Keresés

Forrás típusa:
Keresendő :
Szerző:
Cím (címtöredék):
Tárgyszavak:
Minimum dátum: Naptár
Maximum dátum: Naptár
Találati listában megjelenő mezők:
Cím Leírás Forrás név Szerző Kezdőoldal Záróoldal Tárgyszavak Könyvtári jelzet Megjegyzés
Egy oldalon megjelenő találatok száma:
 

Találatok

13355 db találat
következő
ListaDátum downCímLeírás
2024-05-31Illatfelhő, ízorgia és nagy, komoly koncertprogram: király volt a Parázs-VarázsKépes beszámoló a 2024-es Parázs-Varázs fesztiválról
2024-05-24Jótét célért futhattunk!Több mint ezren vágtak neki a 2024. május 18-án megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő.
2024-05-24Harmincéves lett a Pentelei iskola!Alapítása 30. évfordulóját ünnepli 2024-ben a dunaújvárosi Pentelei Mentál-higiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakiskola és Gimnázium. Ez alkalomból a közelmúltban Közös Hang címmel nagyszabású szakmai napot rendeztek a Városháza "C" szárnyában.
2024-05-24A honvédelem napján is a békéről beszélünkA honvédelem napján arra emlékezünk, hogy a magyar szabadságharc tavaszi hadjáratának csúcspontjaként, háromhetes ostrom után 1849-ben e napon foglalta vissza Buda várát a Görgey Artúr tábornok által vezetett honvédsereg Hentzi osztrák császári tábornok csapatától. A Dunaújvárosi emlékezésen a Rudas és a Hild iskola diákjai adtak műsort, majd Tóth Kálmán, a dunaújvárosi Honvéd Klub tagja mondott ünnepi beszédet
2024-05-24Dunaújvárosi résztvevők a NATO-gyakorlatonVigorous Warrior 24, vagyis az Erélyes harcos 24 nevet kapta az a nyolc napon át tartó gyakorlat, amelyen 35 nemzet orvos-egészségügyi egységei adtak számot szakmai tudásukról, együttműködési képességükről. A nem mindennapi kihíváson a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetét Feth Katalin, a szervezet vezetője, valamint Pukánszky Tímea, a dunaújvárosi bázis munkatársa képviselte, valamint vöröskeresztes önkéntesként Viola János és Szabó Jenő is részt vett a gyakorlaton. Önkormányzati munkája miatt nem tudott végig jelen lenni, de szintén értékes szakmai tapasztalatokat szerzett a bakonyi erőpróbán Orosz Csaba, az önkormányzat közbiztonsági és környezetvédelmi bizottságának elnöke is.
2024-05-17A zene gyönyörű varázsaParádés minifesztivál-nyitány a Kortárs Művészeti Intézetben és felemelő pillanatokkal bőven pettyezett, csodás koncert a Városházán – remek programmal kezdődött a Móricz Zsigmond Általános Iskola jubileumi tanévének csúcsidőszaka.
2024-05-17Jótékony gumiégetés a betonkockánKözel félmillió forintot gyűjtöttek össze a dunaújvárosi Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői.
2024-05-17Rendvédelmi napra és felvonulásra készülnekÉvek óta nagy siker a résztvevők körében, és egyúttal a Közbiztonsági rendezvénysorozat eseményeinek egyik meghatározó programja a Rendvédelmi nap: a seregszemlének a Kultik Mozi előtti tér ad otthont, méghozzá 2024. május 24-én.
2024-05-17Parázs-Varázs idén is: sülve, főve együtt!Két napon át tartó kavalkáddal várja a vendégeket a dunaújvárosi önkormányzat: a Parázs-Varázs nagy közösségi grillpartijának és a gyereknapi sokadalomnak 2024. május 25-én és 26-án, azaz szombaton és vasárnap ad otthont a Szalki-sziget.
2024-05-17Jótékonysági gála – a közösség erejévelNagyszabású gálaműsort szervezett a dunaújvárosi katolikus plébánia: a közösségi kezdeményezés során a Krisztus Király Főtemplom tetejének javítására gyűjtöttek, az eseménynek a Bartók színházterme adott otthont múlt pénteken délután.
2024-05-17Jól sikerült a Castellum Zsibongó, sokan voltak a városrészi naponMotyovszki Mátyás a dunaújvárosi 3. választókerület önkormányzati képviselője Castellum Zsibongó néven rendezett városrészi napot a Római városrészben élők számára.
2024-05-10Hódított a 38. BringatúraParádés időben, remek hangulatban tekerték le a hagyományos távot Dunaújvárostól Mezőfalváig, majd vissza a 38. Bringatúra résztvevői 2024. május 4-én
2024-05-10És valóban: együtt – egymásért...!Megtartotta hagyományos éves közgyűlését Dunaújvárosban a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete. Az eseményre Pintér Tamás polgármester is hivatalos volt – a kötelező elemek mellett a közösség egy kötetlen beszélgetéssel zárta a 2024. május 6-i délutánt.
2024-05-10Pentelei 30 – szakmai nappal ünnepelnekKözös Hang – ezzel a sokatmondó címmel rendezi meg országos hírű szakembereket is felvonultató szakmai napját az idén (2024.) immár 30 esztendeje működő dunaújvárosi Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakiskola és Gimnázium.
2024-05-10Kakaókoncerttől pünkösdi hangversenyigEseménydúsan alakul a 2024. május 13-val kezdődő hét a Sándor Frigyes Zeneiskolában, tájékoztatta lapunkat Koós-Balázs Eszter, az intézmény kommunikációs munkatársa. Az első alkalmakkal a jövő muzsikusait csalogatják a falak közé, a folytatás is mozgalmas lesz: szerdáig még két nyílt napra várják a zenével kacérkodó fiatalokat. A sorozatnyitó az immár hagyományos kakaókoncert volt nagycsoportos óvodásoknak. A kezdeményezés léptékére jellemző, hogy több mint 260 gyerkőc érkezett – 9 órától óránként 3 mini koncert, majd hangszersimogató várta a fiatalokat, némi kakaó és sütemény elfogyasztásával színesítve.
2024-05-10Tegyünk rendet! A fejekben...Csathó Gábor írása a 2019-es választások óta eltelt öt évről
2024-05-10"Örökdiák" a Móriczban, fiatal művészek a JakóbanKét eseményt is rendezett a jubileumi sorozat részeként a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola 2024. május 4-én: Koltai Róbert színművész, rendező egykori iskolájában elevenítette föl a városhoz fűződő emlékeit, a Jakó Cukrászdában folytatódott a tárlatok sora.
2024-05-03Élményözön a fesztiválonCsodás idő, színes kínálat, és minden képzeletet felülmúló tömeg: remek program kerekedett a Dunaújvárosban immár harmadszorra rendezett Sugárúti Fesztiválból 2024. május 1-jén.
2024-05-03Már elkészült a táncoló figurák makettje, idén megvalósul az új szoborDunaújváros 73. születésnapján, a tánc világnapján, a Wünsch házaspár jelenlétében rendezték hétfőn a város tánckultúrája előtt tisztelgő szobor alapkő-letételét. A táncoló figurákat a Bartók Kamaraszínház és a Vasvári iskola közötti parkos részen helyezik el, a szobor alkotója, Rohonczi István ROHO szerint még idén.
2024-05-03Példás pályát díjaztak: idén Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgáraDunaújváros 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.
2024-05-03A meglepetés ereje: a hozzánk érkezők sokszor rácsodálkoznak DunaújvárosraA Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete partner szervezetét, a csepregi Farkas Sándor Egyletet látta vendégül a napokban. A vendégek megismerkedhettek Dunaújvárossal – meglepte őket városunk, és nagyon tetszett nekik, amit láttak.
2024-05-03Wesley Da Capo: dupla diadal a világnaponNagyszabású, az egész intézményt megmozgató gálával ünnepelte a tánc világnapját a dunaújvárosi Wesley da Capo Alapfokú Művészeti Iskola. Az esemény léptékére jellemző, hogy a műsor kétszer aratott vastapsot a Bartók színháztermében múlt vasárnap.
2024-05-03Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnekGazdag programmal futtatja csúcsra a jubileumi tanév eseménysorozatát az alapítása 70. évét ünneplő dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola.
2024-05-03Folytatódott a "Dunaújvárosi Estek" - Koltai Róbert családtagnak számítDunaújvárosban a Sugárúti Fesztivál vendége volt Koltai Róbert, aki élettársával, Gaál Ildikóval színpadra állva önálló fellépéssel örvendeztette meg a Dunaújvárosi Estek közönségét. Az előadás ezúttal a Kultik Moziban volt, ahová nagyon sokan ültek be a színvonalas kikapcsolódás reményében.
2024-04-26Gyerekeinktől kaptuk kölcsönTakarítással, faültetéssel, szép közösségi programok sorával ünnepelték 2024-ben a Föld napját Dunaújváros szerte
2024-04-26Idén is megrendezték a diákok elsősegélynyújtó viadalát a Kultik MozibanVészhelyzetek, balesetek, életveszélyes szituációk esetén nagyon jó érzés tudni azt, hogy egyre többen tudnak nekünk segíteni. És itt nem csak a hivatásos szervek munkatársaira kell gondolnunk, hanem akár a diákokra is. Az immár 52. Elsősegély Verseny ezúttal 14 csapat részvételével zajlott, akik a városi iskolákból és Nagyvenyimről érkeztek. Mint azt Feth Katalin, a Vöröskereszt területi vezetője, a program fő szervezője elmondta, a csapatoknak különböző állomásokat kellett teljesíteniük, ahol olyan vészhelyzetek fogadták őket, amelyek sajnos megtörténhetnek a hétköznapokban is
2024-04-26Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunkPetschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a dunaújvárosi Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.
2024-04-26"Mozdulj kékben!" – akció az autistákértSzép sikert aratott Dunaújvárosban az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezés – a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc akciójának a Liget közi sportpálya adott otthont múlt szombaton. Sokan mozdultak kékben és sikeres volt az online árveréses gyűjtőakció is!
2024-04-26Női Vállalkozói Klub alakult a városi kamaránálA Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében alakult Női Vállalkozói Klub (2024.) április 18-án. Az alakuló rendezvényen Vida Ágnes meghívott előadó, pszichológus, online marketing szakértő, üzleti tanácsadó izgalmas gondolatai, tanácsait ismerhették meg a jelenlévők.
2024-04-19Május 1-jén újra benépesül a Vasmű út, közeleg a Sugárúti Fesztivál!Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak! Tájékoztató
2024-04-19Különleges együttműködés nyomán rendezett kétnyelvű költészetünnepet a könyvtárMéltó módon, ráadásul különleges kulturális együttműködéssel keretezve ünnepelte a 2024-es magyar költészet napját a dunaújvárosi József Attila Könyvtár. Kétnyelvű, magyar-lengyel összeállítás színezte a rendezvényt.
2024-04-19Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban2024. április 17-én szerszámkereskedő kiállítás keretében mutatkozott be Dunaújvárosban a Hoffmann csoport, méghozzá az Innopark épületében rendezett expón, ahová elsősorban helyi vállalkozókat vártak.
2024-04-12Szakmai értekezlet a rendőrségenA Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon
2024-04-05Kétnyelvű költészetünnep a könyvtárbanKülönleges programmal készül a 2024-es magyar költészet napja ünnepére a dunaújvárosi József Attila Könyvtár. A témáról és a kínálatról Tóth Éva intézményvezető és Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester tartott tájékoztatót
2024-04-05"Dunaújvárosi Estek" – Kéri LászlóvalA magyar belpolitikai helyzetről tartott előadást 2024. április 3-án, a "Dunaújvárosi Estek" következő állomásán Kéri László politológus, szociológus. A vendéget és a témát ismét telt ház fogadta a dunaújvárosi Polgármesteri Hivatal "C" épületének emeleti dísztermében.
2024-04-05Május 1-jén rendezik meg a már hagyományosnak mondható retro fesztivált2022-ben adott otthont először Dunaújvárosban a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának. Az alulról szerveződő közösségi kezdeményezés célja az volt, hogy visszarepítse a dunaújvárosiakat a '60-as, '70-es és '80-as évek hangulatába – amikor a Vasmű úton korzózva beszélgettek, kirakatot nézegettek. A programot idén az eredetileg is célul kitűzött május 1-jei időpontban rendezik, amivel a szervezők a korábbi majálisok hangulatát is vissza kívánják idézni.
2024-03-28Széchenyi 70: pazar gála és "Nagy Találkozás" volt a jubileumi hétvégénTöbb százan, jobbára az intézmény padjait egykor koptató "örökdiákok" tették tiszteletüket a Széchenyi István Gimnázium alapítása 70. évfordulóját ünneplő egész napos eseményen szombaton. A jubileumi eseménysorozat már pénteken egy gálával kezdődött a Bartók színháztermében.
2024-03-28Idén újra Esélyegyenlőségi napot szerveznek2024. május 26-án Dunaújvárosban a Szalki-szigeten rendezett programsor várja majd az apróságokat. Az is hagyomány városunkban, hogy a gyereknap egyik kísérőrendezvénye az Esélyegyenlőségi nap, aminek már el is kezdték a szervezését.
2024-03-28Születésnapját ünnepli a Duna Dog CenterA nyomott orrú kutyákról Bognár Zsófia etológus, az ELTE Etológia Tanszék PhD hallgatója, és az MTA-ELTE Lendület Társállat Kutatócsoport munkatársa tartott előadást. A a városunkból elszármazott kutató szerint a nyomott orrú kutyák témája tipikus darázsfészek téma. Hatalmas azoknak a tábora, akik szerint ezen kutyák létezése is állatkínzás, de ugyanilyen sokan vannak azok is, akik imádják ezeket a fajtákat.
2024-03-22A forradalom örökségeGyönyörű tavaszi időben, közösen ünnepelte Dunaújváros a '48-as emlékműnél március 15-ét – az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulóján rendezték az önkormányzati ünnepséget 2024. március 15-én
2024-03-22Gálát rendezett a Petőfi iskola közössége a mozibanHa március, akkor forradalom, s ha forradalom, akkor Petőfi - nagyszabású gálára készült a dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola közössége. Az intézmény az 52. tanévet ünnepelte idén, a gálaműsor részeként 250 tanuló lépett színpadra a Kultik Moziban.
2024-03-22Tojásfát állítottak a KertvárosbanAz országban nagyon sok helyen állítanak tojásfát húsvét előtt. Aki Dunaföldváron jár ebben az időszakban, már évek óta gyönyörködhet a főtér egyik különleges ékességében. Pontosan innen jött az ötlet – majd került át a hagyomány Dunaújvárosba is, a Kertvárosba.
2024-03-22Móricz 70 - küszöbön a színes diákuralomTájékoztató a Móricz iskola újabb programjáról: diákigazgató-választás és fordított nap
2024-03-22Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"Talán az egyik legnagyobb városi művész-ünnep volt a Dunaújvárosi Tárlat megnyitója a Kortárs Művészeti Intézetben. 2024. március 14-ig volt látható a gyűjtemény, ám ahelyett hogy a „képek csak úgy lekerültek volna a falról”, a Pillanatragasztó playback társulat arról is gondoskodott, hogy a záróesemény is emlékezetes maradjon.
2024-03-14Széchenyi 70: közeleg a Nagy Találkozás!Várhatóan több száz vendég, jobbára az intézmény padjait egykor koptató "örökdiák" teszi tiszteletét a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium alapítása 70. évfordulóját ünneplő egész napos dzsemborin
2024-03-08Dunaújvárosi Estek: Romsics Ignác előadása is telt házat vonzottA rendszerváltozásról és annak okairól tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi rendezvényén Romsics Ignác történész, akadémikus, egyetemi tanár.
2024-03-08Virág, kedves szó, ölelés – jelképesen minden hölgyet köszöntöttekNőnapi ünnepséget szervezett a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesülete a Római városrészi Civilházban. Az ünnepségre meghívást kapott Pintér Tamás polgármester és Motyovszki Mátyás, a körzet képviselője is. Így a két politikus együtt köszöntötte az egyesület hölgy tagjait.
2024-03-08Szabad Szemmel - KineDok-filmek a Kortárs Művészeti IntézetbenA helyszín változott, most már a Kortárs Művészeti Intézet a helyszín. Dunaújvárosban minden hónap harmadik keddjén vannak azok a vetítések, amiket az érzékeny társadalmi témákat boncolgató kelet-európai (és ezen belül is hangsúlyosan a magyar) dokumentumfilmek iránt érdeklődők megnézhetnek. A vetítéseket többnyire kötetlen beszélgetések követik, ahol a közönség tagjai bátran kifejthetik gondolataikat a látottakról. Akadt olyan vetítés, ahová vendéget is hívtak a – A magunk módjára üvölteni című alkotás után a film egyik közreműködője, Juhász Rokko képzőművész volt a beszélgetés főszereplője.
2024-03-01Kolbászfesztivál a kúriábanRemekül vizsgázott Dunaújvárosban a felújított Mondbach-kúria udvara, mint rendezvényhelyszín. Nagyon sokan voltak kíváncsiak 2024. február 24-én a 12. Kolbásztöltő-fesztiválra, a végig remek hangulatú eseményen tíz csapat vágott neki a kolbásztöltésnek és –sütésnek, majd versengett a zsűri kegyeiért. A tömegével kilátogató dunaújvárosiak pedig remekül szórakozhattak.
2024-03-01Esterházy János emlékezete a könyvtárbanIsten szolgája címmel rendez nagyszabású eseménysorozatot a dunaújvárosi József Attila Könyvtár. A bemutatókkal, előadásokkal kiállításokkal fűszerezett program a mártír felvidéki politikus, gróf Esterházy János életét és politikai pályáját állítja fókuszba. A programsorozat részleteiről Tóth Éva, az eseményeknek otthont adó intézmény vezetője adott tájékoztatást
2024-03-01Közös munka a bűnmegelőzésértA dunaújvárosi kapitányság bűnmegelőzési szakemberei is részt vettek azon a tanácskozáson, amelyet a prevenciós tevékenység hatékonyságának növelése érdekében szerveztek a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.
2024-03-00Találkozzunk az Almavirág Fesztiválon és Egészséghéten!Tájékoztató a fesztiválhoz tartozó, egy héten át, 2024. április 22-28-ig tartó rendezvényekről
2024-03-00Fergeteges volt az idei nőnapi műsorKern András, Hernádi Judit, Heilig Gábor zenés előadói estjével kedveskedett a hölgyeknek Rácalmás Város Önkormányzata 2024. február 27-én, a nőnap alkalmából.
2024-03-00Vibók Ildikó volt a vendégünk (képaláírás)2024. március 4-én Vibók Ildi biológus, gyerekkönyv író volt a vendége a (rácalmási) Cimbora klubnak. A leendő és aktív cimborák élvezettel hallgatták az írónő érdekfeszítő előadását a felelősségteljes állattartásról, a klímavédelemről, és az írásról. A gyerekek még vedlett pókbőröket is kaptak ajándékba. (teljes szöveg)
2024-03-00Rácalmási Rendezvényközpont és SportcsarnokKépes beszámoló a Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok 2024. első három hónapjának rendezvényeiről.
2024-03-00Tavaszváró, télűző farsang az óvodábanKerek Adrienn, nagyvenyimi óvodapedagógus beszámolója a nagyvenyimi óvoda farsangi rendezvényéről
2024-03-00Így telt az első negyedév a művelődési házban és a könyvtárbanA nagyvenyimi Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár képes beszámolója a 2024-es év első negyedévéről.
2024-03-00Dr. Zseli József képviselő úr nőnapi köszöntőjeDr. Zseli József képviselő úr nőnapi köszöntője
2024-02-23Köszöntött a polgármesterÜnnepelt a Dunaújvárosi Egyetem 2024. február 16-án. Az intézményben ezúttal 155, sikeres államvizsgát tett hallgató vehette át diplomáját. A friss diplomásokat a város képviseletében Pintér Tamás polgármester köszöntötte.
2024-02-16Töltsünk együtt egy délutánt idén is!Tájékoztató a XII. Kolbászfesztiválról
2024-02-09Széchenyi 70: nagyon Nagy találkozásra készülhet mindenkiNagyszabású gálával, öregdiákok összetartásával, rendhagyó órák sokaságával ünnepli alapítása 70. év évfordulóját a Széchenyi István Gimnázium.
2024-02-09Jótét céllal rendezték a Móricz idei báljátA hetedikesek nyitótáncával, valamint a tanárok meglepetés bemutatójával kezdődött a dunaújvárosi Móricz iskola immár hagyományos Szülő-Pedagógus Bálja a Campus Étteremben 2024. február 2-án. A remek hangulatú eseményt ráadásul rendkívüli céllal szervezték – a bál teljes bevételét Livi lépteiért ajánlották föl a szervezők!
2024-02-09Új tárlattal és sütibemutatóval ünnepeltekKét eseménnyel folytatódott a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola alapításának 70. évfordulóját ünneplő programsorozat – a helyszín a Vasmű úti Jakó Cukrászda volt. Szigethy Adrienn igazgató köszöntőjéből kiderült, egyáltalán nem a véletlen műve volt a helyszínválasztás: egyfelől Sarokné Varga Anna festményeinek kiállításával folytatódott a Móricz iskola művész-tanárainak sorozata, másrészt hivatalosan ezen az eseményen debütált az édes életet kultiváló nagyközönség előtt a cukrászda új remeklése, a Móricz-szelet.
2024-02-02Hodász András volt a Dunaújvárosi Estek vendégeFolytatódott a Dunaújvárosi Estek elnevezésű közéleti sorozat, melyre ezúttal Hodász Andrást hívta meg a "Rajta, Újváros!" Egyesület.
2024-02-02Feltűzték a szalagot a Rosti iskola végzőseinek2024. január 26-án a Dunaújvárosi Rosti Pál Gimnázium és Általános Iskola végzőseinek tűzték fel a szalagot a Kultik Moziban
2024-02-02Köszöntötték, elismerték a legjobbakatA felnőtteknél Horváth Attila, az ifjúságiaknál Mihaldinecz Márkó vehette át a 2023-as év legjobbjának járó kupát a Magyar Motoros Vízisport Szövetség dunaújvárosi díjátadóján.
2024-02-00Ismét „nyílik” az Almavirág2024. április 28-án, vasárnap Rácalmás Város Önkormányzata és intézményei, valamint a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület közös szervezésében kerül megrendezésre a XII. Almavirág Fesztivál. Tájékoztató
2024-02-00Rácalmási nagytakarítás2024. április 6-án a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület megrendezi a „Rácalmási nagytakarítás 1.0.” eseményt, amelyet szombaton reggel 9-től 12-ig tart. A rendezvény a Vizi Gábor Vízitúra Megállóhelytől indul. Tájékoztató
2024-02-00Eseménydús téli időszakKépes beszámoló Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok 2023. december-2024. februári programjairól
2024-02-00Egy hétig tartott a farsangi mulatságA Rácalmási Manóvár Óvodában és Bölcsődében 2024-ben rendhagyó módon szinte egy egész hetet felölelt a farsangi mulatozás.
2024-02-00Wass Albertről bő másfél órábanÚjabb polgári estet tartottak Rácalmáson az Almási Szalonban az elmúlt héten a Rácalmási Polgári Egyesület szervezésében. Az előadó Szücsné dr. Harkó Enikő volt, aki a határon túli irodalom témakörét választotta, ezen belül is a fókuszba Wass Albertet és az emigrációs irodalmat helyezte.
2024-01-26Díj a város kultúrájáértÜnnepélyes keretek között, a "Pro Cultura Intercisae" díj átadásával emlékezett meg a Himnusz kéziratának születésnapjára városunk önkormányzata az evangélikus templomban 2024. január 22-én. A díjat Bokor Zsuzsanna, a Polgármesteri Hivatal kulturális ügyekkel foglalkozó nyugalmazott dolgozója, a Modern Művészetért Közalapítvány kuratóriumi tagja, titkára vehette át.
2024-01-19Közeledik a kolbásztöltő fesztivál - már várják a jelentkezőket2024-ben már tizenkettedik alkalommal lesz Kolbásztöltő Fesztivál Dunaújvárosban. Ezúttal azonban egy igazán különleges helyszínen, a felújított Mondbach-kúria udvarán várják a vendégeket. Megkezdődött a regisztráció is – a csapatok jelentkezését február 16-ig várják!
2024-01-12Széchenyi 70: nagy találkozásra készülnekNagyszabású gálával, öregdiákok összetartásával, rendhagyó órák özönével ünnepli alapítása 70. év évfordulóját a Széchenyi István Gimnázium. Tájékoztató.
2024-01-05BÚÉK, Dunaújváros!Este koncert, virsli, pezsgő és mulatság, aztán éjfél felé égig érő jókedv fogadta a szilveszterezőket a Városháza téren. Jól sikerült az önkormányzat évzáró (és évindító) bulija, sok százan búcsúztak együtt 2023-tól, és várták együtt az új esztendőt.
2024-01-05Közösen gyújtották meg advent negyedik gyertyáját a forgatagban2023. december 23-án meggyújtották advent negyedik gyertyáját Dunaújvárosban a Városháza téren. Az ünnepi köszöntőt Pintér Tamás polgármestertől és Baltási Nándor római katolikus plébánostól hallhatták a kilátogatók.
2024-01-00Karácsonyi pillanatok, ajándékkal (képaláírás)Meghitt, vidám, ünnepváró hangulatban telt el a Rácalmásiak Karácsonya (2023.) december 16-án a Jankovich-kúriában. A visszajelzések alapján a műsor nagyon tetszett a résztvevőknek, a vendéglátás is pazar volt – hála és köszönet finom ételekért, italokért! – és az önkormányzat ajándékkal is kedveskedett valamennyi rácalmási lakónak! Örömteli órákat töltöttünk együtt! (teljes szöveg)
2024-01-00A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület híreiA Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület hírei
2024-01-00Mozgalmas évet zárt a Napsugár AsszonykórusA rácalmási Napsugár Asszonykórus 2023-as évi beszámolója
2023-12-15A hit után a remény következett – újabb gyertyát gyújtottunkMegtelt a Dunaújvárosban a Városháza tér 2023. december 10-én. Sokan látogattak ki az Adventi Forgatagba, ahol meggyújtották a második gyertyát, a remény gyertyáját is. A rendezvényt ezúttal is színpadi produkciók színesítették.
2023-12-15Adventi ajándékok, zsákbamacska, tea és zsíros kenyér a RómainAhogy már megszokhatták Dunaújvárosban a Római városrészben élők, Barta Endre önkormányzati képviselő és az Adománykuckó jóvoltából a Városrészi Advent minden hétvégén várja az ünnepre hangolódókat. 2023. december 10-én nem csak a gyertyagyújtás volt a rendezvény csúcspontja, hanem a Télapó is megérkezett, és a jelen lévő gyerekeknek apró ajándékokkal kedveskedett. A jó hangulatról ezúttal is a Duó Soulmates – Mészáros Krisztina és Futó Gábor gondoskodott dalaikkal.
2023-12-15Új programelem - kisvonattal is érkezhet az Adventi Forgatagba!Varázslatos hétvégére készülhetünk Dunaújvárosban: karácsonyi kisvonat járja majd a várost 2023. december 16-án, szombaton, amellyel nemcsak a Városháza térre, hanem a Szalki-szigetre, az év utolsó Dunai Kincses Kert termelői piacára is eljuthatnak az érdeklődők. A kisvonat a kempingbe 12 és 16 óra között közlekedik, míg a tér 16 és 20 óra között közelíthető meg vele.
2023-12-15Sikeres évet zártak a DKSE birkózóiSikerekben gazdag esztendőt hagyott maga mögött Dunaújvárosban a DKSE birkózó szakosztálya, mely a Gurics György Birkózó Centrumban köszönt el a 2023-as évtől, ismét kiváló hangulatban
2023-12-08Csodás ünnep kerekedett. Télapó itt van... Minden áron örömet szereznének! Újtelepre már korán megérkezett a Mikulás. Vonultak és támogattak az autós Mikulások! Ajándégcsomagok Mikulásra az ÚtkeresésnekÜnnepi körkép Dunaújváros 2023-as Mikulás napi rendezvényeiről.
2023-12-08A Kolbásztöltő Fesztivállal nyitja kapuját a felújított Mondbach-kúria2024. február 24-én Kolbásztöltő Fesztivál lesz a dunaújvárosi Mondbach-kúria udvarán. Ez lesz a helyszín felújítás utáni első nyilvános nagy eseménye. Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere a helyszínen is tájékozódott.
2023-12-08A Római koszorúján is ég már a gyertyaFellobbant a láng a Római városrész adventi koszorúján is 2023. advent első vasárnapján Dunaújvárosban. Barta Endre és Motyovszki Mátyás képviselők ünnepelni invitálták a városlakókat a Váci utcai posta elé.
2023-12-08Fellobbant a hit adventi gyertyája2023. 12. 02-án megnyílt Dunaújvárosban az Adventi Forgatag és fellobbant a hit gyertyája. Az önkormányzat idén is jó hangulatú, színes programokkal várja a Városháza térre kilátogatókat.
2023-12-08Könnyes-szép búcsúzás Pentele orvosátólDunaújvárosban, a Pentele Klubházban búcsúztatták dr. Radványi Rezső háziorvost szerető páciensei.
2023-12-01Adventre készül a városDunaújváros főtere már ünnepi díszbe öltözött, a téren álló villanyoszlopok mindegyike fényárban úszik, kikerültek a Mikulás elmaradhatatlan szánhúzó szarvasai, így 2023-ban is lassan minden készen áll a Karácsony ünnepére való hangolódásra, amelyre ezúttal is közösen, négy héten át van lehetőség a város szívében.
2023-12-01Színes adventi forgatagra készülnek a 4-es választókerületben isKét fontos bejelentést is tett Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere, a 4-es számú választókerület önkormányzati képviselője. 2023. december 3-ig várják a körzetben élő gyerekek Mikulásnak címzett leveleit az Adománykuckóban és beszélt a körzetében tervezett adventi forgatagokról is.
2023-12-01Ismét rengetegen voltak kíváncsiak a Dunaújvárosi Estek vendégéreA Dunaújvárosi Estek elnevezésű rendezvénysorozat minden hónapban egy-egy jeles közéleti személyt, neves előadót, vagy egy-egy húsba vágó téma szakértőjét hozza el Dunaújvárosba. A szervező, rendező "Rajta, Újváros!" Egyesület 2023. november 28-án, délután Dr. Zacher Gábor főorvost, toxikológust látta vendégül a Városháza rendezvénytermében.
2023-12-01Visszatér a városba a Rockmaraton és nagyobb buli lesz, mint valahaA Barba Negra házigazdájával, valamint Varga Zoltánnal, a fesztivál főszervezőjével tartott közös tájékoztatón jelentette be Pintér Tamás, Dunaújváros polgármeste a Rockmaraton visszatérését a Szalki-szigetre. Mint köztudott, városunk utoljára 2019-ben adott otthont az eseménysorozatnak, és mint a tájékoztatón elhangzott, a visszatérés a régi időket idéző nívós, a műfaj nagy neveit felvonultató programsorozatnak ígérkezik.
2023-12-01Ünnepi hangulatban DunaújvárosEgyre több helyen láthatunk feldíszített fenyőfákat Dunaújváros-szerte. Az önkormányzati képviselők javában készülnek a 2023-as adventre, karácsonyra, a közös ünneplésre.
2023-12-00Márton-napi vetélkedés (képaláírás)Iskolánkban (Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola) a libás vetélkedők mellett lámpás készítő versennyel is lehetőséget adunk diákjainknak a versengésre, mert minden lámpás, amit ilyenkor meggyújtunk Szent Márton emlékét őrzi, és a jó cselekedeteket szimbolizáló fényt juttatja el az emberekhez, hozzánk. (teljes szöveg)
2023-12-00Érik a szőlő, hajlik a vesszőBerczeliné Tóth Éva beszámolója a nagyvenyimi óvoda 2023-as szüreti mulatságáról.
2023-12-00Márton nap az óvodánkban - lámpás felvonulásSzántóné Kerlang Krisztina beszámolója a nagyvenyimi óvoda 2023-as Márton napi rendezvényéről.
2023-12-00Augusztus óta a művelődési házbanKépes beszámoló a nagyvenyimi Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár 2023. második félévének rendezvényeiről.
2023-12-00Az Aranydarunál nem volt uborkaszezonPóla Imréné, a nagyvenyimi Aranydaru Nyugdíjas Klub elnökének beszámolója a 2023-as év második félévéről.
2023-12-00Református hírek: Szeretettel köszöntjük a község lakóit!Kovács Henrietta Judit, református lelkész beszámolója a nagyvenyimi gyülekezet 2023-as év második félévének eseményeiről.
2023-11-24Meggyullad a hit gyertyája, hamarosan nyílik az "Adventi Forgatag"Több héten át várják színpadi produkciók, ünnepi díszbe öltöztetett főtér és téli finomságok Dunaújvárosban az adventi forgatag vendégeit. Forró tea, kürtőskalács és forralt bor már biztosan kaphatóak lesznek a 2023. december 3-án, advent első vasárnapján nyíló Városháza téri Adventi Forgatag elnevezésű programon.
2023-11-24Jövőre is remek programokat ígér a város2024-ben sem maradunk nagy önkormányzati rendezvények nélkül. Pintér Tamás polgármester tájékoztatón beszélt arról, hogy mikor és milyen rendezvények lesznek Dunaújvárosban.
2023-11-17Csodás programmal, helyi legendákkal ünnepelték a jégpálya ötven évétA helyi jeges sportok legendáival, remek programokkal, lelkes szurkolókkal, valamint egy kiváló gálamérkőzéssel ünnepelték meg a dunaújvárosi jégpálya 50. születésnapját 2023. november 11-én.
2023-11-17Köszönet és hála jár a szociális szféra valamennyi dolgozójánakNovember 12-e a szociális munka napja, Dunaújvárosban is sok éve és sokféle módon ünneplik. Az Útkeresés Segítő Szolgálat 2023. november 14-én rendezett intézményen belüli ünnepségére meghívták Pintér Tamás polgármestert is, aki Dunaújváros nevében fejezte ki háláját a szférában dolgozóknak.
2023-11-10Két gálával ünnepeltek70+1 évet ünnepelt, kétszer töltötte zsúfolásig a Bartók színháztermét, fergeteges műsorokkal rukkolt ki a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes.
2023-11-10"Fuss Velünk, Fuss Értünk!" – végre rájuk sütött a napA kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt 2023. szeptemberben Dunaújvárosban a Fuss Velünk, Fuss Értünk! jótékonysági futás, melynek szervezői 2023. november 4-én pótolták az eseményt. Nos, az időjárás ezúttal sem volt túl kegyes az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete szervezőgárdájához, illetve a résztvevőkhöz, ugyanis szombaton reggel is zuhogó eső fogadta az első fecskéket, ám mivel az időjósok javuló időt, napsütést jeleztek a folytatásra, ezúttal nem fújták le a nemes közösségi kezdeményezést.
2023-11-03Dunaújvárosi Estek Gálvölgyi Jánossal: telt ház előtt, vastapssal!Dunaújvárosban a "Rajta, Újváros!" Egyesület 2022-ben hívta életre a Dunaújvárosi Estek című – most már hagyományosnak számító közéleti sorozatát. 2023. október 26-án Gálvölgyi János volt a vendég.
2023-11-03Ilyen eddig tényleg nem volt Újtelepen!Díjtalan zenei élményre várta a látogatókat Dunaújvárosban a Városvédők Újtelepért Egyesület a Waldorf Iskola tornatermében 2023. október 28-án. Az Újtelepi Piknik során a rossz idő miatt elmaradt, most azonban színpadon volt: a P.E.N.É.S.Z együttes.
2023-11-00Virágos Rácalmásért2023. november 9-én a rácalmási művelődési ház nagytermében köszöntötte és látta vendégül a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület azokat a rácalmási lakosokat, akik a legtöbbet tettek az idei évben saját kertjeik, illetve a közterületek szépítéséért.
2023-11-00Tiszteletteljes megemlékezésA háborúk áldozatainak nemzetközi emléknapjához kapcsolódva 2023. november 10-én délelőtt ünnepi megemlékezést tartott az Ófaluban található világháborús emlékműnél a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület.
2023-11-00Horváth Tamással ünnepeltük a zene világnapjátA zene világnapján a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár vendége volt Horváth Tamás, országosan elismert dunaújvárosi zenész-énekes. Beszélgetőtársa Gyalus Boglárka volt.
2023-11-00Márton-napi cimboraságok2023. november 6-án Márton-napi foglalkozást tartott a Rácalmási Cimboraklub.
2023-11-00Egyedi rendezvények (kishír)A Sportcsarnok sokoldalúan használható sportterei ezen a télen is több alkalommal védőszőnyeget kapnak. Decemberben elkezdődik az egyedi rendezvények időszaka. Ebben a szezonban is céges rendezvények, szalagavatók, farsang és fedettpályás íjászverseny színesítik az intézmény palettáját. (teljes szöveg)
2023-11-00Halloween bál2023. október 27-én halloween-i hangulatú jótékonysági bált szervezett a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola Szülői Munkaközössége az iskolába járó gyerekek javára.
2023-10-27A forradalom emlékezeteKoszorúk a temetői kopjafánál, díjátadóval koronázott ünnepség a Bartókban – méltó módon emlékeztek a hősökre és mártírokra az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján Dunaújvárosban 2023. október 23-án.
2023-10-27Eredményt hirdettek az idei Virágos Dunaújvárosért verseny után2023. október 25-én a Városházán rendezték meg a Virágos Dunaújvárosért verseny eredményhirdetését. Az idei versenyre 53 pályázó 57 pályázatot nyújtott be. A dunaújvárosi virágosítókat Szabó Zsolt alpolgármester köszöntötte és adta át az elismerő okleveleket és ajándékokat.
2023-10-27Csak így találkozhat a múlt és a jelen – pompás programmal ünnepelt a zeneiskolaRemek programmal, a múlt értékeit és a jelen kincseit egyaránt felvonultató jubileumi héttel ünnepelte fennállása 70. évfordulóját a dunaújvárosi Sándor Frigyes Zeneiskola. Egymást érték a színvonalas, torokszorító, vidám és emelkedett pillanatok
2023-10-13Tisztelet a hősöknek, főhajtás a mártírok emléke előtt a gyásznaponOktóber 6. az Aradi Vértanúk emléknapja – országszerte megemlékeznek az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc áldozatairól. A dunaújvárosi önkormányzat 2023-ban is megemlékezést szervezett: verset szavalt Polgár Lilla színművész, és emlékbeszédet mondott Barta Endre alpolgármester.
2023-10-13Sikeres volt az Országos Könyvtári Napok programja a József Attila KönyvtárbanGazdag programmal várta a betűk barátait a 2023-as Országos Könyvtári Napok dunaújvárosi eseményeire a József Attila Könyvtár
2023-10-13Mulattak és köszöntöttek – az EPI egyesület dupla ünnepe a Civil HázbanRemek közösség, remek mulatság, sőt, mulatságok: egy füst alatt rendezte szüreti mulatságát és a szépkorú tagok idősek világnapi köszöntését a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesülete. Az eseménynek a Római városrészi Civil Háza adott otthont 2023. október 7-én
2023-10-13Jubilál a zeneiskola – emlékeket idéznek, ünnepi hétre készülnek, sok muzsikávalKülönleges eseménysorozattal, jubileumi héttel ünnepli alapítása 70. évfordulóját a Sándor Frigyes Zeneiskola – az október 16-20. között esedékes, sok-sok szép emléket felidéző, és persze sok-sok muzsikával súlyosbított ünnepi kínálatot úgy állították össze, hogy minden generáció megtalálja benne a számára kedves dallamot.
2023-10-06Kilencedik születésnapját ünnepelte a hétvégén Dunaújváros legnagyobb játszótereHétköznapokon is sokan vannak a városunk legszebb és legnagyobb játszóterén, amit csak „Máltai játszótérként” emlegetnek a dunaújvárosi családok. Most szombaton, a játszótér kilencedik születésnapjára szervezett partin viszont nagyon sokan voltak, persze érthető is, hiszen rengeteg programmal, meglepetéssel, ajándéközönnel várták a gyerekeket.
2023-10-06Foglalkozásokkal, szakmai programmal és játszóházzal ünnepelt a szakszolgálatA Fejér Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye is csatlakozott az intézményrendszer alapításának 10. évfordulója alkalmából szervezett országos sorozathoz – az ünnepi kínálat nyitott eseménye volt az Őszi kavalkád című közösségi program 2023. október 3-án.
2023-10-06Bensőséges ünnepség az idősek otthonábanHangulatos műsorral, sok-sok kedvességgel és érezhető módon rengeteg szeretettel köszöntötték az ESZI lakóit az idősek világnapja alkalmából Dunaújvárosban.
2023-09-29Az esős nyitány ellenére is remek volt az Újtelepi Piknik múlt szombatonSikeres véradás és vastaps a mesejátéknak, bringás, sőt, rolleres regisztráció, az időjárás fenyegetése ellenére közös főzőcske az udvaron – minden ízében remekül sikerült az Újtelepi Piknik közösségi kezdeményezése.
2023-09-22Csúcshódító hétvégeMindig van feljebb persze, de a fesztiválfinálé nem sikerülhetett szebben. A közönség is imádta, a résztvevőknek is bejött, remek kínálattal futott csúcsra a Kalandpark Fesztivál harmadik, és egyben idei utolsó állomása Dunaújvárosban
2023-09-22Még nincs vége, de már most sok fiatalt megmozgatott az Európai Mobilitási Hét kínálataDunaújváros önkormányzata idén (2023.) is csatlakozott az idén immár 22. alkalommal futó Európai Mobilitási Héthez. A helyi eseménysorozat célja idén is a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése – a zöld értékek védelme!
2023-09-22Fogd a kezem! - szolidaritással és érzékenyítéssel egy héten át a fogyatékossággal élőkértÓvodás gyerekek vidám csapatai gyülekeztek 2023. szeptember 20-án délelőtt Dunaújvárosban a Városháza téren, hogy közösen, hivatalosan is megnyissák a fogyatékossággal élőkre fókuszáló egyhetes programsorozatot. Az eseményen Barta Endre, humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntötte a gyerekeket és pedagógusokat, majd színes kavalkád kerekedett!
2023-09-22Babits Mihályra emlékeznekBabits Mihály születésének 140. évfordulója alkalmából új bemutató nyílt a Magyar Papírmúzeumban, Dunaújvárosban. A költő munkásságát, a hozzá köthető papíremlékeket bemutató tárlat egészen novemberig látható az intézményben.
2023-09-15Érzékenyítés, együttA fogyatékossággal élőkre koncentrál majd Dunaújváros 2023. szeptember 19-23. között. Rengeteg programot szerveznek több helyszínen is, a start kedden, a Városháza téren lesz. Sok szemléletformáló, érzékenyítő programot terveznek, beszélnek majd a szakemberek az autizmusról, lesz tájékoztatás a SNI témáról, előadások vakvezető kutyákkal. A rendezvény szeptember 23-án, a már hagyományos "Fuss Velünk, Fuss Értünk!" jótékonysági futóversennyel zárul. A rendezvény egyik szervezője Kálmánné Tóth Mária, az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete képviseletében, aki gőzerővel készül már a szolidaritás hetére:
2023-09-04Kincskereső KönvTérKi gondolta volna, hogy a rekkenő hőség lesz a közönséget riasztó faktor? A szervezők biztos nem, hiszen azt kihirdették korábban, hogy ha esik, a dunaújvárosi József Attila Könyvtárba költözik a program, de hőségriasztással még ők sem számoltak 2023. szeptember első hétvégéjén.
2023-09-01Tikkasztó kánikulában is komoly buli lett a Resti Utcabál a Vasmű úton múlt szombatonA tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén (2023.) is megrendezték a Resti Bisztró munkatársai a Resti Családi Napot, utcabállal egybekötve. Az egésznapos rendezvényen kicsiket és nagyokat színes programok vártak, este pedig koncertek szórakoztatták a látogatókat.
2023-08-25Gazdag kínálattal csalogatott az Útkeresés Segítő Szolgálat Nyárbúcsúztató JátékfesztiváljaSok-sok játék, érdekes és szórakoztató bemutatók, a tetejébe tanszercsomag az iskolába készülőknek – 2023-ban is megrendezte hagyományos, nyárbúcsúztató közösségi programját Dunaújvárosban az Útkeresés Segítő Szolgálat. A Bartók Béla utcai bázis udvarára szervezett keddi megmozdulása méltán aratott szép sikert a résztvevők körében.
2023-08-18Varázsos élményekParádés sikert aratott a Kalandpark Fesztivál második felvonása – az első napot Koltai Róbert vitte el, a szombat a madárröptetés, a kézműveskedés, a kisvonat és a koncertek jegyében telt, vasárnap meg családi nap kényeztetett kicsit, nagyot, nagyon.
2023-08-18Bimmer parádé Dunaújvárosban, a bajor márka szerelmesei találkoztak egymássalNéhány héttel ezelőtt az Alfa Romeo szerelmesei randevúztak Dunaújvárosban, a mögöttünk hagyott hétvégén pedig egy újabb márka, a BMW-sek találkoztak egymással, illetve mutatták meg a nagyérdeműnek legféltettebb kincsüket, büszkeségüket, a saját BMW-jüket. Ismét Bimmer Parádé volt a Szalki-szigeten.
2023-08-18Az Útkeresés Segítő Szolgálat jótét kezdemlnyezése a Játékfesztiválon ér célba idén is2023-ban is megrendezi immár több évtizedes hagyománnyal bíró Nyárbúcsúztató Játékfesztiválját az Útkeresés Segítő Szolgálat: a színes programokra a Bartók Béla úti bázison várnak minden érdeklődőt jövő kedden – a program keretében fordul a finisbe az intézmény idei tanszergyűjtő akciója is!
2023-08-11Új koncepciót valósít meg, új színfolt a hazai kínálatban az I. Újvárosi FesztiválKülönleges kínálattal rendezik Dunaújvárosban az Újvárosi Fesztivált a Szalki-szigeten augusztus 20-án, árulta el Pető Zsolt, a főszervező Euroshow Events International ügyvezetője. Az nem kérdés, hogy a legnagyobb durranásnak a Quimby zenekar "hazatérése" ígérkezik, de a kezdeményezés egy hosszabb távú, még nagyobb szabású kísérlet első állomása lesz. Interjú
2023-08-04Tárlattal és kötetbemutatóval jött, az önszerveződő közösségek erejében hisz Vona GáborA Vigadva Sírós elnevezésű vándorkiállítással, valamint a Mondj igent az emberre című, a nyomdából éppen aznap kikerült kötet bemutatójával vendégeskedett városunkban szerdán délután Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány vezetője. A vendéget Pintér Tamás, a Dunaújvárosi Estek sorozatát szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület elnöke köszöntötte a Városháza dísztermében tartott bemutatón, ahol Medgyesi Miklós, az önkormányzati kabinetiroda vezetője beszélgetett Vona Gáborral a kiállításról és a kötetről.
2023-08-04Programözön nyomán nagy siker a nyugdíjasok találkozóján a Szalki-szigeti kempingbenKiváló hangulatú nyugdíjas találkozót szervezett Dunaújvárosban a Búzavirág Dalkör és az Aranydaru Szállítómű Nyugdíjas Baráti Kör a Szalki-szigeten. Beszélgetések, találkozások, zenés program és közös ebéd – minden adott volt a remek időtöltéshez.
2023-07-28Dalkörösök, citerások, zenés műsor: nyugdíjastalálkozó lesz a kempingbenA Duna partján, árnyas fák védelmében, csodálatos zöldövezetben, azaz a legideálisabb helyszínen, a Dunaújvárosi Kemping területén rendeznek 2023. augusztus 2-án nyugdíjas találkozót. Az érdeklődőket dalkörösök, citerások, zenés műsor, igazi jó hangulat várja majd.
2023-07-28Folytatódik a Kalandpark FesztiválHelyi zenekarok koncertjei, a Blahalouiasana bulija, vidám- és kalandpark, kisvonat, kertmozi maraton és gyermekprogramok – Kalandpark Fesztivál, második felvonás, programözön itt!
2023-07-21Kolosszális bulival ért véget az önkéntesek nyara sorozata a Jószolgálati otthonbanZáróakkordjához érkezett az önkéntesek nyara a dunaújvárosi Jószolgálati Otthonban. Mint arról már korábban beszámoltunk, megannyi programon vehették részt az ellátottak, foglalkozások sorával színesítették a mindennapjaikat. A napokban például a Digitál Zenekar is ellátogatott az intézménybe.
2023-07-14Pazar nyitány a parkbanSikerrel debütált Dunaújvárosban az I. Kalandpark Fesztivál – a három napon át tartó rendezvénysorozatra rengetegen kilátogattak 2023. július 7-9-e között. A programok között mindenki talált kedvére valót: kertmozi, vidám- és kalandpark, kisvonat, valamint koncert várta a nosztalgiázókat.
2023-07-14AlfaCity a Szalki-szigeten - már harmadszorra adtak randevút nálunk a márka rajongói2023. július 7-8-án immáron harmadszorra tértek vissza Dunaújvárosba a márka hívei, rajongói és fanatikusai – ismét a Szalki-sziget adott otthont az AlfaCity eseménynek – azaz a világ deklaráltan legnagyobb Alfa Romeo dzsemborijának.
2023-07-14Elismerte legjobbjait a DLSZAz elmúlt évekhez hasonlóan, 2023-ban is megtartotta díjátadóval egybekötött szezonzáró ünnepségét a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ), mely ezúttal a Campus étteremben látta vendégül a Markó Lajos városi kispályás labdarúgó bajnokság csapatainak képviselőit, illetve a meghívott vendégeket.
2023-07-07Örök emlék és élményÜnnepi köszöntés helyszíne volt a dunaújvárosi Városháza díszterme 2023. július 4-én: a Speciális Olimpia Nyári Világjátékán remek eredményt elért dunaújvárosi versenyzőket, felkészítőjüket, valamint a Berlinben rendezett versengés megnyitóján részt vett dunaújvárosi önkénteseket méltatta Pintér Tamás polgármester.
2023-07-07Dunaújvárosi Estek Ungváry Krisztián történésszel: a történelem nem öncélú tudomány"A múlt mindig a mának szól, ezért írják újra folyamatosan." Ezzel az egyébként elgondolkodtató címmel rendezte meg a "Rajta, Újváros! " Egyesület a Dunaújvárosi Estek újabb előadását. A vendég ezúttal Ungváry Krisztián történész volt, aki az orosz-ukrán háború előzményeit, okait történelmi tényekkel igyekezett egyértelműbbé és érthetőbbé tenni. A Városháza rendezvénytermében tartott esemény hallgatóságát Pintér Tamás polgármester, a "Rajta, Újváros!" Egyesület elnöke köszöntötte.
2023-07-07Diplomaátadó ünnepséget rendeztek, sekeres tanévet zártak a Dunaújvárosi EgyetemenSikeresen teljesített záróvizsgák után 258 hallgató vehette át a diplomáját 2023. június 30-án, a Dunaújvárosi Egyetemen rendezett diplomaátadó ünnepségen. Rengetegen voltak kíváncsiak az eseményre, illetve a friss okleveles szakemberekre, hiszen teljesen megtelt az intézmény sportcsarnoka.
2023-07-07Semmelweisre és Szent Pantaleonra emlékeztek2023. június 30-án pénteken tartották a Semmelweis ünnepséget a Szent Pantaleon Kórházban, melynek keretén belül került sor a Pantaleon emlékérem átadására, előléptetésekre, igazgatói dicséretekre és a kiváló dolgozók méltatására. Az ünnepségen dr. Jobbágy Lajos főigazgató köszöntötte az ünnepelteket és értékelte kórházunk elmúlt egy évét. Díjazottak a cikkben.
2023-06-30Kicsik és nagyok barátkozhattak a természettel a Baracsi úti ArborétumbanA dunaújvárosi önkormányzat, a GESZ és a Duna-Ipoly Nemzeti Park szakemberei, valamint a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány idén is megrendezték természetvédelmi nyílt napjukat a Baracsi úti Arborétumban. A kilátogatók több állomáson át ismerkedhettek a természet kincseivel. A zöld sziget kincsei.
2023-06-30Újra a kultúra és a közösségek ünnepe lett a Múzeumok Éjszakája - városunkban is2023-ban is nagy sikert arattak a kultúra szerelmesei számára a Múzeumok Éjszakája országos programsorozatához kapcsolódó dunaújvárosi események – három helyszínen várták az érdeklődőket
2023-06-30Újra élettel telik meg az egykori vidámparkÚj fejezet kezdődik Dunaújvárosban az egykori népszerű vidámpark helyén: koncertek, vidám- és kalandpark, kisvonat, valamint kertmozi is szerepelnek a július 7-én debütáló I. Kalandpark Fesztivál kínálatában.
2023-06-30Jövő hétvégén visszatérnek az alfások Dunaújvárosba!Szuper rendezvényhelyszínre találtak az alfások Dunaújvárosban, hiszen már harmadszor térnek vissza a városba 2023. július 7-8-án. Újra a Szalki-szigeten rendezik meg az AlfaCityt, a világ legnagyobb Alfa Romeo találkozóját, amelyre több mint 1000 autót várnak a szervezők.
2023-06-2350 éve a működik a sportág szolgálatában - Pap Zoltán nevét vette fel a tornacsarnokDupla ünnepet ült a dunaújvárosi tornacsarnok: a sportág egyik meghatározó hazai bázisát fél évszázada vehették birtokba a sportolók – és 2023. június 15-én, nagyszabású gála keretében, sportlegendák jelenlétében vette fel a legendás edző, Pap Zoltán nevét.
2023-06-23Karcsú, de gazdag és emlékezetes évadot zárt a Bartók Kamaraszínház társulataSzép vendégjátékkal és persze az évi rendes értékelő társulati üléssel búcsúzott az évadtól a dunaújvárosi teátrum közössége. Az évadzárón átadták "Az év színésze" díját – a közönség szavazatai alapján idén Jegercsik Csaba színművész vehette át az elismerést.
2023-06-16Emlékezetes nyárköszöntő a Vasas jóvoltából, élményszámba menő előadások"Vannak vidékek…" címmel adott nyárköszöntő műsort a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes a közelmúltban. Az eseményen több mint 60 táncost láthatott a közönség, a bemutató vendégekeit Pintér Tamás polgármester is köszöntötte.
2023-06-16Együtt ünnepeltek: óvodapedagógusokat és pedagógiai munkát segítőket köszöntöttekA pedagógusnap alkalmából a Dunaújvárosi Óvoda, majd a pedagógiai munkát közvetlenül segítők ünnepeltek a dunaújvárosi Városházán tegnap délelőtt.
2023-06-16Remek közösséget alkot, szép és színes évet zárt a Nyugdíjas Pedagógus KlubÁdám Sándorné a Nyugdíjas Pedagógus Klub elnökének beszámolója az elmúlt évről
2023-06-09Csodás Parázs-VarázsEzreket vonzott 2023. június 3-án a dunaújvárosi Szalki-szigeten megrendezett Parázs-Varázs grillparti. Már délután is sokan voltak, de az esti nagy koncertekre megtelt a sziget és remekül szórakozhatott, aki ott volt.
2023-06-09Nyáron sem maradunk fesztivál nélkül, sztárfellépőkkel: irány a Dunaújvárosi Kalandpark!A fesztiválhangulatot kedvelő dunaújvárosiak nem panaszkodhatnak 2023-ban, szinte egymást érik a nagy rendezvények. Éppen csak túl vagyunk a Sugárútin, a Parázs-Varázson és máris lehet készülődni a Kalandpark Fesztiválra – három nagy koncerttel!
2023-06-09Családi napot rendeztek a Petőfiben, a még jobb közösség érdekébenCsaládi és sportnapot tartottak 2023. június elején a dunaújvárosi Petőfi iskolában, ahová a szülők is meghívást kaptak. A sok-sok program mellett természetesen az volt a legfontosabb, hogy együtt töltsék a délutánt a szülők, a pedagógusok és a gyerekek.
2023-06-09Gyermeknapi kavalkád az átmeneti otthonbanRemekül sikerült az intézmény családjainak szervezett, minden szempontból meglepetésnek szánt gyermeknapi kavalkád, árulta el érdeklődésünkre Boross Balázs, az Útkeresés Segítő Szolgálat kötelékében működő átmeneti otthon szakmai egységvezetője.
2023-06-09Gyereknap az Aprók Házában, kürtőskaláccsal2023-as gyermeknap a dunaújvárosi Aprók Háza Tagóvodában. Szabó Zsolt, Dunaújváros alpolgármestere kürtőskaláccsal lepte meg a gyerekeket.
2023-06-09Alapítása 70. évét ünnepli a város ma is működő legrégebbi ovija, a Csillagvirág"Múlton nyugszik a jelen, s ezen a jövendő!" – az ikonikus intézmény munkáját 25 éven át irányító Kundakker Ferencné óvodavezető összegzésének részleteivel elevenítjük föl Dunaújváros valahai Gorkij téri 4-es, a mai Csillagvirág Tagóvoda szép emlékeit. A hagyományokat tisztelő, a múlt értékeit megbecsülő intézmények megemlékeznek az alapítás és működés jeles évfordulóiról. Mi sem tehetünk másképpen: 1953-ban adták át ezt az intézményt, ami az idén ünnepeli 70. születésnapját.
2023-06-02Jótékonykodtak a résztvevők, átadták a Bimmer parádé adományátSikeres és látványos volt a 2023. május elején Dunaújvárosban megrendezett Bimmer Parádé. A résztvevők akkor nem csak autóiknak hódoltak, hanem jótékonykodtak is, az Eszterlánc Tagóvodának gyűjtöttek. Tegnap (2023.05.25). pedig át is adták adományukat.
2023-06-02A közösség diadalaKépes beszámoló a 2. Sugárúti Fesztiválról
2023-06-02Rendvédelmi seregszemle a mozinál, majd a "kéklámpások" felvonulása - újra nagy sikerrelA dunaújvárosi Kultik Mozi előtti tér adott otthont a Közbiztonsági hónap eseménysorozata csúcspontjának számító közösségi programnak. A Rendvédelmi nap című kezdeményezés a "Bevált recepten ne változtass!" ősi elvét követte: Pintér Tamás polgármester köszöntőjét követően elsősorban a fiatal generációkat elvarázsoló bemutatók csalogattak.
2023-06-02Végigvonult a fáklya fénye a városon, elköszöntek az egyetem végzős hallgatóiA szalamander mindig egy látványos és kicsit megható esemény Dunaújvárosban. Ennek keretében az egyetem végzős hallgatói, a selmeci diákhagyományokat őrizve, fáklyás felvonulással, ünnepélyesen is elbúcsúznak az Alma Matertől és a várostól.
2023-06-02Dunaújvárosi Estek – Bod Péter ÁkossalA Dunaújvárosi Estek tegnapi (2023.05.25.) előadásán Bod Péter Ákos, egykori ipari és kereskedelmi miniszter, a Nemzeti Bank egykori elnöke volt a vendég, aki gazdasági helyzetünkről, kilátásainkról beszélt. Sokan voltak kíváncsiak a közgazdász gondolataira, véleményére, telt ház volt a Dunaújvárosi Polgármesteri Hivatal 'C" szárnyban.
2023-05-26Újra sikeres gálával búcsúzott az évadtól és az idei tanévtől a Violin Művészeti IskolaFolytatták az elmúlt esztendők szép hagyományát, nagyszabású gálával búcsúzott az évadtól és a 2022/2023-as tanévtől a dunaújvárosi Violin Művészeti Iskola. A bemutatónak a Bartók Kamaraszínház színházterme adott otthont.
2023-05-26Már másodszor lesz "Önkéntesek nyara" a Jószolgálati Otthonban2023. nyarán két eltérő karakterű programmal szolgálja az ellátottak igényes szórakoztatását Dunaújvárosban a "Jószoli" – a Bercsényi utcai egységben egy héten át tart a programözön, a Liget közi bázison idén immár másodszor a korábban megszokottnál hosszabb, de változatlanul vidám, derűs kínálattal készülnek.
2023-05-19Az a feladat, hogy jól érezzék magukatA dunaújvárosi Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete közel negyedszázada nyújt hathatós segítséget és közös kulturális élményeket az érdeklődő tagjai számára. A szervezet 2023. május közepén tartotta a szokásos évi közgyűlését, ahol a kötelező napirendek mellett természetesen jutott lehetőség a beszélgetésre, sőt a szórakozásra is.
2023-05-19A jégkorong is ünnepre készülA Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong egyesülete is nagy szeretettel vár mindenkit a 2. Sugárúti Fesztiválra – a sportág dunaújvárosi jelenlétének fél évszázados jubileumára készülnek, emlékezve a régi dicsőségre!
2023-05-12Nyeregben a városIsmét nagy sikerrel rendezték meg Dunaújváros egyik legnépszerűbb szabadidősport rendezvényét, a hagyományos, s immár 37. alkalommal megrendezett Bringatúrát. Ezernél is többen pattantak nyeregbe, hogy letekerjék a 35 kilométeres Dunaújváros-Mezőfalva-Dunaújváros távot.
2023-05-05Augusztus 20-án Újvárosi Fesztivál! A nagyszínpadon a Quimby!Már gőzerővel készül önkormányzatunk a 2023. augusztus 20.- a méltó megünneplésére is. Erről tartott sajtótájékoztatót Pintér Tamás polgármester és Hegedűs Kristóf, aki egy különleges fordított nap keretében vette át Barta Endrétől a humán alpolgármesteri feladatokat, így több fontos dolgot most ő jelentett be.
2023-05-05Három napig várta a városlakókat, majálisba fordult a családi forgatag a Cirkusz térenCsaládi nap és Majális 2023. április 29-től május 01-ig Dunaújvárosban a Cirkusz téren.
2023-05-05Szép mesék a tánc nyelvén a világnaponKépes beszámoló a Tánc világnapi dunaújvárosi rendezvényekről.
2023-04-21Közgyűlésen a rendezvények, szúnyoggyérítés, új testvérváros is leszPintér Tamás, Dunaújváros polgármestere átadta az idei évi Dunaújváros Közbiztonságáért díjakat, majd rövid szünet után megkezdte munkáját a 2023. április 20-ai közgyűlés. A tervezetthez képest három témát levett napirendjéről a testület és felvett négyet, amit sürgőséggel kellett megtárgyalni. Módosította a testület a taxis díjszabásokról szóló rendeletet, döntöttek a képviselők a közétkeztetési szolgáltatói áremelés elfogadásáról, módosították az önkormányzat gazdálkodásának rendjéről szóló rendeletet, valamint döntöttek a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) költségvetési előirányzatainak átcsoportosításáról is. Új testvérvárosunk lesz. A spanyol Sueca Önkormányzata megkereste városunkat azzal a céllal, hogy a két önkormányzat közötti testvérvárosi kapcsolatot létesítsenek. Közgyűlésünk elfogadta a felkérést, ami elsősorban a kulturális élet, illetve a sport-turizmus területén jelenthet majd kapcsolatot.
2023-04-21Fel az új fesztiválra! Retró járműveket is várnak a II. Sugárúti Fesztivál forgatagába!Nem volt biztos, hogy hagyomány lesz belőle, amikor 2022-ben első alkalommal megrendezték a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton, amelynek köszönhetően találkozott a múlt és a jelen, kiállítások, koncertek és felvonulás színesítette a programot. Az esemény napján azonban egyértelművé vált, ezt folytatni kell, ezért Dunaújváros Önkormányzatának támogatásával május 27-én megrendezik a II. Sugárúti Fesztivált, amelyre a szervezők már nagyon készülnek – a városlakók bevonásával.
2023-04-21Kezdődhet a felkészülés! Sztárvendégekkel ismét Parázs-Varázs a Szalki-szigeten!Évtizedes hagyományokat követve 2023-ban is megrendezi az önkormányzat Dunaújváros egyik legkedveltebb rendezvényét, a Parázs-Varázs grill partit. Ahogy a jól begyakorolt recepteken, úgy a legsikeresebb programokon sincs értelme változtatni, így idén is a megszokott módon vár mindenkit a rendezvény helyszíne, a Szalki-sziget. A sokak által várt hírt csütörtök reggel sajtótájékoztatón jelentette be Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere
2023-04-21Szociális segítők tanácskoztak a kempingbenFolytatta vármegyei merítésű szakmai sorozatát a dunaújvárosi Útkeresés Segítő Szolgálat: az intézmény a vármegye óvodai és iskolai szociális segítőit látta vendégül a Szalki-szigeten rendezett tanácskozáson 2023. április 17-én.
2023-04-21Nagy mulatság a Vasvári alapítványi báljánJótékonysági sportbált szervezett a dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola közössége. Az esemény lehetőséget biztosított a szórakozásra, ismerkedésre, illetve egy szerencsés véletlen folytán arra is, hogy együtt örüljenek az egykoron „vasváris” tornász Kovács Zsófia újabb nemzetközi sikereinek.
2023-04-14Színes ünnep -együtt2023. húsvétján is színes programokkal várta az érdeklődőket a dunaújvárosi Munkásművelődési Központ.
2023-04-14"Verset mondok, mond te is" - a költői szabad szó erejét ünnepelte a Versbarátok KlubjaA dunaújvárosi Versbarátok Klubja a magyar költészet napja alkalmából 2023-ban is megszervezte játékokkal, kötetbemutatókkal és más csemegékkel bőven pettyezett versünnepét az MMK színháztermében.
2023-04-14Húsvéti hangulat a Civil HázbanHúsvét alkalmából jó hangulatú rendezvényt szervezett a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesülete. Az eseménynek, találkozásnak a Római körúti Civil Ház adott otthont.
2023-04-06Csodálatos virágvasárnapi koncerttel ünnepelt a Dunaújvárosi Vegyeskar - vastaps a jutalomVirágvasárnap, azaz 2023. április 2-án egy színvonalas zenei programmal kápráztatta el a közönséget a Dunaújvárosi Vegyeskar. Az eseménynek a koronavírus-járványt követően újra, az immáron megújult dunaújvárosi Református Templom biztosított helyszínt.
2023-04-01"Merjetek kérdezni és bátran ötletelni". A körforgás gazdaságától a pénzügyi tudatosságigHetedik alkalommal rendezte meg a népszerű Szakmák napját diákjai számára a Rudas középiskola. Szemenyei István: Iskolánk életében ez az egyik legfontosabb rendezvény, amely egyaránt szolgál tanulmányi, képzési célokat, másrészt erősíti intézményünk széleskörű partneri kapcsolatait is.
2023-04-01Ezúttal a Bánki volt a vendéglátó a projektbenÖt nemzet fiataljait, mintegy ötven középiskolást és kísérő pedagógusaikat látta vendégül egy héten keresztül a Bánki Donát Technikum az Erasmus + pályázati program keretében: robotika, programozás, nyelvtanulás, kultúra nemzetközi szinten.
2023-04-01Karriernapot tartottak az egyetemenSzakemberek véleményét is kikérhették a pályakezdés előtt álló hallgatók. Több mint húsz cég kínálta lehetőség közül válogathattak a látogatók a Dunaújvárosi Egyetem csütörtökön tartott karriernapján.
2023-04-00A Magyar Kultúra NapjaA nagyvenyimi Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár beszámolója a Magyar Kultúra napi rendezvényéről
2023-04-00Kulturális évnyitóA nagyvenyimi Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár képes beszámolója a 2023. első negyedévi rendezvényeiről
2023-03-31Ötvenéves a Római óvoda, jubileumi ünnepséget szerveztek ez alkalomból50 évvel ezelőtt, 1973-ban nyílt meg Dunaújvárosban a Római városrészi óvoda. Jubileumi rendezvénnyel ünnepeltek
2023-03-29Ötvenéves az óvoda a Rómain50 éves a Római Városrészi Tagóvoda, a Pajtás utcai intézmény. Beszámoló az ünnepi rendezvényről.
2023-03-29A diákok digitáliskompetencia-fejlesztése a célAdatvédelem, mesterséges intelligencia, cyber­bullying. Egyebek mellett ezek a témák is napirendre kerültek a dunaújvárosi Arany János Általános Iskolában megrendezett digitális témahéten.
2023-03-27A közösségi filmélményErős kezdéssel, A király beszéde című történelmi film­drámával indította sorozatát a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtárban a Könyv-tár; Film-tár nevet viselő filmklub az elmúlt héten.
2023-03-25Családi délutánt tartottak. Kézműveskedés és papírszínház várt a kicsikreA mesék világába kalauzolta el a gyermekeket a dunaújvárosi József Attila Könyvtár a csütörtöki családi délutánon. A kreatív foglalkozással színesített mesés program több apropó miatt is különleges volt, ugyanis nemrég két világnapot is ünnepeltünk: a történetmesélés és a víz világnapját.
2023-03-24Csalogtóan látványos és szórakoztató, mozgalmas kavalkáddal köszöntötték a kikeletetA nap-éj egyenlőség ünnepe apropóján színes programkínálattal fűszerezett családi napot szervezett a Duna Dog Center Alapítvány. A kézműves, mesés, kutyás foglalkozásokkal színesített programsornak az MMK biztosított helyszínt, a nap pedig egy közös tűzgyújtással és tűztánccal zárult.
2023-03-23Filmklub indul a Király beszédével. A Könyvtár; Film-tár célja a mozis értékközvetítésÚj sorozatra invitálja a könyvek és a filmek szerelmeseit a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár. A Könyv-tár; Film-tár programsorozat keretében olyan filmeket vetítenek majd, amelyek forgatókönyvének egy könyv adja az alapját.
2023-03-23Jól sikerült jótékonysági bált rendeztek NagykarácsonybanA kedvezményezett a helyi néptáncegyesület volt.
2023-03-23Író-olvasó találkozón mutatkozott be az írónőA Móricz Zsigmond Általános Iskola alsós osztályai számára szervezett író-olvasó találkozót, ahol Kálnay Adél József Attila-díjas írónővel, költővel ismerkedhettek meg az intézmény kisdiákjai.
2023-03-22Beporzók napja - óvjuk tudatosan a környezetet. Megszervezték a beporzók hetét2018-ban tartották meg elsőként a beporzók napját, hogy felhívják a figyelmet arra a negatív tendenciára, mely szerint világszerte tapasztalható a beporzást végző rovarok nagymértékű pusztulása. Idén a venyimi Kossuth Lajos Általános Iskola és a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium két pedagógusa összefogott, és figyelemfelhívó akciót szerveztek, amelyhez a diákság mellett csatlakoztak a szülők és a nagyvenyimi önkormányzat is.
2023-03-22Családi mesedélután (kishír)Március 23-án, csütörtökön, 13 órától mesés-játékos kreatív délutánra várják a családokat a történetmesélés világnapja és a víz világnapja alkalmából a városi gyermekkönyvtárban, 16 órától pedig papírszínházi előadást láthatnak az érdeklődők.
2023-03-22Feléleszteni a város elfeledett értékeitA tavalyi sikeres debütálás után még gazdagabb kínálattal jön a Sugár­úti Fesztivál a Vasmű úton – ezúttal május 27-én.
2023-03-21Mazsola percek - a legkisebbek öröméreA történetmesélés világnapja alkalmából játékos-kreatív délután várja az érdeklődőket a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtára.
2023-03-20Rendezvény a romantika jegyében a hajóállomásonEsküvőkiállítást szervezett a Kulcs Községi Önkormányzat március 18-án délután a Duna-parton. Az első ilyen jellegű kulcsi eseményre szép számmal voltak kíváncsiak a Dunaújvárosból és a környező településekről érkező jegyespárok, családok.
2023-03-20Bronz minősítés a fesztiválról (kishír)A Törökszentmiklósi Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola március 17–18. között rendezte meg a II. Nemzetközi Gordonka Fesztivált. A rangos, kimagasló színvonalú seregszemlén a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola növendéke, Kapusi Adél bronz minősítést szerzett. Az ifjú tehetség felkészülését Kurina Laura (képünkön) és Kolesznyicsenko Inna segítette.
2023-03-20Jubileumhoz méltó gálaműsorA Petőfi Sándor Általános Iskola 27. alkalommal március 14-én rendezte meg hagyományos gáláját a Kultik Dunaújváros Mozicentrumban.
2023-03-18Kortárs karneválra invitálnak„A tavalyi program átütő sikere után még gazdagabb kínálattal rendezzük meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton, ezúttal május 27-én."
2023-03-17Ünnep együtt, szabadon: méltón emlékezett március 15. hőseire a város az emlékműnél. "Emlékezni jöttünk, ünnepelni. Szabadon!"A szeles, hideg idő ellenére is megtelt dunaújvárosiakkal az Aranyvölgyi úti ’48-as emlékmű térsége az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulóján rendezett önkormányzati ünnepségen 2023. március 15-én, délelőtt.
2023-03-17Halfesztivál a Szlki-szigeten: ízélmény és kavalkád a metsző szélben - három napon átÖsszefoglaló az I. Halfesztiválról
2023-03-17Tetőavató és jó utak. Az iskola tetőfelújítását ünnepelték RácalmásonAz elmúlt évben Rácalmáson nagyszabású iskolai felújítási beruházás indult, azzal a céllal, hogy a település diákjainak és pedagógusaiknak körülményei javuljanak – hangzott el sok más mellett csütörtökön délután. Ugyanis a rácalmási iskola tetőszerkezete mintegy 231 millió forintos forrásból újult meg, amelynek átadási ceremóniájára került sor.
2023-03-17Közös emlékezés (képaláírás)A Jószolgálati Otthon és a Széchenyi István Gimnázium közös március tizenötödikei megemlékezést tartott – koszorúzással egybekötve – a Széchenyi-szobornál.
2023-03-17Rendhagyó óra (képaláírás)Március 14-én a 8. a osztály tartott rendhagyó történelemórát az ünneplő tanulók és a vendégek előtt. Csőgérné Varga Tímea magyar nyelv és irodalom szakos tanár vezetésével nagyon szép és felemelő műsort láthattunk a diákoktól.
2023-03-17Jó, hogy gyermekeinkkel együtt ünnepelhettünkKornis Károly honvéd főhadnagy sírjánál koszorúztak 1848-49 hőseinek emlékére Baracson.
2023-03-16Petőfi velünk van. A forradalom évfordulójánMárcius 15-i városi megemlékezést a ’48-as Emlékműnél.
2023-03-16Pi-napot tartottak a SzéchenyibenAhogyan az a felvezetésből is kiderült, a március 14-én tartott nemzetközi pi-napot idén a Széchenyi iskola is megünnepelte. A napot frappáns módon azért ekkor ünneplik, mivel az aznapi dátum számjegyei megegyeznek a matematikai pi számjegyeivel, két tizedes jegyig (3,14). Az iskolában a pi-napi programkavalkád Simonné Baranyai Anna tanárnő kezdeményezésére jött létre, ahol értékes nyereményekkel gazdagodhattak a diákok.
2023-03-16A '48-as hősökre emlékeztekMegemlékezés Előszálláson.
2023-03-16Nemzetiszínbe öltözött az iskolaNemzetiszínbe öltözött március 14-én, kedden délelőtt a Petőfi Sándor Általános Iskola Mezőfalván.
2023-03-16Dicsőség a népnek!A Jankovich Miklós Általános Iskola közösségének remek előadásával és koszorúzással emlékeztek az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc hőseire kedden délelőtt Rácalmáson.
2023-03-16Együtt ünnepeltek a családok1848-1849-es forradalom és szabadságharc megemlékezés Kulcson.
2023-03-16Összegzés: az életet én igazából a kislányomtól kaptam visszaImmár öt éve, hogy Csikós Árpád fotóművész a Mellrákinfo Egyesülettel együttműködve művészi aktképeket készített mellrák miatt csonkolt testű nőkről, figyelemfelhívásként. Két év telt el, mire egy budapesti magángaléria befogadta az anyagot. Most valami ismét megmozdult, Devecser után a nemzetközi nőnapon Szombathelyen ismét láthatóvá tették a tárlatot egy hasonló tárgyúval együtt.
2023-03-14Nemzeti ünnepünk. Így ünnepelnek az óvodásokKulcson a Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde csöppségei minden évben elsőként emlékeznek meg az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseiről a település központjánál a Kossuth-szobornál.
2023-03-14Tánccal mondtak köszönetet. Anya-fia és apa-lánya tánccal köszönték megMárcius 11-én tartotta hagyományos jótékonysági óvodabálját a Mezőfalvai Tündérkert Óvoda. A rendezvény célja ezúttal is a gyermekek támogatása, az intézményi nevelés eszközfejlesztése, programjainak segítése.
2023-03-14Igazi kincsek kerültek elő az autók csomagtartóibólAz idei év első csomagtartóvásárát és bolhapiacát tartották 2023. március 11-én az újtelepi iskola épületében.
2023-03-14A hála fontosságáról beszéltDr. Fülöp Sándor, vagy mesterétől kapott nevén Gunagriha, aki Sri Chinmoy tanítványa volt, évente közel 100 előadást tart Magyarországon, inspirálva az embereket egy harmonikus, környezetkímélő életmód elfogadására. Spiritualitás a gyakorlatban címmel szombaton délelőtt a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola aulájában tartott előadást a Sri Chinmoy Alapítvány szervezésében.
2023-03-14Balatoni hekk a DunánálHétvégén halfesztivált tartottak a városban. A Szalki-szigeti kemping adott otthont ennek az egyedülállónak hirdetett rendezvénynek.
2023-03-13Halételek, vidámpark, színpadi programok, erős gasztrokínálatA hétvégén tartották a dunaújvárosi Halfesztivál és Családi Napok rendezvényét a kemping területén, a Szalki-szigeten vidámparkkal, gasztronómiai sokadalommal, halászléfőző-versennyel és színpadi programokkal.
2023-03-11A 2022-es év legjobbjait köszöntötte a stábunk. Mindegyikük kiemelkedő teljesítményt nyújt, ehhez pedig gratulálunk nekik!Az Év embere, az Év sportolója verseny a duol.hu online felületén, és az olvasók szavazhattak arról, hogy ki kapja meg ezeket a címeket. Az Év embere díjat Pribil Sándor, a Vérlovagok alapítója, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány elnöke vehette át. Az Év sportolója címet négy kategóriában adományoztuk. A legjobb női sportolónak járó díjat Nyikos Veronika birkózónak ítélték oda olvasóink. A legjobb férfi sportoló elismerést Kovács-Seres Hunor úszó kapta. A legjobb női csapatnak a DAC kézilabda csapatot választották. A legjobb férficsapatnak járó díjat a DKSE U19-es röplabda csapata kapta. Az év edzőjének Kiss Károly birkózó edzőt választották meg.
2023-03-11Az Apróműhely előbb tavaszcsalogató programmal, majd márciusban még több foglalkozással várja az érdeklődőketAz Apróműhely előbb tavaszcsalogató workshoppal, majd még márciusban több foglalkozással várja a kreatív gyerekeket és felnőtteket, az eseményeknek ismét a ­DESE Szabadidőpark és Rendezvényház ad otthont.
2023-03-10Tisztelet és szeretet a nők iránt MezőfalvánMárcius 8-án, szerdán délután a zsúfolásig telt Kiss Kálmán Művelődési Ház színháztermében Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere köszöntötte a megjelenteket a nemzetközi nőnap alkalmából. A mezőfalvi nőnapi köszöntő után Meggyes Csaba énekes műsorát hallhatta a közönség, és az ismert dalokat együtt is énekelte.
2023-03-10Egy dobos rendhagyó zeneórájaDunaújvárosban a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola vendége volt tegnap Garami Gábor népszerű rádiós műsorvezető, zenész. Az Enyingen született, ám a diákéveit már Dunaújvárosban töltő Garami Gábor baráti közegbe érkezett, hiszen mint Szóládi Zoltán, az intézmény vezetője felidézte, korábban egy lépcsőházban laktak, és együtt koptatták a Bánki középiskola padsorait is.
2023-03-09Nőnapon kreatívan. Az alkotó festés kreatív élményét ajándékoztákA népszerű Kemi-Ker áruház rendkívüli programot szervezett a kreatív hölgyeknek a nemzetközi nőnap alkalmából. Az alkotás élményét ajándékozták.
2023-03-09Éltető kincsünk, a víz volt a papírszínház tematikájaA dunaújvárosi Cimbora Klub tagjai március 7-én, kedden délután találkoztak a József Attila Könyvtárban. Az összejövetelt a Petőfi 200 – Cimbora 20! programsorozat részeként tartották meg, a téma az éltető víz volt.
2023-03-09Nőnapi köszöntő a három díva retró műsorávalNőnap alkalmából szórakoztató műsorral köszöntötte a hölgyeket Rácalmás önkormányzata, mégpedig a Dívák produkcióval, a Détár Enikő, Ladinek Judit és Fésűs Nelly alkotta műsorral.
2023-03-09Ismét megnyílt a Gárdonyi kapuja az ovisok előttRendhagyó tea­délutánt és kézműves-foglalkozást tartottak kedden a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. A nagycsoportos ovisok a szülőket kézen fogva mentek fel az emeletre, majd elköszöntek tőlük, és a négy vel: Andi, Csilla, Gabi és Márti nénivel közösen az egyik tanterembe vonultak el munkálkodni.
2023-03-08A gyerekek érdekében. Fókuszban az óvoda és az iskola közötti átmenet„Együtt másért, együtt egymásért!” mottóval óvodapedagógusok és alsós munkaközösség-vezetők számára szerveztek pedagógiai szimpóziumot az óvoda és az iskola közötti átmenetről kedden délután a Vasvári Pál Általános Iskolában.
2023-03-08Harmonikaművész muzsikált a hölgyeknekSzabó Ádám énekes, harmonikaművész koncertjével köszöntötték a hölgyeket a nemzetközi nőnap alkalmából szombaton délután a nagyvenyimi Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtárban.
2023-03-08Esküvőkiállítást szerveznek a Duna partjánEsküvő- és rendezvénykiállítást szervez a település önkormányzata március 18-án 14 órától 18 óráig a kulcsi hajóállomáson. A régióban páratlan helyszínt még csak kevesen ismerik.
2023-03-07Az éltető vízről a Cimbora Klubbal (kishír)Ma 16 órakor ismét találkoznak a Cimbora Klub tagjai a városi könyvtár gyermekkönyvtárában. A találkozó fő témája ezúttal az éltető víz lesz, valamint Petőfi Sándor egyik „vizes” versét is megtanuljuk együtt.
2023-03-06Tervezés, előkészületek az idei esküvői szezonra. Hogy az esküvő napján minden tökéletes legyenGazdag programkínálattal, számos bemutatóval és főként térségi szolgáltatók sokaságával várta az érdeklődőket a Juharos étteremben szombaton megrendezett Esküvő- és rendezvény-kiállítás.
2023-03-06Jeges öröm - jótékony célokkal. Szezonzáró diszkó a jégenSportolj Dunaújváros! A diszkóhangulatot a vidám szabad korcsolyázással ötvöző programot, ezúttal az Acélbikák jégkorongklub és Jövő Új-Városáért Egyesület ­(JUVE) közösen szervezte meg.
2023-03-06Boszorkányok űzték a telet a község Piac terénRégi szép hagyomány Mezőfalván – igazodva a népi szokásokhoz –, hogy minden évben megtartják a télűző rendezvényt.
2023-03-04Lőhettek is egyet (képaláírás)Iskolát dekoráltak, kék-sárga ruhába öltöztek, és az intézmény névadójának művét szavalták a diákok pénteken az Arany-napon az Arany János Általános Iskolában.
2023-03-04Dupla szülinap a cimborákkal. Cimbora-programok a jubileum jegyébenA 2003. április 24-én megalakult dunaújvárosi Cimbora Klub idén a 20 éves jubileumát ünnepli. A klub vezetője, Törökné Antal Mária ebből az alkalomból különleges rendezvénysorozattal készül a cimboráknak.
2023-03-04A szállítómű nyugdíjas hölgyeit köszöntöttékElőrehozott nőnapi rendezvényét tartotta a Szállítómű Nyugdíjas Baráti Kör. A szervezet minden évben igyekszik hölgytagjainak kedveskedni egy kellemes, családias programmal, amin természetesen a kör összes tagja szívesen vesz részt.
2023-03-03Jubileumi fotókiállítás, verspályázat és gálaműsorA Szabad Ifjúság, a DISZ központi vezetőségének lapja 1953. szeptember 24-ei számában adta hírül, hogy: „Október 1-én Sztálinváros kerületi kultúrházában zeneiskola nyílik. Az iskolán 8 tanár vezetésével zongora, harmonika, vonós, fúvós és ének szak működik majd”. Ennek bizony már éppen hetven esztendeje, ez pedig azt jelenti, hogy a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola az idei évben 70 éves fennállását ünnepli.
2023-03-01Nem annyira rémes és bonyolult a matematikaA Darts-Matek megálmodója, Székely „Penge” Pál, többszörös profi dartsbajnok és matematikatanár ismertette projektjét a Rudas szakközépiskolában.
2023-02-28OMBKE - Abban egyetértettek: "Ne temessük se a szakmát, se a nagy múltú civil szervezetet!"Folytatja munkáját az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE) Vaskohászati Szakosztályának helyi szervezete, amely éves taggyűlését a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházában tartotta múlt hét csütörtökön, február 23-án Cseh Ferenc elnökletével.
2023-02-28Petőfi 200, Cimbora 20 (kishír)A dunaújvárosi Cimbora Klub tagjai március 7-én, kedden, 16 órakor találkoznak a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárában. Ez alkalommal játékosan hívják fel a figyelmet az élet legfontosabb elemére, a vízre, és Petőfi egyik „vizes” versét is megtanulják együtt. A program 7 éves kortól ajánlott. A cimborák április 23-án, vasárnap délelőtt megnézik az Operaházban a Petőfi Sándor műve alapján készült János vitézke című előadást.
2023-02-27Báloztak a Móriczért. Jótékonysági bál a MóriczértA Móricz Zsigmond Általános Iskola szülői szervezete hosszú ideje minden évben hagyományosan megrendezi az iskola bálját, amely elsődlegesen jótékonysági eseményként az iskola fejlesztését hivatott támogatni.
2023-02-27Pentelei kolbásztöltő. Töltsünk együtt egy délutánt – ez volt a pentelei fesztivál céljaBeszámoló a 11. pentelei kolbásztöltő fesztiválról.
2023-02-27Hetvenéves a sebészeti osztály. Hetvenéves a dunaújvárosi kórház sebészeti osztályaA kórház tudományos ülésén ezúttal a sebészet volt a középpontban: a műtéti eljárások, esetbemutatók mellett az osztály szakmai és területi fejlődése is kiemelt szerepet kapott a 70 éves jubileum alkalmából.
2023-02-27Élményprogram a könyvtárbanFebruár 23-án, csütörtökön egész délután kreatív foglalkozásra invitáltak a gyerekkönyvtáros szakemberek. A farsangi időszak közelsége miatt az álarckészítés, no és a korona fabrikálás volt az elsődleges feladat.
2023-02-25Tékűző jelmezes dzsembori a vasváris diákokkalFarsang a Vasvári Pál Általános Iskolában.
2023-02-25Aki olyan történeteket mesél, hogy Lázár Ervinnel boroztamBeszámoló Schäffer Erzsébet Pulitzer-emlékdíjas, Prima Primissima-díjas újságíró, író, publicista előadásáról a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtárban.
2023-02-25Alkotásokon keresztül mutatták meg magukat"Hosszú szünet után ismét tárlatnyitóra gyűltek össze az érdeklődők a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza előcsarnokában, ugyanis Mesterek és tanítványok címmel nyílt kiállítás csütörtökön este az aulagalériában, amelynek keretében bemutatkoztak a Pentelei Waldorf Általános Iskola tanárai és diákjai alkotásaikon keresztül."
2023-02-24Felolvasó irodalmi ünnepre várják holnap az érdeklődőketFebruár 25-én, szombaton 10 órakor irodalmi ünnepe hívják a kultúra iránt fogékony közönséget a dunaújvárosi református templomba. Wass Albert, Petőfi Sándor és több neves író, költő műveiből olvasnak fel az egésznapos rendezvényen, ezen kívül előadások, filmvetítés és koncert is színesíti a programot. 2019-ben a József Attila Könyvtárban tartották meg a felolvasónapot. (kép)
2023-02-24Farsangi bál, busójárás és a kiszebáb égetéseBeszámoló a nagyvenyimi rendezvényről.
2023-02-23Hagyományőrző program és néptáncműsorFarsangzáró parádét tartottak kedden a perkátai Győry-­kastélyban. A helyi általános iskola tanulói farsangi népszokásokat elevenítettek fel. Majd a perkátai Gerlice csoport táncjátékával kápráztatta el a nézőközönséget.
2023-02-22Farsangzáró jelmezbál a református iskolábanA Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményének alsós kisdiákjai kedden délután bulizhattak egy nagyot télűző-tavaszköszöntő ünnepségükön.
2023-02-22Rigmusokkal űzték a teletTéltemető rendezvény Kisapostagon.
2023-02-22Hagyomány lesz: farsang farkán a mulatságA Kulcsi Szociális Intézmény vezetője, Adorjánné Bozsódi Irén a nagyböjt előtti utolsó napra 2023. február 21-ére élőzenés farsangi mulatságra invitálja az idősek nappali ellátásában részesülő tagokat.
2023-02-21Jöjjön a tavasz, vesszen a tél - kántálták a télűzők. Cibere vajda - a tavasz - győzedelmeskedettTéltemetőt tartották vasárnap délután Rácalmáson a Rácalmási SE csónakházánál. Az időjárás nem kedvezett az eseménynek, ennek ellenére nagy volt az érdeklődés. Ugyanis sok család választotta programjának a rendezvényt.
2023-02-21Kicsik és nagyok is jelemzbe bújtak péntekenFolytatódnak a farsangi mulatságok az iskolákban. Múlt héten pénteken a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola alsósai, valamint a Móricz Zsigmond Általános Iskola felsős osztályai számára szerveztek jelmezes parádét.
2023-02-20A tanyától a Dunáig író-olvasó találkozó különleges élmény voltA legjobb gondolatok kerékpározás közben törnek rá az emberre – vallotta elsőkötetes szerzőként a nyilvánosság elé lépő dr. Horváth Zsolt, aki nyolc novellával örvendeztette meg az irodalmi ínyencségeket kedvelő közönséget.
2023-02-20Elvarázsolták a közönséget. Az óvodások elvarázsolták a közönséget a jótékony bálonBeszámoló az előszállási Patakparti Óvoda jótékonysági báljáról.
2023-02-20Boszorkányok és ostoros betyár a bulibanRemek hangulatban telt szombaton a Pentelei Nyugdíjas Klub farsangi bálja, amelynek az óvárosi Pentele Klubház adott otthont.
2023-02-20Rendőrségi tájékoztatóRendőrségi tájékoztatónapot tartottak a Széchenyi István Gimnáziumban. A témakörökben volt általános tájékoztató a rendőrség működéséről, a továbbtanulási és munkalehetőségekről ezen a területen. A közlekedésbiztonságról és a dohányzás veszélyeiről.
2023-02-18Önfeledt, kedves farsangi mókázásban volt részükA nagyvenyimi Szent Ferenc Szegénygondozó Nővérek Szeretetotthonában hagyománnyá vált a farsang ünneplése: a jókedvű mulatozás idén sem maradhatott el.
2023-02-18Farsangi mesedélután (kishír)Kreatív foglalkozással egybekötött mesés családi programra invitál kicsiket és nagyokat egyaránt a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtára. A február 23-án, csütörtökön, 13 órakor kezdődő farsangi eseményen a főszerepbe a mese és a kézműveskedés kerül, 16 órától pedig Marcsi néni mesél az apróságoknak.
2023-02-18Mazsola percek a könyvtárban (kishír)Ismét szeretettel várják a csöppségeket és szüleiket a József Attila Könyvtárban. A három év alatti gyermekeknek tartott mondókázó-daloló program február 24-én, pénteken 10 órakor kezdődik a gyermekkönyvtárban. Az intézmény felhívja a látogatók figyelmét, hogy a gyermekkönyvtárban 17-18 fok van, az apróságokat ezt figyelembe véve öltöztessék!
2023-02-17Kedvező fogadtatásra talált a résztvevők körében a Kutyás farsang közösségi programjaKutyás-farsangi elfoglaltságra várták az érdeklődőket Dunaújvárosban a Petőfi Ligetben 2023. február közepén. A télűző mulatság a Duna Dog Center, a Duna Kid Center és a Duna Dog Kutyás Sportegyesület szervezésében, az önkormányzat közreműködésével valósult meg.
2023-02-17A Jankovichban a szeretetkapcsolat az elsőA rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola és AMI is iskolanyitogató programsorozatot szervezett a leendő kisdiákok és szüleik részére, hasonlóan a térség legtöbb intézményéhez.
2023-02-16Minden információ egy helyen elérhetőA Vigadó étteremben mutatta be megújult honlapját és közösségi elérhetőségeit a DKSE vezetősége.
2023-02-14Többkötetes író (képaláírás)Vesztergám Miklós tárogatóművész könyvbemutatóval összekötött előadására várták az érdeklődőket február 12-én az evangélikus templomba.
2023-02-14Tündérek, szuperhősök, boszorkányokHamisítatlan farsangi hangulatot varázsolt a Móricz Zsigmond Általános Iskola múlt hét pénteken az intézménybe, hiszen a hét utolsó napján az alsós osztályok számára szervezett jelmezbálra várták a kisdiákokat, szüleiket és minden érdeklődőt.
2023-02-13Vigasság Perkátán. Ez volt a második böllérversenyHagyományőrzés és közösségépítés Perkátán.
2023-02-13Versvándor érkezett a Szabó Magda iskolába"Igazán lebilincselő előadáson vehettek részt a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményének kisdiákjai és felsősei, ugyanis múlt hét pénteken különleges irodalomóra keretein belül mesélt az iskola tanulóinak Tóth Péter Lóránt, a Vers­vándor."
2023-02-13A néptánc nagy napját, csodás ünnepet tartottak ElőszállásonA néptánc nagy napját ünnepelhették Előszálláson, a művelődési házban az elmúlt péntek este. Czuppon Péter tanítványainak nagy sikerű bemutatója után a közönséget is mulatságba vitték a táncházukba.
2023-02-13Farsangolás és mese a délutánon (kishír)A József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárában február 23-án élőszavas mesemondásra és kézműves délutánra várja az érdeklődőket 16 órától. A rendezvény témája a farsang.
2023-02-11Jelmezbe bújva űzték el a telet az óvodás gyerekekA Csillagvirág és Eszterlánc tag­óvoda örvendeztette meg kis óvodásait egy szuper farsangi programmal.
2023-02-10Töltsünk együtt kolbászt és egy délutánt - fesztiválra csalogatnak!2023. február 25-én rendezik meg Dunaújvárosban a XI. Kolbásztöltő Fesztivált. Az esemény helyszíne a Pentelei Mentálhigiéniás Általános Iskola, Szakképző Iskola és Gimnázium udvara lesz. A program legfontosabb részleteiről Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester számolt be.
2023-02-09Ismét vár egy gondűző társasjátékos délutánA januári nagy sikerre való tekintettel februárban is szeretettel várják a kikapcsolódni vágyókat a baracsi társasjáték-délutánra. A játékos programsorozat első felvonása sokakat megmozgatott, fiatalok és idősek, kicsik és nagyok egyaránt nagy örömmel vettek részt a közösségépítő és vidám eseményen. Az eseményen Volman Ferenc, a malomjáték országos bajnoka ismét jelen lesz.
2023-02-06Főszerepben voltak a Pannon iskola végzősei. Életük egyik fontos mérföldköveÉletük egyik legszebb mérföldkövéhez értek a Pannon Oktatási Központ végzősei, ugyanis február 3-án tartották meg számukra a szalagavató ünnepséget.
2023-02-06Méhecskék mutatták be a Dózsát. Iskolanyitogatót tartottak az érdeklődőknekAz iskolakezdés előtt álló gyermekek valamint a szüleik számára tartottak iskolanyitogató rendezvényt a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában.
2023-02-06Négy osztály búcsúja. Négy végzős osztály is búcsúzott az iskolátólBeszámoló a Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikuma végzőseinek szombati szalagavató ünnepségéről.
2023-02-06Keringő, musical és zumba is volt a Hild szalagavató ünnepségénA Kultik mozi adott otthont a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola végzős diákjai szalagavató gálaműsorának február 3-án.
2023-02-04Medvés vidámságok. Medvebőrbe bújtak a mackónapon a diákokA mackók kapták a főszerepet pénteken a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményében, ahol a népszerű időjárásjósló hiedelem alkalmából medvenapot tartottak.
2023-02-03MONDD! - megkezdődött az oktatásért aggódók csoportjának új sorozata.Új sorozattal jelentkezett a Civilek az oktatásért – Dunaújváros és környéke csoport: a MONDD! programjának első eseménye az óvodai nevelés nehézségeit vette górcső alá
2023-02-03Ünnep, újra együtt: az elválás első mérföldköve volt a Rosti szalagavatója a moziban.Megtartotta szalagavató ünnepségét a dunaújvárosi Rosti Pál Gimnázium és Általános Iskola közössége 2023. január 27-én délután. A rendezvénynek a Kultik Dunaújváros biztosított helyszínt, a résztvevőket pedig Pintér Tamás polgármester is köszöntötte.
2023-02-03Kihívásoktól a lehetőségeken át az eredményekig - évnyitó beszélgetés a polgármesterrelPintér Tamás, Dunaújváros polgármestere értékeli a 2022-es évet.
2023-02-03Mostani zenekarával volt vendég a régi iskolájábanFőszerepben a jazz címmel invitálták a közönséget a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola frissen felújított kamaratermébe szerda estére, a jazztanszakos növendékek kamarakoncertjére.
2023-02-01Ez a játék tényleg korhatár nélküli. A társasjáték újra hódít - korhatár nélküli programTársasjáték délután a baracsi faluházban.
2023-01-30Álomszerű keringő. Az iskolaévek összetartó közösséget kovácsoltakJanuár 27-én a Rosti Pál Gimnázium végzős diákjai ünnepi ceremónia kereté-ben szalagot kaptak az iskolától, hogy büszkén hordhassák az érettségiig vezető úton. A rendezvényt a Kultik Dunaújváros filmszínházban tartották, ahol sokszínű és emelkedett hangulatú műsort élvezhetett a mozi nagytermét megtöltő szülőkből, családtagokból, barátokból álló közönség.
2023-01-30Irodalmi tárlat és zenés emlékest várta a látogatókatA magyar kultúra napja jegyében 2023. január 21-én perkátán a Győry-kastélyban rendezte meg a Perkátai Általános Művelődési Központ az év első jelentősebb kulturális rendezvényét.
2023-01-30Olyan volt ez az éjszaka, akár egy jó, mulatós minifesztiválJókedvű rendezvény volt a IV. Zenészbál, amit Előszálláson a művelődési házban bonyolítottak le az elmúlt szombaton.
2023-01-28Esélyegyenlőségi sportos délelőtt a jószolisoknakEz egy esélyegyenlőségi sportnap volt, amelyet a JUVE, vagyis a Jövő-Új Városáért Egyesület szervezett meg.
2023-01-28Nyílt napot tartottak az iskolában. Szeretettel és békességgel várják a diákokatNyílt napot tartottak január 27-én a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményében.
2023-01-27A kultúra követe. Átadták a "Pro Cultura Intercisae" díjatJanuár 22-én, a Himnusz születése napján ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját. Dunaújvárosban 1997 óta hagyomány, hogy ezen a napon a polgármester ünnepi keretek között adja át a Pro Cultura Intercisae Díjat. Az idei esztendőben az elismerést Kurucz Gergely, a Dunaújvárosi Vegyeskar karnagya, a helyi kórusmozgalom és zenei élet oszlopos tagja, a Rudas középiskola pedagógusa vehette át.
2023-01-27Újra nagy siker volt a Sándor Frigyes Zeneiskola hagyományos újévi gálája Kultikban.Újévi Gálakoncerttel kezdte a 2023-as évet a dunaújvárosi Sándor Frigyes Zeneiskola és a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány közössége. A színes zenei repertoárt felvonultató programon Pintér Tamás polgármester mondott köszöntőt.
2023-01-27Fiatal orvosok mutatták be a pályázataikatA Szent Pantaleon Kórház Tudományos Bizottsága minden évben pályázatot hirdet fiatal orvosai körében, „Fiatal orvosok pályázata” néven. A Szent Pantaleon Kórház Tudományos Bizottsága minden évben pályázatot hirdet fiatal orvosai körében, „Fiatal orvosok pályázata” néven.
2023-01-27A Himnuszról beszélgettek a kultúra napjánA magyar kultúra jeles napja alkalmából a Dunaújvárosi SzC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium diákjainak tartottak megemlékezést a hazai kultúra nagyjairól és a Himnusz megírásának kerek évfordulójáról.
2023-01-26Az anyatej a baba ideális tetsi és lelki táplálékaJanuár 10-én kezdődött a Szent-Pantaleon Kórház nyolc előadásból álló szülésfelkészítő foglalkozássorozata. A kórház földszintjén lévő auditóriumban minden kedden várják a kismamákat és kísérőiket, a programhoz menet közben is lehet csatlakozni. Január 24-én a szoptatás volt a téma.
2023-01-25Hamvas szerint a világ - borról, ételről, életrőlA magyar kultúra napjához kapcsolódóan a népszerű színész, festőművész Szabó Sipos Barnabás olvasta fel Hamvas Béla A bor filozófiája című remekét hétfőn este a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtárban.
2023-01-24Ünnepélyes keretek között adták át a kulturális díjatKurucz Gergely karnagy, művésztanár, a Rudas középiskola pedagógusa, a Bartók Kamaraszínház számos emlékezetes produkciójának zenei vezetője vehette át Dunaújváros legrangosabb kulturális elismerését, a Pro Cultura Intercisae díjat Pintér Tamás polgármestertől a magyar kultúra ünnepén tartott rendezvényen, vasárnap este a helyi evangélikus templomban.
2023-01-23A nagy nap sikeréért. A hagyomány és a fejlődés szellemében tartották meg a rendezvénytA jövendőbeli házaspároknak, jegyespároknak kívánt segítségül szolgálni a kis­apostagi Dunai Gyöngy Jachtkikötő és Bárka Bistróban rendezett esküvői nyílt nap szombaton.
2023-01-23Újévi koncertvarázs. Újévköszöntő dallamok - méltán zúgott a vastapsA Kultik Dunaújváros film-színházban rendezte meg hagyományos újévköszöntő gálakoncertjét a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány és a Sándor Frigyes Zeneiskola. A közel háromórás, számos zenei stílust felvonultató műsorfolyam első felében a városi zeneiskola növendékei léptek a művésztanárok vezetésével, a második felvonásban pedig a Dunaújvároshoz és a zeneiskolához is sok szálon kötődő Kelemen Angelika Jazz Quartet emlékezetes produkcióját élvezhette a mozi nagytermét megtöltő lelkes közönség.
2023-01-23Sorsdöntő választások előtt a felvételizőkNyílt napra hívta leendő hallgatóit szombaton délelőtt a Dunaújvárosi Egyetem (DUE). Dr. Pázmán Judit tudományos és kutatási rektorhelyettes köszöntötte az érdeklődőket. Bevezető előadásában részletesen bemutatta a DUE képzési kínálatát, és arról is szólt milyen plusz lehetőségek segítik a hallgatók útját egészen a diploma megszerzéséig.
2023-01-23A csodálatos magyar kultúrát ünepeltékA magyar kultúra napja Nagyvenyimen. Beszámoló.
2023-01-21Habsburg-Lotharingiai Mihály járt városunkban. Látogatóban a főhercegKülönleges vendég érkezett csütörtökön városunkba, mégpedig Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, a Magyarországi Mindszenty Alapítvány elnöke. A vendégeket Baltási Nándor esperes, a helyi egyházközség plébánosa vezette körbe a templomban, megcsodálva a hatalmas üvegablakokat, amelyek szenteket, bibliai eseményeket ábrázolnak.
2023-01-20Lokálpatrióta-vonal a hagyományos koncertenA Kultik Dunaújváros Mozicentrumban tartja visszatérő új évi gálakoncertjét a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola ma 17 órától. A hangverseny első felében fellépnek a zeneiskola növendékei és művésztanárai, a második részében pedig a Kelemen Angelika Jazz Quartet lép a közönség elé a Csak a dallam és a ritmus tisztán... című műsorával.
2023-01-19A kereszténységért. Közösen imádkoznak a keresztények egységéértMinden év januárjának harmadik hetében rendezik meg világszerte a keresztény egyházak közös imahetét. Dunaújvárosban az idei esztendőben is minden nap más helyszínen, mindenhol más-más egyházi személy által celebrált istentiszteletre várják, várták a híveket az ökumenikus imahétre.
2023-01-18Ötvenháromezer érdeklődő a szakkiállításonA Dunaújvárosi Egyetem idén is képviseltette magát, a már hagyományosnak mondható Educatio szakkiállításon, ami 2023. január 12-14 között került megrendezésre.
2023-01-18Berni pásztorok randevújaKedves és családszerető óriásoknak, azaz berni pásztorkutyáknak szerveztek találkozót Dunaújvárosban az alsó Duna-parton január 14-én délelőtt. A program szervezője Kissné Sztankó Katalin elégedetten számolt be arról, hogy a felhívásra mennyien érkeztek a kutyájukkal, hogy sétáljanak egy nagyot és új barátságokat kössenek.
2023-01-17LEMangURIA Kulcson: segített ránézni a saját árnyékaimraSorsfeltáró elvonulást tartott Kulcson a Lemanguria Élettánc Mozgásművészeti Közösség.
2023-01-16Kinyílt a Vasvári! A Vasvári iskola nyílt napja - nem csak sportolóknakA Vasvári Pál Általános Iskola szombaton délelőtt nyílt napot tartott. Az érdeklődés nagy volt a leendő tanulók és a szüleik részéről. Az intézmény pedagógusai alapos ismertetőt tartottak arról, mit is jelent a Vasváriba járni.
2023-01-16A tavalyi esztendő tömör krónikája. Szabadtéri programok sokaságaA járványhelyzet csillapodásával nyugalmasabb, tervezhetőbb évre készültünk 2022 első napjaiban. Aztán február végén elkezdődött Oroszország háborúja Ukrajnában. Felpörgő infláció, elszálló rezsiszámlák, a vasmű sokfordulós kálváriája. A nehézségek mellett azért számos örömteli eseményt is dokumentálhattunk. Egy mozgalmas, kihívásokkal terhelt esztendő krónikája dióhéjban – a harmadik negyedév.
2023-01-16Él itt haragossikló is. Eloszlatta a téveszméketNem élnek mérges kígyók Kisapostagon és annak térségében. Január 13-án e csodás fotók ölelésében tartotta meg előadását Péntek Attila László biológus Haragos- és másféle siklók Kisapostag környékén címmel.
2023-01-14Petőfiről másképpen. Hiába a bordalok, alig ivott alkoholtA Rácalmás Polgári Egyesület szervezésében a „Petőfi 200” emlékév alkalmából A felső-kiskunsági Petőfi címmel tartott előadást Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója csütörtökön este Rácalmáson, az Almási Szalonban. Beszámoló az előadásról.
2023-01-11Kovács második lett. Az Év sportolója-szavazáson második helyen Kovács ZsófiaA nőknél második helyen végzett a DKSE tornásza, Kovács Zsófia a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 2022-es Év sportolója-szavazásán. A 65. alkalommal rendezett voksolás győzteseit az M4 Sport az Év sportolója-gálán, az Operaházban hirdették ki hétfőn este.
2023-01-10Cimboratalálkozó januárban (kishír)Január 17-én, kedden, 16 órától idei első találkozóját tartja a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárának kötelékében működő Cimbora Klub. A Törökné Antal Mária vezette klubfoglalkozás fő témája ezúttal a 200 éve született Petőfi Sándor költő életútja lesz. (teljes szöveg)
2023-01-09Belopták magukat az emberek szívébeAz Előszállási Ifjúsági Egyesület elnöke, Kanik Péter elmesélte, hogy mint minden évben, a szilveszter most is baráti körben telt, közel harmincan jöttek össze és búcsúztatták közösen el a 2022-es évet.
2023-01-09A jeges sportok szerelmeseinek éjszakájánJanuárt 7-én országszerte több tucat jégcsarnok és jégpálya várta a jeges sportok szerelmeseit a már hagyományos Jégpályák Éjszakáját. A dunaújvárosi rendezvényről.
2023-01-06Újra szép közösségi program kerekedett az évzáró véradásból Újtelepen.53 önkéntes részvételével zajlott a 2022-es esztendő évzáró véradása Dunaújvárosban az újtelepi iskolában. A kezdeményezés a Városvédők Újtelepért Egyesület ünnepi sorozatának zárófelvonása volt, amely egy szép közösségi eseménnyé nőtte ki magát.
2023-01-06Megérdemelt jutalom. Díjazták a legjobb sportolókatA dunaújvárosi sportolók 2022-ben is szép eredményeket értek el. Gratulációjukat kifejezve a város vezetői díjazták őket a Városháza „C” szárnyában.
2023-01-06Meghitt dallamok a Móricz iskolábanLátványos és hangzatos karácsonyi ünnepséget szervezett a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola közössége 2022. karácsonyára. Az eseményen egykori móriczos diákként Pintér Tamás polgármester is köszöntötte a gyerekeket.
2023-01-03Malacuk nincs, de...Kocogással és sétával kezdték az utolsó napotMalacfutás korhatár nélkül – ezzel a címmel hirdették meg az év utolsó közösségi programját Kisapostagon.
2023-01-02Elszalad a malac, utána a farka - óévet búcsúztattunk vidékenHagyomány lapunknál, hogy minden esztendő utolsó napján felkerekedünk és meglátogatjuk a szilveszteri mulatságokat: Baracs, Kisapostag, Nagyvenyim, Mezőfalva.
2022-12-23Rudasosok közös korcsolyázása (kishír)December 19-én, hétfőn este, a Rudas hagyományaihoz híven sportos programra, jégkorcsolyázásra invitálta a RÖNK a diákokat. A Dunaújvárosi Jégcsarnok megtelt rudasosokkal: körülbelül 80 tanuló és kollégista élt a kikapcsoló­dási lehetőséggel. (nem teljes szöveg)
2022-12-23Közösségi karácsonyi ünnepségre invitáltakTelt ház fogadta a kíváncsiskodót az előszállási művelődési házban december 21-én, szerdán este. A családjukkal érkezők ünnepi hangulatot varázsoltak a nagyterembe.
2022-12-22A bál bevételével a kórházat segítik. A kórházat segítették a sportbál vendégeiMintegy 2,5 millió forint gyűlt össze a kórház számára azon a sportbálon, amelyet első alkalommal rendeztek meg december 20-án, kedden este a labdarúgó stadion különtermében.
2022-12-21Ünnepi ajándék a Diótörő jegyében. Karácsony a Diótörő jegyébenA Wesley Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola, modern­tánc és képzőművész csoportjai is a Diótörő feldolgozásának bemutatójával kedveskedik az érdeklődőknek. A táncjáték előzetesét a Corner előtti téren, a balett inspirálta képzőművészeti alkotásokat pedig a kávéházban csodálhattuk meg december 14-én, szerda este.
2022-12-21Megtelt a Győry-kastély előtti tér látogatókkalA Perkátán élők is meggyújtották advent negyedik gyertyáját. A délutáni programoknak az impozáns Győry-kastély előtti terület adott otthont, amely ismét megtelt vásározókkal, kicsikkel-nagyokkal egyaránt.
2022-12-20Megtartották a községi karácsonyt. Felragyogott a negyedik gyertya község adventi koszorújánA baracsiak december 18-án 16 órától a faluház nagytermében ünnepelték a hagyományos falukarácsonyukat, ahol másfél órás kulturális műsorral kedveskedtek az ünneplőknek.
2022-12-20Jótékonság a Jószoliban, felcsendülő harangokkalÜnnepi dallamok járták át a Jószolgálati Otthont, hiszen december 19-én, hétfőn délelőtt különleges koncerten vehettek részt az intézmény lakói. A hét első napján a Szironta Harangegyüttes látogatta meg az otthont, ahol egy 40 perces hangjátékkal kedveskedtek az ellátottaknak. Dr. Borbás Péter mint legtöbbet foglalkoztatott segítő egy csodás képpel gazdagodott, Heizler János kiemelkedő önkéntes munkájáért vehette át a Jószolgálatért érmet, sőt, egy ellátottat, Hellebrandt Ferencet is díjazták nem mindennapi önkéntes tevékenységéért.
2022-12-20Tágra nyílt a zeneiskola élménydoboza szombatonAdventi koncertet adott december 17-én, szombaton délután az evangélikus templomban a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola. A Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítványt is támogató, kellemes hangulatú, bő egyórás hangversenyen felléptek az intézmény növendékei és tanárai.
2022-12-20Nincs karácsony kulcsi töltött káposzta nélkülDecember 17-én délután a Nap Háza – Hold Udvara rendezvényházban a jelenlegi szociális intézmény területén tartották a hagyományos falukarácsony elnevezésű ünnepi rendezvényt Kulcson. A helyi közművelődési szakemberek tartalmas, beszélgetős, ismerkedős programokra invitálták a falubelieket.
2022-12-20Kiállítással, adventi játszóházzal zárta az évet a múzeumDecember 16-án, pénteken délután nyílt meg az intézmény második emeleti kiállítóterében „A kőbaltától a plumbatáig – Fegyverek és harcosok Dunaújváros és környéke területén az őskortól a római korig” című tárlat, amelyet az intézmény igazgatója, Farkas Lajos és a kiállítást jegyző dr. Keszi Tamás ajánlott az érdeklődők figyelmébe.
2022-12-20ElőkarácsonyozókA járványhelyzet miatt az elmúlt két évben elmaradt, december 17-én, szombaton azonban ismét gazdag programkínálattal várta a családokat a rácalmásiak karácsonya.
2022-12-20Izgalmas és látványos meccsek az előszállási küzdősportgálánNagy sikert hozott az IMC profi boksz és küzdősportgála Előszálláson. Ahhoz, hogy ez így alakuljon, a versenyzőknek és a szervezőknek is kiemelkedően jó produkciót kellett nyújtaniuk. Izgalmas csatákat, igazi ring hangulatot hozott a telt házas esemény a Kossuth Lajos Művelődési Házban.
2022-12-19A szeretet jelképe (képaláírás)Boldog karácsonyt, Dunaújváros mottóval ünnepváró hétvége várta a polgárokat a Városháza téren. December 17-én, szombaton délután a Vasas Táncegyüttes produkciói mellett Dj. Matkovics szórakoztatta az egybegyűlteket. Vasárnap délután Pintér Tamás polgármester és Stermeczki András evangélikus lelkész ünnepi köszöntőjét követően meggyújtották a negyedik, a szeretet jelképének tekintett gyertyát a város adventi koszorúján. Az estét a Fun Company koncertje zárta. (teljes szöveg)
2022-12-19A jótékony hagyományt felélesztve. Jótékonysági esttel élesztették fel a korábbi hagyományukatAz elnevezését tekintve Mikulás-bálként ismert közösségi nagyrendezvényt a Covid miatt két éven át nem rendezhette meg az Előszállási Ifjúsági Alapítvány, pedig a mulatságból származó bevételre nagy szükségük lett volna céljaik érdekében. Az idén megragadták a lehetőséget, létrehozták a bált, és ismét egy jó hangulatú estet tartottak az előszállási művelődési házban. Jézsóné Németh Évával, az alapítvány egyik tagjával beszélgettünk.
2022-12-19Vasas karácsony volt. Zártkörű Vasas-karácsony most a Gárdonyi aulájábanDecemberben megszokhattuk, hogy a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes karácsonyi gálaműsorral kedveskedik a közönségnek. Ráadásul idén ünnepli hetvenéves jubileumát az együttes, így különösen látványos műsorra számíthattunk. A rezsirendelkezések miatt azonban a Bartók ebben az időszakban nem tudta befogadni a programot. A szülők és rokonok azonban így is végigélvezhettek egy közel kétórás műsort a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola aulájában.
2022-12-19A széchenyis közös évek mindörökké összekötnekDecember 16-án, pénteken este a rácalmási sportcsarnokban ünnepélyes keretek között négy osztály, százhúsz széchenyis tanuló kapta meg a végzős diákoknak járó szalagot.
2022-12-19Lélekerősítő zenei utazás Lénárt Linda muzsikájávalA Dunaújvárosban rendszeresen fellépő, térségi kötődéssel is bíró Lénárt Linda orgonaművész december 17-i, szombat esti koncertjével zárult a Krisztus király római katolikus főtemplom adventi, ünnepváró hangversenysorozata.
2022-12-19A Kaptárban ezúttal a bolhák tanyáztak, nem a méhecskékDe milyen is volt a mi bolhapiacunk a Kaptárban? Kis helyen, kevés standdal, de rengeteg érdekességgel.
2022-12-19Együtt ünnepeltek (képaláírás)Gyermek- és kulturális programokkal, népszerű koncertekkel és finom falatokkal ünnepeltek december 17-én, szombaton a település polgárai a hagyományos Rácalmásiak karácsonya rendezvényen. Képünk előterében Fodor István református lelkipásztor. (teljes szöveg)
2022-12-17Végzősök köszöntéseDecember 16-án, pénteken délután a rácalmási sportcsarnokban tartották a Széchenyi István Gimnázium diákjainak szalagtűzőjét. Kratzmajer Zoltán igazgató ünnepi beszéde után a 12. évfolyam négy osztályának végzősei kapták meg a búcsú szalagját.
2022-12-17Olyan ez, minthogy az ég kék színű, a fű pedig zöldA 2022-es esztendőben legeredményesebben szerepelt dunaújvárosi sportolókat köszöntötte, és díjazta a város önkormányzata december 15-én, csütörtök délután a polgármesteri hivatal C-szárnyában.
2022-12-16A harmadik fogatagban fellobbant a harmadik gyertyaláng, ami az örömöt szimbolizáljaSokan voltak Dunaújváros főterén advent harmadik vasárnapján is 2022. december 10-én. Mezei Zsolt alpolgármester a szeretet erejéről, Baltási Nándor római katolikus plébános az összetartásról beszélt.
2022-12-16Advent harmadik vasárnapján a CivilházbanDunaújvárosban a Római városrészben élők a 2022-es év adventjének minden hétvégéjén tartottak rendezvényt. A harmadik vasárnapon a Civilházban ünnepeltek.
2022-12-16Mindenki győzött az ovifocinBár a végső sikernek a kulcsi gyermekek örülhettek, senki nem távozott elégedetlenül a dunaújvárosi Gárdonyi iskolában megrendezett 2022-es Ovi Foci Kupa harmadik, utolsó fordulójáról.
2022-12-16Eredményes, szép évet zárt a DKSEJó hangulatban, díjátadóval és vacsorával egybekötött ünnepségen búcsúzott el a remek eredményben gazdag 2022-es esztendőtől a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület.
2022-12-16Ünnepi hangolódás lurkóknakDecember 15-én délután 13 órától karácsonyi kavalkádra várták az érdeklődőket a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárába.
2022-12-16Vásári forgatagtól volt hangos a Gárdonyi iskolaNemsokára meggyújthatjuk a negyedik, egyben utolsó adventi gyertyát, ami egyet jelent: rövidesen itt a karácsony. Az ünnepet várják a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és diákjai is, így csütörtökön az intézmény adventi vásárral segítette a karácsonyi készülődést.
2022-12-15Zenés-táncos karácsonyi gála volt. Zenés-táncos karácsonyi gálaműsorral készültekMikulások, manók és rénszarvasok varázsoltak ünnepi légkört a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola aulájába, ugyanis december 13-án, kedd estére az intézmény tehetséges diákjai fergeteges karácsonyi gálaműsorral készültek.
2022-12-15Hangvilla a vállakonA Móricz Zsigmond Általános Iskola a héten kicsit lazább napokat tart, hiszen most van a Móricz-hét.
2022-12-15A legkisebbek a főszerepbenNagy sikerű bemutató úszást, illetve házi és egyben évzáró bajnokságot rendezett a DFVE vízilabda-egyesülete.
2022-12-14Karácsonyi gálázás (képaláírás)Különleges, ünnepi gálaműsorral készültek a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és pedagógusai. Az intézmény aulájában megtartott karácsonyi produkció alkalmával az intézmény tehetséges tanulóinak lehetőségük nyílt megmutatni magukat. Az eseményt az intézmény tanárai nyitották meg énekes produkciójukkal. A látványos ünnepváró műsort telt ház fogadta, a rendezvényen fellépőket pedig jól megérdemelt tapsviharral jutalmazták a nézők.
2022-12-14A Grincset keresték az MMK-ban. Megakadályozták, hogy a Grincs ellophassa az idei karácsonytNem először szervezett szabadulójátékot a Munkásművelődési Központ. Ezúttal vasárnap délelőtt a karácsony megmentése volt a feladat. A felnőtteknek szervezett vetélkedő elnevezése Ellopták a karácsonyt! volt. Az intézményben bujkáló Grincs feltett szándékkal érkezett az MMK-ba, méghozzá azzal, hogy meghiúsítja az idei karácsonyt.
2022-12-14Verset szavaltak, énekeltek és még táncoltak isA viharos szélben a templom nyújtott menedéket az ünnepléshez Nagykarácsonyban advent harmadik vasárnapján.
2022-12-14Az óvodások műsora aranyozta be a napotElőszállás jellegzetes, az ünnepi időszakra szépen feldíszített tere lett az Arany János utcai kőkereszt környéke. Itt található a falu karácsonyfája és adventi koszorúja. Ez alkalommal az előszállási Patakparti Óvoda kicsinyei varázsolták el az egybegyűlteket. A szép produkció után Kanik Péter, az Előszállási Ifjúsági Egyesület elnöke mondta el az alkalomról szóló gondolatait.
2022-12-13Karácsonyi könyvtári kavalkád (kishír)Karácsonyi kézműveskedés, élőszavas mese, papírszínház és kézműves-kiállítás vár minden kicsit és nagyot december 15-én, csütörtökön 13-tól 17 óráig a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárában Karácsonyi kavalkád címmel. A rendezvény látogatása ingyenes. (teljes szöveg)
2022-12-13Karácsonyi versek, énekek az öröm vasárnapjánAdvent harmadik vasárnapján is megtelt a perkátai Győry-kastély ünneplőkkel. 16 órai kezdettel egy rövid, de annál tartalmasabb program vette kezdetét a kastély dísztermében.
2022-12-12Varázslatos dallamok varázslatos előadásbanRendkívüli kiadással jelentkezett december 9-én, pénteken este a Zenélő Cukrászda sorozat, Kiss Péter harmonikaművész adott bensőséges hangulatú koncertet a vasmű úti Jakó cukrászdában.
2022-12-12Sikeres volt a DUE filmfesztiválja2022. november 30-án IX. alkalommal került lebonyolításra a Dunaújvárosi Egyetem Kisfilm Fesztivál, ami korábbiaktól eltérően először valósult meg online formában.
2022-12-10Kézműveskedés és helytörténet (kishír)A József Attila Könyvtár minden kicsit és nagyot vár december 15-én csütörtökön, 13-17 óra között a gyermekkönyvtárban. A szervezők karácsonyi kézműveskedéssel, élőszavas mesékkel, papírszínházzal és kézműves kiállítással várják az érdeklődőket. (nem teljes szöveg)
2022-12-10A sok szép sikert hozó év után legjobbjait köszöntötte a DKSEDecember 8-án, csütörtökön este rendezte hagyományos évzáró és díjkiosztó ünnepségét a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület. Elismerték a szakosztályok legjobb utánpótlás-versenyzőit és átadták a tanulmányi, ösztönző támogatásokat is a kiválasztottaknak.
2022-12-09Mikulás itt is, ott is.A Városháza téren és a Máltai Játszótéren, az utcán, az óvodákban és az iskolákban, az egészségügyi centrumban és persze a lakásokban – a tegnapi nap a Mikulás vendégjárásáról szólt Dunaújvárosban.
2022-12-09A rénszarvasok ezúttal pihentek, a legnagyobb meglepetésre kutyusok kísérték a MikulástDunaújvárosban a Duna-parti tagóvodába kutyákkal jött a Mikulás 2022. december 6-án
2022-12-09Több helyszínen folytatták a karácsonyváró eseményeket advent második vasárnapján.Folytatódott Dunaújvárosban az Adventi forgatag a hétvégén a Városháza téren. Advent második vasárnapján Szabó Zsolt alpolgármester nyitotta meg a rendezvényt, majd Czeglédi Péter Pál református lelkész mondott köszöntőt
2022-12-09Javában tart már az ünnepvárás, az adventi programözön ÚjtelepenIdén is gazdag programsorozattal, remek közösségi kezdeményezések sorával lepte és lepi meg a városrész lakóit a Városvédők Újtelepért Egyesület. Az események már javában tartanak – és egészen a két ünnep közötti időszakig húzódnak!
2022-12-09Összefogással hoztak össze egy remek napotÓriási készülődés előzte meg Dunaújvárosban a Móra iskola Mikulás-váró ünnepségét. 2022. december 6-án az egész iskola pirosba öltözve várta a Mikulást.
2022-12-09Már a tizedik adventet rendezték a RómainA 10. Római adventet ünnepelték 2022-ben Dunaújvárosban, a Római városrészi Váczi utcai posta előtti téren. Nagyon sok kíváncsi városlakó volt jelen, sok volt a kisgyermek. Mondjuk ez utóbbi korosztály nem véletlenül tévedt a térre, hiszen jelen volt a rendezvényen a Mikulás is.
2022-12-09A Móricz varázsolt adventi hangulatot (képaláírás)Hagyomány, hogy advent idején ünnepváró hangversennyel jelentkezik a Móricz iskola. Az elmúlt két évben a járványhelyzet miatt sajnos e koncertek is elmaradtak, így hatalmas várakozás előzte meg a december 7-i, csütörtök esti komolyzenei eseményt
2022-12-09Remek hangulatú évzárót tartottak a gyerekeknekA DKSE birkózószakosztálya gyermek- és diákcsoportjainak közös évzáró rendezvényét Mezőfalván, az iskola tornatermében és udvarán tartották meg a napokban.
2022-12-08Állatorovosok emlékeztek a kulcsi hatokra. Állatorvosi konferencia a kulcsi hatok tiszteletéreAz állatorvos-társadalom ismét Kulcson találkozott, immár a hetedik alakalommal, december 7-én, szerdán a XX. Fejér Megyei Állatorvosi Napon.
2022-12-07Kastélykerti röpte. Fényfűzérrel díszített traktorokkal vonultak felMókás advent néven folytatódott az ünnepi programsorozat a községben december 4-én,vasárnap. Benépesült a Győry-kastély előtti terület vásározókkal, gyermekekkel és felnőttekkel egyaránt.
2022-12-07Karácsonyi sportbál jótékonysági akcióval. Karácsonyi sportbál egy nemes ügy érdekébenA sportbál ötletét Szatmári Roland, az Ikon kávézó üzemeltetője és Szalontai Péter vetette fel. Ők vállalkoztak arra, hogy megszervezik ezt az egyébként hiánypótló rendezvényt városunkban azzal a céllal, hogy összehozzák a helyi sportélet szereplőit és a sportszerető közönséget.
2022-12-07Kabrión jött a MikulásValahányszor az újdonság erejével hat, hogy december hatodikán kabrióval érkezik meg a Mikulás Dunaújvárosba. Semmiképpen sem hétköznapi látvány, hogy a Vasmű úton egyszerre tíz Mikulás-ruhás alak fényképezkedik. Meskál Roland immár harmadszor szervezte meg a felvonulást.
2022-12-07Bundás segédekkel érkezettEgy remek programmal kedveskedett a gyerekeknek Mikulás-nap alkalmából a dunaújvárosi Duna-parti tagóvoda és Katica tagóvoda. Az eseményen a Duna Dog Center Kutyaiskola éles eszű kedvencei is részt vettek, és segédkeztek abban, hogy az ajándékcsomagok minden kisgyermekhez eljussanak.
2022-12-07Huszonkét évet várak rá, de végül minden a helyére kerültÖt éve tért vissza a dunaújvárosi klubhoz a 2000-ben bajnoki aranyérmet szerző futballcsapat kapusedzője, Pálinkás András. Az ő ötlete volt a közelmúltban zajlott rendezvény, a huszonkét évvel ezelőtti győztesek köszöntése.
2022-12-06Érkezik a Mikulás! (képaláírás)Kiss Erik Kevin azon szerencsés kisgyermekek közé tartozik, akik már vasárnap találkozhattak a Mikulással a perkátai kastély kertjében. (nem teljes szöveg)
2022-12-06A mese varázslatos hatása a gyerekekre. A mesevilág varázslatos hatással van a gyerekekreMeseterápiás foglalkozást szerveztek a Dunaújvárosi Egyetem fenntartásában működő bölcsődében december 2-án délután. Sándor Orsolya óvodapedagógus a Családbarát Magyarország Központtól kapott támogatásnak köszönhetően számos érdekes kérdésben is útbaigazítást adott a részt vevő családoknak.
2022-12-06Mint a mesékben, úgy telt az idő az élményerdőbenAz adventet megidéző nagykarácsonyi, második adventi hétvége programján még a Mikulás is megjelent. A helyszínt a közelmúltban híressé vált Élmények Erdeje mentén találtuk.
2022-12-06Lélekemelő percek kicsiknek, nagyoknakMásodszor is felgyúltak advent fényei Mezőfalván, ahol ezúttal is a Piac tér adott otthont az ünneplésnek. A nagy területre szükség is volt, hiszen a második gyertya meggyújtása előtt a Sárgarózsa Nyugdíjas Klub és a Mezőfalvai Tündérkert Óvoda gyerekei adtak műsort.
2022-12-06Fellobant advent második gyertyájának lángjaA nagyvenyimi Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtárban várták az érdeklődőket karácsonyi hangolódásra.
2022-12-06Mesét mondott a gyerekeknek, az időseknekNagyvenyim Hagyomány már, hogy a partnertelepülésről, Altomünsterből minden évben megérkezik ilyen tájban a Mikulás és segítője, a krampusz, hogy jelenlétükkel, kedves szavaikkal megörvendeztessék a nagyvenyimieket.
2022-12-05Mikulásos örömfutással kezdték a szombatot. A Mikulás szaloncukorral kínálta a futás részvevőitVidám hangulatú Mikulás-futást szervezett a Sportolj Dunaújváros! elnevezésű sorozat keretében a Jövő Új Városáért Egyesület december 3-án, szombaton.
2022-12-05A végzősök nagy napja. Egy este róluk és értükÉletük egyik fontos mérföldkövéhez értek december 2-án, pénteken a Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola végzősei: délután a központi épületbe, este pedig a villamos tagintézménybe járó fiatalokat köszöntötték a szalagavató ünnepségen.
2022-12-05Szólt a dal a Rudas iskola végzőseinek: "Hisz mindig van remény, hinni kell, ó hidd hát el!"Rendhagyó szalagavató ünnepségen köszöntötte a száztizennyolc végzősét a Rudas Közgazdasági Technikum december 3-án, szombaton.
2022-12-05Égjen most a remény gyertyájaA várakozás időszakának második vasárnapjához értünk december 4-én, amikor meggyújthattuk az adventi koszorú második, a reményt szimbolizáló gyertyáját. A városi adventi ünnepségen ezúttal Szabó Zsolt alpolgármester köszöntötte a főtérre kilátogatókat a színpadon.
2022-12-05A bölcsődéért mozogtakHagyomány Nagyvenyimen a jótékonyság, mondta köszöntőjében Vargáné Kaiser Katalin polgármester, aki már harmadik alkalommal nyitotta meg a rendkívüli jótékonysági programot.
2022-12-03Útravalót kaptak a végzős diákok. Kereskedelmisek búcsújaMérföldkőhöz értek a Dunaújvárosi SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola végzős diákjai. December 1-én, csütörtök délután ugyanis szalagavató ünnepség keretében búcsúzhattak el az iskolától, és tekinthettek vissza az együtt töltött évekre.
2022-12-02Semmihez sem hasonlítható, szép adventi hangulat várja a városlakókat. Különleges hangulat a városrészi adventen2022. november 27-én délután ismét ünnepi díszbe öltözött Dunaújváros főtere és óriási érdeklődés mellett megkezdődött az idei Adventi forgatag. A Római városrészben az új Vasmű útra költözött a Városrészi Advent forgataga – már kora délutántól kézműves vásárral, színes programsorozattal csalogatták a vendégeket. Szép gesztus, hogy a programsorozatért felelős főszervező-házigazda Adománykuckó csapata Adományszigettel is készült: estebédre meleg étellel, mellé egy jó adag figyelemmel és szeretettel várták a rászorulókat.
2022-12-02Remek hangulatban búcsúztatták az évetKözel kétszáz gyermek vett részt a DKSE és a Gurics György BDSE birkózóinak 2022-es évzáró rendezvényén a mezőfalvi Petőfi iskolában.
2022-12-02Olvasni szuper dolog. Móriczba hívogató eseményekHagyományosan minden évben játékos foglalkozássorozatot szervez az iskola a leendő elsősök számára. Horváthné Ottinger Hajnalkát, a Móricz Zsigmond Általános Iskola igazgatóját kérdeztük a részletekről a sorozat november 30-i, első eseménye kapcsán.
2022-12-02"Egyet őrizzetek meg: a repülés szeretetét" - kérte Jávor GézaAz idén hetven­éves a Dunaferr Repülő Klub jubileumi ünnepségén fordult elő ez az első hallásra talán képtelenségnek tűnő eset. Jávor Géza, akit a fiatalabbak előbb lebácsiztak, majd később igazi repülős leleménnyel találtak hozzávezető tegeződő, de tisztelettel szóló megszólítást.
2022-12-01Több száz koszorú készült a közösségi rendezvényenRácalmáson november 26-án, az ünnep első vasárnapját megelőzően már szombaton megkezdődött a város ünnepváró rendezvénysorozata.
2022-12-00A vaskohászok összertartó közössége. Szakestély több száz éves hagyományok nyománAz Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE) Vaskohászati Szakosztály Dunaújvárosi Helyi Szervezete 2022. december 2-án tartotta meg a XXVI. Szent Borbála Napi Kohász Szakestélyét a Lemezalakító Oktatási Központban.
2022-12-00Az ágazati szakképzés alakulásaAz OMBKE Vaskohászati Osztálya dunaújvárosi szervezetének 2022. november 24-én megtartott szakmai klubnapján Kácser Zoltán, a Dunaferr RMS és HR Igazgatóságának szakértője, a Bányászati és Kohászati Készségtanács elnöke tartott előadást az ágazati szakképzés alakulásáról a 2019-2022-es időszakban.
2022-11-30Ember és természet a képeken. Kiállításmegnyitó: Ember és természet a képekenNovember 25-én, pénteken 17 órától láthatóak Gálné Then Szilvia festményei a Baracs Könyvtári Információs és Közösségi Hely emeleti galériájában. A rendezvény megnyitóján a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola diákjai adtak műsort, majd Rohonczi ROHO István festő- és szobrászművész méltatta az alkotó munkásságát.
2022-11-30Már szombaton elkészült a dekorációElőszállás nagy ünnepeire való közösségi felkészülést már évek óta a Kanik Péter vezette Ifjúsági Klub tagsága köré gyűlve segítik a többi civil szervezetek, és a hozzájuk társuló önkéntesek. Ezúttal is így történt.
2022-11-30Öt évtizednyi barátságTréfásan fogalmazva hangsúlyozhatnánk, hogy maholnap nyugdíjaskorú lesz maga az egyesület is, amely a község nyugdíjasait tömöríti. Ugyanis a Baracsi Barátság Nyugdíjas Egyesület ebben az évben ünnepli alapításának ötvenedik évfordulóját.
2022-11-30Átjárja szívüket a szeretet és az emlékezésAdvent első vasárnapján, a ködös idővel nem törődve ünnepélyes gyertyagyújtásra gyülekeztek Kisapostag lakói. A Schalbert Alapítvány felújított házánál négy órára, a kihirdetett időpontra megtelt a tér fiatalokkal, gyermekeikkel és örök fiatalokkal.
2022-11-30Advent első fényei kigyúltak márNovember 27-én délután benépesült Perkátán az impozáns Győry-kastély vásározókkal, kézművesekkel, gyermekekkel és felnőttekkel egyaránt. Az épület földszintjén szebbnél szebb portékákat lehetett megvásárolni a hagyományos asztaldíszektől kezdve a különlegesebb, főleg a fiatalok körében kedvelt grincsfáig.
2022-11-29Betlehemet avattak a rácalmási Piac terén. A betlehem avatása máig élő hagyományNovember 27-én, vasárnap betlehemavatót és kézműves karácsonyi vásárt rendeztek a Piac téren Rácalmáson.
2022-11-29Nyílt nap ráadás a RudasbanA Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium oktatásszervező szakemberei az októberi nyitott nap után ismét hívták a régió végzős általános iskolásait.
2022-11-29A világ lehet válságban, de a szeretet sosemNovember 27-én, vasárnap délután a mezőfalvi Piac téren tartották advent első vasárnapjához kapcsolódóan a várakozás ünnepének kezdetét.
2022-11-29TIP Napot tarottak a Dunaújvárosi EgyetemenA Dunaújvárosi Egyetem (DUE) tudáscentruma köré szerveződő új Területi Innovációs Platform (TIP) a térség innovációs szereplőinek egyszerre biztosít lehetőséget az innovációs szakpolitikai irányok közvetlen megismerésére, a helyi innovációs ökoszisztéma megerősítésére, együttműködések kialakítására. Így került sor november 24-én egy újabb TIP Napra a Kerpely Antal 35. Kollégiumban, ahol a DUE, illetve az Informatikai Intézet pályázatairól esett szó, valamint bemutatkoztak a műszaki kutatócsoportok is.
2022-11-28A Lorántffy kezdte idén a szalagavatók sorát. A Lorántffy végzős tanulóit megható műsorral ünnepeltékA Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégium három végzős osztályának diákjaira kerültek fel azok a bizonyos szalagok november 25-én, pénteken. Az eseményen megható és szórakoztató pillanatok váltották egymást.
2022-11-28Havi egyszer szabad a mikrofon. Zeneszabadság slágergazdag baráti közegbenA helyi Munkásművelődési Központban is tekintélyes múltra tekinthet már vissza az Open Mic-sorozat, amelynek zenészei és közönsége (e kettő sokszor egybeesik) egymást erősítve, támogatva muzsikálnak együtt havi egy alkalommal, rendre az adott hónap utolsó péntekén.
2022-11-28Koncert, forralt bor, zsíros kenyér. Forralt bor, zsíros kenyér, Balázs Elemér GroupKicsit megváltozott a szokotthoz képest november 26-ára, szombat estére a kulcsi hajóállomás terasza. A rendezvény mára már szokásosnak mondható, a körülmények ezúttal kissé átformálódtak. Évadot zárt a kulcsi Jazz P’Art rendezvénysorozata a Balázs Elemér Group csaknem egyórás koncertjével.
2022-11-28Értékteremtő ünnepvárás a kisközösségek erejévelA szorgos adventikoszorú-készítés mellett gazdag kulturális programcsomag is várta a polgárokat november 26-án, szombaton délután a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtárban. A helyi alkotók munkáit felvonultató sokszínű kiállítás mellett karácsonyi olvasóklub, a Pillanatragasztó playback társulat egyéni sorsdilemmákat körüljáró közösségi színháza, és vidám a capella kórus is szolgálta a hangulatos ünnepvárást.
2022-11-28Öröméneklés, amivel már 70 éve nem tudunk betelniNovember 26-án a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola aulájában népes közönség gyűlt össze, hogy a Dunaújvárosi Vegyeskar jubileumi hangversenysorozatának harmadik koncertjén részt vegyenek.
2022-11-28Hogyan eszi meg a répát is a gyerek?Második fordulójához érkezett november 25-én, pénteken délután a Dunaújvárosi Egyetem égisze alatt működő DUFiókák munkahelyi bölcsőde szervezésébe zajló előadás-sorozat. Az első alkalommal Mészárosné Libor Ágnes pszichológus-pszichopedagógus igazította el az érdeklődőket arról, milyen hatással vannak a modern számítástechnikai eszközök a legkisebbek fejlődésére, most pedig egy másik rendkívül fontos témakör került a tájékoztatás fókuszába, mégpedig az, hogy milyen ételt adjunk a kisgyermeknek, ami egyszerre finom és egészséges is.
2022-11-28Túl egy eredményes kiválasztónJól és eredményesen sikerült a DKKA őszi kiválasztó napja, hiszen a klubhoz jelentkező fiatal lányok többsége olyan teljesítményt nyújtott, hogy a Kohászban folytathatja.
2022-11-26Az első gyertyaláng. Csendes napot tartottak a Szabó Magda iskolábanA Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményében csendes napot tartottak az advent alkalmából. Az eseményt vallási énekkel kezdték, amit a gyermekek Farkas Mártával, az iskola igazgatójával közösen énekelték.
2022-11-26Mozgásélmény napja, ami a sport erejével is segítKétévnyi szünet után november 25-én, pénteken ismét a DSZC Rudas Szakgimnáziuma adott otthont a Speciális Olimpia Regionális Mozgásélmény napjának, immáron ötödik alkalommal.
2022-11-25idén is lesz Városrészi Advent a 4-es körzetben, ezúttal azonban két helyszínen rendezik. Adventre várva a 4-es körzetben isAz idei évben is lesz Dunaújvárosban Városrészi Advent a 4-es körzetben, ezúttal azonban két helyszínen: az új Vasmű úton és a Váci Mihály úton is várják a kilátogatókat. A részletekről a körzet önkormányzati képviselője, Barta Endre, és Törő Anikó, az Adománykuckó vezetője számolt be.  
2022-11-25Advent előtt a város. Újra meggyullad a hit gyertyája, vasárnap kezdődik az Adventi Forgatag sorozata városunkbanBarta Endre, Dunaújváros alpolgármestere és Medgyesi Miklós önkormányzati sajtószóvivő sajtótájékoztatón számolt be a 2022-es adventi forgatag programjairól
2022-11-25Hetven éve az égen. Alapítási jubileumot ünnepeltek a Dunaferr Repülő Klub tagjaiHetven év emlékeit felidéző ünneplésre hívta össze a jubiláló repülőklub menedzsmentje a régi idők repülőtéri vezetőit és a napi munkában korábban és ma segítőket. Tekintve az eltelt hetven évet, legalább két emberöltőnyi időszakot, sajnos nem mindenki tudott megjelenni.
2022-11-25Előadás az utókornak a szörnyű ötvenes évekrőlDr. Gyarmati György történész volt november 23-án, szerdán a Pannon Oktatási Központ vendége, és tartott előadást a megtelt aulában az ötvenes évek Magyarországának történelméről.
2022-11-25Elsősöket avattak a Szabó Magda iskolábanIsmét eljött a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményében tanuló elsősök, valamint az időközben átiratkozott felsőbb évfolyamos iskolások avatásának ideje.
2022-11-24Tűzbe tették a kezüket az órán. Felgyújtották a vendégeiket a pannonosokA Pannon Oktatási Központ nyílt hetének egyik leglátványosabb, mindenki számára nyitott tanóráját tartották meg november 23-án délelőtt.
2022-11-24Sokaknak kell majd sokakat segíteni. "Csak sejthetjük, hogy mi jön, ideje felkészülni rá"November 23-án, szerdán délelőtt az Útkeresés Segítő Szolgálat központjában látták vendégül egy sajtónyilvános beszélgetés keretében a helyben működő civileket és az önkormányzat vezetőit.
2022-11-24Trilógia külföldre szakadt magyarokról, akik döntöttek, eljönnek otthonról hazaKönyvbemutató volt a Munkásművelődés Központ földszinti színháztermében november 22-én. Gyuricza Péter újságíró Visszidensek című könyve már három folytatást megért, és létezik már egy spanyol nyelvű kiadás is.
2022-11-23Haydn és a zene titkairól diákoknak. A beavató zenesorozat Haydn műveivel indultBeavató a klasszikus zene titkaiba, ezzel a csalogató szlogennel hívták a Bartók nagytermébe november 21-én, hétfőn délelőtt a diákokat az Alba Regia Szimfonikus Zenekar ­(ARSO) PartiTúra-sorozatának beavató hangversenyére.
2022-11-23Spanyol tanár spanyol csoportja spanyol estenA nyílt hét nyitányaként spanyol estet tartott a Pannon Oktatási Központ aulájában Victor Acosta 11/A osztályos csoportja. A helyszín már önmagában is érdekességekkel várta az érkezőket. Színes üvegeim színes fényei címmel nyílt kiállítás még november 18-án a POK aulájában általános iskolás és középiskolás tanulók munkáiból.
2022-11-22A gyermekek javát tarták szem előtt. A gyermekeknek a legjobb legyen - ők ezt szeretnékMezőfalván már több évtizedes hagyomány az őszi alapítványi bál, ahol az iskola tanulói adnak műsort a rendezvény első órájában. Az est fénypontja pedig nem más, mint a végzős diákok csodálatos keringője, amelyre minden alkalommal nagy izgalommal készülnek a település nyolcadikosai.
2022-11-22Ízkuckó, ringató és gyertyamártogatás is voltIgazi börzehangulatot varázsoltak a Pentelei Waldorf Iskolába, ahol idén is megrendezték a mindig nagy érdeklődést kiváltó ünnepváró bazárt. Az eseményen változatos rendezvényekkel készültek a látogatóknak, így mindenki megtalálhatta a maga érdeklődésének megfelelőt.
2022-11-21Rajzfilmes ünnepet tartottak egész nap. Nem csak a gyerekeknek szólt idén a rajzfilmünnepEgy teljes nap erejéig a Rác­almási Művelődési Ház és Könyvtár is csatlakozott a IX. Országos Rajzfilmünnep programsorozatához. A november 18-i, pénteki vetítések és kísérőrendezvények jelentős érdeklődés mellett zajlottak, igazolva, hogy a rajzfilmeket nem csak a gyerekek szeretik.
2022-11-21Évzáró és születésnap egyszerre. Születésnap és vidámság a szolidaritás jegyébenAz évfordulók számontartása fontos, az emlékezést és az ünneplést egyszerre szolgálja. A Vidám Emberek Közössége és a Vöröskereszt Kulcsi Szervezete közösen ünnepelt.
2022-11-21Álattartás, disznótor. Az állattartás és a disznóvágás - most állatorvosi szemszögbőlA napokban tudósítottunk a mezőfalvi iskolások rendhagyó biológiaórájáról. A helyi gazdakör, a szülői munkaközösség és támogatók segítségével falusi disznóvágást, sertésfeldolgozást láthattak a gyerekek kóstolóval egybekötve. Hogy miért fontos napjainkban a régi falusi élet mozzanatainak megismertetése az állattartástól az ételek asztalra kerüléséig, arról dr. Bodolai György hatósági és ellátó állatorvost kérdeztük.
2022-11-21Múzeumi nosztalgiázásNagyné Hodik Mónika történész-muzeológus tartott előadást november 18-án, pénteken este az Intercisa Múzeumban Volt egyszer egy vidámpark címmel. A téma iránt nagy volt az érdeklődés.
2022-11-21Átformálta a kincskínálatot a közelgő ünnep hangulataTéli időszámítással tartott nyitva november 19-énm, szombaton délután a Dunai Kincses Kert termelői piac a Szalki-szigeti kemping területén, ami annyit tesz, hogy korábban nyitottak, és a sötétedés miatt korábban is zártak az eddig megszokottnál.
2022-11-21Első Kaptár-bolhapiacA csomagtartó­vásárok és bolhapiacok rene­szánszát éljük. A Kaptár Music Pub kezdeményezése: a tervek szerint havonta ismétlődő Kaptár bazár, amelynek kapunyitása most november 20-án, vasárnap volt.
2022-11-21"Nagyon jó hatást gyakorolnak a közérzetre'"Több évtizedes múltra tekint vissza a Versbarátok Köre, amelyet hajdan Gajdó András magyartanár hívott életre.
2022-11-21Évadzáró Utószó (képaláírás)November 18-án, pénteken délután az Utószó Irodalmi Antológiai idei utolsó kiadásában Vágvölgyi B. András újságíró, író, filmrendező, ­filmesztéta volt a vendég a Kortárs Művészeti Intézetben. Vágvölgyit korábbi és jelenleg aktuális munkáiról, köteteiről Gyöngyössy Csaba, az Utószó Irodalmi Antológia házigazdája kérdezte.
2022-11-19Nyílt nap a Szabó Magda iskolában. Nyílt napot tartottak sok érdeklődővelNovember 18-án, pénteken délelőtt zajlott a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményének iskolanyitogatója, amelyet idén is hatalmas érdeklődés fogadott.
2022-11-18Hivatalosan is gárdonyis lett az elsős diáksereg. Gárdonyi-hét: elképesztő hangulat és programözönSikeres öt napot tudhat maga mögött a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és AMI, hiszen a múlt héten startolt Gárdonyi-heti események mindegyikén a jókedv dominált. A november 10-én, azaz múlt hét csütörtökön indult programsorozat a hétvégét követően hétfőn robogott tovább, és avatással folytatódott az eseménydús iskolahét.
2022-11-17Pályára orientáltakA Széchenyi István Gimnáziumban november 16-án délelőtt pályaorientációs napot tartottak, délután pedig a leendő kisgimiseknek volt nyílt nap.
2022-11-16Fórumot tartott a művelődési intézmény. Kitartanak a télen, kell a közös élmény RácalmásonRácalmás híres a kifejezetten színvonalas közművelődési programjairól, rendezvényeiről. November 14-én, hétfőn délutánra az önkormányzat és a szakemberek fórumra hívták a témában a városlakókat, hogy egyeztessenek a karácsonyi időszak programjairól és az elmúlt év tapasztalatairól.
2022-11-16Véget ér ma a Jazz P'Art első évada. Céljuk: minőségi élményt adniA helyi zenekedvelő civilek felfedezték, a kulcsi hajóállomás milyen ideális helyszín lenne kulturális rendezvények bázisaként. Tavasszal hamar létre is hívták a Jazz P’Art Egyesületet, hogy pályázni tudjanak. Ebben az évben már túl vannak egy művészeti táboron és számos hangulatos jazzkoncerten.
2022-11-16Kendőzetlen őszinteség és tea. Hiánypótló témáról, kendőzetlenül őszinténAz Esőcseppek Alapítvány teadélutánra invitálta az érdeklődőket és a nevelési, egészségügyi szakembereket november 12-én délután a Pentele Klubházban.
2022-11-16Sanzonok, kuplék: van létjogosultsága. Élőzenés sanzon- és kupléest NagyvenyimenSokan már temetik a műfajt, de időről időre újra és újra kiderül, igenis van létjogosultsága a sanzon, a kuplé hangulatvilágának. Jól bizonyítja ezt a nagyvenyimi Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár november 12-én, szombat esti nézőtere, amelyről azt biztosan nem mondhatjuk, hogy kongott volna.
2022-11-16A megelőzésre kell hangsúlyt fektetniAz egészségmegőrzés és a prevenció témakörében tartottak workshopot a Szent Pantaleon Kórház földszinti auditóriumában november 14-én, hétfőn délelőtt.
2022-11-15Domján Edit emlékére (képaláírás)November 11-én, pénteken este nagy sikerrel mutatták be a Munkásművelődési Központ színháztermében Pivarnyik Anikó Beszélj! című Domján Edit-estjét két kiváló színművésznő, Lukács Melinda és Dévényi Ildikó főszereplésével. (teljes szöveg)
2022-11-14Szezonzáró csaták. Légiósok és XIV. századi gyalogosok is harcoltakSzezonzáró összejövetelt szerveztek olyan hazai társaságok, akik a hagyományőrzés szellemében korhű ruhákban, fegyverekkel elevenítik fel a régmúlt harcosainak csatározásait.
2022-11-14Megnyílt a gyárkapu. Kétszáznegyven látogatót regisztráltak a programraRendkívül nagy volt az érdeklődés a Darusín Kft. központi telephelyének bemutatójára, a részvételi adatok alapján mintegy kétszáznegyven látogatót fogadtak a Modern Gyárak Éjszakáján.
2022-11-14Márton-napi kavalkád az MMK-ban. Vidám Mártonnapi sokadalom az MMK-banA korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is gazdag kínálattal készült a Munkásművelődési Központ közösségi a Márton-napi kavalkádra. A házigazda intézmény Ludas Ibuskájának és Ludas Matyijának választása mellett Csibri Erika avatta be a résztvevőket egy remek mesemondáson keresztült a Márton-nap legendájába.
2022-11-11A cérnavirtuózok meglepő ötlettel álltak elő: horgoljuk ünnepivé a főteret!A dunaújvárosi adventi forgataggal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere. A tájékoztatón jelen volt Kóbor Etelka a Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete képviseletében – nekik, és reményeik szerint a városlakóknak is nagy szerepük lehet az idei adventi eseménysor lebonyolításában. Barta Endre szerint most másképp kell gondolkodnunk
2022-11-11Sakklegendák az MMK-ban, neves vendégek tértek be a Dunaújvárosi Senior Klub tagjaihoz.Két nemzetközileg is elismert sakkmester látogatott Dunaújvárosba a Senior Klub, az MMK, és a Királysakk SE meghívására. Csonkics Tünde és Grosch Mária mindketten kiváló olimpiai eredményekkel öregbítették az ország és a település hírnevét, hiszen utóbbi kiválóság Sztálinvárosban ismerkedett meg a sportággal.
2022-11-11Fáklyás eseményen emlékezhettek a városlakók az 1956-os szabadságharc helyi hőseire. "Nem igaz, hogy a rács a rabság, hanem az igás szolga-szégyen..."Közös megemlékezésre invitálták a dunaújvárosiakat az önkormányzat képviselői. Településünkön 2022. november 8-án emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc dunapentelei vérbefojtásáról az Október 23-tér emlékműjénél.
2022-11-11Szép gálával, visszaemlékezéssel, díjátadókkal ünnepelt az Útkeresés Segítő Szolgálat. Boldog születésnapot, Útkeresés Segítő Szolgálat!Fennállásának 35. évfordulóját ünnepelte az Útkeresés Segítő Szolgálat. A jubileumi alkalomból átadták a szociális szakma és az önkormányzat elismerését is a Gárdonyi iskolában rendezett jubileumi gálán. Az ünnepség részeként átadták a szociális szféra rangos önkormányzati elismerését, a Szociális Munkáért – Dunaújváros díjat, amelyet az idei évben Joó-Rujder Judit, az Útkeresés szakmai egységvezetője vehette át Pintér Tamástól. A szociális szféra szakmai díját pedig Rozonics Patrícia esetmenedzser érdemelte ki.
2022-11-11Kincseket rejt a József Attila Könyvtár Médiatára. Múltunk eseményei mindenki számára visszanézhetők (6.)Szirmai György a helyi televízió régi híranyagai közül válogat.
2022-11-11Pazar program lett képregényfesztivál3. Dunaújvárosi Képregényfesztivál elnevezésű országos rendezvény a ComicsMania szervezésében a dunaújvárosi Munkásművelődési Központban 2022. november 5-én
2022-11-11Szóforgató és betűvető vetélkedő. Szóforgató-betűvető elnevezéssel vetélkedtekSzóforgató-betűvető elnevezéssel vetélkedőt rendezett a dunaújvárosi József Attila Könyvtár gyermekkönyvtára. Az eredményhirdetés november 10-én volt. A díjátadót író-olvasó találkozóval kötötték egybe, amelyre vendégként Kálnay Adél József Attila-díjas írót, költőt invitálták meg.
2022-11-11Fáradságot nem kímélve látják el lelket próbáló feladataikatNovember 9-én, szerdán a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskolában ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját az Útkeresés Segítő Szolgálat, amelynek munkáját már az idén tavasszal bejegyzett Érted Vagyunk 1987 Alapítvány is segíti.
2022-11-10Krízishelyzetben segítenek. "Látod, már megint indulok, egy helyben állni nem tudok"Látványos műsorral, díját­adókkal, némi múltidézéssel és közös tortázással ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját a város és a térség szociális ellátásában kiemelt szerepet betöltő Útkeresés Segítő Szolgálat.
2022-11-10Bántóan kevesen emlékeztek '56 helyi hőseire1956. november 4-én vonultak be Magyarországra a szovjet csapatok, hogy leverjék a forradalmat, majd elősegítsék a szabadságharc megtorlását. Dunapentelére november 7. hajnalán érkeztek meg harckocsikkal, MiG harci repülőgépekkel. Erre a szomorú időszakra emlékeztek bántóan kevesen november 8-án, kedd késő délután az Október 23. téren, ahol a program a Himnusz eléneklésével kezdődött.
2022-11-10Kitárta kapuit a Lorántffy iskolaKitárta kapuit a Lorántffy, ugyanis november 9-én, szerdán nyílt napot szerveztek a továbbtanulás előtt álló, nyolcadikos diákoknak és szüleiknek, ahol előadások és szakmai bemutatók által ismerkedhettek meg a technikum egészével.
2022-11-10"Számos regényem végül nem jelent meg"November 09-én, Szerdán este Spiró György Kossuth-díjas író, költő, dramaturg, műfordító volt az Utószó Irodalmi Antológia vendége a Kortárs Művészeti Intézetben. A pótszékes, telt házas író-olvasó találkozón az Utószó állandó szerkesztő-műsorvezetője, Gyöngyössy Csaba és a társszervező a Kálvin János Református Gimnázium és Általános Iskola részéről Gyurkity Kata faggatta.
2022-11-09Istenien szólalt meg az új orgonaAlig telt el fél év azóta, hogy pünkösdhétfőn a dunaújvárosi evangélikus templom Fellbachból érkezett grandiózus hangversenyorgonáját megszentelték. Azon ünnepi alkalomból dr. Finta Gergely orgonaművész szólaltatta meg először a szakrális hangszert. Most ismét egy neves előadó adott hangversenyt rajta. November 6-án, vasárnap este Teleki Miklós orgonaművész kápráztatta el teltháznyi közönségét.
2022-11-08Kavicsok színpompás világa. Kavicsok színes és kedves világával ismerkedtünkVannak, akik csak belerúgnak, és vannak, akik csak egyszerűen odébb hajítják – nem jó semmire, nem kell. Vannak azonban olyan emberek is, akik lehajolva és begyűjtve új értelmet adnak a mások által feleslegesnek vélt köveknek. Kavicsfestésen jártunk Mezőfalván.
2022-11-07Elismerték a városszépítőket. Díjeső a városszépítők gálájánA Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület 2022. november 4-én délutánra szervezte meg a Virágos Rácalmás és Szép Porta elnevezésű versenyek díjátadóit. Így pénteken a helyi művelődési ház zsúfolásig megtelt azokkal a rácalmásiakkal, akik az idei szezonban szebbé, színesebbé tették környezetüket és ezáltal városukat is.
2022-11-05A gyárak éjszakája. A Modern Gyárak Éjszakájára minden érdeklődőt várnakImmáron hatodik alkalommal hirdetik meg a Modern Gyárak Éjszakáját, amelynek keretében a dunaújvárosi Darusín Kft. továbbfejlesztett, modernizált üzem­egységeit, technológiai berendezéseit is meg lehet tekinteni.
2022-11-05A Covid-19-vírus itt marad már velünk a jövőben isA Rácalmási Polgári Egyesület újabb közéleti estre várta az érdeklődőket november 3-án, csütörtökön az Almási Szalonba: ezúttal dr. Müller Cecília országos tiszti főorvos volt az esemény vendége, aki a 2019-ben kitört koronavírus világjárványról beszélt a közönségnek, és arról, mire is számíthatunk a jövőben a Covid–19-et illetően.
2022-11-04A gyásznapok csendje. A csöndes főhajtás ünnepe a halottak napjaCsöndes gyásszal, főhajtással, mécsesekkel és virágokkal, emellett több eseménnyel is emlékezhettünk eltávozott hozzátartozóinkra az elmúlt napokban a temetőben. A halottak napja időszakára megváltozott temetői nyitva tartással és forgalmi renddel, emellett több eseménnyel készültek Dunaújvárosban is.
2022-11-03Most a harmonikások húzták el a nótájukatA Sugárúti Fesztiválon aratott siker ösztönözte Szmodics Lászlót, hogy a zene erejét közelebb vigye a hallgatósághoz, és egy sorozatot indítson el Zenélő cukrászda címmel. Harmadik állomása volt az október 28-i, péntek esti hangverseny, amikor a tematikának megfelelően mesterek és tanítványok együtt állítanak össze egy impozáns műsort.
2022-11-03Főhajtás a múlt előtt2022. október 31-én a kulcsi katolikus templom melletti emlékműnél hagyományos ünnepi tiszteletadásra gyűltek össze a település lakói.
2022-11-02Dózsa-hét: az elsősavatástól a nyolcadikosok vetélkedőjéigFelhőtlen hangulatot varázsoltak a diákoknak a Dózsa György Általános Iskola programjai.
2022-11-02Érdekességek a programozás hetébenA Szabó Magda Református Iskolában ebben az évben is megtartották ­Leidál Bettina tanítónő vezetésével a Code Weeket, azaz az Európai Programozási Hetet.
2022-11-00Összefoglaló – 2022A dunaújvárosi Városvédők Újtelepért Egyesület képes beszámolója a 2022-es rendezvényekről és programokról.
2022-11-00Az acélok hidrogéntartalmának vizsgálata. Ma is működik a veterán berendezésBeszámoló a OMBKE helyi szervezetének klubnapjáról, amelynek témája az acélok hidrogéntartalom-vizsgálatának dunaferres története volt Bocz András, a Dunaferr Labor Nonprofit Kft. ügyvezetője előadásában.
2022-10-31Több mint kilencszáz gyönyörűség szemléje. Több mint kilencszáz versenyzőTöbb mint kilencszáz kutyust neveztek be a CAC nemzeti kutyakiállítás-sorozat dunaújvárosi versenyére, amelyet október 30-án tartottak a kempingben.
2022-10-31Halloween és nyílt nap a POK-ban. POK-halloween és nyílt nap, igen látványos programokkalA Pannon Oktatási Központ Magángimnázium az október 28-i, pénteki nap egy részét a halloweennek szentelte. Délután három órától már szó szerint nyílt nap volt az intézményben, hiszen bárki az „utcáról” is bemehetett az épületbe, és bekapcsolódhatott a programokba.
2022-10-31Pentelei hőseinkért. A világháborúk pentelei áldozataira emlékeztekA megemlékezést a Pentele Baráti Kör hívta életre, és a hagyomány szerint mindig a Mindenszentek és a Halottak napját megelőzően szervezik meg.
2022-10-31Édes és zenés partit tartottak. Édes halloweenparti - csokivadászat és zeneKicsiket és nagyokat is remek halloween-móka várta október 28-án, pénteken Nagyvenyimen. A művelődési ház szervezésében „Csokit, vagy csalunk” című program keretében boszorka jelmezekbe öltözöttek szórták az édességet a megjelent nagyszámú gyerek seregnek.
2022-10-31A reformációt ünnepelte a közösségJátékosan, kitűnő hangulatban telt az október 28-i, pénteki nap a Szabó Magda Református Iskolában. Az oktatási intézmény közössége a reformáció születésnapját ünnepelte rendezvényével. Hivatalosan csendes napnak hívják ezt az eseményt, amely különösen nagy jelentőséggel bír az iskolában.
2022-10-31Az idén száznál is többen voltak a rendezvényekenKomoly nevet harcolt ki mostanában Kisapostag, ha programokról, közösségi eseményekről van szó. Különösen a fiatalok megszólításában értek el nagy eredmény, ahogy a 2022-es mindenszentek estéjét megelőző halloween parti is bizonyította.
2022-10-31Kilencszáz fiatal kézilabdázó lépett pályára az Üstökös KupánA korábbi évekhez képest némileg szűkebb mezőnnyel, ám így is harminckét egyesület hatvanhét csapatát pályára szólítva zajlott az elmúlt hétvégén a XVIII. Üstökös Kupa.
2022-10-29A mi iskolánk gálája. Minigálával indítottak, a folytatás lámpássalA Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola minigálát tartott október 27-én, csütörtökön délután az intézmény aulájában. Az előadásra leginkább azokat az óvodáskorú gyerekeket és szüleiket várták az intézmény vezetői, akik ősszel iskolába mennek
2022-10-28"Kis- és középvállalkozások a válság idején" - fórum az Innoparkban. Válság vagy lehetőség? – fórum az InnoparkbanElsősorban a dunaújvárosi gazdaság, ezen belül is a kis- és középvállalkozói szféra szereplőit szólította meg az Innopark Nonprofit Kft. rendezvénye 2022. október 21-én: a Kis- és középvállalkozások a válság idején című kerekasztal-beszélgetéses fórum helyszíne az Inkubátorház volt.
2022-10-28Méltó módon, koszorúzással és ünnepségekkel emlékeztek városunkb0an 1956 mártírjaira. 1956 máig tartó üzenete: "Sziszegve se szolgálok aljas, nyomorító hatalmakat!"Közös megemlékezésre hívták a dunaújvárosiakat az önkormányzat képviselői október 23-án az 1956-os forradalom évfordulóján. Az emlékezők a temetői kopjafánál gyűltek össze, majd a Széchenyi István gimnázium tanulóinak műsorát követően koszorút helyeztek el az emlékműnél. Az ünnepség a Bartók Kamaraszínházban folytatódott, ahol a Dunaújvárosért Díjat is átadták. Idén Králik Gyula, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kapta.
2022-10-28Gazdag programsorozat a POK-ban.Beszámoló a Pannon Oktatási Központ és Gimnázium 2022. októberi eseményeiről
2022-10-26Kék nyakkendősök. Elsősavatással kezdődött a Dózsa iskola heteProgramokkal dúsított hét elé néz a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola, ugyanis október 24-én, hétfőn startolt a hagyományos Dózsa-hét.
2022-10-26Rémségesen kreatívan alkottak. Rémségesen kreatív alkotásokat készítettekHamisítatlan halloweenhangulat érkezett a Munkásművelődési Központba október 22-én, szombaton délelőtt. Varga Brigitta ApróMűhelye rémségesen kreatív workshoppal várta az érdeklődő gyerekeket és szüleiket.
2022-10-25A Nagy Generáció. A Nagy Generáció - hatvanéves érettségi találkozót tartottakHa két szóval tudnánk jellemezni a hatvan évvel ezelőtt gimnáziumi érettségi osztályt, akkor úgy fogalmaznám meg, hogy a Nagy Generáció. A Dunaferr működése, a sportsikerek szempontjából mindenképp. Közéjük tartozik Kocsa László és dr. Szabó József is, akik gimnáziumi osztálytársak voltak, és meghatározó személyiségei a mintegy negyedszázaddal ezelőtti korszaknak.
2022-10-25Mesés volt a halloweeni ösvény NagykarácsonybanA mesének és a varázslatnak soha nincs megfelelőbb módja. Még ha kissé fenntartással is vagyunk a halloween nevű alkalommal, a Nagykarácsonyba érkező több száz ember már biztosan úgy véli, hogy ez az év egyik legjobb időszaka.
2022-10-25Utánozhatatlan ünnepi látvány és hangulatOktóber 23-án minden évben fáklyás felvonulással emlékeznek Kulcson az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire.
2022-10-24Összefogtak két tagóvoda mosdóinak felújításáértFelhőtlen szórakozást biztosító programkavalkáddal nyűgözte le közönségét a Dunaújvárosi Óvoda az október 21-i, pénteki jótékonysági gálaestjén. Az esemény óvodások, óvodapedagógusok és vendég fellépők együttes összefogásának eredményeként jött létre, amely nem csak élvezetes volt, de jótékony célt is szolgált.
2022-10-24Különleges ünnepi műsorral emlékeztekA gyerekszem egészen másképp látja a világot, mint a felnőttek. A közös ünneplés ezért nem magától értetődő. Ezt tartották szem előtt Rácalmáson is az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére megrendezett ünnepségen, ahol egy valóban különleges ünnepi műsor lett a törekvések eredménye.
2022-10-24Intézmények és civilek koszorúztakKisapostagon október 21-én, pénteken délután a kopjafánál ünnepi megemlékezést tartottak az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére.
2022-10-22Pálhalmai fórum, több problém felvetésével. Egy a holtbiztos, jelenleg járdákra nincs pénzLakossági fórumot tartottak október 20-án, csütörtökön este Pálhalmán. Orosz Csaba és Tóth Kálmán képviselők a piros sarokban, amíg nagyjából harmincan a lakosság részéről a kék sarokban. A két fél barátságos mérkőzést vívott minden esetben a jobbítás szándékával.
2022-10-22Hét év után ismét VÁR-estnek adott otthont a könyvtárHét év után tért vissza a székesfehérvári Vörösmarty Társaság irodalmi és közéleti folyóirata, a VÁR különítménye október 20-án, csütörtökön a József Attila Könyvtárba.
2022-10-21Negyvenéves a Makk Marci bölcsőde, régi és jelenlegi kollégák találkoztak.2022-ben negyvenedik születésnapját ünnepli a dunaújvárosi Makk Marci Bölcsőde. A Béke városrészi intézmény negyven évvel ezelőtt kezdte meg működését. Ebből az alkalomból egykori és jelenlegi dolgozók gyűltek össze ünnepelni. Természetesen a legnagyobb örömet a találkozás jelentette és bőven jutott idő a nosztalgiázásra.
2022-10-21Közös munkával és polgármesteri vizittel ünnepelték a kenyér világnapját a Móricz iskolában. Szorgos kezek dagasztottak, gyúrtakMár hagyományosnak mondható, hogy kenyérsütéssel ünneplik a dunaújvárosi Móricz iskolában a Kenyér világnapját. Ez a nap a kenyér tiszteletéről, a gabona értékéről, mindennapjaink fontos élelmiszeréről szól. Ebből az alkalomból a Széchenyi Pékség támogatásával az osztályok megismerkednek a kenyérsütés rejtelmeivel és minden tanuló süthet egy péksüteményt is.
2022-10-21Szezonzáró szüreti felvonulást és bált tartottak a községbenBarátságban, virtusban, szépségben és szeretetben telt el Daruszentmiklóson október 15-e, szombat. Az eseményre „csak” az ilyen rendezvények kedvelőit invitálták, de valamiért mégis annyian gyűltek össze, mint korábban még sohasem.
2022-10-20Hokis roadshow-állomás volt a Vasvári iskolában. Gyere hokizni! Roadshow volt a Vasvári iskolában - siekrrelA Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) roadshow-ja, a Gyere hokizni! elnevezésű rendezvény október 19-én, Dunaújvárosba is eljutott. A jégkorongot ezúttal a Vasvári Pál Általános Iskolában népszerűsítette az MJSZ.
2022-10-20Rendhagyó énekórát tartottak. Különleges énekórával készültek a GárdonyibanPazar hangulatú, rendhagyó énekórán vettek részt október 19-én a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói. Az eseményen a Sándor Frigyes Zeneiskola fúvószenekara vezette be a diákokat a zene varázslatos világába.
következő