Vasvári általános iskolában a Gladiátorok viadalát. 1. Kőrösi Á. I., 2. Petőfi, 3. Dózsa
2003-03-04Kevesebb osztály a KőrösibenA Kőrösi általános iskola kis létszámú logopédiai osztályt kívánt indítani szeptembertől, így biztosítva a Százszorszép óvoda közösségéből kikerülő beszédhibás, diszlexiás és hasonló tanulási zavarral küzködő gyerekekkel való szakirányú foglalkozást. A közgyűlés a feszített költségvetési helyzet miatt nem támogatta az indítványt.
2003-02-21Dyslexiás, dysgraphias gyerkeket oktatnánakA következő tanévtől logopédiai osztályt indítana a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola, ha a közgyűlés úgy dönt.
2003-01-29Carissa Virág KupaA Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában megrendezték a kispályás labdarúgók Carissa Kupáját. Részletes eredmények.
2002-12-24Az érmek fele Dunaújvárosba kerültMóron rendezték meg az általános iskolások megyei asztalitenisz diákolimpiáját. Részletes eredmények.
2002-05-24Külön marad a két békevárosi iskolaA közgyűlés hatálytalanította korábbi határozatát, így megmaradhat az Arany és a Kőrösi ált. iskola gazdasági önállósága.
2002-05-17Kedélyes labdázás - milliókkalA közgyűlésen történt: A stadionnal kapcsolatban rémhír terjedt el, miszerint a stadion építését leállítják a kormányváltás miatt. Dr. Kálmán András polgármester azt mondta, hogy ő még hivatalos értesítést nem kapott a beruházás leállításáról. Mégsem vonják össze gazdaságilag az Arany J. Ált. Iskolát és a Kőrösi Cs. S. Ált. Iskolát. Rendeletmódosítással döntöttek arról, hogy a közcélú foglalkoztatást a szociális iroda készítse elő, a munkaügyi kirendeltséggel kötött szerződést felmondták. Támogatások.
2002-04-27A Szórád-hét versenyeinek eredményeiA Szórád Márton Általános Iskolában rendezett iskolahéten több versenyt is rendeztek a gyerekeknek. Erdemények: városi angolverseny: Petőfi, Dózsa, Arany (3. osztáy), Petőfi, Gárdonyi 1., Gárdonyi 2. (4.osztály). Numerikus számolási verseny: Nagy Bence, Mészáros Katalin, Árokszállási Ákos. Szórád Kosárkupában: Vasvári, Szórád 1, Szórád 2.
2002-03-21Nebulósikerek általános iskolai versenyekenA Kőrösi-hét keretein belül megrendezték a környezetvédelmi városi versenyt. Első helyezett: Gárdonyi Géza Ált. Isk., második: Előszállás csapata, harmadik: Móricz Zs. Ált. Isk.. Az informatik a versenyen 1. Répás Zoltán (Arany), 2. Kovács Gyula (Dózsa), 3. Pletser József (adonyi iskola).
2002-03-19Egy nap, ami hétté bővültMárcius 18-án megkezdődött a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában az ünnepi hét.
2002-03-13A Kőrösi nyert a Vasvári előttMegrendezték a hagyományokhoz híven, az 5-6. osztályosoknak a Merényi Kupát a Dunaferr Sportcsarnokban
2002-03-12Írni - helyesen szépenMárcius 7-én megrendezték a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában a Szemere Gyula helyesírái verseny területi fordulóját. A negyedik osztályosok közül a helyezettek: 1. Kardos Viktória (Móricz), 2. Szili Eszter (Gárdonyi), 3. az adonyi Kőbányai Éva.
2002-02-20Visszaéltek a vendégjoggalAz idén is megrendezésre került a Merényi Kupa, ahol tizennégy labdarúgócsapat vett részt. A városi és városkörnyéki iskolák mellett még székesfehérvári és nyékládházi iskola is szerepelt.
2002-02-19Bravúr a lányoknál, betli a fiúknálAz országos kézilabda gyermek bajnokság elődöntőjében, amelynek a Kőrösi iskola adott otthont, a DVSI leány és fiú csapata is részt vett. Csak a lányok vívták ki a döntőbe jutást.
2001-11-20Sportbál a KőrösibenA szülői munkaközösség kezdeményezésére vált hagyománnyá a Kőrösi ált. iskolában, hogy évről évre megrendezik sportbáljukat, ahol dunaújvárosi sportolókat látnak vendégül. Az idei vendégek Sáriné Kocsis Erzsébet, Oblisz Anita, Gáspár Gabriella, ifj. Sándor Péter, Malomsoki Sándor, Vátkai Zoltán volt.A rendezvény bevételét sportszerek felújítására és új eszközök bevásárlására fordítja az iskola.
2001-11-02Uj tanév: átszervezés utánA Kórösi és a Gárdonyi ált. iskola igazgatói nyilatkoznak az átszervezés tapasztalatairól.
2001-10-12Összeköltözött iskolák. A kezdeti bonyodalmak után köszönikA Kórösi ált. iskoláról az összeköltözés után. 150-160 diákot, és 12 tanárt fogadtak be.
2001-09-01Festés és parkettázásA befogadó iskolákban még zajlanak a költözködés utáni munkálatok, de a tanévkezdésre minden elkészül.
2001-04-17Játék hetedhét határon innenElőször rendezték meg, de szeretnék ha hosszú távú program lenne, a "Játékfesztivál", amit a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában rendeztek meg.
2001-04-13Közgyűlési visszatekintő; IskolabezárásokMegszűnik a Barátság Általános Iskola, a tanulók a Vasvári, a Petőfi, a Gárdonyi és a Móricz iskolákba kerülnek. Megszűnik a József Attila Általános iskola, a tanulók a Kőrösi iskolába kerülnek. Megszűnik a Szórád Márton Ált. Isk. tagiskolája a Radnóti, de ha május 31-ig az alapítványi formában való működtetésről szerződés születik, akkor továbbra is oktatási célokat szolgálhat. A 8. számú Napköziotthonos Ovoda összevonásra kerül az Aprók Háza Ovodával. A Nevelési Tanácsadó Intézet épületébe költözik a Beszédjavító Intézet. Gazdálkodáso szempontból összevontan működik majd a Kőrösi és az Arany ált. iskola. A Százszorszép Ovoda egyik épületszárnyát leválasztják, a gyerekek a Napsugár óvodában kerülnek elhelyezésre.
2001-03-23Fórum a SzilágyiértA Szilágyi iskolában fórumot rendezett a szülői munkaközösség az iskola tervezett bezárásáa ügyében. Képviselők, szülők vitatkoztak. "Zárják be inkább a Kőrösit, vagy felezzék a Gárdonyit!"
2001-03-23Ifjú focisták: a házigazdák lettek az elsőkLabdarúgó- és röplabdatornát rendezett az Arany János Általános Iskola. A futball és a röplabdatornát is a házigazda csapat nyerte.
2000-12-20Madárlesen a Kőrösi kis diákjai: Közvetlen környezetük növénTegnap délután a Kőrösi általános iskolában kiállítás nyílt a "Közvetlen környezetünk növény és állatvilága" címen. A felső tagozatosok által készített rajzokból, fotókból, festményekből rendezték a kiállítást.
2000-12-08A Kőrösié a Mikulás KupaIdén tizedszer rendezte meg a Dózsa ált. iskola a Mikulás Kupa labdarúgó tornát alsó tagozatosoknak. Horváth Lászlóné, Pancsi néni szervezte. 1. Kőrösi, 2. Petőfi, 3. Gárdonyi, 4. Dózsa.
2000-11-24A Kőrösi és a Gárdonyi nyerte a teremfoci-tornátAz általános iskolák felső tagozatosai számára évről évre megrendezik a Gárdonyi Kupa teremlebdarúgó-tornát. Végeredmény 7-8. osztályosok: 1. Kőrösi, 2. Barátság, 3. Gárdonyi 5-6. osztályosok: 1. Petőfi, 2. Vasvári, 3. Barátság
2000-10-05A Kőrösi és a Baracs sikereAz iskolások labdarúgó Dunaferr Kupáján az őszi végeredmény az "A" csoportban: 1. Kőrösi, 2. Móricz, 3. József a "B" csoportban: 1. Baracs, 2. Dózsa, 3. Petőfi
2000-05-19A gyerekek szépnek és színesnek látjákAz Intercisa Múzeum Ilyennek látom Dunaújvárost címmel rajzpályázatot hirdetett gyerekeknek. A díjazottak: óvoda: Katona Márton (Napsugár), Németh Andrea és varga Viktória (Szivárvány) alsótagozatosok: Berekméri Eszter, Dávid Edit és Kaprielian Alexa (mindhárman az Arany isk. tanulói) felsősök: Madarász Erika (Kőrösi), Miskovicz Katinka (Petőfi), Fekete Tímea, Takács Nóra, Berczeli Tamás és Pinke Csaba (Arany) A legjobb 40 alkotás év végéig látható a múzeumban.
2000-05-12Akik a várost jól ismerikImmár hagyomány, hogy a József A. Ált. Iskolában minden évben megrendezik a Dunaújvárosi Városismereti versenyt. A negyedikeseknél 1. lett a Gárdonyi, 2. a József, 3. a Vasvári iskola csapata. A felsősöknél 1. lett a Dózsa, 2. a Szilágyi, 3. a Kőrösi iskola csapata.
2000-04-11Iskola-hét a Kőrösiben: Az iskola válogatottja a Dunaferr csapatával focizikHétfőtől-péntekig. A programokról.
2000-04-10Biztonsággal két kerékenA Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és a Dunaújvárosi Balesetmegelőzési Bizottság kerékpáros kupát rendezett. Eredmények.
2000-03-30Nyertes diák-biológusokA hétvégén megrendezett Diák Biológusok Találkozóján általános iskolásoknál etológiából a legjobb Juhász Dóra (Kőrösi), természet- és környezetvédelemből Horváth Dóra (Gárdonyi) dolgozata lett a legjobb. A középiskolások közül az ember egészsége kategóriában Kovács József és Koósné Ujvári Anna (Rosti)munkája lett a legjobb, Dújv. környékének természetvédelmi értékeit legszemléletesebben Papp Sándor (Széchenyi), környezetvédelmi problémáit Máthé Judit (Széchenyi) mutatta be.
2000-03-23Kincsünk, a víz: közel négyszáz gyermek rajzainGyermekrajz-kiállítás a víz világnapja alkalmából a Folyosógalérián. Különdíjak: Bognár Zsófia, Nyíri Viktória (ovisok) Szabó Adrienn, Traum Dániel, Melkovics Tamás (Arany), Marczi Anikó (Gárdonyi), Csordás Erika (Kőrösi), Juszku Tímea, Balázs Zoltán (Dózsa).
2000-02-18Bázisiskola Dunaújvárosban: Avatás zászlóval és emlékplakettA Kőrösi ált. isk. az Apáczai Kiadó bázisintézménye lett. Ezentúl minden, a kiadó által megjelentetett könyvből bemutató példányt kapnak, a pedagógusok kipróbálhatják, véleményezhetik ezeket.
2000-02-12A Kőrösi nyerte a kupát, a Dózsa rúgta a legtöbb góltA Dunaferr Sportcsarnokban az első-második osztályos labdarúgók versenyeztek a Merényi Kupán.
2000-02-01A Merényi Kupáért fociztakA hetedik-nyolcadik osztályosok Merényi Kupájának (labdarúgás) eredményei: A-csoport: 1. Gárdonyi, 2. Vasvári, 3. Iváncsa B-csoport: 1. Barátság, 2. Mezőfalva, 3. Arany c-csoport: 1. Nyékládháza, 2. Kőrösi, 3. Perkáta.
2000-01-27Kőrösi siker grundbirkózásbanDújv-ban rendezték meg a grundbirkózás körzeti bajnokságának döntőjét a közelmúltban. 1. lett a Kőrösi csapata.
2000-01-07Szép sikerek tanulmányi versenyekenA Lorántffy 3. alkalommal rnedezte meg az "Egészséges életmód" címmel meghírdetett regionális versenyt 7. és 8. osztályosoknak. 1. Kőrösi, 2. Vasvári, 3. Szórád.
1999-11-12A Kőrösi mindent nyertA 7-8. osztályos labdarúgócsapatoknál az "A" csoportot a Kőrösi isk. vezeti, a "B" csoportot a Vasvári.
1999-04-27Közlekedési kupa nyerteseiA közlekedési nap alkalmából kerékpáros ügyességi versenyt tartottak a Kőrösi ált. iskolában. Az alsósoknál: 1. Barátság, 2. Vasvári, 3 József A. A felsősöknél: 1. Barátság, 2. Kőrösi, 3. Petőfi. A területi vetélkedő és az egyéni eredményei.
1999-03-29Kis biológusok versenyeA "Kis biológusok versenyének" eredményei, melyet a gimn. szervezett általános-és középiskolásoknak.
1999-02-17Kőrösi-siker-veretlenülA teremlabdarúgó Merényi Kupán az elsős, másodikos általános iskolások versengtek. 1. Kőrösi,2. Harta, 3. Gárdonyi.
1999-01-20Játékos sportvetélkedőAz idén is megrendezték a játékos sportvetélkedők diákolimpiai döntőjét Dújv-ban.1. Vasvári ált. isk., 2. Kőrösi, 3. József A..
1999-01-20Számítógépről a BánkibanA Bánki regionális számítógépes versenyt rendezett a nyolcadikosoknak. 1. 3 diák holtversenyben: Kovács Péter (Arany), Nagy Norbert (Kőrösi), Bán Zoltán (Dunaföldvár - Beszédes József isk.). A csapatversenyt a dunaföldvári iskola nyerte, 2. Kőrösi, 3. Barátság.
1999-01-14Nem adják felA Kőrösi iskola nyelvi tagozatának bontásával testnevelés tagozatot szeretett volna indítani.A közgyűlés elvetette.
1998-12-18Arany- és Hild-siker a decemberi...A Hild Kupa teremlabdarúgó tornán, melyet ált.iskolás lányoknak rendeztek 1. lett az Arany isk. 2. Kőrösi, 3. Előszállás. A Bánki középiskolás női teremlabdarúgó tornán 1. Hild, 2. Széchenyti gimn., 3. Bánki.
1998-12-04Matekból legjobbakA Szilágyi ált. isk. városi matematika versenyt szervezett dec. 1-én: 1. Katona György (Kőrösi), 2. Joó László (József A.), 3. Trencsényi Balázs (Vasvári). 2-án ugyanitt városi szintű számítástechnikai versenyt szerveztek ötödikeseknek és hatodikosoknak: 1. Gillich Boldizsár (Szórád), 2. Oncsák Dániel (Arany), 3. Barcza Dávid (Gárdonyi).
1998-08-25Mielőtt megszólal a csengőHelyzetkép a Barátság-, Arany-, Dózsa-,Gárdonyi-, József A.-, Kőrösi ált. iskolákban: pótvizsgák, beiratkozás, pedagógus létszám, menza.
1998-04-27Mától iskolahét a KőrösibenProgramelőzetes.
1998-04-25Kerekes kupák iskolásoknakKisiskolás Kerékpáros Kupát és Kerékpáros Iskolai Kupát rendeztek ápr. 23-án a Kőrösiben. Eredmények.
1998-02-19Mezőfalva lett az aranyérmesAz ált. iskolák teremlabdarúgó tornáján az első-második osztályosoknál az 1. a mezőfalvi iskola csapata lett, 2. a Kőrösi, 3, Petőfi.
1998-01-14Számítógép, alap, ismeretA Bánki iskola adott otthont a 8. osztályosok "számítógépes alapismeretek" versenynek. 1. letta Petőfi, 2. Kőrösi, 3. rácalmási Jankovich isk. Egyéniben 1. lett a Kőrösiből Leszkovár Tamás.
1997-04-14KRESZ-ből vizsgáztakA Dújv-i Balesetmegelőzési Bizottság szombaton a Kőrösiben KRESZ-vetélkedőt szervezett a város és a környék ált. iskolásainak. Eredmények.
1997-02-19A Gárdonyi iskoláé a kupaA Merényi Kupa teremlabdarúgó-torna utolsó fordulójában (7.-8.oszt.) 1. Gárdonyi, 2.Kőrösi, 3. Arany.
1996-12-19Nyolcadikosok matekversenyeDec. 10. A város 8. osztályosainak matematikaversenye: 1. Juhász Péter (Arany), 2. Tari Judit(Szilágyi), 3. László Renáta (Kő- rösi) és Lepsényi László (Vasvári).
1996-11-16Kőrösi-, Gárdonyi ált. isk., gimn.A 3 iskola bemutatkozása.
1996-11-09"Sej, haj...(megint) száll az ének"A városban 2 úttörő csapat van jelenleg: a Kőrösiben, mely az idén alakult újjá, s az Aranyban mely 15 éves. Baracson sem szünt meg az úttörőcsapat a rendszerváltáskor. Programjaikról.
1996-10-19Befogadták őketA Kőrösi isk. elsőseinek diákká avatási ünnepséget tartott.
1996-06-21Stresszoldást tanultakKísérleti jelleggel egyhetes képességfejlesztő tábort szerveztek a magatartás- és tanulás zavarral küzdő gyerekeknek az Aranyban és a Kőrösiben.
1996-04-22A közlekedés biztonságáértA város és városkörnyéke ált. iskolásainknak szervezett közlekedésbiztonsági és kerékpáros-ügyességi versenyt a Dújv-i Balesetmegelőzési Bizottság a Kőrösiben. A megyei fordulóban az első helyezett Kőrösi képviseli Dújv-t.
1996-02-24A nagyok is befejeztékAz ált. isk. 7.-8. osztályosainak labdarúgócsapatai is megmérkőztek a Merényi Kupáért. A kupa a Kőrösié lett.
1996-02-17Ezúttal nemzetközi voltA Dunaferr Sportcsarnokban nemzetközi mezőny gyűlt össze a labdarúgó Merényi Kupa második fordulójára. A kupa végeredménye: 1. Gárdonyi, 2. Kőrösi, 6.Vasvári.
1995-04-29Ünnepi hét a KőrösibenA Kőrösi-hét sportprogramjairól.
1995-04-27Jubilál az iskola15 éves a Kőrösi. A hét rendezvényeiről.
1995-03-25Tehetségekre leltekGrundbirkózás - bajnokság a város ált. iskolása-inak. 1. Kőrösi, 2. Barátság, 3. Petői.
1994-09-23Lányfocisták a KőrösibenA Kőrösi női-labdarúgóiról. .
1994-04-27Kőrösi-hétA Kőrösi-hétről.
1994-04-20Kőrösi-hétHétfőn iskolahét kezdődött a Kőrösiben. A programokról.
1994-04-20Iskolai KRESZ versenyAz ált. iskolásoknak KRESZ ismereti és kerékpáros ügyességi versenyt rendeztek. Eredmények.
1994-02-24Tantárgy a labdarúgásA jövő évtől a Kőrösi külön osztályokat indít focizni szerető gyerekeknek. Utánpótlást kívánnak nevelni.
1994-02-17Kőrösi-tervekA jövő tanévben bevezetik a mindennapos testnevelést, a német-tagozatosok 5-iktől angolt is tanulnak, számítástechnikát is tanulhatnak.
1994-01-29Pedagógus kitüntetések... (kishír)Pedagógus kitüntetések: Arany Katedra Emlékplakett: Pál Zoltánné (Rudas), Jeney Sándorné (Kőrösi), Sándorfi Lászlóné (Vasvári) Pedagógus Szolgálati Emlékérem: Bognár Pál (Rudas)
1993-10-15"Nyit" az iskolaA Kőrösi isk. programjában a nyelvtanítást kívánja megjelölni specifikumaként.
1993-08-06"Szabad" iskolaA Kőrösi iskola fafaragó szakkörének táborozásáról.
1992-11-06Az alkotás fortélyaiPénteken nyílt a Kőrösi iskola fafaragó szakkörének kiállítása. A gyerekek munkáiról.
1992-10-30Tábori művekA Kőrösi Cs. iskola fafaragó szakköre kiállítást rendez az iskolában.
1991-05-24Erdélyi bemutató.az adományok a gyerekeket segítik. A Kőrösi Csoma iskola jótékony célú kiállítást és irodalmi estet rendez a Vasmű Klubban.
1991-05-17Vélemények, ellenvélemények és tények.Renszerváltási lecke, három tételben. Összeállítás a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolán belüli vitákról.
1991-05-07Rendszerváltási lecke.Nem az iskolának, az életnek tanulnak. Interjú Baky Zsuzsanna tanárnővel, a Kőrösi Csoma Sándor Iskolában kialakult helyzetről. Két pártra szakadt tanári kar, némi politikai felhanggal.
1991-03-08Merényi Gála 12 csapattal.Végül: I. Kőrösi. A teremfociról.
1990-11-06Iskolák a város szélén...Helyzetkép a Kőrösi és az Arany iskola anyagi helyzetéről.
1990-05-29Milyen a Te városod?A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában mutatták be a városi gyermekrajzpályázat alkotásait.
1989-09-01NEB - vizsgálatot kértek. Békétlenség a Béke városrészi iskolákban.A NEB szerdai (aug.30-i) üléséről. NEB-vizsgálat az iskolák személyi-tárgyi feltételeinek felmérésére.
1989-04-28Iskolák a város szélén. Átmeneti állapot?Az Arany János- és a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola helyzetéről. 50%-kal több gyerek; pedagógushiány; közös udvar és tornaterem...
1989-03-10Nyelvtanulás - alapfokon. Jószándékból nincs hiány.Miért nem tudnak oroszul? Lehetőség az átképzpsre. Remények. Az orosz szakos tanárok nyilatkoznak. Általános iskolai orosz szakos képzés.
1987-10-30Kőrösi-nap (kishír)Tavaly vette fel Kőrösi Csoma Sándor nevét a volt Béke városrészi II. számú általános iskola. rövid programismertető.
1986-11-18"Névadó" az iskolában. Szobor, zászló, portré.Az I. számú Általános Iskola Kőrösi Csoma Sándor nevét vette fel. Ebből az alkalomból leplezték le Palotás József szobrászművész alkotását Kőrösi Csoma Sándorról. Egy Olajfestményt is kapott az iskola, névadójának portréját.
1986-10-17Névadó. Szobor az aulában.Kőrösi Csoma Sándor nevét veszi fel a Béke városrészi I. számú Általános Iskola. Ekkor avatják fel a névadó mellszobrát. Nov. 14-én.
1985-05-21Hírlap Úttörő Bajnokság. A Béke I. iskola nyertFutball bajnokság eredménye.
1984-06-15Gyermekként felnőtt. A papír és ceruza kevésHorváth Zsolt, kíváló tehetségű 15 éves rajzoló bemutatása. Adatok, fénykép. Az indiai gyermekrajzpályázatát nyerte el.
1984-06-12A Béke I. focistái az országos döntőben. Diadalmas menetelésA Győrben rendezett országos elődöntőn sikerrel szerepelt a Béke I. Általános Iskola úttörő-csapata, így bekerült a dötőbe, amit hat csapat részvételével Zánkán rendeznek.
1984-05-29A trófeát a győztes őrzi. Balatoni nyaralás, pólók. Labdák a legjobbaknak - Az elsőt követi ősutója II. HUB. Hírlap Úttörő Bajnokság. Ünnepség a Béke I. Általános Iskolában.A győztes csapat névsora és fényképe. A gólkirály: Knápik Csaba.
1984-05-25Kik utaznak Zánkára? Iskolai sportAz iskolai sport győzteseinek névsora. Az úttörőolimpia döntőjébe jutott dunaújvárosi tanulók Vasvári Á. I.
1984-05-08Utánna megrázzák a kezem. A többiek csak kívülröl nézhettékAz általános iskolások számára kiírt Hírlap Kupa győztes csapatával és vezetőivel készített riport. Kép: A Béke I. iskola csapata
1981-11-03EmlékversenyOkt.26. A Ságvári ált. isk. Hegedűs János-emlék-versenyt rendezett (atlétika) a város ált. isk. úttörőcsapatainak. 1. Ságvári, 2. Vasvári, 3.Béke.
1981-07-07Dunaújvárosi ezüstérmek az úttörőolimpián.A jún 29-én Nyíregyházán véget ért úttörőolimpia döntőinek eredménye. Dunaújvárosi versenyzők szereplése, névsora. Atlétikában, öttusában a Béke városrészi iskola fiúcsapata ezüstöt nyert. Egyéni összetettben Mitli Attila 2. lett. A Vasvári iskola csapata a testneveléstagozatosok versenyében 2. lett.
1980-01-01képaláírásKép a 20 tantermes Clasp iskola építéséről a Béke városrészben.
Beiskolázás - 2001.Dunaújváros általános iskoláinak bemutatkozása.
Képek a Kőrösi Csoma Sándor Általános IskolárólA fotók egy része válogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Képen a Kőrösi Sándor Általános Iskola csapata Knizs Gyula testnevelővelVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Képen a Kőrösi Sándor Általános Iskola csapata Knizs Gyula testnevelővelVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.
Képen a Kőrösi Sándor Általános Iskola csapata Knizs Gyula testnevelővelVálogatás a Dunaújvárosi Hírlap Pannon Lapok Társaság (PLT) fotóarchívumának anyagából. A képek a DH-PLT tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyhez kötött.