Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

314 db találat
ListaDátum downCímLeírás
2023-04-06Idén már a negyedik Guinness rekordkísérletre készül a nagy csapat, májusban akciózunkDunaújváros ismét arra vállalkozik, hogy megdöntse az egy időben, egyszerre legtöbb babán végzett újraélesztési rekordot. A meglévő Guniess-rekord 204, így ennél több szabályos gyakorlat egyszerre történő elvégzése lesz a cél 2023. május 20-án a Kultik Mozi előtt.
2023-02-20Májusban újra szólhat majd a Stayin' Alive a mozinálEz a rekordkísérlet arról szólt, hogy 200 órán keresztül végeztek folyamatosan alapszintű újraélesztést az úgynevezett ambu babán a résztvevők. Újra rekordkísérletet terveznek.
2021-09-10Babacsoda-bemutató. Rekord a babakiállítása Dunaferr iskolábanEgy igazán különleges kollekciót állítottak a dunaújvárosi Dunaferr Szakközép- és Szakmunkásképző Iskolában: Borbély István Csaba magángyűjteményének közel 700 porcelánbabáját egy „Babák Világa – A világ babái” nevet viselő kiállítás részeként tekinthetik meg a városlakók. Az ünnepélyes megnyitón 2021. szeptember 7-én Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere is részt vett.
2021-09-08Új rekord született!Hatszáznyolcvanhét darab porcelánfejű babát tartalmazó gyűjteménnyel új hazai rekord született Dunaújvárosban szeptember 7-én. Borbély Csaba gyűjteménye tele van egyedi gyártású darabokkal.
2021-07-09Adonyban dőlt meg a melegrekordAdonyban dőlt meg az országos melegrekord – adtuk hírül 2019 októberében (!). A település most duplázott, ugyanis 2021. július 8-án, vagyis ma – ugyancsak Adonyban – ismét megdőlt az országos melegrekord.
2020-05-16Nagyon sikeresek voltak a bánkisokDecemberben a Bánki tanárai és diákjai egy Rekordállítási kísérletben vettek részt, amelynek témája a Periódusos rendszer bemutatása volt. Az iskola csapata egy nagyon kreatív performansz produkció talált ki, amely a zsűri döntése alapján iskolát a II. helyig röpítette el!
2020-04-29Emeljük a magasba őket!A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2020-ban is megrendezi nagy sikerű országos gyerekemelési rekordkísérletét, amely április 29-én, szerdán 11 órakor a koronavírus okozta korlátozások miatt a virtuális térbe költözik. Az akcióhoz ezúttal is csatlakozott Kis-Primász Ágnes, a DUE-Maarsk szakosztályvezetője, korábbi Európa-bajnok vízilabdázó.
2019-12-14A kísérlet tárgya: az eleven rendszer. Guiness-rekord és a Bánki suli diákjaiNem mindennapos esemény volt december 13-án délelőtt a Bánki középiskolában, ahol periódusos rendszer performanszot tartottak. Az intézmény száztizennyolc tanulója vett részt az eseményen, hiszen a rendszer száztizennyolc kémiai elemet tartalmaz.
2019-11-20Világrekord baracsi részvétellel. Világrekord formák a levegőbenVilágrekord született az Egyesült Államokban, Perrisben, ahol 30 ország 130 versenyzője 5800 méterről 6 gépből ugorva két alakzatot vett fel nagy alakzatos formaugrásban. A rekordban két magyar is részt vett, Verebes Kéri Hanga (MBSE/MESZ) és a baracsi Kiss Jamaica József (Tériszony SE/MESZ). Utóbbival beszélgettünk.
2019-10-24Több mint enyhe ősz a mostaniAz előzetes adatok alapján egytized Celsius-fokkal Adonyban megdőlt a vasárnapra vonatkozó legmagasabb hőmérséklet rekordja, 26,9 fokot regisztráltak.
2019-07-22Látogatói rekordot döntött az 5. dunaujvárosi RockmaratonA július 2. hetében metálparadicsommá változott Szalki-sziget pontosan egy hete nyerte vissza csendes, rocker- és punkmentes arculatát.
2018-12-00Kézzelfogható közelségben a klímaváltozás. Add már, Uram, az esőt!Tanulmány a Duna alacsony vízállásának hatásáról a Paksi Atomerőműre és az ISD Dunaferr Zrt.-re.
2018-10-29Rekordot dönött a vízállás. A vízszint alulmúlta a legalacsonyabbatDuna vízszintje alulmúlta október 26-án, pénteken a valaha mért legalacsonyabb értékeket, Nagymarosnál mínusz 72 centimétert észleltek.
2018-10-18Megdőlt a negatív rekord a DunánAz elmúlt időszak csapadékszegény időjárásának következtében a magyarországi folyókon rendkívül alacsony vízszintek alakultak ki. A Dunán a víz szintje a Komáromtól kezdődő szakaszon alulmúlta a valaha mért legalacsonyabb értéket, mindenhol rekordok születtek.
2018-10-17Rekordalacsony szint. Rekordalacsony lehet a Duna vízállása ma, holnap a városnálA hosszú ideje tartó csapadékmentes időben folyóink vizei is elapadtak. A hét közepén a Dunán több helyen is rekordalacsony vízállás jelentkezhet. A halak a hajózási útvonalakban keresnek menedéket.
2018-10-11Rekordalacsony dunai vízállásDunaújvárosban október 10-én sincs sok víz a Dunában, ám az előrejelzések szerint mindez még csökkenni fog a következő napokban.
2018-08-23Továbbra is szárazság és rekordalacsony vízállás a menü. Dunaújvárosnál is megdőlt az alacsony vízállási rekordHárom helyen – többek között Dunaújvárosban is - megdőlt a Dunán a valaha mért legalacsonyabb vízállás rekordja az elmúlt egy napban, de az előrejelzések szerint a következő napokban nem valószínű további vízszintcsökkenés – közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) szerdán az MTI-vel.
2018-04-03Húsvéti tisztelgés (képaláírás)Nagy a népszerűsége Miska huszárnak. Húsvét délelőtt a napsütés sokakat kicsalt a természetbe. A velencei Bence-hegyen álló Miska huszárhoz is rengetegen ellátogattak. (teljes szöveg)
2018-03-20Miska huszár pákozdi helyfoglalásaNem túl régóta látható jól az M7-es autópályáról is Miska huszár szobra Pákozdnál. Azt eddig kevesen tudták, hogy a kivitelezéssel a kaposvári Somfalvi Lászlót és cégét bízták meg, akik gondos tervezéssel és precíz munkavégzéssel oldották meg a nem mindennapi feladatot.
2018-03-17Látványos tojásfát díszítenekÁlljon húsvétra egy szép tojásfa Dunaföldvár központjában! Ezzel a kezdeményezéssel szólította meg ismerőseit, az óvodásokat, iskolásokat, családokat a dunaföldvári palacsintasütés Guinness-rekord-állítás ötletgazdája, Horváth Irén.
2018-03-12Emeljünk magasba minél több gyereket! Sok gyereket emeltek magasba: nagy örömmel!Nagy sikert aratott az Emeljünk magasba minél több gyereket! akció Dunaföldváron. Meghökkentően sokan, legalább négyszázan mentek el március 11-én, vasárnap délelőtt a dunaföldvári művelődési házba, ahol magasba emelhették gyermekeiket!
2018-02-00Tudtad, hol találkozhatsz gigászi huszáralakkal idehaza?Rövid ismertető Rohonczi ROHO István Pákozdon található, a 12,5 méter magas szobráról, a Miskahuszárról.
2018-01-08Dunaújvárosi rekordJanuár 7-én, vasárnap reggel virradóra 10 foknál magasabb hőmérsékletet is mértek, így ismét megdőlt az országos napi hajnali melegrekord. Dunaújvárosban 10,2 fokig hűlt a levegő, így ez lett az új legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord.
2017-12-00Miskahuszár, a büszke őrzőIsmertető Rohonczi ROHO István Pákozdon felállított szobráról, a Miskahuszárról.
2017-11-11Miskahuszár és büszke alkotóiSok ezren keresik fel Miska huszárt, de sokan kritizálják. Alkotójával, Rohonczi Istvánnal (kép) készült interjú.
2017-09-29Miska első szolgálati napjaSzűk másfél éves kalandnak indult, végül tizenegy éven zajló szoborépítési maraton lett belőle. Mégis, Miska, a rekordhuszár története igazából csak most kezdődik a pákozdi Bogárhalmon.
2017-09-13Miska huszár tekintete. Miska huszárunk már bevetésre készen állKözel tizenegy évnyi munka után a napokban elkészült a világ talán legnagyobb huszárszobra, Miska, aki a pákozdi Bogárhalmon áll.
2017-09-00Világrekord Miskahuszár2017. szeptember 29-én avatják fel Pákozdon a Rohonczi István által tervezett szobrot, a Miskahuszárt. A 12,5 méter magas 100 tonnás szobor a Guinness-rekordok közé is bekerült.
2017-08-18Miska fegyverben. Miska huszár felnőtt, ám a katonakaland folytatódikKözel tizenegy évnyi munka után a napokban elkészült Miska huszár. A Dunaújvárosi Hírlap jelen volt a szoborkolosszus utolsó simításainál.
2017-07-28Magyar Rekord lett az 500 személyes "kohász-csülöktál"Sikeres Guinness-rekordkísérlettel, a színpadon sztárfellépőkkel, elismerések átadásával és számos színvonalas, érdekes kiegészítő programmal lezajlott a negyvenedik Vasas- és Kohásznap Dunaújvárosban. Jó időben, jó hangulatban nagyon sokan töltötték együtt az ünnepet. A Borovszky-díjat Gyerák Tamás kapta. Az ISD Dunaferr Zrt-ért kitüntetést posztumusz dr. Tiszamarti Miklós Sámuelnek adományozta a vállalat vezetése. "Vasasszakszervezetért" oklevet és tárgyjutalmat vehetett át Sztanó Gábor, Karáné Kovács Zsuzsanna, Molnár László, Bodoki Pál és Tóth Ferencné.
2017-07-15XL. Vasas- és KohásznapJelentős részvétel mellett került sor Dunaújvárosban a XL. Vasas- és Kohásznapra július 14-én, péntek délután és este. Átadták a Dunaferr legrangosabb kitüntetését, a Borovszky-díjat, amelyet Gyerák Tamás főmérnök-helyettes, az acélmű gyárvezetője érdemelt ki, az ISD Dunaferr Zrt.-ért díjat pedig dr. Tiszamarti Sámuel Miklósnak ítélték oda (posztumusz).
2017-07-00Vidám hangulatban zajlottak a rekordkísérlet előkészületei. Kollégáink is besegítettek a CampusbanBeszámoló a Magyar Rekordnak számító 500 adagos csülöktál elkészítésének előkészületeiről. Az ISD Dunaferr munkavállalói is részt vettek a tál elkészítésben, amelyet a Vasasnap vendégei fogyaszthattak el.
2017-06-02Remek családi hétvége voltCserna Gábor (kép), Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere sajtótájékoztatón értékelte a május 27-i mozgalmas hétvégét, illetve a programokat.
2017-06-00Életmentés 264 órán át. Újra Dunaújvárosé a rekordJókedvű sikerrel fejezte be Dunaújváros a Parázs-Varázs családi hétvégéjén az újraélesztés Guinness-rekordkísérletét: újra a miénk 264 órás teljesítménnyel az újraélesztés Guinness-rekordja, amelyet korábban Szombathely birtokolt. Nyilatkozik Feth Katalin, a Vöröskereszt dunaújvárosi területi vezetője; Nagy Attila, Kisapostag polgármestere; Orosz Csaba tűzoltóparancsnok és Felföldi János, az ISD Dunaferr Acélművének munkavállalója.
2017-05-30Megvan a rekord. Komoly összefogás kellett a rekordhozAz újraélesztés rekordja ismét Dunaújvárosé, a szervezők megnyugodhatnak, és talán egy kicsit már pihenhetnek is. Kíváncsiak voltunk, mennyire ment könnyen a rekord.
2017-05-29Újabb rekord kipipálva (képaláírás)Ambu Sam is részt vett a Parázs Varázs családi hétvégén szombaton délután. Hordágyon, rögzített fejjel érkezett meg a színpadra. Tűzoltók cipelték, légzését Spitz Éva tartotta stabilan szállítás közben. Aztán, amikor délután ötkor, a visszaszámlálás után már nem küzdöttek érte tovább, üdvrivalgásban tört ki mindenki a színpadon és a nézőtéren. Nem mintha Ambu Samet nem szeretnék, hiszen 264 órán át küzdöttek életfunkcióinak fenntartásáért. Az újabb rekord megszületett, ezt hivatalosan is bejelentette Sebestyén István, a Magyar Rekordok regisztrátora. Az újraélesztés rekordere: Dunaújváros, egy nappal több ideig bírták, mint a szombathelyiek. Gratulálunk! (teljes szöveg)
2017-05-29Varázs a parázsonHárom napon át hangos volt az Alsó Duna-part, rekordlátogatottsággal ért véget a 13. Parázs Varázs családi hétvége.
2017-05-27Már biztos: lesz új rekord. Látványos hajrával zárul ma az életmentésMájus 27-én, szombaton 14 órakor a Dózsa Mozi Centrumból útra kell az Ambu baba, ám autózása során is szakemberek tartják majd "életben". Kéklámpás felvezetéssel zárul majd a sikeres újraélesztési rekordkísérlet.
2017-05-27Vöröskeresztes igazgatóAz újraélesztési rekordkísérleten részt vettek a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza munkatársai is, köztük az igazgató, Őze Áron (kép) színművész. Feltűnően hozzáértő kérdéseket tett fel a szervezőknek.
2017-05-27R2D2 az újraélesztésen (képaláírás)Komoly segítséget kaptak az újraélesztési rekordkísérlet szervezői. Május 26-án délelőtt a mozi előterében megjelent a Star Wars egyik szereplője, az R2D2 robot is. (teljes szöveg)
2017-05-26Kézisek, színháziakMájus 25-e délelőttjén már csak a 2-es szám szerepelt az újraélesztési rekordkísérlet visszaszámláló óráján.
2017-05-25Kezdődik a nagy hajrá! Életmentők nagy hajrábanAlig pár nap van hátra a nagy vállalás, azaz az újraélesztési rekord végéig. Május 24-én, szerdán sokan látogatták meg a résztvevőket – kezdődhet hát a nagy hajrá!
2017-05-24Újraélesztés, diákszemmelA Sajtó és Tanulás (SÉTA) programban résztvevő diákok írásai. Kovács Szintia, a Hild József Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjának írása.
2017-05-24Jól halad az újraélesztésünk (képaláírás)A Dunaferr iskola csapata vitte tovább május 23-án a dunaújvárosi újraélesztési rekordkísérletet a Dózsa moziban. Képünkön Kellner Mercédesz, Tóth Alexandra, Sörös Gréta és Szenczi Kitti. (teljes szöveg)
2017-05-23Szakadatlan. Jócskán túl vannak a félidőnMár túljutott a félidőn a legújabb dunaújvárosi újraélesztési rekordkísérlet. Ha a hátralévő időben is lelkesen és keményen kitartanak, visszavesszük Szombathelytől a rekordot.
2017-05-22Életmentő hétvége után. Mosollyal a rekordértMég sok van hátra a dicsőségig, de továbbra is lendületben az akció.
2017-05-20Töretlenül haladnak a cél felé. Továbbra is lendületben a rekordkísérletJelentjük: május 19-én, pénteken lapzártánkig minden az előre megszabott menetrendszerint halad, azaz jó úton araszol előre a május16-án, kedden délután indult újraélesztési rekordkísérlet, amelynek helyszíne a Dózsa mozicentrum aulája.
2017-05-19Újraélesztettek csütörtökön is. Szörnyű érzés, amikor nem tudja, mit tegyenMájus 17-én, szerdán egy órán keresztül a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság csapata tartotta életben az ambu babát a rekordkísérlet során.
2017-05-19Újraélesztés kétszázhatvannégy órán át. A harmadik rekordot döntjük meg DunaújvárosbanTizenegy napon át végeznek újraélesztést egy ambu babán a mozi aulájában.
2017-05-18Menetelnek a rekord felallítása felé. Már "csak" kilenc nap van hátraMár túl van az első napon az újraélesztési rekordkísérlet, már átfordult a számláló, és már "csak" egyszámjegyű a hátralévő napok száma.
2017-05-18Lassan húsz esztendeje felügyeli a kísérleteketAz újraélesztési rekord komoly kontroll alatt zajlik. Állandóan jelen van két jegyzőkönyvvezető, és szúrópróbaszerűen megjelenik Sebestyén István (kép), a Magyar Rekord Egyesület elnöke. Eligazított bennünket.
2017-05-17Megint nekiláttak. Ismét nekifutnak a rekordkísérletnekIsmét elérkezett az idő, elkezdődött az újabb rekordkísérlet a Dózsa mozi előcsarnokában.
2017-05-10Újra újraélesztés. Ismét újraélesztési rekordra készülnekÚjra, immáron harmadszor rekordkísérletre készül a dunaújvárosi újraélesztő csapat.
2017-05-00Újraélesztési rekordkísérletTizenegy napon át végeznek újraélesztést egy ambu babán a mozi aulájában. A rendezvényt támogatja az ISD Dunaferr Zrt. is.
2017-03-28Egyszerre dobban... Egyszerre dobban a szívÚjra összeállt a nagy csapat: szervezik a harmadik dunaújvárosi újraélesztési rekordkísérletet. Erről tájékoztattak március 27-én, hétfőn a mozi előtt, ami a bázis helyszín lesz idén májusban is.
2016-12-31Kék ködmön fedi a szabdalt katonátMár becsomagolva várja az új esztendőt és a mihamarabbi költözést a már szétszabdalt Miska rekordhuszár.
2016-12-21Szlobodnyik Dávid új korosztályos csúcsaA múlt héten a Dunaferr SE úszói Győrben szerepeltek, ahol nagyon komoly nemzetközi mezőny jött össze. Ennek ellenére a dunaújvárosiak nem egy éremmel tértek haza. Szlobodnyik Dávid (kép) 100 méter pillangón döntött rekordot. Eredmények a cikkben.
2016-10-15Meglepetés ajándékokMeglepetés ajándékokat kaptak azok az óvodás-iskolás csoportok, amelyek részt vettek a dunaföldvári palacsintarekord-döntésre meghirdetett lepedőplakát elkészítésében.
2016-10-14Miska: szeletben. Elköltözésre várvaKét helyszínen is számos szakember dolgozik azért, hogy jövő év március idusán a pákozdi Bogárhalmon felavathassák Miskát, a rekordhuszárt.
2016-10-12Könyvtárt öleltekAz országos könyvtári napok keretében szerveződött Baracson október 7-én az Öleljük át a könyvtárat című program, amely Guinness rekord-kísérlethez csatlakozott.
2016-10-08A gyerekekért döntöttek rekordotEgy több száz embert megmozgató programot civilként megszervezni nem akármilyen vállalkozás. A Dunaföldváron felállított új palacsintasütési rekordról van szó. Az olvasók nyomon követhették az eseményeket: a földváriak 24 óra alatt a megcélzott negyvenezer palacsinta helyett 48.115 darabot sütöttek.
2016-10-06A felszeletelt MiskaHa lassan is, de szeletekre bontva távozik a rekordhuszár Rácalmásról.
2016-09-27Összefogással mindent el lehet érni48 115 darab palacsinával a dunaföldváriak és segítőik megdöntötték a 24 órás palacsintasütés világrekordját.
2016-09-26Megdöntötték a rekordot. Csúcstartók lettek!Megdőlt a 24 órás palacsintasütés rekordja, szeptember 24. 10.16 perctől a dunaföldváriaké és segítőiké ez a kitüntető cím!
2016-09-24Palacsintából volt a kerítésSzeptember 23-án, pénteken 10 órakor kezdődött az a 24 órás rekordkísérlet Dunaföldváron, amely során negyvenezer palacsinta megsütését tűzték ki célul a szervezők, amihez hatalmas összefogás és kiváló szervezés kellett.
2016-09-23Negyvenezer palacsinta. Rekord és fesztiválSzeptember 23 és 24 -én tartják Dunaföldváron a szüreti fesztivált, melynek része lesz a 24 órás palacsintasütés Guinness-rekordjának megdöntési kísérlete.
2016-08-16És akkor eltűnik a katonaKülső szemlélőnek meglehetősen fura jelenetek játszódnak le e napokban a régi rácalmási lovardában. Közel tíz éven át építették megfeszített munkával a rekordhuszárt, Miskát, erre most szétszabdalják és kivésik. Mégis, így épül majd tovább... Miskakaland - sokadik fejezet.
2016-07-27Erő és összpontosítás. Rekord terhet emeltekLátványos emelés volt július 26-án, kedden a dunaújvárosi kikötőben: két 500 tonnás daru együtt emelte partra a meleghengerműi előnyújtó állvány két fél, egyenként 200 tonnás elemét.
2016-07-12Tízszeres vasember. A mágikus szendvics erejeMint arról már több ízben is olvashattak lapunkban: Pötör Zoltán (kép) tíz nap alatt tízszer lett vasember. Élménytár.
2016-07-12Eltűnt a huszár (képaláírás)Július 11-én a rácalmási lovarda udvarán újra zúgtak a betonkeverő gépek. Miska rekordhuszárt lassan majdnem teljesen betemeti a beton a megálmodók nagy örömére. Még néhány hét és elkezdődhet a katona felszeletelése, majd ismét összeépítése. (teljes szöveg)
2016-07-07Ahol nyakig ér a beton. Katonadolog: betonozók kértékJavában zajlik Miska huszárunk bebetonozása. A homloka még talán kifénylik a betonhasábból.
2016-05-10Betonba öntik Miskát. Hetven tonna hőskölteményA rácalmási Miska huszárt betonba öntik, hogy aztán végre szobrot faragjanak belőle.
2016-05-09Az egész iskola mostaA a kézhigiénia világnapján, május 5-én országszerte ezrek tanultak helyesen kezet mosni. Nagyvenyimen az egész iskola fontosnak érezte.
2016-05-06Rekordkísérlet: elmaradMájus 14-én tartották volna az újabb újraélesztési rekordkísérletet a Dózsa mozi előtti téren.
2016-05-06Már tudnak helyesen kezet mosniOrszágos Guinnes-rekordkísérlet a kézhigiénia napja alkalmából. Május 5-én 190 iskolában 14.000 diáknak igyekeztek megtanítani, hogyan kell helyesen kezet mosni, és miért kell zsebkendőt használni tüsszentéskor. Dunaújvárosban a Dózsa György Általános Iskola csatlakozott a programhoz.
2016-05-04Túlteljesített főpróbaHat óra alatt tizenkétezer palacsintát sütöttek ki Dunaföldváron, a Guinness-rekorddöntési kísérlet május elsejei főpróbáján, ahová Dunaújvárosból is érkezett segítség.
2016-05-04Semmelweis: mossatok kezet!A kézmosásoktatáson résztvevő diákok Guinness-rekordra készülnek. Résztvevők: Dózsa György Általános Iskola, Nagyvenyim, Mezőfalva, Dunaföldvár.
2016-04-21Kétszázhúsz babán gyakorolnák. Önkénteseket várnak!Önkénteseket várnak - Visszahódítaná(n)k a rekordunkat Szombathelytől! Újabb rekordkísérletbe vágnak a régi szervezők!
2016-04-18Katona: dologra!Közel tíz éve indult a még ma is Rácalmáson állomásozó Miska rekordhuszár története. Alkotója Rohonczi ROHO István.
2016-04-09Rekordot döntött Dunaújváros isÁprilis 6-án megdőlt a minimum hőmérséklet, az éjszakai melegrekord Dunaújvárosban is.
2016-03-00Katonadolog/ MiskakalandRácalmási cseperedés után Pákozdon áll szolgálatba a rekordhuszár. Miska huszár története.
2016-01-16Guiness rekordra készülnekA Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának sajtótájékoztatóján a megyei tiszti főorvos, a járási tiszti főorvosok és a megyei népegészségügyi főosztály vezetői tekintették át a szakmai munkájukat és a várható feladatokat.
2015-10-17A dunaújvárosiak rekordja megdöntveSikeres volt az újraélesztési rekordkísérlet Szombathelyen, ezzel megdöntötték a dunaújvárosiak újraélesztési rekordját.
2015-10-08Ismét életet mentettekAz újraélesztés két magyar rekordját is Dunaújváros tartja, így kiemelt figyelmet kapott a téma. Talán ennek is köszönhető, hogy rövid időn belül két olyan újraélesztés történt a városban, ahol laikusok segítettek, legutóbb október 7-én a szabadstrandon.
2015-09-25Újraélesztés Dunaferr-segítséggelA Dózsa Mozicentrum előtti téren augusztus 29-én újraélesztési rekordot döntött Dunaújváros. Az ISD Dunaferr Zrt. mentőkocsit és ambu-babát is biztosított a rendezvényhez
2015-09-04Minél többen tanulják meg a technikát!Megdőlt a Szombathelyen felállított életmentő rekord. életmSikerült a rekordkísérlet. 180 ambu babát élesztett újra több száz ember, Dunaújvárosban felállítva ezzel az új rekordot.
2015-09-01Rekordok könyveDunaújvárosi rekordok, bő egy éven belül három rekordot is megdöntöttünk Dunaújvárosban. Két újraélesztési rekord és a X. Parázs-Varász fesztiválon a harcsapacal rekordja.
2015-09-01Ambu babák és defibrillátorokAz újraélesztési rekordnak köszönhetően a városkörnyék településein folytatják az újraélesztési technika oktatását.
2015-09-00Újraélesztés csapatmunkábanA Dózsa Mozicentrum előtti téren 2015. augusztus 29-én újabb újraélesztési rekordot döntött Dunaújváros. 180 ambu-babán végeztek párhuzamosan egy órahosszán át újraélesztést a részvevők. Az ISD Dunaferr Zrt. mentőgépkocsit és ambu-babákat biztosított a rendezvény lebonyolításához.
2015-08-31Mennyi: Száznyolcvan?"Ha kétszáz babával nem is, de száznyolcvannal sikerült elhódítani Szombathelytől az egyszerre legtöbb ambu babán végzett újraélesztési gyakorlat rekordját. Már nem kétséges, Dunaújváros az újraélesztés fővárosa." A cél, mint tavaly is, felhívni a figyelmet az újraélesztési technika fontosságára.
2015-08-29Ma újraélesztés! Irány a mozitér!Két településnek már korábban is volt, tizenöt önkormányzat viszont most vásárolt egy ambu babát. Gyakorolhatják, tanulhatják az újraélesztést!
2015-08-29Elhivatott ötletadóNagy Attila, Kisapostag polgármester volt az ötletadója tavaly az újraélesztési rekordkísérletnek.
2015-08-28Újraéleszt a város!Augusztus 29-én kétszáz ambu babán végeznek egyszerre reanimációt egy órán keresztül a rekordkísérletre vállalkozó négytagú csapatok!
2015-08-27Az újabb rekordértA szükséges kellékek, azaz az ambu babák már megvannak a az augusztus 29-i, újabb újraélesztési rekordkísérlethez, azonban az önkénteseket továbbra is várják a szervezők.
2015-08-26Életmentők, újratöltve!Újraélesztési rekordkísérlettel ünnepeli Dunaújváros az egyéves évfordulót: 200 ambu babával, egy órán keresztül, 800 ember pumpál a téren.
2015-08-22Rekordkísérlet: jövő szombaton!Benépesül a Dózsa Mozi előtti augusztus 29-én, a dunaújvárosi újraélesztési Ginness-rekord első évfordulóján. Újabb rekordkísérlet sok-sok ambu babával, a kísérlethez csatlakozott a korábbi rekordtartó Szombathely városa is.
2015-08-17Érdemes megnézni a modern papírgépetA Hamburger Hungária Kft. Néhány csúcs adat a papírgyári termelésről.
2015-08-14Adott, bár neki is kevés vanA szociális szállón lakó Soós Istvánné Erzsike 50 ezer forintot ajánlott fel az újraélesztési rekordkísérlethez.
2015-08-14Nyolcszázan élesztenekBenépesül a Dózsa Mozi előtti augusztus 29-én, a dunaújvárosi újraélesztési Ginness-rekord első évfordulóján, ahol nyolcszázan vesznek részt az eseményen.
2015-08-07Újabb rekord!Újraélesztési Guinness-rekord: újabb kísérletre készül Dunaújváros! Még 150 "ambu" babára van szükségük az újraélesztési rekord szervezőinek. Beszélgetés Orosz Csabával, az ötletadó tűzoltóparancsnokkal.
2015-08-00Guinness-rekord újratöltveIsmét újraélesztési rekordra készül Dunaújváros. Beszélgetés Feth Katalinnal, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezetének vezetőjével.
2015-07-29Ballagna a katonaNyolc éve épül-készül a rácalmási lovardában Miska a rekordméretű leendő ólomhuszár.
2015-07-23Mentés máskéntÚjabb látványos újraélesztési akcióra készülnek a tavalyi rekorddöntés szervezői. Kép: BeatKOHO zenekar tagjai a tavalyi rekorddöntésen.
2015-07-04Kétszáz babára várvaÚjabb rekordra készülnek. Csúcskísérlettel ünnepelné a tavalyi bravúrt a maratoni újraélesztést szervező csapat. A szervezők most újra megcsinálják, csak éppen fordítva!
2015-05-13Betonútra lép MiskaHa minden a tervek szerint alakul, akkor szeptember végén a Pákozd mellett található Bogárhalmon végre megkezdheti szolgálatát Miska, a rekordhuszár. Beszélgetés az alkotóval, Rohonczi ROHO Istvánnal.
2015-04-20Ilyen legyen az én kis takaróm!Helyi és környékbeli ügyes kezű asszonyok is csatlakoztak az óriás takaró készítéshez, amely az országos méreteket öltött tavaly is.
2015-03-23Óriási kistakarók gyerekeknekTavaly 400 kisgyerek kapott tőlük személyes kistakarót. A kezdeményezéshez a dunaújvárosi Horváth Miklósné (kép), a Míves Emberek Vására egyik alkotója már csatlakozott.
2014-11-11A Dunaferr-DVSI úszószakosztálya a legjobb vidékiKét magyar bajnoki cím mellett három ezüst- és két bronzéremmel zárta szereplését november 8-án a rövidpályás úszó országos bajnokságon a Dunaferr-DVSI csapata. A csapat az éremtáblázaton a negyedik, a pontversenyben a hatodik helyen végzett, mint a legerősebb vidéki egyesület.
2014-11-10Rekorddal lett első a Dunaferr gyorsváltójaA rövidpályás úszó országos bajnokság november 8-i zárónapján született meg a felnőttek között az egyetlen országos csúcs, amit a Dunaferr-DVSI férfi gyorsváltója - Balog Gábor, Sincki Ádám, Gyárfás Bence, Takács Krisztián - ért el az aranyérem mellett!
2014-10-24Újra itt az úszógálaOktóber 25-én tizenöt csapat részvételével nyolcadszor rajtol el az úszógála a Fabó Éva Sportuszodában.
2014-10-20Ismét gáláznak az uszodábanOktóber 25-én már nyolcadik alkalommal rendezik meg a huszonnégy órás úszógálát a Fabó Éva Sportuszodában.
2014-09-05Újraélesztési rekorder lett DunaújvárosTöbb százan vettek részt a Szeged által tartott 168 órás újraélesztési rekord megdöntésében.
2014-09-03Nemzeti hagyomány: Ismét maratoni újraélesztési rekordSikerrel vették el a dicsőséget Szegedtől a dunaújvárosi életmentők. A 200 órás folyamatos, egyszemélyes alapszintű újraélesztés (BLS) rekordkísérletére 2014. augusztus 22. és augusztus 30. között került sor.
2014-09-02Rekord, közösségSikerült az újraélesztési rekord Dunaújvárosban. A kísérletben a becslések szerint több mint hétszázan vettek részt. Adatok, részletek a rekordról.
2014-09-01Összetartásból kitűnőSikerült a 200 órás újraélesztési rekord Dunaújvárosban. Kép a főszervezőkről. Augusztus 30-án egész napos ünnepséggel, rendezvénnyel zárult a rekordkísérlet.
2014-09-01Csúcs volt a kétszáz óránk!Képes beszámoló a dunaújvárosi újraélesztési rekordkísérlet zárónapi rendezvényéről.
2014-09-00Rekordokba egyesülveVárosunk tartja az újraélesztés magyar rekordját.
2014-09-00Új Guiness-rekord újraélesztésbenVasműs mentős volt az ötletgazda. 200 órán át végeztek folyamatosan alapszintű újraélesztést lelkes önkéntesek, így új rekord született Dunaújvárosban.
2014-09-00Újraélesztési rekord: mi is részesei voltunk!A Rácalmási Manóvár Bölcsőde és Óvoda dolgozói is részt vettek a Dunaújvárosi Vöröskereszt által szervezett újraélesztési rekordnak. A résztvevők névsora.
2014-08-30Finisben a rekordkísérletMár Dunaújváros a győztes, megdöntötték Szeged rekordját. Beszámoló az újraélesztési rekordkísérletről.
2014-08-30Csúcsdöntés után, rekord előttKépes beszámoló a dunaújvárosi újraélesztési rekordkísérletről.
2014-08-29Ma kilenc órakor miénk a győzelem!"A rekord már délelőtt kilenckor Dunaújvárosé volt! A győzelem a miénk! De folytatják ma délután négy óráig – lenyomják a 200 órát! Az utolsó órákat töltik együtt a szervezők és koordinátorok, az újraélesztők."
2014-08-29Már mindenki magáénak érziKépes beszámoló a dunaújvárosi újraélesztési rekordkísérletről.
2014-08-29Megmozdult az egész városAugusztus 22-én indult Dunaújvárosban az újraélesztési rekordkísérlet, amely nyolc napon keresztül tart és augusztus 30-án fejeződik be.
2014-08-28Lankadatlanul"Az ellenőrök a legváratlanabb időpontokban, legutóbb például hétfőről keddre virradóan éjfélkor teszik tiszteletüket a rekordkísérlet helyszínén."
2014-08-28Kitartásból, emberségből: jeles!Képes beszámoló a dunaújvárosi újraélesztési rekordkísérletről.
2014-08-27A felén túljutottakBeszámoló a dunaújvárosi újraélesztési rekordkísérletről.
2014-08-27Röplabdások a világrekordért (kishír)A Dunaferr SE röplabda-szakosztálya augusztus 27-én részt vett a dunaújvárosi újraélesztési rekordkísérletben.
2014-08-25Második napon...Újraélesztési világrekord-kísérlet - Még több mint száz óra van hátra.
2014-08-23Kísérlet indul!Rekordkísérlet kezdődött augusztus 22-én a Dózsa mozi előtti téren. Újraélesztés - kétszáz órán keresztül.
2014-08-16Életeket menthetÚjraélesztés - kétszáz órában. Főpróbát tartottak az újraélesztési rekordkísérlet szervezői a mozi előtt. A kísérlet augusztus 22-én kezdődik.
2014-08-08Ünnepélyes eskütételA közgyűlés soron kívül tárgyalta a Mezőföldvíz Kft. ivóvíz-szolgáltatási ajánlatát az augusztus 7-i rendkívüli ülésén. A közgyűlés felbontotta a szerződést a DVCSH Kft.-vel, a Mezőföldvíz Kft. pedig ajánlatot tett az üzemeltetésre. A helyi választási bizottság esküt tett.
2014-08-07Rendkívüli közgyűlés2014. augusztus 7.
2014-08-00Parázs Varázs és harcsapacalA Dunaújvárosban megrendezett Parázs-Varázs rendezvényen a legnagyobb attrakció egy harcsapacal főzési rekordkísérlet volt. Az ötletgazda Szalka József.
2014-07-30Rekordra készülnekÚjraélesztési rekordkísérlet Dunaújvárosban. Eddig több mint kétszázan jelentkeztek.
2014-07-09Újraélesztés - egy héten átDunaújvárosban megkísérlik megdönteni az újraélesztés pillanatnyilag 168 órás világrekordját! A tervek szerint augusztus 22. és augusztus 30. között, nyolc napon át. A szervezők: dr. Máté Ágnes, Fett Katalin, Gulyás Emese, Orosz Csaba.
2014-06-01Másfél mázsa harcsapacal: Ebből az alig ismert ételből a töredéke is nagyon sok lenneSzalka József, soltszentimrei halkereskedő, főzőcsapatával a dunaújvárosi X. Parázs-Varázs fesztiválon 2014. május 24-én délután egy különös ételből, a harcsapacalból készítette el a legnagyobb mennyiségűt, azaz a legnagyobb méretű adagot egyszerre, egyetlen edényben.
2014-05-26Gyomorból a rekordotA május 24-én megrendezett 10. Parázs-Varász fesztiválon ifj. Szalka József és csapata közel száz kilónyi harcsapacalból főztek pörköltet. A rekordot hivatalosan is rögzítette a Magyar Rekordok regisztrátora, Sebestyén István.
2014-05-24Harcsapacalt a bográcsba!Harcsapacal rekordkísérlet a Parázs-Varász fesztiválon. Beszélgetés Szalka József ötletgazdával.
2014-05-20Miska indulna...A legnagyobb ólomkatona a világon, Miska, Rohonczi ROHo István alkotása várhatóan Pákozdon áll majd. Miska huszárt, május 17-én jelképesen útnak indították Rácalmáson. A Kamara Galériában pedig fesztivált rendeztek az ólomkatona tiszteletére.
2014-05-16Rekordra készenEgy különleges gasztronómiai rekordra készül Szalka József és lelkes csapata a május 24-i Parázs Varázs fesztiválon.
2014-05-14Családi napokMájus 23. és 25. között a tizedik alkalommal rendezik meg a Parázs Varázs grillfesztivált és családi hétvégét a Duna-parton, ahol egy Guiness-rekordkísérlet is lesz.
2014-04-24A harcsa gyomrában"Kóstoltak már harcsapacalt? Itt az ideje. A magyar gasztronómia titkos csodafegyvere a májusi Parázs Varázson léphet a bejegyzett világrekordok sorába."
2014-04-17Egy legendás vendéggelÁprilis 16-án megkezdődött a 35. Arany Üst a Fabó Éva Sportuszodában. A versenyen Barocsai Petra és Farkas László átvehette a tehetség Kupát (kép). A versenyen Egerszegi Krisztina olimpiai bajnok is segédkezett. Részletes eredmények a cikkben.
2013-11-01Dupla úszórekord született a Dunaújvárosi ÚszógálánHetedik alkalommal rendezték meg a közel­múltban a Dunaújvárosi Úszógálát a Fabó Éva Sportuszodában. Eredmények.
2013-11-01Megdöntötték a leghosszabb úszás-bemutató maratoni csoportos váltó rekordjátSzalontai Károly, a dunaújvárosi Ússz, Hogy Utolérjenek! Közhasznú Egyesület tagja, sporttársaival együtt 2013. október 26-án 12 órai kezdettel bemutatta a leghosszabb úszás foglalkozást, melynek keretében a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszoda fedett 50 méteres medencéjében több mint 24 óráig tartó úszóversenyt rendeztek 16 csapat részvételével.
2013-10-31Az úszógála minden résztvevője nyertesA múlt hétvégén nagy sikerrel, és magyar rekorddal ért véget a hetedik úszógála, amit a Fabó Éva Sportuszodában rendeztek meg. Az Ússz, Hogy Utolérjenek Közhasznú Egyesület rendezte versenyen tizenhat csapat szerepelt. Részletes eredmények a cikkben.
2013-10-28Sikerült a csúcsdöntésük!Rekorder lett az úszógála. Összesen 1375 kilométert teljesített az idei úszógála 320 versenyzője –- ezek a száraz tények, amivel a rendezvény bekerült a hazai rekordok közé. Az eddigi magyar csúcsot majdnem megduplázták.
2013-10-22Rekordért úsznakHetedik alkalommal rendezik meg (október 25-27.) az Úszógálát a Fabó Éva Sportuszodában. Az ország minden pontjáról érkező versenyzők a hagyományos jótékonykodás mellett Guiness-rekordért is úsznak.
2013-10-01Látogatói rekord volt szombatonBeszámoló a jubileumi, tizedik Rácalmási Tökfesztiválról. A szombati napon látogatói csúcs volt, 8491 jegyet adtak el.
2013-09-26Fűrészelt huszár"Olyan, mintha a fiam lenne. Rohonczi István meghatottan nézegeti teremtményét, a 12,5 méter magas Miska huszárt. A dunaújvárosi szobrász hét évet áldozott az életéből a különleges alkotásra, ami a rácalmási régi lovarda udvarán áll."
2013-06-12Negyvennyolc éve történtNegyvennyolc éve június hónapban támadt legerőteljesebben az 1965-ös nagy dunai árvíz, akkor 742 centiméternél tetőzött a Duna. 2013. június 11-én Dunaújvárosnál 755 centiméternél tetőzött.
2013-05-25"Falták" a szavakatA Petőfi Sándor Általános Iskolában ismét megrendezték a The Big Read "szófaló" versenyt. Az országos versenyben az erős középmezőnyben végeztek, új városi rekordot felállítva. Eredmények a cikkben.
2013-02-14Guiness rekordértIdén ősszel hetedik alkalommal rendezik meg a huszonnégy órás úszógálát, amivel a Guinness rekordok könyvébe is be szeretnének kerülni Dunaújvárosban a szervezők.
2012-10-01Kőbe vésett történelemMónus József történelmi íjász Dzsingisz kán-korabeli rekordot döntött meg. 653 méteres lövése emlékéül 2012-ben Mongóliában emlékoszlopot emeltek tiszteletére, melyet Mónus Kőnek neveztek el.
2012-09-17A country ritmusára lejtettek az úttestenTöbb mint ötszázan (568 fő) táncoltak a rácalmási Apple Country Club rekordkísérletén.
2012-05-23Ötvenhét méter hosszú és finomAz Előszálláson megrendezett Szállási-napok keretében a Hagyományőrző Nyugdíjasklubjának tagjai és segítői 57 méter 20 centiméter hosszú méteres kalácsot készítettek. (Helyesbítés: Szabó Ferencné - cukrász In: Dunaújvárosi Hírlap, 2012.05.25. p.3.)
2012-05-21Szállásnapi kavalkádBeszámoló az Előszálláson megrendezett Szállás-napokról, amelyen felavatták a Cifrakertet, és a Hagyományőrző Nyugdíjas Egyesület méteres kalács rekordot állított fel (57 méter 20 centiméter).
2012-01-26Hankook-rekordokRekorderedményeket ért el 2011-ben a világ hetedik legnagyobb gumiabroncs-gyártója, a Hankook Tire.
2012-01-16Rekord eredmény a HankooknálRekord eredménnyel zárta a Hankook Tire a 2011-es pénzügyi évet - áll a magyarországi érdekeltséggel rendelkező társaságnak a közleményében.
2011-12-21Negyedszer is túl az egymillió tonnánCsúcstermelés a kokszolónál.
2011-12-20Csúcsot dönthetnek a kokszolónálIdén negyedszer haladja meg az 1 millió tonnát a kokszgyártás.
2011-11-29Októberi csúcs a hideghengerműbenISd Dunaferr hideghengermű. Minden idők legjobb termelési eredménye a 73 ezer 645 tonnás kibocsátás.
2011-11-16Októberben ismét csúcsot döntött a hideghengerműMinden idők legjobb termelési eredményeit produkálta október hónapban az ISD Dunaferr Zrt. hideghengerműve. Ezzel megdőlt a korábbi júniusban felállított gyártóművi rekord is.
2011-11-11Októberben ismét csúcsot döntött a hideghengerműEz a teljesítmény "benne van" a gyártósorban.
2011-10-17Új gálacsúcs születettVéget ért a dunaújvárosi úszógála. "Újabb rekord: összesen 28 ezernél több hossz az úszógálán". Részletes eredmények a cikkben.
2011-10-12Tökfesztivál: rekorddöntésA 8. rácalmási Tökfesztiválon a látogatók létszáma meghaladta a húszezer főt, ami felülmúlta az eddigi évek látogatottságát.
2011-10-01Boldog névnapot, Miska huszár"A világ legnagyobb ólomkatonáját" 2011. október 1-én láthatta először a közönség.
2011-07-23Tudnak valami újatHalászléfőzésben ezentúl a dunaújvárosi Fészek Tanétterem diákjainak és tanárainak közreműködésével készült 7500 adag számít világrekordnak.
2011-07-19Abszolút hidegrekordRekord minden termékcsoportban. Minden idők legjobb termelési eredményeit produkálta (61 ezer 171 tonnát termelt) júniusban a hideghengermű.
2011-07-15Csúcsdöntő június a hideghengerműbenAbszolút rekord a 61 ezer 171 tonna.
2011-04-22Rekord árbevételt ért el a HankookMinden korábbinál nagyobb árbevételt ért el az első negyedévben a dél-koreai gumiabroncsgyártó Hankook .
2011-04-08Kilenc diák óriási tablóképeHat hónapon át készült a Gárdonyi Géza Általános Iskolában, kilenc diák részvételével, egy óriási méretű festmény (Van Gogh: Éjjeli kávéház), amelyet fél évig készítettek.
2011-01-31Rekord a HankooknálRekord eredménnyel zárt a 2010-es pénzügyi évet a Hankook Tire. A cég globális értékesítése tavaly 11,5 százalékkal növekedett az előző évhez képest, és meghaladta az 5000 milliárd won (3,51 milliárd euró) bevételt.
2011-01-14Téli nagyjavítás a lőrinci meleghengerműbenTermelési rekordokat hozott 2010.
2011-01-07Harmadszor is túl az egymillió tonnánAz egész esztendő termelési sikere. A kokszgyártás megkezdése óta az idei évben harmadszor haladja meg a koksztermelés az egymillió tonnát.(1995, 2007, 2010)
2010-09-02Rekord szotyolák idejeÖtméteresre becsülik Rivós Molnárék kertjében - Mezőfalván - a napraforgók magasságát.
2010-02-0310 milliomodik Hankook gumiA gyár 2010 januárjában legyártotta a 10 milliomodik gumiabroncsát.
2009-12-22Ajándékozni nagyon jó!"Váratlanul nagy sikerrel zárult az idei cipősdoboz-ajándékgyűjtés városunkban is! Beállítottuk a háromszor nagyobb Pécs tavalyi eredményét: ezer dobozt."
2009-12-14Nem lehet ok panaszraAz isztambuli rövidpályás úszó Európa-bajnokságon Takács Krisztián a hetedik helyen végzett száz méter gyorson. A döntőbe új országos csúccsal jutott be.
2009-12-12Hat éves rekordot átírva döntősAz isztambuli rövidpályás úszó Európa-bajnokságon Takács Krisztián magyar rekordot javított.
2009-12-11Rekord az Eb-döntőnTakács Krisztián az isztambuli rövidpályás úszó Európa-bajnokságon új magyar rekordot úszott (21:33) és a nyolcadik helyen végzett.
2009-07-24Bőrt kap a huszárKészül, szépül Rohonczi "ROHO" István Miska huszárja.
2009-07-02Legördült az első tekercsHivatalosan megkezdődött a próbaüzem (július 1-jén) a Hamburger Hungária Kft. új papírgépén. A gép Európa egyik legmagasabb színvonalú papírgépe, amely rekordnak számító gyártási sebességgel dolgozik.
2009-06-20Spriccer? Legyen inkább fröccs!Június 20-a a Magyar Fröccs Napja. A fröccs története. Kép a 2007-es nagyvenyimi fröccs-világrekord kísérletről.
2009-03-11Otthont keresnek MiskánakTovábbra is számos kérője van a Rácalmáson készülő Miska huszárnak. Kié lesz Rohonczi "ROHO" István rekordméretű alkotása?
2008-12-03Beruházási rekordBeruházások 2008-ban az ISD Dunaferr Zrt-nél. Beszélgetés Lukács Péterrel, az ISD Dunaferr Zrt. stratégiai műszaki vezérigazgató-helyettesével.
2008-11-11Még bőr nélkül várja a telet Miska huszárBeszélgetés Rohonczi "ROHO" Istvánnal, az ólomkatona, Miska szobor sorsáról.
2008-04-25Huszáros vágással indítottKözgyűlés: Rohonczi István óriási ólomkatonája, a város köztisztasága.
2008-04-23Kérő van, de nem helybenA Guiness-rekorder ólomkatona épül Rácalmáson. Rohonczi István alkotásáért Pécsen kívül már Komárom is érdeklődik. A tervek szerint június végére elkészül a katona.
2008-04-16Talpon a katonaRohonczi István elkészült a világ legnagyobb ólomkatonájának vázszerkezetével.
2008-03-26Két úszónk három rekordjaTakács Krisztián két számban egyéni csúcsot úszott, és az Európa-bajnokságon, 50 gyorson megdöntötte az országos rekordot. Bordás Beatrix Párizsban egy nemzetközi versenyen egyéni csúcsot úszott.
2008-03-26A magyar huszár legyőzi KanadátA világ legnagyobb ólomkatonájának vázán dolgozik Rohonczi István a rácalmási lovardában.
2008-03-25Takács remek csúcsaAz eindhoveni Európa-bajnokságon Takács Krisztián (Dunaferr-DVSI) az 50 méteres gyorsban magyar csúcsot úszott.
2008-02-29Többfrontos fejlesztések a meleghengerműbenÉvi hárommillió tonnás termelésre készülnek a tulajdonosok. Tények és számok.
2008-02-29Évet értékeltek2007 rekordév volt az ISD Dunaferr Zrt. több gyártóművénél. Beszámoló.
2008-02-15Az idei év sem lesz könnyűTörténetének legnagyobb termelési rekordját érte el tavaly az Acélmű. Interjú Gyerák Tamás gyárvezetővel, az elmúlt évről, és a jövőbeni tervekről.
2008-01-11Mindkét blokk termelTöbb mint egymillió tonna kokszot gyártottak. 1956 óta ez volt a második olyan esztendő, amikor a termelés meghaladta az egymilló tonnát.
2007-12-15Bordás Beatrix újországos csúcsai!Bordás Beatrix (Dunaferr-DVSI) a rövidpályás úszó Európa-bajnokságon az 50 méteres pillangón új magyar országos csúcsot úszott.
2007-11-30Rekord a hengerműbenAz ISD Dunaferr meleghengerművében abszolút termelési rekordot döntöttek.
2007-11-16Rekordtermelés a meleghengerműbenJövőre kerülnek sorra a legjelentősebb fejlesztések. Interjú Lontai Attila gyárvezetővel.
2007-11-05Derékig már kész az ólomkatonaMár készül a világ legnagyobb ólomkatonája.
2007-08-24Még lehet rekorder huszárunkRohonczi István már elkezdte a Guinness-rekordnak szánt ólomkatona megvalósítását. A tervek szerint 2010-. március 13-án avatják majd fel. A helyről még döntenek, de akár a Duna-parton, akár a Pentele híd lábánál is felállíthatnák.
2007-08-17Rekord a HideghengerműbenKiugró eredmények teljes kapacitással. Minden idők rekordtermelése. Az eredményekről, a tervezett fejlesztésekről beszél Kopasz László, műszaki és termelési igazgatóhelyettes.
2007-08-07SzikvízlovagokA Jedlik Ányos Szikvíz Lovagrend a nagyvenyimi jubileumi falunapon elkészítette a 2006-os nagyfröccs rekordot. Ismertetés a lovagrendről.
2007-03-16Négyemeletes lesz az ólomkatonaA világ legnagyobb ólomkatonájának elkészítését jelentették be a március 15-i ünnep előestéjén a Kortárs Művészeti Intézetben. Az öszefogással készülő katonát Rohonczi István tervezte, és szeretnék ha a Guinness-rekord lenne. Beszámoló a tervről.
2006-12-08A híd-világrekordBeszámoló a Duna-híd építkezéséről, a hídúsztatásról.
2006-12-07Híd a pilléreknélVilágrekord. A dunaújvárosi híd fő acélszerkezetét uszályokon úsztatták a helyére. Beszámoló.
2006-09-05Világrekord a hídVilágrekordot állítottak fel a dunaújvárosi híd építői műszaki teljesítményükkel. Beszámoló az építkezésről.
2006-01-27Kohóátépítésre készülnek a nagyolvasztóműben.Termelési rekordok tavaly összel.
2006-01-27A rekordok évét zárta a DWA Kft.Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a hideghengermű.
2006-01-20Kiemelkedő évet zárt a DWARekorddal zárta a tavalyi évet a DWA. Nyikes Csaba ügyvezető igazgató nyilatkozik az eredmény hátteréről.
2005-11-25Rekordos hónapokTermelési csúcsokat értek el szeptember és október hónapban a nagyolvasztó, az acélmű, a meleghengermű és a hideghengermű üzemben.
2005-11-18Két jó hónap egymás utánKiemelkedő teljesítméányek a meleg és a hideghengerműben.
2005-10-07Rekord a meleghengerműbenSikeres szeptember. 147 41o tonna betét.
2005-09-30Fesztiváli hangulat a visszakacsintó nyárbanGuiness rekordot a Dunaferr Ifjusági Szervezet szervezésében, Élő csocsóban.
2005-09-26Guiness-rekord élőcsocsóbanÚj Guiness-rekordot állítottak fel szeptember 24-én Dunaújvárosban élőcsocsó kategóriában.
2005-01-07Rekord a profilüzembenAz ott dolgozókat dícséri az évi végi termelési rekord.
2003-09-05Gyártörténetileg is példátlan rekord a Konverternél50 milliomodik tonna acél a konverternél.
2003-08-15A termelés vonalában is teszik a dolgukatTermelési rekordot állítottak be a konverter dolgozói anyagköltség csökkentés, tartosságicsúcs döntés.
2003-03-13Rekord a profilüzembe2003márc. 4-én termelési rekord született 1104 tonna profiltermék egy napon.
2003-01-10Termelési rekord a meleghengerműben1,5 milliomodik tonna beteéthengerelés.
2003-01-02Másfél millió tonnás rekord a hengerműbenA Dunaferr meleghengerműve 2002. december 30-án rekordot ért el a termelésben.
2002-05-16Szép ez, fiúk!Majdnem termelési rekord az Acélműnél.
2001-09-06Sikeres augusztus, tempós szeptemberSzezon van a radiátorpiacon, elkel a termelési csúcs.
2001-02-01A számok csúcstermelésről tanuskodnakA decembert rekordtermeléssel zárta az Acélművek Kft. Az idei tervekről.
2000-11-30Rekordot ünnepelhetett a D-LA KftRekordtermelés a Profilüzemben. 184 ezer tonna profil az idén.
2000-11-09Termelési rekordSzeptemberben 42420 tonnás rekord termelés.
2000-11-06Hengerműs "csúcsra járás"A gazdasági fellendülés rekord termelést eredményezett a DWA-nál.
2000-10-26Termelési és értékesítési csúcs lesz a 2000. év2000. év tekintetében termelési és értékesítési csúcsot állit fel a Dunaferr.
2000-10-10Rekordteljesítmény a DWA-nál
2000-06-08Termelési csúcsok az Acélművek Kft-nélA termelési rekord akkor sikeres, ha a terméket el is tudják adni. Az Acélművek Kft-nek nincsenek értékesítési gondjai.
1988-06-09Ha meleghengermű akkor...6 ezer tonnás többlettermelés az első 5 hónap mérlege a műszaki zavarokkal küzdőmeleghengerműnek.
1988-01-28Rekordév a hengerműbenRekord termelést értek el a hideg és a meleg hengerműben l987-ben. A siker a dolgozókhozzáállásának, a 4 műszak bevezetésének, aminőségi munka javulásának köszönhető.
1988-01-07Rekordok éve a papírgyárbanA múlt évi termelési eredmények méltatása.
1983-12-17Rekordok éveRekordok éve. A termelési eredményekről.
1983-04-15Tizenkilenc év: kétmillió tonna. Profil-jubileumA Dunai Vasmű profilhengerművében
1982-04-2730 éves az MHSZ DV repülőklubja - A világcsúcsBeszélgetés Bálint Sándorral, a vasmű műszerészével, aki 1952. július 23-án, Fődi Károly és Aradi András sztálinvárosi sportolókkal közösen új világrekordot ugrott a 600 méteres kombinált célba ugrásban.
1981-04-27Rekord közelébenJó negyedévet zártak a lőrinci hengerműben. Túl vannak az 50 ezer tonna lemez hengerelésén.
1980-08-12Vízrekord (kishír)Átlagosan napi 26 ezer köbméter vizet használt fel a város. (nem teljes szöveg)
1980-04-11Ünnepi műszak1980. április 4-én 858,2 tonna terméket gyártottak.
1980-01-04Ami megismételhetetlenAz 1 millió 200 ezredik tonna acél. Példátlan , hogy egy év alatt ennyi acélt gyártsanak. Riport az ünnepélyes csapolásról.
1979-09-04Rekord előtt a FAMBánkúti János, az üzem vezetője nyilatkozik a kiváló eredményekről.
1979-02-09A termelési csúcs és a feltételekA Dunai Vasmű acélművében kiváló termelési eredményt értek el. A Körülményekről nyilatkozik Ágh József üzemvezető, Baksa József olvasztár.
1978-11-14LendületRiport a meleghengermű októberi minőség és mennyiségi termelés rekordjáról. Nyilatkoznak a dolgozók.
1978-03-14Termelési rekord a papírgyárbanMárc. 11-én és 12-én a 15 év legnagyobb termelési eredménye 93,3 ill. 93,6 tonna szalmacellulóz.
1977-02-11"Tizenhárom hónapos" évet terveznek a hengerészekLehet 100 000 tonnával több? Váradi János, Petrik László, Szűcs Lajos hengerészek a versenyfelajánlásukról. Képek: A három hengerész
1976-05-18Dinamikusan nő a vasúti csomópont szállítási teljesítményeSzállítási rekord.
1975-11-18"Egymillió tonna? Nem nagy ügy!"Egy természetes rekord születése a vasműben.
1975-05-09Töretlen lendület, újabb rekordok a Dunai VasműbenTermelési rekordok a Dunai Vasműben.
1975-04-04Százezer tonna fölött a kohászat és a melehengerműKongresszusi felajánlások eredménye. Rekord termelési adatok. A vasmű történetében először.
1975-03-21"Világrekorder" nagyolvasztóA 9. számú nagyolvasztó, ha elkészül, a világ legnagyobb ilyen létesítménye lesz. Segítségével évente 4 millió tonna vasat termelnek majd.
1975-03-14A nehéz ősz ellenére rekorderedmények a mezőgazdaságbanAdatok a mezőgazdaságból.
1975-01-031974: Áruszállítási rekord a dunaújvárosi vasútállomásonBeszámoló a szállító vállalat 1974-es évéről.
1974-12-13December 11-én lecsapolták az egymilliomodik tonna acéltTöbb mint termelési rekord.
1974-07-16Javult az időjárás, teljes lendülettel folyik az aratásRekordtermés őszi árpából.
1974-06-07Érdemes volt öntözni (képaláírás)Rekordtermést ígér a búza a Vörös Csillag Termelőszövetkezet földterületein. (nem teljes szöveg)
1973-12-21Egy újabb "milliomos" üzemA Vegyesipari Vállalat cipőüzemének évi termelése meghaladja az egymillió pár gyermekcipőt. Az üzemalapítás története.
1973-12-04Ezer szakemberből-precíz munkacsapat.Rekordidő alatt végezték el a II. kohó nagyjavítását.
1973-11-30Lesz újabb rekord?Közelítenek az egymillió tonnához az acélműben.
1973-08-07Befejeződött az aratás a dunaújvárosi járásban.Tíz termelőszövetkezet ért el rekord termést. A búza több mint húsz mázsát termett holdanként.
1973-07-31A Dunai vasmű lőrinci hengerművében...Naponta 78 ezer tonna hengerelt áru Lőrincen
1973-06-08Rekordforgalmat bonyolított le a rév (kishír)Vasárnap a nagy forgalom miatt 39 alkalommal fordult meg a rév, a menetrend szerinti 16 helyett. A legutóbbi rekord 31 volt.
1973-04-06Termelési rekord a kohónálA Dunai Vasmű kohó üzemében márciusban 4931 tonnával termeltek többet a tervezettnél. Még soha nem értek el ilyen jó eredményt.
1973-04-03Márciusban: 99 ezer tonna!Rendkívüli termelési rekorderedmény az acélműben.
1973-02-16Összeszerelték a négyezredik házgyári lakást DunaújvárosbanÖsszeszerelték a négyezredik házgyári lakást.
1973-01-24Itt a győzelem is hétköznapAz egymilliomodik tonna acél csapolása.
1973-01-12Igy született az egymilliomodik tonna acélTörténelemkönyvünk aranylapja
1973-01-05Táviratváltás Ózd és Dunaújváros közöttÓzd és Dunaújváros is az egymillió tonna acélért!
1973-01-03Líra az acélrólRiport az egymilliomodik tonna acél csapolásáról.
1972-12-31Egymillió tonna acél DunaújvárosbanElőször a magyar kohászat történetében egymillio tonna acél.
1972-12-30A Dunai Vasműben elérték az évi egymillió tonnás acélgyártásA hazai kohászat történetében először egymillió tonna acél.
1972-12-29Adalékok a Dunai Vasmű acélművének egymillió tonnás termeléséhezAz egymillió tonna acél gyártásának emberi oldala.
1972-12-23Milliomos martinászokTonnában mért rekord. Az egymilliomodik tonna acél.
1972-12-22Adalékok a Dunai Vasmű acélművének egymillió tonnás termeléséhezA fejlődés mutatói.
1972-12-19Egymillió tonna a láthatáron
1972-12-05Túl az egymillió tonnánNovemberi rekord az acélműben. Üzemzavar az öntőcsarnokban. Javítják a hármas kemencét. Az acélműsök bíznak a KGYV munkásaiban.
1972-12-01Nem egészen egy év alatt egymillió tonna acélt gyártott a Dunai VasműA magyar kohászat nevezetes napja: 1972. november 28.
1972-11-29Egymilliomodik tonna acél
1972-11-28Egy év alatt egymillió tonna acélt gyártott a Dunai VasműA magyar kohászat történetében először.
1972-08-13Rekord a Vasmű kikötőjébenRekord a kikötő kollektívája munkájában.
1972-08-12Olvasztársiker DunaújvárosbanA két kohó dolgozói összesen 360 ezer tonna acél-nyersvasat olvasztottak.
1972-04-14Olvasórekord (kishír)1972. április 11-én 1100 könyvet kölcsönöztek az olvasók.
1971-09-22Idegenforgalmi rekordEz év aug 2-ig 26605 fő latogató járt városunkban akik a vasművet is megnézték.
1971-05-27Vizfogyasztási rekord: 20500 köbméter
1971-05-21Vízfogyasztási rekord: 20 500 köbméter (kishír)Városunk ezen a héten fogyasztotta fennállása óta a legtöbb vizet.
1970-07-17Október 1-től: öt csáposkútRekord vízfogyasztás a kánikulában.
1970-04-10A bajnok titkaOrszágos csúcsok az olvasztárok között.
1968-12-12Az év slágerereNégyszer hengerelt rekordot a meleghengermű "A" műszakja.
1967-10-10"Mindent beleadunk"Csúcsteljesítmény a meleghengerműben. 1 műszak alatt 1029 tonna lemez.
1967-05-12Rekord az AcélműbenA kemencesor dolgozóina bravurja.
1966-08-05Rekordtermés a Vörös Csillag Tsz-benŐszi árpából magas a termésátlag.
1964-05-26Idegenforgalmi rekordTegnap, hétfőn városunkat 2000 turista kereste fel.
1963-10-08Csúcsforgalom az ÚjállomásonŐszi teheráru forgalom.
1962-07-06Az acélműben lecsapolták a kétmilliomodik tonna acéltIlyen még nem volt az üzembehelyezés óta.
1961-11-11Ujabb rekord a Dunai vasmű meleghengerművében1104 tonna hengerelt lemez egy éjszakai műszakban.
1961-11-09Termelési rekord a sztálinvárosi acélműben1762 tonna acél csapolása egy nap alatt.
1961-10-24Termelési rekord a Dunai Vasmű martinászainak kongresszusi..
1961-05-05Világrekord született a Sztálinvárosi Repülőklub edzőtáborábanAz ejtőernyős rekorderek Gyurkity István, Bakos István, Ullaga András, Pozsonyi Imre, Aradi András és Gazdag István. 5,36 méteres átlaggal megdöntötték a jugoszlávok 1000 méteres célbaugrás rekordját.
1961-01-20Újabb hengerlési csúcsot értek el a hengerészek1919 tonna lemezbuga illetve előlemez.
1961-01-20Termelési csúcs a meleghengerműbenHiba nélküli üzemmód, megfelelő következmény.
1961-01-17Újabb hengerlési csúcsok a VasműbenA dolgozók egyre jobban megismerik a berendezéseket.
1960-04-30Az egymilliomodikÜnnepélyes csapolás a Martinacélműben. A csapolást Pataki József főolvasztár végzi.
1959-12-18Termelési csúcs a Vasmű érctömörítő művébenA munkaidő-csökkenés nem befolyásolja a termelést.
1959-10-01Új világrekord!Fődi Károly, Aradi András és Bálint Sándor sztálinvárosi sportolók új viágrekordot ugrottak a 600 méteres kombinált célbaugrásban.
1959-07-28Világcsúcs a sztálinvárosi repülőtéren3 ejtőernyős túlszárnyalta a 600 méteres kombinált célba ugrás eddigi legjobb eredményét.
1959-07-28Kommunisták példamutatásával dekád csúcs a Martin acélműbenRekord termelés a vasműben.
1958-02-11Új országos rekord a MartinbanPát tonna híján 11 tonnát termeltek.
1958-01-17Decemberben több mint egymillió forint megtakarítás a Martin AcélműbenEddig soha nem látott eredménnyel dicsekedhet a Martin.
1955-01-18A Martin eddigi legjobb teljesítményeA 3-as kemence 147 tonnát csapolt óránként.
1954-07-04Száz százalékos minőség a sztálinvárosi "győzelmi műszakon"Terven felüli csapolás a Győzelmi Műszakban
1954-03-13Sztálinváros jelenti: Ezer tonna nyersvas terven felül!
1953-12-15Rekordforgalmat......bonyolítanak le a sztálinvárosi üzletek Kép: Sztálin-úti Játékobolt
Fejér megye, Sztálionváros, Dunaújváros (1952-2006)A dunaújvárosi ejtőernyőzés története.