Lista | Dátum | Cím | Leírás | |
| 2022-10-04 | Hatvanöt éves találkozó volt | A Kerpely Antal Kohóipari Technikum első három évfolyama 65. érettségi találkozója volt október 1-re, az Idősek Világnapjára időzítve, tudtuk meg Dénes Ferencné, Eszter nénitől, aki a találkozót is szervezet. A 114-es induló létszámból 74-en érettségiztek, akik közül mára - a jelenlévők tudomása szerint - 20-an lehetnek közöttünk. Közülük 8-an tudtak eljönni a találkozóra. Az 1953-57 közötti első kohásztechnikusi évfolyammal indult a technikusi képzés városunkban, három osztállyal, akik közül nagyon sokan vezető tisztségeket töltöttek be a Dunai Vasműben. A ma már 84 éves korosztály a Kiskohász Étteremben emlékezett a régmúlt időkre. | |
| 2022-08-29 | Jubileumi találkozó. Ők voltak helyben az első érettségizők | Különleges alkalomra gyűltek össze idősebb hölgyek és férfiak augusztus 27-én, szombaton: a csapat a hatvanötéves osztálytalálkozójukat ünnepelhette. | |
| 2022-02-10 | Kiskohász - Dunaújváros | Ismertető a Kiskohász Vendéglőről. | |
| 2020-02-05 | Irigyelt csillagok áldozatokkal. Ezek a séfek művészek, szeretik a kihívást, hajszolják a díjakat | A dunaújvárosi éttermek közül eddig a legnagyobb elismerést a Kiskohász kapta 2018-ban, amikor övé lett a Magyar Turizmus Minőségi Díja. Ez a 2017. évi pályázat eredménye volt. Akkor az országban összesen hat étterem érdemelte ki ezt az elismerést. | |
| 2019-08-27 | A szakmai gárda mellett a fiatalok is játékra készek | Augusztus 26-án,hétfőn délben a Kiskohász étteremben jöttek össze a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia utánpótlással foglalkozó fiatal edzői. Ez a munkaebéd nemcsak egy szép gesztus volt a fiatal szakemberek számára, ennél sokkal többet jelentett. | |
| 2019-03-16 | Folytatódik a vendéglátás helyi történelmének feldolgozása | A Gasztroséta Dunaújvárosban címmel megjelent, lapunkban útjára indított étteremtörténeti sorozat alapján kiadott riportkötet két sikeres bemutatója után beszélgettünk a folytatásról Szabó Gyulával. | |
| 2019-02-27 | A Gasztroséta folytatódik... | Teltházas könyvbemutató helyszíne volt a Kiskohász Vendéglő. A Szente Tünde által jegyzett, Gasztroséta Dunaújvárosban című könyv rengeteg érdeklődőt vonzott. | |
| 2019-01-12 | Hét játékos és a mester is hosszabbít. Uraim és vaskohászok, kell egy csapat! | Nemrég Sirián Szederke és Nick Viktória írt alá hosszabbítást a csapattal. Január 11-én pedig boldogan jelentette be a Kiskohász étteremben tartott összejövetel köszöntőjében Nyakacska Zsolt ügyvezető, hogy hét játékos is szerződést hosszabbít. | |
| 2019-01-11 | Petra a szövetség Elit programjában | Szerdán egy fiatal dunaújvárosi kézilabdázó részesült kiemelt elismerésben. Koronczai Petra, a DKKA kézilabdázója, serdülő Európa-bajnok bekerült a Magyar Kézilabda Szövetség Elit programjába. Ez pedig azt jelenti, hogy Petra pályafutását segítik, menedzselik a sportolását. | |
| 2018-12-21 | Háromnapos kispályás focitorna januárban | A XVII. Carissa Kupa elnevezésű jótékonysági kispályás labdarúgótorna legfontosabb technikai információit tudhattuk meg a Kiskohász Étteremben megtartott december 19-i, szerdai sajtótájékoztatón.
| |
| 2018-12-07 | Egy elbeszélő szakácskönyv, ami megtéveszti érzékeinket | Tanács Attila őszintén, nyitottan beszélt saját problémáiról a Kiskohász étteremben tartott könyvbemutatóján. | |
| 2018-11-29 | A vendéglétás legjobbjai közt számontartva | Dunaújvárosban még egyetlen vendéglátóipari egység sem érdemelte ki a Magyar Turizmus Minőségi díját a Kiskohász étterem előtt. A nívós elismeréshez Cserna Gábor is gratulált. | |
| 2018-10-00 | Győzelem a legfiatalabb szakáccsal | Beszélgetés Horváth Attilával, a Kiskohász Vendéglő tulajdonosával. Az étterem megkapta a Magyar Turizmus Zrt. Minőségi Díját. | |
| 2018-09-07 | Rangos díjat kapott a Kiskohász Vendéglő | A dunaújvárosi Kiskohász Vendéglő is megkapta a 2017-es évre a Magyar Turizmus Minőségi Díjat | |
| 2018-09-07 | Szép jövő előtt a kézilabdázók. A DKKA terveit ismertette a szakvezetés | A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia vezetősége tartott sajtótájékoztatót 2018. szeptember 5-én a jövőbeni tervekről | |
| 2018-09-06 | Minden út az első lépéssel kezdődik. A fiatal magyar tehetségek csapatba építése az elsődleges cél | Hagyományteremtő sajtóreggelin találkozott a DKKA szakmai stábja a média képviselőivel a Kiskohász vendéglőben. Alapvető célja ennek az volt, hogy bemutassák: a jövőben a dunaújvárosi női kézilabdasport akadémia jellegét kívánják erősíteni. Ennek megvalósításához minden segítséget megkapnak a várostól. Elkötelezettek abban is, hogy az itt sportoló gyerekeket, játékosokat közelebb hozzák a város és a környező települések lakóihoz, a szurkolókhoz. | |
| 2018-09-06 | Dunaújvárosi étterem a legjobbak között | A dunaújvárosi Kiskohász Vendéglő 2018-ban elnyerte a Magyar Turizmus Díjat, melyet a Szállodák és Vendéglátóhelyek Európai Szövetsége is elismer, így a vendéglő használhatja a European Hospitality Quality jelzést is. | |
| 2018-09-01 | A legkiválóbb éttermek egyike lett a Kiskohász | Egy jól működő vállalkozást csak teljes erőbedobással és szívvel-lélekkel lehet csinálni. Kiváló példa erre a dunaújvárosi Kiskohász Vendéglő, hiszen a magas szintű szolgáltatást immár a szakma legnagyobbjai is elismerték. | |
| 2018-08-31 | Nívós díjat kapott a Kiskohász étterem (képaláírás) | Kivívta a szakma elismerését a Kiskohász étterem. A Magyar Turizmus Minőségi Díját a Magyar Turisztikai Ügynökség 2006 óta ítéli oda a szigorú szakmai szempontok alapján az arra érdemesnek ítélt éttermeknek és szállodáknak. Fennállásuk óta első alkalommal a Kiskohász étterem is pályázott a díjra, és a térségben először megkapták a nívós elismerést. Ennek értékét tovább növeli, hogy az első alkalommal pályázó éttermek közül országos viszonylatban is csak a Kiskohász érdemelte ki a Magyar Turizmus Minőségi Díját. Az augusztus 30-i, budapesti díjátadó ünnepségen készült fényképen Horváth Attila, a Kiskohász étterem tulajdonosa veszi át az oklevelet dr. Gajda Tibor turisztikai fejlesztési vezérigazgató-helyettestől. (teljes szöveg) | |
| 2018-08-01 | Szögre akasztotta a stopperóráját | A napokban egy szűk körű öszszejövetelen búcsúztatta a Dunaferr SE úszószakosztályának vezetősége és kollektívája Őri-Paczolai Györgyit, aki 38 évnyi edzősködés után úgy döntött, hogy befejezi a munkát. | |
| 2018-05-08 | Tisztújítás. Újabb négy évre választották meg a vezető tisztségviselőket | Egyhangú szavazással további négy évre szavazott bizalmat Dobos Lajos elnöknek a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség közgyűlése, a Dunaújvárosban rendezett eseményen elnökségi és felügyelőbizottsági tagokat is választottak. | |
| 2018-04-19 | Gasztronómiai élmények tárháza | Különleges gasztronómiai élményekben volt része az újdonságok iránt fogékony éttermi társaságnak a Kiskohász vendéglő Maurer borvacsoráján. | |
| 2018-03-24 | Kohász étteremből Kiskohász Vendéglő | Az egykori Ságvári, ma Technikum városrész vendéglátóipari egységét 1961. november 9-én nyitották meg, legalábbis erre következtethetünk a korabeli tudósításból. Sorozatunk újabb részében arra is fény derül, miként lett a Kohászból Kiskohász. | |
| 2018-02-27 | Gyertyafényes vacsora | Gyertyafényes vacsorát nyert Virág-Borbás Zsuzsanna és férje, Virág Norbert, akik második helyen végeztek Az év párja internetes játékunkon. Nyereményüket február 26-án a Kiskohász étteremben adtuk át. | |
| 2017-07-24 | Teraszok: életünk szép részei | Ahogyan a sok virág és a bokros, fás parkok, úgy a vendéglői teraszok is kellemesen lepik meg itt a turistákat! Nagyjából kétféle ember él a városban: az, aki szeretne nagy nyüzsgést, és az, aki ellenez minden zajt. | |
| 2017-06-15 | "Én már az elején tudtam" | Amikor a mai világban egy rangos étterem ajtajára kitehetik a "minden hely elkelt" táblát, akkor komoly ajánlattal várhatják a közönségüket. Egy ilyen sikerből a Perpétuum jazz zenekar is kivehette a részét, amelynek tagjai a Kiskohász vendéglő rendezvényén szórakoztatták a vendégeket a közelmúltban. Hegyi Zoltánnal (kép), a dunaújvárosi sikeres nagybőgőssel beszélgettünk. | |
| 2017-06-12 | Ötven éve érettségiztek. Osztálytalálkozó fél évszázad el | A régi MüM első érettségit tett villanyszerelő és műszerész diákjai találkoztak fél évszázad múltán. | |
| 2017-05-00 | Az a boldogító igen | Ismertető a dunaújvárosi esküvőkről, lakodalmakról. Nyilatkozik Kiss Zsuzsanna anyakönyvvezető; Csikós Gábor, a Kiskohász Vendéglő vezetője; Palkovics Katalin, az Ibolya Virágszalon egyik tulajdonosa; Tolnay Virág, a Roxy menyasszonyi ruhakölcsönző tulajdonosa és Egei Március, a Klub Hotel vezetője. | |
| 2017-03-21 | Limes: a kultúra útjain | Barátkozzunk a következő lapcímmel: Dunai Limes - Irodalmi, kulturális folyóirat. A mutatványszám baráti hangulatú beköszönőjén jártunk március 18-án a Kiskohász étteremben. | |
| 2017-01-04 | Péntektől: Carissa Kupa. Jótékony kispályás torna | Január 2-én, hétfőn a Kiskohász Étteremben elkészítették a XV. Carissa Kupa jótékonysági kispályás labdarúgótorna csoportbeosztását. Ugyanezen a helyszínen sajtótájékoztatót is tartottak a rendezők. | |
| 2017-01-02 | Készül a menetrend | Január 2-án, hétfőn 17 órakor a Kiskohász Étteremben tartják a XV. Carissa Kupa kispályás labdarúgótorna sorsolását, illetve technikai megbeszélését. | |
| 2016-12-09 | Emelkedőben. Azért még nem nagykanállal | Túl van a válság okozta a sokkon a vendéglátás. A helyben dolgozó tapasztalt szakemberek is bizakodóak. | |
| 2016-09-09 | A gazdasági helyiértékekért | Vass Zoltán (kép), az ipari, Horváth Attila (kép), a kereskedelmi és Fülöp Ilona (kép), a kézműves tagozat megválasztott elnökei hosszabb kamarai múlttal rendelkeznek, területük jó ismerői, őket az előző ciklusról, az új időszak feladatairól kérdeztük. | |
| 2016-07-25 | Évet zárt a Carissa SE (képaláírás) | A Carissa Sportegyesület július 22-én, pénteken tartotta évzáró ünnepségét a Kiskohász étteremben, ahol az elmúlt bajnoki szezon értékelését követően különdíjakat osztottak ki. (teljes szöveg) | |
| 2016-07-02 | Csak pozitív tapasztalatok | Horváth Attila (kép), a dunaújvárosi Kiskohász és Campus étterem vezetője a helyszínen szurkolta végig a magyar válogatott csoportmérkőzéseit. A franciaországi napok még mindig nagyon élénkek. | |
| 2016-06-28 | Gyula, te többre vagy képes! | Nemrégiben ünnepelte 85. születésnapját Szabó Gyula (kép), a város vendéglátásának és kereskedelmének ikonikus alakja. A szűk baráti körben, hetven barát és tisztelő jelenlétében megtartott ünnepségen felidézte életének néhány fontos lépcsőjét.
| |
| 2016-06-22 | Életre szóló élményt kaptak | Nemzeti mezbe öltözött magyar rendőrökkel is erősített a magyar szurkolótábor a június 18-i csoportmeccsre, az összecsapáson dr. Mák Attila adonyi őrsparancsnok, Horváth István adonyi őrsparancsnok helyettes, Fridrich Ferenc rácalmási és Fridrich Tamás kulcsi körzeti megbízott közösen szurkolt. A helyszínen találkoztak a dunaújvárosi Horváth Attilával és Horváth Lucával (kép) | |
| 2016-06-20 | A profi vendéglátós | Nemrégiben lépett fel a Kiskohász étterem teraszán a szakmában Ritmo néven ismert Németh Zsolt gitáros (kép), aki a Csík zenekarral is állt már egy színpadon. | |
| 2016-06-15 | Győztes magyar szurkolók | Horváth Attila (kép) a Campus és a Kiskohász Éttermek vezetője és Szekszárdi László (kép) az Aranyhordó Étterem vezetője egy baráti társasággal a helyszínen szurkoltak a magyar csapatnak. | |
| 2016-06-08 | Ismét belefognak, jól jártak vele | Egyre nő azon vállalkozások száma, amelyek már sikerrel zártak le egy, vagy akár több pályázati projektet. A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén az aktuális pályázatokkal kapcsolatban, kiemelten a gyakornoki programmal kapcsolatban hangzottak el tapasztalatok, vélemények. | |
| 2016-04-12 | Költői menüsor | A Kiskohász Vendéglő a magyar költészet napja alkalmából irodalmárok, költők menüit kínálta. A menüt verses-zenés összeállítással Farkas Erik színművész fűszerezte. | |
| 2016-04-08 | Ízes költői menüsor | A Költészet napja alkalmából a Kiskohász Vendéglő külön menüvel és egy kis rendezvénnyel készül. A verses összeállítást Farkas Erik színész szolgáltatja. | |
| 2016-02-00 | Nem csak a tulajdonos változott | Horváth Attila, a Kiskohász Vendéglő új tulajdonosa ismerteti a változtatásokat a megújult étteremben. | |
| 2015-12-31 | Irány a Kiskohász! | Horváth Attila, a Campus Étterem vezetője 1981 óta dolgozik a vendéglátásban. 2016. január elsejétől tulajdonosként irányítja a Kiskohász Éttermet. Beszélgetés Horváth Attilával. | |
| 2015-12-11 | Kiskohász: új utakon | Horváth Attila a jövő évtől tulajdonosként irányítja a Kiskohász Éttermet. Interjú. | |
| 2015-11-30 | Városunk teraszai a téli napokban | Belvárosi éttermek és kávézók készülnek arra, hogy vendégeik télen is élvezhessék teraszaikat. | |
| 2015-05-09 | Csülök, mint védjegy | Beszélgetés a Kiskohász vendéglő ügyvezető igazgatójával, Horváth Zsolttal. | |
| 2015-03-24 | Borkóstoló (képaláírás) | A Borháló Dunaújváros múlt héten, a Boldogság Világnapján a Kiskohász Étteremben megtartotta első borvacsoráját. (nem teljes szöveg) | |
| 2013-11-09 | Böjt előtti eszem-iszom, vigadalom | Libalakoma Márton napon. Főszakácsok, étteremvezetők az ünnepi fogásokról, Dunaújvárosban. | |
| 2012-05-25 | Az ISD Dunaferr legvonzóbb hölgyei, 2012 | A versenyt szponzoráló Kiskohász étterem bemutatása. | |
| 2011-08-26 | A Kohász étteremtől a Campusig | Horváth Attila, a Campus étterem vezetője a vendéglátásról. | |
| 2011-06-03 | Remek ízek, kellemes környezet, kedvező árak | A Kiskohász étteremről. | |
| 2011-04-23 | Nyolcvan éves lett a "főnök úr" | Beszélgetés Szabó Gyulával, aki 1964-ben a Dunaújvárosi Munkásszövetkezet elnöke lett, és elnöksége alatt számos étterem nyílt meg Dunaújvárosban: Corsó, a Castellum, a HBH Söröző, Kohász Étterem. | |
| 2011-03-11 | A város patináns étterme | A Kiskohász múltja, jelene és jövője. Interjú Horváth Zsolttal, az étterem ügyvezetőjével. | |
| 1988-06-01 | Az egyedüli járható út. | Szerződéses üzlet lett a Béke étterem, a Kohász étterem, a Mester cukrázda, és a Hangulat presszó is. | |
| 1987-07-03 | Megvitatva, elfogadva | Elfogadták a Kohász Étterem pinceborozó jellegű különtermének tervét. | |
| 1987-06-26 | Hangulatos lesz-ha lesz | Boltíves pinceborozó a terasz alatt, föld alatti különterem a Kohász Étteremben? | |
| 1985-10-01 | Belépés csak ebédjeggyel? | Állandó képzőművészeti kiállítás a Kohász étteremben? | |
| 1985-08-01 | Röviden (kishír) | A Vállalat életéből. | |
| 1979-08-01 | Például a Kohász... | A Kohász étterem helyzetéről... | |
| 1977-07-15 | Jöjjön a Kohászba... | Pacal, birkapörkölt, körmösbableves és társaik. Mazagran és mexikói kávé. Délután öttől: grúz teázóbár. Zónaételek a teraszon is. Vendégcsalogató! | |
| 1977-07-08 | Átépítés. | Átépítés-egy hét alatt. A Kohász étterem átalakításáról. | |
| 1977-07-08 | Átépítés-egy hét alatt. | A Kohász étterem átépítéséről. | |
| 1977-07-01 | Átépítés-egy hét alatt. | Összefoglaló a Kohász étterem rekonstrukciójáról. | |
| 1977-03-00 | Háziverseny | 1977. február 17-én rendezte meg a Dunavidéki Vendéglátó Vállalat az ifjú szakmunkások vállalati versenyét. A győzelmet Kohász Étterem csapata szerezte meg, a második helyen Béke Étterem, míg harmadik helyen a Vigadó Étterem végzett. | |
| 1975-05-01 | 1950-1975. | Vállalatunk története. | |
| 1973-06-01 | IX. Nyári Úttörő Olimpia: Dunaújváros: 1973. | A Vállalat foglalkozik a résztvevők ellátásával... | |
| 1972-12-29 | Terven felül felújították a Kohász éttermet (kishír) | A felújítás rövid összefoglalója. | |
| 1972-02-15 | A terített asztal tisztelete | Vendéglátó tanulók háziversenye a Kohászban. | |
| 1971-04-01 | A Dunai Vasmű munkásellátási... | ...ellenőrzéseinek megállapításaiból. Az üzemi konyhákat ellenőrizték... | |
| 1970-10-16 | Amigó bár a Kohászban | A volt Kohász bár helyén. | |
| 1969-09-05 | Brazil és Amigó presszó, Szikra Biztró | Az újtelepi Szikra Bisztró tetszetős faház lesz, melyet grill-konyhával látnak el. Új kávéfajták az Ifjúsági Eszpresszóban, és a Kohász Étterem Drink-bárjában. | |
| 1968-11-26 | A kötelező fogyasztásról és az ifjúsági szórakozóhelyekről | Szórakozni, de hol? | |
| 1965-04-09 | Nyolcszázezer forint -felújításokra | Felújítják a város vendéglátóipari egységeit. 1965. április 4-én megnyitották a Kohász Étterem Ady Endre utcai sörkertjét. Terv: a vidám Parkban repülő Eszpresszó létesítése. | |
| 1964-10-06 | Megnyílt a Drink-bár | Az elmúlt héten megnyílt a Kohász Étterem Drink-bárja. Országosan is az első ilyen jellegű szórakozóhely. | |
| 1964-08-25 | Mit kér és mit kap a Kedves Vendég? | Szomorú tapasztalatok a város vendéglátó egységeiben. | |
| 1961-11-03 | Megnyílt a Kohász Étterem. | Másodosztályú vendéglátóipari egység 36 fős személyzet, 160 személy a befogadóképessége. Elsősorban esti vacsorázó és szórakozóhely. Tegnap (csütörtökön) nyílt. | |
| 1961-09-12 | Október első napjaiban megnyílhat a Kohász Étterem. | Az étterem III. osztályú étterem lesz, amelyet úgy építenek, hogy alkalmas legyen a közétkeztetés lebonyolítására is. | |
| 1961-07-28 | És hogyan tovább? | Amíg a Ságvári városrész boltjainak műszaki átadásához eljutottunk. | |
| | Horváth Zsolt | Dunaújvárosi "vendéglátós". Rövid életrajz és interjú. A Kiskohász Étterem ügyvezetője. | |