Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

372 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-03-00A Deák tér aszfaltozása és csapadékvíz-elvezetése (képaláírás)A napokban fejeződött be Ófaluban a Deák tér aszfaltozása és csapadékvíz-elvezetésének megoldása. A beruházással megszépült a Holokauszt-emlékmű környezete és a közlekedés is biztonságossá vált a területen, amelynek egyenetlen útburkolata korábban baleseti veszélyforrást jelentett. (teljes szöveg)
2024-01-12Fontos beruházás zárult TáborállásonLezárult a "Táborállás csapadékvíz elvezetése" elnevezésű pályázati projekt még 2023. decemberben, amely a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg uniós forrásból.
2024-01-00Folytatódik Rácalmás fejlesztése 2024-ben is1,25 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg Rácalmáson 2023-ban.
2023-12-15Emelkednek a jövedelemhatárok, többen juthatnak szociális támogatásokhozDíjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, majd nyílt ülésen negyvenhárom, illetve zárt ajtók mögött további három témát tárgyalt meg a testület.
2023-12-00Belterületi csapadékvíz rendezés II. ütemNagyvenyim csapadékvíz-elvezetését a klímavédelmi alapelvekkel összhangban TOP pályázaton nyert 200 000 000,- forint forrásból oldja megy Nagyvenyim önkormányzata. Tájékoztató a projekt II. üteméről
2023-11-00Vezetékes ivóvízhálózat épült a Hajnalka közbenRácalmáson a Hajnalka közben élők már régóta szerették volna, hogy az önkormányzat segítségével ők is vezetékes hálózaton keresztül jussanak megfelelő minőségű ivóvízhez. A beruházás 15 ingatlant érint a közben
2023-11-00Aszfaltozás és vízelvezetés (képaláírás)Befejeződött Rácaláson a Panoráma köz burkolatépítése és csapadékvíz-elvezető rendszerének kialakítása. Régi óhaja volt az ott lakóknak, hogy ne kelljen gödrös, eső után vízáztatta, saras úton közlekedniük. Most teljesült ez az óhaj. Az úttest részben aszfalt burkolatot kapott, vápás vízgyűjtővel. Az utca alsóbb, nagyon lejtős részein pedig a murvás burkolat szikkasztja és vezeti el a vizet a felületről. A beruházás önkormányzati forrásból valósult meg.
2023-07-28Csapadékvíz-elvezetés itt, tetőszigetelés ott: két felújításról is döntött a testületA Családok Átmeneti Otthona csapadékvíz-elvezetése mellett a Barátság utca 2/c alatti kisposta és felnőtt háziorvosi rendelő beázása miatt volt szükség a dunaújvárosi közgyűlés gyors döntésére
2023-03-27Kulcskérdés a településen a felszíni csapadékvíz hatékony elvezetéseA település önkormányzata számos fejlesztéssel igyekszik a csúszásveszélyes területrészek stabilitását megszilárdítani. Az utak aszfaltozása és a csatornázás mellett rendkívül fontos a felszíni csapadékvíz elvezetése, amelynek egyik jelentős munkálatáról Jobb Gyula, Kulcs település polgármestere beszélt.
2023-03-17Iváncsa szerint: nekünk nem jár pénz. Szerintünk meg igen!2023. március 16-án ülésezett Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése. A képviselő testület mindösszesen 54 napirendi pontban hozott határozatot, köztük számos fajsúlyos kérdésben.
2023-02-24Bejárás és sajtótájékoztató: közel félmilliárdos beruházás valósult meg TáborállásonTáborállás csapadékvíz-elvezetésére Dunaújváros 482 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert el, a munkálatok 2023-ban befejeződtek, már csak a garanciális javítások vannak hátra. A csapadékvíz elvezetéssel és közben átadott csatornarendszerrel együtt sikerült egy komolyabbat előre lépni komfortban és talajkezelésben egyaránt ezen a területen. Az elkészült beruházásról tartott sajtótájékoztatót Pintér Tamás polgármester és Orosz Csaba a terület önkormányzati képviselője.
2023-02-10Megépült a csatorna, a csapadék-vízelvezető, de sok még a feladat. A rengeteg csapadék még mindig nem a lösz barátja...2023. január nem igazán kedvezett a talajvíznek, hiszen száz éve nem volt ilyen csapadékos ez a hónap. Dunaújvárosban a legveszélyezettebb Táborállás környéke, ahol már sok éve megy a harc a természettel.
2023-02-03Kihívásoktól a lehetőségeken át az eredményekig - évnyitó beszélgetés a polgármesterrelPintér Tamás, Dunaújváros polgármestere értékeli a 2022-es évet.
2023-01-27A szolidaritási hozzájárulás csökkentése is szerepelt a napirenden2023. első rendes ülését tartotta január 26-án délelőtt Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése. A testület összesen 31 témát tárgyalt a nyílt, és kettőt pedig a zárt ülésen.
2023-01-20Arborétum, vízelvezetés, és persze a szabadstrandOrosz Csaba a dunaújvárosi 10-es választókerület önkormányzati képviselője a 2022-es esztendőre visszatekintve azt tartja nagyon fontosnak, hogy a képviselők elérhetőek legyenek és a lakóközösségekben felmerülő problémákat megoldják. E mellett pedig koordinálják a fajsúlyosabb dolgokat, fejlesztéseket, legyenek valódi képviselők.
2022-08-26Lassan zárul a csapadékvíz elvezetési projekt Táborálláson.A Táborállás csapadékvíz elvezetésre Dunaújváros 482 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert, mely projekt most a végéhez közeledik. Bizonyára sokan emlékeznek a jó tíz évvel ezelőtti partoldal csúszásra, amikor is sok ingatlan került veszélybe. A most záruló munkálatokkal megint közelebb kerülünk ahhoz az állapothoz, ami talán több, mint megnyugtató.
2022-06-10Új úton a szigetre. Messze még a vége, de javában tartanak a munkálatokDunaújvárosban a 10-es választó körzet több pontján dolgoznak hetek óta a munkagépek. A területen több évtizedes lemaradásokat kell bepótolni, ami nem megy egyik pillanatról a másikra.
2022-05-20Megnyugtató beruházás. A csapadékvíz megfeleő elvezetése a célA szennyvízhálózat kiépítését követően a csapadékvíz megfelelő elvezetése érdekében történik fejlesztés Táborállás egy jelentős részén. A munkálatok részleteiről Pintér Tamás polgármester és Orosz Csaba önkormányzati képviselő számolt be.
2022-03-18Véget ért a rekonstukciós projektEgy régóta fennálló probléma kapcsán történtek fejlesztések a közelmúltban Dunaújvárosban és környékén. Az ÉKDU 2 nevet viselő projekt zárórendezvényére 2022. március 17-én délelőtt került sor a Városháza „C” szárnyában.
2022-02-11Hamarosan megkezdődik a csapadékvíz elvezetés kivitelezéseA dunaújvárosi Táborálláson több területen, az Üdülő soron, a Magyar és Szigeti úton a meglévő, burkolatlan, nyílt árkok burkolásával, vagy a burkolt árkok takarításával és csőátereszek beépítésével teljesülnek a vízelvezetéshez szükséges feltételek. Máshol, mint például a Táborállás utca-Rigó út csomóponton vízterelő szegélygerenda építése szükséges a meglévő árkok burkolása mellett. Az Ivó, Borgőz, Európa Tanács és Palánk utcáknál pedig útburkolás és egyéb létesítmények – út oldali lejtése, kiemelt vagy süllyesztett szegély, útpadka – elengedhetetlenek, hogy teljesüljön a megfelelő vízelvezetés.
2022-01-18Elkészült a csatornahálózat, felmondott DVCSH-szerződésMozgalmas év volt 2021, amelyre a járványhelyzet alaposan rányomta bélyegét. A Dunaújvárosi Hírlap négy részesre tervezett összeállításában a mögöttünk hagyott esztendő legfontosabb eseményeire pillantanak vissza. Második negyedév. A belügyminisztériumi nyilvántartó adatai szerint 2021 elején már csak 43 692 fő volt Dunaújváros lakossága.
2021-11-04A talajterhelési díj ritka, de nem friss adónemAz új szennyvízcsatorna-hálózat építése jelentős beruházás volt, a lakók nagyon várták a befejezését Kulcson, Rácalmáson és Dunaújvárosban is. A törvény szerint azonban, aki a rendelkezésére álló csatornára nem köt rá, az talajterhelési díj fizetésére válik kötelezetté.
2021-07-23Kevesen csatlakoztak az Északi Lakóterület csatornahálózatáraElkészült a dunaújvárosi Északi Lakóterület csatornahálózata, amelyre 2021. június 1-től lehet rácsatlakozni az ingatlantulajdonosoknak. Azonban Orosz Csaba önkormányzati képviselő elmondta, eddig kevesen éltek az új, modern lehetőséggel.
2021-07-09Északi Lakóterület: június 1-jétől várják a csatlakozókat. Június 1-jétől lehet rácsatlakozni az Északi Lakóterület csatornahálozatáraElkészült Dunaújvárosban az Északi Lakóterület csatornahálózata, amelyre 2021. június 1-től lehet rácsatlakozni az ingatlantulajdonosoknak. Ebben mintegy 400 lakóház érintett
2021-06-10Nyitott a lehetőség a mielőbbi csatlakozásraVégre Kulcs lakói számára is megnyílik a lehetőség a szennyvízcsatorna-hálózathoz való csatlakozásra. A rákötéssel csökken a vízhasználatból adódó környezeti terhelés, és kiküszöbölhetővé válnak a helytelen szennyvízkezelés egészségügyi kockázatai.
2021-06-07Kezdődhetenek a csatornahálózat-bekötések2021. június 7-től kezdődik a szennyvízcsatorna-rendszerhez csatlakozott ingatlanok rákötésének műszaki átvétele. A csatornahálózat-rendszer alkalmassá vált a településen keletkezett szenny­víz elszállítására.
2021-06-02Elkészült a csatornahálózat, kezdődik a rákötésA kivitelező Mészáros és Mészáros Kft. elkészült az északi lakóterület csatornahálózatának kiépítésével. Az érintett, körülbelül négyszáz ingatlan 2021. június 1-től tud csatlakozni a hálózatra – tájékoztatta a lakosságot a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft. a weboldalán keresztül.
2021-05-25A startzászlóra várnakAhogy már korábban olvashatták lapunkban, a Kulcson és Rácalmáson keletkező szennyvizeket a csatornahálózatból majd egy-egy új – Rác­almáson az elavult szenny­víztelepet kiváltó – átemelő, két, szintén új kiépítésű távvezetéken keresztül juttatja el a Hankook körforgójánál lévő átadási pontra.
2021-02-22Végéhez közeledik a beruházás. Elhárult az új csatornahálózat működése elől az akadályAz épülő szennyvízcsatorna-hálózat építése jelentős beruházás, a lakók nagyon várják a befejezését. Sokan csak az építkezésekből adódó kényelmetlenségek miatt, de még többen azért, mert végre megnyugtatóan megoldódik számukra is a szennyvíz elszállítása.
2021-01-15Tavaszra ígéri a csatornaberuházás hibáinak javítását a kivitelezőAz ott lakók kifogásolták, hogy Dunaújvárosban Táborálláson végzett csatornázási munkálatok befejezésekor a kivitelező nem a megfelelő módon rendezte a terepet
2020-12-11Észrevételeket vár a képviselő. Várja az észrevételeket a képviselőNagy port kavartak Dunaújvárosban Táborálláson és a Pentele városrészben a közelmúltban végzett csatornázási beruházások. Az itt élők számos alkalommal jelezték, hogy több probléma is felmerült a kivitelezés során. A munkálatok befejezését követően egy újabb gond merült fel: az útburkolati hibák, a nem megfelelően újra aszfaltozott utak kérdése. A körzet önkormányzati képviselője, Orosz Csaba most összegyűjti a problémákat.
2020-10-22Lényegi kérdések a körzetben. Élet-halál kérdések a 10-es körzetbenTöbb fontos kérdésben is sikerült előrelépést kieszközölnie Orosz Csaba önkormányzati képviselőnek a dunaújvárosi 10. számú választókörzetben
2020-08-18Jó utakat szeretnénekA kivitelező cég, az M-E Konzorcium 2020 projektvezetője, Bíró Kornél tájékoztatása alapján augusztus 10-től megkezdődtek Kulcson a csatornázás utáni végleges útburkolat helyreállítási munkálatai a Sőtér sétányban, a Deák Ferenc utcában és a Bem utcában is, amelyet előreláthatóan 2020. augusztus 31-én fejeznek majd be.
2020-07-31Faállomány, szelektív gyűjtés, csatornaInterjú Mezei Zsolt, dunaújvárosi alpolgármesterrel Dunaújváros fásításáról, a szelektív hulladékgyűjtés helyzetéről és a csatornázásról
2020-06-03Öt projekten is dolgoznakA pandémia sok tekintetben lelassította a mindennapokat, ám Kulcson úgy tűnik, más szelek fújnak. A városközeli település rohamléptekkel fejlődik, amit még a koronavírus sem tudott megakasztani.
2020-04-20Ütemezés szerint haladnak, bár sok nehézségük adódottA Széchenyi 2020 program keretében vált lehetővé hét önkormányzat (Kulcs, Rácalmás, Dunaújváros, Almásfüzitő, Dunaalmás, Neszmély, Pusztaszabolcs) számára a szenny­vízelvezetés megoldása. Három éve, 2017 októberében indult a projekt a szerződés aláírásával. Most a Magyar úton, a szemünk láttára zajlanak a forgalmi akadállyal is járó munkálatok.
2020-03-20Folytatják az út felújítását. Nyár végére már korszerű, biztonságos lesz Sárbogárd és Mezőfalva között az út2020. március 16-án elkezdődött a 6219-es út mezőfalva és Sárbogárd közötti szakaszának a felújítása.
2020-02-28A víznyomás csökkenése várhatóA vízhálózat karbantartását végzi a DVCSH a dunaújvárosi Béke városrészi KAF vízvezetéken
2020-02-14KözmeghallgatásKözmeghallgatást tartott a dunaújvárosi önkormányzat vezetése 2020. február 11-én a dunaújvárosi városháza házasságkötő termében.
2020-02-10Csatornázás: lakossági fórum volt. Csatorna: fórumon tájékoztattakAz északi városrészben zajló csatornázási munkálatokkal kapcsolatos, az ott élő lakosokat érintő kérdésekről tartottak fórumot a városháza C szárnyában.
2020-02-00Fél úton jár a szennyvízberuházási projektBeszámoló az "Észak- és Közép-Dunatúli szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 2. (ÉKDU 2)" projektről, amelynek kivitelezése már több mint 50%-os.
2020-02-00"Soha rosszabb öt évet Rácalmásnak". A beruházások, kisebb léptékben ugyan, de folytatódnakInterjú Schrick Istvánnal, Rácalmás polgármesterével az előző polgármesteri ciklus beruházásairól, fejlesztéseiről, eredményeiről és a közeljövő terveiről.
2020-01-03A csatornaberuházás segíti a talajba jutó víz csökkentését2010 és 2014 között geológiai katasztrófahelyzet árnyékolta be a város közeli Duna-parti település életét.
2020-01-00Eredményes évet zárhatott Rácalmás 2019-ben isSchrick István, Rácalmás polgármesterének beszámolója 0 2019-es esztendő beruházásairól, eredményeiről
2020-01-00Aszfaltos út az állomáshoz (kishír)Javában dolgozik a kivitelező a vasútállomáshoz vezető út helyreállításán, szélesítésén. Rácalmás Önkormányzata 100 millió forint TOP forrást nyert el erre a beruházásra. Az úthelyreállítással egyidőben szélesítik is az úttestet, valamint megoldják a vízelvezetést is. (teljes szöveg)
2019-11-29Munkálatok Táborálláson. CsatornázásDunaújváros északi területén, Táborálláson már november végén megkezdődött a szennyvízcsatorna hálózat kiépítése.
2019-10-3060 milliónak örülhetnek a településen. Beértek az elmúlt ciklus pályázatai, 60 milliónak örülhetnek a településenA szürettel egy időben a kulcsi önkormányzat pályázati eredményei is beértek, így a városközeli település bőségesen takaríthatja be még az előző ciklusban elvégzett munka termését. Dr. Neumann Helga, a Kulcs Községi Önkormányzat jegyzője tájékoztatta lapunkat a jó hírekről.
2019-09-10Beszélgetés Bíró Kornéllal, a csatornázás projektvezetőjévelKulcs–Rácalmás–Dunaújváros szennyvízcsatorna-hálózata épül. Bár az érintett települések fejlesztési igényei mások, a csatornázás témájában akad néhány olyan nyitott kérdés, különösen az átemelő aknák tekintetében, amelyre a szakember adta válasz mindhárom település lakóinak körében érdeklődésre tarthat számot. Ezért megkerestük a csatornázási munkálatok projektvezetőjét, Bíró Kornélt, hogy minden érintett lakos tisztán láthasson a témában.
2019-09-00Folytatódik a szennyvízberuházás Észak- és Közép-Dunántúlon2019 tavaszán indult az "Észak-Dunántúli szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 2." elnevezésű projekt, mely 90%-ban a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében, 5,669 milliárd forintos vissza nem térítendő uniós támogatás segítségével valósul meg. A beruházás Dunaújváros, Rácalmás, Kulcs, Pusztaszabolcs, Dunaalmás, Neszmély és Almásifüzitő települések szennyvízhálózatának fejlesztését érinti.
2019-09-00Elkezdődött hétfőn a vasútállomás felé vezető út felújításaA rácalmási vasútállomás felé vezető út felújításához Rácalmás Város Önkormányzata 100 millió forint támogatást nyert
2019-07-10Dolgoznak a felvetett témák megoldásánHelyszíni bejárás volt július 9-én Óvárosban a Petőfi utcából nyíló Árpád és Bem József utcákban. A városüzemeltetési osztályt képviselő Szedresi Csabán és a körzet önkormányzati képviselőjén, Tóth Kálmánon kívül számos lakó is részt vett az eseményen.
2019-06-21Történelmi léptékű fejlesztésElkezdődtek a csatornázási munkálatok az északi városrészben.
2019-06-20A csatornaépítés kellemetlenséggel járhatMár hírt adtunk arról, hogy folynak a munkálatok az M-E 2020 Konzorcium kivitelezésében zajló csatornaépítési projektben, amelynek megrendelői Dunaújváros, Kulcs, Rácalmás és Pusztaszabolcs önkormányzata és az Északdunántúli Vízmű Zrt.
2019-06-19Történelemi léptékű fejlesztés kezdődöttA Széchenyi 2020 program teszi lehetővé hét önkormányzat (Kulcs, Rácalmás, Dunaújváros, Almásfüzitő, Dunaalmás, Neszmély, Pusztaszabolcs) számára a szenny­vízelvezetés megoldását.
2019-06-07Hárommilliárdos fejlesztés. Megkezdődött a csatornázás az Északi városrészbenElső szakaszban a Somogyi József, Búzavirág, Akácos, Mályva utcákat érinti a csatorna építése.A teljes beruházásnak 2020. október közepéig kell elkészülnie.
2019-06-07Régóta várt munkába fogtak a csatornaépítőkMegkezdődött a munka az északi lakóparkban, ahol a héten a házakhoz vezető csatlakozási pontokat alakítják ki a szennyvízcsatorna-hálózat építői.
2019-06-00Dunaújváros fejlesztési lendületbenCserna Gábor polgármester nyilatkozik a 2019 nyarán folyamatban lévő fejlesztésekről: Vidámpark, Szalki-sziget, uszoda, csatornázás, Vasmű út és háziorvosi rendelők.
2019-04-09Több mint hetvenen a fórumonA kulcsi faluházban április 4-én, csütörtökön rendeztek lakossági fórumot, ahol választ kaphattak az érdeklődők Kulcs település szenny­vízcsatorna-hálózatának kiépítéséről, illetve a hálózatra történő rákötéssel kapcsolatos kérdéseikre.
2019-03-00Rácalmáson és Dunaújvárosban is szennyvíz átemelő épülTájékoztatót hallhattak az érdeklődők, 2019. március 4-én, hétfőn Rácalmáson az 1992 óta működő szennyvíztisztító mű kiváltását célzó projektről, amely része a Kulccsal és Dunaújvárossal közös szennyvízberuházásnak
2019-03-00Hétmérföldes lépés... 2019: A kibontakozó fejlődés éve Nagyvenyimen. mintegy 10 km hosszan újulnak meg az utcák ...galamVargáné Kaiser Katalin nagyvenyimi polgármester asszony beszámolója a 2019-ben Nagyvenyim belterületi útjainak felújításáról
2019-02-15Kiváló sportemberek vehették át a város díját. A város költségvetése stabil, kibírja a rá nehezedő terheketA város idei évét meghatározó döntést hozott a közgyűlés a február 14-i, csütörtök délelőtti soros ülése elején: elfogadta Dunaújváros önkormányzatának 2019. évi költségvetési tervét, majd az arról szóló rendeletet is. Átadták a Dunaújváros Sportjáért Díjakat is, melyet Sólyomvári Ágnes, Oláhné Hingyi Zita és Hingyi Beatrix vehetett át.
2019-02-14Idén óvatosan terveznekZsúfolásig megtelt Rácalmás művelődési házának nagyterme február 11-én, hétfőn a kora esti órákban, amikor a kisváros önkormányzatának képviselő-testülete tartotta múlt évet értékelő és az idei terveket, lehetőségeket ismertető közmeghallgatását.
2018-12-21A jövő városát építjük! Kerékpárutak, rendezvényközpont és a vasútállomásBeszélgetés Cserna Gábor polgármesterrel a fejlesztésekről, beruházásokról.
2018-12-00Épül-készül a vízgerinc-vezeték (kishír)Hosszú évek óta meglévő tartozást igyekszik a nagyvenyimi önkormányzat a Dunaújváros felőli településrész két utcájában történő vízgerinc-vezeték kiépítésével törleszteni, amelynek kivitelezése saját erős beruházásban most zajlik. Ha kegyes lesz hozzánk a decemberi időjárás, lehetséges, hogy az újesztendő első napjaiban már az új vezetékből érkező vízzel moshatnak, főzhetnek az Előd utcában és az Álmos vezér utcában lakók. (teljes szöveg)
2018-10-19Folytatódó fejlesztésekMintegy negyven napirendi pont megtárgyalása várt a képviselőkre a csütörtöki közgyűlésen (2018.10.18.)
2018-09-25A Táborállás és a Rácdomb ügye. Löszfalak állagáról, telkek beépítésérőlA Rácdomb és a Táborállás rendezési terveinek módosításairól rendeztek fórumot a Pentele klubban szeptember 24-én.
2018-09-21Közgyűlés: konstruktív megoldások. Hétfőn egyeztetnek a hulladékkezelésrőlA nyilvános részben negyven napirendi pont tárgyalásával kezdte őszi ülésszakát a közgyűlés szeptember 20-án, csütörtökön.
2018-07-00Rácalmás évezredei XV. A rendszerváltás (1989-2011)Németh Miklósné írása Rácalmás történetének 1989 és 2011 közötti időszakáról
2018-07-002018 az épülés, a születés éve...Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármester asszonyának beszámolója a 2018-as évben folyamatban lévő és tervezett beruházásokról, pályázatokról, jövőbeni tervekről
2018-06-00Csatornától a KRESZ-pályáigAz Északi városrész önkormányzati képviselője, Hingyi László számol be a körzetében végrehajtott fejlesztésekről és a jövő feladatairól.
2018-05-03Elkezdték a csatornázást. A Búzavirág utcában kezdték a csatornázástA postaládába bedobott szórólapokon tájékoztatja majd a kivitelező cég a lakókat a csatornázás aktuális tudnivalóiról. Egyebek mellett ezt is elmondta Hingyi László önkormányzati képviselő a helyszínen, a Búzivirág utcában megtartott sajtótájékoztatóján. A kivitelező itt, majd a Berán Lajos és a Somogyi József utcában kezdi el a munkákat, aztán halad a Magyar út irányába, majd a kulcsi gerincvezeték kiépítése után következnek Táborállás beruházásban érintett területei. Közben a befogadóállámás, a szennyvíztisztítómű felújítása, a tárolók újjáépítése is feladat lesz.
2018-03-29Kezdődik a csatornázás. Somogyi József, Berán Lajos és Búzavirág utcaMár a szakhatóságok egyeztetnek a felmerült kérdésekről, a kiviteli terv elkészítéséről , összehangolásáról, így hamarosan megkezdődik a Kulcsot, Rácalmást, Dunaújvárost érintő szennyvíz-csatorna hálózat fejlesztése.
2018-03-24Kezdődhet a csatornázásA március 23-i, pénteki munkaterület átadási eljárással hamarosan ténylegesen is elkezdődhet a három település, Kulcs, Rácalmás és Dunaújváros közös szennyvízcsatorna beruházása.
2018-03-19Végigjárja a körzetét. Varga Gábor a közösségért dolgozikVarga Gábor (kép9 országgyűlési képviselő harmincöt település gondját-baját és terveit követi, hogy segítsen azoknak az előttük álló munkájukban. A cikluszárás időszakában valamennyit végiglátogatja. Nagykarácsonyban beszélgettünk vele.
2018-02-23Tervekről, gondokról Kulcson. Kulcs: nagyon nehéz évük lesz, sok munkát terveznekA február 21-i, szerdai közmeghallgatáson a szemétgyűjtés és -szállítás, az utcák állapota volt a polgárok fő témája Kulcson.
2018-02-20Sportcsarnokot avatnak idén Rácalmáson. A sportcsarnok a legnagyobb fejlesztés most RácalmásonA múlt évi fejlesztésekkel kezdte Schrick István, Rácalmás polgármestere a költségvetési és tervismertető tájékoztatóját a közmeghallgatáson.
2018-01-20Újtelepi fórum. Több mint félezer ablakriasztó ÚjtelepreÉvnyitó lakossági fórumot tartott a Városvédők Újtelepért Egyesület január 18-án, csütörtökön délután az Újtelepi iskolában, jelentős érdeklődés mellett, hiszen mintegy 60 lakó volt jelen.
2018-01-00Eredményes évünk volt. Három újabb beruházás kezdődik idén. Schrick István polgármesterrel készítettünk interjútSchrick István Rácalmás polgármestere értékeli a 2017. évet. Interjú.
2017-12-13Eredményekről, fejlesztésekről. Jövő év májusában nyit az élményfürdőDecember 12-én, kedden délután Cserna Gábor polgármester az évi rendes közmeghallgatásra várta a város polgárait. Eredmények, fejlesztési tervek, plusz lakossági kérdések.
2017-12-00Megújul a Béla közNagy erőkkel dolgoznak a kivitelező cégek szakemberei a rácalmási Béla közben, ahol többféle munkára számíthatnak a lakók a sportcsarnok építése miatt.
2017-11-18Garanciális útjavításokMezőfalva több utcájában is útfelújításokat láthattak az elmúlt napokban a lakók.
2017-11-00Kerékpárút, járda, vízelvezetés a Kulcsi útonRácalmás önkormányzata 80 millió forint támogatásban részesült a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a Kulcsi úti kerékpárút megépítésére. A beruházás elkezdődött (2017. november)
2017-11-00Aszfaltozzák a Sirály utcátRácalmás Sirály utcája üdülőövezetnek számít, ám sűrűn lakott, sok család él ott életvitelszerűen. Ezért a vízelvezetéssel együtt az utca aszfaltozását elvégezték 2017-ben.
2017-09-00Mérleg félidőben - Cserna Gábor polgármester értékeli a 2017-es esztendőrőlInterjú Cserna Gábor polgármesterrel a 2017-es év első feléről.
2017-08-07Csatornázás és szennyvízkezelésAz augusztus 3-i rendkívüli közgyűlésen több, a csatornázáshoz és a szennyvízkezeléshez kapcsolódó kérdésben döntöttek a képviselők.
2017-08-04Megveszi a város az élményfürdőt. Zöld utat kapott a csatornázási projekt az északi városrészenRendkívüli közgyűlés: pályázat csatornahálózat kiépítésére, szennyvíztisztító telep műszaki berendezéseinek felújítása, intelligens gyalogátkelőhelyek kialakítása
2017-08-04Visszatérő élmény. A zöld rendelő sorsa is eldőltSzámos, régóta húzódó városi ügyre került pont az augusztus 3-i, csütörtöki közgyűlésen. Élményfürdőtől az Zöld rendelőig.
2017-08-00Szeptemberen kezdődik a Sirály utca felújításaRácalmáson, a Sirály utcában szeptember elején kezdték meg az út felújítását és ezzel együtt a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítését.
2017-07-00Csapadékvíz-elvezetők épülnekCsapadékvíz-elvezető rendszert építtet a rácalmási önkormányzat a település több pontján is.
2017-05-15Több órás volt a fórum. A lakók hozzájárulását kértékHavi háromezer-ötszáz forint hozzájárulásra lenne szükség, mint a csatornánál. "Csináljunk valamit, vagy ne? - Ez itt a kérdés!" Ezek az útépítéssel és vízelvezetéssel kapcsolatos kérdések érzékenyebben érintették a nagyvenyimieket, mint a település arculati kézikönyve.
2017-04-00Aszfaltozzák a Király utcátA kivitelező már az aszfaltozási munkákat végzi a rácalmási Király utcában, ahol a vízelvezetéssel együtt az úttest felújítását is elvégezteti az önkormányzat a kivitelezővel.
2017-04-00Kezdődhet a tervezés!Nagyvenyim képviselő-testülete döntött az Álmos vezér és Előd utcákban a vízvezeték és szennyvíz gerincvezeték kiépítéséről és a kivitelezőről. A beruházást a település költségvetéséből finanszírozzák
2017-03-00Útépítés a Király utcábanMegkezdődött a rácalmási Király utca felújítása, amivel régi gond oldódik meg.
2017-02-24Táborálláson is stabilak. Idén kezdhetik a csatornázástA csatornázás ügye tűnik most a legfontosabbnak a Táborálláson élőknek: sikerre számíthatnak!
2016-10-00Járdák a temetőben (képaláírás)A képviselő-testület döntése alapján az önkormányzat járdákat építtet a rácalmási köztemetően, hogy a helybéliek és hozzátartozóik megfelelő körülmények között közelíthessék meg szeretteik sírját. Új ravatalozó, vízelvezetés, és a katolikus templom előtti tér felújítása is folyamatban van. (nem teljes szöveg)
2016-08-00Támfal épül a PincesornálA rácalmási Pincesori támfal építéséhez 2016 július végén kezdett hozzá a kivitelező. A támfalépítésen kívül a képviselő-testület döntött múlt hónapban a beszakadt terület helyreállításáról is. Ez utóbbihoz az önkormányzat vis maior támogatást is nyert.
2016-03-18A védőrendszerMindenki nagy reményeket fűz a Kulcs-Rácalmás irányából építendő csatornarendszerhez. Sokat várnak a Kulcs, Rácalmás felől épülő csatornarendszertől a Táborálláson élők, víkendezők.
2016-02-27Ötven településen szolgáltatnakFejér megyében több településen - Baracs, Előszállás, Kisapostag, Nagyvenyim, Rácalmás, Daruszentmiklós - is a Mezőföldvíz Kft. a szolgáltató.
2015-12-12Felvetések és problémákDecember 10-én rendezett közmeghallgatást a városházán a közgyűlés, amelyen az idei beruházásokról és fejlesztésekről, valamint a jövő évi tervekről számolt be Cserna Gábor polgármester a hallgatóságnak.
2015-11-24Múltba vezető csatornák (képaláírás)Intercisa Múzeum: Múltba vezető csatornák. A legújabb régészeti leletek Előszállásról (teljes szöveg)
2015-11-21Előszállás legújabb kincseiJanuár 31-ig látható a Múltba vezető csatornák című kiállítás az Intercisa Múzeumban, amely bemutatja a legújabb előszállási leleteket.
2015-11-17Múltba vezető csatornák...November 20-án kiállítás nyílik az Intercisa Múzeumban Múltba vezető csatornák A legújabb régészeti leletek Előszállásról címmel.
2015-11-12A csatorna jövőjérőlJövőre kezdődne, 2017-re fejeződne be a csatorna korszerűsítés első üteme Újtelep egyik utcájában.
2015-10-14Aláírások építésreLehet, hogy mégis lesz közművesítés a baracsi Duna-parton? Még tart a civilek kezdeményezte aláírásgyűjtés.
2015-09-22Lehet, hogy mégis lesz?Mégis lesz ívóvízvezeték és szennyvízcsatorna Baracs Duna-parti részén?
2015-09-22Csatornázták a településüketLezárult az előszállási csatornázási beruházás. Az átadási ünnepséget szeptember 18-án rendezték meg.
2015-09-19Csatornamű, egymilliárdértEurópai uniós támogatással, egymilliárd 47 millió forintból vált valóra Előszállás szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása.
2015-09-18Befejezték a község csatornázásátTöbb mint egymilliárd forint uniós támogatás segítségével oldották meg Előszállás szennyvízelvezetését és tisztítómű építését. A beruházás lezárult.
2015-09-10Baracsi csatornaMarad minden a régiben: nem sikerült meggyőzni a baracsi Duna-parti falurészen élőket a csatornázásról, a fejlesztésekről. Beszélgetés Várai Róberttel, Baracs polgármesterével.
2015-09-02Nem lesz se vízvezeték, se csatornahálózat...Baracson drágának találták az ivóvíz-vezeték portánkénti árát az üdülőövezetben élők: elutasították.
2015-08-15Modern belterület nélkül?Kisapostag is örülne, ha a lakók többsége az ivóvíz bevezetésére és a csatornázásra szavazna.
2015-07-22Baracson újra megpróbálják?Megpróbáljuk a lehető legrészletesebben feltérképezni, hogy lehetséges-e fejleszteni külterületen? Csatornázás és ivóvízhálózat kiépítése Baracson.
2015-07-18A baracsi csatornák fő kérdéseLegyen-e csatorna Baracson, a polgármester és a képviselők javasolják, a lakók még gonolkodnak.
2015-05-21Újabb fontos mérföldkőElkészült a szennyvíztisztító mű kezelőépülete. A Széchenyi 2020 program keretében, európai uniós támogatás segítségével megvalósuló Előszállás Nagyközség szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása című projekt újra fontos mérföldkőhöz érkezett.
2015-04-2361-es út: lassúbb a haladás!Előszállás – Jól haladnak a csatornahálózat építési munkálatai, a tisztítótelepen már elindult a próbaüzem, az épületen a befejező munkálatokat végzik.
2015-04-22Csatornáról tárgyaltakPeres és pénzügyek szerepeltek a négy település - Kisapostag, Baracs, Mezőfalva, Nagyvenyim - testületeinek együttes ülésén. A másfél órás tárgyalás után elégedetten álltak fel.
2015-03-02Csatorna: próbaüzemFontos mérföldkőhöz érkezett a Széchenyi 2020 program keretében, európai uniós támogatással megvalósuló Előszállás Nagyközség szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása című projekt: elkezdődött a próbaüzem!
2015-02-00Eredményes és mozgalmas esztendő van mögöttünkBeszámoló a 2014-es évben Nagyvenyimen történtekről.
2014-10-27Nagy erőkkel csatornáznakHatalmas iramban folynak a csatornázási munkák Előszállás területén, egyszerre több brigád dolgozik a faluban.
2014-10-10Hingyi László képviselőHingyi László kérésére dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő közbenjárt a Magyar út városból kivezető szakaszának felújításáért. Még idén elkezdődik az útjavítás, és megnyílik a pályázati ablak is, amely lehetővé teszi Táborállás Kulccsal közös csatornázását. (teljes szöveg)
2014-10-02Lassú az áthaladásTempósan haladnak a csatornamű beruházás kivitelezői Előszálláson.
2014-09-27A baracsiak nagy öröméreVégéhez közeledik a hatszázmilliós beruházás. Október 10-én adják át a szennyvíz- és csapadékgyűjtő csatornahálózatot, a felújított ivóvíz-gerinchálózatot, az új kerékpárutat és a felújított, kiszélesített úttestet.
2014-09-18Lassúbb az áthaladásGyors ütemben halad az előszállási szennyvíz beruházás, csatornázás.
2014-09-06Elkészült a csatornaműElkészült a négy település: Baracs, Kisapostag, Nagyvenyim, Mezőfalva szennyvízcsatorna-hálózatának bővítése. Beszámoló a szeptember 5-én megrendezett záróünnepségről.
2014-08-22Csatornaművet épít a faluTöbb mint egymilliárdos beruházással készül Előszállás szennyvíztisztítója és csatornahálózata. Augusztus 15-én ünnepélyesen is elindították a beruházást.
2014-07-05Felkészültek, kezdenekElőszállás, falufóromon tájékoztatták a lakókat a csatornamű építésének menetrendjéről.
2014-07-03Fontos beszámolók a testület előttBeszámoló az előszállási képviselő-testület június 30-i üléséről. Az óvoda vezetője Szerencse Jánosné lesz.
2014-06-21Konstruktív és határozottBefejezéséhez közeledik a Baracs, Kisapostag, Nagyvenyim és Mezőfalva szennyvízberuházása. A helyreállításokról és a hálózatra rákötésekről tájékoztatták a szakemberek a lakókat Baracson, Kisapostagon.
2014-06-19A csatornázásrólBefejezéséhez közeledik a Nagyvenyim, Mezőfalva, Kisapostag, Baracs szennyvízhálózat kiépítésének második üteme. Beszámoló a Nagyvenyimen megrendezett lakossági fórumról.
2014-06-11Elkezdődött a műszaki átadás (kishír)Június 10-én elkezdődött a Baracs, Kisapostag, Nagyvenyim, Mezőfalva csatornaberuházás második ütemének műszaki átadása.
2014-05-26Lesz csatorna a falu külterületi részein isAz baracsi önkormányzat segítségével Baracs külterületi ingatlanaiban lakók is ráköthetnek a csatornahálózatra.
2014-05-02Előszállás beruházásaElőszállás történetének eddigi legnagyobb beruházása kezdődik hamarosan. Közel egymilliárdból több mint 900 ingatlan szennyvízelvezetése valósulhat meg. A szerződést a hét elején írták alá a kivitelezővel.
2014-04-24Kisapostag is csatornával bővül"Kisapostag - A hét végén kiadhatják az első rákötési engedélyeket a faluban: végéhez közeledik a csatornaépítés."
2014-04-18Milyen a tapasztalat?Csatornázás Mezőfalván. Lakossági közmeghallgatáson tájékoztatták a lakókat, kinek, milyen feladata van a csatornaberuházás részműszaki átadása után.
2014-04-12Csatornabekötésről és helyreállításrólCsatornakötésről és a beruházás utáni környezet helyreállító munkálatokról.
2014-04-02CsatornarohamBaracs, Kisapostag, Mezőfalva, Nagyvenyim - a csatornarendszer műszaki átadását követően egyre többen igénylik a rácsatlakozáshoz szükséges igazolást.
2014-03-22HelyreállítottákMezőfalva - Befejező szakaszához érkezett a csatorna-beruházás miatt megbontott Fehérvári út helyreállítása.
2014-03-20A csatornaépítés újabb mérföldköveMezőfalván száz százalékosan működőképes a szennyvízhálózat. Nagyvenyimen, Kisapostagon és Baracson is hamarosan elkészül a rendszer. A beruházás második üteme lezárult, ünnepélyes szerződés aláírás volt Mezőfalván március 19-én.
2014-03-19Elkészültek a csatornával!Március 18-án részműszaki átadás lesz Mezőfalván. A csatornázás lezárult második ütemének nettó összköltsége 2 333 020 000 forint volt.
2014-03-18Egyre több a munkagép...Két fontos beruházás is zajlik Baracson. A szennyvíz-elvezetés, felszíni vízelvezetés és a fő út rekonstrukciója.
2014-03-12Csatorna, átadás előttA csatornamű átadása március 19-én lesz Mezőfalván.
2014-03-06Anyagáron szépült az iskola, a hivatalAz nagykarácsonyi önkormányzat vezetői közmeghallgatáson számoltak be a lakóknak a múlt évi eredményekről, ismertették az idei elképzeléseket, és válaszoltak a felmerülő kérdésekre.
2014-02-22Jelentős erőkkelAz eső és a sáros talaj sem akadályozza a szennyvízhálózatot építőket abban, hogy végezzék a munkájukat. A kivitelező szakemberei és munkagépei nagy erőkel dolgoznak Nagyvenyim főutcáján, valamint a Széchenyi utcában és az Attila utcában is csatornáznak (teljes szöveg)
2014-02-17Baracs megújul!Beszámoló a Baracson megrendezett közmeghallgatásról, ahol a település fejlődését érintő kérdéseket beszélték meg.
2014-02-13Nagyra értékelik a civil összefogástBeszámoló a Nagyvenyimen megrendezett közmeghallgatásról.
2014-02-12Megbeszélték a problémákat isBeszámoló a mezőfalvi képviselő-testület által szervezett közmeghallgatásról.
2014-01-29Hol tart a községek beruházása?Lakossági fórumot tartott a Mezőfalva és Térsége Szennyvízberuházó Önkormányzati Társulás és a Venyim Csatorna II. Víziközmű Társulat.
2014-01-03Szokás a télbúcsúVisszatekintés mi történt 2013 első negyedévében a városkörnyéken: Mezőfalva, Daruszentmiklós, Baracs, Nagyvenyim, Rácalmás, Kisapostag.
2014-01-02A változások éve voltAlaposan átrendeződött Mezőfalva élete az elmúlt esztendőben. Több intézménynél is kulcsbeosztásokban cserélődtek vezetők, állami irányítás alá került az iskola, folytatódott a csatornaberuházás és elindultak, illetve lezárultak más fejlesztések is. Beszélgetés Márok Csaba polgármesterrel.
2013-12-07Maga alá temette a földBaracson a csatornázási munkálatok közben ráomlott a föld egy munkásra a Május 1. utcában péntek délelőtt – a 38 éves férfi a helyszínen elhunyt.
2013-12-02Sikeresen halad a belvízelvezetésHárom nagyvenyimi utcában elkészült, és megtörtént a műszaki átadása a belvizet elvezető új csatornarendszernek.
2013-11-25Kitűnő ütemben haladnak!Négy városkörnyéki településen is gőzerővel dolgoznak a csatornaberuházáson, Baracson már mintegy nyolcvan százalékosan kész a hálózat.
2013-11-20Már aszfaltoznakMezőfalva.
2013-10-22Ahol a part szakadA táborállási partfal stabilizálásról.
2013-10-18Gyors döntések soraBeszámoló a közgyűlésről. Főbb témák: sportpályaépítés, a kórház CT berendezésre gyűjt, csatornaberuházás.
2013-10-01Lezárult a csatorna projekt előkészítő szakaszaKulcs, Rácalmás, Dunaújváros képviselője aláírta a társulási megállapodást, 2013. szeptember 20-án.
2013-09-26Társulatk a településekKulcs, Rácalmás és Dunaújváros elöljárói aláírták a csatornázás társulási megállapodását.
2013-09-19Megszűnik a bűz (képaláírás)A Mezőföldvíz Kft. szakemberei dolgoznak Nagyvenyimen az elkerülő szennyvízcsatorna lefektetési nyomvonalán.
2013-09-17Lezárul a csatornázás előkészítő szakaszaSzeptember harmincadikával lezárják a települések Kulcs, Rácalmás és Dunaújváros közös szennyvíz-elvezetési beruházásának előkészítését.
2013-09-10Avar temetőrészletet tártak felAvar kori sírok kerültek elő csatornaépítési munkák közben Nagyvenyimen.
2013-08-27Változások, fejlesztésekBeszélgetés Márok Csaba polgármesterrel, Mezőfalva életében bekövetkezett fontos változásokról, és a csatornázásról.
2013-08-08Nem okozott gondotCsatorna beurházás Mezőfalván. Beszámoló az építkezésről.
2013-08-01Vizesárok lesz ottÜnnepélyes keretek között lerakták a belvízelvezetési beruházás alapkövét a Kölcsey utca végén, július 31-én.
2013-07-30Az alapkőletételNagyvenyim. Csapadékvízmentesítés, a beruházás költsége több mint százmillió forint.
2013-06-28Nagy erőkkel csatornáznak márA kistérségi csatornaberuházásban érintett négy településen - Kisaposta, Baracs, Mezőfalva, Nagyvenyim - javában dolgoznak a kivitelező cégek szakemberei.
2013-06-08Bomba és özönvíz egy naponMezőfalván "A csatornaberuházás munkálatai során kifordított bomba miatt tizenöt családot kellett ideiglenesen kitelepíteni, majd özönvíz-szerű eső zúdult a településre..."
2013-06-01Elkezdték a második ütemetMezőfalva, Baracs, Nagyvenyim és Kisapostag. Május 31-én megkezdődött a négy település csatornahálózatának építése.
2013-05-15Összehangolt munkaMintegy háromszázan voltak azon a nagyvenyimi lakossági fórumon, amelyen a szakemberek a csatornázási munkák részleteit ismertették.
2013-04-26Uniós pénzekre is várvaPályázatok, tervek Kulcson.
2013-04-18Heteken belül lezárják...A végéhez közeledik Kulcs, Rácalmás és Dunaújváros közös szennyvíz-elvezetésének előkészítése. A végleges engedélyre várnak a szennyvíz-beruházás kapcsán.
2013-02-23Aláírták: kezdődik a munkaÜnnepélyes keretek között írták alá Mezőfalván a csatorna hálózat építésének kivitelezői szerződéseit február 22-én. A térség legnagyobb beruházása lesz.
2013-02-22Tiszták voltak az eljárásokMezőfalván kívül Nagyvenyim, Kisapostag és Baracs érintett a közös csatornaberuházás, a kivitelezői szerződését február 22-én írják alá Mezőfalván.
2013-02-18Lakástakarék - csatornáraA tervezett csatorna beruházásra előtakarékoskodhatnak a Táborállás és a Százszorszép lakópark lakói. A Dunaújvárosi Csatorna Víziközmű-társulat szervezésében lakástakarékpénztári szerződéseket lehet köttetni.
2013-02-16Családias volt a hangulatBeszámoló a Kisapostagon megtartott közmeghallgatásról.
2013-02-15Együtt mennek továbbBaracs közös önkormányzati hivatalt hoz létre Kisapostaggal. Beszámoló a Baracson megtartott lakossági fórumról. Főbb témák: repülőtér, repülőnap, csatornázás stb.
2013-01-30Bejegyezték a társulatotA cégbíróság bejegyezte a Dunaújvárosi Csatorna Víziközmű-társulatot.
2013-01-09A közmeghallgatás köz híján elmaradt...A Kulcs-Rácalmás-Dunaújváros északi városrésze között tervezett szennyvízcsatorna építési eljárásának részeként január 4-én Székesfehérváron közmeghallgatást tartottak, ami érdeklődők hiányában elmaradt.
2012-12-31Már több mint tíz éve dagasztják a saratTáborállás legfelső részén, a Palánk utcában lakóknak évtizedes gondja, hogy nincs csapadékvíz-elvezetés a környéken.
2012-12-28A pénzről kérdeztékBeszámoló a Dunaújvárosi Csatorna Víziközmű-társulat december 27-i közgyűléséről, amelyen az alapszabályt módosították, pótolták, és az fő kérdés az volt, hogy mennyibe kerül az északi lakóterületen élőknek a csatornázás.
2012-12-27Ma pontosítják az alapszabálytKulcs és Rácalmás szennyvíz-elvezetési és tisztítási beruházásához Dunaújváros is csatlakozott: a Százszorszép lakópark és Táborállás ingatlantulajdonosai október végén megalakították a Dunaújvárosi Csatorna Víziközmű-társulatot.
2012-12-03Csatornára szerződtek"Dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott, országgyűlési képviselő, L. Simon László államtitkár, országgyűlési képviselő jelenlétében a három polgármester, Kiss Csaba, Schrick István és Cserna Gábor szentesítette kézjegyével Kulcs-Rácalmás-Dunaújváros Önkormányzati Szennyvíztársulásának társulási szerződését."
2012-12-01Aláírták a szennyvíztársulási szerződést2012. december elsején írták alá a térség polgármesterei a Kulcs-Rácalmás-Dunaújváros Önkormányzati Szennyvíztársulásának társulási szerződését. A tervek szerint 2015-re építhetik ki a teljes hálózatot.
2012-11-30Társulnak a csatornázásraA közgyűlés elfogadta Kulcs-Rácalmás-Dunaújváros Önkormányzati Szennyvíztársulás társulási szerződését, amely alapján a három önkormányzat közösen pályázhat az állami támogatásra.
2012-11-02Csatornázásra társultak a lakókOktóber 30-án megalakult a Dunaújvárosi Csatorna Víziközmű-társulat, elnöke Takács Endre. "Az északi lakóövezetekben élők megalakították a Dunaújvárosi Csatorna Víziközmű-társulatot, hogy náluk is megoldódjon a szennyvízelvezetés."
2012-11-01Táborálláson nem akarnak csatornát?A rendelkezésre álló adatok szerint csak a Palánk utca lesz csatornázva, ha keddig nem változik meg az ott élők érdektelensége.
2012-10-31Megalakították a társulatotCsatornázás: A Százszorszép lakópark és Táborállás ingatlantulajdonosai október 30-án megalakították a Dunaújvárosi Csatorna Építő Víziközmű-társulatot.
2012-10-30Társulatalakító ülésVégéhez érkezett a csatornázás előkészítés, már csak néhány szándéknyilatkozat hiányzik. A Százszorszép lakópark és Táborállás ingatlantulajdonosainak létre kell hozniuk október 30-án a Dunaújvárosi Csatorna Építő Víziközmű-társulatot.
2012-10-29Tizenegy utcában már megvan a kétharmados támogatottságJól halad a csatornázáshoz szükséges szándéknyilatkozatok begyűjtése az északi lakóövezetben. A Dunaújvárosi Csatorna Építő Víziközmű-társulat október 30-án 16 órakor tartja alakuló közgyűlését.
2012-10-27Keddig is várják a nyilatkozatokatA Százszorszép lakóparkban és Táborálláson található lakóingatlanainak a kétharmada szükséges ahhoz, hogy létrejöjjön a Dunaújvárosi Csatorna Építő Víziközmű-társulat. Az alakuló ülés október 30-án lesz.
2012-10-18Nem egyszerű a választásBaracs, Kisapostag, Mezőfalva, Nagyvenyim közös szennyvízberuházása: a műszaki ellenőri szerződést aláírták.
2012-10-18Táborállás is -csatornára fel!Egy kis visszatekintő. Végre lehetőség van arra, hogy azok a területek is csatornázásra kerüljenek, amelyekre eddig sem lehetőség, sem mód nem volt városunkban.
2012-10-17Velük, vagy nélkülükMégsem alakult meg az északi lakópark és Táborállás víziközmű-társulata, mert eddig kevesen jelezték, hogy igénylik a szennyvízelvezetést. Október végén meg kell alakítani a közműtársulatot. Beszámoló az ingatlantulajdonosoknak a közműtársulat megalakítására szervezett közgyűlésről.
2012-10-13Csatornázás északonVízközmű-társulatot kell alakítaniuk a tervezett csatornaberuházásban érdekelt táborállási ingatulajdonosoknak.
2012-10-06Gyűjtik a nyilatkozatokatA lakóingatlan-tulajdonosok kétharmadának a támogatása szükséges ahhoz, hogy Dunaújváros északi részei - Táborállás - is csatornázva legyenek. Beszámoló a lakossági fórumról.
2012-10-04Meg kell ragadni a lehetőségetLakossági tájékoztatót tartott Hingyi László önkormányzati képviselő és Pikóné Perjési Irén, a DVCSH ügvezetője a város északi területénél tervezett csatorna-beruházással kapcsolatban.
2012-09-29Igénylik a csatornát?A táborállásiak is csatlakozhatnak Kulcs és Rácalmás közös szennyvízelvezetési és tisztítási beruházásához.
2012-09-21Ütem szerint haladnak a csatornázás előkészületeiA kimaradók súlyos környezetterhelési díjjal számolhatnak. A Rácalmást és Dunaújváros északi részét is érintő beruházás kiviteli tervei október végéig teljesen elkészülnek, így már akadálytalanul benyújtható lesz a mintegy 2,5 milliárd forintos költséget meghaladó forrás elérésére irányuló pályázat, illetve ezzel egyidejűleg megkezdődhet a nyílt közbeszerzési eljárás is.
2012-08-27Táborálláson is gyűjtik az aláírástKulcs és Rácalmás csatornázási előkészületeihez Dunaújváros is csatlakozott. Dunaújváros északi lakóövezetén kívül már Táborállás is részese lesz a beruházásnak.
2012-08-09Mindenre figyelnek..."Táborállás csatornázására is lehetőséget adhat Kulcs-Rácalmás közös szennyvíz-beruházása, mivel Dunaújváros is csatlakozott az előkészületekhez."
2012-07-03Közgyűlés lesz maA vízközmű-társulat alapszabályának módosításával folytatódik Kulcs-Rácalmás-Dunaújváros csatorna-beruházásának előkészítése.
2012-06-29Csatornára várvaKulcs és Rácalmás közös csatornaberuházásának előkészítő szakasza Dunaújváros északi területeinek még be nem csatornázott területeit is érinti. Beszámoló a lakossági fórumról.
2012-06-26Egyszerre áldás és átokMezőfalva-Nagyvenyim-Baracs-Kisapostag szennyvízrendszer kiépítéséről.
2012-06-01Önkormányzati tájékoztató, 2012. júniusAz önkormányzat pályázatairól. Csatornaberuházások.
2012-05-04Csatornázásra alakult meg a közműtársulatKulcs és Rácalmás közös szennyvíz-elvezetési és tisztítási beruházásának előkészületeiről. Az érintett ingatlantulajdonosok kétharmadának támogatásával megalakult május 2-án a Kulcsi Csatornaépítő Víziközműtársulat..
2012-05-02Közműtársulat alakul maVízközmű-társulatot kell alakítaniuk a kulcsiaknak ahhoz, hogy a település Rácalmással közösen pályázatot adhasson be a csatornahálózat támogatására.
2012-05-01Megalakult a víziközmű-társulat2012. május 2-án megalakult a Kulcs-Rácalmás közös szennyvízelvezetése és tisztítása projekt keretén belül a: Kulcsi Csatornaépítő Víziközmű-társulat.
2012-04-25Társulatot alakítanakKulcs és Rácalmás közös csatornaberuházást tervez. A beruházásról.
2012-03-07Kulcskérdés a csatornaSikeresen pályázott Kulcs és Rácalmás önkormányzata a közös szennyvízelvezetés és tisztítás első szakaszára.
2012-03-07Egy új lépéssel előrébbKözeledik a megvalósuláshoz a négy község (Mezőfalva, Nagyvenyim, Baracs, Kisapostag) csatornahálózatának ügye. (Helyesbítés: Csatornázás 2,23 milliárdért In: Dunaújvárosi Hírlap, 2012.03.08., 3.o.)
2012-02-03Hol lesznek rákötések?A község teljes belterületét érintő csatornaberuházás és szennyvíztisztító-építés tervei elkészültek.
2012-02-01Partfal, csatorna, belvízKözmeghallgatás Kulcson. Beszámoló.
2011-12-23Tisztító: melyik legyen?Csatornaberuházásra készül Kulcs önkormányzata. A kérdés, hogy a rácalmási (kép) vagy a dunaújvárosi szennyvíztisztítóra csatlakozzanak?
2011-11-10A csatornázást már csak jövőre kezdik elA kistérségi csatornaberuházásban érintett négy községben (Mezőfalva, Nagyvenyim, Baracs és Kisapostag) megalakultak a víziközmű társulatok, a lakók pedig elkezdhetik törleszteni a hozzájárulást.
2011-09-19Üdülőtelepi fórumLakossági fórumot rendeztek Baracson, a baracsi üdülőtelepen élőknek. Beszámoló.
2011-09-14Csatorna - jövőre rajtolA dokumentációk minőségbiztosítási vizsgálata és a közbeszerzési eljárások után várhatóan jövő tavasszal folytatódhat a csatornázás négy településen: Mezőfalva, Baracs, Kisapostag, Nagyvenyim.
2011-08-16Szennyvíz a földbe!lőszállás. A csatornaberuházás előkészítésén gőzerővel dolgoznak a szakértők és az önkormányzat vezetői.
2011-06-03Milliárdok a föld aláMezőfalva, Nagyvenyim, Baracs, Kisapostag - tovább folytatódik a csatornázás.
2011-06-01Csatorna: aláírták a szerződéstBaracs, Kisapostag, Nagyvenyim és Mezőfalva elindulhat a csatornázás végső üteme.
2011-05-06Szerződéskötés előttMezőfalva, Baracs, Kisapostag, Nagyvenyim önkormányzati társulása befejezheti a szennyvízhálózat kiépítését: a beruházás II. ütemére, a szennyvízcsatorna-hálózat bővítésére megkapta a szükséges uniós támogatást.
2011-04-27Alakulnak a társulatok"Mezőfalva, Baracs, Nagyvenyim és Kisapostag önkormányzati társulása 1 milliárd 854 millió forintot nyert arra, hogy befejezze a négy település csatornázását."
2011-02-24Szűkebb keretből gazdálkodnak"Kisapostag - Csatornázásról, a korábbi rendelő hasznosításáról, vízelvezetésről, reptérről, a Schalbert-házról is szó volt a közmeghallgatáson."
2011-02-18Állami vízműcégek: eltérő mértékű árakA Dunaújvárosi kistérség számos települését ellátó Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) a csatornadíjaknál a legdrágább, a vízdíj esetében a harmadik helyen áll.
2011-02-03Folytathatják a csatornázástFolytatódik a kistérségi (Baracs, Kisapostag, Mezőfalva, Nagyvenyim) csatornázás második üteme.
2010-12-03Csatornák szomszédos falvakban"A 2006-ban befejeződött első csatornázási ütem után most már a teljes csatornázás a célja Mezőfalvának, Baracsnak, Nagyvenyimnek és Kisapostagnak. A pályázat kész!"
2010-07-29Várják a választMezőfalva, Baracs, Kisapostag és Nagyvenyim csatornázási beruházásáról.
2010-07-02Csatorna: pályáznak a pénzre"Baracs, Kisapostag, Nagyvenyim és Mezőfalva - az utóbbi gesztorsága mellett - beadhatja a csatorna hálózat második ütemének finanszírozását szolgáló pályázatát."
2010-06-22Nyilatkozzanak a lakók!Ha települések lakói nem nyilatkoznak, akkor elveszhet az eddig elkészült, hárommilliárdos csatornázás, és négy évre kizárják magukat minden uniós pályázatból.
2010-06-21Mi lesz az Üdülő-sori csatornával?!Az Üdülő sor csatornázását több mint egy évvel ezelőtt kezdték el, de még nem készült el.
2010-06-01Mi a lakók szándéka?Fordulóponthoz érkezett Kisapostag, Baracs, Mezőfalva és Nagyvenyim közös csatornaberuházása. Ha nem sikerül elég szándéknyilatkozatot begyűjteniük, akkor nem pályázhatnak.
2010-04-20Vidéki szenny-ügyekCsatornázási körkép Dunaújváros vonzáskörzetében: Baracs, Kisapostag, Mezőfalva, Nagyvenyim, Kulcs, Rácalmás.
2010-03-02Csatorna: mi a lakók szándéka?"Baracson, Kisapostagon, Mezőfalván és Nagyvenyimen hetek óta gyűjtik a képviselők és az utcabizalmik a szándéknyilatkozatokat."
2010-02-25Szőlőhegy és biztonságMezőfalva. A lakók a Szőlőhegyről, a csatornázásról és a közbiztonságról érdeklődtek a közmeghallgatáson.
2010-01-28A lakókon a sor"Baracs, Kisapostag, Mezőfalva és Nagyvenyim önkormányzata bővíteni szeretné a meglévő szennyvízhálózatát." Beszámoló a lakossági fórumokról.
2010-01-21Támogatásra számítanakA négy települést - Kisapostagot, Baracsot, Mezőfalvát és Nagyvenyimet - érintő csatornaberuházás folytatása, csak akkor jöhet létre, ha a lakók 75 százaléka nyilatkozatban vállalja a csatlakozást.
2009-12-07Saját tisztítóval"Önállóan kezd hozzá a csatornázáshoz Daruszentmiklós, amennyiben nyer a 2000 lélekszám alatti települések szennyvíz-elvezető rendszerének építésére kiírt pályázaton."
2009-08-11Pályáznak a csatornára"Daruszentmiklós - A községben élők több mint fele egyetért a csatornázással, erről nyilatkoztak is az ingatlantulajdonosok. Olyan kedvező a megjelent pályázat, hogy bűn lenne kihagyni."
2009-07-30Csatornáznak az Üdülő soronCsatornáznak a szabadstrand fölötti úton, az Üdülő soron.
2009-06-23Csatornáznának"Daruszentmiklós - A hétvégén folytatódik a csatornázást elősegítő számlanyitási program a faluban: legalább ötszáz igénylőnek kell lennie."
2009-06-20Szabadstrand: már tisztul a vízMár elkezdték a szabadstrand kotrását, dolgoznak az Üdülő sor csatornázásán, és tervezik a zsiliprendszer kiépítését is. A tervek szerint június végére befejezik a munkálatokat.
2009-06-15Csatornázhat a falu?Pályáznak a daruszentmiklósiak.
2009-06-10Tisztul már az öböl vizeA vízparton folyik az infrastruktúra kialakítása, villany-, víz- és gázvezeték kiépítése, a szemközti oldalon az üdülősort csatornázzák.
2009-05-29Csatornáznak az Üdülő soronAz Üdülő soron elkezdik a csatornázást a Dunaújvárosi Víz- Csatorna és Hőszolggáltató Kft. (DVCSH) munkatársai. A 16 millió forintos beruházással egy hónapon belül végezni szeretnének - mondta el Pikóné Perjési Irén, a DVCSH ügyvezetője.
2009-05-27Hozzájárulás kell!"Aszfaltos utat építtetne az önkormányzat pályázati támogatásból azokban az utcákban, ahol már befejeződött a csatornázás. A képviselőtestület 20 millió forintot tartalékolt a tervezett útépítésre."
2009-05-04Csúszik a szezonCsúszik a hagyományos strandszezon megkezdése a Fabó Éva Sportuszodában a karbantartási munkálatok miatt. Befejeződött a szabadstrand csatornázása és a jövő héten elkzedődik az öbölkotrása is.
2009-02-12Szétzúzzák az útburkolatotBeszámoló a Baracson tartott közmeghallgatásról (csatornázás, M6-os út, közlekedés)
2008-12-04Saját céggel üzemeltetnekMezőfalva, Nagyvenyim, Baracs és Kisapostag önkormányzata saját céget alapít a szennyvízhálózat üzemeltetésére.
2008-08-23Nem választottak üzemeltetőtTovábbra sincs üzemeltetője a kistérségi (Mezőfalva, Nagyvenyim, Baracs, Kisapostag) szennyvíz-hálózatnak.
2008-04-17Készülhet a csatornatervMezőfalva, Nagyvenyim, Kisapostag, Baracs. A falval 85 millió forintot kaptak a csatornázás II. ütemének előkészítésére.
2008-04-11Táborállási álláspontokTáborállási gondok: löszpart, csatornázás, Névtelen-árok.
2008-03-14Dunaújvárosi kistérségKoncessziós csatornahálózat
2008-02-27Kotrás, majd töltésA szabadstrand rekonstrukciójáról.
2008-02-25Csatorna: folytatnákBeszámoló a Nagyvenyimen tartott közmeghallgatásról. Témák: költségvetés, csatornázás.
2008-02-21Csatornázás és tisztításKulcs, Rácalmás.
2008-02-18Júliusra szabad a strand?Közgyűlés: azt szeretnék ha az EFOTT-ra úszható lenne a szabadstrand vize. Tervek a szabadstrand állapotának javításáról.
2007-12-11Mérsékelt csatornadíj2008. januárjától kevesebb csatornadíjat kell fizetniük (Nagyvenyim, Mezőfalva, Kisapostag, Baracs), ha aláírják az új szerződést.
2007-11-13Üzemeltetőjére vár a rendszerA szomszédos négy település (Baracs, Kisapostag, Nagyvenyim, Mezőfalva) csatorna-hálózatának üzemeltetési kérdéseiről.
2007-07-26Jogosan követelnek alacsonyabb díjat!Baracs, Kisapostag, Nagyvenyim, Mezőfalva csatornahálózatára koncessziós pályázatot írnak ki. Csatornadíj problémák.
2007-07-17Mérsékelni kell a díjat!Baracs, Kisapostag, Nagyvenyim, Mezőfalva lakosai háborognak a magas csatornadíj miatt. (összehasonlító táblázat Dunaújváros, Rácalmás, és a négy község csatorna díjairól).
2007-06-06Közel hétszáz forint a díjLejárt a kistérségi csatornarendszer próbaüzeme. A lakóknakmost már fizetniük kell a szennyvíz-elvezetési díjat.
2007-05-29Kérik a minisztertKözgyűlés: a napközis tábor költségeire 1,2 millió forintot kapott; a szociális ágazat szolgáltatásainak díja jelentősen emelkedni fognak, ezért vezetőink felterjesztéssel fordulnak Kiss Péter szakminiszterhez; a DVCSH beperelte a csatornahálózatot építő községeket; a Vasvári Pál Általános Iskolában csak három első sztály indulhat négy helyett.
2007-05-15Társulásban a csatornaAz önkormányzatok (Baracs, Kisapostag, Nagyvenyim, Mezőfalva) társulási formában kívánják működtetni a kistérségi szennyvíz-hálózatot.
2007-05-12Maga alá temette az iszapMezőfalván a csatornaépítés befejező munkálatai közben életét vesztette egy munkás.
2007-04-28A csatornázás végét jelzik az útépítésekA kistérségi szennyvíz-elvezető beruházás nemsokára befejeződik. A tervek szerint május végére elkészül.
2007-04-13Júniustól fizethetik a díjatA kistérségi szennyvízhálózatról (Nagyvenyim, Mezőfalva, Baracs, Kisapostag).
2007-03-21Csatorna az Arany utcábanCsatornát építenek a pentelei Arany János utcában.
2007-01-18Felettéb jók az első hónap tapasztalataiA kistérségi csatornaberuházás próbaüzeme decemberben elkezdődött. Az első hónap tapasztalatairól.
2006-12-28Rákötések havábanNagyvenyim, Mezőfalva, Baracs és Kisapostag csatorna-hálózata elkészült. A lakók öt hónapig ingyen használhatják.
2006-12-21Ma elkezdhetnek rákötni a csatornáraElkészült a kistérségi szennyvízcsatorna-hálózat.
2006-12-07Csatorna: két hét múlva használhatjákBefejezéséhez közeledik a kistérségi szennyvíz-elvezető rendszer kiépítése.
2006-11-16Készül a csatornaNagyvenyim, Mezőfalva, Baracs és Kisapostag csatorna beruházásának lejárati ideje november 30. A pótmunkák miatt csak jövő tavaszra készülnek el a munkálatokkal. Beszámoló az építkezéséről.
2006-11-16Utak, csatorna - közös erővelelőbbre jutnakNagykarácsony - Előszállás.
2006-10-05Nem a véglegesBeszámoló a kistérségi csatornahálózat építkezéséről. A próbaüzem decemberben kezdődhet el.
2006-09-26Nem bontják az utatMégsem érinti a kistérségi csatornaberuházás a Tamási Áron utca végében lévő utat. A lakók tiltakozása eredményes volt.
2006-09-18Élőlánc az útértA Napospart Tamási Áron utcájában a községek csatornahálózatát építő cég felbontaná a - saját pénzükön megépített - térköves utat. A lakók tiltakoznak.
2006-08-31Elkészülhet határidőre?Kisapostag, Baracs, Nagyvenyim, Mezőfalva. Beszámoló a szennyvízhálózat éíptéséről.
2006-07-12Szennyvíz-csatorna: rövidesen rákötnekA Páskom utca lakóinak egy része hamarosan rácsatlakozik a szennyvízcsatorna-hálózatra.
2006-07-06Határidőre elkészülBeszámoló a kistérségi szennyvízhálózat építkezéséről.
2006-05-11Gőzerővel csatornáznakNagyvenyim, Mezőfalva, Kisapostag, Baracs. Beszámoló a szennyvíz-hálózat építkezéséről. Az időjárás és az engedélyekelhúzódása miatt az építkezés befejezése várhatóan november végén lesz.
2006-03-09Már az utolsó akadály is elhárultKezdődik a szennyvízhálózat építése (Baracs, Kisapostag, Nagyvenyim, Mezőfalva).
2006-02-23Csatorna: mindent egyeztetnek majdNagyvenyim, Mezőfalva, Baracs, Kisapostag. A kétmilliárd forintból épülő kistérségi csatornaberuházás csak az önkormányzatokkal és a lakókkal együttműködve valósulhat meg.
2006-02-14A folytatásról (Szalki-sziget) is döntöttekTervtanácsi vélekedések a Szalki-sziget és környéke rehabilitációját megcélzó, a Hunguest Lakás Rt. által kidolgozott tervről. Az előkészítő munkálatok tovább folynak. Módosította a közgyűlés a Családi Íntézet megszűnése miatt a polgármesteri hivatal alapító okiratát, valamint a Dunaújváros Színházáért Alapítvány alapító okiratát is.
2006-02-02El kell indítani a csatornázást!Csatornázás: Nagyvenyim, Mezőfalva, Baracs, Kisapostag.
2006-01-05CsatornázhatnakNagyvenyim. Megkezdődhet a négy községet érintő csatornázás.
2005-12-22A csatornázás előttBaracs, Kisapostag, Nagyvenyim, Mezőfalva. A csatorna építése januárban kezdődik.
2005-12-20Szerződtek a csatornáraCsatornázás: Baracs, Kisapostag, Nagyvenyim, Mezőfalva. A POOR Konzorcium képviselői és a gesztor önkormányzat polgármestere aláírta a szennyvízhálózat kivitelezésére vonatkozó vállakozói szerződést.
2005-12-15Másodjára is kiválasztották a kivitelezőtA Nagyvenyimet, Mezőfalvát, Baracsot és Kisapostagot érintő csatornaberuházásra kiírt közbeszerzési pályázatot a PORR Konzorcium nyerte.
2005-11-29Kórházátalakítástól közüzemi díjakigA víz- és csatornadíj számlázás készülő rendelet-tervezetet december 22-én, rendkívüli közgyűlés tárgyalja. Befterjesztette a közgyűlés a 2006. évi költségvetés koncepcióját. Jóváhagyta a közgyűlés a Közszolgálati Üdültetésért Közalapítvány létrehozását. Jóváhagyták a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány ajánlatát a hajléktalanok téli kríziskezelésére. Vita a kórház privatizációjáról.
2005-11-24Decemberben választhatnak kivitelező cégetCsatornázás. Nagyvenyim, Mezőfalva, Kisapostag, Baracs.
2005-11-22Egyet nem értés jogi köntösbenA gazdasági bizottság szerdai üléséről. Az új helyi víz- és csatornaszolgáltatás rendelet koncepciójáról. A Dunaújvárosi Partvédelmi Vállalat tevékenységi körének új szabályozása. Egyetértett a bizottság a Közszolgálati ÜdültetésértKözalapítvány létrehozásával. Ez az alapítvány fogja a kezelni a Szelidi-tó melletti önkormányzati üdülőket. A Magyar Mentőszolgálat Alapítvány vállalta ismét - önkormányzati támogatás ellenében - a hajléktalanok téli kríziskezelését. Szétosztotta a bizottság az iparűzési adó 2%-át.
2005-11-17Mindenhol van már csatornaRácalmás.
2005-11-10Csatornázás: Új stratégiát kell kidolgozniBaracs, Kisapostag, Mezőfalva, Nagyvenyim. A csatorna építési pályázatot a PORR Konzorcium nyerte, viszont a másik három cég megóvta a végeredményt, és egy cég óvását jogosnak ítélte a döntőbizottság. Most az önkormányzatok vezetőinek új stratégiát kel kidolgozniuk. 2006. március 31-ig el kell kezdeni a satornázást, akkor nem vész el az állami támogatás.
2005-09-27Csatorna: nem köthettek szerződést a kivitelezővelNagyvenyim. A négy községet érintő szennyvízcsatorna-hálózat építése nem kezdődhet el, mert a kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárásban alulmaradt cégek fellebbeztek az eredmény ellen.
2005-09-23November közepéig végeznekMegkezdtéka Páskom utcában a csatornázási munkálatokat.
2005-09-16Óvás miatt kell még várniCsatornaberuházás. Nagyvenyim, Mezőfalva, Kisapostag, Baracs.
2005-08-18Elkezdték a Páskom utca csatornázásátA beruházás több mint 25 millió forintba került.
2005-07-13Már a második ütemen dolgoznak a beruházókMegalakult a Baracsi Szennyvízberuházó Víziközmű Társulat. Októberben talán elkezdődhet a csatornaépítés.
2005-07-05Csatornaközmű: postázták az első csekkeketNagyvenyim. A csatornaberuházás első üteméhez csatlakozott mintegy ötszáz lakó, válllalkozó, közület már fizetheti a hozzájárulást.
2005-05-31Irodát nyitott a venyimi csatornaközmű társulatNagyvenyim.
2005-05-24Nagy zűr a kistérségbenNagyvenyim. Mezőfalva, Baracs, Kisapostag (kistérségi települések) a csatornafejlesztés problémáiért Dunaújvárost, a volt gesztort okolják.
2005-05-12Csatorna lesz, csak azért isA DVCSH Kft. folyamatosan "betart", gátolja a kistérségi csatornaberuházás gördülékeny megvalósítását, állítja Rauf Pál polgármester. Az új gesztor szeretné lezárni a múltat, de nem tud megegyezni a várossal. Szekeres György alpolgármester szerint, ha az új gesztor nem kíván együttműködni a DVCSH -val, akkor el kell számolnia vele. A szerződés felbontása esetén 160 millió forint járna a DVCSH-nak.
2005-03-22Júliusban vagy augusztusban kezdenék a csatornaépítéstNagyvenyim.
2005-02-15Csatorna: lezárni a múltatMegalakultak Baracson, Nagyvenyim Mezőfalván a csatornamű-társulatok.
2005-02-01ElfogadtákElfogadták azt a társulási megállapodást, amely szerint szennyvíztisztító építésére, pályázatokra társul Daruszentmiklós, Előszállás, és Nagykarácsony.
2005-01-24A várossal közösen - de nem annak árnyékábanBeszélgetés Schrick Istvánnal, a kistérségi szinten bekövetkezett változásokról.
2005-01-18Felesleges volt az aggodalomA szándéknyilatkozatok alapján megalakulhatnak a csatornatársulások.
2004-12-18Nagyvenyim lesz a gesztorA térségi csatornaberuházás új gesztora Nagyvenyim lett, miután Dunaújváros lemondott róla.
2004-12-16Mégsem veszítik le a pénztA Parlament elfogadta a címzett támogatásokról szóló törvény módosítását, tehát megtörténhet a gesztorváltás a csatornázási ügyben.
2004-12-07Gesztorság: törvényt kell módosítaniA költségvetési és a címzett támogatásokról szóló törvényt is módosítania kell a parlamentnek, különben nem vehetik át a falvak a várostól a gesztorságot.
2004-12-07A legutóbbi közgyűlés viharai és döntéseiA közgyűlés döntött arról, hogy nem vállalja tovább a kistérség négy településével közös csatornaberuházás gesztori feladatait. Jövőre drágulnak a Volán viteldíjai, az uszodabelépők. Új szociális szolgáltatás a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, a másik új szolgáltatás a szociális szférában az ún. támogató szolgálat. Támogatás a Futball Clubnak. Értékesítik 21,9 millió forintért az egykori alsóörsi ifjúsági tábor önkormányzati tulajdonrészét. Döntöttek a Családi Intézet 2005. január 1-jei megszűntetéséről. Feladatait az okmányiroda végzi ezentúl.
2004-12-04Eljön még az elszámolás ideje?!A közgyűlésen történt: Az uszoda 2005. januárjától átlagosan hat százalékkal emeli árait. A városi futballcsapat 1,5 millió forintos kérelmét támogatta a többség. A szennyvízcsatorna beruházás gesztori feladatáról lemondott Dunaújváros.
2004-12-01Lemond a gesztorságrólDunaújváros közgyűlése elhatározta, hogy a négy községgel (Baracs, Kisapostag, Nagyvenyim, Mezőfalva) közös szennyvíz-csatornázás gesztori feladatait a továbbiakban nem vállalja.
2004-11-17Dunaújváros válaszát várjákA polgármester elmondása szerint, mivel a szennyvízcsatorna-rendszer kiépítése nem négy, hanem öt települést összefogó beruházás, így továbbra is részt vesz Dunaújváros ebben. Hiszen a szennyvíztisztítót is, és Dunaújváros két utcáját is érinti a fejlesztés. A gesztorságról azonban lemond a város.
2004-11-12A város kihátrál, a falvak azonban nem adják felA dunaújvárosi önkormányzat nem vállalja tovább a gesztorságot a szennyvízcsatorna beruházás ügyében. A polgármester kaidta Szekeres Györgynek, hogy készítse el a lemondó nyilatkozatot. Lépését a falvak bizalmatlan viselkedésével indokolta, mondván: ebben a légkörben reménytelennek látja a folytatást. A falvak nem esnek kétségbe, bíznak abban, hogy sikerül megfelelő megoldást találniuk.
2004-11-11Aggályoskodó falvak, kihátráló városBaracs, Kisapostag, Nagyvenyim és Mezőfalva a várossal közös képviselőtestületi ülésen szeretné tárgyalni a csatornázás gesztori szerződésének módosítását. A falvak akakrják a szennyvízhálózatot, de bizalmatlanok városi a városi szerződéssel szemben. A város viszont lemond a gesztori szerződésről.
2004-10-26Csatorna lesz - de mikor?Kisapostag, Mezőfalva, Nagyvenyim és Baracs önkormányzata társulásban partner Dunaújváros önkormányzatát bízta meg a szennyvízcsatorna-hálózattalkapcsolatos gesztori teendők ellátásával, de közben konfliktus alakult ki a város és a térség között. Az eredeti tervek szerint már decemberben kezdődött volna a csatornázás. A térségi szennyvízcsatorna-hálózat építés beruházás közbeszerzés kiírásának határideje: november 30.
2004-10-21Előrelépés csatorna-ügybenTovább folytatódik a csatornázási ügy. Még az érintett települések (Baracs, Nagyvenyim, Kisapostag, Mezőfalva) sem tárgyalták a szennyvízcsatorna-beruházás gesztori szerződésének módosítását tartalmazó javaslatot.
2004-09-24Idén már nem kezdenek hozzá...Nem fogadta el a közgyűlés a négy település javaslatát a csatorna-ügyben.
2004-09-22Nem a falvak taktikáznakA négy község (Baracs, Mezőfalva, Nagyvenyim, Kisapostag) és Dunaújváros összefogásával elindult szennyvízcsatorna-beruházásról még nem döntöttek. A város szerint a falvak időhúzással taktikáznak, amit a falvak cáfolnak. A falvak polgármestereinek véleménye az ügyről.
2004-09-18"Időhúzó taktika csatorna-ügyben"Csatornázás (Dunaújváros összefogásával elindult szennyvízcsatorna-beruházás) ügyben nem tudnak megegyezni a falvak a városi önkormányzattal.
2004-08-17Hogy ne vesszen el 2,2 milliárdDunaújváros gesztori közreműködése mellett Baracs, Kisapostag, Mezőfalva és Nagyvenyim szennyvízcsatorna-hálózatának építésére állami támogatást kapott. Ugyanerről: Az első uniós közbeszerzés= 1.o. Megbeszélés a megegyezésért= 3.o.
2004-08-04Tiltakozás az eljárással szembenA rendkívüli közgyűlés egyik témája a Dunaújvárosi kistérség szennyvízcsatorna-beruházási ügye volt. A települséek tiltakozó levelet írtak, hogy nem hatalmazták fel Dunaújváros közgyűlését az önálló döntésre, hogy nem kapták meg a teljes dokumentációt, és hogy kezeljék őket önálló partnerként. Írásbei hozájárulásuk nélkül a közbeszerzési eljárást a város ne folytassa le.
2004-06-01Már az ősszel átadják.Befejezés előtt a község legnagyobb beruházása.
2003-10-30Legfeljebb ütemekre bontjákA kormány a környező településeknek több mint a felére csökkentette a csatornázási beruházási költséget. A négy falu úgy látja, hogy ha ezt nem fogadják el, lehet, hogy később nem kapnak céltámogatást.
2002-04-11Csatornázásra idén sem kapnak támogatást a falvakBaracs, Nagyvenyim, Mezőfalva és Kisapostag már négy éve szeretné elkezdeni a szennyvízcsatorna építését. A városkörnyyék négy települése az idén sem kapott támogatást az építésre.
2001-11-01Kié legyen a helyi kábeltévé?A képviselők tapasztalatot gyűjtenek. A rácalmási beruházásokról.
2000-08-01Újabb húszmillió a partoldal védelmére.Tovább csatornázzák a veszélyeztetet szakaszokat.
1999-12-01Rácalmás összkomfortos lett.A község fejlődését alapozta meg a csatornaépítés. Interjú Schrick István polgármesterrel a község eredményeiről, és terveiről.
1999-12-01Egy régi gond megoldódott.Csatorna: ünnepélyes átadás.
1997-03-06Magyarországi nagyvárosok víz- és csatornadíjai, Ft/köbméter, ÁFA nélkül (1997)Grafikon.
1994-09-23Vízre várvaRácalmás kezességet vállal a kulcsi vízvezeték-építéshez szükséges 15 millió felvételéhez, de azt még nem tudni, hogy az OTP megelégszik-e a jelzáloggal.
1994-09-22Víz-válasz-tóFélbemaradt a kulcsi vízrendszer kiépítése. Vita a költségekről a két község között.= /K.E. = AH 94. szept.22.1.p.
1994-09-15Szuper szennyvíz- tisziítóA csatornázás munkálatairól. A beruházásnak 1995.december 15.-ig kell elkészülnie.
1994-09-02Kezesség,feltétellelA kulcsi önkormányzat megalakulásáig az ívóvízrendszer építéséhez szükséges hitel felvételéhez kezességet vállal Rácalmás garancia fejében.
1994-04-29A csatorna nem késhetGondot okozott a költségvetési törvény módosítás amely szerint a csatornaépítésekhez nyújtott céltámogatást egy évvel később folyósítják. Az eredeti programnak megfelelően az idén megépítik a szennyvíztisztítót.
1994-04-01Csatornát építenekTársulatot alakítottak a lakók a szennyvíztisztítómű és csatornahálózat kiépítésére.
1994-03-17ÖnerőbőlMegkezdődik a csatornahálózat építése a szennyvíztisztítóval együtt.
1994-03-02Két éven belül elkészülnekOrszágos pályázaton megnyerték a szennyvíztisztítómű és a szennyvízcsatorna rendszerének kiépítéséhez szükséges pénz felét.
1994-01-06Csatornát építenekSzennyvíztisztító és csatornahálózat építését kezdik meg ha a lakók 2/3-a hozzájárul a költségekhez.
1993-12-29Nyert a 26-os Rt. Borítékbontás RácalmásonPályázatot írt ki Rácalmás nagyközség a település csatornahálózatának és biológiai szennyvíztisztítójának a megépítésére. A megbízást 173 millió forint összegű árajánlatával a 26-os Építőipari Rt. nyerte.
1990-04-13Forgalomtorlódást okoz...Beszámoló a Pentele városrészi csatornaépítésről.
1990-04-03Épül a gerincvezetékCsatornázás a Pentele városrészben?
1988-09-02Jó víz, tiszta víz. Utak után vizmű is.Ercsi-Dúnaujváros vizrendszerről kap Pusztaszabolcs is vizet.
1987-09-29CsőbehúzásAz óvárosi áteresztő csatorna csövének viszontagságos építése.
1987-05-19Miért mi fizessünk?A Pentelei városrész közművesítési problémái.
1986-12-02Valakinek cselekednie kéne. Valamit hoz a víz.A Béke városrész csatornázási gondjai. Vízszennyeződés a patakban. Fénykép
1986-04-04Helyszíni szemlét tartottak. Ötmillió a Castrum vízrendezésére.A Castrum városrész vízelvezetési problémáinak megoldásáról.
1982-10-08Új módszer, csatornajavításraKísérlet Dunaújvárosban.
1981-10-30Dunaújvárosi tükör. Az összkomfort részeCsatornázás helyzete. Összehasonlító adatok hasonló nagyságrendű városokkal.
1977-11-22Új városrész születik (képaláírás)Hamarosan megkezdődik az új Béke városrészben a lakóházak építése is. Most azonban még ennek előkészítése, az építkezés feltételeinek megteremtése jelenti a fő feladatot. Ez a munka nem korlátozódik csupán az új városrész területére. A képünkön látható csatornaépítés is a Duna-parton folyik, ahol most fektetik le a folyótól több kilométerre megépülő új városrész szennyvízét elvezető csöveket. (teljes szöveg)
1977-06-17Új városrész születik (képaláírás)Fokozott tempóval építi a csatornát a Vízügyi Építő Vállalat a Béke városrész területén, hogy megkezdhessék a tereprendezést. A csatorna főbb munkálatai még ebben a hónapban elkészülnek, s a tereprendezést követően talán még ebben az évben megkezdődhet a Béke városrész első lakóházainak alapozása. Képleírás: születőben egy új városrész. Gépek hada dolgozik a jövendő Béke városrészben.
1977-05-03Csatornaépítés a Vöröshadsereg úton (képaláírás)A Vízügyi Építő Vállalt hozzákezdett a Béke városrészt kiszolgáló szennyvíz-gerincvezeték Vöröshadsereg úti szakaszának építéséhez. Emiatt átmenetileg elbarikádozták a gumijavító műhelyt, ahol a munka zavartalanul folyik. (teljes szöveg)
1976-06-29Cserélik a fűtővezetéket, kivágják a fákat!Mivel bővítik a kórházat, a vezetékek nem felelnek meg a követelményeknek.
1976-04-16Mikor lesz víz-, távfűtés-, és csatornahálózat a Béke városrészben?Kétszázmillió a közművekre. A két esztendő múlva kezdődő építkezési munkák közműproblémái. A Kertváros és a 6-os út közötti terület lakásépítési nehézségei.
1974-06-04Készül az asztfaltszőnyeg a Béke téren (kishír)Megkezdték a tér csatornázását is. (nem teljes szöveg)
1972-09-08Csővezetékfektetés (képaláírás)Ezen a vezetéken látják el a Castrum városrész újonnan épült lakóházait. (nem teljes szöveg)
1972-03-19Dunaújváros alulnézetbőlA város csatornahálózatáról.
1972-02-04Épül a csatorna-hálózat (képaláírás, kishír)A Szalki-szigeti szabadstrandál. (nem teljes szöveg)
1971-11-09Lassan halad a Baracsi úti patakszabályozásPatakszabályozás a városban.
1971-10-08Csatornafelújítás-áldozattal184 földszinten lakó családot átmenetileg kiköltöztettek.
1969-10-31KépaláírásAz Újállomás közelében épül az IKVV garázsa. A Hídépítő Vállalat dolgozói megkezdték a Vöröshadsereg útja város felé eső szakaszának csatornázását, a járda építését, a partoldal rendezését. (nem teljes szöveg)
1969-07-01Csatornajavítás épületek alattA partvédelmi munkálatok részeként számos épület alatt kicserélték, illetve kicserélik a szennyvízelvezetőket.
1969-02-11Költöznek a vállalatokKét év alatt kiépül a külső közüzemi tömb.
1968-10-25Az IKVV számlájaMennyibe kerül a város egy évben? Parképítés, karbantartás, házgondozás, takarítás csatornatisztitás stb.
1968-10-18A Dunaber december végére befejezi a partvédelmi munkálatoka700 millió forintos beruházás a partfal és a védőgát.
1967-06-02Folyamatosan felújítják a lakóházak csatornahálózatátElőször a belső városrészét.
1953-04-24A Vízműépítő Vállalat dolgozói...teljesítették fogadalmukat.
1952-09-23Megalakult......az Energia Szolgáltató Mű
Nap-kelteA csatornahasználat Dunaújvárosban a legolcsóbb.
Magyarországi nagyvárosok víz- és csatornadíjai, Ft/köbméter, ÁFA nélkül (1997)Grafikon.
Avagy mitől járhatunk bokáig vízben?A DunaújvárosiVíz-, Csatorna-, Hőszolgáltató Kft. kezeli a csatornarendszert és végzi a kommunális szennyvíz és az egyesített rendszerben a csapadék összegyűjtését és szállítását és előtisztítását.
Dunaújváros statisztikai adataiAnyakönyvi statisztika 2000-től kezdődően. Dunaújváros területe, lakásállománya, infrastrukturális adatok, a zöldterületek adatai.
Lassan zárul a csapadékvíz elvezetési projekt Táborálláson.A Táborállás csapadékvíz elvezetésre Dunaújváros 482 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert, mely projekt most a végéhez közeledik. Bizonyára sokan emlékeznek a jó tíz évvel ezelőtti partoldal csúszásra, amikor is sok ingatlan került veszélybe. A most záruló munkálatokkal megint közelebb kerülünk ahhoz az állapothoz, ami talán több, mint megnyugtató.