Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

612 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-03-21Újraindult a vasmű meleghengerműve. Március közepétől újra termel a vasmű meleghengerműve isÚjabb mérföldkőhöz érkezett a Dunaferr: március közepén újra indította meleghengerművét, ami azért nagy lépés mert így a Dunai Vasmű ismét magas hozzáadott értékű termékeket képes előállítani, ami garancia arra, hogy a vasmű hosszú távon is hatékonyan működhet.
2022-05-00Fazekas József 1969-2022Elhunyt Fazekas József, az ISD Dunaferr Meleghengerművének karbantartási osztályvezetője. Nekrológ.
2022-03-00Alkalmazott kutatóként a gyárban. Kollégák, akiktől tanulni is lehetPortré dr. Mucsi Andrásról, az ISD Dunaferr szakértőjéről, aki meleg-, valamint a hideghengerelés területén a gyártástechnológia optimalizálásával, gyártmányfejlesztéssel, technológiai hibák okainak feltárásával foglalkozik.
2021-11-19Sokat tettek a magyar vadgazdálkodásértAz 1951-ben alakult „Kohász” Vadásztársaság egykori elnöke, Szabó János is szerepel a „Vadászok Fejér megyében – Vadászportrék 2021” című gyűjteményes kötetben.
2021-11-05A Meleghengermű elmúlt tíz éveHosszú szünetet hozott magával a pandémia az OMBKE dunaújvárosi szervezetének életében is. Több hónapos „csendes” időszakot követően szeptember 30-án rendezte meg először újra szakmai klubnapját az Országos Magyar Bányászati és Kohászat Egyesület dunaújvárosi tagsága
2021-10-08Szép gyártörténeti pillanatképek (szeptember)Akárhányszor fellapozza az ember, mindig tartogat érdekességeket a vállalat alapításának ötvenéves jubileumára, 2000-ben kiadott Dunaferr Dunai Vasmű Krónika. Az ikonikus kiadványból most olyan eseményeket válogattunk öt évtized történéseit áttekintve, amelyek a szeptemberhez kapcsolódnak.
2021-10-02A járvány utáni első klubnapBeszámoló a Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE) Vaskohászati Szakosztálya helyi klubnapjáról.
2021-10-01Gyártörténeti pillanatképek (szeptember)Akárhányszor fellapozza az ember, mindig tartogat érdekességeket a vállalat alapításának ötvenéves jubileumára, 2000-ben kiadott Dunaferr Dunai Vasmű Krónika. Az ikonikus kiadványból most olyan eseményeket válogattunk öt évtized történéseit áttekintve, amelyek a szeptemberhez kapcsolódnak.
2021-10-00Tűz és víz a hengersoron. Összehangolt figyelmet kívánnak a gépekIsmertető az ISD Dunaferr Meleghengerművéről. Nyilatkozik Simon Norbert, a hengersorüzem vezetője; Vaskó Ferenc meleghengerész csoportvezető; Fischer Péter meleghengerész csoportvezető; Winkler Béla megleghengerész; Keresztes Andrea kohászati anyagelőkészítő; Csóri Tamás meleghengerész és Simon Zsolt tekercselő csoportvezető.
2021-09-03Krisztián cinjeiJiling Krisztián, a Meleghengermű kemen­ceüzemének csoportvezetője a tolókemence hűtéséért felelős immár huszonnyolc éve. Élete első zenekara a Delírium Thremens volt, akikkel az Ifjúsági Parkban heavy metal zenét játszottak.
2021-09-00Gyártörténeti pillanatképek. Hónapról hónapra - szeptemberKépes összefoglaló a gyár történetéről a 2000-ben kiadott Dunaferr Dunai Vasmű Krónika alapján.
2021-08-00A zene összeköt. Krisztián cinjeiPortré Jiling Krisztiánról, aki amellett, hogy az ISD Dunaferr Meleghengerművének kemenceüzemének csoportvezetője, szabadidejében dobol.
2021-07-23Gyártörténeti pillanatképek (2) (június)2000-ben kiadott Dunaferr Dunai Vasmű Krónikából olyan eseményeket idéző képek válogatása, amelyek a június hónaphoz kapcsolódnak.
2021-06-00Gyártörténeti pillanatképek. Hónapról hónapra - júniusKépes összefoglaló a gyár történetéről a 2000-ben kiadott Dunaferr Dunai Vasmű Krónika alapján.
2021-04-16Gyár- és várostörténeti pillanatképekKépválogatás a Dunaferr Dunai Vasmű Krónika című kiadványból
2021-03-00Váci Tamás 1980-2021Fájdalmasan fiatalon, tragikus hirtelenséggel elhunyt Váci Tamás, az ISD Dunaferr melegen hengerelt termékértékesítői főosztályvezetője. Nekrológ.
2021-01-00Embert próbáló év volt, sok nehézséggel. 2020 a gyárvezetők szemévelTörténetének egyik legnehezebb évét élte át 2020-ban az ISD Dunaferr. A gyártóművek vezetői értékelik az elmúlt esztendőt. Nyilatkozik Cseh Ferenc (Nagyolvasztómű), Gyerák Tamás (Acélmű), Lontai Attila (Meleghengermű), Kopasz László (Hideghengermű), Kozma Gyula (Lemezalakítómű), Bucsi Tamás (Fémbevonómű), László Ferenc (Gyártó Egység) és Ősz László (Szállítómű).
2020-12-00Termomechanikusan hengerelt, mikroötvözött acélok mechanikai anizotrópiájának és homogenitásának vizsgálata a gyártástechnológiai paraméterek függvényébenA cikk bemutatja a QStE380TM acélminőségre vonatkozóan a hengerlési paraméterek mechanikai tulajdonságokra, valamint anizotrópiára és szemcseméret-eloszlásfüggvényekre gyakorolt hatását.
2020-12-00Ősz a MeleghengerműnélMichel János fotója az ISD Dunaferr Meleghengerművéről.
2020-08-28Eredményesen vizsgázott az EgIRA közelmúltban első alkalommal online módon zajlott le egy irányítási rendszer tanúsítása az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt-nél
2020-08-07Minden berendezés sorra kerül2020. június 8-a és 12-e között kezdték el az ISD Dunaferr Meleghengerművében a nagyjavításokat
2020-07-00Nagyjavítás a kikészítő üzemben. Minden berendezés sorra kerülAz ISD Dunaferr Meleghengermű kikészítő üzemének lefejtő-darabolósorán indult az idén nyáron egy időszakra koncentrált nagyjavítások sora az ISD Dunaferr Zrt. gyártóműveiben. Nyilatkozik Németh Zoltán üzemvezető.
2020-06-00Baleset nélkül egész éven át. Mindekit hazavárnak!2019 az ISD Dunaferr Zrt. egy munkavédelmi ösztönzőprogramot indított el. Ennek keretében számos üzemben sikerült a balesetmentes működést megvalósítani a kihívás hónapjai alatt. Nyilatkozik Sűrű János, a Hideghengermű hengersor-hőkezelő üzemének vezetője; Fáczán János, a Meleghengermű kemenceüzemének vezetője; Dani László, a Gyártó Egység lakatosüzemének vezetője; Eszenyi András, karbantartás-előkészítő; László Tibor üzemvezető-helyettes és Tóth Kálmán, az Acélmű daruüzemének vezetője.
2020-06-00Idén egy időszakra összpontosulnak a nagyjavítások. Jól halad az előkészítésFinanszírozási és termelési-szervezési okok miatt a tervek szerint 2020-ban július végétől augusztus közepéig, egy időszakban valósulnak meg az éves nagyjavítási munkálatok. Nyilatkozik László Ferenc, megbízott karbantartási igazgató, a Gyártó Egység vezetője.
2020-04-02"Érdekes város ez, történelme még nincs, csak története"A meleghengermű átadásával, Kádár és pártvezetők látogatásával, a nemzetközi Vasas táncfesztivállal és a római olimpiára készülő magyar futballválogatott ven­dégjátékával ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját 1960 júliusában Sztálinváros, vagy amint a korabeli hazai sajtó emlegette: „a beteljesült remények városa.” Visszalapozó sajtó- és várostörténeti sorozatunk második része következik.
2019-10-00Herkules győzelme és a vas-oxidok ereje. A szakmai klubnap a Meleghengerműre fókuszáltAz Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztály dunaújvárosi szervezetének 2019. szeptember 26-i klubnapja meleghengerműves témákhoz kapcsolódott. "Herkules szolgálatba állt" címmel tartotta előadását a hengerelőkészítő üzem vezetője, László Miklós, őt követte dr. Mucsi Andrásnak, az RS főosztály K+F osztály szakértőjének "Revésségről másként" címet viselő értekezése.
2019-09-00Nyári karbantartások a műveknél. A biztonságos üzemmenetért.Az ISD Dunaferr több gyártóművénél is elvégeztek karbantartásokat, felújításokat 2019 nyarán. Nyilatkoznak: Lontai Attila (gyárvezető, Meleghengermű), Zombori Zalán (üzemviteli és karbantartásvezető, Hideghengermű), Ősz László (gyárvezető, Szállítómű) és Kozma Gyula (gyárvezető, Lemezalakítómű)
2019-04-00Az elvárt színvonalon dolgozik a csévélő. Megvan helyben a további üzemeltetéshez szükséges szakértelemZáró fázisához érkezett a kettes számú csévélő üzembe állítása az ISD Dunaferr Meleghengerművében. A legfrissebb fejleményekről Lontai Attila gyárvezető adott tájékoztatást.
2019-04-00Amikor mi tanulunk a mesterséges intelligenciától. Egy acélgyártási esettanulmány "madártávlatból"Összefoglaló egy data science projektről, amelynek témája az ISD Dunaferr Meleghengermű adatainak elemzése volt.
2019-03-28Fotók a nagyvilágból. Németh Zsolt: A fényképezés tanulási folyamata egy életre szólInterjú Németh Zsolt fotóművésszel
2019-02-00Legfontosabb események 2018-ban. Így látták a gyárvezetőkAz ISD Dunaferr gyártóműveinek vezetői tekintenek vissza a 2018-as évre, s ismertetik a 2019-es év terveit. Nyilatkozik Cseh Ferenc (Nagyolvasztómű), Gyerák Tamás (Acélmű), Lontai Attila (Meleghengermű), Kopasz László (Hideghengermű), Bucsi Tamás (Fémbevonómű), Kozma Gyula (Lemezalakítómű) és Bükki Miklós (gyárvezető-helyettes, Szállítómű).
2019-02-00Folyamatszemléletű közös gondolkodás. A cél az anyagáramlás problémamentes biztosításaA tekercslogisztikai folyamat hatékony működését akadályozó problémák megoldására törekszik az a szakmai csapat, amely a közelmúltban alakult meg az ISD Dunaferr Gépjárműipari Projekt keretein belül meleg- és hideghengerműs szakemberekből. Nyilatkozik Simon Norbert, a Meleghengermű hengersori üzemvezetője, Blanka Katalin meleghengerműi főellenőr és Moharos Andrea hideghengerműi főellenőr, valamint Simon Csaba pácolói üzemmérnök.
2019-01-00A végső teljesítménytesztre készülnek a csévélőnél. Folyamatos a finomhangolási munkaAz ISD Dunaferr Meleghengerművében folyamatosan halad a II. számú csévélőberendezés beüzemelése. Nyilatkozik Lontai Attila gyárvezető.
2018-10-00Összefoglaló az OMBKE Vaskohászti Szakosztály helyi szerveztének klubnapjárólBeszámoló az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztálya dunaújvárosi szervezetének 2018. szeptember 27-én tartott klubnapjáról. Kővári Éva a 40, és dr. Kováts Miklós, az 50 éves folyamatos tagságért kapott elismerést, míg Bánhegyesi Attila a közelmúltban vehette át az OMBKE Egyesületi Emlékérmét. A klubnap előadásait Illés Péter (Meleghengermű - technológiai osztályvezető) és Alpek Sándor (Meleghengermű - termelésvezető) tartotta.
2018-09-00Új projektek a hengerművek készáruraktárában. Napi kétszáz kamiont is megraknakIsmertetés az ISD Dunaferr Hideg- és Meleghengerművének termékforgalmazásáról, kiszállításáról. Nyilatkozik Szalai Róbert, termékforgalmazási főosztályvezető; Kósa Fehér József üzemvezető és Kovács Imre, üzemvezető-helyettes.
2018-08-00A Meleghengerműben lezajlott a nyári nagyjavítás. Nem várt, kisebb problémákkal is szembesültekMint általában a korábbi években, a Meleghengerműben 2018-ban is a július-augusztus hónapok fordulójára időzítették a kéthetes nyári karbantartási időszakot. Nyilatkozik Lontai Attila gyárvezető.
2018-07-00Folyamatosan haladnak a finomhangolásokkal. Hétről hétre jobban "összeáll" az új csévélőAz ISD Dunaferr Meleghengerművében az utóbbi hetekben újabb lépésekkel haladtak előre a szakemberek a II. számú csévélőberendezés beüzemelésével. 2018. június 21-én készült el az első olyan tekercs, amely már készárunak minősíthető.
2018-06-29Rövidesen indulhat a kettes csévélőAz ISD DUNAFERR Zrt. Meleg-hengerművében a kettes csévélő telepítésének korábban megkezdett, majd 2008-ban leállított előkészítő munkálatai 2017 őszén indultak újra.
2018-06-00Melegen hengerelt szalagok szelvényalakjának javításaIllés Péter és Witt Csaba, az ISD Dunaferr szakembereinek tanulmánya bemutatja a hideghengerelési célú melegen hengerelt szalagok szelvényalakjának javítására végzett kísérletek eredményeinek bemutatása volt.
2018-06-00Hamarosan termelésbe állhat a 2-es csévélő. Folyamatosan dolgoznak a finomhangolásonAz ISD Dunaferr Meleghengerművében 2008-ban leállították a 2-es csévélő telepítését. A munkafolyamatot 2017 őszén folytatták, 2018. június 11-étől már normál alapanyag csévélésével is megpróbálkoztak a szakemberek. A normális működéshez azonban még további finomításokra van szükség.
2018-06-00Egyetemeknek készít oktatóanyagot a grafikus. Kvantumfizikáról gondolkodniBeszélgetés Juhász Pállal, az ISD Dunaferr Meleghengerművének daruvezetőjével, aki kollégájával, Wenszky Attilával közösen készített munkavédelmi tájékoztató füzeteket.
2018-05-00Növekszik a hangerlési folyamat biztonsága és gazdaságossága. Új beruházások időszaka a Meleghengerműben.Sikeresen telepítették az ISD Dunaferr Meleghengermű henger-előkészítő üzemében az új, német gyártmányú Herkules hengerpalást-köszörűgépet. Nyilatkozik Szücs László projektmenedzser.
2018-04-27Terv szerint zajlott le a nagyjavítás. Herkules megérkezett NémetországbólAz ISD DUNAFERR Zrt. Fémbevonóművében március közepén teljes körű, a horganyzókád cseréjét is magába foglaló nagyjavítást végeztek a szakemberek. A vertikum leállásának ideje alatt megtörtént a gyártóműben egy új, korszerű, röntgensugaras horganyvastagság-mérő berendezés telepítése is.
2018-04-00Herkules megérkezett Németországból. Gépek generációi egy üzembenIsmertető az ISD Dunaferr Meleghengerművének hengerelőkészítő üzeméről. A Herkules hengerpalást köszörűgép beépítését 2018. április 5-én, csütörtök reggel kezdték meg. Nyilatkozik László Miklós üzemvezető; Mike Bedenbender és Sebastian Hoffmann, a német szakemberek; Szauter Árpád csoportvezető és Tóth Mihály csoportvezető.
2018-04-00Minden darabnak lelke van. Agyagszobrok egyedi technikávalBeszélgetés Horváth Klárával, az ISD Dunaferr Nagyolvasztójának nyugdíjba vonult munkavállalójával, akinek a hobbija az agyagszobrászat.
2018-03-29Folyamatosan halad a kettes számú csévélő indításának előkészítéseTavaly augusztus végén újraindultak a meleghengerműben a kettes csévélő telepítésének előkészítő munkálatai. A 2008-ban leállított beruházási folyamat hosszú „kényszerpihenője” miatt számos problémával szembesülnek a szakemberek, de lépésről lépésre úrrá lesznek a nehézségeken. Lontai Attila gyárvezetőtől kértünk rövid tájékoztatást a beruházás jelenlegi állásáról.
2018-03-00Folyamatosan halad a 2-es csévélő indításának előkészítése. Áprilisban kezdődhetnek az összehangolt próbák2017 augusztus végén újraindultak az ISD Dunaferr Meleghengerműben a 2-es csévélő telepítésének előkészítő munkálatai. A 2008-ban leállított beruházási folyamat hosszú „kényszerpihenője” miatt számos problémával szembesülnek a szakemberek, de lépésről-lépésre úrrá lesznek a nehézségeken. Nyilatkozik Lontai Attila gyárvezető.
2018-02-23Évzárás-évnyitás fehér asztal mellettAz Acélmű 2017-es évet lezáró és a 2018-as évet megnyitó összejövetelét a Lemezalakító szabadidőparkjában rendezték meg január 19-én, jó hangulatban, mintegy hetvenöt fő részvételével. A Meleghengermű évzáróját zenés-táncos baráti összejövetel keretében tartották meg január 26-án a Campus étteremben, mintegy hetven fő részvételével
2018-02-00Az ISD DUNAFERR Zrt. teljesítménye 2017-ben. Termelés és kiszállításAz ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. 2017-os termelési és kiszállítási teljesítményének bemutatása.
2018-02-00Évzárás-évnyitás fehér asztal mellett. Egy kis pihenő a munka közbenBeszámoló az ISD Dunaferr Acélművének és Meleghengerművének évzáró és egyben évnyitó rendezvényéről. Előbbit 2018. január 19-én a Lemezalakító szabadidőparkjában rendezték meg, míg utóbbira 2018. január 26-án került sor a Campus Étteremben.
2018-02-00Szenvedéllyel élni. Földön, vízen átPortré Jiling Krisztiánról, az ISD Dunaferr Meleghengermű kemenceüzemének hűtéstechnikai csoportvezetőjéről, aki szabadidejében szeret kajakozni és kerékpározni.
2018-01-00Kötöttségek mellett szabadon. Sport, néptánc, színjátszásPortré Kupsza Jánosról, az ISD Dunaferr Meleghengerművének munkavállalójáról, aki szabadidejében kerékpározik, néptáncol és a Rácalmási Játékszínkörben is részt vesz.
2018-01-00Munkahengerek megfelelő alapdomborításának biztosítása az ISD Dunaferr Zrt. MeleghengerművébenA megfelelő szelvényalakú és síkfekvésű melegen hengerelt szalag hengerlésének egyik lényeges feltétele a munkahengerek alapdomborítása. A munkahengerek felületét minden beépítés előtt meg kell köszörülni, ezzel biztosítva a megfelelő felületi keménységet, felületminőséget, sérülésmentességet és alapdomborítást. Az alapdomborítás a henger köszörüléssel előállított alakja, profilja.
2017-12-05Miniszteri kitüntetésA Szent Borbála-érmet, a Magyar Köztársaság miniszteri kitüntetését, lelkiismeretes kohászati tevékenységéért Lontai Attila (kép) vehette át december 4-én.
2017-12-00Gratulálunk a rangos elismeréshez! (képaláírás)Az ISD DUNAFERR Zrt. Meleghengerművének gyárvezetője, Lontai Attila Szent Borbála-érmet vehetett át a december 4-én megrendezett Szent Borbála-napi országos központi ünnepségen. A Magyar Köztársaság miniszteri kitüntetését lelkiismeretes, magas színvonalú kohászati tevékenységéért adományozták a kiváló vasműs szakembernek, az elismerést dr. Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára adta át. Kitüntetett kollégánknak a dunaferres közösség nevében ezúton is gratulálunk! (teljes szöveg)
2017-12-00Vizsgálatok az alapdomborítás kialakításáhozIllés Péter, az ISD Dunaferr Meleghengerművének technológiai osztályvezetőjének és Kemeléné Halasi Mónika, az ISD Dunaferr Meleghengerművének technológus mérnökének tanulmánya.
2017-11-00Számvetés a Meleghengermű beruházásairól. Idényzáró klubnapot tartott az OMBKEA 2017-es év utolsó klubnapján, október 26-án az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztálya dunaújvárosi szervezetének tagjai a Meleghengerműben az utóbbi időszakban lezajlott, illetve folyamatban, vagy előkészületben lévő, jelentős beruházásokról kaphattak képet Lontai Attila gyárvezető előadásában.
2017-10-28Stratégiai beruházásokrólAz Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztálya október 26-án, csütörtökön a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara konferenciatermében tartotta idei utolsó klubdélutánját.
2017-10-00900 millió kutatás-fejlesztésre. Innovációs pályázatot nyert a Tüki Zrt.A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) támogatási rendszerében sikerrel pályázott és 900 millió forintos összegű támogatást nyert el a TÜKI Zrt. A programban kedvezményezett stratégiai partner az ISD Dunaferr Zrt. is.
2017-09-29Hasznos üzemszépítésA Meleghengermű kikészítő üzemében járva az ember egyszer csak arra lesz figyelmes, hogy milyen jó hangulata van ennek a csarnokrésznek. Utánajártunk, hogy mikor, kik és mit tettek ennek érdekében.
2017-09-29Műszaki felkészítés a megbízható termelés érdekébenA nyári, kora őszi időszak többnyire a nagyjavítások ideje az ISD Dunaferr Zrt. egységeinél, ilyenkor zajlik az év közben rendkívüli terhelésnek kitett gyártóberendezések leállítása, átvizsgálása és a következő időszak termelési célkitűzéseire történő felkészítése.
2017-09-00Műszaki biztosítás a következő időszak termeléséhez. Jelentős zökkenők nélkül zajlottak le a nagyjavításokKörkép az ISD Dunaferrben 2017 nyarán megvalósult karbantartási, nagyjavítási munkálatokról. Nyilatkozik Kozma Gyula, a Lemezalakítómű gyárvezetője; Zombori Zoltán, a Hideghengermű üzemviteli és karbantartás vezetője; Major Ervin, az Acélmű üzemviteli és karbantartás vezetője és Fehér Gyula, a Meleghengermű üzemviteli és karbantartás vezetője.
2017-09-00Hasznos üzemszépítés. Jó helyen dolgozni is jóAz ISD Dunaferr Meleghengermű kikészítő üzemének bemutatása. A csarnokrésznek a díszítéseknek köszönhetően jó hangulata van. Nyilatkozik a kikészítő üzem volt és jelenlegi vezetője, Mihaldinecz László és Németh Zoltán.
2017-08-00Ha nyár, akkor nagyjavítás (képaláírás)Az ISD Dunaferr több gyártóművében is karbantartási munkálatok zajlanak a nyári hónapokban. A témáról részletesen szeptemberi lapszámunkban olvashatnak. Felvételünk a Meleghengerműben készült [2017.] augusztus 3-án. (teljes szöveg)
2017-08-00Meleg hengermű, hűvösben. Hengersor a magasból nézveIsmertető az ISD Dunaferr Meleghengerművéről. Nyilatkozik Németh József hengersori technikus; Sáfrány Helga diszpécser; Revákné Éva kohászati anagyelőkészítő operátor; Kondor László revés és Tóth Gábor darus.
2017-08-00Munkavédelmi célú intézkedésekIsmertető az ISD Dunaferr vállalatcsoport tagjaiban, gyáraiban 2017-ben hozott munkavédelmi intézkedésekről.
2017-08-00Balesetmentes napok számlálója. Sikeres pályázatokat díjaztakA munkavédelmi tudatosság fejlesztése, valamint a munkabalesetek, sérülések számának csökkentése érdekében az ISD Dunaferr Biztonsági és Védelmi Igazgatósága pályázati felhívást tett közzé a vállalat munkavállalói részére olyan eszköz elkészítésére, mely hatékonyan és jól láthatóan jelzi a művek, nagyobb közösségek részére azt, hogy az adott területen hány napja nem történt munkabaleset. Három táblát készítettek a kiírásnak megfelelően: Szállítómű; Hideghengermű pácoló üzem és Meleghengermű hengerelőkészítő üzem.
2017-07-00Örömkerekezők az úton. Hegyen-völgyön, mezőn, vízpartonAz ISD Dunaferr munkavállalói beszélnek hobbijukról, a kerékpározásról. Nyilatkozik Csontos László, az ISD Kokszoló csoportvezetője; Nagy László, a méréstechnikai üzem vezetője; Semegi Zoltán műszerész és Kupsza János, a Meleghengermű gépkezelője.
2017-06-00Kerékpárral, országokon át (képaláírás)Fantasztikus utazásra szánta el magát két dunaújvárosi sportember, Matulai György és sporttársa, Mihaldinecz László (képünkön balra) a Meleghengermű kikészítő üzemének nyugdíjas vezetője. Mégpedig arra, hogy Horvátországon, Bosznia-Hercegovinán, Montenegrón, Albánián, Görögországon és Törökországon át Iránig kerékpározzanak 5000 kilométert. (nem teljes szöveg)
2017-05-26Bíztató jövőképÖtven millió eurós fejlesztést terveznek az acélműnél, százmillió eurós beruházást pedig a hengerműnél ütemeznének- erről is beszéltek a csütörtöki acélszerkezeti konferencián.
2017-05-00Biztonsági hónap a hengerművekben. Gyakorlatok, előadások, filmvetítésBeszámoló az ISD Dunaferr Meleg- és Hideghengerművében 2017 áprilisában tartott biztonsági hónapról. Mindkét gyártóműben változatos programok sora várta az érdeklődőket.
2017-05-00Egymásért küzdöttek. Hatszázan teljesítették a karate maratontNyílt Karate Maratont rendeztek a szigetszentmiklósi sportcsarnokban. Városunkat Szőke Ferenc képviselte, aki több mint hat éve az ashihara karatét űzi, amellett, hogy az ISD Dunaferr Meleghengerművének csőszerelője.
2017-04-00Eltűnt idők nyomában. Örökifjú világjáró két kerékenPortré Makrai Sándorról, aki dolgozott az ISD Dunaferr Meleghengerművében, az oktatási osztályon, a Metab Kft.-nél és a Beszerzési Igazgatóságon is. Sándor aktív nyugdíjas életet él: az elmúlt öt év alatt egy 125 köbcentis motorkerékpárral Európa kilenc országán átívelve keresett fel történelmi és földrajzi nevezetességeket.
2017-03-00A kijelölt irányba halad a Meleghengermű fejlesztése. Tanulságokat hordozó zökkenőkBeszélgetés Lontai Attilával, a ISD Dunaferr Meleghengerművének gyárvezetőjével a nagyberuházást követő problémákról.
2017-03-006S-program a vállalatnál. Belső igénnyé válik a rend2017-ben is folytatódik az ISD Dunaferr Zrt. területén a munkahelyi rendezettség, szervezettség és láthatóság javítását, fejlesztését célzó 6S program. Nyilatkozik Lukácsi István, az Acélmű termelésvezetője; Fáczán János, a Meleghengermű üzemvezetője és Pintér Csaba, a Lemezalakítómű üzemvezető-helyettese.
2017-02-24Sikeres fejlesztések történtekAz ISD Dunaferr Zrt. gyártóműveiben a mindennapos termelési feladatok ellátása mellett műszaki fejlesztések, beruházások megvalósítására is sor került 2016-ban. A gyárvezetőket az elmúlt esztendő eseményeinek rövid összegzésére kértük.
2017-02-00Több jelentős fejlesztés is megvalósult. Így látták a gyárvezetőkAz ISD Dunaferr gyárvezetőinek értékelője a 2016-os évről. Nyilatkozik Cseh Ferenc, Nagyolvasztómű; Gyerák Tamás, Acélmű; Lontai Attila, Meleghengermű, Kopasz László, Hideghengermű; Kozma Gyula, Lemezalakítómű és Bucsi Tamás, Fémbevonómű.
2017-02-00Évnyitó ünnepségek. Új remény 2017-reBeszámoló az ISD Dunaferr Meleghengerművének és Acélművének 2017-es évnyitó ünnepségéről.
2017-01-00Termelés és kiszállítás 2016-ban. Számok és tényekAz ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. 2016-os termelési és kiszállítási teljesítményének bemutatása.
2017-01-00Ez történt 2016-ban. Jelentős beruházásokBeszámoló az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. 2016-os évéről.
2016-12-08Már van fűtés! Nem volt fűtés, de már van!Váratlan üzemzavar miatt fáztak a távfűtéses lakásokban élők december 6-án, kedden este.
2016-11-00Karikatúrák a kokszgyártás jubileumára. Félremagyarázó szakzsargonBeszélgetés Pál Zoltánnal, az ISD Dunaferr Meleghengerművének nyugdíjas üzemviteli- és karbantartásvezetőjével, akinek karikatúráit a dunaújvárosi kokszgyártás 60 éves jubileumi ünnepségén állították ki.
2016-10-28Lehengerlő hengerműfejlesztésEgy több évvel ezelőtt megtervezett, elkezdett, majd az acélipari világválság miatt félbeszakadt, aztán ismét elindított, kapacitásnövelő és minőségjavító modernizációs folyamat újabb szakaszának sikeres lezárását ünnepelték meg a vállalatnál szeptember 30-án. Az ISD Dunaferr Zrt. Kiváló Dolgozója kitüntetésben részesült: Csiki István szakértő, Hollósi Tibor üzemvezető-helyettes, Krucsó Dániel művezető, Tenyér Balázs automatizálási mérnök, Tóth József csoportvezető, Vércse József üzemmérnök. Az ISD Power Kiváló Dolgozó kitüntetésben részesültek: Óhegyi Róbert szakértő és Rozbora Gábor üzemvezető-helyettes. Meleghengermű Elismerő Oklevélben részesült: Gál Péter irodavezető, Hatvany Gergely automatizálási technikus, Irányi Péter csőszerelő.
2016-10-00"Lehengerlő" hengerműfejlesztés. Ünnepség zárta a beruházási folyamatot2016. szeptember 30-án ünnepelték meg az ISD Dunaferr Meleghengerművében véghezvitt kapacitásnövelő és minőségjavító beruházás sikeres lezárását. Az ISD Dunaferr Zrt. Kiváló Dolgozója kitüntetésben részesült: Csiki István szakértő, Hollósi Tibor üzemvezető-helyettes, Krucsó Dániel művezető, Tenyér Balázs automatizálási mérnök, Tóth József csoportvezető, Vércse József üzemmérnök. Az ISD Power Kiváló Dolgozó kitüntetésben részesültek: Óhegyi Róbert szakértő és Rozbora Gábor üzemvezető-helyettes. Meleghengermű Elismerő Oklevélben részesült: Gál Péter irodavezető, Hatvany Gergely automatizálási technikus, Irányi Péter csőszerelő.
2016-10-00SzakálltalanulTöbb alkalommal előfordult, hogy a ISD Dunaferr Zrt. vezetői egy-egy sikeres beruházás lezártakor szabadulnak meg arcszőrzetüktől. A 2016-os hengerműfejlsztés után Evgeny Tankhilevich cégvezető a lezáró ünnepségen szabadult meg szakállától.
2016-10-00November végére teljes lehet az üzemszerű működés. Próbaüzem kezdeti nehézségekkelBeszélgetés Lontai Attilával az ISD Dunaferr Meleghengerművének gyárvezetőjével a hengerműfejlesztés munkálatainak utolsó fázisáról.
2016-09-30Sikerült növelni a hatékonyságotA vállalatcsoport életét alapvetően meghatározó események zajlottak le szeptember 21-én az ISD Dunaferrnél: A délelőtt folyamán Evgeny Tankhilevich cégvezető fogadta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkárt.
2016-09-00Hamarosan megnövelt kapacitással üzemelhet a Meleghengermű. Finisbe fordultak a projektekBeszélgetés Lontai Attilával, az ISD Dunaferr Meleghengerművének gyárvezetőjével a gyárban végrehajtott beruházásokról, fejlesztésekről.
2016-09-00Felelősségteljes karbantartás a termelés biztonságáért. Saját erőből, sokszor "furfanggal"Beszámoló az ISD Dunaferr gyártóműveiben eltervezett és végrehajtott karbantartási munkálatokról. Nyilatkozik Lontai Attila (Meleghengermű), Lukácsi István (Acélmű), Zombori Zoltán József (Hideghengermű), Bucsi Tamás (Fémbevonómű), Danicska Sándor (Szállítómű) és Kozma Gyula (Lemezalakítómű).
2016-09-00Hajtómotor (képaláírás)"A Meleghengerműben folyó beruházás során kiszerelték és újra cserélték a szakemberek a vízszintes előnyújtó hengerállvány hajtómotorját. A nevezetes berendezéstől elbúcsúzott a villamosmotor-karbantartó szakembergárda is, akik évtizedeken keresztül javították, gondozták, „babusgatták” a berendezést." (teljes szöveg)
2016-08-26Elkezdődött a Meleghengermű-beruházásA 2006-ban jóváhagyott, később a gazdasági válság okán évekre félbehagyni kényszerült fejlesztési folyamatok utolsó szakaszának megvalósítása zajlik az ISD Dunaferr Zrt. Meleghengerművében. Beszélgetés Lontai Attila (kép) gyárvezetővel.
2016-08-26Megérkeztek az előnyújtó hengerállvány elemeiIgen látványos, speciális emelési művelet zajlott július 26-án az ISD Portolan Kft. dunaújvárosi közforgalmú kikötőjében: a Meleghengerműben telepítendő előnyújtó hengerállvány két állványteste érkezett meg a Dunán.
2016-08-00Megérkeztek az előnyújtó hengerállvány elemei. Speciális emelési munka a kikötőbenMegérkezett a dunaújvárosi kikötőbe az ISD Dunaferr Meleghengerművében telepítendő előnyújtó hengerállvány két állványteste 2016. július 26-án. Ilyen hatalmas súlyú terhet még nem emeltek partra Dunaújvárosban. A speciális munkafolyamatot közösen végezték a Dunagép Zrt. és az Ács-Gép Zrt. emelőgépei.
2016-07-29Erős ipar, erős ország. A Dunaferrnek egyre nagyobb beszállítói szerepe van az autóiparbanA felújítási munkálatok után hivatalosan is felavatták a II-es kohót, a Dunaferr teljes kapacitással üzemel.
2016-07-27Erő és összpontosítás. Rekord terhet emeltekLátványos emelés volt július 26-án, kedden a dunaújvárosi kikötőben: két 500 tonnás daru együtt emelte partra a meleghengerműi előnyújtó állvány két fél, egyenként 200 tonnás elemét.
2016-07-00Rajtjelre vár a Meleghengermű. Harmincöt napos munka leszBeszélgetés Lontai Attilával, az ISD Dunaferr Meleghengerművének gyárvezetőjével a 2006-ban jóváhagyott, majd a gazdasági válság miatt évekre félbehagyni kényszerült fejlesztési folyamatok utolsó szakaszáról.
2016-06-00Higiénikusabb környezetben tisztálkodhatnakFelújítás után ismét a dolgozók rendelkezésére áll az ISD Dunaferr két hengerműve között található, II. számú jóléti emeleti nagy öltöző és fürdő.
2016-05-00Biztonsági hónap a hengerművekben. Közösen szervezeték a programokat2016 áprilisában közösen tartotta meg biztonsági hónapját az ISD Dunaferr Zrt. Meleghengerműve és Hideghengerműve. A gyártóművek biztonsági szakemberei, Zsurbej Zsoltné és Wenszky Attila hasznos, változatos programokkal töltötték meg a rendezvénysorozatot.
2016-04-29Elindult az új revétlenítőA közelmúltban új beruházással primer revétlenítőt telepített az ISD Dunaferr Zrt. a Meleghengerműben.
2016-04-00Elindult a primer revétlenítő. A felületi minőség javítása a célÚj beruházással primer revétlenítőt telepített az ISD Dunaferr Zrt. a Meleghengerműben. A berendezéstől az elsődleges reve eltávolítása révén a felületi minőség javulását várják a szakemberek.
2016-03-006S program az Acélműben és a Meleghengerműben. További lépések a helyes útonA 6S munkavédelmi program pozitív hatásairól számol be Lontai Attila, a Meleghengermű gyárvezetője és GYerák Tamás, az Acélmű gyárvezetője.
2016-02-26Áldozatok a jövő érdekébenA munkabéke megőrzése alapvető jelentőségű a Dunaferrnél. Beszélgetés Evgeny Tankhilevich cégvezetővel a 2015-ös évről és az idei év várható történéseiről, terveiről.
2016-02-00Áldozatokat kell hozni a jövő érdekében. Nehéz helyzetben, de stabilan működik a gyárA többi európai acélgyártóhoz hasonlóan nehéz időszakot él át az ISD Dunaferr társaságcsoport is. Beszélgetés Evgeny Tankhilevich cégvezetővel.
2016-02-00Termelés és kiszállítás 2015-ben. Számok és tényekAz ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. 2015-as termelési és kiszállítási teljesítményének bemutatása.
2016-01-05In memoriam Keve Márton (1934-2015)Elhunyt Keve Márton.
2016-01-00Revehiba alakulása az ISD Dunaferr Zrt. meleghengerművébenA cikk a revésedés és a reveeltávolítás mechanizmusának bemutatása mellett beszámol az elvégzett vizsgálatok és beavatkozások eredményeiről az ISD Dunaferr Meleghengerművében.
2015-12-00Villámlátogatás a villamosoknálAz ISD Dunaferr villamos üzemén bemutatása. Beszélgetés Gálek Attila üzemvezetővel, Tichy Zsolt automatizálási csoportvezetővel és Klauz Károly műszakos művezetővel.
2015-12-00Technikai aktualitások a MeleghengerműbenA léptetőgerendás hevítőkemence beüzemelésének tapasztalatairól és energetikai hatásairól, illetve a revehibák kialakulásáról és a revétlenítés megoldásairól tartottak előadást az OMBKE Klubnapján 2015. november 19-én a Meleghengermű szakemberei: Lontai Attila gyárvezető, Illés Péter technológiai osztályvezető és Kürtösi Ernő szakértő.
2015-11-00Világpiaci termékigények kiszolgálására született55 éves az ISD Dunaferr Zrt. Meleghengerműve. A gyáregység története és beszélgetés Lontai Attila gyárvezetővel.
2015-11-00Hazai és szlovák gasztroélményekBeszélgetés Alpek Sándorral, az ISD Dunaferr Zrt. Meleghengerművének termelésvezetőjével gasztroélményeiről.
2015-09-28Ötvenöt évről (képaláírás)Az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztálya Dunaújvárosi Szervezete klubnapi rendezvénysorozatában szeptember 24-én az ISD Dunaferr Zrt. meleghengerművének 55 évvel ezelőtti indulása kínálta a szakmai előadások témáját. (nem teljes szöveg)
2015-09-00Ötvenöt esztendeje szolgál az "ENSZ-épület"Ismertető az ISD Dunaferr Dunai Vasmű hengerművek üzemvezetőségi épületéről, közkeletű nevén az ENSZ-épületről. A tervező, Wágner László portréja.
2015-07-31Rend és tisztaság a munkahelyekenAZ ISD Dunaferrr Zrt. és a munkavédelem. Pozití változásokat hozott a 6S-program. A programról.
2015-07-00Pozitív változásokat hozott a 6S programA 6S munkavédelmi programmal kapcsolatos tapasztalatok. A program pozitív hatásairól nyilatkozik Nagy Sándor, az Acélmű üzemvezetője; Mihaldinecz László, a Meleghengermű üzemvezetője; Zombori Zoltán, a Hideghengermű üzemfenntartási és karbantartási vezetője és Kovacsik Tamás, a Szállítómű üzemvezetője.
2015-06-00Szakmai út és kirándulás OroszországbanAz oroszországi Kushvai Hengergyárban tett látogatást három meleghengerműves szakember, Lontai Attila gyárvezető, Illés Péter technológiai osztályvezető és Kemeléné Halasi Monika technológus mérnök. Beszámoló a szakmai útról és a kirándulásról.
2015-05-00Munka- és tűzvédelmi tanácskozás2015. április 23-án került sor az ISD Dunaferr Zrt.-ben az első negyedév értékelésére munka- és tűzvédelmi szempontból. Az év első három hónapjában a legtöbb baleset a Meleghengerműben történt.
2015-05-00Automata felületellenőrző rendszer alkalmazása az ISD Dunaferr Zrt.-nélFontos lépést tett az ISD Dunaferr Zrt. a melegen hengerelt és pácolt termékek felületi tulajdonságainak javítása érdekében. A Cognex SmartView típusú automatikus felületellenőrző és elemző berendezések telepítésével hosszú távon is biztosíthatóvá válik a megfelelő minőségű termékek kiszállítása és a hatékony technológiai beavatkozások végrehajtása.
2015-04-00On-line szelvénymérés az ISD Dunaferr Zrt. meleghengerművébenAz ISD Dunaferr Zrt. Meleghengermű kifutó görgősorára 2014 decemberében került telepítésre az új IMS gyártmányú röntgenes vastagság és profilmérő berendezés. A mérőműszer régi álmot valósított meg, végre lehetőség van a szalag szelvényalakjának folyamatos megfigyelésére, vizsgálatára.
2015-03-00Nők a gyárbanEzerféle életpálya. Az ISD Dunaferr Zrt. két munkavállalója, Ruff Zita és Koós Gáborné portréja.
2015-03-00Világjárás két kerékenMihaldinecz László, az ISD Dunaferr Zrt. Meleghengermű üzemvezetőjének beszámolója kerékpáros utazásairól.
2015-02-27A legfontosabb történésekRövid visszatekintés a tavalyi évre három gyárvezetővel: Cseh Ferenc Nagyolvasztómű, Gyerák Tamás Acélmű, Lontai Attila Meleghengermű.
2015-02-00Keresd a hibát!2015. február 6-án sorsolták ki a Dunaferr Magazinban megjelent munkavédelmi vetélkedő nyerteseit. A harmadik helyezett Grőb János (Nagyolvasztómű), a második Lengyelné Klics Andrea (acélmű), míg az első helyezett Mihaldinecz Réka (Meleghengermű) lett.
2015-02-00Az ISD Dunaferr Zrt. termelési és kiszállítási teljesítménye 2014-benBeszámoló az ISD Dunaferr Zrt. 2014-es évéről. A legfontosabb történések: a vállalat 2014 augusztusától újra visszatért a kétkohós üzemmódhoz, az év végén pedig folytatódott a Meleghengermű korszerűsítése.
2015-02-00A tavalyi év legfontosabb történései I.Az ISD Dunaferr gyárvezetőinek beszámolója a 2014-es évről. Nyilatkozik Cseh Ferenc (Nagyolvasztómű), Gyerák Tamás (Acélmű) és Lontai Attila (Meleghengermű).
2015-02-00Buli van!Beszámoló az ISD Dunaferr több gyáregységének év végi illetve év eleji rendezvényéről.
2014-12-19Az ütemezés szerint végeztéka feladatokatBeruházási és karbantartási munkálatok zajlanak a az ISD Dunaferr Zrt. Meleghengerművében. Beszélgetés Lontai Attila gyárvezetővel.
2014-12-00Nagyjavítás és beruházások a MeleghengerműbenBeruházások és javítások folynak az ISD Dunaferr Zrt. Meleghengerművében. Beszélgetés Lontai Attila gyárvezetővel.
2014-12-00Hétköznapi emlékezésElhunyt Péter János, a Meleghengermű volt csoportvezetője. Nekrológ
2014-11-00Letisztult stílusbanBeszélgetés Szőke Ferenccel, az ashihara karate hazai bajnokával.
2014-10-31Vasműs javításokDecember elsején kezdődik a nagyjavítás a Meleghengerműben. Beszélgetés a gyárvezetővel, Lontai Attilával.
2014-07-00Dolgozik, újít, oktatAz ISD Dunaferr Zrt. Kiváló Dolgozója kitüntetést vehette át a közelmúltban Illés Péter, a Meleghengermű technológiai osztályvezetője.
2014-06-27Milliárdos fejlesztésekAz 1-es kohó felújítása után a meleg hengerműben is fejlesztéseket tervez az ISD Dunaferr Zrt.
2014-06-25VersenyképesekAz ISD Dunaferr Zrt. és a dunaújvárosi önkormányzat együttműködése.
2014-06-21Közös célért dolgozvaA kormánynak komoly szándéka, hogy a Dunaferr tevékenysége fennmaradjon. "Az idei Vasas- és Kohásznap adta az apropót arra, hogy Evgeny Tankhilevich cégvezetővel számot vessünk az ISD Dunaferr jelenlegi helyzetével, és egyúttal összegezzük a közeljövő feladatait is." Interjú.
2014-06-00Hengerelőkészítők a MeleghengerműbenAz üzem, és tevékenységének bemutatása.
2014-02-00Hengerprofilmérő kifejlesztése az ISD Dunaferr MeleghengerműbenAz ISD Dunaferr Meleghengerművében igény jelentkezett egy hordozható, hengerre felfektethető, egy vonalon mérő hengerprofilmérő műszerre. Az eddig használt berendezés meghibásodott, javíthatatlanná vált, és a gyártója pedig már nem fellelhető, hasonló kialakítású műszert pedig jelenleg nem található a piacon. A cikk bemutatja a fejlesztés folyamatát, felvázolva a nehézségeket és a műszerfejlesztés elért eredményeit
2014-01-01A Meleghengermű tagszervezetBemutatkoznak a tagszervezetek.
2014-01-00Modernizációs program a MeleghengerműbenFolyamatban van a felkészülés a Meleghengermű modernizációs programjának folytatására, az alkatrészek többsége már beérkezett az ISD Dunaferrhez.
2013-11-01Igényesség, mint üzemi arculatAhol véget ér a meleghengermű.
2013-09-00Stelco - Dunaferr párhuzamVígh Mátyás írása az ISD Dunaferr Meleghengerművéről. Az itt használt "Coil box" a kanadai Stelco találmánya. Napjainkban a Stelco már más néven működik és árnyéka egykori önmagának.
2013-08-01Üzembiztos működést várnakNyári nagyjavítás a meleghengerműben.
2013-08-01A jövő héten érkeznek a vasmű tulajdonosaiDr. Dorkota Lajos, a Magyar Energia Hivatal Elnöke találkozott az ISD Dunaferr Zrt. vezetőjével, Evgeny Tankhilevic-csel.
2013-06-28Volumennövelés, energiamegtakarításFolytatódik a meleghengermű modernizációja több milliárd forintos beruházással.
2013-04-16Melegen hengerlik!Az ISD Dunaferr Zrt. cégvezetésének közleménye szerint "folytatódik a válság előtt megkezdett modernizációs program a zrt. meleghengerművében. Az idei év folyamán mintegy 10 millió euró, azaz megközelítőleg 3 milliárd forint értékben ruháznak be a tulajdonosok."
2013-04-15Hárommilliárdos fejlesztést ígérnek idén a DunaferrnélFolytatódik a válság előtt megkezdett modernizációs program az ISD Dunaferr Zrt. meleghengerművében, idén körülbelül hárommilliárd forint értékű fejlesztést hajtanak végre - közölte a társaság hétfőn.
2013-04-01Folytatódik a modernizációs program a MeleghengerműbenVolumennövelés és energiamegtakarítás: megújul az előnyújtó.
2013-04-01Folyamatosan működik az új, sósavas pácolóKorszerű üzem a két hengermű között.
2013-02-21Sztrájkolók és megegyezők"A Dunaferr két nagy szakszervezete, a Vasas és az Ifjúsági szervezi a határozatlan időre szóló, általános munkabeszüntetést. A sztrájk oka, hogy február 15-ig nem sikerült aláírni az idei bérmegállapodást. A sztrájkba egyelőre a meleg- és a hideghengermű dolgozóit, illetve a gyár szállítóművének egy részét vonták be a szakszervezetek."
2012-12-06Munkavédelmi hónapMunkavédelmi hónap az ISD Dunaferr Zrt. melegüzemeiben.
2012-11-09Menyhalak a TitkosonBorovszky-díjas: Kesztyűs József.
2012-10-01Dunaferr: államra várvaA bugakérdés. A kokszolóról, a meleg-hengerművi kapacitásról, az uniós korlátozásról, a létszámoptimalizációról.
2012-09-11Direkt közbe(nem)avatkozásTárgyalások a vasműről. Megérkezett a ISD Dunaferr Zrt. részéről a levél, amely 329 ember elbocsátásáról tájékoztatja a szakszervezetet. Ezek a tervezett leépítések az irányítás, az acélmű és a meleghengermű területén várhatók. (Helyesbítés: Folyékony és feldolgozó In: Dunaújvárosi Hírlap, 2012.09.16., 3.o.).
2012-09-03Nagyjavítások a gyártóüzemekbenNagyjavítások az ISD Dunaferr Zrt. üzemeiben: meleg-, hideghengermű, lemezalakító.
2012-08-10Teljesítménypróba után nagyjavítást végeztekHét elején indult újra a meleghengermű.
2012-06-28Ünnep a vállalatnak, ünnep a városnakA 36. Vasas és Kohásznap mellett ünnepélyesen is üzembe helyezték legújabb berendezésüket.
2012-06-22Prioritásként kezelik az ISD Dunaferr beruházásaitTalálkozó Orbán Viktor miniszterelnökkel, a meleghengerműi léptetőgerendás kemence átadása kapcsán.
2012-06-18Nem csak egy cégJúnius 16-án felavatták a közel tízmilliárd forintos beruházással megvalósított meleghengerműi hevítőkemencét, az úgynevezett léptetőgerendás hevítőkemencét. Az avatáson részt vett Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr vezérigazgatója, dr. Dorkota Lajos, Fejér megyei kormánymegbízott és Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
2012-06-18Átadták az új hevítőkemencét a meleghengerműbenKét év alatt harmincöt-negyven százalékos termelésnövekedés.
2012-06-15Ünnepélyesen adják átJúnius 16-án ünnepélyes keretek között adják át a meleghengerműben az új, úgynevezett léptetőgerendás hevítőkemencét.
2012-06-08A coil-box történeteCoil-box:a meleghengerműi előlemez-csévélő berendezés, amelynek vasműs története egészen 1987-ig nyúlik vissza. Beruházások a meleghengerműben.
2012-06-08KépaláírásJúnius 6-án megtörtént az új, léptetőgerendás hevítőkemencéből az első melegbuga kiadása a hengersorra. (nem teljes szöveg)
2012-04-17Arcok a hengerműi beruházásrólHamarosan működésbe léphet az ISD Dunaferr Zrt. meleghengerművében az új, léptetőgerendás hevítőkemence. A beruházás bemutatása.
2012-04-14A hengerészeké volt az általános sztrájk24 órás leállás, sztrájk bérharc miatt az ISD Dunaferr Zrt.-ben. A bérharc tárgya a 13. és a 14. havi fizetés. A sztrájkban 320 fő vett részt.lőri
2012-04-13Sztrájk a bérmegállapodásértBérharc. "Huszonnégy órás általános sztrájk kezdődött április 12-én 14 órakor az ISD Dunaferr Zrt. hideg-és meleghengerművében és a Lőrinci Hengerműben: 800-900 dolgozó vesz részt a sztrájkban. A vasasok szervezte munkabeszüntetéshez csatlakozott az ifjúsági szervezet is."
2012-04-06Április közepéől indulhat az új kemence felfűtéseArcok a beruházásról. Az új, léptetőgerendás hevítőkemencéről.
2012-04-00Léptetőgerendás kemence beüzemelése az ISD Dunaferr Zrt. meleghengerművénélA cikk bemutatja az ISD Dunaferr Zrt. Meleghengerműbe telepített léptetőgerendás kemencét és a kemence beüzemelési folyamatát. Áttekintést ad a kemence működéséről és a beüzemelés során tapasztalt teljesítményteszt eredményeiről.
2012-02-17Évértékelések az ISD Dunaferrnél és tagvállalatainálTermelésbe áll az új kemence a meleghengerműben. Interjú Lontai Attilával a meleghengermű gyárvezetőjével.
2011-11-29A hengermű kezdeteiVasműs nyugdíjas portrék. Beszélgetés Váradi Jánossal.
2011-10-18A kohász kedvezményeVáltoznak a nyugdíjba vonulás szabályai. A kormányzat tervezete szerint a nők 40 éves szolgálati ideje után járó kivételével minden korhatár alatti nyugdíjjogosultság megszűnik január elsejével. Mucsi Zoltán, az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Vasas Szakszervezeti Szövetség elnökének nyilatkozata.
2011-10-07A cél a megelőzés és a munkabiztonság megerősítéseVezérigazgatói ellenőrzés a Meleg-és Hideghengerműben.
2011-08-26Nagyjavítások szezonjaA hőséggel is megküzdenek a szakemberek.
2011-05-13Színészek jártak a vasgyárbanGyárlátogatáson vett részt a budapesti Örkény István Színház társulata a vasműben.
2011-03-29Kedvező változásokat hozottÉvértékelők az ISD Dunaferr Zrt. üzemeinél: meleghengermű (Lontai Attila), hideghengermű (Kopasz László), lemezalakító-mű(Kozma Gyula), fémbevonómű (Bucsi Tamás).
2011-03-04Kisebb, de fontos beruházásokLontai Attilának, a meleghengermű gyárvezetőjének évértékelő beszéde.
2011-03-01Nem vártak ölbe tett kézzelÜzemzavar a Georg-hasítósoron és gyors, költséghatékony hibaelhárítás a hideghengerműben.
2010-11-30A hengermű ötven éveIndításának ötvenedik évfordulóját ünnepli az ISD Dunaferr Zrt. meleghengerműve.
2010-11-26A Tudomány Hete a főiskolán (III.)Acélművi és meleghengerműi fejlesztések, műszaki megoldások.
2010-11-19Az eltelt 50 év szakmai fejlődését vették számbaMeleghengerműi jubileum az OMBKE klubdélutánján.
2010-11-05A nyughatatlan emberBeszélgetés Kovács Pállal, a vasmű meleghengermű hengersor üzemének nyugdíjas üzemvezetőjével.
2010-09-28Nagyjavítások szezonja a vasműbenA teljes vertikumra kiterjedő nagyjavítási munkálatok zajlanak az ISD Dunaferr Zrt. termelőegységeiben.
2010-09-10Rendben elindult a szalagsorA meleghengermű lefejtő-darabolósorán is finisben a nagyjavítás.
2010-09-10Véghajrá a meleghengerműbenA hideghengerműben hétfőn indult újra a pácoló.
2010-08-27Nagyjavítások szezonjaA munkaterületen van, aki él és mozog.
2010-06-25Átadták a törzsgárda-elismeréseketTörzsgárda-elismerést kaptak: a névsor üzemenként a cikkben olvasható.
2010-05-28Tudásban, kreativitásban, ügyességben mérkőztekGyártörténeti vetélkedő a meleghengerműben.
2010-05-21A munkabiztonság javítása a célOrvosolják a feltárt hiányosságokat. Az ISD Dunaferr Zrt. lőrinci meleghengerművében zajló munkavédelmi hónapról.
2010-05-14Jubileumi programok20 éves a meleghengermű. A programokról.
2010-05-12Munkavédelmi hónap a lőrinci hengerműbenMájusban itt tartják, az acélmű és a meleghengermű után.
2010-05-07Tenni akarás a tisztább, egészségesebb munkakörnyezetértVéget ért a meleghengermű programsorozata.
2010-04-28Középpontban a védekezés és a segítségnyújtásÁprilis 13-án egyénivédőeszköz-bemutatót, 15-án elsősegélynyújtó bemutatót és oktatást tartottak a hengerműs munkavállalók számára a nemrégiben átadott munkabiztonsági oktatóteremben.
2010-04-02Kiválóak a fajlagos mutatókAz ISD Dunaferr Zrt. termelőegységeinek eredményei 2009 első felében.
2010-03-05Kiválóan alakultak a fajlagos munkák.Ellentmondásos év a Meleghengerműben. Interjú Lontai Attila gyárvezetővel. 2009-ben 1 millió 300 ezer tonna betétet hengereltek.
2010-03-01A HSMM szoftver alkalmazásának lehetőségei az ISD Dunaferr Zrt. meleghengerművébenA Hot Strip Mill Model (HSMM) bemutatása.
2010-02-18Expressz javítás saját kivitelezésbenA hideghengermű üzemzavarának megoldásáról.
2009-11-13Meleg-és Hideghengerműves témák a klubnapon.Újra keresett az egykor Kassán gyártott csúszásmentes lemez.
2009-10-22II. Munkavédelmi HétMeleghengerműs diadal.Újítók bemutatkozása.
2009-09-02A termelés felfuttatására készülnekAz ISD Dunaferr Zrt. meleghengerművében az óvatos optimizmus jegyében már újra a teljes kihasználtság elérésére készítik elő a berendezéseket.
2009-09-01Az ISD Dunaferr villamos ellátóhálózatának fejlesztése (2008-2009)A cikk áttekinti a Dunaferrnél 2006-ban elindított technológiai fejlesztések kapcsán, a villamos energiaellátó hálózaton szükségessé vált fejlesztéseket, bővítéseket.
2009-08-28Nagyjavítás a derűlátás jegyébenA Meleghengerműben a termelés felfuttatására terveznek.
2009-08-28Szimulált technológia -költségtakarékos fejlesztésSokoldalú tudósok dolgoznak a hengerlés modellezésén. Rafael Colás, mexikói egyetemi professzor látogatásáról.
2009-08-07Nívódíjas pályázatok III.Szoftver szimulálja a gyártás folyamatát. A "HSMM szoftver alkalmazásának lehetőségei az ISD Dunaferr Zrt. meleghengerműjében" című pályázat bemutatása.
2009-07-31Somoskövi János (1972-2009)Világosabb lett az éjszakai égbolt...Nekrológ
2009-05-15Megvalósult újításokNövelték a munkahengerek teljesítményét
2009-05-12Növelték a hengerek teljesítményétAz ISD Dunaferr Zrt. meleghengerművében hasznosították Kemeléné Halasi Mónika és Illés Péter újítását. Az újítással jelentős megtakarítást értek el. Beszélgetés az újítókkal.
2009-04-15Megragadni a pillanatotFotóz, verset ír, nyelvet tanul: Kalmár Ferenc
2009-04-03Így látják a dolgozókHogyan hatnak ránk a válság következményei? Interjú Komjátiné Mátraházi Judittal, a Meleghengermű üzemgazdasági vezetőjével, Keresztes József,előnyújtói meleghengerésszel, Darazsac Jánossal, a Szállítómű vonatátvevő csoportvezetőjével, és Koroseveczki Gyulával,a szállítómű logisztikai és elszámolási osztályvezetőjével.
2009-03-10Új targonca - a vasműbőlDunaferres szakemberek újítása a brammaszállító targonca. A gép próbaüzeme elkezdődött.
2009-03-04Megkezdődött az új targonca próbaüzemeaz acélmű és a meleghengermű területén.
2008-12-05Soha ennyi beruházás nem valósult meg mint az idénA gazdasági válság átírhatja a beruházások további ütemezését, de a végcél nem változhat
2008-11-21Az első buga a gyártásbanÖsszehangolt munka a Meleghengerműben.
2008-09-26Pillanatképek a hengerműbőlAz ISD Dunaferr Zrt. meleghengerművének fejlesztéséről.
2008-08-29Folyamatos fejlesztések 2010-igJelenleg a meleghengerműben koncentrálódnak a munkálatok.
2008-08-29A végén a hangsúlyFejlesztések a meleghengerműben. Beszélgetés Lukács Péterrel, az ISD Dunaferr Zrt. stratégiai műszaki vezérigazgató-helyettesével.
2008-08-15A kapacitás növelése, a termékminőség javítása, a termékválaszték bővítése a célA nagyjavítással egyidejűleg folyamatos a beruházások megvalósulása is.
2008-05-19Megújuló acélipar a fenntartható fejlődés tükrébenNemzetközi konferenciát rendezett az ISD Dunaferr. A konferencia fő célkitűzése volt, hogy az ISD csoport tagvállalatainál dolgozó műszaki értelmiség szellemi kapacitásait koncentrálva kialakítsa egy közös, mindegyik tagvállalat számára gyümölcsöző szakmai együttgondolkodás keretfeltételeit.
2008-05-19Eredményes évet zárt az ISD Dunaferr 2007-benA mintegy 280 Mrd Ft konszolidált árbevétel mellett elért 40,5 Mrd Ft eredmény a cégcsoport fennállásának legjobb árbevétel-arányos adózás előtti eredménye. További adatok a cikkben.
2008-05-19A profilgyártás különleges szakmaKözös ünnepségen köszöntötték az ISD Dunaferr Zrt. azon munkavállalóit, akik harmincöt, negyven vagy negyvenöt éve hűségesek a vállalathoz.
2008-03-28A terveknek megfelelően halad a munkaA "felöltöztetett" hideghengerállvány már beüzemelés alatt.
2008-03-01Az ISD Dunaferr Zrt. meleghengerművének fejlődési pályája a XXI. században.A meleghengermű építése 1956-ban indult meg, felavatása 1960. 07.17. A gyárrészleg első 46 évét egy intenzív fejlesztési szakasz követi.
2008-02-29Többfrontos fejlesztések a meleghengerműbenÉvi hárommillió tonnás termelésre készülnek a tulajdonosok. Tények és számok.
2008-02-29Több fronton továbbBeszélgetés dr. Braun Gábor stratégiai beruházási szakértővel a meleghengermű termeléséről.
2008-02-01A kiemelkedő eredmények éve voltAz ISD Dunaferr Zrt. 2007 évi termelésének alakulása.
2008-01-01A HSMM szoftver alkalmazásának lehetőségei az ISD Dunaferr Meleghengerműben.A szoftver bemutatása, tulajdonságai, használata, eddigi eredmények.
2007-11-30Rekord a hengerműbenAz ISD Dunaferr meleghengerművében abszolút termelési rekordot döntöttek.
2007-11-16Rekordtermelés a meleghengerműbenJövőre kerülnek sorra a legjelentősebb fejlesztések. Interjú Lontai Attila gyárvezetővel.
2007-10-15A tapasztalatok igazolták az elvárásokatA Meleghengerműi tolókemencék kapacitásnövelő beruházása. Az ISD Dunaferr Műszaki Gazdasági Közlemények ide harmadik számában megjelent cikk rövidített változata.
2007-09-21Újítások a MeleghengerműbenA biztonságot szolgálják az új megoldások.
2007-09-14Hárommillió feléBeszélgetés Lukács Péterrel, az ISD Dunaferr Zrt. stratégiai műszaki projektek vezérigazgató-helyettesével a fejlesztések aktuális helyzetéről.
2007-09-14Tengerentúli tapasztalatokA meleghengerműben folytatódó technológia fejlesztések kapcsán az Egyesült Államokban szakmai tapasztalatcserén vettek rész a Dunaferr szakemberei.
2007-09-14Finn gyártás magasfokonA meleghengermű kapacitásnövelő fejlesztései miatt, finnországi látogatáson vettek részt a Dunaferr szakemberei.
2007-06-01Az indulás tapasztalatai a hengerműbenAz elvárt termelési szintet hozzák a berendezések.
2007-05-11Felkészültek az egyesülésre.Kapacitásbővítés, tehnológia fejlesztés a jövő záloga. Interjú Nyikes Csaba ügyvezető igazgatóval.
2007-05-04Túl a munkák első üteménDunaferr Dunai Vasmű, Meleghengermű. Beszámoló a fejlesztésekről.
2007-04-16Együttműködés a dunaferres kollégákkal.Külföldiek a hengermű beruházásán. Összefoglaló a meleghengermű rekonstrukciójában részt vevő külföldi cégekről.
2007-04-13Néhány napot késett a Meleghengermű újraindítása.Új műszaki megoldással hidalták át a problémát.
2007-03-30Az időtervnek megfelelően haladnak.Vasárnap megkezdődik a II-es kemence felfűtése. Interjú Lontai Attila gyárvezetővel.
2007-03-30A tervek szerint halad a munkaBeszámoló a Dunaferr Zrt. meleghengerművében zajló beruházás munkálatairól.
2007-03-23Rendben leállt a meleghengermű.Megkezdődött az év legnagyobb beruházása.
2007-03-20Verseny a piacértAz elmúlt évben az acéltermékek iránt megnövekdett a kereslet a nemzetközi piacokon. Ez kedvezően hatott a Dunaferr számára; a lapostermékek felhasználása (az elmúlt négy év növekedésii ütemét meghaladva) 2006-ban közel 11 százalákkal bővült.
2007-03-09Minőségjavulást......és kapacitásnövelést is várnak a fejlesztésektől. Interjú Lontai Attila gyárvezetővel.
2007-03-02Többre, jobbra: meleghengerműi fejlesztések.A meleghengerműben ebben a hónapban indulnak a fejlesztések. Interjú Lukács Péter műszaki vezérigazgató-helyettesel.
2007-03-02A Dunaferr történetének ......legnagyobb fejlesztési programja kezdődik. Interjú Natalia Bashynska gazdálkodási vezérigazgató-helyettessel.
2007-03-02Modern módszerek.Az acélhengerelés területén is jól alkalmazható technológia. szimpózium a modern erőmérési rendszerekről.
2007-03-02Többre és jobbraA meleghengerműben márciusban jelentős fejlesztésekbe kezdenek. Beszélgetés Lukács Péter műszaki vezérigazgató-helyettessel.
2007-03-02Régen várt beruházásokRészletesen a meleghengerműben készülő fejlesztésekről. Beszélgetés Lontai Attila gyárvezetővel.
2007-03-02Első lépések sora a későbbiekre készülveBeszélgetés dr. Braun Gáborral és Polányi Tamással (a Dunaferr Zrt. projektkoordinátorai) a meleghengerműi fejlesztésekről.
2007-01-26Igazolta a fiatalon kapott bizalmatBeszélgetés Lontai Attilával a 2006-os Év Menedzserével.
2007-01-12"Kiállok az itt dolgozó emberekért..."Beszélgetés az év mendezserével, Lontai Attilával.
2006-12-01Díj szakembereknekA Dunaferr Kiváló Szakembere Díj 2006. Első helyezés: Varga István és Markó Zsolt (DWA Hideghengermű Kft.); második helyezés: Illés Péter, Kemeléné Halasi Mónika, Polányi Tamás (Dunaferr, meleghengermű), harmadik helyezés: Vajer Pál, Illés Péter, Kemeléné, Halasi Mónika, Farkas Mihály (DBK-Kokszoló).
2006-11-10Nagy volumenű fejlesztések a meleghengerműben.Új kemence épül, de a mostaniakat is felújítják. Beszélgetés Alpek Sándor termelésvezetővel.
2006-11-10Hengerészkonferencia vasműs résztvevőkkel.Látványos minőségfejlődésről szóló előadások Csehországban. Beszámoló a Steel Strip 2006-os konferenciáról.
2006-03-10Több nagy beruházás lesz az idénA vasműben ülésezett az MTA Metallurgiai Bizottsága, amelynek tagjait Lukács Péter műszaki vezérigazgató-helyettes tájékoztatta a cég fejlesztéséről.
2006-02-17Az ellentmondások esztendeje voltA Meleghengermű 2005-ös éve.
2006-02-10Leendő hengerészek tanulnak a Humán IntézetbenÖt év után először ismét acélhengerész-képzés folyik a vasműben.
2005-12-02Kilométeres séta a meleghengerműbenAhogy a bugából tekercs születik.
2005-11-25Eredmények a múltból, fejlesztések a jövőben45 éves a meleghengermű
2005-11-25Rekordos hónapokTermelési csúcsokat értek el szeptember és október hónapban a nagyolvasztó, az acélmű, a meleghengermű és a hideghengermű üzemben.
2005-11-18Két jó hónap egymás utánKiemelkedő teljesítméányek a meleg és a hideghengerműben.
2005-11-11Felülvizsgált üzemekA polgármesteri hivatalban megtekinthető a Dunaferr Rt. több üzemének környezetvédelmi felülvizsgálatáról készült dokumentáció. Az üzemek levegőszennyezettségi értékei, beszámoló.
2005-10-07Rekord a meleghengerműbenSikeres szeptember. 147 41o tonna betét.
2005-09-23Vendégeink voltak a jövő osztrák menedzsereiMegtakarítás a hengerek cseréjénél.
2005-08-12Nagyjavítás a meleghengerműbenTöbb száz ember összehangolt munkája.
2005-07-01Amerikában jártak a meleghemgermű szakembereiHasznos kapcsolat létesült a pittsbughi konferencián.
2005-05-31A Dunaferr Rt. fejlesztései és beruházásaiA kokszolómű és a meleghengermű az elsők között.
2005-04-29Fejlesztésekre van szükség a meleghengerműbenSzakmai előadások.
2005-02-11Bizalom kell a hatékony vezetéshezKitüntetés a Meleghengermű kollektívájának is szólt.
2004-09-10Időnként szükség van a váltásraA Meleghengermű gazdasági vezetője szakszervezeti elnök lett.
2004-08-27A nagyjavítás résztvevőiMegerősített csapattal másfél hétig segítetteka meleghengermű nagyjavításában a Dunaferr Elektroszerviz munkatársai.
2004-08-19Elektronikus lekerdező rendszerMegvalósúlt újítás a meleghengerműben.
2004-08-13Energiamegtakarítás a meleghengerműbenVillamosenergia megtakarítást eredményez az az újítás mely ameleghengerműben nyerthasznosítást.
2004-07-16A meleghengermű kezdi a nagyjavítások sorát
2004-06-04Fejlesztésekkel telt 35 év1970 óta dolgozik a vasműben Keve Márton villamosmérnökként.
2003-11-07Díjat nyertek a Dunaferr termlkeiMagyar Minőség Társaság és a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség díja.
2003-08-08Rövidesen működni fog az új konstrukciójú hűtőrendszerNagyjavítás után új hűtőrendszer beállítása a meleghengerműben.
2003-03-13LDS-átalakítás: olcsón és egyszerűenUjitások, melyek bevezétésre kerültek.
2003-01-10Termelési rekord a meleghengerműben1,5 milliomodik tonna beteéthengerelés.
2003-01-02Másfél millió tonnás rekord a hengerműbenA Dunaferr meleghengerműve 2002. december 30-án rekordot ért el a termelésben.
2002-11-28Előlemez-végvágás pontosan, kis veszteséggelJól müködik a kanadai berendezés a meleghengerműben.
2002-11-28Búcsú a gyártólNzigdijba vonulók a Meleghengerműben.
2002-10-24Az évtizedek alatt lett a hengerművek ismerőjeAkire nyugdíjasként is számítanak: Nyuli György.
2002-08-01Meleghengermű: javítás alatt13 nap nagyjavításra.
2002-04-04Startra készenA meleghengermű automatizálási csoportjáról.
2002-03-28Javul az üzemidő-kihasználtságMeleghengerműé a legérzékenyebb tachnológia
2001-05-17Nincs felesleg a meleghengerműbenA meleghengermű készletgazdálkodása
2001-04-19Egy összeszokott csapatA meleghengermű hengersor üzemén a P5-ös kormánypadnál. Beszélgetés a dolgozókkal.
2000-11-28A Dunaferr 625 milliós környezetvédelmi beruházása.A Dunaferr szennyvíztisztítóművet épít. A kivitelezést várhatóan 2001márciusában kezdik.
2000-11-14Újabb beruházás a környezetértA kistérségek is beszállnak a szennyvíztisztitó építésébe. Fővállalkozó a Dunaferr Meleghengermű és Kohó.
2000-08-04Nagyjavítás a MeleghengerműbenTolókemnce átépítés, a vizrendszer teljes átépítése..
2000-08-03"Emberileg és szakmailag is elgogadtak"Lontai Attila a Meleghengermű gyárvezetője a munkájáról, kikapcsolódásáról.
2000-07-23Székelyföldi kirándulásBeszámoló a meleghengermű dolgozóinak Székelyföldi kirándulásáról.
2000-07-06"Belecsöppentem a dolgok sűrűjébe..."Kesztyűs József a meleghemgermű személyügyi vezetője vall életéről.
2000-06-29Négy évtized ünnepléseA 4. éves meleghengermű megünneplése.
2000-06-27Meleghengermű tegnap és ma45 éves a Meleghengermű. Jubileumi műsor, kitüntetések.
2000-06-23Meleghengermű házi történelemA szabadidőközpontjukban ünnepelték a hengermű dolgozói jubileumukat.
2000-06-2240 éves meleghengerműUj kiadvány a Dunatáj kiadó gondozásában a"40 éves a meleghengermű"
2000-06-1540 éves a meleghengermű
2000-02-22Próbagyártás a Steel Service Centerben.Átadták a hasítósort. A meleghengerműben legyártott tekervsek hasítása megszünik a meleghengerműben. A megrendelő igénye szerinti hasítás a Steel Service Centerben történik. A beruházás 7-8 év alatt térül meg.
2000-02-19A szakma tudja, mi az SSC.SACMA hasítóberendezést helyeztek üzembe az SSC-nél, mellyel a meleghengerműben készült termékeket hasitják kivánt méretre.
2000-02-03A hasítósor végnapjaiA mai előírásoknak nem megfelelő minőséget biztosít a hasítósor.
1999-06-23Kétszáz újítóMájusban a Meleghengerműben csaknem 200 újító 125 javaslatot nyújtott be.
1999-05-28Ujítók a DunaferrnélAlig három hét alatt kilencvennél több értékes újítás a Dunaferrnél, a meleghengerműben .
1999-04-15Korszerűsítés a meleghengerműbenA meleghengermű munkahengerei hűtésének korszerűsítését tervezik.
1999-01-28Melegpróbák az új csévélőnFolyamatosan próbaüzemben van az Azélművek kftúj csévélő berendezése. Működésbeli hibáknincsenek.
1998-10-29Új vezető a hengerműben1998. nov. 2-tól a Meleghengermű gyárvezetője Lontai Attila lett. Pár soros éeletút.
1998-07-23A harmadik generációs...A meleghengerműben a nagyjavítást az idénjúl.22-től aug. 5-ig végzik. Új csévélőtszerelnek be, mely 25 tonnás tekercsekgyártására lesz képes.
1998-07-23Vízkár a meleghengerműbenA meleghengermű vízelvezető csatornáimegrongálódtak az esőzések hatására, igykomolyabb kár keletkezett a termelésben és akésztermék is víz alá került.
1997-08-28Újitási hónap a meleghengerműbenÚjitási hónap volt júliusban az Acélművekkft-nél. ll7 újitási tervezetet adtak be ebben a hónapban, és 87-et el is fogadtak.
1995-09-29Csapattá érett közösség35. éves a meleghengermű. Beszámoló az ünnepsé-gekről.A kitüntetettek névsora!
1995-09-29Ugy érzem magam,mintha otthon volnék35 év a meleghengerműben. Interjú Branczeisz István gépész (lakatos) csoportvezetővel, aki az A-célművek Kft Kíváló Dolgozója lett.
1995-07-21Rekord után rekordA 35 éves meleghengerműről.Pikó Mihály gyárvezető a jelenről és a jövőről.
1995-07-21Kovácspatkótól a termelésvezetői székig35 éves a meleghengermű.25 éve dolgozik itt különböző pozíciókban Bánhegyesi Attila.Riport.
1995-07-2135 éves a meleghengerműInterjúk :Bőhm Vincével,Kőszegi Ferenccel,KovácsJánossal,Bajai Ernővel - akik hosszú évtizedek óta dolgoznak a meleghengerműben.
1994-09-09A szalagsor 450 görgőjéből...A meleghengerműi nagyjavításról.
1994-05-20Folytatni a fejlesztéseketBeszámoló a Meleghengermű helyzetéről,feladataikról,terveikről...
1994-05-20Emberek és hengerekA meleghengerműben dolgozók munkakörülményeiről, helyzetéről, lehetőségeiről.
1994-05-20Milliárdokba kerülne az új kemenceA Meleghengermű kemenceüzeméről.
1994-03-11Uj csévélő-jobb minőségUj csévélőt kap a meleghengermű /a beruházás 2,3 milliárd forintba kerül,melyet a SAMSUNG cég szállít a DV-nek./
1993-02-04Kulcsszerepben a meleghengerműA hengermű 92-es eredményeiről,s az 1993-as évterveiről.
1991-05-02Májustól csiszolA svéd Centro-Maskin cég szakemberei készítenek a meleghengerműben egy speciális csiszoló gépet, ami jóval megnövelheti a termelést.
1989-10-13Fejlesztések a vasműben. Számítógép szabályozza.A Dunai Vasmű helyzetéről.
1989-09-12Újabb húsznapos próbának kellett alávetni a tekercscsévélő berendezést...A fotón a meleghengermű tekercscsévélő berendezése.
1989-07-27Az eredményekre még várni kellNegatív a meleghengermű első félévi mérlege. A szalagsor hibája, anyaghiány, műszakiproblémák a teljesítmény oka.
1989-04-28Megkezdte melegüzemi próbájáta...Coil-BoxFénykép: az előlemez-felcsévélő munka közben. A múlt hét végén tekercselte fel az első tekercset.
1989-04-27Dolgozik a coil-boxIndulhat a meleghengerműben az első melegen hengerelt tekercs gyártása. Határidő túllépéssel ugyan de megindult az új gépsor.
1989-02-25Áll a meleghengerműA Meleghengermü febr. 27-márc. 4-ig leáll. Leállása alatt a felújitás mellett a kapacitása megnövelése is cél lesz.
1989-02-11Egyhetes kisérletA meleghengermű rekonstrukciójával nem történt meg az öntőgépek javítása, ez most nehéz helyzetet okoz a tervteljesítésben.
1989-01-12Huszonöt nap a jövőnkértNagyarányú rekonstrukcióval is járt ameleghengermű nagyjavítása, jó szervezésel időben végezték el a munkát.
1989-01-06Újra termel a meleghengermű. Befejeződőtt a rekonstrukcióNéhány adat a rekonstrukcióról és 2 fénykép.
1988-11-29Rekordmennyiségű exportEgy hónapos leállás alatt nagyjavítás és korszerűsítés a meleghengerműben
1988-11-29Huszonöt nap. Rekonstrukció a hengerműbenRekonstrukció a Dunai Vasmű meleghengerművében.
1988-11-26Leállás előtt a meleghengerműNov. 27-én leáll a meleghengermű. Az eddigieredmények bíztatóak, bár van elmaradás a tolókemencék hibái miatt.
1988-10-28Klubtag lett a vasmű. Kevesebb hulladék- pontosabb méretKokas Tibor, a meleghengermű gyáregységvezetője nyilatkozik a rekonstrukcióról.
1988-09-24Finis előtt a meleghengerműMég két hónap és leáll a meleghengermű nagy javításra. Az éves tervet addigra teljesíteni kell.
1988-08-11Fél év öt hónap alattA meleghengermű előre láthatóan 11 hónap alatt teljesíti az éves tervet.
1988-06-09Ha meleghengermű akkor...6 ezer tonnás többlettermelés az első 5 hónap mérlege a műszaki zavarokkal küzdőmeleghengerműnek.
1988-04-09A meleghengermű nagyjavítés...Befejeződött a meleghengermű nagyjavítása.
1988-04-09Megkezdődött az év végi...Megkezdődött az év végi meleghengerművinagyjavítás.
1987-12-11Automata tolókemenceAz új beruházás nyomán a régi kemence rekonstrukciójára is gondoltak.
1987-11-14Rekordok a hengerműben. Elmarad a hajrá a vasműbenAdatok.
1987-05-08Itt a hatodik henger isA meleghengermű műszaki fejlesztéséről.
1987-04-07Két hétig tartNagyjavítás a hengerműben. A nagyjavítás programja.
1987-04-01Sajtófigyelő.Egymilliárdos korszerűsítés a Meleghengerműben.
1986-11-25Tizenöt millió a tét. Mire ösztönöz az ösztönzőA meleghengermű termeléséről nyilatkozik Látos Lajos üzemvezető. Bérek, eredmények, tervek, kilátások. Fénykép: Lemezkötegek
1986-05-24Nagyjavítás utánMegkezdődött a meleghengermű éves nagyjavítása. A görgősor felújítása, építészeti, gépészeti, villamos átalakítása. Sikeres főpróba.
1985-06-28Ünnepel a hengerműA meleghengerműben 25, a hideghengerműben 20 éve kezdődött a termelés.
1985-04-12Fokozódik a verseny. Prés alatt a vállalkozásokA Dunai Vasmű Meleghengermű gyáregységének gazdasági munkaközösségéről.
1985-01-15Párttitkárportré. Negyedszázad bizalmával.Juhász Bélának, a meleghengermű párttitkárának portréja. Fénykép.
1985-00-00Meleghengerművünk tervezése, építéseA meleghengermű építésének termelési folyamatainak története.
1984-10-14Üzemel a vasmű lefejtő-daraboló soraA meleghengermű új, modern gépéről.
1984-03-27Bizakodó hengerészek. Mondják meg, ennyi jár érte.A meleghengermű ezévi termelési feladatai. Kép: Üzem-belső
1984-01-13Javítják a tolókemencét. Üzemzavar a meleghengerműbenAz üzemzavar 16 órás veszteséget jelentett. Részletes leírása. Kép: A meleghengermű - belső
1983-06-03A 20 milliomodik tonna hengerelt acéllemez készűlt el...A Meleghengermű 20 milliomodik tonna hengerelt acéllemeze.
1983-06-03Csütörtök délelőtt. Húszmillió tonna lemezAz 1960 óta üzemelő meleghengermű termelési eredményei
1983-05-24Életük egyharmada. Ahol nem kell a sóPapp Károly, Csicskovics Gyuláné és Mihaldinecz Rudolf nyilatkoznak a meleghengerműben végzett munkájukról. Képek: P. K., Cs. Gy-né, M. R.
1983-04-07Utolsó simitások a Dunai Vasműben a meleghengermű ...Fotó a meleghengermű darabolósoráról és a műszerházról.
1983-03-29Látlelet hét törött hengerről. Megtörtént, utólagA karbantartás nehézségeiről, hibáiról. Nyilatkozatok.
1983-01-07Tekercsből táblalemezÚj technológia bevezetése a meleghengerműben.
1982-08-27Nincs legszebb feladatA meleghengermű termelési osztályvezetőjének, a gyáregység pártvezetőségi titkárának, Kesztyűs Józsefnek portréja.
1982-08-27Hengerel az üzemvezetőKrónikus munkaerőhiány a hideg- és meleghengerműben. Nyilatkoznak a vezetők. Megoldási lehetőségek.
1982-07-20Kockás füzetben ellenőrzik a számítógépetA számítógépes termékkövetés furcsaságairól.
1982-05-27NagyjavításA meleghengermű nagyjavítása közben számosújítás bevezetésére is sor került.
1982-05-25A győztesek véleményeA meleghengermű Bolyai szocialista brigád győztes tagjai nyilatkoznak a Napjaink világa vetélkedőről.
1982-04-16Pro Urbe-t kaptakSárai János, a darus, Bondor Vincéné, a gépkezelő. Portrék.
1981-12-18A sokatmondó tünetA halmozódó buga-készletekről. És egyéb halmozódó készletek... Termelési zavarok, hiányosságok. Kép: Készáru raktár.
1981-05-27Riport a nagyjavításrólA meleghengermű nagyjavítása máj. 11-től máj17-ig a szokásos karbantartáson kívűlfelkészülés a konvereteres acélgyártás többlet acél feldolgozására.
1981-05-15Ami érdekli az embertVéget ért az Munkásművelődési Központ Napjaink világa című sorozata. 1. lett a Dunai Vasmű meleghengermű Bolyai brigádja, 2. a BVM brigádja, 3. a posta Kállai Éva brigádja.
1981-01-06Vastagságszabályozás, jobb termék...A vasmű szakemberei célul tűzték ki, hogy a meleghenger soron hidraulikus vastagságszabályozás megvalósításával felére csökkentik a hosszanti vastagságeltérés jelenlegi mértékét. A beépítendő berendezés kivitelezésére a DV összefogott a DANUVIA-val, a RÁBA-val, a VILATI-val.
1981-01-06Vastagszabályozás; jobb termék; piacképességA hengermű minőségjavító terveiről. Adatok az eredményekről. Kép. Kész hengerelt áru.
1980-10-12Mi az a Coil box?A Coil box eljárásról, mely bevezetésével ameleghengermű évi 1,2 millió tonna teljesítmény 1,5-1,7 millióra növelhető.
1980-06-13Jubiláló hengerművekTörténeti áttekintés.
1980-06-12Születésnapi köszöntő15 éves a hideghengermű, 20 éves a meleghengerműJubileumi összeállitás fotókkal.
1980-06-06Jubileumi kiállítás (kishír)A húsz éves meleghengermű és a 15 éves hideghengermű történetéről. (nem teljes szöveg)
1980-04-12Ellesett pillanatok a meleghengermű...Március 31-én ujraindult a termelés ameleghengerműben, a helytállás, szervezettség jó példája volt a határidőben elkészült munka.
1980-01-11Élet a null-szint alattEgy tíz tagú brigádról készült riport, akik a meleghengermű reve-pincéjében dolgoznak. Életük, munkájuk.
1980-00-00A hengerelésA Meleg és Hideghengermű története, termelése, fejlesztése.
1979-09-11Versenytársak vagy ellenfelek?A hengermű szocialista brigádjainak versenyéről, eredményeikről. Üzemvezető, brigádvezetők nyilatkozata. Képek. Horváth József, Kovács József, Makra József.
1979-07-06A gép forogBefejeződött a meleghengermű nagyjavítása.
1979-06-26Nagyjavítás, félidőbenA meleghengermű nagyjavításáról.
1979-04-27Korszerű vállalatirányítási rendszer - eredményesebb vállalati működésA számítógépek szerepe a termelésirányításában a vasmű hengerműben.
1978-11-14LendületRiport a meleghengermű októberi minőség és mennyiségi termelés rekordjáról. Nyilatkoznak a dolgozók.
1978-10-03Üzemzavar a meleghengerműben1978. október elsején üzemzavar keletkezett.
1978-10-02Nagyjavítás. Ma este már kezdődik a felfűtésRiport a meleghengerműben végzett nagyjavításról. Ötszáz helyett ezerkétszáz ember. Nemcsak nagyjavítás - rekonstrukció. Vasműsök és "idegenek". A sikeres próbák után.
1978-08-18Meleg napokA munkások munkakörülményeiről a salakmosóban, a meleghengerműben, a FAM-ban, és a kokszolóban.
1978-07-28Új kapocs a két hengermű közöttA vasmű meleghengerművének rekonstrukciójával összefüggésben kezdődött meg a hideg-és a meleghengermű közötti új tekercsátadó lánc építése.
1978-02-28Rekonstrukció a meleghengerműben
1978-02-17Nagyjavítás a meleghengerműben (képaláírás)Egyhetes üzemszünet. Leállt a tolókemence. A kiöregedett alkatrészeket, gépeket kicserélik. (nem teljes szöveg)
1977-08-12Tanácskoztak a vasmű hengerművek gyárrészlegének szocialista brigádvezetői"Nem búcsúzunk a karbantartóktól..."
1977-02-11KettősökA Meleghengermű két karbantartójáról, akik a nagy precizitást igényelő karbantartásokat végzik
1977-01-11Beruházás másodállásbanA meleghengermű tolókemencéjének építése közben tapasztalt tervezési, kivitelezési hibákról. Még mindíg nagyon sűrűn hibásodik meg. tanulságok. Kép: A próbaüzemelő tolókemence
1977-01-04Egy rokonszenv történeteRiport a meleghengermű szocialista brigádjáról. Brigádnapló-bejegyzések. Munkájukról. Vegyes benyomások. Összbenyomás: jó brigád. Avagy: ajánlom figyelmükbe a November 7. szocialista brigádot.
1976-12-29Üzembe helyezés előtt az automatizált tolókemence280 millió forint beruházással automatizált tolókemencét épitettek a meleghengerműben
1976-12-21Üzemel a tolókemence1976. december 17-én megkezdte a termelést a vasmű meleghengerművének új tolókemencéje.
1976-11-27Rövidesen dolgozik az új tolókemenceA Dunai Vasmű meleghengerművében elkészült hazánk legkorszerűbb tolókemencéje.
1976-11-14Elkészült a meleghengermű tolókemencéje
1976-11-12Rekonstrukcióval megduplázni a meleghengermű termelésétPerspektíva 1990-ig. Rekonstrukció, vagy új hengermű? Céltudatos, előrelátó fejlesztés. Mindezt üzem közben.
1976-10-22Technikai érdekességek a Dunai VasműbenLézer a görgősoron, horganyzókád matuzsálem.
1976-09-21Épül a vasmű meleghengerművi tolókemencéjeKépes beszámoló. Képek: A forrószél-összekötővezeték. A gáz- és vízrendszer szerelése.
1976-09-14Két napja zavartalanul üzemel a meleghengermű új görgősoraA múltban kudarccal végződött beindítás után most már sikeresen működik az automata-sor.
1976-06-29Uj berendezések a Dunai Vasműben.Fejlesztések a Dunai Vasműben.
1976-06-25Ha az automatika nem működik...A meleghengermű nagyjavításánál komoly műszaki nehézségek merültek fel a VILLATI szakszerütlen automatika-szerelésénél. Ez miatt a nagyjavítás elmarad. Képek: A javítás megkezdéséről az 1. oldalon
1976-04-23Szovjet szakemberek a brigádbanSyovjet gépek szerelése révén kapcsolat szovjet brigádokkal a meleghengerműben.
1976-03-27hűtőegységek tervezéseA hűtőegységek rekonstrukciója a meleghengerműben.
1976-02-20Gondolom a szakembereknek nem okoz problémát..."Hálótervezés" a meleghengerműben.
1975-09-02Hengerműsök terheSokezer tonnányi feltekercselt acéllemez található a meleghengermű csarnoka mögött. Mi ennek az oka? Erre keres választ a cikk szerzője.
1975-08-15Tervszerűen halad a meleghengermű rekonstrukciójaA legnagyobb gond, hogy kevés a munkára való hely.
1975-07-08A meleghengermű jövőjéről...Kevesebb emberi erővel működő gépek?
1975-04-04Százezer tonna fölött a kohászat és a melehengerműKongresszusi felajánlások eredménye. Rekord termelési adatok. A vasmű történetében először.
1975-03-07A meleghengerműben számos vállalást túlteljesítettekÉrtékelik a kongresszusi munkaverseny 1974. évi eredményeit a Dunai Vasműben
1974-10-08Logikai berendezés a hengerműbenA Villamosautomatikai Intézet szakemberei is részt vesznek a meleghengermű rekonstrukciós munkáiban. Új csévélőgép érkezett.
1974-09-24Tolókemence és csévlő a meleghengerműbenKét nagyteljesítményű tolókemence épül a rekonstrukciós program keretén belül.
1974-09-17Ismeret-ellenőrzőgép a Vasvári iskolábanA meleghengermű "Puskás Tivadar" szocialista brigádjának tervei alapján, más hengerműi brigádok segítségével feleltetőgép készült a Vasvári Pál Általános Iskola fizikai kabinetjében.
1974-09-03Kétszáz lakó hétezer munkaórája (képaláírás)A Hazafias Népfront II. körzete már tavaly elhatározta, hogy társadalmi munkával játszóteret építenek a benzinkút feletti rendezetlen területen. Az elhatározás valóra vált: a körzet lakói és a meleghengermű két brigádja-a Zrínyi és a November 7. brigád- a kitűzött határidőre át is adta a gyerekeknek a játszóteret. Fotóink a munka első napját, és a már birtokba vett játszóteret mutatják. (teljes szöveg)
1974-07-30Szenzáció születik42 hónap helyett 18 hónap alatt akarják elvégezni a meleghengermű rekonstrukcióját.
1974-07-05Júniusban javultak az eredményekFéléves gyorsmérleg a Dunai Vasműben.
1974-06-27Rekonstrukció az idő függvényébenAz operatív csoportot múlt év novemberében hozták létre azzal, hogy a meleghengermű rekonstrukciós munkálataiban működjenek közre.
1974-06-07Túlteljesítette májusi tervét a Dunai Vasmű1600 tonnával több nyersvas, 3500tonnával több hidegen hengerelt lemez.
1974-04-23Ezer köbméter víz, tizenhat órás üzemzavar a meleghengerműbenBeszámoló az üzemzavarról.
1974-03-15Felmérték a Dunai Vasmű berendezéseinek kihasználtságátBeruházások mellett: jobb gépkihasználást.
1974-01-16Rekonstruáljáka Dunai vasmű meleghengerművét.
1973-09-25Nagyjavítás után......Rendkívüli eredményjavulás a meleghengerműben.
1973-09-14Nagyjavítás a meleghengerműben.Mintegy ezer ember vesz részt a gyáregység javításában.
1973-08-10A második félév kezdetén.Körkép a Dunai Vasműből.
1973-05-18Összevonták a hengerművek karbantartó egységeitÖsszevonták a hengerművek karbantartó egységeit.
1973-04-29Másfélmillió tonnára növelik a vasmű meleghengersorának...A diósgyőri Lenin Kohászati Művekben tartotta ülését az Országgyűlés ipari bizottsága.
1973-04-13A melegabroncs-hengerlésEredmények a Dunai Vasműben.
1973-03-12Továbbra is gond az importanyag ellátásA hengermű kűzd legjobban az importanyag hiányával.
1973-01-05Szalmaláng volt? Egy védnökségvállalás három hónap utánA meleghengermű kikészítő üzemében zátonyra futott egy jól induló kezdeményezés.
1972-12-24Az egymilliomodik tonna lemezA meleghengermű karácsonyi ajándéka.
1972-12-24Szombat reggel hengerelik az idei egymilliomodik tonna acélt ...... a meleghengerműben.
1972-10-17Munkahely csak fiataloknakHasznos kezdeményezés a meleghengerműben.
1972-08-22Értékelték a meleghengerműi nagyjavítástKiváló munka, gyors jutalmazás.
1972-08-04Nagyjavítás a meleghengerműbenBeszámoló a nagyjavításról.
1972-07-25Nagyjavítás a meleghengerműbenÚj berendezések 40 millióért, számítógép és hálóterv segíti a karbantartókat.
1972-06-30Túl a bűvös félmillión1972. január 1-től június 26-án reggel 6 óráig az előnyújtón 500 396 tonna acél haladt át.
1971-09-21Aranykoszorús brigádok (III.)A Puskás Tivadar brigád tagjai.
1971-08-31Befejeződöt a meleghengermű nagyjavításaEgy hétig tartott a javítás.
1971-07-13Hosszú vágtaJó ütemben dolgoznak a hengerművek. Kiegyenlítődött termelés.
1971-02-26Késik a meleghengerm rekonstrukciója?A tervezett rekonstrukció egymilliárd forintba kerül.
1970-10-27Például a Gulyás-ügy470 dolgozó cserélődik a Hengermű gyáregységnél egy év alatt. Amikor már a törzsgárda tagok is elmennek. Rossz munkahelyi légkör az ok.
1970-07-14Tíz év alatt 5,8 millió tonna buga és lemez342 alapító tag a jubiláló meleghengerműben.
1970-07-14Befejeződött a meleghengermű nagyjavításaÖt nap alatt végeztek a munkálatokkal.
1970-07-13A főforrasztárDiósgyőrből idetelepült főforrasztárralbeszélget az újságíró, régi és újmunkakörülményeiről
1970-07-07Ötéves a hideghengerműKettős jubileum, a hideghengermű öt, a meleghengermű 10 éves.
1970-07-07Öreg-e a meleghengermű?Tíz éve üzemel a meleghengermű.
1970-07-03Új szervezeti felépítés a hengerművekbenKözös gyárrészlegvezető és közös főmérnök irányítja a termelést.
1970-06-23637 millió forint a Dunai Vasmű idei fejlesztéséreA beeruházási összeg kis része megy csak hitelből, a zömét saját erőből fedezik
1970-04-14Befejeződött a meleghengermű nagyjavításaNaponta háromezer tonna lemez.
1970-04-11Esti krónika. Üzemzavar a...Üzemzavar a Dunai Vasmű meleghengerműben. Ahűtővízet szállító vízvezeték tolózáráthelytelenül nyitották meg. Több órástermeléskiesés.
1970-03-20A vasmű kéthavi eredménye: 95,8 százalékTermelési eredmények a Dunai Vasműben január és február hónapban.
1970-03-07Öreg -e a meleghengermű?Szinte minden napra jut egy üzemzavar.
1970-01-23637 millió forint a Dunai Vasmű idei fejlesztéséreOxigéngyár, Meleghengermű vízrendszer, FAM
1969-12-12Egymillió tonna acélt hengerelt a vasmű az idénAdatok a termelésről. Kép.
1969-04-01Vasárnap hajnalban nagyjavításra leállt a meleghengerműA munkálatokról.
1969-02-12Zaj, zaj, de már nem sokáigA meleghengermű magas zajszintje.
1969-01-17Ötnapos nagyjavítás utánMa este megindul a munka a meleghengerműben.
1968-12-12Az év slágerereNégyszer hengerelt rekordot a meleghengermű "A" műszakja.
1968-08-19Versenyfutás az igényekkelÖt év alatt csaknem megduplázódott a meleghengermű termelése.
1968-07-30Új hengerelési technológiával 10-15 százalékos többtermelésAz újításról.
1968-03-12Nyers Rezső elvtárs látogatása Dunaújvárosban és ...Nyers Rezső elvtárs látogatása Dunaújvárosban
1967-10-12Újítók és újításokAz évb legjobb ötletei.
1967-10-10"Mindent beleadunk"Csúcsteljesítmény a meleghengerműben. 1 műszak alatt 1029 tonna lemez.
1967-06-13Öt hónap mérlege a Vasműben1.8 százalékos többlet.
1967-03-23Megérte a befektetéstAz ország leggazdaságosabb kohászati üzeme a Dunai Vasmű
1967-03-04TisztulásA Dunai Vasmű meleghengermű mélykemence üzemében átgondolt, tudatos munkaszervezés folyik, Vége a hatalmi szóval gyakorolt vezetésnek.
1966-08-30Kitüntetés - asztalfiókbólNagy Bélának, a meleghengermű hengercsiszoló és csapágyszerelő munkásának a Kohászat Kiváló Dolgozója kitüntetésének furcsa átadási körülményeiről.
1966-07-01Jól zárta a félévet a meleghengerműTermelési adatok.
1965-10-29A technológiai színvonal, a gyártmányfejlesztés és a minőség alakulása a vasmű kohászati és meleghengermű gyárrészlegénélMérce: a világszínvonal! A korszerűbb nyersvasgyártásért. Az acélmű feladatai a gyártmányfejlesztésben. Mérlegen a meleghengermű munkája. A kutató munka eredménye.
1965-09-06Negyedmilliós megtakarítás a Dunai VasműbenA meleghengermű Puskás Tivadar szocialista brigádja egy automata berendezéssel gyarapodott.
1965-01-26Egy órával műszakváltás utánNem a legnagyobb a munkafegyelem.
1964-11-17Megkezdétk a meleghengermű nagycsarnokának bővítésétA múlt hét pénteken kezdtek hozzá, a tervek szerint 1965. december végére tervezi a 26-os.
1964-11-07Nagyjavítás a hengerműben1964. november 2-án négynapos nagyjavításra leállt a meleghengermű.
1964-09-04Szerelik a hengerművek olajregeneráló állomásátAz ÉM Csőszerelő Vállalat dolgozói szerelik a meleg-és hideghengermű közös kenőolajtartó és regeneráló állomását.
1964-08-28A lemezhegyek árnyékábanTízezer tonnányi felhalmozott lemez a raktárakban. A közvetlen értékesítés lenne hasznosabb.
1964-07-14Sokat javult egy év alatt a meleghengermű munkájaTermelési adatok.
1964-06-30Helyzetkép a félév utolsó előtti munkanapjánA három "nagy" közül csak az acélmű nem teljesítette első féléves tervét.
1964-06-18A nagyolvasztó első, a hengermű harmadikÉrtékelték a kohászati üzemek közötti féléves városversenyt.
1964-05-15Alap a jövőhözAz egymeleges hengerlés két hónapos tanulságai.
1964-03-27Négynapos állás utánCsütörtökön megindult a hengerlés a meleghengerműben.
1964-02-21Röntgensugaras vastagságmérőt szerelnek fel a meleghengerműbenAz üzemi próbákat a héten kezdték meg.
1963-12-28Karácsony a Vasmű melegüzemeibenA háromnapos pihenő alatt a vasműben.
1963-12-12A hengermű nagyjavítására készül a gépészeti gyárrészlegDecember végén éllak le nagyjavításra.
1963-11-22Kárba vesző energiákSok ezer kalória felszabaduló hő vész kárba a vasműben.
1963-11-03212 dolgozó egyhavi munkája egy műszak alattSzámítógéppel vizsgálják a termelés kihasználtságát a meleghengerműben.
1963-10-21A hengermű KISZ szervezetérőlSok egészséges megmozdulás, virágzó közösségi élet.
1963-10-02Mi a baj a dunaújvárosi meleghengerműben?Lemaradás a termelésben.
1963-09-17Egy kis szépséghibaLanyhult ellenőrzés, 1120 tonna lemez programhibás.
1963-09-03Lábadozó emberekA hengerműben a brigádok segítik a tervteljesítést.
1963-08-27Bevált az új programozás a hengerműbenAz eddigi tapasztalatokról nyilatkozik a termelési főosztályvezető.
1963-08-06Miért nem lehet programozni a hengerművet?Kihül a meleganyag - öntcsek, tekercsek a raktáron. Kikészítők "fekete napja".
1963-07-19Jelentés az első félév termelési érték-terv teljesítéséről.97,9%-os termelési eredmény.
1963-06-21Elhúzódott a javítás a hengerműbenA nagyjavítás egybekovácsolta a kollektívát.
1963-06-18Kedden üzemelni kezd a hengerműÖsszefogott a Vasmű. Tűzoltás helyett, nagyjavítás.
1963-06-14Váratlan üzermzavar a hengerműbenTervszerű munkával 4-5 nap alatt megjavítható.
1963-06-11Hengertől - emberigÉjszakai látogatás a meleghengerműben.
1963-06-11Hengertől - emberigÉjszakai látogatás a meleghengerműben.
1963-06-08Elektroszila, 7-5A leningrádi Elektroszilia gyár 40 motortszállít a hengerműnek.
1963-06-04Nyolcszáz piros bélyegMegtalálták-e a hengermű társadalmi munkásai a mulasztás ellenszerét.
1963-06-02300 ember összefogása...Generátorhiba a meleghengerműben
1963-03-19Az elmúlt év eredményei további jó munkára köteleznekKommunista aktíva ülés a Dunai Vasműben.
1963-03-17Utaztatunk? Utaztatunk?Ausztriában vágják, azután hazautaztatják ahengermű termékeit.