Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

290 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2022-08-26Úton az autószerelő szakma csúcsáraAutószerelők számára szervezett 2022-ben támogatott mesterképzést és vizsgáztatást a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara.
2021-05-28A Pannonban kitágul a világ a felnőttek számára isSchmehlné Hauszchen Éva felnőttoktatási igazgatóhelyettes tájékoztatója a Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Általános Iskola képzéseiről
2020-11-30A járvány hatása a középiskolai oktatásra és a felnőttképzésreA Pannon Oktatási Központ (POK) tevékenységének zászlóshajója a nappali rendszerben megvalósuló gimnáziumi képzés. Eredményekről, tervekről, a járványhelyzet okozta változásokról és azok kezeléséről beszélgettünk Borgulya Zoltánnal, az intézmény igazgatójával.
2019-08-23Aki a Kálvint választja, az felnőttként is szerezhet érettségitA Kálvin János Református Gimnázium, Általános Iskola és Szakiskola bemutatása. Beszélgetés a vezetőkkel és a diákokkal.
2019-08-02Főzni szeretünk, mert jó! Sütünk-főzünk, szenvedünk, okoskodunk a konyhábanA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum évek óta szervez felnőttképzéseket. E téren élen jár a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola, ahol hat OKJ-s képzés, felnőttoktatás folyik. Egyik legnépszerűbb a szakácsképzés, ezúttal az ő munkájukkal ismerkedünk.
2019-08-00Felnőttek az iskolapadbanBeszélgetés a felnőttképzés helyzetéről Magyar Andrással, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskola igazgatójával. Nyilatkozik Uitz Vilmos mérnök, aki felnőttoktatás keretén belül tanul szakácsnak.
2019-03-22Folytatódik a Mindenki Egyete. A társadalomtudományok és a pedagógia áll majd a középpontbanAz újabb félév ezúttal a társadalomtudomány és a pedagógia világába kalauzol.
2018-12-20Stratégiai lépést tett a Bánki. Jelentős előrelépés a felnőttoktatásbanA Bánki Donát Szakgimnáziumban 2017-ben kezdődött meg a magyar kormány által támogatott tehergépkocsi-vezető- és buszvezető-képzés, ami országos viszonylatban is kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhet. Cél a munkaerőpiacon tapasztalható sofőrhiány orvoslása, ennek érdekében kötött együttműködési megállapodást az iskola a Waberer’s International Nyrt. vezetőivel. A megállapodást december 19-én délután, ünnepélyes keretek között írták alá a Bánki könyvtárában.
2018-11-00Hasznosuló tudás - oktatás minden szinten. Szak- és felnőttképzés a DunaferrnélIsmertető az ISD Dunaferr szak- és felnőttképzéseiről. Nyilatkozik Popovics László képzési osztályvezető; Horváth Roland főmunkatárs; Györök Márta gazdasági főmunkatárs, Füri Györgyné oktatásszervező és Kácser Zoltán oktatásszervező.
2018-09-00Érettségi hittanbólA Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola bemutatása. Dunaújvárosi helyszínükön ingyenes esti gimnáziumi oktatást biztosítanak. Nyilatkozik Gyurity Katalin, az az intézmény igazgatója.
2017-12-21Ingyenes képzések2018 februárjától ingyenes felnőttoktatás indul a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum intézményeiben.
2017-10-13Intenzívebb felnőttképzésértA múlt héten megtartott mesteravató ünnepségen a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát (MKIK) dr. Markovszky György (kép) alelnök, a Veszprém megyei kamara elnöke képviselte, vele készítettünk interjút szakterületéről, a felnőttképzésről.
2017-10-13Változó világ, szakképzésHazánkban a munkaerő-piaci elvárások és igények is új, még soha nem látott irányba indulnak el. A gyorsan bekövetkező változásokra gyorsan kell reagálni. ezt az álláspontot képviseli a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum is: Csapó Gábor (kép) főigazgatót kérdeztük.
2017-08-24Már a GKI kártya is ingyen. Felnőttképzésben ingyen GKI kártyaA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum szeptembertől C és D kategóriában is ingyenes GKI alapképzést és ismeretfelújító iskolarendszerű esti képzést indít.
2017-06-16Igény szerinti képzésekA június 15-i kamarai rendezvényen előadóként részt vett Sófalvi István (kép), az Ecotech Nonprofit Zrt. felnőttképzési igazgatója: a felnőttképzés terén nyújtott, a képzési pályázatok során igénybe vehető szolgáltatásaikról tájékoztatta a résztvevőket.
2017-03-00Legyen szakmánk - ingyen!Beszélgetés Csapó Gáborral, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatójával a DSZC helyzetéről, képzéseiről.
2017-02-04Egyre többen jelentkeznek. Nagy az érdeklődés az ingyenes képzések irántEgy kisiskola létszámával bővült a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum intézményeiben tanulók száma az elmúlt hónapokban. A centrum több szakmában is elindította keresztféléves felnőttoktatási képzéseit februárban. A jelentkezők két év alatt szerezhetnek OKJ-s bizonyítványokat.
2016-08-24Felnőttek az iskolapadbanMezőfalván a Kálvin János Református Gimnázium, Általános Iskola és Szakiskola kihelyezett évfolyamán tanulhatnak az iskolai koron túliak.
2016-06-00Dunaújvárosi SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolája és SzakiskolájaA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolája és Szakiskolájának bemutatása. A képzési kínálat, a közösségi élet és a külföldi kapcsolatok ismertetése.
2016-05-00Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Szakközépiskolája és KollégiumaA Rudas Szakközépiskola és Kollégium bemutatása. Az ágazati és OKJ-s képzések felsorolása. Ismertető az iskolai felnőttképzésről, versenyekről, rendezvényekről, pályázatokról és a kollégiumról.
2016-03-03Zárás és nyitás oklevelekkelA hét elején köszöntötték a tavaly ősszel indult Nyitott Egyetem első kurzusának végzett hallgatóit a Dunaújvárosi Egyetemen.
2015-11-28Ez példás programMegyei szintre is kiterjesztenék a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat programját. Az ország minden településének csak ajánlani lehet azt a képzéssel egybekötött tömegfoglalkoztatási programot, amelyet a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat működtet. Beszámoló a november 27-én megrendezett Dunaújvárosban konferenciáról.
2015-11-20Sorsfordító esély a népfőiskolánA Dunamenti Regionális Népfőiskola Sorsfordító esély című tranzit-programja véget ért. Projektértékelés, sajtótájékoztató, tapasztalatok, eredmények.
2015-10-30Átrendeződés utánTudástranszfer-tevékenységek kibővítése Dunaújvárosra és térségére címmel rendeztek október 26-án szakmai konferenciát Rácalmáson, a Dunaújvárosi Főiskola és az Ecotech Nonprofit Zrt. szervezésében. Sófalvi István előadásáról.
2015-10-29A folyamat részeseiÚjabb 54 szakember vált szakmája mesterévé. Az október 27-i ünnepségen Dunai Péter, az MKIK főtitkára a szakképzés átalakulási folyamata fontos részeseinek nevezte az okleveleket átvevő ötvennégy új mestert.
2015-09-28Nyitott egyetem (képaláírás)Szeptember 26-án, szombaton délelőtt dr. Kiss Endre főiskolai tanár Energetikai kérdések, mítoszok és realitás című előadásával indult útjára a helyi főiskola Nyílt Egyetem képzési sorozata (teljes szöveg)
2015-09-25A vasműben is jártak a résztvevőkElső alkalommal, Hegesztési Nyári Egyetemet rendeztek a Dunaújvárosi Főiskolán.
2015-09-25Mesterek lesznek, vizsgáznakHét szakmában szervezett mesterképzést és -vizsgát a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara. A második ilyen programon ötvenheten vesznek részt.
2015-09-19Hétfőig lehet jelentkezniMég lehet jelentkezni a Dunaújvárosi Főiskola által szervezett, jövő héten kezdődő, mindenki által látogatható és ingyenes Nyitott Egyetemre.
2015-09-12Részletes beszámolóBeszámolót tartott a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft.-nek az idei évben elvégzett munkájáról.
2015-09-11Ingyenes előadások, izgalmas témákkalNyitott egyetem. A társadalmi szerepvállalás jegyében, az életen át tartó tanulás jegyében a Dunaújvárosi Főiskola szeptemberben mindenki által látogatható, féléves kurzussal jelentkezik.
2015-08-27Felzárkóztatás, vizsgaA Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Hosszú János elmondta, hogy OKJ-s tanfolyamaikon 91 fő, akkreditált képzéseiken 50 fő vett részt. Beszámoló a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft. munkájáról.
2015-08-24Szakmai tudásvizsgaA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a második támogatott mesterképzés zajlik, szeptemberben indulnak a vizsgák, amelyekhez a napokban állítják össze a vizsgabizottságokat.
2015-07-08Újra iskolapadba ülnekA dunaföldvári Magyar László Gimnázium és Szakiskola szeptembertől ismét indít esti tagozatos gimnáziumi osztályt.
2015-06-20Érettségik a KálvinbólMegvannak a Kálvin János Református Gimnázium, Általános Iskola és Szakiskola első érettségizői: bizonyítványukban a mi városunk szerepel majd.
2015-06-19Siker, a szakmák ünnepe után isKárlik Gyula, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a helyi szakképzés sikeréről.
2015-06-17Dicsőség, felelősségSzakmai képzések ünnepe a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. A kamara elismerésben részesítette azokat a diákokat, akik az országos szakmai versenyek döntőibe jutottak. Az ünnepségen hatvan új mester is átvette mesterlevelét, azok akik eredményesen vettek részt a kamara által biztosított képzésen és mestervizsgán.
2015-04-29Tudás, tapasztalat, jövőTíz évvel ezelőtt, 2005-ben. A Pannon Oktatási Központ bemutatása.
2015-04-23A mi új iskolánkA Kálvin János Református Gimnázium, Általános Iskola és Szakiskola székhelye már egy éve a Dunaújvárosi Főiskola Kallós Dezső utcai épületében működik. Az iskola bemutatása.
2015-04-03Utánpótlás és gazdaságfejlesztésRövid összefoglaló a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara munkájáról, terveiről.
2015-04-03Szakmájuk mestereiJelenleg hatvanegyen vesznek részt a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett mesterképzésen és újabb ötven szakember jelentkezhet a képzésre.
2015-03-27Képesítést szerezhettekSikeresen levizsgázott az a tizennégy lány és asszony, akik Dunaföldváron a téli közfoglalkoztatási program keretében indult tanfolyamon textiltermék-összeállító szakképzésen vettek részt az elmúlt három hónapban.
2015-03-24Dolgoznak, tanulnakHárom év alatt több mint kétezer embernek nyújtott segítséget a helyi roma önkormányzat és a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Kft. Beszélgetés Hosszú Jánossal, az önkormányzat elnökével.
2015-03-06Ötven éves az iskolaA várostörténeti sorozat újabb része a Rosti iskoláról szól. Dunapentelén már 1947-ben működött a felnőttek iskolája.
2015-02-06A lányok, asszonyok újra beültek az iskolapadbaTizenöt regisztrált munkanélküli lány és asszony ült ismét iskolapadba a dunaföldvári szakiskolában.
2014-12-22Tesznek is a tisztaságértA Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat jövőre is folytatja a közfoglalkoztatást, a tömegfoglalkoztatást, valamint vállalja továbbra is az akkreditált és OKJ-s képzések lebonyolítását.
2014-12-13Tanévzáró volt (képaláírás)Az élethosszig tartó tanulás követeként a Dunaújvárosi Főiskola szinte minden korosztály számára kínál képzéseket, ismeretterjesztő előadásokat. Az intézményben több szemeszter óta nagy népszerűségnek örvend a "Nyugdíjas Egyetem". Az idei utolsó előadáson oklevéllel jutalmazták a campus időskorú hallgatóit. Kép: Szőke Istvánnét. (teljes szöveg)
2014-11-28Tranzit az élet felé...Több mint másfél éves, Újtelepi Tranzit elnevezésű projektjét zárta le a Dunamenti Regionális Népfőiskola. Harminchárman sikeres szakmunkásvizsgát tettek. A programról és a zárórendezvényről.
2014-11-18Sikeres az Újtelepi Tranzit Program a Dunamenti Regionális NépfőiskolánSikeres az Újtelepi Tranzit Program a Dunamenti Regionális Népfőiskolán. Losonczi Csaba az egyik legjobb teljesítménnyel szerzett bizonyítványt.
2014-11-17Harminchárom esélyA Dunamenti Regionális Népfőiskolán még májusban indult el az Újtelepi Tranzit Program. A bizonyítványosztás előtt a program vezetőjét, Nagy Viktóriát kérdeztük.
2014-10-20A hiányzó szakma"Nemes kihívásnak felelt meg a Dunamenti Regionális Népfőiskola azzal, hogy hátrányos helyzetűnek számító munkanélkülieknek kínált átképzést és foglalkoztatási alternatívát."
2014-10-18Szakma és foglalkoztatásA Dunamenti Regionális Népfőiskola képzési programot indított munkanélküli férfiaknak és nőknek is. A tanfolyam zárásaként huszonketten végeztek. A "Pálya-futás" elnevezésű program november 6-án befejeződött. Beszámoló a programról és a zárókonferenciáról.
2014-09-24Újabb képzésekNégy éev dolgozik együtt a Kegyelet Bt. és a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft.. Park- és kertépítő temetőkertész szakmában szerveznek képzéseket szeptember 12-től, amelyek 2015. január 21-ig tartanak.
2014-09-17Versenyképes munkaerőA Hankook Tire Magyarország Kft. nagy hangsúlyt fektet a munkahelyi képzésekre. A nyáron zárult le az a képzéssorozat a rácalmási üzem fizikai és szellemi dolgozói számára, amely 2012. decemberében indult. Adatok, beszámoló a képzésről.
2014-09-05Őszköszöntő, bográcsosBográcsozással egybekötött, sportos őszköszöntő délutánra várta a népfőiskola az intézményben szakmát tanulókat szeptember 4-én, amelyre a polgármester, Cserna Gábor is ellátogatott.
2014-08-13Tranzit modell: új esélySorsfordító Esély címmel új programot indított júliusban a Dunamenti Regionális Népfőiskola, amely több mint harminc hátrányos helyzetből induló embernek nyújt szociális, képzési és foglalkoztatási lehetőséget.
2014-07-10Az önbeteljesítő jóslatokrólA Pécsi Tudományegyetem címzetes egyetemi tanára az ottani tapasztalatok alapján szervezte meg az andragógia szakot a Dunaújvárosi Főiskolán. A hallgatók között nagy népszerűségnek örvendő Cser Valériusné dr. Adermann Gizella tanárnővel a tanításon túl fő kutatási témájáról, az önbeteljesítő jóslatokról beszélgettünk.
2014-03-27Újtelepi Tranzit a jövőbeHarminchárom újvárosi és környékbeli fiatal számára nyújt lehetőségeket az Újtelepi Tranzit Program. A programról.
2013-10-11Fejlődő népfőiskolaFókuszban a hátrányos helyzetűek képzése és foglalkoztatása. Beszélgetés a Dunamenti Regionális Népfőiskola vezetőjével, dr. Kántor Károlynéval, a népfőiskola jelenlegi helyzetéről és jövőbeni elképzeléseikről, terveikről.
2013-09-18Nyugdíjasok egyeteme (kishír)Ingyenes nyugdíjas egyetemet szervez a Dunaújvárosi Főiskola.
2013-08-30A gazdaság és az igényekBeszámoló a Dunaújvárosi Főiskolán megrendezett országos szak- és felnőttképzési tanévnyitóról. Az évnyitó előadói: dr. Odrodina László, dr. Parragh László, dr. Czomba Sándor, dr. Maruzsa Zoltán és Marekné dr. Pintér Aranka.
2012-05-31Mint a MicimackóbanCsaládias légkörben, barátaival és támogatóival ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját a Dunamenti Regionális Népfőiskola.
2012-01-31Sohasem késő elkezdeni: nagyszülők a világhálón!Befejeződött a Dunamenti Regionális Népfőiskola nyugdíjasok számára megtartott internetes tanfolyama.
2011-11-29Megfogták az egeretSikeres volt a Dunamenti Regionális Népfőiskola Dimenzió programjának keretében meghirdetett informatikai, számítógéphasználati képzés, amelyen 234 fő jelentkezett.
2011-11-28Népfőiskola: új dimenziók a felnőttek képzésébenSikeres volt a Dunamenti Regionális Népfőiskola "A Felnőttképzés új dimenzió" program keretében megrendezett informatikai képzések és idegennyelvű tanfolyamok.
2011-10-05Színes a palettaÚj képzéseket indít a Pannon Oktatási Központ.
2011-03-29Hankook: az ötszázadik abroncsgyártó végzett"A Hankook Tire az 500. végzőst köszöntötte, aki sikeresen elvégezte az Országos Képzési Jegyzékben is szereplő abroncsgyártó szakképzést, és átvehette a szakmai képzettséget igazoló oklevelet."
2010-08-26Újra indul a Tud6sz!Másfél éves kihagyás után újraindul Dunaújvárosban a Útravaló-Tud6sz-program.
2010-08-26Irány az iskolapad!Szakmunkásképzési lehetőségek Dunaújvárosban.
2010-06-30A Pannon központ a felnőttképzés fellegváraA Pannon Oktatási Központ jelenlegi és induló képzéseiről.
2010-06-30Igényekhez igazodvaAz Adu iskola szakképzési kínálata követi az igényeket. Beszélgetés Nyári Gyulával, az intézmény vezetőjével.
2010-06-24Civil fejlesztés"Mórtól Sárbogárdig huszonkilenc civil szervezet fejlesztésén dolgozott az elmúlt évben pályázati pénzen a Dunamenti Regionális Népfőiskola."
2010-06-23A valóra vált esély: a munkaA Dunamenti Regionális Népfőiskola eddigi sikeres képzéseiről, és a legújabb Dominó elnevezésű programjukról.
2009-12-23A fiatalok után a szakemberekA szakemberekkel keres együttműködést a Dunamenti Regionális Népfőiskola új programja.
2009-11-302018-ig biztos a folytatás"A MAB határozata alapján a Dunaújvárosi Főiskola 2017. december 31-ig akkreditált felsőoktatási intézmény."
2009-11-17Megelőzésből jeles!"A Dunaújvárosi Főiskola tavaly ősszel lett úgynevezett Bűnmegelőzési Oktatási Pont (BOP). Ennek jegyében a Bűnmegelőzési Akadémiával együttműködve már októberben elindították tizenöt hetes társadalmi bűnmegelőzési kurzusukat, amelyet a nyitó körben ötvenhatan teljesítettek - sikerrel."
2009-11-12Visszajöttek a munkátlanságbólBefejeződött az első olyan átképző szaktanfolyam a Lorántffy Zsuzsanna szakközépiskolában, amelyen gumigyártókat oktattak. Az átképzett férfiak és nők már képesített gumiabroncsgyártóként dolgoznak a Hankook gyárában.
2009-09-01Gumiabroncsgyártók támogatása"Gumiabroncsgyártó szakképző tanfolyam kezdődött tegnap a Lorántffyban - tán folytatódik is majd."
2008-11-19Harminchatan kaptak új esélytA Dunamenti Regionális Népfőiskola "Ugródeszka" elnevezésű programjában 36 fő szerzett szakmát.
2008-06-20Már nem kurátorSomogyi György lemond a Kistérségi Felnőttképzési és Foglalkoztatási Alapítványban betöltött tisztjéről, a kuratóriumi tagságáról.
2007-11-23A Magyar Tudomány HeteErősíteni kell a vállalatok és a felsőoktatási intézmények kapcsolatát. A legnagyobb támogatást a műszaki felsőoktatás kapja.
2007-09-28Hagyományokat erősítő váltásÚj igazgató a Rosti iskola élén: Garamszeginé Szűcs Ildikó. Interjú az igazgatónővel.
2007-09-14A cél közelébenBeszámoló a Dunaferr "Foglalkoztatásért" Acélalapítvány által elindított "Mesterséget a mesterektől" projektről.
2007-09-13Kézben a bizonyítvány!Véget ért a KRÉTA-program, amelynek keretében huszonőt fő kapta meg a nyolcosztályos bizonyítványát.
2007-06-15Félidőn túl a programBeszámoló a Vissza a munka világába - Mesterséget a mestertől című program féléves eredményeiről. Beszélgetés Szalafainé dr. Klemencz Anna Máriával és Bognár-Nickl Gabriellával.
2007-04-06Fejlesztések a Humán Intézetben.210 millió forint eszközbeszerzésekre. Interjú Kismoni Lászó intézetvezetővel.
2007-02-22Egyedülálló esélyFejér megyében tizenkétezer embernek nincs általános iskolai bizonyítványa. Dunaújvárosban európai uniós forrásból valósul meg az a képzés, amelyben hat hónap alatt végezhetik el a felsőtagozatot azok akiknek nincs nyolc osztályos bizonyítványuk. A program pályázói: "HÍD" Dunaújváros és Környéke Egyesület, Rosti Pál Gimnázium, Dunamenti Regionális Népfőiskola. Részletesen a képzésről.
2007-01-29Változások a szakképzési jogszabályokban.A Dunaferr Humán Intézet akkreditált felnőttképzési intézmény.
2006-09-12Fehér szegfűtől a családi vállalkozásigMint minden évben, idén is Rosti-túrával kezdődött a tanév a városunk szülöttéről elnevezett általános és középiskola diákjai számára.
2006-06-13Készségfejlesztés: a megújult irányzatA Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola immár négy évtizedéről, a jelen sikereiről s újkeletű aggodalmairól beszél Kis Attiláné, az iskola igazgatója.
2006-05-26Kőris: óvodából iskola lettHivatalosan is átadták a Kőris utcai óvoda helyén megnyílt Pannon Oktatási Központot. Az intézményben a tizenhat évüket betöltött, de még általános iskolai végzettséggel nem rendelkezők felzárkóztató oktatását, iskolai rendszerű és OKJ-s képzéseket tartanak majd.
2006-03-22Felnőttoktatási verseny voltA Rosti Pál Gimnázium megrendezte a felnőttoktatási intézmények földrajz, természet- és környezetvédelmi országos versenyt. A Rosti iskola I. csapata a harmadik helyen végzett.
2005-11-25Tanulás és változásFelnöttképzés a népfőiskolán
2005-11-08Takarítás: szakma és a megélhetésJövőre takarításból is lehet majd főiskolai diplomát szerezni, szakmunkásvizsgát pedig már idén is tehettek a tanulók. Az ADU felnőttképző iskolában már működik a takarítószakmunkás-képzés.
2005-07-14Új bérlő, a támadások kereszttüzébenA Kőris utcai óvoda bérlőinek (Humán-Pszicho 2002. Kht.) elképzelései nem tetszenek a kertvárosiaknak, mert elterjedt, hogy börtönviseltek számára nyílik majd iskola. De az új iskolában felzárkoztató, felnőttoktatás folyik majd.
2005-07-05Átépítések, átalakítások városszerteTörványmódosításhoz igazodva át kell szervezni Dunaújváros védőnői szolgálatát. A főiskola ezen a nyáron újíttatja és északi irányban kissé kibővíti a Lorántffy középiskola Kádár völgyben lévő sportpályáját. A megállapodás szerint ezért fele-fele arányban fogják használni.A Pentelei Molnár János alapítvány és az önkormányzat megállapodást köt a városrész kulturális értékeinek megőrzésére. A héttagú kuratórium elnöke dr. Radnai Éva. Az új országos szabályozás miatt a a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolát elválasztanák a gyakorlati oktatóhelyektől, így í Fészek Szakképző Kft. működteti a jövőben a tanéttermet és a tanboltot. A 2. számú óvoda épületében alakítana ki próbatermet és díszletraktárt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza.
2005-05-13Megnőtt az igény a vasipari szakmák irántKonferencia a felnöttképzésről
2005-05-03A Rosti felnőtt tanulói hozták a formájukatA Fővárosi Pedagógiai Intézet 22. szaktárgyi csapatverseny sorozatában részt vettek a Rosti Pál Gimnázium felnőtt tanulói. Részletes eredmények a cikkben.
2005-03-19Új oktatási módszerekkel esély a felnőtteknek is"Esélyt az esélyteleneknek - Új módszerek a felnőtteknek" címmel kétnapos szakmai konferenciát szervezett a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola. Beszámoló.
2005-03-16Heten egy iskolából40 éves a Rosti, 10 éve vette fel Rosti Pál nevét. Az ünnepi rendezvényekről. A Bartók adott otthont a régi növendékek (Farkas Mihály, Kis Ervin Gábor, Lipics Vilmos, Móder Rezső, Várnai Gyula) képzőművészeti kiállításának. Kis Kálmán ajánlotta a napokban megjelent Rosti évkönyvet.
2005-01-11Ünnepel a Rosti iskolaAz idén negyvenedik születésnapját ünnepli az intézmény. aA készülő évkönyv szerkesztéséhez kérik az egykori tanulók segítségét.
2004-11-23Széleskörű segítség a talponmaradáshozA Rudas iskola közelében, a Római kőrúton található a Limes 2003 Kht., ahol iskolarendszeren kívüli képzésben kb. 20 szakképesítés szerezhető meg.
2004-10-22Tanulás, munka mellettAki nem képzi magát, lemarad. Egy diploma ma már nem elég.
2004-09-21Többmilliós beruházások a Dunaújvárosi FőiskolánHivatalosan is átadták a kollégiumot és a Médiacentrumot.
2004-06-21Felnőttképzés a RostibanA jövőre negven éves Rosti Pál Gimnázium nem szakít a felnőttképzéssel, amelynek továbbra is nagy jelentőséget tulajdonít.
2004-05-04Sorsfordító, sikeres civil szervezetA népfőiskola múlt héten tartotta értékelő közgyűlését.
2004-01-31Százhúszmillió átképzésreÁtképzésre 120 millió forintot kapott a Kistérségi Foglalkoztatásért és Felnőttképzésért Közalapítvány.
2003-10-11Alalpítvány munkára, képzésreOktóber 10-én megalakult a Kistérségi Foglalkoztatásért és Felnőttképzésért Közalapítvány, amelynek céljai között szerepel a dunaújvárosi kistérség foglalkoztatási akciótervének elkészítése, és az ehhez nyújtott támogatás.
2003-08-08Támogatják a felnőttképzéstTöbb száz ember képzése és átképzése indul az ősszel.
2003-01-21Soros támogatás fiatalkorú elítéltek középiskolájáraA Rosti Pál iskola diákjainak több mint negyede jogerős börtönbüntetését töltő elitélt, akikhez Sándorházára, Bernátkútra, Mélykútra járnak a pedagógusaik. A sikeresen lezárult PHARE pályázati program után most a Soros Alapítvány egyik kuratóriuma támogatja 500 000 Ft-tal az iskola egy újabb b0rt0n oktatási akcióját. Cél: fiatalkorú és felnőtt roma elitéltek alap- és középfokú tanulmányainak folytatása és befejezése.
2002-11-16A rostisok tapasztalataira is kíváncsi volt a megyeA Fejér Megyei Pedagógia Szakmai és Szakszolgáltató Intézet megrendezte a Rosti Pál Gimnáziumban, november 2. felében, az őszi pedagógiai napokat.
2002-10-17A hiányszakmában is van képzésOlvasztásképzés, iparivasút és dizelmozdonyvezető képzés, OKJ-s tanfolyamok a Humán Intézetnél.
2002-08-23Felnőttképzés Rostis módra. Alkalmazkodás a siker kulcsaA Rostitagozatáról, melyet sportolók gimnáziumi képzésére indított. A második sporttagozatos osztályok tavaly végeztek.
2002-07-25Diploma munka utánHűrom és fél évig minden szombat és vasárnap a tanulásé. Friss diplomások a Dunaferrnél, akik munka mellett szerezték második diplomájukat.
2002-05-24Új neve van a RostinakSzeptembertől felzárkóztató syakiskolai képzést indít a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakközépiskola, ezért kérte nevének és alapító okiraának megváltoztatását a közgyűléstől. Az intézmény új neve Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola.
2002-05-07Tanulmányi sikerek és talicskaA Rostiban tegnap ötpróbát rendeztek, ahol a hagyományok szerint játékos feladatokkal tisztelegtek a névadó életműve és emléke előtt.
2002-04-29Nyílt nap a kereskedelemA Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola április 26-án először adott otthon a felnőttképzési fórumnak és nyílt napnak.
2002-04-16Taniroda - pályadíjbólAz "Ügyviteli gyakorlócégek tanirodai feltételei fejlesztésének ill. megteremtésének támogatására" kiírt pályázaton a Rosti teljes taniroda felszerelést nyert. Szeptembertől működik majd.
2002-02-28Kérdések és válaszok a felnöttoktatásrólKiss Endre a főiskola igazgatója a felnöttoktatásról.
2002-02-14Igéretes pályázatA Humán Intézet vezetése arra törekszik, hogy magas szinvonalú oktatási és képzési terveit elméleti kutatással egészítse ki.
2001-10-26Megújul a RostiA Rosti iskolában a jövő tanévtől felzárkóztató program indul azoknak a diákoknak, akik kimaradtak az általános iskolából. Megszűnik a szakmunkások szakközépiskolája, a mostantól belépők a gimnáziumi tagozatot választhatják. Az ügyviteli ágazatokat bővítik, de tervezik kiadványszerkesztő, grafikus szakirány indítását is, ami érettségi után végezhető el.
2000-11-21Pálhalmai felzárkóztató oktatást vállal a Rosti iskolaAz Oktatási Minisztérium pályázatot hírdetett a halmozottan hátrányos helyzetű, elsősorban roma fiatalok beilleszkedésének támogatására. A Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakközépiskola a BV Pálhalmai Intézetével és a Nemzetiségi és Etnikai Kisebbségi Irodával közösen az elítéltek felzárkóztató oktatásával pályázott.
2000-11-02Felnőttoktatás - átrétegződés: "Nem szabad lemondani olyan iA Rosti Pál Gimnázium felnőttoktatási konferenciát tartott, amelynek meghívott előadója Mayer József volt, az Országos Közoktatási Intézet felnőttoktatási központjának igazgatója.
1995-12-02Iskola a kastélyban. Együtt írjuk a város történetétJakóné Fekete Teréz visszaemlékezése, aki a Dolgozók Iskolájában tanított.
1994-07-08Átfogó helyzetképA felnőtt oktatási konferencia értékelése.
1994-07-06Felnőttoktatás gyerekcipőbenVárosunkban 4 napos felnőtt oktatási konferencia kezdődött tegnap. Jelentőségéről.
1993-09-21ÁtkereszteltetésTöbb iskolánál felmerült a névváltoztatás kérdése (Földes, Rudas, Ságvári, Mező ).
1991-11-01Figyelem!Felkészülni...Riport, vitacikk a a 8. oszt. elvégzett, de tovább nem tanuló lányok számára indított életre felkészítő osztályokról. /Móra, Dózsa,Ságvári,Gárdonyi ált. isk./
1991-02-12Érettségi szakmunkásoknak ...A Földes Ferenc Dolgozók Iskolájáról. Két évvel ezelőtt indított először a Földes ifjúsági tagozatú gimnáziumi osztályokat.
1989-12-01Nehéz az iskolatáska. Akik a pihenőidőt tanulással cserélik fel.A Földes Ferenc Dolgozók Iskolájáról nyilatkozik az iskola igazgatója Kovács Béla.
1988-02-25Fiatalodnak az öregdiákok a középiskolákbanA dolgozók iskolájában folyó oktatási munkáról.
1988-02-12Ifjúsági tagozat is működikA Földes dolgozók iskolájában a tanulók átlag- életkora 20 év. A 8. osztály elvégzése után is beiratkozhatnak.
1987-12-01Két év semmittevésA túlkoros általános iskolás gyermekek munka- és tanulási lehetőségei.
1987-06-05Versenyfutás, középiskoláértÚj helyszín: Kommunarszk városrész. Az új iskolatelepítés lényege. Villamosipari szakközépiskola. Elképzelés az új dolgozók iskolája új elhelyezéséről.
1987-04-17Hogyan tovább?A felnőttek tanulásának, beiskolázásának kérdései, eredményei, kilátásai.
1987-01-31Munkások iskolapadban és tanulmányútonMunkások az iskolapadbanű
1986-11-25Fiatal öregdiákok. Nem akarnak segédmunkások maradniA dolgozók iskolájáról nyilatkozik Kovács Béla igazgató. Adatok.
1986-09-02Munka mellett. Szigorúbb főnökök, megértőbb család.Évelejei tapasztalatok a dolgozók iskolájában. Vállalkozó kedvben nincs hiány.
1986-03-28Nemcsak múltja van. A "láthatatlan" iskola.A dunaújvárosi szervezett felnőttoktatás 25 évét író Sobor Istvánnal beszélget az újságíró.
1986-03-25Jubileumi találkozó. Öten kaptak Földes-plakettetJubileumi ünnepség. Több kitüntetett. Fénykép.
1986-03-25Nem a munkától. A "láthatatlan" iskolaa Földes Ferenc nevét viselő sikola felnőttoktatási tevékenységének története. Második rész. Fénykép: Izgalom felső-fokon. Érettségi után...
1986-01-31Népszerűbb a középiskola. Hatezren tanultak a vasműben.Adatok a vasmű oktatási tevékenységéről.
1985-11-19Iskola albérletben. Negyedszázad a tudásértSobor István, a Dolgozók Általános Iskolájának igazgatója nyilatkozik a felnőttoktatás 25 évéről.
1985-05-24A kárát később láthatják. Véget ért egy szakközépiskolaAz Építőipari Szakközép Iskola kihelyezett, esti tagozatának megszűnéséről.
1985-04-16Felnőttoktatás, gondokkal. Munka vagy tanulás?A Földes Ferenc Dolgozók Iskolájának adatai. A felnőttoktatás helyzete. Jelentkezés és lemorzsolódás. Miért tanulnak a felnőttek? A színvonal jó.
1985-01-01Negyven évből közel negyed századA művelődési intézmények és a dolgozók iskolája együttműködésének eddigi tapasztalatai. Kialakult együttműködési formák. Művelődéspszichológiai felmérések tapasztalatai.
1985-00-00A szakmai képzés és továbbképzés a hengerműgyáregységnélA szakmunkásállomány alakulása, szakképzés, továbbképzés.
1985-00-00A szakmai képzés és továbbképzés a hengerműgyáregységnélA szakmunkásállomány alakulása, szakkézés, továbbképzés.
1984-11-30Építeni pedig kell. Középfokú képzés gondjaiA szakmunkásképzés helyzetéről
1984-06-05Érthető a csend? A lelkesedés hamar elszáll.Nagy a lemorzsolódás a dolgozók középiskolájában
1983-09-06Mérlegelni kell: megéri-e? Nemcsak kedv kérdéseA felnőtt dolgozók felsőfokú beiskolázásának kérdéseiről.
1983-07-29Átalakítják a Vasmű Klubot. Tanterem - felnőtteknekAz átalakítás leírása
1983-06-24A Dunai Vasmű 12 ezer dolgozója közül ... több, mint hétezren tanultak az elmúlt oktatási évben. ...Legtöbben, 5473-an a tömegszervezeti politikai képzési körök munkájában vettek részt.
1983-02-01Gondolatok egy iskolagyűlésrőlAz iskolagyűlésen részt veszenek as munkahelyek oktatási felelősei is...
1982-12-21Esti kontra nappali? A tények faggatása közben.A felnőttoktatás eredményeiről. Adatok. Kép: Egy osztály
1982-08-06Kinevezés (kishír)Szeptember 1-i hatállyal a Földes Ferenc Dolgozók Iskolájának igazgatójává Kovács Bélát, a Petőfi Sándor Általános Iskola tanárát, szakfelügyelőt nevezte ki a városi tanács vb. (teljes szöveg)
1982-06-08Különbözeti júniusbanTanévelőkészítés a dolgozók iskolájában. Sobor István, az iskola igazgatója nyilatkozik az eredményekről és tervekről.
1982-02-12Sajnos van utánpótlásA Földes Ferenc Dolgozók Iskolájának eredményei. Adatok
1981-09-15KatonaosztályAz országban elsőként Dújv-ban katonafiatalokból álló osztályt indítottak a Földesben. Szakközépiskolai képzésben részesülnek.
1981-07-12Üzemi általános iskolaÜzemi általános iskola indul a vasműben azon dolgozók részére akik még nem végezték el az általános iskolát.
1981-07-10A művelt szakmunkásokértA szakmunkások középiskolai képzéséről. Elemzés.
1981-06-23Tanulni...A dunaújvárosi felnőttoktatás eredményeiről.
1980-11-15Jól képzett szakmunkásokkal az új technikákértAz Oktatási Osztály munkájáról. Az új technika reménységei. Melyik a jobb tanfolyam. Tervek a jövőre. A Kokszoló leendő szakmunkásai készülnek az üzemindításra.
1980-09-19A nyolc általánosértA DV-ben a dolgozók 18%-a nem végezte el a nyolc általánost. Tennivalók.
1980-06-06Tanulási lehetőségek-munka mellettA Földes Ferenc Dolgozók Iskolájának iskolatípusairól.
1980-02-05Diákok felnőttfejjelBeszélgetés Sobor István igazgatóval a felnőttoktatásról.
1979-10-05Oktatási kísérlet a vasműbenKifejezetten a negyven év felettiek számára, magánvizsgák és "házi tanítók" segítségével.
1979-09-11KépaláírásA Földes Ferenc Dolgozók Középiskolájában idén (1979) összesen 1716 kezdi meg tanulmányait. (nem teljes szöveg)
1979-09-07Új utakon az iskolai felnőttoktatásA változások lényegéről.
1979-05-18Tájékoztató a felnőttoktatásrólA Földes Ferenc Általános és Középiskolában 1979. szeptembertől a továbbtanulási lehetőségekről ad részletes információt.
1978-09-08A képzettebb szakemberekért (kishír)A Dunai Vasműben harmincnégy különféle tanfolyamot indítanak a dolgozó munkások részére. A tanfolyamokra 1000 embert várnak.
1978-09-05SZETAz előkészítő iskola jelentőségét méltatja dr. Horváth Ferenc főiskolai docens. Nyilatkoznak a tanfolyamra járók, illetve a tanfolyamot elvégzett dolgozók. Szakmunkások Egyetemi Tanulmányait előkészítő tanfolyama.
1978-08-25Továbbtanuló papírgyáriakA papírgyárban folyó felnőttoktatás eredményeiről
1978-06-16Általános iskolától a ruházati szakközépikoláigA Dolgozók Iskolájának igazgatója nyilatkozik a Dolgozók Iskolájának típusairól. Eredmények, tervek. Továbbtanuló felnőtteknek.
1978-05-26A számvetés igényévelA felnőttoktatási iskola igazgatójának írása a dunaújvárosi felnőttoktatás eredményeiről. Adatok az iskolai végzettség dunaújvárosi helyzetéről. Tanulásról - mindenkinek
1978-04-28A Dunai Vasmű kiemelkedő munkát végzett a munkahelyi közművelődésbenA 8. osztály elvégzéséért...
1978-04-25"Könyvet olvass, ne a pénzt!"Földes Ferenc napok a Dolgozók Iskolájában. Az április 20-án rendezett tanulmányi versenyek értékelése.
1978-03-03Megyei felnőttoktatók továbbképzése DunaújvárosbanMárcius 6-án a munkásotthonban.
1978-02-21Megváltott keresztekRiport a Dunai Vasműben indított iskolai alapismereti tanfolyam eredményeiről. Interjú a tanulókkal.
1978-02-14Társadalmi és termelési érdek az általános iskolai alapművelÜlést tartott a vasmű művelődési bizottsága. Febr. 9-én tartott ülésről részletes beszámoló.
1978-01-02Hányan tanulnak?A Vállalatnál minden második ember tanul.
1977-12-30A felnőttkor küszöbén. Tizenöt éves a műszaki felnőttoktatásTörténeti áttekintés
1977-10-06Iskolapadbana dunaújvárosiakA Beton és Vasbetonipari Művek dunaújvárosi gyárában folyó felnőtt-oktatásról.
1977-09-06Megfelelni a részleges felsőfokú központ szerepkörénekEgy párthatározat végrehajtásának tapasztalatai (II.)
1977-06-14Merre tart a felnőttoktatás?Sobor István, a dolgozók iskolájának igazgatójának, "Integrációs törekvések a felnőttoktatásban" című tanulmányáról.
1977-05-24Tanulás-nagyobb tudás-jobb eredmények-egyéni boldogulásA felkészültség nélkülözhetetlen. A Dunai Vasműben fontos a tanulás. Nemcsak az iskolában...
1977-04-19Földes Ferenc nevét vett a dolgozók iskolájaA névadó: kommunista újságíró, szociológus, pedagógus. Néhány adat a dunaújvárosi felnőttoktatás eredményeiről. Névadó ünnepség és tudományos ülés.
1977-04-15Földes Ferenc nevét veszi fel a Dolgozók Általános és KözépiskolájaNévváltozás: 1977. április 15.
1977-04-00A nagykohó...és a Hullámvertikum árnyékában.Iskola a munkapadok mellett. A Dolgozók Iskolájáról.
1977-03-22Jó szakmunkásokból, jó vezetőket... Munkásokból - vezetők (IMérhető-e változás a hallgatók tudásában? Az ötleteket hasznosították-e? Hasznos oktatási forma. Kapcsolat a régi és a frissen végzett vezetők között
1977-03-08Miért és hogyan tanulnak a nők?Interjú két dunaújvárosi dolgozó nővel, akik tovább tanulnak. Indok. Nehézségek.
1977-02-22Újtípusú kapcsolatok. Munkáspolitika (II.)A dunaújvárosi munkásművelődés kérdései. Felnőttoktatás, szakoktatás. A város kultúrális kisugárzása a környező községekre. Politikai oktatás eredményei.
1977-02-20Kísérlet Dunaújvárosban20-an járnak a dújv-i dolgozók iskolájának kísérleti 8. osztályába: a Mindenki Iskolája tv- és rádió adásainak figyelésével történik.
1977-01-11Asszonyok az iskolapadbanRiport két asszonyról, akik most kezdenek tanulni a szakközépiskolában. Vágyak, nehézségek a tanulásban
1977-01-01Mindenki iskolája DunaújvárosbanA Mindenki Iskolája keretében végzett oktatásról a Földes Ferenc Dolgozók Iskolájában. 98 fő végezte el ilyen módon a 7. osztályt.
1977-01-01Két kísérlet a munkásképzés és továbbképzés szolgálatábanA cikkíró Sobor István a dújv-i Dolgozók Iskolájának igazgatója.
1976-12-17Iskola a munkapadok mellettA dolgozók iskolája közel húsz éves tapasztalatairól számol be a cikk. Adatok.
1976-12-10Feltételek és követelmények egy rendelet végrehajtásáhozA dunaújvárosi munkások továbbképzéséről. Lehetőségek, tervek.
1976-11-16Tizenöt év a felnőttoktatásértTizenöt éve működik Dunaújvárosban a felnőttoktatás, melyben 2500 férfi és nő tanul általános iskolai, gimnáziumi, közgazdasági szakközépiskolai osztályokban. Koruk: 15 és 40 év között van.
1976-09-28A nagyüzemi munkások helyzete - Négy év mérlegeMajdnem egyharmadával nőtt a munkások bére. Szemléletváltozás a vezetőtestületek munkájában. Több lakás, több óvodai férőhely. Javultak a munkakörülmények, de az ártalmak alig csökkentek. Munkásképzés, munkásművelődés: még sokat kell tenni. Fokozódott a munkások közéleti aktivitása. A határozat végrehajtása jó úton halad.
1976-09-24Szocialista módon élni. Napjaink kérdése II.Szociográfia jellegű írás a város lakói szocialista életmódjának alakulásáról.
1976-08-31Kezdődik az iskola. Helyzetkép a dunaújvárosi felnőttoktatásról650 fő a dolgozók általános iskolájában. 1700 fő a felnőttek középiskolájában. Új szakközépiskola-típus.
1976-07-09Közművelődésünk helyzetét tárgyalta az MSZMP városi végrehajtó bizottságaTárgyalták a felnőttoktatás, ismeretterjesztés, a klubmozgalom, az öntevékeny művészeti csoportok, az üzemek népművelési tevékenységét. Több fontos határozatot hoztak
1976-06-04Tanulni, tanulni, tanulni!Beszélgetés Sobor Istvánnal, a dolgozók iskolájának igazgatójával a felnőttoktatás mai helyzetéről, gondjairól, a jövő kilátásairól.
1976-04-30AngliaA felnőttoktatás Magyarországon megismert módszereit ajánlja angliai alkalmazásra A. Bryan. Az angol szerző két hetet töltött hazánkban, cikkében Veszprém megyei és dunaújvárosi tapasztalatairól számol be. Külön méltatja a dunaújvárosi művelődési központban látottakat.
1976-04-03Tanuló dunaújvárosiakDunaújvárosban mintegy ötezren nem végezték el az általános iskola 8. osztályát. A dolgozók iskolájában 31 tanulócsoportban mintegy ezren tanulnak. Eddig évente átlag háromszázan tettek eredménye vizsgát a 8. osztály anyagából.
1976-01-01Fél év a felnőttek iskolájában.A vállalatnál 63 negyven éven aluli dolgozó van, aki nem fejezte be az általános iskolát.
1975-10-17Iskola a munkapadok mellettKét és fél ezren a Dolgozók Iskolájában
1975-09-16Tanévnyitó ünnepséget tartottak a város építésében résztvevő katonadiákoknakA diákok a Dolgozók Általános és Középiskolájában fognak tanulni.
1975-08-29Majdnem kilencszáz elsőosztályosItt az új tanév. Adatok az iskolába készülők számáról.
1975-08-19Kinek jár elégtelen?Felnőttoktatás
1975-04-15"Mi tehát a logaritmus?"Kemény Dezső glosszája.
1975-03-21A Munkásotthon a felnőttoktatásértMunkás Művelődési Központ és Könyvtár.
1974-12-24Vasműs diákokA Dunai Vasmű 13 ezer dolgozója közül több mint tízezren érzik szükségét önképzésnek.
1974-10-08A tanulást sosem lehet abbahagyniA Bánki Donát Szakközépiskolában megkezdődött a dolgozók esti és levelező oktatása gépészeti szakon.
1974-09-17Megkezdődött a tanítás a vasmű dolgozóinak áltlános iskolájáBlokkosított rendszer és sok szemléltető eszköz segíti az ismeretszerzést.
1974-04-17A felnöttoktatás helyzetérőlA felnöttoktatásról tárgyalt a tanács vb. A felnöttoktatást általános és középiskolai szinten is a Bánkiban helyezték el. Ezenkivül egyes nagyüzemekben is folyik felnöttoktatás. A Bánki Donát nevet 1974 márc. 15-én vette fel az iskola.
1974-01-01Tanulás - munka mellett (Felnőttoktatásunk kérdéseiről)Dunaújvárosban ma 7 000 tizenhat éven felüli nem végezte el az általános iskolát, közülük kereken ötezer a negyven évnél nem idősebbek száma. ez megfelel az országos átlagnak. Mit tesz a tanács a fél analfabétizmus felszámolására?
1973-10-12Munkások az iskolapadbanMunka mellett? Munka helyett.
1973-02-20Oktató-nevelő munkánk fejlesztésében a legfontosabb: a tartaA közoktatáspolitikai határozat városi feladatai. Az óvodák, iskolák tartalmi munkája
1973-02-16Dunaújvárosi önálló iskola a dolgozóknak1964 óta működik a dunaújvárosi dolgozók önálló általános és középiskolája. Huszonhárom osztály tanul az általános iskolai tagozaton. A pedagógusok főállásúak. Uj módszert vezettek be az idei tanévben, az ún. tantárgycsoportos oktatást.
1972-09-12Tanévnyitó a dolgozók iskolájábanTöbb mint kétezren kezdik meg tanulmányaikat.
1972-03-31Újabb négy évre megválasztották a Dunai Vasmű Művelődési Ház társadalmi vezetőségétBeszámoló. Tervek.
1971-11-16Felnőttoktatás 1971A II.sz. Gimnázium és Szakközépiskolában működik a dolgozók általános- és középfokú esti iskolája.
1971-09-24Minden negyedik dolgozó tanulKihelyezett esti tagozatok a Vegyesipari Vállalatnál.
1971-09-10Felnőttek az iskolapadokbanFelnőttek az általános és középiskolás padban. Növekszik az igény a dolgozók iskolája iránt.
1971-08-06Varrógépre itélve350 húsz éven aluli nő dolgozik a férfiruhagyárban. Nehéz az esti iskolások helyzete.
1971-05-11Szakmunkásképzés esti tagozatonEsti tagozatot hirdet a MÜM 316. Ipari Tanuló Intézete.
1971-01-21Odakinn este van10 éves a Dolgozók Általános és Középiskolája. Sobor István igazgató nyilatkozik
1971-01-15Akik újrakezdték és befejeztékA dolgozók iskolájában önszántából sok sok ember szerzi meg a bizonyítványt.
1970-10-16Miért nem jár iskolába?A kötelező általános iskola elvégzése felnőtt korban.
1970-10-16Jubileumi tanév a dolgozók iskolájában10 év alatt 4410 tanuló tanult a Dolgozók Általános és Középiskolájában.
1970-10-02Részletszerkesztői és rajzmásolói tanfolyam kezdődik a Dunai VasműbenA tanfolyamok rövid ismertetése.
1970-03-20Elsődleges társadalmi igény: az alapműveltségEltolódott a képzés a középiskolai és szakközépiskolai felé. Fejlődő oktatási színvonal. A városi tanács a Dolgozók Általános és Középiskolájáról.
1969-12-31Ösztönző intézkedések a Dunai Vasműben a fenöttoktatás...303 dolgozó tanul fenött fejjel a DV-ben.
1969-12-03Ösztönző intézkedések a Dunai Vasműben...Ösztönző intézkedésekre készül a Dunai Vasmű dolgozóinak továbbtanulásának segítésére. Az a dolgozó aki beíratkozik a 7. osztályba,megkezdheti bizonyos szakmáknak a tanulását is.
1969-11-21Oktatási körképA vasmű szakoktatásáról.
1969-07-18Eredményesen zárult az 1968/69 es pártoktatási évDécsi Istvánné az oktatási bizottság vezetője nyilatkozik.
1969-04-11Felnőttek az iskolapadbanA Dolgozók Iskolájában évente 1300 felnőtt diák tanul. Nő, férfi, fiatal, idős.
1968-02-06A betüvetéstől az érettségiigA Dolgozók Általános és Középiskolájába az idén 1350-en iratkoztak be -pótolni a pótolhatót.
1967-09-08Hat oktatási forma, 156 tanfolyam, 2495 hallgató az 1967/68-as pártoktatási évbenTöbbféle pártoktatási formában képezhetik magukat a párttagok.
1967-04-18Célok és ábrándokFelnőtt fejjel tanulni
1966-12-08Emberek és félautomatákIgy élnek a kohászok.
1966-09-09Az ismeretterjesztés terveiMunkásakadémiák, művészportré, felnőtt tanulók klubja, értelmiségi szabadegyetem. Tervek.
1966-07-15Nagy a lemorzsolódás a dolgozók esti iskolájábanA tanévre jelentkezett 1104 fő közül mindössze 646-an tennének vizsgát.
1966-06-07Tanuljon tovább Ön isA Dolgozók általános és középiskolájának tervei.
1966-04-22"Hézagpótló" iskolaA Dolgozók Általános és Középfokú Iskolájának oktató-nevelő munkájáról.
1965-07-20A dolgozók önálló iskolát építenek maguknakTöbb helyen tanulnak, nincs saját épületük.
1965-01-26Bevált az esti szakközépiskolaEgyedül a városban működik ilyen képzési forma.
1965-01-19Ösztöndíjas mérnökökÖsztöndíjat kapott diplomásokat a vállalat gyakran nem tudja képzettségének megfelelő munkakörben foglalkoztatni. Képzési terv.
1965-01-01A dolgozók általános- és középfokú oktatásának fejlődéseMegyei adatok, benne dújv-iak is.
1965-01-01A dolgozók általános- és középfokú oktatásának fejlődése1961-62-ben indult a Dolgozók Általános és Középiskolája Dunaújvárosban.
1965-01-01Városunkban működik az ország egyetlen dolgozók szakközépiskolája.Az iskola bemutatása, adatok.
1964-12-20Nem kell félni az újtólFelnött oktatás a Dunai Vasműben
1964-11-03Bevált a tantárgy-csoportosítás a dolgozók iskolájábanJelenleg 2360 felnőtt tanul a tanulócsoportokban.
1964-10-16A szellemi kapacitás kihasználtságának helyzetéről tárgyaltRészletes elemzés. Eredmények, feladatok.
1964-08-14Az 1964-65. iskolai év előkészítéséről tárgyalt a Városi Tanács VBAz új tanévre nem épül új iskola. 13 általános iskolai osztállyal 192 tanulócsoport kezdi meg a munkát.
1964-07-31A felnőttoktatás új formájaA dolgozók szakközépiskolája.
1964-02-21A felnőttoktatás reformja a VasműbenA felnőttoktatás tantervének reformjáról rendezett vitát szerdán a Vasműben a Dunai Vasmű Szakszervezeti Bizottsága.
1964-02-11Hogyan képezik a hideghengermű szakmunkásait?A készülő hengermű szakmunkás-ellátásáról.
1963-11-15Munkásakadémia és hallgatóiAkadémikusság helyett inkább a gyakorlati élethez közelítsen.
1963-10-19Több mint 3000 dunaújvárosi fiatal tanulUj kezdeményezések az iskolai KISZ-oktatásban. A dújv-i fiatalok KISZ-oktatása esti és levelező tagozaton.
1963-09-17Előszó az üzemi iskolák évkezdéséhezA felnőttoktatás új útjain.
1963-08-23Megalakult városunkban a dolgozók középiskolája (kishír)A Gorkij réti gimnáziumban fog működni.
1963-06-18Őszülő diákokMinden harmadik ember tanul városunkban.
1963-04-18"Formálódik az emberek népművelési szemlélete". TanácskoznakDunaújváros képviselője Dani Lukács a dunántúli népművelők tanácskozásán felszólalt. Elmondta, hogy a lakosság több mint 50 %-a náluk sem rendendelkezik általános iskolai végzettséggel, de a dolgozók általános iskolájában náluk nem a lemorzsolódás tapasztalható, hanem, hogy a jelentkezők alig 50 %-ának (1500 munkás) tudják biztosítani a tanulást tanerőhiány miatt. Beszámolt népművelési munmkájuk új formájáról, az "Olvass, tanulj, válaszolj!" mozgalomról, mely a szocialista brigádoknak szól.
1963-02-15Számadás az akaratrólFélévi beszámolók a dolgozók iskoláiban.
1962-12-14Szerdán cikluszáró ülést tartott a Városi TanácsNégy év alatt 1804 lakás épült, 2800 felnőtt tanul. 7 korszerű munkásszálló épült és 400 négyzetméterrel nőtt a parkosított terület. A Görbe utcát Berecz Bertalanról nevezik el. A közvilágításról.
1962-11-30A hiányzók száma: 260Sok a hiányzó, nagy a lemorzsolódás a dolgozók esti iskolájában.
1962-10-16Tízezren tanulnak városunkbanA tizenhárom közép-és felsőfokú oktatási intézményben összesen 2300 diák és felnőtt tanul.
1962-07-27Városunk művelődési helyzeteA tanácsülés napirendjén az oktatás, felnőttoktatás.
1962-07-27Az 1961-62-es tanév felnőttoktatásárólA felnőttoktatás helyzete városunkban.
1962-04-10Gondolatok a felnőtt oktatásról.Meg kellett szervezni a dolgozók esti általános iskoláját, melynek jelenleg 1512 tanulója van.
1962-02-06Hét bizonyítvány egy családban.Egy 5 gyermekes család, ahol mind a heten tanulnak.
1961-11-29Fejlődik Dunaújváros kulturális életeA Dolgozók Ált. Iskolájában 1300 felnőtt tanul,különböző technikumi oktatásban idén 533 dolgozóvesz részt. Fejlődött jelentősen az ismeretterjesztő munka. A középiskolás korú fiatalokrészére a Bartók megalakította a Gagarin klubot. Kidolgozták a téli művelődéspolitikai terveket.
1961-09-15Tíz és félezer diák.Nem végleges adatok szerint városunkban az 1961/62-es tanévben 10 568-an vesznek részt állami oktatásban, a főiskolát és egyetemet végzők nélkül.
1961-09-05Milyen lehetőségeket nyújt a Dolgozók Önálló Általános Iskolája a fiataloknak?1083 dolgozó végezte el az 1960/61-es oktatási évben az általános iskola évfolyamait.
1961-09-01A tanév küszöbén.Az 1961/62-es tanévben 1032 első osztályos lépi át az iskolák küszöbét. Az Általános Gimnáziumban 176-an fognak tanulni.
1961-08-22A Városi Tanács megszervezte a Dolgozók Önálló Általános Iskoláját.Tanévnyitó szeptember 9. A Ságvári iskolában fog működni.
1961-04-21A Városi Tanács határozatábanÖnálló felnőttoktatási intézmény, a Dózsa Filmszínház szélesvásznúvá alakítása, a Felszabadulás étterem kultúrotthonná szervezése.
1960-12-16Az iskolareform vitájának néhány tanulságaSzorosabbra kell fűzni az iskolák kapcsolatát az élettel, gyakorlattal, termeléssel.
1960-10-14Öreg diákok a Kohóipari Technikum padjaibanÖreg diákok tanulnak a dolgozók esti iskolájában.
1960-09-06A Vasműben minden harmadik dolgozó tanul
1960-01-22A felnőttoktatás helyzetérőlA felnőttoktatásban részt vevő száma a tavalyinak a kétszeresére emelkedett, és jelenleg eléri a másfélezret.
1959-11-27A Tanács V.B.előttMűvelődéspolitikánk irányelveinek gyakorlati megvalósítása
1959-09-01Az elmúlt tanév munkájáról a politechnikai oktatásrólA tanítás megkezdéséről, óvodai férőhelyekről tanácskoztak.
1957-06-21"Öreg" és fiatal gimnazisták közöttNappali és levelező tanulók érettségije.
Pannon Oktatási KözpontPannon Oktatási Központ Általános és Szakképző Iskola honlapja. Történet, képzések, felvételi, alapítvány...
Képek az Adu Oktatási KözpontrólA Kisegítő Iskola helyén, az Apáczai cs. J. út 61-ben.
Képek a Pannon Oktatási KözpontrólKépek a Pannon Oktatási Központról