József Attila Könyvtár - Dunaújváros
Helyismereti adatbázisJózsef Attila Könyvtár
cím: 2400 Dunaújváros, Apáczai Csere János u. 9. |  telefon: (25) 423-952, fax: (25) 403-571e-mail: olvszolg@jakd.hu
         

Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím 
Leírás 
Forrás név 
Szerző 
Kezdőoldal 
Záróoldal 
Tárgyszavak 
Könyvtári jelzet 
Megjegyzés 
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

77 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2020-02-05Irigyelt csillagok áldozatokkal. Ezek a séfek művészek, szeretik a kihívást, hajszolják a díjakatA dunaújvárosi éttermek közül eddig a legnagyobb elismerést a Kiskohász kapta 2018-ban, amikor övé lett a Magyar Turizmus Minőségi Díja. Ez a 2017. évi pályázat eredménye volt. Akkor az országban összesen hat étterem érdemelte ki ezt az elismerést.megtekintés
2019-08-27A szakmai gárda mellett a fiatalok is játékra készekAugusztus 26-án,hétfőn délben a Kiskohász étteremben jöttek össze a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia utánpótlással foglalkozó fiatal edzői. Ez a munkaebéd nemcsak egy szép gesztus volt a fiatal szakemberek számára, ennél sokkal többet jelentett.megtekintés
2019-03-16Folytatódik a vendéglátás helyi történelmének feldolgozásaA Gasztroséta Dunaújvárosban címmel megjelent, lapunkban útjára indított étteremtörténeti sorozat alapján kiadott riportkötet két sikeres bemutatója után beszélgettünk a folytatásról Szabó Gyulával.megtekintés
2019-02-27A Gasztroséta folytatódik...Teltházas könyv­bemutató helyszíne volt a Kiskohász Vendéglő. A Szente Tünde által jegyzett, Gasztroséta Dunaújvárosban című könyv rengeteg érdeklődőt vonzott.megtekintés
2019-01-12Hét játékos és a mester is hosszabbít. Uraim és vaskohászok, kell egy csapat!Nemrég Sirián Szederke és Nick Viktória írt alá hosszabbítást a csapattal. Január 11-én pedig boldogan jelentette be a Kiskohász étteremben tartott összejövetel köszöntőjében Nyakacska Zsolt ügyvezető, hogy hét játékos is szerződést hosszabbít.megtekintés
2019-01-11Petra a szövetség Elit programjábanSzerdán egy fiatal dunaújvárosi kézilabdázó részesült kiemelt elismerésben. Koronczai Petra, a DKKA kézilabdázója, serdülő Európa-bajnok bekerült a Magyar Kézilabda Szövetség Elit programjába. Ez pedig azt jelenti, hogy Petra pályafutását segítik, menedzselik a sportolását.megtekintés
2018-12-21Háromnapos kispályás focitorna januárbanA XVII. Carissa Kupa elnevezésű jótékonysági kispályás labdarúgótorna legfontosabb technikai információit tudhattuk meg a Kiskohász Étteremben megtartott december 19-i, szerdai sajtótájékoztatón. megtekintés
2018-12-07Egy elbeszélő szakácskönyv, ami megtéveszti érzékeinketTanács Attila őszintén, nyitottan beszélt saját problémáiról a Kiskohász étteremben tartott könyvbemutatóján.megtekintés
2018-11-29A vendéglétás legjobbjai közt számontartvaDunaújvárosban még egyetlen vendéglátóipari egység sem érdemelte ki a Magyar Turizmus Minőségi díját a Kiskohász étterem előtt. A nívós elismeréshez Cserna Gábor is gratulált.megtekintés
2018-10-00Győzelem a legfiatalabb szakáccsalBeszélgetés Horváth Attilával, a Kiskohász Vendéglő tulajdonosával. Az étterem megkapta a Magyar Turizmus Zrt. Minőségi Díját.megtekintés
2018-09-07Rangos díjat kapott a Kiskohász VendéglőA dunaújvárosi Kiskohász Vendéglő is megkapta a 2017-es évre a Magyar Turizmus Minőségi Díjatmegtekintés
2018-09-07Szép jövő előtt a kézilabdázók. A DKKA terveit ismertette a szakvezetésA Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia vezetősége tartott sajtótájékoztatót 2018. szeptember 5-én a jövőbeni tervekrőlmegtekintés
2018-09-06Minden út az első lépéssel kezdődik. A fiatal magyar tehetségek csapatba építése az elsődleges célHagyományteremtő sajtóreggelin találkozott a DKKA szakmai stábja a média képviselőivel a Kiskohász vendéglőben. Alapvető célja ennek az volt, hogy bemutassák: a jövőben a dunaújvárosi női kézilabdasport akadémia jellegét kívánják erősíteni. Ennek megvalósításához minden segítséget megkapnak a várostól. Elkötelezettek abban is, hogy az itt sportoló gyerekeket, játékosokat közelebb hozzák a város és a környező települések lakóihoz, a szurkolókhoz.megtekintés
2018-09-06Dunaújvárosi étterem a legjobbak közöttA dunaújvárosi Kiskohász Vendéglő 2018-ban elnyerte a Magyar Turizmus Díjat, melyet a Szállodák és Vendéglátóhelyek Európai Szövetsége is elismer, így a vendéglő használhatja a European Hospitality Quality jelzést is.megtekintés
2018-09-01A legkiválóbb éttermek egyike lett a KiskohászEgy jól működő vállalkozást csak teljes erőbedobással és szívvel-lélekkel lehet csinálni. Kiváló példa erre a dunaújvárosi Kiskohász Vendéglő, hiszen a magas szintű szolgáltatást immár a szakma legnagyobbjai is elismerték.megtekintés
2018-08-31Nívós díjat kapott a Kiskohász étterem (képaláírás)Kivívta a szakma elismerését a Kiskohász étterem. A Magyar Turizmus Minőségi Díját a Magyar Turisztikai Ügynökség 2006 óta ítéli oda a szigorú szakmai szempontok alapján az arra érdemesnek ítélt éttermeknek és szállodáknak. Fennállásuk óta első alkalommal a Kiskohász étterem is pályázott a díjra, és a térségben először megkapták a nívós elismerést. Ennek értékét tovább növeli, hogy az első alkalommal pályázó éttermek közül országos viszonylatban is csak a Kiskohász érdemelte ki a Magyar Turizmus Minőségi Díját. Az augusztus 30-i, budapesti díjátadó ünnepségen készült fényképen Horváth Attila, a Kiskohász étterem tulajdonosa veszi át az oklevelet dr. Gajda Tibor turisztikai fejlesztési vezérigazgató-helyettestől. (teljes szöveg)megtekintés
2018-08-01Szögre akasztotta a stopperórájátA napokban egy szűk körű öszszejövetelen búcsúztatta a Dunaferr SE úszószakosztályának vezetősége és kollektívája Őri-Paczolai Györgyit, aki 38 évnyi edzősködés után úgy döntött, hogy befejezi a munkát.megtekintés
2018-05-08Tisztújítás. Újabb négy évre választották meg a vezető tisztségviselőketEgyhangú szavazással további négy évre szavazott bizalmat Dobos Lajos elnöknek a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség közgyűlése, a Dunaújvárosban rendezett eseményen elnökségi és felügyelőbizottsági tagokat is választottak.megtekintés
2018-04-19Gasztronómiai élmények tárházaKülönleges gasztronómiai élményekben volt része az újdonságok iránt fogékony éttermi társaságnak a Kiskohász vendéglő Maurer borvacsoráján.megtekintés
2018-03-24Kohász étteremből Kiskohász VendéglőAz egykori Ságvári, ma Technikum városrész vendéglátóipari egységét 1961. november 9-én nyitották meg, legalábbis erre következtethetünk a korabeli tudósításból. Sorozatunk újabb részében arra is fény derül, miként lett a Kohászból Kiskohász.megtekintés
2018-02-27Gyertyafényes vacsoraGyertyafényes vacsorát nyert Virág-­Borbás Zsuzsanna és férje, Virág Norbert, akik második helyen végeztek Az év párja internetes játékunkon. Nyereményüket február 26-án a Kiskohász étteremben adtuk át.megtekintés
2017-07-24Teraszok: életünk szép részeiAhogyan a sok virág és a bokros, fás parkok, úgy a vendéglői teraszok is kellemesen lepik meg itt a turistákat! Nagyjából kétféle ember él a városban: az, aki szeretne nagy nyüzsgést, és az, aki ellenez minden zajt.megtekintés
2017-06-15"Én már az elején tudtam"Amikor a mai világban egy rangos étterem ajtajára kitehetik a "minden hely elkelt" táblát, akkor komoly ajánlattal várhatják a közönségüket. Egy ilyen sikerből a Perpétuum jazz zenekar is kivehette a részét, amelynek tagjai a Kiskohász vendéglő rendezvényén szórakoztatták a vendégeket a közelmúltban. Hegyi Zoltánnal (kép), a dunaújvárosi sikeres nagybőgőssel beszélgettünk.megtekintés
2017-06-12Ötven éve érettségiztek. Osztálytalálkozó fél évszázad elA régi MüM első érettségit tett villanyszerelő és műszerész diákjai találkoztak fél évszázad múltán.megtekintés
2017-05-00Az a boldogító igenIsmertető a dunaújvárosi esküvőkről, lakodalmakról. Nyilatkozik Kiss Zsuzsanna anyakönyvvezető; Csikós Gábor, a Kiskohász Vendéglő vezetője; Palkovics Katalin, az Ibolya Virágszalon egyik tulajdonosa; Tolnay Virág, a Roxy menyasszonyi ruhakölcsönző tulajdonosa és Egei Március, a Klub Hotel vezetője.megtekintés
2017-03-21Limes: a kultúra útjainBarátkozzunk a következő lapcímmel: Dunai Limes - Irodalmi, kulturális folyóirat. A mutatványszám baráti hangulatú beköszönőjén jártunk március 18-án a Kiskohász étteremben.megtekintés
2017-01-04Péntektől: Carissa Kupa. Jótékony kispályás tornaJanuár 2-én, hétfőn a Kiskohász Étteremben elkészítették a XV. Carissa Kupa jótékonysági kispályás labdarúgótorna csoportbeosztását. Ugyanezen a helyszínen sajtótájékoztatót is tartottak a rendezők.megtekintés
2017-01-02Készül a menetrendJanuár 2-án, hétfőn 17 órakor a Kiskohász Étteremben tartják a XV. Carissa Kupa kispályás labdarúgótorna sorsolását, illetve technikai megbeszélését.megtekintés
2016-12-09Emelkedőben. Azért még nem nagykanállalTúl van a válság okozta a sokkon a vendéglátás. A helyben dolgozó tapasztalt szakemberek is bizakodóak.megtekintés
2016-09-09A gazdasági helyiértékekértVass Zoltán (kép), az ipari, Horváth Attila (kép), a kereskedelmi és Fülöp Ilona (kép), a kézműves tagozat megválasztott elnökei hosszabb kamarai múlttal rendelkeznek, területük jó ismerői, őket az előző ciklusról, az új időszak feladatairól kérdeztük.megtekintés
2016-07-25Évet zárt a Carissa SE (képaláírás)A Carissa Sportegyesület július 22-én, pénteken tartotta évzáró ünnepségét a Kiskohász étteremben, ahol az elmúlt bajnoki szezon értékelését követően különdíjakat osztottak ki. (teljes szöveg)megtekintés
2016-07-02Csak pozitív tapasztalatokHorváth Attila (kép), a dunaújvárosi Kiskohász és Campus étterem vezetője a helyszínen szurkolta végig a magyar válogatott csoportmérkőzéseit. A franciaországi napok még mindig nagyon élénkek.megtekintés
2016-06-28Gyula, te többre vagy képes!Nemrégiben ünnepelte 85. születésnapját Szabó Gyula (kép), a város vendéglátásának és kereskedelmének ikonikus alakja. A szűk baráti körben, hetven barát és tisztelő jelenlétében megtartott ünnepségen felidézte életének néhány fontos lépcsőjét. megtekintés
2016-06-22Életre szóló élményt kaptakNemzeti mezbe öltözött magyar rendőrökkel is erősített a magyar szurkolótábor a június 18-i csoportmeccsre, az összecsapáson dr. Mák Attila adonyi őrsparancsnok, Horváth István adonyi őrsparancsnok helyettes, Fridrich Ferenc rácalmási és Fridrich Tamás kulcsi körzeti megbízott közösen szurkolt. A helyszínen találkoztak a dunaújvárosi Horváth Attilával és Horváth Lucával (kép)megtekintés
2016-06-20A profi vendéglátósNemrégiben lépett fel a Kiskohász étterem teraszán a szakmában Ritmo néven ismert Németh Zsolt gitáros (kép), aki a Csík zenekarral is állt már egy színpadon.megtekintés
2016-06-15Győztes magyar szurkolókHorváth Attila (kép) a Campus és a Kiskohász Éttermek vezetője és Szekszárdi László (kép) az Aranyhordó Étterem vezetője egy baráti társasággal a helyszínen szurkoltak a magyar csapatnak.megtekintés
2016-06-08Ismét belefognak, jól jártak veleEgyre nő azon vállalkozások száma, amelyek már sikerrel zártak le egy, vagy akár több pályázati projektet. A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén az aktuális pályázatokkal kapcsolatban, kiemelten a gyakornoki programmal kapcsolatban hangzottak el tapasztalatok, vélemények.megtekintés
2016-04-12Költői menüsorA Kiskohász Vendéglő a magyar költészet napja alkalmából irodalmárok, költők menüit kínálta. A menüt verses-zenés összeállítással Farkas Erik színművész fűszerezte.megtekintés
2016-04-08Ízes költői menüsorA Költészet napja alkalmából a Kiskohász Vendéglő külön menüvel és egy kis rendezvénnyel készül. A verses összeállítást Farkas Erik színész szolgáltatja.megtekintés
2016-02-00Nem csak a tulajdonos változottHorváth Attila, a Kiskohász Vendéglő új tulajdonosa ismerteti a változtatásokat a megújult étteremben.megtekintés
2015-12-31Irány a Kiskohász!Horváth Attila, a Campus Étterem vezetője 1981 óta dolgozik a vendéglátásban. 2016. január elsejétől tulajdonosként irányítja a Kiskohász Éttermet. Beszélgetés Horváth Attilával.megtekintés
2015-12-11Kiskohász: új utakonHorváth Attila a jövő évtől tulajdonosként irányítja a Kiskohász Éttermet. Interjú.megtekintés
2015-11-30Városunk teraszai a téli napokbanBelvárosi éttermek és kávézók készülnek arra, hogy vendégeik télen is élvezhessék teraszaikat.megtekintés
2015-05-09Csülök, mint védjegyBeszélgetés a Kiskohász vendéglő ügyvezető igazgatójával, Horváth Zsolttal.megtekintés
2015-03-24Borkóstoló (képaláírás)A Borháló Dunaújváros múlt héten, a Boldogság Világnapján a Kiskohász Étteremben megtartotta első borvacsoráját. (nem teljes szöveg)megtekintés
2013-11-09Böjt előtti eszem-iszom, vigadalomLibalakoma Márton napon. Főszakácsok, étteremvezetők az ünnepi fogásokról, Dunaújvárosban.megtekintés
2012-05-25Az ISD Dunaferr legvonzóbb hölgyei, 2012A versenyt szponzoráló Kiskohász étterem bemutatása.megtekintés
2011-08-26A Kohász étteremtől a CampusigHorváth Attila, a Campus étterem vezetője a vendéglátásról.megtekintés
2011-06-03Remek ízek, kellemes környezet, kedvező árakA Kiskohász étteremről.megtekintés
2011-04-23Nyolcvan éves lett a "főnök úr"Beszélgetés Szabó Gyulával, aki 1964-ben a Dunaújvárosi Munkásszövetkezet elnöke lett, és elnöksége alatt számos étterem nyílt meg Dunaújvárosban: Corsó, a Castellum, a HBH Söröző, Kohász Étterem.megtekintés
2011-03-11A város patináns éttermeA Kiskohász múltja, jelene és jövője. Interjú Horváth Zsolttal, az étterem ügyvezetőjével.megtekintés
1988-06-01Az egyedüli járható út.Szerződéses üzlet lett a Béke étterem, a Kohász étterem, a Mester cukrázda, és a Hangulat presszó is.megtekintés
1987-07-03Megvitatva, elfogadvaElfogadták a Kohász Étterem pinceborozó jellegű különtermének tervét.megtekintés
1987-06-26Hangulatos lesz-ha leszBoltíves pinceborozó a terasz alatt, föld alatti különterem a Kohász Étteremben?megtekintés
1985-10-01Belépés csak ebédjeggyel?Állandó képzőművészeti kiállítás a Kohász étteremben?megtekintés
1985-08-01Röviden (kishír)A Vállalat életéből.megtekintés
1979-08-01Például a Kohász...A Kohász étterem helyzetéről...megtekintés
1977-07-15Jöjjön a Kohászba...Pacal, birkapörkölt, körmösbableves és társaik. Mazagran és mexikói kávé. Délután öttől: grúz teázóbár. Zónaételek a teraszon is. Vendégcsalogató!megtekintés
1977-07-08Átépítés.Átépítés-egy hét alatt. A Kohász étterem átalakításáról.megtekintés
1977-07-08Átépítés-egy hét alatt.A Kohász étterem átépítéséről.megtekintés
1977-07-01Átépítés-egy hét alatt.Összefoglaló a Kohász étterem rekonstrukciójáról.megtekintés
1977-03-00Háziverseny1977. február 17-én rendezte meg a Dunavidéki Vendéglátó Vállalat az ifjú szakmunkások vállalati versenyét. A győzelmet Kohász Étterem csapata szerezte meg, a második helyen Béke Étterem, míg harmadik helyen a Vigadó Étterem végzett.megtekintés
1975-05-011950-1975.Vállalatunk története.megtekintés
1973-06-01IX. Nyári Úttörő Olimpia: Dunaújváros: 1973.A Vállalat foglalkozik a résztvevők ellátásával...megtekintés
1972-12-29Terven felül felújították a Kohász éttermet (kishír)A felújítás rövid összefoglalója.megtekintés
1972-02-15A terített asztal tiszteleteVendéglátó tanulók háziversenye a Kohászban.megtekintés
1971-04-01A Dunai Vasmű munkásellátási......ellenőrzéseinek megállapításaiból. Az üzemi konyhákat ellenőrizték...megtekintés
1970-10-16Amigó bár a KohászbanA volt Kohász bár helyén.megtekintés
1969-09-05Brazil és Amigó presszó, Szikra BiztróAz újtelepi Szikra Bisztró tetszetős faház lesz, melyet grill-konyhával látnak el. Új kávéfajták az Ifjúsági Eszpresszóban, és a Kohász Étterem Drink-bárjában.megtekintés
1968-11-26A kötelező fogyasztásról és az ifjúsági szórakozóhelyekrőlSzórakozni, de hol?megtekintés
1965-04-09Nyolcszázezer forint -felújításokraFelújítják a város vendéglátóipari egységeit. 1965. április 4-én megnyitották a Kohász Étterem Ady Endre utcai sörkertjét. Terv: a vidám Parkban repülő Eszpresszó létesítése.megtekintés
1964-10-06Megnyílt a Drink-bárAz elmúlt héten megnyílt a Kohász Étterem Drink-bárja. Országosan is az első ilyen jellegű szórakozóhely.megtekintés
1964-08-25Mit kér és mit kap a Kedves Vendég?Szomorú tapasztalatok a város vendéglátó egységeiben.megtekintés
1961-11-03Megnyílt a Kohász Étterem.Másodosztályú vendéglátóipari egység 36 fős személyzet, 160 személy a befogadóképessége. Elsősorban esti vacsorázó és szórakozóhely. Tegnap (csütörtökön) nyílt.megtekintés
1961-09-12Október első napjaiban megnyílhat a Kohász Étterem.Az étterem III. osztályú étterem lesz, amelyet úgy építenek, hogy alkalmas legyen a közétkeztetés lebonyolítására is.megtekintés
1961-07-28És hogyan tovább?Amíg a Ságvári városrész boltjainak műszaki átadásához eljutottunk.megtekintés
Horváth ZsoltDunaújvárosi "vendéglátós". Rövid életrajz és interjú. A Kiskohász Étterem ügyvezetője.megtekintés