Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

26 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2020-05-26Tündérkönyvtáros a mai ifjúsági irodalombanA koronavírus okozta járványhelyzet miatt hozott korlátozó intézkedések sajnos még a mai napig érintik a legtöbb városi kulturális intézményt, így a József Attila Könyvtárat is. Törökné Antal Mária, a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárosa az elmúlt hetekben KarantInterjúk címmel sorozatot indított, amelynek keretében a kortárs ifjúsági irodalom kiemelkedő képviselőit szólaltatja meg.
2018-10-00Digitális helytörténetTóth Éva, a József Attila Könyvtár igazgatója ismerteti a könyvtár honlapján elérhető helyismerettel kapcsolatos szolgáltatásokat.
2015-10-10Könyvtári hajráHárom éve indította el Virtuális Múzeumát a József Attila Könyvtár. Az Országos Könyvtári Napok alkalmából a felhívásra jelentkezett gyűjtőket jutalmazták.
2015-09-29MúzeumépítőkA József Attila Könyvtár 2012 októberében indította útjára az új helyismereti kezdeményezését, a Virtuális Múzeumot, amelynek célja, hogy összegyűjtse és bemutassa a könyvtár honlapján a magánszemélyek, intézmények, közösségek életéhez köthető tárgyakat.
2015-09-22Gyarapítsuk a könyvtár Virtuális Múzeumának gyűjteményét!2012-ben indította útjára a könyvtár a Virtuális Múzeumot, melynek célja, hogy összegyűjtse és bemutassa a könyvtár honlapján a magánszemélyek, intézmények, közösségek életéhez köthető tárgyakról készült fotókat.
2015-09-17Múzeum, virtuálisanA József Attila Könyvtár várja a felajánlásokat, hogy tovább gyarapítsa a honlapjukon található Virtuális Múzeumot.
2015-08-31A kicsik paradicsoma lesz ősztől a könyvtár?"A József Attila Könyvtár több szempontból is megújult. Új nyitva tartással várja az olvasókat már augusztus közepe óta, és nagy figyelmet fordítottak honlapjuk frissítésére is." "Az új tanévre pedig nem kis meglepetésre a honlap teljes átalakuláson ment keresztül. A dizájn a mai trendnek megfelelő, rengeteg vicces bagolyrajzzal találjuk szembe magukat. A böngészés egyszerűbb lett, az oldal könnyen kezelhető, és ha véletlenül nem találnánk valamit, a hatékony kereső funkcióval hamar rábukkanhatunk."
2015-08-31Szépen gyarapodik a Virtuális Múzeum gyűjteményeHárom éve indult a kezdeményezés: legyen Dunaújvárosnak virtuális múzeuma is. Lássuk hol tart most ez a terv, csatlakozzon és legyen részese a múltidéző programnak. Már több, mint ezer tárgy fotóját csodálhatjuk meg a könyvtár honlapján található Virtuális Múzeumban. Az ezrediket Molnár Ferenc szolgáltatta, ami nem más, mint egy ballagási tarisznya a volt József Attila Általános Iskolából.
2014-12-31Képmentő: a múlt mindig szebb?A József Attila Könyvtár munkatársai digitalizálták a Dunaújvárosi Hírlap fotóarchívumának egy jelentős részét. Több mint kétezer kép böngészhető a könyvtár honlapján. Válogatás a képekből.
2014-11-06Megújult a könyvtár honlapjaA József Attila Könyvtárban, 40 éve, 1974. november 5-én volt az első kölcsönzési nap a jelenlegi épületében. Ebből az alkalomból indult el a könyvtár új honlapja.
2014-11-00Ünnepel a könyvek birodalma"Üdvözöljük az olvasót tiszteletteljesen és csendes örömmel." 1974. november 5-én nyitotta ki először kapuit látogatói előtt az Apáczai Csere János út 9-es szám alatt az új helyre költözött könyvtár.
2014-10-25Ötvenöt éve érkezett a kölyök1959. október 26-án este hat órakor volt a díszelőadása a moziban a Kölyök című filmnek. A hír forrása a József Attila Könyvtár évfordulója.
2014-01-14Gyarapodó virtuális múzeumA József Attila Könyvtár honlapján elérhető Képes Virtuális Múzeumába felkerült az 1000. tárgy is. A részben Békési György és Molnár Ferenc gyűjtők segítségével létrejött múzeumról beszélgetés Katona Zsuzsa intézményvezetővel. A jövőben a könyvtár vállalta a Dunaújvárosi Hírlap képarchívumának jelentős részének digitalizálását.
2013-02-26Túra a virtuális múzeumbanRégi emléktárgyakból, fotókból épít alternatív várostörténeti gyűjteményt a József Attila Könyvtár. Beszélgetés Katona Zsuzsa intézményvezetővel.
2013-01-02Helyismereti gyűjteményHelyismereti különgyűjteményt kínál az érdeklődőknek a József Attila Könyvtár honlapja. Digitalizált hírlapok, Várostörténeti kronológia.
2012-10-08Így ért véget a "Könyvtári Napok"Videós összefoglaló a József Attila Könyvtár október 7-i Könyves Vasárnap programjairól: Ringató, "Képes" (virtuális) múzeum.
2010-12-06A könyvtári honlapok, mint a könyvtári közönségkapcsolatok eszközeiSzakdolgozat, amelyben szerepel a József Attila Könyvtár honlapjának elemzése.
2009-11-04Meseremekek: a világhálón és élőszóbanA József Attila Könyvtár által indított az Üveghegyen túl... mottóval meseíró-pályázatra beérkezett mesék már olvashatók a könyvtár honlaján. A pályázatra össszesen 43 alkotás érkezett.
2009-09-28DDS: webdíj – idén is!"A DunaNet Desing Studio: a webes műhely kategóriagyőzelmet érdemelt a Magyar Internet Média és Web Díj idei megméretésén, mégpedig a József Attila Könyvtár weboldaláért!"
2008-10-12Könyvtári napok: remek művekRészletes beszámoló a József Attila Könyvtár Országos Könyvtári Napok, és a Könyves Vasárnap programjairól.
2008-09-19Könyvtár, onlineElkészült a József Attila Könyvtár új honlapja (www.jakd.hu). A honlap bemutatása.
2001-11-14Könyvtár az internet általÚj szolgáltatás a József A. Könyvtárban az olvasók számára (ha van e-mail címük) hozzáférhetővé vált az általuk kikölcsönzött könyvek listája. Okt. 25-től indult.
József Attila KönyvtárAz intézmény honlapja: küldetésnyilatkozat, történet, fiókkönyvtárak, szolgáltatások, hasznos linkek, képtár, évfordulók.
Nyilvános könyvtár - ÜgyfélkapufaA Könyves Vasárnap program kapcsán rövid vélemény a József Attila Könyvtár új honlapjáról.
Könyvtári honlap: újításra készÚj honlapja lesz a József Attila Könyvtárnak, de előtte egy igényfelmérést végez az internetezők körében. Felhívás a "Tetszik? Nem tetszik?" kérdőívének kitöltésére.
A József Attila Könyvtár honlapja egy használhatósági-tesztelés tükrében 2007A József Attila Könyvtár honlapjának tesztelése. Az új honlap elkészítését megelőzően a felhasználói igények, felhasználói-, keresési szokások felmérése, vizsgálata.