Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

240 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2024-01-26Egyre biztosabb bevételi forrást jelentenek a közvetlen pályázatok2024. január 25-én tartotta évi első, szokásos havi ülését Dunaújváros közgyűlése. Fontos témák sora várt a képviselőkre – a nyílt ülésen harminchat, majd zárt ajtók mögött további egy témában döntöttek.
2023-04-06Ökoleszek címmel verengtek - a környezettudatosságRangos vetélkedőnek adott otthon a Rudas Kollégium Ökoleszek címmel. Fejér vármegye hét kollégiumi csapata vágott neki a vízivás hetére időzített erőpróbának
2023-01-11Jól alakul a menekültek beilleszkedése a szállónEllátogatott hozzájuk a Mikulás, és meghitt karácsonyi ünnepséget is tartottak az Erdő sori intézményben elszállásolt ukrán menekültek. Minden férfi dolgozik, a gyerekek pedig óvodába, iskolába járnak.
2022-12-16Ünnepséggel indult közgyűlés, majd több, mint 50 tétel várt a testületre. Fajsúlyos döntések az esztendő utolsó közgyűlésénA "Dunaújváros Egészségügyéért" díj átadási ceremóniáját rövid ünnepi műsor követte a Wesley-DaCapo Művészeti Iskola növendékei jóvoltából, majd több mint ötven napirendi pont várt a képviselőkre a 2022-es év utolsó nyílt ülésén.
2022-07-15Fajsúlyos témákról döntöttek a rendkívüli ülésen a közgyűlési képviselőkRendkívüli közgyűléssel folytatta a munkát a dunaújvárosi képviselő-testület. A képviselők a Városháza „C” szárnyának közgyűlési termében nyílt és zárt ülésen összesen 23 napirendi pontról döntöttek 2022. július 13-án.
2022-03-28Folyamatos a gyűjtés itt helyben. Folyamatosan gyűjtenekNagyon sok helyi szervezet és magánszemély járult már hozzá adományokkal az ukrajnai menekültek megsegítéséhez, és jelenleg is folynak a gyűjtési akciók.
2022-03-25Ötvennél több ukrajnai menekült lakhatásáról és ellátásáról gondoskodik az önkormányzat. "Ha hazagondolok, rögtön elfog a sírás…"Összehangolt és szervezett rendszert alakított ki az ukrajnai orosz invázió elől menekülők ellátására Dunaújváros önkormányzata: a feladatokról többször is egyeztettek a napokban, a lakhatás és étkeztetés megszervezése mellett gyerekfoglalkozással, mentális gondoskodással is segítenek.
2022-03-11Nem tudjuk, meddig tart a menekültválság, mindenesetre Dunaújváros készen áll.A menekültek elhelyezésével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Barta Endre és Mezei Zsolt, Dunaújváros két alpolgármestere, valamint Kálló Gergely országgyűlési képviselő. Mint azt elhangzott, Dunaújváros készen áll a bajbajutottak ellátására, ám hosszútávon ehhez kormányzati segítségre is szükség lesz.
2022-03-08Adomány és szállás. Már öt ukrán család érkezett hozzánkMár több teherkocsival szállítottak adományokat Dunaújvárosból a keleti határon felállított állomásokra, ahol az Ukrajnából érkező menekülteket fogadják. Dunaújvárosban már vannak ukrán menekültek, nekik a Dunaújvárosi Egyetem kollégiumában biztosítottak szállást.
2021-12-29Sikeres évet könyvelhet el idén isA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum minden tagintézményében végeztek felújítást és 18 százalékkal több diákot tudtak beiskolázni a nappalis képzésekre. Pocsainé Varga Veronika főigazgató és Piros Mariann kancellárnak év végi összefoglalója.
2021-12-17Vagyoni helyzet és szolgáltatóváltásBeszámoló a dunaújvárosi képviselő-testület közmeghallgatásról.
2021-12-10Tájékoztató fórum a távhőszolgáltatás témáiról a közös képviselőknek. DVG: a közös képviselőket tájékoztattákA társasházak tulajdonában álló fűtési eszközök karbantartása és a társasházi költségosztás volt a témája annak a fórumnak, amelyet a DVG Zrt. hívott össze a dunaújvárosi közös képviselők tájékoztatására 2021. december 8-án. Ez már a harmadik ilyen alkalom volt június óta. A fórumon bemutatkozott három, a költségmegosztás zsebbevágó feladatára szakosodott cég képviselője is.
2021-09-20Ismerkedés az új kollégistáknak (kishír)A tanévkezdés alkalmával közösségépítő-ismerkedős programokra hívta a beköltöző kollégistákat a Rudas Közgazdasági Technikum. (nem teljes szöveg)
2021-09-01Megszépült környezetbe jöhettekAugusztus 31-én délután elfoglalhatták kollégiumi szállásukat a diákok a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégiumában. A beköltözőket felújított terek várták.
2021-01-25Kollégisták a környezet védelmében. Ökoleszek a digitális térbenA Rudas Közgazdasági Technikum arról számolt be, hogy Haász Marianna kollégiumi nevelőtanár kezdeményezésére környezetvédelmi versenyt szerveztek.
2021-01-22Modellváltásról döntött a szenátusModellváltásról döntött a Dunaújvárosi Egyetem szenátusa
2021-01-12Milliárdos támogatás az egyetemnek. PPP-konstrukció kiváltásaTöbb mint 1,3 milliárd forintot kapott a dunaújvárosi felsőoktatási intézmény arra, hogy két kollégiumi épületét kiválthassa a PPP-konstrukcióból.
2020-12-03Nemes gesztus (képaláírás)Egyetemünk kollégiumának munkatársai is csatlakoztak a "Szívünk és tapsunk" - veletek vagyunk egészségügyi dolgozók elnevezésű kezdeményezéshez. A képen Melkovics János, az intézmény igazgatója az ajándékcsomagok átadása során dr. Szűcsné Takács Andreával és Kozma Bernadettel. (teljes szöveg)
2020-11-14A DKKA utánpótlásában gondot okoz az iskolazárMiután a koronavírus miatti szigorított kormányzati intézkedések a versenysportot nem érintették, a szakági szövetségek szinte kivétel nélkül úgy döntöttek, tovább folytatják a sorozatokat, felnőtt és utánpótlás szinten, minden vonalban. Azonban a középiskolák, kollégiumok bezárása bizony problémát okozhat, a DKKA kézilabdázóinál nem is kicsit, a DAB hokisainál azonban könnyebb a helyzet.
2020-09-18Közgyűlés, köszöntéssel. Negyven napirend, és kérdésekSzeptember 17-ére, csütörtökre hívta össze a közgyűlést Pintér Tamás polgármester. A képviselő-testület tagjai negyven napirendi pontban hozhattak döntést a nyílt és két napirendi pontban a zárt ülésen.
2020-07-17Fajsúlyos kérdésekről döntöttek. A temető üzemeltetése, média-közbeszerzés, és vezérigazgató a DVG élénKözgyűlést tartottak a képviselők július 16-án, csütörtökön, amelyen az előzetes napirendek közül egyet levettek, kilenc sürgősségi indítványt pedig felvettek a megtárgyalandók sorába, így összesen ötvenhét napirendi pontban hoztak döntést.
2020-07-17Maratoni közgyűlést tartottak. Maratoni közgyűlés volt nyár közepénCsaknem ötven napirendi pont szerepelt a július havi rendes közgyűlés programjában: a megszokott „lemorzsolódás”, azaz az egyes napirendi pontok elhalasztása, napirendről való levétele mellett is maratoni ülésre készülhettek a képviselők a Városháza "C" szárnyában 2020. július 16-án
2020-07-11Megszűnik a Széchenyi kollégiuma. Megszűnik a helyi Széchenyi gimi kollégiumaA Dunaújvárosi Tankerületi Központ ez év szeptemberétől nem kívánja üzemeltetni a Széchenyi gimnázium kollégiumát, így az jogutód nélkül megszűnik.
2020-04-14Kínából érkezett a szállítmány. Szájmaszkok, lázmérők voltak a Kínából érkezett adománybanA Kínából érkezett adományból másoknak is juttat Perkáta. Helyben április 8-án, szerdán elkezdődött a szájmaszkok kiosztása, a polgármester pedig Dunaújvárosba vitt lázmérőket.
2020-02-19Dicséretet és jutalmat kaptakKelemen Róbert a Dunaferr, Csapóczi Róbert és Farkas Béla pedig a Hild iskola tanulói, mindhárman a Széchenyi kollégiumban laknak, nem olyan régen egy idős úr életét mentették meg. Uszkai Géza, a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium Tagintézményének vezetője lapunknak elmondta, a fiúk nemes tettükért dicséretben és tárgyi jutalomban részesültek.
2020-02-18Kihirdették az új kollégium kivitelezőjétA Közbeszerzési értesítőben olvasható, hogy a Renalpin Kft. ajánlatát fogadták el a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) új kollégiumának tervezésére és kivitelezésére.
2020-01-31A fiúk odarohantak hozzá, mentőt hívtak. Kabátjukkal védték, tartották a fejét, és hívták a mentőketSzerencsésnek érzem magam, amiért megismerhettem Csapóczi Róbertet, Farkas Bélát és Kelemen Róbertet. Ők hárman megmentettek egy 77 éves férfit, aki elcsúszott a lépcsőn, ott feküdt beszorult lábbal a zuhogó esőben, erős szélben. A bácsi hiába kiabált segítségért, az út túloldalán gyaloglók meg sem álltak, tovább mentek. A három fiú segített.
2019-03-04Biztonságban vannak a diákok a dunaújvárosi kollégiumokbanA városban összesen hét kollégium működik. A Dunaújvárosi Egyetem ebből négyet üzemeltet, összesen 760 férőhellyel rendelkeznek, ezzel a város legnagyobb szállásadói. A középiskolai kollégiumi ellátórendszer az alapító okiratok szerint 546 férőhellyel rendelkezik, ebből a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium egy 96 fős, amíg a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum két kollégiumot üzemeltet, ebből a Lorántffy 220 fős, a Rudas 230 fős maximális létszámmal működhet, tehát több, mint 1300 diák és a hozzájuk rendelt nevelői és kiszolgálói létszám biztonságát érinti a kérdés.
2018-12-20Közös muzsikálás a koleszbanDecember 18-án, kedden este a Rudas középiskola kollégiumában a piros Kohász-mezben pompázva gyülekeztek a leány kézilabdázók, a serdülő, az ifjúsági csapat tagjai.
2018-10-00Informatikusok nyerték a milliótBeszámoló a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum első családi napjáról. Nyilatkozik a DSZC főigazgatója, Csapó Gábor. A rendezvényen tartott versenyt - és a 1 millió forintos főnyereményt - a Rudas középiskola 9. d osztálya nyerte meg. Ismertető a DSZC iskoláiban, kollégiumaiban történt felújításokról.
2018-09-07Országos mintaprogram. A cél érdekében hajlandóak felforgatni a tagintézmények életétRendhagyó módon egy még mindig folyamatban lévő projektről rendeztek sajtótájékoztatót a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum (DSZC) részéről. Az intézményhez tartozó Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium adott helyszínt a szeptember 6-i, csütörtök délelőtti rendezvénynek. Mégpedig a kollégium előcsarnokában – és nem véletlenül!
2018-08-08Kéziseink segítettek a kórháznak. Közös reggelivel kedveskedtek a Dunaújvárosi Kohász újoncainakFontos programokon vettek részt augusztus 7-én, kedden délelőtt a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának vezetői, szakemberei, fiatal játékosai, illetve az NB I-es felnőttegyüttes. Reggelizés után jótékonykodás következett a kórház gyermekosztályának.
2018-06-08Aranydiplomás lett! Milyen az igazán jó pedagógus?Imre Györgyöt (kép) élete meghatározó évei a Petőfihez kötik. Egy pedagógus pályája sokfelé kanyarodhat – Imre György neve mégis elválaszthatatlan a dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskoláétól!
2018-05-09Futsal, asztalitenisz, sörpong, bogrács és a buliA kikapcsolódás volt a május 8-án fókuszában a DUE Kerpely Antal Kollégiumi Nap 2k18 rendezvényén.
2018-03-09A hölgyek tiszteleteA hagyományokat követve ebben az évben a Dunaújvárosi Egyetem kollégiumában köszöntötte a hölgyeket dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő a március 8-i nőnapon.
2018-01-12Megújult a koleszA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum 136,5 millió forint uniós támogatást nyert el a Lorántffy iskola kollégiumának korszerűsítésére.
2017-12-22Negyvenéves a kolesz. Régi hagyományok új köntösbenNegyvenéves a Lorántffy Kollégium. A jeles alkalomból kiállítás is nyílt az aulában. ünnepi műsor, előadások.
2017-12-2140 éve működik már a kollégium. Ujjászületett, fejlődik a 40 éves kollégiumFennállásának 40. évfordulóját ünnepli a Lorántffy iskola kollégiuma. A külsejében megújult épületben ünnepeltek.
2017-10-26136 millióból újul meg a kollégiumTöbb ütemben újítják fel a Lorántffy középiskola kollégiumát.
2017-05-12Kannibálos egyetemi buli (kis hír)Rövid beszámoló az egyetem kollégiumi napjáról.
2017-05-00Szakképzés sikermenetbenBeszélgetés Csapó Gáborral, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum igazgatójával. A DSZC 136 millió forintot nyert el pályázaton a Lorántffy iskola kollégiumának felújítására, ezen kívül még 120 millió vissza nem térítendő támogatást kapott, ebből 800 darab napelemet fognak telepíteni négy tagintézményük tetőszerkezetére.
2016-12-02A modern városértA Modern Városok Program előkészítése, a zöld rendelővel kapcsolatos feladatok képezték a december 1- közgyűlés fő vonulatát. A Tourinform Iroda vezetője ismertette az Adventi Forgatag programját.
2016-08-12Kollégiumi szállás vagy albérlet? Igyekezniük kell a kereséssel az egyetemistáknakEgy elsőéves egyetemista ötezer forintért szállhat meg a kollégiumban, a felsőbb évesek már 15-30 ezer forintért, míg az albérletek havi bérleti díja átlagosan 40-70 ezer forint között van városunkban.
2016-05-00Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Szakközépiskolája és KollégiumaA Rudas Szakközépiskola és Kollégium bemutatása. Az ágazati és OKJ-s képzések felsorolása. Ismertető az iskolai felnőttképzésről, versenyekről, rendezvényekről, pályázatokról és a kollégiumról.
2016-04-00Más, mint otthonIsmertető a Rudas Kollégiumról. Nyilatkozik Haász Marianna nevelőtanár és Szabó Tamás kollégiumigazgató.
2015-12-15Ötven év: szobatársak találkoztakTalálkozó az egykori kollégiumi szobatársakkal. Dunaújvárosi Felsőfokú Kohóipari Technikum kollégium egykori diákjai, akik az 504-es kollégiumi szobában laktak: Pankotai Ferenc, Papp András, Szabó József, Rotschadt Péter, Szabó Zoltán, Puskó László.
2015-09-22Színházbérlet fiataloknak (kishír)Támogatják az utánpótlás korú labdarúgók kulturális fejlődését is. A Széchenyi kollégiumban lakók tizenkét darab Örkény Művész Bérletet kapnak a Bartók Kamraszínház és Művészetek Háza előadásaira.
2015-06-25Vakáció, lehetőségekHatáron túli tehetséges fiatal sportolók táboroznak Dunaújvárosban. A huszonöt táborozó fiatal már megérkezett a Lorántffy szakközépiskola kollégiumába, ahol Szabó Tamás, a Pentele Sport-, Kultúr és Hagyományőrző Egyesület elnöke köszöntötte a vendégeket.
2015-05-30Elbúcsúztak a végzős kollégistáktólA Lorántffy kollégiumában búcsúztató ünnepség keretében köszöntünk el az idei tanév végzőseitől.
2015-05-00Sajtóközlemény: A Rudas iskola a közösségértA Rudas Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium által megvalósított "A Rudas iskola a közösségért" című pályázat ismertetése.
2015-04-17Két laza nap a koliban (kis hír)Kedden és szerdán tartották A Kerpely Antal Kollégiumban a Koli Napokat. (Nem teljes szöveg)
2015-04-16Kollégisták főztje (képaláírás)Főzőversennyel, kollégiumok közötti vetélkedővel és természetesen egész estés szórakozással zárultak a Kolinapok tegnap a dunaújvárosi Kerpely Antal Kollégiumban. (nem teljes szöveg)
2015-04-15Vetélkednek (képaláírás)Csocsó, darts és sörpong is várta kedden délután a Kerpely Antal Kollégium aktívabb közösségét a helyi főiskola sportcsarnokában, Kolinapok első felvonása. (nem teljes szöveg)
2014-07-31Éjszakai vendégekA városi és nagyipari beruházások miatt megélénkült a helyi szállásadók forgalma is. Növekedés a dunaújvárosi szállásadóknál. Beszélgetés Melkovics Jánossal, a Kerpely Antal Kollégium igazgatójával.
2014-06-20Határon túli fiatalok vakációztak"Kedvesek, közvetlenek, udvariasak, és jeleskednek a fociban, a vízi sportokban, vagy éppen a birkózásban. Határon túli fiatalok, akik örömmel jöttek Dunaújvárosba."
2014-05-07Futsallal ünnepeltek a fiatalokA Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség május elsején I. Ifjúsági Futsal Kupát rendezett a Dunaújvárosi Főiskola Campus Arénájában. Eredmények
2014-02-20Kortyok borból, protokollbólA Kerpely Antal Kollégium B-klubjában borászati és borkóstolási előadást tartott Rigler Zsolt, a soproni Bormarketing Műhely Nonprogit Kft. ügyvezetője.
2014-02-14Rendeződik a vasmű további sorsaNyár végére elkészül a kohó felújítása. Bíztató eredmények több területen is.
2013-12-23Szelektíven gyűjtenek (kishír)A Dunaújvárosi Főiskola F, P, M épületében és a kollégiumokban.
2013-12-11A jótékony kamillaHagyományai vannak már a megye kollégiumai közötti sportversenyeknek és műveltségi vetélkedőknek. Novemberben két ilyen megmérettetés volt. A Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium csapata a második helyen végzett.
2013-11-30A rendező sikere (képaláírás)A DPASE és a Hild iskola szervezésében tegnap rendezték az első regionális labdarúgó Mikulás Kupát, amire nyolc középiskolai kollégium csapata érkezett, közel száz játékossal. A tornát a Hild I-es csapata nyerte. (nem teljes szöveg)
2013-06-24Vendégdiákok a határon túlrólÚjra több határon túl élő fiatal vendégeskedik Dunaújvárosban a Penteléért Alapítvány meghívására.
2012-06-22Határtalan sporttáborHarmadik alkalommal rendeztek sporttábort határon túli magyar gyerekeknek Dunaújvárosban. "A Hild iskola kollégiumának vezetője, Szabó Tamás és segítői két évvel ezelőtt szervezték meg az első tábort, azzal a céllal, hogy a tehetséges határon túli magyar gyerekek Dunaújvárosba is jöhessenek sportolni, tanulni."
2012-05-17"Dunaújváros Ifjúságáért" Díj 2012Ünnepélyes keretek között, a közgyűlés elején adták át a "Dunaújváros Ifjúságáért" Díjat Szabó Tamás kollégiumvezetőnek és kuratóriumi elnöknek, valamint Suplicz Mihály táncművésznek." A díjazottak méltatása.
2012-03-30Hogy ne folyjon el...Szakkollégiumi programok a Dunaújvárosi Főiskolán.
2012-03-29KépaláírásMárcius 27-28.: kollégiumi napokat rendezett a Dunaújvárosi Főiskola.
2012-03-27Kollégiumi napokat rendeznek mától a Dunaújvárosi FőiskolánA Hallgatói Önkormányzat és a Kerpely Antal Kollégium programsorozata március 27-én kezdődik.
2011-04-06A szineergiások beszámoltak a támogatott projektekrőlIdén is megrendezte a Szinergia Napot a Kistérségi Szinergia Közalapítvány március 30-án a Kerpely Antal Kollégiumban. A rendezvény keretében mutatták be azokat a projekteket, amelyeket a Közalapítvány az előző évben támogatott.
2011-01-26Akinek Pentele az életeBeszélgetés Szabó Tamás pentelei lokálpatriótával, aki jelenleg a Hild kollégiumot vezeti és Pro Cultura Intercisae díjat kapott.
2010-12-17NapirendenKözgyűlési döntések: Dr. Radnai Éva átadja a praxist helyette 2011. február elsejétől dr. Tóth Viktória veszi át a 7-es háziorvosi körzetet; a nem önkormányzati fenntartású középiskolákat fenntartóknak fizetniük kell a kollégiumi ellátásért; szemétszállítási díj emelése 2,5 százalékkal.
2010-09-30Móder-tárlat - októberigMóder Rezső alkotásaiból nyílt kiállítás Keresztmetszet címmel a Hild-kollégiumában.
2010-08-16Lakók kerestetnekAz ingatlanpiac helyzete Dunaújvárosban, eladó, kiadó lakások, albérletek, kollégiumok.
2009-10-19A kollégisták szemévelA Dunaújvárosi Főiskola kollégiumairól. A kollégiumok bemutatása.
2009-10-03Kultúrák, kapcsolatokDunaújváros három legnagyobb foglalkoztatójánál (Dunaferr, Hankook, papírgyár) működő munkavállalói érdekvédelmi szervezetek képviselőivel találkozott a Kék Szalonban Kiss Péter társadalmi kapcsolatokért felelős tárca nélküli miniszter.
2009-09-18Második otthonA kollégiumi beruházásokról, a diákoknak nyújtott szolgáltatásokról
2009-06-25Rendezvényt vegyenek"Penteléért Alapítvány szeretne határon túli, magyar nemzetiségű, jól sportoló diákokat beiskolázni városunkban. A Hild iskola új sportkollégiumában komoly terveket szövögetnek, ha sikerül, megalapítanák ugyanis a Kárpát-medencei Sportakadémiát."
2009-06-03Diákszálló európai színvonalonMájus 27-én felavatták a Hild Kollégium régi-új épületét. Félmilliárd forintba került a volt József Attila Általános Iskola átalakítása, majd további 40 millió forintos beruházással kicsinosították és berendezték.
2009-05-28Hild kollégium avatása (képaláírás)Igaz, hogy már tavaly szeptemberben beköltözhettek vadonatúj kollégiumukba a Hild iskola diákjai, ám az átalakított egykori iskolaépület hivatalos átadására eddig még nem kerítettek sort. Nos, ez a ceremónia sem marad tel végleg - tegnap szerény ünnepség keretében avattak, ünnepeltek városvezetőink, az iskola pedagógusai, és a bentlakó tanulók is (teljes szöveg)
2009-05-23Újabb sportlétesítményÚjabb műfüves pálya épült Dunaújvárosban, a volt József Attila Általános Iskola iskola udvarán. Az avatáson a megye kollégiumainak kispályás labdarúgó tornát rendezték. Az első helyen a Hild József szakközépiskola csapata végzett.
2009-03-10Önálló kollégiumok?!A kollégiumok (Rudas, Lorántffy, Hild) összevonására tett legújabb javaslatról.
2009-03-03Nehezen, de törlesztenekDunaújvárosi Főiskolát hogyan érinti a gazdasági válság, mert a Dunaújvárosi Főiskola számos beruházása ebben a formában készült el.
2008-10-27Zenetörténeti érdekességekRendhagyó előadássorozat indul a könnyűzene történetéről a 35-ös kollégiumban. Az előadássorozat szervezője Zsömböri Attila.
2008-10-03Európai, apróbb hibákkalA Hild József szakközépiskola új kollégiumáról. Kilencvenhat diáknak ad szállást a volt kertvárosi iskola felújított épülete.
2008-08-30Rajt a Hild-szállónElkészült és beköltözhetnek az új (96 érőhelyes) kollégiumba a Hild szakközépiskola diákjai.
2008-08-28Van elég kollégiumi férőhelyHild József szakközépiskoal kollégiuma a Kertvárosban.
2008-07-15Sportra hangolvaA város legkorszerűbb középiskolai kollégiuma épül a volt József Attila Általános Iskola helyén.
2008-07-03Kiszaladtak a keretbőlNegyvenmillió forinttal többe kerül a József Attila iskola átépítése.
2008-06-27Az oktatás szolgálatábanAz egykori József Attila Általános Iskola helyén hamarosan elkészül a kollégium, amelyet szeptembertől a Hild szakközépiskola diákjainak szálláshelye lesz.
2007-12-08"Tanárrá lenni"Kerpely Antal halálának századik évfordulójára emlékeztek. A kollégium előtt mellszobrot avattak Kerpely Antal emlékének. A főiskolánál állt korábban.
2007-11-12méDIÁKDunaújvárosi Főiskola Déri János Kommunikációs Intézete hallgatóinak írásai: Zalatnai Luca, Simoni Márton, Szintai Eszter, Gáspár István.
2007-09-08Iskolából kollégiumRövid beszámoló a főiskola új kollégiumának építkezéséről (a volt József Attila Általános Iskola átépítéséről).
2007-08-30Hallgatói szálláskérdésekEzerkétszáz főiskolásnak tudnak szállást biztosítani a városi kollégiumokban. A többi tanuló albérletet keres. A kollégiumi és az albérleti árakról.
2007-08-25Bontás után építésA tervek szerint jövő nyáron átadják a volt József Attila Általános Iskolából átalakított kollégiumot. A kollégiumban közel száz diáknak lesz hely. Beszámoló az építkezésről.
2007-04-23KépKép a Kerpely Antal Kollégium 33-as épületéről.
2007-03-07Ajtók nyílnak, záródnakVárhatóna április-májusban kinyit a főiskola kollégiuma mellett épülő kávézó.
2007-02-20Kóka a kék szalonbanAz SZDSZ helyi szervezetének vendége volt Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter. Véleményt mondott az ország állapotáról, személyes törekvéseiről, liberális nézeteiről vallott.
2007-01-09Szeptemberre kész lesz az új kollégiumMegkezdődött a volt József Attila Általános Iskola új, korszerű kollégiummá alakítása. A tervek szerint szeptemberre készül el a 96 férőhelyes kollégium, ami a Hild szakközépiskoláé lesz.
2006-11-21Kollégiumi napok3 napig a Kerpelyben.
2006-09-28Európai CampusA Dunaújvárosi Hírlap melléklete, a Dunaújvárosi Főiskola újításairól, fejlesztéseiről, az A épület avatásáról stb.
2006-09-04Kollégium: startMég 2006-ban megkezdődik a volt József Attila Általános Iskola kollégiummá alakítása, a Hild József középiskola kollégistáinak. A tervek szerint, a beruházás 2008 júliusára készül el és 96 férőhelyes lesz.
2006-08-30Kollégium: jobb, mint otthon?A dunaújvárosi középiskolai és főiskolai kollégiumokról.
2006-08-05Campus, parkolóA Dunaújvárosi Főiskola beruházásaként több mint százúj parkolót alakítanakki a Béke térrel szomszédos Majakovszkij utcában, a régi használtcikk piac területén.
2006-08-02József iskola: közbeszerzésKözbeszerzési pályázatot írt ki az önkormányzat a József Attila Általános Iskola kollégiummá alakítására.
2006-07-14Több tízmilliós a kár a kollégiumokbanA hatalmas vihar óriási károkat okozott a főiskola kollégiumaiban. A Rádió24 antennáját is ki kellett cserélni (két hétig nem volt rádióadás).
2006-06-03DTV-nagymonológKözgyűlés: a Dunaújvárosi Városi TV munkaügyi pereiről, a volt József Attila Általános Iskolából 2008. júliusára kollégium lesz, címzetes igazgató címet kaptak: Székelyi Sándor, Pallos László, Bognár Nándor, Jankó Árpád leköszönő igazgatók.
2006-05-16Hild - albérletbenA Dózsa György úti főiskolai kollégiumok felújítása kész lesz nyár végére. A Hild József szakközépiskola kollégistái továbbra is a Dunaferr Hotelben fognak lakni, míg el nem készül a volt Barátság iskola átalakítása (2008. szeptember).
2006-01-19Télen is folytatódik a munka a főiskolánJeleleg a fonoda és a 35-ös kollégium épületének felújításán, átépítésén és a könyvtári rész építésén dolgoznak. Beszámoló a Dunaújvárosi Főiskola építezéseiről.
2006-01-16Milliárdok a jövőjértBeszámoló a Dózsa György úti kollégiumok felújításáról.
2005-12-06Keresik a kirakóvásár helyétA gazdasági bizottsági ülésről. Vidámparkban vagy az M6-os mellett legyen a dunaújvárosi országos kirakodóvásár helyszíne? A mostani ideiglenes helyszín engedélye ugyanis lejárt. Támogatta a testület a köztemető beterjesztett középtávú tervét, a temetkezés és a temetők rendjéről szóló helyi rendelet módosítását, a jövő évtől alkalmazandó díjtételeket. A kormány negyedszerre kedvezően bírálta el az önkormányzat pályázatát, s jóváhagyott 425 millió forint összegű támogatást a kertvárosi volt általánios iskola középiskolai kollégiummá való átalakításához. Hosszabb fogászati ügyelet.
2005-11-30Kollégium leszA volt József Attila Általános Iskolát kollégiummá alakítják, a kormány által ígért támogatásról csak 2006. tavaszánlesz végleges döntés.
2005-11-03Rom helyett luxusHamarosan elkezdődnek a Dózsa György úti kollégiumok felújítási munkálatai. A 33-as épület melletti, középső kollégiumot építik át elsőként. Ezzel az egymilliárd forintos beruházással kétszáz-kétszáz, luxus kategóriába tartozó kollégiumi férőhely lesz.
2005-09-30Fenyőfákat árul a DVG Rt.?A közgyűlésen történt, témák: gázártámogatás, DVG Rt., József Attila Általános Iskola kollégiummá alakítása, közalkalmazotti bérfejlesztés.
2005-09-13Déli iparterület 35 hektáronA kormány 425 millió forint címzett állami támogatást nyújt a kertvárosi József Attila Általános Iskola épületének kollégiummá alakításához. Rövidesen megkezdődik a Dózsa Gy. úti két kollégiumi épület felújítása. Az önkormányzat nem mondott le a Dunaferr telkétől délre elhelyezkedő , állami tulajdonban maradt 27 hektáros területről, amelynek a sorsa mindmáig nem dőlt el.
2005-09-07Kollégium lesz a József Attila iskolábólDunaújváros 427 millió forint címzett támogatást kap a József Attila Általános Iskola átalakítására. Az új kollégium a Hild tanulóinak nyújt majd elhelyezést. A tervek szerint 2007 szeptemberére lesz kész az épület. A volt 4-es óvoda a Kereskedelmi és Iparkamara kapta meg, a 2-es óvoda épületében a Bartók színház próbaterme lesz.
2005-08-10Luxus-kollégiumok ősztőlAz Oktatási Minisztérium négy kategóriába osztja a diákszállásokat. A Dunaújvárosi Főiskola 2800 nappali tagozatosára 1100 kollégiumi férőhely jut, ami országos szinten jó arány. Dunaújvárosban 8500 forint lesz a legolcsóbb diákszállás.
2005-07-22Építkezések koraA főiskola a várost is építi. Mégse nyáron, hanem ősszelkezdik a főiskola két kollégiumának átépítését, felújítását. Beszámoló a Dunaújvárosi Főiskola építkezéseiről.
2005-06-18"Nagyon" kistérségi társulásA közgyűlésen történt: az Aranyvölgyi és a Kenyérgyári úton is épül Penny Market. A Hild szakközépiskola kollégistái ideiglenesen - a következő tanévre - a Dunaferr Hotelbe költöznek. Az egykori termesztőtelep hasznosítási jogát huszonöt évre átadták az Innipark Kht-nak. A Dunaújvárosi Kistérség Többcélú Kistérségi Társulás létrehozásáról.
2005-06-07Kollégisták a Dunaferr Hotelban?A Hild kollégium épületét (melynek tulajdonjogát a főiskola kapta) felújítja a főiskola. Addig a Hildes kollégistákat el kell helyezni valahol. A Papírgyár út után felmerült a Dunaferr Hotel, mint ideiglenes szállás. A KIÉT csak úgy fogadja el, ha létszámleépítéssel nem jár.
2005-06-04Ne küldjenek el dolgozót!A Hild József Építőipari Szakközépiskola kollégistájinak elköltöztetésével kapcsolatos javaslatot csak akkor támogatja a KIÉT, ha az nem jár létszámleépítéssel.
2005-05-25Költöznek a hildes kollégistákA főiskola tulajdonába került volt Hild kollégiumból ki kell költözniük a diákoknak, mert a Dózsa György úti felújított kollégium mellett a másik két épületnek júliusban kezdődik az átalakítása. A kollégistákat a Dunaferr Hotel vagy a Papírgyári úti szálló épületébe fogják költöztetni. A költözés leépítéssel is jár, nyolc hildes közalkalmazott munkaviszonya szűnne meg.
2005-04-26Kezdődik a kollégium-felújításDágul az iskolai étkezés szeptembertől.. Idén július közepén megkezdődika Dózsa György úti - középső - kollégiumi épület felújítása. Átszervezik az óvodai ágazatot. Megszűnik a 2-es óvoda, 14-es óvoda augusztus 15-dikével. Az üressé vált óvodaépületek közül az egyiket a Bartók használja próbateremnek, díszletraktárnak, a másiknak valószínüleg a Kereskedelmi és Iparkamara lesz a bérlője. A tervezt szerint megszűnik a kertvárosi Kőris utcai óvodai egység is, mely a Aprók Háza óvodai egységbe kerül.
2005-04-18Eddig nem nyertek rá pénztA József Attila Általános Iskola kollégiummá alakítása majdnem 1 milliárd 300 millió forintba kerülne.
2005-03-17Aláírták a megállapodást, kezdődhet a felújításAz Oktatási Minisztérium felsőoktatási magánbefektetői beruházási programjának keretében Magyar Bálint oktatási miniszter és dr. Bognár László, a Dunaújvárosi Főiskola főigazgatója március 16-án aláírta a fővárosban, az intézmény kollégiumainak (Dózsa György út 35. és 37.) felújításáról szóló, mintegy egymilliárd forintos beruházási megállapodást.
2005-02-22A másik két kolesz is újjászületneA tervek szerint nyáron megkezdődik a Dózsa György úti másik két kollégium felújítása.
2004-10-22Az életmentő kisdiákA közgyűlésen történt: Elismerést és több ajándékot is kapott Steimetz Milán, aki augusztusban megmentette egy férfi életét a szabadstrandon. A Zöld Rendelő Társasház ügyében a vitatott kérdéseket sikerült tisztázni így rövid időn belül sor kerülhet az adás-vételi folyamat végére. A közgyűlésnek érvényes döntése van a József Attila iskolára vonatkozóan, hogy kollégiummá alakítják. A Barátság iskola eladása továbbra is cél. Döntöttek a Szalki-sziget hasznosítási programjával kapcsolatosan arról, hogy megállapodást kötnek a befektetésszervező és tanácsadó Danielle Kft-vel a hasznosításra. A testület támogatta, hogy a Hild szakközépiskola, a Rosti gimnázium és a Lorántffy szakközépiskola új szakokat indítson jövőre. A Kereskedelmi iskolát működtető Jövő Oktatásért Alapítvány a tanulólétszám-keret megemelését kérte,és 930-ról 1035 főre engedték növekedni a tanulók számát.
2004-09-17Duplán ünnepelt a főiskolaSzeptember 16-án ünnepélyes keretek között átadták a Kerpely Antal Kollégium teljesen felújított , százötvennyolc férőhelyes központi épületét, és a Dunaújvárosi Főiskola új, négyszáz négyzetméteres médiacentrumát. A két beruházás összesen 630 millió forintba került, ami pályázati forrásokból, a főiskola saját bevételéből és magántőke bevonásával valósult meg.
2004-09-17Főiskolai beruházásokMédiacentrum és kollégium felújítás.
2004-08-27Se Tempo, se plázaA városban tervezett beruházásokból eddig semmi sem valósult meg: a József Attila Általános Iskola kolégiummá alakításának terve pénzre vár; a Tempo élelmiszeráruház, ami a szökőkút helyén lett volna; a Barátság Általános Iskola helyén épülő pláza is még mindig csak terv.
2004-07-14Tetőtől talpig átváltozottKözel félmilliárd forintból készült el a Dunaújvárosi Főiskola Dózsa György út 33. alatt található kollégiumának felújítása.
2004-07-06Döntésdömping, ütközésekkelEmlőrák-szűrés helyben is. Dr. Szabó Józsefé a Zőld rendelő. Rendezett kegyeleti parkunk lesz. A népfőiskola az új gazdája az újtelepi volt általános iskolának. Helyi rendelet a hulladékokról. Fizetni kell a talajszennyezést. Újabb oktatási kiadások. Átvilágítják a kórházat. A kollégiumfejlesztési program keretében a Dunaújvárosi Főiskola színvonalasan felújítja két kollégiumát. Módosul a fizetőparkolás.
2004-07-05Eladó vagy hasznosítható több városi ingatlan isA közgyűlésen történtekről: A közgyűlés eladta a volt 25-ös számú óvódát, hozzájárult a háziorvosi rendelők, a ne lakás célú helyiségek értékesítéséhez, a Dózsa György út 35. alatti kollégiumot pedig átruházta a főiskolára.
2004-06-15Rajk László a magyarságunkrólA Kerpely kollégium vendége volt szerdán az SZDSZ egyik alapítója, Rajk László építész.
2004-05-21Újvárosi sikerek a megyei döntőbenA dunaújvárosi középiskolai kollégiumok a "Cogito ergo sum" kábítószer-ellenes vetélkedő megyei döntőjében. Az első helyen végzett a Hild szakközépiskola diákja, rajta kívűl még heten jutottak be sz országos döntőbe. (részletes eredmények a cikkben).
2004-04-20Kollégium lesz - ha nyernekA volt József Attila Általános Iskolát 240 férőhelyes kollégiummá alakítanák, amihez idén is címzett támogatásra páylázik az önkormányzat. Az iskola átalakítása több, mint egymilliárd kétszázmillió forintba kerül.
2004-04-14Pályáznának a József iskola átalakításáraTerv: a József Attila Általános Iskola kollégiummá alakítása.
2004-01-19Térítési díjtól az adóelőkészítésig. Döntött a közgyűlésAz önkormányzati intézmények élelmezési normáiról, térítési díjairól. Két helyi adónemre vonatkozó koncepciót dolgoznak ki.
2003-11-11Városunkba látogattak Kerpely Antal leszármazottaiAmerikából Dunaújvárosba utazott Kerpely Antal déd- és ükunokája. A Dunaújvárosi Főiskola 1989 óta viseli a magyar tudománytörténet kiemelkedő, selmecbányai professzorának nevét.
2003-10-21Hol vannak a hátizsákos fiatalok?Dunaújvárosban tartotta idei közgyűlését a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége. A ma már főiskolai kollégiumként működő régi szülőotthon teljes mértékben megfelel az európai normáknak.
2003-08-30Teljesen átalakítják a főiskolai kollégiumotBeszámoló. Kép.
2003-07-23Hány csillagos a kollégium?Ké a főiskola kollégiumáról.
2003-07-11Országos kollégiumi találkozóJúlius 10-én megkezdődött a dunaújvárosi Kerpely Antal Kollégiumban a FEKOSZ Nyári Kollégiumi Találkozója.
2003-05-06A focisták és a kosárlabdázók remekeltek SzékesfehérváronA Rudas Kollégium focistái 2002. után idén is elnyerték az Árpád kupát. A kosárlabda csapatuk elnyerte a vándorserleget.
2003-04-29Ha nyerünk, kollégium lesz a KertvárosbanA HÁZ PLUSSZ Kft. a napokban készült el a bezárt, kertvárosi József Attila Általános Iskola épületének kollégiummá alakítási tervével, amit leszállított az önkormányzatnak. Az oktatási miniszter címzett támogatásokra kiírt pályázaton kíván pénzt szerezni hozzá.
2003-02-19Ötszázról ezerötszázra nőtt a kollégiumi helyek számaA város kollégiumi ellátottságáról.
2002-11-27Huszonöt éves a kollégiumNovember 26-án ünnepi műsorral emlékeztek meg a Lorántffy iskola kollégiumának huszonöt éves jubileumáról, az iskola tanulói.
2002-06-04Háromszázmilliós átalakításA volt József Attila iskola épületét kollégiummá alakítaná át az önkormányzat. Az ezzel kapcsolatos tervezői költségvetésről ezen a héten tárgyal az oktatási bizottság.
2002-03-11A hallgatók kétharmada kollégistaA Dunaújvárosi Főiskola Kerpely Antal nevét viselő új, 201 személyes kollégiumát avatta fel a közelmúltban a város polgármestere, a főiskola főigazgatója és a helyi kollégiumi tanács elnöke. Az épület előzően a kórházhoz tartozott.
2002-03-05Összefogással mindent lehet...Március 4-én ünnepélyesen is átadták a Dunaújvárosi Főiskola új kollégiumát, a Semmelweis utcában. A kollégium elnöke Molnár István, a kollégiumi tanács elnöke Szauter Barbara.
2002-03-05Kollégiumi avatóTegnap felavatták a főiskola új kollégiumát a Semmelweis utcában, az "E" épületben. A felújítás 150 millióba került.
2002-02-12Uj élet - új kollégium. Beköltöztek a diákokA szülőotthonból átalakított főiskolai kollégiumot múlt héten csütörtökön vehették birtokba a diákok. Színvonalasan kialakított szobák.
2002-02-08Kollégium a javából...A főiskolások febr. 7-én megkezdték a Semmelweis utcai kollégium birtokbavételét.
2002-01-29Hamarosan fogadásra kész az új főiskolai kollégiumFebruár végén már beköltözhetnek a főiskola új kollégiumába a diákok. A műszaki és a használatbavételi átadás már megtörtént.
2001-11-07A diákok jövőre költözhetnekA főiskolai kollégiummá alakult volt pszichiátria épületének átadása november végére várható. Ám ez korántsem jelent beköltözést.
2001-08-07Kolégium lesz a javábólA volt pszichiátria épületét átalakítják főiskolai kollégiummá. Két-háromfős szobákat alakítanak ki. De a munkák még nem kezdődnek addig míg építési engedélyt nem kapnak rá, eyt viszont mivel az épület az önkormányzaté, így önmagénak nem adhat engedélyt. Az engedélyt egy másik városnak kell adnia, ebben az esetben a sárbogárdi önkormányzat adja. De még nem érkezett meg.
2001-08-01Kétszobás apartmanokA volt pszichiátria épületét teljesen átalakítják, ami kollégium lesz kétágyas szobákkal.
2001-07-18Szálló, nemcsak gólyáknakA főiskolások számára biztosít majd kollégiumi férőhelyet a volt pszichiátria épülete. Az átalakításokkal még várni kell az építési engedélyre. Gond az, hogy a főiskola csak üzemeltető és az épület az önkormányzat tulajdona így nem adhat ki saját tulajdonára építési engedélyt, ezért egy másik városnak kell megadnia. A kollégium kb. 200 fő elhelyezésére lesz elég, két-három férőhelyes szobák lesznek.
2001-07-04Kolesz a pszichiátria helyénVárhatóan novemberre kollégium lesz a pszichiátria helyén.
2001-06-12"A munkám lett a hobbim"A Kerpely Antal Főiskolai Kollégium igazgatója Tessedik-díjat kapott, június 1-jén.
2001-03-09Huszonöt év munkájának elismerése: "Neked mindig jó gyermekeSzöllősiné Tonka Erzsébet márc. elején az országos kollégiumi ülésen kimagasló kollégiumi pedagógiai tevékenységéért Kardo László Emlékérmet vehetett át.
2001-00-00Bemutatkozunk. Rudas Középiskola KollégiumMűködésének 25. évét kezdi meg a kollégium.
2001-00-00Bemutatkozunk. Lorántffy Középiskolai Kollégium, Dunaújváros1977-ben fogadta első lakóit.
2000-10-14A láncreakció vége: családok átmeneti otthonaA szociális bizottság határozata alapján az egykori pszichiátria épületét kollégium céljára megkaphatná a főiskola, így a hallgatók kiköltözhetnének a Papírgyári úton lévő szállóból, ahol rászorultaknak alakítanának ki férőhelyeket.
2000-10-10Lesz, ami lesz: kell a kolesz. A pszichiátria épületét alakíJövőre kétszázharminc kollégiumi szállásjellyel többet tud felajánlani a Dunaújvárosi Főiskola. Az önkormányzat döntésére vár már csak, hogy a pszichiátria épületében kollégiumi férőhelyet alakíthasson ki a főiskola.
2000-09-14Kollégiumi szobáztatásrólDunaújvárosban 1585 főiskolai igénylő közül 1180-nak tudtak férőhelyet biztosítani a két saját és három bérelt épületben. Az utóbbi három épületet a DVG Rt, A Dunaferr Rt és az Ipafa Kft bocsátja a főiskola rendelkezésére. Akik megfeleltek a felvételi követelményeknek, de férőhely hiányában nem jutottak szálláshoz, lakhatási támogatást igényelhetnek, 3000 Ft-ot havonta.
2000-07-19Negyvennel több koleszosA Hild középiskola kollégiumában már készülnek arra, hogy várhatóan negyven diáákla többnek kell helyet találni. Emiatt a főiskolásokat elköltöztetik, és az önkormányzattól "előleget" kértek a később megérkező normatív támogatás terhére.
2000-07-07Az átköltözés simán zajlik, végre pihenhetnek is a lakókA Vasmű út elején álló tízemeletes háztömb vegyes használatú épület. Az első emelet szállodaként funkcionál, feljebb főiskolások kollégiumi elhelyezést kaptak, a napokban pedig a munkásszálló régi épületéből költöztek át a munkások a negyedik emeletre.
2000-06-09Leányálmok: A 24-es szoba lakói
2000-04-05Több mint hétmillió forint - fejlesztésreA "Fejér megye közoktatásáért" Közalapítvány kollégiumi fejlesztésre kiírt pályázatán A Hild kollégium 1 millió 531 forintot (számítástechnikai, nyelvi és sporttárgyú fejlesztésre), a Lorántffy iskola kollégiuma 1 millió 53 ezer forintot (informatikai és nyelvi képzéssel kapcsolatos fejlesztésre), a Rudas kollégium 2 millió 387 ezer forintot informatikai eszközfejlesztésre,2 millió 382 ezer forintot a nyelvi képzés infrastruktúrájának kiépítésére.
1999-12-08Kulcsember a főiskola életébenMolnár Istvánról, a főiskola kollégiumának igazgatójáról. Interjú a kollégiumi változásokról.
1998-09-03Főiskola mellett drága lakni...A város kollégiumi lehetőségeiről.
1998-05-21Kincstárban a város pénzeKözgyűlés: Tűzoltóság támogatása gépjárműfecskendő megpályázásához, átalakul a kollégiumi rendszer, városi szintű információs rendszer előkészítése, "kis kincstár" bevezetése, köz-hasznú társasággá alakul a helyi tévé, marad az intézmény is.
1997-10-04Húszéves a kollégiumVéget ért a Lorántffy rendezvénysorozata, melyet az évforduló alakalmából szerveztek. A rendezvényekről röviden.
1997-09-30Ünnepel a kollégium20 éve kezdte meg működését a Lorántffy kollégium. Tegnap kezdték meg az ünneplést egész hetes rendezvénysorozattal.
1997-03-24Az akarat megvan, már csak pénz kellA főisk. "komoly likviditási gondokkal küszködik", így megoldást kell találni a kollégiumi férőhelyek számának jelenlegi szinten tartására. Munkásszálló lesz az Arany Csillagból.
1996-11-25Kollégium - suttyombanA II-as szálló hasznosításáról, a főiskolások beköltöztetéséről.
1996-09-17Kilakoltatottak átmeneti szállónA volt Dunaferr III. munkásszállón nemsokára lakók költöznek: főiskolások, hajléktalanok éjjeli menedékhelyként, jogcím nélküli lakáshasználók.
1996-04-11Húszéves a Rudas Kollégium20. évfordulóját ünnepli ezen a héten a Rudas Kollégium. A programokról.
1995-12-20Kollégiumi továbbképzésA Rudasban tanácskoztak hétfőn a Fejér megyei kollégiumok vezetői és nevelői.
1994-08-29Kikerül a megtelt táblaA kollégiumi férőhelyekről.
1992-03-27Kollégiumi napok1992. márc. 27-én kezdődött a Rudas Kollégiumban a Fejér megyei Kollégiumok találkozója.
1990-07-20Önerőből, amit lehetA 340. sz. Építőipari Szakmunkásképző bővítéséről, kollégiumának felújításáról.
1989-01-06Kiegészítették a jutalmat. Dícsérő oklevélA SZÖVOSZ dícsérő oklevelét nyerte el, immár második alkalommal a dunaújvárosi munkásszövetkezet Makarenkó iskolaszövetkezeti csoportja -amely a könnyűipari Szakmunkásképző Intézet kollégiumában működik- az 1987/88-as tanévben végzett iskolaszövetkezeti munkájáért. Ötezer forintos pénzjutalom.
1989-00-00Nem gondok nélkül az intézet kollégiumábanPolinger Éva, a Könnyűipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet tanára az iskola kollégiumában eltöltött 5 év alapján írta tanulmányát a hátrányos helyzetű tanulók, az állami gondozott tanulók problémáiról.
1986-11-18Eszakadás. A közösséghez alkalmazkodni kellA dunaújvárosi kollégisták életéről. Fénykép
1984-11-06Kiváló kollégiumokA dújv-i 316. sz. Makarenko Szakközépiskola és Ipari Szakmunkásképző Intézet kollégiuma "Kiváló kollégium" kitüntetést kapott.
1984-05-18Teaház a pincében. Tejjel, mézzel narancslével.A Műszaki Főiskola kollégiumának ötletes kezdeményezéséről
1984-02-03Micsoda jó buli. Csak egyszer pofozkodtak.Riport a főiskolán rendezett diszkóról. Tanár-diák találkozó. Lapátnak sem ment. Ki vigye a balhét?
1984-01-01A kollégiumi nevelőmunka néhány feltételeA Rudas László Kollégium kollégiumvezetőjének cikke.
1984-01-01A közösségteremtés pedagógiai eszközeiA cikkíró Pálmai Györgyné kollégiumvezető a Makarenko szakmunkásképző intézetben.
1984-01-01Szabad idős program a kollégiumbanA cikk írója Bene Károlyné a Makarenko szakmunkásképző intézet kulturális nevelő tanára.
1981-03-01Kollégiumi építkezés.Összefoglaló a kollégium felújítási munkálatairól.
1980-10-28Otthon-e a diákotthon?Kollégisták, a kollégiumokról.
1980-07-29Diákotthonok nyáronLakni vagy felújítani? A városi kollégiumokról.
1979-12-07Nevelők felelősségeA 316. sz. Ipari Szakmunkásképző Intézet és a hozzátartozó objektumok pedagógus pártszervezeteinek beszámoló taggyűléseiről készült riport.
1979-07-03A középiskolák átszervezéseMegszüntetik a Rudas László Közgazdasági Szakiskolát, a Gyors- és Gépíró Iskolát, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakiskolát, a Középiskolai Kollégiumot. Új középfokú intézményt hoznak helyettük létre.
1979-04-03Kollégiumavató ünnepség hazánk felszabadulásának tiszteletéreTegnap délelőtt kollégiumavató ünnepséget tartottak a 316. Makarenko Szakmunkásképző Intézet diákotthonában.
1979-03-20Ebédlő épülA főiskola diákszállodái közti részen egyszintes ebédlő épül. (nem teljes szöveg)
1979-01-23A kollégiumi nevelőmunka és a diákönkormányzat fejlődéseAz MSZMP városi végrehajtó-bizottsága tárgyalta a két kollégiumban folyó nevelő munkát.
1978-12-22A papíripari szakmunkásképzésAz iskola jelentősége. Az iskola és a kollégium bemutatása. Képek: könyvtár. rendezvényterem, kollégiumi szobák, tanműhely.
1978-10-31Kollégiumavatás1978. november 2-án avatják a Közgazdasági Szakközépiskola és Vendéglátóipari Szakmunkásképző Intézet középiskolai diákotthonát.
1978-09-23Tettekkel a kollégium címértA dunaújvárosi középiskolai diákotthon terveiről, kulturális tevékenységéről. Nov. 7-re kollégium lesz.
1978-03-31"Mi csak főzni és kínálni tudunk..."Bemutatjuk a November 7. brigádot. Riport a műszaki főiskola diákkollégiumának konyháján dolgozó szocialista brigádjáról. Életük, munkájuk. Képek: Ők, tizenhárman. Az ízesítés mindig a vezető szakács feladata.
1978-03-31Az ország iskolája (képaláírás)A Kádár-völgyben felépült papíripari szakmunkásképző iskola és kollégium jelentőségéről. (nem teljes szöveg)
1978-02-21"Drága föld, szülőhazámnak földje..."A 316-os Makarenko Szakmunkásképző Intézet kollégiumában alakult klubról. A klub a Moszkvai Rádió magyar nyelvű adásának Ifjú hallgató nevét viseli.
1977-12-30Átadták: 1977-ben (képaláírás)Az idén az iskolaév kezdetére készült el a könnyűipari szakmunkásképző iskola 200 személyes kollégiuma. Ez a létesítmény városunk második középiskolai diákotthona. (teljes szöveg)
1977-10-18Kedves vendégek Dunaújvárosban. Pártmunkás-küldöttség Vorosilovgrád megyébőlL. V. Romanyenkónak, a vorosilovgrádi megyei pártbizottság titkárának vezetésével 17-én érkezett megyénkbe, illetve Dunaújvárosba. A múzeumba, vasműbe, uszodába, papírgyárba, papíripari szakközép-iskola kollégiumába, majd az MMK-ba látogattak el.
1977-09-30"Ki itt belépsz, a jövődbe lépsz be..."Ünnepélyesen felavatták a papíripari szakmunkásképző iskola új kollégiumát. A szept. 29-én tartott ünnepségen az ünnepi köszöntőt Tomcsányi Elemér, a papírgyár igazgatója tartotta. A kollégium 87 fiatalnak ad otthont. Műsor. Kép: Külső felvétel a kollégiumról
1977-09-27Diákotthon avatás1977. szeptember 29-én adják át a Makarenko Ipari Szakmunkásképző Intézet mellett működő Papíripari Szakmunkásképző Iskola diákotthonát a Kádár-völgy szélén, a Dózsa György út és a Bocskai utca sarkán.
1977-09-16Az új Dózsa-szobor (képaláírás)Új képzőművészeti alkotással gazdagodott városunk. A hét elején állították fel Kiss Kovács Gyula Dózsa-szobrát a Dózsa György úton, a Kádár-völgyi új kollégium épülete előtt. (teljes szöveg)
1977-09-06Elkészült a kollégium (képaláírás)316. sz. Makarenkó Szakmunkásképző Intézet új kollégiuma. 120 szakmunkástanuló nyer elhelyezést. A II. emeleten a papíripari Vállalat munkásszállóját rendezték be. 42 milliós költséggel épült. 1977. szeptember 1-én adták át. Kép: Az új kollégium. (Kádárvölgy) (nem teljes szöveg)
1977-08-30Megérkeztek az első "gólyák" (kishír)A Papíripari Szakmunkásképző Intézet kollégiumába. (nem teljes szöveg)
1977-07-29Új diákotthon épül (képaláírás)Elkészült a Papírgyári Szakmunkásképző Intézet diákszállója a Kádár-völgy keleti oldalán. (nem teljes szöveg)
1977-02-11Szeptemberre elkészül (képaláírás)Az új tanév kezdetére elkészül a papíripari szakmunkásképző iskola kollégiuma. Az építők már a belső munkákat végzik. A vízvezetékszerelők, festők és burkolók munkája nyomán a tanulószobák, hálótermek egymásután nyerik el végső formájukat. (teljes szöveg)
1976-11-02Új ifjúsági klubA 340-es építőipari szakmunkástanuló iskola kollégiumában.
1976-07-13Turistaszálló a CastrumbanAz új szállóban egyszerre 83 vendéget tudnak fogadni. A Dózsa György úti régi turistaszállót hamarosan bezárják, és kollégium céljára átadják a főiskolának.
1976-05-10Turistaszálló épül Dunaújvárosban624 lakás készül el az idén. A lakásokhoz üzletek és szolgáltatóműhelyek sora járul. Összesen 13 üzlethelyiséget, köztük egy élelmiszer ABC-áruházat adnak át. 1976-ban új turistaszálló, 6 tantermes papíripari szakmunkásképző és 200 személyes kollégium készül el. (teljes szöveg)
1975-09-02Megkezdődött az új tanévÚj középiskolával és középiskolai kollégiummal gazdagodott városunk. Polinszky Károly oktatási miniszter városunkban. Iskolaavató a Catrumban.
1975-06-24Egy iskolaépítés bonyodalmaiElkészül-e szeptemberre? A Castrum városrészi 14 tantermes közgazdasági szakközépiskola építéséről.
1975-04-04Leleplezték Rózsa Ferenc szobrátA Dózsa György úti kollégium előtti parkban felavattak Rózsa Ferenc mellszobrát, akiről a kollégiumot elnevezték.
1975-03-29Épül a papíripari szakmunkásképző intézet és kollégiumKép.
1973-03-16Kollégiumi bizottságot választottak a főiskolások.Megválasztották a kollégium diákönkormányzatának tagjait.
1972-12-20Mini diákotthonA DV 3. sz munkásszállóján a vidéki ipari tanulók számára diákotthont rendeztek be.
1972-12-02Vonzóvá tenni a szakmátDunaújvárosban egy korszerű, kísérletezésre is alkalmas, audiovizuális berendezéssel felszerelt oktatási intézmény és kollégium épül.
1972-11-21Diákotthont rendezett be az ipari tanulók számára a DV20 tanuló számára ipari tanuló otthont rendeztek be.
1972-11-20SzakmunkásképzésDiákotthont ad a vasmű húsz vidéki tanulójának.
1971-04-06Diákotthonból-kollégiumMiért jó egy kollégium?
1971-04-02Rózsa Ferenc nevét vette fel a műszaki főiskolakollégiumaKollégiumi névadások a művelődési miniszterhelyettes részvételével.
1971-03-30Kollégiumavató (kishír)A főiskola április 1-én, csütörtökön délután négy órakor az intézmény aulájában ünnepélyes kollégiumavatót tart. A főiskolások diákotthonát "Rózsa Ferenc" nevét viselő kollégiummá avatják. (teljes szöveg)
1971-03-12Diákotthonból kollégiumKollégiumá alakul a főiskola diákotthona.
1970-07-14Stúdió a kollégiumban (kishír)A Műszaki Főiskola két kollégiumi épületében a Dózsa György út 33 és 37-ben a nyári szünet alatt felújítási munkákat végeznek. Tovább bővítik a modern berendezésű szobák számát, rekamiékat, függönyöket kapnak a diákotthoni szobák. Mintegy ötvenezer forintos beruházási költséggel stúdiót szerelnek fel, mely a két kollégiumot összeköti és a jövő tanévtől már működi a diák-rádió. (teljes szöveg)
1969-09-19KépaláírásEgy év alatt több mint kétszáz rekamiéval és más bútordarabbal gazdagodott az új főiskola diákotthona. (nem teljes szöveg)
1963-12-24Hazajönnek a gyerekekkollégiumból,- távoli munkahelyekről hazajönnek az ünnepekre a gyerekek.
1962-12-21Felavatták csütörtökön a dunaújvárosi kohóipari technikum... (kishír)A technikum 210 személyes kollégiumát avatták fel.
1962-12-21Kollégiummá avatták a Kohóipari Technikum diákotthonát1962 decemberében ünnepélyes keretek között avatták fel az ország 170. diák-kollégiumát. Az egyik hétemeletes Dózsa György úti épületben 220 diák tanul.
1962-05-22Felavatták (kishír)Felavatták a Kerpely Antal Kohó-és Gépipari Technikum új, hétemeletes diákotthonát.
1961-10-13Október 15-én megnyitják a Tanács Dózsa György úti, új munkásszállóját.Három hétemeletes épület. 1. épület: Kerpely Antal Kohászati Technikum diákjainak. 2. épület: 26-os Építőipari Vállalat dolgozóinak. 3. épület: a tanács vállalatainak férfi munkásszállója. Az IKV kezelésében.
1959-12-24Délutáni látogatás a Kerpely diákotthonbanMivel töltik idejüket a diákok?
1958-02-21"Apai örökség..."A Kohászati Technikum kollégiumában élőkről.
1955-01-21Jó diáknak lenniLátogatás a Kohászati Technikum diákotthonában
Fejvesztve menekülnek a háború előlA TV2 Tények című műsorában a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi menekültszállásáról készült riport