Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

292 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-01-20Közös imahetet tartottak a keresztény közösségek Dunaújvárosban is - négy helyszínen. Ökumenikus imahét - Dunaújvárosban is.Minden év január harmadik hetében rendezik meg világszerte a keresztény egyházak közös imahetét, amelynek során a különböző felekezetű gyülekezetek ökumenikus közösségben tartanak istentiszteleteket és imádkoznak a keresztények egységéért. Városunkban 2023-ban is minden nap más helyszínen, egy-egy istentiszteletre várják a híveket.
2022-03-02Öröm, hogy tudunk kihez imádkozni (képaláírás)Ökumenikus közös ima és éneklés helyszíne volt március 1-én, kedden kora este a református templom. (nem teljes szöveg)
2022-01-19Csillag vezérelte a napkeleti bölcseket. Isten világossága el tudja oszlatni a sötétségünketJanuár 16-tól hirdették meg az ökumenikus imahetet, amelyhez a helyi egyházközségek is csatlakoztak.
2022-01-18Elkészült a csatornahálózat, felmondott DVCSH-szerződésMozgalmas év volt 2021, amelyre a járványhelyzet alaposan rányomta bélyegét. A Dunaújvárosi Hírlap négy részesre tervezett összeállításában a mögöttünk hagyott esztendő legfontosabb eseményeire pillantanak vissza. Második negyedév. A belügyminisztériumi nyilvántartó adatai szerint 2021 elején már csak 43 692 fő volt Dunaújváros lakossága.
2022-01-17A Covid-járvány meghatározta az elmúlt év első negyedévét isMozgalmas év volt 2021, amelyre a járványhelyzet alaposan rányomta bélyegét. A Dunaújvárosi Hírlap négy részesre tervezett összeállításában a mögöttünk hagyott esztendő legfontosabb eseményeire pillantanak vissza. Az első negyedév.
2021-11-04Szólj be a papnak a KaptárbanSzólj be a papnak! Dolmán Gábor szervező moderálásával három lelkész osztotta meg gondolatait a szabadságról, az ehhez kapcsolódó felelősségről és a szeretetről. Czeglédi Péter Pál református lelkész, Stermeczki András evangélikus lelkész és Kovács István görögkatolikus parókus osztotta meg nézeteit.
2021-08-19Gyűjteni kell, hogy összerakjákNémetországból érkezett az evangélikus templomba egy igazi koncertorgona.
2021-08-12Dunaújvárosban talál otthonra a fellbachi orgonaMagyar szakemberek bontották le 2021. júliusában, majd szállították Dunaújvárosba a fellbachi templom feleslegessé vált hangszerét.
2021-06-11Trianon után csak a remény, a hit, és a gyász maradt. Hit, remény, és gyász Trianon hagyatékaKözös megemlékezésre várták a trianoni gyásznap résztvevőit a dunaújvárosi evangélikus templomban: a megemlékezést a békediktátum évfordulóján, 2021. június 4-én rendezték
2021-04-09Móricz iskola: szülői "nem" a fenntartóváltásraKét napon át voksolhattak a szülők a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola fenntartóváltásáról és elutasították.
2021-04-03Mérvadó lehet. A szülők szavazatai lehetnek mérvadóakA móriczos szülők szavaztak az iskola fenntartóváltásának kérdésében. A lapunkhoz eljuttatott tájékoztató alapján az érintettek 86 százaléka, vagyis 343 törvényes képviselő vett részt a szavazáson. A többségük, 59 százalékuk nem támogatja azt, hogy az oktatási intézmény fenntartói joga a Magyar Evangélikus Egyházhoz kerüljön.
2021-03-26A szülők szavazata döntő lehetEgymást követik az egyeztetések a Móricz Zsigmond Általános Iskola esetleges fenntartóváltásával kapcsolatban.
2021-03-26A szülők dönthetnek a fenntartóváltásrólTájékoztató a Móricz Zsigmond Általános Iskola fenntartóváltásával kapcsolatos helyzetről (2021. 03. 24.-i állapot)
2021-03-25Még nincs nyugvópontA szülői tájékoztatók után sem jutott nyugvópontra a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola esetleges fenntartóváltásával kapcsolatban kialakult helyzet, az indulatok, a véle­ményütközések továbbra sem csökkennek.
2021-03-23A minőségi zenei oktatást féltik. Attól tartanak, megszűnhet a minőségi ének-zenei oktatásKavarognak az indulatok a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola fenntartói jogának átvétele kapcsán, felmerült ugyanis, hogy a nagy múltú és nagy hírű intézmény a Magyar Evangélikus Egyház kezelésébe kerülhet. A szülők egy része tiltakozik a lehetséges változás miatt.
2021-03-19„... maradjon meg a Móricz iskola patinás profilja, kockásinges nívója”A Magyarországi Evangélikus Egyház kezdeményezte az Emberi Erőforrások Minisztériumánál a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola fenntartói jogának átvételét. A kérdésről a miniszter dönt legkésőbb május 31-ig.
2021-01-29Ökumenikus imahét volt városunkban.2021-ben is csatlakozott a dunaújvárosi református, görögkatolikus és evangélikus egyház az ökumenikus imahéthez január 18. és 25. között
2020-12-18Lilák között egy rózsaszín gyertyát...A harmadik gyertya is ég a dunaújvárosi Városháza téri adventi koszorún: ez az örömet szimbolizálja.
2020-12-18A Római körúton is ég az öröm gyertyájaA dunaújvárosi Római városrész adventi koszorúján a harmadik gyertyát is meggyújtották. Az eseményen a városvezetést Utassy Éva és Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselők, a keresztény egyházakat pedig Stermeczki András evangélikus lelkész képviselte. Jelképesen üzen az öröm apró lángja.
2020-11-27A média segítségével hirdetik az igétAdvent időszaka nagy terhet ró azokra, akik ezt egyedül, vagy valamilyen lelki problémával küzdve élik át, hangsúlyozta Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere azon a sajtótájékoztatón, amelyet egy, a négy történelmi egyházzal közös kezdeményezés kapcsán tartottak a dunaújvárosi Városháza "C” szárnyában.
2020-11-02Emlékezés, csend, áhítat. "Az élet Krisztus, a halál pedig nyereség"Az elmúlt nyolc esztendőben ökumenikus megemlékezést szerveztek a temetőben a halottak napi ünnepkörhöz csatlakozva, ahol egyszerre volt jelen a római és a görögkatolikus egyház, az evangélikus és a református egyházközség vezetője.
2020-10-01Idén hetvenéves a kisapostagi evangélikus egyházközségA kisapostagi evangélikus egyházközség 70 éves jubileumát ünnepelte, tájékoztatta lapunkat Stermechki András lelkész. Tőle tudjuk, hogy erre az alkalomra Fülöp Mihályné megírta a gyülekezet történetét, amit egy könyv formájában ki is adtak.
2020-08-28Kenyérszenetelés a téren. Kenyéráldás az államalapítás ünnepénA keresztény egyházak képviselői áldották meg az új kenyeret Dunaújvárosban a Városháza téren 2020. augusztus 20-án. A városvezetést Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere képviselte.
2020-08-21Megszentelték (képaláírás)A városi ünnepség idén elmaradt, az ökumenikus kenyérszentelést azonban megtartották augusztus 20-án délelőtt a Városháza téren. Beszédet mondott Barta Endre alpolgármester, Stermeczki András evangélikus lelkész, Braun Ervin baptista presbiter, Kovács István görögkatolikus parókus, Czeglédi Péter Pál református lelkész és Szeleczky Csaba katolikus helyettes plébános.
2020-04-00Bűneinket vitte keresztreStermeczki András evangélikus lelkész húsvéti írása.
2020-03-07Nemzetközi imanap (képaláírás)Pénteken (2020. 03. 06.) délután nyitott kapukkal várta a betérőket az evangélikus templom (Dunaújváros). A nemzetközi imanap keretében szeretetvendégség, áhítat és rajzkiállítás várta az érdeklődőket az egyházközség szervezésében. Idén Zimbabwe asszonyai készítették el a liturgiát. Bemutatkozó soraikból, imádságuk szövegéből fény derül arra, hogy milyen nehézségek között kell élniük mindennapjaikat. Ők mégis Krisztusba vetett optimizmussal tekintenek a jövőjük felé. (teljes szöveg)
2020-02-24Anyanyelv-ének (képaláírás)Az evangélikus egyházközség szervezésében Dinnyés József dalait hallhatták az érdeklődők február 22-én, szombaton is Dunaújvárosban. A program az Anyanyelv-ének címet viselte. (teljes szöveg)
2020-01-31Imahét - újra. Jézushoz is, egymáshoz is közel2020. január 20-24-ig tartották városunkban is ökumenikus imahetet, amely szeretet vendégséggel ért véget a Krisztus király főtemplomban
2020-01-16Az egyházak képviselői kerekasztalhoz ültekA közelmúltban indított Itt élünk címmel közéleti beszélgetéssorozatot Stermecki András evangélikus lelkész az evangélikus templom galériájában.
2019-12-14Adventi előadások (képaláírás)Templomaink és iskoláink adventkor címmel előadásokat szervezett a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége december 12-én. Stermeczki András evangélikus lelkész és az egyházközösséget mutatta be, Farkas Márta a Szabó Magda református iskola igazgatója pedig az intézmény kialakításáról, működéséről tartott előadást. (teljes szöveg)
2019-12-0070 éves jubileumát ünnepli az evangélikus-református templomunk2019. december 1-én 70 éves jubileumát ünnepelte a rácalmási evangélikus-református templom
2019-11-13Szent Mártonra emlékeztek az evangélikusokA Dunaújváros-Kisapostagi Társult Evangélikus Egyházközség tartalmas vigadalommal köszöntötte Szent Márton napját. A két településen is zajló programokról Stermeczki András evangélikus lelkész számolt be.
2019-11-08ökumenikus megemlékezés a temetőben. Másban nem lelhet az ember vígaszt, csak a feltámadásbanA köztemetőben a négy történelmi egyház képviselőjével.
2019-11-00Keresztényegység napi zarándoklatA rácalmási Ágasfa Hagyományélesztő Baráti Kör zarándokutat szervezett 2019. szeptember 14-én, a Keresztényegység napján Rácalmás keresztény vallási építményeinek érintésével a valaha a Szentkútnál állt Szent Anna kápolnához.
2019-10-00VI. Épített kulturális örökségünk. Templomok, kápolnák 3. Szerb (rác) görögkeleti templomNémeth Miklósné Rácalmás templomairól szóló írásának harmadik része, ami a görög-keleti és az evangélikus, református templomokról szól
2019-06-07Trianon után kilencvenkilenc évvelVárosunk önkormányzata is megemlékezést tartott a Nemzeti Összetartozás Napján, a trianoni békeszerződés aláírásának 99. évfordulóján a dunaújvárosi evangélikus templomban. Az ünnepi beszédet Tóth Éva, a József Attila Könyvtár intézményvezetője mondta el.Dr. Baráth Károly az evangélikus egyházközség felügyelője a templomban nyíló trianoni emlékkiállítást nyitotta meg. Csadi Zoltán szavalt, Klép Tamás énekelt.
2019-05-00Foglalkozása: Evangélikus lelkészInterjú Selmeczi Gézával, a Dunaújváros-Kisapostag Társult Evangélikus Egyházközség helyettes lelkészével a hivatásáról.
2018-12-07A jószívűség határtalanMeggyújtották az első adventi gyertyát a Városháza téren.
2018-11-09Közös imaMindenszentek napján megemlékezést tartottak a köztemető ravatalozójánál.
2018-11-00A reformációra emlékeztünk2018 november 27-én a Cédrus társulat előadásával emlékeztek a rácalmásiak a reformációra.
2018-10-18Nindzsaként bizonyított a lelkészStermeczki András dunaújvárosi evangélikus lelkész is szerepelt a TV" Ninja Warrior elnevezésű műsorában.
2018-08-28Várja őket Baden-Württemberg. Itt hagy minket kicsitA Nemzetpolitikai Államtitkárság szervezésében augusztus 21–24. között Stermeczki András lelkész és felesége részt vettek az idei Kőrösi Csoma Sándor Programban (KCSP) és Petőfi Sándor Programban (PSP) részt vevők felkészítő kurzusán. A KCSP program ösztöndíjának köszönhetően a házaspár szeptembertől 9 hónapot a baden-württembergi magyar közösség gondozásában tölt el.
2018-08-27Ökomenikus hálaadás, beszélgetésNagy hatású ökumenikus (egyházak, felekezetek közötti) találkozót rendeztek az evangélikus templomban, amelyet szeretetvendégség egészített ki.
2018-06-12A legkeményebbek közt. Lelkész a legkeményebbek közöttNégy gyermek édesapja, eredeti végzettsége építőmérnök, ami mellé a Dunaújvárosi Egyetemen egy gépészmérnök tanári diplomát is szerzett, rendszeresen fut, néha maratont is, hegyet, néha falat mászik, most pedig a Ninja Warriorban méretteti meg magát. Ki az? Akár hiszi, akár nem, Dunaújváros evangélikus lelkésze, Stermeczki András a helyes megfejtés.
2018-06-08Nindzsák között. A lelkész is megméreti magátA TV2 Ninja Warrior őszi sorozatában városunk evangélikus lelkésze, Stermeczki András is megméreti magát az igen nehéz akadálypályákon.
2018-03-23Egyeztetett az egyházi vezetőkkel (képaláítás)Hagyományteremtő jelleggel szervezett egyeztetést Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere az egyházak képviselőivel. Böttger Antal református ás Stermeczki András evangélikus lelkész, Kovács István görögkatolikus parókus, Braun Ervin, a baptista gyülekezet presbitere és Szeleczky csaba plébános vett részt a városházán tartott zártkörű megbeszélésen, amelynek az elején Cserna Gábor elmondta: a költségvetés elfogadása után, de még húsvét előtt szeretne egyeztetni ezentúl minden évben az egyházi méltóságokkal a nagyrendezvényekről, aktuális kérdésekről. (teljes szöveg)
2018-01-26Ökomenikus imahétAz egyetemes imahét napjain a különböző felekezetek ökomenikus közösségben tartottak istentiszteleteket városunkban.
2018-01-25Folytatódik az imahétFolytatódik az ökumenikus imahét: január 25-én este az óvárosi református templomban Szeleczki Csaba prédikál.
2018-01-24Közös imahét kezdődött. Elkezdődött a keresztény imahétJanuár 22-én, hétfőn este a görögkatolikus kápolnában Kovács István (kép) parókus köszöntötte gyülekezetének és a vendégül látott egyházaknak a híveit. A rövid görögkatolikus szertartás során Stermeczki András evangélikus lelkész hirdetett igét. Ott volt még a szertartáson Böttger Antal református lelkész, és Braun Ervin, a helyi baptista gyülekezet vezetője is.
2017-12-15Hangversenyek támogatása (kishír)Az önkormányzat felülvizsgálta a Dunaújvárosi Evangélikus Egyházközösséggel még 1999-ben kötött együttműködési megállapodást a templomban jelentkező koncertek támogatásáról. Az utóbbi években csökkent a koncertek száma, így a következő évtől az évi hat koncert támogatására összesen 500 ezer forintot fordítanak. (teljes szöveg)
2017-12-08Adventi Forgatag a főtéren. A szeretet összehozza a város lakóitAz egyházi vezetők köszöntőivel, koncertekkel kezdődött az Adventi Forgatag a Városháza téren.
2017-11-06Ismét emlékfát ültettek. Almafa került a templomkertbeA reformáció 500. évfordulója tiszteletére rendezett jubileumi sorozat keretében november 5-én, vasárnap délután a rácalmási templom udvarán is megemlékeztek a helyi hívek a reformáció 500. évfordulójáról, a Luther Márton által elindított egyházi megújulásról.
2017-11-06Bibliakiállítás megannyi helyi érték sokaságávalOktóber 31-én már elkészült, ám hivatalosan csak az elmúlt vasárnap, november 5-én mutatták be az evangélikus templom új bibliakiállítását, amely szintén a reformáció 500. évfordulójához kapcsolódik.
2017-11-03Az emlékezet csendje. A gyertya fénye Krisztust jelképeziMindenszentek alkalmából ünnepségre várták az emlékezőket a temetőben november 1-jén.
2017-11-03Luther Márton és a reformáció ötszáz éve. Faültetés a kertben, bibliagyűjtemény a templombanA reformáció ötszázadik évfordulóját kedden a dunaújvárosi egyházközösség tagjai is megünnepelték. Dr. Baráth Károly bibliagyűjteményének kiállítását is ekkor nyitották meg.
2017-11-02Emlékük a szívünkben él tovább. A szeretet hitével és üzenetévelA szeretet üzenetével a feltámadás ígéretével és reményével kell emlékeznünk elhunyt hozzátartozóinkra, akik örökké élnek tovább szívünkben – fogalmazták meg mindenszentek napján a történelmi egyházak képviselői.
2017-11-02Luther és 95 tétele. "Luther Márton 95 tétele - az emberek jobbulására"Luther német reformátor 1517. október 31-én Wittenbergben, a vártemplom kapujára szögezte ki 95 tételét, amely hatalmas változást hozott a keresztény világ és kultúrkör egészében. E jeles eseményre két településen több rendezvénnyel is emlékezett október 31-én, kedden délután és este a Dunaújváros-Kisapostagi Társult Evangélikus Egyházközség.
2017-11-00A reformáció 500. évfordulójáraEvangélikusok és reformátusok közösen ünnepeltek a reformáció 500. évfordulója alkalmából az evangélikus-református templomban rácalmáson (2017. október (?)).
2017-10-17Evangelizáció a főtérenReformáció 500 címmel evangelizációt rendeztek október 15-én, vasárnap délután a Városháza téren, valamint a nagy evangélikus képeskönyvnél.
2017-10-00Hogyan került Luther végrendelete Jankovich Miklóshoz. Tiszteletadás a reformáció 500. évfordulója előttJankovich Miklós 1804. február 4-én 40 arany pénzért megvásárolta Luther Márton végrendeletét.
2017-09-22KépeskönyvA városunk főterén tekinthető meg az a nagy képeskönyv, ami az evangélikus egyház történetét mutatja be, s több városban is kiállítanak.
2017-09-21Evangélikus képeskönyvA reformáció 500. évfordulójának emléket állító óriás Evangélikus képeskönyv szeptember 20-án, szerdán délben érkezett meg a Városháza térre.
2017-08-24Hittantáborban voltak a helyi ebvangélikus gyerekekA páratlan szépségű Károlyi-kastély frissen felújított épületcsoportjában és gyönyörű parkjában táboroztak evangélikus gyerekek Fehérvárcsurgón augusztus 14-18-ig.
2017-08-04Szent Pantaleimon zarándoklatA Pentelei Monostor Bizottság idén is zarándokutat szervezett Szent Pantaleon halálának évfordulója alkalmából múlt szombatra.
2017-08-02Testi, lelki épülésükreAugusztus 1-től öt napon keresztül közös táborozáson vesznek részt Kisapostag evangélikus gyülekezetéhez tartozó gyerekek. Helyben, a faluban töltik a vakáció egy részét.
2017-07-31Táborélet (képaláírás)Vidám családi istentisztelettel nyitotta meg kapuit az evangélikus egyház nyári tábora július 30-án Kisapostagon. Áron Máté először vesz részt a programon. A vasárnapi istentiszteletre magával vitte a tábori belépőnek készített rajzot Kisapostagról. A tábori elfoglaltságok július 31-én kezdődnek. (teljes szöveg)
2017-04-27Sokoldalú lelkész Stermeczki AndrásPortré a dunaújvárosi evangélikus lelkészről.
2017-04-21Nagypénteki keresztút a KálváriánKépriport.
2017-01-16Az ökumenikus imahét. Imahét: rendezvényekAz ökumenikus imahéten minden este más egyház képviselője vezeti a szertartást a templomokban. Január 15-én, vasárnap az óvárosi római katolikus templomban Braun Ervin (kép) baptista gondnok beszélt.
2016-12-24Egyházi vezetőkkel találkozott a kapitánySuszter Tamás (kép), Dunaújváros rendőrkapitánya a helyi egyházi vezetőkkel találkozott a közelmúltban a kapitányságon.
2016-12-19A negyedik vasárnapon. Mától már kezdődhet a visszaszámlálásAdvent negyedik hétvégéjén is temérdek program várta a polgárokat a városban és a térségben egyaránt.
2016-12-12Advent és jótékonyságÖkumenikus istentisztelet előzte meg a harmadik adventi gyertyagyújtást december 11-én, vasárnap délután a Római városrészi adventen.
2016-12-05Gyertyagyújtás. A második gyertyagyújtásSokan várták a második adventi gyertya fellobbanását a Forgatagban, a Városháza téren tegnap este.
2016-12-00Az utolsó ádvent a városbanStermecki András evangélikus lelkész karácsonyi írása.
2016-11-30Reformáció és iskolaCserna Gábor, Dunaújváros polgármestere Schön Beatrixot, a Bánki Donát Szakközépiskola megbízott igazgatóját, majd Stermeczki Andrást, evangélikus lelkészt fogadta november 29-én délelőtt a tárgyalójában.
2016-11-02Zenetöréneti elmélkedések. A reformátor és koraSzámos tudományterületet érintő egyházzenei előadással indult a helyi evangélikus közösség, a reformáció 500. évét köszöntő programsorozata október 31-én az evangélikus templomban.
2016-08-10Luther zarándoklat. Luther Márton nyomábanA Luther zarándoklat július 31- augusztus 6-ig tartott, melyen a Dunaújváros-Kisapostagi Társult Evangélikus Egyházközség tagjai tettek meg a reformáció 499. évében, végig járva luther Márton életének fontosabb állomásait. Stermeczki András evangélikus lelkész beszámolója.
2016-08-09Közeleg az ünnep. Együtt ünnepel a városA hagyományoknak megfelelően idén is egész napos rendezvénysorozattal ünnepli a város az államalapítás évfordulóját, mondta el Mórocz Erika (kép), a dunaújvárosi Tourinform iroda vezetője.
2016-06-06Trianon emléke. Nem múló fájdalomJúnius 4-én, szombaton a Nemzeti Összetartozás Napján az evangélikus templom kertjében emlékeztek a trianoni békediktátumra és annak máig ható következményeire. Beszédet mondott Farkas Lajos (kép), az Intercisa Múzeum igazgatója, valamint dr. Baráth Károly, a Dunaújvárosi Egyház Közösség felügyelője.
2016-05-14Reisch György viszonya IstennelHúsz éve szentelték fel az evangélikus templomot. Alapító lelkésze az 1950-ben született Reisch György. Interjú.
2016-05-13Pünkösdkor évforduló ünnepelnekHúsz éve szolgálja az evangélikusokat a templomuk.
2016-05-12Keresztény küldetés értelmiségieknekAz evangélikus templomban alakult meg a KÉSZ május 10-én. Evangelizáció a közös küldetésük.
2016-03-12Az ökumenikus imahétImahét a Krisztus-hívők egységéért: ezzel a címmel rendeztek ökumenikus (azaz: általános, egyetemes) imahetet a dunaújvárosi keresztény, történelmi egyházak január 17. és 24. között. Az imahéten összegyűlt összeget a József Attila Könyvtárnak ajánlották fel.
2016-03-11Ima a székely szabadságértSzékely Szabadság Napja. Kaizler Gitta festőművész kezdeményezésére közös imát rendeztek a történelmi egyházak a Dózsa Mozicentrum előtti téren március 10-én a székelyekért.
2016-02-26Ökumenikus gyűjtésekÖkumenikus, azaz egyházak közötti, egyházak együttműködésével szervezett gyűjtés ért véget. Az összegyűjtött pénzt a József Attila Könyvtárban adták át Tóth Éva intézményvezetőnek.
2016-02-24Wass Albert-maraton!Huszonöt órán át folyamatosan olvasnak fel Wass Albert műveiből Székesfehérváron és Dunaújvárosban.
2016-02-22Az éves programjukon dolgoztakBeszámoló a Pentelei Monostori Bizottság tanácskozásáról. Az emlékhely megépítése érdekében kérvénnyel fordulnak a polgármesterhez.
2016-01-22A szeretet vezérli az embert. Ökumenikus imahétVárosunk öt egyházközsége is csatlakozott az Ökumenikus Imahéthez, amelynek keretében az egyházi vezetők egymás templomában mondtak prédikációkat.
2016-01-16Imahét kezdődik vasárnapEgyetemes imahetet rendeznek a dunaújvárosi keresztény egyházak január 17-22. között. A felekezetközi egyeztetés nyomán az imahéten befolyt felajánlásokat a József Attila Könyvtárnak ajánlják fel az egyházak.
2015-12-04Adventi gyertyagyújtásA múlt vasárnap a Római városrészben a történelmi egyházak ökumenikus istentiszteletet tartottak, utána közösen meggyújtották a városrésuz adventi koszorújának első gyertyáját.
2015-12-00Szívbéli szállásStermecki András evangélikus lelkész karácsonyi írása.
2015-11-30Adventi sokadalomNovember 29-én ünnepi műsorral indult útjára a III. Római városrészi advent.
2015-11-16Monostor emlékhelyNagy jelentőségű Pentelei Monostor Konferenciát tartottak november 14-én a református templomban. Előadást tartott Kalota József, a görögkeleti egyház püspöke, Szabó Szolt Róbert építész és Keszi Tamás régész.
2015-11-02A reformáció napjaA helyi evangélikusok és reformátusok közösen ünnepeltek. A reformáció napján világszerte megemlékeztek Luther Márton 1517. október 31-én írott leveléről.
2015-11-02Minden szentnek, halottnakTemetői megemlékezés és ökumenikus istentisztelet volt a temetőben október 31-én.
2015-10-24Legyünk hűek elveinkhezA vidéki településeken is megemlékeztek október 23-án az 1956-os forradalomról és szabadságharcról, Kisapostagon kopjafát is avattak.
2015-06-22Családi napon jöttek összeJúnius elején családi napot tartott a dunaföldvári evangélikus gyülekezet. A Molnár Iván lelkész vezette önálló egyházközség szervezésében több mint ötvenen vettek részt a rendezvényen.
2015-04-07Passió: tizenkét stációJézus szenvedéstörténetét mutatta be az a passió kiállítás, amelyet április 4-én szemlélhettek meg a dunaújvárosiak a ´48-as emlékmű alatti parkban. A kiállítást Stermeczki András evangélikus lelkész szervezte.
2015-02-26A kommunista diktatúra áldozataiKiállításmegnyitóval, kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött műsorral emlékeztek a kommunista diktatúra áldozataira február 25-én a Sándor Frigyes Zeneiskolában.
2014-12-22Karácsonyi készülődés az evangélikus templomban (képaláírás)Tegnap mindenütt meggyulladt a negyedik gyertya is az adventi koszorúkon, nem volt ez másként a dunaújvárosi evangélikus templomban sem, ahol a karácsonyi műsor próbáját tartották a gyerekek vasárnap délután. (teljes szöveg)
2014-12-10Karácsonyra készülveStermeczki András tanár úr evangélikus lelkész. Vele beszélgettem a karácsonyról, karácsonyi szokásokról, ünnepségekről.
2014-12-08Rácalmási templomavató ünnepA közös református és evangélikus templomot avatták fel december 7-én Rácalmáson.
2014-11-07Megemlékezés csendben, békességbenA reformáció és a halottak napja alkalmából a köztemetőt üzemeltető Kegyelet Bt. idén is megszervezte az ökumenikus istentiszteletet a kegyhely ravatalozójánál.
2014-07-22Megújult a kis templomA rácalmási evangélikus és a református gyülekezeteknek otthont adó templom új tetőt és új belsőt kapott.
2014-06-27A nyughatatlan lelkészInterjú Stermeczki Andrással, a dunaújvárosi evangélikus lelkésszel.
2014-06-04A Biblia szóltA Biblia szól színtársulat Átváltozás című előadását láthatták az érdeklődők május 31-én az evangélikus templomban.
2014-01-23Imahét kezdődöttEgyetemes, ökumenikus imahét kezdődött Dunaújvárosban.
2014-01-10ReményszívűekÖkumenikus istentisztelet, közös ima Dunaújvárosért és a vasműért, január 9-én a Dózsa Mozicentrum előtti téren.
2014-01-08Jó szerencsét! Adjon Isten!Egy közös ima a városért és a vasműért. Civil kezdeményezésre ökumenikus istentisztelet lesz a vasműért, a városért január 9-én, csütörtökön délután fél négytől a Dózsa mozi előtti téren. Segíts-Ég!
2013-11-11Lámpások világítottakMárton-napi lampionos felvonulást rendeztek az evangélikus templomban.
2013-09-19Órarendbe emelt hittanHittanoktatás az általános iskolákban. Az egyházak képviselőivel egyeztetett a tankerület vezetése.
2013-05-30Kereszt a SkicctőlA Skicc Művészeti Egyesület által készített keresztet a dunaföldvári evangélikus templom családi napja keretében áldotta meg Halasi László Harta evangélikus lelkésze.
2013-05-28Gyertyás gyűjteményGyertyakiállítás nyílt Kisapostagon a kisapostagi evangélikus gyülekezet kezdeményezésére.
2012-11-13Énekszóval, mécsesselMárton-napi lampionos felvonulást rendeztek az evangélikus templomnál.
2012-07-02Isten nem egy komor öregúr, akitől félnekÜnnepi hálaadás Kisapostagon, az evangélikus templomban. A szépen felújított templom és gyülekezeti ház mellett új játszóteret is ünnepeltek.
2011-09-26Szeretetvendégség jártaMissziós napot és Magyarok vásárát rendeztek az evangélikus templomban és kertjében szeptember 24-én.
2011-06-08Mindannyiunk nagy fájdalmaiGyásztanácsadás az evangélikus templom körépületében.
2011-04-28Megérkeztek a bajor evangélikusokA húsz éve tartó baráti és közösségi kapcsolat folytatódik a helyi evangélikus templomban. Dunaújvárosba érkezett a bajorországi Aschau-Bernau települések evangélikus egyházközségének küldöttsége.
2011-02-26Művésztanárok remekeiAz evangélikus templomban kiállítás nyílt az adonyi Mezőföld Gimnázium és Szakiskola művésztanárainak saját munkáiból.
2011-02-23Pentele ezer éveA Magyarok Szövetsége által szervezett Tudástár című sorozat keretében a Pro Cultura Intercisae-díjban részesült Szabó Tamás és fia, Szabó Zsolt Róbert tartott előadást Pentele ezer éve címmel február 17-én az Evangélikus templomban.
2011-02-16Intenzív gyógyító adományA helyi egyházak: dunaújvárosi református, evangélikus, görög katolikus és baptista hívek a Szent Pantaleon kórház intenzív osztálya számára százezer forintos pénzadományt gyűjtöttek össze.
2010-12-04Megújult a templomA református és evangélikus felekezet tagjai közösen újították fel a rácalmási protestáns templomot. Beszélgetés Böttger Antal református és Stermeczki András evangélikus lelkésszel.
2010-11-24Az evangelikus 11A Magyarországi Evangelikus Egyház dunaújvárosi-kisapostagi egyházközségében megtekinthető az Evangelikus 11 című kiállítás.
2010-11-17"Az élet élni akar"Szombaton este Andrásfalvy Bertalan, a pécsi Jannus Pannonius Tudományegyetem nyugalmazott egyetemi tanára tartott előadást A néprajz a jövő tudománya címmel az evangélikus templomban.
2010-09-20Ökomenikus napot tartottakÖkomenikus napot tartottak a baptista templom és imaházban.
2010-09-01Templom és kultúraProgramajánló az evangelikus templomból.
2010-07-01Tonnányi szeretetPentele Katolikus Caritas Alapítvány, a Magyar Élelmiszerbank aktivistáinak köszönhetően több tonna élelmiszert osztott szét a rászorultaknak Dunaújvárosban és környékén.
2010-06-05Trianon: kilencvenDunaújvárosban is megemlékeztek a trianoni békediktátum kilencvenedik évfordulójára az evangélikus templom kertjében - 2008-ban felavatott - emlékműnél.
2010-06-04Válságban több a hívő?Körkép Dunaújváros vallási közösségeiről, templomairól.
2009-09-09Az erdélyi szász templomok utánAz evangélikus templom bemutatása, amelyet Nagy Tamás Ybl-díjas építész tervezett.
2009-07-03Az összetartozás jegyébenTeleki Gergő zongoraművész újra városunkban
2009-06-10Trianonra emlékezveJúnius 4-én az evangélikus templombanCzenthe Miklós történész, az Evangélikus Országos Levéltár igazgatója tartott előadást a trianoni békediktátum előzményeiről, a nagyhatalmak szerepéről és a döntés következményeiről.
2009-02-18Göröngyös úton, csillagösvényenPörzse Sándor, Az Echo TVműsorvezetője február 10-én történelmi előadást tartott az evangélikus templomban.
2009-02-18Dr. Kiszely: Az emberek szeretnék tudni az igazságotDr. Kiszely István professzor a magyar őstörténetről tartott előadást január 31-én az evangélikus templomban.
2008-12-10Ave Maria a templombanŐsbemutatót is meghallgathattak az érdeklődők, és vendégművészek produkciójával emelte a hangulatot a Viadana Kamarakrus a múlt heti szombati kamarakoncertjén, az evangélikus templomban.
2008-12-10Feldísített lélekkel készül a karácsonyraDr. Pap Lajos szívsebészprofesszor tartott eeelőadást az evangélikus templomban december 3-án a szeretetről az ünnep kapcsán.
2008-12-03Sok fénytörésű drágakőként fejezi ki a hatalom teljességétDr. Zétényi Zsolt jogász a Szent Korona -eszme mai értelméről tartott a közelmúltban előadást az evangélikus templomban.
2008-11-05A Biblia éve: eseménysorBiblia-kiállítás és Szita István egyházművész munkái is láthatóak az evangélikus templomban.
2008-11-05Emlékmű TrianonnakTrianoni emlékművet avattak fel múlt hét pénteken az evangélikus templom kertjében.
2008-10-29Kik vagyunk, honnan jöttünk?Az evangélikus templom kistermében Csajághy György néprajzkutató, történész tartott előadást október 18-án.
2007-10-01Az akasztófa két oldalárólA Svédországban élő Szűcs András "Az akasztófa két oldalán" című új könyvét mutatták be az evangélikus templomban.
2007-05-31Lámpás volt életébenEmléktáblát avattak a kisapostagi Benedek Elek Általános Iskolában, Sikos Lajos evangélikus kántor-tanító tiszteletére.
2007-04-03Isten házaiEzredéve épült az első, néhány hónapja az utolsó. A város templomjairól.
2007-02-20Társas kiállítás, angyalianKiállítás nyílt az evangélikus templomban Kiss Kovács Klári, Munkácsi Zsuzsa és Novák Edith kerámiáiból.
2007-02-20Minerva-tárlatA Minerva művészeti iskola szakoktatóinak munkáiból nyílt kiállítás az evangélikus templomban.
2006-12-22Protestáns áhítat muzsikaszóvalAz evangélikus templomban az evangélikus és a refomrátus gyülekezettagjai tartottak közös, zenés áhítatot.
2006-12-19Templomi koncertekAz evangélikus templomban ünnepi koncerteket rendeztek.
2006-12-19A hit arcaiVallási közösségek Dunaújvárosban. Bemutatás a közelgő ünnep jegyében.
2006-12-04A csillagos ég és a betlehemes játékokAz evangélikus templomban "Karácsony a magyar csillagos égen címmel tartott előadást Pap Gábor művészettörténész. Beszámoló.
2006-11-13Elhozták a fénytMárton napján az evangélikus templomban a gyerekek és szüleik lampionokat készítettek, majd felvonulással vitték a fényt a városban.
2006-09-05Foltonfolt tárlatFoltvarró kiállítás nyílt dr. Gellényi Árpádné munkáiból az evangélikus templomban. A kiállításról.
2006-08-31Foltvarró-tárlat a templombanAz evangélikus templomban kiállítás nyílt dr. Gellényi Árpádné patchwork munkáiból.
2006-08-30Mókával, mesével nevel Levente PéterLevente Péter "Kacagó" címmel gyermekeknek adott koncertet az evangélikus templomban. Beszámoló a programról.
2006-08-28Manósapkás sikerkoncertTeleki Gergő zongoraművész-növendék adott koncertet az evangélikus templomban.
2006-06-06A lélek otthonaTíz éve szentelték fel a dunaújvárosi evangélikus templomot. Beszámoló a jubileumi megemlékezésről.
2006-05-10Egy fafaragó, akinek festőecset a vésőjeNyitrai Mihály kiállítása az evangélikus templomban.
2006-04-11Virágvasárnapi koncert a templombanÁprilis 7-én az evangélikus templomban a Dunaújvárosi Vegyeskar adott virágvasárnapi koncertet.
2006-03-20Mozart-koncert: egy sorozat nyitódarabjaAmadeus Mozart születésének 250. évfordulójára a Sándor Frigyes Zeneiskola(Concentus Vonósnégyes) koncertet adott az evangélikus templomban.
2006-03-02A Szent Korona-tan, misztérium hírnökeDr.Varga Tibor jogtörténész tartott előadást a "Szent Korona-tan" címmel, az evangélikus templomban. Beszámoló az előadásról.
2006-01-24Kulturális díjesőA Magyar Kultúra Napján átadták az idei Pro Cultura Intercisae-díjakat. Díjazottak: Friedrich Ferenc, Móder Rezső, Kortárs Művészeti Intézet.
2006-01-23Koncert, premierA Magyar Kultúra Napján az evangélikus templomban átadták a Pro Cultura Intercisae-dajakat. Díjazottak: Kortárs Művészeti Intézet, Friedrich Ferenc és Móder Rezső.
2005-12-27OrgonakarácsonyKárász Gergely orgonakoncertje az evangélikus templomban.
2005-12-12Adventi dallamokkalA Dunaújvárosi Főiskola Női Kara és a Dunaújvárosi Vegyeskar adventi koncertet adott az evangélikus templomban.
2005-12-12A kérdés: a mi időnk ez a kor?Az evangélikus templomban tartott előadást Németh Miklós "A mi időnk..." című rádiós műsor felelős szerkesztője.
2005-11-30A templomban énekeltekÉvfolyamkoncertet adott (november 29.) a Móricz Zsigmond Általános Iskola négy osztálya az evangélikus templomban.
2005-11-29"Mennyből az angyal"Végh Márta ikonjai az Evangélikus templomban. Vasárnap, 27-én nyílt a kiállítása a balatonfüredi festőnőnek.
2005-11-28Az adventet köszöntöttékA Viadana Kamarakórus adventi koncertet adott az evangélikus templomban.
2005-07-25Táborzáró dallamok és szolgálat a templombanBeszámoló a Mohai Tibor által szervezett kórustáborról, és az általa vezetett Sonore vegyeskar koncertjéről.
2005-07-22Templomi táborozó koncertA Mohai Tibor által tartott kórustáborról.
2005-05-17Pünkösdölés zenekari muzsikávalPünkösd vasárnapján az evangélikus templomban adott ünnepi koncertet Dunaújváros Zenei Egyesületének kamarazenekara (kép).
2005-05-06Évszakok: adriai, tátrai emlékekAz evangélikus templomban Kaizler Gitta festményeiből nyílt kiállítás. A kiállítást Szűcsné Harkó Enikő nyitotta meg.
2005-04-27Intermezzo a koncert előttAz evangélikus templomban adott koncertet a Rigó vonósnégyes. Beszámoló.
2005-04-18Zenés tavasz(váró)köszöntésKözös tavaszköszöntő koncertet adott a Dunaújvárosi Vegyeskar és a Sándor Frigyes Zeneiskola, az evangélikus templomban (ápr.15.). Beszámoló.
2005-03-29Nagyszombati templomi muzsikaKépes beszámoló az evangélikus templomban megtartott hagyományos húsvéti koncertről.
2005-03-14Teltházas pedagóguskoncertBeszámoló a tizedik alkalommal megrendezett hagyományos tavaszi jótékonysági pedagóguskoncert az evangélikus templomban (03.11.).
2005-03-10Jubilál a pedagóguskoncertTizedik alkalommal rendezik meg március 11-én a jótékonysági pedagóguskoncertet az evangélikus templomban. A fellépőkről.
2005-02-21Evangélikus püspök vizitA Magyarországi Evangélikus Egyház déli egyházkerületének püspöke, Gáncs Péter február 20-án Dunaújvárosban, Kisapostagon és Rácalmáson is tartott istentiszteletet. Beszélgetés a püspökkel.
2005-02-15Összefogás a kultúrotthonértAz Evangélikus Templom adott otthont annak a jótékonysági koncertnek, melyet Nagyvenyim képviselőtestülete, a HÍD egyesület és az Evangélikus Lelkészi Hivatal szervezett Inaktelke kultúrotthonának újjáépítéséért.
2005-02-12A szeretet himnusza nem szójátékJótékonysági koncerttel segítettek a ksitérségben élők a Nagyvenyim erdélyi partnertelepüléséhez, Egereshez tartozó Inaktelke kiégett kultúrotthonának újjáépítését.
2005-02-01Egyetemes imahétHat napon keresztül - a hagyományokhoz híven.
2005-01-24A kultúra napja, díjakkalA Magyar kultúra napján átadták a Pro Cultura Intercisae-díjat. Idén a díjat Smuk Imre, a Móricz Zsigmond Általános Iskola nagykórusa és Birkás István kapta meg. A díjátadáson a Penta Fúvósötös remek koncertet adott.
2005-01-20A kultúrotthon javáraAz erdélyi partnertelepüléshez, Egereshez tartozó Inaktelken kiégett a kultúrotthon Szilveszter napján. A dunaújvárosiak és a nagyveyimiek segélyakciót szerveznek.
2005-01-08Kétezer-nyolcszáz e-pont az országban2004. végéig 2800 e-pont nyílt Magyarországon. Az ingyenes internetezési lehetőség Dunaújvárosban (Jakó cukrászda, kórház, Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, evanglikus templom) és környékén is népszerű.
2004-12-21Megőrízték a címet - és a hangulatotA Dunaújvárosi Vegyeskar mínősítő hangversenyét az Evangélikus Templomban tartotta.
2004-12-11Adventi koncert, az adakozás jegyébenA dunaújvárosi Lions Klub megrendezte az adventi jótékonysági koncertjét az evangélikus templomban. A vendég Szepessy András csambalóművész volt.
2004-12-10Istenes tűzzománc-kiállítás az evangélikus templombanAz evangélikus templomban kiállítás nyílt Fuggerth J. Ferenc tűzzománcaiból.
2004-12-08Áhítatos adventi zeneünnepAz evangélikus templomban adott ünnepi koncertet a Dunaújvárosi Zenei Egyesület.
2004-12-07A bibliai megahősöktől az ablakokigAz evangélikus templomban Fuggert J. Ferenc képei láthatók.
2004-11-30Piano, forte. Adventi kórusgála, századik fellépésViadana és vendégkórusok fellépése.
2004-10-26Látványkoncert orgonaszóraRákász Gergely orgonakoncertjét hallhatták vasárnap az érdeklődők az evangélikus templomban. A kivetítőn korabeli műalkotások, illetve épületek felvillanó képei követték.
2004-10-26Rákász Gergely utazó "cirkusza"Beszámoló Rákász Gergely orgonista koncertjéről.
2004-10-05Zenével eltöltött ünnepA Zene világnapja alkalmából koncertet rendeztek az evangélikus templomban. A helyi kórusok léptek fel.
2004-10-04Teltházas ünnepi kórusgálaA Zene Világnapja alkalmából az evangélikus templomban nagyszabású koncertet szerveztek, ahol a város iskoláinak és zeneiskoláinak tagjai, és kórusai is részt vettek. (képes beszámoló)
2004-08-24Biblia aeternaSzeptember elsejéig látogatható az evangélikus templomban a Biblia aeterna, azaz Örök Biblia c. kiállítás. Császá Csilla teológia szakos hallgató festményei.
2004-08-24Sikeres kórus-főpróba az olaszországi verseny előttA Dunaújvárosi Főiskola Női Kara koncertet adott az evangélikus templomban. A kórus ízelítőt adott abból a repertoárból, amellyel az 52. Guido d'Arezo Nemzetközi Polifonikus versenyen fellépnek. (kép az első oldalon is).
2004-08-13Népszerű e-pontokA városban - kórház, Kereskedelmi és Iparkamara, evangélikus templom - a fiatalok körében népszerűek leginkább az e-pontok, ahol ingyenesen lehet használni az internetet.
2004-08-03A Biblia él és hat! - gey "véletlen" gyűjtemény képeiKépes beszámoló az evangélikus templomban megrendezett "Az örök Biblia - Biblia aeterna" című képzőművészeti kiállításról.
2004-08-02Biblia festményekben, grafikában, kisplasztikábanAz örök Biblia - Biblia aeterna címmel nyílt bibliai ihletésű képzőművészeti kiállítás az evangélikus templomban, amelyet dr. Reisinger János irodalomtörténész nyitott meg.
2004-07-24képaláírásDunaújvárosi és városkörnyéki evangélikus fiatalok mintegy negyven tagú csoportja egyhetes táborban vett részt Tésen, a helyii parókián.
2004-07-20Oázis a hőségbenA zeneiskola táborzáró koncertjéről, melyet az evangélikus templomban tartottak.
2004-07-06Tábor a templombanIdén is szervezett kézművestábort gyerekeknek a Magyar Kékkereszt Egyesület a helyi evangélikus templomban.
2004-07-06Rövid hírekE pont az evangélikus templom padlásterében lévő klubhelyiségben. Az Internet szolgáltatás egyelőre ingyenes.
2004-06-08Kérjük a következőt!Az evangélikus templomban adott koncertet a Dunaújvárosi Kamarazenekar. (beszámoló).
2004-05-18Bárdost énekeltek a kórusokNégy egynemű énekkar lépett fel az evangélikus templomban, a XXVIII. Bárdos Lajos Zenei Hetek dunaújvárosi rendezvényén. (képes beszámoló).
2004-04-20Még a nap is kisütött a széchenyisek koncertjénA Széchenyi István Gimnázium tavaszi koncertet adott az evangélikus templomban.
2004-04-19Skandináv vendégek a ViadanánálA Viadana Kamarakórus közös koncertett adott a finn Novemberkören kórussal az evangélikus templomban. (beszámoló a koncertről).
2004-04-15Koncert finn vendégekkelA Viadana Kamrakórus és a finn Novemberkören kórusa közös koncertet adott az evnagélikus templomban.
2004-04-09Különlegesen szép húsvéti zeneA BArokk Trió adott húsvéti koncertet az evangélikus templomban. (beszámoló).
2004-04-08képaláírásHúsvéti koncertet tartottak az evangélikus templomban.
2004-03-25A gyerekek javáraAz evangélikus templomban megtartott pedagógus koncert bevétele 185 ezer forint volt. A pénzt jótékonysági céllal felajánlották a kórház gyeremkosztálynak a javára.
2004-03-16képaláírásA Rosti Pál Gimnázium szervezésében kilencedik alkalommal rendezték meg a pedagóguskoncertet.
2004-01-26Szuperkoncert párosban, kissé fázósanA Magyar Kultúra Napja alkalmából adott koncertet az evangélikus templomban Horgas Eszter és Polónyi Ágnes.
2004-01-23A város kultúrájáértA Magyar Kultúra Napja alkalmából átadták a Pro Cultura Intercisae-díjat. A díjazottak: Munkásművelődési Központ, Várnai Gyula és Molnár Andrásné.
2003-12-29Templomi flamenco-koncertAz evangélikus templomban Csecsődi Károly és Ábrahám Nóra adott koncertet.
2003-12-23képaláírásA Vasvári iskola adott koncertet az evangélikus templomban.
2003-11-28Jövőre már nem vállal koncertetBeszélgetés Lehotka Gábor orgonaművészel, aki az evangélikus templomban adott koncertet. Kép.
2003-11-26Lehotka Gábor játszott a templombanAz evangélikus templomban Lehotka Gábor orgonaművész adott koncertet.
2003-11-10Lampionos felvonulás a templomnálMegtartották a hagyományos Márton-napi lampionos felvonulásukat a dunaújvárosi evangélikusok.
2003-10-20képaláírásJátszóházat tartottak október 19-én az evangélikus templom ifjúsági házában. (kép)
2003-07-02Vastaps a fellépőknekAz evangélikus temploban adott koncertet Dinnyés József és a Vímosta kövek. Beszámoló, kép.
2003-06-04Varázslatos ünepi koncertet hallhattunkA dunaújvárosi evangélikus templomban koncertet adott a Dunaújvárosi Zenei Egyesület Kamarazenekara.
2003-04-22Szent György nevét kaphatja az új utcaMi legyen az utca neve, amely az új rendőrkapitánysághoz vezet?
2003-04-17képaláírásÁprilis 15-én az evangélikus templomban az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológus hallgatói elevenítették meg Jézus passióját.
2003-04-12Ötven év múltán is...A Dunaújvárosi Vegyeskar koncertet adott az evangélikus templomban április 1-én.
2003-03-10Két koncert a templombanAz evangélikus templomban jótékonysági pedagóguskoncertet rendezett a Rosti Pál iskola.
2002-12-17Kaizler Gitta képei az Evangélikus TemplombanA festményekből nyílt kiállítás dec.31-ig tekinthetők meg.
2002-11-18Biztosan hallunk rólukAz evangélikus templomban rendezték meg Csecsődi Károly gitárkoncertjét. A produkcióban szerepelt Farkas Tünde is.
2002-07-01Pompás hollandus-koncertAz evangélikus templomban adott koncertet a Holland Szimfónikusok.
2002-06-13Kiállítások, koncertekAz evangélikus templom által meghirdetett fotópályázat díjazottjai: Fabó Ferenc és Rajcsányi Artúr.
2002-06-11Teleki Gergő hazai pályánTeleki Gergőt 11 évesen vették fel a Zeneakadémia előkészítő tagozatára. A zongorista fiú a Sándor Frigyes Zeneiskola tanulója volt. A jelenleg 16 éves fiú önálló koncertet ad ma ewste az evangélikus templomban.
2002-05-21Csodálatos pünkösdi koncertekPünkösd alkalmából a Dunaújvárosi Főiskola Női Kara és a Sándor Frigyes Zeneiskola koncertet adott az evangélikus templomban. Nagykarácsonyban a katolikus templom adott otthont a pünkösdi hangversenynek.
2002-03-25Tanári koncert nemes céllalMárcius 22-én a hetedik alkalommal rendezték meg a pedagógus koncertet az evangélikus templomban. A szervező a Szórád Márton Általános Iskola volt. A hangverseny teljes bevételének kedvezményezettje a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálya.
2002-02-19Ablak a világra. Képek a valóságrólAz Evangélikus Templomban vasárnap nyílt meg Boda Balázs és Oláh Kati festőházaspás kiállítása.
2002-01-23Kultúránk építőit ismerte el a városA Magyar Kultúra Napján, az evangélikus templomban átadták a Pro Cultura Inetcisae-díjakat. A díjazottak:Dr. Bóna István, akadémikus (posztumusz); Knódel Mária, a BKMH általános igazgatója; Palotás József, Munkácsy-díjas szobrászművész; Deák Sándor, a DTV többszörösen díjazott operatőre.
2002-01-15Egy komolyabb mütyür-tárlatFebruár 13-án az evangélikus templomban megnyílt Boór János kiállítása. A kiállítást Klein András Miklós ajánlotta az érdeklődőknek.
2001-11-12Itthon is az Új MandalákkalBejelentéssel kezdődött tegnap Orbán Sándor grafikusművész tárlatának megnyitója az evangélikus templomban. Orbán Sándort felvették a Magyar Festők Társasága tagjainak sorába. Orbán képei láthatók még székesfehérvárott a Pelikán galériában, ahol az újabban használt műfaj, a szerigráfia technikájával készült munkáit ismerhetik meg az érdeklődők.
2001-10-02Svéd(csepp)ek a koncertenA Zenei Világnap alkalmából városunk kórusai adtak koncertet az evangélikus templomban.
2001-10-01Kórusaink hangjaivalA Zene világnapja alkalmából az evangélikus templomban, szept. 30-án, a város kórusai adtak koncertet (Viadana Kamarakórus, Széchenyi iskola kórusa, a Móricz iskola kórusa).
2001-09-06Álmodva szépet, színeketAz evangélikus templomban Pats József kiállítása látható.
2001-09-04Szín, forma egységben. Pats - képek a templombanPats József festményeinek kiállítása vasárnap nyílt az evangélikus templomban. A kiállítás címe: E-Z zónák.
2001-08-17Egy kiállítás - két helyszín: Kaizler Gitta képei a templombA Dunaújvárosban élő Kaizler Gitta amatőr festőművész képeinek kiállítása 2 helyszínen - uszoda, evangélikus templom - látható aug. 31-ig.
2001-07-13Zenés ismerkedés DunaújvárossalA Kispesti Ifjúsági Kórus immár 6. napja az evangélikus lelkészi hivatal vendége.
2001-07-02Városunk édesanyja: PenteleAz evangélikus templomban nyílt kiállítás Kaizler Gitta festményeiből.
2001-05-30Szálkák a köröm alattAz evangélikus templomban Szemerei Gábor, lajoskomáromi fafaragó munkáiból nyílt kiállítás.
2001-04-06Örülhetett a tavasz; Koncert a kikeletnekA Tavaszköszöntő koncert címet viselő zenei programra az evangélikus templomban került sor, melyen a Dunaújvárosi Zenei Egyesület Kamarazenekara lépett fel, vendégük volt Szabó András (klarinétos).
2000-12-20Dalolt a suli apraja-nagyjaAz evangélikus templomban rendezték meg tegnap délután a Vasvári iskola nyolcadik karácsonyi koncertjét.
2000-11-27Kétezren a templomáldáson: Egyházi szempontból is alkalmas aVasárnap délután 2 órakor dr. Takács Nándor megyés püspök megáldotta az épületet s az orgonát. Ezzel az ünnepélyes aktussal a templom egyházi szempontból alkalmassá vált mise tartására. Az áldást követően megtartották az első istentiszteletet. Ezután emlékplaketteket adtak át azoknak, akik pénzzel, munkájukkal segítették a templom létrejöttét. Dr. Erdő Péter székesfehérvári segédpüspök nyitotta meg az evangélikus templomban a Világunk Templomai 2000 című kiállítást.
2000-04-25Jó napot! Mi újság? Stermeczki AndrásKözel egy éve lelkésze a dunaújvárosi evangélikus gyülekezetnek Stermeczki András. Interjú.
1999-06-23kép az evangélikus templomról"A dunaújvárosi templom példa a saját terv megvalósításához."
1999-05-09A növekedést Isten adjaÁprilis 10-én a Dunaújvárosi-Kisapostagi Társult Egyházközösség beiktatta új lelkészét: Stermeczki Andrást.
1998-12-28Koncert után pénzadományAz evangélikus gyülekezet által szervezett dec.20-i jótékonysági koncerten 34 ezer forint gyűlt össze, melyet átadtak a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnak.
1998-05-24Presbitérium iktatás DunaújvárosbanMég a március 15-iki közgyűlésen döntött úgy a gyülekezet, hogy megújítja presbitériumát. Beiktatottak névsora.
1997-11-03"Biztos iránytű lehet a hit"Interjú Horváth Ferenccel, az új evangélikus templom lelkészével, aki szeptember óta szolgálja a dújv-i gyülekezetet.
1997-09-03Megoldás a szükségletekreNagy Tamás dújv-i evangélikus templomáról. Építészeti elemzés.
1997-08-15Elbúcsúzik a gyülekezettőlIstentiszteleten búcsúzik el a gyülekezettől Reisch György, evangélikus lelkész.
1997-07-07képaláírásEvangélikus gyógyító összejövetel volt tegnap a Városháza téren. Jim Saunders amerikai lelkipásztor tartotta.
1997-03-08"Hol élünk?" fesztivál DunaújvárosbanHárm évvel ezelőtt Szolnok városa indította útjára a Hol élünk? címet viselő fesztivált. A házigazda kultúráját megismertető, a hely szellemét szétsugárzó rendezvénysorozatot idén - november 16-30. között - második alkalommal is Dunaújváros rendezi meg, pazar programkínálattal.
1997-02-03Fölszentelték az evangélikus templom...Fölszentelték az evangélikus templom új orgonáját.
1997-01-30Képanyag, képaláírásFebr. 2-án szentelik fel a képen látható új orgonát az evangélikus templomban.
1996-12-14Új orgona - szép ajándékAz új orgona szerelését végzik az evangélikus templomban, amelynek elkészítését és felszerelését a Bajor Diakóniai Szolgálat finanszírozta.
1996-11-10Minden csoda három napig tart?Mi történt az evangélikus templom ünnepélyes májusi felszentelése óta? Interjú Reisch György lelkésszel.
1996-09-16A várossá nyilvánítás negyvenötödik évfordulójánÜnnepi koncerttel emlékeztek meg Dunaújvárosban péntek este a várossá nyilvánítás negyvenötödikévfordulójáról.
1996-09-02képaláírásÖkumenikus ifj-i találkozó helyszíne volt tegnap az evangélikus templom.
1996-06-29"Isten tisztelete az életé is"Beszélgetés Reisch György evangélikus lelkésszel életútról, hitről, az új templom építéséről.
1996-05-25Az új evangélikus templom képeAz új evangélikus templom képe
1996-05-24AjándékAz új evangélikus templom május 25-én sorra kerülő felavatásáról beszél Reisch György lelkész.
1996-05-11Az utolsó előtti simításokAz új evangélikus templom felszentelése máj. 25-én lesz, a koncertteremé máj. 26-án. Az épületbelsőről.
1996-02-16Templomépítés Dunaújvárosban: "Szabad nép tesz csuda dolgokaEgy budapesti levele, mely sürgős segítséget kér a dújv-i templom befejezéséhez.
1996-01-10Mindenki gazdagodhat...A városban épülő evangélikus templom a város koncertterme is lesz.
1996-01-01Egy szakrális tér zenéjeÉpítészeti kritika az 1996. pünkösd vasárnapján felszentelt evangélikus templomról. Tervező: Nagy Tamás.
1995-12-2295 KarácsonyáraKarácsonyi gondolatok 95-karácsonyára Reisch György evangélikus lelkésztől.
1995-04-21Tegnap a polgármester fogadta... (kishír)Tegnap a polgármester fogadta Herman von Loewenich bajor evangélikus püspököt és delegációját.
1994-12-14Szombaton hálaadásElkészült az evangélikus templom épületszerkeze-te, ezért hálaadó ünnepséget tartanak dec. 17-én A terveket Nagy Tamás készítette, az anyagiforrást a mo.-i és külföldi hívek és a Mo.-i Evangélikus egyház biztosította. 1996-ra készül el.
1994-10-21Áll a "vörös" toronyHelyére emelték az új evangélikus templom tornyát. Átadás 1995 karácsonya.
1994-08-03A réztorony titka. Jól halad az evangélikus templom építése (kis hír)A napokban elkezdték a vörösrézbevonat felrakását a toronyrészre. (nem teljes szöveg)
1993-12-23Templom(ok) épül(nek)Evangélikus templom épül Dunaújvárosban. Beszélgetés Reisch György lelkipásztorral.
1993-12-07Nem "csak" templom leszElhelyezték szombaton a leendő evangélikus templom alapkövét. A 48-as emlékművel szemközt áll majd.
1992-12-22Mindenki előtt nyitva állA tervezett evangélikus templomról, mely a 48-as emlékművel szemben épül.
1992-06-16Új helyen tartja istentiszteleteit a dunaújvárosi evangélikus... (kishír)Új helyen tartja istentiszteleteit a dunaújvárosi evangélikus gyülekezet. Június 21-én már az Állami Zeneiskola nagytermében várják a híveket.
1991-10-29Erős vár épülBeszámoló az evangélikus egyház közgyűléssel egybekötött istentiszteletéről.Szeretnének önálló templomot. Uj lelkészt neveztek ki :Reisch György. Istentiszteletek helye:Arany János u.44.
1990-07-03Evangélikus templom az Újpentele városrészben. Átdolgozzák a tervet.A Baracsi út, a kiépülő Gőzmalom utca és a Baracsi úti csomóponttól Székesfehérvár irányába épülő új út között kétezer nm-es telek alakítható ki erre a célra. Templomot és hozzá kapcsolódó lelkészi lakot terveznek.
7 dunapentelei képeslapa város templomai, a Széchenyi-Kossuth szobor, Berán Lajos művei: Pentelei Molnár János domborműve, a Szávits család síremléke, Jézus Szíve szobor
Gyülekezet és templom épült DunaújvárosbanA gyülekezet létrejöttéről s templom építéséről (1992)
Tojáshéj avagy gondolatok Dunaújváros evangélikus templomáról-
Evangélikus egyházközségA Dunaújváros-Kisapostagi Társulat Evangélikus Egyházközség honlapja. A dunaújvárosi, rácalmási, kisapostagi egyház története, programok, alapítványuk, képek.
Vidéki építészeti kalauzDunaferr Szakközépiskola, kórház, evangfélikus templom,kikötőépület, Csillagház, Dózsa Filmszínház, 1. sz. rendelőintézet, Dunai Vasmű, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola
Környezeti rendszerváltásA Fenntartható Fejlődés és Erőforrások Kutatócsoport legújabb eredményeit ismertette Bíró Gergő politológus május 20-án az evangélikus templomban.
Kulturális missziót folytat az evangélikus egyházközség...Az evangélikus egyházközség programjai.
Dunaújváros, evangélikus templom és lelkészlak, Nagy Tamás, 1992-96Képek a dunaújvárosi evangélikus templomról, amelyet Nagy Tamás tervezett.
Dunaújváros, evangélikus templom, 1996. Építész: Bagy TamásIsmertető a dunaújvárosi evangélikus templomról.
Újraszentelték a Kistemetőt. Kistemető: az idei az összefogás éveCsaknem egy hónapon keresztül dolgoztak a pentelei kistemetőben önkéntesek, akik a terület rendbe hozását, megszépítését, kitakarítását tűzték ki célul. Mindenszentekkor közös gyertyagyújtással, imával és a kápolna, valamint a kistemető újraszentelésével zárult a terület rendbe hozásának első fázisa.
Interjú Dr. Baráth Károllyal és Stermeczki András lelkésszel a dunaújvárosi evangélikus gyűlekezetről, templomról és orgonárólA Duna Tv-n 2022. 05. 08-án 9.00 órától a Lét-ige című protestáns magazinban Dr. Baráth Károly és Stermeczki András evangélikus lelkész beszél a dunaújvárosi evangélikus gyülekezetről, templomról és a németországi Fellbachban bontásra ítélt templomból idementett orgonáról.