Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

954 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-02-09A neheze most következikNem okozott gondot Új-Zéland legyőzése a három DFVE-játékossal (Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Mahieu Geraldine) felálló magyar női vízilabda válogatottnak a dohai világbajnokság első mérkőzésén.
2023-11-03Szép eredményeket értek el a DKSE birkózói a veteránok vb-jén2023. október 17. és 22. között a görögországi Loutrakiban rendezték meg a veterán birkózó világbajnokságot. A dunaújvárosi birkózók közül Papp Gyula és Angyal László is tagja volt a magyar válogatottnak, mely tizenkét érmes helyezéssel zárta a versenyt. Papp Gyula egy sajnálatos és súlyos vállsérülés miatt kénytelen volt feladni második meccsét, de így is pontszerző hatodik helyen végzett, míg Angyal László a nagyon előkelő harmadik helyet szerezte meg.
2023-10-27Szép fényű bronz a világbajnokságrólTavalyi eredményét megismételve, a harmadik helyen végzett Angyal László a Görögországban megrendezett veterán birkózó világbajnokságon.
2023-10-06Czifra Lili kvótát szerzet a párizsi olimpiáraNagyszerű hír, hogy a DKSE, egyéni összetettben 33. helyen végzett tornásza, Czifra Bettina Lili saját jogán is kiharcolt egy kvótát a hétfőn este. A kiírás értelmében ugyanis a csapatkvótával nem rendelkezőket számolva a legjobb 14 között lévő versenyzők - országonként legfeljebb egy tornász - névre szóló párizsi kvótához jutottak, és ez a magyarok közül Czifrának jár, mert ő érte el a legmagasabb pontszámot hármójuk közül.
2023-09-01Jól szerepeltek a dunaújvárosi versenyzők a kajak-kenu világbajnokságonBár az érmes helyekről lemaradtak, nem lehetett panasz a DKSE kenusainak szereplésére a németországi felnőtt világbajnokságon.
2023-08-25Nyikos Veronika ismét világbajnoki bronzérmesHárompontos hátrányból fordítva aratott győzelmet lengyel vetélytársa ellen, így újra világbajnoki bronzérmet szerzett az U20-as korosztályban Nyikos Veronika, a DKSE birkózója.
2023-07-21Egyelőre nem ünnepli világbajnoki címét a DKSE tehetséges kajakosa, Szellák SzabinaElégedetten tekint vissza az olaszországi világbajnokságra, ám már a közeljövő versenyeire készül a DKSE U23-as világbajnok kajakosa, Szellák Szabina. Mint arról beszámoltunk, remek versenyzéssel szerzett aranyérmet kajak négyesek 500 méteres számában a Szellák Szabina, Rugonfalvi-Kiss Janka, Dráviczki Dóra, Csikós Zsóka összetételű egység az olaszországi ifjúsági és U23-as világbajnokságon.
2023-07-14Szellák Szabináék a világ tetejénRemek versenyzéssel szerzett aranyérmet a Szellák Szabina, Rugonfalvi-Kiss Janka, Dráviczki Dóra, Csikós Zsóka összetételű kajak négyes az olaszországi korosztályos világbajnokságon.
2023-07-07Szép eredmények a világbajnokságonEgyiptom fővárosában, Kairóban rendezték meg az idei uszonyosúszó junior világbajnokságot június 19. és 25. között, s a megméretésen ott volt a magyar junior válogatott is, mely tizenhárom fős csapattal vett részt a viadalon. A magyar keretben a dunaújvárosi Búvársuli SE két versenyzője, Németh Nóra és Szabó Flóra is helyet kapott, míg vezetőedzőként Gurisatti Róbert, a dunaújvárosiak edzője utazhatott el az együttessel.
2023-02-13Újvárosi kiválóságokkalA Sportért Felelős Államtitkárság ismét megrendezte a Héraklész Díjátadó Gálát. Az idei Héraklész Gálán a klasszikus női csapat kategóriában I. helyezett lett a tavaly nyáron világbajnoki címet nyerő U16-os leány vízilabda válogatott, soraiban két dunaújvárosi pólóssal: Kardos Laurával és Kardos Dominikával, valamint Dr. Sike József edzővel, aki korábban Dunaújvárosban is eredményesen dolgozott. Hatalmas sikert ért el Nyikos Veronika (kép) is, a DKSE birkózója a hölgyek egyéni kategóriájában lett V. helyezett. Edzőjét Kiss Károlyt is díjazták. Veronika a tavalyi évben a kadet Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett.
2022-11-04Kovács Zsófia sporttörténelmi sikert vívott ki, döntőbe jutott a liverpooli világbajnokságonKovács Zsófia vb-döntős gerendánHasfalsérülése ellenére is bejutott a gerenda fináléjába Kovács Zsófia a tornászok liverpooli világbajnokságán.
2022-10-21Remek dunaújvárosi szereplés a vb-nRemekül szerepeltek, s két érmet is szereztek a dunaújvárosi versenyzők a Plovdivban megrendezett Veterán Birkózó Világbajnokságon.
2022-09-23Kovács-Seres Hunor a világ tetejénVégig vezetve szerzett aranyérmet a nyílt vízi úszók junior világbajnokságának 7,5 kilométeres versenyszámában a DKSE kiválósága, Kovács-Seres Hunor.
2022-09-17Hunor világbajnok! (képaláírás)Az Indiai-óceánban, a Seychelle-szigeteken rendezik a nyílt vízi úszók junior világbajnokságát, amelynek pénteki első versenynapján az U17-es mezőnyben 7,5 kilométeren volt érdekelt a Dunaújvárosi KSE sportolója, Kovács-Seres Hunor. (nem teljes szöveg
2022-09-09A dobogó tetejét is célba vették a dunaújvárosi tradicionális íjászok a gyulai világbajnokságon. Éremeső a világbajnokságonDr. Skaliczky Andrea távcéllövésben, míg dr. Rácz Attila távlövésben szerzett világbajnoki címet a gyulai III. Tradicionális Íjász Világbajnokságon.
2022-09-09Fényes érmek a világbajnokságonSlihoczki Ádámék ezüstöt, Kulcsár Dorináék bronzérmet szereztek a kajak-kenusok szegedi ifjúsági és U23-as világbajnokságán.
2022-08-26Nyikos Veronika bronzérmes a vb-nA véghajrában szerzett pontokkal aratott 7-5-ös sikert török ellenfelével szemben Nyikos Veronika a szófiai U20-as világbajnokság bronzmérkőzésén.
2022-08-12Olimpiai számban lettek döntősök Hajdu Jonatánék a világbajnokságon.Slihoczki Ádám a kenu négyesek 500 méteres fináléjában negyedik, Hajdu Jonatán a kenu kettesek 500 méteres versenyében hetedik lett a kanadai kajak-kenusok gyorsasági világbajnokságán.
2022-08-12Döntős helyek a világbajnokságonEgy negyedik és egy hetedik hellyel fejezték be a DKSE versenyzői a halifaxi gyorsasági kajak-kenu világbajnokságot
2022-08-05Fényes dunaújvárosi érmek SzegedenVilágbajnokságon, Európa-bajnokságon, valamint a hazai bajnokságon is lapátot ragadtak a Dunaújvárosi Központi SE felnőtt és utánpótlás kajak-kenusai.
2022-07-13Gurisattinak meglett az arany is - az ujján"A magyarországi világbajnokságon második helyen végzett nemzeti együttes tagjai a feledhetetlen élmények és a nagyszerű teljesítmény után kis pihenőre térhettek. Közülük a Nemzeti Sport olvasói által a női csapat legjobbjának megválasztott Gurisatti Gréta is Horvátországba utazott barátjával, hogy onnan már menyasszonyként térjen haza – bizonyára elszomorítva ezzel sok-sok férfirajongóját. "
2022-07-08Csodás ezüst a világbajnokságon!Második helyen végzett a budapesti világbajnokságon a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott, miután a döntőben 9-7-re kikapott az amerikai csapattól.
2022-07-08Csak egy csapat volt jobb a junioroknálFarkas Johanna volt a válogatott legeredményesebbje a junior világbajnokságon, ahol a magyar csapat végül ezüstérmes lett.
2022-06-24Negyedik hely a strandonNegyedik helyen végzett a magyar ifjúsági leány strandkézilabda válogatott a görögországi strandkézilabda világbajnokságon. A csapatnak két dunaújvárosi játékos, Szabó Aida és Bartók Dorina is tagja.
2022-06-13Túl az első szűkítésen a női vízilabda válogatottA dunaújvárosi játékosok bent maradtak a válogatottban.
2022-01-25Kiváló tavalyi eredmények: van kikre büszkének lenniAz előző évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó dunaújvárosi sportolókat és edzőiket díjazták november 24-én a városházán. A díjazottak részletes névsora a cikkben.
2021-12-06Klujber vezérletével megvan a középdöntőA magyar női kézilabda-válogatott középdöntőbe jutott a spanyolországi világbajnokságon, mivel szombaton 32–29-re legyőzte Csehországot a csoportkör második fordulójában. A mezőny legeredményesebb játékosa 13 lövésből 11 góllal a dunaújvárosi nevelésű, jelenleg a Fradiban játszó Klujber Katrin volt, akit a meccs legjobbjának is megválasztottak.
2021-12-04Az izgatottságukat is le kellett győzniA dunaújvárosi nevelésű Klujber Katrin a magyar női kézilabda-válogatott tagjaként a szlovákok 35-29-es legyőzésével kezdte a csoportkört, így 2 forduló után biztos továbbjutó a spanyolországi világbajnokságon.
2021-11-05Értékes dunaújvárosi bronz a vb-rőlA DKSE birkózó szakosztályának három versenyzője is megmérette magát a görögországi veterán birkózó világbajnokságon. Görögországban, Loutraki városában rendezték meg az idei veterán birkózó világbajnokságot október 19. és 24. között, s bár igen szigorú rendelkezéseknek kellett megfelelni ahhoz, hogy valaki elindulhasson a viadalon, így is ötven ország birkózói vettek részt a megméretésen.
2021-10-29Egy bronzérmet szereztek remek, veterán birkózóinkOktóber 19–24. között rendezték meg Görögországban (Loutraki városában) az ez évi veteránok birkózó-világbajnokságát. A csapat dunaújvárosi résztvevői: Angyal László, Mátyás Gábor és Papp Gyula, aki bronzérmet nyert.
2021-10-29Nem Kovács Zófián múlt az éremszerzés a Japánban rendezett világbajnokságon. Kovács Zsófia ötödik a világbajnokságon.Remekül tornázott, s végül az ötödik helyen végzett a felemáskorlát világbajnoki fináléjában a DKSE kétszeres Európa-bajnok kiválósága, Kovács Zsófia. Trenka János nem tudta és nem is akarta véka alá rejteni véleményét a pontozóbírák döntésével kapcsolatban.
2021-10-27Kovács Zsófia igyekszik majd ebből is építkezniMegérkezett a jubileumi 50. torna-világbajnokságról a magyar csapat. Kép: Megérkezés után - együtt a három döntős: Kovács Zsófia, Mészáros Krisztofer, Bácskay Csenge.
2021-10-25Kovács Zsófia ismét remekeltTorna világbajnokság. A világ ötödik legjobbja lett felemás korláton Kovács Zsófia.
2021-10-21Kovács Zsófia döntős a világbajnokságon!Az ötödik legjobb eredménnyel jutott be felemáskorláton a világbajnokság döntőjébe a DKSE kétszeres Európa-bajnoktornásza, Kovács Zsófia.
2021-10-20Kovács Zsófia a vb-döntőben!A DKSE sportolója, Kovács Zsófia felemás korláton bekerült a tornász világbajnokság döntőjébe.
2021-10-18Kezdődik a torna-vb Japánban, Kovács a döntőbe jutnaMegkezdődött a jubileumi, 50. torna-világbajnokság. A megmérettetést – amelyen a DKSE kétszeres Európa-bajnoka, Kovács Zsófia felemás korláton indul – Japánban.
2021-10-13Szövetségi köszöntésA Magyar Kézilabda Szövetség ünnepélyes ebéden köszöntötte a 25 évvel ezelőtt olimpiai bronzérmet, illetve a 26 esztendeje vb-ezüstérmet szerző magyar női válogatott tagjait, közte több egykori Dunaferr-klasszist. Kocsis Erzsébet, Meksz Anikó, Siti Beáta, Németh Helga, Mátyás Auguszta volt a dunaújvárosi klub tagja e két világeseménykor.
2021-10-05Nem azt kapta vissza a vb-n, amit várt magátólA romániai Pitestiben rendezték meg a maraton kajak-kenu világbajnokságot. A Dunaújvárosi Központi Sportegyesület képviselője, Máthé Krisztián a rövid körös, azaz 3,4 kilométeres távon indult és a 18. helyen végzett.
2021-10-01Olimpián és világbajnokságon öregbítették Dunaújváros hírnevét sportolóink.A tokiói olimpián és paralimpián, illetve a koppenhágai kajak-kenu világbajnokságon remekül szereplő dunaújvárosi sportolókat és edzőiket köszöntötte Pintér Tamás polgármester, valamint Barta Endre alpolgármester 2021. szeptember 28-án a Városházán.
2021-09-29Bodor két világbajnoki aranyaBodor Péter, a Bodor Team motorcsónakosa, aki a Dunaújvárosi Vízi Sport Club színeiben versenyez, két világbajnoki címet is szerzett az idén. Előbb az F-250-es, majd az F-350-es kategóriában bizonyult a világ legjobbjának.
2021-09-24Hajdu Jonatánék remek vb-ezüstjeÓriásit versenyezve szerzett ezüstérmet Hajdu Jonatán és Fekete Ádám párosa a koppenhágai kajak-kenu világbajnokságon.
2021-09-20Hajduék vb-ezüstérmeC-2 500 méteren a DKSE versenyzője, Hajdu Jonatán és az újpesti Fekete Ádám kenu kettőse világbajnoki ezüstérmet nyert. Slihoczki Ádám a hetedik helyen végzett, Kiss Balázs nem jutott be a döntőbe.
2021-09-18Ketten már biztosan vb-döntőbenSlihoczki Ádám és Hajdu Jonatán már indulhat a kajak-kenu világbajnokság döntőjében.
2021-09-17Már a párizsi olimpia jegyében lapátolnak a világbajnokságonSzeptember 16-án Dániában kezdődött meg a gyorsasági kajak-kenu világbajnokság, amelyen a DKSE három kenusa, Hajdu Jonatán, Kiss Balázs és Slihoczki Ádám szerepel, s velük tartott edzőjük, Molnár Gergely is. Beszélgetés Molnár Gergely edzővel.
2021-09-14Újvárosiakért is szoríthattunk a hazai SUP-világbajnokságonBalatonfüred adott otthont az egyre népszerűbb SUP sportág második hivatalos világbajnokságának. . A 16 fős magyar válogatottban ott volt a DKSE színei­ben versenyző Pető Ákos, valamint az amatőrök mezőnyében szép eredményt elért Pető Zsolt.
2021-09-10Bravúros bronz a világbajnokságonA kenu négyesek 500 méteres számával ért véget a DKSE versenyzője, Slihoczki Ádám számára a kajak-kenusok portugáliai ifjúsági és U23-as világbajnoksága ma délután egy órától. A dunaújvárosi kenus Kollár Kristóffal, Kocsis Ádámmal és Hodován Dáviddal együtt vágott neki szám fináléjának, s bár a spanyolok és az oroszok kezdtek a legerősebben, a magyar egység féltávnál ott volt az ötödik helyen. A második 250 méteren az oroszok egyre inkább elhúztak a mezőnytől, a spanyolok sem tudták velük tartani a lépést, ám ami ennél is fontosabb volt, Ádámék óriásit hajrázva rázták le magukról ellenfeleiket, s végül az oroszok, valamint a spanyolok mögött, bronzérmet szerezve zárták a kenu négyesek 500 méteres világbajnoki döntőjét.
2021-09-09Ákosért is szoríthatunkSzeptember 9-én kezdődik Balatonfüreden a SUP – a versenyzők egy deszkán állva eveznek a vízen – világbajnokság. A profi mezőnyben a DKSE sportolója, Pető Ákos is rajthoz áll. Beszélgetés a sportolóval.
2021-09-07Éremmel zárta a vb-tKét ötödik hely után – C-2 1000 és 500 méteren – hétfőn bronzérmet szerzett a kenu négyessel 500 méteren a Dunaújvárosi KSE versenyzője, Slihoczki Ádám a portugáliai ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságon.
2021-09-06Slihoczki ötödik helyei a vb-rőlSzeptember 3-án kezdődött az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokság, amelyen a DKSE kenusa, Slihoczki Ádám három számban is érdekelt. Két ötödik helyet szerzett.
2021-09-03A dobogót is megcélozzák a világbajnokságonAz év legfontosabb utánpótlás kajak-kenu versenyét, az ifjúsági és U23-as világbajnokságot szeptember 3-5. között Portugáliában rendezik meg. A magyar válogatott tagja a Dunaújvárosi KSE kenusa, Slihoczki Ádám, aki az U23-as korosztályban három számban lesz érdekelt.
2021-09-02Az olimpiát követően visszatér Japánba, most sem turistakéntAlig, hogy hazaért Tokióból a DKSE kétszeres Európa-bajnok tornásza, Kovács Zsófia, már a visszatérést tervezi. Ősszel ugyanis Japánban rendezik az 50. jubileumi tornász világbajnokságot.
2021-08-17Máté Krisztián maraton vb-n indulhatA hétvégén ­Ráckevén rendezték meg a felnőtt, U23-as, valamint ifjúsági maraton kajak-kenu világbajnoki válogatót, amelyen a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület versenyzői is rajthoz álltak. A kajakos Máthé Krisztián (kép) aranyérmet nyert és így tagja lehet a romániai világbajnokságra utazó válogatottnak.
2021-08-16Pető Ákos két aranya a SUP országos bajnokságonTöbb mint százan vettek részt az idei SUP (állószörf) magyar bajnokságon és nyílt versenyen Fonyódon augusztus 14-én. Pető Ákos két aranyérmet, Kóti Dávid egy aranyérmet, Pető Zsolt két ezüstérmet nyert. Pető Ákos nevét a felfújható deszkások hosszú távú versenyében ért el remek időt, ezzel bekerült a balatonfüredi világbajnoki csapatba is.
2021-08-13A célja eddig teljesítve, kivívta a világbajnoki szereplés jogátAz előző hétvégén rendezték meg Szegeden a kajak-kenu serdülő, ifjúsági és U23-as magyar bajnokságot, amely egyben világbajnoki válogató is volt. A DKSE sportolói kiváló eredményekkel, három arany- és hét ezüstéremmel, illetve vb-kerettagsággal zárták a viadalt. U23 C-2 1000 méteren Slihoczki Ádám a lágymányosi Szőke Attilával végzett az élen, ami világbajnoki indulást is ért.
2020-02-14Északi siker a legkisebbek erőpróbáján2020. február 8-9-én ötödik alaklommal rendezték meg a Dunaújvárosi Jégcsarnokban a Gyerek Világbajnokságot
2019-10-11Kovács Zsófi kvótát szerzettUgyan nem sikerült bejutnia a világbajnokság döntőjébe, így is olimpiai kvótát szerzett Stuttgartban a Dunaferr SE tornásza.
2019-10-04Kovács Zsófi nagy versenyeKezdődik a tornászok világbajnoksága Stuttgartban.
2019-09-00Négy érem a Sárkányhajó Világbajnokságról. Büszkék lehetnek a dunaferres szülők!A 14. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokságot 2019. augusztus 20-25-én Thaiföldön rendezték meg. A Magyar Sárkányhajó Szövetség ötvenfős nemzeti válogatottal képviseltette magát, közülük 14 fő a Dragon Steel SE versenyzője volt. A magyar válogatott három ezüst- és egy bronzérmet szerzett.
2019-08-30Hajdu Jonatán vb-ezüstérmes. Jól szerepeltek a dunaújvárosiak a kajak-kenu világbajnokságon SzegedenKiss Balázst óriási balszerencse sújtotta, Hajdú Jonatán viszont bravúros ezüstérmet szerzett a szegedi felnőtt kajak-kenu világbajnokságon.
2019-08-00Rácalmás Sportegyesület hírei. Gratulálunk Horváth Benedeknek! (képaláírás) Táboroztak az evezősök. (képaláírás) Országos bajnokságon- Horváth Benedek Pitestiben vett részt az Ifjúsági Világbajnokságon. Kenu kettesben 1000 m-en Besenyei Ádámmal a döntőben hetedikek lettek. Kenu négyes 500 m-en ötödik helyen végeztek. Gratulálunk! (teljes szöveg) - A legkisebb kajakosok négy napot töltöttek Dömsödön táborban. Legtöbben most eveztek először álló vízen egy csodálatos környezetben (teljes szöveg) - A rácalmási kajak-kenu utánpótlás versenyzői országos bajnokságon szerepeltek. nevek és eredmények a cikkben
2019-07-05Mirtill lett a magyar csapat legjobbjaA Dunaferr SE kiválósága bravúrosan szerepelt az I. Junior Torna Világbajnokságon.
2019-06-28Mirtillért szurkolhatunk a torna vb-nAz I. Junior Torna Világbajnokságot Győrben rendezik. Pénteken megkezdődtek a versenyek. A Dunaferr SE tornásza szeretne kijutni az olimpiára.
2019-05-24Makovics Mirtill bajnoki címet szerzettA Dunaferr SE tornásza már az ifjúsági világbajnokságra hangol.
2019-02-0010 éves a Dragon Steel Sportegyesület. Világ- és Európa-bajnokként jubiláltakFennállása 10 éves jubileumát ünnepli a Dragon Steel SE. A sárkányhajó egyesület bemutatása és eredményei.
2018-11-09Az első lépés a visszatérés felé. Kovács Zsófia a huszadik helyen végzett a dohai torna világbajnokságonA selejtezőhöz képest javított, s a huszadik helyen végzett a tornászok egyéni összetett világbajnoki döntőjében Kovács Zsófia, a Dunaferr SE versenyzője.
2018-11-02Kovács Zsófi a legjobbak között. Kovács Zsófia a torna vb döntőjében!Huszonegyedik helyen jutott a dohai tornász világbajnokság döntőjébe egyéni összetettben Kovács Zsófia, a Dunaferr SE tornásza
2018-11-00Reiter Zoltán világbajnok2018. szeptember 2-9. között rendezték meg az ausztriai Moosburgban a 3D-s Íjász világbajnokságot, ahol Reiter Zoltán, a rácalmási Jankovich Miklós általános Iskola nyolcadik osztályos tanulója, CU/gyermek kategóriában világbajnok lett!
2018-08-31VB ezüst. Ezüstös nyitány a világbajnokságonMásodik helyen végzett a HydroGP világbajnokság F-250-es kategóriájának az ukrajnai Ternopliban, 2018. 08. 25-26-án zajlott nyitóversenyén Bodor Péter, a Dunaújvárosi Vízi Sport Club versenyzője
2018-08-31Újvárosi aranyA HDH-IAA Nemzetközi Íjász Szövetség 2018. augusztus 14-20. között Gyulán rendezte meg a történelmi íjász világbajnokságot, ahol dr. Skaliczky Andrea világbajnok, dr Rácz Attila bronzérmes lett.
2018-08-31Döntős helyek. Kajak-kenu világbajnokságA dunaújvárosi Dunaferr SE kenusai Kiss Balázs és Hajdu Jonatán is versenyzett a portugáliai kajak-kenu világbajnokságon, Montemor-o-Velhóban. Eredmények a cikkben.
2018-08-24Huszti Vanda is utazik a vb-reHuszti Vanda a DUE-Maarsk Graphics játékosa is bekerült vb-re utazó magyar válogatottba
2018-08-03Bronzérem a világbajnokságról.Bronzérmet szerzett kenu kettes 1000 méteren a dunaújvárosi Kiss Balázs és az újpesti Dóri Bence párosa a bolgár Plovdivban rendezett kajak-kenusok ifjúsági világbajnokságán
2018-08-00A világbajnok teenagerInterjú Klujber Katrinnal, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia kézilabdázójával, aki a 2018-os Debrecenben rendezett junior világbajnokságon aranyérmes lett.
2018-08-00Dzsoniék éremre hajtanak2018. augusztus 22. és 26. között rendezik Portugáliában a kajak-kenu világbajnokságot. Pető Zsolt, a Dunafer SE szakosztályvezetője nyilatkozik Kiss Balázs és Hajdu Jonatán esélyeiről.
2018-08-00Éremeső a sárkányhajó világbajnokságról. Egy arany, egy ezüst és két bronzA dunaújvárosi Dragon Steel SE 57 versenyzőjével fantasztikus teljesítményt nyújtott a 2018. július 16-22-e között Szegeden megrendezett Sárkányhajó Klubcsapat Világbajnokságon, amely az eddigi legnagyobb világbajnokságnak tekinthető, hiszen 30 ország 6200 versenyzője vett részt a küzdelmekben. A csapat U18-as legénysége négy világbajnoki érmet szerzett, köztük egy aranyat.
2018-07-27Minden éremből hoztak haza a Sárkányok. A Dragon Steel részt vett a hazai rendezésű sárkányhajó világbajnokságonA 2018. július 17-22 között Szegeden tartott 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokságon a dunaújvárosi Dragon Steel SE egy aranyat, egy ezüstöt és két bronz érmet szerzett
2018-07-21Lezárultlapunk világbajnoki játéka. Nálunk ők labdarúgó-világbajnokság győztesei!Véget ért a közelmúltban zárult, az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra fókuszáló tippjátékunk. Az utolsó kör legjobbjait, valamint a legkiválóbb tippelőt köszönthettük július 20-án, pénteken délelőtt.
2018-07-20Klujber Katrin a legeredményesebb. Klujber Katrin a világ tetején. A dunaújvárosi tehetség már 16 évesen bizonyított a felnőtt csapatbanA női kézilabdázók junior világbajnokságán kulcsszerepet vállalt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia tehetsége, Klujber Katrin is, aki nyolc mérkőzésen szerzett ötven találatával a válogatott legeredményesebb játékosa volt a világbajnokságon. (2018. 07. 1-14. Debrecen)
2018-07-19Világbajnoki dobogó tetején a Dragon Steel. Világbajnoki címet szerzett a Dragon SteelKét arannyal és egy ezüsttel és egy bronzzal nyitották a magyarok a sárkányhajó VB első versenynapját.
2018-07-19Sörös nyereményeső. Sörös nyeremények a világbajnokság utánAz oroszországi futball-világbajnokság lezárultával lassan véget ér kiadónk és lapunk tippversenye is. Az aktuális győztesek július 18-án, szerdán a Dunaújvárosi Hírlap szerkesztőségében vehették a jól megérdemelt sörjutalmat.
2018-07-16VB-döntő-láz uralta a Városháza teret is (képaláírás)4-2-re nyert július 15-én Franciaország együttese Horvátország csapata ellen a futball-világbajnokság döntőjében. A Városháza-téren lévő kivetítőnél is több százan szurkoltak. (nem teljes szöveg)
2018-07-16Klujber Katrin is világbajnok lett! Megígérték, megcsinálták , így világbajnokok!A magyar válogatott megnyerte a női kézilabda junior-bajnokságot. Az együttes tagja volt a Dunaújvárosi Kohász játékosa Klujber Katrin is, aki a világbajnokság legeredményesebb magyar kézilabdázója lett.
2018-07-13Több tálca sör a döntőreFináléjához ért a labdarúgó-világbajnokság, a lapunk által indított nyereményjáték három szerencsés nyertesének nem lesz gondja arra, mit igyon július 15-én, vasárnap.
2018-07-11Szurkoljunk együtt a futball-világbajnokságon! (képaláírás)A nagy sportesemények alkalmával már megszokott, hogy a városi önkormányzat támogatásával óriási kivetítőt állítanak fel a Városháza téren, hogy ne maradjunk ki a közös szurkolás élményéből. (nem teljes szöveg)
2018-07-04Sörös frissítés a legjobbaknak. Egy igazi Pécsi ser a jutalomA Dunaújvárosi Hírlap nyereményjátékának köszönhetően gazdára talált kiilenc tálca remek Pécsi Sör.
2018-07-03Szabóék a foci vb-n. Szabóék a világbajnokságon voltakA labdarúgó Eb után a vb-ről sem hiányozhat a városban, azon belül is Pentelén jól ismert Szabó család: ifj. Szabó Tamás, Szabó Zsolt Róbert két, Németországban élő barátjukkal együtt ezúttal Oroszország felé vette az irányt. A különítmény úti beszámolóját, a kalinyingrádi „csata” történetét olvashatják az alábbiakban, Szabó Zsolt Róbert tollából…
2018-06-25A világbajnokságon is ott lesz a Szabó családA labdarúgó Európa-bajnokság után a világbajnokságról sem hiányozhat a Dunaújvárosban ismert Szabó család sem.
2018-06-14Segítünk a sportfogadónak: vb-szonda az első kezdőrúgás előttOroszországban Európához közeli 11 város 12 stadionjában játsszák az idei labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit. Az esélyekről és reményekről kérdeztünk ismert dunaújvárosiakat.
2018-04-28A szurkolókon nem múlik. A lengyelek elleni győzelem utánAzari Zsolt a Dunaújvárosi Acélbikák képviseletében, játékostársként, és elhivatott szurkolóként is a helyszínről követi a vb eseményeit.
2018-03-09Világbajnoki csaták a csarnokban. Tizenhat csapat korcsolyázott a jégreIdén is óriási sikert hozott a Dunaújvárosi Jégcsarnokban megrendezett U 10-es gyermek világbajnokság, melyen a norvég csapat örülhetett a végső győzelemnek.
2018-01-10Pentele, JokohamaJanuár végén lenne 88 éves a magyar birkózás egyik klasszisa, aki a szőnyegen és amellett, edzőként egyaránt maradandót alkotott: Gurics György (kép). A világbajnok, olimpiai bronzérmes sportember más szempontból is duplázott, hiszen ritkaságszámba menően mindkét fogásnemet magas szinten űzte.
2017-12-09Harmadikként lépünk továbbDecember 8-án, pénteken este a cseh együttessel mérkőzött meg a magyar női kézilabda-válogatott. Ez volt az utolsó csoportmérkőzése a világbajnokságon, amelyen végül egy góllal nyertünk. Ezzel csoportharmadikként jutottunk tovább a tizenhat közé.
2017-12-08Továbbjutottak! A lengyelek kapituláltakA december 7-i, csütörtöki csoportmérkőzésnek a lengyel válogatott ellen az volt a tétje: sikerül-e nyernie a magyar női kézilabda-válogatottnak, és így továbbjut-e a csapat a világbajnoki nyolcaddöntőbe.
2017-10-06Álom maradt a világbajnoki döntő. Gerendán és talajon is rontott a dunaújvárosi tornászA 29. helyen végzett a selejtezőben, így nem jutott be a világbajnokság egyéni összetett döntőjébe a Dunaferr SE tornásza, Kovács Zsófia.
2017-09-21Zsófiát "szólítják" a tornacsarnokbanKözeledik a tornászok nagy seregszemléje, a montreali torna világbajnokság. A Dunaferr Se versenyzője, az Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zsófia is minden napját gyakorlással tölti.
2017-09-08Ifjú karatéka. Miskovitz Máté jó tanuló-jó sportolóMiskovitz Máté is részt vett augusztus végén az Írországban megrendezett JKA karate világbajnokságon, ahol 16. lett.
2017-09-04VB-rajt, fontos sikerrelSzeptember 3-án, vasárnap sikerrel mutatkozott be a több dunaújvárosi játékost is soraiban tudó magyar női U20-as csapat a junior vízilabda-világbajnokságon. Három játékos képviseli a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics együttesét: Vályi Vanda, Mchunu Hlengiwe és Brezovszki Gerda.
2017-09-01Hajdu Jonatán világbajnoki bronzérmes. Nagyot hajráztak Fekete Ádámmal a kenu kettesek döntőjébenA kenu egyesek 200 méteres számában a hatodik, míg párosban a harmadik helyen végzett a Dunaferr SE versenyzője a csehországi kajak-kenu világbajnokságon.
2017-09-00Aljegyzőnk és a vizes vbBeszélgetés dr. Molnár Attilával, Dunaújváros aljegyzőjével a vizes vb-ről, ahol security officerként dolgozott a volt hosszútávúszó.
2017-08-25Kovács Zsófi már biztos ott leszHárom magyar versenyző, köztük a dunaújvárosi Kovács Zsófia indulása már biztos az októberi 2-8. közötti montreali torna-világbajnokságon.
2017-08-25Hajdu Jonatán a finálébanAz augusztus 24-i, csütörtöki nyitónap délelőttjén vízre szállt magyar egységek közül hat egyből bejutott a szombati döntőbe a csehországi Racicében zajló kajak-kenu világbajnokságon, ahol a Dunaferr SE versenyzőjéért Hajdu Jonatánért (kép) is szoríthattunk.
2017-08-24Érmes reményekkelMinden szakágban szeretne olimpiai számban érmet szerezni a magyar kajak-kenu válogatott, amely augusztus 24, csütörtöktől augusztus 27-e, vasárnapig a csehországi Racicében szerepel az év fő versenyén, a világbajnokságon. A válogatottban ott van a Dunaferr SE versenyzője, Hajdu Jonatán.
2017-08-18Bemutatkoztak a jövő bajnokai. Öt napon át a motorcsónaksport fővárosa voltunkNagy sikerrel rendezték meg városunkban a Formula Future gyermek- és ifjúsági motorcsónak világ- és Európa-bajnokságot.
2017-08-04Slihoczki Ádám a bajnok! Hajdu Jonatán bronzérmes lettSzenzációs versenyzéssel szerezte meg a kenu kettesek 1000 méteres számának aranyérmét Slihoczki Ádám és Szőke Attila párosa a romániai világbajnokságon.
2017-08-04Európa nyolcadik legjobb sprintere. Takács Krisztián: ilyen csak egyszer van az ember életébenSzázadmásodperceken múlott, de bejutott az 50 méteres gyorsúszás világbajnoki elődöntőjébe a dunaújvárosi úszó, Takács Krisztián, és végül a 15. helyen zárt.
2017-08-02Okkal elégedettekFantasztikus magyar sikerekkel zárult az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokság, amelyen a Dunaferr SE versenyzői egy világbajnoki cím mellett egy-egy második, illetve harmadik helyet is szereztek.
2017-08-01Dunaújvárosiak a vizes vb-n. A világbajnoksággal megmutattuk, mi is képesek vagyunk ilyen csodát tenniA július 30-án, vasárnap befejeződött, hatalmas látogatottságot és közönségsikert hozó vizes világbajnokság semmihez nem fogható hangulatát sokan szerették volna átélni Dunaújvárosból is. A helyszínen jelen volt Kovács Judit, a Dunaferr SE elnökségének, és a DVG Zrt. igazgatóságának tagja, továbbá dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke, Dunaújváros és Fejér megye díszpolgára, akik az 50 méteres gyorsúszásban 15. helyen zárt Takács Krisztiánért szorítottak leginkább.
2017-07-31Slihoczki Ádám ifjúsági világbajnok! Világbajnoki dobogónA Dunaferr SE mindkét versenyzője, Slihoczki Ádám és Hajdu Jonatán is dobogóra állhatott a július 30-án, vasárnap véget ért romániai ifi és U23-as kajak-kenu világbajnokságon.
2017-07-29Bizonyított. Boldog, hogy megadatott nekiJúlius 28-án, pénteken a vizes világbajnokság úszóküzdelmei során bemutatkozott a dunaújvárosi úszó, Takács Krisztián is, aki 50 méter gyorson állt rajthoz, s első nagy célja a középdöntőbe jutás volt. Ezt sikerrel teljesítette, összesítésben végül a tizenötödik helyen zárt a táv magyar rekordbajnoka.
2017-07-29Hatezren ünnepelték a lányokatJúlius 28-án, pénteken befejeződtek a vizes világbajnokságon a női vízilabda küzdelmei. A magyar csapat az 5. helyen végzett, miután a délutáni helyosztón legyőzte az olimpiai ezüstérmes olaszokat.
2017-07-28Sajtószemle (képaláírás)Július 28-án a délelőtti úszó előfutamokban 50 gyorson áll rajthoz a dunaújvárosi Takács Krisztián a vizes világbajnokságon. A sprinter örömmel szemlézte a neki eljuttatott Dunaújvárosi Hírlapot is a "felkészülés" során a Duna Arénában. (teljes szöveg)
2017-07-28Negyvenhárom óra megállás nélkül. Úszás, kerékpározás és futás hatszázhetvennyolc kilométeren keresztülHárom triatlonversenyt teljesített Pötör Zoltán, amikor úgy döntött, részt vesz a II. tripla ultra triatlon világbajnokságon Ausztriában.
2017-07-28A jövő bajnokai edzettek a szabadstrandon. Motorcsónak gyermek világbajnokság augusztus 9-13. közöttTizenegy ifjú motorcsónak-versenyző edzőtáborozott a Szalki-szigeten, amellyel az augusztusi világbajnokságra készültek.
2017-07-27Cseh László ezüstje. Takács Krisztián bízik magában és az elvégzett munkábaA vizes világbajnokság pénteki versenynapján a magyar úszóválogatott dunaújvárosi képviselője, Takács Krisztián (kép) 50 méter gyorson lesz érdekelt. "Kegyetlen" szám ez, hiszen itt már egy apró hiba is végzetes tud lenni, és rendre századok, ezredek döntenek továbbjutásról, kiesésről.
2017-07-27Perkátai polgárőrök segédkeztek a FINA-nA budapesti FINA vizes vb-n jártak a Perkátai Polgárőrség tagjai. Az esemény kapcsán a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség és a rendőrség vezetői kérték fel a Fejér Megyei Polgárőr Szövetséget, hogy a hozzá tartozó egyesületek tagjai segédkezzenek a program ideje alatt.
2017-07-27Bravúros győzelem a helyosztónA magyar női vízilabda-válogatott 10-9-re legyőzte a görög csapatot a világbajnokság július 26-i, szerdai játéknapján, így pénteken az ötödik helyért játszhat az olaszokkal a Margitszigeten.
2017-07-26Új szerepkörben. A hazai vb-n is a medence mellett, csak új szerepkörbenAhhoz, hogy a vizes világbajnokság, egy ilyen hatalmas rendezvény eseményei zökkenőmentesen haladjanak, nagyon sokan dolgoznak láthatatlan és látható helyeken. Kovács József (kép), a Dunaferr SE úszószakosztályának edzője is tevékeny részt vállal a vizes világbajnokság sikeres lebonyolításában.
2017-07-25Az első aranyérem. Egy álommal kevesebb, nem játszhatunk az érmes helyekértJúlius 24-én, hétfőn este a magyar női vízilabda-válogatott a világbajnoki negyeddöntőben Kanada ellen játszott, s leginkább a csapnivaló helyzetkihasználás miatt vereséget szenvedtünk.
2017-07-25Az első aranyérem. Csillog a nagyon várt aranyA Duna Arénában, az úszópalotában például feltűnt egy népes,"Úszó vagyok" egyenpólót viselő csapat, s tagjai nagy elánnal szurkoltak a magyar sportolóknak. Nos, a küldöttség a Dunaferr SE fiatal versenyzőiből állt, ők harmincketten, három kísérővel a délelőtti programon vehettek részt a klub jóvoltából.
2017-07-22Hétfőn irány a négy közé. Semmi és senki nem tudta megtörni őketFantasztikus játékkal nyert Hollandia ellen, s lett ezzel csoportelső július 20-án, csütörtökön este a magyar női vízilabda-válogatott a vizes vb-n.
2017-07-21Megnyertük a csoportot! A fantasztikus játék első helyet ért a csoportbanElképesztő hangulatban, óriási csatában nagyot játszva nyert július 20-án, csütörtökön este a magyar női vízilabda-válogatott a hollandok elleni utolsó csoportmeccsen a vizes vb-n, ezzel pedig eldőlt, hogy a lányok elsők lettek, ezzel pedig közvetlenül a negyeddöntőben vagyunk!
2017-07-21Csenge a világ tetjén. Aranyérmes a strandkézilabda válogatottMindössze tizenhét éves, de már Európa- és világbajnok a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia tehetséges fiatalja, Braun Csenge.
2017-07-19Gólzáporos, sima győzelemA magyar női vízilabda-válogatott simán nyert Franciaország ellen, így a csütörtök esti, hollandok elleni találkozón a csoportelsőségért játszik.
2017-07-18Plusz ötszáz métert értek az utolsó negyed góljaiA július 16-án kezdődött világbajnokságon fölényes győzelmet aratott a női vizilabda-válogatott.
2017-07-18Strandkézi - vb-t nyertünkA magyar női strandkézilabda-válogatott nyerte meg a mauritiusi U17-es világbajnokságot, melyen a dunaújvárosi Braun Csenge (kép) is szerepelt.
2017-07-15Hisznek, bíznak magukban. élete legjobb döntése volt, hogy akkor igent mondottHosszú és kalandos utat járt be Szilágyi Dorottya (kép), a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics vízilabdázója, aki olyan meggyőző teljesítményt nyújtott klubcsapatában és a felkészülés során is, hogy tagja lett a vizes világbajnokságon július 16-án, vasárnap debütáló válogatottnak.
2017-07-14Két dunaújvárosi a kajak-kenu válogatottbanHajdu Jonatán és Slihoczki Ádám is két számban biztosította helyét a felnőtt és ifjúsági világbajnokságra utazó kajak-kenu válogatottban.
2017-07-12Takács Krisztián 50 gyorson indul a vb-nSós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya július 11-én, kedden csapatot hirdetett a budapesti vizes világbajnokságra, amelynek medencés versenyei július 16-án, vasárnap kezdődnek. A Dunaferr SE korábbi versenyzője és neveltje, Takács Krisztián 50 méter gyorson állhat rajthoz.
2017-07-12Slihoczki és Hajdu utazhatA Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége jóváhagyta Dónusz Éva utánpótlás szövetségi kapitány csapatát a július 27. és 30. között a romániai Pitestiben megrendezendő ifjúsági és U23-as világbajnokságra. Ezen a Dunaferr SE két sportolója, Hajdu Jonatán és Slihoczki Ádám (kép) is rajthoz állhat.
2017-07-07Döntetlen a rajtonA magyar női vízilabda-válogatott három dunaújvárosi játékossal Kasó Orsolyával, Gurisatti Grétával (kép) és Szilágyi Dorottyával döntetlennel kezdte szereplését a vb előtti utolsó felkészülési tornán.
2017-06-29Három dunaújvárosi vízilabdás lání a vb-keretben!Kasó Orsolya, Szilágyi Dorottya, Gurisatti Gréta
2017-06-24Hárman mehetnek a vb-re. Kasó, Gurisatti és Szilágyi ott a vb-n!Nem lehetett egyszerű dolga Bíró Attilának, a magyar női vízilabda-válogatott szakvezetőjének, amikor június 23-án, pénteken eldöntötte, ki az a tizenhárom játékos, akire számít a magyarországi világbajnokságon. A dunaújvárosi klub játékosai közül Kasó Orsolyának - aki ősszel már a Fradiban szerepel - , illetve Gurisatti Grétának (kép) és Szilágyi Dorottyának lesz lehetősége.
2017-06-14Slihoczki kettős győzelmeA hét végét az utánpótlás korú kajakosok és kenusok Szegeden, a Maty-éren töltötték. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség ugyanis itt rendezte meg az első ifjúsági és U23-as Európa- és világbajnokságra, valamint az Európai Ifjúsági Olimpiára a (EYOF) válogatókat.
2017-06-13Horgászaban lett világbajnok. Gurisatti világbajnok!Újabb világbajnoki címmel gazdagodott városunk: Gurisatti Gyula (kép) Szerbiában horgászatban szerezte!
2017-05-11"Mi vagyunk a leegjobbaj, hej!"A Magyar Jégkorong Szövetség vendégei voltak május 8-án, hétfőn a válogatott szurkolótáborának a képviselői, díjat is kaptak, amit a dunaújvárosi Nagy Bárd Tamás vehetett át.
2017-05-04Nem maradt benne tüskeSelmeci Levente, a Dunaferr Se úszója a Tüske Uszodakomplexumban rendezett iskolai úszó-világbajnokságon három érmet szerzett.
2017-05-02Gyorsan elfelejteniEgyebek mellett a több, tapasztalt játékos hiánya és a fiatalok rutintalansága az ok az ötödik helyen záró magyar jégkorong-válogatott kijevi divízó I/A sikertelen világbajnoki szereplésének Rich Chernomaz szövetségi kapitány szerint.
2017-05-00Dunaújvárosiaknak is szurkolhatunkTöbb dunaújvárosi résztvevőnek is szurkolhatunk a 17. FINA Úszó-, Műúszó-, Műugró-, Óriás Toronyugró- Nyílt Vízi Úszó- és Vízilabda Világbajnokságon, amelyet Budapesten és Balatonfüreden rendeznek. Nyilatkozik Selmeci Levente úszó edzője, Kovács József; a ma már Győrben versenyző, de dunaújvárosi születésű Takács Krisztián úszó és Mihók Attila, a DUE-Maarks Graphics női vízilabda csapat edzője.
2017-04-29Nem sikerült szépen búcsúzniA kazahoktól elszenvedett 3-1-es vereséggel zárta a kijevi divízió I/A világbajnokságot az ötödik helyen végző magyar jégkorong-válogatott.
2017-04-28Selmeci Levente iskolai világbajnokRemekelt a Dunaferr SE úszója, Selmeci Levente az iskolai úszó világbajnokságon, melyet egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárt.
2017-04-28Takács Krisztián a magyar úszó válogatott tagjaMost már biztosan tagja lesz a magyar válogatott úszókeretnek Takács Krisztián a júliusi budapesti világbajnokságon.
2017-04-26Az újabb vereség után távolodó feljutásA magyar jégkorong-válogatott 3-1-re kikapott az olimpiai résztvevő dél-koreai csapattól a divízió I/A világbajnokság harmadik fordulójában április 25-én, kedden, így második vereségét szenvedte el, egyúttal távolabb került a feljutástól.
2017-04-25Selmeci Levente világbajnok lett!Budapesten rendezték meg a hét végén az iskolai úszó-világbajnokságot, amelyen a magyar válogatott tagjaként a Dunaferr SE sportolója, Selmeci Levente három érmet, közte egy aranyat szerzett.
2017-04-25Koreai meglepetésÁprilis 24-én, hétfőn este Ausztria ellen játszott, majd április 25-én már az eddig meglepetést okozó Dél-Korea lesz a magyar jégkorong-válogatott riválisa a világbajnokságon.
2017-04-24Takács a vb keret tagjaAz úszók országos bajnokságának április 22-i, szombati lezárulta után Sós Csaba szövetségi kapitány kihirdette a válogatott csapatot, amely a júliusi, budapesti világbajnokságon indul. A vb történetében először minden számban lesz magyar induló, köztük a dunaújvárosi Takács Krisztián.
2017-04-24Büszke a fiúkraBüszke a játékosaira Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, amiért sikerült megtalálniuk a helyes utat, és hátrányból fordítva 5-3-ra megnyerték az ukránok elleni szombati mérkőzést a kijevi divízió I/A-világbajnokságon. A negyedik gólt Keegan Dansereau, az acélbikák játékosa lőtte.
2017-03-18Megfiatalodott tőlükDunaújváros - A hazai jégkorongban jól csengő márkanév Radványi Róberté (kép). Jelenleg a magyar szövetség elnökségének tiszteletbeli tagja, korábban egy sor vezető tisztséget is betöltött, például a MOL Liga elnökeként is dolgozott. A dunaújvárosi gyerek-világbajnokságon találkoztunk vele.
2017-03-10Világbajnoki mezőny a jégenHarminchárom csapat, több mint kétszáz ifjú hokis adott otthont az U 10-es gyerek jégkorong világbajnokságnak múlt vasárnap.
2017-03-09Világbajnoki mezőny volt jégenA teljes A csoportos világelit szállt versenybe az elsőségért a jégcsarnokban március 5-én, vasárnap. Természetesen játékból, de büszkén fölvéve a tizenhat nemzet mezét és zászlaját. Ez volt a második U10-es jégkorong vb, amely óriási örömöt adott kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
2017-03-04Hoki vb-t rendezünkMég szinte el sem csitult a nagyok biztatását övező lelkesedés, máris újabb jégkorongünnep elé nézhetünk a városban! Ezúttal világbajnokságot rendeznek a jégcsarnokban március 5-én, vasárnap, ahol ismét a gyerekeknek szurkolhatunk.
2017-02-18Gyerekek világbajnokságaVárosunkban tartotta rendkívüli munkamegbeszélését a Nemzetközi Motorcsónak Szövetség (UIM) jövő bajnokai bizottsága. Az értekezlet napirendjén az augusztus 9-13. között Dunaújvárosban megrendezendő gyermek és ifjúsági világbajnokság megrendezésével kapcsolatos kérdések szerepeltek.
2017-01-11Bodó Richárd is utazhat a vb-reA korábbi dunaújvárosi játékos, Bodó Richárd is a csapattal tarthat a január 11-én kezdődő férfikézilabda-világbajnokságra.
2017-01-02Megnevezte a vb-re utazó keretetXavi Sabaté, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a január eleji dániai Bygman Kupán, illetve a franciaországi világbajnokságon részt vevő 18 fős utazó keretét. Köztük van a dunaújvárosi nevelésű Zubai Szabolcs (kép) is.
2016-12-19Nyolcadik helyenMiután az olaszoktól kikapott a negyeddöntőben, a folytatásban sem tudott mérkőzést nyerni a magyar női ifjúsági vízilabda-válogatott az új-zélandi világbajnokságon. Így a dunaújvárosi csapattagokból is álló együttes a nyolcadik helyen zárt.
2016-12-19Szenzációs fordítás és szerencseA magyar junior (U20-as) jégkorong-válogatott megnyerte a korosztályos divízió I/B világbajnokságot, így feljutott az A csoportba. A csapatban három dunaújvárosi származású és nevelésű játékos, Erdély Botond, Sági Martin, Kiss Roland is kapott helyet.
2016-12-15Elsőként végeztekAz első helyen jutott tovább, s ezzel együtt a negyeddöntőbe a magyar ifjúsági lány vízilabda-válogatott, melynek soraiban két Dunaújvárosi Egyetem - Maarsk Graphics játékos, Vályi Vanda (kép) ás Mchunu Hlengiwe is játszik.
2016-12-13Nem volt erős a mexikói tequilaMegkezdődött az új-zélandi női ifjúsági vízilabda-világbajnokság, ahol a magyar válogatott két dunaújvárosi játékossal a sorában fölényes sikerrel nyitott Mexikó ellen. A Dunaújvárosi Egyetem - Maarks Graphics játékosai Vályi Vanda és Mchunu Hlengiwe, aki négyszer talált be a Mexikó elleni mérkőzésen
2016-12-10Legjobb formában játszaniRich Chernomaz szövetségi kapitány és edzői stábja kijelölte a december 18-án kezdődő U20 divízió 1/B csoportos jégkorong-világbajnokság résztvevő játékoskeretét. Három dunaújvárosi nevelésű játékos, Kiss Roland, Erdély Botond és Sági Márton szerepel.
2016-11-24Szőnyegbiztos utánpótlás az újvárosi birkózóknálInterjú Mátyás Gáborral, a Dunaferr SE ügyvezető igazgatójával, a birkózószakosztály szakmai igazgatójával. (Idén bronzérmes lett a finnországi veterán VB-n.
2016-10-13Hatodik Török PéterSzeptember 30. és október 8. között a németországi Heinsheimben rendezték meg a masters súlyemelő-világbajnokságot. Dunaújvárost Török Péter képviselte.
2016-09-30Két éremFinnországban rendezték meg a veterán birkózók kötöttfogású világbajnokságát, amelyen Király Ferenc és Mátyás Gábor bronzérmes lett.
2016-08-31Hat aranyérem!Augusztus 22 és 27. között Sopron-Ágfalva adott otthont a HDH-IAA 3D íjász világbajnokságnak. A Rácalmási Sportegyesület Vajk Íjász Szakosztályát tizennégy sportoló képviselte.
2016-08-05Némedi világbajnoki bronzérmesMinszkben szerepelt a Dunaferr SE kenusa, Némedi Konrád, aki az U23-as világbajnokságon mérette meg magát A döntőben a harmadik helyen futott be 200 méteren.
2016-08-03Kétszer is a dobogónMinden idők legjobb teljesítményét produkálta a magyar csapat Minszkben, a július 31-én véget ért ifjúsági és U23-as gyorsasági kajak-kenu világbajnokságon. A sikerből a Dunaferr SE kenusa, Némedi Konrád is alaposan kivette a részét, aki négyesben bronzérmet szerzett.
2016-07-28Török Zoltán negyedikA július 23-i hétvégén Tallinban rendezték az O-125 papucskategória világbajnokságát, ahol a Dunaújvárosi Vízi Sport Club versenyzője, Török Zoltán összesítésben a negyedik helyet szerezte meg tizennégy induló között. Ugyanitt győzött a szintén a DVSC színeiben induló Bodor Péter az O 250 kategóriában.
2016-07-18Hajdu Jonatáné a hazai elsőségA július 16-i hétvégén két helyszínen és eseményen is érdekeltek voltak a Dunaferr SE kenusai. Míg a riói olimpiára készülő Hajdu Jonatán (kép) és az ifjúsági világbajnokságra edző Némedi Konrád Szolnokon, a magyar bajnokságon versenyzett, addig Slihoczki Ádám és Kiss Balázs az ifjúsági és U23 Európa-bajnokságon állt rajthoz a bulgáriai Plovdivban. Hajdu magyar bajnok lett, Némedi 5. lett.
2016-07-13Amikor lehetett, nem nyerték megÓriási csatában 26-25-ös vereséget szenvedett a magyar női kézilabda-válogatott a Moszkvában zajló junior-világbajnokságon, ahol két dunaújvárosi kézilabdázó, Ferenczy Fruzsina (kép) és Gindeli Panna is szerepelt, a horvátok ellen a július 11-i nyolcaddöntőben.
2016-07-11A nyolc közé jutásértA már biztos nyolcaddöntős magyar junior női kézilabda-válogatott két Dunaújvárosi Kohász játékossal - Ferenczy Fruzsina, Gindeli Panna - a dánok és a norvégok ellen elvesztette utolsó két csoportmeccsét.
2016-07-08Legyen "munkaruhás" játékMoszkvában jelenleg zajlik az U20-as korcsoport női kézilabda-világbajnoksága. A magyar csapatban két dunaújvárosi játékos, Ferenczy Fruzsina (kép) és Gindeli Panna szerepel. Beszélgetés György László (kép) edzővel.
2016-07-08Száguldás a vízen. Az utolsó mohikán a nagy géposztálybanHazaérkezett a Forma-2 versenyről Cserni Béla önkormányzati képviselő, motorcsónak versenyző.
2016-07-08Kitettek magukért a vb-n a röpisekHazatért Belgrádból, a középiskolások világbajnokságáról a Hild iskola röplabdacsapata, mely a harmincnégy együttesből álló mezőnyben a tizedik helyen végzett.
2016-07-06Már szinte biztos a továbbjutásMásodik mérkőzését is biztosan nyerte meg a magyar női junior válogatott a moszkvai U20-as kézilabda világbajnokságon július 5-én. A csapatban két Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia játékos, Ferenczy Fruzsina és Gindeli Panna szerepel.
2016-07-06Versenyez, nem adja felCserni Béla (kép) vízre szállt. Június 24-26-án a Luganói-tavon rendezték meg a Formula 2 világbajnokság második futamát, ahol a tizenötödik helyen végzett.
2016-07-01A spanyolokkal már nem bírtak. Csoportmásodikként jutottak a legjobb tizenhat együttes közéA középiskolások belgrádi világbajnokságán szerepel a Hild iskola röplabda csapata. A 13-16. helyért folytathatják a küzdelmet.
2016-05-14Táncbravúrok. Gárdonyisok táncsikereA Gárdonyi Géza Általános Iskola Tóth Boglárka és Tóth-Varga Zsuzsanna irányította diáktáncosai kijutottak az Európa-kupára. Az Európa-kupára kijutottak részt vehetnek a világbajnokságon is. Részletes beszámoló.
2016-05-02Megvan az utazó keretA DAB csapatából egy játékos sem utazik a magyar jégkorong-válogatottal a Top Divíziós világbajnokságra. Viszont kilenc dunaújvárosi nevelés ott lesz a csapatban: Hetényi Zoltán, Rajna Miklós, Mestyán István, Vas Márton, Benk András, Erdély Csanád, Magosi Bálint, Nagy Gergő, Vas János.
2016-04-26Az ifik vb-sikereA magyar U18-as jégkorong-válogatott az olaszországi divízió I/B-s világbajnokságon a magyar csapat aranyérmet nyert. A válogatottban szerepelt Erdély Botond, Kiss Roland (kép) és Tóth Renátó, akik dunaújvárosiak és innen kerültek Székesfehérvárra.
2016-04-09Kimaradtak az Acélbikák (kishír)Nem került be a magyar jégkorong-válogatott szűkebb keretébe Duschek Dávid és Hruby Gellért, így nem játszanak a május 7-én kezdődő Top Divíziós oroszországi világbajnokságon.
2016-04-05Oroszország jegyébenA magyar jégkorong-válogatott megkezdte a felkészülését a május 7-én kezdődő Top Divíziós oroszországi világbajnokságra. A bő válogatott keretben szerepel az acélbikák két játékosa: Duschek Dávid, Hruby Gellért.é
2016-03-23Igen bő keret a világbajnokság előttKijelölték a jégkorong világbajnokság válogatott keretét. az Acélbikák közül Duschek Dávid és Hruby Gellért került be bő keretbe.
2016-03-22Sikeres válogatott bemutatozásAz év végi világbajnokságra készülő magyar junior női vízilabda-válogatott megnyerte a hétvégi szegedi tornát, ahol három felnőtt együttes volt az ellenfele. A válogatottban négyen a dunaújvárosi csapat tagjai: Mchunu Hlengiwe, Vályi Vanda, Huszti Dóra, Lekrinszki Gina.
2016-03-10Egy "világbajnokság" képeiHagyományteremtés céljával rendezte meg a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong-szakosztálya az első gyermek-világbajnokságot az U10-es korosztálynak. Képes beszámoló.
2016-03-09Magyarország a hetedik lettHagyományteremtés céljával rendezte meg a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong-szakosztálya az első gyermek-világbajnokságot az U10-es korosztálynak. A magyar csapat a hetedik helyen végzett. A csapat dunaújvárosi játékosai: Szentandrássy Noel, Révész Dániel.
2016-03-04Világbajnokság a jégcsarnokbanJégkorong- világbajnokság lesz Dunaújvárosban az U10-es korosztálynak.
2015-12-29Sportolókkal dolgozikKasó Orsolya a dunaújvárosi csapat vízilabdázója Csernus Imrével beszélgetett, aki a magyar női vízilabda-válogatott segítője.
2015-12-16Dobogósok összecsapásaBeszélgetés a dunaújvárosi futsal csapat vezetőedzőjével, Fehér Zsolttal.
2015-12-03A riói olimpia is tétKét dunaújvárosi kézilabdázó - Triscsuk Krisztina, Bulath Anita - is tagja a Herningbe, a világbajnokságra utazó női kézilabda-válogatottnak.
2015-11-28A felkészülés jegyébenDecember 5-én kezdi meg Dániában világbajnoki szereplését a magyar női kézilabda-válogatott, amely keretének tagja Bulath Anita és Triscsuk Krisztina, a Dunaújvárosi Kohász két játékosa is.
2015-11-13Négy dunaújvárosi játékos a válogatottbanKihirdette huszonnyolc fős, bő keretét Németh András, a decemberi dániai világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatottban: Oguntoye Viktória, Bulath Anita, Kovács Anna, Triscsuk Krisztina.
2015-11-05Négy Nemzet TornájaAz A-csoportos világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott mától Norvégiában játszik egy nemzetközi tornán. Évtizedek óta először nem lesz Acélbika a nemzeti csapatunkban, viszont dunaújvárosi nevelésű játékosok lesznek: Hetényi Zoltán, Rajna Miklós, Orbán Attila, Varga Arnold, Kiss Dániel, Mestyán István, Pozsgai Tamás, Benk András, Nagy Gergő, Somogyi Balázs, Magosi Bálint.
2015-11-04Veteránok, birkózókAthénban rendezték meg október 12. és 19. között a veterán birkózók világbajnokságát dunaújvárosi résztvevőkkel: Papp Gyula, Mátyás Gábor, Dudás György, Király Ferenc. Papp Gyula bronzérmet nyert.
2015-10-30BronzéremDunaújvárosi sikert hozott a veterán birkózók vb-je. Papp Gyula a 40-45 éveseket tömörítő B korcsoportban harmadik lett az Athénben.
2015-10-14Jó döntés DunaújvárosBodor Péter, a Dunaújvárosi Vízi Sport Club motorcsónakversenyzője hétvégén Olaszországban világbajnoki címet szerzett. Interjú.
2015-10-13Bodor világbajnok! (képalíárás)Az olaszországi Borettóban a hét végén rendezték meg a motorcsónak O-250 siklókategóriájának megismételt világbajnokságát. Hazánkat a Dunaújvárosi Vízi Sport Club versenyzője, Bodor Péter képviselte, aki megszerezte Magyarország, közelebbről Dunaújváros számára a világbajnoki címet! (teljes szöveg)
2015-10-02Pető Réka Dominika építésznek készülAz érettségire készülő Pető Réka Dominika ifjúsági világbajnoki kajakozó ezüstérmet szerzett 18,3 kilométeres távon Győrben.
2015-09-18Pető Réka ezüstérmePető Réka Dominika az ifjúsági korosztályban második lett a győri maratoni távú kajak-kenu vb-n.
2015-09-12Kihozta magából a legtöbbetGyőrben, a felnőtt, U23-as és ifjúsági maraton kajak-kenu világbajnokságon az ifik kajak egyes mezőnyében ezüstérmet szerzett a dunaújvárosi Pető Réka.
2015-09-04Világversenyen szerepelt a VajkGödöllő adott otthont az IFAA 3D íjász világbajnokságnak, amelyen a Rácalmás Sportegyesület VAJK Íjász Szakosztálya 10 versenyzővel vett részt.
2015-09-00Kajak-kenusok kerestetnek!A Dunaferr SE kajak-kenusai kiválóan szerepeltek a 2015-ös milánói világbajnokságon. Vass András és Hajdu Jonatán is nagyszerű eredményt ért el, utóbbi olimpiai kvótát is szerzett. A klub továbbra is várja a jelentkező fiatalokat.
2015-09-00Világbajnokságon szerepeltek a VAJK íjászok!Gödöllő adott otthont az IFAA 3D íjász világbajnokságnak, amelyen a Rácalmás Sportegyesület VAJK Íjász Szakosztálya 10 versenyzővel vett részt. Az eredmények ismertetése.
2015-09-00Laura harmadik helyen végzettA rácalmási Horváth Laura a Győrben megrendezett kajak Maraton Vb ideje alatt, bemutató versenyen vett részt. Csapattársaival, akik más egyesület tagjai, harmadik helyezést értek el.
2015-08-28Bronz és aranyVass András a Dunaferr Se kenusa csapatban bronzérmet szerzett a Milánóban megrendezett ICF Gyorsasági Kajak-Kenu Világbajnokságon. Az egység utána a szolnoki felnőtt bajnokságon első helyen végzett 1000 méteren.
2015-08-28Négy aranyérem a világbajnokságrólHárom junior és egy felnőtt-aranyéremmel tért haza Liberecből a DVCSH-UBSE búvárúszója, Gurisatti LIlla.
2015-08-28Hajdu Jonatán olimpiai kvótát szerzettMilánóban az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbjnokságon Hajdu Jonatán, a Dunaferr SE ifjúsági világbajnoka olimpiai kvótát szerzett C-1 200 méteren.
2015-08-26Gurisatti Lilla négy aranyérem utánGurisatti Lilla számára nagyon fontos volt ez a nyár. Utolsó éves juniorként szerepelhetett a magyar junior válogatottban a junior búvárúszók Európa-bajnokságán, és ugyancsak a csehországi Liberecben vízbe merült a csoportos számban a felnőtt magyar válogatott tagjaként is. Interjú.
2015-08-24Vass bronz, Hajdu kvótaBefejeződött Milánóban az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság. A Dunaferr Sportolói közül Vass András bronzérmes lett, míg Hajdu Jonatán hetedikként végzett, és ezzel olimpiai kvótát szerzett.
2015-08-24Gurisatti: negyedik, a ráadás!Tájékozódási búvárúszó felnőtt világbajnokság és junior Európa-bajnokság. Három junior korosztályban megszerzett aranyérem után a szombati zárónapon egy felnőtt arannyal egészítette ki nemesfém gyűjteményét Gurisatti Lilla a DVCSH UBSE versenyzője.
2015-08-24Hetedikek a hölgyekA voloszi női junior világbajnokságon a magyar vízilabdacsapat a hetedik helyen végzett, három dunaújvárosival: Gurisatti Grétával, Horváth Brigittával, Szilágyi Dorottyával.
2015-08-21Gurisatti Lilla aranyaiGurisatti Lilla arany-, Berekméri Dóra bronzérmes lett a tájékozódási búvárúszók felnőtt világbajnokságán és junior Európa-bajnokságán.
2015-08-21Olimpiai kvótákértBeszélgetés Molnár Gergellyel, a Dunaferr SE kenusainak edzőjével.
2015-08-11A juniorok a vébére utaznakNemzetközi utánpótlás felkészülési női vízilabda-tornát rendeztek a hétvégén a Fabó Éva Sportuszodában. A győzelmet a magyar junior válogatott szerezte meg. Az U20-as világbajnokságon hármn a dunaújvárosi csapatból: Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Szilágyi Dorottya.
2015-08-08Gyurta Dániel bronzérmes lettA kazanyi vizes világbajnokságon a Dunaferr-DVSI úszója Takács Krisztián 50 m gyorson nem jutott be a döntőbe. Kép: Balog Gábor.
2015-08-06Balog döntőjeA Dunaferr-DVSI úszója, Balog Gábor nyolcadik lett a vegyes váltóval az oroszországi vizes világbajnokságon.
2015-07-31Instruktor a vébédöntőnMészáros István, dunaújvárosi labdarúgó-játékvezető huszonegy éves pályafutása alatt megjárta a Nemzeti Bajnokság minden lépcsőfokát, egészen az első osztályig. Interjú.
2015-07-30Magyar csapat nem adhatja felVizes világbajnokság Kazanban. A Dunaferr-DVSI úszói - Takács Krisztián, Balog Gábor (kép) az indulás előtt.
2015-07-30Világbajnoki célzásokSalamon Tímea rendőr hadnagy kétszeres aranyérmes lett a szolgálati pisztolylövő világbajnokságon, az ifjú hölgy Dunaföldvárról indult.
2015-07-27Némedi vb-hatodikA magyar kajak-kenu válogatott tíz világbajnoki címet, összesen 18 érmet szerzett az ifi és U23-as vb-n, amelyen a Dunaferr SE két kenusa, Hajdu Jonatán és Némedi Konrád is rajthoz állt.
2015-07-25Éremmel jönnének hazaJúlius 24. és augusztus 9. között Oroszországban rendezik a vizes sportágak világbajnokságát. A vasárnap bemutatkozó női vízilabda-válogatottban két dunaújvárosi játékos szerepel, az úszók között pedig két Dunaferr SE versenyző: Garda Krisztina, Menczinger Kata.
2015-07-24Ma bemutatkoznakJúlius 23-án az első előfutamokkal elkezdődött a portugáliai ifi és U23-as kajak-kenu világbajnokság. Július 24-én mindkét dunaújvárosi kenus, Némedi Konrád (kép) és Hajdu Jonatán is rajthoz áll.
2015-07-24Hajdu és Vass a világbajnokságonA második válogatón is biztosan diadalmaskodott, így Hajdu Jonatán indulhat a kenu egyesek 200 méteres versenyszámában a milánói világbajnokságon. A Magyar kajak-Kenu Szövetség döntése alapján az augusztus 20-23. között megrendezésre kerülő olimpiai kvalifikációs vb-n Hajdu mellett Vass András is részt vehet.
2015-07-21Válogató utánJúlius 19-én a Dunaferr SE kenusai számára befejeződött a második felnőtt világbajnoki válogató, az eredmények alapján Hajdu Jonatán bekerült a csapatba.
2015-07-20Hajdu egy hajónyit vert a mezőnyreAz első világbajnoki válogató után július 18-án a másodikon is nagy fölénnyel nyert a kenu egyesek kétszáz méteres távján Hajdu Jonatán a Dunaferr SE versenyzője, ami azt jelenti, hogy ő lehet ott a milánói világbajnokságon.
2015-07-07Itt van a legjobb helyeA hétvégén Merész András, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a világbajnokságra utazó keretét, amelynek tagja a Dunaújvárosi Főiskola csapatkapitánya, Menczinger Kata. Interjú.
2015-07-07Már a vb jegyében dolgoznakElkezdte a felkészülést a mexikói világbajnokságra a magyar junior női vízilabda-válogatott. A Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesületből a válogatott tagjai: Horváth Brigitta, Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya.
2015-07-06Balog és Takács is indul a vb-nAz úszók országos bajnokságának július 4-i zárónapján a szövetség elnökségi ülésén jóváhagyta az oroszországi világbajnokságon induló magyar csapatot, amelynek tagja a Dunaferr-DVSI két klasszisa, Balog Gábor és Takács Krisztián is.
2015-07-06Két dunaújvárosi pólós az utazó keretbenMerész András, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a világbajnokságon szereplő keretet. A csapatban két Dunaújvárosi Főiskola játékos kapott helyet: Menczinger Kata és Garda Krisztina.
2015-06-27Bajnokság vébé ütembenBalog Gábor és Takács Krisztián biztos utazik az oroszországi világbajnokságra. Dunaújvárosi versenyzőkkel június 27-én Győrben megkezdődik az úszók országos bajnoksága.
2015-06-05Lányaink a vébékenHárom dunaújvárosi játékos - Horváth Brigitta, Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya - készülhet a junior vízilabda világbajnokságra, míg a szintén világbajnokság előtt álló felnőttek a héten elkezdték a munkát, itt négy pólósunk - Gurisatti Gréta, Menczinger Kata, Garda Krisztina, Kasó Orsolya - érdekelt.
2015-05-29Kercsó Árpád hokis kártyái és egy kézenfekvő döntésA Dunaújvárosban nevelkedett Erdély Csanáddal beszélgettünk, aki tizenkilenc évesen a magyar jégkorong válogatott legifjabb tagjaként volt jelen a krakkói világbajnokságon.
2015-05-15Már az esküvőre készül a védőAz áprilisi divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságon április 25-én a házigazda Lengyelország 2-1-es legyőzésével Krakkóban a magyar válogatott bejutott a világ legjobb tizenhat nemzeti csapata közé. A Dab.Doclert a védő Pozsgai Tamás képviselte. Interjú.
2015-05-07Kercsó Árpád és a vébéBeszélgetés Kercsó Árpád jégkorongedzővel.
2015-04-27Hőstett Krakkóban!Ezüstérmes lett, ezzel feljutott az A-csoportba a magyar jégkorong-válogatott az április 25-én záruló Divízió I/A-s világbajnokságon, Lengyelországban. A válogatott tagjaként játszott a dunaújvárosi csapatból Pozsgai Tamás.
2015-04-25Gebei Péter remekelNagyon elégedett az idei szezonjával a dunaújvárosi Gebei Péter, a legmagasabban jegyzett magyar hokibíró, aki a jelenleg zajló krakkói divízió I/A tornán érdekelt.
2015-04-22"Pozsi" értékelA Dab.Docler jégkorongozóit egyedül a védő Pozsgai Tamás képviseli a lengyelországi divízió I-es jégkorong-világbajnokságon.
2015-04-17Egy acélbika maradt a keretbenLengyelországban, a Divízió I/A-s világbajnokságon a magyar jégkorong-válogatott tagja lesz a dunaújvárosi csapatból Pozsgai Tamás.
2015-04-15Formálódik a világbajnoki keretHamarosan végleges lesz a magyar jégkorong-válogatott a április 19-én kezdődő Divízió I/A-s világbajnokságra utazó kerete. Gröschl Tamás (kép) kikerült a keretből.
2015-04-14Ő lehet az első számúÁprilis 19-én elkezdődik Krakkóban a Divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság. Nagy valószínűség szerint a magyar válogatott kapujában a fehérvári Rajna Miklós kezd majd, aki a DAB.Docler jégkorongozója volt korábban.
2014-12-22Megdöbbentő: kiestünk!Véget ért a dunaújvárosi jégcsarnokban megrendezett divízió I/B-s jégkorong világbajnokság.
2014-12-19Győrben edz a válogatott úszóA kazanyi vb-re készül Takács Krisztián.
2014-12-13Vasárnap kezdenek a juniorok2014. december 14-21. között Dunaújvárosban rendezik meg az U20 Divízió I/B. csoportos világbajnokságot. Dunaújvárost Hruby Gellért képviseli a válogatottban.
2014-12-08Az eddigi legjobbalBalog Gábor a rövidpályás úszó világbajnokságon 100 háton egyéni csúcsot elérve a 25. helyen végzett.
2014-12-04Balog egyéni csúcsaA rövidpályás úszó vb szerdai nyitónapján bemutatkozott 100 háton a Dunaferr-DVSI képviselője, Balog Gábor, aki egyéni csúcsot elérve a 25. helyen végzett.
2014-12-04Fényes íjászérmek ÁzsiábólBeszélgetés a Rácz családdal, akik a Dél-Koreában megrendezett hagyományőrző íjász világbajnokságon sikeresen szerepeltek. Rácz Attila ezüstérmet, Skaliczky Andrea arany- és ezüstérmet, Rácz Kata ezüstérmet nyert.
2014-12-03Saját csúcsokat döntenidecember 3-án kezdődik Katarban a XII Fina rövidpályás úszó világbajnokság, amelyen a magyar csapat tagjaként rajthoz áll a Dunaferr-DVSI úszója, Balog Gábor (kép).
2014-11-13Balog Gábor ott lesz a vébén (kishír)A magyar úszó válogatott tagjaként Balog Gábor, a Dunaferr-DVSI sportolója részt vesz a dohai rövidpályás világbajnokságon.
2014-10-16A kapitány jövőre is számít ráA felnőtt magyar női tornász-válogatott tagjaként Horváth Enikő kivívta az indulási jogot a jövő évi világbajnokságra. "Mi voltunk a legszebbek, jól néztünk ki, és mindig vidámak voltunk. Ezt Horváth Enikő a kínai világbajnokság magyar tornászcsapatának dunaújvárosi tagja mesélte már érkezése után." Interjú.
2014-10-15Hatan a vb felkészülési keretbenA női vízilabda-válogatott kapitánya, Merész András kedden ismertette 28 fős keretét, ez a csapat vág neki a 2015-ös világbajnoki felkészülésnek. A csapatban hat Dunaújvárosi Főiskola VE játékos kapott helyet: Kasó Orsolya, Menczinger Kata, Szilágyi Dorottya, Gurisatti Gréta, Garda Krisztina (kép), Horváth Brigitta.
2014-10-08Horváth Enikő helytállásaA magyar női válogatott a huszadik helyen végzett, így a férficsapattal együtt jövőre indulhatnak a Glasgow-ban megrendezendő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.
2014-09-23Közel negyven év utánA dunaújvárosi női tornasport újabb nagyszerű sikerét jelenti, hogy évtizedek után kineveltek ismét egy felnőtt válogatott tornászt, Horváth Enikőt, aki most Kínában a világbajnokságon képviseli hazánkat. Beszélgetés a sportolóval.
2014-09-15Óváriék után EnikőHorváth Enikő személyében, 40 év után újra felnőtt női válogatott tornásza van Dunaújvárosnak.
2014-09-12Két érem a birkózó vébérőlBelgrádban, a veterán szabad- és kötöttfogású birkózó világbajnokságon Mátyás Gábor bronzérmet nyert, Papp Gyula ezüstérmet.
2014-09-08Enikő a válogatott ajtaján kopogtatHorváth Enikő személyében közel negyven év után van felnőtt válogatottunk. "Szép névnapot szerzett magának a Dunaferr SE tornásznője Horváth Enikő. A hétvégén kiharcolta a világbajnokságon való részvétel jogát."
2014-09-05Két érmet szereztek a veteránokA szabad- és kötöttfogású birkózók veterán világbajnokságát augusztus 25. és szeptember 1. között Belgrádban rendezték meg. Papp Gyula ezüst-, míg Mátyás Gábor bronzérmet szerzett.
2014-09-02A dunaújvárosiak bizonyítottakBronzérmet nyert a magyar U18-as női vízilabda-válogatott az augusztus 31-én véget ért világbajnokságon. A válogatottban három Dunaújvárosi Főiskola VE játékos is tagja volt: Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Szilágyi Dorottya. Gurisatti Gréta lett a vb gólkirálynője.
2014-09-01Világbajnoki bronzérmesekMadridban a női vízilabda ifjúsági világbajnokság, a tornán a magyar válogatott tagja volt Dunaújvárosi Főiskola VE játékossal: Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Szilágyi Dorottya. Gurisatti Gréta a vb gólkirálynője lett.
2014-08-25Hárman az ifjúsági vb-nMadridban hétfőn kezdődik a női vízilabda ifjúsági világbajnokság, a tornán a magyar válogatott is ott van, soraiban három Dunaújvárosi Főiskola VE játékossal: Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Szilágyi Dorottya
2014-08-22Olasz keszegek bánták (kishír)Gurisatti Gyula Rómában a Mozgáskorlátozottak Horgász Világbajnokságán világbajnok lett.
2014-08-16Tábori Áron szerencsés baleseteA Dunaújvárosi Vízi Sport Club motorcsónak-versenyzője, Tábori Áron legutóbb Lettországban szerepelt az F-4S motorcsónak világbajnokságon.
2014-08-15Bronzérem az evezőseinktőlAz ICF Gyorsasági Kajak-Kenu Világbajnokságon Vass András és Hajdú Jonatán is bronzérmet szerzett.
2014-08-11Szenior vb címJúlius 27. és augusztus 10. között a kanadai Montreálban rendezték meg a XV. FINA Szenior Világbajnokságot úszó, szinkronúszó, toronyugró és vízilabda sportágakban. A dunaújvárosi Miskovicz Zsuzsanna (kép) aranyérmet nyert.
2014-08-11A szokásos vb-éremesőA moszkvai kajak-kenu világbajnokságon Hajdu Jonatán, a Dunaferr SE kenus bronzérmet nyert.
2014-07-25A kenus Hajdú Jotán világbjnok lettA Dunaferr SE 18 éves ifjúsági kenusa a szegedi ICF Ifjúsági és U23 Gyorsasági Kajak-Kenu Világbajnokságon két aranyat s egy ezüstöt nyert.
2014-07-22Kárász Anna "aranyboldogsága"A szegedi magyar ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságon a dunaújvárosi Kárász Anna két aranyérmet nyert.
2014-07-21Hajdu a világ tetején!Szegeden az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságon Hajdu Jonatán, a Dunaferr SE kenusa két aranyérmet nyert.
2014-07-19Hajdu kétszeres vb győztes lehetDunaújvárosi kajak-kenusok esélyei a szegedi világbajnokságon. Kép: Kárász Anna.
2014-07-18Két számban már vb döntősA Szegeden az ifi és az U23-as kajak-kenu világbajnokságon három számban áll rajthoz a Dunaferr SE kenusa, Hajdu Jonatán már két számban is a döntőbe jutott.
2014-07-17Hajdu három esélye a vb-nJúlius 17-én kezdődik Szegeden az ifi és az U23-as kajak-kenu világbajnokság, ahol három számban áll rajthoz a Dunaferr SE kenusa, Hajdu Jonatán. Beszélgetés Molnár Gergely edzővel.
2014-07-08Világversenyeken eveznekA válogatók után a Magyar Kajak Kenu Szövetség kijelölte a felnőtt Európa- és világbajnokságon szereplő csapatot, amelybe két Dunaferr SE kenus, Hajdu Jonatán és Vass András is bekerült. A fiatalabb versenyzők pedig a vidék bajnokságon szerepeltek. Részletes eredmények a cikkben.
2014-06-24Hajdu három győzelmeA hétvégén Szegeden rendezték meg az ifjúsági kajak-kenusok második világ- és Európa-bajnoki válogatóját. A Dunaferr SE legeredményesebb sportolója, Hajdu Jonatán kenus, három aranyérmet nyert és indulhat a világbajnokságon.
2014-06-20Népszerű a Petőfi liget "televíziója"A Művész Presszó teraszán - Foci VB a Ligetben - hatalmas LED-falon nézhetik a meccseket az érdeklődők.
2014-06-19Népszerű a liget "televíziója"A Petőfi Ligetben a Művész Presszó teraszán óriási LED-fal kivetítőn nézhető a futball világbajnokság.
2014-06-14Tegnap három meccset láthattunkFoci VB a Ligetben, a művész Presszó teraszán óriási LED-falon (kép) nézhető.
2014-06-13Szurkolók klubjaA Petőfi Ligetben a Művész Presszó teraszán óriási LED-fal kivetítőn nézhető a futball világbajnokság.
2014-06-12Szurkoljunk együtt a Ligetben!A Művész Presszó kibővített teraszán június 12-től LED-fal kivetítőn nézhető a brazíliai labdarúgó világbajnokság.
2014-06-07Tésztahíd: a DF a bronzérmes (kishír)A Tésztahíd Világbajnokságon a Dunaújvárosi Főiskola csapata bronzérmet nyert.
2014-06-06Hatodik és hetedik helyezésPárizsban kezdődött meg a múlt hétvégén a motorcsónakosok F4S világbajnoksága. A dunaújvárosi Tábori Áron a hetedik helyen végzett.
2014-06-03Közös vb-s fociélmény - a ligetbenA közgyűlés úgy határozott, hogy a június 12-től kezdődő Brazil labdarúgó-világbajnokságot a város lakói a Petőfi ligetben kivetítőn nézhetik.
2014-05-24Dunaújváros vébét rendez (kishír)Dunaújváros rendezi meg a divízió I/B-s világbajnokságot december 14-20. között.
2014-05-22A kárászok döntöttekOrszágos bajnokságot rendeztek a Mária-csatornán a magyar mozgáskorlátozott horgászoknak, ahol Gurisatti Gyula bajnok lett és az augusztusi római világbajnokságon versenyezhet.
2014-05-19A világbajnokságértA francia Peter Morin nyerte a motorcsónak Formula 2-es világbajnokság idei első futamát május 18-án Dunaújvárosban, ahol az egyetlen magyar indulót, Cserni Bélát kizárták.
2014-05-17Rajtol az öbölben a Magyar NagydíjMájus 17-én és 18-án újra motorcsónakverseny az öbölben. A mezőny tagja egyetlen magyarként a dunaújvárosi Cserni Béla.
2014-05-16Magyar Nagydíj szombattólA dunaújvárosi öbölben május 17-én délelőtt tíz órakor a szabadedzéssel megkezdődik a Formula–2-es motorcsónak-versenyzők Magyar Nagydíja. Cserni Béla az egyetlen hazai induló.
2014-05-15Újra vébéfutam az öbölbenKét év szünet után ismét lesz a dunaújvárosi öbölben Formula–2-es világbajnoki futam. A május 17-i versenynapon szabadedzés és gyorsasági verseny, május 18-án pedig a Magyar Nagydíj rajtol el az öbölben.
2014-05-13Vb-ről az olimpiáraA Hild József Szakközépiskola, Szakiskola röplabdázói (kép) a közelmúltban két megmérettetésen is eredményesen szerepeltek. A portugáliai középiskolai világbajnokságon (április 9-17.) a tizedik helyen végeztek, míg Miskolcon (április 25-27.) az V. korcsoportos diákolimpiát megnyerték.
2014-05-12Ladányi görhokizikAz inline világbajnokságra készülő válogatott bő keretet hirdetett, Ladányi Balázs élete első görhoki világbajnokságán vesz részt.
2014-05-05Dunaújváros vébét rendezneElképzelhető, hogy 2015-ben junior jégkorong-világbajnokságot rendeznek Dunaújvárosban.
2014-04-28Az ötödik helyen végeztekAz ötödik helyen végzett a magyar jégkorong-válogatott Dél-Koreában, a Divízió I/A-s világbajnokságon. A Dab.Docler csapatából Sevela Péter, Gröschl Tamás, Hüffner Adrián, Azari Zsolt a válogatott tagja.
2014-04-12Minden dunaújvárosi maradhat!A világbajnokságra készülő bő keretben a Dab.Docler csapatából Sevela Péter (kép), Gröschl Tamás, Hüffner Adrián, Azari Zsolt szerepel.
2014-04-08A világbajnokságra készülnek a hokisokA világbajnokságra készülő bő keretben a Dab.Docler csapatából Sevela Péter (kép), Gröschl Tamás, Hüffner Adrián, Azari Zsolt szerepel.
2014-03-13Tábori Áron a gálánA Nemzetközi Motorcsónak Szövetség Monte Carlóban rendezte meg a 2013. évi világbajnokainak gálaünnepségét, ahol részt vett Tábori Áron (kép) dunaújvárosi világbajnok is.
2013-12-20Keményvonalas küzdősportVilágbajnoki harmadik helyezett lett a közelmúltban Haklik Szabolcs, aki a Szilágyi iskolában tanítja karate csoportját (5-58 éves korig) az egyik különleges harcművészeti ágban, az Ashihara-ban.
2013-12-13Afrikában száguld a magyar hajóA Formula-2-es motorcsónak-versenyző, Cserni Béla célja, hogy pontszerző helyen végezzen a dél-afrikai világbajnoki futamon, Sasolburgban.
2013-12-12Léránt René kimaradt (kishír)A Miskolcon kezdődő divízió II/A-s junior jégkorong-világbajnokság csapatából kikerült Léránt René, a DAB.Docler védője, így egy dunaújvárosi hokis sem szerepel a válogatottban.
2013-12-02Megvan a bő keret a világbajnokságra (kishír)A miskolci junior jégkorong-világbajnokságon induló csapat keretében, a DAB.Docler játékosa, Léránt René is szerepel.
2013-12-01Dél-Arfikában képviseli DunaújvárostCserni Béla motorcsónak világbajnok Dél-Afrikában zárja a szezont.
2013-11-23Emlékezetesen és eredményesenA Dunaferr SE tornászainak a közelmúltban megrendezett országos és világversenyeken elért eredményeik. A szófiai gumiasztalos korosztályos világbajnokságon Varró Máté 31., Rozs Viktória 42. lett. Részletes eredmények a cikkben.
2013-11-06Bronz után fényes aranyéremA hagyományőrző íjász világbajnokságon, Dél-Koreában, a magyar válogatott tagjaként Bíró Dorottya (Széchenyi István Gimnázium diákja) aranyérmet nyert. Interjú.
2013-10-25Bulath, Vincze a keretben (kishír)A szerbiai világbajnokságra készülő csapatba bekerült Bulath Antia és Vincze Melinda a D. Kohász kézilabdázói.
2013-10-25Keszi Viktória ezüstérmes (kishír)Keszi Viktória a Dél-Koreában megrendezett hagyományőrző íjász világbajnokságon ezüstérmet nyert.
2013-10-24A kor nem számítA Dunaferr SE összességében jól szerepelt, egy első, két negyedik és egy ötödik helyet szereztek sportolóik a nemrégiben megrendezett veterán birkózó világbajnokságon. Kép: Papp Gyula, Mátyás Gábor, Varga József, Szabó János, Király Ferenc.
2013-10-10Vitézkedtek a vébénLiverpoolba a WSKA karate világbajnokságon a Magyar JKA Karate Szövetség válogatott tagjaként a dunaújvárosi Szűcs József (kép) a negyedik helyen végzett. Schneider László, a Hikari edzője pedig versenybíróként vett részt a versenyen.
2013-09-20Egy ifjú lány nagy eredményeA Dunaferr SE utánpótlás korosztályú úszóinak, korosztályos országos, nemzetközi versenyeken eredményei. Az egészséges versenyzők közt is szereplő, de idén a paraúszóknál is bemutatkozó Sós Luca (kép) a kanadai világbajnokságon remekül szerepelt.
2013-09-02Vass vb harmadik lettA duisburgi kajak-kenu világbajnokságon a Dunaferr SE-t képviselő Vass András harmadik lett a kenu négyessel.
2013-08-28Vass most bizonyíthatVass András is indul a németországi kajak-kenu világbajnokságon. Kép, sporteredményei. Beszélgetés a sportolóval.
2013-08-21Hajdu világsztár lehetHajdu Jonatán, a Dunaferr SE kenusa kétszeres világbajnok lett az U23-as ifjúsági kajak-kenu világbajnokságon.
2013-08-16Hétfőn kezdődik a világbajnokságA görögországi világbajnokságon öt dunaújvárosi vízilabdázó is a magyar csapat tagja lesz: Gurisatti Gréta, Miskolczi Kitti, Horváth Brigitta, Polák Zsófia, Ziegler Diána.
2013-08-12Jó döntést hozott, amikor klubot váltott"Mindössze öt századdal maradt le a világbajnoki döntőről a vizes világbajnokságon a Dunaferr-DVSI hátúszója, Balog Gábor." Beszélgetés a sportolóval.
2013-08-12Búvárérmek KazanybólAz oroszországi Kazanyban megrendezett búvárúszó világbajnokságon Berekméri Dóra, Gurisatti Lilla, Gurisatti Róbert ezüstérmet nyert.
2013-08-09Három számban indult a vébénBeszélgetés Takács Krisztiánnal, a Dunaferr-DVSI úszójával, aki részt vett a barcelonai vizes világbajnokságon.
2013-08-06Egy kétszeres világbajnok kenus"Kétszeres világbajnokként érkezett haza a Dunaferr SE ifjúsági kenusa, Hajdu Jonatán, a szakág nagy tehetsége párosban és olimpiai távon, kétszáz egyesben is nyerni tudott." Beszélgetés a sportolóval.
2013-08-05Hajdu vb győztes!Az U23-as és ifjúsági világbajnokságon, a kenu kettesek között világbajnoki címet szerzett a Dunaferr SE ifjúsági versenyzője, Hajdu Jonatán.
2013-08-05Minden szinten sikerSzegeden július 23. és 28. között rendezték meg a sárkányhajó-világbajnokságot, amelynek szervezésében dunaújvárosiak is részt vettek.
2013-08-05Véget ért a vizes vbA dunaújvárosi Takács Krisztiánnal a hetedik helyen végzett a férfi 4x100 méteres vegyesváltók döntőjében a barcelonai vizes világbajnokság zárónapján.
2013-08-03Megvan a bronzérem!A magyar női vízilabda-válogatott bronzérmes lett a barcelonai vizes világbajnokságon. A csapat DF-Mex Motors játékosai: Szücs Gabriella, Kasó Orsolya, Menczinger Kata, Miskolczi Kitti.
2013-08-01Takács bemutatkozottTakács Krisztián úszó (Dunaferr SE) eddig elért eredményei a barcelonai vizes világbajnokságon.
2013-07-30Egy hét a sárkányok vébé-viadala volt"Véget ért vasárnap Szegeden a sárkányhajó-világbajnokság, amelyen dunaújvárosi sportolók is szerepeltek. Írásunkban az utolsó három nap eseményeit foglaljuk össze, a dunaújvárosi csapatvezető és egyben versenyző, Tóth Edit beszámolója alapján." Részletes eredmények a cikkben.
2013-07-29Vízilabda: két továbbjutásTöbb dunaújvárosi sportoló is részt vesz a barcelonai vizes világbajnokságon. Beszélgetés Kovács Józseffel, Balog Gábor és Takács Krisztián edzőjével.
2013-07-27Sárkányok világbajnokságaA szegedi sárkányhajó-világbajnokságon a dunaújvárosi csapat eredményei.
2013-07-26Két arany az első naponA szegedi sárkányhajó-világbajnokságon a dunaújvárosi csapat sikeresen szerepelt. Eredmények a cikkben.
2013-07-22Tábori aranyérmeTábori Áron (DVSC) világbajnok lett a svédországi versenyen Forma-4S kategóriában.
2013-07-22Megszórták a brazilokatA női magyar vízilabda-válogatott tagjaként Menczinger Kata (kép), volt az egyik legeredményesebb játékos a világbajnokság első meccsén.
2013-07-20Öt dunaújvárosi a vébénA barcelonai vizes sportágak világbajnokságán induló női vízilabda-válogatott tagja Kasó Orsolya, Menczinger Kata, Miskolczi Ibolya Kitti , a DF-Mex Motors csapatából.
2013-07-19Világbajnokság előttA Dragon Steel SE (kép) csapata indul a szegedi sárkányhajó világbajnokságon.
2013-07-08Hajdu két számban is vb-induló lettSikeresen szerepeltek a hétvégén a Dunaferr SE versenyzői a kajak-kenu válogatón. Hajdu Jonathán világbajnoki résztvevő lett. Részletes eredmények a cikkben.
2013-07-05Harc Kanadáért"A friss ifi Európa-bajnok kenus, Hajdu Jonatán péntekről a vb indulásért evez, csakúgy, mint ezüstérmes dunaferres klubtársa, Horváth Máté Sebestyén."
2013-07-04Cserni Béla a vébén (kishír)A motorcsónak-világbajnokság Formula-2-es kategóriájában, az első stockholmi fordulóban Cserni Béla a 12. helyen végzett.
2013-07-04Négy újvárosi búvárral (kishír)A magyar válogatottban szereplő dunaújvárosi búvárúszók - Debreczeni Hajnalka, Berekméri Dóra, Gurisatti Lilla, Gurisatti Róbert - Oroszországban a világbajnokságon képviseli hazánkat.
2013-07-03Takács bekerült váltóba is"Az országos bajnokság után Kiss László szövetségi kapitány kijelölte a barcelonai úszó vb-re utazó csapatot, amelyben két dunaújvárosi, Balog Gábor és Takács Krisztián kapott helyet."
2013-06-26Világbajnoki mezőnybenA Gárdonyi Géza Általános Iskola táncművészeti tagozatos tanulói öt remek produkcióval vettek részt az IFMD Modern Tánccsoportok Világbajnokságán. A diákok arany- és ezüstérmeket nyertek. Részletes eredmények a cikkben.
2013-06-17Készülnek a vébéreAugusztusban Görögországban rendezik az U20-as női vízilabda világbajnokságot. Öt dunaújvárosi játékost hívott be a szövetségi kapitány: Horváth Brigitta, Polák Zsófia, Ziegler Diána, Gurisatti Gréta, Miskolczi Kitti.
2013-06-14Ketten az Eb csapatbanA Dunaferr SE öt sportolója részt vett a szegedi U23-as Európa-bajnokság és világbajnokság válogató versenyen. A válogatott keretbe Hajdu Jonatán és Horváth Máté Sebestyén került be. Részletes eredmények a cikkben.
2013-06-05Tábori Áron futamgyőzelme (kishír)Párizsban a motorcsónak Formula S4 világbajnokság második futamában Tábori Áron aranyérmet nyert.
2013-05-30A tekepályán léptek felTóbiás Anett és Czeilinger Gábor a közelmúltban részt vettek Zalaegerszegen, az U18-as teke-világbajnokságon. Anett a Széchenyi gimnáziumban, Gábor a Dunaferr középiskolában tanul. Interjú.
2013-05-21Sikeres Eb- és vb-futamokEurópa-bajnoki és világbajnoki futamokat rendeztek május 18-án és 19-én Dunaújvárosban, a Kikötő-öbölben. Tábori Áron összetettben bronzérmet nyert a világbajnoki futamon.
2013-05-18A bukóteszt sikerültPéntek délután szép sorjában gyülekeztek a ma kezdődő motorcsónak-verseny résztvevői a Duna-parton. A versenyzők az uszodában kötelező bukóteszten vettek részt. (nem teljes szöveg) A képen Tábori Áron.
2013-05-17Pörgő propellerekkelA Magyar Motorcsónak Szövetség és a Dunaújvárosi Vízi Sport Club közösen rendez, május 18-án és 19-én a dunaújvárosi Kikötő-öbölben Európa-bajnoki és világbajnoki motorcsónak-futamokat.
2013-05-15Ezüst a teke vb-nA Zalaegerszegen megrendezett U18-as felnőtt teke világbajnokságon a dunaújvárosi Tóbiás Anett (Ferencváros) a leány csapatversenyben az ötödik helyen, Czeilinger Gábor (KÖFÉM) a fiú válogatottal ezüstérmet nyert.
2013-05-08Rajt a hullámok hátánA Dunaújvárosban megrendezendő motorcsónak versenyekről. Beszélgetés Lengyel Lászlóval, a Dunaújvárosi Vízi Sport Club versenyzőjével.
2013-04-22Harmadik lett a magyar csapatVéget ért a Budapesten megrendezett divízió I-es jégkorong világbajnokság. A több dunaújvárosi nevelésű játékossal szerepelt magyar válogatott bronzérmet nyert.
2013-04-12Vasárnap a britek ellen megkezdődikÁprilis 14-án a magyar jégkorong válogatott megkezdi a divízió I/A-s jégkorong világbajnokságon az első mérkőzését, a britek ellen, Budapesten. A csapat kapitánya Szélig Viktor (kép).
2012-12-17Ezüstös lett a vasárnap esteAz isztambuli rövid pályás úszó-világbajnokság szombati versenynapján Takács Krisztián, a Dunaferr-DVSI úszója a 22. helyen, vasárnap Balog Gábor a 30. helyen végzett.
2012-12-15Hosszú rövidben is jóAz isztambuli rövid pályás úszó-világbajnokság pénteki versenynapján Takács Krisztián, a Dunaferr-DVSI úszója a37. helyen, Balog Gábor 24. helyen végzett.
2012-12-14A második napon is jutott éremAz isztambuli rövid pályás úszó-világbajnokságon Takács Krisztián, a Dunaferr-DVSI úszója a tizenkilencedik helyen végzett ötven méter gyorson.
2012-12-12Két dunaújvárosi a vb-nBalog Gábor és Takács Krisztián, a Dunaferr-DVSI sportolói részt vesznek Isztambulban az úszó rövidpályás világbajnokságon.
2012-12-10Ezüstös pólóslányokMihók Attila vezette U18-as női vízilabda válogatott ezüstérmet nyert az ausztráliai vízilabda junior világbajnokságon. A dunaújvárosi játékosok Ziegler Diána, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Hajor Orsolya.
2012-12-01Aranyra hajtanakNégy DF-Mex Motors vízilabdázó (Gurisatti Gréta, Hajor Orsolya, Horváth Brigitta, Ziegler Diána), valamint a válogatott edzője, Mihók Attila révén a medencében és a parton is több dunaújvárosi erősíti a női junior válogatottat a világbajnokságon. Kép a csapatról.
2012-11-13Négy újvárosi utazikNégy dunaújvárosi játékossal - Gurisatti Gréta (kép), Hajor Orsolya, Horváth Brigitta, Ziegler Diána - szerepel a decemberi női ifi vízilabda világbajnokságon a magyar válogatott. A kispadon pedig ott lesz a DF-Mex Motors edzője, Mihók Attila is.
2012-11-12Íjászaink KoreábanMezőföldi Kerecsen Íjász Klub versenyzői részt vettek Dél-Koreában, Cheonan városában a Hagyományos Íjászok Világbajnokságán. A tizennégy tagú magyar csapat fele dunaújvárosi volt. Bronzérmet nyert: keszi Viktória, Bíró Dorottya, Rácz Attila. A magyar csapat a második helyen végzett.
2012-10-18Tánc-bajnokság - idén is PécsettIdén is Pécsett rendezi meg az Munkásművelődési Központ, a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség és a Nemzetközi Táncszövetség október 22. és 28. között a tánc Európa- és világbajnokságot. A verseny védnöke Gombos István alpolgármester is.
2012-10-04Dunaújvárosi íjászok a vébénA Kerecsen Íjász Klub négy tagja: Bíró Dorottya, Bartkó Viktor, Keszi Viktória, Figur Zoltán részt vesz a Koreában megrendezésre kerülő íjász világbajnokságon.
2012-09-26Hat birkózó, négy éremBudaörsön rendezték meg a veterán birkózók világbajnokságát. A Dunaferr SE versenyzői eredményesen szerepeltek. Mátyás Gábor és Varga József ezüstérmet, Tokodi János és Szabó János bronzérmet nyert.
2012-09-14Veteránok világbajnokságaA Dunaferr SE hat sportolója: Varga József, Mátyás Gábor, Tokodi János, Szegedi Gábor, Szabó János, Papp Gyula részt vesz a szeptember 18. és 22. között megrendezésre kerülő budaörsi veterán birkózó világbajnokságon.
2012-08-17Tábori vizes túrájaTábori Áron, dunaújvárosi motorcsónak-versenyző több nemzetközi versenyen is szerepelt. A németországi bajnokságban egy második és két ötödik helyet szerzett.
2012-07-17Bronzérem a nyakbanA dunaújvárosi Takács Fruzsina, a válogatott tagjaként bronzérmet nyert a Csehországban megrendezett junior kézilabda világbajnokságon. Interjú.
2012-07-16Juniorok: vb-bronzA csehországi junior női kézilabda világbajnokságon a magyar válogatott bronzérmet nyert. A csapat tagja volt a dunaújvárosi Takács Fruzsina.
2012-07-10Mini világbajnokságDunaújvárosban rendezik meg az Olimpiai Reménységek Tornáját az uszodában, amelyen a magyar mellett a világ női csapatainak korosztályos válogatottjai szerepelnek még.
2012-07-06A világbajnoki dobogó második fokán álltakA dunaújvárosi székhelyű Violin Művészeti Iskola növendékei részt vettek Veszprémben a modern tánccsoportok világbajnokságán. Az iskola csapata ezüstérmet nyert.
2012-07-06Bravúros érmek RigábólJúnius 30-án Lettország fővárosában, Rigában versenyeztek a gumicsónakosok (endurance pneumatics) a tizenkét órás világbajnokságon. A DVSC Class 4-es kategória versenyzői ezüstérmet nyertek.
2012-07-03Junior lányok világbajnokságaCsehországban (Brno, Ostrava) július elsején kezdődött meg a junior női kézilabda-világbajnokság. A magyar válogatott tagja a dunaújvárosi Takács Fruzsina (kép) is.
2012-06-08Egy góllal kaptak ki a vb-döntőbenMásodik helyen végzett a divízió I-es inline (görhoki) világbajnokságon a hat dunaújvárosi játékossal felálló magyar válogatott. A vb legjobb kapusa, a dunaújvárosi Kiss Tamás lett.
2012-06-07Harmadik hely a vb-futamonPárizsban az elmúlt hétvégi motorcsónak világbajnoki futam második körében Tábori Áron a harmadik helyen végzett.
2012-06-07Galanisz lett a vb legjobbja, a nézők szerintA nézők szavazati alapján a ljubljanai jégkorong világbajnokság magyar válogatottjának legjobb játékosa Galanisz Nikandrosz, a DAB.Docler csatára lett.
2012-05-07Tábori Áron a vébé nyitófutamán indultWeisswasser Halbendorfersee helyiségben, Németországban versenyzett a Dunaújvárosi Vízi Sport Klub motorcsónakosa, Tábori Áron.
2012-04-25Hárman ott voltakA Divízió I-es jégkorong-világbajnokságon bronzérmet nyert a magyar válogatott csapata. A DAB.Docler csapatát három játékos képviselte: Hegyi Ádám, Pozsgai Tamás, Galanisz Nikandrosz (kép).
2012-04-23Harmadik hely a vébénA Divízió I-es jégkorong-világbajnokságon bronzérmet nyert a magyar válogatott csapata. A csapatban több dunaújvárosi játékos is játszott. A csapat névsora a cikkben.
2012-01-01A Gárdonyi kiscsillagaiPavleszek László portréja.
2011-11-29Takács is részese volt a válogatott sikerénekTakács Krisztián (Dunaferr-DVSI) a világbajnokságon megúszta szintidőt, így már biztosan szerepel a 2012-es londoni olimpián.
2011-11-22Van egy lövéseA dunaújvárosi Keszi Viktória 15 évesen junior világbajnoki címet szerzett Dél-Koreában. Interjú.
2011-10-14Aranyos íjászlány"Keszi Viktória a Széchenyi gimnázium tizedik osztályos tanulója, a hagyományőrző íjászok világbajnokságán junior korosztályban, Dél-Koreában világbajnok lett!" Interjú.
2011-10-13Az első osztály is tét lesz ma délutánA Dunaferr SE birkózói Lengyelországban részt vettek a veterán kötöttfogású birkózó-világbajnokságon. Varga József (kép) a harmadik helyen végzett.
2011-10-12Magyar bajnok íjászok KoreábanIdén ötödik alkalommal rendezték meg a Tradicionális Íjász Világbajnokságot. A 12 fős magyar csapat fel a Dunaferr Ifjúsági Szervezet Kerecsen Íjász Klubjának tagja.
2011-09-28Világbajnokok a bányatóban2011. szeptemberben (23-24 vagy 24-25?) kétnapos világkupát rendezett Dunaújváros uszonyos és búvárúszó egyesülete a szalkszentmártoni bányatónál. Egyéniben harmadik lett Berekméri Dóra. A fiúk csapatversenyén hazánk válogatottja lett az első, amelyben az Amphora Klubos Balázs Péter mellett a DVCSH-UBSE színeiben László Dezső, Bognár Roland, Berekméri István szerepelt. A lányok csapatban a dobogó harmadik helyére álltak: Berekméri Dóra, Bognár Bernadett, Debreczeni Hajnalka és Gurisatti Lilla.
2011-09-27Nem szokványos táborozásAz ICF masters világbajnokságon Hubikné Tarján Éva három arany- és egy ezüstérmet nyert.
2011-09-21Berlin: teljes sikerBefejeződött Berlinben a tájékozódási búvárúszók junior Európa-bajnoksága és a felnőttek világbajnoksága. Az Eb-n Gurisatti Lilla három aranyérmet, egy ezüstérmet nyert. További részletes eredmények a cikkben.
2011-09-16Miniszteri elismerés az érmeseknekA szegedi kajak-kenu világbajnokság dobogósai, köztük a Dunaferr SE versenyzője, Sáfrán Mihály miniszteri oklevelet kapott.
2011-09-15Várakozáson felüli sikerA berlini felnőtt világbajnokságon és a junior Európa-bajnokságon Gurisatti Lilla (kép), a magyar tájékozódási búvárúszó válogatott tagjaként aranyérmet nyert, junior Európa-bajnok lett. László Dezső világbajnok lett, Berekméri Dóra bronzérmet nyert.
2011-09-13László Dezső világbajnok!A DVCSH UBSE versenyzője, László Dezső (kép) világbajnok lett a berlini tájékozódási búvárúszó világbajnokságon.
2011-09-13Ravennában sípolt MészárosMészáros István dunaújvárosi játékvezető, a ravennai strandlabdarúgás világbajnokság döntőjében vett részt játékvezetőként.
2011-08-23Dédelgetett álmuk teljesültAranyérmet szerzett a magyar sárkányhajó válogatott a 17 ország részvételével megrendezett floridai világbajnokság Premier Open 2000 méteres futamában a dunaferres Szigeti Péterrel.
2011-08-22A világ harmadikjaiA Szegeden megrendezett kajak-kenu világbajnokságon Sáfrán Mihály (Dunaferr SE) a kenus négyes tagjaként bronzérmet nyert.
2011-08-18Csak lesz előfutamBeszélgetsé a Dunaferr SE kenusával,Sáfrán Mihállyal, aki indul a szegedi kajak-kenu világbajnokságon.
2011-08-12Csillogó érmek a floridai vb-rőlA Dragon Steel dunaújvárosi egysége az USA-ban, Tampa-Bay helységben megrendezett sárkányhajós világbajnokságon eredményesen szerepelt. Egy arany és egy bronzérmet nyertek. Névsor.
2011-08-06Világbajnokság: aranyos medálDragon Steel sárkámyhajósai részt vettek a floridai Tampa-Bay-ben megrendezett világbajnokságon. A csapat világbajnok lett.
2011-08-04Bekerült a történelembe"A sportág hazai történetében a Dunaferr-DVSI úszója, a sprinter Takács Krisztián jutott be először világbajnokságon az ötven méteres gyorsúszás fináléjába." A döntőben a hatodik helyen végzett. Interjú.
2011-08-02Világbajnoki döntősTakács Attila (kép), a Dunaferr SE kenusa részt vett hétvégén a németországi ifi világbajnokságon. Beszélgetés az edzővel, Hubik Andrással.
2011-08-01Takács hatodik"Takács Krisztián, a Dunaferr DVSI úszója a legkeményebb számon, 50 méter gyorson hatodik lett a világbajnokságon."
2011-07-30Takács Krisztián bravúrjaA Dunaferr-DVSI úszója a sportág történetében - ötven méter gyorson - a magyarok közül elsőként került világbajnoki döntőbe.
2011-07-28Cél Moszkva és RavennaMészáros István, az NB II-ben bíráskodó játékvezető a moszkvai strandlabdarúgó világbajnokságon fog bíráskodni. Interjú.
2011-07-28Megvan az elsőA magyar női vízilabda-válogatott kilencedik lett a vizes világbajnokságon. A magyar válogatottban a dunaújvárosi csapatból Kasó Orsolya, Poszkoli Rita, Menczinger Kata, Keszthelyi Rita és Szücs Gabriella játszott.
2011-07-26Sáfrán ott lesz a vébénSáfrán Mihály, a Dunaferr SE kenusa részt vesz a szegedi kajak-kenu világbajnokságon.
2011-07-21Sáfrán utazik a vébéreA szegedi kajak-kenu világbajnokságon részt vesz a Dunaferr SE kenusa, Sáfrán Mihály is a magyar válogatott tagjaként.
2011-07-16VilágbajnokságA Kínában megrendezett vízi sportágak világbajnokságán öt dunaújvárosi sportoló is részt vesz: Takács Krisztián, Poszkoli Rita, Szücs Gabriella, Kasó Orsolya, Menczinger Kata (kép).
2011-06-06Suhanás az öbölbenA dunaújvárosi öbölben rendezték meg a Formula - 2 motorcsónak világbajnokság első futamát.
2011-06-01Az első tízbe bejutniBeszélgetés, esélylatolgatás Cserni Bélával a Formula 2-es motorcsónakverseny előtt.
2011-05-24Világbajnokság utánBeszélgetés Kiss Péterrel, aki németországi U19-es B divíziós floorball-világbajnokságon második helyen végzett a magyar válogatott tagja volt, és az elődöntőbe "aranygólt" szerzett Németország ellen.
2011-05-14Világbajnoki futam is leszMájus 21-22-én újra motorcsónakverseny lesz az öbölben.
2011-04-21Szélig: jogos a helyzetemSzélig Viktor és Ted Sator értékelése a magyar jégkorong válogatott mérkőzéseiről.
2011-04-15Takács Krisztián a keretbenTakács Krisztián, a Dunaferr-DVSI úszója tagja a nyári kínai világbajnokságon induló válogatott tagja.
2011-04-13Ukrajna a vendégKiss Ákos és Azari Zsolt is kikerült a világbajnokságra készülő válogatott keretből. Beszélgetés a dunaújvárosi jégkorongozókkal.
2011-04-11Egy vereség és egy győzelemAzari Zsolt és Kiss Ákos jégkorongozók kikerültek a világbajnokságon induló magyar csapatából.
2011-04-08Kiss Dani nagy pechje"A Divízió I-es világbajnokságra készülő együttes szerdai edzésén a dunaújvárosi Kiss Dánielnek eltörött a kézcsontja."
2011-04-06Öttel kevesebbenA magyar jégkorong-válogatott csapatában a dunaújvárosi Acélbikák hét játékosa (Azari Zsolt, Galanisz Nikandrosz, Hegyi Ádám, Kiss Ákos, Kiss Dániel, Magosi Bálint és Pozsgai Tamás) tovább folytathatja a munkát. Kép az első oldalon is.
2011-04-06Gebei Péter a vébénGebei Péter, dunaújvárosi jégkorong-játékvezető részt vesz a divízió II-es világbajnokságon.
2011-03-12Világbajnokok ünnepi gálájaNemzetközi Motorcsónak Szövetség a 2010. év világbajnokainak gála - Monte-Carlo. "Magyarországról Tábori Áront (S-550 kategória), Cserni Bélát (Endurance Pneumatics), iIfj. Horváth Attilát (Endurance Pneumatics), Varsányi Viktort (Endurance Pneumatics) köszöntötték kategóriájuk legjobbjaiként."
2011-02-01Egységben az erejükA svédországi világbajnokságon hetedik helyen végzett magyar férfikézilabda-válogatott. A csapat dunaújvárosi nevelésű kézilabdázói: Mikler Roland, Zubai Szabolcs, Császár Gábor (kép)...
2011-01-10Az utolsó pillantban, de sikerültKijutott a görögországi világbajnokságra a férfi junior kézilabda-válogatott. A válogatott dunaújvárosi tagjai Takács Bence (kép), Morva Zoltán (kép), Pásztor Ákos.
2010-12-17A Hun és a többiekDecember 18-án ismét küzdősport gálát rendeznek Dunaújvárosban. Az eseményen részt vesz Muskotály Bálint (kép) is, aki a közelmúltban megrendezett IFMA muay thai világbajnokságon a harmadik helyen végzett.
2010-11-17Lacika, a magyar bajnok a világbajnokságon is bizonyítottAz október 27-30. között rendezett IDO showtánc világbajnokságon részt vett Pavleszek László, a Gárdonyi általános iskola 3. osztályos tanulója a tavasszal elnyert bajnoki címe révén. Most a döntőben a 4. helyet szerezte meg.
2010-10-12Török János vb-ezüstjeTörök János dunaújvárosi veterán súlyemelő a lengyelországi masters világbajnokságon ezüstérmet nyert.
2010-09-29Világbajnokok lettekSzeptemberben véget ért azEndurance Pneumatics motorcsónakok idei világbajnoksági szériája. Az összesített eredmények alapján a dunaújvárosi Starthu-Teo Poweboat Team csapata 1-es géposztályban az ezüstérmet, míg a 2-es géposztályban a világbajnoki címet hozhatta el.
2010-09-01Tizenöt érem a vébérőlDevecseri Ádám, Hajdu Gergő és Vass András összesen tíz arany- és öt ezüstérmet szerzett a szegedi ICF sárkányhajó világbajnokságon.
2010-08-25Tábori Áron világbajnokAz S-550-esek versenyében Tábori Áron az összesített verseny alapján az első helyen végzett.
2010-08-25Felemás hétvége, dunaújvárosi világbajnokokkalA kikötői öbölben a múlt hét végén három kategóriában rendeztek motorcsónak vb-t: JT-250, S-550, F4-S géposztályban.
2010-08-23Ezüstről aranyra váltottTábori Áron (DVSC) az S-550 kategóriában, világbajnoki futamon összetettben aranyérmet szerzett.
2010-08-16Kajak-kenuból sárkánybaA szegedi sárkányhajó világbajnokságon több dunaújvárosi sportoló is részt vesz. Köztük a Dunaferr SE három kenus és edzőjük is: Hajdu Gergő (kép), Devecseri Ádám, Vass András és Hubik András. Névsor a cikkben.
2010-08-03Meglepték mesterüketMoszkvában az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságon a kenu négyes tagjaként második lett a dunaújvárosi Vass András és Devecseri Ádám.
2010-07-28Kiváló eredmény RigábanRigába a Pneumatics Endurance (gumicsónak) világbajnoki futamon a DVSC csónakosai a Class-1-es kategóriában második helyen, a Start.hu Teo csónakosai a harmadik helyen végeztek. A Class-2-es kategóriában a Start.hu Teo versenyzői az első és a második helyen végeztek. A csapatok névsora a cikkben.
2010-07-06Harmadik hely a vébérőlA magyar görhoki (inline) válogatott harmadik lett a divízió I-es világbajnokságon Svédországban. A legjobb hátvéd a dunaújvárosi Tokaji Viktor lett. A válogatott további dunaújvárosi játékosai: Lencsés Tamás, Kiss Ákos, Revák Zoltán.
2010-07-06Világbajnoki nótázásA hazai rendezésű, huszadik főiskolás kézilabda-világbajnokságon a magyar válogatott aranyérmes lett. A csapattagja volt Miss Zoltán is, aki a felkészülést még Dunaferr SE játékosaként kezdte.
2010-07-03A futball, mint megmentőA futball vb és a helyi vendéglátás.
2010-06-28Brazília ellen a világbajnoki döntőbenHetedik helyen végzett a magyar női strandkézilabda-válogatott vasárnap a törökországi világbajnokságon. A csapat tagja volt a dunaújvárosi Győri Ágnes, a gyúró pedig a DNKKSE masszőre, Bába Mihály volt. A férfiak között pedig Putics Bence (kép), aki korábban a Dunaferr SE játékosa volt.
2010-06-16Megint dübörögtek a motorokKuvaiti győzelem a hétvégi motorcsónak világbajnoki futamon.
2010-06-15Cserni Béla előrelépettAz öbölben megrendezett Formula-2-es világbajnoi futamon, a kizárások miatt, Cserni Béla a 10. helyről a 8. helyre lépett előre.
2010-06-14Egy peches, egy sikeres magyarBeszámoló az öbölben megrendezett Formula-2-es világbajnoki futamról.
2010-06-11Holland hajó, svéd motorFormula2-es világbajnoki futamot rendeznek az öbölben a hétvégén (június 12-13.). Előzetes.
2010-06-09Víz van, hajó pedig leszFormula-2-es világbajnoki futamot rendeznek az öbölben (június 12-13.). Beszámoló a sajtótájékoztatóról.
2010-05-26Klassz versenyekBeszámoló és részletes eredmények a május 22-23. között lezajlott gumicsónak világbajnoki futamokról.
2010-05-26Hazai sikerek a világbajnoki futamonAz Endurance Pneumatics Class 1-2-3--4-5 gumicsónak megbízhatósági világbajnokság nyitó futamát Dunaújvárosban rendezték vasárnap. Eredmények.
2010-05-25Gumicsónakosok vb-futamaiKépaláírás. Megérkeztek a gumicsónakosok világbajnoki futamát a dunaújvárosi öbölben.
2010-05-21Izgalmak az öbölbenÚjra motorcsónak világbajnoki futam az öbölben (május 22-23.).
2010-05-20Világbajnoki seregszemleA magyar főiskolás kézilabda válogatottban több dunaújvárosi is szerepel. A csapata tagjai, esélyei.
2010-05-14Hatan ÚjvárosbólLencsés Tamás, Orbán Attila, Revák Zoltán, Tokaji Viktor, Kiss Ákos, Nagy Gergő (egykori és jelenlegei dunaújvárosi jégkorongozók) tagjai a magyar görhoki válogatottnak, aki jelenleg a divízió I-es világbajnokságra készülnek.
2010-05-04Hatalmas élmény utánBeszélgetés a DAB.Docler két jégkorongozójával, Hegyi Ádámmal, és Magosi Bálinttal, akik a válogatott tagjaként részt vettek a Divízió I világbajnokságon.
2010-05-03Ladányi - őszintén"A Ljubljanában közelmúltban véget ért divízió I-es jégkorong-világbajnokság legeredményesebb magyar játékosa - két gól négy gólpassz - Ladányi Balázs volt." Interjú.
2010-04-26Ljubjana nem Szapporó: ezüstérem a hoki vébénMásodik helyen végzett a magyar jégkorong-válogatott Szlovéniában, a Divízió I-es világbajnokságon. A csapat dunaújvárosi játékosai: Hegyi Ádám, Ladányi Balázs, Magosi Bálint, Szélig Viktor, Tokaji Viktor, Vas János, Vas Márton.
2010-04-21Bemutatkoznak a helyi brékesekCsapatban ezüstérmesek lettek a németországi világbajnokságon.
2010-04-20Erdélyi különdíjaAz ifjúsági divízió I-es világbajnokságon a magyar válogatott a második helyen végzett. A torna legjobb hátvédje a dunaújvárosi Erdélyi Tamás lett.
2009-12-31A király színe előttBeszélgetés Muskotály Bálinttal, aki Muay Thai világbajnokságon a második helyen végzett.
2009-09-16Verejtékes kilométerekBeszélgetés Devecseri Ádám kenussal, aki a maratoni világbajnokságra készül.
2009-09-15Balszerencsés futam"Szombaton és vasárnap világbajnoki versenyt láthattak az érdeklődők az öbölben. Az F 1000-es és az F 4-es kategóriában versenyeztek a motorcsónakosok."
2009-09-09Világcsúccsal világbajnok,a visszavonulás még várhatAz országos bajnokság kiemelkedő sikere után a Gyékényesen rendezett világbajnokságon is parádésan szerepeltek a DVCSH UBSE sportolói. Gurisatti Róbert az Amphora sportolójával, Balázs Péterrel párosban aranyérmes lett a férfiak Monk gyakorlatában.
2009-09-03A nyolcadik aranyGyékényesen a XIV. Tájékozódási Búvárúszó Világbajnokságon eredményesen szerepeltek a DVCSH-UBSE sportolói. Gurisatti Róbert aranyérmet, László Dezső bronzérmet nyert.
2009-08-29Gurisatti Róbert világbajnokA XIV. Tájékozódási Búvárúszó Világbajnokságon Gurisatti Róbert aranyérmet nyert.
2009-08-27Vilhelm aranyérmesVilhelm Szilárd a DVCSH-UBSE egykori búvárúszója, a szentpétervári uszonyos és búvárúszó világbajnokságon aranyérmet nyert.
2009-07-21Két csapattal a világ tetejénSzentpéterváron az Endurance Pneumatics 24 órás megbízhatósági versenyen a dunaújvárosi versenyzők arany-, ezüst-, és bronzérmet is szereztek. Eredmények a cikkben.
2009-06-24Ezt jólkifogták!Ezüstérmet szereztek a szlovákiai klubvilágbajnokságon a Dunaferr Shimano Horgász Egyesület tagjai.
2009-06-19Magyar csúcsbeállítás SzlovákiábanVilágbajnoki ezüstérmes a Dunaferr-Rameau HE
2009-06-17Horgászok bravúrjaA Dunaferr Shimano Horgászegyesület Szlovákiában a klubcsapatok világbajnokságán a második helyen végzett.
2009-06-16Negyedik helyen zártakA magyar görhoki válogatott a negyedik helyen végzett a németországi világbajnokságon a divízió I-ben. A csapat dunaújvárosi tagjai: Kiss Ákos, Kiss Tamás, Lencsés Tamás, Revák Zoltán.
2009-06-12Dunaferr Kupa: idén elmaradA Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának hagyományos országos versenye, a Dunaferr Kupa elmarad, mivel ugyanazon a hétvégén világbajnoki futamot rendeznek a motorcsónakosoknak az öbölben.
2009-05-26CsúcstalálkozókA dunaújvárosi öbölben rendezték meg az Európa- és világbajnoki motorcsónak futamokat. A T-550-es világbajnoki megmérettetésen Lengyel László ezüstérmet, T-850-es kategóriában ifj. Sándor Péter Európa-bajnoki címet nyert. (Kép az első oldalon is).
2009-05-13Most sem tudja felfogniBeszélgetés Peterdi Imrével, az Acélbikákk jégkrongozójával, aki a válogatott tagjaként részt vett a svájci jégkorong-világbajnokságon.
2009-04-24Ma rajt a vébénMegkezdődik az "A" csoportos jégkorong világbajnokság. Tíz dunaújvárosi hokis a magyar válogatottban (Vas Márton, Hetényi Zoltán, Horváth András, Peterdi Imre, Ladányi Balázs, Nagy Gergő, Vas János, Tokaji Viktor, Szélig Viktor, Benk András). Beszélgetés Böröndi Károllyal a dunaújvárosi hokiélet kezdeteiről.
2009-04-24Szélig Viktor csodát várInterjú dr. Szélig Viktorral az "A" csoportos jégkorong világbajnokságon elérhető esélyeinkről.
2009-04-14Harmadikok lettek az ifjúságiakA magyar ifjúsági jégkorong-válogatott a divízió I-es világbajnokságon a harmadik helyen végzett. A csapat dunaújvárosi játékosai: Pavuk Attila, Kiss Dániel, Varga Arnold, Erdélyi Tamás.
2008-09-20Ételszobrász - művész?Beszélgetés Tanács Attilával, aki a vendéglátóipari díszítőművészet kétszeres világbajnoka.
2008-08-22Egy régi játék új dimenzióiKörmendi Bence részt vett az Orlandóban megrendezett yo-yo világbajnokságon. Beszélgetés Körmendi Bencével.
2008-08-01Egy villámkarrierA strandlabdarúgó-világbajnokság döntőjének játékvezetője a dunaújvárosi Mészáros István volt. Beszélgetés Mészáros Istvánnal.
2008-07-18Berni játszani akarBeszélgetés Temes Bernadettel, aki tagja volt a magyar főiskolás kézilabda-válogatottnak és ezüstérmes lett a világbajnokságon.
2008-07-17Harmadszor sikerülni fogBeszélgetés Laluska Eszterrel, aki tagja volt a magyar főiskolás kézilabda-válogatottnak és ezüstérmes lett a világbajnokságon.
2008-07-15Második helyen a vébénA női kézilabdázók főiskolai világbajnokságán a magyar csapata ezüstérmet nyert. A csapatban a Dunaferrből Temes Bernadett, Sopronyi Anett, Laluska Eszter, Balogh Barbara játszott.
2008-07-08Arany a NévánVilágbajnok lett a magyar motorcsónakosok négyes csapata, amelynek tagja volt a dunaújvárosi Tábori Áron is.
2008-06-14A felnőttkor és -csapat küszöbénBeszélgetés Győri Tamás dunaújvárosi jégkrongozóval, aki az U18-as ifjúsági világbajnokságot nyert, a magyar válogatott tagjaként.
2008-05-15Egymásnak hálálkodnakBeszélgetés Vas Jánossal és Vas Mártonnal, a világbajnok magyar jégkorong-válogatott dunaújvárosi tagjaival.
2008-04-24Boldogok és pihennekBeszélgetés Peterdi Imrével (DAB-Extra.hu), aki tagja volt a világbajnok magyar válogatott jégkorong-csapatnak.
2008-04-22Hazaérkeztek a hokihősökA magyar-jégkorong válogatott megnyerte a divízió I-es világbajnokságot, ezzel feljutott a Top divízióba, az "A" csoportba. A válogatott tagjai közt több dunaújvárosi dunaferres nevelésű játékos is volt, de közülük csak Peterdi Imre játszik a DAB-Extra.hu csapatában. A dunaújvárosiak: Vas János, Mátyás, Szélig Viktor, Tokaji Viktor, Ladányi Balázs, Horváth András, Benk András, Hetényi Zoltán.
2008-04-21Ez volt ám a bravúr!A magyar jégkorong-válogatott pontveszteség nélkül megnyerete a divízió I-es világbajnokságot. A válogatottban kilenc dunaújvárosi játszott, de jelenleg csak Peterdi Imre játszik Dunaújvárosban, a DAB csapatában.
2008-01-08Nyáron sem volt megállásA dunaújvárosi sportélet főbb eseményeinek összefoglalása: 2007. június, július, augusztus.
2007-12-22Eb- és vb-győztesek ők isA nem olimpiai sportágakban kiemekedő teljesítményt nyújtó dunaújvárosi kitüntettek, jutalmazottak névsora. (2. rész)
2007-12-21Az öt karikán túl is van sikerA nem olimpiai sportágakban kiemekedő teljesítményt nyújtó dunaújvárosi kitüntettek, jutalmazottak névsora. (1. rész)
2007-09-27A Hikari versenyzői sikeresen szerepeltekA lengyelországi világbajnokságon részt vett a magyar karate-válogatott. A Hikari Dojoból Lőkös Balázs és Sudár Gábor a második helyen végzett.
2007-09-10Devecseri ezüstérmeGyőrben, a maratoni kajak-kenu világbajnokságon Devecseri Ádám (Dunaferr SE) ezüstérmet nyert.
2007-09-05Veterán vébén jártakA veterán birkózó világbajnokságon Mátyás Gábor aranyérmet, Tokodi János bronzérmet nyert.
2007-08-29Török ezüstjeA masters súlyemelő világbajnokságon Török János ezsütérmet, Kasza György bronzérmet nyert.
2007-08-27Nyeles súlyvetés és szupernehéz kőlökésA IX. Dobó Többpróba világbajnokságon Várhegyi László (előszállási veterán sportoló) négy ezüst-, és egy bronzérmet nyert.
2007-08-23A harmadik vb-aranyBeszélgetés ifj. Sándor Péterrel (a DVSC motorcsónak-versenyzője), aki Szegeden vilábajnok lett.
2007-08-22Debreczeni és László világbajnoki aranyérmes!Az olaszországi Bariban megrendezett tájékozódási búvárúszó világbajnokságon Debreczeni Hajnalka és László Dezső is első helyen ért célba, míg Gurisatti Róbert második lett.
2007-08-22Sándor Péter aranyaSzegeden a motorcsónakosok T-850-es kategóriájának világbajnokságán a dunaújvárosi Sándor Péter az eslő helyen végzett.
2007-08-16Két kjakosunk négy érme a vb-nBeszélgetés Benedek Dalmával és Szabó Gabriellával a kajak-kenu világbajnokság után.
2007-08-15Két aranyat hoztak a világbajnokságrólAz olaszországi uszonyos úszók és a tájékozódási búvárúszók Cmas világbajnokságán Debreczeni Hajnalka és László Dezső aranyérmet nyert. Ezüstérmet nyert: Gurisatti Róbert, Bognár Bernadett. Bronzérmet nyert: Debreczeni Hajnalka, Lábodi Laura.
2007-08-13Benedek vb-győztesBenedek Dalma a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon arany- és két ezüstérmet, Szabó Gabriella bronzérmet nyert.
2007-08-02A fogadások napja voltPerjámosi Sándor, a Dunaferr SE elnöke köszöntötte a világbajnok kenusokat és az országos bajnok úszókat köszönötte.
2007-08-01Aranyos evezőseinkA Dunaferr SE négy ifjúsági kenusa világbjnoki aranyérmet nyert: Devecseri Ádám, Hajdu Gergő, Vass András, Lakatos Zsolt. Edzőjük Hubik András.
2007-07-31Bronzérmesek a lányok!Világbajnokis bronzérmet nyert a válogatott tagjaként, a DF-Elco négy vízilabdázója: Szücs Gabriella, Poszkoli Rita, Kasó Orsolya és Huszka Zsuzsanna.
2007-07-30Négyen is világbajnokokA Dunaferr SE négy kenusa: Devecseri Ádám, Lakatos Zsolt, Hajdu Gergő és Vass András is aranyérmet, és a Devecseri-Lakatos páros egy bronzérmet is nyert az ifjúsági kajak-kenu világbajnokságon.
2007-07-03A legfiatalabb profi kick-box világbajnokSporttörténelmet írt Muskotály Bálint.
2007-06-28Tinédzser világbajnokMuskotály Bálin (Sukothai Team Thai Box SE)profi kick-box világbajnok lett Rómában. Beszélgetés a sportolóval.
2007-06-13Bronzérmes lett a magyar csapatA magyar válogatott az in-line (görhoki) világbajnokságon bronzérmet nyert. A vlogatott tagja volt a dunaújvárosi Lencsés Tamás és Revák Zoltán.
2007-04-13Az olimpia az övék lehetBeszélgetés Brávik Furzsinával, Brávik Henriettával és Benkő Tímeával, akik a magyar válogatott tagjaként részt vettek a vízilabda világbajnokságon.
2007-04-02Férfiak: csak ezüstA vízlabda világbajnokságon a női válogatott a negyedik helyen végzett. A válogatottban játszott: Benkő Tíme, Brávik Fruzsina, Brávik Henrietta (DF-Elco).
2007-02-26Egyre több szelet a tortábólBeszélgetés a Dunaferr SE kézilabdázóival - Császár Gábor, Iváncsik Tamás, Nagy Kornél -, akik válogatottként részt vettek a világbajnokságon.
2007-01-29Törőnek nagyon fáj a szíveBeszélgetés a világbajnokságról Törő Szabolccsal (Dunaferr SE) a, aki a magyar kézilabda-válogatott tartaléka.
2007-01-15Császár, Nagy és Iváncsik a vb-nA Dunaferr kézilabdázói közül Császár Gábor, Nagy Kornél és Iváncsik Tamás lesz a válogatott tagja, a világbajnokságon.
2006-11-24Strandkézilabda-világbajnokság.Hetedik helyezés, öt dunaújvárosi játékossal.
2006-11-20A jó kezdést nem sikerült folytatniA strandkézilabda-világbjnokságon szereplő női válogatott a hetedik helyen végezett. Dunaújvárosi válogatottak: Varga Brigitta, Kévés renáta, Balogh Piroska, Pavelekné Kovács Judit és Hingyi Beatrix (Ferrecirk csapatból).
2006-09-01Sinka Ákos ötödik a vb-nAz amatőrök cross country világbajnokságán a dunaújvárosi hegyikerékpáros, Sinka Ákos az ötödik helyen végzett.
2006-08-29Polgármesteri köszöntő a királynőnekPénteken a polgármester köszöntötte a szegedi kajak-kenu világbajnokságon két egyéni számban is aranyérmes Benedek Dalmát és edzőjét Simon Miklóst.
2006-08-25Vezérigazgatói köszönet DalmánakA kajakos teljesítményét ajaándékkal köszönte meg a Zrt vezérigazgatója.
2006-08-22A kívánság kötelezBeszélgetés Benedek Dalmával (Dunaferr SE) kétszeres világbajnok kajakozóval.
2006-08-22Benedek Dalma aranyos hétvégéjeKét egyéni számban is világbajnok lett Szegeden.