Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

150 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2022-11-04A lényegre fókuszáló, jól használható tudásanyagA DUNAFERR vasútforgalmi rendszere behálózza a vállalat teljes területét. A különböző vasúti munkakörökben szolgálatot teljesítő kollégák nélkül a gyár egyetlen egysége sem tudna működni
2022-10-00Új utasításrendszerben vizsgáznak a vasutasok. A lényegre fókuszáló, jól használható tudásanyagBeszélgetés Ősz Lászlóval, az ISD Dunaferr Zrt. Szállítóművének gyárvezetőjével és Bükki Miklós termelésvezetővel a vasúti vizsgáztatási rendszer közelmúltban lezajlott változásairól.
2022-09-00Vasgyári vasutasok. Két üzem - közös feladattalAz ISD Dunaferr vasútüzemeinek bemutatása. Nyilatkozik Kiss Tibor, a járműüzemeltetési üzem vezetője; Keresztes Tibor mozdonyvezető; Bibel Ferenc mozdonyvezető; Pintér Ákos vasútforgalmi üzemvezető és Vargyas András forgalmi szolgálattevő.
2022-03-00Ismét Mercedes-gépeket daruztak a kikötőben. Ötszáz tonnás autódaruk páros manővere2022. február 17-18-án az ISD Dunaferr dunaújvárosi kikötőjében a kecskeméti Mercedes-gyár nyolc új présgépét emelték ki a szállító uszályokból, két nagy teljesítményű autódaru összehangolt munkájával. A műveletről beszámolt Szécsenfalvi Zsigmond, a Dunagép Zrt. vezérigazgatója és Ősz László, az ISD Dunaferr Szállítóművének gyárvezetője.
2021-10-00Térségfejlesztésről, szakmai szemmel. A velünk együtt felnőtt városBeszélgetés Bükki Miklóssal, az ISD Dunaferr Szállítóművének gyárvezető-helyettesével a térségfejlesztésről.
2021-03-19Élet a vasúti sínek menténKaszás Éva riportja Lovász János, az ISD Dunaferr Zrt. Szállítómű pályafenntartási üzemének csoportvezetőjével
2021-03-00Élet a vasúti sínek mentén. Fontos a segítségnyújtás isPortré Lovász Jánosról, az ISD Dunaferr Szállítóművek csoportvezetőjéről, aki szabadidejében véradó és kemencei múzeumvasút önkéntese.
2021-01-00Embert próbáló év volt, sok nehézséggel. 2020 a gyárvezetők szemévelTörténetének egyik legnehezebb évét élte át 2020-ban az ISD Dunaferr. A gyártóművek vezetői értékelik az elmúlt esztendőt. Nyilatkozik Cseh Ferenc (Nagyolvasztómű), Gyerák Tamás (Acélmű), Lontai Attila (Meleghengermű), Kopasz László (Hideghengermű), Kozma Gyula (Lemezalakítómű), Bucsi Tamás (Fémbevonómű), László Ferenc (Gyártó Egység) és Ősz László (Szállítómű).
2020-08-14Nők a vasútnál a Dunaferr Zrt. kapin belülKaszás Éva cikke az ISD Dunaferr Zrt. Szállítómű vasútforgalmi üzemének női dolgozóiról
2020-07-00Nők a vasútnál. Vonzó a műszakbeosztás a SzállítóműbenPorté a az ISD Dunaferr Szállítóművében dolgozó hölgyekről. Nyilatkozik Pintér Ákos, a Szállítómű vasútforgalmi üzemének vezetője; Simigla Henriett váltókezelő; Mezei Anikó váltókezelő; Palotai Lászlóné, Olga váltókezelő; Fűrészné Borsi Zsuzsanna váltókezelő; Hadnagy Lászlóné, Mária szállítási programkezelő és Torma Zoltánné, Márti, szállítmányátvevő.
2020-05-00Hajózni muszáj! A kikötő a karantén idejénIsmertető az ISD Dunaferr Zrt. kikötőjéről a koronavírus okozta veszélyhelyzet idején. Nyilatkozik Ősz László, a Szállítómű gyárvezetője; Kovács László, a kikötő üzemvezetője és Simon Csaba, a Szállítómű járműjavító üzemének vezetője.
2019-11-00Biztonsági hónap az ISD Dunaferr Szállítóművében (képaláírás)2019. október folyamán a Szállítóműben zajlottak a biztonsági hónap programjai. A hónap során megvalósul többek között az emelő-gépkezelők és teherkötözők éves oktatása, munkabiztonsági szemléket tartottak, és a létesítményi tűzoltóság bevonásával megszervezett gyakorlatokra is sor került. (nem teljes szöveg)
2019-09-00Nyári karbantartások a műveknél. A biztonságos üzemmenetért.Az ISD Dunaferr több gyártóművénél is elvégeztek karbantartásokat, felújításokat 2019 nyarán. Nyilatkoznak: Lontai Attila (gyárvezető, Meleghengermű), Zombori Zalán (üzemviteli és karbantartásvezető, Hideghengermű), Ősz László (gyárvezető, Szállítómű) és Kozma Gyula (gyárvezető, Lemezalakítómű)
2019-04-00MozdonykórházIsmertető az ISD Dunaferr Szállítóművének Járműjavító üzeméről. Nyilatkozik Simon Csaba üzemvezető; Szabó Imre, mozdonyjavító csoportvezető; Magyar Zoltán, dízelmozdony-szerelő és Dán János esztergályos.
2019-04-00A gyűjtés nem csupán a tárgyak megszerzéséről szól. "A szemem a pályán!"Beszélgetés Ősz Tamás Zsolttal, az ISD Dunaferr Szállítóművének munkavállalójával szenvedélyéről, a tárgygyűjtésről. Az I. világháborús tárgyaiból álló Egy kiállítás képei című kiállítás öt hónapig volt látható az Intercisa Múzeumban.
2019-02-00Legfontosabb események 2018-ban. Így látták a gyárvezetőkAz ISD Dunaferr gyártóműveinek vezetői tekintenek vissza a 2018-as évre, s ismertetik a 2019-es év terveit. Nyilatkozik Cseh Ferenc (Nagyolvasztómű), Gyerák Tamás (Acélmű), Lontai Attila (Meleghengermű), Kopasz László (Hideghengermű), Bucsi Tamás (Fémbevonómű), Kozma Gyula (Lemezalakítómű) és Bükki Miklós (gyárvezető-helyettes, Szállítómű).
2018-11-00Egységes logisztikai folyamatok, hatékonyabb működés. Novembertől a Szállítómű szervezetébe tartozik a kikötőJelentős szervezeti változás történt november elsejétől az ISD DUNAFERR Zrt. logisztikai szakterületén: a dunaújvárosi Kikötő a Szállítómű szervezetébe integrálódott. Így a jövőben egy szervezeti egység, a Szállítómű vertikumában jelenik meg a Dunaferr tevékenységi körében jelen lévő összes szállítmányozási forma: a közúti, a vasúti és a vízi szállítás is. Nyilatkozik Sevcsik Mónika RMS és HR igazgató; Csapó Szilvia eszközgazdálkodási igazgatóhelyettes és Ősz László, a Szállítómű gyárvezetője.
2018-11-00Lezárult az ISD Dunaferr Szállítóművének biztonsági hónapja (képaláírás)Októberben a Szállítómű tartott biztonsági hónapot a dunaferres gyártóművek közül. Mivel sok feladatot adott a gyártómű vezetésének a kikötő integrációja, így idén a szokásosnál kevésbé gazdag programmal sikerült csak megrendezni a biztonsági hónapot. A legfontosabb feladatokra azért jutott idő: megtörtént a 6S-területek ellenőrzése, lezajlottak a munkabiztonsági szemlék, volt éjszaki bejárás is a fokozottan balesetveszélyes munkahelyeken.
2018-10-00Hetven kilométernyi fényes út. Vasműs pályafenntartókIsmertető az ISD Dunaferr vasúti pályafenntartóiról. Nyilatkozik Szabó Krisztián, a Szállítómű pályafenntartási üzemének vezetője; Matus Ákos, Mudri Zoltán, Blaskó György pályafenntartók és Lovász János pályafenntartó csoportvezető.
2018-10-00A Szállítómű napja. Kikapcsolódás közösen2018. szeptember 29-én egy kötetlen, jó hangulatú délutánt töltöttek el együtt a Szállítómű munkavállalói az ISD Power Kft. szabadidőparkjában.
2018-03-00Ilyen volt 2017 - tagszervezeti szemmelA Dunaferr Ifjúsági Szervezet tagszervezeteinek titkárai számolnak be a 2017-es esztendőről és a 2018-as tervekről. Nyilatkozik Flóris József (Nagyolvasztómű), Magyar Zoltán (Szállítómű), Telkesi Jenő (ISD Power) és Gecseg Ágnes (ISD Kokszoló Kft.).
2018-02-00Véradás a Szállítóműben (képaláírás)Sikeres volt a legutóbbi, február 1-jén megrendezett véradás a Szállítóműben. Összesen 34 munkavállaló adott vért, önzetlen segítségükkel a megjelent véradók 102 embertársuknak adtak gyógyulási esélyt. Köszönet érte! (teljes szöveg)
2018-01-26Tiszta műhely, rendes gyárA tavalyi évben is meghirdette a vállalat vezetése a „Tiszta műhely, rendes gyár” projekt keretében valamennyi gyártómű és a Karbantartási Igazgatóság üzemei, üzemrészei, műhelyei részvételével a rendrakásra, takarításra, a munkahelyek tisztábbá, szebbé alakítására, a 6S-program végrehajtására irányuló versenyt.
2018-01-00Tiszta műhely, rendes gyár. Bemutatjuk a legeredményesebb területeket2017-ben is meghirdette az ISD Dunaferr vezetése a „Tiszta műhely, rendes gyár” projekt keretében a 6S-program végrehajtá­sára irányuló versenyt. Első helyezést ért el a Szállítómű pályafenntartási üz­eme. Második helyezett lett a Gyártó Egység lakatosüzeme, míg a harmadik helyet a Gyártó Egység mechanika­üzem szerezte meg a versenyben.
2017-08-00Balesetmentes napok számlálója. Sikeres pályázatokat díjaztakA munkavédelmi tudatosság fejlesztése, valamint a munkabalesetek, sérülések számának csökkentése érdekében az ISD Dunaferr Biztonsági és Védelmi Igazgatósága pályázati felhívást tett közzé a vállalat munkavállalói részére olyan eszköz elkészítésére, mely hatékonyan és jól láthatóan jelzi a művek, nagyobb közösségek részére azt, hogy az adott területen hány napja nem történt munkabaleset. Három táblát készítettek a kiírásnak megfelelően: Szállítómű; Hideghengermű pácoló üzem és Meleghengermű hengerelőkészítő üzem.
2017-01-00Évzáró ünnepségek. Viszlát, 2016!Beszámoló az ISD Dunaferr Szállítóművének és Karbantartási Igazgatóságának évzáró ünnepségéről, előbbit 2016. december 9-én, utóbbit 2016. december 16-án rendezték meg.
2016-09-00Felelősségteljes karbantartás a termelés biztonságáért. Saját erőből, sokszor "furfanggal"Beszámoló az ISD Dunaferr gyártóműveiben eltervezett és végrehajtott karbantartási munkálatokról. Nyilatkozik Lontai Attila (Meleghengermű), Lukácsi István (Acélmű), Zombori Zoltán József (Hideghengermű), Bucsi Tamás (Fémbevonómű), Danicska Sándor (Szállítómű) és Kozma Gyula (Lemezalakítómű).
2016-06-00Működő és elképzelt fejlesztések. Érdekességek az OMBKE klubnapján2016. május 26-án tartotta az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület helyi szervezete szokásos szakmai klubnapját. A közönség Angeli Tamást, az ISD Dunaferr Lemezalakítómű művezetőjét és Ősz Lászlót az ISD Dunaferr Szállítómű üzemviteli- és karbantartási vezetőjét hallgatta meg.
2016-05-00Az Aranydaru Szállítómű Nyugdíjas Egyesület ünnepsége (képaláírás)2016. április 15-én az "Aranydaru" Szállítómű Nyugdíjas Egyesület az MMK-ban köszöntötte a nyolcvanadik életévüket betöltött tagjait. Az ünnepség hangulatát emelte a közreműködő együttesek műsora: citera, cigányzene, operettdalok és a Búzavirág Népdalkör előadása. (teljes szöveg)
2016-04-00Gyászhír. Elhunyt Köller KárolyElhunyt Köller Károly, az ISD Dunaferr Zrt. Szállítómű Vasas Szakszervezet elnökhelyettese.
2016-03-12Hölgyünnep volt (képaláírás)A szállítómű Aranydaru Nyugdíjas Klubjának nőnapi ünnepségén a férfiak virággal is köszöntötték a hölgyeket. Kép: Franyó Istvánné, Simonyi Gyula, Sümegi Lajos. (teljes szöveg)
2016-03-00Véradás a Dunaferrben. Önzetlen segítségnyújtásBeszélgetés a dunaferres véradókról Feth Katalinnal, a Magyar Vöröskereszt területi vezetőjével; Lovász Jánossal, a Szállítómű pályafenntartási üzemének csoportvezetőjével és Szántó Zoltánnéval, az ISD Power Kft. számviteli előadójával.
2016-01-00Téli közlekedés a gyárbanŐsz László, az ISD Dunaferr Zrt. Szállítóművének üzemviteli és karbantartási igazgatója nyilatkozik a gyár téli közlekedési viszonyairól.
2016-01-00Takarékosságra ösztönöz a nyomkövető rendszerBeszélgetés Ősz Lászlóval, az ISD Dunaferr Zrt. Szállítóművének üzemviteli és karbantartási igazgatójával a másfél éve bevezetett nyomkövető rendszerről.
2015-12-00Disznótoros vacsora (képaláírás)November 17-én ismét megrendezte immár hagyományos disznótoros vacsoraestjét az Aranydaru Szállítómű Nyugdíjas Egyesület. (nem teljes szöveg)
2015-11-19Szállítók "disznóságai"Az Aranydaru Szállítók Nyugdíjas Egyesület november 17-én rendezte meg hagyományos, minden év őszén sorra kerülő disznótoros vacsoráját és műsoros estjét.
2015-11-00Múltidézés és napjaink feladataiBeszámoló az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztály Dunaújvárosi Szervezetének 2015. október 29-i klubnapjáról. Az itt elhangzott előadások az ISD Dunaferr Zrt. Szállítóművéről és az ISD Kokszoló Kft. üzemvitele kapcsán hangzottak el.
2015-10-31Kohászati klubnapAz Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztály Dunaújvárosi Szervezetének október 29-i klubnapján az ISD Dunaferr Zrt. Szállítóművéről és a Kokszoló Kft. üzemvitele kapcsán hangzottak el előadások.
2015-10-00A szén utazásaBeszámoló az alapanyagok utaztatásáról az ISD Dunaferr Dunai Vasműbe. Nyilatkozik Szabó Gyula, a kikötő vezetője és Kovács Ervin állomásfőnök.
2015-08-00Jól szórakoztak a nyugdíjasokBeszámoló az Aranydaru Szállítómű Nyugdíjas Egyesület hagyományos családi és sportnapjáról, amelyet 2015-ben is megrendeztek.
2015-07-00Pozitív változásokat hozott a 6S programA 6S munkavédelmi programmal kapcsolatos tapasztalatok. A program pozitív hatásairól nyilatkozik Nagy Sándor, az Acélmű üzemvezetője; Mihaldinecz László, a Meleghengermű üzemvezetője; Zombori Zoltán, a Hideghengermű üzemfenntartási és karbantartási vezetője és Kovacsik Tamás, a Szállítómű üzemvezetője.
2015-06-26Jól vizsgáztak az égőfejekA TÜKI által kifejlesztett ipari égőcsaládot tesztelték az ISD Kokszoló szabadtéri területén.
2015-06-26Vasúti pályahasználókAz ISD Dunaferr Zrt.-nél tartotta első szakmai napját a Vasúti Pályahasználók Egyesülete (VAPE).
2015-06-00A vasúti pályahasználók látogatása cégünknélAz ISD Dunaferrnél tartotta meg első szakmai napját a Vasúti Pályahasználók Egyesülete (VAPE). A VAPE céljai.
2015-03-27A legfontosabb történések II.Visszatekintés, évértékelés a Hideghengermű, a Lemezalakítómű, a Fémbevonómű és a Szállítómű gyárvezetőitől.
2015-02-00A közösségért végzett munka tisztelete2015 januárjában az "Ifiért" díjat Ivsits Zoltánné és Mudra László kapta. A díjazottak bemutatása.
2015-02-00Buli van!Beszámoló az ISD Dunaferr több gyáregységének év végi illetve év eleji rendezvényéről.
2015-02-00A tavalyi év legfontosabb történései II.Az ISD Dunaferr gyárvezetőinek beszámolója a 2014-es évről. Nyilatkozik Kopasz László (Hideghengermű), Kozma Gyula (Lemezátalakítómű), Bucsi Tamás (Fémbevonómű) és Danicska Sándor (Szállítómű).
2015-01-00Bajban ismerni meg...Beszélgetés a feleségét tragikus módon elveszítő Bugyik Károllyal. Interjú a Bugyik Károly kollégáival.
2014-12-00Fókuszban a vezetői hatékonyságLezajlott a kompetenciafejlesztő kiscsoportos tréningsorozat első fordulója, amelyen az Ifi tisztségviselői vettek részt.
2014-11-00Biztonsági hónap a SzállítóműbenBiztonsági hónapot rendeztek októberben a Szállítóműben, az elméleti előadások mellett számos gyakorlati bemutatót is tartottak.
2014-11-00Nyomkövető rendszer bevezetése az ISD Dunaferr SzállítóműnélA tanulmány a 2013. év végén a ISD Dunaferr Dunai Vasmű Szállítóművében engedélyezett nyomkövető rendszer bevezetésének folyamatát és a fejlesztés kezdeti eredményeit mutatja be.
2014-08-00A Szállítómű tagszervezetBemutatkoznak a tagszervezetek.
2014-03-14Nyugdíjas vasműs látogatásRendhagyó gyárlátogatáson vett részt egykori munkahelyén a Dunaferr Aranydaru Szállítók Nyugdíjas Egyesület.
2014-02-00Ismét bővült a gépparkAz erőgépjavító üzem kollektívája által elvégzett rekonstrukció után immár hat berendezésből áll a bugaszállító géppark.
2013-02-21Sztrájkolók és megegyezők"A Dunaferr két nagy szakszervezete, a Vasas és az Ifjúsági szervezi a határozatlan időre szóló, általános munkabeszüntetést. A sztrájk oka, hogy február 15-ig nem sikerült aláírni az idei bérmegállapodást. A sztrájkba egyelőre a meleg- és a hideghengermű dolgozóit, illetve a gyár szállítóművének egy részét vonták be a szakszervezetek."
2012-12-19A vasmű vérkeringése nem állhat leA téli viszontagságok sem jelenthetnek akadályt. Interjú Danicska Sándor gyárvezetővel.
2012-11-08Közösségformálás: együttesen!Az Aranydaru Szállítók Nyugdíjas Egyesület november 7-én egy disznóvágással egybekötött közösségformáló napot rendeztek.
2012-09-14A vasút szerelmesei jártak a gyárbanBetekintés a "kulisszák" mögé. A Magyar Gőzmozdonyokért és Vasútért Egyesület (MGV) tagjai látogattak el szeptember 7-én, pénteken az ISD Dunaferr Zrt.-hez, hogy szemügyre vegyék a technológiai folyamatokat, köztük természetesen a szállítómű vasúti tevékenységét is.
2012-04-17Új portáltargoncák a DunaferrnélÚj portáltargoncák az ISD Dunaferr Zrt. szállítómű gépjármű- és erőgépjavító műhelyében.
2012-04-06Évértékelések az ISD Dunaferrnél és tagvállalatainálA járműpark üzembiztonságának fenntartása a cél. Interjú Danicska Sándorral, a szállítómű gyárvezetőjével.
2012-03-30Saját kivitelezésében épült a két rakodógépÚj portáltargoncák az ISD Dunaferrnél.
2012-03-08Idén is ez az a nap...Kép a Dunaferr szállítómű Aranydaru Nyugdíjas Egyesületének nőnapi összejöveteléről.
2012-02-10Rendben megy az "élet" a mínuszokban isFolytatódik a hideg, újabb havazás jön. A hó és az ISD Dunaferr.
2012-02-10Patyi István (1942-2012)Elhunyt az ISD Dunaferr Zrt. szállítóművének nyugalmazott gyárvezetője.
2011-10-21Rend, tisztaság: készület a szemléreMunkavédelmi hónap a Szállítóműben
2011-04-08Folyamatos korszerűsítések az üzembiztonságértInterjú Liha Péterrel, a szállítómű gyárvezetőjével.
2011-02-04Nyugdíjasként kicsit másképpA solti Gróf Vécsey Károly Borlovagrend alkancellárja: Gulyás Győző, a Dunaferr szállítómű nyugdíjazott pályafenntartási vezetője.
2010-06-25Átadták a törzsgárda-elismeréseketTörzsgárda-elismerést kaptak: a névsor üzemenként a cikkben olvasható.
2009-04-03Így látják a dolgozókHogyan hatnak ránk a válság következményei? Interjú Komjátiné Mátraházi Judittal, a Meleghengermű üzemgazdasági vezetőjével, Keresztes József,előnyújtói meleghengerésszel, Darazsac Jánossal, a Szállítómű vonatátvevő csoportvezetőjével, és Koroseveczki Gyulával,a szállítómű logisztikai és elszámolási osztályvezetőjével.
2007-09-14Megkönnyítik a munkátÚjítások a Mozdonyjavító műhelyben.
2001-04-19Az M-toronyA szállítümű M-tornyának dolgozóinak panasza.
2000-10-03Elődök és utódok. Pesei László1978-2000-ig egy munkahelyen.
2000-04-14Elődök és utódok. Veress Imre.
1999-10-07Szervezeti átalakítás a szállitóműbenAz Acélművek Kft szállitóműve átalakitásra készül. A küzúti szállitás a Logisztikai Kft-hez kerül.
1997-06-05Kilencmilló plusz a szállítóknálAz Acélművek kft. Szállitóműve," önrevizióval", takarékoskodással kilencmillió forintottakarított meg.
1996-10-25Szállitási kihívások ...6,5 millió forintot forditanak a logisztika kívánalmainak betartására a Szállitóműveknél.
1995-11-24"...Az embert ünnepelte a száll1tómű..."40 éves fennállásukat ünnepelték a szállítósok.Kitüntetéseket adtak át,s befejezésül levetítették:a "40 éves a szállítás,rakodás a Dunai Vasműben c filmet,melyet az évforduló alkalmából készítettek.
1995-11-18képaláírás (Dunaferr Acélművek Kft évf.)40 éves a Dunaferr Acélművek kft Szállítóműve. Dunaferr Kiváló Dolgozója kitüntetések (név nélkül).
1993-01-07Igy kezdtek a társaságok
1990-06-12A szállítókon nem múlikTúlterhelt a vasút kihasználatlan a kikötő, ez jellemzi a szállitást a DV-ben.Létszámhiánnyal,elavúlt gépparkkal próbálnak talpon maradni.
1989-12-15A csend hangjai. A sofőrök véleménye névvel és név nélkül.A DV szállító gyáregységéről. Nem lett volna szabad közölni november 28-án azt az olvasói levelet, amely a "Dunai Vasmű gépkocsiforgalom sofőrjei" aláírással érkezett. Akik írták, nem kérdezték meg az egész kollektíva véleményét, a mai napig nem fedték fel kilétüket.
1988-05-20Pellet IndiábólÉvi 500 000 tonna vasérc szállításáról kötött szerződést máj. elején a DV eddigi indiai partnerével.
1987-01-22Szállítani kellAz új kokszolómű kiszolgálása a kikötőből. A Kikötőüzemről.
1986-08-23Felelőséggel dolgozniÖsszehangolt munkával, egyeztetésekkel lehet javítani a szállítók munkáját. Az exportra készülő munkák szállítása elsődleges. Ápr.-ban és májusban 14 milló forint büntetéskocsiállásért.
1983-10-12Döntsünk darutA Dunai Vasműben egy darupályaszakasz építésénélagy brigád ötletes újítással 30 nap helyett 10nap alatt végzett az építéssel.
1982-05-10Jobban lát a VAKÖRMűködik a VAKÖR II. Az új számítástechnikai rendzerrel regisztrálhatók a vasmű területérebeérkező vagonok, és a vasműben eltöltött idő.
1982-04-12Ösztönzés és ösztönzöttekÜzemanyagnormából megtakarítás esetén annak 15%a fizetéshez kapcsolódik. Hogyan lehet azüzemanyaggal takarékoskodni?. A szállitógyáregység módszerei.
1982-02-27Harmincmillió forint kocsiállás...Tavaly egész évben 50 millió forint kocsiállás birságot fizetett a Dunai Vasmű. Az idénjanuárban már ez az összeg 30,5 milliónál tart a hideg miatt, az ütemtelen érkezés miatt.
1982-01-27Hideg...hideg...hideg!...A szállitó gyárrészlegnél érzik a hideg télhátrányait.Kimelegitő eljárással lehet avagonokból a befgyott kokszot kiszedni. Ahidegben csak napi 50-1000 vagontbuktatnak.
1981-09-12Elutasított ötletekElutasitották azt az újítási javaslatot, hogy a vasuti kocsik talpfáit rögzitsék, mert az állandó javitgatás időigényes.
1981-08-27Ha törik, ha nem-fizetünk?A kocsiállás büntetésen kívül sok bírságot fizeta Dunai Vasmű a kocsirongálásokért is.
1981-06-12Várva várt várakozókA fagytott állapotban vasműbe került alapanyagokvasuti kocsikból gözzel való kiengedése - újítása vasmű szállitóinál.
1981-05-12Takarékosság a szállító gyáregységnélA szállítóknál bekövetkezett takarékosság oka:Visszaszorították az ésszerűtlen szállításokat. Az autódaru közlekedtetésének csökkentése, a targoncák számának csökkentése, a vasutikocsik állásidejének radikális csökkentése.
1981-04-28Van itt munkaA DV autójavítójának Bánki brigádjáról, akik másodszor is elnyerték a vállalat kiváló ifjúsági brigádjának járó címet.
1981-02-12Csökkent a kocsiállásA szállítók gyáregységnél az előző évek hasonló időszakához képest csökkent a kocsiállásértkifizetett büntetések összege.
1980-11-27Előrelépés, bizakodó hangulatGazdasági, szaksz. és pármunkáról beszámoló.
1980-10-27Öt év a szállítóknálKiemelt beruházás nem érintette a szállitókat,dea konverter épitéséhez vásároltak darut, ami a szállitók tulajdonába megy át.
1980-10-12Hagyományos Honvédelmi nap ...Szinvonalas rendezvényt tudott magának aszállitók MHSZ szervezete. A harci túrán 27csapat vett részt.
1980-08-27Mosoly a brigádnaka Szállitó Gyáregység egyik szocialista brigádja 100 óra társadalmi munkában különleges kocsit készitett egy mozgássérült gyermeknek.
1980-05-27Öröm velük dolgozniA jarműjavító szocialista brigádja aktiv. KiválóBrigád cim tulajdonosa.
1980-04-27Vélemények a kocsiállás-pénzrőlA hulladékanyag szállitások mindig másodlagos fontosságúak, ezért állnak a vasúti szerelvények. Ebben az évben maximálták a kocsiállásért fizetendő büntetést amit a vasmű még vállalni képes.
1980-04-12Együtt könnyebbKét szocialista brigád együttműködési szerződéstkötött, a szállitás és megrendelésösszehangolására.
1980-03-05Éventer 5 millió tonna nyersanyag ...A vasúti diszpécserszolgálat adatai számítógépen. Éventer 5 millió tonna nyersanyag kirakodása, szállitása.
1980-01-22Típusrendszer lehet...Számítógép"követi" a vasúti kocsikat. Az év elejétől megkezdte működését a Dunai Vasmű számítógépes vagonkövetési rendszere.
1980-01-01"Vakőr" számítógéppelSzámitógépes vagonkövetési rendszer. / 1980.okt. 27., 2. p. ld még.: Nov. 12., 7. p. Nov. 27., 7. p.
1979-11-16"Mosolyból, örömből juthatna több is..."Gruber Magdolna, a Dunai Vasmű vasúti járműjavító üzemének esztergályosa.
1979-05-22Tizenkettő - huszunnégyA Dunai Vasmű szállító gyáregységében nem vált be a nyolcórás folyamatos műszakváltás, ezért visszatértek a korábbi munkarendhez.
1978-12-22Három arany, három ezüst, három bronz...A D. Vasmű szállító gyárrészlegének Márc. 15. brigádja segített a 11. sz. óvodának.
1978-01-26Emelni szükséges. " Nem adom a darumat"A Dunai Vasműben 150 nagy teljesítményű és 80 kisebb teherbírású daru van. Nagyon fontos feladat ezen gépek karbantartása.
1977-09-12Termelés, túlóra, jutalomBérintezkedések a szállító gyárrészlegnél.
1977-04-29Vagonkirakó gépek érkeztek a vamsűbeÖt vagonkirakó gép érkezett a Dunai Vasmű szállító gyárrészlege számára.
1976-07-09Vasutasok a vasműbenA vasutasok helyzete üzemen belül. Munkakörülményeik, szociális ellátottságuk.
1975-09-20Kocsiálláspénz a vasműben. 14 millió forint bírságot...A rakodás és kirakodás nehézségeiről a DV Szállitási gyáregységénél.
1975-07-11Lassú rakódás - felmérhetetlen károkVasúti áruszállítás. Sokba kerül a szervezetlenség.
1974-12-17Szállítási csúcsforgalom a vasműbenA kiút-a konténeres szállítás!
1973-09-07A szállító gyárrészleg állomásaiA Dunai Vasmű szállító gyárrészlegének munkájáról.
1973-08-10A második félév kezdetén.Körkép a Dunai Vasműből.
1972-04-27Ismét Kiválló Vállalat a Dunai VasműAz összes dolgozó eredménye. Élüzem a hengermű és szállítás.
1972-01-14Technikai feltételek: igen, személyi feltételek: nemMilyen időbeosztással dolgoznak a Dunai Vasmű vasutasai?
1971-12-24UtonIngázó dolgozók karácsonykor a szállítóműbe.
1971-03-05"Akinek nem tetszik..."A Dunai Vasmű szállítási gyárrészleg politikai és társadalmi szervezetek nélkül.
1965-04-04Ötödére csökkentették a kocsiállást a Dunai VasműbenHatezerrel több vasúti kocsi fordult meg a vasműben és mégis ötödére csökkent az állásid.
1963-08-09Szállítás a Vasműn belülHolt idők, forgalom regisztrálás-jelleg és érdek.
1963-08-06Nagyértékű társadalmi munkát végeznek a szállító gyárrészleg dolgozóiAz Acélmű mögötti hepehupás terület rendbetétele.
1963-07-18A szállitó gyárrészleg munkájárólÜnnepi köszöntő helyett. Vasutasnapon.
1963-01-03Egységesített kohászati kocsi gyártása a Dunai VasműbenEgységes futóművel és fékberendezéssel készülnek a Dunai Vasmű szállitó járművei
1962-09-28Elveszett órák, elveszett értékekA munkanapfényképezések tanulságai a Szállítóműnél.
1962-06-08Fontos népgazdasági érdekA vasúti kocsik állásidejének csökkenése. Évente több millió forint büntetés
1961-12-16A Dunai Vasmű rakodómunkásainak helytállásaA hideg időben 84 befagyott vagonból mentették ki az ércet.
1960-12-13A szállító gyárrészleg felkészült a télreMeleg ruha, védőital, mozgó kompresszor a vasúti kocsik kiolvasztására, készülődés a télre.
1960-02-12A vasúti dolgozók "főorvosa"Mohai László a Vasmáv Fűtőház irányítója.
1960-01-22A Vasmű dolgozói tovább folytatják a munkaversenytA gyárrészlegek felajánlásai az első negyedévre
1959-11-17A márciusi határozat szellemében...A Vasmű az idei év tíz hónapjában teljesítette az 1960-ra tervezett termelési és termelékenységi színvonalat.
1959-09-29A Szállító gyárrészleg automatizálási tervébenDieselesítés, a mozdonyok rádióirányítása, és a fényjelzős központ.
1959-04-21Eredményes munkát jeleznek a Vasmű első negyedévi eredményeiKb. 21 millióval többet termelt a Vasmű. mint az elmúlt év hasonló időszakában.
1959-02-03A gazdaságosabb termelés célfeladatai a VasműbenA szénelőkészítőknél, a Kokszolóban, a vegyi gyárrészlegben, a Nagyolvasztóban, az Energia gyárrészlegben, a Karbantartóknál, az Anyagvizsgálóknál, és a Szállítóknál.
1958-09-12Hogyan dolgoznak a Vasmű gyárrészlegei?A kohászati gyárrészlegek, az acélmű, az erőmű, a szállító gyárrészleg, és a karbantartó?
1958-01-28"Öreg diákok" vizsgájaA szállító gyárrészleg kotrómesteri tanfolyama befejeződött. Majdnem fél évig tartott a tanfolyam.
1957-12-13306 üzemi baleset 11 hónap alattÜzemi balesetek a Dunai Vasműben.
1956-02-07Megalakult a Vasmű negyedik művészeti csoportja (kishír)Eddig az Erőműben, a Karbantartó és a Szállítási gyárrészlegnél működtek művészeti csoportok, most a Kokszolóműben alakult egy újabb csoport.
1956-01-10A sztálinvárosi dolgozók kényelméértA munkásszállól tisztaságáról.
1955-12-09212.000 forint gépkocsialkatrészek felújításábólSokkal több is lehetne, hogyha az elhasznált gépi alkatrészek felújítása nem ütközne bürokratikus akadályokba.
1955-10-28Az akarat és a becsületes munka eredményeA Szállítási Gyárrészleg 1955. évi felajánlásairól
1955-05-13Az önköltség jelentékeny csökkentését vállalják......a Szállítási gyárrészleg dolgozói.
1955-03-04A Vasmű ereiLátogatás a Szállító gyárrészlegben
1951-11-03Akik segítik és akik hátráltatják a Dunai Vasmű mielőbbi..A szállitóberendezések gyárát akadályozza belső szervezetlensége miatt a Dunai Vasmű mielőbbi felépítését
A Szállítómű története1950-ben a Pusztaszabolcs-Paks vasútvonalból leágaztattak Dunapentele állomásra egy sinpárt. Ezt vezették be a gyár kijelőlt helyére.1951-ben az első vonatszerelvény Bebrics Lajos közlekedési miniszterrel a gyár területére érkezett. Ez a megálló a mai Béke-téri kapu közelében volt. 1952-ben Népgazdasági Tanács utasítására létrehozták a Sztálin Vasmű Szállító és Raktározó Üzemét 1952 júl. 1-i bejegyzéssel.Feladata a vasmű üzemeinek ellátása vasúti, közúti és vizi uton. A Dunai Vasműnbelül 5 pályaudvar működik. Ezért kellett 1953-ban létrehozni a VASMÁV üzemfönökséget, mely a vasműn belüli vasuti szállítást felügyeli. 1961-ben szerkezeti átalakulás folytán megalakul a Szállító Gyáregység, és megszünik a VASMÁV. A vasuti szállitás 29 db gőzmozdonnyal és 5 db dieselmozdonnyal történt. 1980-ra diesel mozdonyok szállítanak csak. 1979-től Szállító Gyáregységgé alakul, 1991-től, az Acélmű Kft felügyelete alá kerül, mint Szállítómű, a Kikötő önálló Kft lett. 1999-től a közúti szállítás a Logisztikai Kfthez került.
A vasúti járművek javítása, karbantartása a Dunai Vasműnél"A Dunai Vasműben létesítésétől kezdve jelentős belső vasúthálózat van, amelyen többek között a vállalat belső szállítása is lebonyolódik..."
Életük, munkájuk a vasúti járművek......javítása és karbantartása volt. Kasza József a Szállító gyáregység egykori főmérnökének életrajza, visszaemlékezése.