Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

641 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-11-03Színvonalas, teltházas gálával ünnepelt a László Imre Nótaklub1983. november 3-án alapították a teljes nevén László Imre Magyarnóta, Népdal, Operett és Cigánydal Kedvelők Klubját Dunaújvárosban. A közösség egy zenei seregszemlével, igazi gálaesttel ünnepelte a klub fennállásának 40 éves évfordulóját.
2023-10-27Csak így találkozhat a múlt és a jelen – pompás programmal ünnepelt a zeneiskolaRemek programmal, a múlt értékeit és a jelen kincseit egyaránt felvonultató jubileumi héttel ünnepelte fennállása 70. évfordulóját a dunaújvárosi Sándor Frigyes Zeneiskola. Egymást érték a színvonalas, torokszorító, vidám és emelkedett pillanatok
2023-10-20Szép repertoár, színvonalas koncert – jótét céllal az evangélikus templombanFolytatta a jótékony célú közösségi kezdeményezések sorát Dunaújvárosban a Pentele Baráti Kör. Most az evangélikus templomban a Szentháromság-szobor javára rendeztek remek hangversenyt.
2023-10-13Kodály nyomában – koncepció és gyakorlatAz intézmény fennállásának 70. évfordulója alkalmából új sorozatot kezdünk a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskolával: a téma a zenei nevelés hatása életünkre. Németh Irma tanár, zenepedagógus, énekes összegzése.
2023-05-05Szép műsor és jelképes jelentőség: idén is siker volt a Jótékonysági pedagóguskoncert2023-ban 26. alkalommal szerveztek jótékonysági pedagóguskoncertet Dunaújvárosban. A Móricz Zsigmond Általános Iskola kezdeményezéséhez idén is több intézmény csatlakozott – a kórház gyermekosztályának gyűjtöttek.
2023-03-24Több versenyen bizonyított a Wesley Da Capo iskolaA dunaújvárosi művészeti iskola táncosai döntős pozíciót vívtak ki egy remek koreográfiával, Kapusi Adél gordonkaversenyen debütált sikerrel, míg Marics Tamás, az intézmény gitártanára rangos nemzetközi viadalon lett első díjas.
2022-10-21Kincseket rejt a József Attila Könyvtár Médiatára: Múltunk eseményei mindenki számára visszanézhetők (5.)Szirmai György a helyi televízió régi híranyagai közül válogat.
2022-10-04Intézmények, közösségek egész sora szervezett ünnepi programokat a zene világnapjára. Sok szólamú sorozat a zene világnapjánDunaújvárosban a zenei világnap programjainak sorát a Móricz iskola nyitotta meg 2022. szeptember 30-án. Az ének-zenei tagozatos intézmény tornatermében rendeztek közös énekléssel körített ünnepi koncertet. Nagyon készült az új tanév első bemutatkozási lehetőségére a Sándor Frigyes Zeneiskola is, ahol pénteken a kiváló muzsikus Sándor Anna, az intézmény névadójának közelmúltban elhunyt lánya emlékére léptek színre az iskola csoportjai. A kínálatot a Jószolgálati Otthon adománygyűjtéssel színezett vására egészítette ki. További rendezvények a cikkben.
2022-09-09Állva, tapsorkánnal köszönte meg a közönség a Quintia zenekar koncertjét a Bartókban. Világcsoda és világszínvonal a Quintiától.Fennállásának 10. évfordulóját ünnepli a Quintia zenekar. A Beke Beáta, Kurina Laura, Németh Irma, Péter Kata és Pocsai Mária által alapított formáció ismét egy közönségkedvenc produkcióval örvendeztette meg a dunaújvárosi közönséget. A helyszín ez alkalommal is a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színházterme volt.
2022-06-15Szabadtéri koncerttel zárta az évet a zeneiskola (képaláírás)Méltóképpen, muzsikával búcsúztak a tanévtől a Sándor Frigyes Zeneiskola növendékei és tanárai az iskola épülete melletti "lakatolós téren" tartott év végi koncerten június 14-én, kedden. A közös zenélés után a végzős diákok elhelyezték saját lakatjaikat a kis téren álló szobornál, jelképesen ezzel is örökre az intézményhez köve magukat. Ezt követően pedig a tanárok kiosztották az év végi bizonyítványokat a növendékeiknek.
2022-06-10Korszakok találkozása a koncertterembenSzínvonalas zenei programnak adott otthont a dunaújvárosi Evangélikus Templom. Az intézményben az Anima Musicae Kamarazenekar kápráztatta el a közönséget, akik Bánkövi Gyula dunaújvárosi származású zeneszerző műveit is megszólaltatták 2022. június 3-án.
2022-06-07Klasszikusok és kortársak (képaláírás)Június 3-án, pénteken délután az Amina Musicae kamarazenekar adott hangversenyt a helyi evangélikus templomban. A koncerten felcsendültek a dunaújvárosi kötődésű zeneszerző, Bánkövi Gyula szerzeményei mellett Purcell és Csajkovszkij művei is, Tihanyi László vezénylésével. (teljes szöveg)
2022-05-31Mesterek és tanítványaik éterien muzsikáltakA Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola diákjai pünkösdi koncerttel örvendeztették meg a város komolyzenére éhes közönségét május 27-én, pénteken. Az intézménynek ez a koncertje minden évben, hagyományosan a mesterek és a tanítványok közös bemutatkozásáról szól.
2022-05-06Szép gálát időzített a tánc világnapjára a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti iskola. Wesley-Da Capo: szép siker a világnaponA tánc világnapja alkalmából szerveztek nagyszabású gálát a dunaújvárosi Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és tanulói a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. A rendezvény részeként három táncszakág növendékei és a képzőművész-tanoncok is megmutathatták tehetségüket.
2022-04-29Megérdemelt vastapsok a Pedagóguskoncerten25. alkalommal is nagy sikert aratott a Szent Pantaleon Kórház gyermek osztályának javára szervezett adománykoncert. A színvonalas rendezvényre a dunaújvárosi evangélikus templomban került sor, ahol a település számos művészeti iskolája és csoportja képviseltette magát.
2022-04-09Szertartásszerűen komponálniA Dunaújvárosból induló és kötődéseire máig büszke Balogh Máté idén március 15-e alkalmából vehette át a kiemelkedő teljesítményt felmutató zeneszerzők és zenei rendezők rangos állami elismerését, az Erkel Ferenc-díjat. A fiatal zeneszerző még csak a harmincas évei elején jár, de már komoly szakmai elismertséggel bír itthon és külföldön egyaránt. Balogh Mátéval őszintén vállalt küldetéséről, munkamódszeréről és a dunaújvárosi zenei hagyományról is beszélgettünk.
2022-04-08Végre végig újra élőben mutatkozhatnak be a művészpalánták és tanáraik. Eseménydús lesz a Sándor Frigyes Zeneiskola hónapja"Kihelyezett" koncerttel, 2022. április 5-én kezdődött az a gazdag programsorozat, amelyre a Sándor Frigyes Zeneiskola várja a muzsika szerelmeseit – lényegében egész áprilisban.
2022-02-19Harminc év tapasztalataA magyar harmonikások napján, február 6-án, Albertirsán rendezett harmonikaünnep gálaműsorának keretében vehette át kiváló oktató-nevelő munkájáért oklevelét Juhos Melinda, a Sándor Frigyes Zeneiskola művésztanára, akinek diákját, Szloboda Balázst is díjazták. Az elismerésről, az elmúlt harminc esztendő pedagógusi pályafutásról beszélgettünk Juhos Melindával.
2022-01-21A Paganini-salsától az újévi gáláig - két sikeres koncertet is rendeztek a Bartókban.Két hangversenyen mutatta be „Láttad-e már a zenét?” című koncertprogramját Szentpéteri Csilla zongoraművész és együttese 2022. január 14-én a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban. Mind a délelőtti fiatalabb korosztálynak szóló, mind pedig az esti összeállítás osztatlan sikert aratott.
2021-12-15A Beteljesült ünnep"A hagyományokat követve, a karácsony előtti koncertsorozatának keretében vasárnap este lépett közönség elé az evangélikus templomban Rákász Gergely orgonista."
2021-12-14Ünnepi hangverseny a baptista templombanAz „Aranydaru” Szállítómű Nyugdíjas Egyesület és a dunaújvárosi baptista gyülekezet szervezésében adventi hangversenyre várták az érdeklődőket december 12-én, vasárnap a helyi baptista templomban.
2021-11-29Amikor az orgona mesélni kezdLénárt Linda orgonakoncertje a Krisztus Király Főtemplomban.
2021-11-12"Kinek élete a zene volt..." – emlékestRendhagyó együttműködés nyomán született különleges produkcióra várják a közönséget a Bartók Kamaraszínház Böröcz György Stúdiótermében. A Kinek élete a zene volt című előadás Bartók Béla életművének fontos fejezeteit idézi fel – sok-sok muzsikával.
2021-09-03Komoly kísérlet, izgalmas szakmai kihívásA Győri Filharmonikus Zenekar vezető karmestere a mindössze 25 éves Rajna Martin, míg az együttes rezidens zeneszerzője a 30 esztendős Balogh Máté lett. Mindketten Dunaújvárosban kezdték zenei pályájukat – sorozatunk második, befejező részében Balogh Máté mutatkozik be.
2021-08-1925 évesen került a győri filharmonikusok élére a városunkból elszármazott karmester. "Nagy megtiszteltetés, feladat és felelősség"A Győri Filharmonikus Zenekar vezető karmestere a Dunaújvárosból elszármazott, mindössze 25 éves Rajna Martin. Riport
2021-08-04Lenyűgöző koncert a két fiatalrólBeszámoló a baracsi születésű Kiss Péter (harmonika) és Szigeti Bence (gitár) koncertjéről, amelyet Baracs-Templomoson, a Boldogságos Szűz Mária-templomban rendeztek meg.
2021-08-03Bartók Béla emlékezete"Folytatódott július 31-én a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár klasszikus zenét népszerűsítő sorozata. Előző alkalommal Beethoven munkásságát emelték a fókuszba, ezúttal a magyar zenetudós, népdalgyűjtő, Bartók Béla élete került górcső alá."
2021-06-17Hozzálakatolták életüket az iskolához, a zenéhezAz iskola melletti, Móder Rezső Munkácsy-díjas képzőművész tervei alapján készült Jel című szoborcsoport árnyékában rendezett szabadtéri koncerttel zárta az idei tanévet a Sándor Frigyes Alapfokú Művészetoktatási Intézmény június 14-én, hétfőn délután.
2021-06-01Újvárosi lett a választott elnök. Balogh Máté lett az új elnökMájus 29-én megtartotta évi rendes közgyűlését a Magyar Zeneszerzők Egyesülete, amelynek napirendjén – a mandátumok alapszabály szerinti lejártával – teljes tisztújítás szerepelt. Az új elnök Balogh Máté lett
2021-05-00Rajna Martin: "A közös munka örömétől igazán katartikus műfaj az opera"Interjú Rajna Martin karmesterrel az Eötvös Péter Alapítvány mentorprogramjáról és a karmester szakmáról.
2021-04-00"Inkább felelősséget érzek, mint hatalmat"Interjú Rajna Martinnal, a dunaújvárosi születésű karmesterrel, aki elismert dirigense Magyarország vezető szimfonikus zenekarainak.
2021-03-09A Kossuth-díjas zeneszerző Dunaújvárosba is ellátogatottA Kodály-módszer szerte a világon napjainkban is elismertségnek örvend
2021-02-24A kiadó megjelenteti a vonósnégyes partitúrájátBalogh Máté Junior Prima díjas, Artisjus-díjas (Az év junior-zeneszerzője) zeneszerző a mannheimi II. Impronta Ensemble Composition Competition zeneszerző verseny harmadik helyezését érte el Der Rhein am Tomasee (A Rajna a Tomaseenél) című vonósnégyesével.
2020-07-06Szabadtéren már muzsikálhattak. "Járványbúcsúztató" vasárnapi koncertA Dél-Dunántúl zenei életében kiemelt helyen jegyzett pécsi Pannon Filharmonikusok kamarakoncertjét hallgathatta a dunaújvárosi közönség július 5-én, vasárnap délelőtt a a Krisztus király főtemplom, vagyis a dunaújvárosi római katolikus plébánia előtti II. János Pál Pápa téren.
2020-04-03Muzsikaszó az ablak alatt. Muzsikáló autó járt az ablakaink alattEgészen furcsa élményben lehetett részük a hét elején több dunaújvárosi városrész lakóinak. Egy személyautó gördült végig a városon méltóságteljesen, komolyzenét harsogva szerte. Nem, nem egy karanténba beleőrült zenerajongó volt, a MÁV Szimfonikus Zenekar kezdeményezése ért el hozzánk.
2020-03-09Aki tanulja, és az is, aki már tanítja.A dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola 2020. március 7-én, szombaton 10. alkalommal rendezte meg a regionális fafúvós-találkozót az emeleti koncerttermében
2020-03-06Gárdonyi gála, nagy sikerrelA dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskolába látogattak Dunaújváros francia testvérvárosa, Villejuif művészeti intézményének tanulói.
2020-03-04A Vegyeskar énekelt a Müpában. Verdi-operákat szólaltatott meg a vegyes kar2020. március 1-én, vasárnap este a Művészetek Palotája (Müpa) egyedülálló hangversenytermében a MÁV Szimfonikus Zenekar, a legkiválóbb szólisták és a Kodály Kórus Debrecen mellett a Dunaújvárosi Vegyeskar is lehetőséget kapott a közös muzsikálásra.
2020-01-20Fagott és zongora párosaTavaly októberben emlékezetes szabadtéri koncertet adott városunkban a Pannon Filharmonikusok csellókvartettje. Január 18-án, szombaton este a filharmonikusok egy újabb kamaraformációval – dr. Herpay Ágnes fagott szólamvezető, Huszics Ibolya zongoraművész kettőse – várták az érdeklődőket a Krisztus király főtemplom altemplomának aulájában.
2020-01-17Gála 2020 - telt házzal, nagy tapssalA Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola jubileumi évnyitót tartott a Bartókban.
2019-12-06Az advent jegyében. Dunaújváros Vegyeskar: szépséges koncertAdvent első vasárnapján a Dunaújvárosi Vegyeskar az evangélikus templomban adott szép koncertet.
2019-12-00Adventi koncert (kishír)Zsúfolásig telt a város koncertterme advent első vasárnapján: a Dunaújvárosi Vegyeskar adott ihletett erejű, szép koncertet az ünnepi időszak nyitányán. A Könyves Ágnes és Kurucz Gergely dirigálta kórus ihletett erővel szólaltatta meg a zeneirodalom témába vágó gyöngy-szemeit – gyönyörű volt a bevezetőben tolmácsolt népi dallam, a Szép csillag rendhagyó előadása, valamint a bevonulással körített gregorián ének, az Ave Maria előadása is. (teljes szöveg)
2019-10-21A koncert üzenete: a zene mindenkié. A legfontosabb dolog: a zene mindenkiéKülönleges zenei eseményre várta a dunaújvárosi római katolikus plébánia, hivatalosan a Krisztus király főtemplom október 20-án, vasárnap délelőtt a zenekedvelő dunaújvárosiakat.
2019-10-04Kétmillió forintMúlt szombaton a római katolikus nagytemplomban jótékonysági hangversenyt adott Mága Zoltán hegedűművész. Kétmillió forint gyűlt össze, melyet a kórháznak ajánlanak fel.
2019-10-00Elkezdték a tanévet a Violin művészpalántái isA rácalmási általános iskolásoknak 2019/20-as tanévben is indít hangszeres zenei oktatást gitárra, zongorára, furulyára és fuvolára a Violin Művészeti Iskola
2019-09-28Jótékony koncert (képaláírás)A száz templomi jótékonysági koncertsorozat keretében városunkban, a Krisztus király templomban lépett fel szeptember 27-én kora este Mága Zoltán hegedűművész. (teljes szöveg)
2019-07-00Daloló szerdaMájus (2019) második szerdáján, második alkalommal volt a Daloló Szerda, a már szinte Nagyvenyim koncert-termeként emlegethető katolikus templomban
2019-05-09A kórházat támogatták a koncert bevételévelA Móricz általános iskola 24. alkalommal szervezte meg azt a jótékonysági pedagóguskoncertet, amelynek bevételével a dunaújvárosi kórházat támogatják.
2019-05-03Az egész város büszke lehet Lillára. A nyolcéves lány eddig minden versenyt megnyertRóka Lilla eddig mindig kiérdemelte az első helyezést hazai és nemzetközi hegedűversenyeken. Egy éve kezdett el versenyezni. A polgármester oklevéllel jutalmazta.
2019-04-18Jótékonysági koncertHuszonegyedik alkalommal szervezte meg a Móricz iskola a jótékonysági pedagóguskoncertet hétfőn az evangélikus templomban. A kórház gyermekosztályának gyűjtöttek.
2019-04-18Három díjazottSándor Frigyes Napokat tartott névadója tiszteletére a zeneiskola múlt héten. A hét zárásaként átadták a Sándor Frigyes Díjat Dőr Gabriellának a zeneiskola igazgatójának, Balogh Zoltán Andrásnak a fúvós zenekar vezetőjének és Szabó Szebasztiánnak.
2019-04-13Csajkovszkij-est volt az MMK-banHosszú kihagyás után most ismét zongoraestet adott Kolisnychenko Inna a Munkásművelődési Központban április 12-én.
2019-02-01Anna ezüst minősítéssel tért haza a versenyrőlJanuár 25-én, pénteken rendezték a Hermann zeneiskolában az V. Alapfokú Szanyi Irma zongoraversenyt Székesfehérváron.Gallai Lívia Anna (kép), a Wesley DaCapo iskola növendéke ezüst minősítést ért el.
2019-02-01EzüstösenGallai Lívia Anna, a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola az Alapfokú Szanyi Irma Zongoraversenyen ezüst minősítést szerzett.
2019-01-31Dunaújváros kultúrájáért dolgoznakA magyar kultúra napja alkalmából tartott rendezvényen adták át a Pro Cultura Intercisae díjakat Törökné Antal Mária gyermekkönyvtárosnak, Pomposné Zelena Erzsébet hegedűpedagógusnak és Szloboda Györgynek, a László Imre Magyar Nóta, Népdal, Operett és Cigány Dalokat Kedvelők Klubja vezetőjének.
2019-01-18Újévi Gála klezmerrel. Színvonalas hangversennyel indult az évZsúfolásig megtelt a Bartók színházterme múlt vasárnap a Sándor Frigyes Zeneiskola és a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány közös újévi gálakoncertjén.
2018-12-21Adventi zongorakoncertRákász Gergely orgonaművész adott koncertet az evangélikus templomban.
2018-12-21Adventi zeneiskolai koncert (kishír)Idén sem maradt el a zeneiskola adventi koncertje, melyet az evangelikus templomban tartottak. (nem teljes szöveg)
2018-12-17Pálinkás Eszter: Muzsikálás barátokkalPálinkás Eszter ezúttal is muzsikustársaival lépett fel, mindvégig színpadi partnere volt Beke Beáta gitárművész, a Wesley-DaCapo Alapfokú Művészeti Iskola tanára, de két produkció erejéig csatlakozott hozzá Inna Kolisnychenko zongoraművész is, aki ugyancsak a Wesley-DaCapo tanári gárdáját erősíti.
2018-12-14Tíz komolyzenészt díjazott az MVM CsoportTizenegyedik alkalommal vehették át a zeneművészet legkiemelkedőbb fiataljai a Junior Prima Díjat. Közölük ketten dunaújvárosi kötődésűek: Rajna Martin (kép) és Balogh Máté (kép).
2018-12-06Átadták a Junior Prima Díjakat2018 november 20-án a Müpában hazánk legrangosabb zeneművészeti elismerését, a 30 év alatti tehetségek Junior Prima Díját vehette át Rajna Martin, a Dunaújvárosban született karmester
2018-11-26Nagykorú főtemplom. Orgonahangverseny az ünnepi istentisztelet utánA Krisztus Király plébániát 18 évvel ezelőtt áldotta meg dr. Takács Nándor, akkori székesfehérvári megyés püspök, 10 éve pedig Spányi Antal megyés püspök szentelte fel az épületet. A templom a hét végén, Krisztus király ünnepének előestéjén tartotta különleges rendezvényét.
2018-10-05Egész napos örömzenélésA Sándor Frigyes Zeneiskola növendékei és pedagógusai idén is kitettek magukért és egész napos muzsikával ünnepelték a zene világnapját hétfőn (2018.10.01.).
2018-06-28Ismét megnyitott a Liget!2018 júliusában újból színes programok várják az érdeklődőket a Petőfi Művészeti Liget előadás sorozatában.
2018-06-08Harmonikával a harmonikáért a múzeumkertbenDíjtalan múzeumlátogatásra és különleges, jótékonysági harmonika koncertre várták az érdeklődőket szombaton délután az Intercisa Múzeumban. A Juhos Melinda tanárnő által már húsz éve irányított zenekar (Sándor Frigyes Zeneiskola) 10-18 éves fiatalokból áll. A múzeumkertben tartott előadás alatt a zenekar hangszerállományának felújításáért gyűjtöttek.
2018-06-07Harmonikaszó a jótékonyság jegyébenA Sándor Frigyes zeneiskola jótékonysági harmonikakoncertet tartott az Intercisa Múzeum udvarán.Az esemény célja az volt,, hogy adományokat gyűjtsenek egy különleges hangszer megvásárlására.
2018-06-00Violin gálaBeszámoló a 2018-as évzáró gáláról
2018-05-11Dobkoncert latinos beütéssel. A próbaterem hangszigetelésére gyűjtik az adományokatJótékonysági koncertre várták kedd délután a támogatókat a Sándor Frigyes Zeneiskolában.
2018-05-03Különleges hangzású fuvolakoncert zárta a népszerű előadás-sorozatotA Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének regionális kamarakoncert-sorozatában április 25-én, szerdán a Zeneórától a zenélő óráig című fuvolahangversenyre várták a földvári zenebarátokat.
2018-03-16Fafúvósok randevúztakA környező településekről érkeztek diákok a Sándor Frigyes Zeneiskolába, ahol második alkalommal rendezték meg a fafúvósok találkozóját múlt szombaton.
2018-03-05Zene és barátság. Zongora négykezes találkozóIsmét megrendezték a Sándor Frigyes Zeneiskolában a zongora négykezes találkozót múlt szombaton. A kétévente zajló eseményen idén is változatos csapat állt össze a környék jelentősebb művészeti iskoláiból.
2018-02-27Haydntól Michael JacksonigHaydntól Michael Jacksonig – ezzel a hangzatos címmel csalogatták a Bartók nagytermébe a kisiskolásokat az Ifjúsági Zenei Bérlet előadására február 26-án.
2018-01-19Újévi dallamok. Tanárok, diákok és a Four FathersA Sándor Frigyes Zeneiskola égisze alatt működő Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány idén már nyolcadik alkalommal rendezte meg Újévi Gálakoncertjét múlt szombaton, amin a sztárvendégek mellett felléptek az iskola növendékei és tanárai is.
2018-01-15Újévi zenés kezdés. Újévi hangulat a nyitókoncertenHagyományos Újévi koncertjét tartotta január 13-án, szombaton este a Sándor Frigyes Zeneiskola égisze alatt működő Szonáta Zeneművészeti Alapítvány a Bartók nagytermében.
2018-01-11A Mohai családban a zenéé a főszerep. A Mohai családban állandó vendéggé vált a melódiaA Mohai család büszke lehet zenei téren elért eredményeire. Náluk muzsikával telt a karácsony is, mint általában.
2017-12-22Lemezbemutató (kishír)Rákász Gergely újra városunkba látogatott, s múlt vasárnap karácsonyi orgonahangversenyt adott a dunaújvárosi közönségnek. (nem teljes szöveg)
2017-12-19A régi karácsony hangulata. Ismét varázslatosanEgyre többen tudják, hogy Rákász Gergely koncertorgonista karácsonyi műsora mindig különleges élmény. Idén soha nem látott érdeklődés mellett zajlott a fellépés.
2017-12-18Adventi koncert. Több a világ annál, mint amit szemünkkel tapasztalunkSzokásos év végi, Adventi koncertjét december 15-én, pénteken este tartotta a dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola az evangélikus templomban.
2017-12-18Karácsonyra hangolódvaA karácsonyi töltekezést Rákász Gergely koncertorgonista az elmúlt több mint 300 év karácsonyi muzsikáiból válogatott szerzeményeiből álló koncertje segítette december 17-én este az evangélikus templomban.
2017-12-16Hagyományos Adventi koncertA Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola Adventi koncertet adott az evangélikus templomban december 15-én. péntek délután.
2017-12-16Az idő a legdrágább. Az idő a legdrágább, amit egymásnak adhatunkRákász Gergely (kép) koncertorgonista visszatérő vendége Dunaújvárosnak karácsony táján.
2017-12-01Karai József emlékéreNovember 25-én, szombaton délután hat kórus lépett fel a Karai József Emlékhangversenyen a Bartók nagytermében.
2017-11-27A felszentelés évfordulóján (képaláírás)A dunaújvárosi Krisztus király Római Katolikus Főtemplom megáldásának és felszentelésének évfordulója alkalmából november 25-én este Lénárt Linda orgonaművész hangversenyét hallhatták az orgonamuzsika iránt érdeklődők a főtemplomban. (teljes szöveg)
2017-11-27Karai József műveibőlNovember 25-én, szombaton délután hat kórus lépett fel a Karai József Emlékhangversenyen a Bartók nagytermében.
2017-11-14Újabb zenei árnyaltok sora különböző korszakos szerzőktólImmáron ötödik állomásához érkezett szombaton a Munkásművelődési Központban indított komolyzenei sorozatban Inna Kolisnychenko (kép) zongoraművész koncertjeinek száma.
2017-11-13Újabb árnyalat (képaláírás)Két esztendeje kezdődött a Munkásművelődési Központban az ukrán származású Inna Kolisnychenko zongoraművész komolyzenei sorozata. November 11-én, szombaton immár az ötödik állomáson állt meg, bemutatva a zene újabb árnyalatait óriási sikerrel. (teljes szöveg)
2017-09-04Évszázadok dallamai szólatk az Intercisa Múzeumban. Családi hangversenyÉvszázadok dallamai a múzeumkertben - Zenei időutazás. Ezzel a címmel hirdetett szabadtéri koncertet Tótin Katalin (kép), Tótin Szilvia (kép) és Tótin István (kép) az Intercisa Múzeum szeptember 1-re, péntekre.
2017-06-07Tizenhat estén át. Tizenhat estén át szórakoztatEbben az esztendőben is ingyenes nyári szabadtéri szórakozást kínál a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, jelentette be június 6-i tájékoztatón a teátrum vezetése.
2017-06-00Térségi Zenei Gála. A rácalmási Művelődési Ház és KÖnyvtár híreiTérségi Zenei Gálának adott otthont 2017. május 27-én a rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár. A gálán a Violin Művészeti Iskola rácalmási, dunaújvárosi, pusztaszabolcsi, dunavecsei és sárbogárdi telephelyein, a zeneművészeti ágon tanuló fafúvós, zongorista, rézfúvós, gitáros diákok és tanáraik vettek részt.
2017-05-22Zenei feltöltődés a városházánIsmét kamarazenei élményben lehetett részük azoknak, akik részt vettek Dunaföldváron a Városházi koncertsorozat második rendezvényén.
2017-05-05Köszönet érteA Szonáta Zeneművészeti Alapítvány a Sándor Frigyes díjjal köszönte meg Bokor Zsuzsannának (Polgármesteri Hivatal Jogi, Szervezési és Intézményigazgatási Osztályának kulturális ügyintézője), és Bencs Attilának (Hamburger Hungária Kft. gyárigazgatója) a város és térsége zenei életében kiemelkedő munkát.
2017-05-05Kétszázezer forint adomány a gyermekosztálynak22. alkalommal rendezték meg múlt vasárnap a jótékonysági pedagóguskoncertet az evangélikus templomban, amelynek bevételét ismét a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának ajánlották fel.
2017-04-28Doktor zenész (kishír)Elsősorban a képzőművészettel, zenével foglalkozó orvosokat ünnepelték a 26. Orvos Muzsikus Találkozón, amelyet városunkban rendeztek meg a múlt hét végén. (nem teljes szöveg)
2017-03-17Oboa, vadászkürt és a klarinétA Pécsi Tudományegyetem fúvósai léptek fel a dunaföldvári városháza dísztermében rendezett koncerten a közelmúltban.
2017-02-17Különválló utakon. Megvan már az új szerelemUjházy Krisztina mindenki meglepetésére kivált a Jolly Jackers együttesből. Megkerestük, kérdeztünk, őszintén válaszolt.
2017-02-02A zene ötven árnyalataKolisnychenko Inna káprázatos zongorajátékkal, Kurina Laura pedig remek csellókísérettel készült az MMK-ban megtartott zongoraestre.
2017-01-30Sokféle zenei árnyalatSzükség, igény van a minőségi komolyzenére. Ezt a tételt bizonyította január 27-én, péntek esti koncertjével Inna Kolisnychenko zongoraművész a Munkásművelődési Központban.
2017-01-13Újévi zenevarázsA Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány hetedik alkalommal rendezte meg Újévi Gáláját az önkormányzattal karöltve, amelynek idén is a Bartók színház adott otthont.
2017-01-10Újévi zenegála. Újévi gála - sok jó zeneParádés gálát tartott január 7-én a Sándor Frigyes Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. Felléptek az iskola tanárai, diákjai és a Princess hegedűtrió.
2017-01-09Gálával köszöntötték. A komolyzene jövőjeJanuár 7-én, szombaton este hagyományos Újévi Gálájára várta a komolyzene kedvelőit a Sándor Frigyes Zeneiskola és a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.
2017-01-06A telt ház már garantáltJegyek már csak a nagyon szerencséseknek jutnak majd, ám már előre rögzíthetjük az idei Újévi Gála is remek zenei csemegékkel kényezteti majd a Bartók teátrum közönségét.
2016-12-20Mozart óraműre írt darabjaAz idei évben Mozart munkásságát választotta év végi koncertjének vezérfonalául Rákász Gergely koncertorgonista december 18-i, vasárnapi fellépésén az evangélikus templomban.
2016-11-04Luther és az énekek (kis hír)Szűcs Péter Pál egyházzenész Győrből érkezett a dunaújvárosi evangélikus templomba, hogy a reformáció ötszázadik jubileumi évének alkalmából tartson előadást. (nem teljes szöveg)
2016-11-04Tagokat toboroz a vegyeskarA Könyves Ágnes és Kurucz Gergely karnagyok által vezetett csapat leginkább a férfi szólamokba és a szopránba keres új tagokat.
2016-10-21KeringővarázsA legújabb Intermezzo komolyzenei esten, az MMK-ban Kolisnychenko Inna zongora- és Kurina Laura csellójátéka vonzott telt helyes nézőteret.
2016-10-19Veszprémi romantikaA mögöttünk hagyott hétvégén a XI. Veszprémi Nemzetközi Romantikus Kóruszenei Fesztiválon vendégszerepelt a Dunaújvárosi Vegyeskar. Összegzés Kurucz Gergely karnagytól.
2016-10-17Varázslat keringővelAz Intermezzo elnevezésű komolyzenei sorozatban immár harmadszor lépett közönség elé a Dunaújvárosban élő zenetanár, Inna Kolsnychenko (kép) zongoraművész október 14-én.
2016-10-12Keringővarázs zongoránA Munkásművelődési Központ "Intermezzo" elnevezésű komolyzenei sorozata Kolisnychenko Inna előadóművész és zenetanár zongoraestjével folytatódik október 14-én.
2016-10-10Örömzenét hallhattunk. Örömzenét hallottunkÖrömzenét hallhattunk a mezőfalvi templomban október 7-én. Négy kórus, több mint száz énekese adott nívós előadást! Az idén a Paksi Városi Vegyeskar vihette haza a vándordíjat.
2016-09-10Jótékony adomány egyenesen ErdélybőlJótékonysági hangversenyt rendeztek szeptember 9-én, pénteken az evangélikus templomban a Jószolgálati Otthon Közalapítvány részére.
2016-09-05Erős nyár után erős ősz. "Retro" évad az MMK-banMozgalmas nyári évadot tudhat maga mögött a Munkásművelődési Központ. Az őszi folytatásban sem fognak tétlenkedni.
2016-08-00"Zene nélkül lehet élni, de nem érdemes!"Beszámoló a Dunaújvárosi Vegyeskar 2016-os évadáról. A legfontosabb esemény a két új karnagy, Könyves Ágnes és Kurucz Gergely érkezése volt.
2016-06-10Húszéves a Violin MűvészetoktatásViolin-találkozóra gyűltek össze június 4-én a művészetoktatási intézmény tanárai és diákjai a közmúltban Rácalmáson, ahol minden kezdődött..
2016-06-07Énekelni az éjszakábanA Kórusok Éjszakáját idén negyedszer rendezték meg a budapesti Csíkszerda kórus tagjai június 4-e estére. A Dunaújvárosi Vegyeskar XX. század végi és kortárs műveket szólaltatott meg.
2016-06-06Taposás a saját kórusútonBő két hónapja tette ki a pontot 19 évnyi küzdelmére a város egyik meghatározó kulturális bázisa a Viadana Kamarakórus. A bekiáltott búcsúhang miértjeiről, a helyi keservről és a továbbélés szükségességéről kérdeztük Kurucz Gergelyt (kép), a Viadana alapító karnagyát.
2016-05-12Eredményözön a gimibenSikeres versenyszereplések a Széchenyi István Gimnázium diákjaitól.
2016-04-29Tehetségek koncertjeA fiatal tehetségek, a tanárok és még a szülők is koncerttel kedveskedtek az érdeklődőknek a Sándor Frigyes Napokon.
2016-04-26Sándor Frigyes emléke. Muzsika hangjaSándor Frigyes Napok a zeneiskolában.
2016-04-26Vastapssal megjutalmazvaInna Kolisnychenko zongoraművésznő hangversenye április 24-én az evangélikus templomban.
2016-04-13Eredménysoroló: díjak és elismerésekA Fejér Megyei Diáknapok dunaújvárosi résztvevőinek elért eredményei, minősítései kategóriánként.
2016-03-18Erkeltől Mancinin át MozartigA térség fafúvósai találkoztak múlt hétvégén a zeneiskolában. Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskolában a Regionális Fafúvós Találkozót.
2016-03-07Magas hangon (képaláírás)A hazai komolyzenei élet egyik meghatározó karnagyával, dr. Pad Zoltánnal dolgozhatott együtt a Kurucz Gergely vezette Viadana Kamarakórus. (nem teljes szöveg)
2016-02-23Harmonika és zongora a tangó jegyébenMásodszor is MMK Intermezzo. Mészáros Melinda és Tótin Katalin koncertje a Munkásművelődési Központban.
2016-02-11Nyílt próbákkalNyílt próbákkal és koncerttel készül a tavaszra márciusban a Viadana Kamarakórus. Dr. Pad Zoltán, a Magyar Rádió Énekkara vezető karnagya tart mesterkurzust a kórusnak.
2016-01-19Pótszékes zongorakoncertInna Kolisnychenko, Dunaújvárosban élő zongoraművész adott koncertet a Munkásművelődési Központban. Beszámoló a koncertről.
2016-01-16Fejest ugrani az ismeretlenbeInna Kolisnychenko zongoraművész január 15-én debütált a dunaújvárosi közönség előtt az Munkásművelődési Központban. Interjú.
2016-01-15Újévi koncertÚjévi koncertet adtak a Sándor Frigyes Zeneiskola diákjai és tanárai a Bartók színháztermében.
2016-01-14Az érzések körülÚj sorozat indul a Munkásművelődési Központban Intermezzo - Komolyzenei Estek címmel, Inna Kolisnychenko komolyzenei zongoraestjével.
2015-12-18Gyermekkórus a templombanAdventi koncertet adott a Krisztus Király Főtemplomban a Móricz Zsigmond Általános Iskola harmadik, ötödik, hatodik és nyolcadik évfolyama, a fiúkórus, a nagykórus és szólót énekelt Jámbor Benedek.
2015-12-18Értékes fabatkaProgramokban gazdag ünnepi hetet varázsolt a Móricz iskola diákjainak. Sportdélután, templomi koncert, Kodály-koncert, Karácsonyi koncert, Fabatka Vásár.
2015-12-16Bach futamok értő tolmácstólRákász Gergely orgonista koncertje az evangélikus templomban. Koncertbeszámoló.
2015-11-09Koncert az evangélikus templomban (képaláírás)A lengyel Függetlenségi Napjának (november 11.) tiszteletére a helyi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében vasárnap este Marcin Dominik Gluch zongoraművész adott koncertet az evangélikus templomban (teljes szöveg)
2015-10-06Koncert és kiállításLóki Judit festőművész kiállítása és Matuz Gergely fuvolaművész koncertje a október 5-én a Sándor Frigyes Zeneiskolában. Beszámoló a rendezvényről.
2015-09-18Itthon vagy! Magyarország, szeretlek!Szent Mihály-napi programok a Városháza téren. Részletes programterv.
2015-07-00Teleki Gergő koncertje (képaláírás)Zsúfolásig megtelt a komolyzene kedvelőivel Nagyvenyim önkormányzatának díszterme június 5-én, délután. A jelentős érdeklődés oka ezúttal egy különleges zenei csemege: Teleki Gergő zongoraművész játszott a zenebarát közönségnek. A koncert egyben ajándék műsor Nagyvenyim két gyémántdiplomás pedagógusának, valamint zárása a nemrég befejezett önkormányzati energetikai pályázatnak. (teljes szöveg)
2015-06-10Koncert remekművekbőlNyárköszöntő koncertre várták június 7-én a komolyzene kedvelőit az evangélikus templomba a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának hallgatói.
2015-06-09Nyárelejei koncert (képaláírás)A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának hallgatói léptek fel egy ingyenes koncert keretében a dunaújvárosi evangélikus templomban vasárnap este. Képünkön Kiss Melinda operaénekes, akit Laki János kísért zongorán. (teljes szöveg)
2015-06-08Rendkívüli virtuóz élmény voltTeleki Gergő adott zongorakoncertet Nagyvenyimen.
2015-05-23A Dunaújvárosi Zenei Egyesület koncertje (képaláírás)A Dunaújvárosi Zenei Egyesület pünkösdi koncertre várta az érdeklődőket péntek este a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermében. (nem teljes szöveg)
2015-05-09Zenei csemege (képaláírás)Vizsolyi Lívia és Pásztor Magdolna fagottművészek, valamint Kancsár Vera zongoraművész hangversenyét hallhatták a zenebarátok csütörtökön este a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola kamaratermében. Élmény volt a három hölgy, barátnő komolyzenei koncertje (nem teljes szöveg)
2015-05-00Komolyzenei hangverseny a rácalmási művelődési házban (képaláírás)Ingyenes komolyzenei hangversenyt adott a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtárban Vizsolyi Lívia fagottművész, Pásztor Magdolna fagottművész és Kancsár Vera zongoraművész. Az est folyamán felhangzott többek között Cima, Schumann, Handel és Telemann egy-egy darabja. Köszönjük a művészeknek a színvonalas koncertet! (teljes szöveg)
2015-04-30Kiváló ifjú zenészekA Sándor Frigyes Zeneiskola ünnepi hetének záró rendezvényén a Sándor Frigyes Díjat Pomposné Zelena Erzsébet, az iskola hegedűtanára, a vonós tanszak vezetője vehette át.Az idei év tanulójának járó díjat Hegyi Zoltán, az iskola jazz-bőgőn játszó növendéke kapta. A díjak átadása után az iskola tanárai adtak koncertet. Az eseményen bemutatták Rohonczi István szobor-tervét Sándor Frigyesről.
2015-04-25Hangversennyel zárt a zeneiskola heteÁprilis 24-én remek tanári koncerttel és a Sándor Frigyes Díjak átadásával búcsúzott a zeneiskola ünnepi programsorozata. Sándor Frigyes Emlékérem: Pomposné Zelena Erzsébet; Sándor Frigyes Díj Hegyi Zoltán.
2015-04-24Örörmzene: diákok, szülők, tanárokIgazi családi nappal folytatódott április 23-án a Sándor Frigyes Napok a zeneiskolában.
2015-04-24A zene erejeA Móricz Zsigmond Általános Iskola immár huszadik alkalommal rendezte meg jótékonysági pedagóguskoncertjét a kórház gyermekosztálya javára, amelynek fővédnöke Gombos István alpolgármester volt
2015-04-21Sándor Frigyes NapokKiállításmegnyitóval és a növendékek remek koncertjével kezdődött április 20-án az idei Sándor Frigyes Napok a zeneiskolában.
2015-04-20Zene, jótékony hatássalHuszadik alkalommal gyűjtötte a közönséget, és ezáltal a pénzbeli segítséget az evangélikus templomban a Németh Irma szervezésében megvalósuló Jótékonysági Pedagóguskoncert április 17-én.
2015-04-18Jótékonysági Pedagóguskoncert (képaláírás)Pénteken este huszadik állomásához érkezett a Jótékonysági Pedagóguskoncert, amely minden év tavaszán sokszínű komolyzenei koncerttel örvendezteti meg közönségét. A hagyományokat követve a koncert teljes bevételét ezúttal is a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának ajánlották fel a fellépők. Kép Mészáros Melinda, Szűcs Judit (nem teljes szöveg)
2015-04-13Kottafejekbe zárt rímekMegzenésített versekből állította össze alkalmi, költészet napi repertoárját a Viadana Kamarakórus. Beszámoló az április 11-én, a József Attila Könyvtárban megrendezett koncertről.
2015-04-12Költészet napja 2015"Költészet napja a Viadana Kamarakórussal. Akik lemaradtak, nem jöttek, bánhatják, mert remek, igazán forró hangulatú kis koncertet adott - idén először - a dunaújvárosi Viadana Kamarakórus."
2015-04-12Viadana költészet napi koncertA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Viadana Kamarakórusának Költészet Napi koncertje a József Attila Könyvtárban.
2015-04-09Viadana: különleges koncert a könyvtárban!Fennállása alatt még soha nem adott koncertet – eddig! – a József Attila Könyvtárban a Viadana Kamarakórus: a költészet napján, azaz szombaton délután debütál az együttes az intézményben – különleges hangversenyre várják az érdeklődőket!
2015-04-09Dallam és versA költészet napján közösen ünnepel a József Attila Könyvtár és a Viadana Kamarakórus. A szomszédban, a Munkásművelődési Központban pedig a Versbarátok rímkavalkádja várja a líra szerelmeseit.
2015-03-23Viadana: könyvtári koncertA Költészet napján, április 11-én a Viadana Kamarakórus ad koncertet a József Attila Könyvtárban.
2015-03-09Az első önálló dalestrőlA dunaújvárosi Kiss Melinda énekesnő önálló dalestet adott a Sándor Frigyes Zeneiskolában.
2015-01-29Utazás a koponyák körülJanuár 30-án folytatódik a KMI Kortárs zenei esték címmel futó sorozata: ezúttal Trigger - avagy utazás a koponyák körül, Baráth Bálinttal, Friedrich Dáviddal és Nagy Ákossal.
2015-01-24Jótékonysági orgonakoncert!Teleki Gergő telt házas zongorakoncertet adott Baracson január 21-én.
2015-01-16Fantasztikus esteFelejthetetlen estével köszöntötte az új évet a Sándor Frigyes Zeneiskola és a gálát szervező Szonáta Zeneművészeti Alapítványa. Az iskola diákjai és tanárai léptek fel, majd az est második feléében Orosz Zoltán és Horváth Kornél zenészek.
2015-01-14Szárnyaló kezek és lelkekHagyomány a hagyományban, hogy a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola Újévi Gáláján határon innen és túl híressé vált muzsikusok is fellépnek. Idén Orosz Zoltán és Horváth Kornél duója elkápráztatta a közönséget.
2015-01-13Újévi koncert a zeneiskolávalBeszámoló a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában ötödik alkalommal megrendezett Újévi Gálakoncertről.
2015-01-09Tárlatok, djíak, bemutatókSzemezgetés a tavalyi év legfontosabb kulturális eseményeiből (1.).
2015-01-08Vasárnap: újévi gálaÖtödik alkalommal rendezi meg a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány, január 9-én a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában a hagyományos újévi gálát.
2014-12-19Karácsonyi koncertKarácsonyi koncertet adott a Viadana kórus az evangélikus templomban. A kórus december 20-án Vácon, december 24-énaz evangélikus templomban lép fel.
2014-12-19Tanulás és zeneA Regős István emlékére rendezett második jazz zene versenyen Hegyi Zoltán, a Sándor Frigyes Zeneiskola növendéke első helyezést ért el.
2014-12-11Zenei est a könyvtárbanZenei estet rendeztek a József Attila Könyvtárban. Détári Anna és Polgár Lilla előadását láthatták és hallhatták az érdeklődők december 11-én.
2014-12-08Mozgófénykép zongoráraÉrdi Tamás zongoraművész kétórás hangversenyt adott november 30-án, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermében.
2014-11-21Márton napi bővületA gimnázium vegyeskara a budapesti Parafónia Zenekarral adott közös koncertet november 15-én az evangélikus templomban.
2014-10-00Lányok fuvolávalA Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola két növendékének, Pálinkás Eszter Ágnes és Tótin Szilvia fuvolázók bemutatása.
2014-09-19Különleges koncertMatuz Gergely fuvolaművész adott koncertet szeptember 16-án a Sándor Frigyes Zeneiskolában.
2014-07-04Már tizenöt éve együtt a kórusA BonaVox női kar az évforduló alkalmából koncertet ad az evangélikus templomban.
2014-06-13Pünkösdi koncert az evangélikus templombanPünkösdi koncertet szerveztek az evangélikus templomban a Sándor Frigyes iskola szervezésében.
2014-05-28A vidéki kórus éjszakájaBeszámoló a május 24-én megtartott Kórusok Éjszakája rendezvényről, amelyen a Viadana Kamarakórus adott koncertet.
2014-05-27Virtuóz, brilliáns zongoraestTeleki Gergő zongoraművész koncertezett május 22-én a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Beszámoló a koncertről.
2014-04-25Kulturális csemege a zenekedvelőknekA Sándor Frigyes Zeneiskola idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. Ezen a héten Sándor Frigyes Hetet tartottak az intézmény, amelynek keretében számos zenei programmal várták, várják az érdeklődőket. A hét zárásaként , az Oktatási Hivatal felkérésére április 25-27 között rendezik meg a VIII. Országos Zenekari Versenyt, amelynek helyszíne a főiskola "A" épületének sportcsarnoka lesz.
2014-04-00Tavaszi zeneözönA Sándor Frigyes iskola 2014. április 25-27 között rendezi meg a VIII. Országos Zenekari Versenyt.
2014-02-05Bevezetés a zenetörténetbe: csoda, gyerekekEckhardt Gábor Liszt-díjas zongoraművész, Kurtág György tanítványa tartott rendhagyó zongoraórát a Bartók színpadán.
2014-02-00New Yorkban járt a Dunaújvárosi Egyesített Kórus73 dunaújvárosi dalnok a világ egyik legjelentősebb hangversenytermének, a New York-i Carnegie Hall Isaac Stern Auditoriumának pódiumára állhatott.
2013-12-17Rákász angyalaRákász Gergely, koncertorgonista újra ünnepi koncertet adott az evangélikus templomban.
2013-10-01Ünnepel a zeneiskolaA Sándor Frigyes Zeneiskola múltja, és jelene.
2013-08-01Da capo...al fineNagy elszántsággal küzd a céljaiért a Dunaújvárosi Egyesített Kórus. A kezdet. Nagy tételek. Helyzetkép. Érvek-ellenérvek. Nagy a tét.
2013-07-09Vastaps Salzburgban"Múlt héten vasárnap a világhírű Salzburgi Dómban lépett fel a Viadana Kamarakórus. A salzburgi kalandról a kórus vezetője, Kurucz Gergely beszélt lapunknak."
2013-07-04Már úton a ViadanaA Viadana Kamarakórus 1úlius 4-én utazik Salzburgba, ahol július 7-én a világhírű Dómban énekelnek szentmise keretében.
2013-06-25A slazburgi kapcsolatA Viadana Kamarakórus a világhírű salzburgi dómban a július 7-i szentmise keretében lép fel.
2013-04-16Viadana: a város zenei követeiA Viadana Kamarakórus április 14-én Budapesten, a Nádor-teremben adott önálló koncertet.
2013-02-26Ismét a Szinkópa mezőnyébenA Viadana Kamarakórus idén ismét meghívást kapott a budapesti Erkel Ferenc Vegyeskar által szervezett Szinkópa Vegyeskari Találkozóra.
2013-01-23Átadták a Pro Culture díjakatDunaújváros Közgyűlése még 1996-ban alapította a „Pro Cultura Intercisae” Díjat, mely elismerést a hagyományokhoz híven, a Magyar Kultúra Napján adják át a díjazottaknak. 2013-as díjazottak: Nemes Ferenc képzőművész, Mészáros Melinda, a Sándor Frigyes Zeneiskola tanára, a harmonika zenekar vezetője, Jakóné Fekete Teréz, nyugalmazott magyar-történelem szakos tanár, Dunaújváros Díszpolgára. Nyitrai Mihály, népi iparművész – faszobrász és restaurátor.
2012-12-24Kórusköszöntés örömzenévelTizenöt éves a Viadana Kamarakórus. Az elmúlt évek esszenciáját mutatta be koncertjén a Viadana Kamarakórus, december 22-én este az evangélikus templomban. Beszélgetés a kórus vezetőjével, Kurucz Gergely karnaggyal.
2012-12-22Viadana: a koncertFennállásának 15. évfordulóját ünnepli a Viadana Kamarakórus.
2012-12-22Az orgonás varázslóDecember 16-án adott koncertet az evangélikus templomban Rákász Gergely orgonaművész. Beszélgetés a művésszel.
2012-12-21Folytassa, Viadana!Tizenöt éves fennállását ünnepli a Viadana Kamarakórus, a jubileumi hangversenyt december 22-én az evangélikus templomban rendezik meg.
2012-12-18Ami késik, az nem múlhat!"A következő esztendő januárjának közepén lépett volna fel a világ egyik legnevesebb hangversenytermében, a Carnegie Hall-ban a városi vegyeskar vezette Dunaújvárosi Egyesített Kórus, ám a reményekkel ellentétben nem sikerült előteremteni a kellő forrásokat." Január helyett talán májusban már felléphetnek.
2012-12-11Tizenöt éve: Viadana kórusA Viadana Kamarakórus december 22-én hangversennyel ünnepli fennállásának tizenötödik évfordulóját.
2012-12-10Hangverseny - New York jegyében (képaláírás)A veretes hagyományokat követve ismét remek koncerttel ajándékozta meg hűséges közönségét az evangélikus templomban helyet kapott Adventi koncert. A városi zeneiskola művészei mellett a Dunaújvárosi Egyesített Kórus New York-i programjából is ízelítőt hallhattunk. (teljes szöveg)
2012-11-17Hatvan év dicséreteHatvan éves a Dunaújvárosi Vegyeskar. A jubileumi évet hangversenysorozattal ünneplik. A vegyeskar vezette kórusválogatott pedig meghívást kapott a New Yorkba.
2012-11-16Kórusest az emlékezés jegyébenA megalakulásának 60. évfordulóját ünneplő Dunaújvárosi Vegyeskar jubileumi koncertsorozatának első előadása lesz a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában, 2012. november 16-án.
2012-11-15A hagyomány ugródeszkájánA Kortárs Művészeti Intézetben nyílt kiállítás a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület alkotásaiból. A kiállítást több kulturális program, koncert is kiegészíti.
2012-11-15Hatvan év vegyeskar!November 16-án jubileumi koncerttel ünnepli hatvan éves fennállását a Dunaújvárosi Vegyeskar.
2012-11-1560 éves a Dunaújvárosi VegyeskarA vegyeskar története.
2012-11-02Meghitt, békésEmlékezés hangversenyt rendeztek a köztemetőben, ahol a Dunaújvárosi Vegyeskar (kép az első oldalon) és a Sándor Frigyes Zeneiskola Tanári Kamarazenekara is szerepelt.
2012-10-30Koncert után, Emlékezés előttMatuz Gergely fuvolaművész és Baráth Bálint zongoraművész koncertezett Dunaújvárosban október 27-én.
2012-10-27Zsúfolt évad előtt a jubiláló VegyeskarHat évtized a kórusmozgalomban.
2012-10-08Kórustalálkozó, születésnappalA 4. alkalommal rendezték meg Mezőfalván a Dréta Antal egyházzenei kórustalálkozót. A vándordíjat a Viadana Kamarakórus kapta. A találkozó után pedig a Mezőfalvi Nőikar a 15. születésnapját ünnepelt.
2012-09-14Fehérváron a ViadanaA Viadana Kamarakórus 15 éves. Őszi koncertsorozatát szeptember 15-én Székesfehérváron kezdi meg.
2012-08-01400 dunaújvárosi a Carnegie Hallban?A város felnőtt és középiskolás kórusai számára fantasztikus lehetőség adódott. A város összefogásával sikerülhet kijutniuk New Yorkba, a 2011. szeptember 11-én történt terrorcselekmény áldozatainak emlékkoncertjére.
2012-06-11Ötkarikás kórusszereplésA Dunaújvárosi Vegyeskar meghívást kapott Londonba, a Royal Albert Hall-ban rendezett hangversenyre.
2012-06-05Útban New York feléBeszámoló a Dunaújvárosi Vegyeskar június 3-án, a Dunaújváros Sportcsarnokban megrendezett jubileumi koncertjéről. Beszélgetés Horváth Péter kórusvezetővel.
2012-06-04Nyárköszöntő és jubileumi gálaA hatvanéves Dunaújvárosi Vegyeskar közös koncertett adott a Dunaújvárosi Bonavox Nőikarral a Viadana Kamarakórussal, a Széchenyi István Gimnázium Vegyeskarával, valamint a Rudas és a Bánki kamarakórusainak tagságával. Beszámoló a jubileumi és nyárköszöntő gáláról.
2012-05-25Ősbemutató és kultúrmisszió előttJúnius 3-án a Dunaújváros Sportcsarnokban a Dunaújvárosi Vegyeskar szervezésében nagyszabású gálakoncertet rendeznek. Fellépnek Dunaújváros kórusai és a Budafoki Dohnányi Zenekar.
2012-05-24Amerikába mennénekMeghívást kapott a New Yorkban található Cornegie Hall koncertteremben tartandó koncertre a Dunaújvárosi Vegyeskar.
2012-04-23Jótékony hangos forintokTizenhetedik alkalommal rendezték meg a jótékonysági Pedagóguskoncertet. A bevételt a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálynak ajánlják.
2012-04-11Egy sikeres orgonakoncert utóéleteSikeres koncertet adott április 7-én a Bartók színház nagytermében Varnus Xavér és a Tambala ütőegyüttes.
2012-04-01Sándor Frigyes NapokA programokról. 2012.04.23-27.
2012-03-21Lengyel és magyarA Lengyel-Magyar Barátság Napja alkalmából, március 24-én Gluch Marcin Dominik és a dunaújvárosi születésű Baráth Bálint (kép) zongoraművészek koncertje lesz a Kortárs Művészeti Intézetben.
2012-03-06A Viadana hétvégéjeA Viadana Kamarakórus részt vett a színvonalas Szinkópa találkozón.
2012-02-14Már megint itt van...A Bálint nap alkalmából koncertet adott a Quintia együttes a színház aulájában.
2012-01-16Újévi gála: másodszorÚjévi gálakoncertet rendezett a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány.
2012-01-16Kortárs zene: üt, de nem bántBeszámoló a Viadana Kamarakórus és Matuz Gergely fuvolaművész közös koncertjéről.
2012-01-14Három kérdés kultúrárólMagyar Kultúra Napja a Széchenyi István Gimnáziumban: versennyel, kiállítással, koncerttel.
2012-01-13Koncert és emlékezésMatuz Gergely fuvolaművésszel kiegészülve ad koncertet a Viadana Kamarakórus a Kortárs Művészeti Intézetben.
2011-12-20Zsúfolásig telt a templomBeszámoló a Dunaújvárosi Vegyeskar és a Sándor Frigyes Zeneiskola ünnepi koncertjéről.
2011-12-12Örömkoncert az évad végénViadana Kamarakórus.
2011-12-09Ősbemutatóra készülnekA Sándor Frigyes Zeneiskola egy adventi és egy újévi koncertre készül. Beszélgetés a szervezőkkel.
2011-12-07Viadana: adventi kiadásViadana - ünnepi koncert lesz az evangélikus templomban.
2011-11-09Koncert elhunyt szeretteinkértA Halottak napja tiszteletére megrendezett "Emlékezés" koncertet szombaton este tartották meg az Evangélikus templomban.
2011-11-07Emlékezés - méltóképp, szépenKözös koncert volt az evangélikus templomban. A fellépők: Accord Quartet (tagja a dunaújvárosi Kondor Péter), Viadana Kamarakórus, Dunaújvárosi Vegyeskar, Dunaújvárosi Főiskola Női Kara, Sándor Frigyes Zeneiskola.
2011-10-24Liszttel, Lisztről emlékeztekA Viadana Kamarakórus Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából koncertet adott a Krisztus Király főtemplomban.
2011-10-17Bérletfélúton a Viadana"Tevékeny évének utolsó negyedére kanyarodott rá a Viadana Kamarakórus." Beszélgetés Kurucz Gergely kórusvezetővel.
2011-10-12Orgonamuzsika az Evangélikus templombanRákász Gergely látványkoncertet előadás és orgonamuzsika) adott.
2011-10-11Kórustalálka - egyházzenévelMezőfalván rendezték meg a Dréta Antal Egyházzenei Kórustalálkozót. A Dunaújvárosi Főiskola Női Kara elnyerte a vándorplakettet.
2011-10-10Koncert kékben - telt templom előttÚjra Dunaújvárosban koncertezett Rákász Gergely koncertorgonista.
2011-09-26Pokoli könnyedséggel!"Viadana: tisztelgés a hatvanéves város előtt - ősbemutatók sora. Négy ősbemutatóval, számos bravúros kórusművel köszöntötte Dunaújvárost szombaton este a Viadana Kamarakórus."
2011-09-13Megérte a csatlakozás!Beszámoló a Dunaújvárosi Főiskola előtti Dr. Molnár László Emlékparkban megtartott Magyar Dal Napja elnevezésű országos rendezvényről.
2011-09-12Csak magyarul szólt a dalKép (Revolver zenekar) a Dunaújvárosi Főiskola előtti Dr. Molnár László Emlékparkban megtartott Magyar Dal Napja elnevezésű országos rendezvényről.
2011-08-29Vivaldi-est NagyvenyimenNyárbúcsúztató Vivaldi-estet tartottak a nagyvenyimi templomkerti arborétumában.
2011-06-20Tárlatvezetés - az éjszakábanMúzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozat Dunaújvárosban is.
2011-06-15Csodás, lélekemelő estePünkösdi koncert, jótékonyság, összefogás az evangélikus templomban. Beszámoló.
2011-06-15Pünkösdi jótékonysági koncertAz evangélikus templomi koncert teljes bevételét a májátültetésre váró Koncsek Dávidka felépülésére ajánlották fel. A Széchenyi, a Rudas, a Bánki középiskola, a Viadana és a Dunaújvárosi Vegyeskar énekesei követték egymást a színpadon.
2011-05-14Bevallottan elfogult sorok egy aranytorkú leányrólBeszélgetés Kiss Melinda dunaújvárosi, tehetséges énekművész szakos hallagatóval.
2011-04-29Viadana - triplázás a skandináv tavaszban"Északi hangversenyturnéján a Viadana Kamarakórus sikert sikerre halmozott, és komoly városimázs-építő munkát végezett. Élménybeszámoló a karvezetőtől, avagy víg napok a skandináv tavaszban."
2011-04-22Pedagógusok koncertjeBeszámoló a koncertről.
2011-04-18Megint jótékonykodtakTizenhatodik alkalommal rendeztek jótékonysági pedagóguskoncertet (április 14-én). Hangversennyel gyűjtöttek pénzt a pedagógusok.
2011-04-05Skandináv főpróbaBeszámoló a Viadana Kamarakórus koncertjéről.
2011-03-08Jól lehúzták a nótájukatHagyományteremtő céllal rendezték meg az I. Regionális Vonós Találkozót a Sándor Frigyes Zeneiskolában.
2011-02-16A dal mindenen (át)segítKurucz Gergely karnagy beszél a Viadana Kamarakórus koncertsorozatáról, további terveiről, programjairól.
2011-01-24Dunaújváros kultúrájáértBorsós Beáta kulturális programszervező, Szabó Tamás lokálpatrióta, valamint a tavaly elhunyt fotóművész Hajdu György (posztumusz) kapta meg a Pro Cultura Intercisae Díjat.
2011-01-23A magyar kultúra napja: ünnep és díj"Szabó Tamás, dr. Borsós Beáta, valamint – posztumusz – Hajdu György érdemelte a Pro Cultura Intercisae Díjat: az ünnepi díjátadó ceremóniára szombaton, a magyar kultúra napján rendezett hangverseny keretében került sor."
2011-01-17Dobgép helyett inkább hazaitHatvan éves Dunaújváros - Gála 2011. A Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány programjával kezdődött a város 60. születésnapját ünneplő sorozat. Beszámoló az ünnepi hangversenyről, koncertről.
2010-12-21Két koreai, öt százalékBeszámoló az evangélikus templomban megrendezett Adventi koncertről, ahol a főszerepet a Dunaújvárosi Monarchia Szimfonikus Zenekar játszotta.
2010-12-17Kényeztesse fülét!Hagyományos adventi hangversenyére készül a Monarchia Szimfonikus Zenekar Dunaújvárosban. A zenekar művészeti vezetőjének - dr. Szabó András - rövid pályaképe.
2010-12-14Mosolygós futamkákBeszámoló Rákász Gergely koncertjéről.
2010-12-13Karácsonyra hangoltakAdventi koncert a Krisztus Király Főtemplomban.
2010-10-14Egyházzenei találka - Viadana sikerrelA mezőfalvi Dréta Antal Egyházzenei Találkozón a Viadana Kamarakórus vándorplakettet kapott.
2010-09-22Erdélyi koncertkörút utánBeszámoló a Dunaújvárosi Vegyeskar (kép) erdélyi koncertkörútjáról.
2010-09-01Szimfonikus búcsú a nyártólAugusztus 29-én a Dunaújvárosi Zenei Egyesület adott koncertet.
2010-09-01Megalakult a Dunaújvárosi Fúvósok Egyesülete2010 júliusában. Elnök: Mészáros Rudolf. Karnagy: Zoltán András
2010-06-30Eml­ékezetes évadzáróAz evangélikus templom kitűnő akusztikájával eddig is hozzájárult ahhoz, hogy nagyszerű koncertek színhelye legyen. Nem volt ez másképp az elmúlt pénteken sem, amikor a Dunaújvárosi Vegyeskar énekelte el évadjuk utolsó taktusait.
2010-06-28Az az egy árva hang...Erdélyi turnéja anyagából énekelt évzáró koncertjén a Dunaújvárosi Vegyeskar. Beszámoló.
2010-06-14Romantikus csodákBeszámoló a Bartók színháztermében megrendezett Érdi Tamás zongorakoncertjéről.
2010-06-07Petőfi Művészeeti Liget (képaláírás)Már nagyon vártuk, és tegnap (2010. 06. 06.) végre kinyitott a Petőfi Művészeti Liget. Mostantól egészen július 30-ig minden pénteken és vasárnap este jobbnál jobb ingyenes koncertek várják az érdeklődőket. ... (nem teljes szöveg)
2010-05-28Liget: előttünk a hetedikJúnius 6-án újra várja vendégeit a Petőfi Művészeti Liget.
2010-05-25Klasszikus szórakoztatásPünkösdi koncert. Remekül válogatott műsorral lépett újra a hazai közönség elé a Szabó András vezette Dunaújvárosi Monarchia Szimfonikus Zenekar: nagy siker volt.
2010-04-26Borbély és Kodály diákjai"A dzsessz és a klasszikus zene párhuzamairól, összefüggéséről és közelségéről láthattak és hallhattak előadást a diákok a közelmúltban a Borbély Műhely tolmácsolásában."
2010-04-19Jótékony küldetésA tizenötödik pedagóguskoncertet rendezték meg Dunaújvárosban. Beszélgetés Németh Irmával, a rendezvény ötletgazdájával.
2010-01-25A magyar kultúra ünnepénDíjak a Magyar Kultúra Napján: Sárköziné Szumzer Erzsébet - "Arany Katedra Emlékplakett"; Horváthné Nagyszöllősi Magdolna - Genius Apáczai Diploma Díj; Kálnay Adél - Karácsony Sándor díj; Pro Cultura Intercisae díj: Medvegy Zsuzsanna, Rozsnyai Sándor, Szécsenfalviné Lukács Mária, Zsifkó Ferenc.
2009-12-22Monarchia, gőg nélkülA Dunaújvárosi Monarchia Szimfonikus Zenekar koncertezett az evangélikus templomban. Beszámoló.
2009-12-04A Monarchia Szimfonikus Zenekar koncertjeBeszámoló a Monarchia Szimfonikus Zenekar első koncertjéről.
2009-12-03Monrachia után orgonaRákász Gergely koncertorgonista isméét Dunaújvárosban játszik, az evangélikus templomban.
2009-11-28A dunaújvárosi Monarchia - egy történelmi pillanatMegalakult a Dunaújvárosi Monarchia Szimfonikus Zenekar. "A hosszú évek óta kiválóan működő Dunaújvárosi Zenei Egyesület Kamarazenekara fuzionált a Monarchia Zenei Egyesülettel." Beszélgetés Szabó Andrással, a zenekar művészeti és általános vezetőjével.
2009-11-04Komolyzenével emlékezni elhunyt szeretteinkreA Sándor Frigyes Zeneiskola ismét megrendezte az "Emlékezés koncertjét" mindenszentek ünnepén az evangélikus templomban.
2009-11-03Bevált recept alapjánBach, Haydn, Brahms és Kodály örökérvényű művei csendültek fel az idei Emlékezés koncerten az evangélikus templomban.
2009-07-22Fadd-Dombori utánA Sándor Frigyes Zeneiskola növendékei adtak koncertet az evangélikus templomban. Beszámoló.
2009-07-03Az összetartozás jegyébenTeleki Gergő zongoraművész újra városunkban
2009-05-27Pünkösdi koncertA Zenei Egyesület évadzáró koncertjeként Pünkösdi koncertet adott az evangélikus templomban május 24-én este.
2009-04-28Pedagóguskoncert: jótékony vastapsokMár tizenegyedik alkalommal rendezték meg a jótékonysági pedagóguskoncertet Dunaújvárosban. Az összegyűlt összegből idén is a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályát támogatják.
2009-04-01Kaizler Gitta évszakaiAz Erdélyből származó festőművész Évszakok c. kiállítása március 29-én nyílt meg az evangélikus templomban.
2009-01-23Kultúra, ünnepA Magyar Kultúra Napján átadták a Pro Cultura Intercisae díjakat az evangélikus templomban. A díjazottak: E. Tóth Ila (Egresi Zsuzsa vette át a díjat), Gáspár Aladár, Balogh Zoltán, Keszi Tamás.
2008-12-17Hétvége - a zene jegyébenA Dunaújvárosi Zenei Egyesület az evangélikus templomban, az Alba Regia Szimfonikus zenekar pedig a Bartók színháztermében koncertezett.
2008-12-10Ave Maria a templombanŐsbemutatót is meghallgathattak az érdeklődők, és vendégművészek produkciójával emelte a hangulatot a Viadana Kamarakrus a múlt heti szombati kamarakoncertjén, az evangélikus templomban.
2008-12-09A Viadana, és sok-sok MariaBeszámoló a Viadana Kamarakórus hagyományos adventi koncertjéről.
2008-12-03Két lépcső előreBeszámoló a Dunaújvárosi Főiskola Női Karának jubileumi koncertjéről.
2008-11-10Szuperlatívuszok soraAz evangélikus templomban komolyzenei hangversenyt adott a Zenei Egyesület "Emlékezés" címmel. Beszámoló.
2008-10-03Bemutatják a verslemezt (kishír)Dsida Jenő legszebb versei hallhatók két dunaújvárosi versbarát előadásában.
2008-10-01Rákász és a lightBeszámoló Rákász Gergely orgonakoncertjéről.
2008-06-20Csipkerózsika-álomból ébredtekÉvadzáró koncertet adott a Dunaújvárosi Vegyeskar az evangélikus templomban. Beszámoló.
2008-06-04Magyarországon csak a BartókbanKoncertet adott a Bartók színház nagytermében az atlantai Metropolitan Youth Symphony Orchestra. Beszámoló.
2008-05-14Mérsékelt jótékonyságJótékonysági koncert az evangélikus templomban. A befolyó összeget a mentőállomás kapja.
2008-05-13Virágos koncertPünkösdi koncert a Dunaújvárosi Zenei Egyesület Kamarazenekarával.
2008-04-23Jótékonysági koncertTizenharmadik alkalommal került sor jótékonysági pedagóguskoncertre az evangélikus templomban pénteken este, melynek bevételét a résztvevők immár nyolcadszor ajánlották fel a kórház gyermekosztálya javára.
2008-03-21Tavaszváró zeneA Sándor Frigyes Zeneiskola pedagógusai adtak koncertet az evangélikus templomban. Beszámoló.
2008-01-23Pro Culturae IntercisaeA Magyar Kultúra Napján átadták a Pro Culturae Intercisae-díjakat. Díjazottak: Cyranski Mária szobrászművész, Mészáros Edit festőművész és a Széchenyi István Gimnázium vegyeskara.
2007-12-21Jövőre Párizsba utaznakA Dunaferr Fúvószenekar 2007-es évének értékelése.
2007-12-12Jótékonyság operávalAz Intercisa Lions Klub jótékonysági rendezvényéről.
2007-12-10Adventi koncert a templombanBeszámoló a Dunaújvárosi Zenei Egyesület kamarazenekarának adventi hangversenyéről.
2007-12-03Viadana - mesterfokonTíz éve alakult. Beszámoló a Viadana Kamarakórus jubileumi koncertjéről.
2007-11-05Zenével emlékeztekBeszámoló a Sándor Frigyes Zeneiskola "Emlékezés" koncertjéről.
2007-11-03Ilyen még nem volt!Emlékezés címmel hangversenyt adott a Sádnor Frigyes Zeneiskola.
2007-10-15Méltó jubileumBeszámoló a Viadana Kamarakórus Kodály-estjéről.
2007-09-12Remekül sikerült főpróbaMegkezdődött a koncertszezon az evangélikus templomban. Az első, Kurina Laura és Matolcsi Katalin kamarakoncertje volt.
2007-05-22Pünkösdi koncert - Bachhal és WeberrelA Dunaújvárosi Zenei Egyesület Kamarazenekara pünkösdikoncertet adott az evangélikus templomban.
2007-04-17Novemberi kórusA finn-svéd Novemberkören kórus adott koncertet az evangélikus templomban. Beszámoló a koncertről.
2007-04-12KamaraközönségA Sándor Frigyes Zeneiskola pedagógusai adtak koncertet az evangélikus templomban. Beszámoló.
2007-04-02NövendékzeneA Sándor Frigyes Zeneiskola növendékei adtak koncertet az evangélikus templomban. Beszámoló az előadásról.
2007-03-28Egy este "A" SzékellyelBeszámoló a Sándor Frigyes Zeneiskola tavaszi koncertjéről. Az evangélikus templomban megrendezett kamaraesten Székely Zoltán zongoraművész vendégszerepelt.
2007-03-07Két tehetséges fiatal zártkörű koncertjePintér Dávid és Birtalan Zsolt adott koncertet az evangélikus templomban (március 4-én).
2007-03-05Tábortűz, templombanJótékonysági pedagóguskoncertet rendeztek az evangélikus templomban. A koncert bevételét a kórház gyermekosztálya kapja.
2006-12-22Protestáns áhítat muzsikaszóvalAz evangélikus templomban az evangélikus és a refomrátus gyülekezettagjai tartottak közös, zenés áhítatot.
2006-12-19Templomi koncertekAz evangélikus templomban ünnepi koncerteket rendeztek.
2006-12-12KoncertremeklésMozart Requiem című kórusművét adtákelő a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Beszámoló a a koncertről.
2006-11-08Bartók zenéje vizuális koncertenBartók Béla születésének évfordulójára a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában egy rendhagyó vizuális koncert lesz. az Úton Bartókkal produkció róbái már elkezdőtek. Beszélgetés Énekes István koreográfus-rendezővel.
2006-10-25Gála, vendégeknekBeszámoló a színházban, október 23. tiszteletére megrendezett gálaműsorról.
2006-10-04Kórusok a világnaponAz evangélikus templomban megrendezték a kórusgálát. Beszámoló.
2006-10-02A királynő jegyébenRákász Gergely orgonista adott koncertet az evangélikus templomban. Bezsámoló a koncertről.
2006-08-30Mókával, mesével nevel Levente PéterLevente Péter "Kacagó" címmel gyermekeknek adott koncertet az evangélikus templomban. Beszámoló a programról.
2006-08-28Manósapkás sikerkoncertTeleki Gergő zongoraművész-növendék adott koncertet az evangélikus templomban.
2006-07-19Iskolapélda voltAz evangélikus templomban adtak koncertet a Sándor Frigyes Zeneiskola növendékei és tanárai. Beszámoló a koncertről.
2006-05-30Tehetségeket leltekBeszámoló a Dunaújvárosi Zenei Egyesület Kamarazenekarának pünkösdi koncertjéről.
2006-05-02képaláírásA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában lépett fel Kálay Boris és lánya Fonyó Barbara "Egy páratlan páros" című előadásukkal. Az est konferansziéja Vitray Tamás volt.
2006-04-14Tanári koncert - aki tudja, műveli, tanítjaTanári kamarahangversennyel folytatódott a Sándor Frigyes Zeneiskola tavaszi koncertsorozata. Beszámoló.
2006-04-12Mozart és Bartók évébenKoncertet adott az evangélikus temploban a Dunaújvárosi Vegyeskar. Beszámoló.
2006-04-11Virágvasárnapi koncert a templombanÁprilis 7-én az evangélikus templomban a Dunaújvárosi Vegyeskar adott virágvasárnapi koncertet.
2006-04-10Széchenyi-koncert: üdítő, művészi, szépBeszámoló a Széchenyi István Gimnázium koncertjéről, amit az evangélikus templomban tartottak meg.
2006-03-28Mozart sem elégBeszámoló az evangélkius templomban megrendezett koncertről, a Dunaújvárosi Zenei Egyesület Mozart emlékestjéről.
2006-03-20Mozart-koncert: egy sorozat nyitódarabjaAmadeus Mozart születésének 250. évfordulójára a Sándor Frigyes Zeneiskola(Concentus Vonósnégyes) koncertet adott az evangélikus templomban.
2006-03-13Jótékonyan, zenével, dallal a gyerekekértBeszámoló az evangélikus templomban, hagyománoysan megrendezett pedagógus koncertről. A bevételt a kórház gyermekosztályának ajánlották fel.
2005-12-27OrgonakarácsonyKárász Gergely orgonakoncertje az evangélikus templomban.
2005-12-12Adventi dallamokkalA Dunaújvárosi Főiskola Női Kara és a Dunaújvárosi Vegyeskar adventi koncertet adott az evangélikus templomban.
2005-11-30A templomban énekeltekÉvfolyamkoncertet adott (november 29.) a Móricz Zsigmond Általános Iskola négy osztálya az evangélikus templomban.
2005-11-29Újra nekünk dalolt a ViadanaA Viadana Kamarakórus ismét hangversennyel köszöntötte az ünnepek közeledtét november 25-én az evangélikus templomban.
2005-11-28Az adventet köszöntöttékA Viadana Kamarakórus adventi koncertet adott az evangélikus templomban.
2005-10-03Kórusgála a VilágnaponA Zenei Világnap alkalmából a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában Kórusgálát rendeztek. Beszámoló.
2005-07-25Táborzáró dallamok és szolgálat a templombanBeszámoló a Mohai Tibor által szervezett kórustáborról, és az általa vezetett Sonore vegyeskar koncertjéről.
2005-07-22Templomi táborozó koncertA Mohai Tibor által tartott kórustáborról.
2005-05-17Pünkösdölés zenekari muzsikávalPünkösd vasárnapján az evangélikus templomban adott ünnepi koncertet Dunaújváros Zenei Egyesületének kamarazenekara (kép).
2005-04-27Intermezzo a koncert előttAz evangélikus templomban adott koncertet a Rigó vonósnégyes. Beszámoló.
2005-04-18Zenés tavasz(váró)köszöntésKözös tavaszköszöntő koncertet adott a Dunaújvárosi Vegyeskar és a Sándor Frigyes Zeneiskola, az evangélikus templomban (ápr.15.). Beszámoló.
2005-03-29Nagyszombati templomi muzsikaKépes beszámoló az evangélikus templomban megtartott hagyományos húsvéti koncertről.
2005-03-14Teltházas pedagóguskoncertBeszámoló a tizedik alkalommal megrendezett hagyományos tavaszi jótékonysági pedagóguskoncert az evangélikus templomban (03.11.).
2005-03-10Jubilál a pedagóguskoncertTizedik alkalommal rendezik meg március 11-én a jótékonysági pedagóguskoncertet az evangélikus templomban. A fellépőkről.
2005-02-12A szeretet himnusza nem szójátékJótékonysági koncerttel segítettek a ksitérségben élők a Nagyvenyim erdélyi partnertelepüléséhez, Egereshez tartozó Inaktelke kiégett kultúrotthonának újjáépítését.
2004-12-22Karácsonyvárás oratóriummalKépes beszámoló a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában december 20-án megtartott karácsonyi koncertről.
2004-12-21Megőrízték a címet - és a hangulatotA Dunaújvárosi Vegyeskar mínősítő hangversenyét az Evangélikus Templomban tartotta.
2004-12-11Adventi koncert, az adakozás jegyébenA dunaújvárosi Lions Klub megrendezte az adventi jótékonysági koncertjét az evangélikus templomban. A vendég Szepessy András csambalóművész volt.
2004-12-08Áhítatos adventi zeneünnepAz evangélikus templomban adott ünnepi koncertet a Dunaújvárosi Zenei Egyesület.
2004-11-29Aventi koncert vendégekkelA Viadana Kamarakórus rendhagyó adventi koncertjén ezúttal két kórust is vendégül látott. (kép az első oldalon is).
2004-10-26Látványkoncert orgonaszóraRákász Gergely orgonakoncertjét hallhatták vasárnap az érdeklődők az evangélikus templomban. A kivetítőn korabeli műalkotások, illetve épületek felvillanó képei követték.
2004-10-26Rákász Gergely utazó "cirkusza"Beszámoló Rákász Gergely orgonista koncertjéről.
2004-10-05Zenével eltöltött ünnepA Zene világnapja alkalmából koncertet rendeztek az evangélikus templomban. A helyi kórusok léptek fel.
2004-10-04Teltházas ünnepi kórusgálaA Zene Világnapja alkalmából az evangélikus templomban nagyszabású koncertet szerveztek, ahol a város iskoláinak és zeneiskoláinak tagjai, és kórusai is részt vettek. (képes beszámoló)
2004-08-24Sikeres kórus-főpróba az olaszországi verseny előttA Dunaújvárosi Főiskola Női Kara koncertet adott az evangélikus templomban. A kórus ízelítőt adott abból a repertoárból, amellyel az 52. Guido d'Arezo Nemzetközi Polifonikus versenyen fellépnek. (kép az első oldalon is).
2004-07-21A bor filozófiája dalokbanA Petőfi Művészeti Ligetben adott koncertet a Bartók Béla Férfikar. Beszámoló a koncertről.
2004-07-20Oázis a hőségbenA zeneiskola táborzáró koncertjéről, melyet az evangélikus templomban tartottak.
2004-06-30Hegedűszó a liget fái közöttA Petőfi Művészeti Ligetben, a Zenepavilonban adott koncertet a Concentus vonósnégyes.
2004-06-22Jó hangulatú szabadtéri koncert a kamaraterembenBeszámoló az Intercisa Fúvósötös koncertjéről.
2004-06-08Kérjük a következőt!Az evangélikus templomban adott koncertet a Dunaújvárosi Kamarazenekar. (beszámoló).
2004-05-18Bárdost énekeltek a kórusokNégy egynemű énekkar lépett fel az evangélikus templomban, a XXVIII. Bárdos Lajos Zenei Hetek dunaújvárosi rendezvényén. (képes beszámoló).
2004-05-12Aratott a zene pódiumköltőjeBartók Kamaraszínház és Művészetek Házában kocertezett Érdi Tamás, zongoraművész. (beszámoló a koncertről).
2004-04-26A Vegyeskar újabb RequiemjeMinősítő hangverseny. Beszámoló a Dunaújvárosi Vegyeskar és a Dunaújvárosi Zenei Egyesület közös programjáról.
2004-04-20Még a nap is kisütött a széchenyisek koncertjénA Széchenyi István Gimnázium tavaszi koncertet adott az evangélikus templomban.
2004-04-20Jó hangulatú koncertet adott a Viadana a NovemberkörennelA Viadana Kamarakórus meghívására Dunaújvárosba látogatott a Deáki Judit vezette Novemberkören finn kórus. A múlt pénteken az evangélkius templomban adott koncertet a két kórus.
2004-04-19Skandináv vendégek a ViadanánálA Viadana Kamarakórus közös koncertett adott a finn Novemberkören kórussal az evangélikus templomban. (beszámoló a koncertről).
2004-04-09Különlegesen szép húsvéti zeneA BArokk Trió adott húsvéti koncertet az evangélikus templomban. (beszámoló).
2004-04-08képaláírásHúsvéti koncertet tartottak az evangélikus templomban.
2004-03-25A gyerekek javáraAz evangélikus templomban megtartott pedagógus koncert bevétele 185 ezer forint volt. A pénzt jótékonysági céllal felajánlották a kórház gyeremkosztálynak a javára.
2004-03-16képaláírásA Rosti Pál Gimnázium szervezésében kilencedik alkalommal rendezték meg a pedagóguskoncertet.
2004-01-26Szuperkoncert párosban, kissé fázósanA Magyar Kultúra Napja alkalmából adott koncertet az evangélikus templomban Horgas Eszter és Polónyi Ágnes.
2003-12-29Templomi flamenco-koncertAz evangélikus templomban Csecsődi Károly és Ábrahám Nóra adott koncertet.
2003-12-23képaláírásA Vasvári iskola adott koncertet az evangélikus templomban.
2003-12-22Requiem: az öngyógyító csodaA Bartók Kamaraszínházban Mozart: Requiem művét adta elő a Dunaújvárosi Zenei Egyesület Kamarazenekara és a Dunaújvárosi Vegyeskar. Beszámoló.
2003-12-01Meghitt hangulatú adventi koncertA Bartókban adott adventi koncertet a Viadana Kamarakórus. A koncerten búcsúzott el az egyik Viadana alapítótag: Uitz Orsolya a kórusénekléstől. Kép.
2003-11-28Jövőre már nem vállal koncertetBeszélgetés Lehotka Gábor orgonaművészel, aki az evangélikus templomban adott koncertet. Kép.
2003-11-26Lehotka Gábor játszott a templombanAz evangélikus templomban Lehotka Gábor orgonaművész adott koncertet.
2003-11-10Komolyzenei ászparádé záráskéntAz ötvenéves jubileumát ünneplő Sándor Frigyes Zeneiskola ünnepi hangversenyeinek sorozatát régi növendékeinek koncertjével zárta a Bartók Kamaraszínházban.
2003-07-02Vastaps a fellépőknekAz evangélikus temploban adott koncertet Dinnyés József és a Vímosta kövek. Beszámoló, kép.
2003-06-24Dinnyés József és a Vízmosta Kövek közös koncertjét hallgathaz evangélikus templomban jún. 30-án
2003-06-04Varázslatos ünepi koncertet hallhattunkA dunaújvárosi evangélikus templomban koncertet adott a Dunaújvárosi Zenei Egyesület Kamarazenekara.
2003-04-12Ötven év múltán is...A Dunaújvárosi Vegyeskar koncertet adott az evangélikus templomban április 1-én.
2003-03-31Egy inkubátorkezelés során vesztette el látását...A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában adott koncertet Érdi Tamás zongoraművész. Beszélgetés a fiatal zongoraművésszel.
2003-03-10Két koncert a templombanAz evangélikus templomban jótékonysági pedagóguskoncertet rendezett a Rosti Pál iskola.
2003-02-05Zene: három gitár és a csellóA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában koncertezett a Quadriga gitáregyüttes.
2003-02-03képaláírásA Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában játszott a Quadriga gitáregyüttes.
2002-11-18Biztosan hallunk rólukAz evangélikus templomban rendezték meg Csecsődi Károly gitárkoncertjét. A produkcióban szerepelt Farkas Tünde is.
2002-08-12Adventre is visszavárjákAz evangélikus templomban koncertet adott Rákász Gergely orgonista.
2002-06-18Teleki Gergő zongoraestje
2002-05-07A főpróba sikeres volt, irány Ciprus!Az evangélikus templomban adott koncertet a Viadana. Az első részben reneszánsz és barokk zene szólt, a második részben XX. századi magyar zeneszerzők műveit tolmácsolták.
2002-03-25Tanári koncert nemes céllalMárcius 22-én a hetedik alkalommal rendezték meg a pedagógus koncertet az evangélikus templomban. A szervező a Szórád Márton Általános Iskola volt. A hangverseny teljes bevételének kedvezményezettje a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálya.
2002-02-28Tomkins - avagy a dal, mely folytatódik tovább...A Bartók színházban fellépett a Tomkins Énekegyüttes.
2001-12-11Várakozás... Adventi koncertAdventi koncertet adott a Dunaújvárosi Zenei Egyesület Kamarazenekara az evangélikus templomban.
2001-11-12Itthon is az Új MandalákkalBejelentéssel kezdődött tegnap Orbán Sándor grafikusművész tárlatának megnyitója az evangélikus templomban. Orbán Sándort felvették a Magyar Festők Társasága tagjainak sorába. Orbán képei láthatók még székesfehérvárott a Pelikán galériában, ahol az újabban használt műfaj, a szerigráfia technikájával készült munkáit ismerhetik meg az érdeklődők.
2001-10-15Énekkel dicsérték az Urat. Zsoltárest az evangélikus templomA Zúgligeti Kamarakórus adta a koncertet.
2001-10-13A Buborékok Dunaújvárosi Asztmás Gyerekekért Egyesülete...A Buborékok egyesület tegnap délután jótékonysági koncertet tartott az evangélikus templomban. A Los Andinos együttes mellett az Ikarus Alba regia Vegyeskar szerepelt.
2001-10-02Zenei Világnap Dunaújvárosban.Ünneplés a zene nyelvénVasárnap este, az evangélikus templomban 5 dunaújvárosi kórus ünnepelte a zenei világnapot: A Móricz iskola nagykórusa, A Széchenyi gimnázium kórusa, a Dunaújvárosi Főiskola Női Kara, a Bartók Viadana kórusa, a Dunaújvárosi Vegyeskar. Vendégként a Svédországból érkező vegyeskar lépett fel.
2001-07-11A zenéről "komolyan"A Bartók Music Klub és következő évad komolyzenei előadóiról, beszélgetés Bíróné Tósaki Kingával.
2001-04-03A zene mégsem mindenkié?Pénteken az evangélikus templomban jótékonysági koncert volt, melyet az Enyingi Városi Vegyeskar, a Tinódi Lantos Sebestyén Református Művészeti Alapiskola tanárai és növendékei adtak a Buborékok egyesület javára.
2001-01-16Viadana Bánffy Györggyel: Ének, vers, koncertSzombaton este a Viadana Kamarakórus adott koncertet az evangélikus templomban. A műsort színesítette Babits Mihály istenes verseivel Bánffy György színművész.
2000-10-03Tizenhárom plusz egy: pont. Méltó megemlékezés a zene világnA zenei világnapi koncertről, melyet az evangélikus templomban tartottak. A Viadana Kamarakórus Palestrina egyik miséjét, a Missa Brevist tolmácsolta.
2000-07-07Bravo, zeneiskolások! Táborzáró koncert az evangélikus templ
2000-04-18Szépséges virágvasárnap: Dunaújvárosi Vegyeskar, fehérvári szimfonikusok újra együttA Dunaújvárosi Vegyeskar és a székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar virágvasárnapi koncertjéről, melyet a Bartókban tartottak.
2000-04-14Puccini az evangélikus templomban: Kevés érdeklődő, remek koA Zenei Egyesület Kamarazenekara adott hangversenyt az evangélikus templomban szombaton.
2000-03-28Fesztiválkórus lett a Főiskola Női KaraA hangversenyt, mellyel elnyerte a fesztiválkórus minősítést a Főiskola Női Kara, a dújv-i evangélikus templomban rendezték.
1999-12-21Csodavárás - muzsikávalJótékony célú adventi koncertet adott a kamarazenekar és a vegyeskar a hajléktalanok javára az evangélikus templomban.
1999-06-07Zeneünnep a fesztiválon: Hétszáz fellépő az "Ujvárosi JuniálAz Újvárosi Juniális hétvégi hangversenyeiről.
1999-04-26Borzongatóan szép játékkalVarnus Xavér hangversenyt adott a Bartókban. Kritika.
1998-07-22Szép egyházi vendégjátékVallásos művekből összeállított műsorral szerepelt Landau Egyházi Ének- és Zenekara vasárnap az evangélikus templomban. Kritika.
1998-04-24Szép és komoly bevezetésSzékely István zongoraművész koncertjéről.
1997-12-22Kár, hogy nem csak SzékelyKarácsonyi koncert a Bartókban: a Szent István Gimnázium jubileumi zenekara és Székely István adott koncertet. Kritika.
1997-11-26Zenevarázs három hangraAz ifjúsági bérleti sorozat első koncertjéről: Bartók és Kodály feldolgozta népdalok, opera és daljáték-részletek.
1997-10-14A gesztusok miatt is fontosA Móricz Nagykórusa, a Dújv-i Vegyeskar és a Zokohama Gleee Club Férfikórusa adott koncertet a Bartókban.
1997-10-03Handel volt a nap hőseA zene világnapján az evangélikus templomban a Sándor Frigyes Kamarazenekar és a Dunaújvárosi Zenei Egyesület Kamarazenekara tagjaiból összeállt együttes adott Handel-koncertet.
1997-09-26Bartók: zenés ünnepnapokA Bartók "többszörösen jubileumi" évadjának zenei programjairól.
1997-03-26Dicsőséges díszbemutatóA Bartókban volt vasárnap a díszbemutatója Dvorak Stabat Mater c. szerzeményének a fehérvári Alba Regia Szimfónikus Zenekar és a Dunaújvárosi Vegyeskar tolmácsolásában.
1997-03-25Egy kurzus és tapasztalataiA Bp-i Tavaszi Fesztivál eseménysorozatába illeszkedő VII. Kamarazenekari Találkozó és Kurzus zárógálája az evangélikus templomban. Kritika.
1997-03-24Hangverseny az alapítványértA város pedagógusai adtak hangversenyt a Bartókban pénteken, fellépett a Vasas Táncegyüttes is. A bevétel a Csengetés Alapítvány számlájára megy.
1996-11-15képaláírásTegnap a Bartókban hangszerbemutatóval egybekötött műsort adott az Arrabona Rézfúvós Quintett.
1996-05-14Nekünk csak Corea kell?Kőszegi Imre kvartettjének koncertjéről.
1996-02-06Komolyzenét könnyedénAz ifjúsági sorozat operahangversenyéről.
1995-11-16A Camerata trió rendhagyó énekóráiA Camerata Trió rendhagyó énekórája általános iskolásoknak a Bartókban. Kritika.
1995-11-15Mély zenefolyam, filozófiaA Calcutta Trió hétfői koncertjéről.
1995-11-14Valóban boldog, aki énekelA rádió gyermekkórusának gálakoncertje a Bartókban. Fellépett a Móricz kamarakórusa is. Kritika.
1995-11-14Igényeljék a zenehallgatástÁltalános iskolások részére szervezett a Bartók ifjúsági zenei bérlet-sorozatot.
1995-07-31Múzeumkerti estékA "Múzeumkerti esték" rendezvénye az MMK szabadtéri színpadán: Maskarades együttes koncertjéről.
1995-05-10Remekek, remekülSzékely István zongoraművész koncertjéről.
1995-04-10Amikor már Strauss sem kell...A Távközlési Zenei Alapítvány Magyar Szimfonikus Zenekarának Strauss-estjéről.
1995-03-10Két fiatal hölgy koncertjeJani Gabriella ének- és Fodor Gabriella zongoraművész koncertjéről.
1995-02-22Orff után szabadonAz Orff-gyermekzenekar koncertjéről.
1995-02-13A balhátvéd betalálA veszprémi Corpus Quartett harsona koncertjéről.
1994-12-17Ünnepi koncertKarácsonyi koncert dec.19.-én a római katolikus templomban: főszereplők az iskola diákjai.
1994-12-14Göröghonról a zene nyelvénA Maskaredes együttes koncertjéről.
1994-11-24Kemény ötvözetA Fusio-Quartett koncertjéről.
1994-11-21Bravúros barokk összeállításAz Erkel Ferenc Kamarazenekar koncertjéről.
1994-11-07Királyi koncert. Vándormuzsikusok Mátyás udvarábólKis nézőszám pénteken, a Bartók általános és középiskolásoknak szóló zenei bérletes előadásán., ahol talán ha 150 kisdiáknak muzsikált a Vagantes Trió. Kritika.
1994-11-02Ifjú zenebarátok. Egy mozgalom, három céllalIdén két dunaújvárosi intézmény is belépett a Jeunesses Musicales (Ifjú Zenebarátok) szervezetébe: az Állami Zeneiskola és a Bartók Kamaraszínház lett tagja a brüsszeli alapítású, mára az egész világot behálózó komolyzenei mozgalomnak.
1994-11-01A Duo Ongarese remek matinéjaHajdú Ildikó (hegedű) és Déri György (cselló) koncertjéről.
1994-10-29Varázslatos Tin-Tin QuartettA Tin-Tin Quartett koncertjéről.
1994-10-29Zenei bérletekGyermekzenei és ifjúsági zenei bérletet (sorozatot) tervez a Bartók.
1994-10-29NyitógálaA "Hol élünk?" fesztivál nyitógálájának részletes programja. = Nyitógála = AH 94. okt. 29.5.p.
1994-10-03Ünnepi muzsikaA Zene Világnapja alkalmából rendezett koncertről.
1994-10-03Az Intercisa Múzeumban is koncert volt a Zenei Világnap alkalmából (kishír)Az Intercisa Múzeumban is koncert volt a Zenei Világnap alkalmából.
1994-09-05A "szigetektől" PárizsigTokos Zoltán gitárművész koncertje a múzeumkertben.
1994-08-01Profi amatőrök SvájcbólPénteken a múzeumkertben a svájci Brass Quartett Solothurn adott koncertet.
1994-07-27Bőséges ízelítőMúzeumkerti esték: a Maskaredes együttes koncertjéről.
1994-06-18Nem sikerülhetettMúzeumkerti esték sorozatban: a Győri Ütőegyüttes koncertje.
1994-05-17Múzeumkerti EstékA Múzeumkerti Esték c. sorozat programja.
1994-04-20Nap- helyett korszakokA Camerata trió hangversenye.
1994-03-08Gyors kezek estjeIfj. Székely István koncertje.
1994-02-03Nagy a bajAz Alba Regia Szimfonikus és a Magyar Állami Operaház szólistáinak koncertje.
1994-01-28A mester és köreA Regős-quartett koncertje.
1993-12-23Zenés ajándékkosárKarácsonyi zenei koncert.
1993-12-01Vasárnapi varázslatAz Új Budapesti Fúvósötös adott koncertet az Intercisa Múzeumban.
1993-11-24Kis téli zeneA barokk zenei sorozat újabb előadása a Magyar Állami Operaház zenészeinek közreműködésével.
1993-11-02MatinévarázsHegedűs Mónika fuvolaművésznő és Onczay Csaba csellóművész koncertje.
1993-04-23Zenés időutazásHétfőn a bp-i Collegium Musicum lépett fel a Bartókban. Kritika.
1993-04-16Húsvét a zenébenHúsvéti komolyzenei koncert a Bartókban. Kritika.
1993-02-19Hol a közönség?Strauss-est a Bartókban. Kritika.
1993-02-12Koncert, kérdésekkelA zeneirodalom népszerű darabjaival ismerkedhetett meg a gyermekközönség Handeltől Bartókig a Bartókban tartott koncerten.
1993-02-09Koncert - felhangokkalA középiskolásoknak farsangi hangversenyt rendezett a Bartók.
1992-12-22Karácsonyi koncertDec. 17-én a Bartókban koncertet adtak a városban működő kórusok s zenekar. Kritika.
1992-10-06Remek RequeimA Bartók a zenei világnap tiszteletére koncertet rendezett. Műsor Mozart: Requiem. Kritika.
1992-07-10Calcuttai esti rágaA Calcutta Trió (indiai zene) városunkban koncertezett. Kritika.
1992-06-23Múzeumkerti esteAz Intercisa Múzeum udvarán a budapesti Járdányi Pál Zeneiskola növendékeiből alakult kamarazenekar adott koncertet. Horváth Dénes, a helyi zeneiskola igazgatója vezényelte őket.
1992-05-29Crosta kamarakoncertjeMichele Crosta kamarakoncertje. Kritika.
1992-04-24Isteni vastapsA Shirchadasj holland ifjúsági kórus és zenekar húsvétvasárnapi koncertet adott a BBMK-ban.
1992-04-17Daloló hollandokÁpr. 19-én holland ifj. kórus és kisegyüttes (Shirchadasj) koncertje a BBMK-ban.
1992-03-13A beteljesült álomKiss Katalin a kecskeméti Kodály Intézet tanára vezényelte az Uitz Teremben az Ars Nova énekegyüttest. Interjú.
1992-02-28KórustalálkozóKossuth Lajos születésének 190. évfordulójának alkalmából kórustalálkozót rendeznek 1992.márc. 14-én a BBMK-ban.
1991-03-05Átélt tételek.A Danubius garantálta a sikert. Általános iskolai bérleti koncert a BBMK-ban.
1989-10-31Esti mese és Bach. Vevők voltak a gyerekek.Az Akadémia rézfúvós kvintett lépett fel okt. 26-án a Bartókban. 1 fotó.
1988-10-04Komor a helyzet a komolyzenébenBérlet van, közönség nincs. A dunaújvárosi hangversenyek helyzetéről a Bartók Béla Művelődési Központban.
1987-12-18Ádvent a BartókbanÁdventi műsor a Bartók Béla Művelődési Központban. A zenei program résztvevőiről és zeneművekről.
1987-11-27"...az egyetlen"A MÁV Szimfonikusok műsoráról. Kritika.
1987-06-05Múzeumkerti estékAz osztrák Pernitzi Vegyes kórus hangversenye, június 6-án.
1987-05-15Ha tisztán szól a hegedű...Az Állami Zeneiskoláról.
1987-03-27A tűzoltózenekar koncertje (kishír)A tanács "C" épületének dísztermében. (nem teljes szöveg)
1986-12-19A Bartók színháztermébenA karácsonyi koncert programja.
1986-07-26Hangversenyévad-előzetesHangversenyek.
1986-02-18Hangverseny holnaputánA Gruz Kamarazenekar hangversenyéről, amelyet a Bartók B. Műv. Központban rendeznek.
1985-12-20Karácsonyi koncertet rendeztek hétfőn este a Bartók Béla Művelődési Központ színháztermében. ...Iskolai énekkarok és a Dunaújvárosi Szimfónikus Zenekar részvételével. Kép.
1985-12-13Karácsonyi koncert. Diákok is fellépnekA Bartók Béla Művelődési Központban.
1985-12-03A postás szimfónikusok a Bartókban. Bach-koncertA műsor ismertetése.
1985-10-25Egy emlékezetes esteA MÁV szimfonikusok hangversenyéről.
1985-10-22Bérleti koncert után. A gyerekek /még/ figyelnekBeszámoló a koncertről.
1985-07-26Hangversenyek ősztől. Kész a program.A város zenei programja.
1985-06-01Március 25-én a Dunaújvárosi Szimfónikus Zenekar hangversenyA Bartókban tartott koncertről.
1985-04-12A kultúra és a művelődés műhelyeiben. Komolyzene - mindenkinekA Bartók Művelődési Központ múlt évi zenei programjairól és a jövő terveiről.
1985-04-02Díszhangverseny a Bartók színháztermében. Magyar-svájci közös kórusA Móricz Zs. Á. I. vizsgakoncertjéről. Csoportkép.
1984-11-06HázimuzsikaIfjabb Székely istván zongoraművész és a Dunaújvárosi Szimfónikus Zenekar hangversenyt ad (ingyenes) a Bartókban.
1984-09-28A zene napja. Ünnepi hangverseny.Okt. 1-én a Bartók B. Műv. Központban rendezett hangverseny programja, melyen a Dunaújvárosi Szimfónikus Zenekar lép fel.
1984-05-25Telemann-hangversenyDr. Eifelfriedrich Thom vezényletével a Bartók B. Műv. Központban. A program. Ma este
1984-05-18Kicsik és nagyok, énekesek, táncosok és furulyások...A Móricz Zsigmond Általános Iskola évzáró hangversenyéről - szöveg és fénykép
1984-04-27Négy kórus énekelt. Hangverseny a Nemzeti Színházért.A hangverseny programja. 19-én a Bartókban
1983-07-20Komoly zene Dunaújvárosban: Elkészült az évadprogramElkészült az évadprogram.
1983-01-21Rég hallottunk rólaJapán koncert után itthon. Interjú ifjabb Székely István zongoraművésszel.
1983-01-01Kodály Zoltán Fejér megyébenTöbbek között a sztálinvárosi látogatásról. 1954. márc. 28-án Sztálinvárosba látogatott Kodály Zoltán, a vasmű énekkarának bemutatkozó hangversenyére, mely a Bartókban volt.
1982-09-10Szünni nem akaró vastapsA móriczosok Rotenburgban. Beszámoló a sikeres szereplésről.
1982-05-25Lángoló szoknyákA Móricz Zsigmond zenei tagozatos Általános Iskola tanulóinak évzáró vizsgahangversenyéről.
1982-04-27Több figyelmet érdemelnek a kórusokBeszámoló a hét, Dunaújvárosban koncertező kórus sikeréről.
1982-04-23Szép muzsikaA Münnich Ferenc Gimnázium és egy pécsi gimnázium énekkarának hangversenyéről, amelyet a Bartók Béla Művelődési Központban rendeztek április 17-én.
1982-02-23Kodály Zoltán emlékéreA zenei rendezvények programja Dunaújvárosban.
1982-01-08Viszonylag pontos kép egy koncert közönségérőlBeszámoló a MÁV szimfonikus zenekarának hangversenyéről.
1982-01-01Koncertkrónika. Nagykanizsáról...Kritika többek között a Bartókban elhangzott Pécsi Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Kamarazenekar koncertjéről.
1981-11-20Beethoven és Gabos GáborÖtször tapsolták vissza. A Bartók Béla Művelődési Központban (november 16-án) rendezett hangversenyről.