Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

606 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2022-12-09A Dunaferr termelési folymta is látható leszA pécsi székhelyű Szent Borbála Akadémiai Kör Egyesület kezdeményezésére nagyszabású dokumentumfilm készül az 1735-ben Selmecbányán alapított Bányászati Iskolán, majd Bányászati Akadémián kialakult és máig élő diákhagyományok megörökítésére. A filmben a Dunaferr is szerepel.
2022-11-00Film készül Selmec hagyományairól, örökségéről. A Dunaferr termelési folyamata is látható leszA pécsi székhelyű Szent Borbála Akadémiai Kör Egyesület kezdeményezésére nagyszabású dokumentumfilm készül az 1735-ben Selmecbányán alapított Bányászati Iskolán, majd Bányászati Akadémián kialakult és máig élő diákhagyományok megörökítésére.
2022-05-20Jött, láttuk, győzött a "Zanox" - városunkban volt az új időutazós sci-fi világpremierje. Jött, láttuk, győzött, siker volt a "Zanox"Kockázatok és mellékhatások nélkül mit sem ér az élet, az meg már legyen ráadás, hogy nemcsak a forgatás, de a világpremier helyszíne is városunk volt: a Kultik Mozi adott otthont a "Zanox" című film díszbemutatójának.
2022-05-06Itt találták meg a legújabb magyar időutazós vígjáték helyszínétDunaújvárosban lesz a premierje a tavaly, 2021-ben városunkban forgatott Zanox – Kockázatok és mellékhatások című filmet.
2021-12-20A világ minden tájára eljutott ezáltal a hírünk"November elején mutatták be a dunaújvárosi Szalki-szigeten megrendezett CityRocks flashmob koncertfilmjeit, amelyeket azóta egymilliónál is többen néztek meg a produkció közösségi felületein."
2021-11-06A világhálón is látható márImmár a világhálón is újra lehet nézni a több mint négyszáz tagú zenekar óriási rockbuliját, öt kisfilm a CityRocks rendezvényről. Az elkészült videófilmeket november 3-án mutatták be először városunkban, az Art Caféban.
2021-11-05CityRocks 2021: a nyári gigabuli után frenetikus díszbemutató színhelye volt az ICA-D.dén a CityRocks elnevezésű fesztivált Dunaújvárosban rendezték meg, amelyre rendkívül sok érdeklődő látogatott el. A rockzenei forgatag igazán látványos volt, és a szervezők, hogy még tovább fokozzák a hangulatot, a kezdeményezésről készült koncertfelvételeket a nagyközönség számára is bemutatták a Kortárs Művészeti Intézetben, Pintér Tamás polgármester közreműködésével.
2021-11-03Dunaújvárosban is forgatták a filmet (kishír)Befejeződött Baranyi Benő első mozifilmje, a Zanox – Kockázatok és mellékhatások című romantikus sci-fi forgatása – tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet az MTI-t. Az NFI Inkubátor Programjának támogatásával készülő romantikus sci-fi egy vidéki iparvárosban zajló gyógyszerkísérlet körül bonyolódik, amelyben egy 18 éves fiú véletlenül szert tesz az időutazás képességére – olvasható a tájékoztatóban. A 19 napos forgatás jelentős része rendhagyó módon a fővárostól távol, Dunaújvárosban és Komlón zajlott, majd Budapesten egy látványos bulijelenettel zárták a film felvételeit. A bemutatót 2022-re tervezik. (teljes szöveg)
2021-10-09Hosszú még az út Kínába - életet a tét"Pecsét István filmet forgat. No, nem jószántából, hanem gyógyulása érdekében. Egészen pontosan azért, hogy a közösségi média felületein hamarosan elérhetővé váló kisfilm segítségével támogatásokat gyűjtsön immunoterápiás kezelése jelentős költségeinek fedezésére."
2021-09-30Rosti Pál nyomábanBarkóczi Rosti Pálnak állít emléket a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza kiállítása. A kiállításmegnyitón, 2021. szeptember 29-én először került átadásra a Rosti Pál Emlékérem, amelyet Horváth Tamás vehetett át. A program keretében levetítették Kaszab Zsuzsanna Rosti nyomában című dokumentumfilmjét.
2021-09-28Történetek egy magyar világpolgáár életéből"Ki az a Rosti Pál? – teszi fel a kérdést Pálinkás Bertalan, a Rosti 190 kiállítás szervezője, aki lapunknak elmondta: – A Bartók-aula lesz a kiállítás helyszíne, hiszen a helyi teátrum két éve már színre vitte alakját – vastaps kíséretében –, a nézők azóta Verne-, Jókai-hősöket emlegetnek, egyik városi lapunk Indiana Jonest."
2021-08-26POK: Szerelem, amely fesztiválkülöndíjat nyertKülöndíjjal, elismerő oklevéllel jutalmazták a dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ Magángimnázium diákjainak Szerelm című dokumentumfilmjét a Bujtor István Filmfesztiválon, Balatonszemesen.
2021-08-24Filmet készítettek a helyi Passióból (kishír)A Szellemi Ember Baráti Kör egy programra hívja fel az érdeklődők figyelmét. A Passió című előadást immáron nyolcadik alkalommal mutatták be Rác­almáson. A darabot rögzítették, a felvételekből pedig elkészült egy kisfilm, amelyet augusztus 28-án 10 órakor mutatnak be az evangélikus templomban. Ezután Szabó Sipos Barnabás rendezővel beszélgethetnek az élményekről és a tervekről. (teljes szöveg)
2021-07-23Sikerszéria: a Cannes-i Fesztivál és a dunaújvárosi szálKét filmmel is díjat söpört be a Cannes-i Fesztivál keretében, és három elismerést kapott a szintén Cannes-ban rendezett AFI versenyen Zoi Florosz. Interjú a városunkból elszármazott színésznő-filmkészítővel
2021-05-17Időutazás helyszíne lesz a város. Időutazás helyszíne lesz a város: egy vígjáték készülNagyjátékfilm forgatásának ad helyszínt Dunaújváros a nyáron. A Zanox – Kockázatok és mellékhatások című, műfajilag romantikus vígjáték, sci-fi kalandfilm stábja helyszínbejárást tartott az elmúlt héten. Baranyi Gábor Benő a film rendezője tájékoztatott az alkotásról.
2021-04-20Törőcsik Mari és az ő legalább ötméteres gödreTörőcsik Mari, a Nemzet Színésze múlt hét pénteken, életének 86. évében elhunyt. Azóta sokan sokféleképpen emlékeztek meg róla. Mivel pályafutása egy kis, talán nem is olyan kis szelete Dunaújvároshoz, pontosabban Sztálinvároshoz kötötte – persze nem csak ezért –, mi is felidézzük az emlékét.
2021-02-05Melyik lesz a befutó "Én Dunaújvárosom"?Dunaújváros alapításának 70. évfordulója alkalmából hirdette meg a dunaújvárosi József Attila Könyvtár az önkormányzat támogatásával "Az én Dunaújvárosom" című rövidfilm pályázatot. A megméretés most a célegyenesbe fordult – a szakmai zsűri döntése mellett a közönség voksait is várják!
2021-01-26Összetartó és kreatív csapatmunka eredményeJuhász Pál neve nem ismeretlen a dunaújvárosi filmkedvelők körében, hiszen annak idején a helyi Cruel World Team Amatőr Filmtársulat tagjaként írt és rendezett. Most gyerekeknek szóló ismeretterjesztő sorozattal állt elő.
2021-01-07Bessenyei Ferenc a színjátszás nagy komédiásaként hunyt elBessenyei Ferenc több szállal is kötődött Dunaújvároshoz, legendás barátság kötötte Borovszky Ambrushoz.
2020-10-21Nemzetközi filmes versenyre neveztekEgy helyi filmes alkotópáros, Pazsitka Ákos és Gróf András benevezett egy nemzetközi rövidfilmversenyre.
2020-05-00A Kortárs Művészeti Intézet májusi programjai az otthonmaradás jegyébenA Kortárs Művészeti Intézet programjai a koronavírusok okozta járványhelyzet idején.
2020-03-07Pályázatok a város évfordulójáraA dunaújvárosi József Attila Könyvtár a városépítés 70. évfordulója alkalmából 2020. márciusában két pályázatot hirdet, Az Én Dunaújvárosom... című rövidfilm és a Sztálinváros, Dunaújváros retró című városmarketing-pályázatot.
2019-11-00Filmforgatás a Vasműben. Visszafordult az idő kereke2019. november 3-án, vasárnap a szokásostól eltérő "munkafolyamat", filmforgatás zajlott a Dunaferr területén. Egy kezdődő spanyol sorozat néhány jelenetét vették fel a Vasmű téren, a kultúrterem és az igazgatósági épület közötti térrészen. Nyilatkozik Surányi Dávid felvételvezető.
2019-10-28A kortalan Könyök köszöntéseTöbb nagyjátékfilm forgatási helyszínéül is szolgált Dunaújváros/Sztáliváros, valamint a Dunai Vasmű/ ISD Dunaferr, ám két mozi is akad, amelyet igazán városunkra szabtak. Az egyik az 1959-ben forgatott és bemutatott Kölyök, amelynek 60. évfodulója alkalmából ünnepi vetítést rendeztek október 26-án, szombaton délután az MMK színháztermében.
2019-05-30Díjnyertes filmek (képaláírás)A Pannon Oktatási Központ média szakkörének Felhő című filmje első, amíg a Jerico második helyezést ért el a DUE és a Telenor NETbiztos országos kisfilmpályázatán. A két film Vincze-Hajnal Blanka és Gasparovszky Tibor alkotása. (teljes szöveg)
2019-05-16Üvegbe álmodva a főtemplom ablakai. Üvegbe álmodva, mozgóképen megörökítve a templom ablakaiÜvegbe álmodva – ez a címe annak a filmnek, ami a városépítés legújabb mozzanatai közül a dunaújvárosi Krisztus király Főtemplom idén elkészült 3 új festett ólomüveg ablakának megtervezését és megvalósítását örökítette meg.
2019-05-10Különdíjas újvárosi filmes egyetemista (kishír)A III. Ceglédi Filmfesztiválon a Dunaújvárosi Egyetem televíziós műsorkészítő hallgatója különdíjban részesült. Leonardo Delavega több kisfilmmel is nevezett, a "Go" című alkotása nyert különdíjat a Magyar Hollywood Tanács jóvoltából. (teljes szöveg)
2019-04-26Mobilos pályázatA József Attila Könyvtár pályázatot hirdet felsősöknek, középiskolásoknak és felsőfokú képzésben részt vevő diákoknak könyvélményeikről Forgass filmet mobillal elnevezésű felhívással .
2019-04-00Újra indul a Kinedok Filmklub!2019-ben is folytatódik a KineDok Filmklub a Kortárs Művészeti Intézetben. Az első vetítésre április 24-én kerül sor, amelynek keretében a Nagyi projekt című alkotást tekinthetik meg az érdeklődők.
2019-03-30"Még a mai napignekiülünk, és újra megnézzük a videót"Tizenegy perc a Dunai Vasműről, amiben benne van minden: az archív felvételek a kezdetektől elevenítik fel a gyár történetét, és egészen napjainkig eljutunk az időben. Azóta eltelt kilenc év, Szirbek Benke nagyot nőtt, de a papa, Szekeres József mit sem változott. Felelevenítettük a forgatást, a vasműs éveket.
2019-02-21Szocreál iskolai térAhogyan arról már beszámoltunk, Kölcsey Levente Szünet című kisfilmjéhez keres 14 és 18 év közötti, előképzettség nélküli amatőr szereplőket a városban. A rendezőt a Hild-iskolában faggattuk.
2019-02-20Hamarosan újabb film forog a városbanKölcsey Levente Szünet című kisfilmjéhez keres 14 és 18 év közötti, előképzettség nélküli amatőr szereplőket a városban. FEbruár 19-én két középiskolában is jártak, hogy hivatalosan is tájékoztassák a diákokat a lehetőségekről. A Hild-iskolában értük utol a rendezőt.
2019-02-15Helyben van a Kultúr-köz mindenkinek. A D+Televízió pénteki magazinműsoraA D+Televízió péntekenként Kultúr-köz című magazinnal jelentkezik, amelynek felelős szerkesztője Molnár Emese.
2018-05-18Saját kezünkben van a döntés. Megjárták a poklot, végül sikerült kimászniuk a gödörbőlPrevenciós előadást tartott a Rudas iskola diákjainak Tamás Róbert és Kovács Ferenc, akik hátat fordítottak a kábítószernek.
2018-05-04"Nagyon adta magát ez a város" Nálunk is bemutatták Bogdán Árpád Genezis című filmjétBeszélgetés Bogdán Árpád rendezővel arról hogyan választották ki Dunaújvárost is forgatási helyszínként, a film történetéről.
2018-05-00Az alma a fájátólSzabó Máté, a Széchenyi Gimnázium 15 éves tanulója a Szorul a hurok című kisfilmjével kategóriagyőztes lett a Fejér Megyei Diáknapokon. Máté édesapja, Szabó Nil szintén több filmet rendezett már.
2018-04-27Genezis - közönségtalálkozó a moziban. Bogdán Árpád Dunaújvárosban is forgatottMásfél évvel ezelőtt Dunaújvárosban forgatott Bogdán Árpád rendező, a genezis című filmjét. Városunkban május 2-án, egy közönségtalálkozóval egybekötött filmvetítésen láthatjuk. A filmről.
2018-02-01Kiút az alvilágból. Kiutat találtak az alvilágból„Kiút az alvilágból – a döntés a tiéd!” – címmel készített videót a dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat.
2017-12-23Az igazi nagy titok a kivácsiság. A fénnyel simogatott arcSzámunkra különösen kedves Koltai Róbert, hiszen gyerekkora egy részét a városban töltötte, és itt játszódik az általa jegyzett film, a Csocsó, avagy éljen május elseje is, amely kicsit szüleinkről és egy kicsit rólunk is szól. És emlékszem arra a telefonhívásra is, amikor egy szerda délután Koltai Lajos operatőr-filmrendező volt a „telefonvonal végén”, amely az egyik apró, ámde fontos lépése volt a Nobel-díjas Kertész Imre Sorstalanság című regénye újvárosi vasműs helyszínének kiválasztása felé. Mindkét művész készséggel vállalta, hogy felelevenítsük az akkori forgatások hangulatát, az azóta eltelt időszakot, kiegészítve a jelen történéseivel.
2017-10-00Érmekre váltott múltNegyvenéves lett a Dunaferr SE úszószakosztálya és a dunaújvárosi uszoda. Nyilatkozik Bene Vera szakosztályvezető. Ismertető a a 2017. február 17-18-án lezajlott filmforgatásról.
2017-09-18Kémfilm az uszodábanA nyilvánosság teljes kizárása mellett zajlott február 18-19-én a Fabó Éva Sportuszodában a Vörös veréb, az Oscar-díjas Jennifer Lawrence új filmjének forgatása.
2017-07-20Jó mókának indult, hivatás lettAracsi Norbert, Aracsi Norbert... Ismerős a név, de vajon honnan? Hoppá, megvan, ő rendezte azt a jópofa, emlékezetes trailert Mucsi Zoltánnal a Férfiversek című kötetről. De menjenek csak el például az idei Ördögkatlan Fesztiválra, ott is garantáltan találkozni fognak a nevével!
2017-07-20Oscar-díjas rendezővel forgat Őze ÁronA Bartók Kamaraszínház igazgatója, Őze Áron is játszik Nemes Jeles László új filmjében, amely a Sunset címet viseli. A forgatás nemrégiben kezdődött.
2017-07-14Őze Áron is játszik a Sunsetben. Nemes Jeles László új filmet forgatElkezdte a film forgatását Nemes Jeles László.
2017-07-13Őze Áron is a SunsetbenElkezdte új, Sunset című filmje forgatását Nemes Jeles László, az Oscar-díjas Saul fia rendezője. A filmben szerepet kapott Őze Áron, a Bartók Kamaraszínház igazgatója is.
2017-05-00Vagyonvédelmi filmsorozat készül. Már az utómunkálatok zajlanakBorbély Attila, az ISD Dunaferr biztonsági főosztályvezetője nyilatkozik a hamarosan vetítésre kerülő vagyonvédelmi oktatófilmről.
2017-04-07Itthon vagy! DunaújvárosDunaújvárost bemutató kisfilm.
2017-04-07A nyugati métely Újváros kapuimnál. 1972 márciusában forgatták a Kékszakáll című filmet a reptérenA Kékszakáll című amerikai film nyitó jelentét forgatták a város melletti reptéren. Richard Burton azért jött, hogy a film néhány kockáját egy kimustrált Po-2-es gépben eljátssza.
2017-02-20Forgatási napokFebruár 18 és 19-én ezúttal nem a sportbarátok töltötték meg a Fabó Éva Sportuszodát.
2017-02-00Az iskolák kiválóságaiDunaújváros oktatási intézményeinek legsikeresebb tanulóinak bemutatása.
2017-01-20Bevezetés a LélekfestészetbeBirkás István életmű-kiállítását Kertész László kurátor állította össze. Az új nézőpontok alapján válogatott tárlat szinte teljes betekintést enged a Birkás-univerzumba. Nyitány január 20-án, pénteken 17 órakor.
2017-01-00Munkavédelmi oktatófilmek az ISD Dunaferr Zrt.-ben (képaláírás)A tervek szerint idén is folytatódik a vállalatnál a munkavédelmi oktatófilmek újabb epizódjainak forgatása. A sorozat első filmje a vállalat területén előforduló általános veszélyforrásokat és a követendő magatartási szabályokat mutatta be az ide érkező vendégeknek, annak érdekében, hogy a látogatás balesetmentesen történhessen. (nem teljes szöveg)
2016-12-21Filmklub a HildbenA Sajtó és Tanulás (SÉTA) programban résztvevő diákok írásai. Illés Fanni, a Hild József Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjának írása.
2016-12-09Film a spártai futásrólDr. Szabó Zoltán nagysikerű spártai futásról szóló film már látható az interneten.
2016-12-02Forgatás az uszodában. A dunaújvárosi Illés Enikő a Genezis főszereplőjeA hétvégén városunk több pontján is forgattak jeleneteket Bogdán Árpád rendező Genezis című filmjéhez, melynek egyik helyszíne a Fabó Éva Sportuszoda volt. A főszereplő a dunaújvárosi Illési Enikő.
2016-11-28Fejlődéstörténetek. "Van itt egy sajátos hangulat"Három élettörténetet fűz egybe Bogdán Árpád (kép) rendező új, Genezis című mozija, melyet Dunaújvárosban is forgatnak.
2016-11-26Ismét forog a mozi a város utcáinNovember 25-én, pénteken kezdődött szombaton és vasárnap is folytatódik a Genezis című film forgatása Dunaújvárosban.
2016-10-10A bokszolónő útjaMihai Dragolea és Radu Constantin Mocanu többszörös díjnyertes mozijával, az Arany robottal folytatódik a Kortárs nemzetközi dokumentumfilm sorozata október 12-én.
2016-09-30Filmet forgatnak DunaújvárosbanBogdán Árpád rendező nagyjátékfilmet forgat, amelynek egyik helyszíne Dunaújváros lesz.
2016-09-27Nagyon fontos filmszemleTöbb mint értékes filmszemlébe kezd a Kortárs Művészeti Intézet. Pergő kockák a legvalóról - egyenesben.
2016-09-26Ismét Dunaújvárosban forgatnak majdA Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával Bogdán Árpád rendező nagyjátékfilmet forgat, amelynek egyik helyszíne Dunaújváros lesz.
2016-09-23Szereplőválogatás a Dózsa mozibanA Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával Bogdán Árpád (kép) rendező nagyjátékfilmet forgat, amelynek egyik helyszíne Dunaújváros lesz.
2016-09-08Hiteles arcot találniIsmerős arcra leltünk egy vidéki forgatagban. Jó beszélgetés lett a találkozásból. Szekeres József (kép) "Ha él a gyár, él a város! című dokumentumfilm egyik szereplője Előszálláson él családjával.
2016-07-00Új film készültElkészült az ISD Dunaferr Zrt. munkavédelmi oktatófilm-sorozatának negyedik része, "Elforgácsolt hüvelykujj" címmel. A film célja a balesetek megelőzése azáltal, hogy felhívja a figyelmet a forgácsolási munkafolyamatok veszélyeire, a biztonságos munkavégzés fontosságára.
2016-03-01Nagyon alaposan dolgoztak az alkotókFritz Attila, a Saul fia szereplője az Oscar-díjas filmről. Előválogatástól a díjesőig.
2016-02-27Saul fia: nagy reményekOscar-jelölést kapott egy magyar film. Az Oscar-esélyekről beszélgetett február 26-án a Borhálóban a Saul fia egyik szereplője, Fritz Attila és Gyöngyössy Csaba.
2016-01-26Minden igényt kielégíthetSzínház, film, zene, kiállítás, tánc. Dunaújváros kulturális élete, a 2015-ös év összefoglalója.
2016-01-13Saul fiaA Saul fia az első magyar film, amelyik díjat nyert a Golden Globe-on. Büszkék lehetünk, hogy színészünk Fritz Attila is szerepel a filmben.
2015-12-21Felújítás, támogatásNegyvenkét témakörben döntött a közgyűlés az idei év utolsó ülésén.
2015-11-23Sokszínű művészFritz Attila, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza társulatának tagja a közelmúltban két korszakos filmben, a Saul fiaiban és a Veszettekben is szerepelt. Interjú.
2015-11-22Dunaújváros a '60-as évekbenA Dunaújvárosi Idegenforgalmi Hivatal filmje, zenék: Záray-Vámosi - A mi utcánk, Jean Michel Jarre - Magnetic Fi.
2015-11-10"Jószoli" - filmsikerA Jószolgálati Otthon Közalapítvány dokumentumfilmje a Faludi Ferenc Akadémia 19. nemzetközi filmes pályázatán 2. helyezett lett úgy, hogy nem volt adtak ki első helyezést. A dokumentumfilm az ellátottak visszaemlékezéseiből áll.
2015-11-10Kitörés - Rangos elismerést kapott a Jószolgálati Otthon lakóiról készült dokumentumfilmA Jószolgálati Otthon Közalapítvány dokumentumfilmje a Faludi Ferenc Akadémia 19. nemzetközi filmes pályázatán 2. helyezett lett!A dokumentumfilm a 25 éves évforduló alkalmából megkérdezett ellátottaik visszaemlékezését örökíti meg.
2015-10-10Adonyi próbáltatásokBemutatták A front alatt című filmet Adonyban, amely Adony lakosainak a II. világháború végén, a szovjet megszállás alatti megpróbáltatásairól szól. A filmet Füsi Gyöngyi és Lantos Andrea rendezte, operatőr és vágó Filotás Mihály.
2015-10-07Filmpremier Adonyban (kishír)Ismert adonyi dokumentumfilmes alkotópáros, Füsi Gyöngyi és Filotás Mihály alkotásának ősbemutatójára készülnek október 8-án Adonyban. A riportfilm címe: Front alatt, témája: a II. világháború adonyi eseményei.
2015-09-26Húsz év független filmezésA dunaújvárosi Bernáth Zsoltnak nemrég novelláskötete jelent meg A plafonlakók válaszolnak címmel. Interjú a szerzővel.
2015-06-19Filmszalagon a múltVisszakerül a város tulajdonába az egykori Dunaújvárosi Televízió archívuma. Várhatóan az őszi közgyűlésen döntenek, hogy kihez kerül az anyag feldolgozása.
2015-05-31Főtér - DunaújvárosA Magyar Televízió egyes csatornájának 2000-ben forgatott Főtér című műsora, amely Dunaújvárost és környékét mutatja be.
2015-04-30Énekszó és tánc köszöntseA városban megrendezett május elseji ünnepségekről.
2015-04-20Ember és vas negyed századdal ezelőttAz Ember és vas című film a város és a vasmű alapításának 40. évfordulójára készült, azonban a nyilvános vetítése akkoriban elmaradt. Most a 65. évfordulón bemutatták az Intercisa Múzeumban.
2015-04-18Premier - huszonöt év utánBorhy Anna Ember és vas címmel forgatott dokumentumfilmet a város és a vasmű alapításának 40. évfordulójára. Április 17-én mutatták be az Intercisa Múzeumban.
2015-04-00Nil, aki kicsit Karcsi, de azért Bátor isBeszélgetés Szabó "Nil" Dániellel az általa rendezett játékfilmről, az Élet-mentésről.
2015-03-06Adonyi filmsikerAdony - Füsi Gyöngyi rendezte és Filotás Mihály fényképezte azt a dokumentumfilmet, ami az I. világháborúról szól. Alkotásukkal a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár pályázatán első helyezést értek el.Jelenleg a II. Világháborúról forgatnának.
2015-03-04Milyen volt a háború?Adony - Füsi Gyöngyi rendezte és Filotás Mihály fényképezte azt a dokumentumfilmet, ami az I. világháborúról szól. Alkotásukkal a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár pályázatán első helyezést értek el.
2015-03-00Filmes érdekességekA Dunaújvárosban vagy a Vasműben forgatott filmek, videók ismertetése. Ákos "Igazán" című klipje, a BMW reklámfilmje, a Koltai Lajos által rendezett Sorstalanság, Koltai Róbert Csocsója és a Törőcsik Mari főszereplésével készült Kölyök című film.
2015-01-14Világsztárok is érkeztekSzemezgetés a tavalyi év legfontosabb kulturális eseményeiből (4.).
2014-12-00Leltár miatt nyitvaÚj mustra, régi filmek: az elmúlt három év filmjei. "Csináld magad" alcím alatt: az amatőrfilmes "félprofi" produkciókról; dunaújvárosi amatőrfilmesek: Cruel Word Team, kritika Bernáth Zsolt Sherlock Holmes nevében és Aura c. filmjeiről.
2014-10-25Ötvenöt éve érkezett a kölyök1959. október 26-án este hat órakor volt a díszelőadása a moziban a Kölyök című filmnek. A hír forrása a József Attila Könyvtár évfordulója.
2014-10-08Húsz év függetlenségA Sherlock Holmes nevében és az Aura is bekerült az október 13-19. között jelentkező Magyar Filmhét versenyprogramjába. Bernáth Zsolt és filmes csapatának története.
2014-09-06Pályázatra nevezték a holokausztfilmet!Az adonyi általános iskola által készített táncfilmet, amely a holokauszt 70. évfordulójára készítettek, "944" címmel benevezték a "Nekem a szülőföldem" alkotói pályázatra.
2014-08-00Munkavédelmi oktatófilm készültA közel 7 perc hosszúságú film, amely hasznos információkat tartalmaz a vasműs munkavállalók számára is, a vállalati intranet portálon található meg az alábbi útvonalon: ISD Dunaferr Zrt. szervezeti oldalak – biztonsági és védelmi igazgató – munka- és egészségvédelmi főosztály – munkabiztonsági osztály – film.
2014-06-13Birkózóverseny a világbajnok emlékéreGurics György világbajnok, olimpiai bronzérmes birkózó emlékére birkózóversenyt rendeztek múlt hétvégén a Gárdonyi iskola tornatermében a Dunaferr Sportegyesület és a Gurics György Birkózó Diák Sportegyesület szervezésében gyermekek és veterán birkózók részére. A 2013-vban elhunyt birkózó, a város díszpolgárának életéről és pályafutásáról amatőr film is készült, amelynek bemutatója május 28-án volt.
2014-05-29Film Gurics GyörgyrőlGurics György a magyar birkózás kiemelkedő alakja volt. Olimpiai bronzérmes, világbajnok, edzőként pedig az egyik legsikeresebb szövetségi kapitány. Dunapentelétől Jokohamáig címmel film készült róla, amelyet május 28-án mutattak be. A filmet Mezei István, a Dunaferr SE birkózó-szakosztály egykori elnöke készítette.
2014-05-21Háború BaracsonA náci megszállók ellen harcoló maroknyi dán ellenállókról forgatnak háborús filmet Baracson.
2014-05-17Honfoglalók albérletbenBeszélgetés Csúri Ákossal, akinek Honfoglalók albérletben címmel könyve jelent meg. Riportkönyvének egyes részei Dunaújvárossal, Dunapentelével foglalkoznak. Csúri Ákos korábban 1995 és 1997 között Építők címmel dokumentumfilmet is forgatott Dunaújvárosban. A könyv címét is Dunaújváros ihlette.
2014-05-00Happy from DunaújvárosKisfilm a "boldog Dunaújvárosról". A rövidfilm készítői az Útinaplók Crew tagjai. (Kovács Szilárd, Olasz Martin, Horváth Ádám, Szilágyi Dávid, Győrfi Marcell)
2014-04-23Aura: Brüsszel után irány LondonBernáth Zsolt és csapatának új filmjét Brüsszel után Londonban is bemutatják.
2014-04-17Emlék az áldozatoknak„944” címmel táncfilm készült Adonyban a holokausztról.
2014-04-16Gyarapodó Kisfilmfeszt a főiskolánA Dunaújvárosi Kisfilm Fesztivál idén az "Infinity Europe - Academic Short Film Awards" nevet viseli, és megnyitja a kapuit az európai felsőfokú szakképzésben tanuló diákok számára.
2014-04-15Táncfilm készült a holokausztrólTáncfilm készült Adonyban a holokausztról „944” címmel.
2014-04-11Brüsszelben vetítik az AurátBrüsszelben és Londonban is bemutatják az Aura című magyar ifjúsági sci-fit, Bernáth Zsolt rendezését, amelyet Budapesten április 20-án láthat először a közönség. (Február 15-én mutatták be a dunaújvárosi moziban)
2014-03-13Légifelvételek Dunaújvárosról és környékérőlLenyűgöző légifelvételek Dunaújvárosról és környékéről. Készítette: Szentkuti Tamás és Végh Zoltán.
2014-02-18Újvárosi filmsztoriFilmbemutatóval jubilált a Cruel World Team független filmtársulat szombaton a Dózsa Mozicentrumban. Aura című új filmjük ismét alacsony költségvetésű, állami támogatás nélkül készült, s egy újabb zsáner, a science-fiction lehetőségeit próbálták ki. Sikerrel.
2014-02-17Jubileumi Aura-premierFebruár15-én hazai pályán, a Dózsa Mozicentrumban debütált a Bernáth Zsolt rendező vetette független filmes csapat új mozi, Az Aura.
2014-02-12Aura: szombati premierAz Aura című film ősbemutatója. Február 15-én a Dózsa Mozicentrumban lesz Bernáth Zsolt és csapatának új filmbemutatója. Az alkotógárda ezzel ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját.
2014-02-01Aura: helyi premierBernáth Zsolt rendezőnek és csapatának új, Aura című filmjének ősbemutatója február 15-én lesz a Dózsa Mozicentrumban.
2014-01-28KépaláírásMartin Ferenc új kötetét, A félelem képei - Fritz Lang német filmjeinek látványvilága című könyvet mutatták be pénteken este a Kortárs Művészeti Intézetben. A szerzőt Gyöngyössy Csaba műértő kérdezte. (teljes szöveg)
2014-01-25Egy kifordult világbanBeszélgetés Szaksz Gabriella, dunaújvárosi színésznővel.
2014-01-20Fazekas magyar DunájaFazekas Lajos, számos játék- és dokumentumfilm rendezője, közeli tervei között szerepel, hogy filmet forgat a Duna magyarországi szakaszáról. Sztálinvárosban ötven évvel ezelőtt már forgatott a Párbeszéd című film asszisztenseként. Interjú.
2014-01-10A film kedvéért még esőt is csináltakFebruár 15-én lesz a Dózsa moziban Bernáth Zsolt új filmjének, az Aurának a bemutatója. Műfaja sci-fi. Már a bemutató előtt meghívták a produkciót Stockholmba, Görögországba, Belgiumba, Brazíliába. Beszélgetés az alkotóval a filmről.
2014-01-01Aura és Mind: egyBernáth Zsolt Aura című filmjének 2014. február 15-én lesz a bemutatója, a nemrég jelent meg Mind: egy címmel első regénye is. Interjú. Részlet a regényből.
2013-12-01A Kárhozattól az AuráigBernáth Zsolt új filmet készít. (Aura, fantasztikus film, bemutató: 2014. február) Interjú.
2013-10-17Az Aura kalandjaBeszélgetés Bernáth Zsolttal, aki csapatával újabb filmet forgatott Aura címmel.
2013-10-14Aura: újvárosi sci-fiBernáth Zsolt és csapata új filmet forgatott. Az Aura című sci-fi utómunkálatai zajlanak,a bemutatót 2014 februárjára tervezik.
2013-10-09Exkluzív: jön, jön, jön az “Aura”!Utómunkálatainál tart a Sherlock Holmes nevében alkotóinak új filmje – az Aura című munka műfaja sci-fi, titokban forgatták, bemutató 2014 februárban. Az “Aura” egyben jubileumi mozi is lesz – a filmet létrehozó dunaújvárosi független filmes csapat, a Cruel World Team (CWT) tagjai ezzel az alkotással ünneplik megalakulásuk 20. évfordulóját.
2013-08-16De mi jön a 3D után?Beszélgetés Szalai Attilával, a Dózsa Mozicentrum ügyvezetőjével.
2013-08-01Mindenkit hazavárnak!Munkabalesetet feldolgozó gyári film készül.
2013-06-11Áradás Dunaújvárosban-Szabó László filmjeZene, kép, hangulat, ember és természet. Elgondolkodtató és szép alkotás Szabó László kisfilmje az elmúlt napokról.
2013-05-26Parázs-Varázs, Családi hétvége 2013Filmes beszámoló a 2013. május 24-26. között, a Duna-parton megrendezett Parázs-Varázs, Családi hétvége rendezvénysorozatról.
2013-03-12Sherlock: irány az USABernáth Zsolték Sherlock Holmes nyomában című ifjúsági filmje több nemzetközi meghívást is kapott, májusban a Los Angeles-i Nemzetközi Családifilm-fesztiválon vesz részt.
2013-03-08Magyar filmes siker AmerikábanA Los Angeles-i Nemzetközi Családifilm-fesztiválon (International Family Film Festival) szerepel május elején a Sherlock Holmes nevében című magyar ifjúsági mozi – közölték az alkotók pénteken az MTI-vel.
2013-03-08Amerikai fesztiválon szerepel a magyar SherlockA Los Angeles-i Nemzetközi Családifilm-fesztiválon (International Family Film Festival) szerepel május elején a Sherlock Holmes nevében című magyar ifjúsági mozi – közölték az alkotók pénteken.
2013-02-22Magyar gyerekfilm zombikkalA Sherlock Holmes nevében Bernáth eddigi legambiciózusabb próbálkozása, és a büdzséje is magasabb a rendező eddigi filmjeinél. Minden korábbi próbálkozásánál egyértelműbb megcélzása a közönségfilmnek, de mivel sem Bernáth, sem forgatókönyvírója, Kis-Szabó Márk nem született közönségfilmeket csinálni, így a Sherlock Holmes nevében sem sikerült multiplex-kompatibilisre.
2013-02-19Sherlock sikereiMindezek után lássuk – Bernáth Zsolt rendező és Milka Julianna ügyvezető szíves közlése nyomán –, milyen utat is járt be a városunkhoz ezer és egy szállal kötődő film, a Sherlock Holmes nevében.
2012-10-11Bernáth Zsolték már új mozin dolgoznakJanuár 26-án került a mozikba Bernáth Zsolt és csapatának Sherlock Holmes nevében című filmje. Jelenleg a film folytatásának lehetőségeit próbálják megteremteni és újabb filmterveken dolgoznak.
2012-10-08Így ért véget a "Könyvtári Napok"Videós összefoglaló a József Attila Könyvtár október 7-i Könyves Vasárnap programjairól: Ringató, "Képes" (virtuális) múzeum.
2012-09-11Nem vidám filmetűdBernáth Zsolt és Szentkuti Tamás Volt egyszer egy Vidám Park című filmetűdje elnyerte az I. Független Nemzeti Filmfesztivál fődíját.
2012-07-20Zegzugos történetekDunaújváros Május 1. utca.
2012-06-29Dunaújváros - Egy perc MagyarországVárosismertető kisfilm.
2012-06-28Az eltünt álmok nyomábanA Sherlock Holmes nevében című filmről. "Az egykori amatőrhorror-készítők ifjúsági krimije nem csupán hiánypótló alkotásként állja meg a helyét."
2012-06-18Szenvedélyes képi nyelvújítókJúnius 8. és 10. között zajlott le a második Dunaújvárosi Amatőr Filmes Fesztivál. A dokumentumfilm kategória első helyezettje Csubrilo Zoltán „Sok mindent ki kő bírni” című alkotása lett. A kisjátékfilm kategória első díját Papp Barnabás „Ásó, kapa…” című filmje nyerte. A különdíjat Kövi Gergő és Babai Zoltán „Suzie” című thrillerje vihette haza.
2012-06-11Három napnyi vetítésBeszámoló a II. Dunaújvárosi Amatőrfilmes Fesztiválról. Díjazottak névsora a cikkben.
2012-06-09Filmesek a házbanJúnius 8-án megkezdődött a moziban a II. Dunaújvárosi Amatőrfilmes Fesztivál.
2012-06-06Péntektől fesztiválJúnius 8-án kezdődik az idén már háromnapos II. Dunaújvárosi Amatőrfilmes Fesztivál.
2012-06-01Terjeszkedő filmfesztiválII. Dunaújvárosi Amatőrfilmes Fesztivál 2012. június 8-10.
2012-04-19"Őrangyalok nélkül" - balesetmegelőzési film készültÁprilis 11-én mutatták be a Dunaújvárosi Főiskolán.
2012-04-12A felelőtlenség következményeiKőhalmi László törzszászlós ötlete alapján Őrangyalok nélkül címmel balesetmegelőző célzatú filmet forgattak Dunaújvárosban. A filmet április 11-én mutatták be a Dunaújvárosi Főiskolán.
2012-04-06Balesetmegelőzési oktatófilm készültA helyi rendőrkapitányság kezdeményezésére, a társszervek bevonásával egy év alatt leforgatták azt a balesetmegelőzési filmet, amely egy diszkóbalesetet, illetve annak következményeit dolgozza fel. Bemutatója 2012. április 11-én a Dunaújvárosi Főiskolán.
2012-03-08VI. Dunaújvárosi KisfilmfesztiválVI. Dunaújvárosi Kisfilmfesztivál a Dunaújvárosi Főiskolán.
2012-03-02A filmfeszt díjazottjai2012. február 22-én rendezte meg a Dunaújvárosi Főiskola a VI. Kisfilm Fesztivált. Eredmények. Bemutatkozott a vasműs film is.
2012-02-29VI. Kisfilmfesztivál a Dunaújvárosi FőiskolánFebruár 22-én három kategóriában rendezték meg.
2012-02-27Lapot húztak tizenkilencreHatodik alkalommal rendezték meg a Dunaújvárosi Főiskolán a Kisfilm Fesztivált. Eredmények a cikkben.
2012-02-23Hatodjára Kisfilm FesztÚjra Kisfilm Fesztivál a Dunaújvárosi Főiskolán.
2012-02-13Tekintsünk előre! Bernáth Zsolt: Sherlock Holmes nevébenSherlock Holmes nevében egy fiatal, dunaújvárosi baráti társaság kísérlete arra, hogy felrázza a hazai műfaji filmek világát.
2012-02-08Már forog a Néma - előzetes"A Néma egy független produkcióban készülő, no-budget kisjátékfilm Stephen King novellájából. A szerző Dollar Baby projektjének része. A film Dunaújvárosban forog fiatal amatőr filmes készítők által ...de profi színészekkel. Támogatója a dunaújvárosi Munkásművelődési Központ." Rendező Gyöngyösi Zsolt, dunaújvárosi színészei: Kiss Attila, Gasparik Gábor, Pálfalvi János.
2012-01-26Harminc moziban vetítikA Dunaújvárosban forgatott Sherlock Holmes nevében című ifjúsági filmet az ország harminc mozijában fogják vetíteni január 26-tól. Beszélgetés Bernáth Zsolt rendezővel.
2012-01-24Sherlock Holmes Magyarországon nyomozHúsz év után magyar, ifjúsági kalandfilm kerül a mozikba, "Sherlock Holmes nevében” címmel. Ezúttal azonban nem Londonban játszódik a történet, és a főhős is eltér a szokványostól.
2012-01-10Országos vetítés2012. január 26-tól az ország mozijaiban kezdik vetíteni Bernáth Zsolt és csapat Sherlock Holmes nevében című filmjét.
2012-01-05Sherlock és Watson Dunaújvárosban„Ha egy magyar gyerek megnéz egy hollywoodi ifjúsági filmet, mondjuk egy Harry Potter-epizódot, hiá­ba nyűgözi le a mozi, csak részben tud azonosulni a szereplőkkel, hiszen azok olyan kulturális térben szocializálódtak, amely az ő világától nagyon távol esik, a mi filmünk azonban egy, a magyar kiskamaszok számára ismerős, biztonságot adó miliőben játszódik – mondja Bernáth Zsolt, az új ifjúsági film, a Sherlock Holmes nevében rendezője.
2012-01-02Sherlock Holmes nevében: győzött, jön, jön!2012. január 26-tól elkezdik vetíteni a magyarországi mozik a Sherlock Holmes nevében című ifjúsági filmet. Bernáth Zsolt: "Biztosat nem tudok, nem is nagyon merek mondani, de ha a közönség is úgy akarja, folytatjuk!"
2012-01-01Scherlock Holms nevében - új magyar ifjúsági filmInterjú Bernáth Zsolt rendezővel.
2011-12-19Újvárosi krimibirodalomDecember 17-én két vetítéssel debütált a Sherlock Holmes nevében c. dunaújvárosi film. Beszámoló.
2011-12-17Egy kelet-európai SherlockBeszélgetés Beránt Zsolttal, a Shelrock Holmes nevében c. ifjúsági film rendezőjével.
2011-12-16Díjazott lett a város videójaA Magyar Dal Napja eseményeiről videókat készítettek a programban részt vevő városok. Dunaújváros videófilmje második helyen végzett.
2011-12-14A forgalmazók már érdeklődnekSherolck Holmes nevében, a film rendezője Bernáth Zsolt.
2011-12-14Elkészült a Sherlock Holmes nevébenŐsbemutatóra készül a dunaújvárosi filmes alkotógárda Bernáth Zsolt vezényletével, véget ért a Dunaújvárosban forgatott ifjúsági kalandfilm kétéves munkafolyamata. December 17-én, az országos premier előtt megtartják a Dózsa moziban az első vetítéseket.
2011-12-06Bemutatóra vár a tinikrimiA Sherlock Holmes nevében című ifjúsági filmet, december 17-én láthatják először a nézők.
2011-12-01Sherlock Holmes nevében - a dunaújvárosi filmInterjú a rendezővel, Bernáth Zsolttal.
2011-11-17Gigakoncertel szülinapozott a QuimbyÖsszefoglaló, rövid Kisfilm a Quimby zenekar koncertjéről, riportokkal.
2011-11-17Egy hónap múlva premierA Sherlock Holmes nevében című filmet várhatóan december 17-én mutatják be a Dózsa Mozicentrumban.
2011-11-16Fiatal filmesek fókuszábanTavasszal felkérték a Dunaújvárosi Főiskola néhány médiaszakos hallgatóját, hogy a Dunai Vasmű első üzemei átadásának hatvanéves évfordulójára készítsenek kisfilmet, amelyben bemutatják a ma is működő öntöde- és mechanikaüzemet. A film bemutatójára november 2-án került sor.
2011-11-11Fiatal filmesek fókuszábanVasműs és főiskolai koprodukció.
2011-10-28Kisfilmmel is készültek ráA Gépgyár első üzemeit hatvan éve adták át: ünnepelnek
2011-10-25Kisfilmmel is készültekA vasmű első üzemeit 60 éve adták át. Ebből az alkalomból film is készült, amely technológiai folyamatokat mutat be.
2011-10-11“Az én Dunaújvárosom”: öt jelesÖt pályamű érkezett a várossá nyilvánítás jubileuma alkalmából a József Attila Könyvtár által hirdetett filmes alkotópályázatra. Beszámoló az eredményhirdetésről.
2011-10-09DunaújvárosDunaújváros várossá nyilvánításának 60. évfordulója alkalmából a József Attila Könyvtár által meghirdetett "Az én Dunaújvárosom" c. rövidfilm pályázatra beérkezett alkotás. Országos Könyvtári Napok, 2011. október 3-9.
2011-10-09Dunaújváros minden generáció számára otthont nyújtDunaújváros várossá nyilvánításának 60. évfordulója alkalmából a József Attila Könyvtár által meghirdetett "Az én Dunaújvárosom" c. rövidfilm pályázatra beérkezett alkotás. Országos Könyvtári Napok, 2011. október 3-9.
2011-10-04Ismerem a könyvtáram?Országos Könyvtári Napok (2011. október 3-9.) a dunaújvárosi József Attila Könyvtárban is. Programok, rendezvények. A Dunaújvárosi Főiskola is részt vett a Márai-programban, amelyben 600 ezer forint értékben választhattak könyveket.
2011-09-30Két kontinensen sem találtak jobb helyszíntReklámfilm-forgatás a vasműben. Sam Brown forgatásáról. Interjú a rendezővel.
2011-09-30Forgatás a vasműbenSam Brown (kép) ismert londoni videoklip- és reklámfilmrendező forgatott az ISD Dunaferrnél. Interjú.
2011-09-28Kis költségvetés, nagy produkcióPremier küszöbén a dunaújvárosi helyszíneken forgatott ifjúsági kalandfilm. Bernáth Zsolt rendező egy izgalmas gyerekkrimit állít elénk.
2011-09-23Utómunkán az újvárosi tinikrimiAugusztus végén fejeződött be a Dunaújvárosban forgatott új magyar ifjúsági krimi, a Sherlock Holmes nevében című mozi forgatása.
2011-09-10Sherlock Holmes nevében - Ifjúsági film készül DunaújvárosbanSherlock Holmes nevében címmel ifjúsági kalandfilm készül Dunaújvárosban; a kizárólag magántőkéből finanszírozott alkotást a tervek szerint decemberben mutatják be, és az alkotók bíznak abban, hogy forgalmazók segítségével minden érdeklődőhöz eljuthat majd a film itthon és külföldön.
2011-09-08Könyvtár: városvízió – filmeken!A dunaújvárosi József Attila Könyvtár a várossá nyilvánítás 60. évfordulója alkalmából rövidfilm pályázatot hirdet “Az én Dunaújvárosom” címmel.
2011-09-08Filmre csábít a könyvtárAz én Dunaújvárosom címmel amatőr kisfilmpályázatot hirdetett a József Attila Könyvtár, Dunaújváros várossá nyilvánításának 60. évfordulója alkalmából.
2011-08-26Ifjúsági film a CWT-től"Véget ért a Sherlock Holmes nevében című ifjúsági film forgatása. A Bernáth Zsolt rendezte mozit idén decemberben mutatják majd be a városban..."
2011-08-23Dunaújváros meséi"Anno - Mesél Dunaújváros" címmel archív sorozat kezdődik a DSTV Dunaújváros Televízióban. Az évtizedek alatt összegyűlt filmek, riportok amelyekben megelevenedik a város múltja mindennap 16 órakor kerül vetítésre.
2011-08-19I. Dunaújvárosi Amatőrfilm-fesztiválA legtöbb szavazatot a Kávészünet cimű romantikus dráma kapta, rend.: Gyöngyösi Zsolt, fsz.: Szaksz Gabriella. Második az Aprójószág c. dráma lett, Máriás Attila rendezésében, a harmadik legtöbb voksot két alkotás kapta: Ugrások-Máriás Attila filmje-, Visszaillantó c. thriller Bódis Bence filmje. Különdíjas dokumentumfilm kategóriában: Juhász D. Viktor: Zenekar az árokban.
2011-08-01Nem a fióknak készülBeszámoló a Dózsa Mozicentrumban megrendezett I. Dunaújvárosi Amatőrfilmes Fesztiválról. Interjú.
2011-07-29Amatőrfilmesek, ha összejönnek: szemleTizennégy független filmes összesen huszonnégy alkotása látható a Dózsa Mozicentrumban megrendezett I. Dunaújvárosi Amatőrfilmes Fesztiválon. A filmkészítők névsora a cikkben.
2011-07-27Hollywoodtól keletreHuszonnégy alkotás szerepel az I. Dunaújvárosi Amatőrfilmes Fesztivál kínálatában.
2011-07-15Hány snitt egy ifjúsági krimi?Bernáth Zsolt és csapata hetek óta egy ifjúsági krimit forgat Dunaújvárosban. "Vendégségben" a Sherlock Holmes nevében című mozi tizennyolcadik forgatási napján. Beszélgetés Bernáth Zsolttal, és Váczy Károly producerrel. (Kép az első oldalon is).
2011-07-13Huszonöt film az amatőröktőlLejárt a jelentkezési határidő az I. Dunaújvárosi Amatőrfilmes Fesztiválra, amelyet július 30-án rendeznek meg a Dózsa Mozicentrumban.
2011-06-29Az első seregszemle amatőrfilmeseknek"I. Dunaújvárosi Amatőrfilmes Fesztivál: ez a munkacíme annak a rendezvénynek, amire a tervek szerint idén július 30-án rendeznek a Dózsa Mozicentrumban."
2011-06-21Sherlock-film: forgatási szakaszMár fogatási szakaszába lépett Bernáth Zsolt és csapatának, a Cruel World Team Független Filmtársulatnak új ifjúsági filmje, a Sherlock Holmes nevében.
2011-04-11Indulhat a forgatásBeszélgetés Bernáth Zsolt rendezővel, a Sherlock Holmes nevében címmel készülő ifjúsági mozi fejleményeiről.
2011-03-29Film a hatvan év ürügyénA Dunaújvárosi Főiskola hallgatói filmet készítenek a vasmű átadásának hatvanadik évfordulójára, amelyben az öntöde, a kovácsüzem, és a mechanika üzemek mindennapjait mutatják be.
2011-03-25Hatvan év ürügyénFilm az Öntödéről és a Mechanikáról. Rendező: Béres Gergő.
2011-02-12Jubiláló mozgóképesekA Dunaújvárosi Főiskola ötödik alkalommal rendezte meg a Kisfilm Fesztivált. Beszámoló a rendezvényről.
2011-02-04Filmfesztivál2011.01.11-én a főiskolán immár ötödik alkalommal rendeznek kisfilmfesztivált, ezúttal Vágj bele! címmel. Till Attila is előadást tart.
2011-01-26Horror után ifjúsági filmet készítBernáth Zsolt ezúttal gyermekfilmet készít, dunaújvárosi gyerekszereplőket keres, és természetesen a helyszín is Dunaújváros.
2011-01-19Belvárosi krimi, SherlockkalÚj filmet készít a Cruel World Team csapata, címe: Sherlock Holmes nevében. Beszélgetés a rendezővel, Bernáth Zsolttal. A film honlapja.
2011-00-00Duna anzix - Dunaújváros és DunaföldvárRómai városromok a magyar Duna mentén. "Hogy mennyire új Dunaújváros? Megépüléséről alig több mint 60 éve, 1949-ben döntöttek. A Magyar Dolgozók Pártjának Központi Vezetősége ekkor álmodta meg ezt az új, mesterkélt várost, a hazai szocialista nehézipar fellegvárát. A város tudatos kialakítása, minden természetességet elvető szerkezete, légifelvételeinken is jól látszódik."
2010-12-21Pereg az újvárosi zsarumozi"Egy diszkóbaleset körülményeinek teljes nyomozati feltárását mutatja be a Balesetmegelőzési bizottság által készített prevenciós mozi."
2010-11-21Városvideó – másképpDunaújváros régen és ma. Film régi és új képekből a YouTube-on.
2010-09-01Hatvanéves a DunaferrÜnnepség filmbemutatóval (Ha él a gyár, és a város) és az egykori vezérigazgatók elismerésével.
2010-07-02Ha él a gyár, él a város! - 60 éves a VasműRövidfilm a városról és a vasműről. A filmetűd forgatókönyvírója, rendezője Gerő Marcell.
2010-06-26"Ha él a gyár..."Hatvanadik születési évfordulóját ünnepli idén a vasmű. Az évfordulóra elkészült egy film is, melynek címe: Ha él a gyár, él a város (rendezte Gerő Marcell). (Adatok: A Dunaferr számokban).
2010-06-18Hatvanévesek lesznekHatvan éve alapították az ISD Dunaferr Dunai Vasműt. Ez alkalomból ünnepi fogadást rendeznek a Dunaújvárosi Főiskolán és bemutatják a "Ha él a gyár, él a város" című filmetűdöt, és neves művészek lépnek fel.
2010-06-18A Kölyöktől a Csocsóig-avagy gyári filmtörténetAz első filmek: Kiskrajcár(1953), Én és a nagyapám (1954) Dokumentumfilmek: 15 perc-15 évről, Dunaújvárosi fények, Kulcsos emberkék, Hat nap, diafilm a tízéves Sztálinvárosról. Játékfilmek: Legenda a vonaton, Párbeszéd, Minden kezdet nehéz, Csocsó, avagy éljen május elseje, Sorstalanság, Konyec, Ha él a gyár, él a város.
2010-06-11Rendhagyó gyármustraLátogatás a Vasműben.
2010-05-26A gyár és a város kölcsönhatásárólA hatvanadik évfordulóra készítenek filmet.
2010-05-14Filmben a hatvan évrőlA budapesti Campfilm Production filmet készít a hatvan éves vasműről, a gyár és a város közös múltjáról. Beszélgetés a rendezővel, Gerő Marcellel.
2010-04-15Dunaújváros látképeDunaújváros látképe (video).
2009-12-17A angyalt segítők, kettenA "Segíts az Angyalnak" jótékonysági esthet kapcsolódóan helyi művészek - Keserue Zsolt, Kelemen Marián Éva - ajánlották fel alkotásaikat egy jótékonysági aukcióra.
2009-11-05Kisfilmfesztivál: újvárosi nyertesselKözönségdíjat kapott Tasner Péter a Dunaújvárosi Főiskola már végzett hallgatója, a németországi Swan Lake Moving Image & Music Award filmfesztiválon, Dualism című alkotásáért.
2009-11-02Főiskola: kisfilmes (nagy) diadalKözönségdíjas lett a németországi Swan Lake Moving Image & Music Award filmfesztiválon Tasner Péter: Dualism című kisfilmje. Azalkotó a Dunaújvárosi Főiskola diplomás diákja.
2009-09-22Lámahívők a garázsban"Megannyi helyszín, megannyi élmény a vasmű tövében. Másodszor jelentkezett a Béke téri kapu mellé rendelt Garázsfesztivál. Rockdiszkótól a szintis lagziig - szinte minden." Beszámoló.
2009-09-16Garázsroll a vásznon"Második újvárosi dokumentumfilmjével jelentkezik Keserue Zsolt. A számos fesztiválon remekül vizsgázó Nagyolvasztó után itt Dreams come true." Az alkotó tizenhat együttes történetét mutatja be.
2009-06-06Illúziók - egyelőre dobozbanBeszélgetés Bernáth Zsolttal az Illúziók című, új filmjéről.
2009-05-20Bemutatkozott a mi kis városunkVasárnap este a Magyar Televízió Mi kis városunk című városfejlesztő showjában.
2009-05-17A mi kis városunkEbben a műsorban a civilek is lehetőséget kapnak arra, hogy kitalálják, mit kezdenének egy térrel, egy épülettel vagy akár egy városrésszel. A mozi épületét, valamint a Szalki-szigetet kell majd az amatőr és profi csapatnak górcső alá venni, mégpedig tervezői szemmel.
2009-05-08A film csak forog tovább2009-ben harmadik alkalommal rendezi meg a Dunaújvárosi Főiskola a több kategóriából álló Kisfilm fesztivált a Pedagógiai és Kommunikációs Szakmai Kollégium (PKSZK) szervezésében
2009-03-23Magyar Dani: hobbiból HollywoodBeszélgetés Magyar Dániellel, a Dunaújvárosi Főiskola diákjával, aki bejutott "A táska" című filmjével az AXN filmfesztivál legjobb tizenöt közé.
2009-02-16Képileg erős a főiskola: elismerésekMagyar Dániel (a Dunaújvárosi Főiskola diákja) kisfilmje, az All in Clusive, az AXN filmfesztivlon bekerült a legjobb 15 közé.
2009-01-02Egy "megérdemelt" színésznőSzaksz Gabriella.
2008-12-11Film a bécsi egyetemnekA Bécsi Egyetem Politológia Tanszékének kutatói Dunaújváros kialakulását és fejlődését kutatták. A kutatásból egy filmösszeállítás és egy könyv is szerepel. A kutatókat Kanderka Imre kalauzolta.
2008-12-02KultúrolvasztárokBemutatták Keserue Zsolt Nagyolvasztó című, Dunaújváros kulturális életéről szóló dokumentumfilmjét.
2008-11-27Kulturális NagyolvasztóA Nagyolvasztó (fejezetek Dunaújváros kulturáliséletének fejlődéstörténetéből az alapítástól a rendszerváltásig) című dokumentumfilm bemutatója. Rendező: Keserue Zsolt, szerkesztő Medvedt Yvette, zene Quimby.
2008-11-18A dunapentelei beruházás a kortársak szemévelKortársak visszaemlékezései a Filmmúzeum új sorozatában.
2008-11-07"Páratlan évek" a FilmmúzeumbanA Filmmúzeum tévécsatorna november 27-én mutatja be az 1953-ról, Sztálinvárosról, a vasműről, kortársak visszaemlékezéseiből forgatott filmjét, a "Páratlan évek" című sorozatában.
2008-11-06Sztálinvárosba száműzött apácákTörténet Sztálinvárosról (1950-es évek). 1950-ben kétezerháromszáz szerzetes és közel kilencezer apáca került azutcára. Sokan kerültek a dunapentelei-sztálinvárosi építkezésekre, ahová Örkény István is lejárt. Glória (1957) c. kisregényében ezt be i smutatja. A műből film is készült 1982-ben.
2008-11-06Diákok a környezetértAz Ökotech szakkiállításra a Széchenyi István Gimnázium média szakköre egy kisfilmet készített, amelyben az elektronikai hulladékfeldolgozást muttaták be. Érdekesség, hogy a filmet egy ötvenéves Tavasz televízión vetítették le.
2008-09-17Dokumentumfilmet forgatott a mesterséges városrólKeserue Zsolt vizuális képzőművészt faggatja a Dunaújvárosból indultak....sorozat újabb része. Ősszel dokumentumfilmet mutatott be a városról. A város megalakulása utáni 40 évet próbálta interjúk segítségével rekonstruálni.
2008-08-22Bernáth Zsolt és csapatának új filmjeAz "Illúziók" valósága, egy fárasztó, sikeres nyár
2008-07-30Modern messiástörténetBernáth Zsolt és a Cruel World Team ismét forgat. Beszélgetés a rendezővel.
2008-03-08Múltunk filmes lenyomataiIsmét majális lesz Dunaújvárosban? Stanga Lajos tervei szerint felelevenítené ezt az ünnepi szokást. A Csocsó, avagy éljen május elseje című filmről.
2008-02-28Ha Selmec hív..."Ha Selmec hív, mi ott leszünk" címmel film készült a selmecbányai hagyományokról.
2007-11-16Dunaújvárosi főiskolás is döntős lett!A Swan Lake elnevezésű nemzetközi filmes pályázaton Béres Gergő Distant Starlight című munkája bekerült a döntőbe.
2007-05-07méDIÁKA Dunaújvárosi Főiskola Déri János Kommunikációs Intézet hallgatóinak írásai: "Menjünk a moziba be!" címmel, egy kis mozitörténet, beszélgetés Kutasi Sándorral, az egyik tulajdonossal. "Filmsorozat készül" címmel: kisfilmosorozatot tervez a hallgatók közreműködésével a főiskola. Beszámoló.
2007-04-23Filmfesztivált játszottunkBeszámoló az első Dunaújvárosi Kisfilm Fesztiválról, amelynek a Dunaújvárosi Főiskola adott otthont.
2007-04-18Hagyományteremtő filmszemle a DF-enA Dunaújvárosi Főiskola szervezésében április 19-én megrendezik az első Dunaújvárosi Kisfilm Fesztivált.
2007-04-16A piros cipő, az király voltA Kmaera Hungária álta szervezett felmérésben részt vett a Dunaújvárosi Főiskola is. A kommunikáció szakos hallgatók egy kisfilmet is készítettek arról, hogy az emberekmennyire ismerik fel egyes tv-csatornák arculatát. A filmet a pécsi Kamera Hungária Műsorfesztiválon is levetítették.
2007-03-31Főiskolai kisfilm a fesztiválonA 27. Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztiválon a Dunaújvárosi Főiskola kommunikáció szakos hallgatóinak rövidfilmje is szerepel.
2007-02-26Ünnepi kantátából SztálinvárosiA Dunaújvárosi Vegyeskar szerepelt Szollosy Gabriel dokumentumfilmjében, a Sztálinvárosi Kantátában. A vegyeskar tervei szerint színpadra állítja a feledésbe merülő kórusművet, a Dunaújvárosi Kantátát (ez Horusitzky Zoltán: Ünnepi Kantátája).
2007-02-11Sztálinvárosi kantáta: dalban mondják el"Horváth Péter, a Dunaújvárosi Vegyeskar karnagya színpadra álmodja Dunaújváros elveszettnek hitt "himnuszát" – de már a darab előkerítése is komoly küldetésnek ígérkezik Szollosy Gabriel filmszemlén vetített dokumentumfilmjében."
2007-02-08Konyec - Iszak utazásaA 38. Magyar Filmszemlén közönségdíjat nyert a Konyec c. film, amelynek jelentős részét Dunaújvárosban forgatták.
2007-01-30Azért maradtak az álmokBeszélgetés Szabó "Nil" Dániellel,aki szabadidejében kisfilmeket ír és rendez.A dunaújvárosi fiatalembernek eddig két rövidfilmje készült el. Mindkettőnek volt díszbemutatója a KMI-ben, majd mindkettőt levetítette a Fix TV is néhányszor.
2007-01-30Filmszemle: a Konyec és a Sztálinvárosi kantátaKét dunaújvárosi kapcsolódású film a 38. Magyar Filmszemlén. Ismertető a filmekről.
2007-01-16Konyec - utolsó csekk a pohárbanMég a pesti díszbemutató előtt láthatta a pesti kzönség a filmet, melynek néhány jelenetét itt forgatták.
2006-11-28Filmkultúra fiataloknakNovember 21-től ismét útjára indul az Ifjúsági Filmklub az MMK-ban..Gyöngyössy Csaba és Martin Ferenc vezeti.
2006-11-16Újra indul az ingyenes filmklub az MMK-banÚjra elindul az ifjúsági filmklub a Munkásművelődési Központban Gyöngyössy Csaba és Martin Ferenc vezetésével.
2006-07-04Többször is kiraboltak egy postát és egy ékszerüzletet...Egy forgatás élményei. Kedden a Bartók téren forgatott a Konyec című film stábja.
2006-06-26Egy héten át nlunk forgatják a filmetDunaújvárosban forgatják a Konyec című filmet.
2006-06-22Konyec: a film nagy része nálunk forogA Csocsó és a Sorstalanság után most újabb filmet forgatnak Dunaújvárosban. A Konyec című filmben a Barátság úti postát fogják kirabolni.
2006-06-20"Dong, zeng, zúg" a kantátaFilm készül énekkarunk közreműködésével.
2006-01-10Más történet a másságrólHárom dunaújvárosi fiatalember: Dobai Szabolcs, Fábián Gábor és Králik Attila önerőből, haveri körben , támogatók nélkül játékfilmet forgatnak, melynek címe "Enez". A film a zenéről, a zenészekről és az ő másságukról szól. A keszthelyi Helikon Összművészeti Fesztiválra készül.
2005-04-08képaláírásNyáron ismét filmforgatás helyszínévé válhat a város. Amedeo Fago olasz filmrendező legújabb filmjéhez Dunaújvárosban is keresett helyszíneket (színház, múzeum).
2005-03-01Párbeszéd és svédcsavarHerskó János filjeiről. A Dunaújvárosban is játszódó Párbeszéd című filmről.
2004-11-26Ismét filmet forgatnak rólunkJancsó Anna filmrendező és Weiner Tibor unokája egy újabb dunaújvárosi identitású film terveit szövögeti. Már forgatott is a Dunaújvárosi Vegyeskar egyik próbáján. Jancsó Anna úgy gondolja, hogy "ennek a városnak nagyon különleges a története, így az itt élőknek is".
2004-11-03Pentele története a Múzeum MozibanAz éreklődők számára Kanderka Imre magángyűjtemény tulajdonos , a sorozat kiötlője tart előadást , amelyet a városról szóló dokumnetimfilmjeivel illusztrál, s beszélgetést kezdeményez a megjelentekkel. 1. előadás: november 7, 2. előadás: november 28, 3. előadás: december 28.
2004-06-29Egy világpolgár vallomásaiA Bartók kamaraterme adott otthont annak a filmbemutatónak,melyen Jancsó Anna filmrendező mutatta be Weiner Tiborról (a filmrendező a város főépítészének unokája) készült filmjét. A film után beszélgetés zajlott.
2004-06-28Film a Sztálinvárost tervező világpolgárrólBemutatták a bartók kamaratermében a Jancsó Anna rendezte: "Egy világpolgár vallomásai" című filmet. A filmből megtudhatjuk, hogy Weiner Tibor életének milyen és mekkora szelete volt Sztálinváros építése.
2004-06-25Film Weiner Tiborról: életek, korokEgy világpolgár vallomásai címmel készült el Jancsó Anna részben városunkban forgatott - és a DO hasábjain már bezengetett - filmje. A helyszínválasztás nem a véletlen műve: a címben emlegetett világpolgár Weiner Tibor, a város valahai, kacskaringós pályát befutott főépítésze, Weiner Tibor.
2004-06-17Még két hét van vissza a forgatásbólKörülbelül még két hét van vissza a Sorstalanság cím film forgatásából. A filmet a Dunaferr Rt. területén is forgatták.
2004-06-05Koltai nem adja felNégy napig a vasműben forgatta Koltai Lajos csapata a Sorstalanság című filmet. Beszélgetés a rendezővel, Koltai Lajossal.
2004-05-28Menetelve forgott továbbBeszámoló a Sorstalanság című film forgatásáról.
2004-05-27"Hóban" forgattakKépes beszámoló a Sorstalanság című film forgatásáról, amelyet a vasmű területén forgatnak.
2004-05-26Elindult a forgatás a vasműbenMájus 25-én megkezdődött a Sorstalanság című film forgatása a vasmű területén.
2004-05-25Csak semmi pánik: robbantásA Sorstalanság című film forgatása tovább folytatódik Dunaújvárosban a vasmű területén.
2004-05-20A film forog tovább - a Dunaferr területénA Sorstalanság című film forgatása tovább folytatódik a Dunaferr Dunai Vasmű területén május 25-29. között.
2004-05-18Dunaújváros az MTV műsoránA Közép-Dunántúli régió öt városa: Székesfehérvár, Dunaújváros, Százhalombatta, Tatabánya és Veszprém szerda esténként összekapcsolódik, s mind az 5 városban látható fórumműsorban területfejlesztési témákat feszeget. Május 23-án, vasárnasp délelőtt 9 órakor kiderül, hogyan látja a Főtér stábja Dunaújvárost.
2004-04-06Fluxus - Dunaújvárosi premierCsáki László városunkban forgatott rövidfilmjének ősbemutatóját a Dózsa Mozicentrumban tartották.
2004-04-02Fluxus: mindössze hat perc, plusz némi utóéletCsáki László: Fluxus című kisjátékfilmjét mutatták be a moziban. A film több vonatkozásban is kapcsolódik Dunaújvároshoz.
2004-02-14Buchenwald PiliscsabánA Sorstalanság című film dunaújvárosi forgatásáról.
2004-02-06Hamarosan jön a SorstalanságNemsokára Dunaújvárosban is megkezdődik a Sorstalanság című film forgatása.
2004-02-03Dunaújvárosi thriller sorozat? Tíz évesek...Bernát Zsolt beszél a CWT idei terveiről.
2004-01-19képaláírásStatisztaválogatás volt a Munkásművelődési Központban a Sorstalanság című filmhez. A forgatás február 25-29-ig tart.
2004-00-00Virágzó Magyarország - DunaújvárosBemutatkozó útifilm Dunaújvárosról.
2004-00-00A Cruel World Team története 1994-2004A Cruel World Team, dunaújvárosi filmtársulat története.
2003-12-19Cementgyár a martinsoronKertész Imre: Sorstalanság c film forgatása a vasműben
2003-11-13Sorstalanság - december 15-től forgat a stábA Sorstalanság című film forgatása december 15-én kezdődik. A filmet a Dunai Vasmű területén is fogják forgatni.
2003-11-04Városmesék - aki mesél: Kanderka ImreKanderka Imre videotechnika tanár. Jelenleg Nagyvenyimen él, de a városhoz fűzik a legszebb emlékek. Mindent gyűjt, ami a várossal kapcsolatos.Kb. 300 dokumentumflmje van ami a városról szól.
2003-10-31Koltainak tetszik a vasműKertész Imre Sorstalanság című művéből készülő film egyik helyszíne a vasmű területe lesz.
2003-10-22Timbuktu a főbejáratnálFilmet forgatnak a vasmű főbejáratánál. Csáki László rendező és Moll Zoltán producer rövidfilmjét forgatják ipari környezetben, mely Paul Auster: Timbuktu c.regény átirata.
2003-10-01A főépítész kalandos életeBeszélgetés Jancsó Annával, Weiner Tibor unokájával, aki dokumentumfilmet készít az építészről.
2003-09-04Víz lesz, Babám! - a film címeBernáth Zsolt (Cruel World Team) vállalta első nagyjátékfilmjének rendezését. A film címe: Víz lesz, Babám!
2003-08-19Weiner Tibor és örökségeA múlt hónapban városunkba látogatott Osvaldo Careres Gonzalez chilei építészprofesszor egy munkatársával, hogy találkozzon Weiner Tibor "örökségével". Vele együtt érkezett Weiner Judit (az építész legkisebb lánya) és Jancsó Anna.Jancsó Anna 60 percesre tervezett filmet forgat nagyapja munkásságáról. O. C. G. professzor egykori tanítványa Weiner Tibornak.
2003-07-31Film készül Weiner életérőlWeiner Tibor, építész életéről kétrészes dokumentumfilmet készít az építész unokája, Jancsó Anna.
2003-07-31Találkozás a város felettFilm készül Weiner Tibor életéről, munkásságáról, rendezője Jancsó Anna.
2003-04-24Hiteles helyszínt sikerült találni a SorstalanságnakA Dunaferrben találták meg a "Sorstalanság" c film jeleneteihez a megfelelő helyszint. A Nóbel-díjas regényből készült filmet szeptemberben kezdik forgatni.
2003-04-23Egyre több a baráti szó a Sorstalanság-produkcióhozA Sorstalanság című film egyik jelenetét a Dunaferr Dunai Vasmű területén fogják forgatni.
2003-04-18Sorstalanság hetven napon átBeszélgetés Koltay Lajos rendezővel a Sorstalanság című filmről és előkészületeiről. A film a Dunaferr Dunai Vasmű területén is fog játszódni. (ezen az oldalon még a Kultúrfókuszban is).
2003-03-25A vasműben forgat a fény festője. Koltai Lajos új filmje...Szeptembertől filmet forgatnak a Dunaferr kihalt üzemcsarnokaiban. Koltai Lajos új filmjéne egyik helyszíne lesz itt. Kertész Imre Sorstalanság c. könyvéből készül a film. Beszélgetés Koltai Lajossal.
2003-03-21Koltai hangulatokat keres!Koltai Lajos a Sorstalanság című film rendezője a vasműt is kiválasztotta a film egyik helyszínéül. Beszélgetés Koltai Lajossal.
2003-03-20A Sorstalanság egyik helyszíne a vasmű leszA Sorstalanság című film rendezője Koltai Lajos Dunaújvárosban járt, és a vasműt választotta a film egyik helyszínéül.
2003-03-20A vasműben forgat a fény festőjeKoltai Lajos a Sorstalanság megfilmesítésénél a vasműben is akar forgatni.
2003-03-11Harmincöt perc DunaújvárosrólA Duna televízió Heuréka! Megtaláltam! c. műsora márc. 17-én 35 percben foglalkozik Dunaújvárossal, elsősorban az oktatással, a főiskolával és az innovációval kapcsolatos témákban.
2003-02-11Sikert aratott Einstein és ShotgunA Cruel World Team filmjét bemutatták a nemrég befejeződött magyar filmszemlén.
2003-02-03Shotgun-sikerAz Einstein Mega Shotgun című film sikeresen megállta a helyét a Filmszemlén. Az előadásra az összes jegy elkelt.
2003-01-30Filmünk a szemlén - versenyen kívülA Cruel World Team a Filmszemlén is levetítik egyszer.
2003-01-27Egy gengszter-vígjátékJnauár 25-én volt a Cruel World Team Einstein Mega Shotgun című új filmjéek díszbemutatója. Beszámoló.
2003-01-20KultúrfókuszBeszélgetés az Einstein Mega Shotgun című film operatőrével.
2003-01-17Kis Hollywood ÚjvárosbanBeszlgetés Kis-Szabó Márkkal, az Einstein Mega Shoutgan című film forgatókönyv-írójával.
2003-01-16Időnként: horror!Beszélgetés Miokovics Csabával, a Cruel World Team filmtársulat maszkmesterével.
2003-01-14Megvan az ötöslottó nyertese! Túszdráma a mozibanA Cruel World Team dújv-i filmtársulat új filmjéről - az Einstein mega Shotgunról. A film jan. 25-én látható először a Dózsa moziban, majd a februári 34. Magyar Filmszemlén.
2003-01-03Bernáthék új filmje a mozibanElkészült a Cruel World Team új flmje Az Einstein mega Shotgun. Bemutató január 25-én a Dózsa Moziban.
2003-01-01Einstein mega ShotgunElismerő kritika a CWT új filmjéről. Csak videón.
2002-12-01A rekeszizomgyilkosokA dunaújvárosi Cruel World Team decemberben a beszédes című Einstein mega Shotgun c. produkció bemutatására készül.
2002-10-24Egy kortalan történetKoltai Róberttel a Csocsóról.
2002-10-01Doku, ha egyszer elkészülDokumentumfilmet készít Kanderka Imre a Bánki médiaszakkörének diákjaival, Dunaújváros történetéről.
2002-09-11A film fut továbbA Cruel World Team új filmet forgat Einstein Mega Shotgun címmel. A forgatásból még két nap van hátra, a film decemberben kerül bemutatásra Dózsa Mozicentrumban.
2002-09-06Megszűnt - mesél a film...Schmidt Józseg a Dunaújvárosi Városi Tv operatőre, a Magyar Film- és Videoszövetség pályázatán a Megszűnt című ötperces dokumentumfilm etűdjét a kategória a legígéretesebb alkotásának találta a szakmai zsűri.
2002-08-23KultúrfókuszÚj filmet készít Bernáth Zsolt csapata, a Cruel World Team, Einstein Mega Shotgun címmel.
2002-07-12Csocsó bácsi AmerikábanKoltai Róbert Csocsó, avagy éljen május elseje c. filmjét jelölték a Golden Globe Díjra.
2002-06-11Csocsó a Golden Globe-onA Dunaújvárosban forgatott Csocsó, avagy éljen május elseje című film szerepel a Moszkvai Filmfesztiválon, és augusztus 29-én a los angelesi Golden Globe-díjért indul a nevezett filmek között.
2002-01-30Gengsztereink díjazottak lettekA budapesti V. Open Film Fesztiválon Bernáth Zsolt Sohasevolt Glória c. filmje különdíjat kapott.
2002-01-29KULTÚRFÓKUSZA Csocsó c. filmet bemutatták Los Angelesben és a film eddig a negyedik helyen áll nézettségben.
2002-01-16A rendező--főszereplő Dunaújvárost is elviszi!Koltai Róbert, január 22-én, a Magyar Kultúra Napján Los Angelesbe utazik, hogy bemutassa a Csocsó c. filmjét.
2001-12-14A hét filmje. CsocsóA Hét filmje rovatban. "A baj az, hogy a film mozidarabként sem sikerült alkotás."
2001-12-13"Volt ez a szocializmus"Interjú Koltai Róberttel, új filmjéről.
2001-12-01A Május 1-je rövid szünet után folytatódikA Csocsó ősbemutatója a Dózsa moziban.
2001-11-30Egy vállalható film lett; Csocsó-stáb a filmrőlTegnap volt az ősbemutatója a Csocsó avagy éljen május elseje c. filmnek a Dózsa moziban. Előtte sajtótájékoztatót tartottak.
2001-11-29Mert emberek vagyunkMa este lesz a Dózsa moziban a Csocsó ősbemutatója. A filmről.
2001-11-29Mi újság? Koltai RóbertDecember 6-án lesz a Csocsó bemutatója a mozikban, de ma Dunaújvárosban ősbemutató lesz.
2001-11-19Filmpremierre készülődünkKoltai Róbert beszámolt arról, hogy a Csocsó c. film díszbemutatója nov. 29-én lesz Dunaújvárosban.
2001-11-01Csocsó avagy Éljen május elseje!Beszélgetés a filmről Koltai Róberttel,Máté Gáborral, Básti Julival, Gáspár Sándorral, Kováts Adéllal, Stohl Andrással, Dés Lászlóval.
2001-09-12Csocsó elvtárs történelmet csinál. Sztálinváros 1951. májusA Csocsó, avagy Éljen május elseje c. filmről.
2001-09-11Az utolsó Csocsó-képAz utolsó kockák hiányoznak csak a Csocsó c. film forgatásából. Králik Attila a film gyermekfőszereplője, imádott dolgozni a forgatáson.
2001-09-03A rendező író akarna lenniBernáth Zsolt az amatőr filmes, filmrebdező, a Sohasevolt Glória c. film megrendezése után most könyvet ír. Beszélgetés a rendezővel.
2001-09-00Csocsó avagy éljen május elseje!Július 3-án kezdődött el Koltai Róbert Csocsó, avagy éljen május 1-je című filmjének forgatása. A helyszín a rohamosan épülő szocialista iparváros az ötvenes évek elején. December 6-án kerül a mozikba film. De november 29-én Dunaújvárosban lesz az ősbemutató.
2001-08-23Itt a vége(?) - várunk érte!Králik Attila a Csocsó c. film dunaújvárosi gyermekfőszereplője beszél a forgatásról.
2001-08-22Félidejéhez ért a CSOCSÓA Csocsó c. film elkészült, azaz befejeződtek a forgatások.
2001-08-22Gáspár is (el)fáradtnak tűntA Csocsó c. film forgatásáról beszél Gáspár Sándor.
2001-08-17Végzett a forgatásokkal a Koltai-stáb,...Dobozban a Csocsó, avagy éljen május elseje.
2001-08-17A vállfás Gyuszi bácsi után Csocsó + Koltai Róbert egy öreg tata...A hajdani Sztálinváros a helyszíne Koltai Róbert és Nógrádi Gábor új közös filmjének. Koltai a filmben hármas szerepkört vállal: társszerző, rendező, főszereplő.
2001-08-10Csocsó földön és égenA Csocsó c. film dunaújvárosi forgatásáról. A filmet decemberben már megnézhetjük a moziban.
2001-08-02Csocsó az Acélvárosban.Végéhez közeledik Koltai Róbert filmjének forgatása.
2001-08-01képaláírásMegkezdődött a Csocsó c. film felvonulás jelenetének felvétele a Május 1. utcában.
2001-08-01Időviharban a Május 1. utcaA Csocsó c. film forgatása a Május 1. utcában, most a felvonulási jeleneteket veszik fel.
2001-07-30Kézben lesz az a pénz, Csocsókák!Egy olvasói levél alapján kiderült, hogy az levélíró gyermek, aki statisztált a filmben nem kapta meg a pénzt, mert az a Vasvári iskola alapítványába ment. A film producere válaszolt a levélre, és a szereplők megkapják a statisztálásért járó pénzt.
2001-07-27Az utolsó felvonulásra készülődnekA Csocsó c. film forgatásán történt, felveszik a felvonulási jelenetet, amihez elkészítették a tribünt a Május 1. utcában.
2001-07-26KultúrfókuszKépek a Csocsó c. film forgatásáról.
2001-07-24Elvtárskám: ez az én táskám!A Csocsó c. film forgatásán történ: beszélgetés Máté Gáborral.
2001-07-20Nagy Testvér is átkúszottA Csocsó című film dunaújvárosi forgatásáról.
2001-07-16Csocsó őrködik a focisták erkölcse felettA filmről, mely Koltai Róbert gyerekkoát idézi (Sztálinváros).
2001-07-13A főszereplő-rendező első tapasztalatairólA városban forgatott Csocsó című film forgatásán történt: Koltai Róbert szerint a dunaújvárosi szereplő, Králik Attila rendkívül tehetséges.
2001-07-11Gáspár: "Koltai rugalmas"Jelenetek a Csocsó című film dunaújvárosi forgatásáról.
2001-07-09KultúrfókuszA Csocsó című film forgatása elkezdődött a árosban. A statiszták száma viszont még nem elegendő. (képek)
2001-07-05KultúrfókuszPillanatok a Csocsó című film forgatásából.
2001-07-05Csocsóban az AVH-s feleség szerepébenA Csocsó című film forgatásáról.
2001-07-04Jó a kezdet, jó véget hív!Július 3-án elkezdődött a Csocsó című film forgatása a Petőfi-ligetben.
2001-07-03Uhum! - szólt KoltaiMegkezdődtek a munkálatok a Csocsó című film forgatásához.
2001-07-03Film, ami mindenkit megérintA Csocsó című filmet már most mindenki kedveli, sokan szeretnének statiszták lenni a filmben.
2001-07-02Fekete-fehéren: ahogy épültAz Intercisa Múzeumban filmvetítési sorozat indult, ahol városalapítói dokumentumfilmeket játszottak le.
2001-06-29A lehető legnagyobbakkalA Csocsó című filmről, amit Dunaújvárosban is forgatnak, és a gyermekszereplője is dunaújvárosi kisfiú: Králik Attila. A film ősbemutatója is itthon lesz.
2001-06-27Csocsó(zni) jó lesz!Dunaújvárosban is forgatják Koltai Róbert új filmjét: Csocsó, avagy éljen május elseje. A sajtótájékoztatón kiderült a főszereplő gyermekszínész neve is: Králik Attila.
2001-06-27Behívtak felvételi próbára, és egyszerűen: felvették!A Csocsó, avagy éljen május elseje című magyar film, gyermekfőszereplője a dunaújvárosi Králik Attila.
2001-06-21Dumaújváros. Bernáth zsolt: Sohasevolt GlóriaKritika a filmről.
2001-06-21Film: Dumaújváros (Bernáth Zsolt: Sohasevolt Glória)A Sohasevolt Glória c. film kritikája.
2001-06-13Csocsó "Sztálinba" készülDunaújvárosban is forgatják Koltay Gábor és Nógrádi Gábor új filmjét a Csocsót. A film gyermekfőszereplője egy dunaújvárosi fiú lesz.
2001-04-27A rendező ma is szívesen emlékezikBeszélgetés Csőke Józseffel a Korunk városa c. film rendezőjével.
2001-02-27Felkerült a Glória : Itthon is befogadtákA Cruel Word Team filmjeiről, az elnyert szakmai díjakról.
2001-02-26Mindenképpen film születettSzakmai és szereplői vélemények a Sohasevolt Glóráról.
2001-02-26Sohasevolt...? Dehogynem!Levetítették a Sohasevolt Glória c. dunaújvárosi filmet. A filmről.
2001-02-23Itt van végre, de SohasevoltBeszélgetés a Sohasevolt Glória című filmről, a rendezővel.
2001-02-10HétlövetA CWT új filmje, a Sohasevolt Glória, a 32. Magyar Filmszemlén nem kapott díjat.
2001-02-06Glóriával glóriáért avagy filmtörténeti jegyzet a rendező toBernáth Dezső (rendező) filmtörténeti írása a Sohase volt glória c. filmről.
2001-02-05Szemlés gengszterekSikeres volt a 32. Magyar Filmszemlén a Sohasevolt Glória című dunaújvárosi film bemutatója (február 3.).
2001-02-02Glória néked, film!Budapesten a 32. Magyar Filmszemlén február 3-án mutatják be Bernáth Zsolt új filmjét: Sohasevolt Glória c.
2001-01-19Vágás alatt a \"Glória\"A Cruel World Team új filmjéről.
2001-01-16Gengszter-vígjáték készül: Ruszki, Muszped, Hevi, BambaA DTV Kht. és a Cruel World Team közös játékfilmjének utolsó simításait végzik. Beszélgetés Bernáth Zsolt rendezővel.
2001-01-12Dunaújvárosi játékfilm készülKallódó fiatalokról szól a DTV stúdiójában készülő játékfilm, amit először febr. 10-én tekinthet meg a dunaújvárosi közönség, majd a film részt vesz a Magyar Filmfesztiválon. A Magyar Mozgókép Alapítvány támogatását élvező "mozi" operatőre Szentkuti Tamás volt. (teljes hír)
2000-11-21Befejeződött a "Glória" forgatása: Postarablás, gázolás, lövA dunaújvárosi független filmes társulat szeptemberben megkezdte új "Sohasevolt Glória" c. játékfilmjének forgatását. Mostanra befejeződött a jelenetek felvétele. Jelenleg az utómunkálatok előkészítése zajlik.
2000-09-08Ismét dolgoznak az újvárosi filmesek: Kezdődik a "Glória" foIsmét dolgozik a Cruel World Team. A Dújv-i Televízió támogatásával készülő új játékfilm címe: Sohasevolt Glória. Szombaton kezdődik a felvétel. A történet 4 gengszter és 3 fiatal két napját meséli el szórakoztató, humoros stílusban. A sztori írója Kis-Szabó Márk. A film rendezője Bernáth Zsolt, operatőre Szentkúti Tamás, a látványtervező Miokovics Mátyás.Tervezett bemutató jövő februárban a Magyar Filmszemlén. A dújv-i közönség tavasszal ismerkedhet meg a filmmel.
2000-09-07A film végső címe: Csocsó. Koltai Róbert: "Meggyőződésem, hoKoltai Róbert Dunaújvárosban járt, és az itt forgatandó filmjéről beszélt.
2000-07-11Idén kezdődik a Glória: Forgatókönyvek az asztalfióknak (is)Beszélgetés Kis-Szabó Márk forgatókönyvíróval. "Hasfelmetszők" c. írását tavaly a Cruel World Team vitte sikerre. Nemrég a Dunaújvárosi Televízió megvásárolta a "Sohasevolt Glória" c. írását, melyből jövőre ha minden igaz játékfilm lesz.
2000-06-28Vérszoppancs és barátai: Csaba legutóbb akkor félt, amikor beteg volt a kislánya: de akkor nagyonA TV1 stábja dokumentumfilmet forgat Miokovics Csabáról, aki a Cruel World Team maszk- és speciális effektkészítője volt.
2000-06-23Előkészületben a dunaújvárosi filmesek új vígjátéka: Zöld útA Magyar Mozgókép Közalapítvány is támogatja a dújv-i filmesek új vígjátékát, amely a Sohasevolt Glória munkacímet viseli. Írója Kis-Szabó Márk, aki a független filmes csapat előző, Hasfelmetszők c. filmjét is jegyezte. A film a Dunaújvárosi Rádió és Televíziós Kht. produkciójában készül Cs. Fekete Györgyi produceri irányítása alatt. Főbb alkotók: Bernáth Zsolt rendező, Szentkúti Tamás operatőr, Végh Zoltán vágó és zeneszerző továbbá Miokovics Mátyás látványtervező. Jelenleg a film előkészüéetei zajlanak, ősszel elkezdődhet a jelenetek felvétele. Bemutató a jövő nyáron.
2000-06-18Koltai Dunaújvárosban forgatja új filmjétSokáig titkolózott Koltai Róbert, ám tegnap végre kiderült: következő filmjét Dunaújvárosban forgatja.
2000-04-18Egy dokumentumfilm tanulságaA Dunaújvárosi Városi TV Beszél a múlt - a bűnös város? címmel zártkörű próbavetítésen mutatta be a több mint egy órás filmjét - a városról. A film létrehozását támogatta az Országos Rádiós és televíziós Testület, ill. a Történelmi Film Alapítvány. Nyilvános vetítés májusban.
2000-04-04Külön utakon a dunaújvárosi filmesekFeloszlott a Cruel World Team elnevezésű, független dunaújvárosi filmes társulat. 1994. Alakulás 1996. " Legyen világosság" c. filmjük elnyerte a 28. Budapesti Független Film és Video Szemle különdíját. 1997. Elkészült "Kárhozat" c. filmjük. 1999. "Hasfalmetszők" c. komédiájuk vérdíjat nyert a 3. Open Film Fesztiválon, s I.díjat kapott a 31. Budapesti Független Film és Video Szemlén. 2000. Kárhozat c. filmjük bekerült a 30. Magyar Filmszemle programjába.
2000-01-27Filmek, képek, dalokAz Acélművek Kft rendezvénysorozatán, filmek, beszélgetések a szinészekkel, a régi városról.
2000-01-22Moziban a mozirólCsütörtökön a mozi klubjában a Dunaferr Acélművek Kft által szervezett filmhét záró rendezvényén Bessenyei Ferenc, Koncz Gábor, Molnár Gál Péter, szegvári Katalin emlékezett vissza arra az időre és körülményekre, amikor és ahogy városunkban a Legenda a vonaton, a Kölyök, a Párbeszéd, az Én és a nagyapám c. alkotásokat forgatták.
2000-01-20Én és a nagyapámA Dunaferr 50 éves jubileumi rendezvénysorozat egyik eseménye a Filmhét, ahol a város multjával kapcsolatos filmeket vetitik le ismét.
1999-11-21Kétszázezerből horrorparódiaNovember 9-én mutatták be a Toldi moziban a dunaújvárosi amatőrfilmesek: a Cruel World Team Független Filmtársulat horrorparódiáját, a Hasfalmetszőket...
1999-09-09Dunaújváros - ellenfénybenÉpítők címmel egyórás dokumentumfilmet vetítettek hétfőn este a MTV2-es adón. A filmforgatókönyv írója Csúri Ákos.
1999-03-01KözleményAz ORT pályázatán a DTV Beszél a múlt c. dokumentumfilmje 3 000 000 Ft-ot kapott.
1999-02-27KözleményAz ORT pályázatán a DTV népszerű tudományos filmje, az Intercisa 650 000 Ft-ot nyert.
1999-01-18Nehéz a hasfelmetszők életeA Cruel World Team munkájáról. Márciusban a közönség elé kerül újabb filmjük, a Hasfalmetszők horror-paródia.
1998-11-12Események -videofilmen isVideofilmen megjelent Horváth István előadása a"Múlt a jelen és a jövő" cimmel, melyet OMBKE konferencián tartott.
1998-09-04A Kárhozat után újabb horror: HasfelmetszőkHasfalmetszők címmel horror-paródiát forgat a Cruel World Team Független Filmtársulat.
1998-07-23"Dunatájos" versenyfilmA Dunatáj Kiadói kft videotechnikusának, SchmidtJózsefnek a filmje is szerepel a VI. NemzetköziVideofesztivál versenyfilmjei között
1998-07-23Horrorfilmben a rapperekSzeptembertől a videotékákban kapható lesz a Hasfalmetszők (Cruel World Team filmje). Ehhez írt GanXsta Zolee és a Kartel egy azonos című számot, s Jégre teszlek c. albumukról még egy szám bekerült a filmbe.
1997-12-18SzexvideóDecember 20-án, a Kortárs Művészeti Intézetben majdnem egy teljes napon át magyar és külföldi művészek olyan videói tekinthetők meg, amelyekben az erotika és a szexualitás dominál, ráadásul digitális technikával készültek. A nap során 3 pódiumbeszélgetésre kerül sor.
1997-09-26Már a második horror készülKárhozat címmel már második filmjének befejezésénél tart a dújv-i Cruel World Team Független Filmtársulat. Novemberre tervezik a bemutatót.
1997-05-06Duna menti RémekRiport a Cruel World Team (dújv-i amatőr filmescsoport) tagjaival a forgatásokról, a Dunaferr-ről. A tagok nagy része a gyárban dolgozik.
1996-12-15Sztálinvárosi horrorA dújv-i Cruel World Team Legyen világosság c.horrorjáról.
1996-10-04Horror a vasműbőlElkészült az első magyar horrorfilm. Fiatal dunaújvárosi filmesek (Cruel World Team) készítették. (Legyen világosság)
1996-09-14Amatőrök horrorfilmjeA Cruel World Team Amatőr Filmtársulat - l994- ben alakult a városban - idén elkészítette azelső amatőr technikával és stábbal forgatott magyar horrorfilmet Legyen világosság címmel.
1995-11-17Mozaikok egy új városrólDokumentumfilmet forgat Dunaújvárosról a Magyar Televízió. Munkacíme: Isten és martinkemence.
1995-11-16Isten és martinkemence-dokumentumfilm készülÚj dokumentumfilm forgatása kezdődik ma a városban, Isten és martinkemence munkacímmel, a Magyar Televízió forgatásában.
1991-04-30Cirmókák és zabigyerekek: Egy Barsi-mű utóéleteA Barsi Dénes Baráti Társaság könyvtárban tartott rendezvényén Balogh Ferenc beszélt a készülő Barsi Dénes filmről. (És a vakok látnak)
1991-03-12Előkerült egy Barsi-film.Támogatót keresnek. A Barsi Dénes Baráti Kör üléséről.
1990-03-09Ez (még) zárkózott ügyEgy film a helyi politikai maffiáról. "Egy zárkózott ügy" Zsigmond Dezső és Erdélyi János dokumnetumfilmje.
1988-06-14Egy barsi-film kalandos útja. Meglelt NapfeljötteHorváth Andrásné, nyugdíjas tanár fedezte fel a Barsi Dénes által írt és játszott filmet, amely 1946-ban készült. A film jelenleg a Városszépítő és Védő Egyesület tulajdona. Adatok, nevek, események a filmmel kapcsolatban.
1988-03-08Történelmünk filmkockákon.Dunaújvárosról készült filmeket vetítenek az Intercisa Múzeumban.
1987-09-25Chaplintól Sauráig (kishír)Szeptember 29-én kezdődik. A Vasmű Klubban. A program.
1985-02-21A legenda oda...?A tv-ben Múló legenda címmel mutattak be dokumentumfilmet Dunaújvárosról.
1984-03-28Fejér foglalata filmen: Történelmi lépésMárc. 26-án dokumentumfilmet mutattak be Székesfehérváron Történelmi lépés címmel, mely a megye jelenkori fejlődéséről ad számot, benne Dunaújvárosról is.
1983-02-11Film városunkrólA harmincöt éves magyar-szovjet barátsági együttműködés évfordulója alkalmából a szovjet televízió forgatócsoportja a vasműről, kikötőről, múzeumról és a Móricz Zsigmond Általános Iskola énekórájáról készített rövidfilmet.
1983-02-05A hetedik évPalotai Boris: Hetedik év c. regényéből készült, Dunaújvárosról szóló televíziós filmről, melyet az MTV 1. mutatott be jan. 28-án.
1983-02-05A képernyő előtt. Hetedik évPalotai Boris Hetedik év c. tévéfilmjéről, mely a városépítés korszakában játszódik.
1983-02-01A képernyőn: Hetedik évPalotai Boris filmjéről, mely a városépítés időszakában játszódik.
1982-08-13Forgatás (képaláírás)Kézdi Kovács Zsolt rendező irányításával Dunaújvárosban forgatják a Visszaesők című film egyes jeleneteit. A dokumentum jellegű film, amely a testvérszerelemről szól - női főszerepét Monori Lili játssza. Felvételünk az Arany Csillag Szállodában készült a forgatás egyik pillanatáról. (teljes szöveg)
1981-10-12Faustus doktor és a VasműzenekarA Magyar Televízió filmforgatásra kérte fel a Vasmű tűzoltó fúvószenekarát. Jancsó Miklós Faustus doktor c. 8 részes filmsorozat paksi forgatásán kapott szerepet a zenekar, egy gyászszertartás zenei aláfestésében működnek közre.
1981-08-27Lőrinci filmekA MAFILM Szűcs István rendezésébendokumentumfilmet készitett a lőrinci hengerműmúltjáról, munkásainak életéről. A filmetoktóberben fogják bemutatni.
1981-08-18Riportfilm DunaújvárosrólAug. 21-én mutatják be a tévében a Visszatérés c. filmet, mely Dújv. fejlődését mutatja be az előző film óta (22 éve Fiatalok városa címmel készült film Sztálinvárosról).
1981-06-09Legtöbb filmjét itt forgatta. Nem szerette DiósgyőrtAz 50 éves Borhy Anna bemutatása, aki jelenleg is Dunaújvárosról készít filmet.
1981-04-17FilmforgatásHétfőtől máig filmforgatás helyszíne volt az MMK. Borhy Anna és Harry Balabanian ezúttal a munkásművelődésről forgat filmet.
1981-03-20Borhy Anna filmje.A cikk felsorolja Borhy rendezésében készült, Dunaújvárosról szóló dokumentum-filmeket.
1981-02-03FilmforgatásAz uszodában forgatták a MAFILM egyik tudományos ismeretterjesztő filmjének néhány részletét (ugrás sorozatokat mutatnak be).
1981-01-11Nálunk, Dunaújvárosban...Riportfilm arról, hogy Dújv-ban mitől érzik jól magukat az emberek, mi a hajtóereje az önzetlen társadalmimunka-vállalásának...
1980-09-23Az ötödikÖtödik dunaújvárosi filmjének forgatását fejezte be Borhy Anna rendező. Ideiglenes címe: Harmincéves a Dunai Vasmű.
1980-08-15Film készül a CLASP-ról (kishír)Filmet forgatnak a CLASP-rendszerű építkezési módszerről, amihez az acélszerkezeteket a Dunai Vasmű Lemezfeldolgozó gyárrészlegében állítják elő. (nem teljes szöveg)
1980-07-23Film DunaújvárosrólBefejeződött a 30 éves városról készülő dokumen- tumfilm forgatása. Rendezője Borhy Anna.
1980-06-17Film a városrólBorhy Anna filmje a város fejlődéséről, kulturális életéről, a 30 éves Dunaújvárosról.
1980-05-16A film címe: Miért?Munkavédelmi oktatófilmet forgat a SZOT megrendelése alapján a Dunai Vasműben a Magyar Filmgyártó Vállalat.
1979-09-25MunkásfilmnapokA filmnapok programja
1979-08-10Bolgár tévések városunkbanA megye életét bemutató filmben helyet kapnak a városi papírgyárban forgatott képek, a város panorámája és egyes városrészei is.
1979-06-01AMFIT '79Beszámoló a harmadik alkalommal megrendezett Amatőrfilmes Találkozóról.
1979-05-29Amatőrfilmesek találkozójaMájus 27-én 19 filmet vetítettek le. A zsűri elnöke: Borhy Anna. Hét film kapott díjat.
1979-03-30Dunaújváros a szovjet tévé műsoránFelszabadulásunk 34. évfordulója alkalmából a szovjet rádió és televízió Dunaújváros városi és a vasmű vezetőivel készítettek műsort.
1978-12-12Hát mégis, vagy inkább talánHivatalosan is foglalkoznak azzal a gondolattal, hogy Dunaújvárosban TV-stúdiót indítanak be. Az illetékesek nyilatkozata.
1978-11-03Film a dunaújvárosi fiatalokról (kishír)A MAFILM rövidfilm forgatását kezdte meg. Eddig a PONT színjátszóegyüttesről, a balettiskoláról, az Amatőr Műhelyről, a Dunaújvárosi Néptáncegyüttesről és a Kohász Sportegyesület birkózóiról forgattak. (nem teljes szöveg)
1978-10-04Portréfilmek
1978-06-02Dunaújvárosi filmes-sikerekA Rosti Pál amatőr filmstúdió tevékenységéről, terveiről.
1978-05-12Címszerepben a Fakanál bábegyüttesA sinatelepi Fakanál együttes szerepelni fog Dömölky János, Ellentétek című filmjében.
1977-11-11Ötéves a Rosti amatőrfilmA stúdió története. Régi tagok visszaemlékezései. Tervek.
1977-05-17Dunaújvárosi amatőr kapta a fődíjatAz amatőrfilmesek versenyét a dunaújvárosi Deák Sándor nyerte, Kohászok című filmjével. "Az én gyáram".
1977-04-22Filmek, szakmákrólA vasmű pályaválasztás céljából 10 színes filmet készített a MAFILM-el. Ezen kivül megrendelt egy városunkról, a vasműről, és a 316. sz. Makarenkó Szakmunkásképző Iskoláról szóló színes filmet.
1976-11-14Elkészült a Dunaújvárosi Filmhíradó új kiadásaAz MMK-ban működő Rosti Pál Fotóklub tagjai - a filmhíradó készitői - ezúttal a Vasvári iskolában, a szocialista brigádok Szovjetunióról szóló vetélkedőjén, valamint a múzeumi hónap ünnepélyes megnyitóján jártak kameráikkal.
1976-09-27Nívódíjat kapott a "Harmadik találkozás"Borhy Anna forgatócsoportja jelen volt Kádár János városbeli látogatásainál. Az erről készült filmet nívódíjjal jutalmazták.
1976-08-06"A mi iskolánk..."Az iskolatelevízió "A mi iskolánk"-sorozat földrajzóráinak keretében forgatott filmet három városról,köztük Dunaújvárosról is.
1976-07-29Panorama HungaryA londoni BBC tv-társaság stábja százperces ismeretterjesztő filmet készít Magyarországon, forgatnak Dunaújvárosban is.
1976-07-23Film az emberi helytállásrólDunaújvárosban forgat a MAFILM híradóstudiója.
1976-06-18A Rosti Pál filmstúdió külföldi sikereMáday Miklós, Hidegkonyhai műveletek című filmje nagydíjat kapott a pozsonyi ismeretterjesztő filmek fesztiválján.
1976-03-25Izléses reklámfilmekA MAFILM propagandafilmstúdiójának filmjét, a Dunánál c. filmet, melyet Borhy Anna rendezett , Dunaújvárosról ill. a Dunai Vasmű hétköznapjairól szól. Ápr. 7-én mutatják be. (ennyi a helyi hír)
1976-03-18Filmet forgatnakA filmgyár egyik stábja, Borhy Anna rendezővel néhány napot töltött Dunaújvárosban. Dokumentum-filmet forgatnak, mely Kádár János látogatásaira épül.
1976-03-16Az ötödik ötvenkét percA Munkásotthon filmesei 1976. 03.16-án mutatták be az ötödik dunaújvárosi híradót. Rövid tartalmi ismertető.
1976-02-22Ifjúmunkás filmstúdió alakult a dunaújvárosi Munkás MűvelődéAz MMK klubja megörökíti a város jelentős eseményeit. A Dunaújvárosi Híradó havonként készül.
1976-01-20MMK-híradó 3.Filmhíradó-bemutató meglepetéssel. A Rosti Pál Fotóklub Dunaújvárosról szóló dokumentumfilmjének bemutatása, a város utolsó egy havi történetéről és a Munkásművelődési Központ életéről.
1976-01-16MMK-filmhíradó, 3.A Rosti Pál filmstúdió filmhíradója a város 20 óvodájáról, Borovszky Ambrus nyugdíjba meneteléről, Tóth Ila szobrászművészről készült. Bemutató január 16-án. Ez a harmadik filmhíradó lesz.
1976-01-09Ismeretterjesztő és dokumentációs kisfilmet forgattak a Vasműben (kishír)Az Országos Vízügyi Hivatal dokumentációs osztálya készítette a filmet, a gyár iparvíz-gazdálkodásának eredményeiről.
1976-01-01A művelődési központ saját tv-híradójaAz országban egyedülálló kezdeményezés az "MMK Híradó". Az amatőrfilmes stúdió készíti hónapról hónapra megörökítve a város életét.a város
1975-11-18MMK Dunaújvárosi HíradóA Rosti Pál Filmstúdió tagjai által készített, első MMK Dunaújvárosi Híradót pénteken mutatták be az érdeklődőknek.
1975-11-11Elkészült a dunaújvárosi filmhíradó (kishír)A munkásotthon Rosti Pál filmklubja elkészítette a havonta egy alkalommal megjelenő dunaújvárosi filmhíradó első számát. A híradót-zárt körben-a Munkásotthonban-tegnap délután mutatták be, nyilvánosa bemutatója november 14-én, pénteken délután 5 órakor lesz. (teljes szöveg)
1975-10-10Film a Munkásotthonról (kishír)A Szakszervezetek Országos Tanácsa megbízásából filmet készít a MAFILM a dunaújvárosi Munkásotthon életéről. Rendező: Gál Jolán (teljes szöveg)
1975-10-07Kis József Dunaújváros-filmjérőlTárgyi és művészi hitel. Kritika a Szárnyas időről.
1975-10-03A Szárnyas idő című film ősbemutatója.Nyilvános vita az alkotóval. A film Kiss József Kossuth -díjas rendező alkotása. Dunaújváros ősi történetét és tárgyi emlékeit, a római castellimban feltárt leleteket mutatja be.
1975-09-09Levegőt (kishír)Környezetvédelmi témájú film jeleneteit forgatták a múlt héten a városban. Rendező: Vitéz Gábor. (nem teljes szöveg)
1975-06-24Film készül a dunaújvárosi munkásokrólKiss József és Zöldi István a múzeum társadalmi munkásairól készít filmet, otthon, munkahelyükön és az ásatás közben.
1975-06-24Dunaújvárosban forgat a MAFILMForgatás Dunaújvárosban.
1975-06-17AMFIT 1975A munkásotthon amatőrfilm-stúdiója megrendezte a város első amatőrfilmes találkozóját.
1975-06-13A Dunánál. Borhy Anna Dunaújváros filmjeBorhy Anna Dunaújvárosról szóló dokumentumfilmjéről, melynek címe: A Dunánál. A film a MAKÉP stúdiójában készült, bemutatója Dunaújvárosban volt, a város 25 éves jubileumának előestéjén 1975. június 11-én.
1975-06-13"A Dunánál..."Dokumentmfilm Dunaújvárosról.
1975-06-10Dunaújváros 1950-1975 (kishír)A Magyar Filmgyártó Vállalat néhány hónappal ezelőtt filmet készített a huszonöt éves Dunaújvárosról. A filmet - amelyet Borhy Anna rendezett - június 11-én délután 6 órakor mutatják be a Bartók Béla Művelődési Klubban. (teljes szöveg)
1975-06-03Második díjA Salgótarjánban rendezett Országos Vöröskeresztes Amatőrfilm bemutatón Máday Miklósnak a dunaújvárosi Rosti Pál Fotóklub filmszakkörének vezetőjének filmje második díjat nyert.
1975-02-21A BBC DunaújvárosbanA BBC ötvenperces magyarországi műsorában a városról.
1975-01-10Amatőrfilmesek jubileumi versenyeA Rosti Pál Fotóklub filmstúdiója jubileumi versenyt hirdet amatőr filmeseknek, felszabadulásunk 30. és a város 25. évfordulójára.
1975-01-03Amatőr filmesek a MunkásotthonbaA Rosti Pál Fotóklub filmstúdiója.
1974-12-10Színes film készülSzínes film készül a jubiláló Dunaújvárosról.
1974-09-10Szója a tévében (kishír)A Magyar Televízió riportfilmet készít a szója termesztéséről és felhasználásáról. Mivel a Dunavidéki Vendéglátó Vállalat két dolgozója-Csetnegi Mihály és Baján László-a szójatorta-újítással érdekelt a felhasználásban, így a filmriport készítői tegnap a dunaújvárosi cukrászüzembe látogattak el, ahol filmre vették a szójatorta készítésének "eddig titokban" tartott mozzanatait. (teljes szöveg)
1974-09-06Érettségi nélkül címmel...(kihír)Filmet forgattak a Dunai Vasműben a Balázs Béla Filmstúdió munkatársai. (nem teljes szöveg)
1974-03-12TV-dokumentumfilmet forgattak városunkbanCím: Asszonysorsok. Rend.:Mészáros Márta.Téma: Hogyan alakult a városban a nők vezető szerepe, vezetési lehetősége.
1974-02-26Televíziós élőriport Dunaújvárosból a kohó huszadik születésnapján (kishír)1974. február 28-án a MTV egyenes adásban sugározza a városban készült 50 perces riportot. (nem teljes szöveg)
1973-07-05Film Dunaújvárosról és a Velencei-tóról (kishír)Dunaújvárosról negyedórás dokumentumfilmet forgatott a Fejér megyei tanács megbízásából Deák Ferenc operatőr.
1973-07-03Film készül DunaújvárosrólFejér megyei Tanácsmegbízásából negyedórás film a városról. Deák Péter az operatőr.
1973-04-10Film készül a IX. Nyári Úttörő OlimpiárólA Rosti Pál Fotóklub filmstúdiója készít filmet a Dunaújvárosban megrendezésre kerülő IX. Nyári Üttörő Olimpiáról.
1973-02-09Dolgozik a filmstúdióA Rosti Pál fotóklub filmstúdió eredményeiről és terveiről.
1972-04-18Tévések a kohónál (képaláírás, kishír)A Műszakváltás című, az elmúlt hét csütörtökön sugárzott televíziós riportban többek között a Dunai Vasmű kohójának dolgozói is láthattuk. Képünk a kohászokat és az ugyancsak nagy munkában lévő stáb egy részét örökítette meg. (teljes szöveg)
1972-04-14Forgatnak a múzeumbanKét filmet készít Neményi Ferenc operatőr, és Vitéz Gábor rendező Magyarország római kori emlékeiről. Lefilmezték: római kori kancsó, castrumi ásatások, fazekas-kemence, római kori központi fűtéses lakás.
1972-03-31Richard Burton DunaújvárosbanAz angol színész 1972. március 27-én a dunaújvárosi MHSZ repülőterén járt, ahol a Kék szakáll című film néhány kockáját forgatták.
1972-03-02Ujjászületik a "TV mintaboltja"A DV munkásai mesélnek magukról
1972-03-02Érdekes gazdasági műsorok a televízió programjábanTöbb riportfilm a TV műsorán, ahol a vasmű dolgozóival készítenek műsort.
1971-10-01"Az éjszaka hirtelen jön..."Amatőr film fesztiválon az őszinteség filmjének nevezték Vörös János, "Az éjszaka hirtelen jön" című alkotását. A film különdíjas lett.
1971-09-21Filmet készítenek a dunaújvárosi ásatásokról (kishír)A Magyar Filmgyártó Vállalat a tervek szerint két színes filmet is készít a római-kori leletekről és ásatásokról. Az egyik ismeretterjesztő-, a másik pedig kisfilm lesz. (nem teljes szöveg)
1971-07-22Megyei filmhiradóA Fejér Megyei Filmhiradó egyik részlete a HoShi Minh parkról készült.
1971-04-30Riportfilmet készítenek (kishír)A TV-Híradó munkatársai a mai fáklyás felvonulásról, a tűzijátékról és a lampionos csónakfelvonulásról. A Vasmű úton végighaladó május elsejei ünnepi menetről repülőről készítenek felvételt. (teljes szöveg)
1970-07-31Nyílt levél Miskolczi MiklóshozÖn szerint milyen lesz városunk 20 év múlva? Egy Dunaújvárosról szóló dokumentumfilm kapcsán...
1970-07-27Hat napA televízió kisfilmje városunkról. Kritikai észrevételek.
1970-07-21Interpellációk-Hat napIsmerősök a képernyőn, valóban ilyenek vagyunk mi dunaújvárosiak.
1970-07-17"Hat nap" (képaláírás)Sikeres sajtóbemutató után ma láthatják a TV nézők a Dunaújvárosról készített "Hat nap" című dokumentumfilmet. Szerkesztők: Palotai Boris és Dr. Kopátsy Sándor.
1970-07-14Egy hét Fejér megyébenMa láthatják a TV-ben a Dunaújvárosról készült dokumentumfilmet
1970-04-03Film a városról20 perces színes film a város 20. évfordulóján. Zöldi István az operatőr, Kiss József írta és rendezte. Cím: Mit jelent önnek?
1970-04-03AmatőrökFilmforgatás a Dunaújvárosi Amatőr Filmesek klubjával.
1970-01-20Forgatás közbenKiss József filmrendező dokumentumfilmet készít a városról.
1969-04-18Televíziós film készült a Felsőfokú TechnikumbanA film az "Irány az egyetem!" c. sorozatban, 1969. május közepén kerül bemutatásra.
1968-10-15Filmet készít a televízió DunaújvárosrólA fiatalokról, munkásfiatalok problémáiról szól a dokumentumfilm.
1968-03-19Színes film a dunaújvárosi halfogó-világbajnokságról (kishír)Az 1967 augusztusában, Dunaújvárosban megrendezett halfogó-világbajnokságról színes film készült, amit levetítettek a Ságvári Endre Általános Iskolában március 23-án és 24-én.
1967-10-16A hét képriportja: TáncfilmProkofjev VII. szimfóniájára balett-film készül, melynek helyszíne a Dunai Vasmű hengerműve.
1967-09-22Színes film a cellgyártásrólOperatőr: Surányi Antal
1967-05-10Az idő sodrábanKis József rövidfilmje Borovszky Ambrusról.
1966-08-24Film Dunaújvárosról, NaplóA tizenöt éves városról készített riportfilmet egy amatőr filmes-csoport.
1966-06-17Film készült a DIN-rőlA Dunaújvárosi Ifjúsági Napokról forgattak filmet.
1965-11-26Dunaújvárosi kisfilm az Országos Múzeumi Amatőrfilm FesztiválonMesszeségek üzenete / Kozár Tivadar (16 mm -es film)
1965-08-17Film készült a jubileumi év eseményeirőlA felszabadulás 20. és a város alapításának 15. évfordulója alkalmából rendezett eseményekről forgatták a filmet, Kozár Tivadar vezetésével.
1965-04-10Húsz év alatt építettük. Dokumentumfilm két évtized építkezéHúsz év alatt építettük címmel színes dokumentumfilm készül a magyar építészet két évtizedes alkotómunkájáról. Szerepel benna Dunaújváros is.
1964-11-03A birkózó, mint filmszínészNyers Lászlónak, a Kohász SE válogatott birkózójának, városunk 1963-ban legnépszerűbb sportolójának a Balázs Béla Filmstúdió a "Tízezer nap" című film egyik főszerepét ajánlották. Rendező: Kósa Ferenc
1964-06-26Oktatófilmeket készít a televízió MezőfalvánA Magyar Televízió a "Mezőgazdasági oktatás 1964-65" c. készülő műsorához.