Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

1012 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-06-30Vöröskeresztes elismerés a Jót Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportnakA karitatív közösségi kezdeményezések szervezéséért kapta a Magyar Vöröskereszt országos elismerését 2023. júniusában a dunaújvárosi Jót Szívből – Dunaújvárosért! jótékonysági akciócsoport.
2023-04-00Hódi Attila az "Év Polgárőre" (kishír)A váci Piarista Kilátó Központ épületének ódon falai között került megrendezésre az Országos Polgárőr Szövetség (2023.) március 15-i ünnepsége. ... Az Országos Polgárőr Szövetség az "Év Polgárőre" kitüntetés adományozásával ismerte el és köszönte meg Hódi Attilának, a Nagyvenyimi Polgárőrség elnökének a Polgárőrség érdekében végzett áldozatos munkát. (nem teljes szöveg)
2023-03-17Rangos elismerések március 15. alkalmábólPintér Sándor belügyminiszter elismeréseket adott át 2023. március 13-án, így a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje Katonai Tagozata kitüntetést adományozta Molnár József tűzoltó alezredesnek, a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelőjének és Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehetett át Imréné Kovács Timea bv. alezredes, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet osztályvezetője.
2023-03-10A Rendkívüli Helytállásért Érdemjel arany fokozatát kapta Bauer Ákos tűzoltó százados.A Rendkívüli Helytállásért Érdemjel arany fokozatát vehette át Bauer Ákos tűzoltó százados, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka is a Törökországban bekövetkezett földrengés okozta katasztrófát követően nyújtott segítségért.
2023-02-22Szaktudás, segítség, empátia a hivatásukFebruár 19-én ünnepeljük a magyar ápolók napját. Krizerné Virág Szilvia 2023. február 16-án a Magyar Ápolási Egyesület országos ünnepségén a Magyar Ápolók Napja alkalmából a Magyar Ápolási Egyesület Díszoklevelét vette át kimagasló szakmai és egyesületi munkája elismeréseként, Budapesten a Vakok Iskolájának Nádor-termében.
2022-07-06Elismerések az évtizedes szolgálatértTíz éves szolgálata elismeréseként a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság több munkatárának Szolgálati Jelet adományozott a belügyminiszter a közelmúltban Bégányi Renáta tűzoltó alezredesnek, a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség iparbiztonsági felügyelőjének, valamint Szávó-Szabó Dóra tűzoltó főhadnagynak, a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség munkatársának.
2022-06-24Lezárták a petőfisek is a tanévet. Búcsúzás, elismerés, jutalom és bizonyítványA nyolcadikosok ballagása után ezen a héten a tanévzáró ünnepségeket szervezik meg városunk általános iskolái, a petőfiseknek június 22-én, szerdán tartották a ceremóniát. Meskálné Jónás Ildikó (kép) miniszteri elismerésben részesült, az oklevelet pedig ezen a ceremónián vehette át.
2022-06-09Állami kitüntetést kapott Rideg István iskolaigazgatóAz emberi erőforrások minisztere által adományozott Pedagógus Szolgálati Em­lékéremmel méltatták Rideg Istvánnak, a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatójának munkásságát. Az állami kitüntetést a Dunaújvárosi Tankerületi Központ pedagógusnapi ünnepségén vehette át az intézményvezető.
2022-05-25A tanulásban és a sportban is kitűnők (kishír)A Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola két, hetedik osztályos diákja, Kádár Barna és Szücs Tamás Eduard (képünkön) kiérdemelte a Magyarország jó tanulója, jó sportolója címet. Tanulmányi eredményük kitűnő volt a tanévben. A lábtoll-labda sportágban jeleskednek, rendszeresen vesznek részt szövetségi versenyeken. (teljes szöveg)
2022-04-01Bátorságért Érdemjellel tüntették ki a tűzoltót. Huszonkét esztendeje kezdte a tűzoltói hivatását a századosBátorságért Érdemjelet adományozott a belügyminiszter a kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Simon Sándornak (kép), a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság műszaki biztonsági tisztjének.
2022-04-00Kiváló tűzoltóinkSzakmai nappal egybekötött közgyűlést tartotta 2022. április 7-8-án Ráckevén a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége. Az eseményen a VÉD-SZ - Dunaferr létesítményi tűzoltóság két tűzoltója, Jecs Miklós és Orosz Tamás átvehette a a Létesítményi Tűzoltó Érdemrend bronz fokozatát. Nyilatkozik Szilasi János tűzoltóparancsnok.
2022-03-05Márton Zoltán és Vajda Attila kitüntetéseA Magyar Gazdaságért Díjat nyolcan vehették át Varga Mihálytól és Eppel Jánostól, Az Év Vállalkozója Díjat 66 vállalkozó és Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat egy fő kapott, köztük két határon túli vállalkozó.A díjazottak listáján két közelünkből ismert cégvezető található: Vajda Attila, a Vajda-Papír ügyvezető tulajdonosa, a dunaföldvári Márton Zoltán, a dunaújvárosi telephelyet is működtető Kemi-Ker tulajdonosa. Mindnyájan Év Vállalkozója Díjat kaptak .
2022-03-03Az ország harmadik legjobb és legeredményesebb sportiskolájaA Sportiskolák Országos Szövetsége idén is megrendezte a köznevelési típusú sportiskolák versenyét. „Magyarország legjobb sportiskolája és legeredményesebb sportiskolai sportolója – 2021” címek elnyerésére írták ki pályázatukat, amelyen a dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola és egyik tanulója is előkelő helyezést ért el.
2022-02-28A közönség a vérlovagok csapatának ítélte a díjat. Közönségdíjas vérlovagokA Highlights of Hungary idei közönségdíjasa a vérlovagok csapata lett, a tevékenységük elismerése mellett kétmillió forinttal segítik működésüket.
2021-11-27Az egyetemi futsalértBudavári Árpádnak az egyetemi futsal területén nyújtott többéves kiváló szakmai és támogató munkáját Elek Ilona-emlékéremmel ismerték el.
2021-10-16Állami kitüntetést kaptak olimpiai érmes lányainkÁllami kitüntetést kaptak a tokiói olimpiai és paralimpiai játékokon érmet szerzett magyar sportolók és szakmai segítőik. Előbbiek között a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület játékosait, akik tagjai voltak a bronzérmet szerzett női válogatottnak: Gurisatti Gréta, Garda Krisztina, Szilágyi Dorottya.
2021-09-07Rangos elismerést kapott a kórházi ápolási igazgatóA Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara VIII. Szakdolgozói Tudományos Kongresszusát Siófokon tartották szeptember 2-án, ahol sor került a MESZK Szakmai Díjak átadására. Az országos kitüntetés idei büszke tulajdonosa Erdély-Franyó Anna, a Szent Pantaleon Kórház ápolási igazgatója lett.
2021-09-04Jutalom a kiváló szolgálati munkáért (kishír)Az államalapítás ünnepe alkalmából a Belügyminisztérium és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a Magyar Bronz Érdemkereszt Katonai tagozatát adományozták a büntetés-végrehajtási szervezet állományában végzett negyedszázados példamutató szolgálati tevékenysége elismeréséül Végh András címzetes főtörzszászlósnak, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet körlet-főfelügyelőjének. Emléktárgyat adományoztak Jencski Lajos címzetes bv. főtörzszászlósnak, a pálhalmai intézet körlet-főfelügyelőjének. (teljes szöveg)
2021-08-24Elismerést kapott a tűzoltó alezredesTűzoltósági tanácsosi címet adományoztak a dunaújvárosi Molnár József tűzoltó alezredesnek.
2021-06-23"Tisztelet, szeretet és a diákok támogatása". "Nem a falakban rejlik"Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Elismerő Oklevelét kiemelkedő szakmai tevékenységének elismeréseként vehette át Tassy Zsuzsanna pedagógus és Rideg István, a Petőfi Sándor Általános Iskola pedagógusai.
2021-06-09Jó tanulók és sportolókNagyszerű hírben részesült a napokban a DSE Röplabda Akadémia, ugyanis két U21-es bajnoka is a Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2020 címben részesült. Az elismerést Majoros Balázs és Dulcz Bende Levente érdemelte ki.
2021-06-03Tóth Tibor rangos díjat kapott munkásságáértA Magyar Mérnöki Kamara kiemelkedő mérnöki teljesítményeket és életműveket díjazott, a díjazottak között volt Tóth Tibor okleveles építőmérnök, a Fejér Megyei Mérnöki Kamara alapító tagja és korábbi alelnöke.
2021-05-06Elismerés a védőszent napján. Kitüntetések Szent Flórián védőszent napjánDr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a tűzoltóság napja alkalmából, munkakörében hosszú időn át végzett, kiemelkedő teljesítménye elismeréseként soron kívül előléptette tűzoltó századossá Bauer Ákos tűzoltó főhadnagyot, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokát. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Magosi Lajos tűzoltó ezredes a tűzoltóság napja alkalmából példamutató szolgálatteljesítésért és eredményes munkája elismeréséül tárgyjutalomban részesítette Laki Zsolt tűzoltó őrnagyot, a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztályának kiemelt főelőadóját.
2021-04-30Pentele 1000 éve. A nagy pentelei tanító dinasztia kiüntetettjeiSzabó Tamás cikke a Kovács házaspárról és gyermekeikről, többek között Dr. Radics Jenőné Kovács Éváról, aki 2012-ben a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt kitüntetést kapta és az ő lányáról, Dr. Radics Éváról, aki 2018-ban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült.
2021-04-28Szakmai Oscar-díj már a zsebben. Pedagógus Oscarral a zsebében taníthatAz V. Modern Pedagógus Konferencia online eseményén átadták a Pedagógus Oscar-díjakat, ebben az évben csak virtuálisan. Fási Erika, az Arany iskola tanítója kategóriájának győzteseként került ki.
2021-03-20Supola Zoltán sohasem tagadta meg magyarságát, a hazájátSupola Zoltánt egymásután találják meg az elismerések, ami természetesen nem véletlen, sőt, jár neki. Legutóbb Magyarország köztársasági elnöke, Áder János a nemzeti ünnep, március 15. alkalmából adományozta neki a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést.
2021-03-19Arany Érdemkeresztet kapott Supola ZoltánA Magyar Arany Érdemkeresztet polgári tagozata kitüntetést kapott Supola Zoltán
2021-03-16Arany Érdemkereszt Supola ZoltánnakA Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült: Supola Zoltán Európa-bajnok tornász, artistaművész, edző a magyar tornasport nevadai népszerűsítését szolgáló több évtizedes munkája, valamint a világhírű Cirque de Soleil társulattal elért sikerei elismeréseként.
2021-03-03Elismerések a sokéves szolgálatértDr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere Szolgálati Jelet adományozott Rácz Gábor (kép) tűzoltó zászlósnak, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének, Geiger Zoltán tűzoltó alezredesnek, Szemler Zoltán tűzoltó őrnagynak.
2021-01-29Az Év Tisztje lett Varga Ernő tűzoltó alezredesA főigazgató az Év Tisztje címet adományozta ügyeletesi kategóriában Varga Ernő tűzoltó alezredesnek, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeleti osztályvezetőjének.
2020-12-21Tíz éve szolgálatban (kishír)A katasztrófavédelem hivatásos állományában tíz éven át töltött szolgálata és eredményes munkája elismeréséül Magyarország belügyminisztere Szolgálati Jelet adományozott Molnár Ferenc Gábor tűzoltó századosnak, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság megbízott parancsnokának. (nem teljes szöveg)
2020-12-03Tisztikereszt a főkapitánynak. Sikeresen végezte a munkáját mindvégigA Magyar Érdemrend tisztikeresztjét vehette át nemrégiben dr. Sipos Gyula vezér­őrnagy, Zala megyei rend­őrfőkapitány.
2020-12-00Szent Borbála-érem2020. december 4-én online formában tartották meg a Szent Borbála napi országos központi ünnepséget. Több díjazott mellett Szent Borbála-érem miniszteri elismerésben részesült dr. Sevcsik Mónika, az ISD Dunaferr Zrt. RMS és HR-igazgatója is.
2020-11-16Aktivtor-díjjal ismerték el Sós Judit szakmai munkájátSós Juditnak, a Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok sportreferensének tevékenységét Aktivátor-díjjal ismerte el a Magyar Szabadidősport Szövetség.
2020-11-06Aktivátor-díj a rengeteg munkáért a szövetségtőlA Magyar Szabad­idősport Szövetség, azon belül is az európai sporthét csapata a közelmúltban értékelte az idei európai sporthéten és a kapcsolódó eseményeken való részvételt, a programokat, valamint a szervezésben, lebonyolításban kifejtett munkát. Sós Judit (kép), a Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok sportreferense is e-mail-ben értesült arról, hogy egyike annak a három szakembernek, akit a Magyar Szabadidősport Szövetség Aktivá­tor-díjban részesített.
2020-10-17Kézzel, szívvel, lélekkel. A bőrműves minősítései: Kiváló szakember, Kézműves Remek„Tisztelt Pályázó! Örömmel értesítem, hogy a 2020-ban beadott pályázata Magyar Kézműves Remek díjazásban részesült. Az eredményhez és a munkájához ezúton is gratulálunk.” Ez az üzenet landolt Steixner István bőrdíszműves postafiókjában nemrégiben.
2020-09-08Helytállással vívta ki kollégái és a társadalom elismerésétSzeptember 3–5-ig tartották a MESZK VII. Szakdolgozói Tudományos Kongresszusát Siófokon, ahol dr. Juhászné Bordács Veronika, a Szent Pantaleon Kórház vezető ápolója a MESZK-ért Díjat vehette át.
2020-08-22Arany érdemkereszt Gárdai Györgynek. Készülnek a Kárpát-medencei népszerű, zenés találkozóraA hivatalos tájékoztatót a jelenlévők örömére szolgáló esemény miatt egy kis késéssel kezdték. Gárdai György – a nemzetközi hírűvé vált Gastroblues fesztivál mellett a paksi zenei élet, így ennek a most következő eseménynek is központi személyisége – ezen a délutánon vehette át a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetését a Várkert Bazárban, ezért az erre a helyszínre való visszaérkezését örömmel vártuk meg.
2020-08-15Kitüntették dr. Müller CecíliátÁllamalapító Szent István-emlékérem és -díj kitüntetéssel jutalmazzák Müller Cecília országos tiszti főorvost – jelentették be a civil elismerés kuratóriumának tagjai augusztus 14-én, pénteken Székesfehérváron.
2020-07-16Szakképzésért díj 2020 nyertese: Kincses TiborKincses Tibor (kép) a szakképzésben nyújtott magas színvonalú munkájának elismeréseként dr. Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől vehette át a Szakképzésért díjat.
2020-07-08Sokoldalú közösségi emberBelvárosi otthonában fogadott bennünket Szloboda György a napokban. Jártam már nála, sokoldalú közösségi tevékenysége révén régi ismertséget ápolunk egymással, most is örömmel, szeretettel tessékelt be minket, s kínált frissítővel ebben a kánikulai időben. Az interjú témájához illőn polgárőri ruháját öltötte magára, ugyanis az adta a beszélgetés apropóját, hogy az Országos Polgárőr Szövetség arany fokozatú Polgárőr Érdemkereszt kitüntetésben részesítette.
2020-06-24Oklevéllel elismert pedagógusok. Kitüntetés a Petőfi iskola kiváló pedagógusainakA Petőfi Sándor Általános Iskola tantestülete nagy megtiszteltetésben részesült: mindkét intézményvezető-helyettesünk munkáját az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere elismerő oklevéllel jutalmazta. Árvai Gyöngyi és Gálosfai Tímea laudációja.
2020-06-18Hősies helytállásért tüntették ki a tűzoltókatA BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója Hősies helytállásért elismeréssel tüntette ki Székely Zoltán Áron tűzoltó századost, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokát, aki szabadnapján segítette egy kigyulladt kotróhajó oltását és egy gázpalackot is távolabb vitt a tűztől.
2020-06-12Vöröskeresztes kitüntetés a kulcsi segítőkész önkéntesekJúnius 9-én kora délután Kulcson a polgármesteri hivatal dísztermében a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége Csikai Zsuzsanna részére a Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés Bronz fokozatát adományozta.
2020-06-02Példamutatás a jégpályán és azon kívül is - Azari Zsolt díjaSzűk körben, a járványügyi szabályok betartása mellett átadták az Erste Liga 2019/2020-as szezonjának egyéni díjait. A legjobb kapus az előző idényhez hasonlóan Hetényi Zoltán lett. A DEAC játékosa, aki dunaújvárosi nevelésű és ezer szállal kötődik a városhoz A Mr. Spirit-díj annak a játékosnak jár, aki példamutató magatartásával, hozzáállásával, munkavégzésével emelkedik ki társai közül. Ezt az elismerést Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák csapatkapitánya vehette át.
2020-05-07Elismerések Szent Flórián napjánMájus negyedike Szent Flórián, a tüzes mesterségek, így a tűzoltók és a kéményseprők védőszentjének napja. Ebből az alkalomból évről-évre elismerést, előléptetést, ajándéktárgyat vehetnek át a katasztrófavédelem arra érdemes tagjain kívül mindazon civilek, önkéntesek is, akik tevékenységükkel támogatják a szervezet munkáját. 2020-ban a járvány miatt ugyan elmaradt a hagyományos állománygyűlés, azonban a miniszteri, főigazgatói elismeréseket eljuttatják az érintetteknek. Beosztásában hosszú időn át végzett, kiemelkedő munkája elismeréseként az országos katasztrófavédelmi főigazgató pénzjutalomban részesítette Bubelka Máté tűzoltó törzsőrmestert, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokát.
2020-04-27Fridrich Ferenc miniszteri díja. Az egyik legnagyobb elismerést vette átSzent György Érdemjelben, az egyik legmagasabb rangú rendőri kitüntetésben részesült Fridrich Ferenc törzs­zászlós, rácalmási körzeti megbízott 2020. április 24-én
2020-04-14Égő házból mentette ki a bent rekedt férfitNemzeti ünnepünk, március 15-e, az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc 172. év-fordulóján dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kiemelkedő helytállása, különösen bátor, élete, testi épsége közvetlen veszélyeztetésével járó magatartása elismeréseként Bátorságért Érdemjel elismerésben részesítette Katona Norbert tűzoltó főtörzsőrmestert, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját.
2020-04-04Szomjasan, korgó gyomorral nem lehet zenét hallgatniGárdai György, a paksi Gastroblues Fesztivál atyja, tulajdonosa annyira paksi, mint dunaújvárosi. Sohasem tagadta, ahogy ő szokott fogalmazni, „sztálinvárosi” mivoltját. Miért is került ez most szóba? Március 15-én Áder János köztársasági elnöktől nem mindennapos kitüntetést kapott.
2020-02-21Aktív munkával a szakma jövőjéértA 2019-es év végén, az országos Szent Borbála napi ünnepségen vehette át az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszteri kitüntetését, a Szent Borbála Érmet Cseh Ferenc, az ISD Dunaferr Zrt. Nagyolvasztóművének gyárvezetője, az OMBKE dunaújvárosi szervezetének elnöke
2020-02-11"Újra megerősítést kaptam, hogy eredményes úton járok"Szücsné dr. Harkó Enikő a múlt héten az Akadémián immáron második alkalommal vehette át a Pedagógus kutatói pályadíjat. A Széchenyi gimnázium pedagógusa meghatározó marosvásárhelyi diákéveiről és mindennapi munkájáról is beszélt lapunak.
2020-02-06Az irodalomtanítás fejlesztéséért (képaláírás)A Magyar Tudományos Akadémián szerdán ünnepélyes keretek között adták át a Pedagógus Kutatói Pályadíjakat. A pedagógusi munkája mellett elért kiváló tudományos eredményért járó rangos elismerést a 2007-es év után immár második alkalommal vehette át az Akadémia főtitkárától, Török Ádámtól a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium pedagógusa, Szücsné dr. Harkó Enikő (képünkön az első sorban jobbról a harmadik), aki egyben az MTA köztestületi tagja is. Díjazott kutatási munkájának címe: „Szöveg és digitalizáció – kitekintő segédletek az irodalomtanításhoz”. (teljes szöveg)
2020-02-01Húszévnyi eredményes munkáértA katasztrófavédelem hivatásos állományában húsz éven át töltött szolgálata és eredményes munkája elismeréséül Magyarország belügyminisztere Szolgálati Jelet adományozott Fülöp Ferenc tűzoltó zászlósnak, a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs szerparancsnokának.
2020-01-00Szent Borbála Érem a kohászatban végzett munkáért. Aktív munkával a szakma jövőjéértAz országos Szent Borbála ünnepségen, 2019. december 4-én vehette át az Innovációs és Technológiai Minisztérium kitüntetését, a Szent Borbála Érmet Cseh Ferenc, az ISD Dunaferr Zrt. Nagyolvasztóművének gyárvezetője, az OMBKE dunaújvárosi szervezetének elnöke.
2019-12-23Elismerés kamarai munkáértA Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évzáró díszebédjén, a Danubius Grand Hotel Margitsziget Széchenyi éttermében vehette át az elismerést Fülöp Ilona és dr. Kováts Miklós, a városi kamara két elnökségi tagja.
2019-12-17Kovács-Seres Hunor elismerése (kishír)A Magyar Úszó Szövetség december 15-én, vasárnap esti gáláján a Dunaferr SE tehetsége, Kovács-Seres Hunor is kitüntetést vehetett át edzőjével, Szabó Gergővel mint a Jövő Bajnokai program legeredményesebb 2006-ban született versenyzője, az idén megnyert hat országos bajnoki címével. Képünkön balra a kiváló tré- ner, Szabó Gergő, mellette a díjazott, Kovács-Seres Hunor látható.
2019-12-05Az ország egyik legszebb kiskertje. Nívós elismerés a móriczos kiskertészeknekAz idei évben 378 településről 2400 amatőr kertész nevezett a „Magyarország legszebb konyhakertje versenyre”. A megmérettetésén a Móricz Zsigmond Általános Iskola csapata közösségi kategóriában elismerő oklevélben részesült.
2019-12-00Rangos elismerés a Nagyolvasztómű gyárvezetőjénekSzent Borbála Érmet vehetett át Cseh Ferenc, az ISD Dunaferr nagyolvasztóművének gyárvezetője az országos Szent Borbála napi ünnepségen, 2019. december 4-én.
2019-12-00Az egyetem, ahol több lehetszDr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora Hajós Alfréd Aranyplakett kitüntetést vett át a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség 2019-es gáláján. Beszélgetés a rektorral a sportról és a további célokról.
2019-12-00Sportból is kiválókA Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség november végén megrendezett díjátadó gáláján a Dunaújvárosi Egyetem számos hallgatója, illetve a Dunaújvárosi Egyetem Diák Sportegyesületének sportolója vehette át az Év Egyetemi Sportolója elismerést. Rajtuk kívül díjat vehetett át Mihók Attila, és rangos kitüntetésben részesült dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora, általa pedig az egész intézmény.
2019-12-00Innováció, rugalmasság, gyorsaság. Több mint fél évszázada nyújt teljes megoldásokat a Ferrobeton Zrt.Ismertető a Ferrobeton Zrt. tevékenységéről.
2019-11-21Elismerten diplomásvédőnők. Hivatásuk elismerten diplomás védőnői őkA Nemzet háziorvosa versenyben dr. Fekete Borbála mellett a munkatársait is elismerték.
2019-11-15Lapátoljátok felém a szeretetetKilencedik alkalommal hirdették meg A nemzet háziorvosa pályázatot, amelyen a páciensek ajánlásai alapján a baracsi dr. Fekete Borbála kapta a kitüntető címet.
2019-11-06Megtisztelő számára az elismerésHatalmas győzelmet arattunk: dr. Fekete Borbála nyerte a Nemzet háziorvosa versenyt. A díj­átadás után kérdeztük a doktornőt.
2019-11-04Rangos szakmai díjat kapott. Életműdíjat kapott a kórház nyugdíjas érsebész főorvosaDr. Bartos Gábor, a Szent Pantaleon Kórház nyugalmazott főorvosa szakmájának legnagyobb presz­tízsű díját vehette át a közelmúltban.
2019-11-00Szívből gratulálunk polgárőreinknek, a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrségnek az Év Polgárőr Egyesülete címhez!Városvédők Újtelepért Egyesület gratulál a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrségnek az Országos Polgárőr Szövetségtől 2019. október 19-én kapott kitüntetésért
2019-10-24Helyi az év polgárőr szervezete. Dunaújvárosi az év polgárőrségeA Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség az „Év Polgárőr Egyesülete” kitüntetést kapta meg az Országos Polgárőr Szövetségtől.
2019-10-24Horváth Mirkó és Fehérvári Ferenc elismeréseBátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott Horváth Mirkó tűzoltó őrmesternek, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának Pintér Sándor belügyminiszter. Október 23-a alkalmából elismerésben részesült Fehérvári Ferenc tűzoltó főtörzsőrmester is.
2019-09-13A fejlesztés, megújítás jó példája. Éltetni tovább a vidéketA kiteljesedés éve az idei Nagyvenyim életében, ami nemcsak a fejlesztésekben mutatkozik meg, hanem az elismerésekben is. Az élet különböző területein összesen négy díjra érdemesítették a községet. Legutóbbi a „Magyarországi Falumegújítási Díj a falumegújítás több területén elért kiemelkedő teljesítményért – 2019” nevet viseli.
2019-08-31Perkáta elismerése is e kitüntetés. Arany érdemkereszt kitüntetésre érdemesített településvezetőSomogyi Balázs, Perkáta polgármestere állami kitüntetésben, a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztben részesült az államalapítási ünnep alkalmából tartott ünnepségen.
2019-08-23Állami kitüntetésÁder János köztársasági elnök Somogyi Balázsnak, Perkáta polgármesterének a Magyar Arany Érdemkeresztet adományozta.
2019-08-19Elismerés a munkáértAugusztus 20-a alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére, Áder János köztársasági elnök állami kitüntetést adományozott Somogyi Balázsnak, Perkáta polgármesterének.
2019-06-00Együtt a közös sikerekértInterjú a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának két edzőjével: Vajda Attilával és Vereckei Ákossal eredményekről, sikerekről, nehézségekről, az edzői munkáról és a "Z" generáció sajátosságairól. A két sportoló eredményei, kitüntetései.
2019-05-31Vladimír Babic az év jégkorongutánpótlás-edzőjeA Magyar Jégkorong Szövetség május 29-én megtartotta hagyományos szezonzáró rendezvényét, amelyen kiosztották a 2018/19-es idény legjobbjainak járó díjakat. Séra Miklós-díjat a Dunaújvárosi Acélbikák utánpótlásedzője Babic Vladimir vehette át.
2019-04-30Bátorsága elismeréseDr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott, egyben jutalomban részesítette Nagy Sándor tűzoltó őrmestert.
2019-04-15Családbarát kórházi osztályA Magyar Kórházszövetség XXXI. Kongresszusán, Egerben díjat vehetett át a Szent Pantaleon Kórház urológiai osztálya.
2019-04-00Az ember teszi a dolgát, és ahogy tudja...Az Országos Polgárőr Szövetség a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát adományozta Vargáné Kaiser Katalinnak, Nagyvenyim polgármester asszonyának, ezüst fokozatát pedig Hódi Attilának, a Nagyvenyimi Polgárőr Egyesület elnökének
2019-02-09Környezetvédelmi díj dr. Kiss EndrénekA Magyar Mérnöki Kamara Környezetvédelmi Tagozatának díjátadó ünnepségén dr. Kiss Endre, a Dunaújvárosi Egyetem főiskolai tanára Környezetvédelmi műszaki felsőoktatásért kitüntetést kapott.
2019-02-00Szent Borbála Érem a Kokszoló vezetőjének. Fontos az OMBKE működésének támogatásaRangos szakmai elismerést, a Szent Borbála Érmet vehette át Orova István, az ISD Kokszoló Kft. ügyvezető igazgatója 2018. december 4-én megrendezett Szent Borbála-napi országos ünnepségen Budapesten.
2018-12-14Tíz komolyzenészt díjazott az MVM CsoportTizenegyedik alkalommal vehették át a zeneművészet legkiemelkedőbb fiataljai a Junior Prima Díjat. Közölük ketten dunaújvárosi kötődésűek: Rajna Martin (kép) és Balogh Máté (kép).
2018-12-13Szakmája közössége ismerte el a munkáját. Nyugodt kisugárzásNyugodt kisugárzás A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az Év Kiváló Szakdolgozója Díjat ítélte oda 2018-ban Ádám Anettnek (kép), a Szent Pantaleon Kórház sebészeti osztálya osztályvezető főnővérének.
2018-12-00Véradóbarát munkahely az ISD Dunaferr. Sokan segítenek rendszeresenAz ISD Dunaferr Zrt. 2018. november végén elnyerte a Véradóbarát Munkahely kitüntetést a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetőségétől. Nyilatkozik Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Fejér megyei szervezetének dunaújvárosi területi vezetője.
2018-11-29A vendéglétás legjobbjai közt számontartvaDunaújvárosban még egyetlen vendéglátóipari egység sem érdemelte ki a Magyar Turizmus Minőségi díját a Kiskohász étterem előtt. A nívós elismeréshez Cserna Gábor is gratulált.
2018-11-23A tíz díjazottból kettő városunkból származik (képaláírás)Csoportkép a magyar zeneművészet kategóriában Junior Prima Díjjal kitüntetettekről az elismerés átadási ünnepségén a Művészetek Palotájában (Müpa) 2018. november 20-án. Balról jobbra: Kovács Gergely zongoraművész, Demény Balázs zongoraművész, Balogh Máté zeneszerző, Horváth Benedek zongoraművész, Rafael Márió dzsesszzongorista, Pataki Bence operaénekes, Dolfin Benedek csellista, Rajna Martin karmester, Tomasz Máté Milán csellóművész és Könyves-Tóth Mihály trombitaművész édesapja, aki fia nevében vette át a díjat. Balogh Mátéra és Rajna Martinra büszkék lehetnek dunaújvárosi tanáraik. (teljes szöveg)
2018-11-22Belügyminiszteri fődíjjal jutalmazták RácalmástA 2018. évi Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen nyújtott kimagasló teljesítményéért Rácalmás város a Belügyminisztérium elismerésében részesült: dr. Pintér Sándor belügyminiszter fődíjként réz emléktáblát adományozott a településnek.
2018-10-31Széles János példaértékűen végzi tevékenységétDunaföldváron gyűltek össze az Országos Polgárőr Szövetség elnökségi tagjai október 27-én, szombaton, hogy egy rövid értekezlet után – amelyen megbeszélték az aktuális problémákat – hatvanadik születésnapja alkalmából felköszöntsék a dunaföldvári Széles Jánost, a Tolna Megyei Polgárőr Szövetség elnökét. A köszöntő beszédeket Markos György, az OPSZ elnökhelyettese egy kis múltidézéssel kezdte, majd az ünnepelt vette át a szót.
2018-10-00Győzelem a legfiatalabb szakáccsalBeszélgetés Horváth Attilával, a Kiskohász Vendéglő tulajdonosával. Az étterem megkapta a Magyar Turizmus Zrt. Minőségi Díját.
2018-09-21Ünnepi kitüntetésA Magyar Államkincstár Szent Kristóf érmet adományozott Tamási Krisztinának, a Dunaújvárosi Járási Hivatal Társadalombiztosítási Osztály vezetőjének.
2018-08-31Nívós díjat kapott a Kiskohász étterem (képaláírás)Kivívta a szakma elismerését a Kiskohász étterem. A Magyar Turizmus Minőségi Díját a Magyar Turisztikai Ügynökség 2006 óta ítéli oda a szigorú szakmai szempontok alapján az arra érdemesnek ítélt éttermeknek és szállodáknak. Fennállásuk óta első alkalommal a Kiskohász étterem is pályázott a díjra, és a térségben először megkapták a nívós elismerést. Ennek értékét tovább növeli, hogy az első alkalommal pályázó éttermek közül országos viszonylatban is csak a Kiskohász érdemelte ki a Magyar Turizmus Minőségi Díját. Az augusztus 30-i, budapesti díjátadó ünnepségen készült fényképen Horváth Attila, a Kiskohász étterem tulajdonosa veszi át az oklevelet dr. Gajda Tibor turisztikai fejlesztési vezérigazgató-helyettestől. (teljes szöveg)
2018-08-30Kitüntették Csadi ZoltántRétvári Bencétől az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszterhelyettesétől vehette át a Magyar Ezüst Érdemkereszt elismerést Csadi Zoltán, a Bartók Kamaraszínház igazgatóhelyettese a Pesti Vigadóban.
2018-08-25Táncművészeti érdemkereszt (kishír)Egy újvárosi gyökerű nagy siker: augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából Áder János köztársasági elnök a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesítette Éberhardt Klárát több évtizedes táncművészeti pályája és kultúraközvetítő tevékenysége elismeréseképpen. Éberhardt Klára a Közép-Európa Táncszínház művésze. (teljes szöveg)
2018-08-24magas Állami kitüntetés. Magyar Ezüst Érdemkereszt. Csadi Zoltán augusztus20. alkalmából vette át a kitüntetést Rétvári Bence államtitkártólÁder János köztársasági elnök Csadi Zoltánnak, a Bartók Kamaraszínház igazgatóhelyettesének a magyar kultúra ápolása iránt elhivatott művészi pályája, valamint a határon túli magyarság körében végzett értékőrző és közösségépítő tevékenysége elismeréseként a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta.
2018-08-18Állami kitüntetésA dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatóhelyettesét, Csadi Zoltánt nagy megtiszteltetés érte.
2018-07-00Beszámoló a Polgárőrség 2017. évi tevékenységérőlHódi Attila beszámolója a Nagyvenyimi Polgárőrség 2017. évi tevékenységéről
2018-06-23A gyerekek szereteteAz Emberi Erőforrások Minisztériuma és Dunaújváros Megyei Jogú Város vezetése is kitüntette Kundakker Ferencnét (kép), aki aktívan tevékenykedik a pedagógusi pálya számos területén.
2018-03-23Orosz Csaba lett az év tűzoltója. Az újvárosi Orosz Csaba lett az év tűzoltótisztjedr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató tűzoltósági kategóriában Az év tisztje elismerésben részesítette Orosz Csaba György tűzoltó alezredest, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltóság parancsnokát.
2018-03-17Cserni Béla, az utolsó mohikánCserni Bélát (kép) a Magyar Motorcsónak Szövetség díjátadóján az endurance pneumatics kategória Class 2-es gép­osztályában, a csapatban szerzett magyar bajnoki címéért díjazták.
2018-03-16Kimagasló munkáértA nemzeti ünnep alkalmából rangos kitüntetést vehetett át Spiczki János (kép) tűzoltó alezredes.
2018-03-10Egy fiatalember, akinek élete a méhészetGyermekkorom méhes-mézes emlékei jutottak eszembe, miközben interjúalanyomhoz, a nemrég Kovács Jenő-emlékdíjjal és Az év méhésze díjjal kitüntetett ifj. Jenei Ferenchez (kép) igyekeztem.
2018-03-01Rangos elismerések a modern méhészetértA dunaföldvári Ifj. Jenei Ferenc méhész három elismerést kapott az elmúlt hetekben, ő vehette át az Év Méhésze 2017 kitüntetést is.
2018-03-00Gratulálunk! A polgárőrség híreiA Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség elnöke, Hegedűs László a Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozata kitüntetésben részesült. A polgárőrség sikeresen pályázatából 817 ablakriasztót vásárolt, amely 114 ingatlanra volt elég.
2018-02-24Gurisatti kitüntetéseFebruár 22-én tartják meg minden évben a magyar parasport napját. Ebben az évben a dunaújvárosi Gurisatti Gyula (kép) sportlövész és szintén parasportoló női sportlövész, Dávid Krisztina kapott kitüntető emlékérmet.
2018-02-10Elhivatott hagyományőrzőHosszú évek, sőt egy élet munkáját ismerték el nemrégiben, Szent Száva ünnepén, amikor a Szerb Országos Önkormányzat által alapított „Száva Tekelija” díjjal jutalmazták a rác­almási Mohainé Csupity Zsófiát (kép).
2018-01-18A Magyar Gazdaságért Díj kitüntetettjeBarta Ferenc (kép), a dunaföldvári Barta Ép-Ker Kft. tulajdonos-ügyvezetője azon kilenc vállalkozó között van az országban, aki decemberben megkapta a Magyar Gazdaságért Díjat.
2017-12-22Öt dunaújvárosi a sportága élénA Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Így volt ez idén is, a győztesek közül öten dunaújvárosi klub versenyzői: Dunaújvárosi Acélbikák csapatát erősítő kapust, Duschek Dávidot választotta meg a legjobbnak, a motorcsónakosoknál a Dunaújvárosi Vízi Sport Club versenyzője, Bodor Péter (kép) már ötödször végzett az élen. A Magyar Torna Szövetség szertornában a Dunaferr SE sporttörténelmet író Európa-bajnoki ezüstérmes kiválóságát, Kovács Zsófiát helyezte az első helyre, amíg gumiasztal kategóriában a szintén dunaújvárosi Rozs Viktória és Vincze Ákos bizonyult a 2017-es év legjobbjának.
2017-12-19Az Év sportolója szavazás egyik jelöltje Kovács Zsófia tornásznőA Magyar Sportújságírók Szövetsége hatvanadik alkalommal hirdette meg az Év Sportolója szavazást, díjazást. Három kategóriában, női sportoló, az év fogyatékos női sportolója, az év női labdarúgója kategóriában hirdették meg a női sportolók között a szavazást. Az egyik esélyes Kovács Zsófia (kép), a Dunaferr SE tornásza.
2017-12-13Érdemjel Salamon TímeánakSzent György Érdemjellel tüntették ki a dunaföldvári gyökerű Salamon Tímea (kép) rendőr századost, a Készenléti Rendőrség lőkiképzőjét, a kétszeres világbajnoki aranyérmes sportolót.
2017-12-08Közösen tettek a gyerekekértAz Év Polgárőr Pedagógusa elismerésben részesült Horváthné Támer Ilona (kép), aki huszonhat éve óvónő, s tizenhat évig vezette a dunaföldvári Eszterlánc óvodát, illetve az összevont Dunaföldvár-Bölcske-Madocs oktatási intézmény óvodáit.
2017-12-05Miniszteri kitüntetésA Szent Borbála-érmet, a Magyar Köztársaság miniszteri kitüntetését, lelkiismeretes kohászati tevékenységéért Lontai Attila (kép) vehette át december 4-én.
2017-12-00Gratulálunk a rangos elismeréshez! (képaláírás)Az ISD DUNAFERR Zrt. Meleghengerművének gyárvezetője, Lontai Attila Szent Borbála-érmet vehetett át a december 4-én megrendezett Szent Borbála-napi országos központi ünnepségen. A Magyar Köztársaság miniszteri kitüntetését lelkiismeretes, magas színvonalú kohászati tevékenységéért adományozták a kiváló vasműs szakembernek, az elismerést dr. Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára adta át. Kitüntetett kollégánknak a dunaferres közösség nevében ezúton is gratulálunk! (teljes szöveg)
2017-11-27Egy kiváló városi kórház. A szakmai szervezettséget és a gazdálkodást is értékelték„Kiemelkedik a városi kórházak közül a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház infrastruktúrája, szolgáltatási színvonala és szabályozottsága. Szakmailag jól szervezett, a szükséges diagnosztikai és terápiás technológiával rendelkezik. A városi kórházak között az emberi erőforrás ellátottsága is jó mind orvosok, mind szakdolgozók tekintetében” – ezekkel a gondolatokkal méltatták a Szent Pantaleon Kórház szakmai tevékenységét a november 24-én rendezett Medicina Fórum konferencia díjátadó gáláján. Az egészségügyi intézmény immáron másodszor nyerte el e a Kiváló városi kórház díjat, amire méltán büszke a Szent Pantaleon Kórház egész kollektívája.
2017-11-22A legszebb település. Az Év Települése Díjra érdemesítették RácalmástAz Év Települése Díjat vehetett át a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke a Virágos Magyarországért elnevezésű országos lakóhelyszépítő verseny eredményhirdetésén.
2017-10-30Az idei év polgárőr egyesületeAz Országos Polgárőr Szövetség elismerését vehette át a perkátai egyesületet magas színvonalú szakmai munkájáért.
2017-09-30Ágyútűz, díszszázad fogadta Pákozdon Miska huszárt. A magyar huszárhagyomány szimbóluma.Ünnepélyes keretek, több mint ezer érdeklődő előtt pénteken (2017.09.29) kora délután a pákozdi Bogárhalmon felavatták a világ egyik legnagyobb katonaszobrát, Miska huszárt. Az eseményen dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke a Honvédelemért Kitüntető Címet adta át a szobor megformálójának, a dunaújvárosi képzőművésznek, Rohonczi ROHO Istvánnak, és Miska ötletgazdájának és fő támogatójának Vlaszák Mihálynak. A szoboravatáson a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium diákjai is felléptek.
2017-09-26Jutalmakat adtak átA védőszent, Szent Adorján napja alkalmából az országos ünnepségen és helyben is elismeréseket adtak át a büntetés-végrehajtás területén kiváló munkát végzőknek. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága által szervezett központi ünnepségen Magyarország belügyminisztere eredményes szakmai munkája elismeréséül tárgyjutalomban részesítette Váli Ágnes Juditot, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet gazdasági vezetőjét.
2017-09-18A magas színvonalú munkát ismerték elA Magyar Kézművességért díj arany fokozatát vehette át a dunaföldvári Tóth István (kép) cukrászmester, aki a Tóth cukrászda tulajdonosa, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének Tolna megyei vezetője és az országos elnökség tagja.
2017-09-08Kitüntették a hős szomszédot. Életmentő Emlékérem a kormánytólAugusztus 20-a alkalmából vehette át Földi Zoltán a köztársasági kitüntetést.
2017-09-08Kitüntetés életek mentéséértKontrát Károly miniszterhelyettes, a tárca parlamenti államtitkára elismeréseket adott át a Belügyminisztériumban megtartott ünnepségen a közelmúltban. Földi Zoltán megérdemelten kapott Életmentő Emlékérmet.
2017-08-21Rangos elismerés (képaláírás)Áder János köztársasági elnök, a belügyminiszter előterjesztésére állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából a büntetés-végrehajtási szervezet állományában végzett több évtizedes példamutató szolgálatellátása elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt katonai tagozatát adományozta dr. Sáska Erzsébet Anikó címzetes alezredesnek, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet jogtanácsosának. Képünkön az elismerést Schmehl János vezérőrnagy, főtanácsos az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese adja át a kitüntetettnek a Belügyminisztériumban. (teljes szöveg)
2017-06-20Elismerés (képaláírás)Kovács Máté, a Makita-Hikari Dojo sportolója az elmúlt évi teljesítménye alapján ismét kiérdemelte - immáron harmadszor - munkájával a Magyarosrzság Jó tanulója - Jó sportolója címet. Máté az oklevelet a napokban vehette át. (teljes szöveg)
2017-06-14Elismert katasztrófavédők. Díszoklevél a HUNOR minősítésértA BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy Díszparancsot adományozott Orosz Csaba tűzoltó alezredesnek, a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokának és Bauer Ákos tűzoltó főhadnagynak, a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsokának.
2017-05-31A salgótarjáni első: Móder Rezső sikere. A tarjáni tárlat díjaAz Emberi Erőforrások Minisztériuma fődíját Móder Rezső (kép) dunaújvárosi képzőművész vehette a közelmúltban a 34. salgótarjáni tavaszi tárlaton. Részletes jelentés.
2017-05-15Adrenalin és hivatás"Egy nagyon összetartó csapattal gyakorolhatom a hivatásomat a dunaújvárosi tűzoltóságon"- mondta a kitüntetett, Ambrus László Zoltán.
2017-04-25Az év tűzoltója lett! (képaláírás)A rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából a Belügyminisztériumban megtartott ünnepségen dr. Pintér Sándor belügyminiszter kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül Az év tűzoltója miniszteri díjat adományozta, egyben jutalomban részesítette Ambrus László Zoltán zászlóst, a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét. (teljes szöveg)
2017-04-01A kulturális közszolgaságrólSzögi Csaba (kép) táncművész, koreográfus, táncpedagógus, a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház egykori igazgatója az egyik legmagasabb állami kitüntetést vehette át a nemzeti ünnepen. A díj jó beszélgetési alap lett.
2017-03-28Elismerték a munkát (képaláírás)Baranya Gyula címzetes tűzoltó főtörzsőrmester számára a katasztrófavédelem hivatásos állományában eltöltött 20 éves szolgálata és eredményes munkája elismeréséül Pintér Sándor belügyminiszter Szolgálati jelet adományozott (teljes szöveg)
2017-03-24A jó munkáért. Elismerték a munkájátPannon Diabetes Díjat kapott Kovács Éva (kép), a Szent Pantaleon Kórház szakrendelésének munkatársa a Tihanyban megrendezett XXI. Dunántúli Diabetes Hétvége elnevezésű konferencián.
2017-03-17Appelshoffer János rangos elismeréseHarangozó Gyula-díjjal tüntették ki a Dunaföldváron élő Appelshoffer Jánost, a Magyar Táncművészeti Főiskola művésztanárát, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes korábbi tánckarvezetőjét.
2017-02-21Ápolói kitüntetésAz idei esztendő Kossuth Zsuzsanna emlékév. Ez alkalomból kitüntetéseket adtak át. A Magyar Ápolási Egyesület elismerő díszoklevelét vehette át dr. Juhászné Bordács Veronika, aki a Szent Pantaleon Kórház vezető ápolója.
2017-01-12Így tudta a legtöbbet adniSzent Flórián Érdemrend kitüntetést vehetett át Berényi József (kép) dunaföldvári önkéntes tűzoltó, aki 53 éve teljesít önként vállalt társadalmi tevékenységet.
2016-12-27Elismerés több évtizedért. Pro Vita Díj véradásértAz Egészségügyi Minisztérium által alapított Pro Vita Díjban részesült a közelmúltban Fejér megyében egyedüliként Garas Tibor (kép) véradó.
2016-12-24Pro Vita díj véradásértAz Egészségügyi Minisztérium által alapított Pro Vita Díjban részesült a közelmúltban Fejér megyében egyedüliként Garas Tibor, 103-szoros véradó.
2016-12-22Örökös ökoiskola lett a Gárdonyi Géza tagintézményA Petőfi Sándor Általános Iskola Gárdonyi Géze Tagintézménye az Örökös ökoiskola címet vehette át decemberben az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Földművelésügyi Minisztérium jóvoltából.
2016-12-17Pálhalma lett a legsportosabbA BVOP 2016. évi országos pontszerző sportbajnokságának ünnepélyes eredményhirdetését a múlt héten rendezték meg Budapesten. Az első helyezést a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet érte el, az elismerést az intézetparancsnok, Balázs Péter (kép) dandártábornok vette át. A sportszervezés, kiképzés területén kimagasló kollégák is dicséretben részesültek, így miniszteri jutalomban részesült Pálhalmáról Mauk Edina (kép) őrmester, körletfelügyelő.
2016-12-16KÖSZ, Hankook!A "KÖSZ, Hankook!" program keretében elkészült a szabadtéri edzőkomplexum is. A "Dolgozói Önkéntes Programmal" pedig a Hankook önkéntes munkája országosan is elismertté vált: kiérdemelte az Év Vállalati Önkéntes Program Díjat.
2016-12-00Józsa Róbert rangos elismerése (képaláírás)Rangos elismerést vehetett át Józsa Róbert, az ISD Dunaferr Zrt. technológiai vezető mérnöke (képünkön balról a második), a helyi OMBKE-szervezet vezetője az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület idei központi Szent Borbála ünnepségen. A Szent Borbála-érem a bányászat, illetve a kohászat érdekében végzett magas színvonalú, eredményes munka elismeréseként adományozható. A kitüntetéseket, elismerő okleveleket Aradszki Andrástól, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkárától vehették át a díjazottak. (teljes szöveg)
2016-12-00Felelős Foglalkoztató Díj. Elismerés a DunaferrnekElismerő oklevélben részesült az ISD Dunaferr Zrt. a 2016. évi Felelős Foglalkoztató Díj pályázatán való részvételéért, a benyújtott színvonalas pályamű elkészítéséért.
2016-12-00Köszöntötték a véradókat. Kiemelt partner az ISD Dunaferr Zrt.Vacsorával, ajándékokkal, bensőséges műsorral köszöntötte a Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete a véradás missziójában részt vevő aktivistákat és a jubiláló véradókat 2016. november 18-án a Véradók Napja alkalmából szervezett ünnepségen, a Dunaújvárosi Egyetemen. Beszélgetés Garas Tiborral, a ISD Power Kft. termelésirányítójával, aki Pro Vita díjban részesült.
2016-11-22Az ország legszebb településeinek egyikeRácalmás képviselői idén is elismeréssel térhettek haza a "Virágos Magyarországért" vetélkedés díjkiosztójáról.
2016-11-11Elismerő Eötvös-koszorúEötvös József-koszorúval tüntették ki Verő Balázs Györgyöt, a Dunaújvárosi Egyetem professzorát a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából.
2016-11-02Kiválóan dolgoznakElismerést vehettek át a dunaújvárosi tűzoltóság és a katasztrófavédelmi kirendeltség állományába tartozók közül is többen a közelmúltban. Hosszú időn át végzett kiemelkedő teljesítménye elismeréséül főigazgatói ajándéktárgyat vehetett át Orosz Csaba (kép) alezredes, a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka. A katasztrófavédelem és jogelőd intézményeinél eltöltött húsz éves szolgálata és eredményes munkája elismeréséül Magyarország belügyminisztere tűzoltósági szolgálati jelet adományozott Hoppál Péter főhadnagynak, Kiss László főtörzsőrmesternek és Szili Norbert főtörzsőrmesternek. Munkaköri feladatainak maradéktalan és lelkiismeretes ellátásáért ajándékcsomagot kapott Ősi Ágnes, a Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség közfoglalkoztatottja, valamint Gábor Georgina, a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság közfoglalkoztatottja.
2016-09-12Családi ünnep Pálhalmán. Vigadtak Adorján napjánCsaládi napot tartottak szeptember 10-én, szombaton Pálhalmán a büntetés-végrehajtási intézet dolgozóinak. Büntetés-végrehajtási szolgálatért Emlékplakett bronz fokozatát vehette át Szili Csilla őrnagy, kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül az emlékplakett arany fokozatát kapta Szántó József István. Kiemelkedő szakmai munkája és példamutató vezetői tevékenysége elismeréséül soron kívül előléptették ezredessé Pleszné Antal Ágnes. Kiemelkedő szolgálati tevékenységének elismeréséül dicséretben és ajándéktárgyban részesült Szloboda János százados. Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át Vészics Lászlóné, címzetes alezredes.
2016-06-20Akucs Attila: hatvan év a pályán. Gyémánt az a diplomaAkucs Attila (kép) a Dunaújvárosi Főiskola, ma már egyetem, egykori testnevelője a napokban vehette át a gyémánt diplomáját. Azaz hatvan éve végzett a Testnevelési főiskolán. Hosszú és nagyon tartalmas pályafutást tudhat magáénak a Tanár Úr.
2016-06-02Böröndi Károly elismeréseA Magyar Jégkorong Szövetség május 30-án tartotta tisztújító közgyűlését. Az eseményen kitüntetéseket is átadtak. Az egyik elismerést Böröndi Károly (kép), a dunaújvárosi jégkorong egyik atyja kapta.
2016-05-14Bánkis életmentők érdemérmeAz idén 135 éves Vöröskereszt világnapján ünnepséget tartottak a Fejér megyei szervezetnél is. Az ünnepi díjátadáson soron kívül Életmentő Érdemérmet kapott Almási Pál, Paulusz Ádám, Simon Levente és Steigervald Dávid.
2016-04-09Rangos elismerés. Dunaújvárosiak sikereDunaújváros elnyerte a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) Befogadó Magyar Település díját. A díjátadó ünnepséget április 8-án a Országházban rendezték meg.
2016-03-18Miniszteri elismerő oklevélMiniszteri elismerő oklevelet érdemelt ki a dunaújvárosi kormányablak egyik ügyintézője, Sipos Lászlóné.
2016-03-18Elismerték Mihók Attila munkásságátA Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség ünnepi közgyűlést tartott, ahol Mihók Attila munkáját Aranyplakettel ismerték el.
2016-03-18Kitüntetések az ünnepenA Büntetés-végrehajtási Szervezet központi ünnepségén március 15-e alkalmából Csóti András országos parancsnok miniszteri, és országos parancsnoki jutalmakat adott át. A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetből Borosné Nagy Andrea c. alezredes "Büntetés-végrehajtási Szolgálatáért Emlékplakett" ezüst fokozatát kapta, Végh Andrea törzszászlós pedig "Büntetés-végrehajtási Szolgálatáért Emlékplakett" bronz fokozatát kapta.
2016-03-17Miniszteri elismerésÁllami kitüntetéssel, Áder János köztársasági elnök által adományozott Miniszteri Elismerő Oklevéllel ismerték el a helyi kormányablak ügyintézőjének, Sipos Lászlónénak a munkáját.
2015-11-25Lilla az év legjobbjaA Magyar Búvár Szövetség átadta az Év sportolója díjat, a junior korosztályban Gurisatti Lilla lett az idei díjazott.
2015-10-02ElismerésHúsz éve szolgálati idejének elismeréseként dr. Pintér Sándor belügyminiszter Szolgálati Jelet adományozott Orosz Csaba tűzoltó ezredesnek, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnokának.
2015-10-00Kitüntetés: a Magyar Érdemrend lovagkeresztjeKonrad Wagner, Nagyvenyim testvértelepülésének, Altomünster volt polgármestere a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehetett át.
2015-09-29Szolgálati elismerésOrosz Csaba tűzoltó alezredes, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnoka Szolgálati Jelet kapott húsz éves szolgálati idejének elismeréseként.
2015-08-29Szövetséges kerestetik"A legendás tanáróriások egyike – így jellemezték lapunk kollégái, pályatársai Apáti-Nagy Andrásnét, a Kereskedelmi középiskola meghatározó pedagógusát, aki több mint négy évtizedes kiemelkedő munkásságáért a közelmúltban vehette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét. A soros becsöngetés előtt beszélgettünk."
2015-08-28LovagkeresztA Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Apáti-Nagy Andrásné, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskola egyik alapítója.
2015-08-25Miniszteri díj az iskolánakAz Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, Balog Zoltán elismerő oklevéllel jutalmazta a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola közösségét kiemelkedő szakmai tevékenységének elismeréseként. Apáti-Nagy Andrásné, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola tanára a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át augusztus 20-a alkalmából.
2015-08-06A partnerség mozgatóerejeKonrad Wagner polgármesterként megalapozta és elmélyítette Altomünster és Nagyvenyim barátságát. Tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehetett át.
2015-06-27Dr. Müller Cecília emlékérmet kapottNépegészségügyért Emlékéremmel tüntették ki dr. Müller Cecíliát, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetőjét az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala budapesti, Semmelweis-napi ünnepségén.
2015-06-17Jubileumi kitüntetésekJúnius 16-án, kedden a Pedagógusok Szakszervezetének Dunaújváros Városi és Járási Szervezete értekezletet tartott, ahol kitüntették a jubileumi szakszervezeti tagokat. Éliás Istvánné és Csibri Istvánné az Eötvös József Emlékérem Ezüst fokozatát vehették át.
2015-05-16Önként, önzetlenülA vöröskeresztes világnapon a szervezetért dolgozók munkáját ismerték el május 14-én Székesfehérváron. Szadeczkyné Rédl Julianna Vöröskeresztes tevékenységéért kitüntetés arany fokozatát kapta. Az év önkéntese elismerő oklevelet kapott: Herbert Ildikó, Fehérváriné Engel Anikó, Fehérvári József.
2015-03-18Lee Sang Il kitüntetéseLee Sang Il, a Rácalmáson működő Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a Magyar Érdemkereszt arany fokozatát vehette át Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől a Nemzetgazdasági Minisztériumban, 2015. március 13-án.
2015-02-25Megyei és országos díj a polgárőröknekA Perkátai Polgárőrség Egyesület két tagja: László Norbert az év polgárőre elismerést, Horváth István pedig Polgárőr Érdemkereszt bronz fokozata kitüntetést kapott.
2014-12-23AranydiplomásainkÜnnepséggé alakult a Szent Pantaleon Kórház december 22-i főorvosi értekezlete: Aranydiplomásokat köszöntöttek: dr. Biró András, dr. Biróné dr. Zombori Éva, dr. Garbacz Katalin, dr. László Margit.
2014-12-02Valami erjedhet...Az országos Vasas Szakszervezeti Szövetség kongresszust rendezett Budapesten, ahol részt vettek a Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség vezetői és a kitüntetésben részesült tagok is. Díjazottak névsora a cikkben.
2014-08-28In memoriam dr. Wittmann KárolyAugusztus 24-én elhunyt dr. Wittmann Károly, általános orvos, belgyógyász, kardiológus, a Rendelőintézet volt igazgató főorvosa, volt önkormányzati képviselő.
2014-07-16Dunaújvárosiak a Halhatatlanok KubjábanA Magyar Torna Szövetség újabb hat tagot választott be a Halhatatlanok Klubjába, közöttük több dunaújvárosit is: Kovács Pétert tornászt, akinek a Kovács-szaltó fűződik a nevéhez. Edzőket: Pap Zoltánt és Horváthné Elek Annát.
2014-05-03Adni és segíteni jóA Magyar Máltai Szeretetszolgálat 25 éves évfordulóján megrendezett eseményen a dunaföldvári máltai csoport vezetője, Jákli Viktor Apor Vilmos érdemrend ezüst fokozatát kapta meg.
2014-04-00Astellas díj 2013Elismerés helyi orvosoknak: Dr. Schrobar Hajnalka, dr. Tischner Magdolna.
2014-04-00Dunaferrhez kötődő tudósMagyar Érdemrendet kapott dr. Verő Balázs, az MTA doktora, a Dunaújvárosi Főiskola Műszaki Intézet egyetemi tanára.
2014-03-22A kutató keresztjeA Dunaújvárosi Főiskola egyetemi tanára, Verő Balázs (az MTA doktora) a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét kapta meg.
2014-03-16Széchenyi-díj Tamás Gábornak!A dunaújvárosi születésű agykutató Széchenyi-díjat kapott.
2014-01-01Birkózó elismerésekAz Év fiatal bírója 2013: Asztalos Bálint.
2013-12-13A vasipari kultúrárólJanuártól a szakmán belül, de új szerepkörben folytatja munkáját Lukács Péter ISD Dunaferr Zrt. jelenlegi stratégiai műszaki vezérigazgató-helyettese. Lukács Péter Szent Borbála emlékérmet kapott a közelmúltban. Interjú.
2013-11-25Hajdu Jonatán lett az év ifi kenusaA Magyar Kajak Kenu Szövetség a múlt héten tartotta évzáró összejövetelét, amelyen díjazták az esztendő legjobbjait. 2013 utánpótlás ifi kenusa a Dunaferr SE sportolója Hajdu Jonatán lett.
2013-10-24Hiteles és érdemes: egy kiváló polgárőrKopácsi Sándor Polgárőr Érdemrend kitüntetést kapott Lőwinger Zoltán, a Pannon Polgárőrség tagja.
2013-10-18Pedagógusi szolgálatukértA Dunaferr Szakközép és Szakiskola 9 pedagógusának adta át Cserna Gábor polgármester a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet. Elismerést vehetett át: Dr. Kántor Károly, Szabó Sándor, Tordai László, Endl Károlyné, Öhl János, Szabó János, Kósa Mihály, Szatmári László, Garbacz Ferenc.
2013-10-12Negyedszázados nevelő munkáértA Dunaferr Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola kilenc tanára Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott: dr. Kántor Károly, Szabó Sándor, Tordai László, Endl Károlyné, Öhl János, Szabó János, Kósa Mihály, Szatmári László, Garbacz Ferenc (kép). Az elismerést az Emberi Erőforrás Minisztere adományozta.
2013-10-11A karitász kitüntetéseMagyar Caritas díjjal tüntették ki a perkátai Kalkuttai Teréz Anya karitászcsoport vezetőjét, Toldi Róza Hajnalt (kép).
2013-09-14Volt egyszer egy...Beszélgetés Sipőcz Jánossal, aki közel negyven éven át dolgozott a Dunavidéki Vendéglátó Vállalatnál. Sipőcz Jánost a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség idén áprilisban Életműdíjas Mesterszakács elismeréssel tüntették ki.
2013-09-04A jóktól jót tanulni...„Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjjal jutalmaztak 437 kiváló pedagógust, köztük két mezőfalvi pedagógust. Nyulasiné Lakos Angéla kiváló tehetségsegítő díjat, Hajas Györgyné kiváló tehetséggondozó díjat kapott.
2013-08-24A HonvédelemértDorkota Lajosnak a Honvédelemért Kitüntető Cím I. osztálya kitüntetést adományozta Magyarország honvédelmi minisztere, Tokovicz József.
2013-08-07Emlékérmes óvodapedagógusNyugdíjba vonulása alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott a minisztérium Rauf Pálné nagyvenyimi óvodavezető helyettesnek.
2013-06-29Pontos, megbízható és kiváló szakemberA Dunaújvárosi Járási Népegészségügyi Intézet egészségőrét Németh Jenőnét dr. Paller Judit országos tisztifőorvost „Országos Tisztifőorvos Elismerő Oklevele” kitüntetésben részesítette június 27-én.
2013-06-20Aranydiplomás (képaláírás)A Móricz Zsigmond Általános Iskola tanévzáró ünnepségén köszöntötték Füzy Éva tanárnőt, aki Aranydiplomát kapott. (nem teljes szöveg)
2013-05-31Kiváló pedagógusok!Pál Zoltán Attiláné, a Rudas igazgató-helyettese, Szücsné dr. Harkó Enikő, a Széchenyi igazgatója Apáczai Csere János-díjat kapott május 30-án, Balogh Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől. Németh László-díjat kapott szakmai munkájának elismeréseként a Széchenyiből Müllerné Ódor Marianna igazgató-helyettes és Kovács Mira magyar-történelem szakos tanár, a történelem munkaközösség vezetője.
2013-05-11Ismét kitüntettékGurisatti Lilla búvárúszó, a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola tanulója Magyarország jó tanulója - jó sportolója kitüntetést kapott.
2013-04-19Szakmai és emberi...Pannon Diabetes Díj kitüntetést kapott dr. Pátkay József osztályvezető főorvos, a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház összevont belgyógyászati osztályának vezetője.
2013-03-25Kitüntették a főorvostBeszélgetés dr. Müller Cecília megyei tisztifőorvossal, akit a Honvédelemért cím I. osztályával tüntettek ki.
2013-03-19A honvédelemértDr. Müller Cecília megyei tiszti főorvos, Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve vezetője (korábban Dunaújváros tiszti főorvosa) a honvédelem ügye érdekében, végzett kiemelkedő munkája elismeréséül március 12-én, a Honvédelemért Kitüntető Cím I. osztálya kitüntetést kapott.
2012-12-15Utánpótlásedző kitüntetéseLiszi Ferencet, a dunaújvárosi röplabda-utánpótlás edzőjét, a Magyar Röplabda Szövetség emlékplakettel tüntette ki. Az edző a Hild József Szakközépiskola, Szakiskola csapataival évről-évre eredményesen szerepel a diákolimpiákon.
2012-12-12Egy kitüntetett testnevelőA Dunaföldváron élő 80 éves Matéz Tivadart, aki 40 évig tanított a Vasvári Pál Általános Iskolában, kitüntetés kap (december 13-án) a Magyar Diáksport Szövetség elnökétől, Balogh Gábortól.
2012-10-31Sok évtizede(s) gyógyítókat köszöntöttek a kollégákÖtven, hatvan és hatvanöt éve végzett orvosok vehettek át jubileumi díszokleveleket a napokban a Semmelweis Egyetemen köztük hárman, akik a helyi kórházban dolgoztak: dr. Gózony Margit, dr. Frank László, dr. Győrik János.
2012-10-22Dunaújvárosi az év polgárőreAz Országos Polgárőr Szövetség október 23-i ünnepi megemlékezésén átadták az Év Polgárőre kitüntetést, amelyet a dunaújvárosi Pannon Polgárőség tagja, Lőwinger Zoltán kapta.
2012-07-04Gyémánt a lelkésznekKassai Sándor református gyülekezet korábbi lelkésze hatvan éve kapta diplomáját. A jubileum alkalmából július elsején ünnepélyesen átadták az idős lelkésznek gyémántdiplomáját.
2012-06-28A végzősökkel ő is "elballagtott"Negyven éves pályafutás után nyugdíjba ment Reichardtné Kovács Erzsébet, az előszállási Árpád Fejedelem Általános Iskola pedagógusa, és volt igazgatója. Magas szintű munkája elismeréseként a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel tüntette ki a nyugdíjba vonuló pedagógust.
2012-06-27Az óvónő lelke mindig fiatalÜnnepség a Csillagvirág óvodában. Oncsák Ferencné rubint diplomát, Takács Lajosné, Siposné Irén és Pesei Gyuláné gyémánt diplomát kapott.
2012-06-09A szakma ikonja"Tóth Lászlóné hatvanévnyi kiváló pedagógusi életpályájának elismerése is a gyémántdiploma, amelyet szeretett kollégái, pályatársai körében vehetett át."
2012-05-31Gyémántos diploma (kishír)Tóth Lászlóné, az Arany János Általános Iskola volt igazgatóhelyettese gyémánt diplomát kapott.
2012-05-07Nem is munka ez, hanem életfromaInterjú Tamás Gáborral dunaújvárosi születésű neurobiológussal, az MTA doktorával, aki Akadémiai Díjat kapott.
2012-03-20Egy érdemes keresztMagyarország Köztársasági Elnöke a Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetésben részesítette Steirerné Zsömbör Mária törzszászlóst, a Pálhalmai Agrospeciál Kft. környezetvédelmi felelősét. Interjú.
2012-03-03Piroska, mint nyugdíjas...?Rozbora Piroska népművelő, a nagyvenyimi művelődési ház vezetője a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapott.
2012-03-01"Az év orvosa" díjátadó2012.02.28-án adták át dr. Rombauer Editnek, a Szent Pantaleon Kórház sebészeti osztályvezető főorvosának.
2012-01-28Peneteléről az ŐrvidékreMagyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki a közelmúltban Bécsben a Penteléről elszármazott dr. Radics Jenőné Kovács Évát.
2012-01-20Az egyesület feladata az összetartozás továbbéltetéseHevesi Imre (az OMBKE titkára) tavaly év végén vehette át a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban rendezett országos ünnepségen a Szent Borbála emlékérmet több évtizedes szakmai egyesületi munkájáért.
2012-01-18Arany Katedra a matematikáért!Arany Katedra Emlékplakettet kapott a Molnár Zoltánné, a Széchenyi István Gimnázium tanára a matematika- és fizikaoktatás magas színvonalú műveléséért.
2011-10-27Az év polgárőreiAz Év Polgárőr Egyesülete kitüntetést vehette át a nemzeti ünnep alkalmából a kulcsi polgárőrség. Beszélgetés Kinter Gyula (kép) elnökkel.
2011-10-21Kitüntetett tűzoltóinkElismerést kaptak a dunaújvárosi tűzoltók Devecser mentéséért: Badi Sándor, Für Zoltán, Jákli Péter, Katona Norbert, Krausz István, Laki Zsolt, Orosz Csaba, Radics Zoltán, Rauf Gábor, Rácz Gábor, Szüsz Tamás, Toman Pál, Tóth Roland, Török András, Bauer Ákos, Bartus Tamás, Borsos Zoltán, Czehmeiszter Mihály, Sárvári János, Siba Ákos, Szőke Péter, Szili Csaba, Szili István.
2011-07-01Elismerések a Kereskedelmi KözépiskolánakMolnárné Dóczi Mária, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola igazgatója a Nemzeti Erőforrás Minisztérium elismerő oklevelet, Tóth Istvánné (kép) a minisztérium Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott.
2011-06-09Gurisatti Lilla kitüntetése"Gurisatti Lilla kormánykitüntetést kapott. A Magyar Köztársaság jó tanuló - jó sportolója díjban részesült." Interjú.
2011-05-31Eötvös-plakett a testületnekRácalmás önkormányzata Eötvös József-emlékplakettet kapott. Az önkormányzat nevében Schrick István polgármester vehette át a Pedagógus Szakszervezet elismerését. Egy település a köznevelésért.
2011-05-26Puskalövés nélkülInterjú Szabó Jánossal, a Kohász Vadásztársaság elnökével, aki Nimród-érmet kapott. Az elnök mellet a vadásztársaságot is kitüntették Nádasdy Ferenc emlékplakettel.
2011-05-12Asztronautikai kitüntetettZloch Istvánné, a Széchenyi István Gimnázium tanárnője Nagy Ernő emlékérmet kapott a Magyar Asztronautikai Társaságtól.
2011-05-11Emberség és helytállásA dunaújvárosi parancsnok, Varga Ernő munkáját a Magyar Tűzoltószövetség gróf Széchenyi Ödön-díjjal ismerte el. Siba Ákos törzszászlós Bátorságért érdemjelet kapott. A tűzoltóság munkájáról.
2011-05-09Kitüntetés és előléptetésA rendőrség és a tűzoltók napján rendezett belügyminisztériumi ünnepségen Siba Ákos törzszászlós, a városi hivatásos tűzoltóság megbízott szolgálatparancsnoka Bátorságért Érdemjelet és jutalmat kapott. Laki Zsolt századost pedig tűzoltó őrnaggyá léptették elő.
2011-05-09Akucs Attila elismeréseSportolók és sportszakemberek kaptak kitüntetést a Magyar Sport Napján. Akucs Attila, a Dunaújvárosi Főiskola nyugalmazott vezető testnevelője, a Magyar Sportért Díj III. fokozatát kapta meg.
2011-03-12Közösségi elismerésA Nemzeti ünnep alkalmából Bodor Zsolt dunaújvárosi tűzoltó Bátorságért Érdemjelet vehetett át.
2011-02-26Ha nem tudják, hogy vagyunk - az a jó!Pro Sanitate (A gyógyításért) éremmel tüntették ki dr. Müller Cecíliát, a megbízott Fejér megyei tisztifőorvost. Beszélgetés a díjazottal.
2010-10-12Aki mindenre szeretettel gondolLénárt Béláné Molnár Éva Arany Diplomát kapott a Pázmány Péter Katolikus Egyetem esztergomi Vitéz János Karától. Lénárt Béláné bemutatása.
2010-09-27Ma már csak emlék...Jeney Sándorné Schnitzinger Magdolna nyugdíjas pedagógus Aranydiplomát kapott. A díjazott bemutatása.
2010-07-07Jubilál a Rudas-közösség"Az alapításának harmincötödik évfordulóját ünneplő Rudas Közgazdasági Szakközépiskola közösségének Elismerő Oklevél kitüntetést adományozott az oktatási és kulturális miniszter."
2010-07-07Miniszteri elismerés a RudasnakElismerő oklevelet kapott alapításának 35. évfordulóján a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium közössége (kép).
2010-06-05Eötvös emlékéremKépaláírás. A Pedagógus Szakszervezet az Eötvös József Emlékérem aranyfokozatával tüntette ki (június 4-én) Keszler Ágnest, a Széchenyi István Gimnázium tanárát.
2010-05-12Segítők - közöttünkA Magyar Vöröskereszt munkájáról, a véradásról. Dr. Wittmann Károly dunaújvárosi orvos megkapta a Magyar Vöröskereszt Csillagrendjét. Véradás a Fabó Éva Sportuszodában.
2010-05-10Sport, pihenés - a tűzoltókkalMajálist és Szent Flórián-napi rendezvényt tartottak a tűzoltók és a papíripari dolgozók. A Magyar Tűzoltószövetség Szolgálati Érem kitüntetését kapta: Bodor Zsolt, Borsos Zoltán, Tóbiás József, Horváth Jenő.
2010-04-22Szabó Alajos (1929-2010)Elhunyt Szabó Alajos tűzoltó, akit munkája elismeréseként Tűzbiztonsági Érem arany és Haza Szolgálatáért Érdemérem arany fokozatával tüntették ki.
2010-03-30Jól tanuló karatékákA "Magyar Köztársaság Jó Tanulója - Jó Sportolója 2009" díjat kapott Koós Gábor (Petőfi Sándor Általános Iskola) és Ficsor Bella (Széchenyi István Gimnázium). Mindketten a Hikari Dojo SE karatésai.
2010-03-25Elismert patikus"Mezőfalva - Molnár Zoltánné, Valika azon kevés gyógyszerészek egyike, akik tevékenységét a Köztársasági Érdemkereszt Ezüst Fokozat kitüntetéssel ismerték el a szakmabeliek." Interjú.
2010-03-22Kiváló igazgató"A Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt kitüntetését vehette át Korsoveczkiné Balló Erzsébet a Dózsa György Általános Iskola korábbi igazgatója március 15. alkalmából." Interjú.
2010-03-20Zeneország lett a játszóterünkBeszélgetés Kiss Tiborral, a Quimby zenekar frontemberével.
2010-03-18Érdemkeresztes"Pedagógusi és intézményvezetői tevékenysége elismeréseként Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehetett át Schrick Istvánné, az Etalonsport Sportóvoda vezetője." Interjú.
2010-03-16LovagkeresztesKiss Tibor zenész, a Quimby együttes megkapta a Magyar Köztársaság Érdemrend lovagkeresztje díjat Hiller István oktatási és kulturális minisztertől a Szépművészeti Múzeumban. Beszélgetés Kiss Tiborral. (kép az első oldalon is)
2010-03-01Kitüntetett óvodavezetőKöztársasági Ezüst Érdemkeresztet vehetett át Schrick Istvánné.
2009-11-06A Dunaferr egykori elnök-vezérigazgatója ma is aktívA régiófejlesztésért kapott elismerést Horváth István.
2009-10-30Kitüntetés (kishír)A "Közösségi Művelődéséért" kitüntetést kapott Szántó Péter, az MMK igazgatója.
2009-10-07Birkózónagyság a Duna partjárólA 80 éves Gurics György olimpiai bronzérmes, világbajnok birkózó, kiváló edző először a Nemzetközi Birkózószövetség (FILA) érdemrendjének aranyfokozatát vehette át idén, majd a Dunaújváros Díszpolgára címet, augusztus 20-án pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjének polgári tagozata kitüntetését.
2009-10-06A legfontosabb a játék"A Lelki Egészség Világnapján fél évszázad tanúit, nevelőit köszöntötték az óvónők." Pistyur Sándorné és Szöbölödi Gáborné óvodapedagógusok Aranydiplomát kaptak.
2009-09-09Egy igazi pedagógus: Hutvágnerné Róth ÉvaA Széchenyi gimnázium tanárát augusztusz 20-a alkalmából a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztjével tüntették ki. Interjú.
2009-09-02Boldog ember a hivatalbanTóthné Záhorszky Margitot, a polgármesteri hivatal személyügyi és gondnoksági irodájának vezetőjét augusztus 20-án a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjével tüntették ki.
2009-09-02A Bánki az életeA Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola gazdasági vezetője, Tűz Károlyné augusztus 19-én a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztjét vette át Sólyom László köztársasági elnöktől.
2009-08-29"Hivatásos" pedagógusA Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapott Hutvágnerné Róth Éva, a Széchenyi István Gimnázium pedagógusa.
2009-08-26Bánki, az első táblátólBeszélgetés Tűz Károlynéval, a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola gazdasági vezetőjével, aki Magyar Köztársasági Bronz Érdemkereszt kitüntetést kapott.
2009-08-25"Határozott nő vagyok"A Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehette át augusztus 20. alkalmából Tóthné Záhorszky Margit, a polgármesteri hivatal munkatársa. Beszélgetés a kitüntetettel.
2009-08-22Díjeső: állami kitüntetések az ünnepen"Gurics György a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet kapta, a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetéssel ismerték el a Széchenyi István gimnázium tanárának, Hutvágnerné Róth Évának a munkáját, valamint a helyi polgármesteri hivatal személyügyi és gondnoksági irodájának vezetőjét, Tóthné Záhorszky Margitot. Széchenyi Ferenc-díjban részesült Tűz Károlyné, a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola gazdasági vezetője. Suszter László, az adonyi kulturális központ és könyvtár vezetője pedig Bessenyei György-díjat vehetett át Hiller István oktatási minisztertől."
2009-06-08Mindennél fontosabbNagyvenyim két nyugdíjas óvónője - Antoni Jánosné és Szabó Lászlóné - Aranydiplomát kapott.
2009-03-25Kitüntették AncikátCsobánczi Józsefnének, a Rudas Szakközépiskola gondnokának a Magyar Köztársasái bronz érdemkeresztet adományozták.
2009-03-25Munkájában kiválóA Magyar Köztársasági Érdemkereszt bronz fokozatú kitüntetést vehette át Csobánczi Józsefné, a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola gondnoka. Beszélgetés a díjazottal.
2009-03-25Borbély: Egyre jobban harcolni kell mindenértA Magyar Köztársaság ezüst érdemkeresztjével tüntették ki a Dunaferr szakszervezeti elnökét.
2009-03-23A Jankovich egy vár, ami megvédA Magyar Köztársasági Érdemkereszt ezüst fokozatával kitüntették Németh Miklósnét, a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola igazgatóját. Interjú.
2009-03-20Az egész kollektívának szól az elismerésÁllami kitüntetések az érdekképviselőknek. A Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkereszt (polgári tagozat) kitüntetést Mucsi Zoltán, és Borbély Zoltán vehette át.
2009-03-19Érdemek, keresztek, egy kis megelégedésNagy Lajos főtörzszászlós (Pálhalmai Országos Büntetésvégrehajtási Intézet) Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet kapott, huszonkét éven át végzett, kifogástalan büntetésvégrehajtási munkájáért.
2009-03-17Kitüntetés a gondnoknkA Rudas szakközépiskola gondnoka, Csobánczi Józsefné Magyar Köztársasági Bronz Érdemkereszt kitüntetést kapott.
2009-03-16Kitüntetett pedagógusokA Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztje kitüntetést kapta Németh Miklósné, a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola pedagógusa.
2009-02-06PedagóguslegendákA Széchenyi István Gimnázium két pedagógusa: Trencséniné Berzai Zsuzsanna Arany Katedra Emlékplakettet, Zloch Istvánné Németh László-díjat kapott.
2009-02-06Szakmai példamutatássalMolnárné Sörös Viktória a Rudas Közgazdasági Középiskola alapító tagja és pedagógusa Arany Katedra Emlékplakettet kapott.
2008-11-07Búcsú-sikeres 31 év utánOlimpiai érdemrenddel köszönték meg Perjámosi Sándor munkáját.
2008-10-28A MOB elismerte a munkásságátPerjámosi Sándor a Dunaferr SE nyugdíjba vonuló elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottságtól megkapta a "Magyar Olimpiai Érdemérmet".
2008-10-11Brávik és Primász kitüntetéseSólyom László kitüntetéseket adott át a pekingi olimpián sikeresen szerepelt sportolóknak. A kitüntetettek között szerepelt a Dunaújvárosi Főiskola két hallgatója Primász Ágnes és Brávik Fruzsina.
2008-08-30Szabó Gabit iskitüntették a ParlamentbenA pekingi olimpián eredményesen szerepelt sportolók kitüntetést kaptak a Parlamentben. A Dunaferr SE kajakozója, Szabó Gabriella megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.
2008-08-25Az elismert orvosBeszélgetés dr. Szabó Lászlóval, Baracs és Kispaostag háziorvosával, aki a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztjét kapta meg augusztus 20-án.
2008-08-23Egy évben két díj isPallosné Sobor Angéla (Lorántffy szakközépiskola igazgatója) a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét is megkapta.
2008-08-22Koronaként ezüst keresztBeszélgetés Ódoré Juhász Mártával, a Móra Ferenc Általános Iskola vezetőjével, aki a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét kapta meg.
2008-08-21Kitüntetések az ünnepenKitüntetések augusztus 20-ai ünnep alkalmából. A Magyar Köztársasági Bronz Érdemkereszt kapott Pekarekné Tölgyesi Anikó (a város költségvetési csoportvezetője), Halász József (az egykori Dunavidéki Vendéglátóipari Vállalat nyugdíjazott igazgatója) . A Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kapott Szabó László (Baracs és Kisapostag házirovosa), Ódroné Juhász Márta (Móra Ferenc Általános Iskola igazgatója).
2008-06-27Kitüntették Koppány ImrétDr. Koppány Imre a Dunaújvárosi Főiskola egykori főigazgatója Magyar Felsőoktatásért Emlékplakettet kapott.
2008-05-31Minden fiatalban van érték - fel kell fedezni!Beszélgetés Pallosné Sobor Angélával, aki Arany Katedra Emlékplakett kitüntetést kapott.
2008-04-30Kiss Szilárd kitüntetéseKiss Szilárd, a Dunaferr női bajnokcsapatának szakvezetője a Magyar Kézilabdázásért Arany jelvény kitüntetésben részesült.
2008-04-08Aki lassít, annak vége!A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntette ki március 15. alkalmából Kovács Tamást, a Pálhalmai Agrospeciál Kft. ügyvezető igazgatóját a köztársaság elnöke. Beszélgetés a díjazottal.
2008-03-28Egy egyenes emberSzabad Magyarországért Emléklapot kapott a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából Szentesi Béla.
2008-03-21Érdemek, keresztekVarga László (Mezőfalva volt polgármestere) a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapott.
2008-03-20Egy fiatalos nagypapaVígh Gyula, a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány kuratóriumának elnöke március 14-én a Magyar Köztársaság Érdemkereszt Ezüst fokozatát kapta.
2008-03-19Nem várni kell a csodátBeszélgetés dr. Hőnigh Magdolnával, Dunaújváros aljegyzőjével, aki megkapta a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét.
2008-03-18Kedvelt lakóhellyé tette a településtBeszélgetés Schrick Istvánnal, Rácalmás polgármesterével, aki a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatát kapta meg.
2008-03-17Haza és szabadságÜnnepi megemlékezések Dunaújvárosban. A közgyűlés idén sem adta át az Aranytoll-díjat. A nemzeti ünnepen a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét vehette át dr. Hőnigh Magdolna aljegyző és Vígh Gyula, a város közbiztonságáért alapítvány elnöke, emellett Pro Régió díjat kapott az Összefogás Dunaújváros és Térsége Fejlesztéséért Közalapítvány.
2008-02-27Egy önkéntes tűzszerészSzentesy Béla Szabad Magyarországért Emléklapot kapott az 1945 és 1956 közötti esztendőkért.
2008-02-20A gazdagabb lélekértA Sándor Frigyes Zeneiskola pedagógusa: Petky Árpád hegedűművész kiemelkedő munkájáért elismerő oklevelet kapott. Beszélgetés Petky Árpáddal.
2007-09-13Egy lovagkereszt rövid története...Beszélgetés dr. Schmidt Tiborral (a Dunaferr nyugdíjasa), aki megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.
2007-08-23Mai is tart évente egy osztályfőnöki órátFabó Jánosné nyugdíjas pedagógus Magyar Köztársasági Bronz Érdemkereszt kitüntetést kapott.
2007-08-23Nem sajtóhiba volt - a meghívó veszett elJankovicsné Ádám Judit, a Móricz Zsigmond Általános Iskola pedagógusa Magyar Köztársasági Bronz Érdemkereszt kitüntetést kapott.
2007-08-22Csodás kilenc év - és a többiPallos László, a Dunaferr iskola volt igazgatója a megkapta a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztjét.
2007-08-22Nem veszhet el a tehetség!Puskásné Randó Ágnes, a Violin Alalpfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója a Magyar Köztársasági Bronz Érdemkeresztet kapta meg.
2007-08-22Egy becsvágyó emberMagyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott Kolics Gábor, a Hild szakközépiskola igazgatója.
2007-08-17Állami kitüntetés az egykori igazgatóhelyettesnek"Büszke vagyok, hogy részt vehettem a munkában. " A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét adományozták Dr. Schmidt Tibornak, a Dunai Vasmű egykori igazgatóhelyettesének.
2007-06-27A tökéletesség felé vezető út vándoraJakóné Fekete Teréz (nyugdíjas pedagógus) Gróf Klebersberg Kunó Emlékérmet kapott.
2007-06-05Díjazott tanárainkHárom dunaújvárosi pedagógus Eötvös József emlékérmet kapott: Kerti Erzsébet, Csermák Györgyné, dr. Kiss Attiláné.
2007-05-01Rendőrnap – elismerésekkel (2007)"Dunaújvárosi kitüntetettek is vannak az idei ünnepnap alkalmából elismert rendőrök között: dr. Hegedüs Nóra az országos főkapitány, míg Halász Gyula az igazságügyi és rendészeti miniszter jutalmát érdemelte."
2007-04-24Jeszenőiné rangos díjaJeszenői Endréné, a Dunaújvárosi Városi Sportiskola igazgató-helyettese, a Magyar Kézilabdázásért Ezüst jelvény kitüntetést kapta.
2007-04-17KitüntetésHajdu Rita, a dunaújvárosi Futóklub tagja a 2005/2006-os tanévben nyújtott kimagasló tanulmányi- és sportteljesítménye alapján elnyerte a Magyar Köztársaság Jó tanuló - jó sportoló kitüntető címet.
2007-04-12Hajdu Petra elismeréseiA Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója 2006 kitüntető címet kapott Hajdu Petra, a Futóklub Dunaújváros sportolója.
2007-04-05A mozgáskincshasználóBeszélgetés Gombai Szabolcs Dunaújvárosból elszármazott táncművésszel, aki Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet kapott.
2007-03-27Szakmaszeretet és alázatKiváló szaktanári, vezetői munkájának elismeréseként Bedi Ildikó, a Rudas iskola szakmai igazgatója Magyar Köztársasági Érdemkereszt ezüst fokozatát vehette át március 15-én.Friedrich Ferenc képzőművészt munkásságának elismeréseként Munkácsy-díjjal tüntették ki. A Magyar Köztársasági Érdemkereszt ezüst fokozatával ismerték el Gombai Szabolcs táncművészetét. Az oktatási és kulturális miniszter Ferenczy Noémi-díjat adományozott Gombos István ötvös-iparművésznek. A kultúra területén végzett tevékenységéért a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjével tüntették ki Rozbora Piroskát, a nagyvenyimi művelődési ház vezetőjét. Az önkormányzati és területfejlesztési minisztera Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatával tüntette ki dr. Tóth István főjegyzőt.
2007-03-22Kultúráért - egészségértBeszélgetés Rozbora Piroskával, a nagyvenyimi művelődési ház vezetőjével, aki a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapott.
2007-03-17Kitüntették a jegyzőtDr. Tóth István címzetes főjegyző a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatát vehette át Lamperth Mónikától.
2007-03-16Friedrich MunkácsyjaFriedrich Ferenc dunaújvárosi szobrászművész Munkácsy-díjat vehetett át március 14-én. Gombos István Ferenczy Noémi-díjat, Bedi Ildkió és Rozbora Piroska pedig a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet kapta meg.
2007-01-20Jól titkolták előtteKispálné Szívós Éva (Rudas) Arany Katedra díjat kapott.
2006-12-27Kitüntetett életmentőBátorság Érdemjelét kapta Bak Róbert dunaújvárosi törzszászlós, aki júliusban a Dunából mentett ki egy fuldoklót.
2006-11-02Felavatták a kicsiketA baracsi széchenyi Zsigmond Általános Iskolában megtörtént az elsősök avatása. AZ ünnepségen Németh Mihályné Aranydiplomát kapott.
2006-10-25Nyugalomban ünnepelt a városAz október 23-i városi megemlékezésekről. Szabadság Hőse emlékérmet adományoztak Bodnár Gézának, Fűr Lajosnénak, Illés Jánosnak, Ilonkay Józsefnek, Ivsits Tibornak, Kovács Dénesnének, Puskás János Antalnak, Schiling Antalnak és Varró Gyulának. Dunaújvárosért Díjat kapott dr. Répási Gellért (posztumusz)
2006-06-23Kitüntetés sok év munkájáértAz előszállási Árpád Fejedelem Általános Iskola és Szakiskola két volt tanára: dr. Eglesz Dezsőné gyémánt-, és Szvetics Lászlóné aranydiplomát kapott.
2006-06-01Aranydiplomát vehettek átAranydiplomát kaptak Bognár Ferenc és Volein Istvánné nyugdíjas pedagógusok.
2006-03-27A térség fejlesztéséértBeszélgetés Rohonczi Sándorral, aki a HÍD Egyesületben végzett tízéves munkájáért a Magyar Köztársaság Érdemkeresztjének arany fokozatát kapta.
2006-03-22Három évtized álmaiBeszélgetés Knódel Máriával (Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatónője), aki Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztet kapott.
2006-03-21Életpályák és elismerésekVárosunk több lakóját tüntették ki: a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét kapta Martin Jánosné (Vasvári), Knódel Mária (Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza általános igazgatója) ,a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztjét Dóka Istvánné, a Rudas volt gazd. vezetője. Harangozó Gyula díjat kapott Énekes István koreográfus, a Bartók Kamaraszínház művészeti projektvezetője. Boldizsár Ildikó (dújv-i születésű) József Attila-díjat kapott.
2006-03-21Arany Érdemkereszt a hídértA köztársasági elnök által adományozott Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt kitüntetést vette át a Belügyminisztériumban Rhonczi Sándor, a "HÍD" Dunaújváros és Környéke Egyesület ügyvivője.
2006-03-20Az elismert tanárBeszélgetés Martin Jánosné (Vasvári Pál Általános Iskola) pedagógussal, aki a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét kapta meg.
2006-03-17Dunaújvárosi díjazottakMárcius 15. alkalmából rangos kitüntetést kaptak a dunaújvárosi kulturális élet szereplői. A Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét Knódel Mária kapta. Harangozó Gyula-díjat kapott Énekes István koreográfus. Boldizsár Ildikó pedig József Attila-díjat kapott.
2006-03-14Köztársasági érdemkeresztA Magyar Köztársaság Érdemkeresztjénekbronz fokozatát kapta Dóka Istvánné, a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola Szakiskolaés Kollégium nyugalmazott gazdasági igazgató-helyettese.
2005-12-12Lovagias emberHeinrich Rehbeinnek, a göttingeni járás nyugalmazott tanácselnökének a Köztársasági Érdemrend Lovagkereszjét adományozta Sólyom László a nemzetek közötti kapcsolat elismeréseként. Rácalmás képviselőtestülete javasolta a díjra.
2005-08-26Nekrológ2005. augusztus 25-én elhunyt vitéz Jedovszky Zoltán városalapító.
2005-08-24Harmincnyolc év munkáját ismerték elAugusztus 20-án Horváth Lászlóné (Szivárvány óvoda) Magyar Köztársasági Bronz Érdemrendet kapott Magyar Bálint oktatási minisztertől.
2005-08-23Ünnepi közgyűlés kitüntetésekkel RácalmásonArany Diploma: Móker Ferencné, Sárközi Györgyné, Kapus István magyar Köztársaság Életmentő Érdemérme: Belusák Attila, Fridrich Tamás, Hadnagy László
2005-08-22Dunaújvárosiak is a kitüntetettek közöttAugusztus 20-a alkalmából kitüntetéseket adott át Sólyom László. A Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést Rácz Attila Ciceró, a Magyar Köztársasági Bronz Érdemkereszt kitüntetést Steinbacher Józsefné (Rudas középiskola) kapta.
2005-06-11Több évtizede nevelnek, tanítanakDíjátadás. "Eötvös József Emlékérem arany fokozata": Pallos László (Dunaferr iskola igazgatója), "Eötvös József Emlékérem ezüst fokozata": Hekkel Imréné (óvodai gamesz). "Dunaújváros Érdemes Pedagógusa": Bognár Nándor, Hóbor Gyula. "Dunaújváros Oktatásügyéért": Horváth Szilveszterné, Jakabné Balogh Rózsa, dr. Kántor Károlyné, Varga Lászlóné. "Pedagógus Életpályáért Emlékérem": Bacsa Győző, Burkovics Márton, Horváth Lászlóné, Kárgli Mátyás, Kárgli Mátyásné, Kéthelyi Péterné, Kiss Béláné, Kiss Miklósné, Kovács Sándorné, Lemmer László, dr. Mudra László, Oberszt Tamás, Páger Antal, Szalay Gyula. A Magyar Óvodapedagógiai Egyesület Dunaújvárosi Területi Köre bronz emlékérmeket készítetett, amelyen E. Tóth lla szobrászművész Bartók színház mellett álló bábozó kislánya látható. Az érmet kapták: Csernus Istvánné, dr. Király Gyuláné, László Miklósné, Erdélyi Sándorné, Sepsi Klára, Horváth Sándorné, Vastag Károlyné, Szabó Istvánné, Tasi Jolán, Fulmer Lászlóné.
2005-05-28Nívódíjat kapott DunaújvárosAz M8-Dunahíd Kht. és a Híd Egyesület elnyerte a "Területfejlesztők Nívódíja" kitüntetést, az Acél-Híd Foglalkoztatási és Térségfejlesztési Programjával.
2005-04-13Hetven felé is aktívanA Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatával tüntették ki Szloboda Györgyöt (kép), a Dunaújvárosi Táborállási Polgárőrség vezetőjét. Beszélgetés Szloboda Györggyel.
2005-01-25"A szeretet összekovácsol"A kultúra napja alkalmából Magyar Bálint oktatási miniszter Arany Katedra Emlékplakettet adományozott Kerti Erzsébetnek (kép), a Vasvári Pál Általános Iskola pedagógusának.
2005-01-25Átverés a RudasbanA Rudas matematikatanárát, Keszlerné Szumzer Ilonát az oktatási miniszter Arany katedra Emlékplakettel tüntette ki.
2005-01-19A megye egyetlen jó tanuló, jó sportolójaMiskovicz Zsuzsa, a Dunaferr úszója nyerte el a MAgyar Köztársaság 2004-es Jó tanuló - Jó sportoló díját. Beszélgetés a sportolóval.
2004-10-09Olimpikonok kitüntetéseiAz olimpián résztvevő dunaújvárosi sportolók kitüntetést kaptak. A Magyar Köztársasági Bronz Érdemkereszt (polgári tagozata) kitüntetést a Dunaferr NK kézilabdázói és a Dunaújvárosi Főiskola vízilabdázói (Primász Ágnes, Tiba Zsuzsa, Sipos Edit, Tóth Andrea, Zantleitner Krisztina és Zirighné Sós II Ildikó. A Magyar Köztársaság elnöke Köztársasági Elnöki Elismerésben, egyúttal Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét kapta: Kulcsá Anita, Pálinger Katalin, Pigniczki Krisztina, RAdulovics Bojana.
2004-09-14Köz Szolgálatáért érdemjelA belügyminiszter által adományozott Köz Szolgálatáért érdemjel bronz fokozatát kapta dr. Hőnigh Magdolna és dr. Dek Mária. Beszélgetés dr. Hőnigh Magdolnával.
2004-09-08Belügyminiszteri elismerésDr. Hőnig Magdolna aljegyző és Dr. Deák Mária az oktatási iroda vezetője belügyminisztériumi elismerést kapta, a "Köz szolgálatáért" érdemjel bronz fokozatát.
2004-09-08A Wünsch-házaspár újabb kitüntetéseSzeptember 13-án Arany oklevél kitüntetést kap Wünsch László és Tomcsányi Éva táncpedagógusok.
2004-06-25IskolateremtőEötvös-díj Bene Károlynak adunaújvárosi szakképzés megalapítójának.
2004-06-16Aranydiplomával ismerték el munkájukatA Latinovits utcai 14. számú óvoda kolletívája ünnepségen köszöntötte Siba Borbála nnyugdíjas óvónőt, akinek közel fél évszázados munkáját aranydipomával ismerték el.
2004-04-28Kitüntették a Dunaferr SportegyesületetA Dunaferr Sportegyesület a Magyar Kézilabdázásért kitüntető címet kapta meg.
2004-03-23Birkás István Munkácsy-díjasInterjú a kitüntetettel.
2003-10-29Elismerés a polgármesternekBeszélgetés Kulcs polgármesterével, Lénárd Bélával, aki a Köz Szolgálatáért Érdemjel Ezüst fokozatát kapta.
2003-09-16"Ebben a családban nagy erő van"Interjú Wünsch Lászlóval és Tomcsányi Évával, kitüntetésük kapcsán. Adony táncgálát rendezett Wünsch László tiszteletére.
2003-09-15Ezúttal a mesternek táncoltakWünsch László és Tomcsányi Éva előtt tisztelegtek saját táncegyütteseik szeptember 13-án Adonyban. A táncegyüttesek fesztivállal köszöntötték a házaspárt kitüntetésük alkalmából. Képek.
2003-08-26Dunaújvárosi díjazottakAz aug. 20-i állami ünnepségen Tomcsányi Éva és Wünsch László a Magyar Köztársaság Ezüst Éremkeresztjét, Szántó Péter, az MMK igazgatója Wlassics Gyula-díjat kapott.
2003-08-22Városunk állami kitüntetettjeiKitüntetést kaptak: a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt Polgári tagozatának kitüntetését Wünsch László és Tomcsányi Éva vehette át. Szántó Péter Wlassics Gyula-díjat kapott.
2003-06-05Katedra-emlékplakett az oktatási minisztertőlNyári Gyula, az ADU-Cepel iskola igazgatója Katedra-emlékplakettet kapott. Beszélgetés a pedagógussal.
2003-04-01Érdemes volt Rózsika néninekNémeth Zoltánné 1963. ápr. 23-tól 39 évig dolgozott a Vasvári ált. iskolában iskolatitkárként. Márciusban megkapta a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztjét.
2003-03-25"Akkor enyém a végtelen" Köszöntés beszélgetéssel, virággalKálnay Adél volt a vendége csütörtökön este a József Attila Könyvtárnak. A rendezvény apropója az volt, hogy Kálnay Adél megkapta a József Attila-díjat. Pásztor Bertalan beszélgetett vele.
2003-03-18"A köz szolgálatáért" - több mint negyed százada"A köz szolgálatáért" érdemjel ezüst fokozatát adományozta a belügyminiszter Varga Lászlónak, Mezőfalva polgármesterének a nemzeti ünnep alkalmával.
2003-03-18Kálnay Adél dunaújvárosi író József Attila-díjat vehetett át
2003-03-17Levél jött: kitüntették!Németh Zoltánné a Vasvári Pál Általános Iskola volt iskolatitkára, a Magyar Köztársaság bronz érdemkeresztjét vehette át Magyar Bálint oktatási minisztertől március 15-én.
2002-12-13Kitüntetett dunaújvárosi testnevelők, sportoló diákokA Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete elismerő oklevelet adott át Ruffing Péternek, Kréter Bélánénak, az MTTOE aranyérmét Liszi Ferenc, Nyulasi Sándor (posztumusz) kapta. A diáksportban végzett kiemelkedő munkájáért Horváth Lászlóné részesült elismerésben. A "Magyar Köztársaság jó tanulója, jó sportolója" címet Oros Brigitta jégkorongozó _Dunaújvárosi Főiskola), Sólyomvári Ágnes táncos (Széchenyi), Bokor László röplabdázó (Hild) kapta.
2002-12-09Öt dunaújvárosi sportembert díjaztakA Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete közgyűlést tartott, ahol öt dunaújvárosi sportember teljesítményét díjazták: Ruffing Péter (röplabdaedző), Kréter Béláné (testnevelőtanár), Liszi Ferenc (röplabdaedző), Nyulasi Sándor (posztumusz, torna), Horváth Lászlóné (torna).
2002-10-19Az elismerés minden dunaújvárosi tűzoltót illetiA Dunaújvárosi Tűzoltóság törzsőrmesterét Pulai Józsefet bátor magatartásáért soron kívül zászlóssá léptette elő Lamperth Mónika belügyminiszter.
2002-08-23Ezüst érdemkereszt a nevelői munkáértNyerkiné Alabert Zsuzsa, a Rudas tanára aug. 19-én vehette át a "Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét".
2002-08-23Kísérletező kedve is segítetteNyerkiné Alabert Zsuzsa, pedagógus, a a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét kapta.
2002-05-31A legodaadóbb pedagógusokKlebelsberg Kunó Emlékérmet kapott: Ádám Sándorné (Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközéisk. padagógusa) és Meggyes László (a baracsi Széchenyi Zsigmond Ált. Isk. pedagógusa).
2002-05-09Miniszteri kitüntetésSzent Flórián kitüntetés Kovács László nzugállománzú tűzoltónak.
2002-04-04Jó tanuló, jó sportoló...Benedek Gábor, a Dunaferr SE kenusa 2001. decemberében megkapta a Magyar Köztársaság Jó Tanulója, Jó Sportolója kitüntetést. Beszélgetés a sportolóval.
2002-01-25Aranyos katedrán. Az elismerésA Rudas Közgazdasági Középiskolában Kondor Lászlónét 27 éves példamutató nevelő és oktató munkájáért Arany Katedra Emlékplakettel tüntették ki, melyet ja. 22-én adtak át neki.
2002-01-21Sikertörténet és életformaA Dunapack Rt. Hullámtermékgyára érdemelte ki tavaly a Nemzeti Minőségi Díjat a közepes méretű termelővállalatok közül.
2001-12-21Hippokratész nyomdokainDr. Wittmann Károly 1957-ben került szigorló orvosként a városba. 1965-ben kezdte meg a kardiológiai szakrendelést, majdnem 20 évig volt a rendelőintézet főorvosa. 1994-ben mint vezető ment nyugdíjba, de folytatta a szakrendelést. Ma is rendel a kulcsi K-Klinikán és a kardiológián, sőt az Idősek Otthona lakóinak orvosi ellátásáról is gondoskodik. 1999-ben az elsők között kapta meg a Hippokratész Emlékérmet.
2001-12-12Jó tanulók és jó sportolók. Öt kitüntetett diák Fejér megyébenA Magyar Népköztársaság jó tanulója - jó sportolója lett Egressy Gábor László (Vasvári), Benedek Gábor (Bánki).
2001-11-30Munka- és emberügyből kiválóA dunaújvárosi munkaügyi kirendeltség létrehozása Oláh Mihályné nevéhez fűződik. A gazdasági Minisztérium Elismerő Oklevelét aug. 20-án vehette át.
2001-11-13Pro Sanitate. Kitüntetés ápolásértKöller Péterné Pro Sanitate kitüntetést vett át az egészségügyi minisztertől okt. 26-án. A Dunaújvárosban működő otthonápolási szolgálatot vezeti. Interjú.
2001-11-07Egész élete az ápoláséKöller Péternét, az Egyesített Szociális Intézmény Mozgó Nővérszolgálatának vezetőjét az egészségügyi miniszter "Pro Sanitate" kitüntetésben részesítette.
2001-10-26Elismert Lóris tantestületA Lorántffy iskola tantestülete eredményes munkásságáért elismerő oklevelet kapott Pálinkás József minisztertől. A jubileumi ünnepségen az iskola által alapított Lorántffy-emlékplakettet Sobor Angéla, az intézmény igazgatója kapta.
2001-10-24Nemzetőrök ünnepi üléseKiss János a Dunamenti Magyar nemzetőrség Dunaújvárosi szervezetének elnöke Honvédelemért Kitüntető cím II. osztályát kapta.
2001-08-25A szabad élet huszonnégy órás szolgálatot jelentNagy Lajos a MÁV RT. dolgozója, beosztása Dunaújvároshoz köti, lakóhelye pedig Rácalmáshoz. Budapesten vehette át a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkereszt kitüntetést (aug. 20.).
2001-07-24Dunaújvárosi kitüntetettekA Nemzetközi Szövetkezeti Nap alkalmából július 3-án a budapesti Hotel Agróban tartott ünnepségen, három városi mezőgazdasági dolgozót is kitüntettek. Siba Ferenc, a Pentelei Mezőgazdasági Rt. munkatársa, dr. Peres Dezsőné, jogtanácsos és Semmelweis István, szövetkezeti vezető kapott kitüntetést.
2001-07-06Harmincegy év munka - eddigMeszlényi Rózsa, a főiskola közgazdasági intézetének vezetője a Magyar Felsőoktatásért Emlékplakettet kapott.
2001-07-04Alkotómunka elismerése egy Rosti-tagnakCsepecz Ferenc, a Rosti Fotó Klub tagja MAFOSZ diplomát kapott.
2001-05-10Gyalogtestnevelőnek lenniA Barátság Általános Iskola igazgatója, Lipták Gyula Kerezsi Endre-díjat kapott.
2001-05-08Lipták Gyulát kitüntettékLipták Gyula, a Barátság Általános Iskola igazgatója Deutsch Tamás ifjúsági és sportminisztertől vette át a Magyar Sport Napján az újonnan alapított Kerezsi Endre-díjat.
2001-04-26Meghatódott a díjkiosztónKlebersberg Kuno Emlékérmet kapott a Vasvári Pál Általános Iskola pedagógusa: Bogdánné Garamvölgyi Judit.
2001-04-12Művei beszélnek helyetteBeszélgetés Várnai Gyulával kitüntetése alkalmából.
2001-04-05Édesanyjának ajánlott díjBeszélgetés a Munkácsy-díjas Móder Rezsővel.
2001-03-26Mértékadó emberek kellenekBeszélgetés a Munkácsy-díjas Várnai Gyulával.
2001-03-16Munkácsy-díjasainkMóder Rezső és Várnai Gyula márc. 14-én Munkácsy-díjat vettek át az Iparművészeti Múzeumban.
2001-03-09Huszonöt év munkájának elismerése: "Neked mindig jó gyermekeSzöllősiné Tonka Erzsébet márc. elején az országos kollégiumi ülésen kimagasló kollégiumi pedagógiai tevékenységéért Kardo László Emlékérmet vehetett át.
2001-03-01Az év képzőművészeVárnai Gyula vallomása pályájáról, hitvallásáról. 2000-ben az Év képzőművésze díjat kapta a Modern Művészeti Alapítványtól. 2001. márc. 15-én a Magyar Nmezeti Kulturális Örökség Minisztériumától Munkácsy-díjat kapott.
2000-12-22Miniszteri elismerés az iskolánakAz Oktatási Minisztérium elismerő oklevelét kapta a Dunaferr szakközépiskola.
2000-12-21Rabnecz Gábor az év "sárkánya": A Dunaferr Repülőklub sportoSzakágában Rabnecz Gábor ultrakönnyű motoros sárkányrepülő lett a legjobb sportoló.
2000-12-20Csollány az év sportolója: dunújvárosiak három kategóriábanAz Év férfi sportolója kategóriában 1. lett Csollány Szilveszter, az Év csapata kategóriában 3. a női kézilabdaválogatott (három dújv-i játkossal), az Év edzője kategóriában 2. Limperger István.
2000-12-18Hatan lettek a legjobbakA dunaújvárosi sportolók közül az év sportolója lett: Gurisatti Róbert, Mohácsi árpád, Radulovics Bojana, Rabnecz Gábor, Csollány Szilveszter, Edöcsény Nóra.
2000-12-15Hippokratész érme hazaérkezett: Az országban hárman, köztükDr. Wittmann Károly, a kórház belgyógyász-kardiológusa Hippokratész emlékérmet kapott. Az idén az országban három orvos vehette át.
2000-12-11Harmadszor lett az év edzője: Kelemen IstvánIdén harmadszor lett az ország legjobb utánpótlás-edzője Kelemen István, a Dunaferr SE röplabda-szakosztályának utánpótlás-vezetője.
2000-12-05Testnevelők kitüntetéseA MOB (Magyar Olimpiai Bizottság) elismerő oklevelét kapta Lipták Gyula (Barátság ált. isk.) és Hornyák Károly (nyugállományú testnevelő).A Magyar Testnevelőtanárok Országos Egyesületének aranyérmét kapta Gaálné Pásztorka Anna (Barátság ált. isk.).
2000-11-29Verbuvál az életút-egyengető: Varga László kitüntetése folyaInterjú Varga Lászlóval, A Dunaferr szakközépiskola igazgatóhelyettesével, aki a honvédelmi minisztériumtól először a nyolcvanas években és most 2000-ben II. osztályú, Honvédelemért kitüntetést kapott.
2000-10-27Béke kellenen: Már nem vagyunk sokanBodnár Géza, tartalékos százados, az 56-os vitézi rend helyi elnöke Honvédelemért II. osztályú kitüntető címet kapott.
2000-10-18"Keresztek" az olimpikonoknakA Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét kapta Csollány Szilveszter, és edzője, Limperger István. Balogh Beatrix, Radulovics Bojana, Zsemberyné Simics Judit a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét. Supola Zoltán a Magyar Köztársasági Bronz Érdemkeresztet kapta.
2000-10-11Pleidellsheimben képtár lesz: "A szín és a hang a mindenségMa ünnepli 85. születésnapját Pleidell János festőművész, melynek alkalmából átvehette a Magyar Köztársaság Érdemrendjét. Interjú a művészzel.
2000-09-01Adni a fiataloknak, hogy kapjunk is vissza tőlükInterjú Egervári Sándorral, a Dunaferr labdarúgócsapatának vezetőedzőjével, aki mesteredzői címet kapott.
2000-08-31Egervári és Kiss mesteredző lettA Dunaferr SE két szakembere, Egervári Sándor (labdarúgás) és Kiss Szilárd (kézilabda) mesteredző lett.
2000-06-28Elismerték a kereskedelmitAz oktatási miniszter elismerő oklevelét kapta a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola.
2000-06-06A Rudas Közgazdasági Középiskola és Kollégium április 13-ánA Magyar Köztársaság Oktatási Minisztere elismerő oklevelet adományozták a Ruda közgazdasági iskolának.
2000-05-20Minisztériumi válasz a "Móder -sztorira"A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma reagál a Dunaújvárosi Hírlapban megjelent Az MM-díj és a Móder -sztori c. Pálinkás István glosszára, mely máj. 16-án jelent meg.
2000-03-17Rudasosok díjaiA megyei pedagógiai intézet Klebersberg Kunó emlékérmét kapta a Rudas tanára, Nagyné Fauszt Csilla. Kitüntették a középiskola teljes gazdasági-ügyviteli szakmai közösségét, megkapták a Szociális és Családügyi Minisztérium elismerő oklevelét.
2000-02-03SOSZ kitüntetésekA Sportegyesületek Országos Szövetsége 1999 legjobb csapatának a Dunaferr SE női kézilabdacsapatát találta. Aranygyűrűvel jutalmazta dr. Szabó József elnököt és Perjámosi Sándor ügyvezető elnököt.
2000-01-21A Sportegyesületek Országos Szövetsége tegnap Székesfehérvár... Székesfehérváron emlékplakettet adott át a megye legeredményesebb sportolóinak, sportvezetőinek. Dújv-i díjazottak: dr. Szabó József a Dunaferr SE elnöke, Nyúl Gyula a dújv-i sportiroda vezetője, a kézilabdázók közül: Siti Beáta, Sáriné Kocsis Erzsébet, Radulovics Bojana, a tornászok közül: Supola Zoltán, Csollány Szilveszter.
2000-01-21Mindenki Pancsija, Horváthné Elek Anna: " Én elsősorban neveHorváthné Elek Anna a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének arany plakettjét kapta (1987-ben a Magyar Sportért kitüntetést). Jelenleg a Dózsa ált. isk. testnevelője, hajdan a dújv-i tornászlányok edzője volt.
2000-01-10Családokért díjat kapott a nagycsaládos pedagógus: Szűcs JánosnéInterjú Szűcs Jánosnével,a Rudas kollégiumi nevelőjével, a Nagycsaládosok Dújv-i Egyesülete alapítójával, abból az alkalomból, hogy a szociális és családügyi miniszter újonnan alapított " Családokért" díját kapta.
1999-12-31A tanítványaira legbüszkébbA Dunaferr SE úszószakosztályának vezetőedzője Perjámosiné Tóth Erzsébet "Magyar Sportért" kitüntetést kapott. Interjú.
1999-12-30Egy csoda fényében...Jeszenői Endréné "Magyar Sportért" kitüntetést kapott. 22 évig dolgozott a DKSE, a Dunaferr SE sportvezetőjeként. Jelenleg a Dújv-i Sportiskola igazgatóhelyettese. Interjú.
1999-12-28Tanítványa terjeszette fölAkucs Attila a főiskola nyugd. testnevelője "Magyar Sportért" kitüntetést kapott.
1999-12-23Átadták a Családokért DíjakatHatan vehették át az idén az első alkalommal kiosztott Családokért Díjat a Szociális és Családügyi Minisztérium karácsonyi ünnepségén. Dunaújvárosból Szűcs Jánosné kollégiumi nevelőtanár, valamint Szilvay Gézáné kilenc gyermekes édesanya.
1999-12-22Vaskohászatért Emlékérmet kaptakDr. Szűcs László az Acélművek Kft műszaki igazgatója és Hirczi József gazdálkodási vezérigazgató heyettes nyilatkozik a magas kitüntetésről.
1999-12-20Kitűnő tanuló, és mindig győzA Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója lett Lassingleitner Fruzsina a Remon Se versenyzője, a Dózsa iskola tanulója.
1999-09-03Jubileumi elismerésekAranydiplomát kapott Takács Julianna nyugdíjas pedagógus. Jubileumi elismerést kapott Ráczné Joó Márta(Keresk.), Horváth Dénes (Sándor Frigyes), Kondor László (Rudas).
1999-08-31A kolesz igazgatójaNyugdíjba vonulása alkalmából Pálmai Györgynét a Lorántffy kollégiumának igazgatónőjét 2 díjjal is jutalmazták: Pedagógus Szolgálati Emlékérem, Lorántffy Emlékplakett.
1999-08-25Egy élet munkájáért: A köztársasági érdemrend tiszti keresztA Magyar Köztársaság Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést kapta Pleidell János festőművész, aki 1998 tavaszán költözött a városba. (A hírlap aug. 23-i száma szerint a Magyar Köztársaság Érdemrend Középkeresztjét kapta)
1999-05-29Az élet kötelesség és örömA polg.mesteri hivatal közigazgatási irodájának népességnyilvántartó csoportját vezeti Kovácsy Gyula. "A honvédelemért" miniszteri kitüntetést kapta. Interjú.
1999-05-26A Szent Pantaleon Kórház kitüntetett ápolónőjeDr. Meichlné Vetró Ilona a kórház ápolási osztályának főnővére Pro Sanitate díjat vett át az államtitkártól.
1999-01-22"Lesz mit törlesztenem..."Interjú Szemenyei Istvánnal, a Rudas középisk. igazgatóhelyettesével, aki Arany Katedra Emlékplakettet kapott. Pár mondatos életrajz.
1999-01-21A városba is kerül "Arany Katedra"Az oktatási miniszter Arany Katedra Emlékplakettet adományozott Szemenyei Istvánnak, a Rudas középisk. igazgatóhelyettesének.
1998-12-19Az év legjobb sportolói lettekA különböző sportági szakszövetségek kiválasztották az év legjobb sportolóit. Dújv-i díjazottak: Bedő Gabriella, Csollány Szilveszter Gurisatti Gyula, Siti Beáta, Thuróczy Endre.
1998-12-17A nemzet sportvárosa lettünkAz Országos Testnevelési és Sporthivatal átadta a városnak a "Nemzeti Sportváros" címet.
1998-11-23A kollégák gratuláltak: Józsi bácsi...Interjú Hobot József nyugalmazott rendőralezredessel, aki az Országos Balesetmegelőzési Bizottság ezüst emlékplakettjét kapta. Alapítója és titkári a helyi balesetmegelőzési bizottnságnak.
1998-07-03Három évtized a sportért...Székelyi Ildikó, a dújv-i sporttitkárság főmunkatársa, a DAC elnöke a Magyar Sportért kitüntetést kapta. Interjú.
1998-06-23Kiváló nevelőmunka az atlétikától...Az OTSH-tól Kiváló nevelőmunkájáért oklevelet kapott Paszternák László, a DAC edzője. Interjú.
1998-03-18A művelődés szolgálatáértInterjú Dóka Istvánnéval, a Rudas isk. gazdasági igazgatóhelyettesével, akit a Művelődés Szolgálatáért Díjjal tüntettek ki.
1998-03-16Kitüntették Horváth IstvántHorváth Istvánt, a Dunaferr Rt vezérigazgatóját a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki. Horváth Istvánt nemrégiben a tudósok az Akadémia Gazdaságvezetői Albizottsága elnökének választották.
1998-03-16Ünnepi elismerésekA belügyminiszter a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt polgári tagozatával tüntette ki Szabó Istvánt, a mezőfalvi művelődési ház igazgatóját. A műv. miniszter a Művelődés Szolgálatáért díjat adományozta Dóka Istvánnénak, a Rudas isk. igazgatóhelyettesének.
1998-02-25Réti Vilmos kitüntetése (kishír)Réti Vilmost, a Dunaferr Rt. kutatás-fejlesztési igazgatóját Versenyképes Termékfejlesztési díjjal tüntették ki.
1998-01-29Miniszteri kitüntetésekA jól sikerült karbantartási és beruházásiprogramjáért kapott miniszteri kitüntetést az Acélművek kft. vezetőgárdája.
1998-01-19Bajnokok, olimpikonok tanáraInterjú Kréter Gyulával, a Dunaferr iskola testnevelőjével, aki a Diáksportért kitüntetést kapta, s a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének oklevelét és aranyérmét.
1997-12-31Sportáguk legjobbjai voltak...Interjú Thuróczy Endrével, a Dunaferr Repülőklub versenyzőjével, aki az idén hatodszor nyerte el az Év Sportolója címet. Az idén megnyerte a nemzeti bajnokságot s a motoros sárkányrepülők olimpiáját. Interjú Balogh Beával a Dunaferr SE kézilabdázójával, válogatottal, aki szintén az Év Sportolója lett.
1997-10-20Jubilál a sportuszoda 4.1977. ápr. 2-án volt a fedett uszoda ünnepélyes átadása. Az Építésügyi Minisztérium nívódíjjal jutalmazta.
1997-07-14Kezdettől mérnök akart lenniPályakép Gábor Bertalanról, aki a főiskola tanára, szept-től már mint nyugdíjas óraadó dolgozik a főiskolán. "A Magyar Felsőoktatásért" emlékplakettet kapta.
1997-04-03Dunaújvárosiak kitüntetéseiAz OTSH átadta az ifj-i korú sportolóknak és nevelőiknek a kitüntetéseket: "Kiváló Ifjúsági Sportoló: Malomsoki Sándor, Hóbor Andrea, Primász Ágnes, Szélig Zsófia. "Kiváló Nevelői Munkáért": Vizi Gábor, Hóbor Péter.
1997-04-02Elismerés a tűzoltóknakA Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztjét adományozták Kovács István tűzoltónak. A Fejér Megyei Tűzoltó Szöv. titkárává választották Kovács Lászlót, a Dunaferr tűzoltóságának parancsnokát.
1997-02-27Molnár Ferenc kitüntetéseMolnár Ferenc a DAC vezetőedzője a "Magyar Atlétika Utánpótlásáért" kitüntetést kapta.
1997-01-27"Ez a kitüntetés kötelez"Interjú Kondor Lászlóval - a Rudas igazgatójával- aki Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet kapott.
1997-01-22Kitüntetés a Rudas igazgatójánakA magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést kapta Kondor László, a Rudas isk. igazgatója.
1997-01-13"Vándortanár" akart lenniMakray Tiborné testnevelő pedagógusi munkáját életműdíjjal ismerte el a Testnevelők Országos Tanácsa.
1996-12-23Kercsó és Vizi kitüntetéseMagyar Sportért kitüntetést kapott a jégkorongozók edzője Kercsó Árpád és a kenusok edzője Vizi Gábor.
1996-12-04Hornyik Károly elismeréseAz MLSZ Hornyik Károlynak bronz fokozatú elis- merést adott.
1996-11-15Nem szoktunk hozzá, hogy az illetékesek...A "Magyar Sportért" kitüntetést kapta Nyúl Gyula, Dújv. sporttitkára.
1996-11-14Elismerés a Rudas pedagógusainakA Rudas 4 tanára "Szakképzésért-díj"-at kapott.
1996-09-18Mikor nyílik a kassza?Elfogadták a költségvetés módosítását, s már az őszi módosítás előkészületei folynak. Részt vesz az önk. a Könyvtárpártoló Önkormányzat -1996 pályázaton. Nyúl Gyula a sporttitkárság vezetője Magyar Sportért kitüntetést kapott.
1996-08-17Érdemkereszt a város jegyzőjénekDr. Tóth István az önk. jegyzője a Magyar Közt. Ezüst Érdemkeresztet kapta. Az 1956-os emlékérmet kapott dújv-iak neve.
1996-08-17Nyaranta hajnalban ...Lénárt Lászlóné az önk. mezőgazd. főtanácsosa Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott.
1996-07-04Pro Caritate a minisztertőlPortré dr. Gábor Bertalannéról, a Dújv. -i Családsegítő Szolg. vezetőjéről, aki Pro Caritate emlékérmet kapott.
1996-07-04Elismerésként díszoklevélTudományos munkásságát, életútját méltató díszoklevelet kapott dr. Bartos Gábor, a kórház sebészeti osztályának vezető főorvosa. Interjú.
1996-07-02Gyógyítók ünnepeltekA kórház Semmelweis-napi ünnepségéről. Dr. Bartos Gábor a Népjóléti Min. díszoklevelét kapta.
1996-06-13"Számítanak rám a diákok"Interjú Nyulasi Sándornéval a Rudas pedagógusával aki 3 évtizedes munkájáért "Arany Katedra" emlékplakettet kapott.
1996-03-16Kitüntetés az életműértA Magyar Köztársaság Érdemkeresztje arany fokozatát kapta Dr. Bakos László, a polg. mesteri hiv. gazdasági irodavezetője.
1996-01-15Magyar SportértMagyar Sportért kitüntetést kapott a Dunaferr SE társadalmi elnöke.
1995-12-28Jó tanulók, jó sportolók (II.)Seregélyes Csabáról és Vigh László Gergelyről akik a Magyar Köztársaság Jó Tanulója - Jó Sportolója dújv-i díjazottjai.
1995-12-28Huszonöt év elismeréseInterjú Hack Ferenccel a Dújv-i Kohász egykori módszertani vezetőjével, aki a "Magyar Sportért" kitüntetést kapta.
1995-12-22Másodszor is az év edzőjeKelemen István újra elnyerte az évutánpótlás-edzője címet.
1995-12-18Dunaújvárosiak a legjobbak közöttA Magyar Köztársaság Jó Tanulója, Jó sportolójadújv-i díjazottjai.
1995-11-18Hitvallása: tanítva tanulniTóth Dezső adjunktus Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott.
1995-11-03Eötvös DíjHorváth István a Dunaferr Rt. vezetője Eötvös Lóránd Díjat kapott eddigi munkásságáért.
1995-11-02Kitüntették Horváth IstvántAz Ipari és Keresk. Min. Eötvös Loránd díjatadott át Horváth István vezérig.-nak.
1995-10-25Nemzetórök kitüntetéseA Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta Göncz Árpád Kiss Jánosnak, Jedovszky Zoltánnak. A két főtisztet és Jedovszky Zoltánnét a belügymin. dicséretben részesítette.
1995-07-17Perjámosiné kitüntetésePerjámosiné Tóth Erzsébet a Dunaferr úszóinak vezető edzője "Magyar Sportért" kitüntetést vehetett át.
1995-06-30Egy életen át a sporttértNagy Ferenc 60 éves. A Dunaferr SE szervezője nyugdíjba vonulása alkalmából a Magyar Sporttértkitüntetésben részesült.Interjú.
1995-06-27"Azt csináltam, amit szeretek"Nagy Ferenc a Dunaferr SE utánpótlás nevelője nyugdíjba vonulásakor a Magyar Sportért kitüntetést kapta. Interjú.
1995-06-13Kitüntetett ellenállókA kormány Nemzeti Ellenállási Emléklap kitüntetést kapta : Harmat Frigyes, Horváth László,Nagy László. = Kitüntetett ellenállók = AH 95.jún.13.1.p. Interjú Nagy Lászlóval és Horváth Lászlóval.Múlt volt - jelen már nincsen? = AH 95. jún.14.4.p.
1995-06-10A minősítés: kiválóA Dújv-i Vízi SC OB I-es női vízilabdacsapatból Kardos Krisztina és Primász Ágnes a Magyar Köztársaság Kiváló Sportolója lett. Edzőjük Kovács Imre A Magyar Köztársaság Kiváló Utánpótlás nevelője lett.
1995-06-09Az elsők közöttA Fáy András-díjat adományozták a Bánki 2 diákjának.
1995-06-03A legfontosabb elismerést...Interjú Pataki Attiláné tanárral (Közgazd. és Külker. Szakk.) kitüntetése alkalmából: Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt.
1995-04-19Egy péklegény kalandjaiA közelmúltban Hazáért érdeméremmel tüntették ki Bodnár Géza dújv-i polgárt. Az életéről.
1995-04-05Az igent mondók boldogságaA Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét kapta Havacs Zoltánné, anyakönyvvezető.
1995-03-18Palotás Józsefet Munkácsy-díjjal tüntette ki a Művelődési Minisztérium (kishír)Palotás Józsefet Munkácsy-díjjal tüntette ki a Művelődési Minisztérium.
1995-01-13A minőségre törekednekMádlné Dr Maár Ilona az Oktatási Intézet vezetője , a kohászat kiváló dolgozója kitüntetésben részesült.
1994-12-22KitüntetésA "Magyar Köztársaság jó tanulója, jó sportolója" díjat kapta a kenus Seregélyes Zoltán.
1994-10-26AranygyűrűAlmási Zsolt a belügyminisztériumtól aranygyűrű kitüntetést kapott.
1993-12-16Kitüntetés a nevelésértMolnár Ferenc a DAC vezetőedzője a Magyar Atlétika Utánpótlásáért kitüntetést kapta.
1993-05-28Európa-bajnokságraMásodszor lett az év sportolója Somogyi Sándor, a Duanaferr SE ifjúsági birkózója.
1993-01-28Emberség,tisztesség,toleranciaMagas állami kitüntetést, Apáczai-díjat kapott Oláh Jánosné a Rudas László Közgazdasági és Külkereskedelmi Szakközépiskola igazgatója.Velekészült az interjú.
1993-01-22A magyar kultúra napján Apáczai Csere János-díjjal tüntették ki... (kishír)A magyar kultúra napján Apáczai Csere János-díjjal tüntették ki Oláh Jánosnét, a Rudas szakközépiskola igazgatóját.
1992-12-22Kézilabda és diplomaKiosztották az évi "A Köztársaság jó tanulója,jó sportolója" kitüntetéseket. Dunaújvárosból ketten (Mihály Katalin, Semegi Olga) kaptak oklevelet.
1991-09-20A semmiből valamit elérniInterjú Szuprics Nándor testnevelővel pályájáról,abból az alkalomból, hogy megkapta az ifjúság testi neveléséért emlékplakettet.
1991-01-15Rengeteg szabadideje leszVenczel Kincsőről, aki úszó és megkapta a Magyar Köztársaság Jó tanuló-jó sportoló kitüntetést.
1990-06-05Örülni az embereknek. Harmincnégy év a katedránBurka Istvánné, a Vasvári Pál Általános Iskola pedagógusa "Kiváló Pedagógus" kitüntetést kapott.
1989-12-19Évzáró a papírgyárban. Négy kettő.Évzáró értekezletet tartottak a papírgyárban, bejelentették, hogy 1990. januárjától 4 termelő egységet megszüntetnek, helyette létrehozzák az író-nyomó és a hullámvertikum egységeket. Átadták Tomcsányi Elemér ig.helyettesnek a Munka Érdemrend arany fokozata kitüntetést nyugállományba vonulása alkalmából. Több szakember Kiváló Munkáért kitüntetésben részesült.
1989-10-03Kitüntetések. Ünnepség a fegyveres erők napján.A fegyveres erők napja alkalmából kitüntetettek névsora. A Haza Szolgálatáért -arany fokozata: Pifkó József -ezüst fokozata: dr. Varga Lajos -bronz fokozata: Györök János
1989-09-30Kitüntetések, kinevezés, előléptetésekA fegyveres erők napja alkalmából kitüntetett Fejér megyeiek névsora.
1989-09-05A feltaláló másik arca. Az a fontos, hogy mit teszünk.Balogh Gyula Bogumil a Szocialista Kitüntetés apropója alkalmából vall önmagáról és a könyvtárral való kapcsolatáról. A fotón B. Gy.
1989-08-22Közművelődési dolgozók kitüntetéseiSzocialista Kultúráért kitüntetést kapott Balogh Gyula Bogumil, Bokor Zsuzsa (BBMK), Dudás Mihályné (Baracs községi könyvtár), Szabó Zoltánné (MMKK).
1989-07-18A gyógyító bizalomDr. Gergely Szilvia ideggyógyász, adjunktus portréja. Kiváló Munkáért kitüntetést kapott.
1989-07-11Egy "rátarti" ember. Kizárólag a munka alapján ítél.Szalai István a vasutasnapon Bp-en Kiváló Munkáért kitüntetést kapott. Lakatosból lett jól képzett vezető, a dunaújvárosi kocsijavító főnöke. 30 ember munkájáért felel, a műhelyében megjavított vagonok száma 100000 körül lehet. Szigorú, fegyelmet követelő ember, hiszen a vasút vezsélyes üzem. 1 fotó
1989-07-11VasutasnapA 39. vasutasnapon Pécsen 6 dunaújvárosi vasutas kapott vasútigazgatói dícséretet. A helyi vasúti csomópont Pécshez tarozik. Bp-en Farkas József dunaújvárosi tolatásvezető Kiváló Vasutas kitüntetést vett át. Szalai István Kiváló Munkáért kitüntetésben részesült.
1989-07-07Vasutasok köszöntése. Minden árut elszállítottak.Július 2. vasárnapja a vasutasok ünnepe. Ezt megelőzően minden vasutascentrumban értékelik az előzp évi munkát, kitüntetik a jól dolgozókat. A városban 27-en részesültek Kiváló Dolgozó kitüntetésben, 40 éves törzsgárda jutalmat kapott 3 fő, 35 évest 15 fő, 25 évest 18 fő.
1989-07-04Semmelweis ünnepség. Kitüntetett egészségügyi dolgozók.A kórházban július 3-án köszöntötték az egészségügyi dolgozókat, átadták a Kiváló Munkáért kitüntetéseket és a miniszteri dícséretet. A kitüntetettek névsora.
1989-06-26Kiváló vállalat lett a vasmű1989-ben is kiváló vállalat lett a Dunai Vasmű. dr. Horváth Ferenc ip. min. adta át a kitüntetést dr. Szabó Ferencnek és a kiváló dolgozóknak.
1989-06-20Vasasnap tizenharmadszor. Kiváló Vállalat lett a vasmű.Szalki-sziget - XIII. vasas- és kohásznap június 17-én. Jó hangulat, kitartó érdeklődés jellemezte a napot. Utolsó alkalommal került átadásra az idén a Kiváló Vállalat cím, ezt kapta meg a Dunai Vasmű. Dr. Horváth Ferenc ipari miniszter adta át a kollektívának. Kiváló Munkáért kitüntetést kapott: dr. Szabó Ferenc vezérigazgató, Dolmány László olvasztár, Sipos József nagyolvasztó és Váradi János a hengerműből. Bús Gyula Kiváló Kohász kitüntetést kapott.
1989-06-06Kitüntetett pedagógusok. Ünnepség a Bartókban.A pedagógusokat ünnepelték május 26-án a BBMK-ban. A kitüntetettek névsora.
1989-04-25Egy kitüntetés háttere. Nem csak pénzből él az ember.Vukovics Árpád a városi televízió műszaki vezetője a közművelődésben végzett tevékenységéért a Szocialista Kultúráért kitüntetést kapta. Fénykép V.Á-ról. Rövid pályaképe 1979-től.
1989-04-10Kitüntetések a felszabadulásunk...Felszabadulásunk évfordulóján kitüntetést kaptak: Bozsik Imre Ápr. 4. Érdemrend, Asztalos András Munka Érdemrend arany, Gulyás Ferenc Munka Érdemrend ezüst, Papp Józsefné, Markovics Sándor, Nadrai István Munka Érdemrend bronz fokozatát, Péter János a Haza Szolg. Érdemrend ezüst fokozatát kapta. Kiváló kohász kitüntetést is osztottak.
1989-04-07KitüntetésekHazánk felszabadulásának 44. évfordulója alkalmából kitüntettetek névsora. Munka Érdemrend Arany Fokozata: Asztalos András. Munka Érdemrend Ezüst fokozata: Ámon Jánosné, Gulyás Ferenc, Szabó István, Tóth István. Munka Érdemrend Bronz Fokozata: Császár József, Markovics Sándor, Nadrai István, Németh László, Papp Józsfené, dr. Virágh Rudolf.
1989-00-00Kíváló Vállalat lett a Dunai VasműUtoljára 81-ben kapta meg a kitüntető címet a vasmű. Eredményességünk számokban.
1988-11-11KitüntetésekA NOSZF 71. évfordulója alkalmából, kitüntetettek névsora.
1988-08-30Szerelemről a kitüntetés ürügyén. Sok siker és egy kudarc.Smuk Imre a Bartók B. Művelődési Központ igazgatóhelyettese Szocialista Kultúráért kitüntetést kapott.
1988-07-08A gyógyítás a fontosDr. Jávorka Ferenc osztályos főorvos életrajza. Kiváló orvos kitüntetésben részesült.
1988-06-18Dunaújvárostól az elektronikáigSebestyén János az OMFB Kossuth és Állami díjas elnökhelyettese nyugdíjba vonul. Munka Hősekitüntetés. 1949-53-ig kormánybiztosként a Dunai Vasmű beruházását irányította. a kohászatról és az elektronikáról nyilatkozik.
1988-06-13Az építőket köszöntöttékHorváth József és Deimel Gyula Munka Érdemrend bronz fokozatot kapott.
1988-05-12Lehetőségünk és kötelességünk...Ismét Kiváló Vállalat a Dunai Vasmű. dr. Szabó Ferenc ünnepi beszédéből: A kokszgyártás csökkenésére kell számolni. A kitüntetett kollektívák bemutatása.
1988-05-03Kitüntetések a legjobbaknakA Dunai Vasmű és kollektívájának Elismerő oklevél.
1988-04-29Vándorzászló, nívódíj kitüntetések. Oklevél a vasműnekA kitüntetések felsorolása.
1988-04-29Kitüntetett vállalatok. Mivel érdemelték ki.Öt kitüntetett vállalat vezetője nyilatkozik a vállalatuk eredményeiről.
1988-04-09Díszünnepség a BartókbanMunkaérdemrend arany fokozatot Gömbös Ferenc, ezüst fokozatot: Molnár Tibor,Márkus László, Kuslits Tibor, Bronz fokozatot Pákozdi József és Rivnyák József vasműs dolgozók kaptak
1988-04-08Kitüntetések felszabadulásunk évfordulójáraA kitüntetettek névsora.
1988-04-01Április negyedikét köszöntöttükKitüntetések április negyedike alkalmából: Idei János, Furuglyás Mihályné, Juhászné NyisztorGabriella, Vágó Gáborné, Jókai Gyuláné.
1988-03-18Három zászló, három lépcső. A fiatalok ráéreztekBeszélgetés Suha Zoltánnal, a vállalat KISZ-bizottságának titkárával abból az alkalomból, hogy 3. alkalommal nyerte el a nagyvállalat KISZ-szervezete a KISZ Központi Bizottságának vörös vándorzászlaját.
1987-12-18A garázsmester hűségeKráll Imre - a dunaújvárosi mentőállomás nyugalmazott garázsmestere - élete és kitüntetése, Munka Érdemrend bronz fokozata.
1987-11-10Kitüntetések november 7-e alkalmávalSárosi József, a Dunaújvárosi Városi Tanács elnöke a Szocialista Magyarországért Érdemrend kitüntetést kapta. További kitüntetések.
1987-09-29Kitüntetések a fegyveres erők napjánA kitüntetettek névsora.
1987-09-29Elismerés vöröskereszteseknek.Névsor és kitüntetések megnevezése.
1987-08-28Nincs újabb húsz évKálmán Józsefné könyvtárossal folytatott beszélgetés, a Szocialista Kultúráért kitüntetése alkalmával.
1987-08-25Kitüntetések.Alkotmányunk törvénybe iktatásának 38. évfordulója alkalmával kitüntetettek névsora.
1987-07-10Vasutasnapi ünnepségKitüntették a legjobbakat. A kitüntetettek névsora
1987-06-26Jubileumi kitüntetésekA Dunaújvárosi Központi Énekkar 35 éves jubileuma alkalmából Szocialista kultúráért kitüntetések kaptak. A kitüntetettek névsora a cikkben olvasható.