Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

906 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-11-17Remek tematikus térképtárlat nyílt a papírmúzeumbanA Magyar Papírmúzeum új időszaki kiállítása, a Térkép a papíron című gyűjtemény a papírkészítés és a geográfia, jelesül a térképészet közös kultúrkincseit mutatja be
2023-09-22Babits Mihályra emlékeznekBabits Mihály születésének 140. évfordulója alkalmából új bemutató nyílt a Magyar Papírmúzeumban, Dunaújvárosban. A költő munkásságát, a hozzá köthető papíremlékeket bemutató tárlat egészen novemberig látható az intézményben.
2022-09-23Két új kiállítás a papírmúzeumbanA Dunai Vasmű papírrelikviái és Petőfi Sándor emlékezetének papíremlékei is láthatóak a dunaújvárosi Magyar Papírmúzeumban.
2022-02-10Európai szövetség tagjai lettek (kishír)A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség mintegy 75 tagot képvisel a teljes csomagolási értékláncból, a gépgyártóktól a forgalmazókig, beleértve a csomagolóanyag-gyártókat és az újrahasznosítókat is, és tevékenységében fontos helyet foglal el a környezetvédelmi megfelelés. A szövetség elnöke Bencs Attila, a Hamburger Hungária Kft. ügyvezetője, aki tagja az Országos Környezetvédelmi Tanácsnak is. Mint azt a vállalat honlapján írták, tavaly év végén a hazai szervezet tagja lett a Cepinek, vagyis Papír- és Cellulóz­ipar Európai Szövetségének. A Cepi kéz a kézben dolgozik az általa képviselt nemzeti tagszervezetekkel, amelyek az EU más területei között az egész közép-európai régiót, köztük Magyarországot is lefedik. (teljes szöveg)
2021-10-28Jövőre háromszorosára növeli alappapírgyártási kapacitásátHáromszorosára növeli alappapír gyártási kapacitásait a Vajda-Papír – Világszínvonalú alappapírgyártó-géppel biztosítják a vállalat további növekedését.
2021-10-21Egyedülálló színtérFennállásának, megnyitásának ötéves évfordulóját ünnepelheti a Hamburger Hungária Látogatóközpont és a Magyar Papírmúzeum.
2021-10-21Pintér Tamás polgármester nyitotta meg a 70 éves Dunaújváros papíremlékei című kiállítást„A 70 éves Dunaújváros papíremlékei” címmel nyílt kiállítás a Magyar Papírmúzeumban 2021. október 20-án, amelyet Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere nyitott meg. A településtörténeti tárlat mellett további három gyűjteményt is felavattak az intézményben.
2021-05-21Erdő Péter bíboros a papírmúzeumban. Bíborosi látogatás és megnyitóMájus 20-án, csütörtökön dr. Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek egyedülálló bibliatörténeti kiállítást nyitott meg városunkban, az ötéves Magyar Papírmúzeumban. A rendezvényen jelen volt Bencs Attila, a múzeumnak helyet adó Hamburger Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Perbárt Jenő múzeumigazgató, valamint Pintér Tamás, Dunaújváros MJV polgármestere és Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester is.
2020-11-20Újrainduló képzés a LorántffybanÚjraindul a papírgyártás és feldolgozás nappali, középiskolai képzése Magyarországon: a Vajda Papír Kft. és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá 2020. novemberében, amely alapján a 2021/2022-es tanévben elkezdődik a szakképzés a dunaújvárosi Lorántffy középiskolában. A kezdeményezésben az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is részt vesz.
2020-11-11Sok év után ismét lesz papíripari szakképzés. A munkaerőpiaci igény hívta életre a papíripari képzéstÚjraindul a papíripari szakképzés, ráadásul elsőként városunkban tanulhatják ezt a duális képzést a fiatalok a Vajda-Papír Kft. együttműködésével.
2019-06-21Értékek és élővilágA Gárdonyi iskola 3.c. osztályos diákjai 3 napos kiránduláson voltak. A dunaföldvári állatkórházban, a perkátai Győry-kastélyban és a papírmúzeumban voltak.
2019-06-05Minden, ami papír. Látogatók a fővárosból„Az ország minden pontjából, sőt határainkon túlról is rendszeresen érkeznek csoportok a múzeumunkba” – mondta lapunknak Pelbárt Jenő, a Hamburger Látogatóközpont Magyar Papírmúzeumának igazgatója.
2019-03-14Milliárdokból fejlesztik a papírgyárat: a kormány is támogatja a beruházástA Hamburger Hungária Kft. 14 milliárd forintból fejleszti a dunaújvárosi papírgyárat 2022-ig - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
2019-03-08Tizennégy milliárdos fejlesztés a Hamburger Hungáriánál.A kormány több mint másfél milliárd forinttal támogatta az osztrák cég dunaújvárosi beruházását. Sajtótájékoztató.
2018-07-19Papírvarász tábort rendeztek a Magyar PapírmúzeumbanVízjelespapír- készítés, papírsablonos rajzolás, papírcsónakverseny, néhány az egyhetes Papírvarázs tábor foglalkozásaiból, amelyet június utolsó hetében rendeztek a Hamburger Hungaria dolgozóinak 7–12 éves korú gyermekei részére.
2018-03-00Körkörösségre épített üzleti filozófiaBeszélgetés Bencs Attilával, a Hamburger Hungária ügyvezető igazgatójával körkörösségben való gondolkodásról.
2017-09-30Kortalan üzenet a ma emberénekInterjú Pelbárt Jenővel, a Magyar Papírmúzeum igazgatójával
2017-09-16Háromdimenziós életüket kezdik meg a könyvekA Magyar Papírmúzeum egyéves születésnapját ünnepelte szeptember 9-én. Az ünnepség résztvevői szokatlan ajándékban részesültek. Az ajándékötlet után keresgélő fiatal alkotó, Farkas Péter (kép), rálelve az egyedi eljárásra, néhány éve már maga kreálta alkotásaival lepi meg családját, ismerőseit, megrendelőit.
2017-09-12A könyvek új életeSzeptember 9-én, szombaton egyéves fennállását ünnepelte a Magyar Papírmúzeum. A számvetést új időszaki kiállítás megnyitásával kötötték össze: Farkas Péter könyvszobrász A könyvek új élete című tárlatával sokakat meglepett.
2017-09-08Ötszáz millió eurós beruházás. Jelentős fejlesztések a Hamburger Hungária Kft-nélCsaládi napot tartott a Hamburger Hungária Kft. a baracsi szabadidőparkjában, ahol rengeteg programmal várták a három papírgyári egység dolgozóit.
2017-08-25A legmodernebbek egyikeA Hamburger Hungária ma Európa egyik legmodernebb, világviszonylatban is versenyképes papírgyára. Bencs Attila (kép), a cég ügyvezető igazgatója szerint a ma sikerei a múlt hagyományaiból is táplálkoznak.
2017-08-25Már a következő évtizedekre terveznekA Hamburger Hungária a 15 országban működő Prinzhorn csoport 56 üzeme és 7 papírgyára közül talán a legsikeresebb és legeredményesebb vállalatnak mondhatja magát. Az átgondolt üzleti stratégiába illeszkedik az elmúlt évek legfontosabb szervezeti változása, a Hamburger Hungária és a Hamburger Hungária Erőmű Kft. fúziója.
2017-08-25A kémény nem füstölA régi vágású ipari üzemekhez szokott szemnek szokatlan lehet, hogy Dunaújváros iparterületén működik egy gyár, amelynek a kéménye lényegében nem füstöl.
2017-08-25Társadalmi tisztségek, feladatokA Hamburger Hungária a Magyar Kormány stratégiai partnere, a térség gazdaságának egyik legfontosabb motorja, továbbá meghatározó papírpiaci szereplő, ebből adódóan több szakmai érdekképviseleti feladatot is magára vállal a cég és személy szerint Bencs Attila ügyvezető igazgató is.
2017-08-25Kevés a Magyarországon visszagyűjtött hulladékpapírHa lehetne, akkor a Hamburger Hungária Kft. az ország összes papírhulladékát begyűjtené és újrahasznosítaná. A Hamburger Hungária kizárólag másodlagos alapanyagokból begyűjtött papírból állítja elő termékeit, összegzett Verő Zsolt (kép) alapanyag beszerzési vezető.
2017-08-25Zöldenergia DunaújvárosbanA 2016-ban a Hamburger Hungária üzemében átadott modern erőmű nem csak Dunaújváros levegőminőségének javulásához járul hozzá, hanem a fejlesztéseknek köszönhetően európai szinten is mérhető környezetvédelmi üzemmé alakult át, mondta el Sárai-Szabó András (kép) üzemvezető.
2017-08-25Kristálytiszta vizet a DunábaA papírgyártás során rengeteg vízre van szükség. Éppen ezért is rendkívül fontos, hogy miként kezelik a vállalatok a gyártás után visszamaradó szennyvizet. A Hamburger Hungária ezen a területen is igyekszik az élen járni és jó példával szolgálni más ipari létesítmények számára is, mondta el Vincze Virág (kép) környezetvédelmi felelős.
2017-08-25Hulladékból értéketA Prinzhorn Csoport valamennyi termelőüzemében jelentős beruházásokat végez ökológiai lábnyomának csökkentésére és magas környezetvédelmi sztenderdjeinek továbbfejlesztésére.
2017-08-25Kukoricacsuhéból áramot?A Hamburger Hungária olyan, egész évben korlátozás nélkül rendelkezésre álló tüzelőanyagok hasznosítását is tervezi az erőművében, amelyek lerakása nehézségeket okoz, viszont energiává alakításuk az erőműnek köszönhetően környezetkímélően valósulhatna meg.
2017-08-25Fontos feladatokVincze Virág (kép) környezetvédelmi felelős és Szlávik Emese (kép) minőségirányítási vezető bemutatása.
2017-08-25Az üzleti siker felelőséggel is járA Hamburger Hungária több mint 400 főállású alkalmazottjával egyike Dunaújváros három legnagyobb munkaadójának, és forgalmát, nyereségét tekintve is a régió egyik éllovasa- mondta el Ősi Rita (kép) a vállalat személyügyi vezetője.
2017-08-25Bőkezű támogatóA Hamburger Hungária kizárólag a dunaújvárosi és környékbeli sportot és közösségi életet támogatja: DUDIK, Parázs Varázs, Adventi Forgatag...
2017-08-25Tanulni, tanulni..."Aki abbahagyja a tanulást, az öreg, legyen 20 éves vagy 80 éves" - A Hamburger Hungária ügyvezető igazgatója, Bencs Attila szerint Henry Ford mondása soha nem volt még annyira aktuális, mint ma.
2017-08-25Várják a munkavállalók jelentkezését!Elsősorban műszaki irányultságú, szakképzett, akár technikumi végzettséggel rendelkező dolgozók jelentkezését várják, akiket a papírgyártásban, karbantartásban, vagy erőművi területen alkalmazni tudnak, de önéletrajzokat a papírgyárban lévő egyéb területeken meglévő pozíciókra vonatkozóan is szívesen fogadnak.
2016-12-00Fenntarthatóság minden tekintetbenCégismertető a papírgyárat üzemeltető Prinzhorn Csoportról. A csoportba három vállalat tartozik: Duparec, Hamburger Hungária, Dunapack.
2016-12-00Magyar Papírmúzeum Dunaújvárosban: A megvalósult álomPelbárt Jenő, a Magyar Papírmúzeum igazgatójának írása a múzeum létrejöttéről
2016-07-29Hornyák Lajos negyven éve a szakmában. Szabadidejében papírmerítéssel foglalkozik a papíripari mérnökPortré, pályakép a papíripari mérnökről.
2015-12-14Tűz pusztított a cellgyárbanKörülbelül négyszáz négyzetméteren pusztított a tűz egy cellulózgyár előkészítő üzemében december 12-én, hajnalban Dunaújvárosban.
2015-11-13TOP 500-asokHeti Világgazdaság-toplista. Az ország legjobb 500 rangsora, a legeredményesebb cégek között szereplő dunaújvárosiak: 8. Hankook Tire Magyarország Kft., 56. Hamburger Hungária Kft.
2015-09-14Papírgyártás DunaújvárosbanA város- és az ipartervezők világosan látták, hogy a nehézipar mellett a könnyűipart is fejleszteni kell. Így jött létre a könnyűipar nehéziparának ismert papírgyártás Dunaújvárosba való telepítésének tervezete.
2015-09-07Különleges élmény voltBeszámoló a szeptember 5-én megrendezett Hamburger Hungária Kft. nyílt napjáról.
2015-08-17Érdemes megnézni a modern papírgépetA Hamburger Hungária Kft. Néhány csúcs adat a papírgyári termelésről.
2015-08-13Gyárbemutató nyílt nap és fesztiválA Hamburger Hungária Kft. hazánk legnagyobb hullámpapír gyártója. A Gyárbemutató NYílt Nap szeptember 5-én lesz. A programokról.
2015-06-01A hulladék nem játék!A Cord Prizhorn csoport tartott sajtóbeszélgetést május 29-én, ahol a cégcsoport hazai vállalatainak - Dunapack, Hamburger Hungária, Duparec Kft. - vezetői is részt vettek.
2015-03-23A dunaújvárosi kamara elisemréseA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara idén is elismerte a gazdasági élet helyi kiválóságainak tevékenységét. Nagyvállalatok kategóriában a Hamburger Hungária lett az év vállalkozása. Beszélgetés Bencs Attilával, a Hamburger Hingária Kft. ügyvezető igazgatójával.
2015-03-19Tájékozódott az államtitkárGlattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár a Hamburger Hungária Kft.-ben és az ISD Dunaferr Zrt.-ben tett látogatást március 18-án.
2015-03-09Az ország leghatékonyabb erőműveMagyarország legkorszerűbb erőműve épül Dunaújvárosban tavaly február óta. A beruházásról Bencs Attila, a Hamburger Hungária és az erőmű ügyvezetőjének és dr. Szikla Zoltán a Hamburger Hungária Erőmű Kft. ügyvezető igazgatójának tájékoztatója. Adatok az erőműről.
2015-02-16A polgári büszkeségKis jubileumot tartottak február 14-én a Vállalkozók Bálján: ötödik alkalommal rendezték meg, hagyomány teremtődik. Az Év Vállalkozása díjakat másodszor adták át: Hamburger Hungária Kft., Momert Zrt., Zolna-Őr Kft.
2014-12-19DíjazottakDr. Szikla Zoltán papírgyártó mérnök, a Hamburger Hungária Erőmű Kft. ügyvezető igazgatója Gábor Dénes-díjat kapott.
2014-12-15Top 100-ban a nagyokElső alkalommal jelentette meg a Fejér megye gazdasági értéktára TOP 100+100 kiadványt a Pannon Lapok Társasága. Dunaújváros gazdasága, vállalkozásai a kiadvány alapján: 2. ISD Dunaferr Zrt., 3. Hankook, 9. Hamburger Hungária, 11. Dutrade1, 12. ISD Kokszoló Kft., 14. Dunafin, 39. Ferrobeton, 97. Momert Zrt.
2014-12-05Gazdasági csúcsA régió gazdasági folyamatait tavaly alapvetően meghatározta a 40 százalék körüli részesedéssel bíró Fejér megye. Összeállították a társasági adóbevallás alapján Fejér megye TOP 100 céglistája. Az első tízben szerepel az ISD Dunaferr Zrt., a Hankook Tire Magyarország Kft. és a Hamburger Hungária is.
2014-08-25Papír- és cellulóz ünnepSzínvonalas sport-, szabadidős és szórakoztató programokkal várták a város papíripari gyárai a dolgozóikat és partnereiket auggusztus 23-án a szabadidőparkban.
2014-05-22Beruházás a stabil jövőértÚj erőmű épül Dunaújvárosban. Orbán Viktor miniszterelnök és Pinzhorn Holding vezérigazgatója május 21-én elhelyezte a Hamburger Hungária új erőművének alapkövét. Az alapkőbe a Dunaújvárosi Hírlap aznapi száma is belekerült.
2014-02-20Fontos foglalkoztatóStratégiai megállapodást kötött a kormány a Hamburger Hungária Kft.-vel, a Prinzhorn Holding magyar tagvállalatával.
2014-02-19Stratégiai szövetségre lépnekA Hankook után a Prinzhorn csoport lesz a második dunaújvárosi kötődésű gazdasági egység, amely stratégiai partnere lesz a magyar kormánynak.
2013-09-30Ökoindustria NagydíjA III. Ökoindustria szakkiállításon Ökoindustria nagydíjat kapott a Dunapack Kft., és a Hamburger Hungária Kft.
2013-09-28Prinzhorn-cégek kapták a nagydíjatA III. Ökoindustria szakkiállításon Ökoindustria nagydíjat kapott a Dunapack Kft., és a Hamburger Hungária Kft.
2013-07-27Wanapack: fejlesztenekA mezőfalvi Wanapack Papírfeldolgozó Kft 1991-ben alakult. A cégvezető Hopka Imre és felesége, Tünde. A cég bemutatása.
2013-07-13Hajnali tüzek a papírgyárbanJúlius 11-én a Dunapack Zrt. tűz volt a hulladékpapír-tárolójában.
2013-07-01Papír és Cellulóz NapA Hamburger Hungária Kft., a Dunafin Kft., a Dunacell Kft., a VÉD-SZ Kft., és a Dunapapír Szakszervezet közös szervezésében megrendezik a II. Papír és Cellulóz Napot. Beszámoló a rendezvényről.
2013-06-28Papíros találkozót tartanakA Hamburger Hungária Kft., a Dunafin Kft., a Dunacell Kft., a VÉD-SZ Kft., és a Dunapapír Szakszervezet közös szervezésében megrendezik a Papír és Cellulóz Napot.
2013-06-10Remélem, reménykedemDr. Kálmán András, volt polgármester levele a város vezetőihez, a dunaújvárosi beruházásokról, városfejlesztésről...
2013-05-31Új erőművet terveznekA Prinzhorn-csoporthoz tartozó Hamburger Hungária Kft. új erőmű építéséről folytat tárgyalásokat. Cél az energiafüggetlenség.
2013-05-29Óriásberuházásra készül a Prinzhorn Dunaújvárosban?Az új kapcsolt hő- és villamosenergia-termelő erőmű biztosítani fogja a gyár energiafüggetlenségét és hosszú távú versenyképességét. A Prinzhorn Holding jelenleg tárgyalásokat folytat magyarországi tevékenységét érintő hasonló beruházásról. A Prinzhorn Holding a napokban üzembe helyezett sprembergi hőerőműhöz hasonló beruházással tervezi megerősíteni magyarországi tevékenységét: 150 millió eurós beruházást tervez.
2013-05-13Sportoltak és főztek"A Dunapapír Szakszervezet közös majálisra várta a négy dunaújvárosi papíripari gyár kötelékébe tartozó dolgozókat, valamint a Szent Flórián Napot ünneplő helyi tűzoltókat."
2012-10-20Egy családi cég alapköveAz 1991-ben alakult Wanapack Papírfeldolgozó Kft. üzemében alapkőletételi ünnepséget rendeztek október 19-én. A mezőfalvi vállalkozás új üzemcsarnokot épít és csomagolástechnikai termékekkel bővíti profilját.
2012-09-27Félszázados jubileum a cellulózgyárban50 éve, 1962-ben kezdték el a munkát a dunaújvárosi szalmacellulózgyárban. A gyár főbejáratánál az50. év tiszteletére emléktáblát is avattak.
2012-08-27Újraélesztett szakmaünnepA dunaújvárosi Dunacell Kft. és dolgozói 2012-ben ünneplik a gyár alapításának ötvenedeik évfordulóját. A Dunapapír Szakszervezet vezetője megállapodott a helyi papírgyártó cégekkel és elhatározták, hogy Papír és cellulóz elnevezéssel közösen viszik tovább az augusztális hagyományát.
2012-01-18Piacképes szakmák a LorántffybanA Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola az előző tanévben ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. 1976. szeptember elsején indult el az oktatás az iskola falai között, akkori nevén a MÜM 316. sz. Intézet papíripari tagozatán.
2011-11-10Hiányszakmák, helyi igényekA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara körkérdése a városi vállalkozásokhoz: milyen szakmában mutatkoznak létszámigények, milyen képzést hiányolnak a térségben, vállalnak-e szerepet a fiatalok gyakorlati képzésében. Akik válaszoltak: Momert Zrt., ISD Dunaferr Zrt., Ferrobeton Zrt., Triumph, Meiser Ferroste Kft., Amper 99 Kft., Csúcs-Ép Kft., ...stb.
2011-10-25Új kábeleket fektetnek leDunafin cég elektromos fejlesztését végez a Papírgyári úton.
2011-05-01Csomagolás hulladékpapírbólA Hamburger Hungária Kft.-ről.
2011-04-15Újabb papírjuk van"A Hamburger Hungária Kft. irányítási rendszere kiválóan megfelelt az ISO 14001:2004 szabvány követelményeinek: az erről szóló oklevelet tegnap adták át a cégnek."
2010-11-24A szakmák elismertségéért"Dunaújvárosi cégeket kérdeztünk meg arról, hogy miként oldják meg a szakember-utánpótlást, milyen problémát jelent ez számukra." Cégek: ISD Dunaferr Zrt., Hankook Kft., Hamburger Hungária Kft., Grabarics Építőipari Kft., DVCSH, Molnár Acélszerkezet-gyártó és Kivitelező Zrt, Ferrobeton Zrt.
2010-08-30Téged vár a papírgyár!A Hamburger Hungária Kft. dunaújvárosi gyára nyílt napot rendezett. Gyárlátogatás, koncert az ünnepségen.
2010-05-10Sport, pihenés - a tűzoltókkalMajálist és Szent Flórián-napi rendezvényt tartottak a tűzoltók és a papíripari dolgozók. A Magyar Tűzoltószövetség Szolgálati Érem kitüntetését kapta: Bodor Zsolt, Borsos Zoltán, Tóbiás József, Horváth Jenő.
2010-04-15Van munka: újraindították a papírgépetA kényszerpihenő után újra elindult a termelés a Hamburger Hungária Kft. dunaújvárosi gyárában.
2010-04-09Nincs vége a kényszerpihenőnekMég mindig kényszerpihenőn a Hamburger Hungaria Kft.
2010-04-07Újra indul a termelés április 8-ánIdőszakosan szünetelteti a termelést a Hamburger Hungária Kft. dunaújvárosi gyára.
2010-04-02Nem termel a papírgyárSzabadságra küldik a dolgozókat. Április első felében szünetelteti a termelést a Hamburger Dunaújváros Kft.
2010-04-01Kényszerpihenőre ítélik a gyáratÁprilis első felében leáll a Hamburger Dunaújváros Kft. helyi gyára.
2009-11-27Nyolcvantonnás tekercsek, patikatisztaság.Az új papírgyárban járt a Marketing Klub.
2009-10-30A siker kulcsa: saját projektcsapatTovábbi fejlesztéseket tervez a Papírgyár.
2009-10-22A kormányfő jelenlétében avatták fel az új gyáratA hazai hulladékpapír kilencven százalékát dolgozzák fel.
2009-10-21Hulladékból csomagolópapírA Hamburger Hungaria új gyárának alapkövét 2007 novemberében tették le. Tavaly nyáron kezdték telepíteni a gépsort.Az első tekercs papírt idén júliusban gyártották le. Az új gyárat múlt hét pénteken ünnepélyes keretek között adták át .
2009-10-17Zakatol az új papírgép"Dunaújváros a hazai papírgyártás fellegvárává nőtte ki magát. Közép-Kelet-Európa legkorszerűbb technológiájú papírgyára 50 milliárd forintból épült fel, rekord idő - húsz hónap - alatt, a beruházáshoz a kormány közel 3,5 milliárd forintos támogatást biztosított."
2009-09-30Ezer kilométeren belül értékesítik a papírjukatAlapkövét 2007-ben tették le, a gépsort tavaly telepítették, idén nyáron kezdődött a próbaüzem, júniusban gyártották le az első tekercs papírt, októberre tervezik a hivatalos gyáravatót. A Hamburger Hungária ügyvezető igazgatója, dr. Szikla Zoltán válaszolt a kérdésekre.
2009-09-26Nehéz időket élnek átBeszélgetés Otto Pichlerrel, a Dunacell Kft. ügyvezető igazgatójával.
2009-07-02Legördült az első tekercsHivatalosan megkezdődött a próbaüzem (július 1-jén) a Hamburger Hungária Kft. új papírgépén. A gép Európa egyik legmagasabb színvonalú papírgépe, amely rekordnak számító gyártási sebességgel dolgozik.
2009-06-04Megbecsülik a papírgyártókatKedvező bértárgyalások a dunaújvárosi papírgyárakban. A Dunapack Kft-nél megkötötték a megállapodást, a Dunafinnél még vannak függőben lévő kérdések, a Dunacellnél pedig átmenetileg felfüggesztették a tárgyalásokat.
2009-03-12Beszállítókat tobroznakBeszállítói partnertalálkozó. A papírgyári nagyberuházó, a Hamburger Hungária Kft. számít a helyi vállalkozásokra, cégekre. Az új papírgyár építése célegyenesbe fordult, nyáron indul a próbaüzem.
2009-03-09Egy pozitív példaA gazdasági válság hatásai a Dunafinn és a Dunacell Kft-nél.
2009-02-11Júliusra 260 új munkahelyet teremtenek a papírgyárbanA Hamburger Hungária Kft július 1-jén megkezdi a termelést, mely 260 embert foglalkoztat majd.
2009-02-11Júliusban indulhat az új gyárDunaújvárosban koncentrálódik a magyar papíripar
2009-02-05CsomagolhatunkJó ütemben épül a Dunapack Zrt. új csomagolóanyaggyára Dunaújvárosban. Az új gyár bemutatása.
2008-10-15Papírforma szerintAz ország legnagyobb magánerős környezetvédelmi beruházásaként épül az új dunaújvárosi csomagológyár. Beszámoló a bokrétaünnepségről.
2008-10-15A papíripar is megérzi a válságotA dunaújvárosi Dunapack Zrt. helyzetéről.
2008-05-03Csereüzlet az erőmű ügyébenA W. Hamburger Hungária Kft. és a Dunapack Zrt. 67 milliárd forintos fejlesztéssel új csomagolóanyag-gyárat épít. Az új gyár próbaüzeme 2009 nyarán kezdődik. Munkahely-teremtés: 280 dolgozót foglalkoztatnak majd. A cég ezzel együtt egy erőművet is épít.
2008-02-14Hulladékból készül a csomagolóanyagMár készül a Dunapack új papírgyárának épülete. A tervek szerint a gyár 2009 nyarán megkezdi a termelést, és 260-280 új munkahelyet teremt.
2007-11-10Csomagolópapír és alapkőAlapkőletétel a Dunapack Zrt-nél. Hivatalosan is megkezdődött az új csomagolópapír-gyártó gépsor és a hozzá tartozó üzemcsarnok építése.
2007-08-30Lenből lesz cellulózA Dunacell Dunaújvárosi Cellulózgyár Kft-ben módosítottak a technológián, megszűnt a fa-alapú cellulózgyártás, és a len-cellulózgyártás váltotta fel.
2007-08-23Ötvenmilliárd jönA Dunapack Zrt. új egységének, és saját erőművének megépítésére az állam ötmilliárd forintos támogatást adott. Az új munkahely kétszáznyolcvan dolgozónak ad munkahelyet.
2007-07-28Nem alamizsnát adunk!Beszélgetés Kovács Lajossal, a Dunapapír Szakszervezet elnökével.
2007-05-22Nagyban csomagolnakJelentős, 275 millió eurós beruházással tervezi továbbbővíteni csomagolóanyaggyártó kapacitását az osztrák Hamburger-csoport tulajdonában lévő dunaújvárosi Dunapack Zrt. A várhatóan 2010-re befejeződő beruházás mintegy félezer új munkahelyet teremt.
2007-05-02A hulladékot hasznosítjákA Dunapack Zrt. új papírgyári gépsort telepít a dunaújvárosi gyárába. Ezzel és a hozzá kapcsolódó tevékenységekkel együtt öt-hatszáz új munkahelyet teremt Dunaújvárosban. A beruházásról.
2006-12-07Meg akarják hódítani a világpiacotA Mondi Rt. szintén december elejétől Dunafin Kft-ként működik tovább. A papírgyár területén található Dunacell Kft. és a Dunafin Kft. december elejétől az osztrák delfortgroup AG csoport tagjaként működik tovább. Az osztrák cég leányvállalataiként működnek.
2006-11-14Versenyhátrány a gőz ára miattHárom, hasonló jellegű papírgyár energetikai adatait hasonlította össze dr. Szikla Zoltán, a Dunapack Zrt. vezérigazgató-helyettese, amikor megindokolta, hogy miért épít a dunaújvárosi cég mintegy 20 milliárd forint költséggel önálló széntüzelésű erőművet. A tájékoztatás a múlt héten tartott, hatósági környezetvédelmi engedélyezési eljárás részét képető közmweghallgatáson hangzott el.
2006-10-31Milliókat ér a maradékAz idén 3 cég kapott Környezeti Megtakarítás-díjat, köztük a Mondi Business Paper Hungary Zrt. (dunaújvárosi gyár fejlesztését fontosnak tartja)
2006-09-14Papírgyári fejlesztések közszemlénFejlesztések a papírgyárban: gyártási technológiai változás, széntüzelésű erőművet is építenek. (A Mondi Business Paper Hungary Kft. november 1-jétől tulajdonsováltás lesz, új neve: Dunafin Gyártó és Szolgáltató Kft.)
2005-12-05A Dunapack bővítési terve készA Dunapack Rt. csomagolópapírgyára új papírgépet kap.
2005-11-28Minden csomagolási hulladékot feldolgoznakVilágszínvonalú gyártómű épül a Dunapack Rt. új üzemében.
2005-09-21"Papírjuk van róla"A Mondi Papírgyár Rt. dunaújvárosi gyára teljes körű környezetvédelmi felülvizsgálatának eredménye elékészült. Egy darab talajvízfigyelő monitoring kutat kell a közeljövőben létesíteniük.
2005-08-10Öt kazán épülne a papírgyárnálIpari gőz előállítására alkalmas széntüzeésű erőművet építene a három papíripari társaság: Dunapack Rt., Dunaújvárosi Cellulózgyár Kft., Mondi Rt. (korábban Neusiedler Rt.). A környezeti hatástanulmány elkészült.
2005-07-27A környezetvédelem terén mérhetőek az eredményekDunapack Rt. és a környezetvédelem.
2005-06-27A Dunapack ünnepeA Dunapack Rt. csomagolóanyag- és hullámtermékgyár nyíregyházi, csepeli és a dunaújvárosi üzemegységeinek dolgozói és családtagjaik együtt ünnepelték június 25-én a baracsi szabadidőparkban a 15 éves jubilumot. Képes beszámoló.
2005-03-02Bővítik a Dunapack üzemétBővítik a Dunapack Rt. Csomagolópapírgyár dunaújvárosi egységét egy új papírgéppel, emellett gyártócsarnokot építenek és bővítik a készáru-raktárat is. Beszámoló.
2005-03-01Papírgyári fejlesztés a láthatáronA cég elkészítette a Dunapack Rt Dunaújvárosi Csomagolópapírgyárának Egységes Környezethasználati Engedélyezési Dokumentációját.
2005-02-03Neusiedler helyett MondiA Neusiedler csoporthoz tartozó dunaújvárosi papírgyár neve is tavaly november óta Mondi Business Paper Hungary. A cég a szolnoki és a dunaújvárosi gyárnál 2005-ben 6,7 millió euro összegű beruházást tervez.
2004-12-02Mondi Business Paper lett a Neusiedler SzolnokNovember 16-tól új neve lett a Neusiedler Szolnok Rt-nek, így a dunaújvárosi gyár neve is: Mondi Business Paper.
2004-06-29Halálos kimenetelű üzemi baleset a papírgyárbanKiesett egy férfi az ötödik emeletről.
2004-06-24Tragédia a papírgyárbanHalálos kimenetelű üzemi baleset történt június 23-án a Neusiedler Rt. dunaújvárosi gyárában.
2004-06-17Több, mint duplájára nőhet a termelés a DunapacknálÚj gépsort telepítenek a Dunapack Rt. Csomagolópapír-gyárába. A termelés így több, mint a duplájára nőhet.
2004-06-02KözmeghallgatásÚj papírgép üzembe helyezésével bővíti termelését a Dunapack dunaújvárosi telephelyén.
2004-05-25Kikérik a város véleményétÚj papírgépet telepítenek a közeljövőben a Dunapack Rt. Csomagolópapírgyárnak telephelyére, amihez előbb a környezetvédelmi engedélyt kell megszereznie a égnek.
2004-04-28Több papírt termeltekA hanyatló piac ellenére igen eredméynes évet zárt a Neusiedler nemzetközi válllatcsoport, melynek egyik telephelye Dunaújvárosban van.
2004-03-25Cigarettapapír-gyártóé a dunaújvárosi cellulózgyárMárciustól új tuulajdonosa van a patinás Dunaújvárosi Cellulóz Kft-nek. Az üzemet megvásárló osztrák Trierenberg Holding, amely a világ egyik legnagyobb cigarettapapír-gyártója és -értékesítője, három év alatt 12 millió euró értékű fejlesztést kíván megvalósítani.
2004-03-18Júliustól cigarettapapírt is gyártanakA Dunaújvárosi Cellulózgyár Kft. március 1-jétől a multinacionális Trierenberg Holding tulajdona. A Dunaújvárosi Cellulózgyár Kft. július elsejétől cigarettapapírt is gyártanak.
2004-03-16Felépülhet még egy papírgyár, ha...A város második legnagyobb üzemóriása a 2400 embernek munkát adó papírgyár volt. A privatizációt követően a gyár négy jogilag is önálló egységgé vált szét, amelyekben együttvéve 600-nál kevesebben dolgoznak. Legtöbb embert foglalkoztató része a Dunapack Rt csomagolópapír-gyárának dunaújvárosi telepe, ahol jelenleg 164-en dolgoznak. Az üzem eredményeiről, terveiről.
2003-11-18Nyolcszáz milliót fektettek a jövőbeAkik papírt gyártanak papírból - is -
2003-08-25Milliárdos papírgyári beruházásA Neusiedler Szolnok Rt. több mint 1,2 milliárdos dunaújvárosi beruházásához 100 milliós minisztériumi támogatást nyert.
2003-03-18Fejlesztésekkel az Európai Unió feléDr. Szikla Zoltán, a Dunapack Rt vezérigazgató helyettese azzal a céllal látogatott el a Dunaújvárosi Papír- és Csomagolóanyag Kft-hez, hogy bemutassa a gyár jelenlegi helyzetét, működését, körvonalazza a terveket, megismerje az emberek véleményét, a környezet elvárásait.
2003-02-25Lehet 300 ezer tonnával több - nálunkDunaújváros eséllyel versenyez a Prinzhorn tulajdonában lévő papíripari cégcsoport jelentős kapacitásnövelő beruházásának városunkba telepítéséért.Egy új papírgyártó gépsor telepítése a Dunapack termelését évi 300 ezer tonnával növelné.
2003-01-28Még a szalmát is megesszükA szalmacellulóz-gyár nem terméket, hanem felhasználót váltott. A fő felhasználó egy német cég, ahol az alapanyagból élelmiszer-adalékanyagot állítanak elő a szalmacellulózból.
2002-12-20Rekord év a Dunapack mögöttA Dunapack még soha ennyi papírt nem gyártott mint az idén. A jelenlegi szervezeti forma 1993 óta létezik és 3 termelőegységet jelent: a csepeli és a dunaújvárosi csomagoló és hullámpapírgyártás, és a nyíregyházi gyár.
2001-07-00Évente több mint 1 millió tonna papír . A Mondi a Neusiedler 100%-os tulajdonosaSzolnokon és Dunaújvárosban olyan termékek készülnek, amiket kizárólag itt állítanak elő, és az egész világban forgalmaznak.
2001-02-15A dunaújvárosi 3.sz. papírgép rövid története
2001-02-13Az ötletgyáros találmányaKuli István, a papíripari csomagológépsorba beépített fotocella találmányáért és elkészítéséért a Neusiedler Szolnok Rt-től, a legjobb ötletért járó díjat kapta.
2001-02-07Cél: a folyamatos fejlődésKuli István a papírgyártó gépsoron való újításáért, a Neusiedler Szolnok Rt. elismerő díját vette át február 6-án.
2000-11-00Dunaújvárosi Cellulózgyár Kft.Az egykori Dunaújvárosi Papírgyár területén ma négy, a papírgyártással kapcsolatos tevékenységet folytató cég működik, 600 embert foglalkoztatva. Ezek a Dunaújvárosi Cellulózgyár Kft, a Dunapack Rt Hullámtermék-gyár, és a Neusiedler-Szolnok Papír Rt. Dunaújvárosi Gyára.
2000-08-09Szalmával törlesztenekAz elmúlt két évben letisztultak a tulajdoni viszonyok a dújv-i papírgyárban. Most négy, egymástól jól elhatárolható egységben dolgoznak a finompapírgyár-, a cellulóz-, a csomagolóanyag-, és a hullámtermékgyártók.
2000-07-28Bezárult az ostromgyűrű? Egy héten belül másodszor lángokbanHétfőn a cellulózgyárban szalmatűzhöz riasztották a tűzoltókat. Szerdán a paírgyári komplexum másik végén, a Dunapack Rt Csomagolóanyag Gyárában 2200 tonna papír gyulladt meg.
2000-07-28Oltás a dunaújvárosi papírgyárbanKettes fokozatú készültség van érvényben a dunaújvárosi papírgyárban, ahol szerdán a hulladékpapír-tárolóban keletkezett tűz.
2000-07-04Éles verseny ellenére stabil pozícióA Neusiedler mindkét gyárának a famentes kommunikációs papír a specialitása... (szolnoki, dunaújvárosi gyár)
2000-05-16Az igazgatók nem jöttek el - mélyül a vita a két gyár közöttA Neusiedler-Szolnok Rt és a Dunapack Rt között mályül az ellentét.
2000-02-08Szolnok Dunaújvárosban: A finompapírgyártás múltja, jelene
2000-01-01Mindennapi szükségleteinkA szolnoki papírgyár 1997. szeptemberében (ue. az újság 1999/1. számában 1996 a megvétel ideje) megvásárolta a legnagyobb konkurensét, a Dunaújvárosi Papírgyárat.
1999-11-30Egyedül nem megyA Neusiedler informatikai rendszerének kialakításáról.
1999-10-26Papíripari fejlesztésekA hazai piacvezető a Neusiedler Szolnik Papír Rt, s ezenkívül mintegy 45 000 tonnás kapacitással a Dunaújvárosi Papírgyár Rt.
1999-09-25Az új készáruraktárban könnyű a kamionos dolgaA papírgyári fejlesztésekről.
1999-07-00PapírvágtaEurópa harmadik legnagyobb irodai kommunkációs papírgyártója a Neusiedler-csoport. Idén 45 millió schillinget fordítanak fejlesztésére, amelynek során csomagolósort adnak át Dunaújvárosban.
1999-06-07Javuló eredmények a NeusiedlernélA két osztrák és a két magyar gyárban, Szolnokon és Dunaújvárosban 8,3 százalékkal 5,6 milliárd schillingre nőtt a forgalom.
1999-04-22Hulladékválogató ZamárdibanA Településgazdasági Rt hulladékválogató telepén, szétválogatott és bálázott papírt Dunaújvárosba szállítják.
1999-02-11Az orosz válság sokkolta a gyártókatA dunaújvárosi papírgyár kapacitását tavaly 54 ezer tonnáról 80 ezer tonnára növelték, a beruházás értéke mintegy 1,5 milliárd forint.Az ottani rekonstrukciót az idén befejezik.
1999-01-11Előnyök helyett törvényesA finompapírgyári dolgozók kollektív szerződéséről.
1999-01-06Nemsokára a fizetésekről tárgyalnakA Dunaferr Rt-ben és a papírgyárban hamarosan megkezdődnek a bértárgyalások. A Dunaferrnél a munkáltató és a szakszervezet álláspontja merőben különbözik. A papíripari szakszervezet 16 %-os bérfejlesztést k1ván elérni. Amunkáltatók mindkét helyen magasnak találják ezt a növelési mértéket. A Ferrobeton és aMOMERT áprilisban emel bért.
1999-01-01Neusiedler: Papírtonnák1998. szeptembernben a Neusiedler Szolnok RT megvásárolta a dújv-i finompapírgyárat. Az éves kapacitás Dújv-ban 54 ezer tonnáról 80 ezerre emelkedett.
1999-01-01Dinamikus fejlődés 1999-ben isA szolnoki papírgyár 1996-ban a Dunaújvárosi Finompapírgyár megszerzésével továbbjavította pozicióját.
1998-10-27Robbanás az irodai papírok piacánTavaly Dunaújvárosban és Szolnokon összesen százezer tonna papír készült, a társaság ennek értékesítésével 9,5 milliárd forintos forgalomra tett szert.
1998-10-26Munkaszünet után teljes gőzzel termel...Az év első felében a Neusiedler Rt szolnoki és dújv-i gyára összesen 75 ezer tonna papírt állított elő, év végére ennek a mennyiségnek a dupláját szeretnék elérni.
1998-08-14"Munkaszünet" lesz a fehérvonalonEz év első felében a finompapírgyár 75 000 tonna papírt állított elő, év végére ennek a mennyiségnek a dupláját szeretnék elérni.
1998-05-00Többet, jobbat - olcsóbban!A profiltisztítás érdekében például - kedvező feltételekkel - eladták a Dunaújvárosi Finaompapírgyárat, és tárgyalásokat folytatnak a Dunaújvárosi Cellulózgyár értékesítéséről is.
1998-05-00Környezetkímélő beruházásokA Dunapack Rt 45 millió forint vissza nem térítendő támogatást és 45 millió forint kamatmentes kölcsönt kapott a Központi Környezetvédelmi Alapból.A támogatást a Dunapack csepeli és a dunaújvárosi telephelyen lévő szennyvíztisztítók korszerűsítésére kapta.
1998-04-21Választott fehérvonalA dújv-i finompapírgyár dolgozói felügyelőbizottsági tagot választottak: Csibri Istvánt. Ö képviseli érdekeiket a Neusiedler-Szolnok Rt. felügyelőbizottságában.
1998-02-25A csomagolópapír közel felét exportáljákA Dunapack Rt 1994. január 1-jén hozta létre leányvállalatát,a Duparec Papírbegyűjtő és Feldolgozó Kft-t. A kft budapesti üzemew mellett Nyíregyházán és Dunaújvárosban van átvételre alkalmas válogató- és bálázótelepe.
1998-02-04Ázsiai nyomás a papírpiaconHazánkban egyetlen helyen, Dunaújvárosban gyártanak cellulózt, évente harmincezer tonnát, melyet fele-fele arányban értékesítenek a bel- és külföldi piacon.
1998-01-12Mind több a külföldi konkurensA Neusiedler Szolnoki Papírgyár Rt az idén egymilliárd forintos adózás előtti nyyereséggel számolnak, amelyből a várakozások szerint 150-170 milliót "termel meg" Dunaújváros.
1998-01-00Száz nap Dunaújvárosban1997. december 9-én volt száz napja, hogy a Neusiedler csoport - amely 1995-ben megvásárolta a Szolnoki Papírgyárat - szeptember elején ugyancsak megvette a Dunaújvárosi Papírgyárat és a kettőt egy cégként - két telephellyel - Neusiedler Szolnok Papírgyár Rt néven működteti. ezzel megmentette az addig önálló Dunaújvárosi Papírgyárat a csődtől.
1998-00-00A Neusiedler-Szolnok Papírgyár Rt. Dunaújvárosi Gyára1997. szeptember elseje óta így hívják a Dunaújvárosi Finompapírgyárat.
1997-12-18Félmilliárdos nyereség a Neusiedlernél: Kapacitásbővítés DunA Neusiedler Szolnok Papírgyár Rt. megvásárolta a dúj-i papírgyárat, ahol 1998-ban 1,5 milliárd forintos kapacitásbővítést hajt végre.
1997-12-11Az első 100 nap eredményeA Neusiedler igazgatóságának elnöke jelentős előrelépésként értékelte, hogy év végére - a beruházás költségeit is beszámolva - nullszaldót érnek el a Finompapírgyárban.
1997-11-03Két csoport fedi le a hazai papírgyártástIdén a dunaújvárosi Finompapírgyár megvásárlásával a Neusiedlerhez újabb 45-50 ezer tonna /év gyártókapacitás került, amit 1 éven belül 80 ezer tonna /év szintre kívánnak emelni.
1997-10-28Helyzetek, okok, távlatokHárom hónap telt el a Dunaújvárosi Finompapírgyár tulajdonosváltása óta. A Szolno-Dunaújváros fúzió lényege.
1997-09-30Feketén-fehéren a papírmultikrólA Neusiedler AG a négy éve leállított és felszámolásra ítélt Szolnoki Papírgyár Rt 1995-ös megvétele után idén júliusban a Dunaújvárosi Finompapírgyár Kft megvásárlásával immár a második magyarországi papírgyárat szerezte meg.
1997-09-09Rekordtermelés és csúcsra járatott...A tulajdonváltási procedúra nem zökkenőmentes a Finompapírgyárban. A 268 dolgozó közül 150 maradt az írópapírt gyártó soron, a többit átirányították a cellgyárba. Bozsits Béla nem fogadta el az új munkaszerződését. Múlt héten termelési rekord.
1997-08-14Kérdés: ki maradhat a fehérvonalon?Egy hónapja cserélt osztrák kézen gazdát a finompapírgyár. A dolgozók kételyei csak fokozódak: még tart az a szakértői felmérés, ami alapján a napokban kiválasztják a fehérvonalnál maradókat.
1997-08-13Beruházási tervek Horvátországban és LitvániábanA Dunapack a közelmúltban adta el a Dunaújvárosi Finompapírgyár Kft-t. A vételárat döntően saját fejlesztéseikre fordítják. Dunaújvárosi gyárukban egymilliárd forintot költenek az ország legnagyobb papírgépének teljes rekonstrukciójára.
1997-07-18Biztos a papírgyártás jövője...A dújv-i Finompapírgyár értékesítése után is 3 üzletrész marad a Dunapacknak Dújv-ban: a hullámtermék-, valamint a csomagolóanyag gyár mellett - a fehérvonalról leválasztott - cellulózgyár.
1997-07-17Osztrák kézen cserélt...a finompapírgyárA Prinzhorn csoport megválik a Dunapackhoz tartozó Finompapírgyártól s a Franntschach csoporthoz tartozó Neusidler Rt-nek adja el. A cel- lulózgyár a Dunapacké marad.
1997-07-17A Neusiedleré a dunaújvárosi finompapírgyár-
1997-07-01Papírgyár a tisztább DunáértÁtfogó környezetvédelmi programot indított el csepeli és dunaújvárosi egységeiben a Dunapack Rt. csomagolópapírgyártó részlege.
1997-06-24Eladják a finompapír kft.-tA Dunapack Rt a dújv- Finompapírgyár Kft-t várhatóan a hónap végén eladja az osztrák Neusiedler-Szolnok Rt-nek. Az eddig ismert tervek szerint az író-nyomópapírt gyártó egységet adják el, a cellulózgyár marad.
1997-05-29Nő a cellulózpiaci versenyhazánkban egyetlen helyen, a Dunaújvárosi Finompapírgyár Kft-ben készítenek cellulózt. A cég évente 30 ezer tonna cellulózt gyárt szalmából. Ezt a mennyiséget mind a finompapírgyár használja fel, amely külföldről is vásárol alapanyagot.
1996-10-10Elrabolt fizetésA Finompapírgyár Kft és a Csomagolóanyag Kft dolgozóinak bérét - 12,9 millió forintot- rabolták el fegyveresek szerdán .
1995-05-27Együtt írjuk a város történetét!Képek: műkorcsolya Kohász Kupa, "Munka" brigád, Lázár György fogadása, Papírgyár, Dunai Vasmű lemezalakító.
1994-08-03Most a cellulóz kell. A papíripar kiszámíthatatlanA Finompapírgyár Kft. második féléves tervét is jóváhagyták a múlt hónap végén tartott közgyűlésükön a tulajdonosok. E szerint nem kéri a Dunapack Rt. a gépek bérletéért fizetendő díjat. A termelés alapján nem tudják a helyiek kigazdálkodni.
1991-06-04Minőségben az "igazság"Pesszimisták és reménykedők a papírgyárban. A gyár fejlesztési lehetőségeiről.
1991-05-14Csak a menü választható.A papírgyáriak inkább tarisznyából esznek. Üzemi étkeztetés, étkezési hozzájárulások.
1991-05-03Tőkéből sohasem elégPapírgyári pillanatkép. Interjú Bozsits Bélával, a papírgyár igazgatójával.
1991-04-26Szervezett szakszervezetInterjú Tamássy Istvánnal, a helyi papírgyári szakszervezet titkárával.
1991-04-12Papírgyári "alaphelyzet"A gyár pénzügyi helyzetéről.
1991-04-05Ideiglenes megoldásNem mondanak fel senkinek a papírgyárban.
1991-03-29Kitiltották a zagyvölgyből.Falazóanyag, mésziszapból? A Dunapack Rt. Dunaújvárosi Gyára nem szennyezheti tovább a környezetet a mésziszappal. A megoldási lehetőségekről a cikkben.
1991-03-29A védelmi osztály felkészült.A papírgyárban valamennyi védelmi tevékenységet fejlesztik.
1991-03-15Egyelőre létszámstop.Papírgyári fejlesztések, nem csak papíron.
1991-01-22Szakszervezeti (rendszer)váltásA papíripari dolgozók érdekvédelmi szervezetéről.
1991-01-04"Átcsomagolt" papírgyárA Dunapack Rt Dunaújvárosi Papírgyárának jövője, tervei. (Nem jogutódja a régi papírgyárnak).
1990-12-28Mit hoz a jövő?Papírgyári prémium, béremelés, részvény.
1990-12-07Ki mit akar?Vezetőváltás a papírgyárban. Helyzetjelentés, vélemények.
1990-09-21Rt.-ben a papírgyárA cégbírósági bejegyzéssel szeptember 13-án befejeződött a Dunapack Rt alapítása. Tagjai: a csepeli, a nyíregyházi, a dunaújvárosi gyár, az orsztrák Hamburger Ag. és Mosburger Ag. Leendő igazgató: Galli Miklós. Munkásgyűlés.
1990-08-17Januártól teljes gőzzel: Dunapack Rt - mint papírgyártó1990. aug. 14-től a Papíripari Vállalat vegyes -vállalattá alakul, így a dunaújvárosi papírgyár is a Duanpack Rt része lett.
1990-07-06Most önelszámolás, aztán vegyes vállalatÖnelszámoló egységgé vált idén július elsejétől a Papíripari Vállalat Dunaújvárosi Gyára.
1990-05-04Papírgyári változásokA Papíripari Vállalat (PIV) helyzetéről és jövőjéről.
1990-03-23Papírgyári pozíciók. Indonéziáról, béremelésről - optimistánSzekeres Mihály, a dunaújvárosi papírgyár igazgatója szakértői szerződést kötött egy külföldi céggel. Beszélgetés az igazgatóval tapasztalatairól és a papírgyár helyzetéről.
1990-03-09Mindenkit érintKorlátozott exportkorlátozás. A szovjet-magyar tárgyalások még mindig nem hoztak eredményt. Mindezek jelenlegi és várható hatásai Dunaújvárosban. (MOM, VOR, Fékon, DV, PIV).
1990-02-13Még üzleti titokHogyan tovább papírgyár?
1990-01-16Papírgyári kilátások. Ilyen volt, de milyen lesz?A papírgyár helyzetéről. Folyamatirányító számítógépek vezérlik decembertől a papírgyár két, író-nyomópapírokat gyártó gépsorát. A 150 millió forintos lízingügyletet az amerikai Measurex céggel kötötték.
1989-12-19Évzáró a papírgyárban. Négy kettő.Évzáró értekezletet tartottak a papírgyárban, bejelentették, hogy 1990. januárjától 4 termelő egységet megszüntetnek, helyette létrehozzák az író-nyomó és a hullámvertikum egységeket. Átadták Tomcsányi Elemér ig.helyettesnek a Munka Érdemrend arany fokozata kitüntetést nyugállományba vonulása alkalmából. Több szakember Kiváló Munkáért kitüntetésben részesült.
1989-11-28A gép még nem áll. Alapanyaghiány a papírgyárban.A dunaújvárosi papírgyár alapanyaghiány miatt nem tud eleget tenni export-kötelezettségének.
1989-11-24Titkár és elnökválasztás. Szakszervezeti küldöttértekezleta PIV-ben.A papírgyárban nov. 17-én volt a szakszervezeti választás. Titkár: Tamássy István, elnök: Angyal Erzsébet.
1989-11-17Két választás - a papírgyáriakértA helyi papírgyári szakszervezet helyzetéről.
1989-11-03A papírgyár igazgatójának levele. Visszautasítja a vádakat.Az okt. 24-i D. H-ban megjelent "Kinek a szekerét tolta" c. cikk nyomán. Az igazgató Szekeres Mihály.
1989-11-01Párbeszéd a jövőnkről.A Papíripari Vállalat vezetőinek értekezletéről.
1989-10-24Elbocsátották a volt párttikárt. Kinek a szekerét tolta?Húszéves munkaviszony után, 3 éves függetlenített párttitkári státuszának megszűnésével az igazgató felmondott neki. Interjú Pinczés Sándorral, a papírgyár expártitkárával. Fotó P. S-ról.
1989-08-01Első féléves eredményeink.Az 1989. év első félévének összefoglalója.
1989-07-25Mától újból termel a papírgép. Tűz után - helyreállítás.A tűz utáni felújításról és a termelés várható megindulásáról.
1989-07-21Tűz után a papírgyárban. Még keresik az okát.A tűz okának vizsgálata még tart, a hibaelhárítás is folyamatban van.
1989-07-18Tűz a papírgyárban. Hat város tűzoltói oltották.Tűz keletkezett szombaton a papírgyár író-nyomó gyárrészlegében. A tűz okának tisztázására és a kár felmérésére indított vizsgálat még tart.
1989-07-08Tavaly itthon hányódott, mára...A dújv-i papírgyár helyzetéről. Vázlatoshelyzetkép a dújv-i szalmacellulózgyártásról.
1989-06-30Teljes kudarc. Miért hagytuk, hogy így legyen?Nem tartottak pártértekezletet a PIV-nél, mert a 265 párttagból csak százegynéhányan voltak jelen. Csak pártfórum megtartására volt mód, de erre csak 40-en voltak kíváncsiak. Szekeres Mihály igazgató szerint taktikai hiba volt a pártértekezlet elmaradása. Mádlné szerint újra kell építeni a pártszervezetet. A jelenlegi pártbizottság lemondott, a következő értekezleten választás is lesz.
1989-06-23Jó társaság lesz. Jövő félévtől önállóak.A Papíripari Vállalat tanácsának ülésén 13 papírgyárat -köztük a helyit is- érintő értekezleten meghatározták a működés és szervezeti korszerűsítés alapelveit. Dr. Kovács János a helyi gyár főkönyvelője szerint a cél, hogy társasági formában működjön a PIV. A változás több lépcsőben zajlik majd. Nem terveznek létszámleépítést. A helyi gyár 1990. júliusától lesz önálló jogi személy. 1 fotó.
1989-05-26Jók a kilátások. A papírgyár vezetőinek véleménye.Szekeres Mihály gyárigazgató, Tomcsányi Elemér igh., Bálint Gyula főmérnök és Dr. Kovács János főkönyvelő tájékoztatója a Dunaújvárosi Papírgyár jelenlegi helyzetéről és törekvéseiről.
1989-04-11Akadozott az alapanyagellátás... tervét mégis túlteljesítette a papírgyár dobozüzemeFénykép: a papírgyár dobozüzeméről. Adatok.
1989-01-27A hibának nincs fedőneve. Nem csorbul a tekintély.Az 1987-ben összevont író-nyomó és hullámpapírt gyártó részlegeket újból kettéválasztották. Feltételek, lehetőségek. Pinczés Sándor a gyár pártbizottságának titkára nyilatkozik. 1 fényképpel.
1989-01-06Helyzetünk javulni fog. Nyolcvankilenc: a papíripar éve?Szekeres Mihály, a PIV Dunaújvárosi gyárának igazgatója nyilatkozik az elmúlt évről, tervekről és lehetőségekről. Fénykép Sz.M.-ról.
1988-12-02Három kontinens húsz országában ismerik a dunújvárosi papírgyárat.Képes riport a dunaújvárosi papírgyárról.
1988-11-23Hatszögletű szalmaszénA papírgyártásban használt alapanyag hulladéká-ból, szalmatörekből készít tüzelőanyagot azadonyi Március 15. Termelőszövetkezet, mely a dújv- szalamcellulózgyárban keletkezik.
1988-11-22Nem közömbös a közömbösítésDunaújvárosi Őszi Napok. A papírgyár környezetvédelmitevékenységének bemutatása.
1988-10-10Nagyüzemeink a negyedik negyedév előttA 26-os ÁÉV és a Dunaújvárosi papíripari Vállalat eddigi tervteljesítéséről.
1988-09-01A Papíripari dolgozók szakszervezetének......Szervezési és Működési Szabályzata. (tervezet)
1988-08-30Mintabolt a papírgyárbanGyári mintaboltot nyitott Dunaújvárosban a PIV Dunaújvárosi Gyára és az ÁPISZ.
1988-08-02Idén lesz szalmaMinden rendben lesz, ha szükséges mennyiségű szalmabetekerító gépet kap a Szalmacell Gazdasági Társulás. A régi betakarítógépek elöregedtek.
1988-07-28Nem kilátástalan a helyzet; A dunaújvárosi papírgyár mérlegeA papírgyár első félévi lemaradását a számítások szerint pótolják a második félévben.
1988-04-29NEB-vizsgálat a munkásszállókrólA vállalatok tervezik a szállók jobb kihasználását. Adatok.
1988-04-15A szalmához is pénz kell. Tavalyi még van. de mi lesz jövőreA szalmát betakarító gépek alacsony száma miatt ismét gondjai vannak a papírgyárnak.
1988-04-08Piacot keres a hullámpapírA hullámpapír eladási gondjai a papírgyárban. Nyilatkozik Kuminka József, a papírgyár kereskedelmi vezetője.
1988-03-29Kényszerű visszalépés a bérért. Csak átmenetileg?Bérfejlesztés és nyereségrészesedés a papírgyárban.
1988-03-22Újabb százmilliók. TalponmaradásértA papírgyár gazdasági tervei és nehézségei. A javulás lehetőségeiről.
1988-03-22Importálni muszáj. Úgy emelkedik, hogy csökkenA papírgyár tervezi árainak emelkedését. Indoklás.
1988-03-15A rekonstrukció "rekonstrukciója". Minden jó, ha a végeÚjra dolgoznak a szalamacellulózgyár mosóüzemében. Tekintélyes határidő-eltolódás.
1988-02-19Újra leállt a gyár. Az utolsó felvonásA papírgyár szalmacellulóz részlege. A hiányzó gépeket kapja meg a svéd cégtől.
1988-02-09Papírgyári átépítés nagyjavítással. Nem terveznek rekordokatAz elmúlt év termelési eredményei.
1988-02-01Cellulózgyári keringőÁtalakítják a mosót. A még szükséges berendezé- sek pótlásáról. Tervek, eredmények.
1988-01-15Két gyár - két igazgató. Csak a feladat változott - az ember nem.A papírgyárban Szekeres Mihályt, a kenyérgyárban Rozs Istvánt nevezték ki igazgatónak. A velük készített riport szövege.
1987-12-18A vezetők felelősségeBozsits Béla, a papírgyár igazgatójának nyilatkozata az eredményes intézkedésekről, a dolgozók keresetéről, a jövőről, a bérfejlesztési kilátásokról, a vállalat életéről. Kedvezőtlen előjelek után: rekordnyereség a papírgyárban.
1987-11-27Lehet, hogy elfelejtettékA papírgyár KISZ-szervezetéről.
1987-11-13Új gépek kelle(né)nekA Szalmacellnek új gépekre van szüksége.
1987-11-13Bruttósítás mindenüttA Papíripari Vállalat saját forrásból bruttósít.
1987-11-07Kevert cellulóz: Gondok a rekonstrukció után
1987-10-13Átszervezés a papírgyárbanA papírgyár szervezeti rendszerének megváltoztatásának tervei.
1987-09-08Több (lenne) a DunacellTámogatót keresnek a papírgyárban, hogy fejleszteni tudják a lúggyártót.
1987-09-08A vecseiek panaszaA dunavecseiek még mindig panaszkodnak a Dunaújvárosból érkező légnemű szennyezőanyagok miatt. A vizsgálat folytatódik.
1987-08-28Felvételre jelentkezem... Vonakodó, válogató vállalatok (1.)A város munkaerőhelyzetéről.
1987-08-07Megoldott a cellulózgyár szalmaellátásaA "Szalmacell" Ipari Szalmatermelő Gazdasági Társulás a dújv-i cellulózgyár szalmaellátásá- nak hatékony megszervezésére alakult.
1987-07-10Nehéz félév utánFélévi terveiket nem teljesen teljesítették, de jobbak a kilátások a második félévre. Építők és papírgyártók.
1987-07-10Ha Vecsére fúj a szél...Mitől rossz a víz és a levegő? A dunavecseiek a dunaújvárosi papírgyárat okolják.
1987-06-20Kényszerből szabadalom: Szerkezetváltás Fejér megyében (6)A Papírgyár újításairól. A cellulózhiány pótlására üzembehelyezték a fehérítőt. Két új papíralapanyag létrehozása.
1987-06-12Hulladékból brikettA papírgyár tüzelő- újdonságáról.
1987-05-16A korszerűsített cellulózgyár avatásaAz avatási beszédben szó volt az 1986-os terv-teljesítésről. A Munka Érdemrend bronz fokozatátkapta Bálint Gyula és Szekeres Mihály. Kiváló Munkáért kitüntetések. A gyár, immár harmadszor Kiváló Gyár címet nyert.
1987-05-15Jubileumi ünnepségAz új cellulózgyár avatási ünnepsége május 15-én, pénteken lesz. A papírgyár újság-formátumú üzemi tájékoztatójának első száma a "Papírgyár a Mezőföldön" is ekkor jelenik meg először.
1987-05-15A svédek gratuláltakCellulóz - világszínvonalon.
1987-05-12Ünnepség a papírgyárbanDélután 2 órakor avatják fel a felújított szalmacellulóz-gyárat. Gyáravatás, kitüntetés, születésnap.
1987-05-08Meggyőzték a VilágbankotRekonstrukció után és előtt? Felújítás a papírgyárban.
1987-04-18Cellulóz, a legjobbkorz új, szalmacellulózgyárról. Avatása máj. 15-én lesz.
1987-03-24Papírgyári bérvitaHa a bizalmiak jóváhagyják, másnap fizetnek nyereségrészesedést.
1987-02-17Fehérítő-gondokPróbatermelés a papírgyárban. Lesz nyereségrészesedés.
1987-01-30Elmaradt a csúcspróbaA papírgyár új fehérítő üzemében.
1987-01-23Az első szállítmányDunaújvárosi papír Kínába.
1986-12-12Az új fehérítő a lekorszerűbb lesz. Minden tonna nyereségJavában szerelik a papírgyár új fehérítőüzemének legfontosabb berendezéseit. Fénykép
1986-11-07Papírból csavarva. Egy régi ötlet új sikere.A dunaújvárosi paírgyár emblémájának története. Az embléma alkotója: Avar Pálné. Fénykép: az embléma, A. P-né
1986-11-04Egyre csendesebb... A fehérítő kívül és belül.Riport a papírgyári új fehérítőről
1986-10-21Választék a csomagolásban. Dunaújvárosi dobozok a budapesti kiállításon.Riport. A Budatranspack a 9. nemzetközi anyagmozgatási és csomagolási kiállításon.
1986-10-21Új számítógép a papírgyárban. Mindíg a legfrissebb adatokTPA-1148 típusú gép jelentőségéről. A jövő év elejétől kezdve.
1986-10-07Tervek és lehetőségek. Megrendelés van.A papírgyár ezévi eredményei. Fénykép
1986-10-03Sikerek, megalapozott jövőA megyei párt-vb a dunaújvárosi papírgyárról. Adatok a termelés eredményeiről. Tervekről.
1986-10-02Az iparág élvonalában a Dunaújvárosi Papírgyár
1986-09-19Százmillió is teljesíthető. Brigádvezetők tanácskozása a papírgyárbanA papírgyár termelési feladatai és tervei. Adatok. Fénykép
1986-09-18Tanácskoztak a brigádvezetők a papírgyárbanTermelési eredmények és tervek a papírgyárban.
1986-08-29Fehérítő: novembertől. Hol tartanak a papírgyári rekonstrukciós munkákkal.Fehérítő: novembertől.
1986-08-22Az üzemek egyenlőre idegenkednek. Befejeződött a kísérlet.A papírgyár szennyvíziszapjának hasznosításáról.
1986-07-11Jobban vagy rosszabbul. Félév után - félév előtt.A papírgyár, a BVM és a hengermű félévi eredményei és kilátásai.
1986-07-08A határidő változatlan. Néhány hetes csúszás az építkezésen.A szalmacell rekonstrukciójáról. Fénykép.
1986-07-01Újabb üzletfelet szerzett a Dunaújvárosi papírgyárkínába szállítanak hullámalap-papírt. Kép a hajóba való berakodáról. (képaláírás)
1986-05-09Vezetők az első negyedévről. Dunaújvárosból így látják.A D. V., a BMV, a 26-os Állami Építőip. Váll. és a papírgyár vezetői nyilatkoznak a várható gazdasági eredményekről.
1986-04-29Jövőre hetedszer? Papírgyár = Kíváló GyárTudósítás az ünnepségről.
1986-04-25Ünneplő vállalatok. Kíváló a papírgyár.Kíváló gyár címet kapott a papírgyár. A Fékon Palotai Boris szoc. brigádja és a Szabadság szoc. brigád a Vállalat Kíváló Brigádja lett. A tejüzem elnyerte az Élüzem címet.
1986-04-25Papírgyári pillanatképekAhol akarnak dolgozni. Mások így látják. A tavalyi volt a legsikeresebb. Tervek és eredmények. Harminckilenc éve a papíriparban. Fő, hogy menjen a gép. Távlati kép a gyárról.
1986-04-11Nincs nosztalgia. Leállt a cellgyártás.Tervek az új gyárrészlegről. Fénykép: gépterem. Ápr. 5-én szombaton végleg leállt a papírgyárban a szalmacellulózgyártás.
1986-04-08Évkönyvet jelentet meg a papírgyár Pesti Barnabás KISZ-szervezete. (kishír)Évkönyvet jelentet meg a papírgyár Pesti Barnabás KISZ-szervezete.
1986-03-21A legnagyobb nyereség. A "maradékról" augusztusban döntenekA papírgyár negyvennapi bérnek megfelelő nyereségrészesedést fizet. Adatok
1986-01-14Papírgyári pénzekA papírgyár 1986. évi bérfejlesztésről.
1986-01-14Konkrét feladatok (kishír)Tovább korszerűsítik a papírgyár szervezeti rendszerét.
1986-01-08Fehérített cellulózMegkezdték a napi 100 tonna kapacitású cellulóz-víztelenítő és -adagoló gépsorok szerelését a szalmacellulózgyárban.
1986-01-07Tervek, teendőkHogyan kezdik az évet? MOM, Vörös Csillag Termelőszövetkezet, papírgyár.
1986-01-03Januárban: próbaüzem (kishír)Osztrák gépek a szalmacellben.
1985-12-24Hogyan szabályoz a szabályozó. Két beszélgetés egy témáról.Két nagyvállalat nyilatkozata.
1985-12-20Papírgyári rekonstrukció. Az első próbaüzemMegkezdte próbaüzemelését az új szecskázógép.
1985-11-19Hulladékból haszon. Milyen bánya a gilisztabányaPapírgyári hulladékhasznosításról.
1985-10-22Bérpolitika és a szakszervezetek /II./ A teljesítménytől függPapírgyári bérpolitika.
1985-10-04Vállalati tanácsok. Választják az igazgatótA Papíripari Vállalatnál, Dunaújvárosi Sütőipari Vállalatnál és a Dunakernél. Adatok.
1985-09-27Testvérmegyeiek a papírgyárban. Vendégek BlagoevgrádbólAtanasz Rabaleev megyei elnökhelyettes vezetésével.
1985-06-14Nem küldenek el senkit. A pénz azé, aki dolgozikA papírgyár új létszám- és bérgazdálkodási rendszeréről.
1985-04-12Olcsóbbak a "külsőknél". Javítani a kalkulációtVgm-ek a papírgyárban.
1985-04-12Adatok a vgm-ekrőlÖsszehasonlító táblázat.
1985-02-05Megkezdődtek a pártértekezletek. Öt év munkája. Dunaújvárosi papírgyár. Évről évre jobb eredmények.Az eredményekben gyors javulás, a Kíváló Gyár címet is megkapták. Bevezették az albérleti hozzájárulást.
1984-12-14Jó év volt, jó év lesz. 1984 emlékezetes marad a papírgyárban.A gyár bemutatása. Eredmények, kilátások. Képek.
1984-10-06Öntözés szennyvízzel? Hatékonyabb tisztításA papírgyár szenyyvíztísztitójának eredményeiről.
1984-07-27Papírgyártók felajánlásai. A felszabadulás és a kongresszus tiszteletére.Az IKVV, Hungar Hotels, Sütőipari Vállalat csatlakozása a versenyhez
1984-06-29Elismerés a papírgyárnak. Egészségügy, művelődés, szociális ellátásAdatok, elemzés. A papírgyár beszámolója
1984-04-20Kíváló a papírgyár. Bejelentés a megyei párt-vb ülésén.Az átadási ünnepség 28-án lesz.
1984-04-06Megújul az FMKT. A MTESZ-szel közösenA papírgyárban. A program, tervek.
1984-04-06Túlrészletezés és elnagyoltság nélkül. A pártszervezetek és a gazdasági vezetőkA papírgyárban. Bozsits Béla és Topánka György nyilatkozata. Képek: B. Gy., T. Gy. A pártszervezetek és a gazdasági vezetők együttműködése.
1984-03-30Tomcsányi Elemér, a gyár eddigi főmérnöke általános igazgatóhelyettes lesz... (kishír)Személyi változásokra kerül sor a papírgyárban.
1984-03-02Béremelés a papírgyárban. Az éves átlag 11 százalék.Adatok. Éves átlag 11 százalék.
1984-02-17Vastagabb lesz a boríték. Többet kapnak a folyamatos műszakban dolgozók.A papírgyári bérfejlesztésekről. Adatok.
1984-02-10Mindenkinek szólni kell. Tudják /?/ mit kockáztatnak.A papírgyárban előforduló sok baleset okairól.
1984-02-07Újra megpróbálják. "Falból? Inkább nem"Egy papírgyári brigád feloszlásának és újászervezésének története
1984-01-27Bérre megy a dolog. A munkájukra szükség van.Bérkérdések a papírgyárban
1984-01-10Heti negyven óra. Rövidebb a munkaidőA cipőgyárban és a papírgyárban. Elemzés. Mindenkinek előnyös.
1983-12-16Jól összeforrott, sikeres közösség. Az emberi tényezőÖsszefoglaló tájékoztatás a papírgyár eredményeiről, gondjairól és a következő évek terveiről. Két fénykép: Üzembelsők
1983-12-13Három év helyett: tíz. Nem rendkívüli? - sajnosEgy elhúzódó beruházás története a papírgyárban
1983-12-06A beszámoló taggyűlésekről jelentjük. Egy év pártmunkájaA papírgyári, a vasműi, 26-os vállalati pártszervezetek munkájáról.
1983-12-02Fejlesztik a szalmacell-gyárat. Öt év alatt megtérülA rekonstrukciós tervekről. Kép: Gyárrészleg
1983-11-11Halálos üzemi baleset történt hétfőn délelőtt a Papíripari Vállalat dunaújvárosi gyárában. Pletscher Pál negyvenéves segédmunkás...A baleset körülményeiről.
1983-10-11Sikeres szeptember a papírgyárban. Kifizetik a prémiumotTermelési adatok
1983-10-11Söprögetünk, karbantartunk. Pont én legyek más?Munkafegyelmi kérdések a vasműben és a papírgyárban. Sok a késés
1983-09-16Magasabb /minőségi/ osztályba léphet? Beruházás nélkül aligha...Miért gyárt rossz minőségű papírt a papírgyár?
1983-09-13Debreceni nyomdászok a dunaújvárosi papírról. Van javulás, de még kevésIngadozó minőség. Meghívás brigádoknak. Négy =hárommal. Más súlycsoportban. Kép: Üzem-belső
1983-09-09Papírgyári összegezés. Munkásművelődés - a számok tükrébenElemzés. Adatok. Öt év mérlege
1983-08-30Kísérleti jövedelemszabályozás a papírgyárban. Kemény FeltételekRészletezés
1983-08-23Papírtenger a papírgyárban. CsúcsidegességKiszállítási nehézségek
1983-08-02Ezerkétszázan a Papír-olimpián. "Udvariatlan" házigazdákA dunaújvárosi papírgyári versenyzők sikereiről. Kép és szöveg
1983-07-29A dunaújvárosiak nyolcadszor? II. PapírolimpiaA papíripar tömegsportolóinak spartakiádja. A program.
1983-04-29Kíváló vállalatokPapírgyár. DÉDÁSZ. Dunavidéki Vendéglátó V. Dunaújvárosi Vízi Társulat.
1983-04-08Korszerű termékszerkezet - keresett termék. Mit mutatnak kilencen?A város kilenc vállalatának termelési eredményeit tárgyalta a Városi párt-végrehajtóbizottsága. Adatok
1983-03-25Rekordnyereség a papírgyárban. Ma fizetik a részesedést.8,5 millió felosztható nyereség
1983-02-15Tiszta vizet a Dunába!Mérgező anyag nem jut ki. A megengedett határérték feletti szennyező anyagokat tartalmaz a papírgyárból kiengedett szennyvíz, viszont a mérgező anyagokat jó hatásfokkal szűri ki a rendszer.
1983-02-08"Elhisszük: teljesíthető"A papírgyár terve az 1983-as évre.
1983-01-28Nyereséget terveznekPapírgyári perspektíva. Beszámoló az 1982-es évről, a papírgyár teljesítette céljait.
1983-01-07A doboz hozza a pénztEbben az évben is nyereséget terveznek a papírgyárban.
1983-01-03A Papíripari Vállalat dunaújvárosi gyárában új héjszerkezetűCsőhidat építenek a leégett transzportőr szalaghíd helyére, amely a szalmaszecskát szállította feldolgozásra.
1982-12-24A papírgyári üzemi demokráciáról. Kritikus megállapításokÜzemi demokrácia a papírgyárban
1982-12-14Új KISZ-titkár a papírgyárbanHajnal Károlyt felmentették. Az új titkár Dobra Ferenc lett.
1982-12-10Papírgyár: Jó jelek és évvégi gondokA kedvező termelési eredményekről. Adatok
1982-12-07Béremelések a papírgyárban. 40 millió helyett 80 millió pluszAz 1,2 %-os béremelés helyett 4,5%-os lesz a béremelés a kíváló termelési eredmények következtében. Egyéb termelési adatok
1982-12-03Nincs szégyenkezni valónk. Hozzászólások egy beszámoló taggyűlésenAz író-nyomó papírgyár alapszervezetében lezajlott taggyűlésről - tudósítás. Nemes Zsuzsanna párttitkár beszámolója és hozzászólások. Kép: Papírgyár - belső
1982-11-30Egy ki nem mondott verseny helyezettjeSzekeres Mihálynak, a szalmacellulózgyár gyártásvezetőjének portréja. Életéről, munkájáról. Fénykép: Sz. M.
1982-11-23Kitüntetés, választásGácsi Lászlónét, a papírgyár szakszervezeti bizottsága titkárát a Munka Érdemrend arany fokozatával tüntették ki - nyugalomba vonulása alkalmával. Az új titkár Pincés László lett.
1982-11-16Van jövője a cellulóznakA múlt és jövőről tartott előadás ismertetése. Dunaújvárosi Műszaki Napok.
1982-11-09Testreszabott feladatokatA papírgyár értelmiségének helyzetéről.
1982-11-02Az maradjon, akire számíthatunkAz eddig sok gondot okozó anyagmozgatás javuló helyzete a papírgyárban. A vezetők és a munkások nyilatkozata.
1982-10-12Húszéves a papírgyár (kishír)Húsz esztendeje kezdődött Dunaújvárosban a cellulózgyártás. (nem teljes szöveg)
1982-10-05Ismerjük egymástRiport a papírgyárból. Munkások emlékeznek a kezdetekre és véleményt mondanak a jelenről.
1982-09-23Nőpolitika nőkkelGácsi Lászlóné elemzése a papírgyárban folyó nőpolitikai eredményekről és hibákról.. Javaslatok.
1982-09-14Jubilál a cellgyárFennállása óta 370 ezer tonna cellulózt gyártottak.
1982-08-31Tizennyolcmilliós nyereség a papírgyárban. Sikeres félév után béremelésBozsits Béla igazgató nyilatkozik az eredményekről és gondokról. Adatok.
1982-08-03Olcsóbb papírÚj technológia a papírgyárban!
1982-07-16Nagyobb önállóságot kérnek a leányvállalatokMennyire felel meg a dunaújvárosi vállalatok és üzemek belső irányítási rendszere a változó gazdasági feltételeknek?
1982-07-09Tizenkettő helyett tizenMunkaszervezési hiányosságok. Éjszakai ellenőrzés nyomán a papírgyárban. Kevés volt az ember, leállították a gépet
1982-07-02Döntés-sok áttétel-végrehajtásSzemélyzeti munka a papírgyárnál.
1982-06-25Ha több a doboz, több a pénz isA papírgyár dobozüzemében bevezetésre kerülő új bérrendszerről.
1982-06-08Vendégek az NDK-ból.Werner Greiner Pretter miniszter kereste fel a papírgyárat.
1982-05-04Szellem a papírbanA papírgyár behozatali gondjai.
1982-04-21Dunaújváros, 1976A Kipszer dolgozói emlékeznek a dújv-i hullámpapír-üzem építésére.
1982-02-27Dunaújvárosi csúcs a szalmacell...Bálázás, tömörítéssel. Szalay Árpád gyárrész- legvezető az eredmények hátteréről. Részletesadatok.
1982-02-12Tűz után a papírgyárbanA hónap elején történt tűzeset okozta károkról.
1982-02-05Előtérben az érdekelségA KISZ-szervezet helyzete. Az 1982. év tervkoncepció. Adatok.
1982-01-26Ugyanannyit, kevesebbőlA papírgyár két dolgozójának, Fonó Gábornak és Horváth Gyulának véleménye. Adatok az elmúlt évi eredményekről. Részletek a tervből.
1982-01-05Egyetlen fillér nélkülA rekonstrukció küszöbén a papírgyár. A rekonstrukció fontosságáról és lehetőségeiről.
1981-12-22Munkatársaink megkérdezték. Az év legnagyobb eredményeGadanecz György, Sárosi József, dr. Szabó Ferenc, Bozits Béla és Szabó Mihály nyilatkozatai.
1981-12-18Így százszor könnyebb a munka. Van szalma, van cellulózA papírgyár szalmacell gyárrészlege már nov.30-án teljesítette éves tervét. Kép: Az új Hesston-géprendszer.
1981-12-01Energiamegtakarítás a papírgyárban. Verseny a kevesebbértKudarcév után. Példák az ötlettárból. Kép: Üzembelső.
1981-11-24Libanon után Angliába is. Nemcsak magánvéleményA cellulóz 80 %-át importálja a papírgyár. Tavalytól Libanonba, idéntől angol cégeknek is szállítja termékét a gyár.
1981-10-30A papírgyár beszámolója a megyei NEB előtt. Jön az óriásbálaTermelési, szervezési eredmények, gondok. Kép: A szalmaköteg-hegyek.
1981-10-27Már mindenki érzi az előnyét. Akadályokon át is sikerült.Négy és félezer órával csökkent a papírgyári fizikai dolgozók heti munkaidőalapja, a mennyiségi és minőségi követelményeknek mégis eleget tettek. Adatok.
1981-09-04Fejlesztésre készülnek a papírgyárban. A bank bizalmaRészletes tájékoztatás a tervezett rekonstrukcióról. A gyár a VI. ötéves terv időszakában mintegy 900 millió forint értékű felújítási korszerűsítési munkákra készül
1981-08-28Nem vagyok vándormadár! Pénzért mennek, vagy a munka elől?A D. V. és a Papírgyár karbantartói sorra elmennek. Nyilatkoznak a távozó munkások és művezetőik.
1981-07-31Megy vele a pénzünk isAz új bérrendszerről nyilatkoznak a vezetők és munkások a papírgyárban. Febr. 1-től lép életbe.
1981-07-14Ötnapos... Tizenötezer embert érint.Riport az ötnapos munkahét bevezetésről a vasműben és a papírgyárban.
1981-06-19Szalmatermelő társulás; Cellulóz-alapanyagIpariszalma-termelő társulást alakított Dunaújvárosban a papírgyár, a Szekszárdi Növénytermesztési Rendszer és 10 környékbeli nagyüzemi gazdaság.
1981-06-12Feltámadt a papírgyár1975 óta 1980-ban teljesítette első ízben gazdálkodási terveit a Papíripari Vállalat. Idén az első negyedévre kitűzött nyereségtervénél 22 millió forinttal többet ért el. Termelési felfutás. Jó a dolgozók hangulata. Bérfejlesztés. Export és az import alakulása.
1981-05-29Szalmatársulás1981. ápr. 24-én megalakult a Dunaújvárosi Szalmacell Ipari-szalma Termelő Egyszerű Társaság. Tagjai: PIV, a Szekszárdi Növénytermesz-tési Rendszer és a környező gazdaságok. A társaság 1982. jan. 2-án kezdi meg a szalmaszállítását.
1981-05-26Előkészületek az ötnapos munkahétreA sok gonddal járó változtatást végül is elfogadta a papírgyár szb.
1981-05-01Kitüntetések a munka ünnepénKitüntetett vállalatok és személyek. A Papíripari Vállalat dunaújvárosi gyára elismerő oklevelet kapott, a Dunai Vasmű Kiváló Vállalat lett. További kitüntetések.
1981-03-24KISZ-küldöttgyűlés a papírgyárban. A végzett munkáról.A vita és a beszámoló értékelése, ismertetése.
1981-03-10Elismerő oklevélA magyarországi szovjet kereskedelmi kirendeltség munkatársai elismerő oklevelet nyújtottak át a papírgyárnak a kifogástalan exportért: a Szovjetunióba szállított offszetpapír minőségéért.
1981-02-20Pártbizottsági ülés a papírgyárbanAz ülésen Topánka Györgyöt megválasztották a papírgyári pártbizottság tagjának és titkárának.
1981-02-10KépaláírásVasárnap külön munkában dolgozott a papírgyár író-nyomó gyárrészlegének 6 szocialista brigádja. A 6 órás műszak munkabérét a rokkantaknak ajánlották fel.
1981-02-10A nők vezetővé válásáról. Fejlődés tapasztalható, de...A D. V.-nél és a papírgyárnál történt vizsgálat tapasztalatai a nőpolitika megvalósításáról. Eredmények, tervek.
1981-02-06Aki dolgozik...Új bérrendszer a papírgyárban. Az órabér nem emelkedik, a teljesítménybér viszont 6%-al.
1981-02-03"Szerencsém volt..."Egy papírgyári munkásnő, Szeibert Jánosné élete. 18 évet dolgozott a papírgyártó gép mellett. Újító. Kép. Sz. J.-né
1981-01-06Ha...A 18 éve üzemelő szalmacell-gyár berendezéseinek katasztrofális leromlásáról. Nyilatkoznak: Szalai Árpád gyárrészlegvezető, Vaskó János csoportvezető, Berényi László a rostüzem vezetője, Szí László művezető. Kép: A szalmacell-üzem.
1980-12-30Nehéz volt - nehezebb lesz...Bozsits Béla, a Papíripari Vállalat dunaújvárosi gyárának igazgatója nyilatkozik a papírgyár 1980. évi eredményeiről. Tervek.
1980-12-12A tartós javulás jele? A munkától függAz ezévi vezetési változások, átszervezések eredményeiről a papírgyárban
1980-11-04Újjáéledő egyesületAz MTESZ egyik dunaújvárosi tagegyesülete, a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület új életre kel. Nov. 11-én tartja újjáalakuló gyűlését
1980-10-10Személyi változások a papírgyár vezetésébenAz új igazgató: Bozsics Béla.
1980-08-12Egy gyárban-két malomban...Bérezési problémák a papírgyárban.
1980-08-02Jó úton a dunaújvárosi hullámvertikumA gyárrészleg részletes leírása.
1980-07-18A papírgyár első félévérőlAkadozó ellátás mellett 105,7 százalék. Termelési eredmények: 105,7%-os tervteljesítés, 7296 tonna 502 milliós értékben.
1980-06-20A szalmacellulózgyártás jövőjérőlA szalmacellt gyártó gépek 5 éven belül elavulnak. Szükséges a felújítás.
1980-06-17Gépskanzen nyílt a papírgyárbanPénteken avatták a hullámvertikum udvarán lévő szabadtéri múzeumot.
1980-06-13A papíripar a város iparszerkezetébenA papírgyár vázlatos története. Termelési eredmények.
1980-05-27Napirenden a szalmaügyKihelyezett NEB ülés volt a papírgyárban. A szalmaellátás megoldásáról.
1980-04-22Versenyben maradniA papírgyár első negyedévi eredményei, további feladatai.
1980-04-11Ünnepi műszak1980. április 4-én 858,2 tonna terméket gyártottak.
1980-04-04Könyvek, folyóíratok dunaújvárosi papíronA dunaújvárosi papírgyár története.
1980-03-21Teljesítések, vállalásokA dunaújvárosi üzemek versenyeredményei. Kongresszusi munkaverseny körkép.
1980-03-04Sántha Béla (1925-1980)Elhunyt Sántha Béla a dunaújvárosi papírgyár egyik alapító tagja.
1980-02-15Fiatal műszakiak klubjaA múlt évben újjáalakult papírgyári klub tevékenységéről.
1980-02-12Önkritikus értékelésA papírgyári párttagok 100 küldötte értékelte a XI. pártkongresszus óta végzett munkát.
1980-02-05Újabb sikerek a kongresszusi versenybenA Dunai Vasműben, Papírgyárban, 26. Állami Építőipari Vállalatnál.
1980-02-02A szerencse szálláscsinálóiA papírgyári Buzágh Aladár szocialista brigád története, jellemzői.
1980-01-25Az egyetértés hangján szólvaTömpe István az MSZMP Központi Bizottságának tagja, az Állami Rádió- és Televízió-bizottság elnöke január 23-át Dunaújvárosban töltötte.
1980-01-22A vállalatnak sem mindegyA hullámpapírgyár dolgozóinak panasza a hidegre, illetve a rossz munkakörülményeikre.
1979-12-21Év végi híradásMi újság az üzemekben? A papírgyár, betonelemgyár, férfiruhagyár, Duna Cipőgyár, Fésűsfonoda, Fehérneműgyár és a vegyesipari vállalat évi tervteljesítéséről.
1979-11-23Délelőtt fél, éjjel négyRiport a papírgyárból. Gépek, számítógépek, munkásportrék. Képek: Nagy Mihály művezető, Szuky Ági irányító, Tóth Tibor papírgyártó
1979-11-03A Dunaújvárosi PapírgyárbanEurópa egyik legkorszerűbb víztisztító berendezésa működik a dunaújvárosi papírgyárban, ahol a biológiai szennyvíztisztítást számítógép irányítja.
1979-10-19Viz és papírA papírgyárban folyó vízgazdálkodásról. Az ipari vizek tisztításáról. Környezetvédelmi szempontok. A papírgyár napi vízigénye.
1979-09-25"Made in Dunaújváros"Egy sikeres kísérlet eredményéről készült riport. Víztaszító dobozok gyártását kísérletezték ki a papírgyárban
1979-09-11Dunaújvárosi termékek a BNV-énA Duna Cipőgyár, Papíripari Vállalat termékei.
1979-09-04A második számítógépAccu Ray gyártmányú számítógép a papírgyárban
1979-08-14Kongresszusi vállalások a papírgyárbanTájékoztatás a vállalásokról
1979-07-27Papírgyári segítség a mentősöknekA papírgyár dolgozóinak segítségével újítják fel a mentőállomást.
1979-07-17Éves exporttervének kétharmadát teljesítette a papírgyárZavarok az alapanyag-ellátásban, a szállításban, és mégis.
1979-07-10Szovjet vendég a papírgyárbanJevgenyij A. Szizov, szovjet cellulóz és papíripari miniszterhelyettes.
1979-07-03Üzemszerűen működik a papírgyár második számítógépeJúlius elsejétől üzemel.
1979-06-15Újabb számítógépet helyeznek üzembeFolyamatszabályozás a papírgyárban.
1979-05-08Szív és papírMeichl János papirgyári tanácsadó élete, munkája.
1979-04-24Szemérmesen hallgattak. KISZ-küldöttgyűlés a papírgyárbanA papírgyári KISZ küldöttgyűlés aktivitása elmaradt a kívánttól. Korábban kitüntetett KISZ-esek aktivitása csak részben váltotta be a várt eredményeket
1979-04-24Újabb folyamatszabályozó számítógép a papírgyárbanAz első folyamatszabályozó számítógépet két évvel ezelőtt helyezték üzembe és ennek eredményeként 10%-os termelésnövekedést értek el.
1979-04-21Hullámpapír-exportA papírgyárban 95 ezer tonna hullámpapírtgyártanak.50 ezer tonna hullámpapírt készítkülföldre a gyár, elsősorban tőkés országokba. Kép a biológiai szennyvíztisztítóról.
1979-04-13Három nagyvállalat első negyedévi munkájaDunai Vasmű, Papírgyár, 26. Építőipari Vállalat.
1979-04-10Milliós újítások a papíriparbanCsak 20 százalék hiányzik már...
1979-03-30Szerdán kapták meg a nyereségrészesedést a papírgyár dolgozóiÁtlagosan 11 napi fizetésnek megfelelő nyereségrészesedés.
1979-03-02Újítók és újítások a papírgyárbanÖsszhangban a népgazdaság és a gyár céljaival.
1979-02-16Mitől lehet nagyobb a nyereség a papirgyárban?Remelési eredmények. Nyereség. Takarékossági lehetőségek.
1979-02-13A Központi Bizottság tagjai a papírgyárbanLendvai István vezetésével.
1979-01-12Előadássorozat a szalmacellulózgyári rekonstrukciórólA tervek előkészítésébe is bevonják a munkásokat.
1979-01-12Napirenden a cselekvési programokDunai Vasmű: Az életszínvonal-emelés nyitja a nagyobb produktum. Papíripari Vállalat: Még eredményesebben, még jobban dolgozni! 26.sz.ÁÉV: Minőség, minőség, minőség!
1979-01-09Két nagyvállalat a "mérleg" serpenyőjébenA 26.-os Állami Építőipari Vállalat és a Papíripari Vállalat eredményes évet zárt 1978-ban.
1978-12-29A közművelődés javuló feltételei a papírgyárban.Részletes beszámoló a papírgyárban folyó közművelődési tevékenységről és lehetőségekről.
1978-12-22A papíripari szakmunkásképzésAz iskola jelentősége. Az iskola és a kollégium bemutatása. Képek: könyvtár. rendezvényterem, kollégiumi szobák, tanműhely.
1978-12-22Számítógépek a termelés szolgálatában.Részletes beszámoló a papírgyárban működő számítógép-rendszerről, hasznukról.
1978-12-19Az élvonalba tört a dunaújvárosi hullámdobozgyártásRészletes tájékoztatás a papírgyárban folyó hullámpapír-gyártásról.
1978-12-15Újabb folyamatszabályozó számítógép a papírgyárbanA korszerűsítésről.
1978-10-17Felavatták a papírgyár új kultúrtermét (kishír)Ünnepélyes körülmények között avatták a volt étkezőből kialakított kultúrtermet, 1978. október 16-án. (nem teljes szöveg)
1978-10-03Közművelődés a papírgyárbanA dunaújvárosi tanács ülésének napirendjén szerepelt a papírgyár közművelődése.
1978-10-03Ülést tartott a városi tanácsAz oktató-nevelőmunka eredményei. Művelődés- és egészségügy a papírgyárban. A Hazafias Népfront véleménye a tanácstagok munkájáról.
1978-09-12Csehszlovák vendégek a papírgyárbanA sturovoi papírgyár negyven szakemberből álló küdöttsége
1978-08-25Továbbtanuló papírgyáriakA papírgyárban folyó felnőttoktatás eredményeiről
1978-08-08A hullámpapírgyár első teljes éve
1978-07-28Nagyvállalati párttitkári értekezlet a dunaújvárosi papírgyárbanBeszámoló az értekezletről.
1978-07-22Emelkedőn nehezebb a járás. Dunaújvárosi papírgyárA papírgyár félévi tervteljesítéséről nyilatkozik Tomcsányi Elemér igazgató. Némi elmaradás, de behozható. A lemaradás okai.
1978-07-21Egy egyezmény jelentőségeRészletes tájékoztatás az egyezmény tartalmáról. Magyar-szovjet kapcsolatok a papírgyárban.
1978-07-18Egy egyezmény előfeltételeiAz egyezmény részletes ismertetése. Hosszú távú, 1990-ig szóló cellulóz- és papíripari programról tárgyaltak. Magyar-szovjet kapcsolatok a papírgyárban.
1978-07-14Javuló eredmények a nagyvállalatainknálA Dunai Vasmű, papírgyár és a 26-os ÁÉV tervteljesítéséről. A papírgyár kivételével mindkét vállalat 100%-on felül teljesítette az első félévet.
1978-07-11Ahol a környezetvédelem része a technológiánakA papírgyári környezetvédelmi tevékenységről. Eredmények, tervek. Hogy horgászni lehessen a papírgyár mögött...
1978-06-30El-Salamu alaykum, fiúk!A dunaújvárosi Papírgyárban húsz szíriai szakember folytatott szakmai gyakorlatot két hónapon keresztül. Az itt szerzett tapasztalatokról nyilatkozott az egyik szíriai: Faysal Badri Al-Gasim
1978-06-28Üzembe helyezték a dunaújvárosi papírgyár biológiai szennyvíSikeres próba után kedden. A francia licenc alapján épített telep napi 65 ezer köbméter ipari szennyvizet tisztít.
1978-06-20A közélet tisztasága a papirgyárbanA Papíripari Vállalat gyári pártbizottsága megtárgyalta a közéleti tisztaság kérdését.
1978-06-06Dunaújváros a magyar papíripar bázisaSzalmacell, papírgyár, hullámvertikum. A város papíripari bázissá válásának három állomása.
1978-06-02Kikötött egy uszály és egy úszódaruKisapostag, 1978. május 31. Figyelem, kísérlet!
1978-05-31Uj papíripari kikötőA dunaújvárosi papírgyár szállítmányai fogadására új, ideiglenes kikötőt létesített a Dunán, Kisapostagnál. Felkészülten várják az első uszályokat a Gemenci Áll. Erdőgazdaságban kitermelt papírfával.
1978-05-30Újabb kikötő a Dunán (kishír)A dunaújvárosi papírgyár ideiglenes kikötőt létesített Kisapostagnál a Dunán. Az új kikötőben holnap, május 31-én rakják ki az uszályokon érkezett első gemenci faszállítmányokat. (teljes szöveg)
1978-05-17Mintapélda a Dunaújvárosi Hullámvertikum: Egy a tízből...A hullámvertikum felépítésének vázlatos története.
1978-04-29Biztató kezdet DunaújvárosbanBozsits József főtechnológus tájékoztatása a dunaújvárosi papírgyár elsé negyedéves termelési eredményeiről. A szalmacellulóz-tervet 103,3%-ra, ugyanilyen arányban termeltek hullámpapírt. Az első három hónapban 451 millió forint értékű terméket értékesítettek.
1978-04-28"Papírsúlyban" mért brigádA papírgyár Márc. 21. nevű szocialista brigádjának története.
1978-04-28A dunaújvárosi papírgyár gazdaságpolitikai munkájáról tárgyalt az MSZMP városi végrehajtó BizottságaMegnőtt a papírgyár szerepe. A gazdasági feladatok pártirányítása. Fejlesztés, termelés, értékesítés. Termelési tartalékok, személyi feltételek. Részletes tájékoztatás.
1978-04-18Hatékonyság és minőségKISZ küldöttgyűlés a papírgyárban és a 26. sz. Állami Építőipari Vállalatnál. Részletes beszámoló a gyűlésen elhangzottakról.
1978-04-14Teljesítették negyedéves tervüket a dunaújvárosi nagyvállalatokA Dunai Vasmű, a papírgyár, a 26. sz. Állami Építőipari Vállalat első negyedéves tervteljesítéséről. Lendületes évkezdés.
1978-04-07Pali bácsit ma is dunaújvárosinak tartják...Porté az állami díjjal kitüntetett Hegedűs Pálról, a Papíripar Vállalat főosztályvezetőjéről, aki a dunaújvárosi papírgyár beruházásánál szerzett érdemeket.
1978-04-07Irodalmi színpad a papírgyárbanA Forradalmi Ifjúsági Napok keretében. Versmondó verseny. Értékes díjak. A győztesek névsora.
1978-04-01Miért van ismét szalmaügy?A dújv-i papírgyár szalma-ellátásának nehézségeiről.
1978-03-31A Papíripari Vállalat dunaújvárosi gyáraSokoldalú tájékoztatás a gyárról. Közös érdek a tanulás. Mindenütt nagyobb tudásra van szükség. Új ismeretek - műszaki fejlődés. Gondoskodás a papírgyár dolgozóiról. Képek: A szakmunkás iskola. A gyár emblémája. Papírgyártó gép. Munkásszálló. Étterem.
1978-03-14Termelési rekord a papírgyárbanMárc. 11-én és 12-én a 15 év legnagyobb termelési eredménye 93,3 ill. 93,6 tonna szalmacellulóz.
1978-03-10Szalma vagyok, szabad bemenni?Rosszul szervezett a szalma átvétele a papírgyárban. Sokat várnak a szállító gépkocsik. Nyilatkoznak az illetékesek.
1978-02-28Az ipar hatósugarábanDunaújváros 1978-ban I. 1,7 milliárd a konverterre. Telephelyépítés és jelentősége. CLASP-program és papíripari kutatóbázis.
1978-02-25Dolgoznak már a gépek a Papíripari Vállalat dunaújvárosi huKét kép a Dunaújvárosi Hullámvertikumról.
1978-02-17A baleseteket megelőzni kell...Riport a papírgyári balesetek okairól, a gyár illetékeseinek felelősségéről. Nyilatkoznak a vezetők. "Egy pillanatra a jobb kezemre támaszkodtam, s kész volt a baj..."
1978-02-17Szellemi export Dunaújvárosból. Szalmacellulózgyár épül SzírA szalmacellulóz gyár mérnökei előadást tartanak Szíriában. Szíriai munkásokat képeznek a dunaújvárosi papírgyárban.
1978-02-14Egy dunaújvárosi brigád kezdeményezéseFelhívás a Münnich Ferenc nevét viselő brigádokhoz. Seregélyesen megalapítják a M. F. nevét viselő brigádok baráti körét. A javaslatot a dunaújvárosi papírgyár Münnich Ferenc nevét viselő szocialista brigádja tette.
1978-02-07Tűz a 41-es papírgépen.Csapágy-hiba miatt bekövetkezett hőnfutás okozta a tüzet. Az anyagi kár háromszázezer forint.
1978-02-02Tudomány a gyakorlatbanA Magyar Hidrológiai Társaság megyei szervezete a dunaújvárosi papíripari kombinátban alkalmazott biológiai víztisztításról tartott előadást. A Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság Dunaújváros kereskedelmének alakulásáról és hosszú távú fejlesztéséről hallgatott beszámolót.
1978-02-0115 éves a Dunaújvárosi Papírgyár szalmacellulóz részlege1962. dec. 8-án avatták.
1978-01-24Az iparág egyik legnagyobb bázisává fejlődtekBefejeződött a hullámpapírgyár építése. Erősödött a munkásosztály vezető szerepe. Középtávú és éves cselekvési programok. 110 brigád versenyez a szocialista címért. A politikai és a gazdasági munka dinamikusan fejlődött. Számvetés a papírgyárban.
1978-01-17A PIV idei terveibőlTermelési tervszámok. Számítógépes folyamatszabályozás.
1978-01-10Jó előkészítés - teljes siker DunaújvárosbanA Dunaújvárosi Hullámvertikum jó nemzetközi összefogással készült el határidő előtt. Jó szervezéssel sikerült a beruházási költségeket csökkenteni.
1978-01-10Hogyan segítettünk a külkereskedelmi mérleg javítását?Hat dunaújvárosi könnyűipari exportteljesítéséről. Exportteljesítés 1977-ben.
1978-01-06A papírgyár vegyszereiFőleg a vegyszer felhasználásáról, visszanyeréséről. Vegyiparunk Dunaújvárosban (2.)
1978-01-01Gyáravatás: Határidő előtt készült el a Dunaújvárosi HullámpHatáridő előtt készült el a Dunaújvárosi Hullámpapírgyár.
1977-12-25Fütyülni csak egyszer tanul meg mindenkiSzines riport a papírgyártásról.
1977-12-20Elsimulnak a "hullámok"? A Dunaújvárosi HullámvertikumbanA beindult üzem eredményei, gondjai. Dobozüzem indítása. Tomcsányi Elemér igazgató nyilatkozik.
1977-12-19A megfiatalodott gyár: Látogatás DunaújvárosbanA dunaújvárosi papírgyár bemutatása. Adatok. Beruházások, fejlesztések. Termelési eredmények. A vertikum termelése. Exportkötelezettségek teljesítése. Célkitűzések.
1977-12-09Összhangzatok.15 éves lett a Szalmacellulózgyár. Magánéletükről és a gyárban végzett munka harmóniájáról nyilatkozik három dolgozó, akik 15 éve dolgoznak itt. Szalai Árpád, Berényi László, Kovács Károly.
1977-11-22Papíripari konferencia DunaújvárosbanAz MTESZ szervezésében a papírgyártás aktuális kolloidkémiai problémáiról, nov. 17-én és 18-án
1977-11-07Átadták a könnyűipar legnagyobb beruházását: A papíripar fejA hullámvertikum átadásáról. Az építés története. Kitüntetettek névsora: a Munka Érdemrend ezüst fokozatát kapta Tomcsányi Elemér a papírgyár igazgatója és Szász Olivér műszaki igazgató.
1977-11-01Ünnepélyesen felavatták a hullámpapírgyáratElkészült a könnyűipar legnagyobb beruházása.
1977-10-28Értékelték a hullámpapírgyár tervezésén, építésén, szerelésén dolgozó kiszesek munkájátTöbb személyt és ifjúsági szocialista brigádot kitüntettek. A kitüntetettek névsora.
1977-10-28A magyar papíripar dunaújvárosi beruházásainak történetéből.2. Szemelvények a dunaújvárosi papírgyár Buzágh Aladár szocialista brigádjának gyártörténeti munkájából. A hullámvertikum felépítésének története
1977-10-25A magyar papíripar dunaújvárosi beruházásainak történetéből.1. Szemelvények a dunaújvárosi papírgyár Buzágh Aladár szocialista brigádjának gyártörténeti munkájából. Részletes történeti leírás a tervezéstől az építés befejezéséig.
1977-10-25Ünnepélyesen átadják a hullámpapírgyárat1977. október 28.: Gyáravatás! Értékelik a KISZ-védnökséget.