Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

261 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-02-08Látogatóban az ovisokA Dunaföldvári Rendőrőrsre látogattak a dunaújvárosi Mesevár Óvoda ovisai.
2022-10-20Jó hangulatban telt a túrázásEgy igazán kalóriaégető sétával vett részt a Széchenyi gimnázium a világ gyalogló (hó)napján, október 14-én.
2022-07-08Angliába utaztak a Petőfis diákok (kishír)A Petőfis iskola ismét Angliába szervezett néhány napos vakációt a diákjai számára, amelyen az angol nyelvtudásukat erősíthették, és persze életre szóló élményeket szerezhettek. Mint arról az intézmény beszámolt, huszonöt fős csapattal repültek a szigetországba, és egyebek között múzeumokat, nevezetes építményeket, parkokat, várakat néztek meg. (teljes szöveg)
2022-04-23Családok kocogtak a nyuszival a Föld napján. Kirándultak, futottak és tekertek a FöldértA Föld napja (április 22.) alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte. A Föld napját első ízben 1970. március 21-én tartották, ami az északi féltekén a tavasz első napja. Rácalmáson nagy hagyományai vannak e jeles naphoz kapcsolódó programoknak. A Manóvár Óvoda kollektívája például idén is háromnapos eseménysorozattal hívta fel a figyelmet a természeti környezetünk megóvására.
2021-10-14Csodás helyen és csodálatos időbenRemek időzítéssel bonyolították le az előszállási Árpád Fejedelem Általános Iskola diákjai számára azt a gyalogtúrát, amelyet a Világ Gyalogló (Hó)Nap programsorozatának keretein belül rendeztek meg.
2021-10-05Kisbakancsos szakkört indítottak (kishír)A Petőfi Sándor Általános Iskolában egy új szakkört indítottak el, az úgynevezett kisbakancsos szakkört. Ennek keretében minden hónapban szerveznek egy kirándulást, hogy a diákok jobban megismerhessék Dunaújváros és a térség természeti kincseit. (nem teljes szöveg)
2021-09-10Adonyiak boglári borkóstolójaSchmidt Attila, az adonyi borrend nagymestere örömmel újságolta azt, hogy hosszú idő után ismét tudtak szakmai kirándulást szervezni Balatonboglárra.
2021-03-23Itt a tavasz, irány ismét a természet. Tavaszköszöntő kóborlások - erdőfürdők a Duna menténBár Dunaújvárost az országos közvélekedés rendre teremtett iparvárosként és/vagy panelrengetegként címkézi, mégis könnyen elérhető zöld oázisok és megkapó természeti értékek sokaságát vonultatja fel a város és térsége.
2020-08-07A Nemzeti Művelődési Intézet székhelyét láttákA Perkátai Általános Művelődési Központ és a nagyvenyimi Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében vehettek részt a két településről érdeklődők, a Nemzeti Művelődési Intézet által biztosított kiránduláson 2020. augusztus 3-án.
2019-12-30A Mátyás-templomban jártakAz „Aranydaru” Szállítómű Nyugdíjas Egyesület néhány tagja december 28-án Budapestre látogatott a Mátyás-templomba, koncertre.
2019-12-19Zágrábba kirándultak a perkátaiakA „Veled az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület szervezte a december 14-én tartott adventi kirándulást, amelynek a célpontja Horvátország fővárosa, Zágráb volt.
2019-12-00Ahol múlt és jövő találkozikSzilágyi Irén képes beszámolója Japánban tett utazásáról.
2019-11-00Bikalra kirándultak a rácalmási cimborákA rácalmási és dunaújvárosi cimborák 2019. október 12-én a bikali élménybirtokra kirándultak
2019-10-10A gyaloglás öröméért keltek útra. Mindig tartogat meglepetéstA Kulcsi Baráti Kör és a Magyar Vöröskereszt Kulcsi Alapszervezete nevében Oberrecht Tamás önkormányzati képviselő a településen hagyománnyá nemesült gyaloglónapi programra hívta a kulcsiakat.
2019-10-00Erdélyi kirándulás a Határtalanul program keretében (2. rész)A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola 7. osztályos tanulói osztályfőnök kíséretében 2019. május 10-14. között Erdélyben töltöttek öt napot a Határtalanul program keretében. A beszámoló folytatása
2019-10-00Határtalanul - Erdélyi kirándulás a Jakovich Miklós Általános Iskola 7. osztályos tanulóival és osztályfőnökeivel (3. rész)Beszámoló a negyedik napról (2019. május 13. hétfő)
2019-09-00Erdélyi kirándulás a Határtalanul program keretében (3. rész)Beszámoló a rácalmási Jankovich iskolások Határtalanul program keretében tett erdélyi kirándulásának harmadik napjáról
2019-08-10Kirándulás a Csillagösvény ÉlményparkbanÖkoélményparkba látogatott el a perkátai Veled egyesület 30 gyermek kíséretében. Kalandos napot töltöttek el a játékos helyszínen.
2019-08-00Erdélyi kirándulás a Határtalanul program keretében (1. rész)A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola 7. osztályos tanulói osztályfőnök kíséretében 2019. május 10-14. között Erdélyben töltöttek öt napot a Határtalanul program keretében. Beszámoló a kirándulásról
2019-07-31Portugáliába utazhattak a perkátai gyerekekHárom ország települései között zajlik minden nyáron a diákcsereprogram. A perkátai fiatalok Portugáliába utazhattak ki az önkormányzat támogatásával a közelmúltban, hogy Figueiró dos Vinhosban töltsenek el egy hetet portugál és francia gyerekek társaságában.
2019-07-00Dransfeldi utazás gyerekekkelRácalmási gyerekek voltak a németországi Dransfeldben 2019. július 5-től 11-ig
2019-06-21Értékek és élővilágA Gárdonyi iskola 3.c. osztályos diákjai 3 napos kiránduláson voltak. A dunaföldvári állatkórházban, a perkátai Győry-kastélyban és a papírmúzeumban voltak.
2019-06-17Kiránduláson (képaláírás)A Szabó Magda Református Iskola dolgozói tanulmányi kiránduláson voltak. Elsőként a cseszneki várat fedezték fel, majd Veszprém nevezetességeit tekintették meg.(teljes szöveg)
2019-06-14Négy mesebeli napot tölthettek ErdélybenÉletre szóló élményekkel tért haza a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium 7. e osztálya Erdélyből. A diákok osztályfőnöke, Csathóné Zágoni Nóra sikeres pályázatának köszönhetően négy pedagógus kíséretében ingyenesen vehettek részt a kis gimnazisták a felejthetetlen tanulmányi kiránduláson.
2019-06-00Sikeres és emlékezetes a Határtalanul pályázatA rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola hetedik évfolyama erdélyi, ötnapos kirándulást nyert a Határtalanul program keretében
2019-06-00OsztálykirándulásA rácalmási 5. évfolyamos gyerekek a Sobri Jóska kalandparkban jártak. Kép a gyerekekről
2019-05-31HatártalanulA Dózsa iskola diákjai ezúttal Felvidéken jártak irodalmi és történelmi hősök nyomában.
2019-05-23Dózsa: Határtalan élményt kaptak. Irodalmi és történelmi hőseink nyomábanA Dózsa iskola hetedik osztályos diákjai a Felvidéken tehettek kirándulást. A nem mindennapi élményre a Határtalanul program nyújtott lehetőséget a tanulók számára.
2019-05-00A Rácalmási Manóvá Óvoda és Bölcsőde hírei. Zöld npok a Rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsődében! Kiránduláson a Bagoly csoport. Iskolába készülnek a nagycsoportos gyerekeink (képaláírás)- képes beszámoló a rácalmási óvodában a Föld napja alkalmából zajlott három napos (2019. 04. 24-26.) programsorozatról, az óvoda így ünnepelte a Zöld Óvoda cím elnyerését - képek a kirándulásról - Az idei évben első alkalommal közös kirándulást szerveztünk az iskolába készülő nagycsoportos gyermekeinknek. A Mezőgazdasági Múzeumba látogatunk el, ahol két múzeumpedagógus tartott a gyermekek számára egy órában interaktív látogatást. Nagyon jól sikerült, a gyerekek remekül érezték magukat, nagy élmény volt számukra ez a program - még napok múltával is emlegették a nagy barna medvét! Hagyományt szeretnénk teremteni ebből a tanév végi nagycsoportos/iskolába menős kirándulásból (teljes szöveg)
2019-05-00A Rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsőde hírei. Zöld napok a Rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsődében! Kiránduláson a Bagoly csoport. Iskolába készülnek a nagycsoportos gyerekeink (képaláírás)- képes beszámoló a rácalmási óvodában a Föld napja alkalmából zajlott három napos (2019. 04. 24-26.) programsorozatról, az óvoda így ünnepelte a Zöld Óvoda cím elnyerését - képek a kirándulásról - Az idei évben első alkalommal közös kirándulást szerveztünk az iskolába készülő nagycsoportos gyermekeinknek. A Mezőgazdasági Múzeumba látogatunk el, ahol két múzeumpedagógus tartott a gyermekek számára egy órában interaktív látogatást. Nagyon jól sikerült, a gyerekek remekül érezték magukat, nagy élmény volt számukra ez a program - még napok múltával is emlegették a nagy barna medvét! Hagyományt szeretnénk teremteni ebből a tanév végi nagycsoportos/iskolába menős kirándulásból (teljes szöveg)
2019-03-00A cserkészet értékeiBlau Sándor ismertetője a cserkészéletről, értékekről, beszámolója a Rácalmási Szent Miklós Cserkészcsapat márciusi programjairól és áprilisi terveiről.
2018-12-00Ismét túráztunk2018. november 10-én ismét egy fergeteges napot tölthettek együtt azok a diákok, akik a túrázás mellett döntöttek. A mintegy negyven tanuló több pedagógussal és kísérő szülővel együtt élvezhette a jó időt, gyönyörködhetett az ősz színeiben, a táj szépségében
2018-11-19A mozgássérült pár négy keréken járja az országot, hogy megmutassák: bármi sikerülhetA dunaújvárosi mozgássérült házaspár, Kocsispéter Barbara és Balogh Zsolt elhatározták, hogy felfedezik az ország szépségeit.
2018-11-17Közös séta Zomborban (képaláírás)A Szabó Magda Református Iskola szerb-horvát szakkörébe járó csoportja november 9-én Zomborba látogatott a Szilágyi Alapítvány támogatásával. (nem teljes szöveg)
2018-11-00Rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsőde hírei. Márton-nap az óvodában (képaláírás). Nagy élmény volt a kutyaiskola látogatása. Kirándult a Bagoly csoport (képaláírás)- Márton napjához közeledve aktuálissá vált a Liba napunk megszer2vezése. Sajnos az időjárás nem kedvezett a szabadtéri programnak, így az óvoda folyosóján, tornatermében szerveztük meg a délutánt. Köszönjük a sok szülői felajánlást, segítséget! (teljes szöveg) - 2018. november 5-én a Rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsődébe érkezett a Duna Dog Center Kutyaiskola Dunaújvárosból. - Kirándulást szervezett a Bagoly csoport (rácalmási óvoda): vonattal elutaztak Dunaújvárosba, majd megnézték a Dunát Rácalmáson. Szép időben Kellemes délelőttöt töltöttek el. Köszönjük szépen Kovács Imre a csoportba járó Marci nagypapájának, hogy biztosította számunkra a buszt. (teljes szöveg)
2018-11-00A Jankovich miklós Általános Iskola hírei. Állótábor 2018. Euroskills - Budapest. Köszönet a zenéért- A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola diákjai 2018 nyarán a Bakonyban táboroztak. A tábor programjai - A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara anyagi támogatásával a rácalmási hetedikes és nyolcadikos diákok ellátogattak a budapesti Euroskills 2018 szakmai Európa bajnokság és kiállításra - A zene világnapja alkalmából a rácalmási iskola énekkara koncertet adott
2018-11-00Légy résen!A rácalmási cserkészek 2018. őszi programjáról. Toborzó Martonvásáron. Portya Sárpentelén.
2018-10-16Zombori ismerkedésAz elmúlt hét végén az Intercisa Múzeum munkatársai, a délvidéki Zomborban jártak, ahol ellátogattak a Zombori Városi Múzeumba.
2018-10-15Földvári nyugdíjasok látogattak nemrég a Krisna-völgybeA Krisna-völgybe látogatott a múlt héten Németh Lajosné vezetésével a dunaföldvári Őszi Alkony Nyugdíjasklub tagjainak egy csoportja. A Somogyvámos külterületén található indiai kulturális és vallási központról, illetve az ökofaluról sokan hallottak már, a Krisna-hívők ételosztásairól és könyvárusításairól is tudtak, de úgy vélték, saját szemmel megtapasztalni más.
2018-10-00Gemenci túrával indult a cserkész év!A rácalmási Szent Miklós Cserkészcsapat 2018. szeptemberi hírei és további őszi programjai
2018-09-28Hatodikosok a médiábanAz Arany János Általános Iskola 6.a és 6.c osztálya a "Bűvösvölgy Médiaértés Oktatóközpontba" utaztak, ahol bepillantást nyerhettek például tévés műsorok készítésébe is.
2018-09-22Több volt, mint egy jó mulatságKi kell mondjuk, hogy a nagykarácsonyiakból szépen lassan világjárók lettek. Rendszeresen halljuk a beszámolóikat a Kárpátalja, Erdély vagy Horvátország magyarok lakta területeikre vezető útjaikról. Legutóbb Vukovárra és Kórógyra is hivatalosak voltak. Ezeket a túrákat már jelentős rutinnal és hozzáértéssel szervezi Szekeres Orova Erzsébet, a nagykarácsonyiak külhoni kapcsolatokért felelős aktivistája, aki a legutóbbi kirándulásukról számolt be.
2018-09-13Atombiztos élményekkel gazdagodtak. Földváriak látogattak el Paksra, az atomerőműbeCsaknem kétszáz földvári lakos vett részt a MVM Paksi Atomerőmű Zrt. nyílt napján szeptember 8-án, szombaton.
2018-08-08Dunaföldvári kertbarátok Krakkóban. A Magas-Tátrában járt az egyesületJúlius utolsó hetét a Magas-Tátrában töltötte a Dunaföldvári Kertbarátok Városvédő Egyesülete tagságának egy csoportja.
2018-07-00Szőregen jártunk, rózsákat (is) láttunkA Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület a Szőregi Rózsaünnepre szervezett tapasztalatszerzés céljából kirándulást.
2018-07-00Altomünsteri kirándulásBeszámoló a négy napos kirándulásról Nagyvenyim testvértelepülésén, a németországi Altomünsterben
2018-06-12Az örökség nyomábanA Dózsa György Általános Iskola tanulói a Határtalanul pályázat támogatásával április 24. és 27. között 4 napot töltöttek Erdélyben.
2018-06-11Jutalomkiránduláson vehettek részt a nagyvenyimi diákokA közelmúltban, május végén a Visegrádi-hegységben, a Holdvilág-árokban barangoltak a diákok és kísérőik a Nagyvenyimi Erdőjárók Klub vezetésével.
2018-06-07Négy nap a festői OlaszországbanA Dunaferr iskolában sok éves hagyomány, hogy május derekán kirándulni mennek Olaszországba. Az idén egy ötven fős csapat indult útnak.
2018-06-00Pannon - a családias és sikeresBeszélgetés Borgulya Zoltánnal, a Pannon Magángimnázium igazgatójával a 2017/18-as tanévről.
2018-06-00Szakma Sztár Fesztivál2018 április elején a rácalmási Jankovich iskola hetedikes évfolyama ellátogatott Budapestre a Hungexpo területén megrendezett Szakma Sztár Fesztiválra.
2018-06-00Cserkész nyárBeszámoló a rácalmási Szent Miklós Cserkészcsapat 2018 évi nyári rendezvényeiről, programjairól és terveiről
2018-04-00Pannon kert 1.Új cím - a Pannon kert 1. - alatt működik tovább a város egyetlen magángimnáziuma, a Pannon Oktatási Központ. Nyilatkozik Baráth Gyula, az intézmény igazgató-helyettese.
2018-04-00Krisnások külső szemmelSimon Edit beszámolója a Krisna-völgyben tett látogatásáról. Edit tagja a Dunaferr Ifjúsági Szervezetnek, ezen belül az ISD Kokszoló Kft. tagszervezetben vállal vezetőségi feladatokat.
2018-03-00Pannon hírekA Pannon Magángimnáziumban megtartották a szalagavató ünnepséget. Márciusban kirándulást szerveznek a Parlamentbe, majd a Zrínyi Katonai Filmstúdióba. Ebben a hónapban kerül sor a Gasztrotúra elnevezésű, virtuális vetélkedő döntőjére.
2017-12-00A Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola hírei. Pályaorientáció 2017 a kossuthosoknak. Tankerületi mesemondó verseny. Tankerületi idegen nyelvi verseny (képaláírás). Idén is Bozsik foci. Az én falum (2. túra)- 2017. november 10-én a Dunaferr Szakközépiskolába a Szakképzés Napjára, november 14-én a Dunaújvárosi Egyetemre a Tudomány Hete című programra látogattak el a nyolcadikosok a pályaválasztás jegyében - A Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola 2017-en 23. alkalommal rendezte meg a tankerületi mesemondó versenyt. Helyezést elért gyerekek neve a cikkben. - Tankerületi idegen nyelvi versenyen az iskola 8. osztályos tanulói III. helyezést értek el. A csapat tagjai: Várkonyi Kornélia, Bereck Máté, Papp Ádám és Simon Bence. Felkészítő tanáruk: Gere Szilvia. Gratulálunk nekik! (teljes szöveg) - Képes összefoglaló az OTP Bank Bozsik Intézményi Labdarúgó Programról, amiben az iskola másodikos, harmadikos tanulói is részt vettek. - 2017. november 10-én a "70 év - 70 km" elnevezésű túrasorozat második túrája került megrendezésre a Nagyvenyimi Arborétumon keresztül a Nagyvenyimi Állami Erdőbe
2017-12-00Nagyvenyim: 70 km-es túra a 70 éves Nagyvenyim környékénKülönleges programmal készült Nagyvenyim 70. születésnapja alkalmából az Erdőjárók Klubja Természetbarát Egyesület. A megjelölt időpontokban és távokon 70 kilométert teljesítenek, felkeresve, megismerve a község környékének jelentős területeit.
2017-12-00Cserkész hírekA rácalmási Szent Miklós Cserkészcsapat 2017. őszi-téli hírei
2017-11-00Kirándultak a Cimborák2017. őszén a rácalmási cimborák a Csokoládé Múzeumba és az Operaházba kirándultak
2017-11-00Év végi cserkészprogramokA Rácalmási Szent Miklós Cserkészcsapat 2017. őszi-téli programjai.
2017-10-10Zomborban vendégeskedtek...A minap vendégségben jártak a Szilágyi iskola szerb-horvát szakkörösei a vajdasági Zombor (Szerbia) városának Testvériség-egység Általános Iskolájában.
2017-10-00A Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola hírei. Iskolahét - Kossuth-nap. Családi délután (képaláírás). Folyik a melegvíz (kishír). Kutatók éjszakája (képaláírás). Őszi túra a Vértesben (képaláírás)- A nagyvenyimi általános iskolában 2017-ben is a sulihét egyik meghatározó programja a Kossuth-nap, amikor a 4. osztályosok műsora után a nyolcadikosok felavatják az elsősöket - A családi délutánon szülők, gyerekek, pedagógusok együtt állták körül a születésnapi tortát (nem teljes szöveg) - Szülői kezdeményezésre gyűjtés indult a nagyvenyimi általános iskolában, hogy az épület mosdóiban meleg víz folyjon a csapból, és minden tanuló alkalmazni tudja, amit a Kézmosás világnapján tanult. (nem teljes szöveg) - Szeptember 29-én, pénteken Budapestre a Műszaki Egyetem Kutatók éjszakája című előadásaira utazott az iskola több tanulója (teljes szöveg) - A hagyományosan megrendezésre kerülő őszi túra idén (2017) sem maradt el. Czimmer Éva és Varga János jól szervezett munkájának köszönhetően lehetőség nyílt teljesíteni a csókakői kéktúrát. A túrát a Vértes-hegység szívében található Gántról kezdték meg (teljes szöveg)
2017-10-00Aranydaru Nyugdíjas Klub hírei2017. szeptember, október rendezvényei, eseményei
2017-10-00Cserkészélet ősszelA rácalmási Szent Miklós Cserkészcsapat 2017. őszi hírei, programok, tervek.
2017-09-11Láthatatlan kötelékünk a szeretet...2002 nyarán az előszállási énekkar és kísérőik buszra szálltak, elindultak Erdélyi utukra. Akkor nem gondolták, hogy az utazás szerelmesei lesznek.
2017-08-03Olasz tavak és hegyek közöttOlaszország északi részére, a Lago Maggiore vidékére kirándultak a dunaföldvári kertbarátok július utolsó hetében. A kirándulást az idén is a civil szervezet alelnöke, Pernizsák Mihály és felesége, Margitka szervezte.
2017-07-18Tudnádfürdő és Bálványos: azaz TusványosPálinkás István (kép) évek óta szinte hazajár Tusnádfürdőre. Ebben az évben lapunkban és annak online változatában, a duol.hu-n olvashatják az erdélyi településről küldött tudósításait, interjúit.
2017-07-00Örömkerekezők az úton. Hegyen-völgyön, mezőn, vízpartonAz ISD Dunaferr munkavállalói beszélnek hobbijukról, a kerékpározásról. Nyilatkozik Csontos László, az ISD Kokszoló csoportvezetője; Nagy László, a méréstechnikai üzem vezetője; Semegi Zoltán műszerész és Kupsza János, a Meleghengermű gépkezelője.
2017-07-00"Tanulmányi" kiránduláson jártunk TatánA Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület ellátogatott 2017. június 25-én 60 fővel Tatára, a Víz, Zene, Virág Fesztiválra.
2017-07-00Aranydaru Nyugdíjas Klub híreiA nagyvenyimi Aranydaru Nyugdíjas klub 2017. áprilisi, májusi, júniusi és júliusi programjai és rendezvényei. Jövőbeni tervek
2017-07-00Fontana Női KarA nagyvenyimi Fontanasok Zalaújlakra kirándultak meglátogatni egy egykori kórustagjukat.
2017-06-30Csillagos kirándulásA városi kamara újabb üzemlátogatást szervezett június 26-ára, az érdeklődők a kecskeméti Mercedes-Benz gyárat látogathatták meg.
2017-06-00Osztálykirándulás a gyereknap jegyében! A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola híreiA 3.b osztályos Szendrey Lili beszámolója az osztályuk kirándulásáról a patcai Katica tanyára
2017-06-00Újabb kiándulás a CimborákkalA Cimbora Alapítványtól meghívást kaptak a rácalmási cimborák is a Festetics Palotába, Érdi Tamás zongorakoncertjére. A kirándulás második helyszíne a Csodák Palotája volt. Törökné Antal Mária élménybeszámolója.
2017-06-00A Rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsőde hírei. Medveotthonban jártunk. Uszodai élmények. Az első családi napunk. Elbúcsúztak a nagycsoportosok- 2017. május közepén az óvodások ellátogattak a Veresegyházi Medveotthonba és a tabajdi Mezítlábas Parkba. - A Katica csoport június első hetét az uszodában töltötte az egyik úszóedző anyuka, Berzlánovits Éva jóvoltából. - Idén első alkalommal szervezett az óvoda jótékonysági családi délutánt a szülői munkaközösség támogatásával. A befolyt összegből udvari játékokat, rollereket kapnak a gyermekek. - Május utolsó péntek délelőttjén elbúcsúztak az intézménytől azok a nagycsoportosok, akik szeptemberben elkezdik az iskolát.
2017-06-00A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola hírei. Tavaszi papírgyűjtés az iskolában. Üzemlátogatás Ferencvárosban. Tehetségnapi forgatag- A tavaszi papírgyűjtésen 8 tonna hulladékpapír gyűlt össze. A legeredményesebb osztályok a cikkben. - Pályaorientációs célú üzemlátogatást szervezett a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara a MÁV Ferencvárosi Járműjavítójába május 17-én. A diákok számára költségmentes szakmai kiránduláson az iskola műszaki érdeklődésű, felsős diákjai vehettek részt. - Az iskola négy tanulója, Ambrus Anetta, Csiszár Laura, Bányi Maja (képzőművészet) és Tóth Izabella (tánc) vett részt a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskolában rendezett Tehetség napja elnevezésű rendezvényen.
2017-06-00Egy "utolsó" kirándulás. A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola híreiSzendrey Kitti beszámolója a 8.a-sok osztálykirándulásáról, a bakonyi Sobri Jóska Kalandparkban és Tapolcán eltöltött két napról.
2017-05-24Felvidéki kirándulásEmlékezetesen jól sikerült kiránduláson voltak a múlt héten az Arany-iskolások a Határtalanul! programban.
2017-05-20Dózsa iskolások: útonÉrdekes és tanulságos tanulmányi kirándulásban volt részük a Dózsa iskola tehetséggondozó szakköröseinek.
2017-05-17Készülünk BécsbeA Sajtó és Tanulás (SÉTA) programban résztvevő diákok írásai. Vabják Evelin, a Rudas Közgazdasági Szakgimnázium diákjának írása.
2017-05-10Pannon: Egerben voltunk tanulmányi kirándulásonA Sajtó és Tanulás (SÉTA) programban résztvevő diákok írásai. Garbacz Beáta, a Pannon Oktatási Központ diákjának írása.
2017-05-06A Dózsa iskolások ErdélybenA Dózsa iskola hetedikesei ismerkedtek az erdélyi magyarlakta településekkel és a történelmi múlttal.
2017-03-00Cserkész hírek. A rácalmási Szent Miklós Cserkészcsapat híreiSzentmihályi hóvirágtúra, Duna parti piknik, madárfigyelés, kirándulás, Bakonyi medvehagymatúra, őrsi foglalkozás, a passiójáték próbái.
2017-02-00Idén is várunk az erdőjárók túráin és más rendezvényein!Kép és 2017-es programok
2016-12-13Világjáró kirándulásTöbb mint negyvenöt ember gyülekezett Előszálláson december első hét végéjén, hogy ebben az évben utoljára induljanak útra Ausztriába, majd Pozsonyba.
2016-12-10A mosolygós emberek hazájaA napokban rendezett iskolanapon a dunaföldvári Magyar László Gimnázium egykori diákja, L. Bognár Angéla tartott előadást hajdani iskolájában Vietnamról.
2016-12-00A Rácalmási Cimbora Klub hírei. Cimbora könyvajánló. Kirándulás az OrszágházbaMák Luca könyvajánlása és Pletser Laura Lotti élménybeszámolója az Országházba és Planetáriumba tett kirándulásról.
2016-12-00A Jankovich Miklós Általános Iskola hírei. Budapestre kirándultunk. Művészetis diákjaink sikerei. Iskolai forduló helyesírásból. Mesemondó-verseny Nagyvenyimen. Kata sikere matematikából. KockaKobakjaink eredményei. Patak menti izgalmak. Pályaválasztás...- A nyolcadikos tanulók budapesti kirándulása már hagyomány. Az Országház, a Magyar Nemzeti Galéria, a Budai Várnegyedben pedig a Halászbástya, a Mátyás templom és a Sándor-palota az úti cél. - Tankerületi rajzversenyek díjazottjai: Kovács Amanda, Gacsályi Enikő, Kovács Diána, Bognár Zsófia, Vincze-Hajnal Blanka, Hajnal Zóra - 2016 november 23-án zajlott a Kárpát-medencében a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny, melyre 42 felsős tanulót nevezett az iskola - Székely Zsombor 4.b osztályos tanuló II. helyezést ért el a tankerületi mesemondó-versenyen - A sajátos nevelési igényű tanulók matematika versenyén, a dunaújvárosi Móra Ferenc Általános Iskolában, Blau Kata 6.a osztályos tanuló I. helyezést ért el - A Kockakobak Országos Matematikaversenyen szép eredményt elérő tanulók: Krizsán Krisztina, Mészáros Bálint, Mészáros Bence, Kovács Bianka, Stumphauzer Péter, Kunos Milán, Nyári Bianka, Kunos Miklós - Az iskola túrázói a bakonyi Ördögárokban és Csesznek várában jártak - 2016-an a Dunaújvárosi Egyetem adott otthont a Pályaválasztási kiállításnak, ahova osztályfőnökeik kíséretében az iskola 8. osztályosai is ellátogattak
2016-11-30Bécsben, adventi hangulatbanA Sajtó és Tanulás (SÉTA) programban résztvevő diákok írásai. Illés Fanni, a Hild József Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjának írása.
2016-11-29A felkészülés jegyében kirándultak egyetIgaz, hogy a szabadtéri sporteszközök már a tárolókban pihennek, de a kajakos és kenus versenyzők nem unatkoznak. November 26-án túráztak.
2016-11-09Előszállási "világjárók"Ismét országjárásra vállalkoztak az előszállási nyugdíjasok, ezúttal Nyugat-Magyarországon. Az útról Kerlang Ferencné, a nyugdíjas klub elnöke számolt be olvasóinknak.
2016-10-00Cserkész hírekA rácalmási Szent Miklós Cserkészcsapat 2016 őszi programjai, rendezvényei, tervei.
2016-09-29Milánói kaland. Milánóban is versenyképesenEgy nemzetközi képzési és oktatási programnak köszönhetően a közelmúltban a Rudas Közgazdasági Szakgimnázium és és Kollégium huszonhat diákja három héten át tanult és dolgozott Milánóban.
2016-09-28Nagy sétára indultakA Magyar Vöröskereszt kulcsi alapszervezete, valamint a Kulcsi Baráti Kör szervezésében túrázhattak a kulcsiak szeptember 25-én, vasárnap.
2016-09-21Karácsonyfalvi kapocsA nagykarácsonyiak egy héten át ismerkedtek testvértelepülésükkel Homoródkarácsonyfalvával.
2016-09-19Erdélyben kirándultakIdén harmadik alkalommal nyert pályázatot a Lorántffy iskola, és utaztak a tanulók a határainkon túlra - határtalanul. Ők hozták el a Kallós gyűjtemény egy részét a múzeumba.
2016-09-14Méhész tanulmányokSzatymazon kirándultak a térségben szorgoskodó méhészek - a szakmai és a családi összetartozást erősítették..
2016-09-12Zarándoklat FelvidékenAz előszállási "Világjárók" idén nyáron a Felvidékre kirándultak, egy régi túrájuk helyszínére.
2016-09-01Száz éve áldozták fel ők az életüket. Zarándoklat az elesett hősökértA dunaújvárosi Horog László és felesége az Őseink Útján Baráti Kör zarándoklatán vett részt augusztus 13. és 19. között a Júlia-Alpokban.
2016-09-01Vissza a múltba, fel a hegyekbe!Vissza a múltba, fel a hegyekbe! Ezzel az egyetlen mondattal jellemezte szlovákiai jutalomútját az idén végzett földvári gimnazista, Farkas Beáta (kép), aki a Kőrösi Csoma Sándor Kárpát-medencei verseny győzteseként vehetett részt ezen a kiránduláson.
2016-09-00Nagyvenyimi „ZÖLD HÍREK”Az Erdőjárók Klubja Természetbarát Egyesület hírei. Túrák, parktakarítás, támogatás
2016-09-00Aranydaru Nyugdíjas Klub hírei. Búcsúzunk Csonka Rudolftól.Póla Imréné beszámolója 2016 nyarának eseményeiről, előzetes az őszi programokból. Az Aranydaru Nyugdíjas Klub búcsúzik a 75. életévében elhunyt Csonka Rudolftól.
2016-08-23Irodalmi táborban. Egy irodalmi kirándulásRendhagyó helyszínen különleges élményben volt részük a dunaföldvári irodalombarátoknak, akik a Duna-parti faluban, Gerjenben a Buda Ferenc Alkotótábor záróestjén vettek részt.
2016-08-17Kaland a hegyekbenAugusztus második hetében húsz mezőfalvi gyerek a Mezőfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával karintiai nyelvi táborban gyakorolta a német nyelvet.
2016-08-13A dunaföldvári kertbarátok nyári utazásaiMozgalmas és gazdag nyaruk van a dunaföldvári Kertbarátoknak. Nemcsak munkában és termésben, hanem programokban és élményekben is. Jártak a Fekete-erdőben és Cserkeszőlőn, augusztus közepén Erdélyben, utána ismét a német testvérvárosba mennek
2016-08-10Luther zarándoklat. Luther Márton nyomábanA Luther zarándoklat július 31- augusztus 6-ig tartott, melyen a Dunaújváros-Kisapostagi Társult Evangélikus Egyházközség tagjai tettek meg a reformáció 499. évében, végig járva luther Márton életének fontosabb állomásait. Stermeczki András evangélikus lelkész beszámolója.
2016-08-00Lóra pattant kézilabdásokÖt felejthetetlen napot töltöttek Dunaújváros Megyei Jogú Város jóvoltából a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia utánpótlás csapatának lányai a Mohácsi Lovas Klubban.
2016-07-22Perkátaiak PortugáliábanKalandos utazáson vehetettek részt perkátai tanulók július 6-10 között. Portugália érdekességeit fedezhették fel egy csereprogram során. Jó hangulatú, eseménydús hétre emlékezhetnek vissza.
2016-07-19Döntések (kishír)Közgyűlési döntések: Az önkormányzat 15 millió forint visszatérítendő támogatást adott a Dunaújvárosi Jégtörők Egyesületnek. A képviselőtestület elfogadta a Dózsa György Általános Iskola támogatási kérelmét. A közgyűlés 1 millió forinttal támogatott egy iskolai, óvodai megelőzési programot.
2016-07-18A csillagos ég alattHarmadik alkalommal települt ki az Írisz Versszínpad egy egész napra az Alapi Alkotóházba július 15-én, pénteken.
2016-07-06Aktívan töltik a nyarat a baracsi nyugdíjasokA közelmúltban Cecére és Simontornyára látogattak el a baracsi nyugdíjasok.
2016-07-00A Rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsöde híreiA kerti parti tombolájából befolyt összegből rollereket vásároltak. Elballagtak a háromévesek a bölcsődéből. Az intézmény kollektívája ellátogatott az etyeki Korda Filmstúdióba.
2016-07-00A Budavári Palotában voltunkA rácalmási cimborák is részt vettek azon a kiránduláson, melyre a Cimbora Alapítvány hívta az ország "cimboráit". A gyerekek a Budapesti Történeti Múzeumban és a Budavári Palotában vettek rész izgalmas programokon. Nyári Bianka és Krizsán Balázs beszámolója.
2016-07-00A cserkészcsapat hírei2016 május 14-16. között Székesfehérváron táborozott 27 fő, 20-22-ig az őrsvezető képző első harmada zajlott, 28-án délután kiképzés-forgó, piknik és nyakkendőharc volt a szigeten, június 18-án 34 fő kirándult a Budakeszi Vadasparkba, júliusban túrák és velencei-tavi pancsolás volt.
2016-06-30Biciklis kirándulás. Tíznapi biciklizés innen Dél-AlbániáigElindult június 29-én Albániába a megszállottan kerékpározó Matulai György, aki 2011-ben már Nepált is megjárta biciklivel.
2016-06-29Gyuri nyaralni megyJúnius 29-én reggel indul útnak Albániába a Városháza térről kerékpárral Matulai György (kép), aki 2011-benerdélyi földet vitt kőrösi Csoma Sándor sírjára, természetesen kerékpárral.
2016-06-28Magyarok finn honbanÉvekre visszanyúló, nagyon jó barátságot, rokoni kapcsolatot ápol a magyar és a finn röplabdás társadalom, amelynek köszönhetően minden évben együtt készülnek a különböző versenyekre Magyarországon vagy Finnországban. Ezúttal 5 dunaújvárosi fiatal is részt vett a közös felkészülésben. Egyikük Móró Ákos, a DH Sajtó és Tanulás programjának diákja, aki beszámolt az edzőtábori élményekről.
2016-06-24Közvetlen járat a BalatonhozKözvetlen autóbuszos kapcsolat létesült június 16-tól Dunaújváros és Siófok, illetve a Balaton déli partjának települései között.
2016-06-24Vidámparki élményekEgy Hollandiában élő apuka ballagási ajándékként a szállás költségeit állta, így a Dózsa iskola 8. b-s osztálya hét éjszakát tölthetett el egy Amszterdam melletti élményparkban, Wassenaarban.
2016-06-23Fiatalok, akik Európa meghatározó szereplőiA Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola diákjai és tanárai a közelmúltban Lengyelországba látogattak, ahol az Erasmus+ projekt záró találkozóját tartották.
2016-06-23Kerékpáros kalandorokA Csabai Bihargók Turista Egyesület és az Alföldi Turista Egyesület kerékpáros túrázói látogattak el június 21-én Perkátára.
2016-06-21Zarándok út kicsit másképpElőszállás lakóinak egy csoportja újabb zarándokhelyet keresett fel a napokban, Máriagyűd és környékét járták be. Úti beszámoló.
2016-06-18A dózsások HollandiábanA Dózsa György Általános Iskola 8.b osztályos diákjai a közelmúltban érkeztek haza egy kilencnapos hollandiai kirándulásról. Élménybeszámoló.
2016-06-17Magyar földön külföldön. Kirándulás a határon túlraAz erdélyi Marosillyén, Bethlen Gábor szülőházánál emlékeztek meg a Petőfi iskola diákjai a Nemzeti Összetartozás Napján. A Határtalanul pályázat keretében negyvenöt hetedik osztályos diák utazott Erdélybe a Petőfi iskolából.
2016-06-04Az összetrtozásértTémanapot tartottak június 3-án a Dózsa György Általános Iskolában a „Határtalanul!” pályázat kapcsán. Horvátországi élményeikről számoltak be.
2016-06-00A rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsőde híreiA rácalmási óvodában megtartották a ballagást; a Nyuszi csoport úszásoktatáson vett részt; az óvodások Budakeszin kirándultak és könyvutalványt kaptak a dransfeldi delegációtól.
2016-06-00A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola híreiA rácalmási általános iskolában sikeres papírgyűjtést rendeztek; fejlődött az informatikai eszközpark; szép sikereket értek el a tanulók egy tankerületi matematikaversenyen; Angliában kirándultak; Vincze-Hajnal Blanka I. helyezést ért el egy székesfehérvári Számítógépes Rajzversenyen, a 7. a osztály pedig eljutott Izménybe. A 2015/16-os színházi évadban 167 rácalmási színházbérletes gyerek járt rendszeresen a Bartók Színházba.
2016-05-25Jutalomkiránduláson voltunk...A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum jutalomkirándulást szervezett azoknak a diákoknak, akik iskolájuk a hónap diákjának választott meg.
2016-05-20Kirándulás DrávaszögreA magyar történelmi és kulturális kincsek nyomait kutatták fel Délvidéken a Dózsa iskola hetedikes tanulói a Határtalanul pályázat támogatásával május 3-6. között.
2016-05-19Délvidéki kirándulásMagyar történelmi és kulturális kincsek nyomába eredtek a Dózsa György Általános Iskola tanulói Horvátországban.
2016-05-00Kirándultak a hónap diákjaiBeszámoló a hónap diákjainak kirándulásáról. A kiváló tanulók Őszi Attila, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatójának jóvoltából mehettek el a Budapesti Állatkertbe.
2016-05-00A Német Nyelvklub látogatása CsászártöltésenA rácalmási Német Nyelvklub a Bács-Kiskun megyében található Császártöltésre látogatott 2016. május 1-jén. A településen élő sváb közösség nagy lelkesedéssel ápolja ősei gazdag hagyományát.
2016-04-27Kirándult az osztály...A Pannon Oktatási Központban már hagyományossá vált, hogy minden évben felkerekedünk, és egy jó hangulatú tanulmányi kiránduláson veszünk részt - akár külföldön, akár itthon. Idén Bécsbe, illetve Nyugat-Magyarországra vezetett az utunk.
2016-04-22Az ovisok napja! Kalandtúra lenn a szigetenIgazi kalandokban volt részük a város óvodásainak a Föld napján a Szalki-szigeten.
2016-04-20Tanulmányi barangolóA Pannon Oktatási Központ csapata tanulmányi kirándulásra utazott Bécsbe és Nyugat-Magyarországra.
2016-04-20Határtalanul, ErdélybenA Határtalanul pályázatnak köszönhetően 34 diák utazott Erdélybe, Nyárádszeredába a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumból.
2016-04-19Hasznos tapasztalatokDunaújváros és környékének méhészeiből álló klub tagjai igen érdekes, szakmailag értékes útra indultak a közelmúltban.
2016-04-13Nagy kirándulásA Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium egy busznyi diákja és tanárai Lengyelországba kirándultak.
2016-04-13A világon a legnagyobbA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara tervezett kiránduláson a győri Audi karosszériaüzemét látogatták meg az érdeklődők.
2016-04-08Erősíti az identitástÁprilis első napjait az erdélyi Déván és környékén töltötték a dunaföldvári szakiskolások a Határtalanul! program keretében.
2016-04-08Dózsások kirándulásaA Dózsa György Általános Iskola diákjai Bécsbe kirándultak.
2016-04-07A Mecsek szépségeiA márciusi jó időt kihasználva a Mecsekbe kirándultak a dunaföldvári DunaTúra Természetjáró Egyesület tagjai és barátaik: családok, házaspárok, nyugdíjasok.
2016-04-05Rászorulók táborozhattakA tavaszi szünet két napjára ismét élménygazdag programot szervezett csaknem harminc rászoruló gyermeknek a dunaföldvári Család- és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője, Jung Katalin.
2016-04-00A nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola híreiA nagyvenyimi általános iskolások több tanulmányi és sportversenyben is sikereket értek el; részt vettek a Dunán-innen, Dunán-túl teljesítménytúrán; megrendezték az anyanyelvi napot és a Kinder sportnapot; részt vettek a Dunaújvárosi főiskolán megrendezett Bűn- és balesetmegelőzési napon és végül Soponyán kirándultak.
2016-01-00A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola híreiA rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola tanulói terítési és helyesírási versenyen vettek részt; ajándékokat, díszeket készítettek a játszóház keretén belül. Gömöri Luca, 7. osztályos tanuló 1. helyezést ért el a tankerületi "Téli rajzversenyen". 8 tanuló nevezett be a KockaKobak Országos Matematikaversenyre a rácalmási tanulók közül, a versenyen Mészáros Bálint 3. helyezést ért el. A művészeti iskolások Budapesten tartották adventi kirándulásukat.
2015-12-09Biharban kalandoztak a diákokEgymillió forintos állami támogatással erdélyi kirándulást nyertek a baracsi diákok. Gazdag program a három nap alatt.
2015-11-24Diákok a ParlamentbenDr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő rendhagyó történelem és állampolgársági ismeretek órán látta vendégül a Pusztaszabolcsi József Attila Általános Iskola 50 diákját. Különleges élményekkel szolgált a látogatás.
2015-11-18Túráztak a hildesek a hegységbenA Hild József Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium november 7-én túrát szervezett a Visegrádi-hegységben található Holdvilág-árokba.
2015-11-17A kiválók kirándulásaKirándulás volt az ajándék a kiemelkedő közösségi, sport és tanulmányi eredményért a dunaföldvári Magyar lászló Gimnázium diákjainak.
2015-11-04Az őszi kirándulásokA hagyományos őszi kirándulásunk célpontja idén Pozsony vára és a bécsi Prater volt a Pannon Oktatási Központ diákjainak. Kiss Tibor Tanár úr ismét remek utazásra vitt minket.
2015-11-04Külföldi szuperkalandA július komoly izgalmakat tartogatott a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium tizenegyedik évfolyamos, válogatott diákcsapatának, akik kötelező szakmai gyakorlat keretein belül három hetet töltöttek Milánóban.
2015-11-04Sokat fejlődött a nyelvtudásunkKét busznyi általános iskolás gyerek és középiskolás fiatal indult el Balatongyörökre, a Funside angol táborba július 5-én. A Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium diákjainak élménybeszámolója.
2015-11-00KirándulásBeszámoló a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola nyolcadikosainak őszi, budapesti kirándulásáról.
2015-09-17Élményekkel gazdagodtakNegyven dunaföldvári kisdiák vehetett részt nemrégiben őszi kiránduláson az Erzsébet-program keretében.
2015-09-00Rácalmási fiatalok nyaraltak DransfeldbenBeszámoló a rácalmási fiatalok dransfeldi nyaralásáról. A partnertelepülésre 18 fiatal utazhatott el, két felnőtt kíséretében.
2015-08-01Hazahoztak magukban valamit"Ausztria magas hegyei között töltöttek egy hetet nemrégiben a dunaföldvári kertbarátok. Az 1976 óta működő civil szervezet érdeklődő tagjainak - a hazai kirándulásokon kívül - minden évben szervez egy-egy tartalmas külföldi utat a klub elnökhelyettese, Pernizsák Mihály és felesége, Margit.
2015-08-00Ózdi emlékeimMúltidéző utazáson vett részt Ózdon Kovács József, az ISD Dunaferr Zrt. Technológiai Igazgatóság Újítási Irodájának szakértője.
2015-08-00Állótábor2015. június 29-től július 3-ig Szentbékkállán táboroztak a rácalmási gyerekek.
2015-07-10Jutalomút KörösfőreA Széchenyi István Gimnázium diákjai a Vasvári Pál Emléknapokra látogattak a kalotaszegi Körösfőre.
2015-07-00Csehországi kastélykirándulásBeszámoló a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület csehországi kirándulásáról, amelyre 2015. június 20. és 21. között került sor, ötven fő részvételével.
2015-06-26Tanulmányúton, világkiállításonHannoverben, a nemzetközi tűz- és katasztrófavédelmi, mentés- és biztonságtechnikai világkiállításon jártak tanulmányúton a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai.
2015-06-25Egy lélekemelő zarándokútElőszállásiak kirándultak Mátraverebély-Szentkúton
2015-06-23Kastélyokban gyönyörködtekA Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület tagjai a Cseh és Morvaország kastélyaiban jártak.
2015-06-12Kincskereső túra (képaláírás)Családi kirándulásra indultak csütörtökön a Kincskereső óvoda gyerkőcei az őket elkísérő szülők és óvodapedagógusok az Alsó Duna-partra. (nem teljes szöveg)
2015-06-05Kárpátaljáról jöttek...A Carpe diem Alapítvány meghívására Kárpátalja magyar területéről gyermek csoport tölthet egy kellemes hetet Kulcson. Életük első színházi élményét köszönhetik a vendéglátóiknak.
2015-06-04Határtalan dózsás élmény, a FelvidékenA Határtalanul pályázat révén a Dózsa György Általános Iskola diákjai idén a Felvidék tudományos, technikai öröksége jegyében kalandoztak Nyugat-Szlovákiában május 5. és 8. között.
2015-06-00Szakmai út és kirándulás OroszországbanAz oroszországi Kushvai Hengergyárban tett látogatást három meleghengerműves szakember, Lontai Attila gyárvezető, Illés Péter technológiai osztályvezető és Kemeléné Halasi Monika technológus mérnök. Beszámoló a szakmai útról és a kirándulásról.
2015-06-00A Veszprémi Állatkertben jártunkKépes összefoglaló a Rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsőde a Veszprémi állatkertben tett látogatásáról.
2015-05-29Várvédő dózsás vitézekA Dózsa iskola hetedikesei Nyugat-Szlovákiában kalandoztak a Határtalanul pályázat keretében.
2015-05-22Kirándultak a dunaföldvári középiskolások (képaláírás)A Magyar László Gimnázium túraszakköre nemrégiben Csesznek környékére, a Cuha-patak völgyébe kirándult. (nem teljes szöveg)
2015-05-21Családi kiránduláson voltak az óvodásokA Nagykarácsonyi Örökzöld Óvoda családi kirándulást szervezett Budapestre.
2015-05-15Budapesti kirándulás (képaláírás)Dunaföldvár - Budapesti kirándulást szerveztek búcsúzó óvodásaiknak a faházas óvoda pedagógusai. (nem teljes szöveg)
2015-05-13Parlamenti látogatóbanA Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium diákjai április 20-án, hétfőn, ellátogattak a parlamentbe egy kirándulás keretében, melyet Rada Krisztina tanárnő szervezett.
2015-05-05Kalapok, sipkák - gombócokA rácalmási német klub tagjai az áprilisi tavaszban látogattak el Németkérre, ahol a Német Nemzetiségi Táncegyüttes bemutatója után megismerkedhettek a sváb hagyományokkal valamint megtekinthettek egy sváb tájházat.
2015-05-00Méhészetben jártunkBeszámoló a rácalmási óvodások a Csúrgó család méhészeténél tartott kirándulásáról.
2015-04-29Partneri vendégszeretetKiránduló csoport érkezett a francia, Saint-Maximin testvértelepülésükről Perkátára.
2015-04-22Kirándult az osztályA Magyar Nemzeti Galéria Rippl-Rónai József és Aristide Maillol, francia szobrász legendás barátságát bemutató kiállítását nézték meg a Hild József Szakközépiskola, Szakiskola diákjai.
2015-04-22Úticélunk [úti célunk] volt: prága és PozsonyKülföldi tanulmányi kirándulással kezdtük a tavaszi szünetet. A Pannon Oktatási Központ jóvoltából Prágába, a sör és a szabadság városába látogattunk.
2015-04-20Utazás: nyugat keletreA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Klubjának szervezésében negyvenen látogattak el a kecskeméti Mercedes-gyárba.
2015-04-10Rostisok a Terror HázábanA Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola a Terror Házába látogatott el.
2015-04-10Badacsonyt másztakA Dunaföldvári Idegenforgalmi és Természetvédelmi Egyesület tagjai és barátaik március utolsó szombatján megtették idei első túrájukat – Badacsonyba kirándultak.
2015-03-12Székelyföld "angyaltájain"Mozgalmas év ért véget a daruszentmiklósi Benedek Elek Általános Iskolában. Két pályázati program is futott, az egyik a hazai, a másik a határon túli testvériskolai kapcsolatokat erősítette.
2015-02-26Csíkkozmás gyönyörű tájainÖt napot vendégeskedtek testvértelepülésükön a daruszentmiklósiak.
2015-01-00Kirándulás Budapesten2014 karácsonya előtt került sor a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola tanulóinak hagyományos tanulmányi kirándulására.
2014-12-12Kertbarátok klubja Dunaföldváron (képaláírás)November végén a Kertbarátok klubja Lipták Tamás vezető szervezésében Kecskemétre kirándult. (teljes szöveg)
2014-11-17Csokitúra a sógorokhozA rácalmási német nyelvklub újra kirándult a köpcsényi csokigyárba.
2014-11-13KaptártanulmányokA Dunaújváros és Vidéke Méhész Egyesület tagjai kihasználták az utolsó napsütéses októberi napokat. Egy bemutató méhészetbe kirándultak Söjtörre.
2014-11-06Zarándoklat a NormafáhozElőszállási Zarándokok a Normafánál.
2014-11-00Sikert aratott a Mecsek-túra2014. november 15-én újra összeállt egy kis természetjáró csapat, s megismerkedett a Mecsek őszi arcával.
2014-11-00Kutatók éjszakájaA nagyvenyimi diákok a budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetemen vettek részt a Kutatók éjszakáján.
2014-10-17A Bakony renegetegébenA gyaloglás világnapján tíz kilométert túráztak a Magas-Bakonyban a dunaföldvári Természetvédelmi Egyesület tagjai és támogatói.
2014-09-24Őszi kirándulásonA mezőfalvi általános iskolások a Balaton-felvidékre kirándultak.
2014-09-23Hajóztak, túráztakA Széchenyi István Gimnázium 540 diákja iskolai kirándulásra ment hét év után. Beszámoló a kirándulásról.
2014-09-19Látogatás a BűvösvölgybenKülönleges médiafoglalkozáson vettek részt a Petőfi iskola hatodikos diákjai a Bűvösvölgy elnevezésű oktató központban, a médiával ismerkedtek.
2014-09-19Vízre szálltakA Börzsöny meghódítására indult szeptember 18-án 540 széchenyis. A Széchenyi István Gimnázium diákjai újra hajókirándulásra indultak.
2014-09-10Régi helyek, régi ízekDunaújváros Alapítóinak Egyesülete kirándulást szervezett a kőtárba.
2014-09-00Állótábor BodzaváronBeszámoló a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola tanulóinak bodzavári kirándulásáról.
2014-08-28Világjárók adriai álomutazásaAz előszállási Világjárók régi vágya teljesült nemrég. Idei kirándulásunk helyszíne Horvátország volt. Beszámoló.
2014-08-07Élménydús nyár volt a diákoknakFebruár elsején indult Kulcs és Daruszentmiklós általános iskolái között az a pályázati program, mely lehetővé tette, hogy a hátrányos helyzetű darusi diákok több nyári táborban nyaraljanak.
2014-08-05Németül tanulók nagy útjaA rácalmási német nyelvklub tagjai összetartó közösséggé kovácsolódtak az elmúlt években. A nyelvtanulással töltött órákon kívül is szerveznek közös szabadidős programokat. Nyáron Erdélybe kirándultak.
2014-07-18Újvárosi sportiskolások látogatóbanA dunaföldvári Beszédes József Vízitúra Sportklub táborába kirándultak a Dunaújvárosi Városi Sportiskola első osztályt végzett úszói.
2014-07-05Nem az éveket tartják számonA 38 éve működő Dunaföldvári Kertbarátok Klubjáról.
2014-07-04Szakmai napon (képaláírás)Atomenergetikai Múzeumban. Szakmai kiránduláson Pakson töltött egy napot a Dunaferr iskola 11. g osztálya, ahol az atomerőműhöz kapcsolódó energetikai múzeumot látogatták meg, s többek között megismerkedhettek a veszélyes hulladékok kezelésével, valamint azok tárolásával. (teljes szöveg)
2014-06-25Gyönyörködtek a nemesi birtokbanGeocaching játék a rácalmási Jankovich-kúriában. Kétszáztizenegyen látogattak el a hírlap olvasói közül.
2014-06-23Lelőhely a kúriábanGeocaching lelőhely a rácalmási Jakovich-kúriában.
2014-06-05Rácalmási "németesek" ZircenRácalmás Város Német Nemzetiségi Önkormányzata és a rácalmási német nyelvklub Zirce szervezett kirándulást.
2014-05-15Vadgazdák lesznekA nagykarácsonyi Karácsony Vadásztársaságnál tanulmányi kiránduláson vett rész a soproni Róth Gyula Erdészeti Szakközépiskola.
2014-05-08A mesterségek kultúrájárólA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara által az interneten meghirdetett Kezedben a jövőd! címmel indított pályaorientációs versenyt. A vetélkedőn első helyen végzett a Gárdonyi Géza Általános Iskola és a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola. A győztesek a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedbe látogattak el.
2014-05-08KépaláírásNagykarácsony. Az önkormányzat szervezésében Budapestre a Corvinus Egyetemen rendezett kertészeti és virágkiállításra utaztak a település lakói, összesen negyvenen. Képünk előterében Nyuli Ferencné, Pinke Mihályné, Magyari Istvánné, Csizmadia Istvánné, Balogh Jánosné és Soós Éva (nem teljes szöveg)
2014-03-27Tavaszi kavalkád a Patakparti ÓvodábanKirándulás a Víz Világnapja alkalmából, tavaszköszöntő programok az előszállási Patakparti Óvodában.
2014-03-26Emlékezzünk, Auschwitzban!A Pannon Oktatási Központ diákjai tanulmányi kirándulásra utazik a holokauszt emléknapján.
2014-03-20Egyesületi kirándulásAz Alcsúti Arborétumba kirándultak a dunaföldvári Természetvédelmi Egyesület tagjai.
2014-03-19Hogyan készül a DH?Tudják, hogyan készülnek a Pannon Lapok Társasága (PLT)lapjai? Mi már igen. Ugyanis a Lorántffy egyik osztályának, a SÉTA programban résztvevőknek volt szerencséjük ellátogatni a veszprémi nyomdába.
2014-03-18Hóvirágnézőben jártakAz adonyi Hóvirág Óvoda kirándulásáról.
2014-03-07Máltás kirándulásA Magyar Máltai Szeretetszolgálat dunaföldvári önkéntesei Budapestre kirándultak.
2014-02-06Kirándulhatnak, táborozhatnakElkezdődött az új pályázati projekt B részének megvalósítása is, amely a Benedek Elek Általános Iskola diákjait támogatja tizenegymillió forinttal. Határon kívül kirándulhatnak.
2013-12-11Felejthetetlen napok az angol fővárosban - londoni körsétaVárszegi Éva tanárnő jóvoltából felejthetetlen hetet tölthettünk Londonban. Beszámoló a Hild József Szakközépiskola, Szakiskola diákjaitól.
2013-11-29MikuláslesenA Dunaújvárosi Óvoda Szivárvány Egysége november 28-án ellátogatott a Kádár-völgyi arborétumba.
2013-11-21Gombnyomásra működtetett gyárA "HÍD" Egyesület Üzletemberek klubja a kecskeméti Mercedes gyárba látogattak el.
2013-11-13Izgalmas volt az ösvényÉjszakai túrán vettek részt a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium diákjai.
2013-11-05Ausztriai utazásA Hoffmann Mária vezette Rácalmási Német Nyelvklub, a tavaszi hartai és a nyár eleji móri kirándulást követően, Ausztriába látogatott.
2013-10-03Magukhoz ölelték az öreg fákatAz előszállás Világjárók újra túráztak.
2013-08-29Szerbiába kirándultakAz előszállási világjárók kis csapata idén Szerbiában járt.
2013-08-28Rácalmás a legkedveltebbRácalmás a legkedveltebb kirándulóhely Fejér megyében.
2013-08-01Csíkkozmás: csodaországErdélyben töltöttek néhány napot a daruszentmiklósi általános iskolások.
2013-07-31Bicebócák nagy útjaAz előszállás Bicebócák Egyesülethez tartozó családok Gunarasra kirándultak.
2013-06-29Az állatkertben jártakA rácalmási Etalonsport Sportóvoda óvodásai a budapesti állatkertbe kirándultak.
2013-06-24Szomszédolás MóronA rácalmási Német Klub Mórra kirándult.
2013-06-24A hűség városábanAz előszállási "Világjárók" kirándulásáról.
2013-05-30Határtalanul a Dózsában (kishír)A Dózsa György Általános Iskola harminc hetedikes diákja a Határtalanul elnevezésű pályázat keretében Erdélyben vendégeskedik.
2013-03-12Családi kirándulásonA rácalmási német nyelvklub Hartára kirándult. Beszámoló.
2013-01-17Tanulmányi kirándulásA Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola 13. évfolyamos divat- és stílustervező osztálya szakmai kiránduláson vett részt a egy világhírű, magyar divatcégnél. A Magenta divatmárka és cég megalakítója és tulajdonosa, a dunaújvárosi származású Dankó Ágnes látta vendégül a diákokat.
2012-11-28Pénz-tanulmányA Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola a Pénziránytű Hálózat tagjaként sikerese pályázott, így kétnapos tanulmányúton vehettek részt Németországban.
2011-09-29Vasvári: kirándult az iskolaJubileumi programok a 60 éves a Vasvári Pál Általános Iskola.
2010-04-30Határtalanul - tizenéveseknekA Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola diákcsoportja egy tanulmányi kirándulás keretében megismerkedhetnek a Erdélyben élő magyarok életével.
2009-05-05Víziparadicsomi utazásMár egy éve nem jár menetrendszerűen a dunaújvárosi komp. 2009 nyarán új szolgáltatásokat kínál a Vízvonal Bt. üzemeltető társaság: sétahajókázás, kirándulás, motorcsónak- és túrakneu kölcsönzés.
2008-06-11Ouadmotorosok és autistákA Quadosok csapata 60 000 forintot ajánlott fel z autizmussal élő gyerekeknek.Az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete a Vértesben tett kirándulást az ajándék pénzből.
2008-05-09Két kerék, kultúrsportA Vasvári Pál Általános Iskola diákjai kerékpárral fedezik fel Fejér megye kastélyait.
2008-00-00Az "első" magyar Teleki Sámuel emlékexpedícióSuha György tanulmánya az 1987-es Teleki Sámuel Emlékexpedícióról, amelyen részt vett a dunaújvárosi geológushallgató, Vincze Attila is.
2007-04-20Gyopárosra kirándultakA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a város középiskoláiból a szakképzés területén kiemelkedő eredményt elért tanulók jutalomkiránduláson vettek részt.
2005-07-01Túl a városon...Hová érdemes kirándulni Dunaújváros környékén. Lehetőségek a város 30 kilométeres körzetében.
2000-07-23Székelyföldi kirándulásBeszámoló a meleghengermű dolgozóinak Székelyföldi kirándulásáról.
1998-05-15Túra Észak-MagyarországraA dújv-i Pedagógus Klub rendszeres összejöveteleken túl, többször is szervez kirándulásokat.
1998-05-12Párizs várta a dózsásokatÉlménybeszámoló a pályázaton nyert 4 párizsi napról.
1987-06-11Emlékexpedíció (kishír)Teleki Sámuel Emlékexpedíció indult a hét elején Kelet-Afrikába. A neves előd száz évvel ezelőtt fedezte fel Kelet-Afrika legveszélyesebb vidékét. Hét egyetemista most arra vállalkozott, hogy Ikarus autóbusszal kövesse a nagy felfedező útvonalát, és Afrikában természettudományos megfigyeléseket végezzen. A centenáriumi expedíció támogatói közt a Dunai Vasmű is szerepel. (teljes szöveg)
1987-06-09Ikarus - három kontinensen át. Teleki Sámuel nyomábanIsmertető az első magyar Teleki Sámuel Emlékexpedícióról, amelynek célja, hogy kövesse a nagy felfedező útvonalát. A csapat tagja a dunaújvárosi Vincze Attila geológushallgató.
1987-06-09Autóbusszal Afrikába. Elindult a Teleki Sámuel-ExpedícióElindult a Teleki Sámuel Emlékexpedíció, amelyen a dunaújvárosi Vincze Attila geológushallgató is részt vett.
1986-01-18...és most: diákexpedíció1987 nyarán egy diákexpedíció azt tervezi, hogy pontról pontra végigjárják Teleki Sámuel első afrikai expedícióját. A csapat tagja a dunaújvárosi geológushallgató, Vincze Attila is.
1980-09-05A Sirállyal a DunánKényelmes, gyors utazás. Kirándulás a szárnyashajóval.
1974-10-08Nyolcszázan kirándultunkA Münnich Ferenc Gimnázium történetében először az egész iskola tanulmányi kirándulást szervezett Verőcére.
1974-08-16Osztoznunk kell a gondokonKörnyezetünk 6. A pihenés, a szabadidő-szervezés formái és gondjai a természeti környezet szempontjából.
1974-05-10Kiaknázatlan lehetőségTurista-látványosságok a városban, és környékén.
1973-05-29Via urbo estas ter bela - Nagyon szép a városotok... (kishír)Vasárnap külön hajóval százötven budapesti eszperantista érkezett Dunaújvárosba.
1972-09-22Dunaújváros-Baja-CsávolyKiskuhalasi munkások a vsaműben.
1970-07-24Félidő az idegenforgalombanAdatok az idegenforgalomból.
1968-08-06Lengyelországba utazik tíz dunaújvárosi diákA Móricz Zsigmond Általános Iskola VI/a osztályának tíz tanulója, augusztusban lengyel gyerekek meghívására Krakkóba utazik.
1967-09-19Tervek a város üdülőterültének fejlesztéséreA város üdülőterületének, a Rácalmás-kulcsi Duna-partnak távlati fejlesztésének lehetőségeiről.
1966-12-02Mozaikok a turisztikárólMegalakult a városi természetjáró szövetség.
1964-03-26A Gagarin brigád BudapestenKirándulás, tapasztalatcsere az Egyesült Izzóban.
1960-05-27Gondoskodjunk a város diák- látogatóirólA kirándulásokat, illetve a városlátogatásokat jobban meg kellene szervezni.
A Rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsöde híreiA kerti parti tombolájából befolyt összegből rollereket vásároltak. Elballagtak a háromévesek a bölcsődéből. Az intézmény kollektívája ellátogatott az etyeki Korda Filmstúdióba.